Σύνδεση

View Full Version : Βελιγράδι. 86 ώρες, 2800km

Σελίδες : 1 [2]

PanVas
18/05/2007, 15:53
2007/ 05/06 18.40 Σερβία, Vrgudinac
Φτάσαμε στον προορισμό μας.

Το θηρίο μας, που μέχρι τώρα εκτός από καύσιμα και μπόλικη λίπανση στην αλυσίδα δεν μας ζήτησε τίποτα περισσότερο.

89155

PanVas
18/05/2007, 15:55
2007/ 05/06 18.40 Σερβία, Vrgudinac
Το αφήσαμε να κοινωνικοποιηθεί με τα γερόντια του χωριού.

89156

PanVas
18/05/2007, 15:56
2007/ 05/06 19.00 Σερβία, Vrgudinac
Το σπίτι βρίσκεται λίγα μέτρα από τον κεντρικό δρόμο, πάνω από τις γραμμές του τραίνου.

89157

PanVas
18/05/2007, 15:56
2007/ 05/06 19.00 Σερβία, Vrgudinac
Εκεί, ακριβώς από κάτω, είναι και το ποτάμι, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες οι ντόπιοι κάνουν τα δροσιστικά τους μπάνια.

89158

PanVas
18/05/2007, 16:00
Ώρα να τσιμπήσουμε και κάτι…
Αλίμονο...

Επίσκεψη στην πόλη Bela Palanca. Ουδέν σχόλιο για το συγκεκριμένο μέρος, με πολιούχο τον "Άγιο Αυτοκτονώ τώρα από την βαρεμάρα" και γεύμα στο καλύτερο εστιατόριο της πόλης.
:lol:

2007/ 05/06 20.30 Σερβία, Bela Palanca

Είκοσι Ευρώ για 3 κουβέρ, 4 μπύρες, 1 λίτρο γκαζοζέν νερό, 1 σουπίτσα, 1 σαλάτα, 1 πατάτες, 1 γεμιστό μπούτι κοτόπουλο, 1 κοτομπέικον , 1 γεμιστό κεμπαπ…

Οι μερίδες τεράστιες. Σερβιτόρος απίκο πάνω από τα κεφάλια μας.

89159

PanVas
18/05/2007, 16:07
2007/ 05/06 20.30 Σερβία, Bela Palanca

Το παρακάτω πιάτο κόστιζε 4 ευρώ. Ήταν το πιο ακριβό του καταλόγου και γι' αυτό το διάλεξα. Κεμπάπ γεμιστό. Κιμάς, μία στρώση τυρί, μία στρώση μπέικον, κυμάς, τυρί, μπέικον, κιμάς και για να δέσει μπόλια αρνιού.
μιας και το θεώρησαν ελαφρύ το πιάτο έβαλαν δύο τέτοιες οβίδες. αλλά πάλι κάτι έλειπε και είπαν να ρίξουν και μία ομελέτα από πάνω με λίγο τριμμένο τυράκι να σπάσει...

Περιμένοντας το έμφραγμα και η χοληστερίνη να χτυπάει κόκκινα, ζητήσαμε λογαριασμό.
Επίσης ζητήσαμε μία σακουλίτσα για να μην πάνε χαμένα τόσα κρέατα και να τα δώσουμε στα σκυλάκια των γειτόνων...

Αφοπλιστική η απάντηση της ιδιοκτήτριας.
Σακουλίτσα, ή να τα τυλίξω ένα σαντουιτσάκι να τα πάρετε για τον δρόμο;

89161

PanVas
18/05/2007, 16:17
Η ψυχολογία μου λόγο της επιστροφής την επόμενη μέρα, ήταν είδη βαριά.
Οι έξτρα μπύρες στο σπίτι βοήθησαν την κατάσταση.

Καληνύχτα λοιπόν και το ένα αυτί πάντα ανοικτό μην τυχόν και ακούσω τον συναγερμό να χτυπάει.
Τα νέα στην περιοχή σίγουρα είχαν κυκλοφορήσει.
Η κοπελιά από τον Καναδά είχε έρθει στο χωριό της. Μαζί της και δύο Έλληνες. με μηχανή! Από την Αθήνα!
Είχα μία ανησυχία…

Ύπνο άμεσα! Αύριο είναι δύσκολη μέρα!

Ελαφρύς ή βαρύς θα σας γελάσω.
Η υγρασία μπόλικη και βαριά στην περιοχή, το ίδιο όμως και το καταπληκτικό πάπλωμα που μου πρόσφεραν για να κοιμηθώ.
Δεν νομίζω ότι θα καταλάβαινα και τίποτα ακόμα και αν χτύπαγε ο συναγερμός όλη την νύχτα…

2007/ 05/07 07.00 Σερβία, Vrgudinac
Καλημέρα! Έτοιμος για 1000+km;

89165

PanVas
18/05/2007, 16:25
Την διαδρομή για την επιστροφή δεν την είχαμε αποφασίσει μέχρι την άλλη μέρα το πρωί. Οι επιλογές ήταν δύο.
Επιστροφή από τον ίδιο, γνωστό πλέον δρόμο, Nis-Σκόπια-Ευζώνους, ή από Σόφια και Προμαχώνα;
Η δεύτερη επιλογή περιείχε περί τα 100 παραπάνω χιλιόμετρα, αλλά και άγνωστο δρόμο μπροστά μας…
Χωρίς δεύτερη σκέψη διαλέξαμε Βουλγαρία. Δεν θα χάναμε μία τέτοια πρόκληση…
Αν κάτι μας τύχαινε είχα τα κατάλληλα conne στη Σόφια να μας ξελασπώσουν.
Δεν πετάς την ευκαιρία να πάρεις μία γεύση και από Βουλγαρία.
Έστω και μικρή.

2007/ 05/07 08.33 Βουλγαρία, Σύνορα με Σερβία
Φτάσαμε στα σύνορα έχοντας ένα πρόχειρο πρωινό στο τελευταίο βενζινάδικο της Σερβίας. Περάσαμε τα σύνορα χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα και βέβαια χωρίς να ασχοληθεί κανείς με τις αποσκευές μας.
Η επιστροφή είχε ξεκίνησε χωρίς να το έχουμε πολυκαταλάβει...
ΞΕΝΕΡΩΜΑ!

Ελπίζαμε η διαδρομή να μας αποζημιώσει.

Για Αθήνα πόσο;;;;;

89166

PanVas
18/05/2007, 16:26
Μην ξεχνιόμαστε όμως…
Μιας και πάμε, ας δούμε λίγο και μερικές πληροφορίες για την Βουλγαρία αλλά και την πρωτεύουσά της, τα Σόφια.

Η Δημοκρατία της Βουλγαρίας (Βουλγάρικα: Република България) είναι χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Βρέχεται στα ανατολικά από τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ συνορεύει με την Ελλάδα στα νότια, την Τουρκία στα ανατολικά, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στα δυτικά, τη Σερβία και τη Ρουμανία στα βόρεια. Φυσικό σύνορο μεταξύ της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας αποτελεί ο ποταμός Δούναβης.
Το νόμισμά τους είναι το LEV (1 Euro = 2 BGN –Bulgarian Leva) αν και από την 1η Ιανουαρίου 2007, θεωρούνται μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημαία της Βουλγαρίας

89167

PanVas
18/05/2007, 16:29
Χάρτης Βουλγαρίας

89170

PanVas
18/05/2007, 16:31
Οι δρόμοι που εμείς χρησιμοποιήσαμε ήταν επιεικώς απαράδεκτοι έως τρισάθλιοι. Διόδια δεν συναντήσαμε πουθενά. Αξίζει να σημειωθεί ότι παντού είναι έντονο το κλίμα ανοικοδόμησης. Νέοι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι κατασκευάζονται παντού.

Σόφια (βουλ. София, λατ. Sofia), είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας.
Βρίσκεται στη δυτική Βουλγαρία στις πλαγιές του όρους Βίτοσα και ειναι το βασικό διοικητικό, βιομηχανικό και συγκοινωνιακό κέντρο της χώρας.
Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 η περιφέρεια της Σόφιας έχει πληθυσμό 1 177 577 κατ., ενώ πόλη έχει 1 094 410 κατ.
Η μεγαλύτερη περιοχή(προάστιο) είναι το Λιούλιν 110 117 κατ. και ακολουθούν το Μλάντοστ με 95 877 κατ, η Ποντούγιανε με 75 312 κατ. και το Κράσνο Σέλο με 72 773 κατ.

Η Σόφια

89171

PanVas
18/05/2007, 16:34
Από το Dimitrovgrad, τελευταία πόλη της Σερβίας μέχρι και την Σόφια ο δρόμος βρίσκεται αυτό τον καιρό υπό κατασκευή.
Ελληνική τεχνική εταιρεία και εκεί.
Λες και φτιάξαμε όλους τους τέλειους δρόμους στην Ελλάδα και είπαμε να διδάξουμε λίγο και τους γείτονες,

Με τα πολλά φτάσαμε και στην Σόφια.

2007/ 05/07 10.00 Βουλγαρία, Σόφια

89172

PanVas
18/05/2007, 16:35
2007/ 05/07 10.10 Βουλγαρία, Σόφια

89174

PanVas
18/05/2007, 16:36
2007/ 05/07 10.15 Βουλγαρία, Σόφια

89176

PanVas
18/05/2007, 16:39
Χωρίς ιδιαίτερα σχόλια οι φωτογραφίες.
Απλά μια γεύση από την πόλη.
Επιφυλάσσομαι για πλήρη ταξιδιωτικό και αφιέρωμα κάποια στιγμή στο μέλλον.
Άμεσο, απώτερο; Θα δούμε...

2007/ 05/07 10.20 Βουλγαρία, Σόφια

89177

PanVas
18/05/2007, 16:39
2007/ 05/07 10.40 Βουλγαρία, Σόφια

89179

PanVas
18/05/2007, 16:47
Περισσότερο φωτογραφικό υλικό αλλά και πλήρη ταξιδιωτικό την επόμενη φορά που θα επισκεφθώ ξανά την Βουλγαρία.
Προς το παρόν μία απλή ιδέα.

Κάναμε τις βόλτες μας και τα τηλεφωνήματά μας.
Πολύ όμορφα θα έλεγα. Υπάρχει χρήμα και έντονη δραστηριότητα στην πόλη. Το νιώθεις.
Υπάρχει όμως και έντονη η ταξική διαφορά. Το νιώθεις...
Λογικό. Έρχεται μαζί με την ανάπτυξη και τον καπιταλισμό...

Από την Σόφια και για περίπου 10-15km μέχρι να βγούμε από τα προάστια της πόλης, διασχίσαμε το μεγαλύτερο λιθόστρωτο δρόμο που έχω δει στην ζωή μου.
Φυτευτές πέτρες, με ήλιο που έκαιγε τα κορμιά μας και τα λάδια από τις μαμίσιες αναρτήσεις να θέλουν βεβιασμένα να αποδράσουν.
Τα κιλά μας, τα χιλιόμετρα που έχουν ρουφήξει, πλέον 35.000Km, αλλά και το άθλιο αυτό οδόστρωμα μας έπεισαν ότι το Vstrom θα μπορούσε να εκτελέσει και χρέη ιστιοπλοϊκού…
Προφανώς και θα υπήρχε και άλλος δρόμος, καλύτερος, με άσφαλτο, αλλά οι πινακίδες εκεί μας οδήγησαν…

Εξαίρεση στο οδικό δίκτυο που ακολουθήσαμε αποτελεί το κομμάτι Blagoevgrad - Mikrevo, στον δρόμο Σόφια-Ελλάδα, όπου ο δρόμος ακολουθεί την φυσική πορεία του ποταμού Στρυμόνα ή Strum κατά τους Βούλγαρους και έχει καταπληκτικές στροφές με πολύ καλής ποιότητα άσφαλτο και περιθώρια καθαρίσματος των ελαστικών, όλα τα υπόλοιπα χιλιόμετρα έγιναν με ιδιαίτερη προσοχή και σχετικό φόβο.

2007/ 05/07 12.10 Βουλγαρία, Ε.Ο. - Ε79, Σόφια - Προμαχώνας
Στάση για ξεκούραση, ενώ το Vstrom κοινωνικοποιείτε με λαδορούφηχτα Tdm.
Βαριοί και γεμάτοι κακία οι Βούλγαροι αναβάτες του ταλαιπωρημένου Yamaha.
Από ότι κατάλαβα η περιοχή εκεί πρέπει να είναι κάτι σαν Επίδαυρος ή Αγία Άννα Βουλγαρίας για τους μηχανόβιους.
Έφυγαν μετά από λίγο χαιρετώντας με νεύμα, αφήνοντας σύννεφα ομίχλης και καμένης λαδούρας.

89182

PanVas
18/05/2007, 16:48
2007/ 05/07 12.20 Βουλγαρία, Ε.Ο. - Ε79, Σόφια - Προμαχώνας
Εκεί που χαζεύαμε ήρθε και το λεωφορείο να μαζέψει τους χαζοτουρίστες…
Ελληνικό.
Του ΟΣΕ.

89183

PanVas
18/05/2007, 16:52
Συνεχίσαμε τον δρόμο της επιστροφής προς την πατρίδα.
Προσπεράσαμε τις ταμπέλες περιοχών και πόλεων που ξέρουμε μόνο από τα άθλια ρεπορτάζ της τηλεόρασης, τα οποία φημίζονται για τα φθηνά τους προϊόντα και αγαθά.

Φθάσαμε στα σύνορα σχετικά γρήγορα χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά με την κλασική μελαγχολία της επιστροφής να μας βαραίνει την ψυχολογία.
Ογδόντα ώρες δεν είναι τίποτα μπροστά στις χιλιάδες ώρες που χρειάζεται κανείς για να δει λίγο από τις γειτονικές μας χώρες.

Ο Βούλγαρος συνοριακός φύλακας, προφανώς στα πλαίσια γίναμε Ευρώπη, σφίγγουμε κώλους και έχουμε αυστηρή επιτήρηση, αποφάσισε για λίγο ότι δεν είμαι εγώ αυτός που έβλεπε στην φωτογραφία του διαβατηρίου μου.
Για βγάλε το κράνος μου λέει, ενώ ο Νικόλας είχε ήδη χαρίσει πλατύ χαμόγελο από το ανοιγώμενο του κράνος.
Βγάζω το κράνος, ανακατεύω το μαλλί σαν γνήσιος γρεκός μοτοσικλετιστής, χαμογελάω, τίποτα.
Μπα μου λέει…
Τι μπα ρε φίλε, θα τρελαθούμε; Για κοίτα με καλά. Κάτσε να ανοίξω και λίγο το μπουφάν… Ε…
Έτσι και έτσι…
Έλα παναγία μου λέω γελώντας…

Συγνώμη αλλά πρέπει, μου λέει με τρεμάμενη φωνή σε σπαστά Ελληνικά…

Χαριστικά με άφησε να πιστεύω ότι είμαι αυτός που είναι στην φωτογραφία του διαβατηρίου μου.
Του νέου κιόλας που τα τσακάλια της ΕΛ.ΑΣ., αν δεν είχα σωστή φωτογραφία θα με έκοβαν….

PanVas
18/05/2007, 16:54
Ο δρόμος μέχρι τις Σέρρες είναι χειρότερος από αυτός Σερβία – Σόφια. Πραγματικά απογοητευτήκαμε όταν είδαμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια χιλιόμετρα μπροστά μας. Υπό κατασκευή, και άντε πάλι να παλέψεις με το θεριό.
Μην ξεχνιέσαι.
Ελληνικό έδαφος και ναι. Είμαστε χειρότεροι οδηγοί από τους γείτονες.

Στάση για φαγητό και ξεκούραση. Ανεφοδιασμοί και στάσεις ανάλογα με την διάθεση. Τ
ελευταία στάση στο Σείριο.

2007/ 05/07 19.20 Ελλάδα. Σείριος

Το Vstrom φωνάζει πλύντε με!
Με κάνατε δολοφόνο!
Μου χαλάσατε το κάρμα μου.
Πήρα στον λαιμό μου χιλιάδες ψυχές!
Θέλω προσκύνημα στο Θιβετ για συγχώρηση.
Τσόπα, τσόπα και κάτι θα κάνουμε και για σένα….

89184

PanVas
18/05/2007, 16:55
2007/ 05/07 19.30 Ελλάδα. Σείριος

Σαν να μην έφτανε η όλη κούραση, η μελαγχολία της επιστροφής, οι υποχρεώσεις της επόμενης μέρας, έχεις και τον ήλιο να αυτοκτονεί στο βάθος…

89185

PanVas
18/05/2007, 16:56
Φτάνοντας σπίτι, πολύ απλά θες να πλακωθείς στις μπύρες και να μιλάς για όλα αυτά που έκανες τις τελευταίες μέρες…
Τα άπλυτα και τα πλυντήρια, οι υποχρεώσεις, τα χρέη, τα λάθη, οι σκοτούρες και όλα τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν!

2007/ 05/08 01.30 Ελλάδα. Αμπελόκηποι

89186

PanVas
18/05/2007, 17:14
ΤΕΛΟΣ!

Παιδιά αυτό ήταν.

Το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό είναι αφιερωμένο στα τρία παιδιά που γνώρισα από το moto.gr και έτυχε μέσα σε λίγες μέρες να βγουν off από την μοτοσικλετιστική τους χαρά και ικανοποίηση.
Το να καβαλάς ελεύθερος την μηχανή σου και να αφήνεις πίσω, βλέμματα, έννοιες και ότι άλλο δεν θες στην ζωή σου.
Να καβαλάς ελεύθερος για να συναντάς και να γνωρίζεις τόπους και κόσμο άγνωστο σε σένα.

Στέλιο, Νίκο και Γιώργο καλά χιλιόμετρα και πάντα γεροί!

Φυσικά και όλοι οι υπόλοιποι που είχατε ατυχήματα τον τελευταίο καιρό, υπάρχετε στις σκέψεις μου, απλά δεν έτυχε ποτέ να τα πούμε.

Ευχαριστίες και μπιμπλίκια κάποια άλλη στιγμή. Αυτούς που εκτιμώ, αγαπώ και υπολογίζω στην ζωή μου τους έχω ενημερώσει κατάλληλα.
Ίσως κάποια στιγμή συμπληρώσω εδώ κάποια παραπάνω πράγματα.

Κάποια στιγμή, ίσως ανεβάσω και κανένα χάρτη, ή στοιχεία με καταναλώσεις κτλ.
Ακόμα πολλές είναι οι σκέψεις γύρω από το όλο ταξίδι μου, αλλά θα προτιμήσω να ακούσω και τις δικές σας.

Άντε λοιπόν. Ορμάται. Πείτε ότι έχετε να πείτε!

Προσωρινά και ενόψει καλοκαιριού (άσχετο) θα βάλω μία άσχετη φωτογραφία για να δεσμεύσω τον χώρο για μελλοντική χρήση.

89188

Nostra
18/05/2007, 17:18
Μακάρι όλες οι διαδρομές σου να είναι τόσο γεμάτες με όμορφες εμπειρίες όσο και αυτή που πας περιέγραψες...

Εύχομαι να είσαι πάντα υγιής και ταξιδιώτης στη γειτονιά του κόσμου....

:wave2: :wave2: :wave2:

Vasilis_Strom
18/05/2007, 17:34
Ρε δεν σου έχω πει να σταματήσεις να κλέβεις από σούπερ μάρκετ;

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

89189

Vasilis_Strom
18/05/2007, 17:42
Αν και μου τα είπες λίγο από κοντά τώρα τα είδα και ολοκληρωμένα.

Άψογη η "απόδραση" σου και μετανιώνω ακόμα περισσότερο που πέρυσι έκανα μια διανυκτέρευση στο Βελιγράδι και δεν είδα καθόλου την πόλη. Ελπίζω να βρω ένα Σαββατοκύριακο και να πεταχτώ (-ουμε) :winka: μέχρι το Βελιγράδι.

Να έχεις πάντα καλά και όμορφα ταξίδια :beer: :beer:

PanVas
18/05/2007, 17:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vasilis_Strom
Ρε δεν σου έχω πει να σταματήσεις να κλέβεις από σούπερ μάρκετ;

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:rotflmao: :rotflmao:

Δεν το είπα ότι οι Πατρινοί τα προσέχουν αυτά;
Από δέκα χιλιάδες λέξεις και 110 φωτογραφίες, ο μινάρας ορμώμενος από Πάτρα, αυτό είχε να πει!!! :rotflmao:

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Βασίλη και στα δικά σου την άλλη βδομάδα!!!
Είπαμε θα ξαναπάμε!

Κανόνισε την Πέμπτη λογικά Λαμπρινή!
Αν σε προλαβαίνω.
Θα πμ/sms

filipp0s
18/05/2007, 18:35
Φίλε Panvas πολύ ωραίο το ταξίδι σου, πολύ ζωντανές οι περιγραφές σου. Το παρακολουθώ από την πρώτη στιγμή που το ανοιξες και το διάβαζα κομματιαστά περιμένοντας με λαχτάρα τη συνέχεια. Μπράβο! Ηταν πολλά τα χιλιόμετρα για τόσο λίγες μέρες!
Εγώ προσωπικά, μονοκοπανιά και χωρίς ενδιάμεση διανυκτέρευση δεν έχω τολμήσει ακόμα να κάνω τόσα χιλιόμετρα, μου γέννησες πάντως την επιθυμία να το κάνω!

:beer: :beer: :beer: :wave2: :wave2:

crs-k
18/05/2007, 19:01
Φιλε Παναγιωτη ...

Συγχαρητηρια !!! :cool:

Οχι τοσο για το ιδιο το ταξιδι σου, οσο για την ομορφη "μεταφορα" του και σε μας! :a18: :a46:

Μετα απ' αυτο μπορω (πιστευω :rolleyes: ) να πω ...

Πάντα Τέτοια (χωρις τα "™®©") !!! :winka:

:lol: :rotflmao: :lol:

:smokin: :beer: :wave2:

PanVas
18/05/2007, 19:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k

Μετα απ' αυτο μπορω (πιστευω :rolleyes: ) να πω ...

Πάντα Τέτοια (χωρις τα "™®©") !!! :winka:

[/B]

Όταν το γράφεις εσύ, δεν χρειάζονται.
Οι υπόλοιποι είμαστε υποχρεωμένοι! :rotflmao:

Ευχαριστώ! :wave2:

vasdekiss
18/05/2007, 19:12
Να είσαι πάντα καλά φιλαράκι και να χαίρεσαι όλα όσα μπορεί να προσφέρει ο δρόμος και το ταξίδι. Τα λέμε...:beer:

Πολύ καλογραμμένο ταξιδιωτικό. Ευχαριστούμε...

kalesin
18/05/2007, 19:26
Υπεροχο ταξιδιωτικο
γεματο εικονες κ συναισθηματα

πολυ ζωντανες περιγραφες, μπραβο μπραβο

:beer: :beer: :beer: :beer:

Uriah Heep
18/05/2007, 21:21
Συγχαρητήρια!

Περνάς στην επόμενη φάση!

Θα σε "ξαναδώ" στο επόμενο ταξιδιωτικό...:wave2:

:beer: :beer: :beer:

Tropeas
18/05/2007, 23:52
Μπράβο Παναγιώτη...
ΤΡΟΜΕΡΗ περιγραφή!
να σαι καλά και να κάνεις πάντα τέτοια!
άντε και στα επόμενα... (πού θα πάμε?):rolleyes: :wave2: :beer:

npat
19/05/2007, 00:18
Συγχαρητήρια και από εδώ!
Πάντα τέτοια (ΤΜ)! :wave2:

FZMAN
19/05/2007, 08:50
Συγχαρητήρια κι απο μένα για το ταξιδιωτικό σου. Είναι εκπληκτικό όπως εκπληκτικός είναι και ο τρόπος που μας το μετέδωσες. Μπράβο:a013: να είσαι πάντα καλά και να γράφεις επληκτικά χιλιόμετρα.:beer:

Ταξιδευτής
19/05/2007, 22:18
Δρομοι ανοιχτοι να σε προσμενουν παντα αδερφε..... :smokin:

Παντα Τετοια (ΤΜ)...... :wave2:

xampos
19/05/2007, 22:43
ωραιος :beer: :beer: :beer:

SF
19/05/2007, 23:18
:a20: και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

PanVas
20/05/2007, 13:52
Ευχαριστώ παιδιά για τις ευχές και τα μηνύματα (και τα προσωπικά).
Να είμαστε καλά να κάνουμε χιλιόμετρα!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

blackbusa
20/05/2007, 18:29
Aιντε και απο εμενα τα επισημα συγχαρικια......:D :D :D
Τωρα το ειδα το θρεντ,και θα κατσω να το διαβασω....:ZZZ: :ZZZ: :ZZZ:
Α ναι και ακομα ευχαριστω για την ετησια................:beer: :beer: :beer:

:sun: :sun: :sun:

loupis
20/05/2007, 18:39
εχω στησει μιση ωρα την παρεα μου που με περιμενει για καφε φιλε μου.. διαβαζοντας το οδοιπορικο σου.. χαλαλι ομως.. συγχαρητηρια.

Respect
20/05/2007, 19:18
Yποκλίνομαι φίλε Pan Vas!!!

Συγχαρητήρια και από εμένα!!!

:a10: :beer:

H.A.Balafoutre
20/05/2007, 21:11
Αυτά είναι τα ωραία ρε γμτ...αυτά είναι....ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΕ.:wave2:

tifoefs
21/05/2007, 16:36
Τελειο !

Καλοταξιδος παντα και μη ξεχνας το ταξιδι εχει ολη τη γλυκα !

Timberg
22/05/2007, 22:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Τελειο !

Καλοταξιδος παντα και μη ξεχνας το ταξιδι εχει ολη τη γλυκα !

+1000000000000000

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

costas81
23/05/2007, 13:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
Yποκλίνομαι φίλε Pan Vas!!!

Συγχαρητήρια και από εμένα!!!

:a10: :beer:

και σε σενα και στο στρομακι σου!!!!

Mimas
25/05/2007, 14:46
Καταρχάς Thanks για τις πληροφορίες περί Σερβίας-Βελιγράδι το οποίο πρόκειτε να επισκεφθώ μέσα στον Ιούνη (αεροπορικώς, με στέλνει η δουλειά) και πήρα μια ωραία γεύση.

Να είσαι πάντα καλά εσύ και το κουκλί σου (V-Strom) και να πραγματοποιείς όσο πιο πολλά ταξίδια μπορείς.

:wave2:

miraze
29/05/2007, 21:32
Να σαι καλά φίλε που μας ταξίδεψες στα πανέμορφα Βαλκάνια.

makis206
30/05/2007, 07:18
Πάντα τέτοιες ομορφιές να ζεις !

Nik0s
30/05/2007, 20:24
Καταπληκτικό ταξίδι, όπως και η μεταφορά του στην οθόνη... :a18:

Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας !

TROOPER
01/06/2007, 11:52
παναγιωτη δε θα πω τπτ εδω. θα σου τα πω απο κοντα.

για την ωρα παντως.........:a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23:

PanVas
04/07/2007, 00:18
Παιδιά ξέρω... Αγένεια. Τόσο καιρό δεν ευχαρίστησα...
Όλοι έχουμε τις έγνοιες μας… (Αυτό άλλο thread)

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και ανταποδίδω.
Μακάρι κάποια στιγμή το moto.gr να είναι σε θέση να οργανώνει και τέτοιου είδους εκδρομούλες και ταξιδιωτικά!

Να είμαστε όλοι καλά να κάνουμε υγιή χιλιόμετρα!

PanVas
04/07/2007, 00:27
Ναι…??? Με ακούτε??? Εγώ πάλι… Πάει καιρός που σας έπρηξα με τους γειτόνους και την ιδεολογία μου ότι αποτελούν ενδιαφέρον και ασφαλή προορισμό…

Για πάμε πάλι...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Εκεί που βαριέσαι, λιώνεις από την ζέστη Σάββατο μεσημέρι με απόγευμα (9 Ιουνίου 2007), βλαστημάς την τύχη σου και την μαλακία που σε δέρνει, κάνεις ζάπινγκ ξέροντας ότι δεν θα βρείς τίποτα να ικανοποιήσει την μέγιστη ανάγκη φυγής που σε έχει βαρέσει κατακούτελα… Γιατί είμαι Αθήνα; Γιατί δεν είμαι για μπάνιο; Πως χάθηκε και αυτό το ΣΚ…;

Για εξηκοστή φορά και εντελώς μηχανικά, περνάω πάλι από την αρχή όλα τα κανάλια…Αν δεν έχει μπομπ σφουγγαράκη… Τι να το κάνεις…
0, eurosport… malakies… 1, ΕΤ1…μαλακίες… 2, ΝΕΤ!
Ώπα.. Τον ξέρω αυτόν.
Είναι ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος.
Γνωστός για την τρέλα του με την μουσική από όλο τον κόσμο…
Κάτι θα έχει να πει… Μα.. Τι ώρα τον έβαλαν..; Τέλος πάντων…

Ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος με παραγωγό τον Χρόνη Πεχλιβανίδη και με την εκπομπή τους “Οι Μουσικοί του Κόσμου” συνδυάζουν δύο από τις μεγαλύτερες αγάπες μου, που νομίζω ότι είναι και αγάπες για τους περισσότερους από εσάς εδώ μέσα. Ταξίδι και Μουσική. Τι καλύτερο…

Στην συγκεκριμένη εκπομπή έχει αφιέρωμα το φεστιβάλ της Γκόυτσα, που πραγματοποιείται στην ομώνυμη πόλη Γκούτσα της Σερβίας.
Είχα ακούσει και διαβάσει πολλά για το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Να τώρα και οπτικοποίηση από έναν εξαίρετο κατ’ εμέ δημοσιογράφο.

Ορίστε μία γρήγορη περιγραφή της συγκεκριμένης εκπομπής από την ιστοσελίδα "World and Music (http://www.world-music.gr/index.php?lang=gr )"

////////////////////////////
Α' Τηλεοπτική Προβολή: ΝΕΤ, Σάββατο 9 Ιουνίου 2007, 17:00

Οι «Μουσικοί του Κόσμου» συνεχίζουν τα ταξίδια τους και βρίσκονται στην καρδιά της Σερβίας για το μεγαλύτερο πάρτι των Βαλκανίων, το φεστιβάλ χάλκινων στην Γκούτσα.
Ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος ξεκινάει το ταξίδι από την άλλη όψη της Σερβίας, το αστικό και φιλοδυτικό Βελιγράδι όπου οι νέοι θεωρούν αυτό το φεστιβάλ ως έκφραση οπισθοδρόμησης και δυσάρεστη ευκαιρία για εθνικιστικές κορώνες. Η Γκούτσα όμως είναι πρωτ’ απ’ όλα ένα λαϊκό παραλήρημα που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες έρχονται από παντού σ’ αυτό το φεστιβάλ για να ξεδώσουν, να μεθύσουν, να χορέψουν, να ερωτευτούν. Δεκάδες μπάντες με χάλκινα, τσιγγάνικες και μη, μετατρέπουν τους δρόμους ενός μικρού χωριού σε ένα αληθινό “Underground” και το φάντασμα του Κουστουρίτσα και του Μπρέγκοβιτς πλανάται στον αέρα. Παρακολουθώντας τα όσα ηδονιστικά και εξωφρενικά συμβαίνουν στους δρόμους, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η συνάντηση χάλκινων έχει γίνει η αφορμή για να διατυπωθεί μια σέρβικη εθνική ταυτότητα, η οποία κατασκευάστηκε, εν πολλοίς, μετά τον θάνατο του Τίτο. Και αυτή η συνάντηση που προσελκύει τις κάμερες, είναι μια ευκαιρία για νοσταλγούς του Μλάντιτς και του Κάραζιτς να εκφράσουν τις εθνικιστικές τους αντιλήψεις. Η πολιτική τελειώνει, όμως, εκεί που αρχίζει το αλκοόλ και η μουσική. Στην Γκούτσα συγκεντρώνεται η αφρόκρεμα των μουσικών, ένας όμως είναι ο ήρωας: ο σπουδαίος τσιγγάνος τρομπετίστας Μπόμπαν Μάρκοβιτς.
Ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος συνάντησε τον Μπόμπαν, που έγινε παγκοσμίως γνωστός παίζοντας το τσιγγάνικο ρεπερτόριο στο “Underground” και το “Arizona Dream” μαζί με τον ταλαντούχο 19χρονο γιό του, τον Μάρκο. Συνάντησε βέβαια και δεκάδες άλλους μουσικούς και μουσικόφιλους που, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, έχουν μετατρέψει έναν ταπεινό διαγωνισμό χάλκινων σε ένα τρελό πανηγύρι που μοιάζει με Βαλκανική Βαβυλώνα.

Δημοσιογραφική επιμέλεια-Παρουσίαση: Λεωνίδας Αντωνόπουλος
Σκηνοθεσία: Χρήστος Μπάρμπας
Φωτογραφία: Αγγελική Αριστομενοπούλου
Μοντάζ: Κωνσταντίνος Αδρακτάς
Εκτέλεση Παραγωγής: Χρόνης Πεχλιβανίδης (ONOS Productions)
Διάρκεια: 43 λεπτά

/////////////

Να σημειώσω ότι η Γκούτσα βρίσκεται Νοτιοδυτικά του Βελιγραδίου και απέχει “μόλις” 350km από τα Ελληνικά σύνορα.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στις αρχές με μέσα Αυγούστου, φέτος 8-12/8/07.

Πρόκειται για απίστευτη εμπειρία που όσοι την έχουν γευτεί μιλάνε για χρόνια. Κρουστά αλλά κυρίως πνευστά από όλη την χώρα, διαγωνίζονται παίζοντας ζωντανά και δωρεάν για όλους τους επισκέπτες της πόλης.
Ελεύθερο κάμπινγκ στις γύρω περιοχές, άφθονο αλκοόλ και φαγητό, αλλά και βέβαια πολύ χορός μέχρι τελικής πτώσης.
Την τελευταία μέρα του φεστιβάλ πραγματοποιείται μεγάλη συναυλία με κάποιο head line όνομα. Φέτος όπως και άλλες χρονιές, στις 10/8 θα παίξει ο Goran Bregovics.

Ενδεικτικά να δώσω μια δυο φωτογραφίες, ενώ για περισσότερα στον επίσημο χώρο του φεστιβάλ (http://www.guca.co.yu/eng/index.php ) .
Θεωρώ ότι για καλοκαιρινές διακοπές, τα δάση των Βαλκανίων με τελικό προορισμό τα παράλια της Αδριατικής, είναι ένας ιδανικός προορισμός. Ορίστε άλλος ένας λόγος να το πραγματοποιήσετε…

Καλά χιλιόμετρα και με προσοχή!

95330

PanVas
04/07/2007, 00:27
Φώτο...

95331

PanVas
04/07/2007, 00:29
Άντε άλλη μία για πολύ συγκεκριμένους. Σαν παραγγελιά ένα πράμα...

95332

Sotirios
04/07/2007, 10:12
Άργησα λίγο να το δω το ταξίδι σου αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Το να οργανώσεις και να το εκτελέσεις είναι μια πρόκληση αλλά το να το εκτελέσεις όπως εσύ .... στεγνά ..... όλα τα λεφτά.... Συγχαρητήρια και από εμένα:beer: :beer: .

Οι εμπειρίες του να ταξιδεύεις με ατομικό μέσο μεταφοράς και όχι μαζικό πιστεύω οτι έιναι ανεκτίμητες:wave2:

solpap
16/08/2007, 23:12
Εξαιρετική περιγραφή! Μπράβο...!
Σε ευχαριστώ για το ταξίδι!

alximistis
17/08/2007, 00:59
Είπαμε είμαι της αργοπορίας αλλά όταν το δω... γράφω. :)
Φιλαράκι ΟΛΑ ήταν υπέροχα. Οι φωτό σου το ταξίδι σου το οποίο με έκανε και ζήλεψα αρκετά το ομολογώ και κυρίως ο υπέροχος τρόπος μεταφοράς του σε εμάς.
Πάντα τέτοια πάντα με όμορφες εικόνες και εμπειρίες. Γερός και όρθιος.
Σε ευχαριοστούμε για τις στιγμές που είδαμε.

ΥΓ. Ωραίο το φαί ε; :D

bartlal
17/08/2007, 12:32
πω πωωωωωω...............

λογω ατυχηματος ενα ταξιδιωτικο που μου ξεφυγε κατω απο τα ματια μου και που λογω οταν μπηκα μετα το ατυχημα ειχα 1.000.000 νεα θρεντς να δω εν ριπη οφθαλμου.

δυστυχως δεν το ειχα δει στο σωστο χρονικο σημειο.

....ή μηπως ευτυχως? γιατι ακομα και τωρα (προσπαθωντας μετα απο 100 μερες απο το ατυχημα να συγκρατιεμαι με τις βολτες και να μην με περνουν τα ζουμια) ΖΗΛΕΥΩ για τις διαδρομες, για τα μερη, για τους ανθρωπους που συναντησατε... :(

:sad:

παρ'ολα αυτα, ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ, ωστε να μας γεμιζετε με μπολικα χιλιομετρα τα κενα των εμπειριων μας που (για διαφορους λογους) δεν μπορουμε! :winka:

bartlal
17/08/2007, 12:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas

Το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό είναι αφιερωμένο στα τρία παιδιά που γνώρισα από το moto.gr και έτυχε μέσα σε λίγες μέρες να βγουν off από την μοτοσικλετιστική τους χαρά και ικανοποίηση.
Το να καβαλάς ελεύθερος την μηχανή σου και να αφήνεις πίσω, βλέμματα, έννοιες και ότι άλλο δεν θες στην ζωή σου.
Να καβαλάς ελεύθερος για να συναντάς και να γνωρίζεις τόπους και κόσμο άγνωστο σε σένα.

Στέλιο, Νίκο και Γιώργο καλά χιλιόμετρα και πάντα γεροί!

σε ευχαριστουμε! :a20: :a20: :a20:

ΥΓ#1: ωστε εσυ ησουν ο μητσοτακης μας?:mad: :lol: :lol: :lol:

ΥΓ#2: αναμενω απο κοντα περαιτερω λεπτομερειες του ταξιδιωτικου, κυριως απο Σερβια μερια! :winka:

blackbusa
17/08/2007, 13:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal

παρ'ολα αυτα, ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ, ωστε να μας γεμιζετε με μπολικα χιλιομετρα τα κενα των εμπειριων μας που (για διαφορους λογους) δεν μπορουμε! :winka:

:wave2: [/B]

Aν θες.........................τα....................ΚΕΝΑ ΣΟΥ........................θα στα γεμισω εγω............:D :D :D

bartlal
17/08/2007, 14:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
Aν θες.........................τα....................ΚΕΝΑ ΣΟΥ........................θα στα γεμισω εγω............:D :D :D

ετοιμασου και μου ερχεται ενα κενο που θα σε ζαλισει μεχρι τελικης πτωσης ετσι και πλησιασεις! :evil: :evil: :evil:

:smokin:

:lol: :lol: :lol:

blackbusa
17/08/2007, 14:06
ετοιμασου και μου ερχεται ενα κενο που θα σε ζαλισει μεχρι τελικης πτωσης ετσι και πλησιασεις! :evil: :evil: :evil:

:lol: :lol: :lol:

Θα σου σφραγισω τοσο καλα την ''εξοδο'' που δεν ανησυχω...... :D :D :D

Και ρε μαλακα αν ειναι το κενο οπως λες.......μην καπνιζεις.......γιατι απο το μπαμ θα βρεθουμε στην Κινα......:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

bartlal
17/08/2007, 14:19
Θα σου σφραγισω τοσο καλα την ''εξοδο'' που δεν ανησυχω...... :D :D :D

Και ρε μαλακα αν ειναι το κενο οπως λες.......μην καπνιζεις.......γιατι απο το μπαμ θα βρεθουμε στην Κινα......:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

μαλλον το πας γυρευοντας να βρεθεις στην Κινα! :smokin: :smokin: :smokin: :smokin:

blackbusa
17/08/2007, 14:24
μαλλον το πας γυρευοντας να βρεθεις στην Κινα! :smokin: :smokin: :smokin: :smokin:

Kρατα γερα τοτε...........για του χρονου.........που θα εχει και τους Ολυμπιακους Αγωνες.......:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

bartlal
17/08/2007, 14:35
Kρατα γερα τοτε...........για του χρονου.........που θα εχει και τους Ολυμπιακους Αγωνες.......:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

αντε τυχερε, θα σε στειλω jumba στους κινεζους αλά φλαμπε! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

StavrosMAGNA
18/10/2007, 17:24
Αν σε πρόλαβα και δεν έχεις ανέβει България ,θα χαρώ να τα πούμε κι από κοντά... στο Пловдив !!!

robben
18/10/2007, 19:39
Συγχρητήρια φίλε. Πολύ καλό το ταξιδιωτικό σου.

Καταπληκτική η μεταφορά στη οθόνη.:a18: :a18:

zafiris41
05/11/2007, 10:43
Paidia katapliktika ta taxidia sas.
Mou ftiaxate to Sabatokyriako. Bravo sou! Kai se pio makryna!:wave2:

apav
05/11/2007, 12:55
:a32: Για την περιγραφή και όχι μόνο! :wave2:

alexxxcbr
22/04/2009, 18:02
Aστέρι:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: