PDA

View Full Version : ερώτηση για notebook turbo-x

sergiosm
08/05/2007, 14:37
καλησπέρα παιδιά

ήρθε η ώρα να αλλάξω το laptop μου και μέσα σε όλα σκέφτομαι και τον turbo-x από το πλαίσιο.

Τί λέτε, αξίζει;;

Ευχαριστώ

Fratzeskos
08/05/2007, 15:00
για κοίτα και τα acer...

kachius
08/05/2007, 15:05
και τα toshiba...

Είμαστε εκτός θέματος, ε; :look:

DUKASII
08/05/2007, 15:14
μιας και μιλαμε για νοτεμπουκ..
που σπανε χαλανε για πλακα..
παρτο.

acer....κανα μηνα να ρθει απο ιταλία..

toshiba μη κάνεις το κοπο καν..

εγω αν αγοραζα για καποιο λογο νοτεμπουκ θα το προτιμουσα το turbo -x μιας και μολις παθει κατι πας στο πλαισιο και σου δινουν αλλο.

Konti
08/05/2007, 15:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
καλησπέρα παιδιά

ήρθε η ώρα να αλλάξω το laptop μου και μέσα σε όλα σκέφτομαι και τον turbo-x από το πλαίσιο.

Τί λέτε, αξίζει;;

Ευχαριστώ

Κάνε μια βόλτα απ'τα Media Markt! Έχουν πολύ καλές τιμές! Και αν πάθει κάτι (χτύπα ξύλο) εφόσον είναι στην εγγύηση, αν θέλεις στο αντικαθιστούν αμέσως με καινούριο.

xtapodias
08/05/2007, 15:36
Επειδή είμαι κάτοχος notebok turbo-x να σου πω τα εξής :

1. Αυτό που λέει ο Δούκας είναι πολύ σωστό. Αν πάρεις οποιοδήποτε επώνυμο και χαλάσει θα πάει αναλόγως Ιταλία, Ιαπωνία κλπ για φτιάξιμο, με οτι αυτό σημαίνει.

2. Το πλαίσιο δεν σου αλλάζει το notebook απλά στο επισκευάζει. Εμένα χάλασε η οθόνη και μου την έφτιαξαν χωρίς 2η κουβέντα. Το θέμα είναι οτι μετά απο μια εβδομάδα έκανε πάλι τα ίδια.

3. Η ποιότητα κατασκευής των turbo-x (καθώς και άλλα προιόντα του πλαίσιο πχ. connect κλπ) είναι τρισάθλια.

Εγώ πάντως αν αλλάξω το notebook μου δεν θα πάρω turbo-x με τιποτα. Θα πάρω hp ή toshiba ή dell και αν χαλάσει χάλασε. Για την ιστορία πάντως, 4 άτομα πήραμε μαζί notebook πριν 1 χρόνο, 1 turbo-x (εγώ) 2 toshiba και 1 hp, και μόνο το δικό μου χάλασε (κατάρα...).

DUKASII
08/05/2007, 15:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από xtapodias
Επειδή είμαι κάτοχος notebok turbo-x να σου πω τα εξής :

1. Αυτό που λέει ο Δούκας είναι πολύ σωστό. Αν πάρεις οποιοδήποτε επώνυμο και χαλάσει θα πάει αναλόγως Ιταλία, Ιαπωνία κλπ για φτιάξιμο, με οτι αυτό σημαίνει.

2. Το πλαίσιο δεν σου αλλάζει το notebook απλά στο επισκευάζει. Εμένα χάλασε η οθόνη και μου την έφτιαξαν χωρίς 2η κουβέντα. Το θέμα είναι οτι μετά απο μια εβδομάδα έκανε πάλι τα ίδια.

3. Η ποιότητα κατασκευής των turbo-x (καθώς και άλλα προιόντα του πλαίσιο πχ. connect κλπ) είναι τρισάθλια.

Εγώ πάντως αν αλλάξω το notebook μου δεν θα πάρω turbo-x με τιποτα. Θα πάρω hp ή toshiba ή dell και αν χαλάσει χάλασε. Για την ιστορία πάντως, 4 άτομα πήραμε μαζί notebook πριν 1 χρόνο, 1 turbo-x (εγώ) 2 toshiba και 1 hp, και μόνο το δικό μου χάλασε (κατάρα...). καλα αλλα μιας και εγω τα βλεπω ολη μερα να σας πω πως και τα επωνυμα χαλανε ευκολα..μα παρα πολυ ευκολα..

και αντε περιμενε μετα κανα μηνα τουλαχιστον με τηλεφωνα καθε μερα μπας και βγαλεις ακρη .

megatim
08/05/2007, 15:42
Εγώ έχω ένα Turbo-X notebook 2 χρόνια τώρα.

+ Φανταστική οθόνη (17'' 1680*1050)
+ Value for money
+ Δεν έχει χαλάσει τίποτα.
+ Δεν ζεσταίνεται πολύ πάνω από το σκληρό δίσκο (δεν καίγονται τα χέρια σου)

- Μία φορά έχυσα καφέ στο keyboard, 7 μήνες μετά την αγορά του. Στο Πλάισιο δεν είχαν ανταλλακτικό και περίμενα 2 εβδομάδες για keyboard. Οπότε τα περί 24 ώρες σέρβις κτλ είναι ΜΟΥΦΑ.
- Όταν ζεσταίνεται, τα ανεμιστηράκια κάνουν πολύ θόρυβο.
- Ούτε κάν σκέψη να στείσεις Linux. Δεν αναγνωρίζει τίποτα. Mainboard από την Clevo (κινέζικη)
- Τα αυτοκόλλητα "Turbo-X" ξεκολλάνε μόνα τους.
- Οι γρίλιες για την εισαγωγή του αέρα στα ανεμιστηράκια είναι στα χειρότερα σημεία. Πχ εκεί που ακουμπάει στα πόδια σου, πίσω χαμηλά κ.α. Δηλαδή δεν είναι για τρένο, λεωφορεία, κρεβάτι κτλ.
- Οι είσοδοι για USB είναι πολύ κοντά, με αποτέλεσμα αν η USB συσκευή που πας να συνδέσεις έχει χοντρό βίσμα, κλείνει την δίπλα είσοδο.

Αλλά γενικότερα είμαι ευχαριστημένος.

α, κάτι ακόμα.

ΜΗΝ πάρεις ACER.

:wave2:

xtapodias
08/05/2007, 15:49
Εντάξει είπαμε κατάρα (είμαι γκαντέμης), και δε λεω οτι κάποια κομμάτια turbo-x δεν θα βγουν πολύ καλά. Αλλά σε αυτά που είπε ο megatim προσθέστε και ερασιτεχνισμούς (πχ στο δικό μου τα usb είναι ανάποδα βαλμένα, αν βάλεις κάποια συσκευή με λαμπάκι, δεν θα το βλέπεις γιατι είναι προ τα κάτω). Να προσθέσω κιόλας οτι δεν το πολυ δουλεύω, δεν το σκίζω δηλαδή.

haig
08/05/2007, 15:52
filaraki trava makria apo turbo-x.tha fas paketo xontro.kita apo acer kai toshiba meria.episis makria apo VISTA:nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono:

haig
08/05/2007, 16:00
pedes ta acer exoun 3 xronia egiisi gia opiadipote zimia akoma ke me ipetiotita tu xristi.ute italia pai ute kan ektos athinon.oso gia ta toshiba episkevazonte entos 5 imeron sta sepolia.afta

sergiosm
08/05/2007, 16:00
Η ποιότητα κατασκευής των turbo-x (καθώς και άλλα προιόντα του πλαίσιο πχ. connect κλπ) είναι τρισάθλια.

Η απάντησή σου με προβληματίζει, γιατί η ποιότητα κατασκευής είναι κάτι που με ενδιαφέρει πολύ.
Εγώ αυτή τη στιγμή έχω ένα hp (το omnibook xe2) οκτώ χρονών και δουλεύει ακόμα.
Βέβαια, είναι αργό και η μπαταρία του έχει "πεθάνει" εδώ και καιρό.
Και βέβαια, πλέον λειτουργεί μόνο σαν γραφομηχανή. Φανταστείτε ότι μου έκανα δώρο μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και δεν τη "διαβάζει", γιατί έχω windows 98 και μάλιστα πρώτη έκδοση !!!

Επειδή όμως προβλέπω, ό,τι πάρω, να το κρατώ πάλι καμιά οκταετία, θέλω να πάρω κάτι καλό.
Από την άλλη, για τον ίδιο ακριβώς λόγο θέλω να πάρω καλό επεξεργαστή, ώστε να μπορώ να το κρατήσω με αξιώσεις για αρκετό διάστημα.

sergiosm
08/05/2007, 16:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από haig
akoma ke me ipetiotita tu xristi.

:eyepop: :eyepop:

dez
08/05/2007, 16:10
Η απάντησή σου με προβληματίζει, γιατί η ποιότητα κατασκευής είναι κάτι που με ενδιαφέρει πολύ.
Εγώ αυτή τη στιγμή έχω ένα hp (το omnibook xe2) οκτώ χρονών και δουλεύει ακόμα.
Βέβαια, είναι αργό και η μπαταρία του έχει "πεθάνει" εδώ και καιρό.
Και βέβαια, πλέον λειτουργεί μόνο σαν γραφομηχανή. Φανταστείτε ότι μου έκανα δώρο μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και δεν τη "διαβάζει", γιατί έχω windows 98 και μάλιστα πρώτη έκδοση !!!

Επειδή όμως προβλέπω, ό,τι πάρω, να το κρατώ πάλι καμιά οκταετία, θέλω να πάρω κάτι καλό.
Από την άλλη, για τον ίδιο ακριβώς λόγο θέλω να πάρω καλό επεξεργαστή, ώστε να μπορώ να το κρατήσω με αξιώσεις για αρκετό διάστημα.
οκ, τωρα που εγινες συγκεκριμενος...
1.Dell - ΜΑΚΡΑΝ το καλυτερο service, χωρις κουβεντα! Απο ποιοτητα και design πολυ καλα αλλα ολιγον τσιμπημενα στην τιμη
2. IBM thinkpad - υστερει καπως στο service (oxi οτι δεν ειναι καλο, αντιθετως σε σχεση με τα περισσοτερα ειναι καλυτερο - απλα, το service της dell ειναι πολυ μπροστα). Κατα τ αλλα, ισως η καλυτερη επιλογη: ποιοτικοτατη κατασκευη, ωραιο design, πολυ καλη εργονομια, σκυλι, δεν υστερει πουθενα... ακριβουτσικο επισης :D .
Δυστυχως, παιζει να εχει σταματησει η IBM την κατασκευη (εχει αναλαβει η lenovo τη συνεχιση της σειρας thinkpad), δεν θυμαμαι καλα

τα επομενα 2-3 ειναι τουλαχιστον 1 κλαση πιο κατω (sony vaio, HP, toshiba)

sergiosm
08/05/2007, 16:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
Δυστυχως, παιζει να εχει σταματησει η IBM την κατασκευη (εχει αναλαβει η lenovo τη συνεχιση της σειρας thinkpad), δεν θυμαμαι καλα

Πράγματι, έχει αναλάβει η lenovo.

αλλά και η dell, αν θυμάμαι καλά, έχει συγχνευθεί με την hp.

haig
08/05/2007, 16:25
sergi i acer exi mia epektasi egiisis me kostos giro sta 150 europoula me tin opia apo 1 xrono pas sta 3 ke se kalipti akoma ke an kanis lakamia esi.to perno to vazo kato ke to patao!!!!!me kalipti i egiisi.apla o kosmos den to gnorizi gia na to zitisi ke bebea den diafimizete.

sergiosm
08/05/2007, 16:30
sergi i acer exi mia epektasi egiisis me kostos giro sta 150 europoula me tin opia apo 1 xrono pas sta 3 ke se kalipti akoma ke an kanis lakamia esi.to perno to vazo kato ke to patao!!!!!me kalipti i egiisi.apla o kosmos den to gnorizi gia na to zitisi ke bebea den diafimizete.

ΟΚ τότε αλλάζει.

Ωστόσο service pack ξέρω ότι έχει και το πλαίσιο, ίσως και οι άλλοι.
Δεν ξέρω βέβαια τί ακριβώς καλύπτουν, θα το ρωτήσω όμως.

gcrook
08/05/2007, 16:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Fratzeskos
για κοίτα και τα acer...

+C2D :beer:

Για κανε μια ερευνα αγορας φιλε sergiosm στα http://www.notebookforums.com/

Εγω προσωπικα με το Acer 5684 εχω παθει πλακα.
Το εχω για πολυ απαιτητικη δουλεια (κυριως rendering και video-audio compositing) και ειναι πολυ δυνατο.

dez
08/05/2007, 16:32
Πράγματι, έχει αναλάβει η lenovo.

αλλά και η dell, αν θυμάμαι καλά, έχει συγχνευθεί με την hp.
οχι oxi, η HP με την compaq εχει συγχωνευθει (καποια χρονια τωρα)

acer exi mia epektasi egiisis me kostos giro sta 150 europoula me tin opia apo 1 xrono pas sta 3 ke se kalipti akoma ke an kanis lakamia esi.to perno to vazo kato ke to patao!!!!!me kalipti i egiisi.apla o kosmos den to gnorizi gia na to zitisi ke bebea den diafimizete.
πολλες εταιρειες δινουν επεκταση, δεν ειναι αποκλειστικοτητα της acer...

haig
08/05/2007, 16:33
mono i acer to exi afto to paketo.kanenas alos stin agora.to ksero kala giati tixeni na exo magazi.

haig
08/05/2007, 16:35
πολλες εταιρειες δινουν επεκταση, δεν ειναι αποκλειστικοτητα της acer...

akoma ke me ipetiotita tu xristi mono i acer!!!

dez
08/05/2007, 16:41
ναι, ειναι προφανες οτι εισαι αντιπροσωπος της acer. τεσπα, δεν εχω κατι με τα acer, αρκετα καλο value for money. Φυσικα κανεις λαθος για τις επεκτασεις των εγγυησεων αλλα βαρεθηκα ηδη

haig
08/05/2007, 16:45
ne , ine profanes pos ise asxetos.i selidamu ine www.xgames.com.gr gia na katalavis ean ime antiprosopos tis acer ala afto pu katalabeno ine pos ise alos enas klasikos ellinas pu otan theli kapios na voithisi vgeni sto telos ke ipoptos.agorimu apla logo dulias exo perasi apo pola mixanimata ta opia plirosa ke leo afta pu leo logo piras.ksipnaaaaaaaaaa.

haig
08/05/2007, 16:47
ta acer ta ferni i dionic pliroforiaka.den iparxun antiprosopi apla metapolites!!!!oso gia to kerdos ine se ola idia ektos apo hp kai sony pu vgazume 2 me 3% parapano apo ta ala.afta giati me kurasas esi ke i dispistia.

dez
08/05/2007, 16:53
ne , ine profanes pos ise asxetos.i selidamu ine www.xgames.com.gr gia na katalavis ean ime antiprosopos tis acer ala afto pu katalabeno ine pos ise alos enas klasikos ellinas pu otan theli kapios na voithisi vgeni sto telos ke ipoptos.agorimu apla logo dulias exo perasi apo pola mixanimata ta opia plirosa ke leo afta pu leo logo piras.ksipnaaaaaaaaaa.
κοιταξε, θα προσπερασω τα υποτιμητικα σχολια επι του προσωπικου. Καλως ή κακως, εισαι ημιμαθης. Η acer προσφερει το service αυτο, εδω και 5 χρονια περιπου (κατι λιγοτερο στην ευρωπη). Το ιδιο και η dell, το ιδιο και η siemens και διαφοροι αλλοι... Αυτο που αναφερεις περι υπαιτιοτητας ειναι απλα marketing trick. Οι μεγαλες εταιρειες δεν "αμφιβαλλουν" τον πελατη, δεν εξεταζουν υπαιτιοτητα στις βλαβες. Απλα, η acer το "φωναζει" για να πιασει καποιους λιγοτερο υποψιασμενους.

haig
08/05/2007, 17:00
pigene ena toshiba sto service me ragismeno motherboard ke pigene me tin egiisi thn EXTRA POU TIN PLIRONIS EPIPLEON (giati malon den katalabes polimathimu esi) stin acer gia ton idio logo ke pestus to petaksa kato ke to espasa ke meta pareme til na mu pis ti su ipe o kathenas.oso gia ta 5 xronia ke tin europi to afino asxoliasto.i imimathia ine kaliteri tis amathias.

haig
08/05/2007, 17:03
oso gia to "amfibalun" enois "amfisvitun"

zephyr1
08/05/2007, 17:06
Vero by oktabit.:wave2:

haig
08/05/2007, 17:08
ke to vero dinato ke aksiopisto mixanima.

zephyr1
08/05/2007, 17:13
Και εγγυηση απο τον τοπο μας.:winka:

dez
08/05/2007, 17:13
τελικα, εκανα λαθος....
δεν εισαι ημιμαθης, αφελης εισαι

gcrook
08/05/2007, 17:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook

Καλα τσακωθειτε εσεις για τις εγγυησεις....

sergiosm
08/05/2007, 17:34
οχι oxi, η HP με την compaq εχει συγχωνευθει (καποια χρονια τωρα)

Σωστός !!

dez
08/05/2007, 17:37
Καλα τσακωθειτε εσεις για τις εγγυησεις....

συγνωμη που συνεχισαμε να ποσταρουμε ακομα και ΜΕΤΑ απο την ultimate απαντηση σου :p :D

sergiosm
08/05/2007, 17:38

Εγω προσωπικα με το Acer 5684 εχω παθει πλακα.
Το εχω για πολυ απαιτητικη δουλεια (κυριως rendering και video-audio compositing) και ειναι πολυ δυνατο.

θα το τσεκάρω οπωσδήποτε.

Για την ώρα πάντως, από όσα έχω δει, μου αρέσει το toshiba satellite A100-912
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=69975842&product=905496&tab=specs

αλλά και ο acer 5865 φαίνεται καλός
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=69975842&product=939145&tab=specs

Θα δούμε,
δεν έχω καταλήξει ακόμα.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

:beer: :beer: :beer: :beer:

gcrook
08/05/2007, 17:42
συγνωμη που συνεχισαμε να ποσταρουμε ακομα και ΜΕΤΑ απο την ultimate απαντηση σου :p :D

Ε αμα εισαι ο απολυτος γνωστης χανεις ευκολα την υπομονη σου βλεπεις:sad:

xtapodias
08/05/2007, 17:43
φίλε ρίξε μια ματιά και σ'αυτόν. Νομίζω οτι έχει πολύ καλή σχέση value for money και είναι κοντά σ'αυτό που ψάχνεις (σε μερικά σημεία και καλύτερο)

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=69975842&product=932426&tab=specs

:wave2: :wave2: :wave2:

gcrook
08/05/2007, 17:48
θα το τσεκάρω οπωσδήποτε.

Για την ώρα πάντως, από όσα έχω δει, μου αρέσει το toshiba satellite A100-912
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=69975842&product=905496&tab=specs

αλλά και ο acer 5865 φαίνεται καλός
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=69975842&product=939145&tab=specs

Θα δούμε,
δεν έχω καταλήξει ακόμα.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

:beer: :beer: :beer: :beer:

Εχω ακριβως το προηγουμενο μοντελο.
Οι μονες διαφορες ειναι οτι ο σκληρος ειναι sata 120αρης, εμενα ειχε 2 giga μνημη (για ψαχτο μηπως ειναι τυπογραφικο λαθος γιατι και το δικο σου με 2 ερχεται) ,και ο επεξεργαστης ειναι 1 κλικ πιο κατω στα 1,8x mhz.
Το μονο μελανο σημειο η οθονη που σε δυσκολες καταστασεις (αντηλια) δεν ειναι ιδιαιτερα ευδιακριτη, και επισης εχει πολυ μικρη γωνια θεασης.
Δεν θα σε ενοχλησει σε κλειστο χωρο, αλλα για παραλια και τετοιες καταστασεις υπαιθριες ξεχνα το.:wave2:

Υ.Γ Αν σου λεει κατι για επιδοσεις στο FEAR στο medium χωρις να πειραξεις κατι αλλο βγαζει περιπου 40 fps μεσο ορο κατι ανελπιστο για λαπτοπ με τετοια καρτα γραφικων

sergiosm
08/05/2007, 17:55
φίλε ρίξε μια ματιά και σ'αυτόν. Νομίζω οτι έχει πολύ καλή σχέση value for money και είναι κοντά σ'αυτό που ψάχνεις (σε μερικά σημεία και καλύτερο)

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=69975842&product=932426&tab=specs

:wave2: :wave2: :wave2:

ωραίος είναι και αυτός αλλά επειδή, όπως είπα παραπάνω, θα τον κρατήσω για αρκετά χρόνια, θέλω να πάρω κάποιον με πιο καλό επεξεργαστή. Αυτός έχει τον Intel Core 2 Duo T5600 στα 1,83GHz και θέλω να πάρω κάποιον της σειράς Τ7200 ή Τ7400 που τρέχουν στα 2,00GHz και 2,16GHz αντίστοιχα. Υπάρχει και ο Τ7600 που είναι στα 2,33GHz αλλά μετά ξεφεύγουμε πολύ στην τιμή.

Περίπου έχω αποφασίσει στα χαρακτηριστικά, σε αυτό που δεν έχω καταλήξει είναι η μάρκα, γιατί απλούστατα το μοναδικό laptop (και γενικά υπολογιστή) που είχα είναι ο hp που έχω τα τελευταία έξι χρόνια (+2 που είχε όταν τον αγόρασα είναι 8 ετών).

sergiosm
08/05/2007, 17:59
Υ.Γ Αν σου λεει κατι για επιδοσεις στο FEAR στο medium χωρις να πειραξεις κατι αλλο βγαζει περιπου 40 fps μεσο ορο κατι ανελπιστο για λαπτοπ με τετοια καρτα γραφικων

Τώρα πειράζει που δεν κατάλαβα !!! είμαι και τριτοδεσμίτης (δηλαδή θεωρητκός κλάδος. Δεν είμαι και σίγουρος αν τις πρόλαβες τις δέσμες, είσαι και μικρός)
Φαντάζομαι πάντως ότι για καλό το λές.

Η χρήση του θα είναι σχεδόν πάντοτε σε κλειστό χώρο.

gcrook
08/05/2007, 18:08
Τώρα πειράζει που δεν κατάλαβα !!! είμαι και τριτοδεσμίτης (δηλαδή θεωρητκός κλάδος. Δεν είμαι και σίγουρος αν τις πρόλαβες τις δέσμες, είσαι και μικρός)
Φαντάζομαι πάντως ότι για καλό το λές.

Η χρήση του θα είναι σχεδόν πάντοτε σε κλειστό χώρο.

E οχι και τοσο μικρος ρε παιδια.
Τεταρτοδεσμιτης, το 97 εδωσα πανελληνιες, και μετα απο αρκετα χρονια καταργηθηκαν οι δεσμες με την μορφη που τις ξεραμε.
:rotflmao: :wave2:

Ναι βασικα για το fear απλα ειναι ενα παιχνιδι πολυ απαιτητικο σε hardware (καρτα γραφικων αλλα και επεξεργαστη) ,και σε γενικες γραμμες το παραδειγμα αυτο το εγραψα για να σου δειξω οτι το συστημα χειριζεται πολυ καλα ακομα και τετοιου ειδους καταστασεις.:wave2:

sergiosm
08/05/2007, 18:19
E οχι και τοσο μικρος ρε παιδια.
Τεταρτοδεσμιτης, το 97 εδωσα πανελληνιες, και μετα απο αρκετα χρονια καταργηθηκαν οι δεσμες με την μορφη που τις ξεραμε.
:rotflmao: :wave2:

Καλά ρε .... γέρο χιχιχι
εγώ έδωσα το 1993.
Δέξου το ... κομπλιμέντο και ... ρίξτο στο γυαλό

[B]Ναι βασικα για το fear απλα ειναι ενα παιχνιδι πολυ απαιτητικο σε hardware (καρτα γραφικων αλλα και επεξεργαστη) ,και σε γενικες γραμμες το παραδειγμα αυτο το εγραψα για να σου δειξω οτι το συστημα χειριζεται πολυ καλα ακομα και τετοιου ειδους καταστασεις.:wave2:

Αυτό είναι πολύ καλό.
Έτσι κι αλλιώς η πιο απαιτητική χρήση που θα του κάνω, θα είναι η επεξεργασία βίντεο, σε ερασιτεχνικό όμως επίπεδο.
Θέλω όμως να πάρω καλό επεξεργαστή. Εξάλλου, αφού σκοπεύω να τον κρατήσω καιρό θα τα βγάλει τα λεφτά του.

gcrook
08/05/2007, 18:22

Αυτό είναι πολύ καλό.
Έτσι κι αλλιώς η πιο απαιτητική χρήση που θα του κάνω, θα είναι η επεξεργασία βίντεο, σε ερασιτεχνικό όμως επίπεδο.
Θέλω όμως να πάρω καλό επεξεργαστή. Εξάλλου, αφού σκοπεύω να τον κρατήσω καιρό θα τα βγάλει τα λεφτά του.

Για αυτο το επελεξα ακριβως.
Για τον επεξεργαστη, τα 2giga μνημης, την firewire κτλ κτλ.

Επισης για το πλουσιο αρωμα και την υπεροχη γευση:D

sergiosm
08/05/2007, 18:27
Επισης για το πλουσιο αρωμα και την υπεροχη γευση:D

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:

zubitos
08/05/2007, 18:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Konti
Κάνε μια βόλτα απ'τα Media Markt! Έχουν πολύ καλές τιμές! Και αν πάθει κάτι (χτύπα ξύλο) εφόσον είναι στην εγγύηση, αν θέλεις στο αντικαθιστούν αμέσως με καινούριο.

μην βάζεις και το χέρι σου στην φωτιά γι'αυτό :wave2:

stradas
08/05/2007, 20:58
Μετά από ένα Fujitsu Siemens και δύο Vaio έχω να πω ότι η αξιοπιστία και το service της Fujitsu Siemens είναι για κλάματα, ενώ από τα Vaio έμεινα πολύ ευχαριστημένος - γι' αυτό άλλωστε πήρα και το δεύτερο.

ilias24
08/05/2007, 23:39
δεν ξερω αν σε προλαβα αλλα αν θες ριξε μια ματια και στα καινουρια της ASUS, λεγονται G1 kai G2 ουσιαστικα ειναι σχεδον ιδια με τη μεγαλη διαφορα οτι το G2 εχει 17΅οθονη. υποτιθεται οτι ειναι για gamers και ως γνωστο τα παιχνιδια ειναι τα πιο απαιτητικα προγραμματα....απο τιμη δε ξερω τι σκοπευεις να δωσεις αλλα αυτα πανε περιπου στα 2100 με 2300 αναλογα το μαγαζι που θα τα βρεις. (Για την ιστορια παντως, ενα αντιστοιχο με αυτα acer εχει γυρω στα 1800 ) και μην ακους για την acer οτι δεν ειναι καλη και τα σχετικα, εδω στη δουλεια ειμαστε γυρω στα 10 ατομα και ολοι εχουμε acer.. ολα εινια κανονια και μονο ενα ειχε ενα προωληματακι με τα usb και η αντιπροσωπεια εδω στην αθηνα το εφτιαξε μεσα σε 3 μερες ) αλλαξε ολο το usb card )

Παντων για να ξερεις, ξεκινα πρωτα με το ποσα σκοπευεις να διαθεσεις, στα λεφτα που 8α δινεις θα δεις οτι ολα πανω κατω τα ιδια θα ειναι και τελικα επελεξε αυτο που πιστευεις οτι θα σε βολεψει περισσοτερο απ ολα..κατι σα τις μηχανες δλδ...χαχαχα

οτι αλλο θες...ρωτα ελευθερα

TEO47
09/05/2007, 07:02
ΠΟΛΗΤΑΙ ACER ΛΑΠΤΟΠ 1 ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΑΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΕ ΣΤΕΙΛΕ ΜΥΝΗΜΑ
TEOTEO@3454@YAHOO.GR

87731

TEO47
09/05/2007, 07:03
ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΣΩΣΤΩ ΕΙΝΑΙ TEOTEO3454@YAHOO.GR

dez
09/05/2007, 11:21
ωραίος είναι και αυτός αλλά επειδή, όπως είπα παραπάνω, θα τον κρατήσω για αρκετά χρόνια, θέλω να πάρω κάποιον με πιο καλό επεξεργαστή. Αυτός έχει τον Intel Core 2 Duo T5600 στα 1,83GHz και θέλω να πάρω κάποιον της σειράς Τ7200 ή Τ7400 που τρέχουν στα 2,00GHz και 2,16GHz αντίστοιχα. Υπάρχει και ο Τ7600 που είναι στα 2,33GHz αλλά μετά ξεφεύγουμε πολύ στην τιμή.

Περίπου έχω αποφασίσει στα χαρακτηριστικά, σε αυτό που δεν έχω καταλήξει είναι η μάρκα, γιατί απλούστατα το μοναδικό laptop (και γενικά υπολογιστή) που είχα είναι ο hp που έχω τα τελευταία έξι χρόνια (+2 που είχε όταν τον αγόρασα είναι 8 ετών).
τολμω να πω οτι για την χρηση που περιεγραψες, ελαχιστη διαφορα εχει ο 1,83GHz CPU απο τον 2,00GHz ή ακομα και τον 2,16GHz. Δε φανταζομαι να χρησιμοποιησεις κανα Avid ε? :D
Τελοσπαντων, ειναι μεγαλη συζητηση (κι οχι πολυ σχετικη με το forum) αλλα με λιγα λογια, αν ΔΕ σ ενδιαφερουν τα latest games, τοτε επενδυσε σε storage (disk, RAM) κι οχι σε CPU. Επισης, ενας γρηγορος δισκος (σε βαθος χρονου) βγαζει τα λεφτα του πολυ περισσοτερο απο ενα ελαχιστα πιο δυνατο CPU ;) Τελοσπαντων, αφου θες να το κρατησεις για πολλα χρονια, δωσε κατι παραπανω...

Ε αμα εισαι ο απολυτος γνωστης χανεις ευκολα την υπομονη σου βλεπεις :sad: καλα, αμα ειναι σε στενοχωριεσαι τοσο, να σ αφησω να ειρωνευεσαι ελευθερα

kaps
09/05/2007, 11:32
lenovo της ΙΒΜ series 3000 N100 intel core duo 4 usb 1 firewire card reader , camera , fingerprint bluetooth micro etc. Από την E direct . 17" Πολύ καλό

sergiosm
09/05/2007, 12:57
τολμω να πω οτι για την χρηση που περιεγραψες, ελαχιστη διαφορα εχει ο 1,83GHz CPU απο τον 2,00GHz ή ακομα και τον 2,16GHz. Δε φανταζομαι να χρησιμοποιησεις κανα Avid ε? :D
Τελοσπαντων, ειναι μεγαλη συζητηση (κι οχι πολυ σχετικη με το forum) αλλα με λιγα λογια, αν ΔΕ σ ενδιαφερουν τα latest games, τοτε επενδυσε σε storage (disk, RAM) κι οχι σε CPU. Επισης, ενας γρηγορος δισκος (σε βαθος χρονου) βγαζει τα λεφτα του πολυ περισσοτερο απο ενα ελαχιστα πιο δυνατο CPU ;) Τελοσπαντων, αφου θες να το κρατησεις για πολλα χρονια, δωσε κατι παραπανω...

Σκέφτομαι να πάρω καλό επεξεργαστή γιατί στην ουσία είναι (αν δεν κάνω τραγικό λάθος) το βασικό "εξάρτημα" του υπολογιστή και (τουλάχιστον στα laptop) δεν αναβαθμίζεται.
Αντίθετα τόσο ο σκληρός, όσο και η ram αναβαθμίζονται. Το toshiba ας πούμε που σκέφτομαι φτάνει μέχρι 4 giga, οπότε μπορώ ανά πάσα ώρα και στιγμή να τον αναβαθμίσω.
Πάντως το "ελάχιστα πιο δυνατό CPU" που λες δεν νομίζω ότι είναι και τόσο ελάχιστο. Ο 2,16 είναι 18% πιο δυνατός απο τον 1,83 και 8% απο τον 2,00, τον οποίο όμως έχω αποκλήσει γιατί η διαφορά του (σε λεφτά) με τον 2,16 είναι πολύ μικρή.

Βέβαια θέλει ψάξιμο, θα το ψάξω και βλέπουμε...

dez
09/05/2007, 13:56
Σκέφτομαι να πάρω καλό επεξεργαστή γιατί στην ουσία είναι (αν δεν κάνω τραγικό λάθος) το βασικό "εξάρτημα" του υπολογιστή και (τουλάχιστον στα laptop) δεν αναβαθμίζεται.
Αντίθετα τόσο ο σκληρός, όσο και η ram αναβαθμίζονται.
σωστα μεχρι εδω

Πάντως το "ελάχιστα πιο δυνατό CPU" που λες δεν νομίζω ότι είναι και τόσο ελάχιστο. Ο 2,16 είναι 18% πιο δυνατός απο τον 1,83 και 8% απο τον 2,00, τον οποίο όμως έχω αποκλήσει γιατί η διαφορά του (σε λεφτά) με τον 2,16 είναι πολύ μικρή.
γι αυτο ειπα οτι ειναι μεγαλη συζητηση... η συνολικη ταχυτητα ενος PC εξαρταται απο πολλα και διαφορα. Ακομα πιο συγκεκριμενα, το ποσο γρηγορα "επεξεργαζεται" ο επεξεργαστης εξαρταται επισης απο πολλα και διαφορα (π.χ. ταχυτητα/μεγεθος RAM, ταχυτητα δισκου κλπ). Ενα PC με το 2.16Ghz CPU και ενα "απλο" 5400rpm hard disk, ειναι πιο αργο απο ενα αντιστοιχο με 1.8Ghz CPU και 10000rpm disk. Αυτο γιατι καθε CPU cycle εχει να λαβει υπ οψη του και το πιθανο IO wait (=hard disk delay). Τελοσπαντων, ας μην ξεφυγουμε... :D

sergiosm
09/05/2007, 14:02
Ενα PC με το 2.16Ghz CPU και ενα "απλο" 5400rpm hard disk, ειναι πιο αργο απο ενα αντιστοιχο με 1.8Ghz CPU και 10000rpm disk. Αυτο γιατι καθε CPU cycle εχει να λαβει υπ οψη του και το πιθανο IO wait (=hard disk delay). Τελοσπαντων, ας μην ξεφυγουμε... :D

Σύμφωνοι, όμως επειδή
α) ο σκληρός αλλάζει. και
β) δεν μπορώ να τα έχω όλα (μην δώσω και μια περιουσία)
θα πρέπει να κάνω τους συμβιβασμούς μου.

Πάντως έχει δίκιο, ας μην ξεφύγουμε.

Εξάλλου, όπως είπα και παραπάνω, σκοπός του ερωτήματός μου ήταν να με βοηθήσετε στην αξιολόγηση όχι τόσο των επιμέρους μοντέλων, όσο των εταιριών κατασκευής. Και σε αυτό με βοηθήσατε (όλοι) υπεραρκετά

:beer: :beer: :beer:

Πάντως ό,τι μαθαίνει κανείς, καλό είναι ...

gavos
09/05/2007, 19:35
Κάτι που δεν άκουσα να αναφέρεται μέχρι τώρα είναι ότι ο t7200 έχει 4 mb cache ενώ ο t5600 μόλις 2 mb.. Η βασικότερη τους διαφορά θα έλεγα ότι είναι αυτή παρά το ρολόι, και όχι η κρυφή μνήμη δεν είναι ψιλά γράμματα.. Εγώ ψηφίζω άνετα t7200..

Υ.Γ.: Τον έχω σε Macbook και σε γενικές γραμμές τα cache hits είναι κατά μέσο όρο γύρω στο 65 - 70% !!!! Κάτι που πραγματικά δεν το περίμενα και κύριως υπέυθυνος γιαυτό (μάλλον αποκλειστικος) είναι είναι το μέγεθος της cache, και θα τολμούσα να πω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της διαφοράς στην τιμή των 2 επεξεργαστών έγκεται στην 2πλάσια cache..

ashton
09/05/2007, 20:04
Φορητό επώνυμο (hp, acer κλπ) χωρίς επέκταση εγγύησης είναι άδικος κόπος.
Ειδικά σε κάτι hp θα σπάσει καμιά οθόνη και θα σου ζητάνε όσο κάνει ένα καινούριο για επισκευή, ενώ στην acer τα είπαν και οι προηγούμενοι.
Τα turbo-x (όπως και παλιότερα τα plato) είναι φθηνά, αλλά με μέτρια ποιότητα κατασκευής.
Τα vero είναι καλά, αλλά δεν έχουν καμιά τεράστια γκάμα σε μοντέλα (ενα αν θυμαμαι καλά)
Τα toshiba είχαν κάνει ένα promotion, ώστε αν σου κάτσει βλάβη μέσα στο 12μηνο να στο επισκευάζουν και να στο επιστρέφουν ΑΛΛΑ ΚΑΙ να σου δίνουν όσα έδωσες για να το αγοράσεις. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα.
Τα IBM/Lenovo είναι καλά και αξιόπιστα ποικιλοτρόπως. Αλλά προσωπικά δε θα μπορούσα να δουλέψω με το πληκτρολόγιό τους όταν έχω συνηθίσει στα άλλα. (πχ το @ δεν είναι στο 2).
Sony πολύ ωραία, designatα κλπ το service αν θυμάμαι καλά πάει στο Βέλγιο. Αξιόπιστα γενικά είναι .
Με τη Fujitsu έχω δει διάφορα περίεργα (πχ να χαλάει το τροφοδοτικό, να έρχεται από τη Γερμανία αλλά ΧΩΡΙΣ τον αντάπτορα που έπρεπε να τον βάλεις εσύ σε αυτό).

Asus - LG δεν ξέρω τι λένε από σέρβις.

Μια καλή λύση είναι της Intel (έχει συμφωνία με την Asus και άλλες εταιρείες για σασί, μπορείς να το παραγγείλεις πραγματικά custom και χωρίς λειτουργικό) που επειδή τα κάνει promotion σε κάποιες περιπτώσεις παίζει και επισκευή εντός 24ωρου.

sergiosm
09/05/2007, 20:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από gavos
Κάτι που δεν άκουσα να αναφέρεται μέχρι τώρα είναι ότι ο t7200 έχει 4 mb cache ενώ ο t5600 μόλις 2 mb.. Η βασικότερη τους διαφορά θα έλεγα ότι είναι αυτή παρά το ρολόι, και όχι η κρυφή μνήμη δεν είναι ψιλά γράμματα.. Εγώ ψηφίζω άνετα t7200..

Σωστό.
Εξάλλου, όπως είπα και παραπάνω, έχω αποφασίσει να πάρω έναν απο τους Τ7200 ή Τ7400 με πιο πολλές πιθανότητες για τον δεύτερο.

sergiosm
09/05/2007, 20:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από ashton
Τα toshiba είχαν κάνει ένα promotion, ώστε αν σου κάτσει βλάβη μέσα στο 12μηνο να στο επισκευάζουν και να στο επιστρέφουν ΑΛΛΑ ΚΑΙ να σου δίνουν όσα έδωσες για να το αγοράσεις. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα.

Ισχύει για ορισμένα μόνο μοντέλα (της σειράς Tecra)

maron
10/05/2007, 09:53
arketes selides den tis diavasa olles
h apopsi mou einai h ekseis.
ayta pou sou eipan gia toshiba den isxioun to service ginetai ellada kai to exei h ideal.
ta toshibakia einai poly kala.
IBM-lenovo kalitera ksexna to.
turbo x den exw doulepsei polla alla 2 pou exw dei itan poly grigora kai den eixan provlimata.
packard bell!!!!!!!!!!!poly kalo
kapoia LG polu mikra eida ton teleytaio kairo kai itan SUPER.
telos osa exw doulepsei me vista sernontousan........ektos apo to packard bell.
:wave2:

SeNNinhA
11/05/2007, 13:26
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάρτε τηλέφωνο την DELL HELLAS γιατί έχει προσφορές (-300~400Ε). 210-8129800

Ακούστε σύνθεση

Οθόνη..........................14-15''
Επεξεργαστής..............Intel® Core™ 2 Duo T7200 (2.00GHz) 4M L2 Cache, 667Mhz Dual Core
Μνήμη.........................2.0GB, DDR2-667 SDRAM, 2 DIMMS
Hard Disk....................80GB, 9.5MM, 7200RPM (ή 120GB 5400rpm)
Optical drive................Multi double layer DVD +-RW
Wi-Fi Wireless Card.....802.11g
Κάρτα γραφικών..........256 (512 με +50Ε)
Λειτουργικό.................Genuine Windows XP Professional, SP2, with media
Μπαταρία....................Την μεγάλη (~4 ώρες)
Εγγύηση..................... 3 χρόνια on site (έρχονται αυτοί στο σπίτι σε μια ημέρα)
Case........................... Latitude D820 ή Precision

Τιμή 1500Ε

Νομίζω ότι είναι πολύ SUPER προσφορά και μάλιστα με δεδομένο ότι η DELL είναι η πιο εγγύηση εταιρεία απο πλευράς αξιοπιστίας.

Εγώ έχω ενα Turbo-X Coeus 610 από το Πλαίσο αλλα έχω θέμα βασικά με την μπαταρία. Λέει ότι ΕΩΣ 2,5 ώρες αλλα το ΜΑΧ θεωρητικό της είναι 1h+45' (στην πράξη το πολύ 1h). Τώρα τελευταία (~6 μήνες παλιό) άρχισε να μου κολάει χωρίς να υπάρχει κατι βαρύ πάνω. Απο τίποτε έως απλός Mozila 2 παράθυρα. Και πρέπει να μπω σε διαδικασία στείλτο σε κεντρικά κλπ γιατί το service του μαγαζιου΄δεν ξέρει τι έχει. Ακόμη έχει πιτσικάρει ενα πλαστικό καλυμα πάνω από το πληκτρολόγιο. Γενικά δεν είναι και πολύ σοβαρά όλα αυτά αλλα επειδή έχω πολύ καιρό που τους γκρινιάζω για την μπαταρία και λύση δεν μπορούν να βρούν, μου είπαν να το πάω πίσω και να πάρω τα χρήματά μου.

Αυτό θα γίνει μιας και η παραπάνω επιλογή είναι άψογη.