PDA

View Full Version : Για την συζήτηση στο "scooterman" συνέχεια στο Θρησκευτικό μέρος

Σελίδες : [1] 2

Gandalf dr685sm
19/03/2007, 18:05
sonic22,

Το να εκφράζεις δημόσια την πίστη σου , θεωρώ οτι είναι δικαίωμα του καθενός. Αλλά όπως και στην Δημοκρατία ,το δικαίωμα της έκφρασης είναι αποδεκτό μέχρι την στιγμή που υπερβαίνεις τα όρια του άλλου.

Στο λογότυπο σκίτσο που αναφέρεσαι , υπάρχει μια εικόνα που αντίθετα δεν δηλώνει πίστη ή αν θες έλλειψη αυτής, αλλά προσβάλει την απέναντι θρησκεία. Έχει μεγάλη διαφορά λοιπόν. Μπορείς να βάλεις ενα μπλουζάκι που να λέει "I am an atheist" και κανείς να μην πεί τίποτα.
Να κυκλοφορήσεις γυμνός , αλλά αυτό είναι παράβαση νόμου και οχι αισθητικής. Έχει μεγάλη διαφορά το ένα με το άλλο βλέπεις.

Για τα υπόλοιπα περί καθοδηγήσεως μέσω των στερεότυπων θρησκείας με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.

Gandalf

tai
19/03/2007, 18:46
Να κάνω δυο τρεις διευκρινίσεις
Πάντα στης διαφωνίες με της θρησκείες κάποιοι κατηγορούν ανθρώπους και συστήματα (που έφτιαξαν οι άνθρωποι) και εγώ υπερασπίζομαι την ορθότητα του κοινωνού μοντέλου που προτείνεται από τον Χριστό, και από την εκκλησία Του.
Δεν υποστηρίζω την σωστότητα των πράξεων κάποιων εκπροσώπων αυτής της εκκλησίας. Υποστηρίζω αντιθέτως, ότι παντού υπάρχουν άνθρωποι που καταχρώνται για ίδιον όφελος την όποια θέση κατέχουν. Αυτό δεν αναιρεί την ορθότητα της θεωρίας που η ίδια αφ’εαυτού της κατακρίνει τέτοιες πράξεις.
Το πόσο μαλακοπίτουρας είναι ο κάθε ένας, είτε είναι πιστός ή υπήκοος ή πολίτης δεν έχει να κάνει με τον καταχραστή της θέσης αλλά με το κατά πόσο ΘΕΛΕΙ να είναι εκμεταλλευόμενος ο μαλακοπίτουρας.
Πολλά κοινωνικοπολιτικά συστήματα υποστηρίζουν ότι πρόθεση τους είναι (και είναι κρίνοντας της προτροπές τους) το ευ ζην. Οι άνθρωποι τα ξεφτιλίζουν. Το να πιστεύεις-ελπίζεις σε έναν καλύτερο κόσμο, δεν σε κατατάσσει στους βλάκες.
Ούτε το να υποστηρίζεις ότι είναι το καλύτερο.

O CRS-K εγραψε
{Πρεπει να ξερεις οτι "φανατικος" ειναι αυτος που "πιστευει" σε κατι (θρησκεια, κομα, ομαδα κλπ) με παθος και περα απο καθε λογικη και (κατα κανονα) προσπαθει και να προσυλιτισει κι αλλους σ' αυτο
ΔΕΝ μπορει λοιπον να ειναι "φανατικος" καποιος που ΔΕΝ πιστευει ΠΟΥΘΕΝΑ !!}

Χρήστο είσαι λάθος. Φανατικός είναι αυτός που πολεμάει αυτό που δεν γουστάρει με τρελό πάθος. Αυτός που σε ένα τυχαίο περιστατικό βρίσκει τον ‘χρωματισμό’ εκείνον, που θα του δώσει το έναυσμα να κατηγορήσει.
Όταν ο Χίτλερ έλεγε ότι για όλα τα δεινά του Γερμανού φταίνε οι Εβραίοι, δεν υπερασπιζόταν αυτό που πίστευε αλλά πολεμούσε αυτό που θεωρούσε ‘κακό’ .
Όταν κάποιος πολεμά λοιπόν τον χριστιανισμό, σαν κάτι κακό, μπορεί να καταντήσει το ίδιο φανατικός.:wacko:

ΚΑΙ ΠΆΝΩ ΑΠ’ΌΛΑ
Προσπαθούμε να συζητούμε και όχι να τσακωνόμαστε. Ότι μαλακία και να πω, αν κάποιος ΣΚΕΥΤΕΙ για να μου απαντήσει είναι κέρδος. Μην εκνευριζόσαστε γιατί κάποιος δεν πείθεται από τα επιχειρήματα σας.
Όπως λέγεται συχνά
Όλα για της μπύρες γίνονται.:beer: :beer: :beer: :beer: :wave2:

Respect
19/03/2007, 18:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Να κάνω δυο τρεις διευκρινίσεις
Πάντα στης διαφωνίες με της θρησκείες κάποιοι κατηγορούν ανθρώπους και συστήματα (που έφτιαξαν οι άνθρωποι) και εγώ υπερασπίζομαι την ορθότητα του κοινωνού μοντέλου που προτείνεται από τον Χριστό, και από την εκκλησία Του.
Δεν υποστηρίζω την σωστότητα των πράξεων κάποιων εκπροσώπων αυτής της εκκλησίας. Υποστηρίζω αντιθέτως, ότι παντού υπάρχουν άνθρωποι που καταχρώνται για ίδιον όφελος την όποια θέση κατέχουν. Αυτό δεν αναιρεί την ορθότητα της θεωρίας που η ίδια αφ’εαυτού της κατακρίνει τέτοιες πράξεις.
Το πόσο μαλακοπίτουρας είναι ο κάθε ένας, είτε είναι πιστός ή υπήκοος ή πολίτης δεν έχει να κάνει με τον καταχραστή της θέσης αλλά με το κατά πόσο ΘΕΛΕΙ να είναι εκμεταλλευόμενος ο μαλακοπίτουρας.
Πολλά κοινωνικοπολιτικά συστήματα υποστηρίζουν ότι πρόθεση τους είναι (και είναι κρίνοντας της προτροπές τους) το ευ ζην. Οι άνθρωποι τα ξεφτιλίζουν. Το να πιστεύεις-ελπίζεις σε έναν καλύτερο κόσμο, δεν σε κατατάσσει στους βλάκες.
Ούτε το να υποστηρίζεις ότι είναι το καλύτερο.

O CRS-K εγραψε
{Πρεπει να ξερεις οτι "φανατικος" ειναι αυτος που "πιστευει" σε κατι (θρησκεια, κομα, ομαδα κλπ) με παθος και περα απο καθε λογικη και (κατα κανονα) προσπαθει και να προσυλιτισει κι αλλους σ' αυτο
ΔΕΝ μπορει λοιπον να ειναι "φανατικος" καποιος που ΔΕΝ πιστευει ΠΟΥΘΕΝΑ !!}

Χρήστο είσαι λάθος. Φανατικός είναι αυτός που πολεμάει αυτό που δεν γουστάρει με τρελό πάθος. Αυτός που σε ένα τυχαίο περιστατικό βρίσκει τον ‘χρωματισμό’ εκείνον, που θα του δώσει το έναυσμα να κατηγορήσει.
Όταν ο Χίτλερ έλεγε ότι για όλα τα δεινά του Γερμανού φταίνε οι Εβραίοι, δεν υπερασπιζόταν αυτό που πίστευε αλλά πολεμούσε αυτό που θεωρούσε ‘κακό’ .
Όταν κάποιος πολεμά λοιπόν τον χριστιανισμό, σαν κάτι κακό, μπορεί να καταντήσει το ίδιο φανατικός.:wacko:

ΚΑΙ ΠΆΝΩ ΑΠ’ΌΛΑ
Προσπαθούμε να συζητούμε και όχι να τσακωνόμαστε. Ότι μαλακία και να πω, αν κάποιος ΣΚΕΥΤΕΙ για να μου απαντήσει είναι κέρδος. Μην εκνευριζόσαστε γιατί κάποιος δεν πείθεται από τα επιχειρήματα σας.
Όπως λέγεται συχνά
Όλα για της μπύρες γίνονται.: beer: :beer: :beer: :beer: :wave2: Αυτό είναι βέβαιο!!.. το μόνο ίσως!!.. :winka: :beer: :beer: :beer:

sonic22
19/03/2007, 19:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Να κυκλοφορήσεις γυμνός , αλλά αυτό είναι παράβαση νόμου και οχι αισθητικής. Έχει μεγάλη διαφορά το ένα με το άλλο βλέπεις. ma akrivos auto lew...

giati to ena prosvalei enw to allo oxi...
poios telika borei na krinei pia thriskeutiki ekfrasi pistis einai akompsi or paranomi?

i pisti den exei logiki... einai kathara thema tou ti einai prokathorismeno apo tin ekastote koinonia
na thimisw apla oti sta dionisiaka "orgia" ginotan xamos kai itan mia "thriskeutiki giorti"

alla kai gia na dosw ena allo paradigma...

prosfata apagoreusan stis Mousoulmanes tis Galias na forane bourga...
(to kirios provlima den itan thriskeutiko alla praktiko)
tautoxrona omws evgalan kai to xristianiko stoixeio apo ta sxoleia (eikones prosefxes ktlp)

el_hymador
19/03/2007, 21:20
Παραδειγμα :

Μπορει να ειμαι τρελα ερωτευμενος με την Νιτσα...κυκλοφορω λοιπον διαλαλωντας σε ολους οτι την γουσταρω, και παραλληλα εχω τυπωσει ενα μπλουζακι που γραφει ''Αγαπω την Νιτσα'' , μπορει να ειμαι γραφικος , μπορει να γελανε με την παρτη μου , αλλα απο την στιγμη που και η Νιτσα γουσταρει, δεν δημιουργω προβλημα - δεν ενοχλω κανεναν...

Τωρα ερχεται ενας τυπος και κυκλοφορει με ενα μπλουζακι που λεει οτι ''Η Νιτσα ειναι καριολα'' και υποσημειωση ''Οι ετεροφυλοφιλοι ειναι λαθος της φυσης - gay pride''...

...ποιος ειναι λαθος?

zzr2005
20/03/2007, 11:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Παραδειγμα :

Μπορει να ειμαι τρελα ερωτευμενος με την Νιτσα...κυκλοφορω λοιπον διαλαλωντας σε ολους οτι την γουσταρω, και παραλληλα εχω τυπωσει ενα μπλουζακι που γραφει ''Αγαπω την Νιτσα'' , μπορει να ειμαι γραφικος , μπορει να γελανε με την παρτη μου , αλλα απο την στιγμη που και η Νιτσα γουσταρει, δεν δημιουργω προβλημα - δεν ενοχλω κανεναν...

Τωρα ερχεται ενας τυπος και κυκλοφορει με ενα μπλουζακι που λεει οτι ''Η Νιτσα ειναι καριολα'' και υποσημειωση ''Οι ετεροφυλοφιλοι ειναι λαθος της φυσης - gay pride''...

...ποιος ειναι λαθος?

+1000
γενικά δεν πιστεύω στο ρητό "η ελευθερία μου τελειώνει εκει που αρχίζουν τα όρια του άλλου"

και αυτό γιατι τα όρια ειναι λάστιχο...ο καθένας έχει τα όρια του....
εγώ για παράδειγμα μπορει να εχω αλλεργία στα ζώα...αν ενας βγάζει βόλτα το σκυλί του δίπλα μου στο πεζοδρόμιο καταπατάει την ελευθερία μου???

οι Ινδουιστές έχουν σαν ιερό σύμβολο την αγελάδα.....εγώ που σφάζω και τρώω την αγελάδα καταπατώ μήπως την ελευθερία του γείτονα Ινδουιστή???(είναι κάτι σαν το σύμβολο με το σταυρο)....

αυτή η συζήτηση δεν βγάζει πουθενά...
τα όρια τα θέτουν οι εκάστοτε εξουσίες....η θρησκευτική εξουσία είναι μια απο αυτές καθώς επιβάλλεται πνευματικά σε εκατομμύρια ανθρώπους....

οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί κάθε μορφή εξουσίας....και της θρησκευτικής συμπεριλαμβανομένης....
απο εκεί και πέρα τα όρια ξεπερνιούνται όταν υπερβούν τα όρια του νόμου....αυτό ειναι το μόνο όριο....
(και αυτό χωράει πολύ συζήτηση καθώς και οι νόμοι ως ενα σημείο ειναι προιον της επιρροής της Εκκλησίας πάνω στο κράτος)....

:wave2:

gloum
20/03/2007, 11:14
Ασχέτως με το τι πιστεύει η δεν πιστεύει ο καθένας δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από το να το σέβεσαι.Εγώ είμαι Άθεος αλλά ποτέ δεν έχω βρίσει τα Θεία για για τον πολύ απλό λόγο ότι σέβομαι το τι πιστεύει κάποιος.Χριστιανός,Μουσουλμάνος,Ινδουιστής τι διαφορά έχει?Πίστη είναι και πρέπει να σεβόμαστε ότι κάποιος το νιώθει όπως θέλουμε να σέβονται το γεγονός ότι δεν πιστεύουμε.Πάνω απ'όλα είμαστε άνθρωποι.Το να λες και να επισημαίνεις άσχημα πράγματα που έχει κάνει η οποιαδήποτε εκκλησία είναι σωστό.Αλλά ΟΧΙ να προσβάλεις την θρησκεία.Άλλο παντελώς πράγμα η εκκλησία και άλλο η θρησκεία πράγμα πασιφανές:wave2:

zzr2005
20/03/2007, 11:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από gloum
Ασχέτως με το τι πιστεύει η δεν πιστεύει ο καθένας δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από το να το σέβεσαι.Εγώ είμαι Άθεος αλλά ποτέ δεν έχω βρίσει τα Θεία για για τον πολύ απλό λόγο ότι σέβομαι το τι πιστεύει κάποιος.Χριστιανός,Μουσουλμάνος,Ινδουιστής τι διαφορά έχει?Πίστη είναι και πρέπει να σεβόμαστε ότι κάποιος το νιώθει όπως θέλουμε να σέβονται το γεγονός ότι δεν πιστεύουμε.Πάνω απ'όλα είμαστε άνθρωποι.Το να λες και να επισημαίνεις άσχημα πράγματα που έχει κάνει η οποιαδήποτε εκκλησία είναι σωστό.Αλλά ΟΧΙ να προσβάλεις την θρησκεία.Άλλο παντελώς πράγμα η εκκλησία και άλλο η θρησκεία πράγμα πασιφανές:wave2:

το να τρως αγελάδα με τη λογική σου ειναι εξύβριση της θρησκείας των Ινδουιστών....
αν ησουν στην Ινδία θα τολμούσες να σφάξεις γελάδα??
όχι γιατι η εκεί εξουσία έχει διαφυλάξει τα όρια που έχει φτιάξει η ίδια...
αρα καταλαβαίνουμε οτι τα όρια δεν ειναι ευδιάκριτα κ σχετίζονται με τις κοινωνίες....

κάποτε ενας γέρος έκανε παρατήρηση σε έναν που είπε "γαμώ το θεό σου"....
και ο άλλος του απάντησε...."προτιμώ να βρίζω κάποιον που δεν υπάρχει για να ξελαφρώνω παρά να βρίζω τον διπλανό μου"......

gloum
20/03/2007, 11:33
Eduard Bloom: It's rude to talk about religion. You never know who you're gonna offend

Big Fish...Από τις αγαπημένες μου ταινίες:)

VanDiemen
20/03/2007, 18:47
Sonic22 ξαναστέλνω το μήνυμα που είχα γράψει εκεί που τα λέγαμε, στο οποίο δεν έλαβα ακόμα απάντηση ώστε να μου εξηγήσεις τις απορίες που έχω.

Προς sonic22

Σχετικά με την αδυναμία συννενόησης, εγώ δε θα στραφώ σε υποτιμητικά σχόλια για το άτομό σου, του είδους:

"alla vlepw oti kai sta alla pou les exeis katalavei alla dalon (loukanika, prosvoles ktlp) kai vlepw oti den iparxei vasi gia sizitisi (alla leme alla katalavenoume)".

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Λες αρχικά:

"leise mou mia aporia...
dld o alos pou kanei ton stavro tou brosta mou den prosvalei emena pou (as ipothesoume) thewrw tis thriskies
aparadextes gia enan sixrono kosmo?

pou einai loipon o sevasmos stin prosopikotita kai ta pisteuw tou kathenos?"

Από το παραπάνω λοιπόν, όπως υποστηρίζεις, έπρεπε να καταλάβω αυτό που λες παρακάτω:

"katalaves auto pou lew alla apo tin anapodi...

akrivos epidi esi theleis na ekfrazeis tin pisti sou exei kai o kathenas to dikaioma na sou pei:
[pwso mal@@ eisai pou pistueis akoma se theous]

get it?"

Όπως θα είδες, δεν είμαι ο μόνος που δεν κατάλαβα (υποστηρίζεις ότι δεν κατάλαβα ότι εννοούσες αυτό που ισχυρίστηκες μετά ότι εννοούσες αλλά μάλλον κατάλαβες το παράλογο του αρχικού ισχυρισμού σου και πήγες να το καλύψεις, βγάζοντάς με τρελό) τι ήθελες να πεις (δες την απάντηση του akefalos). Όταν θέλεις να πεις κάτι, με τις υποθέσεις και τα σενάρια που σκέφτεσαι αλλά δεν τα γράφεις, δεν είναι δυνατό να καταλάβει ο συνομιλητής σου τι θέλεις να πεις. Το ανέκδοτο με το γρύλλο; Το ξέρεις; Εκτός από αστείο, είναι και διδακτικό.

Πάμε παρακάτω.
Στα λουκάνικα!
Λες:

"(opws to na anatinaxtoun sto onoma enos theou or na fane ta perissotera loukanika...
den exei megali simasia ti akrivos...
alla ton enan ton exeis gia trelo/paranoiko kai ton allo gia pisto... periergo e?)"

Ας αρχίσουμε από το συμπέρασμά σου. Τον ένα τον έχω για παρανοϊκό (δηλαδή τον πρώτο που αναφέρεις--αυτόν που ανατινάζεται) και τον άλλο για πιστό!!! Και σε ρωτάω το εξής απλό. Από που έβγαλες το συμπέρασμα, ότι αυτόν που τρώει τα λουκάνικα!!!!! τον θεωρώ πιστό; Από που; Κάνε το ίδιο πράγμα. Βάλε αυτά που είπα εγώ και απέδειξε ότι τα είπα.

Προχωράμε.

Λες (για την αρχική μου ένσταση):

AUTO EINAI ENA ERWTIMA POU DIATIPWTHIKE APO ESENA KAI MONO!
KANEIS DEN ZITISE TA RESTA APO TON THEO OR TON XRISTO!!!

Είπα εγώ ότι ρώτησε άλλος; Αυτό το συμπέρασμα έβγαλα και εξέφρασα την απορία μου, ως προς το τι φταίει ο Χριστός ή ο Χριστιανισμός για το εν λόγω περιστατικό (κι αυτό λόγω της ειρωνίας απέναντί του).

Μετά λες ότι δεν είπε ο Χριστός να κάνουμε το σταυρό μας.. Μάλιστα, δεν έχω να πω απολύτως τίποτα σ' αυτό.

Λες:

"parola auta tha sou apadisw kai me ena paradigma
an pareis mia Mercedes kai sou tripisei to psigeio sta kala kathoumena apo poion tha zitages ta resta?
1. apo to depozito?
2. apo to autokinito?
3. apo ton geitona pou exei BMW?
4. apo tin Mercedes?"

Συγνώμη.. Αυτό είναι παράδειγμα; Στο χωριό μου το λένε ερώτηση και δε βλέπω πουθενά κανέναν απολύτως παραλληλισμό αυτής, με το θέμα που "συζητάμε".

Αυτό που έχω να προσθέσω, είναι ότι προαφανώς διαβάζοντας το μήνυμά μου, αναθεώρησες άλλη μια φορά αυτά περί του γεγονότος ότι σε προσβάλει όταν κάποιος κάνει το σταυρό του μπροστά σου και λες:

"afou kapoios exei dikaioma na kanei ton stavro tou brosta mou kai na dilwnei ousiastika tin pisti tou dimosia
exw kai egw dikaioma (an thelw) na foresw ena blouzaki me staba tin fwto tis Vada pou bike stin arxi
or afto pou egrapsa egw poio panw wste na ekfrasw kai egw eleuthera tin apopsi mou... den nomizete?
tha prosvlithite? egw giati na min prosvalomai?"

Τι έχεις να πεις;

sonic22
20/03/2007, 20:29
@ VanDiemen

apla gia na min se afinw me tin aporia...

iparxoun 2 periptwseis...

1. na eimaste oloi eleutheroi na ekfrazoume tis thriskeutikes apopseis mas dimosia (kai na pianomaste telika mali me mali, mias kai thriskia kai logiki don't mix)

2. na iparxei periorismos stis dimosies ekfraseis tis pistis mas (o kathenas me tin pisti tou alla ston xwro tou)

me akoma poio apla logia an esi exeis epilejei tin pisti sou kai tin ekfrazeis dimosia exw kai egw dikaioma na se krinw...

an ejakoloutheis na min katalaveneis vale stin thesi tou pistou enan trelameno gavro (thrile thee mou olibiake mou... min jexniomaste)

ama skasei miti stin Leoforo or stin Touba dimenos sta katakokkina den tha pigenei girevodas?
egw pou den eimai thermoemos OPADOS (kai exw dio stales mialo)
ftaiw se tipota na mou spasoune to amaji or na min borw na paw stin douleia mou or na vlepw padou moutzouromenous toixous me trifilia, 13, Θυρα 7 kai vrisies?
giati oi poloi na katapiezoun tous ligous?

[αναθεώρησες άλλη μια φορά αυτά περί του γεγονότος ότι σε προσβάλει όταν κάποιος κάνει το σταυρό του μπροστά σου]
pwte to ekana auto???

loukanika... :look:

iparxei logos na faei kaneis ta perissotera loukanika?
iparxei logos na anatinaxtei kapoios sto onoma enos theou?
kai ta dio den einai edelos paraloga?

to thema einai oti o prwtos den borei na kripsei to poso mal@@ einai
enw o deuteros nomizei oti ejipiretei mia anwteri dinami...
pes mou twra esi poios einai o trelos kai poios o pistos (me alla logia to katalaves anapoda) :D

kai telos i Merc...

den jerw ti kanete sto xorio sas alla emeis auto to leme ritoriki erwtisi (pssss...)
den nomizw oti iparxei logiki na piaseis kouveda me to psigio or to aftokinito (den exoun kai poli endiaferon)
oute sou ftaiei o gitonas
ara sou ftaiei to poiotiko sistima tis Merc kai genikotera i eteria...
i apadisi einai profanis...

den katigoroume ton xristo (aftos kala einai ekei pou einai), oute kai ton kathe papovio pou kanei oti tou mathane...
katigoroume tin koinonia kai tous papades/organwmeni thriskia pou tiflwnei tous (ejanagasmenous) pistous tis

kai ejakolouthw na pisteuw oti den iparxei kali epikoinonia meta ji mas...

