Σύνδεση

View Full Version : Ανατολική Ευρώπη, Μάιος 2005.

Σελίδες : 1 [2]

PanVas
15/12/2007, 11:48
Άχ... Όποτε περνάω από αυτό το μαγαζί...

114482

PanVas
15/12/2007, 11:49
Για το γαμώτο τις βάζω τις φωτό... Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με την Βενετία σαν τουριστικό προορισμό...

114483

PanVas
15/12/2007, 11:50
Γυρίσαμε να πάρουμε την μηχανή από το δημόσιο δωρεάν για τα δίκυκλα πάρκινγκ , όταν είδαμε ότι έχουμε μία κλήση για souvenir… Κάποιος καλοπροαίρετος είχε μετακινήσει την μηχανή για κανα δυο μέτρα και την είχε βάλει στον διάδρομο των πεζών. Παρεμπόδιση κυκλοφορίας πεζών έγραφε και πάνε τα 30 ευρουδάκια μας… Τα πληρώσαμε επιτόπου σε ένα προποτζίδικο… Δεν βαριέσαι…

Μπήκαμε στο καράβι. Μέσα στην μπίχλα και με τα νεκρά μυγάκια να κρέμονται από πάνω μας. Αξύριστοι, ακούρευτοι με ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη… Άλλη διάσταση.

114484

PanVas
15/12/2007, 12:18
Οι 36 ώρες του ταξιδιού ήταν ο χειρότερος εφιάλτης. Τι να σου κάνει το πανάκριβο Internet που σου πουλάνε εν πλω, διαβάσαμε ότι περιοδικά και εφημερίδες βρήκαμε… Κόλαση. Ορκίστηκα ότι δεν θα ξανακάνω ποτέ μου πάλι αυτό το ταξίδι. Καλύτερα να οδηγήσω μέχρι Αγκόνα ή Μπάρι παρά 36 ώρες στο κλουβί… Από τότε το έχω ξανακάνει άλλες δύο φορές βέβαια αλλά αυτό είναι άλλο θέμα…

Στην Πάτρα με περίμενε η οικογένεια, οι γονείς, η κοπελιά… Πώς να τους μεταφέρεις όλα αυτά που έζησες και ένιωσες; Αναφέρεις τα γεγονότα αλλά δεν είναι όπως ακούγονται… Πρέπει να είσαι εκεί.
Μετά από τέτοιες εμπειρίες ίσως γίνεσαι και λίγο περίεργος. Λίγο απόμακρος; Δεν ξέρω. Την ψωνίζεις;

Διάβαζα ένα σχετικά καλό βιβλίο τις προάλλες δυστυχώς μετά την έναρξη συγγραφής του παραπάνω ταξιδιωτικού. “Η τέχνη του να γίνεσαι βαρετός με τις ταξιδιωτικές σου αφηγήσεις” του Matthias Debureaux, από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ.

Ειλικρινά με τα δεδομένα της ζωής μου τους τελευταίους τέσσερις μήνες, αλλά και μετά την ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου, σίγουρα δεν θα ξεκινούσα να ανεβάσω το συγκεκριμένο κείμενο και τις φωτογραφίες. Ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος δεν μου επέτρεπε να έχω την ευχέρεια να δουλέψω τα κείμενα, έτσι όπως θα ήθελα, αλλά και να παραθέσω όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Και αντιγράφω από το βιβλίο (και βέβαια είναι ειρωνικό)…
Αφήστε να μεσολαβήσει μακρά σιωπή. Κατευθυνθείτε ήρεμα προς κάποιο παράθυρο. Εξετάστε με το βλέμμα τον ορίζοντα και αποφανθείτε: “ O κόσμος είναι ένα βιβλίο ανοιχτό με τόσες και τόσες σελίδες αδιάβαστες. Αλλά το πιο όμορφο ταξίδι δεν είναι, άραγε, αυτό που δεν έχουμε ακόμη ταξιδέψει;”

Για να μην πολυλογώ. Δεν θέλω να πω πόσο καλά και κορυφαία πέρασα. Πόσο τρομερή είναι η παρέα μου και όλα τα αυτονόητα... :D Απλά ελπίζω όσοι έχουν τους ενδοιασμούς τους για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου ταξιδιού, να αφήσουν στην άκρη τις δικαιολογίες και τις αναβολές… Με μία δυο γνωριμίες, κέφι και όρεξη μπορείς να περάσεις πάνω από δύο εβδομάδες στις γειτονικές μας χώρες και με κόστος κάτω από 600-700 ευρώ. Όσο θα στοίχιζε μία βδομάδα σε Ελληνικό νησί…

Για να μην ανοίξουμε πάλι το θέμα μεταφορικού μέσου γιατί θα αναγκαστώ να ξεκινήσω το ταξιδιωτικό “Τουρκία, Οκτώβριος 2004”, δικάβαλος με freewind.

Καλά χιλιόμετρα σε όλους τους επίδοξους ταξιδευτές αλλά και στους καταξιωμένους!

Ευχαριστώ για την ακρόαση και την υπομονή.

Άντε να πακετάρω τώρα γιατί από Τρίτη έρχονται άλλα…..! :)

114485

tamar
15/12/2007, 15:11
Μπράβο ρε Παναγιώτη! Έστω και μετά από δύο χρόνια είχες κρατήσει την ομορφιά από το ταξίδι σας, κάτι που δείχνει το πόσο καλά ζεις κάτι τέτοιο. Και σε άλλα και σε ανώτερα με το καλό!

Ελπίζω να μπορέσουμε να τα πούμε και μια μέρα από κοντά.
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

apav
15/12/2007, 15:39
:a19: παίδες! :beer:

Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
θα ξεκινήσω το ταξιδιωτικό “Τουρκία, Οκτώβριος 2004”, δικάβαλος με freewind.

Για ξεκίνα σιγά σιγά. :smokin:

FZMAN
15/12/2007, 15:58
Άψογος φίλε μου. Πολύ καλό το ταξιδιωτικό αυτό και επίσης πολύ καλός ο τρόπος που το περιέγραψες. Πραγματικά ζηλεύω. Σου εύχομαι πάντα τέτοιες ωραίες εμπειρίες.:beer:

PanVas
18/08/2008, 14:38
Βασιιίληηηη.....
Έρχεται....

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Smith
01/09/2008, 03:55
πολλα μέρη... ωραίος..να εισαι καλά που μας ταξιδεψες..ειδικά τώρα καλοκαιριάτικα η φωτο με τα χιόνια ήταν...'δροσιστικη''... (για εμας βεβαια)...:wave2: :beer: :beer:

alexxxcbr
08/04/2009, 19:07
:a20: :a20: :a20: :a20: :a20: :a20:

LOUKILOUK
05/02/2010, 17:12
Δεν χορταίνω να διαβάζω τα ταξιδιωτικά σου... διαβάζω και άλλων φυσικά και μάλλον για αυτό δεν προλαβαίνω να γράψω και εγώ κάτι λίγα...:wave2:

υ.γ. ειδικά σήμερα που όλοι έχουν σηκώσει μαύρες σημαίες, κάτι τέτοια ταξιδιωτικά με ηρεμούν και με κάνουν να ξεχνάω την μαυρίλα και την θλίψη... :sad: