View Full Version : ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ;
Πιστεύετε ότι είναι η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ, ότι είναι θετικός για την Ελλάδα, ωφέλιμος για τον τόπο και τους Έλληνες, ότι οφείλουμε να τον στηρίζουμε και να τον διαιωνίζουμε, να τον λιβανίζουμε, ή είναι επιζήμιος για όλα τα παραπάνω; Επίσης για όσους είναι υποστηρικτές του, να μας αιτιολογήσουν με λογικά επιχειρήματα και κόσμιες εκφράσεις. Όσοι πάλι δεν τον υποστηρίζουν, κι αυτοί να μας προβάλουν τα επιχειρήματά τους για προτάσεις εναλλακτικές, οι οποίες πιστεύουν ότι θα βελτιώσουν το ήδη υπάρχον κατεστημένο της χώρας μας. Ασφαλώς ο καθένας μπορεί να αναλύσει όσο χρειάζεται, για να δώσει σαφείς απαντήσεις.
Πιστεύω ότι αυτή η συζήτηση θα είναι εποικοδομητική και θα βοηθήσει να βγουν αφενός στατιστικά συμπεράσματα για το πλέον φλέγον ζήτημα που είναι η πολιτική, μιάς και ρυθμίζει τις ίδιες τις ζωές μας. Παρακαλώ τους συναδέλφους μηχανόβιους, να διατηρήσουν ένα επίπεδο που θα χαρακτηρίζει και τους ίδιους-μιάς και είναι λογικό να υπάρχουν αντίθετες απόψεις- αλλά και τη λέσχη μας, που μας προσφέρει το forum αυτό για δημόσια συζήτηση. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους εκ προοιμίου.
tsiros_temp
06/07/2006, 04:15
ε;
Στο διάολο και οι δυό τους. Στο διάολο και οι 300 τους, εδώ που τα λέμε.
Μακριά από τα κόμματα, όπως έχουν γίνει. Μακριά από την "οργανωμένη κοινωνία", όπως την έχουν καταντήσει, οι μόνοι που την πληρώνουν να είναι αυτοί που προσπαθούν να ζήσουν "νόμοταγώς", σωστά και δίκαια. Στο διάολο αυτή η "οργανωμένη κοινωνία" που επιβραβεύει τα αποβράσματα και τιμωρεί τους δίκαιους.
Πολιτικές επιστήμες δεν έχω μελετήσει για να ξέρω τι θα ήταν καλό να γίνει, και να συζητάμε για τέτοια θέματα είναι ανώφελο, αν δεν υπάρχουν ανάμεσά μας κάποιοι που να έχουν διαβάσει, ώστε να μας βοηθήσουν. Κάποιος αρχαίος είπε ότι θα πρέπει να διοικεί τη χώρα κάποιος που ξέρει να διοικεί τη χώρα. Εγώ ξέρω ότι από τους όσους στη "βουλή", κανείς δεν έχει τα προσόντα.
Πρέπει να είναι "κοντά στην πραγματικότητα του απλού πολίτη" (φράση που μου προκαλεί δυσφορία, γιατί υπονοεί πολλά πράγματα που θεωρώ πούστικα, αν όχι απλά λάθος), σύμφωνοι, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Ο καθοδηγητής και ο ακόλουθος δε γίνεται να είναι στο ίδιο επίπεδο γνώσεων, στο ζήτημα της καθοδήγησης. Χρειάζεται να έχει τις κατάλληλες γνώσεις. Όπως πας σε καρδιολόγο να σου κοιτάξει την καρδιά, για ακριβώς τον ίδιο λόγο πρέπει ο πολιτικός να γνωρίζει πολιτικές επιστήμες.
Κατάλληλος καθοδηγητής είναι κάποιος με τις κατάλληλες γνώσεις! Εμείς έχουμε μια ψυχίατρο/νευρολόγο για υπουργό παιδείας ενώ θα έπρεπε να έχουμε, το λιγότερο, παιδαγωγό!
ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!
dirtbird
06/07/2006, 07:48
Όχι, αλλά δεν πιστεύουμε επίσης ότι η λύση είναι ο Χριστόδουλος (απολυταρχισμός).
Αει πρωί, πρωί :smokin: :smokin:
Χρειαζομαστε upgrade!
Δεκαετιες τωρα ''τρεχουμε'' το goverment '75!
Ουτε ενα patch...ενα κατι!!!!
FORMAT ΤΩΡΑ!!!!
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp
[B]ε;
Πολιτικές επιστήμες δεν έχω μελετήσει για να ξέρω τι θα ήταν καλό να γίνει, και να συζητάμε για τέτοια θέματα είναι ανώφελο, αν δεν υπάρχουν ανάμεσά μας κάποιοι που να έχουν διαβάσει, ώστε να μας βοηθήσουν. Κάποιος αρχαίος είπε ότι θα πρέπει να διοικεί τη χώρα κάποιος που ξέρει να διοικεί τη χώρα. Εγώ ξέρω ότι από τους όσους στη "βουλή", κανείς δεν έχει τα προσόντα.
αλήθεια αυτό νομίζεις ότι είναι ?ότι κανείς δεν έχει τα προσόντα?
μήπως λειτουργούν με συγκεκριμένους στόχους και έχουν προσόντα τόσο πολλά που καταφέρνουν να ξεγελάσουν το 80% του ελληνικού λαού???
το πρόβλημα δεν είναι ο δικομματισμός...ο δικομματισμός είναι φυσικό ακόλουθο του εν λόγω οικονομικού και κατ΄ επέκταση πολιτικού συστήματος που δεν αφήνει περιθώρια για διαφορετικές απόψεις...όλα στο βωμό των συμφερόντων και του κέρδους και δύο κόμματα να ερρίζουν ποιο θα καταφέρει καλύτερα να εξυπηρετήσει τα εν λόγω συμφέροντα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από bzrmiltos
θα εισαι υποψηφιος????
:dizzy: :dizzy: :wacko:
ναι θα εχει το κομμα εμεις θα σας τα παρουμε πιο ευγενικα .
θα ψηφισει νομους οταν για βγει για την ανεργια.Ετσι λοιπον θα κλισει τα συνορα για να μην φευγουν οι επιχηρισεις στα πρωην κουμουνιστικα μερη οπου η φτωχεια απο την πολιτικη τους τους κανει να δουλευουν με 150 ευρω τον μηνα.
Επισης θα μας απαλαξει απο τους φορους αλλα ο θεος θα του στειλει λεφτα για δωρεαν παιδεια και νοσοκομεια.
θα σταματησει την δολιοφθορα αλλα αφου θα αγωνιζεται καλο ειναι να παιρνει το κατι παραπανω.
Τελος θα σταματησει τον ρατσισμο μιας και μετα απο 10 χρονια δεν θα διαφερουμε σε τιποτα απο τους Αλβανους πριν απο 10 χρονια
Katarxin as ksekinisoume apo ta vasika....
Ta palia palia xronia, ekei stin arxaia ellada, ipirxe mia poli pou tin elegan Athina.....Auti i poli loipon, me osa strava kai na eixe, eixe ena kalo...Dimiourgouse polites energous sta koina tis. Pareixe ekpaideusi tetoia oste to pneuma na einai oksi, i skepsi eleutheri na ftasei se simeia tetoia pou o logos na exei noima otan eipothei...
Meta irthe i Romi kai ekei paratiroume isos gia proti fora sta xronika tin leitourgia Voulis me oxi eklegmenous men alla sofous logo tis ekpaideuseos tous politikous na asxolountai me ta koina...Omos, o ipoloipos kosmos lamvane tetoia ekpaideusi oste na koimizetai..Gia proti fora sta xronika i thriskeutiki latreia arxizei na xrisimipoiitai me kateuthintikous skopous, eno to Hollywood tis epoxis (Arena) parexei plousio theama gia na ksexna o kosmos ta provlimata tou.
Pernaei o kairos, kai erxetai to Bizantio....Ta pragmata den allazoun kai poli...Pleon i thriskeia einai to meso epivolis kai diakivernisis, to Hollywood allazei morfi alla paramenei (Ippodromos) kai i paideia ton pollon ginetai akoma ftoxoteri...
Proxorontas ligo pio mprosta ftanoume stin Mesaioniki periodo, opou i thriskeia pleon einai o monos tropos diakivernisis kai ekpaideusis...Oi arxaies thriskeies paragonizontai, o kosmos apo pliros anthropokentrikos pou itan ginetai monarxikos kai gia proti fora paratiritai to fainomeno tis apolitis eksathliosis tou anthropou, i pliris eksalipsi tis ekpaideusis, i opoia sinodevomeni apo tin ritoria ton klirikon tis epoxis kateuthinei pleon ena avoulo plithos...Ta liga anisixa pneumata tis epoxis diokontai sto onoma mias periergis alla kata ta alla volikis isoropias pou exei efevrethei prokeimenou kapoioi na trone me xrisa koutalia eno alloi na trone krithari kai vromi...
Ta xronia pernane kai allo, ta pragmata allazoun ligo pros to kalitero giati oi fones ton antidrastikon stoixeion plithainoun...O kosmos arxizei na antilamvanetai oti prepei na zei pio eleutheros kai oi arxontes oti to sistima auto tis diakivernisis kanenan den tha ofelisei...Prosferoun loipon ipotithemeni eleutheria parexontas ligo kaliteri morfosi kai pio ekseligmeno theama, eno parallila o rolos tis thriskeutikis arxis oloena kai siriknonetai...Emfanizontai oi protes kommatikes apopseis (stin metepanastatiki Gallia emfanistike gia proti fora i ennoia "Aristeros", "Kentroos", "Deksios") kai parallila dimiourgountai gia proti isos fora ereta aksiomata pou exoun na kanoun me tin diakivernisi enos kratos...Se kathe periptosi omos, i pedia pou xreiazetai kapoios prokeimenou na einai se thesi na mporei na katanoisei ta sintheta zitimata tis diakivernisis enos kratos, paramenei pronomio ton ligon....
Kai ftanoume stis meres mas....I pedia pleon einai pagkosmio agatho gia to megalitero kommati tou politismenou kosmou, i diakivernisi xaraktirizetai apo to gegonos oti panta einai siniditi epilogi olon ton politon eno o kosmos pleon exei apotravixtei apo tin thriskolatreia / thriskolagneia pou ton xaraktirize tosa xronia... I mipos den einai etsi???
Stis meres mas, i pedia paramenei kateuthinomeni kai ftoxi, den dimiourgei atoma ikana na antilifthoun vasika aksiomata, opos tin eleutheria tis epilogis tous, eno parallila o artos kai ta theamata paramenoun edo gia na koimizoun katastaseis....
Mesa se ola auta loipon, erxetai na prostethei kai kati akoma, kati pou panta iparxei mesa ston anthropo apo tin stigmi pou leitourgei se koinonika sinola kai malista gia pollous koinoniologous isos einai enas apo tous vasikoterous logous ekseliksis tou anthropinou eidous....o Antagonismos....
I ennoia dikomatismos loipon, kata tin gnomi mou, den stekei....Komma simainei sigkekrimeni nootropia kai ideologia, sigkekrimeni topothetisi kai othisi pros auto to simeio..Simainei pos kapoioi, eklegmenoi i diorismenoi, apofasizoun gia tous pollous..Simainei pos automata dimiourgountai vasikes diafores kai kastes metaksi anthropon, ginetai automata o diaxorismos metaksi auton pou kivernoun kai auton pou kivernontai....
Kai olo auto giati, theoritika panta, autoi pou kivernoun einai ikanoteroi apo autous pou kivernontai. Komma den tha eprepe na iparxei..Kamia eidous sigkentrotiki kinisi tetoias morfis den the eprepe na ipostirizetai..Kaneis den exei dikaioma na epilegei, i kalitera na nomizei pos mporei na epileksei, tin poreia olon...
En katakleidi, to problima den einai o dikomatismos..Eidika stin Ellada, alla kai genikotera ston kosmo, to provlima einai i adiaforia tou plithous gia ta koina, i kateuthinomeni skepsi kai anasfaleia pou dimiourgei tin anagki tis diakivernisis, i koini logiki pou epivalletai os karamela apo to sinolo pros to sinolo...
Kaneis den einai aksioteros apo emena na lavei apofaseis gia emena. Kaneis den mporei na exei auto to dikaioma. Alla kai ego den eimai aksios na lavo apofasi gia opoiondipote allo ektos apo emena. Sta koina, kaneis den einai aksios na lavei monos tou apofasi gia to sinolo. Oute ena mikro sinolo mporei na apofasizei gia tous pollous.Mono to sinolo mporei na apofasizei gia to sinolo.
Αρχικά δημιουργήθηκε από packo
En katakleidi, to problima den einai o dikomatismos..Eidika stin Ellada, alla kai genikotera ston kosmo, to provlima einai i adiaforia tou plithous gia ta koina, i kateuthinomeni skepsi kai anasfaleia pou dimiourgei tin anagki tis diakivernisis, i koini logiki pou epivalletai os karamela apo to sinolo pros to sinolo...
Kaneis den einai aksioteros apo emena na lavei apofaseis gia emena. Kaneis den mporei na exei auto to dikaioma. Alla kai ego den eimai aksios na lavo apofasi gia opoiondipote allo ektos apo emena. Sta koina, kaneis den einai aksios na lavei monos tou apofasi gia to sinolo. Oute ena mikro sinolo mporei na apofasizei gia tous pollous.Mono to sinolo mporei na apofasizei gia to sinolo.
+100000000:a23: :a23: :a23: :a23: :a19:
thewhiteowl
06/07/2006, 10:11
Πολύ ωραία και σοφά όλα αυτά. Να δούμε πόσοι από εσάς που είστε κατά του δικομματισμού στις επόμενες εκλογές θα πάτε να ψηφίσετε πάλι ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα.
Και μην πεταχτούν τώρα μερικοί να πουν ότι δεν ψηφίζουν τα μεγάλα κόμματα. Μας είναι αδιάφορο. Και εμένα η γιαγιά μου δεν έχει πίεση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το 85% των 80χρόνων δεν έχουν πίεση.
Στο κάτω κάτω την ευκαίρια να αλλάξουμε τον κόσμο μας αν δεν μας αρέσει την έχουμε όλοι κάθε φορά που ψηφίζουμε. Και του κερατά, ψηφίζουμε σε 3 διαφορετικά επίπεδα (τοπικό, εθνικό, ευρωπαικό) αν τα πράγματα δεν πάνε καλά τότε προφανώς δεν φταίνε "αυτοί" αλλά μάλλον κάτι δεν κάνουμε σωστά "εμείς".
stavrogin
06/07/2006, 10:17
O δικομματισμος δεν ειναι επιλογη του λαου,αλλα καποιων οικονομικων κυκλων για να δημιουργουνται πελατιακες σχεσεις και να ελενχεται καλητερα η πολιτικη ζωη του τοπου(ο θεος να τον κανει),και να κυβερνανε καποιες οικογενειες.
Παπα ανδρεοι και καραμαν αληδες και στην μεση οι μητσοτακαιοι να παλευουν να φανε κι αυτοι το κατι της...γελοια πραγματα κι ατιμωτικα.
Κοιταξτε το εκλογικο συστημα:"Μαγειρεμενη" αναλογικη.
αντι του λογικου και "δημοκρατικου", "απλη αναλογικη" που θα εφερνε μια πολιτικη ασταθεια κατα την οποια θα σφηγγαν καποιοι κωλοι.
Αυτο που ειπωθηκε για καταργηση των κομματων ,μ'αρεσει και συμφωνω.
Ας το διαλισουμε το κωλομαγαζο τους ,ουτως ή αλλως δεν γινεται χειροτερα
POWER TO THE PEOPLE
stavrogin
06/07/2006, 10:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από thewhiteowl
Πολύ ωραία και σοφά όλα αυτά. Να δούμε πόσοι από εσάς που είστε κατά του δικομματισμού στις επόμενες εκλογές θα πάτε να ψηφίσετε πάλι ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα. ...
Mε επιασες ...:beer: Εγω τους ψηφισα για να διορισουν την αδερφουλα μου διευθηντρια καθαριστρια στον αποπατο του πρωθηπουργου,γενικη υπευθηνη μπιντεδων...αλλα τελικα δεν την διορισαν γιατι η προγιαγια μας ειναι πασοκα και την αλλη φορα θα ψηφισω τους αλλους.
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
αντι του λογικου και "δημοκρατικου", "απλη αναλογικη" που θα εφερνε μια πολιτικη ασταθεια κατα την οποια θα σφηγγαν καποιοι κωλοι.
POWER TO THE PEOPLE
ΣΩΣΤΟΣ....
στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία η ψήφος αυτού που ψηφίζει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ αξίζει περισσότερο από τη δική μου ....γιατί άραγε???μάλλον τυχαίο είναι....
:eyepop:
Αρχικά δημιουργήθηκε από thewhiteowl
Πολύ ωραία και σοφά όλα αυτά. Να δούμε πόσοι από εσάς που είστε κατά του δικομματισμού στις επόμενες εκλογές θα πάτε να ψηφίσετε πάλι ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα.
Και μην πεταχτούν τώρα μερικοί να πουν ότι δεν ψηφίζουν τα μεγάλα κόμματα. Μας είναι αδιάφορο. Και εμένα η γιαγιά μου δεν έχει πίεση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το 85% των 80χρόνων δεν έχουν πίεση.
Στο κάτω κάτω την ευκαίρια να αλλάξουμε τον κόσμο μας αν δεν μας αρέσει την έχουμε όλοι κάθε φορά που ψηφίζουμε. Και του κερατά, ψηφίζουμε σε 3 διαφορετικά επίπεδα (τοπικό, εθνικό, ευρωπαικό) αν τα πράγματα δεν πάνε καλά τότε προφανώς δεν φταίνε "αυτοί" αλλά μάλλον κάτι δεν κάνουμε σωστά "εμείς".
δηλαδή φίλε μου επειδή κάποια πλειοψηφία εκλέγει τα δύο μεγάλα κόμματα εμείς δεν πρέπει να μιλάμε και να κρίνουμε τίποτα???
thewhiteowl
06/07/2006, 10:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
δηλαδή φίλε μου επειδή κάποια πλειοψηφία εκλέγει τα δύο μεγάλα κόμματα εμείς δεν πρέπει να μιλάμε και να κρίνουμε τίποτα???
