View Full Version : Θερμοκρασια και μηχανη...
Ταξιδευτής
15/05/2007, 18:16
Ρε παιδια συγνωμη, θελω να σας ρωτησω κατι γιατι αρχιζω και νοιωθω οπως ο Βεγγος στο εργο που θελανε να τον βγαλουν τρελο!! :(
ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΑΤΕ ΤΟ SS ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ;!;!;
Εδω και 10 μερες που εχω παρει το ρημαδι το δικο μου δεν μπορω να το οδηγησω με ΤΙΠΟΤΑ! Εχω κανει 400 χιλιομετρα ολα και ολα και αυτα με χιλια ζορια! Ο λογος ειναι γιατι με καιει τοσο πολυ στα ποδια που μου προκαλει τρομακτικο πονο!! Μιλαμε για ΚΑΨΙΜΟ, οχι αστεια.
Και καλα το Σαββατο, πες οτι το να παω την βολτα στην Ευβοια μερα μεσημερι με τζιν ηταν λαθος. Εχθες ομως που βγηκα ΒΡΑΔΥ με θεοχοντρες κορντουρες για να ΜΗΝ με καψει και παρολαυτα πηγε να μου ανοιξει τρυπα απο το καψιμο στη γαμπα, ΤΙ ΝΑ ΠΩ;;;
Παρκαρα την μηχανη στο γκαραζ και μυριζε η κορντουρα που ειχε "αναψει"!!!
ΜΑΜΩ ΤΙΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΑ ΜΑΜΩ!!!!!! :mad: :a018:
Και σημερα προσπαθουσα να την παλεψω με την κορντουρα και τα ποδια σε διαταση ΜΠΑΣ και καιγομαι λγοτερο και περναει διπλα μου ο κλασσικος καγκουρας με το GSXR και ΣΟΡΤΣΑΚΙ!!! :a018:
ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΡΕ ΠΣΤΗ ΜΟΥ!!;!!!;;;; :mad:
Και παρολαυτα ολοι οι κατοχοι 749/999 μου λενε οτι δεν εχουν κανενα προβλημα, οτι πανε για μπανιο με σορτσακι, ενω η αντιπροσωπεια με βγαζει εμενα ανικανο και οτι σφιγγομαι πανω στη μηχανη κ οτι ακουμπαω το ποδι μου στο αλουμινενιο προστατευτικο απο την εξατμιση (που μετα ειδα οτι δεν ΥΠΑΡΧΕΙ τετοια περιπτωση)!
Ειλικρινα το σκεφτομαι οτι αν δεν βρω μια λυση θα το πουλησω! Τι να το κανω που ειναι μια απο τις τελειοτερες μηχανες του κοσμου στο δρομο (που ειναι οντως), αν δεν μπορω να το καβαλησω; Μιλαμε οτι δεν θελω ουτε για βολτα να το παω τωρα..... :mad: :a018: :a018:
Cpt. Haddock
15/05/2007, 18:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΑΤΕ ΤΟ SS ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ;!;!;
έχουμε ονοφ μηχανάκια...
:D :D
(κακίες)
lampros_fazer
15/05/2007, 18:21
Ducati δεν ήθελες..; :p :lol:
:wave2:
Οχι και ετσι
και εμενα εξατμισεις κατω απο την ουρα εχει αλλα δεν καιγομαι ουτε εγω ουτε ο συνεπιβατης ακομα και το καλοκαιρι
δεν πιστευω να εννοεις μεσα στην πολη με σταματα ξεκινα και χαμηλες ταχυτητες?
μηπως φταιει που το στρωνεις?
μηπως δεν το δουλευεις σωστα επειδη δεν το ξερεις ακομα?
τα βεντιλατερ δουλευουν?
Ταξιδευτής
15/05/2007, 18:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από X_NR750
δεν πιστευω να εννοεις μεσα στην πολη με σταματα ξεκινα και χαμηλες ταχυτητες?
μηπως φταιει που το στρωνεις?
μηπως δεν το δουλευεις σωστα επειδη δεν το ξερεις ακομα?
τα βεντιλατερ δουλευουν?
Ναι τα βεντιλατερ δουλευουν. Και ναι, εννοω ΚΑΙ μεσα στην πολη με σταματα ξεκινα και χαμηλες ταχυτητες... Γιατι καπως πρεπει να ΒΓΟΥΜΕ απο την κωλοπολη για να παμε οπουδηποτε αλλου.... :mad:
ΥΓ προς ολους: Τωρα ειναι η ευκαιρια σας να κοροιδεψετε τα Ιταλικα μηχανακια και εμενα που ηθελα και Ducati (τρομαρα μου κλπ) :rolleyes:
Cpt. Haddock
15/05/2007, 18:32
ΥΓ προς ολους: Τωρα ειναι η ευκαιρια σας να κοροιδεψετε τα Ιταλικα μηχανακια και εμενα που ηθελα και Ducati (τρομαρα μου κλπ) :rolleyes:
Μισό συνάδελφε...
Εγω δεν κοροιδεύω τα ιταλικά μηχανάκια....
με τη ζέστη όλα τα ΣΣ έχουν θέμα...
Τώρα, μήπως στη δικη σου περίπτωση φταίει οτι κάθεσαι "σφιχτά" πάνω λόγω (και) ύψους;
:confused:
Δεν το δίνεις εμένα να το πάω καμιά βόλτα να σου δώκω το SV....??? :rolleyes: :p :wave2: :beer:
Ταξιδευτής
15/05/2007, 18:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
Δεν το δίνεις εμένα να το πάω καμιά βόλτα να σου δώκω το SV....??? :rolleyes: :p :wave2: :beer:
Παρτο. Ειλικρινα στο λεω παρτο!
Στην Ducati τι σου ειπαν?
ελα ρε που θα σε δουλεψουμε ,το μηχανακι μαμει
παρεμπιπτοντως καλοριζικο
Σε καιει γιατι δεν εχει συνηθησει το ποδι σου σε αυτες της θερμοκρασιες,
μπορει να δεις και κοκκινιλες στο ποδι σου η και ακομα και ξεφλουδισμα,
υπομονη θελει ! :beer:
Ταξιδευτής
15/05/2007, 18:55
Στην Hellinmoto με αντιμετωπισαν σαν τον τρελο του χωριου! :mad: Ο πωλητης εκει μου ειπε οτι ειχε 2 749 κ 1 999 μεχρι τωρα, και οτι εχει στρωσει αλλα τοσα ιδια και ποτε δεν ειχε προβλημα με την ζεστη και το καψιμο, και συνεχισε λεγοντας "τι θες εξαλλου; V2 χιλιαρι και περιμενεις να μην καει; Ολα τα μεγαλα μηχανακια καινε. Που να δεις τα 4κυλινδρα χιλιαρια!"
Στο οτι το κακομοιρο το Ζετακι μου δεν με εκαιγε μου ειπε απλα οτι "Αυτο ειναι παπι! Μηχανακι για την πολη και κανα καφε... Αλλα και εσυ τι ηθελες; Ανεση;;" :mad: :blush:
Οκ, ειμαι μ@λ@κ@ς, βαρατε ελευθερα. :mad:
Στην Hellinmoto με αντιμετωπισαν σαν τον τρελο του χωριου! :mad: Ο πωλητης εκει μου ειπε οτι ειχε 2 749 κ 1 999 μεχρι τωρα, και οτι εχει στρωσει αλλα τοσα ιδια και ποτε δεν ειχε προβλημα με την ζεστη και το καψιμο, και συνεχισε λεγοντας "τι θες εξαλλου; V2 χιλιαρι και περιμενεις να μην καει; Ολα τα μεγαλα μηχανακια καινε. Που να δεις τα 4κυλινδρα χιλιαρια!"
Στο οτι το κακομοιρο το Ζετακι μου δεν με εκαιγε μου ειπε απλα οτι "Αυτο ειναι παπι! Μηχανακι για την πολη και κανα καφε... Αλλα και εσυ τι ηθελες; Ανεση;;" :mad: :blush:
Οκ, ειμαι μ@λ@κ@ς, βαρατε ελευθερα. :mad:
Μλκιες
Το Ζ750 παπακι?
το δικο μου ειναι 800αρι V4 και δεν ειχα καθολου τετοια προβληματα
Στην ενδειξη θερμοκρασιας ψυκτικου τι σου δειχνει (τι θερμοκρασιες πιανει)
μηπως αργουν να μπουν τα βεντιλατερ?
οι αλλοι κατοχοι Ducati τι λενε?
Cpt. Haddock
15/05/2007, 19:03
ρε μλκ Νίκε...
έχεις εντοπίσει απο που βγαίνει η ζέστη;
Κύλινδρος, εξάτμιση; Που;
Ποια πλευρά;
:sick:
Ταξιδευτής
15/05/2007, 19:09
Οταν πηγα στην Ελευσινα στα κεντρικα της Hellinmoto εφτασε τους 105 μεσα στην πολη, ενω στον σχετικα ανοιχτο δρομο (Συγγρου -> παραλιακη -> εθνικη οδο) ηταν γυρω στους 85 βαθμους.
Γυριζοντας απο Ελευσινα ομως ηταν η ΚΟΛΑΣΗ. Σιγουρα ηταν καταμεσημερο και ειχα πηξει αναμεσα σε λεωφορεια και φορτηγα μεσα στο Παγκρατι, αλλα η μηχανη εδειξε 116 βαθμους, ενω εξωτερικη θερμοκρασια αερα εδειχνε 38 βαθμους! :cry: Εκει ναι, τα ποδια μου ψηθηκαν, αλλα το δικαιολογω απολυτα...
Οσο για τα βεντιλατερ, λειτουργουν αψογα και κανουν και υπερωριες μαλιστα.... Κωλοπολη!!!! :mad: :mad:
GIXXERAKIAS
15/05/2007, 19:10
Βρε φιλε μου εχω και γω SS αλλα δεν ενιωσα ποτε τοσο καψιμο οπως λες στην κινηση και με 40 βαθμους καυσωνα (μεχρι και το R1 φιλου καβαλησα που υποτιθεται οτι βραζεις και ημουν οκ) σταματα ξεκινα.Τελος παντων τα μηχανακια μας ΔΕΝ ειναι για μεσα στην πολη ουτε για καθε μερα μετακινηση και για καφε στην καφετερια!Εγω την μηχνη αν την βγαλω καθημερινη θα βγει απογευμα-βραδυ για βολτα μεσα στην Αθηνα,περιμενω το ΣΚ πως και πως για να βγω να στριψω ατελειωτα (σιγα ρε μεγαλε πιοις εισαι ο ΡΟΣΣΙ?:blush: ) και οσο γουσταρω!!
Μηπως εχεις ευαοσθητο κ@λαρακι και μπουτακια??:blush: :lol: :lol:
Υσ Σοβαρα τωρα,για κοιτα μηπως(αν την εχεις παρει μεταχειρω) λειπουν τυχον μονωσεις κατω απο τεποζιτα και τιποτα αλουμινενια προστατευτικα απο εξατμισεις).εχω οδηγησει 749 και δεν ειχε τοσο καψιμο οσο λες.:beer: :wave2:
DimChios
15/05/2007, 19:11
Νικόλα! ΗΡΕΜΗΣΕ!!!
Μή μιλάς έτσι για το μηχανάκι σου!
Είσαι ακόμα "αλλού"! Μη μετανιώνεις!
Και οι υπόλοιποι κοψτε ρε την πλάκα!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
έχεις εντοπίσει απο που βγαίνει η ζέστη;
Από το ότι το μηχανάκι ΔΕΝ βρίσκεται σε κανένα φιδίσιο ορεινό δρόμο ...!!! :D
Μαλάκες ....
(που παίρνετε τέτοια μηχανάκια και θέλετε να μοιράζετε και πίτσες...) :lol:
Cpt. Haddock
15/05/2007, 19:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
(που παίρνετε τέτοια μηχανάκια και θέλετε να μοιράζετε και πίτσες...) :lol:
μην τα λες σ' εμενα... εγώ τα ξέρω
:wave2: :wave2:
γι' αυτο θα πάρω το 1200 που ειναι εντούρο :wacko:
GIXXERAKIAS
15/05/2007, 19:13
Από το ότι το μηχανάκι ΔΕΝ βρίσκεται σε κανένα φιδίσιο ορεινό δρόμο ...!!! :D
Μαλάκες ....
(που παίρνετε τέτοια μηχανάκια και θέλετε να μοιράζετε και πίτσες...) :lol: Πεστα ρε Old!!:beer:
Οι δυο πρωτες ενδειξεις φυσιολογικες μου φαινονται
αλλα 116 βαθμοι πολλοι δεν ειναι?
σε τι θερμοκρασια μπαινουν τα βεντιλατερ?
εμενα αν και δεν υπαρχει αντιστοιχια μπαινουν στους 102 περιπου και ποτε δεν εχω δει πανω απο 108
lampros_fazer
15/05/2007, 19:19
Αδερφε αν σε πειράζει τόσο πολύ η πλάκα να το σβήσουμε και να σου στείλω και γραπτη απολογία..
Ρε συς καινουργιο Μηχανακι πηρε ο ανθρωπος ,λεει τον πονο του, σκεφτεται να το δωσει
και του κανετε πλακα?
αμαρτια ρεεεεεε
Ταξιδευτής
15/05/2007, 19:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
Βρε φιλε μου εχω και γω SS αλλα δεν ενιωσα ποτε τοσο καψιμο οπως λες στην κινηση και με 40 βαθμους καυσωνα (μεχρι και το R1 φιλου καβαλησα που υποτιθεται οτι βραζεις και ημουν οκ) σταματα ξεκινα.Τελος παντων τα μηχανακια μας ΔΕΝ ειναι για μεσα στην πολη ουτε για καθε μερα μετακινηση και για καφε στην καφετερια!Εγω την μηχνη αν την βγαλω καθημερινη θα βγει απογευμα-βραδυ για βολτα μεσα στην Αθηνα,περιμενω το ΣΚ πως και πως για να βγω να στριψω ατελειωτα (σιγα ρε μεγαλε πιοις εισαι ο ΡΟΣΣΙ?:blush: ) και οσο γουσταρω!!
Μηπως εχεις ευαοσθητο κ@λαρακι και μπουτακια??:blush: :lol: :lol:
Υσ Σοβαρα τωρα,για κοιτα μηπως(αν την εχεις παρει μεταχειρω) λειπουν τυχον μονωσεις κατω απο τεποζιτα και τιποτα αλουμινενια προστατευτικα απο εξατμισεις).εχω οδηγησει 749 και δεν ειχε τοσο καψιμο οσο λες.:beer: :wave2:
Τι να σου πω ρε συ Gixx... Ενταξει κανεις δεν ειπε οτι ειναι για καφετερια το ρημαδι!
Αλλα να ειμαι ΤΟΣΟ φλωρος ρε γμτ που την απλη ζεστουλα να την νοιωθω οτι μου μ@μαει το ποδι αναποδα; Και ΠΟΥ; Προσπαθωντας να ΒΓΩ απο την πολη για να ΠΑΩ στα κωλοστροφιλικια που λες κ εσυ Oldman.
Και το χειροτερο ειναι οτι λες, αντε βγηκα εθνικη, ΤΩΡΑ θα δροσισει! Και ομως! Εκει τρως ΟΛΗ την ζεστη του μοτερ ΚΑΙ της εξατμισης κλπ στα ποδια!!! (που αφου εχουν ηδη συγκαει ειναι πλεον ευαισθητα πως να το κανουμε!)
Εξαλλου ρε Oldman ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ ΕΚΑΝΑ Μ@Λ@ΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΟΠΑΝΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΟΥΛΟΣ Κ ΦΛΩΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ Κ ΝΑ ΘΕΛΩ Κ ΒΟΛΤΙΤΣΕΣ!!!!!! :mad:
Αλλα ξερεις κατι ρε συ; Θελω να σε δω εσενα να το οδηγας για λιγη ωρα και να δουμε τι θα λες μετα....
Οσο για το αν εχω εντοπισει το καψιμο, η απαντηση ειναι οτι οταν νοιωθεις οτι εχεις ενα αναμμενο σιδερο ρουχων στο ποδι σου ειναι λιγο ΔΥΣΚΟΛΟ να ΜΗΝ καταλαβεις απο ΠΟΥ ειναι η ζεστη!
Οι λαιμοι των εξατμισεων περνανε ΑΚΡΙΒΩΣ πισω απο το δεξι μαρσπιε του οδηγου, και ανεβαινουν μεχρι πανω, κατω απο το υποπλαισιο.
Λιγο πιο μπροστα απο ολο αυτο εχει την ατυχια να βρισκεται το δεξι ποδι...
Το καψιμο ειναι κυριως στην δεξια γαμπα και το μπουτι (αλλα αυτο λογω σελλας που ζεματαει). Την ζεστη της σελλας την παλευω, παροτι ειναι ΠΟΛΥ ενοχλητικο και δεν με αφηνει να απολαυσω μια Χ διαδρομη, αλλα στην γαμπα το καψιμο ειναι ανυποφορο.
Σε εκεινο το σημειο που περνανε οι λαιμοι αλλα μηχανακια, πχ CBR600RR, VFR κλπ εχουν το πλαισιο, αλλα στο 999 το πλαισιο ειναι χωροδικτυωμα, οποτε....
To περιοδικο Sport Rider λεει: "...engine and exhaust heat that is so annoying on the back of your thighs that you'll want to stop and hop off if you're stuck in traffic on a hot day."
Cpt. Haddock
15/05/2007, 19:27
και του κανετε πλακα?
Ποιος του κάνει πλάκα ρε συ;
Τι θες δλδ να του πούμε;
Ειναι σα να πάρω ένα δίχρονο κροσάκι, να πάω θεσαλλονίκη και να παραπονιέμαι οτι με κούρασε....
Απλά ο Νίκος άλλα περίμενε και του ήρθε κάπως (έτυχε και τις μέρες της ζέστης - και που είσαι ακόμα...)
Νικο cool λιγο ρε συ (εσύ, γιατι το μηχανάκι αποκλείεται :rotflmao: )
:beer:
Εξαλλου ρε Oldman ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ ΕΚΑΝΑ Μ@Λ@ΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΟΠΑΝΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΟΥΛΟΣ Κ ΦΛΩΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ Κ ΝΑ ΘΕΛΩ Κ ΒΟΛΤΙΤΣΕΣ!!!!!! :mad:
Ρε χάζεψες ??? :confused:
Θελω να σε δω εσενα να το οδηγας για λιγη ωρα και να δουμε τι θα λες μετα....
Να το οδηγάω ΠΟΥ ??? :winka:
Φιλέ Νίκο,
Καλορίζικο και από εμένα το εργαλέιο...
Επειδή, διστυχώς η κατάσταση του 999 σου δεν διορθώνεται, και μόνο επειδή σε θεωρώ καλό μου φίλο, ευχαρίστως να στο ανταλλάξω με το S μου... :D
Πάντως, σοβαρά τώρα, δεν μου φαίνεται φυσιολογικό αυτό που λες.. Για κοίτα μήπως αργεί το βεντιλατέρ να δουλέψει (118 βαθμοί δεν νομίζω να είναι φυσιολογικό ούτε στην κόλαση) και για κοίτα για τυχόν μονώσεις που μπορέι να λείπουν, όπως είπε κάποιος παραπάνω..
Καλορίζικο ρεε!!
Αλλοι κατοχοι Ducati 999 τι λενε?
dirtbird
15/05/2007, 19:39
Νίκο, καινούργιο είναι ακόμα, θα βελτιωθεί (έστω λίγο).
Α και δεν με λες...
Αποκέρωση έχει γίνει? (δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες ούτε είμαι σίγουρος εάν και τι έχει από το εργοστάσιο, απλά ρίξε μία προσεκτική ματιά) :wave2:
Ταξιδευτής
15/05/2007, 19:41
Προς Λαμπρο και Old: Sorry παιδια, ζητω συγνωμη, αλλα δεν ειμαι καλα... Κατι οτι μου εχουν σπασει τα νευρα να το εχω και να μην ΘΕΛΩ να το παρω μια βραδυνη βολτα προς παραλια, κατι που στην αντιπροσωπεια δεν με παιρνουν καθολου στα σοβαρα, ε δεν θελει και πολυ... :(
Γεια σου βρε φιλαρακι Δημητρη! Χαθηκαμε... Στο λεω με καθε ειλικρινεια, χιλιες φορες να ειχα το Ζετακι μου... Αν ενδιαφερεσαι σοβαρα να τα ανταλλαξουμε και να μου δωσεις την διαφορα τοτε πολυ ευχαριστως... (αν κ ξερω οτι δεν παιζει τετοια ιστορια) :sad:
Ηλια, δεν περιμενα να ειναι σαν το BMW σε ανεση (αν κ δεν θα με χαλαγε), αλλα περιμενα τουλαχιστον να μπορω να το παω μια βολτα χωρις να πρεπει να φοραω κορντουρες για να καιγομαι λιγοτερο! Αν δε κανω το λαθος κ παω βολτα με τζιν; Εδω μετα την εκδρομη στην Ευβοια το Σαββατο που γυρισα σπιτι, το αριστερο ποδι που ειχε κατι μελανιες που εφευγαν εγιναν απο μαυρες κατακοκκινες κ ηταν ετοιμο σε ενα σημειο να βγαλει υγρο!
Μου λενε οτι κανω λαθος και οτι σφιγγω τη μηχανη με τα ποδια. Οκ κ λαθος να ειναι αυτο, δεν μπορω να καθομαι σε θεση λωτου για να οδηγαω χωρις να καιγομαι... :(
Οσο για τους αλλους κατοχους 999, ειναι ολοι στην Αγγλια και κανεις δεν εχει τετοιο προβλημα... Αλλα απο την αλλη θα μου πεις οτι εκει το κλιμα ειναι πολυ πιο δροσερο... Δεν ξερω τι να πω...
ΦΙλε Dirt δεν εχω ιδεα για αποκερωση τι και πως.... Κατι ασπρες πλαστικες ζελατινες ειχε η μηχανη πανω στα καπακια του μοτερ οταν την πηρα και τις αφαιρεσαμε... :confused:
Cpt. Haddock
15/05/2007, 19:45
Ηλια, δεν περιμενα να ειναι σαν το BMW σε ανεση (αν κ δεν θα με χαλαγε), αλλα περιμενα τουλαχιστον να μπορω να το παω μια βολτα χωρις να πρεπει να φοραω κορντουρες για να καιγομαι λιγοτερο!
τι σε κάνει να πιστεύεις οτι το δικό μου ΔΕΝ βγάζει ζέστη μέσα στην κίνηση καλοκαίρι...
Μια χαρα το ζεσταίνει το δεξί γαμπίδι, ειδικά με κατι βερμούδες ή κάπρι...
Τωρα, εγώ εξακολουθώ να πιστεύω οτι α) έχεις πολύ σφιχτά τα πόδια σου, β) κάτι δεν παει καλά με το θερμοστάτη
Κοίταξέ το
dirtbird
15/05/2007, 19:46
Τους καταλύτες ... ΠΟΥ τους έχει?
Για κάτσε λίγο ρε συ, γιατί μάλλον μιλάς σοβαρά ...
Η θερμότητα που σε καίει πρέπει λογικά να προκαλείται από τις εξατμίσεις και μόνο !!!
(δεν νομίζω το ψυγείο και το μοτέρ να είναι ικανά να σου κάνουν φουσκάλες στα πόδια...)
Υποθέτοντας ότι αυτή είναι η προβλεπόμενη λειτουργία του μοτέρ, γιατί δεν κοιτάς στα Coarse και Perfomance για τίποτε προστατευτικά ανθρακονημάτινα ΑΚΡΙΒΑ μπιχλιμπίδια ??? :wave2:
Ολα ζεσταινονται ειδικα τα μεγαλα αλλα οχι και ετσι
συμφωνω κατι πρεπει να παιζει με τον θερμοστατη
ή κάπρι...
αυτό κάνω οτι δεν το είδα..... :lol: :lol: :bigcry: :lol: :lol:
απο κει και πέρα, μάλλον δεν θα έχει τύχει να οδηγήσετε 950 σε καλοκαιρινό μποτιλιάρισμα... Μία από τα ίδια Νίκο - ανυπόφορο κάψιμο, σε σημείο να βγάζω τα πόδια από μαρσπιέ και να τα φυσάω..:uplate:
Ταξιδευτής
15/05/2007, 19:54
Τωρα, εγώ εξακολουθώ να πιστεύω οτι α) έχεις πολύ σφιχτά τα πόδια σου, β) κάτι δεν παει καλά με το θερμοστάτη
Κοίταξέ το
Θα το κοιταζα Ηλια μου, αν ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ οι κοπανοι στην αντιπροσωπεια να με παρουν στα σοβαρα! :mad:
Old, το προβλημα ειναι οντως ΚΥΡΙΩΣ απο τους λαιμους των εξατμισεων.... Εχω ηδη παραγγειλει το ανθρακονηματινο κομματι που αντικαθιστα το αλουμινενιο πλακακι που εχει, και επισης παραγγειλα μια θερμομονωτικη γαζα που τυλιγουν συνηθως τις πολλαπλες σε τουρμπο αυτοκινητα...
Τι να πω αλλο... Παντως δεν ξερω αν προκειται για θερμοστατης... Το βεντιλατερ ανοιγει κανονικα (το ακουω) στους 90κατι και το δευτερο ανοιγει στους 102.
Παντως ποσο θελω να βαλω αυτο τον βλαμμενο τον αντιπροσωπο να το οδηγαει πανω κατω στην Κιφησσιας με βερμουδα ενω εγω απολαμβανω ενα ωραιο παγωμενο φραπεδακι με 150 παγακια! :mad: :mad:
Ταξιδευτής
15/05/2007, 19:59
Δειτε που εχει το ρημαδι το μαρσπιε! Old, το ανθρακονημα παει εκει που ειναι σημειωμενο με κοκκινο...
Χωρια που η μηχανη αυτη ΔΕΝ εχει πλαινους αεραγωγους οπως ολα τα αλλα SS, αλλα εχει μονο αυτες τις μεγαλες τρυπες (σημειωμενες με πρασινο) που πεταει τον καυτο αερα στα ποδια μια χαρα (αν και δεν ενοχλει κ τοσο)...
:( Τωρα που γραφω αυτα μου ερχεται στο νου η μυρωδια του κεριου ενω μου εψηνε σημερα το μπουτι και την γαμπα.... Και αυτα ΜΕΣΑ απο την κορντουρα! Αααααχχχ!
Δεν ειναι και μπλε το ατιμο και θα ενοχλει τα ψαρια γμτ!!! :mad: :mad:
Χαβαλες mode activated
Σε ενδιαφερει τραμπα με VFR 06 και την διαφορα μου την δινεις cash
υποσχομαι οτι θα νοιωθεις οτι οδηγεις aircondition:rotflmao:
Χαβαλες mode deactivated
Ταξιδευτής
15/05/2007, 20:00
..
88782
dirtbird
15/05/2007, 20:01
Νίκο... εάν εντός των κύκλων βρίσκονται και οι καταλύτες, νομίζω ότι θα περάσεις στην παρανομία...:winka: :lol: (αλλά μάλλον δεν είναι)
2η λύση: λαιμοί τιτανίου
Ταξιδευτής
15/05/2007, 20:06
Σωτηρη, αν δεν κανω λαθος το βιβλιαρακι του κατασκευαστη αναφερει οτι εχει δυο καταλυτες. Ο ενας βρισκεται μεσα στη σωληνα, ενω ο αλλος ειναι μεσα στο τελικο "κουτι".
Αυτο που δεν καταλαβαινω ομως ειναι γιατι ΚΑΝΕΙΣ αλλος δεν εχει αυτο το προβλημα και εχω μονο εγω! Ο φιλος Dodok που εχει 749, χαρακτηριστικα μου ειπε οτι δεν ειχε αντιμετωπισει κανενα προβλημα και οτι περισυ το καλοκαιρι πηγαινε για μπανιο με τη μηχανη κ βερμουδα! WTF;;;;; :hypnotize :cry:
2η λυση: Λαιμοι τιτανιου = 3000 ευρω = φυλακη :bigcry:
Μάλλον δεν θα βελτιώσει την κατάσταση η αλλαγή προστατευτικού (ίσως για τον συνεπιβάτη..)
Θα πρότεινα να κλείσεις με καπάκι το τρίγωνο του χωροδικτυώματος, αλλά θα με πάρεις με τις πέτρες - δικαίως...:lol: )
Υ.Γ.
Δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στη θέση του αμορτισέρ σου ..:winka:
Ο φιλος Dodok που εχει 749, χαρακτηριστικα μου ειπε οτι δεν ειχε αντιμετωπισει κανενα προβλημα και οτι περισυ το καλοκαιρι πηγαινε για μπανιο με τη μηχανη κ βερμουδα
Άστον αυτόν...
(γουστάρει να δείχνει τα μπούτια του στο κοινό, με οποιοδήποτε τίμημα...)
Ταξιδευτής
15/05/2007, 20:11
Θα πρότεινα να κλείσεις με καπάκι το τρίγωνο του χωροδικτυώματος, αλλά θα με πάρεις με τις πέτρες - δικαίως...:lol: )
Δεν ειναι κακη ιδεα ομως.... Εδω σκεφτομαι να το κυκλοφοραω χωρις πλαινα φερινγκ μπας κ βελτιωθει λιγο η κατασταση, στο πλαινο τριγωνακι θα κολλησουμε; Το θεμα ειναι μην λιωσει ομως το πλαστικο αυτο...
dirtbird
15/05/2007, 20:14
Σωτηρη, αν δεν κανω λαθος το βιβλιαρακι του κατασκευαστη αναφερει οτι εχει δυο καταλυτες. Ο ενας βρισκεται μεσα στη σωληνα, ενω ο αλλος ειναι μεσα στο τελικο "κουτι".
Αυτο που δεν καταλαβαινω ομως ειναι γιατι ΚΑΝΕΙΣ αλλος δεν εχει αυτο το προβλημα και εχω μονο εγω! Ο φιλος Dodok που εχει 749, χαρακτηριστικα μου ειπε οτι δεν ειχε αντιμετωπισει κανενα προβλημα και οτι περισυ το καλοκαιρι πηγαινε για μπανιο με τη μηχανη κ βερμουδα! WTF;;;;; :hypnotize :cry:
Χμμμ, κάτσε να το ψάξουμε λίγο.
μπορείς να δεις που έχει τους αισθητήρες λ?
edit* του dodοk είναι 250 κυβικά λιγότερα...
tsoukas77
15/05/2007, 20:15
Εγω απλα να υπενθυμισω οτι μερικες μοτοσυκλετες τις απολαμβανεις ακομη και σταματημενες.Θα μου αρκουσε να καθομαι να την χαζευω με τις ωρες και μονο...
stefanos
15/05/2007, 20:28
Πρέπει να ομολογήσω οτι είχα μια ακαταμάχητη επιθυμία για χαβαλέ αλλά μου έφυγε.
Πάντως το βλέπω εντελώς φυσικό για ιταλική κατασκευή (είναι εντελώς τρελλοί).
Η μόνωση με την ταινία θα δουλεψει αλλά να έχεις υπόψη σου οτι η θερμότητα που δεν θα βγαίνει στο τμήμα που μονώνεις, μεταφέρεται πιο πίσω.
Το τιτάνιο δεν νομίζω να βοηθήσει, αντίθετα το βράδυ θα το βλέπεις να πυρώνει δίπλα στο πόδι σου.
Αν όπως λέει ο Σωτήρης την ψάξεις με πιο ελεύθερη εξάτμηση θα βελτιωθεί νομίζω η κατάσταση.
Οπώς θα βελτιωθεί αν βρείς τρόπο να βγάλεις τον αέρα απο το φέρινγκ ανοίγοντας διόδους προς τα πίσω και οχι κλείνοντας το τριγωνάκι.
dirtbird
15/05/2007, 20:32
Λοιπόν , οι λ είναι (όπως το περίμενα) πολύ κοντά στην εξαγωγή.
Η Akrapovic δίνει και σκέτους λαιμούς τιτανίου (μπορεί να την βγάλεις με κρατητήριο) αλλά είναι έξτρα (και ίσως αφορά μόνο τον σωλήνα Υ που παραλαμβάνει την εξαγωγή από τους λαιμούς).
Επίσης διαθέτει έξτρα προστατευτικό από ανθρακόνημα που κάτι πρέπει να κάνει και αυτό....
dirtbird
15/05/2007, 20:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Λοιπόν , οι λ είναι (όπως το περίμενα) πολύ κοντά στην εξαγωγή.
Η Akrapovic δίνει και σκέτους λαιμούς τιτανίου (μπορεί να την βγάλεις με κρατητήριο) αλλά είναι έξτρα (και ίσως αφορά μόνο τον σωλήνα Υ που παραλαμβάνει την εξαγωγή από τους λαιμούς).
Επίσης διαθέτει έξτρα προστατευτικό από ανθρακόνημα που κάτι πρέπει να κάνει και αυτό....
link (http://www.akrapovic.si/main/catalog/ducati/999s_2004/evo_&_evo_stret_legal/DU%20999S%20Rac%2004+.pdf)
dirtbird
15/05/2007, 20:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Πρέπει να ομολογήσω οτι είχα μια ακαταμάχητη επιθυμία για χαβαλέ αλλά μου έφυγε.
Πάντως το βλέπω εντελώς φυσικό για ιταλική κατασκευή (είναι εντελώς τρελλοί).
Η μόνωση με την ταινία θα δουλεψει αλλά να έχεις υπόψη σου οτι η θερμότητα που δεν θα βγαίνει στο τμήμα που μονώνεις, μεταφέρεται πιο πίσω.
Το τιτάνιο δεν νομίζω να βοηθήσει, αντίθετα το βράδυ θα το βλέπεις να πυρώνει δίπλα στο πόδι σου.
Αν όπως λέει ο Σωτήρης την ψάξεις με πιο ελεύθερη εξάτμηση θα βελτιωθεί νομίζω η κατάσταση.
Οπώς θα βελτιωθεί αν βρείς τρόπο να βγάλεις τον αέρα απο το φέρινγκ ανοίγοντας διόδους προς τα πίσω και οχι κλείνοντας το τριγωνάκι.
Stef. και εγώ ΔΕΝ είμαι σίγουρος ότι οι λαιμοί τιτανίου θα προσφέρουν επαρκή βελτίωση.
Για αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι από όταν έβαλα τα Termignoni στο ΧΧ, (και μαζί ξεφορτώθηκα και τα τελικά με τους δεύτερους καταλύτες), σταματήσαμε να καιγόμαστε (τα σημάδια μείνανε :o )
stefanos
15/05/2007, 20:48
Ε αν σκευτείς τι θερμοκρασία πρέπει να έχει για να λειτουργήσει ο καταλύτης δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις πρός τι τα σημάδια.
Σε 4κύλινδρο νομίζω οτι λαιμοί τιτάνιου θα δουλεύαν μιάς και είναι μέτωπο στο δροσερό αέρα, οπότε θα ξεφόρτωναν αρκετή θερμότητα παραπάνω.
Στο V2 νομίζω οτι θα είναι πρόβλημα.
Ρε Νίκο cool λίγο.
Μου κάνει εντύπωση πάντως. Στο δικό μου ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα που είναι V2. Οι 116 μου φαίνονται υπερβολικοί πάντως (δεν ξέρω αν είναι νορμάλ για Duc, αλλά στο δικό μου σταματάει το μοτέρ αν τύχει και ανεβάσει τέτοια θερμοκρασία).
Πήγαινε πάλι στην αντιπροσωπεία και κάνε φασαρία μέχρι να δουν το μηχανάκι σου και να σε πάρουν σοβαρά. Δεν είναι δυνατόν να σκας τόσα λεφτά, να αντιμετωπίζεις ένα σοβαρό πρόβλημα και να έχεις τέτοια αντιμετώπιση. Εφόσον έχεις ρωτήσει άτομα με ακριβώς ίδιο μηχανάκι και δεν έχουν πρόβλημα τότε κάτι δεν πάει καλά. Για ποιο λόγο να ψάχνεις να κάνεις μοντίφες σε νέο μηχανάκι?
:mad:
Βέβαια τα παραπάνω δεν ισχύουν αν είσαι λίγο υπερβολικός-ευαίσθητος, αλλά με τις περιγραφές που έκανες για τα πόδια σου δεν το νομίζω.
:beer: :beer: :beer: (για να δροσιστελις λιγάκι :winka: )
stefanos
15/05/2007, 21:20
Πάντως αν μιλάμε για 999 δεν νομίζω να θεωρήται φυσικό να καβαλάς με οτιδήποτε άλλο εκτός απο δερμάτινη φόρμα.Δεν είναι και καθημερινο μηχανάκι, ούτε το 888 ήταν ουτε το 916.
Ισως να ακούγομαι λίγο "κάπως" το ξέρω.
Πάντως αν μιλάμε για 999 δεν νομίζω να θεωρήται φυσικό να καβαλάς με οτιδήποτε άλλο εκτός απο δερμάτινη φόρμα.Δεν είναι και καθημερινο μηχανάκι, ούτε το 888 ήταν ουτε το 916.
Ισως να ακούγομαι λίγο "κάπως" το ξέρω.
Εδώ λέει ότι τσουρουφλίστηκε με κορντούρα και ότι ο άλλος το οδηγάει με βερμούδα, εκτός εαν δεν κατάλαβα κάτι καλά.
:confused:
Λεωνίδας
15/05/2007, 21:29
Με κάτι λιγότερο από 3000 σου δίνω ένα CBF250 με 15000 μόλις χλμ και ολοκαίνουρια λάστιχα :rolleyes:
Δε θα σε παιδέψει καθόλου μέχρι να δροσίσει ο καιρός και να χαρείς το 999 :wave2:
Να πας στην αντιπροσωπεία και να το δώσεις στον αντιπρόσωπο να κάνει βόλτα. Μετά να τον απειλήσεις πως θα πηγαίνεις κάθε μέρα και θα του δίνεις βόλτα, μέχρι να του καούν και τα @@.
Χωρίς πλάκα τώρα...Κάποιο πρόβλημα παίζει, πήγαινε εκεί και κάντα όλα πουτ@ν@.
Ταξιδευτής
15/05/2007, 21:44
Φιλε Σωτηρη σε ευχαριστω πολυ για τα links... Στα υποψιν, αν και επιπλεον λεφτα δεν υπαρχουν πλεον ουτε για αστειο...
Spy, τι να σου πω με τους κωλοαντιπροσωπους... Δεν θελω να ασχοληθω αλλο γιατι εχω αηδιασει και δεν μπορω να χανω αλλο καιρο! Αρκετο καιρο εχασα ηδη και η δουλεια μου εχει παει πισω και πολλα αλλα..... :(
Απο εκει και περα φιλε Στεφανε, αν ηταν να πρεπει να βαλω φουλ δερματα καθε φορα που θα παω μια βολτα, η να μην μπορω να παω καν αυτη την χαλαρη βολτα λογω θερμοκρασιων τοτε να το πεταξω το μπ@@ρδελο οπως ειναι! :mad:
Δηλαδη συγνωμη: Ολοι αυτοι που κυκλοφορανε με τζιν παντελονακια κ ελαφρυ μπουφανακι με τα καρατουμπανα SS τι ειναι; Καλυτεροι ειναι η εχουν πιο χαλαρα μηχανακια; (για να μην πω για τους ξεβρακωτους καγκουρες...) :rolleyes: :mad:
Και ναι, τσουρουφλιστηκα με κορντουρες... Θα παρω αυριο τηλεφωνο σε ενα καλο συνεργειο Ducati που πηρε το ματι μου εδω κ θα το παω να το δουν...
orizontas
15/05/2007, 21:53
έχουμε ονοφ μηχανάκια...
:D :D
(κακίες)
ΑΛΗΘΙΕΣ......:lol:
Πω πω ρε φίλε ταξιδευτή.. έχω ξενερώσει άσχημα μετά από αυτά που διάβασα.. :(
Χαβαλες mode activated
Σε ενδιαφερει τραμπα με VFR 06 και την διαφορα μου την δινεις cash
υποσχομαι οτι θα νοιωθεις οτι οδηγεις aircondition:rotflmao:
Χαβαλες mode deactivated
dirtbird
15/05/2007, 22:40
you 're not alone (http://forum.powersportstv.com/vehicle-reviews/2-ducati-999-a.html)
όσον αφορά τη λύση... :rolleyes:
stefanos
15/05/2007, 22:41
Επαναλαμβάνω χωρίς πλάκα.
SS είναι γεμάτος ο κόσμος.999 δεν έχω δεί κανένα, και κάνω αρκετά χιλιόμετρα την μέρα στην Αθήνα και πρός το Σούνιο το καλοκαίρι.
Δεν νομίζω να μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε κοινό μηχανάκι.
Η τουλάχιστον είναι κοινό μηχανάκι όσο μια diablo κοινό αυτοκίνητο.
Η αντιπροσωπία θα έχει ευθύνη εάν πρόκειται για κάποια βλάβη η κάτι τέτοιο, εάν αυτό είναι το μηχανάκι που πουλάνε τότε τι να κάνεις.
Τώρα βέβαια σε όλα τα υπόλοιπα έχεις 1000 δίκια να φωνάζεις.
dirtbird
15/05/2007, 22:46
Επαναλαμβάνω χωρίς πλάκα.
SS είναι γεμάτος ο κόσμος.999 δεν έχω δεί κανένα, και κάνω αρκετά χιλιόμετρα την μέρα στην Αθήνα και πρός το Σούνιο το καλοκαίρι.
Kόψε τις μαλακίες.....
Έχεις άλλα 35 χλμ μέχρι το Σούνιο :a9: :a9:
dirtbird
15/05/2007, 22:48
you're not alone 2 (http://www.ducati.ms/forums/showthread.php?t=20745&highlight=Ducati+exhaust+heat)
&
you're not alone 3 (http://www.ducati.ms/forums/showthread.php?t=18839&highlight=heat)
Το τελευταίο link τραβάει αρκετά και δεν το διάβασα...
vangelis 64
15/05/2007, 23:33
Φιλε Σωτηρη σε ευχαριστω πολυ για τα links... Στα υποψιν, αν και επιπλεον λεφτα δεν υπαρχουν πλεον ουτε για αστειο...
Spy, τι να σου πω με τους κωλοαντιπροσωπους... Δεν θελω να ασχοληθω αλλο γιατι εχω αηδιασει και δεν μπορω να χανω αλλο καιρο! Αρκετο καιρο εχασα ηδη και η δουλεια μου εχει παει πισω και πολλα αλλα..... :(
Απο εκει και περα φιλε Στεφανε, αν ηταν να πρεπει να βαλω φουλ δερματα καθε φορα που θα παω μια βολτα, η να μην μπορω να παω καν αυτη την χαλαρη βολτα λογω θερμοκρασιων τοτε να το πεταξω το μπ@@ρδελο οπως ειναι! :mad:
Δηλαδη συγνωμη: Ολοι αυτοι που κυκλοφορανε με τζιν παντελονακια κ ελαφρυ μπουφανακι με τα καρατουμπανα SS τι ειναι; Καλυτεροι ειναι η εχουν πιο χαλαρα μηχανακια; (για να μην πω για τους ξεβρακωτους καγκουρες...) :rolleyes: :mad:
Και ναι, τσουρουφλιστηκα με κορντουρες... Θα παρω αυριο τηλεφωνο σε ενα καλο συνεργειο Ducati που πηρε το ματι μου εδω κ θα το παω να το δουν... Πήγα να την πω κι εγώ τη μαλακία μου αλλά με πρόλαβες.
Για δερμάτινο παντελόνι δηλαδή.Τέλος πάντων,Νίκο μου σού εύχομαι να βρεις την καλύτερη λύση.Μην απογοητεύσαι.
Νταξ δεν ειναι και τοσο τραγικα τα πραματα με τη ζεστα! Εδω και λιγο και καιρο που οδηγω ενα 636 ανεβαζει μεν 107 C αλλα ειναι οκ. Κατσε να σφιξουν οι ζεστες τοτε που θα ιδρωνουμε στην κινηση στο κεντρο και θα δεις...! :dizzy:
Σε κουβεντα με φιλο που εχει Ducati και ασχολειτε με το χωρο, μου απαντησε οτι ειναι απολυτα φυσιολογικο και οτι η μηχανη εχει φτιαχτει για να οδηγειτε με δερμα και μποτες...Κανενας δεν διανοητε να την οδηγει αλλιως...
Δεν ειμαι σιγουρος οτι διαφωνω για το συγκεκριμενο μηχανακι...χωρις να κρινω την επιθυμια να το οδηγεις και πιο χαλαρα γιατι θα εκανα το ιδιο!:wave2:
Εγώ με το 4κύλινδρο 954, ούτε καν περνάει απο το μυαλό μου η σκέψη να το οδηγήσω μέσα στην πόλη ή σε σφιχτές στροφές..... το πλαίσιο (είσαι τυχερός που δεν έχεις) καίει τόσο πολύ που αν δεν φοράς δερμάτινα, άμα κάνεις το λάθος και ακουμπήσεις το πόδι σου, το έκαψες... :rolleyes:
Στην προχθεσινή βόλτα που ήμουν σχεδόν συνέχεια με βεντιλατέρ, αν δεν φόραγα τα δερμάτινα, θα το είχα παρατήσει στο βουνό.
Άρα:
1. ΔΕΝ κυκλοφορείς με αυτό στην πόλη. Ξέρω οτι γουστάρεις να είσαι επάνω του συνέχεια αλλά δεν γίνεται.
2. Για μετακίνηση στην πόλη, αγοράζεις ένα παπί/σκουτερ/μικρό μοτοσακό
3. Αν δεν μπορείς να κάνεις το 1 & το 2.. τότε αν δεν μπορείς να συνηθίσεις την ζέστη, θα πρέπει να το δώσεις.
Είναι σαν να έχεις μια Formula 1 και να θες να την κάνεις ΙΧΕ... δεν γίνεται όσο και να το προσπαθήσεις ή θέλεις....
Τον χειμώνα τα πράγματα αλλάζουν δραστικά και το μηχανάκι δεν θα ανεβάζει τέτοιες θερμοκρασίες, αλλά και πάλι το χειμώνα δεν το βγάζεις και κάθε μέρα έξω....
Σκέψου κι αποφάσισε....
Υ.Γ. Το 999 είναι μηχανή πίστας. αν δεν την πήρες για τουλάχιστον 70% χρήση σε πίστα, σόρρυ αλλά πήρες λάθος μηχανάκι.
Τουλαχιστον,ψαξε να βρεις αλλους κατοχους 999 εδω στην Ελλαδα.Ειπαμε δε το βλεπεις καθε μερα
αυτο το μηχανακι αλλα κυκλοφορουν καμποσα.Εσυ ο ιδιος ειχα διαβασει οτι ενω ειχες σταμπαρει
κοκκινο στην αρχη,στο τελος ειχανε μεινει 2-3 κοκκινα και δε τα προλαβες,οποτε ολο και καποιος αλλος υπαρχει και δεν ειναι τοσο λιγοι οσο νομιζεις.
Παντως ολα τα SS καινε τραγικα και αναβουν με το παραμικρο,ειδικα σε κινηση.Εμενα το gsxr για πλακα κατοσταρες στην πολη και εχω δει μεχρι 110.Το R1 07 που οδηγησα,που εχει τις εξατμισεις
κατω απο τις σελλες ηταν πολυ απαλευτο,μιλαμε για πολυ ζεστη αφορητη:sun: :bigcry: :sun: .
Μπορει να ειναι και θεμα συνηθειας,και με τον καιρο να σου φαινεται ποιο λιγο.
Στην τελικη αγορασε μια Χρυση Ευκαιρεια και αρχισε να παιρνεις τηλεφωνο εναν-εναν οσους
δινουν το συγκεκριμενο μηχανακι να δεις τι θα σου πουν για το θεμα:dizzy: (Μη το γελας,εγω χαλαρα θα το εκανα)
Λοιπόν σοβαρά πλέον πιστεύω ότι με μια άλλη εξάτμιση με πιο ψυχρό εξωτερικό...τιτάνιοή κάρμπον θα γλυτώσει την ποοοολύ ζέστη...
απο εκεί και πέρα και ο κινητήρας που βγάζει την ζέστη (όχι το φύσημα του ζεστού αέρα) δυστυχώς δεν είναι και για πολλά...
Συγκεκριμένα να πω και γω , μόνο μια φορά έχω οδηγήσει κατακαλόκαιρο με βερμούδα και δεν το χω ξανακάνει που έχω και αλουμινένιο χυτό χωροδικτύωμα και υποτίθεται ότι διαχέται και στο πλαίσιο η ζέστα να φεύγει πιο ομαλά... με τζινάκι και πάλι απλά όχι σε επίπεδο φουλ άνεσης...
Και επειδή γνωρίζω ότι τα ντουκάτι ζεσταίνονται και λίγο περισσότερο... και είναι και το 999 μην το συγκρίνετε με το 749 ...
πιστεύω η καλύτερη λύση είναι να κουβεντιάσεις με κάτοχους 999...
απο κει και πέρα όλοι εικάζουμε, αλλά σοβαρά θα ήθελα να την νοιώσω αυτήν την ζέστη αν και απο όσο την περίγραψες έχω μια πολύ καθαρή εικόνα που κάτι μου θυμίζει...
όταν έλεγα για τον τουρισμό να τον ξεχάσεις πλέον μαζί με το πίσω σελάκι...δυστυχώς έτσι είναι... θα τα πούμε και απο κοντά άλλωστε.;)
dirtbird
16/05/2007, 05:55
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Εγώ με το 4κύλινδρο 954, ούτε καν περνάει απο το μυαλό μου η σκέψη να το οδηγήσω μέσα στην πόλη ή σε σφιχτές στροφές..... το πλαίσιο (είσαι τυχερός που δεν έχεις) καίει τόσο πολύ που αν δεν φοράς δερμάτινα, άμα κάνεις το λάθος και ακουμπήσεις το πόδι σου, το έκαψες... :rolleyes:
. [/QUOTΕ
Πληροφοριακά -και το αναφέρω γιατί πρόκειται για 'συγγενή' μοτέρ- το ΧΧ δεν είναι έτσι.
Και το χρησιμοποιώ καθημερινά μέσα στν πόλη.
Ταξιδευτής
16/05/2007, 08:01
Παιδια σας ευχαριστω για ολες τις αποψεις και πληροφοριες...
Sniper ναι θελω να το βαζω ΚΑΙ στην πιστα, αλλα ο κυριος λογος που το ηθελα ειναι για εκδρομες σε δρομους με στροφιλικια (ΟΧΙ να πηγαινω ταπα, απλα να πηγαινω οπως εγω νοιωθω ασφαλεια) και απο εκει και περα και ταξιδια...
Σιγουρα οχι 70% πιστα, αλλα απο την αλλη οπως ειπα και πριν, αν ειναι για να παω οπουδηποτε να πρεπει να φοραω φουλ δερματα (που ειδικα το καλοκαιρι ειναι απαλευτα) τοτε ναι, εκανα λαθος επιλογη μηχανης.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
όταν έλεγα για τον τουρισμό να τον ξεχάσεις πλέον μαζί με το πίσω σελάκι...δυστυχώς έτσι είναι... θα τα πούμε και απο κοντά άλλωστε.;)
Αν ειναι να ξεχασω τον τουρισμο τοτε να παει στο διαολο το ρημαδι! :mad: Δεν περιμενα και βασιλικες ανεσεις, αλλα τουλαχιστον να ειναι υποφερτο! :mad:
Κοιταξε Λαμπρο μου... Καταρχας εισαι ευπροσδεκτος να το οδηγησεις οσο θες, αν θελεις να νοιωσεις την υπεροχη αυτη εμπειρια του να σου λιωνει το δεξι ποδι απο μπουτι κ κατω... :rolleyes:
Απο εκει και περα αποφασισα να δωσω μια ακομα ευκαιρια στη μηχανη, ΑΦΟΥ βαλω πρωτα τα θερμομονωτικα που φαινονται και στα Links του dirtbird. Αν και παλι δεν δω ΜΕΓΑΛΗ βελτιωση τοτε θα πουληθει οσο οσο. Σιγουρα θα χασω ενα σκασμο λεφτα που εχω ηδη δωσει, αλλα να παει στο διαολο αμα ειναι να υποφερω.
Αυτη τη στιγμη δεν θελω ουτε να το δω μπροστα μου, και αν ΠΡΕΠΕΙ να το καβαλησω το κανω με μεγαλη απροθυμια...
ΥΓ. ΑΝ και τελικα πουληθει θα ξαναπαρω ενα Ζετακι και τελος. Τουλαχιστον εκεινο το απολαμβανα και το καλοκαιρι...
karamoto
16/05/2007, 09:28
Ταξιδευτή συμφωνώ και εγώ ότι μόνο από άλλους ιδιοκτήτες θα βγάλεις άκρη.
Μήπως όμως παίζει κάτι και με τις προδιαγραφές καυσαερίων? Δηλαδή μήπως το δικό σου έχει κανένα μεγαλύτερο καταλύτη ή τίποτα τέτοιο σε σχέση με παλιότερα και γιαυτό ψήνεται?
Πάντως όσοι είχαν τέτοιο πρόβλημα σε άλλες μηχανές είδαν αλλαγή μόνο με πιο ελεύθερο τελικό.
Να σου πω προσωπικά χαλάστηκα με την περίπτωση σου γιατί κάθε τόσο και εμένα μου περνάει από το μυαλό να αφήσω τα γενικά μηχανάκια και να πάρω κάτι να γουστάρω μόνο που το βλέπω αλλά εκείνα πάντα έχουν κάτι τέτοια κουσούρια που με απογοητεύουν.
Ελπίζω να βρεις λύση και να μπορέσεις να το χαρείς. Αλλιώς δεν τρέχει μία. Παίρνεις το Ζ και σου μένουν και λεφτά.
Νικολή μου εσύ του είπες πόσο μ@λ@κ@ς είναι :evil: :evil: :evil:
boussias
16/05/2007, 09:59
Πρώτα απο όλα χαιρετίζω την παρέα σας. :a20:
Μία φτηνή λύση είναι να τυλίξεις τις εξατμίσεις με θερμομονωτικό υλικό. Καλή μάρκα είναι η Thermo Tec, Design Engineering.
link:
http://www.demon-tweeks.co.uk/products/ProductDetail.asp?cls=MSPORT&pcode=DEI010110
http://www.demon-tweeks.co.uk/products/ProductDetail.asp?cls=MSPORT&pcode=NIM11151
Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να αλλάξεις το θερμικό κάλυμμα με carbon που όπως ξέρεις είναι από τους καλύτερους θερμικούς μονωτές.
Δοκίμασε στην emoto. Ότι θες στείλε mail στον Geoff, πες εκ μέρους του Kώστα με το F41000 για καλύτερες τιμές :D
http://www.emotouk.com/ducati/749999carbon.htm
Σε ίδιο πρόβλημα που είχα με το MV μου άλλαξα και τα τελικά με carbon και βοήθησε σημαντικά.
Τα λεγόμενα "exhaust wraps" μεώνουν τις θερμοκρασίες κατα 75%. Μπορείς να διαλέξεις και σε μαύρο χρωμα για να φαινετε πιο όμορφο και οχι σαν μούμια η εξάτμιση
:D :
Ελπίζω να βοήθησα :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από boussias
Πρώτα απο όλα χαιρετίζω την παρέα σας. :a20:
Ελπίζω να βοήθησα :wave2:
Γειά σου φίλε και καλως ήρθες. :beer:
Νίκο περιμένω απάντηση απ΄τον sapila racing. Με τον μηχανικό μου που μίλησα εχθές, μου ανέφερε ως απαραίτητο έλεγχο στο κύκλωμα ψύξης και την εξαέρωση του. Εχει δει αρκετές φορές καινούργια μηχανάκια που χρειάζονται εξαέρωση στο κύκλωμα.
Θα μιλήσουμε το απόγευμα. :beer:
Cpt. Haddock
16/05/2007, 10:12
Αν ειναι να ξεχασω τον τουρισμο τοτε να παει στο διαολο το ρημαδι! :mad: Δεν περιμενα και βασιλικες ανεσεις, αλλα τουλαχιστον να ειναι υποφερτο! :mad: ...
Ρε Νίκο, συγγνώμη κιόλας...
Το 999 βρήκες να πάρεις για τουρισμό ρε συ;
:sick: :sick: :sad:
boussias
16/05/2007, 10:13
Να 'σαι καλά.
:sick: :sick: :sad:
Ρε Ηλία ξεκολλάτε. Είπε ο Νίκος πως εννοεί τον ¨τουρισμό¨.... Το να βάλεις ένα σακκίδιο και ένα tank bag και να πας μια μεγάλη βόλτα, είναι κατι εκτός των δυνατοτήτων της μηχανής; :look:
Δεν έχει πάει κανείς Σέρρες οδικώς δλδ; Όλοι με trailer τα πάτε τα μηχανάκια; Αυτά που λέτε περί μόνο πίστας κλπ μου φαίνονται υπερβολικά. Δεν πήρε ούτε Μ1, ούτε RCV. Ενα 999 πήρε.
κι εγω θα το διαλεγα...
Νικο ψυχραιμια φιλε μου...
κανε υπομονη , επισκεψου καποιον σοβαρο μηχανικο της ντουκατι να σε πει καμμια συμβουλη
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Αυτά που λέτε περί μόνο πίστας κλπ μου φαίνονται υπερβολικά. Δεν πήρε ούτε Μ1, ούτε RCV. Ενα 999 πήρε.
+1
Cpt. Haddock
16/05/2007, 10:27
Ρε Ηλία ξεκολλάτε. Είπε ο Νίκος πως εννοεί τον ¨τουρισμό¨.... Το να βάλεις ένα σακκίδιο και ένα tank bag και να πας μια μεγάλη βόλτα, είναι κατι εκτός των δυνατοτήτων της μηχανής; :look:
Δεν έχει πάει κανείς Σέρρες οδικώς δλδ; Όλοι με trailer τα πάτε τα μηχανάκια; Αυτά που λέτε περί μόνο πίστας κλπ μου φαίνονται υπερβολικά. Δεν πήρε ούτε Μ1, ούτε RCV. Ενα 999 πήρε.
Χωρίς να ξέρω τι εννοει ο Νικος, άλλο τουρισμός και άλλο μεγάλη (έστω) βόλτα (που την κάνεις και με ενα ΧΤ).
Για τις Σέρρες έχω την εντύπωση οτι αν μπορούσαν ΟΛΟΙ με τρέιλερ θα ανέβαιναν.
Πάντως, εκεί που δείχνει τις φωτό ο Νικος (το κόκκινο περίγραμμα) αν δεν κάνω λάθος δεν πλησιάζει πόδι... Πως στο καλό καίγεται; :confused:
Και ξαναλέω, ΟΛΑ τα μηχανάκια βγάζουν ζέστη το καλοκαίρι.
κάτσε να δεις με τον μπόξερ τι ωραία που θα περάσω :lol: :lol: :rotflmao:
Ταξιδευτής
16/05/2007, 10:36
Ετσι! ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ! Δηλαδη ειμαι παραλογος ρε γμτ μου να εχω δωσει 13 χιλιαρικα για μια μηχανη και να θελω να παω και ενα ταξιδακι με ενα σακιδιο στην πλατη;;
Δηλαδη συγνωμη, τι πρεπει να γινεται; Να το βαζω στο τρειλερ να μπαινει πιστα, και μετα τρειλερ κ σπιτι; Η μηπως η πιο μακρυνη μου βολτα να ειναι το Αρτεμισιο η η Επιδαυρος;;;
Ουτε εχω μηχανη που κοβει λεφτα, ουτε μου τρεχουν απο τα πατζακια, ουτε ανηψιος του Λατση ειμαι. Παλεψα με θεους και δαιμονες και τελικα πηρα ενα μηχανακι που μου αρεσε παντα. Γιατι ΕΙΝΑΙ ωραιο μηχανακι, σε ολα του. Θεωρητικα ομως, διοτι πρακτικα ειναι δραμα!
Για αλλη μια φορα χαιρομαι που ειμαι μελος αυτης της μοτοπαρεας, για ολη την υποστηριξη οταν υπαρχει θεμα....
Βυρωνα να σαι καλα για το ψαξιμο που ριχνεις φιλε... :wave2:
Ηλια, αν θες να σου φυγει η απορια σχετικα με το πως γινεται να καιγεσαι ενω η γαμπα/ποδι ειναι μακρυα απο την εξατμιση παρτο και κανε μια βολτα. Θα σου λυθουν ολες οι αποριες! :rolleyes:
Οσο για τις θερμομονωτικες της Thermotec αγοραστηκαν ηδη απο εχθες και τις περιμενω... Αλλα πλεον δεν ξερω...
Όλοι όσοι έχουν πάρει SS ΦΥΣΙΚΑ και δεν εχουν προσανατολισμό την πίστα. Φυσικά και θες ένα μηχανάκι για βόλτες.
Αλλά τουρισμό δικάβαλλος ή μη, φορτωμένος δεν κάνεις με 999, ουτε με cbr1000 ούτε με Κ7 κλπ.
Τα περί πίστας και τρέυλερ τ' αποδοκιμάζω μετά βδελυγμίας! Πλην της περίπτωσης καθαρου track bike αλλά μπαίνουμε σε άλλη κουβέντα μετά.
Το θέμα είναι οτι τα μεγάλα μηχανάκια βγάζουν ζέστη. Αν δεν υπάρχει θέμα με το κύκλωμα ψύξης, και είναι φυσιολογικό να χτυπάει 116 βαθμούς..... ε τότε.... δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα.
boussias
16/05/2007, 10:40
Οσο για τις θερμομονωτικες της Thermotec αγοραστηκαν ηδη απο εχθες και τις περιμενω... Αλλα πλεον δεν ξερω... [/B]
Μπορείς να μου πείς απο πού τις παράγγειλες και πόσο; Σκέφτομαι και εγώ να τυλίξω το χταπόδι, για να μην λιώνει τις φτερωτές στα βεντιλατέρ. :)
Cpt. Haddock
16/05/2007, 10:42
Ηλια, αν θες να σου φυγει η απορια σχετικα με το πως γινεται να καιγεσαι ενω η γαμπα/ποδι ειναι μακρυα απο την εξατμιση παρτο και κανε μια βολτα. Θα σου λυθουν ολες οι αποριες! :rolleyes:
Το θέμα δεν ειναι να μου φύγει εμένα η απορία ρε συ... Αλλα το πόδι σου ΔΕΝ κάνει γωνία προς τα μπρος;
Εκεί που έχεις βάλει τον κόκκινο κύκλο ειναι πίσω απο το πόδι σου.
Τεσπα...απλά πράγματα
α) Κανείς δε λέει οτι δεν ειναι καλό μηχανάκι. Άλλο το καλό άλλο το χρηστικο (μια φεράρι πχ ειναι κατ' ουσίαν ένα άχρηστο αυτοκίνητο - άλλο αν ειναι καύλα)
β) Βρες άλλο μηχανικό και πήγαινε. (κατι θυμήθηκα, σου στέλνω πμ). Ρώτα για τα περι εξαέρωσης που είπε καποιος
γ) Δοκίμασε να... ανοίγεις λιγο τα πόδια σου :blush:
δ) Άσε να φύγει η πολλή ζέστη
:wave2: :wave2: :wave2:
Pitsakos
16/05/2007, 10:45
Αφου μιλας για μεγαλες θερμοκρασιες θα σου πω την ιστορια μου:D Ειχα ενα cagiva canyon 600 (ιταλικο και αυτο:cry: ) οι θερμοκρασιες που ανεβαζε ηταν μεγαλυτερες και απο την Χάρλεϊ του αδερφου μου! Το προβλημα ηταν οτι δεν δουλευε σωστα η αντλια λαδιου ωσπου στην τελικη κολλησε με αποτελεσμα το μπλοκαρισμα του κινητηρα (εμ αφου δουλευε χωρις λαδι)
Εσυ θα μου πεις τωρα καινουρια μηχανη και να εχει προβλημα ; Για ψαξε το δεν χανεις και τπτ!:beer:
Ταξιδευτής
16/05/2007, 10:54
Νικολα, πες τα γιατι αρχιζω να πιστευω οτι ειμαι εγω ο τρελος τελικα...
Δεν λεω, πιστα πιστα, αλλα απο εκει και περα να μην μπορω να παω μια βολτα με μερικους φιλους σε 2-3 μερη;
Το θεμα δεν ειναι η θεση οδηγησης (μιας και αυτο συνηθιζεται), και εξαλλου ο τουρισμος ειναι σχετικο θεμα, διοτι αν καποιος συνηθισει και μπορει τοτε γιατι να μην παει κ τουρισμο...
Το θεμα ειναι οτι ακομα και να βγεις απο την πολη για να πας οπουδηποτε, η μηχανη σου εχει καψει τα ποδια τοσο πολυ που χανεις καθε διαθεση να πας παραπερα... Εχθες πρωι πηγα στην Ελευσινα στα κεντρικα της Hellinmoto. Ποση αποσταση ειναι; 40; 50 χιλιομετρα; Και ομως! Ηδη ενοιωθα αβολα απο το καψιμο και φορουσα και το κορντουρα παντελονι! Που να ελεγα να βαλω ενα τζινακι δηλαδη!
Το χειροτερο απο ολα ειναι το οτι πλεον εχω ξενερωσει τοσο πολυ με ολο αυτο το ψαξιμο και με το να παλευω με τη μηχανη (εκει που θα επρεπε να με χαροποιει και να μου δινει απολαυση) που δεν θελω να ανεβω πανω της ουτε για βολτα (γιατι ξερω τι θα παθω).
Θα το κανω ενοικιαζομενο σαν τα ποδηλατα στις παραλιες! :mad: :lol:
Ταξιδευτής
16/05/2007, 11:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από boussias
Μπορείς να μου πείς απο πού τις παράγγειλες και πόσο; Σκέφτομαι και εγώ να τυλίξω το χταπόδι, για να μην λιώνει τις φτερωτές στα βεντιλατέρ. :)
Φιλε Boussia, τις πηρα απο εδω: http://stores.ebay.co.uk/RPM-Motorsport_W0QQsspagenameZL2222QQtZkm :wave2:
Νικολα, πες τα γιατι αρχιζω να πιστευω οτι ειμαι εγω ο τρελος τελικα...
Δεν λεω, πιστα πιστα, αλλα απο εκει και περα να μην μπορω να παω μια βολτα με μερικους φιλους σε 2-3 μερη;
Το θεμα δεν ειναι η θεση οδηγησης (μιας και αυτο συνηθιζεται), και εξαλλου ο τουρισμος ειναι σχετικο θεμα, διοτι αν καποιος συνηθισει και μπορει τοτε γιατι να μην παει κ τουρισμο...
Το θεμα ειναι οτι ακομα και να βγεις απο την πολη για να πας οπουδηποτε, η μηχανη σου εχει καψει τα ποδια τοσο πολυ που χανεις καθε διαθεση να πας παραπερα... Εχθες πρωι πηγα στην Ελευσινα στα κεντρικα της Hellinmoto. Ποση αποσταση ειναι; 40; 50 χιλιομετρα; Και ομως! Ηδη ενοιωθα αβολα απο το καψιμο και φορουσα και το κορντουρα παντελονι! Που να ελεγα να βαλω ενα τζινακι δηλαδη!
Το χειροτερο απο ολα ειναι το οτι πλεον εχω ξενερωσει τοσο πολυ με ολο αυτο το ψαξιμο και με το να παλευω με τη μηχανη (εκει που θα επρεπε να με χαροποιει και να μου δινει απολαυση) που δεν θελω να ανεβω πανω της ουτε για βολτα (γιατι ξερω τι θα παθω).
Θα το κανω ενοικιαζομενο σαν τα ποδηλατα στις παραλιες! :mad: :lol:
Νομίζεις ότι όλοι εμείς που μέσα στην πόλη κυκλοφορουμε με τα σκουτερ/παπιά κι έχουμε στο γκαραζ το SS δεν θέλουμε να κυκλοφορουμε με αυτό; Απλά γνωρίζουμε ότι σε αυτές τις θερμοκρασίες το μηχανάκι καίει....
40-50 χλμ :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: Τι είπες τωρα; Μέσα στην πόλη; :lol: Από το συνεργείο μου μέχρι το Δελεαρ είναι 5 χλμ περίπου..... Σε 2-3 λεπτά απο τη στιγμή που θα πάρει μπροστα το cbr, μπαίνει βεντιλατέρ κι όταν φτάσω το πλαίσιο ΚΑΙΕΙ! Άκου 50 χλμ.... μαραθώνιος ψησίματος είναι αυτό! :rolleyes:
boussias
16/05/2007, 11:07
Φιλε Boussia, τις πηρα απο εδω: http://stores.ebay.co.uk/RPM-Motorsport_W0QQsspagenameZL2222QQtZkm :wave2:
Ευχαριστώ πολύ.
Μόλις διάβαζα αυτό:
Exhaust insulation wrap
When used to wrap tubular exhaust manifolds the reduction in under bonnet temperature may increase horsepower & increase fuel efficiency, ( not suitable for cast iron as it may crack!).
http://www.proven-products.co.uk/products/cooltek.htm
Λες να υπάρχει πρόβλημα στην εξάτμιση που είναι απο σίδηρο;
Υπάρχουν και τα thermal sleeves που δεν κάνοθν ράγισμα στην εξάτμιση.
Ελπίζω πάντως να βρείς λύση γιατί είναι κρίμα να μην μπορείς να την απολαύσεις.
Ταξιδευτής
16/05/2007, 11:12
40-50 χλμ μεχρι την Ελευσινα ρε συ! :mad: :p
Η διαδρομη ηταν Υμηττου, Φρατζη, Συγγρου, εθνικη οδος. :mad:
Ελεος δηλαδη! Δεν ηξερα να παρω σπιτι πανω στην Αττικη Οδο... :mad:
Κωνσταντινε, δεν νομιζω οτι ισχυει για τα δικα μας μιας που η εξατμιση ειναι ατσαλι και οχι σιδηρος... Αυτο το αναφερουν (μαλλον) για πολλαπλες εξαγωγης σε αμαξια που κατα κανονα ειναι φτιαγμενα απο σιδηρο...
Ταξιδευτής
16/05/2007, 11:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Σε 2-3 λεπτά απο τη στιγμή που θα πάρει μπροστα το cbr, μπαίνει βεντιλατέρ κι όταν φτάσω το πλαίσιο ΚΑΙΕΙ! :rolleyes:
Παντως στο Δελεαρ ησουν με τζινακι χαλαρος κ ωραιος... Οποτε ειτε το εχεις συνηθισει, ειτε δεν καιει οπως το αλλο το ρημαδι...
Οπως κ να εχει εμαθα αυτο που ηθελα. Οτι τελικα ολα τα SS καινε σαν τρελα μεσα στην πολη (κ εξω απο αυτην σε περιπτωσεις οπως η δικη μου)... :rolleyes:
παντως οι θερμοκρασιες λειτουργειας που ανεφερες προυγουμενως ειναι φυσιολογικες ...δήλαδη 110 με ψιλοκινηση..85-90 βαθμους σε ανοιχτα κομματια ...
boussias
16/05/2007, 11:38
40-50 χλμ μεχρι την Ελευσινα ρε συ! :mad: :p
Η διαδρομη ηταν Υμηττου, Φρατζη, Συγγρου, εθνικη οδος. :mad:
Ελεος δηλαδη! Δεν ηξερα να παρω σπιτι πανω στην Αττικη Οδο... :mad:
Κωνσταντινε, δεν νομιζω οτι ισχυει για τα δικα μας μιας που η εξατμιση ειναι ατσαλι και οχι σιδηρος... Αυτο το αναφερουν (μαλλον) για πολλαπλες εξαγωγης σε αμαξια που κατα κανονα ειναι φτιαγμενα απο σιδηρο...
Φίλε Νίκο,
Μόλις μίλησα με τον μηχανικό μου και μόλις του το είπα γέλασε: ……Υπάρχει τελικά κάποιος που το χρησιμοποιεί στην πόλη; Λοιπόν του έχουν ζητήσει βοήθεια πολλοί για το ίδιο πρόβλημα. Έχει δοκιμάσει και να βάλει carbon προστατευτικό και exhaust wrap. Και τα 2 βοηθάνε μου είπε αλλά μετά απο ένα σημείο και το exhaust wrap πυρώνει και γίνεται χειρότερα!!!
Η λύση μου είπε είναι να φτιάξεις πατέντα (Αθάνατε Έλληνα) carbon κάλυμμα που να καλύπτει σχεδόν όλο τον σωλήνα στα πλάγια.
Αν θέλεις να σου δώσω τηλ. να μιλήσεις. Είναι καλός μηχανικός ο μοναδικός που μου έχει ρυθμίσει το Agusta σωστά και πολλές φορές δεν μου παίρνει λεφτά.
Μια επιπλέον βοήθεια.
Φίλος που δουλεύει στην TOYOTA μου είπε για ένα απίστευτο αντι-ψυκτικό που χρησιμοποιούν σε φτιαγμένα κλπ αυτοκίνητα. Τα βεντιλατέρ ανάβουν στον διπλάσιο χρόνο απ΄ότι με απλό ψυκτικό.
Λέγεται Toyota superlong life (http://www.toyotaownersonline.com/parts-service/toyota_parts/chemicals.html) antifreeze.
To έχουν στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Τοyota. Είναι ακριβό (60?) και είναι σε συσκευασία των 5lt, και δεν το ξανα-αλλάζεις. Δεν μπορεσα να βρω τις προδιαγραφές του, αλλά ρίξε μια ματιά.
Ταξιδευτής
16/05/2007, 11:57
Κωστη, να σαι καλα για την βοηθεια σου φιλε αλλα κοιταξε να δεις πως τα βλεπω εγω τα πραγματα. Οταν δινεις μια περιουσια περιμενεις το μηχανακι να κανει και μερικα στοιχειωδη πραγματα οπως το να πας μια βολτα ενα βραδακι με φιλους (για να μην σου πω με το εταιρο ημισι) η να μπορεις να ΠΕΡΑΣΕΙΣ μεσα απο την πολη ωστε να βγεις εκτος. :mad:
Ο μηχανικος σου κακως γελαγε και κανει λαθος, διοτι ΔΕΝ προσπαθω να το χρησιμοποιησω ΜΕΣΑ στην πολη αλλα ΚΑΠΩΣ πρεπει να βγω απο αυτην. Εκτος και αν η λυση ειναι να το πηγαινω σπρωχνοντας μεχρι την εθνικη και μετα να το βαζω μπροστα! :mad:
Εσυ με το δικο σου τi κανεις δηλαδη; Δεν πας καμια βολτα με την μηχανη στα περιξ της πολης; Δεν περνας απο μεσα για να πεις οτι πας καπου παραεξω;
Απο εκει και περα, αν μια μηχανη προκαλει εγκαυματα, τοτε ΚΑΙ σου αφαιρει καθε απολαυση, ΚΑΙ ειναι λαθος σχεδιασμος. Και ειδικα για 13 χιλιαρικα περιμενα κατι πολυ καλυτερο απο αυτο. Χεστηκα αν εχει γκαζια θεεικα κ φρενα κ στησιμο. Αν δεν μπορω να τα απολαυσω γιατι ΠΟΝΑΩ τοτε να το βρασω! :mad:
Αν αυτα που αναφερεις περι heat wrap και καρμπον κλπ ισχυουν και δεν κανουν τη διαφορα που θελω τοτε θα παει απο εκει που ηρθε! :mad:
Χρεωθηκα μεχρι το λαιμο για να καιγομαι και ολοι μου λενε οτι πρεπει να το ανεχτω; Ε οχι! :mad:
Βυρωνα μου, να σαι καλα για την προταση αυτη, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα να βαλω αντιψυκτικο της Toyota στο ducati... Κατι τετοιο θα ακυρωνε την εγγυηση αυτοματως... :sick:
boussias
16/05/2007, 12:10
Κωστη, να σαι καλα για την βοηθεια σου φιλε αλλα κοιταξε να δεις πως τα βλεπω εγω τα πραγματα. Οταν δινεις μια περιουσια περιμενεις το μηχανακι να κανει και μερικα στοιχειωδη πραγματα οπως το να πας μια βολτα ενα βραδακι με φιλους (για να μην σου πω με το εταιρο ημισι) η να μπορεις να ΠΕΡΑΣΕΙΣ μεσα απο την πολη ωστε να βγεις εκτος. :mad:
Ο μηχανικος σου κακως γελαγε και κανει λαθος, διοτι ΔΕΝ προσπαθω να το χρησιμοποιησω ΜΕΣΑ στην πολη αλλα ΚΑΠΩΣ πρεπει να βγω απο αυτην. Εκτος και αν η λυση ειναι να το πηγαινω σπρωχνοντας μεχρι την εθνικη και μετα να το βαζω μπροστα! :mad:
Εσυ με το δικο σου το κανεις δηλαδη; Δεν πας καμια βολτα με την μηχανη στα περιξ της πολης; Δεν περνας απο μεσα για να πεις οτι πας καπου παραεξω;
Απο εκει και περα, αν μια μηχανη προκαλει εγκαυματα, τοτε ΚΑΙ σου αφαιρει καθε απολαυση, ΚΑΙ ειναι λαθος σχεδιασμος. Και ειδικα για 13 χιλιαρικα περιμενα κατι πολυ καλυτερο απο αυτο. Χεστηκα αν εχει γκαζια θεεικα κ φρενα κ στησιμο. Αν δεν μπορω να τα απολαυσω γιατι ΠΟΝΑΩ τοτε να το βρασω! :mad:
Αν αυτα που αναφερεις περι heat wrap και καρμπον κλπ ισχυουν και δεν κανουν τη διαφορα που θελω τοτε θα παει απο εκει που ηρθε! :mad:
Χρεωθηκα μεχρι το λαιμο για να καιγομαι και ολοι μου λενε οτι πρεπει να το ανεχτω; Ε οχι! :mad:
Βυρωνα μου, να σαι καλα για την προταση αυτη, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα να βαλω αντιψυκτικο της Toyota στο ducati... Κατι τετοιο θα ακυρωνε την εγγυηση αυτοματως... :sick:
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Και εγω μετά απο 3 χρόνια, ακόμη το ξεπληρώνω το μηχανάκι.(και έδωσα 23000).
Ο μηχανικός δεν γέλασε επειδή το χρησιμοποιείς στην πόλη αλλά γιατί πάρα πολλοι του έχουνα αναφέρει το ίδιο πρόβλημα.
Προσωπικά δοκίμασα το Water Wetter και χτες το απόγευμα μου κρατούσε 8ερμοκρασία 76 βαθμούς και δεν ανέβηκε πάνω απο 102, όταν πριν ανέβαζε 105-107. Πρόβλημα με την ζέστη δεν είχα γιατί το δικό μου δεν είναι V. Απλά θέλω να δουλεύει ο κινητήρας με μικρότερες θερμοκρασίες. Αλλα πάλι στην πόλη δεν πάω γιατί φοβάμαι τα κουτιά, και για καφέ δεν πάω γιατί δεν μου αρέσει να το δείχνω το μηχανάκι. Στο διόνυσο θα με βρείς να πηγαίνω πάνω κάτω :)
Αν θέλεις σου χαρίζω κάτι προστατευτικά πλαισίου carbon απο το GSXR1000 που μπορείς να κόψεις με dremel για να δοκιμάσεις. Πες το σήμερα όμως γιατί αύριο την κάνω διακοπές :)
:nono: Νίκο το manual δίνει προδιαγραφές λαδιών, αντιψυκτικών κλπ. Αν βάλεις κάτι που πληρεί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, δεν ακυρώνετε τίποτα.
tattooman
16/05/2007, 12:25
Tα περι θερμοκρασιων επρεπε να τα γνωριζεις πριν αγορασεις SS μηχανακι.Δεν ειναι ο προορισμος τους η πολη,απλα συμβιβαζεσαι και ζεις μ αυτο.Απο την στιγμη που εχεις ξενερωσει και δεν συμβιβαζεσαι το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να προσπαθησεις να το δωσεις γιατι και αυτα εχουν "ψυχη" και αισθηματα για τον κατοχο τους.Αν πραγματικα το αγαπας (που δεν νομιζω) τοτε πρεπει να ζησεις μαζι με τα οποια προτερηματα και μειονεκτηματα εχει.Φιλικα :beer: