Σύνδεση

View Full Version : First Touch

Innersense
18/10/2007, 20:49
Υπάρχει πάντα ένα touch ξεχωρηστό για την μηχανή μας και αυτό δεν είναι φυσικά άλλο απο το πρώτο μας.

Έχοντας κλείσει 28 μήνες μαζί της, είχα το πρώτο χθές όταν πηγαίνοντας κάπου με συνεπιβάτη ένα φίλο μου ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΑ & ρολαριστά στη δεξιά λωρίδα, με έκλεισε ένας τύπος που ξεπάρκαρε απο αριστερά.

Τα φρένα τώρα που προσπαθώ να καταλάβω με καθαρό μυαλό πως συνέβει, ήταν προφανώς πανικού και έτσι το v-strom βρέθηκε με τη μούρη (μάσκα) και την χούφτα πάνω στην πόρτα του οδηγού, ενώ έσπασαν ζελατίνα φλάς κλπ.

Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ γιατί είχα βάλει τον φίλο μου πάνω ξεκράνωτο και το πρώτο πράγμα που με απασχόλησε εκείνη τη στιγμή ήταν αν ήταν εκείνος καλά (ήταν μια χαρά και του φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία να μη του πω τίποτα και αυτού!)

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ το παιδί που σταμάτησε εκείνη τη στιγμή (νομίζω οδηγούσε xt) και με βοήθησε να την σηκώσω χωρίς να προξενήσουμε μεγαλύτερη ζημειά σε κανένα απο τα δύο εμπλεκόμενα οχήματα, ευχαριστώ φίλε να 'σαι καλά όπου κι αν είσαι.

Ο τύπος με το αυτοκίνητο παραδέχτηκε το λάθος και μου είπε ότι θα κάνει θετική δήλωση παρόλα αυτά αγχώνομαι με κάτι τέτοια και αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία δεν θα ηρεμήσω.

Θα ήθελα να ρωτήσω όσους γνωρίζουν απο αυτά αν μπορεί να καλυφθεί και το κράνος μου (έσπασε η ζελατίνα και προκλήθηκαν ελαφριές εκδορές που με απόλυτα κριτίρια έχουν μειώσει την ανθεκτικότητα του σε κάποια μελοντική πτώση; ) απο την ασφαλιστική και τι προβλέπεται ακριβώς για αυτές τις περιπτώσεις μιας και το ραντεβού στο συνεργείο όπου και θα δει την μηχανή πραγματογνώμονας είναι για την Δευτέρα.

Τέσπα υγεία να υπάρχει πάνω απ όλα...

TROOPER
18/10/2007, 20:56
ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΠΕΡΑΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΙΛΕ !!!!!

παμε τωρα στο προκειμενο...

αστυνομια ηρθε?

φιλικη κανατε?

χρειαστηκε κανεις να παει νοσοκομειο? (μαλλον οχι απο οτι καταλαβα)

φωτογραφιες βγηκανε στο τοπο του ατυχηματος με τα οχηματα και ολες τις αλλες ζημιες (οπως το κρανος ας πουμε...?)

sergiosm
18/10/2007, 21:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Innersense
Θα ήθελα να ρωτήσω όσους γνωρίζουν απο αυτά αν μπορεί να καλυφθεί και το κράνος μου (έσπασε η ζελατίνα και προκλήθηκαν ελαφριές εκδορές που με απόλυτα κριτίρια έχουν μειώσει την ανθεκτικότητα του σε κάποια μελοντική πτώση; ) απο την ασφαλιστική και τι προβλέπεται ακριβώς για αυτές τις περιπτώσεις μιας και το ραντεβού στο συνεργείο όπου και θα δει την μηχανή πραγματογνώμονας είναι για την Δευτέρα.

Η ασφαλιστική είναι υποχρεωμένη να σε αποζημιώσει πλήρως.
Το μόνο όμως σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσει να αποφύγει ό,τι μπορεί.

Γι αυτό απάντησε πρώτα στις ερωτήσεις του trooper και μετά τα λέμε.
Πάντως αν ψάξεις στο site θα βρεις πολλά σχετικά thread

καλά ξεμπερδέματα

:wave2:

Innersense
18/10/2007, 21:21
θα με κράξετε τώρα και θα έχετε και το δίκιο σας.

α) όχι δεν κάναμε φιλική (κανένας μας δεν είχε το έντυπο)

β) όχι δεν έβγαλα φωτογραφίες γιατί τα οχήματα μετακινήθηκαν αμέσως για να μην κλείνουν το δρόμο και εκτός αυτού ήταν και σκοτάδι.

TROOPER
18/10/2007, 21:34
θα με κράξετε τώρα και θα έχετε και το δίκιο σας.

α) όχι δεν κάναμε φιλική (κανένας μας δεν είχε το έντυπο)

β) όχι δεν έβγαλα φωτογραφίες γιατί τα οχήματα μετακινήθηκαν αμέσως για να μην κλείνουν το δρόμο και εκτός αυτού ήταν και σκοτάδι.

αστυνομια ηρθε να καταγραψει το συμβαν????

fantacid
18/10/2007, 21:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER

αστυνομια ηρθε?

στη περίπτωση φιλικού διακανονισμού χρειαζετε η αστυνομια?

TROOPER
18/10/2007, 21:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
στη περίπτωση φιλικού διακανονισμού χρειαζετε η αστυνομια?

αστυνομια χρειαζεται σε καθε περιπτωση !!!

ΤΕΛΟΣ

el_hymador
18/10/2007, 21:59
Πρωτα απ ολα αφου εισαι καλα ...ολα καλα.

Μπορεις να συμπεριλαβεις κρανος και οποιοδηποτε αλλο στοιχειο του εξοπλισμου σου που υπεστει φθορες/ καταστροφη στην αποζημιωση. Βεβαια πρεπει να εχεις τις αποδειξεις αγορας αυτων.

Κανονικα πρεπει να καλεις την ''φροντιδα'' της ασφαλιστικης σου και την αστυνομια σε καθε περιπτωση.

Σε περιπτωση που ο τυπος σου κανει λαδια επικαλεσου τον φιλο σου ως μαρτυρα και πηγαινε διακαστικα.

Παρε τηλ τον τυπο αυριο και ρωτα τον αν εκανε δηλωση ...αν εχει κανει, παρε τηλ. την ασφαλιστικη του για να μαθεις αρ.φακελου και πιο @ρχιδι (συγνωμη αλλα τετοιοι ειναι στις ασφαλιστικες) εχει αναλαβει τον φακελο.

αυτα

mako
18/10/2007, 22:43
Περαστικα και να μη σου ξανατυχει! Οπως ηδη εχει γραφτει την αστυνομια την φωναζεις παντα (αφου δεν φταις), για να αποφυγεις μελλοντικα προβληματα. Η ασφαλεια εφ' οσον αποδεχτει το φταιξιμο ο πελατης της, σε αποζημιωνει και για τον εξοπλισμο που εχει παθει ζημια (μπουφαν, κρανος, γαντια, κλπ). Τα φωτογραφιζει ο πραγματογνωμονας μαζι με την μηχανη. Το κρανος παει για αντικατασταση ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, αφου ειναι γνωστο οτι ΔΕΝ το ξαναφορας μετα απο πτωση! Φυσικα εσυ αναλογα με τη φθορα, θα προσπαθησεις να τα αντικαταστησεις ΟΛΑ, αφου για το καθενα περνεις αποζημιωση. Σε καθε περιπτωση ατυχηματος, φροντιζεις να μαζεψεις τηλεφωνα απο αυτοπτες μαρτυρες. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ και στην αναγκη συμβουλεψου και ενα δικηγορο αν δεις τα σκουρα. Και μια απορια (ΦΙΛΙΚΑ), ρολαριζες χαλαρα και δεν τον προλαβες με 3 δισκοφρενα?????

project.breeze
18/10/2007, 22:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από mako
Και μια απορια (ΦΙΛΙΚΑ), ρολαριζες χαλαρα και δεν τον προλαβες με 3 δισκοφρενα?????

Τί να σου κάνουν τα 3 δισκόφρενα όταν ρολάρεις σε δρόμους που ο συντελεστής τριβής τους συναγωνίζεται τον συντελεστή τριβής βουτυρωμένου ταψιού;

cityfly
18/10/2007, 23:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
Τί να σου κάνουν τα 3 δισκόφρενα όταν ρολάρεις σε δρόμους που ο συντελεστής τριβής τους συναγωνίζεται τον συντελεστή τριβής βουτυρωμένου ταψιού;

α τι λες τώρα
στο βουτηρωμένο ταψί αν πετάξεις κάτι πάνω θα κολλήσει
στους δικούς μας δρόμους με τίποτα

και ως προς το θέμα
δικαισούσε αποζημείωση για τη φθορά σε οποιοδήποτε αντικείμενο σχετίζεται άμεσα με το ατύχημα

Innersense
19/10/2007, 03:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Κανονικα πρεπει να καλεις την ''φροντιδα'' της ασφαλιστικης σου και την αστυνομια σε καθε περιπτωση.
Όντως αυτό μου είπε και ο ασφαλιστής μου, έλα όμως που δεν είχα ιδέα γι αυτό το πράγμα... και δεν ήξερα και πιο είναι το τηλέφωνο...

Το περίεργο είναι ότι ο ασφαλιστής μου μου ζήτησε το συνεργείο που θα πάει η μηχανή για να στείλει πραγματογνώμονα, παρόλο που δεν έγινε φιλικός διακανονισμός.

Innersense
19/10/2007, 03:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
Παιδιά γλύστρισε τρελά το μηχανάκι.

Πήγενα για πρώτη φορά απο εκείνο το δρόμο και συγκεκριμένα μου έδινε και οδηγίες ο φίλος μου που καθόταν πίσω. Τι να πω ήταν η κακιά στιγμή γαμώτο...

Innersense
19/10/2007, 04:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Μπορεις να συμπεριλαβεις κρανος και οποιοδηποτε αλλο στοιχειο του εξοπλισμου σου που υπεστει φθορες/ καταστροφη στην αποζημιωση. Βεβαια πρεπει να εχεις τις αποδειξεις αγορας αυτων.
Η απόδειξη της αγοράς του παλαιού κράνους που υπέστει τη ζημιά που χρειάζεται; Θα την δώσω στον ασφαλιστή μου μαζί με την απόδειξη αγοράς καινούργιου ίσης αξίας; Στην παλιά απόδειξη θα πρέπει να φένεται το όνομα μου;

Βασικά θα πρέπει να την βρώ γιατί το κράνος την έχει την πενταετία του στάνταρ...

Ευχαριστώ πολύ για όλα τα Tip... αν δεν υπήρχε και το forum να με οργανώσει σε όλα αυτά για τα οποία θα πρέπει να είμαι έτοιμος τι θα έκανα...

devil's animal
19/10/2007, 07:23
αφου δεν επαθες κατι εσυ ή ο φιλος σου....μην τα σκεφτεσαι πολυ τα αλλα!!

εγω τα σκεφτομαι ακομα και πεταω κρανη!:lol: :lol:

βαλε εναν καλο δικηγορο στην τελικη (αν δεν τα βρειτε) ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!:beer: :beer: :beer:

mako
19/10/2007, 13:21
Η απόδειξη της αγοράς του παλαιού κράνους που υπέστει τη ζημιά που χρειάζεται; Θα την δώσω στον ασφαλιστή μου μαζί με την απόδειξη αγοράς καινούργιου ίσης αξίας; Στην παλιά απόδειξη θα πρέπει να φένεται το όνομα μου;

Βασικά θα πρέπει να την βρώ γιατί το κράνος την έχει την πενταετία του στάνταρ...

Ευχαριστώ πολύ για όλα τα Tip... αν δεν υπήρχε και το forum να με οργανώσει σε όλα αυτά για τα οποία θα πρέπει να είμαι έτοιμος τι θα έκανα...
Ηαποδειξη του κρανους, αν δεν υπαρχει (και γιατι να την εχεις, μετα απο τοσο καιρο?), παιρνεις απο ενα καταστημα προσφορα (αν εχεις καποιο φιλο ακομα καλυτερα), ωστε να αποδειξεις την τιμη του. Αυτο αν σου ζητηθει, γιατι κανονικα σε αποζημιωνουν για το κοστος του κρανους που θα αγορασεις. Ζητα ομως και την συμβουλη του ασφαλιστη σου, αν τον εμπιστευεσαι. Δεν ειναι μονο για να παιρνει λεφτα απο τα ασφαλιστρα σου, πρεπει και να σε συμβουλευει. Αυτα που αναφερονται πιο πανω για βουτηρα δεν τα σχολιαζω, μενω ακομα με την απορια, ΡΟΛΑΡΩΝΤΑΣ? Στους ιδιους δρομους οδηγαμε , νομιζω!

apav
19/10/2007, 13:29
Περαστικά! :wave2:

OldMan
19/10/2007, 13:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
αστυνομια χρειαζεται σε καθε περιπτωση !!!
ΤΕΛΟΣ
Είπε ο τέως ταγματασφαλίτης και νυν απλός λακές της εξουσίας ... :winka:

SPORAKIAS
19/10/2007, 14:01

αν δεν βρεις την αποδειξη πηγαινε απο το μαγαζι που το πηρες να σου δωσουν ή αντιγραφο (αν το βρουν) ή μια δηλωση υπογεγραμενη οτι το συγκεκριμενο κρανος κανει τα ταδε λεφτα...

περαστικα,....και ποτε ξανα...:wave2:

sober
19/10/2007, 17:39
Περαστικα σου!!

:wave2:

athandim
19/10/2007, 19:27
Περαστικά βρε :beer: :beer: :wave2: