PDA

View Full Version : ΒΟΗΘΕΙΑ

strat
12/09/2008, 20:22
Καλησπερα παιδια.Απλα γραφω να μοιραστω τον προβληματισμο μου μαζι σας και θα ηθελα πολυ να ακουγα και την δικια σας γνωμη. ΕΙμαι κατοχος ενος fz1 1000 07 μοντελο εδω και καμποσους μηνες (το μηχανακι το ειχα ερωτευτει απο την μερα που βγηκε και το ειχα βαλει σκοπο καποια μερα να το αποκτησω, αλλα μια ο στρατος μια οτι δεν ειχα λεφτα δεν τα καταφερνα). Και ερχομαι στο ζουμι... Το μηχανακι το χρησιμοποιω σε καθημερινη βαση μεσα στην πολη και για αρκετα ταξιδακια 200 - 300χλμ, εκ των οποιων το 90% ειναι δικαβαλα μιας και δεν αποχωριζομαι το ετερον μου ημισυ..Οπως καταλαβαινετε το μηχανακι δεν το ευχαριστιεμαι αφου με την κοπελα παντα ειμαι 1000 φορες πιο προσεχτικος σε σχεση οταν οδηγω μονος και απο τη αλλη το μηχανακι αλλαζει εντελως προσωπο οταν εχεις και δευτερο ατομο στη σελα του..Επιπλεον, θα θελαμε και ενα βαλιτσακι να παμε μια βολτα χωρις τα κρανη παραμασχαλα αλλα προτιμω να πεθανω παρα να δω το fazer με αυτην πανω....Αυτο που θα ηθελα να κανω ειναι να επαιρνα ενα παπι αλλα για τα υπολοιπα 3 χρονια δεν μπορω να διαθεσω ουτε ενα ευρω στη κυριολεξια για μηχανακι παλι (πολλα εχω ξοδεψει τα τελευταια 10 χρονια). Οποτε ερχομαι στο σημειο και λεω ποιος ο λογος να εχω το 1000 αφου και καιει πολυ (ειδικα μεσα στην πολη) και δε το χαιρομαι. Δεν ειμαι τυπος της μοστρας και της επιδειξης οπως καποιοι που θελουν να εχουν το 1000 για να το παιζουν καποιοι..Ως πρωην κατοχος strom 650 γνωριζω οτι αυτη η κατηγορια ειναι που μου ταιριαζει αφου και μεσα στην πολη ειναι mia χαρα αλλα και ταξιδακια με 170km δικαβαλα τα παει για πλακα. Λιγο που το εψαξα, κατεληξα στο vesrus της kawasaki σαν μια πολυ καλη επιλογη.. Τι λετε για αυτα ρε μαγκες? Καλα σκεφτομαι η θα χτυπαω το κεφαλι μου μετα??? Μηπως να το χτυπησω απο τωρα να ησυχασω μια και καλη??
Χιλια συγγνωμη για την εκθεση που εγραψα αλλα ηθελα να τα μοιραστω με καποιους συναδελφους..

nik7119
12/09/2008, 20:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από strat
Καλησπερα παιδια.Απλα γραφω να μοιραστω τον προβληματισμο μου μαζι σας και θα ηθελα πολυ να ακουγα και την δικια σας γνωμη. ΕΙμαι κατοχος ενος fz1 1000 07 μοντελο εδω και καμποσους μηνες (το μηχανακι το ειχα ερωτευτει απο την μερα που βγηκε και το ειχα βαλει σκοπο καποια μερα να το αποκτησω, αλλα μια ο στρατος μια οτι δεν ειχα λεφτα δεν τα καταφερνα). Και ερχομαι στο ζουμι... Το μηχανακι το χρησιμοποιω σε καθημερινη βαση μεσα στην πολη και για αρκετα ταξιδακια 200 - 300χλμ, εκ των οποιων το 90% ειναι δικαβαλα μιας και δεν αποχωριζομαι το ετερον μου ημισυ..Οπως καταλαβαινετε το μηχανακι δεν το ευχαριστιεμαι αφου με την κοπελα παντα ειμαι 1000 φορες πιο προσεχτικος σε σχεση οταν οδηγω μονος και απο τη αλλη το μηχανακι αλλαζει εντελως προσωπο οταν εχεις και δευτερο ατομο στη σελα του..Επιπλεον, θα θελαμε και ενα βαλιτσακι να παμε μια βολτα χωρις τα κρανη παραμασχαλα αλλα προτιμω να πεθανω παρα να δω το fazer με αυτην πανω....Αυτο που θα ηθελα να κανω ειναι να επαιρνα ενα παπι αλλα για τα υπολοιπα 3 χρονια δεν μπορω να διαθεσω ουτε ενα ευρω στη κυριολεξια για μηχανακι παλι (πολλα εχω ξοδεψει τα τελευταια 10 χρονια). Οποτε ερχομαι στο σημειο και λεω ποιος ο λογος να εχω το 1000 αφου και καιει πολυ (ειδικα μεσα στην πολη) και δε το χαιρομαι. Δεν ειμαι τυπος της μοστρας και της επιδειξης οπως καποιοι που θελουν να εχουν το 1000 για να το παιζουν καποιοι..Ως πρωην κατοχος strom 650 γνωριζω οτι αυτη η κατηγορια ειναι που μου ταιριαζει αφου και μεσα στην πολη ειναι mia χαρα αλλα και ταξιδακια με 170km δικαβαλα τα παει για πλακα. Λιγο που το εψαξα, κατεληξα στο vesrus της kawasaki σαν μια πολυ καλη επιλογη.. Τι λετε για αυτα ρε μαγκες? Καλα σκεφτομαι η θα χτυπαω το κεφαλι μου μετα??? Μηπως να το χτυπησω απο τωρα να ησυχασω μια και καλη??
Χιλια συγγνωμη για την εκθεση που εγραψα αλλα ηθελα να τα μοιραστω με καποιους συναδελφους.. ξαναπαρε strom 650

strat
12/09/2008, 20:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από nik7119
ξαναπαρε strom 650

Παλι το ιδιο μηχανακι να παρω?? Ειναι λιγο χαζομαρα νομιζω..

nik7119
12/09/2008, 20:29
Παλι το ιδιο μηχανακι να παρω?? Ειναι λιγο χαζομαρα νομιζω.. ε τοτε γιατι το εδωσες δεν ησουν ευχαριστημενος?

strat
12/09/2008, 20:31
Παλι το ιδιο μηχανακι να παρω?? Ειναι λιγο χαζομαρα νομιζω..

Ο ερωτας ειναι ερωτας..Ακομα και στα μηχανακια!!!

nik7119
12/09/2008, 20:33
το vesrus ειναι κακασχημο..το στρωμα ειναι μονοδρομος σε αυτη την κατηγορια

nik7119
12/09/2008, 20:35
Ο ερωτας ειναι ερωτας..Ακομα και στα μηχανακια!!! ειχες ερωτα με το 1000?

strat
12/09/2008, 20:41
ειχες ερωτα με το 1000?
Ειχα ναι.. μεγαλο!!!

nik7119
12/09/2008, 20:47
Ειχα ναι.. μεγαλο!!! φιλεμου ηταν να παρω και εγω του δρομου αλλα τελικα καταληξα σε on of και πιστευω οτι εκανα καλη εκλογη,,vstrom 650 abs

hercul
12/09/2008, 20:55
Εγώ θα σΕ πρότεινα BMW F 650 GS το καινούριο! :smokin:

(Θα πέσουν να με φάνε τώρα... :lol: )

Πάντως για την χρήση που περιγράφεις πράγματι δεν ταιριάζει πολύ το Fazer!!
Άλλαξε το με κάτι που σΕ αρέσει και θα το χαρείς περισσότερο υπό αυτές τις συνθήκες! :beer:

nic mor
12/09/2008, 23:29
καλησπερα
και εγω ειμαι της γνωμης να παρεις το strom. με τιποτα το versus:nono: :nono:
αλλα υπαρχουν και αλλες επιλογες και με πιο λιγα λεφτα κατι σε cb,cbf,transalp 650 και 700,er 6 και αλλα :winka:
τι να πω ρε φιλος εσυ αποφασιζεις το strom το ξερεις και ξερεις ακομα οτι σε αυτα τα λεφτα
δεν υπαρχει κατι αλλο αξιοπιστο γιατι μεταξυ μας το versus ουτε ο διευθυντης της kawasaki δεν
θα το επερνε :D :D
παντως καλη τυχη και να εισαι σιγουρος πριν δωσεις το fazer γιατι σιγουρα θα ξενερωσεις λιγο
:wave2: :wave2: :wave2:

ASTRAKITCAR
13/09/2008, 18:12
επειδη εχω versys..

κανε ενα test drive ενα transalp και μετα θα πας τρεχοντας για το kawasaki...

απλα για εμενα transalp,v strom δεν βλεπονται...

και φρενα εχει,και γκαζι,δεν καιει,ψηλο και ευλυγιστο μεσα στην πολη ειναι...

strat
13/09/2008, 18:46
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
επειδη εχω versys..

κανε ενα test drive ενα transalp και μετα θα πας τρεχοντας για το kawasaki...

απλα για εμενα transalp,v strom δεν βλεπονται...

και φρενα εχει,και γκαζι,δεν καιει,ψηλο και ευλυγιστο μεσα στην πολη ειναι... [/QUOTEΣ

Επιτελους και ενας κατοχος..Σκεφτομαι να το παρω στο πρασινο της kawasaki και να του βαλω την ενισχυμενη ζελατινα..Στο ταξιδι φιλε μου πως παει? Γιατι το strom δικαβαλο πηγαινε με 170 και εκανα τσιγαρο..Εννοειται πως δεν το συζηταω για το transalp..

TROOPER
13/09/2008, 21:15
.............

χτυπα το κεφαλι σου στον τοιχο καλυτερα απο τωρα να τελειωνεις.

siokatas
13/09/2008, 22:22
να πω και γω μια γνωμη?ειχα bmw f650st πηρα transalp650 του 05 καινουργιο και τωρα εχω ενα vstrom 650 κ8 καινουργιο απο οσα ειδα και ειχα πιο χαλι απο versys δεν εχω ξαναδει,τι σκεφτονταν οταν το σχεδιαζαν δεν ξερω...:cool:

για τα μοτο μου σου αναφερω για να δεις οτι δεν ειμαι προκατελημενος....πριν παρω το bmw εβλεπα το kle 500...

φυσικα ο καθενας τα βλεπει με τα δικα του ματια αλλα το versys δεν βλεπετε:lol: :lol: :lol: :rotflmao:

laryfz1
13/09/2008, 22:33
αυτο για versus μπααα:nono:

laryfz1
13/09/2008, 22:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από laryfz1
αυτο για versus μπααα:nono: εννοω αυτο

141517

arxaios
13/09/2008, 23:12
Κράτα το FAZER .............. για να μην :a018: :a018: :a018:

strat
14/09/2008, 01:24
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
χτυπα το κεφαλι σου στον τοιχο καλυτερα απο τωρα να τελειωνεις. [/QUO

Ωραια απαντηση..Εισαι και γαμω τα ατομα:) :)

ASTRAKITCAR
14/09/2008, 10:26
κοιτα παω με την κοπελα Ναυπλιο με μια σταση για κατουρημα εως 140km ανετα...

τωρα 170Km δυκαβαλο δεν ετυχε ακομα να παω,αλλα η σελα ειναι ανετη.ειμαι 1,81 αν αυτο βοηθαει με νορμαλ ζελατινα..

εμενα παντως αυτη η εξατμιση του vstrom με ξετρελαινει:rotflmao:

τετοια σχεδιαση θα την ζηλευαν αρκετοι...ειδικα αμα θες μηχανακι με χωματινα λαστιχα και set up βουτυρο για να κινεισαι εντς πολης κατα 100% ,ενα transalp και ενα v strom ειναι οτι πρεπει!

απλα με τις ρυθμισεις του versys σκληραινει και μαλακωνει τοσο ωστε μπαινεις απο πιστα εως ...οπους θες ..

Road67
16/09/2008, 11:37
Επιπλεον, θα θελαμε και ενα βαλιτσακι να παμε μια βολτα χωρις τα κρανη παραμασχαλα Το κρανος δεν ειναι διακοσμητικο στοιχειο :mad: και τι σοι προσεκτικος εισαι με την κοπελια αν δε φορατε τα κρανη;
Δευτερον απ' οσο ξερω το 1000 δεν εχει τοσο μεγαλες διαφορες απο τη δικια μου σε θεματα στησιματος. Του δικου μου δεν αλλοιωνεται στο ελαχιστο η συμπεριφορα δικαβαλο.
Παρε CBF600s η 1000s αποδιδει και χαμηλα [που δεν αποδιδουν τα δικα μας] κι εχουν αρκετη ροπη για αξιοπρεπεστατο ταξιδι κι αν το μαθεις και καλα μπορει να παιξει [εντος καποιων οριων :D ]

byron
16/09/2008, 11:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Το κρανος δεν ειναι διακοσμητικο στοιχειο :mad: και τι σοι προσεκτικος εισαι με την κοπελια αν δε φορατε τα κρανη;

Να αφήσουν κάπου τα κράνη χωρίς να τα κουβαλάνε, εννοεί ο άνθρωπος.

byron
16/09/2008, 11:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Δευτερον απ' οσο ξερω το 1000 δεν εχει τοσο μεγαλες διαφορες απο τη δικια μου σε θεματα στησιματος. Του δικου μου δεν αλλοιωνεται στο ελαχιστο η συμπεριφορα δικαβαλο.

Τώρα σοβαρά το λές ή κάνεις πλάκα; :confused:

strat
16/09/2008, 12:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Να αφήσουν κάπου τα κράνη χωρίς να τα κουβαλάνε, εννοεί ο άνθρωπος.

Ευτυχως υπαρχουν και καποιοι που καταλαβαινουν τι εννοω!!!

strat
16/09/2008, 12:45
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Τώρα σοβαρά το λές ή κάνεις πλάκα; :confused: [/QUOTε

Να σου δωσω το 1000 να πας μια βολτιτσα Σουνιο μονος..Τι μηχαναρα θα παεις, τι αρκουδογκαζο, τι τελειο θεε μου θα μονολογεις..Να στο δωσω μετα να πας με την κοπελια σου την ιδια διαδρομη..Γαμω το κερατο μου θα λες, δεν επαιρνα το παπι μου ο μαλα..ς που τζαμπα καιω την βενζινουλα μου, μηπως να την ριξω σε κανενα χαντακι να συνεχισω μονος κτλ..Αστο φιλε δεν παλευται!!

byron
16/09/2008, 12:48
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Τώρα σοβαρά το λές ή κάνεις πλάκα; :confused: [/QUOTε

Να σου δωσω το 1000 να πας μια βολτιτσα Σουνιο μονος..Τι μηχαναρα θα παεις, τι αρκουδογκαζο, τι τελειο θεε μου θα μονολογεις..Να στο δωσω μετα να πας με την κοπελια σου την ιδια διαδρομη..Γαμω το κερατο μου θα λες, δεν επαιρνα το παπι μου ο μαλα..ς που τζαμπα καιω την βενζινουλα μου, μηπως να την ριξω σε κανενα χαντακι να συνεχισω μονος κτλ..Αστο φιλε δεν παλευται!!

Λάθος quote έκανες. :lol:
Δεν διαφωνούμε καθολου φίλε μου. Το ίδιο πράγμα λέμε. Εμένα μου έκανε εντύπωση η διαπίστωση του road67 ότι δεν αλλάζει η συμπεριφορά της μοτό δικάβαλλη. (εκτός και μιλάμε για κανένα Goldwing)

PortisHead
16/09/2008, 13:00
ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ....εχεις αποφασίσει να κατεβεις κυβικα....τοτε VERSYS με κλειστά ματια.
Ειδικα το πρασινουλι με τα μαυρα καλάμια ειναι όνειρο.
Τεχνολογικα...υπερτερει των αλλων 2...σε όλα τα σημεια.
(Αναποδο μπροστινο ,φουλ ρυθμιζομενες αναρτησεις ,ψαλιδι τύπου μπανανα ,σελάρα ,ρυθμιζομενη ζελατινα ,χαμηλο κεντρο βάρους , οικονομικό....)
:wave2:

el_hymador
16/09/2008, 13:19
Συμφωνω με τον PortisHead...

Αν και εφ οσων δεν θα ξενερωσεις με την επιλογη σου να κατεβεις κυβικα και να αλλαξεις κατηγορια τοτε παρτο με τα χιλια!

Για την χρηση που γραφεις οτι θα του κανεις ειναι αριστο!

Το Strom το ξερεις ως πρωην κατοχος... βρες ενα Versys και καντου ενα test ride...καμια σχεση!! Το Versys ειναι μακραν το πιο παιχνιδιαρικο της κατηγοριας.

Road67
16/09/2008, 13:26
Οκ. Ανασκευαζω και εμμενω σε αυτο ... Στο Yamaha FZ6 Fazer 600 06 δεν αλλοιωνεται στο ελαχιστο η συμπεριφορα του δικαβαλο σε συνθηκες ταξιδιου με την εμπειρια 41.710 χιλιομετρων. Οπως προανεφερα, ειχα την εντυπωση που σημαινει οτι δε γνωριζω με βεβαιοτητα οτι σε θεματα στησιματος οσον αφορα το δευτερο ατομο δεν εχει διαφορα το 1000αρι και δεχομαι οτι ειναι πιθανο να σφαλλω σε αυτο. Κι οταν λεω οτι δεν αλλοιωνεται η συμπεριφορα του εννοω οτι δεν αλλαζει η συμπεριφορα στους αερηδες [ηπια πραγματα δε μιλαμε για 200 μποφορ], στριβει το ιδιο. Ναι δε διαφωνω οτι μιλαμε για αλλη κατανομη βαρους. Αλλα αυτο ειναι θεμα δικο μας και οχι της μηχανης. Τωρα, σε διηθηση, μανουβρα, η στην Ποσειδωνος που ανεφερες ε ναι δεν ειμαι βλαμμενος φυσικα και αλλαζει η συμπεριφορα του. Οσον αφορα τα κρανη, η φραση ειναι λιγο ασαφης και ηταν πιθανο να ισχυει αυτο που ειπα. Το διευκρινησα απλως να μην πλαναται σα λαθος εντυπωση.

Tpap
16/09/2008, 13:28
Το πρόβλημά σου δεν είναι η μηχανή, φίλε...

Το πρόβλημά σου είναι ότιόπου πηγαίνεις, παίρνεις και την κοπέλα σου μαζί.:wave2:

nik7119
16/09/2008, 13:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ....εχεις αποφασίσει να κατεβεις κυβικα....τοτε VERSYS με κλειστά ματια.
Ειδικα το πρασινουλι με τα μαυρα καλάμια ειναι όνειρο.
Τεχνολογικα...υπερτερει των αλλων 2...σε όλα τα σημεια.
(Αναποδο μπροστινο ,φουλ ρυθμιζομενες αναρτησεις ,ψαλιδι τύπου μπανανα ,σελάρα ,ρυθμιζομενη ζελατινα ,χαμηλο κεντρο βάρους , οικονομικό....)
:wave2: παρτο και ετοιμασε και τα στεφανοχαρτια αμεσως:yuck: :yuck: :yuck:

PortisHead
16/09/2008, 13:33
παρτο και ετοιμασε και τα στεφανοχαρτια αμεσως:yuck: :yuck: :yuck:

ΟΚ....μην παρεις τοτε αυτο που σου αρεσει....αλλα καποιο που δεν γουσταρεις καθόλου....αρκει να μεταπωλείται ευκολα :D

Μα είναι λογική αυτή ? Να αγοράζεις μηχανάκι....για τον επόμενο ιδιοκτήτη ?

laryfz1
16/09/2008, 13:35
συγγνωμη αλλα το 1000 ταξιδευει ανετα με 2 ατομα με ταχυτητες τον 160-170χλμ.το μονο μελανο σημειο ειναι η σελα ηθελε λιγο αφρο.

