View Full Version : Ιδιωτικά πλήρως αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια: Ναι ή όχι ?
Εγώ είμαι ΥΠΕΡ....
εξαιρώντας τις ιατρικές σχολές λόγω του ότι πιστεύω ότι κάνουν καλή δουλειά στην Ελλάδα.
Το συνάλλαγμα που φεύγει στο εξωτερικό για φοίτηση είναι τεράστιο.-
Οι πρυτανείες λειτουργούν χωρίς έλεγχο και "ανταγωνισμό"?
Δεν υπάρχει καθόλου οργάνωση.
ΤΕΙ και ΑΕΙ στα πρόθυρα νευρικής και οργανωτικής κρίσης?
Οι καθηγητές έχουν γίνει αδιάφοροι και στα όρια του ερασιτεχνισμού?
Θα υποχρεωθεί (?) το κράτος να φτιάξει καλύτερα τα δημόσια ή όχι?
Ελεύθερη εισαγωγή στα πανεπιστήμια και αποκλεισμός με κριτήρια για τους αιώνιους φοιτητές (8 με 45 χρόνια εγγεγραμμένοι και εντός των στατιστικών περί εξόδων/φοιτητοπληθυσμού) ?
Το ξέρετε ότι πληρώνουμε ετήσια ποινική ρήτρα στην Ε.Ε. για τις μη αναγνωρίσεις πτυχίων του εξωτερικού?
Οι φοιτητές σε πολλά ΤΕΙ και κάποια ΑΕΙ περισσότερο ειδήμονες στο τάβλι και στο φραπέ είναι παρά στην επιστήμη τους.
Μείωση των εισακτέων ? Τρόπος απορρόφησης των πτυχιούχων? (ποιος θα κάνει τα "δεύτερα" επαγγέλματα? )
Ποια θα είναι η στάση (αρνητικότατη) των φροντιστηριάδων μέσης εκπαίδευσης?
Το μοντέλο της αγγλικής εκπαίδευσης (ιδιωτικά αυτόνομα επιδοτούμενα πανεπιστήμια) αποτελείται από τα top πανεπιστήμια παγκοσμίως. Που καρα-ελέγχονται από το κράτος, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν έρευνα και είναι υπόλογα ακόμα και αν κλάσει ο φοιτητής. Παρολ'αυτά είναι και κερδοφόρα αλλά προσφέρουν και καλές γνώσεις με σχετικά καλή διαδιακασία εκμάθησης του τρόπου μάθησης και αφομείωσης. *** H φοίτηση είναι δωρεάν, η διαβίωση είναι ακριβή.
Εξοδος των νεών σε πανεπιστήμια του πρωήν ανατολικού μπλοκ για πτυχία επί χρήμασι και αμφιλεγόμενο επίπεδο.
Δωρεάν παιδεία? έχει εκλείψει πολλά χρόνια τώρα. Εξάλλου ως τη μέση (12ετία) εκπαίδευση είναι δωρεάν και επικουρείται από ΤΕΕ, ΤΕΣ, ΙΕΚ ΟΑΕΔ κλπ. οπότε μπορεί κάποιος να βγει επαγγελματίας χωρίς ΑΕΙ ή ΤΕΙ....
Πολλά από τα ΤΕΙ (κλωστοϋφαντουργίας, κατασκευής προφυλακτικών) σε πολλές πόλεις (Μεσολόγγι, Αρτα, Χίο) παρασιτούν και είναι εκτός οικονομικής και επαγγελματικής πραγματικότητας.
Απο-Αττικοποίηση-αποκέντρωση των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων για άνοδο της επαρχίας?
:wave2:
1. Αν αποφευχθούν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και υβρισμοί συμφωνώ να πάει στους προβληματισμούς...
2. Ο καθένας με βάση τις εμπειρίες, την κοινωνική του παιδεία κλπ. έχει την δική του σεβαστή άποψη που ως γνωστό είναι σαν την κwλ0τρυπίδα... όλοι έχουν από μία
3. Χάριν της καλώς εννοούμενης συζήτησης και του κατά-netiquette διαλόγου... επιχειρηματολογήστε
4. Εχουμε 2006... αναφορές στη διαμάχη δημοτικισμού-καθαρεύουσας και στο πως έπινε το τσάι του ο Τσάρος με τον Βενιζέλο είναι off-topic
5. Αν το θέμα σας είναι αδιάφορο spamάρετε στα πρόβατα, όχι εδώ.
6. Επειδή πρόλαβε και αναφέρθηκε... ας μη μπλέξουμε το αμερικάνικο σύστημα στη συζήτηση. Remain in Europe area
Cpt. Haddock
13/10/2006, 12:44
ΥΠΕΡ !
Θα επιχειρηματολογήσω αργότερα σχετικώς αν και εν πολλοίς με καλύψε ο Nostra
:wave2: :smokin: :winka:
dukeandthecity
13/10/2006, 12:45
KATA
ομοιως με τον καπτεν
Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
KATA
ομειως με τον καπτεν
δε γίνεται να είσαι κατά και να σε κάλυψα ομοίως με τον PAC10!
dukeandthecity
13/10/2006, 12:59
Θα επιχειρηματολογήσω αργότερα:smokin: :smokin:
ΥΠΕΡ !!!!
Το νόημα και η ουσία της δωρεάν παιδείας έχει χαθεί εδώ και καιρό....
Αλλά γιατί το πήγαμε κατευθείαν στις Διαμάχες ?:confused:
Prince-Garbage
13/10/2006, 13:01
Συμφωνώ σε όλα όσα λες πλην του
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
Ελεύθερη εισαγωγή στα πανεπιστήμια και αποκλεισμός με κριτήρια για τους αιώνιους φοιτητές?
Και η εισαγωγή θα πρέπει να είναι ελεγχόμενη είτε με το βαθμό απολυτηρίου είτε με άλλους τρόπους (εισαγωγικές εξετάσεις χωρίς να δίνουν πανελλήνιες οι μαθητές Λυκείου ίσως?).
Επίσης, ο αποκλεισμός στους αιώνιους φοιτητές θα προκύψει αυτόματα, αν θα πρέπει να πληρώνουν ετησίως 1000 ++ ευρώ για να εγγραφούν σε κάθε έτος. και όχι από το πανεπιστήμιο, άλλά από αυτούς που θα πληρώνουν!
stavrogin
13/10/2006, 13:18
Ναι
Γιατι θελω διπλωμα αρχιτεκτονικης
Ειμαι 35
σχεδιαζω απο οταν θυμαμαι τον εαυτο μου
επαγγελματικα σχεδιαζω κατοικιες απο το 92
εχω κανει 3 αποπειρες να μπω και απετυχα μπαινοντας σε σχολες που καθολου δεν με ενδιεφεραν και ετσι δεν τις παρακολουθησα
να και μερικα σχεδια που γιναν ή θα γινουν
65302
ΥΠΕΡ.
Απλά, με σωστό έλεγχο της λειτουργίας τους. Δηλαδή να μη μπορεί να εξαγοράσει κανείς το πτυχίο με τα λεφτάκια του, αλλα να πρέπει να διαβάσει και λίγο. Όχι οτι στα ελληνικα πανεπιστήμια δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αλλα τουλάχιστον δεν είναι ο κανόνας.
ΚαραΥΠΕΡ!
Αυτη εκει η σαχλαμαρα εκει στην Καβαλας που λεγεται ΤΕΙ ειναι και ενας απο τους λογους που σταματησα οριστικα πριν απο καιρο την φοιτηση στα Τουριστικα.
Ου και κρα εχω να πω στα ζωα που χρονια τωρα κρυμμενοι πισω απο τις πλατες του δημοσιουπαλληλικιου και τις μονιμοτητας μας πουλαγαν παραμυθι και μας αντιμετωπιζαν σαν παιδακια του Δημοτικου.
Και πειτε μου σε ποια σχολη ξερετε ατομα που φτανουν πτυχιο για να περασουν με την δεκατη τριτη φορα σερι, το κωλομαθημα της μαγειρικης (στο οποιο εγραφαν αριστα btw) , επειδη ο μαθουσαλας εκει δουλευε με παιδαγωγικα συστηματα εκατονταετιας και βαλε.
Κυριε Ρα*** αν με διαβαζεις...ευχομαι να μην προλαβεις να χαρεις την συνταξη σου ρε μαθουσαλα.
latris mixanis
13/10/2006, 13:38
Το ανοιχτό πανεπιστήμιο θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε Ιδιωτικό??
YΠΕΡ
νομιζω οι αυτοι που δε θελουν ειναι οι πανεπιστημιακοί που θα χασουν μερος απο τις τρελες επιχορηγήσεις για ερευνα my ass... που πανε στη τσεπη τους χωρις κανενα έλεγχο
Κατά!
Και εξηγούμαι γιατί:
1. Η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς κάθε χρόνο ρίχνει το ποσοστό του Α.Ε.Π. που πάει στην παιδεία οπότε αν ανοίξουν και ιδιωτικά πανεπιστήμια η οικονομική υποστήριξη της Δημόσιας "Δωρεάν" Παιδείας θα είναι τελείως ανύπαρκτη. Και φυσικά το πρόσχημα για τη μείωση των κονδυλιών για την παιδεία θα είναι ότι υπάρχουν τα ιδιωτικά πανεπιστημία.
Ο λόγος άλλωστε που αποφάσισαν να περάσουν το εν λόγω νομοσχέδιο είναι για να καταφέρουν να ξεφορτωθούν επιτέλους αυτό το προβληματικό υπουργείο (το οποίο άλλωστε κανείς δεν θέλει να αναλάβει) και να χρηματοδοτούν ακόμη λιγοτερο την εκπαίδευση των νέων.
2. Ποιό πτυχίο θα έχει τελικά μεγαλύτερο κύρος?
Το πτυχίο του δημόσιου πανεπιστημίου με τα μειωμένα κονδύλια και τις ανύπαρκτες υποδομές έρευνας και ανάπτυξης?
Ή του ιδιωτικού που θα έχει την ευχέρεια πλήρους υποστήριξης της μόρφωσης των σπουδαστών και λόγω του μεταξύ τους ανταγωνισμού αλλά και της οικονομικής βάσης να κάνει κάτι τέτοιο?
Και έστω ας υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση στα χαρτιά θεωρεί το πτυχίο Δημόσιου πανεπιστημίου ποιο ισχυρό! Στην αγορά εργασίας όμως ποιό πτυχίο θα έχει μεγαλύτερη ζήτηση?
Μα φυσικά του τελειόφοιτου που έχει λάβει την καλύτερη εκπαίδευση, από το ΙΔΙΩΤΙΚΟ!
3. Τελικά ποιοί θα είναι ευνοημένοι από το νομοσχέδιο αυτό?
Οι έχοντες οικονομική άνεση οπότε εσύ φτωχέ φοιτητή που είχες όνειρα να σπουδάσεις, κόψε το λαιμό σου.
Και φυσικά η κυβέρνηση που θα αποδεσμευθεί του υψηλού κόστους υποστήριξης της δημόσιας παιδείας για να μπορεί να ενισχύσει άλλα υπουργεία που για την ίδια είναι πιο "σημαντικά" (βλεπε Εθνικής Αμύνης) και φυσικά και την τσέπη τους. :mad:
Αναφέρετε για αιώνιους φοιτητές και θα αναφέρω και εγώ τα γνωστά κομματόσκυλα που περνάνε τα μαθήματα ξέρετε πως!
Δεν διαφωνώ ότι πρέπει να παταχθεί το φαινόμενο και των 2 περιπτώσεων.
Όμως με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό? Ιδρύοντας ιδιωτικά πανεπιστήμια?
Το κομματόσκυλο έχει ετσι κι αλλιώς τις άκρες του στην κυβέρνηση οπότε είτε έτσι είτε αλλιώς ένα και το αυτό. Και επίσης όσο υπάρχουν καθηγητές χωμένοι στα κόμματα μέχρι το κόκκαλο το σύστημα θα είναι σάπιο για πάντα, γιατί και η ίδια η εκάστοτε κυβέρνηση δεν θα θέλει να χάσει τη δύναμη της στην νεολαία!
Για το θέμα των αιώνιων φοιτητών δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Σίγουρα πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα αξιολόγησης που να απορρίπτει όσους δεν "τράβανε", ξεχνάμε όμως πολύ σημαντικά προβλήματα!
1. Υπάρχουν και νέα παιδιά που είναι αναγκασμένα να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους οπότε δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο να περνάνε όσα μαθήματα χρωστάνε. Και μη βιαστείτε να πείτε όποιος θέλει μπορεί γιατί όλοι ξέρουμε πως είναι η κατάσταση στην αγορά εργασίας πλέον και τι εκμετάλευση υπάρχει. Ο εργοδότης χέστηκε αν έχεις εξεταστική ή όχι.
2. Το πρόβλημα με πολλούς καθηγητές επίσης που περνάνε μόνο τα "δικά" τους παιδιά και οι υπόλοιποι φτύνουν αίμα για να περάσουν με ένα 5αράκι, δεν χρειάζεται να το θίξω μιας και είναι γενικά γνωστό.
Με αυτό λοιπόν τι θα γίνει?
Γενικά πιστεύω το θέμα με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θέλει πολύ περισσότερη μελέτη για να εφαρμοσθεί και όχι έτσι ελαφρά τη καρδία και με τσαμπουκά όπως πάει να το εφαρμόσει η κυβέρνηση.
Θα μου πείτε στην "Ευρώπη" πως δουλεύει σωστά τόσα χρόνια και χωρίς προβλήματα?
-Ναι αλλά δεν είμαστε "Ευρώπη"!!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Το ανοιχτό πανεπιστήμιο θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε Ιδιωτικό??
όχι.... είναι δημόσιο επί πληρωμή...
επίσης ναι μεν έχει αρκετούς φοιτητές-εισακτέους κάθε χρόνο αλλά η εισαγωγή γίνεται μέσω κληρωτίδας :rolleyes: και φυσικά έχει πολύ περιορισμένο αριθμό σχολών
εγώ είμαι στο Open Univeristy of England , πωλήτης σχεδόν όλου του υλικού στο τμήμα πληροφορικής του ΕΑΠ και οι μεταφράσεις/η διαχείριση και η οργάνωση του ΕΑΠ σε σχέση με το OU είναι (όπως πολλά πράγματα στην Ελλάδα) 69 χρόνια πίσω....
Cpt. Haddock
13/10/2006, 13:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kizoku
2. Ποιό πτυχίο θα έχει τελικά μεγαλύτερο κύρος?
Το πτυχίο του ιδρύματος που θα έχει το μεγαλύτερο βαθμό στην αξιολόγηση.
Όπως γίνεται παντού.
Ξέχασα...τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν απορρίψει εκ των προτέρων την αξιολόγηση. Γι' αυτό και στη λίστα των 500 παγκοσμίως δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ελληνικό...
:sick:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ξέχασα...τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν απορρίψει εκ των προτέρων την αξιολόγηση. Γι' αυτό και στη λίστα των 500 παγκοσμίως δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ελληνικό...
Ενταξει τα θετικα των Ελληνικων Πανεπιστημιων τα ξερουμε..
Εδω κανουμε κουβεντα για τα αρνητικα...
:lol: :sad: :bigcry: :lol:
Το πτυχίο του ιδρύματος που θα έχει το μεγαλύτερο βαθμό στην αξιολόγηση.
Όπως γίνεται παντού.
Αυτό ακριβώς εννοώ και εγώ!
Ότι από τη στιγμή που τα δημόσια έτσι κι αλλιώς υπολειτουργούν λόγω του ότι δεν υπάρχει υπποστήριξή τους από την κυβέρνηση αλλά ούτε και έλεγχος του επιπέδου σπουδών τους, τα ιδιωτικά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κύρος!
Αλλά όπως είπα σε αυτά θα μπορούν να φοιτήσουν μόνο οι έχοντες!!!
Οπότε ευνοημένοι είναι και πάλι οι πλούσιοι :mad:
latris mixanis
13/10/2006, 14:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
όχι.... είναι δημόσιο επί πληρωμή...
επίσης ναι μεν έχει αρκετούς φοιτητές-εισακτέους κάθε χρόνο αλλά η εισαγωγή γίνεται μέσω κληρωτίδας :rolleyes: και φυσικά έχει πολύ περιορισμένο αριθμό σχολών
εγώ είμαι στο Open Univeristy of England , πωλήτης σχεδόν όλου του υλικού στο τμήμα πληροφορικής του ΕΑΠ και οι μεταφράσεις/η διαχείριση και η οργάνωση του ΕΑΠ σε σχέση με το OU είναι (όπως πολλά πράγματα στην Ελλάδα) 69 χρόνια πίσω....
Ρωτάω γιατί το ΕΑΠ είναι μπουρδέλο!!:mad:
Δίνουμε τσάμπα χρήματα
Cpt. Haddock
13/10/2006, 14:04
Ότι από τη στιγμή που τα δημόσια έτσι κι αλλιώς υπολειτουργούν λόγω του ότι δεν υπάρχει υπποστήριξή τους από την κυβέρνηση αλλά ούτε και έλεγχος του επιπέδου σπουδών τους, τα ιδιωτικά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κύρος!
Και τώρα το ίδιο ισχύει...απλά πηγαίνουν στο εξωτερικό...
Όπως πηγαίνουν και πολλοί μή έχοντες σε Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία κλπ κλπ
Γιατί να μην μένουν όλοι αυτοί στην Ελλάδα; Θα κοστίσει λιγότερο στις οικογένειές τους
dukeandthecity
13/10/2006, 14:04
Για αυτους που ειναι υπερ θα ηθελα να θεσω δυο πραγματακια για προβληματισμό
1) Πως θα γίνετε στην Ελλαδα των επόμενων δεκαετιών ο διαχωρισμός των "επιστημόνων" απο το εργατικό δυναμικό, ιδιαίτερα μετα την ελευση μεγαλου αριθμού οικονομικών μεταναστών
2) Πως θα καταφερουν τα ελληνικα πανεπιστήμια και ΤΕΙ να εναρμονιστούν με τις ευρωπαϊκές οδηγιες ως προς τον χρονο φοιτησης
3) ποιο ιδιωτικό πανεπ. θα φτιάξει Ιατρικό εργαστήριο ??
εγω από το παραπάνω δεν βγάζω άκρη....
Δλδ να μείνουμε με τα πανεπιστήμια που έχουμε τώρα..... όπως είναι.... και να έρχονται απ' έξω οι άλλοι με τα πτυχία... Στα @@ μου - κι εγώ έξω σπουδασα σε κορυφαίο πανεπιστήμιο ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ... Αντε με την καραμέλα του σπουδάζουν έξω όσοι έχουν φράγκα....
Ας μείνουμε εδώ στην Ελλάδα με τα πανεπιστήμια της αρπαχτής και των Κοινοτικών Ταμείων.....
Φιλαράκο.... όσα έπαιρνε απο ερευνα το Τμήμα που σπουδαζα, παίρνουν τον χρόνο όλα τα τμήματα του Καποδιστριακού απο τον κρατικό προϋπολογισμό.... Αλλά εδώ οι καθηγητές κάνουν ερευνα μόνο όταν αγοράζουν καινουργια Μερσεντέ...
Τα γραπτά τα διορθώνουν οι μεταπτυχιακοι..... :rotflmao: :rotflmao: εκείνος βολτάρει....
dukeandthecity
13/10/2006, 14:08
κανεις δεν ειπε να μεινουμε στα Δημοσια ετσι οπως λειτουργουν σήμερα
Όπως πηγαίνουν και πολλοί μή έχοντες σε Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία κλπ κλπ
Γιατί να μην μένουν όλοι αυτοί στην Ελλάδα; Θα κοστίσει λιγότερο στις οικογένειές τους
Γιατί τα πτυχία αυτά (Ιατρικών Σχολών π.χ.) δεν έχουν το ίδιο κύρος με Δημόσια Πανεπιστήμια ενώ με το μέτρο αυτό θα έχουν.
Κοινώς ο φοιτητής που έφτυσε αίμα να περάσει στη σχολή και να την τελειώσει κιόλα θα είναι ζημιωμένος προς όφελος του πλουσιόπαιδου που πάλι θα περνάει τα μαθήματα πληρώνοντας!!!
Και δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει αξιοκρατία στα ιδιωτικά!
Απλά όποιος πληρώνει τα δίδακτρα θα περνάει και τα μαθηματάκια!!
Στην Ελλάδα ζούμε ας μην ξεχνιόμαστε! :winka:
latris mixanis
13/10/2006, 14:09
Ρωτάω γιατί το ΕΑΠ είναι μπουρδέλο!!:mad:
Δίνουμε τσάμπα χρήματα
Το μόνο καλό στο ΕΑΠ είναι ότι δεν μπορείς να είσαι αιώνιος φοιτητής και ότι για να πάρεις αναβολή σπουδών για τρια χρόνια, θα πρέπει να έχεις περάσει θεματική περίοδο:winka:
Υπέρ την αναβάθμισης των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων, έτσι ώστε να αποκτήσουν το κύρος που τους αρμόζει και να βγάζουν επιστήμονες και όχι επαγγελματίες ταβλαδόρους
Και ΚΑΤΟΠΙΝ……...
ΥΠΕΡ της αναγνώρισης των ιδιωτικών
Εδώ έχουμε καταντήσει η Γιαννάκου να δουλεύει για την ιδιωτική παιδία όχι για την δημόσια (Ετος 2006...... 160% αύξηση στις πωλήσεις τους τα ιδιωτικά στην Ελλάδα)
:yuck:
dukeandthecity
13/10/2006, 14:14
Πσσσσσσσσσσ
Μεγάλο θέμα επιασες. Το ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ (τρομαρα τους) δεν αναγνωρίζει κανενα απο αυτα.
Τωρα που η Τσεχια η Βουλγαρία και η Ρουμανια ειναι στην ΕΕ να δω τι θα κανουν και για ποσο ακομα.
κανεις δεν ειπε να μεινουμε στα Δημοσια ετσι οπως λειτουργουν σήμερα
Ναι, βλέπω έχει αρχίσει να αλλάζει ο τρόπος δράσης των καθηγητών.... το θεσμικό πλαίσιο ανανεώθηκε....
Όπως και όλα τα υπόλοιπα....
Όσοι θέλουν ρε παίδες θα πάνε στο εξωτερικό είτε γίνουν είτε δεν γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια....
Α και για τα Ιατρικά Εργαστήρια... Στην Αμερική τα έχει το κράτος; Χμμμμ.... Μάλιστα..... ΟΚ....
Δλδ τα ιατρικά εργαστηρια που λειτουργουν τώρα τα ελέγχει κάποιος; Ε ο ίδιος θα ελέγχει και τα ιδιωτικά!!!! τι πιο απλό.... Αααααα δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος γιατί το σύστημα ελέγχου εδώ είναι μπουρδέλο; Μπα; και πως ελέγχονται τα δημόσια; Α.... δεν ελεγχονται....
Δλδ μόνο τα κρατικά νοσοκομεία είναι καλά.... τα ιδιωτικά είναι χάλια... όπως το Ωνάσειο ας πούμε... Τι; εκει είχε πάει ο πρωθυπουργός της χώρας και όχι σε Κρατικό; Μπαααααααααααα; τι λες; δεν το ήξερα....
Τα ιδιωτικά πανεπστήμια μας πείραξαν....
stavrogin
13/10/2006, 14:14
Για αυτους που ειναι υπερ θα ηθελα να θεσω δυο πραγματακια για προβληματισμό
1) Πως θα γίνετε στην Ελλαδα των επόμενων δεκαετιών ο διαχωρισμός των "επιστημόνων" απο το εργατικό δυναμικό, ιδιαίτερα μετα την ελευση μεγαλου αριθμού οικονομικών μεταναστών
2) Πως θα καταφερουν τα ελληνικα πανεπιστήμια και ΤΕΙ να εναρμονιστούν με τις ευρωπαϊκές οδηγιες ως προς τον χρονο φοιτησης
3) ποιο ιδιωτικό πανεπ. θα φτιάξει Ιατρικό εργαστήριο ??
διορθωσε αν κανω λαθος αλλα οπως τα καταλαβαινω εγω αυτα που ρωτας.
1.Το διαχωρισμο τον κανει η αγορα ειτε το θελει κανεις ειτε οχι.
2.Δε ξερω και δε με ενδιαφερει.Δικο τους προβλημα.
3.Το αρχικο ποστ του φιλου που ανοιξε την συζητηση λεει"εκτος ιατρικων σχολων"...κατι θα ξερει.
Εγω ξερω για τα δικα μου.
Η αρχιτεκτονικη δεν παραγει αρχιτεκτονες παρα μοναχα κατ εξαιρεση.Και το ιδιο συμβαινει με την γραφιστικη,διακοσμηση,Καλων τεχνων.Που σημαινει οτι υπαρχει χωρος.
Uriah Heep
13/10/2006, 14:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Ναι
Γιατι θελω διπλωμα αρχιτεκτονικης
Ειμαι 35
Αν δεν μαθητεύσεις δίπλα σε Ινδό νηματέμπορο για να αντέξεις στα παζάρια των πελατών και υπαλλήλων της Πολεοδομίας...
...δεν έχεις συμβούλους τους Πανάγο, αδελφούς Παλαιοκώστα, Ρωχάμη για την διεκπεραίωση πολεοδομικών υποθέσεων...
...κάντο για χόμπυ!!!
Δεν χρειάζεται το κωλόχαρτο.
:beer: :beer: :beer:
Cpt. Haddock
13/10/2006, 14:16
Γιατί τα πτυχία αυτά (Ιατρικών Σχολών π.χ.) δεν έχουν το ίδιο κύρος με Δημόσια Πανεπιστήμια ενώ με το μέτρο αυτό θα έχουν.
Τι λες ρε σύντροφε...
Περνάνε απ' το ΔΙΚΑΤΣΑ* και εξομοιώνονται ΟΛΑ τα πτυχία
* άλλος άχρηστος φορέας και φωλιά διαφθοράς και χρηματισμού (σας θυμίζω πριν λίγα χρόνια τον εμπρησμό που έγινε...)
Ξεκόλα λίγο απ' το φτωχός/πλούσιος...
ειναι ΧΙΛΙΑΔΕΣ τα παιδια που σπουδάζουν έξω με φοβερές στερήσεις (αυτοί και οι οικογένειές τους)
Οι πλούσιοι ΠΑΝΤΑ θα έχουν πιο πολλές δυνατότητες, that's the way things are
Εξομοίωση προς τα κάτω ΔΕΝ πρέπει να γίνεται (Αυτό καταφέραμε με την - υποτιθέμενη δωρεάν - παιδεία)
Το μόνο καλό στο ΕΑΠ είναι ότι δεν μπορείς να είσαι αιώνιος φοιτητής και ότι για να πάρεις αναβολή σπουδών για τρια χρόνια, θα πρέπει να έχεις περάσει θεματική περίοδο:winka:
Είδες τι ωραία που λειτουργεί το Ε.Α.Π. που τα τσιμπάνε??
Ευκολότατο να μπεις και δύσκολο (ως οφείλει κάθε ανώτατο ίδρυμα) στην φοίτηση
Αλήτες Υπουργοί και σκάρτες κυβερνήσεις, δεν αναλαμβάνει κανείς το πολιτικό κόστος για αναβάθμιση και αφήνουν τον κόσμο να στάζει αίμα για να σπουδάσει τα παιδιά του (φροντιστήρια από το γυμνάσιο, σχολές μακριά από τα σπίτια με ανύπαρκτες εστίες και ενοίκια φωτιά, βιβλιογραφία πανάκριβη – γελοίες βιβλιοθήκες κλπ κλπ)
:yuck: :evil:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
εγω από το παραπάνω δεν βγάζω άκρη....
Δλδ να μείνουμε με τα πανεπιστήμια που έχουμε τώρα..... όπως είναι.... και να έρχονται απ' έξω οι άλλοι με τα πτυχία... Στα @@ μου - κι εγώ έξω σπουδασα σε κορυφαίο πανεπιστήμιο ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ... Αντε με την καραμέλα του σπουδάζουν έξω όσοι έχουν φράγκα....
Ας μείνουμε εδώ στην Ελλάδα με τα πανεπιστήμια της αρπαχτής και των Κοινοτικών Ταμείων.....
Φιλαράκο.... όσα έπαιρνε απο ερευνα το Τμήμα που σπουδαζα, παίρνουν τον χρόνο όλα τα τμήματα του Καποδιστριακού απο τον κρατικό προϋπολογισμό.... Αλλά εδώ οι καθηγητές κάνουν ερευνα μόνο όταν αγοράζουν καινουργια Μερσεντέ...
Τα γραπτά τα διορθώνουν οι μεταπτυχιακοι..... :rotflmao: :rotflmao: εκείνος βολτάρει....
Εννοείται ότι δεν θέλω να μείνουν τα πανεπιστήμια όπως είναι.
Και αυτό ακριβώς ζητάω!!!
Οικονομική ενίσχυση των πανεπιστημίων ώστε να ύπαρχει και ουσιαστική έρευνα στη χώρα μας!
Για να βελτιώσεις την Παιδεία την ενισχύεις οικονομικά και εφαρμόζεις και μέτρα για την εξυγίανσή της αλλά και την αξιολόγησή της δεν την θάβεις ακόμη περισσότερο δίνοντας το έργο σε άλλους!
Δεν πάω να θίξω το έργο που επιτελούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!
Με την κυβέρνηση τα έχω που προσπαθεί να ξεπετάξει το πρόβλημα της εκπαίδευσης των νέων με τέτοιο τρόπο!
Απλά πετάει το μπαλάκι αλλού και ότι γίνει!
Cpt. Haddock
13/10/2006, 14:18
Πσσσσσσσσσσ
Μεγάλο θέμα επιασες. Το ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ (τρομαρα τους) δεν αναγνωρίζει κανενα απο αυτα.
Τωρα που η Τσεχια η Βουλγαρία και η Ρουμανια ειναι στην ΕΕ να δω τι θα κανουν και για ποσο ακομα.
Μια χαρά τα αναγνωρίζει
είχα πρόσφατα γκόμενα που τελείωσε οδοντίατρος στο Βελιγράδι...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
Υπέρ την αναβάθμισης των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων, έτσι ώστε να αποκτήσουν το κύρος που τους αρμόζει και να βγάζουν επιστήμονες και όχι επαγγελματίες ταβλαδόρους
Και ΚΑΤΟΠΙΝ……...
ΥΠΕΡ της αναγνώρισης των ιδιωτικών
Εδώ έχουμε καταντήσει η Γιαννάκου να δουλεύει για την ιδιωτική παιδία όχι για την δημόσια (Ετος 2006...... 160% αύξηση στις πωλήσεις τους τα ιδιωτικά στην Ελλάδα)
Αυτο ακριβώς ζητάω και εγώ!!!!!!!
+10000000
stavrogin
13/10/2006, 14:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
Αν δεν μαθητεύσεις δίπλα σε Ινδό νηματέμπορο για να αντέξεις στα παζάρια των πελατών και υπαλλήλων της Πολεοδομίας...
...δεν έχεις συμβούλους τους Πανάγο, αδελφούς Παλαιοκώστα, Ρωχάμη για την διεκπεραίωση πολεοδομικών υποθέσεων...
...κάντο για χόμπυ!!!
Δεν χρειάζεται το κωλόχαρτο.
:beer: :beer: :beer:
Καλα τα λες :rotflmao:
Και το χαρτι ειναι κατι,τωρα τους πληρωνω τους διπλωματουχους αρκετα ακριβα.
Cpt. Haddock
13/10/2006, 14:22
Οικονομική ενίσχυση των πανεπιστημίων ώστε να ύπαρχει και ουσιαστική έρευνα στη χώρα μας!
Ρε συ κατάλαβε κάτι... Έρευνα με κρατική χρηματοδότηση ΔΕΝ είναι σοβαρη
Σε ΟΛΟ τον κόσμο, χορηγοί των ερευνητικών προγραμμάτων είνα οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες..
Πριν από αρκετά χρόνια, κάποιο τμήμα του ΕΜΠ συμφώνησε με τη Marcel Dassault Aviation (που φτιάχνει τα Mirage μεταξύ άλλων) για ένα ερευνητικό πρόγραμμα.
Ξέρεις τί έγινε;
Μπούκαραν φοιτητές στη σύγκλητο, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ :eyepop: να διακοπει με τη λογική "δε φτιάχνουμε όπλα για τις πολυεθνικές"
και μου λες μετά εσύ για κρατική ενίσχυση...
:rolleyes:
Τι λες ρε σύντροφε...
Περνάνε απ' το ΔΙΚΑΤΣΑ* και εξομοιώνονται ΟΛΑ τα πτυχία
* άλλος άχρηστος φορέας και φωλιά διαφθοράς και χρηματισμού (σας θυμίζω πριν λίγα χρόνια τον εμπρησμό που έγινε...)
Ξεκόλα λίγο απ' το φτωχός/πλούσιος...
ειναι ΧΙΛΙΑΔΕΣ τα παιδια που σπουδάζουν έξω με φοβερές στερήσεις (αυτοί και οι οικογένειές τους)
Οι πλούσιοι ΠΑΝΤΑ θα έχουν πιο πολλές δυνατότητες, that's the way things are
Εξομοίωση προς τα κάτω ΔΕΝ πρέπει να γίνεται (Αυτό καταφέραμε με την - υποτιθέμενη δωρεάν - παιδεία)
Το σύστημα βρωμάει από όπου και να το πιάσεις για αυτό η εύκολη λύση των ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν θα βελτιώσει τίποτα αλλά θα τα κάνει και χειρότερα νομίζω!
Θέλει εξυγίανση βαθιά από τις ρίζες!
Αλλά ποιος έχει τα κότσια να το κάνει αυτό???
:mad: :mad: :mad:
stavrogin
13/10/2006, 14:23
Σε ΟΛΟ τον κόσμο, χορηγοί των ερευνητικών προγραμμάτων είνα οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες..
Πριν από αρκετά χρόνια, κάποιο τμήμα του ΕΜΠ συμφώνησε με τη Marcel Dassault Aviation (που φτιάχνει τα Mirage μεταξύ άλλων) για ένα ερευνητικό πρόγραμμα.
Ξέρεις τί έγινε;
Μπούκαραν φοιτητές στη σύγκλητο, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ :eyepop: να διακοπει με τη λογική "δε φτιάχνουμε όπλα για τις πολυεθνικές"
αχ αυτοι οι νεοι:rotflmao:
Γεματοι ιδανικα ειναι οι ατιμοι:rotflmao:
Cpt. Haddock
13/10/2006, 14:25
Το σύστημα βρωμάει από όπου και να το πιάσεις για αυτό η εύκολη λύση των ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν θα βελτιώσει τίποτα αλλά θα τα κάνει και χειρότερα νομίζω!
ΟΧΙ !
Η εύκολη λύση είνα αυτή που ακολουθούμε ΧΡΟΝΙΑ τώρα: μπουρδέλο τα ελληνικά πανεπιστήμια και όποιος μπορεί ή "μπορεί" έξω...
και σφυρίζουμε αδιάφορα
Η δύσκολη λύση είναι να φέρεις τα ιδιωτικά, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ!
παπάρια μέντολες αλλά λέμε τώρα :sick:
Ξέρεις τί έγινε;
Όταν ο ιδιωτικός φορέας δει ότι γίνεται καλή δουλειά σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο θα τα ρίξει τα φράγκα γιατί μελλοντικά θα θέλει ικανούς επιστήμονες για να στελεχώσει την εταιρία του!
Αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να γίνει το 1ό βήμα από το κράτος για να βελτιώσει τα πανεπιστήμιά της! Μετά θα έρθουν και οι επιχορηγήσεις και θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερα τα πραγματα!
Στο ΤΕΙ μου υπήρξε (δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη) επιχορήγηση από μεριάς Ιντρακομ........
latris mixanis
13/10/2006, 14:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
Είδες τι ωραία που λειτουργεί το Ε.Α.Π. που τα τσιμπάνε??
Ευκολότατο να μπεις και δύσκολο (ως οφείλει κάθε ανώτατο ίδρυμα) στην φοίτηση
Αλήτες Υπουργοί και σκάρτες κυβερνήσεις, δεν αναλαμβάνει κανείς το πολιτικό κόστος για αναβάθμιση και αφήνουν τον κόσμο να στάζει αίμα για να σπουδάσει τα παιδιά του (φροντιστήρια από το γυμνάσιο, σχολές μακριά από τα σπίτια με ανύπαρκτες εστίες και ενοίκια φωτιά, βιβλιογραφία πανάκριβη – γελοίες βιβλιοθήκες κλπ κλπ)
:yuck: :evil:
Το ΕΑΠ αν περάσεις όλα τα μαθήματα με τη μια κοστίζει 8400€ περίπου.
Αν για κάποιο λόγο μείνεις πληρώνεις ξανά:winka:
Το ΕΑΠ μπορεί να είναι σωστό σε ότι αφορά τους αιώνιους σπουδαστές, αλλά από θέμα οργάνωσης, βιβλίων να μην το συζητήσουμε καλύτερα:mad:
dukeandthecity
13/10/2006, 14:28
Μια χαρά τα αναγνωρίζει
είχα πρόσφατα γκόμενα που τελείωσε οδοντίατρος στο Βελιγράδι...
Οταν λεω δεν το αναγνωριζει εννοω απευθειας δεν το αναγνωρίζει. Και μονο που πρεπει να περιμενεις ενα 6μηνο μινιμουμ για την ΟΠΟΙΑ αποφαση φτάνει.
τι ελεγε το μωρο? ξερω πολυ καλες ιστοριες με γιατρεσες απο βελιγράδι
PortisHead
13/10/2006, 14:32
ΥΠΕΡ 100% και για 1000 λόγους.
Δεν εχω χρόνο να αναλύσω.
ΟΧΙ !
Η εύκολη λύση είνα αυτή που ακολουθούμε ΧΡΟΝΙΑ τώρα: μπουρδέλο τα ελληνικά πανεπιστήμια και όποιος μπορεί ή "μπορεί" έξω...
και σφυρίζουμε αδιάφορα
Η δύσκολη λύση είναι να φέρεις τα ιδιωτικά, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ!
παπάρια μέντολες αλλά λέμε τώρα :sick:
Αυτό σου λέω και εγω φίλτατε!
Ότι η κυβέρνηση θέλει να περάσει αυτό το μέτρο για να αφήσει τη δημόσια παιδεία στα χάλια της όπως τώρα και να έχει και δικαιολογία για αυτό!!!
Αν διαμαρτυρηθεί μετά κανείς για τα δημόσια πανεπιστήμια, η απάντηση που θα λάβει είναι:
"τράβα στα ιδιωτικά"
Το κρατικό για να απαντήσει στα Ιδιωτικά θέλει πόρους!
Που θα τους βρεί???
Cpt. Haddock
13/10/2006, 14:32
τι ελεγε το μωρο? ξερω πολυ καλες ιστοριες με γιατρεσες απο βελιγράδι
:eyepop: :a8: :a03: :a49: :a021: :a07:
έγινα κατανοητός; :look:
dukeandthecity
13/10/2006, 14:40
HOUSTON we have another problem :D :D
PortisHead
13/10/2006, 14:44
Το πεπρωμένο φυγειν αδύνατον
Βλέπε Δημόσια Νοσοκομεία Vs Ιδιωτικά Νοσοκομεια.
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Το πεπρωμένο φυγειν αδύνατον
Βλέπε Δημόσια Νοσοκομεία Vs Ιδιωτικά Νοσοκομεια.
Καλά μη βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά!
:nono: :nono:
:sick: :sick:
stavrogin
13/10/2006, 14:46
Όταν ο ιδιωτικός φορέας δει ότι γίνεται καλή δουλειά σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο θα τα ρίξει τα φράγκα γιατί μελλοντικά θα θέλει ικανούς επιστήμονες για να στελεχώσει την εταιρία του!
Αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να γίνει το 1ό βήμα από το κράτος για να βελτιώσει τα πανεπιστήμιά της! Μετά θα έρθουν και οι επιχορηγήσεις και θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερα τα πραγματα!
Στο ΤΕΙ μου υπήρξε (δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη) επιχορήγηση από μεριάς Ιντρακομ........
Λεμε κατι αστεια μερικες φορες.
Ο ιδιωτικος φορεας εχει βαρεθει τη σαχλαμαρα αυτη που λεγεται ελληνικο κρατος.Και αυτο θα το δεις στο προσεχες μελλον.Χεστηκανε για τους επιστημονες.Παιχνιδι κανουν.
Οσο για τα δημοσια.Σταχτη και μπουρμπερη.
Που θα τους βρεί???
Φίλε, δε συμφωνώ μαζί σου.
Νομίζω σημαντικότερο για τα κρατικά παν/ια είναι η βελτίωση της εσωτερικής τους οργάνωσης και λειτουργίας.
Για παράδειγμα, το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ πρόβλημά που πρέπει να διορθώσουν είναι να σταματήσουν να εκλέγουν καθηγητές με ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ κριτήρια. Είναι πολύ απλό, αλλά δε το κάνουν. Είναι ένας φάβλος κύκλος αλληλουποστήριξης, υπουργείου - κομματικοποιημένων καθηγητών - κομματικοποιημένων φοιτητών που κανείς δεν τολμα να τον σπάσει γιατι ειναι ολοι τους βολεμένοι...
Ο μόνος τρόπος για μένα είναι να νιώσουν τον ανταγωνισμό από τα ιδιωτικά στο πετσί τους...
PortisHead
13/10/2006, 14:49
Καλά μη βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά!
:nono: :nono:
:sick: :sick:
Εγω ενα πραμα ζητάω μονο με το χαλι που επικρατει στο Ε.Σ.Υ.
Να μη μου κάνουν καμία κρατηση απο το μισθό....να παίρνω ολο το ποσό....και να κανονίζω μόνος μου για το που θα ασφαλιστώ για το θεμα της υγείας.
Δε θελω ΙΚΑ...πως το λένε ???Τερμα στη δικτατορια της αναγκαστικης επιβολής ασφαλιστικού φορέα.
Τελικα τα αμερικανάκια σε κάποια θέματα ειναι πολύυυυυυυυυυυυ μπροστά.
Το αρχικό ποστ έχει θίξει πολλά θέματα μαζί...
Εμένα με είχαν όλοι σίγουρο ότι θα πέρναγα στις πρώτες θέσεις σε σχολές της τότε δεύτερης δέσμης.... και απογοητεύτηκαν όταν τα παράτησα και πήγα φαντάρος...
Μετά από καιρό όταν είδα ότι συμμαθητές-τριες μου δεύτερης νοητικής κατηγορίας κατάφεραν "τό'πε, το'πε ο παπαγάλος" να περάσουν στις εξετάσεις στο τμήμα ιχθυοκαλλιέργειας κωλοπετινίτσας ή σε ένα από τα 24 παιδαγωγικά απανταχού της Ελλάδας συνειδητοποίησα ότι αυτοί θα είναι, από τους >40 χρόνων συνανθρώπους μας τότε, πιο κοινωνικά αποδεκτοί από εμένα που σιχτίριζα από αυτά που μάθαινα ότι συνέβαιναν στα περίφημα ελληνικά πανεπιστήμια (τάβλι, ακυρώσεις, χαμένες εξεταστικές, ανοργανωσιά στο έπακρο κλπ.).
Η λυση? Δουλειά και εξ'αποστάσεως εκπαίδευση στο εξωτερικό...
Φίλοι του μαθηματικού Ηρακλείου περιμέναν σε συζητήσεις όταν τελειώσουν και με κάνα μεταπτυχιακό θα τους περιμένει η κοινωνία με στημένα τα καπούλια για να ηγηθούν της παραγωγικής διαδικασίας. Τώρα άλλος περιπτεράς, άλλος ιδιαιτεράς, άλλος για Χίο τράβηξε κλπ.
Η ελλάδαγαμάει τα παιδιά της..
Σε μια κοινωνία όλα ξεκινούν από το επίπεδο της εκπαίδευσης και το ελληνικό επίπεδο έναντι του ευρωπαϊκού συστήματος εκπαίδευσης είναι το επίπεδο που μπαίνουν οι λέβητες των πολυκατοικιών ή το τελευταίο επίπεδο parking σε υπόγειο γκαράζ
Οπως λέω όταν μου ζητούν να διορθώσω πρόγραμμα γραμμένο πριν από 15 χρόνια δεν το κάνω....
Εντοπισμός των λαθών, καταγραφή των συντελούμενων καλώς κείμενων διαδικασιών και των καινούριων απαιτήσεων...
ΣΒΗΣΙΜΟ και γράψιμο από την αρχή με δική μου ευθύνη... και σε συντομότερο χρονικό (και άρα οικονομικότερο) διάστημα.
Αλλά εγώ έχω τα @@δια να το κάνω και ας κάνουν διαδήλωση/συλλαλητήριο οι διευθυντές μου (ιδιωτικοκρατούμενη εταιρία) ....
οι πολιτικοί δεν τα έχουν ούτε τα @@δια, ούτε τη θέληση....
dukeandthecity
13/10/2006, 14:53
Να μη μου κάνουν καμία κρατηση απο το μισθό....να παίρνω ολο το ποσό....και να κανονίζω μόνος μου για το που θα ασφαλιστώ για το θεμα της υγείας.
Δε θελω ΙΚΑ...πως το λένε ???Τερμα στη δικτατορια της αναγκαστικης επιβολής ασφαλιστικού φορέα.
Εχεις αναλογιστεί ποτε γιατι τα αμερικανακια εχουν για προεδρο ενα ΜΠΟΥΣτη ?
Πολυυυυυυυυυ μπροστα δεν είναι.
Στο κυνηγι του Δολαρίου ειναι για να πληρώσουν ΙΔ. πανεπ και κλινικές.
Αν και ψιλο-πετυχημένος ο παραλληλισμός σου portishead...
σας παρακαλώ μη μπλέξουμε στη συζήτηση τα περί υγείας...
η ανώτατη (δημόσια VS ιδιωτική) παιδεία είναι το θέμα μας
φιλικά :wave2:
PortisHead
13/10/2006, 14:57
Εχεις αναλογιστεί ποτε γιατι τα αμερικανακια εχουν για προεδρο ενα ΜΠΟΥΣτη ?
Πολυυυυυυυυυ μπροστα δεν είναι.
Στο κυνηγι του Δολαρίου ειναι για να πληρώσουν ΙΔ. πανεπ και κλινικές.
Ειπα....."σε κάποια θεματα".....
Ξερεις οτι με τις ετησιες κρατησεις ΙΚΑ που εχω...αγοραζω το καλυτερο ασφαλιστικο πρόγραμμα της Εθνικής σε θεματα υγείας ???
Δεν ειναι λιγο αδικο να μην μπορω να επιλεξω ΕΓΩ που θελω να ασφαλιστώ ???
Αλλα χαλασα...το topic....για πανεπηστήμια μιλουσαν....sorry.
Που θα τους βρεί???
Ναι... :rolleyes:
είδαμε και με τις επιδοτήσεις από την Ε.Ε. στη Πάντειο...
χρυσούς μπιντέδες και ferrari τα έκανε τα φράγκα η πρυτανεία....
Αυτό λέγεται κοινωνική πολιτική....
Όχι με τα δικά μας τα λεφτά βέβαια.... και άναρχα....
Μπείτε όλοι στο δημόσιο νοσοκομείο.... Τι; Δεν χρειάζονται 100 διοικητικοί υπάλληλοι; Μα τους διορίσαμε κι είναι μόνιμοι.....
Τι δεν έχουμε γιατρους και νοσηλευτές στα Νοσοκομεία; Μα είναι δυνατόν με 1200-1300Ε το μηνα να έρθειο γιατρός ρε ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ όταν μόνος του στο Ιατρείο βγάζει τα τριπλάσια; Και μένουν τα περιφερειακά νοσοκομεία χωρις γιατρους.... και οι ασθενείς πάνε στην Αθήνα.... και ερημώνει η επαρχία.... και πάει η περιφερειακή ανάπτυξη..... και φτώχια στην Αθήνα.... και να οι διαδηλώσεις για 1400Ε στους δασκάλους ....
και κάπως έτσι γίνεται και με τα πανεπιστήμια..... Οι καθηγητές.... καλά περνάνε.... Μονιμοι γαρ.... σιγά μην κάτσουν να ψάξουν καμμιά χορηγία απο εταιρεία για έρευνα (ΠΛΗΝ ΦΩΤΕΝΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ!!!)
Αντιθέτως φτιάχνουν μια δικιά τους εταιρεία στο όνομα του θείου της ανηψιάς του ξαδέρφου.... και χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους για την κονομα.... οι άλλοι.... στα @@ τους...
:smokin:
dukeandthecity
13/10/2006, 15:02
Θα το πω για να μην υπαρχουν περεξηγήσεις. Οταν λεω ΚΑΤΑ στα ΙΔ. Παν. ή κατά στην Ιδ. Ασφάλιση δεν σημαίνει οτι υποστηρίζω την υπάρχουσα κατάσταση.
Οπως επίσης αν καποιος μπορει να με πεισει οτι υπαρχει τροπος να γίνουν ολα αυτα ΑΛΛΑ να μην γινουμε κακεκτυπο της Αγγλιας και της Αμερικής θα ειμαι μαζί του.
προς αποφυγη παρεξηγησεων:wave2:
dukeandthecity
13/10/2006, 15:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Αυτό λέγεται κοινωνική πολιτική....
Όχι με τα δικά μας τα λεφτά βέβαια.... και άναρχα....
..............................
Αντιθέτως φτιάχνουν μια δικιά τους εταιρεία στο όνομα του θείου της ανηψιάς του ξαδέρφου.... και χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους για την κονομα.... οι άλλοι.... στα @@ τους...
:smokin:
ρε sniper εισαι παντρεμένος ??? πολυ γκρινιαρης εισαι καρντάσι :D :D
Εχεις απολυτο δίκιο σε όσα γραφεις παραπάνω αλλα σε ερωτώ ενα πραμα.
Πες μου εναν κλαδο στην Ελλαδα που δουλευει αψογα τον Νουμερο 1 προσον του καπιταλισμού: Ο ανταγωνισμός.
Το οτι ειναι σκατα τα πραματα σημερα δεν σημαινει οτι κανοντας τα ιδιωτικά (στην Ελλαδα) θα ειναι καλυτερα.
Ειμαι και εγω υπερ αλλα με την προυποθεση αυτα που θα γινουν,ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΙΖΕΣ για να περνανε τους φοιτητες, ΝΑ ΜΗΝ δινουν διπλωματα/παπλωματα ΧΩΡΙΣ να πατα κανεις στα υποτιθεμενα πανεπιστιμια που θα γινουν.
ΔΕΝ ειναι και λιγα ολα αυτα τα ιδωτικα κτλ κτλ που εχουν ιδρυθει εδω και πολλα χρονια που το λαδωμα για το καθε λογης πτυχιο και η λογικη των σπουδαστων/φοιτητων θα ερχομαι οποτε μου καπνιζει να παρακολουθω,αλλα θα σε πληρωνω και ΔΕΝ θα μιλας ΚΑΙ ΘΑ μου δωσεις και το χαρτι, ειναι της ΜΟΔΑΣ.
Μπορει στην χωρα μας να γινει τετοιο χωρις ΜΙΖΑ????
ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΠΑΙΔΙΑ...
Όπως σας είπα είμαι ΥΠΕΡ. Βασικά τελείωσα το Deree και τώρα είμαι στο Ελληνικό Ανοικτό Παν/μιο.
1. Εμένα με γαμάει το ότι δεν αναγνωρίζεται το Deree ας πούμε. Μπορεί να ήθελα να κάνω μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ αλλά δεν μπορώ. Αποτέλεσμα; Να κάνω τώρα δεύτερο πτυχίο. Τι θα κάνω δύο πτυχία; Εδώ για να βρεις δουλειά δεν θέλει πτυχίο, δόντι θέλει. Το προσπερνάω όμως αυτό αφού το δεύτερο πτυχίο μου θα είναι σε κάτι άσχετο με το πρώτο.
2. ΓΙΑΤΙ το μπουρδέλο το ΔΙΚΑΤΣΑ αναγνωρίζει το Deree για όσους το έχουν τελειώσει πριν τον Σεπτέμβριο του 1998 και έχουν γίνει δεκτοί σε μεταπτυχικά στο εξωτερικό (πριν τον 9/1998) ενώ δεν το αναγνωρίζει για αυτούς ας πούμε (όπως εμένα) που απλά τελείωσα το Deree τον 9/1998 απλά δεν πήγα για μεταπτυχιακό αλλά φαντάρος; Άλλο πρόγραμμα είχα εγώ στο Deree με αυτούς που κάναν μετά MBA και μπορεί να μην υπηρέτησαν ακόμα ή να μην υπηρετήσουν και ποτέ από μένα που πήγα Έβρο;
Γενικά λοιπόν παιδιά μου ΟΛΟ το σύστημα είναι μπουρδέλο οπότε μην ψάχνετε να βρείτε άκρη....
Για αυτό ΥΠΕΡ και πάλι. Αφού και πάλι αν τα αναγνωρίσουν θα σε βάζουν να κάνεις 40 εξετάσεις για να πάρεις την ισοτιμία και στην ουσία θα σε αποτρέπουν.... Μεγάλο κεφάλαιο ανοιξατε....
edited by Trans=> με τα σημεία στίξης απ' ότι κατλάβατε δεν τα παω και πολύ καλά :)
Resistman
13/10/2006, 19:10
Τελικα ή θα μεινω ανεργος ή θα πεθανω απο πεινα ή διψα μ αυτα τα θεματα που ανοιγουμε :D
Στο θεμα μας, κατι γενικο: απο το 74 στην Ελλαδα εχουμε ""δημοκρατια"", ανταγωνισμο και τελευταιως ευρω, ολυμπιακους, ιδιωτικοποιησεις κτλ..
Ερωτω: σε 32 χρονια ""δημοκρατιας"" και ανταγωνισμου τι αλλαξε προς οφελος του λαου με βαση το σημερινο οικονομικο συστημα;;;;;;
Τα παντα ακριβυναν, οι ιδιωτες κανουν οτι θελουν αφου δεν ελεγχονται (Μεβγαλ, απολυσεις, εργατικα ατυχηματα, μιζες, μειωση μισθων, καταργηση επιδοματων, χρηματιστηριο......), το κρατος ζητα και δεν δινει τιποτα.
Γιατι και η παιδεια στους ιδιωτες;
ΟΤΑΝ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;
Δεν θελω κανενα αλλο κερατα να πληρωνω. Δεν εχω λεφτα να τον πληρωσω, γαμωτο μου. Και αν δεν εχω λεφτα γιατι να μην μορφωθω; ΤΙ ΚΑΙΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ Ή ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ;
Τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι εκτος των 200καλυτερων στον κοσμο. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ "ΚΑΛΑ"; Τα κριτηρια ειναι οικονομικα και οχι κριτηρια γνωστικα ή επιστημονικα.
Γιατι να συγχεουμε παλι τα γαμωλεφτα με τη γνωση; Τι σχεση εχει ή θα πρεπει να εχει η μορφωση με τα λεφτα; Ειναι ανιερο αυτο, ειναι ντροπη, ειναι αντιεπιστημονικο, ειναι αντικοινωνικο..
Γιατι δεν λεμε οτι στα """καλα""" πανεπιστημια τα θεματα ερευνας τιθενται απο εταιριες στις οποιες και ανηκει η διακριτικη ευχερεια αν θα δημοσιευσουν τ αποτελεσματα;; Θελετε ντοπιο πχ: Σιβιτανιδειος και κοκα κολα. Τι λετε; Αυτα δεν γινονται; Για ρωτηστε τι εγινε με συγκεκριμενη ερευνα περσι..
ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ. Η ΓΝΩΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΤΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟς ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ;;;
Τα ελληνικα πανεπιστημια πρεπει να αξιολογηθουν. ΣΩΣΤΟΤΑΤΟ. Με βαση τι κριτηρια; Για να πανε που; Απο ποιον; Για να βγαλουν τι ανθρωπους; Αν θελουμε ανθρωπους που θα υπακουουν σε αφεντικα, θα κυνηγουν τα συμφεροντα της εταιριας και την καριερα τους και θα ναι παρτακηδες, τα πραγματα πανε πολυ "καλα"...Αν θελουμε αλλου ειδους ανθρωπους θα πρεπει να ρυθμιστουν αλλιως τα προγραμματα.
Τα ελληνικα πανεπιστημια εχουν προβληματα εγγενη και εξωγενη. Τα περισσοτερα ειναι εξωγενη και αυτα κανενας ιδιωτης δεν θα τα λυσει. Οταν σε μαθαινουν στην ανευθυνοτητα και στην ζουλα απ το δημοτικο, δεν εχεις παρα να πληρωσεις και στο ιδιωτικο πανεπιστημιο( αν εχεις) για να περασεις ζαχαρη, να παρεις πτυχιο και να ειναι ολα καλα.
Κανεις δεν θα σωσει την παιδεια αν αυτη δεν ειναι για ολους και δεν πει αληθειες για την ιστορια μας, τ ασχημα μας, τους ηρωισμους μας, τις προδοσιες μας, τις παραδοσεις μας, τον πολιτισμο μας. Αν δεν μαθουμε, χωρις υπερβολες, ποιοι ειμαστε, μονιμως θα κινουμαστε στην προσπαθεια για να φτασουμε προτυπα του κωλου ευρωπαικα για να μοιασουμε εμεις οι ραγιαδες στους "συγχρονους" και "προοδευτικους" ευρωπαιους.
Οι οποιοι ευρωπαιοι διασκεδαζουν με ψωνια και κλαμπ, τρεχουν σε ψυχολογους, παιρνουν ηρεμιστικα, αντικαταθλιπτικα, ναρκωτικα γιατι στην "τελεια" ζωη τους δεν υπαρχει καλο και κακο, αληθεια και ψεμα, αγαπη και μισος, αλλα κερδος ή ζημια.
( στην Αγγλια με τις χιλιαδες καμερες κανεις δεν παραπονιετα γι αυτες αλλα ζητουν να μπουν και μεσ στα σπιτια τους για να δειχνουν συνεχεια οτι ειναι "αθωοι". Σαπιλα και πτωμαινη.)
Αν ονειρευομαστε τετοιο κοσμο και να χασουμε οτι μας διακρινει σαν ανθρωπους και Ελληνες, ζήτω τα ιδιωτικα. Ευχαριστω δεν θα παρω.
Απεναντι σε καπιταλιστικα σχεδια θα ειμαι μια ζωη επιφυλακτικος και εχθρικος.
Trickster
13/10/2006, 19:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
Δεν θελω κανενα αλλο κερατα να πληρωνω. Δεν εχω λεφτα να τον πληρωσω, γαμωτο μου. Και αν δεν εχω λεφτα γιατι να μην μορφωθω; ΤΙ ΚΑΙΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ Ή ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ;
Αν και σπάνια συμφωνώ με αυτό το παιδί εδώ του δίνω +1000.. :beer: :beer:
Για το παραπάνω κομμάτι δεν συμφωνώ να επιτραπούν τα ιδιωτικά. Η συνέχεια την βλέπω να έρχεται με την κυβέρνηση να ξοδεύει όλο και λιγότερα κονδύλια
για την εκπαίδευση μιας και θα αντικατασταθεί σταδιακά απο την ιδιωτική.
Κάτι αντίστοιχο δεν πάει να γίνει με τις ασφάλειες.. ;;
Απο την άλλη λυπάμαι που το χρήμα των γονέων γίνεται συνάλλαγμα αλλά δεν είναι με τίποτα πάτημα αυτό.
Μου αρέσει που ο topic starter είναι υπέρ των ιδιωτικών αλλά εξαιρεί τους γιατρούς. Προφανώς γιατί ξέροντας πως παίρνονται τα πτυχία σε αρκετές χώρες, δεν πολυεμπιστευεται τους γιατρούς που προέρχονται από εκεί. Ή επειδή μπορεί να είναι γιατρός, και δε θέλει τους 'παρείσακτους'.
Σε άλλα επαγγέλματα προφανώς δεν τον ενοχλούν τα ιδιωτικά/ξένα. Ας πούμε οι πολιτικοί μηχανικοί που σπουδάζουν στην Αγγλία δεν σπουδάζουν πάνω στα προβλήματα που δημιουργούν οι σεισμοί για τον απλούστατο λόγο πως εκεί δεν έχουν σεισμογένεια.
Ούτε τον πειράζει να έχει δάσκαλο στα παιδιά του κάποιον που μπορεί να μην έχει διδαχθεί σε Παιδαγωγικό Τμήμα της χώρας και να μην έχει ουδεμία σχέση με την Ελληνική Γραμματική.
Είμαι ΚΑΤΑ της Ιδιωτικοποίησης.
οι λόγοι πολλοί, ίσως αναλύσω αργότερα.
Resistman
13/10/2006, 20:47
Θα πω κατι ψιλο οφ τοπικ αλλα θα με συγχωρησετε: βλεπω οτι πολλοι γραφουν αποψεις κομματικες χωρις ομως να δηλωνουν τι ψηφιζουν. Κανουν κριτικη δηλαδη χωρις να λενε και τι πιστευουν ή τι κοσμο ονειρευονται.
Θα ειμαι ο τελευταιος ο οποιος θα ζητησει χαρτι πολιτικων φρονηματων απο καποιον. Αλλα ρε παιδες οσοι εχετε τ αντερα ας μας λετε, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, και τι ψηφιζετε ή ποιο κομμα συμπαθειτε. Εγω βγηκα, ειπα τι πιστευω και ανεπτυξα σε γενικες γραμμες τα ιδανικα μου. Ημουν ξεκαθαρος και ειλικρινης και ειχα τ αντερα να υπερασπιστω τις αποψεις μου. Και ας μου την επεσαν σχεδον ολοι.
Ας μη γινει εδω και χαλασουμε την κουβεντα. Ας γινει σε αλλο ποστ. Ξεκαθαριζω δεν ανηκω σε καποια κρατικη αρχη οποτε δεν εχει μορφη φακελωματος αυτο αλλα μορφη συζητησης και υπερασπισης της ψηφου ή του κομματος σας. Εκτος και αν ντρεπεστε.
Αν το θεωρησετε φακελωμμα ή προσβολη προσωπικων δεδομενων, παω πασο και ζητω απο καποιον μοντεραιτορ να το κρυψει αυτο, χωρις παρεξηγηση. Αν γινει σε αλλο ποστ.
Ο λογος ειναι καθαρα επειδη δεν μπορουν να μας κανουν ολοι κριτικη χωρις επιχειρηματα κρυμμενοι πισω απ το κομμα που ουτε καν κανουν την τιμη να μας λενε. Μ ενοχλει αυτη η κρυψηνια
Φιλαλήθης
13/10/2006, 20:57
Δε σε αφορά τι ψηφίζω.
Trickster
13/10/2006, 21:03
Είναι απαραίτητο όταν κάνεις κριτική σε κάτι που συζητιέται να είσαι παράλληλα οπαδός αντίθετου κόμματος;
Εξάλλου ποιός μίλησε πολιτικά εδω; Απλά κάνουμε κριτική σε κυβερνητικές προτάσεις και πρακτικές, αυτό δεν μας κάνει ούτε πολέμιους ούτε και επικροτητές..
Resistman
13/10/2006, 21:13
ΑΦΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΤΣΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΑΚΙΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ.
(μονο εγω λεω τι δεν ψηφιζω και τι πιστευω, δε βαριεσαι..)
Δεν ζητησα το τι ψηφιζετε για να σας κανω κριτικη μεσα απ αυτο. Προς Θεου...Καμια σχεση. Παντως ειναι ζητημα συνεπειας αυτο που ζητησα.
ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ. ΤΕΛΟΣ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ-ΟΠΩΣ ΘΕΛΤΕ ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ-.
παρακαλω και να σβηστει γιατι ειναι και εκτος θεματος.Ας μην το συνεχισουμε. Συγγνωμη που ψιλοχαλασα το θεμα.
ΓΡΑΨΤΕ ΑΚΥΡΟ, ΛΑΘΟΣ
GeorgeFZR
13/10/2006, 21:30
το ελληνικό σύστημα έκρινε ότι δεν είμαι ικανός να "παρακουλουθησω" την ανωτατη παιδεία
Το βρετανικό από την άλλη είχε άλλη άποψη...3 χρονια σπουδών..μέσο ορο συναλλάγματος κάθε χρόνο 1.500.000 δρχ
και έχεις τον κάθε αιώνιο φοιτητή να "περναei" στο πανεπιστήμιο με 10....
στην αγγλία αν μείνεις στο ίδιο μάθημα 2 φορες σε διώχνουν...δεν τους νοιάζει που θα χάσουν τα λεφτά σου...απεναντίας...όταν δεν υπάρχουν τα τεμπελόσκυλα "aiwmioi" φοιτητές το κύρος ανεβαίνει και προσελκύει πιο πολλούς ΣΠΟΥΔΑστές
Όσο για αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ας πάνε επαγγελματικά στο στρατό...
Resistman
13/10/2006, 21:36
Ρε George τωρα δεν γραφεις σοβαρα να παμε επαγγελματικα στο στρατο , σωστα;
Τι σημαινει κυρος; Εχει σχεση με την εκπαιδευτικη διαδικασια;
Πιο πολλους σπουδαστες; Αυτο νομιζω εχει σχεση με τα λεφτα παλι και οχι με τη γνωση. Δεν σε ξενιζει καπως αυτο;
GeorgeFZR
13/10/2006, 21:58
Ρε George τωρα δεν γραφεις σοβαρα να παμε επαγγελματικα στο στρατο , σωστα;
Τι σημαινει κυρος; Εχει σχεση με την εκαπιδευτικη διαδικασια;
Πιο πολλους σπουδαστες; Αυτο νομιζω εχει σχεση με τα λεφτα παλι και οχι με τη γνωση. Δεν σε ξενιζει καπως αυτο;
Σοβαρότατα μιλάω...δεν έχεις τα λεφτά να σπουδάσεις? Πήγαινε επαγγελματίας οπλίτης...θα πληρώνεσαι αντί να κανεις τον "delivera"...Και αυτός που έχει τα λεφτά ΚΑΙ την θέληση να σπουδάσει να μπορεί να το κάνει χωρίς να έχει το βραχνά του στρατού
Φυσικά και έχει σχέση...
Ένα αγγλικό πανεπιστήμιο όσο πιο ψηλά στη λίστα είναι με τα top,τόσο καλύτερο είναι...
Ξέρεις ποσα λεφτά δαπανούνται από τα πανεπιστήμια κάθε χρόνο??Ποσα εκατομμύρια λίρες επενδύονται πάνω σε υποδομές???
Έχεις δει ποτε Έχεις δει ποτε εστίες?αίθουσες?εργαστήρια??
Στα 20 καλύτερα πανεπιστήμια της UK δεν μπαίνει οποιος και οποιος..πρέπει να το ΑΞΊΖΕΙΣ και να έχεις τις δυνατότητες να ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΉΣΕΙΣ αυτά που διδάσκονται...και φυσικά όταν θα αποφοιτήσεις οι μεγάλες εταιρείες θα σε κυνηγήσουν για να σε κάνουν δικό τους..και να επενδύσουν πάνω σου.
Είπε κανεις ότι είναι τσάμπα??
Για να μπεις πρέπει να έχεις τα λεφτά.Δεν είναι τσάμπα...αλλα κάθε χρόνο τα πανεπιστήμια έχουν ένα ορισμένο αριθμό σπουδαστών που περνούν...
Και για να μπεις δεν γραφεις απλά 10 μαθήματα παπαγαλία...
για να μπεις περνάς από συνέντευξη..να καταλάβουν ότι το θες και το ΑΞΊΖΕΙΣ..και όχι επειδή τελείωσες το λύκειο και δεν έχεις τίποτα να κανεις...
Επίσης όσο πιο top είναι το πανεπιστήμιο τόσο πιο λίγους φοιτητές δέχεται κάθε χρόνο και με πιο δύσκολα κριτήρia
Resistman
13/10/2006, 22:14
Ρε George μου τα χαλας...
Ιδεολογικα και ηθικα δεν θα πηγαινα για κανενα λογο στρατο. Ο ντελιβερας ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ.
Γραφεις συχνα το αξιζεις....Και το πιστευω οτι πρεπει να το θελεις και να τ αξιζεις.
Αλλα μη μου πεις οτι αν δεν εχεις τα φραγκα ακομα και αν αξιζεις θα σε παρουν. Δεν το πιστευω με τιποτα αυτο. Αν το οικογενειακο εισοδημα ειναι 15000 το χρονο και τα διδακτρα 7000 ουτε για πλακα. Αρα ειναι ταξικο και γι αυτο αδικο.
GeorgeFZR
13/10/2006, 22:25
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
[B]
Είμαι πρώην deliveras και από το απρίλη ανυπότακτος εξωτερικού
Ταξικό?? δεν με απασχολούν αυτά φιλε μου..αυτά είναι για αυτούς που θέλουν να μιζεριάζουν και για την παπαρήγα...
Οι γονείς μου καταχρεώθηκαν με δάνεια για na σπουδάσω...γι αυτό και έκανα και τον delivera.
Σπούδαζα και δούλευα taytoxrona.gi αυτό σου λέω..άμα το θέλεις μπορείς να το κανεις...
Resistman
13/10/2006, 23:19
Γιωργο με καθε σεβασμο, τ οτι χρεωθηκαν οι δικοι σου και τ οτι δουλευες ντελιβερι ειναι ταξικοτατο.
Γιατι αν ειχες φραγκα ή υπηρχε ελευθερη προσβαση μονο με εξετασεις και συνεντευξη ή αξιολογηση ή τελοσπαντων κατι εκτος χρηματων, οι γονεις σου δεν θα χρεωνονταν ουτε θα αγχωνοντουσαν και εσυ δεν θα δουλευες παιζοντας το κεφαλι σου για να προλαβεις τις παραγγελιες.
Αν αυτο που σε καθοριζει κοινωνικα ειναι μιζερο ή αφορα μονο την Παπαρηγα.....τοτε....ασ τ αφησουμε. Δεν θα σε πεισω.
Παντως θα ηταν καλυτερα για σενα να σπουδαζες χωρις αυτα που περνας και σ αυτο φανταζομαι θα συμφωνεις και εσυ:wave2:
Vstrommer71
14/10/2006, 00:19
Για το θέμα των αιώνιων φοιτητών δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Σίγουρα πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα αξιολόγησης που να απορρίπτει όσους δεν "τράβανε", ξεχνάμε όμως πολύ σημαντικά προβλήματα!
1. Υπάρχουν και νέα παιδιά που είναι αναγκασμένα να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους οπότε δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο να περνάνε όσα μαθήματα χρωστάνε. Και μη βιαστείτε να πείτε όποιος θέλει μπορεί γιατί όλοι ξέρουμε πως είναι η κατάσταση στην αγορά εργασίας πλέον και τι εκμετάλευση υπάρχει. Ο εργοδότης χέστηκε αν έχεις εξεταστική ή όχι.
ΔΕΝ πιστευω οτι πρεπει να υπαρχει διαμαχη στο αν θα πρεπει να υπαρχουν ιδιωτικα πανεπιστημια ή οχι.Το ΦΛΕΓΟΝ ζητημα ειναι να ΥΠΑΡΧΟΥΝ δουλειες για οσους εχουν παρει ενα πτυχιο(οπως εγω) και δεν μπορουν να βρουν δουλεια στο αντικειμενο τους!
Εαν δεν υπαρχουν δουλειες τι να τα κανουμε κι αλλα πανεπιστημια,να αποκτησουμε κι αλλους πολλους νεους,ανεργους ή ημιαπασχολουμενους?
Κι ως προς την καραμελα με τους "αιωνιους" φοιτητες προς τι τοσος ντορος?Ποιο ειναι το κοστος ενος αιωνιου φοιτητη για το πανεπιστημιο?Μια εγγραφη?Αφου πασο και παροχες δεν δικαιουνται,τι το πειραζει το σεπτο ακαδημαϊκο ιδρυμα να εχει εναν ακομα φοιτητη εγγεγραμμενο?
Εγω δηλαδη που δουλευα απο το τριτο ετος(γιατι η οικογενεια μου δεν μπορουσε να μου στελνει λεφτα) και αργησα να τελειωσω την σχολη εκανα κανα εγκλημα?Τι το κακο εκανα ως "αιωνιος" φοιτητης:confused:
Resistman
14/10/2006, 00:34
Πεστα ρε Vstrommer!!!
Που μας εχει η φαει η μοστρα, η εικονα και η μοστρα ενω το σπιτι εχει σκουπιδια και βρομαει παναθεμα το...Ολο επιφανειες κοιταμε...
GeorgeFZR
14/10/2006, 01:11
off-topic φιλε μου οι τάξεις υπήρχαν,υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν...το θέμα είναι από ποια οπτική γωνια το βλέπεις...όλοι θα θέλαμε να είμαστε πλούσιοι αλλα δυστυχώς......δεν...και καθόμαστε και λέμε περί λεφτάδων και ταξικών αγώνων:rolleyes:
Υπάρχει κάτι σήμερα που να είναι δωρεάν??????
;)
όσο για τους αιωνιους...πόσοι από αυτούς "καταλανβανουν" θέσεις εις βάρος άλλων παιδιών που θέλουν να σπουδάσουν?
Vstrommer71
14/10/2006, 01:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από GeorgeFZR
όσο για τους αιωνιους...πόσοι από αυτούς "καταλανβανουν" θέσεις εις βάρος άλλων παιδιών που θέλουν να σπουδάσουν?
Δεν καταλαβαινω την ερωτηση σου,πραγματικα.Πως ενας "αιωνιος" φοιτητης στερει απο καποιον αλλον την δυνατοτητα να σπουδασει οπως λες?Εχει καμμια εξαρτηση ο αριθμος των εισακτεων με τον αριθμο(μικρο) των φοιτητων που-για διαφορους λογους-παραμενουν εγγεγραμμενοι σε μια σχολη?Γιατι θα πρεπει απο εναν νεο ανθρωπο ο οποιος για τον Χ ή Ψ λογο δεν εχει τελειωσει εγκαιρα τα μαθηματα να του στερεις την δυνατοτητα να παρει το πτυχιο του εστω και αργοτερα?Μηπως νομιζεις οτι ολοι οι φοιτητες διαθετουν τα προς το ζειν?Αμα πρεπει και να εργαζεσαι ταυτοχρονα πρεπει να εκτελεστεις αν αφησεις μαθηματα πισω?Απορια το εχω...
akaposto
14/10/2006, 01:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
Κι ως προς την καραμελα με τους "αιωνιους" φοιτητες προς τι τοσος ντορος?Ποιο ειναι το κοστος ενος αιωνιου φοιτητη για το πανεπιστημιο?Μια εγγραφη?Αφου πασο και παροχες δεν δικαιουνται,τι το πειραζει το σεπτο ακαδημαϊκο ιδρυμα να εχει εναν ακομα φοιτητη εγγεγραμμενο?
έλα μου ντε...
απο όσους έγραψαν για την αξιολόγηση
και τα top50/100/500 ιδρύματα παγκοσμίως,
γνωρίζουν τα κριτήρια βαθμολόγησης/αξιολόγησης?
σαφώς και είναι υποτιμητικό να μην έχουμε ως χώρα ούτε ένα,
αλλά πρέπει να γνωρίζουμε και το γιατί.
Δημοκριτος,ΙΤΕ (γράφω τα χτυπητά) κ.α. δεν είναι "παιδιά" των ελληνικών πανεπιστημίων?
αυτά δεν μετράνε?
τα κάναμε όλα ίσιωμα?
Υ.Γ. αμιγώς ιδιωτικά (όπως προτάθηκαν και εδώ) έχει μόνο η Πορτογαλλία.
Υ.Γ.2
τώρα που θα τελειώσουν τα πακετάκια της ΕΕ,θα μας κλάψουν οι ρέγγες...
Resistman
14/10/2006, 01:35
George διαφωνω. Το ζητημα δεν ειναι η οπτικη γωνια αλλα το τι βιωνεις.
Οσο για το οτι δεν ειναι δωρεαν εσυ τι νομιζεις οτι φταιει; Για πες μου μια πιθανη κατ εσενα αιτια.
Οσο για αιωνιους δεν ηταν ποτε ουτε θ αποτελουν προβλημα. Αυτα ειναι προφασεις . Και με καλυψαν οι vstrommer και akaposto.
Vstrommer71
14/10/2006, 01:42
Κι αυτα τα περι αξιολογησης ειναι αλλα λογια ν'αγαπιομαστε δυστυχως.Εγω φιλοι μου εχω τελειωσει Χημικος Μηχανικος και εργαζομαι σε Πιτσαρια.Οποτε καντε και καμμια δεκαρια Πανεπιστημια ακομα(σαν τον Σαραφη,τωρα και στα Τρικαλα!) και αναγκαστε ακομα χιλιαδες νεους σαν κι εμενα να παρουν ενα "πτυχιο" και να περιφερονται ζητιανευοντας για μια τιμια δουλεια και ολοι και καλα να ζητανε προϋπηρεσια την οποια ποτε θα βρεις??Και καλα εγω που απο το ντελιβερυ βγαζω ενα καλο μεροκαματο.Βλεπω ομως κι αλλα παιδια που τους εχουν πατησει κατι καλοι "εργοδοτες" και δουλευουν σαν τα σκυλια για 500? και μετα λες "αξιζει ρε γαμωτο τοσα χρονια στα θρανια?".ΟΚ,καντε και κανα πανεπιστημιο του Κοκκαλη και του Λαμπρακη και τοτε θα φαμε με...χρυσα κουταλια:nono:
GeorgeFZR
14/10/2006, 02:06
Vstrommer71 το σχόλιο μου δεν αναφέρεται σε σένα αλλα ούτε και σε φοιτητές σε παρόμοια κατάσταση,σίγουρα θα υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις,οι οποιες είναι απόλυτα κατανοητές..αλλα "το θέμα των αιώνιων φοιτητών (παγκοσμία πρωτοτυπία) δεν είναι καθόλου αθώο και ανώδυνο όπως ισχυρίζονται ακόμα και πρυτάνεις. Ο αριθμός τους υπερβαίνει το 40% των φερομένων ως φοιτητών, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται όχι μόνο 80χρονοι αλλά και νεκροί (αφού κανείς συγγενής των θνησκόντων δεν φροντίζει να το δηλώσει στο AEI όπου «φοιτούν» ώστε να τους διαγράψουν). Τι πειράζει, λένε πολλοί. Εκτός από το γελοίο του πράγματος κρύβεται και πονηριά. Οι επίσημες ελληνικές και διεθνείς στατιστικές παρουσιάζουν με καμάρι πολύ μεγάλο αριθμό σπουδαζόντων στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας μας δίνοντας έτσι ψευδή εικόνα μιας άλλης πραγματικότητας. Το κυριότερο όμως είναι ότι οι επιχορηγήσεις του κρατικού προϋπολογισμού προς τα AEI υπολογίζονται με βάση και τον αριθμό των φοιτητών τους. Αρα τα AEI εισπράττουν πολύ περισσότερα από όσα δικαιούνται, ιδιαίτερα τα αρχαιότερα. Δηλαδή, η κατά κεφαλήν φοιτητική κρατική χρηματοδότηση είναι μεγαλύτερη από όσο παρουσιάζεται από τους απαιτούντες περισσότερα από τον ελλειμματικό κρατικό προϋπολογισμό. Εξάλλου, μερικοί από τους αιωνίους φοιτητές, και συνεπώς ανεπαρκείς ως ανίκανους για πανεπιστημιακή μόρφωση, που δεν πατούν σχεδόν ποτέ στο μάθημα, συνήθως ηγούνται των εξεγέρσεων (παρασύροντας και τους άλλους) είναι όργανα κομμάτων και εξωπανεπιστημιακών συμφερόντων. Αυτοί είναι και οι κυρίως υπεύθυνοι της μετατροπής του πανεπιστημιακού ασύλου σε άσυλο ανιάτων που μισούν τη γνώση, τον διάλογο και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και καταστρέφουν ό,τι βρουν μπροστά τους, παρέχοντας ταυτόχρονα φιλοξενία και σε εξωπανεπιστημιακά αποβράσματα, πρεζάκηδες, εμπόρους ναρκωτικών, λωποδύτες, αναρχικούς και κάθε αντικοινωνικό στοιχείο. Ταυτόχρονα φιμώνουν και τρομοκρατούν το διδακτικό προσωπικό χωρίς η συντεταγμένη πολιτεία να τολμά να εφαρμόσει τους νόμους.
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14814&m=B51&aa=1
το 1984-85 στα Πανεπιστήμια της χώρας είχαν καταγραφεί 111.446 φοιτητές σε κανονικά εξάμηνα σπουδών και μόλις 44.524 πέραν των κανονικών, δηλαδή η αναλογία ήταν σχεδόν ένας που καθυστερεί προς τρεις κανονικούς, δέκα χρόνια αργότερα καταγράφηκαν 90.476 «αιώνιοι» και πέρυσι έφτασαν τους 141.581 επί συνόλου 339.429 φοιτητών...
Το ζητημα δεν ειναι η οπτικη γωνια αλλα το τι βιωνεις.
τα ίδια λέμε με διαφορετικές λέξεις
δεν είναι δωρεάν γιατί υπάρχει το κόστος..
είτε το κοινωνικό μοντέλο είναι κουμμουνιστικό η καπιταλιστικό το κόστος υπάρχει,και θα συνεχίσει να υπάρχει
Resistman
14/10/2006, 04:02
Αχ ρε Γιωργο....
Ευτυχως να λες που υπαρχουν και αυτοι οι εξεγερμενοι και ξυπναμε που και που...Αυτο σημαινει και ελευθερη διακινηση ιδεων και αμφισβητηση αλλωστε...
Οσο για οσους αναφερεις για αντικοινωνικα στοιχεια, νομιζω πως κανεις λαθος φιλε μου. Πλην των πρεζεμπορων και των λωποδυτων( για τους οποιους συμφωνουμε απολυτα), οι υπολοιποι δεν ειναι αντικοινωνικα στοιχεια, καθε αλλο θα λεγα.
Διδακτικο προσωπικο, συντεταγμενη πολιτεια: αυτοι για μενα εχουν τεραστιο μεριδιο ευθυνης και αντικοινωνικοτητας με την συμπεριφορα τους, τις τακτικες,τους σκοπους τους και τα μεσα που χρησιμοποιουν..
(και υπαρχουν και αλλα μοντελα περαν αυτων που γραφεις :D )
Και για να επανελθουμε, γραφουν πολλοι υπερ των ιδιωτικων τονιζοντας την αναγκη ελεγχου.
Παιδες: Χ νεκροι εργατες επι ολυμπιαδας, Χ τραυματισμενοι, απληρωτες υπερωριες, 4καμμενοι εργατες σε κτιρια υπο κατασκευη τους 2 περασμενους μηνες, ΜΕΒΓΑΛ, Χρηματιστηριο, Αγροτικη τραπεζα, Λαναρας στη Ναουσα, μετεγκατασταση επιχειρησεων σε γειτονικες χωρες απο επιχειρηματιες που ειχαν παρει ηδη επιχορηγησεις και τωρα δινουν μισθους 90ευρω, αναιτιολογητες απολυσεις, ελλειψη συνθηκων υγιεινης, εργοστασιο Αμιαντου στην Ελευσινα.......
ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ Ι Δ Ι Ω Τ Ε Σ.
ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ;;; :confused: :a016: :a018: :confused: :yuck:
Τρομερη επιχειρηματολογια!
Οποιος ΕΧΕΙ λεφτα να σπουδασει κι ας ειναι μαθητης του 11 !
Αυτος που ΔΕΝ ΕΧΕΙ να παει να γαμηθει κι ας ειναι του 20 !
Ο Λαος καποτε ελεγε οτι "δεν ξερει καποιος τι θα πει ζορι, αν δεν εχει χτισει ή δεν εχει παντρεψει παιδι" ...
Τωρα ας προσθεσουμε και το "κι αν δεν εχει σπουδασει παιδι" ... :sick:
Μπραβο ρε μαγκες!
Αντι να μιλαμε ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για την αναβαθμιση των Πανεπιστημιων, μιλαμε για το πως θα κανουμε ευκολοτερη την ζωη των "πλουσιοτερων" ! :(
Και επιχειρηματολογουν (το χειροτερο) αυτοι που ΔΕΝ καταφεραν να αποδειξουν οτι ειναι ικανοι να μπουν σε καποιο Πανεπιστημιο, και για τον λογο αυτο (χρεωνοντας ή οχι τους γονεις τους) εφυγαν "εξω" !!! :sick:
Αιδώς Αργείοι !!!
Δεν καταλαβαίνω σε τι σας πειράζουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια...
Ο μαθητής του 20 μπορεί εύκολα να μπει πρώτος σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο. Φτιάχνοντας τα ιδιωτικά δηλαδή τα δημόσια θα καταργηθούν; Ίσα ίσα που θ'αδειάσουν και θέσεις και θα γίνεται και καλύτερη δουλειά.
Γενικά βλέπω πολλή καταστροφολογία και πολύ επιδερμικές απόψεις κυρίως όμως πάντα προς το χειρότερο.
Στη δική μου τη σχολή γινόταν πολύ καλή δουλειά. Και ομοίως πιστεύω στις περισσότερες. Δεν θα σας κάνει το πανεπιστήμιο φτασμένους επαγγελματίες. Κατευθύνσεις θα σας δώσει, βάσεις, μεθοδολογία και κυρίως ορθή σκέψη.
Σίγουρα χρειάζεται αναβάθμιση κυρίως σε ό,τι αφορά στην ύλη που είναι στραμμένη 100% προς την έρευνα και όχι προς την παραγωγή και ειδικά της σύγχρονης Ελλάδας.
Επομένως κάποιες σχολές που δεν απορροφούνται οι ειδικότητες τους δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν. Αντίστοιχα και ο ιδιώτης δεν έχει λόγο να ιδρύσει ένα πανεπιστήμιο με άχρηστες ειδικότητες.
Τα υπόλοιπα περί πλουσίων που θα πληρώνουν για να πάρουν πτυχίο ή να περνάνε μαθήματα είναι ανέκδοτα...
Και τώρα στη δουλειά μου εμφανίζονται μηχανικοί του εξωτερικού με σφραγίδα και ίσα δικαιώματα και καθόλου δεν με χαλάει. Εγώ σπούδασα στην Ελλάδα και έκτοτε είμαι εγώ αποκλειστικά υπεύθυνος για τη δουλειά μου. Δεν με νοιάζει πού έχουν σπουδάσει οι συνάδελφοι μου.
Είμαι υπέρ.
Χωμάτινος
14/10/2006, 09:41
...
ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ Ι Δ Ι Ω Τ Ε Σ.
ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ;;; :confused: :a016: :a018: :confused: :yuck:
Πέστα Χαράλαμπε! (ε.. Δημήτρη :lol: )
Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 τα 2 μεγάλα (μη χέσω) κόμματα ξόδεψαν 40 δις δρχ γιά προεκλογική εκστρατεία ενώ οι κρατικές προεκλογικές επιδοτήσεις που εισέπραξαν ήταν πολύ λιγότερες. Δεδομένου ότι τα κόμματα δεν έχουν ούτε δικό τους κεφάλαιο αλλά ούτε και έσοδα, που στο καλό βρήκαν τα χρήματα :confused: Προφανώς από ιδιώτες..
.. άααααρα..
...ποιός νομοθετεί;
akaposto
14/10/2006, 09:52
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14814&m=B51&aa=1
παγκόσμια πρωτοτυπία είναι που τα κόμματα εκλέγουν πρυτάνεις.
excuse me,που λέμε και στο χωριό μου,
αλλά υπάρχουν τρόποι για να μην γίνεται αυτό...χωρίς να φταίνε οι "αιώνιοι",
τι να λέμε τώρα,τι κάνει νιαου-νιάου?
Οσο για το link τώρα.
Ενα σκέτο νουμερο δεν δείχνει απολύτως τίποτα (απο που αντλεί το νούμερο δεν αναφέρει-περίεργο-)
Ποιούς μετρήσανε για αιώνιους επίσης δεν λέει...
Πόσοι απο αυτούς είναι αυτοσυντήρητοι...
Πόσοι έχουν (ή είχαν) πρόβλημα υγείας...
έχω και άλλα,
όμως νομίζω έγινα κατανοητός.
και ένα ψεματάκι,
οι φοιτητές υπολογίζονται απο τους εισακτέους...
όχι ότι έχει διαφορά στο ταμείο :D
Το ξαναλέμε τελευταία φορά:
όποιος περνάει το ν+2 των σπουδών του,
επιβαρύνει κατά 0ευρω το κράτος,
αφου πλέον δεν έχει φοιτητικές "ευκολίες".
Φιλαλήθης
14/10/2006, 11:04
Μια απορία... ποιοί από εσάς έχουν ζήσει το μεγαλείο των ελληνικών πανεπιστημίων τα τελευταία 10 χρόνια;
Vstrommer71
14/10/2006, 11:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Αιδώς Αργίοι !!!
Αν οι καημενοι οι Αργειοι εβλεπαν να ειναι γραμμενοι σαν...Αργιοι θα ειχαν αυτοκτονησει ομαδικα!!!!Ωχ το ματι μου:hypnotize :smokin:
GeorgeFZR
14/10/2006, 14:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Τρομερη επιχειρηματολογια!
Οποιος ΕΧΕΙ λεφτα να σπουδασει κι ας ειναι μαθητης του 11 !
Αυτος που ΔΕΝ ΕΧΕΙ να παει να γαμηθει κι ας ειναι του 20 !
δεν είναι σωστό αλλα δυστυχώς έτσι είναι,και δεν γίνεται μονο στην παιδεία
Ο Λαος καποτε ελεγε οτι "δεν ξερει καποιος τι θα πει ζορι, αν δεν εχει χτισει ή δεν εχει παντρεψει παιδι" ...
Τωρα ας προσθεσουμε και το "κι αν δεν εχει σπουδασει παιδι" ... :sick:
Μπραβο ρε μαγκες!
Αντι να μιλαμε ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για την αναβαθμιση των Πανεπιστημιων, μιλαμε για το πως θα κανουμε ευκολοτερη την ζωη των "πλουσιοτερων" ! :(
Και επιχειρηματολογουν (το χειροτερο) αυτοι που ΔΕΝ καταφεραν να αποδειξουν οτι ειναι ικανοι να μπουν σε καποιο Πανεπιστημιο, και για τον λογο αυτο (χρεωνοντας ή οχι τους γονεις τους) εφυγαν "εξω" !!! :sick:
τι εννοείς φιλε μου? βρίσκεις κάτι το κακό η το παράξενο?
όσοι φεύγουνε κάθε χρόνο δεν είναι όλοι πλουσιόπαιδα!
Αιδώς Αργίοι !!!
Φιλαλήθης
14/10/2006, 15:13
Και επιχειρηματολογουν (το χειροτερο) αυτοι που ΔΕΝ καταφεραν να αποδειξουν οτι ειναι ικανοι να μπουν σε καποιο Πανεπιστημιο, και για τον λογο αυτο (χρεωνοντας ή οχι τους γονεις τους) εφυγαν "εξω" !!!
Ένας φίλος, πριν χρόνια έφυγε από την ελλάδα και πήγε με πλήρη υποτροφία στο harvard για περαιτέρω σπουδές. Το φυσικό της πάτρας το τελείωσε με 9.94/10 (για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, έγραψε 10 σε όλα τα μαθήματα εκτός από 1-2 στα οποία έγραψε 9)
Λεφτά δεν είχε.
Μάντεψε γιατί έφυγε από την ελλάδα.
hint: δεν είχε να κάνει με λεφτά.
(αφήνω στην άκρη το, τελείως άκυρο, που λες ότι "δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι είναι ικανοί". Νομίζεις ότι αυτοί που μπήκαν σε σχολές, είναι ικανοί; Δεν είναι. Αδιάφορη η ικανότητα με το αν θα μπεις σε σχολή ή όχι.)
wild_cat/anima
14/10/2006, 15:19
ιδιωτικα πανεμιστήμια .........
μάλιστα.
εγώ πάλι έχω 2 πολύ χαζες ερωτήσεις.
πως μπορεί ενα ατομο που δεν έπιασε ουτε τη βάση στις πανελληνιες να πηγαίνει στην αγγλία και να γυρίζει πχ χημικός ?
ποιος είναι αυτός που ενω έχει την δυνατότητα να σπουδασει ΔΩΡΕΑΝ θα παει σε κάποιο ιδιωτικό χ college να πληρώνει 800 ευρώ το μάθημα ?????????????
έλεος πια !
η παιδεία και η μόρφωση δε θα γίνει προνόμιο των λίγων
oapomesa
14/10/2006, 15:54
Να γίνουν, να μην γίνουν κλπ
Σας βλέπω να χαλάτε τη ζαχαρένια σας και στενοχωριέμαι!
Αδίκως πονοκεφαλιάζετε!
Διότι
άν δεν γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια τα πράγματα θα πάνε από το κακό στο χειρότερο
άν όμως γίνουν τα πράγματα απλώς θα πάνε κατά διαόλου.
Οτι και να γίνει θα έχει την σφραγίδα made in Greece.
Οπως ακριβώς και ο καπιταλισμός στην Ελλάδα, είναι εγχώριας εμπνεύσεως.
Στην Αμερική ο επιχειρηματίας που θα φοροδιαφύγει απλώς την έβαψε.Τον Αλ Καπόνε για φοροδιαφυγή τον κλείσαν μέσα.
Στην Αμερική στον επιχειρηματία που θα αποτύχει θα του πάρουν και τα σώβρακα και θα μαζεύει λεμονόκουπες για να ζήσει.
Κοιτάξτε που βρίσκονται και πώς κακοπερνάνε οι ιδιοκτήτες τόσων επιχειρήσεων που έκλεισαν.
Και κομμουνισμό να είχαμε σιγά μην είχαμε την εκπαίδευση, την Υγειονομική περίθαλψη και την κουλτούρα της τότε ΕΣΣΔ.
Δεν θα τον αναγνώριζε ούτε η μάνα που τον έκανε.Οσο για την Αναρχία άστα να πάνε.Εδώ, αγαπητοί μου, όλα γελοιοπούνται.
Ενα σας λέω.Σε μερικά χρόνια η Αλβανία που λογω συγκυριών έμεινε πίσω θα μάς έχει ξεπεράσει σε όλα.
Αυτό το κράτος είναι τελειωμένο.Ξοφλημένο από χέρι.Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε.
Δεν είμαι απαισιόδοξος ούτε αισιόδοξος.Μπορεί και να το απολαμβάνω.Αυτό το γενικό ξήλωμα και ξεσάλωμα.
Φυσικά και οι Ελληνες είναι έξυπνος λαός.Βεβαίως και οι Ελληνες είναι υπερήφανος λαός.Τουλάχιστον όσοι ξέρουν το παρελθόν.Βεβαιότατα και πολλοί από το φόρουμ αυτό αλλοιθωρίζουν και λένε παπαριές (τουλάχιστον) γιατί σκέφτονται σαν παιδάκια (γιατί όντως είναι απλοϊκοί), όταν γράφουν για την Ιστορία.Μου θυμίζουν το "έμαθα και μαστορεύω και γαμώ τον μάστορά μου".Οπωσδήποτε και δεν γράφεται ιστορία πλέον.Είναι αρκετά χρόνια τώρα.
Το να γράψω τι φταίει δεν έχει απολύτως καμμία σημασία.Ο,τι και νάναι δεν διορθώνεται.Είναι κάτι σαν μιά μοιραία, χρόνια ανίατη αρρώστια,Κάτι σαν κινούμενη άμμος, που όσο συζητάμε, διαδηλώνουμε, ψηφίζουμε, απεργούμε και γενικώς κάνουμε κάτι βρε αδερφέ, τόσο βουλιάζουμε.Επειδή είναι όμως αργό το process, δεν το παίρνουμε χαμπάρι και συνεχίζουμε.
GeorgeFZR
14/10/2006, 16:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από wild_cat/anima
ιδιωτικα πανεμιστήμια .........
μάλιστα.
εγώ πάλι έχω 2 πολύ χαζες ερωτήσεις.
πως μπορεί ενα ατομο που δεν έπιασε ουτε τη βάση στις πανελληνιες να πηγαίνει στην αγγλία και να γυρίζει πχ χημικός ?
ποιος είναι αυτός που ενω έχει την δυνατότητα να σπουδασει ΔΩΡΕΑΝ θα παει σε κάποιο ιδιωτικό χ college να πληρώνει 800 ευρώ το μάθημα ?????????????
έλεος πια !
η παιδεία και η μόρφωση δε θα γίνει προνόμιο των λίγων
έχει να κάνει με το εκπαιδευτικό σύστημα της αγγλίας
1)δεν μαθαίνεις παπαγαλία
2)τα 8 στα 10 μαθήματα είναι εργασίες
και όπως προείπα,δεν μπορείς να χρωστάς μαθήματα αιώνιος.έχεις 2 ευκαιρίες να περάσεις το μάθημα!
Κόπηκες?? το πανεπιστήμιο σε διώχνει.Έτσι ο Χημικός που εσύ φέρνεις σαν παράδειγμα το έχει ΣΠΟΥΔ’ΣΕΙ το αντικείμενο του...
Πιο δωρεάν ρε παιδιά???
Πλακα κάνετε?
εγώ σπούδασα τριετία σε uk,ο αδερφός μου σε κομοτηνή...στο δωρεάν...
λοιπόν έχουμε και λέμε
ενοίκια...για πάρτε να ρωτήσετε ποσο ζητάνε για τις τρώγλες-γκαρσονιέρες,δεη,οτε,θέρμανση κτλ κτλ
τα φροντιστήρια που έκανε τα τελευταία χρονια!!
η να πιάσουμε τα ρεζιλίκια με τα κομματικά μέσα στα πανεπιστήμια..που αν δεν ανήκεις στην αγαπημένη παράταξη του καθηγητή σου κάνει την ζωή δύσκολη!
και στην τελική...ιδιωτικά πανεπιστήμια υπάρχουν στην ελλάδα εδώ και 10 χρονια...απλά το όλο σύστημα είναι έτσι για να κερδίζουν όλοι...
και τα ιδιωτικά και το κράτος
(πριν φύγω για αγγλία ήμουν στο City University της αμερικής...στο σύνταγμα...έσκαγα κάθε χρόνο 2 μύρια..και μου δίνανε το χαρτί ότι και καλά είμαι στην ισπανία και σπούδαζα...και ταυτοχρόνως δούλευα και ήμουν και στο ΙΚΑ..)
και όλοι κονομάνε...και το ΔΙΚΑΤΣΑ,και το εξωτερικών με τις μεταφράσεις και όλοι τους
Φιλαλήθης
14/10/2006, 16:52
η να πιάσουμε τα ρεζιλίκια με τα κομματικά μέσα στα πανεπιστήμια..που αν δεν ανήκεις στην αγαπημένη παράταξη του καθηγητή σου κάνει την ζωή δύσκολη!
Δεν παίζει κάτι τέτοιο, ο καθηγητής δεν έχει τρόπο να μάθει ποιό κόμμα υποστηρίζεις.
Γιατί εκεί του μάθανε στα πρώτα έτη ό,τι δεν έμαθε εδώ στο λύκειο. Περίεργο σου φαίνεται; Εδώ ούτε ολοκληρώματα δεν τους μαθαίνουν στο λύκειο...
Εγώ σπούδασα στο Δημοκρίτειο στην Ξάνθη. Πλήρωνα από το '89 μέχρι το '94 35.000 δρχ για διάρι, ποσό σχετικά μικρό αν σκεφτείς ότι το σπίτι ήταν μεγάλο για ένα φοιτητή και οι διπλανοί μου πλήρωναν ακόμα λιγότερα.
Τηλέφωνο δεν είχα και το ρεύμα ήταν αστείο (τότε..).
Ό,τι ξόδευα ήταν στον ΟΤΕ που πήγαινα καθημερινά για τηλέφωνο. Ήμουνα και ανόητος αισθηματίας...
Η ζωή εν ολίγοις δεν ήταν και τόσο ακριβή. Άμα ήξερες και τις καβάτζες μπορούσες να βρεις και σπίτι στην εστία στο τζάμπα.
Αυτά για τους καθηγητές και τα κομματικά είναι μπούρδες, δεν συμβαίνουν. Μεμονωμένα περιστατικά έχουν παρατηρηθεί αλλά όχι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται, εκτός και αν πας να σπουδάσεις και τρώγεσαι συνέχεια για φασαρίες και ταυτόχρονα πέσεις σε κανέναν κομπλεξικό.
Το ακαδημαϊκό επίπεδο ήταν πάρα πολύ ψηλό και βάζει τα γυαλιά σε πολλά ξένα πανεπιστήμια που εδώ τα εκθειάζουμε. Μόνο τα μαθηματικά και η φυσική που κάναμε αρκούσαν! Το βασικό πρόβλημα ήταν ότι τα μαθήματα ήταν πολλά για τα 5 χρόνια του κύκλου σπουδών και δεν υπήρχε μεγάλη εξειδίκευση, πράγμα που μέχρι σήμερα πρέπει να έχει βελτιωθεί πολύ.
Τέλος πάντων καλό είναι να αντιμετωπίζετε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις με σκεπτικισμό, αλλά όχι με εξ ορισμού άρνηση και καταστροφή. Μην απαξιώνετε κάθε τι ελληνικό γιατί μάλλον θα πέσετε πολύ έξω. Έχουμε δει και κάτι φυντάνια του εξωτερικού που δεν ξέρουν πού πάνε τα τέσσερα.
wild_cat/anima
14/10/2006, 18:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από GeorgeFZR
έχει να κάνει με το εκπαιδευτικό σύστημα της αγγλίας
1)δεν μαθαίνεις παπαγαλία (-και ποιος σου είπε οτι εδω παιρνεις πτυχίο με παπαγαλία ????????)
2)τα 8 στα 10 μαθήματα είναι εργασίες
(και εδω υπάρχουν ΚΑΙ εργασίες κι όχι εξετασεις με ερωτήσεις πολλαπλης επιλογής)
και όπως προείπα,δεν μπορείς να χρωστάς μαθήματα αιώνιος(αιωνίΩς μάλλον εννοείς) έχεις 2 ευκαιρίες να περάσεις το μάθημα!
Κόπηκες?? το πανεπιστήμιο σε διώχνει.Έτσι ο Χημικός που εσύ φέρνεις σαν παράδειγμα το έχει ΣΠΟΥΔ’ΣΕΙ το αντικείμενο του...
(-δηλαδή θέλεις να μου πεις οτι οι φοιτητες στην Ελλάδα δεν σπουδαζουν ??
για λέγε ρε παλικάρι να δούμε !γιατι βλέπεις ο δικός μου ο μπαμπας δεν είναι φραγκάτος να με στειλει εξωτερικο κι εχω χασει πολλάκις εξεταστικές γιατί την ώρα που έδινα το μάθημα έπρεπε να στέκω σούζα σε κάποιους εργοδότες)
Πιο(μάλλον ΠΟΙΟ εννοείς) δωρεάν ρε παιδιά???
Πλακα κάνετε?
εγώ σπούδασα τριετία σε uk(όλα τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι 4 χρόνια ),ο αδερφός μου σε κομοτηνή...στο δωρεάν...
λοιπόν έχουμε και λέμε
ενοίκια...για πάρτε να ρωτήσετε ποσο ζητάνε για τις (έχει και εστίες ξέρεις .......)τρώγλες-γκαρσονιέρες,δεη,οτε,θέρμανση κτλ κτλ
τα φροντιστήρια που έκανε τα τελευταία χρονια!!
(ενω εσυ που δεν έκανες μάλλον τα δωσες όλα μαζι για τα διδακτρα σου lololol)
η να πιάσουμε τα ρεζιλίκια με τα κομματικά μέσα στα πανεπιστήμια..που αν δεν ανήκεις στην αγαπημένη παράταξη του καθηγητή σου κάνει την ζωή δύσκολη!(νομίζεις !
δεν ανήκω σε καμια παραταξη και ποτέ καθηγητης δε μου εκανε τη ζωη δυσκολη για τετοιο λόγο!)
και στην τελική...ιδιωτικά πανεπιστήμια υπάρχουν στην ελλάδα εδώ και 10 χρονια...απλά το όλο σύστημα είναι έτσι για να κερδίζουν όλοι...
και τα ιδιωτικά και το κράτος
(πριν φύγω για αγγλία ήμουν στο City University της αμερικής...στο σύνταγμα...έσκαγα κάθε χρόνο 2 μύρια..και μου δίνανε το χαρτί ότι και καλά είμαι στην ισπανία(-ΜΟΛΙς ΕΔΩΣΕς ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΊΝΟΥΝ ΟΜΟΙΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΏΝ ΜΕ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ) και σπούδαζα...και ταυτοχρόνως δούλευα και ήμουν και στο ΙΚΑ..)
και όλοι κονομάνε...και το ΔΙΚΑΤΣΑ,και το εξωτερικών με τις μεταφράσεις και όλοι τους
stavrogin
14/10/2006, 18:37
Και παλι εχει σημασια τι κρατος εχουμε.
Τι ειδους ιδιωτικα θα στησει.
Αλλα και τα δημοσια εχουν τα χαλια τους και ειτε θα τα φαει το σκοταδι ειτε θα εξελιχτουν και θα επιβιωσουν σε ενα περιβαλλων ελευθερης αγορας.
ΧΑΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ
Εχω δουλεψει σε 5-6αρχιτεκτονικα γραφεια
εχω δει απειρους τελειωμενους αρχιτεκτονες που χρειαζονται εκπαιδευση ,μορφωση ,τα παντα.Κοινως ειναι ντουβαρια.Και δε μιλω με τους ορους της αγορας.Αλλα για την "ουσιαστικη αρχιτεκτονικη"
Απεχθανωμε τα κομματικα κεντρα στους προθαλαμους των πανεπιστημιων
Απεχθανωμαι,συχαινωμαι την απολυτη χειραγωγηση των φοιτιτικων αγωνων απο τις κομματικες παραταξεις,Γιαυτο και δεν εχουν πετυχει τιποτα ποτε τους.
Απεχθανωμαι την εποχιακη διακοπη με καταληψεις απεργιες ,και μετα περιοριζεται την υλη στο ελαχιστο για να περασετε.Γιατι ρε δε κανετε εναν αγωνα διαρκειας ,να πετυχεται οτι εχεται να πετυχεται και μετα να διαβασεται και λιγο.Μοναχα σας δινει γραμμη το ΚΚΕ ή η ΠασοκοΝδ και τα σταματατε;
Σαφως και ειναι ΤΑΞΙΚΟ θεμα το να σπουδαζουν οι φραγκατοι.(Ουτε ειμαι ουτε θελω να γινω).Αλλα επισης ειναι και ΗΛΙΘΙΟ το να λες οτι αυτο ειναι ΑΔΙΚΟ. Γιατι ειναι και πραγματικοτητα εκτος απο αδικο.
ειναι ΗΛΙΘΙΟ και ΤΑΞΙΚΟΤΑΤΟ το συστημα αξιολογησης και εισαγωγης στα πανεπιστημια.
Μιας και
1.ειναι ανυπαρκτος ο ουσιαστικος "επαγγελματικος προσανατολισμος"
2.Οποιος δεν εχει φραγκα (οπως εγω)και δεν φορτωνει με εκατομυρια την παραπαιδια ,ειναι ερμαιο ενος ακαταλληλου καθηγητη.Ειχα απειρους τετοιους.
Ειμαι θυμα του συστηματος που υπερασπιζεστε,ειληκρινα.
Δε μπορειτε να το φτιαξεται γιατι δε ξερεται τι χρειαζεται.
Δε ξερεται λογου χαρη πως το να ειναι καποιος φοιτητης μεχρι τα 30 του ειναι ενας κρατικος τροπος να απομιζα οικογενειες να μειωνει τους δειχτες της ανεργιας,να αποτρεπει την νεολεα απο την αφυπνιση και να την υποτασει με ομαλο τροπο.
Γι αυτους τους λογους.Για λογους ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ,ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ η κρατικοδιαιτη παιδια ειναι ενα νοσηρο τεκνο του ανεκδοτου που λεγεται"εφαρμογη του καπιταλισμου στην ελλαδα"
Αντι να αντιτασεσται στα ιδιωτικα πανεπιστημια γιατι δεν κανεται προτασεις για το πως αυτο θα γινοταν σωστα;
Γ@ΜΩ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
wild_cat/anima
14/10/2006, 18:44
αν θέλεις μου απαντας......
έχεις τελειώσει αρχιτεκτονική στην Ελλάδα ή κάπου αλλού ?