Σύνδεση

View Full Version : Πιστεύετε;

Σελίδες : 1 [2] 3

Marinos-GSXR
27/02/2007, 13:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από LIBYKOS
Να υπάρξει ως τι;
Ως έννοια;
Ως πρόσωπο;
Και γιατί θα πρέπει οπωσδήποτε να ορισθεί;
Η ερμηνεία που έχουμε δόσει είναι η σωστή, ή είναι αυτή που μας βολεύει;
κοπελια οτι και αν λεμε και οτι και πιστευει ο καθενας οταν ερθει η κακια στιγμη και κλανουμε πομολα ενα παναγια μου η ενα ωχ θεε μου θα το πουμε οποτε................ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ (ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ) ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ................ΕΙΜΑΙ ΄ΛΕΥΤΕΡΟΣ?:a56:

vangelis 64
04/03/2007, 16:33
Αυτό το τσιτάτο,ας πούμε,που είναι γραμμένο στον τάφο τού Καζαντζάκη,το έχουμε κάνει πουτάνα!Ο καθένας το μεταφράζει όπως θέλει,ανάλογα με τις ιδέες και τα πιστεύω του.
Ο Κρητίκαρος πάντων ήταν βαθειά θρήσκος!Οχι βέβαια σαν τις γιαγιάδες μας.Τον αγαπούσε πολύ τον Χριστό.Οσοι έχετε διαβάσει τον "Τελευταίο πειρασμό",θυμηθείτε τι γράφει στην εισαγωγή.Το λέω στο περίπου...
"Γράφοντας αυτές τις γραμμές,ένοιωθα τα δάκρυά μου να τρέχουν πάνω στο χαρτί,όπως το αίμα τού Χριστού στον σταυρό"
Εγώ θα παραθέσω ένα αποσπασματάκι από την "Αναφορά στον Γκρέκο".
"ΤΡΕΙΣ ΨΥΧΕΣ, ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ:
Α' ΔΟΞΑΡΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ,
ΤΕΝΤΩΣΕ ΜΕ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΑΠΙΣΩ.
Β' ΜΗ ΜΕ ΠΑΡΑΤΕΝΤΩΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ,
ΘΑ ΣΠΑΣΩ.
Γ' ΠΑΡΑΤΕΝΤΩΣΕ ΜΕ, ΚΥΡΙΕ, ΚΙ ΑΣ ΣΠΑΣΩ !

gianic
05/03/2007, 22:00
Προσωπικα δεν εχω μπει στην διαδικασια να σκεφτω αν πιστευω ή οχι . Δεν μ απασχολει το ζητημα . Παρ ολο που μεγαλωσα σε χριστιανικη οικογενεια "το θεμα" δεν με αγγιξε ποτε.

Προτιμω να ζω τη ζωη με παθος για το προσωπα που συνανταω γυρω μου , παρα να αναλωνομαι στο τροπο προελευσης μου και στον προορισμο μου.

Ειτε υπαρχει κατι εκει πανω ειτε οχι δεν βλεπω καμια διαφορα.

cheers :beer:

conkark
07/03/2007, 00:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
Και πάλι γειά σας. Δυστυχώς καταστάσεις με κράτησαν μακρυά από το φόρουμ για λίγο. Μου έλειψαν ο Κάπταιν, ο Λύκος, και πολλά άλλα αγαπητά μέλη του φόρουμ. Μέχρι και ο Κόνκαρκ μου έλειψε, (εντάξει ξέρω αυτό πρέπει να το ψάξω).:lol:

Προσωπικά δεν πιστεύω, αν και αυτό είναι ήδη γνωστό.

Κάθησα και διάβασα όλα τα πόστ, και θέλω να σταθώ σε δύο πραγματάκια.

Το βασικό για μένα είναι ότι, σε μια στιγμή κινδύνου μετην μηχανή, ούτε χριστέ μου θα πω, ούτε παναγία μου, αλλά θα κοιτάξω να βγώ άμεσα από αυτήν την κατάσταση. Αν αρχίσεις και προσεύχεσαι έχεις στουκάρει.:wave2:

Και μια φιλική συμβουλή στον φίλο μου Κόνκαρκ. Ο Λιακόπουλος φίλτατε δεν είναι Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Αναφέρεσε στα Πρωτόκολλα της Σιών και δεν αναφέρεις ούτε από ποιον γράφτηκαν, ούτε τι θέλανε να εξυπηρετήσουν. Και τρίτο ούτε ο Σωκράτης, ούτε ο Πλάτωνας είχαν κομμάτια του Χριστιανισμού μέσα τους, ούτε γενικότερα η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Ο Χριατιανισμός πήρε ότι τον βόλευε στις επιδιώξεις του. Αν τον βόλευε ο Επίκουρος (:lol:), θα χρησιμοποιούσε αυτόν.

Καλώς σας βρήκα :beer: :beer: :beer:

Αγαπητέ συνάδελφε, κι εγώ απέχω κάποιο διάστημα, γιατί απλά μερικές φορές νοιώθω πως είναι προτιμότερο ν'ασχολούμαι με τη δουλειά μου και τη γκόμενά μου. Αλλά παρόλο το σκωπτικό σου υφάκι, προερχόμενο απ'τη μισσαλοδοξία σου, σου τονίζω ότι "τα πρωτόκωλλα" δεν τα διάβασα απ'τον Λιακόπουλο, αλλά από άλλον εκδότη τη δεκαετία αρχές '80, όταν δεν είχαμε ιδέα από Λιακόπουλο. Πληροφορίες-απόσπασμα περί του προκειμένου λοιπόν: "Το 1919 είδε το φως της δημοσιότητας στην Αγγλία, ένα παράξενο Βιβλίο με τίτλο:Ο Ιουδαϊκός κίνδυνος-Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών, που αποτελούσε μετάφραση αποσπασμάτων από ένα σπάνιο βιβλίο ρωσικό, που είχε εκδοθεί στο Τσάρκογιε-Σέλο της Ρωσίας το 1905, απ'τον καθηγητή Σέργιο Νείλο, με τον ρωσικό τίτλο"το Μεγάλο μέσα στο Μικρό-Ο αντίχριστος σαν άμεση πολιτική δυνατότητα".Ενα αντίτυπο του βιβλίουαυτού βρισκόταν ήδη στο βρεταννικ.ο μουσείο απ'το 1906.
Η αγγλική αυτή μετάφραση, μας λέει ο Ροζέ Λαμπελάν, θα έμενε ίσως για πολύ καιρό άγνωστη στο ευρύ κοινό, αν κάποιος συνεργάτης των Τάιμς του Λονδίνου, δεν είχε την ΄ςεμπνευση ν'αφιερώσει σ'αυτήν ένα άρθρο και να δώσει περίληψη του περιεχομένου της...Μετά, το άρθρο των Τάιμς εξαφανίστηκε και -το πιο παράδοξο- οι εκδότες του EYRE AND SPOTTESWOODE αρνήθηκαν να το επανεκδόσουν..." Μετά ξαναδημοσιεύτηκε απ'την the morning post,λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, kai μετά η εταιρία Britons. Ta πρωτόκολλα πρωτο κυκλοφόρησαν στη Ρωσία το 1902-όπως ερεύνησε ο Ροζέ Λαμπελάναπ'τον ίδιο εκδότη, τον καθηγητή Σέργιο Νείλο, και εξαφανίστηκαν γιατί αγοράστηκαν από τους εβραίους..."
Δεν μπορώ να αντιγράψω ολοκληρο το βιβλίο, απλά ανέφερα ονόματα-που δεν είναι όλα- μιας και το έθιξες. Το βιβλίο που αναφέρει τα πιο πάνω είναι απ'τις εκδόσεις Γερ.Αναγνωστίδη, με επιμέλεια του Ζαφ. Λεπτάκη. Ασχετα απ'αυτό όμως, πιστεύεις ότι θα ήταν τόσο εύκολο ο συγγραφέας του να αποκαλυφθεί απροκάλυπτα δημοσίως; Κι έπειτα, πώς πολλά απ'αυτά που γράφτηκαν τότε, αποδεικνύονται στα σημερινά μας βιώματα; Κατά τύχη μήπως;
Ο Σωκράτης και ο Πλάτων δεν είχαν κοινά με το νόημα του χριστιανισμού που είναι η αγάπη, η καλωσύνη κι ο σεβασμός του συνανθρώπου; Αν μελετήσεις πιο προσεχτικά αυτούς τους αρχαίους θα δεις ότι αναφέρονται στο καλό κι αγαθό. Μήπως είναι άσχετα αυτά; Γιατί ανάγκασαν τον Σωκράτη να πιεί το κώνιο; Μήπως επειδή μιλούσε για θεότητα εκτός κατεστημένου της εποχής;Απόσπασμα από Πλάτωνα: "Η ψυχή έχει θεία καταγωγή. Είναι συγγενική με τις ιδέες, δεν είναι όμως ιδέα.Αλλά από όλα τα πράγματα του κόσμου είναι το μόνο που μοιάζει με αυτές. Το να γνωρίζει το θείο, για τη ψυχή που έχει θεία καταγωγή,δεν είναι άλλο απ'το να γίνεται κι η ίδια θεία.Η γνώση του αιωνίου απ'αυτήν, σημαίνει και τη δική της θεοποίηση (ομοίωσις Θεώ). το να γνωρίζει κανείς το όμορφο, το καλό το δίκαιο, για τον Πλάτωνα όπως και τον Σωκράτη,σημαίνει να γίνεται κι ο ίδιος όμορφος, δίκαιος, καλός, και με αυτόν τον τρόπο να πλησιάζει όσο γίνεται περισσότερο τον Θεό. Αυτό βέβαια το πετυχαίνει όποιος μπορεί να γνωρίσει την ιδέα του αγαθού. Ετσι η γνώση του αιώνιου, η πιο ανώτερη επιστήμη, είναι ταυτόχρονα και η πιο υψηλή θρησκεία." ...Αυτά όλα δεν σου θυμίζουν κομμάτια τοης χριστιανικής διδασκαλίας; Οπως φαίνεται κι αυτά τα αγνοείς. Πάνω στη Πλατωνική φιλοσοφία και στις Πλατωνικές ιδέες -που δεν είναι του Πλάτωνα, αλλά είναι Πυθαγορικές και Ορφικές παραδόσεις, έχει οικοδομηθεί ο εσωτερικός χριστιανισμός, άλλο αν τα εξωτερικά στοιχεία τα οικοιοποιούνται οι εβραίοι. Και οι απλές υπόνοιες αποτελούν θεμέλιο της έρευνας.

Αγαπητέ, δεν μ'ενδιαφέρει για το αν έχεις αντίθετη άποψη που δεν τη στηρίζεις. Μ'ενοχλεί για σένα το ότι προπηλακίζεις πράγματα που δεν γνωρίζεις ξεσπώντας σε χάχανα, που δεν θα σου επιτρέψουν να ερευνήσεις περεταίρω, κι έτσι θα μείνεις στατικός και πωρωμένος. Τα πάντα ρει αγαπητέ συνάδελφε, κι αν υπάρχουν στάσιμα, αυτά είναι που δυσοσμούν. Δικαίωμα έχουν όλοι σε έναν δημόσιο διάλογο, αρκεί να μη προσβάλλουν τις απόψεις των υπολοίπων. Ηθική και παιδεία χρειαζόμαστε. Το έχω ξαναπει: Δεν διδάσκεις τις γνώσεις σου, αλλά αυτό που είσαι!
Οσο για τον κίνδυνο του ατυχήματος, νομίζω ότι ενστικτωδώς αντιδράμε με σκέψεις δεκάτων δευτερολέπτου κι επιφωνήματα, παράλληλα με το εγχείρημα της άποφυγής.
Με αγάπη και σεβασμό προς όλους τους συνομιλητές.

stavrogin
07/03/2007, 12:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από conkark
Αγαπητέ συνάδελφε, κι εγώ απέχω κάποιο διάστημα, γιατί απλά μερικές φορές νοιώθω πως είναι προτιμότερο ν'ασχολούμαι με τη δουλειά μου και τη γκόμενά μου. Αλλά παρόλο το σκωπτικό σου υφάκι, προερχόμενο απ'τη μισσαλοδοξία σου, σου τονίζω ότι "τα πρωτόκωλλα" δεν τα διάβασα απ'τον Λιακόπουλο, αλλά από άλλον εκδότη τη δεκαετία αρχές '80, όταν δεν είχαμε ιδέα από Λιακόπουλο. Πληροφορίες-απόσπασμα περί του προκειμένου λοιπόν: "Το 1919 είδε το φως της δημοσιότητας στην Αγγλία, ένα παράξενο Βιβλίο με τίτλο:Ο Ιουδαϊκός κίνδυνος-Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών, που αποτελούσε μετάφραση αποσπασμάτων από ένα σπάνιο βιβλίο ρωσικό, που είχε εκδοθεί στο Τσάρκογιε-Σέλο της Ρωσίας το 1905, απ'τον καθηγητή Σέργιο Νείλο, με τον ρωσικό τίτλο"το Μεγάλο μέσα στο Μικρό-Ο αντίχριστος σαν άμεση πολιτική δυνατότητα".Ενα αντίτυπο του βιβλίουαυτού βρισκόταν ήδη στο βρεταννικ.ο μουσείο απ'το 1906.
Η αγγλική αυτή μετάφραση, μας λέει ο Ροζέ Λαμπελάν, θα έμενε ίσως για πολύ καιρό άγνωστη στο ευρύ κοινό, αν κάποιος συνεργάτης των Τάιμς του Λονδίνου, δεν είχε την ΄ςεμπνευση ν'αφιερώσει σ'αυτήν ένα άρθρο και να δώσει περίληψη του περιεχομένου της...Μετά, το άρθρο των Τάιμς εξαφανίστηκε και -το πιο παράδοξο- οι εκδότες του EYRE AND SPOTTESWOODE αρνήθηκαν να το επανεκδόσουν..." Μετά ξαναδημοσιεύτηκε απ'την the morning post,λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, kai μετά η εταιρία Britons. Ta πρωτόκολλα πρωτο κυκλοφόρησαν στη Ρωσία το 1902-όπως ερεύνησε ο Ροζέ Λαμπελάναπ'τον ίδιο εκδότη, τον καθηγητή Σέργιο Νείλο, και εξαφανίστηκαν γιατί αγοράστηκαν από τους εβραίους..."
Δεν μπορώ να αντιγράψω ολοκληρο το βιβλίο, απλά ανέφερα ονόματα-που δεν είναι όλα- μιας και το έθιξες. Το βιβλίο που αναφέρει τα πιο πάνω είναι απ'τις εκδόσεις Γερ.Αναγνωστίδη, με επιμέλεια του Ζαφ. Λεπτάκη. Ασχετα απ'αυτό όμως, πιστεύεις ότι θα ήταν τόσο εύκολο ο συγγραφέας του να αποκαλυφθεί απροκάλυπτα δημοσίως; Κι έπειτα, πώς πολλά απ'αυτά που γράφτηκαν τότε, αποδεικνύονται στα σημερινά μας βιώματα; Κατά τύχη μήπως;
Ο Σωκράτης και ο Πλάτων δεν είχαν κοινά με το νόημα του χριστιανισμού που είναι η αγάπη, η καλωσύνη κι ο σεβασμός του συνανθρώπου; Αν μελετήσεις πιο προσεχτικά αυτούς τους αρχαίους θα δεις ότι αναφέρονται στο καλό κι αγαθό. Μήπως είναι άσχετα αυτά; Γιατί ανάγκασαν τον Σωκράτη να πιεί το κώνιο; Μήπως επειδή μιλούσε για θεότητα εκτός κατεστημένου της εποχής;Απόσπασμα από Πλάτωνα: "Η ψυχή έχει θεία καταγωγή. Είναι συγγενική με τις ιδέες, δεν είναι όμως ιδέα.Αλλά από όλα τα πράγματα του κόσμου είναι το μόνο που μοιάζει με αυτές. Το να γνωρίζει το θείο, για τη ψυχή που έχει θεία καταγωγή,δεν είναι άλλο απ'το να γίνεται κι η ίδια θεία.Η γνώση του αιωνίου απ'αυτήν, σημαίνει και τη δική της θεοποίηση (ομοίωσις Θεώ). το να γνωρίζει κανείς το όμορφο, το καλό το δίκαιο, για τον Πλάτωνα όπως και τον Σωκράτη,σημαίνει να γίνεται κι ο ίδιος όμορφος, δίκαιος, καλός, και με αυτόν τον τρόπο να πλησιάζει όσο γίνεται περισσότερο τον Θεό. Αυτό βέβαια το πετυχαίνει όποιος μπορεί να γνωρίσει την ιδέα του αγαθού. Ετσι η γνώση του αιώνιου, η πιο ανώτερη επιστήμη, είναι ταυτόχρονα και η πιο υψηλή θρησκεία." ...Αυτά όλα δεν σου θυμίζουν κομμάτια τοης χριστιανικής διδασκαλίας; Οπως φαίνεται κι αυτά τα αγνοείς. Πάνω στη Πλατωνική φιλοσοφία και στις Πλατωνικές ιδέες -που δεν είναι του Πλάτωνα, αλλά είναι Πυθαγορικές και Ορφικές παραδόσεις, έχει οικοδομηθεί ο εσωτερικός χριστιανισμός, άλλο αν τα εξωτερικά στοιχεία τα οικοιοποιούνται οι εβραίοι. Και οι απλές υπόνοιες αποτελούν θεμέλιο της έρευνας....

.... και 20-25 χρονια μετα αρχισαν να σφαζουν τους εβραιους.Το μισος προετοιμαστηκε.Οι εβραιοι ηταν ευκολος στοχος γιατι ειχαν οικονομικη δυναμη (καποιοι) που εμπαινε στο ματι της εξαθλιωμενης ευρωπης του μεσοπολεμου,αλλα κυριως γιατι ηταν αναγνωρισημα απο τον καθενα διαφορετικοι και μη αφομιωσημοι.
Καθε δηναμη (εβραικο λομπι) προσπαθει να βαλει χερι στην εξουσια.
Η δαιμονοποιηση αυτης της δυναμης ,ειναι απλα για να πιστει ο κοσμος να τους μισησει.
Η παλη για την εξουσια ειναι παντα ανηθικη.
Το οπλο που θα εκπυρσωκροτησει ειναι παντα ο απλος λαος κι αυτος χρειαζεται να πειστει οτι ο φονος θα ειναι μια ηθικη και δικαιη πραξη (κουραφεξαλα κατα την γνωμη μου)
Ο φονος ,ειναι φονος τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο.

Η Αγγλια εχει καθαρισει με τους εβραιους απο τον μεσαιωνα.Οταν ενας εδουαρδος και οι ευγαινεις του αποφασισαν να βαλουν χερι στις εβραικες περιουσιες.Αρα η αγγλια δεν κοπτεται και πολυ για τον "εβραικο κινδυνο".Οι Ρωσοι αντιθετα τους κοπαναγαν μεχρι και την Οκτωβριανη επανασταση οποτε το εδαφος της μαμας ρωσιας ηταν προσφορο για αντισημιτισμο.

Ο Σωκρατης τους αναγκασε να τον αυτοκτονησουν.Αυτο προκειπτει αν διαβασει κανεις την απολογια του.Ο σωκρατης ηταν κουρασμενος απο την ζωη .Γι αυτο και στο τελος ζητησε απο ενα μαθητη του ,δε θυμαμε ποιον,να κανει δωρο ενα πετεινο στο θεο Ασκληπιο γιατι επιτελους τον γιατρεψε.
Απο τι;
Απο τη ζωη του που ηταν νοσηρη.

Τελος στο τελευταιο κομματι ,εχεις δικιο με μια μικρη διαφορα.
Ο χριστιανισμος ,ως ιδεα,εχει σχεση με τους αρχαιους κι οχι οι αρχαιοι με τον Θεο και το Χριστο.
Απλα γιατι προυπηρχαν.Γιατι οι αληθιες τους ειναι αποτελεσματα λογικης-πνευματικης προσεγγισης κι ΟΧΙ θειας φωτησης.Ηταν εξυπνοι και αγαπουσαν την αληθεια.

Η γνωση ειναι μια αυτονομη διαδικασια δεν εχει και πολυ σχεση με τα μυαλα που την κουβαλανε.
Ετσι διαφορετικοι ανθρωποι σε διαφορετικες εποχες καταληγουν σε παρομοια συμπερασματα για τη Ζωη,την Φυση το Θειο, γιατι απλα σκεφτονται καθαρα,ανοικουν σε μια ατακτη παρεα απατριδων τυχοδιωχτων. Το παραδοξο ειναι πως ο Χριστος εφτασε σε τετοιες ιδεες,αλλα ισως η δικη του περιπτωση να μην ηταν η πρωτη (Γκιλγκαμες)

AFROPANTELOS
07/03/2007, 12:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από paTman_the
Τώρα μιλάμε!!! :D :D :D :D :D

Οι hondaκηδες παρακαλούντε όπως αποχωρήσουν και ας σπεύσουν στην πλησιέστερη εκκλησία τους!!!!
Ίσως με κάνα ευχέλαιο να πάρουν και φέτος το οδηγών!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Σωστα το επισημαινεις των ΟΔΗΓΩΝ γιατι σαν μοτο παλι ΧΟΝΤΑ θα ειναι.:beer: :beer: :beer: :beer:

paTman_the
07/03/2007, 13:49
Α μπα;
Είναι κατόρθωμα που παίρνουν το κατασκευαστών όταν τα μισά μηχανάκια στο grid είναι honda;;;;

Στατιστική επιβεβαίωση είναι!!!

vassilis88
07/03/2007, 14:31
ε κ αυτο θα το χασουνε ,οπως το 2005.

ειπαμε παμε να σπασουμε το ρεκορ του ντουχαν! :a01:

ΙΠΠΕΑΣ
07/03/2007, 16:32
Η πίστη είναι κάτι εξαιρετικά προσωπικό και σημαντικό, για να αποτελέσει το θέμα ενός είδους δημοψηφίσματος.

Κalopaido
08/03/2007, 18:36
An kai to 8ema tis pistis mas einai poli lepto, egw prosopika pistevw oti oles oi 8riskies ana tous eones einai kati san simadia, tampeles pou dimiourgise o an8ropos gia na ton voi8isoun na vrei ton eafto tou kai na kanei swsta to taksidi tou sti zwi!!! -pwwww ti eipa o an8ropos!!!
:D

Prwsopika den pistevw se kapia 8ryskia giati oi 8ryskies exoun kanones kai apagorefseis -gnwsta kai ws amartimata- kati pou egw 8ewrw aparadekto!!!
Ean omos eprepe na dialeksw se kati afto 8a itan o Satanismos-oxi o Satanismos pou parousiazoun ta media kai i xristianiki eklisia me ypoti8emenous Satanistes typou Katsoulas me gelies anafores se 8ysies fonous kai orgia kai ales teties malakies -alla o gnisios Satanismos! Alla apo tin alli den me kalyptei toso..

Opote guyz... Pios goustarei na ydrisoume mia 8riskia pou 8a vasizetai stin ka8ari idoni tis taxytitas???:winka:

conkark
09/03/2007, 00:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
.... και 20-25 χρονια μετα αρχισαν να σφαζουν τους εβραιους.Το μισος προετοιμαστηκε.Οι εβραιοι ηταν ευκολος στοχος γιατι ειχαν οικονομικη δυναμη (καποιοι) που εμπαινε στο ματι της εξαθλιωμενης ευρωπης του μεσοπολεμου,αλλα κυριως γιατι ηταν αναγνωρισημα απο τον καθενα διαφορετικοι και μη αφομιωσημοι.
Καθε δηναμη (εβραικο λομπι) προσπαθει να βαλει χερι στην εξουσια.
Η δαιμονοποιηση αυτης της δυναμης ,ειναι απλα για να πιστει ο κοσμος να τους μισησει.
Η παλη για την εξουσια ειναι παντα ανηθικη.
Το οπλο που θα εκπυρσωκροτησει ειναι παντα ο απλος λαος κι αυτος χρειαζεται να πειστει οτι ο φονος θα ειναι μια ηθικη και δικαιη πραξη (κουραφεξαλα κατα την γνωμη μου)
Ο φονος ,ειναι φονος τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο.

Η Αγγλια εχει καθαρισει με τους εβραιους απο τον μεσαιωνα.Οταν ενας εδουαρδος και οι ευγαινεις του αποφασισαν να βαλουν χερι στις εβραικες περιουσιες.Αρα η αγγλια δεν κοπτεται και πολυ για τον "εβραικο κινδυνο".Οι Ρωσοι αντιθετα τους κοπαναγαν μεχρι και την Οκτωβριανη επανασταση οποτε το εδαφος της μαμας ρωσιας ηταν προσφορο για αντισημιτισμο.

Ο Σωκρατης τους αναγκασε να τον αυτοκτονησουν.Αυτο προκειπτει αν διαβασει κανεις την απολογια του.Ο σωκρατης ηταν κουρασμενος απο την ζωη .Γι αυτο και στο τελος ζητησε απο ενα μαθητη του ,δε θυμαμε ποιον,να κανει δωρο ενα πετεινο στο θεο Ασκληπιο γιατι επιτελους τον γιατρεψε.
Απο τι;
Απο τη ζωη του που ηταν νοσηρη.

Τελος στο τελευταιο κομματι ,εχεις δικιο με μια μικρη διαφορα.
Ο χριστιανισμος ,ως ιδεα,εχει σχεση με τους αρχαιους κι οχι οι αρχαιοι με τον Θεο και το Χριστο.
Απλα γιατι προυπηρχαν.Γιατι οι αληθιες τους ειναι αποτελεσματα λογικης-πνευματικης προσεγγισης κι ΟΧΙ θειας φωτησης.Ηταν εξυπνοι και αγαπουσαν την αληθεια.

Η γνωση ειναι μια αυτονομη διαδικασια δεν εχει και πολυ σχεση με τα μυαλα που την κουβαλανε.
Ετσι διαφορετικοι ανθρωποι σε διαφορετικες εποχες καταληγουν σε παρομοια συμπερασματα για τη Ζωη,την Φυση το Θειο, γιατι απλα σκεφτονται καθαρα,ανοικουν σε μια ατακτη παρεα απατριδων τυχοδιωχτων. Το παραδοξο ειναι πως ο Χριστος εφτασε σε τετοιες ιδεες,αλλα ισως η δικη του περιπτωση να μην ηταν η πρωτη (Γκιλγκαμες)

Stavrogin, προσωπικά δεν είμαι απόλυτος σε τίποτα. Γνωρίζω όμως ότι το μεγαλύτερο μασονικό λόμπυ στον κόσμο είναι το της Αγγλίας και της Αμερικής. Και αυτά κυβερνάνε όλο τον κόσμο. Η εξουσία δεν έχει λόγο να βάλει χέρι στα λόμπυ, για τον απλό λόγο ότι η εξουσία ανήκει στα λόμπυ. Η εξουσία δεν θα μπορούσε να βάλει χέρι στον Βαρδινογιάννη, τον Κόκκαλη, τον Λάτση κλπ; Γιατί δεν το κάνει; Η Αγγλία δεν κόπτεται καν για τον εβραϊκό κίνδυνο. Τα λόμπυ κατέχουν όλες τις εξουσίες. Κι αυτήν της πλύσης των εγκεφάλων.
Οσο για τον Σωκράτη...Εσένα αν σε έβαζαν φυλακή ισόβια και άδικα, τί θα έκανες; Δεν θα σκεφτόσουν την αυτοκτονία; Η φυλακή δεν είναι ζωή. Ζωή ίσον ταυτόσημη και ισοδύναμη με την ελευθερία. Ηθικός αυτουργός της αυτοκτονίας του Σωκράτη άρα, ήταν το κράτος. Και αν είχε ο Σωκράτης βαρεθεί τη ζωή μέσα σε ένα άκαμπτο κοινωνικο-ιδεολογικό status quo, είναι παρόμοια περίπτωση των αυτοκτονιών υπερευαίσθητων και ψαγμένων ανθρώπων, που δεν γουστάρουν να ζουν μέσα στη σήψη, την αδικία και την ανεγκεφαλικότητα .
Οσο για τον χριστιανισμό και τους αρχαιοέλληνες, η σχέση δεν γνωρίζω με απολυτότητα τίνος είναι. Δεν γεννήθηκα εκείνη την εποχή. Απλά ψάχνω μέσα από διάφορα γραπτά που μου τυχαίνουν. Βέβαια, επειδή υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και πολλαπλάσιες απόψεις, θα είναι μάλλον ακατόρθωτο να καταλήξουμε σε κοινά συμπεράσματα. Ο καθένας πληροφορείται από διαφορετικά βιβλία, τα οποία εσκεμμένα εκδίδονται για να μη καταλήξουμε πουθενά, παρά στη διαφωνία και την ασυνενοησία του πύργου της Βαβέλ. Κι αυτό αναφέρεται στα περίφημα πρωτόκολλα των τεκτόνων. Επειδή πολύ καλά γνωρίζουν ότι η ισχύς κείται εν τη ενώσει. Κι αυτό δεν τους συμφέρει. Οσο ο καθένας μας λοιπόν διαβάζει αντίθετα πράγματα, δεν θα ενωθούμε ποτέ. Αν σε όλους μας μας είχαν μάθει να έχουμε ηθικές βάσεις, ο κόσμος δεν θα ήταν έτσι. Αλλά αν έμαθαν στους περισσότερους να βρίζουν τον Χριστό, να χαχανίζουν για μείζονος σημασίας θέματα, να θεωρούν τον σατανισμό ως ορθό, ή τον φασισμό, τον φιλοτομαρισμό, να ψηφίζουν Κωστίκα και Γιωρίκα, να γίνονται σκυλάδες απροβλημάτιστοι ή να παρακολουθούν τη Μαρία την άσχημη και να κακοποιούν γρηές για να τις κλέψουν τη σύνταξη, τότε τί να πω; Να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην εξουσία, που πλάθει καρκινογόνα κοινωνικά κύτταρα, για να δομεί νοσηρούς "ανθρώπινους" ιστούς...Ενα "μπράβο" στην εξουσία που μας έκανε την ανθρωπιά συντρίμμια, και μας αγρίμια!... Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.
Τα λέμε my friend.

tai
09/03/2007, 13:27
Οσο ο καθένας μας λοιπόν διαβάζει αντίθετα πράγματα, δεν θα ενωθούμε ποτέ. :nono: την αληθεια την μαθαινεις ερευνωντας

Αν σε όλους μας μας είχαν μάθει να έχουμε ηθικές βάσεις, ο κόσμος δεν θα ήταν έτσι. Αλλά αν έμαθαν στους περισσότερους να βρίζουν τον Χριστό, να χαχανίζουν για μείζονος σημασίας θέματα, να θεωρούν τον σατανισμό ως ορθό, ή τον φασισμό, τον φιλοτομαρισμό, να ψηφίζουν Κωστίκα και Γιωρίκα, να γίνονται σκυλάδες απροβλημάτιστοι ή να παρακολουθούν τη Μαρία την άσχημη και να κακοποιούν γρηές για να τις κλέψουν τη σύνταξη, τότε τί να πω; Να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην εξουσία, που πλάθει καρκινογόνα κοινωνικά κύτταρα, για να δομεί νοσηρούς "ανθρώπινους" ιστούς...Ενα "μπράβο" στην εξουσία που μας έκανε την ανθρωπιά συντρίμμια, και μας αγρίμια!... Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.
:a18: :a46: :a46: :beer: :beer:
Τα λέμε my friend.

ΙΠΠΕΑΣ
09/03/2007, 14:09
Ζωή ίσον ταυτόσημη και ισοδύναμη με την ελευθερία. Ηθικός αυτουργός της αυτοκτονίας του Σωκράτη άρα, ήταν το κράτος. Και αν είχε ο Σωκράτης βαρεθεί τη ζωή μέσα σε ένα άκαμπτο κοινωνικο-ιδεολογικό status quo, είναι παρόμοια περίπτωση των αυτοκτονιών υπερευαίσθητων και ψαγμένων ανθρώπων, που δεν γουστάρουν να ζουν μέσα στη σήψη, την αδικία και την ανεγκεφαλικότητα .

Συμφωνώ με τα περισσότερα που αναφέρεις στα post σου. Ο παραπάνω παραλληλισμός πραγματικά είναι καταπληκτικός και αναφέρεται στη σύγχρονη απανθρωπιά που οδηγεί πολλούς ανθρώπους στο περιθώριο.

LIBYKOS
09/03/2007, 14:18
Εχουμε όμως και τα παραδείγματα ανθρώπων ( π.χ Γαλιλαίος ) που η πίστη, ή μάλλον καλύτερα, τα πιστεύω τους, ήταν αντίθετα με τα πιστεύω των υπολοίπων, αλλά βρήκαν το σθένος να παλέψουν γι αυτό που θεωρούσαν σωστό.

tai
09/03/2007, 16:18

Και αν είχε ο Σωκράτης βαρεθεί τη ζωή μέσα σε ένα άκαμπτο κοινωνικο-ιδεολογικό status quo, είναι παρόμοια περίπτωση των αυτοκτονιών υπερευαίσθητων και ψαγμένων ανθρώπων, που δεν γουστάρουν να ζουν μέσα στη σήψη, την αδικία και την ανεγκεφαλικότητα .
. Θα διαφωνήσω εδώ φίλτατε. Ο Σωκράτης δεν είναι η περίπτωση των ανθρώπων που, δεν έχουν το σθένος να κάνουν την προσπάθεια ή ακόμα και την θυσία που χρειάζεται μια αλλαγή. και δεν ειναι υπερευαισθησία του ψαγμένου η έλληψη θαρους, ούτε η ατολμία λέγεται δεν γουστάρω. Ο αυτόχειρας ειναι απλά ένας δειλός που δεν μπορεί να υποστεί της συνέπειες του να ζεις. Γιατί η ζωή θέλει θάρρος και μάγκας ειναι αυτός που το παλεύει το κράτος και όχι αυτός που το δέχεται σαν ηθικό αυτουργό δικαιολογώντας ετσι την αυτοκτονία του.

stavrogin
09/03/2007, 16:51
Τα περισσοτερα που αναφερω ειναι μια Σταβρογκινικη παραλλαγη Νιτσε.Μη μου πεις πως οι Μασωνοι εξεδωσαν τα βιβλια του για να μας μπερδεψουν Δε φτανει ως εκει η χαρη τους.
Το πραγμα ειναι απλο: αλλο δυναμη αλλο εξουσια
Οποιος αποζητα και κατεχει την εξουσια δε μπορει παρα να ειναι ενα μετριο πνευμα γιατι ξοδευει την δυναμη του προς οφελος της ματαιοδοξιας του.Γι αυτο δε μπορω να παρω στα σοβαρα τους μασωνους σου,γιατι στη ζωη μου αισθανθηκα να απειλουμε απο πολλα ατομα,καταστασεις ,περιβαλλοντα αντιλυπτα και περιγραψιμα, ποτε απο μασωνους.
Θεωρω οτι η μεγαλητερη απειλη για μενα ειναι η ανθρωπινη βλακεια και το πιστολι στον κροταφο μου εγω ο ιδιος.Τι να μου πουν μερικοι κουστουμακιδες που μηχανοραφουν.Το πολυ πολυ να ερθει ο κοσμος αναποδα και τοτε στη βαθεια την κριση θα δουμε να ανθιζουν οι πιο σπανιες ανθρωπινες αρετες.

Οσο για το Σωκρατη ,Οι δικαστες προτειναν την εσχατη των ποινων και αυτος αντιπρωτεινε στους δικαστες του σα ποινη ισοβιο δωρεαν συσιτιο.
Το συστημα ειχε ως εξης.Μια Ποινη προτεινει το δικαστηριο και μια ο κατηγορουμενος.Κατοπιν οι δικαστες διαλεγουν μια απο τις δυο.Αυτος αναγκασε τους δικαστες βασιζωμενος στην υπερηφανεια να τον καταδικασουν,γιατι αλλιως θα εξεφτελιζοντουσαν.Αυτος επελεξε το θανατο του.
Ξεκολα ετσι εγινε.Και ειναι απλο ρε φιλε δε γινεται ενα κρατος να μπορουσε να παιξει με αυτον τον τυπο,τους ειχε απο παντα.Αυτος ηταν ο Σωκρατης και αυτοι ηταν το τιποτα.

ΙΠΠΕΑΣ
09/03/2007, 18:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Γιατί η ζωή θέλει θάρρος και μάγκας ειναι αυτός που το παλεύει το κράτος και όχι αυτός που το δέχεται σαν ηθικό αυτουργό δικαιολογώντας ετσι την αυτοκτονία του.

Έχεις γνωρίσει στη ζωή σου υπερευαίσθητο άνθρωπο. Αν έχεις συναναστραφεί έστω και μία φορά με τέτοιον, θα καταλάβεις ότι κάποιοι άνθρωποι την παλεύουν δεν τη παλεύουν σε αυτή τη ζωή. Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να ήταν δυνατοί και μάγκες όπως λες, μακάρι να ήταν "χοντρόπετσοι". Όμως στην ζωή υπάρχουν και αυτοί των οποίων πληγώνεται η ψυχή με αυτά που γίνονται γύρω μας και δεν το "αντέχουν".
Τώρα θα μου πεις ... Ρε φίλε έτσι είναι η ζωή ο πιο (ψυχικά) δυνατός επιβιώνει. Ίσως και να είναι έτσι, όμως τότε σημαίνει ότι ο κόσμος των ανθρώπων κατάντησε σε κόσμο της ζούγκλας(Στον οποίο τα μεγαλύτερα "ΘΗΡΙΑ" θα επικρατήσουν).

Γνωρίζω κόσμο που στη ζωή του ήταν ΠΑΛΗΚΑΡΙ(Με πείνα, Πολέμους) και άντεξε. Δεν κατάφερε όμως στη ζωή του να πολεμήσει την απανθρωπιά και την κακία της κοινωνίας που τον περιέβαλε. Αυτό το πρόβλημα, φοβάμαι ότι στη σύγχρονη κοινωνία θα επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο.

tai
10/03/2007, 13:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
Έχεις γνωρίσει στη ζωή σου υπερευαίσθητο άνθρωπο. Αν έχεις συναναστραφεί έστω και μία φορά με τέτοιον, θα καταλάβεις ότι κάποιοι άνθρωποι την παλεύουν δεν τη παλεύουν σε αυτή τη ζωή. η ευαισθησία δεν έχει σχέση με την ατολμία και την αποφυγή της προσπαθειας
Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να ήταν δυνατοί και μάγκες όπως λες, μακάρι να ήταν "χοντρόπετσοι". και δεν είναι χοντρόπετσος όποιος είναι 'μάγκας' τουναντίον θα έλεγα. μάγκας είναι αυτός που έχει ευαισθησίες άλλα δεν της χρησιμοποιεί σαν δικαιολογία Όμως στην ζωή υπάρχουν και αυτοί των οποίων πληγώνεται η ψυχή με αυτά που γίνονται γύρω μας και δεν το "αντέχουν". αλλά δεν κάνουν τίποτα να τα αλλάξουν. Περιμένουν σαν κακομαθημένα κολόπαιδα να το κάνουν άλλοι. Να θυσιαστούν άλλοι για πάρτι τους γιατί αυτοί είναι πολύ 'ευαίσθητοι' για κάτι τέτοιο
Τώρα θα μου πεις ... Ρε φίλε έτσι είναι η ζωή ο πιο (ψυχικά) δυνατός επιβιώνει. Ίσως και να είναι έτσι, όμως τότε σημαίνει ότι ο κόσμος των ανθρώπων κατάντησε σε κόσμο της ζούγκλας(Στον οποίο τα μεγαλύτερα "ΘΗΡΙΑ" θα επικρατήσουν).τελικά μήπως επειδή θυσιάζονται συνέχεια οι 'μάγκες', μας τελειώσανε, και μείνανε σε αυτόν τον κόσμο οι 'ευαίσθητοι φιλοτομαριστές' και γι αυτό έγινε μπουρδέλο ό κόσμος και γέμισε 'θηρία'?

Γνωρίζω κόσμο που στη ζωή του ήταν ΠΑΛΗΚΑΡΙ(Με πείνα, Πολέμους) και άντεξε. Δεν κατάφερε όμως στη ζωή του να πολεμήσει την απανθρωπιά και την κακία της κοινωνίας που τον περιέβαλε. Αυτό το πρόβλημα, φοβάμαι ότι στη σύγχρονη κοινωνία θα επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο. δεν ξέρω άνθρωπο που πάλεψε τον πόλεμο την πείνα και να κώλυσε στη κοινωνική αδικία σαν να την βρήκε μπροστά του για πρώτη φορά :confused: Μήπως το παλικάρι που λές έβγαλε τον πόλεμο και την πείνα με πλάτες άλλων και στην ειρήνη του τελειώσανε οι πλάτες?

ΙΠΠΕΑΣ
10/03/2007, 13:58
Μάλλον εξακολουθείς να μιλάς για μάγκες και όχι για ΥΠΕΡευαίσθητους ανθρώπους.

vangelis 64
10/03/2007, 14:32
Πώς την εννοείς την ευαισθησία,ΙΠΠΕΑ;Να μού συμβεί κάτι δυσβάσταχτο,κάτι που δεν μπορώ(εκ πρώτης όψεως)να το αντιπαρέλθω;
Πιο απλά δηλαδή,διαδραματίζεται κάτι τραγικό μπροστά μου,πχ δυστύχημα και βάζω τα κλάμματα;
Για μένα,ευαισθησία σημαίνει ικανότητα αντίληψης,κατανόησης,όπως λέει και η λέξη δηλαδή.

Αυτόν ,λοιπόν,που τα βγάζει σε πέρας με τις κακουχίες ενός πολέμου και,από την άλλη,δεν έχει την δύναμη,το σθένος και τηνικανότητα να καταλάβει σε τι κόσμο ζει,δεν τον θεωρώ ευαίσθητο.
Μάλλον φυγόπονο.

stavrogin
10/03/2007, 14:44

Γνωρίζω κόσμο που στη ζωή του ήταν ΠΑΛΗΚΑΡΙ(Με πείνα, Πολέμους) και άντεξε. Δεν κατάφερε όμως στη ζωή του να πολεμήσει την απανθρωπιά και την κακία της κοινωνίας που τον περιέβαλε. Αυτό το πρόβλημα, φοβάμαι ότι στη σύγχρονη κοινωνία θα επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο.

Eτσι την εννοει την υπεραιυεσθησια.Ανθρωποι που ειναι ικανοι να ανταπεξελθουν σε πολεμους σεισμους καταποντισμους αλλα οχι στην καθημερινοτητα.Σημβαινει συχνα.
Ειναι αυτο που λεει ο Μπρεχτ:"Τα βαλαμε με τις τιγρεις και τα λιονταρια αλλα μας φαγαν οι κοριοι"

vangelis 64
10/03/2007, 14:48
Είναι όμως ευαισθησία αυτό;

stavrogin
10/03/2007, 14:53
Δεν ειναι ευαισθησια,ειναι ομως φυση.Δηλ. χαρακτηρες.

tai
10/03/2007, 16:07
Δεν ειναι ευαισθησια,ειναι ομως φυση.Δηλ. χαρακτηρες. άλλο πράγμα ομως ο χαρακτήρας και άλλο ο χαρακτηρισμός:D

ΙΠΠΕΑΣ
10/03/2007, 17:50
H αλήθεια είναι ότι μερικές φορές δεν μπορείς να περιγράψεις με λόγια κάποιες καταστάσεις. Ίσως να είναι χαρακτήρας και όχι χαρακτηρισμός ίσως και το αντίθετο.

Τεσπά θα το θέσω με ένα διαφορετικό παράδειγμα, φανταστείτε ένα σκληρό άνθρωπο στην εργασία του, στη καθημερινότητα του, στο τρόπο που αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής αλλά που όταν κάποια στιγμή χάνει το μονάκριβο παιδί του, πεθαίνει από τη στεναχώρια του ή αυτοκτονεί. Αυτό δηλώνει ένα άνθρωπο όχι που είναι φυγόπονος αλλά κάποιον άνθρωπο που μία δεδομένη χρονική στιγμή αντιμετώπισε υπερβολική πίεση για τη δεδομένη χρονική στιγμή της ζωής του, και κατέρευσε ψυχικά και σωματικά. (Άλλωστε είναι γνωστό ότι αν ζημιωθεί η ψυχή σου, τότε κάποια στιγμή θα καταρεύσει και το σώμα σου). Δεν συνεχίζω παραπάνω. Έχω την ελπίδα ότι οι MODS δεν θα μας πάρουν το σκαλπ. :sick:

tai
10/03/2007, 18:10
H αλήθεια είναι ότι μερικές φορές δεν μπορείς να περιγράψεις με λόγια κάποιες καταστάσεις. Ίσως να είναι χαρακτήρας και όχι χαρακτηρισμός ίσως και το αντίθετο.

Τεσπά θα το θέσω με ένα διαφορετικό παράδειγμα, φανταστείτε ένα σκληρό άνθρωπο στην εργασία του, στη καθημερινότητα του, στο τρόπο που αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής αλλά που όταν κάποια στιγμή χάνει το μονάκριβο παιδί του, πεθαίνει από τη στεναχώρια του ή αυτοκτονεί. Αυτό δηλώνει ένα άνθρωπο όχι που είναι φυγόπονος αλλά κάποιον άνθρωπο που μία δεδομένη χρονική στιγμή αντιμετώπισε υπερβολική πίεση για τη δεδομένη χρονική στιγμή της ζωής του, και κατέρευσε ψυχικά και σωματικά. (Άλλωστε είναι γνωστό ότι αν ζημιωθεί η ψυχή σου, τότε κάποια στιγμή θα καταρρεύσει και το σώμα σου). Δεν συνεχίζω παραπάνω. Έχω την ελπίδα ότι οι MODS δεν θα μας πάρουν το σκαλπ. :sick: ΙΠΠΕΑ αυτό είναι άλλο απο αυτό που κατάλαβα. Ο άνθρωπος αυτός δεν υπαναχώρησε, απλά έπαψε να έχει νόημα η ζωή του. Επαψε να έχει υπόσταση. sorry.:(

όσο για τους μοντ, δεν νομίζω.:a1:

:wave2:

siraxanz
10/03/2007, 18:13
Από 06-02-2007 11:38 που δημιουργήθηκε το θρεντ από τον LIBYKOS
έως το σήμερα 10-03-2007 18:50 που είναι το προηγούμενο ποστ έχουν αναρτηθεί
9 σελίδες Χ15 ποστ=135ποστ
Φαίνεται λοιπόν ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί η κάνω λάθος??:confused:

tai
10/03/2007, 18:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από siraxanz
Από 06-02-2007 11:38 που δημιουργήθηκε το θρεντ από τον LIBYKOS
έως το σήμερα 10-03-2007 18:50 που είναι το προηγούμενο ποστ έχουν αναρτηθεί
9 σελίδες Χ15 ποστ=135ποστ
Φαίνεται λοιπόν ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί η κάνω λάθος??:confused:
αυτο (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=690577#post690577) δεν έχει καμιά σχέση με αυτο (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=662543#post662543) άρα το θέμα δεν είναι ένα αλλά είναι ευκαιρία για πολλαπλή φιλοσοφική ανάπτυξη

LIBYKOS
10/03/2007, 22:50
Εχω την εντύπωση ότι έχουμε μπερδέψει τις έννοιες ευαισθησία με αδυναμία.

Ο αδύναμος μπορεί να δείχνει ευαίσθητος, αλλά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και να απαντήσει στα ερωτηματικά που του «προκαλούν» αυτές οι ευαισθησίες.

Νομίζω ότι ένας ευαίσθητος άνθρωπος είναι και μαχητής. Δεν μπορείς να παλεύεις για κάτι και να μην έχεις ψαχτεί για το τι είναι αυτό για το οποίο παλεύεις.

Θεωρώ ότι, σαν υπόσταση και για τη συνέχισή του σαν είδος, ο άνθρωπος πρέπει να φροντίζει για την : υγεία, τη διατροφή, τη στέγαση ( με την έννοια της προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα, αλλά και από τα άλλα ζώα και τους ίδιους τους ανθρώπους ) και την αναπαραγωγή του. Ολα τα άλλα....

Από την άλλη όμως, όπως είπαν παραπάνω ο Tai και ο ΙΠΠΕΑΣ, ποιός μπορεί να ψέξει τον γονιό, που του σαλεύει ή που αυτοκτονεί όταν χάσει το παιδί του;

LIBYKOS
10/03/2007, 23:02
αυτο (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=690577#post690577) δεν έχει καμιά σχέση με αυτο (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=662543#post662543) άρα το θέμα δεν είναι ένα αλλά είναι ευκαιρία για πολλαπλή φιλοσοφική ανάπτυξη

Ακριβώς!!!!!

Γιατί όταν μιλάμε για πίστη, δεν μιλάμε για κάτι μονοδιάστατο

conkark
11/03/2007, 00:07
Συμφωνώ με τα περισσότερα που αναφέρεις στα post σου. Ο παραπάνω παραλληλισμός πραγματικά είναι καταπληκτικός και αναφέρεται στη σύγχρονη απανθρωπιά που οδηγεί πολλούς ανθρώπους στο περιθώριο.

Οπως φαίνεται, βλέπουμε τον κόσμο από κοντινή οπτική γωνία, φίλε έφιππε. Και η ταύτιση απόψεων εκπέμπει θετικισμό. Μακάρι να βρίσκαμε και γυναίκες που να είχαμε συμφωνία απόψεων, και όχι να μας θέλουν ιδιοτελώς, για τεκνοποίηση και "διασκέδαση" στα σκυλάδικα!
:beer: :wave2:

conkark
11/03/2007, 01:08
Θα διαφωνήσω εδώ φίλτατε. Ο Σωκράτης δεν είναι η περίπτωση των ανθρώπων που, δεν έχουν το σθένος να κάνουν την προσπάθεια ή ακόμα και την θυσία που χρειάζεται μια αλλαγή. και δεν ειναι υπερευαισθησία του ψαγμένου η έλληψη θαρους, ούτε η ατολμία λέγεται δεν γουστάρω. Ο αυτόχειρας ειναι απλά ένας δειλός που δεν μπορεί να υποστεί της συνέπειες του να ζεις. Γιατί η ζωή θέλει θάρρος και μάγκας ειναι αυτός που το παλεύει το κράτος και όχι αυτός που το δέχεται σαν ηθικό αυτουργό δικαιολογώντας ετσι την αυτοκτονία του.

Αγαπητέ μας συνάδελφε,
Το τί ακριβώς είδος ανθρώπου ήταν ο μεγάλος Σωκράτης, αυτό μονάχα ο ίδιος ίσως να μπορούσε να το απαντήσει απόλυτα. Ο Σωκράτης ήταν φιλόσοφος, και διακήρυττε την διδασκαλία του, τη φιλοσοφική του πραγματεία. Το ότι κατηγορήθηκε αδίκως απ'το σύγχρονό του κατεστημένο, νομίζω ότι οπωσδήποτε μονάχα αρνητισμό θα μπορούσε να του προξενήσει ηθικά και ψυχικά, και αν ήταν χαρακτήρας υπερευαίσθητος, μη νομίζεις ότι θα του ήταν δύσκολη η απόφαση της αυτοχειρίας. Και επίσης παρατηρώ ότι χρησιμοποίησα τον όρο "υπερ-ευαίσθητος", και οι αγαπητοί συνάδελφοι προσδίδουν σημασίες κατά το δοκούν. Για να κατανοήσει κάποιος όρους που δεν γνωρίζει εμβριθώς, θα πρέπει να ανατρέξει ή σε λεξικά ή σε εγχειρίδια ψυχολογίας-διότι εκεί είναι η απόδοση του όρου- προς αποφυγή παρερμηνεύσεων. Ο όρος λοιπόν "υπέρ-ευαίσθητος" ανήκει στο χώρο και στο πεδίο που αφορά στη ψυχολογία. Και δεν έχει ταύτιση με τον μάγκα, ή τον τσαμπουκά, ή τον ορθά αντιλαμβανόμενο, ή τον απλά ευαίσθητο. Ο υπερευαίσθητος είναι ικανός για όλα. Γενικά στη ψυχολογία παραδεχόμαστε ότι αν έχουμε διάφορους χαρακτήρες ανθρώπων που σε μια μέρα πχ, θα δεχτούν έστω 50 στρες, ο σκληρός κι ο απαθής θα τα ξεπεράσουν πιο άνετα, ο ευαίσθητος κι αυτός θα τα ξεπεράσει, αλλά ο υπερευαίσθητος είναι ικανός να βαρέσει μπιέλα,(για να μη ξεχνάμε και την ορολογία των μηχανών). Η συνέχεια στα βιβλία της ψυχολογικής επιστήμης. Επί πλέον, φαινομενικά για τον μή επαϊοντα, ο αυτόχειρας-υπερευαίσθητος είναι ένας απλά δειλός. Αυτό όμως αποτελεί φενάκη, διότι δεν γνωρίζει ο καθένας τί συμβαίνει στον εσωτερικό κόσμο του άλλου. Και επίσης είναι άλλο το ποιός είναι ο μάγκας που θα αντιπαλέψει το κράτος, και άλλο το πόσο έχει καταρρακωθεί ο εσωτερικός κόσμος ενός υπερευαίσθητου ατόμου, το οποίο μια ζωή πάλευε και μια ζωή επροδίδετο.
Αλλά και από άλλη οπτική να το δούμε, τί μπορείς να κάνεις εσύ ο ίδιος μπροστά σε ένα πανίσχυρο κρατικό μηχανισμό,(με νομοθετικές, εκτελεστικές, δικαστικές εξουσίες, με τους μπάτσους να τον στηρίζουν και τον στρατό, με κεφάλαια διαπλεκομένων, με τηλεοπτική πλύση εγκεφάλων και ό,τι τραβάει η ψυχή σου), ο οποίος δεν αποτελεί μόνο ηθικό αυτουργό, αλλά και φυσικό δυνάστη της μιζέριας και της αθλιότητας που σε υποχρεώνει, κάνοντάς σου τη ζωή δύσβατη και χαλεπή όλο και περισσότερο, μέρα με τη μέρα; Και για να σε προλάβω: Οι εποχή του Δαυίδ και του Γολιάθ έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Διάγουμε άλλου είδους εποχές, που όσο κι αν φωνάζει ο λαός για δημόσια δωρεάν αναβαθμισμένη κρατική παιδεία, απλά το αποτέλεσμα είναι το αποφασίσαμε και διατάσσουμε! Οταν κάποτε συνειδητοποιήσεις ότι είσαι τελείως ανίσχυρος σε επίπεδο μέθεξης στα κοινά δρώμενα, επειδή απογοητεύτηκες, μεστώνει μέσα σου ο διχασμός του διλήμματος: Η' μένεις αφάσιος και συμβιβάζεσαι χαμερπώς, ή επειδή η συνείδησή σου δεν επιτρέπει να ζεις μέσα σ'ένα σύστημα που σου φέρνει εμετό (με το συμπάθειο), και που το νοιώθεις να σφίγγει τον κλοιό γύρω απ'την ανάσα σου, σε βάζει στη σκέψη της απόδρασης απ'αυτό, αφού πλέον και η τελευταία ελπίδα σου ναυάγησε στη ψυχή, το ηθικό και στη συνείδησή σου.
Να είσαι πάντοτε καλά:wave2:

conkark
11/03/2007, 01:36
Εχουμε όμως και τα παραδείγματα ανθρώπων ( π.χ Γαλιλαίος ) που η πίστη, ή μάλλον καλύτερα, τα πιστεύω τους, ήταν αντίθετα με τα πιστεύω των υπολοίπων, αλλά βρήκαν το σθένος να παλέψουν γι αυτό που θεωρούσαν σωστό.

Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι ο Γαλιλαίος ανήκε στους ΥΠΕΡ-ευαίσθητους χαρακτήρες, my friend. Προφανώς, είχε τεράστιες ψυχικές αντοχές. Αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να ορθώνεις ανάστημα απέναντι σε μια ολόκληρη κοινωνία, που βάλλεται εναντίον σου. Συμφωνείς;

conkark
11/03/2007, 01:41
ΙΠΠΕΑ αυτό είναι άλλο απο αυτό που κατάλαβα. Ο άνθρωπος αυτός δεν υπαναχώρησε, απλά έπαψε να έχει νόημα η ζωή του. Επαψε να έχει υπόσταση. sorry.:(

Υπάρχουν κι άλλοι γονείς που έχασαν άδικα τα παιδιά τους, αλλά συνεχίζουν να ζουν. Γι αυτούς δεν έπαψε να έχει νόημα η ζωή τους; Ορίστε ένα παράδειγμα υπερ-ευαισθησίας.

conkark
11/03/2007, 02:28
Τα περισσοτερα που αναφερω ειναι μια Σταβρογκινικη παραλλαγη Νιτσε.Μη μου πεις πως οι Μασωνοι εξεδωσαν τα βιβλια του για να μας μπερδεψουν Δε φτανει ως εκει η χαρη τους. Πού το ξέρεις; Και τα εκατομμύρια αναγνώσματα που κυκλοφορούν με αντίθετες απόψεις, όλα εκ του αγαθού είναι; Μήπως κι ο Μπαμπινιώτης είναι καλός καγαθός; :)
Το πραγμα ειναι απλο: αλλο δυναμη αλλο εξουσια.Φοβάμαι ότι οι έννοιες είναι ταυτόσημες: Αλλοτε σε στενό κι άλλοτε σε ευρύ φάσμα. Ο έχων δύναμη όλο και κάτι εξουσιάζει. Οσο για την κρατική ή διεθνική εξουσία, ουδόλως τυχαίο είναι το ότι είναι και κάτοχοι δύναμης. Η αδυναμία είναι εντελώς άσχετη με τον εξουσιαστικό χώρο.

Οποιος αποζητα και κατεχει την εξουσια δε μπορει παρα να ειναι ενα μετριο πνευμα γιατι ξοδευει την δυναμη του προς οφελος της ματαιοδοξιας του.Γι αυτο δε μπορω να παρω στα σοβαρα τους μασωνους σου,γιατι στη ζωη μου αισθανθηκα να απειλουμε απο πολλα ατομα,καταστασεις ,περιβαλλοντα αντιλυπτα και περιγραψιμα, ποτε απο μασωνους.
Θεωρω οτι η μεγαλητερη απειλη για μενα ειναι η ανθρωπινη βλακεια και το πιστολι στον κροταφο μου εγω ο ιδιος.Τι να μου πουν μερικοι κουστουμακιδες που μηχανοραφουν.Το πολυ πολυ να ερθει ο κοσμος αναποδα και τοτε στη βαθεια την κριση θα δουμε να ανθιζουν οι πιο σπανιες ανθρωπινες αρετες. Δεν χρειάζεται να έχεις υψηλό πνεύμα για την κατοχή εξουσίας. Ανηθικότητα τη διακρίνει. Οι μασόνοι (χωρίς το "μου"), αυτό ζητάνε: Να μη τους θεωρείς κακούς, για να τους αφήσεις να συνεχίζουν απρόσκοπτα το έργο τους. Φαίνεται ότι δεν κατάλαβες ότι στη ζωή σου δεν είναι εχθροί σου μόνο αφεντικά και ανθρωπάκια. Οι πολιτικοί δεν βάλλουν εναντίον σου; Η δωρεάν παιδεία που σου αφαίρεσαν τί είναι; Για το καλό σου; Τις συντάξεις που θα σου "δώσουν" στα 75 σου; Το αυξανόμενο κόστος ζωής; Το ότι φτιάχνουν τις γυναίκες κατίνες, και τους άντρες σκυλάδες, κι αυτό είναι επειδή σε νοιάζονται; Και ποιοί είναι που τα κάνουν αυτά, και γιατί; Οσο λοιπόν θ'αγαπάς τους μασόνους θα μένεις πίσω, κυνηγώντας τα ανθρωπάκια γύρω σου. που η βλακεία τους είναι επίκτητη και κατευθυνόμενη απ'τους φίλους σου που πλένουν εγκεφάλους. Για το καλό σου...Οσο για τις σπάνιες ανθρώπινες αρετές που θ'ανθίσουν...τρία πουλάκια κάθονταν και φούμαραν ταμπάκο :) Βλέπω ότι είσαι στη ρομάντσα σου. Αφησαν τέτοιου είδους αρετές τα αφεντικά της Νέας Τάξης; Ωραίο και προτότυπο!

Οσο για το Σωκρατη ,Οι δικαστες προτειναν την εσχατη των ποινων και αυτος αντιπρωτεινε στους δικαστες του σα ποινη ισοβιο δωρεαν συσιτιο.
Το συστημα ειχε ως εξης.Μια Ποινη προτεινει το δικαστηριο και μια ο κατηγορουμενος.Κατοπιν οι δικαστες διαλεγουν μια απο τις δυο.Αυτος αναγκασε τους δικαστες βασιζωμενος στην υπερηφανεια να τον καταδικασουν,γιατι αλλιως θα εξεφτελιζοντουσαν.Αυτος επελεξε το θανατο του.
Ξεκολα ετσι εγινε.Και ειναι απλο ρε φιλε δε γινεται ενα κρατος να μπορουσε να παιξει με αυτον τον τυπο,τους ειχε απο παντα.Αυτος ηταν ο Σωκρατης και αυτοι ηταν το τιποτα. Να ρωτήσω με αφέλεια; Αν δεν τον είχαν προσβάλει και βάλει στο φρέσκο, ο Σωκράτης θ'αυτοκτονούσε;

stavrogin
11/03/2007, 18:37
Να ρωτήσω με αφέλεια; Αν δεν τον είχαν προσβάλει και βάλει στο φρέσκο, ο Σωκράτης θ'αυτοκτονούσε;

Ναι

tai
11/03/2007, 20:34
Αγαπητέ μας συνάδελφε,
......... Και επίσης παρατηρώ ότι χρησιμοποίησα τον όρο "υπερ-ευαίσθητος", και οι αγαπητοί συνάδελφοι προσδίδουν σημασίες κατά το δοκούν. Ο ' υπερευαίσθητος' που συζητούσα δεν αφορούσε ένα ψυχικά άρρωστο άνθρωπο, αλλά ένα άνθρωπο που βλέπω κάθε μέρα να κατεβάζει το κεφάλι βάζοντας κάποιον άλλον 'χοντρόπετσο' να βγάλει τα κάστανα απο την φωτιά.
.............. Η συνέχεια στα βιβλία της ψυχολογικής επιστήμης.

Επί πλέον, φαινομενικά για τον μή επαϊοντα, ο αυτόχειρας-υπερευαίσθητος είναι ένας απλά δειλός. Αυτό όμως αποτελεί φενάκη, διότι δεν γνωρίζει ο καθένας τί συμβαίνει στον εσωτερικό κόσμο του άλλου. αυτό ΔΕΝ αναιρεί την δειλία

Και επίσης είναι άλλο το ποιός είναι ο μάγκας που θα αντιπαλέψει το κράτος, και άλλο το πόσο έχει καταρρακωθεί ο εσωτερικός κόσμος ενός υπερευαίσθητου ατόμου, το οποίο μια ζωή πάλευε και μια ζωή επροδίδετο.
Αλλά και από άλλη οπτική να το δούμε, τί μπορείς να κάνεις εσύ ο ίδιος μπροστά σε ένα πανίσχυρο κρατικό μηχανισμό,(με νομοθετικές, εκτελεστικές, δικαστικές εξουσίες, με τους μπάτσους να τον στηρίζουν και τον στρατό, με κεφάλαια διαπλεκομένων, με τηλεοπτική πλύση εγκεφάλων και ό,τι τραβάει η ψυχή σου), ο οποίος δεν αποτελεί μόνο ηθικό αυτουργό, αλλά και φυσικό δυνάστη της μιζέριας και της αθλιότητας που σε υποχρεώνει, κάνοντάς σου τη ζωή δύσβατη και χαλεπή όλο και περισσότερο, μέρα με τη μέρα; Και για να σε προλάβω: Οι εποχή του Δαυίδ και του Γολιάθ έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Διάγουμε άλλου είδους εποχές, που όσο κι αν φωνάζει ο λαός για δημόσια δωρεάν αναβαθμισμένη κρατική παιδεία, απλά το αποτέλεσμα είναι το αποφασίσαμε και διατάσσουμε! Οταν κάποτε συνειδητοποιήσεις ότι είσαι τελείως ανίσχυρος σε επίπεδο μέθεξης στα κοινά δρώμενα, επειδή απογοητεύτηκες, μεστώνει μέσα σου ο διχασμός του διλήμματος: Η' μένεις αφάσιος και συμβιβάζεσαι χαμερπώς, ή επειδή η συνείδησή σου δεν επιτρέπει να ζεις μέσα σ'ένα σύστημα που σου φέρνει εμετό (με το συμπάθειο), και που το νοιώθεις να σφίγγει τον κλοιό γύρω απ'την ανάσα σου, σε βάζει στη σκέψη της απόδρασης απ'αυτό, αφού πλέον και η τελευταία ελπίδα σου ναυάγησε στη ψυχή, το ηθικό και στη συνείδησή σου.
'το σκυφτό κεφάλι δεν κόβεται ποτέ'
ευτυχώς που δεν έχουν ανά τους αιώνες τόση απαισιοδοξία οι άνθρωποι. Δεν θα είχαμε κάνει βήμα μπροστά

Να είσαι πάντοτε καλά U2 :wave2:

conkark
11/03/2007, 22:23
Ναι

Ποια είναι τα επιχειρήματα για την ΑΠΟΛΥΤΗ κατάφασή σου; Οταν μάλιστα κάνουμε χρήση υποθετικού λόγου!

conkark
11/03/2007, 22:53

Kαι που αναπαράγουμε παρόμοιες κοινωνίες, μη νομίζεις ότι αποτελεί κατόρθωμα. Αληθινό επίτευγμα δέν αποτελεί η ανεπτυγμένη τεχνολογία. Αυτό που αληθινά θα άξιζε, θα ήταν να ζούσαμε και να φερόμασταν ως Α-Ν-Θ-Ρ-Ω-Π-ΟΙ, φίλε μας tai. Οσο για τους υπερ-ευαίσθητους ας μη τους εξομοιώνουμε με τους δειλούς. Αυτοί είναι άλλου παππά ευαγγέλιο. Ο υπερευαίσθητος, μπορεί να χυμήξει στους εξουσιαστές και να τους καρυδώσει, ενίοτε. Εξάλλου, "άρρωστοι ψυχικά" είμαστε όλοι-σε ποσοστά κυμαινόμενα- όσοι υφιστάμεθα την αδικία και τους λιβέλλους των οργανωμένων σύγχρονων εξουσιών με τα τερτίπια τους. Αν ρωτήσετε τον φαρμακοποιό της γειτονιάς σας "τί είδους φάρμακα είναι εκείνα των οποίων η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη", θα σας απαντήσει: "Τα ψυχοφάρμακα"! Ρωτήστε το, για να το διασταυρώσετε. Νομίζω ότι η ανθρωπότητα θα έπρεπε να ξαναγεννηθεί εκ του μηδενός, με τη λήθη της αποκοπής της ιστορικής της πορείας, που είναι βουτηγμένη στο αίμα και την αδικία. Αλλου είδους σωτηρία δεν βλέπω. Η άποψη αυτή μπορεί να δηλώνει απαισιοδοξία καθ'ορισμένους. Κατ'άλλους όμως, πραγματισμό, δυστυχώς. Προσωπικά πιστεύω ότι το μέλλον μας θά'ναι χτισμένο με καρμπόν!
Χαίρετε κύριοι συνάδελφοι.

LIBYKOS
12/03/2007, 09:08
Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι ο Γαλιλαίος ανήκε στους ΥΠΕΡ-ευαίσθητους χαρακτήρες, my friend. Προφανώς, είχε τεράστιες ψυχικές αντοχές. Αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να ορθώνεις ανάστημα απέναντι σε μια ολόκληρη κοινωνία, που βάλλεται εναντίον σου. Συμφωνείς;

Η ανθρωπότητα όμως έφτασε εδώ που έφτασε και εξελίσσεται ( όπως εξελίσσεται ), σύμφωνα με αυτά που έκανε ο κάθε άνθρωπος, και όχι με αυτά που θα μπορούσε να κάνει, αλλά τελικά ( για τον οποινδήποτε λόγω ) δεν έκανε.

stavrogin
12/03/2007, 18:25
Ποια είναι τα επιχειρήματα για την ΑΠΟΛΥΤΗ κατάφασή σου; Οταν μάλιστα κάνουμε χρήση υποθετικού λόγου!

Υποθετικα μιλησες εσυ.Οχι εγω.Δε θα μιλαγα υποθετικα γιατι τα πραγματα δεν θα μπορουσαν να εχουν γινει αλλιως με βουληση του ιδιου του Σωκρατη.
Το βασικο επιχειρημα το εχω ηδη αναφερει.Ο σωκρατης επελεξε τετοια ποινη για τον εαυτο του ωστε να αναγκαστουν οι δικαστες να τον καταδικασουν.

Το αλλο επιχειρημα ηταν τα τελευταια του λογια:
"το να ζεις σημαινει να'σαι αρρωστος πολυ καιρο,χρωστω ενα πετεινο στον λυτρωτη Ασκληπιό"
Οποιος βιωνει την ζωη ως αρρωστια,ειναι ηδη αυτοχειρας εστω κι ακομα ζωντανος.

stavrogin
12/03/2007, 18:40
ΤΑΙ

o αυτοχειρας δεν ειναι παντα δειλος.Μη το κανεις αυτο το λαθος.Ειναι υπεροψια

Οι ανθρωποι αυτοκτονουν επειδη
α)...φοβουνται τη ζωη
β)...ηταν ωραιος ο γκρεμος
γ)...αυτοι μπορουν να πεφτουν απο τον γκρεμο.αλλα η προθεση τους μπορει να ειναι η πτηση...να πεταξουν αρα ειναι υπερ της ζωης ,το αν γκρεμοτσακιζονται ειναι επειδη δεν τα καταφεραν(δεν αστειευομαι)
δ) επειδη δεν τους ειναι πλεον μπορετο να ζησουν την ζωη τους οπως την θελουν με αξιοπρεπεια,τοτε δεινουν ενα θαραλεο τελος που λιγοι εχουν το σθενος να δωσουν.Και τοτε η αυτοκτονια τους ειναι ψηφος υπερ της ζωης.

πχ.Αρης Κωσταντινιδης,Νικος Ζενετος οι αρχιτεκτονες.Οι δυο απο τους τρεις αξιους του 60'Ποιος εισαι εσυ (ή εγω) και τι εχουμε κανει για το κοινο καλο ,ενω αυτοι εκαναν μυρια ,που να μπορουμε να κρινουμε την αυτοκτονια τους;
Κι αυτο πρεπει να το σεβομαστε.Αν η γραφες καταδικαζουν την αυτοκτονια ,απλα και μονο,τοτε ειναι ανοητες.

zireous
12/03/2007, 20:14
Εγώ όπως πάντα, θα πω πράγματα άσχετα με τη παρούσα τροπή της συζήτησης, μπορεί να είναι σχετικά με κάνα δυο σελίδες πριν, μπορεί όχι -δεν θα ασχοληθώ με συγκεκριμένα πρόσωπα όπως ο conkark σεβόμενος την ηλικία του (που άν την ήξερα πιο πρίν θα είχε γλιτώσει κάτι καντήλια καθότι θα είχα σταματήσει να τρώγομαι πολλά ποστ πριν φαγωθώ)...

Η ανθρωπιά δεν είναι προνόμιου ανθρώπου που "πιστεύει". Πολλοί καθωσπρέπει χριστιανοί (αλλά και μωαμεθανοί, και ινδουϊστές κλπ θρήσκοι) με τη βοήθεια του Θεού (ή των Θεών) τους θα προσπαθήσουν να σε εκμεταλλευτούν όσο μπορούν -υπάρχει και σχετικό διαφωτιστικό κομματάκι των Material με στίχους Burroughs, άλλοι επικαλούνται τη θρησκεία για να κάνουν πολέμους (άλλοι τσιμπάνε και τους ψηφίζουνε). Έχω γνωρίσει αρκετούς άθεους (και μένα μέσα), που έχουν αρκετή ανθρωπιά μέσα τους, και τη βγάζουνε και παραέξω.

Τον Εωσφόρο τον έχω συναντήσει αυτοπροσώπως αρκετά συχνά, αλλά πάντα στο βλέμμα κάποιων ανθρώπων και ποτέ μόνο του (παραφράζω το γνωστό ρητό). Ποτέ μου δεν πίστεψα παπαριές τύπου άμα δεν κάνεις αυτό θα πάς στη κόλαση, κλπ. Οι οργανωμένες θρησκείες απλά σε βάζουν στα δικά τους κολλήματα για τους δικούς τους λόγους (οι φιλοσοφικές τάσεις ανά τους αιώνες σε κάνουν να σκεφτείς τουλάχιστον).

Η ηθική μου είναι αποτέλεσμα εξάσκησης πιο πολύ της ανεκτικότητάς μου προς τους άλλους, παρά της ανάγκης μου να είναι οι άλλοι σαν τα μούτρα μου όπως υιοθετούν αρκετοί και είναι απλά λάθος, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ίσοι θα έπρεπε να είμαστε -από την άλλη ένας παιδόφιλος όπως πολύ σωστά ένα οχτάχρονο στο Southpark είχε πει δεν είναι ανήθικο να πηγαίνει με παιδιά είναι απλά λάθος και θα έπρεπε να σε χώνουνε μέσα για πολύ καιρό (αντί να κάνουνε πχ κόμμα). Η κοινή λογική θα έπρεπε να έχει ψηλότερη θέση στις αρχές κάποιου.

Κι άλλοι διαβάσανε Καστανέντα και δε πηδήξανε από βουνά -και κάτι άλλοι έχουνε δεί και το Χριστό φαντάρο σε άλλες καταστάσεις που το μυαλό τους έπλαθε διάφορα και τους κρατάγαμε να μη πετάξουνε από ταράτσες, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι καλό να το αγνοείς κάπου στο 80τόσα σου πλήρης ημερών και νυκτών, τί σκατά βιάζεσαι.

Ο καθένας πρέπει με μια άλφα κριτική ικανότητα (http://www.criticalthinking.org/) να βλέπει και τον εαυτό του και τους άλλους σαν το ίδιο. Και λόγω της φύσης του ανθρώπου όσο λιγότερες ενοχές, τύψεις, προβληματισμούς έχεις λόγω των πράξεών σου τόσο περισσότερο χρόνο έχεις να σκέφτεσαι άλλα πράγματα. :D

Η ενδοσκόπηση βοηθάει, γιατί στη χειρότερη τα βρίσκεις με τον εαυτό σου, στη καλύτερη τα βρίσκεις και με τους άλλους.

Πάντως εγώ τελικά πιστεύω... Πιστεύω ότι μπορεί να προλάβω να βάλω στο 750 κινητήρα υδρογόνου και να κάνω τρελλές βόλτες τσάμπα -είμαι νέος ακόμα και άμυαλος όμως.

Ήθελα να κάνω κάμποσα quotes αλλά τα ξέχασα...
:a022: :a019: :a54: :a55: :a024:

LIBYKOS
13/03/2007, 14:21
ΤΑΙ

α)...φοβουνται τη ζωη
γ)...αυτοι μπορουν να πεφτουν απο τον γκρεμο.αλλα η προθεση τους μπορει να ειναι η πτηση...να πεταξουν αρα ειναι υπερ της ζωης ,το αν γκρεμοτσακιζονται ειναι επειδη δεν τα καταφεραν(δεν αστειευομαι)
δ) επειδη δεν τους ειναι πλεον μπορετο να ζησουν την ζωη τους οπως την θελουν με αξιοπρεπεια,τοτε δεινουν ενα θαραλεο τελος που λιγοι εχουν το σθενος να δωσουν.Και τοτε η αυτοκτονια τους ειναι ψηφος υπερ της ζωης. με τη θεωρία όλα καλά. Επί του πρακτέου τι γίνεται;

πχ.Αρης Κωσταντινιδης,Νικος Ζενετος οι αρχιτεκτονες.Οι δυο απο τους τρεις αξιους του 60'Ποιος εισαι εσυ (ή εγω) και τι εχουμε κανει για το κοινο καλο ,ενω αυτοι εκαναν μυρια ,που να μπορουμε να κρινουμε την αυτοκτονια τους; γιατί άραγε να αυτοκτόνησαν;
Κι αυτο πρεπει να το σεβομαστε.Αν η γραφες καταδικαζουν την αυτοκτονια ,απλα και μονο,τοτε ειναι ανοητες. Για ποιό λόγο καταδικάζουν οι γραφές την αυτοκτονία;

Θεωρώ ότι όποιος επιλέγει την αυτοκτονία, έχει χάσει το ενδιαφέρον του για τη ζωή.
Ή δεν είναι ευχαριστημένος από τη ζωή του.

Αλήθεια, σε ποιον θέλουμε να μοιάσουμε, ποιόν καμαρώνουμε και ποιον ζηλεύουμε γι αυτά που έχει κάνει :
α. αυτόν που επειδή τα έβαψε μαύρα, δίνει ένα τέλος στη ζωή του ακόμη και αν έχει αφήσει έργο ή,
β. αυτόν που παλεύει μέχρι τέλους να κάνει πραγματικότητα όλα όσα έχει μέσα στο κεφάλι του;

stavrogin
13/03/2007, 15:00
Θεωρώ ότι όποιος επιλέγει την αυτοκτονία, έχει χάσει το ενδιαφέρον του για τη ζωή.
Ή δεν είναι ευχαριστημένος από τη ζωή του.

Αλήθεια, σε ποιον θέλουμε να μοιάσουμε, ποιόν καμαρώνουμε και ποιον ζηλεύουμε γι αυτά που έχει κάνει :
α. αυτόν που επειδή τα έβαψε μαύρα, δίνει ένα τέλος στη ζωή του ακόμη και αν έχει αφήσει έργο ή,
β. αυτόν που παλεύει μέχρι τέλους να κάνει πραγματικότητα όλα όσα έχει μέσα στο κεφάλι του;

Επι του πρακτεου μιλαμε γαμω το κερατο μου που οτι δε καταλαβενετε το ονομαζετε θεωρια και το ριχνετε στο συρταρι

α. Ενας ελληνας αυτοχειρ...ο Βελουχιωτης

αλλος ο Σωκρατης

β.Περα απο το φυσικο τελος υπαρχει και το πρακτικο τελος.Τι να παλεψεις και τι να σωσεις αν ολα εχουν τελειωσει;

LIBYKOS
13/03/2007, 15:14
Πρακτικά, τελειώνουν όλα με το φυσικό θάνατο!

Κουβέντα κάνουμε, μην τρελλαίνεσαι......., και ξαφνικά θες να πετάξεις!

λίγο χιούμορ δεν βλάφτει,ε; :D

conkark
13/03/2007, 23:15
Υποθετικα μιλησες εσυ.Οχι εγω.Δε θα μιλαγα υποθετικα γιατι τα πραγματα δεν θα μπορουσαν να εχουν γινει αλλιως με βουληση του ιδιου του Σωκρατη.
Το βασικο επιχειρημα το εχω ηδη αναφερει.Ο σωκρατης επελεξε τετοια ποινη για τον εαυτο του ωστε να αναγκαστουν οι δικαστες να τον καταδικασουν.

Το αλλο επιχειρημα ηταν τα τελευταια του λογια:
"το να ζεις σημαινει να'σαι αρρωστος πολυ καιρο,χρωστω ενα πετεινο στον λυτρωτη Ασκληπιό"
Οποιος βιωνει την ζωη ως αρρωστια,ειναι ηδη αυτοχειρας εστω κι ακομα ζωντανος.

Ωραία, αλλά ο Σωκράτης γιατί δεν αυτοκτονούσε τόσο καιρό πριν; Περίμενε τόσα χρόνια να τον "καθήσουν στο σκαμνί", και μετά να εξαναγκάσει τους δικαστές να τον "αυτοκτονήσουν"; Μήπως ήταν πόντιος ο Σωκράτης;:lol:
Το να αισθανόταν αυτόχειρας ενώ θα ζούσε, αυτό είναι άλλο. Πολλοί από μας δεν τη βρίσκουν με τη ζωή, αλλά η αυτοκτονία θα οδηγήσει στο άγνωστο. Αυτό το φοβόμαστε περισσότερο από μια κακιά ζωή, που τουλάχιστον τη "ξέρουμε".

conkark
13/03/2007, 23:24
Η ανθρωπότητα όμως έφτασε εδώ που έφτασε και εξελίσσεται ( όπως εξελίσσεται ), σύμφωνα με αυτά που έκανε ο κάθε άνθρωπος, και όχι με αυτά που θα μπορούσε να κάνει, αλλά τελικά ( για τον οποινδήποτε λόγω ) δεν έκανε.

My friend, και ποιό είναι το νόημα που η ανθρωπότητα "εξελίσσεται" κι έφτασε εδώ που έφτασε; Δηλαδή κι αν δεν υπήρχε πια ανθρωπότητα, τί θα γινόταν;

vangelis 64
13/03/2007, 23:33
My friend, και ποιό είναι το νόημα που η ανθρωπότητα "εξελίσσεται" κι έφτασε εδώ που έφτασε; Δηλαδή κι αν δεν υπήρχε πια ανθρωπότητα, τί θα γινόταν;

Η γη θα ήταν ένας ευλογημένος τόπος!

conkark
14/03/2007, 00:12
ΤΑΙ

α)...φοβουνται τη ζωη
δ) επειδη δεν τους ειναι πλεον μπορετο να ζησουν την ζωη τους οπως την θελουν με αξιοπρεπεια,τοτε δεινουν ενα θαραλεο τελος που λιγοι εχουν το σθενος να δωσουν.Και τοτε η αυτοκτονια τους ειναι ψηφος υπερ της ζωης.

πχ.Αρης Κωσταντινιδης,Νικος Ζενετος οι αρχιτεκτονες.Οι δυο απο τους τρεις αξιους του 60'Ποιος εισαι εσυ (ή εγω) και τι εχουμε κανει για το κοινο καλο ,ενω αυτοι εκαναν μυρια ,που να μπορουμε να κρινουμε την αυτοκτονια τους;
Κι αυτο πρεπει να το σεβομαστε.Αν η γραφες καταδικαζουν την αυτοκτονια ,απλα και μονο,τοτε ειναι ανοητες.

Για τους αείμνηστους συναδέλφους μου αρχιτέκτονες: Τον Ζενέτο δεν τον γνωρίζω. Ο Κωνσταντινίδης όμως γεννήθηκε το 1913 και πέθανε το 1993. Δηλ, 80 χρονών να αυτοκτόνησε μου φαίνεται απίθανο.:eyepop: Χώρια που πρώτη φορά το ακούω. Σπούδασε στο Μόναχο. Στο αρχιτεκτονικό του έργο συγκαταλέγονται οι εργατικές πολυκατοικίες στα Φιλαδέλφεια, στο Ρέντη, στο Ηράκλειο Κρήτης κα, όπως και το περίπτερο της διεθνής έκθεσης Θεσσαλονίκης. Αλλά δε νομίζω ότι ήταν και φιλάνθρωπος. Ο τρίτος άξιος αρχιτέκτων του 60 ήταν ο Δοξιάδης, που εκπόνησε το ρυμοτομικό σχέδιο των Αθηνών για 500.000 πληθυσμό. Και σήμερα έχουμε 5.000.000 κατοίκους!
Αυτός που αυτοκτόνησε σίγουρα ήταν ο ποιητής Καρυωτάκης. Με πιστόλι. Επειδή το εγχείρημα δια του πνιγμού του κατέληξε μάταιο, επειδή ήταν δεινός κολυμβητής...Αλλά και ο Νικόλας ο Άσημος, βρέθηκε απ'τη κοπέλα του κρεμασμένος στο μαγαζάκι του, απ'τις σωληνώσεις του καλοριφέρ, απ'το μαντήλι του, λίγο πριν τον επισκεφθεί ο Β. Παπακωνσταντίνου με παραγωγό της Μίνος για να του κάνουν συμβόλαιο. Και άλλοι βέβαια-παροπλισμένοι ηθοποιοί- όπως η Ρένα Παγκράτη, η Κατερίνα Γώγου, ο Βάσος Αδριανός, ο Λευτέρης Βουρνάς κλπ. Προσωπικά πιστεύω και ο Παύλος Σιδηρόπουλος-γείτονας απέναντί μου- έφυγε με υπερδόση...
Ματαιότης ματαιοτήτων. Τα πάντα ματαιότης!(Ρήση του Σολομώντα).
Οι γραφές καταδικάζουν την αυτοχειρία με τη λογική ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει ζωή που δόθηκε απ'τον Θεό, και δεν υποχρεωνουν κανένα να τις ακολουθήσει. Take it or leave it.

loukasfilm
14/03/2007, 09:07
Ο Σωκράτης και ο Πλάτων δεν είχαν κοινά με το νόημα του χριστιανισμού που είναι η αγάπη, η καλωσύνη κι ο σεβασμός του συνανθρώπου; Αν μελετήσεις πιο προσεχτικά αυτούς τους αρχαίους θα δεις ότι αναφέρονται στο καλό κι αγαθό. Μήπως είναι άσχετα αυτά; Γιατί ανάγκασαν τον Σωκράτη να πιεί το κώνιο; Μήπως επειδή μιλούσε για θεότητα εκτός κατεστημένου της εποχής;Απόσπασμα από Πλάτωνα: "Η ψυχή έχει θεία καταγωγή. Είναι συγγενική με τις ιδέες, δεν είναι όμως ιδέα.Αλλά από όλα τα πράγματα του κόσμου είναι το μόνο που μοιάζει με αυτές. Το να γνωρίζει το θείο, για τη ψυχή που έχει θεία καταγωγή,δεν είναι άλλο απ'το να γίνεται κι η ίδια θεία.Η γνώση του αιωνίου απ'αυτήν, σημαίνει και τη δική της θεοποίηση (ομοίωσις Θεώ). το να γνωρίζει κανείς το όμορφο, το καλό το δίκαιο, για τον Πλάτωνα όπως και τον Σωκράτη,σημαίνει να γίνεται κι ο ίδιος όμορφος, δίκαιος, καλός, και με αυτόν τον τρόπο να πλησιάζει όσο γίνεται περισσότερο τον Θεό. Αυτό βέβαια το πετυχαίνει όποιος μπορεί να γνωρίσει την ιδέα του αγαθού. Ετσι η γνώση του αιώνιου, η πιο ανώτερη επιστήμη, είναι ταυτόχρονα και η πιο υψηλή θρησκεία." ...Αυτά όλα δεν σου θυμίζουν κομμάτια τοης χριστιανικής διδασκαλίας; Οπως φαίνεται κι αυτά τα αγνοείς. Πάνω στη Πλατωνική φιλοσοφία και στις Πλατωνικές ιδέες -που δεν είναι του Πλάτωνα, αλλά είναι Πυθαγορικές και Ορφικές παραδόσεις, έχει οικοδομηθεί ο εσωτερικός χριστιανισμός, άλλο αν τα εξωτερικά στοιχεία τα οικοιοποιούνται οι εβραίοι. Και οι απλές υπόνοιες αποτελούν θεμέλιο της έρευνας.

Αγαπητέ, δεν μ'ενδιαφέρει για το αν έχεις αντίθετη άποψη που δεν τη στηρίζεις. Μ'ενοχλεί για σένα το ότι προπηλακίζεις πράγματα που δεν γνωρίζεις ξεσπώντας σε χάχανα, που δεν θα σου επιτρέψουν να ερευνήσεις περεταίρω, κι έτσι θα μείνεις στατικός και πωρωμένος. Τα πάντα ρει αγαπητέ συνάδελφε, κι αν υπάρχουν στάσιμα, αυτά είναι που δυσοσμούν. Δικαίωμα έχουν όλοι σε έναν δημόσιο διάλογο, αρκεί να μη προσβάλλουν τις απόψεις των υπολοίπων. Ηθική και παιδεία χρειαζόμαστε. Το έχω ξαναπει: Δεν διδάσκεις τις γνώσεις σου, αλλά αυτό που είσαι!
Οσο για τον κίνδυνο του ατυχήματος, νομίζω ότι ενστικτωδώς αντιδράμε με σκέψεις δεκάτων δευτερολέπτου κι επιφωνήματα, παράλληλα με το εγχείρημα της άποφυγής.
Με αγάπη και σεβασμό προς όλους τους συνομιλητές.

Πάλι καθυστέρησα να μπώ, συγνώμμη γι' αυτό. Διάβασα και τα υπόλοιπα ποστ μέχρι σήμερα, και θα ήθελα να επισημάνω δύο τρία πραγματάκια.
Κόνκαρκ δεν υπάρχει μισαλλοδοξία απο μέρους μου.Κούραση υπάρχει για μια παρατεταμένη συνομωσιολογία, η οποία όχι μόνο δεν αποδεικνύεται, αλλά δημιουργεί και μισαλλόδοξους ανθρώπους απέναντι σε λαούς. (Βλ. Εβραίους).
Ο Stavrogrin, πολύ ωραία στα λέει στην απάντησή του, και βεβαίως εσύ μετά αναδιπλώνεσαι, και αρχίζεις τα γνωστά, ότι "για να κυκλοφορούν τόσα βιβλία, κάτι θα υπάρχει".
Δεν υπάρχει μόνο ο Λιακόπουλος υπάρχουν και οι προγόνοι του, έλληνες και ξένοι. Το ότι εσύ το διάβασες το ¨80 δεν σημαίνει ότι τότε ήταν σωστό. Ούτε και τώρα βέβαια.:lol:
Μιλάς για Σωκράτη και λες ότι "Ο Σωκράτης και ο Πλάτων δεν είχαν κοινά με το νόημα του χριστιανισμού που είναι η αγάπη, η καλωσύνη κι ο σεβασμός του συνανθρώπου;". Αυτό τι σόι επιχείρημα είναι? Και άλλες δεκάδες χιλιάδες λένε, και είμαι σίγουρος ότι και τότε λέγανε τα ίδια.
Αυτού του είδους τα επιχειρήματα είναι απλά για κατανάλωση.
Λες ότι ξέρεις για τον Σωκράτη και μετά πετάς την μεγαλύτερη πατάτα που θα μπορούσες να πεις, με την ιδέα περί ψυχής του Πλάτωνα:
"Μήπως επειδή μιλούσε για θεότητα εκτός κατεστημένου της εποχής;Απόσπασμα από Πλάτωνα: "Η ψυχή έχει θεία καταγωγή. Είναι συγγενική με τις ιδέες, δεν είναι όμως ιδέα.Αλλά από όλα τα πράγματα του κόσμου είναι το μόνο που μοιάζει με αυτές. Το να γνωρίζει το θείο, για τη ψυχή που έχει θεία καταγωγή,δεν είναι άλλο απ'το να γίνεται κι η ίδια θεία.Η γνώση του αιωνίου απ'αυτήν, σημαίνει και τη δική της θεοποίηση (ομοίωσις Θεώ). το να γνωρίζει κανείς το όμορφο, το καλό το δίκαιο, για τον Πλάτωνα όπως και τον Σωκράτη,σημαίνει να γίνεται κι ο ίδιος όμορφος, δίκαιος, καλός, και με αυτόν τον τρόπο να πλησιάζει όσο γίνεται περισσότερο τον Θεό. Αυτό βέβαια το πετυχαίνει όποιος μπορεί να γνωρίσει την ιδέα του αγαθού. Ετσι η γνώση του αιώνιου, η πιο ανώτερη επιστήμη, είναι ταυτόχρονα και η πιο υψηλή θρησκεία." ...Αυτά όλα δεν σου θυμίζουν κομμάτια τοης χριστιανικής διδασκαλίας; Οπως φαίνεται κι αυτά τα αγνοείς".
Και που διαφωνείς με αυτό ότι ο χριστιανισμός χρησιμοποίησε Σωκράτη και Πλάτωνα επειδή τον εξυπηρετούσε?
Ο Σωκράτης καταδικάστηκε γιατί προέτρεπε τους νέους στην φιλοσοφία, ουσιαστικά καταργούσε τους θεούς και τις θρησκείες. Αν διαβάσεις και το γενικότερο κλίμα εκείνης της εποχής, αυτή η αμφισβήτηση κόντευε να γίνει κανόνας. Γι' αυτό ήταν ο Σωκράτης επικίνδυνος, και έπρεπε να πεθάνει. Η θρησκεία του Σωκράτη ήταν η φιλοσοφία, και ακριβώς αυτή η φιλοσοφία ήταν επικίνδυνη για το κατεστημένο των Αθηνών.
Τώρα τα περί χριστιανικότητας του Σωκράτη έιναι παραμύθια για μικρά παιδιά. (Αγκού!!!!!!!!!).
Όταν λοιπόν καταφέρεις να ξεχωρίσεις τον μύθο από την παραγματικότητα, και καταλάβεις ότι δεν συνομωτούν όλοι για να μας καταστρέψουν, τότε ίσως να μπορέσουμε να κουβεντιάσουμε.
Μέχρι τότε να είσαι καλά, και ελπίζω οι φοβερές υπόγειες φυλές που ζουν στην κοίλη γή, να μην έχουν καταστρέψει την ανθρωπότητα με τα χανεμπού τους.
:lol:

LIBYKOS
14/03/2007, 09:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Η γη θα ήταν ένας ευλογημένος τόπος!

...ή κάποιο άλλο ον ( ή ζώον αν προτιμάτε ) θα είχε πάρει τη θέση του κυρίαρχου όντος

stavrogin
14/03/2007, 13:52
Δε ξερω γιατι δεν αυτοκτονησε πιο πριν ο Σωκης ,θα τον ρωτησω και θα σου πω.

Εισαι της δουλειας και δε ξερεις το Ζενετο; Φιξ,θεατρο λυκαβηττου,Στρογγυλο σχολειο-Αγ.Δημητριος
και αλλα προτογνωρα για την ελληνικη πραγματικοτητα.

Ο Κωνσταντινιδης αυτοκτονησε στα 80 του, και οι δυο τους με πτωση.
Στον Κωνσταντινιδη (νομιζω) αποδιδεται κι ενα ανεκδοτο:

Μπαινει στην εισοδο της πολυκατοικιας του και τον ρωταει ο θυρωρος:"πατε πανω;"Κι απαντα ο Κωνσταντινιδης:"Ναι ,αλλα θα κατεβω"....Ανεβαινει στην ταρατσα και πεφτει.

80882

vangelis 64
14/03/2007, 15:11
...ή κάποιο άλλο ον ( ή ζώον αν προτιμάτε ) θα είχε πάρει τη θέση του κυρίαρχου όντος

Κανένα,πάντως,όν ή ζώον δεν θα μπορούσε να προκαλέσει την καταστροφή που έχει προκαλέσει το Ζώον άνθρωπος.

conkark
14/03/2007, 21:20
Δε ξερω γιατι δεν αυτοκτονησε πιο πριν ο Σωκης ,θα τον ρωτησω και θα σου πω.

Εισαι της δουλειας και δε ξερεις το Ζενετο; Φιξ,θεατρο λυκαβηττου,Στρογγυλο σχολειο-Αγ.Δημητριος
και αλλα προτογνωρα για την ελληνικη πραγματικοτητα.

Ο Κωνσταντινιδης αυτοκτονησε στα 80 του, και οι δυο τους με πτωση.
Στον Κωνσταντινιδη (νομιζω) αποδιδεται κι ενα ανεκδοτο:

Μπαινει στην εισοδο της πολυκατοικιας του και τον ρωταει ο θυρωρος:"πατε πανω;"Κι απαντα ο Κωνσταντινιδης:"Ναι ,αλλα θα κατεβω"....Ανεβαινει στην ταρατσα και πεφτει.

Stavrogin, ο Ζενέτος με το έργο που αναφέρεις τώρα, ΔΕΝ ΛΕΓΟΤΑΝ ΝΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΑΚΗΣ. Και με μπέρδεψες.
Οσο για τον φίλο μας τον Κωνσταντινίδη -όπως και πολλές διάννοιες εικαστικών τεχνών κυρίως, (Τουλούζ Λωτρέκ, Γκωγκέν, Νταλί κλπ)- είχε τη λόξα του. Και μιάς και αυτοκτόνησε στα 80 του, μπορεί να έπασχε κι από γεροντική ανία. Αν ήταν νεώτερος θα με προβλημάτιζε. Εξάλλου ο γέρος ή από πέσιμο θα πάει ή από...! Πάντως καλύτερα θα ήταν ν'αυτοκτονούσε ο Μητσοτάκης στα 90 του :lol: :wave2:

conkark
14/03/2007, 21:43
Πάλι καθυστέρησα να μπώ, συγνώμμη γι' αυτό. Διάβασα και τα υπόλοιπα ποστ μέχρι σήμερα, και θα ήθελα να επισημάνω δύο τρία πραγματάκια.
Κόνκαρκ δεν υπάρχει μισαλλοδοξία απο μέρους μου.Κούραση υπάρχει για μια παρατεταμένη συνομωσιολογία, η οποία όχι μόνο δεν αποδεικνύεται, αλλά δημιουργεί και μισαλλόδοξους ανθρώπους απέναντι σε λαούς. (Βλ. Εβραίους).
Ο Stavrogrin, πολύ ωραία στα λέει στην απάντησή του, και βεβαίως εσύ μετά αναδιπλώνεσαι, και αρχίζεις τα γνωστά, ότι "για να κυκλοφορούν τόσα βιβλία, κάτι θα υπάρχει".
Δεν υπάρχει μόνο ο Λιακόπουλος υπάρχουν και οι προγόνοι του, έλληνες και ξένοι. Το ότι εσύ το διάβασες το ¨80 δεν σημαίνει ότι τότε ήταν σωστό. Ούτε και τώρα βέβαια.:lol:
Μιλάς για Σωκράτη και λες ότι "Ο Σωκράτης και ο Πλάτων δεν είχαν κοινά με το νόημα του χριστιανισμού που είναι η αγάπη, η καλωσύνη κι ο σεβασμός του συνανθρώπου;". Αυτό τι σόι επιχείρημα είναι? Και άλλες δεκάδες χιλιάδες λένε, και είμαι σίγουρος ότι και τότε λέγανε τα ίδια.
Αυτού του είδους τα επιχειρήματα είναι απλά για κατανάλωση.
Λες ότι ξέρεις για τον Σωκράτη και μετά πετάς την μεγαλύτερη πατάτα που θα μπορούσες να πεις, με την ιδέα περί ψυχής του Πλάτωνα:
"Μήπως επειδή μιλούσε για θεότητα εκτός κατεστημένου της εποχής;Απόσπασμα από Πλάτωνα: "Η ψυχή έχει θεία καταγωγή. Είναι συγγενική με τις ιδέες, δεν είναι όμως ιδέα.Αλλά από όλα τα πράγματα του κόσμου είναι το μόνο που μοιάζει με αυτές. Το να γνωρίζει το θείο, για τη ψυχή που έχει θεία καταγωγή,δεν είναι άλλο απ'το να γίνεται κι η ίδια θεία.Η γνώση του αιωνίου απ'αυτήν, σημαίνει και τη δική της θεοποίηση (ομοίωσις Θεώ). το να γνωρίζει κανείς το όμορφο, το καλό το δίκαιο, για τον Πλάτωνα όπως και τον Σωκράτη,σημαίνει να γίνεται κι ο ίδιος όμορφος, δίκαιος, καλός, και με αυτόν τον τρόπο να πλησιάζει όσο γίνεται περισσότερο τον Θεό. Αυτό βέβαια το πετυχαίνει όποιος μπορεί να γνωρίσει την ιδέα του αγαθού. Ετσι η γνώση του αιώνιου, η πιο ανώτερη επιστήμη, είναι ταυτόχρονα και η πιο υψηλή θρησκεία." ...Αυτά όλα δεν σου θυμίζουν κομμάτια τοης χριστιανικής διδασκαλίας; Οπως φαίνεται κι αυτά τα αγνοείς".
Και που διαφωνείς με αυτό ότι ο χριστιανισμός χρησιμοποίησε Σωκράτη και Πλάτωνα επειδή τον εξυπηρετούσε?
Ο Σωκράτης καταδικάστηκε γιατί προέτρεπε τους νέους στην φιλοσοφία, ουσιαστικά καταργούσε τους θεούς και τις θρησκείες. Αν διαβάσεις και το γενικότερο κλίμα εκείνης της εποχής, αυτή η αμφισβήτηση κόντευε να γίνει κανόνας. Γι' αυτό ήταν ο Σωκράτης επικίνδυνος, και έπρεπε να πεθάνει. Η θρησκεία του Σωκράτη ήταν η φιλοσοφία, και ακριβώς αυτή η φιλοσοφία ήταν επικίνδυνη για το κατεστημένο των Αθηνών.
Τώρα τα περί χριστιανικότητας του Σωκράτη έιναι παραμύθια για μικρά παιδιά. (Αγκού!!!!!!!!!).
Όταν λοιπόν καταφέρεις να ξεχωρίσεις τον μύθο από την παραγματικότητα, και καταλάβεις ότι δεν συνομωτούν όλοι για να μας καταστρέψουν, τότε ίσως να μπορέσουμε να κουβεντιάσουμε.
Μέχρι τότε να είσαι καλά, και ελπίζω οι φοβερές υπόγειες φυλές που ζουν στην κοίλη γή, να μην έχουν καταστρέψει την ανθρωπότητα με τα χανεμπού τους.

Ξέρεις πολλά απ'τα Λιακοπουλαίηκα βλέπω. Μήπως μας κρύβεις τίποτα;:lol: Βγάλτα όλα στο "καρφί"!
Το ότι δεν πιστεύεις, αυτό δεν αποτελεί πανάκεια για αυθαίρετες ερμηνείες του Σωκρατισμού και του χριστιανισμού. Οι κομμουνιστές δεν θέλουν να αναφέρονται στη μασονία, αλλά στον πλούτο, μή θέλοντας να άποκαλύψουν το ποιοί είναι οι κάτοχοί του. Εσείς οι κομουνιστές είσαστε όπως οι ιεχωβάδες. "Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει"! Πρόταση-παραίνεση προσωπική μου,(με θετικά συναισθήματα): ΕΡΕΥΝΗΣΕ, αν θες πραγματικά να μάθεις την αλήθεια, χωρίς προκαταλήψεις. Θα μπεις σε καλό δρόμο. Στο υπογράφω. ΤΙΠΟΤΑ μη θεωρείς παράλογο με απόλυτο ύφάκι, αν δεν αποδείξεις την ύπαρξη ή την ανυπαρξία του. Η μη απόδειξη συνεπάγεται ένα "ΜΠΟΡΕΙ". Αυτό είναι που υιοθετώ. Ψάχνω προς ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις, χωρίς να εξαιρώ αυθαίρετα, ποιές δεν μου ταιριάζουν. Γνωρίζω ότι όλα δεν αποδεικνύονται. Οι αποχρώσες ενδείξεις όμως, σίγουρα ωθούν στην έρευνα. Η ζωή μου έμαθε να υπολογίζω όλων των συγγραφέων τα πονήματα. Ισως στη διασταύρωση κρύβεται η αλήθεια. Και αυτό μου φαίνεται ότι δεν αποτελεί πεδίο χάχανου, υποτιμίας και σαρκασμιαίας έπαρσης,κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Χαιρετίσματα στην εξουσία. Σας αγαπάω μα δεν παντρεύομαι:nono: :wave2:

tai
14/03/2007, 21:57
Νομίζω ότι η ανθρωπότητα θα έπρεπε να ξαναγεννηθεί εκ του μηδενός, με τη λήθη της αποκοπής της ιστορικής της πορείας, που είναι βουτηγμένη στο αίμα και την αδικία. Αλλου είδους σωτηρία δεν βλέπω. Η άποψη αυτή μπορεί να δηλώνει απαισιοδοξία καθ'ορισμένους. Κατ'άλλους όμως, πραγματισμό, δυστυχώς. Προσωπικά πιστεύω ότι το μέλλον μας θά'ναι χτισμένο με καρμπόν!
Χαίρετε κύριοι συνάδελφοι.
Δυστυχώς η ευτυχώς, η ανθρωπότητα έγινε αυτή που έγινε με την μέθοδο της απαγωγής. Οτι δεν δούλευε, παρά το ωραίο περιτύλιγμα η την ωραία θεωρία, απορρίφθηκε και μας έμεινε το υπόλοιπο. Αυτό που λέμε μη χείρον βέλτιστο. Αν ξεκίναγε ξανά ο κόσμος, κατά πάσα πιθανότητα εδώ θα κατέληγε.

ΤΑΙ
α)...φοβουνται τη ζωη

α) δειλία
β) μαλακία (ειναι βλαμμένοι)
γ) μεγάλη μαλακία (βχ2)
δ) φόβος, όταν δεν μας έρχονται βολικά τα πράγματα, και εγκαταλείπουμε, χωρίς την ελπίδα οτι με αγώνα, ίσως, τελευταία στιγμή να τα καταφέρουμε= δειλία

Επι του πρακτεου μιλαμε γαμω το κερατο μου που οτι δε καταλαβενετε το ονομαζετε θεωρια και το ριχνετε στο συρταρι
α. Ενας ελληνας αυτοχειρ...ο Βελουχιωτης
αλλος ο Σωκρατης
β.Περα απο το φυσικο τελος υπαρχει και το πρακτικο τελος.Τι να παλεψεις και τι να σωσεις αν ολα εχουν τελειωσει;
Α)Βελουχιώτης =άνθρωπος που δεν παραδέχτηκε την ηττα του.= αυτοκτονία λόγω εγωισμού= ο γενναιότατος αυτός άνθρωπος δεν ειχε στο τέλος το θάρρος να αντιμετωπίσει την ήττα= δειλία
ο Σωκράτης απλά στιγμάτιζε τους δικαστές του με την όλη ιστορία. δεν αυτοκτόνισε επι της ουσίας αλλα επέλεξε τον ( αναπόφευκτο ετσι κι αλλιώς) θάνατο
Β) γενναίος είναι αυτός που παλεύει οταν φαίνεται σίγουρη η ηττα

ο χριστιανισμός εχει τεράστιες διαφορές απο τον Πλάτωνα.

stavrogin
15/03/2007, 00:07
...

α) δειλία
β) μαλακία (ειναι βλαμμένοι)
γ) μεγάλη μαλακία (βχ2)
δ) φόβος, όταν δεν μας έρχονται βολικά τα πράγματα, και εγκαταλείπουμε, χωρίς την ελπίδα οτι με αγώνα, ίσως, τελευταία στιγμή να τα καταφέρουμε= δειλία

Α)Βελουχιώτης =άνθρωπος που δεν παραδέχτηκε την ηττα του.= αυτοκτονία λόγω εγωισμού= ο γενναιότατος αυτός άνθρωπος δεν ειχε στο τέλος το θάρρος να αντιμετωπίσει την ήττα= δειλία
ο Σωκράτης απλά στιγμάτιζε τους δικαστές του με την όλη ιστορία. δεν αυτοκτόνισε επι της ουσίας αλλα επέλεξε τον ( αναπόφευκτο ετσι κι αλλιώς) θάνατο
Β) γενναίος είναι αυτός που παλεύει οταν φαίνεται σίγουρη η ηττα
ο χριστιανισμός εχει τεράστιες διαφορές απο τον Πλάτωνα.

conkark
φυσικα λεγεται Τακης Ζενετος ,βλακεια μου.

Tαι ,με ολο το θαρρος γιατι ξερω οτι δε θα παρεξηγηθεις ,λες σαχλαμαρες.
Για τα α και β συμφωνουμε ,αλλα για τα υπολοιπα... αστα

Το γ ...ας πουμε. Απλο παραδειγμα οι αδερφοι Ραιτ εστω οτι πετανε με το σαραβαλακι τους και τσακιζονται ...τι ειναι;

...μαλακες;
...προτοποροι;
...ονειροπολοι;

Επιστημονες; Και στην τελικη ποσοι τσακιστηκαν μεχρι να τα καταφερουν οι Ραιτ;
Μετραει μερικες φορες και η προθεση,οχι παντα το αποτελεσμα

Το δ ...δεν ειναι φοβος.Το να προκαταβαλεις απο την ζωη να γινει με δικη σου προσπαθεια και αγωνα οπως την οραματιζεσαι εχει μια θεικη νοτα.Δεν μπορει να ειμαστε σε θεση να κρινουμε τετοιες πορειες οταν δεν εχουμε ολοκληρωσει ,ή ουτε καν αρχισει την δικη μας πορεια."Προκαλουμε " την μοιρα να μας καταδειξει το λαθος μας.Θα μπορουσε κανεις να πει (ποιητικη αδεια) οτι τετοιες ειναι οι ελαχιστες φορες που ο θεος επεμβαινει και απονεμει δικαιοσυνη,ειδικα στους υπερφυαλους πιστους.

Ο βελουχιωτης πχ ειχε πει 2 χρονια πριν σε συμπολεμιστη που του προσφερε αυτοματο πιστολι, λαφειρο ιταλικο, οτι το δικο του το παλιο κολτ το κουβαλουσε για το δικο του το κεφαλι και πως για κοινη την ωρα το παλιο πιστολι ηταν υπεραρκετο.

Ο χεραιτισμος στους συντροφους του ηταν "ραντεβου στα γουναραδικα" Εκει που κρεμονται γδαρμενα τα σαρκεια.

Οπως λες γενναιος ειναι αυτος που παλευει οταν φαινεται σιγουρη η ηττα ,που βαζει το κεφαλι του στον ντουρβα.Οταν αυτη η ηττα ομως ειχε πλεον επελθει και δε προσδοκουσε τιποτε αλλο εγραψε στα @@ του τον..........τους ανθρωπους και τη ζωη και τραβηξε τον αλλο δρομο τον υπερφυσικο.

Κι εσυ τον λες δειλο και θεωρεις γενναιο ποιον;Το κωλογερα που χει σαπισει εχει λυωσει και βαστιεται απο τη ζωη με νυχια και με δοντια χεσμενος μπροστα στο χαρο;

loukasfilm
15/03/2007, 08:28
Ξέρεις πολλά απ'τα Λιακοπουλαίηκα βλέπω. Μήπως μας κρύβεις τίποτα;:lol: Βγάλτα όλα στο "καρφί"!
Το ότι δεν πιστεύεις, αυτό δεν αποτελεί πανάκεια για αυθαίρετες ερμηνείες του Σωκρατισμού και του χριστιανισμού. Οι κομμουνιστές δεν θέλουν να αναφέρονται στη μασονία, αλλά στον πλούτο, μή θέλοντας να άποκαλύψουν το ποιοί είναι οι κάτοχοί του. Εσείς οι κομουνιστές είσαστε όπως οι ιεχωβάδες. "Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει"! Πρόταση-παραίνεση προσωπική μου,(με θετικά συναισθήματα): ΕΡΕΥΝΗΣΕ, αν θες πραγματικά να μάθεις την αλήθεια, χωρίς προκαταλήψεις. Θα μπεις σε καλό δρόμο. Στο υπογράφω. ΤΙΠΟΤΑ μη θεωρείς παράλογο με απόλυτο ύφάκι, αν δεν αποδείξεις την ύπαρξη ή την ανυπαρξία του. Η μη απόδειξη συνεπάγεται ένα "ΜΠΟΡΕΙ". Αυτό είναι που υιοθετώ. Ψάχνω προς ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις, χωρίς να εξαιρώ αυθαίρετα, ποιές δεν μου ταιριάζουν. Γνωρίζω ότι όλα δεν αποδεικνύονται. Οι αποχρώσες ενδείξεις όμως, σίγουρα ωθούν στην έρευνα. Η ζωή μου έμαθε να υπολογίζω όλων των συγγραφέων τα πονήματα. Ισως στη διασταύρωση κρύβεται η αλήθεια. Και αυτό μου φαίνεται ότι δεν αποτελεί πεδίο χάχανου, υποτιμίας και σαρκασμιαίας έπαρσης,κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Χαιρετίσματα στην εξουσία. Σας αγαπάω μα δεν παντρεύομαι:nono: :wave2:

Konkark με στεναχωρείς. Βλέπω ότι τα επιχειρήματά σου προχωρούν σε σκοτεινούς και δύσβατους δρόμους.
Κομμουνιστές, ιεχωβάδες, κλπ. Για τους ιεχωβάδες δεν ξέρω, αλλά για τους Κομμουνιστές, το θέμα είναι να το γράψει ο Ριζοσπάστης. Αν το γράψει, όχι μόνο πετάει ο γάιδαρος αλλά κάνει και ακροβατικά.
:lol: :lol: :lol:
Πέραν του αστείου τώρα. Η λογική του "Η μη απόδειξη συνεπάγεται ένα "ΜΠΟΡΕΙ". ", σ΄έχει ριξει στην παγίδα, που δυστυχώς τράβηξε μέσα της και μεγάλο μέρος των σοφιστών, της εποχής που κουβεντιάζουμε. Για να αποδείξουν την αξία της ρητορικής, προσπαθούσαν να υποστηρίξουν τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, ακόμα και στα πιο απίθανα υποθετικά προβλήματα. Η άσκηση ήταν καλή για αυτούς, αλλά ο λόγος τους κενός ουσίας.
Ακριβώς έτσι, πάρε το πιο απίθανο σενάριο, και μπορείς όντως να το κάνεις αληθοφανές. Γράψτο σε βιβλίο και πούλα το. Πεις δεν πεις, ότι είναι μυθοπλασία, θα βρεθούν οι αντίστοιχοι Κονκαρκ, και θα το υποστηρίξουν. Βέβαια όχι με επιχειρήματα, αλλά με το γνωστό ότι "ΤΙΠΟΤΑ μη θεωρείς παράλογο με απόλυτο ύφάκι, αν δεν αποδείξεις την ύπαρξη ή την ανυπαρξία του. Η μη απόδειξη συνεπάγεται ένα "ΜΠΟΡΕΙ". Αυτό είναι που υιοθετώ. Ψάχνω προς ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις".
Ξέρεις πως λέγεται αυτό σε απλή γλώσσα? ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ!!!!!
Και σε παρακαλώ μην μου μιλήσεις για γνώση. Αυτό που ψάχνεις δεν είναι γνώση ψυχοτρόφος, είναι χαλαρωτικός γραπτός λόγος για την παραλία.
Αν το ξεκαθαρίσεις αυτό, και βάλεις τα πράγματα στην σωστή τους θέση, και στην σωστή τους διάσταση, τότε ΝΑΙ μπορούμε να κάνουμε κουβέντα περί γάμου και διαφόρων άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων.:wave2:

Tai, πραγματικά υπάρχουν μεγάλες διαφορές, μεταξύ Πλάτωνα και Χριστιανισμού. Δεν υποστηρίζω το αντίθετο, απλά έχω βαρεθεί τα παραμυθάκια περί χριστιανικότητας του Σωκράτη, του Πλάτωνα, και όποιου άλλου μας βόλευε και μας εξηπηρετούσε.

:beer: :beer: :beer: :beer:

LIBYKOS
15/03/2007, 10:17
Αυτός που πιστεύει, αντλεί θάρρος πρώτα από τον ίδιο του τον εαυτό και μετά ΠΡΑΤΤΕΙ!!!

Μαζεύει γνώση και τη χρησιμοποιεί για να κάνει πράγματα, για να ερευνήσει, να δώσει κάτι καινούργιο σ ‘αυτό τον κόσμο. Να κάνει δηλ. αυτό για το οποίο η φύση τον έφτιαξε.
Δεν αναλώνεται στο να προσπαθεί να ερμηνεύσει γεγονότα και κείμενα όπως τον βολεύει.

Όχι άλλες θεωρίες, ΗΜΑΡΤΟΝ !!!

Tai
συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου.
Ο,τι έχει γίνει μέχρι τώρα στον κόσμο είναι αποτέλεσμα διαδικασίας. εκατομμυρίων ετών.
Η ζωή πάνω στη γη δεν έχει διαμορφωθεί έτσι κατά τύχη

Stavrogin όταν γράφεις :

" γ)...αυτοι μπορουν να πεφτουν απο τον γκρεμο.αλλα η προθεση τους μπορει να ειναι η πτηση...να πεταξουν αρα ειναι υπερ της ζωης ,το αν γκρεμοτσακιζονται ειναι επειδη δεν τα καταφεραν(δεν αστειευομαι) "

sorry αλλά, το μυαλό δεν πάει στους αδελφούς Ράιτ

stavrogin
15/03/2007, 14:50

Stavrogin όταν γράφεις :

" γ)...αυτοι μπορουν να πεφτουν απο τον γκρεμο.αλλα η προθεση τους μπορει να ειναι η πτηση...να πεταξουν αρα ειναι υπερ της ζωης ,το αν γκρεμοτσακιζονται ειναι επειδη δεν τα καταφεραν(δεν αστειευομαι) "

sorry αλλά, το μυαλό δεν πάει στους αδελφούς Ράιτ

Φυσικα και δεν παει στους αδερφους ραιτ.προσπαθησα να δειξω με αυτην την υπερβολη οτι μερικοι ανθρωποι που εχουν χασει την επαφη με την πραγματικοτητα (δηλαδη χανουν) ειτε χαπακωμενοι ειτε ξεχαπακωτοι φουνταρουν και σκοτωνονται,χαρακτηριζονται αυτοχειρες ,αλλα αυτοχειρες δεν ειναι ουτε και δειλοι φυσικα. Η διαφορα τους με τους Ραιτ (πχ)ειναι Μονο διαφορα πρακτικοτητας

Κι αν παρεις αυτο το φουνταρισμα και το γενικευσεις και το πλατηνεις μπορεις να βρεις πολλες αυτοκαταστροφικες τασεις οι οποιες εχουν ομως κινητρα θετικα κι οχι το θανατο.

Τις αυτοκτονιες δε μπορεις να τις περιορισεις στις "εχοντες σοας τας φρενας και καθαρην την συνειδηση" πραξεις γιατι αυτο που λεγεται καθαρη συνειδηση ειναι κατι τρομερα σπανιο.Υπαρχουν καταθλιψεις ,μανιες ,τρελλες και φοβοι.Για σχεδον ολους μας η καθαρη σταση ειναι ενα μονιμο προβλημα και μονιμα μπαλατζαρουμε συμπεριφορες, ειμαστε ασταθεις.

Συνεπως ο καταλογισμος δειλιας και φοβου στον αυτοχειρα ειναι βλακωδης γιατι ποτε δε ξερεις που σκεφτεται καθαρα και που οχι.

Ετσι πολλες φορες οφειλουμε να αποδεχτουμε χωρις κριτικη οτι καποιοι αυτοκτονησαν πολλες φορες αξιοι ανθρωποι και να συνεχισουμε να σεβομαστε αυτους και την πραξη τους ,ακομα κι αν εμεις δε συμφωνουμε.

Κοπελα στην γειτονια φροντισε τον αδερφο της με νοητικη καθηστερηση μεχρι τα 30 της που αυτος πεθανε .Τη βρηκα λιγες μερες μετα να καθεται στον μπακαλη,δεν ειχαμε επαφες .Ειχε ενα βλεμα ησυχο, λυπημενο βεβαια, αλλα γαληνιο.Το βραδι επεσε απο υψος.

...λιγος σεβασμος

LIBYKOS
15/03/2007, 15:36
Φυσικα και δεν παει στους αδερφους ραιτ.προσπαθησα να δειξω με αυτην την υπερβολη οτι μερικοι ανθρωποι που εχουν χασει την επαφη με την πραγματικοτητα (δηλαδη χανουν) ειτε χαπακωμενοι ειτε ξεχαπακωτοι φουνταρουν και σκοτωνονται,χαρακτηριζονται αυτοχειρες ,αλλα αυτοχειρες δεν ειναι ουτε και δειλοι φυσικα. Η διαφορα τους με τους Ραιτ (πχ)ειναι Μονο διαφορα πρακτικοτητας .....

Παραιτούμαι!!

Κοπελα στην γειτονια φροντισε τον αδερφο της με νοητικη καθηστερηση μεχρι τα 30 της που αυτος πεθανε .Τη βρηκα λιγες μερες μετα να καθεται στον μπακαλη,δεν ειχαμε επαφες .Ειχε ενα βλεμα ησυχο, λυπημενο βεβαια, αλλα γαληνιο.Το βραδι επεσε απο υψος.

και άλλοι έχουν φροντίσει άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά δεν φουντάρησαν

...λιγος σεβασμος

Πιστεύω ότι υπάρχει αρκετός

idi
15/03/2007, 15:48
Πιο βαρετο ποστ με ατέλειωτα σεντονια για απαντησεις δεν εχω ξαναδει...

Ο τιτλος μιλάει για ΠΙΣΤΗ

Η πιστη ειναι προσωπικό πραγμα και δεν αφορα κανεναν αλλον περα απο το καθε ατομο ξεχωριστα

Αν η κουβέντα περιστρέφετε γυρω απο την εκκλησια ή τις θρησκιες γενικότερα... μαλλον εχετε πολυ χρονο να χασομεράτε με ανούσια ποστ...;

bartlal
15/03/2007, 15:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
... μαλλον εχετε πολυ χρονο να χασομεράτε με ανούσια ποστ...;

ωχ! μιλησε ο ιντι με τα 12626 ουσιαστικα ποστ!!! :evil:

:a22::a22::a22:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

idi
15/03/2007, 15:54
:a22: :a22: :a22: :a22: :a22: :a22:

stavrogin
15/03/2007, 16:16
Πιστευω υπαρχει αρκετος...

Μονο σε σενα δεν αναφερωμουν

tai
15/03/2007, 16:38
Η διαφωνία για την πράξη δεν συνεπάγεται εξύβριση του πράξαντα. Ο χαρακτηρισμός είναι τοποθέτηση όχι ύβρις.:nono:

Φ.ΝΙΤΣΕ...(τι ειπε παλι το ατομο!)
Μεγάλες πατάτες, όπως όλα του.
Το χάσιμο του προσδιορισμού, την μη δυνατότητα του σχεδιασμού της πορείας, και την έλλειψη στόχου, το έκανε προσόν ο μαλάκας. Ήταν πάντα υπεράνω γιατί δεν μπόρεσε ποτέ να είναι στο μέτρο.
:a22: :a22:

LIBYKOS
15/03/2007, 16:51

από όλους εννοούσα, όχι μόνο από εμένα

nimbus
15/03/2007, 20:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Αυτό το τσιτάτο,ας πούμε,που είναι γραμμένο στον τάφο τού Καζαντζάκη,το έχουμε κάνει πουτάνα!Ο καθένας το μεταφράζει όπως θέλει,ανάλογα με τις ιδέες και τα πιστεύω του.
Ο Κρητίκαρος πάντων ήταν βαθειά θρήσκος!Οχι βέβαια σαν τις γιαγιάδες μας.Τον αγαπούσε πολύ τον Χριστό.Οσοι έχετε διαβάσει τον "Τελευταίο πειρασμό",θυμηθείτε τι γράφει στην εισαγωγή.Το λέω στο περίπου...
"Γράφοντας αυτές τις γραμμές,ένοιωθα τα δάκρυά μου να τρέχουν πάνω στο χαρτί,όπως το αίμα τού Χριστού στον σταυρό"
Εγώ θα παραθέσω ένα αποσπασματάκι από την "Αναφορά στον Γκρέκο".
"ΤΡΕΙΣ ΨΥΧΕΣ, ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ:
Α' ΔΟΞΑΡΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ,
ΤΕΝΤΩΣΕ ΜΕ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΑΠΙΣΩ.
Β' ΜΗ ΜΕ ΠΑΡΑΤΕΝΤΩΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ,
ΘΑ ΣΠΑΣΩ.
Γ' ΠΑΡΑΤΕΝΤΩΣΕ ΜΕ, ΚΥΡΙΕ, ΚΙ ΑΣ ΣΠΑΣΩ !

η ασκητική αποτελεί θεσπέσιο γραπτό του στα χέρια μας...
Όπως επίσης ο χρηατός ξανα σταυρώνεται...
ταξίδεψα αρκετά χρόνια πίσω...
στιγμές, ανάμεσα στις λέξεις του...
πάμε πάλι...

tai
15/03/2007, 20:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από nimbus
η ασκητική αποτελεί θεσπέσιο γραπτό του στα χέρια μας...
Όπως επίσης ο χρηατός ξανα σταυρώνεται...
ταξίδεψα αρκετά χρόνια πίσω...
στιγμές, ανάμεσα στις λέξεις του...
πάμε πάλι...
εσύ διάβασε τον καπετάν Μιχάλη για να στανιάρεις :evil:

nimbus
15/03/2007, 20:09
εσύ διάβασε τον καπετάν Μιχάλη για να στανιάρεις :evil:

:wave2: :wave2: :wave2: i will:wacko: :)

tai
15/03/2007, 20:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από nimbus
:wave2: :wave2: :wave2: i will:wacko: :) σ'αρέσουν τα σκληρά ε?

stavrogin
16/03/2007, 16:52
Η διαφωνία για την πράξη δεν συνεπάγεται εξύβριση του πράξαντα. Ο χαρακτηρισμός είναι τοποθέτηση όχι ύβρις.:nono:

Μεγάλες πατάτες, όπως όλα του.
Το χάσιμο του προσδιορισμού, την μη δυνατότητα του σχεδιασμού της πορείας, και την έλλειψη στόχου, το έκανε προσόν ο μαλάκας. Ήταν πάντα υπεράνω γιατί δεν μπόρεσε ποτέ να είναι στο μέτρο.
:a22: :a22:

Aπο οτι ειπα απαντησες μονο αυτο;

.....καλα

Και τι νομιζεις οτι ειναι το μετρο; Δεν ειναι η ακριβης πορεια εν μεσω μεγαλων αντιθεσεων;Η χρυση τομη;Τομη σε τι;
Για να εισαι στο μετρο πρεπει αντιστοιχα να το προσεγγιζεις αλλα και να το υπερβαινεις.Κι αυτο ειναι αποτελεσμα αντιθεσεων.Αυτο που λενε οι αγγλοι
You never know when its enough unless you know when its more than enough.
To συμβολο Γιν γιαν
η μασκα της τραγωδιας διπλα στην μασκα της κωμωδιας
αντιθεσεις
Αλλα που να ξερεται εσεις οι χριστιανοι απο αντιθεσεις

Και σιγα μην εχεις διαβασει Νιτσε.:a22: στα μουτρα σου :rotflmao:

zireous
16/03/2007, 21:12
Άμα 4 παράγραφοι θεωρούνται σεντόνια, μη διαβάζετε ρε, παίχτε sudoku και δείτε TV καλύτερα. :bawl: :lol:

Ρε συ stavrogin, τι κάθεσαι και τρώγεσαι άμα δε καταλαβαίνει ο άλλος ζωγράφισέ το (κάπου έχω μια εικόνα του Θεού από το southpark αλλά δε την έχω εύκαιρη σε αυτό το κουτί γκαμώτο).

Πιστεύετε ρε ότι θέτε να τελειώνουμε, θες να πιστεύεις στο μεγάλο πλε σκαραβαίο, στην υπέρτατη καρμική ισορροπία που επανορθώνει κάνα δυό ζωές αργότερα, στην αιώνια ζωή που καπάκι θα λάβεις μετά από 2.500 μετάνοιες 300 κεριά 2 ευχέλαια και 1.5 εξορκισμό, σε λόφους με ρύζι και γκόμενες κλπ, κι άμα θέλετε να δείτε τι παίζει πέρα από το βιολογικό σας τέλος περιμένετε και κάποια στιγμή όλοι θα πεθάνετε -εγω κρατάω πισινή γιατί έχουνε δει πολλά τα ματάκια μου. :lol:

Άμα θέλετε να διαβάσετε και κάνα καλό σχετικό βιβλίο, το "The Demon-Haunted World" του σχωρεμένου του Carl Sagan έχει αρκετές σχετικές απορίες και απαντήσεις που μπορεί να σας διέφυγαν καί γύρω από θρησκευτικά θέματα -στα ελληνικά δε ξέρω πως και άν μεταφράστηκε ούτε και με ενδιαφέρει, μπορεί το μεταφρασμένο να είναι και άλλο βιβλίο από το πρωτότυπο όπως αρκετά (και μπσιτ, δε νομίζω να τη γλίτωσε ούτε ο Νίτσε στη μετάφραση).

Να θυμάστε μόνο ότι καλό είναι να υπάρχει και σεβασμός για την όποια άλλη πλευρά, το δρόμο που κάμποσοι ξεροκέφαλοι από εμάς διαλέγουμε -ή δημιουργούμε- να είναι ο δικός μας μετά από αναζήτηση (όποια και να είναι). Και εγώ τουλάχιστον σε ανταπόδωση δε θα κάθομαι να σας τη λέω που πιστέυετε τόσο εύκολα αυτά που σας πουλάνε, διότι περί αγοραπωλησίας πρόκειται συνήθως φίλτατοι, και άρχισε πολύ παλιά.
Ώς γνωστόν όποιος θέλει να αναζητήσει απαντήσεις το κάνει, και άμα ξεπεράσει/αμφισβητήσει αυτές που τον βολεύουν μόνο ο ίδιος ξέρει που θα φτάσει.

Παρεπιπτόντως, ο Σωκράτης μπορεί να μήν είχε καταλήξει στη φυλακή άμα είχε κάποιον να του λέει συχνότερα: "Ρε μαλάκα σταμάτα επιτέλους τις ερωτήσεις στους ξενέρωτους καί πάμε παραλία με το (δίτροχο) κάρο να δούμε καμμιά αμαζόνα να τσαλαβουτάει στο Σούνιο"...

Sorry, αλλά μόλις θυμήθηκα και το ηρωικό γκράφιτι στο κολοσσαίο. "Χριστιανοί - Λιοντάρια = 7 - 0" :rotflmao:

tai
16/03/2007, 21:41
Aπο οτι ειπα απαντησες μονο αυτο;

.....καλα

Και τι νομιζεις οτι ειναι το μετρο; Δεν ειναι η ακριβης πορεια εν μεσω μεγαλων αντιθεσεων;Η χρυση τομη;Τομη σε τι;
Για να εισαι στο μετρο πρεπει αντιστοιχα να το προσεγγιζεις αλλα και να το υπερβαινεις.Κι αυτο ειναι αποτελεσμα αντιθεσεων.Αυτο που λενε οι αγγλοι
You never know when its enough unless you know when its more than enough.
To συμβολο Γιν γιαν
η μασκα της τραγωδιας διπλα στην μασκα της κωμωδιας
αντιθεσεις
Αλλα που να ξερεται εσεις οι χριστιανοι απο αντιθεσεις

Και σιγα μην εχεις διαβασει Νιτσε.:a22: στα μουτρα σου :rotflmao:

για να ξερεις το μετρο πρέπει να φτάσεις στα άκρα. Τότε ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ καταλαβαίνεις ότι το μέτρο είναι η μέση.
Και τον έχω διαβάσει τον Νιτσε.:a22: Το πιο ρηχό και 'λίγο' ήταν το 'ταδε εφη Ζαρατούστρα' έχασα 4 μέρες με το μαλάκα:lol:

Τις αυτοκτονιες δε μπορεις να τις περιορισεις στις "εχοντες σοας τας φρενας και καθαρην την συνειδηση" πραξεις γιατι αυτο που λεγεται καθαρη συνειδηση ειναι κατι τρομερα σπανιο.Υπαρχουν καταθλιψεις ,μανιες ,τρελλες και φοβοι.Για σχεδον ολους μας η καθαρη σταση ειναι ενα μονιμο προβλημα και μονιμα μπαλατζαρουμε συμπεριφορες, ειμαστε ασταθεις.

Συνεπως ο καταλογισμός δειλιας και φοβου στον αυτοχειρα ειναι βλακωδης γιατι ποτε δε ξερεις που σκεφτεται καθαρα και που οχι.

1ον Η δειλία και ό φόβος είναι (απο μια άλλη οπτική)ενα θόλωμα του νου, μια μη οξηδερκης παρατήρηση των τεκταινομένων. Αρα μια απόφαση αυτήν την χρονική στιγμή είναι λάθος. Δεν μπορώ να έχω σεβασμό σε ένα λάθος.
2ον Δεν είναι απαραίτητη η καθαρή συνείδηση για να πάρεις την απόφαση να παλέψεις μέχρι τέλους. Και το τέλος δεν το ξέρεις μέχρι να το ζησεις.
3ον Το παλαντζάρισμα το έχουν όσοι δεν έχουν επιλέξει συνειδητά 'δρόμο'
5ον Ο 'καταλογισμός' είναι κατηγοριοποίηση απο την οπτική Α Και καμία 'οπτική' δεν είναι βλακωδης:wave2:

tai
16/03/2007, 21:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous

Ρε συ stavrogin, τι κάθεσαι και τρώγεσαι άμα δε καταλαβαίνει ο άλλος ζωγράφισέ το (κάπου έχω μια εικόνα του Θεού από το southpark αλλά δε την έχω εύκαιρη σε αυτό το κουτί γκαμώτο).
οταν καποιος λέει την άποψη του δεν σημαίνει οτι δεν καταλαβαίνει την δική σου απλά διαφωνεί. Αν όμως δεν καταλαβαίνεις την δική του, απλά είσαι
ξεροκέφαλοι :lol:

Να θυμάστε μόνο ότι καλό είναι να υπάρχει και σεβασμός για την όποια άλλη πλευρά, =
Sorry, αλλά μόλις θυμήθηκα και το ηρωικό γκράφιτι στο κολοσσαίο. "Χριστιανοί - Λιοντάρια = 7 - 0" :rotflmao:

Ώς γνωστόν όποιος θέλει να αναζητήσει απαντήσεις το κάνει, και άμα ξεπεράσει/αμφισβητήσει αυτές που τον βολεύουν μόνο ο ίδιος ξέρει που θα φτάσει.
εγω το κάνω συνέχεια απο τοτε που ξεκίνησα, πριν απο 34χρόνια. ΕΣΥ??

conkark
17/03/2007, 01:32
Konkark με στεναχωρείς. Βλέπω ότι τα επιχειρήματά σου προχωρούν σε σκοτεινούς και δύσβατους δρόμους.
Κομμουνιστές, ιεχωβάδες, κλπ. Για τους ιεχωβάδες δεν ξέρω, αλλά για τους Κομμουνιστές, το θέμα είναι να το γράψει ο Ριζοσπάστης. Αν το γράψει, όχι μόνο πετάει ο γάιδαρος αλλά κάνει και ακροβατικά.
:lol: :lol: :lol:
Πέραν του αστείου τώρα. Η λογική του "Η μη απόδειξη συνεπάγεται ένα "ΜΠΟΡΕΙ". ", σ΄έχει ριξει στην παγίδα, που δυστυχώς τράβηξε μέσα της και μεγάλο μέρος των σοφιστών, της εποχής που κουβεντιάζουμε. Για να αποδείξουν την αξία της ρητορικής, προσπαθούσαν να υποστηρίξουν τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, ακόμα και στα πιο απίθανα υποθετικά προβλήματα. Η άσκηση ήταν καλή για αυτούς, αλλά ο λόγος τους κενός ουσίας.
Ακριβώς έτσι, πάρε το πιο απίθανο σενάριο, και μπορείς όντως να το κάνεις αληθοφανές. Γράψτο σε βιβλίο και πούλα το. Πεις δεν πεις, ότι είναι μυθοπλασία, θα βρεθούν οι αντίστοιχοι Κονκαρκ, και θα το υποστηρίξουν. Βέβαια όχι με επιχειρήματα, αλλά με το γνωστό ότι "ΤΙΠΟΤΑ μη θεωρείς παράλογο με απόλυτο ύφάκι, αν δεν αποδείξεις την ύπαρξη ή την ανυπαρξία του. Η μη απόδειξη συνεπάγεται ένα "ΜΠΟΡΕΙ". Αυτό είναι που υιοθετώ. Ψάχνω προς ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις".
Ξέρεις πως λέγεται αυτό σε απλή γλώσσα? ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ!!!!!
Και σε παρακαλώ μην μου μιλήσεις για γνώση. Αυτό που ψάχνεις δεν είναι γνώση ψυχοτρόφος, είναι χαλαρωτικός γραπτός λόγος για την παραλία.
Αν το ξεκαθαρίσεις αυτό, και βάλεις τα πράγματα στην σωστή τους θέση, και στην σωστή τους διάσταση, τότε ΝΑΙ μπορούμε να κάνουμε κουβέντα περί γάμου και διαφόρων άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων.:wave2:

Tai, πραγματικά υπάρχουν μεγάλες διαφορές, μεταξύ Πλάτωνα και Χριστιανισμού. Δεν υποστηρίζω το αντίθετο, απλά έχω βαρεθεί τα παραμυθάκια περί χριστιανικότητας του Σωκράτη, του Πλάτωνα, και όποιου άλλου μας βόλευε και μας εξηπηρετούσε.

:beer: :beer: :beer: :beer:

Ρε my friend, εγώ πρότεινα τη μη προκατειλλημένη έρευνα. Εσύ 'ο,τι σου φαίνεται ή ακούγεται πρωτόγνωρο το απορρίπτεις ως "κατανάλωση". Δεν δέχεσαι ότι η μη απόδειξη ενέχει ένα "μπορεί"; Και ποιός είναι αυτός που θα βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση και διάσταση; ΕΣΎ; Ο σωστός; Ο απόλυτος; Ο ορθολογιστής; Η' ο φωτεινός παντογνώστης; Γιαυτήν ακριβώς την ιδιότητα της έπαρσης είπε ο Χριστός το "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι", δηλαδή ευτυχισμένοι θα είναι οι ταπεινό-φρονες. Οι επιδεικνύοντες έπαρση και αλαζονία δεν συγκαταλέγονται στους σώφρονες. Ο Σωκράτης γιατί είπε "εν οίδα ότι ουδέν οίδα; (οίδα=γνωρίζω-ενεστώτας σε μορφή αορίστου). Διότι ΕΚΕΙ κατέληξε η σοφία του. Οπως και του Χριστού. Πριν 2000 χρόνια αν τους έλεγες τις σημερινές γνώσεις, θα είχαν την ίδια συμπεριφορά με αυτή που επιδεικνύεις εσύ, αν σου πουν σήμερα τα σημεία και τέρατα που έπονται στους μέλλοντες αιώνες. Δεν έχεις ακούσει τη σοφή λαϊκή παροιμία "όλα να τα περιμένει κανείς"; Κανείς δεν πρέπει να είναι αρνητικά απόλυτος, εάν δεν έχει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Απλή λογική είναι, εφόσον όλα είναι ρευστά. Και στο δικαστήριο αποδείξεις αναζητούν για να σε χώσουν στη στενή. Αν δεν τις βρουν είσαι free.
Αν αποφασίσεις να μην είσαι απόλυτος όμως, θα πρέπει να βγάλεις τις παρωπίδες οποιουδήποτε χρώματος, που σου απαγορεύουν την παράπλευρη όραση, για να διευρύνεις το οπτικό σου πεδίο. Γιατί η αλήθεια δεν υπάρχει μόνο σε μια κατεύθυνση μονοδιάστατα. Η αλήθεια, η γνώση, μπορεί να κρύβεται παντού, και σε προκαλεί να την ξεσκεπάσεις.
Ψυχοτρόφος γνώση δεν είναι αυτή που χαϊδεύει τα αυτιά σου, ούτε εκείνη που χρησιμοποιείται για επίδειξη. Η αληθινή γνώση της αλήθειας είναι αυτή που θα σε οπλίσει με την ικανότητα της πραότητας, της ταπεινότητας, της συγχώρεσης, του αλληλοσεβασμού, που συνάδουν στο να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Αυτός θα έπρεπε να είναι στόχος όλων μας, αν επιζητούμε μια κοινωνία που θα οδεύει προς τα βελτίω.
Ηταν απλά η έκφραση των προσωπικών μου "πιστεύω". Αν τα δικά σου "πιστεύω" είναι η κατά το δοκούν απολυτότητα, είσαι ελεύθερος να την ακολουθήσεις απρόσκοπτα. Σεβαστές όλες οι απόψεις. Τώρα όσο για τον χαρακτηρισμό σου του γραπτού μου λόγου ως "χαλαρωτικός για τη παραλία", η απάντησή μου είναι: Πάταξον μεν, άκουσον δε...

stavrogin
17/03/2007, 22:31
για να ξερεις το μετρο πρέπει να φτάσεις στα άκρα. Τότε ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ καταλαβαίνεις ότι το μέτρο είναι η μέση.
Και τον έχω διαβάσει τον Νιτσε.:a22: Το πιο ρηχό και 'λίγο' ήταν το 'ταδε εφη Ζαρατούστρα' έχασα 4 μέρες με το μαλάκα:lol:

....:wave2:

Διαβασες σε 4 μερες το Ζαρατουστρα και το βρηκες και ρηχο.............
:a23: :a20: :a10: :a18: :a10: :a20: :a23:
εεεεεε...........ΟΚ
χαρηκα που τα ειπαμε

tai
18/03/2007, 09:24
Διαβασες σε 4 μερες το Ζαρατουστρα και το βρηκες και ρηχο.............
:a23: :a20: :a10: :a18: :a10: :a20: :a23:
εεεεεε...........ΟΚ
χαρηκα που τα ειπαμε

Αμα είχε να πει κάτι δυσνόητο θα ειχα διαθέσει και άλλες. Αλλα πολύ προβλέψιμος ρε γαμώτο. Τα αυτονόητα αναμασάει.
Βέβαια τότε κατάλαβα σε ποιον είχαν δώσει της απαντήσεις, που είχα βρει κάποτε, και είχα θεωρήσει αυτονόητες, σκεπτόμενος ποιός είχε κάνει τόσο ανόητες ερωτήσεις.:rolleyes:

zireous
18/03/2007, 16:43
[B] οταν καποιος λέει την άποψη του δεν σημαίνει οτι δεν καταλαβαίνει την δική σου απλά διαφωνεί. Αν όμως δεν καταλαβαίνεις την δική του, απλά είσαι

quote:Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
ξεροκέφαλοι

...

Sorry, αλλά μόλις θυμήθηκα και το ηρωικό γκράφιτι στο κολοσσαίο. "Χριστιανοί - Λιοντάρια = 7 - 0"

εγω το κάνω συνέχεια απο τοτε που ξεκίνησα, πριν απο 34χρόνια. ΕΣΥ??

α) Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου, στο ότι δεν καταλαβαίνεις την άποψή μου και απλά διαφωνείς αλλά παρά ταύτα επειδή εγώ καταλαβαίνω την άποψή σου αλλά δεν διαφωνώ -δεν μπορείς εσύ να δώσεις λύση σε αυτό που έχω αντιρρήσεις, αλλά και να διαφωνούσα κάτι θα πήγαινε με σπασμένη έκτη στα τσιγγάνικα-, σου επιτρέπω να απαντήσεις ο ίδιος στην ερώτησή σου.

Β) Άν δε κατάλαβες το α ξαναδιάβασέ το, άν διάβαζες το ίδιο προσεκτικά το "Χριστιανοί - Λιοντάρια = 7 - 0" θα εντόπιζες ότι το ανέκδοτο έχει αντιστραφεί -το ορίτζιναλ λέει "0 - 7". Όπως τα ευγενή εικονίδια στο πιο πάνω ποστ δείχνουν, κάνω χιούμορ και μάλιστα όχι σε προσωπικό επίπεδο όπως λάθος κατανόησες, αλλά σε πιο γενικό επίπεδο. Άσε που το να αλλάζεις τη σειρά φράσεων που έγραψε κάποιος και να κάνεις παράθεση δείχνει ότι τον έχεις μικρό (τον δείκτη ευφυίας ντε).

γ) Το γ το ξέχασα. Άσε που δε ρώτησες κάτι άλλο. Άμα δεν αντέχετε λίγο χιούμορ πάνω σε αυτά που πιστεύετε, ξαναδείτε τα λιγάκι. :rolleyes:

Για τα υπόλοιπα:
Συμφωνώ με τον conkark όσον αφορά την ανάγκη της σφαιρικής οπτικής για τα πράγματα, έλα όμως που ο stavrogin με κάλυψε νωρίτερα για τον Σωκράτη -άν και δεν έχω τη δίκη σε DVD γκαμώτο.

tai
18/03/2007, 22:30
α) Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου, στο ότι δεν καταλαβαίνεις την άποψή μου και απλά διαφωνείς αλλά παρά ταύτα επειδή εγώ καταλαβαίνω την άποψή σου αλλά δεν διαφωνώ -δεν μπορείς εσύ να δώσεις λύση σε αυτό που έχω αντιρρήσεις, αλλά και να διαφωνούσα κάτι θα πήγαινε με σπασμένη έκτη στα τσιγγάνικα-, σου επιτρέπω να απαντήσεις ο ίδιος στην ερώτησή σου.το Α δεν είναι ερώτηση καρντια μου. Αφορα όσους νομίζουν οτι όποιος διαφωνεί δεν κατάλαβε. Γιατί πολλοί εδω μέσα νομίζουν οτι αυτά που λένε είναι δυσνόητα ενω απλά είναι απορριπτέα. Οταν σου χαλάει καποιος την 'μαγιονέζα' της κοσμοθεωρία σου, μην θεωρείς οτι είναι λάθος σαν άτομο, απλά βλέπει σαν λάθος την κοσμοθεωρία σου.
Δεν είναι απαρέγκλιτα σωστές οι επιλογές σου :a024:

Β) Άν δε κατάλαβες το α ξαναδιάβασέ το, άν διάβαζες το ίδιο προσεκτικά το "Χριστιανοί - Λιοντάρια = 7 - 0" θα εντόπιζες ότι το ανέκδοτο έχει αντιστραφεί -το ορίτζιναλ λέει "0 - 7". Όπως τα ευγενή εικονίδια στο πιο πάνω ποστ δείχνουν, κάνω χιούμορ και μάλιστα όχι σε προσωπικό επίπεδο όπως λάθος κατανόησες, αλλά σε πιο γενικό επίπεδο.το διάβασα προσεκτικά, και είδα το λάθος στο ανέκδοτο. Αλλά το έβαλα γιατί οι σκέψεις σου (και απο αλλού) αντικατροπτίζονται σε αυτού του είδους τα αστεία.

Άσε που το να αλλάζεις τη σειρά φράσεων που έγραψε κάποιος και να κάνεις παράθεση δείχνει ότι τον έχεις μικρό (τον δείκτη ευφυίας ντε).
Το να αλλάζεις και να ανακατεύεις την σειρά των προτάσεων, βολεύει, για να δείχνει της ουσιαστικές σκέψεις του άλλου που κρύβονται ανάμεσα απο άσκοπα λόγια.

Και μην σε απασχολεί το μέγεθος . Δεν παίζει ρόλο. Το πως τον χρησιμοποιείς μετρά (τον δείκτη ευφυίας ντε). :lol:

γ) Το γ το ξέχασα. Άσε που δε ρώτησες κάτι άλλο. Άμα δεν αντέχετε λίγο χιούμορ πάνω σε αυτά που πιστεύετε, ξαναδείτε τα λιγάκι. :rolleyes: το χιούμορ αντέχετε πάντα , η πλάκα όχι πάντα
.
:beer:

loukasfilm
19/03/2007, 13:50
Ρε my friend, εγώ πρότεινα τη μη προκατειλλημένη έρευνα. Εσύ 'ο,τι σου φαίνεται ή ακούγεται πρωτόγνωρο το απορρίπτεις ως "κατανάλωση". Δεν δέχεσαι ότι η μη απόδειξη ενέχει ένα "μπορεί"; Και ποιός είναι αυτός που θα βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση και διάσταση; ΕΣΎ; Ο σωστός; Ο απόλυτος; Ο ορθολογιστής; Η' ο φωτεινός παντογνώστης; Γιαυτήν ακριβώς την ιδιότητα της έπαρσης είπε ο Χριστός το "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι", δηλαδή ευτυχισμένοι θα είναι οι ταπεινό-φρονες. Οι επιδεικνύοντες έπαρση και αλαζονία δεν συγκαταλέγονται στους σώφρονες. Ο Σωκράτης γιατί είπε "εν οίδα ότι ουδέν οίδα; (οίδα=γνωρίζω-ενεστώτας σε μορφή αορίστου). Διότι ΕΚΕΙ κατέληξε η σοφία του. Οπως και του Χριστού. Πριν 2000 χρόνια αν τους έλεγες τις σημερινές γνώσεις, θα είχαν την ίδια συμπεριφορά με αυτή που επιδεικνύεις εσύ, αν σου πουν σήμερα τα σημεία και τέρατα που έπονται στους μέλλοντες αιώνες. Δεν έχεις ακούσει τη σοφή λαϊκή παροιμία "όλα να τα περιμένει κανείς"; Κανείς δεν πρέπει να είναι αρνητικά απόλυτος, εάν δεν έχει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Απλή λογική είναι, εφόσον όλα είναι ρευστά. Και στο δικαστήριο αποδείξεις αναζητούν για να σε χώσουν στη στενή. Αν δεν τις βρουν είσαι free.
Αν αποφασίσεις να μην είσαι απόλυτος όμως, θα πρέπει να βγάλεις τις παρωπίδες οποιουδήποτε χρώματος, που σου απαγορεύουν την παράπλευρη όραση, για να διευρύνεις το οπτικό σου πεδίο. Γιατί η αλήθεια δεν υπάρχει μόνο σε μια κατεύθυνση μονοδιάστατα. Η αλήθεια, η γνώση, μπορεί να κρύβεται παντού, και σε προκαλεί να την ξεσκεπάσεις.
Ψυχοτρόφος γνώση δεν είναι αυτή που χαϊδεύει τα αυτιά σου, ούτε εκείνη που χρησιμοποιείται για επίδειξη. Η αληθινή γνώση της αλήθειας είναι αυτή που θα σε οπλίσει με την ικανότητα της πραότητας, της ταπεινότητας, της συγχώρεσης, του αλληλοσεβασμού, που συνάδουν στο να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Αυτός θα έπρεπε να είναι στόχος όλων μας, αν επιζητούμε μια κοινωνία που θα οδεύει προς τα βελτίω.
Ηταν απλά η έκφραση των προσωπικών μου "πιστεύω". Αν τα δικά σου "πιστεύω" είναι η κατά το δοκούν απολυτότητα, είσαι ελεύθερος να την ακολουθήσεις απρόσκοπτα. Σεβαστές όλες οι απόψεις. Τώρα όσο για τον χαρακτηρισμό σου του γραπτού μου λόγου ως "χαλαρωτικός για τη παραλία", η απάντησή μου είναι: Πάταξον μεν, άκουσον δε...

Φίλε Κόνκαρκ, έχεις μπερδευτεί. Από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι υποστηρίζω ότι η γνώση είναι μονόπλευρη, μονοδιάστατη, και την κατέχει μόνο ένας?
Το να καταφέρεις να ξεκαθαρίσεις, τα γραπτά που προσφέρουν γνώση, από τα "άρλεκιν", της δήθεν γνώσης είναι δύσκολο? Αν είναι έτσι πρέπει να σε πείραξε πολύ, η αποκάλυψη των παπαριών του Νταίνικεν.
Η Σφαιρικότητα είναι το άλφα και το ωμέγα, της έρευνας και της γνώσης, που προέρχεται από αυτή.
Το ότι δεν δέχομαι παραμύθια, δεν σημαίνει ότι είμαι μονοδιάστατος. Όπως και οποιαδήποτε παπαριά που τυπώνεται για να πουλήσει, δεν σημαίνει ότι θα γίνει στο μέλλον.
Ο Σωκράτης και ο Χριστός συμφωνούσαν? Από που το βγάζεις αυτό? Αυτά σε μένα ακούγονται ευσεβής πόθοι, έτσι ώστε να προσδώσουμε στον Χριστιανισμό, την πνευματικότητα που του λείπει. Κανέναν άλλο αρχαίο φιλόσοφο που να συμφωνεί με τον Χριστό έχεις? Ή μένουμε στον Σωκράτη και στον Πλάτωνα? Αλήθεια και το περι "των φτωχών τω πνεύματι", είναι όντως λόγια του Χριστού? ή καμμιά προσθήκη αργότερα? Με την λογική την δικιά σου, αφού έχουν εκφραστεί απορίες και για την αυθεντικότητα των λόγων του Χριστού, τότε "μπορεί" σήμερα να πιστεύεις άλλα για άλλα από αυτά που "μπορεί" να είπε πραγματικά ο Χριστός. Άσε που δεν ξέρουμε ακόμα αν υπήρξε πραγματικά.:lol:
Ο χαρακτηρισμός "για την παραλία" δεν είναι για τον δικό σου γραπτό λόγο, αλλά για τα "πονήματα", που διαβάζεις και υπερασπίζεσαι χωρίς καμμιά λογική συνέχεια στην δομή τους και τα επιχειρήματά τους.
Αυτή την κριτική ικανότητα πιστεύω ότι την έχεις, έτσι ώστε να μην μένεις σε ένα "μπορει".

zireous
20/03/2007, 20:12

Δε έχει νόημα να συνεχίσω να σπαμάρω εδώ -όχι ότι είχε πιο πριν.

conkark
16/05/2007, 22:30
"Πριν απ'όλα να φυλάξετε την ψυχή σας, την πίστη σας και την πατρίδα σας. Εμείς περισσότερο απ'τα τουφέκια, με την πίστη μας στο Χριστό και την αγάπη μας στην πατρίδα, ελευθερώσαμε την Ελλάδα. Μείνετε πάντα καλοί χριστιανοί και καλοί Έλληνες, έτσι ο Θεός θα σας ευλογεί, η Ελλάδα θα σας προστατεύει και όλα θα πάνε καλά στη ζωή σας".

Υπογραφή: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

sober
17/05/2007, 02:12
"Πριν απ'όλα να φυλάξετε την ψυχή σας, την πίστη σας και την πατρίδα σας. Εμείς περισσότερο απ'τα τουφέκια, με την πίστη μας στο Χριστό και την αγάπη μας στην πατρίδα, ελευθερώσαμε την Ελλάδα. Μείνετε πάντα καλοί χριστιανοί και καλοί Έλληνες, έτσι ο Θεός θα σας ευλογεί, η Ελλάδα θα σας προστατεύει και όλα θα πάνε καλά στη ζωή σας".

Υπογραφή: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Μ'αρεσει που δηλωνεις ροκερ και ασυμβιβαστος....

:smokin:

Nikoskazer2000
17/05/2007, 02:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Μιλάμε για ενα πολύ προσωπικό θέμα που δεν χωράει καμία κρίση απο κανέναν.

Ειδικά στο θέμα Πίστης, είναι κάτι που απασχολεί τον καθένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και δεν νομίζω οτι πέφτει σε κανέναν λόγος, στο αν αυτό που κάνει είναι σωστό ή οχι. Φυσικά απο την στιγμή που δεν ενοχλεί τους διπλανούς του.

Προσωπικά πάντως πιστεύω στον Χριστιανισμό αλλά οχι στον δογματισμό της σημερινής θρησκείας.

Gandalf

+1

conkark
17/05/2007, 22:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από sober
Μ'αρεσει που δηλωνεις ροκερ και ασυμβιβαστος....

:smokin:

Προς τί η διαφωνία σου my friend; Ακούω το τμήμα της ροκ που είναι επαναστατική και κοινωνικο-πολιτική, όπως πχ Pink Floyd, και είμαι ασυμβίβαστος σε οτιδήποτε το φαύλο. Τόσο απλά!..Αλλά εσύ γιατί δυσανασχετείς με ό,τι έγραψε ο Κολοκοτρώνης στις "πολιτικές υποθήκες προς τους νέους της Ελλάδας"; Δεν σου αρέσει που μ'αυτές τις ιδέες μας απελευθέρωσε απ'τη χατζάρα των Τούρκων,και από αυτά τα ιδανικά που χλευάζεις ΕΣΥ επωφελήθηκες και ζεις ελεύθερος; Μήπως συμφωνείς με τους μασόνους της εθνοσυνέλευσης που τον έχωσαν στη φυλακή; Η μήπως διαφωνείς με τον Καποδίστρια που απαγόρευσε τις μασονικές οργανώσεις στον Ελλαδικό χώρο;(Γιαυτό και τον έφαγαν οι Μαυρομιχαλαίοι)! Η τελικά θα σου άρεσε να είχαμε ακόμα τους Τούρκους στο κεφάλι μας, και να συνεχίζονταν ακόμα οι γενοκτονίες τους; Τότε, αμα είναι έτσι, πρέπει να ντρεπόμαστε για τα ιδανικά των προπατόρων μας! Πάντως, αν είσαι αντιχριστιανός και ανθέλληνας, βάλτα με τον Κολοκοτρώνη. Οχι μ'εμένα! Κι αν θες, να γίνει ένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα, για το αν προτιμάνε οι Έλληνες τον Κολοκοτρώνη ή εσένα! Ο Κολοκοτρώνης μας έσωσε απ'τους Τούρκους. Εσύ δεν μπορείς να μας σώσεις ούτε απ'τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου!
Φιλικά :wave2:

sober
18/05/2007, 03:23
Προς τί η διαφωνία σου my friend; Ακούω το τμήμα της ροκ που είναι επαναστατική και κοινωνικο-πολιτική, όπως πχ Pink Floyd, και είμαι ασυμβίβαστος σε οτιδήποτε το φαύλο. Τόσο απλά!..Αλλά εσύ γιατί δυσανασχετείς με ό,τι έγραψε ο Κολοκοτρώνης στις "πολιτικές υποθήκες προς τους νέους της Ελλάδας"; Δεν σου αρέσει που μ'αυτές τις ιδέες μας απελευθέρωσε απ'τη χατζάρα των Τούρκων,και από αυτά τα ιδανικά που χλευάζεις ΕΣΥ επωφελήθηκες και ζεις ελεύθερος; Μήπως συμφωνείς με τους μασόνους της εθνοσυνέλευσης που τον έχωσαν στη φυλακή; Η μήπως διαφωνείς με τον Καποδίστρια που απαγόρευσε τις μασονικές οργανώσεις στον Ελλαδικό χώρο;(Γιαυτό και τον έφαγαν οι Μαυρομιχαλαίοι)! Η τελικά θα σου άρεσε να είχαμε ακόμα τους Τούρκους στο κεφάλι μας, και να συνεχίζονταν ακόμα οι γενοκτονίες τους; Τότε, αμα είναι έτσι, πρέπει να ντρεπόμαστε για τα ιδανικά των προπατόρων μας! Πάντως, αν είσαι αντιχριστιανός και ανθέλληνας, βάλτα με τον Κολοκοτρώνη. Οχι μ'εμένα! Κι αν θες, να γίνει ένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα, για το αν προτιμάνε οι Έλληνες τον Κολοκοτρώνη ή εσένα! Ο Κολοκοτρώνης μας έσωσε απ'τους Τούρκους. Εσύ δεν μπορείς να μας σώσεις ούτε απ'τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου!

Θα σου προτεινα να ακουσεις και λιγο Dead Kennedys να δουμε τοτε τις αποψεις σου περι χριστιανισμου Ελλαδας / Τουρκιας και οτι αλλο ε8νος 8ες..Το 8εμα ειναι φιλε μου να ΜΗΝ γινονται ΚΑΝ πολεμοι αλλα αμα εσυ ΑΚΟΜΑ αναμασας λογια του Κ. μια ζωη 8α τρεφεις μια παραλογη εχ8ρα που σε τιποτα δεν οφελει...Ξερω..ξερω...ονειρευομαι κοσμους ροδινους και ουτοπικους...Νταξει δεν πειραζει ... Ειμαι ρεαλιστρια και 8ελω το αδυνατο!

Παντα φιλικα..

TROOPER
18/05/2007, 07:56

τι εγινε ρε ?

σε ξαναπιασε η δυσκιλιοτητα?????

LIBYKOS
18/05/2007, 08:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
τι εγινε ρε ?

σε ξαναπιασε η δυσκιλιοτητα?????

τσ τσ τσ......κακίες.......:lol:

zireous
18/05/2007, 11:02
Η δυσκοιλιότητα απαιτεί θυσίες...
(όσοι τη ξέρουν, ξέρουν και να τη προφέρουν)

Η πίστη συχνά οδηγεί στην απραξία (όσο και να πιστεύεις σε κάτι, άμα δε κάνεις τίποτα γι' αυτό τί νόημα έχει; ), ενώ η δράση απαιτεί αυτό που λέγεται θέληση. Σου δίνει όμως και τη ψευδαίσθηση ότι ανήκεις σε ένα σύνολο -και αυτό μπορεί να είναι θεραπευτικό.

Η πρώτη επανάσταση φίλε Conkark που πρέπει να αρχίσουμε (και να νικήσουμε) είναι ενάντια στον ίδιο μας τον εαυτό.

Jello Biafra rulez (που τους θυμήθηκες ρε θηρίο τους DK; ).

Από την άλλη, άμα νιώθει καλά κάποιος με τη θρησκεία του (ή γενικότερα με κάτι) τί νόημα έχει να του σκάς τη σαπουνόφουσκά του;

LIBYKOS
18/05/2007, 11:36
Ολοι αναζητούμε αυτό το "κάτι".

Αλλοι το λένε Θεό, άλλοι Βούδα, άλλοι χρήμα, άλλοι εξουσία, άλλοι μοναξιά κλπ κλπ κλπ

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το "κάτι" βρίσκεται μέσα μας. Μόνο που δεν ξέρουμε πως να το βρούμε, γι αυτό και χρειαζόμαστε τη γνώση, την τεχνική.

Είναι τόσο ευρεία η έννοια αυτού του "κάτι" και τόσοι πολλοί οι δρόμοι για να φτάσεις σε αυτό που κάπου μπλεκόμαστε.

Θα τη βρούμε την άκρη σαν ανθρωπότητα αλλά είναι λιγάκι νωρίς ακόμη.......

sober
19/05/2007, 00:23
Η δυσκοιλιότητα απαιτεί θυσίες...
(όσοι τη ξέρουν, ξέρουν και να τη προφέρουν)

Η πίστη συχνά οδηγεί στην απραξία (όσο και να πιστεύεις σε κάτι, άμα δε κάνεις τίποτα γι' αυτό τί νόημα έχει; ), ενώ η δράση απαιτεί αυτό που λέγεται θέληση. Σου δίνει όμως και τη ψευδαίσθηση ότι ανήκεις σε ένα σύνολο -και αυτό μπορεί να είναι θεραπευτικό.

Η πρώτη επανάσταση φίλε Conkark που πρέπει να αρχίσουμε (και να νικήσουμε) είναι ενάντια στον ίδιο μας τον εαυτό.

Jello Biafra rulez (που τους θυμήθηκες ρε θηρίο τους DK; ).

Από την άλλη, άμα νιώθει καλά κάποιος με τη θρησκεία του (ή γενικότερα με κάτι) τί νόημα έχει να του σκάς τη σαπουνόφουσκά του;

Δε διαφωνω κα8ολου μ'αυτα που λες... :beer:

Ρε οι Κενεντις ειναι διαχρονικοι λεμε....

χμ....ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!:rolleyes:

conkark
19/05/2007, 00:44
Απαντώ γενικά:
Το να είσαι δυσκοίλιος δεν είναι τόσο κακό όσο το να’σαι ευκοίλιος! Δεν φαντάζομαι να έχει κανείς ένσταση επ’αυτού, μιάς και υπάρχει γενική αποδοχή. Προσωπικά τρέφομαι λιτά. Αρα, λογική η δυσκοιλιότητά μου. Να συμφωνήσω με τον φίλο μου τον Trooper.

Αυτός που είναι πραγματικός χριστιανός οφείλει να πράττει και να δρα σύμφωνα με τα διδάγματα του χριστιανισμού-άρα η αληθινή πίστη δεν είναι ισοδύναμη της απάθειας- δηλ να βοηθάει του άτυχους αυτής της ζωής, να μην κλέβει, να μη κερατώνει τη γυναίκα του, να μη σκοτώνει, να μην είναι ψεύταρος, να σέβεται τον συνάνθρωπό του, να μην είναι σε αλαζονική έπαρση αλλά ταπεινός κλπ. Επειδή πιστεύω σε αυτές τις αρχές, ορισμένοι δεν θα με κάνουν να ντρέπομαι. Διότι τα πιστεύω μου αποτελούν το καλό. Ασφαλώς και κάποιος μπορεί να πιστεύει στις ίδιες αξίες και να είναι πλατωνιστής ή κάτι άλλο. Μην αρπάζεστε απ’τους τίτλους αλλά απ’την ουσία. Φυσικά και άλλοι έχουν αρχή τους τον αυνανισμό, τις ύβρεις, τις εξυπνάδες, τους τσαμπουκαλισμούς κλπ. Ολοι έχουν δικαίωμα στην επιλογή του δρόμου που προτιμάνε. Ο καθένας λοιπόν, ας μιλήσει για τον εαυτό του. Αυτό όμως που με εκπλήσσει ιδιαίτερα, είναι το ότι κάποιοι τρέφουν τόσο μίσος για τον Χριστό, που παρόμοια δεν αισθάνονται για τον πιο ειδεχθή εγκληματία. Κι αυτό θεωρώ ότι είναι άδικο τουλάχιστον.

Διαφωνώ ως προς την επανάσταση εναντίον του εαυτού μας συλλήβδην.Υπάρχουν και «εαυτοί» που είναι φορείς του καλού. Τον κακό εαυτό τους πρέπει ν’αλλάξουν μερικοί.Σ’αυτό να συμφωνήσω.

Οσο για τη φίλη μας τη sober, απ’τους DEAD KENEDIES ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΆΞΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΉ ΠΑΙΔΕΊΑ; Αν είναι έτσι, κι ο άλλος που είναι σκυλάς,να εισπράξει τη σωστή παιδεία απ’τον Πανταζή! Επειδή διαπιστώνω ότι ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι την ελευθερία να εκφράζεται κατά το δικό της δοκούν, την οφείλει σε Κολοκοτρώνηδες, τη ρωτώ ευθέως: Εφόσον ο ελληνισμός τότε ΄ήταν σκλάβος,υπό τον τούρκικο ζυγό, δεν έπρεπε ο έλληνας να επαναστατήσει; Ελεος, πια!!! Sober μου, λάθος κατάλαβες ότι είμαι υπέρ του πολέμου. Είμαι όμως υπέρ των δικαίων επαναστάσεων. Και επειδή μπορεί ακόμα να δυσκολεύεται να καταλάβει το αυτονόητο, το κάνω πιο λιανό: Αν κάποιος ασελγεί στο σώμα σου παρά τη θέλησή σου τι θα κάνεις; Θα τον απολαμβάνεις μαζοχιστικά ή θα αντιδράσεις; Διάλεξε, αλλά πρόσεξε στην επιλογή σου τι θα πεις.
Οσο για την παράλογη έχθρα που μου προσδίνεις, απλά είναι φρούδα ως αντιφατική με τις αρχές του χριστιανισμού, που ως γνωστόν προτρέπει στο «ειρήνη σε σας».Αρα δεν συντάσσομαι υπέρ στον πόλεμο, αλλά υπέρ στο δικαίωμα να ζω ελεύθερος. Και μη μπερδεύεις τους κατ’όνομα χριστιανούς με ό,τι δίδαξε ο Χριστός, όπως κάνουν τεχνηέντως οι υβριστές του, επειδή τους ενοχλεί να είναι καλοί. Γιατί βαριά η καλογερική...

Και τελικά, ας επιλέξετε παλικάρια μου: Θα Θέλατε ακόμα να είσασταν σκλαβωμένοι στους τούρκους; Υπάρχει συγκεκριμένο ερώτημα. Όχι περί άλλων να τυρβάζουμε. Βέβαια, τον τούρκο τον έμπασαν απ’την κερκόπορτα οι Καραμάν-Αλήδες και οι Παπανδρέηδες με τους κολλητούς τους τους ιδιοχτήτες δισκογραφικών εταιρειών. Με τον Δούρειο ίππο. Και κατάφεραν να τουρκέψουν 9 μιση εκατομμύρια έλληνες με τα ξεγυρισμένα τσιφτετέλια και τα ντέφια. Και τεχνηέντως εξαφάνισαν το σωστό ροκ, και επέτρεψαν μόνο το ακίνδυνο heavy που μιλάει για πολεμικά έπη και υμνεί τον εωσφόρο, τα τέρατα και τους δαίμονες, όπως οι LORDI(=ακάθαρτοι, στα ιταλικά). Ετσι μόνο θα τους κρατάνε στην εξουσία επ’άπειρον!
Δεν λέω ψέμματα.

sober
19/05/2007, 02:02
Δεν περιμενω απο τους Κενεντις να μα8ω καποια πραγματα...απλα συμφωνω με ολα οσα μιλανε στα τραγουδια τους...τοσο απλα...

Το 8εμα ειναι να ΜΗΝ ερ8ει κανεις να με βιασει η να με κλεψει...να εχει δηλ τη στοιχειωδη ''γνωση'' οτι αυτο που παει να κανει ειναι αισχρο..και να μην το κανει...

Ειμαι κατα οποιασδηποτε μορφης καταπιεσης και υπερ του σεβασμου στα δικαιωματα και τις ελευ8εριες του αλλου ..

Ελπιζω να καταλαβες τη λογικη μου..

Ποιο ειναι κατα την αποψη σου το σωστο ροκ???Καλα τους Λορντι που τους θυμη8ηκες???Μη μου πεις οτι τους 8εωρεις ροκ!!!! Κωλοφλωροι εμπορικοτατοι μ@λακες ειναι...

ξανα μανα :wave2:

zireous
19/05/2007, 19:14
Φίλτατε conkark, οι DK είναι punk συγκρότημα (με πολιτικό-κοινωνικό και έντονα αντιτεχνοκρατικό, αντικονφορμιστικό -καί όπου χρειάστηκε καί αντι-θρησκόληπτο- στίχο και που κατά καιρούς διάφοροι στόκοι -πχ κάτι ντόπιοι σκινάδες κάτι δεκαετίες πριν μή ξέρωντας τη τύφλα τους τραγούδαγαν το California Uber Alles (ενώ αγνοούσαν το Nazi Punks Fuck Off πχ), ενώ στο έξωτερικό πάλι κάτι πλουσιόπαιδα που την είχανε δει κάπως τραγούδαγαν το Kill The Poor (μην πιάνωντας την ελαφρά -δηλαδή θεόβαρια- ειρωνία των στίχων), όλα αυτά βέβαια καμμία σχέση δεν έχουν με τους στίχους τους:
http://www.deadkennedys.com/discography.htm

Κάτι χρόνια έχω να ακούσω DK, σίγουρα θα μου αρέσουν και κάμποσα από τα καινούρια τους.

Εγώ τότε είχα φάει κόλλημα με το Holiday In Cambodia πάντως (και ακόμα τ' ακούω, παρόλο που παίζω και ακούω ένα κάρο πράματα), thanx sober που μου τους θύμισες.

sober
20/05/2007, 00:52
Φίλτατε conkark, οι DK είναι punk συγκρότημα (με πολιτικό-κοινωνικό και έντονα αντιτεχνοκρατικό, αντικονφορμιστικό -καί όπου χρειάστηκε καί αντι-θρησκόληπτο- στίχο και που κατά καιρούς διάφοροι στόκοι -πχ κάτι ντόπιοι σκινάδες κάτι δεκαετίες πριν μή ξέρωντας τη τύφλα τους τραγούδαγαν το California Uber Alles (ενώ αγνοούσαν το Nazi Punks Fuck Off πχ), ενώ στο έξωτερικό πάλι κάτι πλουσιόπαιδα που την είχανε δει κάπως τραγούδαγαν το Kill The Poor (μην πιάνωντας την ελαφρά -δηλαδή θεόβαρια- ειρωνία των στίχων), όλα αυτά βέβαια καμμία σχέση δεν έχουν με τους στίχους τους:
http://www.deadkennedys.com/discography.htm

Κάτι χρόνια έχω να ακούσω DK, σίγουρα θα μου αρέσουν και κάμποσα από τα καινούρια τους.

Εγώ τότε είχα φάει κόλλημα με το Holiday In Cambodia πάντως (και ακόμα τ' ακούω, παρόλο που παίζω και ακούω ένα κάρο πράματα), thanx sober που μου τους θύμισες.

Αγαπημενα :

Lets lynch the landlord
Mtv get off the air
Police track

εμενα με εχει εντυπωσιασει το ποσο ευστοχα σου παρουσιαζουν τα κακως κειμενα της σημερινης κοινωνιας κι ας ειναι συγκροτημα ....20 ετιας αν δεν κανω λα8ος???

Συν οτι τα ''σπανε'' γενικοτερα ...:lol: :lol: :lol:

conkark
20/05/2007, 03:58
Δεν περιμενω απο τους Κενεντις να μα8ω καποια πραγματα...απλα συμφωνω με ολα οσα μιλανε στα τραγουδια τους...τοσο απλα...

Το 8εμα ειναι να ΜΗΝ ερ8ει κανεις να με βιασει η να με κλεψει...να εχει δηλ τη στοιχειωδη ''γνωση'' οτι αυτο που παει να κανει ειναι αισχρο..και να μην το κανει...

Ειμαι κατα οποιασδηποτε μορφης καταπιεσης και υπερ του σεβασμου στα δικαιωματα και τις ελευ8εριες του αλλου ..

Ελπιζω να καταλαβες τη λογικη μου..

Ποιο ειναι κατα την αποψη σου το σωστο ροκ???Καλα τους Λορντι που τους θυμη8ηκες???Μη μου πεις οτι τους 8εωρεις ροκ!!!! Κωλοφλωροι εμπορικοτατοι μ@λακες ειναι...

ξανα μανα :wave2:

Δηλαδή φίλη μας αγαπημένη,έχεις ευσεβείς πόθους ότι γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι αγγελικά πλασμένοι, που θα σε σεβαστούν, όπως οι τούρκοι σεβάστηκαν τους έλληνες.Συσχετισμό κάνω. Ετσι όμως αυτοχαρακτηρίζεσαι ως εκτός πραγματικότητας. Αυτή η κοινωνία που ονειρεύεσαι είναι στη σφαίρα της φαντασίας μόνο. Δεν βλέπεις ειδήσεις, να διαπιστώσεις ότι κυρίως Αλβανοί παραβιάζουν σπίτια σε χωριά ή αλλού και χτυπάνε γριούλες για να τους κλέψουν τη σύνταξη;Αν ήταν η γιαγιά σου πώς θα αντιδρούσες; Στωικά, ή θα άρπαζες το τραπεζομάχαιρο και θάτρεχες σαν τρελλή στους δρόμους να τους σφάξεις; Αυτό λοιπόν έκανε κι ο Κολοκοτρώνης σ'αυτούς που βίαζαν ελληνίδες κι έσφαζαν ανελέητα. Για τις επόμενες γενιές, να μην είναι κοινωνοί της ίδιας δυστυχίας της σκλαβιάς σε ημιβάρβαρους. Κι έρχεσαι εσύ να τον κατηγορήσεις; Αυτή την παιδεία σε διδάσκει η μουσική που ακούς; Μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου σε μερικά θέματα που είναι πάρα πολύ σοβαρά;Τον κόσμο που ζητάς θα τον έβρισκες μόνο αν υπήρχε χριστιανική παιδεία,ή άλλο σύστημα ηθικών αξιών και αρχών. Σ'αυτή τη κοινωνία της έκπτωσης των αρχών τί περιμένεις; Δεν τους έμαθε κανείς ότι άλλο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ, και ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΧΟΣ. Τέλος πάντων, μεγάλο το θέμα. Αααα!..τους dk τους είχα ακούσει το 79 , εν τη γεννέσει τους. Δεν είναι το πανκ που με εκφράζει μουσικά,όμως. Αναγνωρίζω το κίνητρο του επαναστατισμού της στιχουργικής τους άποψης βέβαια, χωρίς να συνταυτιζόμαστε κι όλας σε όλα...οΙ Lordi δεν παίζουν ροκ; Τί παίζουν τότε; Γονίδη; :)

Στο ερώτημά σου τώρα, για το σωστό ροκ,θα σου απαντήσω μέσω αποσπασμάτων γραπτών συνεντεύξεων σε περιοδικό,του Παύλου Σιδηρόπουλου,ως διαμαρτυρία στον τότε υφυπουργό Νέας Γενιάς, για το ότι δεν επέτρεπε τη διάδοση του ροκ στην Ελλάδα:

"...Υπάρχει στο ελληνικό ροκ και η πολιτική. Για να μην αναφερθούμε παγκόσμια στα τραγούδια διαμαρτυρίας του Bob Dylan και τόσων άλλων, σε στίχους όπως του Mick Jacker:
``Λένε πως είναι η κατάλληλη εποχή για το παλάτι της επανάστασης. Αλλά εκεί που μένω εγώ αυτό το παιχνίδι δεν είναι παρά μια ενοχλητική λύση, έτσι τί άλλο μπορεί ένα αδύναμο αγόρι να κάνει απ' το να τραγουδάει σε μια rock and roll μπάντα, μιας και στο κοιμισμένο Λονδίνο απλά δεν υπάρχει θέση για κάποιον που θέλει να διαδηλώνει τα πιστεύω του στο δρόμο''.
(Street fighting man).
Παγκόσμια σου αναφέρω το όνομα και μόνο του συγκροτήματος ``Gang of four'' Συμμορία των τεσσάρων (βλέπε χήρα του Μάο). Τη γνωστή πολιτική θέση και δράση των Class, τις φωτογραφίες του Bob Marley και την συμπαράστασή του στον αντιπρόσωπο της αριστεράς στην Τζαμάικα. Τώρα, όσο για το ελληνικό ροκ, αν έκανες τον κόπο να διάβαζες το άρθρο μου στο τεύχος Μαϊου στο ίδιο περιοδικό, θα έβλεπες κατά πόσο υπάρχει και στο ελληνικό ροκ πολιτική ή όχι.
Υπάρχει στο ροκ και κοινωνιολογία. Οι Rolling Stones έπαιξαν βασικό ρόλο στην νομιμοποίηση της ομοφιλοφιλίας, που ήταν μεγάλο πρόβλημα στην Αγγλία. Εχουν γίνει συναυλίες ροκ ενάντια στο ρατσισμό. Συναυλίες σε ποινικές φυλακές σε άσυλα, σε ψυχιατρεία.
Είναι γνωστό ότι το ελληνικό ροκ πιστεύει πολύ στο ανθρώπινο πάθος και στην ανθρώπινη αδυναμία, στο υποσυνείδητο, όχι σαν πηγή κακού αλλά και σαν πηγή δημιουργίας. Επειδή δεν μου άρεσαν ποτέ τα κούφια λόγια, εν ολίγοις τα γράμματα τα κενά όπως θα 'λεγες εσύ, πάρε όλη την ελληνική ροκ δισκογραφία, αν βέβαια ξέρεις ποια είναι, και ασχολήσου με το στίχο της. Ολη τη δισκογραφία όμως.
Υπάρχει στο ροκ και χρήμα. Εδώ το ελληνικό ροκ βέβαια χάνει. Αλλά στην Αγγλία κάποτε οι Beatles υπήρξαν οικονομικό κονδύλι, τους έκαναν Sir, γι' αυτό τώρα στην Αγγλία το ροκ είναι μόνιμο οικονομικό κονδύλι, όπως επίσης στην Ολλανδία, στην Γερμανία και αν θέλουμε να μιλάμε για εκτός Ευρώπης, φυσικά στις ΗΠΑ.
Στο λέω καθαρά το ροκ πιστεύει στην αναγκαιότητα της τέχνης, πιστεύει στην υπερβατική στιγμή που έχει ανάγκη ο κάτοικος της οποιασδήποτε μεγαλούπολης και ιδιαίτερα της Αθήνας, που θεωρείται από τις χειρότερες. Πιστεύει στο συναίσθημα με σίγμα κεφαλαίο, πιστεύει στο υποσυνείδητο, όπως σου είπα είναι εκτός από πηγή κακού και πηγή δημιουργίας. Πιστεύει στην κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας. Πιστεύει στην Αγάπη με άλφα κεφαλαίο, στην Ειρήνη με έψιλον κεφαλαίο, στην πίπα της Ειρήνης με έψιλον κεφαλαίο. Τί άλλο θέλεις να σου πω για να ξυπνήσεις επιτέλους;" ..."Οχι λοιπόν, άγνωστε νεαρέ του υφυπουργίου Νέας Γενιάς, το ροκ ασφαλώς, δεν περίμενε από κάποια πολιτική αλλαγή δικαίωση (προτιμά τη λέξη κοινωνική). Αλλά περίμενε μια πιο εμπεριστατωμένη πληροφόρηση. Περίμενε από σένα πληροφόρηση για τη γενιά των Beat και την λογοτεχνία τους, περίμενε από σένα πληροφόρηση για τον underground κινηματογράφο, έστω και στο κλασσικό επίπεδο Andy Warhol, κι όχι στις ατομικές πρωτοβουλίες των διαφόρων σαν τον Μιχάλη Δημόπουλο, ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν κι αυτοί. Περίμενε από σένα ν' ακούσεις τον πραγματικό συμπαντικού ήχου San Ra κι όχι τον κουνιστό κώλο του, σε ρυθμό Boogie, όπου γελώντας πια κι ίδιος μας λέει: ``They try to fool you and I have to school you about jazz''. Δηλαδή προσπαθούν να σας κοροϊδέψουν κι εγώ πρέπει να σας μάθω τι είναι το φαινόμενο που λέγεται τζαζ. Περίμενε από σας να μην ακούσει το βαρετό, τριτοκοσμικό πρόγραμμα του Mahoy Diner αλλά τον εκπληκτικό ερευνητή πιανίστα της σχολής Coltrane, που μπορεί κι αυτόν να μην τον ξέρεις. Περίμενε από σένα μια πληροφόρηση για την ύπαρξη του χιπισμού, του σιτουασιονίστα, του Μάη του '68 στο Παρίσι, τη σωστή πληροφόρηση για το μεγάλο αντιμιλιταριστικό κίνημα της Αμερικής στη δεκαετία '60 - '70 με το Βιετνάμ. Περίμενε... Περίμενε". "...Υπάρχουν διαφόρων ειδών ήρωες, άγνωστε νεαρέ. Ο Χριστός ήταν ένας απ' αυτούς, ο Μαρξ ήταν ένας απ' αυτούς, ο Φρόυντ ήταν ένας απ' αυτούς, ο Καρλ Γιούνγκ ήταν ένας απ' αυτούς, ο Ντελέζ είναι ένας απ' αυτούς, ο Γκεταρί είναι ένας απ' αυτούς. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν βιογραφίες. Οι άνθρωποι αυτοί μεγαλώνουν γενιές. Οι άνθρωποι αυτοί είναι υπεύθυνοι για γενιές.
Στο βιβλίο λοιπόν αυτών των ηρώων, που όταν έχεις μια τέτοια υπευθυνότητα, μπορεί να είναι και βιβλίο και τρόμου, εγώ νεαρέ άγνωστε, έκατσα κι έψαξα αυτές τις φάτσες, που εσύ ζητούσες στα νιάτα σου. Και σ' έχω δει πάρα πολλές φορές ζαρωμένο, σε κάποια γωνιά του δρόμου να προσεύχεσαι σ' αυτούς τους ήρωες, να αισθάνεσαι ενοχές απέναντί τους, κι όταν ψάχνεις να βρεις την αιτία για τις ενοχές αυτές να μην τη βρίσκεις. Σε ρωτάω, μπορείς να μου απαντήσεις αν θα σε ρωτήσω ποιος απ' όλους αυτούς τους ήρωες ή και θεούς, γιατί πολλοί τους θεοποιούν, ποιός απ' όλους λοιπόν απ' αυτούς τους ήρωες ή θεούς ορίζουν εσένα; Ποιοι είναι αυτοί που σε γεμίζουν μ' αυτές τις ενοχές; Γιατί το βλέπω πάρα πολύ καλά ότι πονάει το στομάχι σου, χτυπάει βλέπεις το άγχος στο στομάχι, η νεύρωση που λένε αν έχεις ακούσει. Κι αυτή τη νεύρωση εγώ τη θεωρώ εγκληματική, για έναν ανθρώπινο χαρακτήρα και οργανισμό, αν την προσωποποιήσω θα της δώσω το πρόσωπο του Μαρξ, αν τη ντύσω θα την ντύσω με το χιτώνιο του Χριστού και αν δω τα χρόνια αυτού του προσώπου, οι πολλές ρητίδες που θα έχει, θα είναι φροϋδικές. Τώρα τα χίλια πρόσωπα που όλα αυτά έχουν δώσει σε σένα, μόνο με φαντάσματα της Μέδουσας, αν ξέρεις ελληνική μυθολογία, εγώ μπορώ να τα παραλληλίσω"...

Αγαπητή sober, σου παραθέτω και απόσπασμα δημοσιογράφου, που έκανε αφιέρωμα στον Σιδηρόπουλο και το ροκ γενικότερα:
"...Μήπως έχει να κάνει με τις ανησυχίες των νέων που ψάχνουν να βρουν τρόπο να εκφραστούν μέσα από τραγούδια αληθινά και αυθόρμητα και όχι φτιαγμένα κατόπιν παραγγελίας; Γιατί αυτό μόνο οι νέοι μπορούν να το πετύχουν. Θέλουμε τραγούδια να μιλάνε για την αγάπη και όχι για την καψούρα. Να μιλάνε για τις ανθρώπινες αξίες και όχι για το πώς θα εξαπατήσουμε τους άλλους για να τα οικονομήσουμε. Να μιλάνε για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και όχι για το πώς θα τσακίσουμε τον κάθε ανυπεράσπιστο. Να μιλάνε για ελεύθερους ανθρώπους χωρίς προκαταλήψεις , και χωρίς άσκοπους πολέμους που απλά εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιων.. Αυτό είναι το ροκ, γι' αυτό και το διαλέξαμε σαν την ιδιαίτερη μουσική μας. Γιατί μας αρέσει να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο"...

Γιαυτό στο αβαταρ μου έχω τον τίτλο του ρόκερ. Γιατί όλα τα παραπάνω είναι τα "θέλω" μου. Και είμαι ασυμβίβαστος με οτιδήποτε το φαύλο, επειδή το ροκ που θέλω, εκφράζει το "καλό".
Εχω πολλά ακόμα να σου γράψω περί ροκ, αλλά θα βαρεθείς. Ισως κάποια άλλη στιγμή.
Να είσαι καλά,να προσέχεις, και να μη ξεχνάς πως σε δύο λάστιχα στηρίζεις τη ζωή σου...

sober
20/05/2007, 15:52
Φιλε conkark...

Καλα και αγια ολα αυτα που μου γραφεις για το ροκ αλλα δεν καταλαβαινω πως ενω μου μιλας για μια μουσικη που...(οπως αναφερεις και το αναφερω και εγω ενδεικτικα..) μιλαει ''για ελευ8ερους αν8ρωπους χωρις προκαταληψεις και χωρις ασκοπους πολεμους που απλα εξυπηρετουν τα συμφεροντα καποιων''..............................................

και απο την αλλη μου λες για Αλβανους και χασαπομαχαιρα...
Ναι ωραια αν ερ8ει ο αλλος να με σφαξει 8α αντιδρασω αλλα σκεψου οτι αν κα8ομαστε να αναμασαμε τι μας κανανε οι Τουρκοι και τι γαματα που αντιδρασαμε (ναι οκ καλα καναμε) και ποσο ωραια 8α γ@μησουμε τους Αλβανους αν μας πειραξουν μπαινεις αμεσως σε ενα ματαιο φαυλο κυκλο ... ''δε 8α αλλαξει η κονωνια μεσα σε μια μερα ΑΝ δεν αλλαξουμε πρωτα ΕΜΕΙΣ μεσα μας'' ελευ8ερη μεταφραση απο στιχο DK..
1.Αμα εσυ ακομα λες ''τους αλλους'' ημιβαρβαρους αυτοματα στεκεσαι με ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ απεναντι τους..(πολυ ροκ αυτο τι να σου πω...)
2.Ξερω Αλβανους που ειναι πολυ πιο ΚΥΡΙΟΙ απο κατι ''ωραιες '' Ελληναρες...κι αν περιμενεις ενημερωση απο τα καναλια.....
3.Οι Λορντοι ΔΕΝ ειναι ροκ ...το οτι χαζοτζαμαρανε σε εναν καραεμπορικο διαγωνισμο της π@υτσας τους αποκλειει αυτοματα απο το να ειναι ροκ...
4. Ειπαμε ...ειμαι ρεαλιστρια και ζητω το αδυνατο ...αν δεν το καταλαβαινεις αυτο δεν εχει νοημα να προσπα8ω να σε πεισω...(μια μικρη επεξηγηση : βλεπω τι συμβαινει γυρω μου πολυ κα8αρα γι'αυτο και 8ελω αυτο που τωρα 8εωρειται αδυνατο)

Παντα φιλικα..

conkark
20/05/2007, 21:20
Φιλε conkark...

Καλα και αγια ολα αυτα που μου γραφεις για το ροκ αλλα δεν καταλαβαινω πως ενω μου μιλας για μια μουσικη που...(οπως αναφερεις και το αναφερω και εγω ενδεικτικα..) μιλαει ''για ελευ8ερους αν8ρωπους χωρις προκαταληψεις και χωρις ασκοπους πολεμους που απλα εξυπηρετουν τα συμφεροντα καποιων''..............................................

και απο την αλλη μου λες για Αλβανους και χασαπομαχαιρα...
Ναι ωραια αν ερ8ει ο αλλος να με σφαξει 8α αντιδρασω αλλα σκεψου οτι αν κα8ομαστε να αναμασαμε τι μας κανανε οι Τουρκοι και τι γαματα που αντιδρασαμε (ναι οκ καλα καναμε) και ποσο ωραια 8α γ@μησουμε τους Αλβανους αν μας πειραξουν μπαινεις αμεσως σε ενα ματαιο φαυλο κυκλο ... ''δε 8α αλλαξει η κονωνια μεσα σε μια μερα ΑΝ δεν αλλαξουμε πρωτα ΕΜΕΙΣ μεσα μας'' ελευ8ερη μεταφραση απο στιχο DK..
1.Αμα εσυ ακομα λες ''τους αλλους'' ημιβαρβαρους αυτοματα στεκεσαι με ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ απεναντι τους..(πολυ ροκ αυτο τι να σου πω...)
2.Ξερω Αλβανους που ειναι πολυ πιο ΚΥΡΙΟΙ απο κατι ''ωραιες '' Ελληναρες...κι αν περιμενεις ενημερωση απο τα καναλια.....
3.Οι Λορντοι ΔΕΝ ειναι ροκ ...το οτι χαζοτζαμαρανε σε εναν καραεμπορικο διαγωνισμο της π@υτσας τους αποκλειει αυτοματα απο το να ειναι ροκ...
4. Ειπαμε ...ειμαι ρεαλιστρια και ζητω το αδυνατο ...αν δεν το καταλαβαινεις αυτο δεν εχει νοημα να προσπα8ω να σε πεισω...(μια μικρη επεξηγηση : βλεπω τι συμβαινει γυρω μου πολυ κα8αρα γι'αυτο και 8ελω αυτο που τωρα 8εωρειται αδυνατο)

Παντα φιλικα..

Εγώ όμως, δεν μίλησα για άσκοπους πολέμους, αλλά για το δικαίωμα στην άμυνα και την επανάσταση! Ετερον εκάτερον my friend. Κι εσύ παραδέχεσαι ότι θα αμυνόσουν σε παρόμοια περίπτωση. Αρα και δεν έχουμε λόγους να διαφωνούμε. Γιαυτό και ανέφερα υπέρ του Κολοκοτρώνη, ο οποίος από δούλους μας κατέστησε ελεύθερους. Δεν μπορώ να εκθειάσω όμως το ίδιο και τον Μεγάλο Αλέξανδρο! Επειδή έκανε ΚΑΙ επεκτατικούς πολέμους. Επειτα μίλησα ΜΌΝΟ για Αλβανούς (και να προσθέσω και τους Ρουμάνους). Δεν αναρωτιέσαι γιατί; Αν ήμουν ρατσιστής θα μιλούσα για όλους τους ξένους. Ψάξ'το καλύτερα, και θα με δικαιώσεις. Γνωρίζεις οι Αλβανοί τί αισθήματα τρέφουν για μας; Ξέρεις ότι στη Σερβία κατέστρεψαν και βεβήλωσαν 150 ορθόδοξες εκκλησίες και λεηλάτησαν χριστιανικά νεκροταφεία, ασελγόντας σε κόκκαλα που ξέθαψαν; Αν όλα αυτά τα επικροτείς, τότε έχεις πρόβλημα. Και δεν σου μιλάω με κακία, αλλά σε προτρέπω να μη ζεις σε φαντασιακό περιβάλλον. Γιατί όταν θα μπουν στο δικό σου το σπίτι και θα σφάξουν αγαπημένα σου πρόσωπα, τότε θα είναι αργά. Το καθεστώς του δικομματισμού τους έφερε κατόπιν σχεδίου. Και από τότε η εγκληματικότητα κορυφώθηκε. Πριν δεν είχαμε τεθωρακισμένες πόρτες! Γιαυτό δεν το συμφέρει να πει εναντίον τους. Και δεν αναφέρομαι σε "κυρίους" Αλβανούς, αλλά σε όλους τους υπόλοιπους. Αλλά κι αυτοί οι "κύριοι" αλβανοί, σε ενδεχόμενη σύρραξη με την Ελλάδα, με ποιούς θα πολεμούσαν;...Είπαμε να έχουμε μετανάστες ως δημοκρατική και φιλόξενη χώρα. Αλλά σε λογικό αριθμό. Εχουμε τουλάχιστον 700.000 Αλβανούς. Σου φαίνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τόσο ψηλό οικονομικό επίπεδο, που μπορεί να φευγατίζει το χρήμα της στην Αλβανία;Εσύ ας πούμε, είσαι πλούσια;...Οι γειτονιές και τα σχολεία γέμισαν από Αλβανούς. Μένω Κυψέλη, και στο δρόμο ακούω περισσότερο αλβανικά παρά ελληνικά. Εχουμε το γκέτο των μαύρων, με δικά τους μαγαζιά, και πραμάτεια στους δρόμους και κλείνουν καθημερινά εγχώρια καταστήματα. Εχουμε Πολωνούς κάργα. Εχουμε Πακιστανούς, Ινδούς, Ρώσσους, Κινέζους... Επειτα γιατί μόνο στην Ελλάδα να γίνεται αυτή η τριτοκοσμική λαθρομετανάστευση, και όχι και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες; Εγώ δεν είδα μετανάστες Γάλλους, Αγγλους, Γερμανούς, Δανούς,Σουηδούς...Εσένα σου αρέσει να υποβαθμίζεται η χώρα σου;

Εγώ αποκαλώ τους Τούρκους της Οθωμανικής αυτοκρατορίας "ημιβάρβαρους", γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά και σήμερα αν πας στα βάθη της Τουρκίας το ίδιο θα βρεις. Το στρατιωτικό καθεστώς της Τουρκίας σου φαίνεται φιλικά προσκείμενο; Αθετούν και καταστρατηγούν διεθνείς κανονισμούς και απειλούν με πόλεμο αν χρησιμοποιήσουμε το διεθνές και νόμιμο δικαίωμά μας στα δώδεκα μίλια. Κάθε μέρα μας παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας προκλητικά. Ούτε αυτά σε πειράζουν;Δεν αναγνωρίζουν τις γενοκτονίες που έκαναν στους Πόντιους, στους έλληνες, στους Κούρδους, έχουν καθεστώς χούντας και βασανιστηρίων.Το 22 έκαναν το ολοκαύτωμα της Σμύρνης. Το 55 λεηλάτησαν έλληνες της Πόλης, και συγγενείς μου,κλπ,κλπ... Και θέλεις να τους χαϊδεύουμε; Επειτα, τί δουλειά έχουν οι Τούρκοι στην Ενωμένη Ευρώπη; Η μικρασιατική Τουρκία ανήκει στην Ευρώπη γεωγραφικά; Να αλλάξουμε τη Γεωγραφία που διδαχτήκαμε, ή τον χάρτη;Δεν νομίζω ότι εμείς αξιώσαμε τίποτα απ'τους Τούρκους. Κι επαναλαμβάνω ότι δεν συμπλέω με καμία πολεμική επεκτατική ιδεολογία. Να φανταστείς ότι στο στρατό πυροβολούσα στα αναχώματα και όχι στο στόχο, γιατί σκεφτόμουν ότι έχω απέναντί μου άνθρωπο, και διαφωνώ απόλυτα με την αφαίρεση ζωής-ως χριστιανός, αλλά και ως άνθρωπος- επειδή το θέλουν οι κυβερνήσεις. Συντάσσομαι όμως με το δίκαιο και με το δικαίωμα του να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, τους συμπατριώτες μου, τα δικαιώματά μου, και τον χώρο που με γέννησε. Δηλαδή το σωστό ροκ δεν πρέπει να εμπεριέχει δικαιοσύνη;:nono: Λάθος κάνεις νεαρά μου φίλη. Οι σωστοί ροκάδες έχουν αρχές και είναι επαναστάτες. Δεν είναι ανόητοι, να τους εκμεταλλεύονται.

Οι "φίλοι" μας οι Lordi τώρα παίζουν ροκ αδιαμφισβήτητα. Αν γνωρίζεις απ'τη μουσική τέχνη, διαπιστώνεις ότι τα στοιχεία της μουσικής τους ανήκουν στο φάσμα της ροκ.Και τα τύμπανα, και οι κιθάρες, και η φωνή. Απλά δεν είναι το ροκ που εγώ πρεσβεύω.Είπαμε άλλο το γενικά ροκ, και άλλο το σωστό με τα προηγούμενα μηνύματα, που θα έπρεπε να κομίζει και να εκπέμπει. Ανήκει στο σημερινό ροκ που οι εταιρείες με τα καθεστώτα θεωρούν ότι δεν τους βλάπτει. Αντίθετα, δημιουργεί ανόητους ανθρώπους και πολίτες που δεν πιστεύουν σε χρηστά ήθη. Υπάρχει σήμερα δισκογραφική που να επιτρέπει αντιεξουσιαστικό ροκ; Μόνο ανεξάρτητες παραγωγές και σε μικρή κλίμακα, ούτως ώστε να μη γίνουν ευρέως γνωστά και τύχει να αφυπνήσουν ανθρώπους απ'τον κακό εαυτό τους.

Παραίνεση: Να είσαι ρεαλίστρια, και να παλεύεις για το καλό, που είναι εν δυνάμει εφικτό. Το να θες το αδύνατο είναι σαν να μη θες τίποτα, εφόσον είναι αδύνατο να υλοποιηθεί. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις; Η συνειδητοποίηση είναι το ήμισυ του παντός.

Γνώμη μου: Θεωρώ ότι κάποια φρασεολογία σου δεν αποτελεί ό,τι το καλύτερο και το πλέον δεοντολογικό για συζήτηση σε δημόσιο βήμα.

Με αγάπη και κατανόηση.
Κωνσταντίνος.:wave2: