View Full Version : Θεση σωματος/ποδιων στη στροφη
Ταξιδευτής
26/09/2007, 19:35
Μολις πηρα τις φωτογραφιες μου απο το περασμενο TD για να μελετησω τα χαλια μου και να βελτιωθω την επομενη φορα.
Βλεπω λοιπον οτι χρειαζομαι ακομα αρκετη δουλεια στη θεση σωματος πανω στη μηχανη, μιας που πρεπει να βγαζω περισσοτερο τον κορμο και να κραταω το κεφαλι χαμηλα οπως μας εξηγησαν και στα μαθηματα.
Το θεμα ομως δεν ειναι αυτο: το προβλημα μου ειναι η διαταση -η καλυτερα, η ΕΛΛΕΙΨΗ αυτης- του ποδιου.
Ενω βγαζω γονατο στη στροφη, και μαλιστα καταφερνω και ξυνω -σχετικα- ανετα, βλεπω οτι το ποδι ΔΕΝ ειναι τοσο ανοιχτο οσο αλλων αναβατων (πχ. των εκπαιδευτων του RS).
Σιγουρα εχω λαθος θεση ποδιου πανω στο μαρσπιε, αλλα οσο και να προσπαθησα ΔΕΝ μπορω να ανοιξω περισσοτερο το ποδι προς τα εξω σε σχεση με τη μηχανη! :mad:
Προφανως το οτι ειμαι και εντελως αγυμναστος εδω και χρονια, παιζει το ρολο του. Μηπως ομως μπορει καποιο απο τα παιδια που ασχολειται με το θεμα TD και πιστα να μου προτεινει καποια ασκηση διατασεων, η κατι αλλο που θα βελτιωσει τη θεση μου επανω στη μηχανη;
Σαφως και χρειαζομαι περισσοτερα TD, και εν καιρω θα γινουν. Τι μπορω ομως να κανω για να βελτιωσω το ανοιγμα του ποδιου επανω στη μηχανη;
Κοιταω τις φωτογραφιες και μου σπαω τα νευρα που ειμαι σαν αγγουρι ορθιο!!! :mad: :mad: :mad:
106288
Χωρις να θελω να κανω τον γνωστη, βλεπω οτι γυρνας το σωμα σου αντιθετα απο την κατευθυνση
Δηλαδη αν στην Κ-pits που εισαι, το σωμα σου το περιστρεψεις δεξια, τοτε θα εχεις καλυτερη θεση
Βασικα σαν αποτελεσμα δεν θα εχεις το σωμα αλλα ντι αλλων, αλλα στην σωστη θεση που κανονικα επρεπε να ειναι, και δεν ειναι λογω του οτι κατι χαλαει την τοποθετηση του σωματος σου κατα την διαρκεια της στροφης
Προσπαθησε να κανεις το στηθος σου να ακουμπησει τον εσωτερικο καθρεπτη(στο περιπου)
edit
Μια φωτογραφια απο πισω θα σε κανει να δεις καλυτερα πως καθεσαι
Παντως το ανοιγμα των ποδιων εχει σχεση και με το ποσο μπορουμε να ανοιξουμε(και εγω χαλιας ειμαι σε αυτο), αλλα και απο το παντελονι που μπορει να εμποδιζει
Στο δικο μου που δεν εχει λαστιχο απο κατω, με παιδεψε μεχρι να ανοιξει
Πρώτα απο όλα να ξεκαθαρίσω οτι δεν έχω κάνει κάποιο μάθημα ακόμα (1 μήνας to go).
Αυτό που μπορώ να σου πω περι του κορμού είναι πως απο τότε που άρχισα να ασχολούμαι με χορό, latin, η ελαστικότητα του κορμού μου πολλαπλασιάστηκε. Δε σου λέω φυσικά να ξεκινήσεις χορό (άν και έχει τα πλεονεκτήματά του :a13: ) αλλά κάθισε μπροστά απο τον καθρέπτη τα πόδια ανοιχτά (στο ύψος των ώμων) και προσπάθησε να μετακινήσεις μόνο το πάνω μέρος του σώματος σου δεξιά και αριστερά. Επιστρέφω με φωτό, άν βρώ.
Ταξιδευτής
26/09/2007, 20:17
Γιωργο, εχεις δικιο οτι στριβω τον κορμο προς την αντιθετη κατευθυνση. Αυτο δεν το ειχα προσεξει!
Θα προσπαθησω να γυρισω το σωμα εσκεμμενα προς τα δεξια την επομενη φορα.
Το θεμα ομως ειναι η διαταση του ποδιου, που οτι και να κανω δεν ανοιγει με τιποτα!! :mad:
Lamoun, δεν την πολυκαταλαβα αυτην ασκηση, αλλα μαλλον πρεπει να βαλω στο προγραμμα μου την γυμναστικη.... :alien:
Αρχικά δημιουργήθηκε από lamoun
τα πόδια ανοιχτά (στο ύψος των ώμων). Επιστρέφω με φωτό, άν βρώ.
Aν θες μπορω να βαλω εγω μερικες που βρηκα
:rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
Το θεμα ομως ειναι η διαταση του ποδιου, που οτι και να κανω δεν ανοιγει με τιποτα!! :mad:
Καμια φορα ειναι και η ιδεα μας παντως
Ειδικα απο την θεση του οδηγου(απο τα ματια μας δηλαδη), νομιζουμε οτι το ποδι δεν ανοιγει καθολου, πραγμα που δεν ισχυει
Ενα αλλο πραγμα που προσπαθω μεσα στην πιστα να το κανω, ειναι το να βγαζω ΠΟΛΥ το σωμα
Κανονικα θα πρεπει να μενει το μισο κωλομερι πανω στην σελα και το αλλο στον αερα
Στον δρομο φυσικα ειναι επικινδυνο, αλλα μεσα στην πιστα ετσι πρεπει να ειναι
Παντως εντυπωση μου εχει κανει ο Καλατζοπουλος(ή ο Zuki?) στο power bikes, πως μπορει και ανοιγει τοσο πολυ το ποδι
Ξυνει και με ορθια την μηχανη :lol:
Ταξιδευτής
26/09/2007, 20:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
edit
Μια φωτογραφια απο πισω θα σε κανει να δεις καλυτερα πως καθεσαι
Οριστε και μια φωτο απο πισω... Εκ πρωτης, βλεπω οτι το ποδι το παταω λαθος στο μαρσπιε. Απο εκει και περα ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΩ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ!!!!! :mad: :mad:
106293
lampros_fazer
26/09/2007, 20:38
Οριστε και μια φωτο απο πισω... Εκ πρωτης, βλεπω οτι το ποδι το παταω λαθος στο μαρσπιε. Απο εκει και περα ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΩ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ!!!!! :mad: :mad:
Μου φαίνεται οτι περισσότερο θα έπρεπε να σε ανησυχει ο κορμός σου παρά το άνοιγμα του ποδιού..
Όπως είπε κι ο Αφτερ προσπάθησε να φέρεις το κεφάλι σου κοντά στον εσωτερικό καθρεφτη..
(δεν κάνω τον ειδικό,ότι έχω διαβάσει λέω..)
lampros_fazer
26/09/2007, 20:39
Στον δρομο φυσικα ειναι επικινδυνο, αλλα μεσα στην πιστα ετσι πρεπει να ειναι
Γιατί είναι επικίνδυνο στο δρόμο..;
Παντως εντυπωση μου εχει κανει ο Καλατζοπουλος(ή ο Zuki?) στο power bikes, πως μπορει και ανοιγει τοσο πολυ το ποδι
Ξυνει και με ορθια την μηχανη :lol:
Αφού κρέμεται σαν το Elias.. :lol:
Sorry αλλά δεν ξέρω εγώ απ' αυτά
Μήπως όμως για να άνοιγε και άλλο το πόδι δεν θα έπρεπε να είχες "πλακάρη" τόσο το 999?
Δηλαδή αν πήγαινες με λιγότερα θα έπρεπε να το ανοίξεις κι άλλο ενω τώρα είναι αρκετό αυτο που έκανες?
Λέω, μάλλον ρωτάω μιας και δεν ξέρω όπως είπα και στην αρχή
Lamoun, δεν την πολυκαταλαβα αυτην ασκηση, αλλα μαλλον πρεπει να βαλω στο προγραμμα μου την γυμναστικη....
Δε μπόρεσα να βρώ κάτι. Σκέψου το σαν να είσαι σταθερός απο τη μέση και κάτω, και να θέλεις να πιάσεις κάτι (π.χ. στα δεξιά) αλλά να μη φτάνεις, απλώνεις χέρι και "τεντώνεις" τον κορμό σου προς τα εκεί, όχι πάνω κάτω όμως.
Ουσιαστικά πρέπει να μάθεις πως να τεντώνεις, και να χρησιμοποιείς τους συγκεκριμένους μυς, στην αρχή θα σε δυσκολέψει αλλά μετά θα βγαίνει πολύ έυκολα.
Πάντως με βοηθάει πολύ, όταν είμαι σε μια στροφή και καταλάβω οτι δεν έχω βγάλει τον κορμό αρκετά, μπορώ αυτομάτως να τον κινήσω.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stelth
Sorry αλλά δεν ξέρω εγώ απ' αυτά
Μήπως όμως για να άνοιγε και άλλο το πόδι δεν θα έπρεπε να είχες "πλακάρη" τόσο το 999?
Δηλαδή αν πήγαινες με λιγότερα θα έπρεπε να το ανοίξεις κι άλλο ενω τώρα είναι αρκετό αυτο που έκανες?
Λέω, μάλλον ρωτάω μιας και δεν ξέρω όπως είπα και στην αρχή
Όντως, όσο περισσότερο πλαγιάσεις τόσο λιγότερο βγάζεις γόνατο.
Άμα δεις φωτό απο motoGP θα το παρατηρήσεις.
Νικολα μπορω να πω οτι οι φωτος σου μ'αρεσουν πολυ.
Το ποδι σου ειναι μια χαρα ,τι θες ρε να ανοιξεις τρυπα στην μπιστα?
Η δικια μου συμβουλη ειναι :λυγισε τον αγκωνα σου και χαλαρωσε τα χερια , να εισαι διπλα στο τιμονι.
Αυτο δουλευω και δεν με απασχολει καθολου το ποδι(οταν ξυνω φοβαμαι και το μαζευω:bigcry: ).
Μπραβο .:wave2:
μια χαρα ανοιγμένο ειναι το ποδι θα ελεγα εξαλλου την μεγαλυτερη μεταφορά βάρους στο εσωτερικό της στροφή την κάνει ο κορμός και όχι το πόδι.
να δουλεψεις την στάση το σώματος. το κεφάλι σου θα πρέπει να ειναι πάνω απο το εσωτερικό γκρίπ και να φαινεται ο γυσος του κράνους στον καθρέφτη.
εδω εχεις κατω το 999 τερμα, αν κανει οτι φευγει.....
Τελος αν σε βολευει εσενα να οδηγας ετσει, ασε το τι λεει το καθε σχολειο οδηγησης.
Και ο Bayliss αναποδα καθετε αλλα ειναι GP....
106310
road spirit
26/09/2007, 22:18
νίκο δεν βλέπω κατι λαθος με το πόδι...
τώρα, αυτό είναι πολύ σωστό :
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Η δικια μου συμβουλη ειναι :λυγισε τον αγκωνα σου και χαλαρωσε τα χερια , να εισαι διπλα στο τιμονι.
και αφου γίνει, τοτε το επομενο έρχεται αρκετά πιο εύκολα :
Αρχικά δημιουργήθηκε από div400 το κεφάλι σου θα πρέπει να ειναι πάνω απο το εσωτερικό γκρίπ και να φαινεται ο γυσος του κράνους στον καθρέφτη
επίσης, το πόσο μπορεί να ανοίξει ο καθένας το πόδι του, εκτός απο θέμα στάσης πανω στη μοτο, ειναι και θέμα ... μήκους ποδιού :)
Επίσης, που κάθεσαι πανω στη σέλα? μήπως το καβάλο σου ειναι πολυ μπροστα, κοντά στο ντεπόζιτο? Αν ναι, τοτε έτσι τα παραπάνω γίνονται πιο δυσκολα ΚΑΙ το ποδι ανοίγει πιο δυσκολα. Αν κάτσεις το κ@λο σου πίσω, κοντα στο μονόσελο, τοτε το σώμα ξαπλώνει πιο εύκολα προς το ντεποζιτο και ελευθερωνεται και λιγο περισσότερο η γωνια που μπορείς να ανοιξεις το ποδι
Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
Γιατί είναι επικίνδυνο στο δρόμο..;
To να βγαζεις σωμα στον δημοσιο δρομο, το κανω και εγω, και ειδικα εκει που βλεπω οτι ο δρομος δεν ειναι και τοσο καλος
Αλλα το να βγαλω τον λωκο, τοσο οσο και στην πιστα, δεν το κανω για 2 λογους
-Αν πετυχεις λακουβα/σαμαρακι μπορει να εκτοξευθεις
-Αν χρειαστει να αλλαξεις πορεια λογο καποιου εμποδιου, τοτε ειναι πιο δυσκολος ο χειρισμος
Οριστε και μια φωτο απο πισω... Εκ πρωτης, βλεπω οτι το ποδι το παταω λαθος στο μαρσπιε.
Δεν νομιζω, μια χαρα το πατας
Αλλωστε αυτο το σημειο ειναι οπως τον βολευει τον καθενα
Αρκει να μην βγαινει εξω και κινδυνευει να βρει στην ασφαλτο
makis206
27/09/2007, 06:23
Εγώ Νικόλα μου νομίζω ότι θα έπρεπε να ρίχνεις το σώμα σου από τη μέση και πάνω πιο μέσα απ'τη μηχανή και να κρατάς αυτήν πιο όρθια από σένα !
Το ένα κωλομέρι στη σέλα και το άλλο στο εσωτερικό όπως είπε κι ο After αλλά προσπάθησε να ρίξεις το σώμα περισσότερο απ'τη μηχανή, αυτό προσπαθούμε να επιτύχουμε, να έχουμε τη μηχανή όσο πιο όρθια γίνεται, εσύ την έχεις στα τέρματα !!
Τώρα βέβαια κι ο anco με μπέρδεψε κι εμένα με τον Bayliss..:lol:
makis206
27/09/2007, 06:26
Μια εικόνα χίλιες λέξεις που λένε, ρίξε μια ματιά στον Titan για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ.
:beer: :beer:
...αν και το κωλόπαιδο κάνει υπερβολές.. :lol:
106346
Da.Vintage
27/09/2007, 12:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Μια εικόνα χίλιες λέξεις που λένε, ρίξε μια ματιά στον Titan για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ.
...αν και το κωλόπαιδο κάνει υπερβολές.. :lol:
:a26: :a29: :a021: :a36: :a38: :a43:
:lol:
1. Φοράς διαιρούμενη φόρμα που κατά κανόνα δεν σε αφήνει να ανοίξεις κι άλλο το πόδι.
2. Στην φωτό από πίσω, είσαι ένα κλικ απο το να πέσεις. Με μικρότερες απο αυτή κλίσεις ο Μπούστας γυρίζει στο 0.58 στα Μέγαρα, κάτι που σημαίνει ότι μπαίνεις κούφιος στη στροφή με σκοπό να ξύσεις.
ΒΓΑΛΕ απο το μυαλό σου το θέμα ξύσιμο. Εκτός αν είναι αυτός ο σκοπός σου.
Αποφάσισε τι θες: Να πας γρήγορα ή να ξύνεις σε κάθε στροφή; Το να ξύσεις στην πίστα είναι πανεύκολο. Μπαίνεις με λιγα και γέρνεις την μηχανή....
Τώρα για τα υπόλοιπα: Η θέση σου πάνω στην μηχανή είναι ΟΚ για κάποιον που δεν είχε μέχρι τώρα πολλές επαφές με την πίστα και δεν έχει εξασκήσει αυτά που έμαθε. Άρα:
1. Χαλάρωσε τα χέρια σου κι άνοιξε τον αγκώνα σου να δείχνει προς την ασφαλτο
2. Κατέβασε το κεφάλι σου σαν να θες να ακουμπήσεις με το σαγόνι σου το κλιπον
3. Κάτσε όσο πιο πίσω μπορείς στην σέλα σου
4. πάτα με το πέλμα στο πατάκι (μαρσπιέ)
Αυτά προς το παρόν
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
2. Στην φωτό από πίσω, είσαι ένα κλικ απο το να πέσεις.
+1
Níko (ταξιδευτή) η φωτό από πίσω, δείχνει ότι πλαγιάζεις ΠΑΡΑ πολύ. !!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από anco
εδω εχεις κατω το 999 τερμα, αν κανει οτι φευγει.....
Τελος αν σε βολευει εσενα να οδηγας ετσει, ασε το τι λεει το καθε σχολειο οδηγησης.
Ευχαριστούμε αλλά ο Troy Bayliss (SBK κι όχι GP) είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Ούτε μπορουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με αυτόν.
@Ταξιδευτή: Παρακάτω δες ότι είμαι σφιγμένος κι έχω κολλήσει τον αγκώνα μου στα πλευρά μου. Και δεν έχω σκύψει όσο θα έπρεπε :rolleyes:
106400
Κι εδώ παραμένω σφιγμένος αλλά τουλάχιστον έχω σκύψει αρκετά.....
Δες πόσο λίγο ανοιγει το πόδι....
3-4/11 έχουμε πάλι προπόνηση :D
106401
Ταξιδευτής
27/09/2007, 13:13
Xμμμμ.... Πολυ ενδιαφεροντα συμπερασματα βγαινουν τελικα.
Οντως οπως ειπα εξαρχης εχω θεμα με τη θεση του κορμου/κεφαλιου και πρεπει οπωσδηποτε να δουλεψω πανω σε αυτο.
1. Φοράς διαιρούμενη φόρμα που κατά κανόνα δεν σε αφήνει να ανοίξεις κι άλλο το πόδι.
Aυτο ομολογω οτι δεν μου ειχε περασει απο το μυαλο οτι μπορει να ειναι περιοριστικος παραγοντας. Καποια στιγμη θα παρω την ολοσωμη, αλλα χρηματικα τωρα δεν μπορω.
2. Στην φωτό από πίσω, είσαι ένα κλικ απο το να πέσεις. Με μικρότερες απο αυτή κλίσεις ο Μπούστας γυρίζει στο 0.58 στα Μέγαρα, κάτι που σημαίνει ότι μπαίνεις κούφιος στη στροφή με σκοπό να ξύσεις.
Βασικα, σε αυτη τη φωτο οπως και γενικοτερα στο session γυρνουσα την πιστα με μια 3η στο κιβωτιο ΧΩΡΙΣ να αλλαζω, και απλα προσπαθουσα να μπαινω στις στροφες "με τη φορα" χωρις να κοβω πολυ.
Αυτο σημαινει "μπαινω κουφιος";
BTW, το μοτερ γυρνουσε στην μεσαια περιοχη. Ουτε εντελως χαμηλα, αλλα ουτε και στους κοφτες.
ΒΓΑΛΕ απο το μυαλό σου το θέμα ξύσιμο. Εκτός αν είναι αυτός ο σκοπός σου.
Αποφάσισε τι θες: Να πας γρήγορα ή να ξύνεις σε κάθε στροφή; Το να ξύσεις στην πίστα είναι πανεύκολο. Μπαίνεις με λιγα και γέρνεις την μηχανή....
Το να ξυσεις ειναι σιγουρα απολαυστικο, αλλα δεν ειναι αυτο το ζητουμενο μου. Το ζητουμενο μου ηταν να μπορεσω τα οσα εμαθα στο RS να γινουν περισσοτερο "κτημα" μου και να αποκτησω ενα "ρυθμο", οπου να νοιωθω ανετα.
Δεν με ενδιαφερει επι του παροντως να γραφω χρονους, αλλα σιγουρα θελω να μπορω να εχω ενα ρυθμο που να απολαμβανω κρατοντας καποια περιθωρια ασφαλειας.
Στο θεμα του "ενα κλικ πριν το πεσιμο" ηθελα να ρωτησω κατι: ειλικρινα σε ΟΛΗ τη διαρκεια των session, η μηχανη ΠΟΥΘΕΝΑ δεν μου εδειξε οτι εφευγε η οτι ηταν στα ορια της. Η προσφυση ηταν αριστη και δεν εκανε ΠΟΤΕ καποιο χασιμο η κουνημα που να υποδηλωνει οτι ειμαι στο οριο.
Αληθινα, δεν ενοιωσα επ ουδενι οτι ημουν στα ορια κλισης της μηχανης... Αν ημουν στο οριο δεν θα ειχα καποιες ενδειξεις; Η μηπως απλα φευγει χωρις καμια προειδοποιηση;
Τώρα για τα υπόλοιπα: Η θέση σου πάνω στην μηχανή είναι ΟΚ για κάποιον που δεν είχε μέχρι τώρα πολλές επαφές με την πίστα και δεν έχει εξασκήσει αυτά που έμαθε. Άρα:
1. Χαλάρωσε τα χέρια σου κι άνοιξε τον αγκώνα σου να δείχνει προς την ασφαλτο
2. Κατέβασε το κεφάλι σου σαν να θες να ακουμπήσεις με το σαγόνι σου το κλιπον
3. Κάτσε όσο πιο πίσω μπορείς στην σέλα σου
4. πάτα με το πέλμα στο πατάκι (μαρσπιέ)
Αυτά προς το παρόν
Τα 1-3 ειναι πραγματα που ηδη ειπαν κ τα αλλα παιδια κ πρεπει να τα δουλεψω (ειδικα αυτο με το κεφαλι μονιμως το ξεχναω).
Οσον αφορα να καθομαι πιο πισω στη σελα, ο περιοριστικος παραγοντας για εμενα ειναι το υψος μου: αν κατσω τερμα πισω δεν θα μπορω να πιασω τα κλιπον, ποσο μαλλον οταν βγαζω και σωμα....
Το 4 ομως δεν το καταλαβα ακριβως: προφανως εννοεις το εσωτερικο μαρσπιε. Εννοεις ομως να εχω το πελμα στην ακρη του μαρσπιε; Αν το κανω αυτο δεν θα προεξεχει η μυτη του ποδιου παρακατω απο οτι τωρα που παταω την μυτη επανω; :confused:
road spirit
27/09/2007, 13:24
3-4/11 έχουμε πάλι προπόνηση :D :a018: :a018:
θα ακυρωσει κάποιος, δεν μπορεί... :bawl: :bawl: :bawl:
Βασικα, σε αυτη τη φωτο οπως και γενικοτερα στο session γυρνουσα την πιστα με μια 3η στο κιβωτιο ΧΩΡΙΣ να αλλαζω, και απλα προσπαθουσα να μπαινω στις στροφες "με τη φορα" χωρις να κοβω πολυ.
Αυτο σημαινει "μπαινω κουφιος";
Αληθινα, δεν ενοιωσα επ ουδενι οτι ημουν στα ορια κλισης της μηχανης... Αν ημουν στο οριο δεν θα ειχα καποιες ενδειξεις; Η μηπως απλα φευγει χωρις καμια προειδοποιηση;
Ταξιδευτή, 2 παρατηρήσεις από μένα. Μην χρησιμοποιείς 3η στα Μέγαρα με V2. Το έκανα εγώ και έμαθα με άσχημο τρόπο ότι δεν πρέπει. Η πρόσφυση σπάει με τη ροπή και όχι με τις στροφές του κινητήρα. Δούλευε το κιβώτιο περισσότερο και στις στροφές 2α. :winka:
Στο ερώτημα αν φεύγει χωρίς καμμιά προειδοπόιηση........:rolleyes:
Καμμιά απολύτως. :evil:
Ταξιδευτής
27/09/2007, 14:05
Βυρωνα, εσυ αν θυμαμαι καλα ειχες φυγει στην Κ pits απο high siding -προφανως ανοιξες πολυ το γκαζι υπο κλιση και εσπασες την προσφυση.
Μιας και γνωριζω καλα οτι η ροπη ειναι πολυ μεγαλη σε ενα V2 (και δη στο δικο μου), φροντιζω να ΜΗΝ *ανοιγω* το γκαζι επ ουδενι ενω ειμαι πλαγιασμενος (εφαρμοζω μονο το σταθερα ανοιγομενο γκαζι).
Δεν λεω οτι δεν ειναι καλες οι υποδειξεις σου, αλλα οσες φορες γυριζα με 2α στα Μεγαρα ενοιωθα οτι η μηχανη απλα δεν "βολευεται"... Για να εχω αρκετη φορα ωστε να εχω ενα στρωτο ρυθμο, το μοτερ γυριζε πολυ ψηλα και καθε ανοιγμα/κλεισιμο του γκαζιου ηταν σχετικα αποτομο.
Ενω με το που εβαλα 3η, η μηχανη εμπαινε στρωτα και χωρις να αγχωνεται ιδιαιτερα.
Αυτο που εχω καταλαβει μεχρι στιγμης παντως ειναι οτι θα πρεπει να δουλεψω λιγο την κλιση κ θεση σωματος. Πιο εξω το σωμα για να εχω τη μηχανη πιο ορθια.
Παρεπιπτοντως πριν λιγο μετρησα ακριβως την γωνια κλισης μου σε σχεση με την ασφαλτο (στην φωτο απο πισω) και ειναι 50 μοιρες.
Βυρωνα, εσυ αν θυμαμαι καλα ειχες φυγει στην Κ pits απο high siding -προφανως ανοιξες πολυ το γκαζι υπο κλιση και εσπασες την προσφυση.
Μιας και γνωριζω καλα οτι η ροπη ειναι πολυ μεγαλη σε ενα V2 (και δη στο δικο μου), φροντιζω να ΜΗΝ *ανοιγω* το γκαζι επ ουδενι ενω ειμαι πλαγιασμενος (εφαρμοζω μονο το σταθερα ανοιγομενο γκαζι).
Είχα φύγει στην έξοδο της ΚPits. Με σταθερά επιταχυνόμενο γκάζι, και έχοντας κάνει και τα throtlle control του CSS.
Δεν ξέρω τι κάνει το Duc στις μεσαίες (που χρησιμοποιείς κατά την επιταχυνση) το Tuono πάντως έχει πάνω από 8.0 κιλά ροπή στις 5.000 σαλ. Κάπου εκεί είναι και το Duc.
:wave2:
Ταξιδευτής
27/09/2007, 14:22
Η Duc μου προειδοποιει οταν παει να σπασει την προσφυση. Αυτο υποθετω οτι ειναι συναρτηση του συγκεκριμενου ελαστικου (που ειναι αρκετα "φιλικο") και του πλαισιου/ψαλιδιου --που ειναι επιμηκυμενο a la MotoGP (η συγκεκριμενη φοραει το ψαλιδι της αγωνιστικης του Bayliss) για να παρεχει πληροφορηση και να ειναι πιο φιλικη σε τετοιες καταστασεις.
Edit: Στις 5,000 στροφες (και βαση δυναμομετρησης που εχω) η μηχανη βγαζει 65 αλογα και 9,1 κιλα ροπης.
Για να ειμαι και απολυτα ακριβοδικαιος, στην εξοδο της K Pits μου εκανε ενα τετοιο γλυστρημα πισω οταν χρειαστηκε να ανοιξω περισσοτερο για να περασω καποια παιδια απο την εξωτερικη, το οποιο ηταν ομως ακριβως αυτο: ενα πολυ γλυκο ντριφταρισμα που σαφως με προειδοποιουσε για τα ορια προσφυσης του ελαστικου.
Τo θεμα ομως δεν ειναι η μηχανη αλλα ο κουλος που την καβαλαει! :lol:
Και ξαναρωταω: μπορει να δει οποιος γνωριζει, το post του Sniper και να μου απαντησει λιγο στις αποριες που ανεφερα; :confused:
road spirit
27/09/2007, 14:37
Και ξαναρωταω: μπορει να δει οποιος γνωριζει, το post του Sniper και να μου απαντησει λιγο στις αποριες που ανεφερα; :confused:
αν εννοείς τα παρακάτω :
Αληθινα, δεν ενοιωσα επ ουδενι οτι ημουν στα ορια κλισης της μηχανης... Αν ημουν στο οριο δεν θα ειχα καποιες ενδειξεις; Η μηπως απλα φευγει χωρις καμια προειδοποιηση? στο όριο τα άκαμπτα μηχανάκια (όπως όλα τα σημερινα SS) φεύγουν χωρίς προειδοποίηση. Απλά, ξαφνικά το χάνεις...
Αυτο σημαινει "μπαινω κουφιος"; δεν ξέρω τι εννοεί το ποιητή ... συνήθως κούφιο λέμε το δούλεμα του κινήτηρα χωρίς ταχύτητα στο σασμαν, (νεκρό)... sniper ??
Το 4 ομως δεν το καταλαβα ακριβως: προφανως εννοεις το εσωτερικο μαρσπιε. Εννοεις ομως να εχω το πελμα στην ακρη του μαρσπιε στο μαρσπιε πατάμε - κατα κανόνα - με το "μήλο" του πέλματος, στο εσωτερικό πάντα, γιατί στο εξωτερικό ειναι και θέμα βολεύματος και ύψους μαρσπιε (αν ειναι πολύ χαμηλά και εισαι κρεμασμένος απο την αλλη, δεν φτανεις να πατησεις δυνατα το ποδι σου στο εξω μαρσπιε)
Σωστά τα είπε ο road_spirit και ο Βύρωνας.
1. Δεν είπα να κάθεσε τέρμα πίσω αλλά όσο πιο πίσω μπορείς
2. Κούφιος στη στροφή σημαίνει ότι μπαίνεις με λίγη φόρα και άρα με λίγα χλμ
Όσο αναφορά το χάσιμο...
Αυτό γίνεται ΞΑΦΝΙΚΑ! Πάρτο σαν να θέλει να σου κάνει έκπληξη η μηχανή σου και να σου (μας) πει ότι είσαι (είμαστε) μαλάκες και δεν μας γουστάρει επάνω της. Από εκεί που νοιώθεις ΣΟΥΠΕΡ ασφάλεια και λες πάω γ@μάω βρίσκεσαι στον αέρα και αν είσαι ΠΟΛΥ τυχερός η μηχανή ΔΕΝ θα αρχίσει να κάνει κωλοτούμπες.
Ταξιδευτής
27/09/2007, 14:58
Γιαννη, αυτα ακριβως εννοω.
Οποτε στο πατημα του μαρσπιε, πρεπει να εχω το ποδι να παταει με το μηλο (μυτη; ) εκει που κανει γωνια το μαρσπιε με την μεταλλικη "πλατουλα" του (στους τεχνικους ορους δεν πιανομαι ο ατιμος! :lol: )
Οσο για το γλυστρημα κατανοητο -ελπιζω να μην το διαπιστωσω πρακτικα ποτε, αλλα καλυτερα να αρχισω να ψαχνω για πολυεστερες.... :sick:
Edit: Μαλιστα. Οποτε δεν μπαινω κουφιος στις στροφες λοιπον... Απλα πρεπει να δουλεψω τη θεση σωματος και/σε σχεση με την κλιση της μηχανης.
Απορια: 50 μοιρες κλιση ειναι πολλες; Καπου ειχα δει ποια ειναι τα ορια κλισης των συγχρονων ελαστικων αλλα δεν θυμαμαι που.... :confused:
road spirit
27/09/2007, 15:06
Οποτε στο πατημα του μαρσπιε, πρεπει να εχω το ποδι να παταει με το μηλο (μυτη; ) εκει που κανει γωνια το μαρσπιε με την μεταλλικη "πλατουλα" του (στους τεχνικους ορους δεν πιανομαι ο ατιμος! :lol: )
:sick: πως θα το κάνεις αυτό? μύτη ...μέσα??
Τη "πλατούλα" όπως λες του μαρσπιε, μπορείς να τη χρησιμοποιείς στο εξωτερικό ποδι, ουσιαστικά εκεί ΚΟΛΛΑΣ τη φτέρνα σου. Βλ. το master του πλαγιάσματος :D :D χόπκινς
106414
Ταξιδευτής
27/09/2007, 15:07
Όσο αναφορά το χάσιμο...
Αυτό γίνεται ΞΑΦΝΙΚΑ! Πάρτο σαν να θέλει να σου κάνει έκπληξη η μηχανή σου και να σου (μας) πει ότι είσαι (είμαστε) μαλάκες και δεν μας γουστάρει επάνω της. Από εκεί που νοιώθεις ΣΟΥΠΕΡ ασφάλεια και λες πάω γ@μάω βρίσκεσαι στον αέρα και αν είσαι ΠΟΛΥ τυχερός η μηχανή ΔΕΝ θα αρχίσει να κάνει κωλοτούμπες.
Σαφες.
Τεχνικη απορια: Προφανως αυτο που περιγραφεις ειναι το highside (μια στιγμιαια απωλεια προσφυσης/κουρδισματος της αναρτησης που οταν επανερχεται/εκτονωνεται σε πεταει απο πανω σαν ελατηριο).
Απο οσο ξερω (διορθωστε με αν κανω λαθος) προκαλειται οταν ειμαστε πανω στο οριο και το γκαζι που δινουμε σπαει την προσφυση του ελαστικου.
Και ρωταω: το highside μπορει να προκληθει και αν μπουμε απλα με φορα στη στροφη ΧΩΡΙΣ να ανοιξουμε γκαζι;
Αυτο το ρωταω γιατι στην πιστα θεωρουσα/θεωρω οτι ειναι ασφαλες (οσο γινεται τελοσπαντων) οταν μπαινεις με καποια σχετικη φορα και απλα φροντιζεις να δωσεις σταθερα ανοιγομενο γκαζι, (προφανως απειροελαχιστο).
Ταξιδευτής
27/09/2007, 15:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
:sick: πως θα το κάνεις αυτό? μύτη ...μέσα??
Τη "πλατούλα" όπως λες του μαρσπιε, μπορείς να τη χρησιμοποιείς στο εξωτερικό ποδι, ουσιαστικά εκεί ΚΟΛΛΑΣ τη φτέρνα σου. Βλ. το master του πλαγιάσματος :D :D χόπκινς
Καταλαβα. Οπως εχεις κ εσυ το ποδι σου στο δικο σου avatar. :)
ΥΓ. Παρακαλω να μην βαζεις τετοιες φωτογραφιες, γιατι μου καταρρακωνουν το ηθικο..... :bawl: :bawl: :hypnotize
road spirit
27/09/2007, 15:10
το highside γενικώς ειναι το τίναγμα που συμβαίνει οταν ο τροχός βρει απότομα πρόσφυση μετά απο απώλεια της. Ε, απλά αυτό συμβαίνει στο 99% των περιπτώσεων απο άνοιγμα γκαζιού
.....
Απορια: 50 μοιρες κλιση ειναι πολλες; Καπου ειχα δει ποια ειναι τα ορια κλισης των συγχρονων ελαστικων αλλα δεν θυμαμαι που.... :confused:
Μάθε να στρίβεις με ασφάλεια και μετά ασχολείσαι με τις πόσες μοίρες έστριψες την μηχανή σου.
Προς το παρών να είσαι βέβαιος ότι μπορείς να πας αφάνταστα πιο γρήγορα με σχεδόν όρθια την μηχανή.
Τι λάστιχα φοράει ο ματρακάς σου;
road spirit
27/09/2007, 15:13
Καταλαβα. Οπως εχεις κ εσυ το ποδι σου στο δικο σου avatar. :) το πως εχω εγω το εσωτερικο ποδι ΔΕΝ ειναι απαραίτητα σωστό. Πχ αν δεις φωτο του μπούστα ή του ενός απο τους σινιώρηδες, το πελμα ειναι "ξαπλωμένο" κυριολεκτικά στην ασφαλτο. Φαντάσου ετσι όπως το έχω εγω, να κάνω κίνηση της φτέρνας προς τα έξω για να έρθει παράλληλα με τη φόρα της μηχανής....
Πολλά πράγματα είναι και θέμα βολέυματος Νίκο, δεν ειναι απαραίτητα λαθος ή σωστά
:beer:
...
Και ρωταω: το highside μπορει να προκληθει και αν μπουμε απλα με φορα στη στροφη ΧΩΡΙΣ να ανοιξουμε γκαζι;
....
Αυτό που ρωτάς δεν εχει καμμία σχέση με το high.... είναι άσχετα εντελώς πράγματα. Αν μπείς με φόρα [ποιος είπε ότι στην είσοδο της στροφής κλείνουμε το γκάζι;] το χειρότερο που μπορείς να πάθεις είναι ή να ανοιξεις την τροχιά σου κι ανάλογα αν έχεις χώρο ή όχι να το σώσεις ή να βγεις στα χωράφια ή να χάσεις το μπροστινό και να φας ένα ωραίο lowside...
Ταξιδευτής
27/09/2007, 15:28
Αυτό που ρωτάς δεν εχει καμμία σχέση με το high.... είναι άσχετα εντελώς πράγματα. Αν μπείς με φόρα [ποιος είπε ότι στην είσοδο της στροφής κλείνουμε το γκάζι;] το χειρότερο που μπορείς να πάθεις είναι ή να ανοιξεις την τροχιά σου κι ανάλογα αν έχεις χώρο ή όχι να το σώσεις ή να βγεις στα χωράφια ή να χάσεις το μπροστινό και να φας ένα ωραίο lowside...
Δεν ειπα να μπουμε στη στροφη ρε συ κλεινοντας το γκαζι. Εννοω εχοντας ηδη παρει θεση, εχοντας ΗΔΗ φρεναρει οσο χρειαζεται και μπαινοντας στη στροφη με τη γνωστη διαδικασια.
Δεν εννοω να μπει καποιος στη στροφη με οσα εχει... Αυτο σιγουρα οδηγει στο να εισαι με κλειστο γκαζι στη στροφη, που οδηγει σε ανοιγμα τροχιας, λαθος φορτισης της μηχανης κ του μπροστινου, low side κλπ...
Απλα σκεφτομουν αν ειναι δυνατον να σπασει η προσφυση και να οδηγησει σε HIGH side απλα εχοντας μπει με καποια Χ φορα στη στροφη -αλλα οπως βλεπω αυτο δεν συμβαινει.
Επισης, δεν με ενδιαφερει καθολου το ποσες μοιρες κλιση εχω, ουτε το κυνηγαω επι τουτου.
Πολυ απλα αυτο που εκανα στα session ηταν το εξης: ερχομουν στη στροφη ΧΩΡΙΣ να εχω ανοιξει πολυ γκαζι πριν, φρεναριζα πολυ γλυκα (η και ελαχιστα) και εμπαινα στη στροφη σημαδευοντας το απεξ και πλαγιαζοντας τη μηχανη οσο χρειαζοταν, με σταθερα ανοιγομενο γκαζι.
Οι κλισεις στις φωτο ειναι απορροια αυτης της διαδικασιας.
Την επομενη φορα θα φροντισω να εχω πιο εξω το σωμα μου για να ειναι η μηχανη πιο ορθια. :winka:
Τι λάστιχα φοράει ο ματρακάς σου;
Pilot Power φοραει αλλα για ονομα του Θεου μην αρχισεις παλι τα περι κορωνας τυπου λουκουμα:lol: των Πιρελι που πλαγιαζουν καλυτερα γιατι θα εχουμε ασχημα ξεμπερδεματα...:sad:
ακου και τον idi τωρα... (αν θες..)
σβησε απο τη μνημη σου ΟΛΑ οσα διαβασες και συγκεντωσου σε ενα μονο πργμα
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΑΛΑΡΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ
οσο και να προσπαθεις να βαλεις το σωμα σου στη "σωστη" θεση δε θα καταφερεις τιποτα ΑΝ δεν καταφερεις να εισαι χαλαρος....
my 2 cents....
road spirit
27/09/2007, 15:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Pilot Power φοραει αλλα για ονομα του Θεου μην αρχισεις παλι τα περι κορωνας τυπου λουκουμα:lol: των Πιρελι που πλαγιαζουν καλυτερα γιατι θα εχουμε ασχημα ξεμπερδεματα...:sad:
εσυ πίσω στο στρόφαλο σου!
:lol: :lol: :p :p
Ταξιδευτής
27/09/2007, 15:34
Γιωργο εγω οπως βλεπεις δεν απαντησα γιατι δεν ξερω τι εννοει με τη λεξη "ματρακας". :nono:
Αν εννοουσε τι λαστιχα φοραει η ΜΗΧΑΝΑΡΑ μου :D τοτε ναι, φοραει Pilot Power και ειμαι υπερευχαριστημενος.
Τα επομενα (που πρεπει να μπουν ASAP) θα ειναι τα Pilot Power 2CT. :wave2:
2CT φοράω πια και γουστάρω.... :D
Ταξιδευτής
27/09/2007, 15:35
εσυ πίσω στο στρόφαλο σου!
:lol: :lol: :p :p
Και πανω που πηγα να πω ρε οτι αυτο ειναι το μονο ισως spam-free θεμα σε ολο το μοτο.γρ!!!! :mad: :a02:
:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
ακου και τον idi τωρα... (αν θες..)
σβησε απο τη μνημη σου ΟΛΑ οσα διαβασες και συγκεντωσου σε ενα μονο πργμα
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΑΛΑΡΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ
οσο και να προσπαθεις να βαλεις το σωμα σου στη "σωστη" θεση δε θα καταφερεις τιποτα ΑΝ δεν καταφερεις να εισαι χαλαρος....
my 2 cents....
Ναι.... IDI level 1 :a31:
Ναι.... IDI level 1 :a31:
κανω και ιδιαιτερα αν θες αγαπη μου... :lol: :lol: :lol: :lol:
2CT φοράω πια και γουστάρω.... :D
Πετα τα ρε αυτα δεν πλαγιαζουν:smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
κανω και ιδιαιτερα αν θες αγαπη μου... :lol: :lol: :lol: :lol:
Aν θες μην σπαμμάρεις εδώ μέσα.
Επίσης, αντί να πετάς μια παπαριά, θα ήταν καλό να τεκμηριώνεις τις απόψεις σου.
Το χαλαρός γενικά και ξέχνα αυτά που έχεις πληρώσει για να μάθεις είναι απόλυτα και τεκμηριωμένα η μεγαλύτερη μαλακία που άκουσα ποτέ.
Εκτός αν το πας σαν το : "Χαλάρωσε μωρό μου δεν πονάει"
Γιωργο εγω οπως βλεπεις δεν απαντησα γιατι δεν ξερω τι εννοει με τη λεξη "ματρακας". :nono:
Δεν πειραζει...
Εγω καταλαβα οτι με τετοιο μηχανακι που καβαλαει γνωριζει καλα την εννοια..... :lol:
(τωρα σε πηραν και σενα τα σκαγια δωσε τοπο στην οργη μωρε) :D
κοιτα και παλι την φωτο.... αροστερα εσυ οπως πας και δεξια οπως θα επρεπε να πας....
ολα αυτα ειναι αποτελεσμα του "ειμαι σφηγμενος σα τον Αρνολντα Σβαρτζενεγκρερ και προσπαθω να ξυσω..."
trust me....
106434
Aν θες μην σπαμμάρεις εδώ μέσα.
Επίσης, αντί να πετάς μια παπαριά, θα ήταν καλό να τεκμηριώνεις τις απόψεις σου.
Το χαλαρός γενικά και ξέχνα αυτά που έχεις πληρώσει για να μάθεις είναι απόλυτα και τεκμηριωμένα η μεγαλύτερη μαλακία που άκουσα ποτέ.
Εκτός αν το πας σαν το : "Χαλάρωσε μωρό μου δεν πονάει"
Το χαλαρος που λεει ο ιντης μαλλον εχει να κανει αποκλειστικα με την θεση σωματος.
Δηλαδη να μην βασταει τα κλιπον σαν τον ταυρο απο τα κερατα, αλλα να χαλαρωσει και να στηριζεται στα μασπιε μονο, ωστε να μπορεσει να κανει το γυρισκοπικο του σωστα και να σκυψει/βγαλει σωμα οπως πρεπει.
Καλα τα λεω ρε ιντη;:confused:
Το χαλαρος που λεει ο ιντης μαλλον εχει να κανει αποκλειστικα με την θεση σωματος.
Δηλαδη να μην βασταει τα κλιπον σαν τον ταυρο απο τα κερατα, αλλα να χαλαρωσει και να στηριζεται στα μασπιε μονο, ωστε να μπορεσει να κανει το γυρισκοπικο του σωστα και να σκυψει/βγαλει σωμα οπως πρεπει.
Καλα τα λεω ρε ιντη;:confused:
yeah να καποιος που καταλαβαινει the words comming out of my mouth...
λες πάω γ@μάω βρίσκεσαι στον αέρα
και λες «τώρα τη γ@μησα».......
Νίκο τα παιδιά τα λένε μια χαρά.
Όλα μα óλα τα μηχανάκια μπορούν να φάνε highside, και συγνώμη αν στο χαλάω, αυτά τα περί motoGP ψαλιδιού τα ακούω λίγο μαρκετί(νγκ)στικα και μην στηρίζεσαι σ΄αυτά.
Αν μπορεί να φάει εύκολα high το 1098 (που τρώνε σε όλο τον πλανήτη και στα μέγαρα την προηγούμενη εβδομάδα) δεν βλέπω κανένα λόγο που θα εξαιρεθεί το 999.
Μy 2cent also.....
Ταξιδευτής
27/09/2007, 15:55
Προς Θεου Βυρωνα, δεν μου την χαλας ρε συ! Ποσως με ενδιαφερει το τεχνικο του θεματος. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι δεν υπαρχουν εξαιρεσεις απο την Φυσικη.
(βεβαια, και για την ιστορια και μονο, το 999 μετα το '05 ΟΝΤΩΣ φορεσε το ψαλιδι που φορουσε το αγωνιστικο 999)
Απλα αυτο που με ενδιεφερε να μαθω ειναι αν η συγκεκριμενη διαδικασια στριψιματος που ακολουθω μεσα στην πιστα ειναι (σχετικα) ασφαλης, απο τυχον low και high side.
Το να ειναι γρηγορη δεν με ενδιαφερει καθολου επι του παροντος.
Idi εχεις απολυτο δικιο για το σωμα, αλλα ειδες οτι το ανεφερα πρωτο απο ολα. Πρεπει να ειμαι πιο χαλαρος και να βγαζω σωμα περισσοτερο. (Βεβαια αυτο σε 2 20λεπτα session μετα απο μηνες χωρις προπονηση δυσκολα θα γινοταν, αλλα λεμε....)
Πολυ ωραιο το σχεδιαγραμμα, thanks! :wave2:
Οποτε τα θεματα επι του παροντως ειναι:
- πιο χαλαρος και πιο "εξω" στη μηχανη
- θεση σωματος/κεφαλιου
Προφανως αυτα θα επιφερουν ευεργετικες αλλαγες (βλ. μειωση) στην κλιση της μηχανης στις στροφες, ενω η ταχυτητα θα ειναι η ιδια.
.....
Απλα αυτο που με ενδιεφερε να μαθω ειναι αν η συγκεκριμενη διαδικασια στριψιματος που ακολουθω μεσα στην πιστα ειναι (σχετικα) ασφαλης, απο τυχον low και high side.
.....
1. Καμμία διαδικασία δεν σε γλυτώνει απο Low ή Ηigh αν δεν δουλευεις σωστά το δεξί σου χέρι.
2. Με λάθος μηχανάκι πας να μάθεις τα βασικά (my 2 cents also)
Ταξιδευτής
27/09/2007, 16:02
1. Καμμία διαδικασία δεν σε γλυτώνει απο Low ή Ηigh αν δεν δουλευεις σωστά το δεξί σου χέρι.
1. Σαφως.
2. Οκ, ζητω ταπεινα συγνωμη. :a31:
makis206
27/09/2007, 16:03
Πόσο ωραία θά'τανε όμως Νικόλα μου νά'χαμε ένα δεύτερο μηχανάκι για εξάσκηση έ ;
Είναι όλα αυτά που πρέπει να συγχρονιστούν, από τα φρένα μέχρι το τέλος της εξόδου της στροφής κι απ'την άλλη η τρομάρα μιας στραβής που όλοι θέλουμε ν'αποφύγουμε.
