PDA

View Full Version : Φτηνη και οικονομικη μηχανη

toure7
06/06/2008, 14:27
Ειμαι 23 ετων και μπορω να πω οτι δεν ειμαι οπαδος της μοτοσυκλετας. Δυστυχως οι συνθηκες τα εφεραν ετσι ωστε να χρειαζεται να κανω 50χμ την μερα περιπου και με το rallye να καταναλωνει 11-12 λιτρα/100χμ χαλαω πολλα λεφτα

Αφου λοιπον ειμαι τελειως ασχετος με τις μηχανες θα ηθελα να μου προτεινεται ενα παπι,scooter κ.τ.λ που να ειναι κυριως πολυ οικονομικο και αξιοπιστο. Δεν με νοιαζει να ειναι γρηγορο ή ανετο ή να εχει κρατηματα. Κατι οικονομικο και αξιοπιοστο να κανω την δουλεια μου

Bavarian
06/06/2008, 14:30
Χωράει πολύ συζήτηση και θέλει χρόνο...εγώ θα σου προτείνω να πάρεις ένα Τρανσαλπ 650 και να αφήσεις τα παπιά και τα σκούτερ κατά μέρος.

toure7
06/06/2008, 14:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Bavarian
Χωράει πολύ συζήτηση και θέλει χρόνο...εγώ θα σου προτείνω να πάρεις ένα Τρανσαλπ 650 και να αφήσεις τα παπιά και τα σκούτερ κατά μέρος.

Φιλε μου αυτο κοστιζει πανω απο 6000 ευρο και ειναι και 650 κυβικα. Για να γινω πιο κατανοητος θελω μια μηχανη που να μην καιει πανω απο 3 λιτρα/100χμ και δινω μεχρι 4000 ευρο. Σαν εμφανιση μου αρεσει η Varadero 125 που δεν ειναι ουτε παπι ουτε scooter. Η μεση ταχυτητα μου θα ειναι γυρω στα 80χμ και δεν προκειται να την καιω. Θελω να κανω ηρεμα και normal την δουλεια μου. Για τα καφριλικια εχω το ραλακι μου :)

Y.Γ Και το xt125 ωραιο ειναι. Εχει και 3000 ευρο

Tpap
06/06/2008, 14:57
παπί, φίλε μου...

ότι παπί σου αρέσει ακόμη και κινέζικο...
2,5λτ/100χλμ κατανάλωση και λάδια κάθε 4000 χλμ. Και καθάρισες.

GATOYLHS
06/06/2008, 15:00
EAN ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΚΟΥΤΕΡ,HONDA SH 300!!=OIKONOMIA KAI ΓΚΑΖΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΕVERLY 250!!

''AYTOI OI ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΖΩ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΤΟΥΣ.ΑΓΟΡΑΣΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟ XS 1600 MONTEΛΟ ΤΟΥ 02 ΚΑΙ Η ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ 18.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΟΜΟΥΝ ΕΝΑ ΣΤΑΡΛΕΤΑΚΙ 1300 ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΠΟΤΕ Κ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑΓΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΗΘΕΛΕΣ 1600ΑΡΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΛΑ!!

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΠΕΙΣΜΑ Κ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΕΡΙΞΑ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΣΤΑ 7,95.ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ''

ΣΟΡΡΥ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΔΙΚΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.

toure7
06/06/2008, 15:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
παπί, φίλε μου...

ότι παπί σου αρέσει ακόμη και κινέζικο...
2,5λτ/100χλμ κατανάλωση και λάδια κάθε 4000 χλμ. Και καθάρισες.

Ενταξει οχι και κινεζικο :nono:

Εσυ ποιο παπι θα προτεινες? yamaha crypton-r ή innova? Ποιο ειναι πιο οικονομικο?

Cpt. Haddock
06/06/2008, 15:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από toure7
Εσυ ποιο παπι θα προτεινες? yamaha crypton-r ή innova? Ποιο ειναι πιο οικονομικο?

innova... αν και τρυπαν οι εξατμίσεις σε μερικά και γινονται αλητεία :evil:

Καλυτερα σκουτερ. Αν, οπως λες, δεν εχεις σχεση με μηχανή κλπ, το σκουτερ θα σε βολεψει πιο πολύ. Ειναι πιο ευχρηστο, αυτόματο, εχει αποθηκευτικούς χώρους, δε βρέχονται τα ποδια σου κλπ κλπ

Αυτά :beer:

gixxerpap
06/06/2008, 15:10
για να δούμε επιλογές ....

- ενα σκουτερ με μεγάλους τροχους( 14''-16''), honda κατα προτίμηση
- παπί suzuki adress 125
- xt 125

πως σου φαίνονται?

toure7
06/06/2008, 15:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
για να δούμε επιλογές ....

- ενα σκουτερ με μεγάλους τροχους( 14''-16''), honda κατα προτίμηση
- παπί suzuki adress 125
- xt 125

πως σου φαίνονται?

Μπορεις να μου πεις τιμες και ποιο ειναι πιο οικονομικο?

Με νορμαλ οδηγηση ποσα λιτρα θα καιει ανα 100χμ?

gixxerpap
06/06/2008, 15:20

επειδή αυτή τη στιγμή δεν περισσεύει χρόνος, ρίξε μια ματιά στο mototriti για τιμούλες

τώρα απο κατανάλωση, και τα τρία θα είναι οικονομικότατα, με το παπί και το xt να έχουν προβάδισμα ...

CIRUS
06/06/2008, 15:33
Φιλε μου αυτο κοστιζει πανω απο 6000 ευρο και ειναι και 650 κυβικα. Για να γινω πιο κατανοητος θελω μια μηχανη που να μην καιει πανω απο 3 λιτρα/100χμ και δινω μεχρι 4000 ευρο. Σαν εμφανιση μου αρεσει η Varadero 125 που δεν ειναι ουτε παπι ουτε scooter. Η μεση ταχυτητα μου θα ειναι γυρω στα 80χμ και δεν προκειται να την καιω. Θελω να κανω ηρεμα και normal την δουλεια μου. Για τα καφριλικια εχω το ραλακι μου :)

καλως ήρθες:wave2:

φίλε μου για την περιπτωση σου πιστεύω ότι ένα παπί είναι ότι πρέπει, δεν καίει τίποτα, χωράει παντού είναι φτηνό (πάρε μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση), και κυρίως η συντήρηση του είναι μηδαμινή: λάδια, φίλτρα λαδιού και που και που λάδωμα η αλυσίδα και είναι αθάνατο.

βέβαια και εγώ τα ίδια με σενα έλεγα όταν πρωτοπήρα το παπί μου αλλά μετά γλυκάθηκα, θα το δεις και εσύ στην πορεία τωρα δεν το πιστεύεις αλλά μετά από ενα 6μηνο με τη συμβίωση σου με παπί δεν θα θέλεις να βλέπεις το αυτοκίνητο και θα ψάχνεσαι για μηχανή:lol: :lol: , θα με θυμηθείς μετά από κανένα 6μηνο.

για μάρκα παπιού θα σου έλεγα να πας σε modenas που είναι σκυλιά αλλά βέβαια και honda kawasaki απλά μακριά από κινέζους.

ενοείται πως εκτός του διπλώματος πρέπει να υπολογίσεις 500-600 ευρώ για κρανάκι καλό και μπουφάν διότι ένα είναι σίγουρο, θα πέσεις (όπως όλοι μας όταν μαθαίνουμε και όχι μόνο) γιαυτό κοίταξε να είσαι προστατευμένος καλά.

τέλος φιλικά πάντα, τα καφριλίκια με το ραλάκι σου είναι δεκτά μόνο αν τα κάνεις μέσα σε πίστα αλλιώς σε δημόσιους δρόμους είναι ανεπίτρεπτα και χάρις σε καφριλίκια έχουν χαθεί πολλές ψυχές μην το ξεχνας αυτό!!!!!

metaltheo
06/06/2008, 16:02
Ειμαι 23 ετων και μπορω να πω οτι δεν ειμαι οπαδος της μοτοσυκλετας. Δυστυχως οι συνθηκες τα εφεραν ετσι ωστε να χρειαζεται να κανω 50χμ την μερα περιπου και με το rallye να καταναλωνει 11-12 λιτρα/100χμ χαλαω πολλα λεφτα

Αφου λοιπον ειμαι τελειως ασχετος με τις μηχανες θα ηθελα να μου προτεινεται ενα παπι,scooter κ.τ.λ που να ειναι κυριως πολυ οικονομικο και αξιοπιστο. Δεν με νοιαζει να ειναι γρηγορο ή ανετο ή να εχει κρατηματα. Κατι οικονομικο και αξιοπιοστο να κανω την δουλεια μου

Φιλε καλησπερα:wave2: παρατηετω αυτο το λινκ που ισως να σε ενδιαφερει http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=57665&highlight=VARADERO :beer:

Tpap
06/06/2008, 16:11
Ενταξει οχι και κινεζικο :nono:

δεν έχω να σου προτείνω κάτι...

όλα κάνουν καλά αυτό που φτιάχθηκαν να κάνουν...
τώρα πλέον έχουν και τα περισσότερα δίσκο πίσω.
Και πραγματικά σου λέω ΜΗΝ υποτιμάς τα κινέζικα..

όσο για σκούτερ μέσα είμαι αν και πρέπει να γνωρίζεις ότι σε αξιοπιστία/συντήρηση/κατανάλωση/επισκευή από τυχόν κτύπημα-πέσιμο και γενικά κόστος διαβίωσης ένα οποιοδήποτε παπί νικά ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ.

hercul
06/06/2008, 16:34
Eγώ θα σε πρότεινα yamaha crypton x-135!!
Πολύ οικονομικό, δυνατό, καινούριο με 2200 ευρά πάνω κάτω και πορεία πάει άνετα μέχρι και με 100 χλμ την ώρα!! :wave2:

stakis
06/06/2008, 17:14
apokliete na kaiei toso to ralley

alex14
06/06/2008, 19:56

suzuki address 125 - περιπου 2-2,2 lt/100km με 80-90 χλμ/ωρα

Bavarian
06/06/2008, 20:18

Φίλε μου μηχανή γράφεις ότι θέλεις.Νομίζεις ότι το βαραντέρο 125 έχει καμιά τεράστια διαφορά με το ΤΑ ? 45 άλογα βγάζει κι αυτά με το ζόρι .Μηχανή που να καίει 3 λίτρα στα 100 απλά δεν υπάρχει ή μπορεί να υπάρχει σε κανένα ανήλιαγο εργαστήριο :lol: τα 650άρια τα ΤΑ τα βρίσκεις μαξ από 4 μέχρι 5 χιλιάρικα και σχετικά καινούρια μοντέλα...Για τα καφριλίκια που λες απλά κάνω πως δεν το διάβασα :rolleyes:

giorgosp17
07/06/2008, 13:43
φιλε στην θεση σου θα επαιρνα crypton 110..ειναι το πιο σκυλι παπι..
οσο για τα κινεζικα που λετε να μην τα υποτιμαμε,μετα απο κανα 6μηνο αρχιζουν και τριζουν ολοκληρα και δεν πανε κι ολας!!
αν βρεις επισης μεταχειρισμενμο παρε honda grand..πολυ σκυλι και αυτο..πιστευω μαζι με το crypton ειναι τα 2 καλυτερα παπια και οικονομικα..

epp1640
07/06/2008, 14:51
σου προτείνω το κορίτσι μου.. μου βγάζει άνετα 400 χλμ με ένα γέμισμα (10 λίτρα)..πολύ καλό σχολείο με άνετη θέση οδήγησης, φτηνά ανταλλακτικά και πολύ καλή αξιοπιστία λόγω της απλής κατασκευής. φοράει το ίδιο μοτέρ με το xt125.. 2120 έουρος καινούρια.. αν τα δώσεις μετρητοίς ίσως την πάρεις και πιο λίγο..εμένα μου έκοψε 200 ευρώ..και στο σχετικά άμεσο μέλλον που θα πάρω μεγαλύτερη μηχανή θα την κρατήσω..αυτό νομίζω τα λέει όλα..

132946

apav
07/06/2008, 15:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
μου βγάζει άνετα 400 χλμ με ένα γέμισμα (10 λίτρα)

Καίει 2.5lt/100χλμ; :eek: Με πόσα χλμ τελικά ταξιδεύει στον επαρχιακό; Κοντεράτα 70-80χλμ/ώρα συνέχεια; Και με τι στροφές είναι το ταξίδι του; :beer:

epp1640
07/06/2008, 15:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
Καίει 2.5lt/100χλμ; :eek: Με πόσα χλμ τελικά ταξιδεύει στον επαρχιακό; Κοντεράτα 70-80χλμ/ώρα συνέχεια; Και με τι στροφές είναι το ταξίδι του; :beer:

χεχε και εγώ δεν το πίστευα όταν το άκουγα.. αυτά βέβαια με οικονομική οδήγηση..μέση ταχύτητα 70-80 όπως έιπες.. βασικά συνήθως κάνω βόλτες στον επαρχιακό με 75 χλμ και ακριβώς 6.000 στροφές (μέγιστη ροπή).. ξέχασα να πω ότι είναι ψεκαστό.. έχω ταξιδέψει και στον εθνικό με 90 σταθερά, δεν έκαψε πολύ παραπάνω..όμως αν το κρατήσεις στα 100+ κοντερίσια - κάπου στα 110 κοντέρ τερματίζει (και δεν το συνιστώ) η κατάσταση αλλάζει δραματικά..

apav
07/06/2008, 15:42
:beer: :wave2:

WebD
07/06/2008, 15:43
+1 για το YBR

Έχει όλα τα καλά της οικονομίας που έχει μια πάπια και είναι σκυλί. Το είχα 1,5 χρόνο και είχα κάνει περίπου 8000 χλμ τα μισά και παραπάνω δικάβαλος. Και μάλιστα αν πας και σε κανένα νησάκι είναι πολύ καλή φάση!!! πάει σχεδόν παντού!

Υπάρχει και ένα σχετικό θέμα στο forum όπου κάποιος έχει γυρίσει σχεδόν όλο το κόσμο με ένα YBR και μάλιστα φορτωμένο μέχρι αηδίας :):)

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=59285

Υ.Γ. Πρόσεξε τα μανίσια λάστιχα γιατί είναι ναύλον και αρκετά επικίνδυνα θα σου πρότεινα να τα αλλάξεις αμέσως.

epp1640
07/06/2008, 15:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από gigenis
+1 για το YBR

Έχει όλα τα καλά της οικονομίας που έχει μια πάπια και είναι σκυλί. Το είχα 1,5 χρόνο και είχα κάνει περίπου 8000 χλμ τα μισά και παραπάνω δικάβαλος. Και μάλιστα αν πας και σε κανένα νησάκι είναι πολύ καλή φάση!!! πάει σχεδόν παντού!

Υπάρχει και ένα σχετικό θέμα στο forum όπου κάποιος έχει γυρίσει σχεδόν όλο το κόσμο με ένα YBR και μάλιστα φορτωμένο μέχρι αηδίας :):)

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=59285

Υ.Γ. Πρόσεξε τα μανίσια λάστιχα γιατί είναι ναύλον και αρκετά επικίνδυνα θα σου πρότεινα να τα αλλάξεις αμέσως.

ναι είναι στα άμεσα σχέδια μου να τα αλλάξω..τριών μηνών είναι η μηχανή και έχουν ακόμα λίγα χλμ..γύρω στα 2500 αλλά δεν μου εμπνέουν και πολύ εμπιστοσύνη.. έχεις κάποιο καλό μοντέλο στο μυαλό σου?

WebD
08/06/2008, 02:19
Pirelli CITY DEMON (http://www.pirellityre.com/web/catalog/moto/moto_catalogo_schedaDescription.page?uri=/pirellityre/en_IT/browser/xml/catalog/moto/MOTO_MV_CITYDEMON_STR.xml&vehicleType=MOTO) του είχα φορέσει... αλλά τότε που τα έβαλα (2005) δεν θυμάμαι να είχα και άλλες εναλλακτικές λύσεις....

Ψάξε ίσως βρεις και πιο καλά λάστιχα.

edit: Απ' ότι βλέπω έχει και η METZELER (http://www.metzelermoto.com/web/catalog/moto/moto_catalogo_schedaDescription.page?uri=/metzeler/en_IT/browser/xml/catalog/moto/Classic_ME22.xml&vehicleType=MOTO&menu_item=/products/catalog/classic) λάστιχα για το YBR

kondoras
10/06/2008, 10:28
Εχω το SH 150 HONDA.Θα ξεχασεις την κινηση την βενζινη και τα συνεργεια.
Παπι οχι.Συνηθως εχουν κραδασμους και αν εισαι ασχετος γιατι να μπλεκεις με ταχυτητες.
ΟΜΩΣ. Θα προτινα να κοιταξεις και τα κινεζικα γιατι εχουν βελτιωθει πολυ και εχουν τα μισα λεφτα.ΑΑΑ!!!! Τα παπια εδικα τα HONDA τα κυνηγανε τα κλεφτρονακια.
Το SH 300 που ειπε ενας φιλος ποο πανω ειναι πολυ καλλιτερο αλλα αρκετα ποιο βαρυ.
Το δικο μου το εχω παει ες 120χλμ .Τα 100χλμ ευκολα μετα θελει υπομονη....

tasos_ss
10/06/2008, 15:04
Και εγω ενα rallye 1600 16v εχω(το πουλαω)
αν πας σιγα δεν καιει τιποτα αλλα με αυτο το αμαξι δυσκολο να πας σιγα...
Παρε κανενα παπακι κατα προτιμηση astrea η kaze-r μεταχειρισμενο γυρο στα 600 ευρο
ειναι σκυλια και τα ανταλακτικα βρισκεις τα παντα πολυ φτηνα.

PortisHead
10/06/2008, 15:37
Μην πάρεις μηχανη......παρε καλύτερα κανενα 2ο , οικονομικοτερο αυτοκινήτο.
Απειρία απο μηχανες και κάτοχος ραλλυ + καφριλικια = κακος συνδυασμος για να γίνεις τώρα μοτοσυκλετιστής.
Trust me.

:beer:

epp1640
10/06/2008, 18:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Μην πάρεις μηχανη......παρε καλύτερα κανενα 2ο , οικονομικοτερο αυτοκινήτο.
Απειρία απο μηχανες και κάτοχος ραλλυ + καφριλικια = κακος συνδυασμος για να γίνεις τώρα μοτοσυκλετιστής.
Trust me.

:beer:

δυστυχώς θα πρέπει να συμφωνήσω..

low__rider
11/06/2008, 09:49
Κοιτα φιλε μην το ψαχνεις πολυ!

Εχω αλλαξει 3-4 σκουτερακια και τωρα εχω μηχανη! και εχω οδηγησει και αλλα πολλα περισσοτερα μηχανακια.

-αστα τα beverly τα nexus απο προσωπικη εμπειρα θα τα σκας στα service θα ακους διαφορους θορυβους... απο τιποτα σιαγονες μεταδοσης, στις λακουβες θα κοπανανε και στην κινηση δεν ειναι τοσο εβελικτα οσο νομιζεις

-τα παπια καλα στην κινηση αλλα οχι και τοσο χρηστικα απο αποψη προστασιας απο νερα, χωρων για να βαζεις οτιδηποτε, σελας και θεσης οδηγησης, αλλα και τα κλεφτρονια τα γουσταρουν!

-τωρα για μηχανη αφου δεν εισαι πολυ φαν του ειδους αστο καλυτερα ...στην τελικη ειναι να'χεις κ@υλα με το θεμα!

-οσο και για το θεμα μουρης που μαλλον σε βλεπω να επιζητας αναφεροντας varadero 125 και xt 125 δεν ειναι τιποτα αλλο απο υπερτιμημενα παπια...πιστεψε με δεν θα σου δωσουν το κατι παραπανω απλα μουρη! ...αλλα στο ξαναλεω σαν παπια ειναι τιποτα παραπανω! στο τελος θα ξενερωσεις γιατι υποτιθεται θα εχεις μηχανη και απλα δεν θα πηγαινεις βημα!

Εγω θα σου προτεινω το kymco people s 200. 16'' ζαντες αντιστοιχο του honda sh .

-στριβει,
-φρεναρει,
-τα πεζοδρομια τα καβαλαει για πλακα,
-στην κινηση μην σου πω καλυτερο και απο παπι σε ευελιξια.
-σταθερο ακομα και στα 110 με 120 που θα τα φτασει ...νταξει με λιγο κοπο
-δεν καιει τιποτα
-service σου λενε την τιμη και γελας (για λαδια ειναι 15 ευρω νομιζω και το μεγαλο το ακριβο ειναι η 30 η 40 δεν θυμαμαι)
-εχει χωρους για να βαζεις οτι θες και φορτιζεις και το κιν σου αμα λαχει
-και καινουριο και μεταχειρισμενο θα το βρεις πολυ φτηνα
-ειναι σκυλι δεν καταλαβαινει χριστο
-ανετη μεγαλη σελα για οδηγο και συνοδηγο
-κανει τρελα wielie
-χλωμο να στο κλεψουν

Δεν το εχω στην κατοχη μου και το υποστιριζω τοσο απλα το χει ενας κολλητος και εχει τυχει να το οδηγησω αρκετες φορες ...αμα μου περισευε κανα 1500αρι σιγουρα θα επερνα ενα και το v-stromi θα το χα να αραζει στο γκαραζ και θα το χα μονο για τις βολτες μου.
οχι ομως πως και με αυτο δεν θα κανα βολτες!

133142

low__rider
11/06/2008, 09:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
δυστυχώς θα πρέπει να συμφωνήσω..

+1

...απλα καμια φορα και οι καφροι αμα καταλαβουν οτι δεν το χουν πανε σαν κοτα!

εχω φιλο τρελο καγκουρα με αυτοκινητα και πηρε μηχανη 950cc και πηγαμε βολτα μεχρι λαυριο...ε στις στροφες τον χαναμε καπου πισω και τον περιμεναμε! δεν το 'χε ...το 'ξερε και προσεχε απλα πραγματα!

kondoras
12/06/2008, 08:49
Ο low-rider εχει πολυ δικιο το ιδιο σου λεω και εγω.Αν υπηρχε οταν αγοραζα HONDA αυτο θα επερνα και θα μου μεναν και τα μισα λεφτα.
Και κατι αλλο.Αν οδηγεις μηχανη με αυτοκινηστικη νοοτροποια σε λιγο δεν θα οδηγεις...αν καταλαβαινεις τι λεω.
Τρεια πραγματα λεω σε εντελως καινουργιους.
1.Καλλιτερα ΑΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΟΙΑ.

2.Πουθενα δεν εχεις προτεραιοτητα.

3.Οταν ανεβαινεις σε μηχανη ....γινεσαι αορατος.Δεν σε ειδα ακους συνεχως.

Οδηγω 35 χρονια μηχανες.