PDA

View Full Version : προβλήματα του LC8 adventure

Σελίδες : [1] 2 3 4 5

akamarinos
31/01/2007, 20:14
Έχω παρατηρήσει πως συχνά μπαίνουν χρήστες και φτιάχνουν thread που ξεκινάει κάπως έτσι: “θέλω να πάρω το ****** κτμ αλλά φοβάμαι μη μου τα βαρέσει. Εσείς που τα έχετε τεστάρει πείτε μου τι προβλήματα βγάζουν”

Οπότε παρακάτω παραθέτω όσα προβλήματα γνωρίζω για το 950-990 adventure

Συμπλέκτης

Το μόνο πρόβλημα ΚαΤ’εΜου (αφού όλα τα άλλα είναι μεμονωμένες - συγκεκριμενές περιπτώσεις)
Ο υδραυλικός συμπλέκτης της magura χαλάει
Ποιο συγκεκριμένα ραγίζει το έμβολο του

Δεν πρόκειται να σε αφήσει στην μέση του πουθενά
Και ο συμπλέκτης προειδοποιεί τον αναβάτη πριν τα φτύσει εντελώς.
Αρχικά γίνετε ποιο σκληρός και εν συνεχεία αρχίζει και δακρύζει
Τώρα άμα είσαι σε ταξίδι μακριά απλά συμπληρώνεις υγρά μέχρι να φτάσεις κάπου να το φτιάξεις

Αυτό το πρόβλημα το βγάζει συνήθως κάθε 20.000χλμ αλλά αυτός ο αριθμός είναι στο περίπου και εξαρτάται από την χρήση.
Καλύπτεται από την εγγυηση, αλλά έχω ακούσει περιπτώσεις να αλλαχτεί αφιλόκερδος και μετά την λήξη της εγγυησης

Αντλία νερού

Τα 10 πρώτα 950 που ήρθαν στην Ελλάδα το 03 είχαν πρόβλημα με την τρόμπα νερού
Ποιο συγκεκριμένα μια ασφάλεια που υπάρχει μέσα στην αντλία τραυμάτιζε μέρος της που είχε σαν αποτέλεσμα να ελλατόνονται τα διαθέσιμα υγρά ψύξης
φτιαχτηκαν στην εγγυηση

Πίσω δισκοπλακα

Υπάρχουν περιπτώσεις που η πίσω δισκοπλακα έχει ραγίσει από την διαστολή – συστολή.
edit
δεν καλύπτεται από την εγγυηση

Κατανάλωση λαδιού

Έχουν υπάρξει περιπτώσεις που το μοτερ από μηδεν χιλιομετρα έκαιγε πολύ λάδι
Σε αυτές τις περιπτώσεις αλλάχτηκε το μοτέρ εξολοκλήρου
Η επιτρεπόμενη κατανάλωση λαδιού από την ktm είναι 0,3 – 0,5lt/1.000χλμ

Έχουν ακουστεί περιπτώσεις που ο συμπλέκτης δεν απομωνονει καλά και το κιβώτιο σκληραίνει

Το καλωδιάκι του ηλεκτρικού κοντέρ

Ταλαιπωρείται από ένα tai-wrap που το συγκρατεί.
Ως αποτέλεσμα ισως να κόπει εσωτερικά και όχι εντελώς το καλώδιο και να μην λειτουργούν οι χιλιομετρητες και το ταχύμετρο.
Αλλάζεται στην εγγυηση αλλα είναι πολύ εύκολη η επισκευή του ακόμα και από μη εξειδικευμένο άτομο (πχ αναβάτης)
Εγώ απλά αφαιρεσα το συγκεκριμένο tai-wrap

Το abs των πρωτων 990 ειχε πρόβλημα αδιαβροχοποίησης

τα μηχανάκια ανακληθήκαν και αποκαταστάθηκε το προβλημα
Σε περίπτωση που δεν επισκευαστηκε σε καποιο μηχανακι, απλά μπορεί κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις-συνθηκες μπορει να μην λειτουργήσει το abs και ο αναβάτης να έχει συμβατικα φρένα για καποιο χρονικο διαστημα

Όποιος έχει να συμπληρώσει κάτι που ξέχασα ή δεν γνωρίζω πολύ ευχαρίστως

gefr
19/03/2007, 21:56
Εγώ είχα τα εξής προβλήματα: 950 Adv 12/2003
Βλάβη στον αισθητήρα της ρεζέρβας. Αλλάχτηκε στην εγγύηση.
Βλάβη στον διακόπτη του ηλεκτρικού κυκλώματος στό λεβιέ του συμπλέκτη. Αλλάχτηκε δύο φορές στην εγύηση. Τη δεύτερη φορά του προσέθεσα ένα καρφάκι γιά να μήν τρώγεται από την μανέτα του συμπλέκτη.
Βλαβη στον αισθητήρα πίεσης λαδιού που δίνει εντολή στο φωτάκι χαμηλής πίεσης νά ανάψει. Το πρόβλημα ήταν οτι έχανε λάδια. Το διέγνωσε και διόρθωσε ο μηχανικός μου.
Τα προστατευτικά carbon για το ζεστό αέρα, είχαν καψαλιστεί από τη ζέστη. Αλλάχτηκαν στην εγύηση.
Οι εργοστασιακές εξατμίσεις εκλύουν πολλή θερμότητα. Αναγκάστηκα να τις αλλάξω, φοβούμενος οτι η ψηλή θερμοκρασία που ανεβάζει ο κινητήρας μπορεί να βλάψει τα πλαστικά καπάκια , και τα πόδια μου.
Η δευτερεύουσα τρόμπα του συμπλέκτη με άφησε τέσσερις φορές. Και δέν κρατούσε τα υγρά ούτε για 5'. Τα συμπτώματα εμφανίζονται καμμιά μέρα πρίν. Σε περίπτωση ταξειδιού, καλό είναι να έχετε ανταλλακτικό μαζί σας. Το πρόβλημα δημιουργείται είτε από ράγισμα στο πιστόνι της τρόμπας, είτε από λοξή μετακίνηση του πιστονιού μέσα στον κύλινδρο. Αυτό συμβαίνει όταν ο πλαστικός αποστάτης που λειτουργεί σάν οδηγός του εμβόλου, παραμορφώνεται από τη ζέστη και οδηγεί το έμβολο στραβά. Έχει βγεί μία βελτιωμένη έκδοση με μεγαλύτερη μπίλια μέσα στο έμβολο οπότε το ένα πρόβλημα πρέπει να λύθηκε. Για το άλλο, βλέπουμε. Υπάρχει και ανταλλακτικό από την evoluzzione στα $180+ αποστολή + εκτελωνισμός. Άλλη λύση είναι το μηχανουργείο της γειτονιάς, όπου μου αντέγραψαν το πλαστικό σε αλουμίνιο και το έμβολο σε πιό χοντρό μπρούντζινο. Έτσι έχω ανταλλακτικό μαζί με υγρό μαζί μου.
Η πίσω δισκόπλακα μου ράγισε δίς. Το συνεργείο μου δεν το θεώρησε σαν ανταλλακτικό για εγγύηση και το πλήρωσα από την τσέπη μου. Τη δεύτερη φορά φυσικά πήρα ημιτασιόν για καλύτερο.
Τα υγρά των φρένων μου έβρασαν δύο φορές. Άλλαξα υγρά. Υπάρχει μία οδηγία γιά αλλαγές στα πίσω φρένα. Στην Αμερική στέλνουν γράμματα στους ιδιοκτήτες. Εδώ έχει σταλεί οδηγία στα συνεργεία. Αναμένουμε.
Ο συμπλέκτης μου δεν έκανε καλά τη δουλειά του και το κιβώτιο πλήρωνε τη νύφη. Μετά από δύο χρόνια παίδεμα, αποφάσισε η αντιπροσωπία να μου αντικαταστήσει τους δίσκους, μεταλλικούς και φιμπερένιους και το clutch booster. Για την ώρα είμαι ευτυχής, αν και νιώθω οτι υπαρχει διαφορά απο την πρώτη μέρα της αλλαγής. Ετοιμάζω ένα δίσκο με διαφορετικό πάχος, ώστε να μετατοπίζονται οι δίσκοι έξω από τις χαραγές που έχουν δημιουργηθεί στο καλάθι του συμπλέκτη.
Σε στρίψιμο του τιμονιού ώς το τέρμα, συνέβη να καεί η λυχνία των φώτων πορείας και θέσης. Κάποιο καλώδιο βραχυκύκλωσε από το τιμόωι που τα πιέζει πολύ. Ρύθμισα το στρίψιμο του τιμονιού γιά να μήν τα πιέζει τόσο πολύ και το πρόβλημα λύθηκε.

Α! Να συμπληρώσω. Ράγισμα στο πλαίσιο χαμηλά στη δεξιάπλευρά, το σημείο στήριξης του κεντρικού ορθοστάτη. Κολλήθηκε από το συνεργείο στην εγγύηση, αλλά ξαναξεκόλλησε. Στην εγγύηση βέβαια. Ήταν συχνό στα μηχανάκια του 2003 και 2004. Έγινε κάποια μικρή τροποποίηση και έπαψε να συμβαίνει στα πιό καινούργια. Εγώ πάω για αλλαγή πλαισίου στην εγγύηση.
Αλήθεια ρουλεμάν πίσω τροχού στα 56000χλμ είναι λογικό; Το TDM850 τα έτρωγε πιό γρήγορα, αλλά ρωτάω.

Αυτά τα ολίγα. Δεν λέω οτί είναι όλα συχνά. Αλλά σε εμένα έχουν συμβεί όλα αυτά και όχι άλλα που ακούγονται.

Ούτε αντλία νερού, ούτε αντλία βενζίνας, ούτε γρανάζι στη μίζα.

Τελικά αντλία βενζίνας στα 74χιλ χλμ. εξέπνευσε. Το πλαίσιο αντικαταστάθηκε. Ένας έλεγχος πρέπει να γίνεται συχνά στο ψαλίδι, γιατί παρατηρήθηκαν μερικά κρούσματα από ραγισμένα ψαλίδια. Η ΚΤΜ έχει προχωρήσει σε τροποποίηση του αρχικού σχεδίου.

el_hymador
19/03/2007, 22:58
Παντως ρε παιδια , χωρις καμια διαθεση σαρκασμου , δεν ειναι και λιγα αυτα που εχει βγαλει...η αληθεια ειναι οτι το 990 ειναι μεσα στις υποψηφιες σε οτι αφορα την επομενη μοτοσυκλετα μου και καλο ειναι να διαβαζουμε τετοια posts.

Yπηρξα κατοχος 640 και ομολογω οτι το μηχανακι ειχε πολυ λιγα προβληματα ...συμπληρωμα ψυκτικου υγρου πολυ συχνα , συμπληρωμα λαδιου (λογικο για μονοκυλινδρο) και δεκαδες καμμενες λαμπες πισω φανου.Τιποτα αλλα πρα την σκληρη χρηση που του εκανα.Και φυσικα ποιοτητα κατασκευης υπερ ανω καθε κριτικης για να μην μιλησουμε για το στησιμο και την οδικη συμπεριφορα....απλα οτι καλυτερο εχω οδηγησει.

Αν αναλογιστει κανεις οτι τα μεγαλα μονοκυλινδρα τις ΚΤΜ εξελισονταν για πολιτικη χρηση πολλα χρονια πριν απο το δικο μου (2003 μοντελο) και φτασαν να μην εχουν προβληματα , ποσος καιρος πρπει να περασει ωστε και τα δυκυλινδρα να φτασουν στο ιδιο επιπεδο??:confused:

gefr
19/03/2007, 23:54
Και δέν ξαναπαρουσιάστηκαν. Έστρωσαν τους υποκατασκευαστές υποθέτω. Μερικά τους πήρε ανόητα πολύ να τα διορθώσουν. Το συμπλέκτη που τραβούσε δεν νομίζω οτι το έχουν αντιμετωπίσει σοβαρά, αλλά δεν παραπονιούνται και πολλοί. Πιστέυω οτι αν οι αναβάτες το πάνε τσίτα, ίσως να μην παρουσιάζεται πρόβλημα. Η τρόμπα του συμπλέκτη θα πρέπει να λύθηκε με το νέο ανταλλακτικό. Άν όχι κρίμα στην προσπάθεια.
Κάποια πισωγυρίσματα έχουν γίνει επίσης. Βάλανε κάποιες βαλβίδες στο κύκλωμα λίπανσης που κολλούσαν και έσπερνε τα λάδια του στο δρόμο. Χρειάστηκε επανατροποποίηση.
Κάποιο πρόβλημα δημιουργήθηκε με το γρανάζι εμπλοκής της μίζας όταν έκαναν κάποια τροποποίηση, και χρειάστηκε να ξανατροποποιήσουν το ανταλλακτικό.
Τα μόνα προβλήματα που περιμένω να μου παρουσιαστούν στο μέλλον είναι:
Αντλία νερου. Έχω 56.000χλμ.
Τρόμπα συμπλέκτη - δεν έχω βάλει την βελτιωμένη.
Πιθανό να έχω πάλι κακή αποσύμπλεξη. Θα το αντιμετωπίσω είτε με ένα δίσκο συμπλέκτη με διαφορετικό πάχος, ή με αλλαγή του καλαθιού του συμπλέκτη.

Nik0s
19/03/2007, 23:58
Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από το 2003 που εμφανίστηκε το 950...

Η αξιοπιστία τους έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, και πολλά από τα προβλήματα που ανέφεραν τα δύο παιδιά πλέον έχουν ξεπεραστεί.

Όπως και να 'χει, ευρωπαικό είναι, την (τυπική) φροντίδα του τη θέλει. Αλλιώς, ... XT.:D

Trickster
20/03/2007, 09:18
Δλδ να μην το πάρω το 03 950 που κοιτάω ρε παιδιά;;; Αχ και είναι έρωτας το μ@μημενο..

Gefr διαβασα την ιστορία σου στο advrider (μιας και ψάχνομαι αγρίως τελευταία..). Τελικά δοκίμασες την τρομπίτσα που έφτιαξες μόνος σου;;

Nik0s
20/03/2007, 09:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trickster
Δλδ να μην το πάρω το 03 950 που κοιτάω ρε παιδιά;;; Αχ και είναι έρωτας το μ@μημενο..

Γνώμη μου, ΟΧΙ !

04 και μετά :winka:

Trickster
20/03/2007, 09:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
Γνώμη μου, ΟΧΙ !

04 και μετά :winka:

κλαψ, σνιφ... είναι και το s κιόλας.. :bawl: :bawl:

sas
20/03/2007, 09:45
Εγώ τρόμπα συμπλέκτη 1 φορά (αλλαχτηκε στην εγγύηση) και τρόμπα νερού/έφτυνε τα υγρά (αλλάχτηκε στην εγγύηση)

Αυτό που παρατηρώ τώρα (εδώ και 5000χλμ) είναι ότι όταν είναι κρύο και αποσυμπλεκτάρω ακόμα και χωρίς γκάζι ακούγεται ένα ήχος -σαν κάτι μεταλλικό να γδέρνεται- που απ' ότι καταλαβαίνω είναι από τους δίσκους. Το μηχανάκι δεν το νιώθω να πατινάρει επομένως σκέφτομαι μήπως έχουν ψιλοπάρει (στραβώσει). Παίζει κάτι τέτοιο????
Την επόμενη εβδομάδα το πάω για αλλαγή λαδιών (40000χλμ) και θα τους πω να το δουν.

gefr
20/03/2007, 10:25

Gefr διαβασα την ιστορία σου στο advrider (μιας και ψάχνομαι αγρίως τελευταία..). Τελικά δοκίμασες την τρομπίτσα που έφτιαξες μόνος σου;;

Όχι ακόμα δεν με άφησε και άρατην έχω για καβάντζα. Το πρώτο που θα αλλάξω θα είναι η βάση, αν δεν έχω ράγισμα στο πιστονάκι. Άν έχω θα το αλλάξω και αυτό. Πάντως γίνεται να μπαλωθεί το πιστονάκι με κόλλα όπως ίσως διάβασες, για να μειώσεις τα ανταλλακτικά που θα κατασκευάσεις, αν μάλιστα σου δώσουν ένα παλιό πουαστόχησε από ράγισμα και δεν γδάρθηκε στο πλάι. Και όταν πάς στο συνεργείο σου αλλάζουν την τρόμπα στην εγγύηση. Για πάντα όπως μου είπαν. Στη Θεσ/νίκη ο Τσολερίδης προτείνει να έχουμε μία εφεδρική αγορασμένη αλλά δεν νομίζω οτι είναι σωστό να αγοράσω κάτι που θα χαλάσει από τον κατασκευαστή και να του αφήσω πρόσθετα χρήματα εκτός της ταλαιπωρίας.

Διόρθωση. Μετά την παρέλευση της εγύησης, μόνο ένα εξάμηνο εγγύηση τα ανταλλακτικά. Μετά πάπαλα. Τορναδόρος.
Τώρα στα 80χιλ χλμ καί έχω βάλει την δική μου κατασκευή εδώ και 5χιλ.χλμ και όλα καλά.

gefr
14/04/2007, 19:04
Οι Σαλονικιοί Αφρικανοί με ρωτάνε "είναι αλήθεια οτι το ΚΤΜ σημαίνει Κάθε Τετάρτη Μάστορα;" Ποιός το διέρρευσε το μυστικό;
Το ημερολόγιο σέλλας κατέγραψε: παγοποίηση καρμπυρατέρ στη Εγνατία Οδό κοντά στη Σιάτιστα την Μεγάλη Πέμπτη. Επίσης ρουλεμάν λαιμού από τον Σεπτέμβριο. Ελπίζω να έχουν εγγύηση ενός χρόνου.
Επίσης οι τσιμούχες στις μπουκάλες θέλουν αντικατάσταση. Ξέρει κανείς αν ταιριάζουν τσιμούχες από άλλο μηχανάκι για μεγαλύτερη αντοχή; τριάμισυ χρόνια μέχρι να ξεραθούν είναι νορμάλ;

akamarinos
14/04/2007, 20:20
αρκετα με τα αστειακια :mad:

το ονομα βγηκε απο τα αρχικα των ιδρυτων της εταιριας και το ονομα της τοποθεσιας

Kronreif Trunkenpolz Mattighofen

Αρχικά δημιουργήθηκε από gefr
παγοποίηση καρμπυρατέρ στη Εγνατία Οδό κοντά στη Σιάτιστα την Μεγάλη Πέμπτη.

τι εννοεις γιατι δεν το καταλαβα:dizzy:

gefr
15/04/2007, 12:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από akamarinos
αρκετα με τα αστειακια :mad:

το ονομα βγηκε απο τα αρχικα των ιδρυτων της εταιριας και το ονομα της τοποθεσιας

Kronreif Trunkenpolz Mattighofen

τι εννοεις γιατι δεν το καταλαβα:dizzy:

Για την παγοποίηση λές; Το καρμπυρατέρ, επειδή η δουλειά του είναι να εξατμίζει τη βενζίνα, χάνει θερμότητα, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του να πέφτει πολύ χαμηλά. Όταν είναι κατάλληλες οι συνθήκες δηλαδή η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι χαμηλή και η υγρασία υψηλή, δημιουργούνται συνθήκες που το καρμπυρατέρ πιάνει πάγο και αρχίζει να βουλώνει. Αυτό συμβαίνει και στα αεροπλάνα με εμβολοφόρους κινητήρες όπου και χρησιμοποιούνται συστήματα θέρμανσης του καρμπυρατέρ. Στο advrider έχω διαβάσει οτι το πρόβλημα το έχουν αντιμετωπίσει στη Βρεταννία. Τοποθετούσαν ηλεκτρική θέρμανση στο καρμπυρατέρ με αυτοματισμό στην εγγύηση. Από καποιο σημείο και μετά το βάζουν στον στάνταρ εξοπλισμό από ότι έχω διαβάσει. Ίσως και στην Ελλάδα. Θα ρωτήσω.

Μμμμ!! Διαβασμένος ο κ. akamarios! κι εγώ έλεγα Τρίτη ή Τετάρτη; Μαϊστα, κατανοητό. Πάμε παρα κάτω, εγώ θα πάω Δευτέρα, άλλος για μάστορα;

HAILANDER
16/04/2007, 21:05
Ρε παιδιά , τα πράγματα είναι απλά...Παίρνεις ευρωπαικό?απολαμβάνεις 1,2,3 πράγματα,με αντάλαγμα καποιες υποχορίσεις στην αξιοπιστία,στην τιμή των ανταλακτηκων,και τους ασχετους μάστορες ( κυρίως στην επαεχία ).Πέρνεις ιαπωνικό?κερδάς όλα αυτα,αλλα φράσεις όπως : ποιοτητα κατασκευης , επιδόσεις , χρηστικότητα σε ακρέες συνθήκες , κλπ κλπ πάνε περίπατο.

gefr
20/04/2007, 08:09
Αν ποιότητα κατασκευής είναι για σένα το φινίρισμα, οι γαλβανισμένες βίδες με τη γουβίτσα στη μέση και τα όμορφα χρώματα, Ο.Κ. αν και δεν βρίσκω να υστερούν οι γιαπωνέζοι ιδιαίτερα.
Αν πάλι ποιότητα κατασκευής περιλαμβάνει τη λειτουργία της μοτοσυκλέτας σάν σύνολο, τότε δεν μπορώ να βρώ ποιά είναι η ποιότητα σε μία μηχανή που βγάζει τόσο επαναλαμβανόμενα βλάβες σε τόσο πολλά συστήματα! Ελαττωματική σχεδίαση των υποσυστημάτων για μένα. Και φοβερή σπατάλη πόρων αφού η επιδιόρθωση των βλαβών μετά την κατασκευή και λανσάρισμα στην αγορά έχει σίγουρα μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις τόσο στην εταιρεία όσο και στην εικόνα της εταιρείας στην αγορά! Πιστεύω οτι θα πουλούσαν τα διπλά μηχανάκια αν η αξιοπιστία τους ήταν εκεί που θα έπρεπε. Τα προβλήματα που συμβαίνουν θα έπρεπε να έχουν το ένα τέταρτο της συχνότητας που έχουν. Αν είχα αλλάξει μία τρόμπα συμπλέκτη στα 60 χιλ χλμ θα το θεωρούσα λογικό. Αλλά τεσσερις!

BAD BOY
20/04/2007, 21:30
Αν ποιότητα κατασκευής είναι για σένα το φινίρισμα, οι γαλβανισμένες βίδες με τη γουβίτσα στη μέση και τα όμορφα χρώματα, Ο.Κ. αν και δεν βρίσκω να υστερούν οι γιαπωνέζοι ιδιαίτερα.
Αν πάλι ποιότητα κατασκευής περιλαμβάνει τη λειτουργία της μοτοσυκλέτας σάν σύνολο, τότε δεν μπορώ να βρώ ποιά είναι η ποιότητα σε μία μηχανή που βγάζει τόσο επαναλαμβανόμενα βλάβες σε τόσο πολλά συστήματα! Ελαττωματική σχεδίαση των υποσυστημάτων για μένα. Και φοβερή σπατάλη πόρων αφού η επιδιόρθωση των βλαβών μετά την κατασκευή και λανσάρισμα στην αγορά έχει σίγουρα μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις τόσο στην εταιρεία όσο και στην εικόνα της εταιρείας στην αγορά! Πιστεύω οτι θα πουλούσαν τα διπλά μηχανάκια αν η αξιοπιστία τους ήταν εκεί που θα έπρεπε. Τα προβλήματα που συμβαίνουν θα έπρεπε να έχουν το ένα τέταρτο της συχνότητας που έχουν. Αν είχα αλλάξει μία τρόμπα συμπλέκτη στα 60 χιλ χλμ θα το θεωρούσα λογικό. Αλλά τεσσερις! Ρε φιλε...συγνωμη δηλαδη αλλα
τοσα προβληματα... δεν εχουν ολα τα 950 μαζι του φορουμ
οσα το δικο σου.Δωσε μερικα στοιχεια οπως αν το πηρες καινουργιο
αν το προσεχεις(σιγα μην πεις οχι) ,μαστορα που το πας(να μην παμε)
χλμ που εχει(60000?) και τα προβληματα που σου εχει βγαλει...
πχ τρομπα 4 φορες
κλπ.
Πουλα το δεν σε παει....παρε κανα HONDA:rotflmao:

gefr
21/04/2007, 04:30
Το έχω σκεφτεί αλλά το να το πουλήσω δεν θα αλλάξει τίποτα. άλλωστε το αγαπάω:a07:. Το μηχανάκι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά τα προβλήματα που βγάζει δεν έχουν να κάνουν με πρόβλημα συντήρησης ούτε "σκληρή χρήση", εκτός αν εννοεί κανείς σκληρή την καθημερινή κίνηση στην Αθήνα. Εντάξει είχα και δεύτερο άτομο το 2005. Μάστορες είχα τον Τσολερίδη που μου έκανε κάποιες αντικαταστάσεις σε βάρος μου όπως πίσω δισκόπλακα και ρουλεμάν λαιμού (θα έπρεπε να περαστούν στην εγγύηση) αλλά δεν μπορώ να πώ οτι δεν το συντηρούσε καλά. Τώρα πηγαίνω στον Αυγέρη και είμαι ευχαριστημένος. Από ότι διαβάζω στο διαδίκτυο συχνέσ βλάβες που δεν μου έχει παρουσιάσει είναι η αντλία νερού, η αντλία καυσίμου (τώρα πλέον μου έχει συμβεί και αυτό) και το γρανάζι της μίζας (συμβαίνει σε πιό πρόσφατα μοντέλα που έχουν περιοριστή ροπής). Πάλι καλά λέω. Νομίζω οτι είναι αρκετά καλά στρωμένο πλέον. Γειά χαρά.

gefr
24/04/2007, 19:00
Από ότι μου μήνυσε ο akamarinos δεν περνιέται στην εγγύηση η δισκόπλακα. Άρα κακώς τον κακολόγησα. Για τα ρουλεμάν λαιμού θα μας πεί ο akamarinos όταν έρθει η ώρα του. Για την ώρα επανορθώνω για το σφάλμα μου ώς όφειλα! Γιώργος

Υ.Γ. Αφού πέρασαν τα χρόνια και έγινα γηραιότερος και σοφότερος, η δισκόπλακα πρέπει να περαστεί στη εγγύηση εφόσον δεν φαγώθηκε από χρήση να γίνει τσιγαρόχαρτο, αλλά ράγισε με μικρή φθορά στο πλάι. Άρα έπρεπε στα τρία χρόνια να έχει και αυτή εγγύηση. Σε έρευνα που έκανα σε δικηγορικό γραφείο προστασίας καταναλωτή έμαθα οτι όλα τα ανταλλακτικά πρέπει να φέρουν την αρχική εργαστασιακή εγγύηση των τριών χρόνων και όχι την εξάμηνη που λένε οι ίδιοι.

Vegeta
27/04/2007, 20:49
Μια και μιλήσατε για φινίρισμα βρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι?
ADV950 μοντ. '05 ελληνικό, δικαιολογείται να έχει ψωριασμένες - σκουριασμένες ακτίνες και δισκόπλακες, αλλά και όπου είχε γδάρσιμο στο σκελετό σκουριά? Το ψαλίδι πάντως και τα αλουμίνια του έλαμπαν...

tanuki
28/04/2007, 19:03
To πιθανότερο να "σύχναζε" κάπου παραλιακά....

:smokin:

gefr
03/05/2007, 16:28
Άν και υπάρχουν. Οι δισκόπλακες επίσης δεν είναι. Άρα μόνο το λαδάκι συντηρεί τις ακτίνες γυαλιστερές και η χρήση τις δισκόπλακες. Έχετε δεί κάτι BMW σε νησιά, με σκουριές παντού; Το αλάτι δε χαρίζει...

BAD BOY
03/05/2007, 22:31
Μολις βγαλω φωτο θα βαλω μια νεα...για sm
μαλλον ζημια .
Ο μηχανικος κουφαθηκε :wacko:
Εγγυηση RULES...:beer:

S16
04/05/2007, 11:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από BAD BOY
Μολις βγαλω φωτο θα βαλω μια νεα...για sm
μαλλον ζημια .
Ο μηχανικος κουφαθηκε :wacko:
Εγγυηση RULES...:beer:

Για πες...για πες...

gefr
04/05/2007, 15:04
Υπάρχει ένα μαγαζί στην οδό Μιχ. Βόδα που πουλάει after market. Έχει δισκόπλακα για το πίσω στο 950 Adv.

BAD BOY
05/05/2007, 12:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από S16
Για πες...για πες... Για δες ...για δες
:wacko:
Ανοιξε το διχαλο πισω στην εξατμιση:sick:

87182

gefr
08/05/2007, 19:11
Ο Αυγέρης λέει οτι έχει αλλάξει δισκόπλακες στην εγγύηση. Αν είναι το μηχανάκι εκτός, έχει να κάνει με το αν έχει το ανταλλακτικό εγγύηση. Αυτή είναι εξάμηνη και ζητάνε την απόδειξη αγοράς του ανταλλακτικού!! Αρχίστε παίδες να ζητάτε τις αποδείξεις των ανταλλακτικών που βάζετε! Ρουλεμάν, δισκόπλακες, συμπλέκτες και ότι άλλο μη αναλώσιμο. Ε ρε γλέντια! λογιστές θα καταντήσουμε.

Trickster
31/05/2007, 22:46
Να ερωτήσω εσάς τους adventuraκιδες κατιτίς... :smokin:
Είναι νορμάλ σε κυκλοφοριακό κομφούζιο και δή ζέστη αρκετή να κάνει υπερχύλιση βενζίνης στα πλαινά (αριστερά δεξιά) της σίτας του ψυγείου;;

Σας έχει συμβεί ποτέ αυτό;;

Επίσης γιατί μου ανάβει στα 160~180 χλμ το λαμπάκι την στιγμή που παίρνει στο γέμισμα 16 λίτρα..;;
22 λίτρα δεν παίρνει κανονικά;;

:wave2: :wave2:

rsp
31/05/2007, 22:54
Υπερχυλιση βενζινης δεν παιζει να σου κανει απο εκει, παραφλου παιζει να τρεξει, η βενζινη κανει υπερχυλιση μονο αν το γεμισεις και το αφησεις αμεσως στο πλαινο σταντ, και προσεξε οτι το ντεποζιτο παιρνει 22 λιτρα αλλα το λαμπακι της βενζινης αναβει πολυ νωριτερα απο οτι πρεπει!

Trickster
31/05/2007, 23:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
Υπερχυλιση βενζινης δεν παιζει να σου κανει απο εκει, παραφλου παιζει να τρεξει...

:beer: :beer:

Ο Αυγέρης σήμερα το είδε και μου το είπε ότι είναι βενζίνη.. απλά και ο ίδιος δεν διευκρίνησε απο που προέρχεται. Μου είπε πως έχει υπερχύλιση απο πάνω μάλλον από εκεί προήλθε..

κατά τα άλλα μπορεί να έχεις και δίκιο, προχθές που το γέμισα παίζει να σταμάτησα για κανα μισάωρο αμέσως μετά..

Την Δευτέρα πάει για το service των 1000 και θα του πω να ρίξει μια ματιά anyway.. (btw καλά είναι 230ευρω;;; )

rsp
31/05/2007, 23:13
Μην με ρωτας να απαντησω δημοσιως για συνεργεια γιατι θα με κανουν μπαν....ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΗΣ ο μοναδικος αξιοπιστος, φτηνος και γαμω τα παιδια μαστορας...Αν θελεις να εχεις το κεφαλι σου ησυχο...Και ΝΑΙ ειναι 30-40 περισσοτερα απο πτο πρεπει!! Φραντζη, 100 ,μετρα απο το Τζωρτζοπουλο! Πες του οτι εισαι απο εμενα!:wave2:

Nik0s
31/05/2007, 23:13
Έχω δει και υπερχείλιση βενζίνης σε καινούργιο 990 χωρίς κανένα λόγο... με το που ανοίξαμε τις τάπες και πήρε λίγο αέρα, με το μοτέρ να δουλεύει, όλα οκ..

230 για το service πολλά μου ακούγονται, αν σκεφτείς οτι έδωσα 200 για τα 15.000 :rolleyes:

Trickster
31/05/2007, 23:27
Ευχαριστώ παιδιά :beer: :beer:

gefr
01/06/2007, 07:18
Το πρόβλημα δημιουργείται σε μερικούς που τους λούζει βενζίνα, με το άνοιγμα της τάπας. Αυτό συνήθως προκαλείται από υπερπίεση, επειδή κάποιο σωληνάκι εκτόνωσης έχει τσακίσει ή μπλοκαριστεί. Μικρουπερχειλίσεις από κλίση είναι συχνές. Μπορείς να ζητήσεις να σου βάλουν πιό μακρυά σωληνάκια υπερχείλισης για να μην πασαλείβεται το μηχανάκι, όταν τρέχει. Καλορίζικο. Φωτο;

panos26
01/06/2007, 08:25
εχει δικιο ο gerf για το σωληνακι εκτονωσης, το οποιο σιγουρα ειναι ενα μικρο κατο απο τα
πλαϊνα καπακια!
η λυση ειναι απλη λυνεις τα καπακια και τα ξαναβαζεις προσεχοντας να μην τσαλακοσει παλι το σωληνακι!

akamarinos
14/06/2007, 18:01
Γιωργο και πανο
Το προβλημα υπαρχει σε μερικα 990 αλλα και σε 950

η ktm εχει βγαλει ενα συνδεσμο των τεποζιτων με part# 601.07.099.000
κοστιζει ?25,24

παρακατω παραθετω το επίσημο technical bulleting της εταιρίας

akamarinos
14/06/2007, 18:02
1

93172

akamarinos
14/06/2007, 18:02
2

93173

akamarinos
14/06/2007, 18:03
3

93174

gefr
15/06/2007, 06:06
Εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα οπότε δεν θα κάνω καμμία κίνηση βελτίωσης. Η πληροφορία όμως είναι πάντα χρήσιμονα κυκλοφορεί.

lc8ergr1
15/06/2007, 09:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από sas

Αυτό που παρατηρώ τώρα (εδώ και 5000χλμ) είναι ότι όταν είναι κρύο και αποσυμπλεκτάρω ακόμα και χωρίς γκάζι ακούγεται ένα ήχος -σαν κάτι μεταλλικό να γδέρνεται- που απ' ότι καταλαβαίνω είναι από τους δίσκους. Το μηχανάκι δεν το νιώθω να πατινάρει επομένως σκέφτομαι μήπως έχουν ψιλοπάρει (στραβώσει). Παίζει κάτι τέτοιο????

ΤΣΕΚΑΡΕ (επειγόντως) τεντωτηρες καδενας και ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΥΣ

17# --------600.36.003.000

steuerkettensp hydr. ( 75ym )03

TWO PIECES PARTS
X2 QTY

θα προτεινα να παρεις ολοκληρο το κιτ με τα τσιμουχακια και τα παρελκομενα
δεν παιζουμαι με το θανατο του μοτερ

lc8ergr1
15/06/2007, 09:46
Εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα οπότε δεν θα κάνω καμμία κίνηση βελτίωσης. Η πληροφορία όμως είναι πάντα χρήσιμονα κυκλοφορεί.

exeis pm

sas
15/06/2007, 13:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από lc8ergr1

TWO PIECES PARTS
X2 QTY

thks
αλλά έγινε πριν λίγες μέρες το service των 45000 και ελέγχτηκαν τεντωτήρες, καδένα όλα ΟΚ.
Ο θόρυβος προέρχεται από τους δίσκους (οι οποίοι έχουν ψωμί) αλλά είχαν ψιλοστεγνώσει.
Τώρα δουλεύει μα χαρά (τους αφήσαμε σε λάδι)......μέχρι να ξαναρχίσει (τουλάχιστον δεν τους άλλαξα όπως μου είχαν πει σε άλλο συνεργείο στα 30-35000 χλμ)

panos26
15/06/2007, 14:41
sas καλα ειναι οταν το βαζεις προς για να το ζεστανεις πατα 5-10 φορες το συμπλεκτη σου κρατα και 1-2 δευτερολεπτα μερικες φορες και θα δεις σημαντικη βελτιωση!

:beer: :beer: :wave2:

sas
15/06/2007, 15:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από panos26
sas καλα ειναι οταν το βαζεις προς για να το ζεστανεις πατα 5-10 φορες το συμπλεκτη σου κρατα και 1-2 δευτερολεπτα μερικες φορες και θα δεις σημαντικη βελτιωση!

:beer: :beer: :wave2:

Ok;)

gefr
15/06/2007, 17:29

TWO PIECES PARTS
X2 QTY

Προτείνω να μή είσαστε πολύ βιαστικοί στο να αλλάζετε ανταλλακτικά γιατί και κοστίζουν και δεν είναι πάντα η λύση. Ο LC8 παρουσιάζει συχνά προβλήματα στα υποσυστήματά του που όμως είναι λίγο πολύ γνωστά.

iagos
05/07/2007, 13:52
Πρώτα από όλα, καλώς σας βρήκα!

Μικρή αλλά αναγκαία αυτο-παρουσίαση.

Έχω ένα 650gs,με το οποίο κάνω μέχρι στιγμής τα πάντα. Σχεδόν κάθε Σ/Κ ανεβαίνω στην Πάρνηθα για χώμα. Από το 650 είμαι 98% ικανοποιημένος αλλά, όπως όλοι μας σε κάποια στιγμή, με τσίμπησε το σαράκι των παραπάνω κυβικών.
Για τη χρήση που θέλω την νέα μηχανή και την ακαταμάχητη έλξη που μου ασκεί, η επιλογή είναι μονόδρομος: 990 Adv.
Ήδη έχω αρχίσει την αποταμίευση για να το χτυπήσω...
Ικανοποιημένος είμαι με τα bmw, κολλημένος καθόλου!

Τέλος μικρής αυτο-παρουσίασης, που έγινε απλά και μόνο για να δείτε πως ότι θα γράφεται από εδώ και κάτω δεν είναι ούτε αφορισμός, ούτε εμπάθεια αλλά αγανάκτηση προς μια εταιρεία που εμείς την εκτιμούμε αλλά που το αντίστροφο δεν ισχύει.

Ξεθάβω αυτό το thread από αγανάκτηση! Δεν μπορώ, να μην πω τη γνώμη μου.

Καταλαβαίνεται για πόσες βλάβες και αστοχίες έχετε μιλήσει μέχρι στιγμής;
Καταλαβαίνεται επίσης πως μιλάτε για την Εγγύηση σαν να είναι Πανάκεια (γιατί δεν είναι!);

Όταν βγείτε από την εγγύηση, τι θα κάνατε;
Θα τα σκάτε διαρκώς στην ΚΤΜ, σε after-market, σε μηχανουργεία και συνεργεία για να λειτουργεί σωστά η μηχανή;

Ή θα τρώτε όλο τον ελεύθερο χρόνο σας να διαβάζετε όλα τα forum, για τις νέες πατέντες που θα λύνουν τις κατασκευαστικές αστοχίες της ΚΤΜ και των συνεργατών της;

Δηλαδή, για να καταλάβω:

Θα κάνουμε το σκ@το μας παξιμάδι, για να ακουμπήσουμε 10+ χιλιάρικά στο 950/990 για να δοκιμάσουμε και να λύσουμε εμείς τις κατασκευαστικές αστοχίες της ΚΤΜ;

Κανείς μας δεν αισθάνεται πειραματόζωο;

Και θα σας το πω ευθέως, όσο κι αν γουστάρω το 990, όσο και αν εκτιμώ τις νίκες και την προσανατολισμό της ΚΤΜ, τα γράφω όλα εκεί που δεν πιάνει μελάνι αν είναι να τρέμει το φυλλοκάρδι μου κάθε μέρα! Αν ξυπνάω και σκέφτομαι, τι θα μου βγάλει σήμερα;

Στα τσακίδια και οι απίστευτες επιδόσεις, και τα κορυφαία περιφερειακά και η μοναδική εργονομία αν το σύνολο δεν εμπνέει αξιοπιστία ούτε στο ελάχιστο.

Για να σας προλάβω, τα ίδια λεω και για το 1200gs!

Και τέλος, να επισημάνω πως τα τεχνικά προβλήματα δεν μου φαίνονται βουνό γιατί δεν ξέρω πως να τα λύσω. Από πιτσιρικάς έλυνα και έδενα κάθε λογής μηχανή, τα χέρια μου πιάνουν πολύ καλά.

Αυτό όμως που δεν γουστάρω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, είναι να κάθομαι να κάνω εγώ (ναι, εγώ που τα έσκασα) τη δουλειά των σχεδιαστών και μηχανικών της KTM!

Δηλαδή τι ακριβώς αγοράζω με 14.000?;
Ένα γ@μ@το αλλά πειραματικό μοντέλο που πρέπει να το φέρω σε λογαριασμό εγώ/εσείς/ όλοι μας και όχι η ΚΤΜ;;;

Έτσι όπως το βλέπω, με τον απλοϊκή μου λογική, πάω να πιαστώ κορόιδο!

Sorry, για το μακροσκελές post αλλά δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Είχα σκεφτεί κι άλλα να πω αλλά τα παραπάνω είναι η περίληψη τους.
Στηλιτεύω τα κακώς κείμενα της ΚΤΜ, γιατί τελικά είναι η ίδια που βγάζει τα μάτια της, όταν πουλάει μοντέλα μισοτελειωμένα, όταν δεν σέβεται τον πελάτη της και ο τρόπος της τον κάνει ουσιαστικά πειραματόζωο.

Αν ποτέ λύσει το θέμα Αξιοπιστία, θα μονοπωλήσει την αγορά.

Σωκράτης

DUKASII
05/07/2007, 13:59
..με συγχωρείς ρε Σωκράτη αλλα με ενημερωνεις για ενα μηχανακι που δεν εχει βγαλει (οποιοδηποτε μοντελο) ποτε καποιο προβλημα ανεξαρτητου τιμης?

καλως ήρθες.
και καλως μας βρήκες.

lc8ergr1
05/07/2007, 14:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από iagos
Πρώτα από όλα, καλώς σας βρήκα!

Μικρή αλλά αναγκαία αυτο-παρουσίαση.

Έχω ένα 650gs,με το οποίο κάνω μέχρι στιγμής τα πάντα. Σχεδόν κάθε Σ/Κ ανεβαίνω στην Πάρνηθα για χώμα. Από το 650 είμαι 98% ικανοποιημένος αλλά, όπως όλοι μας σε κάποια στιγμή, με τσίμπησε το σαράκι των παραπάνω κυβικών.
Για τη χρήση που θέλω την νέα μηχανή και την ακαταμάχητη έλξη που μου ασκεί, η επιλογή είναι μονόδρομος: 990 Adv.
Ήδη έχω αρχίσει την αποταμίευση για να το χτυπήσω...
Ικανοποιημένος είμαι με τα bmw, κολλημένος καθόλου!

Τέλος μικρής αυτο-παρουσίασης, που έγινε απλά και μόνο για να δείτε πως ότι θα γράφεται από εδώ και κάτω δεν είναι ούτε αφορισμός, ούτε εμπάθεια αλλά αγανάκτηση προς μια εταιρεία που εμείς την εκτιμούμε αλλά που το αντίστροφο δεν ισχύει.

Ξεθάβω αυτό το thread από αγανάκτηση! Δεν μπορώ, να μην πω τη γνώμη μου.

Καταλαβαίνεται για πόσες βλάβες και αστοχίες έχετε μιλήσει μέχρι στιγμής;
Καταλαβαίνεται επίσης πως μιλάτε για την Εγγύηση σαν να είναι Πανάκεια (γιατί δεν είναι!);

Όταν βγείτε από την εγγύηση, τι θα κάνατε;
Θα τα σκάτε διαρκώς στην ΚΤΜ, σε after-market, σε μηχανουργεία και συνεργεία για να λειτουργεί σωστά η μηχανή;

Ή θα τρώτε όλο τον ελεύθερο χρόνο σας να διαβάζετε όλα τα forum, για τις νέες πατέντες που θα λύνουν τις κατασκευαστικές αστοχίες της ΚΤΜ και των συνεργατών της;

Δηλαδή, για να καταλάβω:

Θα κάνουμε το σκ@το μας παξιμάδι, για να ακουμπήσουμε 10+ χιλιάρικά στο 950/990 για να δοκιμάσουμε και να λύσουμε εμείς τις κατασκευαστικές αστοχίες της ΚΤΜ;

Κανείς μας δεν αισθάνεται πειραματόζωο;

Και θα σας το πω ευθέως, όσο κι αν γουστάρω το 990, όσο και αν εκτιμώ τις νίκες και την προσανατολισμό της ΚΤΜ, τα γράφω όλα εκεί που δεν πιάνει μελάνι αν είναι να τρέμει το φυλλοκάρδι μου κάθε μέρα! Αν ξυπνάω και σκέφτομαι, τι θα μου βγάλει σήμερα;

Στα τσακίδια και οι απίστευτες επιδόσεις, και τα κορυφαία περιφερειακά και η μοναδική εργονομία αν το σύνολο δεν εμπνέει αξιοπιστία ούτε στο ελάχιστο.

Για να σας προλάβω, τα ίδια λεω και για το 1200gs!

Και τέλος, να επισημάνω πως τα τεχνικά προβλήματα δεν μου φαίνονται βουνό γιατί δεν ξέρω πως να τα λύσω. Από πιτσιρικάς έλυνα και έδενα κάθε λογής μηχανή, τα χέρια μου πιάνουν πολύ καλά.

Αυτό όμως που δεν γουστάρω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, είναι να κάθομαι να κάνω εγώ (ναι, εγώ που τα έσκασα) τη δουλειά των σχεδιαστών και μηχανικών της KTM!

Δηλαδή τι ακριβώς αγοράζω με 14.000?;
Ένα γ@μ@το αλλά πειραματικό μοντέλο που πρέπει να το φέρω σε λογαριασμό εγώ/εσείς/ όλοι μας και όχι η ΚΤΜ;;;

Έτσι όπως το βλέπω, με τον απλοϊκή μου λογική, πάω να πιαστώ κορόιδο!

Sorry, για το μακροσκελές post αλλά δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Είχα σκεφτεί κι άλλα να πω αλλά τα παραπάνω είναι η περίληψη τους.
Στηλιτεύω τα κακώς κείμενα της ΚΤΜ, γιατί τελικά είναι η ίδια που βγάζει τα μάτια της, όταν πουλάει μοντέλα μισοτελειωμένα, όταν δεν σέβεται τον πελάτη της και ο τρόπος της τον κάνει ουσιαστικά πειραματόζωο.

Αν ποτέ λύσει το θέμα Αξιοπιστία, θα μονοπωλήσει την αγορά.

Σωκράτης

H AΠΑΝΤΗΣΗ στο ΠΟΣΤ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

γουστάρουμε τις δύσκολες (αλλά γαμάτες ΣΕ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ) γυναικες που μας παιδεύουν την ζωή μια ζωή

iagos
05/07/2007, 15:41
καλως ήρθες.
και καλως μας βρήκες. [/B]
Να' σαι καλά, DUKAS II

Το moto.gr το παρακολουθώ από το 2004. Το διαβάζω αλλά δεν συμμετέχω ακόμα ενεργά.
Είμαι και στο bmwforum και η ενασχόληση με δυο μοτοσυκλετιστικά forum, τελείως μαγικά γεννά πληθώρα παντοφλιών από τη συμβία... :smilea:

Τους πιο πολλούς σας γνωρίζω από τα κείμενα σας και με κάποιους άλλους έχουμε συναντηθεί στα βουνά.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
[B]..με συγχωρείς ρε Σωκράτη αλλά με ενημερωνεις για ενα μηχανακι που δεν εχει βγαλει (οποιοδηποτε μοντελο) ποτε καποιο προβλημα ανεξαρτητου τιμης?
Καταλαβαίνω το επιχείρημα σου και είναι σωστό. Είχα διαβάσει και εκείνο το θεϊκό "θα μου προκαλούσε έκπληξη, με τόσα που κάνει, αν δεν έβγαζε προβλήματα"- δεν θυμάμαι τον συγγραφέα του. Αυτή η φράση μου έχει αποτυπωθεί πιο πολύ από κάθε κείμενο που διάβασα στο internet τους τελευταίους μήνες, όσο καιρό δηλαδή ψάχνω πληροφορίες για 950/990

Το θέμα όμως που εστιάζω είναι η πληθώρα των βλαβών, των τροποποιήσεων, των πατεντών, των ανακλήσεων...
Δεν αμφισβητώ καθόλου την αξία του 990, ίσα-ίσα το έχω βάλει στο μάτι αλλά...

Ποια άλλη μηχανή που λανσάρεται ως το πιο σκληροτράχηλο mega on/off έχει βγάλει τόσα πολλά προβλήματα;
Πόσο σκληροτράχηλο είναι κάτι που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου μείνει στα χέρια, διαλέγοντας μία από τις διάφορες βλάβες του;

Να στο θέσω και αλλιώς, αν πήγαινες για ταξίδι στη Αφρική όπως ο Uriah Heep (:wave2: ) θα έπαιρνες το 950/990;
Εγώ μόνο το Africa και το 1150GS θα εμπιστευόμουν!
Και το παράδειγμα με την Αφρική δεν είναι υπερβολικό, έχει άμεση σχέση με την αξιοπιστία.
Αυτό που παρατηρώ είναι πως η εξέλιξη των μηχανών δεν συμβαδίζει με την αξιοπιστία.
Εκεί είναι που με αποθαρρύνει η ΚΤΜ...

iagos
05/07/2007, 15:55
H AΠΑΝΤΗΣΗ στο ΠΟΣΤ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

γουστάρουμε τις δύσκολες (αλλά γαμάτες ΣΕ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ) γυναικες που μας παιδεύουν την ζωή μια ζωή

Παίδεμα από παίδεμα διαφέρει!
Σε αντιστοιχία 950/990 με γαμάτες γυναίκες, πιο σωστό θα ήταν αν έλεγες "όταν η γαμάτη γυναίκα που γουστάρω δεν έχει βήχα, τικ, κρεατάκια, πονόδοντο, δεν κουτσαίνει και λειτουργεί άψογα ο βηματοδότης της, πολύ γουστάρω τις επιδόσεις της" :wacko:

DUKASII
05/07/2007, 16:05
ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑ ΜΕ ΕΝΑ 640 ΚΤΜ LC-4 EDURO...

και θα μουν μια χαρα.

βρες μου εσυ ενα προβλημα απο οσα εχει το 990 τωρα που σε αφήνει και δε λειτουργει το μηχανάκι.

:wave2:

με αφρικα ποτε δε θα το κανα γιατι δε ξερω να γεφυρωνω τρομπες βενζινης και δεν εχω ιδεα απο ανορθωτες..

για το bmw δε εχω αποψη αρκει να μη χαλασει κανα φρενο και παω και πεσω πανω σε κανα ελεφαντα που κοιμάται..και εχουμε αλλα μετα..

rsp
05/07/2007, 17:00
Θα το ξανα πω...Κατοχος παλιοτερα 950, τωρα 990 και τα δυο με πολυ σκληρη χρηση, δεν εχουν κανει κιχ ΠΟΤΕ, οπως οταν βγηκε το 1200 στην αρχη υπηρχαν προβληματα, οπως συμβαινει με ολα τα καινουργια, ετσι και στο 950 του 03 ειχαν προβληματα, απο τοτε μεχτι τωρα κανενα!

panos26
05/07/2007, 17:10
iagos καλως μας βρηκες!

δεν απαντησες στην ερωτηση που σου εκανε ο DUKAS !!!

το ξερεις οτι δεν υπαρχει καμια μηχανη που να μην εχει βγαλει εστω και μικροπροβληματα!

τωρα οσο αφορα τα 950/990 αυτα που εχουμε αναφερει πιο πανω
εγω τα βλεπω παιδικες ασθενειες και οχι σοβαρα προβληματα!

εαν και παλι ομως επιμενεις οτι το ΚΤΜ ειναι ετσι η καπως μπορεις να παρεις και BMW φτανει
να εχουν καλες σολες τα παπουτσια σε περιπτωση που χασεις τα φρενα :bigcry:

iagos
05/07/2007, 18:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑ ΜΕ ΕΝΑ 640 ΚΤΜ LC-4 EDURO...

και θα μουν μια χαρα.

βρες μου εσυ ενα προβλημα απο οσα εχει το 990 τωρα που σε αφήνει και δε λειτουργει το μηχανάκι.

Μα σημασία δεν έχει μόνο αν η βλάβη θα σε ακινητοποιήσει, όπως πχ αν λασκάρουν οι βίδες της γλίστρας και "φυτευτούν" στην αλυσίδα (βλπ τελευταία ανάκληση).
Δηλαδή το να επιστρέφεις με ραγισμένο πίσω δίσκο ή καρφωτές ταχύτητες επειδή τα έφτυσε το έμβολο της αντλίας, σημαίνει πως όλα είναι μια χαρά, επειδή μπορείς ακόμα και κινείσαι;
Κι άμα, μακριά από εμάς, συμβεί κάτι και χρειαστείς πχ και τα δύο σου φρένα, τότε τι γίνεται;

Όταν οι αισθητήρες βενζίνης και λαδιού καούν και ανάψουν μόνιμα οι προειδοποιητικές λυχνίες τους, δεν θα σταματάς κάθε τρεις και λίγο να τσεκάρεις αν -ίσως πραγματικά- χάνεις λάδια ή χρειάζεσαι βενζίνη ;

Και πάλι μπορείς να ταξιδέψεις, δεν διαφωνώ, αλλά πόσο το ευχαριστιέσαι πλέον;

Ειλικρινά είμαι πολύ κοντά στην αγορά του 990, αλλά επειδή πιάνουν τα χέρια μου. Αν δεν έπιαναν, ίσως να μην το σκεφτόμουν καν.

Και πάλι όμως είναι η πρώτη μηχανή που ξέρω, που οι οδηγοί της έχουν μόνιμα μαζί τους μια ανταλλακτική τρόμπα συμπλέκτη ! Να κουβαλούν οι οδηγοί εργαλεία, ασφάλειες, fast κλπ το έχω ξαναδεί, ολόκληρο ανταλλακτικό όμως....

Και εξηγήστε μου κάτι, η ΚΤΜ τι έκανε για αυτό το πρόβλημα; Εδώ και πόσο καιρό έχει παρουσιαστεί; Που είναι η ολοκληρωμένη λύση της ΚΤΜ στον αναβάτη που την εμπιστεύτηκε ;

Αν η απάντηση είναι πως δεν υπάρχει, τότε η ΚΤΜ μας έχει γραμμένους στα π@π@ρι@ της
Αν υπάρχει λύση αλλά δεν είναι ολοκληρωμένη τότε η ΚΤΜ μας έχει γραμμένους στα π@π@ρι@ της
Αν απλά την αλλάζει μόνο όσο είσαι μέσα στη εγγύηση και μετά 'αϊ πνίξου" τότε η ΚΤΜ μας έχει γραμμένους στα π@π@ρι@ της

Όταν κάνεις τη μαλακία και βγάλεις στην αγορά κάτι στραβό, τότε οφείλεις να το αντικαθιστάς μέχρι να ετοιμάσεις το σωστό. Αν δεν το κάνεις τότε ισχύει το γλοιώδες φραγκοφονιλίκι που λεει πως "ουδεν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο"...

Μην με παρεξηγήσετε, τα χώνω γιατί αν δεν υπήρχαν αυτά τα προβλήματα, μέχρι και το σπίτι μου πορτοκαλί θα έβαφα!

iagos
05/07/2007, 18:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από panos26
iagos καλως μας βρηκες!

δεν απαντησες στην ερωτηση που σου εκανε ο DUKAS !!!

το ξερεις οτι δεν υπαρχει καμια μηχανη που να μην εχει βγαλει εστω και μικροπροβληματα!

τωρα οσο αφορα τα 950/990 αυτα που εχουμε αναφερει πιο πανω
εγω τα βλεπω παιδικες ασθενειες και οχι σοβαρα προβληματα!
Καλώς σας βρήκα, Πάνο :wave2:

Σαφώς, δεν υπάρχει σχεδόν καμία μηχανή χωρίς προβλήματα.
Στη δε ερώτηση απάντησα με άλλη ερώτηση:

Ποια άλλη μηχανή που λανσάρεται ως το πιο σκληροτράχηλο mega on/off έχει βγάλει τόσα προβλήματα;

εαν και παλι ομως επιμενεις οτι το ΚΤΜ ειναι ετσι η καπως μπορεις να παρεις και BMW φτανει
να εχουν καλες σολες τα παπουτσια σε περιπτωση που χασεις τα φρενα :bigcry: [/B]

Για αυτό αν πήγαινα σε bmw, θα έπαιρνα ή το 1150gs ή το 1200gs '07. Για να αποφύγω τέτοιες πατατιές από ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια....

iagos
05/07/2007, 18:30
Θα το ξανα πω...Κατοχος παλιοτερα 950, τωρα 990 και τα δυο με πολυ σκληρη χρηση, δεν εχουν κανει κιχ ΠΟΤΕ, οπως οταν βγηκε το 1200 στην αρχη υπηρχαν προβληματα, οπως συμβαινει με ολα τα καινουργια, ετσι και στο 950 του 03 ειχαν προβληματα, απο τοτε μεχτι τωρα κανενα!

Μακάρι να ισχύει το ίδιο για όλη τη σειρά του 990 και να μην είναι εξαίρεση το δικό σου!:)

Nik0s
05/07/2007, 20:24
Σωκράτη, το φέρνεις από δω, το φέρνεις από κει !

Αφού ξέρεις οτι όλες αυτές οι ανησυχίες περί αξιοπιστίας είναι μια αυταπάτη, ένας τρόπος να σε
συγκρατήσει το ασυνείδητο σου από το να αποκτήσεις το απόλυτο μηχάνημα και να χωρίσεις το έταιρο ήμισι !!!!!!!:lol: :lol:

:beer: :wave2: :beer:

iagos
05/07/2007, 22:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
Σωκράτη, το φέρνεις από δω, το φέρνεις από κει !
Αφού ξέρεις οτι όλες αυτές οι ανησυχίες περί αξιοπιστίας είναι μια αυταπάτη, ένας τρόπος να σε
συγκρατήσει το ασυνείδητο σου από το να αποκτήσεις το απόλυτο μηχάνημα
Εδώ μιλάμε για σοβαρή ψυχική διαταραχή!
Μ' αυτά που ακούω για βλάβες κλπ, στο παρελθόν θα την είχα κάνει με ελαφρά...
Με ανησυχώ που το σκέφτομαι ακόμα ! :wacko:

Θα τα πούμε κι από κοντά, για εκείνη τη χάρη!:rotflmao:

και να χωρίσεις το έταιρο ήμισι !!!!!!!:lol: :lol:
Νίκο, άμα τα δει ποτέ αυτά θα μου χωρίσει το κεφάλι στη μέση, πριν προλάβω να τη χωρίσω εγώ...

gefr
05/07/2007, 23:51

Το κανένα είναι λάθος δήλωση, αφού αναφέρεσαι γενικά στα 950.

Το δικό μου μπορεί να είναι από τα πρώτα, αλλά οι αντλίες συμπλέκτη που μπήκαν μετά, ήταν μεταγενέστερες αλλά αστόχησαν επίσης. Πάντως η τελευταία έχει κρατήσει ολόκληρο χρόνο και δεν είναι η βελτιωμένη! Κοίτα κάτι πράγματα. Η καινούργια σχεδίαση θα πρέπει να λύνει το πρόβλημα οριστικά.

Στα ξένα sites γίνεται λόγος τελευταία για πολλές αστοχίες στην αντλία βενζίνας. Στα προβληματικά μηχανάκια συμπεριλαμβάνονται και SM του 2007.
Η δική μου είναι υγιέστατη, αλλά υπεστη προληπτικό έλεγχο (αγοράστηκε 12/2003). Σημαντική φθορά εντοπίστηκε στις επαφές. Ένα καλό λιμάρισμα τις συνέφερε, μειώνοντας τους σπινθήρες σημαντικά. Επίκειται πατέντα.
Σε μοντέλα του 2005 παρουσιάζονται συχνά προβλήματα στη μίζα. Έχουν αναφερθεί και στην Ελλάδα.
Στο διαδίκτυο παρουσιάστηκαν προβλήματα στη συναρμολόγηση στα 990 του 2007. Χαλαρές βίδες στον συμπλέκτη κούρεψαν το καπάκι του. Τα περιστατικά είναι περιορισμένα, αλλά οι χαλαρές βίδες στη γλύστρα της αλυσίδας φαίνεται να είναι πιό συχνά περιστατικά καί στη χώρα μας, πράγμα που εγείρει ερωτήματα για τη γενικότερη ποιότητα συναρμολόγησης στο εργοστάσιο.
Ας μήν βγάζουμε συμπεράσματα λοιπόν οτι όλα έχουν στρώσει και από τότε κανένα πρόβλημα.

panos26
06/07/2007, 06:25
Εδώ μιλάμε για σοβαρή ψυχική διαταραχή!
Μ' αυτά που ακούω για βλάβες κλπ, στο παρελθόν θα την είχα κάνει με ελαφρά...
Με ανησυχώ που το σκέφτομαι ακόμα !

αντε καλοριζικο!!!

:beer: :beer: :beer:

iagos
06/07/2007, 10:48
Το κανένα είναι λάθος δήλωση, αφού αναφέρεσαι γενικά στα 950.

Στο διαδίκτυο παρουσιάστηκαν προβλήματα στη συναρμολόγηση στα 990 του 2007. Χαλαρές βίδες στον συμπλέκτη κούρεψαν το καπάκι του. Τα περιστατικά είναι περιορισμένα, αλλά οι χαλαρές βίδες στη γλύστρα της αλυσίδας φαίνεται να είναι πιό συχνά περιστατικά καί στη χώρα μας, πράγμα που εγείρει ερωτήματα για τη γενικότερη ποιότητα συναρμολόγησης στο εργοστάσιο.
Ας μήν βγάζουμε συμπεράσματα λοιπόν οτι όλα έχουν στρώσει και από τότε κανένα πρόβλημα.
Τα έχω δει και εγώ, και έπαθα φρίκη! Καπάκια τρυπημένα και οι βίδες να αλωνίζουν στο μπλέντερ (πρώην συμπλέκτης).

Να ρωτήσω κάτι, ρε παιδία;
Όταν κάποιος αγοράσει καινούργιο το 990, ποιες είναι όλες εκείνες οι εργασίες που θα φέρουν σε λογαριασμό τις αστοχίες της ΚΤΜ;
Δηλαδή πχ με το που θα το πάρω στα χέρια μου-όταν και αν συμβεί αυτό!- πετάω τον πίσω δίσκο και βάζω after market, φτιάχνω στον τόρνο νέο αξονάκι για την τρόμπα, περνάω όλες τι βίδες του συμπλέκτη με loctite;

Πόσο είναι περίπου το κόστος του πλήρους συμμαζέματος;
Και περίπου για πόσες ώρες (μέρες/εβδομάδες) προσωπικής εργασίας μιλάμε;

Βοηθάτε με, να γίνω περτεκαλί! :wacko:

Trickster
06/07/2007, 11:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από iagos
Τα έχω δει και εγώ, και έπαθα φρίκη! Καπάκια τρυπημένα και οι βίδες να αλωνίζουν στο μπλέντερ (πρώην συμπλέκτης).

Να ρωτήσω κάτι, ρε παιδία;
Όταν κάποιος αγοράσει καινούργιο το 990, ποιες είναι όλες εκείνες οι εργασίες που θα φέρουν σε λογαριασμό τις αστοχίες της ΚΤΜ;
Δηλαδή πχ με το που θα το πάρω στα χέρια μου-όταν και αν συμβεί αυτό!- πετάω τον πίσω δίσκο και βάζω after market, φτιάχνω στον τόρνο νέο αξονάκι για την τρόμπα, περνάω όλες τι βίδες του συμπλέκτη με loctite;

Πόσο είναι περίπου το κόστος του πλήρους συμμαζέματος;
Και περίπου για πόσες ώρες (μέρες/εβδομάδες) προσωπικής εργασίας μιλάμε;

Βοηθάτε με, να γίνω περτεκαλί! :wacko:

Δεν προκείται να κάνεις τίποτα από όλα αυτά.. Στα 1000 θα το πας για service και θα στα κάνει όλα ο μηχανικός.
Αν είναι να αγχώνεσαι τόσο πολύ πραγματικά στο λέω χωρίς ίχνος εμπάθειας μην πάρεις αυτή τη μηχανή.. :wave2:

edit: Αν λες ότι πιάνουν τα χέρια σου τότε δεν περιμένεις τεχνική ανακοίνωση της ktm για να κάνεις ένα check σε όλες τις βίδες. Είναι στην τακτική συντήρηση που πρέπει ο καθένας μας να κάνει (μαζί με λαδώματα, λάστιχα κλπ)

iagos
06/07/2007, 11:24
Δεν προκείται να κάνεις τίποτα από όλα αυτά.. Στα 1000 θα το πας για service και θα στα κάνει όλα ο μηχανικός.
Αν είναι να αγχώνεσαι τόσο πολύ πραγματικά στο λέω χωρίς ίχνος εμπάθειας μην πάρεις αυτή τη μηχανή.. :wave2:
Ρωτάω για καινούργιο 990 ως υπόθεση εργασίας, για να ξέρω τι υπάρχει περίπτωση να χαλάσει ώστε να το προλάβω βελτιώνοντας ή αντικαθιστώντας το με after από την αρχή.
Στην πραγματικότητα, για μεταχειρισμένο θα ψάξω ή θα το φέρω (επίσης μτχ) από Γερμανία.

edit: Αν λες ότι πιάνουν τα χέρια σου τότε δεν περιμένεις τεχνική ανακοίνωση της ktm για να κάνεις ένα check σε όλες τις βίδες. Είναι στην τακτική συντήρηση που πρέπει ο καθένας μας να κάνει (μαζί με λαδώματα, λάστιχα κλπ)
Αυτά θα τα έκανα ούτως ή άλλως. Αυτά, που δεν πάει το μυαλό, πως θα τα φτύσουν με ανησυχούν -όπως οι βίδες του συμπλέκτη .
Σε "μάστορα" πηγαίνω μόνο όταν είμαι μέσα στην εγγύηση, όταν λήξει η εγγύηση κάνω πάρτυ!

Anyway, ευχαριστώ για τη συμβουλή,Trickster :wave2:

iagos
09/07/2007, 10:38
Δύο ακόμη ερωτήσεις προς τους κατόχους 990/950 :

1)Με τα βασικά προβληματάκια του 990 διορθωμένα ή βελτιωμένα, το οδηγείτε απολύτως ξένοιαστοι ή στο πίσω μέρος του κεφαλιού υπάρχει πάντα ένας άγχος - έστω και μικρό- ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάθει κάτι;

2)Με κάποιους κατόχους 950 που συζητούσαμε, θεωρούσαν ότι η σπιρτάδα και το γκάζι του 950 δεν κληρονομήθηκαν στο 990. Θεωρούν το 990 λιγάκι άνευρο. Ισχύει;

alter45
09/07/2007, 21:42
Λοιπόν αδερφέ, άκου πως έχουν τα πράγματα. Εχω το 990, έχω κάνει 17.000 χλμ και εκτός της κάτω τρόμπας συμπλέκτη (που την άλλαξα στην εγγύηση και ησύχασα) δεν έχω αντιμετωπίσει άλλο πρόβλημα. Και σε πληροφορώ ότι το δουλεύω σε συνθήκες πόλης (το ξεσκίζω δηλαδή). Οσο για το νεύρο, επειδή έχω οδηγήσει και το 950, άστο καλύτερα. Νομίζω ότι αυτά τα βγάζουν οι κάτοχοι των 950 από ζήλεια ;) Πλάκα κάνω. Και νεύρο έχει το 990 και απ' όλα. Και αν του βάλεις και τις αγκράπες...!!!

akamarinos
10/07/2007, 00:35
παρακαλω τους τοπικους moderedor
να βαλουν τις αποριες - διευκρινησεις του iagos σε καινουργιο thread

λοιπον το 990 ειναι σημαντικα χαμηλοτερο απο το 950
αυτο ειναι + στην ασφαλτινη οδηγηση
και - στην χωματινη

οσων αφορα το ψεκασμο πιστευω θα σε προβληματισει μονο χωμα και σε δυσκολα κομματια κατα τα αλλα ειναι μια χαρα. ειναι απο τους καλυτερους ψεκασμους που εχω οδηγησει

και γενικα ατομα που εχουν οδηγησει και τα δυο, βρισκουν το 990 ποιο user friendly

DUKASII
10/07/2007, 08:16
παρακαλω τους τοπικους moderedor
να βαλουν τις αποριες - διευκρινησεις του iagos σε καινουργιο thread

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΕΤΣΙ??:rotflmao: :lol:

ΤΟ ΣΕΜΠΤΕΒΡΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΡΟΧΙΑ..ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ SAFE MODE ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΨΩ ΟΛΑ ΜΠΟΡΩ...:lol:

iagos
10/07/2007, 22:59
1000 ευχαριστώ για τις πληροφορίες, παίδες.
Και sorry αν μάμισα το thread! :smilea:

Μόλις αποκτήσω το εργαλείο, θα postάρω τα χωματερά του ξεμπαζώματα!

gefr
16/07/2007, 20:07
Στο ρελαντί αλλά και μετά τις 5500στρ/λ αρχίζει να παζει καμμιά 500στρ/λ πάνω κάτω ενώ η μηχανή πηγαίνει σταθερά. Ο μάστορας λέει οτι το όργανο τάφτησε. Άραγε κανένας καλός κοντερατζής μπορεί να κάνει το θαύμα του; Καμμιά ιδέα;

gefr
24/07/2007, 22:52
Τα φιλαράκια στο advrider μου είπαν να κοιτάξω τις πρίζες που παίρνει το σήμα του το στροφόμετρο. Μιλάω για τα πριζάκια πίσω από τον πίνακα οργάνων. Πράγματι αν και τα πριζάκια έδειχναν εντάξει, το στροφόμετρο έστρωσε.

gefr
30/11/2007, 12:35
Στα 76 χ χλμ το μηχανάκι και η τρόμπα του συμπλέκτη έχει 35 χ χλμ. Είναι η 5η που μου έμεινε στα χέρια. Αντικατέστησα το ο-ρίνγκ με άλλο από βιτόν και τον πλαστικό αποστάτη με αλουμινένιο που είχα κατασκευάσει και κουβαλούσα κάτω από τη σέλλα. Το πιστονάκι δέν είχε ράγισμα και έτσι το άφησα. Γιά να δούμε τι θα δούμε. Μπαίνω σε περίοδο επιφυλακής.

Ενημέρωση. Η διαρροή γινόταν εξαιτίας ρωγμής στο πιστονάκι. Το αντικατέστησα με το δικής μου κατασκευής αντίγραφο από μπρούντζο. Έτσι η διαρροή σταμάτησε.

gefr
13/01/2008, 04:33
μία φωτό του ραγισμένου πλαισίου, κάτω χαμηλά, στην περιοχή του κεντρικού stand, στην δεξιά πλευρά. Για να μήν πανικοβληθεί κανείς άδικα, σημειώνω οτι πρόκειται για μοντέλο 12/03 αλλά όσοι έχετε και του ΄04 ρίξτε ένα βλέφαρο.

116745

Ridedge
13/01/2008, 08:03
ορίστε?ποιος?που?τι ?

akamarinos
17/02/2008, 12:43

Το ημερολόγιο σέλλας κατέγραψε: παγοποίηση καρμπυρατέρ στη Εγνατία Οδό κοντά στη Σιάτιστα την Μεγάλη Πέμπτη.

μου το παθε και εμενα χτες το βραδι
θα ρωτησω τιμη για το συστημα θερμανσης που φορανε τα ποιο καινουργια μοντελα
και αν ειναι λογικη το εχω φορεσει

S16
17/02/2008, 18:18
μου το παθε και εμενα χτες το βραδι
θα ρωτησω τιμη για το συστημα θερμανσης που φορανε τα ποιο καινουργια μοντελα
και αν ειναι λογικη το εχω φορεσει

απο ποτε φορεσαν τετοιο πραγμα?

gefr
19/02/2008, 22:32
Νομίζω το 2005 και μετά. Τουλάχιστο στους φίλους μας τους αμερικάνους τότε τοποθετήθηκαν αποπαγοποιητές καρμπυρατέρ.

http://www.ktm950.info/how/wotf/wotf.html

κατά το τέλος...

Ο Αυγέρης μου είπε οτι δεν αξίζει τον κόπο.

Με φοβίζουν τα ηλεκτρικά μαγειρέματα αν δεν είναι απαραίτητα...
Καλή τύχη και κράτα μας ενήμερους.

S16
19/02/2008, 22:33
Νομίζω το 2005 και μετά. Τουλάχιστο στους φίλους μας τους αμερικάνους τότε τοποθετήθηκαν αποπαγοποιητές καρμπυρατέρ.

http://www.ktm950.info/how/wotf/wotf.html

ευχαριστω για την απαντηση.
να υποθεσω τα ιδια ισχυουν και για το 950 SM?

gefr
19/02/2008, 22:37
Οπότε καλύτερα να μην υποθέσεις. Ρίξε μία ματιά στο manual.

S16
19/02/2008, 22:39
Οπότε καλύτερα να μην υποθέσεις. Ρίξε μία ματιά στο manual.

Το κακο ειναι οτι δεν εχω τετοιο μηχανακι, αλλα σκεφτομαι να παρω.

Για SS ξεκινησα κοιτα που εχω κολλησει στο 950 sm.

gefr
19/02/2008, 22:48
http://65.57.254.60/munnracing/

από ότι φαίνεται έχουν θερμαινόμενα σώματα τα #60031003000 αλλά λέει οτι τοποθετουνται από το 2005 και μετά; :eek: Το SE το έχει στη χρονιά 2007. Καλή ονειροπόληση

Vegeta
20/02/2008, 16:08
KTM 950 Adventure Carburetor De-Icing Kit

http://www.ktmtwins.com/950adventure/60031003044.html

:wave2:

S16
20/02/2008, 19:57
Κανω εδω μια γρηγορη ρωτηση και παρακαλω για τη βοηθεια σας.

Εχω βρει ενα 950 sm του 06 (απο αυτα τα στοκ).

Υπαρχει καποιο θεμα με την καταναλωση λαδιου σε αυτα τα μοτερ.
Δηλαδη καινε οσο ειναι αναμενομενο για μεγαλο δικυλινδρο ή υπαρχει θεμα?

Με φοβισε το παλικαρι που μου ειπε του συμπληρωνω που και που!!!!!!!!!

akamarinos
21/02/2008, 00:04
ναι καινε λαδι τα LC8
δεν ειναι μυστικο

οσο ποιο πολυ θα το σκιζεις τοσο περισσοτερο θα σου καιει

να το παρεις το sm ειναι πολυ καλο μηχανακι
και θα εχεις και εγγυηση 2 ολοκληρα χρονια
(εκτως και αμα εχεις τα φραγκα για το 990sm)

S16
21/02/2008, 07:03
ναι καινε λαδι τα LC8
δεν ειναι μυστικο

οσο ποιο πολυ θα το σκιζεις τοσο περισσοτερο θα σου καιει

να το παρεις το sm ειναι πολυ καλο μηχανακι
και θα εχεις και εγγυηση 2 ολοκληρα χρονια
(εκτως και αμα εχεις τα φραγκα για το 990sm)

Ευχαριστω για την απαντηση.

Δηλαδη δεν ειναι ανησυχητικο.
Απλα στο LC4 που ειχα δεν ειχα συμπληρωσει ποτε λαδια (καθε 3000 που του αλλαζα λαδια) γι' αυτο μου εκανε εντυπωση αυτο που μου ειπε.

Εγγυηση θα εχω για 1,5 χρονο ακομα.

gefr
09/09/2008, 15:35
είμαστε στις 90 χιλ χλμ και μετά από αντικατάσταση πλαισίου που σημαίνει οτι όλα κουνήθηκαν. Μοντέλο 950Αdv του 12/2003. Ο λαιμός λοιπόν της μπροστινής εξάτμισης έσπασε μέσα σε 3 χιλ χλμ, χωρίς να έχω παρατηρήσει τίποτα προηγουμένως. Και σας βεβαιώνω οτι παρατηρώ προσεχτικά...

140895

Πατρινός
11/09/2008, 13:14
ναι καινε λαδι τα LC8
δεν ειναι μυστικο

Εγω δεν εχω συμπληρωσει ΠΟΤΕ ουτε σταγονα στο 990 μου...κι οχι γιατι δεν καθομαι να το ψαξω.Ισα-ισα,αλλά δεν χρειαστηκε ποτέ ουτε σταγονα:) Και δεν το παω πλατεια-σπιτι ε;...Ταξιδακια απο ασφαλτο και χωμα οσα μπορω!:beer:

p@nos
11/09/2008, 13:18
είμαστε στις 90 χιλ χλμ και μετά από αντικατάσταση πλαισίου που σημαίνει οτι όλα κουνήθηκαν. Μοντέλο 950Αdv του 12/2003. Ο λαιμός λοιπόν της μπροστινής εξάτμισης έσπασε μέσα σε 3 χιλ χλμ, χωρίς να έχω παρατηρήσει τίποτα προηγουμένως. Και σας βεβαιώνω οτι παρατηρώ προσεχτικά...

αλλαγη πλαισιου?

:eek:

γιατι ρε συ?

akamarinos
11/09/2008, 13:22
λαθoς διατυπωση
αναφερομαι στα 950cc :beer:

dimdoc
11/09/2008, 16:55
Διαβαζω ολες αυτες τις βλαβες και εκπλησσομαι...ημουν κατοχος ενος 950 μον 2003 με ακραπες πανω, απο αυτα που υποτιθεται ηταν προβληματικα...αγορασα το μηχανακι με 3000 χμ και το πουλησα με 18.000χμ...δεν εκανε κιχ, δε χαλασε τιποτα, δε με ενοχλησε το παραμικρο

Εκαιγε λαδια, γυρω στα 250-350κ.εκ στα 1000χμ, αναλογως χρησης, αλλα αυτο ειναι αναμενομενο για 2κυλινδρο τετοιας αποδοσης

Ο επομενος ιδιοκτητης μου ανεφερε οτι στα 20.000 εμεινε απο τρομπα συμπλεκτη, που αλλαχθηκε στην εγγυηση παρολο που η μηχανη ηταν πλεον 3 μηνες εκτος εγγυησης...

Η μηχανη κλαπηκε στα 26.000 περιπου:bigcry: και μεχρι τοτε δεν ειχε παρουσιασει καποιο αλλο προβλημα...

lc8ergr1
12/09/2008, 10:59

ο ΑΥΓΕΡΗΣ ?η το κολητηρι του στο εδεσε το μοτορι?

η ζημια εγινε απο λαθος τοποθετηση...

γαμα τους ~!!!

lc8ergr1
12/09/2008, 11:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimdoc
Διαβαζω ολες αυτες τις βλαβες και εκπλησσομαι...ημουν κατοχος ενος 950 μον 2003 με ακραπες πανω, απο αυτα που υποτιθεται ηταν προβληματικα...αγορασα το μηχανακι με 3000 χμ και το πουλησα με 18.000χμ...δεν εκανε κιχ, δε χαλασε τιποτα, δε με ενοχλησε το παραμικρο

Εκαιγε λαδια, γυρω στα 250-350κ.εκ στα 1000χμ, αναλογως χρησης, αλλα αυτο ειναι αναμενομενο για 2κυλινδρο τετοιας αποδοσης

Ο επομενος ιδιοκτητης μου ανεφερε οτι στα 20.000 εμεινε απο τρομπα συμπλεκτη, που αλλαχθηκε στην εγγυηση παρολο που η μηχανη ηταν πλεον 3 μηνες εκτος εγγυησης...

Η μηχανη κλαπηκε στα 26.000 περιπου:bigcry: και μεχρι τοτε δεν ειχε παρουσιασει καποιο αλλο προβλημα...

ειναι το τεταρτο κρουσμα κλοπης που ακουω

ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΕΝΑ ΓΛΥΦΑΔΑ

ΕΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

gefr
12/09/2008, 14:22
και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, θα πληροφορήσω το ευρύ κοινό οτι από το '06 το πλαίσιο του 950 είναι βελτιωμένο, ενώ στο 990 είναι όλα διαφορετικά: και εννοώ κινητήρα, πλαίσιο, αναρτήσεις μπρός πίσω, κάποια περιφερειακά. Για την αποκατάσταση της γαλήνης στους ιδιοκτήτες 990.

Πατρινός
12/09/2008, 14:42
Για την αποκατάσταση της γαλήνης στους ιδιοκτήτες 990.

Εμεις το ξερουμε φιλε...Κατι αλλοι "απ'οξω"ψευδοαντιΚαΤεΜαδες ειναι που μας τα πρηζουν ανευ λογου,αλλά ποσωπικα δεν μου burning nail...:D :beer:

gefr
15/09/2008, 00:23
στην Ελλαδα λόγω ήπιας χρήσης των 950Αdv ελέγξτε όλοι οι πρίν το 2006 το ψαλίδι σας στην επάνω του πλευρά και εκεί που συνδέεται το αμοτρισέρ! Παρουσίασε ζορισμένο ομολογουμένως μηχανάκι ρωγμές αγορασμένο στην Αμερική.
Παρατήρηση: οι ρωγμές που φαίνονται είναι τονισμένες με μολύβι.

141636

taksidiotis25
16/09/2008, 18:29
παιδες την βοηθεια σας κι επειγον.
σημερα εκανα ενα μικρο ελεγχο στο 990 adventure που εχω,εχω κανει κοντα στα 900 χιλιομετρα,λοιπον σε μια φαση επεσε το ματι μου στην ποδια που προστατευει τον κινητηρα και με τρομο ειδα μια ουσια σαν λαδι πανω στη ποδα,ανακατεμενη με χαλικακια που ειχαν μπει εκει,αμεσως κοιταζω τα λαδια αλλα δεν ειχε χασει ουτε σταγονα.
που να ηρεμησω ομως εγω,βαζω χερι απο την μρια που ειναι οι ταχυτητες και βλεπω πως ολο το σημειο να ειναι χαλια απο αυτη την ουσια που ακομα πιστευω οτι ειναι λαδι,δενε ιχε τρεχει στο καπακι που ειναι ο λεβιες των ταχυτητων αλλα ακριβως απο πανω που εχει και κατι καλωδια και κατω απο το καπακι ηταν πασαλειμενο λαδακι,την τρεχω στην ktm,την βλεπει κι ο μηχανικος,ελεγχει και τα λαδια και μου λεει οτι δεν ειναι τιποτα και να μην ανησυχω,εχει κανει λεει υπερχειλησεις κι εχουν ανακατευτει και με το κερι του κινητηρα λογω του οτι ειναι καινουρια και δειχνει σαν λαδι.
στην αφη αφηνει την αισθηση του λαδιου,δεν ξερω ρε παιδια κι εχω φαει φρικη.

gefr
16/09/2008, 23:59
που ξεκινάει από το κάτω μέρος του φιλτροκουτιού και καταλήγει στην αριστερή μεριά του κινητήρα. Αυτό φέρνει ότι λάδι έχει μαζευτεί στο φιλτροκούτι. Άν και οι αναθυμιάσεις πηγαίνουν για κάψιμο κάποιο μέρος πηγαίνει και λαδώνει το φιλτροκούτι. Αυτό το λάδι τρέχει από τον διάφανο σωλήνα. Αυτό είναι που λέει ο τεχνικός σου αναθυμιάσεις. Άν είναι από αυτό το σωληνάκι δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.

KOSTAS-ER6
10/10/2008, 12:09
Ζαχαρωνω ενα 990 adv 06 τελη με 2,000χλμ , τι πρεπει να προσεξω απο ανακλησεις κτλ?
Με χαλαει που η εγγυηση ειναι στα τελευταια κ το ψιλοφοβαμαι , σε οποιον ειπα οτι θα παρω τετοιο ολοι φιλικες συμβουλες να μην παρω ΚΤΜ,να δω για Ιαπωνα κτλ!Δεν βγαζω ακρη το μονο που ξερω ειναι οτι εχω φαει κολλημα!!!

BILL VUZAS
10/10/2008, 14:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από KOSTAS-ER6
Ζαχαρωνω ενα 990 adv 06 τελη με 2,000χλμ , τι πρεπει να προσεξω απο ανακλησεις κτλ?
Με χαλαει που η εγγυηση ειναι στα τελευταια κ το ψιλοφοβαμαι , σε οποιον ειπα οτι θα παρω τετοιο ολοι φιλικες συμβουλες να μην παρω ΚΤΜ,να δω για Ιαπωνα κτλ!Δεν βγαζω ακρη το μονο που ξερω ειναι οτι εχω φαει κολλημα!!!

Δεν νομιζω οτι πρεπει να σε απασχολει τιποτε για ανακλησεις κτλ.Πηγαινε σε ενα εξουσιοδοτημενο καλο συνεργειο να το τσεκαρουν.Μην αγχωνεσαι.Το μονο κακο σε αυτο το μηχανακι ειναι τα αλμυρα σερβις,τιποτε αλλο.Για τα καλα της μοτοσυκλετας μην αρχισω....

gefr
10/10/2008, 14:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από KOSTAS-ER6
Ζαχαρωνω ενα 990 adv 06 τελη με 2,000χλμ...
το μονο που ξερω ειναι οτι εχω φαει κολλημα!!!

Καλωσήρθες στον πορτοκαλί κόσμο...

KOSTAS-ER6
10/10/2008, 15:22
τι ακριβως πρεπει να τσεκαρω?Τωρα οτι κ να λεμε,τι μπορει να επαθε σε 2,000χλμ,περισσοτερο να μην εχει στουκα,πεσιμο κτλ θα προσεξω!
Τα service οταν λες τσουχτερα?Λαδια,φιλτρα,μπουζι δεν κανεις η θελει κ τιποτε αλλο?