View Full Version : Επίδομα επικινδυνότητας..
"Στην ενσωμάτωση του επιδόματος επικινδυνότητας 8% στους μισθούς των ανδρών των σωμάτων ασφαλείας συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομίας και Δημόσιας Τάξης
Απόλυτη συμφωνία επιτεύχθηκε μεταξύ των υπουργών Οικονομίας και υπουργού Δημόσιας Τάξης για την ενσωμάτωση του επιδόματος επικινδυνότητας 8% στους μισθούς των ένστολων των υπουργείων Εθνικής 'Αμυνας, Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας. Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Γιώργος Αλογοσκούφης περισσότερες πληροφοριές τόνισε ότι η καταβολή του επιδόματος για τις επόμενες δύο δόσεις - δηλαδή το 2007 και το 2008 - θα είναι το αντίστοιχο του εν ενεργεία ανθυπολοχαγού. Όπως υπογράμμισε ο κ. Αλογοσκούφης, η συμφωνία επήλθε στο πλαίσιο της εισοδηματικής πολιτικής. Από την πλευρά του, ο Βύρων Πολύδωρας περισσότερες πληροφοριές εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της συνάντησης και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δίνει λύση σε ένα αίτημα 15 ετών."
Πηγή : Pathfinder (http://news.pathfinder.gr/greece/politics/356008.html)
Αυξήσεις λοιπόν σε όλα τα τμήματα ενός κράτους που κρατούν τους πολίτες σε τάξη...
Υπέροχη κυβέρνηση...:yuck: :yuck:
Τι έγινε ρε παιδιά?Κανένας δεν έχει να σχολιάσει τίποτα πάνω σ'αυτό το θέμα?Τόσες κατηογορίες ζητούν αυξήσεις και κανένας δε παίρνει τίποτα..(εκτός από τους προστάτες μας).Η οικονομική πολιτική είναι γενικά ανελαστική,αλλά για κάποιους στους οποίους οποίους στηρίζεται η κυβέρνηση είναι ελαστική.& μη μου πείτε ότι κάνουν τόσο καλά τη δουλειά τους ή όντως είναι τόσο επικίνδυνη ώστε χρειάζονται και αυτό το επίδομα.Αν είναι άξιοι ας πιάσουν π.χ αυτούς τους γνωστούς άγνωστους και να σταματήσουν να ρίχνουν αβέρτα δακρυγόρα και να χτυπάνε καημένους!Άντε γιατί τα έχω πάρει τώρα!!! :bigcry: :bigcry:
Cpt. Haddock
10/11/2006, 15:53
Εγώ απλά να σχολιάσω οτι ο Πολύδωρας (έστω και λαϊκίζοντας) πίεσε (με την "απειλή" παραίτησης) για τους ανθρώπους του και πέτυχε αυτό που ήθελε...
κάτι που προφανώς δεν (ήθελαν/μπορούσαν) να κάνουν άλλοι υπουργοί
:smokin:
που είναι το περίεργο???????????/
αν δεν πληρώσεις του μπάτσους να κοπανάνε όλους τους άλλους απεργούς πως θα πάει μπροστά η Κυβέρνηση..???????????
το καλόπιασμα των σωμάτων ασφαλείας είναι πάγεια τακτική κάθε Κυβέρνησης...σε αυτούς στηρίζεται το καθεστώς...μην απορείται λοιπόν αν πάρουν κ επίδομα αντικατάστασης των γκλοπ που από το πολύ ξυλο έχουν αρχίσει να λιώνουν τον τελευταίο καιρό....
:yuck: :yuck:
Χωμάτινος
10/11/2006, 18:02
Καρντάσια, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Αυτά που λέτε είναι η μία πλευρά του νομίσματος, να δούμε και την άλλη όμως.
Η άλλη πλευρά είναι ο αστυνομικός-λιμενικός που διακινδυνεύει την ζωή του γιά ψίχουλα στην προσπάθειά του να μας προστατέψει. Δεν θεωρώ ότι ο μισθός γιά αυτούς τους ανθρώπους θα έπρεπε να είναι κίνητρο, αλλά ανταμοιβή γιά αυτά που θυσιάζουν. Και στην τελική σιγά την αύξηση, εκεί που έπαιρνε 1000 θα παίρνει 1080, σιγά τ' αυγά!
Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
Η άλλη πλευρά είναι ο αστυνομικός-λιμενικός που διακινδυνεύει την ζωή του γιά ψίχουλα στην προσπάθειά του να μας προστατέψει. Δεν θεωρώ ότι ο μισθός γιά αυτούς τους ανθρώπους θα έπρεπε να είναι κίνητρο, αλλά ανταμοιβή γιά αυτά που θυσιάζουν. Και στην τελική σιγά την αύξηση, εκεί που έπαιρνε 1000 θα παίρνει 1080, σιγά τ' αυγά!
Συμφωνω απολυτα και με την αυξηση οπως και με τα λεγομενα του Μανου πιο πανω!!
hidefnick
10/11/2006, 18:37
+100000
Δεν υπάρχει μόνο το κακό κράτος και μόνο οι κακοί "μπάτσοι"
Υπάρχει και ο "μπάτσος" που θα σου κρατήσει το χέρι όταν είσαι ξάπλα στην άσφαλτο και περιμένεις το ασθενοφόρο.
Αμάν πια με τις αριστερίστικες θεωρίες του κ@λου.
οι μπατσοι ειναι κακοι και θελουν να μας φακελώσουν και να μας στείλουν στη μακρονησο χααχααχαχαχα ποσο κολλημένα ατομα υπαχρουν ακομα χαχαχχα αλλα οταν ψαχνουν σπιτι θελουν να ειναι διπλα σε αστυνομικο τμημα και το μηχανακι το παρκαρουν διπλα στο σκοπο χααααχ:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Χωμάτινος
10/11/2006, 19:27
Α! και κάτι άλλο, να μην ξεχνάμε ότι οι ένστολοι δεν ενεργούν αυτοβούλως, ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ.
Εντολές ποίου; :winka:
να πάρουν αύξηση κ οι μπάτσοι αφού πρώτα δώσουν σε όλες τις παραγωγικές τάξεις...
μιλαμε για μια κοινωνική τάξη η οποία αποτέλει την πλέμπα της κοινωνίας χωρίς να παράγει τίποτα...
καθείστε κ δείτε ποιοι από τους πρώην γνωστούς σας έγιναν αστυνομικοί...
από τους δικούς μυο συμμαθητές έγιναν οι παρακάτω κατηγορίες
1. αυτοί που δεν μπόρεσαν να περάσουν πουθενά αλλού
2. οι κομπλεξικοί που ήθελαν να αποκτήσουν επιτέλους κάποια μορφή εξουσίας στη χωή τους...
3. οι τεμπέληδες κ βολεψάκηδες
αν εσύ θεωρείς φυσιολογικό να αποζημιώνεται το κατακάθι της κοινωνίας όταν οι γιατροί περιμένουν 10 χρόνια για να πάρουν ειδικότητα με γεια σου με χαρά σου...
την επόμενη φορά που θα σας σταματήσει μπάτσος με το ειρωνικό στυλάκι κ σας πρήξει τα αρχ,....α χωρίς λόγο δώστε του κ ένα φιλοδώρημα πριν φηγετε γιατί είναι ενα χαμηλά αμοιβόμενος νεαρός...
Υ.Γ. αλήθεια το επίδομα θα το πάρουν κ όλοι αυτοί που αράζουν στα γραφειάκια τους???
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
να πάρουν αύξηση κ οι μπάτσοι αφού πρώτα δώσουν σε όλες τις παραγωγικές τάξεις...
μετα τους δασκαλους? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Χωμάτινος
10/11/2006, 19:47
Παντού υπάρχουν ΚΑΙ καλοί ΚΑΙ κακοί.
Είμαι λίγο ρομαντικός και θεωρώ ότι σε μία ευνομούμενη κοινωνία θα πρέπει πρώτα να φροντίζουμε αυτούς που διαφυλάσσουν τη συνοχή της. Όσον αφορά τη σύγκριση μεταξύ ιατρού-ενστόλου, νομίζω ότι συγκρίνουμε ανόμοια μεγέθη. Ο ένας είναι επιστήμονας και ο άλλος ήρωας. Και στους δύο αξίζει αναγνώριση.
Παντού υπάρχουν ΚΑΙ καλοί ΚΑΙ κακοί.
Είμαι λίγο ρομαντικός και θεωρώ ότι σε μία ευνομούμενη κοινωνία θα πρέπει πρώτα να φροντίζουμε αυτούς που διαφυλάσσουν τη συνοχή της. Όσον αφορά τη σύγκριση μεταξύ ιατρού-ενστόλου, νομίζω ότι συγκρίνουμε ανόμοια μεγέθη. Ο ένας είναι επιστήμονας και ο άλλος ήρωας. Και στους δύο αξίζει αναγνώριση.
ΗΡΩΑΣ???
ακόμα θυμάμαι τον κομπασμό συγγενή μπάτσου που περιφανευόταν ότι η βραδινή βάρδια είναι θεϊκή γιατί κληδώνουν το τμήμα και αράζουν μέσα πίνωντας ουισκάκια...όλα αυτά σε προάστια της Αττικής που η εγκληματικότητα έχει φτάσει στα ύψη....
αλήθεια γιατί η Ελλάδα έχει τους πιο πολλούς μπάτσους ανά κάτοικο σε σχέση με όλη την Ευρώπη/???
πιστεύετε ότι αυτή η αριθμητική υπεροχή έχει αντανάκλαση στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας???
Χωμάτινος
10/11/2006, 20:36
Βράδυ, περασμένα μεσάνυχτα, βρέχει καρέκλες.
Οδηγώ κανονικά και το φανάρι στα 10 μέτρα μπροστά μου γυρνάει πορτοκαλί. Θα μπορούσα να ανοίξω αλλά λέω "ας φρενάρω". Κηλιδα λαδιού, σαβούρδα, εγώ ακινητοποιημένος κάτω από την μηχανή στην Πανεπιστημίου ενώ στα 50 μέτρα βλέπω τα αυτοκίνητα να έρχονται κατά πάνω μου χωρίς να με έχουν δει..
Γιά καλή μου τύχη μπροστά στο REX είναι αραγμένο λεωφορείο της αστυνομίας και ευτυχώς κάποιος κοιτούσε..
Πετάγεται σβέλτα από το λεωφορείο ένας αστυνομικός και παρεμβάλεται μεταξύ εμού και των εισερχομένων οχημάτων ε ι λ ι κ ρ ι ν α με κίνδυνο της ζωής του.
Αυτός ο άνθρωπος με προστάτεψε....... τι μισθό θα έπρεπε να παίρνει;
Resistman
11/11/2006, 08:56
Καλως πηραν την αυξηση..
Δεν φτανουν τα εξτρα..
:yuck:
( τωρα φταιω εγω να γραψω κανενα σεντονι;):dizzy: :alien: :alien: :dizzy: :look:
Resistman
11/11/2006, 09:10
wiredgr ορισε μου και το καλο κρατος.
Χωματινε, 1ερωτηση: την συνοχη μιας κοινωνιας την εξασφαλιζουμε με βια, απειλη, βασανιστηρια και τρομοκρατια;
οσο για τον """"ηρωα""", αυτα δεν πληρωνονται...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30+ΜΕΤΡΑ Ή ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΙ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ;;;;
:look: :look: :look:
Χωμάτινος
11/11/2006, 13:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
...
ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30+ΜΕΤΡΑ Ή ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΙ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ;;;;
:look: :look: :look:
Ένα πολύ καλό επίδομα ανθυγιεινής εργασίας που να αντιστοιχεί στο ζόρι που τραβάνε.
Βράδυ, περασμένα μεσάνυχτα, βρέχει καρέκλες.
Οδηγώ κανονικά και το φανάρι στα 10 μέτρα μπροστά μου γυρνάει πορτοκαλί. Θα μπορούσα να ανοίξω αλλά λέω "ας φρενάρω". Κηλιδα λαδιού, σαβούρδα, εγώ ακινητοποιημένος κάτω από την μηχανή στην Πανεπιστημίου ενώ στα 50 μέτρα βλέπω τα αυτοκίνητα να έρχονται κατά πάνω μου χωρίς να με έχουν δει..
Γιά καλή μου τύχη μπροστά στο REX είναι αραγμένο λεωφορείο της αστυνομίας και ευτυχώς κάποιος κοιτούσε..
Πετάγεται σβέλτα από το λεωφορείο ένας αστυνομικός και παρεμβάλεται μεταξύ εμού και των εισερχομένων οχημάτων ε ι λ ι κ ρ ι ν α με κίνδυνο της ζωής του.
Αυτός ο άνθρωπος με προστάτεψε....... τι μισθό θα έπρεπε να παίρνει;
το περιστατικό αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με επαγγελματική ευσυνειδησία αλλά με την ανθρώπινη πτυχή του θέματος...
κ εγώ να ήμουν εκεί περαστικός το ίδιο θα έκανα...δεν είναι καθήκον του μπάτσου αυτό..είναι καθήκον του κάθε πολίτη να προστατευει τον συμπολιτη του όταν μπορεί...
το θέμα είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία σαν διάρθρωση δεν είναι οργανωμένη για την πάταξη του εγκλήματος αλλά για την καταστολή των κοινωνικών αντιδράσεων...
δες την αναλογία των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων σε σχέση τους άνδρες της αμέσου δράσεως που υποτίθεται ότι ειναι η κυριότερη ασχολία της αστυνομίας...
αλήθεια ποιο είναι το έργο της ελληνικής αστυνομίας???
έχει περιορίσει την μικροεγκληματικότητα???ΟΧΙ
έχει περιορίσει το εμπόριο ναρκωτικών?ΟΧΙ
έχει περιορίσει τη σοβαρή εγκληματικότητα (μπράβους, κτλ?)??? ΟΧΙ
(μην μου πει κανένας για τη 17 Νοέμβρη γιατι θα πεθάνω από τα γέλια)....
εχει κοπανήσει συνταξιούχους ???ΝΑΙ
εχει κοπανήσει φοιτητές????ΝΑΙ
εχει κοπανήσει λιμενεργάτες????ΝΑΙ
εχει κοπανήσει συναδέλφους τους αστυνομικούς?>????ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ
ρε μανο....ελεος!!!!!!!!!!!!!!
τι ακριβως κανουν σωστα σαν σωμα ασφαλειας οι αστυνομικοι ??????
προσεξε τι σε ρωταω...ΣΑΝ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΤΟΜΑ!!!!!!!!!!!!!!
οπου υπαρχει μποτιλιαρισμα υπευθηνος ειναι και ενας τροχονομος που αποφασισε να ρυθμισει κυλοφορια παρολο που υπαρχουν φαναρια και δουλευουν!!!!οπου τα φαναρια δεν δουλευουν δεν υπαρχει τροχονομος!!!!!!!!!!!!!!
οι ματαδες βαρανε μια στο καρφι και μια στο πεταλο!!!!!!!!!!
οι υπηρεσιες τις ασφαλειας δεν εχω ακουσει να τσιμπανε κανεναν μεγαλο εμπορο ναρκωτικων...τα τσιρακια ειναι ευκολα...οσο για τους σωφρωνιστικους υπαλληλους περνωντας προχθες απο κορυδαλλο ειδα οτι χτιζουνε πυργο ελεγχου!!!!!!!!!!!!
να σου θυμισω οτι επι πασσαρη τουλαχιστον στον πειραια κρυβονταν σε στενα...το ιδιο και επι 17 νοεμβρη...
αν αξιζουνε την οποιαδηποτε αυξηση στο μισθο τους επειδη εσκασε η βομβα στα χερια του ξηρου και επειδη ντελαπαρισε το αμαξι του παλαιοκωστα...ας την παρουνε!!!!!!!!!!!
μην αναρωτιωμαστε μετα ομως γιατι τα παιδια μας σκοτωνουνε,βιαζουνε,κλεβουνε....ελειψει δασκαλων-παιδαγωγων...ετσι θα γινεται!!!!!μετα φυσικα θα χρειαζομαστε την καλη μας ΕΛ.ΑΣ. να τα μαζεψει αρα...μηπως δινουμε βαση στην καταστολη και οχι στην προληψη????λεω εγω τωρα....
φιλικα
:wave2:
Χωμάτινος
11/11/2006, 16:55
Δίκιο έχετε ωρές παλληκάρια, όμως μην ξεχνάτε ότι η συμπεριφορά τους είναι ενίοτε κατάπτυστη επειδή τέτοιες εντολές δέχονται. Θέλετε να τα χώσετε σε κάποιους, πηγαίνετε στην πηγή του κακού, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
δεν φταίει το μαχαίρι, αλλά αυτός που το μπήγει :winka:
George-3-
11/11/2006, 20:56
Το κακο ειναι πως ολοι αυτοι που βριζουν τους μπατσους θελουν οπως ειπε και ο idi να εχουν σπιτι κοντα σε τμημα και να αραζουν το μηχανακι κοντα στο γουρουνι δολοφονο σκοπο...:confused: :mad: :rolleyes:
Ειστε γελοιοι και μεγαλο μερος στην συμπεριφορα των αστυνομικων εχετε και εσεις!!!
Resistman
11/11/2006, 21:11
το περιστατικό αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με επαγγελματική ευσυνειδησία αλλά με την ανθρώπινη πτυχή του θέματος...
κ εγώ να ήμουν εκεί περαστικός το ίδιο θα έκανα...δεν είναι καθήκον του μπάτσου αυτό..είναι καθήκον του κάθε πολίτη να προστατευει τον συμπολιτη του όταν μπορεί...
το θέμα είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία σαν διάρθρωση δεν είναι οργανωμένη για την πάταξη του εγκλήματος αλλά για την καταστολή των κοινωνικών αντιδράσεων...
δες την αναλογία των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων σε σχέση τους άνδρες της αμέσου δράσεως που υποτίθεται ότι ειναι η κυριότερη ασχολία της αστυνομίας...
Το παμε αρκετα καλα, ως ωρας.
Η κοινωνικη αλληλεγγυη, ειναι και καθηκον προερχομενο απ το Συνταγμα, για οσους το επικαλουνται..
Απ την αλλη οταν δεις ενα ΑΝΘΡΩΠΟ πεσμενο ή σε κινδυνο, αναλογως του ποσο ανθρωπος εισαι πραττεις...
Δυστυχως παιδες, υπηρχαν ανθρωποι που πιστεψαν αγνα στο "εργο" της αστυνομιας...( ναι εγω το λεω)
Αλλα η πραγματικοτητα χρηζει μελετης και συγκεκριμενης στασης απεναντι της. Οταν βλεπεις κουμπια να πηγαινοερχονται λες και ειναι τσιχλες, ουισκακια με πρεζεμπορους-νταβαδες-μπραβους και αλλα τετοια καθημερινα...οφειλεις και να στεκεσαι αναλογως...
Οταν εκτελεις αποφασεις εξωσης και κατασχεσης απεναντι σε χηρες, ορφανα και φτωχαδακια και απ την αλλη χαριεντιζεσαι με οσους εχουν υποθηκευσει το μελλον αυτης της ερμης πατριδας για πολλα χρονια, δεν μπορεις να μου υπερηφανευεσαι για το 1 βαπορακι ( συνηθως και ο ιδιος χρηστης ) που συνελαβες..
Οταν χτυπας στο δρομο αοπλους, συνταξιουχους και κοπελες στα γενητικα οργανα και στον αυχενα, δεν μπορεις να κοιμασαι ησυχος...
Χωματινε οσον αφορα τις εντολες, χωρα συζητηση. Εννοω οτι αν ησουν αστυνομικος ( μιλα ρε
:D ) και σου εδιναν διαταγη να χτυπησεις συνταξιουχους μεταξυ των οποιων να ηταν και η μητερα σου ή φοιτητες, μεταξυ των οποιων να ηταν και η αδελφη σου, θα το εκανες;;; Αν το εκανες γνωριζοντας οτι δεν θα ηταν αυτες εκει, που θα ηταν η κοινωνικη αλληλεγγυη σου;; Δηλαδη για τους δικους μας ο νομος δεν ισχυει αλλα για τους "κακους" αλλους θα ισχυει;;
Γενικα και δεν θελω να το πολυσυνεχισω, αυτο το συστημα ειναι γεματο αντιφασεις, βια και τρομοκρατια....
1. To 100 -λαϊκά-, δεν μπορεί να είναι η κυρίοτερη ασχολία της αστυνομίας (έτσι πιστεύω). Απλά είναι αυτό που φαίνεται στον κόσμο.
2. Σε ποιο κράτος έχουν καταπολεμήσει όλα αυτά για να το κάνουμε εμείς;
3. Όλοι κοπανάνε τους άλλους, εννίοτε
4. Υπάρχουν και καλοί και μαλκες μπάτσοι οπότε λίγο άσκοπο να συζητάμε γενικά για την αστυνομία. Εγώ θα πω για τους κακούς οι άλλοι για τους καλούς και πάει λέγοντας
5. Ναι πήραν αύξηση στο επίδομα 2 ευρώ (αν εξαιρέσεις τα ΜΑΤ που τσιμπήσαν ένα 20άρικο)
6. Βασικός μισθός αστυνομίας και λοιπών σωμάτων γαμήσε τα... με τα επιδόματα και τα νυχτερινά κρατιούνται. (έχουν μετά και τα ρεπά τους...)
7. Και να πω την αλήθεια καλύτερα να τα παίρνουν οι μπάτσοι (και λοιπά σώματα) παρά κάτι παπάτζες τάχα ΛΟΚατζίδες στο στρατό που ξύνονται όλη την μέρα και μετράνε διπλά τα συντάξιμά τους.
8. Καλά θα ήταν να τα παίρναν κι οι δάσκαλοι... κι ας δουλεύουν 6 ώρες την βδομάδα φυσικά με όλες τις αργίες τους πληρωμένες, καλό θα ήταν να τα παίρνατε όλοι και ΚΑΛΥΤΕΡΟ να τα έπαιρνα κι εγώ γιατί τώρα τελευταία έχω έξοδα!!!!:D:D
Η άλλη πλευρά είναι ο αστυνομικός-λιμενικός που διακινδυνεύει την ζωή του γιά ψίχουλα στην προσπάθειά του να μας προστατέψει. Δεν θεωρώ ότι ο μισθός γιά αυτούς τους ανθρώπους θα έπρεπε να είναι κίνητρο, αλλά ανταμοιβή γιά αυτά που θυσιάζουν. Και στην τελική σιγά την αύξηση, εκεί που έπαιρνε 1000 θα παίρνει 1080, σιγά τ' αυγά! Καταρχάς θεωρώ ό,τι το επάγγελμά τους το επέλεξαν γνωρίζοντας γύρω από αυτό πράγματα..άρα έχουν το ψώνιο ή το κόμπλεξ.. επίσης πάρα πολοί από εμάς θυσίαζουν πάρα πολύ περισσότερα από δαύτους και για πολύ λιγότερα..
Αρχικά δημιουργήθηκε από George-3-
Το κακο ειναι πως ολοι αυτοι που βριζουν τους μπατσους θελουν οπως ειπε και ο idi να εχουν σπιτι κοντα σε τμημα και να αραζουν το μηχανακι κοντα στο γουρουνι δολοφονο σκοπο...:confused: :mad: :rolleyes:
Ειστε γελοιοι και μεγαλο μερος στην συμπεριφορα των αστυνομικων εχετε και εσεις!!!
αυτό είναι δικιά σου εικασία και μάλλον ο δικός σου τρόπος σκέψης....εδώ που μένω εγώ ισχύει το δίκιο του δρόμου κ οι μπάτσοι κάνουν τις κοτούλες, γιατί είναι κοτούλες και κοιτάνε τον κώλο τους....
γεννήθηκα κ μεγάλωσα σε γειτονίες όπου η εγκληματικότητα ήταν στο υψηλότερο σημείο και έμαθα να ζω με αυτό κ να το αντιμετωπίζω μόνος μου...γιατί η μπάτσοι ήταν πάντα απόντες...
τώρα αν εσύ μεγάλωσε στην Κηφισιά που οι μπάτσοι θα τρέξουν πανικόβλητοι στο πρώτο κάλεσμα τι να σου πω.....γιατί οι μπατσαρίες για αυτό γεννήθηκαν...για να προστατεύουν τις Κηφισιές, όχι για να προστατεύουν το Περιστέρι, το Μενίδι, το Ζεφύρι κ τον Ασπρόπυργο....
και ένα λόγος που δεν έχω πάρει καλύτερη μηχανη είναι γιατί ξέρω ότι 50-50 να μου την κλέψουν...και αυτή που έχω, το βράδυ με τον παραμικρό θόρυβο πετάγομαι έξω....
Υ.Γ. γελοίος είσαι εσύ ρε καραγκιόζη....φίλα τους κωλους των μπάτσων να σε προστατέψουν.....:yuck: :yuck:
Υ.Γ. 2 ΜΠΑΤΣΟΣ ΕΙΣΑΙ???η ήθελες να γίνεις κ είσαι τόσο άχρηστος που ούτε αυτό κατάφερες???
αν θες να δείρεις δεν χρειάζεται να φοράς στολή....μπορείς να πιάσεις μια γριούλα στο δρόμο κ να τη δείρεις....αλλά μάλλον θέλεις να πέρνεις κ επίδομα επικινδυνότητας για αυτό....:yuck:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trans
1. To 100 -λαϊκά-, δεν μπορεί να είναι η κυρίοτερη ασχολία της αστυνομίας (έτσι πιστεύω). Απλά είναι αυτό που φαίνεται στον κόσμο.
2. Σε ποιο κράτος έχουν καταπολεμήσει όλα αυτά για να το κάνουμε εμείς;
3. Όλοι κοπανάνε τους άλλους, εννίοτε
4. Υπάρχουν και καλοί και μαλκες μπάτσοι οπότε λίγο άσκοπο να συζητάμε γενικά για την αστυνομία. Εγώ θα πω για τους κακούς οι άλλοι για τους καλούς και πάει λέγοντας
5. Ναι πήραν αύξηση στο επίδομα 2 ευρώ (αν εξαιρέσεις τα ΜΑΤ που τσιμπήσαν ένα 20άρικο)
6. Βασικός μισθός αστυνομίας και λοιπών σωμάτων γαμήσε τα... με τα επιδόματα και τα νυχτερινά κρατιούνται. (έχουν μετά και τα ρεπά τους...)
7. Και να πω την αλήθεια καλύτερα να τα παίρνουν οι μπάτσοι (και λοιπά σώματα) παρά κάτι παπάτζες τάχα ΛΟΚατζίδες στο στρατό που ξύνονται όλη την μέρα και μετράνε διπλά τα συντάξιμά τους.
8. Καλά θα ήταν να τα παίρναν κι οι δάσκαλοι... κι ας δουλεύουν 6 ώρες την βδομάδα φυσικά με όλες τις αργίες τους πληρωμένες, καλό θα ήταν να τα παίρνατε όλοι και ΚΑΛΥΤΕΡΟ να τα έπαιρνα κι εγώ γιατί τώρα τελευταία έχω έξοδα!!!!:D:D
1.κατά την άποψή μου η άμεσως δράση και γενικά οι περιπολίες θα έπρεπε να είναι η κύρια ασχολία των μπάτσων....
2. όλοι κοπανάνε τους άλλους ενίοτε αλλά τουλάχιστον δεν τους πληρώνω εγώ με επίδομα επικινδυνότητας για να κοπανιούνται....
3. σίγουρα δεν τα έχουν καταπολεμήσει εξοοκλήρου σε άλλα κράτη αλλά με λιγότερους αναλογικά αστυνομικούς έχουν λιγότερες ληστείες-κλοπές κτλ....την καθημερινή εγκληματικότητα δηλαδή που επηρρεάζει την καθημερινότητα του πολίτη κ των κοινωνικό ιστό...
4. δεν με νιάζουν οι καλού κ κακοί μπάτσοι...σαν θεσμός είναι οργανωμένος σε λάθος βάση....
5. ας πάρουν αύξηση όταν δώσουν πρώτα τις ανάλογες αυξήσεις που αναλογούν σε συνταξιούχους, ανάπηρους...κτλ... η κοινωνική πολιτική πρέπει να έχει μια αναλογικότητα ως προς τις παροχές της...δεν γίνεται να ικανοποιείς πάντα μόνο τα παιδιά σου
6. ξεχνάς ότι οι πιθανές αυξήσεις συμπαρασύρουν κ τα άλλα σώματα ασφαλείας άρα και οι - ακόμα χειρότεροι - καραβανάδες θα πάρουν αντίστοιχες αυξήσεις...
7.για τους δασκάλους είναι μεγάλοι υπόθεση και δεν θέλω να ανοίξω συζήτηση...
Δίκιο έχετε ωρές παλληκάρια, όμως μην ξεχνάτε ότι η συμπεριφορά τους είναι ενίοτε κατάπτυστη επειδή τέτοιες εντολές δέχονται. Θέλετε να τα χώσετε σε κάποιους, πηγαίνετε στην πηγή του κακού, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
δεν φταίει το μαχαίρι, αλλά αυτός που το μπήγει :winka:
εχεις 100% δίκιο σε αυτό...αλλά είναι απίστευτα τεράστια η συζητηση ενώ εδώ επικεντρωνόμαστε στις διεκδικήσεις ενός κλάδου .
επίσης σε κάποια στιγμή πρέπει να αναγνωρίζουμε σαν πολίτες και την ατομική ευθύνη...δεν είναι όλα ευθύνη του πολιτικού συτήματος...κάνεις κ κάποιες επιλογές στη ζωή σου...σίγουρα η δυνατότητα της κεντρικής εξουσίας να ωθεί τον πολίτη σε συγκεκριμένες συμπεριφορές είναι τεράστια αλλά το γεγονός αυτό δεν εξαφανίζει τις προσωπικές ευθύνες του καθενός μας...:beer:
Resistman
12/11/2006, 10:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από George-3-
Ουγκ ουγκ..
εν δυο εν δυο..:yuck: :alien: :dizzy:
Δεν πληρωνομαστε στα ορια της χωρας που ζουμε.
Πληρωνομαστε στα ορια της ανοχης μας.
Γιατι αν τραβαγαν μια απεργια, ταξυ, τρολευ, λεωφορεια, γιατροι, νοσοκομοι, πυροσβεστες, ναυτεργατες, οικοδομοι, υπαλληλοι καθαριοτητας, ιδιωτικοι για 1εβδομαδα σε ενδειξη αλληλεγγυης ο ενας για τα προβληματα του αλλου, τοτε θα χε τελειωσει το πανηγυρι.....
.....Το αν καποιος δεν μπορει να ζησει με 800ευρω δεν ειναι μονο προβλημα του, ειναι προβλημα ολων μας. Εκτος και αν γουσταρουμε τη θεωρια περι της επιβιωσης των εξυπνοτερων, ομορφοτερων, δυνατοτερων και γενικα σε ...οτερων και οι αλλοι πρεπει να πανε να #αμηθουνε....
...Οχι, δεν θ αλλαξουν επαγγελμα. Θα ειναι δασκαλοι οσοι γουσταρουν αυτη την ιερη διαδικασια της μορφωσης και της διαπλασης ενος παιδιου, ωστε να το δεις να "περπατα" μονο του, να εχει αποψη, να δρα, να προσφερει, ν απολαμβανει, ν αντιδρα. ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ, ΟΛΟΙ.
Νομιζω οτι η κουβεντα πηρε απιστευτα ομορφη τροπη....
[προς εξηγηση και μενει εδω:η "αποψη¨του idi εχει απαραδεκτο υφος και δεν καταλαβαινω-αλλη μια φορα-γιατι δεν ειπε καποιος κατι ή γιατι θα πρεπει ν ανεχθω καποιος να βριζει τους δημοσιους υπαλληλους.Ναι, μερικοι καθονται, μερικοι ειναι μ*&νοπανα, γιατι να τους βριζουμε ολους και μαλιστα με τετοιο τροπο;....
....Stavrogin διαφωνω με τον ορο προιον( για τα παιδια), ειναι αν θες ενα προσωπικο μου κολλημα να μην χρησιμοποιω λεξεις που μας εχουν λανσαριστει ελεω καπιταλισμου, για να περιγραψω ανθρωπους....
....
Συγγνωμη για τη λεξη αλλα καπως ετσι χανονται οι αγωνες. Και επισης επειδη καμια αλλη ταξη εργαζομενων δεν τραβαει απεργια μιας εβδομαδας για συμπαρασταση και μια αλλη και μια αλλη...ωστε το πραγμα να ξεφυγει απ τον ελεγχο της οποιας κυβερνησης και να κερδισουν ολοι οι εργαζομενοι....
Εκτός του ότι εισαι ο «κωλοτουμπας ο ιδιος»… ισχυροποιώ στο μυαλο μου με τα λεγομενα σου την αποψη μου ότι δεν εχεις διαμορφωσει ακομα χαρακτηρα και σταθερες ιδεες
Προφανώς κατά την αποψη σου πυροσβέστες, λιμενικοί, διασωστες, στρατιωτικοί, αστυνομικοί κτλ δεν είναι εργαζόμενοι !
Α και οιι πολιτικες σου θεσεις είναι εντελώς ακρεες και φασιστικες και δεν εχουν συνέχεια…
George-3-
12/11/2006, 11:38
Πατησια μενω, (εμενα δλδ γιατι τωρα σπουδαχω) για τα αλλα που ειπες....:wacko:
εχω την γνωμη κυριοι οτι το προβλημα δεν ειναι οτι πηρανε χρηματα 50.000.000 ευρα οι αστυνομοι.αλλα ο χρονος που τα πηρανε,ο τροπος που τα πηρανε και ο κοπος ποου καταβαλανε για να τα παρουνε.θελω να πω δλδ οτι ενω βρισκομαστε σε μια σκληρη εισοδηματικη πολιτικη ξαφνικα βρισκονται καποια χρηματα να πηγαινουνε σε μισθους ατομων που δεν πειθουν(εμενα προσωπικα) οτι επιτελουν εργο και για να μη με πειτε εμπαθη σας πληροφορω οτι δεν ελεγα αυτα επι υπουργειας βουλγαρακη αλλα ακριβως τα αντιθετα.
δευτερον.τα πηρανε ενω οι δασκαλοι προσπαθησανε με απεργια διαρκειας να κερδισουνε κατι και φυσικα πηρανε τα @@ μου.
και 3ον μηπως ειναι to much η δηλωση με 50 εκατομυριακια δε θα πεσει εξω ο προυπολογισμος????
ρε βυρωνακη...μη παλαβωσουμε κιολας...δεν μιλας για δραχμες!!!!!!!!!!για ευρα μιλας!!!!!!!!!!τα χεις χαμενα??????????????
τελος να σας ενημερωσω οτι στο κρατικο τιμολογιο στη δικια μου ειδικοτητα(φυσικοθεραπευτης) εχει να γινει αναπροσαρμογη απο το 1991!!!!!!!!!!!!
ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΙ???????????????????
για μενα το θεμα το συγγεκριμενο ληγει εδω.
:beer: σε ολους και παμε για αλλα!!!!!
Resistman
13/11/2006, 00:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
Εκτός του ότι εισαι ο «κωλοτουμπας ο ιδιος»… ισχυροποιώ στο μυαλο μου με τα λεγομενα σου την αποψη μου ότι δεν εχεις διαμορφωσει ακομα χαρακτηρα και σταθερες ιδεες
Προφανώς κατά την αποψη σου πυροσβέστες, λιμενικοί, διασωστες, στρατιωτικοί, αστυνομικοί κτλ δεν είναι εργαζόμενοι !
Α και οιι πολιτικες σου θεσεις είναι εντελώς ακρεες και φασιστικες και δεν εχουν συνέχεια…
Πυροσβεστες και διασωστες ειναι εργαζομενοι. Οι αλλοι προστατευουν συμφεροντα, σαφες;
αφου με κρινεις εσυ....προσκυνω..
τα σεβη μου ενημερωμενε φιλησυχε πολιτη..
Εγω παντως οταν ακουω κοινωνικες ομαδες οπως δασκαλοι , φοιτητες , μαθητες κλπ μετα απο πορειες να βγαινουν στα καναλια και να φωναζουν οτι φαγανε ξυλο απροκλητα απο τους μπατσους βαζω τα γελια.
Τουλαχιστον σε πορειες φοιτητων και μαθητων εχω παει , εχω δει , και οποιος εφαγε ξυλο μπροστα στα ματια μου σωστα το εφαγε. Καμμια φορα βεβαια μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα.
Αντί να τσακώνεστε μεταξύ σας για το αν πρέπει ή όχι να πληρώνονται οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και ποιοι, για το αν θα πέσει έξω ή όχι ο προϋπολογισμός της χώρας για 50Μ Ε, για για για, καλό θα ήταν να ξέρατε το τι ποσά παίζουν σε μίζες στις αμυντικές δαπάνες (κυρίως γιατί εκεί τα ποσά είναι μυθικά - και στα υπόλοιπα υπουργεία ανθεί ακόμα το σπορ της μίζας) και ΠΟΙΟΙ τα παίρνουν.....
Πάντως κατάφεραν (αυτοί που το θέλουν) να μας κάνουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για το αυτονόητο....
Συνεχίστε τα καντήλια τώρα.... Σόρρυ για την διακοπή....
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Αντί να τσακώνεστε μεταξύ σας για το αν πρέπει ή όχι να πληρώνονται οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και ποιοι, για το αν θα πέσει έξω ή όχι ο προϋπολογισμός της χώρας για 50Μ Ε, για για για, καλό θα ήταν να ξέρατε το τι ποσά παίζουν σε μίζες στις αμυντικές δαπάνες (κυρίως γιατί εκεί τα ποσά είναι μυθικά - και στα υπόλοιπα υπουργεία ανθεί ακόμα το σπορ της μίζας) και ΠΟΙΟΙ τα παίρνουν.....
Πάντως κατάφεραν (αυτοί που το θέλουν) να μας κάνουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για το αυτονόητο....
Συνεχίστε τα καντήλια τώρα.... Σόρρυ για την διακοπή....
POINT MADE.
+οσα γουστάρεις sniper γιατί για αυτά δέν ακούγεται τπτ.
Πυροσβεστες και διασωστες ειναι εργαζομενοι. Οι αλλοι προστατευουν συμφεροντα, σαφες;
αφου με κρινεις εσυ....προσκυνω..
τα σεβη μου ενημερωμενε φιλησυχε πολιτη..
εγω αν ημουν μπατσος βλακες σαν εσενα θα τους σαπιζα στο ξυλο ... μπας και συνελθουν :smokin:
Resistman
13/11/2006, 11:45
εγω αν ημουν μπατσος βλακες σαν εσενα θα τους σαπιζα στο ξυλο ... μπας και συνελθουν :smokin:
Ειμαι σιγουρος. Για να αποδειξεις τον κοσμο που θες και τον πολιτισμο σου. Λογικο το βρισκω.
Αν ησουν μπατσος..αν ησουν πρωθυπουργος..αν ησουν προεδρος του χωριου..Ολοι εχουμε φαντασιωσεις.. Αλλοι βεβαια εχουν πιο υγιεις και θελουν ενα κοσμο αδελφωμενο και ελευθερο. Ο καθεις και οι επιλογες του. Και αυτο φαινεται απο πολλα
Δεν θα σου ξαναπαντησω. Υπαρχουν σοβαροι ανθρωποι εδω μεσα για να κανουμε κουβεντα. Δεν εχω ωρα για παιδικους τσακωμους και απειλες ιντερντικες, μεγαλωσα πια, ειμαι 15 χρονων :smokin:
Καλημερα και καλη συνεχεια σ οτι κανεις ( φροντισε να μη γινεις μπατσος γιατι και παλι αδικος θα ναι ο κοπος σου ).
Τα μυαλα δεν αλλαζουν με ξυλο. Το ξυλο αλλαζει με μυαλο
Resistman
13/11/2006, 11:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Εγω παντως οταν ακουω κοινωνικες ομαδες οπως δασκαλοι , φοιτητες , μαθητες κλπ μετα απο πορειες να βγαινουν στα καναλια και να φωναζουν οτι φαγανε ξυλο απροκλητα απο τους μπατσους βαζω τα γελια.
Τουλαχιστον σε πορειες φοιτητων και μαθητων εχω παει , εχω δει , και οποιος εφαγε ξυλο μπροστα στα ματια μου σωστα το εφαγε. Καμμια φορα βεβαια μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα.
Δηλαδη ποιος το εφαγε δικαιως;
Ποια ειναι τα ξερα και τα χλωρα;
Ειμαι σιγουρος. Για να αποδειξεις τον κοσμο που θες και τον πολιτισμο σου. Λογικο το βρισκω.
οχι
γιατι εισαι φασιστας και θελεις να ανατρεψεις τo πολίτευμα με βίαιη εξεγερση 1000 ατομων
βλακα! 1000 ατομα εισαστε σε ολη την Ελλαδα ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ?
ουτε πιο εξυπνοι εισαστε ουτε πιο διαβασμενοι
απλα ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ και δεν εχετε σεβασμο στην αποψη των αλλων που θεωρείτε κατώτερους απο εσας
κουβεντα μπορεις να κανεις μονο με τα 1000 ατομα ακομα σε ολη την Ελλαδα που ειναι κολλημένα σαν εσενα
εισαι Κ-Ο-Λ-Λ-Η-Μ-Ε-Ν-Ο-Σ και Κ-Α-Μ-Ε-Ν-Ο-Σ
:wave2: :wave2: :wave2: :wave2:
αντε γεια πολυ ασχολήθηκα μαζι σου σε 100 χρονια μπορει να πείσεις αλλους 2 και να κανετε οι 1003 σας επανασταση :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
o_gavros
13/11/2006, 13:03
αυτό είναι δικιά σου εικασία και μάλλον ο δικός σου τρόπος σκέψης....εδώ που μένω εγώ ισχύει το δίκιο του δρόμου κ οι μπάτσοι κάνουν τις κοτούλες, γιατί είναι κοτούλες και κοιτάνε τον κώλο τους....
γεννήθηκα κ μεγάλωσα σε γειτονίες όπου η εγκληματικότητα ήταν στο υψηλότερο σημείο και έμαθα να ζω με αυτό κ να το αντιμετωπίζω μόνος μου...γιατί η μπάτσοι ήταν πάντα απόντες...
τώρα αν εσύ μεγάλωσε στην Κηφισιά που οι μπάτσοι θα τρέξουν πανικόβλητοι στο πρώτο κάλεσμα τι να σου πω.....γιατί οι μπατσαρίες για αυτό γεννήθηκαν...για να προστατεύουν τις Κηφισιές, όχι για να προστατεύουν το Περιστέρι, το Μενίδι, το Ζεφύρι κ τον Ασπρόπυργο....
και ένα λόγος που δεν έχω πάρει καλύτερη μηχανη είναι γιατί ξέρω ότι 50-50 να μου την κλέψουν...και αυτή που έχω, το βράδυ με τον παραμικρό θόρυβο πετάγομαι έξω....
Υ.Γ. γελοίος είσαι εσύ ρε καραγκιόζη....φίλα τους κωλους των μπάτσων να σε προστατέψουν.....:yuck: :yuck:
Υ.Γ. 2 ΜΠΑΤΣΟΣ ΕΙΣΑΙ???η ήθελες να γίνεις κ είσαι τόσο άχρηστος που ούτε αυτό κατάφερες???
αν θες να δείρεις δεν χρειάζεται να φοράς στολή....μπορείς να πιάσεις μια γριούλα στο δρόμο κ να τη δείρεις....αλλά μάλλον θέλεις να πέρνεις κ επίδομα επικινδυνότητας για αυτό....:yuck:
:a23: :a23: :a23:
οι σκέψεις μου με λέξεις...
Οι πανταχού απόντες κάθε φορά που η παρουσία τους ειναι απαραίτητη,έτσι εύκολα και άνετα πήραν την αυξηση τους.σίγουρα δεν είναι τρομερό το ποσό που πήραν.προκαλούν όμως οι κυριοι αρμόδιοι το κοινό αίσθημα,βολεύωντας τα "δικά" τους παιδιά όταν όλοι οι υπολοιποι είναι στην πίκρα.
δεν μπορώ να καταλάβω τι μαλακισμένη άποψη είναι αυτή που κράζει κάποιον που αφήνει το μηχανάκι του κοντά σε τμήμα της ΕΛ.ΑΣ.
είναι κατακριτέο δηλαδή το να προσπαθεί κάποιος να προστατέψει την περιουσία του?
ειδικά απο τη στιγμή που αυτοί ποου είναι υπεύθυνοι και πληρώνονται (απο όλους μας) για αυτο,αδυνατούν (για να μην πω είναι ανικανοι) ή/και αδιαφορούν!
alximistis
13/11/2006, 14:06
ρε αδέλφια... έχετε καταλάβει ότι τσακώνεστε τόση ώρα χωρίς ουσία;
Το έχετε συνειδητοποιήσει;;;
Το θέμα μας ποιο είναι τελικά; Αν σωστά τα πήραν οι αστυνομικοί ή αν έπρεπε να τα πάρουν και άλλοι εργαζόμενοι;
Και επίσης τι άλλο θέλουμε να λύσουμε (και καλά); Αν πέτυχαν αυτό που ήθελαν ή αν το έκαναν με εκβιαστικό τρόπο;
Έχετε ανοίξει ένα τεράστιο θέμα χωρίς να έχετε βάλει σκοπούς! Για τι πράγμα συζητάτε!!!
Να πω εγώ τα δικά μου και μετά τσακωθείτε με την ησυχία σας.
Έχουμε και λέμε, ερώτημα πρώτο:
Τα σώματα ασφαλείας δικαιούνται να πάιρνουν καλύτερους μισθούς;
ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ!!! Για ανθρώπους που κινδυνεύει η ζωή τους εννοείται ότι οι μισθολογικές παροχές πρέπει να είναι αυξημένες!
Ερώτημα δεύτερο: Δικαιούνται οι ίδιοι άνθρωποι να παίρνουν επίδομα επικίνδυνης κι ανθιυγιεινής εργασίας;
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!! Αν δεν πάρουν αυτοί ποιοι θα το πάρουν;
ΔΕΝ είναι οι μόνοι που πρέπει να το πάρουν ΟΚ; Αλλά σίγουρα και αυτοί;
Παρένθεση εδώ:
Το ότι κάποιοι ξύνονται το ότι κάποιοι γίναν αστυνομικοί μόνο και μόνο για να κολλάνε σφραγίδες και να κάθονται δεν σημαίνει ότι είναι όλοι έτσι. Υπάρχουν αυτοί που είπε ο Μάνος υπάρχουν και αυτοί που παράτησαν το πόστο τους κι έτρεχαν να με μαζέψουν από την Ακαδημίας...(να ναι καλά τα παιδιά)!
Όπως υπάρχουν οι μηχανικοί μοτοσικλετών που δεν θα σου πουν τίποτα για το πρόβλημα του κινητήρα και ξαφνικά θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις! Δεν είναι όμως όλοι έτσι!
Τα τελευταία ερωτήματα τώρα:
Κερδίσαν οι αστυνομικοί κλπ αυτό που ήθελαν;
ΟΧΙ!!! Διαβάστε προσεκτικά τι ζητούσαν αστυνομικοί λιμενικοί κλπ. συγκρίνετε με το τι πήραν και θα δείτε... τα πάγια αιτήματα τους δεν εισακούστηκαν!
Ποιος κέρδισε;
Ο Πολύδωρας που το έπαιξε μαγκάκος και υπενθύμισε στην κυβέρνηση να τι κάνω και τι αξίζω, που έδειξε στους αστυνομικούς τι μπορεί να κάνει (χωρίς να το κάνει)... εν ολίγοις κέρδισε πολύ επικοινωνιακά.
Επίσης κέρδισε ο Καραμανλής για το "κοινωνικό" πρόσωπο που 'εδειξε γι' ακόμη μία φορά...
Ποιος έχασε λοιπόν;
Βρείτε το εσείς αυτό...
Για το τέλος-τέλος:
Ήταν εκβιαστικό αυτό που έκανε ο Πολύδωρος (που να στα πόδια γρήγορος) και εις βάρος άλλων τάξεων;
Ναι και όχι!
Ναι γιατί ήταν εν μέρει εκβιαστικό (εκμεταλλέυτηκε τη θέση των αστυνομικών και την ευαισθησία της ΝΔ απέναντι στα σώματα ασφαλείας ευαισθησία που πάντα είχε) όχι διότι είχε τάξει πολλά παραπάνω ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.
Καλή συνέχεια στους τσακωμούς...
the_passenger
13/11/2006, 14:38
Ρε παιδιά είναι πολύ απλό:
Έγινε η λύση "2 σε 1", δηλαδή καί οι ένστολοι ικανοποιήθηκαν, και οι δάσκαλοι θα φάνε της χρονιάς τους (από ένστολους πού είναι ικανοποιημένοι πλέον) αν πάνε σε διαδήλωση, οπότε όλα υπό έλεγχο... ε κακό ε;;;
Resistman
13/11/2006, 14:38
ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΨΑΡΑ
mapsara@pegasus.gr
Aσυνήθιστα αυξημένα περιστατικά σοβαρών ασθενειών καταγράφονται στις ειδικές μονάδες της Aστυνομίας που έχουν την ευθύνη ρίψης χημικών σε διαδηλώσεις. Kαταγγελίες για αύξηση εμφάνισης καρκίνων και εξαιρετικά επικίνδυνων νευροπαθειών, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, φτάνουν στις ομοσπονδίες των αστυνομικών. Aν και τα στόματα είναι ακόμα κλειστά, οι πληροφορίες θέλουν αστυνομικούς που εκτίθενται συχνά στις χημικές ουσίες να πάσχουν από σοβαρές έως και ανίατες ασθένειες.
«Yπάρχουν ανησυχίες για αυξημένα περιστατικά καρκινοπαθειών στους αστυνομικούς από τη μακροχρόνια χρήση των χημικών ουσιών», δηλώνει στο «Eθνος της Kυριακής» ο Kώστας Bουδούρης, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Aστυνομικών Yπαλλήλων (ΠOAΣY). «H αγωνία μας είναι μεγάλη, καθώς κανείς δεν ξέρει τη σύσταση των ουσιών αυτών και τις βλαβερές συνέπειες που προκαλούν όχι μόνο στους αστυνομικούς, αλλά και στους διαδηλωτές».
Tα δακρυγόνα, όπως και τα υπόλοιπα χημικά που εκλύονται από τις φυσούνες της Aστυνομίας για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών, συγκαταλέγονται στην κατηγορία των χημικών όπλων. Παρόλο που οι ενδείξεις είναι εξαιρετικά σοβαρές και η ανάγκη περαιτέρω έρευνας επιτακτική, ειδική μελέτη δεν έχει πραγματοποιηθεί ή προγραμματιστεί.
Eκτός από τις προφανείς και άμεσες επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως ο βήχας και τα κρούσματα ασφυξίας, οι μακροπρόθεσμες βλάβες δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστούν. Oι ελάχιστες μελέτες που είναι διαθέσιμες από τη διεθνή βιβλιογραφία αφορούν τον γενικό πληθυσμό και δείχνουν ότι οι ουσίες αυτές είναι πολύ πιο επικίνδυνες απ όσο επίσημα δηλώνεται.
«Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, ο καρκίνος θερίζει τους αστυνομικούς των MAT, ενώ έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και περιστατικά σκλήρυνσης κατά πλάκας. Tι περιμένουμε δηλαδή, να γίνει επιδημία;», μας λέει ο Mίλτος Aνδρικόπουλος, υπεύθυνος του ΣYPIZA για τα Σώματα Aσφαλείας.
Καθησυχαστικός
Σε σχετικές αναφορές που έχουν γίνει με θέμα την ακριβή σύσταση των δακρυγόνων, η κυβέρνηση επισήμως δηλώνει ότι βασική ουσία των χημικών είναι το CS (ορθοχλωροβενζολιδενομαλονονιτρίλιο). Σε πρόσφατη συζήτηση που έγινε στη Bουλή ο υπουργός Δημόσιας Tάξης ήταν καθησυχαστικός όσον αφορά την επικινδυνότητα της ουσίας, αναφερόμενος σε μελέτες που έχουν γίνει από την Kομισιόν και τη βρετανική κυβέρνηση. Eπίσης, δεσμεύτηκε να δώσει στον βουλευτή του ΣYPIZA, Θανάση Λεβέντη, δείγματα των χημικών ουσιών προς ανάλυση και αν διαπιστωθεί ότι είναι βλαβερά, να αποσυρθούν.
«Kαι δεν είναι μόνο το CS. Tη συγκεκριμένη ουσία, οι αστυνομικοί τη διαλύουν σε μια άλλη ουσία, τη μεθυλο-ισοβουτρυλο-κετόνη (MIBK), η οποία είναι επίσης τοξική και κανείς δεν ξέρει, ούτε είναι σε θέση να διαπιστώσει τις βλαβερές συνέπειες από τις νέες χημικές ενώσεις που δημιουργούνται από την πρόσμειξη των ουσιών αυτών», εξηγεί ο Θανάσης Λεβέντης.
«H Aστυνομία χρησιμοποιεί αβασάνιστα τις πολεμικές χημικές ουσίες κατά κόρον, χωρίς να ξέρει το είδος της χημικής ουσίας ή τις επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό», δηλώνει στο «Eθνος της Kυριακής» ο Bασίλης Kαπράλος, συνταγματάρχης, ειδικός πυροτεχνουργός του Στρατού Ξηράς. «Δύο είναι τα κύρια αέρια που χρησιμοποιεί η EΛ.AΣ.: τη χλωροκετοφαινόνη CN (Chloroacetophenone) που είναι ερεθιστική δακρυγόνος ουσία και τον αδαμσίτη DM (Adamsite), ερεθιστικό εμετικό αέριο που εμπεριέχουν οι κατακαιωμένου τύπου χειροβομβίδες και φιάλες που έχουν οι αστυνομικοί στις ζώνες τους. Tα αέρια είναι τοξικά, αλλά δεν θεωρούνται θανατηφόρα. Aπαγορεύεται πάντως να εισέρχονται στα μάτια και στους πνεύμονες», λέει ο ειδικός.
«H υγεία των διαδηλωτών, των περιοίκων, των καταστηματαρχών, των περαστικών, και κυρίως των ίδιων των αστυνομικών πλήττεται από τέτοια τοξικά αέρια», τονίζει ο Iωάννης Tσαντίρης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Eνωσης Γιατρών Δημόσιας Yγείας. «Tα προφανή συμπτώματα μπορεί να είναι ο ερεθισμός στα μάτια και στο αναπνευστικό. Yπάρχουν όμως και πιο σοβαρές συνέπειες, όπως τα εγκαύματα, ο πονοκέφαλος, η ναυτία, η τάση για εμετό. Σε πολύ μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει πνευμονικό οίδημα. Ωστόσο, αν κάποιος από τους περαστικούς ή τους διαδηλωτές έχει αναπνευστικά προβλήματα ή καρδιακή πάθηση, η εισπνοή των συγκεκριμένων τοξικών αερίων μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρα».
Μεγάλη η τοξικότητα του CS
Σε ειδική έκθεση που πραγματοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη ύστερα από καταγγελία, η επιστημονική βιβλιογραφία για το CS είναι εκτενής. «Kατόπιν αναζητήσεως στο Διαδίκτυο», τονίζει στην έκθεσή του, «το Δελτίο Δεδομένων Aσφαλείας της ουσίας CS εντοπίστηκε στη βάση δεδομένων του Eργαστηρίου Φυσικής και Θεωρητικής Xημείας του Πανεπιστημίου της Oξφόρδης. Στο συγκεκριμένο site αναφέρεται για την τοξικότητα του CS ότι: είναι επιβλαβές όταν εισπνέεται ή σε περίπτωση κατάποσης. Πιθανόν να είναι επιβλαβές σε επαφή με το δέρμα. Προκαλεί σοβαρό ερεθισμό στους οφθαλμούς», και συνεχίζει: «Στο φύλλο πληροφοριών χημικής ασφάλειας που διαθέτει το Eθνικό Iνστιτούτο Eρευνας και Aσφάλειας της Γαλλίας αναφέρεται ότι τα συμπτώματα σε περίπτωση οξείας τοξικότητας είναι: ερεθισμός του δέρματος, των οφθαλμών και της αναπνευστικής οδού, πεπτικές διαταραχές, πονοκέφαλος, πιθανή αλλεργική αντίδραση, δερματικά εγκαύματα. Σε περίπτωση χρόνιας τοξικότητας αναφέρονται: καρκίνοι, έλκη στο δέρμα και στο ρινικό διάφραγμα, νεφρικές βλάβες».
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Θανάσης Λεβέντης, Νευροχειρουργός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
«Τα χημικά τους έλιωσαν τα πανό των δασκάλων»
«Oι πληροφορίες που πήρα από πολλές πλευρές λένε ότι πολλοί αστυνομικοί έχουν πάθει σοβαρές βλάβες στην υγεία τους. Στις πρόσφατες πορείες των εκπαιδευτικών τα χημικά που εκσφενδόνισαν οι αστυνομικοί έλιωσαν στην κυριολεξία τα πανό των διαδηλωτών. Aν μπορούν να κάνουν αυτό στα πανό, τι μπορούν να κάνουν στον ανθρώπινο οργανισμό;».
Μιχάλης Χάλαρης, Γενικός γραμματέας της Ενωσης Ελλήνων Χημικών
«Ακόμη και σε μικρές δόσεις είναι επικίνδυνα»
«Tα δακρυγόνα CS είναι 10 φορές πιο αποτελεσματικά από τα CN. Στο σημείο που πέφτουν τα CS δημιουργούν καπνό ή ομίχλη. H αποτελεσματικότητά τους στο να περιορίζουν τις μαζικές συγκεντρώσεις οφείλεται στις ιδιότητές τους ως σοβαρών ερεθιστικών του δέρματος και των βλεννογόνων ακόμα και σε μικρές δόσεις. H Eνωση Eλλήνων Xημικών έχει επανειλημμένως επισημάνει την επικινδυνότητα αυτών των ουσιών. Eπίσης, σύντομα θα αναλάβουμε πρωτοβουλία να ξεκινήσουμε συζητήσεις με κυβερνητικούς και κοινωνικούς φορείς προκειμένου να καταργηθούν οι ουσίες αυτές».
www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=73192
Αχ...κριμα τα παιδια...κριμα...και φορανε και μασκες...γι αυτο να παρουν το επιδομα..τους χρειαζεται..αληθεια μας λενε τελικα...δουλευουν σε ανθυγιεινες συνθηκες..κριμα...κριμα
:hypnotize
......
Αχ...κριμα τα παιδια...κριμα...και φορανε και μασκες...γι αυτο να παρουν το επιδομα..τους χρειαζεται..αληθεια μας λενε τελικα...δουλευουν σε ανθυγιεινες συνθηκες..κριμα...κριμα
............
Ρε φιλαράκο.... κάνε μας την χάρη.... είσαι μικρός και δεν ξέρεις τι γίνεται....
Λες να τους καυλώνει να βγαίνουν έξω και να σε πλακώνουν στις μπάτσες;
ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.... αμα δεν σ' αρέσει γίνε πολιτικός, βγες στην κυβέρνηση και απόλυσέ τους ΟΛΟΥΣ..... και ζήσε σε μια φανταστική χώρα όπου δεν χρειάζεται η αστυνομία, ακόμα και στην μορφή που είναι τώρα
Ώχου...
ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΨΑΡΑ
mapsara@pegasus.gr
Δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό από εφημερίδα του Μπόμπολα.....
o_gavros
13/11/2006, 15:07
Ρε φιλαράκο.... κάνε μας την χάρη.... είσαι μικρός και δεν ξέρεις τι γίνεται....
Λες να τους καυλώνει να βγαίνουν έξω και να σε πλακώνουν στις μπάτσες;
ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.... αμα δεν σ' αρέσει γίνε πολιτικός, βγες στην κυβέρνηση και απόλυσέ τους ΟΛΟΥΣ..... και ζήσε σε μια φανταστική χώρα όπου δεν χρειάζεται η αστυνομία, ακόμα και στην μορφή που είναι τώρα
Ώχου...
για κάτσε ρε φιλε,είναι απάντηση αυτή???
εσύ πιστεύεις ότι ξενερώνουν κάθε φορά που σκάει η εντολή "ΒΑΡΑΤΕ"???
ή μήπως ότι δεν γνώριζαν από πριν ποια θα είναι τα καθήκοντα τους ως αστυνομικοί?
και δεν κατάλαβα αυτό το ψευτο δίλημμα,αμα δεν σ'αρέσει ...
δηλαδή μόνο αυτή είναι η λύση?ή έτσι ή κόφτε το κεφάλι σας?
δεν κάνω το δικηγόρο του resistman.ίσα ίσα που συμφωνώ με το προηγούμενο σου ποστ για αυτό το θέμα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από o_gayros
για κάτσε ρε φιλε,είναι απάντηση αυτή???
εσύ πιστεύεις ότι ξενερώνουν κάθε φορά που σκάει η εντολή "ΒΑΡΑΤΕ"???
ή μήπως ότι δεν γνώριζαν από πριν ποια θα είναι τα καθήκοντα τους ως αστυνομικοί?
και δεν κατάλαβα αυτό το ψευτο δίλημμα,αμα δεν σ'αρέσει ...
δηλαδή μόνο αυτή είναι η λύση?ή έτσι ή κόφτε το κεφάλι σας?
δεν κάνω το δικηγόρο του resistman.ίσα ίσα που συμφωνώ με το προηγούμενο σου ποστ για αυτό το θέμα.
Τότε μπορείς να σκεφτείς κάτι....
Είσαι αστυνομικός.... (είσαι 17-18 δεν ξέρεις τι σου γίνεται και πας δίνεις πανελλήνιες, την δηλώνεις και περνάς)
Περνάνε τα χρόνια... παντρεύεσαι... κάνεις και 1-2 παιδιά.... μαζί με την γυναίκα σου (άμα δουλευει) βγάζεις 2.000Ε το μήνα.... και θες τόσα κι άλλα που δεν έχεις για να ζήσεις.... και είσαι κάθε μέρα με την ερώτηση "πως θα τα βγάλω πέρα"....
Πόσο λες να έχει κάποιος όρεξη να δείρει κάποιον που φωνάζει το ίδιο πράγμα; Το κάνει επειδή είναι η δουλειά του.... (κι εδώ πάμε στο άλλο θέμα) Αν δεν θέλουμε ρε σεις να βαράει η αστυνομία, μόνο με πολιτική εντολή γίνεται.
Δεν σκοτώνει το μαχαίρι αλλά αυτός που στο καρφώνει....
Το επάγγελμα καθορίζει τον άνθρωπο?
δηλαδή αν κάποιος έγινε αστυνομικός αυτομάτως σιχτίρεται από την υπόλοιπη κοινωνία και ορισμένους εκ των κατόχων δικύκλων και λοιπών τροχοφόρων?
Τον υπάλληλο της τράπεζας που υπογράφει τον πλειστηριασμό των σπιτιών σας γιατί δεν τον βρίζετε?
α... εκεί φταίει η τράπεζα...
Τον σκουπιδιάρη που αφήνει τα μισά σκουπίδια τριγύρω από τον κάδο που αδειάζει γιατί δεν τον βρίζετε?
α... σε αυτό φταίει ο δήμαρχος
Τον εργάτη που βάζει τα μπαλώματα στην άσφαλτο γιατί δεν τον βρίζετε?
α... εκεί φταίει ο εργολάβος που τα έχει τακιμιάσει με τη δημοτική αρχή...
Τον χτίστη που δεν αλφάδιασε σωστά την κάσα στο δωμάτιό σας γιατί δεν το βρίζετε?
α... εκεί φταίει το λαμόγιο ο κατασκευαστής
Το κωλόπαιδο που κάνει κόντρες στην παραλιακή και θερίζει άλλους διερχόμενους γιατί δεν τον βρίζετε?
α... εκεί φταίει ο υπουργός δικαιοσύνης που δεν έχει έναν αστυνομικό δίπλα σε κάθε τουμπανιασμένο όχημα
Τον μανάβη που πουλάει τις μελιτζάνες 40 cents ακριβότερα από την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κρύου καιρού γιατί δεν το βρίζετε?
α... σε αυτό φταίει η κοινωνική/εμπορική πολιτική της κυβέρνησης
Τον βενζινά που στην κατοστάρα αμόλυβδη βάζει 95άρα γιατί δεν τον βρίζετε?
α... εκεί φταίει ο ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους
τον εαυτό σας που δεν κοιτάζει την πίεση των ελαστικών κάθε 5 μέρες γιατί δεν τον βρίζετε?
α.. εκεί φταίει η ολισθηρότητα του δρόμου
τον εαυτό σας που δεν πάει να ψηφίσει ή που όταν πάει σκέφτεται πράσινο ή μπλε γιατί δεν τον βρίζετε?
α.. εκεί φταίει το σύστημα
τον εαυτό σας που δε βρίσκει γκόμενα γιατί δεν τον βρίζετε?
α... εκεί φταίει ο φεμινισμός και οι π0υτ@νες οι γυναίκες
τους 95 διαδηλωτές που κλείνουν την Αθήνα για 5 ώρες καθημερινή πρωί γιατί δεν τους βρίζετε?
α... εκεί φταίει το κράτος που τους ανέχεται ή δεν τους ικανοποιεί τα "δίκαια" αιτήματά τους
τον εαυτό σας που πληρώνει χ λεφτά σε τόκους πιστωτικών καρτών γιατί δεν τον βρίζετε?
α... εκεί φταίνε οι τράπεζες που τοκογλυφούν με 16,75% τόκους και ο διευθυντής σας που δε σας κάνει αύξηση
τον τραυματιοφορέα του νοσοκομείου που λείπει από τη βάρδια του γιατί δεν τον βρίζετε?
α... εκεί φταίει το σύστημα υγείας
τον καθηγητή ΤΕΙ ή ΑΕΙ που ακυρώνει μαθήματα χωρίς ανακοίνωση γιατί δεν τον τουλουμιάζετε και μετά να τον βρίσετε?
α... εκεί φταίει το σύστημα παιδείας
τον φιλαράκο σας που οδηγάει χωρίς δίπλωμα και ακράνωτος από τα 14 χρόνια του γιατί δεν τον βρίζετε?
α... εκεί φταίει το άδικο κράτος και δεν είναι δικό σας θέμα
τον πατέρα σας που βρίσκει βύσμα για ρουσφέτι ώστε να μην υπηρετήσετε στις Καστανιές Εβρου γιατί δεν τον βρίζετε?
α... εκεί φταίει ότι το έκανε και ο γείτονας
τον εαυτό σας που θέλει να δουλεύει λιγότερες ώρες, χωρίς έλεγχο και με διπλάσια λεφτά γιατί δεν τον βρίζετε?
α... εκεί φταίει η παγκοσμιοποίηση
τον εαυτό σας που πέρσι δε δούλεψε αρκετά και δε πήρε αύξηση 69% γιατί δεν τον βρίζετε?
α... εκεί φταίει η ανεργία, η καινούρια porsche του αφεντικού και το δημοσιονομικό έλλειμμα
τον εαυτό σας που θα στείλει απάντηση σε αυτό το ποστ χωρίς να θέλει να καταλάβει το νόημα του λόγου μου γιατί δεν τον βρίζετε?
α... σε αυτό φταίω εγώ!
Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι αγαπητοί μου...
Εσείς τι κάνετε για το κράτος (που είμαστε εμείς οι ίδιοι)? Τι κάνετε για τον διπλανό σας?
Είμαστε ωχΑδερφιστές, ματαιόδοξοι, ζηλόφθονοι, εγω-ατομιστές, βολεψάκιδες, ευθυνόφοβοι, κουτοπόνηροι και κοντόφθαλμοι...
Εγώ τι κάνω για αυτό?
Κατηγορώ τον εαυτό μου και όχι κάποιον άλλον για αυτό...
Nostra
:wave2: :wave2:
Sferopetadhn
13/11/2006, 15:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
Εσείς τι κάνετε για το κράτος (που είμαστε εμείς οι ίδιοι)? Τι κάνετε για τον διπλανό σας?
ΕΙΣΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ
Πες κι άλλα, πες κι άλλα...
Γιατροί=φακελάκια
Εφορία=φακελάκια
Πολεοδομία=φάκελοι
Έργα=μίζα
Εξοπλισμοί=μίζα
Κλήση=βύσμα (σβήσιμο)
Κλέφτης=κοινωνία
Λουφαδόρος=κοινωνία
Φονιάς=κοινωνία
Ναρκομανής=κοινωνία
κλπ
κλπ
κλπ
Όλοι αυτοί είναι εξωγήινοι που έρχονται κάθε πρωί τα κάνουν πουτάνα και μόλις σχολάσουν ξαναγυρνούν στον πλανήτη τους. Εμείς είμαστε πάντοτε από τους υπόλοιπους που απλώς υπομένουν τα βασανιστήρια και δε φταίμε ποτέ σε τίποτα...
Την έννοια της ατομικής ευθύνης την έχει σκεφτεί ποτέ κανείς;
Resistman
13/11/2006, 15:46
Αυτος που σπερνει καρκινο με τη θεληση του, πως λεγεται; Θα ηθελα μια απαντηση σας παρακαλω..
τα περι διαταγων ειναι για κανεναν πιτσιρικα που δεν ξερει ή για κανενα ηλικιωμενο που δεν βγαινει εξω...οχι και σ εμας ρε snipeρ, εχουμε ματακια και βλεπουμε και μαλιστα πολλα..
Ακομα και η θωρια περι διαταγης το ιδιο μου κανει. Την ευθυνη για τραυματισμους, θανατους, βασανιστηρια, παλι κρατικος φορεας θα την εχει για μενα. Αλλα μην λεμε οτι τους χαλαει κιολας...
Φανηκε περσι στα εκπαιδευτικα με τι ζηλο "εργαστηκαν"...
Σε 6 ωρες , ειχαμε 150 περιπου τραυματιες, εναν φοιτητη με ραγισμενο κεφαλι σε τρια σημεια, εναν με σπασμενη λεκανη, καμια 20αρια με σπασμενα χερια και ποδια, κοπελες με ανοιγμενα χερια και φρυδια....
Σε 6 ωρες...Ειδες προθυμια και ζηλος; Δεν νομιζω να βαριοντουσαν...Που να τους εδιναν και αλλες διαταγες...:confused:
o_gavros
13/11/2006, 15:58
Τότε μπορείς να σκεφτείς κάτι....
Είσαι αστυνομικός.... (είσαι 17-18 δεν ξέρεις τι σου γίνεται και πας δίνεις πανελλήνιες, την δηλώνεις και περνάς)
Περνάνε τα χρόνια... παντρεύεσαι... κάνεις και 1-2 παιδιά.... μαζί με την γυναίκα σου (άμα δουλευει) βγάζεις 2.000Ε το μήνα.... και θες τόσα κι άλλα που δεν έχεις για να ζήσεις.... και είσαι κάθε μέρα με την ερώτηση "πως θα τα βγάλω πέρα"....
Πόσο λες να έχει κάποιος όρεξη να δείρει κάποιον που φωνάζει το ίδιο πράγμα; Το κάνει επειδή είναι η δουλειά του.... (κι εδώ πάμε στο άλλο θέμα) Αν δεν θέλουμε ρε σεις να βαράει η αστυνομία, μόνο με πολιτική εντολή γίνεται.
Δεν σκοτώνει το μαχαίρι αλλά αυτός που στο καρφώνει....
ξέρω και (μάλλον) ξέρεις κι εσύ,πως το θέμα των μπάτσων δεν είναι τόσο απλοϊκό όσο το παρουσιάζεις.
ακόμα και σε αυτή την ηλικία (17-18),δεν είναι κάποιος μαλάκας ή εξωγήινος,να έχει παντελή άγνοια του τι είναι αστυνομικός.δεν είναι δα και πυρηνική φυσική.
Δεν αμφιβάλω ότι και αυτοί οι μπάτσοι,αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα.
Ούτε αμφισβητώ το ότι το κοπάνημα απο τους μπάτσους είναι πολιτική εντολή.
αλλά δεν φτάνω στο σημείο να λέω ότι το κάνουν και απο αγκαρία.
Προσωπικά ξέρω πολλούς μπάτσους που τους δίνει μεγάλη ευχαρίστηση αυτή η δυνατότητα...
το θέμα μας όμως εδώ είναι η εύνοια που γνωρίζει το Σωμα της Αστυνομίας απο τις εκάστοτε κυβερνήσης.ή κάνω λάθος?
..
τα περι διαταγων ειναι για κανεναν πιτσιρικα που δεν ξερει ή για κανενα ηλικιωμενο που δεν βγαινει εξω...οχι και σ εμας ρε snipeρ, εχουμε ματακια και βλεπουμε και μαλιστα πολλα..
.....
Έλα ρε μεγάλε.... που έχεις φάει την ζωή με το κουτάλι...
Για πες και σε μας που δεν ξέρουμε τι γινεται στον κόσμο....
Για πες....
Α..... πες μας και τι γίνεται και στα "δημοκρατικά", κατά την δική σου θεώρηση των πραγμάτων, κράτη....
Για πες....
ξέρω και (μάλλον) ξέρεις κι εσύ,πως το θέμα των μπάτσων δεν είναι τόσο απλοϊκό όσο το παρουσιάζεις.
ακόμα και σε αυτή την ηλικία (17-18),δεν είναι κάποιος μαλάκας ή εξωγήινος,να έχει παντελή άγνοια του τι είναι αστυνομικός.δεν είναι δα και πυρηνική φυσική.
Δεν αμφιβάλω ότι και αυτοί οι μπάτσοι,αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα.
Ούτε αμφισβητώ το ότι το κοπάνημα απο τους μπάτσους είναι πολιτική εντολή.
αλλά δεν φτάνω στο σημείο να λέω ότι το κάνουν και απο αγκαρία.
Προσωπικά ξέρω πολλούς μπάτσους που τους δίνει μεγάλη ευχαρίστηση αυτή η δυνατότητα...
το θέμα μας όμως εδώ είναι η εύνοια που γνωρίζει το Σωμα της Αστυνομίας απο τις εκάστοτε κυβερνήσης.ή κάνω λάθος?
Σωστά..... αλλά ξεφύγαμε και λιγάκι [το 1ο ποστ είναι;]
Για τα υπόλοιπα.... εδώ έχουμε τα προβλήματά μας, οδηγάμε... και μόλις γινει μαλακία απο κάποιον άλλο, είμαστε έτοιμοι να του πιούμε το αίμα... τον/ την έτσι, τον/την αλλιώς, που έπρεπε να κατέβω και του σπάσω τα μουτρα κλπ κλπ Ψέμματα; (Διάβασε εδώ μέσα ποστ συναδέλφων αναβατών). Που διαφέρουμε εμείς απο τα ΜΑΤ;
o_gavros
13/11/2006, 16:12
Που διαφέρουμε εμείς απο τα ΜΑΤ;
αναγνωρίζω όλα όσα αναφέρεις αλλά αυτή την πρόταση δεν τη δέχομαι με την καμία φίλε μου!
σε τι διαφέρουμε από τα ΜΑΤ?:confused: :confused:
όχι φίλε,εγώ διαφέρω από τα ΜΑΤ γιατί είμαι (θέλω να πιστεύω) άνθρωπος και όχι πιόνι κανενός.
γιατί αν & όταν βαρέσω κάποιον,θα είναι εν βρασμώ ψυχής για κάτι που πιθανώς να μου έχει κάνει.
δεν θα εκτελώ κανενός τις διαταγές και προφανώς δεν θα πάω ποτέ να κοπανήσω με γκλοπ τον "παππού μου & τη γιαγιά μου" :winka:
καταλαβαίνω ότι μας παρομοιάζεις σαν ζώα,στις περισσοτερες περιπτώσεις συμπεριφερομαστε χειρότερα απο ζώα,αλλά όχι και να τα ισοπεδώνουμε/εξισώνουμε όλα λέγωντας "Που διαφέρουμε εμείς απο τα ΜΑΤ;"
Resistman
13/11/2006, 16:20
Έλα ρε μεγάλε.... που έχεις φάει την ζωή με το κουτάλι...
Για πες και σε μας που δεν ξέρουμε τι γινεται στον κόσμο....
Για πες....
Α..... πες μας και τι γίνεται και στα "δημοκρατικά", κατά την δική σου θεώρηση των πραγμάτων, κράτη....
Για πες....
Ποια δημοκρατικα κρατη εννοεις;;;
Κατ αρχην, δεν υπαρχει δημοκρατικο κρατος. Υπαρχει μια εγγενης αντιφαση σ αυτα τα δυο, κατα την δικη μου εκτιμηση.
Αν ηθελες να μου πεις για Κουβα κτλ κτλ....δεν θα την υπερασπιστω. Δεν ειμαι κομμουνιστης.
Βεβαιως δεν θα καταδικασω ολοκληρωτικα αυτο που επιχειρειται εκει αλλα ειδικα στο θεμα της αστυνομευσης, η κατασταση ειναι τραγικη ( ανα τετραγωνο αστυνομια ) ασχετα με το λογο για τον οποιο υπαρχει εκει, πραγματικος ή προσχηματικος.
Μην βιαζεσαι να κρινεις..:smokin:
Οσο για το που διαφερουμε εμεις απο τα Ματ, καλυτερα ο καθενας να μιλα εξ ονοματος του.
Προσωπικα ισως και να διαφερω..:D
Αν ηθελες να μου πεις για Κουβα κτλ κτλ....δεν θα την υπερασπιστω. Δεν ειμαι κομμουνιστης.
αστα αυτά ρε που δεν είσαι κομμουνιστής...
ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ Κ ΘΑ ΤΑ ΞΕΡΑΣΕΙΣ ΟΛΑ....ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗ ΤΗΣς ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ...ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 1000 ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ....ΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΧΑΜΕΝΟ ΚΟΡΜΙ...ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΛΑΡΑ.....
ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗ ...Ε ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗ.....
Α ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ....ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ....ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ....
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΣΣΣΣΣ....:lol: :lol: :lol: :lol:
loukasfilm
13/11/2006, 18:35
Το θέμα είναι όντως αν έπρεπε να πάρουν οι αστυνομικοί αύξηση τώρα.
Από την στιγμή που όπως λένε "η οικονομία δεν αντέχει" δεν θα έπρεπε να πάρουν.
Το ότι δώσανε έστω και αυτά που δώσανε, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι η λογική τους, είναι ότι φροντίζουμε τα "δικά μας παιδιά". Για τον απλό λόγο ότι τους χρειάζονται, πολύ περισσότερο από άλλους, όπως δασκάλους π.χ.
Τα Ματ είναι μια ακόμα πιο ιδιαίτερη κατάσταση. Δεν γίνεσαι μέλος των Ματ, ως απλός αστυνομικός, πρέπει να είσαι "ειδικός" άνθρωπος. Το λιγότερο που πρέπει να έχεις είναι να γουστάρεις να βαράς τους άλλους, χωρίς πολλή πολλή σκέψη. Και γενικότερα η πολλή σκέψη σε αυτό το πόστο δεν χρειάζεται.
Ο λογικός άνθρωπος, το σκέφτεται σοβαρά πριν χτυπήσει, κάποιον άλλο, και πιθανά μετά από κάποια ώρα, που έχει περάσει ο θυμός να το μετανειώσει κιόλας. Οπότε σκεφτείτε πόση λογική έχουν οι ματατζήδες.
Και από την άλλη για σκεφτείτε το λιγάκι? Μόλις έχεις γυρίσει από την δουλειά σου, μετά από άλλη μια μέρα ενάντια σε δασκάλους, συνταξιούχους, οποιουσδήποτε σου ζητήσαν να χτυπήσεις εκείνη την ημέρα, τι κάνεις? ένα ντους και βγαίνεις με φίλους για ποτό? πρέπει να είσαι περίπτωση ανθρώπου.
Όσο για το θέμα των "εντολών", σηκώνει πολύ κουβέντα. Το ίδιο "επιχείρημα" επικαλέστηκαν και οι ναζιστές. Και δεν νομίζω ότι δεν τους κρέμασαν μετά.
Resistman μην ανησυχείς δεν σε είπε κανείς Κομμουνιστή, ούτε σου ζήτησε κανείς να υπερασπίσεις τίποτα.
VanDiemen
13/11/2006, 18:44
Αυτό που με ενοχλεί, είναι που όταν συμβεί κάτι, αμέσως όλοι ψάχνουν την αστυνομία, η οποία αν δεν ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά, τη βρίζουν χυδαιότατα ενώ όλο τον υπόλοιπο καιρό που δεν την έχουν ανάγκη..απλώς τη βρίζουν χυδαία!
Με κομπλεξικούς ανθρώπους που δεν μπορούν να δουν πέρα από εκεί που φτάνει το χέρι τους, δε βγαίνει άκρη, ακόμη και να φτάσει τις 100 σελίδες αυτή η συζήτηση.
Τον έναν τον έγραψαν 100% δικαιολογημένα κάποια φορά και επειδή δεν παραδέχτηκε ποτέ το σφάλμα του, ορκίστηκε αιώνιο μίσος εναντίον των αστυνομικών! Τόσο που σιγά σιγά το πίστεψε πραγματικά ότι είχε δίκιο!
Αυτοί που γράφουν ότι οι αστυνομικοί "γουστάρουν" και "τη βρίσκουν" να πηγαίνουν και να αντιμετωπίζουν τον κάθε αλητήριο, το κάθε κατακάθι που του κατέβηκε να βγει και να διαλύσει ότι βρει στο διάβα του, επειδή η ομάδα του έφερε ισοπαλία με τον Αχαρναϊκό, προφανώς θεωρούν ότι το να δίνεις ξύλο είναι διασκέδαση!!! Τι να πει κανείς σε τέτοιου είδους ανθρώπους; Ας μπουν τέλος πάντων σε μια αρένα να δαρθούν μεταξύ τους και να φύγουν απ' το κεφάλι μας. Είναι οι ίδιοι που στο στρατό κωλοβαρούσαν, έκαναν ότι κατέβαζε η κούτρα τους και όταν έτρωγαν μια μέρα κράτηση έβριζαν χυδαία τους αξιωματικούς!
Ένα θα πω.. Όταν επισημάνετε κάτι στραβό, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό, πριν σπεύσετε να κατηγορήσετε τον φταίχτη-ένοχο-υπεύθυνο και να τον θάψετε 2 μέτρα κάτω απ' τη γη, αναρωτηθείτε.. Μήπως το έχετε κάνει κι εσείς αυτό το ίδιο σφάλμα; Αυτό θα σας φρενάρει λίγο!
Η αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται παντού! Δεν είναι όλοι καλοί αστυνομικοί, όπως είναι λογικό και αναμενόμενο! Επειδή κάποιος σας την έσπασε, δεν είναι όλοι το ίδιο!! Ξεκολήστε επιτέλους.
VanDiemen
13/11/2006, 18:52
Μετά το μήνυμα που έστειλε ο Nostra τι άλλο να πει κανείς.. Τα έγραψε όλα! Αν όλοι καταφέρναμε να έχουμε το 20-30% αυτού του τρόπου σκέψης, τότε ίσως ο ισχυρισμός σας ότι η αστυνομία δε χρειάζεται, ίσως να είχε και μια δόση ρεαλισμού!
VanDiemen
13/11/2006, 19:05
Όσο στρεφόμαστε εναντίον όλων των υπολοίπων, χωρίς να αναγνωρίζουμε κανένα απολύτως λάθος στη δική μας συμπεριφορά - νοοτροπία θα έχουμε το κράτος που μας αξίζει! Τους γιατρούς που μας αξίζουν, τους δασκάλους που μας αξίζουν, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργολάβους, τους δικηγόρους, τους πολιτικούς, τους ανθρώπους γενικώς που μας αξίζουν!
Το 15 με 20% των αστυνομικων ειναι υπευθυνα και σωστα ατομα οι υπολοιποι πασχουν οπως αλλωστε και ολος ο Ελληνικος πληθυσμος.Ειναι γεγονος η αναποτελεσματικοτητα της αστυνομιας οπως και ολης της κοινωνιας μας.Ο αστυνομικος και τα υπολοιπα σωματα ασφαλειας μπορουν να αρνηθουν νομικα την εκτελεση της διαταγης αν ειναι παραλογη,αλλα θελει ψυχη.Αν δεν του φθανουν τα χρηματα ας βρει αλλη εργασια με καλυτερη αμοιβη,αλλα αφηνει το δημοσιο? Και ειναι ασεβια να ταυτιζονται οι αστυνομικοι και τα υπολοιπα σωματα ασφαλειας και ειδικα με τους πυροσβεστες,φτανει να δειτε ποσοι ειναι και ποσες απωλειες εχουν.
109 περιπτωσεις την τελευταια 5ετια για βια αστυνομικων απο τυχαια ερπυσοκροτηση οπλου!!!!
μεχρι βιασμους και αλλα καταγγελθηκανε αλλα βγηκαν 109 απαλακτικες αποφασεις.
Εγω στα 40 εχω μονο κακιες εντυπωσεις απο τους αστυνομικους οπως επισεις και απο αλλες
ταξεις εργαζομενων, αλλα κανεις δεν εχει την δυναμη ενος αστυνομικου,μπορει να σου καταστρεψει την ζωη αν θελει για πλακα.Βεβαια αυτα δεν γινονται ας πουμε στην Κρητη ευκολα
εκει δεν ειναι αρκετα Ηρωες.
Ακου ηρωες οι αστυνομικοι σιγουρα 100 αντε 300 στις 50000.
Οσοι ειναι οι δασκαλοι ειναι και οι αστυνομικοι.
Για ενα πραγμα μετανοιωσα πραγματικα στην ζωη μου,που δεν μετακομισα στο εξωτερικο οταν μου δωθηκε η ευκαιρια.
Παραξενευομαι απο τους συμπαθουντες, απο που αντλουν την συμπαθεια τους.
και αντε να καταλαβω αυτους που ειχαν καποια καλη εμπειρια απο την αστυνομια,αλλα ποσοι ειναι αυτοι, αν κρινω απο την γενικη εντυπωση του κοσμου πολυ λιγοι, αρα μενουν οι οσοι ειναι στα σωματα ασφαλειας.
Βεβαια και οι Γερμανοι πριν 60 χρονια ειχαν τους υποστηρικτες τους,ξερεται αυτους μς τις κουκουλες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από EKEINOS
.
Για ενα πραγμα μετανοιωσα πραγματικα στην ζωη μου,που δεν μετακομισα στο εξωτερικο οταν μου δωθηκε η ευκαιρια.
και να ερχεσαι στην ελλαδα μονο για διακοπες ........σε ποια χωρα αν επιτρεπεται???
Sferopetadhn
13/11/2006, 20:06
Το post του nostra να γίνει sticky παρακαλώ!
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλήθεια από αυτό... τί κάνουμε εμείς για το κράτος μας;
Η θεωρία ότι ως έννοια το κράτος καταργεί την έννοια της ελευθερίας είναι πλήρως κενή, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία εάν αυτή δεν οριστεί με βάση κάποιους κανόνες.
Εάν δεν υπάρξουν αυτοί οι κανόνες κανείς δεν θα είναι ελεύθερος, καθώς θα κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από τον οποιονδήποτε και οτιδήποτε, χωρίς δικαίωμα αντίδρασης (διότι απλώς αυτό δεν θα ορίζεται).
Έτσι φίλε resistman και λοιποί καλώς ή κακώς ζούμε όλοι μαζί και προφανώς τα θέλω του ενός πολλές φορές επικαλύπτονται με τα θέλω του άλλου. Τότε τί κάνουμε; Πιανόμαστε στα χέρια; Σφαζόμαστε; Τί;
Δώστε μου ένα οποιοδήποτε παράδειγμα για ανάλυση σε μία θεωρητική κοινωνία χωρίς κανόνες και θα κάνουμε όλοι μαζί προσπάθεια για την τυπική εφαρμογή του... και μόλις τελειώσουμε θα κάνουμε την ίδια άσκηση και για το λόγο ύπαρξης της αστυνομίας που είναι (θεωρητικά) ο τοποτηρητής των κανόνων αυτών.
πχ (λόγω αντικειμένου φόρουμ) Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας - Όριο ταχύτητας
Όριο = περιορισμός... Αυτό είναι ή όχι καταπάτηση ελευθερίας;
Πάμε λοιπόν
o_gavros
13/11/2006, 21:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Αυτό που με ενοχλεί, είναι που όταν συμβεί κάτι, αμέσως όλοι ψάχνουν την αστυνομία, η οποία αν δεν ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά, τη βρίζουν χυδαιότατα ενώ όλο τον υπόλοιπο καιρό που δεν την έχουν ανάγκη..απλώς τη βρίζουν χυδαία!
Με κομπλεξικούς ανθρώπους που δεν μπορούν να δουν πέρα από εκεί που φτάνει το χέρι τους, δε βγαίνει άκρη, ακόμη και να φτάσει τις 100 σελίδες αυτή η συζήτηση.
........
Ξεκολήστε επιτέλους.
Δηλαδή για να καταλάβω είναι άποψη αυτή???
Φυσικά και αυτούς θα θα ψάξω μόλις και όταν συμβεί κάτι???
δεν καταλαβα δηλαδή,θα έπρεπε να πάρουμε όλοι το νόμο στα χέρια μας σε κάποια στραβή??
μήπως όλα αυτά συνέβαιναν "τα παλιά τα χρόνια"?μήπως απο τότε κάναμε -θεωρητικά-κάποια βήματα πρόοδου???
Αυτοι είναι τα θεσπισμένα απο το κράτος όργανα,αρμόδια για αντιμετωπίσουν διάφορες καταστάσεις.
το βρίσιμο και η αποστροφή προς αυτούς πηγάζει μέσα απο την ανικανότητα,τη διαφθορά τους,την υπερτίμηση της δωσμένης σε αυτούς εξουσία και την αδιαφορία που δείχνουν στον πολίτη.
τι παραμύθι είναι αυτό που λες και εσύ και ο άλλος ο idi,δεν μπορώ να το καταλάβω πραγματικά.
Είμαι κομπλεξικός όταν βλέπω κάποιους που έχουν στα χέρια μια κάποια εξουσία,πληρώνονται απο την τσέπη μου και την τσέπη σου,να με γράφουν μονίμως στα παπάρια τους?
να μη δείχνουν κανένα σεβασμό στον άνθρωπο και την περιουσία του,που έχουν καθήκον να προστατεύουν (και τα 2).
είναι τυχαία η τόσο μαζική αρνητική εντύπωση που έχουν οι μπάτσοι στην πλειοψηφία των Ελλήνων???
είχα γράψει πριν καιρό,σε ένα παρόμοιο ποστ,πως στο εξωτερικό ο αστυνομικός είναι (και το σημαντικότερο το αναγνωρίζει) υπάλληλος του πολίτη!!!καμια σημασία δεν έχει αν αυτός ο πολίτης είναι ημεδαπός ή αλλοδαπός,ίδια σωστή αντιμετώπιση.
δεν νομίζω πως χρειάζεται να αναφέρω πως φέρονται οι δικοί μας στους αλλοδαπούς.
θα έλεγα πως εκεί βγάζουν και τα απωθημένα τους.
Αν κάνανε σωστά και αποτελεσματικά τη δουλειά τους,πιστεύεις ότι όλοι θα τους βρίζανε?
λέει κάποιος φίλος ότι αν κάποιος μπάτσος θελει,μπορεί ανετα να σε καταστρέψει.
Πολύ μεγάλη αλήθεια!!!
Δεν λέω να σταματήσει να υπάρχει αστυνομία.δεν είμαστε για κανένα λόγο σε τέτοιο επίπεδο ως κοινωνία,για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.(όπως συμβαίνει εν μέρη σε χώρες οπως η Δανία).
Αυτό που απαιτώ όμως σαν πολίτης είναι να λαμβάνω τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνω!
και απο τους μπάτσους αυτό δεν συμβαίνει!
stavrogin
13/11/2006, 21:05
Στο πνευμα του Νοστρα υπαρχει η προσωπικη ευθηνη.Κατ αυτην την εννοια ,ολοι (αλλα ο καθενας για το κομματι του) ημαστε υπευθηνοι για το μεριδιο του στην ελληνικη κοινωνια.Κατ αυτην την εννοια ειναι υπευθηνος κι ο καθε ενας μπατσος αν σπερνει και θεριζει καρκινο.Το οτι ειναι 17-18ετων δε λεει τιποτα.Ή εχει ευθηνη ή δεν αξιζει σεβασμο.Δεν γινεται να μην εχει ευθηνη γιατι ειναι ενα απλο οργανο και να αξιζει το σεβασμο.
Μην παρεξηγηθω,εχω δει μπατσους να εκτονωνουν καταστασεις και να ησυχαζουν πνευματα πριν φτασει στο απροχωρητο μια κατασταση.Αλλα και εχω δεχτει σεβασμο απο μπατσους οταν τους εδειξα σεβασμο.Φυσικα εχω δει και ολα τα αντιθετα.
Αυτα, περι μπατσων
Περι ,αυξησεων και επιδοματων τωρα:
Ποιοι πηραν αυξησεις;Η εκτελεστικη εξουσια και η δικαστικη εξουσια.Α ξεχασα η νομοθετικη εξουσια (βουλευτες δημαρχαιοι) συζητα επεισης για αυξησεις.Και ολοι δικαια ,ΔΕΝ αμφιβαλω και ΔΕΝ ειρωνευομαι
Δηλαδη:ΔΙΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ(δηλ. οι τρεις εξουσιες) ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Κι ως εδω καλα.ΟΚ αλλα το ακομα ποιο αστειο ειναι οτι
ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Νομιζω οτι δεν εχω αλλα επιχειρηματα.
Υ.Γ1: Απλα θυμαμε εκεινο το προφητικο κομικ της Ars Longa: "Γιε μου να γινεις μπατσος" γυρω στο 1987
Υ.Γ2:Δεν καταλαβαινω πως αμφιβαλεται για το αρθρο που ποσταρε ο Resistman.Εχει πηγες ή δεν εχει; Προεδρος ιατρικου συλλογου,Συνταγματαρχης πυροτεχνουργος στρατου.
Μα δε χρειαζεται καν να ειχε πηγες.Η απλη λογικη λεει οτι ολα αυτα προηλθαν απο μετατροπες αεριων προορισμενων για στρατιωτικους σκοπους.Εχω συναντησει τουλαχιστον αλλες τρεις φορες παρομοια αρθρα .Δεν οφειλε η αστυνομια να προστατευσει (καλα τους ταραχοποιους πολιτες) το ιδιο της το προσωπικο;
Μια λεξη θα πω μονο γιατι μακρηγορησα:>>>>>>Πιπεροριζα<<<<<<:rotflmao: :rotflmao:
αστα αυτά ρε που δεν είσαι κομμουνιστής...
ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ Κ ΘΑ ΤΑ ΞΕΡΑΣΕΙΣ ΟΛΑ....ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗ ΤΗΣς ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ...ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 1000 ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ....ΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΧΑΜΕΝΟ ΚΟΡΜΙ...ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΛΑΡΑ.....
ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗ ...Ε ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗ.....
Α ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ....ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ....ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ....
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΣΣΣΣΣ....:lol: :lol: :lol: :lol:
ελα ρε φιλε εισαι και εσυ ενα απο τους 1000??? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
σας εχω ολους φακελωμένους και θα πατε μακρονησο :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
κομπλεξικοί! Σα τα ποντικια κρυβεστε και ο ενας βλεπει βασανισμους απο τους μπατσους στα ονειρα του και ο αλλος νομιζει οτι εχω εγω πρόβλημα με τις πολιτικες του πεποιθήσεις
ακομα μια φορα θα το πω μπας και ξεστραβωθείτε
απο τη στιγμη που αποδέχεστε το πολιτευμα μας και δεν επιθυμείτε την ανατροπη του... μπορειτε να ψηφίζετε και να πιστεύετε οτι θελετε! κομουνιστής εισαι? μαγκια σου. δεξιος εισαι μαγκια σου. δεν εισαι τιποτα? μαγκια σου. Θα υπερασπιστώ με το αιμα μου το δικαιωμα σου να ψηφιζεις ότι γουστάρεις! Να εχεις δικαίωμα να εκλεγεις και να εκλεγεσαι!
αλλα αν εισαι καραγκιοζακος που νομιζει οτι θα ανεχτούμε εμεις να γραφεις μανιφεστα περι ανατροπής πολιτεύματος και επανάστασης με βια (γιατι δε μπορεις αλλιως να πείσεις τους υπολοιπους να σε ακολουθησουν) και να τα αφηνουμε ασχολιαστα τετοια γραφόμενα εισαι σε λαθος φορουμ (βασικα αν καποιος εχει αντίρρηση ευχαρίστως φευγω εγω και σας αφηνω να κανετε την γιάφκα σας ωραια και ομορφα αλλα εγω δε συμμετέχω σε συζήτηση με ανθρωπους που δε σέβονται την αποψη των πολλων) :wave2: :wave2: :wave2:
Γιωργος... ακομα ενας ΦΑΣΙΣΤΑΣ...
Διευκρίνηση:Οι απαντήσεις μου στο resistman είναι για διαφορα ποστ του και όχι μονο για το συγκεκριμένο
.......
είχα γράψει πριν καιρό,σε ένα παρόμοιο ποστ,πως στο εξωτερικό ο αστυνομικός είναι (και το σημαντικότερο το αναγνωρίζει) υπάλληλος του πολίτη!!!καμια σημασία δεν έχει αν αυτός ο πολίτης είναι ημεδαπός ή αλλοδαπός,ίδια σωστή αντιμετώπιση.
δεν νομίζω πως χρειάζεται να αναφέρω πως φέρονται οι δικοί μας στους αλλοδαπούς.
.......
επειδή έχω ζήσει αρκετά χρόνια έξω...
Έχεις δει τα αντίστοιχα ΜΑΤ της Αγγλίας, Γαλλίας, Γερμανίας κλπ;
Οι δικοί μας είναι λαπάδες...
Απλά σε αυτές τις χώρες ισχύουν οι νόμοι κι εφαρμόζονται...
Αν θέλουμε να ζούμε χωρίς νόμους.... ΟΚ - Δεκτό..... Άντε όμως να δούμε πόσοι θα επιβιώσουμε....
Τέλος του θέματος για μένα....
o_gavros
13/11/2006, 23:03
επειδή έχω ζήσει αρκετά χρόνια έξω...
Έχεις δει τα αντίστοιχα ΜΑΤ της Αγγλίας, Γαλλίας, Γερμανίας κλπ;
Οι δικοί μας είναι λαπάδες...
Απλά σε αυτές τις χώρες ισχύουν οι νόμοι κι εφαρμόζονται...
Αν θέλουμε να ζούμε χωρίς νόμους.... ΟΚ - Δεκτό..... Άντε όμως να δούμε πόσοι θα επιβιώσουμε....
Τέλος του θέματος για μένα....
Είδες πουθενά να λέω να ζούμε χωρίς νόμους?ίσα ίσα...
πιαστήκαμε τώρα από τα ΜΑΤ.δεν είναι μόνο τα ΜΑΤ αστυνομία.και η όλη αρνητική άποψη δεν διαμορφώνεται μόνο απο αυτά που κάνουν οι ματατζήδες.
Θ.Β_750z
13/11/2006, 23:54
Καλα ρε εισαστε σοβαροι?μανουριαζετε για τους μπατσους?
για πιο λογο?αν αξιζουν να παρουν παραπανω λεφτα?και ποιος απο ολους εσας που μιλατε εισαστε ευχαριστημενοι με αυτα που περνετε,ρε μαγγες?
καλυτερα θα ηταν να ασχοληθειτε με το ποιος μπορει να φταιει που ψωμολυσσαμε ολοι και οχι με το ποσα παιρνει ενας δημοσιος υπαλληλος,που οσο επικυνδυνοτητα και αν εχει,χωρις δουλεια δεν θα μεινει ποτε,το εφαπαξ θα το παρει,την συνταξουλα του και εχει κανει και τις ακρες του σαν μπατσος...ε?κανω λαθος?
εδω ρε μαγγες,ειδαμε στο χαζοκουτι τις προαλλες,εναν φουκαρα που επεσε απο την σκαλωσια στην οικοδομη,εκανε θριψαλλα τα χερια του και φυσικα ο ανθρωπος δεν μπορει πλεον να δουλεψει αλλα δεν δικαιουτε αναπηρικη συνταξη,γιατι εχει 60% αναπηρια και οχι 67% και ας εχει και 2 παιδια.στα παπαρια τους τον γραψανε.και ποσους ακομα που τους λοιπουν 10 και 20 ενσημα δεν εχουν γραψει?και ποσα εχουμε να τραβηξουμε και μεις(αν προλαβουμε βεβαια να παρουμε συνταξη,γιατι ετσι οπως παμε οταν εγω θα ειμαι 65,θα περνουν στα120)οταν φτασουμε σε αυτην την ηλικια και καποιος πονηριδης εργοδοτης μας στειλει στα 60 μας?
εμενα προσωπικα αυτα με απασχολουν,γιατι ουτε δημοσιος υπαλληλος ειμαι,ουτε επιχειρηματιας!
τωρα για το αν πρεπει να τα παρουν,ας τα παρουν...αλλα να παρουμε ολοι μας,γιατι ολοι αναγκες εχουμε και θελουμε να ζησουμε ανθρωπινα......
ΣΤΗΝ ΨΑΘΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!ΞΥΠΝΗΣΤΕ,ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙ.......
ΥΓ.και μην με πει κανεις κουμουνι,γιατι το τελευταιο πραγμα που θα κανω στην ζωη μου,ειναι να ασχοληθω με τους πρωτους λοποδητες,τους πολιτικους......
αντε καληνυχτα και λυστε πρωτα τα προβληματα τα δικα σας και μετα των αλλων....
Resistman
14/11/2006, 03:59
sferopetadhn εθεσες νομιζω τα πιο σοβαρα θεωρητικα και πρακτικα ερωτηματα σ αυτη την κουβεντα.
Η ελευθερια για να γινει σεβαστη χρειαζεται ορια και πειθαρχια. Αλλα αυτες οι δυο λεξεις ειναι τοσο παρερμηνευσιμες που καλο θα ηταν να μην της αναλυσουμε. Διαφωνω με την αποψη σου εν μερει. Πιστευω πως το κρατος εκ φυσεως του ενεχει τον καταναγκασμο ( που προυποθετει ενα "κοινωνικο αγραφο συμβολαιο" για συμβιωση). Και ως αμεσο σκοπο του εχει την διατηρηση του. Τωρα αν πεθανουν και 350 απο εργατικα ατυχηματα και καμια 1000αρα το χρονο απο κακοτεχνιες στο δρομο, θα πουν ηταν μια κακη χρονια και θα τελειωσει το παραμυθι..Στατιστικα ειμαστε. Δεν εχουμε καμια σημασια για το κρατος. Μονο θα πρεπει να το εξυπηρετουμε και να μην το εμποδιζουμε για να παμε ολοι μια ωρα αρχιτερα στον ταφο..
Κανονες οφειλουν να υπαρχουν, αλλα προερχομενοι απευθειας απ την κοινωνια , εχοντας η ιδια την ευθυνη να τους εφαρμοσει και να επιβλεπει, οχι καποιο σωμα το οποιο θα στρεφεται εναντιον της αποκτωντας εξουσιες νταβατζη..
Η αυτοπειθαρχια δεν προκυπτει απο καποιον εξωτερικο καταναγκασμο αλλα απο μια στοιχειωδη κοινωνικοτητα και αλληλεγγυη, απορροια παιδεια και γνωσης.
Πιο απλα: τ οτι δεν κλεβω( οχι εγω, παραδειγμα θετω) καποιον συναδελφο, γειτονα, φιλο δεν ειναι αποτελεσμα οτι σκεφτομαι τον κακο μπατσο ή νομο που θα με τιμωρησει, αλλα σκεφτομαι τους συνανθρωπους μου και το πως θα ηθελα να με σεβονται. Τ οτι τους επισκεφτομαι οταν ειναι αρρωστοι δεν μου το επιβαλλει το Συνταγμα, αλλα μια αισθηση "ανθρωπιας" και συμπονοιας αν θελετε, απεναντι στον πονο του..
Αυτες οι συμπεριφορες ειναι κατα την αποψη μου κοινωνικες, προερχομενες απο ενα σωστο δασκαλο-οικογενεια-γειτονια-κοινωνικο περιβαλλον που διεπλασσαν εναν ανθρωπο οχι απλα ευγενικο αλλα σκεπτομενο το πως θα προαγει το κοινο οφελος και τη συλλογικη υλικη και πνευματικη επιβιωση.( δεν μιλω για μενα, εγω ειμαι μπαχαλος, τα ειπαμε αυτα :dizzy: :D )
Καπως ετσι θα ηθελα να δω μια κοινωνια να λειτουργει..Ετσι προκυπτουν κοινωνικες συμπεριφορες.
Ο βιομηχανος που: ανεβαζει τις τιμες γιατι του λειπουν μερικα μυρια για να παρει ενα 30μετρο κοτερο
που δεν παιρνει μετρα ασφαλειας για τους εργατες γιατι στοιχιζουν
που φυλα καλα τα λεφτουδακια του να πολλαπλασιαζονται και δεν τα διοχετευει στην κοινωνια
που μολυνει το περιβαλλον γιατι τα φιλτρα στοιχιζουν
που "μεταναστευει" για χωρες γειτονικες για να δινει μισθο 120 Ε το μηνα
αυτο το τσογλανι εχει ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ, Ο ΓΑΜΑΟΥΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΧΑΒΙΑΡΙ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠ ΤΑ ΡΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΑΖΩΝΕΙ, ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΙΝΕΙ ΚΑΦΕ ΣΤΟΝ 8ο ΟΡΟΦΟ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ " ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ" ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΝΕ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΓΑΜΩΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ 10.000Ε ΚΑΙ ΣΤ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΥΣ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ.
ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.
stavrogin επειδη εχω ψαξει το θεμα σου λεω οτι, τα αερια που χρησιμοποιουνται ειναι οπλα χημικου πολεμου τα οποια χρησιμοποιουνται σε εισβολη πολεων για την αποδυναμωση των αμυνομενων. Πολεμος you know..
Μακαρι να ημουν κομμουνιστης και μαλιστα τιμιος. Δεν θα βασανιζομουν προσωπικα τοσο για να καταληξω να πιστευω οσα πιστευω και επιπλεον θα ειχα και απο πισω κατι να στηριζει ( καλως το εννοω). Ο Μαρξ εθεσε ερωτηματα και εδωσε απαντησεις, ασχετα με το κατα ποσο με εκφραζουν.
Αλλα τα πραγματα με οδηγησαν αλλου.
Καλημερες
δε θελω να συνεισφερω στη "συζητηση" (ο αλλαχ να την κανει συζητηση), μ εχουν (εν μερη) καλυψει οι : zzr2005, resistman, trooper, EKEINOS, stavrogin, o_gayros. Απλα, μου κανει εντυπωση πως, με μαθηματικη ακριβεια, "ξεσκεπαζονται" διαφοροι μεσα απο τετοιες συζητησεις. Διαφοροι αρτηριοσκληρωτικοι-δυσκοιλιοι αλλα και διαφοροι τυποι οι οποιοι με κανουν και νοιωθω ανησυχα, γνωριζοντας οτι ισως καποια στιγμη ν αποκτησουν δυναμη...
nostra: πολυ ρηχη θεωρηση απο την οποια δεν προκυπτει το (σωστο) συμπερασμα σου
σωστα δεν ειναι "συζητηση"
δε μπορεις να συζητησεις με ανθρωπους που πιστευουν μονο στην αντιδραση και στην ουτοπια
αντε γεια σας
Sferopetadhn
14/11/2006, 10:54
sferopetadhn εθεσες νομιζω τα πιο σοβαρα θεωρητικα και πρακτικα ερωτηματα σ αυτη την κουβεντα.
Η ελευθερια για να γινει σεβαστη χρειαζεται ορια και πειθαρχια. Αλλα αυτες οι δυο λεξεις ειναι τοσο παρερμηνευσιμες που καλο θα ηταν να μην της αναλυσουμε. Διαφωνω με την αποψη σου εν μερει. Πιστευω πως το κρατος εκ φυσεως του ενεχει τον καταναγκασμο ( που προυποθετει ενα "κοινωνικο αγραφο συμβολαιο" για συμβιωση). Και ως αμεσο σκοπο του εχει την διατηρηση του. Τωρα αν πεθανουν και 350 απο εργατικα ατυχηματα και καμια 1000αρα το χρονο απο κακοτεχνιες στο δρομο, θα πουν ηταν μια κακη χρονια και θα τελειωσει το παραμυθι..Στατιστικα ειμαστε. Δεν εχουμε καμια σημασια για το κρατος. Μονο θα πρεπει να το εξυπηρετουμε και να μην το εμποδιζουμε για να παμε ολοι μια ωρα αρχιτερα στον ταφο..
Κανονες οφειλουν να υπαρχουν, αλλα προερχομενοι απευθειας απ την κοινωνια , εχοντας η ιδια την ευθυνη να τους εφαρμοσει και να επιβλεπει, οχι καποιο σωμα το οποιο θα στρεφεται εναντιον της αποκτωντας εξουσιες νταβατζη..
Η αυτοπειθαρχια δεν προκυπτει απο καποιον εξωτερικο καταναγκασμο αλλα απο μια στοιχειωδη κοινωνικοτητα και αλληλεγγυη, απορροια παιδεια και γνωσης.
Πιο απλα: τ οτι δεν κλεβω( οχι εγω, παραδειγμα θετω) καποιον συναδελφο, γειτονα, φιλο δεν ειναι αποτελεσμα οτι σκεφτομαι τον κακο μπατσο ή νομο που θα με τιμωρησει, αλλα σκεφτομαι τους συνανθρωπους μου και το πως θα ηθελα να με σεβονται. Τ οτι τους επισκεφτομαι οταν ειναι αρρωστοι δεν μου το επιβαλλει το Συνταγμα, αλλα μια αισθηση "ανθρωπιας" και συμπονοιας αν θελετε, απεναντι στον πονο του..
Αυτες οι συμπεριφορες ειναι κατα την αποψη μου κοινωνικες, προερχομενες απο ενα σωστο δασκαλο-οικογενεια-γειτονια-κοινωνικο περιβαλλον που διεπλασσαν εναν ανθρωπο οχι απλα ευγενικο αλλα σκεπτομενο το πως θα προαγει το κοινο οφελος και τη συλλογικη υλικη και πνευματικη επιβιωση.( δεν μιλω για μενα, εγω ειμαι μπαχαλος, τα ειπαμε αυτα :dizzy: :D )
Καπως ετσι θα ηθελα να δω μια κοινωνια να λειτουργει..Ετσι προκυπτουν κοινωνικες συμπεριφορες.
Ο βιομηχανος που: ανεβαζει τις τιμες γιατι του λειπουν μερικα μυρια για να παρει ενα 30μετρο κοτερο
που δεν παιρνει μετρα ασφαλειας για τους εργατες γιατι στοιχιζουν
που φυλα καλα τα λεφτουδακια του να πολλαπλασιαζονται και δεν τα διοχετευει στην κοινωνια
που μολυνει το περιβαλλον γιατι τα φιλτρα στοιχιζουν
που "μεταναστευει" για χωρες γειτονικες για να δινει μισθο 120 Ε το μηνα
αυτο το τσογλανι εχει ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ, Ο ΓΑΜΑΟΥΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΧΑΒΙΑΡΙ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠ ΤΑ ΡΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΑΖΩΝΕΙ, ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΙΝΕΙ ΚΑΦΕ ΣΤΟΝ 8ο ΟΡΟΦΟ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ " ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ" ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΝΕ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΓΑΜΩΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ 10.000Ε ΚΑΙ ΣΤ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΥΣ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ.
ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.
stavrogin επειδη εχω ψαξει το θεμα σου λεω οτι, τα αερια που χρησιμοποιουνται ειναι οπλα χημικου πολεμου τα οποια χρησιμοποιουνται σε εισβολη πολεων για την αποδυναμωση των αμυνομενων. Πολεμος you know..
Μακαρι να ημουν κομμουνιστης και μαλιστα τιμιος. Δεν θα βασανιζομουν προσωπικα τοσο για να καταληξω να πιστευω οσα πιστευω και επιπλεον θα ειχα και απο πισω κατι να στηριζει ( καλως το εννοω). Ο Μαρξ εθεσε ερωτηματα και εδωσε απαντησεις, ασχετα με το κατα ποσο με εκφραζουν.
Αλλα τα πραγματα με οδηγησαν αλλου.
Καλημερες
Είμαι 100% μαζί σου και με όλους όσοι δε γουστάρουν νταβά στο κεφάλι τους. Από την άλλη οσο υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που θεωρεί ότι είναι περισσότερο ελεύθερος από τους άλλους με αποτέλεσμα κοινώς να τους γράφει στα @@ του, δεν υπάρχει πρακτική εφαρμογή.
Θα πάρω ένα δικό σου κομμάτι... "Κανονες οφειλουν να υπαρχουν, αλλα προερχομενοι απευθειας απ την κοινωνια , εχοντας η ιδια την ευθυνη να τους εφαρμοσει και να επιβλεπει". Δηλαδή ποιοί αποτελούν την κοινωνία; Προφανώς εμείς. Οι αστυνομικοί δεν είναι μέρος της; Προφανώς και είναι. Απλώς κάποιοι αστυνομικοί, όπως και όλα τα αποβράσματα που κυκλοφορούν εκεί έξω, έμαθαν ότι λάθος το μάθημα, ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν.
Η νοοτροπία υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής μας ζωής από πολύ απλά (και μερικές φορές ανόητα πράματα) έως σοβαρά όπως:
μηχανή/αμάξι στο πεζοδρόμιο
αμάξι παρκαρισμένο στη διάβαση
μηχανή σε πεζόδρομο
κομμένη εξάτμιση (στις 3 το πρωί :hypnotize )
λακούβα στο δρόμο
σκουπίδια στο δρόμο
πήδημα ουράς σε φανάρι για αριστερή στροφή (το σιχαίνομαι)
πήδημα ουράς σε τράπεζες/υπηρεσίες του στυλ "να ρωτήσω κάτι θέλω"
στημένοι δημόσιοι διαγωνισμοί
υλικά με άλλες προδιαγραφές = τρύπες στους δρόμους + άσφαλτος γυαλί
παλούκια/κάγκελα στην άκρη των δρόμων = γκιλοτίνες
φακελάκι στο γιατρό για να πάρει το παιδί σου που καίγεται από πυρετό (φταίει ο γιατρός ή εμείς που το δίνουμε;)
φακελάκι στην πολεοδομία για αυθαίρετο στο δάσος
φακελάκι στην πολεοδομία για νόμιμο (αλλά μέχρι να βγάλεις άδεια...)
Όλη μας η ζωή και η πρώτη μας σκέψη είναι πώς να κάνουμε τη μπινιά για να γλυτώσουμε ντεμέκ 2 λεπτά στην ουρά ή στο δρόμο... Όλη μας η σκέψη είναι πώς να ρίξουμε τον άλλον από ψηλά παρά να σκεφτούμε πώς θα γίνουμε καλύτεροί του. Όλη μας η σκέψη είναι ότι έχουμε δικαιώματα, αλλά ξεχνούμε τις υποχρεώσεις μας. Και δεν αναφέρομαι σε υποχρεώσεις που επιβάλλονται από τους νόμους, αλλά υποχρεώσεις που θα έπρεπε ο καθένας ατομικά να επιβάλλει στον εαυτό του, ούτως ώστε να είναι ένας σωστός ΠΟΛΙΤΗΣ που να σέβεται τους συνανθρώπους του.
Μ' αυτά και μ' αυτά ξέχασα από πού ξεκίνησα και πού θέλω να καταλήξω...
Δεν υπάρχει έννοια απόλυτης ελευθερίας, ιδίως όπου ζουν παραπάνω από 1 άνθρωποι. Υπάρχει ο συμβιβασμός και η ατομική ευθύνη. Όταν όλοι δεν θα κάνουμε αυτό που δεν θέλουμε να μας κάνουν τότε η κοινωνία μας θα πάει μπροστά.
ΥΓ Τί ωραία να κάναμε μία τέτοια συζήτηση πίνοντας μπυράκια... :beer:
ΥΓ2 Τώρα όλοι εμείς δουλεύουμε;:rotflmao:
σωστα δεν ειναι "συζητηση"
δε μπορεις να συζητησεις με ανθρωπους που πιστευουν μονο στην αντιδραση και στην ουτοπια
αντε γεια σας
άμα ήταν όλοι σαν και εσένα θα μιλούσαμε τώρα τούρκικα με δευτερη γλώσσα τα γερμανικά...
κ δεν θα υπήρχε αστυνομία αλλά χωροφυλακή....
η αντίδραση πήγε τον κόσμο μπροστά...
αν δεν υπήρχε αντίδραση αυτό που ζεις τώρα θα ήταν ουτοπία....
και για τους μαύρους στην Αμερική που σκάβαν στις φυτείες το να ζουν κάποια στιγμή ελεύθεροι κ να ψηφίζουν ήταν ουτοπία....
αν δεν υπήρχε αντίδραση ακόμα θα καίγαμε τους επιστήμονες στην πυρά....
ακόμα θα δούλευες 23 ώρες το 24ωρο και φυσικά δεν θα είχες χρόνο ούτε για να γράφεις εδώ μέσα....
η πρόοδος πάντα ξεκίνησε απο λίγους που πίστεψαν σε κάτι καλύτερο και παρακίνησαν την πλειοψηφία που συνήθως κοιμάται.....
Η ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ.....
και φυσικά θα υπάρξει βία...η βία ενυπάρχει σε κάθε μορφή κοινωνίας και κάθε κοινωνία μετασχηματίζεται μόνο με βία καθώς οι λίγοι που προνομιούχοι δεν παραδίδουν τα προνομια τους στα καλά καθούμενα...αλλά παλεύουν για να τα κρατήσουν....
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ....ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Βεβαια και οι Γερμανοι πριν 60 χρονια ειχαν τους υποστηρικτες τους,ξερεται αυτους μς τις κουκουλες.
εννοείς αυτούς που μετά πείρανε τις συντάξεις αντιστασιακου ε??:D :D
αθάνατο ελληνικό κράτος ...:yuck:
Resistman
14/11/2006, 12:14
Sferopetadhn η προταση για τα μπυρακια με βρισκει μεσα αρκει να μαζευτουμε με σκοπο να συζητησουμε ειλικρινα, να τα πουμε ολα, να μην μιλαμε ολοι μαζι ή να βριζουμε τις προσωπικες πολιτικες θεωρησεις του καθενος. Πιστευω πως με αρκετους ειναι εφικτο αυτο.
[Το καλυτερο θα ηταν να παμε για φαγητο σ ενα κορυφαιο φτηνο κουτουκακι που ξερω, οπου με καλο κρασι θα μιλησουμε σαν ανθρωποι και θα φαμε απιστευτα μεζεδακια ;) ]
Για το αν οι αστυνομικοι και οι βουλευτες αποτελουν μερος της κοινωνιας, ασε με να εχω επιφυλαξεις θεωρητικες και πραγματικες. Υπαρχει τεραστια συζητηση πισω απ αυτο που ρωτας την οποια δεν μπορω να μεταφερω εδω.
Μια ερωτηση θα κανω και θα καταλαβεις: αυτος που δεν επιθυμει την συλλογικη επιβιωση και χρησιμοποιει βια και φυλακες, αυτος που θελει να υπαρχουν σ αυτο τον κοσμο μονο "οι δικοι του" και τ αφεντικα του, νομιζεις πως θεωρει τον εαυτο του μερος της κοινωνιας;; Αυτος που γραφει κανονικα στα παλαιοτερα του, τα προβληματα αλλων κοινωνικων ομαδων και μαχεται για να μην κερδισουν αυτα που ζητουν, παρουσιαζει κοινωνικη συμπεριφορα;; Πολυ απλα δεν τον νοιαζει για την κοινωνια, δεν υπαρχουν στο μικροκοσμο του οι αλλοι, στην καλυτερη υπαρχουν μονο ως σακοι του μποξ...
Τα υπολοιπα, κανονιστε και τα λεμε απο κοντα σαν ανθρωποι:wave2: :wave2: :wave2:
άμα ήταν όλοι σαν και εσένα θα μιλούσαμε τώρα τούρκικα με δευτερη γλώσσα τα γερμανικά...
κ δεν θα υπήρχε αστυνομία αλλά χωροφυλακή....
η αντίδραση πήγε τον κόσμο μπροστά...
αν δεν υπήρχε αντίδραση αυτό που ζεις τώρα θα ήταν ουτοπία....
και για τους μαύρους στην Αμερική που σκάβαν στις φυτείες το να ζουν κάποια στιγμή ελεύθεροι κ να ψηφίζουν ήταν ουτοπία....
αν δεν υπήρχε αντίδραση ακόμα θα καίγαμε τους επιστήμονες στην πυρά....
ακόμα θα δούλευες 23 ώρες το 24ωρο και φυσικά δεν θα είχες χρόνο ούτε για να γράφεις εδώ μέσα....
η πρόοδος πάντα ξεκίνησε απο λίγους που πίστεψαν σε κάτι καλύτερο και παρακίνησαν την πλειοψηφία που συνήθως κοιμάται.....
Η ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ.....
και φυσικά θα υπάρξει βία...η βία ενυπάρχει σε κάθε μορφή κοινωνίας και κάθε κοινωνία μετασχηματίζεται μόνο με βία καθώς οι λίγοι που προνομιούχοι δεν παραδίδουν τα προνομια τους στα καλά καθούμενα...αλλά παλεύουν για να τα κρατήσουν....
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ....ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
κλασσικα τα πραγματα τα βλεπεις οπως θες....
ΕΓΩ ΕΙΠΑ MONO ANTΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ "ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ"
αντε παλι να εξηγω τα αυτονοητα... ε οχι βαρεθηκα ετσι εισαστε παντα των ακρων!... δεν αξιζετε... τελος
VanDiemen
14/11/2006, 13:19
Δηλαδή για να καταλάβω είναι άποψη αυτή???
Φυσικά και αυτούς θα θα ψάξω μόλις και όταν συμβεί κάτι???
δεν καταλαβα δηλαδή,θα έπρεπε να πάρουμε όλοι το νόμο στα χέρια μας σε κάποια στραβή??
μήπως όλα αυτά συνέβαιναν "τα παλιά τα χρόνια"?μήπως απο τότε κάναμε -θεωρητικά-κάποια βήματα πρόοδου???
Αυτοι είναι τα θεσπισμένα απο το κράτος όργανα,αρμόδια για αντιμετωπίσουν διάφορες καταστάσεις.
το βρίσιμο και η αποστροφή προς αυτούς πηγάζει μέσα απο την ανικανότητα,τη διαφθορά τους,την υπερτίμηση της δωσμένης σε αυτούς εξουσία και την αδιαφορία που δείχνουν στον πολίτη.
τι παραμύθι είναι αυτό που λες και εσύ και ο άλλος ο idi,δεν μπορώ να το καταλάβω πραγματικά.
Είμαι κομπλεξικός όταν βλέπω κάποιους που έχουν στα χέρια μια κάποια εξουσία,πληρώνονται απο την τσέπη μου και την τσέπη σου,να με γράφουν μονίμως στα παπάρια τους?
να μη δείχνουν κανένα σεβασμό στον άνθρωπο και την περιουσία του,που έχουν καθήκον να προστατεύουν (και τα 2).
είναι τυχαία η τόσο μαζική αρνητική εντύπωση που έχουν οι μπάτσοι στην πλειοψηφία των Ελλήνων???
Αν κάνανε σωστά και αποτελεσματικά τη δουλειά τους,πιστεύεις ότι όλοι θα τους βρίζανε?
λέει κάποιος φίλος ότι αν κάποιος μπάτσος θελει,μπορεί ανετα να σε καταστρέψει.
Πολύ μεγάλη αλήθεια!!!
Δεν λέω να σταματήσει να υπάρχει αστυνομία.δεν είμαστε για κανένα λόγο σε τέτοιο επίπεδο ως κοινωνία,για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.(όπως συμβαίνει εν μέρη σε χώρες οπως η Δανία).
Αυτό που απαιτώ όμως σαν πολίτης είναι να λαμβάνω τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνω!
και απο τους μπάτσους αυτό δεν συμβαίνει!
Ναι..Είναι άποψη!! Επειδή δεν είναι ίδια με τη δική σου, δεν είναι άποψη; Τι φασιστική, χιτλερική νοοτροπία είναι αυτή;
Πάμε παρακάτω..
Ο μόνος κλάδος που ένα χαρακτηριστικό του είναι και η διαφθορά, είναι αυτός των αστυνομικών;
Αν η στάση σου είναι αντίθετη απέναντι σε όλους τους ανθρώπους επειδή ένα μέρος αυτών είναι διεφθαρμένοι, τότε μπορώ εν μέρει να τη δικαιολογήσω (τη λανθασμένη στάση σου)!
Η αρνητική στάση του συνόλου των Ελλήνων δεν ισχύει! Επειδή η παρέα σου και οι ομοϊδεάτες που συναναστρέφεσαι έχουν την ίδια γνώμη ή αν έχουν διαφορετική δεν την εκφράζουν, δεν μπορείς να ξέρεις (με βάση αυτά που πιστεύεις εσύ), ποια είναι η γενική εικόνα των αστυνομικών στην πλειοψηφία των Ελλήνων. Μπλα μπλα μπλα... Δανία μπλα μπλα μπλα...
VanDiemen
14/11/2006, 13:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
δε θελω να συνεισφερω στη "συζητηση" (ο αλλαχ να την κανει συζητηση), μ εχουν (εν μερη) καλυψει οι : zzr2005, resistman, trooper, EKEINOS, stavrogin, o_gayros. Απλα, μου κανει εντυπωση πως, με μαθηματικη ακριβεια, "ξεσκεπαζονται" διαφοροι μεσα απο τετοιες συζητησεις. Διαφοροι αρτηριοσκληρωτικοι-δυσκοιλιοι αλλα και διαφοροι τυποι οι οποιοι με κανουν και νοιωθω ανησυχα, γνωριζοντας οτι ισως καποια στιγμη ν αποκτησουν δυναμη...
nostra: πολυ ρηχη θεωρηση απο την οποια δεν προκυπτει το (σωστο) συμπερασμα σου
Η απόλυτα αποδεκτή συμπεριφορά όποιου δε θέλει να συνεισφέρει στη συζήτηση, είναι να τυλιχτεί στην κουβερτούλα του και να συνεχίσει να διαβάζει και να συμμετέχει σε συζητήσεις που κατά τον Αλλάχ ΕΙΝΑΙ συζητήσεις. Την επικρότησή σου αυτών που είναι κατά της αστυνομίας δεν τη θέλουν ούτε αυτοί οι ίδιοι που την κατακρίνουν!
Γιατί η θεώρηση του Nostra είναι ρηχή; Εκτός αν τα λόγια σου είναι θεωρήματα και δε χρειάζεται να αποδεικνύεις ή να δικαιολογείς τίποτα.
VanDiemen
14/11/2006, 13:38
Το 15 με 20% των αστυνομικων ειναι υπευθυνα και σωστα ατομα οι υπολοιποι πασχουν οπως αλλωστε και ολος ο Ελληνικος πληθυσμος.Ειναι γεγονος η αναποτελεσματικοτητα της αστυνομιας οπως και ολης της κοινωνιας μας.Ο αστυνομικος και τα υπολοιπα σωματα ασφαλειας μπορουν να αρνηθουν νομικα την εκτελεση της διαταγης αν ειναι παραλογη,αλλα θελει ψυχη.Αν δεν του φθανουν τα χρηματα ας βρει αλλη εργασια με καλυτερη αμοιβη,αλλα αφηνει το δημοσιο? Και ειναι ασεβια να ταυτιζονται οι αστυνομικοι και τα υπολοιπα σωματα ασφαλειας και ειδικα με τους πυροσβεστες,φτανει να δειτε ποσοι ειναι και ποσες απωλειες εχουν.
109 περιπτωσεις την τελευταια 5ετια για βια αστυνομικων απο τυχαια ερπυσοκροτηση οπλου!!!!
μεχρι βιασμους και αλλα καταγγελθηκανε αλλα βγηκαν 109 απαλακτικες αποφασεις.
Εγω στα 40 εχω μονο κακιες εντυπωσεις απο τους αστυνομικους οπως επισεις και απο αλλες
ταξεις εργαζομενων, αλλα κανεις δεν εχει την δυναμη ενος αστυνομικου,μπορει να σου καταστρεψει την ζωη αν θελει για πλακα.Βεβαια αυτα δεν γινονται ας πουμε στην Κρητη ευκολα
εκει δεν ειναι αρκετα Ηρωες.
Ακου ηρωες οι αστυνομικοι σιγουρα 100 αντε 300 στις 50000.
Οσοι ειναι οι δασκαλοι ειναι και οι αστυνομικοι.
Παραξενευομαι απο τους συμπαθουντες, απο που αντλουν την συμπαθεια τους.
και αντε να καταλαβω αυτους που ειχαν καποια καλη εμπειρια απο την αστυνομια,αλλα ποσοι ειναι αυτοι, αν κρινω απο την γενικη εντυπωση του κοσμου πολυ λιγοι, αρα μενουν οι οσοι ειναι στα σωματα ασφαλειας.
Εσύ τι δουλειά κάνεις; Για να σου πω κι εγώ το αυθαίρετο στατιστικό θεώρημα που έχω στο μυαλό για τον κλάδο σου (πόσοι είναι άξιοι και κάνουν καλά τη δουλειά τους --> έχω το προαίσθημα ότι θα είναι πολύ μικρό το ποσοστό).
Μην παραξενεύεσαι για τους συμπαθούντες, οι οποίοι απλώς δεν υπάρχουν. Να παραξενευτείς για τη δική σου αδικαιολόγητη αντιπάθεια, όπως και τόσων άλλων.
Το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούμε να πούμε ότι κι αυτοί (οι αστυνομικοί) δε διαφέρουν από το μέσο όρο, εσύ το εκλαμβάνεις ως συμπάθεια. Επειδή δεν τους μισούμε θανάσιμα και δεν έχουμε κάνει τατουάζ με το "Καλός αστυνομικός, είναι ο νεκρός αστυνομικός" σημαίνει συμπάθεια για σένα! Μάλιστα!
οι διεκδικήσεις των αστυνομικών προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των κοινωνικών δυνάμεων που διεκδικούν ίση αντιμετώπιση.....
σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μετά τους αστυνομικούς αντίστοιχη μισθολογική αναπροσαρμογή ζητάνε οι συγγενείς κλάδοι των γουρουνιών και του συνδικάτου δολοφόνων.....:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
o_gavros
14/11/2006, 14:27
Ναι..Είναι άποψη!! Επειδή δεν είναι ίδια με τη δική σου, δεν είναι άποψη; Τι φασιστική, χιτλερική νοοτροπία είναι αυτή;
Πάμε παρακάτω..
Ο μόνος κλάδος που ένα χαρακτηριστικό του είναι και η διαφθορά, είναι αυτός των αστυνομικών;
Αν η στάση σου είναι αντίθετη απέναντι σε όλους τους ανθρώπους επειδή ένα μέρος αυτών είναι διεφθαρμένοι, τότε μπορώ εν μέρει να τη δικαιολογήσω (τη λανθασμένη στάση σου)!
Η αρνητική στάση του συνόλου των Ελλήνων δεν ισχύει! Επειδή η παρέα σου και οι ομοϊδεάτες που συναναστρέφεσαι έχουν την ίδια γνώμη ή αν έχουν διαφορετική δεν την εκφράζουν, δεν μπορείς να ξέρεις (με βάση αυτά που πιστεύεις εσύ), ποια είναι η γενική εικόνα των αστυνομικών στην πλειοψηφία των Ελλήνων. Μπλα μπλα μπλα... Δανία μπλα μπλα μπλα...
φίλε μήπως με μπερδεύεις με κάτι/κάποιον άλλο?εγώ λέω απλά πως είναι παράλογο να λέμε "ναι βρίζετε τους μπάτσους αλλά αυτούς θα καλέσετε στην στραβή".
Όχι δνε είναι ο μόνος κλάδος με διαφθορά.αλλά λόγω της ιδιαίτερης ισχύς και εξουσίας που έχει αυτός ο κλάδος έχει και το μεγαλύτερο αντίκτυπο στον πολίτη.
Φυσικά και αντιτίθεμαι σε κάθε είδος διαφθοράς.εσύ δεν κάνεις το ίδιο δηλαδή?
Δεν έχεις ιδέα με ποιούς συναναστρέφομαι για αυτό καλό θα είναι να μετριάσεις κάπως τις εκφράσεις σου.κουβέντα κάνουμε.,
Βάλε μια δημοσκόπηση εδώ στο φόρουμ να δεις ένα χαρακτηριστικό δείγμα αντιπάθειας.
Δεν το βγάζω απο το στομάχι μου το συμπέρασμα.
Δεν είπε κανείς ότι μισούμε θανάσιμα ή χτυπάμε τατού με μαλακισμένες εκφράσεις ρε φίλε.Αντιπάθεια και αποτροπή υπάρχει.και αυτά όλα έχουν βάση και λόγω ύπραξης.
στα σημαντικά σημεία που σου γράφω διαλέγεις να μην απαντήσεις σοβαρά.είναι κατ'επιλογήν σου η τακτική του να χλευάζεις το συνομιλητή σου?
για πες μου,τι ξέρεις εσύ για το τι ισχύει στη Δανία?
αν θέλεις ξεκολλάς λίγο και κάνουμε κουβέντα.αν οχι,δεν τρέχει και τίποτα.
Η απόλυτα αποδεκτή συμπεριφορά όποιου δε θέλει να συνεισφέρει στη συζήτηση, είναι να τυλιχτεί στην κουβερτούλα του και να συνεχίσει να διαβάζει και να συμμετέχει σε συζητήσεις που κατά τον Αλλάχ ΕΙΝΑΙ συζητήσεις.
δεν θελω να συνεισφερω ΣΤΗ συζητηση αλλα θελω να σχολιασω ΓΙΑ την συζητηση. Υπαρχει καποιο προβλημα μ αυτο?
Γιατί η θεώρηση του Nostra είναι ρηχή; Εκτός αν τα λόγια σου είναι θεωρήματα και δε χρειάζεται να αποδεικνύεις ή να δικαιολογείς τίποτα.
Μαλλον εννοεις "αξιωματα" κι οχι "θεωρηματα" :D
Κατα τ αλλα, "μυγιαστηκες" λιγο ε? Να σου πω και τη μαυρη αληθεια, δε σε ειχα καθολου στο μυαλο μου οταν απαντουσα...
VanDiemen
14/11/2006, 18:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
δεν θελω να συνεισφερω ΣΤΗ συζητηση αλλα θελω να σχολιασω ΓΙΑ την συζητηση. Υπαρχει καποιο προβλημα μ αυτο?
Μαλλον εννοεις "αξιωματα" κι οχι "θεωρηματα" :D
Κατα τ αλλα, "μυγιαστηκες" λιγο ε? Να σου πω και τη μαυρη αληθεια, δε σε ειχα καθολου στο μυαλο μου οταν απαντουσα...
Μπράβο, γεια σου.. αξιώματα! Περιμένω απάντηση λοιπόν στο παραπάνω που είπα βάζοντας όπου "θεώρημα", "αξίωμα"..
Με ξέρεις και έπρεπε να με έχεις στο μυαλό σου; Το "μυγιάστηκες" κάν' το λίγο πιο λιανά!
VanDiemen
14/11/2006, 18:44
φίλε μήπως με μπερδεύεις με κάτι/κάποιον άλλο?εγώ λέω απλά πως είναι παράλογο να λέμε "ναι βρίζετε τους μπάτσους αλλά αυτούς θα καλέσετε στην στραβή".
Όχι δνε είναι ο μόνος κλάδος με διαφθορά.αλλά λόγω της ιδιαίτερης ισχύς και εξουσίας που έχει αυτός ο κλάδος έχει και το μεγαλύτερο αντίκτυπο στον πολίτη.
Φυσικά και αντιτίθεμαι σε κάθε είδος διαφθοράς.εσύ δεν κάνεις το ίδιο δηλαδή?
Δεν έχεις ιδέα με ποιούς συναναστρέφομαι για αυτό καλό θα είναι να μετριάσεις κάπως τις εκφράσεις σου.κουβέντα κάνουμε.,
Βάλε μια δημοσκόπηση εδώ στο φόρουμ να δεις ένα χαρακτηριστικό δείγμα αντιπάθειας.
Δεν το βγάζω απο το στομάχι μου το συμπέρασμα.
Δεν είπε κανείς ότι μισούμε θανάσιμα ή χτυπάμε τατού με μαλακισμένες εκφράσεις ρε φίλε.Αντιπάθεια και αποτροπή υπάρχει.και αυτά όλα έχουν βάση και λόγω ύπραξης.
στα σημαντικά σημεία που σου γράφω διαλέγεις να μην απαντήσεις σοβαρά.είναι κατ'επιλογήν σου η τακτική του να χλευάζεις το συνομιλητή σου?
για πες μου,τι ξέρεις εσύ για το τι ισχύει στη Δανία?
αν θέλεις ξεκολλάς λίγο και κάνουμε κουβέντα.αν οχι,δεν τρέχει και τίποτα.
Δεν ήθελα σε καμμιά περίπτωση να θίξω κανέναν από τον κοινωνικό σου περίγυρο. Αυτό που λέω είναι ότι με βάση τις απόψεις αυτών που συναναστρεφόμαστε, είναι λάθος να βγάζουμε γενικό συμπέρασμα για το σύνολο της κοινής γνώμης! Έχω δίκιο σ' αυτό ή όχι; Με συγχωρείς πάντως αν σε πείραξε ότι έγραψα παρά το γεγονός ότι δεν είχα καμμιά πρόθεση να πετύχω κάτι τέτοιο.
Στη δημοσκόπηση που μου προτείνεις να βάλω, πως είσαι τόσο βέβαιος ότι το αποτέλεσμα θα δείξει αυτό που υποστηρίζεις; Και να σου πω κάτι; Μπορεί και να το δείξει! Ας είμαστε ρεαλιστές.. Η ιστοσελίδα είναι για μοτοσυκλετιστές! Αν η δημοσκόπηση αυτή μπει σε ιστοσελίδα φυλακισμένων το αποτέλεσμα θα είναι 100% να κρεμάσουμε τους αστυνομικούς ανάποδα και να του πετάμε γινωμένα σύκα.. Αν ρωτήσεις όμως πιο έμπειρους ανθρώπους, πιο λογικούς, που στην πρώτη κλήση δε γυρίζουν τον κόσμο ανάποδα για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να παρανομούν, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;
Τέλος πες μου τι επιτέλους ισχύει στη Δανία.. Δεν έχουν αστυνομία εκεί; Ή μήπως έχουν αλλά τους πετάνε ένα κόκκαλο το βράδυ και το μοιράζονται;
Resistman
14/11/2006, 19:03
Αν η δημοσκόπηση αυτή μπει σε ιστοσελίδα φυλακισμένων το αποτέλεσμα θα είναι 100% να κρεμάσουμε τους αστυνομικούς ανάποδα και να του πετάμε γινωμένα σύκα.. Αν ρωτήσεις όμως πιο έμπειρους ανθρώπους, πιο λογικούς, που στην πρώτη κλήση δε γυρίζουν τον κόσμο ανάποδα για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να παρανομούν, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;
Τι εννοεις το δικαιωμα τους να παρανομουν; Σε ποιους αναφερεσαι;
Τέλος πες μου τι επιτέλους ισχύει στη Δανία.. Δεν έχουν αστυνομία εκεί; Ή μήπως έχουν αλλά τους πετάνε ένα κόκκαλο το βράδυ και το μοιράζονται;
δεν ξέρω για τη Δανία αλλά σε Γερμανίες, Ολλανδίες κτλ οι αστυνομικοί απευθύνονται πάντα στους πολίτες στον πληθυντικό, με φοβερή ευγένια κ κανένα υφάκι εξουσίας...την ίδια αντιμετώπιση έχεις είτε είσαι κουστουμαρισμένος, είτε είσαι πανκιό....δεν υπάρχει προκατάληψη εκ μέρους τους κ τηρούν το γράμμα του νόμου στο ακέραιο απέναντι στον ανώνυμο πολίτη...
όσοι φίλοι μου έχουν πάει στο εξωτερικό έχουν μείνει έκπληκτοι από αυτοί την αντιμετώπιση ...
εδώ όσες φορές με έχουν σταματήσει πάντα έχουν την ειρωνία στο στόμα τους...
χαρακτηριστική πρώτη ερώτηση "ΠΟΥ ΠΑΣ???" ...χαρακτηριστική συζήτηση βράδυ 17Νοέμβρη σε περιοχή κοντά στα εξάρχεια...
-που πας??
-για καφέ..
-17 Νοέμβερη κ πας για καφε??δεν ξέρεις ότι γίνονται επεισόδια???αναρχικός είσαι???
eek: :eek: :eek:
όταν σε ρωτάει "ΠΟΥ ΠΑΣ" η πρώτη απάντηση πουέρχεται στο μυαλό μου είναι "ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ"..........:lol:
o_gavros
14/11/2006, 20:09
Δεν ήθελα σε καμμιά περίπτωση να θίξω κανέναν από τον κοινωνικό σου περίγυρο. Αυτό που λέω είναι ότι με βάση τις απόψεις αυτών που συναναστρεφόμαστε, είναι λάθος να βγάζουμε γενικό συμπέρασμα για το σύνολο της κοινής γνώμης! Έχω δίκιο σ' αυτό ή όχι; Με συγχωρείς πάντως αν σε πείραξε ότι έγραψα παρά το γεγονός ότι δεν είχα καμμιά πρόθεση να πετύχω κάτι τέτοιο.
Στη δημοσκόπηση που μου προτείνεις να βάλω, πως είσαι τόσο βέβαιος ότι το αποτέλεσμα θα δείξει αυτό που υποστηρίζεις; Και να σου πω κάτι; Μπορεί και να το δείξει! Ας είμαστε ρεαλιστές.. Η ιστοσελίδα είναι για μοτοσυκλετιστές! Αν η δημοσκόπηση αυτή μπει σε ιστοσελίδα φυλακισμένων το αποτέλεσμα θα είναι 100% να κρεμάσουμε τους αστυνομικούς ανάποδα και να του πετάμε γινωμένα σύκα.. Αν ρωτήσεις όμως πιο έμπειρους ανθρώπους, πιο λογικούς, που στην πρώτη κλήση δε γυρίζουν τον κόσμο ανάποδα για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να παρανομούν, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;
Δεν θίχτηκα ούτε πειράχτηκα ρε συ,είπαμε μην γινόμαστε και μυγιάγγιχτοι.
Διαφωνώ όμως με αυτό που λες.Το κοινωνικό μας περιβάλλον δεν αποτελείται μόνο απο συγγενείς και φίλους.Συναναστρεφόμαστε με τόσο κόσμο καθημερινά,εξάγωντας κάποια συμπεράσματα απο την επαφή μας με αυτούς.
Βλέπω μια έμμεση προσπάθεια σου να οδηγήσεις κάπου την κουβέντα.σε μια λάθος κατεύθυνση. θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι εσκεμμένη.
Το ότι είναι φόρουμ μοτοσικλετιστών,δεν συνεπάγεται αυτόματα και ότι είναι γιάφκα παρανόμων Ντάλτον που μόνη τους έννοια είναι να φάνε λάχανο το σερίφη.Θα έχεις δει ότι οι απόψεις που (προσπαθούν να) εκφράζονται εδώ έχουν σαν πρώτο στόχο την βελτίωση της συμπεριφοράς μας στο δρόμο και κατ'επέκταση την ας το πω,πιο έννομη στάση μας απέναντι σε θέματα που αφορούν τις 2 ρόδες.
Τι σημαίνει "Αν ρωτήσεις όμως πιο έμπειρους ανθρώπους, πιο λογικούς, που στην πρώτη κλήση δε γυρίζουν τον κόσμο ανάποδα για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να παρανομούν, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;"
Εμμέσως πλήν σαφώς,πάλι την ίδια χαζομάρα λες(ίσως όχι σε μένα προσωπικά αλλά γενικά), εννοώντας πως δεν συνδιαλέγομαι/-μαστε με "ευηπόληπτα" άτομα που να χωράνε κάτω απο την ταμπέλα "έμπειρους,λογικούς,κ.λ.π".
Εσύ τι πιστεύεις,ότι μιλάμε μόνο με τους ομοίους & συνομήλικους μας?όποιοι κι αν είναι αυτοί?
Εγώ είμαι βέβαιος-στο βαθμό που αυτό ειναι δυνατόν- για το αποτέλεσμα μιας τέτοιας δημοσκόπησης,γιατί μέχρι τώρα αυτό έχω λάβει απο την πλειοψηφία των ανθρώπων που έχω γνωρίσει.και πίστεψε με έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους.και αρκετούς "δεξιούς" μάλιστα που μοιράζονταν την ίδια άποψη για τους μπάτσους με τους υπολοίπους από εμάς.
Τα δικά μου συμπεράσματα δεν βγήκαν μόνο επειδή έτυχε/τυχαίνει πάντα να πέφτω σε μαλάκα μπάτσο σε κάποιον έλεγχο.Έζησα και έμαθα απο προσωπικές-πρώην-φιλίες,την όλη νοοτροπία του (νεο)Έλληνα αστυνομικού.σε κάποιο σημείο της ζωής μου έκανα παρέα με πάρα πολλά άτομα που ήταν μπάτσοι.
και σου γυρνάω την ερώτηση μπούμερανγκ.εσένα αυτή η ας την πω,συμπάθεια απο που προκύπτει?
δεν γίνεται δηλαδή τόσος κόσμος να έχουμε λανθασμένη άποψη για μια ομάδα ανθρώπων.
Στη Δανία φίλε,υπάρχει φυσικά αστυνομία.όμως ο απλός αστυνομικός εκεί,εκτός κι αν είναι μέλος κάποιας ειδικής ομάδας,δεν φέρει όπλο.Επίσης οι αστυνομία εκεί δεν έχει 50000(δεν ξέρω πόσους έχουμε εδώ,μπορεί και παραπάνω) υπαλλήλους αλλά πολύ,πάρα πολύ λιγότερους.
και φυσικά όπως και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες,όπως Γερμανία,Τσεχία,Ολλανδία,Αγγλία,Ιταλία(μιλάω για χώρες που έχω πάει κι έχω δει με τα μάτια μου) ο αστυνομικός απευθύνεται στον πολίτη σαν να μίλαγε στο διευθυντή του!με σεβασμό!
όπως είπε κι ο φίλος παραπάνω,μη δίνωντας σημασία στο παρουσιαστικό του ή την εθνικότητα του.
στην τελική τι παραπάνω λόγους θες για να αντίπαθήσεις μια ομάδα ανθρώπων όπως οι Έλληνες Αστυνομικοί?
όταν σε ρωτάειο μπάτσος "ΠΟΥ ΠΑΣ" η πρώτη απάντηση που έρχεται στο μυαλό μου είναι "ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ".........:lol:
έτσι!:lol: :bawl: :lol:
Φιλε Vandiemen ειμαι ανθρωπος ταξιδεμενος ειδα και αλλα μερη και ανθρωπους
μερικους επιφανειακα μερικους τοπους καλα.Με κινδυνο να μου την πεσουν οι
πατριωτες θα σου πω οτι σαν λαο μας θεωρω τα σκουπιδια της ευρωπης.
Εχουμε οτι μας αξιζει απο δημοσιο και πολιτικους.
Δεν μπορει να με αγγιξει αστυνομικος γιατι δεν παρανομω στον ποινικο κωδικα
παρα μονο στον οδικο.Θα σου πω μερικα πραγματα γιατι αντιπαθω τους αστυνομικους
οχι σαν μοναδα αλλα σαν κλαδο.
Δεν τιμωρουνται για τα λαθη τους 'η την καταχρηση εξουσιας που ασκουν συχνα.
Ελαχιστοι εχουν πινακιδες στα προσωπικα τους μηχανακια.
Δεν τρωνε ποτε κλησεις.
Οταν πας στο δικαστηριο απεναντι σ'ενα αστυνομικο η ερωτηση του προεδρου που
σε καταδικαζει ειναι:Γιατι να πει ψεματα το οργανο?
Γιατι κανουν την παπια στους δικτυωμενους,πολιτικους και επωνυμους
Γιατι χτυπανε εκει που μπορουνε βλεπε συνταξιουχους και κλανουν στους κουκουλοφορους
Γιατι 30 χρονια δεν ηταν ικανοι να πιασουν τους θλιβερους της 17 Νοεμβρη αλλα πηδηξανε τον
πιτσιρικα στην Μυτηληνη.
Γιατι ερπυσοκροτουν τα οπλα τους σ'ολη την ελλαδα εκτος Κρητης.
Γιατι δεν γραφουν τους πεζους οταν περνανε με κοκκινο
Γιατι οσο και να πλυθαινουν μεγαλωνει και η παρανομια χωρις να μπορουν να την ελενξουν.
Γιατι καλυπτονται πισω απο το τετριμενο εκτελω διαταγες
Αλλα 1500 γιατι εχω να γραψω.Δεν θελω να πεθανουν η να εξαφανιστουν θελω ν'αλλαξουν νοοτροποια.
Και εμεις δεν ειμαστε αμοιροι ευθυνων για το μπουρδελο στο οποιο ζουμε.
Ψηφηζουμε συνεχεια τους ιδιους και ο Ωχαδελφισμος μας εχει γινει τεχνη
Γιατι δεν πας να μεινεις σε καποια απο αυτες τις χωρες που εχεις ταξιδεψει και μενεις με εμας τα σκουπιδια?:confused:
Επρεπε να παω οσο ημουν στην γλαστρα,τωρα φυτρωσα και εγω στην χωματερη,
προσπαθω ομως να διωξω τα παιδια μου.
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
Γιατι δεν πας να μεινεις σε καποια απο αυτες τις χωρες που εχεις ταξιδεψει και μενεις με εμας τα σκουπιδια?:confused:
επειδή συμμερίζομαι τους προβληματισμούς του "ΕΚΕΙΝΟΣ" φαντάζομαι ότι η απάντηση είναι ότι όσο κ να θέλεις να φύγεις δεν μπορείς εύκολα να αφήσεις πίσω κάποια αγαπημένα πρόσωπα ενώ παράλληλα είναι δύσκολο να εργαστείς σε χώρα που δεν ξέρεις τη γλώσσα...
δεδομένου ότι οι περισσότεροι το μόνο που ξέρουν τέλεια είναι τα Αγγλικά κ η Αγγλία είναι η χειρότερη χώρα της Ευρώπης:lol: :lol: :lol: , είναι δύσκολο να προσαρμωστείς και να βρεις δουλειά σε άλλες χώρες .....
Sferopetadhn
15/11/2006, 14:06
...στην τελική τι παραπάνω λόγους θες για να αντίπαθήσεις μια ομάδα ανθρώπων όπως οι Έλληνες Αστυνομικοί?...
Είναι νομίζω τραγική η γενίκευση που όλοι μας επιχειρούμε.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το να γενικεύει και να φέρεται μαλακισμένα ένας "μπάτσος" απέναντι στον αλβανό/μαύρο/φτωχό/τζάνκη/αναρχικό/μαλλιά/σκουλαρικά κλπ είναι περισσότερο λάθος από το να φέρεστε εσείς αναλόγως απέναντι σε αυτούς ή/και άλλες κοινωνικές ομάδες και επαγγέλματα.
Ειλικρινά εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους αστυνομικούς, τουλάχιστον όχι περισσότερο από άλλους κλάδους οι οποίοι εκτός από βρώμικοι ως το κόκκαλο είναι και σιγανοπαπαδιές...
Και εξηγώ...
Πολεοδομία. Ο ορισμός της διαφθοράς όπου για να πάρεις τη γαμημένη την άδεια λαδώνεις τους πάντες. Οι τύποι παίζουν με τις ζωές των άλλων, καθώς είναι στα @@ τους αν έχει κάποιος να πληρώσει ή όχι. Και φυσικά το φακελάκι του το πληρώνει ο μαλάκας ο αγοραστής...
Νοσοκομεία. Τα ίδια αλλά χειρότερα καθώς εκτός του ότι φέρονται στους ασθενείς (και κυρίως στους ηλικιωμένους γιατί εκεί τους παίρνει) σαν σκουπίδια, έχουν να κάνουν κυριολεκτικά με τις ζωές μας.
Δάσκαλοι & πανεπιστημιακοί Ξέρουν μόνο να φωνάζουν για τα χρήματα που πέρνουν, αλλά μόλις ακούσουν για την παραμικρή αλλαγή (που προφανέστατα τους ξεβολεύει) όπως αξιολόγηση ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ κάνουν τουμπεκί. Έχουν διαιρέσει ποτέ τις πραγματικά εργάσιμες ώρες με το μισθό τους; Φυσικά και όχι, μαλάκες είναι; ... μα αυτοί κάνουν λειτούργημα λέει... @@ κάνουν... Αρχιβολεψάκηδες είναι βρέξει-χιονίσει θα πληρωθούν χωρίς να ελέγχει κανείς αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Όπως και να είναι αυτοί, δε σημαίνει ότι είναι όλοι τους έτσι όμως...
Δημόσιοι υπάλληλοι; Χάλια
Έμποροι; Κλέφτες
Μηχανόβιοι; Αλήτες
Κουτάκηδες; Άσχετοι
Αθηναίοι; Μαλάκες
Θεσσαλονικείς; Βούλγαροι
Γαύροι; Φυτά
Βάζελοι; Φλώροι
Αλβανοί; Ληστές
Ρωσσίδες; Πουτάνες
Οι του διπλανού χωριού; Πούστηδες
Οι γυναίκες του διπλανού χωριού; Μουν@ρες
κλπ
κλπ
κλπ
Δε θέλω ούτε και ψάχνω λόγους για να αντιπαθήσω κάποιους. Μάλλον ψάχνω δικαιολογίες για να τους συμπαθώ, αλλιώς μάλλον θα πρέπει να πάω να μείνω σε καμιά σπηλιά εγώ και οι ψευδαισθήσεις μου ότι είμαι ο καλύτερος σε αυτόν τον κόσμο...
επειδή συμμερίζομαι τους προβληματισμούς του "ΕΚΕΙΝΟΣ" φαντάζομαι ότι η απάντηση είναι ότι όσο κ να θέλεις να φύγεις δεν μπορείς εύκολα να αφήσεις πίσω κάποια αγαπημένα πρόσωπα ενώ παράλληλα είναι δύσκολο να εργαστείς σε χώρα που δεν ξέρεις τη γλώσσα...
δεδομένου ότι οι περισσότεροι το μόνο που ξέρουν τέλεια είναι τα Αγγλικά κ η Αγγλία είναι η χειρότερη χώρα της Ευρώπης:lol: :lol: :lol: , είναι δύσκολο να προσαρμωστείς και να βρεις δουλειά σε άλλες χώρες .....
Αν φτανεις στο σημειο να αποκαλεις την χωρα σου μπουρδελο και τους Ελληνες σκουπιδια και πραγματικα το νιωθεις και δεν γραφεις απλα παπαριες εντυπωσιασμου, τοτε φιλε μου τιποτα δεν σε κραταει! Οι δυσκολιες ολες μπορουν να ξεπεραστουν!
Αν φτανεις στο σημειο να αποκαλεις την χωρα σου μπουρδελο και τους Ελληνες σκουπιδια και πραγματικα το νιωθεις και δεν γραφεις απλα παπαριες εντυπωσιασμου, τοτε φιλε μου τιποτα δεν σε κραταει! Οι δυσκολιες ολες μπορουν να ξεπεραστουν!
για το ότι οι Έλληνες είναι σκουπίδια φυσικά δεν συμφωνώ....είναι αφορισμός...
αλλά για το ότι η Ελλάδα είναι μπουρδέλο συμφωνώ απόλυτα....μόνο που στα μπουρδέλα πληρώνεις για να γ.....σεις ενώ στην Ελλάδα πληρώνεις για να σε γ....νε...!!!
όσο για τις δυσκολίες φυσικά κ παλεύω να τις ξεπεράσω.....:wave2:
loukasfilm
15/11/2006, 14:42
Το ότι αποκαλείς την χώρα σου μπουρδέλο κλπ, δεν σημαίνει ότι δεν την αγαπάς και δεν σε πονάει γι' αυτό. Για μένα η καλύτερη λύση δεν είναι να πας κάπου αλλού, αλλά να προσπαθήσεις να την κάνεις καλύτερη.
o_gavros
15/11/2006, 15:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sferopetadhn
Είναι νομίζω τραγική η γενίκευση που όλοι μας επιχειρούμε.
φίλε δεν νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου επι της ουσίας.Συμφωνώ κι εγώ ότι η συμπεριφορά μας(ως σύνολο κοινωνίας,γιατί προσωπικά δεν διαχωρίζω ανθρώπους σε μαλλιάς-αλβανός-ζάκι-κλπ)
νομίζω ότι κάνεις ένα λάθος όμως.Δεν γενικεύω τα πάντα.
μιλάω/με για κάτι συγκεκριμένο (κάπου ξέφυγε η κουβέντα βέβαια) και αυτό είναι η νοοτροπία που έχουν οι αστυνομικοί.όχι όλες οι άλλες ομάδες (κοινωνικές ή μη) που δεν είναι σωστές.
θα θεωρήσω ότι αντιλαμβάνεσαι το νόημα του χαρακτηρισμού Νεοέλληνας.
Διαφωνείς ότι οι αστυνομικοί ανέκαθεν(σχεδόν) είχαν αυτή την νοοτροπία?
θες η (λίγη) εξουσία που (νομίζουν ότι) έχουν,"βλάχοι" αν το θες στο μυαλό,(μη με παρεξηγήσεις,δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους από επαρχία,κι εγώ ο ίδιος απο χωριό κατάγομαι),
Δεν είναι ένα και δυο τα παραδείγματα που ο κόσμος έχει να προσάψει αρνητικές ιδιότητες στους αστυνομικούς.Είναι η πλειοψηφία των παραδειγμάτων!
Είχα φίλους αστυνομικούς που ενώ εκτός υπηρεσίας έλεγες μα τι παιδιά μάλαμα είναι αυτά,εν ώρα υπηρεσίας ήταν σαν ρομποτάκια που ενεργοποιούσαν το "pig mode" αν με εννοείς.τραγική διαφορά σου λέω!
Λες ότι ψάχνεις δικαιολογίες για να τους συμπαθείς.Μαζί σου 100%!!!
δεν φροντίζουν όμως να μου τις δίνουν οι Έλληνες αστυνομικοί,το αντίθετο μάλιστα.κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να κερδίζουν την αντιπάθεια μου.αυτό λέμε.
Αναγνωρίζω κι εγώ ότι κάνουν δύσκολο επάγγελμα,αντιμετωπίζοντας πολλούς κινδύνους.
αυτό δεν μπορεί να σταθεί δικαιολογία για την συμπεριφορά τους(για να μην πω και την αποτελεσματικότητα τους).
μένω Τσεχία λόγω σπουδών εδώ και 5χρόνια,και σε πληροφορώ κανένας μπάτσος ποτέ δεν με έκανε να νιώσω εχθρικά απέναντι του.και όταν λέω εχθρικά,δεν εννοώ να πιάσω να τον κεράσω κάνα κατσαβίδι στην πλάτη και να τον ταΐσω στα καβούρια.τρόπος του λέγειν το εχθρικά.
Resistman
15/11/2006, 16:31
Νομιζω πως πρεπει να ξεπερασουμε καποια στερεοτυπα που τ ακουμε απο τα ΜΜΕ και τ αναπαραγουμε συνεχεια χωρις να σκεφτομαστε τι σημαινουν...Δεν χρειαζεται να πω ποσο επικινδυνο ειναι αυτο..
Τ οτι "παντου υπαρχουν καλοι και κακοι"...Παντου;;;
1) Ενα σωμα, που εχει ως σκοπο την καταστολη τι σκατα ειναι;Ειναι καλο;;;
2) Μεσα στους νταβατζηδες, υπαρχουν και καλοι νταβατζηδες;
3) Μεσα στους πολιτικους υπαρχουν και καλοι;
4) Μεσα στους πρεζεμπορους υπαρχουν και καλοι;
5) Μεσα στις "ειρηνευτικες δυναμεις¨υπαρχουν και καλοι;
6) Μεσα στους μισθοφορους υπαρχουν και καλοι;
7) Μεσα σ αυτους που κανουν μεσημεριανες εκπομπες και αλλα τετοια, υπαρχουν καλοι;
Υπαρχουν καποιες ""δουλειες"" των οποιων η φυση ειναι επικινδυνη, αντικοινωνικη, ρατσιστικη που αναπαραγουν προτυπα, εγκλωβιζουν σε ανουσια μοντελα ζωης, που σκοτωνουν, που πουλανε προστασια και εν τελει.... δεν προσφερουν τιποτα ουτε παραγουν κατι χρησιμο...
Οποτε, ας μην μπαινουμε σε τετοια μοντελα σκεψεις, που μας βαζουν να σκεφτομαστε, οτι..ε..καπου και μεσα στους μισθοφορους θα υπαρχει και κανενας καλος ανθρωπος...ε...και οι νταβαδες...ανθρωποι ειναι και αυτοι...πως θα ζησουνε...δουλεια τους ειναι...ο καθενας την δουλεια του να κοιταει...ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ...ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ;
Και απαντηση δεν πηρα: αυτος που σπερνει καρκινο με τη θεληση του γνωριζοντας τι κανει, πως λεγεται;
VanDiemen
15/11/2006, 17:28
Νομιζω πως πρεπει να ξεπερασουμε καποια στερεοτυπα που τ ακουμε απο τα ΜΜΕ και τ αναπαραγουμε συνεχεια χωρις να σκεφτομαστε τι σημαινουν...Δεν χρειαζεται να πω ποσο επικινδυνο ειναι αυτο..
Τ οτι "παντου υπαρχουν καλοι και κακοι"...Παντου;;;
1) Ενα σωμα, που εχει ως σκοπο την καταστολη τι σκατα ειναι;Ειναι καλο;;;
2) Μεσα στους νταβατζηδες, υπαρχουν και καλοι νταβατζηδες;
3) Μεσα στους πολιτικους υπαρχουν και καλοι;
4) Μεσα στους πρεζεμπορους υπαρχουν και καλοι;
5) Μεσα στις "ειρηνευτικες δυναμεις¨υπαρχουν και καλοι;
6) Μεσα στους μισθοφορους υπαρχουν και καλοι;
7) Μεσα σ αυτους που κανουν μεσημεριανες εκπομπες και αλλα τετοια, υπαρχουν καλοι;
Υπαρχουν καποιες ""δουλειες"" των οποιων η φυση ειναι επικινδυνη, αντικοινωνικη, ρατσιστικη που αναπαραγουν προτυπα, εγκλωβιζουν σε ανουσια μοντελα ζωης, που σκοτωνουν, που πουλανε προστασια και εν τελει.... δεν προσφερουν τιποτα ουτε παραγουν κατι χρησιμο...
Οποτε, ας μην μπαινουμε σε τετοια μοντελα σκεψεις, που μας βαζουν να σκεφτομαστε, οτι..ε..καπου και μεσα στους μισθοφορους θα υπαρχει και κανενας καλος ανθρωπος...ε...και οι νταβαδες...ανθρωποι ειναι και αυτοι...πως θα ζησουνε...δουλεια τους ειναι...ο καθενας την δουλεια του να κοιταει...ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ...ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ;
Και απαντηση δεν πηρα: αυτος που σπερνει καρκινο με τη θεληση του γνωριζοντας τι κανει, πως λεγεται;
Τι είναι αυτό που προτείνεις εσύ; Να καταργηθεί η αστυνομία; Ή να κοιτάξουμε να βελτιωθούμε εμείς οι ίδιοι ελπίζοντας αυτό να γίνει κάποια στιγμή νοοτροπία, τρόπος ζωής, παράδειγμα;
Μήπως να αρπάξουμε τους γκαζμάδες και να πάμε να σπάσουμε τα κεφάλια τους; Είμαι σίγουρος ότι είναι πολλοί που το εννούν αυτό και το πιστεύουν πραγματικά!! Και πες ότι γίνεται έτσι.. Θα σταματήσουν εκεί ή θα συνεχίσουν να βαράνε (αυτοί που είναι υπέρ αυτής της λύσης) όποιον πάρει ο χάρος; Ξέρεις πότε θα σταματούσαν; Όταν θα είχαν καταρεύσει τα πάντα και θα είχαν την απόλυτη εξουσία αυτού του είδους τα όντα.
Για το ότι δεν προσφέρουν τίποτα... για σκέψου λίγο; Μήπως αναθεωρείς;
Πείθομαι ολοένα και περισοότερο για το γεγονός ότι οι χείριστοι φασίστες και ακραίοι άνθρωποι είναι αυτοί που κατά δήλωσή τους απεχθάνονται το φασισμό (στα λόγια μόνο), ενώ στην πραγματικότητα είναι βολεψάκιδες, έχουν μάθει στο "έτοιμο", ενώ στα λόγια είναι οι πιο αφοριστικοί! Ακριβώς γιατί αυτού του είδους τη συμπεριφορά (του να διεκδικούν 1000, για να πετύχουν 10) είναι αποδοτική!
Το οτι ριζωσα ειναι γεγονος να φυγω δεν μπορω.
Εχω ιδιωτικη ασφαλεια και δεν πηγαινω στα δημοσια νοσοκομεια οποτε
δεν πληρωνω φακελακια και να ξερετε με 1200ευρω τον χρονο παιρνεις
τελεια νοσηλεια.
Τα παιδιά μου θα πανε στην Σκανδιναυια πανεπηστημιο ειναι 20% φθηνοτερα
απο εδω και καλυτερη ποιοτητα εκπεδευσης και ζωης
Αν δεν κανεις παρανομιες δεν εχεις την αναγκη τους διευθαρμενους πολεοδομικους
Ψηφηζω παντα νεους πολιτικους που δεν μπηκαν στα σκατα ακομα και ποτε
δυο φορες το ιδιο προσωπο
Με τετοιους τροπους προσπαθω να αντιμετωπισω μερικες ταξεις αλλου τα καταφερνω
αλλου οχι.
Οσο για το αν ειμαστε τα σκουπιδια της ευρωπης σ'ενα αλλο τοπικ να βαλουμε
τα υπερ και τα κατα μας και βλεπουμε.Αν καταλαβουμε οτι ειμαστε στον πατο
εχουμε ελπιδα να ανεβουμε στην επιφανεια.
Ολοι ειμαστε υπευθυνοι ακομα και για τον γειτονα που δερνει την γυναικα και τα παιδια του
και δεν κανουμε τιποτα μη φανουμε ρουφιανοι η οτι αλλο
Και φυσικα το ρητο δεν φταιμε εμεις μας καναν ετσι. Ποιοι στον αοριστο
Οβερ και αουτ παιδια καληνυκτα.