Σκέψου λοιπόν πόσο άνετος θα ήσουν μ'ένα άλλο μηχανάκι και πόσο πιο εύκολα θα μπορούσες να κάνεις πράξη όλα αυτά που διάβασες και καταλήγουμε σ'αυτά που είπε ο idi.
Χαλαράαα
Τι εννοεις με αυτο Νικο;
Γιατι εγω μονο σουπερσπορτ βλεπω στα Μεγαρα και πολλοι δεν ξερουν ουτε τα βασικα.
1. Σαφως.
2. Οκ, ζητω ταπεινα συγνωμη. :a31:
Επίσης αν καταφέρεις και βγάλεις την μαλακία απο τον εγκέφαλό σου και δεις ότι σου μιλάω φιλικά και δεν στην λέω τότε ίσως μάθεις και κάτι.
Αν όμως εσύ νομίζεις ότι είναι πιο εύκολο να ΜΑΘΕΙΣ με ένα μηχανάκι που (σχεδόν τό ίδιο) έτρεχε στα SBK από το να μάθεις σε ένα μηχανάκι πιο μικρό πάσο.
Πρόσεχε μόνο.... την έχουν πατήσει άνθρωποι με μεγαλυτερη εμπειρία από εσένα.
(βεβαια, και για την ιστορια και μονο, το 999 μετα το '05 ΟΝΤΩΣ φορεσε το ψαλιδι που φορουσε το αγωνιστικο 999)
Δεν εννοούσα πως ΔΕΝ το φοράει. Εννούσα πως ΔΕΝ θα σε προστατέψει, για τους λόγους φυσικής που ανέφερες.
Ο idi έχει δίκιο για το σώμα.
Τώρα για το θέμα, αν κινδυνεύεις από low ή από High τι να σου πω;
Απ΄την φωτό φαίνεται πως τα λάστιχα έχουν τελειώσει. Με τελειωμένα λάστιχα (από κλίση εννοώ) κινδυνεύεις το ίδιο, ανάλογα που θα κάνεις το λάθος. Στην είσοδο από μούτρα ή στην έξοδο από (ελάχιστα παραπάνω) γκάζι.
Τι εννοεις με αυτο Νικο;
Γιατι εγω μονο σουπερσπορτ βλεπω στα Μεγαρα και πολλοι δεν ξερουν ουτε τα βασικα.
Είπα ότι είναι ο μαναδικός που αγοράζει το σούπερ τούμπανο και πάει να μάθει; Επειδή έχουν γίνει πιο φιλικά απ' ότι ήταν πριν 10 χρόνια δεν σημαίνει ότι δεν παύει το 999 να μην είνια ένα ευκολο μηχανάκι για να μάθεις.
Τι δεν κατάλαβες;
road spirit
27/09/2007, 16:10
Οποτε τα θεματα επι του παροντως ειναι:
- πιο χαλαρος και πιο "εξω" στη μηχανη
- θεση σωματος/κεφαλιου
Α και Ω : για να μπορέσεις να έχεις το σώμα σου χαλαρό πάνω στη μοτο, προϋποθέτει οτι η ταχύτητα με την οποία κινείσαι ΔΕΝ σε τρομάζει ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, δεν ξυπνά και δεν ενεργοποιεί τις "ενστικτώδεις αντιδράσεις επιβίωσης"...
Άρα επι του παρόντος θα μειώσεις ή τεσπά θα προσαρμόσεις τη ταχύτητα σου σε τέτοια επίπεδα ωστε να νιώθεις ΑΝΕΤΑ πανω στη μοτο. Και αν αυτο σημαίνει οτι θα είσαι "αργος" μεσα στη πίστα... στα @@ σου! Σιγά σιγά και βήμα βήμα έρχεται η βελτίωση, μην εκβιάσεις την κατάσταση. Σε κάθε τρακντει, θα εισαι ενα κλικ πιο πανω (η κλίμακα του κλικ ειναι διαφορετική απο άτομο σε άτομο)
Αν δεν εχεις τον έλεγχο της Χ-Ψ ταχύτητας, δεν θα χαλαρώσουν ποτέ τα χέρια σου στα κλιπον...
Είπα ότι είναι ο μαναδικός που αγοράζει το σούπερ τούμπανο και πάει να μάθει; Επειδή έχουν γίνει πιο φιλικά απ' ότι ήταν πριν 10 χρόνια δεν σημαίνει ότι δεν παύει το 999 να μην είνια ένα ευκολο μηχανάκι για να μάθεις.
Τι δεν κατάλαβες;
Συγνωμη κανενα μηχανακι απο αυτα που βλεπω στα Μεγαρα δεν ειναι φιλικο.
Ολα ειναι μηχανακια που εμπειροι ανθρωποι κανουν με αυτα χρονους εξωπραγματικους αν χρειαστει.
Απο την μια λοιπον ενα 999,gsxr,R1,954,cbr,mille,tyono κτλ κτλ ειναι υπερβολικο.
Απο την αλλη ενα ,sv,cbf,fazer,gsr,cbr-f,bandit κτλ γινεται αντικειμενο χλευασμου στην καλυτερη.
Τελικα ποιο ειναι το καταλληλο μηχανακι για να μαθεις;
Και μετα αφου μαθεις τι;
Μπορεις πλεον να μεταβεις σε ενα 1098;
Ποιος προσδιοριζει αν ενα μηχανακι ειναι καταλληλο για μαθηση, η, και για γρηγορη οδηγηση;
Ετσι και αλλιως, ολοι αγοραζουμε μηχανακια, που ειναι, και θα ειναι σχεδον παντα, περα απο τις δυνατοτητες μας, και αυτο παντα ισχυε.
Ειμαστε και off topic γμτ....
Συγνωμη κανενα μηχανακι απο αυτα που βλεπω στα Μεγαρα δεν ειναι φιλικο.
Ολα ειναι μηχανακια που εμπειροι ανθρωποι κανουν με αυτα χρονους εξωπραγματικους αν χρειαστει.
Απο την μια λοιπον ενα 999,gsxr,R1,954,cbr,mille,tyono κτλ κτλ ειναι υπερβολικο.
Απο την αλλη ενα ,sv,cbf,fazer,gsr,cbr-f,bandit κτλ γινεται αντικειμενο χλευασμου στην καλυτερη.
Τελικα ποιο ειναι το καταλληλο μηχανακι για να μαθεις;
Και μετα αφου μαθεις τι;
Μπορεις πλεον να μεταβεις σε ενα 1098;
Ποιος προσδιοριζει αν ενα μηχανακι ειναι καταλληλο για μαθηση, η, και για γρηγορη οδηγηση;
Ετσι και αλλιως, ολοι αγοραζουμε μηχανακια, που ειναι, και θα ειναι σχεδον παντα, περα απο τις δυνατοτητες μας, και αυτο παντα ισχυε.
Ειμαστε και off topic γμτ....
Μαλλον διαβασα επιπολαια το ποστ σου ρε sniper....:blush:
Ενα ερωτηματικο μου την εκανε την ζημια....:blush:
Ταξιδευτής
27/09/2007, 16:20
Α και Ω : για να μπορέσεις να έχεις το σώμα σου χαλαρό πάνω στη μοτο, προϋποθέτει οτι η ταχύτητα με την οποία κινείσαι ΔΕΝ σε τρομάζει ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, δεν ξυπνά και δεν ενεργοποιεί τις "ενστικτώδεις αντιδράσεις επιβίωσης"...
Άρα επι του παρόντος θα μειώσεις ή τεσπά θα προσαρμόσεις τη ταχύτητα σου σε τέτοια επίπεδα ωστε να νιώθεις ΑΝΕΤΑ πανω στη μοτο. Και αν αυτο σημαίνει οτι θα είσαι "αργος" μεσα στη πίστα... στα @@ σου! Σιγά σιγά και βήμα βήμα έρχεται η βελτίωση, μην εκβιάσεις την κατάσταση. Σε κάθε τρακντει, θα εισαι ενα κλικ πιο πανω (η κλίμακα του κλικ ειναι διαφορετική απο άτομο σε άτομο)
Αν δεν εχεις τον έλεγχο της Χ-Ψ ταχύτητας, δεν θα χαλαρώσουν ποτέ τα χέρια σου στα κλιπον...
+10000000
Ειπες την πιο σωστη κουβεντα! Εχω σκοπο την επομενη φορα να κοντρολαρω καλυτερα την ταχυτητα μου, γιατι οντως υποσυνειδητα με εκανε να οδηγαω σφιγμενος.
Βεβαια, να σημειωσω κατι εδω (και δεν το λεω για να δικαιολογηθω): ημουν αρκετα σφιγμενος και για τον λογο οτι δεν ειχα ιδιαιτερη εμπιστοσυνη στα λαστιχα μου, εχοντας κανει τοσα χλμ ηδη. Θα μου πεις, τοτε γιατι πλαγιαζες τοσο πολυ; :rolleyes:
Ειπαμε: μαθαινουμε.
Επίσης αν καταφέρεις και βγάλεις την μαλακία απο τον εγκέφαλό σου και δεις ότι σου μιλάω φιλικά και δεν στην λέω τότε ίσως μάθεις και κάτι.
Αν όμως εσύ νομίζεις ότι είναι πιο εύκολο να ΜΑΘΕΙΣ με ένα μηχανάκι που (σχεδόν τό ίδιο) έτρεχε στα SBK από το να μάθεις σε ένα μηχανάκι πιο μικρό πάσο.
Πρόσεχε μόνο.... την έχουν πατήσει άνθρωποι με μεγαλυτερη εμπειρία από εσένα.
Καταλαβαινω τι λες, (και κοψε λιγο τα περι μαλακιας γιατι ΔΕΝ σε βριζω), αλλα.......
Τι θες να κανουμε ρε μεγαλε δηλαδη τωρα; Να παω να παρω και ΑΛΛΟ μηχανακι για να κανω εξασκηση, η μηπως να παρω σβαρνα τις αντιπροσωπειες και να ψαχνω να πουλησω το 999; :mad:
Το ΤΙ ειναι το ξερω καλα, αλλα επισης επειδη ΤΥΧΑΙΝΕΙ να το οδηγαω (σε αντιθεση με εσενα) μεχρι τωρα ειναι πολυ φιλικο για Superbike.
Και στο κατω κατω: ΑΝ (ω μη γενοιτω) γινει η στραβη και πεσω στην πιστα, ε, τι να κανουμε; Πλαστικα και μεταλα ειναι.
(Στο δημοσιο δρομο ουτως η αλλως δεν τρεχω οποτε ας ΠΟΥΜΕ οτι περιοριζεται λιγο ο κινδυνος να γινει μαλακια απο εμενα)...
Ταξιδευτής
27/09/2007, 16:24
Αν και οντως βγαινουμε off topic, ειπες πολυ σωστη κουβεντα Γιωργο...
stavrogin
27/09/2007, 16:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Ταξιδευτή, 2 παρατηρήσεις από μένα. Μην χρησιμοποιείς 3η στα Μέγαρα με V2. Το έκανα εγώ και έμαθα με άσχημο τρόπο ότι δεν πρέπει. Η πρόσφυση σπάει με τη ροπή και όχι με τις στροφές του κινητήρα. Δούλευε το κιβώτιο περισσότερο και στις στροφές 2α. :winka:
...
Δε γνωριζω το 999 ,δε γνωριζω το κιβωτιο του ποσο κοντες-μακριες ειναι οι σχεσεις αλλα λεω τωρα:
προβληματισμοι μου
-Οι ταχυτητες πρεπει να δουλευονται.
-Η 3η σου πρεπει να γινει 1η-4η.Με 3η και χαμηλες στροφες και υπο κλιση λογικα εισαι σε επικινδινο σημειο για πτωση (υποθετω)
-Το μοτερ πρεπει να ακουγεται ζωντανο,δηλ πανω απο καποιο ελαχιστο οριο στροφων ,τωρα 3000 ειναι,4000,5000 ...δε ξερω.Το μοτερ ειναι πολυ δυνατο.Εσυ που το καβαλας πρεπει να νιωθεις την δυναμη του και να το κρατας σε ασφαλη επιπεδα και προς τα πανω και προς τα κατω.
Εδω να πω οτι αυτοι οι "ανυσηχοι" αναβατες (καγκουρες)που παιζουν με το δεξι γκριπ στον δρομο,γνωριζουν καλητερα την δυναμη και τον ελενχο του γκαζιου.
Δε πρεπει να ξερεις τι καβαλας;Πως θα το μαθεις μεσα σε 2-5ωρες χρησης στην πιστα;
Καθάρισα τις φιλοφρονήσεις για να παραμείνει καθαρό.
Ταξιδευτής
27/09/2007, 18:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Δε γνωριζω το 999 ,δε γνωριζω το κιβωτιο του ποσο κοντες-μακριες ειναι οι σχεσεις αλλα λεω τωρα:
προβληματισμοι μου
-Οι ταχυτητες πρεπει να δουλευονται.
-Η 3η σου πρεπει να γινει 1η-4η.Με 3η και χαμηλες στροφες και υπο κλιση λογικα εισαι σε επικινδινο σημειο για πτωση (υποθετω)
-Το μοτερ πρεπει να ακουγεται ζωντανο,δηλ πανω απο καποιο ελαχιστο οριο στροφων ,τωρα 3000 ειναι,4000,5000 ...δε ξερω.Το μοτερ ειναι πολυ δυνατο.Εσυ που το καβαλας πρεπει να νιωθεις την δυναμη του και να το κρατας σε ασφαλη επιπεδα και προς τα πανω και προς τα κατω.
Εδω να πω οτι αυτοι οι "ανυσηχοι" αναβατες (καγκουρες)που παιζουν με το δεξι γκριπ στον δρομο,γνωριζουν καλητερα την δυναμη και τον ελενχο του γκαζιου.
Δε πρεπει να ξερεις τι καβαλας;Πως θα το μαθεις μεσα σε 2-5ωρες χρησης στην πιστα;
Κωστη, πολυ σωστοι οι προβληματισμοι σου, αλλα η 999 εχει ΘΕΟΜΑΚΡΕΣ σχεσεις. Πχ, σκεψου οτι η 1η στα 50 χαω ειναι στις 4,500 - 5,000 ΣΑΛ (με κοκκινα στα 11,500).
Σιγουρα οι ταχυτητες πρεπει να δουλευονται, αλλα λογω πολυ μεγαλης ροπης αυτο δεν ειναι τοσο απαραιτητο στη συγκεκριμενη μηχανη. Μπορεις καλλιστα να κανεις ενα καλο γυρο (αν και ξαναλεω οτι δεν ειναι το ζητουμενο μου οι χρονοι) ακομα και με μονο 3η στο κιβωτιο.
Απο την αλλη, το να γινει η 3η που εχω τωρα 1η-4η (ειδικα τα δυο ακρα) ειναι απο πολυ δυσκολο εως ακατορθωτο.
Η δυναμη της μηχανης με 1η ειναι υπερβολικα μεγαλη για τις τεχνικες στροφες των Μεγαρων και ειλικρινα δεν μπορω να σκεφτω που θα μπορουσε να μου φανει χρησιμη. Ακομα και στην Κ1 που μπορεις να πεις οτι βγαινεις με σχετικα λιγα χλμ, αν ειχα 1η θα ημουν σε πολυ υψηλες στροφες. Ποιος ο λογος να μην εχω μεσα 2α ωστε να με βγαλει πιο στρωτα απο την στροφη;
Παρομοιως σκεψου οτι η 3η στον κοφτη φτανει τα 220 χαω, οποτε καταλαβαινεις που φτανει η 4η. Που να την κουμπωσω την 4η; Στην πισω ευθεια; Πολυ δυσκολο.
Αντε να την βαλω για μια στιγμη πριν πεσω στα φρενα για την Κ6, αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα γεμιζε.
Αν γραφεις χρονους και κυνηγας τα δευτερολεπτα, τοτε συμφωνοι. Βεβαια το να παιζεις με ανεβασματα/κατεβασματα ειναι απολαυστικο, αλλα ας μαθω πρωτα να στηνομαι σωστα στις στροφες και τα υπολοιπα τα βλεπουμε μετα... :rolleyes:
Οσο για το να ακουγεται ζωντανο το μοτερ, με 3η μεσα δεν κρεμαγε πουθενα. Ενδεχομενως στην εξοδο της Κ6 θα ηταν καλυτερο να βγαινω με 2α, οπως και στην εισοδο της Κ9, αλλα απο εκει και περα και με 3η δεν επεφτε κατω απο τις 3,500 - 4,000 σαλ.
Παντως με ολες τις πολυτιμες συμβουλες σας εχω πολυ πραγμα να σκεφτω και να διορθωσω για την επομενη φορα.... :wave2:
κοντο ειναι για την ακριβεια :D :D
Πραγματι 50 μοιρες κλιση ειναι στη φωτογραφια απο πισω. Γιατι οταν το διαβασα παραξενευτηκα με το νουμερο αφου το παουερ εχει ρεκορ κλισης 51,5 μοιρες. Ετσι το μετρησα και γω. Εγω δεν βλεπω κανενα προβλημα στη σταση του σωματος γιατι η σταση αυτη του ταξιδευτη σε περιπτωση πτωσης πεφτεις πιο μαλακα αφου εισαι πιο μαζεμενος και κινδυνευεις λιγωτερο απο σπασιμο κλειδας ενω εχεις και καλυτερη ισορροπια. ( ο Μπειλις δεν ειναι χαζος που οδηγαει ετσι και που σε ενα αγωνα μοτοτζι πι περασε και Χευντεν και Πεντροσα και Καπιροσσι).
Οσο για το πως θα φυγει το παουερ η αποψη μου ειναι οτι θα φυγει αρκετα προβλεψιμα αλλα επειδη η κλιση ειναι πολυ μεγαλη δεν αξιζουν τα πειραματα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από kinhsh
Πραγματι 50 μοιρες κλιση ειναι στη φωτογραφια απο πισω. Γιατι οταν το διαβασα παραξενευτηκα με το νουμερο αφου το παουερ εχει ρεκορ κλισης 51,5 μοιρες. Ετσι το μετρησα και γω. Εγω δεν βλεπω κανενα προβλημα στη σταση του σωματος γιατι η σταση αυτη του ταξιδευτη σε περιπτωση πτωσης πεφτεις πιο μαλακα αφου εισαι πιο μαζεμενος και κινδυνευεις λιγωτερο απο σπασιμο κλειδας ενω εχεις και καλυτερη ισορροπια. ( ο Μπειλις δεν ειναι χαζος που οδηγαει ετσι και που σε ενα αγωνα μοτοτζι πι περασε και Χευντεν και Πεντροσα και Καπιροσσι).
Οσο για το πως θα φυγει το παουερ η αποψη μου ειναι οτι θα φυγει αρκετα προβλεψιμα αλλα επειδη η κλιση ειναι πολυ μεγαλη δεν αξιζουν τα πειραματα.
Το τι μπορει να παθει ο καθενας πεφτοντας με καποια χιλιομετρα δεν μπορεις να το ξερεις ουτε εσυ ουτε κανενας.
Ειδικα, κρινοντας απο την κλιση του σωματος.
Ανθρωπος ειναι οχι σακι με πατατες.
Επισης ο Μπειλις σιγουρα δεν οδηγαει ετσι για να μην τραυματιστει αν πεσει.
Αρχικά δημιουργήθηκε από anco
Σχετικά με αυτό...
Riders get used to riding a certain way for lots of reasons, some of which have been sited here on this thread, vision is a good point and it is one of the major reasons riders try and stay high on the bike, it is easier to see.
In the end you have to weigh one position against the other and put that up against what is trying to be accomplished with the hanging off riding position.
If lowering the combined C of G is the purpose then the upper body across the top of the tank, twisted on the bike, is counter-productive and neutralizes the butt cheek out in the wind, the rider might as well just sit on the bike like a touring rider does.
Another reasons riders adopt the twisted position is that they feel compeled to hang onto the bars as it gives them the impression they are in better control. Its just their feeling about it and that is hard to argue with.
I worked hard with Roger Lee Hayden on this point. His mechanic was worried about him using too much lean. But to give you an idea of how hard it id to break the habit, it took Roger Lee at least 8 races to begin to get down into the bike and he is a talented rider for sure.
What I'm saying is: It is not so easy to change it once it becomes a "habit". It is very easy to see that almost every rider on the planet starts out twisted on the bike (it is one of the easiest ways to spot the novices) so there is obviously some survival instinct that has to be overcome in order to get into the bike in what we see as "good" body position.
-- Keith Code
Βαριέμαι να το μεταφράσω.
Τα συμπεράσματα δικά σας...
[[ Από εδώ: http://forums.superbikeschool.com/index.php?showtopic=450&pid=2438&mode=threaded&start=#entry2438 ]]
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Σχετικά με αυτό...
Βαριέμαι να το μεταφράσω.
Τα συμπεράσματα δικά σας...
[[ Από εδώ: http://forums.superbikeschool.com/index.php?showtopic=450&pid=2438&mode=threaded&start=#entry2438 ]]
:beer:
Συμπληρωνω με μια φωτο....και ενα λινκ.....:rotflmao:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=18878
106463
CBF_1000
27/09/2007, 23:34
Νίκο,μου επιτρέπεις να πω κι'γώ την γνώμη μου,έτσι δεν είναι ...??:a1:
Το οδηγικό αυτό στύλ (στρίβω δεξιά,σπάω τη μέση μου αριστερά) το έχω δει τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες οδηγούς.
Απο τις φώτο που βλέπω,θα επισημάνω 3 πράγματα
1)πατάμε με τη μύτη του ποδιού στο μασπιέ
2)η μύτη του ποδιού κοιτάει ευθεία μπροστά
3)ο ώμος τείνει ν'ακουμπήσει στο τεπόζιτο
4)οι αγκώνες ανοίγουν
5) το κεφάλι πλησιάζει τον καθρέφτη
6)κρατάμε τη σπονδιλική στήλη όσο μπορούμε κάθετα στην λεκάνη
7)στρίβουμε μόνο το κεφάλι μας,για να δούμε που θέλουμε να πάμε και δεν ανασηκώνουμε
όλο μας το σώμα.
stavrogin
27/09/2007, 23:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από ZX-9R
κοντο ειναι για την ακριβεια :D :D
αναφερεσε στο κιβωτιο του 999;
Συμφωνω αν και δεν ειμαι σιγουρος
Ειναι δυνατον να εχει μακρυ κιβωτιο ενα ss;Δεν ειναι μηχανημα για ταξιδι,για πιστα ειναι.
;Δεν ειναι μηχανημα για ταξιδι,για πιστα ειναι.
Γι'αυτο ακριβως τα χιλιαρια SS τελικιαζουν στα 220 ε;:a38: :a38: :a38:
Οχι, γενικα τα σπορ εχουν μακρυ κιβωτιο (οχι τα αγωνιστικα, τα παραγωγης λεω) το ζχ10 πχ παει την πρωτη μετα τα 170 σε αντιθεση με την 999 που απο οτι καταλαβα απο τα λεγομενα πριν πρεπει να πηγαινει καπου στα 110-120 ?
Οχι, γενικα τα σπορ εχουν μακρυ κιβωτιο (οχι τα αγωνιστικα, τα παραγωγης λεω) το ζχ10 πχ παει την πρωτη μετα τα 170 σε αντιθεση με την 999 που απο οτι καταλαβα απο τα λεγομενα πριν πρεπει να πηγαινει καπου στα 110-120 ?
Αυτο εννοουσα...
Επισης βλεπω την υπογραφη σου τωρα...
Αλλα επρεπα να την ειχα δει 3 μηνες πριν....:sad:
Ταξιδευτής
28/09/2007, 10:32
Δεν εχω ιδεα που φτανει η καθε ταχυτητα στον κοφτη, αλλα πρεπει να θυμασαι οτι ως 2κυλινδρο ο κοφτης ειναι και πιο χαμηλα απο τα 4κυλινδρα.
Αυτο που ξερω ειναι οτι εχει 15/36 γραναζωμα (μπρος/πισω) και οτι η 3η στις 3,000 ΣΑΛ εχει 80κατι χαω.
Κωστη η 999 ειναι ουσιαστικα αγωνιστικη μηχανη και το θεμα γραναζωμα σχεσεων δεν ειναι κατι που μενει σταθερο. Η εταιρια εχει βγαλει πολλα γραναζωματα για να ταιριαζει ο αναβατης αναλογα με το ειδος πιστας που τρεχει.
Cpt. Haddock
28/09/2007, 13:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Τι καταγγελια ρε Ηλία; :confused:
Δεν τοποθετούσες το σώμα σου σωστά, ή επειδή δεν μπορείς να ξύσεις γόνατο;;;
:confused:
Καμία σχέση
Οτι είχα πάρει λάθος μηχανάκι για ταξίδι :wacko:
:bigcry:
road spirit
28/09/2007, 13:49
Ειναι δυνατον να εχει μακρυ κιβωτιο ενα ss;Δεν ειναι μηχανημα για ταξιδι,για πιστα ειναι.
κατα κανόνα τα ss, και δη τα χιλιαρια, εχουν μακριά πρωτη (με τη λογική να μην σουζάρουν ανεξέλεγκτα στις εκκινήσεις) και απο 3η μεχρι 6η κοντα γραναζομένες μεταξύ τους (με τη λογική να κρατάνε το στροφόμετρο οσο το δυνατό περισσότερο χρόνο μεσα στην καλή περιοχή)
:confused: :confused: :confused:
Εδώ δεν υπήρχε μια σπαμοαπάντηση του Πακταιν ???
Ποιος παίζει με τα μικρόφωνα, ρεεε..???? :smokin:
Μου βγάζετε δουλειες; :nono:
sapila racing
28/09/2007, 13:51
Κωστη η 999 ειναι ουσιαστικα αγωνιστικη μηχανη και το θεμα γραναζωμα σχεσεων δεν ειναι κατι που μενει σταθερο. Η εταιρια εχει βγαλει πολλα γραναζωματα για να ταιριαζει ο αναβατης αναλογα με το ειδος πιστας που τρεχει.
Πως το είπες αυτό? :eek:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Σούρθε άσχημα και σε σένα, εεε???? :winka:
Κάτσε... θα ακούσουμε κι άλλα....
Αλλά εγώ με την μαλακία το 954 τι θέλω κι ενοχλώ σε ποστ της αγωνιζόμενης ελίτ; :rolleyes:
Cpt. Haddock
28/09/2007, 13:57
:a014:
μαεθρατ, μην το σβήσεις αυτό :lol:
sapila racing
28/09/2007, 14:01
Κάτσε... θα ακούσουμε κι άλλα....
Αλλά εγώ με την μαλακία το 954 τι θέλω κι ενοχλώ σε ποστ της αγωνιζόμενης ελίτ; :rolleyes:
Αμα είχες RC30-RC45 θα μίλαγες, τώρα σουτ :smokin:
@ Tαξιδευτης
Για τον χρόνο που εχεις ασχοληθεί με το σπορ τα πας πολύ καλά.
Μόνο που πετας μερικά άσχετα και εκει το χαλάς :wave2:
Βάλε και άλλο ένα "Ε" (εκ του Εριστικός) στο ΜΑΕΘΡΑΤ !!! :winka:
Ταξιδευτής
28/09/2007, 21:12
Αμα είχες RC30-RC45 θα μίλαγες, τώρα σουτ :smokin:
@ Tαξιδευτης
Για τον χρόνο που εχεις ασχοληθεί με το σπορ τα πας πολύ καλά.
Μόνο που πετας μερικά άσχετα και εκει το χαλάς :wave2:
Αλλο εννοουσα και αλλιως ειπωθηκε.
Δεν εννοουσα οτι η μηχανη ειναι κανονικη αγωνιστικη και σου δινουν μαζι και γραναζωματα κλπ- χαζομαρα μου οπως το εγραψα.
Απλα εννοουσα οτι η εταιρια εχει διαφορα γραναζια (μπρος/πισω) σαν aftermarket για τη συγκεκριμενη μηχανη. Αυτο μου εχουν πει, αυτο και λεω, και ΥΠΕΘΕΣΑ οτι αυτο συμβαινει γιατι η μηχανη προοριζεται κυριως για χρηση σε πιστα... :sick: :blush:
Κακη διατυπωση. :alien:
Οσο για τους καλοθελητες που μου την εχουν στημενη στη γωνια για να μου την πουνε, ξερουν ΚΑΛΑ τι γνωμη εχω για αυτους.... :rolleyes:
ΥΓ. Sniper, βαλε αλλο ενα Μ στο ΜΑΕΘΡΑΤ... Ξερεις εσυ...
......:eek: :blush: :eek:
Δεν θα εχουμε ευκολα ξεμπερδεματα.....:sad:
ΥΓ. Sniper, βαλε αλλο ενα Μ στο ΜΑΕΘΡΑΤ... Ξερεις εσυ...
:eyepop:
ε ρε γελια....
:a014: :a014: :a014:
Ταξιδευτής
28/09/2007, 23:05
Γιωργο, δεν εχει γελιο πλεον. Δεν θα ασχοληθω αλλο. Ας κανει ο καθενας ΟΤΙ θελει. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ. & _