View Full Version : ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ - ποιο Έθνος;
VanDiemen
31/10/2006, 10:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Δεν νομίζω να έχω κανένα πρόβλημα με το ΕΘΝΟΣ, και εδω μέσα έχω κατηγορηθεί συχνά σαν ακροδεξιό στοιχείο. Μην πιανόμαστε απο τις λέξεις. Εχω πρόβλημα με κάποιους, οι οποίοι εκπρωσοπόντας το έθνος, ξεφτιλίζουν την Ελλάδα διεθνώς.
Πιαστήκατε όλοι απο τον τίτλο, και κανείς δεν σχολίασε τα υπόλοιπα. (Κρίνουμε το βιβλίο απο το εξώφυλλο μήπως?) Κρίμα.......
Κοίτα, όποιος μιλάει για έθνος δεν είναι ακροδεξιός! Αυτό το λένε πουλημένα αναρχικά στοιχεία και ακροαριστεροί, που βολεμένοι στη βιλλάρα του μπαμπά, κατεβαίνουν από τα ΒΠ στο κέντρο για να κάψουν και να ρημάξουν ότι βρεθεί στο διάβα τους. Και δεν έχει τίποτα να κάνει με σένα αυτό που λέω! Πιάστηκα πάλι από μια φράση σου και απλώς λέω τη γνώμη μου!
Cpt. Haddock
31/10/2006, 10:45
αρχίσαμε πάλι...
:rolleyes:
Λεωνίδας
31/10/2006, 10:47
Για ποιο έθνος μιλάμε ακριβώς;
Πώς φαίνονται αυτοί που έχουν διαβάσει μόνο την Ιστορία Γυμνασίου - Λυκείου...
αλλά αυτό μάλλον είναι άλλο θέμα :rolleyes:
VanDiemen
31/10/2006, 10:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
Για ποιο έθνος μιλάμε ακριβώς;
Πώς φαίνονται αυτοί που έχουν διαβάσει μόνο την Ιστορία Γυμνασίου - Λυκείου...
αλλά αυτό μάλλον είναι άλλο θέμα :rolleyes:
Σε ακούμε..
Λεωνίδας
31/10/2006, 10:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Σε ακούμε.. Υπήρχε Ελληνικό στοιχείο δηλαδή κατά τη Ρωμαϊκή εποχή :confused: :confused: Ή και μετά, στη Βυζαντινή περίοδο (ή μάλλον στην εποχή της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας) :confused:
VanDiemen
31/10/2006, 10:58
Υπήρχε Ελληνικό στοιχείο δηλαδή κατά τη Ρωμαϊκή εποχή :confused: :confused: Ή και μετά, στη Βυζαντινή περίοδο (ή μάλλον στην εποχή της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας) :confused:
Δηλαδή εσύ τι είσαι;
Λεωνίδας
31/10/2006, 11:04
Δηλαδή εσύ τι είσαι; Πάντως όχι ηλίθιος να πιστεύω ότι είμαι απόγονος του Περικλή χωρίς επιμίξεις μετά από 2500 χρόνια :rolleyes:
(όχι δεν εννοώ ότι είσαι εσύ ηλίθιος :wave2: )
Α βασικά επειδή είμαι βέρος Κρητικός, παίζει να είμαι μακρυνός απόγονος του Μίνωα :rolleyes:
Ρε παιδιά σοβαρευτείτε...
VanDiemen
31/10/2006, 11:08
Πάντως όχι ηλίθιος να πιστεύω ότι είμαι απόγονος του Περικλή χωρίς επιμίξεις μετά από 2500 χρόνια :rolleyes:
(όχι δεν εννοώ ότι είσαι εσύ ηλίθιος :wave2: )
Α βασικά επειδή είμαι βέρος Κρητικός, παίζει να είμαι μακρυνός απόγονος του Μίνωα :rolleyes:
Ρε παιδιά σοβαρευτείτε...
Δηλαδή δικαιούμαι να μιλάω για έθνος μόνο αν είμαι μακρινός απόγονος του Περικλή; Σύγχρονο έθνος δεν υφίσταται; Ρωτάω για να μην αρχίσουμε να μιλάμε από τον Αδάμ και την Εύα. Και σοβαρός είμαι, αλήθεια!
Α.. Και είμαι ηλίθιος ε; Ενώ εσύ φαντάζομαι πανέξυπνος! Για να καταλάβεις από δυο φράσεις το IQ μου, τι άλλο..
Cpt. Haddock
31/10/2006, 11:11
Σύγχρονο έθνος δεν υφίσταται;
Σύγχρονο* ΚΡΑΤΟΣ υφισταται....
να βαδίζουμε και λίγο με την εποχή μας, η έννοια εθνος είναι αρκετά παρωχημένη πλέον
* σκατά σύγχρονο είναι το κράτος μας αλλα μια και σ' οποιον δεν αρέσει πρέπει να παίρνει τον "μπούλο" δεν προκειται να αλλάξει
:sick:
Λεωνίδας
31/10/2006, 11:13
Δηλαδή δικαιούμαι να μιλάω για έθνος μόνο αν είμαι μακρινός απόγονος του Περικλή; Σύγχρονο έθνος δεν υφίσταται; Ρωτάω για να μην αρχίσουμε να μιλάμε από τον Αδάμ και την Εύα. Και σοβαρός είμαι, αλήθεια!
Α.. Και είμαι ηλίθιος ε; Ενώ εσύ φαντάζομαι πανέξυπνος! Για να καταλάβεις από δυο φράσεις το IQ μου, τι άλλο.. Όταν εξηγώ ότι "δεν εννοώ ότι εσύ είσαι ηλίθιος" και καταλαβαίνεις ότι εννοώ ότι εσύ είσαι, τι να πω...
Για την ερώτηση, απάντησε ο Cpt
VanDiemen
31/10/2006, 11:16
Όταν εξηγώ ότι "δεν εννοώ ότι εσύ είσαι ηλίθιος" και καταλαβαίνεις ότι εννοώ ότι εσύ είσαι, τι να πω...
Για την ερώτηση, απάντησε ο Cpt
Οk.. Δεν το πρόσεξα, έχεις δίκιο! Συγνώμη..
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
μια και σ' οποιον δεν αρέσει πρέπει να παίρνει τον "μπούλο" δεν προκειται να αλλάξει
φιλε πακτεν
Έννοιες οπως η Πατρίδα, Έθνος, Δημοκρατία κτλ...
Και θεσμοί οπως το Συνταγμα, Νομοι, Βουλη, Πρόεδρος της Δημοκρατιας.....
Είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ .+_
Όποιος τα αμφισβητεί ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ. με το καλο ή με τις κλοτσιές...
Αλλα ζητήματα μικρότερης σημασίας οπως... πολιτικοί, συμφέροντα, διαφθορα, μαλακες που ψηφισαμε στις τελευτές εκλογες κτλ ειναι συζητήσιμα ...
Λεωνίδας
31/10/2006, 11:19
Ποιο έθνος ρε Γιωρίκα :confused: :confused: :confused:
Πέρασαν Ρωμαϊκή, Βυζαντινή, Οθωμανική, Ενετική και τόσες άλλες κατοχές...
Τι μας χαρακτηρίζει δηλαδή σαν έθνος;
Ότι μένουμε στην άκρη της Βαλκανικής;
VanDiemen
31/10/2006, 11:21
Γλώσσα και θρησκεία; Και πες εμείς δεν είμαστε έθνος!! Για πες μου ένα!!
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CF%82
Cpt. Haddock
31/10/2006, 11:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
φιλε πακτεν
Τίποτα δεν είναι αδιαπραγμάτευτο και οι μόνοι οργανισμοί που επιβιώνουν είναι αυτοί που προσαρμόζονται και εξελίσσονται
τους υπόλοιπους τους θαυμάζουμε στα μουσεία
Μπορώ να σκεφτώ αρκετές ομάδες πληθυσμών/εθνοτήτων που υποχρεώθηκαν απο τους "αδιαπραγματευτους θεσμούς και έννοιες" κάποιων κρατών να "πάρουν τον μπούλο" συνήθως με τις κλωτσιές
σου έρχεται καμία στο νου; :sad:
Λεωνίδας
31/10/2006, 11:24
Δηλαδή Έλληνες είναι όσοι ζουν στον Ελλαδικό χώρο, μιλάνε Ελληνικά και νιώθουν Έλληνες;
VanDiemen
31/10/2006, 11:26
Τι να ξέρουν τώρα οι εγκυκλοπαίδειες..
Cpt. Haddock
31/10/2006, 11:27
Γλώσσα και θρησκεία; Και πες εμείς δεν είμαστε έθνος!! Για πες μου ένα!!
Ε αυτό λέμε.. δεν υπάρχει σήμερα η έννοια του εθνους είναι παρωχημένη..
Όσο για γλώσσα (η θρησκεία με αφήνει αδιαφορο), ξέρεις πόσες γλώσσες/διάλεκτοι μιλιοταν και μιλιούνται ακόμα στον ελλαδικό χώρο;
Κάτι απλό: Αγόρασε ένα τουρκοελληνικό λεξικό και ξεφύλλισέ το... θα ξαφνιαστείς με τον απιστευτο αριθμό "γνωστών" λέξεων
:wave2:
VanDiemen
31/10/2006, 11:27
Δηλαδή Έλληνες είναι όσοι ζουν στον Ελλαδικό χώρο, μιλάνε Ελληνικά και νιώθουν Έλληνες;
Ναι!
Cpt. Haddock
31/10/2006, 11:29
Ναι!
Αρα οι μετανάστες στη Γερμανια δεν είναι Ελληνες
(να το ξέρω οταν θα σκάσει μύτη θρεντ για τον απόδημο ελληνισμο)
(άσε πια τους ελληνοκύπριους)
οοοκέει
VanDiemen
31/10/2006, 11:31
Ε αυτό λέμε.. δεν υπάρχει σήμερα η έννοια του εθνους είναι παρωχημένη..
