View Full Version : Η γνώμη σας για τις πορείες-συλλαλητήρια
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
...........................
5 συνδικαλιστες αποφασιζουν ποτε θα συρουν τα προβατα στις πορειες, γιατι ετσι ειναι η μοδα της εποχης....
Επειδη με ψιλοενοχλει ο ορος, να σου πω ενα μονο παραδειγμα, μηπως και το "αποσυρεις" ... :wacko:
Αυτα τα "προβατα" που λες, οταν εσυ εκλεινες τον ΕΝΑ χρονο ζωης (επομενως ΔΕΝ το θυμασαι), ξεσηκωθηκαν ΕΝΑΝΤΙΑ στους "συνδικαλιστες" (που ηθελαν πιο "μετριοπαθεις" αντιδρασεις), επι κυβερνησης Καραμανλη με υπουργο Δημοσιας Ταξης τον μακαριτη τον Αβερωφ.
Ξερεις ποιοι ηταν οι "συνδικαλιστες"?
Η συνεργασια ΚΝΕ & ΠΑΣΠ που ελεγχε το προεδρειο της ΕΦΕΕ (ΚΚΕ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ εσ.)!!! :eyepop:
Η μειοψηφια της ΕΦΕΕ (Β' Πανελλαδικη, ΠΠΣΠ, ΑΑΣΠΕ) και αυτονομοι φοιτητες (τα "προβατα" που λεμε), κατελαβαν το Χημειο, το Πολυτεχνειο Ξάνθης, το Γεωλογικο, το Φυσικο, την Νομικη και συμμετειχαν κι οι Πολιτικοι Μηχανικοι του ΕΜΠ (αν θυμαμαι καλα).
Ο αγωνας γινονταν εναντια σ' εναν νομο που ηθελε να "ελεγξει" το φοιτητικο κινημα που ηταν εντονα πολιτικοποιημενο εκεινη την εποχη και ψηφιστηκε εκτακτα απο το θερινο τμημα της Βουλης, σαν νομος 815/79!
Οι "συνδικαλιστες" μαλιστα (στρατικοποιημενες ομαδες της ΚΝΕ) στα μεσα Δεκεμβρη του '79 επιχειρησαν να (μας) "αποσπασουν" το Χημειο απο τις Συντονιστικες Επιτροπες, με αποτελεσμα εκεινη την βραδυα να υπαρξουν καμμια 20αρια τραυματιες και να επικρατησουν τα "προβατα"!
Τελικα, αρχες Γεναρη του '80 (μετα απο 2 μηνες αγωνα, που ΔΕΝ μας ειχαν δει τα σπιτια μας και μπολικο ξυλο) με παρεμβαση του ιδιου του Πρωθυπουργου, αποσυρεται ο επιμαχος Νομος και περασε στην ιστορια σαν μια απο τις μεγαλυτερες νικες του φοιτητικου κινηματος!
Αλλα ποιος διαβαζει ιστορια πια? :(
Κι ιδιαιτερα οταν ασχολειται με "προβατα"? :sick:
Επαναστάσεις? ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Η σύγχρονη ελληνική κοινωνία κατέβηκε στους δρόμους μαζικά
μόνο ΔΥΟ (2) φορές:
- Για το ωράριο Παπαθεμελή.
- Για την ΑΕΚ something.
Αυτά μας καίνε. Κι εγώ νόμιζα ότι μας καίνε άλλα, αλλά η πραγματικότητα με διαψεύδει και με θέτει σε μια μικρή μειοψηφία.
Και στο κάτω κάτω τι σημαίνει "νόμιμος" τρόπος διαμαρτυρίας? Τίποτα απολύτως δεν είναι νόμιμο σε όλα όσα γίνονται γύρω. Ούτε το κλείσιμο των δρόμων, ούτε οι αφισοκολλήσεις, ούτε το κάψιμο των κάδων και καταστημάτων, ούτε το ξύλο... Και όμως όλα γίνονται, σε ένα γαϊτανάκι που δεν τελειώνει ποτέ.
Το χάλι της πραγματικότητας που ζούμε εκφράζεται παντού και με όλους τους τρόπους...
Τα απλήρωτα υπερωράρια των εξειδικευμένων εργατών του βασικού μισθού..... είναι άααλλο χάλι από αυτό των κλεισμένων δρόμων και των ζημιωμένων επιχειρήσεων και επαγγελματιών?
Εγώ νομίζω ότι όλα το ίδιο είναι. Αλληλοτροφοδοτούνται και αλληλοεξαρτώνται, για να δώσουν τη γενική εικόνα. ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ λοιπόν θα θιγόμαστε όλοι, είναι άμεσα (όπως περιγραφει ο Νίκ0ς) είτε έμμεσα με τους απίθανους φόρους που πληρώνουμε για τις τρελλές σπατάλες του κράτους που ψηφίζουμε.
Όοοοοοοοοοταν λοιπόν το μέγεθος της αναταραχής φτάσει να ενοχλεί ουσιαστικά αυτό που λέμε "ταξη πραγμάτων" (ή "πλουτοκρατία" ή τελος πάντων όπως το λέει η κάθε ιδεολογία), τότε φαντάζομαι με τον Α ή Β τρόπο θα υλοποιηθεί μια "επανάσταση" που θα φέρει ίσως ριζικές αλλαγές ώστε να ικανοποιηθούν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες.
Και φτου κι απ'την αρχή. ;)
Διότι τελικά η ικανοποίηση δεν ήταν ουσιαστική αλλά μόνο ηθική, και (goto to begining of post) :lol:
Οπότε δεν έχω κι εγώ παρά να καταλήξω sto ότι έχουμε ό,τι μας αξίζει, και κάνω ότι μπορώ, όσο μικρό κι αν είναι, για να δείξω ότι υπάρχω και ενοχλούμαι από τα πράγματα γύρω μου.
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
(goto to begining of post) :lol:
όχι ρε παιδιά "go to" ... κάντε και κάνα "perform"....
γαμώ το pseudoconversation γαμώ....
(άσχετο :D αλλά θα κάνω μόνος μου διαδήλωση για τους κα(Η)μένους αναλυτές πληροφοριακών συστ.)
:wave2:
Εγώ απλά να πω οτι αν μη τι άλλο, χαίρομαι που το thread έχει κρατήσει (ακόμα τουλάχιστον) τον χαρακτήρα αντιπαράθεσης απόψεων και δεν έχει πάει στισ διαμάχες με προσωπικά "χτυπήματα"...
Φίλε zzr, επειδή εξέφρασες την απορία, ναι θα διαμαρτυρόμουνα όποιος κι αν περνούσε κι έκλεινε τους δρόμους, δεν καταλαβαίνω ειλικρινά πως μπορείς να νομίζεις το αντίθετο....:confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
όχι ρε παιδιά "go to" ... κάντε και κάνα "perform"....
αμώ το pseudoconversation γαμώ....
Έχω πολλούς μήνες να σπαμάρω.... μπορώ? :D
GOTO CONSIDERED HARMFUL (http://www.thocp.net/biographies/papers/goto_considered_harmful.htm) ;)
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Επειδη με ψιλοενοχλει ο ορος, να σου πω ενα μονο παραδειγμα, μηπως και το "αποσυρεις" ... :wacko:
Αυτα τα "προβατα" που λες, οταν εσυ εκλεινες τον ΕΝΑ χρονο ζωης (επομενως ΔΕΝ το θυμασαι), ξεσηκωθηκαν ΕΝΑΝΤΙΑ στους "συνδικαλιστες" (που ηθελαν πιο "μετριοπαθεις" αντιδρασεις), επι κυβερνησης Καραμανλη με υπουργο Δημοσιας Ταξης τον μακαριτη τον Αβερωφ.
Ξερεις ποιοι ηταν οι "συνδικαλιστες"?
Η συνεργασια ΚΝΕ & ΠΑΣΠ που ελεγχε το προεδρειο της ΕΦΕΕ (ΚΚΕ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ εσ.)!!! :eyepop:
Η μειοψηφια της ΕΦΕΕ (Β' Πανελλαδικη, ΠΠΣΠ, ΑΑΣΠΕ) και αυτονομοι φοιτητες (τα "προβατα" που λεμε), κατελαβαν το Χημειο, το Πολυτεχνειο Ξάνθης, το Γεωλογικο, το Φυσικο, την Νομικη και συμμετειχαν κι οι Πολιτικοι Μηχανικοι του ΕΜΠ (αν θυμαμαι καλα).
Ο αγωνας γινονταν εναντια σ' εναν νομο που ηθελε να "ελεγξει" το φοιτητικο κινημα που ηταν εντονα πολιτικοποιημενο εκεινη την εποχη και ψηφιστηκε εκτακτα απο το θερινο τμημα της Βουλης, σαν νομος 815/79!
Οι "συνδικαλιστες" μαλιστα (στρατικοποιημενες ομαδες της ΚΝΕ) στα μεσα Δεκεμβρη του '79 επιχειρησαν να (μας) "αποσπασουν" το Χημειο απο τις Συντονιστικες Επιτροπες, με αποτελεσμα εκεινη την βραδυα να υπαρξουν καμμια 20αρια τραυματιες και να επικρατησουν τα "προβατα"!
Τελικα, αρχες Γεναρη του '80 (μετα απο 2 μηνες αγωνα, που ΔΕΝ μας ειχαν δει τα σπιτια μας και μπολικο ξυλο) με παρεμβαση του ιδιου του Πρωθυπουργου, αποσυρεται ο επιμαχος Νομος και περασε στην ιστορια σαν μια απο τις μεγαλυτερες νικες του φοιτητικου κινηματος!
Αλλα ποιος διαβαζει ιστορια πια? :(
Κι ιδιαιτερα οταν ασχολειται με "προβατα"? :sick:
ρε Χρηστο με προσοχή διαβαζω αυτα που γραφεις και δεν εχω καμια ένσταση....
αλλα... πως να το κάνουμε....
Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ "ΔΕΞΙΟΙ" ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΔΥΝΑΜΗ
οποιαδηποτε αναφορα του παρελθόντος ειναι λαϊκισμός πια.... γιατι η συνταγματικα κατοχυρωμένη "δημοκρατια" μας δεν υπαρχει περιπτωση να ανατραπει
ουτε οι μπατσοι βαρανε τους αριστερους ουτε μας εχουν φακελωμένους ... ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ μας εχουν....
οι «συνδικαλιστές» μας τα εχουν κανει πλακάκια με την εξουσια (ολοι στελεχοι του ΠΑΣΟΚ άλλωστε.... μη το ξεχναμε...) και παιζουν το παιχνιδακι του κεφαλαιου
μπροστά μας εχουμε μονο τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ... ξεκολλάτε με τα φαντάσματα του παρελθόντος και τους «κακους δεξιους» ....
Cpt. Haddock
12/10/2006, 09:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kizoku
Προσωπικά ΟΧΙ δεν είναι δικοί μου αντιπρόσωποι!
Όταν λέω "ζητάει τη γνώμη" δεν εννοώ βέβαια να βγεί έξω και να αρχίσει τα γκάλοπ. Ένας στοιχειώδης διάλογος όμως με τους πολίτες αυτής της χώρας επιβάλλεται. Πλέον όμως η κυβέρνηση έχει ξεφύγει και δεν δέχεται ούτε το διάλογο.
Όχι εδώ έχεις το λάθος (ή έχεις καταλάβει στραβά τι θα πει κοινοβουλευτική δημοκρατία)
Η εκάστοτε κυβέρνηση ΔΕΝ υποχρεούται με βαση το πολίτευμά μας να μας ζητάει τη γνώμη για ΚΑΘΕ νομοθέτημα... απλά πράγματα. Δεν υποχρεούται. Εκλέγεται για να εφαρμόσει αυτά που - υποτίθεται - λέει στις προγρμαμματικές δηλώσεις.
Εαν αυτές περιλαμβάνουν και ιδιωτικά πανεπιστήμια* και η κυβέρνηση εξελέγη, τοτε με συγχωρείς αλλά tough luck
*ποτέ δεν κατάλαβα στην Ελλάδα γιατί έχουμε τέτοια αλλεργία ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την ίδια ώρα που χιλιάδες γονείς κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να στέλνουν τα βλαστάρια τους στο εξωτερικό... και δεν πάνε έξω μόνο αυτοί που έχουν λεφτα... και καλά οι καθηγητές φοβούνται μη χάσουν το λουφέ (εδώ δε θέλουν αξιολόγηση :sick: ), οι φοιτητές τί ζόρι τραβάνε; Τεσπα, είναι μια άλλη ιστορία
:wacko: :look:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
*ποτέ δεν κατάλαβα στην Ελλάδα γιατί έχουμε τέτοια αλλεργία ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την ίδια ώρα που χιλιάδες γονείς κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να στέλνουν τα βλαστάρια τους στο εξωτερικό... και δεν πάνε έξω μόνο αυτοί που έχουν λεφτα... και καλά οι καθηγητές φοβούνται μη χάσουν το λουφέ (εδώ δε θέλουν αξιολόγηση :sick: ), οι φοιτητές τί ζόρι τραβάνε; Τεσπα, είναι μια άλλη ιστορία
+1000
Που να δεις τι δίνουν στο Deree, εν γνώση τους οτι δεν αναγνωρίζεται.
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
.............................
αλλα... πως να το κάνουμε....
Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ "ΔΕΞΙΟΙ" ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΔΥΝΑΜΗ
οποιαδηποτε αναφορα του παρελθόντος ειναι λαϊκισμός πια.... γιατι η συνταγματικα κατοχυρωμένη "δημοκρατια" μας δεν υπαρχει περιπτωση να ανατραπει
ουτε οι μπατσοι βαρανε τους αριστερους ουτε μας εχουν φακελωμένους ... ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ μας εχουν....
οι «συνδικαλιστές» μας τα εχουν κανει πλακάκια με την εξουσια (ολοι στελεχοι του ΠΑΣΟΚ άλλωστε.... μη το ξεχναμε...) και παιζουν το παιχνιδακι του κεφαλαιου
μπροστά μας εχουμε μονο τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ... ξεκολλάτε με τα φαντάσματα του παρελθόντος και τους «κακους δεξιους» ....
ΔΕΝ μιλησα για καμμια ΧΟΥΝΤΑ!
Μιλαω για τα τελη του '79, εχοντας ηδη 5,5 χρονια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
Εχουν γινει μαλιστα και ΔΕΥΤΕΡΕΣ εκλογες μετα την Χουντα!
Και τοτε οι συνδικαλιστες ηταν οι "αριστεροι" και τα ειχαν κανει πλακακια με την (τοτε) εξουσια.
ΔΕΝ μπορω να ξεχασω, οταν αποκλεισμενοι στην Σταδιου κι ενω ειχαμε παρει διαβεβαιωση απο τον ιδιο τον Αβερωφ, οτι θα γινει κανονικα η πορεια, φαγαμε το ξυλο της αρκουδας, με το προεδρειο της ΕΦΕΕ (ΚΚΕ,ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ εσ.) με προεδρΑ τον Λαλιωτη, να ειναι απεναντι στην πλατεια Συνταγματος και να μας "βλεπει" αταραχο να τρωμε ξυλο!
Αυτο λοιπον που θελω να πω, ειναι οτι τα "προβατα" μπορουν πολυ ευκολα (αν θελουν), να ξεφυγουν απ' τους "τσομπαναρεους" και να διεκδικησουν το δικιο τους απεναντι στους "τσιφλικαδες" !!!
Τοτε θα ειμαι και παλι μαζι τους!
Όχι εδώ έχεις το λάθος (ή έχεις καταλάβει στραβά τι θα πει κοινοβουλευτική δημοκρατία)
Η εκάστοτε κυβέρνηση ΔΕΝ υποχρεούται με βαση το πολίτευμά μας να μας ζητάει τη γνώμη για ΚΑΘΕ νομοθέτημα... απλά πράγματα. Δεν υποχρεούται. Εκλέγεται για να εφαρμόσει αυτά που - υποτίθεται - λέει στις προγρμαμματικές δηλώσεις.
......................
Κι οταν ΔΕΝ τα εφαρμοζει, αλλα τουναντιον εφαρμοζει τα αντιθετα?
Τοτε πως αντιδρας σαν πολιτης Καπετανιε μου?
Περιμενεις 4 χρονια για τις επομενες εκλογες?
Cpt. Haddock
12/10/2006, 09:50
Αυτο λοιπον που θελω να πω, ειναι οτι τα "προβατα" μπορουν πολυ ευκολα (αν θελουν), να ξεφυγουν απ' τους "τσομπαναρεους" και να διεκδικησουν το δικιο τους απεναντι στους "τσιφλικαδες" !!!
Απλά ρε Χρήστο τα όποια "πρόβατα" κάνουν τώρα τις πορείες ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να ξεφύγουν...
Χρειάζονται τον τσοπάνη όπως αυτός χρειάζεται τα πρόβατά του...
:sick:
Παιχνίδια εξουσίας είναι... απλά και μόνο βλέποντας τους αρχισυνδικαλιστές ότνα εν σειρά γίνονται βουλευτές κλπ...
Ακόμα και ο Ντανιέλ Κον-Μπετίτ ευρωβουλευτής έγινε :uplate:
:sad:
Απλά ρε Χρήστο τα όποια "πρόβατα" κάνουν τώρα τις πορείες ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να ξεφύγουν...
Χρειάζονται τον τσοπάνη όπως αυτός χρειάζεται τα πρόβατά του...
....................
Εγω ΔΕΝ το πιστευω αυτο!
Μην ξεχνας οτι το θεμα ξεκινησε απο τις κινητοποιησεις των Δασκαλων!
Αν φτασουμε να λεμε και τους Δασκαλους "προβατα", τοτε νομιζω οτι πεφτουμε σε πολυ χαμηλο επιπεδο ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ...
μαζι σου και εγω! αμα παρουν το μπουλο τα "συνδικαλοσκυλα" και μπουν άνθρωποι ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ μπροστάρηδες στον αγώνα και ξεσηκώσουν ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΡΙΓΜΕΝΟΥΣ της υπόθεσης (Ι.Υ. και μικρο-ελευθερους επαγγελματίες) τοτε και εγω θα ειμαι στη πρωτη γραμη
γιατι τωρα ξερουν μονο να βγαίνουν στο γυαλι και να παιρνουν το μερος των δημοσιων υπαλληλων που κανουν απεργιες...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΙΣ "ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ" ΤΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ! ΤΙΠΟΤΑ! παρα μονο να κανουν τους 22χρονους να αισθανονται κομανταντε ΤΣΕ και να τα κανουν λαμπογυαλο εις βαρος των βιοπαλαιστων ...
Περιμενεις 4 χρονια για τις επομενες εκλογες? Σωστά γιατί όταν σου τάζουν λαγούς με πετραχείλια και στο τέλος παίρνεις ΕΝΑ @@@@@@ δηλαδή .. ντάξει δεν τρέχει.... ????΄(φυσιολογικό είναι να αντιδράσει ο κόσμος )!!!:)
Cpt. Haddock
12/10/2006, 09:56
Περιμενεις 4 χρονια για τις επομενες εκλογες?
Δεκτό...αλλά όταν αντιδράς ΣΥΝΕΧΕΙΑ και σε όλα, μήπως χάνει αξία η αντίδρασή σου;
Δες απλά οτι τα συλλαλητήρια/πορείες περνάνε σχεδόν στα ψιλά των ειδήσεων (ειδικά των τηλεοπτικών που μας αρέσει ή όχι διαμορ΄φώνουν και την κοινή γνώμη :sad: ) ΕΚΤΟΣ εαν γίνουν έκτροπα/επεισόδια κλπ (εκεί χρειάζονται οι "επαγγελματίες" αναρχικοί που λέει ο Μάνος κι εσύ και που συμφωνώ)
Όταν καθημερινά σχεδόν έχεις μια πορεία για όλα, εκτός αν σε ενδιαφέρει άμεσα (καταστηματάρχης στη Σταδίου), δεν ασχολείσαι...
Να τα συνοψίσω :wacko: : Χρειάζεται λίγη φαντασία στον τρόπο αντίδρασης αλλά δυστυχώς οι πορείες, γίνονται για να γίνονται (αυτό που λέγαμε παλιά "επαναστατική γυμναστική")
:winka:
Μιλαω για τα τελη του '79,
μήπως όμως δεν ισχύει πάντα ότι η ιστορία επναλαμβάνεται...
ή αν επαναλαμβάνεται αυτό γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικο-μορφωτικο-βιωτικο-παγκοσμιο-αλλαγές που έχουν συντελεστεί ?
έχουν περάσει 27 συναπτά έτη έκτοτε....
η δράση-αντίδραση (ή όπως αλλιώς θέλετε να ονομαστεί) κατά τη γνώμη μου δεν γίνεται/δεν στέκει/δεν αποτελεί λύση αν συντελείται με τον ίδιο τρόπο ακόμα....
τα γεγονότα, η νοοτροπία και οι κινήσεις του παρελθόντος αποτελούν απλά ιστορία (με διαφορετικές φυσικά ερμηνείες για τον καθένα).
γι'αυτό συμβαίνουν στην Ελλάδα ακόμα όσα συμβαίνουν ... γιατί και οι δύο πλευρές (του ίδιου, όσο κι αν μας κακοφαίνεται, νομίσματος) έχουν μείνει κολλημένες εκεί πίσω....
με μια διαφορά όμως... οι κραταιοί/εκλεγμένοι/επαΐοντες έχουν προσαρμοστεί (τρόπον τινά) στην αλληγορία και τις λαμογιές του παρόντος ενώ ο κόσμος περιμένει ακόμα τον σωτήρα με πτήση από τη Γαλλία....
:)
ολοι δηλαδη οσοι διαφωνουν με τις πορειες και ολοι οσοι πιστευουν οτι παλι τα ιδια θα ψηφισουμε...
ειμαι περιεργη να διαβασω τη γνωμη τους για το μελλον μας!
θα προτιμουσα αυτη η κουβεντα να γινοταν απο κοντα κι οχι πισω απο αυτο το απροσωπο μεσο και ν ακουσω την απαισιοδοξη ματια τους και την παραιτηση τους απο ολους εμας που τα βλεπουμε αλλιως.
μπορει να εχουν δικιο,μπορει να εχουν αδικο.αλλα εγω θα ενιωθα εξαιρετικα δυστυχισμενη να πιστευω οτι ματαια προσπαθω,ματαια ελπιζω,ματαια ζω.
μαυριλα γυρω μας,χαος,ζουγκλα και καμια ουσιαστικη προταση για ενα καλυτερο αυριο.δεν μπορουμε να εχουμε ενα καλυτερο αυριο.η μπορουμε?
ολοι σ αυτη τη ζωη διαλεγουμε να πιστευουμε,ν ακολουθουμε και να (oldman βοηθεια)εστερνιζομαστε(?)αυτο που μας κανει να νιωθουμε καλα.με μας&με τους αλλους.
ακομα κι αν εχετε δικιο ολοι οσοι δεν πιστευετε οτι κατι μπορει ν αλλαξει,σεβαστειτε την αναγκη τη δικη μου και ολων οσων δεν μπορουμε να ζησουμε μ αυτη τη σκεψη.
κι αφηστε μας να κανουμε πορειες :p
εξαλλου εχετε παραιτηθει τοσο,που ακομα κι εμας που σας ενοχλουμε δεν θα μας κανετε τιποτα...:sad:
Cpt. Haddock
12/10/2006, 10:00
Εγω ΔΕΝ το πιστευω αυτο!
Μην ξεχνας οτι το θεμα ξεκινησε απο τις κινητοποιησεις των Δασκαλων!
Αν φτασουμε να λεμε και τους Δασκαλους "προβατα", τοτε νομιζω οτι πεφτουμε σε πολυ χαμηλο επιπεδο ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ...
Μαζί σου... δες όμως οτι μαζί με τους δασκάλους συρρέουν στις πορείες όλοι οι υπόλοιποι (μάθανε πως γαμιόμαστε πλακώσανε κι οι γύφτοι)
Απεργία οι δάσκαλοι; Συμπαράσταση η ΑΔΕΔΥ (φυσικά... τι κόστος έχει ο - καλοπληρωμένος πλεον - δημ. υπάλληλος αν απεργήσει)
Παλιά αν θυμάσαι αυτό το λέγαμε "καπέλωμα της μορφής αγώνα" :look:
τι θυμήθηκα ο πούστης :lol:
Αν φτασουμε να λεμε και τους Δασκαλους "προβατα",
έχεις αντιρήσεις ότι μεγάλη μερίδα τους είναι?
εγώ δεν άκουσα κανένας παιδαγωγός (ποιοτικός ή όπως αλιώς θες) δάσκαλος/καθηγητής να συμμετέχει στην απεργία...
φυσικά και είναι πρόβατα.....
αν δεν ήταν τα σχολεία μας θα έβγαζαν αλεπούδες και αετούς και όχι μοσχαράκια και μάινες
Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
...ακομα κι εμας που σας ενοχλουμε δεν θα μας κανετε τιποτα...
Εσύ κοίτα να καθήσεις καλά, γιατί Ξέρω Που Μένεις !!! :D :mad: :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
... (oldman βοηθεια)εστερνιζομαστε(?)....
ακομα κι αν εχετε δικιο ολοι οσοι δεν πιστευετε οτι κατι μπορει ν αλλαξει,σεβαστειτε την αναγκη τη δικη μου και ολων οσων δεν μπορουμε να ζησουμε μ αυτη τη σκεψη.
κι αφηστε μας να κανουμε πορειες :p
εξαλλου εχετε παραιτηθει τοσο,που ακομα κι εμας που σας ενοχλουμε δεν θα μας κανετε τιποτα...:sad:
μΕ φαίνεται ότι κάπου παρεξήγησες τα γραφόμενα κάποιων...
όσοι αντιτίθονται στις πορείες για τον τρόπο (και κυρίως για τον λόγο ) που γίνονται....
ούτε έχουμε επαναπαυτεί
ούτε έχουμε παραιτηθεί
ούτε πιστεύουμε ότι όλα θα μέινουν ίδια...
ίσως απλά έχουμε ενστερνιστεί άλλους τρόπους δράσης και επικοινωνίας για να μιλήσουμε/αντιδράσουμε σε ό,τι συμβαίνει....
αλλαγή ψήφου, επιχειρηματολογημένες επιστολές σε πολιτικούς και επιχειρηματίες, ενημέρωση κεκοιμισμένων συμπολιτών, διαμόρφωση/έκφραση απόψεων (μέσω π.χ. νετ-συζητήσεων) κ.ά.
(μη το πάει κανείς σε αριστερο(ή ακροδεξιο)-brain-washing ή τρομο-σπαζω-κρατίες και τραμπουκισμούς.. καμία σχέση)
ενστερνίζομαι....
μΕ φαίνεται ότι κάπου παρεξήγησες τα γραφόμενα κάποιων...
όσοι αντιτίθονται στις πορείες για τον τρόπο (και κυρίως για τον λόγο ) που γίνονται....
ούτε έχουμε επαναπαυτεί
ούτε έχουμε παραιτηθεί
ίσως απλά έχουμε ενστερνιστεί άλλους τρόπους δράσης και επικοινωνίας για να μιλήσουμε/αντιδράσουμε σε ό,τι συμβαίνει....
αλλαγή ψήφου, επιχειρηματολογημένες επιστολές σε πολιτικούς και επιχειρηματίες, ενημέρωση κεκοιμισμένων συμπολιτών, διαμόρφωση/έκφραση απόψεων (μέσω π.χ. νετ-συζητήσεων) κ.ά.
(μη το πάει κανείς σε αριστερο(ή ακροδεξιο)-brain-washing ή τρομο-σπαζω-κρατίες και τραμπουκισμούς.. καμία σχέση)
:wave2: Σίγουρα πρέπει να ακολουθήσουμε και εναλλακτικές μορφές διαμαρτυρίας και αντίδρασης!!!:) Αλλά ορισμένες φορές πρέπει να φτάσεις και στα άκρα!!!(χεχ όχι να καίς και να καταστρέφεις )αλλά να διαμαρτυρηθείς όσο πιο έντονα μπορείς για να μπορέσεις να τραβήξεις τη προσοχή των media και στη συνέχεια να υπάρξει η ανάλογη προβολή του προβλήματος.... πάντα γινόταν αυτό και πάντα θα γίνεται ...:wave2: άρα οι πορείες είναι φυσικό επακόλουθο!!!
Επειδη εχω και δουλεια δεν μπορω να απανταω ξεχωριστα στον καθενα (οπως θα 'θελα) ...
Το 'ξερα εγω ... Τι το 'θελα και τ' ανοιξα το ρημαδι μου ? :sick: :lol:
Το "συστημα" (οσο κι αν ακουγεται Κνιτικο αυτο) εχει βρει τροπους να αντιδραει και παντα θα βρισκει.
Σαν παραδειγμα θα σας φερω αλλη μια "νικη" των οικοδομων (οικοδομη δουλευα τοτε :D ) αυτην την φορα, στις μεγαλες συγκρουσεις με τα ΜΑΤ τον Ιουλιο (αν θυμαμαι καλα) του '75.
Μπροσταριδες οι "μπετατζηδες" (τοτε τα μπετα ριχνονταν με τα χερια :winka: ) με τα καδρονια μπροστα τους και παιρναμε παραμαζωμα ολοκληρες διμοιριες για πλακα! :lol:
Απο αυτον τον αγωνα οι οικοδομοι κερδισαν την "αργια" του Σαββατου!
Το ΠΡΩΤΟ πενθημερο !!!
Τι εκανε το "συστημα" ?
Τους εκανε "εργολαβους" κι "υπεργολαβους" (κατι σαν ελευθερους επαγγελματιες δηλαδη) με αποτελεσμα τωρα να δουλευουν ΚΑΙ τις Κυριακες! :sick:
Ετσι λοιπον κι οι διαφοροι αγωνες "προσαρμοζονται" παραλληλα με το "συστημα", ειτε μεσω των γραφειων, ειτε μεσω της τηλεορασης, ειτε, ειτε, ειτε ...
Μα παντα το εσχατο μεσο ειναι το "πεζοδρομιο".
Δεν πρεπει να ξεχναμε βεβαια οτι απο τοτε "πλουτισαμε" σαν λαος.
Τοτε υπηρχε ΜΙΑ τηλεοραση στην γειτονια και τωρα ΚΑΘΕ σπιτι εχει απο δυο και ΠΑΝΩ, ενω το ιδιο συμβαινει και με τ' αυτοκινητα και πολλα αλλα καταναλωτικα αγαθα.
Το οποιοδηποτε "συστημα" τωρα εχει να φοβηθει ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ απο μας, μιας κι οι Επαναστασεις γινονται απο κεινους που "το μονο που εχουν χασουν, ειναι οι παντοφλες που φορανε" ... :(
Μηπως πρεπει να φτασουμε λοιπον να μας εχουν μεινει μονο οι "παντοφλες" μας για να αντιδρασουμε σε καποια αδικια?
Κοιταχτε ΟΛΟΥΣ τους Ιδιωτικους Υπαλληλους (αλλο κολπο του "συστηματος") !
Λουφαγμενοι εδω και ΧΡΟΝΙΑ!
Σαν τους Λαγους κοιτανε απ' τις "τρυπες" τους θλιμενα, τις ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ αδικιες που γινονται σε βαρος τους, χωρις ΚΑΜΜΙΑ αντιδραση.
Εδω και πολλα χρονια, δεν ειμαι ουτε εργατης, ουτε υπαλληλος.
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι ΔΕΝ μπορω να βλεπω τις διαφορες αδικιες και να στεναχωριεμαι οταν ΔΕΝ υπαρχει αντιδραση ... :sad:
Εν κατακλειδι ...
Η προσωπικη μου "ταλαιπωρια" σε οποιοδηποτε αιτημα, της οποιασδηποτε μεριδας, θα μπαινει στον ΠΑΤΟ, μονο και μονο για να μπορω το πρωι να κοιταω τον καθρεφτη και να βλεπω εναν ΑΝΘΡΩΠΟ απεναντι μου.
Με αγαπη (κι οχι μονο φιλικα) προς ολους
Χρηστος
Υ.Γ.: Μην "πεσετε" πανω μου με ερωτησεις, μιας κι εχω πολυ δουλεια και δεν μου ειναι και πολυ ευκολο να απανταω.
Εξ' αλλου ΔΕΝ εκπροσωπω κανενα απολυτως "κινημα", ΔΕΝ ειμαι ενταγμενος ΠΟΥΘΕΝΑ και εκφραζω ΜΟΝΟ τις προσωπικες μου σκεψεις και αρχες. :wacko:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Σίγουρα πρέπει να ακολουθήσουμε και εναλλακτικές μορφές διαμαρτυρίας και αντίδρασης!!!:) Αλλά ορισμένες φορές πρέπει να φτάσεις και στα άκρα!!!(χεχ όχι να καίς και να καταστρέφεις )αλλά να διαμαρτυρηθείς όσο πιο έντονα μπορείς για να μπορέσεις να τραβήξεις τη προσοχή των media και στη συνέχεια να υπάρξει η ανάλογη προβολή του προβλήματος.... πάντα γινόταν αυτό και πάντα θα γίνεται ...:wave2: άρα οι πορείες είναι φυσικό επακόλουθο!!!
ποτέ μα ποτέ δεν υποστήριξα να εξαλειφθούν....
αλλά όχι και τρεις την εβδομάδα των 150-500 ατόμων η μία... :mad:
έχει καταντήσει ανέκδοτο (δικό μου)....
(γωνία Ριζάρη και Βασ. Σοφίας διάλογος μεταξύ γειτονικών αυτοκινήτων στο ρεύμα προς κέντρο)
Οδηγός Α : τι έγινε ρε φίλε? γιατί τόση κίνηση πάλι σήμερα?
Οδηγός Β : ε, δε καταλαβαίνεις κάνουν πορεία καμιά 100 άτομα μπροστά στη βουλή και έχουν κλείσει 35,4 δρόμους και 69,5 στενάκια
Οδηγός Α : Ποιοι?
Οδηγός Β : Τί μέρα έχουμε?
Οδηγός Α : Εμμμ... Πέμπτη
Οδηγός Β : (σκέφτεται.... κάθε Δευτέρα οι καθηγητές, κάθε Τρίτη οι συνταξιούχοι, κάθε Τετάρτη εναλλάξ μία η ΑΔΕΔΥ μία οι φοιτητές, κάθε Πέμπτη οι αδιόριστοι, κάθε Παρασκευή το υπόλοιπο Αττικής.... ) Φιλαράκο, οι αδιόριστοι πρέπει να είναι....
Οδηγός Α : Και τι ζητάνε πάλι... να διοριστούνε?
Οδηγός Β : Οχι ρε φιλαράκι.... ζητάνε τα χρόνια που έχουν μείνει αδιόριστοι να μετρήσουν για συντάξιμα ώστε μόλις διοριστούνε να πάρουν κατευθείαν σύνταξη γιατί τους βολεύει καλύτερα να κάνουν πορεία κάθε Τρίτη....
Οδηγός Α : :uplate: τι λες ρε παιδί.... :rolleyes: Καλά κι εσύ που τα ξέρεις όλα αυτά.... ?
Οδηγός Β : Τι μΕ λες ρε καρντάσι!.... είμαι δυο μέρες κολλημένος εδώ, προσπαθώντας να στρίψω δεξιά να περάσω μπροστά απο τη Βρετανική πρεσβεία... ξέρεις πόσα πανό έχω διαβάσει? :hypnotize :eyepop:
....
oldman :rotflmao: :rotflmao: :wave2:
Nostra μου αναφερομουν σε συγκεκριμενους που εγραψαν συγκεκριμενα πραγματα!που αφορισαν καθε τροπο αντιδρασης και δεν ανεφεραν κανεναν καινουργιο...
που τα εβαλαν ολα σ ενα κουτακι μιζεριας,μαυριλας και αντιδρασης για την αντιδραση :)
Μηπως πρεπει να φτασουμε λοιπον να μας εχουν μεινει μονο οι "παντοφλες" μας για να αντιδρασουμε σε καποια αδικια? πιθανοτατα!κι αυτο το ξερουν,ετσι φροντιζουν ενω μπορεις να εχεις πολυ ζεστες παντοφλες,απλα να μην εχεις τρυπιες...:wave2:
Cpt. Haddock
12/10/2006, 10:54
Χρήστο, συμφωνώ (σχεδόν) σε όλα, εκτός από αυτό...
Η προσωπικη μου "ταλαιπωρια" σε οποιοδηποτε αιτημα, της οποιασδηποτε μεριδας, θα μπαινει στον ΠΑΤΟ, μονο και μονο για να μπορω το πρωι να κοιταω τον καθρεφτη και να βλεπω εναν ΑΝΘΡΩΠΟ απεναντι μου.
Δεν μπορώ να δεχτώ το "οποιοδήποτε άιτημα, οποιασδήποτε μερίδας".
Παλιά, παλιότερα (το πενθήμερο που αναφέρεις) υπήρχαν όντως δίκαια αιτήματα...
τώρα;
ΔΕΝ μπορώ να δεχτώ να κλείνει μια πόλη για να μπορεί π.χ. η βολεμένη κάστα των καθηγητών πανεπιστημίου να διάγει ολόκληρη καριέρα ΧΩΡΙΣ αξιολόγηση, όταν εσυ αξιολογείσαι καθημερινα από τους πελάτες σου (τα "αφεντικά"* σου), εγώ κάθε τόσο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της τράπεζας κ.ο.κ.
όπως ΔΕΝ μπορώ να δεχτώ να κατεβαίνουν στο δρόμο οι δημ. υπάλληλοι διεκδικώντας π.χ. το πριμ παραγωγικότητας να το πάρουν ΟΛΟΙ (μοναδική παγκοσμίως παρερμηνεία του όρου "πριμ παραγωγικότητας")
Πρέπει να κρίνουμε κάθε διεκδίκηση από κάθε μερίδα χωριστά...
Ηλίας
*πιστεύω να μην παρερμηνεύεις τον όρο που έβαλα (γι 'αυτό και τα εισαγωγικά)
ποτέ μα ποτέ δεν υποστήριξα να εξαλειφθούν....
αλλά όχι και τρεις την εβδομάδα των 150-500 ατόμων η μία... :mad:
έχει καταντήσει ανέκδοτο (δικό μου)....
(γωνία Ριζάρη και Βασ. Σοφίας διάλογος μεταξύ γειτονικών αυτοκινήτων στο ρεύμα προς κέντρο)
Οδηγός Α : τι έγινε ρε φίλε? γιατί τόση κίνηση πάλι σήμερα?
Οδηγός Β : ε, δε καταλαβαίνεις κάνουν πορεία καμιά 100 άτομα μπροστά στη βουλή και έχουν κλείσει 35,4 δρόμους και 69,5 στενάκια
Οδηγός Α : Ποιοι?
Οδηγός Β : Τί μέρα έχουμε?
Οδηγός Α : Εμμμ... Πέμπτη
Οδηγός Β : (σκέφτεται.... κάθε Δευτέρα οι καθηγητές, κάθε τρίτη οι συνταξιούχοι, κάθε τετάρτη εναλλάξ μία η ΑΔΕΔΥ μία οι φοιτητές, κάθε Πέμπτη οι αδιόριστοι, κάθε Παρασκευή το υπόλοιπο Αττικής.... ) Φιλαράκο, οι αδιόριστοι πρέπει να είναι....
Οδηγός Α : Και τι ζητάνε πάλι... να διοριστούνε?
Οδηγός Β : Οχι ρε φιλαράκι.... ζητάνε τα χρόνια που έχουν μείνει αδιόριστοι να μετρήσουν για συντάξιμα ώστε μόλις διοριστούνε να πάρουν κατευθείαν σύνταξη....
Οδηγός Α : :uplate: τι λες ρε παιδί.... :rolleyes: Καλά κι εσύ που τα ξέρεις όλα αυτά.... ?
Οδηγός Β : Τι μΕ λες ρε καρντάσι!.... είμαι δυο μέρες κολλημένος εδώ, προσπαθώντας να στρίψω δεξιά να περάσω μπροστά απο τη Βρετανική πρεσβεία... ξέρεις πόσα πανό έχω διαβάσει? :hypnotize :eyepop:
.... Sorry re Nostra και με ποια κριτήρια θα γίνεται πορεία ... θα μετράνε τους διαδηλωτές ???(πόσο πάει το κιλο???) ή θα βάλουν μέρες που θα μπορείς να κάνεις πορείες??? δεν γίνονται αυτά τα πράγματα!!!!! σίγουρα γίνονται πορείες μικρές και για λόγους που μπορεί να θεωρούμε ασήμαντους εμείς, αλλά γι αυτόν που διαμαρτύρεται εκείνη τη στιγμή είναι κάτι που δεν μπορόυμε να του το στερήσουμε.... Και στη τελική η αστυνομία δεν χρειάζεται να κλείνει το μισό κέντρο για 150 άτομα (αυτά είναι γνωστά!!!):)
πόσο πάει το κιλο???) ή θα βάλουν μέρες που θα μπορείς να κάνεις πορείες???
ξαναλέω πως δεν είμαι μηδενιστής....
αλλά γι αυτόν που διαμαρτύρεται εκείνη τη στιγμή είναι κάτι που δεν μπορόυμε να του το στερήσουμε....
έχω τύχει κολλημένος σε πορεία να ρωτάω διαδηλωτές για το τι αιτήματα έχουν και να μη ξέρουν (ξέρεις του στυλ Α.Μ.Α.Ν. ... "Ε, αφού έχει αθηναϊκές πινακίδες λέμεεεεε..."
και τέλος... 50 άτομα να κλείνουν για μια ώρα τη Βασ. Σοφίας μπροστά στη Βουλή συνεπάγεται μποτιλιάρισμα σε όλο τον δακτύλιο σχεδόν για όλο το υπόλοιπο της εργάσιμης μέρας...
50-150 άτομα τότε δεν καταδυναστεύουν την (καλώς ή κακώς) βιοποριστική προσπάθεια του υπόλοιπου ενός εκατομμυρίου ανθρώπων που εργάζονται στο κέντρο?
................................
Δεν μπορώ να δεχτώ το "οποιοδήποτε άιτημα, οποιασδήποτε μερίδας".
...............................
Μπορει και να υπηρξα λιγο υπερβολικος, ειτε θελημενα (απεναντι στον "ωχαδερφισμο" της εποχης μας), ειτε αθελητα (μιας κι εγραφα "απο καρδιας")
Αλλα ΜΗΝ ξεχνας οτι ΔΕΝ μαθαινουμε ΟΛΑ τα "αιτηματα" των εκαστοτε διαμαρτυρομενων, ΕΣΚΕΜΕΝΑ!
Προσφατη ειναι η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ του ποσοστου αυξησης 30% "ως βαση συζητησης" (αν παρουμε κανα 12% θα ειμαστε κι ευχαριστημενοι), που εθεσαν οι Δασκαλοι και που "περασε" στις τηλεορασεις σαν 48,75% (μ' αρεσε κι ακριβεια) !!!
Και τα αιτηματα των Καθηγητων Πανεπιστημιων ηταν ΠΟΛΛΑ αλλα απο αυτα που "ακουσαμε", οπως π.χ. η Δημιουργεια σχολων που να ανταποκρινονται στην σημερινη πραγματικοτητα (κι οχι ΤΕΙ με σχολες "Ανθοδετικης" κλπ σε ΚΑΘΕ επαρχιακη πολη για να υπαρχει "φοιτητικος τουρισμος"), και ανπτυξη της ΕΡΕΥΝΑΣ στα Πανεπιστημια.
Cpt. Haddock
12/10/2006, 11:23
............
αν επεκταθούμε στα πανεπιστήμια θα ανοίξουμε ΜΕΓΑΑΑΛΟ θέμα
:look:
θα ξεπεράσουμε και τα "προβατα 2" :lol:
Θα πας ΣΥΜΟΦΕ να τα πούμε από κοντά; :wave2:
Πριν δύο ή τρία Σάββατα είχε κλείσει ΞΑΝΑ το κέντρο λόγω αντιπολεμικής διαδήλωσης... Λεπτομέρειες δεν έμαθα, αλλά εφόσον εμείς ακόμα δεν είμαστε σε κάποιο πόλεμο, υπέθεσα ότι για καποιανού αλλουνού τα χωράφια γαμιόμουνα εκείνη την ώρα...
Τα τεράστια ΚΕΦΑΛΙΑ του υπουργείου δημοσίας τάξης ή της τροχαίας δεν ξέρω, είχαν μεταφέρει ολόκληρο το στόλο της ΟΑΣΑ και τον είχαν παρκάρει στην Ακαδημίας που τη στιγμή εκείνη ήταν η μοναδική οδική αρτηρία για όοοολους αυτούς που από την ομόνοια-πατησίων, πήγαιναν προς τα νότια προάστια και το κέντρο.
Τελικά οι τρεις λωρίδες σταδιακά έγιναν δύο και οι δύο μία λίγο πριν το φανάρι προς Β.Σοφίας. Αφού γαμήθηκα περί τη μία ώρα μέχρι εκεί από την ομόνοια, ανακάλυψα ότι είχαν κλείσει και την έξοδο προς Β.Σοφίας και έστελναν όοοοοολα αυτά τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα προς την Κανάρη και μετά προς Κολωνάκι!! Τελικά γύρισα ξανά πίσω και μέσω εθνικής οδού έφτασα στην Καλλιθέα...
Τώρα είμαι σίγουρος ότι ο κύριος Μπούς θα το λάβει αυτό σοβαρά υπ'όψιν στα μελλοντικά πολεμικά του σχέδια και είμαι υπερήφανος που με το δικό μου γαμήσι συνέβαλα στην ειρήνη του πλανήτη!
Γενικά είμαι υπέρ των διαδηλώσεων για ψύλλου πήδημα. Έχουμε ένα πρόβλημα, απεργούμε και στο καπάκι κλείνουμε και το κέντρο να κάνουμε ντόρο! Έτσι θα δώσουμε έκταση και θα μεγεθύνουμε το πρόβλημα να φανεί πιο σημαντικό απ'όσο πραγματικά είναι! Θα στρέψουμε την προσοχή όλων πάνω μας και θα τους αναγκάσουμε να ασχοληθούν κατά προτεραιότητα με μας άσχετα αν δεκάδες άλλοι κλάδοι αντιμετωπίζουν πολυ σοβαρότερα προβλήματα αλλά δεν τολμάνε ούτε να λείψουν από τη δουλειά τους για μία μέρα...
Δεν είπαμε να κάτσουμε όλοι στα σπίτια μας μέχρι να πεθάνουμε, αλλά το παν μέτρον άριστον δεν το ξέρουμε σαν λαός...
Εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και δεν έχω διαδηλώσει ούτε απεργήσει ποτέ... Δεν ανήκω στην ίδια δημοκρατία;
akaposto
12/10/2006, 11:25
Και τα αιτηματα των Καθηγητων Πανεπιστημιων ηταν ΠΟΛΛΑ αλλα απο αυτα που "ακουσαμε"...
να συμπληρώσω ακόμα ένα,
η άρνηση της αξιολόγησης δεν είναι
ομόφωνη...:a6:
Καλά που το ρώτησες ρε Θάνε... γιατί με αφορμή και διάφορες άλλες "συζητήσεις" εδώ, εγώ τελικά καταλήγω στο ότι καθένας έχει την απολύτως δική του δημοκρατία, με δικά μου μέτρα και αξίες. Και όλοι οι υπόλοιποι είναι φασίστες ή αναρχικοί. Εσυ π.χ. φαίνεται ότι διάλεξες μια δημοκρατία στην οποία τρως λίγο γαμήσι, αλλά δε ρίχνεις καθόλου.
:D
Cpt. Haddock
12/10/2006, 11:28
Καλά, η διαχείριση της κυκλοφορίας και των διαδηλώσεων από την ΕΛ.ΑΣ. είναι μια αααααλλη πολύ πονεμένη ιστορία
οι άνθρωποι απλά .... (άσε ας μην το γράψω)
Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
Πριν δύο ή τρία Σάββατα είχε κλείσει ΞΑΝΑ το κέντρο λόγω αντιπολεμικής διαδήλωσης... Λεπτομέρειες δεν έμαθα, αλλά εφόσον εμείς ακόμα δεν είμαστε σε κάποιο πόλεμο, υπέθεσα ότι για καποιανού αλλουνού τα χωράφια γαμιόμουνα εκείνη την ώρα...
Τα τεράστια ΚΕΦΑΛΙΑ του υπουργείου δημοσίας τάξης ή της τροχαίας δεν ξέρω, είχαν μεταφέρει ολόκληρο το στόλο της ΟΑΣΑ και τον είχαν παρκάρει στην Ακαδημίας που τη στιγμή εκείνη ήταν η μοναδική οδική αρτηρία για όοοολους αυτούς που από την ομόνοια-πατησίων, πήγαιναν προς τα νότια προάστια και το κέντρο.
Τελικά οι τρεις λωρίδες σταδιακά έγιναν δύο και οι δύο μία λίγο πριν το φανάρι προς Β.Σοφίας. Αφού γαμήθηκα περί τη μία ώρα μέχρι εκεί από την ομόνοια, ανακάλυψα ότι είχαν κλείσει και την έξοδο προς Β.Σοφίας και έστελναν όοοοοολα αυτά τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα προς την Κανάρη και μετά προς Κολωνάκι!! Τελικά γύρισα ξανά πίσω και μέσω εθνικής οδού έφτασα στην Καλλιθέα...
Τώρα είμαι σίγουρος ότι ο κύριος Μπούς θα το λάβει αυτό σοβαρά υπ'όψιν στα μελλοντικά πολεμικά του σχέδια και είμαι υπερήφανος που με το δικό μου γαμήσι συνέβαλα στην ειρήνη του πλανήτη!
Γενικά είμαι υπέρ των διαδηλώσεων για ψύλλου πήδημα. Έχουμε ένα πρόβλημα, απεργούμε και στο καπάκι κλείνουμε και το κέντρο να κάνουμε ντόρο! Έτσι θα δώσουμε έκταση και θα μεγεθύνουμε το πρόβλημα να φανεί πιο σημαντικό απ'όσο πραγματικά είναι! Θα στρέψουμε την προσοχή όλων πάνω μας και θα τους αναγκάσουμε να ασχοληθούν κατά προτεραιότητα με μας άσχετα αν δεκάδες άλλοι κλάδοι αντιμετωπίζουν πολυ σοβαρότερα προβλήματα αλλά δεν τολμάνε ούτε να λείψουν από τη δουλειά τους για μία μέρα...
Δεν είπαμε να κάτσουμε όλοι στα σπίτια μας μέχρι να πεθάνουμε, αλλά το παν μέτρον άριστον δεν το ξέρουμε σαν λαός...
Εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και δεν έχω διαδηλώσει ούτε απεργήσει ποτέ... Δεν ανήκω στην ίδια δημοκρατία;
Well said!!
οι άνθρωποι απλά ....
ακολουθούν το ...
"Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις, ενόχλησε.
Το σημαντικό είναι να συμμετέχεις."
οι άνθρωποι απλά .... (άσε ας μην το γράψω)
Γράψε!!!! Δε θα το κόψουμε ό,τι και να' ναι!!!!! :D:D:D:D:D:D
Cpt. Haddock
12/10/2006, 11:49
οι άνθρωποι απλά ....
....αδιαφορούν για ό,τι μπορεί να λέγεται σωστή διαχείριση...
κλείνουν περιμετρικά ένα σημείο, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ προειδοποίηση στους οδηγούς πιο πριν (εκτός από την αυξημένη κίνηση) τελικά, όπως αναφέρει κι ο Θάνος, σε αφήνουν να κατέβεις τη Β. Σοφίας και 200 μέτρα πριν τη διαδήλωση σε πετάνε στην Κανάρη (και γίνεται της πουτ@νας, αναστροφές στη Β.Σοφίας, τρακαρίσματα κλπ)
στην ωχαδερφιστική και δημοσιοϋπαλληλική λογική "ας κάνουμε τα κλασσικά μέτρα"
:sick: :rolleyes: :mad:
Καλά, η διαχείριση της κυκλοφορίας και των διαδηλώσεων από την ΕΛ.ΑΣ. είναι μια αααααλλη πολύ πονεμένη ιστορία
οι άνθρωποι απλά .... (άσε ας μην το γράψω) Πέστο πέστο ...!!!!:p
....αδιαφορούν για ό,τι μπορεί να λέγεται σωστή διαχείριση...
κλείνουν περιμετρικά ένα σημείο, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ προειδοποίηση στους οδηγούς πιο πριν (εκτός από την αυξημένη κίνηση) τελικά, όπως αναφέρει κι ο Θάνος, σε αφήνουν να κατέβεις τη Β. Σοφίας και 200 μέτρα πριν τη διαδήλωση σε πετάνε στην Κανάρη (και γίνεται της πουτ@νας, αναστροφές στη Β.Σοφίας, τρακαρίσματα κλπ)
στην ωχαδερφιστική και δημοσιοϋπαλληλική λογική "ας κάνουμε τα κλασσικά μέτρα"
:sick: :rolleyes: :mad:
Μα όχι μόνο σε αφήνουν να πας μέχρι εκεί... αλλά φέρνεις δεκάδες λεωφορεία και τα παρκάρεις και ουσιαστικά κλείνεις και το μοναδικό ανοιχτό δρόμο; Πήγαινε τα κάπου αλλού... πήγαινε τα στο Ζάππειο, στο καλλιμάρμαρο...
Κλείσε την Ακαδημίας από την αρχή να κατέβω από Πειραιώς... Δηλαδή πόσο μυαλό θέλει; εντέλει περιόρισε λίγο τους διαδηλωτές και δώσε μου τη Β.Σοφίας προς το Χίλτον...
Τι συζητάμε τώρα... δεν υπάρχουν τόσα θέματα που να είναι τόσο σοβαρά ώστε να δικαιολογείται σε τόσο μεγάλη συχνότητα το κλείσιμο του κέντρου και οι διαδηλώσεις!
Αυτό τείνει να γίνει φαινόμενο και πρόβλημα από μόνο του. Σε λίγο θα διαδηλώνουμε εναντίον των άσκοπων διαδηλώσεων...
...................................
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Καλά που το ρώτησες ρε Θάνε... γιατί με αφορμή και διάφορες άλλες "συζητήσεις" εδώ, εγώ τελικά καταλήγω στο ότι καθένας έχει την απολύτως δική του δημοκρατία, με δικά μου μέτρα και αξίες. Και όλοι οι υπόλοιποι είναι φασίστες ή αναρχικοί. Εσυ π.χ. φαίνεται ότι διάλεξες μια δημοκρατία στην οποία τρως λίγο γαμήσι, αλλά δε ρίχνεις καθόλου.
:D
Πολυ καιρο ειχαμε να "διαφωνησουμε" ρε Θανε ... :wacko:
Χωρια που καπου "συμφωνησαμε" κι ολας ... :lol:
Αυτο που περιγραφεις και συμφωνει κι ο Κωστας ειναι αυτο ακριβως που εγω λεω "ωχαδερφισμο"!
"Τι με νοιαζει εμενα αν ο Μπους σκοτωνει τους Ιρακινους ή τους Σερβους ή οποινδηποτε αλλον γουσταρει?"
Το οτι με αυτον τον ρυθμο, καποια στιγμη θα ερθει κι η σειρα μας, ΟΥΤΕ που μας περναει απ' το μυαλο βεβαια.
Το οτι αυτοι που σκοτωνονται, στον βωμο των συμφεροντων και του χρηματος, ειναι "ανθρωποι", ουδολως μας απασχολει μιας κι ειναι μακρυα.
Το οτι μετα απο πολλες τετοιες αντιπολεμικες διαδηλωσεις, το μηνυμα σιγα σιγα φτανει στον προορισμο του, με αποτελεσμα η Αμερικανικη κοινη γνωμη (αν και αγεται και φερεται απ' την τηλεοραση) αυτην την στιγμη και μετα την Διεθνη κατακραυγη, ειναι εναντιον των πολεμων του Μπους, κι αυτο ΔΕΝ εχει σημασια.
Σημασια εχει ΜΟΝΟ οτι καποια στιγμη "ταλαιπωρηθηκαμε" !!!
Κι εγω "γ@μηθηκα" χτες !!!
Κι εγω ΔΕΝ εχω "απεργησει" ποτε σαν "ελευθερος επαγγελματιας" που ειμαι.
Τι σημαινει αυτο?
Πρεπει να κοιταω ΜΟΝΟ ΕΜΕΝΑ?
Τοτε να φυγουμε απ' τις πολεις-κοινωνιες και να πιασουμε απο μια ερημικη σπηλια ο καθενας!
Να ξεφυγουμε και λιγο απ' τις "αρχαιολογιες" και να παμε στα πιο συγχρονα?
1. Κινηση Ανεξαρτητων Μοτοσυκλετιστων πριν δυο χρονια σε εκδηλωση για το παρκαρισμα των μηχανων, στην Σολωμου στα Εξαρχεια.
Παρα τις ανακοινωσεις και τις κουβεντες ΚΑΙ εδω μεσα, μολις καμια 30αρια ατομα!
Ποιος τρεχει?
Ποιος ξυπναει?
Δεν γαμιεται... Θα πανε αλλοι μαλακες!
Θυμαμαι πολυ καλα ποιοι ηταν απο τους ενεργους αυτην την στιγμη χρηστες, που εχουν και "λογο" για την Δημοκρατια και τους "αγωνες" ...
ΚΑΝΕΙΣ !!!
2. Επαναληψη της ιδιας ενεργειας στο Κολωνακι.
Ηταν καποιοι παραπανω, μετα απο "γκρινια" (καμμια δεκαρια), εκ των οποιων οι περισσοτεροι ηρθαν μετα τις 10-11 (που να ξυπναμε?) !
3. Πορεια διαμαρτυριας, με αιτημα (εκτος των αλλων) την "διηθιση", παλι απ' τους Ανεξαρτητους (για να μην λεμε για "καπελωματα").
Τοτε ΔΕΝ "ενοχλησαμε" εμεις?
Μηπως ειχαμε παραλογα αιτηματα?
Φυσικα για τον "απ' εξω, ωχαδερφο συναδελφο" ημασταν κατι μαλακες που του κελισαμε τον δρομο !!!
ΑΥΤΟ ειναι η Δημοκρατια, κι οχι αυτο που θελουν να μας περασουν, οτι οποιος κατεβαινει σε πορεια (κι εμεις επιτηδες κλεινουμε 20 δρομους πιο περα) ειναι ο Μ@ΛΑΚΑΣ που μας ενοχλει !!!
Εαν αυτές περιλαμβάνουν και ιδιωτικά πανεπιστήμια* και η κυβέρνηση εξελέγη, τοτε με συγχωρείς αλλά tough luck
:wacko: :look:
Γαι το 1ό ζήτημα που θέτεις!
Τη γνώμη μπορεί να μη μας τη ζητήσει για κάποιο νομοσχέδιο, αλλά έχει την υποχρέωση όταν δει τόσο μαζικές αντιδράσεις (καλή ώρα με τους φοιτητές και τις καταλήψεις) να κάτσει να το συζητήσει.
Δηλαδή τι είναι οι πολιτικοί? Αλάνθαστοι?
Φυσικά το άλλο, ότι η κυβέρνηση εκλέγεται για να κάνει αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά, φαντάζομαι το λες για πλάκα έτσι! :lol:
Πότε έγινε αυτό? Ζούσα? :rotflmao:
Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πως το βλέπεις έτσι?
Δηλαδή αν αύριο η κυβέρνηση προσπαθήσει να ψηφίσει νόμο που σε θίγει άμεσα, δεν θα αντιδράσεις? Ή θα πεις ότι αφού τους εξέλεξα θα την πληρώσω?
Όσο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια......
Υπάρχει ένα παλιό σύνθημα που τα λέει όλα:
"Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία!"
Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αυτό που θα γίνει είναι τα δημόσια που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν υποδομές, θα παραμεληθούν ακόμη περισσότερο από μεριάς κυβέρνησης με το πρόσχημα της ύπαρξης των ιδιωτικών.
Τα τελευταία φυσικά θα παρέχουν πολύ καλύτερες υπηρεσίες ανώτερου επιπέδου λόγω αυξημένων πόρων.
Αλλά ποιοι θα μπορούν να φοιτήσουν σε αυτά? Οι έχοντες την οικονομική άνεση! Οπότε οι υπόλοιποι φοιτητές από φτωχές οικογένειες αναγκάζονται να πάνε στα παραμελειμένα δημόσια πανεπιστήμια.
Γενικά βλέπω ότι το χειρότερο Υπουργείο για την εκάστοτε κυβέρνηση είναι το Παιδείας και Θρησκευμάτων! Κανείς υπουργός δεν το θέλει και αποτελεί από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας.... :mad: :mad:
Μηδενικές βάσεις για το μέλλον των νέων μας λοιπόν!
Αυτο που περιγραφεις και συμφωνει κι ο Κωστας ειναι αυτο ακριβως που εγω λεω "ωχαδερφισμο"!
"Τι με νοιαζει εμενα αν ο Μπους σκοτωνει τους Ιρακινους ή τους Σερβους ή οποινδηποτε αλλον γουσταρει?"
Το οτι με αυτον τον ρυθμο, καποια στιγμη θα ερθει κι η σειρα μας, ΟΥΤΕ που μας περναει απ' το μυαλο βεβαια.
Το οτι αυτοι που σκοτωνονται, στον βωμο των συμφεροντων και του χρηματος, ειναι "ανθρωποι", ουδολως μας απασχολει μιας κι ειναι μακρυα.
Το οτι μετα απο πολλες τετοιες αντιπολεμικες διαδηλωσεις, το μηνυμα σιγα σιγα φτανει στον προορισμο του, με αποτελεσμα η Αμερικανικη κοινη γνωμη (αν και αγεται και φερεται απ' την τηλεοραση) αυτην την στιγμη και μετα την Διεθνη κατακραυγη, ειναι εναντιον των πολεμων του Μπους, κι αυτο ΔΕΝ εχει σημασια.
Τι σημαινει αυτο?
Τοτε να φυγουμε απ' τις πολεις-κοινωνιες και να πιασουμε απο μια ερημικη σπηλια ο καθενας!
1. Κινηση Ανεξαρτητων Μοτοσυκλετιστων πριν δυο χρονια σε εκδηλωση για το παρκαρισμα των μηχανων, στην Σολωμου στα Εξαρχεια.
Ποιος τρεχει?
Ποιος ξυπναει?
Θυμαμαι πολυ καλα ποιοι ηταν απο τους ενεργους αυτην την στιγμη χρηστες, που εχουν και "λογο" για την Δημοκρατια και τους "αγωνες" ...
ΚΑΝΕΙΣ !!!
Ηταν καποιοι παραπανω, μετα απο "γκρινια" (καμμια δεκαρια), εκ των οποιων οι περισσοτεροι ηρθαν μετα τις 10-11 (που να ξυπναμε?) !
3. Πορεια διαμαρτυριας, με αιτημα (εκτος των αλλων) την "διηθιση", παλι απ' τους Ανεξαρτητους (για να μην λεμε για "καπελωματα").
Φυσικα για τον "απ' εξω, ωχαδερφο συναδελφο" ημασταν κατι μαλακες που του κελισαμε τον δρομο !!!
ΑΥΤΟ ειναι η Δημοκρατια, κι οχι αυτο που θελουν να μας περασουν, οτι οποιος κατεβαινει σε πορεια (κι εμεις επιτηδες κλεινουμε 20 δρομους πιο περα) ειναι ο Μ@ΛΑΚΑΣ που μας ενοχλει !!!
Το χωμα(λαος)που καλλιεργησαν οι δημοκρατικοι(βολεματακιδες-ρουφιανοι)μας ,αρχιζει και αποδιδει τους καρπους που περιμενανε.
Δυστιχως,ολα τ'αλλα ειναι αμπεφιλοσοφιες.
Λυπαμαι πολυ για την σταση μας.:sad:
Cpt. Haddock
12/10/2006, 12:08
οτι οποιος κατεβαινει σε πορεια (κι εμεις επιτηδες κλεινουμε 20 δρομους πιο περα) ειναι ο Μ@ΛΑΚΑΣ που μας ενοχλει !!!
όταν κατεβαίνει ΚΑΘΕ μέρα για το κάθε τι, δεν έχει σημασία οτι είναι αυτός ο μλκς που μας ενοχλεί αλλά οτι καπελώνει και τις λίγες σωστές και δίκαιες πορείες, μια και αυτές μπαίνουν στο τσουβάλι του "κάποιοι μλκες κλείσανε τον δρόμο πάλι" :sick:
Και ΔΕΝ μΕ αρέσει αυτό το τελευταίο....
απλά όταν πχ διαδηλώνει 5 φορές το μήνα η ΑΔΕΔΥ (αδίκως) και 1 οι πολύτεκνοι (δικαίως), κανείς δε θα σταθεί στη μια και δίκαιη αλλα θα γίνουν 6 "μλκες που κλείσανε το δρόμο"
και είναι κρίμα για τους πολύτεκνους :sad:
κάτι σε ρώτησα πριν :wave2:
Σωστα:beer:
Τι σημαινει αυτο?
Ποιος τρεχει?
Ποιος ξυπναει?
ΚΑΝΕΙΣ !!!
Χρήστο έχεις ένα τρόπο να θολώνεις τα νερά και να αποπροσανατολίζεσαι μόνος σου...
Το κάθε θέμα πρέπει να το προσεγγίζεις από όλες τις πλευρές και να το αξιολογείς ανάλογα πριν πάρεις τα όποια μέτρα.
Παράδειγμα... θεωρείς σωστό να δημιουργείς μονίμως πρόβλημα στην οικογένεια σου για να πηγαίνει καλά η δουλειά σου;
Πρώτα πρέπει να λειτουργούμε καλά εμείς και μετά να δούμε πώς θα φτιάξουμε και τους παραέξω...
Δεν είναι δυνατόν να καταρρέει καθημερινά μία πόλη χωρίς πρώτα να έχουμε αξιολογήσει τους λόγους.
Αν αύριο αποφασίσουμε εδώ μέσα να μαζευτούμε και να κατέβουμε στη βουλή, θα το κάνουμε! Αν είμαστε και πολλοί θα κλείσουμε και το κέντρο. Θα ταλαιπωρήσουμε τους πάντες χωρίς κανείς να μας ρωτήσει γιατί το κάνουμε. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις...
Δεν είμαι αντίθετος στις αντιδράσεις, όταν όμως υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Τη στιγμή αυτή ο καθένας διαδηλώνει για τον εαυτό του...
Επίσης είμαι υπέρ του παλιού γνωστού κανόνα που λέει ότι δεν είναι σωστό να λύνεις ένα πρόβλημα δημιουργώντας ένα άλλο μεγαλύτερο...
Τα περί πολέμου και παιδείας που ακούγονται, είναι χαοτικά και δεν θέλω να τα πιάσω αν και για το δεύτερο ειδικά έχω άπειρο υλικό και από προσωπική πείρα...
..........................
κάτι σε ρώτησα πριν :wave2:
ΝΑΙ ! :lol:
Cpt. Haddock
12/10/2006, 12:12
Όσο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια......
Υπάρχει ένα παλιό σύνθημα που τα λέει όλα:
"Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία!"
Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αυτό που θα γίνει είναι τα δημόσια που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν υποδομές, θα παραμεληθούν ακόμη περισσότερο από μεριάς κυβέρνησης με το πρόσχημα της ύπαρξης των ιδιωτικών.
Τα τελευταία φυσικά θα παρέχουν πολύ καλύτερες υπηρεσίες ανώτερου επιπέδου λόγω αυξημένων πόρων.
Αλλά ποιοι θα μπορούν να φοιτήσουν σε αυτά? Οι έχοντες την οικονομική άνεση! Οπότε οι υπόλοιποι φοιτητές από φτωχές οικογένειες αναγκάζονται να πάνε στα παραμελειμένα δημόσια πανεπιστήμια.
διαφωνώ αλλά μην το πιάσουμε γιατί είμαστε εκτός θέματος
:wave2: :wave2: :wave2:
διαφωνώ αλλά μην το πιάσουμε γιατί είμαστε εκτός θέματος
:wave2: :wave2: :wave2:
Διαφωνία=Διάλογος!!!
:) :)
Αλλά είναι όντως off-topic οπότε ΟΚ! :winka:
Χμμμ βλέπω να γίνονται πορείες για τις πορείες τελικά!!!χαμός στο ίσιωμα!!!.... και να δώ μετά πως θα καταφέρει η αστυνομία να περιφρουρήσει τη κατάσταση ..... :confused:
Αν αύριο αποφασίσουμε εδώ μέσα να μαζευτούμε και να κατέβουμε στη βουλή, θα το κάνουμε! Αν είμαστε και πολλοί θα κλείσουμε και το κέντρο. Θα ταλαιπωρήσουμε τους πάντες χωρίς κανείς να μας ρωτήσει γιατί το κάνουμε. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις...
Δεν είμαι αντίθετος στις αντιδράσεις, όταν όμως υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Τη στιγμή αυτή ο καθένας διαδηλώνει για τον εαυτό του...
Επίσης είμαι υπέρ του παλιού γνωστού κανόνα που λέει ότι δεν είναι σωστό να λύνεις ένα πρόβλημα δημιουργώντας ένα άλλο μεγαλύτερο...
Πρωτα απ' ολα ειναι Συνταγματικο μας ΔΙΚΑΙΩΜΑ να το κανουμε.
Δευτερον προκαλω τον οποιονδηποτε, να βαλει καποιο thread, ωστε να μαζευτουμε εξω απ' την Βουλη.
Σε πληροφορω οτι ΔΕΝ θα ερθει κανενας!
Ακομα και για πλακα...
Εδω ΔΕΝ ερχοντουσαν στην διεκδικηση ΔΙΚΑΙΩΝ αιτηματων και προβληματων που αντιμετωπιζουμε καθημερινα σαν Μοτοσυκλετιστες ... :sick:
Περιμενουμε μονο μηπως φιλοτιμηθει κανας ξεκρανωτος Υπουργος και κοιταξει και προς την μερια μας ...
Θελω να πω οτι για να κατεβει καποιος στο "πεζοδρομιο", πρεπει ή πολυ αγανακτισμενος να 'ναι ή σε απογνωση !
Οσο γι' αυτα που λενε οι περισσοτεροι εδω μεσα για "αδικες" πορειες κλπ, ας αναρωτηθουν, αν ξερουν εστω και ΜΙΣΟ αιτημα μιας τετοιας "αδικης" πορειας.
Εννοειται οτι μιλαμε για ενημερωση απο την διακυρηξη της Πορειας και ΟΧΙ απ' την τηλεοραση που θα πει αυτα που την βολευουν, οπως με τρανταχτο παραδειγμα για το ποσοαστο των Δασκαλων προσφατα !!!
Stergios69
12/10/2006, 12:24
... στα παραμελειμένα δημόσια πανεπιστήμια.
Μηδενικές βάσεις για το μέλλον των νέων μας λοιπόν!
Τα ιδ πανεπιστήμια από που θα έχουν αυξημένους πόρους;
Τα δημόσια πανεπιστήμια είναι παραμελημένα ΠΡΩΤΑ από αυτούς που είναι ήδη μέσα, καθηγητες και φοιτητές...
Επίσης, γιατί να έχουν βάσεις οι νέοι μας;
Για να ξαναγίνει κανας Μάης του 68 και να έχουμε τρεχάματα;
Άστους λοιπόν σε πανεπιστήμια που βρωμάνε μεταφορικά και κυριολεκτικά, άστους στην λαμπίρη και στην τατιάνα και να ψάχνουν ποιο είναι το καλύτερο κινητό και όλα θα πάνε καλά...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stergios69
Τα ιδ πανεπιστήμια από που θα έχουν αυξημένους πόρους;
Τα δημόσια πανεπιστήμια είναι παραμελημένα ΠΡΩΤΑ από αυτούς που είναι ήδη μέσα, καθηγητες και φοιτητές...
Επίσης, γιατί να έχουν βάσεις οι νέοι μας;
Για να ξαναγίνει κανας Μάης του 68 και να έχουμε τρεχάματα;
Άστους λοιπόν σε πανεπιστήμια που βρωμάνε μεταφορικά και κυριολεκτικά, άστους στην λαμπίρη και στην τατιάνα και να ψάχνουν ποιο είναι το καλύτερο κινητό και όλα θα πάνε καλά...
Καλό είναι να μην ανοίξουμε 2ό thread εδώ!
Συν του ότι δεν καταλαβαίνω αν τα γράφεις ειρωνικά ή σοβαρολογείς!
Ελπίζω το 1ό............
Τέλος!
Πρωτα απ' ολα ειναι Συνταγματικο μας ΔΙΚΑΙΩΜΑ να το κανουμε.
Δευτερον προκαλω τον οποιονδηποτε, να βαλει καποιο thread, ωστε να μαζευτουμε εξω απ' την Βουλη.
Ακομα και για πλακα...
Εδω ΔΕΝ ερχοντουσαν στην διεκδικηση ΔΙΚΑΙΩΝ αιτηματων και προβληματων που αντιμετωπιζουμε καθημερινα σαν Μοτοσυκλετιστες ... :sick:
Περιμενουμε μονο μηπως φιλοτιμηθει κανας ξεκρανωτος Υπουργος και κοιταξει και προς την μερια μας ...
Θελω να πω οτι για να κατεβει καποιος στο "πεζοδρομιο", πρεπει ή πολυ αγανακτισμενος να 'ναι ή σε απογνωση !
Οσο γι' αυτα που λενε οι περισσοτεροι εδω μεσα για "αδικες" πορειες κλπ, ας αναρωτηθουν, αν ξερουν εστω και ΜΙΣΟ αιτημα μιας τετοιας "αδικης" πορειας.
Εννοειται οτι μιλαμε για ενημερωση απο την διακυρηξη της Πορειας και ΟΧΙ απ' την τηλεοραση που θα πει αυτα που την βολευουν, οπως με τρανταχτο παραδειγμα για το ποσοαστο των Δασκαλων προσφατα !!!
Εντάξει δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω το σύνταγμα απ'έξω, οπότε δεν έχω άποψη για το αν είναι δικαίωμα μας ή όχι να διαδηλώνουμε κλείνοντας το κέντρο... Για τις απεργίες μόνο ξέρω!
Πάντως θυμάμαι μια περίπτωση όπου ένα τρένο χτύπησε μία γυναίκα και αφού επέζησε, της έκανε μήνυση ο ΟΣΕ για παρακώλυση συγκοινωνίας!
Με βάση ένα τέτοιο περιστατικό δεν ξέρω πώς είναι δικαίωμα του καθενός όποτε του καπνίσει να κλείνει το κέντρο, τους δρόμους, την εθνική οδό...
Τώρα το παράδειγμα για να κατέβουμε στη Βουλή... ε παράδειγμα ήταν! Ωστόσο στο παρελθόν έχει πραγματοποιηθεί σε μικρότερη ή μεγαλύτερη κλίμακα. Μόνος σου ανέφερες δύο περιπτώσεις, υπάρχουν και άλλες. Εκείνο που δεν αναρωτήθηκες ούτε εσύ, αλλά ούτε και κανένας άλλος όταν αποφασίζει παρόμοιες κινητοποιήσεις, είναι το κατά πόσο τα αιτήματα του είναι τόσο μεγάλα ώστε να δικαιολογούν τέτοια κίνηση.
Όσο δεν ξέρω εγώ τα αιτήματα των διαδηλωτών, άλλο τόσο δεν ξέρουν και αυτοί τα προβλήματα του δικού μου επαγγέλματος. Πολλοί απ'αυτούς θα αισθανόντουσταν άσχημα αν μάθαιναν τι αντιμετωπίζουν άλλοι εργαζόμενοι όταν αυτοί φωνάζουν και κλείνουν το κέντρο!
Όπως εγώ θεωρώ τα προβλήματα των μηχανολόγων τεράστια για την καθημερινότητα μου και πολλές φορές λέω ότι δεν πάει άλλο, τα ίδια πιστεύω ότι λέει ο καθένας για τον εαυτό του. Απλά κάποιοι έχουν τη δυνατότητα να οργανώνουν απεργίες και συγκεντρώσεις κατά βούληση, ενώ άλλοι μαθαίνουν να αντιμετωπίζουνε τα προβλήματα τους με πιο ήπιους και καθημερινούς τρόπους...
Λαθος.
Εχει μεγαλη σημασια ποιος θ' ανοιξει το thread.
Αν το κανω εγω αντε να ρθoυν 1 ή 2 ατομα.Αν το κανει καποιος mod θα δεις,:a10: :a18: :a20: :a012: :a19: :a08: μεγαλε τοσο καιρο περιμεναμε και τετοια.
Μπορει ο οποισδηπωτε να λεει σωστα πραγματα,αλλα μονο ο <δικος μας> τα λεει σωστα-σωστα.
Εγω μονο αυτο βλεπω και στο φορουμ και παντου.:yuck:
hidefnick
12/10/2006, 12:50
ούτε έχουμε επαναπαυτεί
ούτε έχουμε παραιτηθεί
THANKS
αν και νομίζω ότι ελάχιστοι μπορουν να καταλάβουν οτι υπάρχουν άλλοι τρόποι διαμαρτυρίας.
PS Τα πιτσιρίκια διαμαρτύρονται γιατί τους αλλάξαν βιβλίο και δεν θα γράψουν εξετάσεις με αυτό που διδαχτήκανε στο φροντιστήριο............
Εχουμε ξεφύγει τελείως μιλάμε.
............................
Όπως εγώ θεωρώ τα προβλήματα των μηχανολόγων τεράστια για την καθημερινότητα μου και πολλές φορές λέω ότι δεν πάει άλλο, τα ίδια πιστεύω ότι λέει ο καθένας για τον εαυτό του. Απλά κάποιοι έχουν τη δυνατότητα να οργανώνουν απεργίες και συγκεντρώσεις κατά βούληση, ενώ άλλοι μαθαίνουν να αντιμετωπίζουνε τα προβλήματα τους με πιο ήπιους και καθημερινούς τρόπους...
Δυστυχως καπως ετσι ειναι κι η δικια μου καθημερινοτητα ...
Και καπως ετσι προσπαθουν να κανουν και την "καθημερινοτητα" κι ολων των υπολοιπων ...
Ας αντισταθουμε σ' αυτο οσο μπορουμε, απλα και μονο βλεποντας και τους αλλους γυρω μας σαν ανθρωπους με χαρες και προβληματα, κι οχι σαν "ξενους".
..........
Ας αντισταθουμε σ' αυτο οσο μπορουμε, απλα και μονο βλεποντας και τους αλλους γυρω μας σαν ανθρωπους με χαρες και προβληματα, κι οχι σαν "ξενους".
Καλά ρε δεν σου έχω πει να μην πίνεις πριν τις 2.30? Άρχισες απο το πρωί; :D
Σε ποια χώρα ζεις; Άμα δω σαν φίλο τον άγνωστο (Έλληνα ή μη) θα με απαυτώσει....
Τωρα τι σχέσει έχει η διαδήλωση με τον διπλανό μας; Αντιθέτως ο διπλανός μου διαδηλωτής κλεινει δρόμους και αμα έρθει και πολύ δίπλα μου θα τον δω δικό μου άνθρωπο και θα τον απαυτώσω εγω....
Ξέρεις τί είναι να είσαι μέσα στο κουτί ν, να κατουριέσαι και οι άλλοι να έχουν κλείσει το δρόμο για τους δυστυχισμένους στο Σαλβαδόρ; Για να μην σου το τι καντήλι άκουσαν οι Σαλβαδοριανοί εκείνη την μέρα....
:smokin:
Δυστυχως καπως ετσι ειναι κι η δικια μου καθημερινοτητα ...
Και καπως ετσι προσπαθουν να κανουν και την "καθημερινοτητα" κι ολων των υπολοιπων ...
Δεν τους βλέπω σαν ξένους... και όσο περνάνε και τα χρόνια γίνομαι και πιο δεκτικός στα προβλήματα των άλλων.
Όμως δεν μπορώ να συμπάσχω με όσους εκμεταλλεύονται την ανοχή και την κακώς εννοούμενη δημοκρατία!
Εμείς έχουμε ένα επιμελητήριο. Έχουμε έναν πρόεδρο. Ένα ψήφισμα ή μία διαμαρτυρία θα πάει στον προορισμό της μέσω του επίσημου φορέα μας και θα περάσει το μήνυμα. Αν μια μέρα είχαμε και τη δυνατότητα να πούμε ότι δεν δουλεύουμε θα κάναμε ακόμα πιο αισθητή την παρουσία μας.
Δεν έχουμε όμως κλείσει ποτέ το κέντρο...
ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!
Καταλαβαίνεις τη διαφορά;
Ως επί τω πλείστον, τα μισά επαγγελματικά μου προβλήματα μπορώ να τα λύσω μόνος μου αν βάλω τη γκρίνια στην άκρη και καθίσω να δουλέψω!! Αλλά τέτοιοι τρόποι ισχύουν μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και όχι για τους βολεμένους μόνιμους του δημοσίου και τα εκτελεστικά τους όργανα που αποφασίζουν τις κινητοποιήσεις..
Δεν αισθάνομαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ τα δικαιώματα αυτών που μονίμως ταλαιπωρούν και εκμεταλλεύονται. Δεν ζούμε σε κοινωνία τέλεια. Καλοί οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις σε θέματα σημαντικά και μόνο σε αυτά.
Και εντέλει δεν είναι μόνο να είσαι ακινητοποιημένος μέσα στο αυτοκίνητο και να κατουριέσαι που λέει και ο Νίκος... είναι να γεννάει η γυναίκα σου, να πεθαίνει ο άνθρωπός σου, να έχεις μία ανάγκη ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΕΞΟΔΟ!!!!
Σεβασμός στον πολίτη πλέον!!!
hidefnick
12/10/2006, 13:14
Είσαι φασίστας? Τι είναι αυτά που λες:D :D :D :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Είσαι φασίστας? Τι είναι αυτά που λες:D :D :D :D
Εγώ φασίστας; ε.. συγνώμη όχι κάτι άλλο εννούσα... τον Πολίτη τον Κώστα εννοουσα τον ηθοποιό.
Δεν τους βλέπω σαν ξένους... και όσο περνάνε και τα χρόνια γίνομαι και πιο δεκτικός στα προβλήματα των άλλων.
..................................
Η αληθεια (οπως παντα) ειναι καπου αναμεσα κι οχι στο ενα ή στο αλλο ακρο.
Αλλο που εγω "αναγκαζομαι" (οπως ειπα και προηγουμενως) να παιρνω λιγο πιο ακραιες θεσεις και να γινομαι λιγο "υπερβολικος", σε αντισταθμισμα του ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ "ωχαδερφισμου", "σταρχιδισμου" και "ισοπεδωτισμου" που υπαρχει στις μερες μας [βλεπε (ΚΑΙ) sliper πιο πανω :lol: ], ωστε να υπαρξει καποιο "αντιβαρο".
Το κακο με μενα ειναι οτι ΔΕΝ εχω εναν "φορεα", οπως εσυ κι ετσι ΔΕΝ μπορω να εχω και ΚΑΝΕΝΑ αιτημα ... :sad: :lol:
Οσο για το "Σεβασμος στον Πολιτη", αν το κανουμε "Σεβασμος στον Συνανθρωπο" και το εχουμε ΟΛΟΙ κατα νου, τοτε θα δουμε ΠΟΛΥ καλυτερες μερες! :D
γεροπιτσιρικος
12/10/2006, 13:38
Θυμάμαι την πρώτη πορεία που είχε γίνει για την επίθεση στο Ιράκ. Είχα διαβάσει ότι θα γίνει (αν δεν απατώμαι Σάββατο), αλλά δεν είχα δώσει μεγάλη σημασία (έχω βρει άλλους τρόπους να διαμαρτύρομαι για τέτοια θέματα).
Περπατούσα στην Μέρλιν στο Κολωνάκι και εκείνη την ώρα πέρναγε η πορεία από την Βασ. Σοφιάς. Χωρίς δισταγμό μπήκα και εγώ στο μπούγιο. Όχι για τον χαβαλέ, αλλά για δύο λόγους.
1. Ήταν η μόνη πορεία που δεν την εκμεταλλεύτηκε κάποιο πολιτικό κόμμα ή συνδικαλιστικό κίνημα
2. Έβλεπα κόσμο, με ψώνια στο χέρι, πατεράδες με τα παιδάκια τους στους ώμους, γιαγιάδες κρατώντας τα εγγόνια τους, κάποιοι μέσα στην πορεία, κάποιοι ακολουθώντας όσο μπορούσαν στο πεζοδρόμιο.
Η διαφορά αυτής της πορείας... Η αυθόρμητη η προσέλευση του κόσμου.
Παρατήρησε κανείς τις επόμενες που έγιναν με τις παραινέσεις των διάφορων ΠΑΜΕ, ΚΚΕ και πάει λέγοντας;;;;
Θεωρώ ότι η πορείες, η απεργίες είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας. Το προβλέπει το Σύνταγμα μας. Από την άλλη θεωρώ ότι πρέπει να αποτελούν και το ύστατο μέσω διαμαρτυρίας.
Πόσοι από εμάς θα δώσουν άδικο, όταν μια κοινωνική ομάδα διεκδικεί κάτι, και μετά από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις οδηγείται σε κινητοποιήσεις; Κανείς. Ακόμα και όταν κλείνει το κέντρο. Η διαφορά είναι ότι οι κινητοποιήσεις αυτές, χάνουν το νόημά τους όταν γίνονται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Πόσοι από εμάς ενώ δίνουν το όποιο δίκιο στους δασκάλους δεν έχουν βαρεθεί να τους βλέπουν κάθε μέρα στους δρόμους; Κάποια στιγμή, στα μάτια της πλατιάς κοινωνίας θα χάσουν το δίκιο τους, όπως έχουν αρχίσει πια να το κάνουν τώρα.
Δεν θα θίξω την πολιτική εκμετάλλευση των διαμαρτυριών αυτών. Απλά θα σημειώσω ότι κανένα κόμμα δεν έχει το μονοπώλιο στην αντιπροσώπευση των εργαζομένων και κανένα συνδικαλιστικό κίνημα δεν ξεφεύγει από πολιτικές προσταγές.
Πορείες στα πεζοδρόμια ΔΕΝ γίνονται. Ούτε πορείες στην μια λωρίδα κυκλοφορίας. Απλά γελοιοποιούμε τον θεσμό και το δικαίωμα μας αυτό. Το γελοιοποιούμε και το καταστρατηγούμε χειρότερα όμως όταν δεν το χρησιμοποιούμε με μέτρο, όταν το χρησιμοποιούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε και την βολή μας (σιγά μην γίνει πορεία Σάββατο ή Κυριακή, απεργίες λίγο πριν τις εξεταστικές, ή τις θερινές διακοπές), και τέλος όταν αφήνουμε πολιτικές παρατάξεις να τις εκμεταλλεύονται για την δικιά τους προβολή (με συνυπεύθυνους τους συνδικαλιστές)
Πρόβατα, αρνιά και όλα τα υπόλοιπα οικόσιτα, δεν ξέρω αν είναι όλοι αυτοί που είναι στις πορείες αυτές τις μέρες; Άνθρωποι με κριτική σκέψη ως προς τα αποτελέσματα αυτού που κάνουν και ως προς τα οφέλη που αποκομίζουν οι άλλοι που τους καθοδηγούν, ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Αυτά
dukeandthecity
12/10/2006, 13:39
.......................................
Το κακο με μενα ειναι οτι ΔΕΝ εχω εναν "φορεα", οπως εσυ κι ετσι ΔΕΝ μπορω να εχω και ΚΑΝΕΝΑ αιτημα ... :sad: :lol:
Οσο για το "Σεβασμος στον Πολιτη", αν το κανουμε "Σεβασμος στον Συνανθρωπο" και το εχουμε ΟΛΟΙ κατα νου, τοτε θα δουμε ΠΟΛΥ καλυτερες μερες! :D
+123456789 :beer:
Αλλο που εγω "αναγκαζομαι" (οπως ειπα και προηγουμενως) να παιρνω λιγο πιο ακραιες θεσεις και να γινομαι λιγο "υπερβολικος", σε αντισταθμισμα του ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ "ωχαδερφισμου", "σταρχιδισμου" και "ισοπεδωτισμου" που υπαρχει στις μερες μας [βλεπε (ΚΑΙ) sliper πιο πανω :lol: ], ωστε να υπαρξει καποιο "αντιβαρο".
Χρηστάκο;
Για κάτσε τώρα γιατί μπορούμε όλοι να κάνουμε τον τζάμπα φιλόσοφο....
Ρωτάς τον κόσμο που δεν είναι ΜΟΝΙΜΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι (το 95% των διαδηλώσεων γίνεται απο αυτούς του ΜΑΛΑΚΑΡΕΣ) τι θα γίνει αν απεργήσουν; (που θα βρει μετά δουλειά και με πόσο)
Ρωτάς αν τα χρήματα που παίρνει ένας δάσκαλος τα παίρνει ένας που έχει 2-3 διδακτορικά και δεν έχει βίσμα να μπει σε καμμιά ΔΕΚΟ;
Αλλά οι εξυπνάκηδες οι δάσκαλοι θέλουν πρώτο μισθό 1400Ε !!!!!
Κάτσε ρε αρχηγε.... σπουδάσαμε δουλέψαμε καμμια δεκαετία και 1400 δεν τα είδαμε... εσυ ρε μάστορα που κάθεσαι και 2 μήνες το καλοκαίρι, χριστουγεννα και πάσχα θες και 1400; πολλά ρε δεν είναι; ο άλλος έξω παίρνει 800 πρώτο μισθό με τα ίδια προσόντα....
ΟΧΙ! (Οι νεο-Μεταξάδες) Μας τα υποσχεθήκατε (Κακομαθημένα παιδιά - μαλάκες αυτοι που υπόσχονται ψωρίς να έχουν)... Τα κλείνουμε τα σχολεία.....
Σωστά....
Το συνταγματικό δικαίωμα των παιδιών για παιδεία τι έγινε; Είναι το χέρι των δασκάλων; ΜΠΑ; Από πότε;
Υπάρχει πουθενά στο σύνταγμα κανένα άρθρο που να μου δίνει το δικαίωμα να γαμάω αυτόν που με γαμάει;
Και τα περί ωχαδερφισμού το παραβλέπω Χρήτο... Εδώ ήρθα πριν χρόνια για να δω καμμιά μηχανή.... όχι για Κοσμοπολιταν και Νεμεση.
Αν θέλουν να κάνουν πορεία ας πάρουν ένα σακίδιο με ξηρά τροφή κι ας κάνουν μια πορεία απο ΑΘήνα μέχρι την Θεσ/νίκη...
Uriah Heep
12/10/2006, 14:02
Εμείς έχουμε ένα επιμελητήριο. Έχουμε έναν πρόεδρο. Ένα ψήφισμα ή μία διαμαρτυρία θα πάει στον προορισμό της μέσω του επίσημου φορέα μας και θα περάσει το μήνυμα.
Αυτή η ανωτερότητα είναι που κατάντησε τον κλάδο από "γωνιακό μαγαζί" στον επαγγελματικό χάρτη, σε παράγκα δευτερευόντων (περιττευόντων θα έλεγα) διεφθαρμένων κακομοίρηδων με ειδικό βάρος ξεπεσμένων παπατζήδων του λούνα -πάρκ!
Και ενώ φέρουμε ακέραια την ευθύνη για την ολοκληρωτική κιτς οικοδομική μιζέρια στην Ελλάδα, έχουμε μεταλλαχθεί σε νεκρή επαγγελματική κυταρίτιδα στέλνοντας ραβασάκια με τον Πρόεδρό μας...
...είναι βέβαιο ότι εξαντλήσαμε τα εργοστασιακά μας χιλιόμετρα σαν κλάδος και σε λίγο θα ζηλεύουμε το "πρεστιζ" των Τούρκων αγγειοπλαστών ή των Αιγυπτίων παπουτσάδων...
...αν δεν "κατεβούμε κάτω" να τα κάνουμε λίμπα!!!
:beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Χρηστάκο;
Για κάτσε τώρα γιατί μπορούμε όλοι να κάνουμε τον τζάμπα φιλόσοφο....
Καπως ετσι, με τις προσωπικες αντιπαραθεσεις, ξεκινανε ΠΑΝΤΑ οι διαμαχες! :sick:
Ειδες πουθενα να "φιλοσοφω"?
Παραθεση γεγονοτων και καποια προσωπικα συμπερασματα εχω κανει μεχρι τωρα ...
Εσυ εγραψες ενα "ωχαδερφιστικο" κειμενο και μετα ενοχληθηκες απο τον χαρακτηρισμο που ο ΙΔΙΟΣ σου εδωσες.
Ρωτάς τον κόσμο που δεν είναι ΜΟΝΙΜΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι (το 95% των διαδηλώσεων γίνεται απο αυτούς του ΜΑΛΑΚΑΡΕΣ) τι θα γίνει αν απεργήσουν; (που θα βρει μετά δουλειά και με πόσο)
Ρωτάς αν τα χρήματα που παίρνει ένας δάσκαλος τα παίρνει ένας που έχει 2-3 διδακτορικά και δεν έχει βίσμα να μπει σε καμμιά ΔΕΚΟ;
Αλλά οι εξυπνάκηδες οι δάσκαλοι θέλουν πρώτο μισθό 1400Ε !!!!!
Κάτσε ρε αρχηγε.... σπουδάσαμε δουλέψαμε καμμια δεκαετία και 1400 δεν τα είδαμε... εσυ ρε μάστορα που κάθεσαι και 2 μήνες το καλοκαίρι, χριστουγεννα και πάσχα θες και 1400; πολλά ρε δεν είναι; ο άλλος έξω παίρνει 800 πρώτο μισθό με τα ίδια προσόντα....
ΟΧΙ! (Οι νεο-Μεταξάδες) Μας τα υποσχεθήκατε (Κακομαθημένα παιδιά - μαλάκες αυτοι που υπόσχονται ψωρίς να έχουν)... Τα κλείνουμε τα σχολεία.....
Σωστά....
Το συνταγματικό δικαίωμα των παιδιών για παιδεία τι έγινε; Είναι το χέρι των δασκάλων; ΜΠΑ; Από πότε;
Θα απαντησω μονο με μια ερωτηση, αν κι ειναι "off-topic" το θεμα των Δασκαλων.
Απο που ακριβως ειπες οτι ενημερωθηκες για το θεμα, απο την τηλεοραση ???
Εχω τοτε αναφερθει προηγουμενως στην παραπληροφορηση κι αν εσυ βαριεσαι να διαβαζεις, τοτε κι εγω βαριεμαι να ξαναγραφω τα ΙΔΙΑ!
Υπάρχει πουθενά στο σύνταγμα κανένα άρθρο που να μου δίνει το δικαίωμα να γαμάω αυτόν που με γαμάει;
Οχι ! :lol: Νομιζω ... :dizzy: :lol:
Και τα περί ωχαδερφισμού το παραβλέπω Χρήτο... Εδώ ήρθα πριν χρόνια για να δω καμμιά μηχανή.... όχι για Κοσμοπολιταν και Νεμεση.
Στο πρωτο σου απαντησα πιο πριν, το δευτερο ΔΕΝ το καταλαβα καλα ... :(
Μου λες δηλαδη οτι εισαι πιο "παλιος" στο φορουμ?
Κι εγω τι πρεπει να κανω τωρα?
Ν' αλλαξω τις αρχες μου και την σταση ζωης μου μεχρι τωρα?
Μηπως μου λες οτι το φορουμ ΔΕΝ ειναι για τετοιες συζητησεις?
Εγω την ανοιξα?
Ποτε εγραψα τελικα εδω μεσα, αν κι ειχα "προκληθει" και νωριτερα?
Και τελικα γιατι γραφεις κι εσυ αφου σε "χαλαει"?
Ας μην το συνεχισουμε θα ελεγα σε "προσωπικο" επιπεδο, μιας και ΔΕΝ εχει αυτο το νοημα μια οποιαδηποτε κουβεντα εδω μεσα ... :smilea:
Ρε Χρηστο αφηστε τους κομπλεξισμους εκτος, ελεος κανουμε μια κουβεντα! Ειναι που ειναι δυσκολο να γινει συζητηση πισω απο τα πληκτρολογια...Ακουγοντε πολυ ωραιες αποψεις απο ολες τις πλευρες που παραβλεποντε με χαζομαρες!!
Και θα σου πω οτι με τη σταση σου (οπως στο Δελεαρ για το κυνηγη-ψαρεμα) Οτι δεν ακουω κουβεντα εμενα αυτα ειναι τα πιστευω μου, δεν βγαινει νοημα! Δεν με νοιαζει να πεισω κανεναν για το δικο μου σωστο αλλα οπως ακουω και σκεφτομαι τη γνωμη ολων θεωρω καλο να το κανουν και οι αλλοι!
Καπως ετσι, με τις προσωπικες αντιπαραθεσεις, ξεκινανε ΠΑΝΤΑ οι διαμαχες! :sick:
Ειδες πουθενα να "φιλοσοφω"?
Παραθεση γεγονοτων και καποια προσωπικα συμπερασματα εχω κανει μεχρι τωρα ...
Εσυ εγραψες ενα "ωχαδερφιστικο" κειμενο και μετα ενοχληθηκες απο τον χαρακτηρισμο που ο ΙΔΙΟΣ σου εδωσες.
Θα απαντησω μονο με μια ερωτηση, αν κι ειναι "off-topic" το θεμα των Δασκαλων.
Απο που ακριβως ειπες οτι ενημερωθηκες για το θεμα, απο την τηλεοραση ???
Εχω τοτε αναφερθει προηγουμενως στην παραπληροφορηση κι αν εσυ βαριεσαι να διαβαζεις, τοτε κι εγω βαριεμαι να ξαναγραφω τα ΙΔΙΑ!
Οχι ! :lol: Νομιζω ... :dizzy: :lol:
Στο πρωτο σου απαντησα πιο πριν, το δευτερο ΔΕΝ το καταλαβα καλα ... :(
Μου λες δηλαδη οτι εισαι πιο "παλιος" στο φορουμ?
Κι εγω τι πρεπει να κανω τωρα?
Ν' αλλαξω τις αρχες μου και την σταση ζωης μου μεχρι τωρα?
Μηπως μου λες οτι το φορουμ ΔΕΝ ειναι για τετοιες συζητησεις?
Εγω την ανοιξα?
Ποτε εγραψα τελικα εδω μεσα, αν κι ειχα "προκληθει" και νωριτερα?
Και τελικα γιατι γραφεις κι εσυ αφου σε "χαλαει"?
Ας μην το συνεχισουμε θα ελεγα σε "προσωπικο" επιπεδο, μιας και ΔΕΝ εχει αυτο το νοημα μια οποιαδηποτε κουβεντα εδω μεσα ... :smilea:
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πάντα τοπάμε σε προσωπικό επιπεδο.... Διαβάζουμε αυτό που θέλουμε να ακουσουμε;
Αυτό που λέω ρε Χρήστο (και δεν έχει να κάνει με το είμαι παλιός ή όχι) είναι ότι εδώ μέσα με σκόρπιες ιδέες κάπου μέσα σε ένα Thread δεν μπορεί να αναπτύξει κάποιος τα επιχειρήματά του..... Κι αυτό όχι επειδή δεν ξέρει αλλά ίσως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την γλώσσα καλά (τον γραπτό λόγο ΜΑΛΑΚΕΣ!!!! :lol: ), ίσως παρεξηγηθεί το τι λέει γιατί ξέχασε να γραψει κάτι.... τεσπά πολλά.....
Εδώ τσακωνόμαστε για το αν ειναι το Ζ μηχανάκι.... Θα πιάσουμε τα θέματα της δημοκρατίας και του συνταγματος. Αυτά παρεπιπτόντως δεν καταργήθηκαν ακόμα; Τζάμπα ενοίκιο πληρώνουμε....
Τωρα να δεις τί έχει να γίνει.... Έχουμε δημοκρατία. Ισχύει το συνταγμα; Ελπίζω να μην έχεις πολύ δουλειά γιατί νοιωθω να έρχονται απαντήσεις....
Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
Αυτή η ανωτερώτητα είναι που κατάντησε τον κλάδο από "γωνιακό μαγαζί" στον επαγγελματικό χάρτη, σε παράγκα δευτερευόντων (περιττευόντων θα έλεγα) διευθαρμένων κακομοίρηδων με ειδικό βάρος ξεπεσμένων παπατζήδων του λούνα -πάρκ!
Και ενώ φέρουμε ακέραια την ευθύνη για την ολοκληρωτική κιτς οικοδομική μιζέρια στην Ελλάδα, έχουμε μεταλλαχθεί σε νεκρή επαγγελματική κυταρίτιδα στέλνοντας ραβασάκια με τον Πρόεδρό μας...
...είναι βέβαιο ότι εξαντλήσαμε τα εργοστασιακά μας χιλιόμετρα σαν κλάδος και σε λίγο θα ζηλεύουμε το "πρεστιζ" των Τούρκων αγγειοπλαστών ή των Αιγυπτίων παπουτσάδων...
...αν δεν "κατευούμε κάτω" να τα κάνουμε λίμπα!!!
Καλά με ψάρωσες τώρα... :lol:
Με τέτοιο κείμενο εσύ θα πρέπει να είσαι πολύ παλιός στο συνδικαλισμό!! :lol:
Πάντως οι επιστολές του προέδρου του Τ.Ε.Ε. είναι ένα θέμα που με διασκεδάζει κάθε φορά που παίρνω το τεύχος στα χέρια μου...
Ποτέ δεν πίστεψα ότι έχουν κανένα αποτέλεσμα, απλά το έφερα ως παράδειγμα ήπιας διαμαρτυρίας... Και αυτό γιατί τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα θεωρώ ότι έχουν οι σε καθημερινή βάση διαδηλώσεις από μικρές μερίδες ανθρώπων.
Συνήθως οι διαμαρτυρίες για να έχουν ουσία θα πρέπει να γίνονται από την πλειοψηφία και σε θέματα που από μόνα τους είναι πλέον σημαντικά και όχι επειδή εμείς προσπαθούμε να τα μεγαλοποιήσουμε κάνοντας συγκέντρωση...
Το θέμα της οικοδομής με καίει μια και αυτό είναι το αντικείμενο μου, αλλά θα αντισταθώ να μην το πιάσω γιατί θα πάρω φωτιά!!
Τελικά ίσως θα έπρεπε μια μέρα να πούμε ότι σταματάμε να δουλεύουμε... σταματάμε να βγάζουμε άδειες, σταματάμε τα δημόσια έργα, σταματάμε να χτίζουμε!
Αυτό θα είχε πολλή πλάκα!
Ρε Χρηστο αφηστε τους κομπλεξισμους εκτος, ελεος κανουμε μια κουβεντα!
..................
:eyepop:
Μπαρντον? :confused:
Μηπως θες να πεις κατι αλλο καλομ' ? :(
Αν δεν μπορεις ζωγραφισε το!
:lol: :rotflmao: :lol:
Και θα σου πω οτι με τη σταση σου (οπως στο Δελεαρ για το κυνηγη-ψαρεμα) Οτι δεν ακουω κουβεντα εμενα αυτα ειναι τα πιστευω μου, δεν βγαινει νοημα!
....................
Υπαρχουν καποια θεματα, που μεσα σ' αυτα ΔΕΝ συμπεριλαμβανεται το παρον, στα οποια ειμαι ΚΑΘΕΤΟΣ και ΔΕΝ μ' ενδιαφερει ο οποιοσδηποτε "χαρακτηρισμος" που θα μου επισυναψει ο οποιοσδηποτε!
Οπως π.χ. ΔΕΝ θα καθομουνα ΠΟΤΕ να συζητησω για την Δημοκρατια με το Χιτλερ, ετσι και ΔΕΝ μπορω να συζητησω για φυση και αγρια ζωη, μ' εναν δολοφονο της! :winka:
Χρηστο μου αν εφτασες στη ηλικια που εισαι και ακομα φορας παρωπιδες, ειναι κατι που τωρα δεν αλλαζει...Και δεν στο λεω επιθετικα ξερεις πολυ καλα οτι σε θεωρω φιλο, απλα εγω αν και αρκετα νεοτερος δεν μπορω να βαλω παροπιδες σε τιποτα...
Ο δολοφονος της φυσης
:smokin: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Broooo, εσύ πρέπει να ζεις στον παρα-προηγούμενο αιώνα (γι'αυτό έχεις και Δίχρονο μηχανάκι...):lol:
Όταν το βασικό μας πρόβλημα είναι να περνάει ο "άλλος" χειρότερα από εμάς (ούτε καν: "εμείς" καλύτερα από "αυτόν"...), ΜΗΝ ψάχνεις το θεωρητικό υπόβαθρο των απεργιών/πορειών/διαδηλώσεων/καταλήψεων κ.λ.π. :sad:
Τρίτο Πληθυντικό Προστακτικής Μέλλοντα Στιγμιαίου του ρήματος " Σαπακάω" ...??? :confused:
:a23: :a23: :a23:
βρε σεις....
αφήστε τις προσωπικές κοκκορομαχίες....
δεν είναι κανείς μας ο αποκλειστικός εκπρόσωπος και εκφραστής του ολικού δίκιου ή του τελείως άδικου...
ο καθένας μας λέει τις απόψεις του μέσα από το δικό του πρίσμα και τις εμπειρίες του....
ξεκολλήστε από τη μετάθεση μιας κουβέντας σε προσωπικό επίπεδο "με έθιξες/δε κατάλαβα/είσαι μαλάκας"....
Μετά λέτε γιατί γίνεται της πουτάνας στη χώρα....
αφού η αρχή της κάθε πορείας έχει άλλες απόψεις και αιτήματα από την ουρά της....
άιντε... πάμε παρακάτω....
Χρηστο μου αν εφτασες στη ηλικια που εισαι και ακομα φορας παρωπιδες, ειναι κατι που τωρα δεν αλλαζει...Και δεν στο λεω επιθετικα ξερεις πολυ καλα οτι σε θεωρω φιλο, απλα εγω αν και αρκετα νεοτερος δεν μπορω να βαλω παροπιδες σε τιποτα...
Ο δολοφονος της φυσης
Κι εγω σ' αγαπαω ... :blush: :a07:
latris mixanis
12/10/2006, 14:26
Ο δολοφονος της φυσης
Kαλέ μου δεν είναι θέμα παρωπίδας! Ο κάθε άνθρωπος έχει τις αρχές του, μια προσωπικότητα... άρα σε κάποια πράγματα δεν μπορείς να του αλλάξεις γνώμη:)
Καλό είναι να ακούμε τι μας λέει ο άλλος και να κρατήσουμε αυτά μας κάνουν ή να μην κρατήσουμε τίποτα.
Uriah Heep
12/10/2006, 14:38
Καλά με ψάρωσες τώρα... :lol:
1. Με τέτοιο κείμενο εσύ θα πρέπει να είσαι πολύ παλιός στο συνδικαλισμό!! :lol:
2. Τελικά ίσως θα έπρεπε μια μέρα να πούμε ότι σταματάμε να δουλεύουμε... σταματάμε να βγάζουμε άδειες, σταματάμε τα δημόσια έργα, σταματάμε να χτίζουμε!
Αυτό θα είχε πολλή πλάκα!
1. Εγώ δε σ΄έβρισα!
2. Όντως έχει πολύ πλάκα!
ΥΓ. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη ΜΟΝΟ από τους γράφοντες την Ελληνικήν για τα "κατευούμε, ανωτερώτητα και διευθαρμένοι" που ξεφούρνισα και σας έβγαλαν (υποθέτω) τα μάτια:eyepop:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
ΥΓ. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη ΜΟΝΟ από τους γράφοντες την Ελληνικήν για τα "κατευούμε, ανωτερώτητα και διευθαρμένοι" που ξεφούρνισα και σας έβγαλαν (υποθέτω) τα μάτια:eyepop:
Ααα... κι εγώ που νόμιζα ότι ήτανε συνθηματικό.. ;)
θυμάμαι 2-3 πορείες που οι μοτοσυκλετιστες κλείσανε το κεντρο...για διαφορα θεματα...
αλλα δε θυμάμαι κανεναν εδω μέσα να χαλάστηκε...
ολοι στο ζητω μας και στο μπραβο μας που καναμε πορεια και το ενα και το αλλο.
:rolleyes:
κανεις δε σας εμποδισε να πατε στη δουλειά σας η οπου αλλου γουστάρατε να πάτε.ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ.
αντι να βγούμε ολοι στους δρόμους που μας εχουνε κανει μπατιριδες...τη λεμε και σε αυτους που βγήκαν.
Οτι καλυτερο για αυτους που κερδιζουν απο ολα αυτα.να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για το αν εχουμε δικαίωμα η λογο για να βγούμε στους δρόμους.
και οσοι δεν εχουν τωρα λογο για να βγούν στο δρομο..και διαφωνουν...με αυτους που εχουν...
μπορει αυριο λογω της διαφωνιας τους να τα βρουν μπροστα τους!
εχει ο καιρος γυρίσματα.
λαε πεινάς γιατι δε τους γαμάς!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Druuna
:a23: :a23: :a23:
Εσύ γιατί μΕ κάνεις αέρα, καλέ ??? :look:
να γινει κατι οπως στην ταινια V for Vendeta....Kαλη φαση!!:winka:
Υ.Γ.Το χρηματιστηριο να ανεβαινει και ολοι οι αλλοι να πανε να πηδηχτουν!! :sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
θυμάμαι 2-3 πορείες που οι μοτοσυκλετιστες κλείσανε το κεντρο...για διαφορα θεματα...
κανεις δε σας εμποδισε να πατε στη δουλειά σας η οπου αλλου γουστάρατε να πάτε.ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ.
αντι να βγούμε ολοι στους δρόμους που μας εχουνε κανει μπατιριδες...τη λεμε και σε αυτους που βγήκαν.
Οτι καλυτερο για αυτους που κερδιζουν απο ολα αυτα.να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για το αν εχουμε δικαίωμα η λογο για να βγούμε στους δρόμους.
και οσοι δεν εχουν τωρα λογο για να βγούν στο δρομο..και διαφωνουν...με αυτους που εχουν...
εχει ο καιρος γυρίσματα.
+1000
εχει ο καιρος γυρίσματα.
Να προσθεσω ...
Αντι να εχουμε βγει ΟΛΟΙ μαζι στους δρομους για τις Τραπεζες που μας πινουν το αιμα (δεν πιστευω οτι υπαρχει κανενας που ΔΕΝ εχει καποιο δανειο ή καρτα), ΝΟΜΙΜΑ και με την ΑΝΟΧΗ των εκαστοτε κυβερνησεων ...
Ζοριζομαστε που καποιοι φουκαριαρηδες (εν προκειμενω αυτοι στους οποιους εμπιστευομαστε την μορφωση των παιδιων μας) ζητανε 10, 20, 100 ευρω παραπανω τον μηνα, για να τα βγαλουν περα με τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ... :sick:
Cpt. Haddock
12/10/2006, 15:51
Να προσθεσω ...
Αντι να εχουμε βγει ΟΛΟΙ μαζι στους δρομους για τις Τραπεζες που μας πινουν το αιμα (δεν πιστευω οτι υπαρχει κανενας που ΔΕΝ εχει καποιο δανειο ή καρτα), ΝΟΜΙΜΑ και με την ΑΝΟΧΗ των εκαστοτε κυβερνησεων ...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
εχει ο καιρος γυρίσματα.
Ναι μωρέ δεν το διαλάμε και τελείως; Να κάνουμε από αριστερά τις διαδηλώσεις και από δεξιά να στήσουμε και τις λαϊκές να πουλάμε και καμμιά ντομάτα. Αυτό είναι!
Στην τελευταία μεγάλη συγκέντρωση των μοτοσυκλετιστών, η αρχική μάζωξη έγινε στο μεγάλο χώρο πάνω στο πεζοδρόμιο του Καλλιμάρμαρου, χωρίς πανό και μουσικές και ηχεία και φωνές και ομιλίες... Μετά έγινε μία σύντομη πορεία μέχρι τη Βουλή και διαλυθήκαμε ο καθένας σπίτι του.
Με το ζόρι καθυστερήσαμε λίγο την κίνηση και νομίζω ήταν ή Σάββατο ή Κυριακή. Καμμία σχέση μ'αυτό που συζητάμε. Έκτοτε δεν έχει γίνει κάτι παρόμοιο. Άμα το κάναμε κάθε 2-3 μήνες θα είχαμε ήδη χάσει το δίκιο μας.
Ωστόσο ακόμα και η αρχική ιδέα της πορείας από κάποιους ξεκίνησε και παρακινήθηκε. Δεν ξέρω κατά πόσο σκέφτηκαν εναλλακτικούς τρόπους για το ίδιο θέμα...
Τέλος πάντων εγώ το εξάντλησα το θέμα.
Να προσθεσω ...
Ζοριζομαστε που καποιοι φουκαριαρηδες (εν προκειμενω αυτοι στους οποιους εμπιστευομαστε την μορφωση των παιδιων μας) ζητανε 10, 20, 100 ευρω παραπανω τον μηνα, για να τα βγαλουν περα με τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ... :sick:
Για κάτσε ρε συ Χρήστο. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου και καταλαβαίνω γύρω μου, τους δάσκαλους και τους καθηγητές ακούω να διαδηλώνουν.
Δηλαδή όοοοοοοοοοοοολοι οι άλλοι τόσα χρόνια προβλήματα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ;;;
Άντε πια γιατί το έχουμε ξεσκίσει το θέμα...
.....................
Άμα το κάναμε κάθε 2-3 μήνες θα είχαμε ήδη χάσει το δίκιο μας.
....................
Ή θα το 'χαμε βρει (με ποιο μαζικη συμμετοχη φυσικα) !!! :winka:
Στο εν τω μεταξυ και κατι εγινε.....
Πανε το πρωι τα παιδακια στο σχολειο βλεπουν τα λουκετα α λενε καταληψη παμε να παιξουμε στο παρκο, ποδοσφαιρο, κυνηγητο κτλ και ετσι κυλαει η ζωη...
Τι να πεις
Resistman
12/10/2006, 16:00
crs-k απλα κερδισες το σεβασμο μου...Τα γεγονοτα που περιγραφεις οτι εζησες εγω ψαχνω να τα βρω σε σκονισμενα περιοδικα, μπροσουρες, ανεκδοτα τευχη και τελοσπαντων με δυσκολια μαθαινω λεπτομερειες που θα ηθελα...Με συγκινησες...Ειναι σαν να εχω ζωντανη ιστορια μπροστα μου( μην το παρεξηγησεις )
Στην πορεια των οικοδομων του 74 καηκε η Αθηνα μαγκες. Και οι ανθρωποι παιξανε τον κωλο τους. Ριξανε πολυ ξυλο, διεκδικησαν, αντισταθηκαν και πετυχαν. Ο περισσοτερος κοσμος ηταν μαζι τους. Διεκδικησαν ενωμενοι. Σημερα στο συνδικατο των οικοδομων τα πραγματα ειναι πολυ χαλια, διασπασεις χαζες, ξυλο μεταξυ τους, τραμπουκισμοι και αλλα.. Και αυτα γιατι καποιοι συνδικαλισταραδες θελουν να φυλανε το κομμα τους.
Χημειο: εκει οι ανθρωποι στο τσακ δεν εφτιαξαν βομβες με τα υλικα που υπηρχαν μεσα( και υπηρχαν φοιτητες που ηξεραν απο αμμωνιες :D ) .
Χρηστο αν εοιτρεπεται ποσο χρονων εισαι; Συμφωνω απολυτα με οσα εγραψες. ΑΠΟΛΥΤΑ. Τα προβληματα των συνανθρωπων μας οφειλουν να ειναι και δικα μας. Αυτο λεγεται ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
Σκεψου σαν εργαζομενος, οχι σαν καταναλωτης. Ενα καλο συνθημα με νοημα.( αυτο παει για ολους μας)
Παρατηρω οτι οι περισσοτεροι εδω μεσα τα εχουν με τους συνδικαλιστες. ΟΡΘΟΤΑΤΑ. Πως ομως θα γινει να διεκδικησουμε σαν εργαζομενοι;
Μηπως θα πρεπει ν αρχισουμε να οργανωνομαστε με διαρκεις γενικες συνελευσεις με ανακλητους αντιπροσωπους και οχι εκπροσωπους; Να αντιδρουμε στην πρωτη στραβη που θα κανει ο εκαστοτε εργοδοτης μας σε οποιον συναδελφο ωστε αν ερθει και η σειρα μας να προστατευτουμε και εμεις και να νιωσουμε την αλληλεγγυη;
Παραθετω κατι που εγραψα και παλιοτερα:
(για το αφηνιασμα των εργοδοτων ευθυνομαστε εμεις.Παραδειγμα προς ευχαριστηση μας:απολυει ενα μαγαζι της Αλυσιδας Πιτα-Παππου νομιζω επι της Αλεξανδρας ενα παληκαρι με παπι που εκανε ντελιβερι ετσι γιατι ξυπνησε γαμησε τα τ αφεντικο και χωρις αποζημιωση κτλ.Μετα απο μερες ειχαν μοτοπορεια οι Cabalerros-μια συλλογικοτητα εργαζομενων ως ταχυμεταφορεις,κουριερ,ντελιβερι και οοολα τα συναφη-.Περναει η πορεια εξω απ το μαγαζι ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ...Μιλαμε για χιλιαδες κοσμου.Μπαινουν μεσα στο μαγαζι 30 περιπου παληκαρια.Ζητανε τ αφεντικο.Ελειπε.Πιανουν τον υπευθυνο και του λενε:σημερα ξαναπροσλαμβανεται αυτος που απολησατε προχθες.Εντρομος ο τυπος ψελιζει, τραυλιζει ναι..βεβαιως..παρεξηγηση εγινε..το παιδι το θελουμε στη δουλεια..ειναι πολυ καλος..απο σημερα ξαναδουλευει..Απαντηση cabaleros:και πες του αφεντικου σου οτι την επομενη δεν θα ειμαστε τοσο ευγενικοι..Το παιδι συνεχισε να δουλευει εκει με το κουτελο ψηλα και μια εργατικη περηφανεια ΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΙΟ.Στα πρωτα φαναρια που σταματησε η πορεια οι μεγαλοι κλαιγανε απο χαρα και συγκινηση και οι μικροι σιγομουρμουριζαν:κοιτα ρε πως χεστηκε ο αλλος,ειμαστε πολλοι και δυνατοι τελικα,ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ.....)
Οποτε στην επομενη πορεια ειναι καλυτερο να σκεφτουμαι οτι καποιος εχει αναγκη και ειναι στο δρομο καιο οχι οτι ειναι ο δημοσιος υπαλληλος που εχει βολευτει και βαριεται να δουλεψει. ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ Μ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
crs-k το σεβασμο και την εκτιμηση μου ξανα. Πραγματικα σ ευχαριστω για οσα εγραψες. Αισθανομαι μια αισιοδοξια οταν βλεπω οτι υπαρχουν ανθρωποι που σκεφτονται σαν και σενα. Και μην αλλαξεις αποψεις επι των προκειμενων (που δεν το βλεπω ).
Δηλαδή όοοοοοοοοοοοολοι οι άλλοι τόσα χρόνια προβλήματα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ;;;
Άντε πια γιατί το έχουμε ξεσκίσει το θέμα...
Αν και ξεφευγουμε απ' το θεμα ...
Παντα πιστευα οτι ειναι απ' τους ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ του Δημοσιου τομεα!
Για μενα ειναι αδιανοητο, σε μια ευνομουμενη πολιτεια, ο "παιδαγωγος" (οπου ολοι μας εμπιστευομαστε το μελλον της χωρας, τα παιδια) να αμοιβεται το ιδιο μ' εναν γραφια. :nono:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
65187
Gentlemen (& Ladies...) ...!!!
Ή συμφωνούμε με τον σκοπό και το νόημα της απεργίας/διαδήλωσης/κατάληψης ή όχι ...!!!
(φωνάζω επειδή δεν ακούω ΕΓΩ - λόγω Πυροβολικού...)
Όλα τα υπόλοιπα μου φέρνουν σε κάτι σαν " Ήπιοι τρόποι εφαρμογής και διεκπεραίωσης Άγριων αιτημάτων..." ή "πως θα γίνει να κατοχυρώσουμε αυτά που ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ δικαιούμαστε χωρίς να μας φύγει "πόντος" από το καλτσόν...".
Υ.Γ.
Τώρα βρήκε να του περάσει το γκούντα του κουτσού ??? :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
............................
Χρηστο αν εοιτρεπεται ποσο χρονων εισαι;
Το γραφω και στο "προφιλ" μου, ΔΕΝ ντρεπομαι ... :lol:
45 ειμαι και στο Χημειο ημουν μολις πρωτοετης και απο τους "αυτονομους".
Ειχα εντυπωσιαστει κι ειχα νιωσει ενα δεος, ειναι αληθεια, απο αυτην την αλληλεγγυη και το παθος για τον σκοπο μας.
Το καλυτερο βεβαια ηταν που την ειχαμε βγει απ' αριστερα στην "αριστερη" ΕΦΕΕ ... :lol:
Στις πορειες των οικοδομων ημουν μικροτερος (14), αλλα δουλευα ηδη δυο χρονια σε οικοδομη, κι ετρωγα ξυλο στις πορειες και ξυλο στο σπιτι απ' τον πατερα μου, επειδη πηγα κι εφαγα ξυλο ... :dizzy:
Και την αλλη μερα παλι τα ιδια ... :hypnotize
Αν και ξεφευγουμε απ' το θεμα ...
Παντα πιστευα οτι ειναι απ' τους ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ του Δημοσιου τομεα!
Για μενα ειναι αδιανοητο, σε μια ευνομουμενη πολιτεια, ο "παιδαγωγος" (οπου ολοι μας εμπιστευομαστε το μελλον της χωρας, τα παιδια) να αμοιβεται το ιδιο μ' εναν γραφια. :nono:
Καλά επίτρεψε μου να αμφιβάλλω πολύ για την αξία του όρου παιδαγωγός.. Όσο τα επαγγέλματα μας διαλέγουν και δεν τα διαλέγουμε, το κοινωνικό πρόσωπο του κάθε κλάδου θα επαφύεται στην προσωπική ευαισθησία και το μεράκι του ίδιου του εργαζόμενου.
Ξέρω πολλούς δασκάλους που ζούνε κάτι παραπάνω από "άνετα"... Κάποιοι χτίζουν και οικοδομές! :lol:
Έλα να με πείσεις καταρχίν ότι αν κάποτε τους δώσει το κράτος αυτά που ζητάνε, πρώτον ότι θα κάνουμε καιρό να τους ξανακούσουμε και δεύτερον ότι θα σταματήσουν να κονομάνε από τα ιδιαίτερα και θα ξοδέψουν την ενέργεια τους στο σχολείο.
Μήπως θα σταματήσει και η παραπαιδεία;
Αφού οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τόσα προβλήματα γιατί όλοι κόπτονται για μία θέση στο δημόσιο; Μήπως έχει κανείς το θράσσος να δηλώσει άγνοια της ιδέας του δημοσίου;
Εξασφάλισε το μισθό βρέξει-χιονίσει, 2 η ώρα το αργότερο σχολάς και μετά μπορείς να κάνεις και άλλη δουλειά και ό,τι κονομήσεις!
Αφήστε τώρα.. αυτά τα ιδεαλιστικά ακούγονται πολύ ωραία για τους μαθητές και τους ρομαντικούς φοιτητές, αλλά αξία έχουν οι ιδέες που άπτονται της πραγματικότητας.
Ας έρθει κάποιος να με πείσει ότι οι διαδηλώσεις είναι πραγματικά απαραίτητες και δεν είναι υποκεινούμενες και θα με έχει και μένα μαζί του.
Μου φαίνεται όλοι έχουν ιδέες για κατανάλωση, αλλά αυτά που λέτε δεν έχουν καμμία δόση αλήθειας. Οι επαναστάσεις γίνονται για κάποια αιτία εκτός αν είσαι ο Τζέημς Ντιν.
Οι συγκεντρώσεις ΣΗΜΕΡΑ είναι απλά ένα πανεύκολο event! Αφού μπορείς γιατί να μην την κάνεις;
Και γενικά επειδή στο δικό μου επάγγελμα πολλά χρόνια τώρα αντιμετωπίζω πολλά και πολύ πιο σοβαρά προβλήματα χέστε με με τις μπούρδες που ακούμε καθημερινά. Εμείς παλεύουμε με την ασυδοσία και τον κίνδυνο κάθε μέρα χωρίς καμμία εξασφάλιση από το κράτος και όποτε χτυπάει το τηλέφωνο ανεβαίνουν οι παλμοί και έχουμε τον άλλο να μας λέει ότι του κατάργησαν π.χ. την επετηρίδα και πρέπει τώρα να δίνει εξετάσεις. Ε ρε δεν μας παρατάνε.
Resistman
12/10/2006, 16:24
Τι να πω....Μπραβο και παλι μπραβο. Αν μπορεις καποια στιγμη θα θελα να μας μεταφερεις εκεινες τις στιγμες. Για να καταλαβουμε ολοι πως ειναι να συμμετεχεις εστω λιγο στην συγγραφη της ιστοριας. Ετσι ειναι..
Καλα κανατε και τη βγηκατε στην """"αριστερη"""" ΕΦΕΕ.
(αληθεια, ο πατερας γιατι σ εδειρε; :D :D Αντι να καματωνει για το γιο !!! )
Cpt. Haddock
12/10/2006, 16:28
Για να καταλαβουμε ολοι πως ειναι να συμμετεχεις εστω λιγο στην συγγραφη της ιστοριας. Ετσι ειναι..
εντάξει, δεν είναι κι ο Γκυ Ντεμπορ πάντως
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Καλά επίτρεψε μου να αμφιβάλλω.... Ε ρε δεν μας παρατάνε.
+ 1000
αν αρθεί η μονιμότητα και το κράτος μπορέσει να έχει αξιοκρατικούς και αντικειμενικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και υποδιπλασιαστεί ο καρκίνος του μισού εκατομμυρίου δημόσιων υπαλλήλων....
πολλά θέματα θα πάψουν να υφίστανται....
ανταγωνισμός... κύριοι φυσιολάτρες... αυτό είναι φύση... ανταγωνισμός για την επιβίωση.... όχι φωλίτσα και delivery μισθούλης....
αν οργανωθεί πορεία των Ιδιωτικών υπαλλήλων με μοναδικό αίτημα την άρση της μονιμότητας του καρκινώματος που λέγεται δημοσιοϋπαλληλίκι...
εγώ....
θα είμαι πρώτος στη σειρά, θα ξελαρυγγιαστώ και θα κλείσω το σύνταγμα για μια εβδομάδα, θα κοιμάμαι δίπλα στους τσολιάδες...
δε θα εξαρτάται η καθημερινότητά μου από "τσολιάδες" υπάλληλους...
ουστ...
...επίτρεψε... ...επαφύεται... ...καταρχίν... ...θράσσος... ...υποκεινούμενες...
Αυτός νευρίασε ...!!! :lol:
Αντι να καματωνει για το γιο !!! )
τώρα κα-ματώνει ο γιος κάθε που πάει στα βουνά...... :lol: :lol: :lol: :lol: