View Full Version : Η γνώμη σας για τις πορείες-συλλαλητήρια
Και κάνω την αρχή:
Όσο μα όσο δημοκρατικός κι αν είμαι, δεν μπορώ πλέον να επιτρέψω σε κανέναν να μου στερεί δικαιώματα και ελευθερίες.
Πάρε το κωλο-πανό σου και τα πλακατ σου και κάτσε στο πεζοδρόμιο. Εδώ κι ενα μήνα επιεδή εσύ κλείνεις το κέντρο κάθε μέρα εγώ δεν μπορώ να δουλέψω, χάνω τα λεφτά μου, την ώρα μου κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο...
Έλεος πια δηλαδή, ο κάθε πικραμένος να βγαίνει στο δρόμο να φωνάζει ...
:mad: :mad: :mad:
ρε ουστ που θελεις δικαιωματα!
μονο οι δημοσιοι υπαλληλοι θα επιζήσουν ΛΕΜΕ!
α και οι "ρεμαλο-αναρχο-διανοούμενοι-αντιεξουσιαστες-ΜΥ-ASS" φοιτητές που τους ταιζει η μανουλα....
hidefnick
11/10/2006, 12:31
Εμένα πάντως με χαλάνε τα σχολιαρόπαιδα με την στέκα στο μαλί και τα vans που την έχουν δει αριστεροί επαναστάτες.
Εχουν αρχίσει και μου λείπουν τα ταγάρια λέμε......
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν είναι φοιτητής, καθηγητής, συνταξιούχος, δημόσιος υπάλληλος, δε πα να είναι οτι θέλει.
Εγώ γιατί δεν μπορώ να φτάσω στο γραφείο μου να κάνω τη δουλειά μου ????
Cpt. Haddock
11/10/2006, 12:34
Στην Ελλάδα Νίκο, οι δημοκρατικες μας ευαισθησίες εξαντλούνται στο να μπορούμε εμείς να κάνουμε ότι θέλουμε και χεστήκαμε για το τι θέλει ο άλλος...
Ούτως ή άλλως οι πορέιες/διαδηλώσεις είναι τυποποιημένες και γνωστές...
Εξέδρα με ομιλητές στα προπύλαια/σύνταγμα/Π.Αρεως, πιο πριν "επαναστατικά" τραγούδια, με διαλλείματα για συνθήματα
"Αγωνιστικοί χαιρετισμοί" από διάφορους πουθενίδηδες που αμολάνε τον ξύλινο δεκάρικό τους (ίδιος λόγος εδώ και 30 χρόνια) και πορεία προς βουλή/υπουργείο/μαξίμου κατα προτίμηση κάνοντας και κύκλο ώστε να γαμήσουμε τη ζωή της πόλης όσο περισσότερο γίνεται
ε, δε πάμε και μία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία; (έτσι για το χαβαλέ)
κλπ κλπ κλπ
να με συμπαθάτε... αλλά στο θέμα των πορειών, έτσι όπως έχουν καταντήσει δεν είμαι ΚΑΘΟΛΟΥ δημοκρατικός
αλλά βλέπεις... κανένας πολιτικος δεν τολμάει να πει/κάνει κάτι (για να μην κατηγορηθεί για έλλειμα δημοκρατίας)
και άλλες τέτοιες παπαριές
:sick:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
αλλά βλέπεις... κανένας πολιτικος δεν τολμάει να πει/κάνει κάτι (για να μην κατηγορηθεί για έλλειμα δημοκρατίας)
Χωρίς να θέλω να αποδόσω εύσημα πουθενά, είχα ακούσει πρόσφατα μια πρόταση του Πολύδωρα, οι μικρές τουλάχιστον πορείες να περιορίζονται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας μόνο... Από τότε, τίποτα :rolleyes:
Ε ρε μια χούντα που χρειάζεται ώρες-ώρες.... :a016:
εγω περιμενω τη μερα που αυτοι που πραγματικα εχουν πρόβλημα επιβίωσης....
ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ, ΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ, ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ "PART TIME", ΟΙ "ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ" , ΟΙ DELIVERY ΚΤΛ ΚΤΛ....
ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΠΟΥΤΑΝΑ!!!
γιατι μεχρι τωρα βλεπω απεργίες και πορείες απο ρεμαλια δημόσιους βολεμενους..... και συναξιουχους ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ....
hidefnick
11/10/2006, 12:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ, ΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ, ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ "PART TIME", ΟΙ "ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ" , ΟΙ DELIVERY ΚΤΛ ΚΤΛ....
γιατι μεχρι τωρα βλεπω απεργίες και πορείες απο ρεμαλια δημόσιους βολεμενους..... και συναξιουχους ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ....
+1000000000
Cpt. Haddock
11/10/2006, 12:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
Χωρίς να θέλω να αποδόσω εύσημα πουθενά, είχα ακούσει πρόσφατα μια πρόταση του Πολύδωρα, οι μικρές τουλάχιστον πορείες να περιορίζονται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας μόνο... Από τότε, τίποτα :rolleyes:
ε, αυτό λέω. Το είπε (το αυτονόητο - είπε κι αυτός ένα σωστό μέτρο) και πέσανε να τον φάνε αρχίζοντας τις κορώνες για "περιορισμό των δημοκρατικών μας ελευθεριών" και άλλες τέτοιες παπαριές
και όπως έχω γραψει και αλλού: συνήθως όλοι όσοι κραυγάζουν για τις δημοκρατικές τους ελευθερίες ΔΕΝ έχουν βιώσει εποχές πραγματικής έλλειψης
αλλά φυσικά είναι εύκολο να είσαι αγωνιστης σε μια δημοκρατία, όπως είναι εύκολο να είσαι κομμουνιστής σε μια καπιταλιστική χώρα (εκ του ασφαλούς) :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
11/10/2006, 12:43
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ - ΣΩΣΤΟΣ!
To thema eina pioi panoune tis pories h' ean prepei na tis kanoun???
Safos kai einai to istato meso diamartirias alla einai poly dynato
ti re? tha mas gamane kai den tha milame? h' tha perimeno tis ekloges gia na mavriso to komma pou einai eksousia..... paparia
otan exei spsifistei to asfalistiko (px) kai me exoune katadikasei na doulevo mexri ta 80........ gia xarantan h' tha ertohoune oi sostoi epano kai tha diorthosoune thn adikia (xaxa x to allo me ton toto to ksereis??)
Nomizo oti EPIVELETE o ergazomenos klp otan theorei oti kapoia pragmata ton thigoun kai toy pidane to viotiko epipedo kai akoma kai na apiloun thn epiviosh toy, na vgenei kai na klinei to kentro kai na fonazei
σε μια κατασταση που καποιος νιωθει οτι παλευει και καποιος αλλος χανει απο αυτο γιατι νιωθει οτι δεν τον αφορα,μαλλον ολοι θα σου πουν οτι εχεις δικιο και να μαζεψουν τα κωλοπανο τους...
εκανα 6 χρονια εξωτερικες εργασιες,ειχα πεσει απειρες φορες σε πορειες και βλαστημουσα την ωρα και τη στιγμη να φτασω στο κεντρο.οι αστυνομικοι κλεινανε 4 τετραγωνα πιο πολλα(μην φαμε ολοι χημικα :p ),ανεβαινα πεζοδρομια,πηγαινα αναποδα,εβρισκα παραδρομους και ιδρωνα πολυ... :lol:
παρολα αυτα παντα θα υποστηριζω το δικαιωμα καποιου να διαμαρτυρεται με τετοιο νομιμο τροπο.οπως ακριβως θελω να το εχω κι εγω,αν νιωσω την αναγκη και αν δεν εχω το φοβο να μ απολυσουν :D
για μενα λοιπον μιας και ρωτας γνωμες θα ηταν ολα πιο ομορφα αν κατανοουσαμε οχι μονο οσα μας αφορουν αμεσα κι ας μας δυσκολευουν τη ζωη καποιες φορες.
αν δεν χρειαζεται να μετακινεισαι σε ολη την αθηνα,το μετρο βολευει πολυ για το κεντρο!
:wave2:
kai ena telaytaio greeklish
na dioxotevoume thn orgh mas se autoys poy ftene re gia ton kosmo pou katevenei ston dromo kai oxi stou papoudes pou pernoune tris kai eksinta kai stelnoune ta mat gia na toys sapakasoune
Nai stis pories akoma kai as me ksevolevei kai den mporo na pao sthn douleia moy (kai ego kentro doulevo)
Jul και Noble,
δεν είπα οτι δεν πρέπει να διαμαρτυρηθείς όταν αδικείσαι (ασχέτως τι θεωρώ εγώ αδικία ή κάποιος άλλος). Για τον καθένα, κάτι διαφορετικό μπορεί να αποτελεί πρόβλημα - θέλει αύξηση, θέλει μονιμοποίηση, θέλει σύνταξη, το ξεκαθάρισα οτι δεν με απασχολεί τι θέλει και γιατί το θέλει.
Το ερώτημα που θέτω είναι, εγώ τι φταίω σε αυτό, και εμένα ποιος θα με αποζημιώσει ???
Δεν είναι μία ή δύο, είναι κάθε μέρα ρε παιδιά κλειστό όλο το κέντρο. Αν καταφέρω να φτάσω στο γραφείο, μετά δεν μπορώ να φύγω... αλλά και εκεί να είμαι, έχω παιδιά που αλωνίζουν όλο το κέντρο με παπάκια ας πούμε που δεν μπορούν πάνε παραγγελίες... Δεν συζητώ για διαφυγόντα κέρδη από λιανική, καθότι ο κοσμάκης φοβάται να κατέβει στο κέντρο μη φάει καμιά ροπαλιά, κανένα δακρυγόνο στη μούρη...
latris mixanis
11/10/2006, 12:56
Από τη μια είναι κουραστικό να φτάνεις στη δουλειά σου 1-2 ώρες μετά ή να έχεις κάνει τον κύκλο της Αθήνας. Εκνευρίζομαι και γω όταν μου συμβαίνει, αλλά ο λαός δυστυχώς δεν έχει άλλο μέσο για να να διαμαρτυρηθεί, εκτός της ψήφου:rolleyes: Αν κάνει μεγάλο ντόρο ίσως ακουστεί λέμε τώρα.
Από την άλλη βέβαια μπαίνει και το ερώτημα και τι φταίνε όλοι οι άλλοι...(η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα) και λύση δεν υπάρχει.
Οπότε υπομονή.!
Νικόλα περπάτα και λίγο, πήρε κιλά είπαμε:lol:
latris mixanis
11/10/2006, 13:01
Jul και Noble,
δεν είπα οτι δεν πρέπει να διαμαρτυρηθείς όταν αδικείσαι (ασχέτως τι θεωρώ εγώ αδικία ή κάποιος άλλος). Για τον καθένα, κάτι διαφορετικό μπορεί να αποτελεί πρόβλημα - θέλει αύξηση, θέλει μονιμοποίηση, θέλει σύνταξη, το ξεκαθάρισα οτι δεν με απασχολεί τι θέλει και γιατί το θέλει.
Το ερώτημα που θέτω είναι, εγώ τι φταίω σε αυτό, και εμένα ποιος θα με αποζημιώσει ???
Δεν είναι μία ή δύο, είναι κάθε μέρα ρε παιδιά κλειστό όλο το κέντρο. Αν καταφέρω να φτάσω στο γραφείο, μετά δεν μπορώ να φύγω... αλλά και εκεί να είμαι, έχω παιδιά που αλωνίζουν όλο το κέντρο με παπάκια ας πούμε που δεν μπορούν πάνε παραγγελίες... Δεν συζητώ για διαφυγόντα κέρδη από λιανική, καθότι ο κοσμάκης φοβάται να κατέβει στο κέντρο μη φάει καμιά ροπαλιά, κανένα δακρυγόνο στη μούρη...
Νίκο, αν δεν βγουν στους δρόμους και πάνε στα αρμόδια Υπουργεία και στείλουν πόσες επιστολές λες να βγει άκρη??(όχι, ότι βγαίνει τώρα). Απλά ελπίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα τους ακούσουν και κάποιος θα βοηθήσει ή ότι θα ευαισθητοποιηθεί(σωστό?) και ο υπόλοιπος κόσμος...Ελπίζουν για κάτι καλύτερο!
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Νίκο, αν δεν βγουν στους δρόμους και πάνε στα αρμόδια Υπουργεία και στείλουν πόσες επιστολές λες να βγει άκρη??(όχι, ότι βγαίνει τώρα). Απλά ελπίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα τους ακούσουν και κάποιος θα βοηθήσει ή ότι θα ευαισθητοποιηθεί(σωστό?) και ο υπόλοιπος κόσμος...Ελπίζουν για κάτι καλύτερο!
Γιατί και στο Σύνταγμα που κατεβαίνουν, τους ακούει κανείς ? Εγώ τους ακούω και ο κόσμος που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του... δε νομίζω να ανεβαίνει ο εκάστοτε πρωθυπουργός/υπουργός στην ταράτσα της Βουλής και να λέει "χμμμμ.... εδώ έχουμε πρόβλημα, έχουν κλείσει την Αθήνα... ":lol:
Ας βγουν να φωνάξουν όσο θέλουν - στο πεζοδρόμιο !!!
απο τη μερια σου σε καταλαβαινω κι εχεις δικιο,οπως ακριβως και οι καταστηματαρχες στο κεντρο που εχουν το ιδιο προβλημα.
μακαρι ομως να μπορουσαν να γινουν ολα και να ειμαστε ολοι ικανοποιημενοι....
σε τετοιες συνθηκες καποιοι ταλαιπωρουνται,καποιοι χανουν,παντως ολοι κερδισμενοι σ αυτη τη ζωη δεν γινεται! :winka:
εχε λιγο υπομονη και ολα θα περασουν!θα ερθει το πασοκ και θ ανασανουμε :rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
11/10/2006, 13:07
Μερικά δεδομένα.
- Έχουμε πορείες σχεδόν καθημερινά
- Για ΟΛΑ
- Συνεχίζουμε να έχουμε εδώ και χρόνια (άρα η κατάσταση δεν βελτιώνεται ή ο τρόπος διαμαρτυρίας δεν επιφέρει τα γνωστά αποτελέσματα)
- Οι διαμαρτυρίες στρέφονται εναντίον της πολιτικής των 2 κυβερνόντων κομμάτων (που θεωρείται - και έιναι πολλες φορές - η ίδια)
Παρ' ολα αυτά ΝΔ & πασοκ παίρνουν σχεδόν το 90% των ψήφων...
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Δύο τινα:
1. Αυτοί που πάνε στις πορείες είναι το 10%
2. Δεν ισχύει το (1) αλλά στις εκλογές πάνε σα μαλάκες και τους ψηφίζουν :lol: :lol: :lol:
latris mixanis
11/10/2006, 13:12
Δύο τινα:
1. Αυτοί που πάνε στις πορείες είναι το 10%
2. Δεν ισχύει το (1) αλλά στις εκλογές πάνε σα μαλάκες και τους ψηφίζουν :lol: :lol: :lol:
Άσχετα αν το κόμμα μας δεν τα έχει όλα καλά καμωμένα εγώ θα πάω να το ψηφίσω(αυτό ισχύει στην Ελλάδα), δεν μπορεί κύριε να βγει το άλλο κόμμα:hypnotize
:lol: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
Nai stis pories akoma kai as me ksevolevei kai den mporo na pao sthn douleia moy (kai ego kentro doulevo)
Καλα έτσι και σε πετύχω σε πορεία θα σε περάσω από πάνω με τον κατεμά λέμε !!!
:lol: :rotflmao: :lol:
latris mixanis
11/10/2006, 13:15
Γιατί και στο Σύνταγμα που κατεβαίνουν, τους ακούει κανείς ? Εγώ τους ακούω και ο κόσμος που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του... δε νομίζω να ανεβαίνει ο εκάστοτε πρωθυπουργός/υπουργός στην ταράτσα της Βουλής και να λέει "χμμμμ.... εδώ έχουμε πρόβλημα, έχουν κλείσει την Αθήνα... ":lol:
Ας βγουν να φωνάξουν όσο θέλουν - στο πεζοδρόμιο !!!
Νίκο από την αρχή είπα ότι κανείς δεν τους ακούει, δεν διαφωνούμε.
Αν βγουν στα Πεζοδρομία μετά δεν θα ταλαιπωρηθεί ο πεζός που πάει στη δουλειά του?? Μετά θα βγουν όλοι μαζί στους δρόμους να φωνάξουν...:sick: :lol:
Τη δουλεια κανεις?Δουλευω Συνταγμα και ακουσα για ντελιβερυ και λεω μπας φερεις τιποτα να φαμε/πιουμε!!:rotflmao:
Τωρα να σου πω αυτοι με τις απεργιες πολυ με ενοχλουν γιατι φωναζουν πολυ και δε με αφηνουν να συγκεντρωθω στη δουλεια μου!Εχω και το ελικοπτερο που πεταει συνεχεια απο πανω.....ποτε θα τελειωσει η βενζινη και θα πεσει σε κανα κεφαλι μας!!!
Τωρα οσον αφορα για τους μισθους ας μη το συζητησουμε......μονο αν ειναι για το καλο ολων!!!
Καλα ρε Νικο τι ωρα πας στη δουλεια?Εγω δεν εχω προβλημα!:rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από XTMPAM
Τη δουλεια κανεις?Δουλευω Συνταγμα και ακουσα για ντελιβερυ και λεω μπας φερεις τιποτα να φαμε/πιουμε!!:rotflmao:
Καλα ρε Νικο τι ωρα πας στη δουλεια?Εγω δεν εχω προβλημα!:rotflmao:
Δεν είπα delivery, είπα παιδιά που πάνε παραγγελίες :D βιβλία κουβαλάνε οι άνθρωποι :lol:
Ναι το πρωί που κατεβαίνω κατά τις 9 δεν έχω πρόβλημα, από κει και πέρα όμως... σε μια δουλειά να πεταχτείς, πάει τελείωσε :rolleyes:
Δεν είπα delivery, είπα παιδιά που πάνε παραγγελίες :D βιβλία κουβαλάνε οι άνθρωποι :lol:
Ναι το πρωί που κατεβαίνω κατά τις 9 δεν έχω πρόβλημα, από κει και πέρα όμως... σε μια δουλειά να πεταχτείς, πάει τελείωσε :rolleyes:
Τι δουλεια κανεις?Βιβλιοπωλης?Ψαχνω να βρω τη βιβλο του ποδοσφαιρου......:D :D
Ακου πηγαινε τσακο ενα μικροφωνο και φωναξε δυνατα...ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΜΒΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ!!!!
Ε δε μπορει κατι θα γινει.....:rotflmao: :rotflmao:
τίτλος-παράφραση από τον CPT. για να πω τη γνώμη μου
Ρε δε πα να γαμηθούνε οι στόκοι/πρόβατα/ρουφιάνοι/ψευτοϊδεολόγοι/χασομέρηδες επαγγελματίες διαδηλωτές του κώλου....
"Συνεχίζουμε να έχουμε εδώ και χρόνια.....διαμαρτυρίες που στρέφονται εναντίον της πολιτικής των 2 κομμάτων που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια ΚΑΙ παρ' ολα αυτά ΝΔ & πασοκ παίρνουν σχεδόν το 90% των ψήφων...
ΟΙ ΙΔΙΟΙ που πάνε στις πορείες, στις εκλογές πάνε σα μαλάκες/βόδια και τους ψηφίζουν"
γιατί οι αγρότες δε κάνουν απεργίες την εποχή της σοδειάς τους?
γιατί οι δάσ-Κάλοι/καθηγητές-φροντιστηριάκηδες δεν κάνουν απεργία το καλοκαίρι?
γιατί οι συνταξιούχοι (που πολλοί είναι με χαριστικά ένσημα και με πρόωρες συντάξεις από τα 50 τους) δεν πάνε να σπάσουν τα γραφεία του ΙΚΑ/ΣΥΚΑ/ΜΥΚΑ και κλείνουν το Σύνταγμα?
γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι δε κάνουν ΠΟΤΕ διαδήλωση το Σαββάτο?
γιατί οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν κάνουν "ΠΟΤΕ" διαδήλωση?
γιατί οι μαθητές/φοιτητές καθοδηγούνται να κάνουν διαδήλωση/καταλήψεις κοντά σε εξετάσεις και μετά από απεργίες των καθηγητών?
γιατί δεν καταργείται η μονιμότητα και να υπάρξουν αντικειμενικές κρίσεις υπαλλήλων να δείτε για πότε διορθώνονται σχεδόν όλα?
γιατί αντί το κράτος να είναι αυστηρός ελεγκτής των διαδικασιών και λειτουργιών του "χαριζεται" σε κουμπάρους?
ΔΙΟΤΙ
- 5-7 οικογένειες διαχειρίζονται τα οικονομικά όλης της χώρας
- είμαστε όλοι μας παρτάκηδες/ωχαδερφιστές/εαυτούληδες
- διαχωρίζουμε τους εαυτούς μας από το κράτος και δεν θα καταλάβει ποτέ ο Ελληνας ότι το κράτος είναι οι άνθρωποι
- βρίζουμε το κράτος χωρίς να αναλαμβάνουμε τις δικές μας ευθύνες
- είμαστε φτωχή ΚΩΛΟΧΩΡΑ με Ηλίθιους πονηρόβλαχους πλούσιους (Μ.Ο.) πολίτες
έχω να πω κι άλλα πολλά ....
Οι επαναστάσεις κυρίες και κύριοι πάνε δεκαετίες που έπαψαν να διεξάγονται στους δρόμους.
Επαναστάσεις πλέον διεξάγονται στις κάλπες, στις συζητήσεις, στην εφαρμογή καταναλωτικών και ιδεολογικών εμπάργκο που ως Ελληνες πολίτες είμαστε άχρηστοι να εφαρμόσουμε.
σκατά ιδεολόγοι είμαστε όλοι μας... μας βολεύει η κατάσταση και απλά είμαστε τηλεορασόπληκτοι ψευτο-Ζήκο-μαγκες...
:mad:
τα λέω, τά πα αλλά δε ξεθυμαίνω με τίποτα....
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
τίτλος-παράφραση από τον CPT. για να πω τη γνώμη μου
[size=3]
RE MAN, APERGIA SYMENEI APEXO APO THN DOULEIA MOY, AUTA GIA TA SAVVATA KAI TA KALOKAIRIA TON KATHIGITON..... APOERGIA KANOUNE STO SPITI TOYS
:lol: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
RE MAN, APERGIA SYMENEI APEXO APO THN DOULEIA MOY, AUTA GIA TA SAVVATA KAI TA KALOKAIRIA TON KATHIGITON..... APOERGIA KANOUNE STO SPITI TOYS
:lol: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει απεργία...
αλλά το ζητούμενο είναι αυτό ακριβώς...
απλά απέχουν από τη δουλειά τους...
χωρίς προτάσεις, χωρίς δημιουργικές λύσεις, χωρίς πρωτοβουλίες
απλά ζητάμε, για να ζητάμε χωρίς εμείς να προσφέρουμε τίποτα παραπάνω γιατί νομίζουμε όλοι μας ότι δουλεύουμε υπέρ του δέοντος....
ποιοι? οι καθηγητές? με δώδεκα με είκοσι 45' την εβδομάδα και 180 ουσιαστικές μέρες εργασίας το χρόνο?
Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
απο τη μερια σου σε καταλαβαινω κι εχεις δικιο,οπως ακριβως και οι καταστηματαρχες στο κεντρο που εχουν το ιδιο προβλημα.
μακαρι ομως να μπορουσαν να γινουν ολα και να ειμαστε ολοι ικανοποιημενοι....
σε τετοιες συνθηκες καποιοι ταλαιπωρουνται,καποιοι χανουν,παντως ολοι κερδισμενοι σ αυτη τη ζωη δεν γινεται! :winka:
εχε λιγο υπομονη και ολα θα περασουν!θα ερθει το πασοκ και θ ανασανουμε :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Νίκο από την αρχή είπα ότι κανείς δεν τους ακούει, δεν διαφωνούμε.
Αν βγουν στα Πεζοδρομία μετά δεν θα ταλαιπωρηθεί ο πεζός που πάει στη δουλειά του?? Μετά θα βγουν όλοι μαζί στους δρόμους να φωνάξουν...:sick: :lol:
Οτι και να κάνεις όλο και κάποιος θα ταλαιπωρηθεί...
Η καλύτερη μαγκιά είναι να βρεθεί ένας ΑΜΕΣΟΣ τρόπος να ταλαιπωρηθούν αυτοί που δημιουργούν όλα αυτά και αυτός ΕΙΝΑΙ να μην τους ψηφίσεις....
ψήφιζα ένα απο τα μεγάλα κόμματα,
πλέον δεν θα ρίξω τον ψήφο μου εκεί,
αλλά ούτε και στα 2-3 δυνατά μικρότερα , που τον περιμένουν πως και πως λέγοντας την παραπάνω δικαιολογία που ανέφερα "μην ψηφισετε δικοματισμό" θα το ρίξω λοιπόν σε ένα πολύ ποιο μικρό, αλλά ακόμα και για αυτό τα λαμόγια έχουν αποφασίσει, και κάτω απο κάποιο ποσοστό το σφετερίζονται οι ίδιοι....
ΛΟΙΠΟΝ?
μήπως έπρεπε να είμαστα(ή μάλλον παλιότερες γενιές να ήταν) ποιο προσεκτική τι περνάει και τι ψηφίζεται κατα καιρούς?
Τι? δεν ενημερώνεστε αρκετά?
Γιατί? οι ειδήσεις λένε για άλλα?
εεεΕ??? βλέπεται όμως τηλεόραση γιατί έχει πλάκα???
Χαλάλι βρε!!! με λίγα λόγια... Νίκο, μην κατηγορείς εύχομαι να μην έρθεις στην θέση κάποιου (βέβαια όλοι οι συνδικαλιστές και οι κομματοποιημένoi σε αυτά)απο τους ελάχιστους όντως εκμεταλευμένους...:wave2: :sad: :rolleyes:
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ την ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ και των ΠΙΟ ΑΠΛΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ μας:rolleyes:
Αλλη μια τετραετια θελει η ΝΔ και δε θα υπαρχει τιποτα δημοσιο (υγεια,παιδεια κτλ) και για να μιλαμε πιο σωστα δε θα υπαρχει τιποτα σε ελληνικα χερια εστω και ιδιωτικα!
Δεν εχετε παρει χαμπαρι οτι μας ξεπουλανε σιγα σιγα?Ε....παρτε το λοιπον....Παγκοσμιοποιηση σου λεει μεγαλε.....τι εσυ θα μεινεις πισω?Αραγε οι ξενοι γιατι αγοραζουν (μας)?Λετε να ναι χαζοι?:wave2:
hidefnick
11/10/2006, 14:44
Οι επαναστάσεις κυρίες και κύριοι πάνε δεκαετίες που έπαψαν να διεξάγονται στους δρόμους.
Επαναστάσεις πλέον διεξάγονται στις κάλπες, στις συζητήσεις, στην εφαρμογή καταναλωτικών και ιδεολογικών εμπάργκο που ως Ελληνες πολίτες είμαστε άχρηστοι να εφαρμόσουμε.
σκατά ιδεολόγοι είμαστε όλοι μας... μας βολεύει η κατάσταση και απλά είμαστε τηλεορασόπληκτοι ψευτο-Ζήκο-μαγκες...
+1000000
οι καθηγητές? με δώδεκα με είκοσι 45' την εβδομάδα και 180 ουσιαστικές μέρες εργασίας το χρόνο?
Ο χρόνος εργασίας είναι δεδομένος, και το βρίσκω άτοπο και κάκο ως επιχείρημα εναντίον τους.
Να πείς για ιδιαίτερα, λαδώματα κλπ μέσα. Να πείς ότι οι πραγματικές απολαβές τους είναι εξωφρενικά μεγαλύτερες απο τον βασικό μισθό που εισπράτει το 80% του ιδιωτικού τομέα, επίσης μέσα.
PS καλοκαίρι των εκπαιδευτικών είναι περίπου ενάμισης μήνας, λόγω εξετάσεων, ανεξεταστέων κλπ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Ο χρόνος εργασίας είναι δεδομένος, και το βρίσκω άτοπο και κάκο ως επιχείρημα εναντίον τους.
Να πείς για ιδιαίτερα, λαδώματα κλπ μέσα.
Να πείς ότι οι πραγματικές απολαβές τους είναι εξωφρενικά μεγαλύτερες απο τον βασικό μισθό που εισπράτει το 80% του ιδιωτικού τομέα, επίσης μέσα.
PS καλοκαίρι των εκπαιδευτικών είναι περίπου ενάμισης μήνας, λόγω εξετάσεων, ανεξεταστέων κλπ.
μίλησα για "ουσιαστικές" μέρες και ώρες εργασίας ... όχι για τις μέρες της θερινής ραστώνης που πάει ένας και υπογράφει παρουσίες για όλο το σύλλογ καθηγητών.
Και μη μου κανείς ότι αυτοί που τρέχουν στις διαδηλώσεις είναι οι ίδιοι που όσες ώρες δουλεύουν στο σχολείο άλλες τόσες ή και περισσότερες δουλεύουν στο σπίτι για την προετοιμασία τους στο σχολείο.... υπάρχουν και τέτοιοι... λίγοι
α, και κάτι τελευταίο,
η εργασία τους είναι λειτούργημα για μια κοινωνία .... όχι δουλειά....
και οι περισσότεροι έχουν "καταντήσει" εκπαιδευτές και ουχί παιδαγωγοί...
το θέμα όμως δεν είναι μόνο οι καθηγητές... μη ξεφεύγουμε...
μιλάμε για τις καθημερινές διαδηλώσεις των 300-500 ατόμων
που δυσκολεύουν την καθημερινή ζωή
~2 εκατομμυρίων ανθρώπων
hidefnick
11/10/2006, 15:04
α, και κάτι τελευταίο,
Ρομαντικό σε βρίσκω....
(δεν διαφωνώ με τίποτα απο τα υπόλοιπα)
Cpt. Haddock
11/10/2006, 15:09
τρία είναι τα πραγματικά λειτουργήματα
- πουτάνες
- οδοκαθαριστές
- ντελιβεράδες
χωρίς αυτά τα 3 θα καταρεύσει η κοινωνία
:smokin:
.......................
χωρίς αυτά τα 3 θα καταρεύσει η κοινωνία
Η "συγχρονη" κοινωνια. :winka:
Παρ' ολο που εκανα μιαμιση ωρα κοντα, απ' την Καισαριανή μεχρι τους Αγ.Αναργυρους ... :(
Την αποψη μου ΔΕΝ την λεω γιατι θα "στεναχωρηθουμε" ... :sick:
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Παρ' ολο που εκανα μιαμιση ωρα κοντα, απ' την Καισαριανή μεχρι τους Αγ.Αναργυρους ... :(
Εμ ποιος σου πε να πας απο το Θαναση?Οι απεργοι σου φταινε μετα!!
Resistman
11/10/2006, 15:29
Ειστε ολοι η χαρα του αφεντικου μου φαινεται....Ρε κοιτα κατι αποψεις απο νεολαια...Δεν απαντω ουτε σε σενα Idi γιατι απλα εχεις δρομο μπροστα σου, ουτε σε κανενα.
Η χαρα του αφεντικου, η χαρα του αφεντικου...:a31: :a31: :a31: :a31: :a31: :a31: :a31:
Κοιτα ρε κατι αποψεις...μου φαινεται τα βιβλια τα χετε για προσαναμα..Περαστικαααααααααααααααααααααα............
Cpt. Haddock
11/10/2006, 15:29
προφανώς η σύγχρονη κοινωνία...
τα περι λειτουργημάτων, περα απο το οτι τα πιστεύω (ειδικά για τους ντελιβεράδες) τα λέω και σαν ειρωνία για τα θεωρούμενα "λειτουργήματα" : δημοσιογραφία, δικηγορία κλπ
πες ρε συ την άποψή σου :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
Ειστε ολοι η χαρα του αφεντικου μου φαινεται....Ρε κοιτα κατι αποψεις απο νεολαια...Δεν απαντω ουτε σε σενα Idi γιατι απλα εχεις δρομο μπροστα σου, ουτε σε κανενα.
Η χαρα του αφεντικου, η χαρα του αφεντικου...:a31: :a31: :a31: :a31: :a31: :a31: :a31:
Κοιτα ρε κατι αποψεις...μου φαινεται τα βιβλια τα χετε για προσαναμα..Περαστικαααααααααααααααααααααα............
τι να απαντησεις ρε φιλε ... αντε δουλεψε καμια 10ρια χρονακια πρωτα και μετα μιλα!
Αρχικά δημιουργήθηκε από XTMPAM
Εμ ποιος σου πε να πας απο το Θαναση?Οι απεργοι σου φταινε μετα!!
1. Ημουν σε πελατη εκει διπλα. :D
2. Προσωπικα, ΔΕΝ μου εφταιξαν ΠΟΤΕ οι οποιοιδηποτε απεργοι ... :winka:
Cpt. Haddock
11/10/2006, 15:31
εκκολαπτόμενε Γκεβάρα...
ήρεμα (ειδικά με τα εμοτικονς)
:sick:
αφήνω ασχολίαστο το "νεολαία" όταν προέρχεται απο εσένα :rolleyes:
...na dioxotevoume thn orgh mas se autoys poy ftene re gia ton kosmo pou katevenei ston dromo...
Broooo, εσύ πρέπει να ζεις στον παρα-προηγούμενο αιώνα (γι'αυτό έχεις και Δίχρονο μηχανάκι...):lol:
Όταν το βασικό μας πρόβλημα είναι να περνάει ο "άλλος" χειρότερα από εμάς (ούτε καν: "εμείς" καλύτερα από "αυτόν"...), ΜΗΝ ψάχνεις το θεωρητικό υπόβαθρο των απεργιών/πορειών/διαδηλώσεων/καταλήψεων κ.λ.π. :sad:
... na toys sapakasoune...
Τρίτο Πληθυντικό Προστακτικής Μέλλοντα Στιγμιαίου του ρήματος " Σαπακάω" ...??? :confused:
Resistman
11/10/2006, 15:37
Παρεξηγησες αγαπητε; Κακως.
Δεν σ αρεσει το νεολαια; Προτεινε μου κατι αλλο. Θυματα κανει; Ο,τι να ναι κανει; Ανημερωτοι κανει; Και για να μην το παρεις επι προσωπικου αναφερομαι σε ολους μας.
(οποιου μας ξενιζει η αποψη τον λεμε Γκεβαρα. Γιατι ρε παιδια; Υπαρχει και ο Ντουρρουτι και η Γκολντμαν )
Φίλε επειδή σήμερα μαλώνω κιόλας (πσσσστττ... δε σας φύγανε τα τσίσα τώρα? )....
το τι είμαστε εμείς... εγώ τέλοσπάντων κλπ. είναι άλλη ιστορία...
εσύ γιατί δε μας λες τι είσαι και πως τα έχεις βρει/περάσει στην εώς τώρα ζωή σου σε όλους τους τομείς ώστε να καταλάβουμε αν αξίζει να απαντήσουμε στον αύνανα χαρακτηρισμό που μας έδωσες ή να σε αφήσουμε να κάνεις λίγη ακόμα χειροπρακτική... ?
Τάσος 28 Μαΐων....
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Τρίτο Πληθυντικό Προστακτικής Μέλλοντα Στιγμιαίου του ρήματος " Σαπακάω" ...??? :confused:
Νταξ ρε παππου το παληκαρι δεν εχει βγαλει σχολειο να μας συγχωρνας.....:rolleyes: το Νταου Πεντελης εβγαλε :D (εξου και το κουσουρακι με τα διχρονα)
Cpt. Haddock
11/10/2006, 15:42
Παρεξηγησες αγαπητε; Κακως.
Δεν σ αρεσει το νεολαια; Προτεινε μου κατι αλλο. Θυματα κανει; Ο,τι να ναι κανει; Ανημερωτοι κανει; Και για να μην το παρεις επι προσωπικου αναφερομαι σε ολους μας.
(οποιου μας ξενιζει η αποψη τον λεμε Γκεβαρα. Γιατι ρε παιδια; Υπαρχει και ο Ντουρρουτι και η Γκολντμαν )
Ναι, παρεξηγησα.. ειδικά με τα εμοτικονς της μαλακίας...τα οποία σου επιστρέφω.
Κάνουμε μια κουβέντα, μείνε στο πνεύμα αυτό αλλιώς, χαρήκαμε που σας γνωρίσαμε.
Συζητάμε εδώ για κάτι ΠΟΛΥ σοβαρό, λέμε τις απόψεις μας, συμφωνούμε και διαφωνούμε και έρχεσαι εσύ με τη μοναδική συνεισφορά χαρακτηρισμούς "η χαρα του αφεντικού" και τα μαλακοεμοτικονς
Η άποψή σου δε με ξενίζει. Ο - κακός- τρόπος που τη λες με θυμώνει. (μπορώ να σου απαριθμήσω καμια 20αριά επαναστάτες αλλά δεν είναι ο τόπος και ο χρόνος εδώ)
.....................
πες ρε συ την άποψή σου :wave2:
Την ειπα, σε "περιληψη" να το πω ... "κεντρικη ιδεα" να το πω ... "διδαγμα" να το πω ... :rolleyes: :lol:
Πιο πανω ... :smilea:
Cpt. Haddock
11/10/2006, 15:44
Την ειπα, σε "περιληψη" να το πω ... "κεντρικη ιδεα" να το πω ... "διδαγμα" να το πω ... :rolleyes: :lol:
Πιο πανω ... :smilea:
Τη είδα αλλά όπως θα είδες ασχολούμαι με "ανθρώπους της αντίστασης" (σε τι; ) :look: :mad:
......................
Τάσος 28 Μαΐων....
Κατσε λιγο να καταλαβω ...
Μάηδες μετραμε συγκεκριμενα? :look:
Γιατι αν μετραμε Αυγουστους Σεπτεμβρηδες κι Οκτωβρηδες, ΔΕΝ μεσυμφερει γιατι βγαινω παραπανω ... :dizzy: :sick:
Cpt. Haddock
11/10/2006, 15:46
Γιατι αν μετραμε Αυγουστους Σεπτεμβρηδες κι Οκτωβρηδες, ΔΕΝ μεσυμφερει γιατι βγαινω παραπανω ... :dizzy: :sick:
:a27:
:lol: :lol: :lol:
Resistman
11/10/2006, 15:49
Captain σοβαρα τσαντιστηκα πολυ με αυτα που διαβασα. Αν τα εμοτικον πειραξαν τοσο ολους σας τα παιρνω πισω .Απ οτι βλεπεις δεν εχω διαθεση εχθρικη.
Αλλα πειραχτηκα και εγω απο αποψεις τοσο ολοκληρωτικες (χωρις προθεση ελπιζω ) και μου αναψαν τα λαμπακια..
Ειναι δυνατο να λεμε οτι ενοχλει η πορεια και οχι αυτος που μας τυρρανα;
Ειμαι 22, σπουδαζω και δουλευω, νυχτα μαλιστα ( μην το παρεξηγησετε και αυτο, καμια σχεση με βρωμοδουλειες.. )
Παντως το η χαρα του αφεντικου γιατι σε πειραξε; Ψεμα λεω ρε καπτεν; Και εγω και ολοι εχουμε νοιωσει ετσι καποια στιγμη φανταζομαι, οτι μας εκμεταλλευονται.
Cpt. Haddock
11/10/2006, 15:52
Captain σοβαρα τσαντιστηκα πολυ με αυτα που διαβασα. Αν τα εμοτικον πειραξαν τοσο ολους σας τα παιρνω πισω .Απ οτι βλεπεις δεν εχω διαθεση εχθρικη.
Αλλα πειραχτηκα και εγω απο αποψεις τοσο ολοκληρωτικες (χωρις προθεση ελπιζω ) και μου αναψαν τα λαμπακια..
Ειναι δυνατο να λεμε οτι ενοχλει η πορεια και οχι αυτος που μας τυρρανα;
Ειμαι 22, σπουδαζω και δουλευω, νυχτα μαλιστα ( μην το παρεξηγησετε και αυτο, καμια σχεση με βρωμοδουλειες.. )
Παντως το η χαρα του αφεντικου γιατι σε πειραξε; Ψεμα λεω ρε καπτεν; Και εγω και ολοι εχουμε νοιωσει ετσι καποια στιγμη φανταζομαι, οτι μας εκμεταλλευονται.
Το θρεντ ζητάει τη γνώμη μας για τις πορείες/διαδηλώσεις στο κέντρο. Αυτο είναι το θέμα
Χαρακτηρισμοί προς ανθρώπους που δε γνωρίζουμε ειναι όχι μόνο αγενείς αλλά και :a6:
Πληροφοριακά, όσον χρονών είσαι τόσα σχεδόν είναι τα συντάξιμα χρόνια μου (μια και δουλεύω από 16)
End of - this - story for me
για να σου αποδείξω ότι πάντα (:look: ) μιλάω με αποδείξεις και επιχειρήματα (:a53: ) .....
κοίτα στην ημερομηνία γέννησης στο profile μου....
:a22:
για να σου αποδείξω ότι πάντα (:look: ) μιλάω με αποδείξεις και επιχειρήματα (:a53: ) .....
κοίτα στην ημερομηνία γέννησης στο profile μου....
:a22:
Με συμπαθας που θα σε στεναχωρησω φιλαρακι, αλλα τοτε εισαι 29 Μαϊων κι οχι 28 ... :winka:
Με συμπαθας που θα σε στεναχωρησω φιλαρακι, αλλα τοτε εισαι 29 Μαϊων κι οχι 28 ... :winka:
ελα μωρε, πως κανεις ετσι, προσπαθει να το παιξει τεκνό το τζόβενο!
:lol: :lol: :lol:
ο πρώτος ήταν μισός.... :smokin: :smokin: :smokin:
άσε που δεν τον θυμάμαι και καθόλου.... :look: :D
ξεφεύγουμε όμως από το θέμα..... spam-mods.... :a22:
:lol:
Resistman
11/10/2006, 16:08
Καπτεν απ οτι ειδες δεν εκανα προσωπικους χαρακτηρισμους αλλα γενικους. Το μαλακοεμοτικον δεν απευθυνοταν σε καποιον και μαλιστα το πηρα πισω.
Οσο για τους χαρακτηρισμους-και το κλεινω εδω- καλο ειναι να υπαρχει ιση μεταχειριση προς ολους. Δεχτηκα παλαιοτερα χαρακτηρισμους στους οποιους απαντησα ευγενεστατα. 2η φορα σκοπιμα σημαινει προθεση (βλεπε Idi). Ηταν το ελαχιστο που μπορουσα να πω. Και αν θες παραθετω και τ ακριβη γραφεντα. Ακομα δεν το κρινω σκοπιμο. Για να τα λεμε ολα.
Οσο για το θεμα πιστευω οτι οσο υπαρχουν καταπιεστες θα υπαρχουν και αντιφρονουντες. Και αυτο ειναι θεμα φυσικης
Το διαδηλώνειν είναι συνταγματικό δικαίωμα του καθενός και καλώς υπάρχει γιατί είναι η μόνη μέθοδος πλέον ο λαός να εξασκήσει την εξουσία, που έστω και έμμεσα, έχει.
Και το λέω αυτό γιατί πλέον η καταάσταση έχει ξεφύγει και η όποια κυβέρνηση απλά μας έχει γραμμένους και εφαρμόζει νομοσχέδια τελείως αυθαίρετα χωρίς να ζητάει τη γνώμη κανενός. Και την πληρώνουμε όλοι εμείς.
Χθές οι φοιτητές, σήμερα οι εργαζόμενοι και αύριο δεν ξέρω ποιος.
Και φυσικά τακτική της εκάστοτε κυβέρνησης είναι να στρέφει τη μερίδα των διαδηλωτών ενάντια στους υπόλοιπους που ταλαιπωρούνται. Αύριο όμως που θα έχουμε εμείς κάποιο λόγο να διαμαρτυρηθούμε, τι θα λέμε? Πάμε σε μια γωνία όπου δεν ενοχλούμε να διαμαρτυρηθούμε? Και νομίζετεότι η κυβέρνηση η οποία έτσι κι αλλιώς μας έχει χεσμένους, θα μας δώσει σημασία?
@@
Το κακό όμως τελικά είναι ότι στις επόμενες εκλογές πάλι τους ίδιους θα ψηφίσουμε. :mad:
:mad: :mad: :mad:
.....................
άσε που δεν τον θυμάμαι και καθόλου.... :look: :D
....................
Αν ειναι να ΜΗΝ μετραμε αυτους που ΔΕΝ θυμομαστεεε .... :wacko: :rolleyes:
Τοτε εχω δικιο που λεω οτι "εγω ειμαι 12 χρονων και μεγαλοδειχνω" ... :D
Resistman
11/10/2006, 16:17
Kizoku +1000000000000000000000000000009999999999999999999
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kizoku
Και νομίζετεότι η κυβέρνηση η οποία έτσι κι αλλιώς μας έχει χεσμένους, θα μας δώσει σημασία?
@@
Το κακό όμως τελικά είναι ότι στις επόμενες εκλογές πάλι τους ίδιους θα ψηφίσουμε. :mad:
φάσκεις και αντιφάσκεις..... μόνος σου....
βάλε ένα ΔΕΝ μπροστά από το ψηφίσουμε και κάνε το κακό ---> καλό στην τελευταία πρότασή σου....
πείσε και όλο σου το σόι και τους γνωστούς/φίλους σου να κάνουν το ίδιο....
και έκανες την επανάστασή σου...
χωρίς να χρειαστεί να σπάσεις τη βιτρίνα του μεροκαματιάρη τυροπιτά της γωνίας μπας και έρθουν τα TV-channels για να ακουστείς και να παρεξηγηθείς που κάνεις βανδαλισμούς χωρίς να θυμάται κανείς εξαρχής γιατί ήσουν στους δρόμους........
Cpt. Haddock
11/10/2006, 16:26
....η όποια κυβέρνηση απλά μας έχει γραμμένους και εφαρμόζει νομοσχέδια τελείως αυθαίρετα χωρίς να ζητάει τη γνώμη κανενός. Και την πληρώνουμε όλοι εμείς.
Στο πολίτευμα που έχουμε και στην συνεπακόλουθή οργάνωση του, η εκάστοτε κυβέρνηση ζητάει τη γνώμη των πολιτών 1 φορά κάθε 4 χρόνια (ή νωρίτερα :sick: )
έτσι είναι, μας αρέσει η όχι. Συμμετοχική δημοκρατία έχει η Ελβετία. Αλλά εκεί έχει αλλη οπργάνωση χώρας (με καντόνια), η κεντρική κυβέρνηση που χαράσει τη γενική πολιτική κατεύθυνση έχει 7 υπουργεία (!), έχει λαϊκές συνελεύις και πολλά δημοψηφίματα
Αλλά έχει και ΤΕΛΕΙΩΣ αλλη κουλτούρα λαού
εαν παρ 'όλα αυτά αυτοί που μας κυβερνούν δε μας αρέσουν αλλά τους ψηφίζουμε, τότε απλά θα επαναλάβω τη ρήση του Ταμερλάνου: "Κάθε λαος έχει τους ηγέτες που του αξίζουν"
φάσκεις και αντιφάσκεις..... μόνος σου....
βάλε ένα ΔΕΝ μπροστά από το ψηφίσουμε και κάνε το κακό ---> καλό στην τελευταία πρότασή σου....
πείσε και όλο σου το σόι και τους γνωστούς/φίλους σου να κάνουν το ίδιο....
και έκανες την επανάστασή σου...
χωρίς να χρειαστεί να σπάσεις τη βιτρίνα του μεροκαματιάρη τυροπιτά της γωνίας μπας και έρθουν τα TV-channels για να ακουστείς και να παρεξηγηθείς που κάνεις βανδαλισμούς χωρίς να θυμάται κανείς εξαρχής γιατί ήσουν στους δρόμους........
Εγώ το καλό το κάνω! Και προσπαθώ να πείσω όποιον μπορώ. Αλλά δεν είναι πάντα εφικτό αυτό μιας και όλοι τη μέρα τις κάλπης σκέφτονται το ρουσφετάκι τους ή φορώντας παρωπίδες ψηφίζουν το ίδιο κόμμα από καθαρό φανατισμό.
Όσο για την ψήφο, δυστυχώς δεν έχω και επιλογές πλέον στη χώρα που ζω!
Τα 2 μεγάλα κόμματα κάνουν ότι τους κατέβει και φυσικά τα τρώνε συνέχεια. Η αριστερά έχει μείνει σε παρωχημένες αντιλήψεις που δεν μπορούν να εφαρμοστούν και φυσικά μοιάζει ανύπαρκτη και αδύναμη να αντιδράσει.
Μετά τι μένει?
Κάτι γραφικοί τύποι φασιστικών αντιλήψεων!
Ειλικρινά πες μου ποιος είναι άξιος να κυβερνήσει από τους υποψήφιους!
Όσο για διαδηλώσεις εννοώ τις ειρηνικές διαδηλώσεις παντα, εννοείται!!!!
Τρομοκρατία μόνο απέναντι στους κυβερνώντες λέω εγώ! :mad:
"Κάθε λαος έχει τους ηγέτες που του αξίζουν"
well said..... διαχρονικό, απλό χωρίς φανφάρες
και χωρίς αναφορές για το πόσους Μάηδες έχω ζήσει...
..Υπαρχει και ο Ντουρρουτι
Με ένα "ρ" !!!
Το μικρό του (Μπιεναβεντούρρα) γράφεται με δύο "ρ" ... :wave2:
Δε θυμάμαι να διαμαρτυρήθηκε κανείς όταν κλείσανε οι δρόμοι για να περάσει η πορεία των μοτοσυκλετιστών (που κατέληξε στο mall) πριν λίγο καιρό
Αρχικά δημιουργήθηκε από ashton
Δε θυμάμαι να διαμαρτυρήθηκε κανείς όταν κλείσανε οι δρόμοι για να περάσει η πορεία των μοτοσυκλετιστών (που κατέληξε στο mall) πριν λίγο καιρό
Ναι αλλα αυτοι ηταν "δικοι μας" ... :dizzy: :lol:
Χωρια που ΔΕΝ πηγαν στην Αμερικανικη Πρεσβεια (Α.Π.), αλλα στο Αμερικανικο Πολυμαγαζο (Α.Π.) ... :hypnotize
Πεστα ρε Γιωργο...
Θυματε κανεις ποτε ηταν η τελευταια φορα που αλλαξε κατι μετα απο μια πορεια.....?
Θα συμφωνησω 100%, δεν ειναι δυνατον ο τροπος εκδηλωσης καποιων να καταστρεφει την ζωη, δουλεια των υπολοιπων...
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
Θυματε κανεις ποτε ηταν η τελευταια φορα που αλλαξε κατι μετα απο μια πορεια.....?
ΝΑΙ !!! :D
Ποσα πραγματα θες να σου απαριθμησω που κερδηθηκαν μεσα απο ΑΓΩΝΕΣ, ΠΟΡΕΙΕΣ και ΞΥΛΟ (τις περισσοτερες φορες). :ninja:
Προειδοποιηση: Θα ειναι ΠΟΛΥ μεγαλη η λιστα ... :winka:
Θα συμφωνησω 100%
Με ποιον? :confused:
Επειδη εγω διαφωνω δηλαδης ... :dizzy:
ΝΑΙ !!! :D
Ποσα πραγματα θες να σου απαριθμησω που κερδηθηκαν μεσα απο ΑΓΩΝΕΣ, ΠΟΡΕΙΕΣ και ΞΥΛΟ (τις περισσοτερες φορες). :ninja:
Προειδοποιηση: Θα ειναι ΠΟΛΥ μεγαλη η λιστα ... :winka:
Με ποιον? :confused:
Επειδη εγω διαφωνω δηλαδης ... :dizzy:
Χρηστο μιλαω για τα τελευταια 20 χρονια ή αν θελεις στην Ελλαδα μετα την Χουντα.
Και ειναι σαφες οτι δεν ειμαι υπερ των πορειων, ουτε υπερ των καταστροφων που εχουν γινει φυσικο επακολουθο..
εχεις ορεξη για εξυπναδες σημερα....:mad:
Χρηστο μιλαω για τα τελευταια 20 χρονια ή αν θελεις στην Ελλαδα μετα την Χουντα.
Και ειναι σαφες οτι δεν ειμαι υπερ των πορειων, ουτε υπερ των καταστροφων που εχουν γινει φυσικο επακολουθο..
εχεις ορεξη για εξυπναδες σημερα....:mad:
Κι εγω για μετα την Χουντα μιλαω (32 χρονια) και μεταξυ Αστειου και Σοβαρου, μιλαω ΠΟΛΥ σοβαρα!!! :smilea:
Θες την λιστα? :D
Οι "καταστροφες" ΔΕΝ υπηρχαν σε παλιοτερες πορειες, παρα ΜΟΝΟ το ΞΥΛΟ!
(Ποναει πολυ και για μερες, πιστεψε με ... :a35: )
Ειναι "μοδα" της τελευταιας δεκαετιας και φυσικα δεν γινονται ΠΟΤΕ απο το κυριως μπλοκ μιας πορειας, αλλα απο κατι τσογλανακια, που καλυμμενα πισω απ' την ασφαλεια της "ρουφιανιας" τους ( :winka: ) στα κατα τοπους τμηματα, το "παιζουν" αναρχικοι ... :sick:
Ορεξη ΔΕΝ εχω, ειδικα οταν εχω μπροστα μου "ογκο δουλειας" ακομα με το "10ημερο" ... :(
Αλλα ειχα πει και νωριτερα να ΜΗΝ τ' ανοιξω το ρημαδι μου, γιατι θα στεναχωρηθουΜΕ οι "βολεμενοι" ... :sad:
ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ...ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕ ...ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ...
που λέει κ ο σοφός Τζιμάκος...
μετά από αυτό το thread κατάλαβα γιατί το ΠΑΣΟΚ κ η ΝΔ πέρνει 90%....όποιος βάζει την προσωπική του ταλαιπωρία πάνω από τα δίκια ενός κομματιού της κοινωνίας είναι για τα μπάζα.....
αν έχει δίκιο αυτό το κομμάτι της κοινωνίας πιστεύω είναι αναμφισβήτητο....
αυτός πυο ξεκίνησε το thread είμαι περίεργος να δω αν ξεκίνάει αντίστοιχο όταν μέρα παρα μέρα κλείνει το μισό κέντρο της Αθήνας για να περάσει κάποιος επίσημος...ή όταν κλείνει η Εθνική οδό για να πάει ο Σημίτης για μπάνιο στους Αγίους Θεοδώρους,,.
όσο για τις προτάσεις περί περιορισμού των πορειών στα πεζοδρόμια ή στο ένα ρεύμα ας μας πεις κάποιος ποιο θα είναι το όριο και το κριτήριο για να γίνεται αυτό???πάνω από τους 1000 διαδηλωτές?πάνω από του 10000???
και ποιος θα τους μετράει??οι Μπάτσοι??ή οι αγανακτισμένοι καταστηματάρχες του κέντρου????
Stergios69
11/10/2006, 18:40
Ειναι "μοδα" της τελευταιας δεκαετιας και φυσικα δεν γινονται ΠΟΤΕ απο το κυριως μπλοκ μιας πορειας, αλλα απο κατι τσογλανακια, που καλυμμενα πισω απ' την ασφαλεια της "ρουφιανιας" τους ( :winka: ) στα κατα τοπους τμηματα, το "παιζουν" αναρχικοι ...
... και βεβαίως σπάνε βιτρίνες και αυτοκίνητα και μηχανές, προκειμένου σε τυχόν προβολή της πορείας από τα ΜΜΕ να μην ''παίξουν'' τόσο τα αιτήματα των διαδηλωτών (πολλές φορές δίκαια) αλλά οι φασαρίες.
Κι εγω για μετα την Χουντα μιλαω (32 χρονια) και μεταξυ Αστειου και Σοβαρου, μιλαω ΠΟΛΥ σοβαρα!!! :smilea:
Θες την λιστα? :D
Οι "καταστροφες" ΔΕΝ υπηρχαν σε παλιοτερες πορειες, παρα ΜΟΝΟ το ΞΥΛΟ!
(Ποναει πολυ και για μερες, πιστεψε με ... :a35: )
Ειναι "μοδα" της τελευταιας δεκαετιας και φυσικα δεν γινονται ΠΟΤΕ απο το κυριως μπλοκ μιας πορειας, αλλα απο κατι τσογλανακια, που καλυμμενα πισω απ' την ασφαλεια της "ρουφιανιας" τους ( :winka: ) στα κατα τοπους τμηματα, το "παιζουν" αναρχικοι ... :sick:
Ορεξη ΔΕΝ εχω, ειδικα οταν εχω μπροστα μου "ογκο δουλειας" ακομα με το "10ημερο" ... :(
Αλλα ειχα πει και νωριτερα να ΜΗΝ τ' ανοιξω το ρημαδι μου, γιατι θα στεναχωρηθουΜΕ οι "βολεμενοι" ... :sad:
Χρηστο δεν θα ηταν σοφο να πουμε που και σε ποια πορεια εχουμε φαει ξυλο, και απο την στιγμη που γινετε σχεδον σε ολες τις πορειες καταστροφες...αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι οι σημερινες πορειες δεν εχουν κανενα αποτελεσμα πλην της πληγης που προκαλουν στον υπολοιπο κοσμακη που θελει να βγαλει το μεροκαματο του...
Και για να απαντησω στο φιλο ζζr, ναι αν οποτε περναγε καποιος επισημος εκλεινε ολο το κεντρο τησ Αθηνας, εσπαγαν βιτρινες, βαζανε φωτιες, εχανε ο κοσμος το μεροκαματο του, εμεις οι μικροαστοι οπως μας αποκαλεις θα φωναζαμε...Ελεος!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stergios69
... και βεβαίως σπάνε βιτρίνες και αυτοκίνητα και μηχανές, προκειμένου σε τυχόν προβολή της πορείας από τα ΜΜΕ να μην ''παίξουν'' τόσο τα αιτήματα των διαδηλωτών (πολλές φορές δίκαια) αλλά οι φασαρίες.
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ !!! :winka: :a013:
Χρηστο δεν θα ηταν σοφο να πουμε που και σε ποια πορεια εχουμε φαει ξυλο, και απο την στιγμη που γινετε σχεδον σε ολες τις πορειες καταστροφες...αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι οι σημερινες πορειες δεν εχουν κανενα αποτελεσμα πλην της πληγης που προκαλουν στον υπολοιπο κοσμακη που θελει να βγαλει το μεροκαματο του...
..........................
Να μην λεω κι εγω τα ιδια ρε Πανουργια, μιας και μ' εχουν καλυψει σε μεγαλο βαθμο, τοσο ο φιλος zzr2005, οσο κι ο Στεργιος.
Ειπα να ΜΗΝ μιλησω στην αρχη, ακριβως γι' αυτο ...
Επειδη ξερω οτι ζουμε σε μια "εγωιστικη" περιοδο πια, θα ειχα τρομερες αντιπαραθεσεις, ενω εγω ηθελα να κανω δουλεια με το "ταξιδιωτικο" ... :sick: :lol:
Χωμάτινος
11/10/2006, 19:07
Αναφορικά με τις ζημιές που γίνονται στις πορείες:
Ήθελα να το βάλω link γιατί το έχω ξαναπεί στο παρελθόν, αλλά δεν το βρήκα :rolleyes:
Που λέτε λοιπόν.. (τηλεγραφικά)
Από το 85' μέχρι και το 04' μεγάλωσα, έζησα και "ανδρώθηκα" στα Εξάρχεια. Γνωρίζω την κατάσταση απ' έξω κι ανακατωτά.. (και εκ των έσω) :winka:
Η αστυνομία γνωρίζει πολύ καλά ποιοί είναι και που δίνουν ραντεβού πριν πάνε γιά να τα σπάσουν.
Τίποτ' άλλο.
Και για να απαντησω στο φιλο ζζr, ναι αν οποτε περναγε καποιος επισημος εκλεινε ολο το κεντρο τησ Αθηνας, εσπαγαν βιτρινες, βαζανε φωτιες, εχανε ο κοσμος το μεροκαματο του, εμεις οι μικροαστοι οπως μας αποκαλεις θα φωναζαμε...Ελεος!!
τελικά το πρόβλημα είναι η ταλαιπωρία του κόσμου????ή τα χαμένη κέρδη των μαγαζιών???
εγώ πίστευα ότι αναφερόμασταν στην ταλαιπωρία του κόσμου οποία συμβαίνει σε πάμπολες περιπτώσεις ΄κρατικής αυθαιρεσίας ...χαρακτιριστικό είναι ότι το κράτος έχει κλείσει για χάρις των Αμερικάνων την κυκλοφορία στον δρόμο παράλληλα της Αμερικάνικης Πρεσβείας και τον ανοίγει όποτε θέλει....αντίστοιχες περιπτώσεις σε Κολωνάκι, Εξάρχεια και κτλ...αν μιλάμε για τα χαμένα επιχειρηαμτικά κέρδη να μου το πείτε να προσαρμόσω την επιχειρηματολογία...
Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
Αναφορικά με τις ζημιές που γίνονται στις πορείες:
Ήθελα να το βάλω link γιατί το έχω ξαναπεί στο παρελθόν, αλλά δεν το βρήκα :rolleyes:
Που λέτε λοιπόν.. (τηλεγραφικά)
Από το 85' μέχρι και το 04' μεγάλωσα, έζησα και "ανδρώθηκα" στα Εξάρχεια. Γνωρίζω την κατάσταση απ' έξω κι ανακατωτά.. (και εκ των έσω) :winka:
Η αστυνομία γνωρίζει πολύ καλά ποιοί είναι και που δίνουν ραντεβού πριν πάνε γιά να τα σπάσουν.
Τίποτ' άλλο.
γνωρίζεις την κατάσταση μέσα από την αστυνομία???
Στο τελος μονο αποψεις και γνωμες μενουν.:lol:
................................
Τίποτ' άλλο.
Πλακα μας κανεις ρε Μανο? :confused:
Εδω γνωριζα εγω (σαν φοιτητης) ποιες ομαδες (απο τους λεγαμενους) επαιρναν ΕΝΤΟΛΕΣ, απο ποια γραφεια "πολιτικων" (και μαλιστα και με υπουργικους θωκους καποιοι απ' αυτους, αρα ΚΑΙ κυβερνωντες), ειτε απο πληροφοριες απο φιλους, ειτε "ιδιοις ομασι" ... :winka:
Δεν θα ΄ξερε η Αστυνομια που τους εχει στα ωπα-ωπα (ακομα κι αν ξεχασουμε οτι ΑΥΤΗ ειναι η δουλεια της) ? :sick:
Χωμάτινος
11/10/2006, 19:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
γνωρίζεις την κατάσταση μέσα από την αστυνομία???
Όχι, απ' την άλλη πλευρά.
Κάποιοι πρώην συμμαθητές μου από λύκειο Εξαρχείων συνέχισαν το ευαγές έργο τους γιά αρκετά χρόνια.
Μπορεί να μην είχα στενές σχέσεις μαζί τους, αλλά λόγω της παλιάς (εφηβικής) φιλίας όποτε τους έβρισκα και καθόμασταν να τα πιούμε μου έλεγαν "τι παίζει", πράγματα τα οποία ούτως ή άλλως γνώριζα γιατί εκεί ζούσα.
Η ευρύτερη περιοχή γύρω από την πλατεία ήταν τίγκα στους "μυστικούς" οι οποίοι έβλεπαν και γνώριζαν που συγκεντρώνονται τα καλόπαιδα πριν την εφόρμηση.
Tip: Σχεδόν σε όλες τις "εφορμήσεις" των καλοπαίδων υπήρχαν guest stars, γόνοι πλουσίων οικογενειών από τα βόρεια προάστια (ένας λόγος παραπάνω γιά να το αποσιωπήσεις).
Χωμάτινος
11/10/2006, 19:40
Πλακα μας κανεις ρε Μανο? :confused:
Εδω γνωριζα εγω (σαν φοιτητης) ποιες ομαδες (απο τους λεγαμενους) επαιρναν ΕΝΤΟΛΕΣ, απο ποια γραφεια "πολιτικων" (και μαλιστα και με υπουργικους θωκους καποιοι απ' αυτους, αρα ΚΑΙ κυβερνωντες), ειτε απο πληροφοριες απο φιλους, ειτε "ιδιοις ομασι" ... :winka:
Δεν θα ΄ξερε η Αστυνομια που τους εχει στα ωπα-ωπα (ακομα κι αν ξεχασουμε οτι ΑΥΤΗ ειναι η δουλεια της) ? :sick:
Νταξ ρε μάστορη! :lol:
Ειλικρινά δεν ήξερα ότι όλα αυτά είναι κοινή γνώση γιά ένα φοιτητή, γιατί απλά ποτέ δεν υπήρξα ένας.
Νταξ ρε μάστορη! :lol:
Ειλικρινά δεν ήξερα ότι όλα αυτά είναι κοινή γνώση γιά ένα φοιτητή, γιατί απλά ποτέ δεν υπήρξα ένας.
Εκεινα τα χρονια "γυριζαμε" πολυ ξερεις και δεν ημαστα μονιμα αραχτοι ... :D
Χωρια που οι μισοι απ' "αυτους" ειχαν συγγενεις και φιλους στις διαφορες Εστιες, οπου και "γυριζαμε" περισσοτερο (το "στους οροφους των Θηλεων" ελεγχεται ως ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΚΡΙΒΕΣ :lol: ) κι ετσι οι φατσες τους μας ηταν γνωστες ... :smokin:
Όχι, απ' την άλλη πλευρά.
Κάποιοι πρώην συμμαθητές μου από λύκειο Εξαρχείων συνέχισαν το ευαγές έργο τους γιά αρκετά χρόνια.
Μπορεί να μην είχα στενές σχέσεις μαζί τους, αλλά λόγω της παλιάς (εφηβικής) φιλίας όποτε τους έβρισκα και καθόμασταν να τα πιούμε μου έλεγαν "τι παίζει", πράγματα τα οποία ούτως ή άλλως γνώριζα γιατί εκεί ζούσα.
Η ευρύτερη περιοχή γύρω από την πλατεία ήταν τίγκα στους "μυστικούς" οι οποίοι έβλεπαν και γνώριζαν που συγκεντρώνονται τα καλόπαιδα πριν την εφόρμηση.
Tip: Σχεδόν σε όλες τις "εφορμήσεις" των καλοπαίδων υπήρχαν guest stars, γόνοι πλουσίων οικογενειών από τα βόρεια προάστια (ένας λόγος παραπάνω γιά να το αποσιωπήσεις).
το ότι είναι γεμάτο μυστικούς δεν αποδεικνύει τίποτα...το ξέρουν όλοι στα εξάρχεια κ τους ξέρουν κ φατσικά...:lol: :lol: :lol: ΄
κάνουν μπαμ στα εξάρχεια..:lol: :lol: :lol: ΄
απο εκεί και πέρα πρέπει να αναζητήσουμε τους λόγους που η κρατική αεξουσία αφήνει τους αναρχικούς να δρουν όπως δρουν...προφανώς η δράση τους ικανοποιεί το επικοινωνιακό παιχνίδι της εξουσίας...αυτό δεν σημαίνει ότι η πλειονότητα των αναρχικών είναι ρουφιάνοι...ενδέχεται να υπάρχουν και σε αυτόν τον ιδεολογικό χώρο ρουφιάνει όπως παντού γύρω μας άλλωστε......
αλλά παιδιά αυτός ο χώρος συγκεντρώνει άτομα που δεν συμμετέχουν σε καμία συλλογική διεργασία στο χώρο των αναρχικών.......άτομα που είναι αντίθετα με το σύστημα και δεν πρόσκεινται σε άλλες συλλογικότητες συμπορευόνται με τους αναρχικούς ....τώρα το τι κάνανε έυκολα μπορεί να το καταλάβει ...
ο χώρος των αναρχικών δεν είναι 100-200 γνωστοί - άγνωστοι όπως θέλουν να πασάρουν τα ΜΜΕ....
μου θυμίζει το μάζεμα στο Πολυτεχνείο το 91 όπου όλοι μίλαγαν για λίγεσ δεκάδες και μετά δεν είχαν κλούβες να τους βάλλουν
:eek:
Uriah Heep
11/10/2006, 19:48
Μέσα στον "αχταρμά" της κοινωνίας που ζούμε, είναι δυνατόν να μην έχουν "μεταλλαχθεί" και οι πορείες?
Όταν έχουν μπερδευτεί στο μυαλό του κυρίαρχου όχλου οι παλιοί αγώνες και επαναστάσεις στις οποίες οφείλονται οι μεγαλύτερες εξελίξεις της σύγχρονης ιστορίας μας, με νόθες λαϊκίστικες δήθεν αυθεντικές αξίες που του ταϊζουν επαγγελματικώς ανίκανοι ανθρωποβοσκοί, φτάνουμε μοιραία στο αποτέλεσμα που συζητάμε από την αρχή. Ημικατεργασμένοι άνθρωποι οι οποίοι ως μοναδικά στοιχεία κομίζουν σύγχυση και (άρα) θράσος, ανασφάλεια και (άρα) επιθετικότητα που αποτελούν μία περίεργη "κοινωνία τραβεστί" που άλλο θέλει, άλλο θέλει να είναι και άλλο τελικά δείχνει κλείνοντας του δρόμους με ευθιξία αγριόχοιρου και ταλαιπωρόντας τους πάντες δίχως οίκτο.
Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας για να γίνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ...
...αμφιβάλλω αν μας αφήσουν ποτέ!
:beer: :beer: :beer:
Στο πολίτευμα που έχουμε και στην συνεπακόλουθή οργάνωση του, η εκάστοτε κυβέρνηση ζητάει τη γνώμη των πολιτών 1 φορά κάθε 4 χρόνια (ή νωρίτερα :sick: )
έτσι είναι, μας αρέσει η όχι. Συμμετοχική δημοκρατία έχει η Ελβετία. Αλλά εκεί έχει αλλη οπργάνωση χώρας (με καντόνια), η κεντρική κυβέρνηση που χαράσει τη γενική πολιτική κατεύθυνση έχει 7 υπουργεία (!), έχει λαϊκές συνελεύις και πολλά δημοψηφίματα
Αλλά έχει και ΤΕΛΕΙΩΣ αλλη κουλτούρα λαού
εαν παρ 'όλα αυτά αυτοί που μας κυβερνούν δε μας αρέσουν αλλά τους ψηφίζουμε, τότε απλά θα επαναλάβω τη ρήση του Ταμερλάνου: "Κάθε λαος έχει τους ηγέτες που του αξίζουν"
Εδώ θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου.
Δηλαδή επειδή ψήφισα μια κυβέρνηση για τον Α ή Β λόγο μετά κάθομαι με σταυρωμένα τα χέρια και σκυφτός για 4 χρόνια περιμένοντας να ψηφίσω άλλη κυβέρνηση οπότε και η άλλη να κάνει ακριβώς τα ίδια!
Αυτό θα "τους" βόλευε πολύ, η αλήθεια είναι, και αυτό προσπαθούν να μας πείσουν ότι συμβαίνει!
Αλλά εμένα αυτό μου μοιάζει με στάση ηττοπάθειας. :sick:
Δουλειά τους δεν είναι να μας εξουσιάζουν και μισώ τη χρήση του όρου "εξουσία" όσον αφορά τις κυβερνήσεις. Δουλειά τους είναι να υπηρετούν το καλό της κοινωνίας και της χώρας.
Στο τελευταίο που αναφέρεις συμφωνώ από την άποψη ότι αφού τους ψηφίζουμε κάθε φορά και τους ανεχόμαστε εδώ και 30 χρόνια καλά να πάθουμε.
Αλλά ποτέ δεν είναι αργά!
Απλά σαν λαός δυστυχώς, πιστεύω ότι δεν έχουμε πολιτική συνείδηση και ισχύει σε πολύ μεγαλο βαθμό το "'άρτον και θεάματα".
Και το γελοίο είναι ότι ούτε τον άρτο έχουμε πλέον, απλά μας έμειναν μόνο τα θεάματα.
Για αυτό και οι εκλογές είναι πλέον λαϊκό πανυγήρι για να χαζοχαίρεται ο κόσμος. :mad:
Alki_Viades
11/10/2006, 20:39
Επειδη ξεφυγαμε απο το θεμα του ποστ, επανερχομαι στις πορείες-συλλαλητήρια στους δρομους.
Εχω λοιπον την εξης απορια: Δεν μπορουν να κανουν πορειες διαμαρτυριας αλλου; Αντι να ενοχλουν τους πολιτες (που, ναι , σε εξαιρετικες περιπτωσεις πρεπει να τους ενοχλουν) γιατι δεν πανε να ενοχλησουν αυτους που πρεπει;
Γιατι δεν κατασκηνωνουν μπροστα στη βουλη 1 εβδομαδα; Ισως αν γινουμε ρομπα παγκοσμιως να ιδρωσει το αυτι καποιων.
Γιατι δεν καταλαμβανουν τα εδρανα της βουλης; Αν μπουκαρουν 1000 ατομα θα μπορεσει η ασφαλεια να τους σταματησει;
Γιατι δεν αποκλειουν το σχετικο υπουργειο;
Γιατι δεν πανε απεναντι απο το σπιτι του κωστακη στη ραφηνα να του γ@μησουν τις διακοπες ή του γιωργακη στην εκαλη;
Γιατι δεν κανουν πορεια καθε πρωι γυρω απο το σπιτι του καθε υπουργου ωστε να σιχτηριζει κι αυτος πηγαινοντας στη δουλεια του;
Γιατι γενικα δεν βαζουν λιγο το μυαλο τους να δουλεψει ωστε να κανουν ρομπα/σπασουν τα νευρα/εξαναγκασουν σε αντιδραση τα συγκεκριμενα ΑΤΟΜΑ που θελουν να περασουν το μυνημα; :rolleyes:
Τοσο χαζοι ειναι; Εγω που τα γραφω αυτα ειμαι τοοοοοοσο εξυπνος;
Η μηπως καποιοι εκμεταλευονται καποιους για δικους τους σκοπους και τελικα την πληρωνουμε ολοι.....
Στη τελικη απο τα λιγα που μας εχουν απομεινει ειναι να μη γινομαστε προβατα.
Εξαιρουνται φυσικα τα προβατα 2! :beer:
hidefnick
11/10/2006, 20:44
Σας μιλάει μια χαρά του αφεντικού και ένας συνδημώτης του Τζιμάκου (αν θέλετε να τον συναντήσετε πηγαίνετε Πολιτεία πλευρά και ψάξτε το σπίτι του γέρου Καραμανλή τέρμα πάνω. Μένει ακριβώς δίπλα).
Ρε παλικάρια μήπως είστε όλοι δημόσιοι υπάληλοι και έχω κάτι χάσει?
Εχουμε φτάσει τις 6 σελίδες υπερασπιζόμενοι τις "δίκαιες" διαμαρτυρίες δημοσίων υπαλήλων? Γιατί δεν έχω δει κανέναν άλλο να διαδηλώνει. Πάτε καλά? Τα ατομάκια πίσω από την μονιμότητα και την κοματοσκυλιά ζητάνε να τους πληρώσουμε εμείς οι λεφτάδες ιδιωτικοί ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ευρά.
Το θέμα είναι η γνώμη μας για τις πορείες? Ε λοιπόν εμένα με χαλάνε οι πορείες όπως τις ενοούμε στην Ελλαδάρα. Αν θέλουν ας απεργήσουν για 10 χρόνια. Αλλα μην ψάχνουμε τώρα να δώσουμε βάση και δίκιο σε κομματόσκυλα και θύματα που τους ακολουθούν. 400-500 άτομα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ 10-20 χιλιάδες κακοπληρωμένους ταλαίπορους ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ. Και όσον αφορά το ότι μας ζητάνε να ψηφίσουμε 1 φορά στα 4 χρόνια, σας ενημερώνω ότι στη γείτονα Ιταλία που έχουν δημοψηφίσματα για όλες τις βασικές αναθεωρήσεις του συντάγατοούτε το 50% δεν πάει να ψηφίσει.
Και αυτο που με χαλάει πάνω απο όλα είναι το ότι σε αυτή τη χώρα πάντα φταίει η εκάστοτε κακιά κυβέρνηση. Αν δεν σου αρέσει η δουλειά σου μεγάλε, ψάξε για άλλη. Μην τρελαθούμε. Εμένα η μάνα μου έτσι με έμαθε. Αν δεν πάει κανείς να γίνει δημόσιος δάσκαλος, τότε μπορεί το κακό κράτος να ανεβάσει καμία προσφορά μπας και δελεάσει κάποιον.
Νομίζω ότι όλοι όσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, γνωρίζουν καλά πόσο αναλώσιμοι είναι. Ας το καταλάβουν πια και κάποιοι άλλοι.
Και για να μην ξεχνιόμαστε άς θυμηθούμε τι έγινε όταν σκέφτηκε η κυβέρνηση να καταργήση την επετηρίδα και να κάνει διαγωνισμούς για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών.
Trickster
11/10/2006, 20:59
Εγώ έβλεπα και βλέπω τις πορείες με συμπάθεια. Γενικά ο ωχαδερφισμός είτε προέρχεται απο τους πολιτικούς η από την ίδια την κοινωνία υπάρχει για να διαιωνίζει την ίδια χαλασμένη συνταγή.
Εντάξει παίζει και αυτό με τους κινέζους με το μαύρο περιβραχιόνιο;; Θα ιδρώσει η κοιλιά της Γιαννάκου άραγε με αυτό;; Μερικοί λαοί ίσως έχουν την ευαισθησία να τα υπολογίζουν αυτά.. στο Ελλαδιστάν όμως οχι.
Γενικά την εικόνα που έχει ο κόσμος για την πολιτική την εκφράζει και με την κριτική για αυτούς που έχουν τα κότσια να κατέβουν στους δρόμους ακόμα..
Μην τους την χαρίζετε.. Φωνάξτε γιατί χανόμαστε..
Α και εμένα προσωπικά Αλκη δεν με ενοχλούν.. με αφυπνίζουν πολιτικά..
Δεχτηκα παλαιοτερα χαρακτηρισμους στους οποιους απαντησα ευγενεστατα. 2η φορα σκοπιμα σημαινει προθεση (βλεπε Idi). Ηταν το ελαχιστο που μπορουσα να πω. Και αν θες παραθετω και τ ακριβη γραφεντα. Ακομα δεν το κρινω σκοπιμο. Για να τα λεμε ολα.
ειδες πουθενα να σε χαρακτηριζω προσωπικά ? οποιος εχει τη μυγα ... να τη φερει πισω! :smokin:
κυβέρνηση απλά μας έχει γραμμένους και εφαρμόζει νομοσχέδια τελείως αυθαίρετα χωρίς να ζητάει τη γνώμη κανενός.
ρωταει τη γνωμη των αντιπροσωπων σου... ΤΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ ΕΣΥ??? :confused: :confused: :confused: :confused:
ρωταει τη γνωμη των αντιπροσωπων σου... ΤΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ ΕΣΥ??? :confused: :confused: :confused: :confused:
Προσωπικά ΟΧΙ δεν είναι δικοί μου αντιπρόσωποι!
Όταν λέω "ζητάει τη γνώμη" δεν εννοώ βέβαια να βγεί έξω και να αρχίσει τα γκάλοπ. Ένας στοιχειώδης διάλογος όμως με τους πολίτες αυτής της χώρας επιβάλλεται. Πλέον όμως η κυβέρνηση έχει ξεφύγει και δεν δέχεται ούτε το διάλογο.
Αυτό φάνηκε χαρακτηριστικά και με το νομοσχέδιο περί ιδιωτικών πανεπιστημίων (ζήτημα που με αφορούσε πολύ περισσότερο τον τελευταίο καιρό) με την Γιαννάκου να να προσπαθεί με τον πλέον φασιστικό τρόπο να περάσει το νόμο-πλαίσιο χωρίς να δέχεται να συζητήσει με τους άμεσα ενδιαφερόμενους (τους φοιτητές).
Σε λίγο θα ζητάμε και ευχαριστώ δηλαδή?
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Σας μιλάει μια χαρά του αφεντικού και ένας συνδημώτης του Τζιμάκου (αν θέλετε να τον συναντήσετε πηγαίνετε Πολιτεία πλευρά και ψάξτε το σπίτι του γέρου Καραμανλή τέρμα πάνω. Μένει ακριβώς δίπλα).
Ρε παλικάρια μήπως είστε όλοι δημόσιοι υπάληλοι και έχω κάτι χάσει?
Εχουμε φτάσει τις 6 σελίδες υπερασπιζόμενοι τις "δίκαιες" διαμαρτυρίες δημοσίων υπαλήλων? Γιατί δεν έχω δει κανέναν άλλο να διαδηλώνει. Πάτε καλά? Τα ατομάκια πίσω από την μονιμότητα και την κοματοσκυλιά ζητάνε να τους πληρώσουμε εμείς οι λεφτάδες ιδιωτικοί ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ευρά.
Το θέμα είναι η γνώμη μας για τις πορείες? Ε λοιπόν εμένα με χαλάνε οι πορείες όπως τις ενοούμε στην Ελλαδάρα. Αν θέλουν ας απεργήσουν για 10 χρόνια. Αλλα μην ψάχνουμε τώρα να δώσουμε βάση και δίκιο σε κομματόσκυλα και θύματα που τους ακολουθούν. 400-500 άτομα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ 10-20 χιλιάδες κακοπληρωμένους ταλαίπορους ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ. Και όσον αφορά το ότι μας ζητάνε να ψηφίσουμε 1 φορά στα 4 χρόνια, σας ενημερώνω ότι στη γείτονα Ιταλία που έχουν δημοψηφίσματα για όλες τις βασικές αναθεωρήσεις του συντάγατοούτε το 50% δεν πάει να ψηφίσει.
Και αυτο που με χαλάει πάνω απο όλα είναι το ότι σε αυτή τη χώρα πάντα φταίει η εκάστοτε κακιά κυβέρνηση. Αν δεν σου αρέσει η δουλειά σου μεγάλε, ψάξε για άλλη. Μην τρελαθούμε. Εμένα η μάνα μου έτσι με έμαθε. Αν δεν πάει κανείς να γίνει δημόσιος δάσκαλος, τότε μπορεί το κακό κράτος να ανεβάσει καμία προσφορά μπας και δελεάσει κάποιον.
Νομίζω ότι όλοι όσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, γνωρίζουν καλά πόσο αναλώσιμοι είναι. Ας το καταλάβουν πια και κάποιοι άλλοι.
Και για να μην ξεχνιόμαστε άς θυμηθούμε τι έγινε όταν σκέφτηκε η κυβέρνηση να καταργήση την επετηρίδα και να κάνει διαγωνισμούς για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών.
καλά φίλε αν αμιλάς για 400-500 άτομα διαδηλωτές σίγουρα έχεις να κατέβεις αθήνα απο τότε που ο Πλάτωνας φιλοσοφούσε στην διονυσίου αρεοπαγείτου ....(όπως κ αν λεγόταν τότε)..:lol:
πιστεύεις ότι άμα δεν παρουν οι δάσκαλοι τις αυξήσεις το καλό κράτος θα στις δώσει εσένα στο μισθό ???φοροαπαλαγές θα τις κάνει για τον Βαρδινογιάννη...
το ότι οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα είναι αναλώσιμοι είναι ενας καλός λόγος να κινητοποιηθούν κ να κατέβουν κ αυτοί (το τρίτο πληθυντικό είναι σχήμα λόγου, μιας κ εγώ ιδιωτικ. υπάλληλος ειμαι) στους δρόμους....
με τη λογική σου αφού κ ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει καλούς μισθούς να μην πάει κανένας να δουλέψει για να δώσουν περισότερα λεφτα....τελικά αν δεν πάμε στον ιδιωτικό τομέα, δεν πάμε στο δημόσιο που θα δουλέψει ο εργαζόμενος????
το ότι δεν έχεις δει κανέναν άλλο να διαδηλώνει πρέπει να σε προβληματίζει ως προς το επίπεδο ενημερωσής σου...μάλλον πρέπει να γυρίσεις το δέκτη της τηλεόρασης κ πέρα από το STAR.....
έχεις φάει την καραμέλα της Κυβέρνησης κ βλέπεις τις διεκδικήσεις σαν συντεχνιακή αντιπαράθεση...
δεν είναι ο δημόσιος τομέας εναντίον του ιδιωτικού κ τούμπαλιν...σε αφήνω να κατανοήσεις μόνος σου ποιες ειναι οι αντιμαχόμενες πλευρες....
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
βλέπεις τις διεκδικήσεις σαν συντεχνιακή αντιπαράθεση...
μα φυσικα και ειναι !!!
Εγώ πάντως μόνο σε κάτι πορείες κατά των G8 άμα κάτσει πάω, κάτι αντιπολεμικές και τέτοια χλιδάτα -δεν είμαι γενικά φίλος των υπολοίπων, άσε που τα παίρνω και εύκολα με τη πιτσιρικαρία που σπάει βιτρίνες κλπ για εφφέ και ξεκαύλωμα και δε γουστάρω.
Σαν φανατικός (και συχνά άνεργος) ελεύθερος επαγγελματίας, δεν αδειάζω, και ούτε νομίζω ότι θα βρεθεί εύκολα έστω άλλος ένας να μαζευτούμε και να πάμε (όπως σωστά προαναφέρθηκε) στο σπίτι του υπουργού, του πρωθυπουργού κλπ για να αλλάξουμε πχ λάδια στις μηχανές και να "αφήσουμε" τα παλιά στα σκαλοπάτια του ώς ύστατο φόρο τιμής για τα προβλήματα του "κλάδου", αντί να κλείνουμε το κέντρο.
Η κοινή γνώμη θα το εκτιμούσε πολύ περισσότερο -όχι η καθαρίστρια όμως.
Άν και στο κλείσιμο, φταίνε οι μπάτσοι, που κλείνουνε το σύμπαν αντί να έχουνε απλά προβλέψει να δώσουν διεξόδους, χωρίς να περιορίσουν τους διαδηλωτές στα πεζοδρόμια όπως βιάζονται να πουν μερικοί παρασυρόμενοι. Όλες οι βελτιώσεις στις σημερινές εργασιακές συνθήκες είναι αποτέλεσμα πολύ ξύλου σε πορείες, απεργίες, κλπ.
Παρόλα αυτά εγώ δεν τρελλαίνομαι με τις πορείες -ψιτ, δε ζώ στην Αθήνα πια όμως, και εδώ όσους δρόμους και να θες να κλείσεις, δεν παίρνουνε χαμπάρι χριστό...
Γι'αυτό σας λέω, αντί να πήζετε στο κουτί και στη πορεία, αποκεντρωθείτε όσο προλαβαίνετε -πιο πολλή ανεργία ναι, αλλά τουλάχιστον θα μάθετε να στρίβετε.
Resistman
12/10/2006, 04:17
"""Οι καταστροφες δεν υπηρχαν παλιοτερα παρα μονο το ξυλο"""
Λαθος. Ψαξε "Το ελληνικο ανταρτικο πολεων 74-85" του Καραμπελα καθως και τευχη του περιοδικου "Αντιπληροφορηση" . Η αληθεια ειναι το ακριβως αντιθετο. Και δεν μιλαμε για φουρνους, ψιλικατζιδικα ή αυτοκινητα αλλα για πρεσβειες, τραπεζες, αστυνομικα τμηματα, υπουργεια κτλ.. Δηλαδη για "χοντρους" στοχους. Και οι επιθεσεις ηταν μαζικες, απο ατομα καθε ηλικιων.
Οσον αφορα το κλεισιμο των δρομων, υπαρχουν κατι χαρτακια αμερικανικης προελευσεως που αναφερουν ορους οπως: ελεγχομενες ή αποστειρωμενες ζωνες, εχθρος, ασυμμετρη απειλη, αξιολογηση καταστασης, χρηση αποτελεσματικων μεσων ( και οχι προσφορων οπως επιβαλλει το Συνταγμα ), καμερες, μικροφωνα κτλ...
Κοινως η λογικη του αποκλειω την περιμετρο σημαινει το εξης ανατριχιαστικο: οσοι διαδηλωνουν, θα πρεπει να ειναι αποκομμενοι απ την κοινωνια, να μην μπορουν ευκολα να ενωθουν μεγαλες μαζες ανθρωπων με τους διαδηλωτες, να απομονωνται απο βοηθειες και απο διαφυγη και ν αποκλειονται και εμμεσως να στιγματιζονται ως το περιθωριο που παρενοχλει και διαταρασσει την ηρεμια. Για αυτο ειναι η πορεια στο Πανεπιστημιο και στο Πολυτεχνειο ο δρομος κλεινει ( για να φτιαχτει η ζωνη επιτηρησης) και σπανε τα νευρα των οδηγων.
Η προσωπική μου εντύπωση, είναι ότι έχει ξεφτυλιστεί η έννοια της απεργίας. Τόσες απεργίες πια, δεν ζούμε και στην καλύτερη εποχή, αλλά έχουμε περάσει πολύ χειρότερα και τόσο πανηγύρι δεν έχω ξαναδεί.
Στις 10 απεργίες-κινηροποιήσεις-πανηγύρια,
οι 1 ή το πολύ 2 έχουν αξία. Με αποτέλεσμα να χάνονται μέσα στο χάλι και αυτές.
Άμα καταφέρεις να ξεπεράσεις το ότι σε ενοχλεί η κίνηση. Δες που οδεύει το πράγμα.
και άντε μια απεργεία, η κινητοποίηση είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό και θέλει να μαζέψεις πολλά ράμματα για να την κάνεις.
Όχι με το που δεν συμφωνώ με κάτι, μαζί με την απεργία δένω στο πακέτο προσφοράς την κινητοποίηση και στο καπάκι χύνομαι στους δρόμους γιατί χτες πήγαινε μια χαρά, αλλά ξαφνικά σήμερα η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.
Είναι κάτι που μόνο τους από πάνω βολεύει. Έτσι ξεφτυλίζεται και διασύρρεται η δύναμη της φωνής που μπορεί να είχαμε κάποτε, και με τη θέλησή μας παρακαλώ. Τι θα ακολουθήσει δηλαδή μετά; θα κατεβάσουμε και τα σώβρακά μας;
Θυμαστε πριν λιγα χρονια που ειχε γινει της μοδας, οποιος ειχε κατι να ζητησει απειλουσε οτι θα πεσει απο καποια ταρατσα...Ειχε γινει τοσο συχνο φενομενο που καποια στιγμη βρεθηκε ανθρωπος να απειλει να πεσει αν δεν του βαλουν καρτοτηλεφωνο εξω απο το σπιτι του...
Καπως ετσι ειναι και οι πορειες, 5 συνδικαλιστες αποφασιζουν ποτε θα συρουν τα προβατα στις πορειες, γιατι ετσι ειναι η μοδα της εποχης....