Όσο για γλώσσα (η θρησκεία με αφήνει αδιαφορο), ξέρεις πόσες γλώσσες/διάλεκτοι μιλιοταν και μιλιούνται ακόμα στον ελλαδικό χώρο;
Κάτι απλό: Αγόρασε ένα τουρκοελληνικό λεξικό και ξεφύλλισέ το... θα ξαφνιαστείς με τον απιστευτο αριθμό "γνωστών" λέξεων
Μα το ότι έχουμε δανείσει και δανειστεί πλήθος λέξεων από άλλα έθνη, τι αποδεικνύει; Και θα έπρεπε να είμαστε σε ένα γυάλινο κλουβί, κατά τη διάρκεια όλης της ιστορικής διαδρομής, ώστε να μην έχουμε επηρεαστεί στο παραμικρό από άλλους πολιτισμούς; Και το γεγονός ότι επηρεαστήκαμε αποδεικνύει π.χ. ότι είμαστε ένα πλήθος μογγόλοι που μετανάστευσαν εδώ και το παίζουν Έλληνες;
VanDiemen
31/10/2006, 11:33
Αρα οι μετανάστες στη Γερμανια δεν είναι Ελληνες
(να το ξέρω οταν θα σκάσει μύτη θρεντ για τον απόδημο ελληνισμο)
(άσε πια τους ελληνοκύπριους)
οοοκέει
Συμφωνώ! Οοοοk! Νόμιζα ότι μιλάμε σοβαρά.. So... Απ' το Micky-city κι εσύ ε; Τι κάνει αυτό το παλιόπαιδο ο Γκούφυ;
Cpt. Haddock
31/10/2006, 11:33
Και θα έπρεπε να είμαστε σε ένα γυάλινο κλουβί, κατά τη διάρκεια όλης της ιστορικής διαδρομής, ώστε να μην έχουμε επηρεαστεί στο παραμικρό από άλλους πολιτισμούς;
Δε ξέρω πως σου φαίνεται εσένα, αλλα υπάρχουν πολλοί που το πιστεύουν αυτό...
:sad:
VanDiemen
31/10/2006, 11:36
Δε ξέρω πως σου φαίνεται εσένα, αλλα υπάρχουν πολλοί που το πιστεύουν αυτό...
:sad:
Ίσως.. Αλλά και το γεγονός ότι δε συνέβει, δεν αποδεικνύει τον ισχυρισμό ότι είμαστε ένα μπουλούκι μογγόλων αλεξιπτωτιστών!
Cpt. Haddock
31/10/2006, 11:38
Συμφωνώ! Οοοοk! Νόμιζα ότι μιλάμε σοβαρά.. So... Απ' το Micky-city κι εσύ ε; Τι κάνει αυτό το παλιόπαιδο ο Γκούφυ;
Δεν κατάλαβα το παραπάνω ειρωνικό σχόλιο... Εγώ σοβαρά μιλούσα.
Στην ερώτηση :
Απάντησες καταφατικά, άρα με βάση απλη συλλογιστική (και ολιγον απο σοφιστεία :winka: ), οι έλληνες μετανάστες του εξωτερικου δεν είναι έλληνες (δεν πληρούν τη πρώτη προϋπόθεση).
Εκτός αν είναι ικανές αλλά όχι αναγκαίες συνθήκες (για να θυμηθούμε και τα μαθηματικά :wacko: )
:smokin:
είχα και μια διαφωνία με τον crs-k χθες :evil:
stavrogin
31/10/2006, 11:38
Ίσως.. Αλλά και το γεγονός ότι δε συνέβει, δεν αποδεικνύει τον ισχυρισμό ότι είμαστε ένα μπουλούκι μογγόλων αλεξιπτωτιστών!
:nono: δεν ειμαστε αλεξιπτωτιστες:lol:
hidefnick
31/10/2006, 11:39
Τέτοια να γράφετε και να δείτε που θα σκάσει μηνυσούλα.
Πόσταρα ένα θέμα, σχετικό με την ελευθερία του λόγου, που μας αφορά (ΝΟΜΙΖΩ) όλους, και καταλήξαμε(τε) σε "φιλοσοφικές" συζητήσεις περί έθνους. Να δω ρε να δημιουργηθει κανένα δεδικασμένο για το συγκεκριμένο θέμα, τι θα κάθεστε να γράφετε εδω μέσα μετά. Εκτός αν σας καλύπτει πλήρως μια συζήτηση για το ποιός έχει το πιο τουμπανο μηχανάκι.
Οσον αφορά την wikedpedia, ποιός ακριβώς την ενημερώνει????
Οι έλληνες του εξωτερικου έλληνες????? ΝΑΙ ΡΕ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΕΜΑΣ
Αδιαπραγμάτευτη έννοια ο πρόεδρος???? ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ?
Οσον αφορά την θρησκεία (που, επίσης, καθόλου δεν με ενδιαφέρει) ο αρχιεπίσκοπος, ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ, δεν μύνησε τον Τζιμάκο, ο οποίος Τζιμάκος επίσης νομίζω ότι το έχει ψιλοπαρακάνει, απο την βίλα του στα ΒΠ.
Cpt. Haddock
31/10/2006, 11:40
Καλά..
Κάτσε και μέτρα τις εθνολογικές ομάδες που πέρασαν από τον ευρύτερο ελλαδικό χώρο κατα τη διάρκεια των ιστορικών χρόνων και τα ξαναλέμε
:beer: :wave2: :beer:
VanDiemen
31/10/2006, 11:42
Δεν κατάλαβα το παραπάνω ειρωνικό σχόλιο... Εγώ σοβαρά μιλούσα.
Στην ερώτηση :
Απάντησες καταφατικά, άρα με βάση απλη συλλογιστική (και ολιγον απο σοφιστεία :winka: ), οι έλληνες μετανάστες του εξωτερικου δεν είναι έλληνες (δεν πληρούν τη πρώτη προϋπόθεση).
Εκτός αν είναι ικανές αλλά όχι αναγκαίες συνθήκες (για να θυμηθούμε και τα μαθηματικά :wacko: )
Να φοράω παρωπίδες όταν θα απαντώ; Μου δανείζεις λίγο τις δικές σου;
VanDiemen
31/10/2006, 11:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Τέτοια να γράφετε και να δείτε που θα σκάσει μηνυσούλα.
Πόσταρα ένα θέμα, σχετικό με την ελευθερία του λόγου, που μας αφορά (ΝΟΜΙΖΩ) όλους, και καταλήξαμε(τε) σε "φιλοσοφικές" συζητήσεις περί έθνους. Να δω ρε να δημιουργηθει κανένα δεδικασμένο για το συγκεκριμένο θέμα, τι θα κάθεστε να γράφετε εδω μέσα μετά. Εκτός αν σας καλύπτει πλήρως μια συζήτηση για το ποιός έχει το πιο τουμπανο μηχανάκι.
Οσον αφορά την wikedpedia, ποιός ακριβώς την ενημερώνει????
Οι έλληνες του εξωτερικου έλληνες????? ΝΑΙ ΡΕ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΕΜΑΣ
Αδιαπραγμάτευτη έννοια ο πρόεδρος???? ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ?
Οσον αφορά την θρησκεία (που, επίσης, καθόλου δεν με ενδιαφέρει) ο αρχιεπίσκοπος, ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ, δεν μύνησε τον Τζιμάκο, ο οποίος Τζιμάκος επίσης νομίζω ότι το έχει ψιλοπαρακάνει, απο την βίλα του στα ΒΠ.
Ε αυτό δε λέμε; Τι ξέρουν τώρα οι εγκυκλοπαίδειες!
Gandalf dr685sm
31/10/2006, 11:45
cpt.... και οι υπόλοιποι... έχετε πέσει στην λούμπα της ισοπέδωσης...
Εντάξει δεν είμαστε "καθαρόαιμοι"...(άλλωστε μόνο τα άλογα είναι!:D )..
Εντάξει και δεν είμαστε απευθείας απόγονοι των Δωριέων και των Ιώνων.
Αυτό σημαίνει δηλαδή οτι δεν έχουμε εθνικότητα;... Μιλάτε σοβαρά τώρα ή να βάλω τις φωνές;
Δηλαδη οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν το 1940 , το έκαναν για το κράτος και τις δομές του;
Τα ήθη και έθιμα, γλώσσα, (οχι θρησκεία φίλε idi) και η ΙΣΤΟΡΙΑ... είναι εκείνα που καθορίζουν τι εστί έθνος.
Επειδή έγινε και λόγος για το Ρωμαϊκό στοιχείο... Εκείνο ήταν που απαλοτριώθηκε/αλλοιώθηκε απο το Ελληνικό , μιας και οι Θεοί μετακόμισαν (με άλλα ονόματα) και η όλη Ελληνική κατάκτηση της γνώσης σε ενα λαό που έμενε στον Τίβερη , αλλά ποτέ δεν είχε δημιουργήσει δικά του γνωσιακά υπόβαθρα.
Στηρίχθηκε σε εκείνα του Ελληνικού στοιχείου. Οπότε φίλοι μου , μπορεί να υπήρξαν επιμοίξεις αλλά σίγουρα δεν υπήρξε εξαφάνιση.
Επίσης για το παραμύθι με τα 400 χρόνια σκλαβιάς απο τους Τούρκους... αν δεν υπήρχε πλέον το Ελληνικό στοιχείο και είχε περάσει το Τουρκικό (το Σελτζούκικο για την ακρίβεια!) τότε θα μιλάγαμε όλοι Τουρκικά, θα κάναμε κωλοτούμπες προς τα Νοτιοανατολικά , και θα τρώγαμε τας κεμπάμπ (καλά αυτό το τσάκιζα μιλάμε τώρα!)
Σαφώς και αλλάζουμε (κατά το "πάντα ρείν" και το σχόλιο του Καπετάνιου) αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι σταματάμε και να υπάρχουμε.
Gandalf
loukasfilm
31/10/2006, 11:50
Δηλαδή για να καταλάβω και εγώ που είμαι λίγο αργος :D
Ας πούμε ότι ένας μογγόλος έρχεται και μένει στην Ελλάδα με την οικογενειά του. Μετά από πόσες γενιές οι οικογένεια αυτή θα ανήκει στο Ελληνικό Έθνος?
:confused: :confused: :confused: :confused: :confused:
Cpt. Haddock
31/10/2006, 11:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Αυτό σημαίνει δηλαδή οτι δεν έχουμε εθνικότητα;... Μιλάτε σοβαρά τώρα ή να βάλω τις φωνές;
Με ξέρεις εμένα να ισοπεδώνω ρε μαγε;
Αλλα πρόσεξε. Είναι άλλη η έννοια της εθνικότητας και άλλη του έθνους.
(δε θυμάμαι το βιβλίο στο οποίο είχα διαβάσει τους σχετικούς ορισμούς καθώς και τι προηγείται ποιου)
Κατα τα άλλα εν γένει συμφωνούμε...
:wave2: :smokin:
κεμπάμπ ε; :look:
........................
Οριστε μια προχειρη διαδικτιακη διαλεξη (http://www.ucy.ac.cy/~phyweb/phy012_10.pdf).
Οπως βλεπεις ΔΕΝ αναφερεται καν η αααλλη ... :winka:
Gandalf dr685sm
31/10/2006, 11:57
loukasfilm...
Κατά των αρχαίων πρόγονων... πας Έλλην ονομαζόμενος , εστί ούτος μετέχει της Ελληνικής παιδείας...
όπου παιδεία = ήθη, έθιμα, γλώσσα, αποδοχή ιστορίας, ... και αν θές και της σκατό-νοοτροπίας που έχουμε.
Cpt... απο την στιγμή που φέρεις εθνικότητα, υπάρχει και έθνος.
Υ.Γ. τας-κεμπάμπ (κόκκινη σάλτσα-σκόρδο- πιλάφι με κομματιαστό κρέας μοσχαρίσιο στην κατσαρόλα)... ΠΕΙΝΑΩΩΩΩΩΩ ΛΕΜΕ!!!
Gandalf
Cpt. Haddock
31/10/2006, 11:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Οριστε μια προχειρη διαδικτιακη διαλεξη (http://www.ucy.ac.cy/~phyweb/phy012_10.pdf).
Οπως βλεπεις ΔΕΝ αναφερεται καν η αααλλη ... :winka:
:a27:
:lol:
VanDiemen
31/10/2006, 11:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
Δηλαδή για να καταλάβω και εγώ που είμαι λίγο αργος :D
Ας πούμε ότι ένας μογγόλος έρχεται και μένει στην Ελλάδα με την οικογενειά του. Μετά από πόσες γενιές οι οικογένεια αυτή θα ανήκει στο Ελληνικό Έθνος?
:confused: :confused: :confused: :confused: :confused:
Η γενιά που θα έχει πλήρη ελληνική συνείδηση, ελληνικό φρόνημα, θα μιλάει καθαρά ελληνικά, θα σκέφτεται και θα πράττει υπέρ της Ελλάδας..Φτάνουν αυτά; Και για να μιλήσουμε με νούμερα, αφού τέτοια θέλεις.. εμμμμ..ας πούμε μετά από 7 γενιές!
loukasfilm
31/10/2006, 12:05
Κατά των αρχαίων πρόγονων... πας Έλλην ονομαζόμενος , εστί ούτος μετέχει της Ελληνικής παιδείας...
όπου παιδεία = ήθη, έθιμα, γλώσσα, αποδοχή ιστορίας
Δηλαδή ένας μογγόλος ο οποίος θα πηγαίνει σε έλληνικό σχολείο, θα μιλάει την ελληνική γλώσσα, θα ακολουθεί τα ελληνικά ήθη και έθιμα, και θα παραδέχεται την ελληνική ιστορία, θα είναι Έλληνας.
Η γενιά που θα έχει πλήρη ελληνική συνείδηση, ελληνικό φρόνημα, θα μιλάει καθαρά ελληνικά, θα σκέφτεται και θα πράττει υπέρ της Ελλάδας..Φτάνουν αυτά; Και για να μιλήσουμε με νούμερα, αφού τέτοια θέλεις.. εμμμμ..ας πούμε μετά από 7 γενιές!
Και γιατί να κάνει 7 και να μην κάνει 9?
................................
Και γιατί να κάνει 7 και να μην κάνει 9?
Και γιατι να κανει 9 και να μην κανει 2? :dizzy:
Να κανει η μανα κολοκυθια λεω εγω ... :hypnotize
:lol: :rotflmao: :lol:
loukasfilm
31/10/2006, 12:10
Μη χαλάς το ποστ μόλις αρχίσαμε. Να μην κάνει η μάνα ακόμα.
:beer: :beer: :beer:
Gandalf dr685sm
31/10/2006, 12:10
loukasfilm... ακριβώς έτσι...
Αλλά αν βρείς μογγόλο , κινέζο , αμερικανό , άγγλο... να κάνει και να αποδέχεται τα παραπάνω (ειδικά το θέμα με ήθη-έθιμα-αποδοχή σαν δική του την Ελληνική Ιστορία)μέσα σε χρονική διάρκεια μιας ζωής, τότε να μου τον δείξεις μιας και πραγματικά θα μιλάμε για φαινόμενο.
Ειδικά αν ήρθε σε ηλικία άνω των 10 ετών στην Ελλάδα και το έκανε.
Gandalf
Cpt. Haddock
31/10/2006, 12:11
υπάρχει ένα θέμα με τους μογγόλους μΕ φαίνεται :look:
loukasfilm
31/10/2006, 12:14
Αλλά αν βρείς μογγόλο , κινέζο , αμερικανό , άγγλο... να κάνει και να αποδέχεται τα παραπάνω (ειδικά το θέμα με ήθη-έθιμα-αποδοχή σαν δική του την Ελληνική Ιστορία)μέσα σε χρονική διάρκεια μιας ζωής, τότε να μου τον δείξεις μιας και πραγματικά θα μιλάμε για φαινόμενο
Εδώ υπάρχουν Έλληνες αναντάμ παπαντάμ, που δεν παραδέχονται την έπίσημη Ελληνική Ιστορία (Λιακόπουλος), και εσύ μου ζητάς να βρω μογγόλο κλπ? αυτοί είναι πιο εύκολοι. Δοκίμασε να πείσεις τον Λιακόπουλο!!!!!!!!!!!!!!!
:bigcry: :bigcry: :bigcry:
hidefnick
31/10/2006, 12:16
Αλλά αν βρείς μογγόλο , κινέζο , αμερικανό , άγγλο... να κάνει και να αποδέχεται τα παραπάνω (ειδικά το θέμα με ήθη-έθιμα-αποδοχή σαν δική του την Ελληνική Ιστορία)μέσα σε χρονική διάρκεια μιας ζωής, τότε να μου τον δείξεις μιας και πραγματικά θα μιλάμε για φαινόμενο
Εδώ υπάρχουν Έλληνες αναντάμ παπαντάμ, που δεν παραδέχονται την έπίσημη Ελληνική Ιστορία (Λιακόπουλος), και εσύ μου ζητάς να βρω μογγόλο κλπ? αυτοί είναι πιο εύκολοι. Δοκίμασε να πείσεις τον Λιακόπουλο!!!!!!!!!!!!!!!
Πρόσεχε τι γράφεις, για να μην έχουμε ιστορίες.
Gandalf dr685sm
31/10/2006, 12:17
Καλά το επίσημη , χωράει πολλές αντιρρήσεις... αλλά για τον Λιακόπουλο έχεις δίκιο...
Αυτός ανακάλυψε και την γοργόνα του Μ.Αλέξανδρου νομίζω...
:lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Gandalf
loukasfilm
31/10/2006, 12:18
Εχεις δίκιο αλλά όπως είδες παραμένω στα επίσημα δικά του λεγόμενα.
loukasfilm
31/10/2006, 12:19
Συμφωνώ για το "επίσημη".
Μη χαλάς το ποστ μόλις αρχίσαμε. Να μην κάνει η μάνα ακόμα.
Να σΕ πω τοτε, οτι ξερω Αμερικανακια και Καναδεζακια (ξαδελφια μου) που ειναι ΜΟΛΙΣ 2ης γενιας, απο γονεις "Εθνικοφρονες", που αμα τους πεις κουβεντα για την χωρα τους (και ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ αναφερομαι στην Ελλαδα :sick: ) σε σφαζουν στο "γονατο" ... :( :winka:
Ρε μηπως να κανει η μανα κολοκυθια καλυτερα ? :dizzy:
loukasfilm
31/10/2006, 12:28
Και θα σου πώ ότι έχεις απόλυτο δίκιο. Έπαθα σοκ με τους λεγόμενους Ελληνοαμερικάνους.
Δεν είναι Ελληνοαμερικάνοι, είναι Αμερικανοέλληνες.
:smokin: :smokin: :smokin:
Resistman
31/10/2006, 12:37
Κοίτα, όποιος μιλάει για έθνος δεν είναι ακροδεξιός! Αυτό το λένε πουλημένα αναρχικά στοιχεία και ακροαριστεροί, που βολεμένοι στη βιλλάρα του μπαμπά, κατεβαίνουν από τα ΒΠ στο κέντρο για να κάψουν και να ρημάξουν ότι βρεθεί στο διάβα τους. Και δεν έχει τίποτα να κάνει με σένα αυτό που λέω! Πιάστηκα πάλι από μια φράση σου και απλώς λέω τη γνώμη μου!
Το "πουλημενα" για παρτη σου και σενα.
Για τ ακριβως επομενα, ως γνωστον ο καθεις και η αποψη του. Αν ισχυει για 2 στους 10 αυτο που γραφεις και θες να το γενικευσεις, εισαι ωραιος....Βεβαια πρεπει να σου πω και το γνωστο:.........ΠΟΛΥ ΛΑΜΠΙΡΗ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ....
Οποιος μιλα για το εθνος, προφανως και δεν σημαινει οτι ειναι ακροδεξιος. Το εθνος, εμφανιζεται μετα τη Γαλλικη επανασταση (1789). Προκειται για πληθυσμο που απεκτησε αυτοσυνειδησια. Το εθνος, εινια συνολο ανθρωπων με κοινη συνειδηση. Αυτο ειναι επιστημονικος ορισμος.
Υπαρχει επισης κατι που λεγεται πατριωτισμος και σ ενα μικρο βαθμο, υπαρχει και ως αγνος. Συνηθως βεβαια συνταται με επιθεσεις σε μεταναστες μεροκαματιαρηδες και αλλες τετοιες εκδηλωσεις αντρικιες....
Και θα σου πώ ότι έχεις απόλυτο δίκιο. Έπαθα σοκ με τους λεγόμενους Ελληνοαμερικάνους.
Και για να το συνεχισω και λιγακι ...
Αισθανονται πραγματικα περηφανοι οταν συμετεχουν στις Εθνικες επετειους και με δακρυα στα ματια κραταν τις σημαιες (Καναδεζικες ή Αμερικανικες), ενω τις αντιστοιχες Ελληνο-ΑμερικανοΚαναδεζικες επετειους της 25ης Μαρτιου και της 28ης Οκτωβριου (που γινονται κι εκει) τις βλεπουν απλως σαν καποιο "happening". :(
Απο την αλλη μερια εμεις (οπως εχει ειπωθει σε πολλα αλλα threads εδω μεσα) δεν θελουμε ΟΥΤΕ να συζητησουμε την περιπτωση να σηκωσει την Ελληνικη Σημαια ενα παιδι που γεννηθηκε εδω, μεγαλωσε εδω, μετεχει αδιαλειπτως της Ελληνικης Παιδειας (πρωτευοντας μαλιστα) και Ιστοριας και ΘΕΛΕΙ να αισθανθει ΕΛΛΗΝΑΣ ... :sick:
Τι να σκεφτω ο ταλαιπωρος μετα? :confused:
Οτι οι Αμερικανοι ειναι πιο ανοιχομυαλοι απο μας ? :dizzy:
Cpt. Haddock
31/10/2006, 12:41
:nono: :nono:
Ειναι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.
loukasfilm
31/10/2006, 12:45
Όχι αυτό να μην το σκεφτείς θα μου χαλάσεις μια φαντασίωση. Και τι θα γίνω μετά?
κι αν δεν κάνει η μάνα ποιος να κάνει?
loukasfilm
31/10/2006, 12:46
Ειναι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
Αναντάμ παπαντάμ.
Έχεις απόλυτο δίκιο.
Cpt. Haddock
31/10/2006, 12:50
Απο την αλλη μερια εμεις (οπως εχει ειπωθει σε πολλα αλλα threads εδω μεσα) δεν θελουμε ΟΥΤΕ να συζητησουμε την περιπτωση να σηκωσει την Ελληνικη Σημαια ενα παιδι που γεννηθηκε εδω, μεγαλωσε εδω, μετεχει αδιαλειπτως της Ελληνικης Παιδειας (πρωτευοντας μαλιστα) και Ιστοριας και ΘΕΛΕΙ να αισθανθει ΕΛΛΗΝΑΣ ... :sick:
Αν όμως πρωτεύει ελληνοπουλο στη Γερμανία καμαρώνουμε...
2 μετρα και 2 σταθμά έχει ο έλληνας :sick:
σαν τη κεντρομόλο και τη φυγόκεντρο ένα πράγμα :wacko:
ΥΓ. loukasfilm κάνε παράθεση ("quote" στα ελληνικά :lol: ) για να ξέρουμε σε ποιον απαντάς
loukasfilm
31/10/2006, 12:55
Δεν έχει δύο μέτρα και σταθμά ο Έλληνας. Έχει χιλιάδες δυστυχώς, κατά πως τον βολεύει και τον συμφέρει.
Η Ελλάδα είναι μια συντηρητική στην πλειοψηφία της χώρα. Τώρα έγινε και υπερβολικά ξενόφοβη.
Αν όμως πρωτεύει ελληνοπουλο στη Γερμανία καμαρώνουμε...
2 μετρα και 2 σταθμά έχει ο έλληνας :sick:
Ετσι ακριβως! :cool:
σαν τη κεντρομόλο και τη φυγόκεντρο ένα πράγμα :wacko:
Λυπαμαι που θα σε στεναχωρησω, αλλα ΔΕΝ υπαρχει φυγόκεντρος καρντια μου, αποδημησε εις κυριον ... :sad:
Cpt. Haddock
31/10/2006, 12:58
Λυπαμαι που θα σε στεναχωρησω, αλλα ΔΕΝ υπαρχει φυγόκεντρος καρντια μου, αποδημησε εις κυριον ... :sad:
πάμε διαμάχες :evil:
πάμε διαμάχες :evil:
Καλα ΔΕΝ διαβασες τιποτα απ' το link που σου εδωσα ? :eyepop:
ΔΕΝ χρειαζεται διαμαχη καρντια μου για κατι αυταποδεικτο ... :D :wave2:
stavrogin
31/10/2006, 13:05
loukasfilm...
όπου παιδεία = ήθη, έθιμα, γλώσσα, αποδοχή ιστορίας, ... και αν θές και της σκατό-νοοτροπίας που έχουμε.
...
Gandalf
Σωστα
Αλλα
Ελληνικη παιδεια ειναι κατι πολυ συγκεκριμενο.Δεν ειναι απλα η αρχαια ελληνικη γραμματια ,αλλα η νοοτροπια που προκειπτει απο αυτη.
Ειναι η νοοτροπια που παραγει επιστημη , τεχνη αλλα και τα μυστηρια ,του Απολωνιου και του Διονησιακου.Απεναντι της ειναι η Εβραικη νοοτροπια ή με αλλα λογια η χριστιανικη νοοτροπια (προσοχη οχι η χριστιανικη πιστη ,αλλα η νοοτροπια).
Αυτο λενε καθαρα η Λιλη Ζωγραφου,ο Νιτσε,ο Λιαντινης (αυτους εχω διαβασει.)
Κατα αυτη την εννοια δεν εχει καμια σχεση με τα ηθη εθιμα θρησκεια και μπορει ενας αμερικανος ή ενας μογγολος να ειναι περισσοτερο ελληνας απο εναν ελληνα.
Φυσικα αυτα δεν εχουν σχεση με αυτα που συζηταμε εδω.Δηλαδη εθνικη ταυτοτητα ,εθνικη συνειδηση, γλωσσα(την συγκεκριμενη δημοτικη μας), θρησκεια,αλλα ουτε και η ελληνικη παιδεια εχει να κανει με αυτα και σιγουρα δεν διδασκεται στα σχολεια.
loukasfilm
31/10/2006, 13:13
Stavrogrin συγνώμμη γιατί δεν το έπιασα πάλι. Γιατί δεν έχουν σχέση?
Δεν έχω διαβάσει ΝΙτσε και Λιαντίνη αλλά την Αντιγνώση της Λιλης Ζωγράφου.
:beer:
Gandalf dr685sm
31/10/2006, 13:24
όντως φίλε μου... και εγώ μπερδεύτηκα... πως μπορείς να διαχωρίσεις αυτά απο την έννοια Έθνος , Εθνική συνείδηση κτλ;
Για διαφώτισε μας...
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
Υπαρχει επισης κατι που λεγεται πατριωτισμος και σ ενα μικρο βαθμο, υπαρχει και ως αγνος. Συνηθως βεβαια συνταται με επιθεσεις σε μεταναστες μεροκαματιαρηδες και αλλες τετοιες εκδηλωσεις αντρικιες....
:look: :look: :look: :look: :look: :look: :look: :look: :look:
stavrogin
31/10/2006, 14:59
όντως φίλε μου... και εγώ μπερδεύτηκα... πως μπορείς να διαχωρίσεις αυτά απο την έννοια Έθνος , Εθνική συνείδηση κτλ;
Για διαφώτισε μας...
Gandalf
Eτσι το καταλαβαινω εγω,οτι δεν εχουν σχεση.
Γιατι αμα ρωτησεις τον Χριστοδουλο θα σου πει οτι ελληνας ή ελληνικη συνειδηση ειναι η ορθοδοξια και η ιστορια του
Αμα ρωτησεις εναν Πολιτικο θα σου πει οτι Ελλαδα ειναι η γλωσσα που ειναι μια εξαιρετικη γλωσσα αντικειμενικα αλλα δεν εχει την ακριβεια και την λυτοτητα των αρχαιων, ειναι η θρησκεια ,και η ιστορια μας.
Και γενικα υπαρχουν σε αυτη τη χωρα 10000000 ελληνες οι οποιοι αισθανονται ελληνες, αλλα γνωριζουν πολυ περισσοτερα για την εβραικη ιστορια ,ηθικη , παρα για την ελληνικη.
Οι Ελληνες απεχουμε της Ελληνικης παιδειας κατ'εμε .Αν αυτο ηταν κριτηριο τοτε οι Ελληνες μεταξι των Ελληνων θα ηταν μονο μερικες χιλιαδες.
Αλλο το τι θα θελαμε να ειμαστε,κι αλλο το τι ειμαστε στην πραγματικοτητα.Η Εθνικη ταυτοτητα δεν μπορει να αναζητειτε στο παρελθον και τους αρχαιους αλλα σ'αυτο που ειμαστε σημερα.Στην νεοτερη ιστορια μας ,στην νεοτερη κουλτουρα μας και τεχνη,και στην γλωσσα μας ως εχουν σημερα.(1700,1800-2006)
Την θρησκεια αν και ειναι γνωρισμα της συντριπτικης πλειοψηφιας θα ηθελα να μην την συμπεριλαβω γιατι το συνταγμα κυρησει την ανεξιθρησκεια .Οσο κι αν αυτο δεν εφαρμοζεται παραμενει λογος για να μην ισχυει το "πας μη ορθοδοξος=μη ελλην"
Gandalf dr685sm
31/10/2006, 15:31
Εμ.... δεν το είπα εγώ.. .το είπαν κάποιοι σοφότεροι απο εμένα...
Ο λαός που δεν θα θυμάται ή δεν θα γνωρίζει την ιστορία του, δεν έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον.
Η γνώση και η ιστορία, έτσι όπως έγινε στην πραγματικότητα , ποτέ δεν ήταν σε κοινή θέα. Ακόμα κα για εποχές που η Ελλάδα κυριαρχούσε στην Μεσόγειο.
Αν πραγματικά θέλει κάποιος να μάθει πέρα απο την "επίσημη" ιστορία πρέπει να ανοίξει πολλά βιβλία και πολλά συγγράματα...
Αυτό που μαθαίνεις στο σχολείο ή ακόμα και στο Πανεπιστήμιο, ουδεμία σχέση με το τι συνέβει στα αλήθεια.
Για να νιώθεις Έλληνας λοιπόν με την πλήρη έννοια, αφομειώνεις αυτά που σου προσφέρουν , αυτά που σου δίνουν έτοιμα σε μικρή ηλικία... αν τώρα ξυπνήσεις και πεις "τι μ...κιες λένε" καλο για σένα... αν οχι... τότε παραμένεις με αυτή την ψευδαίσθηση που έχουν οι περισσότεροι περί τι εστί Ελληνικό Έθνος και ποιά είναι η ιστορία του.
Gandalf
stavrogin
31/10/2006, 15:55
Stavrogrin συγνώμμη γιατί δεν το έπιασα πάλι. Γιατί δεν έχουν σχέση?
Δεν έχω διαβάσει ΝΙτσε και Λιαντίνη αλλά την Αντιγνώση της Λιλης Ζωγράφου.
Κι εγω την αντιγνωση εχω διαβασει και βασικα τη μιση.Ελπιζω να μην τα ανατρεπει ολα στο δευτερο μισο:rotflmao:
Πολυ καλο βιβλιο.
Ο Νιτσε δηλωνει οχι μονο θαυμαστης της ελληνικης γραμματιας αλλα θεωρουσε τον εαυτο του τεκνο της.Αφου δηλωνε οτι ηταν ο πρωτος φιλοσοφος που υπηρξε μετα τον σωκρατη.και βασικα εχει διαβασει τα παντα.Αναφερεται δε στους ελληνες παντου.
Λιαντινης: Εχω διαβασει την Γκεμα του και εχει αυτη την συγκριση Ελληνικου και χριστιανικου πνευματος.
Cpt. Haddock
31/10/2006, 16:00
Για να νιώθεις Έλληνας λοιπόν με την πλήρη έννοια, αφομειώνεις αυτά που σου προσφέρουν , αυτά που σου δίνουν έτοιμα σε μικρή ηλικία... αν τώρα ξυπνήσεις και πεις "τι μ...κιες λένε" καλο για σένα... αν οχι... τότε παραμένεις με αυτή την ψευδαίσθηση που έχουν οι περισσότεροι περί τι εστί Ελληνικό Έθνος και ποιά είναι η ιστορία του.
Gandalf
Ορθόν... :winka:
loukasfilm
01/11/2006, 17:18
Σωστός. Δυστυχώς όμως αυτοί με αυτές τισ ψευδαισθήσεις, αποφασίζουν ποιος είναι Έλληνας ή όχι και επίσης πρωτοστατούν στην ξενοφοβική - ρατσιστική υστερία.
:confused: :confused: :confused:
^Deadly_Sin^
01/11/2006, 17:54
φιλε πακτεν
Αλλα ζητήματα μικρότερης σημασίας οπως... πολιτικοί, συμφέροντα, διαφθορα, μαλακες που ψηφισαμε στις τελευτές εκλογες κτλ ειναι συζητήσιμα ...
Να εκφρασω μια απορια που εχω. Εφοσον το Συνταγμα μας θα τροποποιηθει για να ταιριαζει με το ευρωπαικο κοινοτικο δικαιο (ή πως σκατα λεγετε) και απο την στιγμη που ηδη αυτο ειναι πιο πανω απο το συνταγμα μας (γι'αυτο και θα γινει η τροποποιηση), δεν ειναι σαν αμφισβητηση? Δεν ειδα κανεναν να λεει "παρτε τον μπουλο" οπως ευγλωττα ειπες σχετικα με αυτο το θεμα.
Επισης δεν ειναι καπως ειρωνικο να χρηζεται καποιος προεδρος της Δημοκρατιας ενω στην ουσια δεν τον εκλεγει ο λαος? Γιατι αν δεν κανω λαθος,εγω εσυ και ολοι μας ειμαστε ο ακρογωνιαιος λιθος της δημοκρατιας σε μια χωρα... (οποτε μπορεις να πεις οτι αμφισβητω αυτο το "διακοσμητικο" αξιωμα....να παρω κι εγω τον μπουλο?)
stavrogin
02/11/2006, 02:53
Καλα αμα πιασουμε και το συνταγμα...καλο δε λεω αλλα εχει κατι τρυπες,τρυπαρες.(Κατα πως μου εξηγουσε ενας φιλος νομικος)
loukasfilm
02/11/2006, 17:49
^Deadly_Sin^
Να εκφρασω μια απορια που εχω. Εφοσον το Συνταγμα μας θα τροποποιηθει για να ταιριαζει με το ευρωπαικο κοινοτικο δικαιο (ή πως σκατα λεγετε) και απο την στιγμη που ηδη αυτο ειναι πιο πανω απο το συνταγμα μας (γι'αυτο και θα γινει η τροποποιηση), δεν ειναι σαν αμφισβητηση? Δεν ειδα κανεναν να λεει "παρτε τον μπουλο" οπως ευγλωττα ειπες σχετικα με αυτο το θεμα.
Η πολιτική ηγεσία σήμερα ( και όχι μόνο) είναι υπηρετικό προσωπικό των Βρυξελλών( και όχι μόνο). Η εθνική κυριαρχία έχει παραδοθεί σε άλλους. Και εμείς ασχολούμαστε με την έννοια του έθνους και το ποιος είναι Έλληνας ή όχι.
^Deadly_Sin^
02/11/2006, 18:18
Η πολιτική ηγεσία σήμερα ( και όχι μόνο) είναι υπηρετικό προσωπικό των Βρυξελλών( και όχι μόνο). Η εθνική κυριαρχία έχει παραδοθεί σε άλλους. Και εμείς ασχολούμαστε με την έννοια του έθνους και το ποιος είναι Έλληνας ή όχι.
αρα το εθνος εχει ξεπουληθει απο την ιδια την πολιτικη ηγεσια....αρα κι απο εμας που επιλεγουμε αυτη τη πολιτικη ηγεσια...αρα η "απειλη" για το εθνος οπως λενε μερικοι εδω μεσα, δεν ειναι οι "αναρχικοι" κτλ αλλα η ιδια η πολιτικη μας ηγεσια. Αρα η πραγματικη απειλη ειμαστε εμεις εφοσον οπως προειπα ΕΜΕΙΣ τους ψηφιζουμε
loukasfilm
02/11/2006, 18:32
O Deadly sin λέει:
αρα το εθνος εχει ξεπουληθει απο την ιδια την πολιτικη ηγεσια....αρα κι απο εμας που επιλεγουμε αυτη τη πολιτικη ηγεσια...αρα η "απειλη" για το εθνος οπως λενε μερικοι εδω μεσα, δεν ειναι οι "αναρχικοι" κτλ αλλα η ιδια η πολιτικη μας ηγεσια. Αρα η πραγματικη απειλη ειμαστε εμεις εφοσον οπως προειπα ΕΜΕΙΣ τους ψηφιζουμε
ΑΚΡΙΒΩΣ.
Αν έχουν τα γονίδια μας μείνει καθαρά και χωρίς ανάμιξη εδώ και 3500 χιλιάδες χρόνια, τότε έχουμε εκφυλιστεί λόγω επιγαμίας , αλλά παραμένουμε Έλληνες. :rolleyes:
Άρα Ζήτω ο πιο εκφυλισμένος Έλληνας :p
Αν όμως έχουν ανακατευτεί τα γονίδια μου με αυτά των ρωμαίων των τούρκων, των ενετών των σλάβων των γαλάτων των γερμανών των ιταλών των αλβανών κλπ τότε έχει εμπλουτιστεί και ανανεωθεί πολλές φορές.:rolleyes:
Άρα καταλήγει να είναι το καλύτερο γονίδιο του κόσμου και εμείς η τελειότερη ανθρώπινη φυλή. :p
Άρα Ζήτω ο πιο μπασταρδεμένος Έλληνας. :p
Τελικά μήπως είμαι ο πιο εκφυλισμένος μπάσταρδος???:cool:
Βοήθειααααα Τι είμαι? ποιος είμαι? που πάω? τι θέλω? Τι μηχανή να πάρω? Την πήρα την αντιβίωση? :a53: :a24: :a22: :(
ent_o_tsitas
02/11/2006, 20:51
Όπως είπε και ο μεγάλος ΚΑΛΑΧΑΝ .
Opinion is like ashhole everybody has one !
Πρέπει να είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας?
ΝΑΙ !
Γιατί είμαι απόγονος του Περικλή, του Μεγάλου Αλεξάνδρου,του Κολοκοτρώνη!
Μήπως ξέχναω κάτι ?
Δεν είμαι απόγονος και των Ελλήνων που έβαλαν τον Κολοκοτρώνη σε εκείνο το ευάερο και ευήλιο <<δώμα>>?
Των Ελλήνων που δολοφόνησαν τον Καποδίστρια?
Έκαναν απόπειρα κατά του Βενιζέλου?
Υποδέχθηκαν τους Έλληνες της Μικράς Ασίας όπως εμείς τους οικονομικούς μετανάστες?
Ψιλοχάρισαν την μισή Κύπρο?
Που ασχολούνται περισότερο με την Eurovision, αντί να κάτσουν να σκεφτούν τι θα κάνουν με την παιδεία?
Που δηλώνουν πατέρες του πολιτισμού και σήμερα πηγαίνουν σε <<πολιτιστικά κέντρα>> να επιδείξουν τον νεοπλουτισμό τους?
Αν είναι Έλληνας, ο Παπαθεμελής, ο Καρατζαφέρης, ο Λιακόπουλος,
ο Γιακουμάτος, ο Καραμανλής, ο Παπάνδρέου, ο Τράγκας, ο Κακαουνάκης, ο Χατζηνικολάου και πολλοί ακόμα που τώρα τους ξεχνάω (έχει και τα καλά του το αλτσχαιμερ).
Πας μη Έλλην βάρβαρος?
Εεεε ναι λοιπόν με χαρά σας δηλώνω οτι είμαι βάρβαρος !!!
VanDiemen
03/11/2006, 10:31
Δεν καταλαβαίνω την αγωνία ορισμένων να πείσουν και τους υπόλοιπους ότι δεν είναι Έλληνες αλλά ένα μπουλούκι μπαστάρδια που έτυχε να γεννηθούν στην γεωγραφική περιοχή που παλιότερα λέγονταν Ελλάδα. Συμφωνώ απόλυτα με τον Ent αλλά επίσης δεν καταλαβαίνω πως όταν τονίζονται τα αρνητικά χαρακτηριστικά της φυλής μας, συμφωνείτε ότι αυτή υφίσταται!
Εγώ μόνο αρνητικά μπορώ να βρω στη σύγχρονη Ελλάδα.
Και για να συμπληρώσω τον Ent, όταν κάποιος ξένος κάνει το λάθος και ανοίξει ανάλογη συζήτηση, ακούει 10 εξάψαλμους σχετικά με τον απίστευτο πολιτισμό μας (πριν 10000 χρόνια)! Αν ρωτήσει τι έχει η Ελλάδα ΤΩΡΑ στη σύγχρονη εποχή.. Η απάντηση είναι μια καραμέλα σαν τη Halls, μόνο που αυτή την έχουν όλοι στο στόμα.. Η διασκέδαση!!! Ε..αυτό κι αν αποδεικνύει την ανωτερότητα της βρωμοφυλής μας, ε; Η διασκέδαση! Τι πολιτισμός! Τι ήθη! Τι έθιμα! Που τα ξαναείδαν αυτοί τα μπουζούκια! Εκεί βλέπεις λουλούδια να πετιούνται, βλέπεις κώλους να λικνίζονται!! Αααα! Αυτό είναι πολιτισμός! Και η επόμενη είναι ότι όταν εσείς τρώγατε βατόμουρα εμείς είχαμε χοληστερίνη! Αυτό το είπε ο Χάρρυ Κλυν για να τονίσει με χιούμορ τον ξεπεσμό μας και αυτού του είδους τα σκυλιά, τους άρεσε και το έκαναν σημαία!
Πολιτισμένος Έλληνας!! Το πιο σύντομο ανέκδοτο!
Και για να εξηγούμαστε (επειδή σίγουρα θα βρεθεί κάποιος που θα πει: "Μισό λεπτό ρε μεγάλε, κι εσύ Έλληνας δε διατείνεσαι ότι είσαι;") για καμμία ομάδα ανθρώπων δε δέχομαι γενικότητες του είδους "όλοι οι Αμερικάνοι είναι κακοί άνθρωποι, όλοι οι παπάδες μας κοροιδεύουν και έχουν σκοπό το χρήμα, όλοι οι μαθητές είναι εγκληματίες κλπ". Πάντα και σε κάθε ομάδα ανθρώπων υπάρχουν εξαιρέσεις.. Απλώς όταν, σε μια ομάδα, επικρατεί ένα συγκεκριμένο πρότυπο συμπεριφοράς, είναι φυσικό και αναμενόμενο να το υιοθετήουν πολλοί από αυτούς που την απαρτίζουν, αλλά πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις!
Gandalf dr685sm
03/11/2006, 10:42
Το πρόβλημα της Ελλάδος σαν χώρα και σαν σύνολο πλυθησμού δεν είναι η παραγωγή πολιτισμού και ιδεωδών... αυτό καλώς ή κακώς το έχει... με την μόνη διαφορά οτι δεν έχει οργάνωση να το κρατήσει και να το προβάλει.
έτσι βλέπεις "παιδιά" που γεννήθηκαν εδώ, να θριαμβεύουν σε χώρες με σωστές δομές και οργανώσεις. Απο διευθυντές της Nasa, σε γιατρούς που νικούν αρρώστειες, σε άτομα που προσφέρουν υπολογιστές των 100$ σε Τρίτες χώρες κτλ.
Το πρόβλημα της Ελλάδος ήταν , είναι και θα είναι η ζηλοφθονεία και η "πολύ" Δημοκρατία. Απο τον κλασσικό αίωνα με τον εξοστρακισμό του Περικλή , Αριστείδη , το κώνειο του Σωκράτη, κτλ... μέχρι την δολοφονία του Καποδίστρια και τον εκδιωγμό της σημερινής γεννιάς, ώς άτομα που δεν κινούνται στο σημερινό μήκος κύματος (βραχυπρόθεσμο κέρδος και μίζα) για αυτό και έξω σε 4-5 χρόνια, γίνονται οι "εκπρόσωποι" μας , με τα κατορθώματα τους.
Δείξτε μου εναν Έλληνα που διέπρεψε , όσο ήταν στην χώρα μας και εγώ θα τα πάρω όλα πίσω... και μιλάμε για την σημερινή εποχή έτσι;...
Και μη μου πείτε κανά Ρουβά, Βανδή, Παπαρίζου... γιατί θα πιώ την αντιβιώση του Tai και εγώ.
Gandalf
Δυστυχώς για μένα, στα φιλοσοφικά ζητήματα είμαι πιο κοντά σε συγκεκριμένες θεωρήσεις της ανατολής με πιο εσωτερικό περιεχόμενο.
Και ναί στην ερώτηση του thread που κατά βάθος δεν είναι μόνο πολιτική, ούτε κοινωνιολογική, ούτε εθνικιστική, μόνο με φιλοσοφικές (έστω και σχετικές με αμπελώνες) προσωπικές θεωρήσεις με γενικό περιεχόμενο μπορώ να απαντήσω...
Δεν είναι κακό να αγαπάς τη χώρα σου, κακό είναι να μισείς τη χώρα του άλλου. -Δαλάι Λάμα.
stavrogin
03/11/2006, 15:23
Το πρόβλημα της Ελλάδος σαν χώρα και σαν σύνολο πλυθησμού δεν είναι η παραγωγή πολιτισμού και ιδεωδών... αυτό καλώς ή κακώς το έχει... με την μόνη διαφορά οτι δεν έχει οργάνωση να το κρατήσει και να το προβάλει.
έτσι βλέπεις "παιδιά" που γεννήθηκαν εδώ, να θριαμβεύουν σε χώρες με σωστές δομές και οργανώσεις. Απο διευθυντές της Nasa, σε γιατρούς που νικούν αρρώστειες, σε άτομα που προσφέρουν υπολογιστές των 100$ σε Τρίτες χώρες κτλ.
Το πρόβλημα της Ελλάδος ήταν , είναι και θα είναι η ζηλοφθονεία και η "πολύ" Δημοκρατία. Απο τον κλασσικό αίωνα με τον εξοστρακισμό του Περικλή , Αριστείδη , το κώνειο του Σωκράτη, κτλ... μέχρι την δολοφονία του Καποδίστρια και τον εκδιωγμό της σημερινής γεννιάς, ώς άτομα που δεν κινούνται στο σημερινό μήκος κύματος (βραχυπρόθεσμο κέρδος και μίζα) για αυτό και έξω σε 4-5 χρόνια, γίνονται οι "εκπρόσωποι" μας , με τα κατορθώματα τους.
Διαφωνω .Η ζηλοφθονια δεν ειναι αιτια αλλα αποτελεσμα.(δε θα επεκταθω).Η "πολυ" δημοκρατια δεν υπηρξε στην ελλαδα σε ολη την νεοτερη ιστορια της.Οσο για τους αρχαιους δεν ηταν η δημοκρατια η αιτια της παρακμης τους,Αλλα η θεληση για υπερμετρη δυναμη και επιβολη πανω στους αλλους ελληνες,συμπεριφορα που δεν ειναι φυσικη,δηλαδη ενστικτωδης και οδηγησε σε φθορα,υποχωρηση του παλιου σθενους και τελος παρακμη.
Δείξτε μου εναν Έλληνα που διέπρεψε , όσο ήταν στην χώρα μας και εγώ θα τα πάρω όλα πίσω... και μιλάμε για την σημερινή εποχή έτσι;...
Και μη μου πείτε κανά Ρουβά, Βανδή, Παπαρίζου... γιατί θα πιώ την αντιβιώση του Tai και εγώ.
Gandalf
Οι Ελληνες διαπρεπουν στο εξωτερικο ακριβως επειδη δεν διαπρεπουν εδω.Σε αυτον τον καλοτοπο με τις αντιξοοτητες για να επιβιωσεις πρεπει να επιδεικνιεις εξαιρετικη προσαρμοστικοτητα.Πχ οι ελληνες θα πρεπει να ειναι
οι καλητεροι παρκαδωροι της ευρωπης λογω κυκλοφοριακου χαους.
οι ικανοτεροι στη διαικπεραιωση χαρτουρας ,νομικων λογω τρελλης γραφιοκρατιας
οι καλητεροι φοροφυγαδες λογω μαυρης αγορας
και πολλα αλλα.
κι ολες αυτες οι ικανοτητες δεν ειναι απλα επικτητες αλλα θα λεγες (με μια μικρη δοση υπερβολης)οτι ειναι πλεον περασμενες στο DNA.
Οταν λοιπον πανε στις πραγματικα δυτικες κοινωνιες ,διαπρεπουν γιατι προερχονται απο μια κοινωνια η οποια χωρις να το θελει παραγει ικανοτερους ανθρωπους.
loukasfilm
03/11/2006, 15:26
Ο Gandalf είπε:
Το πρόβλημα της Ελλάδος ήταν , είναι και θα είναι η ζηλοφθονεία και η "πολύ" Δημοκρατία.
Αυτό περί πολλής δημοκρατίας, σε παρακαλώ ξεκαθαρισέ το, για να αποφύγουμε παρανοήσεις.
Αρχικά δημιουργήθηκε από ^Deadly_Sin^
Επισης δεν ειναι καπως ειρωνικο να χρηζεται καποιος προεδρος της Δημοκρατιας ενω στην ουσια δεν τον εκλεγει ο λαος? Γιατι αν δεν κανω λαθος,εγω εσυ και ολοι μας ειμαστε ο ακρογωνιαιος λιθος της δημοκρατιας σε μια χωρα... (οποτε μπορεις να πεις οτι αμφισβητω αυτο το "διακοσμητικο" αξιωμα....να παρω κι εγω τον μπουλο?)
το κατα ποσο θα αλλαξει το συνταγμα ειναι κατι που δε μπορεις να το προβλέψεις εσυ. κατσε να το δουμε
τον προεδρο της δημοκρατίας τον επελεξαν οι εκπρόσωποι ΣΟΥ στο ελληνικό κοινοβούλιο και μαλιστα με απολυτη πλειοψηφία
αμα δε μπορειτε να χωνέψετε οτι οι βουλευτές (ή βολετές) ειναι εκπρόσωποι ΣΑΣ δε θα κατσω εγω να το χιλιοαναλύσω ξανα και ξανα ... τα ειπαμε!
αντε γεια μας
VanDiemen
03/11/2006, 16:52
Αυτό περί πολλής δημοκρατίας, σε παρακαλώ ξεκαθαρισέ το, για να αποφύγουμε παρανοήσεις.
Εννοεί προφανώς ΑΝΑΡΧΙΑ και συμφωνω απόλυτα μαζί του!
stavrogin
03/11/2006, 17:22
Tο ψαρι βρωμαει απ'το κεφαλι.
Η ασυδωτη εξουσια των γαιοκτημονων και των κεφαλαιουχων αργοτερα με τους πολιτικαντηδες τους ,δημιουργησαν εναν λαο ανάλογο,άναρχο,ασήδωτο.Το μονο που εκανε ο λαος μας ειναι να προσαρμοστει προκειμενου να επιβιωσει.
Φυσικα αυτη η κατασταση εχει κουρασει κι εχει αρχισει να δειχνει τα εντονα μειονεκτηματα της.
loukasfilm
03/11/2006, 18:38
O VanDiemen λεει:
Δεν είχαμε ποτέ αναρχία στην Ελλάδα. Το δίκιο του ισχυρότερου είχαμε.
VanDiemen
04/11/2006, 19:08
.................
Δεν είχαμε ποτέ αναρχία στην Ελλάδα. Το δίκιο του ισχυρότερου είχαμε.
Το δίκιο του ισχυρότερου ισοδυναμεί με απόλυτη αναρχία! Όταν
εσύ;;; κατεβαίνεις (από τα Β.Π.) και σπάζεις το μαγαζί μου, τη μηχανή μου, το αυτοκίνητό μου, βάζεις φωτιά σε δημόσια περιουσία για την οποία θα κληθώ εγώ, μαζί με τον πατέρα σου, να καταβάλουμε φόρους για να αποκατασταθεί η ζημιά, τότε το μπινελίκι που σου ρίχνω εγώ από την τηλεόραση, δε νομίζω να μου δίνει την υπόσταση του ανώτερου και ισχυρότερου έναντί σου!
loukasfilm
04/11/2006, 19:49
Ο Vandemien λέει:
Το δίκιο του ισχυρότερου ισοδυναμεί με απόλυτη αναρχία
Το δίκιο του ισχυρότερου ισοδυναμεί με την απόλυτη αηδία. :bigcry: και αυτό ζούμε.
Τώρα αν είναι πιο ισχυρός ο ψευτοαναρχικός που τα σπάει, ρίχνοντας νερό στον μύλο τους, τι να σου πω, δεν το πιστεύω.
Εξάλλου προσωπικά πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς, είναι κατευθυνόμενοι από αυτούς που "μισούν".
Δεν είναι τυχαίο ότι η δράση τους πολλές φορές, εξυπηρέτησε νομοσχέδια που έπρεπε να περάσουν πριν τα πάρει χαμπάρι ο κόσμος.:mad:
Resistman
04/11/2006, 19:58
Μια διευκρινηση: αναρχια σημαινει την απουσια αρχης δηλαδη εξουσιας. Τιποτα αλλο.
Μερικοι επισης κατευθυνονται και απ την οργη για τη σαπιλα, την ανωμαλια και την αδικια που μας περικλειει...
loukasfilm
04/11/2006, 20:06
Οπωσδήποτε, δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητήσει κανείς κάτι τέτοιο.
Άσχετα αν διαφωνεί με την πρακτική τους.
Resistman
04/11/2006, 22:31
Οπωσδήποτε, δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητήσει κανείς κάτι τέτοιο.
Άσχετα αν διαφωνεί με την πρακτική τους.
Ορθον :wave2:
VanDiemen
05/11/2006, 10:27
Μια διευκρινηση: αναρχια σημαινει την απουσια αρχης δηλαδη εξουσιας. Τιποτα αλλο.
.............
Και να συμπληρώσω ότι αυτό ακριβώς που διευκρινίζεις, η απουσία αρχής δηλαδή, συνεπάγεται με την επικράτηση του ισχυροτέρου, ή κάνω λάθος;
Resistman
05/11/2006, 10:54
Και να συμπληρώσω ότι αυτό ακριβώς που διευκρινίζεις, η απουσία αρχής δηλαδή, συνεπάγεται με την επικράτηση του ισχυροτέρου, ή κάνω λάθος;
Η ερωτηση σου με μπερδεψε λιγο.
Η απουσια εξουσιας, τουλαχιστον στα περισσοτερα αναρχικα κειμενα ειναι κατι το επιθυμητο. Γινεται αρχικα, μεσα απ τη διαχυση της εξουσιας-αρμοδιοτητων σε αυτοδιαχειριζομενα συμβουλια. Τα συμβουλια αυτα αποτελουν την λογικη καταργηση της (κεντρικης ή περιφερειακης) εξουσιας, αφου αυτα αποφασιζουν κατω απο ορους πολυ διαφορετικους σε σχεση με το πως λαμβανονταν οι αποφασεις προηγουμενως.
Με την επικρατηση του ισχυροτερου, κατα την αποψη μου επικρατει χαος, αταξια, ανωμαλια, αδικια, εκμεταλλευση. Η απουσια εξουσιας ή η καταργηση της πρεπει να γινει με σκοπο την αυτοδιαχειριση και την ισοτητα και οχι με σκοπο "κανω οτι θελω, τωρα που δεν υπαρχει κρατος". Αυτο ειναι ασυδοσια, εγωισμος, αντικοινωνικη συμπεριφορα.
Αν και πιστευω οτι αν καποιος σου λεγε οτι 6ωρες εργασιας θα ηταν αρκετες ωστε να εισαι σωστος απεναντι στην κοινωνια σου( μιλωντας για μια αλλη κοινωνια), δεν πιστευω οτι θα περναγες τις υπολοιπες με το να παραβιαζεις στοπ και φαναρια αλλα με την οικογενεια σου, με τους φιλους σου, τη γειτονια σου ασχολουμενος με οσα τωρα δεν μπορεις να κανεις λογω ελλειψης χρονου και καταπιεσης. :wave2: :wave2: :wave2:
stavrogin
05/11/2006, 20:02
Ναι θα συμφωνησω.Και κατ επεκταση εχουμε αναρχια ,γιατι "επικρατηση του ισχυροτερου" ειναι η σημερινη κατασταση.Εκτος και αν νομιζεις οτι η υπαρξη αρχης αλλαζει κατι.
Δεν σκοτωνομαστε στους δρομους επειδη αυτο δε συμφερει το μεγαλο κεφαλαιο(τον ισχυροτερο δηλ.)Στο Ιρακ που συμφερει,σκοτωνονται στους δρομους.
Επισης η ιστορια εχει αποδειξει περιτρανα οτι δεν χρειαζεται αναρχεια για να επικρατησει χαος.Το συνηθες ειναι οτι το χαος προκαλειτε απο συγκρουση εξουσιων.πχ πολεμος κρατων,πολιτικων αντιπαλων και λοιπα.
Και την μοναδικη φορα που κυβερνηθηκε περιοχη απο αναρχικους μπορω να πω οτι τα πηγαν αρκετα καλα,και σιγουρα χαρησαν αρκετα χαμογελα στον λαο που για πρωτη φορα ενιωσε οτι κρατα την τυχη του στα χερια του.Μεγαλειο.Βεβαια οι παπαδες,και οι αριστοκρατες δεν ειχαν την ιδια γνωμη.
Resistman
06/11/2006, 03:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Ναι θα συμφωνησω.Και κατ επεκταση εχουμε αναρχια ,γιατι "επικρατηση του ισχυροτερου" ειναι η σημερινη κατασταση.Εκτος και αν νομιζεις οτι η υπαρξη αρχης αλλαζει κατι.
Δεν σκοτωνομαστε στους δρομους επειδη αυτο δε συμφερει το μεγαλο κεφαλαιο(τον ισχυροτερο δηλ.)Στο Ιρακ που συμφερει,σκοτωνονται στους δρομους.
Επισης η ιστορια εχει αποδειξει περιτρανα οτι δεν χρειαζεται αναρχεια για να επικρατησει χαος.Το συνηθες ειναι οτι το χαος προκαλειτε απο συγκρουση εξουσιων.πχ πολεμος κρατων,πολιτικων αντιπαλων και λοιπα.
Και την μοναδικη φορα που κυβερνηθηκε περιοχη απο αναρχικους μπορω να πω οτι τα πηγαν αρκετα καλα,και σιγουρα χαρησαν αρκετα χαμογελα στον λαο που για πρωτη φορα ενιωσε οτι κρατα την τυχη του στα χερια του.Μεγαλειο.Βεβαια οι παπαδες,και οι αριστοκρατες δεν ειχαν την ιδια γνωμη.
Να τα..να τα...:D Τελικα εχω και εγω στρατο :rotflmao: :rotflmao:
Μια χαρα τα εγραψες! Αν και ξεφευγουμε ως συνηθως απ το κεντρικο θεμα( στο οποιο θα επανελθω), να συμπληρωσω οτι το χαος προκυπτει οταν ο ενας ή λιγοι προσπαθουν να υποκαταστησουν τη βουληση των πολλων ή να τους επιβαλλουν την δικη τους. Σε μακροοικονομικο επιπεδο λεγεται και συγκρουση συμφεροντων ή ελληνικα : "20 χρονια Πασοκ δεν μου εφτασαν, θελω να δοκιμασω και την ξαδερφη του, τη ΝΔ"....Ανωμαλιες δηλαδη :D
[Τωρα το τελευταιο τι το ηθελες....;Που να εγραφα και εγω δηλαδη :rotflmao: Θα περιμενα σφοδρη αντεπιθεση απ τ αντιπαλο στρατοπεδο μεχρι "θανατου"..Ειδες που τελικα οι ανθρωποι κοιταν τα εξωτερικα στοιχεια της επικοινωνιας και οχι το μηνυμα που στελνεται..]
Αντιθετη γνωμη δεν ειχαν μονο οι παπαδες και οι δικτατορες αλλα και οι σταλινικοι, οι οποιοι και επεβαλλαν """ευγενικα""" την αποψη τους...Ετσι για την ιστορια το γραφω αδερφε!
Οσον αφορα το εθνος να συμπληρωσω τα εξης: ενας απ τους "πολιτικους" λογους που συστηθηκε, ηταν και η ομοιογενεια του ντοπιου πληθυσμου, που θα εξασφαλιζε την απαραιτητη συνοχη και εσωτερικη ειρηνη, ωστε να μην διαταρασσονται και απειλουνται τα συμφεροντα των κρατουντων απο κοινωνικες αναταραχες....Εξυπνο ε;:evil:
blueblack
06/11/2006, 06:54
ΠΟΛΥ ΘΕΩΡΕΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.........
Καί καλό πράμμα είναι .....
Άλλά ή πράξη...ΑΛΛΑ μάς έχει διδάξει...!!!!!!!!
Όλα περικλείονται σέ δύό λέξεις ...
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ...!!!!!!!
Άναρχίες,ξύλο ,φασαρίες,...ΟΛΑ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ....!!!
Μπορεί κάποιοι νά είναι άγνοί καί νά μή.....
μάθουν ποτέ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ...
ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ...!!!!!
Άπό τόν καιρό τού Όθωνα ή ίδια ίστορία.....
Πάντα θά ύπάρχουν κάποια σκουλήκια....
καί κάποια κορόιδα....!!!!!
:wave2: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Και την μοναδικη φορα που κυβερνηθηκε περιοχη απο αναρχικους. ΠΟΥ λες βρε???
Η ερωτηση σου με μπερδεψε λιγο.
Η απουσια εξουσιας, τουλαχιστον στα περισσοτερα αναρχικα κειμενα ειναι κατι το επιθυμητο. Γινεται αρχικα, μεσα απ τη διαχυση της εξουσιας-αρμοδιοτητων σε αυτοδιαχειριζομενα συμβουλια. Τα συμβουλια αυτα αποτελουν την λογικη καταργηση της (κεντρικης ή περιφερειακης) εξουσιας, αφου αυτα αποφασιζουν κατω απο ορους πολυ διαφορετικους σε σχεση με το πως λαμβανονταν οι αποφασεις προηγουμενως.Και έρχεται το κεντρικό συντονιστικό όργανο και καπελώνει της επιμέρους αποφάσεις για το κοινό συμφέρον. Η. δεν υπάρχει κεντρικός συντονισμός και απομονώνονται οι ομάδες καταλήγοντας στο διαίρει και βασίλευε, που θα εκμεταλλευτεί ο πρώτος ψωνισμένος με την εξουσία.
Με την επικρατηση του ισχυροτερου, κατα την αποψη μου επικρατει χαος, αταξια, ανωμαλια, αδικια, εκμεταλλευση. Η απουσια εξουσιας ή η καταργηση της πρεπει να γινει με σκοπο την αυτοδιαχειριση και την ισοτητα και οχι με σκοπο "κανω οτι θελω, τωρα που δεν υπαρχει κρατος". Αυτο ειναι ασυδοσια, εγωισμος, αντικοινωνικη συμπεριφορα.Πάντα θα υπάρχει ο ισχυρός. Είτε ο εκλεγμένος πρόεδρος της ομάδος, είτε ο έχων πολλούς ‘δικούς του’, είτε αυτός που θα είναι με διαφορά ο πιο ‘πονηρός’
Αν και πιστευω οτι αν καποιος σου λεγε οτι 6ωρες εργασιας θα ηταν αρκετες ωστε να εισαι σωστος απεναντι στην κοινωνια σου( μιλωντας για μια αλλη κοινωνια), δεν πιστευω οτι θα περναγες τις υπολοιπες με το να παραβιαζεις στοπ και φαναρια αλλα με την οικογενεια σου, με τους φιλους σου, τη γειτονια σου ασχολουμενος με οσα τωρα δεν μπορεις να κανεις λογω ελλειψης χρονου και καταπιεσης.Τα φανάρια δεν τα περνάς γιατί δεν έχεις χρόνο διαθέσιμο λόγω καταπίεσης, αλλά γιατί δεν έχεις σεβασμό στον συμπολίτη σου. Δηλαδή παιδεία. :wave2: :wave2: :wave2:
Resistman
06/11/2006, 20:17
Ποιος μιλαει για κεντρικο συντονιστικο οργανο;;;Εγω παντως οχι. Ακομα και να υπαρχει αυτο, υπαρχει τροπος απλουστατος για να μην καπελωσει οπως λες, αλλα να δωσει μια ροη και ενα προβληματισμο γενικο, ουτε δηλαδη να υποδουλωσει, ουτε να χωρησει.
Και αν ερθει ο πρωτος ψωνισμενος με την εξουσια;;;;Τι σημαινει αυτο;; Δηλαδη θα εχουμε κατακτησει "τοτε" την ελευθερια μας και στον πρωτο που θα θελει να μας καταδυναστευσει, θα του πουμε περαστε καλε κυριε;; Ας ερθει και ας πει ή ας κανει οτι θελει. Αν εμεις γουσταρουμε ν αυτοδιαχειριζομαστε, θα τον γραψουμε στα τετοια μας, μπορει να φαει καμια ψιλη και για τις βλακειες που θα λεει και στο τελος θα μαστε ολοι μια χαρα.
Παντα θα υπαρχει ο ισχυρος;;;
1) Δεν υπηρχε παντα
2) Σ αρεσει να τρως πχ σφαλιαρες κυριολεκτικες και μεταφορικες απο ενα μαλακα καθε μερα;;Νομιζω πως οχι. Πρεπει λοιπον μαζι με οσους αλλους καταπιεζει αυτος, να τον στειλετε στον αγυριστο.
3)Ο πιο πονηρος, καλα θα κανει να βαλει την πονηρια του προς το καλο της κοινωνιας. Οπως και ο καθενας τις δυναμεις που εχει. Ειναι ζητημα ισοτητας και συλλογικης επιβιωσης.
Το παραδειγμα με τα φαναρια ηταν ατυχες και το καταλαβες λαθος.
Θετω ενα αλλο:αν σου ελεγαν μια μερα οτι δεν υπαρχει κρατος - εννοωντας τον στενα οριζομενο μηχανισμο καταπιεσης, σωματικης και οικονομικης - θα ετρεχες να κλεψεις το γειτονα σου, να του γκρεμισεις το σπιτι ή να τον σκοτωσεις ή να προβεις σε καποια αντικοινωνικη συμπεριφορα( εννοωντας, θα προκαλουσες γενικα κακο σε καποιον αδυναμο-εργαζομενο ) ;
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι η απουσια εξουσιας δεν θα σημανει την απογειωση της εγκληματικοτητας οπως τοσο φαιδρα και υπουλα διατεινονται οι υπερασπιστες του συστηματος. Ανθρωποι που θα προεβαιναν σε αντικοινωνικη συμπεριφορα σε μια αλλη κοινωνια, προβαινουν και τωρα σε αυτη. Δεν φοβουνατι κανενα κρατος, γιατι απλα αρκετες φορες αυτο επικροτει τετοιες ενεργειες, προς διατηρηση του χαους. Για να φωναζουμε ολοι μετα θελουμε αστυνομια...
:wave2: :wave2: :wave2:
1. ethnos.
p.x. oi evreoi gia polla xronia eixan ethnos alla oxi kratos kai xwra.
otan exeis kratos i enia tou ethnous ejasthenei...
se periodo apilis tis sistasis tou kratous i enia tou ethnous sispirwnei ton lao...
einai mia periergi istoria to ethnos... alla esthanete kaneis apili enadia sto elliniko kratos?
kratos parepiptodos einai o edafikos kai politikos elegxos mia perioxis
2. sigoura ipirjan aliwseis tou "ellinikou" plithismou... akoma kai apo tin arxaiotita...
p.x. oi ilotes kai oi metikoi (swsta onomata thimame ??) tis arxaias athinas eginan telika "veroi" athinaioi.
den einai thema genewn... einai thema enswmatosis tou kathe neou plithismou...
p.x. egw eimai apo Ionio kai ekei tsoliades den eixame...
ade pite mou twra gia patroparadota ellinika ithi kai ethima... :)
(or mipos tha pite gia tis kinezes karagounes tou Liakopoulou???)
3. anarxia einai i apousia kapoias anwteris rithmistikis arxis...
p.x. apousia kratous, thriskias, xrimatwn (os enia kai methodos), kedrikis ejousias, genikwn kanwnwn - nomwn.
fisika anarxiki koinonia den ipirje pote gia arketo diastima (kai oute tha iparjei) logo kirios mi sinoxis tou laou (oloi den skeutomaste ta idia kai exoume diaforetikes anages kai thelw.) to apotelesma se megales omades einai to xaos kai o nomos tou isxirou!
iparxoun omws leitourgikes anarxikes omades.
4. to provlima tou sigronou kosmou einai to oti den boroume na estiasoume ston adipalo...
kala ta senaria sinomosias alla einai san na ta vazoume me ton eauto mas telika...
irini exoume...
dimokratiko onomazoume to politeuma (kai as eblekete o dimos mia fora sta 4 xronia sta koina)
fagito doja ton theo petame sta skoupidia
ola kala kai zitw ta pagosmia trast...
an iparxoun ejogioinoi parakalw kade mas polemo...
tha apoktisoume pagosmia sinidisi kai tha jexasoume tis @@...
stavrogin
07/11/2006, 10:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
ΠΟΥ λες βρε???
2χρονακια,Καταλονια,1936-38 .