View Full Version : Λ. Δόξας, Φενεός, Γκούρα. Κυριακή 23 Μαρτίου 2008
Λέμε με τον Γιώργο (kalgeorge) την Κυριακή που μας έρχεται (23 Μαρτίου) να πάμε μια βολτούλα μέχρι τη Λίμνη Δόξας και να γυρίσουμε από Γκούρα / Στενό / Ταρσούς / Ευροστίνα.
Η διαδρομή θα είναι περίπου ως εξής:
- Αθήνα - Κόρινθος (αυτοκινητόδρομος, 70 χλμ)
- Κόρινθος - Ξυλόκαστρο (εθνική οδός, 40 χλμ)
- Ξυλόκαστρο - Ζεμενό - Καλιανοί - Στυμφαλία (μέτριος επαρχιακός, 35 χλμ)
- Στυμφαλία - Καρτέρι - Καστανιά (πολύ κλειστός, στριφτερός επαρχιακός, 14 χλμ)
- Καστανιά - Μοσιά - Μεσινό - Αρχ. Φενεός - Λ. Δόξας (κλειστός, στιφτερός επαρχιακός, 10-12 χλμ)
Μετά τη λίμνη, την διαδρομή δεν την έχω ξανακάνει. Υποθέτω ότι ο δρόμος δεν θα είναι ο καλύτερος, αλλά δεν θα περίμενα και τραγικά πράγματα. Σημειώνω "κακός επαρχιακός" για να είμαστε μέσα:
- Λ. Δόξας - Μεσινό - Γκούρα (κακός επαρχιακός, 6 χλμ)
- Γκούρα - Στενό - Ταρσοί - Εβροστίνα (κακός επαρχιακός, 26 χλμ)
- Εβροστίνα - Ρoζενά - Δερβένι (κακός επαρχιακός, 16 χλμ)
- Δερβένι - Κόρινθος (εθνική οδός, 65 χλμ)
- Κόρινθος - Αθήνα (αυτοκινητόδρομος, 70 χλμ)
Σύνολο χιλιομέτρων (πήγαινε - έλα) : 360 περίπου
Στάση για φαγητό θα κάνουμε μάλλον στην Γκούρα.
Στάσεις για καφέ... βλέποντας και κάνοντας. Λογικά θα κάνουμε τουλάχιστον μία στο πήγαινε--πριν το φαγητό---και μια στην επιστροφή.
Στάσεις για φωτογραφίες, τσιγάρο, κ.λπ, φυσικά και θα κάνουμε όπου γουστάρουμε.
Παρατηρήσεις
- Οι ρυθμοί μας, τουλάχιστον στο επαρχιακό κομμάτι, θα είναι πολύ χαλαροί μια και δρόμος δεν είναι για πολλά (ούτε για λίγα δεν είναι, αλλά τέλος πάντων).
- Αν και το Σάββατο θα βρέχει, την Κυριακή ο καιρός προβλέπεται μάλλον καλός. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ντε και καλά δεν θα βρέξει, οπότε κάντε τα κουμάντα σας.
- Δεν είχα χάρτη της προκοπής μπροστά μου όταν έβγαζα τα χιλιόμετρα, οπότε μπορεί να έχω πέσει αρκετά έξω... θα διορθώσω όταν πάω σπίτι
Όσοι πιστοί...
Ραντεβού:
Στο περίπτερο Χαϊδαρίου, στις 08:30. Αναχώρηση 09:00 αυστηρά (θα καταντήσω γραφικός μου φαίνεται...)
Πιστοί (στην τελική καταμέτρηση):
1. npat - CBF600SA
2. kalgeorge - R6
3. dimzab - XT 660
4. $py - Africa
5. gcrook - SV650
6. sogokou - Tiger 1050 (συναντηθήκαμε στη Γκούρα)
:wave2:
Cpt. Haddock
21/03/2008, 15:57
άει παράτα μας ρε :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
άει παράτα μας ρε :D
Τι σ' έχει πιάσει εσένα?
lilipoua
21/03/2008, 15:58
Αντρέαααααααααααααααααα
δώσε οδηγίες!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sorry, δεν μπορούσα να κρατηθώ !!! :blush: :p :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από lilipoua
Αντρέαααααααααααααααααα
δώσε οδηγίες!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Εσύ αστ' αυτά και κοίτα να βρεις κανα μηχανάκι να 'ρθεις... :lol: :lol:
Cpt. Haddock
21/03/2008, 16:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Τι σ' έχει πιάσει εσένα?
θα μου περάσει (συν τω χρόνω)
Edit:
Η απο Αρχαίο Φενεό, ή απο Φενεό, ενα τμήμα για τη λιμνη Δόξας ειναι χωματόδρομος... Με έβριζε ο trooper πέρισυ :wave2: :lol:
Λοιπον.. μιας και ειμαι ο ειδικος σε αυτην την διαδρομη
Προσοχη στην τελευταια στροφη αριστερα προς λιμνη γιατι αν την χασετε και συνεχισετε ευθεια θα βγειτε σε ενα χωματοδρομο πανω στο βουνο.. αρκετα χιλιομετρα μακρια..
(Η Λινα ακομα θα με βριζει..:uplate: )
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
lilipoua
21/03/2008, 16:10
Εσύ αστ' αυτά και κοίτα να βρεις κανα μηχανάκι να 'ρθεις... :lol: :lol:
1. δεν το ξανακάνω αυτό το στροφιλίκι (ήταν τραυματική εμπειρία)
2. I have other plans!! Thank you!! :) :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
Λοιπον.. μιας και ειμαι ο ειδικος σε αυτην την διαδρομη
Προσοχη στην τελευταια στροφη αριστερα προς λιμνη γιατι αν την χασετε και συνεχισετε ευθεια θα βγειτε σε ενα χωματοδρομο πανω στο βουνο.. αρκετα χιλιομετρα μακρια..
(Η Λινα ακομα θα με βριζει..:uplate: )
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: Xχεχε άτιμη στροφή.....
Α ναι, και οι αλλοι 20 εκτος απ'την Λινα θα με βριζουνε.. :eyepop:
:lol: :lol: :lol: :rotflmao:
alximistis
21/03/2008, 16:16
Τώρα να σπαμάρω λιγάκι... μόνο τόοοσο...
καλά ρε τι έχετε πάθει με αυτές τις διαδρομές; Χάθηκε κάπου αλλού;;;;
ΥΓ Νίκοοοοο... ΚΑΙ την άλλη εβδομάδα... Σάββατο όμως κάτι ετοιμάζεται... με μπόλικο στροφιλίκι. Μην μου κουραστείς. ;)
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
θα μου περάσει (συν τω χρόνω)
Edit:
Η απο Αρχαίο Φενεό, ή απο Φενεό, ενα τμήμα για τη λιμνη Δόξας ειναι χωματόδρομος... Με έβριζε ο trooper πέρισυ :wave2: :lol:
Νομίζω ότι μπορείς να φτάσεις μέχρι ένα σημείο αρκετά κοντά στη λίμνη (μέχρι το φράγμα αν θυμάμαι καλά, βλέποντας απέναντι το εκκλησάκι) χωρίς να πατήσεις χωματόδρομο, ή το πολύ κάνοντας 200-300 μέτρα χώμα. Αν είναι έτσι, θα πάμε μέχρι εκεί, στάση για φωτογραφίες και τσιγάρο, και μετά πίσω. Δεν έχω ιδιαίτερη όρεξη για εντουράδες...
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
Τώρα να σπαμάρω λιγάκι... μόνο τόοοσο...
καλά ρε τι έχετε πάθει με αυτές τις διαδρομές; Χάθηκε κάπου αλλού;;;;
ΥΓ Νίκοοοοο... ΚΑΙ την άλλη εβδομάδα... Σάββατο όμως κάτι ετοιμάζεται... με μπόλικο στροφιλίκι. Μην μου κουραστείς. ;)
Είναι ωραία διαδρομή, έχω αρκετό καιρό να την κάνω, είναι αρκετά κοντά, ένα κομμάτι της δεν το έχω ξανακάνει, δεν υπάρχουν και πολλές κοντινές διαδρομές που να μην τις έχω κάνει. Δεν φτάνουν αυτά?
lilipoua
21/03/2008, 16:23
Νομίζω ότι μπορείς να φτάσεις μέχρι ένα σημείο αρκετά κοντά στη λίμνη (μέχρι το φράγμα αν θυμάμαι καλά, βλέποντας απέναντι το εκκλησάκι) χωρίς να πατήσεις χωματόδρομο, ή το πολύ κάνοντας 200-300 μέτρα χώμα. Αν είναι έτσι, θα πάμε μέχρι εκεί, στάση για φωτογραφίες και τσιγάρο, και μετά πίσω. Δεν έχω ιδιαίτερη όρεξη για εντουράδες...
έχει και άσφαλτο για τη λίμνη!!
Ρώτα τον Αντρέα σου λέω!!! :D
alximistis
21/03/2008, 16:25
Είναι ωραία διαδρομή, έχω αρκετό καιρό να την κάνω, είναι αρκετά κοντά, ένα κομμάτι της δεν το έχω ξανακάνει, δεν υπάρχουν και πολλές κοντινές διαδρομές που να μην τις έχω κάνει. Δεν φτάνουν αυτά?
Ο-ΧΙ!!! :D
(το θέμα αν το κατάλαβες είναι... ότι δεν μπορώ εγώ)... :lol:
kalgeorge
21/03/2008, 17:27
:p :p
an kai tha protimousa epistrofi apo kapios pio xekourasti diadromi giati paizei na eimai dikavalos:uplate:
:lol: :lol: :lol: :rotflmao: Eγώ πάντως καλά πέρασα.... έχασα και κανα 2 κιλά από τη ζέστη... :rotflmao: :rotflmao:
Ειμαι σιγουρος οτι θα το μετανιωσω πικρα που δεν θα μπορεσω αλλα...:sad:
el_hymador
21/03/2008, 18:29
Δεν υπαρχει πλεον ιχνος χωματος ακομα και γυρω-γυρω απο την λιμνη αφου εχει ασφαλτοστρωθει ολη η περιφερεια της.
Για χωματα στο φραγμα δεξια κατω και προς Ζαρουχλα... απιστευτη διαδρομη (αλλα δυσκολη τετοια εποχη)
:beer: :beer: :beer:
καλα να περασετε :wave2:
...εγω παντοφλα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalgeorge
:p :p
an kai tha protimousa epistrofi apo kapios pio xekourasti diadromi giati paizei na eimai dikavalos:uplate:
Μέχρι την Γκούρα θα πάμε έτσι κι αλλιώς για φαγητό. Μετά νομίζω ότι είναι ο συντομότερος δρόμος... Όπως και να 'χει βλέπουμε και κάνουμε.
bikerted
21/03/2008, 21:56
Aν έχω μηχανάκι και καταφέρω να ξυπνήσω θα έρθω :wave2:
(Αλλά επιστροφή πριν τις 20:00 pls γιατί το βράδυ δουλεύω):beer:
siraxanz
21/03/2008, 22:18
npat γιά την επιστροφή να υπολογίσεις ότι η παρακάτω διαδρομή :
Γκούρα - Στενό - Ταρσοί - Εβροστίνα (κακός επαρχιακός, 26 χλμ)
Εβροστίνα - Ρoζενά - Δερβένι (κακός επαρχιακός, 16 χλμ)
που επέλεξες για επιστροφή είναι φανταστική, το τέλειο φυσικό τοπίο ο δρόμος με ελάχιστη έως μηδενική κίνηση, ασφαλτος, διαρκεί περίπου 50 λεπτά χωρίς πολλά ζόρια, λίγο προσοχή σε ορισμένα σημεία γιατί δεν συντηρείται ο δρόμος και προς το τέλος (Ρoζενά - Δερβένι ) που στενεύει λίγο θέλει προσοχή επίσης.
Στην περιοχή Ταρσος υπάρχει η Παναγία των Βράχων που αξίζει επίσκεψης, νομίζω πρέπει να έχει και χώμα(Σαραντάπηχο)
Εβροστίνα έχει καλή ταβέρνα
Αυτά και καλά να περάσετε
Αρχικά δημιουργήθηκε από siraxanz
npat γιά την επιστροφή να υπολογίσεις ότι η παρακάτω διαδρομή :
Γκούρα - Στενό - Ταρσοί - Εβροστίνα (κακός επαρχιακός, 26 χλμ)
Εβροστίνα - Ρoζενά - Δερβένι (κακός επαρχιακός, 16 χλμ)
που επέλεξες για επιστροφή είναι φανταστική, το τέλειο φυσικό τοπίο ο δρόμος με ελάχιστη έως μηδενική κίνηση, ασφαλτος, διαρκεί περίπου 50 λεπτά χωρίς πολλά ζόρια, λίγο προσοχή σε ορισμένα σημεία γιατί δεν συντηρείται ο δρόμος και προς το τέλος (Ρoζενά - Δερβένι ) που στενεύει λίγο θέλει προσοχή επίσης.
Στην περιοχή Ταρσος υπάρχει η Παναγία των Βράχων που αξίζει επίσκεψης, νομίζω πρέπει να έχει και χώμα(Σαραντάπηχο)
Εβροστίνα έχει καλή ταβέρνα
Αυτά και καλά να περάσετε
Να 'σαι καλά ρε Χάρη. Και εγώ είχα ακούσει καλά λόγια, γι' αυτό τη διάλεξα...
Άντε και να τα ξαναπούμε σε καμιά βόλτα
road spirit
21/03/2008, 23:08
αν δεν πάω μέγαρα για τον αγωνα, μάλλον θα ακολουθησω
Αφού θα πάτε που θα πάτε Ξυλόκαστρο, γιατί δεν κάνετε την εξής διαδρομή.
Ξυλόκαστρο ανηφορίζετε για τα άνω Τρίκαλα και με το που μπαίνετε κάνετε δεξιά για Καρυά.
Στάση στην Καρυά για καφέ ψηλά στο βουνό με ωραία θέα σύν ότι η διαδρομή απο Α.Τρίκαλα μέχρι εκεί είναι full στο έλατο.
Συνέχεια απο την Καρυά και στην διχάλα που θα βρούμε κάνουμε ακριβώς αριστερά και όχι παραδίπλα που θα σας οδηγήσει στο Σαραντάπηχο και όχι μόνο και δέν σας πέρνει(οι έχοντες street)
Συνέχεια για Γκούρα και απο εκεί για Λ.Δόξας μέσα σε υπέροχη καταπράσινη διαδρομή.
Στάση στην Λ.Δόξας και επίσκεψη στην μονή για γλυκάκι.
Επιστροφή από λ.Στυμφαλίας και στάση στα ΄΄έμπειρα΄΄ ταβερνεία της περιοχής :beer: .
Επιστροφή μέσο Κιάτου κτλ κτλ.
O kalgeorge είναι ΄΄τοπικός΄΄ δικός μου άνθρωπος και νομίζω ότι τις ξέρει τις καλές διαδρομές.
Καλά να περάσετε όπου και εάν πάτε και προσοχή στα σκιερά μέρη, κρατάνε πάγο και στα ψηλά χιόνι ακόμα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από SCBR1000RR
Αφού θα πάτε που θα πάτε Ξυλόκαστρο, γιατί δεν κάνετε την εξής διαδρομή.
Ξυλόκαστρο ανηφορίζετε για τα άνω Τρίκαλα και με το που μπαίνετε κάνετε δεξιά για Καρυά.
Στάση στην Καρυά για καφέ ψηλά στο βουνό με ωραία θέα σύν ότι η διαδρομή απο Α.Τρίκαλα μέχρι εκεί είναι full στο έλατο.
Συνέχεια απο την Καρυά και στην διχάλα που θα βρούμε κάνουμε ακριβώς αριστερά και όχι παραδίπλα που θα σας οδηγήσει στο Σαραντάπηχο και όχι μόνο και δέν σας πέρνει(οι έχοντες street)
Συνέχεια για Γκούρα και απο εκεί για Λ.Δόξας μέσα σε υπέροχη καταπράσινη διαδρομή.
Στάση στην Λ.Δόξας και επίσκεψη στην μονή για γλυκάκι.
Επιστροφή από λ.Στυμφαλίας και στάση στα ΄΄έμπειρα΄΄ ταβερνεία της περιοχής :beer: .
Επιστροφή μέσο Κιάτου κτλ κτλ.
O kalgeorge είναι ΄΄τοπικός΄΄ δικός μου άνθρωπος και νομίζω ότι τις ξέρει τις καλές διαδρομές.
Καλά να περάσετε όπου και εάν πάτε και προσοχή στα σκιερά μέρη, κρατάνε πάγο και στα ψηλά χιόνι ακόμα.
Κατάλαβα...
Στην ουσία είναι περίπου η ίδια διαδρομή, με την διαφορά ότι μετά τους Ταρσούς, αντί να συνεχίσουμε για Ευροστίνα και Δερβένι στρίβουμε ανατολικά και πάμε από Καρυά, Τρίκαλα, Ξυλόκαστρο... Συν του ότι προτείνεις να την κάνουμε με την "ανάποδη" φορά...
Ενδιαφέρον... θα δούμε.
Thanks for the tip
orizontas
21/03/2008, 23:58
:lol: :lol: :lol: :rotflmao:
oti kasi na lete το γρουπ καθε χρονο θα ειναι το ιδιο ....
γρουπ 9 αν θυμαμαι καλα και φετος
τα ιδια ατομα ο ιδιος αρχηγος ...
η ιδια σκουπα :rotflmao: :rotflmao:
με υπομονη ορεες διαδρομες και ομορφα σκινικα ....
:smokin: :smokin:
nickmonstro
22/03/2008, 10:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Δεν υπαρχει πλεον ιχνος χωματος ακομα και γυρω-γυρω απο την λιμνη αφου εχει ασφαλτοστρωθει ολη η περιφερεια της.
Για χωματα στο φραγμα δεξια κατω και προς Ζαρουχλα... απιστευτη διαδρομη (αλλα δυσκολη τετοια εποχη)
:beer: :beer: :beer:
καλα να περασετε :wave2:
...εγω παντοφλα... Περσυ που πηγαμε εκει πηραμε ενα διαφορετικο δρομο και βρεθηκαμε σε ενα χωματοδρομο οπου εβγαζε στην λιμνη.Εγω ακουλουθησα ως ενα σημειο τον χωματοδρομο αλλα μετα γυρισα πισω.Μαζι μας ηταν και ο TROOPER.Εννοειτε οτι αμεσως εκραξε το ιταλικο μηχανακι οτι χαλασε!:rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από nickmonstro
Περσυ που πηγαμε εκει πηραμε ενα διαφορετικο δρομο και βρεθηκαμε σε ενα χωματοδρομο οπου εβγαζε στην λιμνη.Εγω ακουλουθησα ως ενα σημειο τον χωματοδρομο αλλα μετα γυρισα πισω.Μαζι μας ηταν και ο TROOPER.Εννοειτε οτι αμεσως εκραξε το ιταλικο μηχανακι οτι χαλασε!:rotflmao:
πήγατε μέσα από το χωριό Φενεό γι αυτό βρήκατε χώμα για να πάτε λίμνη, πάντως θα μπορούσατε να πάτε σιγά σιγά δεν είναι τίποτα φοβερό εάν έχεις street(όχι ss) 10 λεπτά είναι.
Υπάρχει και δρόμος μόνο άσφαλτο για να πάς λίμνη εάν ακολουθούσατε λίγο πρίν το Φενεο τις πινακίδες που έλεγε πρός μονή Αγ.Γεωργίου.
Ψήνομαι.... :smokin: :sun:
Αν μου πείτε ότι θα πατήσουμε και χωματάκι, τότε είμαι μέσα 100%. :smilea:
Αλλιώς, θα το σκεφτώ μέχρι το βράδυ και θα ενημερώσω...
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimzab
θα ειναι και Ρ6 στην παρεα, κρίμα δεν ειναι;! :wave2:
Operater
22/03/2008, 11:54
Αν μαζευτούν αρκετοί χωμάτινοι, γιατί δεν βγάζουν μια μικρή διαδρομή εκεί γύρω να το ευχαριστηθούν? :wave2:
bikerted
22/03/2008, 11:59
Άκυρο από εμένα :sad:
Δεν είναι έτοιμο το μηχανάκι:bawl:
Καλά να περάσετε ρε παιδιά:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimzab
Ψήνομαι.... :smokin: :sun:
Αλλιώς, θα το σκεφτώ μέχρι το βράδυ και θα ενημερώσω...
Λόγω σύνθεσης της παρέας, χωματάκι δεν θα πατήσουμε... Παρ' όλ' αυτά έλα, και από άσφαλτο θα έχει πλάκα...
Λόγω σύνθεσης της παρέας, χωματάκι δεν θα πατήσουμε... Παρ' όλ' αυτά έλα, και από άσφαλτο θα έχει πλάκα...
αυτό μήν το λές, εάν θέλετε μπορείτε να το συνδιάσετε.
Μπορείτε να πάτε όλοι μαζί μέχρι τα Α.Τρίκαλα και εάν πάτε πρός Καρυά οι ΄΄βρωμεροί΄΄ μπορούν να μπούν από πολύ δύσκολη διαδρομή αλλά υπέροχη μέσα από Λ.Δασίου και να βγούν στην γέφυρα στο Μεσίνο και σε 5-10 λεπτά θα είναι Λ.Δόξας.
Εάν θέλετε οδηγίες για την διαδρομή την βρωμερή εδώ ότι θέλετε :D
Δεν θα την παλεψω πολυ αμα συνεχιστει αυτη η κατασταση.
Τεσπα θα σηκωθω αυριο το πρωι και θα δω τι σκατα θα κανω.
kalgeorge
22/03/2008, 19:51
Niko prosthese kai ton sogokou pou tha mas vrei stin Goura
ta leme aurio :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Δεν θα την παλεψω πολυ αμα συνεχιστει αυτη η κατασταση.
Τεσπα θα σηκωθω αυριο το πρωι και θα δω τι σκατα θα κανω.
Πάντως εγώ σήμερα έβγαλα απ' το μούσκιο την Cannon, έβαλα καινούρια μπαταρία, ξεσκόνισα τους φακούς, και αγόρασα, μετά από 4-5 χρόνια, φίλμ...
:winka:
siraxanz
22/03/2008, 20:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από SCBR1000RR
αυτό μήν το λές, εάν θέλετε μπορείτε να το συνδιάσετε.
Μπορείτε να πάτε όλοι μαζί μέχρι τα Α.Τρίκαλα και εάν πάτε πρός Καρυά οι ΄΄βρωμεροί΄΄ μπορούν να μπούν από πολύ δύσκολη διαδρομή αλλά υπέροχη μέσα από Λ.Δασίου και να βγούν στην γέφυρα στο Μεσίνο και σε 5-10 λεπτά θα είναι Λ.Δόξας.
Εάν θέλετε οδηγίες για την διαδρομή την βρωμερή εδώ ότι θέλετε :D
Βρε φίλε SCBR1000RR γιατί τους τρελαίνεις τους ανθρώπους :lol:
Αφού ο npat έχει σχεδιάσει μιά ωραία και από κάθε άποψη ολοκληρωμένη
μοτοτουριστικοκαφεφυσικομασατζίδικη εκδρομή και με αρχή μέση και τέλος
για να μην μιλήσω και γιά πρόλογο και επίλογο που και αυτά υπάρχουν μέσα :)
Άστα τα παληκάρια να πάνε στο καλό όπως το σχεδιάσανε και σε μιά άλλη φάση
πάνε και από Άνω Τρίκαλα κλπ.
Μιά χαρά είναι από Στυμφαλία κλασικά και όμορφα και έχουν και όμορφη επιστροφή
από Ευρωστίνα!!
Σόρρυ γιά την επέμβαση αλλά το λέω με καλή διάθεση.
Operater
22/03/2008, 20:55
Πάντως εγώ σήμερα έβγαλα απ' το μούσκιο την Cannon, έβαλα καινούρια μπαταρία, ξεσκόνισα τους φακούς, και αγόρασα, μετά από 4-5 χρόνια, φίλμ...
:winka:
Τι φακούς? :confused:
siraxanz
22/03/2008, 20:58
Να 'σαι καλά ρε Χάρη. Και εγώ είχα ακούσει καλά λόγια, γι' αυτό τη διάλεξα...
Άντε και να τα ξαναπούμε σε καμιά βόλτα
Και εσύ να είσαι καλά, σίγουρα θα τα ξαναπούμε, θα ερχόμουν και αύριο μέχρι ένα σημείο αλλά
έχω άλλο πρόγραμμα.
Πάντως εάν έχει καλοκαιρία θα είναι υπέροχα στην ορεινή Κορινθία αύριο. :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
Τι φακούς? :confused:
1. 28-105mm f/3.5-4.5 EF II USM
2. 50mm f/1.4 EF USM
3. 20mm f/2.8 EF USM
Μάλλον μαζί μου θα πάρω μόνο τον 1...
Operater
22/03/2008, 21:07
2. 50mm f/1.4 EF USM
3. 20mm f/2.8 EF USM
Τον 50αρη τον δίνεις?? :confused: :confused:
Τον 50αρη τον δίνεις?? :confused: :confused:
Αυτόν τσού! Αλλά, αν θες, δίνω ένα πιο φτηνιάρικο πενηντάρη f/1.8 που ήταν δώρο μαζί με το σώμα...
Φυσικά αν θέλεις να τον δανειστείς κανένα πρόβλημα...
Operater
22/03/2008, 21:13
Οκ, θα τον δοκιμάσω πανω σε μια eos 1 που έχω. Ο 50αρης είναι καταπληκτικός.
Χτες τράβηξα με ένα παλιό φακο της κανον με f\ 1.0 :eyepop: :eyepop:
Οκ, θα τον δοκιμάσω πανω σε μια eos 1 που έχω. Ο 50αρης είναι καταπληκτικός.
Χτες τράβηξα με ένα παλιό φακο της κανον με f\ 1.0 :eyepop: :eyepop:
Αν κρίνω ότι ο 50άρης f/1.2 κάνει καμιά χιλιοπεντακοσάρα, μάλλον τα 'σκασες χοντρά!
Edit: αν κρίνω ότι είμαστε στις "βόλτες", μάλλον πάμε για ξύρισμα... :D :D
Operater
22/03/2008, 21:19
Αν κρίνω ότι ο 50άρης f/1.2 κάνει καμιά χιλιοπεντακοσάρα, μάλλον τα 'σκασες χοντρά!
Ευτυχώς τον δανείστηκα... Αλλά τα τύπωσα αμέσως και τα αποτελέσματα...εκπληκτικά!!!
Ένα διχίλιαρο τον πουλάει!!!
Ευτυχώς τον δανείστηκα... Αλλά τα τύπωσα αμέσως και τα αποτελέσματα...εκπληκτικά!!!
Ένα διχίλιαρο τον πουλάει!!!
Τσάμπα πράμα... τι να πω... τουλάχιστον καταργείς τα φλας...
:eyepop:
2. 50mm f/1.4 EF USM
3. 20mm f/2.8 EF USM
Αν εχει συννεφα και εχεις κανα φιλτρο (πορτοκαλι,κιτρινο,κοκκινο) για ασπρομαυρο,παρε τον 20αρη.
Η θα τραβηξεις εγχρωμο;Αν ναι παρε τον ζουμ και μην μας πρηζεις.:lol:
Τεσπα μου εχουν μεινει καμια 10αρια καρε απο ενα ασπρομαυρο κατοσταρι.
Αν βρω τοπια στον δρομο, λιβαδεια, και αλλα Αγγελοπουλικα, σαν αυτα που ειδαμε στην προηγουμενη βολτα, σταματαω επιτοπου!
Operater
22/03/2008, 21:26
Εγώ λέω να πάρεις τον 50αρη! :smilea:
Νευρίασε ο κρούκης μου?.....
Αν εχει συννεφα και εχεις κανα φιλτρο (πορτοκαλι,κιτρινο,κοκκινο) για ασπρομαυρο,παρε τον 20αρη.
Η θα τραβηξεις εγχρωμο;Αν ναι παρε τον ζουμ και μην μας πρηζεις.:lol:
Τεσπα μου εχουν μεινει καμια 10αρια καρε απο ενα ασπρομαυρο κατοσταρι.
Αν βρω τοπια στον δρομο, λιβαδεια, και αλλα Αγγελοπουλικα, σαν αυτα που ειδαμε στην προηγουμενη βολτα, σταματαω επιτοπου!
Θα πάρω το ζουμ διότι: (α) βαριέμαι να κουβαλάω και να βιδώνω φακούς μεσοπέλαγα (είμαι οκνηρός και πράος, το ξέρω), (β) στα 28mm είναι αρκετά ευρυγώνιος, (γ) πολυ τον γουστάρω αυτόν τον φακό
Ασπρόμαυρο φιλμ, δυστυχώς, δεν βρήκα γιατί με πλάκωσε το στρώμα και ξύπνησα αργά. Αλλά και να έβρισκα, ποιος το εμφανίζει τη σήμερον ημέρα εκεί που βαδίζει ο κόσμος...
Μια και σκανάρω όμως τα αρνητικά, έτσι κι αλλιώς, πάντα μπορώ να κάνω ντισατσιουρεϊτ (πουτάνα τεχνολογία).
Αυτό που θα γούσταρα πάντως κάποια φορά, αν βρω άκρη για εμφάνιση, θα ήταν να τραβήξω ένα καρούλι ΤΜΑΧ 3200 (νύχτα ή σούρουπο) για να δώ κόκο χοντρό και αλήτικο σαν κορόμηλο...
Εγώ λέω να πάρεις τον 50αρη! :smilea:
Εσύ θα 'ρθεις?
Μια και σκανάρω όμως τα αρνητικά, έτσι κι αλλιώς, πάντα μπορώ να κάνω ντισατσιουρεϊτ (πουτάνα τεχνολογία).
Εμφανιζεις σπιτι σου εγχρωμο ρε τελειωμενε;
Αν ναι κανε bleach bypass να δει ο Θεος κοντραστ:D :beer:
Αυτό που θα γούσταρα πάντως κάποια φορά, αν βρω άκρη για εμφάνιση, θα ήταν να τραβήξω ένα καρούλι ΤΜΑΧ 3200 (νύχτα ή σούρουπο) για να δώ κόκο χοντρό και αλήτικο σαν κορόμηλο...
Κάτι τέτοιο να 'ουμ...
124783
Εμφανιζεις σπιτι σου εγχρωμο ρε τελειωμενε;
Αν ναι κανε bleach bypass να δει ο Θεος κοντραστ:D :beer:
Όχι αλλά ένα φωτογραφείο δίπλα στο σπίτι μου κάνει καλή δουλειά (εμφάνιση / σκανάρισμα αρνητικού)... και το έχει και ένα και γαμώ τα γκομενάκια... Με 4 ευρουλάκια το καρούλι καθάρισες.
Όχι αλλά ένα φωτογραφείο δίπλα στο σπίτι μου κάνει καλή δουλειά (εμφάνιση / σκανάρισμα αρνητικού)... και το έχει και ένα και γαμώ τα γκομενάκια... Με 4 ευρουλάκια το καρούλι καθάρισες.
Με ενα ταλιρακι μου το δινεις εμενα και στα εκτυπωνω κιολας εκτος απο το index.
Ναι αλλά εσύ έχεις τριχωτά πόδια...
:lol:
Ναι αλλά εσύ έχεις τριχωτά πόδια...
Και εκεινη ειναι φροκαλο και σαχλοκουδουνο:a22: :a22: :a22:
Σοβαρά τώρα, έχεις άκρη (εξοπλισμό / εργαστήριο) για εμφάνιση / σκανάρισμα / εκτύπωση? Ασπρόμαυρου ή έγχρωμου?
Σοβαρά τώρα, έχεις άκρη (εξοπλισμό / εργαστήριο) για εμφάνιση / σκανάρισμα / εκτύπωση? Ασπρόμαυρου ή έγχρωμου?
Για εγχρωμο μονο.
Δεν σου ειπα που δουλευω;
Για ασπρομαυρο θα κανεις οτι κανουν ολοι.
Θα τα πας στο φωτομαρκετ στην κωλεττη και με 5κατι γιουρια θα παρεις φιλμ και index.
Y.Γ Μηπως να συνεχιζαμε την εποικοδομητικη κουβεντουλα μας αυριο το πρωι; :look:
Y.Γ Μηπως να συνεχιζαμε την εποικοδομητικη κουβεντουλα μας αυριο το πρωι; :look:
Γιατί νυστάζεις?
:lol: :lol:
Μα σας παρακαλω κυριε Barry Lyndon τι πραγματα ειναι αυτα;:winka:
Γιατί νυστάζεις?
:lol: :lol:
Ειναι βαρυς ο πελεκυς των βαρβαρων:look:
Μα σας παρακαλω κυριε Barry Lyndon τι πραγματα ειναι αυτα;:winka:
Αυτό τώρα δεν το 'πιασα... και χθες στις τέσσερις το πρωί έβλεπα το Barry Lyndon (ξέρω δεν είμαι στις καλύτερές μου)
Ειναι βαρυς ο πελεκυς των βαρβαρων:look:
Ε αφού θα κόψει που θα κόψει... να κόψει πράμα...
:evil:
Αυτό τώρα δεν το 'πιασα... και χθες στις τέσσερις το πρωί έβλεπα το Barry Lyndon (ξέρω δεν είμαι στις καλύτερές μου)
Αν βρεις με τι φακους τραβηχτηκε η συγκεκριμενη ταινια θα σου'ρθει!
Δεν σου εκανε εντυπωση που η ταινια ηταν τραβηγμενη υπο το φως και μονο κατι κεριων;:winka:
Αν βρεις με τι φακους τραβηχτηκε η συγκεκριμενη ταινια θα σου'ρθει!
Δεν σου εκανε εντυπωση που η ταινια ηταν τραβηγμενη υπο το φως και μονο κατι κεριων;:winka:
Ναι ρε πούστη μου... και το έλεγα... η ταινία είναι για πολλούς ύπνους, αλλά ο φωτιστής πρέπει να έχει κάνει πάρτυ...
Ναι ρε πούστη μου... και το έλεγα... η ταινία είναι για πολλούς ύπνους, αλλά ο φωτιστής πρέπει να έχει κάνει πάρτυ...
Ποτε δεν την ειδα μεχρι τελους.
Την πρωτη φορα επρεπε να φυγω και την δευτερη σε σπιτι φιλου...κοιμηθηκα στον καναπε!:lol:
from wikipedia
Alcott used three f/0.70 lenses developed by Zeiss for NASA for use in the Apollo moon landings, which Kubrick discovered in his search for a lens that could film in low-light situations. The super-fast lens allowed him to shoot scenes lit with actual candlelight with an average lighting volume of only three candlepower. In fact, the film features the largest lens aperture in film history.
:eyepop: :eyepop: :eyepop:
:eyepop: :eyepop: :eyepop:
Με εναν τετοιο φακο τραβας πανσεληνο με συννεφα στον ουρανο με 100αρι ασπρομαυρο το εκτυπωνεις σε αφισσα και παραλαμβανεις το χρυσο κλειδι της πολης απο το φαντασμα του Ανσελ Ανταμς.
Κατσε μπας και βρω και τα ενδιαμεσα διαφραγματα απο το 0.7 μεχρι το 1.4 να δουμε ποσο φωτεινος ειναι πια αυτος ο μπουστης:lol:
Κατσε μπας και βρω και τα ενδιαμεσα διαφραγματα απο το 0.7 μεχρι το 1.4 να δουμε ποσο φωτεινος ειναι πια αυτος ο μπουστης:lol:
Για να πας από το 0.7 στο 1.4 πρέπει να ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΕΙΣ το χρόνο έκθεσης...
:eek: :eek:
Με εναν τετοιο φακο τραβας πανσεληνο με συννεφα στον ουρανο με 100αρι ασπρομαυρο το εκτυπωνεις σε αφισσα και παραλαμβανεις το χρυσο κλειδι της πολης απο το φαντασμα του Ανσελ Ανταμς.
Κρατώντας τη μηχανή στο χέρι και έχοντας πρώιμα συμπτώματα παρκινσον, θα συμπλήρωνα
θα μπω σε κανα σαιτ της προκοπης να βρω κανα μπουστη να ξεστοκαρει ασπρομαυρα 400αρια ΤΜΑΧ.
Δεν γινεται να πληρωνω 5 ευρω την μαλακια για 30+ φωτο...
Ετσι μουρθε τωρα.....:mad:
θα μπω σε κανα σαιτ της προκοπης να βρω κανα μπουστη να ξεστοκαρει ασπρομαυρα 400αρια ΤΜΑΧ.
Δεν γινεται να πληρωνω 5 ευρω την μαλακια για 30+ φωτο...
Ετσι μουρθε τωρα.....:mad:
Τους παλιούς καιρούς κυκλοφορούσε φιλμ χύμα, με το μέτρο, το οποίο τύλιγες μόνος σου σε καρουλάκια... Η ποιότητα του δεν ήταν πάντα και η πιο εγγυημένη, αλλά τη δουλειά σου την έκανες (έτσι έλεγαν τουλάχιστον αυτοί που επιδίδονταν σ' αυτό το σπόρ), δεν ξέρω αν ακόμη παίζει αυτό...
Τους παλιούς καιρούς κυκλοφορούσε φιλμ χύμα, με το μέτρο, το οποίο τύλιγες μόνος σου σε καρουλάκια... Η ποιότητα του δεν ήταν πάντα και η πιο εγγυημένη, αλλά τη δουλειά σου την έκανες (έτσι έλεγαν τουλάχιστον αυτοί που επιδίδονταν σ' αυτό το σπόρ), δεν ξέρω αν ακόμη παίζει αυτό...
Αν παιζει καρουλι σε κανα παρακμιακο η αντιστοιχα σε κανενα πολυ εξειδικευμενο μαγαζι με παραγγελια.
Βλεπεις οι μονοι που ασχολουνται με φιλμ πια ειναι οι γραφικοι, οι νοσταλγοι, και οι σπουδαστες.
Οι πρωτοι ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα,οι δευτεροι τραβανε πια ψηφιακα (αν τραβανε καθολου) και που και που αναπολουν,και οι τριτοι ειναι μπατιρηδες (οσοι απο αυτους δεν ειναι οκνηροι και ευδαιμονιστες) :lol:
Τι θα έχουμε και "επαγγελματική" φωτογράφηση αύριο? :a46: :a09:
Όχι ρε γμτ και δεν έπλεινα τη μοτό μου, που έγινε χάλια με την χθεσινή βροχή... :a018:
Α δε σας είπα, μέσα οριστικά! :sun:
...και βάλτε και τον $py με το Africa στις συμμετοχές! :winka:
Τα λέμε αύριο.
Να περασετε σουπερ.:beer: :wave2:
blackbusa
23/03/2008, 08:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Να περασετε σουπερ.:beer: :wave2:
:beer: :beer: :beer: :beer:
Επέστρεψα. Όλα καλά. Τα περάσαμε πολύ όμορφα.
Ευχαριστώ τα παιδιά για την παρέα. Άντε και στην επόμενη...
alximistis
23/03/2008, 21:06
Καλώς ορίσατε και πάλι να στε καλά. Περιμένουμε φωτό.
ΥΓ. Δεν αργεί η επόμενη. ;)
Γυρισα πριν απο 2 ωρες και εριξα και εναν υπνακο:rotflmao:
Τελικα οντως θα το μετανιωνα αν δεν ερχομουν:D
filipp0s
23/03/2008, 21:11
πσιτ! να ετοιμάζεσαι εσύ :winka: :smokin:
:beer: :beer: :beer: :wave2:
αργήσατε λιγουλάκι...
Πρεπει να ξεκινησω με την συγκεκριμενη φωτο οπωσδηποτε.
Ο διοργανωτης το μπζιλοπαιρνει (τον υπνακο) :D
(ο σκυλος αποτελει εικαστικη παρεμβαση) :rotflmao:
124841
Μετα απο 2-3 φτωχους μεζεδες (ετσι για το καλο) η παρεα χαλαρωνει.
Ο τυπος στα αριστερα που περπαταει ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο.....
Ο καιρος ειναι οσο μουντος φαινεται.
124843
filipp0s
23/03/2008, 21:40
πααααλι? :lol:
φοβερή φωτο! :beer: :beer: :wave2:
Κολλητε σορι αλλα εσυ ποζαρες διπλα στον "φαταουλα" :rotflmao:
Η φωτο μπορει να θεωρηθει ατυχης, μπορει ομως και προφητικη:rotflmao: :wave2:
Κολλητε σορι αλλα εσυ ποζαρες διπλα στον "φαταουλα" :rotflmao:
Η φωτο μπορει να θεωρηθει ατυχης, μπορει ομως και προφητικη:rotflmao: :wave2:
Χωρις φωτο δουλεια δεν κανουμε....:blush:
124844
Κάνατε και στάση στην Κόρινθο? Πήγατε για καφέ στο Retro?
Ή ήταν άλλη παρέα αυτή?
Αφου την τραβηξα που την τραβηξα....
Πως διαολο λεγεται το χωριο;
124845
Οποιος με τους φακους μαλακιζεται ολα τα ωραια ζει.
Παει δεν παει,ο κρουκης σας μαμαει....:a25: :a25: :a09: :a09:
124846
Γ-Α-Μ-Α-Τ-Η
:a013:
Εγιναν οι απαραιτητες διορθωσεις στην εικονα, για να προστατευτει η τιμη και η αξιοπρεπεια, καθως και για να μην θιχτει η υποληψη των αθωων....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :bigcry:
124848
Εγω παλι γιατι βλεποντας την συγκεκγιμενη φωτο βλεπω ως κυγιως θεμα τον σκυλο και τον διογανωτη (αυτον ντε που μπζιλοπαιγνει; τον υπνακο) ως εικαστικη παγεμβαση;
:rolleyes: :D :rotflmao: :rotflmao: :wave2:
Εισαι καλλλιτεχναρα κρουκη...... :beer: :beer:
Παντα τετοια ομορφα παιδες:wave2:
Μετα απο 2-3 φτωχους μεζεδες (ετσι για το καλο) η παρεα χαλαρωνει.
Ο τυπος στα αριστερα που περπαταει ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο.....
Ο καιρος ειναι οσο μουντος φαινεται.
Πολύ καλή!
Αν εξαιρέσεις ότι είναι πολύ κουνημένη.
Επίσης, αν έλειπε ο τύπος, και αν δεν ήταν η παραμόρφωση του fish-eye θα ήταν για πάρα πολλά. Όλα τα λεφτά στις τέσσερις φιγούρες που ο καθένας είναι στον κόσμο του... (ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων).
Προσπαθησαν πολυ να με ανεχτουν παντως τα παιδια δε λεω...:lol:
124852
Ανακατωμενες τις βλεπω ανακατωμενες τις ανεβαζω....:blush:
124853
Εγιναν οι απαραιτητες διορθωσεις στην εικονα, για να προστατευτει η τιμη και η αξιοπρεπεια, καθως και για να μην θιχτει η υποληψη των αθωων....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :bigcry:
Προσπαθησαν πολυ να με ανεχτουν παντως τα παιδια δε λεω...:lol:
Πάντως ο dimzab στο ασπρόμαυρο βγαίνει απίστευτη μεταλλόφατσα...
Αυτη για καποιο λογο μου αρεσει πολυ (μαλλον το κοντραστ στον κορμο) .
Την ποσταρω και αυτη.
Ετσι και αλλιως οι φωτογραφιες μου δεν εχουν σχεση με βολτα και μοτοσυκλετες, οποτε περιγραφες και φωτο τα παιδια οποτε ευκαιρησουν.:wave2:
124854
Πουσαρισμενη φουλ γιατι καπου εκανα λακαμιουλα.:blush:
124855
Και αυτη μου αρεσει για καποιο περιεργο λογο.
124856