View Full Version : ρατσισμος στο ελληνικο ποδοσφαιρο?
Εγώ ΔΕΝ έκανα ΠΟΥΘΕΝΑ γενικεύσεις και μάθε να διαβάζεις προσεκτικά !!!!!!!!
Δεν είπα ΠΟΥΘΕΝΑ ότι όλοι οι Αλβανοί είναι κακοί !!!!!!!!!!!
Εσύ πάλι συνεχίζεις την παπαρολογία της γενίκευσης και της υπερβολής !!!!
Το 80% των σπιτιών μας χτισμένο από Αλβανούς ;;;;;;;;;;
Είσαι σοβαρός ;;;;;;;;;;;;
ΑΝ θες να μιλάς σωστά μάθε να μην υπερβάλλεις και να λες τα πράγματα ως έχουν !!!!!!!!!!!
Οι Έλληνες σου ΞΑΝΑΛΕΩ δεν ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ, οι Αλβανοί σε μεγάλο ποσοστό ΕΙΝΑΙ !!!!!!!!!!
Για αυτούς είπα και ξαναλέω ότι πρέπει να διωχθούν και για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ και ΟΧΙ μόνο τα τελευταία ποστ ή ότι σε βολεύει και να απαντάς μόνο σε αυτά που θες .......
Σε έχω ρωτήσει 2 φορές ένα παρόμοιο ερώτημα περί των σχέσεών σου με α΄΄οδαπούς μετανάστες και επιτηδευμένα σφυρίζεις αδιάφορα ................
Με πόσους έχεις φιλικές σχέσεις ;;;;;;;;;;;;;;; Μς κανέναν ίσως ;;;;;;;;;;;;;;; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ;;;;;;;;;;;
VanDiemen
23/04/2007, 21:15
:a6: :a26:
ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΗΜΟΥΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΤΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ.ΓΝΩΡΙΣΑ
ΞΑΔΕΛΦΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΛΑΙΓΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΘΗΚΑΝ ΩΣ
ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΕΝΝΗΘΕΙ
ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑΤΟΥ.ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ
ΟΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΥΜΟ.
ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.ΤΟ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 21 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΤΟΥΣ.ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΑΙ.
ΟΣΟ ΓΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ Η ΛΕΞΗ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.
Υ.Γ.ΧΩΡΙΣ
ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΤΕ ΨΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ Η ΟΧΙ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΜΟΙΑΖΟΥΜΑΙ?
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ.ΕΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΦΙΛΕΜΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΘΑ ΗΜΑΣΤΕ.
giobazolias
24/04/2007, 02:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΠΛΑΝΙ
Υ.Γ.ΧΩΡΙΣ
ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΤΕ ΨΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ Η ΟΧΙ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΜΟΙΑΖΟΥΜΑΙ?
μεμονωμενα μπορεις να βρεις ομοιοτητες οπως με τις περισσοτερες ευρωπαικες φυλες!
σε γενικες γραμμες ομως .............ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ!
giobazolias
24/04/2007, 03:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Alchimistis
Η σημαία και Το κάψιμο της από εξεγερμένους στο Πολυτεχνείο `95 αποτέλεσε το μόνιμο σημείο αναφοράς του Κράτους και των οργάνων του το τελευταίο διάστημα. Τα ΜΜΕ και μέσo αυτών οι εξουσιαστές και τα τσιράκια τους, δεν έχασαν την ευκαιρία να προβάλλουν το γεγονός προσπαθώντας να στρέψουν ένα κομμάτι της κοινωνίας ενάντια στους αγωνιζόμενους
Η σημαία, ουρλιάζουν, είναι το “σύμβολο του έθνους”, της “πατρίδας”, τα “κωλόπαιδα”, τα “αντεθνικά στοιχεία”, Οι “απάτριδες”, “ποιος τους βάζει και τα κάνουν;” Αυτά και άλλα πολλά ακούγονται στη βιάση τους να υποβάλουν σε πλύση εγκεφάλου τους ανθρώπους που ξαφνιασμένοι ακούν εν έτι 1996 να αναφέρεται και να υμνείται η σημαία που τη θυμούνται πια μόνο στις “εθνικές” εορτές και την βλέπουν (ευτυχώς) μόνο —μέσο της TV— να βρίσκεται πάνω στα πέτα των βουλευτών επικρατείας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να μην μπερδεύονται μεταξύ τους.
Σημαία και Εξουσία!
Οι εξελίξεις στο Αιγαίο στο διάστημα των τελευταίων ημερών αποτελούν μια ακόμα επιβεβαίωση του ρόλου που παίζει η σημαία για τους κυρίαρχους. Έχουμε και σ’ αυτή την περίπτωση μια ακόμα προσπάθεια εγκλωβισμού των καταπιεσμένων ανθρώπων μέσα στα εξουσιαστικά παιχνίδια.
Οι υποτιθέμενοι υπερασπιστές της σημαίας (αλλά στην ουσία υπερασπιστές των συμφερόντων της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης) και διαχειριστές των Κρατικών υποθέσεων έφτασαν στο σημείο να δηλώνουν πως “δεν θα επιτρέψουμε να κατέβει η σημαία” και μερικές ώρες αργότερα να την κατεβάζουν μόνοι τους.
Είναι αυτοί οι ίδιοι που έσκιζαν τα ρούχα τους και προσπάθησαν να σύρουν στα δικαστήρια και να εξευτελίσουν αγωνιζόμενους ανθρώπους γιατί έδειξαν έμπρακτα την αντίθεσή τους στο σύμβολο του μίσους ενάντια στην ελευθερία και την ανισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους.
Είναι πια καιρός να αντιληφθούμε πως οι φιλολογίες περί σημαίας είναι μια αφαίρεση της πραγματικότητας με σκοπό να μετατρέψουν τους ανθρώπους σε ενεργούς διεκπεραιωτές ξένων προς αυτούς υποθέσεων.
Στο κάτω-κάτω μια σημαία δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό που πολύ χαρακτηριστικά διατύπωσε ο
— διωκόμενος γι’ αυτή του την άποψη— Βασίλης Διαμαντόπουλος: ΕΝΑ ΚΟΥΡΕΛΟΠΑΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ PAΨEI ΚΑΠΟΙΑ ΡΑΦΤΡΑ.
Οι οποιεσδήποτε μαγικές και υπερφυσικές ιδιότητες που του αποδίδονται μπορούν να γίνουν αποδεκτές μόνο από ανθρώπους που διατηρούνται ακόμα στην εποχή των δεινόσαυρων ή από ΒΛΑΚΕΣ.
Μια σειρά από “επιχειρήματα” ακούστηκαν από τους εξουσιαστές στην προσπάθεια τους να κερδίσουν τη συναίνεση της κοινωνίας σε ό,τι αφορά την κρατική βία που ασκήθηκε ενάντια στους αγωνιζόμενους της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ‘95.
Ας πάρουμε όμως τα πιο … εκλεπτυσμένα επιχειρήματα.
α) Η σημαία συμβολίζει το λαό...
Αν είναι έτσι κι αν όλοι είναι υπέρ της αδελφοσύνης των ανθρώπων για ποιο λόγο ανέχονται. στο όνομα αυτής της αδελφοσύνης, να καίγεται η τούρκικη σημαία από κούρδους διαδηλωτές; Κι ακόμα γιατί δέχονταν τόσα χρόνια (ακόμα και σήμερα) το κάψιμο της αμερικάνικης σημαίας από διαδηλωτές; Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς στην αδελφοσύνη των λαών και να δέχεται αβίαστα το κάψιμο της σημαίας των αδελφών του; Συνεπώς πολλά δεν στέκονται σωστά σ’ αυτή την εκδοχή.
β) Η σημαία συμβολίζει το έθνος...!
Μέσα από το κάψιμο μιας σημαίας εκφράζονται μια σειρά από καταστάσεις. Στη θέα του καψίματος μιας σημαίας κάποιοι που διαπνέονται από τον εθνικισμό και τον ρατσισμό αισθάνονται πως εκείνη τη στιγμή έχουν φουντώσει οι φούρνοι που καίνε τους αλλόφυλους (γι’ αυτούς .. .πας μη Έλλην βάρβαρος).
Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα. Όσοι αντικρίζουν τη σημαία “τους” να καίγεται και διακατέχονται από εθνικισμό θα πρέπει να νοιώθουν πως βρίσκονται μέσα σ’ ένα καμίνι που τους καίει. Κι όμως μετά το κάψιμο της σημαίας παραμένουν άθικτοι.
γ) Για τη σημαία θυσιάστηκαν άνθρωποι...
Αν κάποιοι πραγματικά έδωσαν τη ζωή τους για μια αφαίρεση της πραγματικότητας, ήταν δικαίωμά τους να το κάνουν. Αυτό όμως δεν υποχρεώνει τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο.
Πίσω όμως από τέτοιες ουσίες υπάρχουν άλλα πράγματα που θεωρήθηκαν πολύ πιο σημαντικά από όσους προέβησαν σε αυτές τις πράξεις. Αν κάποιοι πίστευαν πως με την κυριαρχία του ενός συμβόλου πάνω σε ένα άλλο θα ζούσαν καλύτερα, τότε κανείς δεν τους φταιει επειδή διάλεξαν ή εξαναγκάστηκαν να διαλέξουν λάθος σκέψη και λάθος δρόμο.
Κι ας μη ξεχνάμε πόσοι πολέμησαν τη Γερμανική σβάστικα νομίζοντας πως αν στη θέση της θα έμπαινε κάποια άλλη σημαία θα ζούσαν καλύτερα. Το πόσο καλύτερα έζησαν αμέσως μετά και πόσο ευτυχισμένοι είναι σήμερα, μπορούν να το κρίνουν μέσα από τις συνθήκες που βρίσκονται.
δ) Η σημαία είναι ένα σύμβολο...
Πράγματι. Κι όπως κάθε σύμβολο γι’ άλλους δεν εκφράζει τίποτα και γι άλλους πάρα πολλά.
Γεννηθήκαμε μέσα σ’ ένα σύστημα επιβολής όπου από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου ώστε να φτάσουμε να λατρεύουμε αυτό που μας προβάλλουν σαν πατρίδα μας, το έθνος, τη σημαία και άλλα παρόμοια.
Η σημαία εκφράζει πάρα πολλά για κάποιους. Αυτοί είναι οι εξουσιαστές που βάζουν τις σημαίες δυο
διαφορετικών κρατών μπροστά στέλνοντας τους ανθρώπους στους πολέμους που σκαρώνουν για να αποκομίσουν από αυτή τη αλληλοσφαγή οφέλη και προνόμια: δύναμη. εξουσiα, χρήματα.
Για τους ίδιους τους εξουσιαστές, πάλι, η σημαία αυτή δεν εκφράζει τίποτα αφού Προκειμένου vα διατηρήσουν τα πλούτη και τη δύναμή τους ασπάζονται ξένες σημαίες. Πόσοι, αφεντικά πατριώτες, υπηρέτησαν τη σβάστικα στην περίοδο της κατοχής και στη συνέχεια μεταπήδησαν ξανά στη γαλανόλευκη γιατί έτσι εξυπηρετούνταν καλύτερα τα συμφέροντά τους;
Και για να πάμε λίγο πιο πίσω. πάμπολλοι απ’ αυτούς που υπηρετούσαν την σημαία του βυζαντίου έσπευσαν να προσκυνήσουν τη λατινική ή την τούρκικη γιατί έτσι θα μπορούσαν vα διατηρήσουν τη δύναμη τους και vα συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται και vα καταταλαιπωρούν τους φτωχού; και αδύναμους ανθρώπους.
Πάμπολλοι είναι αυτοί που άφησαν την λατινική σημαία ή την ρώσικη (π.χ. Καποδίστριας) προκειμένου vα επιβάλλουν τις θελήσεις τους πάνω σε καταπιεσμένους πληθυσμούς.
Για vα μην πάμε μακρύτερα.
Οι εφοπ-ληστές βάζουν στα καράβια τους Λιβεριανή ή Νιγηριανή ή οποιαδήποτε άλλη σημαία Τους βολεύει στις ...κονομισιές τους. Οι περισσότεροι (εκτός των αφελών) που κόπτονται για τη σημαία “μας” έχουν καταθέσει τις περιουσίες που έχουν αποκομίσει από το αίμα και τον ιδρώτα των ανθρώπων, στη σημαία (και στις τράπεζες) της Ελβετίας. της Γερμανίας, της Αμερικής κλπ.
Κάθε κρατική σημαία είναι ένα σύμβολο κυριαρχίας πάνω στους ανθρώπους. Οι σημαίες και τα λάβαρα των αρχόντων ήταν πάντα στόχος των εξεγερμένων. Καταστρέφονταν πριν ή μετά από τους τυράννους. Η καταστροφή μιας σημαίας ήταν το μήνυμα που έπαιρναν οι άρχοντες από τους υποδουλωμένους. Η καταστροφή. πάλι, μιας σημαίας ήταν το τυπικό επισφράγισμα της συντριβής της εκάστοτε κυριαρχίας.
Ο μύθος για τη σημασία και την υπέρτατη δήθεν αξία μιας σημαίας είναι ένα κρατιστικό κατασκεύασμα που θέλει vα πείσει μόνον αφελείς.
Σημαίες χρησιμοποίησαν κατά καιρούς και οι σκλαβωμένοι άνθρωποι στις εξεγέρσεις και τους αγώνες τους.
Όχι όμως για να υποδουλώσουν ούτε για να υποδουλωθούν σ’ αυτές, αλλά για να ξανακερδίσουν τη λευτεριά
τους.
Εγώ ΔΕΝ έκανα ΠΟΥΘΕΝΑ γενικεύσεις και μάθε να διαβάζεις προσεκτικά !!!!!!!!
Δεν είπα ΠΟΥΘΕΝΑ ότι όλοι οι Αλβανοί είναι κακοί !!!!!!!!!!!
Εσύ πάλι συνεχίζεις την παπαρολογία της γενίκευσης και της υπερβολής !!!!
Το 80% των σπιτιών μας χτισμένο από Αλβανούς ;;;;;;;;;;
Είσαι σοβαρός ;;;;;;;;;;;;
ΑΝ θες να μιλάς σωστά μάθε να μην υπερβάλλεις και να λες τα πράγματα ως έχουν !!!!!!!!!!!
Οι Έλληνες σου ΞΑΝΑΛΕΩ δεν ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ, οι Αλβανοί σε μεγάλο ποσοστό ΕΙΝΑΙ !!!!!!!!!!
Για αυτούς είπα και ξαναλέω ότι πρέπει να διωχθούν και για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ και ΟΧΙ μόνο τα τελευταία ποστ ή ότι σε βολεύει και να απαντάς μόνο σε αυτά που θες .......
Σε έχω ρωτήσει 2 φορές ένα παρόμοιο ερώτημα περί των σχέσεών σου με α΄΄οδαπούς μετανάστες και επιτηδευμένα σφυρίζεις αδιάφορα ................
Με πόσους έχεις φιλικές σχέσεις ;;;;;;;;;;;;;;; Μς κανέναν ίσως ;;;;;;;;;;;;;;; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ;;;;;;;;;;;
στο πρώτο πόστ που σου απάντησα επικροτούσες τη δολοφονία ενός ολόκληρου πλοίου μεταναστών ....με τη φράση "καλά τους έκαναν"
αυτό τι είναι???
δεν απορρέει απο μια λογική όλοι ίδιοι ειναι και πρέπει να πεθάνουν επειδή ειναι μετανάστες???.....
αν δεν ειναι αυτό γενίκευση τι είναι????
σταματάω να απαντάω γιατί χρησιμοποιείς συνέχεια προκλητικές φράσεις του στυλ "παπαρολογίες"....
αλλά θα απαντήσω και εγώ προκλητικά αφού εκεί το πας...
στην ερώτηση σου για τις συναναστροφές μου, σου έχω απαντήσει....αλλά η βλακεία σου, επηρεάζει τα οπτικά νεύρα και την αντίληψη και δεν ειδες την απάντηση που ήταν έμμεση.....ήθελε και ενα κρητικό πνεύμα αλλά προφανώς εσύ τα θέλεις όλα μασημένα όπως στα προσφέρει η τηλεόραση φαντάζομαι....΄
ε λοιπόν ναι έχω πολλούς φίλους μετανάστες....
Αν θες, μπορώ να σε διαβεβαίωσω ότι κανω παρέα με 22 Αλβανούς και ότι έχω βαλτίσει 45 ρουμάνους...αλλά μεσα απο το ιντερνετ τετοιες διαβεβαιώσεις δεν έχουν κανένα νόημα εφόσον δεν γνωρίζει κανένας την προσωπική μου στάση ζωής για να με κρίνει....
εσύ μπορεί να έχεις βαφτίσει βουλγαρο και να έχεις σκοτώσει και μερικούς Αλβανούς γιατί ήταν παράνομοι....
αν αυτό δεν σε κάνει τατσιστή....τι να πω....
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
στο πρώτο πόστ που σου απάντησα επικροτούσες τη δολοφονία ενός ολόκληρου πλοίου μεταναστών ....με τη φράση "καλά τους έκαναν"
αυτό τι είναι???
δεν απορρέει απο μια λογική όλοι ίδιοι ειναι και πρέπει να πεθάνουν επειδή ειναι μετανάστες???.....
αν δεν ειναι αυτό γενίκευση τι είναι????
σταματάω να απαντάω γιατί χρησιμοποιείς συνέχεια προκλητικές φράσεις του στυλ "παπαρολογίες"....
αλλά θα απαντήσω και εγώ προκλητικά αφού εκεί το πας...
στην ερώτηση σου για τις συναναστροφές μου, σου έχω απαντήσει....αλλά η βλακεία σου, επηρεάζει τα οπτικά νεύρα και την αντίληψη και δεν ειδες την απάντηση που ήταν έμμεση.....ήθελε και ενα κρητικό πνεύμα αλλά προφανώς εσύ τα θέλεις όλα μασημένα όπως στα προσφέρει η τηλεόραση φαντάζομαι....΄
ε λοιπόν ναι έχω πολλούς φίλους μετανάστες....
Αν θες, μπορώ να σε διαβεβαίωσω ότι κανω παρέα με 22 Αλβανούς και ότι έχω βαλτίσει 45 ρουμάνους...αλλά μεσα απο το ιντερνετ τετοιες διαβεβαιώσεις δεν έχουν κανένα νόημα εφόσον δεν γνωρίζει κανένας την προσωπική μου στάση ζωής για να με κρίνει....
εσύ μπορεί να έχεις βαφτίσει βουλγαρο και να έχεις σκοτώσει και μερικούς Αλβανούς γιατί ήταν παράνομοι....
αν αυτό δεν σε κάνει τατσιστή....τι να πω....
ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΑ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ :a21: :a21: :a21: :a21:
ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΕΧΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ...............
ΓΙΑ ΡΙΞΕ ΞΑΝΑ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ !!!!!!!!!!!!!!
Είναι στην σελιδα 5 και απαντώ σε σχόλιο του Gandalf 685 και του vangelis 64 ............
ΑΛΛΑ δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις από την αρχή και γι' αυτό συνεχίζεις να γράφεις αυτά που γράφεις ................
Όσο για το αν κάνεις και με ποιους παρέα είναι δικό σου θέμα αρκεί να μην προσβάλλεις με γενικολογίες.
ΕΓΩ εαν κοιτάξεις ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΠΟΣΤ δεν είμαι εναντίον ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ παρά μόνο αυτών που είναι παράνομοι ...... Όπως ακριβώς ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ !!!!!!!!!!!!
ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ή ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ σου λέω να ξαναδιαβάσεις ΟΛΟ ΤΟ ΘΡΕΝΤ !!!!!!!!!!!
ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣ :mad: :mad: :mad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΑ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ :a21: :a21: :a21: :a21:
ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΕΧΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ...............
ΓΙΑ ΡΙΞΕ ΞΑΝΑ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ !!!!!!!!!!!!!!
ΑΚΥΡΟ ....ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΠΙΣΩ....
ΑΠΛΑ ΕΙΧΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ VANGELIS64 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΕΒΛΗΘΕΙΣ ΕΣΥ....και χαθηκε το τοπι...
...ΤΟ ΠΕΡΝΩ ΠΙΣΩ...
αλλά και πάλι μιλάς για "πολύ μεγάλο αναλογικά ποσοστό"...
πως το έχεις βγάλει αυτό το συμπέρασμα δεν μπορώ να καταλάβω....ελπίζω όχι απο τα στατιστικά της αστυνομίας....
διάβασα για τις εμπειρίες σου με κλοπές κτλ...
η αστυνομία έχει ένα κακό συνήθειο να φορτώνει τις κλοπές σε όποιον πιάσουν για να μειώνονται τα ποσοστά ανεξιχνίαστων εγκλημάτων....μην πέρνεις όρξκο ότι ηταν αυτοί που σου είπαν....
έχω ακούσει πολλές φορές τους αστυνομικούς να λένε "ρουμάνοι θα ήταν" παίρνοντας αποτυπώματα χωρίς κανένα άλλο στοιχέιο...:eek:
εμένα με έχουν ληστέψει 3 φορές και πάντα Έλληνες....παρότι κυκλοφορούσα σε περιοχές με μεγάλα ποσοστά μεταναστών....
Τώρα είμαστε νομίζω πιό σωστά ..........
Δυστυχώς και τονίζω το δυστυχώς βρέθηκαν στην κατοχή τους κλοπιμαία ΚΑΙ από τα σπίτια εμένα και του πατέρα μου ......... πολύ λίγα όμως ..............
Ακόμα θα σου πω ένα περιστατικό πάλι από τα δικά μου ........
Ο πατέρας μου είχε μια οικογένεια Αλβανών τους οποίους ΕΚΡΥΒΕ μέχρι να βγάλουν χαρτιά ........
Επειδή ο πατέρας μου και η μητέρα μου βοηθούσαν ολο τον κόσμο χωρίς διακρίσεις.
Αποτέλεσμα ;;;;;;;;;;;
Όταν έβγαλαν χαρτιά και δεν τον χρειάζονταν άλλο έφυγαν μέσα στην νύχτα, αδειάζοντας ταυτόχρονα την αποθήκη του σπιτιού από τρόφιμα και εργαλεία ..............
Σημειώνω ότι δεν είναι στις διαρρήξεις που έχω προαναφέρει !!!!!!
Ιστορία 2
Επί 6 χρόνια ο πατέρας μου πάλι είχε μια οικογένεια Αλβανών που τον βοηθούσαν με τις δουλειές επί πληρωμή πάντα και κάθε Κυριακή καθόμασταν και τρώγαμε μαζί και τους θεωρούσαμε φίλους και όλα καλά ...........
Όταν πέθανε δεν έκαναν τον κόπο ούτε ένα τηλέφωνο να πάρουν ή έστω να έλθουν στην κηδεία.
ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΛΛΩ !!!!!!!!!
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αρνούμαι να συγκρίνει κάποιος τους συγγενείς μου μετανάστες με αυτούς.
Αντίστοιχα θα σου πώ ότι έχω και Πολωνούς φίλους και Βούλγαρους φίλους και από ότι είδες αν εξαιρέσεις ότι ειδικά οι Πολωνοί πίνουν τα άντερά τους δεν θα ακούσεις από μένα άλλη κακή κουβέντα.
Γνωρίζω από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι "φιλοξενούμενος" σε κάποια χώρα (5 χρόνια Καναδά) και πίστεψέ με δεν είμαι ρατσιστής, ΑΠΛΑ έχω γίνει με την συγκεκριμένη φάρα, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ και ταυτόχρονα ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΝΕΚΤΙΚΟΣ !!!!!!!
Α! Και ο προπάππους μου δολοφονήθηκε μόλις κατέβηκε από το πλοίο στην Νέα Υόρκη από έναν Κούρδο ή Τούρκο για 25 δολάρια που είχε στην τσέπη του !!!!!!! Ο παππούς μου μεγάλωσε ορφανός από 4 χρονών και στα 9 του πέθανε ΚΑΙ η προγιαγιά μου, και ο παππούς μου δούλευε από εκείνη την ηλικία σε οικοδομές αλλά ούτε έκλεψε, ούτε σκότωσε και πάνω από όλα δεν ζητιάνευε. Δούλεψε με τιμή και πέθανε φέτος 97 χρονών με ψηλά το κεφάλι !!!!!!
Ίσως τώρα καταλαβαίνεις καλλίτερα την στάση μου ...........
Τώρα είμαστε νομίζω πιό σωστά ..........
Δυστυχώς και τονίζω το δυστυχώς βρέθηκαν στην κατοχή τους κλοπιμαία ΚΑΙ από τα σπίτια εμένα και του πατέρα μου ......... πολύ λίγα όμως ..............
Ακόμα θα σου πω ένα περιστατικό πάλι από τα δικά μου ........
Ο πατέρας μου είχε μια οικογένεια Αλβανών τους οποίους ΕΚΡΥΒΕ μέχρι να βγάλουν χαρτιά ........
Επειδή ο πατέρας μου και η μητέρα μου βοηθούσαν ολο τον κόσμο χωρίς διακρίσεις.
Αποτέλεσμα ;;;;;;;;;;;
Όταν έβγαλαν χαρτιά και δεν τον χρειάζονταν άλλο έφυγαν μέσα στην νύχτα, αδειάζοντας ταυτόχρονα την αποθήκη του σπιτιού από τρόφιμα και εργαλεία ..............
Σημειώνω ότι δεν είναι στις διαρρήξεις που έχω προαναφέρει !!!!!!
Ιστορία 2
Επί 6 χρόνια ο πατέρας μου πάλι είχε μια οικογένεια Αλβανών που τον βοηθούσαν με τις δουλειές επί πληρωμή πάντα και κάθε Κυριακή καθόμασταν και τρώγαμε μαζί και τους θεωρούσαμε φίλους και όλα καλά ...........
Όταν πέθανε δεν έκαναν τον κόπο ούτε ένα τηλέφωνο να πάρουν ή έστω να έλθουν στην κηδεία.
ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΛΛΩ !!!!!!!!!
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αρνούμαι να συγκρίνει κάποιος τους συγγενείς μου μετανάστες με αυτούς.
Αντίστοιχα θα σου πώ ότι έχω και Πολωνούς φίλους και Βούλγαρους φίλους και από ότι είδες αν εξαιρέσεις ότι ειδικά οι Πολωνοί πίνουν τα άντερά τους δεν θα ακούσεις από μένα άλλη κακή κουβέντα.
Γνωρίζω από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι "φιλοξενούμενος" σε κάποια χώρα (5 χρόνια Καναδά) και πίστεψέ με δεν είμαι ρατσιστής, ΑΠΛΑ έχω γίνει με την συγκεκριμένη φάρα, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ και ταυτόχρονα ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΝΕΚΤΙΚΟΣ !!!!!!!
Α! Και ο προπάππους μου δολοφονήθηκε μόλις κατέβηκε από το πλοίο στην Νέα Υόρκη από έναν Κούρδο ή Τούρκο για 25 δολάρια που είχε στην τσέπη του !!!!!!! Ο παππούς μου μεγάλωσε ορφανός από 4 χρονών και στα 9 του πέθανε ΚΑΙ η προγιαγιά μου, και ο παππούς μου δούλευε από εκείνη την ηλικία σε οικοδομές αλλά ούτε έκλεψε, ούτε σκότωσε και πάνω από όλα δεν ζητιάνευε. Δούλεψε με τιμή και πέθανε φέτος 97 χρονών με ψηλά το κεφάλι !!!!!!
Ίσως τώρα καταλαβαίνεις καλλίτερα την στάση μου ...........
το θέμα με τους Αλβανούς θέλει κατά την άποψή μου μεγάλη ανάλυση....
για το ποιόν τους έχω διάφορες μαρτυρίες....ο πατέρας μου έχει δουλέψει στην Αλβανία και ως υφιστάμενος και ως προιστάμενος (σε οικοδομικές εργασίες)...επίσης και εδώ έχει συνεργαστεί με Αλβανούς........
κανένας δεν του έπαιξε πουστιά....
αντίθετα σε πολλά χωριά της Θεσσαλίας χρησιμοποιούσαν τους αλβανούς για τις εποχικές δουλειές και τους έλεγαν ότι θα τους πληρώσουν το Φθινόπωρο...μετά κάλούσαν τους μπάτσους και τους έστελναν πίσω στην Αλβανία για να μην τους πληρώσουν.....:eek:
κατά την άποψή μου το κακό έγινε με την πρώτη εισροή αλβανών πολλοί απο τους οποίους προέρχονταν απο τις φυλακές μετά την κατάρρευση του συστήματος ....(την οποία εισροή ευλόγησε και διευκόλυνε το τότε ελληνικό πολιτικό κατεστημένο)....
έτσι είχαμε μια κλιμάκωση της εγκληματικότητας στην ελληνική κοινωνία σε μια εποχή που το οργανωμένο έγκλημα δεν ειχε ακόμη τη μορφή που έχει τώρα.....
έτσι δημιουργήθηκε μια αρνητική εικόνα απο τους Έλληνες για τους Αλβανούς....
οι Αλβανοί που γύριζαν πίσω μετά απο απελάσεις είχαν σχηματίσει μια αρνητική εικόνα για την αντιμετώπισή τους εδώ....και τη μετέφεραν στους συμπατριώτες τους....αυτοί ερχόντουσαν προκατηλημένοι και δημιουργείται έτσι ένας φαύλος κύκλος.....
να είσαι σίγουρος ότι εφόσον το ελληνικό κράτος αντιμετώπιζε τους αλβανούς σαν μετανάστες και τους νομιμοποιούσε αντί να τους χρησιμοποιεί για φτηνό εργατικό δυναμικό τότε και οι ίδιοι θα είχαν μια διαφορετική εικόνα για την Ελλάδα και θα είχαν διαφορετική συμπερίφορά....
όταν όμως σε αφήνουν να μπεις σε μια κοινωνία και μετά βλέπεις ότι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να σε δεχτεί τότε αλλάζει κ η συμπεριφορά σου στην προσπάθειά σου να επιβιώσεις.....
στην τελική πιστεύω ότι η θεώρησή μας για τα πράγματα δεν πρέπει να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό μόνο απο τις προσωπικές εμπειρίες και μαρτυρίες αλλά να προσπαθούμε να αναλύουμε καταστάσεις και να βλέπουμε πίσω απο την επιφάνεια.....
γιατί αλλιώς εγώ που δεν έχω αρνητικές εμπειρίες με μετανάστες ενώ αντίθετα έχω πάρα πολλές αρνητικές με έλληνες θα έπρεπε να ισχυρίζομαι ότι οι έλληνες έχουν ροπή στην απατεωνιά....
Υ.Γ. όσο για τις οικοδομές, αν έχεις κάποια επαφή με οικοδομικές εργασίες στην Αθήνα θα ξέρεις πόσοι ειναι οι αλβανοί εργάτες.....όπως αιγύπτιοι, και άλλοι...
giobazolias
24/04/2007, 23:03
το θέμα με τους Αλβανούς θέλει κατά την άποψή μου μεγάλη ανάλυση....
για το ποιόν τους έχω διάφορες μαρτυρίες....ο πατέρας μου έχει δουλέψει στην Αλβανία και ως υφιστάμενος και ως προιστάμενος (σε οικοδομικές εργασίες)...επίσης και εδώ έχει συνεργαστεί με Αλβανούς........
κανένας δεν του έπαιξε πουστιά....
αντίθετα σε πολλά χωριά της Θεσσαλίας χρησιμοποιούσαν τους αλβανούς για τις εποχικές δουλειές και τους έλεγαν ότι θα τους πληρώσουν το Φθινόπωρο...μετά κάλούσαν τους μπάτσους και τους έστελναν πίσω στην Αλβανία για να μην τους πληρώσουν.....:eek:
κατά την άποψή μου το κακό έγινε με την πρώτη εισροή αλβανών πολλοί απο τους οποίους προέρχονταν απο τις φυλακές μετά την κατάρρευση του συστήματος ....(την οποία εισροή ευλόγησε και διευκόλυνε το τότε ελληνικό πολιτικό κατεστημένο)....
έτσι είχαμε μια κλιμάκωση της εγκληματικότητας στην ελληνική κοινωνία σε μια εποχή που το οργανωμένο έγκλημα δεν ειχε ακόμη τη μορφή που έχει τώρα.....
έτσι δημιουργήθηκε μια αρνητική εικόνα απο τους Έλληνες για τους Αλβανούς....
οι Αλβανοί που γύριζαν πίσω μετά απο απελάσεις είχαν σχηματίσει μια αρνητική εικόνα για την αντιμετώπισή τους εδώ....και τη μετέφεραν στους συμπατριώτες τους....αυτοί ερχόντουσαν προκατηλημένοι και δημιουργείται έτσι ένας φαύλος κύκλος.....
να είσαι σίγουρος ότι εφόσον το ελληνικό κράτος αντιμετώπιζε τους αλβανούς σαν μετανάστες και τους νομιμοποιούσε αντί να τους χρησιμοποιεί για φτηνό εργατικό δυναμικό τότε και οι ίδιοι θα είχαν μια διαφορετική εικόνα για την Ελλάδα και θα είχαν διαφορετική συμπερίφορά....
όταν όμως σε αφήνουν να μπεις σε μια κοινωνία και μετά βλέπεις ότι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να σε δεχτεί τότε αλλάζει κ η συμπεριφορά σου στην προσπάθειά σου να επιβιώσεις.....
στην τελική πιστεύω ότι η θεώρησή μας για τα πράγματα δεν πρέπει να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό μόνο απο τις προσωπικές εμπειρίες και μαρτυρίες αλλά να προσπαθούμε να αναλύουμε καταστάσεις και να βλέπουμε πίσω απο την επιφάνεια.....
γιατί αλλιώς εγώ που δεν έχω αρνητικές εμπειρίες με μετανάστες ενώ αντίθετα έχω πάρα πολλές αρνητικές με έλληνες θα έπρεπε να ισχυρίζομαι ότι οι έλληνες έχουν ροπή στην απατεωνιά....
Υ.Γ. όσο για τις οικοδομές, αν έχεις κάποια επαφή με οικοδομικές εργασίες στην Αθήνα θα ξέρεις πόσοι ειναι οι αλβανοί εργάτες.....όπως αιγύπτιοι, και άλλοι...
σορυ για την παρεμβαση ,και ειλικρινα χωρις παρεξηγηση φιλε zzr!
η ελληνικη κοινωνια δεν τους δεχτηκε.............αναγκαστηκε να τους δεχτει!
μαλλον εσυ εχεις συμφεροντα (επαγγελματικα, και δικαιωμα σου) για να τους υποστηριζεις............αρα και εσυ κρινεις απο προσωπικες σου εμπειριες!
το θεμα ειναι 1!!!!
ποιος ειναι ο κυριος λογος της αυξησης εγληματικοτητας τα τελευταια 15 χρονια???????????
καποτε υπηρχαν 2/3 νονοι, μερικοι ναρκομανης και 1 ροχαμης!
τωρα????????
ουτε στην ιταλια τα πραγματα ειναι καλα με τους αλβανους!!!!!!
αρα αλλου ειναι η ριζα του προβληματος και οχι εκει που την εστιαζεις!!!
και στην αμερικη οι μεταναστες ειναι διαφορετικοι!
αλλο ιρλανδοι...........αλλο κοσταρικανοι!
επισης 2 εκατομ. μεταναστες απ την ιδια ρατσα ειναι παρα πολλοι για την ελλαδα που εχει 11.000.000 πληθυσμο!
:wave2:
vangelis 64
25/04/2007, 00:35
Οι αλβανοί είναι ίσως ο μοναδικός λαός λαός πάνω στη γη,που δεν έχει δώσει απολύτως τίποτα στην ανθρωπότητα σε πολιτιστικό επίπεδο.Ζούσαν μια ζωή στον σκοταδισμό,στην αμορφωσιά και την ανυπαρξία κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Ιλλύριοι....δεν ξέραν τίποτ' άλλο από πόλεμο.Διορθώστε με όπου κάνω λάθος γιατί από ιστορία,είπαμε...:blush:
Και ξαφνικά,άνοιξαν οι πόρτες.Και άρχισαν να φεύγουν μαζικά προς κάθε κατεύθυνση.
Πιο εύκολη διαφυγή,απ' όλες τίς απόψεις,η Ελλάδα.Φύγαν από μια κόλαση και ήρθαν σ' έναν παράδεισο.
Τι θα κάνανε ρε παιδιά;Θα αισθάνονταν ευγνωμοσύνη και θα λέγανε κι ευχαριστώ;Δεν έχουν εκπαιδευτεί σ' αυτό.Αυτό που γνωρίζουν καλά είναι το πώς να επιβιώσουν με κάθε τρόπο και αυτό δυστυχώς περνάει,κατά 99%,μέσα από τη βία.
Οι Ρουμάνοι έβγαλαν έναν Ιονέσκο.
Οι Πολωνοί έναν Σοπέν.
οι Ούγγροι έναν Λιστ.
Αυτοί...τίποτα,ΜΗΔΕΝ.
Και ήρθαν στη χώρα που γέννησε πολιτισμό.Ας είμαστε νεοέλληνες τού κώλου,zzr2005.
Στα κύτταρά μας κουβαλάμε την ιστορία μας και όλη η ανθρωπότητα μιλάει με θαυμασμό γι αυτό το σκατουλάκι τού παγκόσμιου χάρτη που λέγεται Ελλάδα.
Θυμάσαι ένα post,που ο Ζολώτας μίλησε "αγγλικά" στο βρετανικό κοινοβούλιο για τα μάρμαρα τού Παρθενώνα;Χρησιμοποίησε αποκλειστικά λέξεις είτε αμιγώς ελληνικές(που τίς έχουν στο λεξιλόγιό τους οι Άγγλοι)είτε με ελληνική ρίζα.
Όσο για τίς οικοδομές,άσ'το καλύτερα.Δούλεψα για δύο χρόνια και κάνω ακόμα παρέα με τα παιδιά τής δουλειάς και τα γνωρίζω από πρώτο χέρι.
Ούτε δουλευταράδες είναι οι αλβανοί ούτε έξυπνοι,όπως ειπώθηκε παραπάνω.Κουτοπόνηροι τού κερατά είναι!Κι εμείς καλοπερασάκηδες!:mad:
Και για το αν μοιάζουμε φυλετικά,όπως είπε και ο ΚΑΠΛΑΝΙ....δεν ξέρω αν τού έχει τύχει να ξαναδεί τόσες πολλές άσχημες φάτσες μαζεμένες.
Μοιάζουμε....αν είσαι,ας πούμε γύρω στο 1,60 και φοράς κράνος XXL.
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Ακόμη κι αν έκανα λάθος, όχι για το γεγονός ότι σου έβρισα τη μάνα (γιατί δε στην έβρισα, απλώς είπα ότι ΑΝ σου προσέβαλα τη μάνα, εσύ θα το θεωρούσες ευγενικό επειδή πρόσθεσα το "χωρίς παρεξήγηση"; ),αλλά ίσως γιατί ήταν ακράιο το παράδειγμά μου, περίμενες να σου ζητήσω συγνώμη μετά την υστερική και ψυχανώμαλη αντίδρασή σου ρε σούργελο;
ΝΑΙ.και θα σου ζητουσα και εγω μετα.
Που είναι το δικό σου το χιούμορ ρε κάφρε;
σε αλλα θρεντ.
Όταν σε μια σοβαρή συζήτηση αποκαλείς κάποιον "μαλάκα" χωρίς λόγο και εξήγηση;
σιγα μη λυσεις και το μεσανατολικο απο το moto.gr μαλακα !!!!!!
Αυτό στο χωριό σου το λέτε χιούμορ ρε μαλακισμένο μύασμα;
ναι! ειμαι απο τα ανω σεκλανα.ελα και θα δεις !!!!!!!!
Ο δικός σου ο αυτοσαρκασμός που φαίνεται ρε πεταμένε;
ψαξε σε αλλα θρεντ και θα τον βρεις.αλλιως ρωτα κανεναν απο δω μεσα να σου πει.εσενα ο δικος σου μαλακα???
Αει τράβα ψόφα όπου σκατά θες και φύγε απ' το κεφάλι μου, κοπρόσκυλο του κερατά.. [/B]
αν δεν αντεχει το κεφαλι σου διαμαχη, τσαμπουκα, βρισιδι...τη κιλοτα σου και δρομο !!!!!!!
με κομπλιμεντα παντως δε με ριχνεις.και να θυμασαι...κακο σκυλι ψοφο δεν εχω!!!
vangelis 64
25/04/2007, 01:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
[B]
με κομπλιμεντα παντως δε με ριχνεις.και να θυμασαι... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
VanDiemen
25/04/2007, 07:36
ΝΑΙ.και θα σου ζητουσα και εγω μετα.
Πάρα πολύ ωραία...
Σου ζητώ συγνώμη για ότι έγινε..
Πάρα πολύ ωραία...
Σου ζητώ συγνώμη για ότι έγινε..
παρα πολυ ωραια !!!!!!!!!
και εγω σου ζητω συγγνωμη.
VanDiemen
25/04/2007, 08:32
παρα πολυ ωραια !!!!!!!!!
και εγω σου ζητω συγγνωμη.
Apology accepted! = Δεκτή η συγνώμη (για να μαθαίνεις και κάνα αγγλικό) <--- Να και το χιούμορ που παραπονιόσουν.. Απλώς υπό πίεση δεν αποδίδω.. <--- Και να και ο αυτοσαρκασμός :)
Πρέπει να την κάνω τώρα για δουλειά.. Απλώς ψάχνω να βρω που έβαλα τη %#@$%^ την κυλότα μου.. <--- Ουπς!! Νάτα πάλι και τα δυο!!
Apology accepted! = Δεκτή η συγνώμη (για να μαθαίνεις και κάνα αγγλικό) <--- Να και το χιούμορ που παραπονιόσουν.. Απλώς υπό πίεση δεν αποδίδω.. <--- Και να και ο αυτοσαρκασμός :)
εκει ειναι ολα τα λεφτα ρε συ...να αποδιδεις υπο πιεση !!!!!
και σαν συμβουλη...μη παιρνεις τα πραματα εδω μεσα τοσο βαρια και σοβαρα.
οσο για μενα.......ξερω οτι ειμαι αρχιδας εδω μεσα αλλα μου αρεσει...τι να κανουμε !!!!!!:lol: :lol: :lol:
και για να τελειωνει το συγκεκριμενο θεμα...σου εγραψα το μην παρεξηγηθεις γιατι το εννοουσα.ηταν σε φαση καθονται 2 ατομα στη καφετερια και συζητανε και λεει ο ενας στον αλλο...καλα μαλακας εισαι????
πες μου οτι ποτε δεν ετυχε τετοια φαση στη ζωη σου να τρελαθω λεμε !!!!!!
και επειδη κατι λιγα αγγλικα ξερω και εγω...chill out !
:cool:
loukasfilm
25/04/2007, 09:05
Λοιπόν, επειδή ακούω όλο και συχνότερα το επιχείρημα ότι "οι Έλληνες μετανάστες αυτό, οι Έλληνες μετανάστες το άλλο....", απλά κάποια στοιχεία για να δούμε "τυχόν" παραλληλισμούς με το σήμερα και τα "της χώρας μας".
"Η μετανάστευση των Ελλήνων στην Αμερική, συνδέεται σήμερα με την ομογένεια, την οικονομική της ευμάρεια και την πολιτική επιρροή που ασκεί (λόμπυ).
Αποσιωπούνται συστηματικά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπισαν οι μετανάστες με την εγκατάστασή τους στην «γη της Επαγγελίας» καθώς και ότι το αμερικάνικο όνειρο για πολλούς έμεινε απραγματοποίητο.
Αποσιωπούνται δηλαδή :
Η έξαρση της εγκληματικότητας που συνόδεψε τη μετανάστευση των Ελλήνων στην Αμερική.
...Ο Κανούτας αναφέρει μια αμερικάνικη εφημερίδα που περιγελά τους Έλληνες για το ότι είναι «οι καλύτεροι πελάτες των δικαστηρίων» .
To ίδιο συμπέρασμα απορρέει από πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» η οποία αναφέρεται σε στοιχεία από το κλασικό έργο της παγκόσμιας εγκληματολογικής βιβλιογραφίας «Culture Conflict and Delinquency» του Thorsten Sellin (1938) σύμφωνα με τα οποία στην πολιτεία της Ν. Υόρκης το 1929 οι Έλληνες κατείχαν την πρώτη θέση με 779,5 εγκληματικές ενέργειες στο σύνολο των αδικημάτων, έναντι 344 των Ιταλών, 189 των Ρώσων, 173 των Πολωνών, 141 των Γάλλων κ.λ.π.
Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης και η χρησιμοποίηση των μεταναστών σε βαριές και ανθυγιεινές δουλειές.
...Τα δολάρια των Ελλήνων μεταναστών, που σπάνε πάγο στα υπόγεια των ζαχαροπλαστείων και κάνουν τις πιο βαριές δουλειές κάτω από τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες στα εργαστάσια ή σκάβοντας με την αξίνα στους σιδηροδρόμους ή σπρώχνοντας το καρότσι στη σκόνη, στο χιόνι και τη βροχή είναι « ιδρώτας ανακατεμένος με αίμα» .
Η άγρια εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας
...Τα μαγαζιά(στιλβωτήρια) άνοιγαν μεταξύ 6-6.30 το πρωί, πράγμα που σήμαινε ότι τα αγόρια έπρεπε να ξυπνήσουν από τις 5-5.30. Εργάζονταν μέχρι τις 9-10 το βράδυ, συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων. Μετά το κλείσιμο των μαγαζιών τα παιδιά συνήθως σφουγγάριζαν τα πατώματα καθάριζαν τις μαρμάρινες βάσεις και τα εξαρτήματα και έπαιρναν στο σπίτι τα πανιά που καθάριζαν τα παπούτσια, για να τα πλύνουν, να τα στεγνώσουν και να τα έχουν έτοιμα για την επόμενη μέρα... Συχνά, όταν αυτά τα αγόρια επέστρεφαν στο μέρος όπου έμεναν μετά από μια εξοντωτική μέρα έπεφταν για ύπνο με τα ρούχα και τα παπούτσια τους» .
Η εχθρότητα και ο ρατσισμός
...Δεν ήταν καλοδεχούμενοι στην Αμερική γιατί αυτοί που ήρθαν εδώ (στην Αμερική) πρώτοι πίστευαν ότι φτωχοί άνθρωποι με ελάχιστη μόρφωση δεν μπορούσαν να γίνουν καλοί Αμερικανοί. Οι συνήθειες και οι τρόποι τους ήταν «ξένοι». Είχαν «αστεία» ονόματα και μιλούσαν μια «περίεργη γλώσσα» η οποία δεν ήταν καν Ελληνικά. Είχαν σκούρο δέρμα, ήταν ξένοι με σκοτεινή ματιά, πιθανόν να ήταν φυλετικά κατώτεροι και σίγουρα είχαν μικρές προοπτικές να φτάσουν στο επίπεδο των υπολοίπων της χώρας ".
Μήπως τα συμβάντα αυτά, ακούγονται λίγο οικεία στα αυτιά μας?
loukasfilm
25/04/2007, 09:06
"Η ζωή που περίμενε, στο νέο περιβάλλον τους μετανάστες, δεν έμοιαζε καθόλου μ΄ αυτήν που περιγράφανε στους αγρότες στην Ελλάδα, οι πράκτορες των ατμοπλοϊκών εταιρειών και των εκμισθωτών εργασίας για τους τόπους δουλειάς στην Αμερική.
Καθώς πήγαιναν στην Αμερική με πρόθεση να μείνουν προσωρινά, πολλοί αρνιόντουσαν να μάθουν την αγγλική γλώσσα και καθώς ήσαν και ανειδίκευτοι, δεν τους απέμεινε παρά να δουλέψουν στα μεταλλεία ή στους σιδηροδρόμους ενώ πολλοί εκδηλώνοντας το "επιχειρηματικό δαιμόνιο του έλληνα", έστηναν καροτσάκια πουλώντας λαχανικά ή φρούτα κ.λ.π. στους δρόμους. Σύμφωνα με μια έκθεση το 1901 υπήρχαν 1500 περίπου πλανόδιοι πωλητές στη Νέα Υόρκη.
Οι συνθήκες της ζωής τους ήταν άθλιες. Η φυματίωση εθέριζε. Υπέμεναν όμως τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσουν το γυρισμό τους στην πατρίδα, με κάποια άνεση και είναι γνωστό ότι πολλοί δεν γύρισαν πολύ πλουσιότεροι απ΄ ό,τι έφυγαν.
Από το βιβλίο του Μπ. Μαλαφούρη σχετικά με τις συνθήκες ζωής των Ελλήνων μεταναστών στις αμερικανικές πόλεις πληροφορούμεθα:
«Στριμωγμένοι σε ανήλια και δίχως επαρκή αερισμό υπόγεια έμεναν πέντε ή περισσότεροι σ΄ ένα δωμάτιο, όπου μετά τον κάματο της ημέρας, ήρχοντο το βράδυ να ξεκουράσουν το κατάκοπο κορμί τους. Ούτε και η διατροφή τους ήταν καλύτερη ..... στην Αμερική όσοι δεν διαιτώνται καλά καταλήγουν στο φθισιατρείο».
Και συνεχίζει για τα παιδιά που δούλευαν σαν πλανόδιοι πωλητές για λογαριασμό των «πατρόνων» τους (κυρίως Ελλήνων για την περίπτωση αυτή). «Έμεναν σε βρωμερά και ανθυγιεινά δωμάτια, συχνά στα ίδια κτίρια που ήταν και οι στάβλοι των αλόγων που έσυραν τα καροτσάκια τους... Σπανιότατα άνοιγαν τη νύχτα τα παράθυρα και ακόμα πιο σπάνια έπλεναν τις κουβέρτες των κρεβατιών τους με αποτέλεσμα να είναι αποπνικτική και δύσοσμη η ατμόσφαιρα των δωματίων τους... όπου εκοιμούντο τρεις και τέσσαρες μαζί... Τις περισσότερες φορές έμεναν νηστικά όλη την ημέρα και έτρωγαν μόνο το βράδυ όταν επέστρεφαν στα δωμάτια τους (όπου στοίβαζαν και τα απούλητα φρούτα και λαχανικά της ημέρας)...».
Τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα για τα παιδιά που δούλευαν στα στιλβωτήρια.
... Σε μερικά δωμάτια ήταν αραδιασμένα το ένα πλάι στο άλλο δύο ή τρία κρεβάτια στα οποία έπεφταν από τρία ή τέσσερα παιδιά. Σε άλλα δωμάτια δεν υπήρχαν κρεβάτια και τα παιδιά εκοιμούντο στο πάτωμα... Όταν η κατοικία τους ήταν σε μεγάλη απόσταση από το κέντρο (ως συνήθως) ξυπνούσαν στις 4.30 το πρωί. Πάντοτε έμεναν στην εργασία τους μέχρι τις 9.30 και 10 τη νύχτα... Μετά το κλείσιμο των στιλβωτηρίων, έμεναν για να καθαρίσουν τα μάρμαρα, να σφουγγαρίσουν τα πατώματα και να ξεσκονίσουν τις καρέκλες... Τις περισσότερες φορές όμως οι εργοδότες έδιναν μόνο τυρί, ελιές και ξερό ψωμί. Τη νύχτα ήταν τόσο εξαντλημένα, ώστε έπεφταν συχνά στο κρεβάτι χωρίς να ξεντυθούν (αφού είχαν κάνει μια και περισσότερη ώρα δρόμο με τα πόδια)... Τα στιλβωτήρια έμεναν ανοιχτά κάθε μέρα της εβδομάδος και τις Κυριακές και τις γιορτές...» ( Εφημερίδα «Καθημερινή», 1996, «Επτά Ημέρες» (15/12) αφιέρωμα σ. 19)
Η μηνιαία «Ατλαντίς» Απρίλιος 1912 αναφέρει:
«.....Ζώσι καθ΄ ομάδας και έχουσι κοινήν την τράπεζαν. Εις τα πόλεις ενοικιάζουν δέκα πέντε εργάται εν διαμέρισμα εις μίαν πενιχράν οικίαν, όπου μαγειρεύουν το φαγητόν των εκ περιτροπής, έχουν τας συναναστροφάς των καθ΄ εσπέραν. Θύουν κάποτε εις τον Βάκχον, σχηματίζοντες κύκλον πέριξ του βαρελίου ζύθου, ουχί σπανίως δε επιδίδονται και εις χορούς και θορυβώδη άσματα, προς μεγάλην ανυσυχίαν των γειτόνων των. Η ζωή δεν στοιχίζει ακριβά εις τους εργάτες τούτους. Εις πολλά μέρη οι Έλληνες εργάται των εργοστασίων κατορθώνουν και ζουν επί βλάβη βεβαίως της υγείας των, με δυο δολλάρια την εβδομάδα...
...Εις τας γραμμάς οι εργάται έχουν ως κατοικίαν των τα παλαιά βαγόνια, τα οποία αφήνουν εις την διάθεσίν των αι εταιρείαι, ή ξυλίνας καλύβας, κατασκευαζομένας επίτηδες δι΄ αυτούς εις τα εργατικά στρατόπεδα, ισχύει δε και εκεί όπως εις τας πόλεις το κοινοβιακόν σύστημα».
Εδώ πρέπει να διευκρινισθεί πως τα ποσοστά που μας δίνει η «Ατλαντίς» στην αρχή και αν ακόμη είναι ακριβή, πάντως αφορούν μάλλον στα πρώτα στάδια της ζωής των Ελλήνων μεταναστών, καθώς είναι γνωστό πως οι περισσότεροι τους ασχολήθηκαν μετά με το εμπόριο και τα ελεύθερα επαγγέλματα, ενώ άλλοι πολλοί στις διάφορες υπηρεσίες, έχοντας πάντα στο νού τους πώς να κερδίσουν συντομότερα και να επιστρέψουν στην πατρίδα.
Υπάρχει όμως και μια άλλη ακόμη χειρότερη πτυχή της ζωής στην Αμερική, αυτή των παρανόμων μεταναστών, που έζησε και ο Ανδρέας Κορδοπάτης. Μετά δυόμισι χρόνια αγωνίας και τρόμου από τα κυνηγητά των κλητήρων της μεταναστευτικής υπηρεσίας, δουλεύοντας σα ζώο κυνηγημένο, μια στους σιδηροδρόμους και στους φούρνους των ορυχείων, από το να μέρος στο άλλο οι αποστάσεις χιλιάδων μιλιών, πιάστηκε και στάλθηκε πίσω στην Ελλάδα.....»
Μήπως και ο τρόπος ζωής, μας θυμίζει κάτι?
"Στην ιστορία του ελληνισμού υπάρχουν πολλές σκοτεινές σελίδες εκμετάλλευσης, το επαίσχυντο περιεχόμενο πολλών απ΄ αυτές τις σελίδες γράφτηκε από τους ίδιους τους Έλληνες, εκείνους που κατατρέχουν τους συντρόφους τους μετανάστες.
«Αρκετοί ανάμεσά τους (Έλληνες μετανάστες) παρατηρεί ο Μαλαφούτης, έχοντας υπερνικήσει τα πρώτα εμπόδια, αντί να προσπαθήσουν να εξυπηρετήσουν τους συμπατριώτες τους, εκμεταλλεύτηκαν την απειρία και την αμάθειά τους σε τέτοιο αποκρουστικό βαθμό που ήταν απαραίτητη η επέμβαση των αμερικανικών αρχών να σταματήσουν την εκμετάλλευση των αθώων θυμάτων»
Κανένα άλλο αδίκημα δε χτύπησε τόσο βαθιά την ελληνοαμερικανική κοινότητα στα πρώτα της χρόνια και δεν είχε τόσο ζημιογόνο αποτέλεσμα στην αμερικανική κοινή γνώμη και στις κυβερνητικές αρχές όσον αφορά το ελληνικό όνομα και την ελληνική μετανάστευση στην Αμερική, όσο το σύστημα των Πατρόνων (Patrone).
Σύμφωνα με τον Σεραφή η λέξη «Πατρόνος» σημαίνει ιδιοκτήτης, αφεντικό ή κύριος, ένα άτομο που έχει νομική και ηθική ισχύ πάνω στους άλλους : Το σύστημα ήταν διαδεδομένο ανάμεσα στους μετανάστες που είχαν λίγη ή καμία γνώση της αγγλικής γλώσσας.
Το σύστημα εκμετάλλευσης από τους «Πατρόνους» είχε πρωτοεμφανιστεί από Ιταλούς αφέντες στη σιδηροδρομική βιομηχανία. Στην ουσία, οι Πατρόνοι ήταν εργολάβοι στους οποίους οι νεοφερμένοι, που ήξεραν πολύ λίγο τη γλώσσα και τις συνθήκες εργασίας, στηρίζονταν για εργασία (απασχόληση). Μερικές φορές οι Πατρόνοι τους εξασφάλιζαν δωμάτιο και ένα συμφωνημένο ποσό ως μισθό, που σήμαινε ότι τροφή και οτιδήποτε έπαιρνε ο εργάτης επιπλέον απ΄ αυτό το ποσό ανήκε σ΄ αυτόν, δηλαδή τον Πατρόνο.
Από το 1900 οι Έλληνες «αφεντικά» υιοθέτησαν το σύστημα των Πατρόνων και το επεξέτειναν. Τα πρώτα θύματα ήταν κυρίως οι μικροπωλητές λουλουδιών και , σε μικρότερη έκταση, οι πωλητές φρούτων και γλυκών στους δρόμους της Ν. Υόρκης. Ήταν εφοδιασμένοι με χειράμαξες και με το εμπόρευμα της ημέρας. Το βράδυ επέστρεφαν τα καροτσάκια και τις εισπράξεις στο «αφεντικό». Στην αρχή το σύστημα περιοριζόταν στους μεσήλικες Έλληνες μετανάστες αλλά μετά το 1900 επεκτάθηκε και συμπεριέλαβε αγόρια ηλικίας 14-20.
Αυτά τα αγόρια έκλειναν συνήθως συμβόλαιο στην Ελλάδα. Το συμβόλαιο το υπέγραφαν τα αγόρια και οι γονείς τους, λίγοι από τους οποίους ήξεραν το αληθινό νόημα της συμφωνίας. Ο Πατρόνος πλήρωνε τη μετάβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες και γιαυτό ήταν υποχρεωμένοι να δουλεύουν γι΄ αυτόν για χρόνια. Ήταν μια μορφή δουλείας με συμβόλαιο ....
Η κομπίνα των Πατρόνων ευτυχώς εξαλείφθηκε, αλλά όχι πριν καταστρέψει πολλές ζωές και βλάψει γενικά το όνομα των Ελλήνων στην Αμερική. Πέρασαν γενιές και γενιές για να εξαλειφθεί αυτό το στίγμα από την αμερικάνικη κοινωνία (Papaioannou, 1985: 58-59)."
Τελικά οι καλυτεροι εκμεταλευτές των Ελλήνων μεταναστών, αποδεικνύονται οι συμπατριώτες τους.
Και κάτι ακόμα, δεν υπάρχουν "Ελληνοαμερικάνοι". Μετά από την παραμονή μου για ένα χρόνο, στην "Γη της Επαγγελίας", κατέληξα ότι υπάρχουν ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ που τυχαίνει να κατάγονται από την Ελλάδα.
Το λίνκ για τα παραπάνω είναι αυτό: http://web.auth.gr/virtualschool/1.3/Praxis/BoravouEmigration.html
και υπάρχουν βέβαια και άλλα.
giobazolias
25/04/2007, 09:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
"Η ζωή που περίμενε, στο νέο περιβάλλον τους μετανάστες, δεν έμοιαζε καθόλου μ΄ αυτήν που περιγράφανε στους αγρότες στην Ελλάδα, οι πράκτορες των ατμοπλοϊκών εταιρειών και των εκμισθωτών εργασίας για τους τόπους δουλειάς στην Αμερική.
Καθώς πήγαιναν στην Αμερική με πρόθεση να μείνουν προσωρινά, πολλοί αρνιόντουσαν να μάθουν την αγγλική γλώσσα και καθώς ήσαν και ανειδίκευτοι, δεν τους απέμεινε παρά να δουλέψουν στα μεταλλεία ή στους σιδηροδρόμους ενώ πολλοί εκδηλώνοντας το "επιχειρηματικό δαιμόνιο του έλληνα", έστηναν καροτσάκια πουλώντας λαχανικά ή φρούτα κ.λ.π. στους δρόμους. Σύμφωνα με μια έκθεση το 1901 υπήρχαν 1500 περίπου πλανόδιοι πωλητές στη Νέα Υόρκη.
Οι συνθήκες της ζωής τους ήταν άθλιες. Η φυματίωση εθέριζε. Υπέμεναν όμως τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσουν το γυρισμό τους στην πατρίδα, με κάποια άνεση και είναι γνωστό ότι πολλοί δεν γύρισαν πολύ πλουσιότεροι απ΄ ό,τι έφυγαν.
Από το βιβλίο του Μπ. Μαλαφούρη σχετικά με τις συνθήκες ζωής των Ελλήνων μεταναστών στις αμερικανικές πόλεις πληροφορούμεθα:
«Στριμωγμένοι σε ανήλια και δίχως επαρκή αερισμό υπόγεια έμεναν πέντε ή περισσότεροι σ΄ ένα δωμάτιο, όπου μετά τον κάματο της ημέρας, ήρχοντο το βράδυ να ξεκουράσουν το κατάκοπο κορμί τους. Ούτε και η διατροφή τους ήταν καλύτερη ..... στην Αμερική όσοι δεν διαιτώνται καλά καταλήγουν στο φθισιατρείο».
Και συνεχίζει για τα παιδιά που δούλευαν σαν πλανόδιοι πωλητές για λογαριασμό των «πατρόνων» τους (κυρίως Ελλήνων για την περίπτωση αυτή). «Έμεναν σε βρωμερά και ανθυγιεινά δωμάτια, συχνά στα ίδια κτίρια που ήταν και οι στάβλοι των αλόγων που έσυραν τα καροτσάκια τους... Σπανιότατα άνοιγαν τη νύχτα τα παράθυρα και ακόμα πιο σπάνια έπλεναν τις κουβέρτες των κρεβατιών τους με αποτέλεσμα να είναι αποπνικτική και δύσοσμη η ατμόσφαιρα των δωματίων τους... όπου εκοιμούντο τρεις και τέσσαρες μαζί... Τις περισσότερες φορές έμεναν νηστικά όλη την ημέρα και έτρωγαν μόνο το βράδυ όταν επέστρεφαν στα δωμάτια τους (όπου στοίβαζαν και τα απούλητα φρούτα και λαχανικά της ημέρας)...».
Τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα για τα παιδιά που δούλευαν στα στιλβωτήρια.
... Σε μερικά δωμάτια ήταν αραδιασμένα το ένα πλάι στο άλλο δύο ή τρία κρεβάτια στα οποία έπεφταν από τρία ή τέσσερα παιδιά. Σε άλλα δωμάτια δεν υπήρχαν κρεβάτια και τα παιδιά εκοιμούντο στο πάτωμα... Όταν η κατοικία τους ήταν σε μεγάλη απόσταση από το κέντρο (ως συνήθως) ξυπνούσαν στις 4.30 το πρωί. Πάντοτε έμεναν στην εργασία τους μέχρι τις 9.30 και 10 τη νύχτα... Μετά το κλείσιμο των στιλβωτηρίων, έμεναν για να καθαρίσουν τα μάρμαρα, να σφουγγαρίσουν τα πατώματα και να ξεσκονίσουν τις καρέκλες... Τις περισσότερες φορές όμως οι εργοδότες έδιναν μόνο τυρί, ελιές και ξερό ψωμί. Τη νύχτα ήταν τόσο εξαντλημένα, ώστε έπεφταν συχνά στο κρεβάτι χωρίς να ξεντυθούν (αφού είχαν κάνει μια και περισσότερη ώρα δρόμο με τα πόδια)... Τα στιλβωτήρια έμεναν ανοιχτά κάθε μέρα της εβδομάδος και τις Κυριακές και τις γιορτές...» ( Εφημερίδα «Καθημερινή», 1996, «Επτά Ημέρες» (15/12) αφιέρωμα σ. 19)
Η μηνιαία «Ατλαντίς» Απρίλιος 1912 αναφέρει:
«.....Ζώσι καθ΄ ομάδας και έχουσι κοινήν την τράπεζαν. Εις τα πόλεις ενοικιάζουν δέκα πέντε εργάται εν διαμέρισμα εις μίαν πενιχράν οικίαν, όπου μαγειρεύουν το φαγητόν των εκ περιτροπής, έχουν τας συναναστροφάς των καθ΄ εσπέραν. Θύουν κάποτε εις τον Βάκχον, σχηματίζοντες κύκλον πέριξ του βαρελίου ζύθου, ουχί σπανίως δε επιδίδονται και εις χορούς και θορυβώδη άσματα, προς μεγάλην ανυσυχίαν των γειτόνων των. Η ζωή δεν στοιχίζει ακριβά εις τους εργάτες τούτους. Εις πολλά μέρη οι Έλληνες εργάται των εργοστασίων κατορθώνουν και ζουν επί βλάβη βεβαίως της υγείας των, με δυο δολλάρια την εβδομάδα...
...Εις τας γραμμάς οι εργάται έχουν ως κατοικίαν των τα παλαιά βαγόνια, τα οποία αφήνουν εις την διάθεσίν των αι εταιρείαι, ή ξυλίνας καλύβας, κατασκευαζομένας επίτηδες δι΄ αυτούς εις τα εργατικά στρατόπεδα, ισχύει δε και εκεί όπως εις τας πόλεις το κοινοβιακόν σύστημα».
Εδώ πρέπει να διευκρινισθεί πως τα ποσοστά που μας δίνει η «Ατλαντίς» στην αρχή και αν ακόμη είναι ακριβή, πάντως αφορούν μάλλον στα πρώτα στάδια της ζωής των Ελλήνων μεταναστών, καθώς είναι γνωστό πως οι περισσότεροι τους ασχολήθηκαν μετά με το εμπόριο και τα ελεύθερα επαγγέλματα, ενώ άλλοι πολλοί στις διάφορες υπηρεσίες, έχοντας πάντα στο νού τους πώς να κερδίσουν συντομότερα και να επιστρέψουν στην πατρίδα.
Υπάρχει όμως και μια άλλη ακόμη χειρότερη πτυχή της ζωής στην Αμερική, αυτή των παρανόμων μεταναστών, που έζησε και ο Ανδρέας Κορδοπάτης. Μετά δυόμισι χρόνια αγωνίας και τρόμου από τα κυνηγητά των κλητήρων της μεταναστευτικής υπηρεσίας, δουλεύοντας σα ζώο κυνηγημένο, μια στους σιδηροδρόμους και στους φούρνους των ορυχείων, από το να μέρος στο άλλο οι αποστάσεις χιλιάδων μιλιών, πιάστηκε και στάλθηκε πίσω στην Ελλάδα.....»
Μήπως και ο τρόπος ζωής, μας θυμίζει κάτι?
"Στην ιστορία του ελληνισμού υπάρχουν πολλές σκοτεινές σελίδες εκμετάλλευσης, το επαίσχυντο περιεχόμενο πολλών απ΄ αυτές τις σελίδες γράφτηκε από τους ίδιους τους Έλληνες, εκείνους που κατατρέχουν τους συντρόφους τους μετανάστες.
«Αρκετοί ανάμεσά τους (Έλληνες μετανάστες) παρατηρεί ο Μαλαφούτης, έχοντας υπερνικήσει τα πρώτα εμπόδια, αντί να προσπαθήσουν να εξυπηρετήσουν τους συμπατριώτες τους, εκμεταλλεύτηκαν την απειρία και την αμάθειά τους σε τέτοιο αποκρουστικό βαθμό που ήταν απαραίτητη η επέμβαση των αμερικανικών αρχών να σταματήσουν την εκμετάλλευση των αθώων θυμάτων»
Κανένα άλλο αδίκημα δε χτύπησε τόσο βαθιά την ελληνοαμερικανική κοινότητα στα πρώτα της χρόνια και δεν είχε τόσο ζημιογόνο αποτέλεσμα στην αμερικανική κοινή γνώμη και στις κυβερνητικές αρχές όσον αφορά το ελληνικό όνομα και την ελληνική μετανάστευση στην Αμερική, όσο το σύστημα των Πατρόνων (Patrone).
Σύμφωνα με τον Σεραφή η λέξη «Πατρόνος» σημαίνει ιδιοκτήτης, αφεντικό ή κύριος, ένα άτομο που έχει νομική και ηθική ισχύ πάνω στους άλλους : Το σύστημα ήταν διαδεδομένο ανάμεσα στους μετανάστες που είχαν λίγη ή καμία γνώση της αγγλικής γλώσσας.
Το σύστημα εκμετάλλευσης από τους «Πατρόνους» είχε πρωτοεμφανιστεί από Ιταλούς αφέντες στη σιδηροδρομική βιομηχανία. Στην ουσία, οι Πατρόνοι ήταν εργολάβοι στους οποίους οι νεοφερμένοι, που ήξεραν πολύ λίγο τη γλώσσα και τις συνθήκες εργασίας, στηρίζονταν για εργασία (απασχόληση). Μερικές φορές οι Πατρόνοι τους εξασφάλιζαν δωμάτιο και ένα συμφωνημένο ποσό ως μισθό, που σήμαινε ότι τροφή και οτιδήποτε έπαιρνε ο εργάτης επιπλέον απ΄ αυτό το ποσό ανήκε σ΄ αυτόν, δηλαδή τον Πατρόνο.
Από το 1900 οι Έλληνες «αφεντικά» υιοθέτησαν το σύστημα των Πατρόνων και το επεξέτειναν. Τα πρώτα θύματα ήταν κυρίως οι μικροπωλητές λουλουδιών και , σε μικρότερη έκταση, οι πωλητές φρούτων και γλυκών στους δρόμους της Ν. Υόρκης. Ήταν εφοδιασμένοι με χειράμαξες και με το εμπόρευμα της ημέρας. Το βράδυ επέστρεφαν τα καροτσάκια και τις εισπράξεις στο «αφεντικό». Στην αρχή το σύστημα περιοριζόταν στους μεσήλικες Έλληνες μετανάστες αλλά μετά το 1900 επεκτάθηκε και συμπεριέλαβε αγόρια ηλικίας 14-20.
Αυτά τα αγόρια έκλειναν συνήθως συμβόλαιο στην Ελλάδα. Το συμβόλαιο το υπέγραφαν τα αγόρια και οι γονείς τους, λίγοι από τους οποίους ήξεραν το αληθινό νόημα της συμφωνίας. Ο Πατρόνος πλήρωνε τη μετάβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες και γιαυτό ήταν υποχρεωμένοι να δουλεύουν γι΄ αυτόν για χρόνια. Ήταν μια μορφή δουλείας με συμβόλαιο ....
Η κομπίνα των Πατρόνων ευτυχώς εξαλείφθηκε, αλλά όχι πριν καταστρέψει πολλές ζωές και βλάψει γενικά το όνομα των Ελλήνων στην Αμερική. Πέρασαν γενιές και γενιές για να εξαλειφθεί αυτό το στίγμα από την αμερικάνικη κοινωνία (Papaioannou, 1985: 58-59)."
Τελικά οι καλυτεροι εκμεταλευτές των Ελλήνων μεταναστών, αποδεικνύονται οι συμπατριώτες τους.
Και κάτι ακόμα, δεν υπάρχουν "Ελληνοαμερικάνοι". Μετά από την παραμονή μου για ένα χρόνο, στην "Γη της Επαγγελίας", κατέληξα ότι υπάρχουν ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ που τυχαίνει να κατάγονται από την Ελλάδα.
Το λίνκ για τα παραπάνω είναι αυτό: http://web.auth.gr/virtualschool/1.3/Praxis/BoravouEmigration.html
και υπάρχουν βέβαια και άλλα.
αστο..........μην κουραζεσαι αλλο, κανοντας copy-paste απο βιβλια που μπορει να γραψει ο οποιοσδηποτε!
ολα οσα εκανες copy-paste αναφερονται αποκλειστηκα στα αρνητικα των ελληνων!
-και αν οντως εμεις οι ελληνες ειμαστε τοσο καφροι οσο θελουν να μας πεισουν οι συγγραφεις, ειμαστε υποχρεωμενοι να δεχτουμε την ανεξελενκτη εισροη μεταναστων?
-σε οποιαδηποτε πολη της αμερικης -μια χωρα παντελως μπασταρδεμενη- μπορεις να παρεις την οικογενεια και τα παιδια σου και να βγεις βολτα το βραδυ στο παρκο?
-ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ οπως ηταν η αμερικη 100 χρονια πριν?
εγω πραγματικα ΛΟΙΠΑΜΑΙ να βλεπω ανθρωπους/ελληνες να εκφραζουν αποψεις που λειτουργουν εις βαρος τους!
loukasfilm
25/04/2007, 09:40
Άντε πάρτε και τους πίνακες εγκληματικότητας
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ (1929)
31 ΠΟΛΕΙΣ ΣΙΚΑΓΟ
1)ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΤΑΛΟΙ
2)ΛΙΘΟΥΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
3)ΠΟΛΩΝΟΙ ΛΙΘΟΥΑΝΟΙ
4)ΙΤΑΛΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ
5)ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΙ ΡΩΣΟΙ
6)ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ
7)ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΟΙ
8)ΡΩΣΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ
9)ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ
10)ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟΙ
ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΣΕ 100.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ (1902)
ΧΩΡΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ
ΕΛΛΑΔΑ 50 1.000
ΒΕΛΓΙΟ 40 530
ΙΤΑΛΙΑ 17 178
ΓΑΛΛΙΑ 12 328
Πηγή η έκθεση της επιτροπής Wikersam, από Thorsten Sellin "Culture Conflict and Delinquency" (New York, 1938).
loukasfilm
25/04/2007, 09:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από giobazolias
αστο..........μην κουραζεσαι αλλο, κανοντας copy-paste απο βιβλια που μπορει να γραψει ο οποιοσδηποτε!
-σε οποιαδηποτε πολη της αμερικης -μια χωρα παντελως μπασταρδεμενη- μπορεις να παρεις την οικογενεια και τα παιδια σου και να βγεις βολτα το βραδυ στο παρκο?
-ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ οπως ηταν η αμερικη 100 χρονια πριν?
Αυτό κατάλαβες εσύ από αυτά που σου παραθέτω?
Και ναι για κάποιους η Ελλάδα σήμερα φαντάζει σαν την γή της επαγγελίας.
Το βιβλίο αυτό που αναφέρω, δεν αναφέρει στοιχεία τυχαία. Ότι λέει είναι από επίσημες εκθέσεις του FBI.
Και δεν κουράζομαι μην ανησυχείς. Πάντα στην διάθεσή σου.
:wave2: :wave2: :wave2:
giobazolias
25/04/2007, 09:57
Αυτό κατάλαβες εσύ από αυτά που σου παραθέτω?
Και ναι για κάποιους η Ελλάδα σήμερα φαντάζει σαν την γή της επαγγελίας.
Το βιβλίο αυτό που αναφέρω, δεν αναφέρει στοιχεία τυχαία. Ότι λέει είναι από επίσημες εκθέσεις του FBI.
Και δεν κουράζομαι μην ανησυχείς. Πάντα στην διάθεσή σου.
ρε φιλε!
αντε και μπορει να ειμαστε τα ιδια σκατα με τους αλβανους............
τι πρεπει να κανουμε δηλαδη?
να συνεχισουμε να τους δεχομαστε και σε 20 χρονια απο τωρα να γινουμε ελλαδοαλβανια?
να μπουν και στο κοινοβουλιο?
να εκλεγουν και αλβανο βουλευτη επηδη οι ελληνες μεταναστες στην αμερικη 100 χρονια πριν ηταν οι μεγαλυτεροι εγληματιες?
loukasfilm
25/04/2007, 10:05
ρε φιλε!
αντε και μπορει να ειμαστε τα ιδια σκατα με τους αλβανους............
τι πρεπει να κανουμε δηλαδη?
να συνεχισουμε να τους δεχομαστε και σε 20 χρονια απο τωρα να γινουμε ελλαδοαλβανια?
να εκλεγουν και αλβανο βουλευτη επηδη οι ελληνες μεταναστες στην αμερικη 100 χρονια πριν ηταν οι μεγαλυτεροι εγληματιες?
Το πήγες πολύ μακρυά. Είδες εγώ να γράφω πουθενά τίποτα από αυτά που αναφέρεις?
Ποιος είπε ότι και εμείς και οι Αλβανοί είμαστε "σκατά"? Κανένας λαός δεν είναι "σκατά".
Η αναφορά έγινε γιατί όπως γράφω ήδη, έχω βαρεθεί να ακούω για τους μετανάστες του εξωτερικού. Συνήθως μπερδεύουν την τώρα κατάσταση, με την τότε.
Κάθε μετανάστης για να φύγει από την χώρα του, είναι εξ΄ορισμού απελπισμένος. Από αυτή την συνειδητοποίηση, μέχρι την συνολική απόρριψη, υπάρχει τεράστια διαφορά.
Με την λογική των σημερινών "αλβανοφάγων", θα έπρεπε να είχαν πνίξει στο Έλις Άιλαντ, και όλους τους Έλληνες μετανάστες. Μέχρι και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν σήμερα, είναι τα ίδια με τότε.
loukasfilm
25/04/2007, 10:09
ρε φιλε!
Και εδώ μου δημιουργείς την λογική απορία. Πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να βγούν, Αμερικάνοι Ελληνικής καταγωγής, στο Αμερικάνικο κοινοβούλιο? Ξέρεις για ποιούς μιλάω, Για αυτούς που κάνουν σημαία εδώ στην Ελλάδα , επειδή θα βοηθήσουνε τα "εθνικά μας θέματα"
:yuck: :yuck: :yuck:
σορυ για την παρεμβαση ,και ειλικρινα χωρις παρεξηγηση φιλε zzr!
η ελληνικη κοινωνια δεν τους δεχτηκε.............αναγκαστηκε να τους δεχτει!
μαλλον εσυ εχεις συμφεροντα (επαγγελματικα, και δικαιωμα σου) για να τους υποστηριζεις............αρα και εσυ κρινεις απο προσωπικες σου εμπειριες!
:lol: :lol: :lol: :lol:
ναι έχω τρελά συμφέροντα.....μεγάλες επιχειρήσεις , πολλούς αλβανούς εργαζόμενους και μερικούς αιθίοπες....:lol: :lol: :lol: :eyepop:
αυτα εχει το ιντερνετ ο καθενας διαβάζει οτι θελει κ βγαζει τρελά συμπεράσματα....
φίλε μου προέρχομαι απο εργατική οικογένεια απο πατέρα, παππού κτλ...και εγώ φυσικά δουλεύω ως υπάλληλος....
ποτέ μου δεν εκμεταλεύτηκα εργατικο δυναμικό για να παράγω υπεραξία για την τσεπούλα μου...
προφανώς θα επηρρεάστηκες απο τη λέξη "προιστάμενος" .... αν εχεις τη παραμικρή εμπειρία με εργασία καταλαβαίνεις οτι η λέξη προιστάμενος δεν συνεπάγεται κυριαρχικό δικαίωμα πάνω στον υφιστάμενο....με απλά λογια ο πατέρας μου ήταν ο επικεφαλής ηλεκτροσυγγολητών σε μια ομάδα νεότερων εργαζομένων που δεν είχαν τα 30 χρονια εμπειριας του πατέρα μου στις κατασκευες οδικών εργων.....άρα οπως καταλαβαίνεις την ποιότητα της δουλειάς τους την έλεγχε ο πατέρας μου κ τις κατευθύνσεις τις έπερναν απο τον πατέρα μου...
αλλά ο πατέρας μου είτε δούλευε με Αλβανούς είτε ,με Πακιστανους, είτε με Έλληνεςτον ιδιο μισθό θα έπαιρνε.....δεν ηταν δουλέμπορος ......εργάτης με εμπειρία ήταν....
αλλά μονο και μονο το σκεπτικο σου οτι καποιος πρέπει να εχει όφελος για να μιλάει με θετικά λόγια για άλλες εθνότητες αντανακλα τον τρόπο σκέψης σου...
Άντε πάρτε και τους πίνακες εγκληματικότητας
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ (1929)
31 ΠΟΛΕΙΣ ΣΙΚΑΓΟ
1)ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΤΑΛΟΙ
2)ΛΙΘΟΥΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
3)ΠΟΛΩΝΟΙ ΛΙΘΟΥΑΝΟΙ
4)ΙΤΑΛΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ
5)ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΙ ΡΩΣΟΙ
6)ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ
7)ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΟΙ
8)ΡΩΣΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ
9)ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ
10)ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟΙ
ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΣΕ 100.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ (1902)
ΧΩΡΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ
ΕΛΛΑΔΑ 50 1.000
ΒΕΛΓΙΟ 40 530
ΙΤΑΛΙΑ 17 178
ΓΑΛΛΙΑ 12 328
Πηγή η έκθεση της επιτροπής Wikersam, από Thorsten Sellin "Culture Conflict and Delinquency" (New York, 1938).
+10000 για τα στοιχεία ......
loukasfilm
25/04/2007, 12:05
εγω πραγματικα ΛΟΙΠΑΜΑΙ να βλεπω ανθρωπους/ελληνες να εκφραζουν αποψεις που λειτουργουν εις βαρος τους!
Ο οποιοσδήποτε είναι αυτός:
Ποιος ήταν ο Sellin
Αποτελεί οδυνηρή έκπληξη για κάθε εγκληματολόγο η αμαθέστατη αμφισβήτηση του επιστημονικού κύρους ενός από τους θεμελιωτές της σύγχρονης κοινωνιολογικής σκέψης σχετικά με την ερμηνεία του εγκληματικού φαινομένου.
Το κλασικό έργο του Th. Sellin ("πολιτιστική Σύγκρουση και Έγκλημα", Νέα Υόρκη, 1938) υπήρξε προϊόν μελέτης μετά από ειδική ανάθεση του Συμβουλίου Ερευνών της Κοινωνικής Επιστήμης (S.S.R.C) των ΗΠΑ.
Ήταν η εποχή όπου στην Αμερική η έξαρση της εγκληματικότητας συνδεόταν με τις μεταναστευτικές κοινότητες από την Ευρώπη αλλά και τον αμερικάνικο Νότο.
Η κατά κύριο λόγο αγροτική προέλευση των μεταναστών προκαλεί στο νέο (άξενο και αστικό) περιβάλλον σύγκρουση μεταξύ των επιβεβλημένων κανόνων συμπεριφοράς και των κοινωνικών αξιών που πολιτισμικά φέρει ο (νέος) μετανάστης. Επί παραδείγματι, τα "εγκλήματα τιμής" ήσαν κοινά για την ελληνική μεταναστευτική κοινότητα στις ΗΠΑ του μεσοπολέμου, αλλά και μεταπολεμικά στη Γερμανία και στο Βέλγιο, χωρίς να γίνονται κατανοητά στη χώρα υποδοχής.
Όσοι διαμαρτύρονται για τη δημοσιοποίηση των εγκληματολογικών στατιστικών στις ΗΠΑ του μεσοπολέμου (που παραθέτει εγκυρότατα ο Sellin) πρέπει να αναγνωρίσουν ότι οι στατιστικοί αριθμοί -π ου ασμένως επικαλούνται όταν πολιτικά τους συμφέρει - επιδέχονται πολλαπλές αναγνώσεις.
Δεν έχει νόημα - χάριν παραδείγματος - η επίκληση απόλυτων αριθμών για την εγκληματικότητα εθνικών ομάδων, εάν δεν γίνει συγκριτική αναφορά και αναγωγή στα ποσοστά που αντιπροσωπεύουν στον συνολικό πληθυσμό, σε ηλικιακές κατηγορίες, στην ταξική προέλευση, στο φύλο και σε μία σειρά άλλους - σημαντικούς - παράγοντες επιρροής των εγκληματολογικών στατιστικών (όπως η διάθεση για καταγγελία, η επιλεκτική δραστηριότητα του συνολικού συστήματος ποινικής καταστολής, η δικαστηριακή πρακτική, κ.ά).
Δεν είναι το γονίδιο ή το εθνικό κύτταρο που προδιαθέτει στο έγκλημα. "Κάθε κοινωνία έχει τους εγκληματίες που της αξίζει". Η ενδελεχής μελέτη του κοινωνικού γίγνεσθαι, η κατανόηση της διαφορετικής κουλτούρας , ο σεβασμός των δικαιωμάτων κάθε πλάσματος που υπόκειται στην ελληνική έννομη τάξη (όπως πρώτο το Σύνταγμα της Τροιζήνας διακήρυξε), η συστηματική παρέμβαση στο κοινωνικό μικρό-επίπεδο συνιστούν τη μόνη ρεαλιστική και αποτελεσματική αντεγκληματική πολιτική.
Βασίλης Χ. Καρύδης
Επίκουρος Καθηγητής Εγκληματολογίας στο ΔΠΘ (Συγγραφέας της μελέτης "Η εγκληματικότητα των μεταναστών στην Ελλάδα")
Μην "ΛΟΙΠΑΣΑΙ", δεν υπάρχει ίχνος ανθελληνικότητας στα λόγια μου. Το παράδειγμα θέλει να δείξει ότι οι μετανάστες, ασχέτως χώρας καταγωγής, χρώματος, θρησκείας, κλπ, πάντα αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, που τους οδηγούν σε παρόμοιες συμπεριφορές.
Απλά όταν καταρρίπτονται εικόνες, πλασμένες στα ανώτερα στρώματα του εγκεφάλου, για καθαρότητα λαών, για ανωτερώτητα φυλών και γονιδίων, αυτό είναι δυσάρεστο, για τους θιασώτες τους.
giobazolias
25/04/2007, 12:11
πολυ ωραια!!!
ολα αυτα τα στοιχεια ξερετε ομως τι δειχνουν?????????
Οτι οι μεταναστες ειναι Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΑΙΤΙΟΣ για την αυξηση της εγκληματικοτητας!
οπως πρωτοι ηταν οι ελληνες στην αμερικη!
και πλεον η εγληματικοτητα στην αμερικη ειναι σε ΜΕΓΑΛΑ ΥΨΗ!
ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ!!!!!!!!!!!!!!
................ναι η οχι?............
ετσι λοιπον, οι μεταναστες μεταναστευουν για το οικονομικο τους συμφερον!
και οι ντοπιοι δεν τους θελουν για το δικο τους συμφερον!
εμας τους ελληνες τι μας συμφερει???????
πριν απαντησει καποιος, ας λαβει υπ οψην οτι 20/30% του πληθυσμου που ζει στην ελλαδα ειναι οικονομικοι μεταναστες...............και το ποσοστο αυξανεται!
και μην ακουσω καμια μαλακια για δουλειες που απαξιουν οι ελληνες να κανουν!
οπως οικοδομες για παραδειγμα.......γιατι πριν ερθουν οι αλβανοι δεν υπηρχε προβλημα εργατικου δυναμικου στις οικοδομες!
μολις ομως ηρθαν οι μεταναστες, βρηκαν ευκαιρια οι εργολαβοι να ριξουν τα μεροκαματα και οι ελληνες τραβηχτηκαν!
οι μεταναστες ομως πηγαν για 20 ευρω μεροκαματο!...............που με 10.000 ευρω παιρνουν/φτιαχνουν σπιτι στη χωρα τους!
ενω ο ελληνας για να παρει/φτιαξει σπιτι εδω, θελει 150.000 ευρω. τι να παει να κανει στην οικοδομη που το μεροκαματο το 1990 ηταν 10.000δρχ, και το 2007 ειναι το ιδιο(30 ευρω)?????
η ελλαδιτσα ΔΕΝ ειναι χωρα της ευκαιριας!
οι ευκαιριες ειναι ηδη λιγες ..............και με την μεταναστευση (στα επιπεδα που κειμενεται) γινονται ολο και λιγοτερες..................και φυσικα μεγαλωνει και η εγληματικοτητα!
υ.γ. και ο μπουσι να παρει τον πουλο και να παει να παιξει στη φλαμουρταρι!
:winka:
:a10:
LsKostas
25/04/2007, 12:17
Για το θεμα της σημαιας θα γραψω...ΚΑΙ OXI MONO
Το αρθρο που παρατεθηκε ειναι κατα ενα μεγαλο ποσοστο αληθεια.
Οταν βλεπω πατριωτικες συμμαχιες,κλουβες των Ματ,εθνικοπατριωτικες μαζωξεις
με φοντο την ελληνικη σημαια μου ερχεται αναγουλα...
Οταν βλεπω σε καθε εθνικη εορτη την σημαια φατσα καρτα στα μπαλκονια σκεφτομαι...
"Τωρα το θυμηθηκατε οτι ειστε Ελληνες?".Τους κατηγορω γιατι μασανε σανο,δεν τους μισω ομως...
Ελληνας για μενα σημαινει αγωνας για ελευθερια,αντιδραση στο κατεστημενο και δικαιοσυνη.
Αυτος που σταθηκε στα καγκελα του Πολυτεχνειου και κρατουσε την Σημαια,
Αυτος που δεν θα κοιταξει τον ευαυτουλη του και θα νοιαστει και για τον διπλα του στην τελικη.
Ετσι πιστευω!Ακριβως Αυτο!
Ποσο "ελληνες" λοιπον ειναι το οικονομικο καρτελ που...
-Σε εξαντλει οικονομικα,εξανεμιζει τις ελπιδες σου για ενα καλυτερο αυριο,
σε κανει να σκεφτεσαι με βαση το χρημα και οχι τον ανθρωπο,
σου φερνει στην χωρα σου τους μεταναστες για να φτιαξει τους Ολυμπιακους αγωνες,
παραλληλα ομως τους αφηνει ξαμολυτους μετα ωστε να δικαιολογησει και κονδυλια
για την ασφαλεια σου.Απαικτο...
Το συστημα ειναι απαικτο...προσλαμβανει αστυνομικους για την παταξη
της εγκληματικοτητας που το ΙΔΙΟ αφησε να εξελιχθει.Μιλαμε για οργουελικα σεναρια...
Στο ονομα της Δημοκρατιας που οι ιδιοι οι Ελληνες καποτε χτισανε και πληρωσαν με αιμα
διαπρατονται ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.
Ναι για μενα ειναι εγκλημα η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ και ο μισθος 650ε.ΕΓΚΛΗΜΑ...ΕΓΚΛΗΜΑ ΡΕ!
Ειναι ντροπη να βλεπω παιδια της ηλικιας μου
να βλεπουν το Δημοσιο σαν σωτηρια...την ΓΑΜ...ΝΗ την αστυνομια σαν λυση ζωης
...τον στρατο
σαν λυση...Ντροπη σε μια χωρα που το μυαλο περισσευει να υπαρχει τοση βλακεια.
Δεν βαζω τα παντα σ ενα τσουβαλι.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ.
Οποτε θα υποστει και τις αντιστοιχες συνεπειες...Αξιος της μοιρας του!
Ομως υπαρχουν και καποιοι πισω και ΠΑΝΩ για ολα,
υπαιτιοι για την ολη κωλο-κατασταση σε καθε γωνια της Ελλαδας.
Βρισκεται πισω απο ενα γραφειο...
,εχει παχυλο μισθο!
,βουλιαζει καραβια για να παρει αποζημιωσεις!
βαζει βομβες(η εστω τις αφηνει)για να βαλει μετα καμερες!
,αμα λαχει κανει και καμια υποκλοπη σε κανα πρωθυπουργο
,παραλληλα παιρνει και κανα καναλι να κανει προπαγανδα(χωρις αυτη...παπαλα)
Παραξενα πραγματα...
Μπορει να κανει τουφα ο πιτσιρικας που καιει την σημαια...
Γιατι ομως δεν μπορω να τον κατηγορησω?
Δεν μου παει η καρδια...Μ αρεσει αλλου να διοχετευω την ΟΡΓΗ μου.
Φιλικα προς καποιους,εχθρικα προς αλλους.Endooooooooo!!!!!!!
:smokin:
πολυ ωραια!!!
πριν απαντησει καποιος, ας λαβει υπ οψην οτι 20/30% του πληθυσμου που ζει στην ελλαδα ειναι οικονομικοι μεταναστες...............και το ποσοστο αυξανεται!
οπως οικοδομες για παραδειγμα.......γιατι πριν ερθουν οι αλβανοι δεν υπηρχε προβλημα εργατικου δυναμικου στις οικοδομες!
μολις ομως ηρθαν οι μεταναστες, βρηκαν ευκαιρια οι εργολαβοι να ριξουν τα μεροκαματα και οι ελληνες τραβηχτηκαν!
οι μεταναστες ομως πηγαν για 20 ευρω μεροκαματο!...............που με 10.000 ευρω παιρνουν/φτιαχνουν σπιτι στη χωρα τους!
ενω ο ελληνας για να παρει/φτιαξει σπιτι εδω, θελει 150.000 ευρω. τι να παει να κανει στην οικοδομη που το μεροκαματο το 1990 ηταν 10.000δρχ, και το 2007 ειναι το ιδιο(30 ευρω)?????
οι ευκαιριες ειναι ηδη λιγες ..............και με την μεταναστευση (στα επιπεδα που κειμενεται) γινονται ολο και λιγοτερες..................και φυσικα μεγαλωνει και η εγληματικοτητα!
να κατακρίνεις ας πούμε τις πολιτικές και τα κόμματα που επέτρεψαν την παράνομη μετανάστευση, και την εκμετάλευση των μεταναστών με στόχο την συμπίεση του εργατικού κόστους το έχεις σκεφτεί....????
παράνομοι μετανάστες δουλεύουν ακόμα και σε δημόσια έργα με τις μεθόδους τις υπεργολαβίας...
άρα το κράτος έχει κέρδος απο αυτούς....οχι ζημία....
άρα μηπως τα ρέστα πρεπει αν τα ζητάμε απο την πολιτική εξουσία και όχι απο τα θύματα της υπόθεσης που η οικονομική ανέχεια τους έκανε να μεταναστεύσουν????(όπως άλλωστε και τους Έλληνες των αρχών αλλά και του μέσου του περασμένου αιώνα ...)
οι εργολάβοι δεν βρήκαν την ευκαιρία....την άρπαξαν σε απόλυτη συννενόηση με το πολιτικό κατεστημένο σε μια περίοδο που οι μισθοί είχαν σταθεροποιηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα για την Ελλάδα.....
loukasfilm
25/04/2007, 12:44
πολυ ωραια!!!
Χαίρομαι που τα πράγματα αρχίζουν και λέγονται με το όνομά τους. Και για να συνεχίσουμε:
"H εγκληματικότητα
Tον χειμώνα του 1998, το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό «Φόρεϊν Πόλισι» είχε δημοσιεύσει μια εμπεριστατωμένη έρευνα που κατέρριπτε τα πιο διαδεδομένα στερεότυπα γύρω από τη μετανάστευση. Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, η λαθρομετανάστευση, αν και εμφανίζει κάποια άνοδο, δεν αντιπροσωπεύει παρά το 10% έως 15% του συνόλου των μεταναστών στις πλούσιες χώρες. H Bόρεια Aμερική και η Δυτική Eυρώπη φιλοξενούν μόλις το 38% του συνόλου των μεταναστών και το... 18% των πολιτικών προσφύγων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται στον Tρίτο Kόσμο.
Tο κυριότερο, καμία σοβαρή μελέτη δεν βεβαιώνει κάποια σχέση αιτίου-αιτιατού ανάμεσα στη μετανάστευση και την εγκληματικότητα. Aντίθετα, άπειρες έρευνες, αλλά και η κοινή λογική επιβεβαιώνουν τον ομφάλιο λώρο που συνδέει την εγκληματικότητα με την πραγματική της μήτρα, τη φτώχεια, την ανεργία και την κοινωνική περιθωριοποίηση. Mήπως θα ’πρεπε, αντί για τον «τρίτο πυλώνα», της Eυρώπης των δικαστών, των αστυνόμων και της ηλεκτρονικής παρακολούθησης, να σκεφτούμε επιτέλους τον ανύπαρκτο «τέταρτο πυλώνα» της απασχόλησης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης;
Στη Γαλλία, οι μαθητές του δημοτικού διδάσκονται τον μύθο του Λαφοντέν που έχει τίτλο «τα ζώα που έπαθαν πανώλη». H ιστορία έχει ως εξής: Πολλά ζώα πέθαναν και όλα προσβλήθηκαν από μια επιδημία πανώλης. Tο λιοντάρι τα συγκέντρωσε όλα και τους ζήτησε να εξομολογηθούν τα αμαρτήματά τους ώστε να εξευμενισθεί η οργή των θεών. Eνα ένα με τη σειρά, η τίγρις, η αρκούδα και ο λύκος εξομολογούνται φοβερά και τρομερά αμαρτήματα, αλλά κανείς δεν διανοείται να τους ενοχοποιήσει - παραείναι ισχυροί για κάτι τέτοιο. Tο ανάθεμα πέφτει στον φουκαρά τον γάιδαρο, που εξομολογείται ότι έφαγε γρασίδι από τον κήπο μιας εκκλησίας. Tου καθενός η δύναμη ζυγιάζει το δίκιο, συμπεραίνει ο Λαφοντέν - τραγικά επίκαιρος, όπως και ο συγγραφέας της «Φάρμας των Zώων», Tζορτζ Oργουελ, στο φόντο της σημερινής Eυρώπης..."
Τα στοιχεία που παραθέτω και υιοθετείς, δείχνουν μόνο, ότι πολύ εύκολα μπορούν να "δαιμονοποιηθούν", λαοί, ομάδες και οποιοσδήποτε διαφέρει ή διαχωρίζεται απο την καθιερωμένη κατάσταση. Ούτε οι Έλληνες είναι εγκληματίες, ούτε οι Αλβανοί ή οποιοσδήποτε λαός αύριο μπει στο στόχαστρο.
Το κοινό πρόβλημα για όλους, και η γεννεσιουργός αιτία της εγκληματικότητας, καθώς και όλων των άλλων πληγών της κοινωνίας μας, είναι η κοινωνική ανισότητα και η εκμετάλευση.
Τώρα αν εσύ και οποιοσδήποτε άλλος, κλείνετε τα μάτια μπροστά στο πρόβλημα, γιατί ουσιαστικά το αποδέχεστε και ψάχνετε για εχθρούς, να έχετε υπ΄όψιν σας ότι επιστημονικά δεν υπάρχει τεκμηρίωση για αυτό που λέτε.
Τα μεροκάματα και η διασφάλιση της εργασίας μας είναι πρώτα από όλα δικό μας μέλημα. Αν ξεπουλιέσαι εσύ, εγώ, και όλοι μας τότε δεν πρέπει να απορείς αν κάποιος άλλος ξεπουλιέται φθηνότερα. Είδες που οδηγεί αυτή η λογική?
giobazolias
25/04/2007, 12:48
να κατακρίνεις ας πούμε τις πολιτικές και τα κόμματα που επέτρεψαν την παράνομη μετανάστευση, και την εκμετάλευση των μεταναστών με στόχο την συμπίεση του εργατικού κόστους το έχεις σκεφτεί....????
παράνομοι μετανάστες δουλεύουν ακόμα και σε δημόσια έργα με τις μεθόδους τις υπεργολαβίας...
άρα το κράτος έχει κέρδος απο αυτούς....οχι ζημία....
άρα μηπως τα ρέστα πρεπει αν τα ζητάμε απο την πολιτική εξουσία και όχι απο τα θύματα της υπόθεσης που η οικονομική ανέχεια τους έκανε να μεταναστεύσουν????(όπως άλλωστε και τους Έλληνες των αρχών αλλά και του μέσου του περασμένου αιώνα ...)
οι εργολάβοι δεν βρήκαν την ευκαιρία....την άρπαξαν σε απόλυτη συννενόηση με το πολιτικό κατεστημένο σε μια περίοδο που οι μισθοί είχαν σταθεροποιηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα για την Ελλάδα.....
μα και φυσικα φταιει και το κρατος!
εμεις ομως απ την πλευρα μας δεν πρεπει να επικροτουμε την εισροη των μεταναστων!
Και την εντολη για ελενχο της νομιμοτητας ενος θρασυδειλου αλβανου ποδοσφαιριστη ..........δεν πρεπει να τη ερμηνευουμε ως ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!
Ας το αφησουμε να το κανουν τα αλβανικα ΜΜΕ που κοιτανε το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ συμφερον, και ας κοιταξουμε εμεις το δικο μας!
loukasfilm
25/04/2007, 12:53
μα και φυσικα φταιει και το κρατος!
εμεις ομως απ την πλευρα μας δεν πρεπει να επικροτουμε την εισροη των μεταναστων!
Και την εντολη για ελενχο της νομιμοτητας ενος θρασυδειλου αλβανου ποδοσφαιριστη ..........δεν πρεπει να τη ερμηνευουμε ως ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!
Ας το αφησουμε να το κανουν τα αλβανικα ΜΜΕ που κοιτανε το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ συμφερον, και ας κοιταξουμε εμεις το δικο μας!
Μια και μιλάς για θρασύδειλο αλβανό ποδοσφαιριστή, θα ήθελα την γνώμη σου για αυτό το άρθρο:
Παίζεις μπάλα; Είσαι Ελληνας!
Εδώ και δύο εβδομάδες διαβάζω σχεδόν κάθε μέρα στις αθλητικές εφημερίδες για μία «χυλόπιτα» του Σωτήρη Νίνη στην Εθνική Αλβανίας. Οταν όμως την Κυριακή ρωτήθηκε ο ίδιος επί του θέματος αρκέστηκε να πει «δεν έχω αποφασίσει ακόμη σε ποιά Εθνική θα παίξω...»
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2007
«Δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ Αλβανέ, Γεωργιανέ, Ουκρανέ». Εκτός αν ξέρεις καλή μπάλα, σηκώνεις πολλά βάρη ή μπορείς να παλεύεις τόσο καλά ώστε να φέρνεις μετάλλια στους χρυσοθήρες του ελληνικού αθλητισμού.
Πόσο Ελληνας είναι ο γεννημένος στη Χειμάρα και μεγαλωμένος στη Ζάκυνθο Σωτήρης Νίνης; Ποδοσφαιρικά 100%. Εδώ έμαθε μπάλα, εδώ πήρε την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του πριν κλείσει τα 17 και εδώ είναι το ποδοσφαιρικό του μέλλον σε συλλογικό επίπεδο για τα επόμενα χρόνια. Στην καρδιά του όμως μόνο ο ίδιος μπορεί να απαντήσει πόσο Ελληνας ή Αλβανός αισθάνεται. Και η φαινομενικά ανώδυνη απάντηση που έδωσε όταν του τέθηκε το ερώτημα για το εθνόσημο που θα φορέσει, φανερώνει πως αυτό που για τους περισσότερους ήταν αυτονόητο, δεν είναι ακριβώς έτσι για τον ίδιο.
Πριν οποιοσδήποτε απορήσει ή αισθανθεί πως προσβάλλεται από την αμφιβολία του μικρού, ας θυμηθεί το θέμα των σημαιοφόρων στις παρελάσεις. Αν ένα παιδί με αλβανική καταγωγή δεν έχει δικαίωμα – αν και αριστούχος – σύμφωνα ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού λαού να κρατήσει την ελληνική σημαία, τότε γιατί ένας αριστούχος της μπάλας έχει όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να τη φορέσει στο στήθος; Αλλά ξέχασα, όσοι φέρνουν διακρίσεις σε ομαδικά αθλήματα ή μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες «βαπτίζονται» Ελληνες χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, όχι μόνο στο διαβατήριο αλλά και στη συνείδηση των υποκριτών αυτής της χώρας, έστω κι αν δεν ξέρουν τον Εθνικό Υμνο, δεν έχουν καμία ελληνική ρίζα και εισήχθησαν στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να ανταλλάξουν τις αθλητικές τους επιδόσεις με μερικές χιλιάδες ευρώ για να μας χαρίσουν μια στιγμή «εθνικής υπερηφάνιας».
Ο Σωτήρης δεν είναι τέτοια περίπτωση. Μιλάει τέλεια ελληνικά, έχει ζήσει σχεδόν όλη τη ζωή του εδώ και είναι περισσότερο Ελληνας από πολλούς που γεννήθηκαν σε αυτή τη χώρα. Κανείς όμως δεν μπορεί να τον αναγκάσει να δηλώσει Ελληνας αν ο ίδιος δεν αισθάνεται έτσι.
Αναρωτήθηκε κανείς τι αντιμετώπιση μπορεί να είχε όλα αυτά τα χρόνια η οικογένειά του από τους εθνικιστές, ρατσιστές και ξενοφοβικούς που υπάρχουν στην κοινωνία μας; Γνωρίζει κανείς αν κάποιος συμμαθητής του στο σχολείο τον αποκάλεσε ποτέ με υποτιμητικό ύφος «Αλβανό» πολύ πριν να στραφούν πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας; Σκέφτηκε κάποιος γιατί αυτό το παιδί που βρίσκεται 14 χρόνια στην Ελλάδα δεν έχει ακόμη ελληνικό διαβατήριο και υπηκοότητα;
Το πιθανότερο είναι πως ο Σωτήρης Νίνης θα παίξει στην Εθνική Ελλάδας. Η πίεση από το περιβάλλον και το σύλλογό του, η μεγαλύτερη προοπτική διακρίσεων με την Ελλάδα σε σχέση με αυτή που θα είχε με την Αλβανία και ενδεχομένως κάποια ανταλλάγματα που θα εξασφαλίσει ο ίδιος και η οικογένειά του από την ΕΠΟ ή την Πολιτεία είναι αρκετά σοβαροί λόγοι για να τον πείσουν να πάρει την απόφαση «που πρέπει». Οσο για το τι αισθάνεται ο ίδιος, το πιθανότερο είναι πως δεν θα το μάθουμε ποτέ. Και ποιόν νοιάζει άλλωστε; Η ομαδάρα μας να νικάει με κάθε τρόπο κι όλοι οι άλλοι...
Τι νομίζεις?
ΕΝΤΕΛΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ?ΜΗΜΠΩΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ?ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ 85% ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ?Η ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ 5-6 ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΑΙ ΕΤΣΙ?Η ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΡΘΕΙ Η ΩΠΑ ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ?
ΦΙΛΕ vangelis 64 ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΕΙΠΑ ΟΧΙ ΦΑΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΕΡΙ ΙΛΛΥΡΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΦΥΛΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Υ.Γ ΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 40 50 ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΡΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ.
giobazolias
25/04/2007, 13:10
Χαίρομαι που τα πράγματα αρχίζουν και λέγονται με το όνομά τους. Και για να συνεχίσουμε:
"H εγκληματικότητα
Tον χειμώνα του 1998, το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό «Φόρεϊν Πόλισι» είχε δημοσιεύσει μια εμπεριστατωμένη έρευνα που κατέρριπτε τα πιο διαδεδομένα στερεότυπα γύρω από τη μετανάστευση. Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, η λαθρομετανάστευση, αν και εμφανίζει κάποια άνοδο, δεν αντιπροσωπεύει παρά το 10% έως 15% του συνόλου των μεταναστών στις πλούσιες χώρες. H Bόρεια Aμερική και η Δυτική Eυρώπη φιλοξενούν μόλις το 38% του συνόλου των μεταναστών και το... 18% των πολιτικών προσφύγων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται στον Tρίτο Kόσμο.
Tο κυριότερο, καμία σοβαρή μελέτη δεν βεβαιώνει κάποια σχέση αιτίου-αιτιατού ανάμεσα στη μετανάστευση και την εγκληματικότητα. Aντίθετα, άπειρες έρευνες, αλλά και η κοινή λογική επιβεβαιώνουν τον ομφάλιο λώρο που συνδέει την εγκληματικότητα με την πραγματική της μήτρα, τη φτώχεια, την ανεργία και την κοινωνική περιθωριοποίηση. Mήπως θα ’πρεπε, αντί για τον «τρίτο πυλώνα», της Eυρώπης των δικαστών, των αστυνόμων και της ηλεκτρονικής παρακολούθησης, να σκεφτούμε επιτέλους τον ανύπαρκτο «τέταρτο πυλώνα» της απασχόλησης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης;
Στη Γαλλία, οι μαθητές του δημοτικού διδάσκονται τον μύθο του Λαφοντέν που έχει τίτλο «τα ζώα που έπαθαν πανώλη». H ιστορία έχει ως εξής: Πολλά ζώα πέθαναν και όλα προσβλήθηκαν από μια επιδημία πανώλης. Tο λιοντάρι τα συγκέντρωσε όλα και τους ζήτησε να εξομολογηθούν τα αμαρτήματά τους ώστε να εξευμενισθεί η οργή των θεών. Eνα ένα με τη σειρά, η τίγρις, η αρκούδα και ο λύκος εξομολογούνται φοβερά και τρομερά αμαρτήματα, αλλά κανείς δεν διανοείται να τους ενοχοποιήσει - παραείναι ισχυροί για κάτι τέτοιο. Tο ανάθεμα πέφτει στον φουκαρά τον γάιδαρο, που εξομολογείται ότι έφαγε γρασίδι από τον κήπο μιας εκκλησίας. Tου καθενός η δύναμη ζυγιάζει το δίκιο, συμπεραίνει ο Λαφοντέν - τραγικά επίκαιρος, όπως και ο συγγραφέας της «Φάρμας των Zώων», Tζορτζ Oργουελ, στο φόντο της σημερινής Eυρώπης..."
Τα στοιχεία που παραθέτω και υιοθετείς, δείχνουν μόνο, ότι πολύ εύκολα μπορούν να "δαιμονοποιηθούν", λαοί, ομάδες και οποιοσδήποτε διαφέρει ή διαχωρίζεται απο την καθιερωμένη κατάσταση. Ούτε οι Έλληνες είναι εγκληματίες, ούτε οι Αλβανοί ή οποιοσδήποτε λαός αύριο μπει στο στόχαστρο.
Το κοινό πρόβλημα για όλους, και η γεννεσιουργός αιτία της εγκληματικότητας, καθώς και όλων των άλλων πληγών της κοινωνίας μας, είναι η κοινωνική ανισότητα και η εκμετάλευση.
Τώρα αν εσύ και οποιοσδήποτε άλλος, κλείνετε τα μάτια μπροστά στο πρόβλημα, γιατί ουσιαστικά το αποδέχεστε και ψάχνετε για εχθρούς, να έχετε υπ΄όψιν σας ότι επιστημονικά δεν υπάρχει τεκμηρίωση για αυτό που λέτε.
Τα μεροκάματα και η διασφάλιση της εργασίας μας είναι πρώτα από όλα δικό μας μέλημα. Αν ξεπουλιέσαι εσύ, εγώ, και όλοι μας τότε δεν πρέπει να απορείς αν κάποιος άλλος ξεπουλιέται φθηνότερα. Είδες που οδηγεί αυτή η λογική?
ρε παλικαρι!
ασε τα γαμημενα τα βιβλια και αρθρα και τις ιστοριες για παιδακια που μπορει να γραψει Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ!!!
και εγω βαζελος ειμαι............και αμα γουσταρω μπορω να γραψω βιβλιο για το γαυρο!
τι νομιζεις οτι θα γραψω???
οτι ο γαυρος ειναι αξια ομαδα????????????
ΕΔΩ!!!!!!!!
Η ΟΥΣΙΑ ΤΙ ΛΕΕΙ!!!!!!!!!!!!!
ξερεις σε τι επιπεδο ηταν εγληματικοτητα στην ελλαδα μεχρι το 1990?
τα κλειδια στις πορτες των σπιτιων αφηνε ο κοσμος..............και το καλοκαιρι που ειχε ζεστη κοιμοταν στα μπαλκονια και στις αυλες!!!!!!!!!
τι να μας πουν τα αρθρα και τα βιβλια που γραφει ο καθε αρχιδομπεης????????
εχουμε και δικη μας κριση και βλεπουμε!
:evil:
loukasfilm
25/04/2007, 13:14
ρε παλικαρι!
ασε τα γαμημενα τα βιβλια και αρθρα και τις ιστοριες για παιδακια που μπορει να γραψει Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ!!!
και εγω βαζελος ειμαι............και αμα γουσταρω μπορω να γραψω βιβλιο για το γαυρο!
τι νομιζεις οτι θα γραψω???
οτι ο γαυρος ειναι αξια ομαδα????????????
ΕΔΩ!!!!!!!!
Η ΟΥΣΙΑ ΤΙ ΛΕΕΙ!!!!!!!!!!!!!
ξερεις σε τι επιπεδο ηταν εγληματικοτητα στην ελλαδα μεχρι το 1990?
τα κλειδια στις πορτες των σπιτιων αφηνε ο κοσμος..............και το καλοκαιρι που ειχε ζεστη κοιμοταν στα μπαλκονια και στις αυλες!!!!!!!!!
τι να μας πουν τα αρθρα και τα βιβλια που γραφει ο καθε αρχιδομπεης????????
εχουμε και δικη μας κριση και βλεπουμε!
:evil:
Αφού έχεις δική σου κρίση και βλέπεις πάω πάσο.
dukeandthecity
25/04/2007, 13:15
κλειστε το τον κύριο :D :D
85912
giobazolias
25/04/2007, 13:25
Αφού έχεις δική σου κρίση και βλέπεις πάω πάσο.
ok man!
dukeandthecity πως το καταλαβες ρε???
τσακαλι εισαι!!!!!!!
:hypnotize
dukeandthecity
25/04/2007, 13:38
συνήθως δεν απαντάω αδερφέ αλλα λίγο το post του Nostra με το βενζινάδικο και λίγο η τεράστια (αξια θαυμασμού) υπομονή που έκανε ο loukas με την παρτι σου θα σου πω εντελως φιλικά δύο πραματάκια.
1) Καλα κάνεις και έχεις δική σου κρίση και χρησιμοποιησε την κατα βούληση
2) Κανε μια προσπάθεια να διαβάζεις οτι σου δίνει ο συνομιλητής σου και ίσως κάτι σου μείνει.
giobazolias
25/04/2007, 14:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
συνήθως δεν απαντάω αδερφέ αλλα λίγο το post του Nostra με το βενζινάδικο και λίγο η τεράστια (αξια θαυμασμού) υπομονή που έκανε ο loukas με την παρτι σου θα σου πω εντελως φιλικά δύο πραματάκια.
1) Καλα κάνεις και έχεις δική σου κρίση και χρησιμοποιησε την κατα βούληση
2) Κανε μια προσπάθεια να διαβάζεις οτι σου δίνει ο συνομιλητής σου και ίσως κάτι σου μείνει.
τελικα με αποστομωσες!
διαβασα το ποστ του νοστρα με το βενζιναδικο που τον εκλεψαν στο μετρημα της βενζινης
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=38781
.....................και συνειδητοποιησα οτι τα τελευταια 20 χρονια η αυξηση της εγληματικοτητας στην ελλαδα, οφειλεται στους ελληνες γιατι ο βενζινας ηταν ελληνας!
επισης θα παψω να πιστευω, τις αλαγες που βλεπω και ζω τα τελευταια 20 χρονια στην ελλαδα, και θα βασισω την κριση μου σε βιβλια και αρθρα γραμμενα απο ΑΛΛΟΥΣ, που δεν εχουν σχεση με την ελληνικη πραγματικοτητα!
Να σου πω και γω 2 πραγματακια!
οταν ημουν ΚΑΙ εγω εφηβος, 1,2 μεμονομενα περιστατικα μπορουσαν να μου δημιουργησουν αποψη για πολυ γενικα θεματα....................εβλεπα μονο ασπρο και μαυρο............καλους και κακους!
οπως σε σενα το συμβαν με το βενζιναδικο επηρεασε τοσο την κριση σου περι τιμιοτητας η μη, ολοκληρων λαων!
πιστευω οτι ηρθε η ωρα να ζησεις τον ερωτα της ζωης σου.............
Η επομενη γκομενα που θα σου κανει ΤΟ ΚΛΙΚ (αν δεν συμβαινει ηδη).................. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!!!
good luck τυχερουλη!
Επειδή αναφέρθηκε ο Thorsten Sellin σαν μελετητής και με βάση τις μελέτες του κάποιοι ΙΣΩΣ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ να υιοθετήσουν τις απόψεις του ............... ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ αυτοί οι κάποιοι φίλοι να δουν ΠΙΣΩ από τα βαρύγδουπα μεταπτυχιακά, διδακτορικά και μελέτες να βρουν ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ο κύριος Thorsten Sellin ................
Κατα' αρχήν άνηκε στην σχολή των ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΣΤΩΝ κοινονιολόγων - ψυχολόγων ο οποίος έφαγε την ζωή του μέσα από τις "μελέτες" του (υπαγορευμένες στο μεγαλύτερο μέρος τους και κατατεθειμένες στο FBI) να αποδείξει ότι η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ βρίσκεται εκ των προτέρων ενγεγραμμένη στα ΓΟΝΙΔΙΑ του κάθε λαού .............
Θέση που μάλλον αντιτίθεται με αυτά που θα θεωρούσαν αποδεκτά οι φίλοι που επικαλέστηκαν τις μελέτες του .........
Ο ΙΔΙΟΣ κύριος έγραψε και το σύγγραμμα με τίτλο "MARXIST CRIMINOLOGY" πάλι για το FBI.
Αν αυτά ΔΕΝ σας λένε κάτι, εγώ τι να πω ;;;;;;;;;
Εδώ να πω ότι ο Thorsten Sellin είναι από τους πατέρες τις σύγχρονης κοινωνιολογίας και εγκληματολογίας και δεν αμφισβιτώ το σύνολο του έργου του αλλά είναι επίσης σίγουρο ότι το FBI χρησιμοποίησε την προσωπικότητά του (όπως και πολλών άλλων) για να περάσει αυτά που ήθελε στον κόσμο ......
Θυμηθήτε απλά τι και ποιός ήταν ο J. E. HOOVER και τι ακριβώς έκανε το FBI ...............
Κάτι ακόμα ...............
Μην διαβάζετε αποσπασματικά κομμάτια από μελέτες - δοκίμια - βιβλία γιατί βγάζετε λάθος συμπεράσματα ..........
Ο Β.Χ. Καρύδης χρησιμοποιεί την "μελέτη" του Thorsten Sellin για να αποδείξει ότι ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ μπορούν να έχουν πολλές και διαφορετικές ερμηνείες και χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη μελέτη ακριβώς για να δείξει το πως και πόσο πολύ μπορεί να βγάλει ο καθένας ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ...........
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ότι δεν αμφισβητώ την επιστημονική κατάρτιση του Thorsten Sellin αλλά τα κίνητρά του καθώς ο εργοδότης του J. E. HOOVER είναι γνωστός για τα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ του αισθήματα καθώς και για τον ανελέητο πόλεμο που έκανε στον A. ΩΝΑΣΗ (καλό κουμάσι επίσης).
loukasfilm
26/04/2007, 07:49
Επειδή αναφέρθηκε ο Thorsten Sellin σαν μελετητής και με βάση τις μελέτες του κάποιοι ΙΣΩΣ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ να υιοθετήσουν τις απόψεις του ............... ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ αυτοί οι κάποιοι φίλοι να δουν ΠΙΣΩ από τα βαρύγδουπα μεταπτυχιακά, διδακτορικά και μελέτες να βρουν ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ο κύριος Thorsten Sellin ................
Κατα' αρχήν άνηκε στην σχολή των ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΣΤΩΝ κοινονιολόγων - ψυχολόγων ο οποίος έφαγε την ζωή του μέσα από τις "μελέτες" του (υπαγορευμένες στο μεγαλύτερο μέρος τους και κατατεθειμένες στο FBI) να αποδείξει ότι η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ βρίσκεται εκ των προτέρων ενγεγραμμένη στα ΓΟΝΙΔΙΑ του κάθε λαού .............
Θέση που μάλλον αντιτίθεται με αυτά που θα θεωρούσαν αποδεκτά οι φίλοι που επικαλέστηκαν τις μελέτες του .........
Ο ΙΔΙΟΣ κύριος έγραψε και το σύγγραμμα με τίτλο "MARXIST CRIMINOLOGY" πάλι για το FBI.
Αν αυτά ΔΕΝ σας λένε κάτι, εγώ τι να πω ;;;;;;;;;
Εδώ να πω ότι ο Thorsten Sellin είναι από τους πατέρες τις σύγχρονης κοινωνιολογίας και εγκληματολογίας και δεν αμφισβιτώ το σύνολο του έργου του αλλά είναι επίσης σίγουρο ότι το FBI χρησιμοποίησε την προσωπικότητά του (όπως και πολλών άλλων) για να περάσει αυτά που ήθελε στον κόσμο ......
Θυμηθήτε απλά τι και ποιός ήταν ο J. E. HOOVER και τι ακριβώς έκανε το FBI ...............
Κάτι ακόμα ...............
Μην διαβάζετε αποσπασματικά κομμάτια από μελέτες - δοκίμια - βιβλία γιατί βγάζετε λάθος συμπεράσματα ..........
Ο Β.Χ. Καρύδης χρησιμοποιεί την "μελέτη" του Thorsten Sellin για να αποδείξει ότι ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ μπορούν να έχουν πολλές και διαφορετικές ερμηνείες και χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη μελέτη ακριβώς για να δείξει το πως και πόσο πολύ μπορεί να βγάλει ο καθένας ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ...........
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ότι δεν αμφισβητώ την επιστημονική κατάρτιση του Thorsten Sellin αλλά τα κίνητρά του καθώς ο εργοδότης του J. E. HOOVER είναι γνωστός για τα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ του αισθήματα καθώς και για τον ανελέητο πόλεμο που έκανε στον A. ΩΝΑΣΗ (καλό κουμάσι επίσης).
Το τι ήθελε να κάνει ο Sellin και γιατί δεν είναι η σημασία εδώ. Τα στοιχεία που αναφέρει είναι πραγματικά όμως, δεν αμφισβητούνται.
Αν διαβάσεις προσεκτικά αυτά που έχω γράψει, θα δεις ότι καταλήγω στο ότι η καταδίκη λαών ή ομάδων με βάση καταγωγή, χρώμα θρησκεία κλπ, είναι λάθος.
Και η αναφορά στον Καρύδη για αυτό τον λόγο έγινε.
Οπότε το να μιλάμε για "κακούς" ή "καλούς" Έλληνες, όπως επίσης για "καλούς" ή "κακούς" Αλβανούς, απλά και λόγω επειδή "έτσι νομίζω", ή "έτσι ξέρω εγώ", είναι λάθος.
Δεν αναφέρομαι μόνο σε σένα, αναφέρομαι γενικά σε αντιλήψεις "αυθεντιών", που στηρίζονται μόνο σε προσωπικές καλές ή κακές εμπειρίες.
ΥΓ. Προσωπικά τα στοιχεία που παραθέτει ο Sellin ανέφερα, δεν νομίζω να είδες πουθενά υιοθέτηση των απόψεών του.
ΥΓ2. Το όνομα Sellin, νομίζεις είναι τυχαίο? Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ανήκει στους Σέλληνες, που έχουν σχέση με τους Έλ, και θα συντρίψουνε τον Σιωνισμό.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Το τι ήθελε να κάνει ο Sellin και γιατί δεν είναι η σημασία εδώ. Τα στοιχεία που αναφέρει είναι πραγματικά όμως, δεν αμφισβητούνται.
Οι αριθμοί που απορρέουν από μια στατιστική ανάλυση θα πρέπει να εξετάζονται και με βάση την σύνθεση του δείγματος βάσει του οποίου βγαίνουν.
Αυτό ακριβώς είναι που αποφεύγει ηθελημένα να κάνει !!!!
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η στατιστική αποκαλείται "η πουτάνα των επιστημών" :lol: :lol: :lol:
Οπότε το να μιλάμε για "κακούς" ή "καλούς" Έλληνες, όπως επίσης για "καλούς" ή "κακούς" Αλβανούς, απλά και λόγω επειδή "έτσι νομίζω", ή "έτσι ξέρω εγώ", είναι λάθος.
Δεν αναφέρομαι μόνο σε σένα, αναφέρομαι γενικά σε αντιλήψεις "αυθεντιών", που στηρίζονται μόνο σε προσωπικές καλές ή κακές εμπειρίες.
ΠΟΤΕ δεν μίλησα για "καλούς" ή "κακούς" !!!!!!!
Ο μόνος διαχωρισμός που έκανα είναι σε ΝΟΜΙΜΟΥΣ και ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ και αυτόν τον διαχωρισμό τον κάνω όχι μόνο για τους μετανάστες αλλά για ΚΑΘΕΤΙ και ΚΑΘΕΝΑΝ ........
Εργάτες, οδηγούς, αφεντικά κ.λ.π.
Απλά οι προσωπικές εμπειρίες δεν είναι δυνατόν να παραγραφούν ή να διαγραφούν και προσωπικά με έχουν κάνει να έχω μιά ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ και ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΝΕΚΤΙΚΗ στάση απέναντι στο θέμα αυτό.
Αν θέλεις όταν κάποια στιγμή ίσως βρεθούμε από κοντά θα σου αναλύσω το δείγμα επάνω στο οποίο βάσισε τα "ατράνταχτα" στοιχεία - αριθμούς ο Sellin και θα καταλάβεις από μόνος σου το πόσο καθοδηγούμενη ήταν η συγκεκριμμένη "μελέτη".........
loukasfilm
26/04/2007, 10:19
Οι αριθμοί που απορρέουν από μια στατιστική ανάλυση θα πρέπει να εξετάζονται και με βάση την σύνθεση του δείγματος βάσει του οποίου βγαίνουν.
Αυτό ακριβώς είναι που αποφεύγει ηθελημένα να κάνει !!!!
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η στατιστική αποκαλείται "η πουτάνα των επιστημών" :lol: :lol: :lol:
Γι΄αυτό λοιπόν, δεν στηρίζεται πουθενά ότι οι μετανάστες αύξησαν την εγκληματικότητα στην Ελλάδα. Όλες οι ουσιαστικές μελέτες που αν μη τι άλλο σέβονται την στατιστική, (:lol: ), απορρίπτουν την αύξηση της εγκληματικότητας, λόγω μετανάστευσης και δή αλβανικής.
ΥΓ. Ναι αλλά για τον Sellin ως πράκτορα των Έλ δεν πήρες θέση.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
loukasfilm
26/04/2007, 10:30
ΠΟΤΕ δεν μίλησα για "καλούς" ή "κακούς" !!!!!!!
Ο μόνος διαχωρισμός που έκανα είναι σε ΝΟΜΙΜΟΥΣ και ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ και αυτόν τον διαχωρισμό τον κάνω όχι μόνο για τους μετανάστες αλλά για ΚΑΘΕΤΙ και ΚΑΘΕΝΑΝ ........
Εργάτες, οδηγούς, αφεντικά κ.λ.π.
Απλά οι προσωπικές εμπειρίες δεν είναι δυνατόν να παραγραφούν ή να διαγραφούν και προσωπικά με έχουν κάνει να έχω μιά ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ και ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΝΕΚΤΙΚΗ στάση απέναντι στο θέμα αυτό.
Αν θέλεις όταν κάποια στιγμή ίσως βρεθούμε από κοντά θα σου αναλύσω το δείγμα επάνω στο οποίο βάσισε τα "ατράνταχτα" στοιχεία - αριθμούς ο Sellin και θα καταλάβεις από μόνος σου το πόσο καθοδηγούμενη ήταν η συγκεκριμμένη "μελέτη".........
Μακάρι να βρεθούμε από κοντά, και θα χαρώ να το κουβεντιάσουμε. Εξάλλου για να καταλάβεις πόσο διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα, ειδικά σήμερα, οι αναφορές αυτές είναι σε "εγκλήματα του δρόμου", που οι μετανάστες μαζί με τα χαμηλώτερα στρώματα της κοινωνίας μας έχουν την μεγαλύτερη συμμετοχή.
Οι προσωπικές εμπειρίες, σίγουρα διαμορφώνουν μια άποψη. Η αναγωγή αυτής της άποψης σε κανόνα όμως, είναι λάθος. Αυτό όντως δεν το κάνεις εσύ. Το κακό όμως είναι ότι το κάνουμε οι περισσότεροι, και αυτό προσπαθώ να πω.
Και για ακόμα μια φορά, όπως λες και εσύ, με εύκολο τρόπο μπορείς, χρησιμοποιώντας μέρος της αλήθειας, να κατονομάσεις μια ομάδα ανθρώπων, ως την αιτία των προβλημάτων μας. Αυτό έγινε στην Αμερική με τους Έλληνες μετανάστες στις αρχές του αιώνα, αυτό όμως δεν γίνεται και σήμερα στην χώρα μας?
:beer:
giobazolias
27/04/2007, 04:16
λοιπον!
επηδη ΤΑ ΠΑΝΤΑ εχουν μια λογικη εξηγηση, και καθε περιπτωση ΠΡΕΠΕΙ να εξεταζεται ξεχωριστα........
η αλβανια..........μεχρι το 1990 ηταν...................
-η μονη χωρα στον κοσμο με 100% ΚΛΕΙΣΤΗ οικονομια!!!!!!!!
-το μηνιατικο ηταν 100δρχ και ο λαος ισα ισα επιβιωνε!
-παιδεια μηδεν
-η αστυνομια ασκουσε βια (βουρδουλα) για ασημαντους λογους!
-οποιος προσπαθουσε να διαφυγει εκτος συνορων.................τον πυροβολουσαν!!!!!!!!!!
-οι αλβανοι πολιτες ΔΕΝ επρεπε να βγουν και να δουν τι συμβαινει στον εξω κοσμο ετσι ωστε να ειναι υπο πληρη ελενχο!
-χοντζας και ραμιζ αλια ηταν ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ που πηγαινε γαμιωντας τους πολιτες αλβανους!
το 1990 το καθεστως επεσε!.................................
......................................
......................................
πλεον το 70% των μεταναστων στην ελλαδα ειναι αλβανικης καταγωγης!
η προσβαση για τους αλβανους στην ελλαδα ειναι πολυ ποιο ευκολη απο καθε αλλον μεταναστη, λογο μορφολογιας του εδαφους και των συνορων!
Η εγκληματικοτητα τα τελευταια 15 χρονια στην ελλαδα, απο το μινιμουν εφτασε στο μαξιμουν!
ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ??????
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ!
:a21: :a21: :a21:
εγω να πω οτι ειμαστε :a6: και εσεις συνεχιζετε
:a41:
giobazolias
27/04/2007, 13:20
εγω να πω οτι ειμαστε :a6: και εσεις συνεχιζετε
:a41:
νομιζεις!