Λέμε με τον Γιώργο (kalgeorge) την Κυριακή που μας έρχεται (23 Μαρτίου) να πάμε μια βολτούλα μέχρι τη Λίμνη Δόξας και να γυρίσουμε από Γκούρα / Στενό / Ταρσούς / Ευροστίνα.
Η διαδρομή θα είναι περίπου ως εξής:
- Αθήνα - Κόρινθος (αυτοκινητόδρομος, 70 χλμ)
- Κόρινθος - Ξυλόκαστρο (εθνική οδός, 40 χλμ)
- Ξυλόκαστρο - Ζεμενό - Καλιανοί - Στυμφαλία (μέτριος επαρχιακός, 35 χλμ)
- Στυμφαλία - Καρτέρι - Καστανιά (πολύ κλειστός, στριφτερός επαρχιακός, 14 χλμ)
- Καστανιά - Μοσιά - Μεσινό - Αρχ. Φενεός - Λ. Δόξας (κλειστός, στιφτερός επαρχιακός, 10-12 χλμ)
Μετά τη λίμνη, την διαδρομή δεν την έχω ξανακάνει. Υποθέτω ότι ο δρόμος δεν θα είναι ο καλύτερος, αλλά δεν θα περίμενα και τραγικά πράγματα. Σημειώνω "κακός επαρχιακός" για να είμαστε μέσα:
- Λ. Δόξας - Μεσινό - Γκούρα (κακός επαρχιακός, 6 χλμ)
- Γκούρα - Στενό - Ταρσοί - Εβροστίνα (κακός επαρχιακός, 26 χλμ)
- Εβροστίνα - Ρoζενά - Δερβένι (κακός επαρχιακός, 16 χλμ)
- Δερβένι - Κόρινθος (εθνική οδός, 65 χλμ)
- Κόρινθος - Αθήνα (αυτοκινητόδρομος, 70 χλμ)
Σύνολο χιλιομέτρων (πήγαινε - έλα) : 360 περίπου
Στάση για φαγητό θα κάνουμε μάλλον στην Γκούρα.
Στάσεις για καφέ... βλέποντας και κάνοντας. Λογικά θα κάνουμε τουλάχιστον μία στο πήγαινε--πριν το φαγητό---και μια στην επιστροφή.
Στάσεις για φωτογραφίες, τσιγάρο, κ.λπ, φυσικά και θα κάνουμε όπου γουστάρουμε.
Παρατηρήσεις
- Οι ρυθμοί μας, τουλάχιστον στο επαρχιακό κομμάτι, θα είναι πολύ χαλαροί μια και δρόμος δεν είναι για πολλά (ούτε για λίγα δεν είναι, αλλά τέλος πάντων).
- Αν και το Σάββατο θα βρέχει, την Κυριακή ο καιρός προβλέπεται μάλλον καλός. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ντε και καλά δεν θα βρέξει, οπότε κάντε τα κουμάντα σας.
- Δεν είχα χάρτη της προκοπής μπροστά μου όταν έβγαζα τα χιλιόμετρα, οπότε μπορεί να έχω πέσει αρκετά έξω... θα διορθώσω όταν πάω σπίτι
Όσοι πιστοί...
Ραντεβού:
Στο περίπτερο Χαϊδαρίου, στις 08:30. Αναχώρηση 09:00 αυστηρά (θα καταντήσω γραφικός μου φαίνεται...)
Πιστοί (στην τελική καταμέτρηση):
1. npat - CBF600SA
2. kalgeorge - R6
3. dimzab - XT 660
4. $py - Africa
5. gcrook - SV650
6. sogokou - Tiger 1050 (συναντηθήκαμε στη Γκούρα)