PDA

View Full Version : ΜΟΤΟ ή Car χρειαζεται πιο πολύ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ?????

Σελίδες : [1] 2

SUZUKAKIAΣ
14/12/2007, 05:04
Λοιποοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοον....

:a2: Ακουω πολλους αμαξαδες να το παιζουν οδηγαρες οτι πανε γρηγορα και οτι ειναι πολυυυυυυ δυσκολο να το κανεις αυτο....

:a2: Αλλοι στον δρομο,αλλοι στην πιστα,αλλοι να λενε οτι ο Rossi αυτο που κανει ειναι πιο ευκολο απο τον Shumacher η το αναποδο και τα λοιπα...

Κρινουν δηλαδη την ικανοτητα ενος αμαξά με εναν μηχανοβιο.....

:rotflmao: Εγω θα πω πχ απο την ζωη μου.

:bigcry:Σε ποσους φιλους μου (οχι μηχανοβιους βεβαια) εχω δωσει την μηχανη μου και το παπακι μου και το scooterακι μου και παραλιγο να πεσουν απο τα πρωτα μετρα....

:bigcry:Ποσοι οταν την βαλανε μπρος και καθοταν πανω φοβηθηκανε και μου παν ασε καλυτερα να μην την οδηγησω...

:bigcry:Ενας ηρθε μαζι μου στην πιστα και του το δωσα να μπει στην πιστα και εκανε πανω απο τον διπλασιο χρονο που εκανα εγω και σχεδον σταματοντας στις στροφες.....

:bigcry:Ενος του φανηκε οτι πηγαινε μπαλα λεει το.....παπακι μου!!!!!

:look: Θελω να καταληξω στο οτι η γνωμη μου την οποια θα θελα να την συζητησω με σας ειναι οτι αντικειμενικα ειναι πιο δυσκολο το μηχανακι.....Θελει πιο πολλες ικανοτητες....

Θα θελα να ακουσω γνωμες που ισως να μου αλλαξουν εστω και λιγο αυτη την καθετη που ισως και λαθος να την εχω γνωμη μου....:nono:

Και επειδη στην προηγουμενη διαμαχη (μοτο vs car σε πιστα) περιορισα την συζητηση σε παραγωγης .....τωρα βαζω μεσα τα παντα...:wave2:

Δηλ αγωνιζομενους,ερασιτεχνες,την μαμα μου που οδηγα απο το σπιτι στη δουλεια,την γιαγια ενος φιλου μου,τον ντελιβερα,τον αναπηρο,ακομα και το παιδακι ενος χρονου που οδηγαει το πορτ μπεμπε (με τις 4 ροδες) η το μηχανακι το ηλεκτρικο με τα υποβοηθηματα...:hypnotize

Τωρα που το σκευτομαι αμαξακια μικρα οδηγανε....μηχανη οχι ομως διοτι χρειαζετε ικανοτητα.....χαχαχαχχαχαχχχαχαχαχαχαχα αμαξαδεςςςςςςςςςς :lol: :lol:

catmaster
14/12/2007, 08:16
να σε βάλω με ένα φίλο μου κουτάκια (Seat Leon 2.0 έχει ) να σε πάει μια Σούνιο η Μαραθώνα , να κάνεις 5 φορές εμετό μέσα στο κουτί;;; :smokin:

DUKASII
14/12/2007, 08:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
να σε βάλω με ένα φίλο μου κουτάκια (Seat Leon 2.0 έχει ) να σε πάει μια Σούνιο η Μαραθώνα , να κάνεις 5 φορές εμετό μέσα στο κουτί;;; :smokin: NA SE BALO EGO STH THEIA MOY ME TO NISSAN SANNY SKYLINE THS na se paei 500 metra oxi pio poly

kai ama de pidixeis xese me.:smokin:

Gandalf dr685sm
14/12/2007, 08:26
καλά είμαστε εδώ...

Καταρχάς να μην το εξαπλώσουμε... γιατί αν φτάσεις σε αγωνιστικά επίπεδα , τότε μιλάς και για cart, F1, GP κάτι που δεν κατέχει κανένας απο εδώ.

Ας το περιορίσουμε στον μέσο οδηγό και στην καθημερινή οδήγηση. Στις ικανότητες δηλαδή που αποκτά κάποιος απο την "εκπαίδευση" (χαχαχαχαχαχαχα) κατά την διάρκεια απόκτησης διπλώματος και για τα δύο οχήματα και μετά στην εμπειρία διά της οδήγησης.

Παράμετροι.

Μέσο αυτοκίνητο (μην πιάσουμε supercars ... πάμε αλλού μετά).

Πρέπει να έχεις

1) ικανή αντίληψη χώρου.
2) Αίσθηση γκαζιού - κιβωτίου - φρένου (σωστό timing και καλή γνώση χρήσης , όπως π.χ. "κατεβάσματα με κιβώτιο + φρενάρισμα)
3) Ικανότητα φρεναρίσματος πανικού με αποφυγή εμποδίου.
4) Συνεχή εγρήγορση μέσα απο καθρέφτες.
5) Γνώση ΚΟΚ (εδώ γελάμε πάλι!)
6) Κάποιες ελαφριές γνώσης μηχανολογίας.

Μέση μηχανή (απο 250-600cc, εξαιρούνται SS ... πάμε αλλού πάλι μετά)

1) Καίρια αντίληψη χώρου και ταχύτητας.
2) Καίρια αντίληψη φρεναρίσματος με 60-40% αναλογίες πέδησης μπροστά-πίσω φρένου
3) Καλή χρήση κιβωτίου για φρενάρισμα κινητήρα σε συνδυασμό με πέδηση και γκάζι.
4) Γυροσκοπικό φαινόμενο για ικανές στροφές με μικρή πιθανότητα κινδύνου.
5) Ικανή ισορροπία σε όχημα με δύο τροχούς. Αυτό σημαίνει πως το σώμα σου δεν είναι ύλη που μεταφέρεται αλλά ύλή που μετέχει στην κίνηση του οχήματος, σαν μοχλός.
6) Συνεχή εγρήγορση για την δική σου ικανότητα οδήγησης και αντίληψης , ΣΥΝ... την κίνηση πλαινών, προπορευόμενων και πίσω κινούμενων οχημάτων σε απόσταση 100m τουλάχιστον!
7) Μεγαλύτερη προσοχή στην κατάσταση του οδοστρώματος , καθώς αυτό επηρρεάζει ΑΜΕΣΑ την ισορροπία μας.
8) Σχεδιασμός κίνησης μερικά secs πριν (χάραξη πορείας) καθώς οι μηχανές πολύ δύσκολα διορθώνουν αν χάσουν μερικά εκατοστά απο την σωστή διαδρομή τους.
9) Σεβασμό στο γκάζι , καθώς απότομο άνοιγμα δεν προκαλέι μόνο σπινιάρισμα όπως στα 4τροχα, αλλά δημιουργεί πλαγιολισθήσεις, (drifts-highsiding). Συν το οτι μεγιστοποιεί το φαινόμενο της αδράνειας , αφού η ροπή είναι αντίστοιχα πολλαπλάσια των κιλών που "τραβάει" στο σύνολο οχήματος και οδηγού σε σχέση πάλι με 4τροχο.
10) Καλές μηχανολογικές γνώσεις σε σχέση με αναρτήσεις , φρένα, μέσα μετάδοσης κίνησης της μηχανής (π.χ. κιβώτιο, αλυσίδα κτλ.) Η κίνηση μιας μηχανής είναι άμεσα εξαρτόμενη απο την συμπεριφορά των παραπάνω στα όρια (ή οχι) της απόδοσης των παραπάνω.
Ειδικότερα στο θέμα αναρτήσεις , αλυσίδας, ελαστικών αν ο αναβάτης δεν γνωρίζει , τότε έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να μην μπορεί να κινηθεί σωστά με την μηχανή του σε καθημερινές και απλές διαδρομές με στροφές ή άλλα.
11) Γνώση ΚΟΚ (εδώ ξαναγελάμε πάλι)

Αφού διαβάσεις λοιπόν τα παραπάνω, πρόσθεσε και το μυαλό που κουβαλάει ο καθένας... τον Εγωισμό του... την εν γένει συμπεριφορά του πίσω απο τιμόνι.

Ακόμα και έτσι , θα δεί κάποιος οτι είναι

Χ10 φορές πιο δύσκολο να οδηγείς μηχανή (μια μέση μηχανή λέμε) απέναντι σε ενα αυτοκίνητο (μέσο αυτοκίνητο)

Αν θέλει κάποιος τώρα να πάει και σε κατηγορίες super cars και SS , μπορεί να το κάνει , αν και εκεί πλέον μπαίνουν στην διαδικασία , όροι όπως "στήσιμο-απόδοση-υποβοηθήσεις" κτλ.

catmaster
14/12/2007, 08:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
NA SE BALO EGO STH THEIA MOY ME TO NISSAN SANNY SKYLINE THS na se paei 500 metra oxi pio poly

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ggs
14/12/2007, 08:29
Να βάλω τον Σουμάχερ να οδηγεί την Ferrari Enzo από την Ν.Σμύρνη στο Σύνταγμα το πρωί , και άμα καταφέρει να φτάσει γρηγορότερα από scooter κινεζικο 50 cc που το οδηγάει μπάρμπάς, εμένα να με χέ…:wave2: :wave2:

grigorisK7
14/12/2007, 08:32
οτι εχει δυναμη ειναι δυσκολο ειτε αμαξι ειτε μηχανη

Cpt. Haddock
14/12/2007, 08:35
:rolleyes:

"πλουτωνος αέργου επι των τέκνων του ασελγούσε"

catmaster
14/12/2007, 08:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

όντως ... τον είχα δει στον Αρβανιτάκη να ψάχνει μια τουρμπίνα της Garret να βάλει μόντα στον Κέρβερο... :smokin:

siakattackj
14/12/2007, 08:43
κατά την ΑΠΟΨΗ μου η λογική είναι απλή.....

για μετρίου επιπέδου απαιτήσεις και για τα δύο οχήματα...... απαιτεί σίγουρα περισσότερες ικανότητες η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ.....

αν πάμε σε απαιτήσεις αγωνηστικού επιπέδου.....

τότε είναι πρακτικά λάθος να το συγκρίνουμε γιατί δεν έχουν καμία σχέση τα δύο μεταξύ τους......

ggs
14/12/2007, 08:45
Επίσης , κάθε νεόπλουτος μεγαλομπακάλης ,σκυλοτραγουδηστης ,μεγαλολαμογιο κ.λ.π. θα αγοράσει το πανάκριβο jeep «τέρας της ερήμου» ,θα αγοράσει super car
Porsche, Ferrari κ.λ.π ΑΣΧΕΤΑ αν είναι τελείως κουλός ….έχει τέσσερις ρόδες και γύρω-γύρω σιδερό ,άρα μπορεί να τα οδηγήσει ο καθένας…αρκεί να έχει λεφτά….
Με τις μηχανές αυτά δεν ισχύουν (και αν ισχύουν το ποσοστό είναι παρά πολύ μικρό ) ….αν αγοράσει κάποιος μια SS ή ένα χωματερο ,θα ψαχτεί ,θα πάει σε πιστές ,θα κάνει ταξίδια, θα κάνει παρέες ,forums κ.λ.π. και γενικά θα θέλει να καλυτερεύει συνέχεια σαν οδηγός …
Οπότε , η διαφορά δεν είναι τα αυτοκίνητα VS μηχανές , αλλά οδηγοί αυτοκινήτων VS οδηγοί μηχανών.
Νομίζω ότι εκεί η διαφορά είναι τεραστία …

CPANTELO
14/12/2007, 09:06
Συγνωμη κι'ολας αλλα δεν υπαρχει αυτοκινητο που στην γρηγορη οδηγηση να απαιτει περισσοτερη προσπαθεια απο το να πας γρηγορα με μια μηχανη. Ειδικα με τα σημερινα αυτοκινητα που με τη χρηση της τεχνολογιας αντικαθηστουν πολλες απο τις ενεργειες που ειχε να κανει παλαιοτερα ενας οδηγος.Traction control,lanch control,antispin,abs,ebd,asr,πνευματικες αναρτησεις.......... δινουν ουσιαστηκα τη δυνατοτητα και σε λιγοτερο ικανους να το παιζουν μαγκες.Πλεον δεν χρειαζεται καν να ανησυχεις για το αν θα μπλοκαρουν οι τροχοι σε βιαια φρεναρισματα,αν θα παρουσιαστει αποτομη υποστροφη ή υπερστροφη και γενικοτερα οτιδηποτε που θα σου χαλασει το παρτυ την ωρα που πηγαινεις ταπα. Επισης οσο τα χρηματα ανεβαινουν και πηγαινεις σε πιο εξωτικες κατασκευες τοτε αισθανεσαι πως μπαινεις να οδηγησεις ενα φρουριο το οποιο δεν υπακουει στους νομους της φυσικης που εσυ γνωριζεις και προσπαθει να δωσει νεα σημασια στις φρασεις "στριβει σαν τρενο" και "πηγαινει σαν τον ανεμο".
Η μηχανες απο την αλλη για να πανε γρηγορα απαιτουν 100% αυτοσυγκεντρωση απο τον οδηγο και ενα συνολο γνωσεων που η τεχνολογικη προοδος δεν μπορει να αντικαταστησει.Συμετεχει ολο το σωμα σου , οι αισθησεις σου πρεπει να τερμα οξυμενες ωστε να νιωθεις εκ των πρωτερων πως αντιδρα η μηχανη στους χειρισμους σου και τι ειδους διορθωτικες κινησεις χρειαζεται ωστε να μεινεις ζωντανος.Εισαι απιστευτα πιο ευαλωτος/εκτεθειμενος στα καιρικα φαινομενα καθως και σχεδον καθολου ασφαλης σε μια ενδεχωμενη πτωση με πολλα χιλιομετρα.
Το γεγονος ομως οτι με την μηχανη μπαινεις σε ενα επικινδυνο περιβαλον οπου σχεδον τα παντα εξαρτωνται απο τις δικες σου κινησεις ειναι και η μαγια της καταστασης.Δεν μπορεις να μεινεις ασυγκινητος οταν καταφερεις να τα κανεις ολα σωστα και ερωτευεσαι το οχημα που σε κανει να αισθανεσαι οτι εδωσες το 110% των δυνατοτητων σου.....

siakattackj
14/12/2007, 09:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από CPANTELO
Συγνωμη κι'ολας αλλα δεν υπαρχει αυτοκινητο που στην γρηγορη οδηγηση να απαιτει περισσοτερη προσπαθεια απο το να πας γρηγορα με μια μηχανη. Ειδικα με τα σημερινα αυτοκινητα που με τη χρηση της τεχνολογιας αντικαθηστουν πολλες απο τις ενεργειες που ειχε να κανει παλαιοτερα ενας οδηγος.Traction control,lanch control,antispin,abs,ebd,asr,πνευματικες αναρτησεις.......... δινουν ουσιαστηκα τη δυνατοτητα και σε λιγοτερο ικανους να το παιζουν μαγκες.Πλεον δεν χρειαζεται καν να ανησυχεις για το αν θα μπλοκαρουν οι τροχοι σε βιαια φρεναρισματα,αν θα παρουσιαστει αποτομη υποστροφη ή υπερστροφη και γενικοτερα οτιδηποτε που θα σου χαλασει το παρτυ την ωρα που πηγαινεις ταπα. Επισης οσο τα χρηματα ανεβαινουν και πηγαινεις σε πιο εξωτικες κατασκευες τοτε αισθανεσαι πως μπαινεις να οδηγησεις ενα φρουριο το οποιο δεν υπακουει στους νομους της φυσικης που εσυ γνωριζεις και προσπαθει να δωσει νεα σημασια στις φρασεις "στριβει σαν τρενο" και "πηγαινει σαν τον ανεμο".
Η μηχανες απο την αλλη για να πανε γρηγορα απαιτουν 100% αυτοσυγκεντρωση απο τον οδηγο και ενα συνολο γνωσεων που η τεχνολογικη προοδος δεν μπορει να αντικαταστησει.Συμετεχει ολο το σωμα σου , οι αισθησεις σου πρεπει να τερμα οξυμενες ωστε να νιωθεις εκ των πρωτερων πως αντιδρα η μηχανη στους χειρισμους σου και τι ειδους διορθωτικες κινησεις χρειαζεται ωστε να μεινεις ζωντανος.Εισαι απιστευτα πιο ευαλωτος/εκτεθειμενος στα καιρικα φαινομενα καθως και σχεδον καθολου ασφαλης σε μια ενδεχωμενη πτωση με πολλα χιλιομετρα.
Το γεγονος ομως οτι με την μηχανη μπαινεις σε ενα επικινδυνο περιβαλον οπου σχεδον τα παντα εξαρτωνται απο τις δικες σου κινησεις ειναι και η μαγια της καταστασης.Δεν μπορεις να μεινεις ασυγκινητος οταν καταφερεις να τα κανεις ολα σωστα και ερωτευεσαι το οχημα που σε κανει να αισθανεσαι οτι εδωσες το 110% των δυνατοτητων σου.....

+1,234,567,890

costas81
14/12/2007, 10:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Επίσης , κάθε νεόπλουτος μεγαλομπακάλης ,σκυλοτραγουδηστης ,μεγαλολαμογιο κ.λ.π. θα αγοράσει το πανάκριβο jeep «τέρας της ερήμου» ,θα αγοράσει super car
Porsche, Ferrari κ.λ.π ΑΣΧΕΤΑ αν είναι τελείως κουλός ….έχει τέσσερις ρόδες και γύρω-γύρω σιδερό ,άρα μπορεί να τα οδηγήσει ο καθένας…αρκεί να έχει λεφτά….
Με τις μηχανές αυτά δεν ισχύουν (και αν ισχύουν το ποσοστό είναι παρά πολύ μικρό ) ….αν αγοράσει κάποιος μια SS ή ένα χωματερο ,θα ψαχτεί ,θα πάει σε πιστές ,θα κάνει ταξίδια, θα κάνει παρέες ,forums κ.λ.π. και γενικά θα θέλει να καλυτερεύει συνέχεια σαν οδηγός …

Δεν συμφωνω απολυτα μαζι σου!

Όσοι είναι αυτοί που αγοράζουν το supercar και δεν ξερουνε να το πανε άλλοι τόσοι είναι και αυτοί που έχουνε πάρει ένα 1000 απλά για να το πάιξουνε γρήγοροι και να το μοστράρουνε στην καφετέρια και αμα δεις τα λαστιχά τους έχουν φαγωθεί μόνο στην μέση. Σε πολλές περιπτώσεις μιλάμε και για το ίδιο άτομο που έχει πάρει το ss και το γρήγορο αυτοκίνητο.

Πιστεύω είναι πάρα μα πάρα πολύ λίγοι αυτοί που μπορούν απο ένα μηχανάκι να πάρουν το 100% των δυνατοτήτων τους, οι πιο πολλοί απλά νομίζουν ότι τα καταφέρνουν.
Το ίδιο νομίζω ισχύει και με ένα δυνατό και γρήγορο αυτοκίνητο.

Και για να είναι δίκαιη η σύγκριση ενοείται ότι οδηγάμε ένα δυνατό αυτοκίνητο με όλα τα ηλεκρονικά απενεργοποιημένα.

Η εξάσκιση είναι αυτή που μπορεί να μας κάνει να οδηγήσουμε τα δύο οχήματα γρήγορα! Υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν σε αυτοκίνητο και το πετάνε και με την μηχανή κλάνουν πάνω τους και το αντίθετο.

Αν ας πούμε μπούμε σε ένα αυτοκίνητο wrc που κάνει την ειδική της κορσικής θα δούμε ότι και ένα κουτάκι θέλει απίστευτες ικανότητες για να κινηθεί με τέτοιους ρυθμούς. Για την δυσκολία της μηχανής να κινηθεί γρήγορα σε μία πίστα την καταλαβαίνεται εφαντάζομαι την δυσκολία.

Αυτό που είναι πιο ευνοικό στα αυτοκίνητα είναι ότι σου συγχωρούν πιο εύκολα ένα μικρό λάθος από ότι η μηχανή. Όπως μου έλεγε και ένας φίλος με το αυτοκίνητο δεν πέφτεις κάτω.

SUZUKAKIAΣ
14/12/2007, 11:44
να σε βάλω με ένα φίλο μου κουτάκια (Seat Leon 2.0 έχει ) να σε πάει μια Σούνιο η Μαραθώνα , να κάνεις 5 φορές εμετό μέσα στο κουτί;;; :smokin:

Παρακαλω να διαβαζετε την επικεφαλιδα πριν γραψετε ρεεεεεεεεεεεεεε....

Δεν ειπα ποιος χεζετε πιο πολυ....Μα καλα οτι σας κατεβει γραφετε????

Και στην τελικη βεβαια και θα κανω εμετο....εδω κανω μονο που μπαινω σταματημενος σε αυτη την αηδια με τις 4 ροδες....

Και να σου πω και το αλλο??? Πες μου εναν αμαξά που δεν θα χεζοταν με ενα ανοιγμα μιας 1000αρας.....

Εγω βεβαια και φοβαμαι οταν τρεχουν αμαξια...γιατι λεω αν του φυγει του κουλου που οδηγαει θα φυγω αδικοχαμενος απο μια μ@λ@κι@ με 4 ροδες....
:wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2:

SUZUKAKIAΣ
14/12/2007, 11:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
NA SE BALO EGO STH THEIA MOY ME TO NISSAN SANNY SKYLINE THS na se paei 500 metra oxi pio poly

Και στην τελικη βεβαια και θα κανω εμετο....εδω κανω μονο που μπαινω σταματημενος σε αυτη την αηδια με τις 4 ροδες....

Και να σου πω και το αλλο??? Πες μου εναν αμαξά που δεν θα χεζοταν με ενα ανοιγμα μιας 1000αρας.....

Εγω βεβαια και φοβαμαι οταν τρεχουν αμαξια...γιατι λεω αν του φυγει του κουλου που οδηγαει θα φυγω αδικοχαμενος απο μια μ@λ@κι@ με 4 ροδες....

ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΠΗΔΗΞΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ (ΜΠΛΙΑΧ) ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ

SUZUKAKIAΣ
14/12/2007, 11:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
Δεν συμφωνω απολυτα μαζι σου!

...ενοείται ότι οδηγάμε ένα δυνατό αυτοκίνητο με όλα τα ηλεκρονικά απενεργοποιημένα.

Καλα τα λες εκτος απο 1 σημειο...

Για τους αμαξαδες δεν εννοειτε οτι οδηγανε χωρις συστηματα εννοειτε οτι οδηγανε με συστηματα...:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

idi
14/12/2007, 11:57
το μνι και το πριόνι οποιος δε το ξερει ιδρώνει

Cpt. Haddock
14/12/2007, 12:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από SUZUKAKIAΣ
...γιατι λεω αν του φυγει του κουλου που οδηγαει θα φυγω αδικοχαμενος απο μια μ@λ@κι@ με 4 ροδες....

γιατί επιμένεις να θεωρείς όλους τους άλλους κουλούς εξ' ορισμού δεν καταλαβαινω :rolleyes:

κοιτα να χαρείς τη μηχανή γιατί σε λίγα χρόνια κι εσυ με αυτοκίνητο θα κινείσαι όπως όλοι :wave2:

catmaster
14/12/2007, 12:05
...κοιτα να χαρείς τη μηχανή γιατί σε λίγα χρόνια κι εσυ με αυτοκίνητο θα κινείσαι όπως όλοι...

:sick: :a020:

crewdriver
14/12/2007, 12:09
και ο ροσι οταν μπηκε στο 206 wrc σε χαντακι το ριξε!ο σουμαχερ με το ντουκατι ηταν 5 δευτερολεπτα πιο αργος σε πιστα!στο επιπεδο τους ολα γινονται σε αλλο "επιπεδο".ο χειροτερος απο αυτους τους οδηγους,ειναι διαολεμενα ανωτερος απο οποιονδηποτε "μεσο οδηγο".η συγκριση αυτη ειναι ακυρη.ειναι το τι θες να κανεις με τη μηχανη η με το αμαξι.το να ντριφταρεις σε αυτοκινητο με υποστροφη ειναι δυσκολο,αλλα υπαρχουν ατομα που κανουν τρομερα.το να στριβεις μοταρντ και να ακουμπας τα αυτια σου κατω ειναι δυσκολο.υπαρχουν ατομα που το κανουν!δε μπορεις να συγκρινεις οχηματα που ειναι εξ'ορισμου διαφορετικης κατασκευαστικης φιλοσοφιας!στην καθημερινη οδηγηση, ναι, η μηχανη θελει περισσοτερη ικανοτητα για να την πας με ασφαλεια!στους αγωνες ομως ειναι διαφορετικα τα πραγματα!υπαρχουν ατομα που ειναι καλα και στα δυο!αλλοι σε κανενα απο τα δυο(μιλωντας για φυσικο ταλεντο παντα και οχι εκπαιδευση)....

SUZUKAKIAΣ
14/12/2007, 12:17
γιατί επιμένεις να θεωρείς όλους τους άλλους κουλούς εξ' ορισμού δεν καταλαβαινω :rolleyes:

κοιτα να χαρείς τη μηχανή γιατί σε λίγα χρόνια κι εσυ με αυτοκίνητο θα κινείσαι όπως όλοι :wave2:

Κουλο εννοουσα επειδη δεν οδηγαει μηχανη...(δεν ξερω αν με πιανεις πως το λεω)

Και οσο για το αλλο οτι σε λιγα χρονια θα οδηγαω αμαξι οπως ολοι ποιους εννοεις??

Μηπως τους αμετρητους 35-40-45-50 που ξερω απο την μηχανοπαρεα της πολης μου που εχουν ολοι αμαξια των 3.000ευρο (αν υπηρχε ευρο τοτε που το πηραν ( μεταχειρισμενο και το οδηγανε μονο οταν βρεχει λεγοντας ''αχ να μην εβρεχε να παιρνα την μηχανη και οτι δεν αντεχουν σε αυτο το κουτι'' και οτι τους βριζουν οι γυναικες τους επειδη δεν εχουν ενα αμαξι που να μην ντρεπονται να κυκλοφορουν?????

Η οτι ακομα και στις εκδρομες που πανε με την οικογενεια τους πανε αυτοι με την μηχανη και οδηγανε το αμαξι οι γυναικες του μα τα παιδια???

Μαλλον δεν εχετε στα μερη σου μηχανοΒΙΟΥΣ...:yuck: :yuck:

DUKASII
14/12/2007, 12:29

ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΠΗΔΗΞΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ (ΜΠΛΙΑΧ) ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ
:wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: ΕΛΑ'???:confused:

Cpt. Haddock
14/12/2007, 12:39

Και οσο για το αλλο οτι σε λιγα χρονια θα οδηγαω αμαξι οπως ολοι ποιους εννοεις??

Μηπως τους αμετρητους 35-40-45-50 που ξερω απο την μηχανοπαρεα της πολης μου που εχουν ολοι αμαξια των 3.000ευρο (αν υπηρχε ευρο τοτε που το πηραν ( μεταχειρισμενο και το οδηγανε μονο οταν βρεχει λεγοντας ''αχ να μην εβρεχε να παιρνα την μηχανη και οτι δεν αντεχουν σε αυτο το κουτι'' και οτι τους βριζουν οι γυναικες τους επειδη δεν εχουν ενα αμαξι που να μην ντρεπονται να κυκλοφορουν?????

Η οτι ακομα και στις εκδρομες που πανε με την οικογενεια τους πανε αυτοι με την μηχανη και οδηγανε το αμαξι οι γυναικες του μα τα παιδια???

Πάμε ανάποδα...

Το τι έχω στα μέρη μου και το τι θα πει μηχανόβιος είναι άλλο θέμα (για πες εσυ που ξέρεις τι θα πει μηχανόβιος που έχεις φαει τα χλμ :lol: :lol: ) - απο πιο μέρος είσαι εσύ που έχει μηχανόβιους δλδ :rotflmao:

Ειναι ξεκάθαρο και εύλογο οτι όι πιο πολλοί με το που κάνουν οικογένεια χρειάζονται αυτοκίνητο για τις μετακινησεις τους (παιδιά, πράγματα κλπ), οπότε κάποια στιγμή θα βρεθείς κι εσύ μοιραια στη θεση αυτών που κοροϊδεύεις. Γι' αυτό και λέω κοίτα να χαρείς τη μηχανή όσο προλαβαίνεις

Τελος, το να θεωρείς καποιον κουλό επειδή δεν οδηγεί μηχανή (ΕΚΕΙΝΗ την ώρα που τον βλέπεις - δεν ξέρεις γιατί ειναι με αμάξι εκείνη την ώρα) ειναι τελείως ΗΛΙΘΙΑ και διαστρεβλωμένη λογική

Σκέψου το λίγο και (ελπιζω) θα το καταλάβεις

αν πάλι όχι... δεν έγινε και τίποτα :lol:

grigorisK7
14/12/2007, 12:40

:lol: :lol: :rotflmao:

grigorisK7
14/12/2007, 12:46
κακα τα ψεματα ενα αμαξι χρειαζεται... αμα θες να πας σουπερμαρκετ να ψωνισεις με τι θα πας ? αμα θες να πας καπου τους γονεις σου κτλ με τι θα τους πας ? αμα βρεχει... εγω πρωσοπικα δε γουσταρω να οδηγαω στι βροχη. Αμα θελεις να βγεις σε κανα clubaki το βραδυ μπουζουκια κτλ με τη μηχανη θα πας? με κρανος μπουφαν κτλ ? δε λεει...

ειναι χρησιμα τα αμαξια καμια φορα :D

road spirit
14/12/2007, 12:51
η απαιτούμενη ικανότητα προσδιορίζεται από το πόση πληροφορία έχει να επεξεργαστεί ο εγκέφαλος στην μονάδα του χρόνου (inputs), και ανάλογα πόσες εντολές έχει να δώσει (outputs), πόσο γρήγορα μπορεί να τα κάνει αυτά, και πόσο καλά μπορεί το νευρικό και μυοσκελετικό μας σύστημα να ανταποκριθούν (ακρίβεια εκτέλεσης των εντολών πχ)...

πάρτε :

Αυτοκίνητο :
inputs : 1)όραση (που βρίσκεσαι στο χώρο, εισερχόμενα βλήματα κλπ)
2) ακοή (αν και με τις μουσικές να βαράνε, αυτό μάλλον πάει στράφι)
3) feedback χειρηστιρίων τιμόνι,
4) feedback χειρηστιρίων πενταλ αριστερό πόδι
5) feedback χειρηστιρίων πεντάλ δεξί πόδι
6) feedback χειρηστιρίων λεβιέ ταχυτήτων
7) feedback αισθησης οχήματος στο δρόμο (αντίληψη πρόσφυσης) : ... ότι και όπως μπορεις να το νιώσεις καθισμενος σε μια πολυθρόνα)

Σύνολο : 7

outputs εντολές χειρισμού
1)τιμόνι,
2) πενταλ αριστερό πόδι
3) πεντάλ δεξί πόδι
4) λεβιέ ταχυτήτων
σύνολο : 4

μοτο :
inputs : 1) όραση (που βρίσκεσαι στο χώρο, εισερχόμενα βλήματα κλπ)
2) ακοή
3) feedback χειρηστιρίων στρίψιμο γυροσκοπικό δεξί τιμόνι/κλιπόν),
4) feedback χειρηστιρίων στρίψιμο γυροσκοπικό αριστερό τιμόνι/κλιπόν,
5) λεβιέ ταχυτήτων αριστερό πόδι
6) μαρσπιέ αριστερό πόδι (άσκησης πίεσης/δύναμης, και λειτουργία ανάρτησης)
7) λεβιέ πίσω φρενου δεξί πόδι
8) μαρσπιέ δεξί πόδι (άσκησης πίεσης/δύναμης, και λειτουργία ανάρτησης)
10) feedback γκαζιού (δεξί χέρι)
11) feedback μπροστινού φρένου (δεξί χέρι)
12) feedback συμπλέκτη (αριστερό χέρι)
13) feedback αισθησης οχήματος στο δρόμο (αντίληψη πρόσφυσης, λειτουργία ανάρτησης) όπως την αντιλαμβάνεσαι απο τις δυνάμεις που δέχεσαι σέλα
και επειδή στη σέλα ασκούμε δύναμη που ΕΧΕΙ επίδραση στην οδήγηση (με την μέση). Στο αυτοκίνητο όσο και να κλάσεις στο κάθισμα, δεν ασκείς επιροή.

Σύνολο : 13

outputs: εντολές χειρισμού
1) στρίψιμο γυροσκοπικό δεξί τιμόνι/κλιπόν),
2) στρίψιμο γυροσκοπικό αριστερό τιμόνι/κλιπόν,
3) λεβιέ ταχυτήτων αριστερό πόδι
4) μαρσπιέ αριστερό πόδι (άσκησης πίεσης/δύναμης, και λειτουργία ανάρτησης)
5) λεβιέ πίσω φρενου δεξί πόδι
6) μαρσπιέ δεξί πόδι (άσκησης πίεσης/δύναμης, και λειτουργία ανάρτησης)
7) γκαζι (δεξί χέρι)
8) μπροστινο φρένο (δεξί χέρι)
9) συμπλέκτης (αριστερό χέρι)
10) άσκηση δύναμης με τα πόδια σε ντεπόζιτο, γύρω απο τη περιοχή της μέσης κλπ.

Συνολο 10

Στα παραπάνω προσθέστε τις διαφορες που προκύπτουν:
1) απο το γεγονός οτι η μοτο εχει περισσότερους βαθμούς ελευθερίας (κίνηση σε περισσότερους άξονες)
2) από γεγονός οτι σε μια μοτο έχεις τον εγγενή φόβο απώλειας ισοροπίας και διαφύλαξης της σωματικής σου ακεραιότητας, πολύ περισσότερο
απο οτι στο αυτόκινητο, κάτι που περιορίζει τη διαθέσιμη "χωρητικότητα" που έχει ο εγκέφαλος να επεξεργαστεί data...

edit : το γραψα στα γΛηγορα, οπότε μπορει να εχω ξεχάσει +/- κανα input ή ouput, αλλά η γενική εικόνα ειναι αυτή :D

CPANTELO
14/12/2007, 13:03
Kατα τη γνωμη μου εισαι σε πολλα σημεια λαθος....

Το να βλεπεις υποτιμητικα τα αυτοκινητα ειναι μεγαλο λαθος γιατι μπορουν να σου προσφερουν πραγματα που η μηχανη δεν μπορει.

Επισης το οτι καποιος δεν οδηγει μηχανη δεν τον κανει λιγοτερο καλο απο καποιον που οδηγει,απλα ειναι διαφορετικος.

Ακομα καταλαβε πως δεν υπαρχουν μονο κουλοι εξω αλλα και τυποι που κανουν κωλοτουμπες με οτι τους δωσεις αρκει να εχει ροδες.

Με λιγα λογια χαλαρωσε και κανε τον διαχωρισμο μεταξυ προτιμησης/αποψης και πραγματικοτητας.Πιστεψε με δεν ειναι το ιδιο.......

road spirit
14/12/2007, 13:05
Kατα τη γνωμη μου εισαι σε πολλα σημεια λαθος....

Το να βλεπεις υποτιμητικα τα αυτοκινητα ειναι μεγαλο λαθος γιατι μπορουν να σου προσφερουν πραγματα που η μηχανη δεν μπορει.

Επισης το οτι καποιος δεν οδηγει μηχανη δεν τον κανει λιγοτερο καλο απο καποιον που οδηγει,απλα ειναι διαφορετικος.

Ακομα καταλαβε πως δεν υπαρχουν μονο κουλοι εξω αλλα και τυποι που κανουν κωλοτουμπες με οτι τους δωσεις αρκει να εχει ροδες.

Με λιγα λογια χαλαρωσε και κανε τον διαχωρισμο μεταξυ προτιμησης/αποψης και πραγματικοτητας.Πιστεψε με δεν ειναι το ιδιο....... σε ποιον αναφέρεσαι ? :)

CPANTELO
14/12/2007, 13:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
σε ποιον αναφέρεσαι ? :)

Φυσικα στον Suzakia..... Με σενα συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ

:beer:

road spirit
14/12/2007, 13:09
να συμπληρώσω μονο, οτι τα παραπάνω αποτελούν - εντελώς συνοπτικά εδω - αντικείμενο εργασίας σε μάθημα "εργονομική ανάλυση εργασίας" σε πολυτεχνείο. Η εργασία βαθμολογήθηκε με 10 και έγινε αποδεκτή απο 2 καθηγητές

Cpt. Haddock
14/12/2007, 13:10
Η εργασία βαθμολογήθηκε με 10 και έγινε αποδεκτή απο 2 καθηγητές

τι λε ρε φιλαράκι να 'ουμ' :smokin:

road spirit
14/12/2007, 13:14
τι λε ρε φιλαράκι να 'ουμ' :smokin: μα φυσικά... αλλά δεν έχει εφαρμογή σε βρεταννικά χρέπια, ως απευθυνόμενα σε κουλάντζες, χαρακτηρίζονται απο χαμηλότερη απαίτηση σε ινπουτς και outputs :lol: :alien: :lol:

Cpt. Haddock
14/12/2007, 13:16
... χαμηλότερη απαίτηση σε [....] outputs :lol: :alien: :lol:

λαθος κύριε

(κάνε σερβις να δεις output σε ευρώ που θέλει :bigcry: )

costas81
14/12/2007, 13:16
μα φυσικά... αλλά δεν έχει εφαρμογή σε βρεταννικά χρέπια, ως απευθυνόμενα σε κουλάντζες, χαρακτηρίζονται απο χαμηλότερη απαίτηση σε ινπουτς και outputs :lol: :alien: :lol:

:a20: :a20: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

road spirit
14/12/2007, 13:19
λαθος κύριε

(κάνε σερβις να δεις output σε ευρώ που θέλει :bigcry: ) μα εκει δεν μιλάμε για οδηγική ικανότητα, αλλά για τραπεζική ικανότητα :lol: ... εεεμμ, τι τραπεζίτης είσαι? ε? :lol:

SUZUKAKIAΣ
14/12/2007, 13:21
Φυσικα στον Suzakia..... Με σενα συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ

:beer:

Πρωτον με λενε σουζουκακια και δευτερον ειναι αυτη η δικη μου σταση απεναντι στα αμαξια και δεν σας ειπα να την εχετε και εσεις....μην προσπαθεις λοιπον να μου την αλλαξεις...

Και τριτον η σταση μου αυτη για τα αμαξια γινετε ολο και πιο δυνατη και την στιριζω οταν βλεπω ανθρωπους να μην μπορουν καν να ξεκινησουν μια μηχανη,οπως τα πχ που ειπα στο πρωτο ποστ....

Δεν εχω δει και πολλους να μην μπορουν να ξεκινησουν ενα αμαξι (και δεν εννοω την κοπελιτσα που ειναι ασχετη) εννοω μηχανοβιους αλλα και γενικα....ασε που στο τελος και η κοπελιτσα η ασχετη το παιρνει το διπλωμα του αμαξιου....

Και τελος εννοειτε οτι το αμαξι χρησημευει και καπου και το πα και πιο πριν ...για βολτα με γκομενες,για κλαμπ,μπουζουκια,βροχη,στη δουλεια,στο σουπερ μαρκετ.....δηλαδη αυτα που με την μηχανη δεν γινονται....

Cpt. Haddock
14/12/2007, 13:21
... τι τραπεζίτης είσαι? ε? :lol:

θα σου 'λεγα τωρα αλλα θα φάω ban :lol: :lol: :lol:

SUZUKAKIAΣ
14/12/2007, 13:26
Πάμε ανάποδα...

Το τι έχω στα μέρη μου και το τι θα πει μηχανόβιος είναι άλλο θέμα (για πες εσυ που ξέρεις τι θα πει μηχανόβιος που έχεις φαει τα χλμ :lol: :lol: ) - απο πιο μέρος είσαι εσύ που έχει μηχανόβιους δλδ :rotflmao:

Ειναι ξεκάθαρο και εύλογο οτι όι πιο πολλοί με το που κάνουν οικογένεια χρειάζονται αυτοκίνητο για τις μετακινησεις τους (παιδιά, πράγματα κλπ), οπότε κάποια στιγμή θα βρεθείς κι εσύ μοιραια στη θεση αυτών που κοροϊδεύεις. Γι' αυτό και λέω κοίτα να χαρείς τη μηχανή όσο προλαβαίνεις

Τελος, το να θεωρείς καποιον κουλό επειδή δεν οδηγεί μηχανή (ΕΚΕΙΝΗ την ώρα που τον βλέπεις - δεν ξέρεις γιατί ειναι με αμάξι εκείνη την ώρα) ειναι τελείως ΗΛΙΘΙΑ και διαστρεβλωμένη λογική

Παλι δεν καταλαβες τι εννοουσα οταν ελεγα κουλοσ.Σκέψου το λίγο και (ελπιζω) θα το καταλάβεις!!!!!!!!!!!!!!!!

Και για την ηλικια μου (19) τα 40.000χλμ που εχω κανει δεν ειναι λιγα νομιζω...ετσι???

Αλλα παλι κατι θα βρεις να σχολιασεις και θα συνεχιστει αυτη η διαμαχη χωρις λογο...δεν ειναι το θεμα να μαλωνουμε και να την λεει ο ενας στον αλλο...Το θεμα ειναι να λεει ο ενας την γνωμη του και ο αλλος να απανταει μα σεβασμο προς την γνωμη του αλλου απλα λεγοντας την δικια του....

Παντος να σας λεει ενας 19χρονος πως να κανετε συζητηση ειναι φοβερο ρε σεις...αμαν πια μπηχτες γουσταρετε να δινετε συνεχεια?Τι εισατε εσεις....:bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:

catmaster
14/12/2007, 13:27
Πρωτον με λενε σουζουκακια και δευτερον ειναι αυτη η δικη μου σταση απεναντι στα αμαξια και δεν σας ειπα να την εχετε και εσεις....μην προσπαθεις λοιπον να μου την αλλαξεις...

Και τριτον η σταση μου αυτη για τα αμαξια γινετε ολο και πιο δυνατη και την στιριζω οταν βλεπω ανθρωπους να μην μπορουν καν να ξεκινησουν μια μηχανη,οπως τα πχ που ειπα στο πρωτο ποστ....

Δεν εχω δει και πολλους να μην μπορουν να ξεκινησουν ενα αμαξι (και δεν εννοω την κοπελιτσα που ειναι ασχετη) εννοω μηχανοβιους αλλα και γενικα....ασε που στο τελος και η κοπελιτσα η ασχετη το παιρνει το διπλωμα του αμαξιου....

Και τελος εννοειτε οτι το αμαξι χρησημευει και καπου και το πα και πιο πριν ...για βολτα με γκομενες,για κλαμπ,μπουζουκια,βροχη,στη δουλεια,στο σουπερ μαρκετ.....δηλαδη αυτα που με την μηχανη δεν γινονται....

Αφού το έχεις βγάλει το συμπέρασμά σου εδώ και χρόνια , τι μπαίνεις και ποστάρεις σαν απορία ρε μάστορα ;;

SUZUKAKIAΣ
14/12/2007, 13:33
Αφού το έχεις βγάλει το συμπέρασμά σου εδώ και χρόνια , τι μπαίνεις και ποστάρεις σαν απορία ρε μάστορα ;;

Δεν ειμαι μαστορας ειμαι καστορας και στο μαμισι μαστορας!!!(θελω να πιστευω τουλαχιστον)

Τεσπα να σου πω γιατι κατα την γνωμη μου δεν εχεις δικιο σε αυτο που λες???

Γιατι ο καθενας εχει εδω μεσα ξερει τι πιστευει και κανεις δεν του αλλαζει γνωμη...Απλα συζητηση να γινεται για να ακουμε και αλλες γνωμες ....οπως αυτη π μ αρεσε για τα αουτπουτς.....Δεν ειναι ερωτηση με απορια αυτη.....Ειναι φιλοσοφικη ερωτηση..:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:

Cpt. Haddock
14/12/2007, 13:36
Παλι δεν καταλαβες τι εννοουσα οταν ελεγα κουλοσ.Σκέψου το λίγο και (ελπιζω) θα το καταλάβεις!!!!!!!!!!!!!!!!

Και για την ηλικια μου (19) τα 40.000χλμ που εχω κανει δεν ειναι λιγα νομιζω...ετσι???

Αλλα παλι κατι θα βρεις να σχολιασεις και θα συνεχιστει αυτη η διαμαχη χωρις λογο...δεν ειναι το θεμα να μαλωνουμε και να την λεει ο ενας στον αλλο...Το θεμα ειναι να λεει ο ενας την γνωμη του και ο αλλος να απανταει μα σεβασμο προς την γνωμη του αλλου απλα λεγοντας την δικια του....

Παντος να σας λεει ενας 19χρονος πως να κανετε συζητηση ειναι φοβερο ρε σεις...αμαν πια μπηχτες γουσταρετε να δινετε συνεχεια?Τι εισατε εσεις....

whatever

γεια σου 19χρονε μηχανόβιε :lol: :lol: :bigcry: :lol: :lol:

edmarios
14/12/2007, 13:37

Οταν εχει κεφια ο ποιητης.... ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ!!!!!

+1,000,000

catmaster
14/12/2007, 13:42
Δεν ειμαι μαστορας ειμαι καστορας και στο μαμισι μαστορας!!!.........

που σαι κάστορα .... σου πέσαν οι σφαίρες ρε ...

AVATOS
14/12/2007, 13:42
...σωστός ο catmaster!!!

SUZUKAKIAΣ
14/12/2007, 13:47

Μη σου πω που μου πεσανε γιατι θα μου κανουν μπαν......:a48: :a48: :a48: :a48: :a48:

CPANTELO
14/12/2007, 13:48
@Suzakakias

Σου μιλαω εκ πειρας διοτι ειχα την τυχη να οδηγησω αυτοκινητα που τα βλεπεις μονο σε περιοδικα ή σε εκθεσεις οποτε πιστεψε με μπορουν να κανουν πολυ περισσοτερα απο το να πηγαινεις στο supermarket οταν βρεχει..... Επισης ξεκολα απο την ιδεα οτι αν δεν οδηγας μηχανη εισαι κουλος γιατι θα μπορουσα να σου πω οτι εσυ που δεν οδηγας/γουσταρεις ή που φοβασαι (πες το οπως θες) τα 4τροχα εισαι τρικουλος.....

Στη τελικη οπως σου ειπαν και οι αλλοι , αφου πιστευεις οτι 19 χρονων τα ξερεις ολα...παω πασο!!!!

SUZUKAKIAΣ
14/12/2007, 13:53
@Suzakakias

Σου μιλαω εκ πειρας διοτι ειχα την τυχη να οδηγησω αυτοκινητα που τα βλεπεις μονο σε περιοδικα ή σε εκθεσεις οποτε πιστεψε με μπορουν να κανουν πολυ περισσοτερα απο το να πηγαινεις στο supermarket οταν βρεχει..... Επισης ξεκολα απο την ιδεα οτι αν δεν οδηγας μηχανη εισαι κουλος γιατι θα μπορουσα να σου πω οτι εσυ που δεν οδηγας/γουσταρεις ή που φοβασαι (πες το οπως θες) τα 4τροχα εισαι τρικουλος.....

Στη τελικη οπως σου ειπαν και οι αλλοι , αφου πιστευεις οτι 19 χρονων τα ξερεις ολα...παω πασο!!!!

Ρε δεν πατε καλα...λεω εγω οτι τα ξερω ολα???

Εγω ειμαι ο 19 χρονων μικροσ αλλα εσεισ δεν εχετε μαθει ακομα να συζητατε και να καταλαβενετε τι λεω...

Και εσεισ δηλ που ειστε μεγαλοι ξερετε τισ σασ γινεται νομιζετε???

Αν ξερατε θα λεγατε την γνωμη σας και τελοσ...κανεισ δεν εχει δωση καθαρα την γνωμη του και να την υποστιριξει...ολο βλακειεσ και αοριστε μιλατε....

Αλλα εχετε αλλοθι οτι ειστε μεγαλοι ε???
χαχαχαχαχα:wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2:

costas81
14/12/2007, 13:59

Παντος να σας λεει ενας 19χρονος πως να κανετε συζητηση ειναι φοβερο ρε σεις...αμαν πια μπηχτες γουσταρετε να δινετε συνεχεια?Τι εισατε εσεις....:bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:

Ρε δεν ξέρουν τα παιδιά!Είναι άσχετοι!Δεν σπουδάζουν Ιταλία φαρμακευτική.

Μην ασχολείσαι μαζί τους.
Όσο για τα 40,000 για την ηλικία σου για κάποιους άλλους μικροτερους σου ειναι λίγα.

SUZUKAKIAΣ
14/12/2007, 14:03
Ρε δεν ξέρουν τα παιδιά!Είναι άσχετοι!Δεν σπουδάζουν Ιταλία φαρμακευτική.

Μην ασχολείσαι μαζί τους.
Όσο για τα 40,000 για την ηλικία σου για κάποιους άλλους μικροτερους σου ειναι λίγα.

Αυτη η πουτ@ν@ η αλεπου ξερεις τι κανει?????

Τα κανει κρεμασταρια....

Και μετα απο αυτην πολλοι πολλοι ανθρωποι (κοστασ81) τα κανουν και αυτοι κρεμασταρια.....ξερεις ποια ε???οσα δεν φτανουν και δεν φανταζονται......

:wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2:

costas81
14/12/2007, 14:06
Ρε δεν πατε καλα...λεω εγω οτι τα ξερω ολα???

Εγω ειμαι ο 19 χρονων μικροσ αλλα εσεισ δεν εχετε μαθει ακομα να συζητατε και να καταλαβενετε τι λεω...

Και εσεισ δηλ που ειστε μεγαλοι ξερετε τισ σασ γινεται νομιζετε???

Αν ξερατε θα λεγατε την γνωμη σας και τελοσ...κανεισ δεν εχει δωση καθαρα την γνωμη του και να την υποστιριξει...ολο βλακειεσ και αοριστε μιλατε....

Αλλα εχετε αλλοθι οτι ειστε μεγαλοι ε???
χαχαχαχαχα:wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2:

εσυ δεν εχεις μαθει να ακους...

AVATOS
14/12/2007, 14:07

...εχει κ κατι junior κατηγοριες που γραφουν 100αδες χιλιαδες...κ σε τελικη δεν τα μετρανε κιολας...!

Ζεύκας
14/12/2007, 14:13
σουζουκάκια πρόσεχε....γιατί θα γίνεις σαν έναν defiant....
κ δεν τον έχεις προλάβει...κ θα μάθεις τι συνέβη από πρώτο χέρι...

πας κ την λες σε ανθρώπους όπως ο cpt haddock και τον catmaster που έχουν φάει τον μοτοσυκλετισμό με το κουτάλι...με γνώσεις πολύ πάνω από τον μέσο όρο.
σαν μικρός που είσαι πρέπει που κ που να το βουλώνεις κ να μαθαίνεις από τους μεγαλύτερους.
κ αν πιστεύεις ότι έχουν άδικο τουλ. δείξε λίγο σεβασμό.

αλλά εσύ όπως κ κάποια άλλα μαλακισμένα εδώ μέσα κάτω των 20 χρονών πιστεύουν ότι
έχουν πιάσει τον παπά απ'τ'αρχίδια κ την λένε σε όλους κ για όλα!

Υ.Γ. για τον costas81 λέγε ό,τι θες! v-strom έχει! :lol:

Cpt. Haddock
14/12/2007, 14:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
πας κ την λες σε ανθρώπους όπως ο cpt haddock και τον catmaster που έχουν φάει τον μοτοσυκλετισμό με το κουτάλι...με γνώσεις πολύ πάνω από τον μέσο όρο.

καλα... :blush: σε οτι αφορά εμένα υπερβάλεις κατα πολύ :lol:

costas81
14/12/2007, 14:19
σουζουκάκια πρόσεχε....γιατί θα γίνεις σαν έναν defiant....
κ δεν τον έχεις προλάβει...κ θα μάθεις τι συνέβη από πρώτο χέρι...

σαν μικρός που είσαι πρέπει που κ που να το βουλώνεις κ να μαθαίνεις από τους μεγαλύτερους.
κ αν πιστεύεις ότι έχουν άδικο τουλ. δείξε λίγο σεβασμό.

αλλά εσύ όπως κ κάποια άλλα μαλακισμένα εδώ μέσα κάτω των 20 χρονών πιστεύουν ότι
έχουν πιάσει τον παπά απ'τ'αρχίδια κ την λένε σε όλους κ για όλα!

Υ.Γ. για τον costas81 λέγε ό,τι θες! v-strom έχει! :lol:

Ρε κουλάδι αφού και με αυτό σε περνάω για ποιο λόγο να πάρω καλύτερο??

*ΥΓ* ναι αλλά έχω πανέμορφες φίλες!!!

:a43: :a43: :a43: :a43: :a43:

costas81
14/12/2007, 14:21

:lol: :lol: :lol:

Ζεύκας
14/12/2007, 14:21

καλά ρε συ ας κάνω κ εγώ κάποια στιγμή την Ευρώπη παιδική χαρά
κ τότε θα θεωρήσω κ γω τον εαυτό μου μοτοσυκλετιστή...

Ζεύκας
14/12/2007, 14:24
Ρε κουλάδι αφού και με αυτό σε περνάω για ποιο λόγο να πάρω καλύτερο??

*ΥΓ* ναι αλλά έχω πανέμορφες φίλες!!!

:a43: :a43: :a43: :a43: :a43:

ναι ρε μλκ...εσύ κ ο φίλος σου ο κανέλος δεν έχετε αφήσει θηλυκό που να μην το έχετε κάνει add στο hi5! :lol:

κ ο tropeas δεν πάει πίσω! μουνόδουλοι! :rotflmao: :rotflmao:

arxaios
14/12/2007, 14:40
Αυτη η πουτ@ν@ η αλεπου ξερεις τι κανει?????

Τα κανει κρεμασταρια....

Και μετα απο αυτην πολλοι πολλοι ανθρωποι (κοστασ81) τα κανουν και αυτοι κρεμασταρια.....ξερεις ποια ε???οσα δεν φτανουν και δεν φανταζονται......

:wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2:
K.A.R.E.L.I.S. No 3 ;;;;;;; Ίσως ;;;;;;;;;
Επίθεση μας έχουν κάνει τελευταία ή είναι η ιδέα μου ;;;;;;;;
:confused: :confused: :confused:

costas81
14/12/2007, 14:46
ναι ρε μλκ...εσύ κ ο φίλος σου ο κανέλος δεν έχετε αφήσει θηλυκό που να μην το έχετε κάνει add στο hi5! :lol:

κ ο tropeas δεν πάει πίσω! μουνόδουλοι! :rotflmao: :rotflmao:

Δεν μιλαω για εκει!

Αλλα ακομα και εκει ο φιλαρακος της εχει κλεψει ο ρουφιανος!

Αυτές ρε με κάνουνε!

Όσο για τον τροπεα ......συμφωνω!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aggelos_SV
14/12/2007, 14:52

Και για να καταλάβουν και κάποιοι τι σημαίνει...

''Δουλειά δεν είχε ο διάολος,γαμούσε τα παιδιά του''

SUZUKAKIA μπας και είσαι αδερφός/ξάδερφος συγγενολόι της τζέσικας τέλος πάντων?

Και να μην ξεχάσω να απαντήσω,πιο πολύ ικανότητα θέλει το canoe kayak

arxaios
14/12/2007, 15:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
Και για να καταλάβουν και κάποιοι τι σημαίνει...

''Δουλειά δεν είχε ο διάολος,γαμούσε τα παιδιά του''

SUZUKAKIA μπας και είσαι αδερφός/ξάδερφος συγγενολόι της τζέσικας τέλος πάντων?

Και να μην ξεχάσω να απαντήσω,πιο πολύ ικανότητα θέλει το canoe kayak
Είσαι σχετικά καινούργιος αλλιώς θα ήξερες ΚΑΙ το ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΝΥΔΡΙΟΥ (ή και του ενυδρείου ίσως) τον ................. ΕΛΑΤΕ ............. ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ........................ K.A.R.E.L.I.S. !!!!!!!!!!!!!!!:a08: :a08: :a08:

Cpt. Haddock
14/12/2007, 15:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
το ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΝΥΔΡΙΟΥ

:nono:

Απο τα Χαραδιάτικα είναι ο Καρέλης
:D

catmaster
14/12/2007, 15:52

Μπήκε ο karelis ;; :look: που τον θυμηθήκατε ρε ;;

edmarios
14/12/2007, 15:54
Μπήκε ο karelis ;;

Συγγνωμη ρε παιδια ποιος ειναι ο karelis???:blush:

stratosZX10
14/12/2007, 16:07
οι μοτοσυκλετες απαιτουν φυσικη σωματικη προσπαθεια για να κινηθουν,
δηλαδη πρεπει να δουλεψεις και το σωμα και το μυαλο.
τα αυτοκινητα λειτουργουν μονο με τα ακρα και δεν χρειαζονται και πολυ μυαλο....
πχ. οδηγας και με το ενα χερι μιλας στο κινητο....

costas81
14/12/2007, 16:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από stratosZX10
τα αυτοκινητα λειτουργουν μονο με τα ακρα και δεν χρειαζονται και πολυ μυαλο....

τα ιδια παραδειγματα εχουμε και με scooterakia!!!

Akatanomastos
14/12/2007, 16:32

se genikes grames nai, giafto oi mixanoVIOI( :lol: ) eimaste paidarades kai me oraio popo:blush:

pantos kai mono apo to oti eisai se dio rodes mou fenete pos einai poio diskoli i mixani.
kai afto pou eipe kapoios poio pano, gia na pas liiiigo poio grigora apo to poio arga kai apo to xaro
prepei na xeis 100 ta 100 aftosigentrosi

SUZUKAKIAΣ
14/12/2007, 17:37
Καρτακια νοικιαζουν....μηχανακια ομως δεν νοικιαζουν....Τι υπονοει αυτο????

Οτι???????:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

byron
14/12/2007, 17:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Να βάλω τον Σουμάχερ να οδηγεί την Ferrari Enzo από την Ν.Σμύρνη στο Σύνταγμα το πρωί , και άμα καταφέρει να φτάσει γρηγορότερα από scooter κινεζικο 50 cc που το οδηγάει μπάρμπάς, εμένα να με χέ…:wave2: :wave2:

Κοντά είσαι.... (http://www.cosmo.gr/Lifestyle/179557.html) :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

soichiro_cbf
14/12/2007, 17:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
se genikes grames nai, giafto oi mixanoVIOI( :lol: ) eimaste paidarades kai me oraio popo:blush:

pantos kai mono apo to oti eisai se dio rodes mou fenete pos einai poio diskoli i mixani.
kai afto pou eipe kapoios poio pano, gia na pas liiiigo poio grigora apo to poio arga kai apo to xaro
prepei na xeis 100 ta 100 aftosigentrosi

Καλόοοοοοοοοο σωστός...:beer:

arxaios
15/12/2007, 10:05
Μπήκε ο karelis ;; :look: που τον θυμηθήκατε ρε ;;
Ξεχνιέται αυτός ;;;;;;;;
Μας έχει αφήσει τραύμα ψυχικό ...............:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: και φιλοθέη μπορώ να πω !!!

arxaios
15/12/2007, 10:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από edmarios
Συγγνωμη ρε παιδια ποιος ειναι ο karelis???:blush:

Ζήτα την βοήθεια του κοινού !!!!!!!!
ΕΕΕΕ, συγγνώμη κανενός Admin, μήπως σε δώκει κανένα link ......:D :D :D

arxaios
15/12/2007, 10:11

Αυτός έλεγε Νυδρί ΔΑΓΚΩΤΟ !!!!!
Και είχε και γκόμενα !!!!!!! ΑΜΕ !!!!!!!!!
Χώρια που από τα Χαραδιάτικα στο Νυδρί δεν μπορεί να πήγαινε με το ........... ΒΜΧ !!!!!:lol: :lol: :lol:

marios8
15/12/2007, 10:15

Και τα ποδήλατα θέλουν περισσότερη σωματική προσπάθεια αλλα δεν είναι και τόσο δύσκολα αφού τα οδηγάνε 5χρονα. :wave2:

marios8
15/12/2007, 10:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos

Με αυτή την λογική το πιο εύκολο πρέπει να είναι το τρένο γιατί έχει καμιά 30αριά ρόδες. :wave2:

marios8
15/12/2007, 10:20
Καρτακια νοικιαζουν....μηχανακια ομως δεν νοικιαζουν....Τι υπονοει αυτο????

Οτι???????:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Νοικιάζουν mini bike. :wave2:

stratosZX10
15/12/2007, 15:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
Και τα ποδήλατα θέλουν περισσότερη σωματική προσπάθεια αλλα δεν είναι και τόσο δύσκολα αφού τα οδηγάνε 5χρονα. :wave2:

ε τοτε να βγαζουν διπλωμα για 1000αρα απο τα 5.....
ισως στα 10 να τρεχουν στα motogp

marios8
15/12/2007, 16:04
ε τοτε να βγαζουν διπλωμα για 1000αρα απο τα 5.....
ισως στα 10 να τρεχουν στα motogp

Αρα το επιχείρημα περι μεγαλύτερης σωματικής κουρασης, σε σχέση με την δυσκολία , πάει περίπατο.

Αφού στο τέλος τα λέτε μόνοι σας τί με βάζετε και γράφω? :wave2:

sakisvolos
16/12/2007, 00:23

Καλησπέρα!

Τι είναι αυτό που σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι καλύτερος και επιδεξιότερος οδηγός
(όταν οδηγας τη μηχανή σου εφ' όσον απεχθάνεσαι τα κουτιά) από ένα καλό οδηγό κουτιού?
Το ρωτώ αυτό γιατί απ' ότι κατάλαβα απαξιώνεις εντελώς τους αμαξάκηδες (αν και σε κάποιες
περιπτώσεις σίγουρα συμφωνώ μαζί σου υπάρχουν πολλοί μαλάκ?ς με κάτι τζιποειδή που
νομίζουν πως είναι άρχοντες του δρόμου)
Υπάρχουν και μηχανόβιοι τέτοιοι όμως! Θα αναφέρω και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:
Πόσους οδηγούς Vstrom έχεις δει να οδηγούν το Vstrom τους φορώντας κράνος και χωρίς αυτό
το υφάκι ξέρετε τι εννοώ (έχω Vstrom και σας μαμάω όλους)
Εδώ στο Βόλο τουλάχιστον οι vstromάκιδες το 90% αυτών μην πω παραπάνω οδηγούν
ξεκράνωτοι και κάνουν όλων των ειδών τις καγκουριές! Τι θα μου πεις για αυτούς?
Κι αυτοί μηχανόβιοι είναι σαν εμάς!:yuck:

Τώρα!
Ενα αμάξι για να το πας τάπα σε στροφές χρειάζεται να είσαι το ίδιο ίσως και περισσότερο (χεράς)
και από κάποιον με μηχανή!
Μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλο μας τα περισσότερα αυτοκίνητα που παίρνουν οι Έλληνες
πέραν του ABS άντε και antispin δεν έχουν και πολλά βοηθήματα όπως νομίζετε!
(οικονομικοί κυρίως λόγοι)
Τι σας κάνει να νομίζετε πως η γρήγορη οδήγηση ενός τέτοιου αυτοκινήτου είναι εύκολη υπόθεση?

Νομίζω εγώ προσωπικά ότι και το αυτοκίνητο και η μοτοσυκλέτα είναι το ίδιο δύσκολα στη
γρήγορη οδήγηση!
Σαφώς όπως προείπε κάποιος το αυτοκίνητο θα συγχωρήσει ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΑΘΟΣ
αλλά σε ένα μεγάλο λάθος ίσως είναι πιο επικίνδυνο από μιά μηχανή και ίσως και μοιραίο!

Και τέλος φίλε σουζουκάκια όταν κάνεις οικογένεια και έρθει με το καλό και ένα παιδάκι τότε
να είσαι σίγουρος ότι θα ΤΡΕΞΕΙΣ να αγοράσεις ΚΟΥΤΙ για τις μετακινήσεις σου, να είσαι σίγουρος!
:wave2:

sakisvolos
16/12/2007, 00:24
Πάμε ανάποδα...

+1:beer:

sakisvolos
16/12/2007, 00:31

:rotflmao: :rotflmao:

sakisvolos
16/12/2007, 00:39

Έχεις οδηγήσει ποτέ εσύ αμάξι γρήγορα? Ή και ήρεμα?
Αν ναι πως το οδηγούσες το μυαλό σου κοιμόταν μήπως?
Είσαι σίγουρος για αυτά που γράφεις ή δεν έχεις ιδίαν πείρα?

Αυτό με το κινητό δεν το σχολιάζω (αν και μερικοί μαμάκες.........):uplate:

stratosZX10
16/12/2007, 00:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisvolos
Έχεις οδηγήσει ποτέ εσύ αμάξι γρήγορα? Ή και ήρεμα?
Αν ναι πως το οδηγούσες το μυαλό σου κοιμόταν μήπως?
Είσαι σίγουρος για αυτά που γράφεις ή δεν έχεις ιδίαν πείρα?

Αυτό με το κινητό δεν το σχολιάζω (αν και μερικοί μαμάκες.........):uplate:

πιστεψε με απο τα 15 μου ειμαι ''μπλεγμενος'' με αυτοκινητα και μηχανες(κοντρες, αναβασεις)
ειχα αρκετα γρηγορα αυτοκινητα και φτιαγμενα κιολας, astra, rallye, manta.... η μονη πολυ καλη αισθηση ειναι στις στροφες, αλλα το θεμα μας ειναι πιο ειναι πιο δυσκολο, και επειδη τρεχω και στις σερρες που και που με την μηχανη(εχω τρεξει και με αμαξι) πιστεψε με ειναι πιο δυσκολο με την μηχανη....

sakisvolos
16/12/2007, 01:03
πιστεψε με απο τα 15 μου ειμαι ''μπλεγμενος'' με αυτοκινητα και μηχανες(κοντρες, αναβασεις)
ειχα αρκετα γρηγορα αυτοκινητα και φτιαγμενα κιολας, astra, rallye, manta.... η μονη πολυ καλη αισθηση ειναι στις στροφες, αλλα το θεμα μας ειναι πιο ειναι πιο δυσκολο, και επειδη τρεχω και στις σερρες που και που με την μηχανη(εχω τρεξει και με αμαξι) πιστεψε με ειναι πιο δυσκολο με την μηχανη....

Δεν αμφιβάλω εγώ ότι η μηχανή οδηγείται πιο δύσκολα από ένα αμάξι!
Και ένα αμάξι στη γρήγορη οδήγηση είναι και αυτό πολύ δύσκολο!
Μη μου πείς τώρα οτι το manta που αναφέρεις χωρίς κανένα βοήθημα ήταν εύκολη υπόθεση
η οδήγηση του σε γρήγορους ρυθμούς και φτιαγμένο κιόλας

Αν την οδήγηση αυτών (http://www.youtube.com/watch?v=E5axtC_EkhM) των αυτοκινήτων έτσι τη θεωρείτε εύκολη υπόθεση νομίζω είστε λάθος!

Δείτε κι' αυτό! (http://www.youtube.com/watch?v=SGg3aKj7N3A)

crewdriver
16/12/2007, 11:56
+1000 για τα ντροφτ στο d1 που εβαλε ο φιλος!!!
αν δειτε πως "κλειδωνει" το αμαξι στις στροφες και πως το πανε με 160+ χιλιομετρα και το στριβουν,θα αναθεωρησεται πολλοι αυα που λετε για τα κουτια!ειπαμε,μεση χρηση=η μηχανη πιο δυσκολη!στους αγωνες ομως οχι!

sergiosm
16/12/2007, 12:16
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τί νόημα έχουν τέτοιου είδους ερωτήσεις ...

τί νόημα έχει η σύγκριση ΑΝΟΜΟΙΩΝ πραγμάτων;;;

arxaios
16/12/2007, 12:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τί νόημα έχουν τέτοιου είδους ερωτήσεις ...

τί νόημα έχει η σύγκριση ΑΝΟΜΟΙΩΝ πραγμάτων;;;
+ 1299 μοτοσυκλετιστικά
+ 1998 αυτοκινητιστικά

Σύγκριση ΑΓΓΟΥΡΙΑ Vs NTOMATEΣ

sergiosm
16/12/2007, 14:46
+ 1299 μοτοσυκλετιστικά
+ 1998 αυτοκινητιστικά

και κατόπιν αυτού, γεννάται το επόμενο κρίσιμο ερώτημα:

Αγγούρια είναι οι μηχανές ή μήπως τα αυτοκίνητα;;
και φυσικά
Ντομάτες είναι τα αυτοκίνητα ή μήπως οι μηχανές;;

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Aggelos_SV
17/12/2007, 16:33

Ένας συνδυασμός και των δύο όμως μας οδηγεί σε μια εύγευστη χωριάτικη σαλάτα:winka:

vestromas
18/12/2007, 12:15
Με το που περνας το ποδι σου πανω απ τη σελα κινδυνευεις να πεσεις και να τραυματιστεις. Ακομα και στην πιο μικρη διαδρομη, οι αναβατες των μηχανων φλερταρουν με το χαρο! Ποσο μαλλον στα γρηγορα. Σαφως πιο ευκολο το αυτοκινητο. Φιλοσοφια θελει το θεμα; Και η κουτση Μαρια οδηγει σημερα αυτοκινητο.

Operater
18/12/2007, 12:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
Με το που περνας το ποδι σου πανω απ τη σελα κινδυνευεις να πεσεις και να τραυματιστεις. Ακομα και στην πιο μικρη διαδρομη, οι αναβατες των μηχανων φλερταρουν με το χαρο! Ποσο μαλλον στα γρηγορα. Σαφως πιο ευκολο το αυτοκινητο. Φιλοσοφια θελει το θεμα; Και η κουτση Μαρια οδηγει σημερα αυτοκινητο.

Επειδή οδηγάει και η κουτσή Μαρία, έχουμε τόσα ατυχήματα! :wave2:

costas81
18/12/2007, 12:43

και με τα μηχανάκια ισυει το ίδιο!
στα μηχανάκια δίνουν δίπλωμα στα 16 και στο αυτοκίνητο στα 18.λέει κάτι αυτό?πάλι όχι!

μια τετοια κουβεντα δεν καταληγει πουθενα και ολοι ξερουμε πόσο δύσκολο ειναι το καθένα!!

το κάθε τι είπαμε έχει την δυσκολία του!

crewdriver
18/12/2007, 13:01
αυτο με το διπλωμα μεγαλη χαζομαρα!δηλαδη μπορεις να παρεις αυτοκινητο οσων ιππων και κυβικων θελεις με το που παρεις το διπλωμα ενω μηχανη οχι!και θα μου πειτε πως το κανουν για προστασια κλπ και θα σας πω πως αν εγω παρω χαμερ,ποσους ακομα συμπολιτες μπορω ευκολα(και χωρις να το καταλαβω) να σκοτωσω????

edmarios
18/12/2007, 13:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από crewdriver
αυτο με το διπλωμα μεγαλη χαζομαρα!δηλαδη μπορεις να παρεις αυτοκινητο οσων ιππων και κυβικων θελεις με το που παρεις το διπλωμα ενω μηχανη οχι!και θα μου πειτε πως το κανουν για προστασια κλπ και θα σας πω πως αν εγω παρω χαμερ,ποσους ακομα συμπολιτες μπορω ευκολα(και χωρις να το καταλαβω) να σκοτωσω????

Πολλους...!!!:lol:

Sferopetadhn
18/12/2007, 13:57
Και η κουτση Μαρια οδηγει σημερα αυτοκινητο.

Έχει τεράστια διαφορά το "οδηγώ" ένα όχημα με το "χειρίζομαι"...

Ο χειρισμός είναι σχετικά εύκολος. Μαθαίνεις αργά ή γρήγορα πώς να κουνάς χέρια, πόδια, κορμί (για τη μηχανή) κλπ. Με βάση αυτό, η μηχανή είναι σαφώς πιο δύσκολη καθώς χρειάζεται μεγαλύτερη ενεργό συμμετοχή.

Η οδήγηση όμως είναι μία πολύ ευρύτερη έννοια που, εκτός από τον χειρισμό του οχήματος, περιλαμβάνει και πολλά άλλα πράγματα που δυστυχώς δε μαθαίνονται είτε κάποιος οδηγά δίτροχο ή τετράτροχο. Αυτά κυρίως είναι ο σεβασμός στον συνάνθρωπο πεζό ή οδηγό, ο σεβασμός -κατά το δυνατό και στα πλαίσια της ασφάλειας του εαυτού μας και των υπολοίπων- του ΚΟΚ, η συγκέντρωση στην οδήγηση (και όχι σε κινητά, τσιγάρα, γκόμενες, καφέ, μεϊκ-απ κλπ) και η αντίληψη του χώρου, του χρόνου και της ταχύτητας.

Έχω τύχει σε πάμπολλες μαλακίες και ποτέ μα ποτέ δεν έφταιγε ο δρόμος, ο καιρός, το όχημα ή δεν ξέρω εγώ τί άλλο, παρά κάποιος είτε αφηρημένος, είτε άσχετος, είτε άσχετος που νόμιζε ότι ξέρει (κατά τη γνώμη μου οι πλέον επικίνδυνη κατηγορία).

Καλώς ή κακώς οι δρόμοι είναι μπουρδέλα, αλλά είναι εκεί από πριν γεννηθούμε! Αφού το ξέρουμε, θεωρώ ότι είναι τελείως ηλίθιο το να προκαλούμε την τύχη μας κάνοντας καγκουριές. Αλλιώς είναι τα 150 στον Σείριο (ευθεία, 3 λωρίδες, καλή άσφαλτος), αλλιώς στη Θήβα (ευθεία, 2 λωρίδες, χωράφι), αλλιώς για Πάτρα (σκατά, σκατά, σκατά)...

Ο σωστός¨"οδηγός" και όχι ο απλός "χειριστής" ξέρει μέχρι πού τον παίρνει να ζορίσει το όχημά του, αναλόγως των γεωμετρικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών του δρόμου, της βαρύτητας της κυκλοφορίας, των καιρικών συνθηκών, του φωτισμού και της κατάστασης συντήρησης του οχήματός του (και κυρίως φρένα, λάστιχα, αναρτήσεις)!

Ακόμη και οι τροχαίοι (όσο και να τους βρίζουμε) συνήθως κάνουν διάκριση αναλόγως των συνθηκών και κόβουν αν είναι φανερό ότι μία παράβαση είναι σχετικά ακίνδυνη.

Με βάση αυτά νομίζω ότι είναι σαφώς δυσκολότερο να μάθεις να χειρίζεσαι μία μηχανή, αλλά εξίσου δύσκολο να γίνεις σωστός οδηγός. Αν όλοι ήμασταν σωστοί οδηγοί τότε θεωρώ ότι το όλο θέμα δεν θα είχε νόημα ύπαρξης, καθώς η οδήγηση μηχανής θα ήταν απλούστατη και ασφαλέστατη.

marios8
18/12/2007, 15:52
Και η κουτση Μαρια οδηγει σημερα αυτοκινητο.

Ξέρεις πόσοι λίγοι οδηγάνε τρακτέρ? Πίστεψε με είναι πανεύκολο. :wave2:

vestromas
19/12/2007, 01:26
Ο χειρισμος του τακτερ ειναι πανευκολος και σχετικα ασφαλεις για το χρηστη στο δρομο. Στο χωραφι ομως που ειναι και ο μοναδικος προορισμος του θελει ιδιαιτερη ικανοτητα και προσοχη γιατι ανατρεπετε ευκολα. Τωρα το οτι δεν οδηγει πολυς κοσμος, φταιει οτι δεν εχουν πολλοι χωραφια να οργωσουν:wave2:

project.breeze
20/12/2007, 13:13
Δες τους χρόνους που έκανε ο Rossi όταν οδήγησε την Ferrari του Schumacher και τους χρόνους που έκανε ο Schumacher όταν οδήγησε την Desmosedici του Capirossi και θα πάρεις την απάντηση σου:winka:

marios8
20/12/2007, 13:37
Nα δώ πότε θα μάθουμε οτι 2 πράγματα που ΔΕΝ είναι ίδια, το να τα συγκρίνουμε είναι βλακώδες :wave2: