View Full Version : Κυκλοφοριακή Αγωγή - Οδική Παιδεία : Ανοιχτή Συζήτηση - Ιδέες - Πληροφορίες
Αρχικά δημιουργήθηκε από airamhag
Θα παρακαλουσα οποιον εχει την ευγενη καλοσυνη/ορεξη/διαθεση/αρμοδιοτητα να καθαρισει τις τελευταιες σελιδες.
Επειδή έχω από την αρχή συγκεκριμένα οριοθετήσει τη θεματολογία των thread που αφορούν στην κίνηση αυτή και επειδή προφανώς δεν έχεις δώσει σημασία, επιμένεις να ζητάς είτε με ΠΜ (και σε άλλους) είτε εδώ να καθαριστεί το thread...
Καθάρισα κάποια πράγματα απλά για να καταλάβεις ότι αυτά που καθαρίστηκαν αφορούν μόνο τις επιβεβαιώσεις των όσων θα έρθουν στα ραντεβού με αποτέλεσμα όποιος διαβάσει το thread να νομίζει ότι κανείς δε πάει στις συναντήσεις... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Οπως σου έχω πει και με ΠΜ η παρούσα συζήτηση είναι ανοιχτό νήμα για οποιαδήποτε συζήτηση αφορά στην κυκλοφοριακή αγωγή... το λέει και ο τίτλος "Ανοιχτή Συζήτηση - Ιδέες - Πληροφορίες"
Μετά από κάθε συνάντηση ή σαν feedback για σύντομη αλλά περιεκτική ενημέρωση των τεκταινόμενων υπάρχει αυτό το Thread!!!! στο οποίο έχει γράψει μόνο ο catmaster !!!.... (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=34356)
αν θέλεις λοιπόν να συνεχίσεις να είσαι ο επικοινωνιακός κόμβος μεταξύ των συμμετεχόντων του Μoto.gr και των ενεργειών της copa campagnia μπορείς να ενημερώνεις περιεκτικά και συμπτυγμένα αυτό το Thread (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=34356) και το παρόν να συνεχίσει να έχει τη λειτουργία για την οποία δημιουργήθηκε.... ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ...
συνετίσου..
φιλικά
Τάσος
:wave2: :wave2: :wave2:
airamhag
03/05/2007, 10:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
συνετίσου..
σε τι ? σε 2 πμ που δεν πηραν ποτε απαντηση ?
ο χρονος ειναι περιορισμενος σε ΟΛΟΥΣ κ το σεβομαι.
μια απαντηση πληρης και ξεκαθαρη δεν ειναι τοσο μεγαλο ζητημα...
τελοσπαντων...
για να ποσταρωκ στα δυο ( θρεντ )δεν ξερω αν θα εχω το χρονο κ τον τροπο , μια κ μπαινω απο την δουλεια...ακομα.
αν καποια ποστ πρεπει να μεταφερθουν στο αλλο θρεντ θα διευκολυνε αρκετα.
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4-5-07 ΔΕΛΕΑΡ 8,30
Δυστυχώς παιδιά δεν θα μπορέσω να είμαι.......:(
για να ποσταρωκ στα δυο ( θρεντ )
:a018: :a018: :a018: :a018:
είπα εγώ να ποστάρεις ΚΑΙ στα δύο thread? :confused: :confused: :cry: :cry:
τα αποτελέσματα/συμπεράσματα/εξαγόμενα των ενεργειών εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=34356)
και η συζήτηση στο παρόν thread...
:wave2: :wave2: :wave2: :wave2:
:rolleyes: :sick:
alximistis
03/05/2007, 10:52
Ο... καβγάς ανάμεσα στους συναγωνιστές που;;; :D
Ρε άιντε από δω και οι δύο. Αφήστε τα μίση και... συνεχίστε τον αγώνα-προσπάθεια.
Θα το παλέψω να είμαι στο Δελέ αύριο. Τα λέμε και... χαμογελάτε. Κάνει καλό. :)
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4-5-07 ΔΕΛΕΑΡ 8,30
Αμα έχω προλάβει να γυρίσω απο τα 530+χλμ επαρχιακού επιστροφής απο Καρδίτσα θα περάσω να μου κάνει κάποιος μασαζ και να προτείνω κάτι καινούρια πράματα και να ρίξω καινούριες ιδέες που μου ρθαν μετά τις εξοχές... και τον καθαρό αέρα...
Καλησπέρα Σύντροφοι.
Το Σάββατο δεν εμφανίσθει (κυρίως προς Άκη, που ανέλαβε και την όλη ενέργεια) γιατί όπως τα είχαμε πει και στην τελευταία συνάντηση είχα υποχρεώσεις το απόγευμα και το άτυπο ραντεβού στις 15.00 ήταν αρκετά αγά για μένα...
Όσο για την συνάντηση αύριο, λυπάμαι που δεν θα έρθω μιας και θα είμαι εκτός....
Θα τα πούμε από εβδομάδα!
Καλά κουράγια!!!!
Μου ήρθαν μερικές ιδέες...
1. να φτιάξουμε γιλέκα φωσφοριζέ τα οποία και θα μπορούμε να φοράμε και να έχουν ένα σύνθημα που θα δηλώνουν την εθελοντική οδική ασφάλεια στυλ π.χ.
"ΕΓΩ είμαι η οδική ασφάλεια"
"Προσέχω,περπατώ,οδηγώ,ΖΩ!"
"Πρόσεξε όπως θες να σε προσέχουν"
"Μην χρησιμοποιείς το όχημά σου σαν όπλο"
"η αμέλεια των ενεργών παραγόντων ασφαλείας του οχήματός σου,
δεν κερδίζει την τσέπη σου, χάνει στις ζωές των συνανθρώπων σου"
και άλλα τέτοια...
2.Αυτά για να έχουν απήχηση παντού θα μπορούμε να τα φοράμε όποτε βγαίνουμε εκτός εδρας και να ενημερώνουμε όπου μας ρωτάνε μιας και λογικά θα κάνει εντύπωση γιατί το φοράμε αυτό...
3.όποτε πάμε κάπου ανα την Ελλάδα... μπορούμε έχοντας μερικά φυλλάδια μας ή ένα έντυπο που θα γράφει τα url που δείνουν τις πληροφορίες κίνησής μας και τι είμαστε κάνουμε, να βρίσκουμε το εκάστοτε σχολείο και αν δυνατόν κάποιον δάσκαλο(όσο πιο νέο και ανοιχτόμυαλο τόσο καλύτερο) και να του προωθούμε που μπορεί να βρει πληροφόρηση και να το παρακαλέσουμε αν μπορεί να κάνει μια μικρή αναφορά στα παιδάκια απο το Δημοτικό κιόλας για το πόσο καλό μπορεί να κάνει το κράνος, και πολλά απλά πράγματα που είναι πολύ εύκολο να κατανοήσουμε αλλά πρέπει να τα ακούμε για να τα συνειδητοποιήσουμε και να τα υιοθετήσουμε συνειδητά...
ααα παρεπιπτώντος δείτε και ένα φυλλάδιο που μου μοιράστηκε σήμερα στην Αττική οδό:
87336
2η εσωτερική σελίδα
87339
3η εσωτερική σελίδα
87341
4η εξωτερική σελίδα
87351
μετά απο αυτό...
μήπως να πηγαίναμε μια επίσκεψη στην αττική οδό,
μπας και σε συνεργασία φτιάχναμε ένα φυλλάδιο να μοιράζεται στα διόδια εικά τα ΣΚ που κυκλοφορούν οι οδηγοί του διήμερου?
ή κάτι παρόμοιο που θα πρέπει να συζητήσουμε και με αυτούς που η Αττική οδός συνεργάζεται, ενημερώνεται?
τα ίδια μπορούμε να κάνουμε και με Εγνατία και με το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και λοιπούς τέτοιυς φορείς...
philoctetes
09/05/2007, 21:55
ΛΑΤΡΕΥΩ την επιστημονική φαντασία αλλά ΔΕΝ την πιστεύω:D ο Έλληνας την έχει την μ******α στο αίμα του ρε παιδιά όπως και να το κάνουμε, δεν πρόκειται ν αλλάξει... Το μόνο για το οποίο μπορώ να είμαι σίγουρος είναι πως μπορώ να ελέγξω την δική μου οδική συμπεριφορά. Πόσο θα συμβάλλει??? ΕΛΑΧΙΣΤΑ. Θα συμβάλλει? ΝΑΙ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από philoctetes
ΛΑΤΡΕΥΩ την επιστημονική φαντασία αλλά ΔΕΝ την πιστεύω:D ο Έλληνας την έχει την μ******α στο αίμα του ρε παιδιά όπως και να το κάνουμε, δεν πρόκειται ν αλλάξει... Το μόνο για το οποίο μπορώ να είμαι σίγουρος είναι πως μπορώ να ελέγξω την δική μου οδική συμπεριφορά. Πόσο θα συμβάλλει??? ΕΛΑΧΙΣΤΑ. Θα συμβάλλει? ΝΑΙ.
το κανεις πιο λιανα?
Αρχικά δημιουργήθηκε από philoctetes
Μέσα από 'δω, αλλά και από το αδελφό site www.pitstop.gr και από όποιες άλλες πρωτοβουλίες, γίνεται μια προσπάθεια ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!!
Και τι να αλλάξει; Να μπορούν οι περισσότεροι να έχουν σωστή οδική συμπεριφορά.
Ενας μπορεί να κάνει ελάχιστα. Ναι.
Δύο μπορούν να κάνουν ελάχιστα επί 2
Τρείς μπορούν να κάνουν ελάχιστα 3 και ούτω καθ'εξής.
