Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 23

Θέμα: Vstrom650 ή BMW F650GS (μονοκύλινδρο)

Νέο μέλος

Vstrom650 ή BMW F650GS (μονοκύλινδρο)

Έχοντας γυρίσει αρκετά τοπικ είπα να ζητήσω και εγώ την βοήθεια του κοινού....
    Λοιπόν έχου: πολλά χρόνια με DR 650 και αρκετά χιλιόμετρα ταξιδάκια με FAZER 600 ανεκτικού φίλου. 'Οπου όμως έφτανα με το fazer ήθελα να πάω και λίγο πιο πέρα σε χώμα και εκεί αναπολούσα το DRaki. Το ζητούμενο λοιπόν είναι ταξίδι με κάποια άνεση και μετά διάσχιση χωμάτινων διαδρομών. Έχοντας οδηγήσει και τα 2 (Vstrom & GS) ,το 2ο περισσότερο, είμαι στο ανάμεσα. Απο την μια μου αρέσει το GS αλλά μου φαίνεται βαρύ για τον κινητήρα του και από την άλλη το Vstrom εμφανισιακώς μου κάνει κάπως ασουλούποτο, ιδιαίτερα κάτω από τον κινητήρα (ψυγείο - φίλτρο λαδιού). Μπορεί και να ξέρω τελικά τι θέλω αλλά να χρειάζεται ενα σπρώξιμο ακόμη...
    Κανείς εθελοντής?
    Υ.Γ εχω αποκλείσει F 800 GS λόγο τιμής και διαθεσιμότητας....

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Μιλάμε για το παλιό F650GS έτσι?
    Το Vstorm υπερέχει στον ανοιχτό δρόμο (εθνικές) & μόνο εκεί.
    Είμαι κάτοχος του F650GS 3 χρόνια. Δε με έχει προδώσει ποτέ. Πάει χώμα πολύ πιο άνετα από το Vstorm (καμιά σχέση). Η συντήρηση του είναι γελοία, κάθε 5000 χλμ λάδια, κάθε 10000 γενικό.
    Οι τιμές των ανταλλακτικών είναι σχεδόν ίδιες, ίσως & πιο φτηνές.
    Σίγουρα μικρότερη κατανάλωση.
    Όσον αφορά μέσα στη πόλη είναι σίγουρα πιο άνετο. Ο μονοκίλυνδρος κινητήρας βοηθάει σε αυτό.
    Ξαναλέω το vstorm υπερέχει στις εθνικές.
    Αυτά για αρχή.

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Νομιζω οτι πιο πολυ σου ταιριαζει το GS και μιας και θες και αυτο το ''παραπερα του δρομου'' καλο ειναι να προτημησεις το Dakar GS.

Και μιας απ'οτι καταλαβα πας για μεταχειρισμενο, ριξε μια ματια και στο ΧΤ660, με μια ζελατινα ταξιδευει στις ταχυτητες του GS χωρις προβλημα + οτι θα το βρεις αρκετα πιο φτηνα.

Νέο μέλος
    Ναι για το παλιό...
    Αυτό που μου έκατσε λίγο άσχημα με το BMW είναι οτι στα 130 - 140 ηταν ζορισμένο (ήταν και με κοντή ζελατίνα) και επίσης δεν εβλεπες τίποτα στους καθρέφτες από τους κραδασμούς...
    Είναι αναβάθμιση σε σχέση με το DRaki ή μια από τα ίδια?
    Thanx mike

Νέο μέλος
    Είχα ακούσει οτι τα dakar είναι πιο λίγα αλλά και πιο ταλαιπωρημένα.. βλέπε ιδιοκτήτες με χωμάτινες ανησυχίες....

Δες εδώ
    & εδώ.
    Καμία σχέση το DR με το BMW, άλλη ποιότητα κύλησης, γενικά άλλο εντελώς μηχανάκι.
    Εγώ έχω ψηλή ζελατίνα & ταξιδεύεις άνετα με 160 δικάβαλος & μπαγκαζιέρες.
    Μη τρελένεσαι με το πρήξιμο που θα φας από τους Vstorm σε λίγο.

είναι εντελώς διαφορετικές μηχανές. Παίρνεις αυτή που είναι πιο κοντά στις ανάγκες σου

Επειδη το περασμα του χωματοδρομου ειναι ευκολο με το vstrom, ειναι αμαρτια να θυσιασεις τα καλα του στον δρομο για να παρεις ενα μηχανακι που παει λιγο καλυτερα στο χωμα, και πολυ χειροτερα στον δρομο, παντα σε συγκριση με το vstrom.
    Η συντηρηση και η οικονομια στο vstrom καθως και η αυτονομια ειναι αξεπεραστη.
    Η σταθεροτητα η ταχυτητα και η ανεση στον δρομο και γενικα στο ταξιδι με πληρες φορτιου δεν παλευετε.
    Αν πηγαινεις πολυ χωμα παρε το bmw. Εαν ομως θελεις αυτο που περιεγραψες, το vstrom ειναι μονοδρομος και με τις μειομενες τιμες αξιζει να το παρεις καινουριο.

Τα περί κατανάλωσης & περί μπορεί να περάσει χώμα τα ακούω βερεσέ.
    Καλός φίλος έχει τη ντουλάπα (Vstorm). Η κατανάλωση μπορεί να πλησιάσει το BMW μόνο στις εθνικές. Μέσα στη πόλη άστα... Όσον αφορά το χωματόδρομο... Εδώ Κρήτη δε μπορεί να πάει σχεδόν πουθενά γιατί δεν είναι "άσφαλτοι" χωματόδρομοι. & για σκέψου να ξαπλώσεις με το VStorm σε ένα χωματόδρομο.. Άστα..
    Χώρια που έχει βρωμέσει ο τόπος.

Απ την Κρητη ειναι το παληκαρι;
    Εγω δεν ειπα οτι το vstrom ειναι καλο για την κρητη ρε κοπελι!

Νέο μέλος
    Από αυτά που έχω καταλάβει για το vstrom δεν έχει αντίπαλο στην εθνική, παίζει με την μεγαλύτερη κατηγορία... ωστόσο ακριβώς λόγο της μειωμένης του τιμής τελικά με πετάει off οικονομικά...
    vstrom καινούργιο + 2 βαλίτσες + αξιοπρεπής ποδιά (να μην καταιβαίνει πολύ χαμηλά) σε πάει στα 8.000...
    Δεν είναι πολλά για αυτά που προσφέρει απλά σε κάνει να σκέφτεσαι μηπως περάσεις το καλοκαίρι με αυτά που έχεις, βάλεις και τα υπόλοιπα και πας για το F 800 GS....
    Άραγε πότε και πόσο θα παίζει μεταχειρισμένο???

Μεταχειρισμένο δύσκολα θα το βρεις κάτω από 10000, αν & δε νομίζω να παίζουν, εκτός από Γερμανία που ήδη παίζουν στα 9000.

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    ..... Δε με έχει προδώσει ποτέ. .....

:a13: :a13:

Μην το παίρνεις βαριά... έτσι κι αλλιώς δεν έχει ανακαλυφθεί τέτοιο BMW.....

You BETA believe...

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    :a13: :a13:

Μην το παίρνεις βαριά... έτσι κι αλλιώς δεν έχει ανακαλυφθεί τέτοιο BMW.....
    Αν ένα κομμένο καλωδιάκι το θεωρείς προδοσία...

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Αν ένα κομμένο καλωδιάκι το θεωρείς προδοσία...
    Ε άμα ήταν περισσότερα θα το λέγαμε ανταρσία....

Το θέμα δεν είναι πόσα αλλά που και πότε....

You BETA believe...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