PDA

View Full Version : 7 σε εναν μηνα-απολογισμος

Σελίδες : [1] 2

drow
18/07/2008, 20:46
εχω δει και εχω ακουσει 7 ατυχηματα σε ενα μηνα.
2 εξω απο το σπιτι μου σε διαστημα μιας ωρας,και στις 2 ηρθε το ΕΚΑΒ
ενας γνωστος εσκασε στα κωλονακια και εσπασε πλευρα(παραβιαση κοκκινου σηματοδοτη απο κουτακια)
ενας αλλος εσπασε καρπο(κουτακιας ανοιξε πορτα και στην συνεχεια εγκατελειψε τον μοτοσυκλετιστη)
και το χειροτερο ενα παιδι τρακαρε απο υπερβολικη ταχυτητα.αν και φοραγε εξοπλισμο εσπασε χερι,λεκανη και του ακρωτηριασανε το ενα ποδι.
Καθοτι νεος οδηγος δεν σας κρυβω οτι τα εχω κανει πανω μου.Οι φιλοι με απειλουν οτι αν δεν δωσω την μηχανη θα μου την καψουν.
Η κυρα μου μου ανακοινωσε οτι δεν ανεβαινει πανω στην μηχανη ποτε,και καθε φορα που κανω βολτα μετραει την ωρα για να γυρισω,το βλεπω οταν την κοιταω.
Αρα τι κανουμε φιλοι?
σκεφτομαι σοβαρα να την δωσω την κουκλα μου...
η να παρω κανα αντιτορπιλικο να κυκλοφορω στους δρομους,γαμω την τυχη μου και τους ανεγκεφαλους που κυκλοφορουν εκει εξω.
Συγγνωμη αν σας μαυρισα την ψυχη παρασκευη βραδυ αλλα δεν αντεχα αλλο.

Road67
18/07/2008, 20:53
Τελικα θα καταληξουμε να τις μεταφερουμε με τρειλερ σε πιστες για να χαζοχαιρομαστε λιγο και μετα θα μπαινουμε στα κουτακια μας.
Φιλε δε θελω να σε συμβουλεψω στο προβλημα σου. Και στο θεμα της γυναικας και στο θεμα των φιλων σου εγω ειμαι κατα καποιο τροπο καθετος. Αλλα εγω δε δινω λογαριασμο και ουτε εχω παιδια. Αν δε νιωθεις καλα η σε προκαταβαλλει διαρκως το περιβαλλον σου ισως να την αφησεις στην ακρη και μια φορα το χρονο αν εχεις χρονο και χρημα να βγαινεις εκτος Ελλαδας.

gdevelek
18/07/2008, 20:59
ο προβληματισμός είναι απολύτως βάσιμος και λογικός

το θέμα είναι πώς αποφασίζει κανείς να υποστεί αυτό το κυκλοφοριακό κι αυτό το παρκάρισμα :confused:

alximistis
18/07/2008, 21:07
Το θέμα φίλε μου είναι πως νιώθεις ΕΣΥ πρώτα απ'όλα και λαμβάνοντας υπόψη σου τη ζωή σου. Από εκεί ξεκινάς. Οι φίλοι σου δεν μου λέει κάτι σόρι κιόλας που το θέτω έτσι ωμά. Θα συνηθίσουν ή θα βαρεθούν να μιλάνε και θα τους περάσει.
Αλλά η γυναίκα σου είναι άλλο πράγμα. Κι εδώ μπαίνεις ο παράγοντας εσύ. Τι θέλεις;;; Και τι μπορείς να κάνεις; Είσαι διατεθιμένος να κάνεις υποχωρήσεις;
Αυτά θα τα βρεις εσύ και μόνο εσύ. Αλλά να θυμάσι πως εμείς εγώ τουλάχιστον ούτε παντρεμένος είμαι ούτε οικογένεια έχω ούτε παιδιά ετοιμάζομαι να κάνω. Επομένως τα βλέπω πολύ αλλιώς τα πράγματα. Είμαι πιο "μόνος" από μένα λογαριασμό ουσιαστικά δίνω μόνο στον εαυτό μου. Εσύ είσαι αλλιώς.
όποια απόφαση και αν πάρεις σωστή θα είναι. :)

cartman
18/07/2008, 21:44
Φίλε απ`ότι κατάλαβα μένεις Αθήνα ε, στην ζούγκλα! Δεν πας σε ενα πιο ήρεμο περιβάλλον (λέω γω τώρα)? Το χειρότερο μου είναι να οδηγώ στην Αθήνα. Πραγματικό χάος ρε παιδιά! Προτιμώ την Κορίθου-Πατρών (αν και είναι χάλια δρόμος), τουλάχιστον εκεί βλέπω τα αμάξια και έχω κάποιον έλεγχο. Στην Αθήνα με τόσες σφήνες μηχανών και αδέξιους ελιγμούς αμαξιών πιστεύω θέμα χρόνου είναι για κάποιον και θέμα τύχης...τι να πώ!

Όσο για τους φίλους σου, καλά κάνουν να σε στηρίξουν σε ότι αποφασίσεις, αλλιώς δεν είναι πραγματικοί φίλοι. Οκ να σου πούν την άποψή τους αλλά μέχρι εκεί. Όσο για την γυναίκα σου..εσύ γνωρίζεις καλύτερα τι θα τραβάει κάθε φορά που λείπεις...να ξέρεις όμως ότι αν δεί ότι προσέχεις θα σου έχει εμπιστοσύνη και θα το συνιθίσει.

TOLISTOLAROS
18/07/2008, 21:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Τελικα θα καταληξουμε να τις μεταφερουμε με τρειλερ σε πιστες για να χαζοχαιρομαστε λιγο και μετα θα μπαινουμε στα κουτακια μας.
Όπως πάει η φάση μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς;
Κάνω πρόγνωση απαισιόδοξη:Σε 20 χρόνια δε θα κυκλοφορούν μηχανές σε δημόσιους δρόμους,θα'ναι υπερβολικά επικίνδυνο.
Μακάρι να βγω ψεύτης και να με πάρετε με τις ντομάτες..ειλικρινά μακάρι.
Εκτός και αν:
1)Στα κέντρα των πόλεων επιτρέπονται μόνο πεζοί,δίκυκλα και επαγγελματικά(για τα καταστήματα)
2)Πάει το πετρέλαιο 200$/βαρέλι και το γυρίσουν όλοι στα δίκυκλα!:lol: :lol: :lol: :lol:

apolon10
18/07/2008, 23:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από drow
εχω δει και εχω ακουσει 7 ατυχηματα σε ενα μηνα.
2 εξω απο το σπιτι μου σε διαστημα μιας ωρας,και στις 2 ηρθε το ΕΚΑΒ
ενας γνωστος εσκασε στα κωλονακια και εσπασε πλευρα(παραβιαση κοκκινου σηματοδοτη απο κουτακια)
ενας αλλος εσπασε καρπο(κουτακιας ανοιξε πορτα και στην συνεχεια εγκατελειψε τον μοτοσυκλετιστη)
και το χειροτερο ενα παιδι τρακαρε απο υπερβολικη ταχυτητα.αν και φοραγε εξοπλισμο εσπασε χερι,λεκανη και του ακρωτηριασανε το ενα ποδι.
Καθοτι νεος οδηγος δεν σας κρυβω οτι τα εχω κανει πανω μου.Οι φιλοι με απειλουν οτι αν δεν δωσω την μηχανη θα μου την καψουν.
Η κυρα μου μου ανακοινωσε οτι δεν ανεβαινει πανω στην μηχανη ποτε,και καθε φορα που κανω βολτα μετραει την ωρα για να γυρισω,το βλεπω οταν την κοιταω.
Αρα τι κανουμε φιλοι?
σκεφτομαι σοβαρα να την δωσω την κουκλα μου...
η να παρω κανα αντιτορπιλικο να κυκλοφορω στους δρομους,γαμω την τυχη μου και τους ανεγκεφαλους που κυκλοφορουν εκει εξω.
Συγγνωμη αν σας μαυρισα την ψυχη παρασκευη βραδυ αλλα δεν αντεχα αλλο.

φιλε μου ακου πως θα οδηγας στην Αθηνα
θα παρεις ενα σκουτερ 250 που ειναι αρκουντως δυνατο, οικονομικο και
προστατευει με τα πλαστικα του απο πορτες που ανοιγουν.
Θα φορας παντα τουλαχιστον κρανος, μπουφαν με προστατευτικα και γαντια.
Θα οδηγας συνετα και αμυντικα.
Θα προσεχεις παντου και παντα και 100% εγρηγορση.
Δεν θα κανεις ασκοπες βολτες. Δεν θα κανεις ταρζανιες και καγκουριες.
Εχουν δοθει και αλλου παλιοτερα ενα κατεβατο οδηγιες για οδηγηση μεσα στην αθηνα.
Αν τα τηρεις ολα αυτα εχεις πολλες πιθανοτητες να μην εμπλακεις ποτε σε ατυχημα.
Δυστυχως μονο ετσι γινεται, αλλα γινεται.
Παντα ορθιος.

Maira
18/07/2008, 23:56
ΧΑ!!!

Κι ερχόμαστε πάλι στα ίδια!!!!

Φτάνουμε στο σημείο να ζυγίζουμε τι είναι πιο πολίτιμο για μας!!!!

Το θέμα είναι να βάζουμε τα σωστά πράγματα στη ζυγαριά! Και τα σωστά πράγματα είναι διαφορετικά για τον καθένα!!!

Δεν μπορώ να μιλήσω για τα δικά σου σωστά πράγματα φίλε drow αλλά για τα δικά μου!!!!

Την μηχανή δεν την πήρα ποτέ γιατί με βόλευε στην κίνηση! Δεν την καβάλησα ποτέ για να πάω πιο γρήγορα κάπου. Δεν ταξίδεψα ποτέ με αυτήν για να μην περιμένω στις ουρές των διοδίων στις εθνικές οδούς!!!1 Πάντα την καβαλούσα γιατί την αγαπάω! Γιατί μου προσφέρει κάτι που κανένας άνθρωπος και κανένα πράγμα δεν μπορεί να μου δώσει! Η αίσθηση στο γκρίπ είναι αναντικατάστατη. Ο αέρας που σου κάνει παρέα στο ταξίδι, η μοναξιά που σε κυκλώνει εσένα και τις υπόλοιπες 10 μηχανές που ταξιδεύετε μαζί, η ανάγκη που καλύπτεται με μια βόλτα μέχρι το πιο κοντινό δασάκι εδώ στην Αθήνα, για να ξεφύγω λίγο απ' όλα! Όλα αυτά μου τα προσφέρει η μικρή μου, η μηχανή! Την ελευθερία, την αδρεναλίνη, το παιχνίδι με τον θάνατο, την ζήλια στα μάτια κάποιων, το φθόνο στα μάτια άλλων. Την συμπόνια μετά από ένα ατύχημα. Τους φίλους που έχουν την ίδια τρέλα!!!

Όλα αυτά είναι ένα πακέτο! Και είτε το παίρνεις όλο και ζεις με αυτό ή δεν το παίρνεις καθόλου. Δεν υπάρχει κανένας που να σου εγγυηθεί πως δεν θα πάθεις κάτι καβαλόντας μηχανή. Αποφασίζεις και πράτεις! Και φροντίζεις να καταλάβουν οι δικοί σου άνθρωποι τις ανάγκες που σου καλύπτει αυτή σου η απόφασή!!!!

Για μένα η μηχανή είναι ένα κομμάτι από μένα! Ρώτα λοιπόν τι είναι η μηχανή για σένα και αποφάσισε ανάλογα! Κανείς δεν μπορεί να ξέρει παρά μόνο εσύ!

:wave2:

Sapadak
19/07/2008, 07:35
Αλλα εγω δε δινω λογαριασμο και ουτε εχω παιδια.

Γονεις, αδελφια δεν εχεις?

panos26
19/07/2008, 09:12
Την μηχανή δεν την πήρα ποτέ γιατί με βόλευε στην κίνηση! Δεν την καβάλησα ποτέ για να πάω πιο γρήγορα κάπου. Δεν ταξίδεψα ποτέ με αυτήν για να μην περιμένω στις ουρές των διοδίων στις εθνικές οδούς!!!1 Πάντα την καβαλούσα γιατί την αγαπάω! Γιατί μου προσφέρει κάτι που κανένας άνθρωπος και κανένα πράγμα δεν μπορεί να μου δώσει! Η αίσθηση στο γκρίπ είναι αναντικατάστατη. Ο αέρας που σου κάνει παρέα στο ταξίδι, η μοναξιά που σε κυκλώνει εσένα και τις υπόλοιπες 10 μηχανές που ταξιδεύετε μαζί, η ανάγκη που καλύπτεται με μια βόλτα μέχρι το πιο κοντινό δασάκι εδώ στην Αθήνα, για να ξεφύγω λίγο απ' όλα! Όλα αυτά μου τα προσφέρει η μικρή μου, η μηχανή! Την ελευθερία, την αδρεναλίνη, το παιχνίδι με τον θάνατο, την ζήλια στα μάτια κάποιων, το φθόνο στα μάτια άλλων. Την συμπόνια μετά από ένα ατύχημα. Τους φίλους που έχουν την ίδια τρέλα!!!

:a18: :a20: :a19:

drow
19/07/2008, 11:55
παιδια δεν μενω αθηνα,πατρα μενω και δεν μπορω να καταλαβω πως την παλευετε εσεις που ζειτε αθηνα,αν ειναι ετσι επαρχια, η αθηνα θα ειναι παραπανω απο κολαση.
και συμφωνω απολυτα με την Μaira ουτε εγω πηρα την μηχανη για να αποφυγω την κινηση,το παρκαρισμα κλπ,εχω γραψει παλιοτερα πως πηρα την μηχανη,τι μεσολαβησε ως που να την παρω.
ναι,η αισθηση του αερα πανω στην μηχανη ειναι μοναδικη.Ναι, η αισθηση της ελευθεριας ειναι εντονη.
Αλλα οπως λεει και ο τριπολιτης "η ζωη ειναι θεμα πιθανοτητων".Μηπως οι πιθανοτητες οπως εχουν γινει οι δρομοι ειναι εναντιον μας?απορια εκφραζω...
οσο αφορα το οτι η μηχανη ειναι δικο μου θεμα και ολοι οι υπολοιποι οφειλουν να το σεβαστουν,νομιζω παιδια οτι δεν ειναι ετσι.Δεν ειναι μια αποφαση απλη,αν σου κατσει η στραβη δεν αλλαζει μονο η δικη σου ζωη,αλλαζει και των αλλων.
και ευτυχως η δυστυχως,οι φιλοι,η σχεση μας,η οικογενεια μας,ειναι μια μικρη κοινωνια,και τα αποτελεσματα των πραξεων μας δυναται να επηρρεασουν ολο το υπολοιπο συνολο.

Road67
19/07/2008, 14:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Γονεις, αδελφια δεν εχεις? Δυστυχως οχι

Road67
19/07/2008, 14:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από apolon10
Εχουν δοθει και αλλου παλιοτερα ενα κατεβατο οδηγιες για οδηγηση μεσα στην αθηνα.
Αν τα τηρεις ολα αυτα εχεις πολλες πιθανοτητες να μην εμπλακεις ποτε σε ατυχημα.
Παντα ορθιος.
Και να προσθεσω κατι κι εγω. Οταν ανοιγει το φαναρι, ειτε ειμαι με το xmax, ειτε με το fazer, ειτε με δανεικη μηχανη απ' αυτες που σε σκανδαλιζουν να τις πουσαρεις, κοντοστεκομαι, δεν ξεκιναω αμεσως. Ελεγχω κι ας κανουν συμφωνια οργανων τα κουτια με τις κορνες τους.

Maira
19/07/2008, 15:44
παιδια δεν μενω αθηνα,πατρα μενω και δεν μπορω να καταλαβω πως την παλευετε εσεις που ζειτε αθηνα,αν ειναι ετσι επαρχια, η αθηνα θα ειναι παραπανω απο κολαση.
και συμφωνω απολυτα με την Μaira ουτε εγω πηρα την μηχανη για να αποφυγω την κινηση,το παρκαρισμα κλπ,εχω γραψει παλιοτερα πως πηρα την μηχανη,τι μεσολαβησε ως που να την παρω.
ναι,η αισθηση του αερα πανω στην μηχανη ειναι μοναδικη.Ναι, η αισθηση της ελευθεριας ειναι εντονη.
Αλλα οπως λεει και ο τριπολιτης "η ζωη ειναι θεμα πιθανοτητων".Μηπως οι πιθανοτητες οπως εχουν γινει οι δρομοι ειναι εναντιον μας?απορια εκφραζω...
οσο αφορα το οτι η μηχανη ειναι δικο μου θεμα και ολοι οι υπολοιποι οφειλουν να το σεβαστουν,νομιζω παιδια οτι δεν ειναι ετσι.Δεν ειναι μια αποφαση απλη,αν σου κατσει η στραβη δεν αλλαζει μονο η δικη σου ζωη,αλλαζει και των αλλων.
και ευτυχως η δυστυχως,οι φιλοι,η σχεση μας,η οικογενεια μας,ειναι μια μικρη κοινωνια,και τα αποτελεσματα των πραξεων μας δυναται να επηρρεασουν ολο το υπολοιπο συνολο.

Και βέβαια η ζωή είναι θέμα πιθανοτήτων! Αν σκεφτούμε τι τρώμε, τι αναπνέουμε και τι πίνουμε, μειώνουμε καθημερινά τις πιθανότητες ζωης μας! Ο τρόπος που ζούμε, που διασκεδάζουμε, που κυκλοφορούμε, επίσης μειώνει πολύ τις πιθανότητες! Η μηχανή είναι άλλο ένα!

Γι' αυτό και όταν είμαστε πάνω προσπαθούμε να προφυλαχτούμε όσο γίνεται περισσότερο, με κράνος, μπουφάν, μπότες κλπ. Όλα είναι μια πιθανότητα! Για το αν θα σου κάτσει η στραβή ή όχι και πόσο στραβή θα είναι!!!

Και οι οικογένειές μας, και οι φίλοι μας, έχουν να κάνουν με εμάς, που καβαλάμε μηχανή. Αν είχαν να κάνουν με άλλον, μπορεί να μην καβάλαγε μηχανή! Η οικογένειά μας, οι φίλοι μας, απλά θέλουν τη σιγουριά και την ασφάλεια για μας! Τα κατεβασμένα μούτρα μας (επειδή δεν θα έχουμε μηχανή) τα θέλει κανείς? Τα νεύρα μας? Τις εκρήξεις μας? Την απαισιοδοξία μας?

Το μόνο που βλέπουν είναι την ασφάλεια που μας προσφέρει το αυτοκίνητο. Οι περισσότεροι δεν βλέπουν το πιο ουσιώδες! Το χαμόγελο που εμφανίζεται κάθε φορά που κλείνει το σταντ!!!!

Maira
19/07/2008, 15:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από apolon10
Παντα ορθιος.

Τώρα να σου πω πως 4 από τις 6 φορές που με τρακάρανε, ήταν η πλήρης υπακοή σε όλα τα παραπάνω???:look:

Δεν υπάρχει συνταγή! Απλά είναι μη σου κάτσει!

Γιατί ......................... αν σου κάτσει.......σου αλλάζει τη ζωή!!! :uplate:

gdevelek
19/07/2008, 15:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Το μόνο που βλέπουν είναι την ασφάλεια που μας προσφέρει το αυτοκίνητο. Οι περισσότεροι δεν βλέπουν το πιο ουσιώδες! Το χαμόγελο που εμφανίζεται κάθε φορά που κλείνει το σταντ!!!!

δεν υπάρχει τίποτε πιο ουσιώδες απο τη ζωή μας και τη σωματική μας ακεραιότητα

Maira
19/07/2008, 15:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek

Τι να την κάνω την ζωή και την ακεραιότητα αν κοντεύουν να με κλείσουν σε ψυχιατρείο????
Επειδή θα μπορούν να λένε ότι είμαι ζωντανή????

:confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

TOLISTOLAROS
19/07/2008, 16:05
+ άπειρο...:beer:

TOLISTOLAROS
19/07/2008, 16:06
Τι να την κάνω την ζωή και την ακεραιότητα αν κοντεύουν να με κλείσουν σε ψυχιατρείο????

Eνώ αν η μηχανή μας αφήσει φυτό θα'ναι καλύτερα;

Maira
19/07/2008, 16:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
Eνώ αν η μηχανή μας αφήσει φυτό θα'ναι καλύτερα;

Δεν θα είναι καλύτερα! Ούτε χειρότερα! Αλλά τουλάχιστον θα έχεις προλάβει να απολάυσεις κατι!!!

"Δεν μετανιώνω για αυτά που έκανα, μα γι' αυτά που δεν έκανα!"

Και ναι, προτιμώ να είμαι φυτό και να με βγάλουν από την πρίζα, παρά να είμαι μαστουρομένη σε ένα λευκό δωμάτιο!!!!

gdevelek
19/07/2008, 16:12

έχεις σπάσει ποτέ κοκκαλο σε πτώση;

αν έχεις, και συνεχίζεις να πιστεύεις πως η απόλαυση της μοτό είναι προτεραιότητα νούμερο ένα, πάσο

αν θες απαντάς

Maira
19/07/2008, 16:21
έχεις σπάσει ποτέ κοκκαλο σε πτώση;

αν έχεις, και συνεχίζεις να πιστεύεις πως η απόλαυση της μοτό είναι προτεραιότητα νούμερο ένα, πάσο

αν θες απαντάς

Και πολλά άλλα!!! Έχω φάει το δεξί χέρι στην άσφαλτο! Βλέπεις, κι εγώ κάποτε δεν ήμουν φουλ κομπλέ-φουλ έξτρα! Χωρίς μπουφαν καλοκαιράκι!!!!

Ακόμα ο αγκώνας μου έχει πρόβλημα (κάτι που δεν θα φύγει ποτέ τελικά)!!!!

Δεν είπα πουθενά πως η μοτο είναι προτεραιότητα!!!! Απλά (για μένα), χωρίς αυτήν δεν μπορώ να ζήσω!!! Για σένα μπορεί να είναι αλλιώς τα πράγματα και σεβαστών!!!!

Μα σαν Maira η μηχανή είναι το ηρεμιστικό και το χαμόγελο, ο φίλος κι αδελφός μου! Είναι αυτή που θα με ακούει πάντα, χωρίς να διαμαρτύρεται, θα μου απαντά, θα με ανέχεται, θα με ταξιδεύει! Η μηχανή θα είναι αυτή που θα νοιώθει τα νεύρα μου στο γκριπ, την ηρεμία στην μανέτα! Ό,τι κι αν συμβεί, αυτή θα είναι πάντα εκεί, όσο εγώ την θέλω εκεί!!!!

Ο άνθρωπός μου μπορεί να είναι στην δουλειά, μπορεί να κοιμάται, να είναι κουρασμένος και πρέπει να σεβαστώ τις ανάγκες του! μα αυτή θα είναι εκεί, από κάτω, να με περιμένει.......!

Όλα αυτά για μένα! Για σένα μπορεί να είναι αλλιώς! Αυτό το είπα από την αρχή!!!!

irinia
19/07/2008, 16:46
NOΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ.........

Προσπαθώντας λοιπόν νά βοηθήσω θά πώ στό φίλο μας μέ τά
ερωτηματικά τά έξής.....!!!!!

Γιά μένα καί μόνο στή διαδικασία αύτή πού μπαίνεις.........
ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΤΟ....!!!!

Είναι πολύ καλύτερο νά πάς νά τή δώσεις καί νά είσαι ήρεμος άπό δώ
καί μπρός.....
Ό παραμικρός φόβος καί δισταγμός μπορεί νά σέ όδηγήσει σέ μοιραίο
λάθος στό τιμόνι.......
Νομίζω πώς είσαι ήδη έκτός...
Κάντο τώρα πού είναι νωρίς....!!!

35 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕ ΡΩΤΗΣΑ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.....!!!!
Άς πούμε ότι είμαι ένα έγωκκεντρικό γουρούνι...
πού έχει οίκογένεια.......δέν είναι έτσι όμως
Μέ άγαπάνε γιαυτό πού είμαι....
Όπως καί έγώ τό ίδιο....
Καί ούτε μιά στιγμή δέ σκέφτηκα ότι ή ζωή μου καί ή ψυχή μου...ΑΝΗΚΕΙ .....
έστω καί έμμεσα σέ κάποιον...
Είναι πολύ άστείο,τήν ώρα πού γυρίζει κανείς τό γκάζι νά σκέφτεται........τό μέ χρειάζονται,
άς κάτσω φρόνιμα.
Μετά θά άρχίσει νά λέει,μέ χρειάζονται,κάτσε νά πετάξω τό κινητό,με χρειάζονται άς
προσέξω τί θά φάω ,πώς θά κατουρήσω καί πάει λέγοντας....!!!!!!
Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ.......!!!!
ΚΑΙ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΙΨΟΥΜΕ....!!!!

Είναι έξ'ίσου έγωιστικό καί αύτό...!!!!!

Ύπ'όψιν ότι έχω μιά θαυμάσια οίκογένεια........πράγμα πολύ σπάνιο στίς μέρες μας....

Γιά τή διαφωνία τής φίλης μας Μάιρας καί τού άλλου φίλου έχω νά πώ......

Άπό ένα πράγμα σαλτάρει ό άνθρωπος σέ αύτόν τόν κόσμο.......
ΤΟ ΜΥΑΛΟ.......!!!!!!

Κι έφόσον τό μυαλουδάκι μας.......ΘΕΛΕΙ.........
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ ΜΕΓΕΘΗ.....!!!!!

Γιαυτό άγαπητή Μάιρα..........ΣΚΙΣΕ ΤΟ...........

ΚΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΡΘΕΙ...........ΘΕ ΝΑΡΘΕΙ
ΑΛΛΙΩΣ ΑΣ ..........ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ....!!!!!

Στόν τρόπο λοιπόν πού ζούμε,ύπάρχει στάση ζωής ,φιλοσοφία......!!!!!
Άν ήταν έτσι όπως τά λέει ό φίλος.......
θάπρεπε νά μήν κάνουμε..........ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΑΜΜΑΤΑ....!!!!

Γιά μένα όσοι..........μπαίνουν σέ αύτό τό δίλλημα....

ΑΣ ΑΦΙΠΠΕΥΣΟΥΝ.....!!!!!!!

Μπορεί καί νά ζήσουν πολλά-πολλά χρόνια,
κανείς δέν ξέρει....!!!!!

TOLISTOLAROS
19/07/2008, 16:53
Δεν θα είναι καλύτερα! Ούτε χειρότερα! Αλλά τουλάχιστον θα έχεις προλάβει να απολάυσεις κατι!!!
Σαν τί Μάιρα;Τον ήχο απ'τα πλαστικά και τα σίδερα που τρίβονται στη άσφαλτο;Το γκαπ απ'το αμάξι που σε χτυπάει;Το ζησα 25 Ιουνίου και δεν λέει..
Καμμιά μηχανή,κανένα αμάξι,δεν αξίζει να μας καθηλώσει.

Ο άνθρωπός μου μπορεί να είναι στην δουλειά, μπορεί να κοιμάται, να είναι κουρασμένος και πρέπει να σεβαστώ τις ανάγκες του! μα αυτή θα είναι εκεί, από κάτω, να με περιμένει.......!

Όλα αυτά για μένα! Για σένα μπορεί να είναι αλλιώς! Αυτό το είπα από την αρχή!!!!
Αν (χτύπα ξύλο) πάθουμε κάτι πώς θα μπορούμε να σεβαστούμε τις ανάγκες του ανθρώπου μας απ'το καροτσάκι;
Σαφώς και δε σου λέει κανείς "κοφ'τη μηχανή,μην καβαλάς",αλλά μην λες ότι προτιμάς να σε σακατέψει κάτι άψυχο(ναι,άψυχη είναι η μηχανή όπως όλα τα σιδερικά) αρκεί να'χεις απολαύσει κάτι.
Προφανώς όλοι στο φόρουμ που καβαλάνε μηχανές ρισκάρουν αλλά δε θ'αντάλλαζαν την απόλαυση της μηχανής με την υφεία τους,υπάρχουν κι άλλες απολαύσεις στη ζωή. :smilea:

Road67
19/07/2008, 16:59
Η μεγαλυτερη προτεραιοτητα στη ζωη ειναι η ιδια η ζωη. Ομως οταν μιλαμε για την προτεραιοτητα της ζωης, μιλαμε για την ποιοτητα της. Ειναι ωραιο να καθεσαι σε φαναρι καλοκαιριατικα και να λιωνεις μεσα στο shark και στο richa, οταν διπλα σου εχεις τον τρανσαλπακια με το μακο και το σορτσακι και παραδιπλα τον κουτακια με το αρκουδισιο; Οχι δεν ειναι ωραιο, δεν ειναι καν βολικο. Σου εξασφαλιζει ομως μια ποιοτητα στη ζωη σου που ακομη κι αν στα επομενα μετρα εχει λαδια και φυγεις αλλου εσυ κι αλλου το μωρο και το μαζευεις μετα με το κουταλακι, αλλα μπορεις να το μαζευεις. Γιατι δεν χτυπησες το κεφαλι σου, γιατι δεν εχεις εκδορες, γιατι τη γλυτωσες, απλα και καθαρα. Φυσικα και μπορεις να παθεις φορωντας την πανοπλια ζημια. Αλλα οταν εσυ θα εχεις σπασει ενα χερι, ο ξεκρανωτος και ξεβρακωτος μαλ//κας που εχει πεσει λιγο παραπερα θα ειναι σε πολυ χειροτερη κατασταση.
Η ποιοτητα στη ζωη μας ειναι αυτη που μας εξασφαλιζει το χαμογελο. Ναι μ' αρεσει περναω την ημερα μου πανω στο xmax και τα βραδια να χανομαι για ωρες αλητευοντας με το fazer. Μου πρσφερει κατι πολυτιμο. Την ελευθερια μου, την ανεξαρτησια μου σε ενα ανωτερο επιπεδο απ' οτι μπορει να καταλαβει ο μεσος ανθρωπος που δεν εχει καβαλησει ποτε μηχανη. Ναι πολλες φορες φοβαμαι και στα φαναρια κι αν εχω προτεραιοτητα κοντοστεκομαι και φοβαμαι πια να παω πανω απο 140 μ' ολους αυτους τους τελειως μαλ//κες που κυκλοφορουν και αναφερομαι και σε οδηγους αυτοκινητων που ειναι γνωστο το τι μπορουν να σου κανουν ακομη και στην εθνικη και σε οδηγους μηχανων [εδω βγαζουν τα φλας και τους καθρεφτες για να περασουν το μηνυμα οτι ειναι οι γρηγοροι, ποσο μαλιστα ολα τα αλλα που κανουν επειδη υποτιθεται οτι ξερουν τα ορια τους].
Ναι φυσικα και μπορει ευκολα να με προκαλεσει ο αλλος και να βγω εξω απο τα ρουχα μου. Χθες βραδυ, σπιτι μου γυριζα. Δεν ημουνα με το fazer ημουνα με το σκουτερ, δεν προκαλεσα κανεναν κι εντουτοις ενω περασε μια μηχανη μια αλλη μηχανη, οταν πηγα να την περασα εγω γιατι ο οδηγος ειχε πολυ μεγαλα παπ//ρια και σε κεντρικο δρομο εκανε ζιγκ ζαγκ πηγαινοντας με πεντε για να δειξει στο συνεπιβατη του ποσο μαλ//κας ειναι, εντουτοις οταν τον περασα φωναζε οοοοοοοοοο γρηγορε και τετοια. Σε σημειο που ετοιμαζομουνα να περασω αυτοκινητο ηρθε πισω μου και μαρσαρε ολο το γκαζι με αποτελεσμα να φοβηθει και ο οδηγος του αυτοκινητου και να αφησει το γκαζι και εγω να μαζευτω τελειως μεσα για να βρεθει παλι μπροστα μου και να κανει ζιγκ ζαγκ.
Τη θελω τη ζωη μου. Θελω να βλεπω τους ανθρωπους, να ζω μαζι τους, να τους συναναστρεφομαι, να βλεπω πραγματα, να ζω πραγματα, να αναπνεω, αλλα θελω και να καβαλαω τη μηχανη μου. Και καποιοι επειδη θεωρουν οτι τους ανηκει ο δρομος, προσπαθουν να μου το στερησουν. Αν τελικα καταληξω να πηγαινω τη μηχανη σε πιστα και μια φορα το χρονο να βγαινω εκτος Ελλαδισταν για να τη χαρω, ειναι σιγουρο οτι θα το κανω. Αλλα οσο νιωθω πως μπορω να ελεγξω καποιες παραμετρους θα συνεχισω να βγαινω με τις μηχανες μου, προστατευοντας παντα τον εαυτο μου κι ας πρεπει να πηγαινω πιο αργα απ' οτι παλια κι ας πρεπει να ακολουθω πιο μοναχικες διαδρομες.

TOLISTOLAROS
19/07/2008, 17:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από Terens
ΚΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΡΘΕΙ...........ΘΕ ΝΑΡΘΕΙ
ΑΛΛΙΩΣ ΑΣ ..........ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ....!!!!!
Φίλε αυτό είναι μοιρολατρία, δεν είν'έτσι η ζωή.
Κι ο θάνατος θα'ρθει αλλά αν πας γυρεύοντας θα'ρθει νωρίτερα!
Πχ αν οδηγάς με σαγιονάρα κ ξεκράνωτος στην πρώτη πτώση που το κεφάλι σου θα χτυπήσει άντε γεια...
Αν οδηγάς πιωμένος τα θέλει ο κώλος σου.
Το ότι ελάχιστοι τη γλίτωσαν ενώ πηγαίνανε γυρεύοντας είναι απλά κωλοφαρδία...
Το ότι οδηγάμε μηχανή τα θέλει ο κώλος μας,είναι η πιο πιθανή αιτία θανάτου/σοβαρού τραυματισμού...ή μήπως κάνω λάθος;
Το παιδί στη Ρόδο πριν 3 μήνες που σκοτώθηκε με το ZZR 1400 και άφησε 4 παιδιά τα ρώτησε πρίν στρίψει το γκάζι;;;;;;;;;;;
Δεν είναι όσα πάνε κι όσα έρθουν η ζωή,ούτε πέσε πίτα να σε φάω...

TOLISTOLAROS
19/07/2008, 17:02
Αν τελικα καταληξω να πηγαινω τη μηχανη σε πιστα και μια φορα το χρονο να βγαινω εκτος Ελλαδισταν για να τη χαρω, ειναι σιγουρο οτι θα το κανω. Αλλα οσο νιωθω πως μπορω να ελεγξω καποιες παραμετρους θα συνεχισω να βγαινω με τις μηχανες μου, προστατευοντας παντα τον εαυτο μου κι ας πρεπει να πηγαινω πιο αργα απ' οτι παλια κι ας πρεπει να ακολουθω πιο μοναχικες διαδρομες.
Ρε ψήνεστε ν'αγοράσουμε κανα νησί ΜΟΝΟ για μηχανόβιους;;;:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

drow
19/07/2008, 17:03
δεν καταπιεζω τον εαυτο μου φιλε terens,και ναι σαφως η ψυχη του καθ ενος ειναι κτημα του.
Αλλα το ερωτημα ειναι το εξης..αν σου συμβει και βλεπεις την υπολοιπη ζωη σου σε 2 τροχους -οχι μοτοσυκλετας,αλλα αναπηρικου αμαξιδιου?- δεν εχεις να δωσεις λογο σε αυτους που εχεις αποφασισει να ζησεις μαζι τους?
και το θεμα δεν ειναι τοσο απλο,να κοψω το ενα και μετα το αλλο.
και κατι τελευταιο
ο ανθρωπος δεν σαλταρει απο το μυαλο
το μυαλο σαλταρει απο τις κοινωνικο-οικονομικες συνθηκες που τον περιβαλλουν.
με εκτιμηση παντα.
:wave2: :wave2: :wave2:

drow
19/07/2008, 17:04
Ρε ψήνεστε ν'αγοράσουμε κανα νησί ΜΟΝΟ για μηχανόβιους;;;:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

μεσααααααααααααααα....:beer: :beer: :beer:

Maira
19/07/2008, 17:09
Σαν τί Μάιρα;Τον ήχο απ'τα πλαστικά και τα σίδερα που τρίβονται στη άσφαλτο;Το γκαπ απ'το αμάξι που σε χτυπάει;Το ζησα 25 Ιουνίου και δεν λέει..
Καμμιά μηχανή,κανένα αμάξι,δεν αξίζει να μας καθηλώσει.

Αν (χτύπα ξύλο) πάθουμε κάτι πώς θα μπορούμε να σεβαστούμε τις ανάγκες του ανθρώπου μας απ'το καροτσάκι;
Σαφώς και δε σου λέει κανείς "κοφ'τη μηχανή,μην καβαλάς",αλλά μην λες ότι προτιμάς να σε σακατέψει κάτι άψυχο(ναι,άψυχη είναι η μηχανή όπως όλα τα σιδερικά) αρκεί να'χεις απολαύσει κάτι.
Προφανώς όλοι στο φόρουμ που καβαλάνε μηχανές ρισκάρουν αλλά δε θ'αντάλλαζαν την απόλαυση της μηχανής με την υφεία τους,υπάρχουν κι άλλες απολαύσεις στη ζωή. :smilea:

Απ' ότι φαίνεται δεν μπορείς να εκτιμήσεις εσύ τι σου δίνει η μηχανή! Απ' το καροτσάκι? Α είναι ό μόνος τρόπος να πάω στους ολυμπιακούς!!!! xaxaxaxaxa

Βλέπεις, το θέμα είναι να μην φοβόμαστε αυτό που κάνουμε! Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες απολαύσεις στη ζωή!Όπως το ποτό!!! Ξέρεις σε πόσο καιρό μπορεί να σε σκοτώσει? Με μαθηματική ακρίβεια και όχι με πιθανότητες! Το σέξ (κι αυτό σκοτώνει!). Το κολύμπι (μπορεί να πνιγείς), το περπάτημα (μπορεί να σε πατήσει αυτοκίνητο), το περπάτημα στο δάσος (να σε δαγκώσει φίδι), το σινεμα (καρδιακή προσβολή από τρομακτική σκηνή), ξάπλα στο σπίτι (για να μην πάθεις τίποτα) παθαίνεις έμφραγμα από το πολύ καθησιό!!!!!

Δεν υπάρχει ασφαλής ζωή! Κανείς, όταν ήρθαμε σε αυτή τη ζωή δεν μας εγγυίθικε ασφάλεια! Κανείς δεν μας είπε πως δεν θα πεθάνουμε! Κανείς δεν μας είπε πως δεν θα πάθουμε κάποιο ατύχημα να μείνουμε παράλυτοι! Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής! Και ή έχεις τα κότσια να το παίξεις ή όχι! Όλα είναι ένα ρίσκο!!!!

Παίρνω το ρίσκο να καβαλάω λοιπόν! Με το κράνος, το μπουφάν, τις μπότες και τα γάντια μου!!!! Αλλά πάντα θα είναι ένα ρίσκο!!!!

Road67
19/07/2008, 17:12

http://www.loupassis.gr/result-el.jsp?t=13&quick=

To φτηνοτερο εχει 1.650.000 ευρω και ειναι κοντα στην Κορυνθο. Ποσοι ειμαστε ; :lol: :lol: :beer:

drow
19/07/2008, 17:13
http://74.125.39.104/search?q=cache:4Vqg2pLPFDsJ:www.loupassis.gr/result-el.jsp%3Ft%3D13%26quick%3D+%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1+%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9 %CE%B1&hl=el&ct=clnk&cd=4&gl=gr

To φτηνοτερο εχει 1.650.000 ευρω και ειναι κοντα στην Κορυνθο. Ποσοι ειμαστε ; :lol: :lol: :beer:

ειμαστε πολλοι αλλα ειμαστε σκορπιοι που ελεγε κι ενας φιλος...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

irinia
19/07/2008, 17:40
Πχ αν οδηγάς με σαγιονάρα κ ξεκράνωτος στην πρώτη πτώση που το κεφάλι σου θα χτυπήσει άντε γεια...
Το ότι οδηγάμε μηχανή τα θέλει ο κώλος μας,είναι η πιο πιθανή αιτία θανάτου/σοβαρού τραυματισμού...ή μήπως κάνω λάθος;
Το παιδί στη Ρόδο πριν 3 μήνες που σκοτώθηκε με το ZZR 1400 και άφησε 4 παιδιά τα ρώτησε πρίν στρίψει το γκάζι;;;;;;;;;;;

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ........

Άν όμως διάβαζες λίγο πιό προσεκτικά,θά διαπίστωνες .....
άκριβώς τό άντίθετο....!!!

blackbusa
19/07/2008, 17:53
παντως απο ορθογραφια σκιζετε ολοι σας....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

φιλαρακι αν αρχιζεις να φοβασαι αυτο και εκεινο και το αλλο,παρατατο το σπορ....εισαι και γινεσαι επικινδυνος και για σενα και για τους αλλους....μην μπερδευουμε βεβαια τον φοβο με τον σεβασμο....

irinia
19/07/2008, 17:55
δεν καταπιεζω τον εαυτο μου φιλε terens,και ναι σαφως η ψυχη του καθ ενος ειναι κτημα του.
Αλλα το ερωτημα ειναι το εξης..αν σου συμβει και βλεπεις την υπολοιπη ζωη σου σε 2 τροχους -οχι μοτοσυκλετας,αλλα αναπηρικου αμαξιδιου?- δεν εχεις να δωσεις λογο σε αυτους που εχεις αποφασισει να ζησεις μαζι τους?
και το θεμα δεν ειναι τοσο απλο,να κοψω το ενα και μετα το αλλο.
και κατι τελευταιο
ο ανθρωπος δεν σαλταρει απο το μυαλο
το μυαλο σαλταρει απο τις κοινωνικο-οικονομικες συνθηκες που τον περιβαλλουν.
με εκτιμηση παντα.
:wave2: :wave2: :wave2:

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ...........

Ίσως καί νάχεις δίκαιο μέ τά τόσα έρεθίσματα τού καταναλωτισμού
πού μάς διαπερνούν κάθε μέρα,δέν θά διαφωνήσω,τό άποτέλεσμα όμως είναι
τό ίδιο.......
Σήμερα άν χάσεις τήν ψυχική σου ύγεία.....ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ....!!!!

Γιά τό δεύτερο ρητορικό σου έρώτημα ή άπάντηση μου είναι..........
καθαρά προσωπική.........στάση ζωής.

Άν ποτέ τά έφερνε ή μοίρα καί καθόμουν σέ κάποιο καροτσάκι.......
τόχω μιλήσει μέ τούς δικούς μου......
όσο δύσκολο καί άκραίο καί νά φανεί........μιά λέξη ύπάρχει...
ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ....!!!
Άλλιώς θά τούς καταριέται τό φάντασμα μου.....!!!!!

Λυπάμαι άν σοκάρω κάποιους,άλλά μέ τέτοια κουβέντα είναι άναπόφευκτο
νά όδηγηθούμε σέ τέτοιες σκέψεις .....

Άς μήν κάνουμε όμως τόσο άρνητικές σκέψεις.........άς έκπέμψουμε
θετική ένέργεια,άς χαρούμε τά μηχανάκια μας....
Έξάλλου ύπάρχουν τόσοι τρόποι νά φύγεις άπό αύτόν τόν μάταιο κόσμο,
γιατί λοιπόν νά δηλητηριαζόμαστε μέ τέτοιες κακές σκέψεις γιά αύτό
πού τόσο άγαπάμε...???

Καλό Σαββατοκύριακο σέ όλους.....

ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ........στήν πόλη κόττες....!!!!

nic mor
19/07/2008, 20:43
καλησπερα
θα ηθελα και εγω να καταθεσω μια αποψη..
πιστευω οτι φταιμε και λιγο εμεις μερικες φορες τα θελει λιγο το κωλ@ρακι μας..
αν και δεν εχω φαει ακομα σαβουρα με τη μηχανη(90% θεμα τυχης & 10% ικανοτιτας)μονο
μια μικρη φετα με τον παπεο και χωρις να το παιζω πονηρος η ξερολας νωμιζω οτι αν καποιος που οδηγα μηχανη ελατωσει λιγο τις σφυνες,την υπερβολικη ταχυτητα μεσα στην πολη,τις αποτομες αλλαγες κατευθυνσης και γενικα τετοια μικρα πλυν σημαντικα πραματακια μειωνει σημαντικα το ενδεχομενο πτωσης..
οσες φορες πιγα να στουκαρω παντα μα παντα μπορει να πεταχτικε ο μ@λ@κ@ς ο κουτακιας αλλα
και εγω πηγενα με παραπανω χμ η ειχα κανει καποια αλλη μ@λ@κια..
εγω προσωπικα προσπαθω να κανω τα παραπανω αν και ειναι κοματακι δυσκολο το γ@μιμενο το γκαζι ειναι γλυκο,η ατιμη η σφυνα και ο κρυος ιδροτας που σου μενει μετα απο αυτη ειναι αλλο πραμα..

τα παραπανω δεν αφορουν ατομα που θα κανουν μια διαδρομη 5χμ(πχ) με 20 σουζες και 17 πατιλικια..
τους βλεπω μου αρεσουν θαυμαζω την οδηγηκη ικανοτιτα τους αλλα δεν μπορουμε να συζηταμε για οδικη ασφαλεια με τετοιους οδηγους
φιλικα παντα δεν κρινω κανεναν ο καθενας οπως την βρισκει..:cool:
αυτα ειχα να πω παμε καμια παραλια τωρα
καληνυχτα σας :wave2: :beer:

gdevelek
19/07/2008, 20:50

ακριβώς

αν πούμε "αν είναι να έλθει ας έλθει" τοτε ας πετάξουμε κράνος και μπουφαν, αν είναι "γραφτό" όπως λένε κάτι γιαγιάδες, θα γίνει, γιατί λοιπόν να λιώνουμε στη ζέστη... και μπότες και γάντια...

ο νεκρός με το ζζρ έκανε το κομμάτι του, γι' αυτόν αυτό ήταν προτεραιότητα, ή ζωή του "δεν ανήκε" στα τέσσερα παιδιά του, έτσι;

εξάλλου το να γκαζώνεις το χιλιάρι σ' ΑΥΤΟΥΣ τους δρόμους με ΑΥΤΟΥΣ τους ΙΧήδες, είναι εξίσου επικίνδυνο με το κινητό...

:sick:

Maira
19/07/2008, 21:43
ακριβώς

αν πούμε "αν είναι να έλθει ας έλθει" τοτε ας πετάξουμε κράνος και μπουφαν, αν είναι "γραφτό" όπως λένε κάτι γιαγιάδες, θα γίνει, γιατί λοιπόν να λιώνουμε στη ζέστη... και μπότες και γάντια...

ο νεκρός με το ζζρ έκανε το κομμάτι του, γι' αυτόν αυτό ήταν προτεραιότητα, ή ζωή του "δεν ανήκε" στα τέσσερα παιδιά του, έτσι;

εξάλλου το να γκαζώνεις το χιλιάρι σ' ΑΥΤΟΥΣ τους δρόμους με ΑΥΤΟΥΣ τους ΙΧήδες, είναι εξίσου επικίνδυνο με το κινητό...

:sick:

Θα απαντήσω μόνο στο πρώτο που λες! "αν είναι να 'ρθει, θε να 'ρθει" Αλλά κι εμείς ας μην περπατάμε κάτω από την πολυκατοικία που πετάνε μπάζα! Κάπως έτσι είναι! Αν είναι να συμβεί κάτι, τουλάχιστον ας πάρουμε τα μέτρα μας! Είναι σα να λέμε: Πάμε ξυπόλητοι στα αγκάθια ή μια άλλη παρόμοια παροιμία! Μην τα ισοπεδώνουμε όλα!!!

Τώρα ο κάθε ένας κάνει ό,τι νομίζει! Αν θέλει να συνεχίσει να οδηγάει μηχανή ας το κάνει! Αν σκέφτεται πως μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτήν, ας την αφήσει! Ο κάθε ένας από εμάς αποφασίζει για την δική του τη ζωή και πώς θα την ζήσει!!!

gdevelek
19/07/2008, 21:49
Αλλά κι εμείς ας μην περπατάμε κάτω από την πολυκατοικία που πετάνε μπάζα! Κάπως έτσι είναι!

για οικογενειάρχη, αυτό ισοδυναμεί με "ας παρατήσω το δίκυκλο"

είτε μας αρέσει, είτε όχι

η μοτό είναι ΠΑΡΑ πολύ επικίνδυνο μέσο μεταφοράς, ειδικά στο ελαδιστάν

Ο,ΤΙ μέτρο και να πάρεις, είτε σε στυλ οδήγησης είτε σε εξοπλισμό, ούτε καν προσεγγίζεις την ασφάλεια του ΙΧ

Maira
19/07/2008, 22:20

Ο,ΤΙ μέτρο και να πάρεις, είτε σε στυλ οδήγησης είτε σε εξοπλισμό, ούτε καν προσεγγίζεις την ασφάλεια του ΙΧ

Ξέρεις πόσους οικογενειάρχες ξέρω που και καβαλάνε μηχανή και κάνουν πολλάαααααααααααααααα ωραία πράγματα με τη μηχανή τους (βολτες, ταξίδια κλπ)????

Είτε σου αρέσει είτε όχι αυτή είναι η άποψή σου! Δεν σημαίνει πως την συμμερίζονται όλοι!!!!
Το ξέρεις πως το αμάξι μπορεί να σε σκοτώσει σε μια λάθος κίνηση? Το ξέρεις πως στην εθνική μπορείς να βρεθείς στον άλλο κόσμο και να μην μπορούν καν να κόψουν τις λαμαρίνες????

Όλα είναι επικίνδυνα! Ακόμα και η ντομάτα που θα φάμε! Το αυγό που θα τηγανίσουμε! Το κοτόπουλο που θα μαγιρέψουμε! Η αγελάδα που θα πιούμε το γάλα της! Το τσιγάρο που θα καπνίσουμε! Όλα γύρω μας είναι επικίνδυνα!

Ε λοιπόν δε θέλουμε όλοι να ζούμε σε μια γυάλα μόνο και μόνο για να ζήσουμε για την οικογένειά μας! Γιατί ακόμα και η οικογένειά μας θα θέλει να ζήσει! Στη σχολή ξέρεις τι έλεγαν οι περισσότεροι? "Πολύ βρωμιά, θα πάθουμε τίποτα με αυτά που τρώμε!" Ξέρεις ποια ήταν η απάντηση σε όλους αυτούς?"Αντισώματα"

Έτσι και με την μηχανή! Ξερείς τι είναι όλα αυτά τα σημάδια από τα τρακαρίσματα? Γνώση!!!! Τι θα μου πει το παιδί μου όταν μεγαλώσει? Πως δεν ξέρω τι γίνεται έξω? Δε θα σταματήσω να οδηγάω όμως επειδή τράκαρα! Θα ξέρω να κρίνω πιο καλά την επόμενη φορά! Μέχρι να έρθει η τελευταία! Όποια κι αν είναι αυτή! Ακόμα κι αν είναι από τα παντζάρια που έφαγα το μεσημέρι!!!

gdevelek
19/07/2008, 22:29
Το ξέρεις πως στην εθνική μπορείς να βρεθείς στον άλλο κόσμο και να μην μπορούν καν να κόψουν τις λαμαρίνες????

εσύ έχεις συνειδητοποιήσει πως, ένα ατύχημα που θα στείλει τον ΙΧή τσαντισμένο στον φαναρτζή του για να επισκευάσει το βούλιαγμα στο φτερό, τον μηχανόβιο τον στέλνει πανεύκολα στην εντατική ή και "πιο πέρα";;

τώρα, αν είναι να βάλουμε στην ίδια κλάση κινδύνου το αυγο, την τομάτα, το γάλα και τη μηχανή...

Maira
19/07/2008, 23:13
εσύ έχεις συνειδητοποιήσει πως, ένα ατύχημα που θα στείλει τον ΙΧή τσαντισμένο στον φαναρτζή του για να επισκευάσει το βούλιαγμα στο φτερό, τον μηχανόβιο τον στέλνει πανεύκολα στην εντατική ή και "πιο πέρα";;

τώρα, αν είναι να βάλουμε στην ίδια κλάση κινδύνου το αυγο, την τομάτα, το γάλα και τη μηχανή...

Μα δεν τα βάζω στην ίδια κλάση! Απλά μιλάμε με πιθανότητες! Και στον κόσμο που ζούμε όλα είναι πιθανά!!!!

Απλά τα πράγματα! Γιατί μπερδεύεσαι??

Αν σε χαλάει τόσο τό ότι κινδυνεύεις πάνω στη μηχανή, ξεκαβάλα!!!! Κι αυτό απλό είναι!!!!

Αλλά μην προσπαθείς να πείσεις (τουλάχιστον εμένα) πως αν αφήσω τη μηχανή θα είμαι καλύτερα!

Συγκεκριμένα, τώρα που μιλάμε, είμαι σε στεριτικό σύνδρομο! 5 μήνες χωρίς μηχανή! Αυτό είναι σκέτη τρέλα!!!!

Ακόμα και όταν έπρεπε να κυκλοφορώ με κελεμπία για να μην με βλέπει ο ήλιος από τα καψίματα δεν ήμουν έτσι!

Αλλά λέω για άλλη μια φορά! Αυτά ισχύουν για μένα! Όσοι από τους υπόλοιπους θεωρούν πως μπορούν και αξίζει να αφήσουν τη μηχανή τους, ότι κι αν σημαίνει αυτή γι' αυτούς και γι' αυτές, ας το κάνουν!

Η ζωή είναι για να την ζει ο καθένας όπως την φτιάχνει!!!!

gdevelek
19/07/2008, 23:35

Αλλά μην προσπαθείς να πείσεις (τουλάχιστον εμένα) πως αν αφήσω τη μηχανή θα είμαι καλύτερα!

δεν προσπάθησα ποτέ να σε πείσω να κάνεις τίποτε, γιατί μπερδεύτηκες;

Η ζωή είναι για να την ζει ο καθένας όπως την φτιάχνει!!!!

...κι όπως τη χαραμίζει ;)

Maira
20/07/2008, 12:37
δεν προσπάθησα ποτέ να σε πείσω να κάνεις τίποτε, γιατί μπερδεύτηκες;

...κι όπως τη χαραμίζει ;)

Συγνώμη αλλά από την αρχή της κουβέντας, νομίζω, ανέφερα τι είναι η μηχανή για μένα!!!

Από κι και πέρα, προσπαθούσες με κάθε τρόπο να αποδείξεις πως δεν τα λέω καλά!!!!

Ποιόν προσπαθούσες να πείσεις???

Όσο για το δεύτερο? Ναι πραγματικά! Το να μην κάνεις πράγματα γιατί φοβάσαι είναι σα να την χαραμίζεις!!!! :smokin:

gdevelek
20/07/2008, 12:48
κάνουμε (ή μαλλον κάναμε) μια κουβέντα σε θέματα αρχής, και όχι τι πρέπει να κάνεις εσύ ή εγώ συγκεκριμένα

το τι κάνεις εσύ με ενδιαφέρει όσο ενδιαφέρει εσένα το τι κάνω εγώ, δηλαδή ελάχιστα ως καθόλου

Maira
20/07/2008, 12:53
κάνουμε (ή μαλλον κάναμε) μια κουβέντα σε θέματα αρχής, και όχι τι πρέπει να κάνεις εσύ ή εγώ συγκεκριμένα

το τι κάνεις εσύ με ενδιαφέρει όσο ενδιαφέρει εσένα το τι κάνω εγώ, δηλαδή ελάχιστα ως καθόλου

Ναι αλλά σε ένα θέμα που ο κάθε ένας το βλέπει με βάση τα προσωπικά του βιώματα και τα προσωπικά του συναισθηματα πώς μπορεί να είναι θέμα αρχής?

Αλλά εκτός αυτού δεν είναι θέμα αρχής το αν με καταπιέζουν οι δικοί μου άνθρωποι! Έλλειψη κατανόησης είναι!!!!

:smokin:

TOLISTOLAROS
20/07/2008, 14:44
Μα δεν τα βάζω στην ίδια κλάση! Απλά μιλάμε με πιθανότητες! Και στον κόσμο που ζούμε όλα είναι πιθανά!!!!

Απλά τα πράγματα! Γιατί μπερδεύεσαι??
Ναι βρε Maira,όλα είναι πιθανά αλλά μην αμφισβητείς ότι ο πιο πιθανός θάνατος από μη φυσικά αίτια είναι ο θάνατος από οδήγηση μοτοσυκλέτας!!!
Ο μοτοσυκλετιστής έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει ή να τραυματιστεί απ'ότι με αμάξι:
"Motorcycles have a higher fatality rate per unit of distance travelled when compared with automobiles. According to the US Highway Safety Authority, in 2002 20.9 cars out of 100,000 ended up in fatal crashes.[citation needed] The rate for motorcycles is 66.7 per 100,000. 2004 figures from the Department for Transport in the UK indicate that motorcycles have 121 deaths or serious injuries per 100 million vehicle kilometers, compared to the corresponding figure of 2.6 for motorists."
Πηγή www.wikipedia.org (http://en.wikipedia.org/wiki/Motorcycle_safety#Accident_rates)

TOLISTOLAROS
20/07/2008, 14:46

Εννοείται όταν παντρευτώ μηχανή ΤΕΛΟΣ(αν δε τη σουτάρω νωρίτερα)!!Εκτός κι αν κάνουν καμμιά πίστα στη Ρόδο ή βρω παρέα και το γυρίσω στο χωμάτινο

Maira
20/07/2008, 15:07
Ναι βρε Maira,όλα είναι πιθανά αλλά μην αμφισβητείς ότι ο πιο πιθανός θάνατος από μη φυσικά αίτια είναι ο θάνατος από οδήγηση μοτοσυκλέτας!!!
Ο μοτοσυκλετιστής έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει ή να τραυματιστεί απ'ότι με αμάξι:
"Motorcycles have a higher fatality rate per unit of distance travelled when compared with automobiles. According to the US Highway Safety Authority, in 2002 20.9 cars out of 100,000 ended up in fatal crashes.[citation needed] The rate for motorcycles is 66.7 per 100,000. 2004 figures from the Department for Transport in the UK indicate that motorcycles have 121 deaths or serious injuries per 100 million vehicle kilometers, compared to the corresponding figure of 2.6 for motorists."
Πηγή www.wikipedia.org (http://en.wikipedia.org/wiki/Motorcycle_safety#Accident_rates)

Μήπως διευκρινίζει πόσους από αυτούς φορούσαν εξοπλισμό???

TROOPER
20/07/2008, 19:07
οταν φτανεις σε τετοια επιπεδα στο θεμα της μηχανης απλα τη δινεις γιατι οταν καβαλας με εννοιες και με την αμφιβολια αν θα φτασεις στον προορισμο σου η αν θα πεσεις, ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ!!!!

οποτε δωστη να ησυχασεις.

TOLISTOLAROS
20/07/2008, 19:30

Και γω που ήμουνα παντού και πάντα φουλ εξοπλισμένος τί κατάλαβα που:
1)Είμαι Ρόδο και χάνω το καλοκαίρι μου
2)Θα γίνει το πόδι σχεδόν όπως πριν σε 6 μήνες;
3)Πολύ δύσκολα αυτοεξηπηρετούμαι λες και είμαι κανας γέρος;

Ναι μεν η κυρία ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη αλλά τί να το κάνω;

Όταν το αβγό τρακάρει την πέτρα πάντα το αβγό σπάει,είτε φταίει είτε όχι,αυτό δε χωρά αμφισβήτηση
Δυστυχώς είχε δίκιο ο πατέρας μου(που ακόμα δε του το'χω πει) που μου έλεγε ότι η χρυσή εποχή για μοτοσυκλέτες πέθανε κάπου στα μέσα με τέλη του '70.Πλέον τ'αμάξια είναι πάρα πολλά και το χειρότερο τα οδηγάνε όλοι,είτε μπορούν να το κάνουν με ασφάλεια είτε όχι.
Γι αυτό ξαναλέω :ή πίστα ή χώμα...

TOLISTOLAROS
20/07/2008, 19:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
οταν φτανεις σε τετοια επιπεδα στο θεμα της μηχανης απλα τη δινεις γιατι οταν καβαλας με εννοιες και με την αμφιβολια αν θα φτασεις στον προορισμο σου η αν θα πεσεις, ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ!!!!

οποτε δωστη να ησυχασεις.

Αμφιβολία για το αν θα φτάσεις έχεις ακόμα κι αν πας με λεωφορείο.Αυτό που με τρελαίνει είναι το ότι ακόμα και μια χαζή πτώση(όταν με έριξε δεν είχα ούτε 50χαω)μπορεί να σου κάνει πολύ σοβαρή ζημιά.Το χειρότερο είναι όταν εσύ δεν φταις! Αν έπεφτα μόνος μου θα'λεγα "μπράβο βλάκα" και θα'κανα τουμπεκί.Αλλά να κουτσαθείς επειδή η άλλη "συγγνώμη δε σας είδα!"...αη σιχτίρ πια!

TOLISTOLAROS
20/07/2008, 19:48
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ........

Άν όμως διάβαζες λίγο πιό προσεκτικά,θά διαπίστωνες .....
άκριβώς τό άντίθετο....!!!

Φίλε άστο το ποιός τα πάει καλά στα νέα ελληνικά,καθηγητής είμαι στο επάγγελμα:wave2:

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ.......!!!!
ΚΑΙ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΙΨΟΥΜΕ....!!!!
Όχι φίλε μου,είνα μαγκιά στη ζωή να καταπιέζεις αν χρειαστεί τον εαυτό σου για το καλό προσώπων που αγαπάς!Είναι ένδειξη ισχυρού χαρακτήρα,ένδειξη του ότι μπορείς να ζυγίζεις τί είναι πιο σημαντικό.Η ζωή είναι συμβιβασμός και μάγκας είναι αυτός που διαχωρίζει τα σημαντικά απ'τα σημαντικότερα.
Το ότι όλοι μας έχουμε κ@υλα με τις μηχανές χαίρω πολύ.Αν-λέμε αν-στο μέλλον κάποια απρόσεχτη με ξανατρακάρει και ο γιος μου έχει μπαμπά τετραπληγικό λες ν'αξίζει τον κόπο;Ν'αναγκάζεται δηλ.το παιδί μου να φροντίζει εμένα ενώ κανονικά εγώ θα πρεπε να το φροντίζω;Επειδή το έπαθα κάνοντας κάτι με αποδεδειγμένα πολύ υψηλό βαθμό επικινδυνότητας;

extremist
20/07/2008, 20:14
Maira σ'αγαπάω:wave2:
Drow πούλα την.Είμαι 20 στα 21 και όπως είναι λογικό και εγώ και τα κολλητάρια μου
κουβαλάμε μπόλικες δόσεις τρέλας..Κράνος μπουφάν γάντια και δώσε.Πέφτουμε,σηκωνόμαστε,ξαναπέφτουμε κοκ.
Δεν θα μου πεί κανείς αν θα οδηγήσω ή όχι.Εννοείτε πως δεν πατάω την ελευθερία κανενός ούτε και οδηγάω ασυναίσθητα.Ίσα ίσα μέσα στην πόλη σε ώρες αιχμής ούτε κατα διάνοια δεν προσπαθώ να ξεπεράσω τα "νόμιμα" όρια οδήγησης γιατί την έχω πατήσει και ξέρω πως είναι.Μαλακίες σε άδειους δρόμους και πλατείες-αλάνες όπου δεν πρόκειτε να χτυπήσει κανείς εκτώς απο εμένα.Ναι,το ξέρω ότι το κυνηγάω μα δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.Συνεχίζεται πρέπει να φύγω για δουλειά. . .:wave2:

Maira
21/07/2008, 00:40
Και γω που ήμουνα παντού και πάντα φουλ εξοπλισμένος τί κατάλαβα που:
1)Είμαι Ρόδο και χάνω το καλοκαίρι μου
2)Θα γίνει το πόδι σχεδόν όπως πριν σε 6 μήνες;
3)Πολύ δύσκολα αυτοεξηπηρετούμαι λες και είμαι κανας γέρος;

Ναι μεν η κυρία ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη αλλά τί να το κάνω;

Όταν το αβγό τρακάρει την πέτρα πάντα το αβγό σπάει,είτε φταίει είτε όχι,αυτό δε χωρά αμφισβήτηση
Δυστυχώς είχε δίκιο ο πατέρας μου(που ακόμα δε του το'χω πει) που μου έλεγε ότι η χρυσή εποχή για μοτοσυκλέτες πέθανε κάπου στα μέσα με τέλη του '70.Πλέον τ'αμάξια είναι πάρα πολλά και το χειρότερο τα οδηγάνε όλοι,είτε μπορούν να το κάνουν με ασφάλεια είτε όχι.
Γι αυτό ξαναλέω :ή πίστα ή χώμα...

Φίλος πριν από ένα χρόνο έπεσε με την μηχανή με 0χλμ. και έσπασε το πόδι του άσχημα!!!

Θες να σου πω τι κάνει τώρα? Μόλις αγόρασε την καινούργια του μηχανή!!! Καλοτάξιδη Στελάκι!!!

Φίλε, αν δεν θες να οδηγείς πια μηχανή, είναι δικαίωμά σου! Αν την φοβάσαι επείσης!!! Και ότι είναι επικίνδυνη θα συμφωνήσουμε!!! Αλλού διαφωνούμε και από αλλού ξεκίνησε η συζήτηση!!!!

Για το αν οι φίλοι και οι κοντινοί μας άνθρωποι μπορούν να μας πούν αν θα ξεκαβαλήσουμε ή όχι!!! Αν για μας είναι πιο σημαντική ή μηχανή (για μένα και ψυχική υγεία) ή οι άνθρωποι αυτοί (συνοδοιπόροι). Και εκεί λέω πως: Αυτός που θα μου πει να ξεκαβαλήσω θα είναι οι ικανότητές μου! Όταν πια δεν θα μπορώ, για όποιο λόγο κι αν δεν μπορώ!!! Τα αυτοκίνητα δεν με απασχολούν, αν είναι πιο ασφαλή! Και οι άνθρωποι γύρω μου σταμάτησαν να μου λένε να την παρατήσω εδώ και πολύ καιρό! Όταν με είδαν πώς ήμουν χωρίς αυτήν!!!

Maira
21/07/2008, 00:43

Όχι φίλε μου,είνα μαγκιά στη ζωή να καταπιέζεις αν χρειαστεί τον εαυτό σου για το καλό προσώπων που αγαπάς!Είναι ένδειξη ισχυρού χαρακτήρα,ένδειξη του ότι μπορείς να ζυγίζεις τί είναι πιο σημαντικό.Η ζωή είναι συμβιβασμός και μάγκας είναι αυτός που διαχωρίζει τα σημαντικά απ'τα σημαντικότερα.
Το ότι όλοι μας έχουμε κ@υλα με τις μηχανές χαίρω πολύ.Αν-λέμε αν-στο μέλλον κάποια απρόσεχτη με ξανατρακάρει και ο γιος μου έχει μπαμπά τετραπληγικό λες ν'αξίζει τον κόπο;Ν'αναγκάζεται δηλ.το παιδί μου να φροντίζει εμένα ενώ κανονικά εγώ θα πρεπε να το φροντίζω;Επειδή το έπαθα κάνοντας κάτι με αποδεδειγμένα πολύ υψηλό βαθμό επικινδυνότητας;

Κι αν το ίδιο το πάθεις με το αμάξι? Μικρότερες οι πιθανότητες, δε λέω! Αλλά τι θα λες τότε? Γιατί δεν έμενα σπίτι? Κι αν πάθεις έμφραγμα και πεθάνεις.... χτύπα ξύλο, περαστικά σου, και να ' σαι πάντα καλά!!!!

ΜΑ ποιος θέλει να ζει την ζωή του μέσα στα ΑΝ ????????

TOLISTOLAROS
21/07/2008, 01:18
Φίλος πριν από ένα χρόνο έπεσε με την μηχανή με 0χλμ. και έσπασε το πόδι του άσχημα!!!

Θες να σου πω τι κάνει τώρα? Μόλις αγόρασε την καινούργια του μηχανή!!! Καλοτάξιδη Στελάκι!!!

To 1992 ένα Astra παραβίασε STOP και έριξε κάτω τον ξάδερφό μου 28 χρονών.Θες να σου πω τι έπαθε ο ξάδερφός μου;ΠΕΘΑΝΕ.Η πρώτη φορά και η τελευταία που έπεσε.
Θες να σου πω τι έπαθε ο θείος μου απ'τη στενοχώρια του μετά από 2 χρόνια;ΠΕΘΑΝΕ.

Κι αν το ίδιο το πάθεις με το αμάξι? Μικρότερες οι πιθανότητες, δε λέω! Αλλά τι θα λες τότε? Γιατί δεν έμενα σπίτι? Κι αν πάθεις έμφραγμα και πεθάνεις.... χτύπα ξύλο, περαστικά σου, και να ' σαι πάντα καλά!!!!
Ε καλά τώρα...οι πιθανότητες είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ,δεν είναι το ίδιο όπως και να το κάνουμε.Μια χαζοστούκα σε αμάξι=βάψιμο προφυλακτήρα,ενώ στη μηχανή μπορεί να 'ναι κάσα.Το ξαναλέω το ότι μας αρέσουν οι μηχανές ναι,αλλά μη συγκρίνουμε το βαθμό επικινδυνότητάς τους με ο,τιδήποτε άλλο.

Αν το πας έτσι δε διευκρινίζει πόσοι φορούσαν ζώνη.

Αλλού διαφωνούμε και από αλλού ξεκίνησε η συζήτηση!!!!

Για το αν οι φίλοι και οι κοντινοί μας άνθρωποι μπορούν να μας πούν αν θα ξεκαβαλήσουμε ή όχι!!! Αν για μας είναι πιο σημαντική ή μηχανή (για μένα και ψυχική υγεία) ή οι άνθρωποι αυτοί (συνοδοιπόροι). Και εκεί λέω πως: Αυτός που θα μου πει να ξεκαβαλήσω θα είναι οι ικανότητές μου!
Δηλαδή η ασφάλεια και το μέλλον των παιδιών σου(συγγνώμη κιόλας,δεν ξέρω την οικογενειακή σου κατάσταση,κουβέντα κάνουμε)δεν μπορούν να σου πουν αν θα ξανακαβαλήσεις ή όχι;
Όταν κάνω παιδιά,αν κρίνω ότι για την ασφάλειά τους είναι καλό να κάνω τούμπες μεσ'την πλατεία θα το κάνω,πόσο μάλλον να κόψω γι'αυτά την απόλαυση της μηχανής,τα παιδιά παν'απ'όλα.Αν θες ξαναδιάβασε το ποστ μου για το παιδί με το ZZR που άφησε 4 παιδιά ορφανά και μια γυναίκα να μην ξέρει πια τί να κάνει...

TOLISTOLAROS
21/07/2008, 02:36
Απ' ότι φαίνεται δεν μπορείς να εκτιμήσεις εσύ τι σου δίνει η μηχανή! Απ' το καροτσάκι? Α είναι ό μόνος τρόπος να πάω στους ολυμπιακούς!!!! xaxaxaxaxa
Ρώτα τους αθλητές των παραολυμπιακών να δεις αν θ'αρχίσουν τα xaxaxaxaxa

Όπως το ποτό!!! Ξέρεις σε πόσο καιρό μπορεί να σε σκοτώσει? Με μαθηματική ακρίβεια και όχι με πιθανότητες!
Όχι αν δεν πίνεις σα βλάκας

Το σέξ (κι αυτό σκοτώνει!).
Ποτέ και κανέναν,μόνο αν είσαι 80 χρονών ή νέος αλλά έχεις καταντήσει κουράδας και δεν την παλεύεις ούτε να γ@μ..σεις

Το κολύμπι (μπορεί να πνιγείς)
Μόνο αν δεν ξέρεις(τότε μαλακία σου που μπήκες στα άπατα) ή κολυμπήσεις αγύμναστος(πάλι μαλακία σου) ή με γεμάτο στομάχι(ξανά μανά μαλακία σου)

το περπάτημα (μπορεί να σε πατήσει αυτοκίνητο)
Περπάτα στο πεζοδρόμιο,αν την πατήσεις κι εκεί καβάλα μηχανή για να'σαι πιο ασφαλής!:lol:

το σινεμα (καρδιακή προσβολή από τρομακτική σκηνή)
Σιγά το Χίτσκοκ

ξάπλα στο σπίτι (για να μην πάθεις τίποτα) παθαίνεις έμφραγμα από το πολύ καθησιό!!!!!

Μάλλον ξάπλα στο κρεββάτι του νοσοκομείου μετά από ατύχημα

Σε όλα τα παραπάνω αν την πατήσεις φταις εσύ.Στο ατύχημα με μοτο συνήθως δεν φταις εσύ και συμβαίνει συχνά ρε γαμώτο...

Δεν υπάρχει ασφαλής ζωή! Κανείς, όταν ήρθαμε σε αυτή τη ζωή δεν μας εγγυίθικε ασφάλεια! Κανείς δεν μας είπε πως δεν θα πεθάνουμε! Κανείς δεν μας είπε πως δεν θα πάθουμε κάποιο ατύχημα να μείνουμε παράλυτοι! Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής! Και ή έχεις τα κότσια να το παίξεις ή όχι! Όλα είναι ένα ρίσκο!!!!
Το ρίσκο είναι ποσοτικό,δεν έχουν όλα τον ίδιο βαθμό.Τότε να παίζουμε και ρώσικη ρουλέτα!

Παιδιά κανείς δε λέει σε κάποιον μην καβαλάς.Απλά να μην επιχειρηματολογούμε με πράγματα που είναι πολύ πιο ακίνδυνα απ'την οδήγηση μοτοσυκλέτας,αυτό είναι εθελοτυφλία.

blackbusa
21/07/2008, 03:26
απο αλλου ξεκινησε η κουβεντα και αλλου πηγε....λες και ειναι η πρωτη φορα εδω μεσα.....:rolleyes:

και θα ξαναπω κατι και τερμα.....

προς τον φιλο που ανοιξε το ποστ......αν ακομα πριν καβαλησεις την μηχανη σου εχεις ενα φοβο και ενα ανγχος με το τι μπορει να γινει....πουλα την καλυτερα,για να εισαι και εσυ καλα και οι δικοι σου καλυτερα....και στο λεω σαν πολυ φιλικη συμβουλη....βεβαια η αποφαση ειναι παντα δικη σου.....

και αυτο βεβαια ισχυει για ολους εχουν ενα τετοια αισθηση.....και μια ερωτηση ρητορικη που βασικα δεν με πολυκαιει η απαντηση....

αφου οι μηχανες ειναι επικινδυνες,σκοτωστρες,κλπ κλπ γιατι αγορασατε, ασχοληστε με αυτες και το κυριοτερο γιατι μπαινετε σε ενα φορουμ με μηχανες????

ΔΕΝ σας υποχρεωσε κανεις να κυκλοφορειτε με μηχανη.....ειναι ενα ''σπορ''.....μια ''καβλα''....ενα ''κατι''....πολυ ακριβο μαλιστα οσο μεγαλωνουν τα κυβικα.....σε συγκριση με αυτο που σου παρεχει ενα αυτοκινητο....ποσο μαλλον μια νταλικα.....

ΔΕΝ χρειαζεται να μας πεισετε για κατι που γνωριζουμε κιολας....βασικα οχι να μας πεισετε.....να μας δωσετε να καταλαβουμε η οτιδηποτε ειναι αυτο.....ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ....απλα ελπιζω/ζουμε με την καθημερινη εμπειρια μας....να ελαχιστοποιουμε τις πιθανοτητες στο ελαχιστο δυνατο....αλλα ΔΕΝ φοβομαστε....ισως μονο φοβομαστε/σεβομαστε το οχημα που καβαλαμε και τις οδηγηκες μας ικανοτητες...

αλλοιμονο σε αυτους που καθε μερα σκοτωνονται/τραυματιζονται σοβαρα(και ειναι παρα πολλοι) επειδη ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να δουλεψουν για να ζησουν τις οικογενειες τους (η και τον εαυτο τους απλα) σε οικοδομες,η στα ναυπηγεια πχ....και αυτοι δεν εχουν εναλλακτικη λυση.....

φιλικα παντα.....

TOLISTOLAROS
21/07/2008, 09:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
και αυτο βεβαια ισχυει για ολους εχουν ενα τετοια αισθηση.....και μια ερωτηση ρητορικη που βασικα δεν με πολυκαιει η απαντηση....

αφου οι μηχανες ειναι επικινδυνες,σκοτωστρες,κλπ κλπ γιατι αγορασατε, ασχοληστε με αυτες και το κυριοτερο γιατι μπαινετε σε ενα φορουμ με μηχανες????
Γιατί είναι κ@υλα ρε φίλε,γι'αυτό!Αλλά όπως όλες οι κ@υλες αν σου κάτσει μια στραβή κάπου αρχίζεις και αναρωτιέσαι,λογικό δεν είναι;:)
Και οι κ@υλες δεν είναι σκοτώστρες,απλά κάποια γεγονότα που δεν μπορείς να τα προβλέψεις αν σου τύχουν σε ξεκ@υλώνουν...δυστυχώς :( :( :(

Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
αλλοιμονο σε αυτους που καθε μερα σκοτωνονται/τραυματιζονται σοβαρα(και ειναι παρα πολλοι) επειδη ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να δουλεψουν για να ζησουν τις οικογενειες τους (η και τον εαυτο τους απλα) σε οικοδομες,η στα ναυπηγεια πχ....και αυτοι δεν εχουν εναλλακτικη λυση.....

φιλικα παντα.....

Σ 'αυτό συμφωνώ 100% και τους βγάζω το καπέλο!:a19: :wave2:

TROOPER
22/07/2008, 19:59
Αμφιβολία για το αν θα φτάσεις έχεις ακόμα κι αν πας με λεωφορείο.Αυτό που με τρελαίνει είναι το ότι ακόμα και μια χαζή πτώση(όταν με έριξε δεν είχα ούτε 50χαω)μπορεί να σου κάνει πολύ σοβαρή ζημιά.Το χειρότερο είναι όταν εσύ δεν φταις! Αν έπεφτα μόνος μου θα'λεγα "μπράβο βλάκα" και θα'κανα τουμπεκί.Αλλά να κουτσαθείς επειδή η άλλη "συγγνώμη δε σας είδα!"...αη σιχτίρ πια!

οκ.απλα επειδη αναφερεις μια πτωση με 50χαω ως χαζη, να σου πω απλα οτι ισοδυναμει με πτωση απο τον 5ο οροφο πολυκατοικιας.επισης να σου πω οτι μονοι μας πεφτουμε ουτως η αλλως.δε μπορω να σου το εξηγησω απο εδω μεσα (για την ακριβεια βαριεμαι) αλλα καλο θα ηταν να εστελνες ενα πμ στον Operater και να του ζητουσες να σου στειλει ενα dvd απο το σεμιναριο οδηγησης στη πολη.

TOLISTOLAROS
22/07/2008, 21:31
οκ.απλα επειδη αναφερεις μια πτωση με 50χαω ως χαζη, να σου πω απλα οτι ισοδυναμει με πτωση απο τον 5ο οροφο πολυκατοικιας.επισης να σου πω οτι μονοι μας πεφτουμε ουτως η αλλως.δε μπορω να σου το εξηγησω απο εδω μεσα (για την ακριβεια βαριεμαι) αλλα καλο θα ηταν να εστελνες ενα πμ στον Operater και να του ζητουσες να σου στειλει ενα dvd απο το σεμιναριο οδηγησης στη πολη.

Ρε συ όταν εννοώ "χαζη" εννοώ σε σχέση με τα χλμ που έχεις αναπτύξει κατά καιρους στις βόλτες σου!
U=g*t,s=(1/2)*g*t^2 κλπ από φυσική ξέρω φίλε,μηχανικός έχω σπουδάσει.Αυτή η προσομοίωση ισχύει όταν στουκάρεις και ακινητοποιηθείς σε σταθερό εμπόδιο:wave2: :wave2: :beer:
Άλλο πτώση lowside,άλλο highside,άλλο στούκα σε πόρτα ταρίφα,άλλο η στούκα η δικιά μου(με χτύπησε στα δεξιά της μηχανής και το μηχανάκι άρχισε να κάνει τα δικά του).Δεν έγινε μέσα στην πόλη της Ρόδου αλλά στο μοντε Σμιθ.Η γυναίκα έκανε κάτι που θα ξεγελούσε τους πάντες: κοκκάλωσε μέσα στη διασταύρωση
αφού είχα κάνει:σινιάλα,κόρνα,άναμμα μεγάλης σκάλας και περίμενε σταματημένη.Μετά απ'όλ'αυτά δε θα συμπέραινε κανείς ότι τον είδε;
Ε ξαφνικά στα 2 μέτρα της ήρθε να κάνει αριστερά!!!:a31: Υπ'οψη ότι πλησίαζα τη διασταύρωση με 4η και κλειστό γκάζι επί πολλάαααα μέτρα,το SV τη στιγμή του μπαμ στάνταρ είχε κάτω από 50.
Καλά χρυσά τα DVD και πολύ εκπαιδευτικά,αλλά δεν γίνεται να προβλέψεις ούτε να μαντέψεις τα πάντα,να μην κοροϊδευόμαστε...Κάποια ατυχήματα δε γίνεται ν'αποφευχθούν και το μόνο που εύχεσαι είναι αυτού του είδους τ'ατυχήματα να μη συμβούν σε σένα...:wave2:

zanny
23/07/2008, 09:16
... αλλα καλο θα ηταν να εστελνες ενα πμ στον Operater και να του ζητουσες να σου στειλει ενα dvd απο το σεμιναριο οδηγησης στη πολη.

Περί τίνος πρόκειται ακριβώς??

Μικρή Λουλού
23/07/2008, 10:12
Κάποια ατυχήματα δε γίνεται ν'αποφευχθούν και το μόνο που εύχεσαι είναι αυτού του είδους τ'ατυχήματα να μη συμβούν σε σένα...:wave2:

αυτο,ξαναπεστο.
απ'ολα οσα γραφτηκανε,το πιο πραγματικο ειναι αυτο.

byron
23/07/2008, 10:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από zanny
Περί τίνος πρόκειται ακριβώς??

Περί αυτού (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=53592) :winka:

TROOPER
24/07/2008, 01:49
Ρε συ όταν εννοώ "χαζη" εννοώ σε σχέση με τα χλμ που έχεις αναπτύξει κατά καιρους στις βόλτες σου!
U=g*t,s=(1/2)*g*t^2 κλπ από φυσική ξέρω φίλε,μηχανικός έχω σπουδάσει.Αυτή η προσομοίωση ισχύει όταν στουκάρεις και ακινητοποιηθείς σε σταθερό εμπόδιο:wave2: :wave2: :beer:
Άλλο πτώση lowside,άλλο highside,άλλο στούκα σε πόρτα ταρίφα,άλλο η στούκα η δικιά μου(με χτύπησε στα δεξιά της μηχανής και το μηχανάκι άρχισε να κάνει τα δικά του).Δεν έγινε μέσα στην πόλη της Ρόδου αλλά στο μοντε Σμιθ.Η γυναίκα έκανε κάτι που θα ξεγελούσε τους πάντες: κοκκάλωσε μέσα στη διασταύρωση
αφού είχα κάνει:σινιάλα,κόρνα,άναμμα μεγάλης σκάλας και περίμενε σταματημένη.Μετά απ'όλ'αυτά δε θα συμπέραινε κανείς ότι τον είδε;
Ε ξαφνικά στα 2 μέτρα της ήρθε να κάνει αριστερά!!!:a31: Υπ'οψη ότι πλησίαζα τη διασταύρωση με 4η και κλειστό γκάζι επί πολλάαααα μέτρα,το SV τη στιγμή του μπαμ στάνταρ είχε κάτω από 50.
Καλά χρυσά τα DVD και πολύ εκπαιδευτικά,αλλά δεν γίνεται να προβλέψεις ούτε να μαντέψεις τα πάντα,να μην κοροϊδευόμαστε...Κάποια ατυχήματα δε γίνεται ν'αποφευχθούν και το μόνο που εύχεσαι είναι αυτού του είδους τ'ατυχήματα να μη συμβούν σε σένα...:wave2:

φυσικα διαφωνοντας ακρατα με την εντυπωση που εχεις αποχωρω χωρις περαιτερω συζητηση διοτι μου μυριζει μπαρουτι και επειδη στη παρουσα φαση της ζωης μου αδυνατω να χρησιμοποιησω τη ψυχραιμια μου (για την οποια δε φημιζομαι κιολας στην καθημερινη μου ζωη) προσπαθοντας να μεταπεισω ανθρωπους οι οποιοι δεν εχουν ορεξη να ακουσουν καν αλλα παραμενουν παγειωμενοι στις αποψεις τους.
αν θες να κανεις κατι για σενα, την οικογενεια σου, τους φιλους σου οποιονδηποτε νοιαζεσαι στειλε πμ στον οπερατερ που σου ειπα.δες τα dvd σκεψου τα και απαντησε στον εαυτο σου (θεωρητικα) αν υπαρχουν ατυχηματα που αποφευγονται.μετα σκεψου τα δικα σου και θυμισου ποσα λαθη εκανες.και μετα ξεκινα να δουλευεις αυτα που θα ακουσεις.

απο μενα over and out (δεν ειμαι και σωτηρας κανενος σε τελικη) και σου ευχομαι να σαι παντα καλα και ορθιος !!!

TOLISTOLAROS
24/07/2008, 10:46
φυσικα διαφωνοντας ακρατα με την εντυπωση που εχεις αποχωρω χωρις περαιτερω συζητηση διοτι μου μυριζει μπαρουτι και επειδη στη παρουσα φαση της ζωης μου αδυνατω να χρησιμοποιησω τη ψυχραιμια μου (για την οποια δε φημιζομαι κιολας στην καθημερινη μου ζωη) προσπαθοντας να μεταπεισω ανθρωπους οι οποιοι δεν εχουν ορεξη να ακουσουν καν αλλα παραμενουν παγειωμενοι στις αποψεις τους.
αν θες να κανεις κατι για σενα, την οικογενεια σου, τους φιλους σου οποιονδηποτε νοιαζεσαι στειλε πμ στον οπερατερ που σου ειπα.δες τα dvd σκεψου τα και απαντησε στον εαυτο σου (θεωρητικα) αν υπαρχουν ατυχηματα που αποφευγονται.μετα σκεψου τα δικα σου και θυμισου ποσα λαθη εκανες.και μετα ξεκινα να δουλευεις αυτα που θα ακουσεις.

απο μενα over and out (δεν ειμαι και σωτηρας κανενος σε τελικη) και σου ευχομαι να σαι παντα καλα και ορθιος !!!

:eyepop: Τώρα τί έπαθες;Ούτε μπαρούτι ούτε τπτ, κουβέντα γίνεται.
Για να καταλάβω,πιστεύεις ότι όλα τα ατυχήματα και όλες οι βλακείες των άλλων αποφεύγονται;Δηλ.το 2003 ο συμφοιτητής μου στην Πάτρα που ήταν σταματημένος με το Modenas στο φανάρι για το Πανεπιστήμιο και τον έριξε(από πίσω) νταλικιέρης επειδή έχασε τα φρένα από αφηρημάδα θα μπορούσε να το προβλέψει;Η γάτα που μπλέχτηκε στην πίσω ρόδα της RS50 φίλου μου ροδίτη με αποτέλεσμα να φάει τούμπα ήταν κάτι το προβλέψιμο;
Φυσικά και υπάρχουν ατυχήματα που αποφεύγονται αλλά όχι όλα,you can't control the universe ,ή μήπως μπορείς;
Από κείνο το σημείο έχω περάσει μετά τη στούκα πολλές φορές ως συνοδηγός μετά το ατύχημα και θυμάμαι κάθε κίνηση που έκανα μέχρι να φτάσω στη διασταύρωση,το πιο πάνω ποστ περιγράφει το σκηνικό μια χαρά,η κίνησή της να κοκκαλώσει μετά τα σινιάλα με ξεγέλασε.Εκτός κι αν πιστεύεις ότι μπορούμε να μπούμε στο μυαλό του καθενός...
Πιστεύω 3000% ότι το DVD όπως και κάθε διδακτικό υλικό βοηθάει πάρα πάρα πολύ,δεν αποκλείω αν τελικά ξανακαβαλήσω να πάρω ένα.Δεν μπορεί όμως ν'αποτρέψει όλες τις στραβές απλά επειδή εμείς δεν γίνεται να προβλέψουμε/μαντέψουμε/αποφύγουμε τα πάντα.:wave2:

XJR_Billy
24/07/2008, 11:13
Πηγαίνοντας στη δουλειά μου, πρωί, Αττική Οδό, πριν την έξοδο για Ασπρόπυργο.

Οδηγός καινούργιας BMW, μαύρο τζάμι, 2 εξατμίσεις μπουρούδες, κινείται με 120-130 δεξιά λωρίδα.

Ακολουθώ. Αριστερή και μεσαία πηγαίνουν με 80-90 λόγω "γρήγορων" οδηγών:rolleyes: .

Ξαφνικά, χωρίς κανένα απολύτως λόγο, κοκκαλώνει τα φρένα. Μιλάμε για ΤΟ κοκκάλωμα.

Από πέμπτη-δευτέρα, και φρένα. Σταματάω γύρω στα 3 μέτρα πίσω του. Φώτα, κόρνες κ.λ.π.

Ανοίγει το τζάμι. Οδηγός γύρω στα 55+. Χεσμένος. "Συγγνώμη παληκάρι, δεν σε είδα."

"@#$%^&......"

Τον ψιλολυπήθηκα. "Μα γιατί σταμάτησες?"

"ΔΟΚΙΜΑΖΑ ΤΟ ABS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Αν δεν είχα απόσταση ασφαλείας (που πάντα έχω), δεν τη γλύτωνα με τίποτα.

Ναι, κάποια ατυχήματα δεν αποφεύγονται με τίποτα.

Και,

Ναι, κάποια ατυχήματα αποφεύγονται με προφυλάξεις.

TROOPER
25/07/2008, 15:17
:eyepop: Τώρα τί έπαθες;Ούτε μπαρούτι ούτε τπτ, κουβέντα γίνεται.τοτε οκ
Για να καταλάβω,πιστεύεις ότι όλα τα ατυχήματα και όλες οι βλακείες των άλλων αποφεύγονται;ναι Δηλ.το 2003 ο συμφοιτητής μου στην Πάτρα που ήταν σταματημένος με το Modenas στο φανάρι για το Πανεπιστήμιο και τον έριξε(από πίσω) νταλικιέρης επειδή έχασε τα φρένα από αφηρημάδα θα μπορούσε να το προβλέψει;Η γάτα που μπλέχτηκε στην πίσω ρόδα της RS50 φίλου μου ροδίτη με αποτέλεσμα να φάει τούμπα ήταν κάτι το προβλέψιμο;οχι αλλα θα μπορουσε να εχει αποφευχθει η πτωση και στις 2 περιπτωσεις
Φυσικά και υπάρχουν ατυχήματα που αποφεύγονται αλλά όχι όλα,you can't control the universe ,ή μήπως μπορείς;we don t talk about the universe.we talk about our bikes mate
Από κείνο το σημείο έχω περάσει μετά τη στούκα πολλές φορές ως συνοδηγός μετά το ατύχημα και θυμάμαι κάθε κίνηση που έκανα μέχρι να φτάσω στη διασταύρωση,το πιο πάνω ποστ περιγράφει το σκηνικό μια χαρά,η κίνησή της να κοκκαλώσει μετά τα σινιάλα με ξεγέλασε.Εκτός κι αν πιστεύεις ότι μπορούμε να μπούμε στο μυαλό του καθενός...μπορεις αν οδηγεις με την πεποιθηση οτι ολοι ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΘΕΣΗ να σε σκοτωσουν.απλα την πατησες γιατι ησουν ανυποψιαστος.
Πιστεύω 3000% ότι το DVD όπως και κάθε διδακτικό υλικό βοηθάει πάρα πάρα πολύ,δεν αποκλείω αν τελικά ξανακαβαλήσω να πάρω ένα.τι ειδους λογικη ειναι αυτη δε μπορω να καταλαβω...δλδ αν δεν ξανακαβαλησεις δε θες να μαθεις???παρε το dvd να ανοιξεις τα ματια σου.τοσο τα δικα σου οσο και οποιου αλλου μπορεις.ΤΖΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!!!! Δεν μπορεί όμως ν'αποτρέψει όλες τις στραβές απλά επειδή εμείς δεν γίνεται να προβλέψουμε/μαντέψουμε/αποφύγουμε τα πάντα.ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ. :wave2:

αλλωστε η πτωση ειναι ενα προβλημα και προβλημα χωρις τη λυση του παυει να ειναι προβλημα.
το να ψαχνεις να βρεις τη λυση στο να μη πεφτεις ειναι θεμιτο.το να αποφευγεις το προβλημα ειναι εξισου θεμιτο.το να αρνεισαι ομως τη λυση σε ενα προβλημα λεγεται καπως αλλιως και δε λεω πως γιατι δεν εχω προθεση να σε προσβαλω.

εν παση περιπτωση περαστικα σου και παλι και οτι νομιζεις καλυτερο κανε!!!

να θυμασαι παντως οτι το φρενο, το γκαζι, το τιμονι και την αντιληψη την εχεις εσυ και την εχεις για να τη χρησιμοποιεις.

TOLISTOLAROS
25/07/2008, 16:06
το να αρνεισαι ομως τη λυση σε ενα προβλημα λεγεται καπως αλλιως και δε λεω πως γιατι δεν εχω προθεση να σε προσβαλω.
Ρε συ δεν αρνούμαι τη λύση,απλά δεν έχουν όλα τα προβλήματα λύση=δεν μπορείς ν'αποφύγεις τα πάντα.Για παράδειγμα στο "Δηλ.το 2003 ο συμφοιτητής μου στην Πάτρα που ήταν σταματημένος με το Modenas στο φανάρι για το Πανεπιστήμιο και τον έριξε(από πίσω) νταλικιέρης επειδή έχασε τα φρένα από αφηρημάδα θα μπορούσε να το προβλέψει;Η γάτα που μπλέχτηκε στην πίσω ρόδα της RS50 φίλου μου ροδίτη με αποτέλεσμα να φάει τούμπα ήταν κάτι το προβλέψιμο;" μου απάντησες οχι αλλα θα μπορουσε να εχει αποφευχθει η πτωση και στις 2 περιπτωσεις . Πώς ρε συ; O Χάρης ήταν πρώτος στο φανάρι και μάλιστα άκρη δεξιά ,η νταλίκα τον χτύπησε με πολύ λιγα χλμ και τον έριξε(και προς τιμή του νταλικιέρη κάλεσε ΕΚΑΒ και προληπτικά τον πήγαν στο Νοσημάτων θώρακος),δεν ήταν ότι είδε στον καθρέφτη κάτι να έρχεται κομμάτια και δεν αντέδρασε.Ο Κώστας τί να'κανε με τη γάτα,πως να μην έπεφτε δηλαδή;(ειδικά στην περίπτωση της γάτας έχεις κάποια ιδέα;).

Όταν γράφω "αν τελικά ξανακαβαλήσω" δεν είναι ότι δε θέλω να μάθω(εννοείται ότι όσο οδηγάς μαθαίνεις και σίγουρα έχω πάρα πολλά να μάθω),απλά δεν θέλω να πάθω σωματικές βλάβες,ανεπανόρθωτες ή μη από -έστω κουφά-περιστατικά...το αποτέλεσμα=υγεία δεν κοιτάμε;

Και στην τελική...ΑΝ μπορούσαμε να προβλέψουμε/μαντέψουμε/αποφύγουμε τα πάντα ,κοινώς να μη πέφτουμε ποτέ,ποιός ο λόγος να φοράμε εξοπλισμό;:confused: :confused: :confused:
Φιλικά πάντα..:wave2:

TROOPER
25/07/2008, 16:24
Ρε συ δεν αρνούμαι τη λύση,απλά δεν έχουν όλα τα προβλήματα λύση=δεν μπορείς ν'αποφύγεις τα πάντα.Για παράδειγμα στο "Δηλ.το 2003 ο συμφοιτητής μου στην Πάτρα που ήταν σταματημένος με το Modenas στο φανάρι για το Πανεπιστήμιο και τον έριξε(από πίσω) νταλικιέρης επειδή έχασε τα φρένα από αφηρημάδα θα μπορούσε να το προβλέψει;Η γάτα που μπλέχτηκε στην πίσω ρόδα της RS50 φίλου μου ροδίτη με αποτέλεσμα να φάει τούμπα ήταν κάτι το προβλέψιμο;" μου απάντησες οχι αλλα θα μπορουσε να εχει αποφευχθει η πτωση και στις 2 περιπτωσεις . Πώς ρε συ; O Χάρης ήταν πρώτος στο φανάρι και μάλιστα άκρη δεξιά ,η νταλίκα τον χτύπησε με πολύ λιγα χλμ και τον έριξε(και προς τιμή του νταλικιέρη κάλεσε ΕΚΑΒ και προληπτικά τον πήγαν στο Νοσημάτων θώρακος),δεν ήταν ότι είδε στον καθρέφτη κάτι να έρχεται κομμάτια και δεν αντέδρασε.Ο Κώστας τί να'κανε με τη γάτα,πως να μην έπεφτε δηλαδή;(ειδικά στην περίπτωση της γάτας έχεις κάποια ιδέα;).

Όταν γράφω "αν τελικά ξανακαβαλήσω" δεν είναι ότι δε θέλω να μάθω(εννοείται ότι όσο οδηγάς μαθαίνεις και σίγουρα έχω πάρα πολλά να μάθω),απλά δεν θέλω να πάθω σωματικές βλάβες,ανεπανόρθωτες ή μη από -έστω κουφά-περιστατικά...το αποτέλεσμα=υγεία δεν κοιτάμε;

Και στην τελική...ΑΝ μπορούσαμε να προβλέψουμε/μαντέψουμε/αποφύγουμε τα πάντα ,κοινώς να μη πέφτουμε ποτέ,ποιός ο λόγος να φοράμε εξοπλισμό;:confused: :confused: :confused:

θα το παρω αναποδα ετσι για να κανω εντυπωση :lol: :lol: :lol:

λοιπον εξοπλισμο φοραμε γιατι ενω μπορουμε να αποφυγουμε/προβλέψουμε/μαντέψουμε τα παντα σαν ανθρωποι που ειμαστε μπορει καλλιστα να κανουμε λαθος και τοτε ο εξοπλισμος ελπιζουμε να κανει τη δουλεια για την οποια εχουμε σταξει ενα σκασμο λεφτα.αυτο τι σημαινει?αυτο σημαινει οτι ενω μπορουμε να αποφυγουμε/προβλέψουμε/μαντέψουμε τα παντα δεν το καναμε.και φυσικα δε φταιει κανενας αλλος εκτος απο μας γι αυτο.Ο ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΑΘΕΙ!!!γιατι δεν ειδε, γιατι δεν ακουσε, γιατι αφαιρεθηκε στο φαναρι οπως ο φιλος σου και δεν ειχε πρωτη ωστε να ειναι ετοιμος να εκκινησει μια και ακουσε απο πισω τη νταλικα (καθρεφτες ειχε να υποθεσω), γιατι τρομαξε οταν μπηκε η γατα στη ροδα και αντι να καρυδωσει το γκαζι. το εκλεισε οπως ο 2ος φιλος σου, γιατι δεν επλασε σε κλασματα του 2ευτερολεπτου 500 διαφορετικα σεναρια για να ειναι ετοιμος για κατι απο αυτα (κατι το οποιο το αποκτας με πολυ δουλεια, προπονηση και χιλιομετρα για να το πετυχεις και σχεδον αδυνατο να το τελειοποιησεις).

τωρα επειδη αναφερθηκες στο θεμα ''υγεια'' και επειδη η εργασια μου εχει να κανει με τη υγεια εχω να σου πω το εξης:αν θελεις να παραμεινεις υγειης μη ξαναβγεις απο το σπιτι το οποιο θα αποστειρωσεις.ελπιζω να καταλαβες τι θελω να πω :winka:

και τελος να σου ξαναπω οτι προβλημα χωρις λυση ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!

MG
25/07/2008, 16:44

Με αυτη τη λογικη,

Μη βγαινεις απο το σπιτι για να μη σου πεσει καμια γλαστρα στο κεφαλι,
Μην πας για μπανιο στη θαλασσα για να μη πνιγεις
Μη γ@μ@ς για να μην κολλησεις AIDS....

Οτι μπορεις να κανεις μπορει να ειναι επικινδυνο... γι'αυτο και υπαρχουν οι προφυλαξεις για ολες τις περιπτωσεις

ετσι ειναι και το κρανος, μπουφαν, γαντια κλπ για τη μηχανη.

Αρκει να οδηγας συνετα και με μυαλο..... γιατι αλλιως δε σε σωνει τιποτα....

TOLISTOLAROS
25/07/2008, 16:46
θα το παρω αναποδα ετσι για να κανω εντυπωση :lol: :lol: :lol:

λοιπον εξοπλισμο φοραμε γιατι ενω μπορουμε να αποφυγουμε/προβλέψουμε/μαντέψουμε τα παντα σαν ανθρωποι που ειμαστε μπορει καλλιστα να κανουμε λαθος και τοτε ο εξοπλισμος ελπιζουμε να κανει τη δουλεια για την οποια εχουμε σταξει ενα σκασμο λεφτα.αυτο τι σημαινει?αυτο σημαινει οτι ενω μπορουμε να αποφυγουμε/προβλέψουμε/μαντέψουμε τα παντα δεν το καναμε.και φυσικα δε φταιει κανενας αλλος εκτος απο μας γι αυτο.
Μα αν φτάσεις στο επίπεδο να προβλέπεις όλα τα λάθη των άλλων δε θα κάνεις ποτέ λάθος εσύ!Οπότε τί το θες το κράνος;

γιατι αφαιρεθηκε στο φαναρι οπως ο φιλος σου και δεν ειχε πρωτη ωστε να ειναι ετοιμος να εκκινησει μια και ακουσε απο πισω τη νταλικα (καθρεφτες ειχε να υποθεσω)
Πλάκα κάνεις;Το φορτηγό απλά τον έριξε=πήγαινε το πολύ με 5(ε τότε συγνώμη αλλά δεν το υπολογίζεις ούτε φεύγεις σφεντόνα με 1η)

γιατι τρομαξε οταν μπηκε η γατα στη ροδα και αντι να καρυδωσει το γκαζι. το εκλεισε οπως ο 2ος φιλος σου, γιατι δεν επλασε σε κλασματα του 2ευτερολεπτου 500 διαφορετικα σεναρια για να ειναι ετοιμος για κατι απο αυτα (κατι το οποιο το αποκτας με πολυ δουλεια, προπονηση και χιλιομετρα για να το πετυχεις και σχεδον αδυνατο να το τελειοποιησεις).
Δεν τρόμαξε,ούτε άνοιξε ούτε έκλεισε(μιλάμε για πίσω ρόδα έτσι)απλά τούμπαρε!
500σενάρια/sec ούτε ο Rossi δεν εφαρμόζει ο οποίος στην τελική οδηγά σε ρυθμούς αγώνα και αναμένει περισσότερο απ'το μέσο αναβάτη τη στραβή.
To Norick Abe τον θυμάσαι;
http://en.wikipedia.org/wiki/Norick_Abe
Πέθανε όχι στην πίστα ,αλλά στο δρόμο με το T-max επειδή μια νταλίκα έκανε αναστροφή μπροστά του.Λες να είμαστε εξυπνότεροι/ικανότεροι/πιο επινοητικοί/με γρηγορότερες αντιδράσεις και φαντασία οδηγοί από MotoGP αναβάτη;;;;Ή μήπως καλύτεροι στην εφαρμογή σεναρίων κινδύνου;

τωρα επειδη αναφερθηκες στο θεμα ''υγεια'' και επειδη η εργασια μου εχει να κανει με τη υγεια εχω να σου πω το εξης:αν θελεις να παραμεινεις υγειης μη ξαναβγεις απο το σπιτι το οποιο θα αποστειρωσεις.ελπιζω να καταλαβες τι θελω να πω

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1209737#post1209737
Δεν εννοώ αυτό,κοίτα τα ποστ μου και θα καταλάβεις

και τελος να σου ξαναπω οτι προβλημα χωρις λυση ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!
Και τί είναι,άλυτο πρόβλημα;;:wave2:

Road67
25/07/2008, 16:50
:.Εκτός κι αν πιστεύεις ότι μπορούμε να μπούμε στο μυαλό του καθενός...

Οχι δεν μπορεις να μπεις στο μυαλο του καθενος, αλλα απο τη γενικοτερη συμπεριφορα στο δρομο που την αντιλαμβανεσαι στο πρωτο λεπτο καταλαβαινεις αν ενας οδηγος ειναι αξιοπιστος η οχι και κανεις την κινηση σου.
Αποψη μου, γ//μησε τα και δωσε προτεραιοτητα. Ε και τι εγινε στην τελικη;;; Και με τσοπερ 125αρι να εισαι τουλαχιστον μεσα στην πολη μπορεις να προσπερασεις οποιοδηποτε κουτι. Αρα παραχωρεις προτεραιοτητα και μετα απο λιγο τον περνας.
Δε σας εχει τυχει ποτε να σταματησει καποιος να του κανεις νοημα να περασει, να σου ανταποδωσει και την ωρα που περνας, να ξεκινησει κι εκεινος η να το αφησει να ρολαρει; Περιμενε εκει κι ας σου κορναρουν, ασε το μαλ//κα να περασει και μολις μπει μπροστα σου θα δεις κατι πολυτιμο. Οτι ναι ειχες δικιο για την αναξιοπιστια του γιατι στα 3 μετρα εκανε μαλ//κεια κι ευτυχως που τον αφησες να περασει γιατι θα την εκανε πανω σου κι εσυ θα ψαχνοσουνα και θα σε μαζευανε με το κουταλακι.

TOLISTOLAROS
25/07/2008, 16:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από MG
Με αυτη τη λογικη,

Μη βγαινεις απο το σπιτι για να μη σου πεσει καμια γλαστρα στο κεφαλι,
Μην πας για μπανιο στη θαλασσα για να μη πνιγεις
Μη γ@μ@ς για να μην κολλησεις AIDS....

Οτι μπορεις να κανεις μπορει να ειναι επικινδυνο... γι'αυτο και υπαρχουν οι προφυλαξεις για ολες τις περιπτωσεις

ετσι ειναι και το κρανος, μπουφαν, γαντια κλπ για τη μηχανη.

Αρκει να οδηγας συνετα και με μυαλο..... γιατι αλλιως δε σε σωνει τιποτα....

Σ'αυτά έχω ήδη απαντήσει εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1210460#post1210460)

Road67
25/07/2008, 17:09
Οχι δεν μπορεις να μπεις στο μυαλο του καθενος, αλλα απο τη γενικοτερη συμπεριφορα στο δρομο που την αντιλαμβανεσαι στο πρωτο λεπτο καταλαβαινεις αν ενας οδηγος ειναι αξιοπιστος η οχι και κανεις την κινηση σου.
Αποψη μου, γ//μησε τα και δωσε προτεραιοτητα. Ε και τι εγινε στην τελικη;;; Και με τσοπερ 125αρι να εισαι τουλαχιστον μεσα στην πολη μπορεις να προσπερασεις οποιοδηποτε κουτι. Αρα παραχωρεις προτεραιοτητα και μετα απο λιγο τον περνας.
Δε σας εχει τυχει ποτε να σταματησει καποιος να του κανεις νοημα να περασει, να σου ανταποδωσει και την ωρα που περνας, να ξεκινησει κι εκεινος η να το αφησει να ρολαρει; Περιμενε εκει κι ας σου κορναρουν, ασε το μαλ//κα να περασει και μολις μπει μπροστα σου θα δεις κατι πολυτιμο. Οτι ναι ειχες δικιο για την αναξιοπιστια του γιατι στα 3 μετρα εκανε μαλ//κεια κι ευτυχως που τον αφησες να περασει γιατι θα την εκανε πανω σου κι εσυ θα ψαχνοσουνα και θα σε μαζευανε με το κουταλακι.

Και συμπληρωνω,

1. Περιμενα να αναψει το φαναρι και ημουνα στη Στρ. Μακρυγιαννη στο Μοσχατο. Με 20 χιλιομετρα ηρθε κι εσκασε πανω μου ενα χιουνται, την ωρα που ακουσα τον ηχο του ερχομου του στο δρομο [γιατι κι εγω ουτε καθρεφτες κοιταγα και μολις ειχα σχολασει και ημουνα ουφο] εσφιξα τα ποδια μου με δυναμη πανω στη σελα. Την ωρα που εσκασε πανω μου, κουνηθηκα εντονα, τρακαριστηκα, σοκαριστηκα, φοβηθηκα, αλλα εξακολουθωντας να σφιγγω τα ποδια και παλατζαροντας τη μηχανη αντιθετα απο την ωθηση που μου προκαλεσε το χιουνται, ΔΕΝ ΕΠΕΣΑ.

2. Εχοντας βγαλει φλας απο πολυ πριν και ωντας στη Β μεραρχιας σταματαω για να στριψω στην Καραισκου και επιτοπου πεφτει πανω μου ενα αρχαιο φιατ. Παλι παλατζαρισα με το σωμα μου σφιγγοντας τα ποδια και ΔΕΝ ΕΠΕΣΑ.

3. Οι αντιδρασεις μου δεν ηταν συνειδητες εκεινη τη στιγμη, μετα τις επεξεργαστηκα και θυμηθηκα τι ακριβω εκανα. Αρα μετραει και η τριβη με το χωρο. Μετραει το αν εισαι συνειδητα μοτοσυκλετιστης η μονο και μονο επειδη δεν εχεις τα λεφτα να παρεις καλο αυτοκινητο. Και για μενα μετραει περισσοτερο απ' ολα η ΑΚΟΗ. Να ακους το δρομο και τα οχηματα. Και γι' αυτο αν θελεις οταν κανω ταξιδι παροτι μ' αρεσει πολυ η μουσικη και θα μπορουσα να εχω ενα φορητο cd μεσα απο το μπουφαν δεν το κανω. Επιπλεον, πιστευω ειναι αρκετα σημαντικο τουλαχιστον το ενα ποδι σου να ακουμπαει ΚΑΝΟΝΙΚΑ στο δρομο ακομη κι αν αυτο σημαινει πως θα κρεμεσαι στα φαναρια. Οπως κανουν τοσοι και τοσοι που εχουν λοξα με τα ΚΤΜ και ειναι μεσαιου αναστηματος η και κοντοι.

TROOPER
25/07/2008, 17:50
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
Μα αν φτάσεις στο επίπεδο να προβλέπεις όλα τα λάθη των άλλων δε θα κάνεις ποτέ λάθος εσύ!Οπότε τί το θες το κράνος;
αυτον τον κανονα εσυ το ανακαλυψες??

Πλάκα κάνεις;Το φορτηγό απλά τον έριξε=πήγαινε το πολύ με 5(ε τότε συγνώμη αλλά δεν το υπολογίζεις ούτε φεύγεις σφεντόνα με 1η)
να που το υπολογιζεις και εισαι ετοιμος για ολα οσα σου επιτρεπουν να αντιληφθεις οι αισθησεις σου που πρεπει να λειτουργουν στο 100%των δυνατοτητων τους μαζι και η διαισθηση!!!

Δεν τρόμαξε,ούτε άνοιξε ούτε έκλεισε(μιλάμε για πίσω ρόδα έτσι)απλά τούμπαρε!το οτι δεν ανοιξε γκαζι ητανε λαθος !!!
500σενάρια/sec ούτε ο Rossi δεν εφαρμόζει ο οποίος στην τελική οδηγά σε ρυθμούς αγώνα και αναμένει περισσότερο απ'το μέσο αναβάτη τη στραβή.μην μπερδευεις τις συνθηκες αγωνα με αυτες του πολεμου !!!
Πέθανε όχι στην πίστα ,αλλά στο δρόμο με το T-max επειδή μια νταλίκα έκανε αναστροφή μπροστά του.Λες να είμαστε εξυπνότεροι/ικανότεροι/πιο επινοητικοί/με γρηγορότερες αντιδράσεις και φαντασία οδηγοί από MotoGP αναβάτη;;;;Ή μήπως καλύτεροι στην εφαρμογή σεναρίων κινδύνου;
το αποτελεσμα σε ωθει σε καποια συμπερασματα και συν τοις αλλοις αμα παμε με τη λογικη οτι οι πιο τολμηροι και καλοι εχει τυχει να αποτυχουνε στο παιχνιδι της επιβιωσης δεν συνεπαγεται και αυτοματη παραδοση των οπλων

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1209737#post1209737
Δεν εννοώ αυτό,κοίτα τα ποστ μου και θα καταλάβεις

Και τί είναι,άλυτο πρόβλημα;;:οχι.προβλημα με παγιδες. wave2:

TOLISTOLAROS
25/07/2008, 18:37

Δεν τρόμαξε,ούτε άνοιξε ούτε έκλεισε(μιλάμε για πίσω ρόδα έτσι)απλά τούμπαρε!το οτι δεν ανοιξε γκαζι ητανε λαθος !!!
Γιατί τί θα κέρδιζε,να σκίσει τη γάτα με την ακτίνα της ζάντας και την αλυσίδα;Για ν'αντιδράσεις πρέπει πρώτα να προλάβεις να καταλάβεις τίτρέχει,δεν κάνεις κινήσεις στο βρόντο..

να που το υπολογιζεις και εισαι ετοιμος για ολα οσα σου επιτρεπουν να αντιληφθεις οι αισθησεις σου που πρεπει να λειτουργουν στο 100%των δυνατοτητων τους μαζι και η διαισθηση!!!
ΔΕΝ γίνεται να υπολογίζεις απλή επαφή από πίσω.Να στο πώ κι αλλιώς...φρενάρεις και αποφεύγεις με άψογο τρόπο έναν μαστουρωμένο που πετάγεται με κόκκινο και σε ρίχνει από πίσω αυτός που ακολουθεί.Λες να μην έχει συμβεί;Λες να γίνεται να αποφευχθεί;

500σενάρια/sec ούτε ο Rossi δεν εφαρμόζει ο οποίος στην τελική οδηγά σε ρυθμούς αγώνα και αναμένει περισσότερο απ'το μέσο αναβάτη τη στραβή.μην μπερδευεις τις συνθηκες αγωνα με αυτες του πολεμου !!!
Μην ξεχνάς ότι οι πολεμιστές του MOTOGP είναι καλύτεροι από μας σε οποιεσδήποτε συνθήκες

το αποτελεσμα σε ωθει σε καποια συμπερασματα και συν τοις αλλοις αμα παμε με τη λογικη οτι οι πιο τολμηροι και καλοι εχει τυχει να αποτυχουνε στο παιχνιδι της επιβιωσης δεν συνεπαγεται και αυτοματη παραδοση των οπλων
Δεν παραδίνουμε τα όπλα αλλά μη νομίζουμε ότι μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα,η μάχη είναι μια εξ'ορισμού ρευστή κατάσταση
Μιας και λες για μάχη-συμφωνώ είναι η οδήγηση σε δρόμο-να ξέρεις ότι η μάχη έχει νεκρούς,ή αλλιώς γάμος χωρίς σφαχτά δε γίνεται.
Θεωρητικά για κάθε απειλή υπάρχει αντίμετρο.Θα δουλέψει όμως μόνο αν ξέρεις από πριν τί θα σου'ρθει και πότε,κάτι που στην πράξη δε γίνεται,είτε γιατί δεν έχεις τη γνώση για κάθε πιθανό σενάριο,είτε αιφνιδιάζεσαι(οποιος πει ότι δεν αιφνιδιάζεται δε λέει αλήθεια)
Μιας και λες για πόλεμο μάθε ότι ακόμα και οι πωρωμένοι στην Αυλώνα που μας δείχνανε τρόπους προφύλαξης για κάθε πιθανή απειλή(από νάρκες μέχρι και ελικόπτερα),αφού μας ανεβάζαν το ηθικό με πραγματικά παραδείγματα καταλήγανε να μας πούνε ότι ο μέσος όρος ζωής μιας ίλης Τ/Θ στο πεδίο μάχης είναι 21 ώρες! Των αλεξιπτωτιστών δε 4 λεπτά!
Φυσικά και δεν απογοητεύεσαι και κάνεις αυτό που πρέπει όσο καλύτερα μπορείς,ξέρεις όμως από πριν ότι κάποια πράγματα δεν είναι στο χέρι σου...τα οποία δυστυχώς μπορούν να σε σκοτώσουν.Ρώτα κάποιον παπού που πολέμησε το '40 να σου πει...ο δικός μου παραδέχεται ότι ζει από κωλοφαρδία...
Δεν είμαι μοιρολάτρης αλλά c'est la vie,καλώς ή κακώς!
Σαφώς και είναι κ@υλα η ιδέα του απόλυτου ελέγχου(μέχρι πριν 4 χρόνια το πίστευα φανατικά) έλα όμως που αυτός ο μαριόλης(απόλυτος έλεγχος) δεν υπάρχει...:wave2:

TOLISTOLAROS
25/07/2008, 18:50
Και συμπληρωνω,

1. Περιμενα να αναψει το φαναρι και ημουνα στη Στρ. Μακρυγιαννη στο Μοσχατο. Με 20 χιλιομετρα ηρθε κι εσκασε πανω μου ενα χιουνται, την ωρα που ακουσα τον ηχο του ερχομου του στο δρομο [γιατι κι εγω ουτε καθρεφτες κοιταγα και μολις ειχα σχολασει και ημουνα ουφο] εσφιξα τα ποδια μου με δυναμη πανω στη σελα. Την ωρα που εσκασε πανω μου, κουνηθηκα εντονα, τρακαριστηκα, σοκαριστηκα, φοβηθηκα, αλλα εξακολουθωντας να σφιγγω τα ποδια και παλατζαροντας τη μηχανη αντιθετα απο την ωθηση που μου προκαλεσε το χιουνται, ΔΕΝ ΕΠΕΣΑ.

2. Εχοντας βγαλει φλας απο πολυ πριν και ωντας στη Β μεραρχιας σταματαω για να στριψω στην Καραισκου και επιτοπου πεφτει πανω μου ενα αρχαιο φιατ. Παλι παλατζαρισα με το σωμα μου σφιγγοντας τα ποδια και ΔΕΝ ΕΠΕΣΑ.

3. Οι αντιδρασεις μου δεν ηταν συνειδητες εκεινη τη στιγμη, μετα τις επεξεργαστηκα και θυμηθηκα τι ακριβω εκανα. Αρα μετραει και η τριβη με το χωρο. Μετραει το αν εισαι συνειδητα μοτοσυκλετιστης η μονο και μονο επειδη δεν εχεις τα λεφτα να παρεις καλο αυτοκινητο. Και για μενα μετραει περισσοτερο απ' ολα η ΑΚΟΗ. Να ακους το δρομο και τα οχηματα. Και γι' αυτο αν θελεις οταν κανω ταξιδι παροτι μ' αρεσει πολυ η μουσικη και θα μπορουσα να εχω ενα φορητο cd μεσα απο το μπουφαν δεν το κανω. Επιπλεον, πιστευω ειναι αρκετα σημαντικο τουλαχιστον το ενα ποδι σου να ακουμπαει ΚΑΝΟΝΙΚΑ στο δρομο ακομη κι αν αυτο σημαινει πως θα κρεμεσαι στα φαναρια. Οπως κανουν τοσοι και τοσοι που εχουν λοξα με τα ΚΤΜ και ειναι μεσαιου αναστηματος η και κοντοι.
Άψογος!Έκανες ό,τι μπορούσες και σου βγήκε!
Αν όμως..λέω αν(φτου μακριά απ'όλους)
1)Αντί για Hyundai και Fiat σε χτυπούσε νταλίκα(***edit ή έστω λίγο βαρύτερο αμάξι ή το ίδιο αμάξι τέρμα φορτωμένο) όπως το συμφοιτητή μου θεωρείς απίθανο το γεγονός να'πεφτες;
2)Αν το Hyundai/Fiat σε χτυπούσε υπό γωνία ή έστω με 3km/h παραπάνω αποκλείεις το ενδεχόμενο πτώσης;
3)Αν έστω στα ίδια σκηνικά οδηγούσες κανα GSX 1400 ή κανα φορτωμένο ΤDM ή έστω το Fazer σου δικάβαλο αποκλείεις το μπαμ;
4)Στο σκηνικό με το Hyundai όπου παραδέχεσαι κάτι που πολλοί θα πάθαιναν (σοκ,φόβο κτλ) το πόδι σου πάταγε ένα χαρτί στην άσφαλτο και γλίστραγε μάλλον θα'πεφτες.

Τώρα θα μου πεις "με αν και μ@λακίες δουλειά δε γίνεται,τί μου τα λες ρε γρουσούζη;"
Τα λέω για να καταλάβουμε ότι κάποια πράγματα δεν γίνεται να τα ελέγξουμε. :beer:

TROOPER
25/07/2008, 20:09
το οτι δεν ανοιξε γκαζι ητανε λαθος !!!
Γιατί τί θα κέρδιζε,να σκίσει τη γάτα με την ακτίνα της ζάντας και την αλυσίδα;Για ν'αντιδράσεις πρέπει πρώτα να προλάβεις να καταλάβεις τίτρέχει,δεν κάνεις κινήσεις στο βρόντο..ορμη αρα δυσκολοτερη πτωση.

να που το υπολογιζεις και εισαι ετοιμος για ολα οσα σου επιτρεπουν να αντιληφθεις οι αισθησεις σου που πρεπει να λειτουργουν στο 100%των δυνατοτητων τους μαζι και η διαισθηση!!! [/QUOTE]
ΔΕΝ [/B]γίνεται να υπολογίζεις απλή επαφή από πίσω.Να στο πώ κι αλλιώς...φρενάρεις και αποφεύγεις με άψογο τρόπο έναν μαστουρωμένο που πετάγεται με κόκκινο και σε ρίχνει από πίσω αυτός που ακολουθεί.Λες να μην έχει συμβεί;Λες να γίνεται να αποφευχθεί;οχι φιλε.λαθος απο θεωρια εισαι!!!δε φρεναρεις ετσι απλα!!!κοιτας την διεξοδο σου και πας ακρη για να αποφυγεις τους απο πισω !!!ειδες που αν δε μελετησεις κανεις λαθη???δε θα φρεναρεις ποτε στη πορεια σου !!!!

μην μπερδευεις τις συνθηκες αγωνα με αυτες του πολεμου !!! [/QUOTE]
Μην ξεχνάς ότι οι πολεμιστές του MOTOGP είναι καλύτεροι από μας σε οποιεσδήποτε συνθήκες
μη ξεχνας οτι ειναι συναθλητες και φιλαει (πλην ελαχιστων περιπτωσεων) ο ενας τον αλλο !!και μαλιστα μιλαμε για ανθρωπους περιπου στο ιδιο επιπεδο στις αναλογες συνθηκες.και να σου το πω απλα αν πας στο δρομο με συνθηκες πιστας,επεσες.γι αυτο και λεμε οτι ο δρομος ΔΕΝ ειναι πιστα!πως μπορουμε να πουμε οτι ενας οδηγος ακομα και σε επιπεδο τζι πι ειναι καλυτερος απο ολους στο δρομο ???υπεθεσε οτι εχεις εναν οδηγο αγωνων που δεν παει στο δρομο με τη μηχανη του.τι μπορει να ξερει ?

Δεν παραδίνουμε τα όπλα αλλά μη νομίζουμε ότι μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα,η μάχη είναι μια εξ'ορισμού ρευστή κατάστασησυμφωνω.αλλα το να σε φανε εξαρταται απο σενα και μονο.αν εσυ δεν υπολογισεις καλα το καθε δευτερολεπτο στην πιο επικυνδινη καθημερινη σου δραστηριοτητα ειναι δεδομενο το ατυχημα και φταις μονο εσυ.
Μιας και λες για μάχη-συμφωνώ είναι η οδήγηση σε δρόμο-να ξέρεις ότι η μάχη έχει νεκρούς,ή αλλιώς γάμος χωρίς σφαχτά δε γίνεται.ας ειναι τα σφαχτα αυτοι που χαρακτηριζονται ως χειριστες μοτοσυκλετας και οχι ως μοτοσυκλετιστες.και με αυτο δεν ευχομαι το θανατο κανενος.αλλα θεωρω οτι ενας μοτοσυκλετιστης,κατατριβεται με το αντικειμενο.ψαχνεται συνεχως.στροφαρει μονιμα.παιζει στα κοκκινα η αδρεναλινη του ολη την ωρα αρα πολυ πιο δυσκολα θα ειναι το θυμα απο καποιον που κανει σουζες στο μπουρναζι για να τον δει καμια γκομενα,με ζελε στο μαλι, γυαλι γκουτσι, αμανικο κλπ
Θεωρητικά για κάθε απειλή υπάρχει αντίμετρο.και πρακτικα Θα δουλέψει όμως μόνο αν ξέρεις από πριν τί θα σου'ρθει και πότε,κάτι που στην πράξη δε γίνεται,είτε γιατί δεν έχεις τη γνώση για κάθε πιθανό σενάριο,είτε αιφνιδιάζεσαι(οποιος πει ότι δεν αιφνιδιάζεται δε λέει αλήθεια)γινεται!ανα πασα στιγμη ολοι θελουν να σε φανε με ολους τους τροπους !!!ΕΣΩ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΝΕΔΡΕΥΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ!!!
Μιας και λες για πόλεμο μάθε ότι ακόμα και οι πωρωμένοι στην Αυλώνα που μας δείχνανε τρόπους προφύλαξης για κάθε πιθανή απειλή(από νάρκες μέχρι και ελικόπτερα),αφού μας ανεβάζαν το ηθικό με πραγματικά παραδείγματα καταλήγανε να μας πούνε ότι ο μέσος όρος ζωής μιας ίλης Τ/Θ στο πεδίο μάχης είναι 21 ώρες! Των αλεξιπτωτιστών δε 4 λεπτά!
Φυσικά και δεν απογοητεύεσαι και κάνεις αυτό που πρέπει όσο καλύτερα μπορείς,ξέρεις όμως από πριν ότι κάποια πράγματα δεν είναι στο χέρι σου...τα οποία δυστυχώς μπορούν να σε σκοτώσουν.Ρώτα κάποιον παπού που πολέμησε το '40 να σου πει...ο δικός μου παραδέχεται ότι ζει από κωλοφαρδία...θεωρω αστοχα τα παραδειγματα σου και τα παραβλεπω.θα παει αλλου η κουβεντα και δε γουσταρω
Δεν είμαι μοιρολάτρης αλλά c'est la vie,καλώς ή κακώς!δεν εισαι αλλα εισαι.
Σαφώς και είναι κ@υλα η ιδέα του απόλυτου ελέγχου(μέχρι πριν 4 χρόνια το πίστευα φανατικά) έλα όμως που αυτός ο μαριόλης(απόλυτος έλεγχος) δεν υπάρχει...το γενικευεις.δεν ειπα αυτο !!! ειπα πως εισαι ο απολυτος κυριαρχος σε οτι περναει απο το χερι σου.αν θεωρεις οτι το να εχεις τεταμενη τη προσοχη σου στο δρομο και ταυτοχρονα στους δικους χειρισμους και αποφασεις δεν περναει απο το χερι σου αλλα απο το χερι καποιου αλλου,ασε τον αλλο να οδηγει και εσυ παρε μμμ.
:wave2: [/B][/QUOTE]

ειναι δεδομενη η διαφωνια μας φιλε μου και θεωρω κουραστικο να συνεχισουμε να αναμασαμε τα ιδια και τα ιδια.την αποψη σου την ακουσα, τη δικια μου την ακουσες,ο καθενας μπορει συμφωνα με τη κριση και τη λογικη να παρει τα στοιχεια που θεωρει ''σωστα''.

καπου εδω εγω αποχωρω (και αναχωρω για διακοπες) και σου ευχομαι καλη τυχη και δυναμη στην αποκατασταση και αποθεραπεια σου.

TOLISTOLAROS
25/07/2008, 20:43
Γιατί τί θα κέρδιζε,να σκίσει τη γάτα με την ακτίνα της ζάντας και την αλυσίδα;Για ν'αντιδράσεις πρέπει πρώτα να προλάβεις να καταλάβεις τίτρέχει,δεν κάνεις κινήσεις στο βρόντο..ορμη αρα δυσκολοτερη πτωση.
Ο Κώστας σε προσκαλεί να σου δώσει ευχαρίστως την RS να κάνουμε το πείραμα
Από που κι ως που ορμή=δυσκολότερη πτώση;Ανάλογα την περίπτωση ισχύει το αντίθετο(πχ πλευρική εκτροπή)

οχι φιλε.λαθος απο θεωρια εισαι!!!δε φρεναρεις ετσι απλα!!!κοιτας την διεξοδο σου και πας ακρη για να αποφυγεις τους απο πισω !!!ειδες που αν δε μελετησεις κανεις λαθη???δε θα φρεναρεις ποτε στη πορεια σου !!!![/COLOR]
Άντε και την είδες τη διέξοδο(υπ'όψιν ότι θεωρούμε ότι δεν έχεις αιφνιδιαστεί πράγμα που όλοι μπορούν να το πάθουν),δεν έχεις χώρο να ελιχθείς.Εκτός κι αν φρενάρεις δυνατά με στριμένο τιμόνι=πάλι ξάπλα
ΔΕΝ προλαβαίνεις ρε φίλε,δεν είναι pentium το μυαλό και το σώμα το ανθρώπου,αν ο πίσω είναι στα 3 μέτρα και ο άλλος περάσει σφεντόνα μπροστά σου δεν προλαβαίνεις που να χτυπιέσαι,δεν υπάρχει ο υπεράνθρωπος του Νίτσε,ούτε ο superman!

συμφωνω.αλλα το να σε φανε εξαρταται απο σενα και μονο.αν εσυ δεν υπολογισεις καλα το καθε δευτερολεπτο στην πιο επικυνδινη καθημερινη σου δραστηριοτητα ειναι δεδομενο το ατυχημα και φταις μονο εσυ.[/COLOR]
Στο ξαναλέω μπορείς να επεξεργαστείς συγκεκριμένο πλήθος πληροφοριών,ν'αποφασίσεις μόνο μια λύση και-αν μπορέσεις-να προλάβεις να την εκτελέσεις στη μονάδα του χρόνου,ο άνθρωπος δεν είναι τέλειος,δεν είναι όλα στο χέρι του

γινεται!ανα πασα στιγμη ολοι θελουν να σε φανε με ολους τους τροπους !!!ΕΣΩ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΝΕΔΡΕΥΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ!!!![/COLOR]
Όσο έσω έτοιμος και να'σαι το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να τα καταφέρει πάντα ούτε να τα προβλέψει όλα.Γιατί άστοχα τα παραδείγματα;

το γενικευεις.δεν ειπα αυτο !!! ειπα πως εισαι ο απολυτος κυριαρχος σε οτι περναει απο το χερι σου[/COLOR]
Έλα που δεν περνάνε όλα απ'το χέρι σου...και κάποια σε ρίχνουν κάτω!Να σου θυμίσω ένα άλλο ποστ δικό σου:

.......εξοπλισμο φοραμε γιατι ενω μπορουμε να αποφυγουμε/προβλέψουμε/μαντέψουμε τα παντα σαν ανθρωποι που ειμαστε μπορει καλλιστα να κανουμε λαθος και τοτε ο εξοπλισμος ελπιζουμε να κανει τη δουλεια για την οποια εχουμε σταξει ενα σκασμο λεφτα.αυτο τι σημαινει?αυτο σημαινει οτι ενω μπορουμε να αποφυγουμε/προβλέψουμε/μαντέψουμε τα παντα δεν το καναμε
Είσαι σίγουρος ότι σαν άνθρωποι μπορούμε να αποφυγουμε/προβλέψουμε/μαντέψουμε τα παντα;Ε τότε θα'μασταν θεοί!

Τί να πώ καλές διακοπές!:wave2:

Road67
25/07/2008, 21:02
1)Αντί για Hyundai και Fiat σε χτυπούσε νταλίκα(***edit ή έστω λίγο βαρύτερο αμάξι ή το ίδιο αμάξι τέρμα φορτωμένο) όπως το συμφοιτητή μου θεωρείς απίθανο το γεγονός να'πεφτες;
2)Αν το Hyundai/Fiat σε χτυπούσε υπό γωνία ή έστω με 3km/h παραπάνω αποκλείεις το ενδεχόμενο πτώσης;
3)Αν έστω στα ίδια σκηνικά οδηγούσες κανα GSX 1400 ή κανα φορτωμένο ΤDM ή έστω το Fazer σου δικάβαλο αποκλείεις το μπαμ;
4)Στο σκηνικό με το Hyundai όπου παραδέχεσαι κάτι που πολλοί θα πάθαιναν (σοκ,φόβο κτλ) το πόδι σου πάταγε ένα χαρτί στην άσφαλτο και γλίστραγε μάλλον θα'πεφτες.

Τώρα θα μου πεις "με αν και μ@λακίες δουλειά δε γίνεται,τί μου τα λες ρε γρουσούζη;"
Τα λέω για να καταλάβουμε ότι κάποια πράγματα δεν γίνεται να τα ελέγξουμε. :beer:
1. Αμα με χτυπουσε νταλικα με 20 χιλ ιπταμενος θα ημουνα. Αλλα συνηθως οταν κοιταω κι ερχεται φορτηγο μολις πλησιαζει κανω 2-3 μετρα μπροστα.
2. Οταν πρωτοπηρα το xmax πηγαινα την κοπελα μου στη δουλεια της στον Πειραια περιμενοντας στο φαναρι του Βρυωνη να μπω για Τζανειο, προερχομενο απο Χατζηκυριακου επεσε υπο γωνια ενα ταξι επανω μας. Με την κοπελα μου μαζι και μ' ενα οχημα που δεν γνωριζα το μονο που εκανα ηταν να σπρωξω με το χερι το ταξι ωστε να πεσουμε απο την αλλη και στηριξα τη μηχανη συν το βαρος μου συν το βαρος της κοπελας μου στο δεξυ μου ποδι και δεν πεσαμε αν και γυραμε επικινδυνα.
3. Δεν εχω οδηγησει και ειδικα εντος πολης ιδιαιτερα βαριες μηχανες. Αλλα μεσα στο πλοιο περσι το καλοκαιρι την ωρα που βγαιναμε στη Ραφηνα εντος του πλοιου ενα suv παροτι με ειδε δεν υπολογισε οτι εχω πλαινες και μου την εριξε. Κι ημουνα πανω στη μηχανη φορτωμενος, δικαβαλος. Ενστικτωδως γκαζωσα και δεν πεσαμε. Τωρα αν ειχε σαμαρι στο συγκεκριμενο σημειο που μερικες φορες εχουν τα πατωματα των πλοιων δεν ξερω τι θα γινοταν, αλλα με λιγο γκαζι παραπανω ισως να μην πεφταμε, αλλα ειχε κι αμαξια πιο μπροστα οποτε δεν ξερω. Γενικα στα πλοια να προτιματε να βγαινετε η πρωτοι η τελευταιοι.
4. Οποτε ειμαι σταματημενος ειτε σε φαναρι, ειτε σε αλλου και κατ υπαρχουν χαρτια, κουτακια, λασπη, νερα, σαμαρακι, η καποιο πεζουλι φροντιζω να προχωρησω πιο μπροστα αν δεν εχω αλλο οχημα μπροστα, η πλαγια αν δεν εχω χωρο για μπροστα. Αλλα αν παρ' αυτα ειχα πατησει το χαρτι που σου λεω και παλι ψιλοαποκλειω να σταματαγα κοντα στο χαρτι, μπορει και να ειχα πεσει.

Maira
25/07/2008, 22:41

Αν ο παππούς μου είχε τρολέδες θα ήταν τρόλλεϋ!!!

Αν ο κύκλος τετραγωνιζόταν δεν θα κυκλώναμε ποτέ το τετράγωνο!!!

Αν είχαμε φτερά δεν θα είχαμε εφεύρει τα αεροπλάνα!!!

Αν δεν υπήρχαν μαϊμούδες θα υπήρχαν μπανανόφλουδες???

Ο σκοπός μου δεν είναι να σε δουλέψω!!! Αλλά βάζοντας ένα αν στη ζωή μας μήπως τελικά δεν την απολαμβάνουμε όσο θα έπρεπε???

Κι αν πριν το τελευταίο μου ατύχημα είχα φύγει 5 λεπτά νωρίτερα από τη δουλειά, θα τον είχα πετύχει τον μ@λ@κ@ στην Κηφισίας???

Δεν παίζεται ετσι το παιχνίδι! Ή δέχεσαι αυτά που γίνονται όπως γίνονται και για όποιο λόγο γίνονται, ή κάθεσαι και διυλίζεις το κουνούπι!!!! Αν δεν πουλούσα τη μηχανή μπορεί ήδη να είχα τρακάρει και να μην μπορούσα να γράψω τώρα!!! Μήπως να πάρω μηχανή να μη σε πάω και κόντρα???

Maira
25/07/2008, 22:53
Και τώρα που το σκέφτηκα καλύτερα καθώς έκανα μπάνιο, λέω πώς δεν θα πρέπει οι άνθρωποι πλέον να παντρεύονται!!! Τα διαζύγια έχουν αυξηθεί δραματικά και τα παιδιά χωρισμένων γονέων πληθαίνουν!!!

Κι αν νομίζεις ότι βρήκες τον άνρθωπο της ζωής σου????
Κι αν παντρευτείς και χωρήσεις? Κάτι συνηθισμένο στις μέρες μας!!!
Κι αν παντρευτείς και τελικά ανακαλύψεις το σ#ξ μετά τα 45 ε πιο μικρές από σένα και σε κάνει τσακωτό η κόρη σου?
Κι αν παντρευτείς και το παιδί σου σου βγει μπάι?
Κι αν η γη ήταν επίπεδη?
Κι αν ο ήλιος έβγαινε από την Δύση?
Κι αν το τραπέζι το είχαμε ονομάσει καρέκλα??
.................
...............
................

Και εδώ που τα λέμε, αν δεν παντρευτείς, μπορείς να οδηγάς και μηχανή! Τα παιδιά και την γυναίκα θα την αναλάβει κάποιος άλλος!!!!

TOLISTOLAROS
26/07/2008, 01:10
Ο σκοπός μου δεν είναι να σε δουλέψω!!! Αλλά βάζοντας ένα αν στη ζωή μας μήπως τελικά δεν την απολαμβάνουμε όσο θα έπρεπε???

Κι αν πριν το τελευταίο μου ατύχημα είχα φύγει 5 λεπτά νωρίτερα από τη δουλειά, θα τον είχα πετύχει τον μ@λ@κ@ στην Κηφισίας???

Δεν παίζεται ετσι το παιχνίδι! Ή δέχεσαι αυτά που γίνονται όπως γίνονται και για όποιο λόγο γίνονται, ή κάθεσαι και διυλίζεις το κουνούπι!!!! Αν δεν πουλούσα τη μηχανή μπορεί ήδη να είχα τρακάρει και να μην μπορούσα να γράψω τώρα!!! Μήπως να πάρω μηχανή να μη σε πάω και κόντρα???

Εγώ ρώτησα τον Road67 για πιθανά σενάρια στα περιστατικά του και συ μου λες άσχετα με για τρόλεϋ,τετράγωνα και μπανανόφλουδες...τώρα τί να πώ.Ούτε είπα να ζεις τη ζωή σου στο "ΑΝ",οι υποθέσεις ήταν για καταστάσεις που συνέβηκαν στον Road67.
Παραδέχομαι ότι κάποια πράγματα δεν γίνεται ο άνθρωπος να τα ελέγξει ούτε να τα αποτρέψει.Φυσικά μπορείς να την πατήσεις παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα,όπως μπορείς και να τη γλιτώσεις μια ζωή παίζοντας κορώνα-γράμματα.Η διαφορά είναι ότι στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για κακή στιγμή ενώ στη 2η για κωλοφαρδία...
Η όλη συζήτηση πήγε αλλού(δεν πειράζει),στο ότι κάποιοι πιστεύουν ότι είναι στο χέρι μας να τα προβλέπουμε όλα. Προσωπικά διαφωνώ,κάποια-έως πολλά-δεν γίνεται να τα προλάβουμε όσα DVD και σεμινάρια να περάσουμε.
Μήπως νομίζει κανείς ότι έχει συμβόλαιο που λέει ότι δε θα πέσει ή δε θα τον ρίξουν;Αν ναι τότε πείτε μας το συμβολαιογράφο να πάμε και οι υπόλοιποι.
Παραθέτω μια φράση του Θανάση Λέφα-όσοι δεν ξέρουν ας ψάξουν να μάθουν ποιός ήταν ο Θ.Λ- σχετικά με το τί είναι μοτοσυκλέτα:
"Μοτοσυκλέτα είναι να θέσεις τον εαυτό σου στον κίνδυνο,με κάπως συνοπτικά στοιχεία(ότι τον ελέγχεις).Τη στιγμή που θα δωθούν τα πλήρη στοιχεία ως προς την ασφάλεια του αναβάτη,η "μοτοσυκλέτα" θα πάψει να υπάρχει"
Ό,τι καταλάβατε καταλάβατε...

ΥΓ:Σου είπα εγώ να πάρεις μηχανή;Κάνε ό,τι θες,εγώ πάντως έχω
ΥΓ2:Εμένα κόντρα;Γιατί,σε ξέρω κι από χτες;
ΥΓ3:Το"Και εδώ που τα λέμε, αν δεν παντρευτείς, μπορείς να οδηγάς και μηχανή! Τα παιδιά και την γυναίκα θα την αναλάβει κάποιος άλλος!!!!" τί σημαίνει;
ΥΓ4:Απάντα στο http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1210460#post1210460 με επιχειρήματα χωρίς παπούδες με τρολέδες και μπανάνες...

Maira
26/07/2008, 02:55
Θα σου απαντήσω με ένα και μόνο πράγμα......

Διάβασε τι έγραψα κάποτε!!! (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=46577&perpage=15&pagenumber=1)

Ίσως καταλάβεις γιατί λέω ό,τι λέω!!!

TOLISTOLAROS
26/07/2008, 10:04
Θα σου απαντήσω με ένα και μόνο πράγμα......

Διάβασε τι έγραψα κάποτε!!! (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=46577&perpage=15&pagenumber=1)

Ίσως καταλάβεις γιατί λέω ό,τι λέω!!!

Καλό αλλά δεν είναι του γούστου μου,ούτε φοβάμαι ούτε κρύβομαι ούτε ντρέπομαι κανένα.
Απάντα καμμιά φορά μ'επιχειρήματα !:wave2:

Maira
26/07/2008, 11:47
Καλό αλλά δεν είναι του γούστου μου,ούτε φοβάμαι ούτε κρύβομαι ούτε ντρέπομαι κανένα.
Απάντα καμμιά φορά μ'επιχειρήματα !:wave2:

Δε φοβάσαι μήπως τρακάρεις?????

Αυτό έχω καταλάβει τόσο καιρό!!!!

Επιχειρήματα σε τι? Ότι η μηχανή είναι λιγότερο επικίνδυνη από το αμάξι? Προσπάθησα ποτέ να σου αποδείξω κάτι τέτοιο????

Μήπως απλά έλεγα πως δεν έχει σημασία όταν αυτό σε γεμίζει? Μήπως ότι είναι θέμα του καθενός τί θα βάλει σαν πιο σημαντικό στη ζωή του? Μήπως απλά προσπαθούσα να σου δείξω τον τρόπο και τον λόγο που οδηγώ μηχανή και τίποτα περισσότερο?

Μήπως απλά έλεγα ότι η μηχανή δίνει περισσότερα από ότι παίρνει? (και αυτό πάλι προσωπικά! Δεν μπορώ να μιλήσω για κάποιον άλλο!)

Μήπως απλά έλεγα πως δεν έχει σημασία τι θα γίνει αν............................, αφού όσο την καβαλάω το μυαλό μου παραμένει σε φυσιολογικές συνθήκες????

Τι να σου αποδείξω με επιχειρήματα????
Ότι όποιος βάζει την οικογένειά του πάνω από τη μηχανή κάνει λάθος? Δικαίωμά του! Όπως δικάιωμά μου κι εμένα να κάνω παρέα με ανθρώπους που δέχονται τον τρόπο ζωής μου! Δικαίωμά του να οδηγεί αμάξι από δω και πέρα και δικαίωμά μου να οδηγώ μηχανή!

Να σου αποδείξω τι? Πως γνωστός που έχει μείνει χωρίς πόδια από ατύχημα είναι μια χαρά ψυχολογικά και όντως συμμετέχει στους παραολυμπιακούς? Η γυναίκα του είναι στο πλάι του και η βοήθεια που χρειάζεται είναι ελάχιστη αφού έχει βρει τρόπους για πολλά πράγματα???

Δεν μετάνιωσε ποτέ που οδηγούσε μηχανή.

Να σου αποδείξω τι?

πως για πολλούς ανθρώπους η μηχανή είναι τρόπος ζωής???

Τι να σου αποδείξω?????

:confused: :confused: :confused: :confused:

TOLISTOLAROS
26/07/2008, 14:21
Δε φοβάσαι μήπως τρακάρεις?????

Αυτό έχω καταλάβει τόσο καιρό!!!!

Μή μπερδεύεις το "φοβάμαι μήπως τρακάρω από σφάλμα μου" με το "δε φοβάμαι μήπως με τρακάρει κανένα ζώο δίποδο" ούτε με το "δεν το σκέφτομαι αλλά προσέχω στην οδήγηση"
1)Αν κάποιος φοβάται μήπως τρακάρει από σφάλμα του τότε έχει επίγνωση ότι δεν είναι ακόμα αρκετά καλός ώστε ν'αποτρέψει τα δικά του σφάλματα
2)Αν κάποιος δε φοβάται μήπως τον τρακάρει κανένα ζώο δίποδο τότε έχει άγνοια άγνοια κινδύνου και μάλλον πρόβλημα...:a24:
3)Αν κάποιος δεν σκέφτεται ότι θα τρακάρει αλλά προσέχει όταν οδηγάει τότε κάνει ό,τι μπορεί για να τη βγάλει καθαρή ξέροντας παρόλ'αυτά ότι κάποια πραγματα δεν γίνεται να τα προβλέψει.

Αφού λοιπόν με ρωτάς:
1) δεν ισχύει επειδή έχω το γνώθι σ'αυτόν και δεν ξεπερνώ τις ικανότητές μου,ούτε ζορίζω καταστάσεις σε δημόσιο δρόμο ούτε έχω το βίτσιο να χώνομαι και να κυνηγιέμαι με τον καθένα για ν'αποδείξω το ο,τιδήποτε
2)ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ,τόσο πριν και φυσικά περισσότερο μετά το τρακάρισμα.Είναι υγιές να φοβάσαι όχι μόνο για να προσέχεις ακόμα πεερισσότερο αλλά για να συνειδητοποιείς ότι καμμιά (που για όλους εύχομαι να'ναι καμμ ί α) φορά η ζωή σου εξαρτάται από τον κάθε βλάκα που μοιράζεται το δημόσιο δρόμο μαζί σου...δυστυχώς
3)Εννοείται ότι ισχύει,είτε με τ'αμάξι είτε με τη μηχανή

Φοβάμαι και πάντα φοβόμουν το ενδεχόμενο κάποιο γίδι να με καταστρέψει για μια μ@λ@κία,όχι σε βαθμό όμως που να με απέτρεπε απ'την οδήγηση.Κάποια πράγματα καλό είναι να τα φοβάσαι

Τώρα αν δεν καταλαβαίνεις τόσα ποστ τι να σου κάνω...

Επιχειρήματα σε τι? Ότι η μηχανή είναι λιγότερο επικίνδυνη από το αμάξι? Προσπάθησα ποτέ να σου αποδείξω κάτι τέτοιο????
Εδώ έφτασες σε σημείο να μου πεις σαν αντιπαράδειγμα ότι σεξ ποτό,και θρίλλερ σκοτώνουν!Ενώ μιλούσαμε για επικινδυνότητα μοτοατυχημάτων :lol: :lol: :lol:

Τι να σου αποδείξω με επιχειρήματα????
Ότι όποιος βάζει την οικογένειά του πάνω από τη μηχανή κάνει λάθος? Δικαίωμά του! Όπως δικάιωμά μου κι εμένα να κάνω παρέα με ανθρώπους που δέχονται τον τρόπο ζωής μου! Δικαίωμά του να οδηγεί αμάξι από δω και πέρα και δικαίωμά μου να οδηγώ μηχανή!

Να σου αποδείξω τι? Πως γνωστός που έχει μείνει χωρίς πόδια από ατύχημα είναι μια χαρά ψυχολογικά και όντως συμμετέχει στους παραολυμπιακούς? Η γυναίκα του είναι στο πλάι του και η βοήθεια που χρειάζεται είναι ελάχιστη αφού έχει βρει τρόπους για πολλά πράγματα???

Δεν μετάνιωσε ποτέ που οδηγούσε μηχανή.

Να σου αποδείξω τι?

πως για πολλούς ανθρώπους η μηχανή είναι τρόπος ζωής???
Το τί αντιπροσωπεύει η μηχανή για τον καθένα (από ευκολία μετακίνησης έως αγωνιστική χρήση ή υποκατάστατο ψυχοθεραπείας)είναι δικό του θέμα,ποτέ δε ρώτησα και ούτε με ενδιαφέρει,κάθε άποψη απ'τη στιγμή που αφορά σε προσωπικές ανάγκες είναι σεβαστή.

Και σε ξαναρωτάω:η ασφάλεια και το μέλλον των παιδιών σου(συγγνώμη κιόλας,δεν ξέρω την οικογενειακή σου κατάσταση,κουβέντα κάνουμε)δεν μπορούν να σου πουν αν θα ξανακαβαλήσεις ή όχι;

Maira
27/07/2008, 12:55
Μή μπερδεύεις το "φοβάμαι μήπως τρακάρω από σφάλμα μου" με το "δε φοβάμαι μήπως με τρακάρει κανένα ζώο δίποδο" ούτε με το "δεν το σκέφτομαι αλλά προσέχω στην οδήγηση"
1)Αν κάποιος φοβάται μήπως τρακάρει από σφάλμα του τότε έχει επίγνωση ότι δεν είναι ακόμα αρκετά καλός ώστε ν'αποτρέψει τα δικά του σφάλματα
2)Αν κάποιος δε φοβάται μήπως τον τρακάρει κανένα ζώο δίποδο τότε έχει άγνοια άγνοια κινδύνου και μάλλον πρόβλημα...:a24:
3)Αν κάποιος δεν σκέφτεται ότι θα τρακάρει αλλά προσέχει όταν οδηγάει τότε κάνει ό,τι μπορεί για να τη βγάλει καθαρή ξέροντας παρόλ'αυτά ότι κάποια πραγματα δεν γίνεται να τα προβλέψει.

Αφού λοιπόν με ρωτάς:
1) δεν ισχύει επειδή έχω το γνώθι σ'αυτόν και δεν ξεπερνώ τις ικανότητές μου,ούτε ζορίζω καταστάσεις σε δημόσιο δρόμο ούτε έχω το βίτσιο να χώνομαι και να κυνηγιέμαι με τον καθένα για ν'αποδείξω το ο,τιδήποτε
2)ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ,τόσο πριν και φυσικά περισσότερο μετά το τρακάρισμα.Είναι υγιές να φοβάσαι όχι μόνο για να προσέχεις ακόμα πεερισσότερο αλλά για να συνειδητοποιείς ότι καμμιά (που για όλους εύχομαι να'ναι καμμ ί α) φορά η ζωή σου εξαρτάται από τον κάθε βλάκα που μοιράζεται το δημόσιο δρόμο μαζί σου...δυστυχώς

Φοβάμαι και πάντα φοβόμουν το ενδεχόμενο κάποιο γίδι να με καταστρέψει για μια μ@λ@κία,όχι σε βαθμό όμως που να με απέτρεπε απ'την οδήγηση.Κάποια πράγματα καλό είναι να τα φοβάσαι

Εδώ έφτασες σε σημείο να μου πεις σαν αντιπαράδειγμα ότι σεξ ποτό,και θρίλλερ σκοτώνουν!Ενώ μιλούσαμε για επικινδυνότητα μοτοατυχημάτων :lol: :lol: :lol:

Το τί αντιπροσωπεύει η μηχανή για τον καθένα (από ευκολία μετακίνησης έως αγωνιστική χρήση ή υποκατάστατο ψυχοθεραπείας)είναι δικό του θέμα,ποτέ δε ρώτησα και ούτε με ενδιαφέρει,κάθε άποψη απ'τη στιγμή που αφορά σε προσωπικές ανάγκες είναι σεβαστή.

Και σε ξαναρωτάω:η ασφάλεια και το μέλλον των παιδιών σου(συγγνώμη κιόλας,δεν ξέρω την οικογενειακή σου κατάσταση,κουβέντα κάνουμε)δεν μπορούν να σου πουν αν θα ξανακαβαλήσεις ή όχι;

Δεν έγραψα κάτι για να σου αποδείξω ότι η μηχανή δεν είναι επικίνδυνη ή είναι επικίνδυνη λιγότερο από άλλα πράγματα! Απλά ήθελα να σου δείξω ότι υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλά πράγματα επικίνδυνα σε αυτός τον πλανήτη! Κι αν φοβόμασταν τι θα γίνουν αύριο τα παιδιά μας και η οικογένειά μας τότε θα έπρεπε να ζουμε σε γυάλα και πάλι παίζεται αν θα ζούσαμε περισσότερο!!!

Όσο για την τελευταία σου ερώτηση........ Η οικογένειά μου και τα παιδιά μου, δε θα μου πουν αν θα ξανακαβαλήσω ή όχι! Κι αυτό γιατί τα παιδιά μου και η οικογένειά μου με θέλει να χαμογελάω!!! Κι αυτό συμβαίνει μόνο όταν καβαλάω!!! Το αν θα είμαι ζωντανός την επόμενη μέρα...... ε γι' αυτό κάνω ότι μπορώ αλλά δεν κάνω μόνο εγώ κουμάντο για το πόσο θα ζήσω!!!!

irinia
01/08/2008, 07:08

Αφού λοιπόν με ρωτάς:

ΣΟΡΡΥ.........ΓΙΑ

Τήν πρό ήμερών κουβέντα........ήταν σχήμα λόγου...
Γιά τό συμπέρασμα πού έβγαλες........ήταν άκριβώς τό άντίθετο
Καί έφόσον είσαι έκπαιδευτικός,μάλλον έγώ φταίω πού δέν σού έδωσα νά καταλάβεις.......

Τώρα γιά τά ύπόλοιπα..........ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΠΟΛΥ........

Μιά κουβέντα μπορεί νά κλείσει καί μέ διαφωνία.......
Δέν είναι ύποχρεωτικό νά πείσει ό ένας τόν άλλον.....!!!

Όσα μακάβρια παραδείγματα καί νά φέρεις........ό καθένας έχει τήν άποψη του.......
Καί δέν είναι ....ΤΙΜΙΟ........νά προσπαθείς νά τόν κάνεις νά νιώσει άσχημα
άπέναντι στά άγαπημένα του πρόσωπα.....!!!!

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...........ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙ......!!!!!

Αύτή είναι ή θέση μου φίλε.........συνάδελφε.....!!!!!

Μού θυμίζεις λίγο..........Όργουελ.....!!!!

Άσε νάχουμε καί έμείς τή θέση μας...........ποιός είναι ό πιό κερδισμένος...??

Ίσως στόν άλλο κόσμο..........ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ......!!!!!!!!

zephyr1
01/08/2008, 08:46
Εννοείται όταν παντρευτώ μηχανή ΤΕΛΟΣ(αν δε τη σουτάρω νωρίτερα)!!Εκτός κι αν κάνουν καμμιά πίστα στη Ρόδο ή βρω παρέα και το γυρίσω στο χωμάτινο

Σουταρε την νωριτερα ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ.

Ημαρτον και ελεος.:cry:

TOLISTOLAROS
01/08/2008, 12:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Σουταρε την νωριτερα
Μπορεί

ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ
Πού την είδες;Αφού έχω μοτοσυκλέτα!

ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ.
Το ξερα πριν αγοράσω,το ξερες πριν καβαλήσεις,εμένα περίμενες να στο πω;

Κοίτα στο τέλος του ποστ μου:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1210460#post1210460
"Παιδιά κανείς δε λέει σε κάποιον μην καβαλάς"
Αν από τόσες σελίδες αυτό κατάλαβες τότε τι να πω...

zephyr1
01/08/2008, 13:00
Αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι συνεχεια ποσταρεις παραδειγματα οτι ετσι επαθε αυτο ο αλλος επαθε εκεινο κτλ.κτλ.

Πολυ απο δω μεσα την εχουν βγαλει πανω απο μηνα στο νοσοκομειο και καθημερινα βλεπουνε και αλλα τοσα στο διαβα τους, ο καθενας περνει της αποφασης του συμφωνα μάυτα που βιωνει και κανει της επιλογες του.

Πριν αγορασω δεν ηξερα, αφου ομως επαθα ενα σοβαρο ατυχημα και καμια δεκαρια ψιλολογια , επελεξα να επιβιωνω μ'αυτο το μεσο για το υπολοιπο της ζωης μου(αν και εφοσον μπορω).

:)

zephyr1
01/08/2008, 13:02
Και γιατι στον λινκ που εβαλες ,παλι καποιος νομιζει μ'αυτα που λες οτι παροτρυνεις να μην καβαλαμε, δεν ειχα μονο εγω αυτη την αισθηση τελικα .:rolleyes:

TOLISTOLAROS
01/08/2008, 13:23
Και γιατι στον λινκ που εβαλες ,παλι καποιος νομιζει μ'αυτα που λες οτι παροτρυνεις να μην καβαλαμε, δεν ειχα μονο εγω αυτη την αισθηση τελικα .:rolleyes:
Αν έχεις την ίδια άισθηση μ'αυτόν τον κάποιο/κάποια δε λέει κάτι...είναι άλλοι που καταλάβανε

Πριν αγορασω δεν ηξερα
Αυτό πώς γίνεται,δεν είχες δει/ακούσει;

castoras
01/08/2008, 13:36
Στο φορουμ αυτό ξεκίνησα να μπαίνω όταν αποφάσισα να πάρω μηχανάκι για να μάθω κάποια πράγματα και να μην έχω άγνοια΄.Αμέσως με τράβηξε η ενότητα με τα στραβά και τα ανάποδα και διαβάζοντάς τη μπόρεσα να ζυγίσω τα πράγματα και να αποφασίσω αν στα 30 μου είναι σωστή η απόφαση να καβαλήσω μηχανάκι.Μετά από 1 χρόνο και κάτι,που κυκλοφορώ με το παπί και παρόλο που ήδη έχω 2 μικροατυχήματα στο ενεργητικό μου,μπορώ να πω ότι με έχει γοητεύσει το μηχανάκι,ότι παρόλο που διαβάζω σχεδόν καθημερινά ένα στραβό και ανάποδο,θέλω ακόμα να πάρω μεγαλύτερη μηχανή και να την ευχαριστιέμαι όπως θέλω,αλλά πάντα με την προσοχή...

TOLISTOLAROS
01/08/2008, 13:51
ΣΟΡΡΥ.........ΓΙΑ
Τήν πρό ήμερών κουβέντα........ήταν σχήμα λόγου...

Ντάξει πρόβλημα ουδέν!:)

Τώρα γιά τά ύπόλοιπα..........ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΠΟΛΥ........
Μόνο,το γ@μήσαμε και ψόφησε!:lol:

Καί δέν είναι ....ΤΙΜΙΟ........νά προσπαθείς νά τόν κάνεις νά νιώσει άσχημα
άπέναντι στά άγαπημένα του πρόσωπα.....!!!!
Κανένα τέτοιο σκοπό δεν έχω,απλά να μη λέμε επιχειρήματα που δε στέκουν(άλλη επικινδυνότητα η μοτο ίδια με άλλους καθημερινούς κινδύνους)

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...........ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙ......!!!!!
Προφανώς και ούτε με νοιάζει να μπουνε

Άσε νάχουμε καί έμείς τή θέση μας...........ποιός είναι ό πιό κερδισμένος...??

Ίσως στόν άλλο κόσμο..........ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ......!!!!!!!!

Γιατί το βλέπεις σαν ματς ποδοσφαιρικό με κερδισμένους και χαμένους;Καμμία σχέση,καβαλάς μηχανή αν και για όσο κρίνεις ότι αξίζει η απόλαυση(γιατί είναι τεράστια απόλαυση η ρουφιάνα) που σου προσφέρει.
Στο άλλο κόσμο;Φτου σκόρδο ρεεε!!!:D :D :D

zephyr1
01/08/2008, 14:01
Αν έχεις την ίδια άισθηση μ'αυτόν τον κάποιο/κάποια δε λέει κάτι...είναι άλλοι που καταλάβανε

Τι καταλαβανε οτι αν καβαλας υπαρχει περιπτωση να χτυπησεις?:confused:

Αυτό πώς γίνεται,δεν είχες δει/ακούσει;

Στα 16 που καβαλησα ειχα δει και ακουσει αλλα ηθελα να τ'ανακαλυψω μονος μου.:lol:

TOLISTOLAROS
01/08/2008, 14:05
Στα 16 που καβαλησα ειχα δει και ακουσει αλλα ηθελα να τ'ανακαλυψω μονος μου.:lol:
Το "θέλω να πάθω για να μάθω" δεν είναι ό,τι εξυπνότερο...τότε ν'αρχίσουμε την ηρωίνη για να δούμε αν πραγματικά κάνει κακό!

edit: Το ξαναλέω για όσους θέλουν πολλά replay:Δεν λέω σε κανένα να μην καβαλάει.Απλά οι κίνδυνοι είναι πραγματικοί και πολύ σοβαροί!Το λέω δυστυχώς εκ πείρας...

ΥΓ:Η λύση "πίστα" όλο και καλύτερη μου φαίνεται...θα δω τί θα κάνω...