VanDiemen
20/03/2007, 22:54
Sonic 22

Το συμπέρασμά σου ότι μόνο 2 περιπτώσεις δύνανται να υφίστανται, είναι δικό σου, δεν αποδεικνύεται ή βασίζεται πουθενά σ’αυτά που λες, είναι δηλαδή αυθαίρετο, όπως και το υποσυμπέρασμα ότι λογική και θρησκεία δε συμβαδίζουν!!
Με βάση τα παραπάνω, δεν έχω να πω τίποτα.

Δε θυμάμαι να είπα να μη με κρίνεις. Αναφέροντας συνεχώς το ότι δικαιούσαι να εκφράζεις την άποψή σου, υποννοείς μήπως ότι αυτή δεν επιδέχεται απάντησης;

Έβαλα έναν τρελαμένο γαύρο στη θέση του πιστού, και σκέφτηκα αμέσως, ακριβώς την παραπάνω ερώτηση. Να δοκιμάσω με βάζελο μήπως;

Γι’ αυτό που σου λέω ότι αναθεώρησες κ.λπ. αφού σου βάζω αποσπάσματα αυτών που έχεις πει!!!

Πάμε λοιπόν να σου δείξω ξανά που το έκανες.

Λες:

"leise mou mia aporia...
dld o alos pou kanei ton stavro tou brosta mou den prosvalei emena pou (as ipothesoume) thewrw tis thriskies
aparadextes gia enan sixrono kosmo?

pou einai loipon o sevasmos stin prosopikotita kai ta pisteuw tou kathenos?"

Όταν σου απάντησα ότι με την ίδια λογική θα έπρεπε να κυκλοφορείς με μπούρκα, γιατί εγώ θα σου έκανα μήνυση επειδή αισθάνομαι προσβεβλημένος όταν βλέπω τη φάτσα σου αναθεωρείς και λες:

"katalaves auto pou lew alla apo tin anapodi...

akrivos epidi esi theleis na ekfrazeis tin pisti sou exei kai o kathenas to dikaioma na sou pei:
[pwso mal@@ eisai pou pistueis akoma se theous]

get it?"

Τέλος ξανααναθεωρείς (ελπίζω να μη με αναγκάσεις με την απάντησή σου, να πλάσω λέξεις όπως ξαναματααναθεωρείς) και αγνοώντας τελείως αυτά που σου είχα πει, λες:

"afou kapoios exei dikaioma na kanei ton stavro tou brosta mou kai na dilwnei ousiastika tin pisti tou dimosia
exw kai egw dikaioma (an thelw) na foresw ena blouzaki me staba tin fwto tis Vada pou bike stin arxi
or afto pou egrapsa egw poio panw wste na ekfrasw kai egw eleuthera tin apopsi mou... den nomizete?
tha prosvlithite? egw giati na min prosvalomai?"

Εντάξει τώρα; Απάντησα στο “πότε το έκανες αυτό”. Ώρα είναι να μου πεις ότι δε σου απάντησα στο “πότε”, αλλά στο “πως”.

Λουκάνικα.

Καταρχήν δεν μπορώ να καταλάβω τι εξηγήσεις είναι αυτές που δίνεις! Σε ρώτησα το εξής απλό. Από που έβγαλες το συμπέρασμα, ότι αυτόν που τρώει τα λουκάνικα!!!!! τον θεωρώ πιστό. Τι σχέση έχουν αυτά που λες μ’ αυτό που σε ρώτησα; Κι ας προσπαθήσω να σου αποδέιξω ότι αυτά που λες, δε στέκουν.

iparxei logos na faei kaneis ta perissotera loukanika? Όχι, αλλά δε σε πιάνω. Που κολάει η ερώτηση;;;;

iparxei logos na anatinaxtei kapoios sto onoma enos theou? Όχι.

kai ta dio den einai edelos paraloga? Ναι.

to thema einai oti o prwtos den borei na kripsei to poso mal@@ einai
enw o deuteros nomizei oti ejipiretei mia anwteri dinami...

Δηλαδή ο δεύτερος μπορεί να το κρύψει; Και όταν το κάνει δε νομίζει ότι εξυπηρετεί μια ανώτερη δύναμη; Τότε γιατί το κάνει; Και από που το έβγαλες αυτό με τα λουκάνικα anyway;
Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Που κολάει; Τι να πω... δε σε πιάνω.. ;
Έχεις καταλάβει ότι δεν υπερασπίζομαι κάθε είδους θρησκεία;

pes mou twra esi poios einai o trelos kai poios o pistos (me alla logia to katalaves anapoda)

Όχι δεν το κατάλαβα ανάποδα. Δεν το κατάλαβα καθόλου (πάω στοίχημα ότι αν δεν είχα γράψει την παρούσα πρόταση, θα έλεγες “ε.. είδες που δε με πιάνεις; Πως θες να κάνεις συζήτηση, αν δε μπορείς να καταλάβεις βασικά πράγματα; Τώρα δεν ξέρω πως θα απαντήσεις, αλλά είδωμεν”.).

Για τη ρητορική ερώτηση, με την οποία εφαρμόζοντας τη συλλογιστική τεχνική που σου ανέλυσα (βλ. γρύλλο), λες ότι έπρεπε να καταλάβω ότι για το γεγονός της αλλαξοχεριάς του παπόβιου, έφταιγε η κοινωνία που μας επέβαλε να πιστεύουμε σε κάτι ανύπαρκτο κ.τ.λ. τι να σου πω εδώ ρε φίλε... Προσυπογράφω την τελευταία πρότασή σου και με τα δυο τα χέρια.

SUPERMARIO
20/03/2007, 23:09
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
[B]+1000
γενικά δεν πιστεύω στο ρητό "η ελευθερία μου τελειώνει εκει που αρχίζουν τα όρια του άλλου"

-----------------------------------------------------------------------------------

αν δεν κανω λαθος (χωρις να θελω να το παιξω ειδικος) το ρητο ειναι "η ελευθερια μας τελειωνει εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου".
-δεν μιλαει για "ορια".
αν το σκεφτεις ειναι λογικο.οτιδηποτε κανω που θα εχει επιρροη στην δικη σου ελευθερια ειναι αυτοματα περιορισμος της ελευθεριας σου παρ'οτι ειμαι ελευθερος να κανω ακομα και αυτο.εδω ομως παμε σε αλλο κεφαλαιο που λεει οτι και εσυ εισαι ελευθερος να υπερασπιστεις την ελευθερια σου.
αρα το "οριο" η' καλυτερα "η χρυση τομη" ειναι να διαφυλαξουμε την ελευθερια μας διχως να επιρεασουμε των αλλων γυρω μας.:wave2:

tai
20/03/2007, 23:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από SUPERMARIO
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
[B]+1000

-----------------------------------------------------------------------------------
αν δεν κανω λαθος (χωρις να θελω να το παιξω ειδικος) το ρητο ειναι "η ελευθερια μας τελειωνει εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου".
-δεν μιλαει για "ορια".
αν το σκεφτεις ειναι λογικο.οτιδηποτε κανω που θα εχει επιρροη στην δικη σου ελευθερια ειναι αυτοματα περιορισμος της ελευθεριας σου παρ'οτι ειμαι ελευθερος να κανω ακομα και αυτο.εδω ομως παμε σε αλλο κεφαλαιο που λεει οτι και εσυ εισαι ελευθερος να υπερασπιστεις την ελευθερια σου.
αρα το "οριο" η' καλυτερα "η χρυση τομη" ειναι να διαφυλαξουμε την ελευθερια μας διχως να επιρεασουμε των αλλων γυρω μας.:wave2:

Και αν ο άλλος έχει την δύναμη να 'υπερασπιστει' την 'ελευθερία' του πιο καλά απ'οτι εγω την δικιά μου? Την βάψαμε Ε? η 'ελευθερία' του άλλου θα μικραίνει πολύ το μέρος και την 'ελευθερία' τη δική μου:lol: άρα για να υπερασπιστώ το 'μέγεθος' και την ύπαρξη της 'ελευθερίας' μου πρέπει να περιορίσω την ελευθερία του άλλου.:rolleyes:

vangelis 64
21/03/2007, 02:06
Αντε να πω κι εγώ τις παπαρολογίες μου.Επειδή δεν έχω βάλει σε τάξη μέσα μου αυτά που θέλω να πω,συμπαθάτε με για την ανακατωσούρα.
Κατ' αρχήν να δηλώσω ότι πιστεύω στον Θεό.Μού αρέσει να πιστεύω ότι έχω μέσα μου μια αρχέγονη ουσία,ένα πνευματικό "Είναι",που δεν έχει να κάνει με τις εφήμερες επιθυμίες τού μυαλού και τού κορμιού μου.
Πολλές φορές έχω θελήσει πράγματα,έχω τρέξει,έχω κυνηγήσει την απόκτησή τους και,όταν δεν μού βγαίναν,τσαντιζόμουνα,έβριζα,βλαστήμαγα.Ετσι κάποια στιγμή,άρχισα να καταλαβαίνω τι πάει να πει "Γεννηθήτω το θέλημά Σου".
Αρχισα να ψάχνω γενικά.Ανακάλυψα σιγά-σιγά πως όλοι(λέμε τώρα) οι αρχαίοι και σύγχρονοι φιλόσοφοι,μιλούν για τη γνώση τού εαυτού,την απελευθέρωση από το "Εγώ",που θα μάς οδηγήσει στη γαλήνη ,στην ευτυχία.Και αυτό,μόνο με την αγάπη γίνεται.Την αγάπη για την οποία μίλησε και θυσιάστηκε ο Χριστός.
Να αγαπήσουμε δηλαδή τον εαυτό μας,να πάψουμε να τον μαστιγώνουμε με κλισέ τύπου "Είσαι ένας μαλάκας" ή "Μεγάλε είσαι κι ο πρώτος".Αυτά τα δυο,που τα τηρούμε ευλαβικότατα όλοι μας,είναι οι βασικές αιτίες που η ανθρωπότητα έχει φτάσει σ' αυτό το χάλι.
'Η θα είμαστε εσωστρεφείς-με την κακή έννοια-και καταθλιπτικοί ή αλαζόνες και τομάρια.Τούς πρώτους,συνηθίζουμε να τούς λέμε ευαίσθητους(και όχι άδικα ίσως)και τούς δεύτερους εγωιστές και παλιάνθρωπους.Για μένα,είναι το ίδιο εγωιστές και οι μεν και δε.Οσοι λοιπόν από μάς ανήκουν στην πρώτη κατηγορία,αυτοαποκαλούνται ευαίσθητοι και όσοι στη δεύτερη,μάγκες και επιτυχημένοι.Κανένας,βλέπεις δεν θα δεχόταν τον χαρακτηρισμό τού εγωιστή.
Το κύριο χαρακτηριστικό δηλαδή τού ανθρώπου και αιτία τής δυστυχίας του,είναι ο εγωισμός.
Και για να εξηγούμαστε,όταν λέω εγωιστής,εννοώ ότι "όλος ο κόσμος γυρίζει γύρω από μένα"."Είμαι το κέντρο τού κόσμου","Εγώ και οι άλλοι" κλπ

Εδώ,υπάρχει πλήρης απουσία τής αγάπης."μα πώς",σού λέει ο άλλος,"αγαπάω τα παιδιά μου,τούς γονείς μου,τούς φίλους μου,τον σύντροφό μου"....ΠΑΠΑΡΙΑ αγαπάς,λέω γω!Και το λέω πρώτα στον εαυτό μου.Καπνίζεις μπροστά στα παιδιά σου;Τα μαλώνεις;Τα δέρνεις;Θυμώνεις με τον σύντροφο;Δεν μιλάς άσχημα στην μάνα και στον πατέρα σου;δεν ζηλεύεις την επιτυχία τού φίλου;
Πού είν' η αγάπη λοιπόν;Το συμφέρον το ονομάζουμε αγάπη!Μάλιστα φίλοι μου!Οι σχέσεις μας βασίζονται στο συμφέρον.
Κάνουμε σχέσεις με έναν υποσυνείδητο σκοπό...να πάρουμε!Οχι να δώσουμε.Δείτε γιατί δεν βαστάνε οι σχέσεις,γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια,αλλά γιατί παντρεύονται κιόλας!
Είμαστε εγωίσταροι,γι αυτό.Οι φανατικοί χριστιανοί,για παράδειγμα,έκαψαν και καίνε,ατίμασαν και ατιμάζουν,σκότωσαν και σκοτώνουν και κάθε Κυριακή φοράνε τα καλά τους και πάνε στην εκκλησία....Κι όλα αυτά,στο όνομα τού Χριστού!Αει στο διάολο κοπρόσκυλα....κανάγιες!!
Και από την άλλη μεριά,οι φανατικοί άθεοι...
"Δεν υπάρχει Θεός ρε καραγκιόζη γιατί,άμα υπήρχε,δεν θα πέθαινε το 2 μηνών παιδί Μου από καρκίνο,δεν θ' αρρώσταινε η μάνα Μου.....και στο κάτω-κάτω ούτε να Τον δω μπορώ ούτε να Τού μιλήσω.Μαλακίες τής θρησκείας για να κονομάνε οι πονηροί"...κλπ.κλπ.(Μια πολύ ωραία απάντηση έδωσε σ'αυτό ο Gandalf)

Ο άκρατος εγωισμός!"Εγώ ξέρω τον εαυτό μου,ξέρω τίς δυνατότητές μου..." Α πάγαινε ρε κόπανε που ξέρεις!Τι ξέρεις;Ο,τι σού μάθανε ξέρεις.Ξεράδια ξέρεις.
Αυτό το"ξέρω",εδώ μού κάθεται!και μού κάθεται γιατί σημαίνει σταμάτημα τής έρευνας.Ολοι ξέρουν!!Οι χριστιανοί ξέρουν ότι υπάρχει Θεός και οι άθεοι ότι δεν υπάρχει.(Τσιγάρο)

Ενα άλλο βασικό πράγμα,που μάς έχει αποκτηνώσει και μάς έχει κάνει να χάσουμε τον προσανατολισμό μας,είναι η προσκόλληση σε κάθετί που προκαλεί ευχαρίστηση.Η πλήρης ταύτιση μας με τον υλικό κόσμο.
Αναζητούμε χρήμα,δόξα,αναγνώριση,ηδονές,σάρκα.....
Η τροφή που δίνουμε στον εαυτό μας αποτελείται από σεξ και πλούτη κατά κύριο λόγο.Και πού είναι η πνευματική μας υπόσταση ρε παιδιά;Πόσο την ταΐζουμε και τι τής δίνουμε;
Προσπαθούσα,που λέτε,να βρω κάποια στοιχεία για τον άνθρακα που,όπως ξέρετε,είναι η βάση κάθε οργανικής μορφής ζωής.Το έκανα αυτό γιατί,παλιότερα(καμμιά 20αριά χρόνια δηλαδή)ένας καλός φίλος μού είχε δείξει πώς βγαίνει ο αριθμός 666 μέσω αυτού.(Τι σοφά που είναι φτιαγμένα όλα,ε;)
Τελικά δεν μπόρεσα να βρώ τίποτα,εκτός τού ότι ο άνθρακας έχει ατομικό αριθμό 6.Τα άλλα 2 6άρια δεν θυμάμαι πώς τα είχε βρει ρε γαμώτο.
Σίγουρα κάποιος από σάς θα ξέρει και παρακαλείται να το ανακοινώσει και σε μάς.
Λοιπόν αυτά!Συγνώμη για την ταλαιπωρία,στα ανέκδοτα έχω βάλει Αρκά!!:wave2: :wave2:

crs-k
21/03/2007, 08:01
...........................
Χρήστο είσαι λάθος. Φανατικός είναι αυτός που πολεμάει αυτό που δεν γουστάρει με τρελό πάθος.
..........................

Φανατικος ειναι αυτος που πολεμαει για αυτο που γουσταρει !!!

Στο ονομα αυτου που πιστευει μπορει να κανει ΠΟΛΛΑ !!!

Αυτο τουλαχιστον διδασκει η ιστορια του "ορθιου πιθηκου" που αυτοαποκαλειται ανθρωπος... :D

Gandalf dr685sm
21/03/2007, 08:19
Vangelis 64...

Σε ευχαριστώ ρε φίλε, γιατί νόμιζα οτι κάποια στιγμή είχαν μείνει λίγοι άνθρωποι που σκέφτονται σαν και εσένα....

Το κεντρικό νόημα του ΕΓΩ είναι το αγκάθι στο πλευρό της κοινωνίας μας. Αυτό κατέρριπτε με την ιδεολογία του ο Ιησούς. Δεν το κάνει καμία άλλη θρησκεία/Ιδεολογία αυτό το πράγμα.

Στον Βουδισμό , το όλο σύνολο εξυπηρετεί τον ένα , για να φτάσει στο ανώτατο όν και στην Νιρβάνα.
Στον Μωαμεθανισμό για να ανυψώσει τον εαυτό του κάποιος σαν καλός μουσουλμάνος με κάθε μέσο (ακόμα και με βία απέναντι σε άλλους)

Στον Χριστιανισμό όμως, για να φτάσεις στο στάδιο της "θέωσης" πρέπει να δοθείς και να ταπεινωθείς ολοκληρωτικά. Και εκεί είναι τα δύσκολα και το ΕΓΩ μας γίνεται σινικό τείχος

Για τους δε άθεους , είναι τόσο εγκλωβισμένοι μέσα στο ΕΓΩ της ανθρώπινης υπόστασης που θεωρούν οτι όλα γύρω τους είναι τυχαία τεκταινόμενα και οτι εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο το ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Δηλαδή το όλο σύνολο του σύμπαντος δημιουργήθηκε απο ενα ΤΙΠΟΤΑ και μάλιστα τηρεί αυτές τις απειροελαχίστες μαθηματικές ισορροπίες μεταξύ αστρικών σωμάτων και φυσικών δυνάμεων , ακριβώς στον νόμο των μαθηματικών συμπτώσεων. Δεν χρειάζεται φυσικά να πώ πόσο αφελές είναι αυτό.

Αν πάλι θεωρητικά , κάποιος πεί οτι οι επιστήμες αυτό προσδιορίζουν , θα τον κατευθύνω στην ομιλία του Hawking "Does God play dice" για να διαβάσει τι πιστεύει ενα απο τα λαμπρότερα μυαλά των εποχών μας, όσον αφορά την ύπαρξη Θεού (ή ανώτερης δύναμης).

Gandalf

Ταξιδευτής
21/03/2007, 09:03
Gandalf, καταρχας το να υπερασπιζομαστε αυτο που πιστευουμε εναντι σε αλλες αποψεις/θεωρηματα ειναι θεμιτο. Ομως, το να λεμε "η Χ θρησκεια ειναι καλυτερη απο ολες τις αλλες γιατι ετσι κ ετσι" δεν νομιζω οτι ειναι σωστο.

Μπορει να εχεις την αποψη σου και να την συμμεριζονται κ αλλοι, αλλα αυτο δεν την κανει και αληθεια, απλα ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ μια προσωπικη αποψη. Καλο θα ειναι να το ξεκαθαριζουμε αυτο για να μην δημιουργουνται κακες εντυπωσεις.

Απο εκει και περα τις ΑΠΟΨΕΙΣ μου περι θρησκειων τις εχω ξαναπαραθεσει. Οπως ειπε κ ο Gloum προσωπικα ειμαι αθεος, ΑΛΛΑ σεβομαι το οτι ο αλλος διπλα μου πιστευει.

Και αναφορικα με την θρησκεια ειναι καποια πραγματα που εκτιμω και σεβομαι, και στην τελικη μου αρεσουν κιολας:

- Ο καθε ανθρωπος μεσα του εχει μεγαλη δυναμη να αλλαξει την ζωη του προς το καλυτερο, και η θρησκεια ειναι ενα πολυ ομορφο εργαλειο να σε βοηθησει να χρησιμοποιησεις αυτη τη δυναμη.

- Πολλοι ναοι και εκκλησακια εχουν αυλες με ομορφα πεζουλια η παγκακια για να ξαποστασεις και να ηρεμησεις, και σκεφτομαι: στην σημερινη εποχη που τα εχουμε ισοπεδωσει ολα και ολοι κυνηγαμε το χρημα κ το σεξ :( ερχεται καποιος και σου λεει "κατσε δυο λεπτα βρε φιλε.... παρε δυο ανασες και κοιτα λιγο μεσα σου..."
Αυτο για εμενα ειναι ανεκτιμητο. Αλλα θελει και απο εσενα προσπαθεια... Να εχεις μαθει να "ακους" τα μικρα πραγματα γυρω σου....

- Την κατανυκτικη ατμοσφαιρα του Πασχα και τις μελωδιες της Μεγαλης Εβδομαδας, που βλεπεις τι θαυματα κανει η Συλλογικη Πιστη των ανθρωπων...

Για ολα αυτα σεβομαι την θρησκεια και την καθε θρησκεια (την καλη πλευρα της). Παροτι ζουμε σε μια τεχνολογικα προηγμενη εποχη, οπου ο ανθρωπος εχει γνωσεις και αντιλαμβανεται (ως ενα βαθμο) τον τροπο που λειτουργει ο κοσμος μας, και παροτι οι θρησκειες με βαση τη λογικη πλεον δεν εχουν θεση στις ζωες μας, παρολαυτα μου αρεσει ο ρομαντισμος του να πιστευεις σε κατι ανωτερο απο εσενα.

Μεσα στην ψηφιακη/ψυχρη εποχη, κραταμε κατι αναλογικο/ζεστο....

Εν ολιγοις, δεν βλεπω το λογο να γινεται αντιπαραθεση βρε παιδια. Ο σεβασμος στον διπλανο μας και στα πιστευω του (εφ οσον δεν μας κανουν κακο) ειναι αυτονοητος σε ανθρωπους καλιεργημενους.
Οπως ομως εγω σεβομαι τον χριστιανο/μωαμεθανο/ινδουιστη/κλπ ετσι περιμενω και εκεινοι να σεβονται το οτι εγω (προσωπικα) δεν πιστευω σε θρησκειες.... :wave2:

sonic22
21/03/2007, 10:00
@ Vangelis 64

stin arxi to jekinises swsta alla kapou to xalases (gia emena toulaxiston)
simfwno mazi sou oti kai autoi pou dilwnoun oti den iparxei theos (ena anwtero on dld) .+_ ekfrazoun ena idos paralogis pistis...

auto pou leme einai oti epidei den jeroume ti iparxei kai an iparxei automata den simainei oti autoi pou pistueoun exoun dikio...

me alla logia JEROUME OTI DEN JEROUME...

oson afora to EGW...

ma ilikrina pistueis oti enas xristianos (mesos oxi theopoiimenos...) exei ligotero egwismo?
otan i thriskia tou ton vazei se adagonismo gia to poios tha paei ston paradisw?
nai den lew tou leei kai na taizei tous ftoxous...
ALLA MONO EPIDEI ETSI THA PAEI STON PARADISW....

poli apla enas pou den pistueei se paradisw kai kolasi kai kanei filanthrwpies poso ligotero egwisom exei?

einai gnwsto oti kamia (sxedon) praji den einai pragmatika altrouistiki...
pada kati prosvlepoume na paroume se adalagma (to egw pou leme)
apo edelos ilika adalagmata mexri na aistanthoume kala emeis or oti eimaste kala tomaria telika...

kai en teli poios o logos ola auta na ginode ipo tin pseudesthisi tis thriskias?
GIATI O ANTHRWPOS DEN BOREI NA EINAI KALOS XWRIS NA FOVATE TIN KOLASI?

kai se auto to simeio erxomai na simfwnisw oti gia kapoios mono autos o tropos iparxei

omws to na vlepw ena paidi tis ilikias mou kai tis genias mou na dexete akrita tosa polla pragmata me tromazei...

me tromazei to oti autos o anthrwpos tha kanei ta idia xaza lathi me tous proigoumenous...

p.s. @ VanDiemen epidei den to vlepw na kataligoume eukola kai den ftaiei kaneis na diavazei ta idia kai ta idia tha sinenoithoume me p.m.

zzr2005
21/03/2007, 12:06
Και αν ο άλλος έχει την δύναμη να 'υπερασπιστει' την 'ελευθερία' του πιο καλά απ'οτι εγω την δικιά μου? Την βάψαμε Ε? η 'ελευθερία' του άλλου θα μικραίνει πολύ το μέρος και την 'ελευθερία' τη δική μου:lol: άρα για να υπερασπιστώ το 'μέγεθος' και την ύπαρξη της 'ελευθερίας' μου πρέπει να περιορίσω την ελευθερία του άλλου.:rolleyes:

κάπως έτσι δεν ειναι τα πράγματα στις μέρες μας???
οι χώρες με δύναμη υπερασπίζονται τις υποτιθέμενες ελευθερίες τους (στη θρησκεία, στην κατανάλωση, στα δικαιώματα...κτλ κτλ) ενώ ταυτόχρονα περιορίζουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της ελευθερίας κατοίκων άλλων χωρών.....(βλέπε Αφρική, χώρες Μέσης Ανατολής κτλ)...

το πως αντιλαμβάνεται κανείς την ελευθερία του ειναι τελείως υποκειμενικό και προσδιορίζεται απο ανάγκες , επιθυμίες και συμφέροντα....
για τις ΗΠΑ ελευθερία ειναι να μπορούν όταν θέλουν να πετάμε μια βόμβα όπου θέλουν...και την προασπίζονται αυτή την ελευθερία....
παράλληλα την ελευθερία τους να πιστεύουν στο Χριστό την ταυτίζουν με την προπαγάνδα σε βάρος άλλων θρησκειών.....( βλέπε μουσουλμάνοι=τρομοκράτες)

zzr2005
21/03/2007, 12:21
Vangelis 64...

Σε ευχαριστώ ρε φίλε, γιατί νόμιζα οτι κάποια στιγμή είχαν μείνει λίγοι άνθρωποι που σκέφτονται σαν και εσένα....

Το κεντρικό νόημα του ΕΓΩ είναι το αγκάθι στο πλευρό της κοινωνίας μας. Αυτό κατέρριπτε με την ιδεολογία του ο Ιησούς. Δεν το κάνει καμία άλλη θρησκεία/Ιδεολογία αυτό το πράγμα.

Στον Βουδισμό , το όλο σύνολο εξυπηρετεί τον ένα , για να φτάσει στο ανώτατο όν και στην Νιρβάνα.
Στον Μωαμεθανισμό για να ανυψώσει τον εαυτό του κάποιος σαν καλός μουσουλμάνος με κάθε μέσο (ακόμα και με βία απέναντι σε άλλους)

Στον Χριστιανισμό όμως, για να φτάσεις στο στάδιο της "θέωσης" πρέπει να δοθείς και να ταπεινωθείς ολοκληρωτικά. Και εκεί είναι τα δύσκολα και το ΕΓΩ μας γίνεται σινικό τείχος

Για τους δε άθεους , είναι τόσο εγκλωβισμένοι μέσα στο ΕΓΩ της ανθρώπινης υπόστασης που θεωρούν οτι όλα γύρω τους είναι τυχαία τεκταινόμενα και οτι εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο το ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Δηλαδή το όλο σύνολο του σύμπαντος δημιουργήθηκε απο ενα ΤΙΠΟΤΑ και μάλιστα τηρεί αυτές τις απειροελαχίστες μαθηματικές ισορροπίες μεταξύ αστρικών σωμάτων και φυσικών δυνάμεων , ακριβώς στον νόμο των μαθηματικών συμπτώσεων. Δεν χρειάζεται φυσικά να πώ πόσο αφελές είναι αυτό.

Αν πάλι θεωρητικά , κάποιος πεί οτι οι επιστήμες αυτό προσδιορίζουν , θα τον κατευθύνω στην ομιλία του Hawking "Does God play dice" για να διαβάσει τι πιστεύει ενα απο τα λαμπρότερα μυαλά των εποχών μας, όσον αφορά την ύπαρξη Θεού (ή ανώτερης δύναμης).

Gandalf

εσύ εχεις απάντηση απο τι δημιουργήθηκε το σύμπαν δηλαδή???
το έφτιαξε ο θεούλης μια μέρα που δεν ηξερε τι να κάνει???
υπάρχει μια αορατη άυλη δύναμη που έχει αντίληψη???αυτό ειναι το ζήτημα....

όλα ειναι κατευθυνόμενα απο μια αόρατη δύναμη??
ποιος ειναι ο ρόλος του ανθρώπου???
υπάρχει παρέμβαση στις ζωές του ανθρώπου....???
τι σε ωθεί να πιστέψεις???η ανασφάλεια?? η μια φιλοσοφική θεώρηση???
αν ειναι το πρώτο δεν μπορώ να πω τίποτα ..
αν ειναι το δεύτερο ο καθένας αποδέχεται την φιλοσοφική θεώρηση που ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία του....

vangelis 64
21/03/2007, 12:38
Καλημέρα sonic22.
Κατ' αρχήν συμπάθα με γιατί είναι το πρώτο σου post που διαβάζω σ' αυτό΄το θέμα.Τα greeklish κάνουν στα μάτια μου πουλάκια!
Δεν θεωρώ σωστό χριστιανό αυτόν που πιστεύει στην ανταπόδωση.Η αγάπη είναι μια πράξη καθαρά αλτρουιστική.Εχω,δυστυχώς,διαπιστώσει ότι η διδασκαλία τού Χριστού δεν έχει καμμία σχέση με τον χριστιανισμό.
Δεν υπάρχει αγάπη στον κόσμο.Ούτε στις θρησκείες,με τον τρόπο που εφαρμόζονται,ούτε στην εκκλήσία ούτε στους παπάδες,πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Εχω την τύχη να γνωρίζω έναν άνθρωπο,που τον θεωρώ πνευματικό μου και,το να μιλάω μαζί του,είναι πραγματικά απόλαυση....η μεγαλύτερή μου χαρά.
Ο Χριστούλης,που λές,μιλούσε και έπραττε με παραβολές.Αυτό το έκανε γιατί ο κόσμος(όπως και τότε αλλά και τώρα)δεν ήταν έτοιμος ν' ακούσει τέτοια πράγματα.
Τούς έλεγε δηλαδή μια ωραία ιστοριούλα,που τούς χάϊδευε τ'αυτιά,το μυαλό τους και η συνείδηση άκουγαν,όμως το υποσυνείδητο ΕΓΡΑΦΕ!Κάποιοι απ' αυτούς κατάλαβαν κι έγιναν καλύτεροι άνθρωποι.Δυστυχώς είναι πολύ λίγοι.
Οπως έλεγε και ο ίδιος ο Ιησούς,
"Στούς χίλιους που θα με ακούσουν,ένας θα με καταλάβει.Στούς χίλιους που θα με καταλάβουν,ένας θα με ακολουθήσει.Στούς χίλιους που θα με ακολουθήσουν,ένας είναι δικός μου":wave2:

gloum
21/03/2007, 13:13

:nono:Μπέρδεψες τους Άθεους με τους Αγνωστικιστές (συγχώρεσε τα ελληνικά μου..agnostics είναι στα αγγλικά απλά δεν το έχω ακούσει στα ελληνικά ποτέ) :)

sonic22
21/03/2007, 14:26
to epsaja ligo kai eixa lathos...

i erminia tou einai
a-gnwsi dld
agnwstikismos

autos pou den jerei dld an isxiei kati...

Nostra
21/03/2007, 14:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Οπως έλεγε και ο ίδιος ο Ιησούς,
"Στούς χίλιους που θα με ακούσουν,ένας θα με καταλάβει.Στούς χίλιους που θα με καταλάβουν,ένας θα με ακολουθήσει.Στούς χίλιους που θα με ακολουθήσουν,ένας είναι δικός μου":wave2:

γάμησέ τα... καλύτερα να έπαιζε joker...
:rolleyes:

OldMan
21/03/2007, 14:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από gloum
agnostics είναι στα αγγλικά απλά δεν το έχω ακούσει στα ελληνικά ποτέ) :)
Είδες για να μην ακούς Θώδη ...??? :D

gcrook
21/03/2007, 15:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
ANAGNOSTIKISTES...

agnostikistes einai osoi diavazoun tin ipothesi tou Lost apo to winkipedia (katarameno dsl argeis akoma... :sad: :sad: )

Ναι αλλα παραμενουν πιστοι:beer:

tai
21/03/2007, 16:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k

Αυτο τουλαχιστον διδασκει η ιστορια του "ορθιου πιθηκου" που αυτοαποκαλειται ανθρωπος... :D

Αυτό είναι το πρόβλημα.
Επειδή εχει επικρατήσει αυτό που γράφεις, αυτοί που δεν το κάνουν αυτό, νομίζουν ότι δεν είναι φανατικοί, και καταλήγουν να κάνουν ελαφρά τη καρδία αυτό που έγραψα εγώ. Ενώ αν εξ αρχής δώσεις τον δικό μου χαρακτηρισμό στην λέξη ‘φανατικός’ τότε δεν μπορείς να πέσεις σε αυτήν την παγίδα.:wave2: :beer:
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ma ilikrina pistueis oti enas xristianos (mesos oxi theopoiimenos...) exei ligotero egwismo?
otan i thriskia tou ton vazei se adagonismo gia to poios tha paei ston paradisw?
nai den lew tou leei kai na taizei tous ftoxous...
ALLA MONO EPIDEI ETSI THA PAEI STON PARADISW....
Υπάρχει μια καλή κουβέντα για αυτό στο ευαγγέλιο . (σε απλά ελληνικά) Αν κάνεις την ελεημοσύνη και δεν έχει αγάπη έχασες Δεν θα πάει φίλε. Γιατί δεν προτείνεται να κάνεις το καλό για την ανταμοιβή. Αυτός λοιπόν που το κάνει έτσι συμφεροντολογικά έχει χάσει.
poli apla enas pou den pistueei se paradisw kai kolasi kai kanei filanthrwpies poso ligotero egwisom exei?
Σίγουρα λιγότερο. Αυτός ο τρόπος προτείνετε απο μας. Απλά το λέμε συγκεκριμένα δίνουμε οδηγίες χρήσης για να το πιάσει πιο εύκολα το θέμα.
einai gnwsto oti kamia (sxedon) praji den einai pragmatika altrouistiki...
pada kati prosvlepoume na paroume se adalagma (to egw pou leme)
apo edelos ilika adalagmata mexri na aistanthoume kala emeis or oti eimaste kala tomaria telika...
Αν η ευχαρίστηση που θα νιώσεις για την ευχαρίστηση του άλλου είναι αντάλλαγμα, τότε ναι! δεν είναι αλτρουιστική οποιαδήποτε πράξη αγάπης.
kai en teli poios o logos ola auta na ginode ipo tin pseudesthisi tis thriskias?
GIATI O ANTHRWPOS DEN BOREI NA EINAI KALOS XWRIS NA FOVATE TIN KOLASI?
Η κόλαση είναι η μεγάλη απόσταση που θα έχεις από τον Θεό. Την απόσταση την επιλέγεις εσύ με της επιλογές που κάνεις. (ορθόδοξη θεολογία!!). Τι ακριβώς φοβάται κάποιος? την επιλογή του? (και μην αρχίσουμε για μωαμεθανικές μαλακίες για καζάνια που βράζουν, :lol:δεν τα λέει αυτά η ορθόδοξη θεολογία)

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Είδες για να μην ακούς Θώδη ...??? :D

Εσύ έχεις γαμηθεί στον προσηλυτισμό :rotflmao: :rotflmao:

vangelis 64
Gandalf
:a18:

sonic22
21/03/2007, 17:22
den thimame poios to exei pei alla...

pragmatiki agapi gia ton sinanthrwpo sou einai
na filas ta xeria pou se skownoun
ligo pio isxiro apo auto pou ipe o xristos (na girnas apo tin alli)
alla akoma kai afto katadise sto SFAJEME NA AGIASW... :sick:
kai meta mou lete gia logiki kai pisti...
tespa...

@ tai

swsto auto pou les gia tin kolasi alla exw dio enstaseis...

1. einai isos to akros aouto tis diaforas metaji tou ti leme kai tou ti simvenei...
kai gia auto den ftaiei o aplos kosmos/pistos etsi?

2. an einai etsi twte pws dikaiologeis ton AFORISMO kai ena soro alla omorfa tis orthodojis paradwsis?

tai
21/03/2007, 17:33

1. einai isos to akros aouto tis diaforas metaji tou ti leme kai tou ti simvenei...
kai gia auto den ftaiei o aplos kosmos/pistos etsi?Ειναι αυτο που προτείνεται και (λόγω δυσκολίας )αυτο που πράττουν τελικά

2. an einai etsi twte pws dikaiologeis ton AFORISMO kai ena soro alla omorfa tis orthodojis paradwsis?ο αφορισμός ειναι μια δήλωση προς τους πιστούς, οτι ο αφορισμένος δεν αποδέχεται τον τρόπο της πίστης μας και αποβάλλεται απο την ομάδα. Ο αφορεσμένος φεύγει κατ'επιλογή των πράξεών του, δεν τον διώχνουν

TROOPER
21/03/2007, 17:43
ρε ται μη με εκνευριζεις.

δλδ ποιοι ειναι σε αυτην την ομαδα που εχουνε το δικαιωμα να κρινουνε τα πιστευω του αλλου???

ειναι μηπως σε ανοιχτη συνομιλια με τον θεο/αλλαχ/βουδα η οπως αλλιως θες πεστον???

ενας ανθρωπος με εναρετο βιο δλδ ο οποιος δηλωνει οτι δεν συμφωνει με το παραμυθι που πιστευει η ομαδα πρεπει να στηλητευθει???

ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΑΙΦΝΕΙΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΠΙΑ !!!!!!!!!:a29:

tai
21/03/2007, 17:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
ρε ται μη με εκνευριζεις.

δλδ ποιοι ειναι σε αυτην την ομαδα που εχουνε το δικαιωμα να κρινουνε τα πιστευω του αλλου???

ειναι μηπως σε ανοιχτη συνομιλια με τον θεο/αλλαχ/βουδα η οπως αλλιως θες πεστον???

ενας ανθρωπος με εναρετο βιο δλδ ο οποιος δηλωνει οτι δεν συμφωνει με το παραμυθι που πιστευει η ομαδα πρεπει να στηλητευθει???

ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΑΙΦΝΕΙΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΠΙΑ !!!!!!!!!:a29: ρε συ. Υπάρχει το 'πιστεύω' που οριοθετεί το πως και τι είναι η δεν είναι ο θεός, πως τον δοξολογούμε και πολλά άλλα που άφησαν οδηγίες οι Απόστολοι. (μην ξεκινήσουμε αν ειναι αληθινά η παραποιημένα αυτά) αυτός που μπαίνει στην ομάδα(βαφτίζετε) ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τους 'όρους του παιχνιδιού'. Αλλιώς δεν τον 'παίζουμε'Αμα θέλει ας φτιάξει ενα αλλο 'παιχνίδι' που δεν θα έχει την δικιά μας την ονομασία,(χριστιανοί) και ας παίζει μόνος του . Σκέψου! Αν κάποιος παίζει ποδόσφαιρο και πιάσει την μπάλα με τα χέρια, αποβάλλεται από το παιχνίδι. Γιατί?? γιατί δεν παίζει με τους κανόνες που συμφώνησε, για να μπει να παίξει.έτσι λοιπόν δουλεύει κάθε ομάδα.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΜΗΝ ΕΡΘΩ ΕΚΕΊ

marios8
21/03/2007, 18:09
αυτός που μπαίνει στην ομάδα(βαφτίζετε)

Δεν θυμάμαι να με ρώτησε κανένας για να με βαφτίσει:confused: .
Αρα το σωστό είναι "αυτός που βάζουμε στην ομάδα μας και τον βαφτίζουμε....":wave2:

TROOPER
21/03/2007, 18:16
ρε συ. Υπάρχει το 'πιστεύω' που οριοθετεί το πως και τι είναι η δεν είναι ο θεός, πως τον δοξολογούμε και πολλά άλλα που άφησαν οδηγίες οι Απόστολοι. (μην ξεκινήσουμε αν ειναι αληθινά η παραποιημένα αυτά) αυτός που μπαίνει στην ομάδα(βαφτίζετε) ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τους 'όρους του παιχνιδιού'. Αλλιώς δεν τον 'παίζουμε'Αμα θέλει ας φτιάξει ενα αλλο 'παιχνίδι' που δεν θα έχει την δικιά μας την ονομασία,(χριστιανοί) και ας παίζει μόνος του . Σκέψου! Αν κάποιος παίζει ποδόσφαιρο και πιάσει την μπάλα με τα χέρια, αποβάλλεται από το παιχνίδι. Γιατί?? γιατί δεν παίζει με τους κανόνες που συμφώνησε, για να μπει να παίξει.έτσι λοιπόν δουλεύει κάθε ομάδα.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΜΗΝ ΕΡΘΩ ΕΚΕΊ

ναι βρε πουλακο μου αλλα εγω αλλο ρωτησα....

ποιος οριζει αν θα τον παιξετε η οχι???

και εφοσον εσεις το οριζετε ποιος θεος σας ειπε οτι τα κριτηρια σας ειναι σωστα????

και ελα εδω αν σου βασταει !!!!!!!!ολο λογια εισαι !!!!!!!!!!!

ενημερωτικα μπορει να καβαλας καραβι αλλα μεχρι εσυ να διανυσεις τον ατλαντικο...εγω θα εχω γυρισει !!!!!
ειναι κατα το γνωστο ρητο:οταν εσυ πηγαινες εγω ερχομουν !!!! :lol: :lol: :lol:

tai
21/03/2007, 18:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
Αρα το σωστό είναι "αυτός που βάζουμε στην ομάδα μας και τον βαφτίζουμε....":wave2: Σωστά! Αλλά αν μεγαλώσει και δεν αποδέχεται τους κανόνες του παιχνιδιού, μπορεί να αποχωρίσει και εμείς να ενημερώσουμε την υπόλοιπη ομάδα οτι δεν ειναι πλέον με μάς. Αν το δεις έτσι ο αφορισμός είναι η τελετή αποχώρησης.(sic)

tai
21/03/2007, 18:22
ναι βρε πουλακο μου αλλα εγω αλλο ρωτησα....

ποιος οριζει αν θα τον παιξετε η οχι???η εκκλησία (εμείς δλδ)

και εφοσον εσεις το οριζετε ποιος θεος σας ειπε οτι τα κριτηρια σας ειναι σωστα????Ο Χριστός και οι Απόστολοι Του

και ελα εδω αν σου βασταει !!!!!!!!ολο λογια εισαι !!!!!!!!!!!

ενημερωτικα μπορει να καβαλας καραβι αλλα μεχρι εσυ να διανυσεις τον ατλαντικο...εγω θα εχω γυρισει !!!!!
ειναι κατα το γνωστο ρητο:οταν εσυ πηγαινες εγω ερχομουν !!!! :lol: :lol: :lol: δεν θα είσαι εδω την παρασκευή? :(

:winka:

VanDiemen
21/03/2007, 18:22
Αρα το σωστό είναι "αυτός που βάζουμε στην ομάδα μας και τον βαφτίζουμε....":wave2:

Ποιοι είναι αυτοί που σε βάφτισαν (σε έβαλαν στην ομάδα) χωρίς να σε ρωτήσουν; Και γιατί δε ζητάς από αυτούς τα ρέστα;
Κι αν δεν πιστεύεις, τότε τι παραπάνω είναι για σένα η βάφτιση από ένα "μπάνιο" σε μια λεκάνη;
Τα δικά σου παιδιά, δε θα τα βάλεις στην ομάδα;

Κι αν θες να φύγεις από την ομάδα, απορρίπτοντας προφανώς το μυστήριο της βάφτισης, σε έχουν δεμένο με τίποτα σχοινιά ή σε εκβιάζει με κάποιο τρόπο κανένας;

TROOPER
21/03/2007, 18:24
δεν θα είσαι εδω την παρασκευή? :(

:winka:

οχι ρε.

την αλλη βδομαδα ερχομαι.:beer: :beer: :beer:

zzr2005
21/03/2007, 19:01
ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ:

όλοι εσείς που πιστεύεται και καλά κάνετε...
τι γνώμη έχετε για το θρησκευτικό μαγαζάκι που έχει χτίσει η κάθε Εκκλησία είτε Ορθόδόξη είτε Καθολική???
και επειδή φαντάζομαι όλοι θα πείτε ότι η Εκκλησία δεν ταυτίζεται με το θρησκευτικό αίσθημα τι έχετε κάνει για να διαφυλάξετε την αγνότητα των "πιστεύω" σας

1. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΤΕ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΦΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ??
2. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΤΕ ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΨΕΤΕ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟ???
3. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΤΕ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ??
4. κινητοποιηθηκατε για την καταπάτηση δημοσίων εκτάσεων στην πεντέλη απο την εκκλησία?
5. φανταζομαι ο αμύθητος πλούτος της Εκκλησίας και η συγκριτικά ανύπαρκτη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο δεν σαν προβληματίζει ε??

αν σας προβληματίζει παλέψτε να καθαρίσετε τη σαβούρα που σπηλώνει τη θρησκεία σας κ μετά μπορεί να πίσετε και κανέναν άθεο ότι υπάρχει κάποιος λόγος να πιστεύει σε δόγματα.....

Υ.Γ. και μιας και μιλάγαμε για καταναγκασμό....
όταν σταματήσουν να διδάσκουν θρησκευτικά στα σχολεία και να κάνουν την προσευχή του παιδιά 5 ετών κάθε πρωινό τότε θα παραδεχτώ ότι δεν υπάρχει κανένας ψυχολογικός καταναγκασμός για να ακολουθήσεις ένα δόγμα....
έως τότε επιτρέψτε μου να έχω κάποιες αμφιβολίες....

marios8
21/03/2007, 19:20
Σωστά! Αλλά αν μεγαλώσει και δεν αποδέχεται τους κανόνες του παιχνιδιού, μπορεί να αποχωρίσει και εμείς να ενημερώσουμε την υπόλοιπη ομάδα οτι δεν ειναι πλέον με μάς. Αν το δεις έτσι ο αφορισμός είναι η τελετή αποχώρησης.(sic)

tai δεν ειναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
Εγώ μπορεί να καταλαβαίνω τις καλές σου προθέσεις αλλα δεν είναι πάντα έτσι.
Σκέψου τι έγινε όταν τέθηκε το θέμα με τις ταυτότητες.
Τότε δεν είδα τους καλούς χριστιανούς να λένε " ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει. Και ότι η πιστη του καθενός είναι δικό του θέμα χωρις να πρεπει νατο κοινοποιεις "
Μην ξεχνάμε τις κοινωνικές και εργασιακές συνεπειες.
Οπότε χορεύεις όπως σου βαράνε:wave2:

vangelis 64
21/03/2007, 20:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ:

όλοι εσείς που πιστεύεται και καλά κάνετε...
τι γνώμη έχετε για το θρησκευτικό μαγαζάκι που έχει χτίσει η κάθε Εκκλησία είτε Ορθόδόξη είτε Καθολική???
και επειδή φαντάζομαι όλοι θα πείτε ότι η Εκκλησία δεν ταυτίζεται με το θρησκευτικό αίσθημα τι έχετε κάνει για να διαφυλάξετε την αγνότητα των "πιστεύω" σας

1. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΤΕ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΦΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ??
2. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΤΕ ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΨΕΤΕ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟ???
3. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΤΕ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ??
4. κινητοποιηθηκατε για την καταπάτηση δημοσίων εκτάσεων στην πεντέλη απο την εκκλησία?
5. φανταζομαι ο αμύθητος πλούτος της Εκκλησίας και η συγκριτικά ανύπαρκτη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο δεν σαν προβληματίζει ε??

αν σας προβληματίζει παλέψτε να καθαρίσετε τη σαβούρα που σπηλώνει τη θρησκεία σας κ μετά μπορεί να πίσετε και κανέναν άθεο ότι υπάρχει κάποιος λόγος να πιστεύει σε δόγματα.....

Υ.Γ. και μιας και μιλάγαμε για καταναγκασμό....
όταν σταματήσουν να διδάσκουν θρησκευτικά στα σχολεία και να κάνουν την προσευχή του παιδιά 5 ετών κάθε πρωινό τότε θα παραδεχτώ ότι δεν υπάρχει κανένας ψυχολογικός καταναγκασμός για να ακολουθήσεις ένα δόγμα....
έως τότε επιτρέψτε μου να έχω κάποιες αμφιβολίες....
Ειπώθηκε και παραπάνω...

Καμμία σχέση δεν έχει ο χριστιανισμός και ο τρόπος που εφαρμόζεται από την εκκλησία και από το 99% τών παπάδων,με τη διδασκαλία τού Χριστού.
Κάνεις λάθος όταν συγκρίνεις την πίστη στο Θεό με την επιχείρηση "Θρησκεία".

sonic22
21/03/2007, 21:24
ο αφορισμός ειναι μια δήλωση προς τους πιστούς, οτι ο αφορισμένος δεν αποδέχεται τον τρόπο της πίστης μας και αποβάλλεται απο την ομάδα. Ο αφορεσμένος φεύγει κατ'επιλογή των πράξεών του, δεν τον διώχνουν :sun:

Αν το δεις έτσι ο αφορισμός είναι η τελετή αποχώρησης :o
ti wraia pou ta les re tai... :D
san na leme oti oi aristeroi kata tin xouda pigan diakopes stin giaro gia endinamwsi twn pistuew tous:rolleyes:

pame loipon 1o link
[http://punk.gr/kgb/Keimena/religion-aforismoi.htm]

Στο μυαλό των χριστιανών ο αφορισμός συνδέθηκε με τους παγανιστικούς βρικόλακες αφού οι πατέρες της εκκλησίας όριζαν για τους αφορεσμένους ότι: «Εν τω ονόματι της αγίας τριάδας έχομεν και κυρίττομεν αυτούς αφορισμένους, κατηραμένους και ασυγχώρητους παρά πατρός, υιού και αγίου πνεύματος και έστωσαν μετά θάνατον άλυτοι και τυμπανιαίοι , αι πέτραι και ο σίδηρος λυθήσονται αυτοί δε ουδαμώς» . Με το πέρασμα των αιώνων ο μικρός και ο μεγάλος αφορισμός (ακοινωνησία και ανάθεμα αντιστοίχως) εφαρμόστηκαν από την εκκλησία σε αιρετικούς, εχθρούς της πίστεως, εχθρούς και αντιπάλους των κατά τόπον μητροπολιτών και αρχιερέων

kai thelw kai tin apopsi sou os pros auto
[http://www.hellenicreligion.gr/doc/anathematismoi.htm]
oxi os pros to ifos (alloi kamenoi apo edw :dizzy: kai sorry pou den vrika poio sovaro link) alla os pros tin ousia tou keimenou

Φέτος στις 20 Μαρτίου την λεγομένη «κυριακή της ορθοδοξίας», όπως εδώ και δέκα αιώνες, [...] . Θα ψάλλει επτά αναθεματισμούς κατά του Ελληνικού Πολιτισμού και μάλιστα παρουσία κρατικών αρχών. Οι επτά αναθεματισμοί γίνονται για να μνημονεύεται ο αναθεματισμός κατά του Ελληνολάτρου Ιωάννου του Ιταλού.

p.s. kai gia na min parejigithoume ta site auta ta vrika meso aplou psajimatos sto yahoo kai exw den kamia sxesi me to ipoloipo periexomeno tous...
poso malon na ensternizomai tis opoies apopseis tous.

TROOPER
22/03/2007, 00:44
Ειπώθηκε και παραπάνω...

Καμμία σχέση δεν έχει ο χριστιανισμός και ο τρόπος που εφαρμόζεται από την εκκλησία και από το 99% τών παπάδων,με τη διδασκαλία τού Χριστού.
Κάνεις λάθος όταν συγκρίνεις την πίστη στο Θεό με την επιχείρηση "Θρησκεία". εκκλησία

εκκλησια=το συνολο των απανταχου πιστων.το ειπε καπου και ο tai.

αρα η πιστη στον θεο απο το συνολο των πιστων (που οπως λες ειναι λαθος) και απο το 99% των παππαδων δεν πρεπει να τη συγκρινουμε με την πιστη στον θεο?μα αυτοι ειναι οι χριστιανοι που αποφασιζουνε ποιον θα παιξουνε και ποιον οχι ρε βαγγελη.ετσι λοιπον γαμω τις θρησκειες και γαμω τα δογματα και την κλειστομυαλια!!!αν ειμαι αρχιδι ως ανθρωπος και καποιος θα με κρινει καποτε σιγουρα δεν θα ειναι ολοι αυτοι που υποστηριζουνε τον θεο,τον δια,τον αλλαχ η δεν ξερω και εγω ποιον αλλο.και ξερεις και κατι σε τελικη αναλυση...ουτε εσυ ουτε κανεις ξερει ΑΝ και ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ θα κριθω και ποτε.αρχιδια μαντολες δλδ.

εγω λοιπον ειμαι αυτος που ειμαι.καλος,κακος αυτος ειμαι.και δεν θελω να ακολουθησω τα εθιμα της χριστιανικης η οποιας αλλης εκκλησιας.για την ακριβια δεν θελω καν να ταφω.να καω θελω.αν ο θεος σας σας πηρε τηλ και σας ειπε οτι ο γιωργος ειναι αρχιδι και θα υποστει τις συνεπειες...να μου το πειτε να ξερω.αλλιως........................:a56:

SUPERMARIO
22/03/2007, 01:00

αδικη που ειναι πολλες φορες η ζωη ετσι;;;:wave2:

SUPERMARIO
22/03/2007, 01:05

εννοεις του "αυστραλοπιθηκου" που ειναι η καταγωγη μας

κανεις δεν εβλεπε παλια "μια φορα και εναν καιρο ηταν ο ανθρωπος";;;;;:lol: :rotflmao: :lol:

Gandalf dr685sm
22/03/2007, 09:51
πωπω ... πήραμε φωτιά!!:D :D

ZZR250.... κάνεις το ίδιο "λάθος" που κάνουν πολλοί. Οι παπάδες και γενικά η Ιεραρχία, είναι μια τάξη εξουσίας.Ακριβώς όπως ήταν οι γραμματείς και οι φαρισσαίοι στην εποχή του Ιησού.

Με ρώτησες επίσης για την Δημιουργία κτλ... μια απάντηση μόνο φίλε.... ΔΕΝ ΞΕΡΩ!! απλά απο αυτά που διαβάζω απο επιστήμονες και βιβλία του Χριστιανισμού, περισσότερο ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ, μου κάνει οτι κάτι πολύ πιο ισχυρό κρατάει τα πάντα σε ισορροπία. Στο δικό μου μυαλό είναι ο Θεός-Ιησούς ή όπως το ονομάζω εγώ.

Σύμφωνα πάντα με τις θεωρίες των υπερχορδών , του Big Bang κτλ... οι πολλαπλές "συμπτώσεις" που αναφέρονται , χωρίς ουσιαστική δικαιολογία, βάση της Φυσικής (κβαντικής) που αναφέρουν , για εμένα εκεί οδηγούν.

Αν πάντως το μάθω το μυστικό θα είσαι ο πρώτος που θα το ξέρει...χεχεχεχε:D

Στο θέμα της ανταπόδωσης της αγάπης και του ΕΓΩ μας... φίλε sonic22... δεν προσπαθείς να το απορρίψεις, είναι μέρος της ύπαρξης μας και δεν γίνεται. Προσπαθείς όμως να το αναγνωρίσεις, να το αποδεχτείς και να κυριαρχήσεις επάνω του, μιας και δεν είναι τίποτα παρά μια ενέργεια του μυαλού μας.

Τυχεροί όσοι το έχουν καταφέρει (εγώ οχι )... Νομίζω οτι είναι πάντως πολύ λίγοι (Μητέρα Τερέζα, Γκάντι , Ιησούς, Παϊσιος κτλ.). Οπότε δεν είναι σίγουρα εύκολο μονοπάτι.

Τrooper... ή μάλλον φίλε Γιώργο... Αν περιμένεις φίλε μου απο μια ομάδα ρασοφόρων να σου υποδείξουν ποιά είναι η πίστη σου και ποιές πράξεις πρέπει να κάνεις για να την υποστηρίζεις, τότε είσαι χαμένος απο χέρι.

Έφτασα στα 33 μου , για να αποφασίσω οτι όσα είχα μάθει μέχρι τώρα, είναι κάτι που μου πέρασαν άλλοι και οχι αυτό που ήθελα να μάθω εγώ. Οπότε τα ξεθεμελίωσα όλα, και άρχισα απο την αρχή. Ακόμα μαθαίνω, αλλά τουλάχιστον τώρα, αυτό που αποκτώ είναι κάτι που "γεμίζει" εμένα και δεν είναι καθρέφτης πράξεων και γνώσεων άλλων.

Vangelis 64 , είναι δυνατόν φίλε μου , να γνωρίσω αυτόν τον πνευματικό; Αν μη τι άλλο , αυτό που σου μεταδίδει είναι κάτι που δεν βρίσκεις κάθε μέρα.

Gandalf

zzr2005
22/03/2007, 12:50
Ειπώθηκε και παραπάνω...

Κάνεις λάθος όταν συγκρίνεις την πίστη στο Θεό με την επιχείρηση "Θρησκεία".

1ον η Εκκλησία ειναι αυτή που διέδωσε τον Χριστιανισμό και άρα συνδέεται άμεσα με τον Χριστιανισμό.

2ον το νόημα της τοποθέτησης μου δεν ήταν να συσχετίσω τον Χριστιανισμό με την Εκκλησία...αν θεωρείς ότι δεν σχετίζονται δικαίωμά σου
αλλά εφόσον ο τρόπος λειτου ργίας της Εκκλησίας επηρρεάζει άμεσα της θρησκεία του Χριστιανισμού ρώτησα αν την απορρίπτετε (την Εκκλησία)....
και εφόσον απορρίπτετε την Εκκλησία τι κάνετε για να την αποκόψετε απο τον Χριστιανισμό εφόσον δεν πρεσβεύει αυτά που πιστεύετε....ή έστω να την φέρετε στο πραγματικό της ρόλο.....???

zzr2005
22/03/2007, 12:59
πωπω ... πήραμε φωτιά!!:D :D

ZZR250.... κάνεις το ίδιο "λάθος" που κάνουν πολλοί. Οι παπάδες και γενικά η Ιεραρχία, είναι μια τάξη εξουσίας.Ακριβώς όπως ήταν οι γραμματείς και οι φαρισσαίοι στην εποχή του Ιησού.

Με ρώτησες επίσης για την Δημιουργία κτλ... μια απάντηση μόνο φίλε.... ΔΕΝ ΞΕΡΩ!! απλά απο αυτά που διαβάζω απο επιστήμονες και βιβλία του Χριστιανισμού, περισσότερο ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ, μου κάνει οτι κάτι πολύ πιο ισχυρό κρατάει τα πάντα σε ισορροπία. Στο δικό μου μυαλό είναι ο Θεός-Ιησούς ή όπως το ονομάζω εγώ.

Gandalf

για το πρώτο σκέλος απάντησα στον VANGELIS64 και ελπίζω να σε καλύπτει ...

για το δεύτερο σκέλος......
εχει μεγάλη διαφορά αν ονομάζεις Χριστό απο το ονομάζεις οτιδήποτε άλλο.....καταλαβαίνεις τι εννοώ...
ειναι διαφορετικό να λες ότι ειναι κατι που κατευθύνει τις δυνάμεις του σύμπαντος απο το να αποδέχεσαι ένα δόγμα το οποίο κάποιοι ανέπτυξαν και διέδωσαν....
δηλαδή να συσχετίζεις την άγνωστη ύπαρξη με μια οντότητα δεδομένη που συμπεριφέρεται με δεδομένο τρόπο, αξιολογεί την παρουσία μας στη γη κτλ όπως επικαλείται ο Χριστιανισμός
και ταυτόχρονα να ανάγεις έναν άνθρωπο (Χριστό) ως πρέσβη της εν λόγω οντότητας στη γη επειδή ένα δόγμα διέδωσε αυτό το πράγμα....

και τα βιβλία που διέδωσαν το δόγμα κάθε άλλο παρά επιστημονικά μπορούν να θεωρηθούν....
και εφόσον αυτά τα βιβλία δεν απεύθυνονται στη σκέψη του ανθρώπου αλλά στα ένστικτα πιστεύω ότι ειναι ένα επίπεδο κάτω απο το επίπεδο που έχει φτάσει αυτή τη στιγμή η ανθρώπινη σκέψη....
προτιμώ να αναζητώ το άγνωστο βασισμένος σε δεδομένα και γνώση παρά να ψυχανεμίζομαι με μια θεωρία που κάποιοι ανέπτυξαν είτε απο προσωπική ανάγκη είτε απο προσωπικό συμφέρον...:wave2:

Gandalf dr685sm
22/03/2007, 13:26
σού είπα και στην αρχή πως έχεις περιορίσει την σκέψη σου σε ενα δογματισμό που όντως κατά κύριο λόγο πρεσβεύει το ορθόδοξο ιεραχικό καθεστώς.

Ο Χριστιανισμός όμως , δεν είναι ούτε κάστα, ούτε δόγμα ούτε ΄κάτι να το βάλεις σε καλούπι , κάτι που ξεκίνησε κυρίως απο τον Παύλο και τους μεταφραστές των έργων του.

Το οτι δεν θες να πιστέψεις στην ιδέα αυτή σαν Πίστη, είναι δικαίωμα σου και είναι κάτι που αν μη τι άλλο πρεσβεύει η ιδέα του Χριστιανισμού (οικειοθελή Πίστη και οχι προσυλητισμό). Το να τα συγχέεις όμως δείχνει (Για εμένα) οτι έχεις παραμείνει και ίσως διάβάσει μόνο την Βίβλο και θεώρησες οτι μάλλον αυτό είναι και ο Χριστιανισμός.

Υπάρχουν και άλλες πηγές και το είπα και παραπάνω για να δείς το φαινόμενο της εξάπλωσης του Χριστιανισμού, που ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ όπως την καθορίζεις.

Ιστορικές αναφορές υπάρχουν επίσης. Αρκεί να ψάξεις.

Για την δημιουργία του Σύμπαντος , σου είπα οτι είναι προσωπική γνώμη απο αυτά που έχω διαβάσει και έχω εμπειρίες. Δεν περιμένω κανέναν να τα προσεταιριστεί. Δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό , γιατί κάθε άτομο με την μοναδικότητα που το χαρακτηρίζει αντιμετωπίζει αλλιώς το κάθε γεγονός βασιζόμενο σε δική του κρίση και εμπειρίες.

Το αντικειμενικό του πράγματος μόνο αν θες, είναι πως το Σύμπαν σίγουρα δεν είναι αποτέλεσμα συμπτώσεων και μάλιστα με τόσο μεγάλη μαθηματική ακρίβεια. Αν δεν με πιστεύεις μπορώ να σου δώσω βιβλιογραφία να το μελετήσεις μόνος σου. Που είναι και το καλύτερο αν με ρωτήσεις προσωπικά.

Gandalf

blueblack
22/03/2007, 16:19
ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΟΥΣ ΕΥΛΑΒΙΚΑ..........ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΓΩ.......

ΠΑΤΡΙΣ------ΘΡΗΣΚΕΙΑ--------ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.........

Φοβερό τρίπτυχο.........

ΥΓ. ZZR.........όμολογώ πώς μέ έντυπωσιάζει ή ώριμότητα τής σκέψης σου.......
ΧΩΡΙΣ ........ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ.........άν καί πολύ μικρότερος....!!!!!!!!!!!

Διότι όπως παρατήρησα........ΕΝΩ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ
ΑΛΛΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ........!!!!!!!!!

ή νομίζουν ή κάνουν πώς νοιάζονται γιά τήν ψυχή τους.........
Όπως κάποιος γνωστός μου κάποτε.......πού τόν ρώτησα ένώ φαινόταν ότι δέν πίστευε...
Γιατί κάνεις τό σταυρό σου....????

Καί ή άπάντηση μέ έστειλε............ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΧΑΣΩ.....?????

ΑΒΥΣΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...........

TROOPER
22/03/2007, 16:51
Τrooper... ή μάλλον φίλε Γιώργο... Αν περιμένεις φίλε μου απο μια ομάδα ρασοφόρων να σου υποδείξουν ποιά είναι η πίστη σου και ποιές πράξεις πρέπει να κάνεις για να την υποστηρίζεις, τότε είσαι χαμένος απο χέρι.

Έφτασα στα 33 μου , για να αποφασίσω οτι όσα είχα μάθει μέχρι τώρα, είναι κάτι που μου πέρασαν άλλοι και οχι αυτό που ήθελα να μάθω εγώ. Οπότε τα ξεθεμελίωσα όλα, και άρχισα απο την αρχή. Ακόμα μαθαίνω, αλλά τουλάχιστον τώρα, αυτό που αποκτώ είναι κάτι που "γεμίζει" εμένα και δεν είναι καθρέφτης πράξεων και γνώσεων άλλων.

Gandalf

φιλε μου μαγε...δεν περιμενω τπτ απο κανεναν.το προβλημα μου ειναι αλλο.γιατι θα πρεπει να <<υπογραψω>> ως αλλος αριστερος (ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ) κατα τη διαρκεια της χουντας, ενα χαρτι (ατυπα) που να με εντασει σε μια ομαδα, με την οποια διαφωνω, προκειμενου να μην στειλητευθει το ατομο μου.that s all.

TROOPER
22/03/2007, 17:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa

Φοβερό τρίπτυχο.........

ΥΓ. ZZR.........όμολογώ πώς μέ έντυπωσιάζει ή ώριμότητα τής σκέψης σου.......
ΧΩΡΙΣ ........ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ.........άν καί πολύ μικρότερος....!!!!!!!!!!!

Διότι όπως παρατήρησα........ΕΝΩ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ
ΑΛΛΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ........!!!!!!!!!

ή νομίζουν ή κάνουν πώς νοιάζονται γιά τήν ψυχή τους.........
Όπως κάποιος γνωστός μου κάποτε.......πού τόν ρώτησα ένώ φαινόταν ότι δέν πίστευε...
Γιατί κάνεις τό σταυρό σου....????

Καί ή άπάντηση μέ έστειλε............ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΧΑΣΩ.....?????

+100000000

:beer: :beer: :beer:

zzr2005
22/03/2007, 17:37
σού είπα και στην αρχή πως έχεις περιορίσει την σκέψη σου σε ενα δογματισμό που όντως κατά κύριο λόγο πρεσβεύει το ορθόδοξο ιεραχικό καθεστώς.

Ο Χριστιανισμός όμως , δεν είναι ούτε κάστα, ούτε δόγμα ούτε ΄κάτι να το βάλεις σε καλούπι , κάτι που ξεκίνησε κυρίως απο τον Παύλο και τους μεταφραστές των έργων του.

Το οτι δεν θες να πιστέψεις στην ιδέα αυτή σαν Πίστη, είναι δικαίωμα σου και είναι κάτι που αν μη τι άλλο πρεσβεύει η ιδέα του Χριστιανισμού (οικειοθελή Πίστη και οχι προσυλητισμό). Το να τα συγχέεις όμως δείχνει (Για εμένα) οτι έχεις παραμείνει και ίσως διάβάσει μόνο την Βίβλο και θεώρησες οτι μάλλον αυτό είναι και ο Χριστιανισμός.

Gandalf

δεν έχω διαβάσει τίπτοα ιδιαίτερο που να αφορά το τι πρεσβεύει ο Χριστιανισμός, ούτε καν τη Βίβλο....δεν έχω λόγο να το κρύψω....σε γενικές γραμμές ότι έχω ακούσει απο τους αυτοαποκαλούμενος χριστιανούς
εξάλλου το 99% των Χριστιανών δεν έχουν διαβάσει τίποτα .....
τουλάχιστον απο προσωπική εμπειρία....πιστεύουν γιατί έτσι τους είπαν....γιατί έτσι τους είπαν οι γονείς τους, γιατί όποιος δεν πήγαινε εκκλησία ήταν το μαύρο πρόβατο, γιατί όποιος δεν παντρευόταν με θρησκευτικό γάμο ήταν εραιτικός , γιατί όποιος δεν πήγαινε στην προσευχή στο σχολείο δεχόταν επίπληξη, γιατί όποιος δεν πήγαινε στον εκκλησιασμό στο στρατό έτρωγε καμπάνα...
άρα ο Χριστιανισμός άσχετα με το τι θέλει να πιστεύει καθένας είναι προϊόν ύπουλου προσυλιτισμού...και δεν ειναι προιον επιλογής....είναι προιον πνευματικού και κοινωνικού καταναγκασμού....

ως προς το τι πρεσβεύει ο Χριστιανισμός δεν με απασχολεί καθόλου....
στην καθημερινή μου ζωή πράττω τα περισσότερα απο αυτά που υποτίθεται ότι πρεσβεύει....
αλλά τα πράττω όχι απο φοβο ή ιδιοτέλεια αλλά λόγω ενός συστήματος αξιών που ανέπτυξα που καμία σχέση δεν εχει να κάνει με θρησκείες...
δεν έχει να κάνει με την απειλή της κολάσεως και της εκδίκησης...

ως επίλογο να τονίσω ότι σέβομαι απεριόριστα την πίστη όσων Χριστιανών:

1, δεν έχουν πατήσει ποτέ στην Εκκλησία
2. δεν έχουν κάνει πολιτικό γάμο
3. δεν έχουν βαπτίσει τα παιδιά τους
4. δεν κάνουν την προσευχή τους όταν οδηγάνε (για να επανέλθουμε στο θέμα)
5. και έχουν επισημάνει στα παιδιά τους να μην τους θάψουν με θρησκευτική κηδεία

Υ.Γ. αν δεν κάνω λάθος ο Χριστιανισμός γιγαντώθηκε σαν θρησκευμα μετά την γέννηση του Ιησού ....
αν αυτό ισχύει ποιος μπορεί να εξηγήσει ότι ο Χριστιανισμός είχε και έχει πολύ μικρή επιρροή στους απόγονους των χωρών που γειτνίαζαν με τον τόπο γέννησης του θεανθρώπου??
τόσο τυφλοί ήταν όλοι αυτοί που δεν έβλεπαν την υπέρτατη αλήθεια?
και αλήθεια αν δεν πιστήκαν αυτοί που έίχαν άμεση επαφή με τις διδαχές και τα θαύματα του Ιησού γιατί επηρρεάστηκε τόσο ο Δυτικός πολιτισμός?

stavrogin
22/03/2007, 17:38

Φοβερό τρίπτυχο.........

.....
ΧΩΡΙΣ ........ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ........?????

Ρε μηπως εννοεις χωρις ιδιοτελεια;:lol:

VANDA
22/03/2007, 18:36
@Van Diemen και λοιπούς ενδιαφερόμενους (Αργησα, αλλά σας βρήκα..)

Δεν έχω το Θεό μου λοιπόν και κάπως πρέπει να το εκφράσω. Το «είμαι άθεος» σε μια μπλούζα δεν ενοχλεί, ε? Αν αντί για λογάκια θέλω μια εικόνα, τι θα βάλω? Χμμ, άθεος=α-θεός=όχι θεός, ίσως την εικόνα του Θεού με ένα κόκκινο Χ από πάνω... αλλά ποιου θεού από όλους, μια και μιλάμε για όοοολες τις θρησκείες και τι εικόνα ακριβώς? Δύσκολο, οπότε ίσως να γράφει ΘΕΟΣ απλά με ένα κόκκινο Χ από πάνω. Η μήπως να βάλουμε και Αλλάχ, Βούδας κλπ κλπ μαζί όλα κάτω από το Χ να μη νομίζουν ότι μιλάμε για του χριστιανισμού μόνο? Η μήπως να βάλω απλά αυτό που έβαλα?

Τέλος πάντων πρόκειται για ένα απλουστευμένο σκιτσάκι κατά της ιδέας των θρησκειών, το πιο γνωστό σύμβολο θρησκείας είναι ο σταυρός. Σημειολογικά δλδ, όταν το είδες είπες ότι πετάει το χριστιανισμό στα σκουπίδια? Ε μάλλον δεν έχεις αναπτυγμένη την στοιχειώδη αφαιρετική σκέψη που χρειάζεται. Ο σταυρός δεν είναι μόνο χριστιανισμός. Δες το κι εσύ λίγο πιο αφαιρετικά, πριν καταλήξεις να ανάβεις κεράκια και στα φαρμακεία.

Τώρα το γιατί το πόσταρα αυτό εκεί, τέτοια επιθυμία πια να εκφράσω τις πεποιθήσεις μου στο φόρουμ... ήταν παρορμητικό. Και το κινητό αν δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά και οδηγείς με το κράνος στο σπίτι και το τηλέφωνο στο αυτί, σκοτώνει. Και το έχουμε θίξει και αυτό εδώ μέσα. Μετά χαράς θα έβαζα ένα αντίστοιχο σκιτσάκι με το ανθρωπάκι να πετάει το κινητό στα σκουπίδια. Σόρι που δεν έβαλα. Και η θρησκεία λοιπόν, αν δεν ξέρεις πού φτάνουν οι «υποχρεώσεις» σου ως πιστός και κάνεις ταρζανιές έξω από κάθε εκκλησία, σκοτώνει. Κι αν πολεμάς όλη σου τη ζωή στο όνομα του θεού σου, πάλι σκοτώνει. Κι αν εκτελείς άπιστους, πάλι σκοτώνει... Μπορεί να φταίει το μυαλό του καθένα για την λάθος ερμηνεία της και όχι η ιδέα η ίδια, αλλά μετά από τόσους αιώνες προβληματικών ερμηνειών εγώ προτιμώ να πεθάνει αυτή.

Το ποστ μου, για μένα, αυτό που σηκώνει δεν είναι 362 σελίδες για το αν είναι προσβλητικό ή όχι, είναι αντιδράσεις αντίστοιχες σε ένα υποθετικό ποστ με την εικόνα της Παναγίας ας πούμε. Μπορείς να γελάσεις από κάτω, να προσκυνήσεις, να πεις «μα τι σχέση έχει με τον ηλίθιο που κόντεψε να σκοτωθεί και να μας σκοτώσει για να κάνει το σταυρό του».. αυτά.

tai
22/03/2007, 20:42
tai δεν ειναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
Εγώ μπορεί να καταλαβαίνω τις καλές σου προθέσεις αλλα δεν είναι πάντα έτσι.
Σκέψου τι έγινε όταν τέθηκε το θέμα με τις ταυτότητες.

Τότε δεν είδα τους καλούς χριστιανούς να λένε " ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει. Και ότι η πιστη του καθενός είναι δικό του θέμα χωρις να πρεπει νατο κοινοποιεις ":
Τώρα αμα σου πω ότι δεν συμφωνούσε ένα μεγάλο μερος της εκκλησιάς με αυτά θα με πιστέψεις.???

[

εγω λοιπον ειμαι αυτος που ειμαι.καλος,κακος αυτος ειμαι.και δεν θελω να ακολουθησω τα εθιμα της χριστιανικης η οποιας αλλης εκκλησιας.για την ακριβια δεν θελω καν να ταφω.να καω θελω.αν ο θεος σας σας πηρε τηλ και σας ειπε οτι ο γιωργος ειναι αρχιδι και θα υποστει τις συνεπειες...να μου το πειτε να ξερω.αλλιως........................:a56:
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΔΙ
Στο είπαμε! Εντάξει τώρα? Ηρέμησες?:rotflmao: :rotflmao:

kai thelw kai tin apopsi sou os pros auto
oxi os pros to ifos (alloi kamenoi apo edw kai sorry pou den vrika poio sovaro link) alla os pros tin ousia tou keimeno________________________________________
Στο μυαλό των χριστιανών ο αφορισμός συνδέθηκε με τους παγανιστικούς βρικόλακες αφού οι πατέρες της εκκλησίας όριζαν για τους αφορεσμένους ότι: «Εν τω ονόματι της αγίας τριάδας έχομεν και κυρίττομεν αυτούς αφορισμένους, κατηραμένους και ασυγχώρητους παρά πατρός, υιού και αγίου πνεύματος και έστωσαν μετά θάνατον άλυτοι και τυμπανιαίοι , αι πέτραι και ο σίδηρος λυθήσονται αυτοί δε ουδαμώς» . Με το πέρασμα των αιώνων ο μικρός και ο μεγάλος αφορισμός (ακοινωνησία και ανάθεμα αντιστοίχως) εφαρμόστηκαν από την εκκλησία σε αιρετικούς, εχθρούς της πίστεως, εχθρούς και αντιπάλους των κατά τόπον μητροπολιτών και αρχιερέων
Φέτος στις 20 Μαρτίου την λεγομένη «κυριακή της ορθοδοξίας», όπως εδώ και δέκα αιώνες, [...] . Θα ψάλλει επτά αναθεματισμούς κατά του Ελληνικού Πολιτισμού και μάλιστα παρουσία κρατικών αρχών. Οι επτά αναθεματισμοί γίνονται για να μνημονεύεται ο αναθεματισμός κατά του Ελληνολάτρου Ιωάννου του Ιταλού.
________________________________________[/B]
για τον αφορισμό,
(Καταραμένους ) γιατί άραγε?? Μήπως για τι έκαναν κάτι τόοοσο βαρύ??? Ώστε να είναι ασυγχώρητοι? Και μετά θάνατον άλυτοι (χωρίς συχώρεση) τυμπανιαίοι (όχι αναστάσιμοι) για ποιους να είναι αυτά?? Τι να έκαναν που να τους εκδιώξει με τόσο μένος ?? αμα μου πείς το έγκλημα θα σου πω το γιατί αυτή η τιμωρία.

Την Κυριακή της ορθοδοξίας είναι η επέτειος για τη αναστήλωση των εικόνων. Δεν εχει καμία σχέσει με αυτό που γράφουν.
Ο αναθεματισμός του Ιωάννου του Ιταλού δεν έχει σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό. Άλλο ο Έλληνας εθνικός και άλλο ο Έλληνας που λέμε τωρα.

tai
22/03/2007, 20:47
Αυτό που μου αρέσει είναι ότι κατι αλήτες μηχανόβιοι αναλύουν θεολογία , φιλοσοφία αντιπαραθέτοντας διάφορα συγγράμματα για τι ένα σκουτεράκιας εκανε τον σταυρό του και η vada έβαλε ένα σκίτσο. Τελικά μια αφορμή ψάχνουμε για να το αναλύσουμε να αντιδικήσουμε και (ελπίζω) να καταλήξουμε πάλι στης :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

sonic22
22/03/2007, 21:10
για τον αφορισμό,
(Καταραμένους ) γιατί άραγε?? Μήπως για τι έκαναν κάτι τόοοσο βαρύ??? Ώστε να είναι ασυγχώρητοι? Και μετά θάνατον άλυτοι (χωρίς συχώρεση) τυμπανιαίοι (όχι αναστάσιμοι) για ποιους να είναι αυτά?? Τι να έκαναν που να τους εκδιώξει με τόσο μένος ?? αμα μου πείς το έγκλημα θα σου πω το γιατί αυτή η τιμωρία.
koita kai mono ta anomata na sou pw nomizw tha katalaveis... (roidis, kazadzakis, laskaratos, skortseze... kathos kai tous epanastates tou 21... kai allous...)
alla edw milame gia tin ipertati katadinasteusi...
TIMORIA AKOMA KAI META THANATON APO TIN THRISKIA TIS SIGXWRESIS KAI TIS AGAPIS
kai bori telika na min ton "fagane" ton aforismo alla kai mono i apili ftanei nomizw...

Την Κυριακή της ορθοδοξίας είναι η επέτειος για τη αναστήλωση των εικόνων. Δεν εχει καμία σχέσει με αυτό που γράφουν.
to thema omws einai an telika legode auta ta pragmata ekini tin imera...
einai auti i thriskia tis anoxis, tis katanoisis kai tis eleutheris epilogis?
giati kai tous olibiakous san idololatriko/paganistiko panigiri tous xaraktirisan
ola gia tis :beer: :beer: :beer:

crs-k
22/03/2007, 21:16
Προσωπικα με ΚΟΥΡΑΖΕΙ παρα πολυ, το να απανταω σε "επιχειρηματολογία" υπερ ΤΗΣ (μίας και μοναδικης) Θρησκειας (μιας και για τις υπολοιπες ΔΕΝ εχει γινει ΠΟΤΕ κουβεντα απο τους διαφορους "πιστους"), που βασιζεται σε διαφορα "μας ειπαν", "νομιζω", "ετσι πιστευω", "το λεν εδω και τα χαρτια μου (Αγια Γραφη)" και διαφορα αλλα τετοια "ατρανταχτα" επιχειρηματα ... :p

Οταν βρεθει ακρη με τα ...

- Πως ειναι?
- Που μενει?
- Πως μπορουμε να επικοινωνησουμε?
- Ρουσφετια κανει?

Ενημερωστε με να κανω τα κουμαντα μου κι εγω ο Αθεος... :dizzy:

:lol: :rotflmao: :lol:

Παρ' ολα αυτα, το εχω πει και το ξαναλεω...

Δεν εχω τιποτα με την οποιαδηποτε "πιστη", ΜΟΝΟ στην περιπτωση που κανει τον "πιστο" να γινεται καλυτερος ανθρωπος! :smilea:

Αν και πιστευω οτι καποιος γινεται καλυτερος ανθρωπος μονο στην περιπτωση που το θελει αυτος κι οχι επειδη κατευθυνεται εκει απο καποια "πιστη" ... :rolleyes:

tai
22/03/2007, 22:24
koita kai mono ta anomata na sou pw nomizw tha katalaveis... (roidis, kazadzakis, laskaratos, skortseze... kathos kai tous epanastates tou 21... kai allous...)
alla edw milame gia tin ipertati katadinasteusi...
TIMORIA AKOMA KAI META THANATON APO TIN THRISKIA TIS SIGXWRESIS KAI TIS AGAPIS
kai bori telika na min ton "fagane" ton aforismo alla kai mono i apili ftanei nomizw...

κανένας τελικά δεν τον έφαγε γιατί συχωρέθηκαν από την εκκλησία της συχώρεσης

to thema omws einai an telika legode auta ta pragmata ekini tin imera...
einai auti i thriskia tis anoxis, tis katanoisis kai tis eleutheris epilogis?

Είναι ελεύθερος να έλθει όποιος θέλει .Δεν είναι της δικαιοδοσίας του το πώς θα δοξάζουμε τον Θεό, Παίζει με τους κανόνες μας

giati kai tous olibiakous san idololatriko/paganistiko panigiri tous xaraktirisan
είναι αφου είχανε αναφορές στον12θεο. Και αν θες να δεις τι πανηγύρι ήταν πριν τους σταματήσουν, να σου το στείλω με ΠΜ

tai
22/03/2007, 22:27

Ενημερωστε με να κανω τα κουμαντα μου κι εγω ο Αθεος... :dizzy:

:lol: :rotflmao: :lol:
να δεις που τώρα στην δουλειά

ΑΜΑΡΤΊΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΟΥΦΆΛΑ
:lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

blueblack
23/03/2007, 05:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Ρε μηπως εννοεις χωρις ιδιοτελεια;:lol:

KI AYTO ΣΩΣΤΟ........!!!!!!!!

Gandalf dr685sm
23/03/2007, 08:14
zzr250... άποψη μου είναι οτι για να απορρίψεις κάτι, πρώτα διαπιστώνεις όπως και εσύ οτι δεν σε "γεμίζει".
Μετά κάθεσαι και ανακαλύπτεις γιατί είναι στο μυαλό σου και τι είναι εκείνο που σε ενοχλεί. Μελετάς τα αδύνατα αυτά σημεία και αν δείς οτι δεν σου ταιριάζει , αναπροσδιορίζεις το Πιστεύω σου.

Στην περίπτωση που αναφέρεις οτι έμαθες για τον Χριστιανισμό απο φίλους και πλησίους, να με συγχωρείς αλλά είναι ο πιο λάθος τρόπος να το κάνεις. Αυτό όπως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ είπες έκαναν χρήση ανά τους αιώνες και προσυλήτισαν (αληθινό και αυτό) στην Θρησκεία και οχι στην ιδεολογία του Χριστιανισμού. Οπότε βλέπεις κάποιους σήμερα και κάνουν τον σταυρό τους , μηχανικά και οχι σαν σύμβολο πίστης. Ή πάνε στην Εκκλησία για τα νεότερα gossip της γειτονιάς (ειδικά στην περιφέρεια που οι κοινωνίες είναι πιο κλειστές).

Το λάθος είναι οτι η θρησκεία "δέθηκε" με τον επίσημο θεσμό του κράτους και επιβλήθηκε (και δεν προτάθηκε) στους ανθρώπους. Έτσι κάποιοι έγιναν υποχείρια της ιεραρχικής εξουσίας με πολύ μεγάλη πλύση εγκεφάλου κτλ.

Παράδειγμα... μετά απο αρκετή μελέτη εντόπισα κάπου ενα σημείο που αναφέρει το σώμα μας, σαν ναό του κυρίου. Επίσης οτι η εκκλησία είναι όντως η συνέλευση των πιστών , ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΧΩΡΟ που αγιάζεται απο την παρουσία τους και μόνο , κατά την διάρκεια της προσευχής.

Φαντάζεσαι τι είχε να γίνει αν κάποιοι θεωρούσαν οτι μπορούν να κάνουν όπου θέλουν την προσευχή τους σαν σύνολο (έστω και με παρουσία ιερέα) και έκοβαν το "εμπόριο" κεριών, ταμάτων , δωρεών προς ναούς κτλ;

Μήπως σου κάνει και κάπως παρόμοιο με το οτι όταν ο Χριστός εισήρθε στον ναό και είδε οτι είχε γίνει οίκος εμπορίου τους πέταξε έξω μαστιγώνοντας τους;

Ποιός ιερέας όμως θα στο πεί αυτό;

Επίσης αναφέρεις οτι ο Χριστιανισμός "φούντωσε" μετά την γέννηση Του. Μα Δεν υπήρχε Χριστιανισμός πριν... Υπήρχε μόνο η Εβραϊκή θρησκεία

Αν διαβάσεις την βίβλο (και σε προτρέπω να το κάνεις, έστω και σαν απλή ανάγνωση) θα δείς οτι ειδικά στον τομέα της Παλαιάς Διαθήκης (προ Γέννεσης) ο Θεός είναι μια εκδικητική και ανθρώπινη στα πάθη και επιθυμίες οντότητα (ζήλεια, εκδικητικότητα, αγάπη, συγχώρεση , άγνοια προς άλλους κτλ.).
Αυτό δεν σημαίνει οτι είναι κάποιος άλλος. Απλά τα κομμάτια της Π.Διαθήκης είναι κομμάτια που γράφτηκαν βασισμένα σε προφορικές παραδόσεις, ήθη και έθιμα Εβραίων. Η έλευση του Μεσσία επίσης υπάρχει σαν αναφορά, αλλά σαν κάποιου ισχυρού που θα έρθει και θα ανατρέψει τα πάντα
, σύμφωνα πάντα με την δική τους οπτική.

Έχει μεγάλη διαφορά λοιπόν αυτό που ονομάζεται Χριστιανισμός με την αρχική Εβραϊκή θρησκεία , η οποία αν θες αποτέλεσε και το αποκούμπι των Εβραίων σκλάβων (στην Αίγυπτο) σε μια ιδιαίτερα σκληρή για αυτούς περίοδο.

Η ελπίδα είναι πάντα ενα φοβερά αξιόλογο εμπορεύσιμο, ιδεολογικό αντικείμενο.

Vanda... δεν θα διαφωνήσω ώς προς τις προσωπικές σου πεποιθήσεις (που είναι και δικαιώμα σου στην τελική) αλλά στο οτι το μπλουζάκι είναι τόσο "αθώο" διά της αφαιρετικής οδού.

Γιατί όπως σωστά είπες... δεν αναγράφει ή φωτογραφίζει θεότητες που πετιούνται στον κουβά. Αλλά συγκεκριμένα απεικονίζει τον σταυρό που αποτελεί σύμβολο Πίστης , ΜΟΝΟ , για τον Χριστιανισμό. Και εκεί είναι όλη η διαφορά.

Οπότε αυτά τα "δια της αφαιρετικής οδού" δεν ισχύουν, όταν απεικονίζεται κάτι συγκεκριμένο.
Εκτός και αν ο σταυρός στην μπλούζα , είναι κάτι που ωθεί τους ανθρώπους να πετάνε στα σκουπίδια τα φάρμακα (μιας και ο σταυρός, κατά το "ιάση" έχει περάσει και στην Φαρμακευτική σαν σύμβολο).

Το ελαφρυντικό ίσως για μένα, είναι οτι στο υποσυνείδητο σου/μας , έχει περαστεί (δια "προσυλητισμού" όπως είπα και παραπάνω) οτι Θρησκεία-Πιστεύω= Χριστιανισμός και είναι και το σημείο που βρίσκουμε σαν σημείο επίθεσης απέναντι σε όλες τις θεότητες.

Καλημέρα μας.

Gandalf

vangelis 64
23/03/2007, 10:08
Λοιπόν,μιας και πήραμε φωτιά,θα ρίξω κι εγώ ακόμα ένα κλαράκι.

Ρε παιδιά,έχετε σκεφτεί ότι,για να υπάρχει τέτοιος ντόρος για τον Χριστό,κάτι πολύ σπουδαίο πρέπει να έγινε αυτή την εποχή;
Δηλαδή,το ημερολόγιο ξεκινάει με την γέννηση τού Ιησού,μιλάνε για θαύματα,γράφτηκαν Ευαγγέλια,μιλάνε για σταύρωση και ανάσταση κι ένα σωρό άλλα πράγματα που μόνο αδιάφορα δεν μπορούν να είναι.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα είναι ένα παραμύθι τής θρησκείας με σκοπό τον εξουσιασμό τών ανθρώπων και την κονόμα.Γιατί δεν έγινε τέτοιος ντόρος και με τον Μωαμεθανισμό ή τον Βουδιμό;Γιατί δηλαδή υπάρχει ο όρος αντίχριστος και όχι αντιβούδας;Τέλος πάντων...
Παρακάτω παραθέτω έναν χρησμό τής Σίβυλλας τής Ερυθραίας,που γράφτηκε περίπου το 2700 π.Χ.
Η Σίβυλλα ήταν ιέρεια τού Απόλλωνα και η Ερυθραία περιοχή τής Μικράς Ασίας.
Να τονίσω κάτι.Με το παρακάτω κείμενο δεν έχω σκοπό να αποδείξω τίποτα απολύτως.Είναι μόνο ένα αντικείμενο έρευνας,για όσους ενδιαφέρονται και τίποτα παραπάνω.
Και κάτι άλλο.Θυμηθείτε ότι όλα είναι συμβολικά και ότι το μυαλό μας δυσκολεύεται,έως αδυνατεί,να κατανοήσει το υπερφυσικό.
Α!Προσέξτε την ακροστιχίδα τού χρησμού.

ΙΔΡΩΣΕΙ ΓΑΡ ΧΘΩΝ ΚΡΙΣΕΩΣ ΣΗΜΕΙΟΝ ΟΤ’ ΕΣΤΑΙ.
ΗΞΕΙ Δ’ ΟΥΡΑΝΟΘΕΝ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΙΩΣΙΝ Ο ΜΕΛΛΩΝ,
ΣΑΡΚΑΠΑΡΩΝ ΠΑΣΑΝ ΚΡΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΝ ΑΠΑΝΤΑ.
ΟΨΟΝΤΑΙ ΔΕ ΘΕΟΝ ΜΕΡΟΠΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΟΙ,
ΥΨΙΣΤΟΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΕΠΙ ΤΕΡΜΑ ΧΡΟΝΟΙΟ
ΣΑΡΚΟΦΟΡΩΝ ΨΥΧΑΣ Δ’ ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙ ΒΗΜΑΤΙ ΚΡΙΝΕΙ.

ΧΕΡΣΟΣ ΟΤΑΝ ΠΟΤΕ ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΚΑΙ ΑΚΑΝΘΑ ΓΕΝΗΤΑΙ.
ΡΙΨΩΣΙΝ Τ’ ΕΙΔΩΛΑ ΒΡΟΤΟΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ.
ΕΚΚΑΥΣΗ ΔΕ ΤΟ ΠΥΡ ΟΥΡΑΝΟΝ ΗΔΕ ΘΑΛΑΣΣΑΝ.
ΙΧΝΕΥΟΥΝ ΡΗΞΗ ΤΕ ΠΥΛΑΣ ΕΙΡΚΤΗΣ ΑΙΔΑΟ.
ΣΑΡΞ ΤΟΤΕ ΠΑΣΑ ΝΕΚΡΩΝ ΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΝ ΦΑΟΣ ΗΞΕΙ.
ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΟΜΟΥΣ ΤΕ ΤΟ ΠΥΡ ΑΙΩΣΙΝ ΕΛΕΓΞΕΙ.
ΟΠΠΟΣΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΑΣ ΕΛΑΘΕΝ, ΤΟΤΕ ΠΑΝΤΑ ΛΑΛΗΣΕΙ.
ΣΤΗΘΕΑ ΓΑΡ ΖΟΦΟΕΝΤΑ ΘΕΟΣ ΦΩΣΤΗΡΣΙΝ ΑΝΟΙΞΕΙ.

ΘΡΗΝΟΣ Τ’ ΕΚ ΠΑΝΤΩΝ ΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΒΡΥΓΜΟΣ ΟΔΟΝΤΩΝ.
ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΣΕΛΑΣ ΗΕΛΙΟΥ ΑΣΤΡΩΝ ΤΕ ΧΟΡΕΙΑΙ,
ΟΥΡΑΝΟΝ ΕΙΛΙΞΕΙ, ΜΗΝΗΣ ΔΕ ΤΕ ΦΕΓΓΟΣ ΟΛΕΙΤΑΙ.
ΥΨΩΣΕΙ ΔΕ ΦΑΡΑΓΓΑΣ, ΟΛΕΙ Δ’ ΥΨΩΜΑΤΑ ΒΟΥΝΩΝ.

ΥΨΟΣ Δ’ ΟΥΚ ΕΤΙ ΛΥΓΡΟΝ ΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣΙ ΦΑΝΕΙΤΑΙ,
ΙΣΑ Τ’ ΟΡΗ ΠΕΔΙΟΙΣ ΕΣΤΑΙ, ΚΑΙ ΠΑΣΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΟΥΚ ΕΙΣ ΠΛΟΥΝ ΕΙΞΕΙ. ΓΗ ΓΑΡ ΦΡΥΧΘΕΙΣΑ ΚΕΡΑΥΝΩ.
ΣΥΝ ΠΗΓΑΙΣ ΠΟΤΑΜΟΙ ΤΕ ΚΑΧΛΑΖΟΝΤΕΣ ΛΕΙΨΟΥΣΙΝ.

ΣΑΛΠΙΓΞ Δ’ ΟΥΡΑΝΟΘΕΝ ΦΩΝΗΝ ΠΟΛΥΘΡΗΝΟΝ ΑΦΗΣΕΙ,
ΩΡΥΟΥΣΑ ΜΥΣΟΣ ΜΕΛΕΟΝ ΚΑΙ ΠΗΜΑΤΑ ΚΟΣΜΟΥ.
ΤΑΡΤΑΡΟΕΝ ΔΕ ΧΑΟΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΤΕ ΓΑΙΑ ΧΑΝΟΥΣΑ.
ΗΞΟΥΣΙΝ Δ’ ΕΠΙ ΒΗΜΑ ΘΕΟΥ ΒΑΣΙΛΗΕΣ ΑΠΑΝΤΕΣ.
ΡΕΥΣΕΙ Δ’ ΟΥΡΑΝΟΘΕΝ ΠΟΤΑΜΟΣ ΠΥΡΟΣ ΗΔΕ ΘΕΕΙΟΥ.

ΣΗΜΑ ΔΕ ΤΟΙ ΤΟΤΕ ΠΑΣΙ ΒΡΟΤΟΙΣ ΑΡΙΔΕΙΚΕΤΟΝ ΟΙΟΝ
ΤΟ ΞΥΛΟ ΕΝ ΠΙΣΤΟΙΣ, ΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΝ ΕΣΤΑΙ.
ΑΝΔΡΩΝ ΕΥΣΕΒΕΩΝ ΖΩΗ, ΠΡΟΣΚΟΜΜΑ ΤΕ ΚΟΣΜΟΥ,
ΥΔΑΣΙ ΦΩΤΙΖΟΝ ΚΛΗΤΟΥΣ ΕΝ ΔΩΔΕΚΑ ΠΗΓΑΙΣ.
ΡΑΒΔΟΣ ΠΟΙΜΑΙΝΟΥΣΑ ΣΙΔΗΡΕΙΗ ΓΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ.
ΟΥΤΟΣ Ο ΝΥΝ ΠΡΟΓΡΑΦΕΙΣ ΕΝ ΑΚΡΟΣΤΙΧΙΟΙΣ ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ
ΣΩΤΗΡ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ Ο ΠΑΘΩΝ ΕΝΕΧ’ ΗΜΩΝ.

«Θα ιδρώσει η γη, όταν έλθει η ώρα της Κρίσεως.
Θα έλθει από τον ουρανό, ο μέλλων βασιλεύς εις τους αιώνες
δια να κρίνει καθένα που φέρει σάρκα και όλον ανεξαιρέτως τον κόσμο.
Θα ιδούν τον Θεό άνθρωποι, πιστοί και άπιστοι,
Ύψιστο, μετά των αγίων, εις το τέλος του χρόνου
με σάρκα, κρίνοντας επί βήματος τις ψυχές των ανθρώπων.

Όταν κάποτε ο κόσμος όλος γίνει άγονος και γεμάτος αγκάθια.
Θα απορρίψουν οι άνθρωποι τα είδωλα και όλον γενικά τον πλούτο.
Θα κατακαύσει το πυρ την γη, τον ουρανό ακόμη και την θάλασσα.
Ανιχνεύοντας θα πυρπολήσει τις πύλες της φυλακής του Άδη.
Τα σώματα τότε όλων των ανθρώπων θα έλθουν εις το φως της ελευθερίας των αγίων·
τους παράνομους τότε το πυρ θα ελέγχει εις τους αιώνες.
Όσα κάποιος έπραξε κρυφά, τότε όλα θα τα μαρτυρήσει.
Διότι τα σκοτεινά στήθη, ο Θεός με διαφωτισμούς θα ανοίξει.

Θρήνος θα φθάσει από όλους και τριγμός οδόντων.
Θα εκλείψει το φως της ημέρας, η λάμψη του ηλίου και των αστέρων.
Τον ουρανό θα περιστρέψει με ταχύτητα και θα χαθεί το φεγγοβόλημα της σελήνης.
Θα υψώσει τα φαράγγια και θα καταστρέψει τα υψώματα των βουνών.

Το ύψος δεν θα φαίνεται πλέον λυπηρό εις τους ανθρώπους.
Τα βουνά με τις πεδιάδες θα ισοπεδωθούν και σε όλη την θάλασσα δεν θα υπάρχει δυνατότητα πλεύσης, διότι η γη θα κατακεραυνωθεί.
Ποταμοί που κοχλάζουν, μαζί με τις πηγές θα εκλείψουν.

Σάλπιγγα δε από τον ουρανό, φωνή με μεγάλο θρήνο θα αφήσει,
κραυγάζοντας το μίασμα των ελεεινών και τις συμφορές του κόσμου.
Τότε η ανοιγόμενη γη θα φανερώσει το χάος του Ταρτάρου,
και οι πάντες θα έλθουν ενώπιον του βήματος του Βασιλέα Θεού.
Θα ρεύσει από τον ουρανό πύρινος ποταμός και μάλιστα από θείο.

Σημάδι τότε θα υπάρχει για όλους τους ανθρώπους, τέτοιο που θα είναι εντόνως φανερό.
Το ξύλο για τους πιστούς, η σάλπιγγα η ποθητή θα είναι.
Η ζωή των ευσεβών ανδρών, εμπόδιο θα είναι για τον κόσμο,
φωτίζοντας τους ονομαστούς διά των υδάτων σε δώδεκα πηγές.
Θα εξουσιάσει η ποιμαντική σιδηρά ράβδος.
Αυτός ο οποίος τώρα προαναφέρθηκε σε ακροστιχίδα,
είναι ο δικός μας Θεός,
Σωτήρ αθάνατος βασιλεύς, αυτός ο οποίος υπέφερε προς χάριν μας.

Nostra
23/03/2007, 10:34
δηλαδή το 1 δις Ινδοί και τα 2 δις Κινεζο-Ιάπωνες .... απέχουν από το φως, την αλήθεια, την πίστη κλπ.

ρε παίδες, ο μόνος λόγος που δεν έχετε χαλάκι 0,50x1 μέτρο δεμένο με χταπόδι πάνω στη σχάρα της μηχανής είναι ότι γεννηθήκατε 300 χλμ. δυτικότερα επάνω στον παγκόσμιο χάρτη.

Καλό το να πιστεύει κάποιος κάπου ώστε να δικαιολογεί, καλύπτεται, εξασφαλίζεται ψυχολογικά, επεξηγεί ακατανόητα κλπ.

αλλά η προσκόλληση και η άμεμπτος παραδοχή ανιστόρητων-ιστορικών γραφών ή λόγων μετουσιωμένων κατά τον ρου των χρόνων μπερδεύει τα πράγματα...

η μόνη πραγματική αλήθεια βρίσκεται στο ....

"always look on the bright side of life... " :a13: :a13: :a13: :a13:

Some things in life are bad
They can really make you mad
Other things just make you swear and curse.
When you're chewing on life's gristle
Don't grumble, give a whistle
And this'll help things turn out for the best...

And...always look on the bright side of life...
Always look on the light side of life...

If life seems jolly rotten
There's something you've forgotten
And that's to laugh and smile and dance and sing.
When you're feeling in the dumps
Don't be silly chumps
Just purse your lips and whistle - that's the thing.

And...always look on the bright side of life...
Always look on the light side of life...

For life is quite absurd
And death's the final word
You must always face the curtain with a bow.
Forget about your sin - give the audience a grin
Enjoy it - it's your last chance anyhow.

So always look on the bright side of death
Just before you draw your terminal breath

Life's a piece of shit
When you look at it
Life's a laugh and death's a joke, it's true.
You'll see it's all a show
Keep 'em laughing as you go
Just remember that the last laugh is on you.

And always look on the bright side of life...
Always look on the right side of life...
(Come on guys, cheer up!)
Always look on the bright side of life...
(Worse things happen at sea, you know.)
(I mean - what have you got to lose?)
(You know, you come from nothing - you're going back to nothing.
What have you lost? Nothing!)
Always look on the right side of life...

(monty pythons)

και άλλη μια άποψη...

If you listen to the ocean
And the rhythm of the rain
And the rhythm of a heartbeat
And ? you again

And you do not see the color
And you do not see the reason
And you do not understand these things
You only know religion

And the wisdom of the ages
Meets the wisdom of the moment
And the future past and present
Is the feeling or the touch

And the walking hand you feel it
And it follows like a wind
And the voices in your ear
Are telling you so much

Some call it Allah
Some call it God
Some call it Buddha
I call it Love

Some call it power
Come from above
Some call it Jesus
I call it Love

When you're guilty of compassion
It's the border of ?
On the international
Binding us together

When the song is all around you
Telling you be free
And the force has finally found you
And it's everything you need

Some call it Allah
Some call it God
Some call it Buddha
I call it Love

Some call it power
Come from above
Some call it Jesus
I call it Love

(concrete blonde)

Gandalf dr685sm
23/03/2007, 12:20
Nostra...

Tο είπα και το ξαναλέω....

Ειδικά στον Χριστιανισμό , ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ...

Ανεξάρτητα του τι λένε οι ρασοφόροι , στις γραφές αναφέρει πως ειδικά οι "Εθνικοί" (αλλόπιστοι όπως θα λέγαμε κοινώς) αν κινηθούν στον δρόμο της Αγάπης και της φιλευσπλαχνίας , θα λάβουν την ίδια ανταμοιβή. Αυτές είναι οι αναφορές.

Γιατί οι περισσότεροι απο εδώ, μπαίνουν στην διαδικασία να βάλουν σε καλούπι την Πίστη του καθενός , μέσα απο θρησκευτικά δόγματα. Δεν λέω οτι δεν υπάρχουν , αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι είναι και ο καλύτερος δρόμος για όλους.

Κάλλιστα ακόμα και ενας "Άθεος-αγνωστικιστής-παγανιστής-βουδιστής",κοκ.... μπορεί να ακολουθήσει τον μονοπάτι που δείχνει ο Χριστός, και ας μην έχει πάρει το βάπτισμα.

Αν θυμάμαι καλά στην Αποκάλυψη , αναφέρει πως στον Ναό του Ουρανού, θα υπάρχει ειδικό σημείο για τους "Εθνικούς" ή όπως αν θυμάμαι κατά λέξη , "εκείνους που αγάπησαν το αμνίο , αλλά δεν βαπτίσθηκαν με το αίμα του".

Η ιδέα που ξεκίνησε με τον Χριστιανισμό , έχει πολλά σημεία μυστηρίου πριν ακόμα εμφανιστεί. Αναζητείστε μελέτες για τον ιερέα-πατριάρχη Μελχισεδέκ. Θα εκπλαγείτε απο τα στοιχεία που θα βρείτε. (σ.σ. Vangelis 64... ρώτα φίλε μου τον πνευματικό σου για αυτόν).

Επιμένω αν μου επιτρέπετε... δεν μπορείς να απορρίψεις τίποτα αν πρώτα δεν το γνωρίσεις. Αλλά για να το γνωρίσεις πρέπει να το μελετήσεις. Και εκεί έρχονται τα δύσκολα. Μιας και έχουμε μάθει στο να μας τα δίνουν έτοιμα και αυτό ακριβώς εκμεταλεύονται κάποιες ιεραρχικές τάξεις που είτε ονομάζονται παπάδες, είτε Ιμάμηδες, είτε δεν ξέρω τι άλλο , απόλυτοι δογματικοί.

Γιατί να επιλέξουμε όπως ειπώθηκε σωστά τον δρόμο των άλλων , κατά προσυλητισμό - εξαναγκασμό; Αφού αν πραγματικά θέλουμε να μάθουμε κάτι , το μαθαίνουμε ... ή δεν είναι έτσι;

Gandalf

marios8
23/03/2007, 12:29
Aφού φτάσαμε στο σημείο να "πρέπει" να μελετήσουμε την μυθολογία των Εβραίων (Παλαιά Διαθήκη) για να άνακαλύψουμε το "φως" και να έρθουμε σε αρμόνία με τον εσωτέρικό μας κόσμο τότε ήμαστε άξιοι της μοίρας μας. Σε όλα τα πανεπιστήμια του ανεπτηγμένου κόσμου όμως τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη διαβάζουν , όχι τον Πετρο και τον Παύλο. :smilea:

Να κάνω μια ερώτηση?
Γιατί ο χριστιανισμός ανθεί όταν οι άνθρωποι παρακμούν?
Τα χρυσά χρόνια του χριστιανισμού είναι τα μαύρα της ανθρωπότητας (Βυζάντιο - Μεσαίωνας κτλπ.) :wave2:

Nostra
23/03/2007, 12:33
Nostra...
Γιατί να επιλέξουμε όπως ειπώθηκε σωστά τον δρόμο των άλλων , κατά προσυλητισμό - εξαναγκασμό; Αφού αν πραγματικά θέλουμε να μάθουμε κάτι , το μαθαίνουμε ... ή δεν είναι έτσι;
Gandalf

όποιος θέλει να αναλύει δόγματα και γραφές, feel free..

αντίστοιχα και όποιος θέλει να πιστεύει είτε σε πρόσωπα υπαρκτά ή ανύπαρκτα, ιδεολογίες, συστάσεις, κανόνες, καθοδηγητές, παραβολές κλπ... feel free...

έχω μάθει εκ των έσω, έχω ασχοληθεί και με το εκκλησιαστικό κομμάτι...

εξαναγκασμός, εκφοβισμός (νηστείας, εξομολόγησης, κόλασης) ή υποσχέσεις (νιρβάνα, παράδεισος, ευτυχία) έχω αποφασίσει ότι δεν είναι για μένα...

ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ή να μη πιστεύει όπου θέλει αλλά μην προσπαθεί να προσηλυτίσει...

Cpt. Haddock
23/03/2007, 12:34
Να κάνω μια ερώτηση?
Τα χρυσά χρόνια του χριστιανισμού είναι τα μαύρα της ανθρωπότητας (Βυζάντιο - Μεσαίωνας κτλπ.) :wave2:

:a18: :a20: :a012: :a013:

Nostra
23/03/2007, 12:35
Τα χρυσά χρόνια του χριστιανισμού είναι τα μαύρα της ανθρωπότητας (Βυζάντιο - Μεσαίωνας
κτλπ.) :wave2:

ναι , σου λέει, γιατί τότε ο κόσμος έχει ανάγκη από μια ελπίδα...

αν είμασταν παλαιστίνιοι, η ελπίδα μας θα ήταν μια ζώνη με εκρηκτικά

αν είμασταν βουδιστές η ελπίδα μας θα ήταν να βγάλουμε τον σκασμό για καμιά 20 χρόνια

εφόσον είμαστε(?) ορθόδοξοι θα πρέπει να ελπίζουμε και να νηστευουμε για να μη μας πάρει ο διάολος...

Gandalf dr685sm
23/03/2007, 13:17
Nostra:

ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ή να μη πιστεύει όπου θέλει αλλά μην προσπαθεί να προσηλυτίσει...

Μπράβο φίλε μου...+1000000000 ... αυτό λέω και εγώ

Για το ιστορικό πάντως, σαν απάντηση που αναφέρθηκε Μεσαίωνας (προφανώς Ιερά εξέταση) , Βυζάντιο (προφανώς ιερατείο), να απαντήσω οτι μιλάτε για μια τάξη εξουσίας ιεραρχών που είχαν τις ίδιες επεκτατικές διαθέσεις με τους αυτοκράτορες ή φεουδάρχες που συναντρεφόντουσαν.

Μην μπερδεύετε την ιδέα του Χριστιανισμού, με εκείνους που τον χρησιμοποιήσαν σαν αιτία για τις πράξεις τους. Αν δεν είχαν αυτή την προκάλυψη θα τους ονομάζαμε τώρα νέους Χίτλερ... θυμηθείτε τον Βασίλειο τον Βουλγαροκτόνο.

Τα έχουμε πεί και άλλοτε αυτά.. .και για τους Ιερούς πολέμους (Σταυροφορίες, jihad) και τι συμφέροντα εξυπηρετούν... ουδεμία σχέση έχουν με την πίστη του Ατόμου.

Gandalf

vangelis 64
23/03/2007, 13:30

Να κάνω μια ερώτηση?
Τα χρυσά χρόνια του χριστιανισμού είναι τα μαύρα της ανθρωπότητας (Βυζάντιο - Μεσαίωνας κτλπ.) :wave2: [/B]

Δηλαδή ρε Μάριε,τα χρυσά χρόνια τής ανθρωπότητας ποιά είναι για σένα;Υπήρξαν;

marios8
23/03/2007, 13:35
Δηλαδή ρε Μάριε,τα χρυσά χρόνια τής ανθρωπότητας ποιά είναι για σένα;Υπήρξαν;

Δηλαδή θες να μου πεις οτι δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πότε έχουμε ακμή και πότε παρακμή?
:sick:

vangelis 64
23/03/2007, 13:49
Δηλαδή θες να μου πεις οτι δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πότε έχουμε ακμή και πότε παρακμή?
:sick:

Θέλω να πω ότι δεν κατάλαβα τι εννοείς λέγοντας χρυσά και μαύρα χρόνια.

Απ' όσο ξέρω,μια ζωή οι άνθρωποι πολεμούσαν και σφάζονταν.Από τότε που πάτησαν το πόδι τους στη γη μέχρι σήμερα.
Τεχνολογικά,έχουμε αλλάξει πολύ σε σχέση με το παρελθόν αλλά ψυχολογικά,πάμε από το κακό στο χειρότερο.
Για ποια ακμή μιλάς;

marios8
23/03/2007, 13:59

Απ' όσο ξέρω,μια ζωή οι άνθρωποι πολεμούσαν και σφάζονταν.Από τότε που πάτησαν το πόδι τους στη γη μέχρι σήμερα.

Kαι τον 5ο αιώνα πΧ οι άνθρώποι σφάζονταν και στο μεσαίωνα οι άνθρωποι σφάζονταν.
Σε σένα αυτοι οι 2 περίοδοι (σαν άνθρωπο) σου πρόσφεραν το ίδιο? :wave2:

Gandalf dr685sm
23/03/2007, 14:07
Η ιστορία φίλε marios8, έχει πολλές μεταβατικές σκοτεινές περιόδους που η ανθρωπότητα γνώρισε βαρβαρότητα αντί για πολιτισμό.

Διανύσαμε άλλη μια κοντά στα τέλη του 20ου και αρχές 210υ αιώνα που δεν έχει τελειώσει ακόμα και οδηγεί στην ισοπέδωση των διαφορών των πλυθησμών και των πολιτισμών, στο όνομα μιας "ενωμένης παγκόσμιας κοινωνίας".
Με ισχυρούς πολέμους μάλιστα και με αιχμή την τεχνολογία στην υπηρεσία των παραπάνω.

έχει θέση η θρησκεία ή μάλλον η Πίστη και εδώ;

Gandalf

vangelis 64
23/03/2007, 14:12
Τίποτα δεν είναι ίδιο.Ο χρυσούς αιώνας τού Περικλέους είχε μέσα και πολέμους και εκφυλισμό.Φυσικά και κρατάμε τους Παρθενώνες και όλα τα μεγάλα που προσέφεραν στον κόσμο οι πρόγονοί μας.

Ο μεσαίωνας,από την άλλη,δεν είχε μόνο σκοταδισμό όμως.Είχε και Μπαχ,είχε και Βιβάλντι είχε ζωγραφική γλυπτική.Από κει,τι κρατάμε;

blueblack
23/03/2007, 15:03
Τίποτα δεν είναι ίδιο.Ο χρυσούς αιώνας τού Περικλέους είχε μέσα και πολέμους και εκφυλισμό.Φυσικά και κρατάμε τους Παρθενώνες και όλα τα μεγάλα που προσέφεραν στον κόσμο οι πρόγονοί μας.

Ο μεσαίωνας,από την άλλη,δεν είχε μόνο σκοταδισμό όμως.Είχε και Μπαχ,είχε και Βιβάλντι είχε ζωγραφική γλυπτική.Από κει,τι κρατάμε;

ΒΑΓΓΕΛΑΚΗ...........ΕΔΩ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΩ.............

Είδικά ό Μεσαίωνας ............ΗΤΑΝΕ ΘΑΝΑΤΟΣ..........γιά τήν άνθρωπότητα....
Άπό τό 1100 περίπου μέχρι τό 1500...........
ΕΓΙΝΑΝ ΟΡΓΙΑ.............
Μία λέξη τά λέει όλα................ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ................
ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ........... τά μυαλά στά κάγκελα καί τό σώμα στήν πυρρά....!!

Δέν θυμάμαι ποτέ,διόρθωσε με, νά γνώρισαν άνθιση τά γράμματα καί οί
τέχνες.......ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.......
Καί παράλληλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ........ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ
ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.............

Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΦΑΝΑΤΙΛΑ............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Όμως φίλε μου ή άντίληψη πού έχεις περί θρησκείας........ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ......
καί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ...........νά σέ όδηγεί σέ τέτοιου είδους συγκρίσεις...........

Νομίζω πώς δέν είναι τυχαία ή έκφραση .......
ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.........??????????

Κι άν κάτι ξεπήδησε άπό αύτόν τόν μαύρο μεσαίωνα,όπως ή μουσική πού
άνέφερες.............δέν άποτελεί αύτό πανάκεια γιά τήν έποχή τών κάστρων
καί τών ίπποτών.......!!!!!!!!!!

Έχει νά έπιδείξει τόση μαυρίλα αύτός ό μεσαίωνας.........έν όνόματι.......
τού Χριστού.................

vangelis 64
23/03/2007, 15:25

Μία λέξη τά λέει όλα................ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ................
ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ........... τά μυαλά στά κάγκελα καί τό σώμα στήν πυρρά....!!

Δέν θυμάμαι ποτέ,διόρθωσε με, νά γνώρισαν άνθιση τά γράμματα καί οί
τέχνες.......ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.......
Καί παράλληλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ........ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ
ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.............

Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΦΑΝΑΤΙΛΑ............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Όμως φίλε μου ή άντίληψη πού έχεις περί θρησκείας........ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ......
καί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ...........νά σέ όδηγεί σέ τέτοιου είδους συγκρίσεις...........

Νομίζω πώς δέν είναι τυχαία ή έκφραση .......
ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.........??????????

Κι άν κάτι ξεπήδησε άπό αύτόν τόν μαύρο μεσαίωνα,όπως ή μουσική πού
άνέφερες.............δέν άποτελεί αύτό πανάκεια γιά τήν έποχή τών κάστρων
καί τών ίπποτών.......!!!!!!!!!!

Έχει νά έπιδείξει τόση μαυρίλα αύτός ό μεσαίωνας.........έν όνόματι.......
τού Χριστού.................

:wave2: Συμφωνώ ρε φίλε.Συμφωνώ και επαυξάνω!!Και στο δικό μου το μυαλό,όταν ακούω 5ος π.Χ. αιώνας,έρχεται η ελληνική μου φύση και συγκίνηση.Κι επίσης,όταν ακούω "μεσαίωνας",έρχονται μαύρες στιγμές,στιγμές που με κάνουν να ντρέπομαι που είμαι άνθρωπος!
Απλά,δεν μοπορώ να παραβλέψω τα καλά και τα άσχημα που έγιναν και στις δύο περιπτώσεις.
Λέγοντας δεν είναι το ίδιο,αυτό ακριβώς εννοούσα.

ΦΑΝΑΤΙΛΑ...είπες τη σωστή κουβέντα.Δεν υπάρχει όμως μόνο θρησκευτική.

Σκοτώνω στο όνομα τής δημοκρατίας.Εξοστρακίζω,δημεύω περιουσίες.

Σκοτώνω στο όνομα τού Ιησού.Καίω,βασανίζω τούς αλλόθρησκους,αφορίζω...

Ξέρεις τι;Είναι σαν να λέμε ότι επί χούντας υποφέραμε τα πάνδεινα,φάγαμε ξύλο,βασανιστήκαμε,δεν είχαμε ελευθερίες..ενώ τώρα....

αλλάζουμε κανάλια στην τηλεόραση και δεν μάς λείπει τίποτα!!

TROOPER
23/03/2007, 16:05
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΔΙ
Στο είπαμε! Εντάξει τώρα? Ηρέμησες?:rotflmao: :rotflmao:

Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΟΛΑΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!

loukasfilm
23/03/2007, 16:09

Να κάνω μια ερώτηση?
Τα χρυσά χρόνια του χριστιανισμού είναι τα μαύρα της ανθρωπότητας (Βυζάντιο - Μεσαίωνας κτλπ.) :wave2: [/B]

Έχεις απόλυτο δίκιο στην ερώτηση που θέτεις. Θα σου κάνω μια διόρθωση όμως. Όχι μόνο ο χριστιανισμός αλλά όλες οι θρησκείες θεριεύουν, όταν οι άνθρωποι και οι κοινωνίες τους είναι σε παρακμή.
Και ιστορικά η μεγαλύτερη άνθιση, της Αθήνας (πόλης - κράτους), έγινε όταν η αμφισβήτηση, της κρατούσης θρησκείας, έφτασε στο απόγειό της, από φιλοσόφους και σοφιστές της εποχής.
Όσες φορές ο άνθρωπος, προσπάθησε να ξεφύγει, από τα δεσμά που του επέβαλαν οι θρησκείες, κατάφερε τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην σκέψη και στην τέχνη.
Το ίδιο έγινε και σε άλλες περιόδους της ιστορίας, όπως π.χ. η αναγέννηση.

:beer:

crs-k
23/03/2007, 16:20

..................

Εδω θα παρεμβω κι εγω μΕ φαινεται ... :wacko:

ΔΕΝ εινα οπως τα λες ... :nono:

Ειναι ακομα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ !!! :sick:

(Απο την Βικυπαιδεια)

Μεσαίωνας ονομάζεται η χρονική περίοδος της ανθρώπινης ιστορίας που διαδέχεται την περίοδο της Αρχαιότητας και τελειώνει με την περίοδο της Αναγέννησης.Διήρκεσε περίπου 1000 χρόνια, από την κατάλυση του Δυτικού Ρωμαϊκού κράτους(476 μ.Χ.) και το θάνατο του Ιουστινιανού Α'(565 μ.Χ.),του τελευταίου βυζαντινού αυτοκράτορα που διαπνεόταν από το όραμα της αναβίωσης της παλαιάς Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και της παγκόσμιας κυριαρχίας της,ως και την εποχή της κατάληψης της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους (1453 μ.Χ.) και την ανακάλυψη της Αμερικής(1492 μ.Χ.) από τον Κολόμβο.

Ξεκινησε (ο μεσαιωνας) οταν αυτη η θρησκεια ειχε ΜΟΛΙΣ 500 χρονια υπαρξης και κρατησε 1000 χρονια !!!

1000 χρονια αιματοκυλησε ΟΛΗ την Ευρωπη, ο ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΣ "Πουθεναδισμός" !!! :sad:

Απο τα συνολικα λοιπον 2000 χρονια ιστοριας αυτης της θρησκειας τα μισα ειναι τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ιστοριας !!! :yuck:

Για να καταλαβετε ...

Το Ισλαμ που διακυρησει οτι αγιαζεις σφαζοντας τον αλλοθρησκο, ΔΕΝ εχει να επιδειξει τετοιας διαρκειας και εκτασης αιματοκυλησμα, οσο ο "αγνος" Χριστιανισμος ...

Αισχος και παλι αισχος !!! :mad:

vangelis 64
23/03/2007, 16:55
Ρε παιδιά,ποια είναι η κουβέντα μας;Για να καταλάβω δηλαδή.

Οτι ο Χριστιανισμός έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει τα αίσχη τών αισχών;
Το έχουμε πει αυτό από την αρχή.

Καμμία σχέση δεν έχει ο χριστιανισμός με τη διδασκαλία τού Χριστού!

Και σ' αυτό φταίει ο Χριστός;Οπως για την ατομική βόμβα ο Αϊνστάιν;

Το θέμα είναι πώς θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και αν πιστεύουμε στον Θεό.Νομίζω;Ισχυρίστηκε κανείς ότι το ένα δεν υπάρχει χωρίς το άλλο;
Η κουβέντα σχεδόν έχει πάει στο ποιος θα βρει τα πιο ωραία επιχειρήματα να πείσει τον άλλον.
Δεν ενδιαφέρομαι.Ο καθένας τραβάει τον δρόμο του.
Αν δεν μάς αρέσει η ανταλλαγή απόψεων,υπάρχουν και οι διαμάχες.:wave2:

loukasfilm
23/03/2007, 16:59
Ρε παιδιά,ποια είναι η κουβέντα μας;Για να καταλάβω δηλαδή.

Οτι ο Χριστιανισμός έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει τα αίσχη τών αισχών;
Το έχουμε πει αυτό από την αρχή.

Καμμία σχέση δεν έχει ο χριστιανισμός με τη διδασκαλία τού Χριστού!

Και σ' αυτό φταίει ο Χριστός;Οπως για την ατομική βόμβα ο Αϊνστάιν;

Το θέμα είναι πώς θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και αν πιστεύουμε στον Θεό.Νομίζω;Ισχυρίστηκε κανείς ότι το ένα δεν υπάρχει χωρίς το άλλο;
Η κουβέντα σχεδόν έχει πάει στο ποιος θα βρει τα πιο ωραία επιχειρήματα να πείσει τον άλλον.
Δεν ενδιαφέρομαι.Ο καθένας τραβάει τον δρόμο του.
Αν δεν μάς αρέσει η ανταλλαγή απόψεων,υπάρχουν και οι διαμάχες.:wave2:

Βαγγέλη μου επιτρέπεις να σου κάνω μια ερώτηση? Που ακριβώς έμαθες τι είπε ο Χριστός? Από όσο ξέρω, οι πηγές για τα λόγια του Χριστού, είναι τα ευαγγέλια ή κάνω λάθος? Και τελικά ποιοί τα γράψανε τα ευαγγέλια και πότε?

Cpt. Haddock
23/03/2007, 17:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
Βαγγέλη μου επιτρέπεις να σου κάνω μια ερώτηση? Που ακριβώς έμαθες τι είπε ο Χριστός? Από όσο ξέρω, οι πηγές για τα λόγια του Χριστού, είναι τα ευαγγέλια ή κάνω λάθος? Και τελικά ποιοί τα γράψανε τα ευαγγέλια και πότε?

Που είσαι εσύ ρε γμτ....

Εχεις χάσει τρομερά πράγματα

:lol: :lol: :lol: :rotflmao: :beer:

δες εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=37247) τι γίνεται

:wave2: :beer: :wave2:

υ.γ. συμφωνώ με το παραπάνω

loukasfilm
23/03/2007, 17:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Που είσαι εσύ ρε γμτ....

Εχεις χάσει τρομερά πράγματα

:lol: :lol: :lol: :rotflmao: :beer:

Άστα Κάπταιν έχω πήξει στην δουλειά. Με πέτυχες σε φάση που διαβάζω κάτι τρελλά ποστ σχετικά με το γράμμα του φοιτητή, και έχω σαλτάρει.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Τι θα γίνει θα κατέβεις από το Πλανητάριο να γνωριστούμε? Κερνάω και τα εισητήρια.

Cpt. Haddock
23/03/2007, 17:15
Τι θα γίνει θα κατέβεις από το Πλανητάριο να γνωριστούμε? Κερνάω και τα εισητήρια.

Στο πλανητάριο είσαι; :eyepop:

Μεσα λέμε με τα χίλια

(θέλω να ψωνίσω και gadgets απο το μαγαζί)

vangelis 64
23/03/2007, 17:52

Δεν το βάζετε στα ανέκδοτα ρε παιδιά,καλύτερα;

Μού αρέσει και μένα το καλαμπούρι:lol: :lol:

marios8
23/03/2007, 17:53
Θα σου κάνω μια διόρθωση όμως. Όχι μόνο ο χριστιανισμός αλλά όλες οι θρησκείες θεριεύουν, όταν οι άνθρωποι και οι κοινωνίες τους είναι σε παρακμή.

:beer:

Δεν έχω κάτι εναντίων ιδικά του χριστιανισμου(απλά αναφέρομαι σε αυτόν γιατί αυτός επηρέασε τον Ελλαδικο χωρο). Φύσικά και σε αυτά που λές συμφωνω 100%:wave2:

loukasfilm
23/03/2007, 17:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Στο πλανητάριο είσαι; :eyepop:

Μεσα λέμε με τα χίλια

(θέλω να ψωνίσω και gadgets απο το μαγαζί)

Ότι γουστάρεις. Πες μου μόνο πότε θέλεις να έρθεις. Για να κανονίσω βάρδια.

loukasfilm
23/03/2007, 17:56
Δεν το βάζετε στα ανέκδοτα ρε παιδιά,καλύτερα;

Μού αρέσει και μένα το καλαμπούρι:lol: :lol:

Βρε Βαγγέλη, ρωτάω για να μάθω βρε παιδί μου. Μήπως έχετε άλλες πηγές μόνον για ιδίαν χρήση?
:confused: :confused: :confused:

marios8
23/03/2007, 17:57

έχει θέση η θρησκεία ή μάλλον η Πίστη και εδώ;

Gandalf

Εχει θέση ενας άλλος θεος. Το χρήμα:evil: . Ρε ξεκολλάτε δεν κυνηγάμε μάγισες :lol:

zzr2005
23/03/2007, 17:58

Επίσης αναφέρεις οτι ο Χριστιανισμός "φούντωσε" μετά την γέννηση Του. Μα Δεν υπήρχε Χριστιανισμός πριν... Υπήρχε μόνο η Εβραϊκή θρησκεία

Gandalf

δεν μου απάντησες στο σημαντικότερο μέρος του προβληματισμού μου...
αφού ο Χριστιανισμός γεννήθηκε με τη γέννηση του Ιησού γιατί έχει μεγάλη επιρροή στις Δυτικές κοινωνίες και όχι εκεί που γεννήθηκε καιι υποτίθεται ότι δίδαξε και έκανε θαύματα...

όλοι αυτοί εκεί ήταν τόσο εθελοτυφλούντες?
δεν έβλεπαν τα θαύματα???
εδώ στο 2007 ακούγεται για ενα θαύμα μιας εικόνας και μαζεύονται χιλιάδες άτομα σε μια εκκλησία....

φαντάσου τι ανταπόκριση έπρεπε να είχε ένα θαύμα εκείνη την περίοδο...
φαντάσου ποσο μεγάλη εξάπλωση θα είχε ο Χριστιανισμός αν όντως όλα αυτά ήταν πραγματικότητα και ο Χριστός ήταν θεάνθρωπος....
αντίθετα η εξάπλωση του χριστιανισμού πραγματοποιήθηκε πολλά χρόνια μετά και μάλιστα αρκετά χιλιόμετρα μακρύτερα που μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι κάποια πράγματα σκοπίμως μεταφέρθηκαν απο γενιά σε γενιά αλλοιωμένα για κάποιο λόγο....

Υ.Γ. μπορεί όντως να έχω λανθασμένη γνώση για τον Χριστιανισμό (καθώς δεν στηρίζομαι σε όσα έχω διαβάσει) αλλά μέχρι τώρα δεν έχω ακούσεί κάτι που δεν ήξερα....άρα ίσως στην τελική δεν έχω και πολλές ελλείψεις.....:wave2:

marios8
23/03/2007, 18:05
Βαγγέλη μου επιτρέπεις να σου κάνω μια ερώτηση? Που ακριβώς έμαθες τι είπε ο Χριστός?

Ο Παυλός (στην Ελλαδα) με τον Χριστό, είναι κάτι σαν τον Σωκράτη με τον Πλάτων.
Ο Χριστός όπως και ο Σωκράτης δεν έχουν γράψει λέξη.
Αυτοί οι 2 Πλατων- Παύλος πρέπει να ήταν κάτι σαν τους αριθμομνήνονες :D

Λέξη δεν ξεχναγαν :a024:

marios8
23/03/2007, 18:11
Εδω θα παρεμβω κι εγω μΕ φαινεται ... :wacko:

ΔΕΝ εινα οπως τα λες ... :nono:

Ειναι ακομα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ !!! :sick:

(Απο την Βικυπαιδεια)

Ξεκινησε (ο μεσαιωνας) οταν αυτη η θρησκεια ειχε ΜΟΛΙΣ 500 χρονια υπαρξης και κρατησε 1000 χρονια !!!

1000 χρονια αιματοκυλησε ΟΛΗ την Ευρωπη, ο ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΣ "Πουθεναδισμός" !!! :sad:

Απο τα συνολικα λοιπον 2000 χρονια ιστοριας αυτης της θρησκειας τα μισα ειναι τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ιστοριας !!! :yuck:

Για να καταλαβετε ...

Το Ισλαμ που διακυρησει οτι αγιαζεις σφαζοντας τον αλλοθρησκο, ΔΕΝ εχει να επιδειξει τετοιας διαρκειας και εκτασης αιματοκυλησμα, οσο ο "αγνος" Χριστιανισμος ...

Αισχος και παλι αισχος !!! :mad:

Ηρέμισε θα μας πάθεις τίποτα και είσαι σε περίεργη ηλικια :lol: :beer: :wave2:

loukasfilm
23/03/2007, 18:26
Ο Παυλός (στην Ελλαδα) με τον Χριστό, είναι κάτι σαν τον Σωκράτη με τον Πλάτων.
Ο Χριστός όπως και ο Σωκράτης δεν έχουν γράψει λέξη.
Αυτοί οι 2 Πλατων- Παύλος πρέπει να ήταν κάτι σαν τους αριθμομνήνονες :D

Λέξη δεν ξεχναγαν :a024:

Για τον Σωκράτη τουλάχιστον, υπάρχουν και άλλες μαρτυρίες που μας λένε ότι υπήρξε. Για τον Χριστό υπάρχουν αμφιβολίες, και γι' αυτό ακόμα, όχι για τα λόγια που είπε. Και για να προλάβω φοβερές και τρομερές αντιδράσεις, και ο Ιώσηπος που πολλοί θα βιαστούν να αναφέρουν ως πηγή, δεν τα λέει ακριβώς έτσι τα πράγματα.
Παρακαλώ όπως οι γνωρίζοντες ιστορία, να διαφωνήσουν ή να συμφωνήσουν. Με στοιχεία όμως, όχι, "για να το λένε έτσι θα είναι".
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

sonic22
23/03/2007, 22:54
re pate kala?

akoma kai an den ta eipe telika auta o Sokratis exei elaxisti simasia...
to TI telika pragmatevete mas endiaferei

o allos sou leei oti einai o Ios tou theou :dizzy:
asxeta me oti kai an ipe (or not),
mono kai mono logo autis tis dilwsis ola ta alla einai deuterevoda...

pados to gegonos einai oti i xristianiki pisti ""diamorfothike" kata ton 5o m.x. aiwna kata tis ekklisiastikes sinodous...
opou kai apofasistika ti einai edos pistis kai ti ektos...:winka:

tai
23/03/2007, 23:30
Για τον χριστιανικό ‘μεσαίωνα’ κάποιες πληροφορίες.
Γι αυτούς που λένε οτι οι επιστήμες πέθαναν με το που έγινε επίσημη θρησκεία ο χριστιανισμός

Μερικές από τις ανώτερες και ανώτατες σχολές επί Βυζαντίου μεσα στην 'παρακμή '!!

1 Πανεπιστήμιο της Κωνσταντιπουπόλεως 5ος - 15ος αιώνας
Άκμασε από τον 10-13ο αιώνα. Τότε οι καθηγητές ονομάζονταν "φιλόσοφοι" και "μαΐστροι" και οι έδρες "θρόνοι". Λειτούργησε μέχρι την Πτώση. Περιελάμβανε αίθουσες διδασκαλίας αλλά και πολυτελείς βιβλιοθήκες.
2 Σχολή της Νίκαιας. Λειτούργησε στην Νίκαια από το 1204 έως το 1261.
3 Πατριαρχική ακαδημία. Ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα.
4. Σχολή της Θεσσαλονίκης. Ιδρύθηκε το 1330
5. Σχολή του Μυστρά. Ιδρύθηκε το 1390
6. Σχολή της μονής του Προδρόμου , ιδρύθηκε από τον Ιωάννη Βατατζή και με διευθυνή τον Νικηφόρο Βλεμμύδη.
7. Σχολή του Νικηφόρου Γρηγορά ,στην Κωνσταντινούπολη.
8. Ακαδημία των Θετικών επιστημών της Τραπεζούντας. Γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη επί Μεγαλοκομνηνών. Καλλιεργήθηκαν κατά την περίοδο 1204-1461 τα μαθηματικά και η αστρονομία. Σύμφωνα με τον Δ. Κωτσάκη στο βιβλίο του " Διδάσκαλοι του γένους και αστρονομία" Αθήνα 1983, " κατά πάσα πιθανότητα, λειτουργούσε κοντά σ' αυτήν και αστεροσκοπείο" Ο Σ. Πλακίδης γράφει ότι είχαν αναπτυχθεί τόσο πολύ τα μαθηματικά και κυρίως η αστρονομία ώστε πολλοί που ενδιαφερόντουσαν γι' αυτήν έφευγαν ακόμη και από την Πόλη για να σπουδάσουν στην Τραπεζούντα.
9. Σχολή της Σμύρνης. Ιδρύθηκε από τον Νικηφόρο Βλεμμύδη τον 13ο αιώνα.
10. Σχολή της Καισαρείας
11. Σχολή της Εφέσου κλπ.

tai
23/03/2007, 23:35
'παρακμιακοί' Θετικοί επιστήμονες επι Βυζαντίου τον 'μεσαίωνα'

1. Ζώσιμος 4ος-5ος αι.
Έλληνας Αλχημιστής από την Πανοπολη της Αιγύπτου. Αυτός πρώτος χρησιμοποίησε την λεξη "Χημεία" από την τέχνη της μαύρης γης της Αιγύπτου που ονομάζεται "χεμ".Ένα από τα έργα του "περί ζύθων ποιήσεως" αποτελεί την αρχαιότερη συνταγή Παρασκευής μπύρας.
2.Πελαγιος 4ος-5ος αι.
αλχημιστής
3. Δημόκριτος 4ος-5ος αι,
αλχημιστής
4.Μαρια η Ιουδαία 4ος-5ος αι.
Αλχημίστρια , μαθήτρια του Δημοκρίτου
5.Αστεριος ο Αμασιεύς 5ος αι.
συγγραφέας με σπουδές στα μαθηματικά και την αστρονομία.
6. Ιάκωβος 5ος αι.
Ιατρός, φαρμακολόγος και βοτανολόγος
7.Προκλος ο Βυζάντιος 5ος-6ος αι.
Μαθηματικός και φιλόσοφος
8. Αέτιος 5ος-6ος αι.
9. Αμμώνιος 5ος-6ος αι.
Φιλόσοφος, μαθηματικός και αστρονόμος
10. Ερμίας ο Αλεξανδρεύς 5ος-6ος αι.
Φιλόσοφος και μαθηματικός
11. Ασκληπιόδωρος ο Αλεξανδρεύς 5ος-6ος αι.
Ιατρός. Μαθηματικός και νεοπλατωνικός φιλόσοφος
12.Διδυμος 5ος-6ος
γεωπόνος
13. Ιωάννης ο Λυδός 490-565
Ιστορικός , νομικός και αστρονόμος από την Φιλαδέλφεια.
14. Ιουλιανός ο αρχιτέκτονας 5ος-6ος αι.
Μηχανικός και αρχιτέκτονας. Γνωστός από έναν μηχανισμό άντλησης νερού τον οποίον εφεύρε.
15. Μαρινος ο Νεαπολίτης 5ος-6ος αι.
Νεοπλατωνικός και μαθηματικός. Διάδοχος του Πρόκλου στην Ακαδημία.
16. Σιμπλίκιος 5ος-6ος αι.
Φιλόσοφος και μαθηματικός
Δίδαξε στην Ακαδημία μέχρι που έκλεισε και μετά το κλείσιμο της πήγε στην Περσία για 5 χρόνια, όπου δίδαξε. Επέστρεψε όμως και δίδαξε στην Κωνσταντινούπολη.
17. Ασκληπιός ο Τραλλειανός 6ος αι.
Νεοπλατωνικός και γεωμέτρης
18. Ανθέμιος ο Τραλλειανός 6ος αι.
αρχιτέκτονας (Αγια Σοφία) και συγγραφέας
19. Ηλιόδωρος ο Νεοπλατωνικός 6ος αι.
Φιλόσοφος ,μαθηματικός και αστρονόμος
20. Ισίδωρος ο Μιλήσιος 6ος αι.
Αρχιτέκτονας και μαθηματικός .
Ολοκλήρωσε την Αγια Σοφία. Ίδρυσε στην Πόλη Σχολή Μηχανικών και υπήρξε δάσκαλος τους τελευταίου διευθυντή της Ακαδημίας Αθηνών του Δαμάσκιου.
21. Ισίδωρος ο Μιλησιος ο Νεώτερος 6ος αι.
Αρχιτέκτονας και μηχανικός. Ανιψιός του προηγούμενου.
Ανοικοδόμησε τον τρούλο της Αγίας Σοφίας όταν έπεσε λόγω σεισμού το 558.
22.Δαμασκιος 6ος αι.
Έλληνας νεοπλατωνικός και μαθηματικός , από την Δαμασκό. Τελευταίος διευθυντής της Ακαδημίας.
23.Ευτοκιος 6ος αι.
Μαθηματικός
24.Ηρων 6ος αι.
Μαθηματικός
25.Ιεροκλης 6ος αι.
Γεωγράφος
26. Ιωάννης ο Φιλόπονος 6ος αι.
Φιλόσοφος , μαθηματικός και αστρονόμος
Μεγάλη φιλοσοφική και πνευματική διάνοια του Βυζαντίου. Το έργο του άσκησε μεγάλη επίδραση στις φυσικές επιστήμες του μεσαίωνα αλλά και των νεότερων χρόνων.
27. Καισάριος 6ος
Γεωγράφος
28. Κοσμάς ο Ινδικοπλεύστης 6ος
Γεωγράφος και τοπογράφος
29. Λεόντιος 6ος αι.
Μαθηματικός , φιλόσοφος και μηχανικός
30.Διονύσιος ο Μικρός 6ος αι.
Αστρονόμος
31. Ολυμπιόδωρος 6ος αι.
Νεοπλατωνικός και μαθηματικός
32. Πρόκλος ο Μητροπολίτης 6ος αι.
Μαθηματικός και αστρονόμος
33. Ρητόριος ο Βυζαντινός 6ος αι.
Αστρονόμος.
34. Στέφανος ο Βυζάντιος 6ος αι.
Γεωγράφος
35. Σωτήριχος 6ος αι.
Μαθηματικός και φιλόσοφος
36. Βασσιος Κασσιανος 6ος-7ος αι.
Συγγραφέας γεωπονικών και φυσιογνωστικών έργων.
Το έργο του "Γεωπονικά" θεωρείται το καλύτερο της βυζαντινής φυσιογνωμίας και αποτελείται από 26 βιβλία.
37. Αλέξανδρος ο Τραλλειανος 525-605
Είναι ο πρώτος που χορήγησε σίδηρο ως εσωτερικό φάρμακο.
38. Τιμόθεος ο Γαζαιος 6ος-7ος αι.
Ζωολόγος, γραμματικός
39. Γεώργιος ο Κύπριος 6ος-7ος αι.
Γεωγράφος
40. Αριστοφάνης 6ος-7ος αι.
Ζωολόγος
41. Πισίδης Γεώργιος 6ος-7ος αι.
Αστρονόμος, ζωολόγος, βοτανολόγος
Πίστευε στην σφαιρικότητα της γης.
42. Καλλίνικος 7ος αι.
Έλληνας μηχανικός από την Ηλιούπολη της Συρίας
εφευρέτης του "υγρού πυρός"
43. Θεόδωρος ο Καντερβουρίας 602-690
Έλληνας και πρώτος αρχιεπίσκοπος caterbury, από την Ταρσό της Κιλικίας.
Σπούδασε μαθηματικά , φιλοσοφία και αστρονομία στην Κωνσταντινούπολη.
Είναι ο πρώτος που ίδρυσε βιβλιοθήκες και σχολεία στην Αγγλία , φροντίζοντας
να διδάσκονται εκεί η αριθμητική και η ελληνική γλώσσα. Θεωρείται ο ιδρυτής της
αγγλοσαξονικής φιλολογίας και ο ιδρυτής των πρώτων μεγαλόπρεπων ναών της ευρύτερης περιοχής του Λονδίνου. Είναι άγιος της Παπικής Εκκλησίας, αν και Έλληνας.
44. Θεόδωρος ο πρωτοσπαθάριος 610-642
Ιατρός και φαρμακολογος έγραψε έργο με συνταγές φαρμάκων
45. Παύλος ο Αιγινήτης 7ος αι.
Ιατρός, φαρμακολόγος, ζωολόγος, φυτολόγος από την Αίγινα
46. Στέφανος ο Αλεξανδρεύς 7ος αι.
αστρονόμος και μαθηματικός, φαρμακολόγος
47. Σιμοκάττος θεοφύλακτος 7ος αι.
Γεωπόνος
48. Θεόφιλος ο Εδεσσηνός 695-785
Αστρονόμος και λόγιος. Μετέφρασε τον Όμηρο στα αραβικά
49. Αρέθας 9ος αι.
Μαθητής του Λέοντος του Μαθηματικού
50. Θεοδήγιος 9ος αι.
Καθηγητής αστρονομίας και των μαθηματικών στη Σχολή της Μαγναύρας και λόγιος.
51. Θεόδωρος ο Γεωμέτρης 9ος αι.
Καθηγητής γεωμετρίας στη Σχολή της Μαγναύρας
52. Λέων ο Μαθηματικός 9ος αι.
Γεννήθηκε στην Θεσσαλία , σπούδασε στην Άνδρο και στην Πόλη.
Ένας από τους μεγαλύτερους μαθηματικούς , είναι ο πρώτος που εισήγαγε τα γράμματα στην θεωρητική αριθμητική και άλγεβρα.
Γεωμέτρης, μηχανικός, αστρονόμος και φιλόσοφος.
Πρύτανης της Σχολής της Μαγναύρας δίδαξε σ' αυτή τετρακτύ. (Γεωμετρία, αστρονομία, αριθμητική και μουσική)
Κατασκεύασε τον πρώτο οπτικό τηλέγραφο που αναφέρεται στην Ιστορία ο οποίος τοποθετήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας. Διέσωσε πολλά αρχαία κείμενα.
53. Φωτιος ο Α' 820-891
Θεολόγος, νομικός, ιστορικός, φιλόσοφος, γεωγράφος, αστρονόμος, μαθηματικός Πατριάρχης Κων/πόλεως
54. Κωνσταντίνος ο Σικελός 9ος-10ος αι.
Μαθηματικός.
55. Γρηγόριος 10ος αι.
Καθηγητής αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο της Μαγναύρας
Επινόησε έναν βελτιωμένο τύπο αστρολάβου τον οποίον ονόμασε "κόσμημα μαθηματικόν". Θεωρείται ο πρόδρομος των αστρονομικών παραδοχών του 14ου-15ου αι.
56. Ήρων ο Βυζαντινός 10ος αι.
Μαθηματικός , αρχιτέκτονας και μηχανικός
Αναφέρεται ως ο επινοητής του "επιμονιδίου φαρμάκου" το οποίο προκαλούσε τόνωση του οργανισμού και καταπράυνση του αισθήματος της πείνας.
57. Νικηφορος Πατρίκιος 10ος αι
Καθηγητής γεωμετρίας στο πανεπιστήμιο Μαγναύρας
58. Ελευθεριος Ζεβεληνός 11ος αι
Αστρονόμος
59. Ιωαννης ο Ιταλός 11ος αι.
Φιλόσοφος, μαθηματικός
60. Συμεων Σηθης 11ος αι.
Αστρονόμος, βοτανολόγος και ιατρός
61. Μιχαήλ Ψελλός 1018 - 1096
Φιλόσοφος, μαθηματικός, αστρονόμος, φυσικός, νομικός και φιλόλογος
Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Κωνσταντινουπόλεως. Σπούδασε στην Αθήνα και στην Πόλη.
62. Μάρκος ο Έλλην. 11ος αι.
Λόγιος και αστρονόμος
63. Μιχαήλ ο Εφέσιος 11ος αι.
καθηγητής του πανεπιστήμιου Κων/πολης
64. Ιερόφιλος ο Σοφιστής 12ος αι.
Διαιτολόγος, φαρμακολόγος
65. Νεόφυτος ο Μοναχός 12ος αι.
Εισηγητής των "ινδικών αριθμών" στο Βυζάντιο
66. Πρόδρομος ο Μοναχός 12ος αι.
Μαθηματικός , αστρονόμος αλλά και μονάχος ερημίτης δάσκαλος του Νικηφόρου Βλεμμύδη
67. Μιχαήλ ο Ιταλικός 12ος
Ασχολήθηκε και με αστρονομία.
68. Νικηφόρος Βλεμμύδης 1197-1272
Μαθηματικός. Αστρονόμος, γεωγράφος, ιατρός, θεολόγος.
Η μεγαλύτερη πνευματική μορφή του 13ου αιώνα σπούδασε στην Νίκαια 4 χρόνια κλασσικές σπουδές και ιατρική στην Σμύρνη παρακολούθησε μαθήματα αριθμητικής, γεωμετρίας, αστρονομίας και οπτικής στη Σκάμανδρο της Τρωάδας. Έγραψε πολλά φυσικομαθηματικά βιβλία.
69. Γεώργιος Ακροπολίτης 1220 - 1282
Πολιτικός, μαθηματικός, αστρονόμος
Ίδρυσε στην Πόλη βιβλιογραφικό εργαστήριο για να αντιγράφονται και να διασώζονται κείμενα και έργα προγενέστερων και αρχαίων.
70. Νικόλαος Μυρεψός 1222 - 1255
Ιατρός, βοτανολόγος
Συγγραφέας του έργου "Δυνάμερον" που περιλαμβάνει 2656 ιατρικές συνταγές
Αυτό το βιβλίο αποτέλεσε μέχρι και τον 15ο αιώνα το επίσημο φαρμακευτικό κώδικα της Δύσης και το επίσημο σύγγραμμα της ιατρικής σχολής του Παρισιού.
71. Μανουήλ Ολοβόλος 1240 - 1290
Αστρονόμος και μαθηματικός
72. Γεώργιος Παχυμέρης 1242 - 1310
Μέγας φιλόσοφος , μαθηματικός , αστρονόμος και ιστορικός
Ασχολήθηκε με τον Διόφαντο. θεωρείται από τους πρώτους βυζαντινούς που ασχολήθηκαν με τα γραμμικά συστήματα. Έγραψε την τετράβιβλο (quadrivium)
73. Μάχιμος Πλανούδης 1255 - 1310
Μαθηματικός, αστρονόμος, βιβλιογράφος και φιλόλογος
74. Μανουήλ Βρυέννιος 14ος αι.
Αστρονόμος, μαθηματικός, θεωρητικός μουσικός
75. Θεόδωρος Μετοχίτης 1260 - 1332
Πρόδρομος της ανθρωπιστικής αναγέννησης του 15ου αιώνα. Μεγάλη επιστημονική μορφή του Βυζαντίου.
Αστρονόμος, μαθηματικός, φιλόσοφος και ιστορικός.
Γράφει ο Μετοχίτης (τέλη 13ου αιώνα) "... σε μας που έχουμε την ίδια καταγωγή και την ίδια γλώσσα με κείνους (τους αρχαίους Έλληνες) και είμαστε διάδοχοι τους.."
76. Μανουήλ Φίλης 1275 - 1345
Βοτανολόγος, ζωολόγος

tai
23/03/2007, 23:36
77. Βαρλαάμ ο Καλαβρός 1290 - 1348
Έλληνας φιλόσοφος, αστρονόμος, μαθηματικός. Δάσκαλος του Πετράρχη και του Βοκκακίου.
Γράφει ο Βοκκάκιος σε ένα γράμμα του για τον Βαρλαάμ:
«...δεν υπήρχε ανάμεσα στους Έλληνες άλλος άνθρωπος με τόση αληθή σοφία και τόσες αμέτρητες γνώσεις" θεωρείται ένας από τους πρόδρομους της αναγέννησης».
Ο Στήβεν Ράνσιμαν ("Η τελευταία βυζαντινή αναγέννηση" σελ.82) τον θεωρεί ως έναν από τους ιδρυτές της σύγχρονης άλγεβρας. Ίδρυσε σχολή στην Θεσσαλονίκη στην οποία διδάσκονταν η φιλοσοφία , η αστρονομία και τα μαθηματικά.
78. Νικηφόρος Γρηγοράς, από την Ηράκλεια του Πόντου 1295 - 1359
Μεγάλος σοφός της εποχής των Παλαιολόγων. Αστρονόμος και μαθηματικός και πλατωνικός φιλόσοφος. Μελέτησε επισταμένως το ζήτημα του ημερολόγιου και τον καθορισμό της εορτής του Πάσχα. Εξακρίβωσε το σφάλμα κατά τον υπολογισμό της πανσελήνου μετά την εαρινή ισημερία και βάσει αυτού κατάρτισε σχέδιο διόρθωσης του Πασχαλίου. Το σχέδιο το υπέβαλλε προς συζήτηση σε ομάδα σοφών την "Λογικήν Πανήγυριν" και στον αυτοκράτορα Ανδρόνικο Β' το 1324. Το σχέδιο εγκρίθηκε, αλλά για να μην γίνει σύγχυση μεταξύ των αμαθών και προκαλέσει διχασμό στην εκκλησία, δεν προέβη στην διόρθωση. Έτσι η αλλαγή του ημερολογίου δεν έγινε το 1324, αλλα το 1578 από τον παπα Γρηγόριο τον 13ο και την Δύση.
79. Γρηγόριος Χιονιάδης 13ος-14ος αι.
Αστρονόμος και ιατρός στην Τραπεζούντα. Καθηγητής αστρονομίας στην Ακαδημία θετικών επιστήμων Τραπεζούντας.
80. Κωνσταντίνος Λυκίτης 13ος - 14ος αι.
Αστρονόμος. Δίδαξε στην Ακαδημία Τραπεζούντας.
Μελέτησε και ασχολήθηκε και με την οπτική.
81. Ιωάννης Πεδιάσιμος 13ος-14ος αι.
Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Κων/πολεως.
Έγραψε έργα με μαθηματικό / γεωδαιτικό περιεχόμενο.
82. Ιωάννης Αβράμιος 14ος αι.
Αστρονόμος, ιατρός
83. Ελευθέριος ο Ηλείος 14ος αι.
Αστρονόμος
84. Θεόδωρος Μελιτηνιώτης 1310 - 1389
Ο μεγαλύτερος ίσως αστρονόμος του Βυζαντίου μετά τον Γρηγορά.
85. Ισαακ Άργυρος 1310 - 1372
Μαθηματικός, αστρονόμος.
86. Δημήτριος Κυδώνης 1324 - 1398
Πολιτικός, θεολόγος και μαθηματικός
Μεταλαμπάδευσε στην Δύση πολύτιμες μαθηματικές γνώσεις.
87. Νικόλαος Ραβδάς 14ος αι.
Μαθηματικός από την Σμύρνη
88. Μανουήλ Μοσχόπουλος 14ος αι.
Λόγιος και μαθηματικός
89. Μιχαήλ Βαλσάμων 14ος αι.
Ιερωμένος. Φιλόσοφος και μαθηματικός
90. Γεώργιος Γεωμέτρης 14ος αι.
Μαθηματικός
91. Δημήτριος ο Πεπαγωμένος 14ος αι.
Ζωολόγος, πτηνολόγος, φαρμακολόγος και ιατρός
92. Ιωάννης Κάτραρης 14ος αι.
Έζησε στην Θεσσαλονίκη , κωμωδιογράφος και αστρονόμος
93. Νικόλαος Καβάσιλας 14ος αι.
Μαθηματικός. Αστρονόμος και θεολόγος.
Σε επιστολή του έδωσε μια ερμηνεία στα αίτια του σχηματισμού του ουράνιου τόξου.
Εκτέλεσε πειράματα πάνω στην διάθλαση του φωτός και στην πορεία των ακτίνων, μέσα σε μια διάφανη σφαίρα με νερό. Στις εργασίες του Καβάσιλα στηρίχτηκαν οι δυτικοί για να εξηγήσουν το ουράνιο τόξο. Το 1611 ο Μαρξ Αντώνιο ντε ντομινις δημοσίευσε μια εξήγηση για το ουράνιο τόξο που δεν διαφέρει από την εξήγηση του Καβάσιλα 3 αιώνες πριν.
94. Ανδέας Λιβαδηνός 14ος αι.
Αστρονόμος, γεωγράφος
95. Μανουήλ ο Τραπεζούντιος 14ος αι.
Κληρικός , μαθηματικός και αστρονόμος
Δίδαξε μαθηματικά στην Ακαδημία θετικών επιστημών Τραπεζούντας. θεωρείται από πολλούς ότι ίδρυσε αστεροσκοπείο στην Τραπεζούντα. Επί εποχής του αναπτύχθηκε στην Ακαδημία η τριγωνομετρία.
96. Νεόφυτος Προδρομηνός 14ος αι.
Βοτανολόγος
97. Γεώργιος Χρυσοκόκκης 14ος αι.
Αστρονόμος. Μαθηματικός και γεωγράφος
Δίδαξε αστρονομία στην Ακαδημία Τραπεζούντας.
98. Μανουήλ Χρυσολωράς 14ος-15ος αι.
Αστρονόμος, φιλόσοφος
99. Ιωάννης Χορτασμένος 1370 - 1437
Αστρονόμος, μαθηματικός και γεωγράφος.
100. Γεώργιος Αμιρούτσης 15ος αι.
Μαθηματικός και αστρονόμος
Μέγας Λογοθέτης του Δαβίδ Κομνηνού τον οποίον πρόδωσε κατά πολλούς και "τιμήθηκε" από τον Μεχμέτ τον Τούρκο.

και μην ξεχνάμε οτι όταν στην δύση είχαμε μεσαίωνα στην ανατολή είχαμε την βασιλιάδα και η αναγέννηση άρχισε (συμπτωματικά?) μετά την πτώση της κων/πολης από τους σταυροφόρους