PDA

View Full Version : επιλογη ταχυτητας για στροφη

Σελίδες : 1 [2]

byron
21/10/2007, 21:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Το λινκ που εδωσες δεν παιζει Βυρωνα.
http://ftp.ux0.de/pub/vid/tt99.mpg

To είδα george και το έφτιαξα... :wave2:

ZX-9R
21/10/2007, 21:32
Ξανακαλησπερα,

Δεν ειναι θεμα κρισης (δεν εννοω κριτικης σκεψης, εννοω στυλ κριτικης επιτροπης), ουτε εξεδρας η κατι τετοιο...

Δεν σε πειθω σε τι? Οτι ο ορισμος του λοου ειναι αλλος ? Μετα το λινκ που παραθετω δεν εχω αλλο επιχειρημα.. Για το οτι θα φυγεις αερα σε μια γλυστερη στροφη αν κατσικωσεις το γκαζι πιστευω οτι δεν χρειαζεται επιχειρηματα (αν μου πειτε να επιχειρηματολογησω σε αυτο θα τρομαξω)..........

Δεν ειπα πουθενα για ντριφτ με 200+ και αντισταση ανεμου ?!? Ουτε και ξερω να κανω τετοια κολπα!! Το μονο που ειπα ειναι οτι παθαινεις χαι και με πολλα και η αιτια που θα γλυστρισει ο πισω σκεφτομαι ειναι λογω της αντιστασης του αερα, τοσο περιεργο ειναι αυτο που λεω ?

Για το τανκ τι να πω, λεω αυτο που εχω βιωσει, αυτο που λεει ο byron μου θυμιζει αυτο που εχω παθει πολλες φορες, εαν μιλαμε για κατι αλλο προφανως κανω λαθος (μπορει να κανω λαθος anyway φυσικα, ανθρωπος ειμαι), για αυτο κανουμε την κουβεντα για να βγαλουμε κατι θετικο.......

Κουβεντα κανουμε (εγω τουλαχιστον) Ουτε σε βγαζω ασχετο, ουτε παω να βγω μαγκας ουτε τιποτα τετοιο.... Μεχρι στιγμης δεν μου εχει πει καποιος (εκτος απο το θεμα τανκ) οτι λες κατι λαθος για αυτο το λογο, η βαριομαστε (και απλα πεταμε ασκοπα γραμμες στο ποστ) η σνομπαρουμε ? η τι αλλο να υποθεσω ? Μια φιλικη κουβεντα παω να κανω ο ανθρωπος.................

Φιλικα

:beer: :beer:

mako
21/10/2007, 21:53
Οκ, αφου αποκαταστησαμε το φιλικο κλιμα, μεσα στο οποιο και εγω μου αρεσει να μοιραζομαι αποψεις, θα σου πω το εξης. 1. Συμφωνω με οσα εγραψε ο dimdoc, γιατι τα θεωρω σωστα και τεκμηριωμενα. 2. Δεν αντιλαμβανομαι τι ακριβως εννοουσες εκει που ελεγες για "ξενοφερτα και αλλη ασφαλτο, περι των σενιναριων". 3. Νομιζω εχεις λαθος ερμηνευσει, τα περι low siding, highsiding, tank slaping. 4. Θα σου πω μονο οτι οδηγω απο το 1983 (με διπλωμα απο το '84) και το Νοεμβριο του 2003 παρακολουθησα το Riding School. Οταν εφυγα αναρωτιωμουν, πως καταφερα και εζησα τοσα χρονια, κανοντας τοσο σημαντικα λαθη στην οδηγηση μου. Συμπληρωματικα σου λεω οτι πλεον, εχω κανει και τα 4 C.S.S, (χωρις αυτο να σημαινει κατι). Νομιζω αν παρακολουθησεις εστω και ενα θα με καταλαβεις (δεν αμφισβητω σε καμμια περιπτωση τις γνωσεις σου).
Byron εισαι αυτος που νομιζω?:beer:

road spirit
21/10/2007, 22:33
το θρεντάκι εχει εξελιχθεί ωραία, μάγκες τσάκο :beer:

η ένσταση μου αφορά αυτό :

Αρχικά δημιουργήθηκε από ZX-9R
Το low ειναι οταν πεσεις απο την εσωτερικη μερια της μοτο, μπορει να ειναι απο πολυ γκαζι, πολυ φρενο, ..., ομολογώ οτι αυτό πρώτη φορά το ακούω, και μετά στην ερώτηση του dimdoc

Αρχικά δημιουργήθηκε από dimdoc
ZX 9R περιμενω να μου εξηγησεις πως μπορει να πεσει καποιος απο μπροστινο με ανοιχτο γκαζι, αφου με...

o φίλος ΖΧ-9R λέει :

... Δεν ειναι μπερδεμα μηχανογνωσεων παρ'ολα αυτα, ειναι καθαρα εννοιολογικο το ζητημα... Εν παση περιπτωση, take that: http://en.wikipedia.org/wiki/Lowsider

οπότε διαβάζοντας το λινκ νομίζω οτι έχει παρερμηνευθεί. Συγκεκριμένα γράφει :
All forces occurring between the motorcycle and the road (such as accelerating, decelerating and steering) are transmitted by friction occurring in the contact patch. There is a limited amount of force the contact patch can transmit before the tire begins to slide.

Δεν λεει οτι οι δυνάμεις κατα την επιτάχυνση μπορεί να οδηγήσουν σε low... απλά κάνει ενα εισαγωγικό σημειωμα, αναφερόμενο στις δυνάμεις που επιδρούν στο λάστιχο

:wave2: :beer:

Nikoskazer2000
21/10/2007, 23:53
Επειδή το lowside το εχω ζήσει (οπως και ολοι μας δλδ.) : Οπως το λέει ο ZX-9R lowside μπορείς να πάθεις:

1.) Οταν είσαι με κλίση (+ κακό οδόστρωμα) και ανοίξεις το γκάζι παραπάνω απ' οσο μπορεί να διαχειριστεί το πισινό λάστιχο. Θα ντριφτάρεις και στην καλύτερη θα ελατώσεις λίγο το γκάζι ωσπου να ξαναβρείς πρόσφυση και να ισιώσεις ή στην χειρότερη....εε...εδω δε χρειάζεται να εξηγήσω.

2.) Πάλι είσαι σε κλίση (+ κακό οδόστρωμα) και για κάποιο λόγο (εμπόδιο) πανικοβληθείς και κοκκαλώσεις το μπροστινό ή πισινό φρένο. Αν και μερικές φορές αν πατήσεις το μπροστινό το lowside θα εξελιχθεί σε highside--->πως θα γίνει αυτό:

Είσαι σε κλίση δεξιά-->πατάς (ή και τσαρουχώνεις οτι γουστάρετε) το μπροστινό-->το τιμόνι χτυπάει στην αρχή το αριστερό στόπ, μετά το δεξιό και ξανά απ' την αρχή ώσπου να αφήσεις το φρένο, αφήσεις αρκετά το γκάζι ή πέσεις. (ναι, τα κατάφερα και δεν έπεσα τότε).

gcrook
21/10/2007, 23:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
Επειδή το lowside το εχω ζήσει (οπως και ολοι μας δλδ.) : Οπως το λέει ο ZX-9R lowside μπορείς να πάθεις:

1.) Οταν είσαι με κλίση (+ κακό οδόστρωμα) και ανοίξεις το γκάζι παραπάνω απ' οσο μπορεί να διαχειριστεί το πισινό λάστιχο. Θα ντριφτάρεις και στην καλύτερη θα ελατώσεις λίγο το γκάζι ωσπου να ξαναβρείς πρόσφυση και να ισιώσεις ή στην χειρότερη....εε...εδω δε χρειάζεται να εξηγήσω.

2.) Πάλι είσαι σε κλίση (+ κακό οδόστρωμα) και για κάποιο λόγο (εμπόδιο) πανικοβληθείς και κοκκαλώσεις το μπροστινό ή πισινό φρένο. Αν και μερικές φορές αν πατήσεις το μπροστινό το lowside θα εξελιχθεί σε highside--->πως θα γίνει αυτό:

Είσαι σε κλίση δεξιά-->πατάς (ή και τσαρουχώνεις οτι γουστάρετε) το μπροστινό-->το τιμόνι χτυπάει στην αρχή το αριστερό στόπ, μετά το δεξιό και ξανά απ' την αρχή ώσπου να αφήσεις το φρένο, αφήσεις αρκετά το γκάζι ή πέσεις. (ναι, τα κατάφερα και δεν έπεσα τότε).

Νικο ολα αυτα στο παπι; :rolleyes:
Τα εχεις γενικα λιγο μπλεγμενα...:sad:

road spirit
22/10/2007, 00:01
Νικο ολα αυτα στο παπι; :rolleyes:
Τα εχεις γενικα λιγο μπλεγμενα...:sad:
ναι, λιγακι Νικο... :)

Nikoskazer2000
22/10/2007, 00:06
Στο παπί βέβαια. Αφού δεν εχω οδηγήσει και τίποτα αλλο (το CB400 της σχολής απ' εξω).

Ρε αλήθεια σας λέω!!!

byron
22/10/2007, 00:13
Ξανακαλησπερα,

Μετα το λινκ που παραθετω δεν εχω αλλο επιχειρημα.. Για το οτι θα φυγεις αερα σε μια γλυστερη στροφη αν κατσικωσεις το γκαζι πιστευω οτι δεν χρειαζεται επιχειρηματα (αν μου πειτε να επιχειρηματολογησω σε αυτο θα τρομαξω)..........

Δεν ειπα πουθενα για ντριφτ με 200+ και αντισταση ανεμου ?!? Ουτε και ξερω να κανω τετοια κολπα!! Το μονο που ειπα ειναι οτι παθαινεις χαι και με πολλα και η αιτια που θα γλυστρισει ο πισω σκεφτομαι ειναι λογω της αντιστασης του αερα, τοσο περιεργο ειναι αυτο που λεω ?

Ξαναματακαλησπέρα :wave2:

Σχετικά με το ερώτημα .....

Απλα πιστευω οτι εχεις μπερδεψει την εννοια του λοου σαιντ, ειναι κατι που δεν το παθαινεις απαραιτητα απο μπροστινο (πχ σε μια γλυστερη στροφη ανοιξε παρα πολυ γκαζι αποτομα και κρατα το ανοιγμενο, θα πεσεις απο την μεσα μερια της μηχανης, λοου σαιντ)...

Το ότι μπορεί να πέσει απ΄την μέσα μεριά, δεν σημαίνει ότι είναι και low side. Εδώ μιλάς για κατάσταση ελλιπούς πρόσφυσης (γλυστερή άσφαλτος) και καρύδωμα γκαζιού. Απ΄το απότομο άνοιγμα γκαζιού, είτε θα έχουμε υπερστροφή ισχύος, είτε θα φύγει και με τα δύο και ότι κάτσει....

για την υπερστροφή με τα 200+ sorry αν δεν το κατάλαβα σωστά. Πιστεύω όμως πως η πιθανότητα high σε αυτά τα χιλίομετρα μειώνεται σημαντικά, εκτός και όπως δυστυχώς είπες για το ZX10 σου, αλλά και ανέφερε και ο dimdoc οδηγάμε κάποιο κτήνος 1000. Αυτά τα μηχανάκια προφανώς και μπορούν να σε στείλουν εύκολα.

Ως low side νομίζω πως θεωρούμε τις πτώσεις από δίπλωμα του μπροστινού, που θα προέλθει είτε από φρενάρισμα, είτε από μεγάλη ταχύτητα εισόδου, είτε απο χάσιμο των σημείων εισόδου στη στροφή με αποτέλεσμα το άνοιγμα της γραμμής και κλείσιμο του γκαζιού και κάποιες άλλες περιπτώσεις του στυλ πίσω φρένο μέσα στη στροφή.

Θα συμφωνήσω βέβαια με τον dimdoc που σίγουρα ξέρει πολύ περισσότερα από μένα, καθώς τα έχει δοκιμάσει στην πράξη δεκάδες φορές, αλλά και γιατί πουθενά δεν έχω διαβάσει για lowside την ώρα που ανοίγουμε γκάζι. Ίσως και να κάνω λάθος.....

Σε ότι αφορά το link της wikipedia, κρατάω μιά δύο (ισχυρές) ενστάσεις.

1)Lowside is a type of motorcycle accident usually occurring in a curve and most often caused by either locking wheel due to excessive braking or accelerating too hard out through a corner

Η 1η περιγραφή είναι σωστή. Η 2η ".accelerating too hard out through a corner." είναι η περιγραφή του highside.

2)Drivers are usually advised to do a lowsider rather than a highsider if neither can be avoided. The lowsider has the advantage of the motorcycle sliding before the driver, thus not threatening to crush him.

Αυτό είναι για πολλά γέλια.....
:lol: :rotflmao: :lol:

@ mako: Κανενα ψάρεμα πηγαίνεις ρε, ή το κοψες το ελεύθερο? :smokin:

gcrook
22/10/2007, 00:16

Ρε αλήθεια σας λέω!!!

Ρε σε πιστευουμε :lol: αλλα οι παρατηρησεις σου δεν εχουν καμια σχεση με φαινομενα οπως τα lowside,highside,tankslapping κτλ.
Συμπεριφορα του παπιου ειναι αυτα που εγραψες οταν του διαταρασσεις την ισορροπια του με ποικιλους τροπους,οχι φαινομενα που προκυπτουν κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες και ενεργειες.
Εδω εξεταζουμε συγκεκριμενα πραγματα και οπως να το κανουμε το παπι ειναι διτροχο αλλα δεν ειναι μοτοσυκλετα.

:wave2:

Nikoskazer2000
22/10/2007, 00:25
Ρε σε πιστευουμε :lol: αλλα οι παρατηρησεις σου δεν εχουν καμια σχεση με φαινομενα οπως τα lowside,highside,tankslapping κτλ.
Συμπεριφορα του παπιου ειναι αυτα που εγραψες οταν του διαταρασσεις την ισορροπια του με ποικιλους τροπους,οχι φαινομενα που προκυπτουν κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες και ενεργειες.
Εδω εξεταζουμε συγκεκριμενα πραγματα και οπως να το κανουμε το παπι ειναι διτροχο αλλα δεν ειναι μοτοσυκλετα.

Ok αλλα δεν ηταν δλδ. lowside οποτε είχα κλίση σε στροφή και άνοιγα το γκάζι και μετά έτρωγα "φέτα" :look:

Ή για το highside: Απο ευθεία-κατηφόρα σε δεξιά στροφή-ανηφόρα και γούσταρα να το παίξω λιγάκι. Άνοιξα τέρμα το γκάζι, τα χέρια μου μπετόβεργες στο τιμόνι, το τιμόνι ακίνητο και το υπόλοιπο μηχανάκι να ντριφτάρει δεξιά-αριστερά (πως μαλακίζονται τα ΚΤΜ :lol: ), τελειώνει η ανηφόρα, κλείνω απότομα το γκάζι και ξαναβαπτίζομαι σε Niko-eclasamentes :cry:

road spirit
22/10/2007, 00:28
έγραψα πριν κατι για το λινκ της wikipedia, αλλά αυτό δεν το είδα οτι το έγραφε, τι μλκ είμαι! :a018: , ειναι περασμένη ώρα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
1)Lowside is a type of motorcycle accident usually occurring in a curve and most often caused by either locking wheel due to excessive braking or accelerating too hard out through a corner

Η 1η περιγραφή είναι σωστή. Η 2η ".accelerating too hard out through a corner." είναι η περιγραφή του highside. ένσταση και απο μένα, δεν ξέρω πως το έχουν γράψει αυτό

2)Drivers are usually advised to do a lowsider rather than a highsider if neither can be avoided. The lowsider has the advantage of the motorcycle sliding before the driver, thus not threatening to crush him.

Αυτό είναι για πολλά γέλια..... byron, γιατί??

gcrook
22/10/2007, 00:30
Ok αλλα δεν ηταν δλδ. lowside οποτε είχα κλίση σε στροφή και άνοιγα το γκάζι και μετά έτρωγα "φέτα" :look:

Αμα το κανεις συχνα μπορεις να το αποκαλεις οπως γουσταρεις...:rotflmao:

109655

Nikoskazer2000
22/10/2007, 00:31
Αμα το κανεις συχνα μπορεις να το αποκαλεις οπως γουσταρεις...:rotflmao:

εεεεεεελα ρε κρούκη.... :sad: :bawl:

catmaster
22/10/2007, 00:50
Πάμε μία τα βασικά αν και τα μάτια μου κλείνουν ...

LowSide (Δηλαδή το χάσιμο του μπροστινού που οδηγεί στην πτώση του αναβάτη από την "χαμηλή" -low- θέση σε σχέση με το οδόστρωμα ) συμβαίνει επί το πλείστον όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό κλίση και το όριο πρόσφυσης του μπροστινού τροχού ξεπερνιέται ... ο μπροστινός τροχός γλιστράει με μηδενική πλέον πρόσφυση σε κλάσμα δευτερολέπτου και ο αναβάτης (τις περισσότερες φορές ) σέρνεται στο οδόστρωμα συνήθως ακίνδυνα (αν φοράει κατάλληλο εξοπλισμό και πάντα μιλάμε για περιβάλλον ασφαλές)....

Για να "σπάσει" ο μπροστινός τροχός την πρόσφυση πρέπει :
- Η κλίση μας να είναι πάρα πολύ μεγάλη ,πέραν δηλαδή από το ωφέλιμο σημείο πατήματος του ελαστικού,
- Να μειωθεί απότομα ο συντελεστής τριβής (π.χ. περνάμε πάνω από λάδια ενώ είμαστε υπό κλίση, η το οδόστρωμα είναι γλιστερό) και τέλος,
- Να συμβεί κάτι που θα "φορτίσει" απότομα την μπροστινή ανάρτηση και κατά συνέπεια θα αυξήσει τον συντελεστή τριβής μέχρι το σημείο γλιστρήματος (αν δείτε μια καμπύλη πρόσφυσης, ανεβαίνει όσο αυξάνει ο συντελεστής τριβής και ξαφνικά βουτάει και γίνεται παράλληλη προς τον ΧΧ άξονα σε ένα σύστημα καρτεσιανών , που σημαίνει πως από εκεί και μετά η πρόσφυση μηδενίζεται )...

αυτό μπορεί να είναι :

-απότομο φρενάρισμα υπό κλίση που θα φορτίσει το μπροστινό
-απότομο κλείσιμο του γκαζιού που λόγω ροπής αδράνειας θα μετατοπίσει το βάρος μπροστά και θα φορτίσει το μπροστινό..

Πολύ δύσκολα θα χάσουμε το μπροστινό αν την στιγμή που στρίψουμε (αφού δηλαδή έχουμε επιλέξει γραμμή και έχουμε κάνει γυροσκοπικό , και η μοτοσυκλέτα πια κινείται πάνω στο τόξο "arc" στροφής) με σωστό έλεγχο γκαζιού (throttle control ) "ελαφρώσουμε" το μπροστινό ... ανοίγοντας λίγες λίγες μοίρες το γκάζι

αυτά το ολίγα από μένα , και κάθε παρατήρηση στο θέμα δεκτή.... τα υπόλοιπα το ερχόμενο Σάββατο (ελπίζω αυτό το thread να μην έχει άσχημη κατάληξη )

road spirit
22/10/2007, 00:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
Πάμε μία τα βασικά ...

και εγω αυτό ήξερα...
+1

catmaster
22/10/2007, 00:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
έγραψα πριν κατι για το λινκ της wikipedia, αλλά αυτό δεν το είδα οτι το έγραφε, τι μλκ είμαι! :a018: , ειναι περασμένη ώρα...

Γιάννη λέει ...

1)Lowside is a type of motorcycle accident usually occurring in a curve and most often caused by either locking wheel due to excessive braking or accelerating too hard OUT through a corner

Η 1η περιγραφή είναι σωστή. Η 2η ".accelerating too hard out through a corner." είναι η περιγραφή του highside. ένσταση και απο μένα, δεν ξέρω πως το έχουν γράψει αυτό

Νομίζω (δεν είμαι και πολύ σίγουρος ) ότι εννοεί πως αν διαλέξω μια λάθος γραμμή (πολύ νωρίτερα από το apex) θα με οδηγήσει εκτός ... αν προσπαθήσω να διορθώσω αυξάνοντας την κλήση μάλλον θα χάσει το μπροστινό την πρόσφυση...

και εμένα τώρα που το διαβάζω πάλι , λίγο στον αέρα μου φαίνεται....

ZX-9R
22/10/2007, 01:02
Λοιπον, λοου σαιντ: The lowsider or lowside is a type of motorcycle accident usually occurring in a curve and most often caused by either locking wheel due to excessive braking or accelerating too hard out through a corner. Τι λεει εδω ο ορισμος του ποιητη ? γλυστραω τον πισω εως να δω την πινακιδα, αλλα χωρις να το αφησω και να γινει χαι....... Αυτο που γραφω ειναι κατευθειαν απο τον ορισμο στην wikipedia, μπαιρον, πιστευω οτι ο ορισμος του χαισαιντινγ ειναι εκει που λεει accelerating too hard out through a corner εκει που το λαστιχο χανει προσφυση μετα ξαναβρισκει και πετας....

οπτικοακουστικο υλικο:
http://www.youtube.com/watch?v=CB1SInJNjGU&mode=related&search=lowside%20r1%20yamaha%20track%20squid

δεν εχω αλλα να πω ??!!??!! με πιανει απελπισια, μιλαω για κατι τοσο κοινο και με κοιταν (δηλαδη μου γραφουν) σαν να ειμαι εξωγηινος :p ... Αυτο ακριβως (με αρκετα περισσοτερα χλμ) εχω παθει και ελεγα οτι το μηχανακι κανει σβουρες μετα ... Εψαξα και μετα απο πολυυ ωρα το βρηκα και σε εικονα :cool: . Τωρα εγω αυτο το πραμα το ηξερα σαν λοουσαιντ, προφανως εχετε αλλη αποψη, τι να πω, μπορει να κανω λαθος (εγω, η wikipedia, ποσοι αλλοι, το εχω δει σε σχολιασμο αγωνων σε sbk, παλια motogp και δεν ξερω εγω που αλλου...), Εν παση περιπτωση, ας κανει καποιος το ψυχικο να μου δωσει τον ορισμο του λοου, και ζητω αφεση αμαρτιων για το προηγουμενο λαθος :beer:

@mako: 2) εκει που ελεγα για ξενοφερτα εννοουσα οτι το αφηνουμε ανοιχτο το γκαζι και οτι γινει, ισως να δουλευει καλυτερα στην ασφαλτο του εξωτερικου η στην πιστα ???? 3) πολυ πιθανον, καποιος να μου δωσει τον σωστο ορισμο ???? 4) οδηγω αρκετα χρονια κατηγοριας χιλιαρι (με το 9αρι του νικ μου ειχα κανει γυρω στα 178000 χλμ σε 2+λιγο χρονια (καπου το 2000), αυτο λεει τιποτα? μπορει να ειμαι ενας ευθειακιας κουλος, δεν μιλαω για σενα, σε εχω δει με το 675 απο κοντα στα μεγκαρα αν δεν κανω λαθος...), δεν τιθεται θεμα αμφισβητησης ρε παιδες, λαθη κανει και ο καλυτερος, δεν θα κανουμε εμεις (εγω, για μενα μιλαω, μην αρχισει κανεις :p )? Πολυ σωστα οπως ειπες μετα απο τοσα χρονια οδηγησης πηγες και σου ανοιξαν τα ματια, εγω απο την αλλη προτιμω να διαβαζω βιβλια και να ρωταω καναν δυο φιλους πολυ μακρυα απο την κατηγορια του μεσου οδηγου για τα πραματα, και πραγματικα μου εχουν ανοιξει κατα καιρους τα ματια σε θεματα που περιοδικα, τυπος, ειδικοι και αλλα πολλα εχουν πεταξει του κοσμου τις βλακειες στο ελλαδισταν... Για αυτο και ειμαι σκεπτικος κτλ........ Πολυ πιθανον να εχω λαθος, επισης πολυ πιθανον τα μαθηματα να ειναι πολυ καλη φαση, ισως καποτε αξιωθω να παω κι'ολας.....

@spirit, τον ορισμο του λοου τον ηξερα 'δια ζωσης'.. Προφανως στα σχολεια η καπου αλλου επικρατει αλλο νοημα στην εννοια, πολυ πιθανο ισως να σημαινει κατι αλλο για τους ξενους - στην αργκο, ενω στα σχολεια να σημαινει κατι αλλο (εχουν φτιαξει πιο σωστα τους ορισμους?)? (Στο google αν γραψεις lowsiding θα δεις πολλες σελιδες που να λενε οτι λεω, ασχετο για να μην παρεξηγιουμαστε, τον ορισμο δεν τον εμαθα σημερα, τον χρησιμοποιω πολλα χρονια ετσι, πιθανως δε λαθος :dizzy: )

@νικο: Τα παπια εχουν μυστηρια γεωμετρια, μηχανηματα του διαβολου λεω εγω :p

@μπαιρον: νομιζα οτι υπερστροφη ισχυος ειναι το λεγομενο ντριφτ, εγω λοου νομιζα οτι εννοουμε την κατω μερια και χαι την πανω, απο αυτη την 'αργκο' νομιζω ειχε βγει και ο ορισμος.... :wacko: , για την περιγραφη του χαι ειπα πανω πανω, αυτο με το λοου αντι του χαι το εχουν πει πολλυυυυυ διασημοι οδηγοι αγωνων :p google it :D

@gcrook : οπως προειπα, μηχανηματα του διαβολου.... :p

(π.σ. τον ντιμντοκ δεν τον ξερω προσωπικα

φρεε :beer: φορ ολ (για πουσυ τραβατε αλλου :p )

gcrook
22/10/2007, 01:05
Το "too hard out" ειναι μαλλον ιδιωματισμος, κοινως "ΠΑΡΤΑ" η "ΚΑΡΥΔΙ" :lol: ,αλλα δεν μπορω να το συνδεσω με αυτο που ειπε ο Ακης για γραμμη εισοδου-εξοδου.
Μαλλον εχει γινει καποιο λαθος και εννοει το highside, η ξερω γω τι.....

Nikoskazer2000
22/10/2007, 01:09
Δημήτρη ενα εχω να πω:

ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ LOWSIDE ! ! ! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ZX-9R
22/10/2007, 01:11
Πιστευω κοιτωντας τις απαντησεις οτι η αντιθεση των οσων λεμε ξεκιναει απο το οτι οριζετε ως λοου το γλυστρημα του μπροστινου μονο, ενω εγω λεω γενικα την τουμπα απο την κατω μερια (ειτε φταιει ο μπρος ειτε ο πισω).........................

Το χαι σαιντινγ ειναι ενα λοου (συμφωνα με τον δικο μου ορισμο :p ) που δεν τελειωσε (δηλαδη εκει που εφευγε ο πισω ο μαγκας ξανακλεισε γκαζι η αφησε το πισω φρενο, επιασε ο πισω και το μηχανακι πεταξε απο την αλλη.....). Το χαι σιγουρα δεν οριζεται ως accelerating too hard out through a corner, αυτο μεταφραζεται ως "επιταχυνοντας πολυ 'σκληρα' στην εξοδο μιας στροφης" :p

Nikoskazer2000
22/10/2007, 01:12
Υπερστροφή ισχύως = drift (ναι, σωστό)
Παρατεταμένο drift (βγαίνουμε πέρα απο το ωφέλιμο πέλμα του ελαστικού) = Lowside :bawl:

ZX-9R
22/10/2007, 01:13
Νικο, αστα.... Και εγω.... Μην το πεις παραεξω γιατι θα μας δειρουν.................................

Προτεινω να λεμε οτι πατησαμε μια γατα, η οτι ειχε λαδια ο δρομος, η οτι μας εκλεισε κατι :lol: :lol:
Μην γινουμε και ρομπα......

Nikoskazer2000
22/10/2007, 01:14
Πιστευω κοιτωντας τις απαντησεις οτι η αντιθεση των οσων λεμε ξεκιναει απο το οτι οριζετε ως λοου το γλυστρημα του μπροστινου μονο, ενω εγω λεω γενικα την τουμπα απο την κατω μερια (ειτε φταιει ο μπρος ειτε ο πισω).........................

Το χαι σαιντινγ ειναι ενα λοου (συμφωνα με τον δικο μου ορισμο :p ) που δεν τελειωσε (δηλαδη εκει που εφευγε ο πισω ο μαγκας ξανακλεισε γκαζι η αφησε το πισω φρενο, επιασε ο πισω και το μηχανακι πεταξε απο την αλλη.....). Το χαι σιγουρα δεν οριζεται ως accelerating too hard out through a corner, αυτο μεταφραζεται ως "επιταχυνοντας πολυ 'σκληρα' στην εξοδο μιας στροφης" :p

+1000

Και 'γω έτσι το ερμηνεύω.

:beer: :beer:

road spirit
22/10/2007, 01:15
@spirit, τον ορισμο του λοου τον ηξερα 'δια ζωσης'.. Προφανως στα σχολεια η καπου αλλου επικρατει αλλο νοημα στην εννοια, πολυ πιθανο ισως να σημαινει κατι αλλο για τους ξενους - στην αργκο, ενω στα σχολεια να σημαινει κατι αλλο (εχουν φτιαξει πιο σωστα τους ορισμους?)? (Στο google αν γραψεις lowsiding θα δεις πολλες σελιδες που να λενε οτι λεω, ασχετο για να μην παρεξηγιουμαστε, τον ορισμο δεν τον εμαθα σημερα, τον χρησιμοποιω πολλα χρονια ετσι, πιθανως δε λαθος :dizzy: )

πιθανώς λάθος ή εγώ ή εσύ ή τεσπα... ίσως όπως λές να ειναι και θέμα "σύμβασης", "ορολογίας"...
πάντως ΔΕΝ μπορώ να αμφισβητήσω τις γνώσεις ούτε την εμπειρία σου, μια κουβέντα κάνουμε, αρκετά ενδιαφέρουσα νομίζω :)

λοιπον, κλείνουν τα μάτια μου και δεν μπορώ να σκεφτώ και καθαρά, συνέχεια next time... :beer:

ZX-9R
Η εγω παω στραβα η ο γιαλος (αν κρινω απο την ποσοτητα των αντιθετω απαντησεων) οποτε μαλλον πρεπει να το ψαξω γιατι πλεον δεν ειμαι τοσο σιγουρος οτι εχω δικιο :cool:

Nikoskazer2000
Νικο, αστα.... Και εγω.... Μην το πεις παραεξω γιατι θα μας δειρουν.................................

Προτεινω να λεμε οτι πατησαμε μια γατα, η οτι ειχε λαδια ο δρομος, η οτι μας εκλεισε κατι :lol: :lol:
Μην γινουμε και ρομπα......

Δεν πειράζει ρε Δημήτρη, τουλάχιστον θα υπερυφανευόμαστε πως τη "σκίσαμε τη γάτα" ! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

road spirit
22/10/2007, 01:19
Η εγω παω στραβα η ο γιαλος (αν κρινω απο την ποσοτητα των αντιθετω απαντησεων) οποτε μαλλον πρεπει να το ψαξω γιατι πλεον δεν ειμαι τοσο σιγουρος οτι εχω δικιο :cool:

οχι βρε αδερφέ, δεν είμαστε απόλυτοι, δεν θα σε στήσουμε στο ντάκο :lol:

εξάλλου, έτσι όπως το θετεις εδω (και νομίζω οτι οντως εδω βρίσκεται το σημείο ασυμφωνίας) :

Πιστευω κοιτωντας τις απαντησεις οτι η αντιθεση των οσων λεμε ξεκιναει απο το οτι οριζετε ως λοου το γλυστρημα του μπροστινου μονο, ενω εγω λεω γενικα την τουμπα απο την κατω μερια (ειτε φταιει ο μπρος ειτε ο πισω
... ετσι, συμφωνώ. Λοιπον καληνύχτες, αύριο... :wave2:

ZX-9R
22/10/2007, 01:20
@spirit: καλη ξεκουραση :D

Ξανα:

Δεν υπαρχει απο μερους μου θεμα αμφισβητισης ατομων η ικανοτητων η δεν ξερω 'γω τι αλλο, κουβεντα κανω και καλοπροαιρετη... (για αυτο ειναι τα φορουμ αλλωστε :winka: ) δεν ειναι διαγωνισμος για το ποιος την εχει πιο μεγαλη.. Εαν κανω καπου λαθος με διορθωνετε, μαθαινω κατι και προχωραμε, αντιστροφα και εγω... Ετσι πανε αυτα και μετα το διαβαζει καποιος που δεν ξερει και μαθαινει και αυτος, και τα λοιπα και τα λοιπα και τα λοιπα........

:wave2: παω για υπνο

ZX-9R
22/10/2007, 02:00
Ενα τελευταιο πριν παω να την πεσω....

Το καλυτερο λοου σαιντ βιντεο εβερ (ειδικα για μπαμπαδες μηχανοβιους)

http://www.youtube.com/watch?v=EoVddX_hMJ0&mode=related&search=lowside%20r1%20yamaha%20track%20squid

Αστερι ο μπεμπης ????????????? :rotflmao: :rotflmao:

Nikoskazer2000
22/10/2007, 02:17
Ενα τελευταιο πριν παω να την πεσω....

Το καλυτερο λοου σαιντ βιντεο εβερ (ειδικα για μπαμπαδες μηχανοβιους)

http://www.youtube.com/watch?v=EoVddX_hMJ0&mode=related&search=lowside%20r1%20yamaha%20track%20squid

Αστερι ο μπεμπης ????????????? :rotflmao: :rotflmao:

:eek: :eek: :eek:
Ο μικρός στρίβει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!
:eek: :eek: :eek:

...α ρε πατέρα (μου)... :sad:

dodos 900
22/10/2007, 02:23
Απο την ζαλάδα και μόνο κάποια στιγμή θα έπεφτε.:lol:
Εμείς στην ηλικία του μόνο ποδήλατο κάναμε!
Άδικη κοινωνία!:mad: :rotflmao:

byron
22/10/2007, 10:41

Αυτό είναι για πολλά γέλια.....
:lol: :rotflmao: :lol:

byr0n γιατί;;;

Γιατί δίνει την λανθασμένη εντύπωση της δυνατότητας επιλογής. Το low με το high έχει σημαντικές διαφορές και στον τρόπο που εμφανίζεται και γιατί εμφανίζεται.
Το να σου λέει ότι μπορείς να διαλέξεις είναι κουκουρούκου συμβουλή. Εγώ διαλέγω να μην πέσω καθόλου. Μπορώ ;;:confused:

Το χαι σιγουρα δεν οριζεται ως accelerating too hard out through a corner, αυτο μεταφραζεται ως "επιταχυνοντας πολυ 'σκληρα' στην εξοδο μιας στροφης" :p

Το high σίγουρα ορίζεται ως σκληρή, δυνατή, καρύδωμα (πες το όπως θες) επιτάχυνση στην έξοδο της στροφής που οδηγεί σε σαβούρδα.

Παρατεταμένο drift (βγαίνουμε πέρα απο το ωφέλιμο πέλμα του ελαστικού) = Lowside :bawl:

Με την καμμία Νίκο....... :wave2:

Catmaster, μια χαρά τα είπες :winka: :wave2:

ZX-9R
22/10/2007, 11:13
Χαι νομιζω ειναι αυτο (απο το ιδιο σαιτ με ορισμους) : The highsider or highside is a type of motorcycle accident which is caused by a rear wheel gaining traction when it is not facing in the direction of travel. For a highside to take place, the rear wheel must first lose traction and drift out of the line travel of the motorcycle. The initial traction loss may be caused by a rear locked wheel due to excessive braking or by applying too much throttle when exiting a corner.

Highside accidents are typically caused by overacceleration or braking in corners, but are also a result of locking the rear brake in an emergency stop while traveling straight at high speeds, such as on a highway.

Μιας και εχω αναρρωτικη και μου 'παν να την περασω ταβλα-κρεββατι ειχα μπολικο καιρο να κοιταξω αν ειμαι σωστος εννοιολογικα.... Απο οτι ειδα μεχρι στιγμης στο νετ μαλλον καλα τα λεω, οποτε θα κρατησω προς το παρον τις αποψεις μου :cool: (θα ειμαι εννοιολογικα λαθος ως προς αυτους που εχουν παει σχολεια ? (τα μπαλωνω τωρα :p ))

@μπαιρον: μαζι σου! Ποιος θελει να πεσει αλλωστε :D

Υ.Γ. αυτο που ειπε ο Νικος ειναι σωστο παρεπιπτοντως (η εννοιολογικα λαθος σε σχεση με τους Ελληνικους/σχολειου ορισμους :p )

:beer:

byron
22/10/2007, 11:49
Highside accidents are typically caused by overacceleration or braking in corners, but are also a result of locking the rear brake in an emergency stop while traveling straight at high speeds, such as on a highway.

αυτο που ειπε ο Νικος ειναι σωστο παρεπιπτοντως (η εννοιολογικα λαθος σε σχεση με τους Ελληνικους/σχολειου ορισμους :p )

Ετσι όπως το διαβάζω δεν βλέπω κάποια διαφορά απ΄την περιγραφή που κάνει στο lowside. (εκτός απ΄το κομμάτι του φρένου.) Overaccelaration in corners λέει για το high, or accelerating too hard out through a corner λέει για το low.
Τουλάχιστον έτσι όπως το μεταφράζω εγώ, out though a corner σημαίνει στην έξοδο της στροφής.

Αν τωρα περιγράφουμε ως highside το τσαρούχωμα του πίσω φρένου, σε τέτοιο σημείο που θα γυρίσει στο πλάϊ και θα γραπώσει :eyepop: (στυλ ποδήλατο και 8άρια που κάναμε πιτσιρικάδες) , σωστό είναι μεν, αχρηστη πληροφορία δε, αφού πρώτα θα έπρεπε πρώτα να μας απασχολεί αν ξέρουμε να φρενάρουμε, πάρά πως ονομάζουμε την χύμα.

BTW αυτό που είπε ο Νίκος είναι λάθος. (δεν σε πείθω, αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ). Power drift ή Power Slide ή υπερστροφή ισχύος κάνουμε στην έξοδο και αφού το μηχανάκι έχει ήδη σηκωθεί αρκετά (και μπορεί να σπινάρει). Αν δεν έχει σηκωθεί αρκετά απλά τρώμε high. Εκτός και σε λένε Garry McCoy (http://videos.streetfire.net/video/f57052fb-e342-45fd-9b2b-a91c3b719c21.htm) , που στρίβεις κι έτσι άμα λάχει.....

Οι έννοιες δεν έχουν να κάνουν με την ορολογία των σχολείων. Έτσι λέγονταν και πριν τα σχολεία.

:beer:

ZX-9R
22/10/2007, 12:19
Παραθετεις μερος του κειμενου, λιιγο πιο πανω λεει οτι πρεπει να γινει ολο αυτο αλλα να ξαναπιασει η πισω ροδα σε κατευθυνση αλλη απο αυτη που πας... Το κομματι που αναφερεις ειναι κοινο και στα δυο ατυχηματα γιατι ετσι ξεκινανε και τα δυο, στο λοου δεν ξαναπιανει ποτε και στο χαι ξαναπιανει και πετας.

Αυτο που λεω αναφορικα με αυτο που εγραψε ο Νικος ειναι οτι παουερ σλαιντ ειναι η υπερστροφη του πισω λογω ισχυος και οχι μορφη ατυχηματος οπως εννοησες (η λαθος καταλαβα) σε παραπανω ποστ, αν το παρακανεις με την υπερστροφη ισχυος τοτε παθαινεις λοου.

Οκ, εν παση περιπτωση ας δεχθουμε οτι εκανα λαθος εννοιολογικα. Δεν σε πειθω αλλα και εγω δεν πειθομαι γιατι απλα κοιταω στο νετ, γουικιπεντια κτλ και βλεπω αλλα απο οτι λετε.. Κατι αλλο εσφαλμενο σε οτι εγραφα ??

P.S. ωραιο βιντεακι :beer: Τα σχολια εχουν πολυ γελιο επισης

byron
22/10/2007, 12:37
Παραθετεις μερος του κειμενου, λιιγο πιο πανω λεει οτι πρεπει να γινει ολο αυτο αλλα να ξαναπιασει η πισω ροδα σε κατευθυνση αλλη απο αυτη που πας... Το κομματι που αναφερεις ειναι κοινο και στα δυο ατυχηματα γιατι ετσι ξεκινανε και τα δυο, στο λοου δεν ξαναπιανει ποτε και στο χαι ξαναπιανει και πετας.

Αυτο που λεω αναφορικα με αυτο που εγραψε ο Νικος ειναι οτι παουερ σλαιντ ειναι η υπερστροφη του πισω λογω ισχυος και οχι μορφη ατυχηματος οπως εννοησες (η λαθος καταλαβα) σε παραπανω ποστ, αν το παρακανεις με την υπερστροφη ισχυος τοτε παθαινεις λοου.

P.S. ωραιο βιντεακι :beer: Τα σχολια εχουν πολυ γελιο επισης

Μάλλον λάθος θα διατυπώθηκε. To Power slide/drift δεν είπα ότι είναι μορφή ατυχήματος.

Η βασική μας διαφορά κατάλαβα που είναι. Εγώ θεωρώ ότι για το low χάνει την πρόσφυση ο εμπρός τροχός και για το high ο πίσω, ενω εσύ θεωρείς ότι μπορεί να γλυστρήσει οποιοσδήποτε απ΄τους δύο και να εξελιχθεί ανάλογα.

Sorry αλλά διαφωνούμε.........

ΥΓ O Garry ήταν θεός στο γλύστρημα.:wave2:

road spirit
22/10/2007, 13:08
byron, νομίζω οτι ο zx9r εχει δίκιο ως προς την προέλευση του low και του high. Δλδ low ονομάστηκε επειδή φεύγεις απο την "κάτω" μεριά, την χαμηλή και αντίστοιχα το high.

Τώρα, νομίζω οτι όλοι θα συμφωνήσουμε οτι στο 99% των περιπτώσεων το low γίνεται από χάσιμο μπροστινού (ανεξαρτήτως γεννεσηουργού αιτίας) και το high απο χάσιμο-επανάκτηση του πίσω (παρομοίως, ανεξαρτήτως γεννεσηουργού αιτίας)

byron
22/10/2007, 13:30
byron, νομίζω οτι ο zx9r εχει δίκιο ως προς την προέλευση του low και του high. Δλδ low ονομάστηκε επειδή φεύγεις απο την "κάτω" μεριά, την χαμηλή και αντίστοιχα το high.

Τώρα, νομίζω οτι όλοι θα συμφωνήσουμε οτι στο 99% των περιπτώσεων το low γίνεται από χάσιμο μπροστινού (ανεξαρτήτως γεννεσηουργού αιτίας) και το high απο χάσιμο-επανάκτηση του πίσω (παρομοίως, ανεξαρτήτως γεννεσηουργού αιτίας)

Συμφωνώ και στα δύο που λες (ετυμολογία & ποιός τροχός) διαφωνώ στον τρόπο εκδήλωσης του low. Με άνοιγμα γκαζιού στην έξοδο δεν τρώς low.

(ας μου το εξηγήσει κάποιος τουλάχιστον, γιατί το wikipedia δεν με πείθει) :wave2:

ZX-9R
22/10/2007, 14:22
Τα βιντεακια του γιουτουμπ εχουν τον τροπο (στο ιντερνετ βρηκα παρα πολλα), ειναι εκει που γλυστραει ο πισω και σαβουρωνεσαι.... Πρεπει να ειμαι και ο μοναδικος Ελλην (μαζι με τον Νικο) που εχει πεσει ετσι.... (να κρυφτω η να κορδωθω ? :p )

Συμφωνα με οπως τα ξερω εγω το χαι και το λοου ειναι μορφες ατυχηματος, δεν εχουν σχεση με το πως τα εφαγες, το λοου μπορει να σου 'ρθει επειδη γλυστρησαν οι ροδες λογω κακου οδοστρωματος, επειδη πατησες το πισω και το κρατησες μπλοκαρισμενο, επειδη τσαρουχωσες το μπροστα κτλ κτλ κτλ, το χαι αναλογα περιγραφει την πτωση απο την ψηλη μερια, το οποιο γινεται με 2 τροπους (που ξερω εγω, σιγουρα καποιος δημιουργικος μπορει να βρει αλλους 10...). Αλλο το τι ειναι λοου (επεσα απο την κατω) αλλο το απο τι προερχεται and so on................

mako
22/10/2007, 14:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
Πάμε μία τα βασικά αν και τα μάτια μου κλείνουν ...

LowSide (Δηλαδή το χάσιμο του μπροστινού που οδηγεί στην πτώση του αναβάτη από την "χαμηλή" -low- θέση σε σχέση με το οδόστρωμα ) συμβαίνει επί το πλείστον όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό κλίση και το όριο πρόσφυσης του μπροστινού τροχού ξεπερνιέται ... ο μπροστινός τροχός γλιστράει με μηδενική πλέον πρόσφυση σε κλάσμα δευτερολέπτου και ο αναβάτης (τις περισσότερες φορές ) σέρνεται στο οδόστρωμα συνήθως ακίνδυνα (αν φοράει κατάλληλο εξοπλισμό και πάντα μιλάμε για περιβάλλον ασφαλές)....

Για να "σπάσει" ο μπροστινός τροχός την πρόσφυση πρέπει :
- Η κλίση μας να είναι πάρα πολύ μεγάλη ,πέραν δηλαδή από το ωφέλιμο σημείο πατήματος του ελαστικού,
- Να μειωθεί απότομα ο συντελεστής τριβής (π.χ. περνάμε πάνω από λάδια ενώ είμαστε υπό κλίση, η το οδόστρωμα είναι γλιστερό) και τέλος,
- Να συμβεί κάτι που θα "φορτίσει" απότομα την μπροστινή ανάρτηση και κατά συνέπεια θα αυξήσει τον συντελεστή τριβής μέχρι το σημείο γλιστρήματος (αν δείτε μια καμπύλη πρόσφυσης, ανεβαίνει όσο αυξάνει ο συντελεστής τριβής και ξαφνικά βουτάει και γίνεται παράλληλη προς τον ΧΧ άξονα σε ένα σύστημα καρτεσιανών , που σημαίνει πως από εκεί και μετά η πρόσφυση μηδενίζεται )...

αυτό μπορεί να είναι :

-απότομο φρενάρισμα υπό κλίση που θα φορτίσει το μπροστινό
-απότομο κλείσιμο του γκαζιού που λόγω ροπής αδράνειας θα μετατοπίσει το βάρος μπροστά και θα φορτίσει το μπροστινό..

Πολύ δύσκολα θα χάσουμε το μπροστινό αν την στιγμή που στρίψουμε (αφού δηλαδή έχουμε επιλέξει γραμμή και έχουμε κάνει γυροσκοπικό , και η μοτοσυκλέτα πια κινείται πάνω στο τόξο "arc" στροφής) με σωστό έλεγχο γκαζιού (throttle control ) "ελαφρώσουμε" το μπροστινό ... ανοίγοντας λίγες λίγες μοίρες το γκάζι

αυτά το ολίγα από μένα , και κάθε παρατήρηση στο θέμα δεκτή.... τα υπόλοιπα το ερχόμενο Σάββατο (ελπίζω αυτό το thread να μην έχει άσχημη κατάληξη )

Ξεχασες αλλον ενα παραγοντα. Κρυα ακομα λαστιχα (βλεπε valentino rossi περισυ)!

mako
22/10/2007, 14:33

byron
22/10/2007, 14:34
Τ Αλλο το τι ειναι λοου (επεσα απο την κατω) αλλο το απο τι προερχεται and so on................

Στην ετυμολογία συμφωνήσαμε, κάτι είναι κι αυτό :lol:

Για να σε δω στην ετυμολογία του tank slaping :rotflmao: :lol: :rotflmao:

Nikoskazer2000
22/10/2007, 23:27
Τα βιντεακια του γιουτουμπ εχουν τον τροπο (στο ιντερνετ βρηκα παρα πολλα), ειναι εκει που γλυστραει ο πισω και σαβουρωνεσαι.... Πρεπει να ειμαι και ο μοναδικος Ελλην (μαζι με τον Νικο) που εχει πεσει ετσι.... (να κρυφτω η να κορδωθω ? :p )

Συμφωνα με οπως τα ξερω εγω το χαι και το λοου ειναι μορφες ατυχηματος, δεν εχουν σχεση με το πως τα εφαγες, το λοου μπορει να σου 'ρθει επειδη γλυστρησαν οι ροδες λογω κακου οδοστρωματος, επειδη πατησες το πισω και το κρατησες μπλοκαρισμενο, επειδη τσαρουχωσες το μπροστα κτλ κτλ κτλ, το χαι αναλογα περιγραφει την πτωση απο την ψηλη μερια, το οποιο γινεται με 2 τροπους (που ξερω εγω, σιγουρα καποιος δημιουργικος μπορει να βρει αλλους 10...). Αλλο το τι ειναι λοου (επεσα απο την κατω) αλλο το απο τι προερχεται and so on................

Αυτό το κακό powerslide που μας βγαίνει σε lowside(?) το 'χουμε εμείς οι Kawasakiδες μάλλον. :rotflmao: :rotflmao: :lol:

Το tankslapping (χωρίς να το εχω ζήσει βεβαίως) πρέπει να 'ναι η βίαια ώθηση που τρώς απο το ντεπόζιτο βασικά εφόσον ολος ο άνω κορμός ακουμπάει εκεί-->εξ' ου και η ονομασία.

Πως το αντιλαμβάνομαι: Έχεις αρκετή κλίση, απο κάποια αιτία (παραπάνω γκάζι, φρένο, κακό οδόστρωμα) στιγμιαία χάνουμε το μπροστινό/πισινό, κλείνουμε το γκάζι, η ανάρτηση συμπιέζεται και εκτονώνεται βίαια με αποτέλεσμα το μηχανάκι να έρχεται απότομα σε πιο όρθια θέση, καλή απογείωση...

dimdoc
23/10/2007, 07:40
Αυτό το κακό powerslide που μας βγαίνει σε lowside(?) το 'χουμε εμείς οι Kawasakiδες μάλλον. :rotflmao: :rotflmao: :lol:

Το tankslapping (χωρίς να το εχω ζήσει βεβαίως) πρέπει να 'ναι η βίαια ώθηση που τρώς απο το ντεπόζιτο βασικά εφόσον ολος ο άνω κορμός ακουμπάει εκεί-->εξ' ου και η ονομασία.

Πως το αντιλαμβάνομαι: Έχεις αρκετή κλίση, απο κάποια αιτία (παραπάνω γκάζι, φρένο, κακό οδόστρωμα) στιγμιαία χάνουμε το μπροστινό/πισινό, κλείνουμε το γκάζι, η ανάρτηση συμπιέζεται και εκτονώνεται βίαια με αποτέλεσμα το μηχανάκι να έρχεται απότομα σε πιο όρθια θέση, καλή απογείωση...

Αντε καλα..τζαμπα γραφω και κανα 2 αλλοι μου φαινεται...γιατι θελεις να κανεις υποθεσεις για το τι ειναι tankslapping κλπ βασιζομενος στην ελαχιστη εμπειρια σου με παπι και δε διαβαζεις μερικες σελιδες πιο πισω , οπου εχω γραψει ενα κατεβατο για το τι ειναι ακριβως και πως δημιουργειται?

Υπαρχουν καποιες στιγμες που ειναι καλυτερα να προσπαθεις να κατανοησεις παρα να γραφεις οτι σου κατεβει (...χανουμε το μπροστινο-πισινο-συμπιεζεται-εκτονωνεται-κανει ευχελαιο ο Χριστοδουλος-τρωμε ωθηση απο το τεποζιτο...)-αυτη ειναι μια απο αυτες

catmaster +100

gcrook
23/10/2007, 08:02
Τον πεθαναμε τον ανθρωπο ρε....

Asaverle
23/10/2007, 09:55
Σε ελληνικο δρομο δεν πιστευω οτι γινεται να παθεις χαισαιντινγ, μου εχει τυχει να με τιναξει η μηχανη και να αλλαξω λωριδα, αλλα μεχρι εκει..

Αυτο που περιγραφεις αν το σωσεις ονομαζεται κωλοφαρδι@ :p , δεν υπαρχει ονομασια για αυτο, λες εχασα το μπροστινο στα φρενα στην κατηφορα... Με την φρεναρα που εβαλες ολο τετοια θα 'χεις πιστευω :D

Και εγώ πώς το έπαθα πριν από περίπου 4 χρόνια; Και εξηγώ. Χανιά. Δρόμος κατηφορικός, στροφιλίκια (προς Αγία Γαλήνη). Όσοι είναι από Χανιά γνωρίζουν πόσο μπουρδέλο είναι αυτός ο δρόμος και πόσο γλιστράει. Μπαίνω στην στροφή με 10 χλμ παραπάνω απ' ότι έπρεπε. Ήμουν διπλός. Στο apex της στροφής γλιστράει πολύ ο πίσω τροχός. Καταφέρνω να ισιώσω με τα χίλια ζόρια αλλά πιθανός λόγω μεγάλου φορτίου και πίεσης το μπροστινό διπλώνει. Εκείνη την στιγμή από την τεράστια πίεση διπλώνουν οι μπουκάλες και γίνονται κυριολεκτικά ΈΝΑ. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είμαι εμένα μαζί με την κοπέλα μου στον αέρα και με την άκρη του ματιού μου την μηχανή όρθια στον αέρα να έρχεται κατά πάνω μας. Τελικά η μηχανή έσκασε με την μύτη στην άσφαλτο 1 1/2 μέτρο πριν από εμάς. Απολογισμός: με 40 χ.α.ώ. κατεστραμμένο μπροστινό σύστημα, πλαστικά και ντεπόζιτο. 3.000 ευρώ ζημιά. Και σε μία βδομάδα έφευγα ταξίδι Ιταλία. Μεταφέρω την μηχανή πίσω Χανιά (ήταν Κυριακή), Δευτέρα παίρνω τηλ. τον αντιπρόσωπο και του λέω: "Ναι ζω, δεν έχω τίποτα, τώρα εσύ κανόνισε σε 3 μέρες να είναι έτοιμη η μηχανή γιατί σε 6 μέρες φεύγω Ιταλία". Το τί έγινε δεν λέγεται. Ούτε για μεταφορά καρδιάς για ανοικτή επέμβαση δεν γίνεται τέτοια κινητοποίηση.

byron
23/10/2007, 10:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Asaverle
Εκείνη την στιγμή από την τεράστια πίεση διπλώνουν οι μπουκάλες και γίνονται κυριολεκτικά ΈΝΑ.

Αυτά που περιγράφεις έγιναν στο Fazer ; :confused:

sniper
23/10/2007, 11:35
Και εγώ πώς το έπαθα πριν από περίπου 4 χρόνια; Και εξηγώ. Χανιά. Δρόμος κατηφορικός, στροφιλίκια (προς Αγία Γαλήνη). Όσοι είναι από Χανιά γνωρίζουν πόσο μπουρδέλο είναι αυτός ο δρόμος και πόσο γλιστράει. Μπαίνω στην στροφή με 10 χλμ παραπάνω απ' ότι έπρεπε. Ήμουν διπλός. Στο apex της στροφής γλιστράει πολύ ο πίσω τροχός. Καταφέρνω να ισιώσω με τα χίλια ζόρια αλλά πιθανός λόγω μεγάλου φορτίου και πίεσης το μπροστινό διπλώνει. Εκείνη την στιγμή από την τεράστια πίεση διπλώνουν οι μπουκάλες και γίνονται κυριολεκτικά ΈΝΑ. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είμαι εμένα μαζί με την κοπέλα μου στον αέρα και με την άκρη του ματιού μου την μηχανή όρθια στον αέρα να έρχεται κατά πάνω μας. Τελικά η μηχανή έσκασε με την μύτη στην άσφαλτο 1 1/2 μέτρο πριν από εμάς. Απολογισμός: με 40 χ.α.ώ. κατεστραμμένο μπροστινό σύστημα, πλαστικά και ντεπόζιτο. 3.000 ευρώ ζημιά. Και σε μία βδομάδα έφευγα ταξίδι Ιταλία. Μεταφέρω την μηχανή πίσω Χανιά (ήταν Κυριακή), Δευτέρα παίρνω τηλ. τον αντιπρόσωπο και του λέω: "Ναι ζω, δεν έχω τίποτα, τώρα εσύ κανόνισε σε 3 μέρες να είναι έτοιμη η μηχανή γιατί σε 6 μέρες φεύγω Ιταλία". Το τί έγινε δεν λέγεται. Ούτε για μεταφορά καρδιάς για ανοικτή επέμβαση δεν γίνεται τέτοια κινητοποίηση.

Συγνώμη ρε φίλε αλλά με 40 χλμ την ώρα και μπαίνοντας στην στροφή με 10 χαω παραπάνω (δλδ επρεπε να μπεις με 30) το μηχανάκι σας πέταξε, σηκώθηκε στον αέρα και το μπροστινό δίπλωσε;

Σόρρυ κιόλας αλλά, μηχανή καβάλαγες;

ZX-9R
23/10/2007, 13:29
Τανκ: http://en.wikipedia.org/wiki/Tank_slap εδω ειναι ο ορισμος και για αυτο :p (φαινεται να εχει τα παντα εδω μεσα). Εντελει σαν tank ονομαζει την κινηση του τιμονιου απο στοπ σε στοπ....

@asaverle: περιεργο ατυχημα ειχες, δεν εχω φτασει κοντα σε κατι τετοιο ποτε... Χαιρομαι που δεν χτυπησες (προλαβε και στο μαζεψε ο αντιπροσωπος? Πολυ καλος ο τυπος....)

Runner Ducati
23/10/2007, 13:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από Asaverle Και εγώ πώς το έπαθα πριν από περίπου 4 χρόνια; Και εξηγώ. Χανιά. Δρόμος κατηφορικός, στροφιλίκια (προς Αγία Γαλήνη). Όσοι είναι από Χανιά γνωρίζουν πόσο μπουρδέλο είναι αυτός ο δρόμος και πόσο γλιστράει. Μπαίνω στην στροφή με 10 χλμ παραπάνω απ' ότι έπρεπε. Ήμουν διπλός. Στο apex της στροφής γλιστράει πολύ ο πίσω τροχός. Καταφέρνω να ισιώσω με τα χίλια ζόρια αλλά πιθανός λόγω μεγάλου φορτίου και πίεσης το μπροστινό διπλώνει. Εκείνη την στιγμή από την τεράστια πίεση διπλώνουν οι μπουκάλες και γίνονται κυριολεκτικά ΈΝΑ. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είμαι εμένα μαζί με την κοπέλα μου στον αέρα και με την άκρη του ματιού μου την μηχανή όρθια στον αέρα να έρχεται κατά πάνω μας. Τελικά η μηχανή έσκασε με την μύτη στην άσφαλτο 1 1/2 μέτρο πριν από εμάς. Απολογισμός: με 40 χ.α.ώ. κατεστραμμένο μπροστινό σύστημα, πλαστικά και ντεπόζιτο. 3.000 ευρώ ζημιά. Και σε μία βδομάδα έφευγα ταξίδι Ιταλία. Μεταφέρω την μηχανή πίσω Χανιά (ήταν Κυριακή), Δευτέρα παίρνω τηλ. τον αντιπρόσωπο και του λέω: "Ναι ζω, δεν έχω τίποτα, τώρα εσύ κανόνισε σε 3 μέρες να είναι έτοιμη η μηχανή γιατί σε 6 μέρες φεύγω Ιταλία". Το τί έγινε δεν λέγεται. Ούτε για μεταφορά καρδιάς για ανοικτή επέμβαση δεν γίνεται τέτοια κινητοποίηση.

:a4:

:a3:

:rotflmao:

mako
23/10/2007, 15:58
Ενταξει παιδες παραδινομαι!!!!!!! Ελεος!!!!!!!! Εχουν ηδη γραφτει καποια σωστα πραγματα και δυστυχως πανε χαμενα εξ αιτιας παραθεσης ιστοριων!!!! Με 30 χλμ. ο ενας καταφερε να γινουν 1 οι μποκαλες, στους Ελληνικους δρομους δεν νομιζει ο αλλος, στο ιντερνετ κλπ. Ρε παληκαρια πριν τρελλαθουμε, ριξτε μια ματια σε αυτα που εχουν γραφτει και εξηγουν τι σημαινει το καθενα (βλεπε dimdoc και road spirit νομιζω) και τοτε ισως καταλαβετε τι ηταν αυτο που σας συνεβη. Μην βγαζουμε καινουργιες εξηγησεις, σε ορους που δεν τις χρειαζονται! Ειναι λογικο να συμβει κατι και αν δεν το γνωριζουμε, να το βαπτιζουμε οπως μας αρεσει, αλλα εδω αν το διαβασουν καποιοι και θα βγαλουν λαθος συμπερασματα.-

mako
23/10/2007, 16:04
Αν και δεν ειμαι απο τα Χανια (ουτε την Κρητη γενικοτερα), την ξερω καλα, ως προς την ποιοτητα του οδικου δικτυου της. Πες μου ομως σε παρακαλω, τι ακριβως εκανες και καταφερες να την ισιωσεις??????

Asaverle
26/10/2007, 10:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από mako
Ενταξει παιδες παραδινομαι!!!!!!! Ελεος!!!!!!!! Εχουν ηδη γραφτει καποια σωστα πραγματα και δυστυχως πανε χαμενα εξ αιτιας παραθεσης ιστοριων!!!! Με 30 χλμ. ο ενας καταφερε να γινουν 1 οι μποκαλες, στους Ελληνικους δρομους δεν νομιζει ο αλλος, στο ιντερνετ κλπ. Ρε παληκαρια πριν τρελλαθουμε, ριξτε μια ματια σε αυτα που εχουν γραφτει και εξηγουν τι σημαινει το καθενα (βλεπε dimdoc και road spirit νομιζω) και τοτε ισως καταλαβετε τι ηταν αυτο που σας συνεβη. Μην βγαζουμε καινουργιες εξηγησεις, σε ορους που δεν τις χρειαζονται! Ειναι λογικο να συμβει κατι και αν δεν το γνωριζουμε, να το βαπτιζουμε οπως μας αρεσει, αλλα εδω αν το διαβασουν καποιοι και θα βγαλουν λαθος συμπερασματα.-

Τι εννοείς με αυτά που λες για να καταλάβω το ύφος σου; Ότι την ιστορία την έβγαλα από το μυαλό μου; Ε δεν χρειάζεται τώρα νομίζω να επιστρατεύω μάρτυρες και γνωστούς μαρτύρων από το φόρουμ για να το επιβεβαιώσουν νομίζω έτσι; Η μηχανή με 40 χ.α.ώ έγινε κώλος. Τι εννοείς μην βγάζουμε καινούργιες εξηγήσεις; Ποια εξήγηση έδωσα που είναι καινούργια; Με μπέρδεψες.

mako
27/10/2007, 11:23
Καταφέρνω να ισιώσω με τα χίλια ζόρια αλλά πιθανός λόγω μεγάλου φορτίου και πίεσης το μπροστινό διπλώνει. Εκείνη την στιγμή από την τεράστια πίεση διπλώνουν οι μπουκάλες και γίνονται κυριολεκτικά ΈΝΑ.

Μπαίνω στην στροφή με 10 χλμ παραπάνω απ' ότι έπρεπε.

Απολογισμός: με 40 χ.α.ώ. κατεστραμμένο μπροστινό

Αυτα που γραφεις εξηγησε μου, γιατι δεν μπορω να καταλαβω την τεραστια πιεση σε ταχυτητα 40 χλμ. Επισης θα ηθελα να μου εξηγησεις τι εκανες και το εσωσες εστω και με χιλια ζορια!

devil's animal
27/10/2007, 21:36

και για πε ρε Στεφανακ'......

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Asaverle
28/10/2007, 12:05
Καταφέρνω να ισιώσω με τα χίλια ζόρια αλλά πιθανός λόγω μεγάλου φορτίου και πίεσης το μπροστινό διπλώνει. Εκείνη την στιγμή από την τεράστια πίεση διπλώνουν οι μπουκάλες και γίνονται κυριολεκτικά ΈΝΑ.

Μπαίνω στην στροφή με 10 χλμ παραπάνω απ' ότι έπρεπε.

Απολογισμός: με 40 χ.α.ώ. κατεστραμμένο μπροστινό

Αυτα που γραφεις εξηγησε μου, γιατι δεν μπορω να καταλαβω την τεραστια πιεση σε ταχυτητα 40 χλμ. Επισης θα ηθελα να μου εξηγησεις τι εκανες και το εσωσες εστω και με χιλια ζορια!

Η πίεση δεν ήρθε από τα 40 χ.ά.ω. αλλά από το γεγονός ότι το τιμόνι μου δίπλωσε με αποτέλεσμα όλο το βάρος της μηχανής + το σύνολο της μάζας του οδηγού και συνεπιβάτη σε συνάρτηση με την ταχύτητα συσωρεύτηκε αθροιστικά ακριβώς στο τελευταίο σημείο συγκέντρωσης...που ήταν τα πιρούνια.

Το έσωσα; Δεν το έσωσα. Ουσιαστικά έσωσα το lowsiding για να φτάσω στο highsiding. Ο πίσω τροχός είχε φύγει πολύ, το λοwsiding το έσωσα βρίζοντας δύο-τρεις χριστοπαναγίες, κατόπιν το μετανιώνω και κάνω μια γρήγορη προσευχή, ένα ανάποδο, ένα γαμώτ...και εκτόξευση ;)

Asaverle
28/10/2007, 12:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal

Ποιος είναι ο Στεφανακ' ;

nakedorange
28/10/2007, 14:26

...... Εγώ θεωρώ ότι για το low χάνει την πρόσφυση ο εμπρός τροχός και για το high ο πίσω......

να συμφωνησω αφου συμπληρωσω οτι, lowsiding εχουμε επισης οταν χανεται η προσφυση και στους δυο τροχους ταυτοχρονα...

lowside (http://www.youtube.com/watch?v=mJYi4_sBUiQ)

highside (http://www.youtube.com/watch?v=kGdU6ypYXD4)

mako
28/10/2007, 17:00
Η πίεση δεν ήρθε από τα 40 χ.ά.ω. αλλά από το γεγονός ότι το τιμόνι μου δίπλωσε με αποτέλεσμα όλο το βάρος της μηχανής + το σύνολο της μάζας του οδηγού και συνεπιβάτη σε συνάρτηση με την ταχύτητα συσωρεύτηκε αθροιστικά ακριβώς στο τελευταίο σημείο συγκέντρωσης...που ήταν τα πιρούνια.

Το έσωσα; Δεν το έσωσα. Ουσιαστικά έσωσα το lowsiding για να φτάσω στο highsiding. Ο πίσω τροχός είχε φύγει πολύ, το λοwsiding το έσωσα βρίζοντας δύο-τρεις χριστοπαναγίες, κατόπιν το μετανιώνω και κάνω μια γρήγορη προσευχή, ένα ανάποδο, ένα γαμώτ...και εκτόξευση ;)

Το τιμονι γιατι διπλωσε? Την επομενη φορα που θα μου γλιστρισει ο πισω να αρχισω δηλαδη τις Παναγιες, η προτεινεις αλλον Αγιο αφου ξαπλωσες (η μηπως πιστευεις, οτι γι'αυτο εφταιξε τελικα η προσευχη)? Για να μην ξαναρχισουμε (δεν θυμαμαι πλεον, αν ειναι γραμμενα πιο πανω εδω η σε αλλο tread) τις εξηγησεις περι lowsiding και highsiding, δεν θα το αντεξω δευτερη φορα, και για να τελειωνουμε, ναι ΔΕΝ το εσωσες, διαφορετικα δεν θα ειχες κανει το μηχανακι σου κωλος (και μαλιστα με 40 χλμ) οπως ανεφερες, αλλα νομιζω οτι κατι αλλο εφταιξε και οχι οι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ που θεωρεις οτι ασκηθηκαν. Σου ευχομαι να μην σου ξανασυμβει.-

Asaverle
28/10/2007, 17:42
Το τιμονι γιατι διπλωσε? Την επομενη φορα που θα μου γλιστρισει ο πισω να αρχισω δηλαδη τις Παναγιες, η προτεινεις αλλον Αγιο αφου ξαπλωσες (η μηπως πιστευεις, οτι γι'αυτο εφταιξε τελικα η προσευχη)? Για να μην ξαναρχισουμε (δεν θυμαμαι πλεον, αν ειναι γραμμενα πιο πανω εδω η σε αλλο tread) τις εξηγησεις περι lowsiding και highsiding, δεν θα το αντεξω δευτερη φορα, και για να τελειωνουμε, ναι ΔΕΝ το εσωσες, διαφορετικα δεν θα ειχες κανει το μηχανακι σου κωλος (και μαλιστα με 40 χλμ) οπως ανεφερες, αλλα νομιζω οτι κατι αλλο εφταιξε και οχι οι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ που θεωρεις οτι ασκηθηκαν. Σου ευχομαι να μην σου ξανασυμβει.-

To τι έφταιξε ακριβώς την συγκεκριμένη στιγμή για να πάθει την συγκεκριμένα ζημιά η μηχανή δεν έχω ακόμα καταφέρει να το εξηγήσω ακριβώς ούτε εγώ αλλά ούτε και οι άλλοι που ήταν μαζί μου. Τουλάχιστον όχι σε βαθμό ικανοποιητικό που να με καλύπτει 100% μιας και υπάρχουν και άλλα ενδεχόμενα. Όταν σηκώθηκα περίμενα να πάρω την μηχανή και να φύγω μιας και η πτώση, αν εξαιρέσουμε το βίαιο τίναγμα προς τα πάνω εμένα και του συνεπιβάτη, δεν ήταν μεγάλη. Αντ' αυτού αντίκρισα ένα μηχανάκι σαν να έχει περάσει τρένο από πάνω. Έχεις δίκιο ότι ενδεχομένως να έχω αποκομίσει συγκεχυμένη κατάσταση των πραγμάτων και ειδικότερα της περίπτωσης, αλλά γιατί θεωρείς ότι οι δυνάμεις που ασκούνται σε ένα αντικείμενο (στην συγκεκριμένη περίπτωση οι μπουκάλες του μπροστινού) με 40 χ.α.ώ. δεν μπορεί να είναι τεράστιες (σε συγκριτικά πλαίσια);

Αν δεν είναι αυτός ο λόγος που δίπλωσαν οι μπουκάλες του μπροστινού τότε ο μόνος άλλος λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι αστοχία υλικού ή κακή συντήρηση ίσως ή τέλος ο συνδυασμός των προαναφερόμενων δυνάμεων με τα 41mm διαμέτρου.

Δεν προτείνω να αρχίσεις τις προσευχές αν σου γλιστρίσει το πίσω. Αστειάκια μπορούμε να λέμε ή κι αυτά θεωρούνται επίσημες δηλώσεις; :nono:

Αν έχεις κάποια εξήγηση γι αυτό που συνέβη και μπορείς (και θες) να μου το εξηγήσεις θεωρητικά πολύ ευχαρίστως να ακούσω την άποψη σου, γιατί έχω βαρεθεί να απαντάω στα ποστ σου που είναι μόνο ερωτήσεις (Το τιμόνι γιατί δίπλωσε; Πώς έπεσες; Πώς το έσωσες; Τι δυνάμεις; κτλ). Είναι κάπως σε ένα ύφος σαν να ξέρεις κάτι παραπάνω και να μην το λες ή σαν να θες να δοκιμάσεις τις γνώσεις μου. Κάπως άχαρο δεν νομίζεις; Πολύ ευχαρίστως να ακούσω τις απόψεις σου σε πμ μιας και είμαστε εντελώς πια off-topic.

Ευχαριστώ για την ευχή σου. Επίσης. :D

mako
28/10/2007, 23:00
To τι έφταιξε ακριβώς την συγκεκριμένη στιγμή για να πάθει την συγκεκριμένα ζημιά η μηχανή δεν έχω ακόμα καταφέρει να το εξηγήσω ακριβώς ούτε εγώ αλλά ούτε και οι άλλοι που ήταν μαζί μου. Τουλάχιστον όχι σε βαθμό ικανοποιητικό που να με καλύπτει 100% μιας και υπάρχουν και άλλα ενδεχόμενα. Όταν σηκώθηκα περίμενα να πάρω την μηχανή και να φύγω μιας και η πτώση, αν εξαιρέσουμε το βίαιο τίναγμα προς τα πάνω εμένα και του συνεπιβάτη, δεν ήταν μεγάλη. Αντ' αυτού αντίκρισα ένα μηχανάκι σαν να έχει περάσει τρένο από πάνω. Έχεις δίκιο ότι ενδεχομένως να έχω αποκομίσει συγκεχυμένη κατάσταση των πραγμάτων και ειδικότερα της περίπτωσης, αλλά γιατί θεωρείς ότι οι δυνάμεις που ασκούνται σε ένα αντικείμενο (στην συγκεκριμένη περίπτωση οι μπουκάλες του μπροστινού) με 40 χ.α.ώ. δεν μπορεί να είναι τεράστιες (σε συγκριτικά πλαίσια);

Αν δεν είναι αυτός ο λόγος που δίπλωσαν οι μπουκάλες του μπροστινού τότε ο μόνος άλλος λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι αστοχία υλικού ή κακή συντήρηση ίσως ή τέλος ο συνδυασμός των προαναφερόμενων δυνάμεων με τα 41mm διαμέτρου.

Δεν προτείνω να αρχίσεις τις προσευχές αν σου γλιστρίσει το πίσω. Αστειάκια μπορούμε να λέμε ή κι αυτά θεωρούνται επίσημες δηλώσεις; :nono:

Αν έχεις κάποια εξήγηση γι αυτό που συνέβη και μπορείς (και θες) να μου το εξηγήσεις θεωρητικά πολύ ευχαρίστως να ακούσω την άποψη σου, γιατί έχω βαρεθεί να απαντάω στα ποστ σου που είναι μόνο ερωτήσεις (Το τιμόνι γιατί δίπλωσε; Πώς έπεσες; Πώς το έσωσες; Τι δυνάμεις; κτλ). Είναι κάπως σε ένα ύφος σαν να ξέρεις κάτι παραπάνω και να μην το λες ή σαν να θες να δοκιμάσεις τις γνώσεις μου. Κάπως άχαρο δεν νομίζεις; Πολύ ευχαρίστως να ακούσω τις απόψεις σου σε πμ μιας και είμαστε εντελώς πια off-topic.

Ευχαριστώ για την ευχή σου. Επίσης. :D

Λυπαμαι που εχεις προβλημα με το υφος των ερωτησεων μου. Δεν γινανε με προθεση να σου το παιξω δασκαλος (αν και πιθανον να μπορουσα). Ο λογος που στις εκανα, ηταν για να μπορεσω να δωσω μια εξηγηση, πρωτα σε μενα και μετα σε σενα. Απο οσα συμβαινουν στους γυρω μας μπορουμε να μαθουμε πολλα πιστευω. Μηπως τελικα (γιατι ακομα δεν εχω καταλαβει) εννοιεις, οτι μετα το χτυπημα οι μπουκαλες ειχαν στραβωσει και το εχεις περιγραψει διπλωσει? Και τελος αυτο που εχω βγαλει εγω σαν συμπερασμα (και μπορει να κανω λαθος), απο αυτα που εχεις γραψει ειναι οτι: Μπηκες με λιγα παραπανω, ο δρομος ψιλογλυστραγε (η και τα λαστιχα σου, για διαφορους λογους), ψιλοτρομαξες νιωθοντας το πισω να φευγει, εκλεισες το γκαζι και ειχες ενα highsiding. Αν νομιζεις οτι θελεις να στειλεις πμ, κανενα προβλημα, αλλα ενδεχεται καποιοι να διαβαζουν αυτα που γραφουμε και οι αποψεις τους, να δωσουν απαντηση σε σενα, η ακομα και σε μενα, αν κανω καποιο λαθος στις εκτημησεις μου για το συμβαν. Θελω να λαβεις υποψιν σου, οτι η συζητηση απο πλευρας μου, γινεται σε καθαρα φιλικο κλιμα και χωρις καμμια διαθεση να προσβαλω τις γνωσεις σου και εσενα προσωπικα. Αν παρολα αυτα, σου βγαινει κατι τετοιο, σου ζηταω προκαταβολικα συγνωμη και τελειωνουμε την κουβεντα εδω.-

Ζεύκας
29/10/2007, 02:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal

Αφήστε παιδιά ήμουν με το παπί και είδα τον Βαλεντίνο Ρόσι!

Asaverle
29/10/2007, 09:24
Λυπαμαι που εχεις προβλημα με το υφος των ερωτησεων μου. Δεν γινανε με προθεση να σου το παιξω δασκαλος (αν και πιθανον να μπορουσα). Ο λογος που στις εκανα, ηταν για να μπορεσω να δωσω μια εξηγηση, πρωτα σε μενα και μετα σε σενα. Απο οσα συμβαινουν στους γυρω μας μπορουμε να μαθουμε πολλα πιστευω. Μηπως τελικα (γιατι ακομα δεν εχω καταλαβει) εννοιεις, οτι μετα το χτυπημα οι μπουκαλες ειχαν στραβωσει και το εχεις περιγραψει διπλωσει? Και τελος αυτο που εχω βγαλει εγω σαν συμπερασμα (και μπορει να κανω λαθος), απο αυτα που εχεις γραψει ειναι οτι: Μπηκες με λιγα παραπανω, ο δρομος ψιλογλυστραγε (η και τα λαστιχα σου, για διαφορους λογους), ψιλοτρομαξες νιωθοντας το πισω να φευγει, εκλεισες το γκαζι και ειχες ενα highsiding. Αν νομιζεις οτι θελεις να στειλεις πμ, κανενα προβλημα, αλλα ενδεχεται καποιοι να διαβαζουν αυτα που γραφουμε και οι αποψεις τους, να δωσουν απαντηση σε σενα, η ακομα και σε μενα, αν κανω καποιο λαθος στις εκτημησεις μου για το συμβαν. Θελω να λαβεις υποψιν σου, οτι η συζητηση απο πλευρας μου, γινεται σε καθαρα φιλικο κλιμα και χωρις καμμια διαθεση να προσβαλω τις γνωσεις σου και εσενα προσωπικα. Αν παρολα αυτα, σου βγαινει κατι τετοιο, σου ζηταω προκαταβολικα συγνωμη και τελειωνουμε την κουβεντα εδω.-

Ναι, οι μπουκάλες είχαν στραβώσει, όχι διπλώσει (η λάθος χρήση μιας λέξης μπορείς να οδηγήσει τελικά σε άπειρα ποστ).

Αυτό που περιγράφεις πως έγινε ήταν και ακριβώς αυτό που έγινε με την διαφορά πως δεν έκλεισα το γκάζι σε βαθμό τέτοιο που να οδηγήσει άμεσα σε highsiding (ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση είχα τότε). Το ελάτωσα, ναι, για να μην φύγω από γλίστριμα πίσω τροχού μιας και ο ρυθμός απόκλισης από την πορεία μου ήταν μεγάλος. Το σιγουρότερο είναι ότι εκείνη την στιγμή από τον φόβο μην πέσω (+ το γεγονός ότι κουβαλούσα την κοπέλα μου που τρέμει όταν ανεβαίνει πάνω στη μηχανή και δεν θα ήθελα ποτέ να δω να χτυπάει από δικούς μου λάθους χειρισμούς) με οδήγησε στο να κλείσω το γκάζι. Μία απλή κίνηση και στιγμιαία του δεξιού καρπού ήταν αρκετή νομίζω. Ουσιαστικά (και πάντα σύμφωνα με τις οδηγικές ικανότητες και τα αντανακλαστικά του καθενός) δεν είχα καμία ευκαρία αντίδρασης. Όλα πρέπει να έγιναν μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

Οι απαντήσεις σου με βοηθάνε να αναλογιστώ σοβαρά για άλλη μια φορά τις αιτίες της πτώσης και σε ευχαριστώ γι' αυτό. Η επιβεβαίωση σου ότι η κουβέντα γίνεται σε φιλικό κλίμα και με σκοπό να βγάλεις ένα συμππέρασμα (όπως κι εγώ) είναι χρήσιμη. Απλά, η αντίδραση μου ήταν τέτοια επειδή δεν μπορούσα να καταλάβω τί ήταν αυτό που δεν κατάλαβες και διέκρινα (λανθασμένα) μία δόση ειρωνίας.

Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να έχεις περισσότερες γνώσεις από εμένα ή και οποιοσδήποτε άλλος εδώ μέσα. Δεν προσπαθώ να το παίξω ινστρούκτορας και βέβαια δεν διεκδικώ το αλάνθαστο του πάπα και συμφωνώ ότι από αυτή τη κουβέντα μπορεί να βοηθηθούν και κάποιοι άλλοι.

Το σημαντικό από όλο το συμβάν είναι ότι εγώ με φουλ εξοπλισμό δεν χτύπησα πουθενά. Το κράνος ήταν από το ύψος του σιαγώνα μέχρι το ύψος των ματιών, στην ζελατίνα, μία γρατζουνιά. Έπεσα με την μούρη στο έδαφος. Από πίσω μου η κοπέλα μου η οποία κατά την ώρα της εκτίναξης, είχε γαντζωθεί, από τον φόβο της, στην πλάτη μου. Όταν έπεσα, την ένιωσα να σκάει πάνω μου. Ευτυχώς που είναι ελαφριά :rolleyes: Αυτή, δεν φορούσε το μπουφάν που της έχω γιατί δεν την άρεσε το χρώμα [sic] και αναγκάστηκε να ταλαιπωρηθεί για αρκετές εβδομάδες από έγκαυμα στο αριστερό χέρι.

mako
29/10/2007, 13:30
Νομιζω οτι τωρα, εχει ξεκαθαρισει το τοπιο ακομα περισσοτερο! Τιποτα δεν θα ειχε συμβει αν δεν ειχες κλεισει το γκαζι. Ισως το εκανες απο το φοβο σου μην γινει αυτο που δεν ηθελες (ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ) και τελικα κατελειξες εκει απο το λαθος χειρισμο. Πιστευω επισης οτι αν το αναλυσεις ακομα περισσοτερο στο μυαλο σου και το περιγραψεις οσο καλυτερα γινεται, θα δεις οτι υπηρχε λυση στο προβλημα σου. Για μενα το βασικο ειναι οτι γνωριζες και τον δρομο (κατασταση οδοστρωματος) και την κοπελα (φοβος), οποτε επρεπε να εισαι πιο ''χαλαρος'' στον τροπο οδηγησης σου. Παραμενω επιφυλακτικος για την ταχυτητα εισοδου σου καθως και για το οριο ταχητητας της στροφης και υποθετω οτι μαλλον δεν εχεις (ειχες) τα απαραιτητα εφοδια που θα σε εβγαζαν απο την δυσκολη στιγμη!

Asaverle
29/10/2007, 16:52
Νομιζω οτι τωρα, εχει ξεκαθαρισει το τοπιο ακομα περισσοτερο! Τιποτα δεν θα ειχε συμβει αν δεν ειχες κλεισει το γκαζι. Ισως το εκανες απο το φοβο σου μην γινει αυτο που δεν ηθελες (ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ) και τελικα κατελειξες εκει απο το λαθος χειρισμο. Πιστευω επισης οτι αν το αναλυσεις ακομα περισσοτερο στο μυαλο σου και το περιγραψεις οσο καλυτερα γινεται, θα δεις οτι υπηρχε λυση στο προβλημα σου. Για μενα το βασικο ειναι οτι γνωριζες και τον δρομο (κατασταση οδοστρωματος) και την κοπελα (φοβος), οποτε επρεπε να εισαι πιο ''χαλαρος'' στον τροπο οδηγησης σου. Παραμενω επιφυλακτικος για την ταχυτητα εισοδου σου καθως και για το οριο ταχητητας της στροφης και υποθετω οτι μαλλον δεν εχεις (ειχες) τα απαραιτητα εφοδια που θα σε εβγαζαν απο την δυσκολη στιγμη!

Σου έχω κι άλλα στοιχεία :) Τ