Σύνδεση

View Full Version : ΠΑΤΗΣΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ

Σελίδες : 1 [2]

sergiosm
29/11/2007, 11:31
[
Αρχικά δημιουργήθηκε από Normaden
Φιλε μου ο φιλος "LePa" δεν ειχε αδεια οδηγησης αρα δεν εχει το δικαιωμα να οδηγει (δεν λεω οτι δεν ξερει να οδηγει)

Άρα συμφωνείς μαζί μου ότι το δίπλωμα είναι απλώς ένα έγγραφο που μας δίνει το δικαίωμα να οδηγούμε επειδή πετύχαμε σε κάποιες εξετάσεις κλπ.
Όμως το δίπλωμα δεν σημαίνει ότι ΞΕΡΟΥΜΕ απαραίτητα να οδηγούμε.
Εξάλλου, αν ξέραμε, τί νόημα θα είχαν οι σχολές τύπου css κλπ ;;

Τωρα αν θεωρεις οτι μια απλη παραβαση του ΚΟΚ, δεν ειναι ικανη να αφαιρεσει μια ζωη...

Μία απλούστατη παράβαση του ΚΟΚ ΕΙΝΑΙ ικανή να αφαιρέσει μία ζωή,
αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κάθε απλούστατη παράβαση του ΚΟΚ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ατύχημα που έχει ως συνέπεια την αφαίρεση της ζωής.

.,...να μην ευθυνεται κανεις και για τιποτα

Πότε είπα κάτι τέτοιο;;;
Είπα απλά ότι ο καθένας πρέπει να ευθύνεται και να τιμωρείται ΓΙΑ ΑΥΤΟ που έκανε και μόνο.
Έτσι και LePa θα πρέπει να τιμωρηθεί για ό,τι έχει ευθύνη:
Δηλαδή:
θα πρέπει να του επιβληθεί το όποιο πρόστιμο προβλέπεται για την οδήγηση χωρίς δίπλωμα αφού είναι σαφές ότι οδηγούσε ώντας χωρίς αυτό παραβίασε τον ΚΟΚ

Θα πρέπει να τιμωρηθεί για το ατύχημα ΜΟΝΟ ΑΝ αποδειχθεί ότι το προκάλεσε με δική του υπαιτιότητα.

Είναι τόσο απλά τα πράγματα.

takis1964
29/11/2007, 11:57
φιλε Veletza
Ακριβως οπως τα λες ειναι
τα ιδια πιστευω με σενα οταν διαβαζω πολλα ποστ εδω μεσα
σου δινει την εντυπωση οτι ολοι ειναι απολυτα νομοταγεις εδω μεσα και ξεχνανε το τι παρανομιες κανουν καθημερινα καθως και τι κανανε στα νιατα τους!
κρινουν με σκληρο υφος δικαστη τους αλλους και οταν πιαστουν για καποιο ατοπημα τους εχουν παντα δικαιολογια αλλα μονο για αυτους!
πχ. φιλους που σκιζονται και βαζουν χερι για κρανος το καλοκαιρακι τους εχω δει με το κρανος πανω στο τεποζιτο για να μην χαλασουν το μαλλι!σ αυτους δεν ισχυουν προφανως οι υποδειξεις τους γιατι ξερουν ποτε δεν πρεπει να το φαρανε ,σε αντιθεση με τους κοινους θνητους !
:beer:

Asaverle
29/11/2007, 12:50
Μα κι εσύ που πάς χωρίς δίπλωμα; :nono:

mats8282
29/11/2007, 14:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από takis1964
φιλε Veletza
Ακριβως οπως τα λες ειναι
τα ιδια πιστευω με σενα οταν διαβαζω πολλα ποστ εδω μεσα
σου δινει την εντυπωση οτι ολοι ειναι απολυτα νομοταγεις εδω μεσα και ξεχνανε το τι παρανομιες κανουν καθημερινα καθως και τι κανανε στα νιατα τους!
κρινουν με σκληρο υφος δικαστη τους αλλους και οταν πιαστουν για καποιο ατοπημα τους εχουν παντα δικαιολογια αλλα μονο για αυτους!
πχ. φιλους που σκιζονται και βαζουν χερι για κρανος το καλοκαιρακι τους εχω δει με το κρανος πανω στο τεποζιτο για να μην χαλασουν το μαλλι!σ αυτους δεν ισχυουν προφανως οι υποδειξεις τους γιατι ξερουν ποτε δεν πρεπει να το φαρανε ,σε αντιθεση με τους κοινους θνητους !
:beer:

Κανενας δεν εχει το αλαθητο....Επειδη κανενας δεν ειναι τελειος τα μαμαμε ολα??

