PDA

View Full Version : βαλβιδες

Σελίδες : 1 [2]

trigger
29/05/2008, 17:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan

edit: Μήπως μαλακιζόμαστε ??? :confused:
Σε παρακαλώ... πως σου ήρθε αυτό;:confused:

OldMan
29/05/2008, 17:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
πες μου ότι μιλάς σοβαρά τώρα .... :rolleyes:
Den eimai sigouros, kardia mou ... :(

reinmeister
29/05/2008, 17:12
Μπράβο σου (και πολύ καλά έκανες...) :wave2:

Εδώ μιλάμε για μοτέρ που δουλεύει ξερύθμιστο, τα διάκενα στην αρχή είναι μεγάλα, οι βαλβίδες κοπανάνε στους λοβούς ή στα καπελώτα, ζεσταίνονται, διαστέλλονται και ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ το διάκενο !!!

edit: Μήπως μαλακιζόμαστε ??? :confused:

τωρα θα σου πω εγω...

υπαρχουν περιπτωσεις που λογω διαστολης αυξανεται το διακενο...οταν ο βαθμος διαστολης της βαλβιδας(μανιταρι κυριως) ειναι μεγαλυτερος απο αυτον της εδρας,οποτε η βαλβιδα "καθεται" ενα τσικ(σικ ε?) πιο κατω στην εδρα με αποτελεσμα το διακενο να μεγαλωσει...

:D

catmaster
29/05/2008, 17:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από trigger
Υπάρχει και ένα του Βούσουρα αν θες.... :bigcry:

σΕ είπα εγώ μαλ@κα ;;

(Soulzer δίχρονες να κάτσεις να ρυθμίζεις εσύ ρε ... ) :wacko:

trigger
29/05/2008, 17:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
τωρα θα σου πω εγω...

υπαρχουν περιπτωσεις που λογω διαστολης αυξανεται το διακενο...οταν ο βαθμος διαστολης της βαλβιδας(μανιταρι κυριως) ειναι μεγαλυτερος απο αυτον της εδρας,οποτε η βαλβιδα "καθεται" ενα τσικ(σικ ε?) πιο κατω στην εδρα με αποτελεσμα το διακενο να μεγαλωσει...

:D
Σε μια τόσο ακραία περίπτωση θα μπορούσαμε να πούμε οτι και το στέλεχος της βαλβίδας θα μπορούσε να επιμηκυνθεί λόγω θερμικής διαστολής και το διάκενο να παραμείνει ίδιο.... :D

ρε τι λέμε σήμερις... :bigcry:

reinmeister
29/05/2008, 17:18
ελα λεμε με τις παπιες....

http://people.bath.ac.uk/ccsshb/12cyl/

trigger
29/05/2008, 17:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
σΕ είπα εγώ μαλ@κα ;;

(Soulzer δίχρονες να κάτσεις να ρυθμίζεις εσύ ρε ... ) :wacko:
Έχει και το ίδρυμα Ευγενίδου κάποια λέμεεε :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

reinmeister
29/05/2008, 17:21
Σε μια τόσο ακραία περίπτωση θα μπορούσαμε να πούμε οτι και το στέλεχος της βαλβίδας θα μπορούσε να επιμηκυνθεί λόγω θερμικής διαστολής και το διάκενο να παραμείνει ίδιο.... :D

ρε τι λέμε σήμερις... :bigcry:

μην με τσιγκλας γιατι θα το παω πολυ παραπερα...:D

catmaster
29/05/2008, 17:21

νταξ μωρέ .... επειδή έχει ένα μπεκάκι σα το λουκάνικο που είχα στο στρατό τι έγινε ...

:smokin:

trigger
29/05/2008, 17:23

Έεεετσι..... it's a man's world :smokin:

trigger
29/05/2008, 17:24
μην με τσιγκλας γιατι θα το παω πολυ παραπερα...:D
be my guest :D

reinmeister
29/05/2008, 17:29
η διαστολη του μανιταριου,κυριως στις εξαγωγης, συνηθως ειναι μεγαλυτερη της του καλαμιου...μην με κανεις να πω τους λογους...:D

trigger
29/05/2008, 17:31
αλλιώς δεν έχει πλάκα! Μου φαίνεται όμως οτι ξεφύγαμε λίγο του θέματος :rotflmao:

reinmeister
29/05/2008, 17:32
γεγονος...:beer: :beer:

kokkinos1
29/05/2008, 22:49
η μοτο που εχω ειναι cagiva navigator 1000 το ιδιο μοτερ με sv dl tlr tls ως προς το καθε ποτε πρεπει να γινει το service ,εκανα ελενχο στα 24000 ολα τα διακενα εντως οριων ελενχος παλι στα 45000 ολα τα διακενα εκτος λιγο η περισσοτερο αλλαγη καπελοτα και τα ορια να πανε οσο το δυνατον πιο πανω πχ βαλβιδα εξαγ διακενο απο 20 εως 30 ε αν το ανοιξεις και δεις οτι το διακενο ειναι πχ 21 εισαι μεσα στα ορια αλλα αφου κανεις την δουλεια αλαζεις καπελοτο και φερνεις το διακενο πχ 26 η 27 πιο ανοιχτες και δουλευει πιο ελευθερα .αυτα κανω εγω και τωρα στα 62000 κανενα προβλημα αν εξερεσεις μια αρρυθμια που ειχα και αφου αγορασα τα οργανα και συνχρονισα πεταλουδες λυθυκε κι αυτο νομιζω αθτα που λεει το manual ειναι σωστα και θα πρεπει να τηρουνται .αυτα απο μενα ελπιζω να βοηθησα και αυτα παντα ειναι προσωπικες μου εντυπωσεις.
:beer:

apav
30/05/2008, 09:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
Κανω 300, με 500 την βδομαδα. Ειμαι τυπικοτατος στα σερβις και στους ελεγχους, αλλα εφοσον μου λεει ο μηχανικος μου να μην αγχωνομε με τις βαλβιδες οταν τον ρωταω επανειλημενα, να παω σε αλλον να μου πουλησει παραμυθι;
Γιατι να με κοροιδεψει ο δικος μου; Για να του τα πληρωσω μαζεμενα;
Ειμαι δυο μετρα γομαρι γυμνασμενος 107 κιλα και κουβαλαω μεγαλη τρελα. Ο μαστορας εχει οικογενεια. Λετε να θελει να μην ξανα δει την κορη του για ενα παλιο vstrom;:rotflmao: :rotflmao: :beer: :wave2:

Οπότε δεν κάνεις τα χλμ για να χρειάζεσαι έλεγχο κάθε χρόνο. :D

Ξέρεις τι με εντυπωσιάζει; Μας γράφεις για τα Βιβλία (Λιάκος publications), πέφτει το κράξιμο της αρκούδας αλλά γνώμη δεν αλλάζεις γιατί δεν μας πιστεύεις. Διαβάζεις άλλα βιβλία (πχ εδώ της Suzuki), δεν τα πιστεύεις, ακούς τον μάστορα που σου λέει ότι είναι λάθος τα βιβλία, σου λέμε ότι θα πρέπει να πιστέψεις, αλλά τίποτα εσύ. :D

ΥΓ Αυτό που σας λέει ο Tpap να μην τα τελικιάζετε, δεν σας παραξενεύει; :smilea:

the who
30/05/2008, 09:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
Οπότε δεν κάνεις τα χλμ για να χρειάζεσαι έλεγχο κάθε χρόνο. :D

Ξέρεις τι με εντυπωσιάζει; Μας γράφεις για τα Βιβλία (Λιάκος publications), πέφτει το κράξιμο της αρκούδας αλλά γνώμη δεν αλλάζεις γιατί δεν μας πιστεύεις. Διαβάζεις άλλα βιβλία (πχ εδώ της Suzuki), δεν τα πιστεύεις, ακούς τον μάστορα που σου λέει ότι είναι λάθος τα βιβλία, σου λέμε ότι θα πρέπει να πιστέψεις, αλλά τίποτα εσύ. :D

ΥΓ Αυτό που σας λέει ο Tpap να μην τα τελικιάζετε, δεν σας παραξενεύει; :smilea:

Ειναι γιατι περιμενει να βγαλει ο Λιακο μανιουαλ για το στρωμα:rotflmao: .
Σιγα μην ακουσει τον τραπ.Θα το τελικιαζει μεχρι να φτιαξει ενα υπεροχο γλυπτο με βαλβιδες και πιστονια.

OldMan
30/05/2008, 11:40
Μανιβελάτη ..??? :look:

vestromas
30/05/2008, 11:49
apav Το vstrom κυκλοφορει τοσα χρονια στην αγορα σωρηδον. Εχουν αχρηστευτει πολλα απο τελικιασματα; Με ολα αυτα που ακουω, τιποτα δεν πιστευω, αλλα να εισαι σιγουρος οτι τα λαμβανω υπ οψιν μου. Το ιδιο ισχυη και με τον Λιακο:beer: :wave2:

byron
30/05/2008, 11:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
Το ιδιο ισχυη και με τον Λιακο:beer: :wave2:

Σπάει στις τελικές και ο Λιακό; :look:

Μούφα το DNA ρπμ....:sad:

vestromas
30/05/2008, 11:58
Εχει κοφτη στις 8000.:lol: :beer: :wave2:

reinmeister
30/05/2008, 12:00

ναι...και θελει και μαλαστουπα απο κατω μεχρι να ζεσταθει...:rotflmao: :rotflmao:

trigger
30/05/2008, 12:01
όχι, με 40 bar air start :winka:
Τώρα βέβαια άμα γουστάρεις αποσυμπιεστή και μανιβέλα κάτι θα κάνουμε :lol:

Bavarian
30/05/2008, 12:03
όχι, με 40 bar air start :winka:
Τώρα βέβαια άμα γουστάρεις αποσυμπιεστή και μανιβέλα κάτι θα κάνουμε :lol:

Να κάνουμε και καμμιά εξυδάτωση πριν έτσι ? :lol: :rotflmao: :lol: :bigcry: :rotflmao:

trigger
30/05/2008, 12:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Bavarian
Να κάνουμε και καμμιά εξυδάτωση πριν έτσι ? :lol: :rotflmao: :lol: :bigcry: :rotflmao:
Και εξαέρωση κάναμε αλλά έχει ανακαλυφθεί το slow turning!

Άει χάσου ρε.... έχουμε δόκιμο :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

sapila racing
30/05/2008, 12:07

Θυμάμαι οταν ημουν στο ΤΕΙΘ και ειχαμε παει στην ΥΕΒ να δούμε τις μπουλντόζαρες που μου ειχε κανει εντυπωση η μίζα που ηταν ενας κινητήρας 400 κυβικων δικύλινδρος τετράχρονος με 2 ταχύτητες (μια αργη να σπαει τα λαδια και η 2η για να παρει μπρος).

Αυτηνης εδω ούτε της μπουλντόζας το μοτερ δεν φτάνει για μίζα.. :lol:

Κι ειχαν μια ωραια Perkins στο διάδρομο των ΤΕΙ που ηταν για μικρό πλοίο. Ηταν καινούριοα στηη κούτα και πρροριζόταν για το μάθημα Πετρελαιομηχανες Μεγαλης Ισχυος.
3 χρόνια που ημουν εκει στην τεράστια κούτα ηταν...
Λιγο πριν παρω πτυχίο σκαρφαλωσα και ανοιξα λίγο την κούτα να την δω τουλάχιστον, ωραία ηταν :wave2:

reinmeister
30/05/2008, 12:15
εχω ενα κολλητο μηχανουργο και καθε φορα που παω στο μαγαζι βλεπω διαφορα...απο βαλβιδες,χιτωνια και χιλια μυρια αλλα...

αντωνης ερωτηση...

"ρε γιαννη"...πως κανετε ρεκτιφιε σε αυτα?

γιαννης

" βαζουμε 10 αλβανους να κρατηθουν αγκαλια,τους τυλιγουμε με γυαλοχαρτο και τους βαζουμε να κανουν γυρω γυρω μεσα στο χιτωνιο για κανα δυο ωρες..."

:rotflmao: :rotflmao:

trigger
30/05/2008, 12:18
Η διαδικασία λέγεται honing αλλά ο φίλος σου σκέφτηκε να τους χώνειing :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Tpap
30/05/2008, 12:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Bavarian

και μετά ένα καινούργιο φυτίλι (αφού το κάψεις καλά, πρώτα) στον θάλαμο προανάφλεξης...:wave2:

byron
30/05/2008, 12:22
" βαζουμε 10 αλβανους να κρατηθουν αγκαλια,τους τυλιγουμε με γυαλοχαρτο και τους βαζουμε να κανουν γυρω γυρω μεσα στο χιτωνιο για κανα δυο ωρες..."

:rotflmao: :rotflmao:

Ti mlks eisai :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:

reinmeister
30/05/2008, 12:27
Η διαδικασία λέγεται honing αλλά ο φίλος σου σκέφτηκε να τους χώνειing :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

την πατησες οπως ακριβως κι εγω οταν του ειπα το ιδιο πραγμα...:nono:

η απαντηση ηταν...

για honing βαζουμε τις γυναικες τους με πιο ψιλα γυαλοχαρτα...:rotflmao: :rotflmao:

ασε σου λεω...μιλαμε για μορφη...:rotflmao: :rotflmao:

sapila racing
30/05/2008, 12:28

για honing βαζουμε τις γυναικες τους με πιο ψιλα γυαλοχαρτα...:rotflmao: :rotflmao:

μας αποτελείωσες :rotflmao:

reinmeister
30/05/2008, 12:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Ti mlks eisai :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:

μωρο μου βυρωνα τωρα τελευταια δεν μου μιλας ομορφα...

ειδα το brokeback mountain εχθες και ειμαι επηρρεασμενος... :rotflmao: :rotflmao:

trigger
30/05/2008, 12:29
:bigcry: :bigcry: :bigcry:

MIKE_16V
30/05/2008, 12:30
Ωραια μερα η παρασκευη:lol: :lol: :lol:

:beer: :beer:

reinmeister
30/05/2008, 12:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
μας αποτελείωσες :rotflmao:

εσυ το βλεπεις εδω γραμμενο αρη...σκεψου εμενα που το ακουσα live κι εψαχνα τα αντερα μου μεσα στα γρεζια...:bawl: :bawl: :rotflmao: :rotflmao:

byron
30/05/2008, 12:38
ειδα το brokeback mountain εχθες και ειμαι επηρρεασμενος... :rotflmao: :rotflmao:

132389

AntoD
30/05/2008, 12:48
Παρασκευή που είναι ας πει και μια κουβεντα παραπάνω...

byron
30/05/2008, 13:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από AntoD
Παρασκευή που είναι ας πει και μια κουβεντα παραπάνω...

Για βαλβίδες ή για V-strom in general ?