PDA

View Full Version : Καθολικη απαγορευση του καπνισματος στην Ευρωπη

Σελίδες : 1 [2]

SeNNinhA
17/11/2007, 18:28
Άσ΄το. Δεν πειράζει. Τα έσβησα αφού σας χάλασαν τόσο. Πες οτι δεν γράφτηκαν ποτέ. Ξεφεύγουμε απο το θέμα και πάμε σε προσωπική διαμάχη. Ξεχάστε το. Έχω άδικο. ΟΚ. Όπως κρίνει ο καθένας. Τέλος.-

TROOPER
17/11/2007, 18:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Άσ΄το. Δεν πειράζει. Τα έσβησα αφού σας χάλασαν τόσο. Πες οτι δεν γράφτηκαν ποτέ. Ξεφεύγουμε απο το θέμα και πάμε σε προσωπική διαμάχη. Ξεχάστε το. Έχω άδικο. ΟΚ. Όπως κρίνει ο καθένας. Τέλος.-

τι να πω ρε γιαννη....

αντε παρτε μια γυρα :beer: :beer: :beer: απο μενα να στανιαρετε !!!!!!!!!

:wave2:

SeNNinhA
17/11/2007, 19:10
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

:wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2:

tsoukas77
18/11/2007, 20:07
Δεν εχω καπνισει ποτε στην ζωη μου,αλλα δεν υιοθετω την αντικαπνιστικη υστερια που εχει πιασει ολον τον πλανητη.
Υπαρχει κατι που ειναι πανω ακομη και απο την υγεια μας και λεγεται ελευθερια και αυτοδιαθεση...Και εμενα μπορει να με ενοχλει ο καπνος του τσιγαρου,αλλα και τον καπνιστη ισως τον ενοχλει ο καπνος της Duc,οπως και τον πιο διπλανο μου ισως τον ενοχλει ο θορυβος(ηχος) του ξηροκαμπανου...Μπορουμε να τα βρουμε μεταξυ μας πιστευω,χωρις υπερανω απαγορευσεις .

gdevelek
18/11/2007, 20:22
δηλαδή κάποιος που ούτε καπνίει ούτε ντουκάτι οδηγεί, δικαιούται να τον κράζει τον καπνιστή;;;;

βρήκαμε το κόλπο τώρα, "ρυπαίνουν τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα άρα αφήστε ήσυχους τους καπνιστές να ντουμανιάζουν τον τόπο"...

η απάντηση σ' αυτή την ανοησία είναι απλούστατη: μηχανάκια και ΙΧ και λοιπά λειτουργούν σε ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ χώρους

και οι απαγορεύσεις του καπνίσματος (αυτές που οι ελληνάρες περιφρονούν τόσο προκλητικά) αφορούν σε ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ χώρους

εντάξει τώρα;;;;

TROOPER
18/11/2007, 20:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από tsoukas77
...Μπορουμε να τα βρουμε μεταξυ μας πιστευω,χωρις υπερανω απαγορευσεις .

σωστος !!!!

οποτε πετας στη θαλασσα το ξηροκαμπανο και αναβω και ενα τσιγαρακι να ηρεμησω που τοση ωρα μου χει παρει το κεφαλι !!!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

πλακα κανω ε...!

TROOPER
18/11/2007, 20:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
δηλαδή κάποιος που ούτε καπνίει ούτε ντουκάτι οδηγεί, δικαιούται να τον κράζει τον καπνιστή;;;;

βρήκαμε το κόλπο τώρα, "ρυπαίνουν τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα άρα αφήστε ήσυχους τους καπνιστές να ντουμανιάζουν τον τόπο"...

η απάντηση σ' αυτή την ανοησία είναι απλούστατη: μηχανάκια και ΙΧ και λοιπά λειτουργούν σε ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ χώρους

και οι απαγορεύσεις του καπνίσματος (αυτές που οι ελληνάρες περιφρονούν τόσο προκλητικά) αφορούν σε ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ χώρους

εντάξει τώρα;;;;

να κανουμε ενα διαχωρισμο???

ποιοι ειναι οι ελληναρες που επικαλεισαι??

αν εννοεις τους μαγαζατορες μαζι σου.αν εννοεις εμενα στη καφετερια,αν κατσω σε τραπεζι για καπνιστες μπορω να καπνισω.αν κατσω σε τραπεζι μη καπνιστων δεν θα καπνισω.αν πιστευεις οτι ολα τα μαγαζια (κλειστοι χωροι) πρεπει να ειναι non smoking areas πεισε τους καταστηματαρχες να το κανουν ετσι.εγω θα το σεβαστω.μεχρι τοτε μπορω να καπνισω οπου επιτρεπεται και δε νομιζω να εχουμε διασταση αποψεων σε οτι παραπανω εγραψα...:wave2:

gdevelek
18/11/2007, 20:55
θα σου απαντήσω με μια ιστοριούλα

πήγα πριν από 1.5 χρόνο στο TGIF για φαγητό με ένα καλο φίλο, Κηφισίας και Αλεξάνδρας

ζητήσαμε θέσεις μη καπνιστών αφού δεν την παλεύουμε και οι δύο μ' αυτή τη βρώμα

μας έβαλαν σε ένα τραπέζι που βρισκόταν ακριβώς διπλα στο μπάρ και αρκετά χαμηλωτερα, περίπου 60 πόντους

έλα όμως που το μπαρ ήταν χώρος καπνιστών!!!

ρώτα με πόσο "μη καπνιστών" ήταν ΤΕΛΙΚΑ και ΠΡΑΚΤΙΚΑ ο χώρος που καθίσαμε

ο καπνός ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ φίλε, σε κλειστό χώρο αυτό το μέτρο είναι μούφα, εκτός αν κάτσεις πολυ μακριά από τη μπίχλα

διαμαρτυρηθήκαμε και ήλθε η "μάνατζερ", σκέτο πιπίνι η τύπισσα, να την πιεις στο ποτήρι

απολογήθηκε και είπε πως είχαμε δίκιο, και πως θα έβαζαν ένα χώρισμα που ήταν "κατασκευαστική εκκρεμότητα" και μας κέρασε γλυκό

δεν το χάψαμε

ξαναπήγαμε από τότε, ΦΥΣΙΚΑ δεν είδαμε κανένα χώρισμα

μάλιστα ο φιλος μου δουλεύει στις ΗΠΑ και τόνισε πως αφού είναι american franchise οφείλουν να τηρούν όμοιους κανόνες, πράγμα στο οποίο η τύπισσα συμφώνησε

από λογια μια χαρούλα δηλαδή, κατά τα άλλα....

να σου θυμίσω και το άλλο περιστατικό που ανέφερα τις προάλλες σε τούτη την κουβέντα, στην επαγγελματική συνάντηση σε κλειστό δωμάτιο 15τμ όπου 4 στους 7 χαλαρόΤΑΤΑ άναψαν τσιγάρο χωρίς να ρωτήσουν

πάω στοίχημα πως ΚΑΙ εκείνοι όταν κουβεντιάζουν τονίζουν πόσο σέβονται τους μη καπνιστές και αποφεύγουν να καπνίζουν αν παρίστανται τέτοιοι "περίεργοι" τύποι

αλλά στην πράξη φαίνεται αν ο άνθρωπος είναι ευγενής ή γαϊδούρι

και στην πράξη φαίνεται πόσο τελικά λειτουργεί ο διαχωρισμός σε καφετέριες και εστιατόρια

gcrook
18/11/2007, 21:02
Σκαω ενα τσιγαρακι να ηρεμησω απο αυτα που διαβασα ολες αυτες τις μερες και παραλληλα συνειδητοποιω οτι θα πρεπει να επινοησουμε κι αλλους "αντι-" δηλαδη αντιποτες,αντιχοληστερινηδες,αντιφαστφουντηδες, αντικοκακηδες κτλ, διοτι μονο αυτοι μπορουν και κρινουν και βοηθουν τον κοσμο να βγει απο τα μαυρα μονοπατια της αμαθειας και του σκοταδισμου.
Αμην αδερφια....

TROOPER
18/11/2007, 21:43
θα σου απαντήσω με μια ιστοριούλα

πήγα πριν από 1.5 χρόνο στο TGIF για φαγητό με ένα καλο φίλο, Κηφισίας και Αλεξάνδρας

ζητήσαμε θέσεις μη καπνιστών αφού δεν την παλεύουμε και οι δύο μ' αυτή τη βρώμα

μας έβαλαν σε ένα τραπέζι που βρισκόταν ακριβώς διπλα στο μπάρ και αρκετά χαμηλωτερα, περίπου 60 πόντους

έλα όμως που το μπαρ ήταν χώρος καπνιστών!!!

ρώτα με πόσο "μη καπνιστών" ήταν ΤΕΛΙΚΑ και ΠΡΑΚΤΙΚΑ ο χώρος που καθίσαμε

ο καπνός ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ φίλε, σε κλειστό χώρο αυτό το μέτρο είναι μούφα, εκτός αν κάτσεις πολυ μακριά από τη μπίχλα

διαμαρτυρηθήκαμε και ήλθε η "μάνατζερ", σκέτο πιπίνι η τύπισσα, να την πιεις στο ποτήρι

απολογήθηκε και είπε πως είχαμε δίκιο, και πως θα έβαζαν ένα χώρισμα που ήταν "κατασκευαστική εκκρεμότητα" και μας κέρασε γλυκό

δεν το χάψαμε

ξαναπήγαμε από τότε, ΦΥΣΙΚΑ δεν είδαμε κανένα χώρισμα

μάλιστα ο φιλος μου δουλεύει στις ΗΠΑ και τόνισε πως αφού είναι american franchise οφείλουν να τηρούν όμοιους κανόνες, πράγμα στο οποίο η τύπισσα συμφώνησε

από λογια μια χαρούλα δηλαδή, κατά τα άλλα....

να σου θυμίσω και το άλλο περιστατικό που ανέφερα τις προάλλες σε τούτη την κουβέντα, στην επαγγελματική συνάντηση σε κλειστό δωμάτιο 15τμ όπου 4 στους 7 χαλαρόΤΑΤΑ άναψαν τσιγάρο χωρίς να ρωτήσουν

πάω στοίχημα πως ΚΑΙ εκείνοι όταν κουβεντιάζουν τονίζουν πόσο σέβονται τους μη καπνιστές και αποφεύγουν να καπνίζουν αν παρίστανται τέτοιοι "περίεργοι" τύποι

αλλά στην πράξη φαίνεται αν ο άνθρωπος είναι ευγενής ή γαϊδούρι

και στην πράξη φαίνεται πόσο τελικά λειτουργεί ο διαχωρισμός σε καφετέριες και εστιατόρια

το ιδο πραγμα λεμε φιλε μου...απο τη στιγμη που εισαι σε ενα χωρο που ΔΕΝ απαγορευεται το καπνισμα,τοτε οι καπνιστες εχουνε καθε δικαιωμα να καπνισουνε.
αν οι καπνιστες βρισκονται σε χωρο που απαγορευεται το καπνισμα εχουνε την υποχρεωση να ΜΗΝ καπνισουνε !!!
αν ομως εχουμε 10 ατομα απο τα οποια τα 8 καπνιζουνε και τα 2 δεν καπνιζουνε δε μπορω να καταλαβω πως μπορεις να εχεις την απαιτηση να περασει το δικο σου.
να σου πω καπου εδω οτι 12 μερες στη νεα υορκη καπνιζα μονο στο δρομο (μονο εκει επιτρεποτανε).ουτε καν μεσα στο σπιτι!!!(εκει απαγορευοτανε!!!).
τι ιδιο συνεβει τις 5 μερες στη βιεννη και τις 12 μερες στη στοκχολμη!!!ΣΕΒΟΜΟΥΝΑ αυτο που εγραφε.δλδ το no smoking!!!!
προσεξε ομως τι γινεται στην ελλαδα.ειμαστε μια χωρα (θες δε θες) καπνιστων.τα συμφεροντα ειναι πολλα.τα μαγαζια λοιπον δεν φροντιζουνε για τους μη καπνιστες πελατες τους μια και ειναι μειοψηφια.δεν καταλαβαινω λοιπον πως το προβλημα το εχεις με τους καπνιστες και οχι με τους ανθρωπους οι οποιοι δε φροντιζουνε ωστε να μην εισαι στο περιθωριο.
στις χωρες που προανεφερα η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι ΜΗ καπνιστες.αλλοι γιατι ειναι υπερ της υγειηνης ζωης (αυστρια,σουηδια) και αλλο γιατι το κοστος αγορας του πακετου ειναι εξωφρενικο (αμερικανοι).το θεμα ειναι λοιπον οτι οι νομοι η καλυτερα οι κανονες προσαρμοζονται επι του συνολου.εδω λοιπον θα πρεπει να γινουνε πολλα για υπερυσχισει ο''νομος'' των μη καπνιστων.

gdevelek
18/11/2007, 21:54
οι ιδιοκτήτες δεκάρα δε δίνουν

αν τελικά δεν επιβάλλουν τους κανόνες, είναι γιατί οι καπνιστές δεν χαμπαριάζουν

αν οι καπνιστές έβλεπαν και έκαναν το σωστό, οι επιχειρηματίες θα είχαν πολυ ευκολώτερο έργο, τώρα φοβούνται ότι θα χάσουν πελατεία

επίσης: σε χώρο κλειστό, π.χ. σπίτι ή γραφείο, αν ΕΝΑΣ στους 20 δεν καπνίζει, ο χώρος πρέπει να μείνει καθαρός από καπνό, είναι βασικό δικαίωμα μειοψηφίας, δεν επικρατεί εδώ ο ισχυρότερος αλλά το ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ δικαίωμα στον καθαρό από καπνό αέρα (άσε τι έχουν συμπεράνει γιατροί ερευνητές για τις συνέπειες του παθητικού καπνίσματος!!!)

TROOPER
18/11/2007, 22:02
οι ιδιοκτήτες δεκάρα δε δίνουν

αν τελικά δεν επιβάλλουν τους κανόνες, είναι γιατί οι καπνιστές δεν χαμπαριάζουν

αν οι καπνιστές έβλεπαν και έκαναν το σωστό, οι επιχειρηματίες θα είχαν πολυ ευκολώτερο έργο, τώρα φοβούνται ότι θα χάσουν πελατεία

επίσης: σε χώρο κλειστό, π.χ. σπίτι ή γραφείο, αν ΕΝΑΣ στους 20 δεν καπνίζει, ο χώρος πρέπει να μείνει καθαρός από καπνό, είναι βασικό δικαίωμα μειοψηφίας, δεν επικρατεί εδώ ο ισχυρότερος αλλά το ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ δικαίωμα στον καθαρό από καπνό αέρα (άσε τι έχουν συμπεράνει γιατροί ερευνητές για τις συνέπειες του παθητικού καπνίσματος!!!)

και ποιο ειναι το σωστο???

το δικο σου σωστο ειναι το δικο μου λαθος.

και οσο για το θεμελιωδες δικαιωμα που λες...εγω το αντιλαμβανομαι σα μια μορφη φασισμου.εκτος αν μιλαμε για συγκεκριμενους χωρους οπως ιατρεια,νοσοκομεια,αεροπλανα κλπ

gdevelek
18/11/2007, 22:20
όχι φίλε κάνεις ΠΟΛΥ μεγάλο λάθος

ψάξτο περισσότερο

το θέμα αυτό έχει κριθεί εδώ και αιώνες, για θέματα άσχετα με το κάπνισμα, θέματα θεμελιωδών δικαιωμάτων

το θέμα αυτό ήλθε στην επιφάνεια και με τις ταυτότητες, δεδομένου ότι ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ δεν θέλουν να αναγράφεται το θρήσκευμα, ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ το κράτος να απαγορεύσει αυτή την πρακτική, ΟΣΟ κι αν σκούζουν οι θρησκόληπτοι για το αντίθετο, όσο κι αν αυτοί είναι η πλειοψηφία!!!

και το ξέρει κι ο κωστάκης και γι' αυτό δεν κάνει τίποτε, το θέμα είναι ξεκάθαρο

βλέπεις πόσο είναι το ίδιο πράγμα κι εδώ με το κάπνισμα;;;

δεν έχεις το δικαίοωμα να καταπατήσεις το δικαίωμα του ανθρώπου να αναπνεύσει "κανονικό" αέρα, αυτό που εσύ καπνίζεις τον ενοχλεί ΚΑΙ τον βλάπτει, ενώ ο "κανονικός" αέρας δεν ενοχλεί ούτε βλάπτει εσένα, άρα ΕΣΥ είσαι ο "επιτιθέμενος", εσύ τον πειράζεις, όχι αυτός εσένα!

τα περι φασισμού ισχύουν βεβαίως, αλλά αντίστροφα: ισχυρίζεσαι πως επειδή στο δωμάτιο υπάρχουν Ν+1 καπνιστές, οι Ν μη καπνιστές πρέπει να κάνουν τουμπεκί και να αναπνεύσουν την καρκινίλα σου

ΕΛΕΟΣ :nono:

el_hymador
18/11/2007, 22:27
η συζητηση εχει γινει πλεον καπνιστες Vs μη-καπνιστες...

τις θεσεις μου τις ειπα, ειναι απολυτα σεβαστο και απαραιτητο να δημιουργηθουν ξεχωριστοι χωροι για τους καπνιστες και για τους μη καπνιστες.

σε κοινοχρηστους χωρους δε, οπως νοσοκομεια, ΜΜΜ, μουσεια κτλ-κτλ να απαγορευεται τελειως, οπως ουτως η αλλως νομιζω οτι ισχυει....

θελετε να αποτελουν μειοψηφια οι χωροι των καπνιζοντων; κανενα προβλημα, ειπα οτι στο αεροδρομιο του Μοναχου ειχαν -πολυ σωστα- μια αιθουσα σε ΟΛΟ το αεροδρομια οπου επιτρεποταν το καπνισμα...απολυτα συμφωνος σε αυτο!

το να με βαζει ομως σε ενα γυαλινο κλουβι 2 Χ 3 λες και ειμαι τοξικομανης και θα βαρεσω ενεση δεν νομιζω οτι εξυπηρετει σε τιποτα...

προσωπικα οταν θα ξαναβγω εξωτερικο, δεν προκειται να πατησω το ποδι μου σε ξενοδοχειο. εστιατοριο, μπαρ οπου απαγορευουν καθολικα το καπνισμα ....ειναι πολυ απλο και ειναι καθαρα θεμα επιλογης....

Δηλαδη να σκασω τα ωραια μου και πολλα euros σε ενα 5αστρεο ξενοδοχειο και να μου απογορευουν να καπνισω στο δωματιο; :confused: :uplate: ποιον ενοχλω εκει;

καλυτερα λοιπον motel - γαμιστρωνα και να φουμαρω οσο θελω, παρα η πολιτικα ορθη - τ΄αρχιδια μας κουνιουνται, αποψη των ''κατσε καλα'' ξενοδοχειων....

τα ιδια και στα εστιατορια, τα ιδια και στα μπαρ...

Τωρα για την κατασταση που επικρατει στην Ελλαδα...

αν εφαρμοσθει αυτη η ιστορια και στην χωρα μας το ιδιο θα πραξω....απλα δεν θα πηγαινω...

τοσο απλα

και δεν ειναι θεμα του οτι θα κανω 2 - 3 - 10 ωρες χωρις τσιγαρο....θα το αντεξω...απλα δεν γουσταρω να μου υποδεικνυουν τι θα κανω και τι οχι!! την στιγμη μαλιστα που δεν μιλαμε για απεμπλουτισμενο ουρανιο, αλλα για τσιγαρο!

οποτε να απευθυνω μια ερωτηση στους μη - καπνιστες:

ρε παιδια, με το συμπαθειο κιολας, αλλα κρινοντας απο τις αντιδρασεις σας, εχετε φαει μεγαλο πακετο ολα αυτα τα χρονια...δικαιως θα πω διαμαρτυρεστε...

αλλα απο την στιγμη που βιωνατε ολη αυτη την καταπιεστικη κατασταση, πως επιτρεπατε στον εαυτο σας να παρευρισκεστε σε αυτους τους χωρους;; :confused:

εγω απλα δεν θα πηγαινα...

gdevelek
18/11/2007, 22:32
τι θα περίμενες να κάνουν όσοι ενοχλούνται από το τσιγάρο, να μην πηγαίνουν ποτέ σε ταβέρνα, καφετέρια, μπαρ, συναυλιακό χώρο;

έγραψα τις προάλλες για τα γαϊδούρια που στο ΕΜΠ κάπνιζαν το ένα μετά το άλλο μέσα στο αμφιθέατρο όπου δίναμε ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

τι να έκανα εκεί;;; να πλακωθώ στο ξύλο ή να μην δώσω εξετάσεις;;;

αφού οι καπνιστές κάνουν ό,τι γουστάρουν στην ελλάδα και μετά το παίζουν και καταπιεσμένοι από τους "φασιστές"

είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα

tai
18/11/2007, 23:12

αφού οι καπνιστές κάνουν ό,τι γουστάρουν στην ελλάδα και μετά το παίζουν και καταπιεσμένοι από τους "φασιστές"

είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα
ενώ έχεις δίκιο συμπεριφέρεσαι με τον ίδιο τρόπο.
με γράφουν? τους γράφω!
με καταπιέζουν? του καταπιέζω!
αυτό δεν είναι λύση είναι εκδίκηση.
αν κάποιος έκανε λάθος δεν είναι υποχρεωτικό να κάνεις και εσύ το ίδιο.
Τοσα ποστ απο τους καπνιστές με ένα νόημα
ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ
ΚΑΝΕΝΑΣ απο τους γράφωντες δεν ειπε να μην ειναι τα πράγματα έτσι φτιαγμενα ωστε να μην είστε υποχρεωμένοι να ''καπνίζεται''
Δεν εναντιωνόμαστε σε σάς, αλλά στην επιλογή του καθόλου!

Της περιθωριοποίησης,
του κοινωνικού ρατσισμού.
της Χ επιβολής για το καλό μας.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΗΚΟΟΙ-ΣΚΛΑΒΟΙ

θέλουμε να σας σεβαστούμε επειδή ''θέλουμε'' και οχι επειδή ''θέλουν'' οι άλλοι.

δεν το κάναμε εχτές? αφήστε να το κάνουμε σήμερα.

Αλλα μην αφήνεται τους ''αλλους'' να σας πείσουν για το ''σωστό'' της επιβολής.

Μην προσκυνάτε για το προσωπικό σας συμφέρον (και ας είναι η υγεία)

αντισταθείτε στη ''προστασία'' που σας προσφέρουν.
Αρχή ειναι
Εχει και συνέχεια αυτό.:a021:

και τότε θα είναι ξανά για το καλό σας
αλλα θα τσούζει:lol:

gdevelek
19/11/2007, 00:31
δεν θες να καταλάβεις

δεν σε "καταπιέζουν"

ΕΣΥ μου επιβάλλεις τον καπνό σου

ΕΣΥ κάνεις την αρχή όταν βγάζεις πακέτο και αναπτήρα

τι περιμένεις, να βγάλω τον σκασμό;;;;;;; :nono:

αφού ΚΑΙ ενοχλεί την αναπνοή, ΚΑΙ πολύ βλαβερό είναι!!!!

μέχρι να ξεκινήσει το κάπνισμα διεθνώς, δεν υπήρχε θέμα

όταν ξεκίνησε, ο καπνιστής ήταν αυτός που έχωσε τον καπνό του στα ρουθούνια του μη καπνιστή, χωρίς ο δεύτερος να το θέλει!

μπορείς να καπνίσεις ΧΩΡΙΣ να διαχυθεί καπνός σε μένα;;;; αν μπορείς, κάπνισε 7 πακέτα τη μέρα!!!

αν ΔΕΝ μπορείς, τότε ΟΦΕΙΛΕΙΣ να μην παραβιάσεις το δικαίωμά μου στον φυσικό αέρα

δεν μπορεί πάλι να μην κατάλαβες!!!

tai
19/11/2007, 00:45
δεν θες να καταλάβεις

δεν σε "καταπιέζουν"

ΕΣΥ μου επιβάλλεις τον καπνό σου

ΕΣΥ κάνεις την αρχή όταν βγάζεις πακέτο και αναπτήρα

τι περιμένεις, να βγάλω τον σκασμό;;;;;;; :nono:

αφού ΚΑΙ ενοχλεί την αναπνοή, ΚΑΙ πολύ βλαβερό είναι!!!!

μέχρι να ξεκινήσει το κάπνισμα διεθνώς, δεν υπήρχε θέμα

όταν ξεκίνησε, ο καπνιστής ήταν αυτός που έχωσε τον καπνό του στα ρουθούνια του μη καπνιστή, χωρίς ο δεύτερος να το θέλει!

μπορείς να καπνίσεις ΧΩΡΙΣ να διαχυθεί καπνός σε μένα;;;; αν μπορείς, κάπνισε 7 πακέτα τη μέρα!!!

αν ΔΕΝ μπορείς, τότε ΟΦΕΙΛΕΙΣ να μην παραβιάσεις το δικαίωμά μου στον φυσικό αέρα

δεν μπορεί πάλι να μην κατάλαβες!!!

ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΏ ΠΟΥΘΕΝΑ

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai

Της περιθωριοποίησης,
του κοινωνικού ρατσισμού.
της Χ επιβολής για το καλό μας.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΗΚΟΟΙ-ΣΚΛΑΒΟΙ

θέλουμε να σας σεβαστούμε επειδή ''θέλουμε'' και οχι επειδή ''θέλουν'' οι άλλοι.

δεν το κάναμε εχτές? αφήστε να το κάνουμε σήμερα.

Αλλα μην αφήνεται τους ''αλλους'' να σας πείσουν για το ''σωστό'' της επιβολής.

.Μην προσκυνάτε για το προσωπικό σας συμφέρον (και ας είναι η υγεία)

αντισταθείτε στη ''προστασία'' που σας προσφέρουν.
Αρχή ειναι
Εχει και συνέχεια αυτό.

και τότε θα είναι ξανά για το καλό σας
αλλα θα τσούζει

Βλέπεις να διαφωνώ σε κάτι απο αυτά που λές??
Aλλο προσπαθω να σου πω!!!!!!

προσπάθησε να με διαβάσεις σαν σύμμαχο και όχι σαν εχθρό :wave2:,

blackbusa
19/11/2007, 01:15

Ρε φιλε δεκτα ας πουμε οσα λες.....αλλα σε πια περιοχη ζεις???στον Αμαζονιο και αναπνεεις μονο καθαρο αερα (οξυγονο) και σε ενοχλει τοσο πολυ μονο το τσιγαρο???

υ.γ. και πληροφοριακα και μονο....η διεθνης καμπανια κατα του τσιγαρου ξεκινησε επειδη αποδειχτηκε οτι δημειουργει τεραστεια προβληματα υγειας.....καρκινο,καρδιοπαθιες,πνευμονικο κλπ.
επειδη πιο παλια τα κερδη απο τους φορους απο τα τσιγαρα ειταν τεραστεια ολες οι κυβερνησεις ειταν στα @@ τους....επειδη ομως τωρα πια τα εξοδα στις νοσηλιες και στις θεραπειες πανε να ριξουν εκτος προυπολογισμου ολα τα συστηματα υγειας παγκοσμιος πανε με τσαμπουκα να τα περιορισουν (βεβαια απο οσουν ειναι χαρμανια θα τα παιρνουν,και χοντρα μαλιστα)....ασε που με τοσους θανατους χανουν και εισφορες.....αρα στα @@ τους εσυ αν αναπνεεις τον καπνο μου η οχι....στα @@ τους αν καπνιζω και πεθανω....το μονο που τους νοιαζει ειναι να μην χανουν λεφτα......

DimChios
19/11/2007, 01:19
γμτ :sad:

πρηστηκανε τ@@δια μου!

:sick:

:lol: :lol: :lol: :lol:

blackbusa
19/11/2007, 01:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
γμτ

πρηστηκανε τ@@δια μου!

φωναξε την χαρα να σου βγαλει το παραπανισιο υγρο....:look:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

TROOPER
19/11/2007, 01:30
όχι φίλε κάνεις ΠΟΛΥ μεγάλο λάθος

ψάξτο περισσότερο

το θέμα αυτό έχει κριθεί εδώ και αιώνες, για θέματα άσχετα με το κάπνισμα, θέματα θεμελιωδών δικαιωμάτων

το θέμα αυτό ήλθε στην επιφάνεια και με τις ταυτότητες, δεδομένου ότι ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ δεν θέλουν να αναγράφεται το θρήσκευμα, ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ το κράτος να απαγορεύσει αυτή την πρακτική, ΟΣΟ κι αν σκούζουν οι θρησκόληπτοι για το αντίθετο, όσο κι αν αυτοί είναι η πλειοψηφία!!!

και το ξέρει κι ο κωστάκης και γι' αυτό δεν κάνει τίποτε, το θέμα είναι ξεκάθαρο

βλέπεις πόσο είναι το ίδιο πράγμα κι εδώ με το κάπνισμα;;;

δεν έχεις το δικαίοωμα να καταπατήσεις το δικαίωμα του ανθρώπου να αναπνεύσει "κανονικό" αέρα, αυτό που εσύ καπνίζεις τον ενοχλεί ΚΑΙ τον βλάπτει, ενώ ο "κανονικός" αέρας δεν ενοχλεί ούτε βλάπτει εσένα, άρα ΕΣΥ είσαι ο "επιτιθέμενος", εσύ τον πειράζεις, όχι αυτός εσένα!

τα περι φασισμού ισχύουν βεβαίως, αλλά αντίστροφα: ισχυρίζεσαι πως επειδή στο δωμάτιο υπάρχουν Ν+1 καπνιστές, οι Ν μη καπνιστές πρέπει να κάνουν τουμπεκί και να αναπνεύσουν την καρκινίλα σου

ΕΛΕΟΣ :nono:

ρε αγορι μου καταλαβε κατι...αν εχουμε τους πολλους και κανεναν κανονα/νομο, οι πολλοι θα επικρατησουν γιατι ειναι το λογικο.
αν υπαρχει νομος για κατι (και να ειναι σωστο, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ το να εχουμε ξεχωριστους χωρους για να μην ενοχλει ο καπνος) πρεπει απλα να το σεβαστουμε και ας ειναι μονο ενας ο μη καπνιστης.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ????ΟΕΟ !!!!:look:

gdevelek
19/11/2007, 01:59
όχι, δεν είναι καθόλου "λογικό" να επικρατήσουν οι πολλοί

ο νόμος λέει "απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους" και τον παραβιάζουν (ίσως απλά "βιάζουν") οι καπνιστές σε υπηρεσίες του δημοσίου

επίσης αν δεν κάνω λάθος προβλέπει και απαγόρευση στον ιδιωτικό τομέα, όπου επίσης τον παραβιάζουν

άρα είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει νόμος, ντουμάνι η κατάσταση

μπλάκ μπούσα, άσε τι κάνουν οι άλλοι και οι κυβερνήσεις και λοιποί, και κοίταξε εσύ πώς λειτουργείς και πώς προστατεύεις τον εαυτό σου, αυτό είσαι σε θέση να το προσδιορίσεις και νια το ελέγξεις, τις πολυεθνικές δεν τις ελέγχεις

TROOPER
19/11/2007, 02:11

ο νόμος λέει "απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους" και τον παραβιάζουν (ίσως απλά "βιάζουν") οι καπνιστές σε υπηρεσίες του δημοσίου

επίσης αν δεν κάνω λάθος προβλέπει και απαγόρευση στον ιδιωτικό τομέα, όπου επίσης τον παραβιάζουν

ε που διαφωνουμε λοιπον????

αφου σου ειπα οτι αν υπαρχει νομος υποχρεωση του καπνιστη ειναι να τον σεβαστει!!!!

το οτι δεν τον σεβονται καποιοι καπνιστες και ειναι ζωα δε σημαινει οτι ολοι πρεπει να μπουμε σε καραντινα.

blackbusa
19/11/2007, 02:17

μπλάκ μπούσα, άσε τι κάνουν οι άλλοι και οι κυβερνήσεις και λοιποί, και κοίταξε εσύ πώς λειτουργείς και πώς προστατεύεις τον εαυτό σου, αυτό είσαι σε θέση να το προσδιορίσεις και νια το ελέγξεις, τις πολυεθνικές δεν τις ελέγχεις

κατσε επειδη εδω τα μπερδευεις καπως.....αν μου λες ασε τι κανουν οι κυβερνησεις πρεπει να σε γραψω στα @@ μου και να ριχνω και τον καπνο στα μουτρα σου....γιατι βασει αυτων τον κυβερνησεων /νομων μου απαγορευεται το καπνισμα σε καποια σημεια.....βασικα σε κανενα δημοσιο-ιδωτικο δεν εχω πετυχει να καπνιζουν.....μαλλον λαθος....δυο φορες που πετυχα σε τραπεζα να καπνιζει καποιος του την ειπανε....αν στον χωρο που δουλευεις απαγορευεται δια νομου το καπνισμα,κανε καταγγελια....τοσο απλο ειναι....εγω καπνιζω επειδη γουσταρω.....και παντα οταν βρισκομαι σε κλειστο χωρο,ρωταω τους διπλα μου (αν δω οτι δεν καπνιζουν) αν μπορω να καπνισω....και κατα 99% δεν ειχαν προβλημα....και μια 2 φορες που ενοχλουσε καποιους το εσβησα....και φανταζομαι οτι ενα πολυ μεγαλο καπνιστων λειτουργουν ετσι.....αρα μαλλον κατι εσυ κανεις λαθος.....:wave2:

zephyr1
19/11/2007, 09:01

Μπορεις αν εχει την καλοσυνη να αδειασεις τα πμ σου?

Παω για τσιγαρα.:lol:

SeNNinhA
19/11/2007, 10:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER

.........
αν εννοεις τους μαγαζατορες μαζι σου.αν εννοεις εμενα στη καφετερια,αν κατσω σε τραπεζι για καπνιστες μπορω να καπνισω.αν κατσω σε τραπεζι μη καπνιστων δεν θα καπνισω.αν πιστευεις οτι ολα τα μαγαζια (κλειστοι χωροι) πρεπει να ειναι non smoking areas πεισε τους καταστηματαρχες να το κανουν ετσι.εγω θα το σεβαστω.μεχρι τοτε μπορω να καπνισω οπου επιτρεπεται και δε νομιζω να εχουμε διασταση αποψεων σε οτι παραπανω εγραψα...:wave2:

Εγώ πάλι έχω άλλη άποψη πάνω σε αυτό που λες και με βάση οτι διαμαρτήρεστε για τους προσεχείς νόμους.

Ακριβώς αυτή εδώ η αντιμετώπιση του θέματος είναι που έχει οδηγήσει σε όλο και πιο αυστηρούς νόμους και απαγορεύσεις σχετικά με το κάπνισμα. Και όπως βλέπετε οδηγεί όντως σε απαγορεύσεις υπέρμετρα αυστηρές και σκληρές που περνούν στο άλλο άκρο.

Όταν όμως εσείς οι ίδιοι οι καπνιστές λέτε "Απαγόρευσέ το μου και τότε μόνο εγώ θα συμορφωθώ", γιατί διαμαρτήρεστε μόλις αυτή η απαγόρευση γίνει πραγματικότητα?

Εαν είχατε την στοιχειώδη ευαισθησία να σέβεστε τους συναθρώπους σας και να φροντίζετε να μην τους ενοχλεί ο καπνός σας όταν καπνίζετε ή να μην καπνίζετε οταν δεν υπάρχει τρόπος να μην τους ενοχλήσετε, τότε δεν θα υπήρχε λόγος για νόμους και απαγορεύσεις.

Και φυσικά εαν σεβόσαστε ακόμα και αυτούς τους χαλαρούς νόμους που υπάρχουν στην χώρα μας αυτή την στιγμή, δεν θα υπήρχε η ανάγκη για θέσπιση πιο αυστηρών.

Και ξαναλέω ότι δεν είδα εδω μέσα κανένα καπνιστή να την λέει πρώτα στους δικούς του για ανάρμοστη συμπεριφορά και καταπίεση των μην καπνιστών και μετά να εξεγείρεται περί της δικής του καταπιεσης.

Οι περισσότεροι είστε εντελώς λάθος και είστε οι ίδιοι υπεύθυνοι για την τροπή που παίρνουν πια τα πράγματα. Μην ζητάτε λοιπόν την υποστήριξη των αληθινά καταπιεζόμενων (εως τώρα) εως ότου να δείξετε έμπρακτα οτι προσπαθείτε και εσείς να μειώσετε την καταπίεση προς αυτούς χωρίς να επικαλείστε το οτι ο νόμος σας το επιτρέπει και άρα θα το κάνετε, διότι αύριο θα σας απαγορευτεί και το ξέρετε.

TROOPER
19/11/2007, 10:48
Εγώ πάλι έχω άλλη άποψη πάνω σε αυτό που λες και με βάση οτι διαμαρτήρεστε για τους προσεχείς νόμους.

Ακριβώς αυτή εδώ η αντιμετώπιση του θέματος είναι που έχει οδηγήσει σε όλο και πιο αυστηρούς νόμους και απαγορεύσεις σχετικά με το κάπνισμα. Και όπως βλέπετε οδηγεί όντως σε απαγορεύσεις υπέρμετρα αυστηρές και σκληρές που περνούν στο άλλο άκρο.

Όταν όμως εσείς οι ίδιοι οι καπνιστές λέτε "Απαγόρευσέ το μου και τότε μόνο εγώ θα συμορφωθώ", γιατί διαμαρτήρεστε μόλις αυτή η απαγόρευση γίνει πραγματικότητα?

Εαν είχατε την στοιχειώδη ευαισθησία να σέβεστε τους συναθρώπους σας και να φροντίζετε να μην τους ενοχλεί ο καπνός σας όταν καπνίζετε ή να μην καπνίζετε οταν δεν υπάρχει τρόπος να μην τους ενοχλήσετε, τότε δεν θα υπήρχε λόγος για νόμους και απαγορεύσεις.

Και φυσικά εαν σεβόσαστε ακόμα και αυτούς τους χαλαρούς νόμους που υπάρχουν στην χώρα μας αυτή την στιγμή, δεν θα υπήρχε η ανάγκη για θέσπιση πιο αυστηρών.

Και ξαναλέω ότι δεν είδα εδω μέσα κανένα καπνιστή να την λέει πρώτα στους δικούς του για ανάρμοστη συμπεριφορά και καταπίεση των μην καπνιστών και μετά να εξεγείρεται περί της δικής του καταπιεσης.

Οι περισσότεροι είστε εντελώς λάθος και είστε οι ίδιοι υπεύθυνοι για την τροπή που παίρνουν πια τα πράγματα. Μην κοιτάτε ζητάτε λοιπόν την υποστήριξη των μη καταπιεζόμενων εως ότου να δείξετε έμπρακτα οτι προσπαθείτε και εσείς να μειώσετε την καταπίεση προς αυτούς χωρίς να επικαλείστε το οτι ο νόμος σας το επιτρέπει και άρα θα το κάνετε, διότι αύριο θα σας απαγορευτεί και το ξέρετε.

δλδ ρε γιαννη αν υποθεσουμε οτι υπαρχει ενας δρομος 100 μετρων χωρις απαγορευτικα ουτε απο τη μια ουτε απο την αλλη πλευρα αλλα χωραει μονο 1 οχημα και εσυ εχεις διανυσει 70 μετρα σε αυτο το δρομο και ξαφνικα βλεπεις να μπαινει αντιθετα με σενα ενα οχημα και διανυει 30 μετρα το λογικο ειναι:
α)κανεις 70 μετρα οπισθεν να περασει ο αλλος
β)κανει ο αλλος 30 μετρα οπισθεν να περασεις εσυ
γ)οτι και να γινει δε ξαναπερνας απο αυτον το δρομο
δ)μονοδρομεις τον δρομο βαζοντας απαγορευτικο στη μια πλευρα
ε)απαγορευεις στον γιαννη την εισοδο και απο τις 2 πλευρες του δρομου γιατι πιστευε οτι το λογικο ειναι να κανει οπισθεν 30 μετρα το αλλο οχημα
στ)κρεμας τον γιαννη στη πλατεια συνταγματος προς γνωση και συμμορφωση
ζ)τιποτα απο τα παραπανω
η)ολα τα παραπανω

:confused:

δεν παραπονιεται κανενας για την επιβολη νομων !!!!!!!!
αντιδρουμε ομως στην εκθεση των καπνιστων σαν μουσιακα εκθεματα βρεφων που εχουν προελθει απο γεννετικες ανωμαλιες !!!!

τι δεν καταλαβαινεις ???

SeNNinhA
19/11/2007, 11:09
Δεν κατάλαβα το παράδειγμα. Αλα να σου βάλω κι εγώ καθώς και σε όλους εδω μέσα (προεραιτικά) ποιο ουσιώδη ερωτήματα:

1- Τι θα έπρεπε να συμπεράνω από αυτό?
2- Πως σχετίζεται το παράδειγμα με το δικαίωμα του καθενός να μην αναπνέει τον επιβλαβή καπνό του άλλου?
3- Θεωρείς οτι υπάρχει το παραπάνω δικαίωμα?
4- Ποιο είναι περισσότερο σημαντικό για εσένα και έχει προτεραιότητα σε περίπτωση που δεν γίνονται και τα δύο? Να μην κάνει κάποιος κακό στην υγεία του ή να να καταπιεστεί και να μην καπνίσει κάποιος μερικά τσιγάρα?
5- Ποιος δεν παραπονιέται για τους νέους νόμους? Το όλο θέμα για αυτό άρχισε. Νόμος είναι σε κάποιες χώρες να καπνίζεις μέσα σε κουτί στο αεροδρόμιο και σε άλλες να μην καπνίζεις ούτε μέσα στο σπίτι σου όπως αναφέρατε.
6- Πιστέυεις οτι οι καπνιστές έχουν σωστή (στην πλειοψηφία) συμπεριφορά, σεβόμενοι τα δικαιώματα των μη καπνιστών και δεν τους καταπιέζουν?
7- Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα ποιοι υπόκεινται σε μεγαλύτερη καταπίεση? Οι καπνιστές ή οι μη καπνιστές?
8- Σε περίπτωση ίδιας καταπίεσης, ποιος θεωρείς οτι έχει μεγαλύτερα δικαιώματα στην ζωή?
9- Θεωρείς την υγεία και την ζωή του άλλου σημαντικό πράγμα ή αδιάφορο μιας και όλοι θα πεθάνουμε μια μέρα?
10- Θεωρείς οτι εαν εμπράκτως οι καπνιστές σέβονταν τους μη καπνιστές ασχετως νομων θα υπήρχε περίπτωση να φθάσουν τα πράγματα σε τόσο extreme καταστάσεις όπως στο εξωτερικό και προσεχώς και εδώ?
11- Ποια ειναι η θέση των καπνιστών σχετικά με το δικάιωμα των μη καπνιστών? Ότι λέει ο νόμος ή ότι λέει ο σεβασμός προς τον άνθρωπο?
12- Απο ποιον ζητάτε να σας καταλάβει και να σας υπερασπιστεί? α)Από τους ίδιους τους καπνιστές? Αυτονόητο. β)Από τους μη καπνιστές? Εσεις θα το κάνατε? Εαν ναι γιατί δεν τους υπερασπίζεστε τώρα που ακόμη είναι καταπιεσμένοι. Εαν όχι....

Απλά πραγματάκια και θα το εκτιμούσα εαν είχα και μερικές απλές απαντήσεις σε αυτά.

Υ.Γ. Εαν το όχημα που έχει κάνει 30 μέτρα μόνο είναι νοσοκομειακό/πυροσβεστικό τότε δεν πιστέυεις οτι είναι μάλλον απολύτως λογικό να κάνεις πίσω 70+ μέτρα? Εκτός ενα πιστεύεις ότι όχημα το ένα, όχημα και το άλλο. Υγεία και διασκέδαση το ίδιο και το αυτό....:uplate: ????

TROOPER
19/11/2007, 11:28
Δεν κατάλαβα το παράδειγμα. Αλα να σου βάλω κι εγώ καθώς και σε όλους εδω μέσα (προεραιτικά) ποιο ουσιώδη ερωτήματα:

1- Τι θα έπρεπε να συμπεράνω από αυτό?
2- Πως σχετίζεται το παράδειγμα με το δικαίωμα του καθενός να μην αναπνέει τον επιβλαβή κανπνό του άλλου?
3- Θεωρείς οτι υπάρχει το παραπάνω δικαίωμα?
4- Ποιο είναι περισσότερο σημαντικό για εσένα και έχει προτεραιότητα σε περίπτωση που δεν γίνονται και τα δύο? Να μην κάνει κάποιος κακό στην υγεία του ή να να καταπιεστεί και να μην καπνίσει κάποιος μερικά τσιγάρα?
5- Ποιος δεν παραπονιέται για τους νέους νόμους? Το όλο θέμα για αυτό άρχισε. Νόμος είναι σε κάποιες χώρες να καπνίζεις μέσα σε κουτί στο αεροδρόμιο και σε άλλες να μην καπνίζεις ούτε μέσα στο σπίτι σου όπως αναφέρατε.
6- Πιστέυεις οτι οι καπνιστές έχουν σωστή (στην πλειοψηφία) συμπεριφορά, σεβόμενοι τα δικαιώματα των μη καπνιστών και δεν τους καταπιέζουν?
7- Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα ποιοι υπόκεινται σε μεγαλύτερη καταπίεση? Οι καπνιστές ή οι μη καπνιστές?
8- Σε περίπτωση ίδιας καταπίεσης, ποιος θεωρείς οτι έχει μεγαλύτερα δικαιώματα στην ζωή?
9- Θεωρείς την υγεία και την ζωή του άλλου σημαντικό πράγμα ή αδιάφορο μιας και όλοι θα πεθάνουμε μια μέρα?
10- Θεωρείς οτι εαν εμπράκτως οι καπνιστές σέβονταν τους μη καπνιστές ασχετως νομων θα υπήρχε περίπτωση να φθάσουν τα πράγματα σε τόσο extreme καταστάσεις όπως στο εξωτερικό και προσεχώς και εδώ?
11- Ποια ειναι η θέση των καπνιστών σχετικά με το δικάιωμα των μη καπνιστών? Ότι λέει ο νόμος ή ότι λέει ο σεβασμός προς τον άνθρωπο?
12- Απο ποιον ζητάτε να σας καταλάβει και να σας υπερασπιστεί? α)Από τους ίδιους τους καπνιστές? Αυτονόητο. β)Από τους μη καπνιστές? Εσεις θα το κάνατε? Εαν ναι γιατί δεν τους υπερασπίζεστε τώρα που ακόμη είναι καταπιεσμένοι. Εαν όχι....

Απλά πραγματάκια και θα το εκτιμούσα εαν είχα και μερικές απλές απαντήσεις σε αυτά.

1.αυτο που ειπα και πιο πριν.οτι δλδ αν δεν απαγορευεται κατι, τοτε επιτρεπεται.αν απαγορευεται ειμαστε υποχρεωμενοι να το τηρησουμε.
2.δεν σχετιζεται με το δικαίωμα του καθενός να μην αναπνέει τον επιβλαβή κανπνό του άλλου αλλα σχετιζεται αμεσα με το δικαιωμα αυτο καθ' αυτο.
3.ΣΑΦΩΣ!!!
4.το δικαιωμα στην επιλογη σαφως!!!ουτε το ενα ουτε το αλλο.
5.νομιζω οτι κανεις καποιο λαθος...το θρεντ ξεκινισε για την αντιμετωπιση που εφαρμοζεται λες και οποιος καπνιζει ειναι παιδι του σωληνα και οχι για το αν καπνιζει καποιος η οχι.
6.σε καμια περιπτωση γιατι σαν λαος πιστευω οτι ειμαστε ζωα και για κανεναν αλλο λογο.
7.σαφως οι μη καπνιστες.
8.δεν μπορω να απαντησω για μεγαλυτερο και μικροτερο δικαιωμα ενος ανθρωπου στη ζωη.θεωρω την ερωτηση προσβλητικη προς το ανθρωπινο ειδος εν γεννει και πολυ περισσοτερο οταν οι ομαδες για τις οποιες συζηταμε δεν ειναι δολοφονοι, βιαστες, εμποροι οπλων-ναρκωτικων-λευκης σαρκος!!!
9.την υγεια ναι.τη ζωη οχι.
10.ναι.
11.οτι λεει ο νομος ο οποιος εχει σαν βαση τον εβασμο προς τον ανθρωπο (και οι καπνιστες ανθρωποι ειναι.μη το ξεχνας αυτο)
12.απο κανεναν.απλα παραθετουμε ενα γεγονος.οτι για να καπνισει κανεις και μαλιστα σε χωρες ΜΗ καπνιστων στην πλειοψηφια τους πρεπει να νιωθει η να προβαλεται σαν αποκρουστικο εκθεμα.

ελπιζω να σε καλυψα και να τονισω οτι χαιρομαι πολυ την κουβεντα αυτη τη στιγμη.

πινεις???
αν ναι....:beer: :beer: :beer: :beer:

Gandalf dr685sm
19/11/2007, 13:56
για πάμε λίγο μιας και όντως το θέμα είναι καλό για "χαλαρές διαθέσεις".

1 - Βάσει απόφασης της Ε.Ε που πρέπει να εναρμονιστούν όλα τα κράτη μέλη , πρέπει σε κλειστο΄ςυ χώρους να υπάρχουν διαφορετικοί χώροι καπνιστών και μη-καπνιστών. Σε δημόσιους χώρους απαγορεύεται διά ροπάλου , με το σκεπτικό που ειπώθηκε και πριν. Δεν είναι επιλογή-δικαιώμα που "ακουμπά" τους χρήστες μόνο. Ο καπνός είναι κάτι που κάνει ζημιά ακόμα και σε άτομα που είναι στον ίδιο χώρο και δεν καπνίζουν. Με γνώμονα την προστασία λοιπόν της υγείας του παθητικού καπνιστή , ακόμα και 100 να καπνίζουν και 1 οχι... υπερισχύει ο ένας.

2 - Οι νόμοι δεν εφαρμόζονται στην Ελλάδα και οι περισσότεροι δεν διεκδικούν και τα δικαιώματα τους. Αν οι παθητικοί "καπνιστές" κάποια στιγμή , όλοι μαζί κάνουν καταγγελίες σε καταστήματα και αρχίσουν να πέφτουν ΚΑΜΠΑΝΕΣ... τότε δύο τεινά θα συμβούν.
α) Το κατάστημα θα κάνει σωστούς χώρους και διαχωρισμούς , επιβαρρυνόμενο πολλαααααα χρήματα για ανακατασκευή εξαερισμού και χώρου. Προσθέστε οτι πλέον αυτό περιέχεται νομίζω και στην άδεια λειτουργίας καταστήματος σαν υποχρεωτικός όρος.
β) Ο καταστηματάρχης επειδή δεν θα έχει να δώσει Α ποσό για το κατάστημα και Α+ ποσό για την διαμόρφωση θα απαγορεύσει ΟΛΙΚΑ το κάπνισμα για να μην τρώει και καμπάνες. Αυτό γίνεται έξω που εφαρμόζονται οι νόμοι περί προστίμων και για αυτό υπάρχει και ολική απαγόρευση.

3 - Το δικαίωμα του "καπνίζει" σαν προσωπική επιλογή , είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕΒΑΣΤΟ απο μένα , εκτός και αν αρχίζει και ενοχλεί εμένα και την υγεία μου. Σε αυτή την περίπτωση , ας βγεί και σε πολικό ψύχος να καπνίσει , αρκεί να μην προκαλεί ζημιά στην δική μου υγεία.

Μια παρατήρηση... άλλο ο συμπυκνωμένος καπνός στα μούτρα μου , απο τα ρουθούνια κάποιου και άλλο το νέφος που ζούμε. Και τα δύο είναι επιβλαβή , αλλά οτι μπορώ να αποφύγω θα το κάνω και θα το διεκδικήσω. Όσον αφορά εκπομπές καυσαερίων απο οχήματα... το EURO 3 και τα ΚΤΕΟ (οχι μόνο στην Ελλάδαρα μας) τα έχετε ακουστά;... ξέρετε τι πληρώνει ενα όχημα που "μολύνει" ακόμα και στην Ελλάδα;... για ανατρέξτε λίγο στον ΚΟΚ και θα δείτε.

Το κάπνισμα εν τέλει ναι μεν είναι προσωπική επιλογή και δικαίωμα του καθενός και το σέβομαι. Αλλά ακριβώς επειδή , ειδικά στην Ελλάδα, οι ίδιοι οι καπνιστές αδιαφορούν (στην πλειοψηφία τους, οχι όλοι!) για το οτι μπορεί και κάποιος άλλος να είναι στον ίδιο χώρο, θα το υπενθυμίσω ευγενικά την πρώτη φορά , ελπίζοντας να φιλοτιμηθούν... αν οχι... πας και σε άλλα μέσα.

Μπορεί να είναι απο την αποχώρηση απο τον χώρο ...μέχρι και τα ένδικα μέσα αν είναι χώρος εργασίας , που να είστε σίγουροι οτι θα χάσουν ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ χρήματα αν κινηθεί κάποιος με αυτό τον τρόπο.

Για την απομόνωση στο εξωτερικό ... το είπα και πριν... είναι συνέπεια οικονομική περισσότερο παρά "απομόνωσης" καπνιστών. Τις τσέπες τους κοιτάνε οι άνθρωποι. Σκέψου να θες 100.000€ να ανοίξεις ενα coffee-shop έξω και να πάει 170.000€ γιατί πρέπει να ανακατασκευάσεις τον χώρο για να φιλοξενείς και καπνιστές χωρίς πρόβλημα. Το απαγορεύεις τελείως ή οχι;

Gandalf

el_hymador
19/11/2007, 14:12
To θέμα έχει κλείσει πιστεύω.

Θα λέμε και θα ξαναλέμε τα ίδια πράγμτα που έχουν ειπωθεί σε προηγούμενα posts

Σε πραγματική διάσταση και προσαρμοσμένο στην Ελληνική πραγματικότητα, πιστεύω ότι ένας μαγαζάτορας που θα επενδύσει παραπάνω χρήματα για την δημιουργεία κατάλληλων συνθηκών και χώρων για τους καπνιστές και τους μη-καπνιστές θα έιναι ο κερδισμένος....

πολύ απλά (και το λέω χωρίς κανένα ίχνος εμπάθειας ή σαρκασμού) στο ''απαγορέυεται το κάπνισμα'' μαγαζί, δεν πρόκειται να πατήσει κανένας, δεδομένου ότι το 60 - 70% των Ελλήνων καπνίζει.

αυτά.

Τώρα ας θίξουμε ένα άλλο σημαντικότατο θέμα το οποίο παρατήρησα στο εξωτερικό και με ενόχλησε ιδιαίτερα....το Mineral νερό!!!

ρε π@π@ρες δεν θέλω σόδα!!! νερό θέλω να πιώ, όλο μπουρμπουληθράτες μαλακίες σερβίρουν εκει πάνω:rolleyes:

μέχρι που να αποφασίουν οι Γερμανοί αν διψάνε ή αν έχουν δυσκολίες στην πέψη, εγώ απαιτώ φυσικό νεράκι χωρίς ανθρακικό ...τόσο δύσκολο είναι ;;;

:lol: :wave2:

giobazolias
19/11/2007, 14:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador

Τώρα ας θίξουμε ένα άλλο σημαντικότατο θέμα το οποίο παρατήρησα στο εξωτερικό και με ενόχλησε ιδιαίτερα....το Mineral νερό!!!

ρε π@π@ρες δεν θέλω σόδα!!! νερό θέλω να πιώ, όλο μπουρμπουληθράτες μαλακίες σερβίρουν εκει πάνω:rolleyes:

μέχρι που να αποφασίουν οι Γερμανοί αν διψάνε ή αν έχουν δυσκολίες στην πέψη, εγώ απαιτώ φυσικό νεράκι χωρίς ανθρακικό ...τόσο δύσκολο είναι ;;;

:lol: :wave2:

ναι ρε π@υστη μου!!!!

κολλημα με αυτη τη γκαζολα εχουν!!!

σε λιγο θα δινουν το H2O σε σακουλακια σκονης!!!!

:eek:

Gandalf dr685sm
19/11/2007, 14:56
el_hymador...

δεν έχουν νερό πηγής ρε φίλε όπως εδώ... Για αυτό και το mineral το δικό τους , είναι "ανθρακούχο".

Για το 60-70% καπνίζοντων πάντως μην είσαι και τόσο σίγουρος.

Gandalf

SeNNinhA
19/11/2007, 15:03
1.αυτο που ειπα και πιο πριν.οτι δλδ αν δεν απαγορευεται κατι, τοτε επιτρεπεται.αν απαγορευεται ειμαστε υποχρεωμενοι να το τηρησουμε.

11.οτι λεει ο νομος ο οποιος εχει σαν βαση τον εβασμο προς τον ανθρωπο (και οι καπνιστες

Αυτά τα 2 που λές είναι κάπως αντικρουώμενα. Ή δέχεσαι το νόμο και τον ακολουθείς πιστά όπως λές στο (1), ή σέβεσαι μεν τον νόμο, έχεις δεν την απαίτηση να έχει και ο νόμος σεβασμό προς εσένα σαν άτομο όπως λες στο (2).

- Στην πρώτη περίπτωση όποιος κι αν είναι ο νόμος τότε απλά υπακούς. Ακόμη κι όταν σε υποχρεώνει να καπνίζεις μέσα σε ένα κουτί.

- Στην δεύτερη περίπτωση, αφού απαιτείς ο νόμος να σε σέβεται σαν άτομο (πολύ σωστά) τότε είσαι υποχρεωμένος και εσύ να σέβεσαι τον συνάθρωπό σου σαν άτομο άσχετα από γράμμα του νόμου. Πρώτα σέβεσαι και μετά απαιτείς να σε σέβονται. Έτσι πάει και όχι το αντίθετο. Οπότε δεν μπορείς να υιοθετείς το μοτίβο "εαν δεν απαγορευεται ρητά τότε επιτρέπεται".

Νομίζω σωστά, ή έχω άδικο σε αυτό που λέω?

4.το δικαιωμα στην επιλογη σαφως!!!ουτε το ενα ουτε το αλλο.[/B]

Εδώ θα διαφωνήσω κάθετα. Στην ερώτηση: "Ποιο είναι περισσότερο σημαντικό για εσένα και έχει προτεραιότητα σε περίπτωση που δεν γίνονται και τα δύο? Να μην κάνει κάποιος κακό στην υγεία του ή να να καταπιεστεί και να μην καπνίσει κάποιος μερικά τσιγάρα?" απάντηση σαν την παραπάνω δική σου, την θεωρώ απαράδεκτη. Είναι τουλάχιστον λυπηρό να βάζει κάποιος στην ίδια ζυγαριά το δικαίωμα στην υγεία και το δικαίωμα στην διασκέδαση και να ισορροπούν αυτά τα δύο. Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και για την απάντηση στην ερώτηση 8.

Και να ξεκαθαρίσω λίγο και την δική μου άποψη. Ποτέ δεν ήμουν ούτε και είμαι υπέρ των extreme καταστάσεων και λύσεων. Θεωρώ το γεγονός της απόλυτης απαγόρευσης του καπνίσματος κουτή. Ειδικά οταν σε ορισμένες χώρες αρχίζει να απαγορεύεται ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους όπως πεζοδρόμια και πάρκα. Το ίδιο ισχύει και για την ποτοαπαγόρευση με την μορφή που έχει στις US.

Είναι όμως απαραίτητη η απόλυτη απαγόρευση σε χώρους όπως
α) εργασίας: διότι δύσκολα ενας υπάλληλος θα το κάνει θέμα ειδικά εαν ο προϊστάμενός του καπνίζει αν και έχει κάθε δικαίωμα να απαιτήσει εργασιακό χώρο υγιή.
β) δημόσιες υπηρεσίες: αφού είσαι υποχρεωμένος να περάσεις απο εκεί και δεν έχεις άλλη επιλογή
γ) Μέσα μαζικής μεταφοράς: και εκεί δεν έχεις επιλογή και είναι και πολύ περιορισμένος ο χώρος
δ) Χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ, ταβέρνες κλπ : ευνόητο και αυτό

Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη (προς το παρόν τουλάχιστον) και η εξυπηρέτηση των καπνιστών μιας και το τσιγάρο είναι κάτι το πολύ εθιστικό (θα επανέλθω σε αυτό αργότερα).

Αλλα δεν είναι λογικό αυτό που γίνεται στην Ελλάδα προς το παρόν. Σε κάποια στιγμή έγιναν υποτυπώδεις χώροι μη καπνιστών σε εστιατόρια και μπαρ. Τι ήταν αυτοί? Κάποιες γωνιές του μαγαζιού (συνήθως οι χειρότερες αλλα δεν έχει και τόσο σημασία) οι οποίες ήταν ή μέσα στο βάθος του μαγαζιού ή στο πατάρι. Ποιο το πρόβλημα?
α) Κατ'αρχήν ήταν αυτές που εκ των πραγμάτων μάζευαν όλο τον καπνό από το υπόλοιπο μαγαζί και είχαν τον χειρότερο αερισμό. Άρα καλύτερα να καθόσουν σε τραπέζι καπνιστών.
β) Ακόμη και στις περιπτώσεις που οι μαγαζάτορες είχαν τοποθετήσει πολύ καλό εξαερισμό πάνω από αυτούς τους χώρους, ο εξαερισμός αυτός μαζευε (όπως είναι φυσικό) και όλο τον καπνό από το υπόλοιπο μαγαζί. Πάλι πρόβλημα
γ) Δεν υπήρχε απόλυτος διαχωρισμός στα δύο τμήματα ώστε να μην περνάει καπνός από το ένα τμήμα στο άλλο. Αυτό είναι και το ουσιαστικό πρόβλημα. Και όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, εκέι κολλάνε και οι καταστηματάρχες γιατί είτε χρειάζονται αρκετά χρήματα για να το κάνουν αυτο, είτε το μαγαζί είναι τέτοιου μεγέθους και διαμόρφωσης που δεν είναι εφικτό αυτό. Απλά έξω που εφαρμόζονται οι νόμοι, οι καταστηματάρχες το κάνουν το μαγαζι μη καπνιστών και ξεμπερδευουν και εδώ απλά γράφουν τον νόμο κανονικά και δεν γίνεται τίποτε. Σε αυτό βέβαια δεν λέω οτι φταίνε οι καπνιστές.

Σε περιπτώσεις όπως δημόσια κτήρια, αεροδρόμια, σταθμούς κλπ, είναι τόσο μεγάλος ο χώρος και τόσο εύκολο και ανέξοδο το να δημιουργήσεις ΣΩΣΤΟΥΣ και επαρκείς χώρους για καπνιστές που το θεωρώ ντροπή για αυτούς που σχεδιάζουν καθώς και το κρατος που πληρώνει τα κτίρια να μην εχουν προβλέψει κάτι τέτοιο και να τοποθετούν κουτιά όπως αυτά που λέτε.

Αυτό όμως που προσπαθώ να πω είναι ότι όπως έχετε προσέξει, η απομόνωση των καπνιστών επεκτείνεται και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς ακόμη και σε κράτη με μεγάλο ποσοστό καπνιστών? Γιατί όμως? Και πως θα μπορούσαν τα πράγματα να μην φτάσουν σε τέτοιο σημείο?

Εδώ μπαίνει ο ρόλος του καθένα σας (οι καπνιστές) ξεχωριστά. Όλα τα παραπάνω είναι απόπειρες να προστατευτεί ενα πολίτιμο από κάθε άποψη αγαθό. Η υγεία του ανθρώπου. Πολίτιμο για τον κάθε ένα μας αλλα και πολίτιμο για το κράτος και τις ασφαλιστικές με βάση τα ποσα που δαπανούνται κάθε χρόνο για νοσηλεία και φάρμακα. Εαν οι ίδιοι εσείς βασίζεστε μόνο στον νόμο και την εφαρμογή του, τότε απλα αυτός θα γίνει όλο και πιο σκληρός μαζί σας. Εαν οι ίδιοι έμπρακτα σεβόσαστε τους μη καπνιστές άσχετα απο απαγορεύσεις τότε δεν θα υπήρχε και λόγος για νέους πιο σκλητους νόμους. Αυτό δεν το έχετε καταλάβει όπως βλέπω και απλά αρκείστε στο να παρακολουθείτε τις εξελίξεις να σας προσπερνούν.

Γιατί εγώ σαν μη καπνιστής να παραπονεθώ εαν το τσιγάρο σου δεν με ενοχλεί? Και ΌΧΙ δεν είναι δικαίωμα ελευθερης επιλογής σου εφόσον εμένα μου κάνεις κακό. Εαν δεν παραπονεθώ εγώ και οι υπόλοιποι, ποιος θα μπει σε διαδικασία να σε περιορίσει ασφυκτικά εσένα? Κανείς. Όταν όμως κάθε μέρα και στιγμή, πιο πολύ αναπνέω τον καπνό σου παρά αέρα, τότε τα πράγματα θα καταλλήξουν όπως σημερα.

Φυσικά και θα περιοριστείς. Αρκετά θα έλεγα. Αλλα για να ζήσεις σε μια κοινωνία έτσι έχουν τα πράγματα. Κάνεις πολλές υποχωρήσεις. Ακόμη και μέσα στην οικογένειά σου. Ανέχεσαι πράγματα. Ήμήπως δεν σε καταπιέζουν οι ώρες κοινής ησυχίας? Στους πιο πολλούς κόβουν και το μεροκάματο ή υποχρεώνουν τις βιομηχανίες και τους εργατες να πάνε χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Δεν είναι καταπίεση αυτό? Δεν επικρατεί σε μια υγειή κοινωνία ο νόμος της πλειοψηφίας αλλα ο νόμος της μειοψηφίας. Θα έπρεπε να το ξέρετε αυτό. Αλλιως είναι σαν να επικρατεί ο νόμος του ισχυρού. Μια ζούγκλα δηλαδή. ΟΚ με εμένα αλλα να το ξέρουμε όλοι να πράτουμε ανάλογα.

Ούτε και αποτελεί δικαιολογία ότι αφού και ο άλλος ρυπάινει, βρωμίζει, κλέβει, σκοτώνει, τότε και εγώ που ενοχλώ λιγότερο δικαιούμε να συνεχίζω να το κάνω. Κανείς δεν το δικαιούται καθώς επίσης και πρεπει να φωνάζει ταυτόχρονα για τα υπόλοιπα δικαιώματά του.

Όπως και να έχει, ότι και να πιστεύετε, τα πράγματα είναι φανερό προς τα που πηγαίνουν. Αν θέλετε να τους αλλάξετε πορεία, υπαρχει χρόνος, αλλα σιγουρα δεν θα γίνει αυτό με φωνες και με επίκληση του δικαιώματός σας σε επιλογή. Αλλάξτε την νοοτροπία σας και σεβαστήτε τον διπλανό σας και θα δείτε οτι και αυτός θα κάνει τα στραβά μάτια όταν χρειαστεί άσχετα με τους νόμους. Εαν όχι, θα είναι ο πρωτος που θα σας καταγγείλει. Φυσικό και αναμενόμενο. Δική σας η επιλογή.

Υ.Γ. Σε μερικά χρόνια (πολλά ή λίγα) θα δείτε ότι και το τσιγάρο θα μπει στην κατηγορία των ναρκωτικών και μάλιστα σε πιο επικίνδυνη κατηγορία από την μαριχουάνα. Αν διαβάσετε λίγο θα το διαπιστώσετε και οι ίδιοι οτι οι προσπάθειες επικεντρώνονται πια προς τα εκεί. Οι καπνοβιομηχανίες έχουν χάσει πια την δυναμή τους να επιρεάζουν τα πράγματα. Βασικά είναι πόλεμος ασφαλειων-καπνοβιομηχανιών. Το κόστος στις πρώτες είναι τρομερό για να αφήσουν τις δεύτερες ανενόχλητες την στιγμή μάλιστα που επιβαρύνονται αφάνταστα και οι κρατικοί προϋπολογιμοί.

tsoukas77
19/11/2007, 16:02
Με τον τροπο που απαντουν ορισμενοι,επιβεβαιωνεται η υστερια...

TROOPER
19/11/2007, 16:16
Αυτά τα 2 που λές είναι κάπως αντικρουώμενα. Ή δέχεσαι το νόμο και τον ακολουθείς πιστά όπως λές στο (1), ή σέβεσαι μεν τον νόμο, έχεις δεν την απαίτηση να έχει και ο νόμος σεβασμό προς εσένα σαν άτομο όπως λες στο (2).δεν αλλαζει τιποτα γιαννη.και στις 2 περιπτωσεις σεβομαι και τηρω τον νομο αλλα εχω την απαιτηση ο νομος να εχει σαν σκοπο την εξυπηρετηση του πολιτη και οχι την ταλαιπωρια η την τιμωρια του.

- Στην πρώτη περίπτωση όποιος κι αν είναι ο νόμος τότε απλά υπακούς. Ακόμη κι όταν σε υποχρεώνει να καπνίζεις μέσα σε ένα κουτί.σωστα αλλα αυτο δε σημαινει οτι συμφωνω η οτι το βρισκω σωστο

- Στην δεύτερη περίπτωση, αφού απαιτείς ο νόμος να σε σέβεται σαν άτομο (πολύ σωστά) τότε είσαι υποχρεωμένος και εσύ να σέβεσαι τον συνάθρωπό σου σαν άτομο άσχετα από γράμμα του νόμου. Πρώτα σέβεσαι και μετά απαιτείς να σε σέβονται. Έτσι πάει και όχι το αντίθετο. Οπότε δεν μπορείς να υιοθετείς το μοτίβο "εαν δεν απαγορευεται ρητά τότε επιτρέπεται".εδω μου επιτρεπεις να διαφωνησω...αν ηταν ετσι τα πραματα δεν θα χρειζομασταν νομους η κανονες αν θελεις.ο λογος που υπαρχουν οι νομοι η κανονες ειναι ακριβως για να ειναι διακριτα τα ορια.και αυτο συμβαινει προφανως επειδη τα ορια ΔΕΝειναι διακριτα.

Νομίζω σωστά, ή έχω άδικο σε αυτό που λέω?

Εδώ θα διαφωνήσω κάθετα. Στην ερώτηση: "Ποιο είναι περισσότερο σημαντικό για εσένα και έχει προτεραιότητα σε περίπτωση που δεν γίνονται και τα δύο? Να μην κάνει κάποιος κακό στην υγεία του ή να να καταπιεστεί και να μην καπνίσει κάποιος μερικά τσιγάρα?" απάντηση σαν την παραπάνω δική σου, την θεωρώ απαράδεκτη. Είναι τουλάχιστον λυπηρό να βάζει κάποιος στην ίδια ζυγαριά το δικαίωμα στην υγεία και το δικαίωμα στην διασκέδαση και να ισορροπούν αυτά τα δύο.ξερεις ποσοι υγιεις ΔΕΝ μπορουν/ξερουν να διασκεδασουν και ποσοι ασθενεις ειναι πιο γλετζεδες ακομα και απο τον χιου χεφνερ???αυτο το λεω για να σου θεσω την ερωτηση:προτιμας μια υγειινη ζωη με ασφυκτικους περιορισμους η το αντιθετο.αν απαντησεις οτι προτιμας το πρωτο ειμαι ευτυχης γιατι φαινομενικα μπορει να ειμαι εγω στη γυαλα αλλα επι της ουσιας(πνευματικα αν θελεις εγω ειμαι ελευθερος.αν επιλεξεις το δευτερο ειμαι ευτυχισμενος και για σενα γιατι και εσυ εισαι ελευθερος! Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και για την απάντηση στην ερώτηση 8.δλδ?

Και να ξεκαθαρίσω λίγο και την δική μου άποψη. Ποτέ δεν ήμουν ούτε και είμαι υπέρ των extreme καταστάσεων και λύσεων. Θεωρώ το γεγονός της απόλυτης απαγόρευσης του καπνίσματος κουτή. Ειδικά οταν σε ορισμένες χώρες αρχίζει να απαγορεύεται ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους όπως πεζοδρόμια και πάρκα. Το ίδιο ισχύει και για την ποτοαπαγόρευση με την μορφή που έχει στις US.μαζι σου αν και προτιμω την πληρη απαγορευση απο μια εξευτιλιστικη ελευθερια!

Είναι όμως απαραίτητη η απόλυτη απαγόρευση σε χώρους όπως
α) εργασίας: διότι δύσκολα ενας υπάλληλος θα το κάνει θέμα ειδικά εαν ο προϊστάμενός του καπνίζει αν και έχει κάθε δικαίωμα να απαιτήσει εργασιακό χώρο υγιή.μαζι σου!
β) δημόσιες υπηρεσίες: αφού είσαι υποχρεωμένος να περάσεις απο εκεί και δεν έχεις άλλη επιλογήκαι εδω μαζι σου!
γ) Μέσα μαζικής μεταφοράς: και εκεί δεν έχεις επιλογή και είναι και πολύ περιορισμένος ο χώροςδεν χρειαζεται πιστευω να πω κατι...!
δ) Χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ, ταβέρνες κλπ : ευνόητο και αυτόεδω ωπα!γιατι απαγορευση και οχι χωρισμα???προτιμω να χωριζει το μαγαζι στα 2 και να επιλεγει ο καθενας που θα παει.γιατι να απαγορευτει πληρως????

Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη (προς το παρόν τουλάχιστον) και η εξυπηρέτηση των καπνιστών μιας και το τσιγάρο είναι κάτι το πολύ εθιστικό (θα επανέλθω σε αυτό αργότερα).συμφωνουμε

Αλλα δεν είναι λογικό αυτό που γίνεται στην Ελλάδα προς το παρόν.τι γινεται στην ελλαδα και ειναι λογικο??? Σε κάποια στιγμή έγιναν υποτυπώδεις χώροι μη καπνιστών σε εστιατόρια και μπαρ. Τι ήταν αυτοί? Κάποιες γωνιές του μαγαζιού (συνήθως οι χειρότερες αλλα δεν έχει και τόσο σημασία) οι οποίες ήταν ή μέσα στο βάθος του μαγαζιού ή στο πατάρι. Ποιο το πρόβλημα?
α) Κατ'αρχήν ήταν αυτές που εκ των πραγμάτων μάζευαν όλο τον καπνό από το υπόλοιπο μαγαζί και είχαν τον χειρότερο αερισμό. Άρα καλύτερα να καθόσουν σε τραπέζι καπνιστών.
β) Ακόμη και στις περιπτώσεις που οι μαγαζάτορες είχαν τοποθετήσει πολύ καλό εξαερισμό πάνω από αυτούς τους χώρους, ο εξαερισμός αυτός μαζευε (όπως είναι φυσικό) και όλο τον καπνό από το υπόλοιπο μαγαζί. Πάλι πρόβλημα
γ) Δεν υπήρχε απόλυτος διαχωρισμός στα δύο τμήματα ώστε να μην περνάει καπνός από το ένα τμήμα στο άλλο. Αυτό είναι και το ουσιαστικό πρόβλημα. Και όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, εκέι κολλάνε και οι καταστηματάρχες γιατί είτε χρειάζονται αρκετά χρήματα για να το κάνουν αυτο, είτε το μαγαζί είναι τέτοιου μεγέθους και διαμόρφωσης που δεν είναι εφικτό αυτό. Απλά έξω που εφαρμόζονται οι νόμοι, οι καταστηματάρχες το κάνουν το μαγαζι μη καπνιστών και ξεμπερδευουν και εδώ απλά γράφουν τον νόμο κανονικά και δεν γίνεται τίποτε. Σε αυτό βέβαια δεν λέω οτι φταίνε οι καπνιστές.κραταω την τελευταια σου φραση γιατι αυτο θα εδινα σαν απαντηση στα (α)(β)και (γ)

Σε περιπτώσεις όπως δημόσια κτήρια, αεροδρόμια, σταθμούς κλπ, είναι τόσο μεγάλος ο χώρος και τόσο εύκολο και ανέξοδο το να δημιουργήσεις ΣΩΣΤΟΥΣ και επαρκείς χώρους για καπνιστές που το θεωρώ ντροπή για αυτούς που σχεδιάζουν καθώς και το κρατος που πληρώνει τα κτίρια να μην εχουν προβλέψει κάτι τέτοιο και να τοποθετούν κουτιά όπως αυτά που λέτε.ναι!!καλα το ειπες!!!ΣΩΣΤΟΥΣ και επαρκεις χωρους!!!ΟΧΙ φυλακες καπνιστων!!!

Αυτό όμως που προσπαθώ να πω είναι ότι όπως έχετε προσέξει, η απομόνωση των καπνιστών επεκτείνεται και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς ακόμη και σε κράτη με μεγάλο ποσοστό καπνιστών? Γιατί όμως? Και πως θα μπορούσαν τα πράγματα να μην φτάσουν σε τέτοιο σημείο?δεν θα μπορουσαν αφου ουτως η αλλως αλλοι αποφασιζουνε και εμεις δε μπορουμε να κανουμε τιποτα απολυτως!!αλλα ετσι απο περιεργεια για πες μου μια χωρα καπνιστων που τεινει να τους απομονωσει?

Εδώ μπαίνει ο ρόλος του καθένα σας (οι καπνιστές) ξεχωριστά. Όλα τα παραπάνω είναι απόπειρες να προστατευτεί ενα πολίτιμο από κάθε άποψη αγαθό. Η υγεία του ανθρώπου.θεωρω πιο πολυτιμο αγαθο την ελευθερια. Πολίτιμο για τον κάθε ένα μας αλλα και πολίτιμο για το κράτος και τις ασφαλιστικές με βάση τα ποσα που δαπανούνται κάθε χρόνο για νοσηλεία και φάρμακα. Εαν οι ίδιοι εσείς βασίζεστε μόνο στον νόμο και την εφαρμογή του, τότε απλα αυτός θα γίνει όλο και πιο σκληρός μαζί σας.το ενδεχομενο να γινει πιο σωστος το διαγραφουμε δλδ???ο νομος αν μπορει να γινει κατι ειναι σκληρος και οχι σωστος???κριμα!!!πολυ λυπαμαι! Εαν οι ίδιοι έμπρακτα σεβόσαστε τους μη καπνιστές άσχετα απο απαγορεύσεις τότε δεν θα υπήρχε και λόγος για νέους πιο σκλητους νόμους. Αυτό δεν το έχετε καταλάβει όπως βλέπω και απλά αρκείστε στο να παρακολουθείτε τις εξελίξεις να σας προσπερνούν.

Γιατί εγώ σαν μη καπνιστής να παραπονεθώ εαν το τσιγάρο σου δεν με ενοχλεί?δεν εχεις λογο Και ΌΧΙ δεν είναι δικαίωμα ελευθερης επιλογής σου εφόσον εμένα μου κάνεις κακό.συμφωνω εφ' οσων σου κανω κακο αλλα τοση ωρα νομιζα οτι μιλουσαμε για κοινες λυσεις... Εαν δεν παραπονεθώ εγώ και οι υπόλοιποι, ποιος θα μπει σε διαδικασία να σε περιορίσει ασφυκτικά εσένα? Κανείς. Όταν όμως κάθε μέρα και στιγμή, πιο πολύ αναπνέω τον καπνό σου παρά αέρα, τότε τα πράγματα θα καταλλήξουν όπως σημερα. πανε οι κοινες λυσειιιις

Φυσικά και θα περιοριστείς. Αρκετά θα έλεγα. Αλλα για να ζήσεις σε μια κοινωνία έτσι έχουν τα πράγματα. Κάνεις πολλές υποχωρήσεις. Ακόμη και μέσα στην οικογένειά σου. Ανέχεσαι πράγματα. Ήμήπως δεν σε καταπιέζουν οι ώρες κοινής ησυχίας? Στους πιο πολλούς κόβουν και το μεροκάματο ή υποχρεώνουν τις βιομηχανίες και τους εργατες να πάνε χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Δεν είναι καταπίεση αυτό? Δεν επικρατεί σε μια υγειή κοινωνία ο νόμος της πλειοψηφίας αλλα ο νόμος της μειοψηφίας. Θα έπρεπε να το ξέρετε αυτό. Αλλιως είναι σαν να επικρατεί ο νόμος του ισχυρού. Μια ζούγκλα δηλαδή. ΟΚ με εμένα αλλα να το ξέρουμε όλοι να πράτουμε ανάλογα.

Ούτε και αποτελεί δικαιολογία ότι αφού και ο άλλος ρυπάινει, βρωμίζει, κλέβει, σκοτώνει, τότε και εγώ που ενοχλώ λιγότερο δικαιούμε να συνεχίζω να το κάνω. Κανείς δεν το δικαιούται καθώς επίσης και πρεπει να φωνάζει ταυτόχρονα για τα υπόλοιπα δικαιώματά του. τωρα εδω σηκωνει δοκιμιο ολοκληρο να γραψουμε...ας μη ξεφυγουμε και αρχισουμε τη γενικη θεωρηση των πραγματων θα ελεγα εγω...

Όπως και να έχει, ότι και να πιστεύετε, τα πράγματα είναι φανερό προς τα που πηγαίνουν. Αν θέλετε να τους αλλάξετε πορεία, υπαρχει χρόνος, αλλα σιγουρα δεν θα γίνει αυτό με φωνες και με επίκληση του δικαιώματός σας σε επιλογή. Αλλάξτε την νοοτροπία σας και σεβαστήτε τον διπλανό σας και θα δείτε οτι και αυτός θα κάνει τα στραβά μάτια όταν χρειαστεί άσχετα με τους νόμους. Εαν όχι, θα είναι ο πρωτος που θα σας καταγγείλει. Φυσικό και αναμενόμενο. Δική σας η επιλογή.και αν τελικα δεν συμβει αυτο???αν τελικα θεωρηθει απο τους μη καπνιστες οτι οι καπνιστες επιλεγουνε τον αργο θανατο αρα τους αξιζει η ταλαιπωρια και εφ οσον ειναι ετσι αστους να χτυπιουνται τι θα γινει δλδ???μια εικασια κανεις και αυτη σχεδον αστοχη κατ' εμε

Υ.Γ. ....................δεν θα διαφωνησω απλα θα επιφυλαχθω.

ουφ!!!!!!!!!

BELZEBOYLIS
19/11/2007, 16:18
.................................................
.................................................
.................................................:a21: :a24: :a13:

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, και ,,,,,,,,,,,:lol: :rotflmao: :lol: :wave2:

SeNNinhA
19/11/2007, 16:49
BELZE

Ολα αυτά διαγράφηκαν απο εμένα διότι το ύφος τους ενοχλησε/επιτέθηκε στον el όπως μου είπαν και αφου δεν βρίσκαμε άκρη είπα να λήξω το θέμα και να μην πάει επι προσωπικού.

TROOP

Δεν διαφωνώ όπως είδες με την άποψη οτι είναι βλακεία να σας μαντρώνουν σαν τα αρνιά αλλα δεν βλέπω και πουθενά καμία διάθεση για κοινές λύσεις από τους καπνιστές. Οχειρώνεστε πίσω από μια νομοθεσία όπου σας βολεύει και όπου δεν σας βολεύει αυτη η νομοθεσία ζητάτε κοινές λύσεις. Δυστυχώς δεν είναι σωστό και δίκαιο αυτό.

Γι αυτό και λέω ότι αν και διαφωνώ με την λογική του μαντρώματος, [u]καθόλου δεν θα με πειράξει όπως και πολλούς άλλους, οταν το δω σε εφαρμογή και στην Ελλάδα[/]. Θα είναι μια μικρή ικανοποίηση για τα τόσα χρόνια κακοποίησης που έχουμε υποστεί παρά την θέλησή μας.

Θα είναι καλό επίσης για εσάς να νοιώσετε τελικά πως αισθάνονται όλοι αυτοί που μέχρι τώρα εθελημένα αγνοείτε τα δικαιώματά τους. Σίγουρα δεν είστε όλοι έτσι αλλα αφού εσεις δεν κάνετε να αλλάξετε την νοοτροπία σας τότε δυστυχώς και εμείς οι υπόλοιποι δεν θα κάνουμε επίσης τίποτε για να προασπισουμε τα διακιώματά σας που χάνονται όντως.

SeNNinhA
19/11/2007, 17:03
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

:wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2:

gdevelek
19/11/2007, 20:20
θέλω να συμπληρώσω δύο πράγματα, το ένα ευχάριστο και το άλλο δυσάρεστο, σε όσα έγραψα χθες

1. όσο κι αν σας ενοχλεί, καπνιστές, η κατάσταση επιτέλους αλλάζει, ακόμη και στην ελλάδα, σε λίγα χρόνια θα αναπολείτε την ασυδοσία που είχατε π.χ. το 2000, και απευθύνομαι σε όσους γράφουν στα @@ τους τον μη καπνιστή στο δωμάτιο όσο και σ' αυτούς που κόπτονται πως τον σέβονται τον μη καπνιστή, αλλά μόνο στο πληκτρολόγιο, ΔΕΝ απευθύνομαι σε όσους ΚΑΙ το λένε, ΚΑΙ το κάνουν, στους οποίους βγάζω το καπέλο γιατί είναι άνθρωποι με χαρακτήρα και γνήσιο τσαμπουκά

2. δυστυχώς το πρόβλημά σας το πραγματικό δεν είναι ότι σας "καταπιέζουν" οι "φασιστικοί" νόμοι, αλλά το ΙΔΙΟ το κάπνισμα, βέβαια σε ένα φόρουμ όπου συμμετέχουν 20άρηδες και 30άρηδες, δεν θα βρεις πολλούς που να σιχτιρίζουν την ώρα και τη στιγμή που πρωτοέβαλαν τσιγάρο στο στόμα τους, αυτή τη στιγμή ανεβαίνετε εφτά σκάλες τρία-τρία τα σκαλιά, αλλά δυστυχώς θα έλθει για πολλούς από σας η στιγμή σε 10-20-30 χρόνια που ένας Χ ή Ψ γιατρός θα σας πει "διαλέξτε, κύριε" :(

gdevelek
19/11/2007, 20:21
θέλω να συμπληρώσω δύο πράγματα, το ένα ευχάριστο και το άλλο δυσάρεστο, σε όσα έγραψα χθες

1. όσο κι αν σας ενοχλεί, καπνιστές, η κατάσταση επιτέλους αλλάζει, ακόμη και στην ελλάδα, σε λίγα χρόνια θα αναπολείτε την ασυδοσία που είχατε π.χ. το 2000, και απευθύνομαι σε όσους γράφουν στα @@ τους τον μη καπνιστή στο δωμάτιο όσο και σ' αυτούς που κόπτονται πως τον σέβονται τον μη καπνιστή, αλλά μόνο στο πληκτρολόγιο, ΔΕΝ απευθύνομαι σε όσους ΚΑΙ το λένε, ΚΑΙ το κάνουν, στους οποίους βγάζω το καπέλο γιατί είναι άτομα με χαρακτήρα και γνήσιο τσαμπουκά

2. δυστυχώς το πρόβλημά σας το πραγματικό δεν είναι ότι σας "καταπιέζουν" οι "φασιστικοί" νόμοι, αλλά το ΙΔΙΟ το κάπνισμα, βέβαια σε ένα φόρουμ όπου συμμετέχουν 20άρηδες και 30άρηδες, δεν θα βρεις πολλούς που να σιχτιρίζουν την ώρα και τη στιγμή που πρωτοέβαλαν τσιγάρο στο στόμα τους, αυτή τη στιγμή ανεβαίνετε εφτά σκάλες τρία-τρία τα σκαλιά, αλλά δυστυχώς θα έλθει για πολλούς από σας η στιγμή σε 10-20-30 χρόνια που ένας Χ ή Ψ γιατρός θα σας πει "διαλέξτε, κύριε" :(

προσπαθώ να σβήσω το διπλό ποστ αλλά παίρνω απάντηση πως δεν έχω συνδεθεί... τέσπα

vangelis 64
19/11/2007, 21:36
Συμφωνώ ότι μη καπνιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να εισπνέουν τον καπνό από τα τσιγάρα μας,συμφωνώ και στο ότι είναι "κάπως" να στριμώχνεις δέκα νοματαίους σ' ένα γυάλινο κλουβί και να θέλουν να τούς ταΐσουν τα παιδάκια,αλλά να σάς πω κάτι;
Εάν υποθέσουμε ότι αύριο το πρωί σταματήσουμε ΟΛΟΙ το κάπνισμα,μέσα σε μια βδομάδα θα το επαναφέρουν διά νόμου:lol: :lol: :lol:

zolotas
19/11/2007, 21:43
καπνιστες κοφτε το .........μας ντουμανιασατε ............εχω ανακαλυψει κατι βερνικια σουπερ ,κανεις καλο κεφαλι ..........συνδιαζεις δουλεια και χαρα :lol: ........πινεις και ενα ποτακι και εισαι κομματι :lol: ..........

για καλυτερη διατροφη το εμποτιζεις φτιαχνοντας ενα κεικ σοκολατας :winka:

el_hymador
19/11/2007, 21:52
Μη-καπνιστες...

Οταν με το καλο εφαρμοσθει η απαγορευση του τσιγαρου και στην Ελλαδα να πατε σε κανα καφενε στα Ζωνιανα και να τους ζητησετε να το σβησουν γιατι σας ενοχλει...:lol:

:a016: :a016: :a016: :a015: :a015: :a015: :a016: :a016: :a016: :a015: :a015:

gdevelek
19/11/2007, 22:11
εκει όσους καπνίζουν τσιγάρο τους κοιτάζουν περίεργα... ;)

DimChios
20/11/2007, 02:56
ΠΩΠΩ ΚΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΤΑ??????

:eek: :eyepop:

Ρε σεις, το σπίτι να μου βριζανε, τοσο μεγαλα ποστς δεν υπήρχε περιπτωση να κατσω να γραψω και να διαβασω!!!

:a53: :a53:

:smokin: :smokin: :smokin:

makis206
20/11/2007, 06:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
:smokin: :smokin: :smokin:

Σας παρακαλούμε κύριε, μπορείτε να μεταβείτε στο διπλανό θρεντ ;

Εδώ

112466

DimChios
20/11/2007, 09:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Σας παρακαλούμε κύριε, μπορείτε να μεταβείτε στο διπλανό θρεντ ;

Εδώ

:smokin: :a38: :a47: :a38: :smokin:

TROOPER
21/11/2007, 13:44
TROOP

Δεν διαφωνώ όπως είδες με την άποψη οτι είναι βλακεία να σας μαντρώνουν σαν τα αρνιά αλλα δεν βλέπω και πουθενά καμία διάθεση για κοινές λύσεις από τους καπνιστές. Οχειρώνεστε πίσω από μια νομοθεσία όπου σας βολεύει και όπου δεν σας βολεύει αυτη η νομοθεσία ζητάτε κοινές λύσεις. Δυστυχώς δεν είναι σωστό και δίκαιο αυτό.

Γι αυτό και λέω ότι αν και διαφωνώ με την λογική του μαντρώματος, [u]καθόλου δεν θα με πειράξει όπως και πολλούς άλλους, οταν το δω σε εφαρμογή και στην Ελλάδα[/]. Θα είναι μια μικρή ικανοποίηση για τα τόσα χρόνια κακοποίησης που έχουμε υποστεί παρά την θέλησή μας.

Θα είναι καλό επίσης για εσάς να νοιώσετε τελικά πως αισθάνονται όλοι αυτοί που μέχρι τώρα εθελημένα αγνοείτε τα δικαιώματά τους. Σίγουρα δεν είστε όλοι έτσι αλλα αφού εσεις δεν κάνετε να αλλάξετε την νοοτροπία σας τότε δυστυχώς και εμείς οι υπόλοιποι δεν θα κάνουμε επίσης τίποτε για να προασπισουμε τα διακιώματά σας που χάνονται όντως.

βρε γιαννη απλα εδω συζηταμε αλλο θεμα.εγω προσπαθω να τονισω το θεμα της απανθρωπης συμπεριφορας και του εξεφτελισμου της ανθρωπινης αξιοπρεπειας και εσεις εχετε κολλησει στο θεμα του καπνισματος!!!αυτο προσπαθω να πω τοσες μερες τωρα!!!

και για να κλεισω...να πω οτι προτιμω την καθολικη απαγορευση απο τον εξευτελισμο!!!!

αν δε μπορω να ''εχω'' το αεροδρομιο του amsterdam, προτιμω αυτο της βιεννης της νεας υορκης η της στοκχολμης παρα αυτο της ζυριχης.η διαφορα?στο αεροδρομιο της ζυριχης εμπαινες σε εναν αναλαγο γυαλινο θαλαμο οπως αυτος του χυμαδορ, πολυ ασχημο συναισθημα οντως, ενω στα υπολοιπα ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΣ !!!!!!!!

ελπιζω να εγινα κατανοητος.:wave2:

:beer: :beer: :beer:

mrklyk
21/11/2007, 14:37
τελικα στην Ευρωπη δεν ειναι ασχημα - για δειτε εδω - σημερινα νεα απο http://www.medicalnewstoday.com/articles/89407.php

Canada: Nova Scotia Town Votes Unanimously To Ban Smoking In Cars Carrying Children

The Canadian Cancer Society has applauded a small town in Nova Scotia which dismissed criticism that banning smoking in cars carrying children is too intrusive and instead cited the evolution of anti-smoking laws across the country.

The town council of Wolfville voted in favour of the bylaw, the first of its kind in Canada.

Meg McCallum, a spokeswoman for the cancer agency, said the bylaw is part of a societal shift that began years ago when similar bans were placed on aeroplanes followed by workplaces, restaurants and bars across much of Canada.

"It's all about what's best for children and young people. This is part of evolving to a culture where being tobacco free is the norm," she said.

The law, expected to come into effect on June 1, 2008, will prohibit children under 18 from being exposed to secondhand smoke in a vehicle.

Wolfville Mayor, Bob Stead has insisted the law is not about hunting for people who are violating the bylaw, but raising awareness.

"For the most part, it's a matter of bringing to people's attention the health risks that are associated with smoking in cars, particularly for children," he said.

First-time offenders can expect a warning, but a subsequent offence will result in a fine.

To ensure that motorists are aware of the law, signs will be posted at entry points into the community and tourist destinations.

The mayor said he hoped the bylaw will put pressure on other jurisdictions to follow suit.

McCallum said the bylaw will not only improve the health of children, but discourage them from picking up the habit themselves.
The concentration of secondhand smoke, which has been linked to asthma, sudden infant death syndrome and cancers, is higher in a vehicle than in a larger space such as a bar or restaurant, the cancer agency says.

"Children's respiratory systems are less developed and their respiratory rates are higher, so they're breathing quicker and taking in more of the toxins."