PDA

View Full Version : ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ Scooter Piaggio

Σελίδες : [1] 2

Costman
12/11/2007, 12:12
Θα ήθελα να επιστήσω τη προσοχή σε όσους σκέφτονται την αγορά scooter και βλέπουν τα Piaggio σαν μία φτηνή και εμπορική λύση. Υπήρξα κάτοχος Beverly 250 και τώρα Vespa 250 GTS (που φορούν το ίδιο μοτέρ) και οι ζημιές που αντιμετόπισα ήταν ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ για καινούργια μηχανάκια. Αξίζει πρώτα να ανφέρω πως οδηγώ μοτοσυκλέτες από το 1988 κι έχω αλλάξει πολλές Ιαπωνικές. Ουδέποτε αντιμετώπισα κάτι ανάλογο!
Το Beverly 250 από τότε που το αγόρασα καινούργιο είχε σοβαρό πρόβλημα στην εκκίνηση (δεν επαιρνε μπροστά κρύο με τίποτα!). Το χειρότερο ήταν πως τα 2 εξουσιοδοτημένα συνεργεία στα οποία το πήγα δεν μπορούσαν να βρουν τη βλάβη με τίποτα!! Τελικά μετά από ενάμιση μήνα διπιστώθηκε ρωγμή στον κύλινδρο (!) και ανικαταστάθηκε στη εγγύηση (άκουσα βέβαια τη γκρίνια του εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου πως τον έριξα έξω (!!) γιατί πληρώθηκε από τη Piaggio μόνο ένα μικρό ποσοστό από τις εργατοώρες του!)
Στη συνέχεια ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ PIAGGIO (Vespa 250 GTS ) θεωρώντας πως το προηγούμενο γεγονώς ήταν απλώς τυχαίο! Δεν ήταν όμως!. Στα 13.500 χλμ - κι ενώ είχα κάνει service στα 7.100 χλμ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ!! (Η πρώτη διάγνωση λέει για κύλινδρο, στρόφαλο, μπιέλα) Τη πάτησα μάλιστα διπλά! Το κόστος είναι 1000 + Ευρώ και καλούμαι να το πληρώσω εγώ!! Αυτό συμβαίνει γιατι αντί για service στα 10.000 χλμ και έλεγχο λαδιού (χωρίς αλλαγή!) στα 5.000 χλμ. εγώ έκανα service στα 7.100 χλμ και τώρα έχω 13.500 χλμ. (δεν έκανα δηλαδή το έλεγχο σε dealer) Κανείς όμως (dealer / αντιπροσωπεία) δε παραδέχεται πως η βλάβη αυτή είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ!!
Εγώ έπαθα κι έμαθα!! Ποτέ πια PIAGGIO, καθώς οι φτηνές λύσεις αποδεικνύονται πολύ ακριβές!! Καταλαβαίνω πως για όσους θέλουν ένα εμπορικό scooter για να πηγαίνουν στη δουλειά τους, δεν υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές. θα πρέπει όμως πια οι εταιρίες να σέβονται τους πελάτες τους και τη ποίοτητα των προΙόντων που παρέχουν!!

yannis24
12/11/2007, 12:23
καταρχην δεν νομιζω οτι το beverly 250 που λες αποτελει φτηνη λυση στην αγορα τοων σκουτερ !

τωρα.....εχω ενα beverly 250 και εχω κανει μαζι του 36000κμ με τα σερβις του κανονικα και προβλεπομενα....
Δεν ειχα ΠΟΤΕ κανενα προβλημα ......................
...πραγματικα !
τι να πω.....ειναι να μην σου κατσει τελικα !!
:confused: :confused: :confused: :confused:

GIXXERAKIAS
12/11/2007, 12:38
43.000χιλ σε 4χρονια και συνεχιζω χωρις να σκεφτομαι καθολου να το αλλαξω για κατι αλλο το runnerακι μου το 125.

Σκυλι μαυρο,μια λαμπα και ενα βαριατορ του εχω αλλαξει (41.000χιλ) και αυτο γιατι δεν μου αρεσε που εκανε εναν θορυβο σπαστικο κατα την εκκινηση και μονο.:winka:

apav
12/11/2007, 13:47
Κώστα γιατί δεν ακολούθησες τις οδηγίες συντήρησης, τουλάχιστον όσο ήταν στην εγγύηση; :sick:

Costman
12/11/2007, 13:54
Σίγουρα ήταν λάθος, αλλά αυτό αφορά το τυπικό μέρος (για το οποίο δε με καλύπει η εγγύηση) κι όχι το ουσιαστικό, ότι καινούργιο μηχανάκι παθαίνει μεγάλη ζημιά αδικαιολόγητα! Επί της ουσίας άλλαξα λαδια - φίλτρο, στα 1.000 και τα 7.000 - κι όχι κάθε 10.000 που λέει η Piaggio. Τυπικά θα έπερεπε να το είχα πάει στα 5.000 να μου ελένξουν τη στάθμη (χωρίς αλλαγή).

CIRUS
12/11/2007, 13:59
αλλαγη λαδιων εχει στα 5000 χλμ και οχι απλο ελεγχο, λυπαμαι που την επαθες ετσι φιλε μου αλλα και εσυ γιατι δεν εκανες τα αυτονοητα? δηλ service οπως λεει τα προγραμματισμενα να εισαι μεσα στην εγγυηση και να μην πληρωσεις μια? και εγω αυτο το μοτερ εχω αλλα ολα τα κανω στην ωρα τους, βασικα τα λαδια θα τα αλλαζω καθε 3000 για να εχω το κεφαλι μου υσηχο. κριμα

GIXXERAKIAS
12/11/2007, 17:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
αλλαγη λαδιων εχει στα 5000 χλμ και οχι απλο ελεγχο, λυπαμαι που την επαθες ετσι φιλε μου αλλα και εσυ γιατι δεν εκανες τα αυτονοητα? δηλ service οπως λεει τα προγραμματισμενα να εισαι μεσα στην εγγυηση και να μην πληρωσεις μια? και εγω αυτο το μοτερ εχω αλλα ολα τα κανω στην ωρα τους, βασικα τα λαδια θα τα αλλαζω καθε 3000 για να εχω το κεφαλι μου υσηχο. κριμα

Μα εμενα στο runner μου εχει το manual καθε 3.000χιλ αλλαγη λαδιων καθε 6.000χιλ φιλτρο λαδιου και λαδια και στα 12.000 γενικο σερβις (ιμαντα,λαδια,μπουζι,φιλτρο λαδιου,φιλτρο αερος καθαρισμο και αλλαγη βαλβολινων στο διαφορικο).

Τα οποια ακολουθω πιστα απο τοτε που το αγορασα και δεν εχει κανει κιχ!:smokin:

Akatanomastos
12/11/2007, 19:35
ego pali proti fora akouo parapona gia piaggio, scooter kai moter.
na leges kana anorthoti na se pistepso..

oso gia to ftini lisi:confused: :confused:

VanDiemen
12/11/2007, 21:22
2500 χλμ. παραπάνω και κόλλησε το μοτέρ;;; Δε δικαιολογείται με τίποτα και μελάσσα να είχε βάλει αντί για λάδι <--(που λέει ο λόγος). Καταρχήν τι συμπεριφορά είναι αυτή απέναντί του; Εννοείται πως δεν αντιμετώπισαν όλοι τα ίδια προβλήματα με τη συγκεκριμένη εταιρία, αλλά αυτός τα αντιμετώπισε! Δεν έπρεπε να τα κοινοποιήσει; Τι θα πει "δεν τον πιστεύω"; Λέει ψέματα; Για ποιο λόγο;
Φίλε έχω ένα yamaha townmate και του αλλάζω λάδια όποτε θυμάμαι και δεν αντιμετώπισα ποτέ, κανένα πρόβλημα, από τότε που το πήρα. Ούτε θυμάμαι από πότε. Συμβουλή δική μου, να ξαναγυρίσεις στα japan (από το japan βγήκε η λέξη "τζάμπα").
Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετώπισες, λυπάμαι πάρα πολύ! Ελπίζω να βρεθεί κάποιου είδους άκρη. Πάντως το μήνυμα ελήφθει!

hidefnick
12/11/2007, 21:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
2500 χλμ. παραπάνω και κόλλησε το μοτέρ;;; Δε δικαιολογείται με τίποτα και μελάσσα να είχε βάλει αντί για λάδι <--(που λέει ο λόγος). Καταρχήν τι συμπεριφορά είναι αυτή απέναντί του; Εννοείται πως δεν αντιμετώπισαν όλοι τα ίδια προβλήματα με τη συγκεκριμένη εταιρία, αλλά αυτός τα αντιμετώπισε! Δεν έπρεπε να τα κοινοποιήσει; Τι θα πει "δεν τον πιστεύω"; Λέει ψέματα; Για ποιο λόγο;
Φίλε έχω ένα yamaha townmate και του αλλάζω λάδια όποτε θυμάμαι και δεν αντιμετώπισα ποτέ, κανένα πρόβλημα, από τότε που το πήρα. Ούτε θυμάμαι από πότε. Συμβουλή δική μου, να ξαναγυρίσεις στα japan (από το japan βγήκε η λέξη "τζάμπα").
Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετώπισες, λυπάμαι πάρα πολύ! Ελπίζω να βρεθεί κάποιου είδους άκρη. Πάντως το μήνυμα ελήφθει!

17.000 km με το χ9 και άλλα 25.000 με το Runner (πρώτη σειρά) δεν μου χάλασε τίποτα εκτός από την ελαττωματική (σχεδιαστικά) τρόμπα του μπροστινού στο δεύτερο. Και δεν είμαι φαν της πιστής συντήρησης σύμφωνα με το manual.

Τώρα αν ο φίλος είχε 2 στα 2 και μάλιστα και τις 2 φορές χωρίς να ακολουθήσει τα manual....... Μήπως έχει να κάνει και με το πως τα οδηγάει εκτός απο την συντήρηση? Ειδικά το Beverly όσο και να μην το γουστάρω πάει να γίνει το νέο CB400Ν (τα κάνει όλα και συμφέρει) της Ελλάδας και κανείς δεν έχει πεί κακό λόγο. Σίγουρα μεμονωμένα περιστατικά υπάρχουν.

Οσο για τα αντίστοιχα Japan κοστίζουν κάτι χοντρά παραπάνω, οπότε μάλλον ατυχής η σύγκριση. Εκτός αν συγκρίνουμε Townmate με Beverly οπότε γίνεται πολύ ατυχής.

Οσο για το "κράξιμο" μάλλον απορία εκφράστηκε, και κανείς δεν είπε κάτι αρνητικό.

Akatanomastos
12/11/2007, 22:14
. Καταρχήν τι συμπεριφορά είναι αυτή απέναντί του; Εννοείται πως δεν αντιμετώπισαν όλοι τα ίδια προβλήματα με τη συγκεκριμένη εταιρία, αλλά αυτός τα αντιμετώπισε! Δεν έπρεπε να τα κοινοποιήσει; Τι θα πει "δεν τον πιστεύω"; Λέει ψέματα; Για ποιο λόγο;

den to ksero to paidi,sorry kiolas file alla mas leei oti pire dio mixanakia kainourgia kai ta dio eixan provlima apo ti mana tous sto moter.
ti na sou po, ego eimai dispistos se afto..

byron
12/11/2007, 22:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Costman
Στα 13.500 χλμ - κι ενώ είχα κάνει service στα 7.100 χλμ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ!! (Η πρώτη διάγνωση λέει για κύλινδρο, στρόφαλο, μπιέλα)
Αυτό συμβαίνει γιατι αντί για service στα 10.000 χλμ και έλεγχο λαδιού (χωρίς αλλαγή!) στα 5.000 χλμ. εγώ έκανα service στα 7.100 χλμ και τώρα έχω 13.500 χλμ. (δεν έκανα δηλαδή το έλεγχο σε dealer) Κανείς όμως (dealer / αντιπροσωπεία) δε παραδέχεται πως η βλάβη αυτή είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ!!

Κάτσε να καταλάβω...
Καταρχήν δεν έκανες το service/έλεγχο στα 5,000 και μετα δεν έκανες το service των 10.000. Προφανώς σου καταλογίζουν ότι το μηχανάκι είχε κάνει 3500 χλμ εκτός του service των 10.000, και όχι επειδή δεν είχες κάνει τον έλεγχο στα 5.000. Σωστά?
Το μηχανάκι κόλλησε από έλλειψη λαδιού?
Περίεργο φίλε μου πάντως που έκανες τα service όπως ήθελες εσύ και όχι όπως ήθελε Pιaggio αφού ήταν σε εγγύηση.
Ιμαντα πχ είχες αλλάξει στα 7.000? Δεν ξέρω στα πόσα θέλει το 250, αλλά το 200 που έχω εγώ πχ θέλει στα 12.000.
Καλά ξεμπερδέματα φίλε.

byron
12/11/2007, 22:35
Συμβουλή δική μου, να ξαναγυρίσεις στα japan (από το japan βγήκε η λέξη "τζάμπα").

Σίγουρα το Beverly δεν είναι "φθηνή λύση", αλλά μήπως έχεις πολύ καιρό να δεις τις τιμές των Japan scooter?
Γιατί 5.000? για το αντίστοιχο του beverly, SH300 ή τα 4.600-4.700 που έχουν τα X-Max μόνο τζάμπα δεν μου φαίνονται :rolleyes:

hidefnick
12/11/2007, 22:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Σίγουρα το Beverly δεν είναι "φθηνή λύση", αλλά μήπως έχεις πολύ καιρό να δεις τις τιμές των Japan scooter?
Γιατί 5.000? για το αντίστοιχο του beverly, SH300 ή τα 4.600-4.700 που έχουν τα X-Max μόνο τζάμπα δεν μου φαίνονται :rolleyes:

Sh = made in Italy...........

karadrift
09/01/2009, 18:34
Ο ξαδερφος μου εχει ενα beverly 500 3,5 χροννια με 40000χλμ και δεν εχει κανει τσικ.

gixxerpap
09/01/2009, 19:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n

x max = made in Spain ........

taxydromos
09/01/2009, 19:39
το beverly ειναι το καλυτερο-κατα την γνωμη μου-scooter με γνωμονα τη σχεση ποιοτητα/τιμη.
αλωστε η piagio ειναι η πρωτη εταιρια που κατασκευασε την γνωστη vespa..
οι ιταλοι λοιπον ειναι ασυναγωνιστοι στα βεσποειδη οπως οι ιαπωνες στα παπια!

λογω της μεγαλης αναπτυξης στο δικτυο πωλησεων, φυτρωσαν διαφοροι ψιλοασχετοι μηχανικοι....δοκιμασε τον παπαλεξανδρακη στην πειραιως 82 που ειναι απο τους παλαιοτερους..

Tpap
10/01/2009, 11:17
Η ΕΤ4-125 που είχα πριν καμιά 10αριά χρόνια από καινούργια μέχρι 8.000χλμ -αν θυμάμαι καλώς- χρειάστηκε 3 κυλινδροπίστονα και άλλες τόσες κεφαλές...εντός εγγυήσεως βεβαίως.

Δυστυχώς τους 9-10 μήνες που την κράτησα, ήταν σαν να μην την είχα καθόλου.
Την πούλησα, πριν την επισκευάσω για 4η φορά.

Έκτοτε η πιό καινούργια μου βέσπα, χρονολογείται το '78.

Τουλάχιστον καίνε λάδι, αλλά είναι δίχρονα. :wave2:

Gandalf dr685sm
10/01/2009, 20:14
Τελικά οι περισσότεροι περάσαμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απο την Piaggio.

Η προσωπική μου πείρα έχει να κάνει με ενα Typhoon 125 που τράβηξε τα πάνδεινα σαν μηχανάκι στα χέρια μου. Μέχρι και σακιά με τσιμέντο κουβάλησε το κακόμοιρο...

Το πρόβλημα με τα scooter είναι πραγματικά ο τρόπος οδήγησης τους. Το συγκεκριμένο πέρα απο το κλασσικό πρόβλημα με ανορθωτή (αλλαγή δύο φορές) και το πρόβλημα με το δάκρυ σε αναρτήσεις μπροστά (και αυτό δύο φορές αλλαγή σε τσιμούχες) , αν το οδηγούσες νορμάλ, δεν έβγαζε το κακόμοιρο.. ... μόνο λάδι και βενζίνη ήθελε...

Αν όμως του έπινες το άιμα.. όπως και το έκανα για ενα διάστημα... τότε και ιμάντα πρόβλημα έβγαλε .. και κολημένο πιστόνι ... και οτι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Και σκεφτείτε οτι μιλάω για δίχρονο και οχι για κάτι τετράχρονο με ιδιαίτερες ιδιότητες στο κιβώτιο μετάδοσης τους και περίεργο φυγοκεντρικό.

Πέρα όμως απο το παραπάνω , πάντα έχεις και την πιθανότητα να σου κάτσει η στραβή απο το εργοστάσιο και να σου έρθει έτοιμο προς διάλυση.. για αυτό και οι εγγυήσεις..

Όσο για τον "τυφώνα" μου , μετά απο δύο φορές κατέβασμα και ανέβασμα μοτέρ , απο τον ξάδερφο μου (το πήρε όταν πήρα και εγώ το DR το 2000) ακόμα ζεί και βασιλεύει και μάλιστα είναι αυτό που λέμε "τσακμάκι"... και παρόλιγον και θύμα κλοπής, αφού πλέον είναι και πολύ περιποιημένο.

Αν αρθροισω τα χλμ που έκανε απο το 1996 που είχε πρώτη άδεια... νομίζω οτι την 500αρα την έχει σίγουρη.. σε χιλιάδες μιλάω έτσι;

Gandalf

FZMAN
11/01/2009, 15:09
Πάντως αυτό που ξέρω είναι ότι τα PIAGGIO έχουν πολύ ακριβό service.

harvester
15/01/2009, 19:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από FZMAN
Πάντως αυτό που ξέρω είναι ότι τα PIAGGIO έχουν πολύ ακριβό service.
δηλαδη?
ποσο ακριβο μπορει να ειναι δυο λιτρα λαδι και ενα μπουζι καθε 5000 χιλιομετρα.
αντε σου βαζω και ενα ιμαντα καθε 12 που μαζι με τα ραολα να σου βγαινει +80 ευρω απο το 35 ευρω που κοστιζει το μικρο σερβις

αν τα βαλεις κατω στα 25000 χιλιομετρα
μια μηχανη θα εχει 25 λιτρα λαδι = 250 ευρω
το σκουτερ 10 λιτρα λαδι=100 ευρω

αλυσιδογραναζα η μηχανη =250 ευρω
ιμαντες ραολα το σκουτερ= 160 ευρω

μπουζι παλι λιγοτερα εχει, τακακια λαστιχα πιο φτηνα ειναι

l.a
12/10/2012, 13:11
δηλαδη?
ποσο ακριβο μπορει να ειναι δυο λιτρα λαδι και ενα μπουζι καθε 5000 χιλιομετρα.
αντε σου βαζω και ενα ιμαντα καθε 12 που μαζι με τα ραολα να σου βγαινει +80 ευρω απο το 35 ευρω που κοστιζει το μικρο σερβις

αν τα βαλεις κατω στα 25000 χιλιομετρα
μια μηχανη θα εχει 25 λιτρα λαδι = 250 ευρω
το σκουτερ 10 λιτρα λαδι=100 ευρω

αλυσιδογραναζα η μηχανη =250 ευρω
ιμαντες ραολα το σκουτερ= 160 ευρω

μπουζι παλι λιγοτερα εχει, τακακια λαστιχα πιο φτηνα ειναι

μιλαμε για τιμες εξουσιοδοτημενου? εχω ενα ρανερ 2004 μια χαρα εως τωρα μια ηλεκτρονικη εκαψε πριν 2 χρονια μονο. σκεφτομαι να παρω τωρα το carnady300 ή beverly 350 sport touring.ποια η αποψη σας gia το carnady?

McTalas
13/10/2012, 11:12
μιλαμε για τιμες εξουσιοδοτημενου? εχω ενα ρανερ 2004 μια χαρα εως τωρα μια ηλεκτρονικη εκαψε πριν 2 χρονια μονο. σκεφτομαι να παρω τωρα το carnady300 ή beverly 350 sport touring.ποια η αποψη σας gia το carnady?

ειναι απο το 2009 οι τιμες...

mpiou13
27/03/2013, 02:13
Παιδιά εγώ είχα ένα FLY100 και ενα BEVERLY Cruiser 250. Κανένα απολύτως πρόβλημα μόνο στο FLY χάλασε στα καλά καθούμενα η κόρνα. Το μόνο πρόβλημα που θυμαμαι.

Runner Ducati
27/03/2013, 03:55
Εγω εχω ενα Aprilia sportcity 125, με κινητηρα piaggio και ανταλλακτικα piaggio, και σερβις θελει 30 ευρω με ολα τα υγρα και οτι αλλο...
και το μεγαλο σερβις 10.000 χλμ με ιμαντα κινησης, λιπαντικα διαφορικου, υγρα φρενων λαδια ξυδια κλπ, περι τα 100 ευρω... ολα τα παραπανω με τα εργατικα εννοειται...
βλαβη καμια... αλλα ετσι και αλλιως ειναι μεσα στην εγγυηση ακομα...

μεχρι τωρα 12 μηνες, εχω δωσει 30 ευρω για σερβις... και ολα τα εξοδα γενικως...
με το ποδηλατο εχω περισσοτερα εξοδα συν την διατροφη λογο ποδηλασιας... :lol:

πιο φθηνα, πεθαινεις... :lol:

ktmakis
27/03/2013, 09:55
2 Runner 125 πέρασαν από τα χέρια μου....
Και δεν θα ξαναπεράσουν άλλα......

3 εξουσιοδοτημένα τα οποία δεν είχαν ιδέα από το μηχανάκι, (τρέχαν οι βίδες στο δρόμο μετά τη παραλαβή του) , ραγισμένα κάρτερ, προβληματική μετάδοση, γενικά τα μηχανάκια παρ'όλο που δεν τα ζόρισα ποτέ αρχισαν να σκορπάνε. Και οι αντιπροσωπείες ερασιτέχνες...

Απο ποιότητα κατασκευής πολύ φθηνή.
Συμφωνώ για το Japan αλλά δεν γνωρίζω κάποιο σκούτερ που σήμερα να κατασκευάζεται όπως πχ ένα glx...

Οπότε παπί και πάλι παπί... αλλιώς κουτάκι να πηγαίνεις ατσαλάκωτος, να πίνεις το καφέ σου να καπνίζεις στο μποτιλιάρισμα και να ακούς και ραδιόφωνο που είναι στα πάνω του. Και να φτάσεις 20 λεπτά μετά δεν τρέχει τίποτα...γλυτώνεις το ψυχολογικό στρες.

Runner Ducati
27/03/2013, 22:58

:lol:

Eγω παλι το αντιθετο, αγορασα το 2002 ενα Gilera Runner 125 διχρονο...
το εκανα βολτες ταξιδακια κλπ, τιποτε κανενα προβλημα...
του εβαλα κιτ 172cc malossi... και καρμπ...
μετα εβαλα μπιελα τιτανιου και πιστονι γουισενκο και ανεβασα συμπιεση αγωνιστικου...
μετα "σκαψαμε" τα καρτερ για αλλη χωρητικοτητα ωστε να παρει αλογα..
βαλαμε 30ρι καρμπυρατερ απο αγωνιστικο 400cc dragster...
αποτελεσμα 28 αλογα απο 172cc...
με αυτο εκανα 38.000 χλμ σε μολις 1,5 χρονο...
και Ιουλιου-Αυγουστο εγραψα 7000 χλμ σε 2 μηνες...
σχεδον 4-5 φορες την εβδομαδα πηγαινα Σουνιο...
εκανα καμποσες φορες Αθηνα Γαλατα απεναντι απο τον Πορο, και Επιδαυρο...
εκανα μερικα ταξιδια 400 χλμ πηγαινε-ελα Αθηνα Βορεια Ευβοια...
και εκανα και ενα ταξιδι 700 χλμ αυθημερο στην Πελοπονησο απο Αθηνα...

και μηχανολογικα, δεν εβγαλε ουτε μια βλαβη με τοσα χλμ, τοσα ταξιδακια, και απο 15 αλογα το ειχα φτασει στα 28 με συμπιεση που σπαει καρυδια... :lol:
το εδωσα σε εναν τυπο που του χαμηλωσε συμπιεση αρκετα και αλλο καμρπυρατερ... και το εβαλε στην πιτσαρια που εχει και πηγαινε πιτσες και μακαρονια...
μετα τον ειδα στα 70.000 χλμ το μηχανακι, χωρις καμια ακομα βλαβη... ειχε καψει μονο μια πισω λαμπα...
απο τοτε δεν ξερω κατι αλλο...

τρομερο μηχανακι...

notakos600
28/03/2013, 08:14

Eγω παλι το αντιθετο, αγορασα το 2002 ενα Gilera Runner 125 διχρονο....

τρομερο μηχανακι...

Τελικά είναι να σου βγει καλό το μηχανάκι, κατατοπιστικότατος. :beer:

spertoy
28/03/2013, 09:08

3 εξουσιοδοτημένα τα οποία δεν είχαν ιδέα από το μηχανάκι, (τρέχαν οι βίδες στο δρόμο μετά τη παραλαβή του) , ραγισμένα κάρτερ, προβληματική μετάδοση, γενικά τα μηχανάκια παρ'όλο που δεν τα ζόρισα ποτέ αρχισαν να σκορπάνε. Και οι αντιπροσωπείες ερασιτέχνες...

Απο ποιότητα κατασκευής πολύ φθηνή.
Συμφωνώ για το Japan αλλά δεν γνωρίζω κάποιο σκούτερ που σήμερα να κατασκευάζεται όπως πχ ένα glx...

Οπότε παπί και πάλι παπί... αλλιώς κουτάκι να πηγαίνεις ατσαλάκωτος, να πίνεις το καφέ σου να καπνίζεις στο μποτιλιάρισμα και να ακούς και ραδιόφωνο που είναι στα πάνω του. Και να φτάσεις 20 λεπτά μετά δεν τρέχει τίποτα...γλυτώνεις το ψυχολογικό στρες.

επιτελους! δεν ειμαι ο μονος που θεωρω τους περισσοτερους απο αυτους ανεπαρκεις....(και πολλα αλλα αλλα ειναι πρωι ακομα....)

taisteal
28/03/2013, 09:34
[QUOTE=Tpap;1344106]Η ΕΤ4-125 που είχα πριν καμιά 10αριά χρόνια από καινούργια μέχρι 8.000χλμ -αν θυμάμαι καλώς- χρειάστηκε 3 κυλινδροπίστονα και άλλες τόσες κεφαλές...εντός εγγυήσεως βεβαίως.

Δυστυχώς τους 9-10 μήνες που την κράτησα, ήταν σαν να μην την είχα καθόλου.

vespa ET4 125,98 μοντελο,70000 χλμ και δεν εχει κανει κιχ...και ταξιδια δικαβαλα στην ελλαδα και οτι θες....ειναι θεμα πιθανοτητων τελικα....

Shiatman
28/03/2013, 09:43
Vespa GT200 '05 δέν έκανε κίχ, καθημερινό γαϊδούρι 35 χλμ μίνιμουμ τη μέρα, ούτε ζέσταμα, ούτε τίποτε. Κανά λαδάκι που και που και ιμάντας. Στα 25.000 πωλήθηκε σε φίλο και ζεί και βασιλεύει...

Panoskl
28/03/2013, 11:50
Σίγουρα ήταν λάθος, αλλά αυτό αφορά το τυπικό μέρος (για το οποίο δε με καλύπει η εγγύηση) κι όχι το ουσιαστικό, ότι καινούργιο μηχανάκι παθαίνει μεγάλη ζημιά αδικαιολόγητα! Επί της ουσίας άλλαξα λαδια - φίλτρο, στα 1.000 και τα 7.000 - κι όχι κάθε 10.000 που λέει η Piaggio. Τυπικά θα έπερεπε να το είχα πάει στα 5.000 να μου ελένξουν τη στάθμη (χωρίς αλλαγή).

Αυτή η διαφορά μεταξύ τυπικού και ουσιαστικού, μόνο νομικά αποδεικνύεται.

Έχεις κάνει κάποιου είδους ενέργεια; Π.χ. καταγγελία στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή;

pektis
28/03/2013, 12:06
Ειναι θεμα πιθανοτητων οπως φαινεται...
Ειχα ενα gilera runner 180 διχρονο 21 hp(μαμα)
Είχε βγαλει Πατρα-Λευκαδα, Πατρα-Λουτρακι(5-6 φορες)& Πατρα-Πειραια... Το ειχα παρει καινουργιο και το πουλησα με 32.000χλμ. με μοναδικο προβλημα ενα θερμοστατη που το καλυψε η εγγυηση!Μια χαρα μηχανακι, αν εξαιρεσεις μονο οτι καθε 700km επαιρνε 1 λιτρο λαδι!:wave2:

notakos600
28/03/2013, 12:13
Άρα εδώ μπορούμε να θεωρήσουμε πως υπάρχει αστοχία υλικού σε κάποιες παρτίδες ίσως λόγω προμηθευτών.

vpap
08/11/2016, 17:56
kαλησπέρα σε όλους σας παιδιά. ειμαι καινουριος στο forum και αφορμή σήμερα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το beverly 300i που έχω .θέλω λοιπόν να μου πει κάποιος αν τυχόν έχει ακούσει η πάθει το ίδιο πρόβλημα διότι από ότι ακούγεται σε συζήτησης είναι ψιλό κοινό πρόβλημα και συμβαίνει συχνά. Eνώ λοιπόν το μηχανάκι κάνει κανονικά τα service του και μάλιστα σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία της piaggio μόλις σε 23.000 χιλ χιλιόμετρα έσπασε το ρουλεμάν το άξονα κίνησης στο διαφορικό και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πολύ μεγάλη βλάβη στο σύστημα του διαφορικόu της τάξεως 300 ευρώ και άνω . Kαι αναρωτιέμαι τώρα εγώ ποσο φυσιολογικό είναι ? θα απαντήσω καθόλου λόγο γνώσεων δεν μπορεί ένα ρουλεμάν να σπάει κυριολεκτικά και να τα κουρεύει όλα μέσα στο σασμάν παρα μονο αν πρόκεται για ελαττωματικό προϊόν και αστοχία υλικού !Kύριος όταν πρόκεται για τόσα λίγα χιλιόμετρα !! Eχω μιλήσει με piaggio HELLAS και περιμένω της απάντησης τους μιας και τουs καθιστό υπεθύνους για την βλάβη ,αν και ακόμα με έχουν σε αναμονή καμια απάντηση και θέλω να μάθω τελικά αν κάποιος έχει η είχε παρόμοιο πρόβλημα .

toyar
08/11/2016, 18:09
τα λιγα χλμ και τα σερβις σε εξουσιοδοτημενο δε λενε κατι αν εχει ληξει η εγγυηση
πολλα piaggio και ειδικα beverly εχουν τυραννησει κοσμο και κοσμακη.......
τι περιμενεις;

MG-KTiNoS
08/11/2016, 18:12
θα μιλήσω εν καιρό.....
:D

GIXXERAKIAS
09/11/2016, 13:32
43.000χιλ σε 4χρονια και συνεχιζω χωρις να σκεφτομαι καθολου να το αλλαξω για κατι αλλο το runnerακι μου το 125.

Σκυλι μαυρο,μια λαμπα και ενα βαριατορ του εχω αλλαξει (41.000χιλ) και αυτο γιατι δεν μου αρεσε που εκανε εναν θορυβο σπαστικο κατα την εκκινηση και μονο.:winka:

Eδώ λέμε τα προβλήματα με τα Ιταλικά σκουτεράκια Runner 125?

145.000χιλ σε 14 χρόνια και συνεχίζω με μαμά κυλίνδροπιστονα με μοναδική επέμβαση στις 97.000χιλ στην κεφαλή για αλλαγή ραγισμένες βαλβίδες εξαγωγής (το σκυλί δούλευε και έτσι όλη μέρα απλά δεν έπαιρνε ευκολα μπροστά το πρωί.).

Δεν καίει σταγόνα λάδι και έχει αλλαχτεί 2 φορές τρόμπα νερού,ένας θερμοστάτης,πολλαπλασιαστής και η μεγαλύτερη ζημιά που μου έχει βγάλει από φυσική φθορά πρόσφατα είναι μίζα αλλαγή και κομπλέρ μαζί.Σέρβις ευλαβικά By the book 3.000 λάδια,6.000 λάδια φίλτρο,9.000 λάδια και 12.000 μπουζί,λάδια,φίλτρο λαδιου,αέρα,βαλβολίνες,ιμάντας,ράουλα και οδηγοί αυτών.Αλλάχθηκαν τα λάδια του μπροστινού με τσιμούχες κτλ στις 80.000χιλ για να δέσουν αρμονικά με τις YSS χρυσή σειρά για πίσω.Έκτοτε τρένο και δεν έχει χρειαστεί τίποτα στην ανάρτηση.

Είχα συμπληρώσει ΤΡΙΑ βιβλιαράκια με τα σέρβις αλλά με την μετακόμιση χάθηκαν και άπο τότε απλά κρατάω αντίγραφα των αποδείξεων/τιμολογίων.

ps:Όταν το βγάλω για πώληση θα κάνω κόπι πΑστε το κείμενο στην αγγελία.:lol:

borbos
09/11/2016, 13:43
Eδώ λέμε τα προβλήματα με τα Ιταλικά σκουτεράκια Runner 125?

145.000χιλ σε 14 χρόνια και συνεχίζω με μαμά κυλίνδροπιστονα με μοναδική επέμβαση στις 97.000χιλ στην κεφαλή για αλλαγή ραγισμένες βαλβίδες εξαγωγής (το σκυλί δούλευε και έτσι όλη μέρα απλά δεν έπαιρνε ευκολα μπροστά το πρωί.).

Δεν καίει σταγόνα λάδι και έχει αλλαχτεί 2 φορές τρόμπα νερού,ένας θερμοστάτης,πολλαπλασιαστής και η μεγαλύτερη ζημιά που μου έχει βγάλει από φυσική φθορά πρόσφατα είναι μίζα αλλαγή και κομπλέρ μαζί.Σέρβις ευλαβικά By the book 3.000 λάδια,6.000 λάδια φίλτρο,9.000 λάδια και 12.000 μπουζί,λάδια,φίλτρο λαδιου,αέρα,βαλβολίνες,ιμάντας,ράουλα και οδηγοί αυτών.Αλλάχθηκαν τα λάδια του μπροστινού με τσιμούχες κτλ στις 80.000χιλ για να δέσουν αρμονικά με τις YSS χρυσή σειρά για πίσω.Έκτοτε τρένο και δεν έχει χρειαστεί τίποτα στην ανάρτηση.

Είχα συμπληρώσει ΤΡΙΑ βιβλιαράκια με τα σέρβις αλλά με την μετακόμιση χάθηκαν και άπο τότε απλά κρατάω αντίγραφα των αποδείξεων/τιμολογίων.

ps:Όταν το βγάλω για πώληση θα κάνω κόπι πΑστε το κείμενο στην αγγελία.:lol:

Τα εχεις πληρωσει στα λαδια φιλε...

GIXXERAKIAS
09/11/2016, 13:44
Τα εχεις πληρωσει στα λαδια φιλε...
Ας είναι καλά η εταιρεία.Τζαμπέ για εμένα.;)

borbos
09/11/2016, 13:48
Ας είναι καλά η εταιρεία.Τζαμπέ για εμένα.;)

θελετε κανενα στην δουλεια? :)

GIXXERAKIAS
09/11/2016, 13:52
θελετε κανενα στην δουλεια? :)
Αν μου πείς και τι ψάχνεις ίσως να μπορώ να βοηθήσω.

borbos
09/11/2016, 14:02
Αν μου πείς και τι ψάχνεις ίσως να μπορώ να βοηθήσω.
Ετσι το ειπα... Να σαι καλα παντως... :beer:

Pew
09/11/2016, 15:45
Υποθετω πως ειμαι ΑΛΛΟΣ ενας κωλοφαρδος ιδιοκτητης Piaggio...

Εχω το Aprilia SR 300ie (Rebadged Gilera Nexus 300) αγορασμενο Ιουνιο του 2015.
Αγοραστηκε για all around (Πολη-εκτος-μπανια-δικαβαλο-ψωνια) με σκοπο να αντικαταστησει και αυτοκινητο και μηχανη.
Αν και εχω ριξει ρυθμο με τον οποιο γραφω χιλιομετρα, σε ενα χρονο του φορτωσα 27000 !!

Καθημερινα πηγαινελα σε δουλεια εντος πολης, βολτες με φιλους και οδηγηση με την ταυτοτητα στο στομα (ΝΑΙ, ειναι παιχνιδιαρικη η μαλακια και αν ξεμεινεις με δαυτο, δε χαλαει χατιρια!) ...σε ολες τις καιρικες συνθηκες αλλα και οδικες (χωματοδρομοι, λασπες, νερα κτλ). Ταξιδια 600+600km 350+350km για ΠΛΑΚΑ με ταχυτητες 120-130 (εννοειται σκισιμο μεχρι να ακουμπησουν ολα κατω σε στροφες)...
150+150χλμ εκδρομες, 2 φορες την εβδομαδα επισης...

Τα χιλιομετρα μεχρι στιγμης σε 1μισι χρονο που το 'χω ειναι 36000.

Λαδια καθε 10000 οπως λεει το βιβλιαρακι, δεν καιει, δεν τα βραζει, δεν τα κανει μαρμελαδα με παραφλου.
Η μονη καταναλωση που ειδα, ηταν οταν σε 1200km ταξιδι το trip computer εγραψε μ.ω.τ. 124km/h ... και αυτο, επειδη το μονοκυλινδρο δουλευε πανω απο τις 8000rpm στο 90% του ταξιδιου.
Ο δεικτης βρισκοταν στη μεση του Min & max. Καμια 100ml χονδρικα....

Το μοναδικο που εχει ζητησει μεχρι στιγμης, ειναι τρομπα νερου, εκτιμω λογω στοκ κομματιου που καθοταν 2 χρονια!
Επισης, οι ελληνικοι δρομοι, μου κοστισαν 120€ για να αλλαχτουν εξαρτηματα της βασης στην οποια εδραζεται ο κινητηρας (αξονακια, βελονοειδη ρουλεμαν, τεφλον σινεμπλοκ και λαστιχενιο κεντρικο σινεμπλοκ).
Αυτο, στα 32000km. Ναι, επεσα μεσα σε ΠΟΛΛΟΥΣ κρατηρες, ναι το ξεκωλιασα στο στριψιμο ΟΣΟ παει, ΚΑΙ δικαβαλο. Δε φταιει καμια Piaggio...

Εχω δει μηχανακια με τα μισα χιλιομετρα να βγαζουν το ενα προβλημα μετα το αλλο.
Οταν το Piaggio φιλτρο λαδιου εχει 5,7€ και πανε και αγοραζουν Malossi πιπες και δεν ξερω 'γω τι αλλο, ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.
Οταν τα Eni iRide φουλ συνθετικα 5w40 που προτεινει ο κατασκευαστης τα κοιτανε με μισο ματι και πανε και βαζουν 10w40 ή 15w50 επειδη ετσι ειπε ο κυρ Τακης του συνεργειου.... ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.
Οταν το ζεσταινουν στο ρελαντι ΜΙΣΗ ΩΡΑ και ξεκινανε μαλλιοκουβαρα επειδη ο κινητηρας ζεσταθηκε, παιρνουν τον αξονα δευτερευουσας παραμασχαλα μαζι με τα γραναζια.... ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.
Οταν σε καθε αλλαγη ιμαντα, ΖΜΠΟΥΤΣΑ τους το ρουλεμανακι απο τη μερια του καπακιου της, αν τα 'χει κλασει... ωωωωπ για μικρο κοστος, παιρνεις παραμασχαλα αξονα / γραναζια. Κριμα!
Οταν καθε 20000 δεν αλλαζεις το παραφλου απο την τσιγκουνια και το "δεγαμεις" ...
Οταν το καθαρισμα πεταλουδας ΚΟΣΤΙΖΕΙ αλλα, ελα μωρε, αφου τελικιαζει ακομα....

και πολλα αλλα.....

Δυστυχως ΦΤΑΙΝΕ και τα συνεργεια, να τα λεμε αυτα....
Λιγοι θα δουλεψουν ΑΚΡΙΒΩΣ οπως προσταζει το Workshop manual και το ρημαδι σχεδον σε ΟΛΑ τα κωλομοντελα της Piaggio υπαρχει προσβασιμο στο ιντερνετ ακομα και απο παιδακι του δημοτικου.

Εν ολιγοις και σορρυ για το σεντονι, αν αγορασεις συνειδητα, συντηρησεις υπευθυνα Ο,ΤΙ και αν κυκλοφορεις ... πρεπει να εισαι γκαντεμης για να βαλεις βαθια το χερι στην τσεπη ή σιδεροφαγος εν αγνοια.

Αυτα και καλοι δρομοι σε ολους! :beer:

jimka
30/04/2017, 21:07
Έχω ένα Beverly 250 ie το αγόρασα καινούργιο το 2007. Εχω κάνει μόνο 21000 χλμ μέχρι τώρα. Το κουνάω κάθε μέρα αλλά κάνω μόνο 2-3 χλμ. Δουλειά σπίτι -Σπίτι δουλειά. Αλλαγή λαδιών κάνω μόνος μου μια φορά τον χρόνο κάθε αρχή καλοκαιριού. Πριν μερικές μέρες μου ανέβασε θερμοκρασία. Σταμάτησα κοίταξα τα νερά και είδα ότι ήθελε συμπλήρωμα. Σε κάνα δύο μέρες είδα ότι ήθελε πάλι συμπλήρωμα. (Διαρροές δεν είδα πουθενά). Σήμερα άνοιξα να δω τα λάδια και σε κρύο μοτέρ και με το που άνοιξα ξεχείλισε καϊμάκι. Άρα βρήκα τα νερά που έψαχνα και συμπληρωνα και ξανά συμπληρωνα τις προηγούμενες μέρες. Για δώστε μου τα φώτα σας τώρα; Τι έπαθε; Που είναι το πρόβλημα και πόσο βαθιά θα χώσω το χέρι στην τσέπη; ;;;

Pew
30/04/2017, 21:29
Αν εφταιξε η αντλια...

Αντλια νερου ενα 100αρι
Καθαρισμα καρτερ και γενικα ολο τον κινητηρα εντος απο τη μαρμελαδα που εφτιαξε.
Λαδια, φιλτρο, φλατζα καπακιου αντλιας, φλατζα καπακιου καρτερ.

Αυτα, ενα 200αρι.

Αν εκαψε φλατζα καυσης και δεν ηταν η διαρροη απο την αντλια... τοτε βγαλε αντλια και βαλε λυσιμο κεφαλης κυλινδρου κλπ παρελκομενα.

jimka
30/04/2017, 23:41
Σ ευχαριστώ για την απάντηση! Αν έκαψε και φλάντζα να το φτιάξω ή θα μου βγει πιο οικονομικά να βρώ κανα μεταχειρισμένο ολόκληρο μοτέρ;

tonysyros
12/07/2017, 14:10
καταρχην δεν νομιζω οτι το beverly 250 που λες αποτελει φτηνη λυση στην αγορα τοων σκουτερ !

τωρα.....εχω ενα beverly 250 και εχω κανει μαζι του 36000κμ με τα σερβις του κανονικα και προβλεπομενα....
Δεν ειχα ΠΟΤΕ κανενα προβλημα ......................
...πραγματικα !
τι να πω.....ειναι να μην σου κατσει τελικα !!
:confused: :confused: :confused: :confused:

Ειμαι καινούργιος στο for ετσι ειδα την ανάρτηση με διαφορά δεκαετίας. Παρόλα αυτά επειδή εχω σκούτερ απο το 2005 beverly 200 θα καταθέσω μια αποψη. Εχω κάνει 60000 κμ τέτοιου ειδους βλάβη δεν εχω πάθει. Εχω αλλάξει αντλία, καρπυρατερ ,ηλεκτρονική αλλά βλάβη στην καρδιά του κινητήρα δεν γνωρισα. Εμπειρία απο γιαπωνέζικα δεν έχω, θα καταθέσω όμως την εμπειρία μου απο kykmo agility 150 της συζύγου το οποίο μέχρι τα 5000 κμ ειχε πάθει 3 ΦΟΡΕΣ την ιδια ακριβώς βλάβη: χάλαγαν τα ρουλεμάν του εκεντροφόρου. Με την τελευταία αλλαγή εχει πάει στα 7000 κμ και ελπίζω να κρατήσει. Δεν ξέρω αν φταίει η κυμκο ή το συνεργείο. Την πρώτη φορά είπαν για αστοχία υλικού. Την δευτερη ότι εφταιγαν τα λάδια, την τρίτη έστειλαν τον εκεντροφόρο στα κεντρικά να ελεγχθεί μήπως ήταν στραβός και έτρωγε τα ρουλεμάν, αλλά δεν ήταν. Προσωπικά προτιμώ το beve και ας εχει 12ετια στην πλάτη και 60.000 χιλιαρικα χιλιο Παρά το κυμκο της 5ετίας. Πάρα πολλοί οι λόγοι . Στο κύμκο αλλάχτηκαν και αναρτήσεις πίσω γιατί εβγαζαν λάδια, ενώ το beverly εχει ακόμα της μάννας του. Η σχάρα πίσω εχει μαδήσει ενώ του βέβερλυ έχει μόνο μερικές γρατσουνιές λόγω χρήσης.

zopas
12/07/2017, 19:19
Αν αρχίσω πάλι να μιλάω για τα ιταλικά ..αντε μη τα χαρακτηρισω, βλέπω πάλι το μισό φόρουμ γκαβατζωμενο στην καμπούρα μου και τον νταζ να κουναει το κεφαλι του, ωχ τι ήθελε και τα ανακατεύει ο ζοπας παλι...

daz
12/07/2017, 19:35
Αν αρχίσω πάλι να μιλάω για τα ιταλικά ..αντε μη τα χαρακτηρισω, βλέπω πάλι το μισό φόρουμ γκαβατζωμενο στην καμπούρα μου και τον νταζ να κουναει το κεφαλι του, ωχ τι ήθελε και τα ανακατεύει ο ζοπας παλι...

Η απαντήσεις είναι όλες τις 4 σελίδες που προηγήθηκαν. Δεν ξέρω τι άλλο έχουμε να πούμε! :)

christaras23
04/10/2017, 21:45
Καλησπέρα σας.
Είναι η πρώτη μου δημοσίευση στο φόρουμ αυτό.
Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με το scooter μου Piaggio Police 300 ABS/ASR το οποίο αγόρασα καινούργιο τον Νοέμβριο του 2016. Το scooter έχει κάνει 3300 χλμ.
Όταν πάω να ανοίξω το γκάζι και μετά από 15 - 20 λεπτά λειτουργίας του ακούω έναν δυνατό θόρυβο ένα βουητό στο σημείο πίσω αριστερά όπως κάθομαι. Δεν είμαι ειδικός και δεν ξέρω αρκετά από μηχανές. Το πρώτο του σέρβις το έκανα κανονικά. Όταν το πήγα στον αντιπρόσωπο που το αγόρασα μου είπε ότι το κάνουν αυτό τα Piaggio και ότι κάτι έχει να κάνει με μιά ''βεντάλια'' που ανοίγει στο γκάζι και ότι το γεγονός ότι κυκλοφορώ μέσα στην πόλη με μικρές αποστάσεις αυτό είναι φυσιολογικό ο θόρυβος ο οποίος είναι έντονος !!! το κράτησε ένα μεσημέρι και κάτι ''έτριψε'' και σταμάτησε ο θόρυβος προσωρινά όμως... μετά από 2 μήνες τώρα δηλαδή ξανά πάλι τα ίδια.
Υπάρχει κάποια εξήγηση ; έχει κανείς το ίδιο πρόβλημα ;
Έχω στεναχωρηθεί να πληρώσω ντούκου 4500 € και μέσα σε λίγους μήνες να έχω τέτοια προβλήματα.......
Σας ευχαριστώ.

basilis_k6
04/10/2017, 21:55
Καλησπέρα σας.
Είναι η πρώτη μου δημοσίευση στο φόρουμ αυτό.
Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με το scooter μου Piaggio Police 300 ABS/ASR το οποίο αγόρασα καινούργιο τον Νοέμβριο του 2016. Το scooter έχει κάνει 3300 χλμ.
Όταν πάω να ανοίξω το γκάζι και μετά από 15 - 20 λεπτά λειτουργίας του ακούω έναν δυνατό θόρυβο ένα βουητό στο σημείο πίσω αριστερά όπως κάθομαι. Δεν είμαι ειδικός και δεν ξέρω αρκετά από μηχανές. Το πρώτο του σέρβις το έκανα κανονικά. Όταν το πήγα στον αντιπρόσωπο που το αγόρασα μου είπε ότι το κάνουν αυτό τα Piaggio και ότι κάτι έχει να κάνει με μιά ''βεντάλια'' που ανοίγει στο γκάζι και ότι το γεγονός ότι κυκλοφορώ μέσα στην πόλη με μικρές αποστάσεις αυτό είναι φυσιολογικό ο θόρυβος ο οποίος είναι έντονος !!! το κράτησε ένα μεσημέρι και κάτι ''έτριψε'' και σταμάτησε ο θόρυβος προσωρινά όμως... μετά από 2 μήνες τώρα δηλαδή ξανά πάλι τα ίδια.
Υπάρχει κάποια εξήγηση ; έχει κανείς το ίδιο πρόβλημα ;
Έχω στεναχωρηθεί να πληρώσω ντούκου 4500 € και μέσα σε λίγους μήνες να έχω τέτοια προβλήματα.......
Σας ευχαριστώ.

πάς και αλλού αν θές σε εξουσιοδοτημένο. Έχεις εγγύηση και μέχρι να λήξει μπορείς να πηγαίνεις κάθε μέρα μέχρι να στο φτιάξουν. όλα τα λεφτα πάντως η ατάκα οτι κάνεις μικρές αποστάσεις πανω σε 300άρι σκούτερ....

Pew
04/10/2017, 22:28
Το μηχανακι σου, εχει φυγοκεντρικο συμπλεκτη με 3 σιαγωνες, ο οποιος συμπλεκει και αποσυμπλεκει επανω σε μια καμπανα.

Οταν ανοιγεις το γκαζι απαλα οι στροφες ανεβαινουν, η φυγοκεντρος δυναμη "ανοιγει" αυτες τις σιαγωνες με αποτελεσμα να πατησουν επανω στην καμπανα και να την περιστρεψουν, αφου και εκεινες περιστρεφονται.

Οταν το ανοιγεις πολυ απαλα ή κινεισαι με λιγες rpm ... τοτε η φυγοκεντρος, δεν ειναι αρκετη για να πατησουν με δυναμη, με αποτελεσμα να πατιναρει.
Ειναι σαν να προσπαθεις να κινηθεις με 5Km/h και 3η σχεση με αυτοκινητο... αδυνατον, εκτος και αν πατιναρεις το συμπλεκτη.

Το αποτελεσμα στο μηχανακι σου, ειναι να θερμαινεται αρκετα το υλικο τριβης του συμπλεκτη και η καμπανα να αποκτα γυαλαδα. Συν τοις αλλοις, αποκταει και τη σκονη απο το υλικο που φθειρεται με ακομα πιο εμφανες το σκηνικο που περιεγραψες και στο μαστορα σου.

Αν σε 1 χρονο κανεις 4000χλμ ... με ρυθμο "σερνομαι ωχ αμαν" δοκιμασε τουλαχιστον να αποφευγεις να κινεισαι με τον τροπο που προανεφερα (αυτοκινητο).
Ειτε λιγο πιο αργα ωστε το πατιναρισμα να κραταει λιγοτερο, ειτε λιγο πιο γρηγορα, τοσο ωστε ο συμπλεκτης-καμπανα να ειναι 1:1 στις περιστροφες σου. Τερμα συμπλεξη δηλαδη.
Εαν βρισκεσαι πισω απο αυτοκινητο που ο οδηγος του τον παιζει με 10Km/h ... αφησε αποσταση και δωσε σταθερο, παραπανω γκαζι μονοκοπανια, ειτε προσπερνα τον να παει στο διαολο.
Στα φαναρια, δωσε λιγο παραπανω γκαζι απ'οτι συνηθιζεις για την εκκινηση (οχι ν'αφησεις μπιελα στην ασφαλτο ημαρτον) ...αφου περασεις τα 30χλμω μειωσε το προοδευτικα.
Θα βοηθησει το συμπλεκτη, αφου θα πατιναρει λιγοτερο και θα συμπλεξει πληρως λογω περισσοτερων στροφων.

Υ.Γ. Παραφλου και ιμαντα, αλλαζετα στην διετια εαν δεν πιανεις τα χιλιομετρα, που δεν το βλεπω να τα πιανεις.
Υπαρχουν πολλα φυντανια εκει εξω, που μοντελα 10ετιας με 30000χλμ τα βγαλανε μπουρδελα με τον ιμαντα να κοβεται στα 10000χλμ.
"λαστιχο" ειναι και αυτος, στη 2ετια ξεραινεται και παπαλα... τι κι αν εκανε ΜΟΝΟ 9000 στα 4 χρονια...?
Ομοιως και το παραφλου, στη 2ετια, αλλαγη. Θα γλιτωσεις την τρομπα.

Η συμβουλη μου, πηγαινε σε ενα ΚΑΛΟ εξουσιοδοτημενο ... ή ακομα καλυτερα πηγαινε στον καλυτερο που ειδικευεται σε αυτα και στα παπαρια σου η εγγυηση.
Ενα τριψιμο θα κανει μονο την καμπανα (η αμμοβολη) και ενα χαραγμα στο υλικο τριβης απο τις σιαγωνες και η κατασταση θα βελτιωθει κατα πολυ εαν κινεισαι οπως προανεφερα.

teo_g7
04/10/2017, 22:29
Τις σιαγωνες φυγοκεντρικου σου ετριψε γι'αυτό σταμάτησες να το ακούς.
Το ότι κανείς αποστάσεις μέσα στην πόλη επιβαρύνει το "θέμα" και φαντάζομαι ότι κάνει και ζεστή στην πόλη που μένεις,σωστά;;;
Προσπάθησε να ανοίγεις λίγο πιο απότομα το γκάζι στα ξεκινήματα για να μην πατιναρει πολύ και σου επιβαρύνει τις σιαγωνες.

Αν δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που έγραψα (δεν είναι μεμπτό) δες κάνα βίντεο στο YouTube με το πώς γίνεται η μετάδοση της κίνησης στα σκούτερ.
Αν είσαι Αθήνα στείλε μου πμ να σε στείλω σε συνεργείο (εξουσιοδοτημένο)

DimitriosSate
17/02/2019, 18:57
Καλησπέρα!! Πήρα ένα καινούργιο bevelry 300 police στα 35-45 χιλιόμετρα με κάνει ένα μικρό σφύριγμα να το πω κάτι σαν να τρίζει λίγο πολύ χαμηλό θόρυβο το γκάζι σιγά σιγά το ανοίγω και το κρατάω σταθερά όταν τ κάνει!!! Μου είπαν ίσως είναι το variator!!! Τι λετε

viper1
19/02/2019, 08:19
Σταματήστε να αγοράζετε σκούτερ police . Πάρτε τα απλά

the
07/05/2019, 10:59
καλύτερα να μην δίνουμε συμβουλές οδηγήσεις σε άτομα που δεν ξέρουμε την οδηγική τούς ικανότητα
καλύτερα να δώσεις λεφτά σε συνεργείο παρά σε αποκλειστική

daz
08/05/2019, 01:34
Είσαστε καφροι ρε. Γμθηκα στο γέλιο.. :lol:

Οκ είμαι και γω λίγο. :D

Το καθάρισα όμως γιατί το γμσμε το θρεντ.:)

tasos265
25/09/2019, 12:14
Είμαι κάτοχος ενός beverly 350 του 14 το πρόβλημα που αντιμετωπίζω από προχθές όταν ανοίγω γκάζι απότομα αισθάνομαι τον πισινό τροχό να φεύγει αριστερά σαν να πετάει κώλο π.χ. τι μπορεί να φταίει

BLiTzER
25/09/2019, 12:34
Είμαι κάτοχος ενός beverly 350 του 14 το πρόβλημα που αντιμετωπίζω από προχθές όταν πατάω γκάζι απότομα αισθάνομαι τον πισινό τροχό να φεύγει αριστερά σαν να πετάει κώλο π.χ. τι μπορεί να φταίει

Πώς ακριβώς πατάς το γκάζι στο beverly; Μετατροπή με πετάλια;

Lioulios
25/09/2019, 12:50
Ή Λαστιχα θες ή αερα στα λαστιχα ή κατι εχει φυγει απο τη θεση του ...αλλα μαλλον λαστιχα θες .

Acacius
25/09/2019, 12:50
Οδήγηση με πόδια στο τιμόνι, τα πετάλια είναι για τους φλώρους

Είμαι κάτοχος ενός beverly 350 του 14 το πρόβλημα που αντιμετωπίζω από προχθές όταν πατάω γκάζι απότομα αισθάνομαι τον πισινό τροχό να φεύγει αριστερά σαν να πετάει κώλο π.χ. τι μπορεί να φταίει

Πρώτη πιθανότητα... να πετάει κώλο. Οπότε ίσως χρειάζεται να αλλάξεις λάστιχο, ή να πηγαίνεις σε καλύτερη άσφαλτο. Εναλλακτικά, μην καρυδώνεις το γκάζι.

andreastwin
25/09/2019, 14:31

μηπως εχει φαει τα συνεμπλοκ!! βαλε το μηχανακι στο διπλο σταν και πιασε τον τροχο να τον κουνας δεξια αριστερα να δεις κουναει η βασει του μοτερ!!. αν κουναει θελει αλλαγη τα συνεμπλοκ.

telegonos
25/09/2019, 14:43
Είμαι κάτοχος ενός beverly 350 του 14 το πρόβλημα που αντιμετωπίζω από προχθές όταν ανοίγω γκάζι απότομα αισθάνομαι τον πισινό τροχό να φεύγει αριστερά σαν να πετάει κώλο π.χ. τι μπορεί να φταίει

fixed.

μηπως εχει φαει τα σάιλεντ μπλοκ. Βαλε το μηχανακι στο διπλο σταντ και πιασε τον τροχο να τον κουνας δεξια αριστερα να δεις κουναει η βαση του μοτερ. Αν κουναει θελουν αλλαγη τα σάιλεντ μπλοκ.

fixed κι αυτό, και μια πολύ πιθανή απάντηση στο ερώτημά σου, μαζί με έλεγχο ελαστικού, πίεσης, δεσίματος τροχού, καθώς επίσης και έλεγχο στο μπροστινό σύστημα (τροχός, ρουλεμάν, ρουλεμάν τιμονιού).

tasos265
25/09/2019, 15:19
Τελικά το πήγα σήμερα στην piaggio. το πήγε μία
βόλτα ο μηχανικός και μου λέει βάση μηχανής από 180 μέχρι 250 ευρώ τι λέτε εσείς?

viper1
25/09/2019, 15:53
βόλτα ο μηχανικός και μου λέει βάση μηχανής από 180 μέχρι 250 ευρώ τι λέτε εσείς?

Τι βάση είναι αυτή και κάνει τόσα? Δεν ξέρω τιμές αλλά είναι μου φαίνονται πολλά

tasos265
25/09/2019, 16:10
fixed.

fixed κι αυτό, και μια πολύ πιθανή απάντηση στο ερώτημά σου, μαζί με έλεγχο ελαστικού, πίεσης, δεσίματος τροχού, καθώς επίσης και έλεγχο στο μπροστινό σύστημα (τροχός, ρουλεμάν, ρουλεμάν τιμονιού).

Το έβαλα στο διπλό stand και όντως έχει πολλά μπόσικα!

Dimos35
25/09/2019, 16:12

Τόσα του λείπουν; Τι εννοεί βάση μηχανής; Τα συνεμπλόκ χαμηλά κάτω από τον κινητήρα;
Δυό λαστιχάκια είναι, πιο πολύ το κόστος του να λυθεί το μισό μηχανάκι για να φορεθούν, παρά τα ανταλλακτικά.
Βαριά ένα πενηντάρι (πολλά λέω).

Προσωπικά σταμάτησα να πηγαίνω στην Piaggio (έχω ένα Scarabeo 200) πριν ακόμα λήξει η εγγύηση. Όχι μόνο για το ότι έλεγαν, σήμαινε και κατοστάρα, αλλά ήταν και επικίνδυνοι.
Δεν υπάρχει ένα συνεργείο κοντά σου που να το έχει ένας τίμιος και καλός μάστορας;

daz
25/09/2019, 17:50
tase 265 μάντεψε ποιος έχασε τον έλεγχο και μαζί με αυτόν το όποιο δίκιο που μπορεί να είχε!

Αφού αργά ή γρήγορα θα το δει κάποιος απ' τη διαχείριση ώστε να κρίνει αν το παραγάμησε ,όπως είπες, ή όχι, εσύ τι δουλειά είχες να τον βρίσεις?

Μη μου απαντήσεις, ρητορική ήταν η ερώτηση.

Συνεχίστε στο θέμα. Τα πειράγματα και οι πλάκες είναι μέσα στο παιχνίδι. Τα όρια βρείτε τα μόνοι σας.

andreastwin
25/09/2019, 21:11
ΕΓΩ, θα το πηγαινα σε ενα αλλο συνεργειο να ξεπρεσαρει και να αλλαξει μονο τα συνεμπλοκ. η αντιπρ/πια δεν ασχολειτε, σου λεει αλλαγη βασης και τελος.

tasos265
02/10/2019, 16:15
Καλησπέρα παιδιά πήγα σήμερα να βάλω το μηχανάκι μπροστά ανοίγω διακόπτη ρεύμα κομπλέ δεν παίρνει μπροστά δεν δουλεύει η μίζα σαν να έχω το stan ανοιχτό τι μπορεί να φταίει? μου το χε κάνει κάνα 2 3 φορές αλλά έσβηνα διακόπτη έβγαζα τα κλειδιά τα ξανά έβαζα και έπαιρνε

viper1
02/10/2019, 17:09
Καλησπέρα παιδιά πήγα σήμερα να βάλω το μηχανάκι μπροστά ανοίγω διακόπτη ρεύμα κομπλέ δεν παίρνει μπροστά δεν δουλεύει η μίζα σαν να έχω το stan ανοιχτό τι μπορεί να φταίει? μου το χε κάνει κάνα 2 3 φορές αλλά έσβηνα διακόπτη έβγαζα τα κλειδιά τα ξανά έβαζα και έπαιρνε

Διακόπτης του σταντ? Maybe

Sebastian1980
02/10/2019, 18:03

Ακριβώς αυτό που λες έγινε στο καινούριο μου citycom πριν από 10 μέρες.
Κάτω από το κάθισμα είχε μια κολοφισα που δεν έκανε επαφή. Στην αρχή μετά από δυο-τρεις προσπάθειες έπαιρνε μπροστά και εμένα , μετά πέθανε.
Τι ήταν;. Ελαττωματική ασφάλεια φισας. Το πλαστικό κούμπωμα έδειχνε ότι ασφαλίζει αλλά μετά από κάποια χιλιόμετρα ξεκούμπωνε .
Κοίταξε και στην δική σου περίπτωση μήπως συμβαίνει το ίδιο.
Γενικά δες τις φισες από τα καλώδια , κάποιο δεν κάνει επαφή.

kachius
03/10/2019, 08:32
Ακριβώς αυτό που λες έγινε στο καινούριο μου citycom πριν από 10 μέρες.
Κάτω από το κάθισμα είχε μια κολοφισα που δεν έκανε επαφή. Στην αρχή μετά από δυο-τρεις προσπάθειες έπαιρνε μπροστά και εμένα , μετά πέθανε.
Τι ήταν;. Ελαττωματική ασφάλεια φισας. Το πλαστικό κούμπωμα έδειχνε ότι ασφαλίζει αλλά μετά από κάποια χιλιόμετρα ξεκούμπωνε .
Κοίταξε και στην δική σου περίπτωση μήπως συμβαίνει το ίδιο.
Γενικά δες τις φισες από τα καλώδια , κάποιο δεν κάνει επαφή.

Κάτι ανάλογο με προβηματική φύσα μετά τη μπαταρία είχα παλιότερα σε ένα SH150.
Τις πρώτες φορές έπαιρνε αλλά με "δυσκολία" μέχρι που πέθανε τελείως.
Δυστυχώς, πριν βρεθεί το πρόβλημα με τη φύσα, άλλαξα μπαταρία (τσάμπα λεφτά :( )

Sbiros
05/06/2020, 14:45
Καλησπέρα σας,είμαι κάτοχος Piaggio carnaby 300 και γενικά με έχει ταλαιπωρήσει αρκετά.
Πρόσφατα πίστευα ότι έχανε παραφλου,το πήγα στο συνεργείο μετά από ψάξιμο όπως είπε δεν βρήκε κάτι πέρα ότι είχε μαζέψει αέρα και έβαλε καινούρια οπότε όλα καλά.
Μετά από μέρες χρήσεις παρατηρούσα κ κάποια υγρά εκεί μπροστά κ ολο κ περισσότερο το βερβιλαντερ να δουλεύει.
Σήμερα μετά από απόσταση 20-25 χιλιόμετρα δούλευε ασταμάτητα,το έβαλα διπλη κ το άφησα να δω αν θα σταματήσει,μετα από 5 λεπτά συνέχισε να δουλεύει.Λετε να έχει χάσει πάλι τα υγρά του για αυτό η τόση χρήση του η απλά είναι φυσιολογικό?
Δώστε τα φώτα σαν να ξέρω τι να πω κ του μάστορα

andreastwin
09/06/2020, 12:12
δεν ειναι φυσιολογικο να δουλευει συνεχεια επι 5 λεπτα, ενω το εχεις στο διπλο σταν χωρις να τραβαει ζορι. Να δεις τον θερμοστατη, και αν εχει κανει εξαερωση το κυκλωμα, η εχει ακομα αερα μεσα. Και κατι ακομα,να τσεκαρεις το δοχειο διαστολης αν εχει κανενα [ ραγισμα σπασιμο] και δεν τραβαει υγρο ωστε να κανει πληρωση οταν πρεπει. θα σου ελεγα να δεις και την αντλια νερου, αλλα λογικα θα την ειδε το μαστορι.

Fragias
10/06/2020, 13:48
Καλησπέρα και από μένα Αν και διαβάζω συχνά δεν έχει τύχει ποτέ να κάνω εγγραφή για να γράψω κάποιο Post, Οπότε κύριοι τα φώτα σας έχω ένα Piaggio Beverly 300 το οποίο δεν με έχει ταλαιπωρήσει καθόλου Όσα χρόνια το έχω παρά μόνο τώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα αν το μηχανάκι μείνει παραπάνω από δύο μέρες σε ακινησία όταν το βάζω μπρος ανεβάζει ταχύτητα θερμοκρασία... τα υγρά το βεντιλατέρ, θερμοστάτης, και αντλία νερού είναι ελεγμένα και λειτουργούν κανονικά, Το πρόβλημα είναι ότι εγκλωβίζεται αέρας ακριβώς πάνω από το θερμοστάτη και για κάποιο λόγο δεν γίνεται κύκλωμα στα νερά Αν ανοίξω τη βίδα κι της ανακούφισης της εξαέρωσης όλα επανέρχονται στο κανονικό τους ρυθμό η θερμοκρασία πέφτει και όλα λειτουργούν κανονικά, πώς γίνεται να εγκλωβιστεί αέρας σε ένα Κλειστό κύκλωμα Σκέφτομαι κάτι σχετικό με τη φλάντζα Μα δεν έχω απώλεια υγρών μπερδεμένα λάδια ή φουσκώματα Λοιπόν για πείτε μου τη γνώμη σας

Pew
10/06/2020, 16:28
Καλησπέρα και από μένα Αν και διαβάζω συχνά δεν έχει τύχει ποτέ να κάνω εγγραφή για να γράψω κάποιο Post, Οπότε κύριοι τα φώτα σας έχω ένα Piaggio Beverly 300 το οποίο δεν με έχει ταλαιπωρήσει καθόλου Όσα χρόνια το έχω παρά μόνο τώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα αν το μηχανάκι μείνει παραπάνω από δύο μέρες σε ακινησία όταν το βάζω μπρος ανεβάζει ταχύτητα θερμοκρασία... τα υγρά το βεντιλατέρ, θερμοστάτης, και αντλία νερού είναι ελεγμένα και λειτουργούν κανονικά, Το πρόβλημα είναι ότι εγκλωβίζεται αέρας ακριβώς πάνω από το θερμοστάτη και για κάποιο λόγο δεν γίνεται κύκλωμα στα νερά Αν ανοίξω τη βίδα κι της ανακούφισης της εξαέρωσης όλα επανέρχονται στο κανονικό τους ρυθμό η θερμοκρασία πέφτει και όλα λειτουργούν κανονικά, πώς γίνεται να εγκλωβιστεί αέρας σε ένα Κλειστό κύκλωμα Σκέφτομαι κάτι σχετικό με τη φλάντζα Μα δεν έχω απώλεια υγρών μπερδεμένα λάδια ή φουσκώματα Λοιπόν για πείτε μου τη γνώμη σας
Καλωσηρθες.

Στο κλειστο κυκλωμα, δεν μπορει να δημιουργηθει απο το τιποτα "αερας", εκτος και αν εχεις διαρροη στη φλατζα καυσης ή αν καποιο κολάρο (χαμηλα, κατω απο τη σταθμη του παραφλου) ειναι χαλαρο.
Το κυκλωμα σου δεν εχει βαλβιδα εκτονωσης σε δοχειο διαστολης. Οταν το υγρο κρυωνει, δημιουργει υποπιεση λογω συστολης, εαν ενα κολαρο ειναι χαλαρο, τοσο ωστε να μην χανει υπο πιεση, ή οταν ολα ειναι ζεστα, οταν κρυωσει θα ρουφηξει αερα.
Ειναι και αυτη μια πιθανοτητα, οποτε:

1) Ελεγξε ολους τους σφικτηρες και αντικατεστησε οσους "πρεσσάρονται" με κλασσικους, καλης ποιοτητας. ΜΗΝ τους παρασφιξεις.
2) Γεμισε παραφλου
3) Χαλαρωσε τη βιδα απο το καβουκι του θερμοστατη, μεχρι να φυγει ο αερας. (Χρησιμοποιησε αλφαδολαστιχο, ωστε να μην τα κανεις ολα μουνι, βοηθαει η οπη που υπαρχει)
4) Βαλε μπρος και ανα τακτα χρονικα διαστηματα μεχρι να μπει το βεντιλατερ, συνεχιζε να χαλαρωνεις τη βιδα ωστε να φυγει οσος αερας παγιδευεται.
5) Οταν μπει το βεντιλατερ σε λειτουργια, ανεβασε στροφες ωστε η αντλια (1:1 με τις στροφες του κινητηρα στο συγκεκριμενο μοτερ) να παρεχει αυξημενη ροη λογω ανοιχτου θερμοστατη και να διωξει οσες ακομα φυσαλιδες μπορει να εμειναν καπου.
6) Συμπληρωσε υγρο στο παγουρι, περιμενε να κρυωσει το μοτερ και κλεισε ταπα.

Ο σκοπος της εξαερωσης, ειναι να μην υπαρχουν μεγαλες φυσαλιδες αερα συγκεντρωμενες, καθως τοπικα η θερμοκρασια ανεβαινει με αποτελεσμα ραγισμα, στραβωμα, διαρροη απο τη φλατζα με κακες συνεπειες.
Εαν η διαδικασια εγινε σωστα και εξακολουθει να γεμιζει αερα καταληγοντας στο καβουκι του θερμοστατη, τοτε προερχεται απο φλατζα δυστυχως (ή και ραγισμα).

Fragias
10/06/2020, 19:10
ευχαριστώ για το ταχύτατο feedback Δυστυχώς για μένα όλα τα προαναφερθέντα έχω ήδη κάνει και παρόλα αυτά μου παρουσιάζει το συγκεκριμένο πρόβλημα μόνο όταν μείνει παραπάνω από δύο μέρες σε αδράνεια. όταν το χρησιμοποιώ καθημερινά δεν μου παρουσιάζει κανένα απολύτως πρόβλημα παρότι οι συνθήκες χρήσης του είναι σχεδόν εθνική οδό και άρα ταχύτητες 80 plus, με 5800 rpm και πάνω, λόγω αυτού θεωρώ άτυχο τον εαυτό μου γιατί το μόνο που μου ταιριάζει είναι ράγισμα και όχι φλάντζα, το Θεμα είναι αν αξίζει τον κόπο,και αν είναι value να επισκευαστεί κάτι που δεν είναι και σίγουρο το τι είναι η να μπω σε μια διαδικασία αντικατάστασης μοτέρ με ένα "γουρούνι στο σακί"

Fragias
10/06/2020, 19:16
Σκέφτηκα επίσης... Αν και δεν είμαι υπέρ αυτής της τακτική"πατεντα" αν θα κάνω μία τρυπούλα στο πλάι από το θερμοστάτη έτσι ώστε να αφήνω το κύκλωμα ακόμα μία δίοδο ώστε να σπρώχνει τον αέρα στο δοχείο διαστολής Ίσως να μου δώσει το περιθώριο του χρόνου ώστε να μεγαλώσει η βλάβη χωρίς να ασχολούμαι τακτικά μαζί της και να βγάλω συμπέρασμα το τι φταίει σε δεύτερο χρόνο, χωρίς να έχω τον κίνδυνο να κάψω τη φλάντζα στα 5 λεπτά

Pew
10/06/2020, 20:22
Ο θερμοστάτης κλεινει τελειως.
Δεν ξερω εαν τον περιεργαστηκες για να 'χεις μια εικονα, αλλα στην καλυτερη να ανοιξεις μια τρυπουλα των 3mm στο "πιατο" που ανοιγοκλεινει. Αντε, αλλη μια τρυπα των 3mm αντιδιαμετρικα.
ΟΚ, θα περασουν οι φυσαλιδες απο εκει οταν μεινει ακινητο... so what. Οταν απο το ρηγμα περασει κι αλλος αερας/καυσαεριο? Θα εκτονωσει η τάπα ή θα πρηστει κανα κολάρο?
Δεν αξιζει το τζερτζελο και τον πειραματισμο.

Υπαρχουν χημικα τεστ, για ελεγχο διαρροης απο φλάτζα η ρήγμα.
Εαν δεν βρεις καποιο συνεργειο που μπορει να το κανει, αγορασε ενα απο ebay uk/de.

Επισης, δεν χρειαζεται να απελπιζεσαι και να ξηγιεσαι αλλαγη μοτερ για πλακα.
Εαν η κεφαλη εχει ρηγμα, βρισκεις μια μεταχειρισμενη γεμάτη ή αγοράζεις μια καινουρια και τελος.
Δεν αξιζει να παρεις μεταχειρισμενο μοτερ... ο μεσος χρησης σε αυτη την κατηγορια, δεν χαμπαριαζει τιποτα.
Μεγαλο ρισκο, εκτος και αν ειναι απο τρακαρισμενο που μαρτυράει ενδεικτικα την προτερη χρήση/συντήρησή του.

Οταν μετα απο τις 2 μερες ακινησιας που αναφερεις, ΧΩΡΙΣ να βαλεις μπροστα τον κινητηρα, ξεβιδωσεις την ταπα πληρωσης απο το παγουρι, υπαρχει περισσεια πιεση ή οχι;
Επισης χωρις να βαλεις τον κινητηρα σε λειτουργια, διαπιστωσες ξεβιδωνοντας το βιδακι εξαερωσης, πως υπαρχει οντως αερας παγιδευμενος;;

Fragias
10/06/2020, 21:07
θεωρώ ότι δεν είναι 100% σίγουρο ότι είναι από το καπάκι υπάρχει και η περίπτωση να είναι από τον κύλινδρο το έχω δει να συμβαίνει όχι σε μονοκυλινδρο βέβαια, θα έπρεπε να μου φουσκώνει τα νερά όμως όπως και να χει πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει. Οταν το χρησιμοποιώ κάνω μονοκόμματα περίπου 20 χιλιόμετρα, χωρίς καν η βελόνα να περάσει τη μέση,. Όταν παρουσιάζεται η βλάβη δεν προλαβαίνω να κάνω ούτε ενάμιση χιλιόμετρο η θερμοκρασία ανεβαίνει και ξεπερνάει μέση παίρνει μπροστά το βεντιλατέρ και αν δεν σταματήσω φουσκώνει απευθείας και μου βγάζει από την τάπα τα ψυκτικά.
Αυτό με το κιτ ελέγχου Να πω την αλήθεια δεν έχω καταλάβει για τι ακριβώς μιλάς ξέρω για κάποια υγρά τα οποία βλέπει κανείς διαρροή Στον κύλινδρο για το ανάποδο όμως δεν έχω δει ποτέ κάτι.
Τώρα σε οποιαδήποτε συνθήκη και παλιότερα και τώρα οπότε ανοίγω την τάπα υπάρχει μία μικρή πίεση στο κύκλωμα με μικρή εκτόνωση αέρα Οπότε ανοίγω για να τσεκάρω στάθμη. Να πω την αλήθεια δεν είχε τύχει ποτέ να τσεκάρω το βιδάκι εξαέρωσης στο παρελθόν, ούτε και τώρα το έκανα συνήθως βάζω μπροστά φεύγω και Το αντιλαμβάνομαι αμέσως μετά, η στάθμη όμως από τη στιγμή που ξεκίνησε το πρόβλημα δυόμιση εβδομάδες πίσω την έχω τσεκάρει αρκετές φορές στις δύο από αυτές έτυχε να το ανοίξω υποψιαζομενος... παρότι η στάθμη ήταν οκ αντιμετώπισα και πάλι το πρόβλημα αυτό, το χώρο που καταλαμβάνει ο αέρας θα πρέπει να δω και αύξηση στάθμης?
Στο σύνολο μου το έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής τέσσερις φορές και από την πρώτη φορά προέβη σε ελέγχω κυκλώματος και προληπτικής αντικατάστασης εξαρτημάτων, Τι να πω Είμαι σε δίλημμα.. Από την άλλη δε μπορώ να είμαι με ένα κατσαβίδι και ένα 8ρακι στο χέρι, ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου!!

Pew
10/06/2020, 22:33
Εαν καποιο κολάρο στη συστολή του υγρου, δεν μπάζει αερα απο μικροδιαρροη, τοτε πολυ πιθανον να ειναι ρηγμα.
Το τεστερ που ανεφερα, ειναι στην ουσια ενα υγρο που αντιδρά με τα παραγωγα της καυσης του κινητηρα.
Εαν αυτα βρισκονται στο κυκλωμα του ψυγειου, τοτε εισαι πλεον βεβαιος για τη ζημια.

Το οτι πηγαινεις πορεια και δεν φουσκωνουν τα υγρα, ισως οφειλεται στο γεγονος οτι το κυκλωμα ψυξης του, ειναι πολυ αποδοτικο.
Παραπλησιο μεγεθος ειχαν και τα 500άρια... με αντλια που περιστρεφοταν 3:1 σε σχεση με το στροφαλο και οχι 1:1 οπως στο δικο σου.

Γνωμη μου, μην πας για μεταχειρισμενο μοτερ. Βρες ενα αξιοπιστο εξουσιοδοτημενο για Piaggio και δες τι μεμονωμενα κομματια μπορεις και αξιζει να παρεις μεταχειρισμενα ή και καινουρια.
ΕΙΔΙΚΑ εαν σκοπευεις να το κρατησεις.
Τα μοτερ αυτα εαν εξαιρεσεις την ατυχια που σου 'κατσε καθως και τις καρκινιαρικες αντλιες νερου, ειναι πολυ ανθεκτικα.

D3300
11/06/2020, 09:05
Θα πρότεινα αλλαγή θερμοστάτη κι ας δείχνει σωστός.
Τα συμπτώματα που αναφέρεις εκεί με οδηγούν.

Pew
11/06/2020, 09:49
Θα πρότεινα αλλαγή θερμοστάτη κι ας δείχνει σωστός.
Τα συμπτώματα που αναφέρεις εκεί με οδηγούν.
Για τον αερα που συσσωρευεται;;
Εμενα αυτο με προβληματιζει.
Ο θερμοστατης επισης λειτουργει κανονικα αν σκεφτεις πως δεν ανεβαζει θερμοκρασια σε καθημερινη βαση, ειτε εν κινησει εντος ειτε εκτος με 80χλμ/ω... παρα μονο αν μεινει ακινητο...

D3300
11/06/2020, 12:36
Για τον αερα που συσσωρευεται;;
Εμενα αυτο με προβληματιζει.
Ο θερμοστατης επισης λειτουργει κανονικα αν σκεφτεις πως δεν ανεβαζει θερμοκρασια σε καθημερινη βαση, ειτε εν κινησει εντος ειτε εκτος με 80χλμ/ω... παρα μονο αν μεινει ακινητο...

Βουλωμένο σωληνάκι που πάει στο δοχείο διαστολής?

Pew
11/06/2020, 16:06
Βουλωμένο σωληνάκι που πάει στο δοχείο διαστολής?

Ο συγκεκριμενος κινητηρας, εχει μια εξοδο απο το καβουκι του θερμοστατη και μια εισοδο στην τρομπα νερου.
Τα σωληνακια που συνδεονται με το δοχειο διαστολης ειναι δυο και βρισκονται στις δυο ψηλοτερες γωνιες του ψυγειου.

Το κυκλωμα του, οπως και τα περισσοτερα κυκλωματα, εξαερωνονται πληρως, εαν και εφοσον το υγρο ακουμπησει θερμοστατη ωστε επαγωγικα να τον θερμανει και να ανοιξει ωστε να κυκλοφορησει.
Αυτος ειναι και ο λογος που κανεις εξαερωση απο το καβουκι του θερμοστατη σε πολλα οχηματα.
Χωρις επαφη με το υγρο, δεν ανοιγει! Αν δεν ανοιξει, οσο υγρο εχει στην κυλινδροκεφαλη κανει βολτα απο τη bypass μεχρι την φτερωτη της αντλιας ξανα και ξανα, μεχρι να γινει ατμος.
Ο θερμοστατης θα ζεσταθει επαγωγικα με την κεφαλη... οοοοοοοοταν ζεσταθει... στο μεταξυ τα κλαις τα λεφτα στανταρακι!

Ακομα και ταβερνιαρικη εξαερωση να κανεις, με την προυποθεση οτι ο θερμοστατης "βραχηκε" ωστε να ανοιξει οταν πρεπει, η παροχη της αντλιας, ο κραδασμος και η κινηση, θα διωξουν σχεδον ολο τον αερα προς το ψυγειο και κατα συνεπεια δοχειο διαστολης.

Fragias
11/06/2020, 20:59
θερμοστάτης νερού κάποια σωληνάκια κάποια άλλα κόψιμο όλοι οι σφιγκτήρες ήταν στις προληπτικές αντικαταστήσει, αντιψυκτικά είχαν αντικατασταθεί προ του προβλήματος και ήταν σε άριστη κατάσταση... νομίζω βέβαια ότι δεν δεν έχω και πολλές επιλογές μία που σήμερα παρουσίασε μία μικρή άρνηση.... και το πρωί και το απόγευμα Στο να πάρει μπροστά με το ανάλογο ρετάρισμα αφού πήρε Καθώς επίσης και μία μικρή απώλεια ψυκτικών, όποτε κύριοι ευχαριστώ για το χρόνο σας, και επειδή Να πω την αλήθεια δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε το χώρο να βγάλω τη δουλειά μόνος μου, αν έχετε να μου προτείνετε κάτι σε Θεσσαλονίκη (μαστορι) είναι ευπρόσδεκτο

DoctoR_k6
11/06/2020, 23:55
Μάλλον φλάντζα. Από εδώ κ πέρα θα αρνείται όλο κ περισσότερο να πάρει μπροστά μέχρι να δεις άσπρο καπνό.
Υπολόγισε ένα 300-350 αρι.
Been there done that.

Dtsikis
20/07/2020, 15:35
Καλησπέρα κύριοι, είχα κι εγώ θέμα τις τελευταίες ημέρες με την ψύξη στο beverly 300i '11 που έχω. Γύρω στα 25000 χμ έχει και είναι το πρώτο σοβαρό πρόβλημα που μου παρουσιάζει. Μόλις ενημερώθηκα απ' τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο ότι είναι η αντλία του νερού που είχε θέμα, έμπλεκε νερά με λάδια, και θα περιμένω να μου πουν εάν "πειράχτηκε" η φλάντζα κεφαλής..

Scouterakias
07/08/2020, 16:43
Καλησπερα παιδιά αγορασα ενα καινούργιο beverly 300 πριν 1 εβδομαδα και αποδείχθηκε ότι κόβει δεξιά αλλά η αντιπροσωπεία δεν μου το επισκευαζει με το προσχημα οτι το μηχανάκι είναι ενταξει. Το πηγα 2 φορες εκεί και μάλιστα την δεύτερη φορά μου εδωσαν βεβαίωση οτι είναι εντάξει και γραψαν πάνω την παρατήρηση μου. Τι ενέργειες πρέπει να κάνω τώρα; Αν γνωρίζετε κατι θα με βοηθούσατε πολύ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

doctoras
07/08/2020, 17:59
συνήγορος του καταναλωτή (http://www.synigoroskatanaloti.gr/stk_Mission.html)

Scouterakias
07/08/2020, 19:50
Δεν σηκωναν τηλέφωνα. Πηρα σημερα. Έχω παει σε 2 μαστορες και μου έχουν επιβεβαιωσει τις υποψιες μου. Το μηχανακι κόβει δεξιά. Ολοι το βλεπουν εκτος απο την piaggio

Nikos77
08/08/2020, 16:00
Δεν σηκωναν τηλέφωνα. Πηρα σημερα. Έχω παει σε 2 μαστορες και μου έχουν επιβεβαιωσει τις υποψιες μου. Το μηχανακι κόβει δεξιά. Ολοι το βλεπουν εκτος απο την piaggioΣε ποια περιοχή πόλη είσαι?
Ελπίζω να είναι θέμα Στράβων ελαστικών και όχι τίποτα αλλο

Scouterakias
08/08/2020, 16:52
Ειμαι απο Πάτρα. Η piaggio τα αρνειται όλα. Ουτε για ελαστικα ειπαν ούτε τίποτα

basilis_k6
08/08/2020, 17:09
η piaggio στην ελλάδα ειναι πιο πολύ μεσάζων παρα αντιπροσωπία. μην ασχολείστε χάνετε το χρόνο σας. δεν παίζει να κάνουν τίποτε παραπάνω απο το να ακούσουν στο τηλέφωνο οτι τους πειτε και να σας πούνε "να πάτε όπου θέλετε και θα μιλήσουμε με τον συνεργάτη μας". Αν βρεθει μάστορας να σας βοηθησει που ανήκει στο δίκτυο τους έχει καλώς. την επόμενη φορά να πάτε σε γιαπωνέζικο.

Scouterakias
08/08/2020, 17:12
Αν τους παω αποδεικτικά απο καλιμπρα;

axelpap
08/08/2020, 17:48
Αφου αρνουνται την υπαρξη προβληματος , αρχικα, ενημερωσε ΓΡΑΠΤΑ (με επιστολη) τον εκαστοτε αντιπροσωπο - εξουσιοδοτημενο για το ιστορικο τις ενεργειες σου και τα παραπονα σου.

Κοινοποιησε την επιστολη και στην piagio ιταλιας και αν παρ΄ολα αυτα αρνηθουν ξανα ενημερωσε τους παλι ΓΡΑΠΤΑ με επιστολη για τις προθεσεις σου.

Ο συνηγορος του καταναλωτη ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ χαμενος χρονος.- (Απο προσωπικη εμπειρια)

Το μονο που μπορεις να κανεις, αν δεν βρεθει φιλοτιμο εξουσιοδοτημενο ή αντιπροσωπος, ειναι να μιλησεις με δικηγορο. Καλα ξεμπερδεματα.

Parking
09/08/2020, 00:38
Το μονο που μπορεις να κανεις, αν δεν βρεθει φιλοτιμο εξουσιοδοτημενο ή αντιπροσωπος, ειναι να μιλησεις με δικηγορο. Καλα ξεμπερδεματα.

ε όχι και το μόνο....
Υπάρχει και η περίπτωση να το φέρεις Αθήνα
να πας στα κεντρικά και να γίνει Τέξας.
Καλίμπρα μη ακουμπήσει πάνω γιατί γκαραντί γιοκ μετά.

Nikos77
09/08/2020, 14:03
Ειμαι απο Πάτρα. Η piaggio τα αρνειται όλα. Ουτε για ελαστικα ειπαν ούτε τίποτα

Μονόδρομος να δώσεις 10 ευρώ βενζίνη να έρθεις Αθήνα.
Πας κεντρικά μιλάς με τον υπεύθυνο τεχνικό και λογικά θα πας και σε ένα συνεργείο εδώ.
Στη θέση σου θα έκλεινα και ένα ραντεβού σε ένα συνεργείο.
Έχει μερικά καλά εδω