Ένα βιντεάκι προς αποφυγή highside !!!
Η επιλογή της μουσικής είναι απλά ΚΟΡΥΦΑΙΑ !!!![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=lsH-bRi6d5w
Ένα βιντεάκι προς αποφυγή highside !!!
Η επιλογή της μουσικής είναι απλά ΚΟΡΥΦΑΙΑ !!!![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=lsH-bRi6d5w
Να πάει καλύτερα στα Tips and Tricks της Οδήγησης?
Τι μας λέει αυτό το βιντεο? Να κρατάμε το γκάζι ανοιχτό.
Επειδή δεν έχω βρεθεί σε αντίστοιχη περίπτωση (και δεν θα ήθελα) υπάρχει κάτι ακόμα που πρέπει να ξέρουμε?
Και το κορυφαίο είναι αυτό που λέει "κράτα το γκάζι ανοιχτο για να σώσεις το highside".... :a31: :a31: :a31:
Απλά ήταν κωλόφαρδος ο συγκεκριμένος και απλά ξεκίνησε το high αλλά δεν ολοκληρώθηκε......
Ας καβάλαγε R1 κι ας οδηγούσε έτσι και ήθελα να δω τι θα έλεγε μετά.....
Edit : Το high είναι ΑΠΟΤΟΜΟ, ΒΙΑΙΟ κι ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΟ. Αν είσαι άτυχος και σου κάτσει δεν γλυτώνεις παρά μόνο από καθαρή κωλοφαρδία.
Εdit 2 : Το μόνο που μπορείς να κάνεις για να γλυτώσεις ένα highside είναι να μην σου κάτσει... κι αυτό γίνεται με πολύ δουλειά και γνώση του τι κάνεις πάνω στο μηχανάκι.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Μαλλον κατα λαθος το εκανε αυτος κι οχι οτι το καταλαβε.....
![]()
![]()
Ααα. Άρα π@π@ριές έλεγε??:rotflmao:
Στις Σέρρες (Κ11) εμένα το μηχανάκι με πέταξε στον αέρα κι ήμουν αρκετά ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΣ να προσγειωθώ ξανά πάνω στην σέλα και αρκετά ψύχραιμος ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ και να αφήσω το μηχανάκι να ρολλάρει μονο του στα χόρτα.....
Ξαναμπήκα στην πίστα μετά απο 2 καφέδες και μισό πακέτο τσιγάρα......
Α καλά, εγώ στη θέση του sniper θα είχα προλάβει να χεστώ απάνω μου και να ξανακάτσω στα κακά μου μετά:rotflmao:
Κακή φάση, απ'τις πιο δύσκολες να σωθούν.
![]()
Ειναι αρκετα συχνο φαινόμενο σε αυτη την στροφή.Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Στις Σέρρες (Κ11) εμένα το μηχανάκι με πέταξε στον αέρα κι ήμουν αρκετά ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΣ να προσγειωθώ ξανά πάνω στην σέλα και αρκετά ψύχραιμος ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ και να αφήσω το μηχανάκι να ρολλάρει μονο του στα χόρτα.....
Ξαναμπήκα στην πίστα μετά απο 2 καφέδες και μισό πακέτο τσιγάρα......
Συμβαινει λόγω του οτι αν κρατας το γκάζι σταθερό (εστω λιγο ανοιγόμενο..ας μην πάμε εκει) στο σμείο που σταματάει το αρκετά μεγάλο θετικό κάμπερ, βρίσκεσαι με περισσότερο γκάζι απ οσο σηκώνει.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Ειναι αρκετα συχνο φαινόμενο σε αυτη την στροφή.
Συμβαινει λόγω του οτι αν κρατας το γκάζι σταθερό (εστω λιγο ανοιγόμενο..ας μην πάμε εκει) στο σμείο που σταματάει το αρκετά μεγάλο θετικό κάμπερ, βρίσκεσαι με περισσότερο γκάζι απ οσο σηκώνει.
Σωστά.... αλλά υπάρχει τρόπος να βγεις με το γκάζι καρύδι και να μην κουνήσει καθόλου το μηχανάκι....![]()
![]()
Τα High γενικότερα δείχνουν απειρία ή (στην περίπτωση των GP riders) από υπερβολικό ζήλο....
Για να εχεις το γκάζι καρύδι εκει , πρέπει να το εχεις σηκώσει ηδη ορθιο νομίζω.Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Σωστά.... αλλά υπάρχει τρόπος να βγεις με το γκάζι καρύδι και να μην κουνήσει καθόλου το μηχανάκι....![]()
![]()
Τα High γενικότερα δείχνουν απειρία ή (στην περίπτωση των GP riders) από υπερβολικό ζήλο....
Θα παω πανω το Σ/Κ, και θα εχω πολύ περισσότερο γκάζι στο δεξι χέρι απ οτι ειχα ποτε....αν ξέρεις κατι που δεν ξερω πεστο!![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Το σηκώνεις χωρίς να αλλάξεις θέση στο σώμα σου......Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Για να εχεις το γκάζι καρύδι εκει , πρέπει να το εχεις σηκώσει ηδη ορθιο νομίζω.
Θα παω πανω το Σ/Κ, και θα εχω πολύ περισσότερο γκάζι στο δεξι χέρι απ οτι ειχα ποτε....αν ξέρεις κατι που δεν ξερω πεστο!![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Το σηκώνεις χωρίς να αλλάξεις θέση στο σώμα σου......![]()
![]()
![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
πολύ καλοφτιαγμένο και επεξηγηματικό!
Andy Ibbot
The Highside
This is when the rear tyre breaks traction and then regains grip suddenly. The suspension compresses and then unloads very quickly effectively catapulting the rider over the highest side of the bike, hence the name. Very sudden and very painful in most cases as it's much the same as jumping out your bedroom window and landing on your head, shoulder, etc. Avoid at all costs!
Causes
* Too much throttle causing rear to slide followed by the saddened closing of the throttle. - the most common cause
* Too much lean over a surface change - most common on the road
* Lifting the rear tyre off the ground by scrapping too much - also common on roundabouts
* Tyre heats as it spins until the temperature makes it grip suddenly - not very common
.
.
.
There are two different types of slide. The full on slide ways action and drive lines. Once the rear wheel steps out of line from the front you are in a full on Doohan eque slide. You will feel the back of the bike out of line with the front because your bum will be moving to the outside of the corner while your handlebars are turning to match and correct the slide. That's right, if you leave the bike to its own devices it will steer into the slide and correct. If you grab hold of the bars the bike can't do this and the slide will increase.
At this point you have two choices. Roll on more throttle and at the same time pick the bike upright to slowly regain grip and drive. Again, look at the world-class riders and you will see that they are still down the inside of the bike while the bike is upright.
The mere mortals choice and for the road this really is the technique to use, check the throttle. Don't roll it on or off just keep it constant. By doing this you act like a rev limiter and allow the rear tyre to regain grip more gradually thus preventing a highside.
O lamoun στη βροχή με λάδια είναι μέγας βρόντακας!
Λάμπρος
Ορθά τα λέει.....Αρχικά δημιουργήθηκε από lamoun
Andy Ibbot
Μόνο που το κομμάτι με το γκάζι αναφέρεται σε slide που δεν έχει και πολύ να κάνει με το high....