Το παρών thread έχει γίνει για όλους εμάς που θέλουμε να προσπαθήσουμε να αλλάξει κάτι.
Σκέψου το και στην επόμενη συνάντησή μας, σε περιμένουμε. :wave2:
Παιδιά........
Έχετε παρατηρήσει ότι μπορεί στον Έλληνα να βάλεις διακόσιες ταμπέλες για να πάει κάπου και τελικά αυτός εκτός από το ότι θα χαθεί, θα πάει ρωτόντας?????
Καλά τα φυλλάδια, καλά τα λόγια, αλλά δυστυχώς (ή ευτυχώς) ο Έλληνας δεν κάθεται να ασχοληθεί με γραφές και γράμματα!!! Ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει με πράξεις!!!
Είναι Κάτι που λέγαμε από την αρχή! κι ακόμα δεν βλέπω κάτι! Το φυλλάδιο θα το πετάξει, θα του ρίξει μια ματιά και μετά θα το τσαλακώσει, και κάποιοι (ελάχιστοι0 θα το κρατήσουν. Με τους πεζούς τι γίνεται ???? με τους Αθηναίους που δεν έχουν το χρόνο και τη διάθεση να σχοληθούν τι κάνουμε????
Που είναι αυτά που λέγαμε στην αρχή???? Και μήπως αλλάξαμε δρόμο πλεύσης?????
Να σας πω κάτι???? Στην πρώτη συνάντηση είχαμε πει : "όχι πολλά λόγια! το πράγμα θέλει πράξεις!!!"
και ποιές ήταν αυτές οι πράξεις???? Τα φυλλάδια??? καλά κι αυτά, αλλά δεν φτάνουν!!!! Δεν ταρακουνιέται ο Έλληνας με τέτοια! και τι να το κάνω το φυλλάδιο για κράνος, όταν κάθε μέρα μαθαίνω κι από ένα τρακάρισμα από κάποιος ασυνείδητο οδηγό που θεωρεί ότι είναι μόνος του στο δρόμο????
ΠΡΑΞΕΙΣ έχουμε σε συζήτηση????
airamhag
10/05/2007, 11:36
Ιωαννα καλημερα
θυμασαι τις ιδεες που ειχαμε πει ?
μετα στο φορουμ ειχαν πει κ αλλοι διαφορες καλες..
τι λες να ξεκινησουμε απο καπου εκει ???
τοσες ιδεες εχουν ειπωθει
δεν τις εχουμε καν επεξεργασθει...
airamhag
10/05/2007, 11:39
τσεκαρε εδω (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=34144&perpage=20&pagenumber=7)
ποια σου φαινεται πραγματοποιησιμη (?) για την ωρα...?
μηπως να καναμε ενα ακομη brainstorming ???
o trooper ειχε πει για βολτα με μοτο..
ακομα για τους πεζους...σε διασταυρωσεις..
επικοινωνια με πιτσιρικαδες σε καφε-μοτο...
θα πρεπει να βρουμε τροπο επικοινωνιας-δηλαδη τροπο προσεγγισης, χωρις να "μαλωνουμε"
απλα να δειχνουμε τον σωστο τροπο για την ασφαλεια του..
να φοραμε διακριτικα , μπλουζακια/φωσφοριζε γιλεκα ισως...
θα μπορουσε να γινεικ βραδυ ισως...
Χμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ,
Τελικά έχουμε κάνει πιο πολλές συζητήσει από όσες φανταζόμουνα!!!!!!!
κάτι άλλο εκτός από φυλλάδια υπάρχει??????
Ας πούμε αυτό που είχαμε πει για τις διαβάσεις των πεζών?????
:wave2:
o trooper ειχε πει για βολτα με μοτο..
ακομα για τους πεζους...σε διασταυρωσεις..
επικοινωνια με πιτσιρικαδες σε καφε-μοτο...
θα πρεπει να βρουμε τροπο επικοινωνιας-δηλαδη τροπο προσεγγισης, χωρις να "μαλωνουμε"
απλα να δειχνουμε τον σωστο τροπο για την ασφαλεια του..
να φοραμε διακριτικα , μπλουζακια/φωσφοριζε γιλεκα ισως...
θα μπορουσε να γινεικ βραδυ ισως...
Ναι αλλά αυτό με τους πεζούς δεν θέλει συζήτηση!!!!
απλά να θέσουμε ημερομηνία, ώρα και τοποθεσία!!!!
Απλά τα πράγματα!!!!
airamhag
10/05/2007, 11:53
οκ
ερωτηση
Σε ποιες διασταυρωσεις ( οδικους αξωνες ) εχετε παρατηρησει το φαινομενο ( οχι του θερμοκηπιου ) των πεζων να πεταγονται απο τα πεζοδρομια κ να μην περνανε απο τις διαβασεις...??
θα χρειαστουμε επαφη/οκ απο τον εκαστοτε δημο/ααστυνομια ???:look:
μπορουμε να το κανουμε αυτο ??
θα ρωτησω το απογευμα γνωστο μου ...
airamhag
10/05/2007, 11:54
απαντηση..
Βουλιαγμενης και κυριως σε σημεια που ειναι αρκετα εμπορικος ο δρομος οπως δαφνη εχει και πολλα φαναρια ανα τακτα διαστηματα..μπορουμε να σκορπιστουμε
οκ
ερωτηση
Σε ποιες διασταυρωσεις ( οδικους αξωνες ) εχετε παρατηρησει το φαινομενο ( οχι του θερμοκηπιου ) των πεζων να πεταγονται απο τα πεζοδρομια κ να μην περνανε απο τις διαβασεις...??
θα χρειαστουμε επαφη/οκ απο τον εκαστοτε δημο/ααστυνομια ???:look:
μπορουμε να το κανουμε αυτο ??
θα ρωτησω το απογευμα γνωστο μου ( πολισμαν :D )
Επίσεις Κηφισίας σε σημεία που έχει διαβάσεις χωρίς φανάρια!
αλλά μπορούμε να ξεκινήσουμε και με κάτι λιγότερο δύσκολο!!!!
πατησίων που όλοι περνάνε τσάτρα πάτρα απέναντι!!!!
Cpt. Haddock
10/05/2007, 14:35
έχετε χάσει τη μπάλα...
:rolleyes: :rolleyes:
Πηγαίνετε μια Ομόνοια, Κουμουνδούρου, Αθηνάς, Ζήνωνος κλπ που κατοικούν μετανάστες μεσανατολικών και περα χωρών και θα δειτε τι θα πει διάβαση πεζών απο ΟΠΟΥ να 'ναι
Και αφήστε την Κηφισίας και τη Βουλιαγμένης
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
έχετε χάσει τη μπάλα...
:rolleyes: :rolleyes:
Πηγαίνετε μια Ομόνοια, Κουμουνδούρου, Αθηνάς, Ζήνωνος κλπ που κατοικούν μετανάστες μεσανατολικών και περα χωρών και θα δειτε τι θα πει διάβαση πεζών απο ΟΠΟΥ να 'ναι
Και αφήστε την Κηφισίας και τη Βουλιαγμένης
+10000000
Γυρνάω από τη δουλειά καθημερινά από Ομόνοια.
Από εκεί και μέχρι και την πλατεία Καραισκάκη, είναι όπως τα λέει ο Καπταιν : δεν ξέρεις πότε θα σου βγουν μπροστά στη ρόδα σου. Συν τα τρόλει, τα τουριστικά λεωφορεία......
airamhag
10/05/2007, 15:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από LIBYKOS
+10000000
Γυρνάω από τη δουλειά καθημερινά από Ομόνοια.
Από εκεί και μέχρι και την πλατεία Καραισκάκη, είναι όπως τα λέει ο Καπταιν : δεν ξέρεις πότε θα σου βγουν μπροστά στη ρόδα σου. Συν τα τρόλει, τα τουριστικά λεωφορεία......
δεν ειναι κακη ιδεα...
αρκει να μην ειναι βραδυ...
Ηρθα σε επαφή με το Ιδρυμα Μυλωνά.
Η πρόεδρος Κα Μυλωνα δεν ήταν εκεί, αλλά στην έκθεση αυτοκινήτου.
Αφησα το κινητό μου για να επικοινωνήσει.
Θα σας ενημερώσω για το αν θέλουν να συναντηθούν μαζί μας ή όχι.
airamhag
11/05/2007, 12:06
τι εστι ιδρυμα Μυλωνα ???
Χθες μου ηρθε μια ιδεα [επηρεασμενος απο μια διαφημιση που ειδα καπου]
Η ολη επεξεργασια της εχει ως εξης...
Οπως πολυ εξυπνα ειπωθηκε, ενα ζητημα που δημιουργει προβλημα, ειναι η μη τηρηση των διαβασεων απο πεζους.. αλλα και απο μοτοσυκλετιστες κ αυτοκινητα αντιστοιχα...
επειδη κανενας δεν μπορει να ειναι σε πολλα μερη ταυτοχρονα, ουτε να μοιραζει φυλλαδια η οτι αλλο, αλλα ουτε κ να παιρνει απο το χερακι τον κοσμο να τον περναει απεναντι...
αλλα επειδη πιστευω οτι πρωτα εμεις πρεπει να δινουμε το καλο αραδειγμα για να μπορεσουν κ οι αλλοι να ακολουθησουν...
ας κανουμε λοιπον κατι εμεις πρωτα για να μην παραβιαζουμε το δικαιωμα των πεζων στις διαβασεις.
Μου ηρθε στο μυαλο λοιπον μια κινηση αντιστοιχη αυτων που βαφουν τους τοιχους η αλλες επιφανειες με μικρα γκραφιτι....
γιατι να μην κανουμε το ιδιο στις διαβασεις;
οπως ειναι κ ασπρες [λεμε τωρα...] θα μπορουσαμε να φτιαξουμε ενα στενσιλ με ενα "STOP" η κατι αντιστοιχο που θα κοιταει στην μερια της επερχομενης κινησης
μπορει στην αρχη να θυμιζει κινησεις κ τακτικες ανταρτοπολεμου, αλλα αν το σκεφτειτε σε βαθος χρονου, ισως κ να μην ειναι.
Σκεφτειτε δρομους που πλησιαζοντας στο φαναρι θα ειναι γραμμενο κατω ενα "σταματα εδω" "εδω στπ" η οτι αλλο;
Το κοστος πραγματοποιησης ειναι ελαχιστο, η υλοποιηση ειναι πανευκολη, η απηχηση που μπορει να παρει ειναι τεραστια κ σιγουρα θα κινησει το ενδιαφερον.
για πειτε καμια γνωμη...
airamhag
11/05/2007, 12:30
μαρεσει καλεσιν..
νομικα δενξερω πως μπορουμε να καλυφθουμε...
σιγουρα δεν θελουμε να δημιουργησουμε προβλημα στην κινηση.
( θα ρωτησω )
:D
γουσταρω
τι εστι ιδρυμα Μυλωνα ???
www.ioas.gr
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalesin
Χθες μου ηρθε μια ιδεα [επηρεασμενος απο μια διαφημιση που ειδα καπου]
Η ολη επεξεργασια της εχει ως εξης...
Οπως πολυ εξυπνα ειπωθηκε, ενα ζητημα που δημιουργει προβλημα, ειναι η μη τηρηση των διαβασεων απο πεζους.. αλλα και απο μοτοσυκλετιστες κ αυτοκινητα αντιστοιχα...
επειδη κανενας δεν μπορει να ειναι σε πολλα μερη ταυτοχρονα, ουτε να μοιραζει φυλλαδια η οτι αλλο, αλλα ουτε κ να παιρνει απο το χερακι τον κοσμο να τον περναει απεναντι...
αλλα επειδη πιστευω οτι πρωτα εμεις πρεπει να δινουμε το καλο αραδειγμα για να μπορεσουν κ οι αλλοι να ακολουθησουν...
ας κανουμε λοιπον κατι εμεις πρωτα για να μην παραβιαζουμε το δικαιωμα των πεζων στις διαβασεις.
Μου ηρθε στο μυαλο λοιπον μια κινηση αντιστοιχη αυτων που βαφουν τους τοιχους η αλλες επιφανειες με μικρα γκραφιτι....
γιατι να μην κανουμε το ιδιο στις διαβασεις;
οπως ειναι κ ασπρες [λεμε τωρα...] θα μπορουσαμε να φτιαξουμε ενα στενσιλ με ενα "STOP" η κατι αντιστοιχο που θα κοιταει στην μερια της επερχομενης κινησης
μπορει στην αρχη να θυμιζει κινησεις κ τακτικες ανταρτοπολεμου, αλλα αν το σκεφτειτε σε βαθος χρονου, ισως κ να μην ειναι.
Σκεφτειτε δρομους που πλησιαζοντας στο φαναρι θα ειναι γραμμενο κατω ενα "σταματα εδω" "εδω στπ" η οτι αλλο;
Το κοστος πραγματοποιησης ειναι ελαχιστο, η υλοποιηση ειναι πανευκολη, η απηχηση που μπορει να παρει ειναι τεραστια κ σιγουρα θα κινησει το ενδιαφερον.
για πειτε καμια γνωμη...
Ο δρόμος και το πεζοδρόμο είναι δημόσιοι χώροι και δεν μπορούμε να κάνουμε καμιά επέμβαση χωρίς να υπάρχει η σχετική άδεια
airamhag
11/05/2007, 12:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από LIBYKOS
η σχετική άδεια
την οποια παιρνουμε απο την αστυνομια ?
( την παιρνουμε ? ??)
θα ειναι παρουσα κ η αστυνομια ?
την οποια παιρνουμε απο την αστυνομια ?
( την παιρνουμε ? ??)
θα ειναι παρουσα κ η αστυνομια ?
Αν δεν κάνω λάθος από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και την αστυνομία.
Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ξέρω.
airamhag
17/05/2007, 13:43
σημερα συναντηση στο δελεαρ στις 8.30-9.00
εχουμε αρκετα θεματα να συζητησουμε
οπως επαφες με αλλες ομαδες
συμμετοχη σε δραστηριοτητες
συγκεντρωση υλικου /σχολια/ιδεες.
airamhag
17/05/2007, 16:12
ποιος θα ερθει σημερα?
airamhag
23/05/2007, 10:49
απο το 0-300 site..
25 000 Λιγότεροι νεκροί
Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας
Η Highsiding Α.Ε., η πρώτη ελληνική εταιρία η οποία έγινε δεκτή και συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας για μείωση των νεκρών από τροχαία ατυχήματα κατά 50% (25.000 άτομα) μέχρι το 2010, δεσμεύεται να μεταδώσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους αναβάτες την οδική γνώση που κατέχει, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της. Προς αυτή την κατεύθυνση, δεσμευόμαστε να εκπαιδεύουμε 1.000 - 1.200 αναβάτες ετησίως (2005, 2006, 2007), κατόχους άδειας οδήγησης επιπέδου τουλάχιστον κατηγορίας Α1. Δεσμευόμαστε επίσης να κάνουμε γνωστούς τους στόχους και το περιεχόμενο του EUROPEAN ROAD SAFETY CHARTER στο ελληνικό κοινό, μέσω έντυπων ή ηλεκτρονικών άρθρων σε περιοδικά μοτοσυκλέτας, ποικίλης ύλης και σε μία τουλάχιστον μεγάλη ελληνική ημερήσια εφημερίδα, μέσω τηλεοπτικών προγραμμάτων και επαφών με κυβερνητικές υπηρεσίες, συνεργάτες και την ΜΟΤ.Ο.Ε. (Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος), ενημερώνοντας ένα σύνολο περίπου 700.000 αποδεκτών / θεατών / αναγνωστών στο πρώτο έτος και ακόμα 250.000 τα επόμενα δύο έτη. Στις ενέργειες αυτές συμπεριλαμβάνουμε και την παραγωγή - διανομή τουλάχιστον 80.000 σχετικών φυλλαδίων ετησίως.
Ο απώτερος σκοπός της Highsiding A.E. και της σχολής "0-300 Riding School" είναι οι προσπάθειες αυτές προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας να αναγνωριστούν από την Ελληνική Κυβέρνηση. Στόχος μας είναι να μας δοθεί η ευκαιρία να επιμορφώσουμε τους εκπαιδευτές μοτοσυκλέτας, καθώς αυτό εκτιμάται ότι αποτελεί τη συντομότερη οδό για τη διάδοση της ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας. Με γνώμονα τα προαναφερθέντα, η Highsiding A.Ε. θα προσπαθήσει επίσης να συμβάλει στην αναθεώρηση της βασικής κρατικής εκπαιδευτικής και εξεταστικής μεθόδου.
Από την ίδρυσή της, η Highsiding A.E. θεωρούσε τη "γνώση" ως τον πιο σημαντικό παράγοντα Οδικής Ασφάλειας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όσον αφορά τη μοτοσυκλέτα, ο χειρισμός της οποίας είναι εξ ορισμού ο πιο δύσκολος και απαιτητικός ανάμεσα σε όλα τα οχήματα.
Για τον λόγο αυτό δημιουργήσαμε ένα ειδικό παράρτημα, τη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης "0-300 Riding School", μέσω της οποίας διεκπεραιώνουμε όλες τις εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες (σχολές, σεμινάρια, track days κ.λπ.).
Η διαρκής προσπάθειά μας για βελτίωση, μάς οδήγησε στη συνεργασία με την καλύτερη και πιο φημισμένη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης παγκοσμίως, την California Superbike School. Το ελληνικό παράρτημα είναι το τέταρτο παγκοσμίως, μετά από αυτά των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Αυστραλίας. Στην αυτήν μας την προσπάθεια έχουμε την τιμή να διαθέτουμε τη βοήθεια και υποστήριξη σημαντικών εταιριών, όπως: Ηλιοφίλ Α.Ε. (επίσημη αντιπροσωπεία μοτοσυκλετών Triumph στην Ελλάδα, κράνη KBC, ένδυση ασφαλείας Spyke και Daytona) Michelin Ελλάδας (ελαστικά), BP Ultimate (καύσιμα) και Seat Τεχνοκάρ
πηγη http://www.0300.gr/el/25000.html (http://www.0300.gr/el/25000.html)
μπορει να ειμαστε μια απο τις χωρες με τους περισσοτερους νεκρους σε δυστυχηματα στο δρομο...ειμαστε ομως κ 4η χωρα μετα απο αμερικη βρετανια αυστραλια..στην δραστηριοποιηση!!
και σαφως τα ατυχηματα δεν ειναι μονο θεμα οδικης παιδειας αλλα κ συνθηκων ( βλ.οδοστρωμα , μπαρες , κυκλοφοριακη οργανωση -πινακιδες κλπ )... γι αυτο ισως εμεις οι ελληνες χρειαζομαστε περισσοτερη προσοχη , γνωση , κ κινητικοτητα ...
εμεις τι κανουμε ?και εννοω εμεις που ασχολουμαστε με την οδικη ασφαλεια ...
:confused: :look:
Έχω προτείνει και στο pitstop.gr το να γίνουν επώνυμες προτάσεις (οι ομαδικές) στο υπουργείο μεταφορών (και αλλού) σχετικά με τα 10 πράγματα που θα έπρεπε να ξέρουν όλοι οι οδηγοί αυτοκινήτων και φορτηγών (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=39849).
Στα αυτοκινητάδικα φόρα που πόσταρα το θέμα κάποιοι αρπαχτήκανε, αλλά και κάποιοι τα διαβάσανε και για πρώτη φορά παραδέχτηκαν ότι δεν ήξεραν αρκετά πράγματα σχετικά.
Καλό θα ήταν να είναι η σελίδα με αυτά τα 10 μέσα στο βιβλίο με τα σήματα για να τα διαβάσουν όλοι.
[edit]
Σχετικά με τα παραπάνω, μου απάντησαν από το υπουργείο (έβαλα την απάντηση στο πιο πάνω ποστ), τους απάντησα κι εγώ, για να δούμε μπας στο μέλλον γίνει τίποτα.
Alki_Viades
07/06/2007, 13:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Στα αυτοκινητάδικα φόρα που πόσταρα το θέμα κάποιοι αρπαχτήκανε, αλλά και κάποιοι τα διαβάσανε και για πρώτη φορά παραδέχτηκαν ότι δεν ήξεραν αρκετά πράγματα σχετικά.
Πολυ καλη ιδεα, ισως θα επρεπε να επεκταθει η συνεργασια με τα αυτοκινηταδικα φορουμ, μιας και οι αυτοκινητιστες ειναι που κυριαρχουν αριθμητικα στο δρομο. Επισης η ιδεα να ποσταρουν κι αυτοι εναν 10λογο με πραγματα που θα πρεπει να εχουν υποψη οι μοτοσυκλετιστες για τα αυτοκινητα ισως να εκαμπτε τις οποιες αντιδρασεις.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Alki_Viades
Επισης η ιδεα να ποσταρουν κι αυτοι εναν 10λογο με πραγματα που θα πρεπει να εχουν υποψη οι μοτοσυκλετιστες για τα αυτοκινητα ισως να εκαμπτε τις οποιες αντιδρασεις.
οι πιο πολλοί από εμάς είμαστε και οδηγοί αυτοκινήτου...
το αντίθετο είναι που δε συμβαίνει ...
airamhag
07/06/2007, 14:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Alki_Viades
Πολυ καλη ιδεα, ισως θα επρεπε να επεκταθει η συνεργασια με τα αυτοκινηταδικα φορουμ, μιας και οι αυτοκινητιστες ειναι που κυριαρχουν αριθμητικα στο δρομο. Επισης η ιδεα να ποσταρουν κι αυτοι εναν 10λογο με πραγματα που θα πρεπει να εχουν υποψη οι μοτοσυκλετιστες για τα αυτοκινητα ισως να εκαμπτε τις οποιες αντιδρασεις.
κατι ψηνεται ...
ιδομεν...
Alki_Viades
07/06/2007, 14:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
οι πιο πολλοί από εμάς είμαστε και οδηγοί αυτοκινήτου...
το αντίθετο είναι που δε συμβαίνει ...
Εχεις δικιο, αλλα αν θες να παρεις κατι πρεπει και να δωσεις κατι ;)
κανας ποιο πρόσφατος συντονισμός - συνάντηση - ενημέρωση?
*Τύφλωση απροσεξίας» (Inattentional Blindness)*
«Αόρατοι» γορίλες και μοτοσυκλετιστική ασφάλεια
Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε από τον υπεύθυνο της ιστοσελίδας της
ΜΟΤ.Ο.Ε . Δημήτρη Κουφογιάννη, με αφορμή το τραγικό ατύχημα που στοίχισε
την ζωή του Χρήστου Χούλιαρη και της Κατερίνας Οικονόμου στις 28 Ιουνίου
2003 και αφιερώνεται στη μνήμη τους.
Βασίστηκε σε ανάλογο άρθρο του Lance Oliver της Αμερικανικής Ομοσπονδίας
Μοτο-συκλετιστών (A.M.A.) σχετικά με κάποια πειράματα πάνω στην «τύφλωση
απροσεξίας».
Ένα συνηθισμένο ατύχημα
Τα φώτα της μοτοσυκλέτας είναι αναμμένα. Φοράτε ένα πολύχρωμο μπουφάν
και ένα εξίσου πολύχρωμο κράνος καθώς κινείστε αμέριμνος σε έναν
επαρχιακό δρόμο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει σταματήσει στην
διασταύρωση και δείχνει να ελέγχει τον δρόμο κοιτώντας και προς το μέρος
σας. Και ξαφνικά ξεκινάει, παραβιάζει την προτεραιότητα και διασχίζει
την διασταύρωση, κλείνοντάς σας κάθε δίοδο διαφυγής! Η σύγκρουση είναι
σφοδρή και μόνον η καλή σας τύχη μπορεί να βοηθήσει να αποφύγετε κάποιον
βαρύτατο τραυματισμό ή ακόμη και τον θάνατο. Αργότερα ο οδηγός του
αυτοκινήτου «εξηγεί», εμφανώς σοκαρισμένος, στον τροχονόμο: «δεν τον
είδα»!!!
Γιατί άραγε ένας μάλλον έμπειρος οδηγός αυτοκινήτου, ο οποίος σταμάτησε
να ελέγξει τον δρόμο πριν τον διασχίσει, δεν είδε καθόλου την
μοτοσυκλέτα που έρχονταν κατά πάνω του;
Εκτός από το παραπάνω, δυστυχώς αρκετά συνηθισμένο παράδειγμα με τον
οδηγό του αυτοκινήτου και τον μοτοσυκλετιστή, υπάρχουν και χιλιάδες άλλα
ανάλογα παραδείγματα όπου θεωρητικά έμπειρα και καλά εκπαιδευμένα άτομα
έκαναν παρόμοια και πολλές φορές εξίσου θανατηφόρα λάθη.
Μια νοσοκόμα βγάζει ένα φιαλίδιο από το ντουλάπι όπως κάνει κάθε μέρα,
χρόνια τώρα. Κοιτάζει την ετικέτα, γεμίζει την σύριγγα με το περιεχόμενο
και κάνει την ένεση στον ασθενή. Ο άρρωστος δέχεται μια δόση από ένα
λάθος φάρμακο και πεθαίνει «ανεξήγητα».
Ένας κυβερνήτης υποβρυχίου παρατηρεί από το περισκόπιο και δεν βλέπει
τίποτα τριγύρω. Δίνει διαταγή για ανάδυση και ξαφνικά ακούει έναν δυνατό
μεταλλικό ήχο και νοιώθει έναν ακόμη πιο δυνατό κραδασμό. Αντιλαμβάνεται
ότι έχει αναδυθεί με ένα πλοιάριο ακριβώς από πάνω του, αλλά είναι ήδη
πολύ αργά. Το πλοιάριο αναποδογυρίζει και βυθίζεται, παρασέρνοντας εννέα
μέλη του πληρώματος του στον βυθό.
Ένας πιλότος και ο συγκυβερνήτης του παρατηρούν μια λυχνία να
αναβοσβήνει στον πίνακα οργάνων. Είναι αρκετά προσηλωμένοι σ' αυτό
και δεν παρατηρούν ότι χάνουν γρήγορα ύψος, με αποτέλεσμα την συντριβή
του αεροσκάφους, με πάνω από εκατό θύματα.
Το πείραμα του γορίλα
Όλα τα παραπάνω παραδείγματα είναι αληθινά και μαζί με πολλά άλλα ώθησαν
τον Daniel Simons και τον Christopher Charbis, καθηγητές ψυχολογίας στο
πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ να ψάξουν να βρουν τα αίτια που προκάλεσαν
αυτά τα «ανθρώπινα λάθη» και κάποια πιθανή σύνδεση μεταξύ τους. Τα
απέδωσαν σε ένα φαινόμενο που ονόμασαν «Τύφλωση Απροσεξίας» αν μπορούμε
να μεταφράσουμε έτσι τον αγγλικό όρο Inattentional Blindness. Ένα
φαινόμενο που είναι γνωστό από χρόνια, αλλά οι πρόσφατες έρευνες
απέδειξαν ότι είναι πολύ πιο συνηθισμένο από ότι κανείς φαντάζεται και
ότι είναι ένας από τους κύριους παράγοντες για ατυχήματα που οφείλονται
σε ανθρώπινο λάθος. Τα πειράματα και τα συμπεράσματά τους μας βοηθούν να
καταλάβουμε γιατί σε όλα τα παραπάνω η κοινή δικαιολογία είναι: «δεν το
είδα».
Το άτομο που έκανε το λάθος συχνά χαρακτηρίζεται με ευκολία «απρόσεκτο».
Όμως το να κατηγορείς κάποιον για απροσεξία, βλακεία ή οτιδήποτε άλλο
μπορεί να προσφέρει μια «συναισθηματική κάθαρση» αλλά δεν βοηθάει στο να
εξηγηθεί γιατί τέτοια ατυχήματα είναι τόσο κοινά.
Γιατί έξυπνοι, επιμελείς, προσεκτικοί άνθρωποι τόσο συχνά αποτυγχάνουν
να δουν το προφανές;
Ένα συγκεκριμένο πείραμα με μεγάλο ενδιαφέρον ήταν το «πείραμα του
γορίλα» στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω. Σ' αυτό οι δύο καθηγητές έβαλαν
μια μεγάλη ομάδα φοιτητών και άλλων συμμετεχόντων στο πείραμα να
παρακολουθήσουν ένα βίντεο με δύο ομάδες των τριών αθλητών οι οποίοι
αντάλλασσαν πάσες μεταξύ τους με μια μπάλα του μπάσκετ.
Ένα μέρος των συμμετεχόντων είχε αποστολή να μετρήσει πόσες πάσες
αντάλλαξαν οι παίκτες (η «εύκολη αποστολή») και οι υπόλοιποι έπρεπε να
μετρήσουν πόσες πάσες χτύπησαν το έδαφος και πόσες όχι (η «δύσκολη
αποστολή»). Κατά τη διάρκεια του βίντεο μια κοπέλα κρατώντας μια ομπρέλα
διασχίζει την σκηνή.
Σε μια άλλη εκδοχή του βίντεο η κοπέλα είναι ντυμένη με στολή γορίλα και
πάλι διασχίζει τη σκηνή.
Τέλος σε μια τρίτη βέρσιον η κοπέλα-γορίλας σταματά στη μέση της σκηνής
και αφού χτυπήσει δύο-τρεις φορές το στήθος της (όπως κάνουν συνήθως οι
γορίλες) συνεχίζει τον δρόμο της μέχρι την άλλη άκρη.
Εδώ αρχίζει το τρομακτικό μέρος του πειράματος: Το σαράντα έξι τοις
εκατό (46%) των συμμετεχόντων ΔΕΝ είδαν την κοπέλα με την ομπρέλα ή τον
γορίλα στα δύο πρώτα βίντεο. Στο τρίτο βίντεο το πενήντα τοις εκατό
(50%) ΔΕΝ πρόσεξε τον γορίλα!
«Βασικά οι άνθρωποι όταν είναι συγκεντρωμένοι σε ένα καθήκον δεν
παρατηρούν κάτι άσχετο με αυτό διότι δεν το περιμένουν», εξηγεί ο
καθηγητής Simons.
«Η αίσθηση των ανθρώπων είναι ότι αν κάτι διαφορετικό εμφανιστεί ξαφνικά
στο προσκήνιο θα το παρατηρήσουν» προσθέτει ο καθηγητής «αλλά αυτή η
αίσθηση τελικά δεν είναι σωστή». Τα ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην
περίπτωση του μοτοσυκλετιστή. Σε μια «θάλασσα» αυτοκινήτων μια
μοτοσυκλέτα μπορεί να είναι το «κάτι διαφορετικό» που ο οδηγός δεν
περιμένει να δει, ελέγχοντας τον δρόμο για πιθανά επερχόμενα αυτοκίνητα,
και κατά συνέπεια δεν το βλέπει. Το κλειδί είναι η προσοχή, η προσήλωση.
Στο πείραμα του Χάρβαρντ πολύ λιγότεροι άνθρωποι που ήταν επιφορτισμένοι
με την «δύσκολη αποστολή» εντόπισαν τον γορίλα από αυτούς που είχαν την
«εύκολη αποστολή». Η προσοχή τους ήταν συγκεντρωμένη πολύ περισσότερο
στην αποστολή τους και οι πόροι του εγκεφάλου τους πολύ περισσότερο
απασχολημένοι, οπότε ήταν δυσκολότερο να παρατηρήσουν κάτι άσχετο.
Ο Simons επισήμανε ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες στο πείραμα δεν
πίστευαν καν ότι υπήρχε γορίλας στο βίντεο, μέχρι που έκπληκτοι το είδαν
για δεύτερη φορά, μην πιστεύοντας ότι δεν πρόσεξαν κάτι τόσο οφθαλμοφανές.
Η παραπάνω έρευνα δείχνει να φέρνει πολύ άσχημα μαντάτα για τους
μοτοσυκλετιστές. Αποδεικνύει πως, ότι κι αν κάνουμε, κάποιοι οδηγοί δεν
πρόκειται να μας δουν. Και εμπλέκει άμεσα με το αντικείμενο οτιδήποτε
αποσπά μέρος της προσοχής του οδηγού, όπως η χρήση τηλεφώνου κατά την
οδήγηση, η συζήτηση με τους συνεπιβάτες, η ακρόαση μουσικής κ.λπ. Εν τω
μεταξύ μια άλλη έρευνα με το ίδιο θέμα στο πανεπιστήμιο του Σάσεξ στην
Αγγλία ανακάλυψε ότι οι έμπειροι οδηγοί έχουν στην πραγματικότητα
λιγότερες πιθανότητες να εντοπίσουν ενδεχόμενους κινδύνους από μη
αναμενόμενες καταστάσεις. Η εν λόγω έρευνα, που ανέλυε τις κινήσεις των
ματιών οδηγών που παρακολουθούσαν βίντεο με προσομοίωση των συνθηκών
κυκλοφορίας, δείχνει ότι η πολυετής οδηγική εμπειρία «εκπαιδεύει»
κάποιον να βλέπει το αναμενόμενο, πολλές φορές ακόμη κι αν αυτό δεν
είναι εκεί.
Σημείωση:
Ο συντάκτης του άρθρου Δημήτρης Κουφογιάννης είναι νεκρός μετά από
ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
κανας ποιο πρόσφατος συντονισμός - συνάντηση - ενημέρωση?
πεθαναμε λαμπρο.δεν το καταλαβες ακομα? :sad: :sad: :sad:
airamhag
30/06/2007, 13:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
μηπως εισια ο μονος που το βλεπει ετσι ??
γιατι περιμενετε απο τους αλλους να κανονισουν κ δεν κανονιζεις τοτε??:mad:
Εχει μεινει μετεωρη μια προταση ..σχετικα με τους πεζους κ τις διαβασεις...
μηπως εισια ο μονος που το βλεπει ετσι ??
γιατι περιμενετε απο τους αλλους να κανονισουν κ δεν κανονιζεις τοτε??:mad:
Εχει μεινει μετεωρη μια προταση ..σχετικα με τους πεζους κ τις διαβασεις...
γιατι πεθαναμε αν δεν το καταλαβες και εσυ.γιατι ετρεξα 1 6μηνο και τα ατομα που βοηθησανε ηταν ελαχιστα.γιατι εχει ερθει καλοκαιρι και ειμαστε υπο πληρη αποσυνθεση αν δεν το εχεις αντιληφθει.και αν ειμαι ο μονος που το βλεπει ετσι για πες μου εσυ πως το βλεπεις?κανε μας τη χαρη ρε μαρια και προσγειωσου στη πραγματικοτητα.ειμαστε φορουμ 19000 μοτοσυκλετιστων και κινοτοποιηθηκαμε 10 ατομα.η μηπως κανω λαθος και δεν θυμαμαι καλα?η μηπως η ολη φαση ειχε συνεχεια και εμεινα απ εξω?και ποιοι ειμαστε εμεις και ποιοι ειναι οι αλλοι?και οσο για τις προτασεις που πεφτουν εδω μεσα ειναι απλα προτασεις.που και ποτε συζητηθηκε?και απο ποιον?10 ατομα δεν κανουνε τετοιες ενεργειες και οπως βλεπεις δεν ειμαστε πανω απο 10.
Κουκλε στο ειχα πει καποτε οτι οποιος θελει να ενημερωθει, και να γινει ο σωστος ο πολιτης,ο μοτοσυκλετιστης, ο οτιδηποτε αυτης της χωρας, θα την ψαξει μονος του.
Αν εχει τις βασεις, την παιδεια, και την καταλληλη ωθηση, θα μπορεσει να προχωρησει παραπερα.
Τα φορουμ υπαρχουν, οπως υπαρχουν και blogs,sites κτλ.
Εσεις προσπαθησατε να προσφερετε ακομα ενα λιθαρακι στον χωρο της ενημερωσης με την ψευδαισθηση οτι ο ακτιβισμος σας θα ειχε πιο αμεσα και γρηγορα αποτελεσματα.
Δεν ειναι ετσι τα πραγματα.
Σας το εγραψαν και αλλοι πριν καιρο, οτι υπαρχουν ανθρωποι πιο αργανωμενοι και αφοσιωμενοι
απο σας, με μεγαλυτερες ακρες και οικονομικη ανεση, και εχουν αφιερωσει την ζωη τους, και τελικα εχουν προσφερει ελαχιστα.
Ειναι θεμα παιδειας καθαρα, και την παιδεια δεν μπορεις να την βαλεις στο κεφαλι καποιου,
τελει και παυλα.
Γι'αυτο πολλες απο τις κινησεις σας μου φανηκαν περιττες, και δεν θελησα να συμμετασχω.
Καταλαβαινω τον κοπο και τα εξοδο πολλων παιδιων, αλλα τα ενημερωτικα φυλλαδια και οι καμπανιες, δεν σωζουν την κατασταση.
Βασικα υπαρχει κατασταση;
Ποια ειναι αυτη ρε παιδια;
Το οτι ειμαστε εμεις και οι αλλοι.
Ε με τον καιρο οι αλλοι θα γινουνε εμεις.
Αλλα μονοι τους.
Ας γινουμε λοιπον εμεις συνετοι και σωστοι οσο μπορουμε, και καποια στιγμη θα γειρει καπως η πλαστιγγα, βλεποντας και αλλοι το παραδειγμα και ακολουθωντας το.
Καθαρα προσωπικες αποψεις...
Υ.Γ Σαφως και δεν προσπαθω να προβαλλω την αγιοσυνη την δικη μου η αλλων μελων του μοτο του μπαικνετ του ετσι και του αλλιως φορουμ.
Μοτοσυκλετιστες ειμαστε που κανουν λαθη και μαλακιες εν γνωση η αγνοια τους, αλλα που τουλαχιστον προσπαθουμε για τον εαυτο μας και για τους αλλους, στον βαθμο του εφικτου, το καλυτερο.
Απλα καμια φορα ενα δερματινο μπουφαν μεσα στο κατακαλοκαιρο, μπορει να αποτελεσει μια δυνατοτερη εικονα στα ματια ενος πιτσιρικα, απο ενα καλοφτιαγμενο φυλλαδιο πεταμενο στον δρομο η στα διοδια.
Καπως ετσι νιωθω σχετικα με ολα αυτα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
..........
γιωργη ποτε δεν διαφωνησα με αυτα που εγραψες και με ολα αυτα που ειχαμε συζητησει και απο κοντα κατα καιρους.απλα οπως προσπαθει ο χυμαδορ για την παρνηθα ειπα να προσπαθησω και εγω τοτε οσον αφορα το θεμα της κυκλοφοριακης αγωγης και της οδικης παιδιας και συμπεριφορας.η αποψη μου ηταν (και ειναι) πως αν υπαρξει κινιτοποιηση απο ολους μας ΙΣΩΣ κατι καλυτερο να βγει αλλα μαλλον υπηρξα οπτιμιστης (για πρωτη φορα στη ζωη μου, συνηθως ειμαι μηδενιστης) και δυστυχως αποτυχαμε απο οτι φαινεται...εχεις δικιο...δεν μπορουμε να ξυπνησουμε την προσωπικοτητα του καθενος η οποια εχει πεσει σε ληθαργο λογω οικογενειας, δουλειας, καθημερινοτητας.ηλπιζα αλλα...:sad: .ας ειμαστε καλα τουλαχιστον οσοι προσπαθουμε για παρτυ μας και ας ειμαστε ο φαρος για τους υπολοιπους στο μελλον.
:beer: :beer: :beer:
γιωργη ποτε δεν διαφωνησα με αυτα που εγραψες και με ολα αυτα που ειχαμε συζητησει και απο κοντα κατα καιρους.απλα οπως προσπαθει ο χυμαδορ για την παρνηθα ειπα να προσπαθησω και εγω τοτε οσον αφορα το θεμα της κυκλοφοριακης αγωγης και της οδικης παιδιας και συμπεριφορας.η αποψη μου ηταν (και ειναι) πως αν υπαρξει κινιτοποιηση απο ολους μας ΙΣΩΣ κατι καλυτερο να βγει αλλα μαλλον υπηρξα οπτιμιστης (για πρωτη φορα στη ζωη μου, συνηθως ειμαι μηδενιστης) και δυστυχως αποτυχαμε απο οτι φαινεται...εχεις δικιο...δεν μπορουμε να ξυπνησουμε την προσωπικοτητα του καθενος η οποια εχει πεσει σε ληθαργο λογω οικογενειας, δουλειας, καθημερινοτητας.ηλπιζα αλλα...:sad: .ας ειμαστε καλα τουλαχιστον οσοι προσπαθουμε για παρτυ μας και ας ειμαστε ο φαρος για τους υπολοιπους στο μελλον.
Γιωργο θυμασαι πως ξεκινησε το thread?
Το αφησα πανω σου γιατι κατι δεν ηξερες που ειχα καταλαβει εγω καπως νωριτερα(καταλαβαινεις πιστευω οτι δεν το παιζω πονηρος).Ηλπιζα ομως και θεωρουσα οτι ειχες πολυ καλυτερη δυναμικη απ'οτι εγω.
Ξερεις τι καταλαβα ομως?
Η Ελλαδα ειμαστε εμεις , στα λογια φιλοσοφοι στης πραξεις χελωνες.
Λυπαμαι που τοσες ψυχες εδω μεσα δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα αλλα αυτο μου αποδικνειει το απο πανω.
Η Ελλαδα δεν ειναι ολοι αυτοι που χωρις καμια δυσκολια κατηγορουμε(συνηθης ξερολες που τους βρισκεις παντου απο τα καφενεια μεχρι τα φορουμ)αλλα ειμαστε εμεις.
Παντως εγω σημερα που πηγα στην θαλασσα πηρα ενα κουβαδακι και απο 5 τετραγωνικα αμμουδιας καταφερα και το γεμισα με αποτσιγαρα.:sad:
Αααα περασε και ενας που με ειδε και μου ειπε : αν το καναμε αυτο ολοι, ο κοσμος θα ηταν αλλιως.:yuck:
Καλη καρδια να εχουμε και ολα θα γινουν.:sun:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Γιωργο θυμασαι πως ξεκινησε το thread?
Το αφησα πανω σου γιατι κατι δεν ηξερες που ειχα καταλαβει εγω καπως νωριτερα(καταλαβαινεις πιστευω οτι δεν το παιζω πονηρος).Ηλπιζα ομως και θεωρουσα οτι ειχες πολυ καλυτερη δυναμικη απ'οτι εγω.
Ξερεις τι καταλαβα ομως?
Η Ελλαδα ειμαστε εμεις , στα λογια φιλοσοφοι στης πραξεις χελωνες.
Λυπαμαι που τοσες ψυχες εδω μεσα δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα αλλα αυτο μου αποδικνειει το απο πανω.
Η Ελλαδα δεν ειναι ολοι αυτοι που χωρις καμια δυσκολια κατηγορουμε(συνηθης ξερολες που τους βρισκεις παντου απο τα καφενεια μεχρι τα φορουμ)αλλα ειμαστε εμεις.
Παντως εγω σημερα που πηγα στην θαλασσα πηρα ενα κουβαδακι και απο 5 τετραγωνικα αμμουδιας καταφερα και το γεμισα με αποτσιγαρα.:sad:
Αααα περασε και ενας που με ειδε και μου ειπε : αν το καναμε αυτο ολοι, ο κοσμος θα ηταν αλλιως.:yuck:
Καλη καρδια να εχουμε και ολα θα γινουν.:sun:
πανο σαφως και δεν το παιζεις πονηρος!!προσπαθουσα με τη δυναμικη μου και εγω να κανω κατι καλυτερο για ολους μας...δεν βγηκε απο εδω.εγω θα συνεχισω να προσπαθω απο αλλου αφου εδω δε βρηκα ανταποκριση (τουλαχιστον οχι αυτη που περιμενα-με).αστην την ελλαδα κατα μερος πανο.και τους ελληνες και τους φιλοσοφους και τις χελωνες....οπως λεει και ο catmaster...τουρκεψαμε αδερφε...
ειδες τι σου ειπε ο τυπος στη παραλια???αν το καναμε ολοι....εκει γιατι δε του εδωσες το κουβαδακι πανο???ηξερες τι θα γινει ε???αυτο εννοω!!!για αυτο ειπα οτι πεθαναμε...
ειμαι χαλανδρι και παω να βγω κηφισιας.σκαει διπλα μου fazer με ohlins το οποιο μολις σωθηκε απο στραβωτιμονια νεαρας δεσποινιδος.πλησιαζω...τυπος ακρανωτος πηγμενο το μαλι στο τζελ, ασπρο σακκακι, ασπρο παπουτσακι, τζινακι, ετοιμος για βραδυνη εξοδο.του πιανω τη κουβεντα στο φαναρι για τα ohlins με αποτερο σκοπο να του μιλησω εστω και για 1 λεπτο για το κρανος.η συζητηση εγινε ως εξης:
εγω:φιλε παει καλα με τα ohlins
αυτος:απιστευτο μαγκα μου, αλλο μηχανακι.
ε:σκεφτομαι να κανω και εγω τη κινηση
α:μη το σκεφτεσαι βαλτα και θα με θυμηθεις!!!
ε:να σου πω και εγω κατι και μακαρι να μη με θυμηθεις ποτε?
α:ε???τι???
ε:ρε φιλε φορα ενα κρανος....καντο για την ασφαλεια σου και για την τσεπη σου με τα καινουργια προστιμα...
α:ασε φιλε...μολις τη τσιμπησα τη κληση...γαμησε τα !!!!
αναψε πρασινο.στριψαμε μαζι στη κηφισιας ανοιξε τη πρωτη και εφερε το μηχανακι λαμπαδα...
δεν αλλαζουμε πανο..............δυστυχως πεθαναμε.:sad: :sad: :sad:
airamhag
02/07/2007, 08:38
επιβαιβεωνετε αυτους που αμφισβητησαν...
και τι καναμε ? στην αρχη μειναμε..
ελατε ρε σεις..δεν αλλαζει ο κοσμος σε μια μερα..
ουτε ειναι ολα ροδινα...
και σαφως καποιες εποχες μπορει να πεσειη ομαδα...
αλλα εδω ειμαστε..
σημασια εχει να μην τα παραταμε... και ολα θα γινουν..
ειμεθα ερασιτεχναι οκ... αλλα το παλευουμε...
και αν καποιοι απο εμας "πεφτουν" οι υπολοιποι πρεπει να τους ξεσηκωνουμε...
VegasKitty
02/07/2007, 09:52
Το θεμα ειναι οτι οπως ειπε και ο Γιωργος, απο τοσα ατομα μονο 10 μπηκαμε στην ολη φαση και ειπαμε μπας και κανουμε κατι, και απο τα 10 οι 2 αμηχανοι προς στιγμη, και οι υπολοιποι εχουν την καθαρα Ελληνικη νοοτροπια του: εγω δε μπορω να κανω τπτ μονος/η μου...
Μα ρε παιδια, αν μαζευομασταν ολοι αυτοι που λενε "μονος μου δε κανω τπτ" δε θα ειμασταν πλεον μονοι, αλλα μια δυνατη ομαδα οι οποια θα μπορουσε να αποφερει καποια αποτελεσματα εαν και εφ οσων το θελουν και προσπαθησουν...
Ενταξυ, εγω ξενερωνω που ακουω το "δε θα γινει τπτ γιατι ειμαστε στην Ελλαδα, αλλα γιατι ρε @ουστη μου να εχουμε αυτη τη κ@λονοοτροπια??? :mad:
Νταξ, μπορει καποιος να γυρισει και να με πει Αμερικανακι, και να σας πω κατι, εγω περιφανευομαι που ειμαι ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ σε αυτα τα θεματα!!!
Τεσπα, ελπιζω οτι καπιοι θα ξαγρυπνησουν, οσο χλωμο και αν το κοβουν οι περισσοτεροι, γιατι ειμαι αισιοδοξο ατομο, οσο και αν οι συνθηκες και τα ατομα τα οποια ειναι γυρο μας ειναι πεσιμηστες και αρνητικοι.... :sad:
επιβαιβεωνετε αυτους που αμφισβητησαν...
και τι καναμε ? στην αρχη μειναμε..
ελατε ρε σεις..δεν αλλαζει ο κοσμος σε μια μερα..
ουτε ειναι ολα ροδινα...
και σαφως καποιες εποχες μπορει να πεσειη ομαδα...
αλλα εδω ειμαστε..
σημασια εχει να μην τα παραταμε... και ολα θα γινουν..
ειμεθα ερασιτεχναι οκ... αλλα το παλευουμε...
και αν καποιοι απο εμας "πεφτουν" οι υπολοιποι πρεπει να τους ξεσηκωνουμε...
μαρακι το θεμα δεν ητανε αν θα επιβαιβεωθουν οποιοι αμφισβητησαν.αλλωστε ειναι κινιση για το κοινο καλο και οχι για το δικο μας η για το δικο τους.για ολα τα υπολοιπα που λες...αν διαβασες προσεκτικα παραπανω θα ειδες οτι ειπα πως εγω θα συνεχισω να προσπαθω.
airamhag
02/07/2007, 11:22
μαρακι το θεμα δεν ητανε αν θα επιβαιβεωθουν οποιοι αμφισβητησαν.αλλωστε ειναι κινιση για το κοινο καλο και οχι για το δικο μας η για το δικο τους.για ολα τα υπολοιπα που λες...αν διαβασες προσεκτικα παραπανω θα ειδες οτι ειπα πως εγω θα συνεχισω να προσπαθω.
ετσι οπως το εγραψες νομιζα οτι αποσυρεσε απο την συλλογικη προσπαθεια...
ετσι οπως το εγραψες νομιζα οτι αποσυρεσε απο την συλλογικη προσπαθεια...
:nono: διαβασε πιο προσεκτικα.
όλα τα ατομα που έγραψαν ή και παρακολούθησαν εδώ,
γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο:
α. θα δράσουν όποτε μπορούν έχουν χρόνο και δουν μια δραστηριότητα σε συλλογικο-ομαδικό τρόπο απο οποιονδήποτε φορέα...
β. θα πρέπει να ενημερώνουν εδώ για κάθε τι παραπάνω ώστε να γίνεται όσο πιο νωρίς γνωστό για να προγραμματίζεται και απο μας η περαιτέρω ενημέρωση και διασπορά αυτής της πληροφορίας...
γ. απο εκεί και πέρα όλοι βοηθάμε ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ παιδεία Κυκλοφοριακής αγωγής πρώτα στους άμεσα τριγύρω μας και ύστερα στους έμεσους....
π.χ. τι να σας πω εγω που ακόμα παιδεύω τον πατέρα μου να καταργήσει το καλοκαίρι το μισό κρανάκι της πλάκας και να φοράει και κάνα μπουφανάκι??? η λύση μου είναι να του τα πάρω δώρο σιγά σιγά ή και να του προωθήσω οικονομικές προσφορές ώστε να τα πάρει , και να τα εκτιμήσει πριν του χρειαστούν.... και άλλα πολλά που αμα ξεκινήσουμε δεν τελειώνουμε....
Υπάρχει καμμιά προγραμματισμένη συνάντηση σχετικά με το θέμα με κοντινή ημερομηνία, μπας τη προλάβω;
airamhag
03/07/2007, 08:48
Υπάρχει καμμιά προγραμματισμένη συνάντηση σχετικά με το θέμα με κοντινή ημερομηνία, μπας τη προλάβω;
δεν υπαρχει ακομα καποια προγραμματισμενη συναντηση , αλλα καλο θα ηταν να ειχαμε μια , ισως περισσοτερο για να ορισουμε κυριως πιο συγκεκριμενους στοχους.
Επειδη το κρατος αυτο το καιρο σβηνει φωτιες...ενω παραλληλα ειναι κ μια προεκλογικη περιοδος ,
( δεν εξρω αυτ πως και αν μπορουμε/θελουμε να το εκμεταλλευτουμε )
εμεις λοιπον καλο θαηταν να εχουμε μια συναντηση με νεους στοχους κ προσανατολισμο .
Μια κ ειναι ηδη Τριτη , θα ελεγα αν συμφωνειτε -κ αν βολευει κ εσενα ζιρεους-την Παρασκευη 6-7-07 να εχουμε μια νεα συζητηση-συσπειρωση.
αιωρειται ηδη μια ιδεα..σχετικη με τους πεζους.
υπαρχει το κομματι των παιδιων , η των πιτσιρικαδων που ολο κ καποιο μηχανακι θα καβαλησουν στις διακοπες τους..
ακομη να αναφερω οτι εχω βρει το παρακατω φορουμ με πιτσιρικαδες , οι οποιοι εκτος απο το τι κολωνια θα φορεσουν :lol: γουσταρουν κ μηχανες...( αν περιηγηθειτε θα καταλαβετε..)
εχω ηδη κανει εγγραφη προσπαθωντας να τους προσσεγγισω ( μια ιδεα που την εριξε ο καλεσιν )..
μπορουμε να ριχνουμε εκει καποια αρθρα ...η δεν ξερω τι αλλο..
θα μπορουσαν -αν τα καταφερναμε - να αποτελεσουν προτυπο για τους φιλους τους...
εδω (www.liwmenoi.phpbb24.com )
Τη Παρασκευή θα είμαι Αθήνα έτσι κι αλλιώς, περνάω από Δέλεαρ και τα λέμε.
Λόγω ανωτέρας βίας θα είμαι αμήχανος, στα κεράσματα θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας -όσους/ες προλάβω δηλαδή. :lol:
Το έχω ξαναπεί κι εγώ, δεν μπορείς να ξέρεις κατά πόσο τέτοιες ενέργειες σαν κι αυτές που κάνουμε πόσο τόπο πιάνουν, και ένας να ωφεληθεί από αυτήν την υπόθεση κέρδος είναι.
Τα μέρη σαν το φόρουμ της Οδήγησης εδώ και σχετικά σάιτ που όλες οι σχετικές πληροφορίες είναι μαζεμένες είναι τα μόνα δυστυχώς που μπορεί κάποιος να δει μαζεμένο το υλικό που θα τον κάνει ασφαλέστερο στους δρόμους...
airamhag
04/07/2007, 13:17
οκ λοιπον ..
παρασκευη 6-7-07 στο δελεαρ..
τι ωρα??
Θα προσπαθησω να ειμαι και εγω να παω μια ψιλη τον zireus να ουμ ,γιατι πολυ γλωσσα εχει βγαλει τελευταια.
;)
Edit
Τωρα το ειδα εισαι αμηχανος.:sad:
zephyr1, και συνεννοημένοι να είμασταν είναι από πολύ χλωμό εως άκυρο να τα πάμε (άσε που πίστα βλέπω με το κυάλι μόνο φέτος). :lol:
Να πούμε μετά τις 20:00 (μπας κόψει λίγο το βράσιμο), μέχρι αργά όσο αντέχετε;
Εγώ τουρίστας θα είμαι δε με νοιάζει.
Εννοείται ότι με όσους έχω τσακωθεί και είναι κει θα έχουν οπωσδήποτε μία :beer: (μόνος μου θα κατέβω ευκαιρία για όσους έχουν απωθημένο να μου τη στήσουν).
Όπως και εννοείται ότι μάλλον δεν θα με αναγνωρίσετε... οπότε άμα δείτε ένα στόκο να ρωτάει για τα παιδιά από το moto.gr, θα ξέρετε...
catmaster
04/07/2007, 18:36
zephyr1, και συνεννοημένοι να είμασταν είναι από πολύ χλωμό εως άκυρο να τα πάμε (άσε που πίστα βλέπω με το κυάλι μόνο φέτος). :lol:
Να πούμε μετά τις 20:00 (μπας κόψει λίγο το βράσιμο), μέχρι αργά όσο αντέχετε;
Εγώ τουρίστας θα είμαι δε με νοιάζει.
Εννοείται ότι με όσους έχω τσακωθεί και είναι κει θα έχουν οπωσδήποτε μία :beer: (μόνος μου θα κατέβω ευκαιρία για όσους έχουν απωθημένο να μου τη στήσουν).
Όπως και εννοείται ότι μάλλον δεν θα με αναγνωρίσετε... οπότε άμα δείτε ένα στόκο να ρωτάει για τα παιδιά από το moto.gr, θα ξέρετε...
See you there then ..... :wave2:
......και προσοχή στο μαυρόσκυλο οι υπόλοιποι ....:a45:
:beer: :beer:
airamhag
05/07/2007, 08:13
:D
εμεις οι 3 θα μαστε ??
:look:
Όσο πιο λίγοι τόσο πιο λίγες μπύρες θα κεράσω -μην έρθετε ρε. :D
Και μετά από τόσο σπαμ μια ιδέα ακόμα.
Σκεφτόμουνα (μιας και εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούσα το πως δουλεύει το συγκεκριμένο) μπας γίνει κάτι ανάλογο με το www.one.org ώστε να ασκηθεί πίεση ώστε τα βασικά και αυτονόητα που λέμε και αφορούν την ενημέρωση των οδηγών (ότι και να οδηγάνε) να μπούνε στα σχολεία από νωρίς.
Με λίγα λόγια, παίρνουμε τα βασικά που αφορούν την ενημέρωση και τους τρόπους αντιμετώπισης των δυστυχημάτων στη ρίζα τους (και εδώ κολλάνε οι αναφορές σε έρευνες από σοβαρούς οργανισμούς & ιδρύματα για να έχουν κύρος τα λεγόμενά μας), και τα προτείνουμε (ευγενικά) αλλά συνεχώς σε αρμόδιους υπουργούς, βουλευτές κλπ μέχρι να αρχίσουν να τα παίρνουν στα σοβαρά.
Η σκέψη αν και απλή δεν είναι και τόσο υλοποιήσιμη και μάλλον θέλει μακροχρόνια προσπάθεια και συντονισμό για να πετύχει...
Το κείμενο για τη στιγμιαία τύφλωση απροσεξίας (στη προηγούμενη σελίδα) είναι παρεπιπτόντως πολύ καλό.
airamhag
05/07/2007, 11:42
Όσο πιο λίγοι τόσο πιο λίγες μπύρες θα κεράσω -μην έρθετε ρε. :D
Και μετά από τόσο σπαμ μια ιδέα ακόμα.
Σκεφτόμουνα (μιας και εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούσα το πως δουλεύει το συγκεκριμένο) μπας γίνει κάτι ανάλογο με το www.one.org ώστε να ασκηθεί πίεση ώστε τα βασικά και αυτονόητα που λέμε και αφορούν την ενημέρωση των οδηγών (ότι και να οδηγάνε) να μπούνε στα σχολεία από νωρίς.
Με λίγα λόγια, παίρνουμε τα βασικά που αφορούν την ενημέρωση και τους τρόπους αντιμετώπισης των δυστυχημάτων στη ρίζα τους (και εδώ κολλάνε οι αναφορές σε έρευνες από σοβαρούς οργανισμούς & ιδρύματα για να έχουν κύρος τα λεγόμενά μας), και τα προτείνουμε (ευγενικά) αλλά συνεχώς σε αρμόδιους υπουργούς, βουλευτές κλπ μέχρι να αρχίσουν να τα παίρνουν στα σοβαρά.
Η σκέψη αν και απλή δεν είναι και τόσο υλοποιήσιμη και μάλλον θέλει μακροχρόνια προσπάθεια και συντονισμό για να πετύχει...
Το κείμενο για τη στιγμιαία τύφλωση απροσεξίας (στη προηγούμενη σελίδα) είναι παρεπιπτόντως πολύ καλό.
πολυ καλη ιδεα...
κατι σαν ...υπογραφες δηλαδη ???:confused: :look:
δεν περιηγηθηκα στο σαιτ..:look:
airamhag
06/07/2007, 14:43
Σημερα στο δελεαρ στις 8
για να μην ξεχνιομαστε...:smokin:
το νου σας ρεμαλια...
Προσπάθησα πάντως...
Μπήκα Δέλεαρ (χάθηκα πάλι...), ρώτησα, μου είπαν που περίπου κάθονται τα παιδιά του moto.gr συνήθως Δευτέρες αλλά βάλε το κλίμα τη ζέστη και το ταξίδι, ο zireous ήτανε χάλια και μέχρι τις 21:00 άντεξε να κόβει κίνηση μπας δει κάποιον γνωστό -σκέψου ότι και στην αντιρατσιστική εκδήλωση δε μπήκα που ήταν από έξω -είχα προγραμματίσει και ένα κάρο δουλειές.
Η αλήθεια είναι ότι είδα κάποια παιδιά να κάθονται με κράνη κλπ, αλλά ένιωθα πολύ κωλόγερος συγκριτικά για να είμαι καί αδιάκριτος.
Μπορεί με καλύτερες συνθήκες να βρω καμμιά Δευτέρα να κατέβω αργότερα.
Καλή συνέχεια.
airamhag
09/07/2007, 12:22
Προσπάθησα πάντως...
Μπήκα Δέλεαρ (χάθηκα πάλι...), ρώτησα, μου είπαν που περίπου κάθονται τα παιδιά του moto.gr συνήθως Δευτέρες αλλά βάλε το κλίμα τη ζέστη και το ταξίδι, ο zireous ήτανε χάλια και μέχρι τις 21:00 άντεξε να κόβει κίνηση μπας δει κάποιον γνωστό -σκέψου ότι και στην αντιρατσιστική εκδήλωση δε μπήκα που ήταν από έξω -είχα προγραμματίσει και ένα κάρο δουλειές.
Η αλήθεια είναι ότι είδα κάποια παιδιά να κάθονται με κράνη κλπ, αλλά ένιωθα πολύ κωλόγερος συγκριτικά για να είμαι καί αδιάκριτος.
Μπορεί με καλύτερες συνθήκες να βρω καμμιά Δευτέρα να κατέβω αργότερα.
Καλή συνέχεια.
εγω ημουν η μονη που ηρθα...αλλα αργησα ...κατα τις 10 ηρθα..
:look:
:sad: :mad:
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) διοργανώνει το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008 εκδηλώσεις σε 8 πόλεις της Ελλάδας, στοχεύοντας στην προώθηση της Οδικής Ασφάλειας, αυξάνοντας έτσι την ευαισθητοποίηση του κοινού. Η εν λόγω εκδήλωση θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στις πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κιλκίς, Ρόδο, Χίο και Χανιά με την υποστήριξη των εθελοντών του Ινστιτούτου. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συναντήσουν οι άνθρωποι του ΙΟΑΣ τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουμε για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση. Οι εθελοντές, μεταξύ 18 και 30 ετών, θα βρίσκονται έξω από τα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, στο «ENVY-ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ» (Μαρούσι), στο «CANDY BAR» (Μοναστηράκι) και στο «VILLA MERCEDES» (Ρουφ) για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν από την παρέα τους τον «οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει καθόλου αλκοόλ όλο το βράδυ. Προκειμένου να αναγνωριστεί ως ο «Οδηγός της παρέας», οι εθελοντές θα του ζητήσουν να φορέσει ένα ειδικό βραχιολάκι. Όταν θα είναι ώρα να φύγει από το nightclub θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση ένα φιλικό αλκοτέστ για να μπορέσουμε να δούμε εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» θα επιβραβεύεται ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές μας θα συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί. Το μήνυμα της βραδιάς είναι: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας» Η εν λόγω ενέργεια διεξάγεται από το Ινστιτούτο και υποστηρίζεται από την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ και τις ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ που στηρίζουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και αξιόλογες δράσεις στο χώρο της οδικής ασφάλειας, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την εκπαίδευσή τους σε ζητήματα οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας.
http://www.mototriti.gr/news/PREVIEW_newS.asp?news_data_id=72351&category_id=82 :wave2:
145699
apav δεν υπαρχει ενδιαφερον ρε φιλε...
fantacid
19/10/2008, 23:26
θα ηταν ενδιαφερον να δουμε καποιο στατιστικο για τα ατυχηματα αυτης της βραδιάς,
οχι οτι μπορεινα βγει ασφαλες συμπερασμα, απλα περιεργεια.
fantacid
19/10/2008, 23:28
γιωργο δε πιστευω οτι δεν υπαρχει ενδιαφερον,
απλα ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο να οργανωθει κατι πραγματικα καλο
:sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
γιωργο δε πιστευω οτι δεν υπαρχει ενδιαφερον,
απλα ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο να οργανωθει κατι πραγματικα καλο
:sad:
και ποιος προσπαθησε???
:a12:
airamhag
20/10/2008, 03:04
:rolleyes:
:nono:
είχα ακούσει πως ο άνεμος είχε κάποια δραστηριότητα.δεν υπάρχει πια;
airamhag
15/03/2009, 09:54
Πανελληνιος Συλλογος Προληψης κ Συμπαραστασης Ανηλικων Θυματων Τροχαιων Ατυχηματων
δες εδω την σελιδα του συλλογου (http://www.atiximata.gr/)
το συλλογο αυτον τον εμαθα εντελως τυχαια
απο το μοτοσικλετιστικο συλλογο Λαυριου και συγκεκριμενα
απο εδω ( Δικτυο Ανατολικης Αττικης www.an-attiki.gr ) δες εδω το λινκ κ τη σχετικη συζητηση (http://www.an-attiki.gr/smf/index.php?topic=2821.0)
καποιοι προσπαθουν ...
και ποιος προσπαθησε???
:a12:
καποιοι και φαγανε τα μουτρα τους
καποιοι προσπαθουν ...
ετσι ναι γίνεται παιχνίδι
οχι σαν και εμας που σταματήσαμε στα μπλουζάκια και στα φυλλάδια
μην ξεχνας τι έγινε οταν πήγε να "μεγαλώσει" και να γίνει αποτελεσματική ενημέρωση
μερικους τους τρομαξε το ¨μεγεθος¨και αλλους το χασιμο της αρχηγίας.
:( σκονταψαμε σε ατομικα ¨ονειρα¨
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
μην ξεχνας τι έγινε οταν πήγε να "μεγαλώσει" και να γίνει αποτελεσματική ενημέρωση
μερικους τους τρομαξε το ¨μεγεθος¨και αλλους το χασιμο της αρχηγίας.
:( σκονταψαμε σε ατομικα ¨ονειρα¨
:confused: :look: :confused: