Σύνδεση

View Full Version : Δάσκαλοι Δικαιώματα και Υποχρεώσεις

Σελίδες : 1 [2] 3

latris mixanis
19/10/2006, 16:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από wild_cat/anima
1)πόσα ήθελες να παίρνει χωρίς σπουδές και για να ασχολείται στη δουλεια της με το net ?
2)σου ευχομαι να την εχεις

υγ: τετοιες προσφΩνήσεις μόνο ως προσωπικές υφίστανται
1. Ποιός σου είπε ότι δεν έχει σπουδάσει. Αλλά αυτό που μετράει είναι τι φέρνει στο μαγαζί και αν υπάρχει προυπηρεσία, άσε που πολλές φορές δεν την παίρνεις καν. Έχεις δουλέψει ποτέ σαν πωλήτρια?? Μάλλον όχι!
2. Να σαι καλά!

Υ.Γ Μην παίρνεις τοις μετρητοίς ότι σου λένε...

wild_cat/anima
19/10/2006, 16:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
1. Ποιός σου είπε ότι δεν έχει σπουδάσει. Αλλά αυτό που μετράει είναι τι φέρνει στο μαγαζί και αν υπάρχει προυπηρεσία, άσε που πολλές φορές δεν την παίρνεις καν. Έχεις δουλέψει ποτέ σαν πωλήτρια?? Μάλλον όχι!
2. Να σαι καλά!

Υ.Γ Μην παίρνεις τοις μετρητοίς ότι σου λένε...
1)τι έχει σπουδάσει?
γιατί δε δουλευει πάνω στο αντικειμενο της ?
και ναι!
το χω κάνει και αυτό στη ζωη μου !

υγ: δεν κραταω ποτέ επιταγες!

latris mixanis
19/10/2006, 16:49
Χρήματα καλά πρέπει να παίρνουν όσοι δουλεύουν σε καταστήματα και όχι μόνο. Βρέξει χιονίσει πρέπει να είναι εκεί, να χαμογελούν, να φέρνουν αποτέλεσμα, να δουλεύουν τις γιορτές, τα σάββατα-κυριακές, στις αργίες του Δημοσίου και όχι μόνο.

Όπως είπε και ο φίλτατος σνάηπερ, όταν το σπούδασε ήξερε. Άσε που οι περισσότεροι όταν τους λες πρέπει να πας στον Έβρο δεν πάνε και αν πάνε βρίσκουν μέσο για να φύγουν, δεν κατάλαβα τα χωριά, τα νησιά δεν χρειάζονται παιδεία??

bartlal
19/10/2006, 16:50

υγ: τετοιες προσφΩνήσεις μόνο ως προσωπικές υφίστανται

καλα βρε μικρη πως κανεις ετσι?

(ελπιζω το μικρη να το θεωρησει και αυτο προσφωνηση!)

:a22: :a22: :a22:

wild_cat/anima
19/10/2006, 16:51
δεν απαντας στην ερωτηση μου !

wild_cat/anima
19/10/2006, 16:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal

(ελπιζω το μικρη να το θεωρησει και αυτο προσφωνηση!)

:a22: :a22: :a22: :p :wave2:

latris mixanis
19/10/2006, 16:58
1)τι έχει σπουδάσει?
γιατί δε δουλευει πάνω στο αντικειμενο της ?
και ναι!
το χω κάνει και αυτό στη ζωη μου !

υγ: δεν κραταω ποτέ επιταγες!

Έχει σπουδάσει στα ΤΕΙ Συνεταιριστικών Οργανώσεων και εκμεταλλεύσεων. Γιατί δεν έχει βρεί, απλά τα πράγματα :winka:

wild_cat/anima
19/10/2006, 17:02
Έχει σπουδάσει στα ΤΕΙ Συνεταιριστικών Οργανώσεων και εκμεταλλεύσεων. Γιατί δεν έχει βρεί, απλά τα πράγματα :winka:
τόσα χρόνια ακαδημαικός πολίτης ούτε που το χω ακούσει , αλλά μικρή σημασία έχει αυτό .και καπου εδω δίνεις την απάντηση μονη σου "
Όπως είπε και ο φίλτατος σνάηπερ, όταν το σπούδασε ήξερε"
οπότε τώρα .............μια χαρα είναι για υπάλληλος της TIM

Cpt. Haddock
19/10/2006, 17:09
:a014:

bartlal
19/10/2006, 17:09
wild_cat/anima, θα ερθεις στο paintball (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=29144)?

:a13: :a13:

ελα, και θα κανονισουμε να ειστε σε διαφορετικες ομαδες! :p :p

latris mixanis
19/10/2006, 17:10
τόσα χρόνια ακαδημαικός πολίτης ούτε που το χω ακούσει , αλλά μικρή σημασία έχει αυτό .και καπου εδω δίνεις την απάντηση μονη σου "
Όπως είπε και ο φίλτατος σνάηπερ, όταν το σπούδασε ήξερε"
οπότε τώρα .............μια χαρα είναι για υπάλληλος της TIM

Eκτός Θέματος αλλά θα το γράψω.
Αφού μιλάμε για την συγκεκριμένη κοπέλα λοιπόν έδωσε δυο φορές και δεν πέρασε, την τρίτη μπήκε στη συγκεκριμένη σχολή και την παροκολούθησε.
Αν κάνει μια χαρά υπάλληλος για την ΤΙΜ άστο να το κρίνει άλλος....
Με αυτά που μας έχει γράψει μέχρι τώρα δεν θα έπρεπε να παίρνει 800€ αλλά παραπάνω. Είναι σπουδαγμένο το κορίτσι και το κάθε κορίτσι.

Συγνώμη για το Σπαμ αλλά δεν μπορώ να ακούω @@@

latris mixanis
19/10/2006, 17:10
wild_cat/anima, θα ερθεις στο paintball (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=29144)?

ελα, και θα κανονισουμε να ειστε σε διαφορετικες ομαδες! :p :p

Ρε μπαρτ με την κοπέλα δεν έχω να χωρίσω κάτι και δεν θα ασχοληθώ...:wave2:

latris mixanis
19/10/2006, 17:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
:a014:

Δώσε και δω γιατί έχουν αγώνα οι καθηγητές και θα πάρει αρκετό καιρό!!

bartlal
19/10/2006, 17:13
Ρε μπαρτ με την κοπέλα δεν έχω να χωρίσω κάτι και δεν θα ασχοληθώ...:wave2:

δεν καταλαβες γμτ: επιπλεον ατομα για το paintball ψαχνω, και δεν ξερω αν η βανεσσα το ξερει, και μηπως θελει να ερθει, δεν ειπα οτι εχετε να χωρισετε τιποτα!

:sad: :sad: :sad:

κανεις δεν με καταλαβαινει... :a35:

wild_cat/anima
19/10/2006, 17:14
Eκτός Θέματος αλλά θα το γράψω.
Αφού μιλάμε για την συγκεκριμένη κοπέλα λοιπόν έδωσε δυο φορές και δεν πέρασε, την τρίτη μπήκε στη συγκεκριμένη σχολή και την παροκολούθησε.
Αν κάνει μια χαρά υπάλληλος για την ΤΙΜ άστο να το κρίνει άλλος....
Με αυτά που μας έχει γράψει μέχρι τώρα δεν θα έπρεπε να παίρνει 800€ αλλά παραπάνω. Είναι σπουδαγμένο το κορίτσι και το κάθε κορίτσι.

Συγνώμη για το Σπαμ αλλά δεν μπορώ να ακούω @@@
με 3 φορες και περασε σ αυτό το τει????
τη δική μου αποψη ζητησες και γι αυτο την εξεφρασα , αν θέλεις του "αλλου "την άποψη , ρώτα τον "αλλον ", όχι εμενα.
ποια ?και τι μας έχει γραψει μεχρι τώρα ? ένα δείγμα μπορω να χω?

και για λέγε ...για λέγε .........

wild_cat/anima
19/10/2006, 17:18
Ρε μπαρτ με την κοπέλα δεν έχω να χωρίσω κάτι και δεν θα ασχοληθώ...αλλο!:wave2:

wild_cat/anima
19/10/2006, 17:19
δεν καταλαβες γμτ: επιπλεον ατομα για το paintball ψαχνω, και δεν ξερω αν η βανεσσα το ξερει, και μηπως θελει να ερθει, δεν ειπα οτι εχετε να χωρισετε τιποτα!

:sad: :sad: :sad:

κανεις δεν με καταλαβαινει... :a35:

μπουμπουκι σορρυ αλλά είμαι full με σεμιναρια και μαθήματα .
πολύ θα το ήθελα but ...

bartlal
19/10/2006, 17:33
μπουμπουκι σορρυ αλλά είμαι full με σεμιναρια και μαθήματα .
πολύ θα το ήθελα but ...

καλα βρε ζουζουνιτσα, εγω απλα ειπα να κανω το καλο....

another time, ισως.... :winka:

Cpt. Haddock
19/10/2006, 17:34
μπουμπουκι σορρυ

καλα βρε ζουζουνιτσα

:a014: :a07: :a49:

wild_cat/anima
19/10/2006, 17:38
:beer: :uplate: :ninja: :bawl: :blush: :cool: :( :( :( :( :rotflmao: :yuck: :bigcry:

stavrogin
19/10/2006, 20:32
Εγω παλι θελω να γραψω κατι για να υπερασπιστω τις πουτανες που αναφερθηκαν καπου.
Ειναι δυσκολο επαγγελμα ,λειτουργημα θα ελεγα,ανθυγειηνο,επικυνδινο και απετει ιδιαιτερες αρετες,και φυσικο καλλος.
Αν νομιζεται οτι μπορειτε, παρακαλω.

Οι πιο πολλοι εδω μεσα ειναι στον ιδιωτικο τομεα σε δουλειες που δεν ξερουν τι θα πει ωραριο ή σωστα αμοιβωμενη εργασια.Το τι εχουν σπουδασει ,αν εχουν σπουδασει σαν κριτηριο το θεωρω απαραδεχτο.Γιατι εκτος απο το διαβασμα μπορεις να μην σπουδασεις για χιλιους λογους.
Επειδη οι γονεις σου ηταν ντουβαρια ή ηλιθιοι
Επειδη δεν ειχες λεφτα για φροντιστηρια ή ξενιτεματα
Επειδη δεν υπηρχε κανενα προτυπο στην οικογενεια
Επειδη συνεβη καποιο ατυχημα και το παιδι δουλευε απο τα 14
Βλεπαμε τους συμαθητες μας στο σχολειο που δεν διαβαζαν ή αλητευαν ,παντα υπαρχουν επαρκεις λογοι πισω απο αυτο.
Αποδειξη.Κανεις δεν μπορει πει πως αυτοι που σπουδασαν ηταν εξυπνοτεροι απο αυτους που δεν σπουδασαν.Ειχαν ομως (οι σπουδαγμενοι)αλλες αρετες
οπως:Πειθαρχεια,αυτοεκτιμηση, εργατικοτητα κλπ

Τα 880 ειναι ψιχουλα κ α ι κ α λ α κ α ν ο υ ν ο ι δ α σ κ α λ ο ι κ α ι α γ ω ν ι ζ ο ν τ α ι .Αν τους δωσει η Κυβερνηση τα 1400(που δεν) θα σταματησουν γιατι στην πραγματικοτητα δεν εχουν κανενα αλλο αιτημα.
Πως ομως να ειναι κανεις στο πλευρο τους οταν οι περισσοτεροι γελανε με τα προβληματα τους,γιατι εχουν απειρως περισσοτερα.

Κι αμαν πια με αυτο το "λειτουργημα".Δεν υπαρχει αυτο το πραγμα.
Τι νομιζουν οτι κανουν εκει μεσα ενα μετριο προιον παραγουν .Ουτε τις βασεις για ελευθερους ανθρωπους βαζουν, ή καλιεργημενους ,ουτε τιποτα.
Μια δουλεια της σειρας ειναι με εξασφαλιση οτι δε θα την χασουν.
Το αν καποιοι σα δασκαλοι ειναι διαμαντια στην δουλεια τους αυτο λιγο εχει να κανει με τα χρηματα που περνουν.

Resistman
20/10/2006, 00:45
Ρε Stavrogin, επειδη παρεξηγησα κατι θελω να μου το διευκρινησεις αν θες: τι εννοεις παραγουν ενα μετριο προιον;;;;;

Πρωτου εκραγω, θα θελα να σιγουρευτω.

Αν δεν εννοεις αυτο που φανταζομαι, ολα οκ και δεν τρεχει κατι.

Μου τα λες στην αρχη πολυ καλα και μετα μου πετας αυτο...Για ξηγα αν θες.

Resistman
20/10/2006, 01:02
""""""η αποψη μου.... οσο πιο ψύχραιμα μπορουσα....

ΡΕ ΔΕ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΤΑΘΗ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΣΠΟΝΣΟΡΑΡΩ ΕΓΩ, ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΞΥΣΤΑΡΧΙΔΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙAΚΟΠΕΣ 4 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, NA KANOYN «ΑΠΕΡΓΙΑ» ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ 8 ΜΗΝΕΣ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ???? Α ΣΙΧΤΙΡ !!!!!"""""""

........ςςςςςς.......

ashton
20/10/2006, 01:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
Δεν πληρωνομαστε στα ορια της χωρας που ζουμε.

Πληρωνομαστε στα ορια της ανοχης μας.

Γιατι αν τραβαγαν μια απεργια, ταξυ, τρολευ, λεωφορεια, γιατροι, νοσοκομοι, πυροσβεστες, ναυτεργατες, οικοδομοι, υπαλληλοι καθαριοτητας, ιδιωτικοι για 1εβδομαδα σε ενδειξη αλληλεγγυης ο ενας για τα προβληματα του αλλου, τοτε θα χε τελειωσει το πανηγυρι. Τουλαχιστον για το οικονομικο. Και μ αφορμη αυτο και με σοβαρη κουβεντα για το τι παιδια θελουμε να βγαλουμε στην κοινωνια, θα γινοταν και η αρχη για την εσωτερικη διαδικασια της αξιολογησης και διαρκους επιμορφωσης, οχι με κριτηρια οικονομικιστικα αλλα με ανθρωπιστικα.

Το αν καποιος δεν μπορει να ζησει με 800ευρω δεν ειναι μονο προβλημα του, ειναι προβλημα ολων μας. Εκτος και αν γουσταρουμε τη θεωρια περι της επιβιωσης των εξυπνοτερων, ομορφοτερων, δυνατοτερων και γενικα σε ...οτερων και οι αλλοι πρεπει να πανε να #αμηθουνε.

Οχι, δεν θ αλλαξουν επαγγελμα. Θα ειναι δασκαλοι οσοι γουσταρουν αυτη την ιερη διαδικασια της μορφωσης και της διαπλασης ενος παιδιου, ωστε να το δεις να "περπατα" μονο του, να εχει αποψη, να δρα, να προσφερει, ν απολαμβανει, ν αντιδρα. ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ, ΟΛΟΙ.

έτσι...

ashton
20/10/2006, 01:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Και μην ξεχάσω.....

Μ΄αρέσει που εμείς ως μοτοσυκλεττιστές, φωνάζουμε για τα στραβά των δρόμων, την παιδεία μας ως οδηγοί, τα στραβά του κράτους κλπ.

Δλδ τυχόν απάντηση (στα δίκαια αιτήματα μας, για να μην σκοτωνόμαστε) ¨Αφού ήξερες πόσο επικίνδυνο είναι, τι την ήθέλες την μηχανή¨ (κοινώς αι μαμήσου, μην μας τα πρήζεις) θα μας άρεσε?

Μάλλον όχι, αλλά σε κάποια θέματα την δίνουμε εύκολα εμείς οι ίδιοι.

:a19: :a19:

ashton
20/10/2006, 01:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Να τα πάρουμε ένα-ενα:

Στεγαστικό δάνειο: Καλά για βίλα πληρώνει?
Σουπερ μαρκετ 4βδομαδες Χ 100: Και παίρνεις αυτά που χρειάζονται!!!!
Φροντιστίρια: Αν έκαναν καλά τη δουλειά τους δεν θα χρειαζόντουσαν!
Φως-Νερο-Κοινόχριστα:100
Τηλέφωνο:100 (κι εμείς σε σπίτι ζούμε!)
Βενζινα:150
Ένδυση-Υποδηση: Καθε μήνα αγοράζουν ρουχα και παπούτσια? Σε λίγο δε θα έχουν που να τα βάλουν!
Έξοδα συντήρησης ενός αυτοκινήτου: Κάθε μήνα πάει για σέρβις?Έδω από τις αντιπρωσοπίες και σου λέει το νωρίτερο σε 6 μήνες ή 15,000χλμ!!!!!
Έξοδα συντήρησης σπιτιού: Ανα μήνα? Πόσα να βγαίνουν μέσα σε ένα χρόνο???
Έξοδοι-Βόλτες: Μήπως περισσεύουν τώρα?????

Μιλάμε για την μέση οικογένεια πάντα! Απλά όλοι θέλουν να το παίζουν κάτι παραπάνω από την μέση, και να πάρουμε κι αυτό και να πάρουμε και το άλλο, και να που δε μας φτάνουν τελικά!!!!
:uplate:

H μέση οικογένεια, αν είναι 4μελής, τότε τα 100 για σούπερ μάρκετ, φούρνους, χασάπηδες τη βδομάδα δε φτάνουν. Αν τα παιδιά είναι μικρά δεν έχει φροντιστήρια.
Αν τα παιδιά όμως είναι μικρά έχει πάνες, παιδίατρους κλπ.

Παπούτσια-ρουχα δεν αγοράζεις κάθε μήνα, αλλά αν δώσεις ένα χ ποσό 2-3 φορές το χρόνο, θα πρέπει να το διαιρέσεις δια 12 για να δεις πόσο πάει το μήνα.

TATAR
20/10/2006, 08:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
η αποψη μου.... οσο πιο ψύχραιμα μπορουσα....

ΡΕ ΔΕ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΤΑΘΗ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΣΠΟΝΣΟΡΑΡΩ ΕΓΩ, ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΞΥΣΤΑΡΧΙΔΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙAΚΟΠΕΣ 4 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, NA KANOYN «ΑΠΕΡΓΙΑ» ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ 8 ΜΗΝΕΣ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ???? Α ΣΙΧΤΙΡ !!!!!

+1000

Maira
20/10/2006, 08:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από ashton
H μέση οικογένεια, αν είναι 4μελής, τότε τα 100 για σούπερ μάρκετ, φούρνους, χασάπηδες τη βδομάδα δε φτάνουν. Αν τα παιδιά είναι μικρά δεν έχει φροντιστήρια.
Αν τα παιδιά όμως είναι μικρά έχει πάνες, παιδίατρους κλπ.

Παπούτσια-ρουχα δεν αγοράζεις κάθε μήνα, αλλά αν δώσεις ένα χ ποσό 2-3 φορές το χρόνο, θα πρέπει να το διαιρέσεις δια 12 για να δεις πόσο πάει το μήνα.

Πληροφορικά είμαστε 5μελής οικογένεια και δόξα το Θεό, σπουδάσαμε, πήγαμε φροντιστίριο και πολλά άλλα! Με ένα μέσο εισόδημα και ένα άτομο στην οικογένεια να εργάζεται! Πώς είναι δυνατόν κάποιοι να μπορούν να ζουν με λίγα και κάποιοι όχι???? Μήπως έχουν άλλες ανάγκες που δεν τις είχαμε εμείς ή μήπως εμείς δεν ζήσαμε αξιοπρεπώς????

Και επειδή μάλλον έχω παρεξηγηθεί, δεν είπα ποτέ να μην αγωνιστούν οι δάσκαλοι-καθηγητές για τα δικαιώματά τους! Απλά θα μπορούσαν με μεγαλήτερη συμμετοχή (όχι στις πορείες αλλά στο κλείσιμο του υπουργείου), να έχουν πετύχει το επιθυμιτό πολύ νωρίτερα! Αλλά μήπως στην αρχή επαναπαφθίκανε ότι θα περάσει έυκολα το δικό τους και πια δεν μπορούν να κάνουν πίσω????? Μήπως θα έπρεπε να είναι κλειστό το υπουργείο και κάθε υπουργείο ακόμα και η βουλή 6 βδομάδες τώρα????? Σίγουρα θα ήταν αλλιώς τα πράγματα τότε!!!!

:smokin:

stavrogin
20/10/2006, 10:25
Ρε Stavrogin, επειδη παρεξηγησα κατι θελω να μου το διευκρινησεις αν θες: τι εννοεις παραγουν ενα μετριο προιον;;;;;

Πρωτου εκραγω, θα θελα να σιγουρευτω.

Αν δεν εννοεις αυτο που φανταζομαι, ολα οκ και δεν τρεχει κατι.

Μου τα λες στην αρχη πολυ καλα και μετα μου πετας αυτο...Για ξηγα αν θες.

Περνεις 20 παιδια 6 χρονων και τα μαντρωνεις σε ενα δωματιο.Τους μαθενεις αριθμιτικη ,γραμματικη,αναγνωση κλπ κλπ.
Διαφωνω πληρως με αυτο το συστημα και ειμαι βεβαιως οτι δεν αναπτυσει τις αρετες των πιτσιρικων.
Ονομαζω τα πιτσιρικια ,προιον για να υποβαθμισω το εργο των δασκαλων.Οι οποιοι μπορουν να εχουν ή οχι ολες τις καλες προθεσεις.Αλλα το μαντρωμα και το φτυαρισμα γνωσεων στα κεφαλακια τους με αυτο τον τροπο ειναι απαραδεχτο.
Ολα τα παιδια διαμορφωνονται καθ'εικονα και ομοιωση της οικογενειας τους και κατ επεκταση της κοινωνιας τους της οποιας μερος ουσιαστικο ειναι το σχολειο
.Γεννιουνται ζωακια ελευθερα, ανηθικα ,ικανα για τα παντα,κι απο κει και περα αρχιζει το ταπωμα.
Με βαση την τεραστια δυναμικη της πρωτης υλης (το παιδι) το προιον ειναι μετριοτατο (ο μαθητης).

stavrogin
20/10/2006, 10:33
Πληροφορικά είμαστε 5μελής οικογένεια και δόξα το Θεό, σπουδάσαμε, πήγαμε φροντιστίριο και πολλά άλλα! Με ένα μέσο εισόδημα και ένα άτομο στην οικογένεια να εργάζεται! Πώς είναι δυνατόν κάποιοι να μπορούν να ζουν με λίγα και κάποιοι όχι???? Μήπως έχουν άλλες ανάγκες που δεν τις είχαμε εμείς ή μήπως εμείς δεν ζήσαμε αξιοπρεπώς????

...

Μηπως ειχατε δικο σας σπιτι;
Βοηθιτικο εισοδημα απο αγροτικα;(στην κρητη δεν εισαι;) Μηπως πουληθηκε κανενα χωραφακι;

Μηπως η μανα σου θα πρεπε να ναι υπουργος οικονομιας;Η δικη μου αλλαζε σουπερμαρκετ για να παρει το βουτηρο 2 δραχμες φτηνοτερα.Και παλι δεν υπηρχε δραχμη για φροντιστηριο.
Τα οικονομικα που ανεφεραν τα παιδια παραπανω στα 2300κατι ειναι απολυτα ρεαλιστικα, μην πω αισιοδοξα.Οταν εισαι τσιμα τσιμα στα λεφτα σου ,μια ελαχιστη αναποδια ενα χρηματικο ποσο που φευγει για λογο υγειας πχ, μπορει να παει τα οικονομικα σου πισω για χρονια.

byron
20/10/2006, 10:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Περνεις 20 παιδια 6 χρονων και τα μαντρωνεις σε ενα δωματιο.Τους μαθενεις αριθμιτικη ,γραμματικη,αναγνωση κλπ κλπ.
Διαφωνω πληρως με αυτο το συστημα και ειμαι βεβαιως οτι δεν αναπτυσει τις αρετες των πιτσιρικων.
Ονομαζω τα πιτσιρικια ,προιον για να υποβαθμισω το εργο των δασκαλων.Οι οποιοι μπορουν να εχουν ή οχι ολες τις καλες προθεσεις.Αλλα το μαντρωμα και το φτυαρισμα γνωσεων στα κεφαλακια τους με αυτο τον τροπο ειναι απαραδεχτο.
Ολα τα παιδια διαμορφωνονται καθ'εικονα και ομοιωση της οικογενειας τους και κατ επεκταση της κοινωνιας τους της οποιας μερος ουσιαστικο ειναι το σχολειο
.Γεννιουνται ζωακια ελευθερα, ανηθικα ,ικανα για τα παντα,κι απο κει και περα αρχιζει το ταπωμα.
Με βαση την τεραστια δυναμικη της πρωτης υλης (το παιδι) το προιον ειναι μετριοτατο (ο μαθητης).

Τι προτείνεις? Οκ απορρίπτεις την συγκεκριμένη μέθοδο διδασκαλίας. Έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου?
Με ποιό τρόπο πιστεύεις ότι θα μπορούσαν να ¨αναπτυχθούν οι αρετές των μαθητών¨ χωρίς να τα μαντρώνεις σε ένα δωμάτιο?

sorry, λίγο γενικόλογα μου ακούγονται αυτά

stavrogin
20/10/2006, 10:44
Δεν πληρωνομαστε στα ορια της χωρας που ζουμε.

Πληρωνομαστε στα ορια της ανοχης μας. καλητερα δε μπορουσε να υποθει.
....
Και με αφορμη αυτο και με σοβαρη κουβεντα για το τι παιδια θελουμε να βγαλουμε στην κοινωνια, θα γινοταν και η αρχη για την εσωτερικη διαδικασια της αξιολογησης και διαρκους επιμορφωσης, οχι με κριτηρια οικονομικιστικα αλλα με ανθρωπιστικα .

Οχι με την εννοια της ηθικης και της ανθρωπιας αλλα με την εννοια να πλασεις εναν ανθρωπο σε λυκο.Να τον κανεις κυριολεκτικα τρυφερο ,σκληρο,ερωτικο και επικυνδινο.Και κανενα συστημα να μη μπορει να τον καβαλησει.

....

... αυτη την ιερη διαδικασια της μορφωσης και της διαπλασης ενος παιδιου, ωστε να το δεις να "περπατα" μονο του, να εχει αποψη, να δρα, να προσφερει, ν απολαμβανει, να αντιδρα. ....

Το ιδιο εννοουμε.

stavrogin
20/10/2006, 10:59
Τι προτείνεις? Οκ απορρίπτεις την συγκεκριμένη μέθοδο διδασκαλίας. Έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου?
Με ποιό τρόπο πιστεύεις ότι θα μπορούσαν να ¨αναπτυχθούν οι αρετές των μαθητών¨ χωρίς να τα μαντρώνεις σε ένα δωμάτιο?

sorry, λίγο γενικόλογα μου ακούγονται αυτά

Στην κοινωνια μας τιποτα απο αυτα δεν μπορει να γινει σε μαζικο επιπεδο(ολη την παιδεια)Πολλα μπορουν να γινουν σε προσωπικο επιπεδο(τον εναν δασκαλο).
Μην απορειτε που κανεις δεν γενναει και ο πλυθησμος μειωνεται.Η κοινωνια νοσει,μην πω πεθαινει.Δεν ειναι οικονομικα τα αιτια.Δεν υπαρχει ζωτικοτητα.

Τι προτεινω.Εχουν προταθει πολλες φορες στο παρελθον πειραματικα σχολεια με εντελως διαφορετικο τροπο μαθησης.Ενα απο αυτα ειναι και το στρογγυλο σχολειο στο μπραχαμι.Ενα καταπληκτικο κτηριο,εργο του Νικου Ζενετου(αυτοκτονησε,γιατι αραγε; ) .Οι υπευθηνοι κρατησαν το κτηριο και πεταξαν στα σκουπιδια την οργανωση και τις προτασεις του φωτισμενου αυτου ανθρωπου.Στο εξωτερικο επισης εχουν γινει πολλες προσεγγισεις στο θεμα.Μαθηση δια του παιχνιδιου και του πειραματισμου,ανακατεμα των ηλικιων και οχι κατηγοριοποιηση,κινηση κλπ

Υπαρχει ακαδημαικος ο οποιος ειχε προτεινει στην ελλαδα ακομα και την καταργηση του σχολειου.
Θα μαθω το ονομα του και θα το γραψω.

Και στην τελικη οταν γκρεμιζεις δεν χρειαζεσαι να εχεις την λυση ετοιμη.Αυτο θα ηταν θεωρια.Πρωτα γκρεμιζεις τα σαθρα κι επειτα χτιζεις το καινουργιο προσαρμοσμενο στις νεες αναγκες.Πιστευεις οτι μπορει αυτη η κοινωνια να κανει τετοιες τομες;

hidefnick
20/10/2006, 11:12

+1000000000

Και βέβαια υπάρχουν πάντα εναλλακτικές. Πχ Μοντεσοριανά.

PS αυτό με τα ζωάκια μου θύμισε γιατί λατρεύω τον τσόγλανο;) ;) ;)

Resistman
20/10/2006, 11:32
Νομιζω οτι η κουβεντα πηρε απιστευτα ομορφη τροπη....

[προς εξηγηση και μενει εδω:η "αποψη¨του idi εχει απαραδεκτο υφος και δεν καταλαβαινω-αλλη μια φορα-γιατι δεν ειπε καποιος κατι ή γιατι θα πρεπει ν ανεχθω καποιος να βριζει τους δημοσιους υπαλληλους.Ναι, μερικοι καθονται, μερικοι ειναι μ*&νοπανα, γιατι να τους βριζουμε ολους και μαλιστα με τετοιο τροπο; Αν ελεγε καποιος "οι γ&^%οληδες που πανε και ψηφιζουν Πασοκ, ΝΔ, θα τρωγε κατσαδα, ναι ή οχι;Η αποψη, ας ειναι ο,τι θελει, το υφος να ειναι αποδεκτο απ ολους. ]

Stavrogin διαφωνω με τον ορο προιον( για τα παιδια), ειναι αν θες ενα προσωπικο μου κολλημα να μην χρησιμοποιω λεξεις που μας εχουν λανσαριστει ελεω καπιταλισμου, για να περιγραψω ανθρωπους.

Κατα τ αλλα, εισαι απιστευτος...Γραφεις υπεροχες ιδεες...

Εξηγουμαι: αυτη η δυναμικη που λες αναφερομενος στα παιδια, σαπιζει. Σωστοτατος.

Ηθικη, ανθρωπια:δεν θα τ ανοιξουμε αλλα συμφωνω με το"""" να τον κανεις κυριολεκτικα τρυφερο ,σκληρο,ερωτικο και επικυνδινο.Και κανενα συστημα να μη μπορει να τον καβαλησει."""

Μηπως ηθελες να πεις τον λυκο σε ανθρωπο;

Οσο για τα εκπαιδευτικα εγχειρηματα, επεσε στα χερια μου προσφατα ενα κειμενο που αναφεροταν στις προσπαθειες που εγιναν στην Γαλλια απο 2 αναρχικους:το Cempuis ή Prevost λειτουργουσε 17χρονια (1880-1897) απο τον Paul Robin και το σχολειο "La Ruche" λειτουργησε στο Rambouillet (Παρισι) απο το 1904-1942 απο τον Sebastien Faure . Δεν προλαβαινω να γραψω περαιτερω αλλα ευχαριστως σας παραπεμπω στην εφημεριδα "Βαβυλωνια"φυλλο Οκτωβριου 2006 σελιδες 12-13.

wild_cat/anima
20/10/2006, 11:49
μικρε στειλε το για μεταφραση !

stavrogin
20/10/2006, 11:53
Νομιζω τα βρηκαμε.
Τα πιτσιρικια τα υπεραγαπαω,νομιζω οτι τα υποτιμουμε απολυτα.Προσπαθω παντα να μιλαω ειληκρινα και ισοτιμα με τα ανηψια μου (5 και 6ετων).Απο αυτα εχω δει αρετες που ελαχιστοι μεγαλοι διαθετουν.
Οπως μου'χε πει και ενας φιλος δασκαλος."Υγειη πλασματα,ξερουν πολυ καλα τις αναγκες τους"

Resistman
20/10/2006, 11:55
Πας σε κεντρικο περιπτερο στην Αθηνα, ζητας την Βαβυλωνια( 1,5 ευρω εχει τσιγκουνα :D ) και πας σελιδα 12-13!!Τι αλλο θες;

Στο τελος του αρθρου εχει και μια μικρη βιβλιογραφια στα Γαλλικα, οποτε ποιος σε πιανει εσενα!!!!

Μακια σου :D :wave2: :wave2:

wild_cat/anima
20/10/2006, 12:13
ρε όργιο νομιζα οτι το είχες σε ηλεκτρονικη μορφη !
οκ αν κατεβω κεντρο ή σήμερα ή αυριο !

Maira
20/10/2006, 13:20
Μηπως ειχατε δικο σας σπιτι;
Βοηθιτικο εισοδημα απο αγροτικα;(στην κρητη δεν εισαι;) Μηπως πουληθηκε κανενα χωραφακι;

Μηπως η μανα σου θα πρεπε να ναι υπουργος οικονομιας;Η δικη μου αλλαζε σουπερμαρκετ για να παρει το βουτηρο 2 δραχμες φτηνοτερα.Και παλι δεν υπηρχε δραχμη για φροντιστηριο.
Τα οικονομικα που ανεφεραν τα παιδια παραπανω στα 2300κατι ειναι απολυτα ρεαλιστικα, μην πω αισιοδοξα.Οταν εισαι τσιμα τσιμα στα λεφτα σου ,μια ελαχιστη αναποδια ενα χρηματικο ποσο που φευγει για λογο υγειας πχ, μπορει να παει τα οικονομικα σου πισω για χρονια.

Πήραμε δικό μας σπίτι με δάνειο!!!!
Αλλά κατσε και σκέψου λίγο ποιές ήταν οι ανάγκες πριν από 5 χρόνια! Μόλις είχαν βγει τα κινητά (3 χρόνια) και δεν ήταν κάθε πιτσιρίκι με ένα από αυτά στην τσέπη! Και να πληρώνουν οι γωνείς! Επιπλέον δεν ήταν τόσο έντονη η μόδα μέσω της τηλεόρασης! Τώρα έχει παραγίνει το κανό!!!! Είναι πάρα πολλά που συμβάλουν στην αύξηση των αναγκών μας και κατ' επέκταση το να μην φτάνουν τα λεφτά! Και μιλάμε για την Ελλάδα και όχι για καμια ξένη χώρα που έχει πάνω απο 70% ιδιοκατήκηση!!!!

Αλλά και πάλι δεν είναι τι κάνουμε εμείς ή ο καθένας μας χωριστα! Κατανοώ ότι για τις ανάγκες τους θέλουν τόσα! ΟΚ το δέχομαι. Και δέχομαι να μου κλείσουν και τους δρόμους για πόσες μέρες! Ας μην πάω στη δουλειά, ας περπατήσω πέντε μέτρα παραπάνω! Σε καμία περίπτωση όμως δεν΄δέχομαι ότι δεν είχαν τρόπους να έχουν πετύχει το επιθυμιτό από την πρώτη (άντε για να μην με πουν υπερβολική) από την δεύτερη βρομάδα!!!!

:confused:

byron
20/10/2006, 13:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
+1000000000

Και βέβαια υπάρχουν πάντα εναλλακτικές. Πχ Μοντεσοριανά.

By the way, τα Μοντεσοριανα σχολεία και συστήματα, απευθύνονται σε γονείς που γοητεύονται από τον τίτλο που πλασάρουν τα ιδ. σχολεία. (Εύσχημος τρόπος για να τα παίρνουν απ΄τους γονείς)

Η Μοντεσόρυ, πρότεινε όντως πρωτοποριακές μεθόδους, σε παιδιά προσχολικής ηλικίας . Ουσιαστικά μάζεψε τα πιτσιρίκια από τους δρόμους της εκβιομηχανοποιημένης Ιταλίας, και τα έβαλε σε αίθουσες, εφαρμόζοντας πειθαρχία. (πχ το ελεύθερο παιχνίδι, επιτρεπόταν μόνο σε συγκεκριμένες ώρες. Η απασχόληση με παζλ, είχε ως σκοπό την κατασκευή του και μόνο. Αν το πιτσιρίκι έπαιζε με τα κομμάτια, το παζλ απομακρυνόταν από το παιδί.

Το να προτείνεις μοντεσοριανό σύστημα το 2006 (που έτσι κι αλλιώς απευθύνεται σε προσχολική ηλικία) είναι σαν να πλασάρεις το σύστημα αεροπροώθησης του αδελφών Wright.

wild_cat/anima
20/10/2006, 13:27
το παιδαγωγικό σύστημα της μαριας μοντεσσορι είναι από πολλά χρόνια ξεπερασμένο !

crs-k
20/10/2006, 13:29
Αλλά κατσε και σκέψου λίγο ποιές ήταν οι ανάγκες πριν από 5 χρόνια! Μόλις είχαν βγει τα κινητά (3 χρόνια) και δεν ήταν κάθε πιτσιρίκι με ένα από αυτά στην τσέπη! Και να πληρώνουν οι γωνείς! Επιπλέον δεν ήταν τόσο έντονη η μόδα μέσω της τηλεόρασης! Τώρα έχει παραγίνει το κανό!!!! Είναι πάρα πολλά που συμβάλουν στην αύξηση των αναγκών μας και κατ' επέκταση το να μην φτάνουν τα λεφτά! Και μιλάμε για την Ελλάδα και όχι για καμια ξένη χώρα που έχει πάνω απο 70% ιδιοκατήκηση!!!!
.......................

Ρε Maira ...

Αφαιρεσε καρδια μου τα λεφτα για την τηλεφωνια που εβαλα και ξανα κανε μια αθροιση ... :sick:

Μιλαμε για ΣΗΜΕΡΙΝΑ λεφτα, και ΟΧΙ για πριν 10-20 χρονια!

Και φυσικα μιλαμε για επιβιωση και οχι για διασκεδασεις και αλλα καταναλωτικα εξοδα ...

Ειδες να βαλω πουθενα μεσα στον λογαριασμο, δοση αυτοκινητου, δοση μηχανης, δοσεις καρτων, δοσεις καταναλωτικων δανειων, συνδρομες σε καναλια, συνδρομες σε περιοδικα ή οτιδηποτε αλλο που ΥΠΑΡΧΕΙ (σχεδον) σε καθε συγχρονο νοικοκυριο ??? :confused:

Αθροισε τα μου ΕΣΥ με τα δικα σου μετρα και σταθμα και θα δεις και μονη σου οτι το "1000" που εγραψες ειναι τουλαχιστον ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ για την διαβιωση μιας οικογενειας. :smilea:

Maira
20/10/2006, 13:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Ρε Maira ...

Αφαιρεσε καρδια μου τα λεφτα για την τηλεφωνια που εβαλα και ξανα κανε μια αθροιση ... :sick:

Μιλαμε για ΣΗΜΕΡΙΝΑ λεφτα, και ΟΧΙ για πριν 10-20 χρονια!

Και φυσικα μιλαμε για επιβιωση και οχι για διασκεδασεις και αλλα καταναλωτικα εξοδα ...

Ειδες να βαλω πουθενα μεσα στον λογαριασμο, δοση αυτοκινητου, δοση μηχανης, δοσεις καρτων, δοσεις καταναλωτικων δανειων, συνδρομες σε καναλια, συνδρομες σε περιοδικα ή οτιδηποτε αλλο που ΥΠΑΡΧΕΙ (σχεδον) σε καθε συγχρονο νοικοκυριο ??? :confused:

Αθροισε τα μου ΕΣΥ με τα δικα σου μετρα και σταθμα και θα δεις και μονη σου οτι το "1000" που εγραψες ειναι τουλαχιστον ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ για την διαβιωση μιας οικογενειας. :smilea:

Μα μια μέση οικογένεια με δύο εργαζόμενους γωνείς παίρνει πάνω από 1600€ το μήνα! Και μιλάω για κατανάλωση που γίνεται καθημερινά και χωρίς να το παίρνουμε και χαμπάρι!!!! Δεν αναφέρθικα σε 10 χρόνια πριν! Αλλά αν θες το πάω πριν 5 χρόνια που σπούδαζα, η μητέρα μου είχε ένα μισθό της τάξεως των 600€ και η αδερφή μου φροντιστήρια! 3 μέλη στην οικογένεια ΟΚ! Έβγεναν με τόσα όμως!!!!!

Εσύ τι λες είμαστε υπεράνθρωποι?????

:confused: :confused: :confused:

crs-k
20/10/2006, 13:41
Μα μια μέση οικογένεια με δύο εργαζόμενους γωνείς παίρνει πάνω από 1600€ το μήνα!
.............................

Μ' ευχαριστηση βλεπω οτι ξεπερασαμε εκεινο το ανεκδιηγητο ... :D

......................
Γνωρίζω πολύ καλά με πόσα μπορεί να επιβιώσει μια οικογένεια, με τα απαρέτητα και με τις βόλτες της! Μήπως τελικά αυτά που ζητάμε είναι ανάγκες που μας δημιούργησαν κάποιοι?

Μιλάμε για 1000€ το μήνα. Δεν είναι λίγα λεφτά! κι αν τα βάλει κανείς κάτω θα δει ότι είναι καλά λεφτα!
......................

Κατα τα αλλα ας μην επεκταθουμε σε προσωπικες ιστοριες και στο τι ειναι το "ζω" κι τι ειναι το "επιβιωνω". :smilea:

wild_cat/anima
20/10/2006, 13:46
800-900 ευρω το μήνα για να ζεις σε ενοικιο (μικρή γκαρσονιερα)
και χωρίς πολλές πολλές σπατάλες!

byron
20/10/2006, 13:48
Τι προτεινω.Εχουν προταθει πολλες φορες στο παρελθον πειραματικα σχολεια με εντελως διαφορετικο τροπο μαθησης.Ενα απο αυτα ειναι και το στρογγυλο σχολειο στο μπραχαμι.Ενα καταπληκτικο κτηριο,εργο του Νικου Ζενετου(αυτοκτονησε,γιατι αραγε; ) .Οι υπευθηνοι κρατησαν το κτηριο και πεταξαν στα σκουπιδια την οργανωση και τις προτασεις του φωτισμενου αυτου ανθρωπου.Στο εξωτερικο επισης εχουν γινει πολλες προσεγγισεις στο θεμα.Μαθηση δια του παιχνιδιου και του πειραματισμου,ανακατεμα των ηλικιων και οχι κατηγοριοποιηση,κινηση κλπ

Υπαρχει ακαδημαικος ο οποιος ειχε προτεινει στην ελλαδα ακομα και την καταργηση του σχολειου.
Θα μαθω το ονομα του και θα το γραψω.

Και στην τελικη οταν γκρεμιζεις δεν χρειαζεσαι να εχεις την λυση ετοιμη.Αυτο θα ηταν θεωρια.Πρωτα γκρεμιζεις τα σαθρα κι επειτα χτιζεις το καινουργιο προσαρμοσμενο στις νεες αναγκες.Πιστευεις οτι μπορει αυτη η κοινωνια να κανει τετοιες τομες;

Λυπάμαι, αλλά τα πειραματικά σχολεία, έχουν αποτύχει όλα. Δεν ξέρω να σου πώ για όλα. Ξέρω ότι το ποιό γνωστό ήταν το Summerhill. O ιδρυτής του, (Neil νομίζω) είχε εφαρμόσει στο σχολείο του την αντιαυταρχική αγωγή. Πίστευε ότι σκοπός του σχολείου, είναι η ανάπτυξη των συναισθημάτων, πρέπει να λειτουργεί η τάξη σαν ομάδα (ίσα δικαιώματα, οι αποφάσεις λαμβάνονταν από κοινού, δεν υπήρχε καμμιά πειθαρχία, τιμωρία, απουσίες κλπ, και στις σχέσεις κυριαρχούσε η ειλικρίνια.

Φυσικά όλα αυτά ακούγονται (και είναι πάρα πολύ όμορφα). Το σύστημα summerhill κατέρρευσε, διότι υπήρχαν δύο πολύ σοβαρά προβλήματα.
1. Οι μαθητές ήταν μεν μια χαρά παιδιά, αλλά ΔΕΝ μπορούσαν να συνεχίσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. (Πρωταρχικός σκοπός ήταν η καλλιέργεια συναισθημάτων)
2. Οι μαθητές δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο. (η ειλικρίνια δεν είναι αφενός μεν χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας, αφετέρου σε πόσες δουλειές ο υπάλληλος συναποφασίζει με το αφεντικό?)

Αν δεν κάνω λάθος εξακολουθεί να υπάρχει σχολείο summerhill στην Πλάκα, αλλά μόνο κατ΄όνομα. Η διδασκαλία γίνεται με συμβατικές μεθόδους.

Τώρα κάποιος μπορεί να πεί, ότι δεν απέτυχε το σύστημα, η κοινωνία μας και οι αξίες της είναι αποτυχημένες. Πιθανόν αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο άνθρωπος επιδιώκει πρώτα και πάνω απ΄όλα το προσωπικό του όφελος.

Ωραίες είναι ρε μάγκες οι θεωρίες, (θα είχε πλάκα μια εμπράγματη οικονομία, που προτείνουν οι θεωρητικοί του αναρχισμού) αλλά στην εφαρμογή τους......τρία πουλάκια

:wave2:

byron
20/10/2006, 13:55
Αλλά κατσε και σκέψου λίγο ποιές ήταν οι ανάγκες πριν από 5 χρόνια!

Επειδή δεν βγαίνουν Maira τα νούμερα, μπορείς να μας πείς την δόση που έδιναν οι γονείς σου πρίν από 5 χρόνια? :confused:

Resistman
20/10/2006, 14:09
srx6 χωρις παρεξηγηση αλλα με μπολικη δοση ρεαλισμου σου λεω οτι εντος καπιταλισμου, δεν χωρει βελτιωση αλλα...........ανατροπη. Ολα τ αλλα ειναι αυταπατες...

Τα παιδια που βγαιναν απο τετοια σχολεια προφανως ηταν διαφορετικοι ανθρωποι με αλλες αξιες και προτεραιοτητες, κατα την αποψη μου πιο υγιεις. Εντος ενος συστηματος ξενου προς την φυση τους θα υπεφεραν σιγουρα.

Οποτε μια προοπτικη ειναι τετοια σχολεια παραλληλα με "αλλα κολπα" ( δεν γραφω πιο συγκεκριμενα γιατι η αντιτρομοκρατικη δεν εχει δουλεια αυτες τις μερες και ψαχνει διαφορα :D )

Σκεψου κατι τραγικο: οι ανθρωποι μετα απο επαναστασεις ξαναεπαιφταν σε λουμπες. Ενας απ τους λογους ηταν το οτι δεν ειχαν μελετησει ιστορια οι περισσοτεροι ωστε ν αποφυγουν τετοιες χιλιοεπανηλειμμενες καταστασεις και απ την αλλη αυτο που κατακτουσαν-ελευθερια-το παραχωρουσαν επειδη δεν αναγνωριζαν την αξια της και επειδη δεν ειχαν"εντρυφησει" και μαθητευσει σε διαδικασιες συναποφασης και συλλογικων δραστηριοτητων. Να , τι σπουδαιο θα μπορουσε να εχει προσφερει ενα ελευθεριακο σχολειο για παραδειγμα..

Α! Και ας μην κρινουμε παντα εκ του αποτελεσματος...Και το Μεσολογγι επεσε μετα απο τοσες πολιορκιες αλλα αυτο δεν λεει κατι...Παρηγαγε αλλες αξιες και τα αποτελεσματα δεν ηταν αμεσα ορατα...

Maira
20/10/2006, 14:10
Επειδή δεν βγαίνουν Maira τα νούμερα, μπορείς να μας πείς την δόση που έδιναν οι γονείς σου πρίν από 5 χρόνια? :confused:

300€

ΟΚ??????

Αλλά το τι έδιναν οι γονείς μου είναι το θέμα???????

Ναι έχει ακριβήνει η ζωή! Είπα το αντίθετο???? Αλλά μη μου λέτε και τρελά ποσά! Όποιος θέλει να τα βγάλει μπορεί! Και αντί να κλαίγεται μπορεί να ψάξει να βρεί τρόπους να βελτιωθεί η κατάσταση! ΄

Κανείς όμως μέχρι τώρα δεν μου έχει απαντήσει στο πραγματικό ερώτημα! Κολλάτε σε έναν τρόπο ζωής που διαλέξαμε εμείς σαν οικογένεια και δεν βλέπετε το πρόβλημα!!!!

Οι δάσκαλοι θα μπορούσαν να έχουν ενεργήσει πιο δραστικά και να έχουν πιέσει πολύ περισσότερο???????? Γιατί έξω από το υπουργείο δεν βλεπω και πολλούς μόνο τόσους δασκάλους και καθηγητές έχουμε? Και μη μου πείτε δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά! Όταν παλεύεις για κάτι, παλεύεις!Επειδή αυτός ο αγώνας δεν τους βγήκε εύκολα με τους μέχρι τώρα τρόπους, σημαίνει πως φταίει η κυβέρνηση? Μήπως φταίνε οι τρόποι που δεν είναι αποτελεσματικοί? Οχι δεν είμαι υπερ της κυβέρνησης αλλά το θέμα πρέπει να το βλέπουμε λίγο σφαιρικά!!!! Τελικά θα μπορούσαν να είχαν πιέσει περισσοτερο και να είχε τελειώσει προ πολλού η ιστορία????

:confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Resistman
20/10/2006, 14:14
Οι δάσκαλοι θα μπορούσαν να έχουν ενεργήσει πιο δραστικά και να έχουν πιέσει πολύ περισσότερο???????? Γιατί έξω από το υπουργείο δεν βλεπω και πολλούς μόνο τόσους δασκάλους και καθηγητές έχουμε? Και μη μου πείτε δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά! Όταν παλεύεις για κάτι, παλεύεις!Επειδή αυτός ο αγώνας δεν τους βγήκε εύκολα με τους μέχρι τώρα τρόπους, σημαίνει πως φταίει η κυβέρνηση? Μήπως φταίνε οι τρόποι που δεν είναι αποτελεσματικοί? Οχι δεν είμαι υπερ της κυβέρνησης αλλά το θέμα πρέπει να το βλέπουμε λίγο σφαιρικά!!!! Τελικά θα μπορούσαν να είχαν πιέσει περισσοτερο και να είχε τελειώσει προ πολλού η ιστορία????

:confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Maira καταλαβαινω την αγνη προθεση με την οποια ρωτας.

Να σε ρωτησω και εγω κατι; Εχεις ποτε συμμετασχει σε γενικες συνελευσεις στις οποιες πρεπει να παρθει μια αποφαση; Ξερεις τι γινεται σε τετοιες διαδικασιες;

Maira
20/10/2006, 14:21
Maira καταλαβαινω την αγνη προθεση με την οποια ρωτας.

Να σε ρωτησω και εγω κατι; Εχεις ποτε συμμετασχει σε γενικες συνελευσεις στις οποιες πρεπει να παρθει μια αποφαση; Ξερεις τι γινεται σε τετοιες διαδικασιες;

Ξέρω τι γίνεται!!!! Αλλά αφού όλα είναι τόσο αγνά και ο αγώνας ενιαίος ποιό το πρόβλημα??????
Μήπως ακόμα και πίσω από όλο αυτό κρύβονται άλλα που ούτε τα υποψιαζόμαστε????

byron
20/10/2006, 14:23
srx6 χωρις παρεξηγηση αλλα με μπολικη δοση ρεαλισμου σου λεω οτι εντος καπιταλισμου, δεν χωρει βελτιωση αλλα...........ανατροπη. Ολα τ αλλα ειναι αυταπατες...

Α! Και ας μην κρινουμε παντα εκ του αποτελεσματος...Και το Μεσολογγι επεσε μετα απο τοσες πολιορκιες αλλα αυτο δεν λεει κατι...Παρηγαγε αλλες αξιες και τα αποτελεσματα δεν ηταν αμεσα ορατα...

Δεν παρεξηγούμε φίλε Resistman. Απλά φωνές του στύλ ¨Εμπρος αφεντικά στον δρόμο του Σφηνιά¨ θα μπορούσαν να με κάνουν να γελάσω στα 17 μου, αλλά τώρα μου ακούγονται εκτός πραγματικότητας.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο καπιταλισμός είναι το μόνο σύστημα που επικράτησε. Το γιατί απέτυχαν τα άλλα, είναι μικρή κουβέντα μεν, αλλά δεν μπορεί να γίνει μεσω φορουμ.

Τα λέμε :wave2:

byron
20/10/2006, 14:29
300€

ΟΚ??????

Αλλά το τι έδιναν οι γονείς μου είναι το θέμα???????

Με συγχωρείς για την αδιακρισία μου. Σκοπός μου είναι να σου δείξω ότι ΔΕΝ βγαίνουν τα νούμερα.

Αν πληρώνατε, 300? δόση δανείου, σημαίνει ότι το δάνειο πρέπει max να ήταν 15 εκατ. δραχμές. Με 15 εκατ. δραχμές πριν 5 χρόνια, έπαιρνες μεταχειρισμένη γκαρσονιέρα.
Για να πάρεις μεγαλύτερο σπίτι, ή υπήρχαν χρήματα στην άκρη, ή ο πωλητής στο έκανε δώρο.......

Φιλαλήθης
20/10/2006, 14:32

ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ!!! :lol: :lol: :lol: :sad:

Resistman
20/10/2006, 14:35
Λοιπον απαντω αυτα και την κανω λογω υποχρεωσεων.

Ρε Maira δεν ειναι καθολου αγνα. Τωρα να σου πω οτι μπαινουν ανθρωποι σωστοι και προτεινουν δρασεις δυναμικες για να τελειωσει πιο γρηγορα η ιστορια και μπαινουν κρυφοι ή φανεροι Δακιτες ή καποτε Πασκιτες( και δεν ξερω αν τους γραφω και σωστα) και τους λενε υπομονη και ας μην το τραβαμε εμεις το σχοινι και ας δειξουμε καλη διαθεση στην υπουργο και αλλες τετοιες μικροαστικες πιπες.

Συγγνωμη για τη λεξη αλλα καπως ετσι χανονται οι αγωνες. Και επισης επειδη καμια αλλη ταξη εργαζομενων δεν τραβαει απεργια μιας εβδομαδας για συμπαρασταση και μια αλλη και μια αλλη...ωστε το πραγμα να ξεφυγει απ τον ελεγχο της οποιας κυβερνησης και να κερδισουν ολοι οι εργαζομενοι.

Υπαρχουν τασεις εντος του συνδικαλιστικου αεικινηματος που στηριζουν Πασοκ, ΝΔ, ΣΥΝ, ΚΚΕ και υπαρχουν και ανενταχτοι, εξωκοινοβουλευτικοι, αυτονομοι, αντιεξουσιαστες που προτεινουν πιο δυναμικες και συλλογικες δρασεις και ερχονται οι απο πανω-μην πω την λεξη- και τα χαλανε ολα γιατι ο κοσμος απο συνηθεια, μαλακια, εξαπατηση, βιτσιο τους πιστευει...Ετσι ειναι.Το χω ζησει.

srx6 δεν το συνεχιζω και εγω καθοτι τωρα δεν εχω και τον χρονο. Παντως διατηρω την αποψη μου και επιφυλασσομαι να τα πουμε αλλη φορα πιο ανετα και διεξοδικα:wave2:

stavrogin
20/10/2006, 15:07
...το ποιό γνωστό ήταν το Summerhill. O ιδρυτής του, (Neil νομίζω) είχε εφαρμόσει στο σχολείο του την αντιαυταρχική αγωγή.

Πίστευε ότι σκοπός του σχολείου, είναι η ανάπτυξη των συναισθημάτων, πρέπει να λειτουργεί η τάξη σαν ομάδα (ίσα δικαιώματα, οι αποφάσεις λαμβάνονταν από κοινού, δεν υπήρχε καμμιά πειθαρχία, τιμωρία, απουσίες κλπ, και στις σχέσεις κυριαρχούσε η ειλικρίνια.

Φυσικά όλα αυτά ακούγονται (και είναι πάρα πολύ όμορφα). Το σύστημα summerhill κατέρρευσε, διότι υπήρχαν δύο πολύ σοβαρά προβλήματα.
1. Οι μαθητές ήταν μεν μια χαρά παιδιά, αλλά ΔΕΝ μπορούσαν να συνεχίσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. (Πρωταρχικός σκοπός ήταν η καλλιέργεια συναισθημάτων)
2. Οι μαθητές δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο. (η ειλικρίνια δεν είναι αφενός μεν χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας, αφετέρου σε πόσες δουλειές ο υπάλληλος συναποφασίζει με το αφεντικό?)

...
Ωραίες είναι ρε μάγκες οι θεωρίες, (θα είχε πλάκα μια εμπράγματη οικονομία, που προτείνουν οι θεωρητικοί του αναρχισμού) αλλά στην εφαρμογή τους......τρία πουλάκια

λαθη του summerhill,προφανεστατα
1.Ανπτυξη των μαθητων σε φυτοριο ξεκομενο απο την πραγματικοτητα
2.Η ειληκρηνια ειναι προτερημα μονο οταν συμβαινει κατ επιλογη.Αλλιωτικα ειναι ελλατωμα.Κατα τον ιδιο τροπο και η ικανοτητα να λες ψεματα κατ επιλογην ειναι προτερημα.Και θαπρεπε να διδασκεται.Πχ θεατρο.
3.Το συναισθημα ειναι αξιολογο ως ΔΕΙΚΤΗΣ ,απογυμνωμενο απο την χρησημοτητα του ειναι μια μπαρουφα.
4.Οι μαθητες του δεν εδειξαν καμια προσαρμοστικοτητα.Αρετη λογω της οποιας και μονο επιβιωσε και εξελιχτηκε το ανθρωπινο ον

Περιπου τα ιδια λεμε.Φοβαμαι πως ο κυριως Νεηλ ηταν ονειροπολος αλλα βλακας.Και πως με την καλοσυνη του προξενησε επεισης πολυ κακο(μεγαλα ποσοστα αυτοκτονιων στους μαθητες του).Αρα αυτα που διδασκε ουτε ειναι ομορφα ουτε φαινονται.

Το θεμα ειναι να φτιαχνεις μαχητες οχι θυματα ουτε στρατιωτες.
Παραδειγμα για επικοδομητικο προβληματισμο ειναι ο Β.Ραιχ.
Δε θα επεκταθω ομως.
:D

cityfly
20/10/2006, 15:15
Μα μια μέση οικογένεια με δύο εργαζόμενους γωνείς παίρνει πάνω από 1600€ το μήνα! Και μιλάω για κατανάλωση που γίνεται καθημερινά και χωρίς να το παίρνουμε και χαμπάρι!!!! Δεν αναφέρθικα σε 10 χρόνια πριν! Αλλά αν θες το πάω πριν 5 χρόνια που σπούδαζα, η μητέρα μου είχε ένα μισθό της τάξεως των 600€ και η αδερφή μου φροντιστήρια! 3 μέλη στην οικογένεια ΟΚ! Έβγεναν με τόσα όμως!!!!!

Εσύ τι λες είμαστε υπεράνθρωποι?????

απλούστατα

η αγοραστική δύναμη των 600? τότε είναι ζήτημα αν αγγίζει το 50% της αγοραστικής δύναμης του ίδιου ποσού σήμερα

που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι για να ανταπεξέλθει μια οικογένεια με τα ίδια μέλη και τις ίδιες ακριβως ανάγκες θα πρέπει το εισόδημα της να έχει ανέβει κατά 50% σε αυτό το διάστημα.

ο πατέρας μου δούλεψε πρώτη φορά κάπου στο 1958 και έκανε και ιδιαίτερα, είχε πτυχίο και είχε μπει σε μια τράπεζα με διαγωνισμό, και έμενε σε νοίκι, τα λεφτά που έβγαζε τότε, και με τα ιδιαίτερα του έφταναν για να μένει κάτι στην άκρη, τώρα πόσο ακριβώς δεν ξέρω.

με τις ίδιες συνθήκες σήμερα το ποσό που μένει στην άκρη είναι πολύ μικρότερο, αν υπάρχει

stavrogin
20/10/2006, 15:23

βεβαια

Τα παιδια που βγαιναν απο τετοια σχολεια προφανως ηταν διαφορετικοι ανθρωποι με αλλες αξιες και προτεραιοτητες, κατα την αποψη μου πιο υγιεις. Εντος ενος συστηματος ξενου προς την φυση τους θα υπεφεραν σιγουρα. Εδω διαφωνω.Λεω παραπανω γιατι

Οποτε μια προοπτικη ειναι τετοια σχολεια παραλληλα με "αλλα κολπα" ( δεν γραφω πιο συγκεκριμενα γιατι η αντιτρομοκρατικη δεν εχει δουλεια αυτες τις μερες και ψαχνει διαφορα :D )

Σκεψου κατι τραγικο: οι ανθρωποι μετα απο επαναστασεις ξαναεπαιφταν σε λουμπες. Ενας απ τους λογους ηταν το οτι δεν ειχαν μελετησει ιστορια οι περισσοτεροι ωστε ν αποφυγουν τετοιες χιλιοεπανηλειμμενες καταστασεις και απ την αλλη αυτο που κατακτουσαν-ελευθερια-το παραχωρουσαν επειδη δεν αναγνωριζαν την αξια της και επειδη δεν ειχαν"εντρυφησει" και μαθητευσει σε διαδικασιες συναποφασης και συλλογικων δραστηριοτητων. Να , τι σπουδαιο θα μπορουσε να εχει προσφερει ενα ελευθεριακο σχολειο για παραδειγμα..

"αλλα κολπα" οχι απαραιτητα της δικαιοδοσιας της αντιτρομοκρατικης :lol:

Ο ελευθερος ανθρωπος ειναι ενα απολυτως επικινδυνο ον.Δεν τιθασευεται ,δεν καλουπωνεται,υποτασεται και υποτασει κατ αναγκη και κατεπιλογη.Κυριως δεν ειναι δεδομενος .Δεν εχει σταθερο χαρακτηρα με την ενοια οτι μεταμορφωνεται σαν τον χαμελαιωντα αναλογα με την περισταση.

Η θεωρια ειναι κουβεντες μονο αλλα εχει και αυτη την αξια της.Μετα η θεωρια δεν ειναι αυτοσκοπος αλλα αποτελεσμα, γεννημα προβληματισμου του λογικου οταν η ζωη προκυπτει ως προβλημα.
Η δραση ειναι παντα το ποθουμενο

"Και ας μην κρινουμε παντα εκ του αποτελεσματος..."βεβαια.

Resistman
20/10/2006, 17:18
[B
Ο ελευθερος ανθρωπος ειναι ενα απολυτως επικινδυνο ον.Δεν τιθασευεται ,δεν καλουπωνεται,υποτασεται και υποτασει κατ αναγκη και κατεπιλογη.Κυριως δεν ειναι δεδομενος .Δεν εχει σταθερο χαρακτηρα με την ενοια οτι μεταμορφωνεται σαν τον χαμελαιωντα αναλογα με την περισταση.

Η θεωρια ειναι κουβεντες μονο αλλα εχει και αυτη την αξια της.Μετα η θεωρια δεν ειναι αυτοσκοπος αλλα αποτελεσμα, γεννημα προβληματισμου του λογικου οταν η ζωη προκυπτει ως προβλημα.
Η δραση ειναι παντα το ποθουμενο

. [/B]

Εδω συμφωνουμε απολυτα...Και το περιεγραψες πολυ σωστα..

Ο ελευθερος ανθρωπος δεν τιθασσευεται και ειναι επικινδυνος( φανταζομαι ξερεις για ποιους..:D :D )

ashton
20/10/2006, 21:08

ε χχμ γκουχ γκουχ
άλλο το κόστος ζωής όταν σας μεγάλωνε η οικογένεια σου, και άλλο σήμερα.
Βλέπεις τότε δεν υπήρχανε κάτι ευρώ...

Παράλληλα ίσως να ξεχνάς πως μέχρι πριν 10-15 χρόνια ήταν διαφορετικές και οι συνθήκες εργασίας.

ashton
20/10/2006, 21:11

Άλλα τα επιτόκια των στεγαστικών τότε, άλλα τώρα, και άλλα πριν 30-40 χρόνια που πχ στους δημόσιους υπαλλήλους αφαιρούσαν 1000 δρχ το μήνα για τη δόση είτε το 70 που έπαιρναν 3-4 χιλιάρικα, είτε το 80 που παίρνανε 60, είτε το 90 που παίρνανε 150...

blueblack
22/10/2006, 05:24
ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΙΑ........

Άφού διάβασα, διάβασα, διάβασα........
μιά άπορία έχω...!!!!!

Πού τό βρίσκουν τά δύο κόμματα ΑΥΤΟ ΤΟ 85%.....έφόσον......
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΟ ΖΟΡΙ...!!!??????
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...???
Έκτός άν μαζεύτηκαν ..ΕΔΩ..όλοι οί έξωκοινοβουλευτικοί...!!!!!
Μέ τόσους δυσαρεστημένους..??????

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.......ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ...!!!!!

ΥΓ. Τό 80 ούτε οί Διευθυντές Δημόσιοι ύπάλληλοι δέν πέρνανε 60 χιλιάρικα...
Οί δάσκαλοι καί οί καθηγητές διορίζονταν μέ 8000 δραχμές καί ό Άντρέας μόλις
βγήκε τό 81 τάκανε 15...!!!!!!
Πρώτοι όμως τά πήραν οί μπάτσοι καί οί στρατιωτικοί......ήξερε τί έκανε αύτός..!!!!!!

Resistman
22/10/2006, 08:09
Α γεια σου εσενα!!!

Ολοι μπουρου μπουρου αλλα μετα..ξερεις καλο παιδι αυτος και τετοια...Ου ρε!!

Φιλε ο Αντρεας ηταν η μαλλον εξυπνοτερη πολιτικη απατη που περασε απ την Ελλαδα και αν δεν πεθαινε θα καθοταν αλλα 20χρονια το Πασοκ στην εξουσια...

Ο ανθρωπος απλα ηξερε τον Ελληνα και τον δουλευε ψιλο γαζι...Τους ευρωπαιους στα @@ του τους ειχε γραμμενους..

blueblack
22/10/2006, 09:12
Α γεια σου εσενα!!!

Ολοι μπουρου μπουρου αλλα μετα..ξερεις καλο παιδι αυτος και τετοια...Ου ρε!!

Φιλε ο Αντρεας ηταν η μαλλον εξυπνοτερη πολιτικη απατη που περασε απ την Ελλαδα και αν δεν πεθαινε θα καθοταν αλλα 20χρονια το Πασοκ στην εξουσια...

Ο ανθρωπος απλα ηξερε τον Ελληνα και τον δουλευε ψιλο γαζι...Τους ευρωπαιους στα @@ του τους ειχε γραμμενους..

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ......

Σέ αύτά πού γράφεις..

Ή μεγαλύτερη μεταπολεμική....ΑΠΑΤΗ...!!!!!

Τό παραμύθιασμα καί ή έκτόνωση τού Άντιαμερικανικού συναισθήματος τού
Έλληνικού λαού.....καί ταυτόχρονα ή ..ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...!!!!!!!
Εύτυχώς πού στό τέλος μερικοί είδαν έκείνο τό κουταλάκι μέ τήν τούρτα.....
καί τόν άπομυθοποίησαν....
ΘΕΟΣ ΣΧΩΡΕΣΤΟΝ...!!!!!!

Resistman
22/10/2006, 10:17
Και να συμπληρωσω.....ΑΕΚΤΖΗΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΡΕΕΕΕΕ (παλι ξεφυγαμε απ το θεμα :D )

arxaios
22/10/2006, 12:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.......ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ...!!!!!

+1

ΚΑΙ ΨΙΛΟ-ΑΝΑΡΧΑΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ;;;;;;

:beer:

blueblack
22/10/2006, 20:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
+1

ΚΑΙ ΨΙΛΟ-ΑΝΑΡΧΑΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ;;;;;;

:beer:

ΠΩ ΠΩ ΣΕΝΤΡΑ...........

Αύτός ό Σέρτζιο Ράμος.......Ρεάλ -Μπάρτσα 1-0 στό τρίτο λεπτό.......Ραούλ
Σκέτος Γεωργέας....!!!!!!!!!!

Έσύ Παναθηναικός δέν είσαι...????????

Maira
23/10/2006, 08:39
Και να συνεχίσω, και ποιοι είναι αυτοί που τους ψιφίζουν? Οι λίγοι που καλοπερνάνε???? Είναι πολύ λίγοι για να βγάλουν οτιδήποτε!!!!Γιατί αν δεν είναι αυτοί θα πρέπει να είναι οι εργαζόμανοι και ο απλός λαός! Τι, πιστέψανε αυτά που τους είπαν? Τώρα τους είδαν πρώτη φορά? Δεν ξέραν τι ψεύτες ήταν????

Και τι η αριστερά είναι καλύτερη? Πίστεψέ με τα ίδια σκ@τ@ είναι κι αυτοί! Δεν έχουν ιδέες, αντιπαράθεση έχουν! Κι αν ανέβουν, τι θα κάνουν? Θα μοιράσουν τον πλούτο δίκαια? Θα πείσουν τον κάθε εφοπλιστή, να πληρώσει επιτέλους τους φόρους του????? Θα σταματήσει η διαφθορά? Αν τα πιστεύετε όλα αυτά, ζήτε σε άλλο κόσμο!!!!!

Και ποιόν να βγάλουμε? Όσο δεν αλλάζουμε εμείς δεν γίνεται τίποτα! Λέμε να μποϊκοτάρουμε τα super market, και την προηγούμενη εφοδιαζόμαστε για τρεις βδομάδες! Το ίδιο με την βενζίνη! Όχι ρε φίλε, να μην πάρεις το αμάξι σου για 10 μέρες κιας ξυπνήσεις πιο νωρίς! Ας μείνουν χωρίς πελάτες για 10 μέρες, να σου πω αν ρείχνουν τις τιμές! Ας μην αγροάζουμε ό,τι μας πουλάνε στην τιμή που το πουλάνε, να δεις για πότε πέφτουν οι τιμές!!! Αλλά δεν φτένε αυτοί! Εμείς φταίμε! Εμείς είμαστε τα κορόιδα τοσα χρόνια και για πολλά ακόμα!!!!

Διαμαρτύρονται οι δάσκαλοι! Φταίνε οι μισθοί ή η ακρίβια????? Το κουλούρι είχε 50 δραχμές και τώρα έχει 50 λεπτά! Αυτό γιατί πήρε αύξηση???Τα πατατάκια είχαν 120 δραχμές και τώρα έχουν 1,20€. Μήπως κάτι δεν πάει καλά? Μήπως δεν ξέρουν την ισιτιμία????? Μήπως απλά επιτρέψαν να αυξηθούν όλα τα άλλα χωρίς να ανεβάσουν τους μισθούς?????

Αλλά ακόμα κι αν είναι να κάνουμε κάτι, ας το κάνουμε δραστικά, όχι χρονοβόρα!!!

arxaios
23/10/2006, 09:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
ΠΩ ΠΩ ΣΕΝΤΡΑ...........

Αύτός ό Σέρτζιο Ράμος.......Ρεάλ -Μπάρτσα 1-0 στό τρίτο λεπτό.......Ραούλ
Σκέτος Γεωργέας....!!!!!!!!!!

Έσύ Παναθηναικός δέν είσαι...????????
ΒΡΕ ΠΑΡΤΟ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟ, ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!!!!!!!!!!!
:wave2: :wave2:

Nefeli
23/10/2006, 11:52
Έχω μια απορία

Μισό κιλό ψωμί έχει 70 λεπτά
Ένα ματσάκι μαϊντανό έχει 1 €

Βρε μπα και πήρα την ανάλογη αύξηση μισθού και δεν το ξέρω

Χα για να είχαμε και εμείς ένα τέτοιο τρόπο να διεκδικήσουμε αύξηση να δω δεν θα το κάναμε???????????

Πριν χρόνια σε μια αύξηση αγαθού πρώτης ανάγκης είπα στη μάνα μου
Ότι αν όλες οι νοικοκυρές που έχουν την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη σε αυτά τα είδη δεν το αγόραζαν για ένα διάστημα τότε υποχρεωτικά θα κατέβαινε η τιμή του πήρα την εξής απάντηση <<ε και δεν θα φάμε>>.

Το ίδιο ισχύει και τώρα ε λοιπόν έτσι όπως τα καταφέραμε ας φάμε τα λυσσιακά μας

:(

arxaios
23/10/2006, 13:19
Ναι, αλλά το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ είναι να καταλάβουμε ότι το να απεργεί κάποιος είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ότι κανείς δεν πρέπει επειδή ξεβολεύεται να αντιδρά...........
Το να δικαιωθούν τα οικονομικά αιτήματα ενός κλάδου ΕΙΝΑΙ ΟΦΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ καθώς δημιουργεί αυτόματα ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ και στους εργαζόμενους όλων των βαθμίδων και κλάδων.................

Maira
23/10/2006, 13:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Ναι, αλλά το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ είναι να καταλάβουμε ότι το να απεργεί κάποιος είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ότι κανείς δεν πρέπει επειδή ξεβολεύεται να αντιδρά...........
Το να δικαιωθούν τα οικονομικά αιτήματα ενός κλάδου ΕΙΝΑΙ ΟΦΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ καθώς δημιουργεί αυτόματα ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ και στους εργαζόμενους όλων των βαθμίδων και κλάδων.................

Άντε πάλι! Δεν είπαμε να μην απεργεί! Να το κάνει όμως πιο δυναμικά! Πιο αποτελεσματικά! Με μια και δύο πορείες την εβδομάδα δεν γίνεται τίποτα!!!!! Ειδικά όταν η κυβέρνηση είναι τόσο αποφασισμένη να μην κάνει πίσω!!!

Resistman
23/10/2006, 22:03
Maira πολυ φιλικα θα σου πω οτι η πορεια καθε μερα (καθως και η καταληψη βασικων οδικων αρτηριων) ειναι ενα αποτελεσματικο μεσο ΕΦΟΣΟΝ:

-κατεβαινει στο δρομο ολος ο κλαδος που απεργει
-απεργουν και αλλοι κλαδοι εργαζομενων μαζι (θεμελιωδες)
-γινονται καταληψεις υπουργιων και αλλων κρατικων κτηριων
-καταλαμβανονται τα μεσα μαζικης μεταφορας, ωστε οι διαδηλωτες να κατεβαινουν δωρεαν και ανεμποδιστα προς τα σημεια συγκεντρωσης
- και αλλα πολλα..

Απ οτι καταλαβαινεις οταν οι συνδικαλιστες
-αυτη η σαπιλα της κοινωνιας
- αυτοι που και καλα υπερασπιζονται τα συμφεροντα σου ως εργαζομενη
-αυτοι που ειναι προεδροι της ΓΣΕΕ και μετα γινονται βουλευτες ή μεγαλοστελεχαρες της κυβερνησης
-αυτοι που ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ (αλλα πληρωνονται)

δεν αποφασιζουν για απεργια, ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑ (θα θεωρηθει παρανομη και καταχρηστικη απο το δικαστηριο), οποτε δεν μπορει να γινει αυτο που λες ή θα γινει περιορισμενα.

Το συστημα εχει τροπους, μεσω του νομου τον οποιο ψηφισαν τα καλα παιδια που εβγαλες ΕΣΥ βουλευτες, ωστε να σε σταματα.

Οπως και να εχει ομως, οταν ολος ο λαος ειναι στο δρομο..τα πραγματα ειναι καπως απλα.

Δυστυχως δεν μπορω να σου παραθεσω (λογω τεχνικων δυσκολιων) νικες των εργατων με αιμα ή χωρις...Η ιστορια ειναι γεματη...

ΤΟ συστημα ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΤΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΠΟ ΠΑΛΙΕΣ ΝΙΚΕΣ.

Βεβαια να εχεις υποψη σου οτι αν γινει αυτο που λες και θες και θελω και εγω...συντομα τα πραγματα θα σφιξουν...Περα απ την αστυνομια που θα ερθει να καταστειλει ( δεδομενο ) ,τελευταια, υπαρχει σχεδιο για αναπτυξη στρατου...Ω ναι..στρατου...Δεν κανω καμια πλακα. Εγινε μαλιστα ασκηση σε στρατοπεδο στου Παπαγου τελευταια....Υπηρχε και σε σχετικα προσφατο φυλο στην Ελευθεροτυπια και σε αλλες εφημεριδες..Στρατος εντος πολεων για αντιμετωπιση διαδηλωτων με πλαστικες σφαιρες, νευροπαραλυτικα αερια και στο τελος αληθινες σφαιρες.

Το νεο δογμα ειναι οτι ο "εχθρος" ειναι εντος των τοιχων. Οταν λοιπον καπου ειχα γραψει για κοινωνικο πολεμο και καποιοι μου απαντουσαν με ειρωνιες κτλ, να δω τι θα πουνε αν συμβει αυτο.

Τα πραγματα ειναι ετσι. Και οσο νωριτερα καταλαβεις εσυ και εγω, οτι εχουμε ανοιχτο πολεμο με τους δυναστες μας τοσο καλυτερα για ολους.

Maira
24/10/2006, 09:03
Καλά το είχα καταλάβει ότι έχουν πληθύνει οι ένστολοι στο κέντρο!!!!

Ναι έτσι είναι τα πράγματα! Και μαζί σου!Ο εργαζόμενος έχει τη δύναμη! Όταν λοιπόν αποφασίζουν να απεργήσουν και τα παιδιά δεν πατάνε για μάθημα για 6 βδομάδες (το λιγότερο) περιμένω να έχουν πετύχει και κάτι! Εκτός αν το πάμε σε άλλες εποχές που θα φτάσουμε σε σημείο να σταματήσουν να λειτουργούν τα πάντα, για να πετύχουν κάτι!

byron
24/10/2006, 09:09
Maira+Resistman το νου σας....

Είστε ένα βήμα πριν καταταγείται σε ένοπλη πολιτοφυλακή.......

Resistman
24/10/2006, 10:06
Maira+Resistman το νου σας....

Είστε ένα βήμα πριν καταταγείται σε ένοπλη πολιτοφυλακή.......

Δεν σε καταλαβαινω αγαπητε. Μπορεις να μας εξηγησεις;

byron
24/10/2006, 10:23
Μπορεις να μας εξηγησεις;

Δεν μπορώ να σου εξηγήσω τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα κέιμενα σου.... Όταν τα γράφεις φαντάζομαι ότι γνωρίζεις την σημασία τους.

Άλλου καλείς τον λαό να ψηφίσει μαζικά στις εκλογές με σκοπό να δείξει την αντίδραση του πρός τους κρατούντες και την εξουσία (αλλαγή μέσω δημοκρατικών διαδικασιών), και αλλού γράφεις για καταλήψεις κρατικών κτηρίων (επαναστατική διαδικασία κυρίως λόγω συμβολισμού).

Resistman
24/10/2006, 10:41
srx6 νομιζω δεν εχεις διαβασει καλα τα κειμενα μου.

Δεν εχω γραψει πουθενα προτρεπωντας το λαο να ψηφισει. Τ αντιθετο μαλιστα. Γι αυτο εχω δεχτει και σφοδρη κριτικη. Εγω προτρεπω σε αλλα "ανουσια" πραγματα. Η μονη διαδικασια ψηφοφοριας που αποδεχομαι ως υγιειους πολιτικης διαδικασιας ειναι αυτη που γινεται σε αμεσοδημοκρατικα συμβουλια προκειμενου να ληφθει αποφαση και αυτη οχι σαν απολυτο μεσο αποφασης αλλα μια απ τις πολλες επιλογες.

Αν θες να μου απαντας πανω σ αυτα που γραφω, διαβαζε ρε φιλε( αν θες ) τι γραφω. Δεν στο λεω με υφος, αλλα για να μην χανουμε τσαμπα χωροχρονο για να διευκρινιζουμε αλλη μια φορα τις αποψεις μας ο καθενας.

[Παντως, για τη λεπτομερεια της υποθεσης, μια επαναστατικη υποθεση ειναι δημοκρατικοτατη διαδικασια, τουλαχιστον ετσι οπως την θελω εγω. Αλλα δεν τ ανοιγω αλλο. Θ με κυνηγανε :D ]

;) :wave2:

Cpt. Haddock
24/10/2006, 10:56
Απλή αναφορα, άνευ σχολίων

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=748912&lngDtrID=244

Κάτω από τη βάση παίρνει το ελληνικό σχολείο σε έρευνα του ΕΚΚΕ

Αθήνα

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία της έρευνας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών για την ποιότητα του σχολικού περιβάλλοντας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η έρευνα, που φέρει τον τίτλο Μεγαλώνοντας στην Αθήνα και της οποίας τα στοιχεία δημοσιεύονται στο Βήμα, συμπεριέλαβε 102 σχολικές μονάδες του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 35% του συνόλου των σχολείων της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 69% των μαθητών των λυκείων εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για τα μαθήματα που κάνουν στο σχολείο, σε αντίθεση με το 31% που δηλώνουν ευχαριστημένοι «πολύ ή αρκετά». Στο Γυμνάσιο, το ποσοστό των δυσαρεστημένων ανέρχεται σε 49%, ενώ απογοητευμένοι από το Δημοτικό εμφανίζονται και οι λιλιπούτειοι μαθητές, σε ποσοστό 15%.

Σε ό,τι αφορά την ποιότητα του σχολικού περιβάλλοντος, ποσοστό 63% των μαθητών του Λυκείου διατυπώνει επιφυλάξεις. Το ποσοστό αυτό στους μαθητές του Γυμνασίου φτάνει το 59%, ενώ έκπληξη αποτελεί το υψηλό ποσοστό, 39,5%, των μαθητών των δημοτικών σχολείων που αποστασιοποιούνται ή εκφράζουν αρνητική γνώμη για την ποιότητα του σχολείου τους.

Παράλληλα, ένα από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι η διαρκώς αυξανόμενη ηχορύπανση της πόλης, η οποία επιδρά αρνητικά στις συνθήκες διδασκαλίας, ενώ στους εξωγενείς παράγοντες που λειτουργούν αποσταθεροποιητικά συγκαταλέγονται και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Μάλιστα, σε ποσοστό 25% οι διευθυντές επισημαίνουν ότι γύρω από τα σχολεία τους «υπάρχουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση μικρότερη από την ενδεδειγμένη, με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές».

Άλλο ένα θέμα που προβληματίζει τους εκπαιδευτικούς είναι η κτιριακή κατάσταση των σχολείων, αφού ανεπαρκείς θεωρούν ακόμη και τους χώρους των γραφείων τους -ποσοστό 50% στα λύκεια και 26,1% στα γυμνάσια- ενώ δυσαρέσκεια υπάρχει και για την έλλειψη αιθουσών συγκεντρώσεων. Αρκεί να αναφερθεί ότι σε 39 από τα 102 σχολικά κτίρια, δεν υπάρχει ούτε μία αίθουσα συγκεντρώσεων.

Σφόδρα δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι μαθητές όσον αφορά στην κατάσταση των χώρων υγιεινής. Σε ποσοστό 68% οι μαθητές των δημοτικών σχολείων δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν τις σχολικές τουαλέτες σπάνια ή και ποτέ, ενώ το ποσοστό αυτό στα γυμνάσια και στα λύκεια ανέρχεται σε 78,5%.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει, επίσης, ότι το 30% των μαθητών που φοιτούν στα 102 σχολεία της Αθήνας είναι αλλοδαποί. Η αναλογία αλλοδαπών και ημεδαπών μαθητών ποικίλει ανά σχολική μονάδα από ποσοστό 5,4% ως 83,74%. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε 28 από τα 102 σχολεία το ποσοστό των αλλοδαπών μαθητών υπερβαίνει το 40%.

news.in.gr

byron
24/10/2006, 11:05
srx6 νομιζω δεν εχεις διαβασει καλα τα κειμενα μου.

Δεν εχω γραψει πουθενα προτρεπωντας το λαο να ψηφισει. Τ αντιθετο μαλιστα. Γι αυτο εχω δεχτει και σφοδρη κριτικη.

[Παντως, για τη λεπτομερεια της υποθεσης, μια επαναστατικη υποθεση ειναι δημοκρατικοτατη διαδικασια, τουλαχιστον ετσι οπως την θελω εγω. Αλλα δεν τ ανοιγω αλλο. Θ με κυνηγανε :D ]

;) :wave2:

Διάβασα σε άλλο thread την παρακάτω απάντηση σου. Εκτός και αν η απάντηση σου διακρίνεται από ειρωνία, την οποία δεν διακρίνω.

Τωρα το οτι δεν σου απαντησε κανενας, δεν σου λεει κατι; Δεν βγαζεις καποιο συμπερασμα;
.
.
Φιλε Jp79 πρεπει να ψηφισεις στις επομενες εκλογες, αυτο ειναι τ οπλο σου...Αυτο βγαινει ως συμπερασμα απ τις πολλες συζητησεις που γινονται εδω.:( :( :( :( :( :( :( :eyepop:

Τι Μπολκενσταιν ρε φιλε...εδω θ ακουσουμε σε λιγο οτι κακως τους λεμε οτι υπαρχει και αλλος δρομος..Ψιλα γραμματα...

Όυτε εγώ έχω χρόνο να ερμηνεύσω τα γραπτά του Μπακούνιν ή την υπογραφή σου μέσω του φόρουμ φίλε Δημήτρη.
Απλά σου ανέφερα ότι αυτά που λες, οδηγούν σε ξεκάθαρη δράση. Δεν διαφωνείς φαντάζομαι. Αλλωστε το ίδιο πράγμα λέμε. Απλά εγώ την ονόμασα επαναστατική, εσύ δημοκρατική.

Κλείνω την κουβέντα, αν και θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς με το

υγιειους πολιτικης διαδικασιας ειναι αυτη που γινεται σε αμεσοδημοκρατικα συμβουλια προκειμενου να ληφθει αποφαση και αυτη οχι σαν απολυτο μεσο αποφασης αλλα μια απ τις πολλες επιλογες.

:confused: :confused: Δηλαδή ;;;;;

OldMan
24/10/2006, 11:34
:confused: :confused: Δηλαδή ;;;;;

Αν δεν κάνω λάθος, είναι μια ελεύθερη απόδοση του 2ου κεφάλαιου της "Κατήχησης του Επαναστάτη" του Νετσάγιεφ .... :wave2:

byron
24/10/2006, 11:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Αν δεν κάνω λάθος, είναι μια ελεύθερη απόδοση του 2ου κεφάλαιου της "Κατήχησης του Επαναστάτη" του Νετσάγιεφ .... :wave2:

Πιθανόν,αλλά ο Νετσαγιεφισμός, έχει χαρακτηριστεί ως ¨Παλιά Εξουσιαστική Ίωση¨ από το αναρχικό κίνημα, για να μην μιλήσουμε για το τι πίστευε ο Μπακούνιν για τις πρακτικές του....

Το μόνο θετικό είναι ότι ο Ντοστογιέφσκι εμπνεύστηκε από τον περί ου και έγραψε τους ¨Δαιμονισμένους¨

Κάτι είναι και αυτό....Συνέβαλε σε κάτι...

OldMan
24/10/2006, 11:47
ο Νετσαγιεφισμός, έχει χαρακτηριστεί ως ¨Παλιά Εξουσιαστική Ίωση¨ από το αναρχικό κίνημα, για να μην μιλήσουμε για το τι πίστευε ο Μπακούνιν για τις πρακτικές του....

Α να χαθείς, παλιο-ρεβιζιονιστή !!! :D

Cpt. Haddock
24/10/2006, 11:48
Ολομέλεια έχουμε εδώ; :look:

OldMan
24/10/2006, 11:51

Μπααα...

Έσκασε μούρη της γης ο κωλασμένος ??? :D

byron
24/10/2006, 11:51
Α να χαθείς, παλιο-ρεβιζιονιστή !!! :D

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Cpt. Haddock
24/10/2006, 11:55
Μπααα...

Έσκασε μούρη της γης ο κωλασμένος ??? :D

Μίλησε η κρυφομπουρζουαζία...

byron
24/10/2006, 11:55

Αν πάρουν χαμπάρι οι εργοδότες μας, τι φίδι κρύβουν στον κόρφο τους.......εκ των έσω πέφτουν τα τείχη :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Resistman
24/10/2006, 11:58
srx6 προφανως ειρονευομουν ρε μαν. Γι αυτο και τα εμοτικον διπλα, οκ, μπορει να μην το εκανα σαφες. Αλλα εννοειται το ελεγα ειρωνικα.

Δεν σας προλαβαινω ρε γμτ. Οσον αφορα τα συμβουλια επειδη πρεπει να παω σε μια συνελευση τωρα και ηδη αργησα, θα τ αναλυσω οσο ξερω τουλαχιστον, λιγο αργοτερα.

Παντως σε βλεπω πολυ ενημερωμενο

:winka: :winka: :winka: :winka: :winka:

Χαιρετω

byron
24/10/2006, 11:59

Εδώ και αιώνες οι μπουρζουάδες, είναι κάτοχοι της πτερωτής έλικος, αν δεν με απατά η μνήμη μου όμως.....

Cpt. Haddock
24/10/2006, 12:00
Εδώ και αιώνες οι μπουρζουάδες, είναι κάτοχοι της πτερωτής έλικος, αν δεν με απατά η μνήμη μου όμως.....

byron
24/10/2006, 12:06

ΩΩΩΩΩ προσβόλα....

Κρυφο;;;;;; δλδλδλ; μήπως πήρε Harley o Ολδμαν;;;;

Γιατί BMW το αποκλείω !!!

@ Resistman. noted, δεν την έπιασα την ειρωνία..

stavrogin
24/10/2006, 12:42
Πιθανόν,αλλά ο Νετσαγιεφισμός, έχει χαρακτηριστεί ως ¨Παλιά Εξουσιαστική Ίωση¨ από το αναρχικό κίνημα, για να μην μιλήσουμε για το τι πίστευε ο Μπακούνιν για τις πρακτικές του....

Το μόνο θετικό είναι ότι ο Ντοστογιέφσκι εμπνεύστηκε από τον περί ου και έγραψε τους ¨Δαιμονισμένους¨

Κάτι είναι και αυτό....Συνέβαλε σε κάτι...

Θετικο ή αρνητικο δεν το βλεπουμε ετσι το θεμα.Το "παλια εξουσιαστικη ιωση" δε λεει τιποτα.Ενας χαρακτηρας (ο Νετσαγιεφ) ειναι ενας χαρακτηρας οχι ιωση κι οχι παλια.Ξαναπαρουσιαστηκε(ως Σταλιν ,υπαρχουν ομοιοτητες) και θα ξαναπαρουσιαστει.Απλα κανενα μαζικο κινημα (τα απεχθανομαι) δεν αποτελειτε απο ατομα αλλα απο μελη.Αρκει να παρουσιαστει ενας διαβολος και να τους κανει ολους να χορευοθν στον ρυθμο του.

Σιγουρα ηταν ενα φαινομενο.
Οσο για τον Μπακουνιν αυτος εκανε την κριτικη του (προς τον Νετσαγιεφ) κατοπιν εορτης.Αφου ο Νετσι τον ειχε πρωτα ταραξει στη σφαλιαρα.

Περι δαιμονισμενων.Νομιζω ειμαι ο πλεον αρμοδιος να πω (ως Stavrogin:D ) η αναφορα του Νετσαγιεφ απο τον Ντοστογιεφσκυ (ως Πετρος Στεπανοβιτς) δεν μπορει να ταυτιστει με την κριτικη του αναρχικου κινηματος.
Ο Ντοστογιεφσκυ ηταν εναντια στον αναρχισμο και τον σοσιαλισμο.Αυτο δεν προεκυπτε απο τις πολιτικες του πεποιθησεις αλλα απο την γνωση του της φυσης του ανθρωπου.

OldMan
24/10/2006, 12:49

Δεν σΕ είπα το άλλο...

Αύριο που θα λείπεις, ξέρεις ποιος θα είναι local moderator στα BMW ??? :D :smokin: :D

Cpt. Haddock
24/10/2006, 12:50
Δεν σΕ είπα το άλλο...

Αύριο που θα λείπεις, ξέρεις ποιος θα είναι local moderator στα BMW ??? :D :smokin: :D

Cave canem... :smokin:

stavrogin
24/10/2006, 14:54
Μολις ακουσα κατι και πραγματικα τα πηρα.
Αυριο λεει οι Δασκαλοι κλεινουν το κεντρο ( οκ),συλλαλητιριο,(οκ),μποτιλιαρισμα (οκ) συναυλια συμπαραστασης (οκ) με τον Β.Παπακωνσταντινου:confused: :a011: :a023: :cry:

Μα πως περιμενετε βρε αχρηστοι να πανε μπροστα οι αγωνες σας αμα βαζετε τον παπακωνσταντινου να τραγουδαει;;;;;;;;;;;;;;;;
Αρκει να ξερεις μονο αυτο για να ξερεις οτι κι αυτος ο αγωνας θα παει απατα.:(
:a37: Και μη πει κανεις για τη Φαραντουρη:a37:
Πεθαμενοι Ε! πεθαμενοι
:mad:

stavrogin
31/10/2006, 15:48
Νομιζω οτι ειναι η καταλληλη στιγμη για να γινει ο απολογισμος αυτης της ιστοριας.Τι κερδισαν;

Maira
31/10/2006, 15:53
Νομιζω οτι ειναι η καταλληλη στιγμη για να γινει ο απολογισμος αυτης της ιστοριας.Τι κερδισαν;

Καλη ερώτηση! Γιατί αν ρωτούσες τι έχασαν, θα έπερεπε να γράφουμε δυο μέρες!

:look:

SPORAKIAS
14/11/2006, 23:37
ειναι δεν ειναι απο αληθινο δασκαλο....ειναι η αληθεια....

Ποσες μερες πραγματικα δουλευει ενας "μεσος" δασκαλος οπως εγω ;

Λοιπον ας το υπολογισουμε...

το ετος εχει 365 μερες

απο αυτες αφαιρουμε το χρονικο διαστημα απο 15/6 εως 11/9, τις διακοπες του
Πασχα και Χριστουγεννων που τα σχολεια ειναι κλειστα, ήτοι 87 μερες περιπου,
δηλ 365-87=

278 μερες.Συνεχιζουμε

οι 278 μερες ειναι 40 περιπου βδομαδες. 40 επι 2 μερες (ΣΚ) μη εργασιμες =
80 μερες. 278-80=

198 μερες. Συνεχιζουμε...

Φετος δεν εργαστηκα 32 μερες λογω χιονιου, Γενικων Συνελευσεων, 28η, 25η,
αδειες κτλ. Αρα 198-32=

166 μερες. Συνεχιζουμε...

Οι 166 αυτες μερες σε αντιστοιχια με εναν υπαλληλο του ιδιωτικου τομεα
(8ωρο!!) ειναι για μενα (3ωρο, απο 12:45 εως 3:45, ολοημερο) 166 Χ 3/8=

62 μερες!!

Τοσες μερες εργαστηκα το σωτηριον σχολικο ετος 2005-2006....

Παμε στα οικονομικα τωρα....

15000 ευρω που παιρνω ετησιως / 62 μερες =

242 ευρω την ημερα!

242ευρω / 3 ωρες εργασιας=

81 ευρω την ωρα!!

Καλο καλοκαιρι......σε όλα τα στελέχη των ιδιωτικών εταιριών που νομίζουν
οτι κάνουν καριέρα....

:eyepop: ...μου θελουν και αυξηση...:yuck:

αλλοι παιρνουν 30 τη μερα....:mad: