PDA

View Full Version : Εκπαιδευτικό βίντεο για highside !!!!

MitsosNaked
15/07/2008, 11:53
Ένα βιντεάκι προς αποφυγή highside !!!

Η επιλογή της μουσικής είναι απλά ΚΟΡΥΦΑΙΑ !!!:bigcry: :bigcry:

http://www.youtube.com/watch?v=lsH-bRi6d5w

id12586
15/07/2008, 11:59
Να πάει καλύτερα στα Tips and Tricks της Οδήγησης?

Τι μας λέει αυτό το βιντεο? Να κρατάμε το γκάζι ανοιχτό.
Επειδή δεν έχω βρεθεί σε αντίστοιχη περίπτωση (και δεν θα ήθελα) υπάρχει κάτι ακόμα που πρέπει να ξέρουμε?

sniper
15/07/2008, 12:00
Και το κορυφαίο είναι αυτό που λέει "κράτα το γκάζι ανοιχτο για να σώσεις το highside".... :a31: :a31: :a31:

Απλά ήταν κωλόφαρδος ο συγκεκριμένος και απλά ξεκίνησε το high αλλά δεν ολοκληρώθηκε......

Ας καβάλαγε R1 κι ας οδηγούσε έτσι και ήθελα να δω τι θα έλεγε μετά.....

Edit : Το high είναι ΑΠΟΤΟΜΟ, ΒΙΑΙΟ κι ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΟ. Αν είσαι άτυχος και σου κάτσει δεν γλυτώνεις παρά μόνο από καθαρή κωλοφαρδία.

Εdit 2 : Το μόνο που μπορείς να κάνεις για να γλυτώσεις ένα highside είναι να μην σου κάτσει... κι αυτό γίνεται με πολύ δουλειά και γνώση του τι κάνεις πάνω στο μηχανάκι.

MG
15/07/2008, 12:00
Μαλλον κατα λαθος το εκανε αυτος κι οχι οτι το καταλαβε.....

:eek:

:wave2:

id12586
15/07/2008, 12:01
Ααα. Άρα π@π@ριές έλεγε?? :sad: :rotflmao:

sniper
15/07/2008, 12:05
Στις Σέρρες (Κ11) εμένα το μηχανάκι με πέταξε στον αέρα κι ήμουν αρκετά ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΣ να προσγειωθώ ξανά πάνω στην σέλα και αρκετά ψύχραιμος ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ και να αφήσω το μηχανάκι να ρολλάρει μονο του στα χόρτα.....

Ξαναμπήκα στην πίστα μετά απο 2 καφέδες και μισό πακέτο τσιγάρα......

makis206
15/07/2008, 12:09
Α καλά, εγώ στη θέση του sniper θα είχα προλάβει να χεστώ απάνω μου και να ξανακάτσω στα κακά μου μετά :yuck: :rotflmao:

Κακή φάση, απ'τις πιο δύσκολες να σωθούν.

:beer:

sapila racing
15/07/2008, 12:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Στις Σέρρες (Κ11) εμένα το μηχανάκι με πέταξε στον αέρα κι ήμουν αρκετά ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΣ να προσγειωθώ ξανά πάνω στην σέλα και αρκετά ψύχραιμος ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ και να αφήσω το μηχανάκι να ρολλάρει μονο του στα χόρτα.....

Ξαναμπήκα στην πίστα μετά απο 2 καφέδες και μισό πακέτο τσιγάρα......

Ειναι αρκετα συχνο φαινόμενο σε αυτη την στροφή.

Συμβαινει λόγω του οτι αν κρατας το γκάζι σταθερό (εστω λιγο ανοιγόμενο..ας μην πάμε εκει) στο σμείο που σταματάει το αρκετά μεγάλο θετικό κάμπερ, βρίσκεσαι με περισσότερο γκάζι απ οσο σηκώνει.

sniper
15/07/2008, 12:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Ειναι αρκετα συχνο φαινόμενο σε αυτη την στροφή.

Συμβαινει λόγω του οτι αν κρατας το γκάζι σταθερό (εστω λιγο ανοιγόμενο..ας μην πάμε εκει) στο σμείο που σταματάει το αρκετά μεγάλο θετικό κάμπερ, βρίσκεσαι με περισσότερο γκάζι απ οσο σηκώνει.

Σωστά.... αλλά υπάρχει τρόπος να βγεις με το γκάζι καρύδι και να μην κουνήσει καθόλου το μηχανάκι.... :winka: :D

Τα High γενικότερα δείχνουν απειρία ή (στην περίπτωση των GP riders) από υπερβολικό ζήλο....

sapila racing
15/07/2008, 12:31
Σωστά.... αλλά υπάρχει τρόπος να βγεις με το γκάζι καρύδι και να μην κουνήσει καθόλου το μηχανάκι.... :winka: :D

Τα High γενικότερα δείχνουν απειρία ή (στην περίπτωση των GP riders) από υπερβολικό ζήλο....

Για να εχεις το γκάζι καρύδι εκει , πρέπει να το εχεις σηκώσει ηδη ορθιο νομίζω.

Θα παω πανω το Σ/Κ, και θα εχω πολύ περισσότερο γκάζι στο δεξι χέρι απ οτι ειχα ποτε....αν ξέρεις κατι που δεν ξερω πεστο! :wave2:

sniper
15/07/2008, 12:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Για να εχεις το γκάζι καρύδι εκει , πρέπει να το εχεις σηκώσει ηδη ορθιο νομίζω.

Θα παω πανω το Σ/Κ, και θα εχω πολύ περισσότερο γκάζι στο δεξι χέρι απ οτι ειχα ποτε....αν ξέρεις κατι που δεν ξερω πεστο! :wave2:

Το σηκώνεις χωρίς να αλλάξεις θέση στο σώμα σου...... :winka:

sapila racing
15/07/2008, 12:44
Το σηκώνεις χωρίς να αλλάξεις θέση στο σώμα σου...... :winka:

:wave2: :cool:

johnpan
15/07/2008, 12:47
πολύ καλοφτιαγμένο και επεξηγηματικό!

lamoun
15/07/2008, 13:10
Andy Ibbot (http://homepage.ntlworld.com/webzxr/zxr750r/Features/ridingtips/slide.html)

The Highside
This is when the rear tyre breaks traction and then regains grip suddenly. The suspension compresses and then unloads very quickly effectively catapulting the rider over the highest side of the bike, hence the name. Very sudden and very painful in most cases as it's much the same as jumping out your bedroom window and landing on your head, shoulder, etc. Avoid at all costs!
Causes

* Too much throttle causing rear to slide followed by the saddened closing of the throttle. - the most common cause
* Too much lean over a surface change - most common on the road
* Lifting the rear tyre off the ground by scrapping too much - also common on roundabouts
* Tyre heats as it spins until the temperature makes it grip suddenly - not very common
.
.
.

There are two different types of slide. The full on slide ways action and drive lines. Once the rear wheel steps out of line from the front you are in a full on Doohan eque slide. You will feel the back of the bike out of line with the front because your bum will be moving to the outside of the corner while your handlebars are turning to match and correct the slide. That's right, if you leave the bike to its own devices it will steer into the slide and correct. If you grab hold of the bars the bike can't do this and the slide will increase.
At this point you have two choices. Roll on more throttle and at the same time pick the bike upright to slowly regain grip and drive. Again, look at the world-class riders and you will see that they are still down the inside of the bike while the bike is upright.
The mere mortals choice and for the road this really is the technique to use, check the throttle. Don't roll it on or off just keep it constant. By doing this you act like a rev limiter and allow the rear tyre to regain grip more gradually thus preventing a highside.

sniper
15/07/2008, 13:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από lamoun
Andy Ibbot (http://homepage.ntlworld.com/webzxr/zxr750r/Features/ridingtips/slide.html)

Ορθά τα λέει.....

Μόνο που το κομμάτι με το γκάζι αναφέρεται σε slide που δεν έχει και πολύ να κάνει με το high....

lamoun
15/07/2008, 13:27
Συμφωνώ, το κομμάτι με το γκάζι είναι λίγο θολό γιατί αναφέρεται όταν είσαι σχετικά όρθιος, εξού και το slide..

Απλά λέει αυτό "Don't roll it on or off just keep it constant. By doing this you act like a rev limiter and allow the rear tyre to regain grip more gradually thus preventing a highside." και γιαυτό το έβαλα.

Τώρα άν γίνει εκεί που είσαι πλαγιασμένος ταμάλα, χρειάζεσαι, τύχη, ψυχραιμία και ανθεκτικά @@!!

:lol:

gixxerpap
15/07/2008, 14:49
όσον αφορά το βιντεάκι, ο τύπος είναι απλά κωλοφαρδος.....καταρχας δεν κρατησε πουθενα το γκάζι ανοιχτό! το γκάζι που ακούμε είναι ακριβώς λόγω του high και της προσωρινής απώλεια πρόσφυσης για αυτο και ακουμε τις στροφες να ανεβαινουν αποτομα. στην συνέχεια εκλεισε το γκαζι και μάλιστα αποτομα και σωθηκε απο απλη κωλοφαρδία! ο μονος τροπος να γλιτωσεις ενα high είναι να καταφερεις όντως να μεινεις με το γκαζι εστω λίγο ανοιχτό και να αποφορτισεις το μπροστινο απο οποιοδηποτε βαρος, μπας και διορθωσει μονο του....οποιαδήποτε διορθωτικη κινηση κι αν δοκιμασουμε, δεν πρόκειται να βοηθησει ...

μακρια απο μας...:sun:

sniper
15/07/2008, 14:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από lamoun
Συμφωνώ, το κομμάτι με το γκάζι είναι λίγο θολό γιατί αναφέρεται όταν είσαι σχετικά όρθιος, εξού και το slide..

Απλά λέει αυτό "Don't roll it on or off just keep it constant. By doing this you act like a rev limiter and allow the rear tyre to regain grip more gradually thus preventing a highside." και γιαυτό το έβαλα.

Τώρα άν γίνει εκεί που είσαι πλαγιασμένος ταμάλα, χρειάζεσαι, τύχη, ψυχραιμία και ανθεκτικά @@!!

:lol:

Θεωρητικά όλα γίνονται..... εμπειρικά πάντως πλην της κωλοφαρδίας τίποτα δεν σε σώζει.... γιατί πολύ απλά δεν προλαβαίνεις.... :rolleyes:

TOLISTOLAROS
15/07/2008, 16:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
όσον αφορά το βιντεάκι, ο τύπος είναι απλά κωλοφαρδος.....καταρχας δεν κρατησε πουθενα το γκάζι ανοιχτό! το γκάζι που ακούμε είναι ακριβώς λόγω του high και της προσωρινής απώλεια πρόσφυσης για αυτο και ακουμε τις στροφες να ανεβαινουν αποτομα. στην συνέχεια εκλεισε το γκαζι και μάλιστα αποτομα και σωθηκε απο απλη κωλοφαρδία! ο μονος τροπος να γλιτωσεις ενα high είναι να καταφερεις όντως να μεινεις με το γκαζι εστω λίγο ανοιχτό και να αποφορτισεις το μπροστινο απο οποιοδηποτε βαρος, μπας και διορθωσει μονο του....οποιαδήποτε διορθωτικη κινηση κι αν δοκιμασουμε, δεν πρόκειται να βοηθησει ...

μακρια απο μας...:sun:
Συμφωνώ...αν και ο τίτλος του τραγουδιού τα λέει όλα:
"I Saw God Today"...
Το παλικάρι σώθηκε επειδή του'γινε ο κώλος σουπιέρα και το μηχανάκι δεν τον πέταξε στο αντίθετο και στο αμάξι που ερχότανε!!!

Tigas
31/07/2008, 17:01
sorry αλλά αυτό δέν ήταν 1 απλό highsiding, ο άνθρωπος ήταν super κωλόφαρδος άσε που το ζήταγε ο οργανισμός του κιόλας που έριχνε γκαζιές μέσα στην στροφή.

εμένα πάντως στην περίπτωση μου παρόλο που άνοιξα όσο πρόλαβα το γκάζι δέν σώθηκε η απογείωση από την μηχανή, την στροφή πάντως την πήρε κανονικά το CBR.

Ά ρε άτιμα Honda και χωρίς αναβάτη στρίβετε τάπα λέμε:lol:

Honda CBR ....RR Rules:a19: :a23: :D

mouts
14/08/2008, 15:58
χαιρετω!ρε παιδια στον αγιο οποιος απο σας παει νιωθει ασφαλεια με το δρομο?ειμαι χαλκιδεος κ εχω ενα κ6 1000 κ πριν 2 βδομαδες μετα απο μεγαλη προσπαθεια εξυσα γονατο:rotflmao:
επιασα με εναν φιλο ακομα ενα πεταλο κ δωστου ξανα κ δωστου ξανα τελικα βρηκα....μονο απο αριστερα προσπαθησα κ απο τοτε δεν ετυχε να ξαναπαω:sad: ψιλοφοβαμαι τον δρομο ως προς την ασφαλτο κ περι προσφησης......λετε θα ειναι καλυτερα να κανω εξασκηση στο μπραλο?ζητω απεγνωσμενα τις συμβουλες σας:eek:

zephyr1
14/08/2008, 16:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από mouts
χαιρετω!ρε παιδια στον αγιο οποιος απο σας παει νιωθει ασφαλεια με το δρομο?ειμαι χαλκιδεος κ εχω ενα κ6 1000 κ πριν 2 βδομαδες μετα απο μεγαλη προσπαθεια εξυσα γονατο:rotflmao:
επιασα με εναν φιλο ακομα ενα πεταλο κ δωστου ξανα κ δωστου ξανα τελικα βρηκα....μονο απο αριστερα προσπαθησα κ απο τοτε δεν ετυχε να ξαναπαω:sad: ψιλοφοβαμαι τον δρομο ως προς την ασφαλτο κ περι προσφησης......λετε θα ειναι καλυτερα να κανω εξασκηση στο μπραλο?ζητω απεγνωσμενα τις συμβουλες σας:eek:

Καλο θα ηταν να μην κανεις καθολου προπονηση στον δρομο(μονο πιστα) αλλα αν επιμενεις ανεβα ή κατεβα Δομοκο.
Εξυσα πατακια στο fazer, καινουργια ασφαλτο και ασυληπτο κρατημα.:eek:

Τωρα ειμαι Σερρες και δεν μπορω να μπω πιστα γιατι ρουμανοι εχουν κλεισει για 4ημερο την πιστα.:sad:

mouts
14/08/2008, 17:15
το ξερω ρε κολλητε αλλα τι να κανω,τα μεγαρα εχουν κλεισει.....στις 17/9 παιζει ενα track day αλλα ποιος ξερει αν θα ανοιξει η πιστα....:bigcry: ειχα παρει τηλ. κ ειχαν πει οτι προς το παρων παραμενει κλειστει:bawl: :bawl: :bawl:
καλα κ συ ομως εφαγες χοντρο πακετο.....καλα πως θα εμπαινες?

zephyr1
14/08/2008, 18:50
Ηρθα για παρεα σε ενα φιλο που θα δουλεψει για το sixdays στην διαμορφωση της πιστας και ειπα μπας και....αλλα τζιφος.

Αυριο θα την κανω για Πυργο, ζεφκας ακουει?:look:

mike_k6
25/09/2008, 19:54
Παρομοιο περιστατικο οπως στο video εχει παθει ενας φιλος μου με r6 2005 ακριβως μπροστα μου και λεω παρομοιο γιατι τον φιλο μου τον εψησε πολυ χειροτερα. Η διαφορα ειναι οτι του φιλο μου του φυγανε τα χερια απο τα clip on και η μηχανη εκτονοσε μονη της τερματιζοντας η τιμονοπλακα στα stop ( καταλαβαινετε που πηγαινε ο κωλος ). Πιστευω οτι αυτο τον εσωσε γιατι δεν μεταφερθηκαν οι ταλαντωσεις σε ολη την μηχανη πραγμα που γινεται οταν σφιγκουμε το τιμονι.

Α μετα απο 2 μερες ξεκολησε το πλαισιο στα καλα καθουμενα δεν ξερω αν ηταν ο λογος που επαθε το high η αποτελεσμα αυτου.

mike_k6
25/09/2008, 20:14
Παρομοιο περιστατικο οπως στο video εχει παθει ενας φιλος μου με r6 2005 ακριβως μπροστα μου και λεω παρομοιο γιατι τον φιλο μου τον εψησε πολυ χειροτερα. Η διαφορα ειναι οτι του φιλο μου του φυγανε τα χερια απο τα clip on και η μηχανη εκτονοσε μονη της τερματιζοντας η τιμονοπλακα στα stop ( καταλαβαινετε που πηγαινε ο κωλος ). Πιστευω οτι αυτο τον εσωσε γιατι δεν μεταφερθηκαν οι ταλαντωσεις σε ολη την μηχανη πραγμα που γινεται οταν σφιγκουμε το τιμονι.

Α μετα απο 2 μερες ξεκολησε το πλαισιο στα καλα καθουμενα δεν ξερω αν ηταν ο λογος που επαθε το high η αποτελεσμα αυτου.

byron
25/09/2008, 20:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από mike_k6

:confused: :confused: