Σύνδεση

View Full Version : Η πεζη, ο βρωμογκαζος και η λογικη μας

Σελίδες : 1 [2]

Maira
05/02/2008, 12:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Το ξαναδιάβασα! Εσύ διάβασες αυτά που είπα μετά; Η λωρίδα κυκλοφορίας ήταν μία ανά κατεύθυνση. Άρα ήταν δεξιά ο άνθρωπος! Και μετά, διόρθωσα και είπα πως δεν επιτάχυνε ,αλλά υποστήριξε πως είχε τη νόμιμη απόσταση από τον μπροστινό του! Ξαναδιάβασε αυτά που λέω! (δε θα είμαι μόνο εγώ το κορόιδο)
Η σκυλάδικη εκδοχή σας είναι αυτή! Πως επειδή νομίζετε πως όλα περιγράφονται στον Κ.Ο.Κ, έχετε δικαίωμα, να μην προσπαθήσετε να αποφύγετε το οποιοδήποτε ατύχημα στο οποίο εμπλέκεται πεζός (λέγοντας αυτό, δεν εννοώ να αποφευχθεί το ατύχημα όταν προκύψουν οι συγκυρίες, αλλά να αποφευχθούν ακριβώς αυτές οι συνθήκες που θα ευνοήσουν τη δημιουργία συγκυριών για ένα ατύχημα με πεζό!!!) και πως σας απαλλάσει από κάθε ευθύνη, όταν είστε νόμιμοι (σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.), βάζετε την ανθρώπινη ζωή σε δεύτερη μοίρα και χωρίς να έχει συμβεί κάτι, υπερασπίζετε το τομάρι σας (ή τα τομάρια που έχουν εμπλακεί σε αντίστοιχα "ατυχήματα"!)

Βρε άνθρωπε, δεν λέμε να μην προσπαθήσεις να αποφύγεις ένα ατύχημα, γιατί ένα ατύχημα με μηχανή σίγουρα θα τραυματιστεί ο οδηγός της μηχανής! Αλλά όταν ένα ατύχημα συμβαίνει και είναι εμπλεκόμενο όχημα και πεζός, ο πεζός δεν έχει το αλάθητο μόνο και μόνο γιατί είναι πεζός! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ με λίγα λόγια! Ό,τι και να λες και όσο κι αν το θεωρείς ανήθικο, με βάση το νόμο, ο πεζός πρέπει να τηρεί κάποια πράγματα όταν κυκλοφορεί έξω!Και δεν απαλάσει κανέναν από καμία ευθύνη ο ΚΟΚ όταν ο ίδιος ο ΚΟΚ δεν του επιρίπτει ευθυνη για το ατύχημα!!!

sergiosm
05/02/2008, 12:35
Το ξαναδιάβασα! Εσύ διάβασες αυτά που είπα μετά; Η λωρίδα κυκλοφορίας ήταν μία ανά κατεύθυνση. Άρα ήταν δεξιά ο άνθρωπος! Και μετά, διόρθωσα και είπα πως δεν επιτάχυνε ,αλλά υποστήριξε πως είχε τη νόμιμη απόσταση από τον μπροστινό του!

Και άμα τώρα σου πω κάτι άλλο θα ξαναλάξεις την περιγραφή,
Δεν πάει έτσι...
δεν μπορείς να λες κάτι, να σχολιάζουμε βάσει αυτού που είπες και μετά να το αλλάζεις και να σου φταίει ο σχολιασμός ...

Η σκυλάδικη εκδοχή σας είναι αυτή! Πως επειδή νομίζετε πως όλα περιγράφονται στον Κ.Ο.Κ, έχετε δικαίωμα, να μην προσπαθήσετε να αποφύγετε το οποιοδήποτε ατύχημα στο οποίο εμπλέκεται πεζός

Μα ο ΚΟΚ επιβάλλει την οδήγηση με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορείς να αποφύγεις ό,τι συμβεί μπροστά σου.
Και να ξέρεις ότι η "σκυλάδικη" λογική μας γνωρίζει και έχει λάβει υπόψή της την πρόβλεψη αυτή του ΚΟΚ.

Τώρα αν θέλεις να καταλάβεις τί λέμε, κατάλαβε τό, αν όχι μην το καταλαβαίνεις ....

Εγώ πάντως κουράστηκα να εξηγώ τα αυτονόητα ...

tai
05/02/2008, 19:38
Το πρώτο. :rolleyes:

αυτο που υποστηρίζεις

όταν είστε νόμιμοι, (σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.), βάζετε την ανθρώπινη ζωή σε δεύτερη μοίρα και χωρίς να έχει συμβεί κάτι, υπερασπίζετε το τομάρι σας ΕΙΝΑΙ ηθική ΑΡΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.

δεν ειναι κακο να καταλαβαίνεις οτι έκανες λάθος, κακό ειναι να ξεροκεφαλιάζεις για το πείσμα και μόνο.
τέλος απο μένα :wave2:

MUSTILI
06/02/2008, 08:24
Και λοιπον... Καταληγουμε να μιλαμε για τον ΚΟΚ και την ερμηνεια του καθενος... Πραγματικα δεν σας λεει τιποτα ο πολεμος που γινεται στους δρομους ετσι; Αρκει εσεις να ειστε καλα και να περνατε πανω απο πεζους που μπηκαν μπροστα σας; Λιγο να χαλαρωνουμε στην οδηγηση μας κατι θα γινοταν. Ο πεζος ειναι πεζος και ΝΑΙ αναμεσα μας ζουνε και γεροι, αλλοι με μειωμενα αντανακλαστικα και οχι Pedrosa των πεζοδρομιων ή και απροσεκτοι βλακες.

Η λογικη λοιπον ποια ειναι; Kill em all; Τοτε πασο!

Τελος να σας πω οτι η μητερα μου σκοτωθηκε επειδη ΓΚΑΖΩΣΕ αντι να ΦΡΕΝΑΡΕΙ ο οδηγος. "Νομιζα οτι θα την αποφυγω" μου ειπε

Ανοιξα την συζητηση οχι για να την πεσω στον Dirtygas αλλα για να πω εστω και ετσι διαδικτυακα οτι δεν εγινε και τιποτα να χαλαρωσουμε το γκαζι μας. Ο πεζος μπορει να ειναι η μανα του καθενος...

sergiosm
06/02/2008, 10:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από MUSTILI
Αρκει εσεις να ειστε καλα και να περνατε πανω απο πεζους που μπηκαν μπροστα σας; Λιγο να χαλαρωνουμε στην οδηγηση μας κατι θα γινοταν. Ο πεζος ειναι πεζος και ΝΑΙ αναμεσα μας ζουνε και γεροι, αλλοι με μειωμενα αντανακλαστικα και οχι Pedrosa των πεζοδρομιων ή και απροσεκτοι βλακες.

Η λογικη λοιπον ποια ειναι; Kill em all; Τοτε πασο!

Από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;;
ποιος είπε να πατήσουμε τους πεζούς επειδή βγήκαν στο δρόμο;;

Το μόνο που είπαμε είναι ότι απλά ο καθένας έχει ευθύνη για τις πράξεις του.
Και ναι. Ο ΠΕΖΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ πάντα δίκιο. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ΦΤΑΙΕΙ ο πεζός.
Πώς να το κάνουμε δηλάδή;;

Τελος να σας πω οτι η μητερα μου σκοτωθηκε επειδη ΓΚΑΖΩΣΕ αντι να ΦΡΕΝΑΡΕΙ ο οδηγος. "Νομιζα οτι θα την αποφυγω" μου ειπε

Όπως είδες το ατύχημα της μητέρας σου (για το οποίο όλοι σε συλληπηθήκαμε) ήταν απλά η αφορμή για τη συζήτηση. Κανείς δεν είπε αν φταίει ή δεν φταίει για ό,τι έγινε. Ούτε άλλωστε θα μπορούσε να πει γιατί απλά δεν ξέρουμε τα πραγματικά περιστατικά του ατυχήματος.

Ανοιξα την συζητηση οχι για να την πεσω στον Dirtygas αλλα για να πω εστω και ετσι διαδικτυακα οτι δεν εγινε και τιποτα να χαλαρωσουμε το γκαζι μας
Κανείς δεν διαφωνεί με αυτό, αλλά δεν είναι το θέμα της συζήτησης

Ο πεζος μπορει να ειναι η μανα του καθενος...
Και ο οδηγός του αυτοκινήτου ή της μηχανής που θα χτυπήσει τον πεζό ΧΩΡΙΣ να φταίει, και ο οποίος αφενός μεν θα φτύσει αίμα για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας και θα κινδυνεύει να καταδικαστεί και να πληρώσει χωρίς να φταίει, αφετέρου δε θα σοκαριστεί και μόνο απο το γεγονός ότι χτύπησε άνθρωπο έστω και χωρίς να φταίει, μπορεί να είναι η μάνα ή πατέρας καθενός....

Αυτός δεν είναι άνθρωπος;;
Γιατί να τα τραβήξει όλα αυτά από μ@λ@κία του πεζού;;
Του χρώσταγε τίποτα;;
Γιατί από θύμα να γίνει θύτης;;

Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε;;
Ο ΚΟΚ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ.

VanDiemen
06/02/2008, 11:59
Όταν κάποιος με πτυχία, σπουδές, μεταπτυχιακά, σπουδαία δουλειά, ξένες γλώσσες, υπολογιστές κ.λπ. δεν είναι σε θέση να καταλάβει πως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια παιδεία, μόρφωση, φυσικές ικανότητες κάθε είδους, με τον ίδιο, δε δικαιούται να οπλοφορεί στο δρόμο εκεί έξω.

MikeG
06/02/2008, 12:15
Παιδιά λίγο ηρεμία παρακαλώ, γιατί μας βλέπω να μεταφερόμαστε στις διαμάχες & αν συνεχίσουμε έτσι στο Καιάδα..
Σας ευχαριστώ:winka:

Maira
06/02/2008, 14:22
Όταν κάποιος με πτυχία, σπουδές, μεταπτυχιακά, σπουδαία δουλειά, ξένες γλώσσες, υπολογιστές κ.λπ. δεν είναι σε θέση να καταλάβει πως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια παιδεία, μόρφωση, φυσικές ικανότητες κάθε είδους, με τον ίδιο, δε δικαιούται να οπλοφορεί στο δρόμο εκεί έξω.

Ποιός είναι μπάτσος?

:smokin:

MUSTILI
06/02/2008, 14:33
Παιδες, επειδη εγω το ανοιξα παρακαλω να το σταματησουμε.
1ον γιατι μαλλον συμφωνουμε αν και με καποια διαφορετικη οπτικη ο καθενας
2ον γιατι δεν θελω να παει στις διαμαχες αν το ξεφτιλισουμε. Ας μεινει ως σκεψη και προβληματισμος (εχει δικιο ο MikeG)

Φιλε Σεργιε ακριβως αυτο ειναι το θεμα. Δεν χαλαρωνουμε το γκαζι μας, κυριολεκτικα και μεταφορικα:wave2:

sergiosm
06/02/2008, 14:59
Παιδες, επειδη εγω το ανοιξα παρακαλω να το σταματησουμε.
1ον γιατι μαλλον συμφωνουμε αν και με καποια διαφορετικη οπτικη ο καθενας
2ον γιατι δεν θελω να παει στις διαμαχες αν το ξεφτιλισουμε. Ας μεινει ως σκεψη και προβληματισμος (εχει δικιο ο MikeG)

Φιλε Σεργιε ακριβως αυτο ειναι το θεμα. Δεν χαλαρωνουμε το γκαζι μας, κυριολεκτικα και μεταφορικα:wave2:

Σέβομαι την επιθυμία σου και σταματάω,

εξάλλου θεωρώ ότι δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο στη συζήτηση αυτή.
Την άποψή μου την είπα και νομίζω ότι ήμουν αρκετά σαφής.

Με κάποιους συμφωνώ με κάποιους διαφωνώ, όπως επίσης κάποιοι συμφωνούν μαζί μου και κάποιοι άλλοι διαφωνούν. Δικαίωμα μου και δικαίωμά τους.

Εκθέσαμε τις απόψεις μας και από κει και πέρα κάθε ένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και να σχηματίσει την άποψή του.

:wave2: :wave2:

MikeG
06/02/2008, 15:19
Έτσι μπράβο guys:winka:

tai
06/02/2008, 16:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Έτσι μπράβο guys:winka:

τι γλυκό αγόρι :blush:

:rotflmao: :rotflmao: :lol: