Σύνδεση

View Full Version : Yamaha YBR 250

Σελίδες : 1 2 [3] 4

Karatekasgr
26/02/2010, 20:36
Για την κατηργορια 250 μιλησα εγω....ειναι και αλλα στη μεση οπως φορολογια τελη κυκλοφοριας ασφαλιστρα τιμη μεταφορας σε κανενα νησακι(7 ευρω για το αγκιστρι το 250 και για 600αρι ηταν 22 η 24 ευρω...μονο το πηγαινε ετσι?) κτλ.......ασε που για να ανεβεις κατηγορια πρεπει πρωτα να περασεις απο μια μικρη...αυτο πιστευουν πολλοι και εγω μεσα σε αυτους που εχω θαψει και φιλους μου απο τετοιες υπερβολες...παντως αν μιλησουμε γενικα για τα 250αρια εγω που ηθελα κατι για καθημερινη χρηση και σε ενα 4μηνο εκανα 6,500 χιλιομετρα η αυτονομια και η χαμηλη καταναλωση οπως και η ευελιξια με βολεψαν μια χαρα...αν ειχα εναν νιτζα θα κραταγα τη μεση μου τωρα...για το VTR δεν ξερω γιατι δεν το εχω καβαλησει αλλα με τοσο μικρο ντεποζιτο, καρμπιρατερ και οχι τοσο ανετη φαση για το συνοδηγο δεν θα το επαιρνα(ειναι και το ακριβοτερο απο τα 3 με 5.500 περιπου αν θυμαμαι καλα)......Για εμενα μιλαω και τις δικες μου αναγκες...αν η χρηση που κανει καποιος αλλος ειναι διαφορετικη ισως καποιο απο τα αλλα 250αρια να ειναι καλυτερο για αυτον.Και στο τεστ που διαβασα για τις αναρτησεις του YBR λεγανε και οτι ειναι το μονο με μοχλικο συστημα στην αναρτηση.Προσωπικη αποψη δεν εχω, δεν εχω καβαλησει το VTR, αλλα αυτο ειπανε οι 3 δοκιμαστες που τα δοκιμασαν και τα 3

Karatekasgr
26/02/2010, 20:47
Εξαλου παιδια οφειλουμε να παραδεχτουμε οτι και η STROM δεν ειναι ουτε η καλυτερη ποιοτητα κατασκευης, ουτε εχει τα καλυτερα φρενα, ουτε τη χαμηλοτερη καταναλωση, ουτε την καλυτερη οδηγικη συμπεριφορα η ευελιξια, αλλα πραγματικα ειναι μια φτηνη μοτοσυκλετα που μπορεις να κανεις τα παντα σε μετριο βαθμο...και για αυτη της την πολυχρηστικοτητα ειναι και η πρωτη σε πωλησεις. Και πραγματικα το γεγονος οτι μπορεις να πας και σε χωμα ανετα μεχρι ενα βαθμο και ειναι πολυ ανετη στην εθνικη την κανουν Νο1 χαλαρα..κανενα στρητακι δνε βολευει τοσο σε ταξιδι, ειδικα στην περιπτσωη που θες να πας σε καποιο μερος και ξαφνικα βρεις χωματοδρομο και εισαι και δικαβαλο με βαλιτσες επανω...θελω να πω οτι γενικα μια μηχανη κρινεται απο τη χρηση που θελεις να της κανεις και το κατα ποσο η μηχανη ανταποκρινεται στις απαιτησεις της χρησης που θελεις...οποτε για εμενα και καθαρα για εμενα δεν συγκρινονται τα 3 250αρια που κυκλοφορουν...ισως το VTR με το NINTZA απο θεμα οτι και τα 2 ειναι πιο πολυ για επιδοσεις και σπορ οδηγηση, αλλα πιστευω οτι το YBR ειναι σχεδιασμενο καθαρα για αλλη φαση(οικονομια και ανεση μεσα στην πολη, αντε και λιγο παραεξω)

To YBR δεν ειναι αεροψυκτο αλλα αεροελεοψυκτο :P

epp1640
26/02/2010, 21:37
Μα δεν πρότεινα 600 άρι.. απλά στο είπα για να σου δείξω ότι δεν ενδιαφέρομαι για επιδόσεις. Και 30 άλογα δεν τα λες επιδόσεις. Τα λες μεγαλύτερη ενεργητική ασφάλεια. Επίσης δεν αμφιβάλω ότι το ybr 250 μπορεί να τα βγαλει πέρα. Εγώ είμαι κάτοχος του 125 ολότελα και είμαι ευχαριστημένος, και έχω κάτσει και στο 250.. αυτό που λέω είναι ότι όταν ο άλλος δινει ψεκαστό (vtr & ninja) 250 υδρόψυκτο και δικύλινδρο με χωροδικτύωμα με 4990 - 5200 δεν γίνεται εσύ να του βάζεις το ybr 4700...

Y.G Η θέση του ninja είναι ανετότατη.. δεν είναι supersport.. :p

Karatekasgr
26/02/2010, 22:00
Σε αυτο θα συμφωνισω απολυτα. Και μαν, εγω μιλησα γενικα για την κατασταση, δεν ειπα κατι για εσενα.. peace man :)

απο την προσωπικη μου εμπειρια για το νιντζα μπορω να πω τα εξης :

Πλεονεκτηματα : Η θεση του νιντζα ειναι αρκετα ανετη και εχει αρκετο χωρο για να κινησαι αναλογα με την περιπτωση, Η αεροδυναμικη του ειναι πραγματικα αξιοσημειωτη, πηγαινα με 100-110 (στο κοντερ του που οτι ειπαν οι δοκιμαστες κλεβει αρκετα, λεει 180 και η τελικη του ειναι 150) και ενοιωθα λες και ειχα αραξει στο παραθυρο του σπιτιου μου και απολαμβανα το αερακι :P, τα φρενα του ειναι πολυ δυνατα και αξια σε καθε περιπτωση, το μηχανακι ακουει και ανταποκρινεται παρα πολυ ομορφα και γρηγορα με ενα χαιδεμα του γκαζιου

Μειωνεκτηματα : Παρα μα παρα μα παρα πολυ σκληρη αναρτηση ιδανικη για κρατημα σε δρομο πιστας αλλα στην αθηνα με 30 περνας πανω απο ενα μπαλωμα και το νοιωθεις στη μεση σου, και ακομα αυτο βαζει τον συνοδηγο σε ακομα χειροτερη μοιρα, κλασικα σχεδιαμενο για μονοθεσιο οπως οι soupersport και souperbike πραμα που κανει τη θεση του συνοδηγου πολυ στενη και μικρη και σε βγαζει και εκτος αεροδυναμικης και σε καθε στροφη νομιζεις οτι θα φυγεις και θα σερνεσαι στην ασφαλτο ακομα και σε σχετικα χαμηλες ταχυτητες, κοινως δεν ειναι για δικαβαλα και μεγαλες αποστασεις αυτο το μηχανακι ουτε για καμια εθνικη με μπαλωματα και λακουβες(θα σπασει αν πας στον παραδρομο για χαλκιδα), δεν εχει δεικτη βενζινης η ρολοι η αλλα τετοια οργανα χρησιμα σε καθημερινη χρηση, εχει ενδειξη θερμοκρασιας που αποτι μου εχει πει ο φιλος μου καλοκαιρι σε 20 λεπτα διαδρομη εχει ανεβει η θερμοκρασια πανω απο τη μεση, κοινως δεν ειναι για μεγαλες αποστασεις και ειδικα καλοκαιρι(πχ χαλκιδα η πατρα που πηγα με το ybr καλοκαιριατικα), το σερβις του ειναι καθε 6000 χιλιομετρα αποτι μου εχει πει ο φιλος μου και οχι καθε 10.000 που ειναι πχ του ybr

Συμπερασματα : Πολυ καλη μηχανη για το λογο που φτιαχτηκε με πολυ καλες επιδοσεις και καλο κρατημα και πολυ καλη αεροδυναμικη και φρενα....Εντελως μη χρηστικη για καθημερινη χρηση η να βαλεις την κοπελια σου και να πας διαδρομες, εκδρομουλες κτλ.....κοινως αγοραζεις μια νιντζα 250 αν θελεις ενα 250αρι για entry-level, η οι αναγκες σου περιοριζονται στην πολη και θελεις να κανεις οικονομια σε τελη ασφαλιστρα βενζινες φορολογια κτλ( μιλαω παντα για δεδομενα sport και souperbike, οτι δεν θα πας σε μια 600αρα και ανω, αν θελεις οικονομια γενικα δεν παιρνεις τετοιο πραμα)...Πολυ καλη για το λογο που φτιαχτηκε, και αυτος δεν ηταν η καθημερινη χρηση σε συνθηκες πολης, η Ελληνικης εθνικης....Ο φιλος μου που την εχει μου λεει οτι μονο στην αττικη οδο μπορει να τη χαρει, γιατι ολοι ξερουμε τους δρομους της Ελλαδας :P

mikes
26/02/2010, 23:12
δειτε τι βρηκα!! δεν ειναι κουκλα??
(ελπιζω να καταλαβατε περι τινος προκειται!!)

190301

ktisg
02/03/2010, 16:07
ναί, είναι επίσημο....(απο το Βραζιλιάνικο site της yamaha)

http://www.yamaha-motor.com.br/Cmi/Pagina.aspx?4312#

ChristosYBR
03/04/2010, 12:17
Αργησα να σας απαντήσω, παρότι παρακολουθώ την συζήτησή σας εδώ και καιρό. Το δικό μου YBR 250 το πήρα τον Αυγ. του 2008. Κοντεύω 2 χρόνια και έχω 18000 χμ. Τι εντυπώσεις έχω ???
Για την αντιπροσωπεία τα χειρότερα λόγια. Κοροιδεύουν τον κόσμο ότι το μηχανάκι συντονίζει τάχα, ή οτι φταίει που είναι μονοκύλινδρο κλπ. Οι μ......ίες που έχω ακούσει δεν περιγράφονται. Σχεδόν δύο χρόνια πεδεύομαι με αυτούς τους θόρυβους από την μηχανή που βασικά είναι πειράκια και τίποτε άλλο. Ούτε η καδένα συντονίζει, ούτε το πιστόνι σκαμπιλίζει, ούτε το "ροπιασμα του κινητήρα" ούτε ο φυσιολογικός της θόρυβος είναι. (όλες αυτές τις αηδίες τις έχω ακούσει από την αντιπροσωπεία και εξουσιοδοτημένους καραγκιόζηδες).
Εχω ετοιμάσει επιστολή στην ΥΑΜΑΗΑ που θα στείλω στην Ιαπωνία και την Βραζιλία για να εκθέσω την κατάσταση.
Το κροτάλισμα είναι πειράκια που μπορεί να σας καταλήξει σε ζημιά.
προσπαθώ λοιπόν να βρώ λύση μόνος μου και θα επανέλθω με τα αποτελέσματα.

καλόΠάσχα, καλή Ανάσταση και προσοχή !!

deathshead
27/05/2010, 16:14
brhka se magazi ybr 250 '08 me 5500 xiliometra 3500 euros. polla? kai an to mhxanaki einai apo ayta twn test rides?:sick:

mikes
27/05/2010, 16:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από deathshead
brhka se magazi ybr 250 '08 me 5500 xiliometra 3500 euros. polla? kai an to mhxanaki einai apo ayta twn test rides?:sick: δε νομιζω να ειναι πολλα!! εγω το πηρα του 07 με 11200χλμ 3200 γιουρια!!

deathshead
27/05/2010, 17:22
file mike.giann me problhmatizei mono na mhn einai kamia moyfa. opws egrapsa dld kai parapanw na mhn einai tpt apo test rides ktl. kata ta alla egw san ampalos kai arxarios nomizw oti einai mia xara. kai h mhxanh erwteysimh!!! pisteyw oti se 2 xronakia tha mporw na th dwsw se kalh timh..

mikes
27/05/2010, 17:29
file mike.giann me problhmatizei mono na mhn einai kamia moyfa. opws egrapsa dld kai parapanw na mhn einai tpt apo test rides ktl. kata ta alla egw san ampalos kai arxarios nomizw oti einai mia xara. kai h mhxanh erwteysimh!!! pisteyw oti se 2 xronakia tha mporw na th dwsw se kalh timh.. μπαααα δεν θα τη κρατησεις τοσο...... ειναι τοσο καλο σχολειο αυτο το μηχανακι που στο εξαμηνο πανω θα θες μεγαλυτερο! εγω ηδη εχω μπει στο τριπακι!!

deathshead
27/05/2010, 19:00
ana einai etsi den aksizei na dwsei akpoios tosa lefta gia dyomisi...

mikes
28/05/2010, 13:02
ana einai etsi den aksizei na dwsei akpoios tosa lefta gia dyomisi... εξαρταται τι απαιτησεις εχεις!! αν θες απλα να μετακινησε αξιζει! αλλα αν θες να γινεις μηχανοβιος με ολη τη σημασια της λεξης, τοτε καλυτερα ξεκινα απο ενα ηρεμο 600αρι!!

Zolas
12/06/2010, 18:39
Να σας πω ένα πρόβλημα που μου έχει παρουσιαστεί 1-2 μέρες τώρα.Οταν πηγαίνω να βάλω μπροστά την μηχανή (κρύα) καμμιά φορά δεν παίρνει με την πρώτη.Οταν τελικά ξεκινάει οι στροφές είναι κάτω από 1000 στο ρελαντί.Κανονικά έπρεπε να είναι 1200-1300.Μετα από λίγα δευτερόλεπτα ανεβαίνουν.Οταν την ανάβω ενώ είναι ζεστός ο κινητήρας οι στροφές είναι κανονικά.Τι μπορεί να φταίει?Μπορεί να είναι μπουζί,κακή βενζίνα,βουλωμένα φίλτρα ή μπαταρία.Η μηχανή έιναι 2 χρόνων με όλα τα σερβις της κανονικά.

Karatekasgr
13/06/2010, 05:47
Το ειχα και γω αυτο το προβλημα, αλλα οταν την πρωτοπηρα.σε καποια φαση το ρελαντι επεφτε κατω απο τις 1000 στροφες και μου εσβηνε η δεν επαιρνε ευκολα....Ανεβασαμε το ρελαντι και διορθωθηκε....Τωρα οταν το ξεκιναω παει το ρελαντι στις 1500-1700 στροφες αλλα μολις ζεσταθει λιγο πεφτει στις 1000-1100 Μαξ....Παλι δεν ειναι οπως τα λεει το ενχειριδιο αλλα δουλευει μια χαρα.Στο προβλημα με τον ηχο απο τον κινητηρα βρηκες η εκανες κατι? Πολλα λεγονται αλλα δεν εχω ακουσει και απο κανεναν να εχει παθει καποια ζημια.

mikes
13/06/2010, 06:17
το θεματακι με τις στροφες το εχω και εγω! πως ανεβασατε το ρελαντι φιλε μου?
τωρα οσον αφορα τον ηχο και μενα κροταλιζει αλλα δουλευει ρολοι! δε σημαινει οτι επειδη
εχει εναν ιδιετερο ηχο εχει ντε και καλα προβλημα οσα εχω ακουσει να δουλευουν ετσι κανουν!
υπαρχουν και χειροτερα! εχεις ακουσει ducati hypermotard πως δουλευει? σαν να εχουν διαλυθει
τα παντα μεσα του κανει! καθε μηχανακι εχει και τον ηχο του!

Zolas
13/06/2010, 06:40
Λογικά ρελαντί θα ανεβάζεις με το αντίστοιχο ρυθμιστικό.Η αλήθεια είναι ότι το εγχειρίδιο δεν γράφει τίποτα.Πρέπει να είναι έχει δύο βιδάκια στο πλαι.Το ένα είναι ο αέρας και το άλλο το ρελαντί.Αυτά θυμάμαι από την πάπια που είχα.Θα το δω και θα σας πω.Τώρα σχετικά με τον θόρυβο,δεν μπορώ να πω ότι έχει αλλάξει κάτι προς το χειρότερο.Νομίζω ότι είναι αυτό που λέει ο mike.giann.Κάθε μηχανάκι έχει τον χαρακτηριστικό του.Λέτε λοιπόν ότι δεν έχει να κάνει με πρόβλημα στην μίζα,βενζίνη,μπουζί?

mikes
13/06/2010, 06:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zolas
Λογικά ρελαντί θα ανεβάζεις με το αντίστοιχο ρυθμιστικό.Η αλήθεια είναι ότι το εγχειρίδιο δεν γράφει τίποτα.Πρέπει να είναι έχει δύο βιδάκια στο πλαι.Το ένα είναι ο αέρας και το άλλο το ρελαντί.Αυτά θυμάμαι από την πάπια που είχα.Θα το δω και θα σας πω.Τώρα σχετικά με τον θόρυβο,δεν μπορώ να πω ότι έχει αλλάξει κάτι προς το χειρότερο.Νομίζω ότι είναι αυτό που λέει ο mike.giann.Κάθε μηχανάκι έχει τον χαρακτηριστικό του.Λέτε λοιπόν ότι δεν έχει να κάνει με πρόβλημα στην μίζα,βενζίνη,μπουζί? δε νομιζω να ρυθμιζει ετσι το ρελαντι φιλε μου! μην ξεχνας οτι το μηχανακι ειναι ηλεκτρονικο και οχι καρμπυρατερατο!! τεραστια διαφορα! βενζινη και μπουζι παιζουν να ειναι, μιζα με τιποτα!

benny
13/06/2010, 07:26
γιατι δεν περιμενεις πρωτα απ' ολα να καψεις την υπαρχουσα βενζινη και βλεπεις μετα...
εκτος αν δεν παλευεται καθολου ετσι η κατασταση...γιατι κ εμενα μου εχει συμβει λογω βενζιης να σβηνει και γενικα να μην λειτουργει σωστα...τωρα αν φταιει κατι αλλο δεν ειμαι ειδικος αλλα ειτε μπουζι ειναι ειτε θελει ανεβασμα το ρελαντι μικρο το κακο, τσαμπα θα λυθει το θεμα.

οσο για τον ηχο στον κινητηρα ρε παιδια μην ακουω παλαβομαρες...σ'εμενα τουλαχιστον λειτουργει ρολοι χειμωνα καλοκαιρι και με μεση καταναλωση 4 λιτρα/100χιλ και εννοειται οτι ουτε να καψει λαδι ουτε το παραμικρο κιχ δεν εχει συμβει...τα περι ηχου τα ακουω βερεσε.

απορω πως μπορει καποιος να εχει παραπονο απ αυτο το μηχανακι, ειδικα αν ξερει τι παιρνει και γιατι το παιρνει εκτος βεβαια αν επεσε σε καμια ελλατωματικη περιπτωση :confused: οποτε παω πασο.

τελος παντων ενημερωσε μας οταν λυθει το θεμα
καλη τυχη :wave2:

Karatekasgr
13/06/2010, 07:32
Παιδες εχω ανεβασει το ρελαντι 2 φορες με το μηχανικο και εχω δει πως γινεται...ακριβως το ιδιο με το παπι...Υπαρχει μια βιδα στην αριστερη πλευρα(αν δεν κανω λαθος) που το ρυθμιζει....αν δεν ξερεται ποια ειναι πηγαινεται σε ενα μηχανικο να σας το κανει...δεν ειναι ουτε ενα λεπτο δουλεια.

Zolas
13/06/2010, 07:32
Αυτό θα κάνω σαν πρώτη φάση.Ετσι κι αλλιώς είναι στα τελειώματα η βενζίνη.Και θα αλλάξω και μπουζί για κάθε ενδεχόμενο.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

benny
13/06/2010, 07:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από mike.giann
εξαρταται τι απαιτησεις εχεις!! αν θες απλα να μετακινησε αξιζει! αλλα αν θες να γινεις μηχανοβιος με ολη τη σημασια της λεξης, τοτε καλυτερα ξεκινα απο ενα ηρεμο 600αρι!!

α και τωρα που το ειδα θα μου επιτρεψεται να διαφωνησω:cool:

μηχανοβιος μπορει να εισαι και με 125 αν το λεει η καρδια σου, ενω αντιθετα ξερω πολλους με 1200(γκουχου γκουχου για ποιον χτυπαει αραγε η καμπανα:D ) που μονο μηχανοβιους δεν του λες...με λιγα λογια δεν σε κανουν τα κυβικα μηχανοβιο αλλα η νοοτροπια...

στο προκειμενο τωρα. το συγκεκριμενο δεν ειναι θηριο αλλα κινειται αξιοπρεπως και δεν θα σε τρομαξει ευκολα και θα συγχωρεσει και πολλα λαθη.βρισκεις ευκολα να το πουλησεις χωρις να το σκοτωσεις και γενικα για μενα αξιζει.

το βασικο βεβαια ζητημα ειναι να ξερεις τι θες και γιατι το θες!:o

ΠΑΝΤΩΣ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕ 50 ΚΥΒΙΚΑ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ :smokin: :smokin:

αυτα! γιατι αν δεν παινεψουμε το σπιτι μας θα πεσει να μας πλακωσει

:lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:beer: :beer:

Karatekasgr
13/06/2010, 07:46
Θα συμφωνησω απολυτα με τον benny. Εγω οδηγω απο τα 14-15 μου οτι επεφτε στα χερια μου. Εκανα ταξιδακι αθηνα Λιμνιωνα Βορεια Ευβοια με παπι Astra Grand 100 κυβικων για την εμπειρια, και εχω και φιλο ο οποιος πηγενοερχοτανε θεσσαλονικη με ενα Yamaha Drugstar 125 με 100Km/h. Βενζινη στο ντεποζιτο, αγαπη για την οδηγηση(και οχι τα καγκουριλικια και τις κοντες) και δρομο για να πας ειναι οτι χρειαζεσαι για να εισαι μηχανοβιος...και φυσικα μια μοτοσυκλετα :P

mikes
13/06/2010, 08:15
μαλλον με παρεξηγησατε!
οταν ειπα για μηχανοβιος με ολη τη σημασια της λεξης εννοουσα αν θελει να οργωσει ελλαδα και
ευρωπη με τη μηχανη και να μην χανει καμια εκδρομη που ποσταρεται εδω μεσα κτλ κτλ..
σε αυτη τη περιπτωση καλο ειναι να παρει ενα 600αρι παρα το γιαμαχα! εγω το εχω 8 μηνες
εχω παει αρκετες βολτες πηγα και καρδιτσα ταξιδακι θα παω και λευκαδα τον αυγουστο αλλα
μετα απο ολα αυτα θα ηθελα το κατι παραπανω και ετσι εχω μπει στη διαδικασια να ψαχνω για
κατι μεγαλυτερο!

benny
13/06/2010, 09:45
μαλλον με παρεξηγησατε!
οταν ειπα για μηχανοβιος με ολη τη σημασια της λεξης εννοουσα αν θελει να οργωσει ελλαδα και
ευρωπη με τη μηχανη και να μην χανει καμια εκδρομη που ποσταρεται εδω μεσα κτλ κτλ..
σε αυτη τη περιπτωση καλο ειναι να παρει ενα 600αρι παρα το γιαμαχα! εγω το εχω 8 μηνες
εχω παει αρκετες βολτες πηγα και καρδιτσα ταξιδακι θα παω και λευκαδα τον αυγουστο αλλα
μετα απο ολα αυτα θα ηθελα το κατι παραπανω και ετσι εχω μπει στη διαδικασια να ψαχνω για
κατι μεγαλυτερο!

μ αυτη την εννοια δικιο εχεις εννοειται :p

η δουλεια του δεν ειναι να ταξιδευει αλλα αμα λαχει σε παει και στην αλλη ακρη του κοσμου(ενταξει ενταξει υπερβαλω λιγο :wacko: ).

αλλα οπωσδηποτε δεν ειναι αυτο το δυνατο του σημειο...αν το παρει καποιος για να κανει ταξιδια τοτε μαλλον εκανε λαθος επιλογη.

arakis
20/06/2010, 17:40
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Radiateur d'huile είναι το ψυγείο λαδιού!
Όσο για το YBR125 επειδή το είχα έναν χρόνο, ήταν πιο αργοκίνητο κι από παπάκι, κατασκευάζεται στην Κίνα με δικά τους υλικά και δεν είναι για πάνω από 90χλμ/ώρα (αν τα πιάσει ποτέ) γιατί είναοι ελαφρύ και κουνάει! Το δικό μου, έβγαλε και δυό προβλήματα...
Το YBR250 όμως, κατασκευάζεται στην Ιαπωνία, με ότι συνεπάγεται αυτό, αρχίζοντας απο τη διπλάσια τιμή του σε σχέση με το 125...

epp1640
20/06/2010, 22:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από arakis
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Radiateur d'huile είναι το ψυγείο λαδιού!
Όσο για το YBR125 επειδή το είχα έναν χρόνο, ήταν πιο αργοκίνητο κι από παπάκι, κατασκευάζεται στην Κίνα με δικά τους υλικά και δεν είναι για πάνω από 90χλμ/ώρα (αν τα πιάσει ποτέ) γιατί είναοι ελαφρύ και κουνάει! Το δικό μου, έβγαλε και δυό προβλήματα...
Το YBR250 όμως, κατασκευάζεται στην Ιαπωνία, με ότι συνεπάγεται αυτό, αρχίζοντας απο τη διπλάσια τιμή του σε σχέση με το 125...

:nono:

Η συζήτηση περί γραμμών παραγωγής έχει ξαναγίνει πολλές φορές

Αναλόγως με τη χρονιά άλλα κατασκευάζονται Κίνα, άλλα Γαλλία από την MBK και άλλα Βραζιλία.

Το 125 ταξιδεύει σταθερά με 90 - έχω δει και 120 κοντέρ στις 10κ στροφές

Το YBR 250 κατασκευάζεται και αυτό στην λατινική αμερική, αν και αρχικά λεγόταν ότι η γραμμή που θα τροφοδοτεί την ευρώπη θα είναι και αυτή Κίνα..

Η διπλάσσια τιμή του οφείλεται καθαρά στο ότι δεν εισάγονται 400άρια ή αρκετά 250άρια και κάτοχοι Α1 εγκλωβίζονται σε ελάχιστες επιλογές, ακριβοπληρωμένες..

Το μοναδικό 250 που κατασκευάζεται Ιαπωνία και εισάγεται στην χώρα μας είναι το Ηοnda VTR 250 με 5300 ευρώ.

:wave2:

ΥΓ Συμφωνώ απολύτως στο μικρό του βάρος.. Στον εθνικό ειδικά σε crosswind τον πίνεις άσχημα.. :cry:

SAC
22/06/2010, 06:01
Επειδή έχω ψαχτεί πολύ για το YBR 250 (που με ενδιαφέρει για αγορά το επόμενο 3μηνο), όλοι με έχουν διαβεβαιώσει ότι κατασκευάζεται αποκλειστικά στη Βραζιλία.
Επειδή όμως δαιβάζοντας διάφορα forum τα περισσότερα έχουν μάλλον αρνητικές κριτικές για το συγκεκριμένο μοντέλο (και κάποιοι κάτοχοι που το πουλάνε όσο-όσο, το "θάβουν" μιλώντας για απαράδεκτό value for money και πενιχρή ποιότητα), θα ήθελα να απευθυνθώ σε κατόχους YBR για τα εξής:
- τα περι κατανάλωσης (με στρωτή οδήγηση) γύρω στα 3,5lt/100 km είναι πραγματικότητα;
- τι παίζει με κόστος service και ανταλλακτικών (φίλος με cbf 250 μου είπε για ετήσιο κόστος του honda γύρω στα € 200),
- ισύει κάτι περί ανάκλησης (σε dealer της yamaha που ρώτησα και μπήκε στο online, μου είπε ότι έχει εξαντληθεί το stock και περιμένουν νέες παραλαβές σε 20 μέρες...),
- η χρήση που με ενδιαφέρει είναι αποκλειστικά εντός πόλης με μ.ο. 9000 χλμ ετησίως (είμαι ασφαλιστής) και αποκλείω -λόγω γούστου αλλά και επειδή έχω "καεί" στο παρελθόν- τα scooter
- έχοντας εμπειρία (1997-2001) από astrea grand και typhoon 125, πόσο "ομαλή" αναμένεται να είναι η "μετάβασή μου" στη συγκεκρινμένη μοτοσυκλέτα;
- έχοντας αποκλείσει τη λύση του μεταχειρισμένου, θα μου προτείνατε εναλλακτικά το 250αράκι enduro της kawa (με € 400 παραπάνω);
Τέλος, σε περίπτωση που δεν "κάτσει" η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, βλέπω να καταλήγω στη δοκιμασμένη λύση της πάπιας...

benny
22/06/2010, 07:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από SAC
Επειδή έχω ψαχτεί πολύ για το YBR 250 (που με ενδιαφέρει για αγορά το επόμενο 3μηνο), όλοι με έχουν διαβεβαιώσει ότι κατασκευάζεται αποκλειστικά στη Βραζιλία.
Επειδή όμως δαιβάζοντας διάφορα forum τα περισσότερα έχουν μάλλον αρνητικές κριτικές για το συγκεκριμένο μοντέλο (και κάποιοι κάτοχοι που το πουλάνε όσο-όσο, το "θάβουν" μιλώντας για απαράδεκτό value for money και πενιχρή ποιότητα), θα ήθελα να απευθυνθώ σε κατόχους YBR για τα εξής:
- τα περι κατανάλωσης (με στρωτή οδήγηση) γύρω στα 3,5lt/100 km είναι πραγματικότητα;
- τι παίζει με κόστος service και ανταλλακτικών (φίλος με cbf 250 μου είπε για ετήσιο κόστος του honda γύρω στα € 200),
- ισύει κάτι περί ανάκλησης (σε dealer της yamaha που ρώτησα και μπήκε στο online, μου είπε ότι έχει εξαντληθεί το stock και περιμένουν νέες παραλαβές σε 20 μέρες...),
- η χρήση που με ενδιαφέρει είναι αποκλειστικά εντός πόλης με μ.ο. 9000 χλμ ετησίως (είμαι ασφαλιστής) και αποκλείω -λόγω γούστου αλλά και επειδή έχω "καεί" στο παρελθόν- τα scooter
- έχοντας εμπειρία (1997-2001) από astrea grand και typhoon 125, πόσο "ομαλή" αναμένεται να είναι η "μετάβασή μου" στη συγκεκρινμένη μοτοσυκλέτα;
- έχοντας αποκλείσει τη λύση του μεταχειρισμένου, θα μου προτείνατε εναλλακτικά το 250αράκι enduro της kawa (με € 400 παραπάνω);
Τέλος, σε περίπτωση που δεν "κάτσει" η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, βλέπω να καταλήγω στη δοκιμασμένη λύση της πάπιας...

αρνητικες κρητικες δεν εχω ακουσει παραμονο ελαχιστες και μαλλον προερχονται απο ανθρωπους που καναν λαθος επιλογη.πρωτα πρεπει να σκεφτεις τι θες και γιατι το θες.το ybr250 ειναι μια μικρη οικονομικη μοτοσυκλετα, οχι επιδοσεων και απευθυνεται κυριως σε αναβατες με μικρη εμπειρια,οι οποιοι θελουν μοτοσυκλετα και οχι παπι ή σκουτερ.επισης ειναι ιδανικο σχολειο για ν ανεβεις μελλοντικα κυβικα.αυτα.τιποτα παραπανω τιποτα λιγοτερο.

στο προκειμενο τωρα.
εχουμε και λεμε.

- γυρω στα 4 λιτρα καιει σ εμενα ,νορμαλ οδηγηδη και κυριως εντος πολης

-φθηνα ειναι γενικα τα sercice στο ybr.η μοτοδυναμικη θεωρειται απο πολλους η καλυτερη αντιπροσωπεια στην ελλαδα.μονοκυλινδρο 250, ψεκαστο, με λιγα αλογα.αν δεν ειναι αυτο οικονομικο τοτε τι ειναι;

-περι ανακλησης το μονο που εγω εχω ακουσει ειναι για το μοχλικο της πισω αναρτησης σε ορισμενα μοντελα στα οποια η αντικατασταση εγινε τσαμπα εννοειται.

-δεν θα εχεις προβλημα.

-επισης.

-γουστα ειναι αυτα.προτινω να το ξανασκεφτεις για μεταχειρισμενο.ειδικα αφου λες οτι τα δινουν οσο-οσο...

-και η παπια καλη ειναι.γι αυτο σου λεω πρωτα πρεπει ν αποφασισεις εσυ τι θες και γιατι.

καλη τυχη:wave2:

toyar
22/06/2010, 09:37
Το ybr όπως και το cbf(που έχω) είναι μοτοσυκλέτες με όλα τα πλεονεκτήματα των παπιών και χωρίς τα μειονεκτήματά τους. Αν δεν χρειάζεσαι γκάζια, μεγάλες αποστάσεις, δικάβαλα, τότε είναι εργαλεία. Καινούρια δεν αξίζουν τα λεφτά τους αλλά μεταχειρισμένα κάνουν όσο ένα καινούριο παπί

Zolas
22/06/2010, 09:52
- εμένα μου καίει 3,5 περίπου λίτρα/100ΚΜ
- ετήσια δεν έχω καθήσει να τα υπολογίσω,αλλά μέχρι τώρα εκτός από λάδια και το μοχλικό δεν έχει χρειασθεί τίποτα άλλο.Αυτά στα 14500 ΚΜ.
- Αλλαξα το μοχλικό εντελώς δωρεάν.
- και σε μένα η κύρια χρήση του είναι για να πηγαίνω στην δουλειά Πατήσια-Μενίδι.Από εκεί και πέρα έχω φτάσει μέχρι Κάρυστο και έχει αξιοπρεπή συμπεριφορά όταν βγαίνει σε εθνική και αττική οδό.
- από παπί kazer έρχομαι και εγώ και μπορώ να πω ότι δεν είχα κανένα πρόβλημα.
- όπως έχω ξαναγράψει το μόνο μειονέκτημα που του έχω βρει είναι το πίσω ταμπούρο.Απαράδεκτο για 150 κιλά μηχανάκι.Ευτυχώς το μοντέλο του 2011 έχει δισκόφρενο.

SAC
22/06/2010, 11:49
Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση και τις κατατοπιστικές πληροφορίες.
Το kawa αποκλείστηκε λόγω ύψους και λόγω κόστους αγοράς.
Οπότε, καταλήγουμε: YBR vs πάπιας, με το ετήσιο κόστος ασφάλισης και τη βενζίνη (για 9000 χλμ. περίπου) να κυμαίνεται στα +400 ευρώ (υπέρ της πάπιας φυσικά!!!) και απομένει το κόστος του service και... η διπλάσια τιμή αγοράς.
Καθε άποψη δεκτή, για να δώ που θα γείρει η ζυγαριά...:winka:

Zolas
22/06/2010, 12:16
YBR δαγκωτό γιατί:

-έχεις ροπή και δύναμη σε "δύσκολες" στιγμές,κάτι που με την πάπια δεν το έχεις.
-θέλεις να πάς μια βόλτα μακρυά από την πόλη το ΣΚ με την κοπελιά?Ευκολο.Με το παπί μετά το τέλος την βόλτας δεν θα έχεις κοπελιά γιατί θα σε έχει χωρίσει !!! (εκτός κι αν αυτό θέλεις).
-Ο συμπλέκτης δίνει μεγαλύτερη αίσθηση οδηγικής ασφάλειας.
-είναι μια σοβαρή αναβάθμιση των οδηγικών ικανοτήτων σου.

Ολα τα παραπάνω χωρίς κόστος (χρηματικό) δεν γίνονται αλλά πιστεύω ότι αξίζουν.

mikes
22/06/2010, 12:43
παρε το YBR φιλε.. γιατι με την παπια θα πρεπει να κινησαι αποκλειστικα εντως πολης! με το γιαμαχα θα μπορεις να βγεις και παραεξω για κανενα κοντινο ταξιδακι!! δεν φανταζεσαι ποσο αξιοππεπεστατα ταξιδευει με 120-130! εγω πηγα καρδιτσα, δεν κουραστηκα καθολου ουτε εγω ουτε το μηχανακι! και καιει τα ιδια με ενα παπι σχεδον! αξιζει!

bitsakan
25/06/2010, 08:26
Κατοχος YBR 250 είμαι και εγώ εδώ και 8 μήνες. Πρώτη μου μηχανή γενικά. Την πήρα καινούργια με την τιμή να μη μου φαίνεται τόσο υπερβολική αν συγκρίνεις και 250 η 300άρια σκούτερ.Σίγουρα μειονεκτεί σε σχέση με το Ninja 250 π.χ.

Οδηγικά είναι πολύ εύκολη για αρχάριο, οπότε για κάποιον που έχει ήδη εμπειρία με παπιά, νομίζω οτι θα του φαίνεται παιχνίδι.
Από κατανάλωση ελάχιστη 3,5λτ/100χλμ, μέγιστη εως τώρα 4,6λτ/100χλμ με συνεχή πίεση
Πανεύκολες μικροεργασίες (ρύθμιση ρελαντί,τζόγου πεντάλ, μανετών κλπ)
Και γω είχα διαβάσει αρνητικές κριτικές οι οποίες κυρίως αφορούσαν προβλήματα εξ' αρχής και όχι αξιοπιστίας στη συνέχεια.Ευτυχώς δεν επαληθεύτηκαν :)
Το μοχλικό αντικαταστάθηκε δωρεάν και χωρίς παρατράγουδα
Ο κινητήρας είναι ελαστικός και έχει δύναμη από 2000 στροφές και άνω.
Συμπεριφορά ΟΚ αλλά ένα μεινέκτημα.Σίγουρα οι δρόμοι εδώ στο Ηράκλειο είναι απαράδεκτοι και .....καλογυαλισμένοι αλλά θα ήθελα κάτι παραπάνω από τα φρένα (ειδικά με 2 άτομα)
Το ταμπούρο τουλάχιστον έχει καλή αίσθηση και σε προειδοποιεί πάντα αν είναι να μπλοκάρει.Το μπροστινό....
Γενικά πάντως θα τη συνιστούσα ανεπιφύλακτα είτε καινούργια είτε ως μεταχειρισμένη αρκεί να ξέρει κανείς τι ζητάει.Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για αυτό που την πήρα.Πόλη και δύναμη για λίγο έξω.

Υ.Γ Ό,τι έρχεται Ελλάδα είναι αποκλειστικά από Βραζιλία

benny
25/06/2010, 15:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από bitsakan
Κατοχος YBR 250 είμαι και εγώ εδώ και 8 μήνες. Πρώτη μου μηχανή γενικά. Την πήρα καινούργια με την τιμή να μη μου φαίνεται τόσο υπερβολική αν συγκρίνεις και 250 η 300άρια σκούτερ.Σίγουρα μειονεκτεί σε σχέση με το Ninja 250 π.χ.

Οδηγικά είναι πολύ εύκολη για αρχάριο, οπότε για κάποιον που έχει ήδη εμπειρία με παπιά, νομίζω οτι θα του φαίνεται παιχνίδι.
Από κατανάλωση ελάχιστη 3,5λτ/100χλμ, μέγιστη εως τώρα 4,6λτ/100χλμ με συνεχή πίεση
Πανεύκολες μικροεργασίες (ρύθμιση ρελαντί,τζόγου πεντάλ, μανετών κλπ)
Και γω είχα διαβάσει αρνητικές κριτικές οι οποίες κυρίως αφορούσαν προβλήματα εξ' αρχής και όχι αξιοπιστίας στη συνέχεια.Ευτυχώς δεν επαληθεύτηκαν :)
Το μοχλικό αντικαταστάθηκε δωρεάν και χωρίς παρατράγουδα
Ο κινητήρας είναι ελαστικός και έχει δύναμη από 2000 στροφές και άνω.
Συμπεριφορά ΟΚ αλλά ένα μεινέκτημα.Σίγουρα οι δρόμοι εδώ στο Ηράκλειο είναι απαράδεκτοι και .....καλογυαλισμένοι αλλά θα ήθελα κάτι παραπάνω από τα φρένα (ειδικά με 2 άτομα)
Το ταμπούρο τουλάχιστον έχει καλή αίσθηση και σε προειδοποιεί πάντα αν είναι να μπλοκάρει.Το μπροστινό....
Γενικά πάντως θα τη συνιστούσα ανεπιφύλακτα είτε καινούργια είτε ως μεταχειρισμένη αρκεί να ξέρει κανείς τι ζητάει .Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για αυτό που την πήρα.Πόλη και δύναμη για λίγο έξω.

Υ.Γ Ό,τι έρχεται Ελλάδα είναι αποκλειστικά από Βραζιλία

ωραια τα λες.συμφωνω απολυτα.καλες βολτες και παντα ορθιος!

mikes
25/06/2010, 16:00
ρε παλικαρια.... μηπως να αρχιζαμε να βαζουμε καμια φωτο απο τα γιαμαχακια μας??

αρχιζω εγω!!

στο χωριο μου (καρδιτσα μερια....)

202354

mikes
25/06/2010, 16:04
καθ'οδον για λουτρακι ( http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=103924&perpage=15&pagenumber=2 )

202355

Zolas
26/06/2010, 06:12
Να σε ρωτήσω δύο πράματα:Εχεις αλλάξει καθρέφτες?Αυτή το κόκκινο στεφάνι στις ρόδες τι είναι?Και από που το πήρες?

Πως βάζουμε φώτο ρε παιδιά ?

mikes
26/06/2010, 11:49
Να σε ρωτήσω δύο πράματα:Εχεις αλλάξει καθρέφτες?Αυτή το κόκκινο στεφάνι στις ρόδες τι είναι?Και από που το πήρες?

Πως βάζουμε φώτο ρε παιδιά ? ναι εχω αλλαξει καθρεφτες γιατι ο ενας ο μαμα χαλαρωσε μια φορα που το ξαπλωσα το μηχανακι και εκλεινε με το παραμικρο!
η κοκκινη ταινια ειναι ειδικη διακοσμητικη για ζαντες και θα τη βρεις σε διαφορα χρωματα σε ολα τα μαγαζια με ανταλακτικα και αξεσουαρ μοτο!
φωτο βαζουμε πατωντας αναζητηση κατω κατω στην εισαγωγη σχολιων! το αρχειο δεν πρεπει να ειναι πανω απο 100κβ!

bitsakan
27/06/2010, 05:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από benny
καλες βολτες και παντα ορθιος!

Ευχαριστώ πολύ benny!:)

Zolas
28/06/2010, 08:52
mike.giann thanks....

202537

mikes
28/06/2010, 13:38
mike.giann thanks....
tip: το ασημι τριγωνο κατω απο τη σελα το καλυψα με αυτοκολλητο απομιμηση καρμπον και ομορφηνε ολο το μηχανακι!! μολις το πλυνω θα ανεβασω φωτο!

Karatekasgr
29/06/2010, 10:03
Παιδια σαν χρηστης της συγκεκριμενης μοτοσυκλετας να σας πω και γω τη γνωμη μου. Καταρχην απο καταναλωση συνηθως μου καιει εντος πολης και με πολλα δικαβαλα περιπου 1lt/20Km. Μια φορα που το ειχα παει εντελως χαλαρα εννοω αλλαγη ταχυτητας στις 5000-5500 στροφες και οδηγηση κυριως μεχρι 100Km/h και μερικες φορες 110Km/h μου εβγαλε 27Km/L. Πιστευω οτι ειναι ξεκαραθα πως οδηγεις αλλα πανω απο 20Km/L δεν μου εκαψε ποτε οσο και αν το πιεζα. Το μηχανακι εχει μεγαλη ροπη και τραβαει αξιοπρεπεστατα ακομα και οταν πηρα μαζι μου εναν φιλο μου 125 κιλα που μαζι με τα 80 τα δικα μου υπερβαιναμε κατα πολυ το οριο..παροαυτα μας ανεβασε Λυκαβητο χωρις προβλημα. Ειναι εξαιρετικα ανετο στη σελα και εχει παρα πολυ καλες αναρτησεις. Εκτος αυτου αν δεν εισαι ικανοποιημενος ρυθμιζονται πανευκολα σε μια απο τις 5 θεσεις που εχει για πιο σκληρες η πιο μαλακες. Το σερβις του ειναι καθε 10.000 χιλιομετρα και χωρις φρενα που ρωτησα ειναι καπου στα 80 ευρω οπως ειχε πει και ενα αλλο παλικαρι σε παλαιοτερη αναρτηση. Στην εθνικη στεκεται μια χαρα και δεν εχει κανενα προβλημα. Ιδανικη ταχυτητα πιστευω οτι ειναι τα 100-120. Στα 100 δεν το ακους καν και στα 120 παει χωρις καποιο προβλημα. Ακομα και οταν το πηγα 140 μια φορα που το τελικιασα οσο δεν επαιρνε δεν μου φανηκε να εχει καποιο προβλημα. Το πισω ταμπουρο ειναι μια απογοητευση ειναι η αληθεια αλλα πραγματικα για ταμπουρο ειναι πολυ καλο και αποδιδει. Εγω τωρα στα 10.000 περιπου δεν το εχω σφιξει μεχρι τη μεση να φανταστειται. Γενικα ειναι ενα ευκολοοδηγητο ανετο και οικονομικο μηχανακι, μεγαλο σχολειο για μεγαλυτερες μηχανες που ειναι και εμφανισιμο και παρα μα παρα πολυ ευελικτο. Του εχω φορεσει και εναν ανεμοθωρακα επανω και οι διαδρομες εχουνε γινει πολυ πιο ανετες ειδικα εκτος πολης και ειδικα οταν εχεις δικαβαλο και εισαι εκτος πολης. Μπορειται να τον δειτε σε παλαιοτερη αναρτηση και να διαβασεται και την ιστορια που τον πηρα για να μην παθεται τα ιδια. Η μεγαλυτερη αποσταση που εχω κανει με αυτο σε μια μερα ειναι αθηνα-χαλκιδα-ψαχνα-αθηνα. Και το μηχανακι δεν κουραστηκε καθολου παρολο που τρεχαμε. Θελω να ρωτησω και κατι. Το MANUAL λεει αλλαγη λαδιων καθε 10.000Km μαζι με το μεγαλο σερβις. Εμενα μου ειπανε να τα αλλαζω καθε 5.000 χιλιομετρα που ρωτησα και στην αντιπροσωπια. Ποια ειναι η γνωμη σας?

Υ.Γ : Ειχε και το δικο μου προβλημα και εγινε ανακληση στην οποια η ολη επισκευη εγινε εντελως δωρεαν.Γενικα κανενα παραπονο απο αυτο το θεμα.

mikes
29/06/2010, 13:32
εγω το δικο μου που το συντηρω μονος μου αλλαζω καθε 2500 λαδια, καθε 5000 μπουζι και
φιλτρα και μολις συμπληρωσω 10000 (20000 στο κοντερ δλδ) θα του κανω γενικη συντηρηση!

bitsakan
30/06/2010, 06:17
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Karatekasgr
[B]Εκτος αυτου αν δεν εισαι ικανοποιημενος ρυθμιζονται πανευκολα σε μια απο τις 5 θεσεις που εχει για πιο σκληρες η πιο μαλακες.
Το MANUAL λεει αλλαγη λαδιων καθε 10.000Km μαζι με το μεγαλο σερβις. Εμενα μου ειπανε να τα αλλαζω καθε 5.000 χιλιομετρα που ρωτησα και στην αντιπροσωπια. Ποια ειναι η γνωμη σας?

Φίλε την πίσω ανάρτηση πως τη ρύθμισες (συγκεκριμένα);Μια δυο προσπάθειές μου ήταν ανεπιτυχείς.
Για τα λάδια (και για τη ρύθμιση βαλβίδων),αν δεις το ελληνικό MANUAL έχει συστάσεις για τις συνθήκες στους ελληνικούς δρόμους.Εκεί αναγράφει αλλαγή λαδιών κάθε 5000χλμ

Karatekasgr
30/06/2010, 06:51
Δεν εχω αλλαξει τη ρυθμιση στις αρατησεις...απλα το MANUAL λεει οτι με καποιο τροπο απλα το γυρνας στη θεση που θελεις.Οσοι φιλοι με μεγαλυτερες μηχανες το ειδανε αυτο μου ειπανε.Παιδια αν δεν ξερεται βαλτε ενα μηχανικο να σας δειξει δεν πιστευω οτι ειναι τιποτα.Εμενα ετσι μου εδειξε ο δικος μου να ρυθμιζω το ρελαντι.Οσον αφορα το ελληνικο Manual που το βρηκες? Εμενα μου εδωσαν μονο το αγγλικο και δεν εχω βρει στο νετ κατι για το ελληνικο.

Zolas
30/06/2010, 09:37
Λάδια αλλάζω κάθε 3000 χλμ.Στα 10000 το γενικό service.Βάζω της yamalube 20/50.Eσείς ποιά βάζετε?

bitsakan
30/06/2010, 17:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Karatekasgr
Οσον αφορα το ελληνικο Manual που το βρηκες? Εμενα μου εδωσαν μονο το αγγλικο και δεν εχω βρει στο νετ κατι για το ελληνικο.

Μου το έδωσαν με την αγορά της μηχανής.

Karatekasgr
30/06/2010, 17:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από bitsakan
Μου το έδωσαν με την αγορά της μηχανής.

ΛΟΛ....Εγω εκανα ολοκληρο θεμα και τελικα δεν το πηρα και ποτε....Να παρω τη Γιαμαχα λες να το απαιτησω?

bitsakan
04/07/2010, 06:31
ΛΟΛ....Εγω εκανα ολοκληρο θεμα και τελικα δεν το πηρα και ποτε....Να παρω τη Γιαμαχα λες να το απαιτησω?

Μπορείς απλά να το ζητήσεις ξανά.Διαφορές δεν έχουν εκτός από σύσταση για τις ελληνικές συνθήκες οδήγησης:
-ελέγχου/ρύθμισης βαλβίδων κάθε 20000χλμ (αντι για 10000χλμ)
-αντικατάστασης λαδιού κινητήρα κάθε 5000χλμ (αντι για 10000χλμ)
-αντικατάστασης φίλτρου λαδιού κινητήρα κάθε 10000χλμ (αντι για 20000χλμ)

Αυτό που εγώ θα ήθελα αλλά το βρίσκω μόνο στα Πορτογαλικά, είναι το service manual.

Karatekasgr
16/07/2010, 08:42
Παιδια εκανα και γω το πρωτο μεγαλο σερβις στα 10.000 Km. Σας βαζω τιμες σε συγκριση με τις τιμες απο παλαιοτερες αναρτησεις :

Zolas :
Ενα άλλο:Εκανα το πρώτο μου μεγάλο σερβις στα 10000 ΚΜ σε επίσημο.Λάδια,μπουζί,φίλτρο λαδιού,γρασάρισμα,βαλβίδες.Το τελευταίο δεν το πολυκατάλαβα για να είμαι ειλικρινής αλλά μάλλον εννοεί ρύθμιση στο ρελαντί.Κόστος:40Ευρώ ανταλλακτικά και 35+φπα εργασία.Σύνολο 81 ευρώ.Οταν τον ρώτησα ενδεικτικές τιμές ανταλλακτικών μου λέει 15 ευρώ το μπουζί.Και ότι το ybr έχει ακριβα ανταλλακτικά λόγω yamaha.Εχει βάση αυτό?Επίσης τον ρώτησα για τακάκια και μου λέει ότι τα μπροστινά έχουν 55 ευρώ αλλά θα μου βάλει (όταν έρθει η ώρα) από άλλη μηχανή yamaha που ταιριάζουν.Αυτό παίζει ή θα με μαζέψουν από πουθενά?

krino4 :
Λοιπόν για τις τιμές που είπες, μπουζί 8 ευρώ, φιλτρο λαδιού 15 ευρώ (πανάκριβο μας κλέβουν στεγνά), φίλτρο αέρα 8 ευρώ.

Karatekasgr :
Λαδι 12 ευρω
φιλτρο λαδιου 15,10 ευρω
Ο ring(κατι λαστιχακια πανω στις βαλβιδες) 2 χ 1,70 ευρω
εργασια(ρυθμιση βαλβιδων και οτι αλλο περιλαμβανει) 45 ευρω
Συνολικο κοστος σερβις 10.000Km = 75,50 ευρω

Πληροφοριακα βαζω και τις τιμες απο τα τακακια του δισκοφρενου 55 ευρω της μανας του και κρατησαν 6.000 χιλιομετρα(δεν αξιζει παιδια με τιποτα) και δεν εχουν καλες επιδοσεις. Ο μηχανικος μου προτεινε τα ΝΙΣΣΙΝ τα μετρια με 28 ευρω που εχουνε πολυ καλυτερες επιδοσεις και αποτι φαινεται θα μου κρατησουν 10.000 σιγουρα. Μπορει και λιγο παραπανω.

mikes
16/07/2010, 14:15
το δικο μου σερβις:
λαδια: 19 ευρω
φιλτρο λαδιου: 6 ευρω
φιλτρο αερα: 3 ευρω
μπουζι: 5 ευρω
εργασια: δωρεαν!! (τα κανω μονος μου!!)

ΣΥΝΟΛΟ: 33 ΕΥΡΩ
σιγα μην κανω πλουσια τη γιαμαχα που χρεωνει οτι θελει!!

τακακια μπορειτε να βρειτε απο 9 ευρω το σετ! δεν τα συνιστω ομως! εγω εβαλα ενα σετ
της daytona (αν θυμαμαι καλα) με 17 ευρω! το επομενο θα δοκιμασω braking στα 26 ευρω!

fkayios
16/07/2010, 15:57
Εγω παιδια αλλαξα στα 30 χιλιαδες km γραναζια - αλυσιδα και πηγε στα 140 Ευρω τα ανταλλαχτικα (γνησια της yamaha) , τα οποια για ενα μηχανακι σαν αυτο ειναι πολλα....... Τα service των 60 km μου τα χρεωνε 60 ευροπουλα , καλα ή πολλα ειναι ?

Zolas
17/07/2010, 05:31
@Karatekasgr
Για το κόστος των ανταλλακτικών τα ίδια είπε και σε μένα.Είναι ακριβή η yamaha.Για τα τα τακάκια τα ίδια επίσης.Θα μου βάλει από άλλού.Τώρα για το από που θα μας μαζεύουν είναι άλλη ιστορία.:D :D :D

@fkayios
Τι εννοείς 60ΚΜ?Μήπως 60000 ΚΜ? Γιατί λες ότι είναι πολλά για ένα τέτοιο μηχανάκι?

epp1640
17/07/2010, 09:35
το δικο μου σερβις:
λαδια: 19 ευρω
φιλτρο λαδιου: 6 ευρω
φιλτρο αερα: 3 ευρω
μπουζι: 5 ευρω
εργασια: δωρεαν!! (τα κανω μονος μου!!)

ΣΥΝΟΛΟ: 33 ΕΥΡΩ
σιγα μην κανω πλουσια τη γιαμαχα που χρεωνει οτι θελει!!

τακακια μπορειτε να βρειτε απο 9 ευρω το σετ! δεν τα συνιστω ομως! εγω εβαλα ενα σετ
της daytona (αν θυμαμαι καλα) με 17 ευρω! το επομενο θα δοκιμασω braking στα 26 ευρω!

ασυζητητεί Μιχάλη.. εμένα με χρέωσαν για το μικρό.. τακάκια.. 35 ευρώ.. :hypnotize και εργασία 60 φιλική τιμή για τα ίδια πράγματα.. αν με ξαναδούν να μου γράψουν.. :nono:

mikes
17/07/2010, 11:52
το κουκλι μου μετα τις εικαστικες παρεμβασεις:

204163

mikes
17/07/2010, 11:52
.

204164

mikes
17/07/2010, 11:53
οι μπλε μανετες χαριζονται! θα βαλω αλλες!

toyar
17/07/2010, 14:05
Ωραίο είναι αλλά γιατί μας γύρισε την πλάτη;:sun:

ChristosYBR
28/07/2010, 12:22
Λοιπόν αγαπητοί φίλοι, επανέρχομαι επαναλαμβάνοντας τις αρνητικές μου εντυπώσεις για το YBR250.
Κάποιοι φίλοι αντιμετώπισαν την κριτική μου χωρίς να έχουν απόλυτη γνώση. Δεν πειράζει.
Θα πρέπει να σας επισημάνω ότι ουδέποτε νόμισα ότι το 250άρι θα συμπεριφερόταν σαν 600άρι. Είμαι 45άρης, και μια ζωή οδηγάω σεμνά συντηρητικά 250άρια μονοκύλινδρα. Στον ελεύθερο χρόνο μου μελετάω βιβλία για το πώς λειτουργούν τα επιμέρους συστήματα των μηχανών και των αυτοκινήτων, με έμφαση στην διάγνωση. Δεν τίθεται θέμα λοιπόν αν ξέρω τι αγοράζω κλπ κλπ.
Δυστυχώς η παρτίδα της δικιάς μου μηχανής καθώς και ορισμένων άλλων βγήκε ελλατωματική, ως προς κάποιο περιφερειακό σύστημα που έχει να κάνει με την ανάφλεξη και την τροφοδοσία. Αλλιώς δεν υπάρχει εξήγηση στα πειράκια.

Παρένθεση: Ξέρετε τι μου είπε τελευταία ένας μηχανικός της ΥΑΜΑΗΑ για τα πειράκια ; Οτι είναι ο θόρυβος της μηχανής και ειδικά προέρχετε από τα ελατήρια των βαλβίδων που "παίζουν" πάνω στις βάσεις τους. Κάτι τέτοιες αηδίες ακούω και αρχίζω να βρίζω τις μηχανές τους και τις αντιπροσωπείες τους.

Πέρα από αυτά, σας παραθέτω κάποια συμπεράσματά μου και συμβουλές που ίσως σας φανούν χρήσιμα:
1. Λάδια βάζω τα Spectro Golden 4 15/40 ή 20/40 ανάλογα. Το σασμάν δουλεύει "βούτυρο".
2. Τακάκια θα συμφωνήσω για τα Nisin, δεν αξίζει να πληρώνεις 55 Ευρώ για τακάκια από ..... χρυσάφι;
3. Προσοχή όταν πάτε για σέρβις, να σας κάνει και καθαρισμό injection. Μαζέυει πολλή μπίχλα. Επίσης ξέρετε ότι το φίλτρο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αντλίας, και δεν αλλάζει; Αμα πάθετε καμμιά ιστορία με βενζίνη τι θα κάνετε; Χώρια που σε πολλές μηχανές μας έχει παρατηρηθεί ως ελλατωματική (εγώ την άλλαξα).
4. Λάστιχα ο μηχανικός μου συνέστησε τα metzeler, και ομολογουμένως είδα διαφορά.
5. Εχω βάλει και tank cover που χώρια το αισθητικό κομμάτι, το προστατεύει κιόλας.

Αυτά από τα 22500 χμ που έχω κάνει ψάχνοντας ακόμα να βρώ άκρη για τα επίμονα και αναιδέστατα πειράκια, που πέρα από εκνευριστικά, υπονομεύουν και την μακροζοία του κινητήρα.

Σε όσους είναι ευχαριστημένοι πάντως δεν θελω να αλλάξουν γνωμη, απλώς να χαίρονται πολλά πολλά χιλιόμετρα.

Χρήστος

SOTOS80
28/07/2010, 15:34
Χρήστο είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που όταν είχαν την μηχανή άκουγα αυτό τον θορυβο.Στην δικιά μου περίπτωση είχα τις ίδιες απαντήσεις από την yamaha ότι έτσι κάνει και ότι απλά πρέπει να μάθω να ζω με αυτό.Το πούλησα πριν λήξει η εγγύηση και έτσι δεν ασχολήθηκα άλλο.Στην καινούρια μηχανή όλα ευτυχώς πανε καλά αλλά απ ότι μαθαίνω και από αυτόν που αγόρασε το YBR ευτυχώς δεν του έχει παρουσιάσει προβλήματα. Ελπίζω να μην σου παρουσιάσει ΠΟΤΕ κανένα πρόβλημα!

ΚΑΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

ChristosYBR
28/07/2010, 16:18
Αγαπητέ Σώτο,
εχω την εντύπωση πως εχουμε γνωριστεί από κοντά, και είχες μια κόκκινη YBR250. Μηπως κάνω λάθος? και είχες βρεί το repair manual αλλά στα Βραζιλιάνικα.

Πλάκα θα έχει έ;

SOTOS80
29/07/2010, 03:54
Χρήστο ναι εγώ είμαι!:) Δεν κανεις λάθος.Ακόμα παλέυεις με τον θόρυβο του YBR ε? Νομίζω ότι απλά πρέπει να δετείς ότι έτσι θα κάνει και να ευχαριστηθείς το μηχανάκι όσο πάει. Αλλιώς...πούλημα και πάμε για το επόμενο!

bitsakan
29/07/2010, 23:13
Φίλε Χρήστο, είμαι ένας από τους ευχαριστημένους κατόχους της μηχανής.
Είχα διαβάσει τα παράπονά σου για τη μηχανή πριν την αγοράσω και ευτυχώς μάλλον δεν έχω το ίδιο πρόβλημα.
Ομολογουμένως κάνει ένα σπαστικό θόρυβο (πρίμα) με 1η και 2α μετά τις 3000- 3500 στροφές, αλλά με τις άλλες σχέσεις ο ήχος του κινητήρα ακούγεται φυσιολογικός με τη λίγη εμπειρία που έχω.
Επιμένω στην άποψη που έχω γράψει παλαιότερα οτι το μεγαλύτερο μειονέκτημα της μηχανής είναι το μπροστινό φρένο. Δεν έχει ούτε πολλή δύναμη, ούτε καλή αίσθηση.

Επίσης με τη σημερινή τιμή 5070, δεν αποτελεί και την καλύτερη επιλογή ως καινούργια.

SOTOS80
30/07/2010, 04:05
Πώ πώ.... έχει πάει τόσο πάνω η τιμή της? Όταν την αγόρασα εγώ είχε 4.370?.

ChristosYBR
30/07/2010, 11:07
Βρε Σωτηράκη, αυτό είναι θράσσος !! Πήγε τόσο ακριβά !! Φίλε bitsakan, αρε γιου σουρ?
Δηλαδή αν την κρατήσω λίγο και την πουλήσω στα 3000 μπορεί και να θεωρηθώ κερδισμένος. Η αλήθεια είναι ότι από την Μοτοδυναμική όταν τους είπα ότι θα της βάλω φωτιά να την κάψω, μου είπαν ότι θα ακριβύνει.
Bitsakan, το μπροστινό φρένο τί αίσθηση σου δίνει? Εγώ καθότι σχεδόν μεσήληκας, δεν πάω πάνω από 90-100 (έτσι και αλλιώς από εκεί και μετά είσαι χειρότερα και από παπί) και πιστεύω ότι το μπροστινό φρένο παίζει ικανοποιητικά. Το πίσω είναι λίγο ψόφιο. Βασικά αν παίξεις με την πάστα των φρένων και πιθανώς με καμμιά αλλαγή υγρών ίσως βοηθήσει. Ιδέα ρίχνω.
Τώρα, αν έχεις έρωτα με την συγκεκριμένη κυρία και διαθέτεις μεράκι και λίγα Ευρά, αλλάζεις τρόμπα και δαγκάνες (διπίστονες).
Θα επανέλθω με extra ιδέες.

mikes
30/07/2010, 13:39
αν θελετε να εχετε καλα φρενα στη μηχανη βαλτε σωλινακι υψηλης καλα επωνυμα υγρα και
επισης καλα aftermarket τακακια! θα μεινετε αφωνοι απο τη βελτιωση!! εγω που κινουμαι σχεδον παντα με ταχυτητες κοντα στη τελικη της (εχει φαει εθνικη και επαρχιακο με το κουταλι η κυρα!) ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο τα φρενα μετα την αλλαγη αυτη!

bitsakan
31/07/2010, 07:17
100% σίγουρος. Είχα πάει στην αντιπροσωπεία και είδα τον καινούργιο τιμοκατάλογο. Αν μπεις και στο mototriti.gr στις τιμές καινούργιων για Γιαμάχα θα το δεις.

Φίλε Χρήστο ίσως είμαι επηρεασμένος από ένα τεστ που είδα διαβάσει στο POWERBIKES όπου και εκεί δεν είχαν τα φρένα του σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Γεγονός είναι πάντως οτι (με μένα αναβάτη) η μηχανή μόνο με μπροστινό δεν φρενάρει πάντα όπως πρέπει και δεν ξέρεις και πότε έρχεται το μπλοκάρισμα. Το πίσω μου δίνει πολύ μεγάλη βοήθεια. Στην πόλη με πολυ μικρές ταχύτητες έχω σχεδόν ξεχάσει το μπροστινό (έφαγα σαβούρα με 15χλμ!), ενώ σε 2-3 φρεναρίσματα πανικού η συνδυασμένη πέδηση έχει κάνει θαύματα.

ChristosYBR
01/08/2010, 17:47
Σαβούρα με 15χλμ είναι εφικτότατη. Εγώ είχα φάει μια με ένα suzuki 250 και σύρθηκα για 20-30 μέτρα. Είχα καμμιά 25 χλμ και ένιωσα ένα σουπερ μπλοκάρισμα του μπροστικού τροχού. Αυτό ήταν όλο. Σπεύσε να δείς το θέμα των φρένων και αν σκοπεύεις να κρατήσεις την μηχανή κάνε τις επεμβάσεις με τα σωληνάκια υψηλής πίεσης που προανέφερε ο φίλος μας.
Θα σου πρότεινα και το εξής το οποίο μπορέι να ακούγεται πολύ σχολαστικό αλλά ... κάλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε: Δες αν τα καλάμια κλπ είναι σωστά γιατί όταν πήρα το YBR κάτι δεν μου πολυάρεσε στο στήσιμο του μπροστινού συστήματος μέχρι που έκπληκτος στο σέρβις των 1000 χλμ άκουσα την εξής ερώτηση: Εχεις τρακάρει ή πέσει ; Οταν τους διαβεβαίωσα ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε μου είπαν με την κλασσική αναισθησία (που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα) οτι μάλλον δεν θα συναρμολογήθηκε σωστά. Δεν πειράζει ψιλοπραματα έεε ;

Από ελαστικά τί έκανες; Γιατί και αυτά άμα έχουν γίνει σαν παξιμάδι .... τα βουτάς στο πρωινό σου.

Τα λέμε πάλι και καλό μήν σε όλους

bitsakan
04/08/2010, 09:35
Τη μηχανή την έχω από το Δεκέμβριο 09, τα λάστιχα είναι εντάξει. Άλλο πρόβλημα πιθανότατα δεν έχει.
Θα πάω για βελτιώσεις μπροστινού φρένου όπως τα έχουμε πει, που περιλαμβάνει και σωληνάκια υψηλής, σε μερικούς μήνες

Karatekasgr
25/08/2010, 07:38
Παιδια, οσον αφορα τα σωληνακια υψηλης πιεσης για το μπροστινο φρενο, απλα παω στο μηχανικο και του λεω να μου βαλει τετοια ή υπαρχουν συγκεκριμενα σωληνακια? (πχ υπαρχουνε νουμερα οπως στα τακακια και τα λαστιχα η ειναι συγκεκριμενα για το ybr?) Οσον αφορα τα φρενα του εγω παντα μα παντα φρεναρω και με τα 2 φρενα και κανω και κατεβασματα για να κοψει και απλα με τον κινητηρα. Και κατι ακομα. Θα πουλήσω τον ανεμοθωρακα που εχω βαλει στο δικο μου, τον οποιο τον χρυσοπληρωσα στον ξικη, 50 ευρω. Οποιος εχει καποιο φιλο με γυμνο, η τον θελει για το δικο του ybr μπορει να μου πει. Και κατι ακομα. Εχεται κανενα προβλημα με τα φωτα του ybr? Σκεφτομαι να βαλω xenon. Ποια η γνωμη σας?

Εδω ειναι το λινκ με τον ανεμοθωρακα. Ειναι της Kappa, δεν γνωρισω μοντελο.

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=30007&perpage=15&pagenumber=13

Zolas
25/08/2010, 10:07
@Karatekas

προχτές αλλαξα λάμπα.Εβαλα μια Halogen της Osram (4000 Kelvin).Αρκετά ικανοποιημένος και σε επαρχιακούς δρόμους.

Επίσημη τιμή yamaha:5,070.00 ? (http://www.yamaha-motor.gr/products/motorcycles/street/ybr250.jsp)

Πριν δύο χρόνια την πήρα 4400Ε.Φταίει λέει το γιεν.Σήμερα δεν θα τα έδινα με τίποτα.Θα προτιμούσα αυτό http://www.kawasaki.gr/KLX250 .

mikes
01/09/2010, 14:05
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=109306

:wave2: :wave2: :wave2:

krino4
27/09/2010, 10:13
ακυρο

krino4
27/09/2010, 10:53
Μπράβο ρε mike το διάβασα το άλλο thread, από Αθήνα πήγες Λευκάδα ρε θηρίο.
Η αλήθεια είναι ότι φέτος το καλοκαίρι σκεφτόμουν να κάνω ακριβώς την ίδια διαδρομή δικάβαλο αλλά τελικά το φοβήθηκα να σου πω ότι μπορεί να μας έπεφτε λίγο κουραστικό. Για το μηχανάκι ξέρω πολύ καλά ότι δε μασάει τίποτα και ότι θα με έβγαζε ασπροπρόσωπο όπως πάντα :)

Παιδιά για τα φρένα το χουμε πει άπειρες φορές, το original τακάκι της yamaha είναι σάπιο. Βάλτε ένα καλό aftermarket αλλά ρωτήστε το μηχανικό από εκεί που θα το πάρετε, δε μπορείτε για παράδειγμα να του βάλετε τακάκι που προορίζεται για 1000αρες μηχανές. Κατά την άποψη μου βάλτε του ένα μέτριο, εγώ έχω ξαναπεί βάζω τα premier και είμαι ευχαριστημένος, θα το αλλάξω αύριο μου κράτησε 12000 μπορείτε να το βρείτε γύρω στα 20 ευρώ.

Λάδια: Ότι καλό λάδι και να βάλετε είναι μια χαρά για τον κινητήρα, το μόνο που αλλάζει είναι η συμπεριφορά του σασμάν. Εγώ τα αλλάζω μόνος μου κάθε 3000 χλμ (έτσι μου χαν πει στη yamaha) και βάζω τα ημισυνθετικά TORCO 20-50 με 9,5 ευρώ από την tradewind. Τα προτιμώ γιατί είδα μεγάλη διαφορά στην αλλαγή των ταχυτήτων.

Χρήστο είχαμε βρεθεί πριν 2 χρόνια στο δρόμο, αν θες μπορούμε να κανονίσουμε να βρεθούμε να ακούσουμε ο ένας το μηχανάκι του άλλου :)

bitsakan
04/10/2010, 16:20
[URL=http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/82714.asp]

Η πιο αντιπροσωπευτική περιγραφή της μοτοσυκλέτας παιδιά.

toyar
04/10/2010, 16:53
5τάχυτο είναι;:look:

krino4
08/10/2010, 11:30
Ναι 5 ταχύτητες έχει

mikes
08/10/2010, 19:19
παλικαρια μια βοηθεια...
μπορει καποιος να ριξει μια ματια στο μανιουαλ και να μου πει ιξωδες και ποσοτητα για τα λαδια
του μπροστινου?? (αν γραφει τιποτα τετοιο βεβαια)!

Zolas
09/10/2010, 19:58
Το μόνο που γράφει είναι ότι θέλει DOT4 και αν δεν βρεις DOT3.

mikes
09/10/2010, 20:02
Το μόνο που γράφει είναι ότι θέλει DOT4 και αν δεν βρεις DOT3. αυτο φιλε μου ειναι για τα υγρα φρενων! για τα λαδια στα καλαμια δεν γραφει κατι??

Zolas
10/10/2010, 08:26
Δεν κατάλαβα στην αρχή την ερωτησή σου.Και δεν γράφει και τίποτα για τα καλάμια.

Zolas
19/01/2011, 09:28
Ρε παιδιά τι γίνεται με αυτήν την Yamaha.....μόλις πήρα επιστολή που μου ζητάει να ξαναπάω για αλλαγή μοχλικού....παίρνω τηλέφωνο και μου λέει ένας κύριος στην yamaha ότι όσοι πέρασαν πέρυσι αλλαγή μοχλικού,φέτος θα πρέπει να αλλάξουν ψαλίδι.Οσοι δεν άλλαξαν μοχλικό θα αλλάξουν και τα δυο.Αυτό ισχύει για συγκεκριμένους κωδικούς πλαισίων.To έχει κάνει κανένας? Ετσι όπως πάνε σε λίγο καιρό θα αλλάξουμε όλη την μηχανή.....

TROOPER
19/01/2011, 09:37
Ρε παιδιά τι γίνεται με αυτήν την Yamaha.....μόλις πήρα επιστολή που μου ζητάει να ξαναπάω για αλλαγή μοχλικού....παίρνω τηλέφωνο και μου λέει ένας κύριος στην yamaha ότι όσοι πέρασαν πέρυσι αλλαγή μοχλικού,φέτος θα πρέπει να αλλάξουν ψαλίδι.Οσοι δεν άλλαξαν μοχλικό θα αλλάξουν και τα δυο.Αυτό ισχύει για συγκεκριμένους κωδικούς πλαισίων.To έχει κάνει κανένας? Ετσι όπως πάνε σε λίγο καιρό θα αλλάξουμε όλη την μηχανή.....

εχει γινει ανακληση.

mikes
19/01/2011, 15:07
περισυ μοχλικο, φετος ψαλιδι οποτε του χρονου αμορτισερ!! μια χαρα! θα ειναι και στα χιλιομετρα του να αλλαχτει, κουτι θα κατσει!! :rotflmao: :rotflmao:

Karatekasgr
28/01/2011, 12:40
Και εμενα μου ηρθε χαρτι για την ανακληση. Ας ελπισουμε οτι δεν θα αποδειχτει οτι θελει κατι παλι βελτιωση εφοσον ληξει η εγγυηση γιατι τοτε θα τα παρω πολυ ασχημα με τη γιαμαχα. Σε 6 μηνες πανω κατω ληγει η δικια μου.

krino4
28/01/2011, 13:17
Και εμενα μου ηρθε χαρτι για την ανακληση. Ας ελπισουμε οτι δεν θα αποδειχτει οτι θελει κατι παλι βελτιωση εφοσον ληξει η εγγυηση γιατι τοτε θα τα παρω πολυ ασχημα με τη γιαμαχα. Σε 6 μηνες πανω κατω ληγει η δικια μου.

Δεν υπάρχει θέμα εγγύησης φίλε μου, όταν γίνεται ανάκληση όσα χρόνια και να έχεις τη μηχανή η εργασία και τα ανταλλακτικά είναι δωρεάν.

Μιας και λέμε για αμορτισέρ, υπάρχει λόγος να το αντικαταστήσει κάποιος με καινούργιο μετά από πολλά χιλιόμετρα?

TROOPER
28/01/2011, 13:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από krino4
Δεν υπάρχει θέμα εγγύησης φίλε μου, όταν γίνεται ανάκληση όσα χρόνια και να έχεις τη μηχανή η εργασία και τα ανταλλακτικά είναι δωρεάν....?

σωστος!

Karatekasgr
28/01/2011, 13:35
Παλι καλα γιατι το χαρτι εγραφε οτι η αλλαγη αυτη υπαγεται στο καθεστως της εγγυησης και εφοσον ειναι η πρωτη μου μοτοσυκλετα και δεν εχω ξαναβρεθει σε τετοια κατασταση ψιλοφρικαρα. Ευχαριστω για τη διευκρινηση :D

mikes
28/01/2011, 18:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από krino4

Μιας και λέμε για αμορτισέρ, υπάρχει λόγος να το αντικαταστήσει κάποιος με καινούργιο μετά από πολλά χιλιόμετρα? το αμορτισερ φιλε μου ειναι και αυτο αναλωσιμο! μετα απο καποια χιλιομετρα χανει την αποσβεστικη του ικανοτητα και χρειαζεται αλλαγη! τωρα το ποσα χλμ θα ειναι αυτα, εξαρταται απο το πως οδηγεις, σε τι δρομους οδηγεις και τι φορτια κουβαλαει το μηχανακι! ομιως και για τα λαδια του μπροστινου!

krino4
28/01/2011, 20:07
το αμορτισερ φιλε μου ειναι και αυτο αναλωσιμο! μετα απο καποια χιλιομετρα χανει την αποσβεστικη του ικανοτητα και χρειαζεται αλλαγη! τωρα το ποσα χλμ θα ειναι αυτα, εξαρταται απο το πως οδηγεις, σε τι δρομους οδηγεις και τι φορτια κουβαλαει το μηχανακι! ομιως και για τα λαδια του μπροστινου!

Και πόσο πάει το μαλλί αν επιτρέπεται γιατί λίγο που το ψαξα με κάποια aftermarket καλύτερα να με πιάσει η μέση μου :)

Πληροφοριακά κοντεύω τα 50.000 χλμ

mikes
28/01/2011, 23:56
εδω θα σε γελασω!! ουτε ξερω (και δεν με ενδιαφερει κι'ολας καθως εγω εχω μονο 22000 χλμ!)
παντως αν το νιωθεις να ταλαντωνεται πισω μετα απο ανωμαλια στον δρομο τοτε εισαι για αλλαγη!

Karatekasgr
14/04/2011, 12:29
Παιδια σημερα αλλαξα φρενα.Μετα απο τα σαπια της Γιαμαχα και τα Νισσιν τα μετρια που εβαλα δοκιμασα τα PREMIER τα μετρια και εχω να επιβεβαιωσω οσα λεγονται γιαυτα τα τακακια.Πραγματικα το καλυτερο φρεναρισμα που ειχα ποτε!Ο μαστορας εκει μου τα εδωσε 26 ευρω.

krino4
14/04/2011, 12:59
Χαίρομαι που σου αρέσανε φίλε μου, και εγώ με αυτά είμαι γιατί πρώτον είναι καλύτερα και διαρκούν περισσότερο και δεύτερον δε μου αρέσει να με κοροιδεύει η yamaha.

zoulou
17/06/2011, 19:27
Πρόσφατα (πριν ~1 μήνα) αγόρασα μια μεταχειρισμένη YBR 250. Η μηχανή έχει αποδειχθεί πολύ καλη και οικονομική και μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος.

Το μόνο θεματάκι είναι ότι μέχρι στιγμή δύο φορές η μηχανή λίγο αφού ξεκίνησε έσβησε και αρνιόταν να ξαναξεκινήσει... Και τις δύο φορές πριν ξεκινήσω την είχα αφήσει στον ήλιο και έβραζε. Μετά το σβήσιμο την άφησα σε ίσκιο και μετά από κανένα τέταρτο δούλεψε κανονικά! Την χρησιμοποιώ καθημερινά για σχετικά μεγάλες αποστάσεις (~60 χλμ./ημέρα) χωρίς κανένα πρόβλημα...

Στην yamaha μου είπαν ότι μπορεί η βενζίνη να είχε κάποιο σκουπίδι ή να ήταν νοθευμένη. Καμμιά ιδέα;

mikes
17/06/2011, 19:42
μαλακιες σου λενε απο τη γιαμαχα! αν διαβασεις ολο το θρεντ θα δεις οτι εχει ξαναπαιξει αυτη
ηπεριπτωση κανα δυο φορες! μαλλον υπηρξε προβλημα με καποια παρτιδα! εγω ευτυχως δεν
ειχα ποτε τετοιο προβλημα!!!

krino4
17/06/2011, 21:26
Σε όλες τις αντιπροσωπείες τα ίδια λένε.
Δεν είναι τίποτα πάντως το έχω πάθει και εγώ 2 φορές. Απλά όταν γίνεται δώσε λίγο γκαζάκι και θα δεις που θα ξεκινήσει.

apoman13
20/06/2011, 11:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από zoulou
Πρόσφατα (πριν ~1 μήνα) αγόρασα μια μεταχειρισμένη YBR 250. Η μηχανή έχει αποδειχθεί πολύ καλη και οικονομική και μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος.

Το μόνο θεματάκι είναι ότι μέχρι στιγμή δύο φορές η μηχανή λίγο αφού ξεκίνησε έσβησε και αρνιόταν να ξαναξεκινήσει... Και τις δύο φορές πριν ξεκινήσω την είχα αφήσει στον ήλιο και έβραζε. Μετά το σβήσιμο την άφησα σε ίσκιο και μετά από κανένα τέταρτο δούλεψε κανονικά! Την χρησιμοποιώ καθημερινά για σχετικά μεγάλες αποστάσεις (~60 χλμ./ημέρα) χωρίς κανένα πρόβλημα...

Στην yamaha μου είπαν ότι μπορεί η βενζίνη να είχε κάποιο σκουπίδι ή να ήταν νοθευμένη. Καμμιά ιδέα;

αδερφε εχω ybr 125 πριν καμια εβδομαδα μου το εκανε και εμενα. μετα απο 4 μερες περιπου σταματισε να το κανει. παταγα την μιζα αλλα δεν ελεγε να παρει. τι με σπρωχναν τι χοροπιδαγα πανω στο καημενο τιποτα. η μιζα ηταν πολυ ζωηρη και μαλλον δεν ηταν μπαταρια. οταν επερνε δεν μου εσβηνε. οταν την εκλεινα μετα προσπαθουσα μιση ωρα να παρει μπρος... δεν το πηγα στο μαστορα αφου εφτιαξε μονο του... :dizzy: :look:

zoulou
20/06/2011, 16:46
Παιδιά να 'στε καλά :)

Κοίταξα όλο tο thread και βρήκα αυτό που περιέγραψε ο φίλος mike και απ' ότι διάβασα ίσως είναι ελλατωματική αντλία βενζίνης

Αρχικά δημιουργήθηκε από Mokilock
Φιλέ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα με το YBR…. Μετά από λίγες ώρες στον ήλιο ή άμα είχε πολύ ζέστη δεν έπαιρνε μπροστά με τίποτα….. Είχα απελπιστεί…Το πήγα στο service της Yamaha και το βρήκε το μαστόρι!! Ελαττωματική αντλία βενζίνης. Μου την άλλαξε μέσα στην εγγύηση και λύθηκε το πρόβλημα….για δες μπας και είναι αυτό.

Θα το ψάξω σύντομα και θα πω εντυπώσεις...