laryfz1
16/09/2008, 13:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από laryfz1
συγγνωμη αλλα το 1000 ταξιδευει ανετα με 2 ατομα με ταχυτητες τον 160-170χλμ.το μονο μελανο σημειο ειναι η σελα ηθελε λιγο αφρο. το θεμα ειναι τι θες απο μια μοτο

byron
16/09/2008, 13:40
ΟΚ....μην παρεις τοτε αυτο που σου αρεσει....αλλα καποιο που δεν γουσταρεις καθόλου....αρκει να μεταπωλείται ευκολα :D

Αν έχουμε ήδη βρεί τον επόμενο ιδιοκτήτη και αγοράσουμε ότι γουστάρει, κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. :smokin:

700_Thespieis
16/09/2008, 13:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από nic mor
καλησπερα
και εγω ειμαι της γνωμης να παρεις το strom. με τιποτα το versus:nono: :nono:
αλλα υπαρχουν και αλλες επιλογες και με πιο λιγα λεφτα κατι σε cb,cbf,transalp 650 και 700,er 6 και αλλα :winka:
τι να πω ρε φιλος εσυ αποφασιζεις το strom το ξερεις και ξερεις ακομα οτι σε αυτα τα λεφτα
δεν υπαρχει κατι αλλο αξιοπιστο γιατι μεταξυ μας το versus ουτε ο διευθυντης της kawasaki δεν
θα το επερνε :D :D
παντως καλη τυχη και να εισαι σιγουρος πριν δωσεις το fazer γιατι σιγουρα θα ξενερωσεις λιγο
:wave2: :wave2: :wave2:

Ε ναι,το versus με τπτ!!To versys παρτο παντως:winka:

Ο διεθυντης της Κawa δε 8α το παρει οντως..Περιμενει το 1000:D

Οπως σου ειπε και ο ΕL..αν εισαι αποφασισμενος να κατεβεις κυβικα 8α ναι ο,τι πιο κοντινο στο fazer σε ο,τι αφορα ον-οφ..
8α ξεχασεις βεβαια περιπτωσεις χωματος η ταξιδιου χωρις εξτρα ζελατινα(αν εισαι πανω απο 1,85).
Ο,τι αλλο 8ες στειλε π.μ..
Και φυσικα κανε Test ride..

nik7119
16/09/2008, 14:12

:wave2: νομιζω οτι οταν δινεις τα μαρουλια καλο ειναι να τα κοιτας ολα γιατι δεν ξερεις πως ερχονται τα πραγματα

strat
16/09/2008, 15:28
νομιζω οτι οταν δινεις τα μαρουλια καλο ειναι να τα κοιτας ολα γιατι δεν ξερεις πως ερχονται τα πραγματα

Διαφωνω καθετα..Οταν αγοραζεις ενα μηχανακι το αγοραζεις για την παρτη σου και επιδη το γουσταρεις..Γνωμες ειναι βεβαια αυτες, ο καθενας εχει τα δικα του κριτηρια..

panavour
16/09/2008, 17:04
Ασε το μηχανακι οπως ειναι και αλλαξε κοπελλα:lol:

devil's animal
16/09/2008, 17:24
εχεις σκεφτει να αλλαξεις την ρυθμιση των αναρτησεων στο fazer σου και να κανεις και ενα σχολειο να δεις οτι αμα ξερεις μπαινει αρκετα ευκολα και με 2ο ατομο.

αφου το γουσταρεις το μηχανακι σου ειμαι της γνωμης να μην το δωσεις για να παρεις κατι πιο "χαλαρο".

προσπαθησε να το προσαρμοσεις στα μετρα σου.

για την κοπελα θα συμφωνησω με τον Tpap. μην την παιρνεις συνεχεια μαζι σου.κανει κακο.

gixxerpap
16/09/2008, 17:41
τσέκαρε πρώτα τις ρυθμίσεις στην ανάρτησή σου με κάποιον που να ξέρει ....

το πιθανότερο είναι, να εξαφανιστούν τα προβλήματα στη συμπεριφορά του!

TROOPER
16/09/2008, 17:41
Ωραια απαντηση..Εισαι και γαμω τα ατομα:) :)

:a44:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: