PDA

View Full Version : Ιδιωτικά πλήρως αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια: Ναι ή όχι ?

Σελίδες : 1 [2]

stavrogin
14/10/2006, 18:45
πουθενα.την εφαρμοζω και την σπουδαζω μονος.

wild_cat/anima
14/10/2006, 19:04
οκ σ ευχαριστω για την απάντηση.

Θάνος
14/10/2006, 19:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Και παλι εχει σημασια τι κρατος εχουμε.
Τι ειδους ιδιωτικα θα στησει.

Αλλα και τα δημοσια εχουν τα χαλια τους και ειτε θα τα φαει το σκοταδι ειτε θα εξελιχτουν και θα επιβιωσουν σε ενα περιβαλλων ελευθερης αγορας.

ΧΑΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ
Εχω δουλεψει σε 5-6αρχιτεκτονικα γραφεια
εχω δει απειρους τελειωμενους αρχιτεκτονες που χρειαζονται εκπαιδευση ,μορφωση ,τα παντα.Κοινως ειναι ντουβαρια.Και δε μιλω με τους ορους της αγορας.Αλλα για την "ουσιαστικη αρχιτεκτονικη"

Απεχθανωμε τα κομματικα κεντρα στους προθαλαμους των πανεπιστημιων

Απεχθανωμαι,συχαινωμαι την απολυτη χειραγωγηση των φοιτιτικων αγωνων απο τις κομματικες παραταξεις,Γιαυτο και δεν εχουν πετυχει τιποτα ποτε τους.

Απεχθανωμαι την εποχιακη διακοπη με καταληψεις απεργιες ,και μετα περιοριζεται την υλη στο ελαχιστο για να περασετε.Γιατι ρε δε κανετε εναν αγωνα διαρκειας ,να πετυχεται οτι εχεται να πετυχεται και μετα να διαβασεται και λιγο.Μοναχα σας δινει γραμμη το ΚΚΕ ή η ΠασοκοΝδ και τα σταματατε;

Σαφως και ειναι ΤΑΞΙΚΟ θεμα το να σπουδαζουν οι φραγκατοι.(Ουτε ειμαι ουτε θελω να γινω).Αλλα επισης ειναι και ΗΛΙΘΙΟ το να λες οτι αυτο ειναι ΑΔΙΚΟ. Γιατι ειναι και πραγματικοτητα εκτος απο αδικο.

ειναι ΗΛΙΘΙΟ και ΤΑΞΙΚΟΤΑΤΟ το συστημα αξιολογησης και εισαγωγης στα πανεπιστημια.
Μιας και
1.ειναι ανυπαρκτος ο ουσιαστικος "επαγγελματικος προσανατολισμος"
2.Οποιος δεν εχει φραγκα (οπως εγω)και δεν φορτωνει με εκατομυρια την παραπαιδια ,ειναι ερμαιο ενος ακαταλληλου καθηγητη.Ειχα απειρους τετοιους.

Ειμαι θυμα του συστηματος που υπερασπιζεστε,ειληκρινα.

Δε μπορειτε να το φτιαξεται γιατι δε ξερεται τι χρειαζεται.
Δε ξερεται λογου χαρη πως το να ειναι καποιος φοιτητης μεχρι τα 30 του ειναι ενας κρατικος τροπος να απομιζα οικογενειες να μειωνει τους δειχτες της ανεργιας,να αποτρεπει την νεολεα απο την αφυπνιση και να την υποτασει με ομαλο τροπο.

Γι αυτους τους λογους.Για λογους ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ,ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ η κρατικοδιαιτη παιδια ειναι ενα νοσηρο τεκνο του ανεκδοτου που λεγεται"εφαρμογη του καπιταλισμου στην ελλαδα"

Αντι να αντιτασεσται στα ιδιωτικα πανεπιστημια γιατι δεν κανεται προτασεις για το πως αυτο θα γινοταν σωστα;

Γ@ΜΩ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Τώρα ας γίνω λοιπόν κακός...

Καταρχίν έχεις άποψη για τα πανεπιστήμια και μάλιστα εντελώς απαξιωτική, χωρίς να έχεις περάσει από αυτά. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που είσαι τόσο νυχτωμένος και λες ανυπόστατες θεωρίες. Πού τα έχεις δει όλα αυτά; Μάθατε όλοι εξ αποστάσεως ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν τα χάλια τους.

Αλλά άστο αυτό... Μιλάς για αστοιχείωτους αρχιτέκτονες. Καταρχίν επειδή είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός στο επάγγελμα, έχω σφίξει πολύ το ΓΚώλο μου για να πάρω πτυχίο από μία πανδύσκολη σχολή και στη συνέχεια έχω δει δεκάδες αυτοδίδακτους, πρακτικούς επαγγελματίες, θα σου πω ότι οι μη έχοντες πτυχίο κάνουν μπαμ από ένα χιλιόμετρο μακριά.

Όλοι οι απόφοιτοι χρειάζονται εκπαίδευση βγαίνοντας από το πανεπιστήμιο και αυτή η εκπαίδευση θα κρατήσει για όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Δεν είναι ντροπή.

Κατά δεύτερον θα σου πω στα ίσα ότι δεν νοείται επιστήμονας της ανώτατης εκπαίδευσης που να μην μπορεί να γράψει ένα κείμενο τουλάχιστον ορθογραφημένο.

Και επειδή ο γραπτός λόγος είναι καθρέφτης της εν γένει παιδείας μας, δεν είναι δυνατόν κάποιος να τελειώνει το πολυτεχνείο και να κάνει 27 βασικά οθρογραφικά λάθη σε 25 γραμμές κειμένου!

Μετά σας φταίνε τα πανεπιστήμια...

stavrogin
14/10/2006, 19:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
Τώρα ας γίνω λοιπόν κακός...

Καταρχίν έχεις άποψη για τα πανεπιστήμια και μάλιστα εντελώς απαξιωτική, χωρίς να έχεις περάσει από αυτά. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που είσαι τόσο νυχτωμένος και λες ανυπόστατες θεωρίες. Πού τα έχεις δει όλα αυτά; Μάθατε όλοι εξ αποστάσεως ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν τα χάλια τους.

Αλλά άστο αυτό... Μιλάς για αστοιχείωτους αρχιτέκτονες. Καταρχίν επειδή είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός στο επάγγελμα, έχω σφίξει πολύ το ΓΚώλο μου για να πάρω πτυχίο από μία πανδύσκολη σχολή και στη συνέχεια έχω δει δεκάδες αυτοδίδακτους, πρακτικούς επαγγελματίες, θα σου πω ότι οι μη έχοντες πτυχίο κάνουν μπαμ από ένα χιλιόμετρο μακριά.

Όλοι οι απόφοιτοι χρειάζονται εκπαίδευση βγαίνοντας από το πανεπιστήμιο και αυτή η εκπαίδευση θα κρατήσει για όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Δεν είναι ντροπή.

Κατά δεύτερον θα σου πω στα ίσα ότι δεν νοείται επιστήμονας της ανώτατης εκπαίδευσης που να μην μπορεί να γράψει ένα κείμενο τουλάχιστον ορθογραφημένο.

Και επειδή ο γραπτός λόγος είναι καθρέφτης της εν γένει παιδείας μας, δεν είναι δυνατόν κάποιος να τελειώνει το πολυτεχνείο και να κάνει 27 βασικά οθρογραφικά λάθη σε 25 γραμμές κειμένου!

Μετά σας φταίνε τα πανεπιστήμια...

Η ορθογραφια μου οφειλεται σε μορφη δισλεξειας.Που να δεις παλιοτερα.

Σε δυο Τει εχω μπει και τα εχω παρατησει στο εξαμηνο.ειδα που σπουδαζε και η δικια μου επι 4 χρονια αυτα μου λεγε,τα ειχα δει και με γυμνο ματι,αυτα....

Το οτι η σχολη σου της ξανθης δεν ηταν ετσι αυτο δε σημαινει οτι οι Αθηναικες σχολες δε ειναι.Αυτες ξερω γι αυτες ειπα.Συνχωρεσε μου τις γενικευσεις.

Αλλο αρκιτεκτονας αλλο ηλεκτρολογος μηχανικος.Το δευτερο ειναι θεωρητικο(αν το λεω καλα)Το πρωτο απαιτει εντελως διαφορετικες ικανοτητες.Παλι θα πρεπει να ζητησω συγνωμη για την γενικευση.Ποτε δεν ειπα οτι γενικα οι αυτοδιδαχτοι ειναι καλητεροι απο τους σπουδαγμενους.Αλλα δε χρειαζεται παρα να κοιταξεις γυρω σου για να καταλαβεις το αρχιτεκτονικο επιπεδο στην Ελλαδα.Επειδη γνωριζω κι ορισμενους @ρχιδατους στατικους (σπουδαγμενους),συγκρηνω με το επιπεδο των υπολοιπων.

Κατα τα αλλα .Αν θες να βοηθησεις μηπως μπορεις να μου σημειωσεις με κοκκινο τα λαθη μου(ελα αστειευομαι)

crs-k
14/10/2006, 19:41
Να πω κατι παρενθετικα (και σε αρωγη πιθανον του Θανου) ...

Οι διαφορετικες Σχολες των Πανεπιστημιων, ΔΕΝ ηταν ΠΟΤΕ "κακες" ή "ευκολες" !!! :nono:

ΜΗΝ αντλειτε την "ενημερωση" σας απ' την τηλεοραση! :sick:

Απο την αλλη (να με συμπαθανε οι φοιτητες ή οι αποφοιτοι) τα διαφορα Τ.Ε.Ι., κατα την προσωπικη μου αποψη (και οχι μονο), ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

ΔΕΝ ειχαν και ΔΕΝ θα εχουν καμμια σχεση.

Και δεν μιλαω μονο για τις "βοϊδοσχολες" των ΤΕΙ ...

Ακομα κι αν δημιουργησουν (ή εχουν δημιουργησει) Σχολες ιδιες "ονομαστικα" με τις Πανεπιστημιακες, θα εχουν μεγαλες διαφορες, μιας κι ενω τα Πανεπιστημια σου δινουν μια σφαιρικη μορφωση (Θεωρητικη & Πρακτικη) γυρω απο το αντικειμενο σου, τα ΤΕΙ ασχολουνται μονο με το Πρακτικο κομματι του αντικειμενου.

Ενδιαφερονται δηλαδη να βγαλουν καποιον εξειδικευμενο "εργατη" που να ξερει να "φταχνει-διορθωνει" κατι και ΟΧΙ εναν "επιστημονα" που θα μπορει να κατανοησει το θεμα και να το "βελτιωσει" επιπλεον ...

GeorgeFZR
14/10/2006, 19:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από wild_cat/anima

Ελληνικές εστίες???

xaxaxxaxaxaxxaxa
ουδέν σχόλιο...

σπουδάζουν..αλλα το θέμα είναι ποτε ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ...καλή η καραμέλα με τα φράγκα και με το μπαμπά..αλλα να ξέρεις ότι οι 100.000 φοιτητές που πάνε US και UK δεν είναι όλοι φραγκάτοι..
στην δικη μου περίπτωση ο πατέρας μου είναι τσαγκάρης και η μητέρα μου νοικοκυρά...πήρανε δάνεια και εγώ έκανα τον "δελιβερα" μαζί με τον "κρουκη" για να μπορέσω να φύγω.
.επίσης αν το εισόδημα των γονιών σου είναι κάτω των 8.000.000 δρχ η ΕΥ σου καλύπτει όλα τα δίδακτρα.

για μένα δεν στέκει η δικαιολογία..το εjώ είναι ακριβό...αν θες να σπουδάσεις,δεν μπορεί να σε σταματήσει τίποτα.

εσύ έχασες εξεταστικές λόγω δουλειάς...γιατί όμως να χάνεις εξεταστικές από καταλήψεις,απεργίες των αργόσχολων δημοσιων.

έχεις κάποιο σχόλιο για την χρονική διάρκεια των σπουδών σε uk?

δίδακτρα δεν πλήρωσα δραχμή..

κι όμως θα γίνουν...και ότι και να λες εσύ,εγώ και όλοι οι φοιτητές..δεν αλλάζει...είναι νομος της ΕΥ

η μήπως νομίζεις ότι στην αγορά εργασίας λένε a αυτός είναι από το deree..δεν σε θέλουμε...δεν σε αναγνωρίζει το κράτος.

xaxaxaxaxaxaxa

Θάνος
14/10/2006, 20:15
Υπάρχει πρόβλημα στην παιδεία δεν το αμφισβητεί κανένας. Πρόβλημα σε ποιότητα και ποσότητα εγκαταστάσεων, πρόβλημα στα βιβλία, πρόβλημα στον εκσυγχρονισμό των εργαστηρίων και της ύλης, πρόβλημα στις ειδικότητες, πρόβλημα κομματικοποίησης που σαν τον καρκίνο έχει χωθεί παντού..

Δημόσιο είναι αυτό και πάσχει από όλες τις γνωστές και ανίατες ελληνικές ασθένειες.

Όμως μέσα σε όλα αυτά και κατά την άποψη του George που λέει ότι όποιος θέλει να σπουδάσει δεν τον κρατάει τίποτα, γίνεται δουλειά! Και καλοί καθηγητές υπάρχουν και μαθήματα γίνονται και επίπεδο υπάρχει! Και επειδή πάνω απ'όλα πιστεύω βαθιά ότι το πανεπιστήμιο κυρίως σε μαθαίνει να σκέφτεσαι σε όλα τα επίπεδα, να συνδυάζεις τις γνώσεις, να κρίνεις και να αξιολογείς, να χρησιμοποιείς λογικές διαδικασίες, να έχεις σωστή μέθοδο και άλλα πολλά, θεωρώ ότι όλα τα προβλήματα που υπάρχουν δεν μπορούν να επισκιάσουν την αποτελεσματικότητα τους.

Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα μπορούσαν κατά τη γνώμη μου να δώσουν μία μικρή ώθηση προς τον εκσυγχρονισμό και των δημόσιων λόγω ανταγωνισμού, θα μπορούσαν να δώσουν μερικές ακόμα εναλλακτικές επιλογές σε όσους θέλουν να σπουδάσουν και κάπου σιγά σιγά το σύστημα θα ισορροπούσε ένα σκαλοπάτι παραπάνω από εκεί που είμαστε σήμερα χωρίς να απαγορεύει κανένας σε όποιον θέλει και μπορεί να εισαχθεί στα δημόσια όπως και σήμερα.

Φιλαλήθης
14/10/2006, 20:47
ιδιωτικό ξε-ιδιωτικό, τα ίδια σκατά θα είναι.

GeorgeFZR
15/10/2006, 01:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
Υπάρχει πρόβλημα στην παιδεία δεν το αμφισβητεί κανένας. Πρόβλημα σε ποιότητα και ποσότητα εγκαταστάσεων, πρόβλημα στα βιβλία, πρόβλημα στον εκσυγχρονισμό των εργαστηρίων και της ύλης, πρόβλημα στις ειδικότητες, πρόβλημα κομματικοποίησης που σαν τον καρκίνο έχει χωθεί παντού..

Δημόσιο είναι αυτό και πάσχει από όλες τις γνωστές και ανίατες ελληνικές ασθένειες.

Όμως μέσα σε όλα αυτά και κατά την άποψη του George που λέει ότι όποιος θέλει να σπουδάσει δεν τον κρατάει τίποτα, γίνεται δουλειά! Και καλοί καθηγητές υπάρχουν και μαθήματα γίνονται και επίπεδο υπάρχει! Και επειδή πάνω απ'όλα πιστεύω βαθιά ότι το πανεπιστήμιο κυρίως σε μαθαίνει να σκέφτεσαι σε όλα τα επίπεδα, να συνδυάζεις τις γνώσεις, να κρίνεις και να αξιολογείς, να χρησιμοποιείς λογικές διαδικασίες, να έχεις σωστή μέθοδο και άλλα πολλά, θεωρώ ότι όλα τα προβλήματα που υπάρχουν δεν μπορούν να επισκιάσουν την αποτελεσματικότητα τους.

Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα μπορούσαν κατά τη γνώμη μου να δώσουν μία μικρή ώθηση προς τον εκσυγχρονισμό και των δημόσιων λόγω ανταγωνισμού, θα μπορούσαν να δώσουν μερικές ακόμα εναλλακτικές επιλογές σε όσους θέλουν να σπουδάσουν και κάπου σιγά σιγά το σύστημα θα ισορροπούσε ένα σκαλοπάτι παραπάνω από εκεί που είμαστε σήμερα χωρίς να απαγορεύει κανένας σε όποιον θέλει και μπορεί να εισαχθεί στα δημόσια όπως και σήμερα.

+1
:wave2:

oapomesa
15/10/2006, 06:36
Αντε Αντε!!

σηκωθήτε να πιήτε το γαλατάκι σας και να πάτε να ψηφίσετε.

Αρχιτεμπέλαροι! Το πανεπιστήμιο σας έφταιξε!!