Κάθε άλλο, με παρεξήγησες, δεν λέω να μην εκφέρεις την γνώμη σου ή την δυσαρέσκεια σου. Αλλά το περιέργο είναι ότι ΟΛΟΙ πλέον είναι δυσαρεστημένοι και ΌΛΟΙ έχουν παράπονα, αλλά μετά πάνε μαζικά και ψηφίζουν πάλι το ίδιο. (το "ΟΛΟΙ" είναι στατιστική γενίκευση).
Αρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp
ε;
Στο διάολο και οι δυό τους. Στο διάολο και οι 300 τους, εδώ που τα λέμε.
Μακριά από τα κόμματα, όπως έχουν γίνει. Μακριά από την "οργανωμένη κοινωνία", όπως την έχουν καταντήσει, οι μόνοι που την πληρώνουν να είναι αυτοί που προσπαθούν να ζήσουν "νόμοταγώς", σωστά και δίκαια. Στο διάολο αυτή η "οργανωμένη κοινωνία" που επιβραβεύει τα αποβράσματα και τιμωρεί τους δίκαιους.
Πρέπει να είναι "κοντά στην πραγματικότητα του απλού πολίτη" (φράση που μου προκαλεί δυσφορία, γιατί υπονοεί πολλά πράγματα που θεωρώ πούστικα, αν όχι απλά λάθος), σύμφωνοι, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Ο καθοδηγητής και ο ακόλουθος δε γίνεται να είναι στο ίδιο επίπεδο γνώσεων, στο ζήτημα της καθοδήγησης. Χρειάζεται να έχει τις κατάλληλες γνώσεις. Όπως πας σε καρδιολόγο να σου κοιτάξει την καρδιά, για ακριβώς τον ίδιο λόγο πρέπει ο πολιτικός να γνωρίζει πολιτικές επιστήμες.
Κατάλληλος καθοδηγητής είναι κάποιος με τις κατάλληλες γνώσεις! Εμείς έχουμε μια ψυχίατρο/νευρολόγο για υπουργό παιδείας ενώ θα έπρεπε να έχουμε, το λιγότερο, παιδαγωγό!
ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!
Φίλε μου Τσίρο έγραψες. Εγώ θα προτείνω αργότερα. Τώρα δεν έχω χρόνο:wave2:
Χωμάτινος
06/07/2006, 15:29
QUIZ :
Ο περισσότερος κόσμος τους κατηγορεί και παρόλαυτά τους ψηφίζει.
Ποιός μεταστρέφει-διαμορφώνει την κοινή γνώμη προεκλογικά, εκμεταλλευόμενος την αφέλεια του κοσμάκη ; οεο
Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
QUIZ :
Ο περισσότερος κόσμος τους κατηγόρεί και παρόλαυτα τους ψηφίζει.
Ποιός μεταστρέφει-διαμορφώνει την κοινή γνώμη προεκλογικά, εκμεταλλευόμενος την αφέλεια του κοσμάκη ; οεο
Ωραίος ο χωμάτινος.:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
.....υπάρχει και εναλλακτική λύση :smokin:
Πολύ σωστός ο συνάδελφος που απάντησε με χιούμορ:wave2:
ΣΩΣΤΟΣ....
στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία η ψήφος αυτού που ψηφίζει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ αξίζει περισσότερο από τη δική μου ....γιατί άραγε???μάλλον τυχαίο είναι....
:eyepop:
Πολύ σωστός ο zzr:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Όχι, αλλά δεν πιστεύουμε επίσης ότι η λύση είναι ο Χριστόδουλος (απολυταρχισμός).
Αει πρωί, πρωί :smokin: :smokin:
Σωστός ο συνάδελφος dirtbirt. Ασφαλώς και οχι ο Χριστόδουλος, αφού είναι παππάς και όχι πολιτικός. Και μάλιστα στην ηγεσία της εκκλησίας, που με βάζει στη σκέψη μήπως είναι και μασόνος:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
Χρειαζομαστε upgrade!
Δεκαετιες τωρα ''τρεχουμε'' το goverment '75!
Ουτε ενα patch...ενα κατι!!!!
FORMAT ΤΩΡΑ!!!!
Και ο συνάδελφος σωστός. Και όχι μόνο του '75, αλλά του '21. Πάντα σχεδόν, δικομματισμό δεν είχε η Ελλάδα; Μήπως σας λεει τίποτα ο αμερικάνικος δικομματισμός των ρεπουμπλικάνων και των "δημοκρατικών, που είναι περίπου το ίδιο πράμα; Παραλληλισμός με τον ελληνικό δικομματισμό: Ν.Δ. και Πασόκ. Ποιός πιστεύει ότι πια αυτά τα δύο κόμματα έχουν διαφορετική πολιτική γραμμή; Και σε ποιόν τομέα;:wave2:
Katarxin as ksekinisoume apo ta vasika....
Ta palia palia xronia, ekei stin arxaia ellada, ipirxe mia poli pou tin elegan Athina.....Auti i poli loipon, me osa strava kai na eixe, eixe ena kalo...Dimiourgouse polites energous sta koina tis. Pareixe ekpaideusi tetoia oste to pneuma na einai oksi, i skepsi eleutheri na ftasei se simeia tetoia pou o logos na exei noima otan eipothei...
Meta irthe i Romi kai ekei paratiroume isos gia proti fora sta xronika tin leitourgia Voulis me oxi eklegmenous men alla sofous logo tis ekpaideuseos tous politikous na asxolountai me ta koina...Omos, o ipoloipos kosmos lamvane tetoia ekpaideusi oste na koimizetai..Gia proti fora sta xronika i thriskeutiki latreia arxizei na xrisimipoiitai me kateuthintikous skopous, eno to Hollywood tis epoxis (Arena) parexei plousio theama gia na ksexna o kosmos ta provlimata tou.
Pernaei o kairos, kai erxetai to Bizantio....Ta pragmata den allazoun kai poli...Pleon i thriskeia einai to meso epivolis kai diakivernisis, to Hollywood allazei morfi alla paramenei (Ippodromos) kai i paideia ton pollon ginetai akoma ftoxoteri...
Proxorontas ligo pio mprosta ftanoume stin Mesaioniki periodo, opou i thriskeia pleon einai o monos tropos diakivernisis kai ekpaideusis...Oi arxaies thriskeies paragonizontai, o kosmos apo pliros anthropokentrikos pou itan ginetai monarxikos kai gia proti fora paratiritai to fainomeno tis apolitis eksathliosis tou anthropou, i pliris eksalipsi tis ekpaideusis, i opoia sinodevomeni apo tin ritoria ton klirikon tis epoxis kateuthinei pleon ena avoulo plithos...Ta liga anisixa pneumata tis epoxis diokontai sto onoma mias periergis alla kata ta alla volikis isoropias pou exei efevrethei prokeimenou kapoioi na trone me xrisa koutalia eno alloi na trone krithari kai vromi...
Ta xronia pernane kai allo, ta pragmata allazoun ligo pros to kalitero giati oi fones ton antidrastikon stoixeion plithainoun...O kosmos arxizei na antilamvanetai oti prepei na zei pio eleutheros kai oi arxontes oti to sistima auto tis diakivernisis kanenan den tha ofelisei...Prosferoun loipon ipotithemeni eleutheria parexontas ligo kaliteri morfosi kai pio ekseligmeno theama, eno parallila o rolos tis thriskeutikis arxis oloena kai siriknonetai...Emfanizontai oi protes kommatikes apopseis (stin metepanastatiki Gallia emfanistike gia proti fora i ennoia "Aristeros", "Kentroos", "Deksios") kai parallila dimiourgountai gia proti isos fora ereta aksiomata pou exoun na kanoun me tin diakivernisi enos kratos...Se kathe periptosi omos, i pedia pou xreiazetai kapoios prokeimenou na einai se thesi na mporei na katanoisei ta sintheta zitimata tis diakivernisis enos kratos, paramenei pronomio ton ligon....
Kai ftanoume stis meres mas....I pedia pleon einai pagkosmio agatho gia to megalitero kommati tou politismenou kosmou, i diakivernisi xaraktirizetai apo to gegonos oti panta einai siniditi epilogi olon ton politon eno o kosmos pleon exei apotravixtei apo tin thriskolatreia / thriskolagneia pou ton xaraktirize tosa xronia... I mipos den einai etsi???
Stis meres mas, i pedia paramenei kateuthinomeni kai ftoxi, den dimiourgei atoma ikana na antilifthoun vasika aksiomata, opos tin eleutheria tis epilogis tous, eno parallila o artos kai ta theamata paramenoun edo gia na koimizoun katastaseis....
Mesa se ola auta loipon, erxetai na prostethei kai kati akoma, kati pou panta iparxei mesa ston anthropo apo tin stigmi pou leitourgei se koinonika sinola kai malista gia pollous koinoniologous isos einai enas apo tous vasikoterous logous ekseliksis tou anthropinou eidous....o Antagonismos....
I ennoia dikomatismos loipon, kata tin gnomi mou, den stekei....Komma simainei sigkekrimeni nootropia kai ideologia, sigkekrimeni topothetisi kai othisi pros auto to simeio..Simainei pos kapoioi, eklegmenoi i diorismenoi, apofasizoun gia tous pollous..Simainei pos automata dimiourgountai vasikes diafores kai kastes metaksi anthropon, ginetai automata o diaxorismos metaksi auton pou kivernoun kai auton pou kivernontai....
Kai olo auto giati, theoritika panta, autoi pou kivernoun einai ikanoteroi apo autous pou kivernontai. Komma den tha eprepe na iparxei..Kamia eidous sigkentrotiki kinisi tetoias morfis den the eprepe na ipostirizetai..Kaneis den exei dikaioma na epilegei, i kalitera na nomizei pos mporei na epileksei, tin poreia olon...
Είσαι πολύ σωστός στις απόψεις σου σε γενικό επίπεδο. Όμως θα είχες κάτι πιο βατό κι εφαρμόσιμο να προτείνεις; Και δεν σου λέω για την απόλυτη λύση που θα σώσει την Ελλάδα. Αλλά μεθαύριο που θα πάμε όλοι στη κάλπη τί θα πρότεινες, για αρχή,μήπως και κάτι ταρακουνήσει τα στάσιμα νερά, που οσμίζουν άσχημα; :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από MOZART
ναι θα εχει το κομμα εμεις θα σας τα παρουμε πιο ευγενικα .
θα ψηφισει νομους οταν για βγει για την ανεργια.Ετσι λοιπον θα κλισει τα συνορα για να μην φευγουν οι επιχηρισεις στα πρωην κουμουνιστικα μερη οπου η φτωχεια απο την πολιτικη τους τους κανει να δουλευουν με 150 ευρω τον μηνα.
Επισης θα μας απαλαξει απο τους φορους αλλα ο θεος θα του στειλει λεφτα για δωρεαν παιδεια και νοσοκομεια.
θα σταματησει την δολιοφθορα αλλα αφου θα αγωνιζεται καλο ειναι να παιρνει το κατι παραπανω.
Τελος θα σταματησει τον ρατσισμο μιας και μετα απο 10 χρονια δεν θα διαφερουμε σε τιποτα απο τους Αλβανους πριν απο 10 χρονια
Αγαπητέ συνάδελφε, αν και δεν απαντάς στο πνεύμα και τον σεβασμό που ορίζω στο post μου, Καλώς ήρθες στη συζήτησή μας:wave2:
O δικομματισμος δεν ειναι επιλογη του λαου,αλλα καποιων οικονομικων κυκλων για να δημιουργουνται πελατιακες σχεσεις και να ελενχεται καλητερα η πολιτικη ζωη του τοπου(ο θεος να τον κανει),και να κυβερνανε καποιες οικογενειες.
Παπα ανδρεοι και καραμαν αληδες και στην μεση οι μητσοτακαιοι να παλευουν να φανε κι αυτοι το κατι της...γελοια πραγματα κι ατιμωτικα.
Αυτο που ειπωθηκε για καταργηση των κομματων ,μ'αρεσει και συμφωνω.
Ας το διαλισουμε το κωλομαγαζο τους ,ουτως ή αλλως δεν γινεται χειροτερα
POWER TO THE PEOPLE
Αγαπητέ φίλε, μας έσβησες όλους με τη "Μαγειρεμενη" αναλογικη. Πολύ ωραίος!:a19:
Δεν καταλαβαίνω γιατί δυσανασχετούμε με το πολιτικό σύστημα, εφόσον είναι καθρέπτης της κοινωνίας που το συντηρεί.
Όταν η κοινωνία αναγνωρίζει ως υπέρτατη αξία τη συγκέντρωση οικονομικής ισχύος, τότε η πολιτική θα ακολουθήσει τις επιθυμίες της κοινωνίας.
Με απλά λόγια ο Έλληνας ψηφίζει με γνώμονα το ατομικό του οικονομικό συμφέρον.
Αρχικά δημιουργήθηκε από conkark
Είσαι πολύ σωστός στις απόψεις σου σε γενικό επίπεδο. Όμως θα είχες κάτι πιο βατό κι εφαρμόσιμο να προτείνεις; Και δεν σου λέω για την απόλυτη λύση που θα σώσει την Ελλάδα. Αλλά μεθαύριο που θα πάμε όλοι στη κάλπη τί θα πρότεινες, για αρχή,μήπως και κάτι ταρακουνήσει τα στάσιμα νερά, που οσμίζουν άσχημα; :wave2:
Fisika...
a) As anatinaksoume to koinovouleio (to ennoo)
b) As ksipnisoume tis sinideiseis ton giro mas (to ennoo)
c) As ksexasoume tin logiki mas spiti (to ennoo)
Akoma pio apla...As min psifisei KANEIS stis epomenes ekloges...As apokleisoume OLOI, NAI OLOI KAI TA 10.000.000 i osoi eimaste tin vouli
Mporo na skefto kai alla.....
Αρχικά δημιουργήθηκε από m1ke
Με απλά λόγια ο Έλληνας ψηφίζει με γνώμονα το ατομικό του οικονομικό συμφέρον. ΛΑΘΟΣ
αν το εκανε θα είχε τουλαχιστον ατομικο κερδος. Αρα αν όλοι είχαμε ατομικά κερδίσει θα είχαμε συνολικα προοδεύσει.
ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΓΑΜΩΤΟ:mad:
costas81
06/07/2006, 17:54
ΕΓΩ ΠΑΝΤΟΣ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΨΗΦΙΣΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ!!!!!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
εγω παλι ψηφισα ΚΑWASAKI .
λοιπον αν δεν κανω λαθος ειναι ενα forum moto εδω και μου την δινει παρα πολυ να γινεται προεκλογικος αγωνας γιατι περι προεκλογικου αγωνα γινεται ο λογος.με την ιδια λογικη που κοβονται αγγελιες ασχετες με moto θα ηταν πρεπον να κοβονται και ποστ ασχετα με μοτο.Τωρα αν καποιος μου πει για φιμωση της ελευθερης σκεψης και του διαλογου εχω να του πω οτι υπαρχουν και οι συναντησεις που μπορειτε να βρεθειτε για να τα πειτε.ο διαλογος βαση καθοδηγουμενης σκεψης και επιβραβευσης στο τελος οταν δεν αποκλινει απο την αρχικη σκεψη του δημιουργου εμενα μου κανει προπαγανδα ειδικα οταν ο τομεας ειναι η πολιτικη.Το τελικο αποτελεσμα βεβαια ειναι η εξυπηρετηση τον συμφεροντων του αρχικου δημιουργου ο οποιος σε προηγουμενο ποστ ειχε δηλωσει οτι ασχολειτε με την πολιτικη.οσο αδικο λοιπον ειναι να κοβουμε εναν ασφαλιστη που μιλαει για τις ασφαλειες στο forum, τοσο αδικο ειναι να κραταμε τετοια ποστ που σκοπος ειναι να αποκτηθουν δημοσιες πελατιακες σχεσεις με βαση το πολιτικο φρονημα.
Σεβασμος και απο μερος σας κυριε δημιουργε του ποστ σε ενα καθαρο μοτοσυκλετιστικο forum που σκοπος εχει να φερει πιο κοντα ανθρωπους που αγαπουν την μοτοσυκλετα, αναξερτητου πολιτικου χρωματος.
Δυστυχως χρησιμοποιεις την μοτοσυκλετα για τον προεκλογικο σου αγωνα ή οπως αλλιως το βλεπεις εσυ αυτον τον αγωνα.
φιλικα:wave2:
stavrogin
06/07/2006, 20:42
Ο διαλογος βαση καθοδηγουμενης σκεψης και επιβραβευσης στο τελος οταν δεν αποκλινει απο την αρχικη σκεψη του δημιουργου εμενα μου κανει προπαγανδα ειδικα οταν ο τομεας ειναι η πολιτικη.Το τελικο αποτελεσμα βεβαια ειναι η εξυπηρετηση τον συμφεροντων του αρχικου δημιουργου ο οποιος σε προηγουμενο ποστ ειχε δηλωσει οτι ασχολειτε με την πολιτικη.οσο αδικο λοιπον ειναι να κοβουμε εναν ασφαλιστη που μιλαει για τις ασφαλειες στο forum, τοσο αδικο ειναι να κραταμε τετοια ποστ που σκοπος ειναι να αποκτηθουν δημοσιες πελατιακες σχεσεις με βαση το πολιτικο φρονημα.
Σεβασμος και απο μερος σας κυριε δημιουργε του ποστ σε ενα καθαρο μοτοσυκλετιστικο forum που σκοπος εχει να φερει πιο κοντα ανθρωπους που αγαπουν την μοτοσυκλετα, αναξερτητου πολιτικου χρωματος.
Δυστυχως χρησιμοποιεις την μοτοσυκλετα για τον προεκλογικο σου αγωνα ή οπως αλλιως το βλεπεις εσυ αυτον τον αγωνα.
Για λεγε ,για λεγε;
"...κυριε δημιουργε του ποστ"το πατε καπου;
Μηπως πρεπει να μεταφερθει το ποστ,στους προβληματισμους,για να ειναι η ΓΕΝΙΚΕΣ πιο μοτοσυκλετιστικες;
bzrmiltos
06/07/2006, 21:49
εγω παλι ψηφισα ΚΑWASAKI . ΠΕΣΤΑ ΜΟΖΑRΤ ΠΕΣΤΑ ! ΕΓΩ ΤΑ ΛΕΩ :nono: :nono: ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ
ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΩ ΒΜW!!!:beer: :beer:
ANTI NA ΠΑΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ
ΜΑΣΤΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥ
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
ΛΑΘΟΣ
αν το εκανε θα είχε τουλαχιστον ατομικο κερδος. Αρα αν όλοι είχαμε ατομικά κερδίσει θα είχαμε συνολικα προοδεύσει.
ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΓΑΜΩΤΟ:mad:
Σωστό το σκεπτικό του φίλου tai :wave2:
Fisika...
a) As anatinaksoume to koinovouleio (to ennoo)
b) As ksipnisoume tis sinideiseis ton giro mas (to ennoo)
c) As ksexasoume tin logiki mas spiti (to ennoo)
Akoma pio apla...As min psifisei KANEIS stis epomenes ekloges...As apokleisoume OLOI, NAI OLOI KAI TA 10.000.000 i osoi eimaste tin vouli
Mporo na skefto kai alla.....
--Είπαμε ότι εκτιμώ το πνεύμα σου, αλλά με το a) σου θα μου ανατινάξεις τη συζήτηση:lol: Θα μας "περάσουν" για τα "υπόλοιπα" της 17 Νοέμβρη. Αναζητούμε νόμιμους τρόπους.
---Το b) και c) πώς θα τa πετύχουμε; ΑΥΤΗ είναι η απαρχή της λύσης. Οι προτάσεις σου για τους τρόπους:
Tώρα, το να μη ψηφίσουμε, δείχνει ότι εμείς δεν συμμετέχουμε-και είναι δίκαιο σαν ιδέα- αλλά σαν αποτέλεσμα δεν είναι ψήφος ενεργού πολίτη, ΜΙΆς ΚΑΙ ΤΑ ΆΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΈΛΤΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ, κι έπειτα οι κάγκουρες της πολιτικής θα εκλέξουν "κυβέρνηση μειοψηφίας", εάν υποθέσουμε ότι πολλοί θα πράξουν ούτως. Με λίγα λόγια, θ'αχουμε τα ίδια πάλι εντός βουλής.
Το τελευταίο ως μή εφαρμόσιμο, το αφήνουμε...και προχωράμε:wave2:
εγω παλι ψηφισα ΚΑWASAKI .
λοιπον αν δεν κανω λαθος ειναι ενα forum moto εδω και μου την δινει παρα πολυ να γινεται προεκλογικος αγωνας γιατι περι προεκλογικου αγωνα γινεται ο λογος.με την ιδια λογικη που κοβονται αγγελιες ασχετες με moto θα ηταν πρεπον να κοβονται και ποστ ασχετα με μοτο.Τωρα αν καποιος μου πει για φιμωση της ελευθερης σκεψης και του διαλογου εχω να του πω οτι υπαρχουν και οι συναντησεις που μπορειτε να βρεθειτε για να τα πειτε.ο διαλογος βαση καθοδηγουμενης σκεψης και επιβραβευσης στο τελος οταν δεν αποκλινει απο την αρχικη σκεψη του δημιουργου εμενα μου κανει προπαγανδα ειδικα οταν ο τομεας ειναι η πολιτικη.Το τελικο αποτελεσμα βεβαια ειναι η εξυπηρετηση τον συμφεροντων του αρχικου δημιουργου ο οποιος σε προηγουμενο ποστ ειχε δηλωσει οτι ασχολειτε με την πολιτικη.οσο αδικο λοιπον ειναι να κοβουμε εναν ασφαλιστη που μιλαει για τις ασφαλειες στο forum, τοσο αδικο ειναι να κραταμε τετοια ποστ που σκοπος ειναι να αποκτηθουν δημοσιες πελατιακες σχεσεις με βαση το πολιτικο φρονημα.
Συνάδελφε, δήλωσα ότι ασχολούμαι με την πολιτική. Διαβάζω κι ενημερώνομαι. Οχι όμως με τα κόμματα. Ολοι μας πιστεύω ότι οφείλουμε να είμαστε πολιτικοποιημένοι, όχι όμως απαραίτητα και κομματικοποιημένοι. Επί πλέον εδώ είναι forum γενικών συζητήσεων και δεν αποκλείεται η πολιτική συζήτηση απ'τον δημιουργό του site. Eπί πλέον, η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική. Τώρα, αν είμαστε μηχανόβιοι, αυτό δεν μας αποκλείει να είμαστε πάνω απ'όλα άνθρωποι και πολίτες μετέχοντες στα κοινά. Και οι μηχανόβιοι ψηφίζουν. Αν όμως η πλειοψηφία διαφωνεί με την ύπαρξη αυτής της συζήτησης θα την τερματίσω. Και τη ξεκίνησα από προτροπή μέλους. Είναι μια ανοιχτή συζήτηση, που ο καθένας μπορεί να στηρίξει την πολιτική του κατεύθυνση, αν το επιθυμεί. Νομίζω ότι αφορά τη δημοκρατία. Και προσωπικά, δεν νομίζω να κατεύθηνα σε κάποιο κόμμα. Γιατί λοιπόν αυτές οι εμμονές; Μήπως θίξαμε κάτι που δεν το καταλάβαμε; Αν υποστηρίζεις τον δικομματισμό εξέφρασε τα επιχειρήματά σου. Και γιατί συκοφαντείς ότι είμαι σε κάποιο κόμμα, κι ότι κάνω προεκλογικό αγώνα; Έχεις κάποια στοιχεία γι αυτά που λες; Αν όχι, είσαι απλά συκοφάντης που δεν επιθυμείς τις ουσιώδεις συζητήσεις. Αν έχεις στοιχεία να τα εμφανίσεις. Διαφορετικά είσαι εγκάθετος με προσωπικά ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ.
[QUOTE][i]Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Δεν περίμενα από σένα συνάδελφε να μην έχεις καταλάβει ότι δεν έχω δηλώσει τίποτα εγώ. Απ'τη τοποθέτησή σου είσαι εξυπνότατος. Σκοπός αυτής της συζήτησης είναι η κατάθεση απόψεων γύρω απ'το συγκεκριμένο θέμα, που μας αφορά όλους, μήπως και βγει κάποια άκρη. Επι πλέον, σε όσους δεν αρέσει, ας μπουν σε άλλες συζητήσεις, που υπάρχουν σωρηδόν. Δηλαδή όποιος γουστάρει θα μπαίνει και θα καταστρέφει συζητήσεις που έχει λόγους να μην υπάρχουν; Επειδή με τον εν λόγω κύριο είχαμε διαπληκτιστεί σε άλλο post, το κρατάει μανιάτικο και θα με κυνηγάει; Δεν χρειάζονται αμφισβητήσεις τη στιγμή που τίποτα το μεμπτό δεν υπάρχει.
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
Καλά έκανες μεγάλε. Εφόσον δεν έχει μπει ποτέ στη βουλή, κανείς δεν μπορεί να το κατηγορήσει για λαμογιές. Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι ο αρχηγός του μου φαίνεται ότι είναι συνασπισμένος με τον Καρατζαφέρη. Και ο Καρατζαφέρης ήταν εννέα χρόνια στη βουλή με τον Μητσοτάκη. Οπωσδήποτε όμως, θα ήταν καλό να μπούνε κι αυτοί στη βουλή. Μπορεί ν'ακούσουμε κάτι διαφορετικό και καλό. Ισως ναι ίσως όχι.:wave2:
Καλά έκανες μεγάλε. Εφόσον δεν έχει μπει ποτέ στη βουλή, κανείς δεν μπορεί να το κατηγορήσει για λαμογιές. Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι ο αρχηγός του μου φαίνεται ότι είναι συνασπισμένος με τον Καρατζαφέρη. Και ο Καρατζαφέρης ήταν εννέα χρόνια στη βουλή με τον Μητσοτάκη. Οπωσδήποτε όμως, θα ήταν καλό να μπούνε κι αυτοί στη βουλή. Μπορεί ν'ακούσουμε κάτι διαφορετικό και καλό. Ισως ναι ίσως όχι.:wave2:
να μαι και εγωωωωωωωωωωωω:evil:
conkark......εκτος του οτι ακομα απαιτω μια συγγνωμη για τον τροπο που μου απευθηνθηκες σε αλλο ποστ......να σου πω και κατι για το παραπανω quote.......
η πατριωτικη συμαχια ειναι αδελφοποιημενη με τη χρυση αυγη!
αρα......................
η δεν εχεις τελικα σχεση με τη πολιτικη(απλα μιλας για να μιλας)
η δεν εχεις καλη ενημερωση....
η τελικα δεν εχεις κανενα προβλημα με τους φασιστες(μαλλον τους πας κιολας σε αυτη τη περιπτωση)
θα θελες να μας πεις τι απο τα 3 ισχυει??????????
υ.γ. το οτι ακομα απαιτω μια συγγνωμη δε σημαινει οτι δε θα κοιμηθω και αν δε τη πεις........:a66:
Αν όμως η πλειοψηφία διαφωνεί με την ύπαρξη αυτής της συζήτησης θα την τερματίσω. Και τη ξεκίνησα από προτροπή μέλους.
εγω διαφωνω.δεν ειναι ειναι χωρος εδω για πολιτικες συζητησεις καθως δεν μπορουν να προσφερουν τιποτα στον χωρο της μοτοσυκλετας.Οσο για τις συκοφαντιες οταν σε εναν με διαφορετικη αποψη τον αποκαλεις φασιστα αρα περι αριστερης προσωπικοτητας γινεται ο λογος.Δεν εχω προβλημα μ'αυτο μιας και οσες φορες εχω ψηφισει δεν ψηφισα τιποτα απο τα δυο αλλα μην μας το παιζεις και ο μοτοσυκλετιστης ο ανεξαρτητος και οτι σε συκοφαντω.
Αν θελεις να προτεινεις κατι πηγαινε στις σκεψεις και στους προβληματισμους και πες μας τις ιδεες σου για να κανεις ενα καλυτερο αυριο, και ασε τις εκλογες.Η εξωτερικη πολιτικη θελει δυστυχως διπλωματια και γνωριμιες και οχι νεα προσωπα χωρις κυρος μιας και η μονη δυναμη που εχουμε ειναι αυτη.Το '21 δεν κερδισε τιποτα ο λαος αλλα η διπλωματια
blueblack
07/07/2006, 09:41
ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.......
Άνοίξατε λεβέντες μου...
Πολλή θεωρεία γιά τή ΜΠΑΝΑΝΙΑ....!!!!
Άφού ύπάρχουν τόσο δυναμικές άπόψεις πώς ρέ παιδιά.......
μάς πιάνει ή άνασφάλεια κάθε 4 χρόνια καί γινόμστε Βυζάντιο
μέ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ καί ΒΕΝΕΤΟΥΣ..?????
Ρέ μπάς καί μάς κάνανε νά κρεμόμαστε άπό τά τέτοια τους.???
Ρέ μπάς καί μάς κάνανε τό αύτονόητο δικαίωμα τής
ΕΡΓΑΣΙΑΣ........νά τό έπαιτούμε..???
Πήγαν τό 90 νά κάνουν οικουμενική καί ρήμαξε ό τόπος ..
τό κρέας άπό 8 κατοστάρικα πήγε 2100
Μάς στείλανε τό μύνημα καί άπό τότε καί μείς σάν καλά παιδιά
σπάμε τά κοντέρ....
Κοντράρουμε ποιός θά έχει πιό μακρυά.......ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ...νά μήν πώ τό άλλο...
ή ποιός θά ναυλώσει ποιό πολλά λεωφορεία νά κουβαλήσει τά ΜΟΣΧΑΡΙΑ....!!!!
Έγώ παιδιά είμαι μέ τούς Ίταλούς .....
Πολύ προχωρημένοι οί άνθρωποι...
Πετάξαν τή βυζαρού στή βουλή έδώ καί είκοσι χρόνια καί τά ίσοπέδωσαν όλα..Τσιτσιολίνα...καί γαμώ τό κορμί..!!!!!!
ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ....!!!!!!
Καί στό τέλος διώξανε καί τούς νταβάδες καί βάλανε στήν έξουσία
αύτούς πού πράγματι τούς κυβερνάνε..!!!!!!
ΜΑΓΚΕΣ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ...!!!!
Καί δέν έχουν καί ύποχρεωτική τήν ψήφο όπως στίς ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ.......!!!!!!!!
Πού νά φανταζόταν ό καημένος ό Πλάτωνας όταν έγραφε τήν
ΠΟΛΙΤΕΙΑ....πού θά καταντούσε σήμερα ή πατρίδα του..!!!!!!!!!
Αύτό γιά κάποιον φίλο πού πήρε ίδέες άπό κεί.....
Έξω έχει πιάσει πολλή ζέστη παιδιά καί δέν άντέχω άλλο τόσο
σοβαρή καί ΘΛΙΒΕΡΗ.....κουβέντα..
Γιαυτό παίρνω τό μηχανάκι μου καί σάς εύχομαι...........
ΚΑΛΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ
Καί κανονίστε πάλι μετά άπό μερικούς μήνες ξέρετε σείς........
ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.....όλε..όλε όλε..!!!
Είπα λίγο νά τό γλυκάνω συγχωράτε με..!!!!!!!
ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
:wave2: :wave2:
--Είπαμε ότι εκτιμώ το πνεύμα σου, αλλά με το a) σου θα μου ανατινάξεις τη συζήτηση:lol: Θα μας "περάσουν" για τα "υπόλοιπα" της 17 Νοέμβρη. Αναζητούμε νόμιμους τρόπους.
Sorry man, alla XESTIKA gia to ti tha me perasoun...Provlima kai ipothesi tou kathe ena pos tha antilifthei auta pou leo...Eksallou auto anagetai kai sta (b), (c) pou ethesa, diladi afipnisi sinidisis, afima koinis logikis sto spiti...
Peretairo, oi nomoi pou kathorizoun nomimous tropous kinisis aforoun kata tin gnomi mou mono ekeinous pou apodexontai to plaisio pou kapoios allos ethese gia autous...
---Το b) και c) πώς θα τa πετύχουμε; ΑΥΤΗ είναι η απαρχή της λύσης. Οι προτάσεις σου για τους τρόπους:
To zeis opote anoigeis ton ipologisti sou kai kaneis posts edo mesa...To internet einai to apolito paradeigma koinonikou sinolou pou den exei anagki oute apodexetai thesmika plaisia gia na kinithei...Kai epeidi to internet to ksero apo tin epoxi pou itan gia tous ligous, tin kai kala "elite" eos simera pou anoikei se olous, opos tha eprepe, mporo na sou po me asfaleia oti, an afaireseis to thesmiko plaisio apo ena sinolo, tote auto tha vrei mono tou ton tropo na isorropisei ton eauto tou...Iparxoun polla pou tha simvoun, oxi ola omorfa, alla tha isoropisei ton eauto tou...Einai eksallou tetoios o tropos pou leitourgei to sympan pou zoume.....
Tώρα, το να μη ψηφίσουμε, δείχνει ότι εμείς δεν συμμετέχουμε-και είναι δίκαιο σαν ιδέα- αλλά σαν αποτέλεσμα δεν είναι ψήφος ενεργού πολίτη, ΜΙΆς ΚΑΙ ΤΑ ΆΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΈΛΤΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ, κι έπειτα οι κάγκουρες της πολιτικής θα εκλέξουν "κυβέρνηση μειοψηφίας", εάν υποθέσουμε ότι πολλοί θα πράξουν ούτως. Με λίγα λόγια, θ'αχουμε τα ίδια πάλι εντός βουλής.
Den me katalaves.....Den eipa "Rikste akira", eipa min mpeite kan mesa sto paravan....Min psifisete...kai tin idia stigmi, o kathe enas ston xoro pou kinitai, dilose tin antithesi sou sto "Psifizo" me ton tropo pou simvainei, afou auto theoreis oti den exei noima...
Tha mou peis oti den mporei na simvei kati tetoio, einai outopia....I apantisi mou einai pos an perimeneis na simvei kati tetoiou avrio, fisika kai den ginetai....An mpoun simera oi vaseis gia auto omos, se merika xronia pistevo eilikrina pos tha mporouse na simvei
Το τελευταίο ως μή εφαρμόσιμο, το αφήνουμε...και προχωράμε:wave2: [/B]
Giati den einai efarmosimo kata tin gnomi sou???
p.s.
Αρχικά δημιουργήθηκε από mozart
ενα καθαρο μοτοσυκλετιστικο forum που σκοπος εχει να φερει πιο κοντα ανθρωπους που αγαπουν την μοτοσυκλετα, αναξερτητου πολιτικου χρωματος.
I second the motion...Poli endiaferousa kouventa alla den nomizo oti anoikei se auto to forum....iparxoun kai alla meroi pou sizitountai tetoia themata, kai malista os sinithizo na leo, akoma kalitera makria apo pliktrologia......
εγω διαφωνω.δεν ειναι ειναι χωρος εδω για πολιτικες συζητησεις καθως δεν μπορουν να προσφερουν τιποτα στον χωρο της μοτοσυκλετας.Οσο για τις συκοφαντιες οταν σε εναν με διαφορετικη αποψη τον αποκαλεις φασιστα αρα περι αριστερης προσωπικοτητας γινεται ο λογος.Δεν εχω προβλημα μ'αυτο μιας και οσες φορες εχω ψηφισει δεν ψηφισα τιποτα απο τα δυο αλλα μην μας το παιζεις και ο μοτοσυκλετιστης ο ανεξαρτητος και οτι σε συκοφαντω.
Αν θελεις να προτεινεις κατι πηγαινε στις σκεψεις και στους προβληματισμους και πες μας τις ιδεες σου για να κανεις ενα καλυτερο αυριο, και ασε τις εκλογες.Η εξωτερικη πολιτικη θελει δυστυχως διπλωματια και γνωριμιες και οχι νεα προσωπα χωρις κυρος μιας και η μονη δυναμη που εχουμε ειναι αυτη.Το '21 δεν κερδισε τιποτα ο λαος αλλα η διπλωματια
1.δεν έχει σχέση η πολιτική με το μοτοσυκλειτσμο????:eyepop:
όλα τα στραβά που βλέπουν καθημερινά διπλα μας στους δρόμος ποιος θα τα αλλάξει ?και πως?μένοντας αμμέτοχος πολιτικά (όχι κομματικα) θα πετύχεις πολλά πράγματα??
2.το 21 ο λαος κέρδισε την απελευθέρωση και η διπλωματία την υποτέλεια στους Άγγλους και Γάλλους ...ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ.....
από εκεί πηγάζει και η σημερινή υποτέλεια της Ελλάδας..ποτέ η ελλάδα από τη σύστασή της ως κράτος δεν ήταν αυτόνομη πολιτικα....
θα ακούσουμε κάτι διαφορετικό από τους γερμανοτσολιάδες????
διαφωνώ μαζί σου..δεν χρειάζονται τέτοιες φωνές στη Βουλή....είναι οι ίδιες φωνές που δεν έχουν κανένα σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς....
όλα τα στραβά που βλέπουν καθημερινά διπλα μας στους δρόμος ποιος θα τα αλλάξει ?και πως?μένοντας αμμέτοχος πολιτικά (όχι κομματικα) θα πετύχεις πολλά πράγματα??
2.το 21 ο λαος κέρδισε την απελευθέρωση και η διπλωματία την υποτέλεια στους Άγγλους και Γάλλους ...ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ.....
από εκεί πηγάζει και η σημερινή υποτέλεια της Ελλάδας..ποτέ η ελλάδα από τη σύστασή της ως κράτος δεν ήταν αυτόνομη πολιτικα....
1.αν δεν εχεις σοβαρη εκπροσωπηση δεν προκειτε να αλλαξεις τιποτα.Εμεις εχουμε?μηπως λοιπον πρεπει να ξεκινησουμε απο αυτο.Ποιοι ειναι αυτοι που μας εκπροσωπουν, τους ξερουμε? ποια η σχεση τους με την μοτο, ποιος ο πραγματικος τους σκοπος κ.α.
2.χωρις διπλωματια η Ελλαδα δεν θα ηταν κρατος τωρα θα ηταν κατι σαν τους κουρδους που ακομα παλευουν να βρουν το δικαιο τους..οποιο κρατος ηταν αυτονομο πολιτικα ή ειχε την οικονομικη δυναμη ή την δυναμη των οπλων.Εμεις τι ειχαμε απο τα δυο?
stavrogin
07/07/2006, 12:20
To τι εγινε το 21-27 ειναι γνωστο απο μια ντουζινα ιστορικους με ελαχιστες αποκλισεις μεταξι των.Και εν ολιγης ειναι αυτο που λεει ο ZZR2005.
Οτι καταφερναν ο Λαος ,οι αγωνιστες και η φιλικη εταιρια, το γκρεμιζαν οι κοτζαμπασιδες,οι πλοιοκτητες και οι πρακτορες των ξενων.Αυτα εβαλαν την Ελλαδα στην αναγκη και την υποτελεια των ευρωπαικων δηναμεων.
Εκει ειναι και οι απαρχες του δικοματισμου:
Κοτσαμπασηδες vs Εφοπλιστες
και του τρικομματισμου:
φιλοΑγγλοι vs φιλοΓαλλοι vs φιλοΡωσοι.
Με τον λαο αποντα πλεον.
Σε τετοια περιπτωση δεν μπορουμε να κατηγοραμε τον λαο για την σημερινη καταντια του δικομματισμου.
stavrogin
07/07/2006, 12:28
iriniaa
φιλε.
Αφου Τσιτσιολινα δεν εχουμε, σου κανει κατι σε Αλομα;Ελεγα απλως επειδη ειμαστε χωρα πιο τραβεστι απο τους Ιταλους ,μια τραβελι θα μας αντιπροσωπευε καλητερα.
packo
...μαζι σου.
Οσο για το αν ειναι "ανεφαρμοστα" αυτα που λες,σκοτιστικα.Ειδα ποσο εφαρμοσιμα ειναι τα εφαρμοζωμενα.
:beer: Η αλλαγη (οχι του πασοκ)
θελει δραστικα μετρα.
thewhiteowl
07/07/2006, 12:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από m1ke
Δεν καταλαβαίνω γιατί δυσανασχετούμε με το πολιτικό σύστημα, εφόσον είναι καθρέπτης της κοινωνίας που το συντηρεί.
Όταν η κοινωνία αναγνωρίζει ως υπέρτατη αξία τη συγκέντρωση οικονομικής ισχύος, τότε η πολιτική θα ακολουθήσει τις επιθυμίες της κοινωνίας.
Με απλά λόγια ο Έλληνας ψηφίζει με γνώμονα το ατομικό του οικονομικό συμφέρον.
Όπως λέει και η MLV: ΔΩΩΩΩΩΣΕ!
Βαρέθηκα να ακούω ότι φταίνε πάντα οι άλλοι.
Θυμήστε μου όταν γίνω αυτοκράτορας να φτιάξω ένα νόμο που θα δίνει σε κάθε μοτοσυκλετιστή δωρεάν κράνος με την αγορά μηχανής. ΑΣΧΕΤΟ.
(Μήπως να πάω διακοπές; Είναι ώρα νομίζω.)
1.αν δεν εχεις σοβαρη εκπροσωπηση δεν προκειτε να αλλαξεις τιποτα.Εμεις εχουμε?μηπως λοιπον πρεπει να ξεκινησουμε απο αυτο.Ποιοι ειναι αυτοι που μας εκπροσωπουν, τους ξερουμε? ποια η σχεση τους με την μοτο, ποιος ο πραγματικος τους σκοπος κ.α.
2.χωρις διπλωματια η Ελλαδα δεν θα ηταν κρατος τωρα θα ηταν κατι σαν τους κουρδους που ακομα παλευουν να βρουν το δικαιο τους..οποιο κρατος ηταν αυτονομο πολιτικα ή ειχε την οικονομικη δυναμη ή την δυναμη των οπλων.Εμεις τι ειχαμε απο τα δυο?
1.δεν με ενδιαφέρει ποιοι με εκπροσωπούν απέναντι στο παρόν οικονομικό σύστημα γιατί δεν πιστεύω ότι μπορείς να επιτύχεις κάτι με αυτό τον τρόπο.....αυτοί που έχου το καρπούζι κ το μαχαίρι στην Ελλάδα αποφασίζουν με μοναδικό γνώμονα το κέρδος...αν κερδίσεις ένα πράγμα με συνδικαλισμό θα χάσεις 10 πράγματα με πλαγιους μεθόδους....η λύση είναι ριζική ανατροπή της σαπίλας....
2. η Ελλάδα έγινε κράτος χάρις της γεναιότητα μερικών ανδρών που έδωσαν την ώθηση στους υπόλοιπους πυροδοτώντας την Επανάσταση..η διπλωματία ήρθε να καπηλευτεί την νίκη της επανάστασης....που ήταν η διπλωματία επί των αιώνων της τουρκοκρατίας????πουθενά...όταν είδαν ότι κάτι γίνεται και υπήρχε η περίπτωση να χάσουν την επιρροή της Ελλάδας τότε κινητοποιήθηκαν για να την υποτάξουν διπλωματικά...
το ίδιο συνέβει και μετά το Β Παγκόσμιο πόλεμο όταν είδαν ότι ένα καθαρά εθνικό απελευθρωτίκό κίνημα (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) μπορεί να φέρει την Ελλάδα εκτός επιρροής των μεγάλων δυνάμεων...για αυτό και παρότι τελείωσε ο πόλεμος οι Άγγλοι αποβίβασαν 25000 στρατιώτες στον Πειραιά (για διπλωματικούς λόγους βέβαια:lol: :lol: )
και έκτωτε συνεχίζεται η κατάντια της Ελλάδος να είναι προτεκτοράτο της Αγγλίας κ των ΗΠΑ
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
να μαι και εγωωωωωωωωωωωω:evil:
conkark......εκτος του οτι ακομα απαιτω μια συγγνωμη για τον τροπο που μου απευθηνθηκες σε αλλο ποστ......να σου πω και κατι για το παραπανω quote.......
η πατριωτικη συμαχια ειναι αδελφοποιημενη με τη χρυση αυγη!
αρα......................
η δεν εχεις τελικα σχεση με τη πολιτικη(απλα μιλας για να μιλας)
η δεν εχεις καλη ενημερωση....
η τελικα δεν εχεις κανενα προβλημα με τους φασιστες(μαλλον τους πας κιολας σε αυτη τη περιπτωση)
θα θελες να μας πεις τι απο τα 3 ισχυει??????????
υ.γ. το οτι ακομα απαιτω μια συγγνωμη δε σημαινει οτι δε θα κοιμηθω και αν δε τη πεις........:a66:
Φίλε μου Trooper, δεν θ'αφήσω μια "συγγνώμη" να μας χωρίζει. ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ! Δεν θα πρέπει να παρεξηγούμαστε για μια στιγμή έξαρσης. Ανθρώπινο πάθος είναι, και είμαστε όλοι άνθρωποι. Δεν αναζητώ τα τείχη αλλά τις γέφυρες που θα μας φέρουν πιο κοντά στο σύντομο αυτό επίγειο ταξιδάκι, και στη λέσχη των μηχανών που είναι κοινή μας αγάπη. Η ζωή μου έμαθε να ζητάω συγγνώμη, και να δίνω πρώτος το χέρι-αν και μπορεί να φταίει κι ο άλλος. Δεν πειράζει, όμως. Ουδείς τέλειος.
Οσο για τον αγαπητό συνάδελφο vstrom-ίτη που με χιούμορ δήλωσε ότι ψήφισε πατρωτική συμμαχία, δεν είμαι απ'τους ανθρώπους που μου αρέσει να προσβάλλω. Εξάλλου με χιούμορ απάντησε, και είναι μία μόνο ψήφος! Δεν σημαίνει ότι προτρέπω όλους να κάνουν το ίδιο. Εξάλλου, υπάρχει μία μερίδα συμπολιτών μας που πιστεύουν σε αυτή τη παράταξη. Να τους πιάνουμε και να τους βρίζουμε ή να τους φτύνουμε προτείνεις; Επι πλέον θα παρατήρησες ότι συμφωνώ με τις απόψεις όλων των παιδιών εδώ μέσα. Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, και οφείλουμε να σεβόμαστε όλους, αρκεί να μην είναι κακοπροαίρετοι. Συμφωνείς; Εξάλλου δεν είναι ο σκοπός της συζήτησης αυτός, αλλά στατιστικά να βγει ένα συμπέρασμα σχετικά με το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τον δικομματισμό. Από συζητήσεις με ανέκδοτα, λάιτ, και βόλτες με μηχανές, είναι γεμάτο όλο το site. Και πιστεύω ότι εκτός από μηχανόβιοι, είμαστε πάνω απ'όλα άνθρωποι, όπως και πολίτες-ψηφοφόροι, και αγαπάμε την πατρίδα μας, και θα θέλαμε όλοι να τη δούμε να προοδεύει. Γιατί αν βουλιάξει, όλοι μας θα πάμε στον πάτο. Και εν κατακλείδι, θεωρώ ότι είναι τιμή μου που συμμετέχετε, και ανταποκρίνεστε στη συζήτηση αυτή.
Να είσαι πάντα καλά!
Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.......
Άνοίξατε λεβέντες μου...
Πολλή θεωρεία γιά τή ΜΠΑΝΑΝΙΑ....!!!!
Άφού ύπάρχουν τόσο δυναμικές άπόψεις πώς ρέ παιδιά.......
μάς πιάνει ή άνασφάλεια κάθε 4 χρόνια καί γινόμστε Βυζάντιο
μέ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ καί ΒΕΝΕΤΟΥΣ..?????
Ρέ μπάς καί μάς κάνανε νά κρεμόμαστε άπό τά τέτοια τους.???
Ρέ μπάς καί μάς κάνανε τό αύτονόητο δικαίωμα τής
ΕΡΓΑΣΙΑΣ........νά τό έπαιτούμε..???
Πήγαν τό 90 νά κάνουν οικουμενική καί ρήμαξε ό τόπος ..
τό κρέας άπό 8 κατοστάρικα πήγε 2100
Μάς στείλανε τό μύνημα καί άπό τότε καί μείς σάν καλά παιδιά
σπάμε τά κοντέρ....
Κοντράρουμε ποιός θά έχει πιό μακρυά.......ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ...νά μήν πώ τό άλλο...
ή ποιός θά ναυλώσει ποιό πολλά λεωφορεία νά κουβαλήσει τά ΜΟΣΧΑΡΙΑ....!!!!
Έγώ παιδιά είμαι μέ τούς Ίταλούς .....
Πολύ προχωρημένοι οί άνθρωποι...
Πετάξαν τή βυζαρού στή βουλή έδώ καί είκοσι χρόνια καί τά ίσοπέδωσαν όλα..Τσιτσιολίνα...καί γαμώ τό κορμί..!!!!!!
ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ....!!!!!!
Καί στό τέλος διώξανε καί τούς νταβάδες καί βάλανε στήν έξουσία
αύτούς πού πράγματι τούς κυβερνάνε..!!!!!!
ΜΑΓΚΕΣ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ...!!!!
Καί δέν έχουν καί ύποχρεωτική τήν ψήφο όπως στίς ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ.......!!!!!!!!
Πού νά φανταζόταν ό καημένος ό Πλάτωνας όταν έγραφε τήν
ΠΟΛΙΤΕΙΑ....πού θά καταντούσε σήμερα ή πατρίδα του..!!!!!!!!!
Αύτό γιά κάποιον φίλο πού πήρε ίδέες άπό κεί.....
Έξω έχει πιάσει πολλή ζέστη παιδιά καί δέν άντέχω άλλο τόσο
σοβαρή καί ΘΛΙΒΕΡΗ.....κουβέντα..
Γιαυτό παίρνω τό μηχανάκι μου καί σάς εύχομαι...........
ΚΑΛΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ
Καί κανονίστε πάλι μετά άπό μερικούς μήνες ξέρετε σείς........
ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.....όλε..όλε όλε..!!!
Είπα λίγο νά τό γλυκάνω συγχωράτε με..!!!!!!!
ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Ωραία πέννα φίλτατε iriniaa. Όσο για τη πρότασή σου για τη Τσιτσιολίνα, νομίζω ότι αυτή είναι η πρόταση που μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες. Μαζί με το Μαυρογυαλούρο αποτελούν την ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΥΣΗ :rotflmao: :wave2:
tsiros_temp
08/07/2006, 02:28
"Συγγνώμη" πάει να πει "αντιλαμβάνομαι ότι έσφαλα".
Να απαιτείς συγγνώμη είναι ανόητο, το ίδιο και να λες "συγγνώμη" σε άσχετες φάσεις.
Αυτό, σχετικά με τις σαχλαμάρες που πετάτε για συγγνώμες ο trooper και ο conkark (το ότι μου αρέσουν αυτά που λες, δεν πάει να πει ότι όταν πεις κάτι λάθος, θα σου το χαρίσω... έχω την ίδια συμπεριφορά προς κάθε ένα άνθρωπο, δεν υποκρίνομαι σε κανέναν, ποτέ)
tsiros_temp
08/07/2006, 02:32
Και σχετικά με το θέμα ανα χείρας, επαναλαμβάνω (γιατί δε φαίνεται ότι έπιασε τόπο όταν το πρωτοείπα...) πως μέχρι να δούμε πολιτικούς που έχουν μάθει πολιτική, άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δούμε.
Αυτοί που είναι τώρα πολιτικοί υψηλόβαθμοι, πως φτάσαν εκεί που φτάσαν; Εκτώς ελαχίστων εξαιρέσεων, ζητιανέυοντας ψήφους στην αρχή να γίνουν μικροπολιτικοί... κ.ο.κ.
Τ'αρχίδια μου στη σχάρα (με σάλτσα καυτερής πιπεριάς habanero που μου αρέσει πολύ) αν ένας από δ'αύτους έχει διαβάσει την Πολιτεία και την έχει νοιώσει...
Sorry man, alla XESTIKA gia to ti tha me perasoun...Provlima kai ipothesi tou kathe ena pos tha antilifthei auta pou leo...Eksallou auto anagetai kai sta (b), (c) pou ethesa, diladi afipnisi sinidisis, afima koinis logikis sto spiti...
Peretairo, oi nomoi pou kathorizoun nomimous tropous kinisis aforoun kata tin gnomi mou mono ekeinous pou apodexontai to plaisio pou kapoios allos ethese gia autous...
To zeis opote anoigeis ton ipologisti sou kai kaneis posts edo mesa...To internet einai to apolito paradeigma koinonikou sinolou pou den exei anagki oute apodexetai thesmika plaisia gia na kinithei...Kai epeidi to internet to ksero apo tin epoxi pou itan gia tous ligous, tin kai kala "elite" eos simera pou anoikei se olous, opos tha eprepe, mporo na sou po me asfaleia oti, an afaireseis to thesmiko plaisio apo ena sinolo, tote auto tha vrei mono tou ton tropo na isorropisei ton eauto tou...Iparxoun polla pou tha simvoun, oxi ola omorfa, alla tha isoropisei ton eauto tou...Einai eksallou tetoios o tropos pou leitourgei to sympan pou zoume.....
Den me katalaves.....Den eipa "Rikste akira", eipa min mpeite kan mesa sto paravan....Min psifisete...kai tin idia stigmi, o kathe enas ston xoro pou kinitai, dilose tin antithesi sou sto "Psifizo" me ton tropo pou simvainei, afou auto theoreis oti den exei noima...
Tha mou peis oti den mporei na simvei kati tetoio, einai outopia....I apantisi mou einai pos an perimeneis na simvei kati tetoiou avrio, fisika kai den ginetai....An mpoun simera oi vaseis gia auto omos, se merika xronia pistevo eilikrina pos tha mporouse na simvei
Giati den einai efarmosimo kata tin gnomi sou???
p.s.
I second the motion...Poli endiaferousa kouventa alla den nomizo oti anoikei se auto to forum....iparxoun kai alla meroi pou sizitountai tetoia themata, kai malista os sinithizo na leo, akoma kalitera makria apo pliktrologia......
Φίλε Packo, συμφωνώ σχεδόν σε όλα που λες. Αλλά δεν μπορώ να προτείνω δημόσια και σοβαρά -"βάλτε μπουρλότο στη βουλή", για ευνόητους λόγους. Κάποιο καρφί θα το 'πάει' στην ασφάλεια, και μπορεί να με τρέχουν στον κάθε Βουλγαράκη, και να τραβήξω τα των Πακιστανών. Άλλο τώρα, ως αγανακτισμένος πολίτης, θα συμφωνήσω μαζί σου, όπως και καθημερινά ακούγεται εκεί έξω.
Οπωσδήποτε συμφωνώ με την απόθεση στην άκρη της κοινής λογικής, ("μια κοινή, μια πόρνη", που λέει κι ο Πανούσης, γιατην κοινή λογική:lol: ).Αυτό είναι αυτονόητο. Η αφύπνηση συνείδησης τώρα που θέτεις, χρίζει συζήτησης. Πώς θα γίνει αυτό, αν όσοι σκέφτονται έτσι, δεν έχουν βήμα να αφυπνήσουν και τους υπόλοιπους, τη στιγμή μάλιστα που βομβαρδίζονται απ'τα μμε, και τα παλαιά κομματικά μίση διαιωνίζονται; Πιστεύω προσωπικά απ'το κάθε μετερίζι, οφείλουμε να στηρίζουμε το εγχείρημα της αφύπνησης. Ακόμα κι από δω μέσα, που εσύ όμως αντικρούεις. Είτε είμαστε μέλη σε λέσχες κυνηγών, ή αυτοκινήτων, αθλητικών κλπ λεσχών, ή έξω, ή με φίλους, ή με τη κοπέλα μας, πιστεύω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός απ'τα χάχανα ή οτιδήποτε άλλο, είμαστε και σκεπτόμενοι πολίτες. Με ταπεινότητα σου εκθέτω την άποψή μου, πάνω στο θέμα που αναφέρεις σχετικά με την αφύπνηση συνειδήσεων. Δεν γνωρίζω άλλους χώρους και τόπους, που αποδέκτες να είναι πολλοί άνθρωποι συγκεντρωμένοι.
Προτείνεις "αποχή" απ'την αυριανή ψηφοφορία -αν κατάλαβα καλά, αν όχι, παρακαλώ διόρθωσέ με-και όχι άκυρα. Δεν καταλαβαίνω τη διαφορά, συγχώρεσέ με. Η ουσία του αποτελέσματος διαφέρει; Πάλι δεν θα έχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας τους ίδιους;
Για το να αποκλείσουμε 10.000.000 πολίτες τη βουλή, είναι εφικτό για σένα; Αν ναι ποιός είναι ο τρόπος; Λες "μακροχρόνια". Πόσο μακρυά όμως; Και μη ξεχνάμε ότι προηγείται η αφύπνηση του κοινού, πρώτα. Μετά από 500, 1000 χρόνια; Να σου υπενθυμίσω πως σε 2-3 μήνες έχουμε δημοτικές. Ποιός θα πείσει όλο τον κόσμο να απέχει; Κατ'αρχήν, η αποχή ενδέχεται να έχει νομικές συνέπειες και δη ποινικές. Προσωπικά φοβάμαι να το κάνω. Δεν νοιώθω ήρωας. Δεν ξέρω, λέω. Οπότε τί γίνεται τότε; Επίσης ενδέχεται να έχουμε και πρόωρες βουλευτικές, απ'ο,τι σφυρίζουν τα μμε. Τότε πάλι; Τί θα γίνει; Πάλι οι ίδιοι κοκ. Ασφαλώς και θα μου άρεσε η πρότασή σου, αλλά δεν μου αρέσει να πεθάνω, και ως τότε να είναι τα ίδια ονόματα στη κυβέρνηση, και ο κόσμος να μην έχει ακόμα πειστεί να κάνει αποχή. :( Τίποτα σε ποιό σύντομο δεν έχεις; Απλά κάτι για να πειραματιστούμε μέχρι να λογικευτεί ο κόσμος. Κάτι για να τους κάνει πλάκα βρε αδερφέ:lol: :wave2:
θα ακούσουμε κάτι διαφορετικό από τους γερμανοτσολιάδες????
διαφωνώ μαζί σου..δεν χρειάζονται τέτοιες φωνές στη Βουλή....είναι οι ίδιες φωνές που δεν έχουν κανένα σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς....
Αγαπητέ συνάδελφε, συμφωνώ με την προηγούμενη θέση σου, αλλά και με αυτή ασφαλώς. Αλλά ο φιλαράκος το έγραψε με χιούμορ. Συνάδελφος είναι κι αυτός και τον αγαπάμε. Τώρα, όμως, επειδή υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας(μικρή μειοψηφία), απ'ό,τι γνωρίζεις, ε, με ελαφρά τη καρδία, αν ήταν και στη βουλή δεν νομίζω από ένα 2% που ήδη υπάρχει, ότι θα κινδύνευε πια η δημοκρατία. Και τί δημοκρατία!!! Εκτός αν πιστεύεις ότι αν έμπαιναν στη βουλή θα γινόντουσαν πλειοψηφία!
Εξάλλου οι δημοκρατικές αξίες παραινούν στην εκπροσώπιση όλων των Ελλήνων συμπολιτών. Αν συμφωνείς. Αν όχι τα παίρνω όλα πίσω:wave2:
Να απαιτείς συγγνώμη είναι ανόητο, το ίδιο και να λες "συγγνώμη" σε άσχετες φάσεις.
Αυτό, σχετικά με τις σαχλαμάρες που πετάτε για συγγνώμες ο trooper και ο conkark (το ότι μου αρέσουν αυτά που λες, δεν πάει να πει ότι όταν πεις κάτι λάθος, θα σου το χαρίσω... έχω την ίδια συμπεριφορά προς κάθε ένα άνθρωπο, δεν υποκρίνομαι σε κανέναν, ποτέ)
Βρε-βρε τσίρο φίλε, απλά, όταν ηρέμησα (γιατί είχα ιδιωτικές πολλές καταπιέσεις και προβλήματα), αναγνώρισα ότι είχα απρεπή και επιθετική συμπεριφορά εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή. Δεν έπρεπε να δώσω στον συνάδελφο που αδίκησα, αυτό που ήθελε και το ζητούσε; Δεν ήρθα στο μοτο για να κάνω εχθρούς αλλά φίλους. Και διαπιστώνω ότι αν υπάρχει σοβαρό συζητήσιμο θέμα, όλοι μας έχουμε να επιδείξουμε πνευματικό κόσμο. Ολοι σας μέσα σ'αυτό το post αποδεικνύετε ότι είσαστε άνθρωποι με υψηλή νοημοσύνη, σε αντίθεση και κόντρα μ'αυτό που θέλει να επιβάλλει η κοινή γνώμη για μας τους μηχανόβιους. Ε, λοιπόν, δεν είμαστε αυτό που μας κατηγορούν. Μπορούμε να ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ. Με σεβασμό και αγάπη σου τα λέω όλα αυτά.:beer:
To τι εγινε το 21-27 ειναι γνωστο απο μια ντουζινα ιστορικους με ελαχιστες αποκλισεις μεταξι των.Και εν ολιγης ειναι αυτο που λεει ο ZZR2005.
Οτι καταφερναν ο Λαος ,οι αγωνιστες και η φιλικη εταιρια, το γκρεμιζαν οι κοτζαμπασιδες,οι πλοιοκτητες και οι πρακτορες των ξενων.Αυτα εβαλαν την Ελλαδα στην αναγκη και την υποτελεια των ευρωπαικων δηναμεων.
Εκει ειναι και οι απαρχες του δικοματισμου:
Κοτσαμπασηδες vs Εφοπλιστες
και του τρικομματισμου:
φιλοΑγγλοι vs φιλοΓαλλοι vs φιλοΡωσοι.
Με τον λαο αποντα πλεον.
Σε τετοια περιπτωση δεν μπορουμε να κατηγοραμε τον λαο για την σημερινη καταντια του δικομματισμου.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.:a10: ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ.
Βέβαια, κι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ανυψωθεί στο απυρόβλητο! Τόσο πολύ χαζοί είναι όλοι τους; Δεν νομίζω. Είναι ακόμα ποτισμένοι με τα παλιά κολλήματα απ'τις οικογένειές τους, κι επίσης με τη διαφθορά απ'τη πλύση εγκεφάλων απ'τα μμε, απ'τη φτώχεια, την ανεργία, κλπ και βγάζει μια κουτοπονηριά που τον συνωστίζει στα γραφεία των υπουργών και βουλευτών, με την ελπίδα μιάς θέσης στον ήλιο. Και δεν τους νοιάζει αν βουλιάξει η Ελλάδα, αρκεί αυτοί να βολευτούνε. Έπειτα, οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, που μπήκαν περίπου 700.000 απ'τη μια κυβέρνηση, και 250.000 περίπου απ'αυτή (άκουσα), (μαζί με τις οικογένειές τους πόσοι;) δεν στηρίζουν τον δικομματισμό; ΝΟΜΙΖΩ κι αναρωτιέμαι.
1.δεν με ενδιαφέρει ποιοι με εκπροσωπούν απέναντι στο παρόν οικονομικό σύστημα γιατί δεν πιστεύω ότι μπορείς να επιτύχεις κάτι με αυτό τον τρόπο.....αυτοί που έχου το καρπούζι κ το μαχαίρι στην Ελλάδα αποφασίζουν με μοναδικό γνώμονα το κέρδος...αν κερδίσεις ένα πράγμα με συνδικαλισμό θα χάσεις 10 πράγματα με πλαγιους μεθόδους....η λύση είναι ριζική ανατροπή της σαπίλας....
2. η Ελλάδα έγινε κράτος χάρις της γεναιότητα μερικών ανδρών που έδωσαν την ώθηση στους υπόλοιπους πυροδοτώντας την Επανάσταση..η διπλωματία ήρθε να καπηλευτεί την νίκη της επανάστασης....που ήταν η διπλωματία επί των αιώνων της τουρκοκρατίας????πουθενά...όταν είδαν ότι κάτι γίνεται και υπήρχε η περίπτωση να χάσουν την επιρροή της Ελλάδας τότε κινητοποιήθηκαν για να την υποτάξουν διπλωματικά...
το ίδιο συνέβει και μετά το Β Παγκόσμιο πόλεμο όταν είδαν ότι ένα καθαρά εθνικό απελευθρωτίκό κίνημα (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) μπορεί να φέρει την Ελλάδα εκτός επιρροής των μεγάλων δυνάμεων...για αυτό και παρότι τελείωσε ο πόλεμος οι Άγγλοι αποβίβασαν 25000 στρατιώτες στον Πειραιά (για διπλωματικούς λόγους βέβαια:lol: :lol: )
και έκτωτε συνεχίζεται η κατάντια της Ελλάδος να είναι προτεκτοράτο της Αγγλίας κ των ΗΠΑ
Μήπως όμως, είχε μέρισμα του αποτελέσματος και ο Στάλιν; Διότι στη Συμφωνία της Γιάλτας, μου φαίνεται, ότι δεν έδειξε ενδιαφέρον για την Ελλάδα.. Και μήπως σ'αυτή του τη συμπεριφορά, οι έλληνες εθνοαπελευθερωτές των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, χαρίστηκαν βορά στους συντηρητικούς και αδηφάγους Άγγλους; Και έπειτα στις "μεγάλες δυνάμεις δεν συγκαταλεγόταν ΚΑΙ η Ρωσσία; Και πιστεύεις ότι αν γινόταν το αντίθετο, δηλ, να παραχωρούσαν την Ελλάδα στη Ρωσσία, τότε ο Στάλιν δέν θα έφερνε στρατό στο Πειραιά, να κυνηγήσει τον ΕΔΕΣ του Ναπολέοντα Ζέρβα; Η πάλι, θα είμασταν καλύτερα στο ανατολικό μπλόκ; Τότε, μετά τη κατεδάφιση του ΤΕΙΧΟΥΣ, γιατί γεμίσαμε οικονομικούς μετανάστες φουκαράδες κι εξαθλιωμένους, αυτού του Μπλόκ; Γιατί δεν έχω δει κάνα Ολλανδό,Δανό, Αυστριακό,κλπ του δυτικού μπλοκ, να μεταναστεύει στην Ελλάδα για να δουλεύει στην οικοδομή, ή να πλένει σκάλες. Απλά ερωτήματα θέτω, χωρίς καμία εμπάθεια ή μισσαλλοδοξία. Εξάλλου, συζητάμε μεταξύ μας.
tsiros_temp
08/07/2006, 05:00
Εντάξει για αυτό... Για το άλλο, που έχει και σχέση με τη κουβέντα, έχεις κάτι να πεις;
stavrogin
08/07/2006, 12:20
"Και για μουντζα ο λαος και για λιβανι"
Λεει ο Παλαμας
"Ο λαος δεν ειναι αγιος,ειναι το εν δυναμει για το καλητερο και το χειροτερο"
Λεει ο Μαρξ.
Λυση μια.Η εκπαιδευση,η παιδεια.
Παιδευμενοι ανθρωποι δεν παρασυρωνται ευκολα αριστερα και δεξια σε μετρια κομματα απο ανεπαρκεις καιροσκοπους.
Κι αν παρασειρωνται ,κρατουν το κριτικο πνευμα.Και επιρεαζουν το πολιτικο κλιμα.
Παραδειγμα ο Μ.Χατζιδακης,που ηταν αν θυμαμε δεξιος.(μαλλον ηταν δεξιος επειδη δε ηθελε να ειναι αριστερος.)Αν ηταν ολοι οι δεξιοι ετσι ,δεξια δεν θα υπηρχε.
Η εκπαιδευση θελει ομως πολιτικη βουληση
Μυλος η δουλεια,δε βγαινει ακρη.
Το να ψυφιζεις κομματα που δε σε εκφραζουν μονο και μονο για να ενισχυσεις την ανακατανομη των ψηφων,δεν ειναι κακη ιδεα αλλα ειναι παραδοξη.
Μια λυση θα ηταν ο δρομος.Η διαδηλωση για καθε τι που επιρεαζει αρνητικα την ζωη μας.Αλλα οταν βλεπω προσωπα και παραταξεις να καπιλευονται τετοιους αγωνες,μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι.
>Κνιτες να περιφρουρουν...
>Πασοκοι και Νουδουδες επισημοι να ηγουντε.
>Φοιτητες κοπροσκυλα που κλεινουν τα πανεπιστημια για την πλακα τους
Εγω προσωπικα ειμαι σε φαση να απεχω απο ολα και ολους,
Εκτος βεβαια του παροντως φορουμ.Και για αυτο αν δεν συζηταγα γενικα θεματα εδω δεν θα ειχα αλλο μερος να τα συζητω.
bzrmiltos
08/07/2006, 12:49
Μήπως όμως, είχε μέρισμα του αποτελέσματος και ο Στάλιν; Διότι στη Συμφωνία της Γιάλτας, μου φαίνεται, ότι δεν έδειξε ενδιαφέρον για την Ελλάδα..
οταν ειπαν στο ΣΤΑΛΙΝ για την Ελλαδα
,,,ειπε χαρισμα σας ...συμφωνω μαζι σου concark πραγματι δε μας ηθελε ουτε ζωγραφιστουs εν αντιθεση με τη Πολωνια που εγινε μεγαλο θεμα..
ετσι γιναμε προτεκτορατο των ηπα ,μ,βρετανια
Χωμάτινος
08/07/2006, 13:44
Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η πραγματικότητα σχετικά με τον οποιασδήποτε φύσεως διπολισμό, είναι όπως μας παρουσιάζεται ;
- ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπερψήφισαν ομόφωνα το νομοσχέδιο που έθετε πλέον στο απυρόβλητο τους υπαίτιους του χρηματιστηριακού σκανδάλου.
-ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταψήφισαν ομόφωνα στην ευρωβουλή το νομοσχέδιο-πρόταση Ισπανών και Βάσκων ευροβουλευτών που πρότεινε την υιοθέτηση της Ελληνικής ως επίσημης ευρωπαικής γλώσσας.
-Το 1945 Άγγλοι επιτελείς (οι γνωστοί "σύνδεσμοι") ήρθαν στην Ελλάδα "και καλά" γιά να βοηθήσουν στον αγώνα κατά του κομμουνισμού.
-1947-48 και μεσούντος του εμφυλίου, είχαν βρεθεί σε καταληφθέντα ορμητήρια του ΕΛΑΣ ολοκαίνουργια βρετανικά πολυβόλα BREN. Στην κούτα, στην ζελατίνα και με ημερομηνία κατασκευής 1944, την στιγμή που όλα τα άλλα υπάρχοντα εν Ελλάδι BREN ήταν κατασκευής 1938.
-Την περίοδο 1945-1989 όλος ο κόσμος βίωνε τον ψυχρό πόλεμο με ότι σήμαινε αυτό.
- Την ίδια περίοδο οι αμερικανικές και ρωσσικές βιομηχανίες θησαύριζαν πουλώντας όπλα, η κάθε μία στους πελάτες τις.
Στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, τα κόμματα διαδέχονται το ένα το άλλο υποσχόμενα εναλλάξ "καλύτερες ημέρες", ενώ τα πάντα πήγαιναν και πηγαίνουν σταθερά από το κακό στο χειρότερο. ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ..
Ο Ηράκλειτος είχε πει το εξής (ελεύθερη απόδοση):
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΙ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ.
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ.
stavrogin
08/07/2006, 13:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από bzrmiltos
οταν ειπαν στο ΣΤΑΛΙΝ για την Ελλαδα
,,,ειπε χαρισμα σας ...συμφωνω μαζι σου concark πραγματι δε μας ηθελε ουτε ζωγραφιστουs εν αντιθεση με τη Πολωνια που εγινε μεγαλο θεμα..
ετσι γιναμε προτεκτορατο των ηπα ,μ,βρετανια
Oxι μονο δεν μας ηθελε,αλλα μας εδωσε και στεγνα.Η ηγεσια του κομουνιστικου κομματος Σιαντος,Ιωαννιδης,ο Ζαχαριαδης (που ηταν κουτβις,εκπαιδευμενος και σταλμενος της ρωσιας) και λοιποι εγκαθετοι του Σταλιν (εξ'ου και ο ορος σταλινομουτρο:lol:)
,εδρασαν προδοτικα και στο ανταρτικο,βαζοντας χερι στην λαικη εξεγερση με τον "πολιτικο".
Και στην συμφωνια της Βαρκιζας (κατεβασαν τα σοβρακα).Και στα Δεκεμβριανα.
Και μετα το τελος του εμφυλιου το 49' πολλοι ηγετες του ΚΚΕ που επεμειναν στον εμφυλιο,δηλαδη εδρασαν εναντια στην βουληση του Σταλιν,και κατεφυγαν στο ανατολικο μπλοκ τους εξαφανισαν οι υποτηθεμενοι καθοδηγητες τους.
stavrogin
08/07/2006, 13:59
Χωματινε
Τι σημαινει μηδεν αγαν; ολο το ακουω αλλα δεν ξερω τι ειναι.
Δεν καταλαβαίνω ρε συ conkark... απαντάς σε κάθε έναν χωριστά;
Συζήτηση είναι αυτή ή συνέντευξη τύπου;
Και εντέλει τι σόι θέμα είναι αυτό; Ο δικομματισμός δεν είναι ιδέα... αναγκαίο κακό είναι είτε συμφωνούμε είτε όχι! Τα πώς και τα γιατί είναι θέμα ιστορίας και το μέλλον θα φέρει μόνο του τις όποιες αλλαγές.
Τσάμπα μελάνι χαλάτε! Είναι σαν να ανοίγεις ένα θέμα για το αν συμφωνούμε με τη μόλυνση της ατμόσφαιρας...
Χωμάτινος
08/07/2006, 20:04
Χωματινε
Τι σημαινει μηδεν αγαν; ολο το ακουω αλλα δεν ξερω τι ειναι.
"Τίποτα υπερβολικο". Το "παν μέτρον άριστον" δλδ με άλλα λόγια.
Ήταν γραμμένο στην αριστερή πλευρά του ναού του Απόλλωνα στους Δελφούς.
Να μπορούσα να το τηρώ και συχνότερα.. :lol: :wave2:
Χωμάτινος
08/07/2006, 20:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
..
Και εντέλει τι σόι θέμα είναι αυτό; Ο δικομματισμός δεν είναι ιδέα... αναγκαίο κακό είναι είτε συμφωνούμε είτε όχι! Τα πώς και τα γιατί είναι θέμα ιστορίας και το μέλλον θα φέρει μόνο του τις όποιες αλλαγές.
Τσάμπα μελάνι χαλάτε! Είναι σαν να ανοίγεις ένα θέμα για το αν συμφωνούμε με τη μόλυνση της ατμόσφαιρας...
Διαφωνώ.
Όπως και να 'χει, διακτίνισέ μας στους προβληματισμούς και άσε μας να κοπανιόμαστε. :smilea:
Διαφωνώ.
Όπως και να 'χει, διακτίνισέ μας στους προβληματισμούς και άσε μας να κοπανιόμαστε. :smilea:
:lol: Χαχα οκ... σας ενοχλεί ο τίτλος της ενότητας τόσην ώρα και φαγώνεστε να πάτε στους προβληματισμούς;
Τέλος πάντων να σας πάω δεν τρέχει τίποτα... όσο και να διαφωνήσετε, το ίδιο κάνει. Δεν μπορείς ν'αλλάξεις κάτι ούτε εσύ, ούτε και κανένας άλλος...
Κοπανηθείτε ελεύθερα... :wave2:
Χωμάτινος
08/07/2006, 20:30
Ωραίος και γρήγορος. :a013:
kostisthegreek
08/07/2006, 20:34
Δεν πάω ποτέ να ψηφίσω γιατί απλά δεν γουστάρω το πολίτευμα της Ελλάδας.:nono:
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostisthegreek
Javoll!!!:smokin:
Η ερώτηση ήταν:
ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ;
Πιστεύετε ότι είναι η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ, ότι είναι θετικός για την Ελλάδα, ωφέλιμος για τον τόπο και τους Έλληνες, ότι οφείλουμε να τον στηρίζουμε και να τον διαιωνίζουμε, να τον λιβανίζουμε, ή είναι επιζήμιος για όλα τα παραπάνω; Επίσης για όσους είναι υποστηρικτές του, να μας αιτιολογήσουν με λογικά επιχειρήματα και κόσμιες εκφράσεις. Όσοι πάλι δεν τον υποστηρίζουν, κι αυτοί να μας προβάλουν τα επιχειρήματά τους για προτάσεις εναλλακτικές, οι οποίες πιστεύουν ότι θα βελτιώσουν το ήδη υπάρχον κατεστημένο της χώρας μας. Ασφαλώς ο καθένας μπορεί να αναλύσει όσο χρειάζεται, για να δώσει σαφείς απαντήσεις.
Πιστεύω ότι αυτή η συζήτηση θα είναι εποικοδομητική και θα βοηθήσει να βγουν αφενός στατιστικά συμπεράσματα για το πλέον φλέγον ζήτημα που είναι η πολιτική, μιάς και ρυθμίζει τις ίδιες τις ζωές μας. Παρακαλώ τους συναδέλφους μηχανόβιους, να διατηρήσουν ένα επίπεδο που θα χαρακτηρίζει και τους ίδιους-μιάς και είναι λογικό να υπάρχουν αντίθετες απόψεις- αλλά και τη λέσχη μας, που μας προσφέρει το forum αυτό για δημόσια συζήτηση. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους εκ προοιμίου.
Εναλλακτικές προτάσεις:
1
Πήγαινε σε άλλη χώρα με -θεωρητικά- πιο διαφανή πολιτικά συστήματα (το σκέφτομαι, αλλά δεν παίζουν καλοί δρόμοι στην Ανταρκτική για ασφάλτινα -χωρίς καρφιά τουλάχιστον).
2
Άλλαξε το ισχύον πολιτικό σύστημα (ή μπες με τις καλύτερες διαθέσεις στη πολιτική ώστε να την αλλάξεις απο μέσα ή σπάστηνα τη καριόλα από έξω -και στις δύο περιπτώσεις θα αποτύχεις, στη πρώτη θα σε σαπίσει το σύστημα ή θα σε φτύσει, και στη δεύτερη (εγγυημένα) όταν θα το καλοοργανώσεις, θα δεις ότι αυτοί που στην αρχή ήθελαν τη δράση, θα κλάσουν μέντες και θα γίνουν λούηδες, ή θα γίνεις πιόνι κάποιου άλλου.
3
Ενηλικιώσου, μη περιμένεις από κατακάθια σαν τους πολιτικούς τίποτε, βρες μια τίμια δουλειά που να μην χρειάζεται να γλύφεις τα (censored) θρεφτάρια του κάθε άχρηστου για να μπεις στο δημόσιο, και όταν ψηφίζεις κάνε τέχνη: κόμιξ, χαρτοκοπτική, χαρτοπόλεμο κλπ.
4
Το γενικότερο πολιτικό σύστημα και οι διάφορες αλληλεπιδράσεις του είναι αυτά που είναι:
Σύστημα υγείας -πόσα φακελάκια είπαμε γιατρέ μου ότι θες για να μη πεθάνεις το γέρο μου;-, οδική εκπαίδευση και ασφάλεια -πέσε μάνα'μ για να μάθεις-, ενημέρωση για τους κινδύνους του αλκοόλ και των drugs -από τα δώδεκα στα ξύδια, ούτε γω δε ξέρω γιατί είμαι ζωντανός ακόμα-, ανεργία -προς το παρόν δουλεύω, για κάνα 2 μήνες ακόμα, ίσως-, κοινωνική παρακμή -όχι μαντάμ, ούτε τη τράπεζα πάω να κλέψω, ούτε άλλου είδους εγληματίας είμαι, αυτά φοράω όταν πηγαίνω βόλτα με τη μηχανή-, μηδενική ενημέρωση -ποιές τράπεζες ευθύνονται για τη παγκόσμια οικονομική παρακμή;, γιατί μπαμπά γίνονται πόλεμοι;-, παραπληροφόρηση -η αδυναμία του ασφαλιστικού συστήματος να πληρώσει συντάξεις είναι ευθύνη των συνταξιούχων, η τακτοποίηση των πιτσιρικάδων σε στημένες θέσεις εργασίας λέγεται σήμερα εκπαίδευση, καμία διαφυγή για έρευνα, τέχνες κλπ-, γκετοποίηση -πάρκιν για μηχανές; θα αστειεύεσθε-, εξάπλωση του ρατσισμού -τι πα να πεί Αλβανός, Βούλγαρος, μαύρος, κίτρινος, χιπχοπάς, μεταλάς, τυφλός, με νοητική στέρηση, νορμάλ, κλπ, όλοι θα έπρεπε να έχουμε κοινά δικαιώματα και υποχρεώσεις-, κλπ.
Αποδέξου το, κάνε κάτι για να το αλλάξεις, ή μείνε ουδέτερος. Επειδή το πιθανότερο είναι ότι δεν παίζει και πολύς χρόνος, κάνε ένα βήμα τη φορά ανάλογα με το τι σου παρουσιάζεται, και κάντο έτσι ώστε να μη χρειαστεί να μετανοιώσεις ποτέ για τις πράξεις σου...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
Δεν καταλαβαίνω ρε συ conkark... απαντάς σε κάθε έναν χωριστά;
Συζήτηση είναι αυτή ή συνέντευξη τύπου;
Συνάδελφε Θάνο, welcome to my post!
Σχετικά με τη "συνέντευξη τύπου": Απλά, my friend, επειδή έθεσα αυτό το "ερωτηματολόγιο", στο οποίο όλοι εσείς μου κάνετε τη τιμή να συμμετάσχετε, εγώ θεωρώ χρέος μου να ενδιαφέρομαι για το post και για σας, και να μην το εγκαταλείψω στο έλεος του Θεού. Σαν ένας οικοδεσπότης που υποδέχεται τους καλεσμένους του και συζητάνε όλοι μαζί.
Τώρα, ως προς το "αναγκαίο κακό" του Δικομματισμού, δεν ξέρω τί ακριβώς εννοείς. Ότι είναι μονόδρομος, δηλ, και ότι αναγκαστικά οφείλουμε να το στηρίζουμε; Η ότι πρέπει ν'απαλλαγούμε απ'αυτόν, αλλά το 85% τον στηρίζει;
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Η ερώτηση ήταν:
Εναλλακτικές προτάσεις:
1
Πήγαινε σε άλλη χώρα με -θεωρητικά- πιο διαφανή πολιτικά συστήματα (το σκέφτομαι, αλλά δεν παίζουν καλοί δρόμοι στην Ανταρκτική για ασφάλτινα -χωρίς καρφιά τουλάχιστον).
---ΈΓΡΑΨΕΣ!
2
Άλλαξε το ισχύον πολιτικό σύστημα (ή μπες με τις καλύτερες διαθέσεις στη πολιτική ώστε να την αλλάξεις απο μέσα ή σπάστηνα τη καριόλα από έξω -και στις δύο περιπτώσεις θα αποτύχεις, στη πρώτη θα σε σαπίσει το σύστημα ή θα σε φτύσει, και στη δεύτερη (εγγυημένα) όταν θα το καλοοργανώσεις, θα δεις ότι αυτοί που στην αρχή ήθελαν τη δράση, θα κλάσουν μέντες και θα γίνουν λούηδες, ή θα γίνεις πιόνι κάποιου άλλου.
3
Ενηλικιώσου, μη περιμένεις από κατακάθια σαν τους πολιτικούς τίποτε, βρες μια τίμια δουλειά που να μην χρειάζεται να γλύφεις τα (censored) θρεφτάρια του κάθε άχρηστου για να μπεις στο δημόσιο, και όταν ψηφίζεις κάνε τέχνη: κόμιξ, χαρτοκοπτική, χαρτοπόλεμο κλπ.
4
Το γενικότερο πολιτικό σύστημα και οι διάφορες αλληλεπιδράσεις του είναι αυτά που είναι:
Σύστημα υγείας -πόσα φακελάκια είπαμε γιατρέ μου ότι θες για να μη πεθάνεις το γέρο μου;-, οδική εκπαίδευση και ασφάλεια -πέσε μάνα'μ για να μάθεις-, ενημέρωση για τους κινδύνους του αλκοόλ και των drugs -από τα δώδεκα στα ξύδια, ούτε γω δε ξέρω γιατί είμαι ζωντανός ακόμα-, ανεργία -προς το παρόν δουλεύω, για κάνα 2 μήνες ακόμα, ίσως-, κοινωνική παρακμή -όχι μαντάμ, ούτε τη τράπεζα πάω να κλέψω, ούτε άλλου είδους εγληματίας είμαι, αυτά φοράω όταν πηγαίνω βόλτα με τη μηχανή-, μηδενική ενημέρωση -ποιές τράπεζες ευθύνονται για τη παγκόσμια οικονομική παρακμή;, γιατί μπαμπά γίνονται πόλεμοι;-, παραπληροφόρηση -η αδυναμία του ασφαλιστικού συστήματος να πληρώσει συντάξεις είναι ευθύνη των συνταξιούχων, η τακτοποίηση των πιτσιρικάδων σε στημένες θέσεις εργασίας λέγεται σήμερα εκπαίδευση, καμία διαφυγή για έρευνα, τέχνες κλπ-, γκετοποίηση -πάρκιν για μηχανές; θα αστειεύεσθε-, εξάπλωση του ρατσισμού -τι πα να πεί Αλβανός, Βούλγαρος, μαύρος, κίτρινος, χιπχοπάς, μεταλάς, τυφλός, με νοητική στέρηση, νορμάλ, κλπ, όλοι θα έπρεπε να έχουμε κοινά δικαιώματα και υποχρεώσεις-, κλπ.
Αποδέξου το, κάνε κάτι για να το αλλάξεις, ή μείνε ουδέτερος. Επειδή το πιθανότερο είναι ότι δεν παίζει και πολύς χρόνος, κάνε ένα βήμα τη φορά ανάλογα με το τι σου παρουσιάζεται, και κάντο έτσι ώστε να μη χρειαστεί να μετανοιώσεις ποτέ για τις πράξεις σου...
1) ΕΓΡΑΨΕΣ!
2) ---Οπωσδήποτε, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Εξάλλου, αν μπεις σε κόμμα του δικομματισμού, σίγουρα δεν θα μπορέσεις να κάνεις κάτι το διαφορετικό, άλλο από σύμπραξη και σύμπλευση. Εξάλλου, εκ προοιμίου, η γραμμή πλεύσης τους είναι ο καπιταλισμός και η ιδιωτικοποίηση των πάντων.
3)---Προτείνεις δηλ, άκυρη ψήφο; Το αποτέλεσμα όμως, δεν θα είναι πάλι δικομματισμός; Τί βοήθησα ν'αλλάξει τότε;
4)---Συμφωνώ άνευ όρων :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostisthegreek
Αυτό όμως, είναι αντίσταση, προς τη κατεύθυνση που θα ήθελες; Πάλι τα ίδια πρόσωπα της εξουσίας, δεν λυμαίνονται τη χώρα; Άρα ποιό το νόημα της άκυρης ψήφου;:wave2:
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp
Εντάξει για αυτό... Για το άλλο, που έχει και σχέση με τη κουβέντα, έχεις κάτι να πεις; [/QUOTE
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΝΕΒΑΖΩ ΑΠ' ΤΙΣ "ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΟΥ", ΕΔΩ.
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ;
stavrogin
10/07/2006, 15:05
Αυτό όμως, είναι αντίσταση, προς τη κατεύθυνση που θα ήθελες; Πάλι τα ίδια πρόσωπα της εξουσίας, δεν λυμαίνονται τη χώρα; Άρα ποιό το νόημα της άκυρης ψήφου;:wave2:
Eιναι κι αυτο μια πραξη πολιτικη,εκτος βεβαια κι αν γινεται λογο τεμπελιας.
Οσο μεγαλωνει η αποχη απο τις gay εκλογες,τοσο θα μεγαλωνει και η ανασφαλεια μεταξι των συμετεχοντων στις εκλογες.Κι οχι μονο για τα μεγαλα κομματα αλλα και για τις μικροτερες δυναμεις οι οποιες θα βλεπουν οτι δεν εχουν την εμπιστοσυνη ενος μεγαλου μερους του λαου.Σε καποια ευρωπαικα κρατη βγαινει αποτελεσμα μονο απο το 30% του εκλογικου σωματος.αλλαΕιτε θα αναγκαστουν να προβουν σε αλλαγες ,ειτε καποια νεα κινηση θα τους παρει τον αερα.
απλα δεν βλεπω τον λογο να ψηφισει κανεις κομματα εφοσων δεν τον εκφραζουν.
Φίλε μου Trooper, δεν θ'αφήσω μια "συγγνώμη" να μας χωρίζει. ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ! Δεν θα πρέπει να παρεξηγούμαστε για μια στιγμή έξαρσης. Ανθρώπινο πάθος είναι, και είμαστε όλοι άνθρωποι. Δεν αναζητώ τα τείχη αλλά τις γέφυρες που θα μας φέρουν πιο κοντά στο σύντομο αυτό επίγειο ταξιδάκι, και στη λέσχη των μηχανών που είναι κοινή μας αγάπη. Η ζωή μου έμαθε να ζητάω συγγνώμη, και να δίνω πρώτος το χέρι-αν και μπορεί να φταίει κι ο άλλος. Δεν πειράζει, όμως. Ουδείς τέλειος.
Οσο για τον αγαπητό συνάδελφο vstrom-ίτη που με χιούμορ δήλωσε ότι ψήφισε πατρωτική συμμαχία, δεν είμαι απ'τους ανθρώπους που μου αρέσει να προσβάλλω. Εξάλλου με χιούμορ απάντησε, και είναι μία μόνο ψήφος! Δεν σημαίνει ότι προτρέπω όλους να κάνουν το ίδιο. Εξάλλου, υπάρχει μία μερίδα συμπολιτών μας που πιστεύουν σε αυτή τη παράταξη. Να τους πιάνουμε και να τους βρίζουμε ή να τους φτύνουμε προτείνεις; Επι πλέον θα παρατήρησες ότι συμφωνώ με τις απόψεις όλων των παιδιών εδώ μέσα. Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, και οφείλουμε να σεβόμαστε όλους, αρκεί να μην είναι κακοπροαίρετοι. Συμφωνείς; Εξάλλου δεν είναι ο σκοπός της συζήτησης αυτός, αλλά στατιστικά να βγει ένα συμπέρασμα σχετικά με το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τον δικομματισμό. Από συζητήσεις με ανέκδοτα, λάιτ, και βόλτες με μηχανές, είναι γεμάτο όλο το site. Και πιστεύω ότι εκτός από μηχανόβιοι, είμαστε πάνω απ'όλα άνθρωποι, όπως και πολίτες-ψηφοφόροι, και αγαπάμε την πατρίδα μας, και θα θέλαμε όλοι να τη δούμε να προοδεύει. Γιατί αν βουλιάξει, όλοι μας θα πάμε στον πάτο. Και εν κατακλείδι, θεωρώ ότι είναι τιμή μου που συμμετέχετε, και ανταποκρίνεστε στη συζήτηση αυτή.
Να είσαι πάντα καλά!
ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΟΥ και πλεον δεν εχω κανενα προβλημα μαζι σου.
:a9:
kostisthegreek
10/07/2006, 20:50
Δεν είναι άκυρη ψήφος, αποχή είναι.
Διάβασε και το ποστ του stavrogin παραπάνω.
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΟΥ και πλεον δεν εχω κανενα προβλημα μαζι σου.
:a10: :a013: :beer: :wave2:
Eιναι κι αυτο μια πραξη πολιτικη,εκτος βεβαια κι αν γινεται λογο τεμπελιας.
Οσο μεγαλωνει η αποχη απο τις gay εκλογες,τοσο θα μεγαλωνει και η ανασφαλεια μεταξι των συμετεχοντων στις εκλογες.Κι οχι μονο για τα μεγαλα κομματα αλλα και για τις μικροτερες δυναμεις οι οποιες θα βλεπουν οτι δεν εχουν την εμπιστοσυνη ενος μεγαλου μερους του λαου.Σε καποια ευρωπαικα κρατη βγαινει αποτελεσμα μονο απο το 30% του εκλογικου σωματος.αλλαΕιτε θα αναγκαστουν να προβουν σε αλλαγες ,ειτε καποια νεα κινηση θα τους παρει τον αερα.
απλα δεν βλεπω τον λογο να ψηφισει κανεις κομματα εφοσων δεν τον εκφραζουν.
Έγραψες και πάλι με τις gay εκλογές :a20: :a23: :a19:
Ωστόσο, η εξουσία δεν κωλώνει: Βγάζει κυβέρνηση μειοψηφίας, με τις ίδιες μούρες. Είτε λοιπόν κάνεις αποχή είτε άκυρη ψήφο ρίξεις, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Απλά, δεν λαμβάνεσαι υπόψη. Και δεν σε υπολογίζουν και ως ενεργό πολίτη. Και στις ΗΠΑ πάλι ένα μικρό ποσοστό δεν ψηφίζει; Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά. Για να μη σου πω ότι οι κυβερνήσεις αυτό είναι που επιδιώκουν. Να στρέφουν σε αδιάφορα πράγματα τον πολίτη, σε baseball, στα γυμναστήρια να φτιάξει κοιλιακούς, να βλέπει χαζοσήριαλ στη τηλεόραση, στον άκρατο σεξισμό, να εργάζεται άπειρες ώρες, αφού το δολλάριο είναι Θεός! Για να τον κρατάνε μακριά απ'τη πολιτική. Γιατί ασφαλώς και γνωρίζουν ότι "οργή λαού, οργή Θεού"! Και επί πλέον η αποχή, δεν μου φαίνεται και τόσο πολιτική πράξη ενός ενεργού πολίτη, αλλά περισσότερο μου μοιάζει με παθητική στάση και ουδέτερη-στύλ Πόντιου Πιλάτου- ως μη συμμετοχή στα κοινά. Βέβαια, δεν αμφιβάλλω ότι εσύ το κάνεις από αηδία προς τα ίδια κόμματα, αλλά το κακό είναι ότι αυτά το εκμεταλλεύονται. Διαφορετικά, θα ήταν μια πολιτική και εύκολη αντίδραση. Πάντως, προσωπικά, πιστεύω στο φυσικό νόμο της δράσης-αντίδρασης, δηλ, ενώ βλέπεις ότι το κακό σε πλησιάζει κι έρχεται κατά 'πάνω σου, και σε αγγίζει, κάτι θα πρέπει να κάνεις για να το αντικρούσεις. Δεν μπορείς να μείνεις απαθής. Πιστεύω-λόγω των παρά πάνω- ότι η αποχή, όσο και τα άκυρα, βολεύουν τους κατεστημένους πολιτικούς.:wave2:
tsiros_temp
11/07/2006, 04:06
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΝΕΒΑΖΩ ΑΠ' ΤΙΣ "ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΟΥ", ΕΔΩ.
Όταν πατήσεις απάντηση και αλλάξει η σελίδα και αρχίσεις να γράφεις, ακριβώς από κάτω από κει που γράφεις υπάρχει ένα κουμπί "Browse..."
Όταν το ζουμπήξεις, θα μπορείς να επιλέξεις ποιό αρχείο να γίνει συννημένο στην απάντησή σου. Αν πατήσεις το κουμπάκι, δε, που δείχνω στην εικόνα από κάτω, θα βλέπεις τις εικόνες σε μικρογραφία και θα είναι ευκολότερο να επιλέξεις ποιό αρχείο θες να στείλεις.
54652
Όταν πατήσεις απάντηση και αλλάξει η σελίδα και αρχίσεις να γράφεις, ακριβώς από κάτω από κει που γράφεις υπάρχει ένα κουμπί "Browse..."
Όταν το ζουμπήξεις, θα μπορείς να επιλέξεις ποιό αρχείο να γίνει συννημένο στην απάντησή σου. Αν πατήσεις το κουμπάκι, δε, που δείχνω στην εικόνα από κάτω, θα βλέπεις τις εικόνες σε μικρογραφία και θα είναι ευκολότερο να επιλέξεις ποιό αρχείο θες να στείλεις.
Ευχαριστώ φίλε Τσίρο. Θα το παλέψω.Για να δω
ΏΩΩωωωπ! Το πέτυχα;
Πρέπει να το διαβάσουν όλοι αυτό, γιατί βοηθάει στην αφύπνηση των συνειδήσεων.
Οχι!!! Μου βγάζει the page can not be displayed. Γιατί;
Ευχαριστώ φίλε Τσίρο. Θα το παλέψω.Για να δω
ΏΩΩωωωπ! Το πέτυχα;
Πρέπει να το διαβάσουν όλοι αυτό, γιατί βοηθάει στην αφύπνηση των συνειδήσεων.
Οχι!!! Μου βγάζει the page can not be displayed. Γιατί; Μήπως είναι βαρύ το αρχείο;
tsiros_temp
11/07/2006, 05:38
Χμμμ... αν είναι μεγάλο το αρχείο, ίσως και να μη μπορείς να το βάλεις, γνωρίζω ότι υπάρχει κάποιο όριο. Βέβαια,το λέει αν κάποιο αρχείο ξεφεύγει από τα όρια, αλλά δε ξέρω τι γίνεται αν το αρχείο είναι πραγματικά τεράστιο.
...
Να σου πω, είσαι σίγουρος ότι θες να αφυπνίσεις συνειδήσεις; Έχω παρατηρήσει ότι πολλοί άνθρωποι καλύτερα να μένουν σε ημι-κοιμισμένη κατάσταση γιατί η νοημοσύνη τους και η γνώσεις τους είναι, το λιγότερο, επικίνδυνες...
Χμμμ... αν είναι μεγάλο το αρχείο, ίσως και να μη μπορείς να το βάλεις, γνωρίζω ότι υπάρχει κάποιο όριο. Βέβαια,το λέει αν κάποιο αρχείο ξεφεύγει από τα όρια, αλλά δε ξέρω τι γίνεται αν το αρχείο είναι πραγματικά τεράστιο.
...
Να σου πω, είσαι σίγουρος ότι θες να αφυπνίσεις συνειδήσεις; Έχω παρατηρήσει ότι πολλοί άνθρωποι καλύτερα να μένουν σε ημι-κοιμισμένη κατάσταση γιατί η νοημοσύνη τους και η γνώσεις τους είναι, το λιγότερο, επικίνδυνες...
----------------------------------------------------------------------------------
Η αφύπνηση των συνειδήσεων παντα είναι για το καλό. Εξαλλου η ίδια η φράση το επαγγέλλεται, διότι η "συνείδηση" είναι το ηθικό και το καλό. Ενώ η ασυνειδησία βλάπτει.
Να δούμε όμως. Τα κατάφερα ΝΑ Τ'ΑΝΕΒΆΣΩ; ΝΑΙ:a08:
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ, ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ-ΠΟΛΙΤΕΣ-ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ. ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΧΟΝΤΡΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥΣ!
54829
latris mixanis
12/07/2006, 01:21
Δεν υπάρχει δικομματισμός.....!! Υπάρχει το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός, οι Οικολόγοι κλπ κλπ :D
Αν ήταν στη βουλή θα είχαμε μόνο δυο χρώματα και όχι τρια-τέσσερα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Δεν υπάρχει δικομματισμός.....!! Υπάρχει το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός, οι Οικολόγοι κλπ κλπ :D
Αγαπητή συνάδελφε και συνεορτάζουσα Έλενα-να συστηθούμε κιόλας::a10: Κωνσταντίνος- δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα τί εννοείς. Το thred αναφέρεται στον δικομματισμό, δηλ. στα δύο κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία, επί σειρά δεκαετιών.Τα άλλα δεν ήταν ποτέ στη κυβέρνηση. Αν εννοείς ότι το ΔΗΚΚΙ είναι οικολόγοι, δεν ισχύει. Ηταν το κόμμα του Τσοβόλα που το δημιούργησε για να πάρει ψήφους απ'το πασόκ.Τώρα διαλύθηκε. Στη σημερινή βουλή, εκτός τα δύο κόμματα εξουσίας, υπάρχει το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός. Αλλά όλοι λυμαίνονται την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του κου Καρατζαφέρη,εκτός του μισθού τους, και σαυτό έχουν απόλυτη συμφωνία. Και δεν ξέρω αν μπορείς καν να διαβάσεις τα αριθμητικά ποσά που εγκωλπίζονται. Είναι δις το χρόνο. Και να φανταστείς ότι είναι ποσά του 2003. Φαντάσου σήμερα τί προσαυξήσεις θα έχουν.:a53: Τώρα, απ'ότι προκύπτει, στη βουλή υπάρχουν τέσσερα κόμματα, που όλα έχουν την ίδια δεξιά τσέπη: Στη μάσα όλοι ενωμένοι. Εμείς τί κάνουμε, είναι το ερώτημα. Έχεις μήπως κάτι να προτείνεις; Και επειδή όλος μας ο κόσμος δεν είναι μόνο ένα δίτροχο. Κι επειδή κι εσύ ψηφίζεις.
Έλενά μου, σευχαριστώ που συμμετέχεις στο thred που ξεκίνησα. Να είσαι πάντοτε καλά, και να προσέχεις με τις σκοτώστρες, που όλοι γουστάρουμε καλώς ή κακώς.:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
:a13::a13::a13::a13::a13:
Οικολό-γρια έγινες???
:lol: :lol: :lol: :lol:
latris mixanis
12/07/2006, 10:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
:a13::a13::a13::a13::a13:
Οικολό-γρια έγινες???
:lol: :lol: :lol: :lol:
Όχι Οικολό-γρια αλλά Οικολο-για :hypnotize :lol:
Επειδή κάποιοι μπορεί να μη το πρόσεξαν, ή να το προσπέρασαν ως επουσιώδες, το ξαναβάζω. Περιμένω γνώμες, εντυπώσεις, κριτικές, για τα ποσά του νόμου της χρηματοδότησης των κομμάτων. Νομίζω ότι σε όλους θα κάνει αίσθηση. Διότι τα ποσά αυτά τα αστρονομικά, όλον τον υπόλοιπο λαό, και ιδιαίτερα σε εποχή οικονομικής κρίσης, μας αφήνουν άναυδους.
--Πρόκειται για τον ανήθικο νόμο του Δ. Τσοβόλα του '84,επί Πασόκ, που με τη πρόφαση ότι ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠ'ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!! ΑΦΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΙΣΧΥ. Το παραστατικό είναι πραγματικό, προμηθευμένο απ' το εθνικό τυπογραφείο, το 2003. Φανταστείτε σήμερα ποια θα είναι τα αντίστοιχα ποσά.
--Συμφωνείτε με αυτό;
55329
tsiros_temp
15/07/2006, 05:35
ΕΣΙ ΚΕ ΕΓΟ ΚΕ Ι ΙΣΧΙ ΤΙΣ ΑΛΙΘΙΑΣ ΚΕ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΙΠΝΙΣΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΙΜΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ΚΕ ΠΟΣΟ ΔΕ ΜΑΛΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΝΑΜΟΣΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΙ ΣΤΙΓΜΙ ΠΟΥ ΚΑΠΙΟΝ ΤΟΝ ΞΙΠΝΙΣΙΣ ΙΝΕ ΔΙΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΟΣΙΣ ΤΑ ΠΡΟΤΑ ΚΑΦΣΙΜΑ, ΔΕΝ ΕΧΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΡΑΦΙ ΝΑ ΣΙΝΕΧΙΣΙ. ΕΤΣΙ ΚΕ ΠΑΡΙ ΟΜΟΣ ΜΠΕΝΙ ΣΕ ΜΕΤΑΚΑΦΣΙ ΚΕ ΜΕΤΑ Ι ΣΚΕΨΙ ΙΝΕ ΚΑΘΑΡΙ Κ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΙ ΕΜΠΟΔΙΟ: Ο ΑΝΘΡΟΠΟΣ ΕΧΙ ΞΙΠΝΙΣΙ (= ΙΝΕ ΕΞΙΠΝΟΣ, ΠΡΟΚΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΝ ΙΔΙΑ ΛΕΞΙ) Κ ΑΠΟΛΙΤΑ ΑΠΟΛΙΤΑ ΑΥΤΟΔΙΝΑΜΟΣ.
ΙΜΑΣΤΕ ΕΣΙ ΚΕ ΕΓΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΙΣ ΕΜΠΙΡΙΣ ΜΙΧΑΝΙΣ ΠΑΡΑΓΟΓΙΣ ΚΕ ΣΙΝΤΙΡΙΣΙΣ ΙΛΙΘΙΟΝ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕ ΠΟΥ ΕΧΙ ΚΕ ΤΙΧΕΟΥΣ ΠΑΝΙΣΧΙΡΟΥΣ ΣΙΜΑΧΟΥΣ (ΤΡΙΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ, ΤΙΝ ΠΑΝΙΑ, ΤΙΝ ΛΑΜΠΙΡΙ, ΤΟ HOLYWOOD ΚΤΛ)
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΙΣ ΔΕ ΚΑΝΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΝ ΠΕΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΤΙΝ ΣΙΜΦΕΡΙ. ΑΦΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΙΜΦΕΡΙ ΝΑ ΙΝΕ ΟΛΙ ΚΙΜΙΣΜΕΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΝΕΧΙΖΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΙΖΙ.
ΔΕΣ ΤΟ Κ ΚΑΠΟΣ ΑΛΙΟΣ.
ΜΕ ΤΑ ΜΙΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΕΣΕΝΑ ΚΕ ΕΜΕΝΑ ΜΑΣ ΣΙΓΧΕΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΛΟΥΣ ΜΟΥΡΛΟΥΣ" (ΔΕΝ ΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΟΥΡΛΟΙ ΜΑ ΣΕ ΑΦΤΟΥΣ ΦΕΝΟΜΑΣΤΕ) ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΤΟΝ ΑΛΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΙ ΓΙΑ ΕΞΟΓΙΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΙΠΑ ΜΠΟΡΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΣΙΓΧΕΟΥΝ; ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΘΑΝΕ ΠΟΤΕ ΤΙ ΣΙΜΕΝΙ ΕΠΙΧΙΡΙΜΑ ΟΥΤΕ ΚΡΙΤΙΚΙ ΙΚΑΝΟΤΙΤΑ.
ΙΝΕ ΔΕΣΜΙΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΝ ΚΕ ΕΛΠΙΔΟΝ. ΑΜΑ ΑΠΟ ΑΦΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΡΙΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΓΟΥΜΕΝΑ... ΑΥΤΟ ΙΤΑΝ. ΚΡΙΝΟ, ΕΛΕΓΧΟ, ΦΙΛΤΡΑΡΟ, ΔΙΑΣΤΑΒΡΟΝΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΣΙΜΒΑΔΙΖΙ ΜΕ ΤΙΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΙΤΑ, ΑΦΤΑ ΙΝΕ ΑΓΝΟΣΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ! ΜΙΘΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΙΤΕΣ! ΕΝΟ Ι ΕΞΟΓΙΙΝΙ ΚΕ Ι ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΙΑ.... ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΒΟΥΝ Κ ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ "ΤΟ ΑΠΟΛΙΤΟ ΙΝΕ ΚΑΚΟΣ ΣΙΜΒΟΥΛΟΣ" (ΛΕΣ ΚΕ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΣΙΜΕΝΙ ΑΠΟΛΙΤΟΣ ΚΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΙΝΕ ΣΙΜΒΟΥΛΙ...)
ΑΝΘΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΙΜΕΝΙ ΟΤΙ Η ΓΚΛΑΒΑ ΤΟΥ ΙΠΟΛΙΤΟΥΡΓΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΒΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΤΑΝ ΙΤΑΝ ΜΙΚΡΟΣ. ΑΛΛΑ ΤΟΡΑ Ι ΓΚΛΑΒΑ ΤΟΥ ΕΧΙ ΜΕΓΑΛΟΣΙ ΠΟΛΙ ΚΕ Ι ΜΙΚΡΙ ΜΑΝΙΒΕΛΙΤΣΑ ΔΕΝ ΑΡΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙ ΒΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΧΙ ΞΕΚΙΝΙΣΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΕ ΤΟ ΑΛΟ: Ο ΕΓΟΙΣΜΟΣ!
woe unto us.
Ο δικομματισμός είναι παιδί της οικονομικής ξεφτίλας που εξαναγκάζουν κάποιοι το πλανήτη.
Τα φράγκα γιε'μ, τα φράγκα.
Διάβασε στην εγκυκλοπαίδεια:
http://en.wikipedia.org/wiki/World_Bank
Δές και ένα σάιτ:
http://www.ex.ac.uk/~RDavies/arian/scandals/
Εγώ δε πολυτρελλαίνομαι πάντως, κάπου κάπου κάποια μου θυμίζει ότι πρέπει να διασκεδάζουμε λιγάκι, γιατί τα χρόνια περνάνε γρήγορα, και όσοι είναι να ξυπνήσουν θα ξυπνήσουν...
ΕΣΙ ΚΕ ΕΓΟ ΚΕ Ι ΙΣΧΙ ΤΙΣ ΑΛΙΘΙΑΣ ΚΕ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΙΠΝΙΣΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΙΜΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ΚΕ ΠΟΣΟ ΔΕ ΜΑΛΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΝΑΜΟΣΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΙ ΣΤΙΓΜΙ ΠΟΥ ΚΑΠΙΟΝ ΤΟΝ ΞΙΠΝΙΣΙΣ ΙΝΕ ΔΙΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΟΣΙΣ ΤΑ ΠΡΟΤΑ ΚΑΦΣΙΜΑ, ΔΕΝ ΕΧΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΡΑΦΙ ΝΑ ΣΙΝΕΧΙΣΙ. ΕΤΣΙ ΚΕ ΠΑΡΙ ΟΜΟΣ ΜΠΕΝΙ ΣΕ ΜΕΤΑΚΑΦΣΙ ΚΕ ΜΕΤΑ Ι ΣΚΕΨΙ ΙΝΕ ΚΑΘΑΡΙ Κ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΙ ΕΜΠΟΔΙΟ: Ο ΑΝΘΡΟΠΟΣ ΕΧΙ ΞΙΠΝΙΣΙ (= ΙΝΕ ΕΞΙΠΝΟΣ, ΠΡΟΚΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΝ ΙΔΙΑ ΛΕΞΙ) Κ ΑΠΟΛΙΤΑ ΑΠΟΛΙΤΑ ΑΥΤΟΔΙΝΑΜΟΣ.
ΙΜΑΣΤΕ ΕΣΙ ΚΕ ΕΓΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΙΣ ΕΜΠΙΡΙΣ ΜΙΧΑΝΙΣ ΠΑΡΑΓΟΓΙΣ ΚΕ ΣΙΝΤΙΡΙΣΙΣ ΙΛΙΘΙΟΝ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕ ΠΟΥ ΕΧΙ ΚΕ ΤΙΧΕΟΥΣ ΠΑΝΙΣΧΙΡΟΥΣ ΣΙΜΑΧΟΥΣ (ΤΡΙΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ, ΤΙΝ ΠΑΝΙΑ, ΤΙΝ ΛΑΜΠΙΡΙ, ΤΟ HOLYWOOD ΚΤΛ)
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΙΣ ΔΕ ΚΑΝΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΝ ΠΕΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΤΙΝ ΣΙΜΦΕΡΙ. ΑΦΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΙΜΦΕΡΙ ΝΑ ΙΝΕ ΟΛΙ ΚΙΜΙΣΜΕΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΝΕΧΙΖΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΙΖΙ.
ΔΕΣ ΤΟ Κ ΚΑΠΟΣ ΑΛΙΟΣ.
ΜΕ ΤΑ ΜΙΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΕΣΕΝΑ ΚΕ ΕΜΕΝΑ ΜΑΣ ΣΙΓΧΕΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΛΟΥΣ ΜΟΥΡΛΟΥΣ" (ΔΕΝ ΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΟΥΡΛΟΙ ΜΑ ΣΕ ΑΦΤΟΥΣ ΦΕΝΟΜΑΣΤΕ) ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΤΟΝ ΑΛΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΙ ΓΙΑ ΕΞΟΓΙΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΙΠΑ ΜΠΟΡΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΣΙΓΧΕΟΥΝ; ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΘΑΝΕ ΠΟΤΕ ΤΙ ΣΙΜΕΝΙ ΕΠΙΧΙΡΙΜΑ ΟΥΤΕ ΚΡΙΤΙΚΙ ΙΚΑΝΟΤΙΤΑ.
ΙΝΕ ΔΕΣΜΙΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΝ ΚΕ ΕΛΠΙΔΟΝ. ΑΜΑ ΑΠΟ ΑΦΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΡΙΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΓΟΥΜΕΝΑ... ΑΥΤΟ ΙΤΑΝ. ΚΡΙΝΟ, ΕΛΕΓΧΟ, ΦΙΛΤΡΑΡΟ, ΔΙΑΣΤΑΒΡΟΝΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΣΙΜΒΑΔΙΖΙ ΜΕ ΤΙΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΙΤΑ, ΑΦΤΑ ΙΝΕ ΑΓΝΟΣΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ! ΜΙΘΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΙΤΕΣ! ΕΝΟ Ι ΕΞΟΓΙΙΝΙ ΚΕ Ι ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΙΑ.... ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΒΟΥΝ Κ ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ "ΤΟ ΑΠΟΛΙΤΟ ΙΝΕ ΚΑΚΟΣ ΣΙΜΒΟΥΛΟΣ" (ΛΕΣ ΚΕ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΣΙΜΕΝΙ ΑΠΟΛΙΤΟΣ ΚΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΙΝΕ ΣΙΜΒΟΥΛΙ...)
ΑΝΘΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΙΜΕΝΙ ΟΤΙ Η ΓΚΛΑΒΑ ΤΟΥ ΙΠΟΛΙΤΟΥΡΓΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΒΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΤΑΝ ΙΤΑΝ ΜΙΚΡΟΣ. ΑΛΛΑ ΤΟΡΑ Ι ΓΚΛΑΒΑ ΤΟΥ ΕΧΙ ΜΕΓΑΛΟΣΙ ΠΟΛΙ ΚΕ Ι ΜΙΚΡΙ ΜΑΝΙΒΕΛΙΤΣΑ ΔΕΝ ΑΡΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙ ΒΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΧΙ ΞΕΚΙΝΙΣΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΕ ΤΟ ΑΛΟ: Ο ΕΓΟΙΣΜΟΣ!
woe unto us.
Φιλαράκο, έχουμε συνταύτιση απόψεων. Σε ένα μόνο θα πρότεινα να μην είμαστε τόσο κατακριτικοί. Ο Λιακόπουλος, άσχετα με το αν λέει υπερβολές ,( με εξωγήινους και τέτοια -λέει όμως και άλλα που τεκμηριώνονται κι επαληθεύονται απ'τα τρέχοντα γεγονότα), και ότι θέλει να πουλήσει γιατί είναι και έμπορος-εκδότης, έμμεσα κάνει κάτι καλό: Επιχειρεί να ανυψώσει το ελληνικό φρόνημα του λαού, μήπως και σταδιακά κάποιοι εντάξουν στον προβληματισμό τους το ότι η πατρίδα μας χρίζει και αξίζει καλύτερης μεταχείρισης, διότι ο λαός απλά, δεν νοιάζεται καθόλου για την Ελλάδα, και η Ελλάδα κατρακυλάει. Εγώ θα μπορούσα να το εκλάβω και έτσι. Και μη το πάρεις στραβά, ότι είμαι φασίστας ή εθνικιστής. Διότι απλά δεν είμαι. Εθνιστής, μου ακούγεται όμορφα. Πατριώτης, επίσης. Τα εθνικ-ίζω, λαϊκ-ίζω, και οτιδήποτε σε-ικίζω, είναι ύποπτα και ύπουλα. Γιαυτό και μου αρέσει ΚΑΙ το λαϊκό τραγούδι, και όχι αυτό που λαϊκίζει, όπως το σκυλάδικο.
---Πιστεύω όμως, ότι απέναντι σαυτό το φαύλο κρατικο-πολιτικό κατεστημένο, πρέπει να υπάρχουν και κάποιες εστίες αφύπνισης συνειδήσεων, ως αντίπαλο δέος. Διότι αυτά τα "τούβλα" που λες, μπορούν να φτιάξουν ένα τείχος, αν αφυπνηστούν. Αν πάλι όσοι ξύπνησαν δεν θέλουν να ξυπνήσουν κι άλλους, τότε δεν υπάρχει ελπίδα. Και χωρίς την ελπίδα, υπάρχει ζωή;
---Το woe unto us τί είναι; Τρώγεται; (κι έχω και μια ληγούρα για μπριζόλα :lol:)
---Το θέμα με τη γραφοπλαστική σου, όμως, με στενοχωρεί. Η γνήσια ελληνική γραφή, δεν αποτελεί στοιχείο πολιτισμού, εφόσον είναι συγκεκριμένη, και προέρχεται απ'τις ρίζες της; Δε λέω, αυτή που έχεις πλάσει είναι πιο εύκολη και πιο απλή. Είναι όμως ελληνική;:beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Ο δικομματισμός είναι παιδί της οικονομικής ξεφτίλας που εξαναγκάζουν κάποιοι το πλανήτη.
Τα φράγκα γιε'μ, τα φράγκα.
Διάβασε στην εγκυκλοπαίδεια:
http://en.wikipedia.org/wiki/World_Bank
Δές και ένα σάιτ:
http://www.ex.ac.uk/~RDavies/arian/scandals/
Εγώ δε πολυτρελλαίνομαι πάντως, κάπου κάπου κάποια μου θυμίζει ότι πρέπει να διασκεδάζουμε λιγάκι, γιατί τα χρόνια περνάνε γρήγορα, και όσοι είναι να ξυπνήσουν θα ξυπνήσουν...
--Συμφωνώ με τη διαπίστωση του παγκόσμιου δικομματισμού, για τα φράγκα.
--Δεν είπα να μη διασκεδάζουμε καθόλου, αλλά πρώτα να θυμόμαστε ότι είμαστε άνθρωποι, μετά πολίτες, και μετά όλα τα άλλα. Πάντως, οι πράξεις μας θα έπρεπε να κινούνται πάνω σε συστήματα αξιών, ευσυνειδησίας, για να είμαστε υπερήφανοι γιαυτές και για μας, και γενικά να μη κάνουμε στον άλλο ό,τι δεν θέλουμε να μας κάνει αυτός. Όλα αυτά βέβαια, δίνονται με τη σωστή παιδεία. Αν όμως αυτή δεν υπάρχει, το άτομο θα χουλιγγανίζει, θα εξαπατά τον συνάνθρωπο, θα στηρίζει δικομματισμούς στο διηνεκές, θα χαρακτηρίζει τα σκυλάδικα "πολιτιστικά κέντρα", θα θεωρείται ελεύθερο αν υιοθετεί σεξουαλικές διαστροφές ως απαραίτητες ανάγκες, θα εκφυλίζεται σε πολλαπλά φύλα, θα σκοτώνει, θα μοιχεύει κλπ.
--Σ'ευχαριστώ φίλε για τα sites. Θέλουν όμως το χρόνο τους για να τα διαβάσει κανείς, κι είναι και γεμάτα παραπομπές, links.Σιγά- σιγά.
:wave2:
tsiros_temp
18/07/2006, 07:24
Εγώ πήρα χαμπάρι, ίσως αργά ίσως νωρίς δε μπορώ να κρίνω, ότι η εκάστοτε κυβέρνηση και το 'κράτος' σαν ιδέα δεν είναι κάτι 'σωστό'.
Για παράδειγμα... Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ του τσιγάρου και του χασίς... Μάλιστα το χασίς είναι λιγότερο επιβλαβές από το τσιγάρο. Γιατί το ένα είναι νόμιμο και το άλλο όχι; Γιατί το κράτος φορολογεί το ένα και γι'αυτό είναι "νόμιμο".
Το ίδιο ισχύει για πολλές δραστηριότητες. Οι τράπεζες... είναι νόμιμοι τοκογλύφοι. Τα μέντιουμ είναι νόμιμοι απατεώνες. Το προπολοτοτζόκερ είναι νόμιμη ανακατανομή πλούτου (κάτι που γενικά είναι παράνομο).
κουτουλού...
Δηλαδή, "δε με νοιάζει αν αυτό που κάνεις είναι σωστό ή λάθος, αυτό που με νοιάζει είναι να βγάζω κέρδος από αυτό."
Χωμάτινος
18/07/2006, 07:30
... ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΒΟΥΝ Κ ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ "ΤΟ ΑΠΟΛΙΤΟ ΙΝΕ ΚΑΚΟΣ ΣΙΜΒΟΥΛΟΣ" (ΛΕΣ ΚΕ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΣΙΜΕΝΙ ΑΠΟΛΙΤΟΣ ΚΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΙΝΕ ΣΙΜΒΟΥΛΙ...)
woe unto us.
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον, υπομονή και μία φαρέτρα γεμάτη επιχειρήματα. :smilea:
tsiros_temp
18/07/2006, 09:43
Και γιατί τα κρατάς στη φαρέτρα; Φοβάσαι μην αδειάσει;
Τέλος πάντων, συζήτηση κάνουμε, όχι κυνήγι ούτε σκοποβολή.
Χωμάτινος
18/07/2006, 20:35
Καιρό τώρα, σωστά υποστηρίζεις ότι προκειμένου να φτάσουμε σε ασφαλή συμπεράσματα πρέπει να στηριζόμαστε σε λογικά επιχειρήματα, αποδείξεις και κριτική σκέψη.
Καλοπροαίρετα σε καλώ να εφαρμόσεις τα ανωτέρω στο ακόλουθο θέμα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=25849)
Καιρό τώρα, σωστά υποστηρίζεις ότι προκειμένου να φτάσουμε σε ασφαλή συμπεράσματα πρέπει να στηριζόμαστε σε λογικά επιχειρήματα, αποδείξεις και κριτική σκέψη.
Καλοπροαίρετα σε καλώ να εφαρμόσεις τα ανωτέρω στο ακόλουθο θέμα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=25849)
Φχαριστώ, φχαριστώ:blush: :a10:
Το θέμα σου απ'την αρχαιότητα είναι συνταρακτικό, διότι μας αποδεικνύει ότι ο Αριστοτέλης ανακάλυψε τον μαθηματικό τύπο της ενέργειας. Και όχι ο ΑΪΝΣΤΆΙΝ, που μας είπαν, και που ήταν εβραίος (τυχαία άραγε; ) Και είναι ντοκουμέντο και όχι μαϊμουδιά ή εθνικισμός. Και δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο που οι αρχαίοι έλληνες πρωτοείπαν. Ο ίδιος ο Καντ-άσχετα αν συμφωνούμε με τη φιλοσοφία του ή όχι- δεν είπε: Ανάθεμα σ'αυτούς τους καταραμένους τους έλληνες, που δεν άφησαν τίποτα για να πούμε κι εμείς! Και συγχαρητήρια που τα ψάχνεις κάτι τέτοια, και τα εκθέτεις δημόσια, no matter what a forum may be. Αν όλοι μας κάναμε το ίδιο, και αν ο καθένας ψαχνόταν για ν'αλλάξει τον κοιμισμένο του εαυτό, θα είχε αλλάξει και ολόκληρος ο κόσμος. Τόλμη και παιδεία χρειάζονται, όμως. Και με την προτροπή "παιδεία", δεν εννοώ μόνο την αρχαία ελληνική παιδεία. Τα πάντα είναι παιδεία, αρκεί να γίνονται με τον σωστό τρόπο, και στις σωστές αναλογίες. Και η κυκλοφορία σχετίζεται με την παιδεία, και οι μηχανές, και η οικολογία, και η διατροφή, και η λογοτεχνία, και οι ανθρώπινες σχέσεις, και η πολιτική, και η συμπεριφορά μας, και το ήθος μας, και η πίστη μας, και η σκέψη για το γάμο, και η λογική της τεκνοποίησης, και η μουσική μας, και τα "θέλω" μας, κι ένα ολόκληρο φάσμα διαφόρων χώρων και πεδίων. Και αλίμονο που φτάσαμε σε σημείο να θεωρούμαστε εθνικιστές, επειδή εντρυφούμε στους αρχαίους έλληνες επιστήμονες! Όλος ο κόσμος τους θαυμάζει και τους διδάσκεται στα σχολεία. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να τους μνημονεύουμε; Αιδώς Αργείοι! Αλλά είπαμε: κι αυτό εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο της καθολικής μετάλλαξης της κοινωνίας. Και ποιός ευθύνεται γιαυτό; Εσύ κι εγώ; Όχι ασφαλώς. Αυτοί που διοικούν τη χώρα; Ο δικομματισμός. Για να είμαστε κι εντός θέματος. Και όσο τον στηρίζουν, δεν πρόκειται να έχουμε ουδεμία σχέση με τους προγόνους μας, που ανέδειξαν λαμπρό πολιτισμό. Εμείς οι νεοέλληνες τί έχουμε να επιδείξουμε; (Το τσιφτετέλι που είναι αποδεδειγμένα τούρκικο (το γρήγορο), και αράβικο (το αργό), και που υιοθετούμε ως ελληνικό; Και μάλιστα είμαστε και υπερήφανοι που το χορεύουμε, και το εντάσσουμε στα σοβαρά μας επιχειρήματα). Γιαυτό και οφείλουμε να κινηθούμε προς την κατεύθυνση του να κλιμακώνεται σταδιακά η αποδυνάμωση του δικομματισμού. Προτείνετε τους τρόπους.
Μπράβο σου ρε συ χωμάτινε, γιατί είσαι ψαγμένο παλικάρι.:wave2: