Σύνδεση

View Full Version : Που να το καταργούσαν κι ολας...

Σελίδες : 1 [2]

LIBYKOS
26/02/2007, 13:26
Κατά τα άλλα, τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στη χώρα μας είναι τόποι μόρφωσης, διεύρυνσης πνεύματος, καλλιέργειας και ανάπτυξης νέων ιδεών, μετάδοσης γνώσεων από το διευρυμένο πνεύμα των καθηγητών προς τους μαθητές που διψάνε σαν σφουγγάρια για τη γνώση των καθηγητών τους.

ΕΛΕΟΣ!!!

Αντί, όταν μιλάμε για τα Πανεπιστήμια, να μιλάμε για νέες τεχνολογικές εφαρμογές, για νέες οικονομικές θεωρίες, για νέα δεδομένα που δίνουν οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις για την πορεία της ανθρωπότητας, τους νέους οραματισμούς για το ποιο θα είναι το μέλλον αυτού του τόπου, μιλάμε για το ποιος και πότε θα έχει το δικαίωμα ( αν είναι δυνατόν!!! ) να μπαίνει, ή να είναι, μέσα και να τα σπάει.

Πηγαίνεις σε συνελεύσεις και αντί να ακούς επιχειρήματα ένθεν και ένθεν για τα πραγματικά προβλήματα του ίδιου του Ιδρύματος, ακούς το πρόγραμμα του ενός και του άλλου κόμματος. Γιατί; Γιατί έτσι έχει πέσει γραμμή από τη Ρηγίλλης, τη Χ. Τρικούπη ή τον Περισσό ή όπου αλλού.
Διευρυμένο πνεύμα κατά τα άλλα. Διευρυμένο σε περισσότερα χρώματα, ίσως.

Έχετε δει σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ στην Ελλάδα που γίνεται σοβαρή δουλειά ( ναι, έχουμε λίγες τέτοιες περιπτώσεις ) να υπάρχουν τέτοια προβλήματα;

Ναι, είμαι υπέρ του ασύλου, ή μάλλον των ασύλων : ανιάτων, φρενοβλαβών, ενδημικών πουλιών…..Σίγουρα χρειάζεται και ένα άσυλο ηλιθίων!!

Ninja636
26/02/2007, 13:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
ΝΑΙ.......
το άσυλο δεν είναι ΚΑΡΠΟΥΖΙ να το κόψουμε στα 10 και να κρατήσουμε τις φέτες που μας αρέσουν ή αρέσουν στην εξουσία...

Δηλαδή, εννοείς ότι το άσυλο πρέπει να προστατεύει και τις ποινικά κολάσιμες πράξεις, τους βανδαλισμούς, την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και τα συναφή; Διότι πλέον, στην πράξη, αυτά τα πράγματα προστατεύει το άσυλο κι όχι την οποιαδήποτε ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

δεν μπορείς να διατηρήσει το άσυλο των ιδεών όταν οι μπάτσοι θα αλλονίζουν σε πανεπιστημιακούς χώρους...

Να υπενθυμίσω ότι ζούμε σε δημοκρατία. Πιστεύεις ότι σε περίπτωση που οι μπάτσοι θα αλωνίζανε, όπως γράφεις, σε πανεπιστημιακούς χώρους, άνευ έννομου λόγου αυτό θα έμενε κρυφό από την τέταρτη εξουσία, θα έμενε κρυφό από το internet, θα έμενε κρυφό, σε τελική ανάλυση, από τον πολίτη; Δεν το νομίζω. Αυτή είναι η δύναμη της δημοκρατίας.

το ασυλο ειναι μια έννοια που προστατεύει όλα αυτά που ενοχλούν την εκάστωτε εξουσία....

Σύνηθες κλισέ άνευ ουσίας. Μπορείς να μου πεις τι είναι αυτά που προστατεύει σήμερα το άσυλο και τα οποία ενοχλούν την εκάστοτε εξουσία; Εγώ το μόνο που βλέπω να προστατεύει το άσυλο είναι οι ποινικά κολάσιμες πράξεις που ανέφερα παραπάνω.

να ρωτήσω κάτι απλό...???
ας φύγουμε απο το άσυλο του Πολυτεχνείου και ας μιλήσουμε για το οικογενειακό ασυλο...
στο οικογενειακό άσυλο συντελούνται σοβαρά αδικήματα....
βιασμοί , ξυλοδαρμοί-κακοποιήσεις συζύγων , χρήση ναρκωτικών, κλεπταποδοχες κτλ κτλ...
έχεται αναρωτηθεί γιατί δεν καταργούν το οικογενειακό άσυλο??
θα θέλατε ο μπάτσος όποτε θέλει να μπαινοβγαίνει στο σπίτι σας επειδή η γιαγιά δίπλα σας κατήγγειλε για χρήση ναρκωτικών επειδή έχετε μακριά μαλλιά???

Για να κάνεις αυτήν την ερώτηση μάλλον τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Χάριν της συζητήσεως, όμως, θα σου απαντήσω αντιστρέφοντας το ερώτημά σου. Ας υποθέσουμε ότι η γιαγιά δίπλα σου καταγγέλλει στην αστυνομία πως στο σπίτι σου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. Η αστυνομία διερευνά την καταγγελία και με ένταλμα μπαίνει στο σπίτι σου όπου πράγματι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. Σωστό αυτό ή όχι; Η αντίστοιχη διαδικασία για ποινικές κολάσιμες πράξεις υπό την προστασία του ασύλου ποια ακριβώς είναι;...

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ....

Το οποίο, ξα-να-ρω-τά-ω, ποιο είναι;;;

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.....

Δηλαδή, εγώ που δεν το καταλαβαίνω δεν έχω μυαλό; Ωραίο επιχείρημα.

ΚΑΤΑΡΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Η ΒΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ....
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΕΣΤΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ/.....

Ωραίο επιχείρημα κι αυτό. Ό,τι πρέπει για τους τζάμπα-επαναστάτες.

Υ.Γ. το περιστατικό που αναφέρει ο φίλος με τον μπάτσο που πυροβόλισε και τραυμάτισε αναρχικό στο Πολυτεχνείο είναι πασίγνωστο σε όποιον παρακολουθεί στοιχειωδώς την επικαιρότητα.....

Όπως έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο τι σχέση έχει ένας ανεγκέφαλος μπάτσος με το θέμα του ασύλου;

zzr2005
26/02/2007, 13:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sotirios
όταν βγαίνουν στουρνάρια φοιτοιτές που εγώ ξέρω τα ίδια με αυτούς τι μπορώ να πω πως φταίει ??

η υποβάθμιση ξεκινάει επειδή δεν κάνετε την δουλειά που πρέπει να κάνετε, κόσμος μπαίνει κόσμος βγαίνει από τα πανεπιστήμια και ένα ελάχιστο ποσοστό απ΄οαυτούς που βγαίνουν γνωρίζει τι ΄"σπούδασε". Ζήτω τα ιδιωτικά μπα και δούμε καμιά άσπρη μέρα

δηλαδή ρε φίλε αυτοί που βγάινουν στουρνάρια υποβάθμισαν το πανεπιστήμιο??
η το Πανεπιστήμιο ήταν υποβαθμισμένο κ έβγαλε στουρνάρια???
εξήγησέ μου λίγο...τι προυπήρχε κατά την άποψή σου??

και επειδή έχεις δύο φίλους στουρνάρια πάει να πει ότι το Πανεπιστήμιο βγάζει στουρνάρια???
μάλλον κοίτα να αλλάξεις φίλους...

Sotirios
26/02/2007, 13:35

και επειδή έχεις δύο φίλους στουρνάρια πάει να πει ότι το Πανεπιστήμιο βγάζει στουρνάρια???
μάλλον κοίτα να αλλάξεις φίλους...

Κοίτα την ανεργία γύρω σου που έχουν τα στουρνάρια και βγάλε συμπέρασμα. Πήγαινε σε ένα νοσοκομείο και δες τις γνώσεις των γιατρών

Ζήσε με λίγα λόγια στην κοινωνία του σήμερα και θα με καταλάβεις

Γιατίβγήκαν φίλε μου τα στουρνάρια από το πενεπιστήμιο?
γιατί κάποιος τα βοήθησε στους βαθμούς ή γιατί ήταν καλοί στα σκονάκια... αυτοί υποβαθμίσαν την παιδεία.

Μην κολάς στις λέξεις μου και ψάξε το λίγο θα βγάλεις νόημα, εγω δεν σπούδασα και το χαίρομαι.

Ρώτα τους σύγχρονους φοιτητές πως παίρνουν τα μαθήματα και θα δείς οτι οι παρέες μου είναι μια χαρά αλλά μάλλον οι παρέες σου το παίζουν έξυπνοι και σου λενε οτι και καλά πήραν "πτυχίο". Μπες στους κύκλους τους και μετά πες μου τι άποψη θα δημιουργήσεις.

zzr2005
26/02/2007, 13:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ninja636
Δηλαδή, εννοείς ότι το άσυλο πρέπει να προστατεύει και τις ποινικά κολάσιμες πράξεις, τους βανδαλισμούς, την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και τα συναφή; Διότι πλέον, στην πράξη, αυτά τα πράγματα προστατεύει το άσυλο κι όχι την οποιαδήποτε ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

[B]

Να υπενθυμίσω ότι ζούμε σε δημοκρατία. Πιστεύεις ότι σε περίπτωση που οι μπάτσοι θα αλωνίζανε, όπως γράφεις, σε πανεπιστημιακούς χώρους, άνευ έννομου λόγου αυτό θα έμενε κρυφό από την τέταρτη εξουσία, θα έμενε κρυφό από το internet, θα έμενε κρυφό, σε τελική ανάλυση, από τον πολίτη; Δεν το νομίζω. Αυτή είναι η δύναμη της δημοκρατίας.

[B]

Σύνηθες κλισέ άνευ ουσίας. Μπορείς να μου πεις τι είναι αυτά που προστατεύει σήμερα το άσυλο και τα οποία ενοχλούν την εκάστοτε εξουσία; Εγώ το μόνο που βλέπω να προστατεύει το άσυλο είναι οι ποινικά κολάσιμες πράξεις που ανέφερα παραπάνω.

[B]

Για να κάνεις αυτήν την ερώτηση μάλλον τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Χάριν της συζητήσεως, όμως, θα σου απαντήσω αντιστρέφοντας το ερώτημά σου. Ας υποθέσουμε ότι η γιαγιά δίπλα σου καταγγέλλει στην αστυνομία πως στο σπίτι σου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. Η αστυνομία διερευνά την καταγγελία και με ένταλμα μπαίνει στο σπίτι σου όπου πράγματι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. Σωστό αυτό ή όχι; Η αντίστοιχη διαδικασία για ποινικές κολάσιμες πράξεις υπό την προστασία του ασύλου ποια ακριβώς είναι;...

[B]

Όπως έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο τι σχέση έχει ένας ανεγκέφαλος μπάτσος με το θέμα του ασύλου;

1)
το ότι το άσυλο δεν προστατεύει την ελευθερη διακίνηση ιδεών είναι δική σου άποψη...
προφανώς δεν προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση των δικών σου ιδεών...
έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να προστατεύει τη διακίνηση των ιδεών κάποιων άλλων??
οι πράξεις βιαιότητας δεν θα εξαληφθούν ακόμα και αν δεν υπάρχει άσυλο...στα Εκάρχεια που καόγονται υπάρχει άσυλο??
στην Βασιλίσσης Σοφίας υπάρχει άσυλο???
δεν είμαι υπέρ των επεισοδίων...
απλά για τα επεισόδια δεν φταίει το άσυλο...
2)
υπάρχει νομική διαδικασία για άρση του ασύλου....απαιτεί ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου...αναρωτήσου γιατί κάποιοι μορφωμένοι καθηγητές και όχι κάποιοι κάφροι δεν πέρνουν απόφαση για άρση ασύλου...
3)
αν ζούμε σε Δημοκρατία εξήγησέ μου γιατί η δικαστική εξουσία δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση στον Κόκκαλη με εσένα?
γιατί ο υπουργός καβαλάει μοτοσυκλέτα χωρις κράνος μπροστά στους μπατσους κ τα κανάλια ενώ εγώ τρώω κλήση??
γιατί το 40% των ελλήνων βγάζει μια Κυβέρνηση που νομοθετεί με πάνω από το 50% των εδρών της Βουλής???
4)
αφού ένας ανεγκέφαλος μπάτσος δεν έχει σχέση με το θέμα του ασύλου όπως λες....γιατί μερικοί ανεγκέφαλοι αναρχικοί έχουν σχέση με το θέμα του ασύλου????και πρέπει να καταργηθεί το άσυλο για μερικούς ανεγκέφαλους???
με τη λογική σου...να καταργηθεί η αστυνομία γιατι ο μπάτσος παραβίασε το νόμο...

zzr2005
26/02/2007, 13:44
Κοίτα την ανεργία γύρω σου που έχουν τα στουρνάρια και βγάλε συμπέρασμα. Πήγαινε σε ένα νοσοκομείο και δες τις γνώσεις των γιατρών

Ζήσε με λίγα λόγια στην κοινωνία του σήμερα και θα με καταλάβεις

Γιατίβγήκαν φίλε μου τα στουρνάρια από το πενεπιστήμιο?
γιατί κάποιος τα βοήθησε στους βαθμούς ή γιατί ήταν καλοί στα σκονάκια... αυτοί υποβαθμίσαν την παιδεία.

Μην κολάς στις λέξεις μου και ψάξε το λίγο θα βγάλεις νόημα, εγω δεν σπούδασα και το χαίρομαι.

Ρώτα τους σύγχρονους φοιτητές πως παίρνουν τα μαθήματα και θα δείς οτι οι παρέες μου είναι μια χαρά αλλά μάλλον οι παρέες σου το παίζουν έξυπνοι και σου λενε οτι και καλά πήραν "πτυχίο". Μπες στους κύκλους τους και μετά πες μου τι άποψη θα δημιουργήσεις.

εσύ από ότι κατάλαβα ξέρεις λίγο απο ιατρική
λίγο απο μηχανολογία
λίγο απο πυρηνική φυσική
και μπορείς να κρίνεις όσους βλέπεις γύρω σου. που έχουν τελείωσει Πανεπιστήμιο...και μάλιστα να βγάζεις το συμπέρασμα ότι είσαι και καλύτερος....
εγώ πάντως όσες φορές πήγα νοσοκομείο έγινα καλά...
άμα μου δώσει το τηλέφωνο σου να έρχομαι σε εσένα μήπως έχεις καλύτερες μεθόδους...

Υ.Γ.
τα στοιχεία για την ανεργία στα στουρνάρια της Ελλάδας απο ποια πηγή να βρήκες???απο την εθνική στατιστική υπηρεσία?

Ninja636
26/02/2007, 13:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από vas_sia
Ολα τα τσογλανακια γινοντε μαγκες πισω απο ενα πληκτρολογιο και αποκτουν και αποψη οι πλεον αμορφωτοι!! :nono:

Vas_sia, όταν δεν συμφωνείς με την άποψη κάποιου, αυτός γίνεται αυτόματα "τσογλανάκι" και "πλέον αμόρφωτος"; Έτσι έμαθες να επιχειρηματολογείς στο Πανεπιστήμιο; Με ad hominem (http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem) επιθέσεις; Όχι ότι εκπλήσσομαι βέβαια...

Όσο για το θέμα της συζήτησης:
Πιστεύετε μήπως ότι είναι υπέρ των φοιτητών οι καταλήψεις..?

Οι οποίες καταλήψεις αποφασίζονται με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας; Δεν το νομίζω.

Οι πορείες γίνονται για να εκφράσουμε τις ιδέες μας όχι για να γίνουν επεισόδεια....

Δεν είπε κανείς ότι αυτή δεν είναι η άποψη της πλειονότητας των φοιτητών. Αναφορικά με τις ιδέες, όμως, που θέλετε να εκφράσετε έχω τις αμφιβολίες μου σχετικά...

Μήπως λέω τώρα τα επεισόδεια προκαλούνται και από τους ίδιους τους αστυνομικούς (...ασφαλίτες???τι είναι αυτό?) για να στρέφουν το ενδιαφέρον στους βανδαλισμούς και όχι στον πραγματικό λόγο για τον οποίο πραγματοποιείται η πορεία????

Κι εγώ που νόμιζα ότι προκαλούνται από "αντιεξουσιαστές", "αναρχικούς" και λοιπούς τζάμπα-μάγκες-επαναστάτες.

Φίλε οριζοντα ένα θα σου πώ.... Επειδή όλοι οι έλληνες σκέφτονται σαν εσένα γιαυτό ποτέ δεν θα πάμε μπροστά....

Νάτο πάλι το ad hominem! Μισό να το αντιστρέψω μήπως και το καταλάβεις:

Φίλη vas_sia ένα θα σου πω... Επειδή όλοι οι Έλληνες σκέφτονται σαν εσένα γι' αυτό ποτέ δεν θα πάμε μπροστά...

Ωραίο επιχείρημα, ε;!

Αυτή η αναθεώρηση του άρθρου 16 δεν αφορά μόνο τους φοιτητές... Αφορά όλους... Σε διαφορετικό κόσμο ζούμε και δεν το έχω καταλάβει????

Άλλος ζει υπό το προστατευτική κουκούλι της φοιτητικής ζωής κι άλλος στην πραγματικότητα. Άραγε ποιος ζει πού;

Το άσυλο δεν προστατεύει τους ταραξείες.. προστατεύει ιδέες και αυτό θα κάνει όσο ακόμα υπάρχει....

Απάντησα παραπάνω σχετικώς... Εν πάση περιπτώσει, αυτοί που μαντρώνονται στα Πανεπιστήμια, καίνε, σπάνε, πετάνε μολότωφ, πέτρες κ.λπ. είναι αυτοί που... προστατεύουν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών; Έλεος!

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συμφωνούμε σε όλες τις προτάσεις της κάθε κυβέρνησης σαν τα πρόβατα????

Τίποτε πιο κομφορμιστικό στις μέρες μας από τον αντικομφορμισμό...

zzr2005
26/02/2007, 13:56
Vas_sia, όταν δεν συμφωνείς με την άποψη κάποιου, αυτός γίνεται αυτόματα "τσογλανάκι" και "πλέον αμόρφωτος"; Έτσι έμαθες να επιχειρηματολογείς στο Πανεπιστήμιο; Με ad hominem (http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem) επιθέσεις; Όχι ότι εκπλήσσομαι βέβαια...

[B]

Οι οποίες καταλήψεις αποφασίζονται με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας; Δεν το νομίζω.

[B]

Δεν είπε κανείς ότι αυτή δεν είναι η άποψη της πλειονότητας των φοιτητών. Αναφορικά με τις ιδέες, όμως, που θέλετε να εκφράσετε έχω τις αμφιβολίες μου σχετικά...

[B]

Κι εγώ που νόμιζα ότι προκαλούνται από "αντιεξουσιαστές", "αναρχικούς" και λοιπούς τζάμπα-μάγκες-επαναστάτες.

[B]

Νάτο πάλι το ad hominem! Μισό να το αντιστρέψω μήπως και το καταλάβεις:

Φίλη vas_sia ένα θα σου πω... Επειδή όλοι οι Έλληνες σκέφτονται σαν εσένα γι' αυτό ποτέ δεν θα πάμε μπροστά...

Ωραίο επιχείρημα, ε;!

[B]

Άλλος ζει υπό το προστατευτική κουκούλι της φοιτητικής ζωής κι άλλος στην πραγματικότητα. Άραγε ποιος ζει πού;

[B]

Απάντησα παραπάνω σχετικώς... Εν πάση περιπτώσει, αυτοί που μαντρώνονται στα Πανεπιστήμια, καίνε, σπάνε, πετάνε μολότωφ, πέτρες κ.λπ. είναι αυτοί που... προστατεύουν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών; Έλεος!

[B]

Τίποτε πιο κομφορμιστικό στις μέρες μας από τον αντικομφορμισμό...

εντάξει.....
έριξα μια ματιά στο blog σου και κατάλαβα......:lol: :lol: :lol: :lol:
προσκάλεσε και τους συμφορουμίτες να το δουν μην χαλάνε τσαμπα την ώρα τους .....

:lol:
εισαι για το Los Angeles κατευθείαν....
και σε ενοχλούν τα ελληνικά Πανεπιστήμια...:lol:

SPORAKIAS
26/02/2007, 13:58

+10000.....

αλλα δεν ειδα τους φοιτητες να κανουν ''πορεια'' ωστε οι ''ιδιοι'' να σταματησουν να χρησιμοποιουν τα κινητα μεσα στις ταξεις...:rolleyes: ...οπως οταν κανουν σκονακι και τους ''πιανουν'' να πιεζουν λογω της παραταξιακης τους ιδιοτητα ωστε να μην εχουν κυρωσεις.....

μαλλον δεν τους ενδιαφερει.....το ασυλο τους μαρανε...

αν δεν ενδιαφερει τους ιδιους που ''ζουνε'' μεσα στη σχολη ...σιγα μη νοιαξει την κυβερνηση...

ας ασχοληθουν πως θα γινουν πιο σωστοι φοιτητες-ανθρωποι ακι μετα να κοιταξουν τους αλλους....

υ.γ. δεν παιρνει ολους τους φοιτητες η μπαλα ...αλλα την μεγαλυτερη μεριδα....

Ninja636
26/02/2007, 13:59
εντάξει.....
έριξα μια ματιά στο blog σου και κατάλαβα......:lol: :lol: :lol: :lol:
προσκάλεσε και τους συμφορουμίτες να το δουν μην χαλάνε τσαμπα την ώρα τους .....

:lol:
εισαι για το Los Angeles κατευθείαν....
και σε ενοχλούν τα ελληνικά Πανεπιστήμια...:lol:

Α, εντάξει τότε, αφού κατάλαβες (sic)...

zzr2005
26/02/2007, 14:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από SPORAKIAS
+10000.....

αλλα δεν ειδα τους φοιτητες να κανουν ''πορεια'' ωστε οι ''ιδιοι'' να σταματησουν να χρησιμοποιουν τα κινητα μεσα στις ταξεις...:rolleyes: ...οπως οταν κανουν σκονακι και τους ''πιανουν'' να πιεζουν λογω της παραταξιακης τους ιδιοτητα ωστε να μην εχουν κυρωσεις.....

μαλλον δεν τους ενδιαφερει.....το ασυλο τους μαρανε...

αν δεν ενδιαφερει τους ιδιους που ''ζουνε'' μεσα στη σχολη ...σιγα μη νοιαξει την κυβερνηση...

ας ασχοληθουν πως θα γινουν πιο σωστοι φοιτητες-ανθρωποι ακι μετα να κοιταξουν τους αλλους....

ως προς την μονόπλευρη πλευρά των διεκδικήσεων των φοιτητών έχεις μεγάλο δίκιο....
αλλά αυτό δεν αναιρεί το δίκαιο των αιτήματων για το άσυλο κ γενικά το νέο νόμο πλαίσιο....
ούτε σημαίνει ότι φταίει το άσυλο...
ειδικά όταν δεν ξέρεις πότε θα το χρειαστείς...
και για όσους μιλάνε για δημοκρατίες και τέτοια...ας πάνε μια βόλτα απο το Γκουαντανάμο να τα πουν στους έγκλειστους....
και ας τα πουν κ στον κακόμοιρο Γερμανό που τον απαγάγανε τον βασανίσανε, τον περιφέρανε στην ανατολική Ευρώπη νομίζωντας ότι ειναι τρομοκράτης μέχρι να καταλάβουν ότι κάναν λάθος...

Alchimistis
26/02/2007, 14:30
Φιλε Νιτζα αν εκανες τον κοπο και διαβαζες το θεμα απο την αρχη θα καταλάβαινες οτι η Vasia ηθελε να κανεις παραθεση αυτών που ειπε ο rst...
Οσο για τα αλλα που λες δεν θα ασχοληθω ειδα και το blog σου και κατάλαβα...(αν υποθέσουμε οτι το blog σου σε αντιπροσωπευει και το διαφημίζεις) οπως εγω π.χ. αμα δεν γνωριζω δεν θα πώ οτι να ναι για τους καλιφορνεζικους κώλους και βυζια ετσι και εσυ καλο ειναι να μην λές οτι ναι πάνω σε θεματα που δεν εχεις ασχολήθει ΚΑΘΟΛΟΥ

Alchimistis
26/02/2007, 14:35
Sotirios ποσους φοιτητες και αποφοιτους εχεις γνωρισει και εχεις καταλήξει σε αυτο το συμπέρασμα που οπως λες και εσυ σε βολευει αρκετα...
Γιατι π.χ. να καθονται καποιοι βλάκες να τρώνε τα χρόνια τους σε επιστημες ενω εγω που δεν σπούδασα τα καταφέρνω σε όλα...Κάρτα τυπωσες?

Πιο πολυ στεναχωριεμαι γιατι βλέπω μια ακριτη επίθεση και επιχειρηματα "οτι να'ναι" απο τους περισσοτερους εκτος ολιγων που πραγματικα εχουν όρεξη για κουβέντα και αντιπαράθεση

Αναθεμα με και αν καποιος διάβασε τα Link και τα κειμενα που εβαλα απο εφημεριδες!

Η ΕΛ.ΑΣ. ευθύνεται για τα επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο

Συντάκτης : Ημ/νία καταχώρησης : 23/02/2007 18:27:31 Ευθύνες στην αστυνομία επιρρίπτει, εμμέσως πλην σαφώς, για τα επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ο πρύτανης του ιδρύματος κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης. Σε δηλώσεις του στη χθεσινή πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ με την Πόπη Τσαπανίδου, ο κ. πρύτανης καταλόγισε ευθύνες στην αστυνομία για την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων έξω από το Πολυτεχνείο, που ανάγκασε την περιφρούρηση των φοιτητών στην οδό Τζωρτζ να αποχωρήσει μέσα στο ΕΜΠ λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να "ελευθερωθεί" ο χώρος και να μετατραπεί το σημείο στη συνέχεια σε πέδίο μάχης, κάτι που δεν είχε γίνει πριν τη ρίψη των δακρυγόνων. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ της "Α", που κατέγραψε τον αντιπρύτανη του Πολυτεχνείου κ. Σπαθή να επιχειρεί να εμποδίσει και να το επιτυγχάνει -με τον λόγο και όχι με τα κλομπ- άτομα με καλυμμένα τα προσωπά τους, παρουσία της περιφρούρησης των φοιτητών και χωρίς να ανοίξει μύτη. Μέχρι τη στιγμή που τα ΜΑΤ αποφάσισαν να "αδειάσουν" τις αποθήκες με τα χημικά της ΕΛ.ΑΣ. και να μετατρέψουν σε θάλαμο αερίων τον χώρο γύρω από το ίδρυμα, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αποσυρθεί η φοιτητική περιφρούρηση.
Επίσης, ο κ. πρύτανης διευκρίνισε ότι όλες οι πύλες του ιδρύματος ήταν κλειστές, εκτός από εκείνη της Στρουρνάρη, την οποία ζήτησαν να ανοίξει οι φοιτητές, προκειμένου να συνεδριάσει το Συντονιστικό, που θα φιλοξενούσε φοιτητές και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Ο κ. Μουτζούρης σημείωσε ακόμη ότι δεν προκλήθηκε καμία ζημιά μέσα στο Πολυτεχνείο, ενώ επανέλαβε πως το άσυλο είναι υπόθεση της ακαδημαϊκής κοινότητας, που είναι σε θέση να το περιφρουρήσει.
Εξάλλου, σε άλλες δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΚΑΪ" επέμεινε στις ευθύνες της αστυνομίας, θέτοντας το ερώτημα "εφόσον υπήρχαν παρεκτροπές που δικαιολογούσαν συλλήψεις ή παρεμβάσεις της αστυνομίας πιο δυναμικές πρό του ναού της Δημοκρατίας, τη Βουλή, ή μπροστά από το ναό των ξενοδοχείων, τη Μεγάλη Βρετανία, ή στην οδό Τζωρτζ ή στην Κάνιγγος, δεν ήταν δυνατόν να γίνει αυτή η παρέμβαση; Έπρεπε να μπουν οι πέντε, οι δέκα εντός του Πολυτεχνείου, που όλοι έτρεχαν, και τους δικαιολογώ τότε, για το οξυγόνο και να μας λένε "φωνάξτε την Αστυνομία να τους πιάσουμε μέσα. Μα αφού ήταν έξω;". Copyright © "Η ΑΥΓΗ". ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιλιπτική, ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοπυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

vas_sia
26/02/2007, 14:38
NInja636: Ολα τα τσογλανακια γινοντε μαγκες πισω απο ενα πληκτρολογιο και αποκτουν και αποψη οι πλεον αμορφωτοι!! . αυτό φίλε μου το είπε άλλος (rst) και το κατέκρινα....
αν διάβαζες όλη τη συζήτηση θα έβλεπες ποιός το είπε..... αλλά... όσο για την έκπληξη που έπαθες καλύτερα να εκπλήσσεσαι με τον εαυτό σου που ούτε να διαβάσεις δεν έκανες το κόπο και ικανοποίησες την άποψη σου ότι είμαστε στουρνάρια.... Όχι σου λέω δεν απαφασίζει η πλειοψηφία.... Όταν έχεις ελεύθερο χρόνο πέρνα από πανεπιστημιακές συνελεύσεις να μου πεις..... Αλλά είναι πιo εύκολο να κάθεσαι στην τηλεόρασή σου και να πιπιλάς τη λέξη μειοψηφία.... Προφανώς αυτά που νομίζεις εσύ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα... Όσο για τα στουρνάρια που αναφέρεις συνέχεια.... Πίστεψέ με.... Στουρνάρια με μέσο δουλεύουν αυτή τη στιγμή παντού... ενώ άτομα με πτυχία και φοβερά μυαλά παίρνουν 3 και 60.....Και δε λέω μόνο για γιατρούς.... που είναι και ο κλάδος μου γιατί σπουδάζω ιατρικό επάγγελμα....Λέω για όλα τα εππαγγέλματα.... Αυτοί που χρησιμοποιούν τη δύναμή τους (δαπ, πασπ και όλες οι παρατάξεις στο δικό μου τουλάχιστον πανεπιστήμιο) είναι γελίοι.... Γιατί αν δεν είσαι γραμμένος σε παράταξη όσο και να γλύψεις βαθμό δεν παίρνεις.... Και να σου θυμίσω αν διάβασες παραπάνω ότι εγώ δεν εκπροσωπώ καμία παράταξη της σχολής μου γιατί είναι όλοι τους γελίοι... Στα ειρωνικά σου σχόλια προτιμώ να μην αναφερθώ άλλωστε φαίνεται από αυτά που λες ότι δεν παρακολουθείς τα γεγονότα από κοντά αλλά εκ του ασφαλούς.....

Και πάλι φιλικά....

Alchimistis
26/02/2007, 14:41
Κάλυψη στην ΕΛ.ΑΣ. από Αντώναρο

Συντάκτης : Ημ/νία καταχώρησης : 23/02/2007 18:23:26 Απόλυτη κάλυψη στο προχθεσινό όργιο αστυνομικής βίας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο παρέσχε χθες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ταυτόχρονα ο κ. Αντώναρος κάλυψε την ΕΛ.ΑΣ. και σε σχέση με αιτιάσεις των καναλιών ότι δεν προέβη σε αρκετές συλλήψεις.
Στη δημοκρατία υπάρχει ο λόγος και ο αντίλογος. Στη βία προσφεύγουν όσοι δεν έχουν την πρόθεση να αρθρώσουν λόγο και προσπαθούν με παράνομες πράξεις να επιβάλουν τη δική τους απαράδεκτη νοοτροπία" δήλωσε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε ότι "η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πρωτίστως για την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας". "Δεν υπάρχει καμιά δυσαρέσκεια. Η αστυνομία επιτελεί το καθήκον της", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών, Θανάσης Κατερινόπουλος αναφερόμενος στη μία μόνο σύλληψη κατα το προχθεσινό συλλαλητήριο δήλωσε "τέτοιες εντολές είχαμε". O εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Παναγιώτης Στάθης διέψευσε πάντως ότι υπήρχαν εντολές να μην γίνουν συλλήψεις και δήλωσε ότι πρώτιστο μέλημα της αστυνομίας είναι η ομαλή διεξαγωγή της συνάθροισης που επιβλέπει.

Copyright © "Η ΑΥΓΗ". ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιλιπτική, ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοπυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Ninja636
26/02/2007, 14:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από Alchimistis
Φιλε Νιτζα αν εκανες τον κοπο και διαβαζες το θεμα απο την αρχη θα καταλάβαινες οτι η Vasia ηθελε να κανεις παραθεση αυτών που ειπε ο rst...

Το διάβασα από την αρχή το post. Μου διέφυγε, προφανώς, το σχόλιο του rsp. Εν πάση περιπτώσει, εάν η Vasia είχε κάνει ξεκάθαρη παράθεση δεν θα είχε συμβεί αυτό. Τέλος πάντων, mea culpa.

Οσο για τα αλλα που λες δεν θα ασχοληθω ειδα και το blog σου και κατάλαβα...(αν υποθέσουμε οτι το blog σου σε αντιπροσωπευει και το διαφημίζεις)

Ουδέν πρόβλημα. Μήπως, όμως, μπερδέψατε τα blogs; Διότι το δικό μου είναι αυτό που υπάρχει στο sig μου, τα άλλα -το e-roosters.blogspot.com και το e-rooster.gr- δεν είναι δικά μου. Τώρα, βέβαια, εάν δεν τα μπερδέψατε αλλά τα είδατε και, όπως λέτε, καταλάβατε...

Ένα τελευταίο: ναι στα επιχειρήματα, όχι στις ιδεοληψίες. :wave2:

Alchimistis
26/02/2007, 14:45
Επισης εμπρος στον ετσι που χαραξε ο τετοιος...
Οχι δεν μπερδεψαμε τα blog

Ninja636
26/02/2007, 14:47
NInja636: Ολα τα τσογλανακια γινοντε μαγκες πισω απο ενα πληκτρολογιο και αποκτουν και αποψη οι πλεον αμορφωτοι!! . αυτό φίλε μου το είπε άλλος (rst) και το κατέκρινα....
αν διάβαζες όλη τη συζήτηση θα έβλεπες ποιός το είπε..... αλλά... όσο για την έκπληξη που έπαθες καλύτερα να εκπλήσσεσαι με τον εαυτό σου που ούτε να διαβάσεις δεν έκανες το κόπο και ικανοποίησες την άποψη σου ότι είμαστε στουρνάρια.... Όχι σου λέω δεν απαφασίζει η πλειοψηφία.... Όταν έχεις ελεύθερο χρόνο πέρνα από πανεπιστημιακές συνελεύσεις να μου πεις..... Αλλά είναι πιo εύκολο να κάθεσαι στην τηλεόρασή σου και να πιπιλάς τη λέξη μειοψηφία.... Προφανώς αυτά που νομίζεις εσύ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα... Όσο για τα στουρνάρια που αναφέρεις συνέχεια.... Πίστεψέ με.... Στουρνάρια με μέσο δουλεύουν αυτή τη στιγμή παντού... ενώ άτομα με πτυχία και φοβερά μυαλά παίρνουν 3 και 60.....Και δε λέω μόνο για γιατρούς.... που είναι και ο κλάδος μου γιατί σπουδάζω ιατρικό επάγγελμα....Λέω για όλα τα εππαγγέλματα.... Αυτοί που χρησιμοποιούν τη δύναμή τους (δαπ, πασπ και όλες οι παρατάξεις στο δικό μου τουλάχιστον πανεπιστήμιο) είναι γελίοι.... Γιατί αν δεν είσαι γραμμένος σε παράταξη όσο και να γλύψεις βαθμό δεν παίρνεις.... Και να σου θυμίσω αν διάβασες παραπάνω ότι εγώ δεν εκπροσωπώ καμία παράταξη της σχολής μου γιατί είναι όλοι τους γελίοι... Στα ειρωνικά σου σχόλια προτιμώ να μην αναφερθώ άλλωστε φαίνεται από αυτά που λες ότι δεν παρακολουθείς τα γεγονότα από κοντά αλλά εκ του ασφαλούς.....

Και πάλι φιλικά....

Για τον rsp mea culpa. Απάντησα στο προηγούμενο σχόλιό μου.

Όσο για το "στουρνάρια" πού είδες να το γράφω εγώ αυτό και μάλιστα συνεχώς; Είδες που έκανες και συ το ίδιο λάθος με μένα; :D

Ειρωνικά τα σχόλιά μου δεν είναι. Και σίγουρα δεν είναι ad hominem όπως μερικά από τα δικά σου. Καλή σου μέρα! :wave2:

Όσο για το αν παρακολουθώ τις εξελίξεις από κοντά, ρίξε μια ματιά στο e-roosters.blogspot.com και συγκεκριμένα στην κατηγορία "Παιδεία"

Ninja636
26/02/2007, 14:50
Επισης εμπρος στον ετσι που χαραξε ο τετοιος...
Οχι δεν μπερδεψαμε τα blog

Ωραία, εφόσον λοιπόν δεν μπέρδεψες τα blogs, μπορείς να μου πεις τι ακριβώς "κατάλαβες" για μένα και δεν ασχολείσαι πλέον, διαβάζοντας ένα blog που είναι αφιερωμένο στη γυμναστική; :confused:

Έτσι ξεκινάνε τα ad hominem...

rsp
26/02/2007, 15:41
Ολα τα τσογλανακια γινοντε μαγκες πισω απο ενα πληκτρολογιο και αποκτουν και αποψη οι πλεον αμορφωτοι!! :nono:

Καλά δεν το πιστεύω ότι λέει τέτοια λόγια κάποιος που κάνει την ίδια δουλειά με όλους μας... Καθεται πίσω από ένα πληκτρολόγιο.... Και μάλιστα μας λες και όλους αμόρφωτους.... νά' σαι καλά μορφωμένε...

Φιλικά...

Φιλικα σου απαντω λοιπον κι εγω για αλλη μια φορα...3-4τη φορα ξανα λεω, οτι δεν μιλησα για συγκεκριμενο κοσμο αλλα γενικα, οποιος εχει τη μυγα λεει ο λαος..! Αλλα ξεκολλα και καταλαβε τι εννοω! Το θεμα δεν ηταν η προταση που κολλησες αλλα κατα ποσο εχει νοημα αυτη η συζητηση πισω απο οθονες και οχι απο κοντα...

Ξεκολληστε επαναστατες!!

alximistis
26/02/2007, 16:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
Φιλικα σου απαντω λοιπον κι εγω για αλλη μια φορα...3-4τη φορα ξανα λεω, οτι δεν μιλησα για συγκεκριμενο κοσμο αλλα γενικα, οποιος εχει τη μυγα λεει ο λαος..! Αλλα ξεκολλα και καταλαβε τι εννοω! Το θεμα δεν ηταν η προταση που κολλησες αλλα κατα ποσο εχει νοημα αυτη η συζητηση πισω απο οθονες και οχι απο κοντα...

Ξεκολληστε επαναστατες!!

Σαφέστατα και έχει ρε συ νόημα!!! Αυτή είναι η ουσία ο διάλογος. Η συζήτηση. Δηλαδή τι περιμένεις να γίνει; Να συμφωνήσουν ξαφνικά όλοι; Ή να πούνε α ωραία τώρα μαζευόμαστε και κάνουμε μία "σωστή" κουβέντα στο τάδε στέκι;
Ή μήπως ξαφνικά να αλλάξουν όλα όπως... "πρέπει" (πολύ σχετικό αυτό).
΄Ετσι είναι ρε φιλαράκι το διαδίκτυο και ειδικά ένας τέτοιος χώρος. Ξεκινά μια συζήτηση και όσοι θέλουν συμμετέχουνε.
Και στο είπα και στην πρώτη μου απάντηση στο ξαναλέω και τώρα.
Εγώ που σε ξέρω κάπως αντιλαμβάνομαι αυτό που λες ότι δεν μίλησες για συγκεκριμένο κόσμο κλπ.
Αλλά αυτό δεν έχει καιπολύ σημασία έως καθόλου. Αυτό που μετράει είναι ότι από την στιγμή που απαξιώνεις έτσι με την αρχική σου θέση κάποιο κόσμο αυτοί θα αντιδράσουν. Δεν έχει σημασία αν είπες ο Γιάννης ο Κώστας ο Πέτρος. Τους παίρνει η μπάλα και μου την ΣΠΑΣ που κάνεις σαν να μην καταλαβαίνεις.
Δεν είσαι χαζός οπότε μην το παίζεις!!!
Και άσε και αυτά τα εύκολα και καλά τα προχωρημένα "ξεκολήστε επαναστάτες". Τόσες σελίδες που έχουν γραφτεί εδώ δεν είναι "επαναστατικές". Όλοι γράφουν.
Μην κατεβάζεις χαμηλά τη δική σου θέση και το δικό σου λόγο.
Τα λέμε...

Alchimistis
26/02/2007, 16:20
Kαποιοι κρυβονται πίσω απο το δακτυλο τους φίλε Alximisti...
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ...

Υ.Γ.Και εσυ ξεκολλα απο το να απαξιώνεις την συζήτηση...
Επαναστάτης :a02:

tai
26/02/2007, 16:53
1ον Το άσυλο το είχαμε για ελεύθερη διακίνηση ιδεών έτσι?
Τώρα έχουμε ελεύθερη διακίνηση και δεν χρειάζεται έτσι?
Αν μετά από Χ χρόνια έρθει μια χούντα και χρειαστεί το άσυλο, ποιος θα το επαναφέρει? Η χούντα?

2ον και χιλιοειπωμένο απο πολλούς συμφουρμίτες.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΆΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ?:mad:

3ον στο γήπεδο δεν έχουν άσυλο και επεμβαίνουν έτσι?
Γιατί δεν εξαλείφεται ο χουλιγκανισμός? :confused:
Μήπως γιατί όπως και στο πολυτεχνείο εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση, για περισσότερη (άχρηστη)αστυνόμευση και αιτιολογημένη καταστολή της δημοκρατίας και των όποιων δικαιωμάτων μου??
Μήπως το ποίημα της τρομοκρατίας και της ασφάλειας του πολίτη έχει μπει σαν υπόθετο και δεν το καταλάβαμε?
Μήπως τελικά πρέπει να σκύψω για το κολοδάχτιλο και είμαι τρομοκράτης- αναρχικός επειδή διστάζω?
Μήπως πρέπει να μαζέψει η αστυνομία κάθε έναν που παρανομώντας καίει το αυτοκίνητο το μαγαζί και δεν ξέρω τι άλλο αντί να κάνει την πάπια (παρανομώντας η ίδια ) για να έχει αιτίες ώστε να επιβάλει ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος?

Λέω τώρα εγώ ο μαλάκας που θέλω να είμαι ΠΟΛΙΤΗΣ και οχι ΥΠΗΚΟΟΣ

:p

:a37:

cityfly
26/02/2007, 16:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
1ον Το άσυλο το είχαμε για ελεύθερη διακίνηση ιδεών έτσι?
Τώρα έχουμε ελεύθερη διακίνηση και δεν χρειάζεται έτσι?
Αν μετά από Χ χρόνια έρθει μια χούντα και χρειαστεί το άσυλο, ποιος θα το επαναφέρει? Η χούντα?

2ον και χιλιοειπωμένο απο πολλούς συμφουρμίτες.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΆΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ?:mad:

3ον στο γήπεδο δεν έχουν άσυλο και επεμβαίνουν έτσι?
Γιατί δεν εξαλείφεται ο χουλιγκανισμός? :confused:
Μήπως γιατί όπως και στο πολυτεχνείο εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση, για περισσότερη (άχρηστη)αστυνόμευση και αιτιολογημένη καταστολή της δημοκρατίας και των όποιων δικαιωμάτων μου??
Μήπως το ποίημα της τρομοκρατίας και της ασφάλειας του πολίτη έχει μπει σαν υπόθετο και δεν το καταλάβαμε?
Μήπως τελικά πρέπει να σκύψω για το κολοδάχτιλο και είμαι τρομοκράτης- αναρχικός επειδή διστάζω?
Μήπως πρέπει να μαζέψει η αστυνομία κάθε έναν που παρανομώντας καίει το αυτοκίνητο το μαγαζί και δεν ξέρω τι άλλο αντί να κάνει την πάπια (παρανομώντας η ίδια ) για να έχει αιτίες ώστε να επιβάλει ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος?

Λέω τώρα εγώ ο μαλάκας που θέλω να είμαι ΠΟΛΙΤΗΣ και οχι ΥΠΗΚΟΟΣ

:p

:a37:

1. το επιχείρημά σου είναι άτοπο
Αν έρθει μια χούντα θα κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς να σε (μας) ρωτήσει κι αν υπάρχει άσυλο και δεν τη βολεύει θα το καταργήσει, κι αν έχεις αντίρρηση θα σε στείλει σε καμιά βραχονησίδα

2. αυτήν την απορία την έχω κι εγώ

3. συμφωνώ

rsp
26/02/2007, 17:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
Σαφέστατα και έχει ρε συ νόημα!!! Αυτή είναι η ουσία ο διάλογος. Η συζήτηση. Δηλαδή τι περιμένεις να γίνει; Να συμφωνήσουν ξαφνικά όλοι; Ή να πούνε α ωραία τώρα μαζευόμαστε και κάνουμε μία "σωστή" κουβέντα στο τάδε στέκι;
Ή μήπως ξαφνικά να αλλάξουν όλα όπως... "πρέπει" (πολύ σχετικό αυτό).
΄Ετσι είναι ρε φιλαράκι το διαδίκτυο και ειδικά ένας τέτοιος χώρος. Ξεκινά μια συζήτηση και όσοι θέλουν συμμετέχουνε.
Και στο είπα και στην πρώτη μου απάντηση στο ξαναλέω και τώρα.
Εγώ που σε ξέρω κάπως αντιλαμβάνομαι αυτό που λες ότι δεν μίλησες για συγκεκριμένο κόσμο κλπ.
Αλλά αυτό δεν έχει καιπολύ σημασία έως καθόλου. Αυτό που μετράει είναι ότι από την στιγμή που απαξιώνεις έτσι με την αρχική σου θέση κάποιο κόσμο αυτοί θα αντιδράσουν. Δεν έχει σημασία αν είπες ο Γιάννης ο Κώστας ο Πέτρος. Τους παίρνει η μπάλα και μου την ΣΠΑΣ που κάνεις σαν να μην καταλαβαίνεις.
Δεν είσαι χαζός οπότε μην το παίζεις!!!
Και άσε και αυτά τα εύκολα και καλά τα προχωρημένα "ξεκολήστε επαναστάτες". Τόσες σελίδες που έχουν γραφτεί εδώ δεν είναι "επαναστατικές". Όλοι γράφουν.
Μην κατεβάζεις χαμηλά τη δική σου θέση και το δικό σου λόγο.
Τα λέμε...

Οκ εχεις δικιο μπορει να το εγραψα λαθος...Αλλα ρωταω, δεν θα ηταν πιο ωραιο να τα λεγαμε ολα αυτα, πινοντας μπυριτσα-τσιπουρο...Και οχι σε μια οθονη? Δεν λεω να μην γινοντε τετοιες κουβεντες, απλα οτι χαλανε οταν γινοντε απο το νετ...Με χιλια να κατσουμε να βριστουμε, γελασουμε απο κοντα και να πει ο καθενας την αποψη του..!

crs-k
26/02/2007, 17:35
....................
να κατσουμε να βριστουμε ........... απο κοντα
...................

Ειναι υποχρεωτικο αυτο τωρα? :dizzy: :look: :confused:

:lol: :rotflmao: :lol:

alximistis
26/02/2007, 17:47
Οκ εχεις δικιο μπορει να το εγραψα λαθος...Αλλα ρωταω, δεν θα ηταν πιο ωραιο να τα λεγαμε ολα αυτα, πινοντας μπυριτσα-τσιπουρο...Και οχι σε μια οθονη? Δεν λεω να μην γινοντε τετοιες κουβεντες, απλα οτι χαλανε οταν γινοντε απο το νετ...Με χιλια να κατσουμε να βριστουμε, γελασουμε απο κοντα και να πει ο καθενας την αποψη του..!

Σωστός αλλά... πως να ανεβούμε εκείπάνω βρε;
Δεν κατεβαίνεις εσύ προς τα δω;

rsp
26/02/2007, 17:48
Ναι ειναι απαραιτητο και λιγο μπινελικι....Και Στελιο ειμαι Αθηνα!

alximistis
26/02/2007, 17:58
Θα σε δούμε σήμερα; Δελέ;

sonic22
26/02/2007, 18:01
ola gia tis bires telika... :sad:

:beer: :beer: :beer:

rsp
26/02/2007, 18:16
Θα σε δούμε σήμερα; Δελέ;

παιζει ακομα...

nelson
26/02/2007, 20:30
θέλω να πω και γω 2-3 πραγματάκια και πραγματικά θα εκτιμούσα μια απάντηση απο τον Αλχημιστή αλλά και απο όσους έχουν την φοιτητική ιδιότητα...

Να πω πρώτα με ποιο υπόβαθρο μιλάω και να διευκρυνήσω οτι δεν θέλω να τα "χώσω" σε κανέναν προλαλλήσαντα, απλά αφού διάβασα όλα τα παραπάνω λέω να μιλήσω κι εγώ λίγο.
Τώρα είμαι διδακτορικός φοιτητής στο ΕΜΠ και εργάζομαι παράλληλα, έχω την φοιτητική ιδιότητα απο το 1999 οπότε θεωρώ οτι έχω αρκετή και πρόσφατη εμπειρία.

Φοιτητές: αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω μόνο 3 λέξεις για να περιγράψω την γενική κατάσταση με 3 λέξεις θα ήταν : ένα μάτσο μαλακισμένα. Ναι οι όποιες εξαιρέσεις καίγονται σαν τα χλωρά ανάμεσα στα ξερά! Έχω βαρεθεί γενικές συνελεύσεις με θέματα όπως υποστήριξη της τάδε εργατικής ομάδας όταν ο οδηγός σπουδών του τμήματος είναι σαθρότατος, έχω βαρεθεί πάρτυ και πολιτιστικά ΣΚ στα πανεπιστήμια κατα την διάρκεια των οποίων μπορείς να μαστουρώσεις απλά αναπνέοντας, άτομα με γονείς δικηγόρους και γιατρούς (ενδεικτικά) και ρούχα ρετάλια να μου πουλάν αέρα και ιδεολογία όταν μετά πάνε στην στημένη επιχείρηση με κουστουμάκι και κάμπριο, έχω όχι απλώς βαρεθεί αλλά σιχαθεί τις πολιτικές νεολαίες που τα κάνουν ένα μπουρδέλο για να έχουν ισχύ πάνω στους φοιτητές αλλά κυρίως τους φοιτητές που το δέχονται αβίαστα εφόσων το σετάκι της ιδεολογικής υποταγής περιλαμβάνει μπουκάλι με 50 ευρώ στη Βανδή, τις οργανωμένες κρανιοδρομίες απο άτομα της ηλικίας μου (είμαι 25) και την προσκόληση στα φοιτητικά δρώμενα επειδή απλά δεν αξίζουν μια έξω απο αυτά και πάρα πολλά άλλα...

Τα πανεπιστήμια δεν αποτελούν στο συνολό τους και ούτε στο σύνολο των φοιτητών αξιόλογες ομάδες γνώσης, παιδείας και ιδεολογίας. Πιστέψτε με με ενοχλεί να το παραδέχομαι. Οι φοιτητές, που θα έπρεπε να είναι το πολλά υποσχόμενο μέλλον είναι ίσως το πιο σάπιο τμήμα της ελληνικής κοινωνίες. Γιατί ξέρουν όλα τα προβλήματα της κοινωνίας και ασχολούνται μόνο με αυτά που τους βολεύει...

Για το άσυλο τώρα, για γίνει μια σύνδεση με τους αναρχικούς και τους αστυνομικούς...
Σε μια "δημοκρατική" κοινωνία, το άσυλο προστατεύει τη βρώμα γιατι απλούστατα οι καθαροί δεν το χρειάζονται (θεωρητικά), σε μια δηλωμένα μη δημοκρατική κοινωνία (π.χ υπο καθεστώς στρατιωτικού νόμου) το άσυλο ούτως ή άλλως θα παραβιαστεί...
Προσωπικά θεωρώ το άσυλο όχι μόνο άκαιρο αλλά φρένο για μια υγιή ιδεολογική εξέλιξη καθώς ο καθείς κρύβεται εκεί μέσα και λέει ότι θέλει χωρίς να είναι υποχρεωμένος να στηρίξει ε'ιτε τις απ΄'οψεις του είτε τις πράξεις του...

αναρχικοί: δε θεωρώ οτι αυτοί που στα ΜΜΕ αποκαλούνται ως αναρχικοί είναι όντως αναρχικοί. Ο αναρχικός (όχι ο μηδενιστής) έχει επίγνωση της θέσης του και των λόγων που υιοθέτησε τη στάση αυτή, έχω γνωρίσει αρκετους και δηλώνω οτι τους συμπαθώ πάρα πολύ και ενίοτε τους ζηλεύω χωρίς να ανήκω, ενδεχομένως απο δειλία σε αυτούς. Οι "αναρχικοί" των ΜΜΕ θεωρώ οτι είναι απλά αλήτες που χρησιμποιούν τον τίτλο!

Αστυνομικοί: απο συζήτηση που είχα με αστυνομικό συντάκτη της κρατικής τηλεόρασης σας μεταφέρω το εξής, πριν απο κάθε πορεί,διαδήλωση, κάψιμο κλπ κλπ, όλα μα όλα είναι προσχεδιασμένα και κατα έναν ελεεινό τρόπο συμφωνημένα, βεβαίως υπάρχουν οι παράπλευρες απώλειες για λόγους αληθοφάνειας!!! Θεωρώ οτι τόσο η αστυνομία όσο άλλωστε και τα υπόλοιπα σώματα ασφαλέιας βρίσκονται σε άθλιο επίπεδο ωστόσο οι τελευταίοι που θα κατηγορήσω είναι οι χαμηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Μη μπλέξω τώρα τον ρόλο της οικογένειας θα παει πολύ...

Θεωρώ οτι ο πλέον υπεύθυνος (όχι μόνο στον χώρο της παιδείας αλλά μεσοπρόθεσμα για όλα τα κοινωνικά δρώμενα) είναι ο χώρος των φοιτητών, γιατι είναι σε θέση να τα αλλάξει όλα αλλά βαριέται, τα θέλει όλα, τα θέλει τώρα και τα θέλει αβίαστα! Προφανώς αναφέρομαι στην πλοιοψηφία των φοιτητών αλλά οι όποιες εξαιρέσεις μάλλον δεν αλλάζουν και πολλά..

Συγνώμη αν έθιξα κάποιον συνφορουμίτη και συγχαρητήρια σε όποιον άντεξε να διβάσει όλα τα παραπάνω...

Ninja636
26/02/2007, 21:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από nelson
θέλω να πω και γω 2-3 πραγματάκια και πραγματικά θα εκτιμούσα μια απάντηση απο τον Αλχημιστή αλλά και απο όσους έχουν την φοιτητική ιδιότητα...

Να πω πρώτα με ποιο υπόβαθρο μιλάω και να διευκρυνήσω οτι δεν θέλω να τα "χώσω" σε κανέναν προλαλλήσαντα, απλά αφού διάβασα όλα τα παραπάνω λέω να μιλήσω κι εγώ λίγο.
Τώρα είμαι διδακτορικός φοιτητής στο ΕΜΠ και εργάζομαι παράλληλα, έχω την φοιτητική ιδιότητα απο το 1999 οπότε θεωρώ οτι έχω αρκετή και πρόσφατη εμπειρία.

Φοιτητές: αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω μόνο 3 λέξεις για να περιγράψω την γενική κατάσταση με 3 λέξεις θα ήταν : ένα μάτσο μαλακισμένα. Ναι οι όποιες εξαιρέσεις καίγονται σαν τα χλωρά ανάμεσα στα ξερά! Έχω βαρεθεί γενικές συνελεύσεις με θέματα όπως υποστήριξη της τάδε εργατικής ομάδας όταν ο οδηγός σπουδών του τμήματος είναι σαθρότατος, έχω βαρεθεί πάρτυ και πολιτιστικά ΣΚ στα πανεπιστήμια κατα την διάρκεια των οποίων μπορείς να μαστουρώσεις απλά αναπνέοντας, άτομα με γονείς δικηγόρους και γιατρούς (ενδεικτικά) και ρούχα ρετάλια να μου πουλάν αέρα και ιδεολογία όταν μετά πάνε στην στημένη επιχείρηση με κουστουμάκι και κάμπριο, έχω όχι απλώς βαρεθεί αλλά σιχαθεί τις πολιτικές νεολαίες που τα κάνουν ένα μπουρδέλο για να έχουν ισχύ πάνω στους φοιτητές αλλά κυρίως τους φοιτητές που το δέχονται αβίαστα εφόσων το σετάκι της ιδεολογικής υποταγής περιλαμβάνει μπουκάλι με 50 ευρώ στη Βανδή, τις οργανωμένες κρανιοδρομίες απο άτομα της ηλικίας μου (είμαι 25) και την προσκόληση στα φοιτητικά δρώμενα επειδή απλά δεν αξίζουν μια έξω απο αυτά και πάρα πολλά άλλα...

Τα πανεπιστήμια δεν αποτελούν στο συνολό τους και ούτε στο σύνολο των φοιτητών αξιόλογες ομάδες γνώσης, παιδείας και ιδεολογίας. Πιστέψτε με με ενοχλεί να το παραδέχομαι. Οι φοιτητές, που θα έπρεπε να είναι το πολλά υποσχόμενο μέλλον είναι ίσως το πιο σάπιο τμήμα της ελληνικής κοινωνίες. Γιατί ξέρουν όλα τα προβλήματα της κοινωνίας και ασχολούνται μόνο με αυτά που τους βολεύει...

Για το άσυλο τώρα, για γίνει μια σύνδεση με τους αναρχικούς και τους αστυνομικούς...
Σε μια "δημοκρατική" κοινωνία, το άσυλο προστατεύει τη βρώμα γιατι απλούστατα οι καθαροί δεν το χρειάζονται (θεωρητικά), σε μια δηλωμένα μη δημοκρατική κοινωνία (π.χ υπο καθεστώς στρατιωτικού νόμου) το άσυλο ούτως ή άλλως θα παραβιαστεί...
Προσωπικά θεωρώ το άσυλο όχι μόνο άκαιρο αλλά φρένο για μια υγιή ιδεολογική εξέλιξη καθώς ο καθείς κρύβεται εκεί μέσα και λέει ότι θέλει χωρίς να είναι υποχρεωμένος να στηρίξει ε'ιτε τις απ΄'οψεις του είτε τις πράξεις του...

αναρχικοί: δε θεωρώ οτι αυτοί που στα ΜΜΕ αποκαλούνται ως αναρχικοί είναι όντως αναρχικοί. Ο αναρχικός (όχι ο μηδενιστής) έχει επίγνωση της θέσης του και των λόγων που υιοθέτησε τη στάση αυτή, έχω γνωρίσει αρκετους και δηλώνω οτι τους συμπαθώ πάρα πολύ και ενίοτε τους ζηλεύω χωρίς να ανήκω, ενδεχομένως απο δειλία σε αυτούς. Οι "αναρχικοί" των ΜΜΕ θεωρώ οτι είναι απλά αλήτες που χρησιμποιούν τον τίτλο!

Αστυνομικοί: απο συζήτηση που είχα με αστυνομικό συντάκτη της κρατικής τηλεόρασης σας μεταφέρω το εξής, πριν απο κάθε πορεί,διαδήλωση, κάψιμο κλπ κλπ, όλα μα όλα είναι προσχεδιασμένα και κατα έναν ελεεινό τρόπο συμφωνημένα, βεβαίως υπάρχουν οι παράπλευρες απώλειες για λόγους αληθοφάνειας!!! Θεωρώ οτι τόσο η αστυνομία όσο άλλωστε και τα υπόλοιπα σώματα ασφαλέιας βρίσκονται σε άθλιο επίπεδο ωστόσο οι τελευταίοι που θα κατηγορήσω είναι οι χαμηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Θεωρώ οτι ο πλέον υπεύθυνος (όχι μόνο στον χώρο της παιδείας αλλά μεσοπρόθεσμα για όλα τα κοινωνικά δρώμενα) είναι ο χώρος των φοιτητών, γιατι είναι σε θέση να τα αλλάξει όλα αλλά βαριέται, τα θέλει όλα, τα θέλει τώρα και τα θέλει αβίαστα! Προφανώς αναφέρομαι στην πλοιοψηφία των φοιτητών αλλά οι όποιες εξαιρέσεις μάλλον δεν αλλάζουν και πολλά..

Συγνώμη αν έθιξα κάποιον συνφορουμίτη και συγχαρητήρια σε όποιον άντεξε να διβάσει όλα τα παραπάνω...

Σωστότατος!

Alchimistis
26/02/2007, 22:04
Νελσον συμφωνω μαζι σου αν όχι σε όλα στα περισσοτερα...
Ομως οπως και εσυ θα εχεις παρατηρησει και οι φοιτητές ειναι μέρος και πολίτες αυτης της κοινωνιας...
Ετσι και εγω βλέπω γύρω μου φοιτητές που ακόμα και γι'αυτο (Ν.Π. κτ.λ.) δεν θα δειξουν κανένα ενδιαφέρον...σε αντιθεση περιπτωση οταν ειναι να κανονιστει κανενα μπουζουκο παρτακι ολοι πρώτοι...
Τι θέλω να πω.
Οτι όταν ένα παιδι απο το σχολείο εχει αφιερώσει τα καλυτερα χρονια της ζωης του μεσα σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθηματα να μπαίνει στην λογικη του ανταγωνισμου ακομα και με φιλους για το οτι αν μπει αυτος μενω εξω εγω κ.τ.λ. με το όνειρο να καταφέρει να χωθει σε όποια σχολή να'ναι γιατι?? Για να αράξει φυσικα...υπάρχει θέμα...που ειναι πιο βαθυ.
Ετσι το θεωρω κοροιδια να βγαινει καποιος και να λέει οτι θέλω να αλλάξω την παιδεια ξεκινόντας απο την κορυφή του παγώβουνου...
Και επιπλέον να κάνεις αλλάγες που ειναι εντελώς ακυρες και αντφάσκουν μεταξυ τους...

Ninja636
26/02/2007, 22:16
για το οτι αν μπει αυτος μενω εξω εγω κ.τ.λ.

Σωστό αυτό. Αν το καλοσκεφτείς, όμως, ακριβώς αυτή η κατάσταση είναι που ακυρώνει και την έννοια της παιδείας ως δημόσιου αγαθού (http://en.wikipedia.org/wiki/Public_good) δωρεάν παρεχόμενου. Π.χ. δες εδώ (http://report.e-rooster.gr/?p=4).

Ετσι το θεωρω κοροιδια να βγαινει καποιος και να λέει οτι θέλω να αλλάξω την παιδεια ξεκινόντας απο την κορυφή του παγώβουνου...

Είναι σωστό ότι η παιδεία πρέπει να αλλάξει από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό το επιχείρημα, ωστόσο, δεν σημαίνει κατ' ανάγκιν ότι η ανώτατη εκπαίδευση πρέπει να μείνει στα χάλια που βρίσκεται.

alximistis
26/02/2007, 22:46

Ορθά πράτεις και θέλεις απάντηση από τον αλχημιστή αλλά... γιατί;
Τι έγραψα που αντιπαρέρχεσαι εδώ και θέλεις απάντηση;
Εκτός... αν εννοείς τον άλλον αλχημιστή. Για διευκρίνισε΄να καταλάβω ο κακομοίρης...

Alchimistis
26/02/2007, 22:50
Το ειδα το βιντεάκι ομως δεν λέει οτι τα ήδη υποχρηματοδοτούμετα Πανεπιστήμια θα μοιράζονται τα χρήματα με τα ιδιωτικά...
Ουτε επίσης λεει οτι θα χρηματοδοτούνται απο επιχειρήσεις οπώς πχ η κοκα κολα
Οπότε οι αποφοιτοι των ιδρυματων αυτων θα ειναι εκπαιδευμένοι συμφωνα με την ανάγκη του χορηγού της...
Ετσι όταν εγω θα πώ να ζητήσω δουλεια που θα ειμαι απο το Δημόσιο που θα εχω ενα προγραμμα σπουδών οχι εξειδικευμενο αλλα σφαιρικο γυρω απο την επιστημη μου (οπως πρεπει να ειναι δηλαδη)
λογικο ειναι να τρώω πόρτα...
Ετσι θα τρώω πορτα εγω που δεν ειχα φράγκα πχ να πάω στο GHKSHDK College και εφαγα στην μαπα 4-5 χρονια σπουδών και ο τυπός απο το ιδιωτικό θα ειναι σε 3 χρονια αποφοιτος με ετοιμη δουλεια..
Ετσι έμμεσα οδηγειτε ο κοσμος στα ιδιωτικα...ενω κατι τετοιο θα ηταν χαριστική βολή για τα Δημοσια Πανεπιστημια...
Ας μην γελιόμαστε ειναι πολλα τα λεφτα όλοι οι μεγαλοκαρχαριές του τόπου θα βγάλουν πολλα λεφτα απο αυτη την ιστορία...
Και τέλος και το πλέον γνωστο επιχειρημα ειναι οτι η ιστορια μας εχει δείξει οτι με τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες δεν βελτιωθηκαν οι δημοσιες(Βλεπε Υγεία, Σχολεια, ακομη ακόμη καο το ΚΤΕΟ)
Αν και νομίζω οτι εχουμε μπλέξει την κουβέντα σχετικα με ασυλο. νομο πλαίσιο και αρθρο 16...

dosko
26/02/2007, 23:45
Σωστό αυτό. Αν το καλοσκεφτείς, όμως, ακριβώς αυτή η κατάσταση είναι που ακυρώνει και την έννοια της παιδείας ως δημόσιου αγαθού (http://en.wikipedia.org/wiki/Public_good) δωρεάν παρεχόμενου. Π.χ. δες εδώ (http://report.e-rooster.gr/?p=4).

[B]

Συγνώμη να κάνω ενα σχολιο για το βιντεο

αρχικα μου φαινεται οτι ειναι μια πληρως καθοδηγουμενη διαφημιση για την δηθεν αντισυνταγματικοτητα
του υπαρχοντος νομου και καταστασης. (χωρις να θελω να κανω αντιπολιτευση στην κυβερνηση παντα,
δεν με αφορα αμεσα αλλωστε, μου φαινηκε σαν μια διαφημιση του νομοσχεδιου που θελει να περασει)

δευτερον δηλαδη θελει να μας πει οτι το οικονομικο μοντελο της ελευθερης αγορας εχει πετυχει ετσι
ωστε να το εφαρμοσουμε και στην παιδεια ???? λυπαμε αλλα δεν νομιζω. (βλεπε κρατη Λατινικης Αμερικης,
Οικονομικη Πολιτικη Ευρωπης απεναντι στις Ασιατικες αγορες κλπ.).

και κατι αλλο οσον αναφορα τα λεγομενα περι φοιτητων-στουρναρια

Δηλαδη στα ιδιωτικα πανεπιστημια θα δουμε πραγματικα ασπρη μερα;
Δηλαδη δεν θα μας βλεπουν οι ιδιοκτητες τους σαν κινουμενα πορτοφολια;
Δηλαδη για να περασεις μαθημα θα πρεπει να εισαι διαβασμενος και δεν θα χρειαζεται να καταβαλεις
εκπροθεσμα την πληρωμη σου;
Δηλαδη οι καθηγητες θα σε περνανε για το ζηλο που υπεβαλες και οχι για τα λεφτα του μπαμπα σου;

η αληθεια ειναι οτι το εκπαιδευτικο συστημα στην ελλαδα χρειαζεται αλλαγες,
και αλλαγες πραγματικες οι οποιες να πιανουν το προβλημα απο την ριζα του και οχι επιφανειακα.
Και ο συγκεκριμενος νομος δεν λυνει κανενα απολυτος προβλημα του συστηματος, αντιθετως που
προωθει τροπους καταστολης σε καθετι ελευθερο, αυτοδιοικουμενο και ριζοσπαστικο οπως πρεπει
να ειναι η φοιτητικη κοινοτητα.

Ninja636
27/02/2007, 00:21
Θέτεις πολλά και με πολλές παραμέτρους ζητήματα που θέλουν κατεβατά ολόκληρα για να αναλυθούν. Νομίζω ότι το βιντεάκι στο οποίο παρέπεμψα εξηγεί αρκετά από αυτά. Επειδή δεν δύναμαι να γράφω κατεβατά ολόκληρα τώρα εδώ, επίτρεψέ μου να σχολιάσω τηλεγραφικώς.

Το ειδα το βιντεάκι ομως δεν λέει οτι τα ήδη υποχρηματοδοτούμετα Πανεπιστήμια θα μοιράζονται τα χρήματα με τα ιδιωτικά...

Νομίζω πως δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις με αυτήν τη φράση. Εν πάση περιπτώσει, όπως το καταλαβαίνω εγώ, είναι σαν να λες ότι για τα χάλια των δημόσιων Πανεπιστημίων φταίνε τα ιδιωτικά -που δεν υπάρχουν αυτήν την στιγμή βέβαια. Ή, αλλιώς, είναι σαν να λες "να μην γίνουν τα ιδιωτικά γιατί θα είναι καλύτερα από τα δημόσια" -με άλλα λόγια, αντί να γίνουν τα δημόσια καλύτερα ας μην δημιουργηθούν ιδιωτικά. Αυτό, για μένα, δεν είναι λογικό επιχείρημα.

Ουτε επίσης λεει οτι θα χρηματοδοτούνται απο επιχειρήσεις οπώς πχ η κοκα κολα
Οπότε οι αποφοιτοι των ιδρυματων αυτων θα ειναι εκπαιδευμένοι συμφωνα με την ανάγκη του χορηγού της...

Η "συναισθηματική γλώσσα" ("εκπαιδευμένοι σύμφωνα με την ανάγκη του χορηγού της...") μπορεί να ερεθίζει το θυμικό αλλά δεν έχει να κάνει καθόλου με τη λογική. Εξηγούμαι: σε όλον τον κόσμο, τα καλύτερα πανεπιστήμια βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις επιχειρήσεις ώστε να είναι σε θέση, οικονομικώς, να παράγουν σοβαρή επιστημονική έρευνα που να έχει αντίκρισμα στην αγορά. Αυτό δεν συμβαίνει στην Ελλάδα. Δυστυχώς. Και δεν συμβαίνει για πολλούς λόγους.

Ένας από αυτούς είναι η... μοδάτη δαιμονοποίηση των επιχειρήσεων γενικώς. Ένας άλλος είναι ότι τα λεφτά μιας επιχείρησης πρέπει -κι αυτό είναι θεμιτό- να πιάσουν τόπο στην έρευνα. Να βγει κάτι καλό από αυτήν. Τα λεφτά, όμως, του κράτους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.λπ. δεν χρειάζεται να πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Άρα είναι προς το συμφέρον των καθηγητικών συντεχνιών να τα παίρνουν μια χαρά από τα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα και να κάνουν "έρευνα". Σιγά μην φοβηθούν τους γραφειοκράτες. Άρα, έχουμε σπατάλη πόρων, σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων. [Κάποιο πρόσφατο τεύχος της ελληνικής έκδοσης του Popular Science είχα ένα πολύ καλό άρθρο που υποστήριζε την σύνδεση των Πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις αλλά δυστυχώς δεν το βρίσκω].

Τέλος, πού είναι το κακό εάν ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου κατέχει τις γνώσεις που ζητάει η αγορά εργασίας; Εσύ, εάν ήθελες να προσλάβεις κάποιον εργαζόμενο, δεν θα ήθελες αυτός να είναι ειδικός στο αντικείμενο, στη δουλειά για την οποία θα τον ήθελες;

Ετσι όταν εγω θα πώ να ζητήσω δουλεια που θα ειμαι απο το Δημόσιο που θα εχω ενα προγραμμα σπουδών οχι εξειδικευμενο αλλα σφαιρικο γυρω απο την επιστημη μου (οπως πρεπει να ειναι δηλαδη)

Γιατί "όπως πρέπει να είναι δηλαδή"; Εάν η αγορά εργασίας ζητάει εξειδικευμένες γνώσεις, τότε ας προσφέρει και το δημόσιο Πανεπιστήμιο εξειδικευμένες γνώσεις. Το ότι αυτό δεν τις προσφέρει, θα φταίνε τα ιδιωτικά; Σε τελική ανάλυση, είναι σαν να λες "κοιτάξτε κύριοι εργοδότες, εσείς θέλετε το x, αλλά εγώ σας προσφέρω το ψ και αυτό να πάρετε καθώς έτσι "πρέπει να είναι". Επίσης, με αυτό το σκεπτικό, γιατί να μην υπάρξει ρύθμιση που να απαγορεύει τους απόφοιτους ξένων Πανεπιστημίων από το να προσλαμβάνονται από ελληνικές επιχειρήσεις; Καταλαβαίνεις, νομίζω, το άτοπον του επιχειρήματός σου.

Ετσι θα τρώω πορτα εγω που δεν ειχα φράγκα πχ να πάω στο GHKSHDK College και εφαγα στην μαπα 4-5 χρονια σπουδών και ο τυπός απο το ιδιωτικό θα ειναι σε 3 χρονια αποφοιτος με ετοιμη δουλεια..

Καταρχάς, δεν είναι καθόλου μα καθόλου σίγουρο ότι ο απόφοιτος του ιδιωτικού θα έχει έτοιμη δουλειά απλώς και μόνον επειδή θα είναι απόφοιτος ιδιωτικού. Τον κάθε εργοδότη τον ενδιαφέρει ο υπάλληλός του να ξέρει τη δουλειά, να έχει τις απαραίτητες γνώσεις. Ουδόλως τον ενδιαφέρει εάν είναι από δημόσιο ή από ιδιωτικό πανεπιστήμιο.

Κατά δεύτερον, αυτό το "εγώ που δεν είχα φράγκα" είναι συναισθηματικός αφορισμός. Εδώ, μάλιστα, μπαίνουμε σε βαθύτερη ιδεολογικοπολιτική συζήτηση. Εξηγούμαι: ας υποθέσουμε ότι εσύ δίνει εξετάσεις και δεν περνάς στο πανεπιστήμιο (κατά τα άλλα, η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό [sic]). Αποφασίζεις, λοιπόν, είτε γιατί έχεις την οικονομική άνεση είτε γιατί είσαι καλός και παίρνεις υποτροφία, να σπουδάσεις στο εξωτερικό. Στην πρώτη περίπτωση, αποφασίζεις, με άλλα λόγια, να δώσεις τα λεφτά σου σε ξένα ιδρύματα. Δεν είναι αυτό δικαίωμά σου; Είναι. Το τι θα κάνεις τα λεφτά σου είναι δικό σου και μόνον θέμα. Τα έδωσες, λοιπόν, τα λεφτά σου και επιστρέφεις στην Ελλάδα. Γιατί, λοιπόν, στερείς αυτήν την επιλογή από κάποιον που έχει λεφτά και θα προτιμούσε να σπουδάσει σε κάποιο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα; Είναι καλύτερο αυτά τα λεφτά να πηγαίνουν στο εξωτερικό; Κι αν το καλοσκεφτείς, είναι σαφώς περισσότεροι, από οικονομικής άποψης, αυτοί που θα μπορούσαν να σπουδάσουν σε κάποιο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα από αυτούς που θα μπορούσαν να φύγουν έξω. Με το να στερείς, λοιπόν, στους πρώτους την επιλογή αυτήν δεν αβαντάρεις τους λεφτάδες; Και κάτι τελευταίο: γιατί επιτρέπονται τα ιδιωτικά σχολεία αλλά όχι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Α, και κάτι ακόμη: η κόρη της Παπαρήγα σπούδασε στο Deree. Όταν ερωτήθηκε η Παπαρήγα γι' αυτό, απάντησε ότι ένα παιδί που δεν περνάει στο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, δεν έχει και πολλές εναλλακτικές επιλογές...

Ετσι έμμεσα οδηγειτε ο κοσμος στα ιδιωτικα...ενω κατι τετοιο θα ηταν χαριστική βολή για τα Δημοσια Πανεπιστημια...

Ο κόσμος δεν "οδηγείτε" πουθενά. Ο κάθε ένας από εμάς αποφασίζει και επιλέγει. Ο κάθε ένας από εμάς είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Η ελευθερία επιλογής, η αυτοδιάθεση του ατόμου είναι ιερή. "χαριστική βολή"; Απάντησα σε αυτό παραπάνω. Επειδή τα δημόσια Πανεπιστήμια έχουν τα μαύρα τους τα χάλια, η "λύση" θα είναι να μην δημιουργηθούν ιδιωτικά; Πόσο δημοκρατικό είναι αυτό;

Ας μην γελιόμαστε ειναι πολλα τα λεφτα όλοι οι μεγαλοκαρχαριές του τόπου θα βγάλουν πολλα λεφτα απο αυτη την ιστορία...

Είναι κακό κάποιος να βγάζει λεφτά; Ή, μήπως, είναι κακό μόνο αν βγάζει πολλά λεφτά; Εάν δεν τα κλέβει, εάν δεν παρανομεί, τότε καλά κάνει και τα βγάζει.

Και τέλος και το πλέον γνωστο επιχειρημα ειναι οτι η ιστορια μας εχει δείξει οτι με τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες δεν βελτιωθηκαν οι δημοσιες(Βλεπε Υγεία, Σχολεια, ακομη ακόμη καο το ΚΤΕΟ)

Μα δεν ευθύνονται οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες για τα χάλια των δημόσιων υπηρεσιών! Ούτε ο πρωταρχικός λόγος για την ενδυνάμωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι για να βελτιωθούν οι δημόσιες. Ο πρωταρχικός λόγος είναι πως δεν μπορείς να στερείς τις επιλογές του ατόμου είτε να επιχειρήσει ιδιωτικά είτε να χρησιμοποιήσει ιδιωτικές υπηρεσίες. Επιπλέον, τα μονοπώλια -είτε ιδιωτικά είτε δημόσια- είναι κακό πράγμα per se. Δες, π.χ., τη δυναμική της κινητής τηλεφωνίας -όπου ποτέ δεν προϋπήρξε κρατικό μονοπώλιο- και δες τη δυναμική της σταθερής τηλεφωνίας αλλά και των συνδέσεων στο Internet όπου προϋπήρχε κρατικό μονοπώλιο (ΟΤΕ).

Πήρα φόρα πάλι! :) Μ' αρέσει που είπα πως θα σχολίαζα τηλεγραφικώς! :lol:

Μερικά ενδιαφέροντα links για όποιον ενδιαφέρεται να συζητήσει βάσει λογικών επιχειρημάτων:

1. Η Αναγνώριση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων (http://blog.theorein.org/?p=71).
2. Πώς (να μην) επιχειρηματολογείς εναντίον του ιδιωτικού πανεπιστημίου (http://blog.theorein.org/?p=80).
3. Για την αναθεώρηση του άρθρου 16 (http://blog.theorein.org/?p=111).
4. Απαξίωση των ιδεολογιών μέσα στα πανεπιστήμια (http://e-rooster.gr/10/2004/159).
5. Γιατί και ποια μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση (http://e-rooster.gr/01/2006/218).
6. Τριτοβάθμια εκπαίδευση και ερευνητική πολιτική στην Ελλάδα του 21ου αιώνα (http://e-rooster.gr/03/2006/242).
7. Πανεπιστήμια και αγορά (http://e-rooster.gr/04/2006/247).
8. Καταλήψεις 06. Το παράδειγμα μιας σχολής (http://e-rooster.gr/06/2006/278).
9. Τα "παιδιά με τα μαλλιά" κουρεύονται και η επαναστατικότητά τους δεν ήταν παρά... μούσια! (http://e-rooster.gr/06/2006/281)
10. Ο παράνομος χαρακτήρας των καταλήψεων, η ευθύνη του πρυτάνη και οι αξιώσεις των φοιτητών (http://e-rooster.gr/07/2006/295).
11. Καταλήψεις για κάθε γούστο (http://e-rooster.gr/10/2006/344).
12. Έκκληση για ριζική αναθεώρηση του άρθρου 16 (http://e-rooster.gr/01/2007/399).
13. Η αναθεώρηση του άρθρου 16 (http://e-rooster.gr/01/2007/400).
14. 3+7 προκλήσεις για το ελληνικό πανεπιστήμιο (http://e-rooster.gr/01/2007/401).
15. Ποιοι καταπατούν το άσυλο; (http://e-rooster.gr/01/2007/411)
16. Ο περί το άσυλο παραλογισμός (http://e-rooster.gr/02/2007/420)
17. Ο Μαρξ και η "κρατική δωρεάν παιδεία" (http://e-rooster.gr/02/2007/421).
18. Η περιπέτεια της λογικής (http://e-rooster.gr/02/2007/422).
19. Η Αριστερά, ο Μαρξ και τα μη κρατικά πανεπιστήμια (http://e-rooster.gr/02/2007/427).
20. Greek University Reform Forum (http://greekuniversityreform.wordpress.com/).

Αυτά από μένα επί του θέματος. Να με συμπαθάτε, αλλά δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο στην συζήτηση. Εάν το κάνω, νομίζω ότι απλώς θα επαναλαμβάνομαι. Ο καλοπροαίρετος αναγνώστης θα καταλάβει πιστεύω. Ο κακοπροαίρετος, ό,τι και να πω, ό,τι και να γράψω...

Over and out!

:wave2:

nassosxlvbros
27/02/2007, 00:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από dosko
Συγνώμη να κάνω ενα σχολιο για το βιντεο

αρχικα μου φαινεται οτι ειναι μια πληρως καθοδηγουμενη διαφημιση για την δηθεν αντισυνταγματικοτητα
του υπαρχοντος νομου και καταστασης. (χωρις να θελω να κανω αντιπολιτευση στην κυβερνηση παντα,
δεν με αφορα αμεσα αλλωστε, μου φαινηκε σαν μια διαφημιση του νομοσχεδιου που θελει να περασει)

δευτερον δηλαδη θελει να μας πει οτι το οικονομικο μοντελο της ελευθερης αγορας εχει πετυχει ετσι
ωστε να το εφαρμοσουμε και στην παιδεια ???? λυπαμε αλλα δεν νομιζω. (βλεπε κρατη Λατινικης Αμερικης,
Οικονομικη Πολιτικη Ευρωπης απεναντι στις Ασιατικες αγορες κλπ.).

και κατι αλλο οσον αναφορα τα λεγομενα περι φοιτητων-στουρναρια

Δηλαδη στα ιδιωτικα πανεπιστημια θα δουμε πραγματικα ασπρη μερα;
Δηλαδη δεν θα μας βλεπουν οι ιδιοκτητες τους σαν κινουμενα πορτοφολια;
Δηλαδη για να περασεις μαθημα θα πρεπει να εισαι διαβασμενος και δεν θα χρειαζεται να καταβαλεις
εκπροθεσμα την πληρωμη σου;
Δηλαδη οι καθηγητες θα σε περνανε για το ζηλο που υπεβαλες και οχι για τα λεφτα του μπαμπα σου;

η αληθεια ειναι οτι το εκπαιδευτικο συστημα στην ελλαδα χρειαζεται αλλαγες,
και αλλαγες πραγματικες οι οποιες να πιανουν το προβλημα απο την ριζα του και οχι επιφανειακα.
Και ο συγκεκριμενος νομος δεν λυνει κανενα απολυτος προβλημα του συστηματος, αντιθετως που
προωθει τροπους καταστολης σε καθετι ελευθερο, αυτοδιοικουμενο και ριζοσπαστικο οπως πρεπει
να ειναι η φοιτητικη κοινοτητα.

θα απαντησω τελευταια:
σε ολες τις εκπαιδευτικες βαθμιδες η "ταξη"-σχολειο,κρατιεται απο εναν -δυο καθηγητες-δασκαλους...οι υπολοιποι ερχονται για το μισθακο.τελος.αν "κατσει και ερθει"κεντα καλος/φιλοτιμος δασκαλος+μαθητης εδεσε το γλυκο εστω για αυτες τις μικρες ομαδες...οι υπολοιποι "οτι κατσει"ειτε ειναι αιωνιοι φοιτητες ειτε αιωνιοι εργατες/γλυφτες,κλπ
αυτοι οι λιγοι θα συνεχισουν το εργο και στο καλο δρομο...οτι και να γινει στη συνεχεια ολοι οι αλλοι θαναι υπο σκεψην λαμογια,η κατα συρροην λαμογια...:(
τι ιδιωτικα τι δημοσια αυτος ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΕΡΑ,ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ! απλα,θα ειναι μοναδα και οχι πληθος....

Alchimistis
27/02/2007, 01:13
Νιτζα απο την πόρτα σου περνω και τηγανίζεις ψαρια μου πετας εναν κεφτε και σου λέω ευχαριστώ δεν καπνίζω...Αλλα για αλλα της παρασκευης το γάλα ηταν αυτα που μου φερνεις σαν επιχειρηματα...
:uplate:
ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!
Μωρε καλά μας κανουν...τα θελει ο κώλος μας
Εδω βάλαμε στο ΑΕΠ τα τιμολογια απο τα μπουρδελα εκει θα κωλοσουμε!

Sotirios
27/02/2007, 08:36
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
εσύ από ότι κατάλαβα ξέρεις λίγο απο ιατρική
λίγο απο μηχανολογία
λίγο απο πυρηνική φυσική
και μπορείς να κρίνεις όσους βλέπεις γύρω σου. που έχουν τελείωσει Πανεπιστήμιο...και μάλιστα να βγάζεις το συμπέρασμα ότι είσαι και καλύτερος....
εγώ πάντως όσες φορές πήγα νοσοκομείο έγινα καλά...
άμα μου δώσει το τηλέφωνο σου να έρχομαι σε εσένα μήπως έχεις καλύτερες μεθόδους...

Υ.Γ.
τα στοιχεία για την ανεργία στα στουρνάρια της Ελλάδας απο ποια πηγή να βρήκες???απο την εθνική στατιστική υπηρεσία? [/QUOTE

Το πέτυχες πολύ σωστά ρε φίλε
και από ιατρική ξέρω λίγο και από μηχανολογία, τώρα πυρηνική φυσική sorry αλλά δεν ξέρω ακόμη...
:a46: :a09:
και δε σου κάνω πλάκα
Μπορεί να είμαι μικρός στην ηλικία αλλά ζω στην κοινωνία από τα 16 μου και βλέπω τι γίνεται γύρω μου.

Τώρα όσον αφορά τα στουρνάρια...
πως σου ακούγονται τα εξής :
Ιατρός ανοίγει το δεξί πόδι του ανθρώπου ενώ είχε πρόβλημα- σπάσιμο το αριστερό, νοσηλευτές συζητάνε για ευθανασία σε άνθρωπο που είναι στην εντατική παράλυτος αλλά ακούει και καταλαβαίνει. Διαγνώσεις γιατρών σε υγειέστατο άνθρωπο να βγάζουν καρκίνο και ίδιας ειδικότητας ιατροί με τα αποτελέσματα των ιδίων εξετάσεων να ακυρώνουν φυσικά τον προηγούμενο, ακόμη και εσύ που θα έλεγες οτι δεν ξέρεις (αν δεν έισαι γιατρός) θα είχες κάνει πιο σωστή διάγνωση. :a015: Ελληνικής παραγωγής παρακαλώ οι γιατροί... όχι Βουλγαρίας και τέτοια. Πολιτικοί μηχανικοί να "κονταίνουν τους πάνω ορόφους των πολυκατοικιών γιατί δεν ξέραν πόσο είναι το επιτρεπόμενο ύψος... να μην συνεχίσω με όλους και όλα όσα έχω δει γιατί δεν θατελείωσω μέχρι το βράδυ είναι σίγουρο.

Τα στοιχεία για τα στουρνάρια τα βρίκω από την ανεργία.....
Νομίζεις πως κάποιος που αξίζει και τελειώνει το πανεπιστήμιο δεν βρίσκει δουλειά? Ακόμη και στι δημόσιο που έχει κορεστεί να θέλει να χωθεί θα διαβάσει και θα δώσει ΑΣΕΠ, σε αντίθεση με τα στουρνάρια που πάντα θέλουν να μπούνε στο δημόσιο για να τεμπελιάζουν αλλά μόνο με βύσμα μπορούν γιατί στο πανεπιστήμιο το τελευταίο που έμαθαν να κάνουν είναι να διαβάζουν.

Άσε το άλλο που έχουν άποψη (οι φοιτητές της Ελλάδας) για όλα, χωρίς καν να έχουν βγεί από το καβούκι τους, χωρίς να έχουν δουλέψει ούτε μια φορά στη ζωή τους και έχοντας τον μπαμπάκα και τη μαμάκα να τους τα παρέχουν όλα.

Τέλος πάντων δεν έχω και πολύ κέφι οπότε το κόβω εδώ, έχω ήδη μακρυγορήσει, αυτά λέγονται καλύτερα με ένα ποτηράκι κρασί και σε πιο φιλικό κλίμα γιατί ο γραπτός λόγος είναι ψυχρός και εύκολα παρεξηγήσιμος. Το σίγουρο πάντως κατά την άποψή μου είναι ένα... τα περισσότερα κακά πηγάζουν από τη σύγχρονη οικογένεια, εφόσον η οικογένεια δεν λειτουργεί σωστά πως να γίνουν σωστοί και υπεύθυνοι άνρωποι οι φοιτητές που θεωρούνται προστατευόμενα μέλη των οικογενειών??

Τα άσυλα, ιδιωτικά πανεπιστήμια κ.τ.λ. (εφόσον δεν υπάρχει ουσιαστική κίνηση για αναβάθμιση των δημοσίων απο πλευράς πανεπιστημιακών και φοιτητών με συγκροτημένο, ουσιαστικό λόγο και λύσεις) ας τα δοκιμάσουμε πρώτα και μετά ας τα κρίνουμε.

Ninja636
27/02/2007, 11:08
Νιτζα απο την πόρτα σου περνω και τηγανίζεις ψαρια μου πετας εναν κεφτε και σου λέω ευχαριστώ δεν καπνίζω...Αλλα για αλλα της παρασκευης το γάλα ηταν αυτα που μου φερνεις σαν επιχειρηματα...
:uplate:
ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!
Μωρε καλά μας κανουν...τα θελει ο κώλος μας
Εδω βάλαμε στο ΑΕΠ τα τιμολογια απο τα μπουρδελα εκει θα κωλοσουμε!

Νομίζω ότι τα παραπάνω ταιριάζουν καλύτερα στα δικά σου "επιχειρήματα" κι όχι στα δικά μου. Η κοροϊδία, βέβαια, η διακωμώδηση, είναι, ως γνωστόν, το τελευταίο "επιχείρημα" όσων στερούνται πραγματικών επιχειρημάτων. Όπως έγραψα και στο τελευταίο μου σχόλιο, "Ο καλοπροαίρετος αναγνώστης θα καταλάβει πιστεύω. Ο κακοπροαίρετος, ό,τι και να πω, ό,τι και να γράψω...". Εν πάση περιπτώσει, αφήνω τα γραφόμενά μου στην κρίση των υπόλοιπων αναγνωστών.

Εάν, φίλε Alchimistis, δεν έχεις επιχειρήματα, δεν γνωρίζεις κάποιο αντικείμενο, δεν είναι ανάγκη να γράφεις κάτι μόνο για να το γράφεις. Κανείς δεν τα γνωρίζει όλα ξέρεις. Όπως, π.χ., κι εγώ δεν γνωρίζω πολλά από μηχανές και, ως εκ τούτου, ήρθα σε αυτό το φόρουμ μήπως και μάθω κάτι. Παραδέχθηκα από την αρχή, όμως, ότι δεν είμαι γνώστης και δεν απαντάω, σχολιάζω πράγματα που δεν ξέρω. Διαβάζω, ρωτάω για να μάθω.

Αλλά τι κάθομαι κι εξηγώ τώρα...

"Ο καλοπροαίρετος αναγνώστης θα καταλάβει πιστεύω. Ο κακοπροαίρετος, ό,τι και να πω, ό,τι και να γράψω..."

:a56:

ΥΓ. Θα μπορούσα να σου εξηγήσω και το ορθό σκεπτικό πίσω από την κίνηση "Εδω βάλαμε στο ΑΕΠ τα τιμολογια απο τα μπουρδελα εκει θα κωλοσουμε!" (που πάλι λάθος το θέτεις), αλλά θα ήταν μάταιος κόπος. Εσύ τα ξέρεις όλα καλύτερα. Και τα τεκμηριώνεις με επιχειρήματα (sic).

nelson
27/02/2007, 11:35
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Alchimistis
Οτι όταν ένα παιδι απο το σχολείο εχει αφιερώσει τα καλυτερα χρονια της ζωης του μεσα σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθηματα να μπαίνει στην λογικη του ανταγωνισμου ακομα και με φιλους για το οτι αν μπει αυτος μενω εξω εγω κ.τ.λ. με το όνειρο να καταφέρει να χωθει σε όποια σχολή να'ναι γιατι?? Για να αράξει φυσικα...υπάρχει θέμα...που ειναι πιο βαθυ.Ετσι το θεωρω κοροιδια να βγαινει καποιος και να λέει οτι θέλω να αλλάξω την παιδεια ξεκινόντας απο την κορυφή του παγώβουνου...
[/QUOTE

αυτό που λες είναι αληθές αλλά κατα την γνώμη μου όχι πλήρες και εξηγούμαι:

θεωρητικά όταν κάνεις αλλαγές ξεκινάς απο την βάση και υπάρχουν πολλά "ιδανικά πλαίσια"
αλλαγών απλά ... δεν είναι εφαρμόσιμα στην πράξη και αυτό γιατί μπλέκει η πολιτική στην παιδεία (αναφέρομαι γενικά στην πολιτική σήψη και όχι σε συγκεκριμένα πρόσωπα ή θεσμούς).

Να το δούμε λίγο απλοποιημένα, έχουμε αλαζονεία και εθισμό στην εξουσία στην κορυφή της πυραμίδας, κούραση, κορεσμό και απαξίωση στις εργαζόμενες τάξεις, αδιαφορία και αναζήτηση βολέματος απο τους νέους, την βάση δηλ. της πυραμίδας.

Δεν περιμένω απο τους "άρχοντες" να πάρουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που πολύ απλά δεν τους αγγίζουν. Περιμένω όμως απο όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα προβλήματα να τα αντιμετωπίσουν.

Θα χρησιμοποιήσω τα παγόβουνο και την κορυφή που ανέφερες,
προφανώς δεν περιμένω οι αλλαγές να γίνουν απο την κορυφή αλλά απο τις βάσεις, ωστόσο
πιστεύω οτι η κορυφή του παγόβουνου δε μπορεί να προκαλέσει τις αλλαγές στη βάση παρα μόνο να δεχθεί τα αποτελέσματα των αλλαγών που θα γίνουν στην βάση και να προσαρμοστεί!

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!

εμείς είμαστε η δύναμη (και δεν εννοώ επαναστατική δύναμη κλπ κλπ), αν εμείς εξυγιάνουμε
τον τρόπο ζωής στη βάση του παγόβουνου, αν αρχίσουμε να περιορίζουμε την σήψη και την παρακμή σε μικρο-κοινωνικό επίπεδο ( υπάρχουν άπειρες μικρο-ενέργειες που στο σύνολο τους επιφέρουν την αλλαγή) αργά ή γρήγορα και καθώς τα μέλη της βάσης αρχίζουν να ανεβαίνουν στην πυραμίδα η αναβάθμιση είναι αισθητή με 2 τρόπους, αφενός τα νέα μέλη της βάσης είναι ήδη προστατευμένα απο την παρακμή της κορυφής, αφετέρου το σάπιο τμήμα της κορυφής περιορίζεται.

Να το πώ με διαφορετικά λόγια : η εξυγίανση του συστήματος απαιτεί ένα σοκ εκ των έσω μετακινούμενο απο την βάση της πυραμίδας προς την κορυφή.

Δεν αναφέρομαι σε καταλήψεις, πορείες και κανιβαλισμούς όταν λέω σοκ, αλλά σε μια αλλαγή της δικιάς μας ζωής, μια αντίσταση στην (συνήθως) άνωθεν υποκινούμενη παρακμή.

(δε θέλω να ακουστώ σαν τον Λούθερ Κινγκ ή κάπως έτσι αλλα) αν όλοι μας πάρουμε μικρά μέτρα σε προσωπικό επίπεδο τότε όλα θα βελτιωθούν ακαριαία!

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Alchimistis
Και επιπλέον να κάνεις αλλάγες που ειναι εντελώς ακυρες και αντφάσκουν μεταξυ τους... [/QUOTE

δεν προσπαθούσα να κρίνω το σύνολο των προτιμόμενων αλλαγών

Alchimistis
27/02/2007, 11:35
''Ο καλοπροαίρετος αναγνώστης θα καταλάβει πιστεύω. Ο κακοπροαίρετος, ό,τι και να πω, ό,τι και να γράψω..."
γι'αυτο ακριβως δεν το συνεχιζω...
Φιλε Νεισον για τις αλλαγες δεν εννοουσα εσενα αλλα την κυβέρνηση...

Τελος πάντως εσυ θετεις το ζήτημα σε ενα διφορετικο υπόβαθρο που αφορα την αφασικη κοινωνια μας αν και συμφωνω με αυτα που λές παρόλα αυτα απο κάπου πρέπει να ξεκινησουμε όμως...

nelson
27/02/2007, 11:37
Ορθά πράτεις και θέλεις απάντηση από τον αλχημιστή αλλά... γιατί;
Τι έγραψα που αντιπαρέρχεσαι εδώ και θέλεις απάντηση;
Εκτός... αν εννοείς τον άλλον αλχημιστή. Για διευκρίνισε΄να καταλάβω ο κακομοίρης...

με συγχωρείς εννοούσα τον alchimisth, ούτε που κατάλαβα οτι είστε 2...

nelson
27/02/2007, 11:45
Θέτεις πολλά και με πολλές παραμέτρους ζητήματα που θέλουν κατεβατά ολόκληρα για να αναλυθούν. Νομίζω ότι το βιντεάκι στο οποίο παρέπεμψα εξηγεί αρκετά από αυτά. Επειδή δεν δύναμαι να γράφω κατεβατά ολόκληρα τώρα εδώ, επίτρεψέ μου να σχολιάσω τηλεγραφικώς.

[B]

Νομίζω πως δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις με αυτήν τη φράση. Εν πάση περιπτώσει, όπως το καταλαβαίνω εγώ, είναι σαν να λες ότι για τα χάλια των δημόσιων Πανεπιστημίων φταίνε τα ιδιωτικά -που δεν υπάρχουν αυτήν την στιγμή βέβαια. Ή, αλλιώς, είναι σαν να λες "να μην γίνουν τα ιδιωτικά γιατί θα είναι καλύτερα από τα δημόσια" -με άλλα λόγια, αντί να γίνουν τα δημόσια καλύτερα ας μην δημιουργηθούν ιδιωτικά. Αυτό, για μένα, δεν είναι λογικό επιχείρημα.

[B]

Η "συναισθηματική γλώσσα" ("εκπαιδευμένοι σύμφωνα με την ανάγκη του χορηγού της...") μπορεί να ερεθίζει το θυμικό αλλά δεν έχει να κάνει καθόλου με τη λογική. Εξηγούμαι: σε όλον τον κόσμο, τα καλύτερα πανεπιστήμια βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις επιχειρήσεις ώστε να είναι σε θέση, οικονομικώς, να παράγουν σοβαρή επιστημονική έρευνα που να έχει αντίκρισμα στην αγορά. Αυτό δεν συμβαίνει στην Ελλάδα. Δυστυχώς. Και δεν συμβαίνει για πολλούς λόγους.

Ένας από αυτούς είναι η... μοδάτη δαιμονοποίηση των επιχειρήσεων γενικώς. Ένας άλλος είναι ότι τα λεφτά μιας επιχείρησης πρέπει -κι αυτό είναι θεμιτό- να πιάσουν τόπο στην έρευνα. Να βγει κάτι καλό από αυτήν. Τα λεφτά, όμως, του κράτους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.λπ. δεν χρειάζεται να πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Άρα είναι προς το συμφέρον των καθηγητικών συντεχνιών να τα παίρνουν μια χαρά από τα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα και να κάνουν "έρευνα". Σιγά μην φοβηθούν τους γραφειοκράτες. Άρα, έχουμε σπατάλη πόρων, σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων. [Κάποιο πρόσφατο τεύχος της ελληνικής έκδοσης του Popular Science είχα ένα πολύ καλό άρθρο που υποστήριζε την σύνδεση των Πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις αλλά δυστυχώς δεν το βρίσκω].

Τέλος, πού είναι το κακό εάν ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου κατέχει τις γνώσεις που ζητάει η αγορά εργασίας; Εσύ, εάν ήθελες να προσλάβεις κάποιον εργαζόμενο, δεν θα ήθελες αυτός να είναι ειδικός στο αντικείμενο, στη δουλειά για την οποία θα τον ήθελες;

[B]

Γιατί "όπως πρέπει να είναι δηλαδή"; Εάν η αγορά εργασίας ζητάει εξειδικευμένες γνώσεις, τότε ας προσφέρει και το δημόσιο Πανεπιστήμιο εξειδικευμένες γνώσεις. Το ότι αυτό δεν τις προσφέρει, θα φταίνε τα ιδιωτικά; Σε τελική ανάλυση, είναι σαν να λες "κοιτάξτε κύριοι εργοδότες, εσείς θέλετε το x, αλλά εγώ σας προσφέρω το ψ και αυτό να πάρετε καθώς έτσι "πρέπει να είναι". Επίσης, με αυτό το σκεπτικό, γιατί να μην υπάρξει ρύθμιση που να απαγορεύει τους απόφοιτους ξένων Πανεπιστημίων από το να προσλαμβάνονται από ελληνικές επιχειρήσεις; Καταλαβαίνεις, νομίζω, το άτοπον του επιχειρήματός σου.

[B]

Καταρχάς, δεν είναι καθόλου μα καθόλου σίγουρο ότι ο απόφοιτος του ιδιωτικού θα έχει έτοιμη δουλειά απλώς και μόνον επειδή θα είναι απόφοιτος ιδιωτικού. Τον κάθε εργοδότη τον ενδιαφέρει ο υπάλληλός του να ξέρει τη δουλειά, να έχει τις απαραίτητες γνώσεις. Ουδόλως τον ενδιαφέρει εάν είναι από δημόσιο ή από ιδιωτικό πανεπιστήμιο.

Κατά δεύτερον, αυτό το "εγώ που δεν είχα φράγκα" είναι συναισθηματικός αφορισμός. Εδώ, μάλιστα, μπαίνουμε σε βαθύτερη ιδεολογικοπολιτική συζήτηση. Εξηγούμαι: ας υποθέσουμε ότι εσύ δίνει εξετάσεις και δεν περνάς στο πανεπιστήμιο (κατά τα άλλα, η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό [sic]). Αποφασίζεις, λοιπόν, είτε γιατί έχεις την οικονομική άνεση είτε γιατί είσαι καλός και παίρνεις υποτροφία, να σπουδάσεις στο εξωτερικό. Στην πρώτη περίπτωση, αποφασίζεις, με άλλα λόγια, να δώσεις τα λεφτά σου σε ξένα ιδρύματα. Δεν είναι αυτό δικαίωμά σου; Είναι. Το τι θα κάνεις τα λεφτά σου είναι δικό σου και μόνον θέμα. Τα έδωσες, λοιπόν, τα λεφτά σου και επιστρέφεις στην Ελλάδα. Γιατί, λοιπόν, στερείς αυτήν την επιλογή από κάποιον που έχει λεφτά και θα προτιμούσε να σπουδάσει σε κάποιο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα; Είναι καλύτερο αυτά τα λεφτά να πηγαίνουν στο εξωτερικό; Κι αν το καλοσκεφτείς, είναι σαφώς περισσότεροι, από οικονομικής άποψης, αυτοί που θα μπορούσαν να σπουδάσουν σε κάποιο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα από αυτούς που θα μπορούσαν να φύγουν έξω. Με το να στερείς, λοιπόν, στους πρώτους την επιλογή αυτήν δεν αβαντάρεις τους λεφτάδες; Και κάτι τελευταίο: γιατί επιτρέπονται τα ιδιωτικά σχολεία αλλά όχι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Α, και κάτι ακόμη: η κόρη της Παπαρήγα σπούδασε στο Deree. Όταν ερωτήθηκε η Παπαρήγα γι' αυτό, απάντησε ότι ένα παιδί που δεν περνάει στο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, δεν έχει και πολλές εναλλακτικές επιλογές...

[B]

Ο κόσμος δεν "οδηγείτε" πουθενά. Ο κάθε ένας από εμάς αποφασίζει και επιλέγει. Ο κάθε ένας από εμάς είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Η ελευθερία επιλογής, η αυτοδιάθεση του ατόμου είναι ιερή. "χαριστική βολή"; Απάντησα σε αυτό παραπάνω. Επειδή τα δημόσια Πανεπιστήμια έχουν τα μαύρα τους τα χάλια, η "λύση" θα είναι να μην δημιουργηθούν ιδιωτικά; Πόσο δημοκρατικό είναι αυτό;

[B]

Είναι κακό κάποιος να βγάζει λεφτά; Ή, μήπως, είναι κακό μόνο αν βγάζει πολλά λεφτά; Εάν δεν τα κλέβει, εάν δεν παρανομεί, τότε καλά κάνει και τα βγάζει.

[B]

Μα δεν ευθύνονται οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες για τα χάλια των δημόσιων υπηρεσιών! Ούτε ο πρωταρχικός λόγος για την ενδυνάμωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι για να βελτιωθούν οι δημόσιες. Ο πρωταρχικός λόγος είναι πως δεν μπορείς να στερείς τις επιλογές του ατόμου είτε να επιχειρήσει ιδιωτικά είτε να χρησιμοποιήσει ιδιωτικές υπηρεσίες. Επιπλέον, τα μονοπώλια -είτε ιδιωτικά είτε δημόσια- είναι κακό πράγμα per se. Δες, π.χ., τη δυναμική της κινητής τηλεφωνίας -όπου ποτέ δεν προϋπήρξε κρατικό μονοπώλιο- και δες τη δυναμική της σταθερής τηλεφωνίας αλλά και των συνδέσεων στο Internet όπου προϋπήρχε κρατικό μονοπώλιο (ΟΤΕ).

Πήρα φόρα πάλι! :) Μ' αρέσει που είπα πως θα σχολίαζα τηλεγραφικώς! :lol:

Μερικά ενδιαφέροντα links για όποιον ενδιαφέρεται να συζητήσει βάσει λογικών επιχειρημάτων:

1. Η Αναγνώριση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων (http://blog.theorein.org/?p=71).
2. Πώς (να μην) επιχειρηματολογείς εναντίον του ιδιωτικού πανεπιστημίου (http://blog.theorein.org/?p=80).
3. Για την αναθεώρηση του άρθρου 16 (http://blog.theorein.org/?p=111).
4. Απαξίωση των ιδεολογιών μέσα στα πανεπιστήμια (http://e-rooster.gr/10/2004/159).
5. Γιατί και ποια μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση (http://e-rooster.gr/01/2006/218).
6. Τριτοβάθμια εκπαίδευση και ερευνητική πολιτική στην Ελλάδα του 21ου αιώνα (http://e-rooster.gr/03/2006/242).
7. Πανεπιστήμια και αγορά (http://e-rooster.gr/04/2006/247).
8. Καταλήψεις 06. Το παράδειγμα μιας σχολής (http://e-rooster.gr/06/2006/278).
9. Τα "παιδιά με τα μαλλιά" κουρεύονται και η επαναστατικότητά τους δεν ήταν παρά... μούσια! (http://e-rooster.gr/06/2006/281)
10. Ο παράνομος χαρακτήρας των καταλήψεων, η ευθύνη του πρυτάνη και οι αξιώσεις των φοιτητών (http://e-rooster.gr/07/2006/295).
11. Καταλήψεις για κάθε γούστο (http://e-rooster.gr/10/2006/344).
12. Έκκληση για ριζική αναθεώρηση του άρθρου 16 (http://e-rooster.gr/01/2007/399).
13. Η αναθεώρηση του άρθρου 16 (http://e-rooster.gr/01/2007/400).
14. 3+7 προκλήσεις για το ελληνικό πανεπιστήμιο (http://e-rooster.gr/01/2007/401).
15. Ποιοι καταπατούν το άσυλο; (http://e-rooster.gr/01/2007/411)
16. Ο περί το άσυλο παραλογισμός (http://e-rooster.gr/02/2007/420)
17. Ο Μαρξ και η "κρατική δωρεάν παιδεία" (http://e-rooster.gr/02/2007/421).
18. Η περιπέτεια της λογικής (http://e-rooster.gr/02/2007/422).
19. Η Αριστερά, ο Μαρξ και τα μη κρατικά πανεπιστήμια (http://e-rooster.gr/02/2007/427).
20. Greek University Reform Forum (http://greekuniversityreform.wordpress.com/).

Αυτά από μένα επί του θέματος. Να με συμπαθάτε, αλλά δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο στην συζήτηση. Εάν το κάνω, νομίζω ότι απλώς θα επαναλαμβάνομαι. Ο καλοπροαίρετος αναγνώστης θα καταλάβει πιστεύω. Ο κακοπροαίρετος, ό,τι και να πω, ό,τι και να γράψω...

Over and out!

απόλυτα σύμφωνος μαζί σου

nelson
27/02/2007, 11:55
να ξαναπώ οτι επειδή σε ανέφερα προσωπικά στο πρώτο μου μύνημα δε σημαίνει οτι τα έχω βάλει με σένα και συγνώμη αν έδωσα αυτήν την εντύπωση...

ο λόγος που σε ανέφερε πάντως ήταν οτι ενώ δε πολυσυμφωνώ με όλα όσα είπες, υπήρχε μια επιχειρηματολογία σε όσα είπες (κατα την προσωπική μου γνώμη περισσότερο στα πρώτα σου μηνύματα)

''Ο καλοπροαίρετος αναγνώστης θα καταλάβει πιστεύω. Ο κακοπροαίρετος, ό,τι και να πω, ό,τι και να γράψω..."
γι'αυτο ακριβως δεν το συνεχιζω...

Φιλε Νεισον για τις αλλαγες δεν εννοουσα εσενα αλλα την κυβέρνηση...

Τελος πάντως εσυ θετεις το ζήτημα σε ενα διφορετικο υπόβαθρο που αφορα την αφασικη κοινωνια μας αν και συμφωνω με αυτα που λές παρόλα αυτα απο κάπου πρέπει να ξεκινησουμε όμως...

όπως κρίνεις και αγαπάς, για την ιστορία πάντως εγώ ήθελα να "μπλέξω" σε συζήτηση και όχι να
ακυρώσω απόψεις άλλων ή να περάσω τις δικές μου, αλοίμονο...

Ninja636
27/02/2007, 11:56
απόλυτα σύμφωνος μαζί σου

Υπάρχει ελπίδα τελικά... :)

LsKostas
27/02/2007, 13:07
Ερώτισις...:D
...
...
...
Όταν γίνονται επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας,έξω από ΑΕΙ,και δε συλλαμβάνεται κανείς,όταν στους ίδιους τους κόλπους της Ακαδημαϊκής κοινότητας κυκλοφορούν ένα σωρό ασφαλίτες,όταν μαρτυρίες Ακαδημαϊκών μιλάνε για προβοκάτσια με κουκουλοφόρους που κατεβαίνουν από τις κλούβες της ΕΛ.ΑΣ:wave2: .,όταν τα φερέφωνα της κυβέρνησης τραμπουκίζουν μέσα στα ΑΕΙ, τότε για ποια άρση του ασύλου μιλάμε???:nono: Το άσυλο ευθύνεται για όλα αυτά?? Προφανώς και οι ταραξίες θα πρέπει να συλλαμβάνονται, αλλά μήπως κάποιοι αρέσκονται στο να τους αφήνουν να δρουν ανενόχλητοι? Όλα αυτά τα έχουμε αναλογιστεί όλοι? Κάτω λοιπόν η προπαγάνδα κατά του ασύλου..
και για να σ 'αποτελειώσω...τελειωσα ιδιωτικό παν. κ έφτυσα αίμα στα δίδακτρα...

(και βέβαια να μπούν οι αστυνομικοί στα πανεπιστήμια...:wacko:

.
.
.
.
με εξετάσεις!!!)
:smokin: :smokin: :smokin:

AFROPANTELOS
27/02/2007, 14:19
Τι εγινε ρε παιδες .

Τετοια συζητηση και ΑΠΩΝ Ο RESISTMAN.

Που χαθηκες ρε πατριωτη.

Akatanomastos
27/02/2007, 16:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από siokatas
...+1000

και επειδη θα την πεσουνε η ιδεολογοι ας κανουν ενα ταμειο απο την τσεπη τους να πληρωνουν αυτοι τα σπασμενα και οχι ο απλος λαος...ναι στο ασυλο της σκεψης και οχι της αναρχιας...

ti eurovision den se peirazei pou tin plironeis..
to panepistimio se xalase..

tai
27/02/2007, 21:20
Ρε παλικαρια ακούσατε οτι 30.000 (τριάντα χιλιάδες!!!!) κόσμος διαδήλωσε, ή είδατε μόνο τα κανάλια που έδειχναν-διαφήμιζαν τους κουκουλοφόρους και της φωτιές?
:ZZZ:
:rolleyes:

TROOPER
27/02/2007, 21:21
@ninja636...καταλαβαμε ρε φιλε...εχεις καταθεσει χαρτια για να ανοιξεις το πρωτο ιδιωτικο πανεπιστημιο στην ελλαδα!!!μη χτυπιεσαι αλλο...

@nelson...μετοχος στη επιχηρηση του ninja636...

ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!!

@sotirios...φιλε μας χαλασανε τα λουκια απο μαστορα που μας πουληθηκε για υδραυλικος αλλα ο μαλακας ητανε οδοντοτεχνιτης (μια που ξερεις και απο ανεργεια).μηπως (αν ξερεις και απο καλο λαδι) μπορεις να μας τα φτιαξεις με καμια νεα τεχνικη που να χρησιμοποιει τις γνωσεις που εχεις???

ε ρε κατι οργια που υπαρχουνε στον κοσμο....περαν του οτι εισαστε και
:a6:

ο τυπος μιλαει για το ασυλο ρε παρταλια και του το γυρισατε στην παιδεια!!!!!!!

εγω εκανα ερωτησεις ρε φωστηρες αλλα κανεις δεν απαντησε!!!!
ο tai το ιδιο!!!!!!!!!

αλλα αν κοιμηθεις με στραβο...το πρωι θα αληθωρισεις.οποτε εγω αποχωρω και θεωρω οτι στην προκειμενη κουβεντα σοβαρου περιεχομενου αποτυχατε κυριοι σαν ομιλητες!!!ειστε οι πιο αδυναμοι κρικοι!!!καλυνυχτα σας!!!!!!

h_m_akis
27/02/2007, 21:47
... τι καθομαι και διαβαζω αυτα τα μακρυναρια:confused:

γαμηθηκε και ψοφησε:(

:ZZZ: :ZZZ: :ZZZ:

tai
27/02/2007, 21:49
Σκλάβοι πεπεισμένοι ότι είναι ελεύθεροι, πολεμούν κάποιους ελεύθερους, που προσπαθούν να τους πείσουν, ότι η καραμέλα της ασφάλειας και του εκσυχρονισμού είναι η σκλαβιά που τους τάζουν.
Ακολουθούν το δόγμα, 'βαδίζουμε μπροστά'
Μπροστά? που είναι αυτό?
Μήπως έχουμε χάσει τον δρόμο?
Μήπως έχουμε γυρίσει την πλάτη στο μπροστά, και χρειάζεται τελικά να γυρίσουμε 'πίσω' για να πάμε μπροστά?
Κάποιοι έχουν χάσει τον μπούσουλα.
Κάποιοι έχουν μπερδέψει το καλύτερο με το μπροστά.
(Δεν είναι απαρέγκλιτα καλύτερο το μπροστά. )
Κάποιοι έχουν βολευτεί με την προκάτ επαναστατικότητα τους, και έχασαν την ευθυκρισία τους.

Ασφαλείς σκλάβοι, προκάτ επαναστάτες, προοδευτικοί που ξεχνάτε το συμφέρον των παιδιών σας, Δουλικό κοπάδι ιδιωτών,

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΉΣΤΕ.

Κάποιοι φροντίζουν γι αυτά που θα γίνουν για σας(?), ΧΩΡΊΣ εσάς.
:a42:

Uriah Heep
27/02/2007, 21:59

Κάποιοι έχουν βολευτεί με την προκάτ επαναστατικότητα τους, και έχασαν την ευθυκρισία τους.

Δεν απέχει πολύ η πάλη από την...

...κραι-πάλη των τάξεων!

tai
27/02/2007, 22:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
Δεν απέχει πολύ η πάλη από την...

...κραι-πάλη των τάξεων!

κουραστικά και ανθυγιεινά και τα δύο.:lol: :lol:

h_m_akis
27/02/2007, 22:15
Σκλάβοι πεπεισμένοι ότι είναι ελεύθεροι, πολεμούν κάποιους ελεύθερους, που προσπαθούν να τους πείσουν, ότι η καραμέλα της ασφάλειας και του εκσυχρονισμού είναι η σκλαβιά που τους τάζουν.
Ακολουθούν το δόγμα, 'βαδίζουμε μπροστά'
Μπροστά? που είναι αυτό?
Μήπως έχουμε χάσει τον δρόμο?
Μήπως έχουμε γυρίσει την πλάτη στο μπροστά, και χρειάζεται τελικά να γυρίσουμε 'πίσω' για να πάμε μπροστά?
Κάποιοι έχουν χάσει τον μπούσουλα.
Κάποιοι έχουν μπερδέψει το καλύτερο με το μπροστά.
(Δεν είναι απαρέγκλιτα καλύτερο το μπροστά. )

Ασφαλείς σκλάβοι, προκάτ επαναστάτες, προοδευτικοί που ξεχνάτε το συμφέρον των παιδιών σας, Δουλικό κοπάδι ιδιωτών,

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΉΣΤΕ.

Κάποιοι φροντίζουν γι αυτά που θα γίνουν για σας(?), ΧΩΡΊΣ εσάς.
:a42:

:a18:
ελληνες τρεχατε να γινετε μπατσοι:cry:

αντε τωρα που γυριζει;)

να εχουμε και το καφαλι μας ησυχο απο τους τρομο'κρατες'
:lol: :lol: :lol:

vas_sia
27/02/2007, 22:19

quote:Το ειδα το βιντεάκι ομως δεν λέει οτι τα ήδη υποχρηματοδοτούμετα Πανεπιστήμια θα μοιράζονται τα χρήματα με τα ιδιωτικά...

quote:Ουτε επίσης λεει οτι θα χρηματοδοτούνται απο επιχειρήσεις οπώς πχ η κοκα κολα

quote:Ετσι όταν εγω θα πώ να ζητήσω δουλεια που θα ειμαι απο το Δημόσιο που θα εχω ενα προγραμμα σπουδών οχι εξειδικευμενο αλλα σφαιρικο γυρω απο την επιστημη μου (οπως πρεπει να ειναι δηλαδη)

quote:Ετσι θα τρώω πορτα εγω που δεν ειχα φράγκα πχ να πάω στο GHKSHDK College και εφαγα στην μαπα 4-5 χρονια σπουδών και ο τυπός απο το ιδιωτικό θα ειναι σε 3 χρονια αποφοιτος με ετοιμη δουλεια..

quote:Ετσι έμμεσα οδηγειτε ο κοσμος στα ιδιωτικα...ενω κατι τετοιο θα ηταν χαριστική βολή για τα Δημοσια Πανεπιστημια...

quote:Ας μην γελιόμαστε ειναι πολλα τα λεφτα όλοι οι μεγαλοκαρχαριές του τόπου θα βγάλουν πολλα λεφτα απο αυτη την ιστορία...

quote:Και τέλος και το πλέον γνωστο επιχειρημα ειναι οτι η ιστορια μας εχει δείξει οτι με τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες δεν βελτιωθηκαν οι δημοσιες(Βλεπε Υγεία, Σχολεια, ακομη ακόμη καο το ΚΤΕΟ)

Πήρα φόρα πάλι! Μ' αρέσει που είπα πως θα σχολίαζα τηλεγραφικώς!

1. Η Αναγνώριση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.
2. Πώς (να μην) επιχειρηματολογείς εναντίον του ιδιωτικού πανεπιστημίου.
3. Για την αναθεώρηση του άρθρου 16.
4. Απαξίωση των ιδεολογιών μέσα στα πανεπιστήμια.
5. Γιατί και ποια μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση.
6. Τριτοβάθμια εκπαίδευση και ερευνητική πολιτική στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.
7. Πανεπιστήμια και αγορά.
8. Καταλήψεις 06. Το παράδειγμα μιας σχολής.
9. Τα "παιδιά με τα μαλλιά" κουρεύονται και η επαναστατικότητά τους δεν ήταν παρά... μούσια!
10. Ο παράνομος χαρακτήρας των καταλήψεων, η ευθύνη του πρυτάνη και οι αξιώσεις των φοιτητών.
11. Καταλήψεις για κάθε γούστο.
12. Έκκληση για ριζική αναθεώρηση του άρθρου 16.
13. Η αναθεώρηση του άρθρου 16.
14. 3+7 προκλήσεις για το ελληνικό πανεπιστήμιο.
15. Ποιοι καταπατούν το άσυλο;
16. Ο περί το άσυλο παραλογισμός
17. Ο Μαρξ και η "κρατική δωρεάν παιδεία".
18. Η περιπέτεια της λογικής.
19. Η Αριστερά, ο Μαρξ και τα μη κρατικά πανεπιστήμια.
20. Greek University Reform Forum.

Over and out!

σορυ αλλά νομίζω ότι είσαι εκτός θέματος.... Δεν αντιλαμβάνεσαι σωστά αυτά που διαβάζεις και τα ερμηνεύεις όπως θέλεις.... Εν πάσει περιπτώση.... Θα ήθελα ninja636 να μου πεις από όλα αυτά που βλέπεις και διαβάζεις.....Ποιά κενά του δημόσιου πανεπιστημίου θα συμπληρώσουν τα ιδιωτικά???? Σε παρακαλώ μην παραθέσεις κάποια διεύθυνση..... Πες μου τα προβλήματα.. όχι αερολογίες όμως... συγκεκριμένα το πρόβλημα και πώς θα επέλθει η λύση του.... Αν έχεις χρόνο βεβαια... ευχαριστώ..

Φιλικά

lampros_fazer
27/02/2007, 23:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFROPANTELOS
Τετοια συζητηση και ΑΠΩΝ Ο RESISTMAN.
Μαζεύει μπουκάλια..:ninja:

TROOPER
28/02/2007, 06:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
Μαζεύει μπουκάλια..:ninja:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sotirios
28/02/2007, 07:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
@ninja636...καταλαβαμε ρε φιλε...εχεις καταθεσει χαρτια για να ανοιξεις το πρωτο ιδιωτικο πανεπιστημιο στην ελλαδα!!!μη χτυπιεσαι αλλο...

ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!!

@sotirios...φιλε μας χαλασανε τα λουκια απο μαστορα που μας πουληθηκε για υδραυλικος αλλα ο μαλακας ητανε οδοντοτεχνιτης (μια που ξερεις και απο ανεργεια).μηπως (αν ξερεις και απο καλο λαδι) μπορεις να μας τα φτιαξεις με καμια νεα τεχνικη που να χρησιμοποιει τις γνωσεις που εχεις???

ε ρε κατι οργια που υπαρχουνε στον κοσμο....περαν του οτι εισαστε και
:a6:

ο τυπος μιλαει για το ασυλο ρε παρταλια και του το γυρισατε στην παιδεια!!!!!!!

εγω εκανα ερωτησεις ρε φωστηρες αλλα κανεις δεν απαντησε!!!!
ο tai το ιδιο!!!!!!!!!

αλλα αν κοιμηθεις με στραβο...το πρωι θα αληθωρισεις.οποτε εγω αποχωρω και θεωρω οτι στην προκειμενη κουβεντα σοβαρου περιεχομενου αποτυχατε κυριοι σαν ομιλητες!!!ειστε οι πιο αδυναμοι κρικοι!!!καλυνυχτα σας!!!!!!

TROOPER: μηπως (αν ξερεις και απο καλο λαδι) μπορεις να μας τα φτιαξεις με καμια νεα τεχνικη που να χρησιμοποιει τις γνωσεις που εχεις???

και από αυτό ξέρω αλλά θα σε απογοητεύσω γιατί η τεχνική δεν είναι δικιά μου αλλά θα βγάλει καλό λάδι έξτρα παρθένο βιολογικό.:D

:lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: Είσαι διασκεδαστικός. Αθηναίος ξερόλας είσαι??:a024: :a019::D

Να λες οτι είμαστε οι πιο αδύναμοι κρίκοι και να αποχωρείς είναι ένάντια στις αρχές σου "stand and fight"
Τα λέμεεεεε...:smilea:

nelson
28/02/2007, 10:37

ειστε οι πιο αδυναμοι κρικοι!!!καλυνυχτα σας!!!!!!

για την ακρίβεια είμαι υποψήφιος συνιδιοκτήτης, μη προσβάλεις την καπιταλιστική μου τιμή!

το οτι αποδίδεις χαρακτηρισμούς μέσω ρητών, δε λέω προσδίδει μια λαϊκότητα, αλλά μη νομίζεις οτι αρκεί για να επικυρώσει τις απόψεις σου...

Cpt. Haddock
28/02/2007, 10:42
Ποιά κενά του δημόσιου πανεπιστημίου θα συμπληρώσουν τα ιδιωτικά????

Τα ίδια που συμπλήρωσαν τα ιδιωτικά δημοτικα/γυμνάσια/λύκεια...

Και φροντιστήρια....

Έχεις διαβάσει τι λέει το άρθρο 16? (το οποίο υπερασπίζεσαι...)

vas_sia
28/02/2007, 10:55
Αθηναίος ξερόλας είσαι??

sotirios: το θέμα της συζήτησης είναι το άσυλο.... Δεν είναι σωστό να βγάζουμε εδώ μέσα τα κόμπλεξ μας περί αθήνας και επαρχίας... γιατί με αυτό που λες δεν προσβάλλεις μόνο τον trooper αλλά όλους όσους μένουν Αθήνα.... Αν θές δημιούργησε μία νέα συζήτηση που θα έχει αυτό το θέμα.... Επίσης αυτό που προσπαθεί να σου πει ο trooper, xωρίς να μου αρέσει ο τρόπος που σου απαντάει, είναι ότι σε θέματα που δεν ασχολήσε μπορείς να ακολουθείς την τακτική... "το λακονίζειν εστί φιλοσοφείν"....
και εν πάσει περιπτώσει... έχεις φοιτήσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο ή λες ότι διαβάζεις???? Χωρίς να θέλω να σε θίξω εντελώς φιλικά.

Τα ίδια που συμπλήρωσαν τα ιδιωτικά δημοτικα/γυμνάσια/λύκεια...

Και φροντιστήρια....

Έχεις διαβάσει τι λέει το άρθρο 16? (το οποίο υπερασπίζεσαι...)

Cpt. Haddock: εγώ δεν ζήτησα να μου πείς αυτό.... Ζήτησα να μου κατονομάσετε ποιά είναι αυτά τα κενά για τα οποία όλοι μιλάτε... θέλω να μου τα πείς.... Αν δεν ήξερα τι λέει το άρθρο 16 δεν θα έκανα τον κόπο να μπώ στη συζήτηση και φυσικά δεν θα χάναμε τις εξεταστικές μας για να υπερασπιστούμε τη γνώμη μας.... Το θέμα είναι αν εσύ ξέρεις τι λέει το άρθρο 16 και τι επιπτώσεις θα έχει..... Σπουδάζεις σε ελληνικό πανεπιστήμιο?:confused:

Cpt. Haddock
28/02/2007, 11:12
Cpt. Haddock: εγώ δεν ζήτησα να μου πείς αυτό.... Ζήτησα να μου κατονομάσετε ποιά είναι αυτά τα κενά για τα οποία όλοι μιλάτε... θέλω να μου τα πείς.... Αν δεν ήξερα τι λέει το άρθρο 16 δεν θα έκανα τον κόπο να μπώ στη συζήτηση και φυσικά δεν θα χάναμε τις εξεταστικές μας για να υπερασπιστούμε τη γνώμη μας.... Το θέμα είναι αν εσύ ξέρεις τι λέει το άρθρο 16 και τι επιπτώσεις θα έχει..... Σπουδάζεις σε ελληνικό πανεπιστήμιο?:confused:

Ωραία..

Πάμε ένα-ένα. Το άρθρο 16 παρ. 2 αναφέρει (επι λέξη):

2. H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

Γραμμένο τη δεκαετία του '50 απο έναν υπερσυντηρητικό πολιτικό (Τσάτσος).

Αν πιστεύεις ότι για κάτι σαν το παραπάνω αξίζει να χάσεις την εξεταστική σου... τι να πώ....

Για τα κενά απάντησα... Είναι τα ίδια με τα κενά που καλύπτουν οι υπόλοιπες βαθμίδες ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αλλα για να γίνω και πιο σαφής, απο τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να σπουδάσουν αλλά ΔΕΝ θέλουν να μπουν στο μαρτύριο των πανελλήνιων εξετάσεων και είναι διατεθιμένοι να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ για αυτό, ποιο το πρόβλημα;

Γιατί να πάνε να κάνουν το ίδιο στο εξωτερικό και να μην μείνουν στην Ελλάδα;

(τα έχω ξαναγράωει όλα αυτά αλλά κάθε φορά που μπάνει ένας καινούριος στο φόρουμ πρέπει να τα ξαναλέω) :lol:

Δεν σπουδάζω πλέον (πέρασαν τα χρόνια), σπούδασα σε αυτό που για λόγους πολιτικής και οικονομικής ικανοποίησης των στενόμυαλων μπουρδολόγων "ανωτατοποιήθηκε" και έγινε "πανεπιστήμιο" (ΤΕΙ δλδ), ανωτατοποίηση του ***** (συμπληρώστε τη λέξη της αρεσκείας σας), κερδισμένη μετά απο 6 ή 8 χαμένες εξεταστικές λόγω απεργιών διδασκόντων ή καταλήψεων μόνο και μόνο για να έχουν οι συνδικαλιστές και οι πολιτικές νεολαίες να επιδείξουν έργο (πηδώντας όλους εμάς που περιμέναμε να πάρουμε πτυχίο)

Αυτά...

TROOPER
28/02/2007, 12:15
[B]TROOPER: μηπως (αν ξερεις και απο καλο λαδι) μπορεις να μας τα φτιαξεις με καμια νεα τεχνικη που να χρησιμοποιει τις γνωσεις που εχεις???

και από αυτό ξέρω αλλά θα σε απογοητεύσω γιατί η τεχνική δεν είναι δικιά μου αλλά θα βγάλει καλό λάδι έξτρα παρθένο βιολογικό.:D

με τα λουκια τι θα γινει???

:lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: Είσαι διασκεδαστικός. Αθηναίος ξερόλας είσαι??:a024: :a019::D

:nono:
πασαλιμανιωτης σου κανει???οσο για το ξερολας....εδω μας ανεφερες οτι εχεις γνωσεις σε ολους τους κλαδους επειδη λεει εισαι στη ποτανα τη κενωνια απο τα 16 σου!!!!ΟΥΑΟΥ!!!!εντυπωσιαστηκα!!!εγω ειμαι ο ξερολας κατα τα αλλα...ε ρε μαλακια που μας δερνει...!

Να λες οτι είμαστε οι πιο αδύναμοι κρίκοι και να αποχωρείς είναι ένάντια στις αρχές σου "stand and fight"
Τα λέμεεεεε...:smilea:

να σε ενημερωσω οτι ημανε εδω πριν απο σενα...και θα ειμαι και μετα απο σενα (οσον αφορα τις αποχωρησεις)...κατα τα αλλα για να παλεψεις...πρεπει να εχεις καποιον απεναντι σου.εγω δεν βλεπω κανεναν και τιποτα!!!

φυσικα και τα λεμε...οπου και οποτε θες!:smokin:

TROOPER
28/02/2007, 12:19
για την ακρίβεια είμαι υποψήφιος συνιδιοκτήτης, μη προσβάλεις την καπιταλιστική μου τιμή!

το οτι αποδίδεις χαρακτηρισμούς μέσω ρητών, δε λέω προσδίδει μια λαϊκότητα, αλλά μη νομίζεις οτι αρκεί για να επικυρώσει τις απόψεις σου...

και ποιος εισαι εσυ ρε φιλε που θα μου επικυρωσεις τις αποψεις μου????το κεπ της γειτονιας μου???

ε ρε κατι ψωνια!!!

α και με συγχωρητε πολυ κυριε που προσεβαλα την καπιταλιστικη σας τιμη....δεν το ηθελα αλλωστε.συνηθως προσπαθω να προσβαλω την βλακεια.

:smokin:

Sotirios
28/02/2007, 12:23
sotirios: το θέμα της συζήτησης είναι το άσυλο.... Δεν είναι σωστό να βγάζουμε εδώ μέσα τα κόμπλεξ μας περί αθήνας και επαρχίας... γιατί με αυτό που λες δεν προσβάλλεις μόνο τον trooper αλλά όλους όσους μένουν Αθήνα.... Αν θές δημιούργησε μία νέα συζήτηση που θα έχει αυτό το θέμα.... Επίσης αυτό που προσπαθεί να σου πει ο trooper, xωρίς να μου αρέσει ο τρόπος που σου απαντάει, είναι ότι σε θέματα που δεν ασχολήσε μπορείς να ακολουθείς την τακτική... "το λακονίζειν εστί φιλοσοφείν"....
και εν πάσει περιπτώσει... έχεις φοιτήσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο ή λες ότι διαβάζεις???? Χωρίς να θέλω να σε θίξω εντελώς φιλικά.

Μάλλον υπέρέβαλα γενικεύοντας για όλους τους Αθηναίους, ο trooper μπορεί να είναι ο μοναδικός. Γιαυτό και απολογούμε αν θίχτηκε κάποιος άλλος εκτός από τον trooper και κερνάων μπύρα:beer: άντε κερνάω και τον trooper μπύρα:beer:

Αν είναι να μιλήσουμε για το άσυλο σοβαρά και υπεύθυνα, τότε όλοι πρέπει να παραδεχτούμε οτι φέρουμε το μερίδιο της ευθύνης μας. Πάντως ως έχει σήμερα το άσυλο δεν απαγορεύει στην αστυνομία να μπαίνει στα πανεπιστήμια εφόσον γίνονται αξιόποινες πράξεις εντος αυτών που γίνονται. Μην μου πείτε οτι δεν γίνεται διακίνηση ναρκωτικών κλοπιμαίων και άλλα πολλά. Τώρα γιατί δεν μπαίνουν να τους πιάσουν είναι άλλο θέμα, ρετσινιές πει χουντισμού και τέτοιες ιστορίες, οι οποίες εξυπηρετούν κάποιους μεγαλόβαθμους πανεπιστημιακούς και πολλά άλλα.

Δεν είμαι φοιτητής αλλά έχω τρία αδέλφια που σπουδασαν η σπουδάζουν και σχεδόν όλους τους γνωστούς και φίλους της ηλικίας μου οπότε λίγο πολύ ασχολούμαι με το θέμα φίλτατη vas_sia. Φιλική συμβούλή που πιθανόν να μην σου λέει τίποτα τώρα.........Τα παλούκια της ζωής ξεκινάνε όταν τελειώσεις το Πανεπιστήμιο, εκτός αν έχεις ήδη βγει στη αγορά εργασίας και στις υποχρεώσεις της ζωής και σπουδάζεις παράλληλα.

Να στε όλοι καλά παίδες έχει πλάκα να λογομαχούμε :beer: στην υγεια μας

Sotirios
28/02/2007, 12:26
με τα λουκια τι θα γινει???

:nono:
πασαλιμανιωτης σου κανει???οσο για το ξερολας....εδω μας ανεφερες οτι εχεις γνωσεις σε ολους τους κλαδους επειδη λεει εισαι στη ποτανα τη κενωνια απο τα 16 σου!!!!ΟΥΑΟΥ!!!!εντυπωσιαστηκα!!!εγω ειμαι ο ξερολας κατα τα αλλα...ε ρε μαλακια που μας δερνει...!

να σε ενημερωσω οτι ημανε εδω πριν απο σενα...και θα ειμαι και μετα απο σενα (οσον αφορα τις αποχωρησεις)...κατα τα αλλα για να παλεψεις...πρεπει να εχεις καποιον απεναντι σου.εγω δεν βλεπω κανεναν και τιποτα!!!

φυσικα και τα λεμε...οπου και οποτε θες!:smokin:

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ TROOPER ROCKA
Καλό το rock αρκεί να έχεις ωριμάσει.
Και εγώ rock ακούω αλλά με χαλαρώνει δε με τσιτώνει:beer:

TROOPER
28/02/2007, 12:31
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ TROOPER ROCKA
Καλό το rock αρκεί να έχεις ωριμάσει.
Και εγώ rock ακούω αλλά με χαλαρώνει δε με τσιτώνει:beer:

κακως...θα γινεις μαλθακος στο τελος!!!!

α και που εισαι....τις μπυρες απο δω μεσα και εγω ξερω να τις κερναω...και μπυρες και σουβλακια και οτι γουσταρς....παραεξω τι κανουμε ειναι το θεμα οταν ερχεται η λυπητερη!!!!

ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΤΣΑΚΩΘΕΙΣ??????????

:a023:

nelson
28/02/2007, 12:35
και ποιος εισαι εσυ ρε φιλε που θα μου επικυρωσεις τις αποψεις μου????το κεπ της γειτονιας μου???
ε ρε κατι ψωνια!!!
α και με συγχωρητε πολυ κυριε που προσεβαλα την καπιταλιστικη σας τιμη....δεν το ηθελα αλλωστε.συνηθως προσπαθω να προσβαλω την βλακεια.
:smokin:

δεν ισχυρίστηκα οτι εγώ είμαι αυτός που πρέπει να επικυρώσει τις απόψεις σου,
αλλά καθώς είσαι μέσα σε μια συζήτηση και μιλάς καλό θα ήταν να στηρίξεις αυτό που θα πεις!
δηλ. εσύ να επικυρώσεις τα όσα λες, και σίγουρα προσφωνήσεις του στυλ ψώνια, παρτάλια κλπ
είναι τα δυνατά σου χαρτιά...

αν θέλεις να προσβάλεις την βλακεία, μια καλή αρχή στην περίπτωσή σου θα ήταν η χαμηλή αυτοεκτίμηση...

Sotirios
28/02/2007, 12:36
κακως...θα γινεις μαλθακος στο τελος!!!!

α και που εισαι....τις μπυρες απο δω μεσα και εγω ξερω να τις κερναω...και μπυρες και σουβλακια και οτι γουσταρς....παραεξω τι κανουμε ειναι το θεμα οταν ερχεται η λυπητερη!!!!

ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΤΣΑΚΩΘΕΙΣ??????????

:a023:

Δωσε μου δ/νση να σου στείλω σουβλάκια και μπύρες, μόνο πές μου και κανα πιτάδικο της αρεσκείας σου.:a8:

TROOPER
28/02/2007, 12:41
δεν ισχυρίστηκα οτι εγώ είμαι αυτός που πρέπει να επικυρώσει τις απόψεις σου,
αλλά καθώς είσαι μέσα σε μια συζήτηση και μιλάς καλό θα ήταν να στηρίξεις αυτό που θα πεις!
δηλ. εσύ να επικυρώσεις τα όσα λες, και σίγουρα προσφωνήσεις του στυλ ψώνια, παρτάλια κλπ
είναι τα δυνατά σου χαρτιά...

αν θέλεις να προσβάλεις την βλακεία, μια καλή αρχή στην περίπτωσή σου θα ήταν η χαμηλή αυτοεκτίμηση...

1.ποιος η ποια σου ειπε οτι εχω υψηλη αυτοεκτιμηση?οπως αντιλαμβανεσαι προσβαλοντας την δικια μου βλακεια εχω καθε δικαιωμα να προσβαλω και τη δικια σου.εσυ τι ακριβως εχεις ειπαμε???

2.αν θες διαλογο με το σεις και με το σας να πας στον πρετεντερη.

3.επειδη ξερεις και τους ορους της συζητησης καλο θα ητανε να μην ξεχνας τον βασικο!!!δεν βγαινουμε εκτος θεματος!!!!το θεμα ειναι το ασυλο και οχι αν εκανα σκονακι στη 2α δημοτικου η δε ξερω και εγω τι αλλες μαλακιες εχετε πει εδω μεσα !!!!!

ΑΣΥΛΟ.ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ!

και επειδη μαλον ηρθες αργαμισι...δεν ξαναδιαβαζεις ολο το θρεντ να δωσεις και καμια απαντηση σε αυτα που ενας βλακας εγραψε...?

αντε και με τη πρωτη ευκαιρια θα σου παρω λαμπατερ...για να μη κλαις που εχουν οι φιλες σου και εσυ δεν εχεις....

TROOPER
28/02/2007, 12:46
Δωσε μου δ/νση να σου στείλω σουβλάκια και μπύρες, μόνο πές μου και κανα πιτάδικο της αρεσκείας σου.:a8:

:bawl:

κανεις δεν με καταλαβαινει......:bawl:

cityfly
28/02/2007, 12:55
πάντως έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα ξέρετε τι νομίζω;
(και αναφέρομαι στους φοιτητές)

τουλάχιστον για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος μην περιμένετε καμία ουσιαστική εξέλιξη ή σοβαρή λύση

διότι απλούστατα η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να λύσει το θέμα ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ πώς θα το εκμεταλλευτεί πολιτικά για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, και δεδομένου ότι αυτές θα γίνουν κάπου στον ιούνιο (το αργότερο) το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι τροποποιήσεις, ρυθμισούλες, υποσχέσεις, χρυσομένα χάπια και λοιπά τινά μπας και ξαναβγούνε (που θα ξαναβγούνε δηλαδή, το πε κι ο γκαντέμης - δυστυχώς λέει θα ξαναβγεί η νδ - δυστυχώς γιατί πρέπει να περιμένει τουλάχιστον άλλα 4 χρόνια η ντόρα για να γίνει αρχηγός) [μη νομίζετε πάντως ότι η παιδεία έχει το μονοπώλιο και το θέμα του ασφαλιστικού την ίδια μοίρα έχει, έχει γίνει "καυτή πατάτα" που πετάγεται από χέρι σε χέρι αλλά δεν καταλήγει πουθενά]

οπότε δεν κοιτάτε καλύτερα πώς θα εκμεταλλευτείτε στο έπακρο ό,τι ισχύει και όποιες διεκδικήσεις θεωρείτε ότι υπάρχουν (που υπάρχουν) να τις απαιτήσετε χωρίς όμως να χάνετε παραδόσεις;

διότι σε τελική ανάλυση με το να χάνετε μαθήματα μόνο εσείς ζημιώνεστε

Sotirios
28/02/2007, 13:05
:bawl:

κανεις δεν με καταλαβαινει......:bawl:

Μάλλον είσαι ο τελευταίος από το είδος σου σε αυτόν τον πλανήτη :lol:

TROOPER
28/02/2007, 13:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly

τουλάχιστον για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος μην περιμένετε καμία ουσιαστική εξέλιξη ή σοβαρή λύση

διότι απλούστατα η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να λύσει το θέμα ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ πώς θα το εκμεταλλευτεί πολιτικά για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, και δεδομένου ότι αυτές θα γίνουν κάπου στον ιούνιο (το αργότερο) το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι τροποποιήσεις, ρυθμισούλες, υποσχέσεις, χρυσομένα χάπια και λοιπά τινά μπας και ξαναβγούνε (που θα ξαναβγούνε δηλαδή, το πε κι ο γκαντέμης - δυστυχώς λέει θα ξαναβγεί η νδ - δυστυχώς γιατί πρέπει να περιμένει τουλάχιστον άλλα 4 χρόνια η ντόρα για να γίνει αρχηγός) [μη νομίζετε πάντως ότι η παιδεία έχει το μονοπώλιο και το θέμα του ασφαλιστικού την ίδια μοίρα έχει, έχει γίνει "καυτή πατάτα" που πετάγεται από χέρι σε χέρι αλλά δεν καταλήγει πουθενά]

οπότε δεν κοιτάτε καλύτερα πώς θα εκμεταλλευτείτε στο έπακρο ό,τι ισχύει και όποιες διεκδικήσεις θεωρείτε ότι υπάρχουν (που υπάρχουν) να τις απαιτήσετε χωρίς όμως να χάνετε παραδόσεις;

διότι σε τελική ανάλυση με το να χάνετε μαθήματα μόνο εσείς ζημιώνεστε

+10000

και να πω τελος (και εγω αναφερομενος στους φοιτητες) οτι κατα τη προσωπικη μου γνωμη θα ητανε πιο ευφανταστος τροπος διαμαρτηριας μια μερα να συσπυρωσετε ολους τους συναδελφους σας φοιτητες και να πατε να παρακολουθησετε μαθηματα μιας ημερας απο το να γινεται καθημερινα της πορνης στο κεντρο και να κλεινετε εσεις τις σχολες!!!!
και εξηγουμαι:φανταστητε ολοι οι εγγεγραμενοι φοιτητες να προσελθουνε μια ημερα στις σχολες τους.λογω χωροταξικου προβληματος στο επομενο τεταρτο οι σχολες θα κλεισουνε απο μονες τους αφου δεν θα μπορουνε οι φητητες να χωρεσουνε πουθενα!!!
και εσεις θα δειξετε ποσο χαλια ειναι το πραμα και δε θα φερετε ευθηνη για το μπαχαλο (με την καλη εννοια) που θα προκληθει.τροποι υπαρχουνε για να εξεγερθητε!!!ορεξη ειναι το θεμα αν υπαρχει.
οσο για το ασυλο αυτο καθ αυτο...χαιρετισματα λοιπον στην εξουσια....

TROOPER
28/02/2007, 13:09
Μάλλον είσαι ο τελευταίος από το είδος σου σε αυτόν τον πλανήτη :lol:

:look:

δεν ειναι και πολυ ευπροσηγορο αυτο....

Alchimistis
28/02/2007, 13:21
Εισαι <<άνθρωπος μικρός,κοινός>>. Συλλογίσου τη διπλή έννοια που έχουν τούτες οι λέξεις, <<μικρός>> και κοινός...
Μην το βάζεις στα πόδια βρες το κουράγιο να αντικρίσεις τον ευαυτο σου!

<<Με ποιο δικαίωμα μου κάνεις κήρυγμα;>> Βλέπω την ερώτηση στο τρομαγμένο βλέμμα σου. Σ'ακούω να την ξεστομίζεις όλο αυθάδεια. Φοβάσαι να αντικρίσεις τον ευαυτό σου ευαυτό σου ανθρωπάκο. Φαβάσαι να ανικρίσεις, όσο και την δύναμη που σου υποσχέθηκαν.Αλήθεια, πώς σκεφτεσαι να χρησιμοποιήσεις την δύναμη σου; Δεν ξέρεις. Φοβάσαι να σκεφτείς ακόμη πώς μπορεί κάποια μέρα να'σαι διαφορετικός: ελεύθερος αντο φοβισμένος,ειλικρινής αντι ραδιούργος, να χαιρεσαι τον έρωτα ,όχι σαν τον κλέφτη μές στην νυχτ, αλλα ανοιχτά, στο φώς του ήλιου.Απεχθάνεσαι τον ευαυτό σου ανθρωπάκο.Αναρωτιέσαι,<<Ποιος θα ειμαι εγώ που θα'χω αποψη,θα κουμαντάρο την ζωή μου και θα αποκαλώ ολάκερη την οικουμένη δική μου;>> Δίκιο έχεις. Ποιος εισαι εσυ που θα διεκδικήσεις την ζωή σου;
Ε θα σου πώ ποιος εισαι.
Διαφέρεις απο τον ισχυρό σε τούτο μόνο, ο ισχυρός υπήρξε κάποτε πολύ μικρός ανθρωπάκος, αλλα ανέπτυξε κάποτε μια σημαντική ικανότητα.Αναγνώρισε την ποταπότητα και την ανεπαρκεια των πράξεων του!Με αλλα λόγια ο ισχυρός γνωρίζει σε τι και πού ειναι ανθρωπάκος.
Ο ανθρωπάκος, όμως δε γνωρίζει οτι ειναι ποταπός φοβάτε να το μάθει.Κρυβει την ποταπότητα και την ανέπαρκεια του πίσω απο αυταπάτες δύναμης και μεγαλείου, την δύναμη και το μεγαλείο καποιου άλλου.Ειναι περίφανος για τους στρατηγούς του, αλλα οχι για τον ευαυτό του.Θαυμάζει την ιδέα που δεν είχε και οχι εκεινη που είχε.Οσο λιγοτερο καταλαβαίνει κάτι, τόσο περισσοτερο πιστευει σ'αυτο.Κι οσο καλύτερα αντιλαμβάνεται μια ιδέα, τόσο η πίστη του σ'αυτόν κλονίζεται

Wilhem Reich
Άκου ανθρωπάκο...

LIBYKOS
28/02/2007, 14:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly

διότι απλούστατα η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να λύσει το θέμα ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ πώς θα το εκμεταλλευτεί πολιτικά για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές...

+1000

Και όχι μόνο για το τρέχον έτος :(

Ξαναποστάρω αυτό που έγραψα σε προηγούμενες σελίδες :

"Κατά τα άλλα, τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στη χώρα μας είναι τόποι μόρφωσης, διεύρυνσης πνεύματος, καλλιέργειας και ανάπτυξης νέων ιδεών, μετάδοσης γνώσεων από το διευρυμένο πνεύμα των καθηγητών προς τους μαθητές που διψάνε σαν σφουγγάρια για τη γνώση των καθηγητών τους.

ΕΛΕΟΣ!!!

Αντί, όταν μιλάμε για τα Πανεπιστήμια, να μιλάμε για νέες τεχνολογικές εφαρμογές, για νέες οικονομικές θεωρίες, για νέα δεδομένα που δίνουν οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις για την πορεία της ανθρωπότητας, τους νέους οραματισμούς για το ποιο θα είναι το μέλλον αυτού του τόπου, μιλάμε για το ποιος και πότε θα έχει το δικαίωμα ( αν είναι δυνατόν!!! ) να μπαίνει, ή να είναι, μέσα και να τα σπάει.

Πηγαίνεις σε συνελεύσεις και αντί να ακούς επιχειρήματα ένθεν και ένθεν για τα πραγματικά προβλήματα του ίδιου του Ιδρύματος, ακούς το πρόγραμμα του ενός και του άλλου κόμματος. Γιατί; Γιατί έτσι έχει πέσει γραμμή από τη Ρηγίλλης, τη Χ. Τρικούπη ή τον Περισσό ή όπου αλλού.
Διευρυμένο πνεύμα κατά τα άλλα. Διευρυμένο σε περισσότερα χρώματα, ίσως.

Έχετε δει σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ στην Ελλάδα που γίνεται σοβαρή δουλειά ( ναι, έχουμε λίγες τέτοιες περιπτώσεις ) να υπάρχουν τέτοια προβλήματα;

Ναι, είμαι υπέρ του ασύλου, ή μάλλον των ασύλων : ανιάτων, φρενοβλαβών, ενδημικών πουλιών…..Σίγουρα χρειάζεται και ένα άσυλο ηλιθίων!! "

Εκνευρίζομαι ρε γμτ που οι περισσότεροι από μας πέφτουμε στην παγίδα των μεγάλων!!

panagiotispapa
28/02/2007, 16:36
Για όσους έχουν χρόνο για διάβασμα, εδώ υπάρχει μια πολύ γλαφυρή και ζωντανή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί μέσα στον χώρο του ΕΜΠ και ειδικά στην "πρωτοκλασάτη" σχολή τον ΗΜΜΥ (μέλος της οποίας είμαι από το 1998 ως φοιτητής/υπ. διδακτορικός).
http://shmmy.ntua.gr/forum/viewtopic.php?f=5&t=6139&st=0&sk=t&sd=a&start=280
http://shmmy.ntua.gr/forum/viewtopic.php?f=5&t=6139&st=0&sk=t&sd=a&start=300
κτλ.....

Δεν κάνω κανένα σχόλιο για την κατάσταση. Το μόνο που θα πώ είναι ότι αν εγώ προσωπικά ήμουν λίγο πιο έξυπνος, πιο εργατικός, πιο υποψιασμένος και λιγότερο τεμπέλης, θα είχα φύγει για σπουδές σε άλλη χώρα πριν από πολλά χρόνια.... Όσοι από σας έχετε παιδιά που θέλουν/μπορούν να κάνουν κάτι καλό με την ζωή τους, πραγματικά ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να σπουδάσουν σε ελληνικό πανεπιστήμιο.

sonic22
28/02/2007, 18:54
ade paidia kai me to kalo kai idiotiki astinomia...

oloi vlepoume ta xalia tis....
kaneis den aisthanete prostateumenos apo tin astinomia
oloi jeroume otoi poloi apo autous einai blegmenoi me "vromodoulies"

ara
NA KATARGITHEI KAI I ASTINOMIA!!!
idiotiki astinomia apo edw kai pera... (kai opoion parei o xaros)

kai gia na sovareutoume...

poios ftaiei gia to xali twn Panepistimiwn?

mipos to oti oi ekpaideutikoi kataferan (meso tis apilis gia apergies/psifous) na stamatisoun tous elegxous?

ma xwris elegxous poios ma@@kas tha kathsei na asxolithei me to an kanei kalo mathima...
to merokamato na vgenei kai as min mathoun tipota... gia perissoteri kourasi eimaste?

kai twra jepoulame tin paidia...

to idio akrivos den egine me toses kai toses kratikes epixeiriseis?

- ejipiretoume vraxiprothesmes politikes skopimotites (rousfetia, theseis, vismata ktlp)
- afinoume tin epixirisi na parakmasei kai na ginei zimiogona
- rixnoume tin poiotita wste na aganaxtei o kosmos
- poulame tin epixirisi OSO OSO (oso dld na gemisei i tsepi mas)
- milame gia ejixronismo, ejigiansi tou kaldou kai veltiwsi twn ipiresiwn pros tous polites...

alla telika diathetoume ena neo pro-ion jeperasmeno, provlimatiko kai panakrivo...

an dite tis kiniseis twn kivernoudwn os pros tin paidia (ta telautaia 10 xronia) tha dite dio pragmata...
1. o kathenas ekane oti poio asovaro kai oti tou katevene...
2. ipirxe mia stadiaki ipovathmisi tis paidias kai tautoxrona i dimiourgia sto koino tis pepithisis oti ftainai ta kwlopaida pou den diavazoun, einai tou frape, tis loufas kai tou ox-aderfe...

alla as pame kai sta idiotika panepistimia...

me dedomeni tis katadia twn kratikwn kai tin akoma xeiroteri pou tha epakolouthisei gia auta, ta idiotika tha einai mia OASI...

mia oasi gia na vreis douleia... gia kamia 10aria xronia stin kaliteri...

meta oi ejelijeis tha exoun jeperasei tis gnwseis sou kai esi tha prepei na pas jana sto "panepistimio"...

giati poios tha einai o kirios rithmistis tis poiotitas sta idiotika?
o arithmos egegramenwn ara TO XRIMA!!
kai pws tha egrafoun poloi se emas?
me ton idio tropo pou grafontai sta IIEK!!
diafimisi kai to karoto tis amesis epagelmatikis apokatastasis stin etairia pou exei to panepistimeio...

me alla logia i efimeri kai amesa ekmetaleutsimi gnwsi...

gia na min milisoume gia Roumanies kai plirwmena ma-imou ptixia Iatrikis...

kai telos kati gia to asilo...
- axristo stin dimokrateia
- kedro eglimatos, narkotikwn kai parasitikwn atomwn/omadwn

ws pros to prwto tha pw apla oti ta simvola (opws to politexneio) einai poio isxira apo tous anthrwpous pou ta ftiaxnoun...
kai an nomizete oti exete dimokrateia or xeirotera oti den iparxoun idees kai apopseis pou xreiazontai tin eleutheria tou asilou exete xasei episodia...
kai auto fenete jekathara apo to oti polloi einai autoi pou edw kai polla xronia prospathoun na katargisoun to asilo. akoma kai otan den ipirxan tosa episodia...

alla auto thelei poli kouveda

twra ws pros to deutero...
stin omonoia dld ta pragmata einai kalitera?
se poses perioxes tis athinas tha perpatagate monoi sas meta tis 22:30?
se posa gipeda tha pigenate me tin oikogenia sas gia na dite enan agona podosfairou? (kai den milaw mono gia ta sovara episodia... osoi exoun paei jeroun ti jilo kai petres peftoun...)

o rolos tis astinomias einai toulaxiston periergos...
ta ipan kai poio prin polloi poli swsta...

alla an den thelete na dite den tha dite pote...

vas_sia
01/03/2007, 00:27
απο τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να σπουδάσουν αλλά ΔΕΝ θέλουν να μπουν στο μαρτύριο των πανελλήνιων εξετάσεων και είναι διατεθιμένοι να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ για αυτό, ποιο το πρόβλημα;

Γιατί να πάνε να κάνουν το ίδιο στο εξωτερικό και να μην μείνουν στην Ελλάδα;

Όσοι θέλουν να σπουδάσουν στρώνουν τον πισινό τους και διαβάζουν..... γιατί δεν μπορείς να τα έχεις όλα έτοιμα... Έτσι είναι όλα στη ζωή πρέπει να κάνεις τις επιλογές σου και όλα θέλουν κόπο για να κερδιθούν.... Οπότε άν κάποιος θέλει να σπουδάσει πρέπει να περάσει πανελλαδικές εξετάσεις....

Αν κάποιος δεν μπορεί να περάσει με εξετάσεις τότε με ποιά κριτήρια θα μπορέσει να σπουδάσει?
Με το πόσα λεφτά διαθέτει??? Συγνώμη αλλά όσα λεφτά και να έχεις αν δεν έχεις μυαλό τότε τσάμπα και τα λεφτά.... Γιατί να μείνουν Ελλάδα και να μην πάνε εξωτερικό???
Γιατί αυτοί που διαθέτουν τόσα χρήματα για να πληρώσουν έχουν τη δυνατότητα (τις περισσότερες φορές) να πάνε εξωτερικό... Να λοιπό πώς θα βγαίνουν τα στουρνάρια..... Με το κιλό..... Φυσικά θα υπάρχουν και 1-2 εξαιρέσεις... ΣΙΓΟΥΡΑ όχι περισσότερες...

Το θέμα είναι ότι οι δαπάνες για τη παιδεία δεν θα αυξηθούν... Ιδιωτικά και δημόσια θα χρηματοδοτούνται με το ποσό που αυτή τη στιγμή χρηματοδοτούνται τα δημόσια.... Λέμε λοιπόν για βελτίωση? Τι βελτίωση θα είναι αυτή αφού οι δαπάνες θα μειωθούν.... Και είναι άδικο γιατί ένα παιδί που θα έχει λεφτά θα πάει στο ιδιωτικό και θα "σπουδάσει" ενώ κάποιος άλλος που θα έχει φτύσει αίμα και χρήμα (που δεν διαθέτει με ευκολία) στα φροντηστήρια για να δώσει εξετάσεις πάλι θα μείνει στην απέξω....

"ανωτατοποιήθηκε" και έγινε "πανεπιστήμιο" (ΤΕΙ δλδ),

Κοίτα αυτό δεν ισχύει... Και ξέρω ότι η κατάσταση στα τει είναι πολύ χειρότερη απότι στα αει.... όμως πρέπει να γίνει... πρέπει να υπάρχει εξίσου καλή εκπαίδευση και στα τει...

Γενικά.... Δεν θέλω να πληρώνω τα βιβλία μου... Δεν έχω στην άκρη 600 ευρώ για βιβλία για κάθε εξάμηνο... Γιατί τα πανεπιστημιακά συγγράματα τόσο κοστίζουν... Και εγώ μένω και Αθήνα οπότε δεν πληρώνω ενοίκιο.... Άλλοι που πληρώνουν και νοίκι?
Θα τους επιβαρύνουμε κι άλλο...? Αλλά όταν έχει μάθει κανείς να του τα δίνουν όλα στο χέρι δεν χρειάζεται να ανησυχεί... και πτυχίο θα πάρει και όλα... Εγώ όπως και χιλιάδες άλλοι φοιτητές... Δουλεύω και σπουδάζω ταυτόχρονα... από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ είμαι στο πόδι... καθημερινά... Οπότε δεν μπορεί να με επιβαρύνει κανείς κι άλλο.... Θα πρέπει να κάνω 100 δουλειές για να ξεχρεώνω... Τέλοσπαντων θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και θα δούμε τι θα γίνει αφού δεν τα βρίσκουμε..

Καληνύχτα.:wave2:

TROOPER
01/03/2007, 00:49
Όσοι θέλουν να σπουδάσουν στρώνουν τον πισινό τους και διαβάζουν..... γιατί δεν μπορείς να τα έχεις όλα έτοιμα... Έτσι είναι όλα στη ζωή πρέπει να κάνεις τις επιλογές σου και όλα θέλουν κόπο για να κερδιθούν.... Οπότε άν κάποιος θέλει να σπουδάσει πρέπει να περάσει πανελλαδικές εξετάσεις....

Αν κάποιος δεν μπορεί να περάσει με εξετάσεις τότε με ποιά κριτήρια θα μπορέσει να σπουδάσει?
Με το πόσα λεφτά διαθέτει??? Συγνώμη αλλά όσα λεφτά και να έχεις αν δεν έχεις μυαλό τότε τσάμπα και τα λεφτά.... Γιατί να μείνουν Ελλάδα και να μην πάνε εξωτερικό???
Γιατί αυτοί που διαθέτουν τόσα χρήματα για να πληρώσουν έχουν τη δυνατότητα (τις περισσότερες φορές) να πάνε εξωτερικό... Να λοιπό πώς θα βγαίνουν τα στουρνάρια..... Με το κιλό..... Φυσικά θα υπάρχουν και 1-2 εξαιρέσεις... ΣΙΓΟΥΡΑ όχι περισσότερες...

δλδ οποιος στα χρονια μου εγραφε πολιτικη οικονομια,μαθηματικα,εκθεση και ιστορια...ητανε το σωστοτερο κριτηριο για να βγει οικονομολογος,ψυχολογος, λογιστης...ε οχι ρε κοπελια ακυρο!!!!
αυτο το οποιος θελει να σπουδασει να διαβασει για τις πανελληνιες μηπως τελικα ειναι φαιδρο???
και για να σου το εξηγησω και το ποσο φαιδρο ειναι ακου τα παρακατω.
1.για να διαβασεις για τις πανελληνιες κανεις φροντηστιρια αρα το χαπατο της δημοσιας παιδειας φτυστο!!!οποιος δεν εχει φραγκα για φροντηστιριο παπαρια πανεπιστημιο.
2.οχι μονο κανουνε φροντιστηρια για τα μαθηματα που υποτιθετε οτι διδασκονται στο σχολειο αλλα για να περασει ενα παιδι καλων τεχνων, αρχιτεκτονικη,πολ.μηχανικος πρεπει να δωσει σχεδιο.βρες μου ενα σχολειο που να διδασκει σχεδιο!!!!!!
3.για να μπεις στρατιωτικες σχολες η τεφαα πρεπει να δωσεις αθληματα.βρες μου ενα σχολειο που διδασκει αθληματα.
4.γερμανικη, αγγλικη, ιταλικη, ισπανικη φιλολογια.δεν διδασκονται ολα αυτα στα σχολεια.
5.μουσικη ακαδημια.υαπρχει ωρα μουσικης???και αν ναι τι γινεται εκεινη την ωρα στο σχολειο???

αρα λοιπον κοπελια ηδη υπαρχουν ενας σκασμος σχολες που αν δεν τα φυσας...δεν μπαινεις.σε ολες τις αλλες οσοι μπαινουν κανουν φροντηστιριο.ΚΟΙΝΩΣ ΕΣΥ ΦΟΙΤΗΤΡΙΟΥΛΑ ΤΑ ΣΚΑΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΨΙΛΑ ΤΟΝ ΑΜΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ!!!ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ!!!ΞΕΧΑΣΕΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΜΑΜΑ ΠΟΣΑ ΔΩΣΑΝΕ 2Η ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΩΝ.

και οσο για τα κριτηρια...να σε ενημερωσω οτι θα προτιμουσα να εμπαινες με <<ελευθερη εισοδο>> στη σχολη σου και να εβγαινες με γνωσεις παρα το να μπαινεις παπαγαλιζωντας μεχρι και την εκθεση και αργα η γρηγορα,γλειφωντας καθηγητες (μεταφορικα η κυριολεκτικα) να παιρνεις ενα κωλοπανο που θα λεει οτι τελειωσες πολ μηχ στο εμπ και να μην ξερεις θεο απο στατικα!!!

για να τελειωνουμε....

συμφωνω μαζι σου στα καιρια ερωτηματα αλλα διαφωνω σε ολοκληρη την υπολοιπη λογικη σου, η οποια (οπως ειπα και σε καποιον αλλο μια και δεν μιλας με τον πρετεντερη) ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ.

καλυνηχτα σας.

TROOPER
01/03/2007, 00:55
κατα τα αλλα....ΕΙΣΤΕ :a6:

ΑΚΟΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΞΕΚΟΛΑΤΕ.......

Η ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ Η ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ!!!!!!!!!!!

Alchimistis
01/03/2007, 01:32
Eγω πίστεύω οτι η Βάσια ηθελε να πει οτι μρρικοι βρισκουν σαν πρόφαση το αθλιο συστημα των πανελληνιών για να πούν "όριστε θα μας σώσουν τα ιδιωτικα"...
Και δεν νομίζω να το βλέπει απο την θέση του ισχυρου μιας και οπως μας λεέι δουλευει και σπουδάζει πραγμα που ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο πιστεψε με....
Οπότε δεν νομίζω να παίζει τετοιο θέμα...Μην αδικουμε τσαμπα κοσμο και αφήσαμε τον άλλο κυριλε να λεει για Χρυση Αυγη και μ@λ@κιες

Ας χαλαρώσουμε στην τελικοι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν και οι συνειδήσεις δεν γεννιούνται στους καναπέδες...
Εγω ειμαι ευχαριστημένος που ειδα οτι τελικά δεν ζουνε ολη στην ληθη της αφασιας τους αλλα
υπάρχουν καποια άτομα που δεν μασανε πια.

Καλή Τυχη σε ολους μας

TROOPER
01/03/2007, 08:21
Eγω πίστεύω οτι η Βάσια ηθελε να πει οτι μρρικοι βρισκουν σαν πρόφαση το αθλιο συστημα των πανελληνιών για να πούν "όριστε θα μας σώσουν τα ιδιωτικα"...
Και δεν νομίζω να το βλέπει απο την θέση του ισχυρου μιας και οπως μας λεέι δουλευει και σπουδάζει πραγμα που ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο πιστεψε με....
Οπότε δεν νομίζω να παίζει τετοιο θέμα...Μην αδικουμε τσαμπα κοσμο και αφήσαμε τον άλλο κυριλε να λεει για Χρυση Αυγη και μ@λ@κιες

Ας χαλαρώσουμε στην τελικοι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν και οι συνειδήσεις δεν γεννιούνται στους καναπέδες...
Εγω ειμαι ευχαριστημένος που ειδα οτι τελικά δεν ζουνε ολη στην ληθη της αφασιας τους αλλα
υπάρχουν καποια άτομα που δεν μασανε πια.

Καλή Τυχη σε ολους μας

εγω παλι εισεπραξα αλαζονια απο τη δηλωση της βασιας.και αν εκανα λαθος...συγγνωμη αλλα ειναι αυτο το <<αχρωμο>> p/c που δημιουργει τετοιου ειδους παρεξηγησεις.και οταν μιλησα για θεση ισχυος εννοουσα παντα απεναντι σε ενα ατομο το οποιο δεν εχει την τυχη της βασιας, να ειναι δλδ σε μια σχολη.οσο για την αυγη...αν πας πισω θα δεις οτι το εθιξα το θεμα και μαλιστα (αν θυμαμαι καλα) και στην ιδια σελιδα.

για την επομενη παραγραφο....+1

vas_sia
01/03/2007, 12:15

Alchimistis ευχαριστώ αυτό ήθελα να πω!!!!

εγω παλι εισεπραξα αλαζονια απο τη δηλωση της βασιας.και αν εκανα λαθος...συγγνωμη αλλα ειναι αυτο το <<αχρωμο>> p/c που δημιουργει τετοιου ειδους παρεξηγησεις.και οταν μιλησα για θεση ισχυος εννοουσα παντα απεναντι σε ενα ατομο το οποιο δεν εχει την τυχη της βασιας, να ειναι δλδ σε μια σχολη.

TROOPER έχεις δίκιο... και εγώ τώρα που το διάβασα ξανά μου κακοφάνηκε... Δεν το είπα σωστά... Συγνώμη λοιπόν αν έθιξα κάποιον εννοούσα αυτό που πολύ ωραία κατάλαβε ο Alchimistis....

ειναι αυτο το <<αχρωμο>> p/c που δημιουργει τετοιου ειδους παρεξηγησεις

+1000

Ευχαριστώ και πάλι Alchimistis!!!
Φιλικά!

Cpt. Haddock
01/03/2007, 12:59
Κατ' αρχήν να πω οτι έτσι όπως εξέφρασε η vas_sia το επιχείρημά της ήταν λίγο "αυτό είναι αν σας αρέσει", καθόλου δημοκρατικό και πολύ στενόμυαλο....

Υποτίθεται οτι ένας προοδευτικός άνθρωπος που αγωνίζεται, έχει και το μυαλό του ανοιχτό σε νέες ιδέες... αυτό είναι και η πεμπτουσία της προόδου.

Δυστυχώς βέβαια οι "αγώνες" πλέον έχουν ταυτιστεί με τη λογική "μην πειράξετε τίποτα" και το κρίμα είναι οτι αυτό δεν προέρχεται απο τους κόλπους μιας συντηρητικής πολιτικά παράταξης (όπως θα περίμενε κανείς), αλλά το αντίθετο. Σημεία των καιρών θα έλεγε κανείς...

Τέλος πάντων, δεν είδα όμως vas_sia να σχολιάσεις την παράγραφο 2 του άρθρου που υπερασπίζεσαι. Συμφωνείς με τα περι "θρησκευτικής συνείδησης"? Θα με απογοητεύσεις αν πεις ναι...

Αλλα έχουμε ξεφύγει... το θέμα είναι αυτό που ακόμα λέγεται "άσυλο".

Δυστυχώς για άλλη μια φορά σε αυτή τη χώρα, κολλάμε σε θεσμούς-συνθήματα και χάνουμε την ουσία.

Όταν θεσμοθετήθηκε το άσυλο είχε ένα σκοπό. Τώρα απλά δεν έχει κανένα. Τα περί "ελεύθερης διακίνησης ιδεών" είναι απλά πολιτικολογικές καραμέλες. Εκτός αν νομίζουμε οτι ζούμε στο Μάη του '68 και τα αμφιθέατρα είναι οι χώροι που γεννιούνται και διακινούνται νέες ή "νέες" ιδέες...

Αυτό, την εποχή του διαδικτύου, που είναι το κατ' εξοχήν πλέον βήμα διακίνησης ιδεών και αποψεων.

Αυτά

vas_sia
01/03/2007, 21:34
http://www.parliament.gr/politeuma/syntagmaDetails.asp?ArthroID=18

από την παραπάνω διέθυνση ίσως χωρίς τα 3 τελευταία τα οποία δεν είναι σχετικά με το θέμα μας....Το παραθέτω για να το δουν όλοι...

Κατ' αρχήν να πω οτι έτσι όπως εξέφρασε η vas_sia το επιχείρημά της ήταν λίγο "αυτό είναι αν σας αρέσει", καθόλου δημοκρατικό και πολύ στενόμυαλο....

Απολογήθηκα γιαυτό λίγο πιο πάνω.....

Τέλος πάντων, δεν είδα όμως vas_sia να σχολιάσεις την παράγραφο 2 του άρθρου που υπερασπίζεσαι. Συμφωνείς με τα περι "θρησκευτικής συνείδησης"? Θα με απογοητεύσεις αν πεις ναι...

???? Το άρθρο 16 έχει πολλές παραγράφους αρκετές από τις οποίες θα έπρεπε να τηρούνται... Δεν διαμαρτυρόμαστε για το αν η παιδεία έχει σκοπό την ανάπτυξη θρησκευτικής συνείδησης.... Βέβαια για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει και πολύ την ερώτησή σου οπότε μπορεί και να μην σε κάλυψα....

Φιλικά