Σύνδεση

View Full Version : Vstrom650 ή BMW F650GS (μονοκύλινδρο)

spk
19/06/2008, 21:02
Έχοντας γυρίσει αρκετά τοπικ είπα να ζητήσω και εγώ την βοήθεια του κοινού....
Λοιπόν έχου: πολλά χρόνια με DR 650 και αρκετά χιλιόμετρα ταξιδάκια με FAZER 600 ανεκτικού φίλου. 'Οπου όμως έφτανα με το fazer ήθελα να πάω και λίγο πιο πέρα σε χώμα και εκεί αναπολούσα το DRaki. Το ζητούμενο λοιπόν είναι ταξίδι με κάποια άνεση και μετά διάσχιση χωμάτινων διαδρομών. Έχοντας οδηγήσει και τα 2 (Vstrom & GS) ,το 2ο περισσότερο, είμαι στο ανάμεσα. Απο την μια μου αρέσει το GS αλλά μου φαίνεται βαρύ για τον κινητήρα του και από την άλλη το Vstrom εμφανισιακώς μου κάνει κάπως ασουλούποτο, ιδιαίτερα κάτω από τον κινητήρα (ψυγείο - φίλτρο λαδιού). Μπορεί και να ξέρω τελικά τι θέλω αλλά να χρειάζεται ενα σπρώξιμο ακόμη...
Κανείς εθελοντής?
Υ.Γ εχω αποκλείσει F 800 GS λόγο τιμής και διαθεσιμότητας....

MikeG
19/06/2008, 21:08
Μιλάμε για το παλιό F650GS έτσι?
Το Vstorm υπερέχει στον ανοιχτό δρόμο (εθνικές) & μόνο εκεί.
Είμαι κάτοχος του F650GS 3 χρόνια. Δε με έχει προδώσει ποτέ. Πάει χώμα πολύ πιο άνετα από το Vstorm (καμιά σχέση). Η συντήρηση του είναι γελοία, κάθε 5000 χλμ λάδια, κάθε 10000 γενικό.
Οι τιμές των ανταλλακτικών είναι σχεδόν ίδιες, ίσως & πιο φτηνές.
Σίγουρα μικρότερη κατανάλωση.
Όσον αφορά μέσα στη πόλη είναι σίγουρα πιο άνετο. Ο μονοκίλυνδρος κινητήρας βοηθάει σε αυτό.
Ξαναλέω το vstorm υπερέχει στις εθνικές.
Αυτά για αρχή.

:wave2:

p@nos
19/06/2008, 21:09
Νομιζω οτι πιο πολυ σου ταιριαζει το GS και μιας και θες και αυτο το ''παραπερα του δρομου'' καλο ειναι να προτημησεις το Dakar GS.

Και μιας απ'οτι καταλαβα πας για μεταχειρισμενο, ριξε μια ματια και στο ΧΤ660, με μια ζελατινα ταξιδευει στις ταχυτητες του GS χωρις προβλημα + οτι θα το βρεις αρκετα πιο φτηνα.

spk
19/06/2008, 21:12
Ναι για το παλιό...
Αυτό που μου έκατσε λίγο άσχημα με το BMW είναι οτι στα 130 - 140 ηταν ζορισμένο (ήταν και με κοντή ζελατίνα) και επίσης δεν εβλεπες τίποτα στους καθρέφτες από τους κραδασμούς...
Είναι αναβάθμιση σε σχέση με το DRaki ή μια από τα ίδια?
Thanx mike

spk
19/06/2008, 21:15
Είχα ακούσει οτι τα dakar είναι πιο λίγα αλλά και πιο ταλαιπωρημένα.. βλέπε ιδιοκτήτες με χωμάτινες ανησυχίες....

MikeG
19/06/2008, 21:18
Δες εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=27149&perpage=15&highlight=f650gs&pagenumber=2)
& εδώ. (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=48798&highlight=F650GS)
Καμία σχέση το DR με το BMW, άλλη ποιότητα κύλησης, γενικά άλλο εντελώς μηχανάκι.
Εγώ έχω ψηλή ζελατίνα & ταξιδεύεις άνετα με 160 δικάβαλος & μπαγκαζιέρες.
Μη τρελένεσαι με το πρήξιμο που θα φας από τους Vstorm σε λίγο.

derd
20/06/2008, 08:58
είναι εντελώς διαφορετικές μηχανές. Παίρνεις αυτή που είναι πιο κοντά στις ανάγκες σου

vestromas
20/06/2008, 11:46
Επειδη το περασμα του χωματοδρομου ειναι ευκολο με το vstrom, ειναι αμαρτια να θυσιασεις τα καλα του στον δρομο για να παρεις ενα μηχανακι που παει λιγο καλυτερα στο χωμα, και πολυ χειροτερα στον δρομο, παντα σε συγκριση με το vstrom.
Η συντηρηση και η οικονομια στο vstrom καθως και η αυτονομια ειναι αξεπεραστη.
Η σταθεροτητα η ταχυτητα και η ανεση στον δρομο και γενικα στο ταξιδι με πληρες φορτιου δεν παλευετε.
Αν πηγαινεις πολυ χωμα παρε το bmw. Εαν ομως θελεις αυτο που περιεγραψες, το vstrom ειναι μονοδρομος και με τις μειομενες τιμες αξιζει να το παρεις καινουριο. :beer: :wave2:

MikeG
20/06/2008, 12:05
Τα περί κατανάλωσης & περί μπορεί να περάσει χώμα τα ακούω βερεσέ.
Καλός φίλος έχει τη ντουλάπα (Vstorm). Η κατανάλωση μπορεί να πλησιάσει το BMW μόνο στις εθνικές. Μέσα στη πόλη άστα... Όσον αφορά το χωματόδρομο... Εδώ Κρήτη δε μπορεί να πάει σχεδόν πουθενά γιατί δεν είναι "άσφαλτοι" χωματόδρομοι. & για σκέψου να ξαπλώσεις με το VStorm σε ένα χωματόδρομο.. Άστα..
Χώρια που έχει βρωμέσει ο τόπος.

vestromas
20/06/2008, 12:16
Απ την Κρητη ειναι το παληκαρι;
Εγω δεν ειπα οτι το vstrom ειναι καλο για την κρητη ρε κοπελι!:beer: :wave2:

spk
20/06/2008, 13:24
Από αυτά που έχω καταλάβει για το vstrom δεν έχει αντίπαλο στην εθνική, παίζει με την μεγαλύτερη κατηγορία... ωστόσο ακριβώς λόγο της μειωμένης του τιμής τελικά με πετάει off οικονομικά...
vstrom καινούργιο + 2 βαλίτσες + αξιοπρεπής ποδιά (να μην καταιβαίνει πολύ χαμηλά) σε πάει στα 8.000...
Δεν είναι πολλά για αυτά που προσφέρει απλά σε κάνει να σκέφτεσαι μηπως περάσεις το καλοκαίρι με αυτά που έχεις, βάλεις και τα υπόλοιπα και πας για το F 800 GS....
Άραγε πότε και πόσο θα παίζει μεταχειρισμένο???

MikeG
20/06/2008, 13:26
Μεταχειρισμένο δύσκολα θα το βρεις κάτω από 10000, αν & δε νομίζω να παίζουν, εκτός από Γερμανία που ήδη παίζουν στα 9000.

dirtbird
20/06/2008, 13:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
..... Δε με έχει προδώσει ποτέ. .....

:a13: :a13:

Μην το παίρνεις βαριά... έτσι κι αλλιώς δεν έχει ανακαλυφθεί τέτοιο BMW..... :a9:

MikeG
20/06/2008, 13:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
:a13: :a13:

Μην το παίρνεις βαριά... έτσι κι αλλιώς δεν έχει ανακαλυφθεί τέτοιο BMW..... :a9:

Αν ένα κομμένο καλωδιάκι το θεωρείς προδοσία...:winka:

dirtbird
20/06/2008, 13:38
Αν ένα κομμένο καλωδιάκι το θεωρείς προδοσία...:winka:

Ε άμα ήταν περισσότερα θα το λέγαμε ανταρσία....

Το θέμα δεν είναι πόσα αλλά που και πότε....:winka:

Akatanomastos
20/06/2008, 13:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Ε άμα ήταν περισσότερα θα το λέγαμε ανταρσία....

Το θέμα δεν είναι πόσα αλλά που και πότε....:winka:

+1450(μετρα υψομετρο:lol: )

hector
20/06/2008, 14:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από spk
Ναι για το παλιό...
Αυτό που μου έκατσε λίγο άσχημα με το BMW είναι οτι στα 130 - 140 ηταν ζορισμένο (ήταν και με κοντή ζελατίνα) και επίσης δεν εβλεπες τίποτα στους καθρέφτες από τους κραδασμούς...
Είναι αναβάθμιση σε σχέση με το DRaki ή μια από τα ίδια?
Thanx mike

Γιατι δεν κοιτας για ενα καλο Africanaki....:evil:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=58298 :wave2:

vestromas
23/06/2008, 16:09
Παρε vstrom να τελειωνεις.
Δυσκολα μετα την αγορα του να ασχοληθεις με αλλες μηχανες σοβαρα.
Απλα θα σου αρεσουν λιγο και μετα απο λιγο θα συνηδειτοποιης οτι δεν σε καλυπτουν σε ολα. :lol: :beer: :wave2:

MikeG
23/06/2008, 21:48
Πάρε το vstorm το υπερόπλο...
Έλεος πια....

:bawl: :bawl: :bawl: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

miketzif
25/06/2008, 14:45
Έχοντας γυρίσει αρκετά τοπικ είπα να ζητήσω και εγώ την βοήθεια του κοινού....
Λοιπόν έχου: πολλά χρόνια με DR 650 και αρκετά χιλιόμετρα ταξιδάκια με FAZER 600 ανεκτικού φίλου. 'Οπου όμως έφτανα με το fazer ήθελα να πάω και λίγο πιο πέρα σε χώμα και εκεί αναπολούσα το DRaki. Το ζητούμενο λοιπόν είναι ταξίδι με κάποια άνεση και μετά διάσχιση χωμάτινων διαδρομών. Έχοντας οδηγήσει και τα 2 (Vstrom & GS) ,το 2ο περισσότερο, είμαι στο ανάμεσα. Απο την μια μου αρέσει το GS αλλά μου φαίνεται βαρύ για τον κινητήρα του και από την άλλη το Vstrom εμφανισιακώς μου κάνει κάπως ασουλούποτο, ιδιαίτερα κάτω από τον κινητήρα (ψυγείο - φίλτρο λαδιού). Μπορεί και να ξέρω τελικά τι θέλω αλλά να χρειάζεται ενα σπρώξιμο ακόμη...
Κανείς εθελοντής?
Υ.Γ εχω αποκλείσει F 800 GS λόγο τιμής και διαθεσιμότητας....

φίλε spk είχα το GS 04 μοντέλο και τώρα έχω στρομ. Από αυτά που κατάλαβα σε ενδιαφέρει περισσότερο το χώμα. Αν λοιπόν κατάλαβα καλά θα σου πρότινα ντακάρ όπως σου είπε και ο συνάδελφος p@nos. Αν πάλι θέλεις μικτή χρήση και ταξίδι και χώμα μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις και άλλες μηχανές π.χ. βλέπε παλιο τρανσαλπ. Αν σε ενδιαφέρουν κύριως εκδρομές σε εθνικό και επαρχιακό δύκτιο (δηλαδή μόνο άσφαλτο) μάλλον το στρομ είναι μονόδρομος χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχει και κατι άλλο πχ. versys.
Το δικό μου το gs το πούλησα 6000 σε ιδιώτη με 24.000 χλμ. Όσο για ζημιές μόνο κατι λίγα στα ηλεκτρικά του ψιλοπράγματα. και κάτι τελευταίο και καθαρά ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, με τίποτα μονοκυλιδρο. ελπίζω να βοήθησα.

spk
25/06/2008, 15:41
Έχεις δίκιο και σε ευχαριστώ,
έχω αρχίσει να σκέφτομαι να μην ξαναπάω σε μονοκύλινδρο...
Σήμερα οδήγησα το transalp 700 και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση,
αρκετά "πάνω" θέση οδήγησης, ζωντανός κινητήρας από χαμηλά και πολύ καλά φρένα.
Υποθέτω και αυξημένες δυνατότητες για χώμα, ισως περισότερες από το απλό GS (οχι dakar)...

miketzif
25/06/2008, 15:55
Έχεις δίκιο και σε ευχαριστώ,
έχω αρχίσει να σκέφτομαι να μην ξαναπάω σε μονοκύλινδρο...
Σήμερα οδήγησα το transalp 700 και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση,
αρκετά "πάνω" θέση οδήγησης, ζωντανός κινητήρας από χαμηλά και πολύ καλά φρένα.
Υποθέτω και αυξημένες δυνατότητες για χώμα, ισως περισότερες από το απλό GS (οχι dakar)...

Για να καταλήξεις σε μηχανάκι πρέπει να κάνεις 2 πράγματα: 1) να βρείς τις πραγματικά θέλεις εσύ από ενα μηχανάκι ανεξάρτητα από την επιλογή που έχει κάνει ο καθένας από εμάς που σου λέμε την γνώμη μας και 2) υπολόγισε πόσα μπορείς να διαθέσεις για την οποια επιλογή σου.
Σου εύχομαι να διαλέξεις ότι γουστάρει η καρδιά σου πρώτα απ' όλα και ΤΡΕΛΕΣΣΣΣΣ ΒΟΛΤΕΣ :wave2:

nik7119
25/06/2008, 18:12
Πάρε το vstorm το υπερόπλο...
Έλεος πια....

:bawl: :bawl: :bawl: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: 1,,ρωτα και την γρια αρκουδα τι εστι bmv,,2,,το bmv σηναρμολογιτε στην κινα.