View Full Version : Επιλογη μοτο
mangalord
10/09/2008, 10:47
Kαλησπερα παιδια!
Ενδιαφερομαι εδω και καιρο να αγορασω ενα απο τα παρακατω μοντελα ,και θα ηθελα τη γνωμη σας
suzuki gsr 600 5.995 E
yamaha fz6 6.170 E
Kawasaki Z750
Λιγα πραγματα για μενα:
Προκειται για την πρωτη μου μηχανη σχετικα κυβισμου.Οδηγαω 6 χρονια μηχανακι.Ξεκινησα με παπακι και το τελευταιο διαστημα (4 χρονια) οδηγαω ενα διχρονο gilera 125 (μοντ 2003).Επειδη ειναι η πρωτη μου μηχανη δε μ ενδιαφερει τοσο πολυ η ταχυτητα και οι επιδοσεις οσο :
1.να ειναι ευκολοδηγητο
2.να χει χαμηλη καταναλωση
3.Χαμηλο κοστος συντηρησης
4.να μ αρεσει εμφανισιακα!:D
Πεισσοτερο ψηνομαι για το Z750 ,αλλα ειναι ακριβο το ατιμο :( ...
Πιστευω οτι ενα απο τα παραπανω μοντελα θα με καλυψει αλλα οποιος θελει ας μου προτεινει και κατι αλλο!
Γειά σου φίλε,
1. Ευκολοδήγητα είναι πιστεύω και τα 3 που θέλεις.
2. Χαμηλη καταναλωση γενικά ΔΕΝ έχουν οι τετρακύλινδροι κινητήρες, αλλά αν το πηγαίνεις σε χαμηλές στροφές καίνε σε λογικά πλαίσια. Σε υψηλές στροφές όμως καίνε αρκετά και ως συνήθως δεν παίρνουμε τους διάολους για να πηγαίνουμε με 2000rpm!
3.Το FZ6 που έχω έχει λογικό κόστος συντήρησης, σε σύγκριση και με άλλα 600άρια που ακούω. Τίποτε παράλογο και πολύ καλή η αντιπροσωπεία της yamaha
Αν αποφασίσεις να πάρεις FZ6, γνώμη μου πάρε το s2. Είναι πιο ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα χωρίς εγχειρίσης μείωσης ιπποδύναμης και αηδίες! 98 αλογάκια at your service :smokin:
:beer:
mangalord
10/09/2008, 15:57
Ωραιος.Ευχαριστω. Απλα δε με κοβω για το s2 γιατι ανεβαινουμε πολυ σε τιμη και δε με παιρνει!Μεχρι 6 και κατι το πολυ! Εδω λεω να παρω καποια απο τις παραπανω χωρις abs να μου ρθει φτηνοτερα.Βγαινουν ακομα χωρις ABS ,σωστα?
Αρχικά δημιουργήθηκε από mangalord
Ωραιος.Ευχαριστω. Απλα δε με κοβω για το s2 γιατι ανεβαινουμε πολυ σε τιμη και δε με παιρνει!Μεχρι 6 και κατι το πολυ!...
Μέχρι 6 δεν νομίζω να παίρνεις κάτι από αυτά που ζητάς. To GSR κοστίζει 6000? Είσαι σίγουρος? Περίεργο επειδή παίζει στο επίπεδο του FZ6 s2.
Θα έλεγα να ψάξεις για ενα καλοδιατηρημένο μεταχειρισμένο, με λίγα χλμ! Υπάρχουν πολλά και από τα 3 μοντέλα που θέλεις!
mangalord
10/09/2008, 17:23
Για κατσε γιατι η εγω εχω μπερδευτει η εσυ!
Βρηκα σ ενα γνωστο Site τις τιμες απο τη σφακιανακης ΑΕΒΕ
GSR 600 ABS VERSION ''S'' 7.695,00
GSR 600 ABS 6.995,00
GSR 600 5.995,00
και απο τη μοτοδυναμικη τα εξης
FZ6 - 6.170 ?
FZ6 ABS - 6.850 ?
FZ6 S2 - 7.410 ?
FZ6 S2 ABS - 8.180 ?
FZ6 FAZER - 6.230 ?
FZ6 FAZER ABS - 7.050 ?
FZ6 FAZER S2 - 7.950 ?
FZ6 FAZER S2 ABS - 8.750 ?
τα παραπανω δεν ισχυουν?
gixxerpap
10/09/2008, 18:33
πάρε ενα fazer, αλλά αυτό με τα 90τόσα άλογα, για να μπορέσεις να το πουλήσεις αργότερα ....
θα βρείς πολλά μεταχειρισμένα, σε τιμές κοντα στα ?5.000 και θα κανεις τη δουλειά σου μια χαρά!
mangalord
10/09/2008, 18:50
Το σκεφτομουν για μεταχειρισμενο ,αλλα επειδη δε το κατεχω ιδιαιτερα το θεμα ,λεω να παρω κατι καινουριο με 6 και κατι να χω το κεφαλι μου ησυχο.
Η αξια μεταπωλησης του fazer me τα 70 κατι αλογα ειναι πολυ χαμηλη ε?
Το σκεφτομουν για μεταχειρισμενο ,αλλα επειδη δε το κατεχω ιδιαιτερα το θεμα ,λεω να παρω κατι καινουριο με 6 και κατι να χω το κεφαλι μου ησυχο.
Η αξια μεταπωλησης του fazer me τα 70 κατι αλογα ειναι πολυ χαμηλη ε?
ναι.
Αποψη μου αφου εχεις καποια χρηματα παραπανω ειναι προτιμοτερο να παρεις gsr η fz6 με ABS κι οχι γιατι το Ζ δεν ειναι καλο, αλλα στα λεφτα του η εκει κοντα παιρνεις τα αλλα δυο με ABS. Επισης υπολογισε κι ενα πλαφον απο 600-1000 ευρω για εξοπλισμο..
project.breeze
11/09/2008, 12:34
Κι εγώ είμαι fan του Ζ αλλά η τιμή του είναι αποτρεπτικός παράγοντας.Πιστεύω πως το GSR είναι ίσως η πιο τίμια πρόταση.Ευκολοδήγητο,δυνατό και με χαμηλή τιμή.Μάλλον θα είναι και το επόμενό μου μηχανάκι αν όλα πάνε καλά.Πολύ ωραίο είναι και το hornet αλλά και αυτό λίγο τσιμπημένο ως προς την τιμή.Εκτός απροόπτου πάντως,το επόμενο μου μηχανάκι θα είναι το GSR,ειδικά σε αυτά τα καινούργια χρωματάκια είναι κουκλί:beer:
Για κατσε γιατι η εγω εχω μπερδευτει η εσυ!
...
Κανείς δεν μπερδεύτηκε, απλά δεν ήξερα ότι έπεσε η τιμή του GSR στα 6! Τι στο καλό, τόσα δεν είχε το bandit πριν λίγο καιρό? :hypnotize
Τέλοσπαντων, σίγουρα σε συμφέρει το GSR αν θέλεις καινούργιο, αφού το fz6 s2 έχει τσιμπημένη τιμή!
Ο φόβος που έχεις για μεταχ. είναι κάπως δικαιολογημένος, αλλά συμφωνώ με τον gixxerpap. Καθαρίζεις με 5000 και δίνεις το έξτρα 1000 σε εξοπλισμό. Το απλό fazer προσωπικά δεν θα το έπερνα!
mangalord
11/09/2008, 16:00
Κατ αρχην ευχαριστω για το ενδιαφερον !
Σημερα πηγα βολτα απο καλλιροης ,μιχαλακοπουλου για τιμες και τα τοιαυτα.
1.Η Yamaha δε βγαζει πλεον το απλο μοντελο fazer με τα 76 αλογα.Μονο S2.Τιμη 7900 με faring 7 300 χωρις.Αρα δε το κοβω.Κριμα γιατι ψηνομουν πολυ για fazer απλο χωρις abs με fairing το οποιο το υπολογιζα κανα 6300.:(
Η πλακα ειναι οτι στην αρχη πηγα στην Antiprosvpeia της Yamaha και ρωτησα τιμες και μου ειπε κατ ευθειαν 730 και 7900 χωρις να μου εξηγησει οτι προκειται για τα μοντελα s2 και ψαχνομουνα!!
2.Suzuki gsr δε βγαινει χωρις abs.Τιμη δε θυμαμαι ακριβως αλλα αρκετα υψηλη κοντα στα 7 και κατι.
3.Κawasaki.Βγαζει χωρις abs.Ρωτησα για το z750.7990 e.Too much!
Για το er6n τι γνωμη εχετε?Ρωταω γιατι με τα χρηματα που χω για κατι τετοιο με κοβω.6290 ε και ο τυπος μου πε οτι αν δε παρω τα δωρα θα μου το αφησει 6000.
Και κατι ακομα.Με τις δοσεις (24 δοσεις + 1000 e προκαταβολη) μου βγαινει το er6n 6880.Λογικο η παιζει να βρω κατι χαμηλοτερο? Διαβασα για μαγαζακια που κανουν και ατοκες.
A και επισης εξοπλισμο διαθετω (dainesse μπουφαν δερματινο 450e κρανος kbc mladen replica 300 γαντια dainesse κ.α.) οποτε δε με απασχολει το θεμα!Το μονο extra που σκεφτομαι ειναι ενας καλος συναγερμος (meta ή Spyball ,ισως με τηλεειδοποιηση ) αν και θα κανω και ασφαλεια κλοπης.
Για το er6n τι γνωμη εχετε?Ρωταω γιατι με τα χρηματα που χω για κατι τετοιο με κοβω.6290 ε και ο τυπος μου πε οτι αν δε παρω τα δωρα θα μου το αφησει 6000.
:yuck: :yuck: :yuck: :yuck: :yuck:
ΜΗ !
προτιμησε ενα απο τα παραπανω μοντελα που εβαλες στην αρχη μεταχειρισμενο.
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
:yuck: :yuck: :yuck: :yuck: :yuck:
ΜΗ !
προτιμησε ενα απο τα παραπανω μοντελα που εβαλες στην αρχη μεταχειρισμενο.
+1
ή ψάξε καλά μην υπάρχει κανένα στοκ fz6 (2007) στη Μοτοδυναμική...αν υπάρχει γύρω στα 6.000 το πήρες...
Φίλε δεν μπορούμε να σου πούμε εμείς τι να πάρεις! Το Er είναι δικύλινδρο με 70 άλογα, τα υπόλοιπα τετρακύλινδρα! Έχουν αρκετές διαφορές, εξαρτάται τι θες εσύ. Γιατι δεν τα κάνεις test drive και όποιο σου αρέσει περισσότερο να το πάρεις (τα gsr, fz6 και z750 τα βρίσκεις εύκολα μεταχειρισμένα, είναι αρκετά δημοφιλή μηχανάκια)
φιλε μην παρεις το er, οχι οτι ειναι κακο μηχανακι ή προβληματικα, αλλα με τα λεφτα αυτα μπορεις να παρεις το fazer του trooper που ειναι μια χαρα μοτορι.
συναγερμο μην βαλεις τσαμπα λεφτα, κανε μια ασφαλεια κλοπης.
αυτα!
mangalord
15/09/2008, 21:49
Λοιπον μετα απο αρκετο ψαξιμο και σκεψη κατεληξα στο gsr 600 το οποιο θα παραγγειλω αυριο απο Βινιο.Βρηκα βεβαια και καποια παλιοτερα μοντελα fazer με 75 αλογα με 6 400 αλλα υπολογισα πολυ τη αξια μεταπωλησης του μοντελου οπως με συμβουλεψατε και δε το προχωρησα. Η βλακεια ειναι οτι επειδη το εχει βγαλει προσφορα δε μου δινει ολα τα δωρασ ουτε μπορει να μου κανει ατοκες αλλα επειδη παιζει γνωστος μου ειπε θα μου κανει δωρο μανιταρια και συναγερμο.Αν καποιος εχει ακουσει για κατι καλυτερο (ατοκες με 2000 προκαταβολη) ας με ενημερωσει!
Και μρικες ερωτησουλες
1.Σκεφτομαι να μη βαλω το συναγερμο που δινει ο βυνιος (META-MICRO-PATROL) και λεω να βαλω κατι με τηλεειδοποιηση μιας και το μηχανακι θα μενει εξω.Προσωπικα σκεφτομαι να βαλω κατι σε scorpio sr i600 και που απ οτι διαβασα γενικα θεωρειται καλος.Διαβασα οτι γενικα ειναι πεταμενα λεφτα αλλα μιας και θα το αφηνω εξω.... κουκουλα-2 κλειδαριες-συναγερμος-ασφαλεια κλοπης και ας ελπισουμε....
2.Γνωριζει καποιος καποιο Site με after market αξεσουαρ για το gsr?Εψαξα σε πολλααα Site αλλα απογοητευτηκα λιγο... Δε πρεπει να παιζουν πολλα για το συγκεκριμενο μοντελο ε?
update!3.Και κατι τελευταιο.Εχω διαβασει πολλα στο forum sxetika με ασφαλειες κλοπης ,αλλα επισης διαβασα και κατι σχετικο με suzuki-aliko. Ξερει καποιος αν αυτο γινεται μονο μεσω αντιπροσωπειας η μπορει να το κανει ο οποιοςδηποτε?
Μεγιες :beer: :beer:
scorpio sr i600... δε νομιζω οτι ειναι κι ο καλυτερος. Παντως φιλε καλυτερα να βαλεις του βινιου μεχρι να πας να βαλεις τον καλο για να εχεις κατι, παρα να το αφησεις 1-2 βραδια ετσι. Μετα τον βγαζεις και τον κρατας δε χαλαει και καπου μπορει να χρειαστει.
φιλε μου βαλτο στην ιντεραμερικαν κι ασε την αλικο κατα μερους. Προσωπικη αποψη και βασιζομαι σε αλλες υπηρεσιες της, για τις μοτο δεν εχω αποψη περι αλικο.
Παντως κι ας με κραξουν δεν εχω προβλημα γι' αυτα που εγραψες παραπανω [βεβαια δεν ξερεις και ψαχνεσαι και φυσικα δε σε κρινω] ειναι ιεροσυλια να βαζεις στην ιδια εξισωση fazer - gsr με er-6 :wave2:
καλοταξιδο φιλε.εκανες την καλυτερη επιλογη πιστευω. καλο μηχανακι σε καλη τιμη
mangalord
16/09/2008, 15:59
Τhanks παιδες! Δε ξερω και ψαχνομαι αλλα δεν εβαλα στο ιδιο τσουβαλι er και fazer gsr!Απλα και μονο για α χρηματα το ανεφερα...
Αυριο θελω να παω να το παρω ,και θελω με το που το παρω να το παω για το συναγερμο.
Επειδη θα δώσω πολλα λεφτα (μεχρι 350) θελω να βαλω κατι πολυ καλο.Μεχρι τωρα ειμαι αναμεσα σε
scorpio i600 (350 με εγκατασταση)
spyball 6527 με τηλεειδοποιηση (320 E)
Προσπαθω να μαζεψω οσο περισσοτερες γνωμες γινεται!
Road67:αν δε σου κανει κοπο αφου πιστευεις οτ ιο scorpio δεν ειναι ιδιαιτερα καλος προτεινε μου εναν αλλο με τηλεειδοποιηση στα ιδια περιπου λεφτα.:)
καλοταξιδο φιλε και παντα ορθιος και προσεκτικος !!!!
:beer: :beer: :beer:
Μπράβο καλοτάξιδο...να σου πώ, γίνεται όταν το πάρεις να αναλάξουμε ψαλίδια? :wacko:
Να μου δώσεις εσύ του GSR να σου δώσω εγώ του fz6...ε τι λές :bigcry: :bigcry: :bigcry:
Καλές βόλτες μαν και προσεκτικός, ιδιαίτερα σε βροχή με το θηριάκι σου!
Τhanks παιδες! Δε ξερω και ψαχνομαι αλλα δεν εβαλα στο ιδιο τσουβαλι er και fazer gsr!Απλα και μονο για α χρηματα το ανεφερα...
Αυριο θελω να παω να το παρω ,και θελω με το που το παρω να το παω για το συναγερμο.
Επειδη θα δώσω πολλα λεφτα (μεχρι 350) θελω να βαλω κατι πολυ καλο.Μεχρι τωρα ειμαι αναμεσα σε
scorpio i600 (350 με εγκατασταση)
spyball 6527 με τηλεειδοποιηση (320 E)
Προσπαθω να μαζεψω οσο περισσοτερες γνωμες γινεται!
Road67:αν δε σου κανει κοπο αφου πιστευεις οτ ιο scorpio δεν ειναι ιδιαιτερα καλος προτεινε μου εναν αλλο με τηλεειδοποιηση στα ιδια περιπου λεφτα.:) Όχι άστο, είμαι άκυρος. Δεν ήξερα οτι είναι τόσο φτηνός με τοποθέτηση. Βάλτον αν ειναι.