Ελεος ρε παιδια ειναι καποια πραγματα τα οποια και ο αντιχριστος να τα πει ειναι σωστα.Απο εκει και περα ο καθενας κανει,φυσικα,οτι γουσταρει και εχει την ευθυνη ειτε λεγεται προστιμο ειτε λεγεται σπασμενο κεφαλι.

ΥΓ Και για το διπλωμα λεμε γιατι δεν τον καλυπτει η ασφαλεια.Χεστον τον νομο,αφου δεν τον γουσταρετε και ειναι εναντια στην λογικη σας,αλλα αμα γινει κανα δικαστηριο και χασει θα τα σκασει απο την τσεπη του γιατι η ασφαλεια του θα τον καλυψει στην δικη αλλα θα του τραβηξει μυνηση να τα παρει πισω.-

jo-di
29/11/2007, 14:31
ότε είπα κάτι τέτοιο;;;
Είπα απλά ότι ο καθένας πρέπει να ευθύνεται και να τιμωρείται ΓΙΑ ΑΥΤΟ που έκανε και μόνο.
Δηλαδή:
θα πρέπει να του επιβληθεί το όποιο πρόστιμο προβλέπεται για την οδήγηση χωρίς δίπλωμα αφού είναι σαφές ότι οδηγούσε ώντας χωρίς αυτό παραβίασε τον ΚΟΚ

Θα πρέπει να τιμωρηθεί για το ατύχημα ΜΟΝΟ ΑΝ αποδειχθεί ότι το προκάλεσε με δική του υπαιτιότητα.

Αρα με την λογικη σου φιλε sergiom να μην βγαζουμε διπλωμα και σε καθε ατυχημα να πληρωνουμε ενα προστιμο οπως λες (απλα τα πραγματα)και καθαρισαμε.Να μας πεις ποιος οργανισμος η οτιδηποτε αλλο θα μας πιστοποιει οτι ξερουμε να οδηγουμε.Γιατι αμα ρωτησεις ολους τους ελληνες αν εισαι καλος οδηγος ολοι θα πουν γαμω τα τιμονια ειμαι. Ο καλυτερος. (Αν θες φιλε να θιξεις εναν ελληναρα πες του δεν εισαι καλος οδηγος και δεν εισαι καλος εραστης, δεν θα σου ξαναμιλησει)Και πες μου εσυ κατα την γνωμη σου ποιος ειναι καλος οδηγος (παραδειγμα- οποιος εχει λιγοτερα ατυχηματα? Και ασφαλιστικες πληρωνουν μονο οσοι εχουν διπλωμα .Και σε ολο τον κοσμο αυτο ισχυει στην ελλαδα οτι σκεφτει ο καθενας

mats8282
29/11/2007, 14:33
Εσυ εισαι ο Τακης1964???

Εννοειται ρε φιλε.Εαν αποδειχτει οτι δεν φταιει θα εχει μονο την ιστορια για το διπλωμα εαν εχει φαει την κληση.Εαν ομως τον βγαλουνε ενοχο....

jo-di
29/11/2007, 14:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από jo-di
ότε είπα κάτι τέτοιο;;;
Δηλαδή:

Αρα με την λογικη σου φιλε sergiom να μην βγαζουμε διπλωμα και σε καθε ατυχημα να πληρωνουμε ενα προστιμο οπως λες (απλα τα πραγματα)και καθαρισαμε.Να μας πεις ποιος οργανισμος η οτιδηποτε αλλο θα μας πιστοποιει οτι ξερουμε να οδηγουμε.Γιατι αμα ρωτησεις ολους τους ελληνες αν εισαι καλος οδηγος ολοι θα πουν γαμω τα τιμονια ειμαι. Ο καλυτερος. (Αν θες φιλε να θιξεις εναν ελληναρα πες του δεν εισαι καλος οδηγος και δεν εισαι καλος εραστης, δεν θα σου ξαναμιλησει)Και πες μου εσυ κατα την γνωμη σου ποιος ειναι καλος οδηγος (παραδειγμα- οποιος εχει λιγοτερα ατυχηματα? Και ασφαλιστικες πληρωνουν μονο οσοι εχουν διπλωμα .Και σε ολο τον κοσμο αυτο ισχυει στην ελλαδα οτι σκεφτει ο καθενας !!!!!!!!!!!!

mats8282
29/11/2007, 14:37
Και ασφαλιστικες πληρωνουν μονο οσοι εχουν διπλωμα .Και σε ολο τον κοσμο αυτο ισχυει στην ελλαδα οτι σκεφτει ο καθενας

Τι εννοεις?

jo-di
29/11/2007, 14:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Τι εννοεις? αν δεν εχεις διπλωμα πληρωνει το επικουρικο κεφαλαιο και μετα τα διεκδικει απο αυτον που δεν εχει το διπλωμα

mats8282
29/11/2007, 14:45
αν δεν εχεις διπλωμα πληρωνει το επικουρικο κεφαλαιο και μετα τα διεκδικει απο αυτον που δεν εχει το διπλωμα

Αυτο ειναι εαν δεν εχεις καν ασφαλεια.Αμα εχεις ασφαλεια και δεν εχεις διπλωμα πληρωνει η ασφαλιστικη και μετα σε τρεχει να τα παρει πισω.

takis1964
29/11/2007, 14:49
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
[B]Εσυ εισαι ο Τακης1964???

φιλε το τι ειναι σωστο και τι οχι το ξερει ο καθενας καλυτερα
απλα δεν μ αρεσει το κραξιμο και το δασκαλικι
στα 18 μου και εγω οδηγησα καποια στιγμη μηχανη φιλου χωρις διπλωμα
Τι να κραξω ,αφου μικρος ειναι ο λεπα,λαθος εκανε το αναγνωριζει.
Απο αυτο που επαθε ,το θεμα ειναι να δωσει τις σωστες συμβουλες ,στους συνομιληκους του ,σαν διδαγμα .
Να τηρουν οσο πιο πολυ μπορουν τον κοκ και να εχουν τα απαραιτητα χαρτια

jo-di
29/11/2007, 14:49
αν ο λεπα ειχε τρακαρει με αυτοκινητο που ειχε μεσα το κοριτσακι(και ειχε κτυπησει) και η ασφαλεια του αυτοκινητου ειχε προστασια απο ανασφαλιστο οχημα θα πληρωνοτανε το κοριτσακι απο την ασφαλεια του αυτοκινητου και η ασφαλεια μετα με επιστολη πρωτα και μετα με αγωγη θα ζητησει τα λεφτα που αποζημιωσε το κοριτσακι .Τωρα ειναι αλλη περιπτωση γιατι μιλαμε για πεζο

sergiosm
29/11/2007, 14:50
Αρα με την λογικη σου φιλε sergiom να μην βγαζουμε διπλωμα και σε καθε ατυχημα να πληρωνουμε ενα προστιμο οπως λες (απλα τα πραγματα)και καθαρισαμε.Να μας πεις ποιος οργανισμος η οτιδηποτε αλλο θα μας πιστοποιει οτι ξερουμε να οδηγουμε.Γιατι αμα ρωτησεις ολους τους ελληνες αν εισαι καλος οδηγος ολοι θα πουν γαμω τα τιμονια ειμαι. Ο καλυτερος. (Αν θες φιλε να θιξεις εναν ελληναρα πες του δεν εισαι καλος οδηγος και δεν εισαι καλος εραστης, δεν θα σου ξαναμιλησει)Και πες μου εσυ κατα την γνωμη σου ποιος ειναι καλος οδηγος (παραδειγμα- οποιος εχει λιγοτερα ατυχηματα? Και ασφαλιστικες πληρωνουν μονο οσοι εχουν διπλωμα .Και σε ολο τον κοσμο αυτο ισχυει στην ελλαδα οτι σκεφτει ο καθενας [/B]

Ρε φίλε θα με τρελάνεις;; τί σχέση έχουν τα παραπάνω με αυτά που έγραψα ;;;

Επειδή μάλλον δεν τα διάβασες προσεκτικά, στα ξαναβάζω:

"Είπα απλά ότι ο καθένας πρέπει να ευθύνεται και να τιμωρείται ΓΙΑ ΑΥΤΟ που έκανε και μόνο.
Δηλαδή:

Θα πρέπει να τιμωρηθεί για το ατύχημα ΜΟΝΟ ΑΝ αποδειχθεί ότι το προκάλεσε με δική του υπαιτιότητα"

Όσο για το ερώτημά σου:

Να μας πεις ποιος οργανισμος η οτιδηποτε αλλο θα μας πιστοποιει οτι ξερουμε να οδηγουμε.Γιατι αμα ρωτησεις ολους τους ελληνες αν εισαι καλος οδηγος ολοι θα πουν γαμω τα τιμονια ειμαι. Ο καλυτερος. (Αν θες φιλε να θιξεις εναν ελληναρα πες του δεν εισαι καλος οδηγος και δεν εισαι καλος εραστης, δεν θα σου ξαναμιλησει)Και πες μου εσυ κατα την γνωμη σου ποιος ειναι καλος οδηγος (παραδειγμα- οποιος εχει λιγοτερα ατυχηματα? [/B]

ναι μεν έχεις δίκιο (ο εγωισμός του έλληνα είναι το κάτι αλλο -και ίσως η βασικότερη αιτία ατυχημάτων) αλλά είναι εκτός θέματος.
Για μένα πάντως καλός οδηγός είναι αυτός που γνωρίζει (στη θεωρία και στην πράξη) πως πρέπει να οδηγεί ώστε αφενός μεν να μην προκαλεί ατυχήματα αφετέρου δε πως πρέπει να αντιδράσει στις επικίνδυνες καταστάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα καταφέρει να το αποφύγει (στην περίπτωση που δεν ευθύνεται αυτός). Κρίτηρια τύπου "οδηγώ 40 χρόνια και δεν έχω ατύχημα μόνο ως αξιόπιστα ΔΕΝ μπορούν να χαρακτηριστούν"

Και ασφαλιστικες πληρωνουν μονο οσοι εχουν διπλωμα .Και σε ολο τον κοσμο αυτο ισχυει στην ελλαδα οτι σκεφτει ο καθενας [/B]
Οι ασφαλιστικές (αν βέβαια το όχημα ήταν ασφαλισμένο) ΟΦΕΙΛΟΥΝ να πληρώσουν το ΘΥΜΑ ακόμα και αν ο οδηγός του οχήματος δεν είχε δίπλωμα. ΜΕΤΑ βέβαια ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ (και θα το κάνουν) να ζητήσουν ό,τι κατέβαλαν απο τον οδηγό που δεν είχε δίπλωμα.

Και πάλι όμως αυτό είναι εκτός θέματος

:wave2:

jo-di
29/11/2007, 14:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Αυτο ειναι εαν δεν εχεις καν ασφαλεια.Αμα εχεις ασφαλεια και δεν εχεις διπλωμα πληρωνει η ασφαλιστικη και μετα σε τρεχει να τα παρει πισω. Ο λεπα ειχε ασφαλεια το ξερεις εσυ ?

jo-di
29/11/2007, 14:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Ρε φίλε θα με τρελάνεις;; τί σχέση έχουν τα παραπάνω με αυτά που έγραψα ;;;

Επειδή μάλλον δεν τα διάβασες προσεκτικά, στα ξαναβάζω:

"Είπα απλά ότι ο καθένας πρέπει να ευθύνεται και να τιμωρείται ΓΙΑ ΑΥΤΟ που έκανε και μόνο.
Δηλαδή:

Θα πρέπει να τιμωρηθεί για το ατύχημα ΜΟΝΟ ΑΝ αποδειχθεί ότι το προκάλεσε με δική του υπαιτιότητα"

Όσο για το ερώτημά σου:

ναι μεν έχεις δίκιο (ο εγωισμός του έλληνα είναι το κάτι αλλο -και ίσως η βασικότερη αιτία ατυχημάτων) αλλά είναι εκτός θέματος.
Για μένα πάντως καλός οδηγός είναι αυτός που γνωρίζει (στη θεωρία και στην πράξη) πως πρέπει να οδηγεί ώστε αφενός μεν να μην προκαλεί ατυχήματα αφετέρου δε πως πρέπει να αντιδράσει στις επικίνδυνες καταστάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα καταφέρει να το αποφύγει (στην περίπτωση που δεν ευθύνεται αυτός). Κρίτηρια τύπου "οδηγώ 40 χρόνια και δεν έχω ατύχημα μόνο ως αξιόπιστα ΔΕΝ μπορούν να χαρακτηριστούν"

Οι ασφαλιστικές (αν βέβαια το όχημα ήταν ασφαλισμένο) ΟΦΕΙΛΟΥΝ να πληρώσουν το ΘΥΜΑ ακόμα και αν ο οδηγός του οχήματος δεν είχε δίπλωμα. ΜΕΤΑ βέβαια ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ (και θα το κάνουν) να ζητήσουν ό,τι κατέβαλαν απο τον οδηγό που δεν είχε δίπλωμα.

Και πάλι όμως αυτό είναι εκτός θέματος

:wave2: φιλε sergiosm και ο καθε παππους παει με 40 χλμ δεν εχει φθσικα κανενα ατυχημα και τι παει να πει αυτο οτι ειναι καλος οδηγος?Εσυ δεν ειπες οτι να πληρωσει μονο το προστιμο γιατι μονο αυτο εκανε ?

mats8282
29/11/2007, 15:00
αν ο λεπα ειχε τρακαρει με αυτοκινητο που ειχε μεσα το κοριτσακι(και ειχε κτυπησει) και η ασφαλεια του αυτοκινητου ειχε προστασια απο ανασφαλιστο οχημα θα πληρωνοτανε το κοριτσακι απο την ασφαλεια του αυτοκινητου και η ασφαλεια μετα με επιστολη πρωτα και μετα με αγωγη θα ζητησει τα λεφτα που αποζημιωσε το κοριτσακι .Τωρα ειναι αλλη περιπτωση γιατι μιλαμε για πεζο

Η προστασια απο ανασφαλιστο εχει ενα οριο.Συνηθως 3,000 ευρω εαν θυμαμαι καλα.

Οχι δεν ξερω αν ειχε ασφαλεια.Δεν το ανεφερε οποτε το υποθετω.

Τακη ο ΛεΠα δεν ειναι μικρος.Ειναι 26.

sergiosm
29/11/2007, 15:12
φιλε sergiosm και ο καθε παππους παει με 40 χλμ δεν εχει φθσικα κανενα ατυχημα και τι παει να πει αυτο οτι ειναι καλος οδηγος?

ΟΧΙ βέβαια, αλλά και πάλι δε είπα αυτό. Μου φαίνεται ότι διαβάζεις πολύ βιαστικά !!
Η φράση μου κριτήρια τύπου Οδηγώ 40 χρόνια και δεν έχω πάθει ατύχημα μόνο ως αξιόπιστα ΔΕΝ μπορούν να χαρακτηριστούν δεν σε πείθει ότι στο θέμα αυτό είμαστε σύμφωνοι ;;

Εσυ δεν ειπες οτι να πληρωσει μονο το προστιμο γιατι μονο αυτο εκανε ?

Είπα και θα το ξαναπώ ότι ΕΦΟΣΟΝ δεν φταίει (δεν έχει υπαιτιότητα) για το ατύχημα τότε φυσικά θα πρέπει να πληρώσει μόνο το πρόστιμο.
Αν όμως φταίει (έχει υπαιτιότητα) για το ατύχημα τότε θα πρέπει να πληρώσει ΚΑΙ το πρόστιμο ΚΑΙ να τιμωρηθεί για το ατύχημα και φυσικά (εν τέλει) να πληρώσει για αυτό

jo-di
29/11/2007, 15:50
ΟΧΙ βέβαια, αλλά και πάλι δε είπα αυτό. Μου φαίνεται ότι διαβάζεις πολύ βιαστικά !!
Η φράση μου κριτήρια τύπου Οδηγώ 40 χρόνια και δεν έχω πάθει ατύχημα μόνο ως αξιόπιστα ΔΕΝ μπορούν να χαρακτηριστούν δεν σε πείθει ότι στο θέμα αυτό είμαστε σύμφωνοι ;;

Είπα και θα το ξαναπώ ότι ΕΦΟΣΟΝ δεν φταίει (δεν έχει υπαιτιότητα) για το ατύχημα τότε φυσικά θα πρέπει να πληρώσει μόνο το πρόστιμο.
Αν όμως φταίει (έχει υπαιτιότητα) για το ατύχημα τότε θα πρέπει να πληρώσει ΚΑΙ το πρόστιμο ΚΑΙ να τιμωρηθεί για το ατύχημα και φυσικά (εν τέλει) να πληρώσει για αυτό υπαιτιος λεει ο νομος ειναι αυτος που προκαλει το ατυχημα !!!

sergiosm
29/11/2007, 15:59
υπαιτιος λεει ο νομος ειναι αυτος που προκαλει το ατυχημα !!!

Συμφωνώ απολύτως με αυτό.

Τί σχέση όμως έχει αυτό με το αν ο ΛεΠα ή ο κάθε άλλος στη θέση του έχει ή δεν έχει δίπλωμα ;;

jo-di
29/11/2007, 16:26
Συμφωνώ απολύτως με αυτό.

Τί σχέση όμως έχει αυτό με το αν ο ΛεΠα ή ο κάθε άλλος στη θέση του έχει ή δεν έχει δίπλωμα ;; εχει γιατι υπαιτιος ειναι το μηχανακι

jo-di
29/11/2007, 16:32
δεν μας απαντησες να βγαζουμε η να μην βγαζουμε διπλωμα ?

sergiosm
29/11/2007, 16:56
εχει γιατι υπαιτιος ειναι το μηχανακι

Το ποιος είναι υπαίτιος δεν το ξέρουμε και -όπως φαίνεται- θα κριθεί από τα δικαστήρια.

Ακόμα όμως και αν υποτεθεί ότι υπαίτιος ήταν ο οδηγός της μηχανής, η υπαιτιότητά του συνίσταται στην παραβίαση κάποιας άλλης διάταξης του ΚΟΚ (π.χ. ταχύτητα, απροσεξία κλπ).

Το αν κάποιος δεν έχει δίπλωμα ΕΙΝΑΙ παράβαση, αλλά είναι ΑΛΛΗ παράβαση.

sergiosm
29/11/2007, 16:56
δεν μας απαντησες να βγαζουμε η να μην βγαζουμε διπλωμα ?

Εσύ τί λές;;;

sergiosm
29/11/2007, 16:57
Το ποιος είναι υπαίτιος δεν το ξέρουμε και -όπως φαίνεται- θα κριθεί από τα δικαστήρια.

Ακόμα όμως και αν υποτεθεί ότι υπαίτιος ήταν ο οδηγός της μηχανής, η υπαιτιότητά του συνίσταται στην παραβίαση κάποιας άλλης διάταξης του ΚΟΚ (π.χ. ταχύτητα, απροσεξία κλπ).

Το αν κάποιος δεν έχει δίπλωμα ΕΙΝΑΙ παράβαση, αλλά είναι ΑΛΛΗ παράβαση.

PsyCost
29/11/2007, 17:30
Διαβάζοντας όλα αυτά έχω και μια άλλη απορία.Πώς γίνεται να έχεις ασφάλεια τη στιγμή που δεν έχεις δίπλωμα;Υπάρχουν ασφαλιστηκές που σου κάνουν συμβόλαιο χωρίς να δείξεις το δίπλωμά σου;

mats8282
29/11/2007, 18:05
Αν οχι ολες το 99%....

apav
29/11/2007, 18:35
Οι οποίες όμως σου αναφέρουν ότι σε περίπτωση ατυχήματος θα δούμε πως θα το καλύψουμε και άντε στην ευχή της παναγίας τώρα. :wacko:

cityfly
29/11/2007, 20:15
υπαιτιος λεει ο νομος ειναι αυτος που προκαλει το ατυχημα !!!

εχει γιατι υπαιτιος ειναι το μηχανακι

ρε φίλε εσύ θα μας τρελάνεις στο τέλος

μπροστά ήσουνα;
πού ξέρεις ποιος είναι υπεύθυνος

αυτό που σου λέει ο Σέργιος
και απλά ΔΕ ΘΕΣ να το καταλάβεις

είναι ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να τιμωρείται ο υπαίτιος για αυτό το οποίο προκάλεσε και όχι για οτιδήποτε άλλο
δεν έκρινε το αποτέλεσμα, απλώς ξεκαθάρισε τις βάσεις πάνω στις οποίες πρέπει να εκτιμηθεί το θέμα

αφορισμοί του τύπου αφού δεν έχεις δίπλωμα φταις εξ ορισμού απλά δεν έχουν θέση
κι άμα το πάμε έτσι ο αφορισμός αυτός έχει και την ανάποδη ανάγνωση
αφού έχω δίπλωμα δεν φταίω
οπότε στο 99% των ατυχημάτων δεν φταίει κανένας αφού όλοι έχουν δίπλωμα

jo-di
02/12/2007, 08:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
ρε φίλε εσύ θα μας τρελάνεις στο τέλος

μπροστά ήσουνα;
πού ξέρεις ποιος είναι υπεύθυνος

αυτό που σου λέει ο Σέργιος
και απλά ΔΕ ΘΕΣ να το καταλάβεις

είναι ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να τιμωρείται ο υπαίτιος για αυτό το οποίο προκάλεσε και όχι για οτιδήποτε άλλο
δεν έκρινε το αποτέλεσμα, απλώς ξεκαθάρισε τις βάσεις πάνω στις οποίες πρέπει να εκτιμηθεί το θέμα

αφορισμοί του τύπου αφού δεν έχεις δίπλωμα φταις εξ ορισμού απλά δεν έχουν θέση
κι άμα το πάμε έτσι ο αφορισμός αυτός έχει και την ανάποδη ανάγνωση
αφού έχω δίπλωμα δεν φταίω
οπότε στο 99% των ατυχημάτων δεν φταίει κανένας αφού όλοι έχουν δίπλωμα φιλε και αυτος που τρακαρει με κολωνα της δεη βριζει την δεη γιατι εβαλε εκει την κολωνα.Διαβασες πριν τι εγραψα οτι υπαιτιος ειναι αυτος που προκαλει το ατυχημα δηλαδη αν παρουμε το παραπανω παραδειγμα και με την δικια σου λογικη υπαιτιος ειναι κολωνα και οχι αυτος που οδηγει.

jo-di
02/12/2007, 08:54
και φιλε cityfly την απαντηση ποιος ειναι υπαιτιος θα την παρεις οταν θα γινει το δικαστηριο Α.Π και θα βγει η αποφαση.

jo-di
02/12/2007, 09:00
φιλε και αυτος που τρακαρει με κολωνα της δεη βριζει την δεη γιατι εβαλε εκει την κολωνα.Διαβασες πριν τι εγραψα οτι υπαιτιος ειναι αυτος που προκαλει το ατυχημα δηλαδη αν παρουμε το παραπανω παραδειγμα και με την δικια σου λογικη υπαιτιος ειναι κολωνα και οχι αυτος που οδηγει. παρε και αλλο ενα πραδειγμα που εστειλε ενας αλλος στο φορουμ(kai apantate "an eixe tragikh kataliksi" ktl, diladi ego na rothso, an to paidi den eixe adeia paramonis sthn xora o lepa eprepe na paei sto diakasthrio k na pei to paidaki den tha eprepe na einai ekei opote den tha to xtipaga?opote den ftaio?)

sergiosm
02/12/2007, 11:15
diladi ego na rothso, an to paidi den eixe adeia paramonis sthn xora o lepa eprepe na paei sto diakasthrio k na pei to paidaki den tha eprepe na einai ekei opote den tha to xtipaga?opote den ftaio?)

Μα εσύ λές ότι φταίει ο οδηγός που δεν είχε δίπλωμα, επειδή αφού δεν είχε δίπλωμα δεν έπρεπε να οδηγεί. Αν λοιπόν δεν οδηγούσε δεν θα είχε γίνει το ατύχημα.

Σε τί διαφέρουν αυτά μεταξύ τους;;

έχουν καμία λογική ;;;

sergiosm
02/12/2007, 11:17
φιλε και αυτος που τρακαρει με κολωνα της δεη βριζει την δεη γιατι εβαλε εκει την κολωνα.Διαβασες πριν τι εγραψα οτι υπαιτιος ειναι αυτος που προκαλει το ατυχημα δηλαδη αν παρουμε το παραπανω παραδειγμα και με την δικια σου λογικη υπαιτιος ειναι κολωνα και οχι αυτος που οδηγει.

:a4:

ρε φίλε δεν παλεύεσαι με τίποτα...

που το είδες πάλι αυτό;;;

sergiosm
02/12/2007, 11:19
και φιλε cityfly την απαντηση ποιος ειναι υπαιτιος θα την παρεις οταν θα γινει το δικαστηριο Α.Π και θα βγει η αποφαση.

Αυτό είναι γεγονός.
Με τη μόνη διαφορά ότι εσύ είσαι αυτός που έχει ήδη βγάλει απόφαση πολύ πριν απο το δικαστήριο...

apav
02/12/2007, 11:20
Μα εσύ λές ότι φταίει ο οδηγός που δεν είχε δίπλωμα, επειδή αφού δεν είχε δίπλωμα δεν έπρεπε να οδηγεί. Αν λοιπόν δεν οδηγούσε δεν θα είχε γίνει το ατύχημα.

Σε τί διαφέρουν αυτά μεταξύ τους;;

έχουν καμία λογική ;;;

Από την μία πλευρά υπάρχει μια δόση αλήθειας, δεν έχεις δίπλωμα, δεν βγαίνεις στον δρόμο, δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις ατύχημα. :wacko:

Από την άλλη, οδήγηση χωρίς δίπλωμα σημαίνει ότι πληρώνεις εσύ για τα λάθη σου αλλά και για τα λάθη των άλλων. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ασφαλιστική εταιρία που θα αποζημιώσει κάποιον που δεν έχει δίπλωμα και έχει εμπλακεί σε ατυχημα για το οποίο δεν ευθύνεται 100%, πχ τον εμβόλισε ο άλλος που βγήκε από Stop. :sick:

sergiosm
02/12/2007, 16:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
Από την μία πλευρά υπάρχει μια δόση αλήθειας, δεν έχεις δίπλωμα, δεν βγαίνεις στον δρόμο, δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις ατύχημα. :wacko:

Το ίδιο όμως ισχύει και όταν έχεις δίπλωμα:
έχεις δίπλωμα, δεν βγαίνεις στο δρόμο, άρα δεν μπορείς να κάνεις μ@λ@κία, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις ατύχημα :sick:

το ίδιο δεν είναι ;;

Είτε έχεις είτε δεν έχεις δίπλωμα το ατύχημα το προκαλείς λόγω κάποιας μ@λ@κίας ...

Από την άλλη, οδήγηση χωρίς δίπλωμα σημαίνει ότι πληρώνεις εσύ για τα λάθη σου

Αυτό είναι σωστό. Πληρώνεις όμως ΜΟΝΟ για τα ΔΙΚΑ σου λάθη και όχι για τα λάθη των άλλων.

αλλά και για τα λάθη των άλλων

Αυτό είναι λάθος.
Αυτός που φταίει, πρέπει να πληρώσει.
Άρα άμα δεν φταις, δεν πληρώνεις.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει ασφαλιστική εταιρία που θα αποζημιώσει κάποιον που δεν έχει δίπλωμα και έχει εμπλακεί σε ατυχημα για το οποίο δεν ευθύνεται 100%, πχ τον εμβόλισε ο άλλος που βγήκε από Stop. :sick:

Όλες οι ασφαλιστικές είναι υποχρεωμένες να τον αποζημιώσουν σε αυτή την περίπτωση και θα το κάνουν είτε με το καλό (φιλικά) είτε με το άγριο (μέσω δικαστηρίων).

Τωρα βέβαια, το πως θα αποδείξει αυτός που δεν έχει δίπλωμα ότι δεν φταίει είναι άλλο θέμα.
Αλλά το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχει και αυτός που έχει δίπλωμα στις περισσότερες των περιπτώσεων...