PDA

View Full Version : ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ Uhf-vhf?

zoropatra
16/07/2006, 11:59
ασχολειτε κανεις απο εδω με αυτα?

kalant
16/07/2006, 12:53
εγω παντος δεν μπορω να σε βοηθησω...

:wave2:

zoropatra
16/07/2006, 12:54
δεν ειπα οτι θελω βοηθεια....απλα ρωτησα αν υπαρχει εδω καποιος που ασχολειτε......tropea?

alfa156
16/07/2006, 19:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από zoro
δεν ειπα οτι θελω βοηθεια....απλα ρωτησα αν υπαρχει εδω καποιος που ασχολειτε......tropea?
καλησπερα..sv1eho εδω!

nassosxlvbros
16/07/2006, 20:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από alfa156
καλησπερα..sv1eho εδω!

roger! εχω ενα μαραφετι και αν εισαι κοντα Ν.Κοσμο/Λυκαβητο,κλπ θα σε ακουσω οοοοβερ! βαλτο στο καναλι 6,00 και εσω ετοιμος...:wave2:

AFTER
16/07/2006, 20:47
Δεν μπορουσες να το πεις μερικα χρονια πριν?

SSB Rulez!!!

zoropatra
16/07/2006, 20:59
βλεπω υπαρχει κοσμος.....χαχα
εγω ειμαι απο πατρα οποτε λιγο χλωμο να τα πουμε εκτως αν υπαρχει κανα ριπιτερ οχι ομως της 145......:winka:uhf.......
εγω εχω ενα yaesu vx-5 με εξωτερικη Χ-300 και σε ενα μηνα θα παρω το alinco dr-635

κανεις απο πατρα-κεφαλονια-ζακυνθο-ναυπακτο-μεσολογγι-αγρινιο?
αντε να παρω και την αδεια του χρονου......

nassosxlvbros
16/07/2006, 21:25
εγω ειμαι απο πατρα οποτε λιγο χλωμο να τα πουμε εκτως αν υπαρχει κανα ριπιτερ οχι ομως της 145......:winka:uhf.......
εγω εχω ενα yaesu vx-5 με εξωτερικη Χ-300 και σε ενα μηνα θα παρω το alinco dr-635

ok rogerrrr!!!
οταν κατεβω προς Πατρα/Πυργο τον Αυγουστο θα τα πουμε...:wave2:
Και απο Σεπτεβριο παιζει μηχανημα και αδειουλα.....μεχρι τοτες ....αραραρ...:wave2:

AFTER
17/07/2006, 00:09
Διακοπη παιδια, να παρει ο braker!!

Πειτε μου διαμορφωση, γιατι δοκιμαζω μια καινουργια παντοφλα κιλοβατικια που αγορασα εχτες :lol:

Φτανει το σημα UHF σε τετοιες αποστασεις(πατρα-κεφαλονια-ζακυνθο-ναυπακτο-μεσολογγι-αγρινιο)?

Στην Αθηνα με τετοιο σπλαταρισμα, ουτε στα ΑΜ δεν μπορουσαμε να μιλησουμε

SSB κανενα προβλημα, εχω μιλησει και Αμερικη

Αχ μονακριβο μου President Jackson, σε εφαγαν τα 30 vault του ρυθμιζομενου τροφοδοτικου :bawl:

jtoros
17/07/2006, 01:14
Παίζει και να κάνω λάθος (το μάθημα το διδάχθηκα το περασμένο εξάμηνο και δεν θυμάμαι με σιγουριά) αλλά UHF σε τόσο μεγάλη απόσταση χωρίς αναμεταδότες δεν πρέπει να παίζει. :wave2:

Tropeas
17/07/2006, 06:58
Εδωσα φέτος Θανάση και δεν το πήρα...
γιατί σαν "κλασικός Ελληνας" , και ντρέπομαι που το λέω αυτό, δεν προλάβαινα να διαβάσω και περίμενα τις τελευταίες 2 μέρες , όπου και τελικά είχα πυρετό , και απλά πήγα να δω πως είναι...

Την επόμενη φορά θα δώσω και για τα μορς... για να δούμε... θα τα λέμε ασύρματα?:rolleyes: :D

TATAR
17/07/2006, 08:17
SV9ADO

latris mixanis
17/07/2006, 09:43

Αφού εσύ μικρέ θα έρθεις Αθήνα :D

Trans
17/07/2006, 15:38
milate eseis ki ego 8a sas akouo.... as einai kala o hlektronikos polemos:) :)

asxeto... ta mors bre den exoun katargh8ei kai epishmos apo to 1999?

Ston strato pantos mono oi pezonaytes kai oi katadromeis ta eixan akoma.... ki emeis oi malllkes pou pernagame sxoleia mazi toys:)

zoropatra
17/07/2006, 16:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
Διακοπη παιδια, να παρει ο braker!!

Πειτε μου διαμορφωση, γιατι δοκιμαζω μια καινουργια παντοφλα κιλοβατικια που αγορασα εχτες :lol:

Φτανει το σημα UHF σε τετοιες αποστασεις(πατρα-κεφαλονια-ζακυνθο-ναυπακτο-μεσολογγι-αγρινιο)?

και ομως μιλαμε αλλα οχι στα UHF αλλα στα VHF.......εγω με ενα φορητο yaesu και με μια εξωτερικη ακουω π.χ κεφαλονια με δυο μοναδες μπιζ....και οταν μιλαω με 5w με ακουνε μπιζ.......αν παρω το μηχανημα το αλλο ομως θα μιλαω και θα ακουω μπαμ.......

zoropatra
17/07/2006, 16:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από jtoros
Παίζει και να κάνω λάθος (το μάθημα το διδάχθηκα το περασμένο εξάμηνο και δεν θυμάμαι με σιγουριά) αλλά UHF σε τόσο μεγάλη απόσταση χωρίς αναμεταδότες δεν πρέπει να παίζει. :wave2:

ελα μια μερα απο το σπιτι να κανουμε μια κεφαλονια χωρις ριπιτερ........:winka:

zoropatra
17/07/2006, 16:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Αφού εσύ μικρέ θα έρθεις Αθήνα :D

:a13: :a13: :a027: :a027:

zoropatra
17/07/2006, 16:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trans
milate eseis ki ego 8a sas akouo.... as einai kala o hlektronikos polemos:) :)

asxeto... ta mors bre den exoun katargh8ei kai epishmos apo to 1999?

Ston strato pantos mono oi pezonaytes kai oi katadromeis ta eixan akoma.... ki emeis oi malllkes pou pernagame sxoleia mazi toys:)

οχι δεν εχουν καταργιθει........υπαρχουν δυο κατηγοριες η sv και η sw η διαφορα μεταξυ των δυο αδειων ειναι οτι στην δευτερη μαθαινεις σηματα μορς και μπορεις να μιλησεις με εξωτερικο......

jtoros
17/07/2006, 16:49
ελα μια μερα απο το σπιτι να κανουμε μια κεφαλονια χωρις ριπιτερ........:winka:

Θανάση άλλο Πάτρα-Κεφαλλονιά, με θάλασσα και γενικά flat επιφάνεια, και άλλο Πάτρα-Αθήνα με βουνά κτλ. Αυτό που αναφέρω ότι δεν θυμάμαι ακριβώς είναι αν τα UHF έχουν (και αν έχουν, πόση έχουν) την ανακλαστική ιδιότητα στην ιονόσφαιρα.
Αυτά! :)

zoropatra
17/07/2006, 16:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από jtoros
Θανάση άλλο Πάτρα-Κεφαλλονιά, με θάλασσα και γενικά flat επιφάνεια, και άλλο Πάτρα-Αθήνα με βουνά κτλ. Αυτό που αναφέρω ότι δεν θυμάμαι ακτιβώς είναι αν τα UHF έχουν (και αν έχουν, πόση έχουν) την ανακλαστική ιδιότητα στην ιονόσφαιρα.
Αυτά! :)

λαθος εντυπωση μου εδωσες και σε αυτο δεν φταιω εγω......εγω ειπα οτι αθηνα πατρα παει μονο με ριπιτερ........ή με βραχεα......

Ζ109
17/07/2006, 17:51
Έχω ένα φιλαράκι που με έχει πρήξει να πάρω pmr! Να μιλάμε ,λέει.
Αυτός ασχολείται... Έχει ένα yaesu ft-897 και είναι ο SV9FBP!:sun:

Trans
17/07/2006, 20:25
basika epimeno na nomizo oti epishmos ta mors exoun katargh8ei... toylaxiston apo stratiotikhs xrhshs...

tora einai xrhsimo na ta ksereis afou pianeis kalh epafh afou einai mono aploi hxoi.. epishs ki ena gramma na xaseis den trexei kai tipota... ta bgazeis apo ta ypoloipa...

An endiafereste einai ka8ara 8ema synh8eias, aytiou pou kalo einai na einai "akoustiko" kai eksaskhshs... ta eixa ma8ei... kai ta dyo alfabhta (ston strato) alla tora ta exo ksexasei teleios:)

epishs afou arketoi den ta kseroun mporeis aneta na epikoinoneis me ton kollhto sou xoris na se "pianoun" polloi:)... eidika an einai sto diplano keli:D:D:D

zoropatra
17/07/2006, 20:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζ109
Έχω ένα φιλαράκι που με έχει πρήξει να πάρω pmr! Να μιλάμε ,λέει.
Αυτός ασχολείται... Έχει ένα yaesu ft-897 και είναι ο SV9FBP!:sun:

καλα θα κανεις να το παρεις να γνωρισεις ενα καινουριο κοσμο.......ασε που μετα θα φας κολημα.......

zoropatra
17/07/2006, 20:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trans
basika epimeno na nomizo oti epishmos ta mors exoun katargh8ei... toylaxiston apo stratiotikhs xrhshs...

tora einai xrhsimo na ta ksereis afou pianeis kalh epafh afou einai mono aploi hxoi.. epishs ki ena gramma na xaseis den trexei kai tipota... ta bgazeis apo ta ypoloipa...

An endiafereste einai ka8ara 8ema synh8eias, aytiou pou kalo einai na einai "akoustiko" kai eksaskhshs... ta eixa ma8ei... kai ta dyo alfabhta (ston strato) alla tora ta exo ksexasei teleios:)

epishs afou arketoi den ta kseroun mporeis aneta na epikoinoneis me ton kollhto sou xoris na se "pianoun" polloi:)... eidika an einai sto diplano keli:D:D:D

δεν ξερω για το στρατο αλλα στους ραδιοερασιτεχνες ουτε εχουν ουτε προκειτε να καταργηθουν......

jtoros
17/07/2006, 21:02
Είχα διαβάσει κάποτε σε site ότι ο Διεθνής Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών έχει καταργήσει τα σήματα Morse. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι έλεγε πως πλέον τα συστήματα τηλεπικοινωνιών (αναφερόταν σε πλοία και αεροπλάνα) έχουν γίνει τόσο ισχυρά και αξιόπιστα που τα σήματα Morse δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό πλέον. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως το να μάθει κανείς τον κώδικα Morse δεν θα του πρσφέρει τίποτα. Προς Θεού, ό,τι μαθαίνει κανείς, καλό είναι και κάπου θα χρησιμεύσει.

Αυτά... :wave2:

Trans
18/07/2006, 12:28
Kala den8a tsako8oume gia leptomereies.... Basiko einai oti me ton morse mporeis na paikseis me otidhpote... apo shmata kapnoy, mexri me fako (opos kai sto naytiko) alla kai me kati metalliko xtypontas to se enan solhna (opos oi fylakismenoi sthn xounta)...

Gia osous endiaferontai as doun mia allh syzhthsh pano sto 8ema sto
http://216.239.59.104/search?q=cache:gqVRFu8rWB8J:www.myphone.gr/forum/printthread.php%3Ft%3D68932%26pp%3D40+%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7+morse+c ode&hl=el&gl=gr&ct=clnk&cd=3

http://00357.com/com/index/convert/morse/text/kodikas.asp

http://00357.com/com/index/convert/morse/text/morse.asp