Σύνδεση

View Full Version : Μια προσπάθεια αντίδρασης για την αύξηση των διοδίων

Σελίδες : 1 [2] 3

tai
24/09/2008, 15:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Εχμμμμ....εεεεε...να σε πω .....
Τα ρέστα τα θέλεις ή παίζει να τα κρατήσουμε ??? :a13:

ψήνεσαι?? :eyepop:

αμα ειναι να κόψουμε και εισιτήριο:smokin:

αργείς να μπεις αλλα......
:lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από h_m_akis
αυτο το ειδατε ρε αντιρρησιες συνειδησης???
:beer:
το 'δαμε, αλλά δεν απαντήθηκε απο νομογνώστη!

ΥΓ και δεν εχω καμια αντίρρηση με την συνείδηση μου:cool:

Αρχικά δημιουργήθηκε από tzarot
Εαν γίνει τελικά κάτι για πότε λέμε να γίνει?

κατσε να απαντιθεί αυτο

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
Από τότε που ανέλαβε η «Ολυμπία Οδός», οι υπάλληλοί της μας δίνουν να συμπληρώσουμε μια φόρμα αδυναμίας καταβολής των διοδίων, όμως σβήνουν την λέξη «αδυναμία» και γράφουν «άρνηση». Μετά την συμπλήρωση αυτής της φόρμας μας δίνουν ένα αντίγραφο με καταγεγραμμένα στοιχεία και, απ’ ό,τι μας λένε, δεν θα επιβληθεί κάποιο πρόστιμο.

και βλέπουμε:wave2:

mixalakis
24/09/2008, 17:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από megatim
Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως ο κάθε τοπικός πολιτικός παράγοντας κάνει τουμπεκί. Βγήκε ο Κατσικόπουλος, μας θύμισε πως έχουμε νομάρχη και εξαφανίστηκε. Ο Φούρας πιο πολύ ώρα περνάει στο ξυλουργείο του αδερφού του παρά στο δημαρχείο. Αφού δεν κάνουν αυτοί την αλλάγή, πως περιμένετε να γίνει από εμάς. Με ποιανού την υποστήριξη; Δηλαδή κάθε φορά που δεν μας αρέσει κάτι θα πρέπει να κατεβαίνουμε σε μαζική διαδήλωση; Δεν πληρώνουμε άλλους να το κάνουν αυτό; Για αυτό δεν έχουμε εκλέξει τους τοπικούς άρχοντες;

Το έχουμε ξαναπεί. Η Ελλάδα θα μπορεί να σωθεί σε 20 χρόνια από τώρα. Μόλις πεθάνουν και τα τελευταία πολιτικά μικρόβια. Και μόλις ανέβουν στην εξουσία αυτοί που δεν θα έχουν προλάβει να διαφθαρούν. Αλλά για να γίνει αυτό, αντί να ρίχνεται λευκό, μην διστάσετε να ψηφίσεται Σύριζα ή Λαός ή οποιαδήποτε εναλλακτική. Αλλιώς κάντε οικονομίες για διόδια και βαζελίνη.

Πραγματικά περιμένει κανείς να κάνουν αυτοί την αλλαγή;:rotflmao:

Συμφωνώ ότι η μόνη λύση για να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα είναι να σπάσει επιτέλους αυτή η δικομματική εναλλαγή στην εξουσία!!:a016: :a016:

h_m_akis
24/09/2008, 18:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai

το 'δαμε, αλλά δεν απαντήθηκε απο νομογνώστη! τι εγινε ξαφανιστηκανε οι νομογνωστες απο το moto.gr????? ...περιεργα πραματα... :sick:

ΥΓ και δεν εχω καμια αντίρρηση με την συνείδηση μου ενομιζειςςς...αντιρρησιες συνειδησης δεν ειμαστε ολοι??? :sun:

:p

tzarot
24/09/2008, 18:35
ρε πλάκα μας κάνετε ??? τι νομικά και ιστορίες ?

Θα μαζευτούμε να πάμε 20-30 μηχανές να κάνουμε ντόρο ?

Βάζουμε και ένα μεγάλο πανό: "ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ" στα δεξιά του δρόμου

Έρχονται και κανάλια άμα θέλουμε...

Αλλά θα πρέπει να μαζευτεί κόσμος. Αλλιώς δεν γίνεται τίποτα.

orizontas
24/09/2008, 19:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
ΡΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ!!!!!!!
ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ!!!!

ΡΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΜΙΛΑΜΕ????

80.000 ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ!!!

ΡΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ!!!
ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΠΕΡΑ!!!!

ΜΟΥΝΙΑ, ΘΑ ΜΕ ΑΛΥΣΟΔΕΣΕΤΕ, ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΦΡΑΓΚΟ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΤΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η Α.Ο!

ΣΑΣ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΟΙ, ΚΑΡΓΙΟΛΙΑ!!!!!!!!

προστυχε αντρα ......εμενα ποτε δεν μου μιλισες ετσι :sad: :sad: :blush: :blush:

apav
24/09/2008, 20:53
http://www.patranews.gr/news.asp?ID=10567

DimChios
24/09/2008, 21:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
http://www.patranews.gr/news.asp?ID=10567

Ok, για την αναστροφη συμφωνω 1000% αλλα ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι δεν το εκαναν για την ασφαλεια μας αλλα για να πληρωσουν διοδια, αντισταθμιζοντας ετσι καποιους που εχουν χασει πλεον απο "πελατες"

Και για να μη ξεχνιομαστε...

ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ!

kordix
24/09/2008, 21:41
Ok, για την αναστροφη συμφωνω 1000% αλλα ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι δεν το εκαναν για την ασφαλεια μας αλλα για να πληρωσουν διοδια, αντισταθμιζοντας ετσι καποιους που εχουν χασει πλεον απο "πελατες"

Και για να μη ξεχνιομαστε...

ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ!

:lol: :lol: :lol:

Και γω μέσα είμαι, επιτέλους κάποιοι πρέπει να αντιδράσουν.

Πριν κάτι χρόνια κάτι πήγε να γίνει στα διόδιο αφιδνών με την τότε πρωτοβουλία μοτοσυκλετιστών αλλά δυστυχώς εκτός του οτι δεν μαζεύτηκε αρκετός κόσμος, τα κανάλια δεν πρόβαλαν την διαμαρτυρία.

Για να υπάρξει επιτυχία, χρειάζεται να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τη διαμαρτυρία.

THEOD
24/09/2008, 21:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από tzarot
ρε πλάκα μας κάνετε ??? τι νομικά και ιστορίες ?

Θα μαζευτούμε να πάμε 20-30 μηχανές να κάνουμε ντόρο ?

Βάζουμε και ένα μεγάλο πανό: "ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ" στα δεξιά του δρόμου

Έρχονται και κανάλια άμα θέλουμε...

Αλλά θα πρέπει να μαζευτεί κόσμος. Αλλιώς δεν γίνεται τίποτα.

Σωστά....
Το να βρίζουμε και να το παίζουμε "επαναστάτες" στο φόρουμ είναι εύκολο και "τσάμπα μαγκιά"... Από λόγια έχουμε χορτάσει..Κάποια στιγμή πρέπει να αντιδράσουμε και στην πραγματικότητα...

Προσωπικά λοιπόν είμαι μέσα για οποιαδήποτε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, οπουδήποτε, οποιασδήποτε μορφής, και χέστηκα αν θα είναι νόμιμη ή όχι... Εδώ μας πηδάνε χωρίς σάλιο και το χειρότερο υποτιμάνε την νοημοσύνη μας, στις λεπτομέρειες θα κολλήσουμε ???
Αν μάλιστα έχουμε καμιά άκρη να έρθει και κανένα κανάλι ακόμα καλύτερα (να μου το πείτε όμως από πριν για να κουρευτώ... :lol: )

Μόνη προυπόθεση να μην είναι αυτό το Π-Σ-Κ γιατί (καιρού και τελωνειακών θέλοντος) έχω κλείσει απόδραση... :winka:

GIXXERAKIAS
24/09/2008, 21:49
Μεσα και γω μαγκες μπας και ακουστουμε ολοι μαζι!!!:winka: :beer:

laryfz1
24/09/2008, 22:12
εγω λεω να βαλουν διοδια στην πιστα μεγαρων,στην ιωαννινων-πρεβεζης,στην κηφισιας,στο μπραλο,κτλ.και απο κατω μια ταμπελα το ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

orizontas
25/09/2008, 21:19
εγω λεω να κλειδωσουμε τις μπαρεσ με αλυσιδες .....

η να τις δεσουμε να ειναι μονιμα ανοιχτες

και να κρεμασουμε αιωρες ...και να την αραξουμε εκει .....

:ninja:

να ροξουμε και στα κισε αμπουλεσ βρωμας ...

η ... να φαμε φασολια ολοι και να πηγαινουμε να τις αμολαμε μεσα στα κισε ....

ακομη .....

.......

και αλλοι να φανε σκορδαλια και να ριχνουν κανενα ρεψιμο στα παραθυρα

πινωντας σοδα .....

θα μας πανε μεσα γιατι ???

επειδη ρευτικαμε ???

η επειδη κλασαμε ......:blush: :blush: :blush:

σιγα μην φοβηθω ...:mad: :mad:

Desperado
25/09/2008, 22:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από orizontas

ακομη .....

.......

πινωντας σοδα .....

επειδη ρευτικαμε ???

η επειδη κλασαμε ......:blush: :blush: :blush:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :lol: Μιλάμε, έσκασα στα γέλια!!! ¨αψογος ο φίλος, φοβερή ιδέα!!!:a20:

Ταξιδευτής
25/09/2008, 23:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από orizontas

ακομη .....

.......

πινωντας σοδα .....

επειδη ρευτικαμε ???

η επειδη κλασαμε ......:blush:

Αδερφε................

:a19: :a19: :a19: :

:a23: :a23: :a23:

:bigcry: :bigcry: :bigcry: :lol:

apav
26/09/2008, 15:00
http://www.patranews.gr/news.asp?ID=10585

http://www.patranews.gr/news.asp?ID=10593

DimChios
26/09/2008, 15:09
καλα ολα αυτα αλλα εγω θα σταθω για αλλη μια φορα οτι στραβωσανε που τους απαγορευσαν την αναστροφη στο σημειο των διοδιων!

Μυαλο καθολου σε αυτο το κομματι!

tai
26/09/2008, 15:58
ωραία !!
αφου δεν θέλετε νομικά πιο αποτελεσματική κινητοποίηση,

ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 /10 / 08 ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1256164#post1256164)

blackbusa
26/09/2008, 16:15
ωρα???:D

S705
26/09/2008, 16:35
den to kanoyme kyriaki????
to sabbato para poli , opws kai egw , doyleyoyme!!!!!!!

tai
26/09/2008, 16:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από S705
den to kanoyme kyriaki????
to sabbato para poli , opws kai egw , doyleyoyme!!!!!!!
Κυριακή πρωί ποιους θα ενοχλήσουμε??
το Σάββατο κατα της 10πμ για να γίνει της πουτάνας:evil:

mpou
26/09/2008, 16:52
Κυριακή πρωί ποιους θα ενοχλήσουμε??
το Σάββατο κατα της 10πμ για να γίνει της πουτάνας:evil:

Κυριακη απογευμα?:look:

tai
26/09/2008, 17:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από mpou
Κυριακη απογευμα?:look:
:rolleyes:
καλό, αλλά δεν θα το "δεί" κανένας στα κανάλια(θα ειναι στους δρόμους)
το ζητούμενο ειναι να μην το κάνουμε και το δούμε μονο εμεις και αυτοί που θα ειναι εκεί:wave2:

rantanplan
26/09/2008, 18:21
και που καταληξαμε:confused:

τι θα κανουμε τελικα:confused:

zephyr1
26/09/2008, 23:24
ωραία !!

ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 /10 / 08 ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1256164#post1256164)

Ρε Χρηστο ειλικρινα πες μου ποιον θα πακετωσουμε περισσοτερο μ'αυτη την κινηση? :confused:

Ασε να σου πω εγω, απ'οτι φαινεται μαζευτηκαμε (χλωμα) 30 μοτοσυκλετιστες και εχουμε και 3000 ευρα πανω μας, ποσο χρονο θα χρειαστει ο καθενας μας , με γαντια ,κρανη ,σερβιετες,μπιζου κτλ?

2 λεπτα? 5 λεπτα? 10 λεπτα? ωραια επι 30 ατομα δια τα γκισε των διοδιων :confused:, κουραφεξαλα, θα φαμε κανα μπινελικι απ'τους οδηγους και θα παμε πουθενα να στριψουμε.

Ειμαι της αποψης να βρουμε ενα μικρο δυνατο κειμενο που να γνωστοποιει καποια πραγματα οσο ν αφορα την παρανομη και αδικαιολογητη αυξηση της τιμης των διοδιων.

Κανουμε ενα μοιρασμα ειτε σαββατο πρωι, ειτε κυριακη , ειτε και της 2 μερες.

Για το θεμα του χρονου μπορουμε να το μοιρασουμε οπως μπορει ο καθενας.Φανταστητε μια συναντηση χωρις να παμε βολτα, θα εχουμε τα καφεδακια μας αν μπορουμε ενα τραπεζακι και ολοι θα ξερουν οτι θα ειμαστε εκει απ το πρωι στης 08:00 μεχρι πχ 14:00 το μεσημερι, ποιος δεν θα περασει μια βολτα? εγω παντως θα περναγα και αν ειχα χρονο θα βοηθουσα.

Δεστε τι γινεται , καθε μερα καποια ομαδα ανθρωπων αντιδρα για το συγκεκριμενο θεμα, ας βοηθησουμε αυτες οι ομαδες να γινουν πολυπληθεστερες μπας και την ''ακουσουν'' και αλλαξει κατι.

Ενα δυνατο και εξυπνο κειμενο.:look:

Τουλαχιστον οσοι θελουν να συμμετασχουν ας εκφρασουν μια γνωμη για την προτιμηση τους σε καποια ιδεα.
Δεν καθυστερουμε, δεν βιαζομαστε.:)

DimChios
27/09/2008, 00:19
τι να πω....?

δε ξερω!

Και το ενα καλο ειναι (και ειμαι μεσα) και το άλλο καλο ειναι (και παλι ειμαι μεσα)

tai
27/09/2008, 09:19
Εγω έγραψα αυτό

'“κατσε να απαντηθεί αυτο

quote:
Από τότε που ανέλαβε η «Ολυμπία Οδός», οι υπάλληλοί της μας δίνουν να συμπληρώσουμε μια φόρμα αδυναμίας καταβολής των διοδίων, όμως σβήνουν την λέξη «αδυναμία» και γράφουν «άρνηση». Μετά την συμπλήρωση αυτής της φόρμας μας δίνουν ένα αντίγραφο με καταγεγραμμένα στοιχεία και, απ’ ό,τι μας λένε, δεν θα επιβληθεί κάποιο πρόστιμο.

και βλέπουμε“”

ειδα αυτήν την άποψη.............

Προσωπικά λοιπόν είμαι μέσα για οποιαδήποτε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, οπουδήποτε, οποιασδήποτε μορφής, και χέστηκα αν θα είναι νόμιμη ή όχι... :winka:

και σκεφτικα, οτι μιας και έγινε αποδεκτή, να προχωρήσουμε σε κάποια κίνηση πριν λακίσουν-βαρεθουν οι πολλοί

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Ρε Χρηστο
Δεν καθυστερουμε, δεν βιαζομαστε.:)

συμφωνοι,
αλλα να παίζει και αυτο

Τουλαχιστον οσοι θελουν να συμμετασχουν ας εκφρασουν μια γνωμη για την προτιμηση τους σε καποια ιδεα.
[/QUOTE]

ας παίξουν απαντήσεις για να βγάλουμε αποφαση
:ZZZ:

Ταξιδευτής
27/09/2008, 10:23

Ειμαι της αποψης να βρουμε ενα μικρο δυνατο κειμενο που να γνωστοποιει καποια πραγματα οσο ν αφορα την παρανομη και αδικαιολογητη αυξηση της τιμης των διοδιων.

Κανουμε ενα μοιρασμα ειτε σαββατο πρωι, ειτε κυριακη , ειτε και της 2 μερες.

Λοιπον,καταρχας συμφωνω με την ιδεα του φιλου Χρηστου για την ημερομηνια.

Εχω να συμπληρωσω ομως τα εξης:

1. Το να δωσουμε 100αευρα δεν ειναι λυση. Μερικοι δεν εχουμε, και απο εκει και περα απλα θα εκνευρισουμε τους -πολλους- οδηγους αυτοκινητων που θα περιμενουν. Ακυρη κινηση γιατι Δεν θελουμε να τους εκνευρισουμε με εμας! Θελουμε να τους ξυπνησουμε!

2. Η λυση του φυλλαδιου με ενα καλο κειμενο ειναι καλη γιατι ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ τους οδηγους ΧΩΡΙΣ να τους ενοχλουμε. Αυτο σε συνδιασμο με ενα πανο που να λεει ΟΧΙ στα διοδια και την κοροιδια τους, θα κανει τους οδηγους να σκεφτουν και να πραξουν αναλογως.

3. Επισης αυτη η λυση ειναι καλη διοτι δεν εχει αναγκη το να βρισκονται εκει 100αδες μηχανες... Ετσι μπορουμε καλλιστα να ειμαστε 2 ομαδες και ετσι να παμε εκει ΚΑΙ Σαββατο ΚΑΙ Κυριακη.

4. Και τελος, αυτη η λυση ειναι πολυ ειρηνικη και "ηπια". Μπορουμε να την χρησιμοποιησουμε σαν ΠΡΩΤΗ κινητοποιηση στο στυλ "το νου σας". Αν ΔΕΝ αποδωσει, τιποτα δεν μας εμποδιζει να προβουμε σε πιο δραστικες λυσεις οπως αυτη που προτεινει ο Χρηστος.
Τουλαχιστον αν κανουμε αυτο με τα 100αευρα ΜΕΤΑ τα φυλλαδια, τοτε οι οδηγοι θα ΞΕΡΟΥΝ γιατι γινεται ολος αυτος ο ντορος. ;)

700_Thespieis
27/09/2008, 11:52
Λοιπον,καταρχας συμφωνω με την ιδεα του φιλου Χρηστου για την ημερομηνια.

Εχω να συμπληρωσω ομως τα εξης:

1. Το να δωσουμε 100αευρα δεν ειναι λυση. Μερικοι δεν εχουμε, και απο εκει και περα απλα θα εκνευρισουμε τους -πολλους- οδηγους αυτοκινητων που θα περιμενουν. Ακυρη κινηση γιατι Δεν θελουμε να τους εκνευρισουμε με εμας! Θελουμε να τους ξυπνησουμε!

2. Η λυση του φυλλαδιου με ενα καλο κειμενο ειναι καλη γιατι ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ τους οδηγους ΧΩΡΙΣ να τους ενοχλουμε. Αυτο σε συνδιασμο με ενα πανο που να λεει ΟΧΙ στα διοδια και την κοροιδια τους, θα κανει τους οδηγους να σκεφτουν και να πραξουν αναλογως.

3. Επισης αυτη η λυση ειναι καλη διοτι δεν εχει αναγκη το να βρισκονται εκει 100αδες μηχανες... Ετσι μπορουμε καλλιστα να ειμαστε 2 ομαδες και ετσι να παμε εκει ΚΑΙ Σαββατο ΚΑΙ Κυριακη.

4. Και τελος, αυτη η λυση ειναι πολυ ειρηνικη και "ηπια". Μπορουμε να την χρησιμοποιησουμε σαν ΠΡΩΤΗ κινητοποιηση στο στυλ "το νου σας". Αν ΔΕΝ αποδωσει, τιποτα δεν μας εμποδιζει να προβουμε σε πιο δραστικες λυσεις οπως αυτη που προτεινει ο Χρηστος.
Τουλαχιστον αν κανουμε αυτο με τα 100αευρα ΜΕΤΑ τα φυλλαδια, τοτε οι οδηγοι θα ΞΕΡΟΥΝ γιατι γινεται ολος αυτος ο ντορος. ;)

+1

tai
27/09/2008, 12:14

μ'αρέσει

SpineshankD
27/09/2008, 13:05
για να πω κ εγω την αποψη μου ειμαι 100% θετικος για την διανομη φυλλαδιων και για ενα τραπεζακι (μπορει και ενα πανο για να το βλεπουν ολοι?)που θα μπορουν να ερχονται και αλλοι δικυκλιστες-και οχι μονο-να συμμετεχουν στο εγχειρημα.
οσον αφορα τα 100ευρα,ειμαι επιφυλακτικος,γιατι τετοιες ωρες η ουρες για τα αμαξια ειναι μεγαλες και θα ειναι αρκετα δυσκολο εως ακατορθωτο να μπορεσουμε ταυτοχρονα ολοι να μπουμε στα κισε και να κανουμε το ιδιο πραγμα.
Αφετερου,ειμαι αντιθετος στο να προκαλεσουμε εστω και την πιο μικρη δυσφορια των υπολοιπων οδηγων(του στυλ "ειναι κατι μ@λ@κες μηχανοβιοι και καθυστερουν ολα τα κισε")γιατι καθε μετεπειτα καλη προθεση μπορει να παει στραφι λογω του αρχικου εκνευρισμου.
παντως το σιγουρο ειναι οτι ειμαι μεσα σε οτι αποφασιστει:a013:

orizontas
28/09/2008, 09:05
μ'αρέσει

:blush: :blush: :blush:

orizontas
28/09/2008, 09:10
ωραία !!

ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ

τα κατοσταρικα απο ποιον θα τα παραλαβουμε ?? μαλλον απο τον βυρον σαν τα αυτοκολητα ενα πραμα ... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

μεσα ......:wave2:

George_M.
28/09/2008, 09:42
που σημαινει οτι ισχυει τελικα για σαββατο 1000 το πρωι?αν ναι ειμαι μεσα

tai
28/09/2008, 12:05
για την ωρα αναβάλλεται για περαιτέρω συζήτηση (μάλλον):rolleyes:

h_m_akis
28/09/2008, 14:53
εγω προτεινω κατι αλλο...

ξεκιναμε απο ελευσινα...περναμε ΟΛΟΙ μαζι απο διοδια ελευσινας τζαμπα απο διαφορους γκισεδες διασκορπισμενοι ΣΦΑΙΡΑ...βγαινουμε απο την πρωτη εξοδο και γυρναμε ελευσινα απο παλιο...ξαναμπαινουμε εθνικη και ΞΑΝΑ το ιδιο...και ξανα και ξανα μεχρι να τους σπασουμε τα νευρα ή να ζαλιστουμε απο το γυρω γυρω...μολις βαρεθουμε παμε Στορκ για καφε και μετα Ναυπλιο για παγωτο...

το αποτελεσμα..............θα ριξουμε γαμω τα γελια, θα κανουμε το ελευσινα-μ.πευκο πιστακι, θα φαμε, θα πιουμε...

και το συμαντικοτερο...θα τους σπασουμε τοσο την ψυχολογια που στο τελος θα σηκωσουνε τις μπαρες μονοι τους:winka: :winka: :winka:

**εναλλακτικα γυρναμε απο εθνικη ωστε να βλεπουμε τις απογοητευμενες φατσες των υπαλληλων που θα μας βλεπουν και θα ξερουν οτι...we'll be back...:smokin:

blackbusa
28/09/2008, 15:00

ξεκιναμε απο ελευσινα...περναμε ΟΛΟΙ μαζι απο διοδια ελευσινας τζαμπα απο διαφορους γκισεδες διασκορπισμενοι ΣΦΑΙΡΑ...βγαινουμε απο την πρωτη εξοδο και γυρναμε ελευσινα απο παλιο...ξαναμπαινουμε εθνικη και ΞΑΝΑ το ιδιο...και ξανα και ξανα μεχρι να τους σπασουμε τα νευρα ή να ζαλιστουμε απο το γυρω γυρω...μολις βαρεθουμε παμε Στορκ για καφε και μετα Ναυπλιο για παγωτο...

το αποτελεσμα..............θα ριξουμε γαμω τα γελια, θα κανουμε το ελευσινα-μ.πευκο πιστακι, θα φαμε, θα πιουμε...

και το συμαντικοτερο...θα τους σπασουμε τοσο την ψυχολογια που στο τελος θα σηκωσουνε τις μπαρες μονοι τους:winka: :winka: :winka:

**εναλλακτικα γυρναμε απο εθνικη ωστε να βλεπουμε τις απογοητευμενες φατσες των υπαλληλων που θα μας βλεπουν και θα ξερουν οτι...we'll be back...:smokin:

:sad: :sad: :sad:

το γαμησαμε το ποστακι....

αλλα Ακη....

:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:

DimChios
28/09/2008, 15:36

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

παραδεξου το ρε, για τη βολτα πας!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ταξιδευτής
30/09/2008, 10:05

Τωρα συγνωμη ρε Ακη αλλα το λες σοβαρα το παραπανω;
Οκ, χαβαλε εχει σαν ιδεα :lol: αλλα δεν σκεφτηκες κανα δυο βασικα πραγματακια.

1. Τοσες φορες πανω κατω τη διαδρομη Ελευσινα - Μ. Πευκο πλακωμενοι και μετα Στορκ κλπ για καφεδες, εχεις ιδεα ποσα χιλιομετρα ειναι; Ποιος ειναι διατεθειμενος/εχει την ανεση να δωσει ενα σκασμο λεφτα σε βενζινες για κατι τετοιο;

2. Αν εσυ που εχεις ηδη περασει 4 φορες απο τα διοδια και χαιρεσαι πας να περασεις 5η και στην εχει στησει διπλα απο την μπαρα καποιος υπευθυνος των διοδιων που εχει βγαλει αφρους, τι θα κανεις; Θα τον πατησεις; Θα σταματησεις; Και αν σταματησεις και παιξει τσαμπουκας νομιζεις οτι θα κανεις καλο σε αυτο που προσπαθουμε να κανουμε;;

3. Και αντε και τα SS μπορουν να βγαλουν πινακιδα και να φυγουν σφαιρα. Ο φιλος με το on off ομως τι θα κανει; Θα καθεται να ξηλωνει πλαστικα για την πινακιδα η θα περασει απο τα διοδια και θα χανεται στο βαθος μιση ωρα;;

Ειπαμε: καλος ο χαβαλες και η θεωρια αλλα....

Zid
13/10/2008, 11:13
http://www.autotriti.gr/news/preview_news.asp?news_data_id=72014&step=2

Ταξιδευτής
16/10/2008, 11:38
Αμήχανη εμφανίζεται η εταιρεία που εισπράττει τα διόδια, καθώς δεν ξέρει πως να κινηθεί με τους οδηγούς οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών, διότι θεωρούν τον συγκεκριμένο δρόμο επικίνδυνο, χαρακτηρίζοντάς τον καρμανιόλα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», αξιωματικοί από την Τροχαία Εθνικών Δρόμων ισχυρίζονται ότι «με την κατάργηση του ΤΕΟ δεν μπορούν πλέον να επιβάλλουν πρόστιμο σε όσους οδηγούς δεν πληρώνουν τα διόδια».

Οι αστυνομικοί απλά παίρνουν τα στοιχεία του οδηγού και η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να τα δώσει στην εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του δρόμου. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της εταιρείας του αν θα κινηθεί ή όχι δικαστικά.

Από την πλευρά του, ο παραχωρησιούχος που ανέλαβε την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου, κρατά χαμηλούς τόνους για το θέμα που ανέκυψε.

Όπως λένε στελέχη της εταιρείας, «μέχρι στιγμής δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και απλώς λένε στους οδηγούς που αρνούνται να πληρώσουν ότι είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν ένα ειδικό δελτίο με τα στοιχεία τους».

Σύμφωνα με τον διευθυντή της σχολής ασφαλούς οδήγησης για μοτοσικλετιστές και του περιοδικού «0-300», Θανάση Χούντρα, «το πιο επικίνδυνο κομμάτι του εθνικού δικτύου που είναι ο δρόμος Κορίνθου-Πατρών δε διαθέτει προστατευτική μπάρα ούτε διαχωριστικό διάζωμα και στηθαία, στοιχεία αναγκαία για να χαρακτηριστεί ένας δρόμος κλειστός αυτοκινητόδρομος».

«Δεν μπορεί να σου επιβάλλουν να πληρώνεις για έναν δρόμο που σε σκοτώνει», συμπληρώνει.

Ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Πατρών έχει μήκος 135 χλμ. και βάσει του σχεδίου παραχώρησης, προβλέπεται τα έργα να ξεκινήσουν το Φεβρουάριο του 2009.

Σε διάστημα 72 μηνών αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνας-Κορίνθου-Πάτρας-Πύργου-Τσάκωνα.

Τι θα κανουμε κυριοι; Γιατι αφησαμε το θεμα να "κατσει" ετσι;

zephyr1
16/10/2008, 12:01
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=1404526

Τελικα χωρις μαζωξεις και τιποτα το ιδιαιτερα ο καθε πολιτης παιρνει τον νομο στα χερια του.

Το μονο που μας μενει τωρα ειναι μια καλη συναντηση για βολτα προς τα κατου μερη και να συμπληρωσουμε το χαρτακι.:)

MikeG
16/10/2008, 12:15
http://troktiko.blogspot.com/2008/10/blog-post_2082.html

yannis24
16/10/2008, 12:26
οποτε μια καλη αντιδραση στην ιστορια ειναι :

μαζευονται 50-100-150 μηχανες, πηγαινουν και αρνουνται ολοι να πληρωσουν....
δινουν τα στοιχεια τους και φευγουν....
γυρνανε και το ξανακανουν αλλη μια φορα.....

απλα και νομιμα...

η εταιρεια δεν προκειται να κινηθει νομικα εναντιον 1000αδων αιτησεων που μπορει να εχουν μαζευτει ....αντε 2-3 μπορει....αλλα 1000αδων ειναι δυσκολο.......
οποτε.....οσο πιο πολλα χαρτακια μαζευτουν, τοσο πιο πολυ την παπια θα κανει και η εταιρεια !

Operater
16/10/2008, 12:27
δηλαδή οι αστυνομικοί των Ε.Ο. δουλεύουν ως υπάλληλοι των εταιριών? ακου εκεί μαζεύουν τις κλήσεις και τις καταθέτουν στις εταιρίες.... πληρώνουμε για να εξυπηρετούνται οι εταιρίες:sad:

sp71
16/10/2008, 12:30
+1 Βάλε με μέσα

Tropeas
16/10/2008, 14:27
θα κανονίσουμε ενα μαζικο?
μπορώ να συνενοηθώ να δοθεί και στην δημοσιότητα απο Τηλεόραση Εφημερίδες και ΜΟΤΟΕ ΛΕΜΟΤ.

tzarot
16/10/2008, 15:18
το έχω ξαναπεί:

ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ

Θα έλεγα αν κανονιστεί κάτι τελικά η ανακοίνωση να γίνει νέο θέμα ώστε να το δούν όλοι, ή όσο γίνεται περισσότεροι.

Zid
16/10/2008, 15:27
Πρέπει να μαζευτούμε τουλάχιστον 50 ατομα...

Κατα πόσον είναι εφικτό.. .αυτο :look: ?

tzarot
16/10/2008, 15:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Πρέπει να μαζευτούμε τουλάχιστον 50 ατομα...

Κατα πόσον είναι εφικτό.. .αυτο :look: ?

κατά πολύ. Και τώρα που σου απάντησα τί άλλαξε δηλαδή?

Ρε δεν καταλαβαίνετε ότι έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι και αν δεν αντιδράσουμε θα συνεχίσουν τα λαμόγια να μας γαμάνε συστηματικά?

zephyr1
16/10/2008, 15:36
Σαββατο ή κυριακη δεν παιζει ρολο φτανει να μπορουμε οσο το δυνατον περισσοτεροι.

Τι λετε αυτη την κυριακη ή την αλλη για καλαβρυτα μερια?:look:

700_Thespieis
16/10/2008, 15:50
Μεσα και γω

Καντε το Sticky να το βλεπουν και οι υπολοιποι

Ντιρλαντάς
16/10/2008, 15:56
μεσα

tai
16/10/2008, 17:41
την άλλη εβδομάδα (25-26/10) για να προλάβει να μαθευτεί

DimChios
17/10/2008, 06:22
την άλλη εβδομάδα (25-26/10) για να προλάβει να μαθευτεί

OK! Να ανοιξουμε ενα νεο θεμα ΜΟΝΟ με συμμετοχες?

Τι λετε?

Αν ειναι δυνατον, ατομα που ειναι και σε αλλα φορουμ, (kawa, aprilia, κτλ) ας κανουν το ιδιο, ενα "κοινο" sticky ωστε να κανονιστει απο ολους την ιδια μερα και ωρα!

Ακουει idi, byr0n κ.α? :winka:

Κανω πιο συγκεκριμενη την προταση...

Ραντεβου στις 08:00 στο γνωστο περιπτερο και αναχωρηση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ΟΧΙ σε γκρουπ στις 09:00...

ακουω...

Τροπεα, κανονισε να μαθευτει οπως ειπες...

:wave2:

THEOD
17/10/2008, 06:46
Μέσα για κάθε είδους κινητοποίηση...

Και άσχετα από αυτήν, εγώ προσωπικά δηλώνω ότι παράνομο ή όχι σε αυτόν τον κωλόδρομο δεν πρόκειται να ξαναπληρώσω και ας με πάνε στα δικαστήρια...Και δεν θα περάσω σφαίρα από το πλαί και στην ζούλα. Θα τους το δηλώσω και θα τους διευκολύνω κιόλας δίνοντάς τους τα στοιχεία μου...

Όταν κάτι είναι εντελώς παράλογο καμμία "νομιμότητα" θεσμοθετημένη ή όχι δεν μπορεί να σταθεί...Και στο κάτω-κάτω της γραφής κάπως πρέπει να αντιδράσουμε και να το νοιώσουν...

Και χωρίς καμμία διάθεση να κάνω τον έξυπνο, θα πρότεινα το ίδιο να κάνουμε όλοι μας... Όλα έχουν ένα όριο και αυτή την φορά το ξεπέρασαν...Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε ηλίθια πρόβατα αλλά ενεργοί πολίτες με άποψη και δικαιώματα...Δεν είναι δυνατόν στην "ντροπή της Ευρώπης", σε έναν δρόμο που είναι υπεύθυνος για αρκετές εκατοντάδες νεκρούς την τελευταία δεκαετία, και που σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο οι υπεύθυνοι υπουργοί θα είχαν παρεπεμφθεί για ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως κατά συρροή, να έχουν το θράσος να ζητάνε διόδια. Και μάλιστα μετά από παραχώρηση των δικαιωμάτων σε ιδιώτη να ζητάνε έως και 90% αύξηση με πρόσχημα την χρηματοδότηση του ιδιώτη για τα έργα που ΘΑ κάνει !!!...

Με τίποτα δεν το δέχομαι και αν έχουν τα @ρχ@δια ας με πάνε στα δικαστήρια...

Όσο για την κινητοποίηση, το πιο λογικό μου φαίνεται να τυπωθεί ή να φωτοτυπηθεί ένα φείγ-βολάν που με λίγα λόγια και σε απλά κατανοητά Ελληνικά να λέει-εξηγεί τα ανωτέρω και να παροτρύνει τους Έλληνες πολίτες να μην ξαναπληρώσουν...
Ένα άτομο σε κάθε γραμμή ταμείου στα διόδια του Ζευγολατιού να μοιράζει το έντυπο στους οδηγούς των αυτοκινήτων και να ενημερώνει...
Αν καταφέρουμε να έχουμε και αναρτημένο ένα πανό με μερικές δεκάδες άτομα γύρω για "μπούγιο" ακόμα καλύτερα...
Αν έχουμε κανένα μέσο ή αν μετά από προενημέρωσή μας καταδεχτεί και κανένας "έγκριτος" - "μαχόμενος" δημοσιογράφος να πάρει μερικά πλάνα ακόμα καλύτερα...
Και φυσικά εννοείται να γίνει σε μέρα εξόδου και μεγάλης κίνησης...
Αν παρ' όλα αυτά ο Έλληνάρας δεν αντιδράσει και σκύψει πάλι το κεφάλι, τότε του αξίζει ότι κι αν πάθει...Προσωπικά πάντως δεν κάνω πίσω....

tzarot
17/10/2008, 11:23
Είμαι μέσα 110%.

Καλό θα είναι να έχουμε βρεθεί 4-5 μέρες νωρίτερα κάπου (πείτε ίδέες) να συζητήσουμε τι ΑΚΡΙΒΩΣ θα κάνουμε. Θα πρέπει να το γνωρίζουμε απο πριν, ώστε να μην γίνει της πιπίτσας.

Επίσης όσοι είπαν ότι μπορούν να αναλάβουν δημοσιότητα, μήπως είναι η ώρα τώρα να το κάνουν ???

Έπίσης πείτε ποιο είναι αυτό το περίπτερο, γιατί δεν το ξέρω.

Lazio
17/10/2008, 11:53
Μέσα για κάθε είδους κινητοποίηση...

Και άσχετα από αυτήν, εγώ προσωπικά δηλώνω ότι παράνομο ή όχι σε αυτόν τον κωλόδρομο δεν πρόκειται να ξαναπληρώσω και ας με πάνε στα δικαστήρια...Και δεν θα περάσω σφαίρα από το πλαί και στην ζούλα. Θα τους το δηλώσω και θα τους διευκολύνω κιόλας δίνοντάς τους τα στοιχεία μου...

Όταν κάτι είναι εντελώς παράλογο καμμία "νομιμότητα" θεσμοθετημένη ή όχι δεν μπορεί να σταθεί...Και στο κάτω-κάτω της γραφής κάπως πρέπει να αντιδράσουμε και να το νοιώσουν...

Και χωρίς καμμία διάθεση να κάνω τον έξυπνο, θα πρότεινα το ίδιο να κάνουμε όλοι μας... Όλα έχουν ένα όριο και αυτή την φορά το ξεπέρασαν...Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε ηλίθια πρόβατα αλλά ενεργοί πολίτες με άποψη και δικαιώματα...Δεν είναι δυνατόν στην "ντροπή της Ευρώπης", σε έναν δρόμο που είναι υπεύθυνος για αρκετές εκατοντάδες νεκρούς την τελευταία δεκαετία, και που σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο οι υπεύθυνοι υπουργοί θα είχαν παρεπεμφθεί για ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως κατά συρροή, να έχουν το θράσος να ζητάνε διόδια. Και μάλιστα μετά από παραχώρηση των δικαιωμάτων σε ιδιώτη να ζητάνε έως και 90% αύξηση με πρόσχημα την χρηματοδότηση του ιδιώτη για τα έργα που ΘΑ κάνει !!!...

Με τίποτα δεν το δέχομαι και αν έχουν τα @ρχ@δια ας με πάνε στα δικαστήρια...

Όσο για την κινητοποίηση, το πιο λογικό μου φαίνεται να τυπωθεί ή να φωτοτυπηθεί ένα φείγ-βολάν που με λίγα λόγια και σε απλά κατανοητά Ελληνικά να λέει-εξηγεί τα ανωτέρω και να παροτρύνει τους Έλληνες πολίτες να μην ξαναπληρώσουν...
Ένα άτομο σε κάθε γραμμή ταμείου στα διόδια του Ζευγολατιού να μοιράζει το έντυπο στους οδηγούς των αυτοκινήτων και να ενημερώνει...
Αν καταφέρουμε να έχουμε και αναρτημένο ένα πανό με μερικές δεκάδες άτομα γύρω για "μπούγιο" ακόμα καλύτερα...
Αν έχουμε κανένα μέσο ή αν μετά από προενημέρωσή μας καταδεχτεί και κανένας "έγκριτος" - "μαχόμενος" δημοσιογράφος να πάρει μερικά πλάνα ακόμα καλύτερα...
Και φυσικά εννοείται να γίνει σε μέρα εξόδου και μεγάλης κίνησης...
Αν παρ' όλα αυτά ο Έλληνάρας δεν αντιδράσει και σκύψει πάλι το κεφάλι, τότε του αξίζει ότι κι αν πάθει...Προσωπικά πάντως δεν κάνω πίσω....

Κανεις δεν πρεπει να κανει πισω.... αλλιως δεν εχει αξια να γινει
Αν οργανωθει σωστα νομιζω και ενα τηλεφωνακι σε καναλι για να προβληθει η κινηση θα τους ετσουζε ακομη περισσοτερο

MG
17/10/2008, 11:53
+1

απλα ειδοποιηστε μας οταν οριστηκοποιηθει η ημ/νια, ωρα και μερος..

:beer:

THEOD
17/10/2008, 12:08
Το θέμα δεν είναι η ειδοποίηση - αυτό είναι το εύκολο.
Το θέμα είναι κάποιος ή κάποιοι να αναλάβουν να τυπώσουν ή να φωτοτυπήσουν ένα κειμενάκι και να φτιαχτεί ένα πανό.

Και επειδή σε κανέναν δεν περισεύουν, αν κανένας από εδώ είναι τυπογράφος ας κάνει μια καλή τιμή και να τυπώσει μερικές χιλιάδες μονόχρωμα μονοφυλλάκια, και όλοι μας ας συνεισφέρουμε από ένα μικρό ποσό για να βγεί το κονδύλι....Αν πάλι δεν υπάρχει εδώ μέσα κανένας τυπογράφος, όλο και κάποιος θα ξέρει κανέναν που θα το πάρει λίγο ζεστά και θα μας τα φτιάξει σχεδόν στο κόστος..

Ταυτόχρονα κάποιος που ξέρει και μπορεί, πρέπει να αναλάβει να φτιάξει ένα πανό...

Μόλις γίνουν αυτά και είμαστε έτοιμοι τότε μπαίνει η ειδοποίηση και να είστε σίγουροι ότι θα μαζευτεί κόσμος...

Το να το συζητάμε εδώ ή από τον καναπέ δεν κάνουμε τίποτα....

THEOD
17/10/2008, 12:13
Και για να μην φανεί ότι μόνο παροτρύνω χωρίς να κάνω τίποτα, ήδη σήμερα θα μιλήσω με έναν φίλο-συνεργάτη τυπογράφο να δώ πότε μπορεί και πόσο θα στοιχίσουν να μας τυπώσει καμμία 10αριά χιλιάδες μονόχρωμα Α4...
Θα ποστάρω την απάντηση

MG
17/10/2008, 12:17
Οταν αποφασιστει το κειμενο στειλτε μου με πμ και θα τυπωσω κι εγω μερικα.

apav
19/10/2008, 18:49
http://www.pesoxi.gr/ :smokin:

Μια ολόκληρη ιστοσελίδα διαμαρτυρίας για το θέμα της αύξησης των διοδίων στην Καρμανιόλα Πατρών Αθηνών υπάρχει στο διαδίκτυο, την οποία και κατασκεύασαν πολίτες που θέλουν με αυτό τον τρόπο να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας για το θέμα των διοδίων στον φονικό δρόμο. ‘Πρόκειται για το www.pesoxi.gr, στο οποίο καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να υπογράψουν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Στην ιστοσελίδα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Στόχος της ιστοσελίδας είναι να αποτελέσει σημείο επαφής υπεύθυνων πολιτών που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Η ιστοσελίδα είναι ένα βήμα για κάθε ελεύθερο πολίτη που θέλει να καταγγείλει ή να υπερασπιστεί την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται από το κράτος ή οποιοδήποτε άλλο φορέα, επηρεάζουν όμως την ποιότητα ζωής και την αξιοπρέπεια των πολιτών σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο». Πάντως οι φωνές διαμαρτυρίας μέρα με τη μέρα πληθαίνουν και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ αξιωματικοί από την Τροχαία Εθνικών Δρόμων ισχυρίζονται ότι «με την κατάργηση του ΤΕΟ δεν μπορούν πλέον να επιβάλλουν πρόστιμο σε όσους οδηγούς δεν πληρώνουν τα διόδια». Οι αστυνομικοί απλά παίρνουν τα στοιχεία του οδηγού και η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να τα δώσει στην εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του δρόμου. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της εταιρείας του αν θα κινηθεί ή όχι δικαστικά. Από την πλευρά του, ο παραχωρησιούχος που ανέλαβε την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου, κρατά χαμηλούς τόνους για το θέμα που ανέκυψε. Όπως λένε στελέχη της εταιρείας, «μέχρι στιγμής δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και απλώς λένε στους οδηγούς που αρνούνται να πληρώσουν ότι είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν ένα ειδικό δελτίο με τα στοιχεία τους».

http://www.patranews.gr/news.asp?ID=10715 :wave2:

zephyr1
19/10/2008, 23:03
Και για να μην φανεί ότι μόνο παροτρύνω χωρίς να κάνω τίποτα, ήδη σήμερα θα μιλήσω με έναν φίλο-συνεργάτη τυπογράφο να δώ πότε μπορεί και πόσο θα στοιχίσουν να μας τυπώσει καμμία 10αριά χιλιάδες μονόχρωμα Α4...
Θα ποστάρω την απάντηση

Ο νικος(nktr) κανει αυτη την δουλεια και εχει πει οτι θα βοηθησει με κοστος το χαρτομανι , αν θυμαμαι καλα.

Νικοοοοοοοο!:)

Zid
20/10/2008, 08:27
Aπο skai.gr

http://www.skai.gr/master_story.php?id=97397#

Mήπως να έρθουμε σε επικοινωνία με τον εν λόγω δικηγόρο να δούμε πως θα κινηθούν νομικά?

road spirit
20/10/2008, 11:08
Ο νικος(nktr) κανει αυτη την δουλεια και εχει πει οτι θα βοηθησει με κοστος το χαρτομανι , αν θυμαμαι καλα.

Νικοοοοοοοο!:) θα είμαστε σέρρες εκείνο το 2μερο ρεεεεεεεε! και Νίκος μαζί ....

EVI
20/10/2008, 18:53

Αν ειναι δυνατον, ατομα που ειναι και σε αλλα φορουμ, (kawa, aprilia, κτλ) ας κανουν το ιδιο, ενα "κοινο" sticky ωστε να κανονιστει απο ολους την ιδια μερα και ωρα!

Ακουει idi, byr0n κ.α? :winka:

Κανω πιο συγκεκριμενη την προταση...

Ραντεβου στις 08:00 στο γνωστο περιπτερο και αναχωρηση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ΟΧΙ σε γκρουπ στις 09:00...

ακουει ! μεσα :wave2:

nktR
20/10/2008, 19:57

Νικοοοοοοοο!:)

στείλτε μου το κείμενο με email να το εκτυπώσω σε μονόχρωμη εκτύπωση.
Το κείμενο είναι έτοιμο? Λογότυπο φόρουμ θα βάλουμε?
Μέγεθος 14X21 δηλ. μισό Α4, μίας όψης εκτύπωση
Ποσότητα 5000τεμ είναι καλά?
και το κυριότερο, για πότε?
Εγώ θέλω 2 με 3 μέρες max αλλά Παρασκευή φεύγω και επιστρέφω Τρίτη.
Οπότε εάν το θέλετε γι αυτό το ΣΚ πρέπει μέχρι αύριο να μου πείτε.
Βάζω την εργασία μου και κόστος μόνο ότι αγοράσω φίλμ, χαρτιά.
Για 5000 υπολογίστε 42ευρώ και 10000 72 ευρώ
Αυτά και ελπίζω να βοήθησα και καλή επιτυχία σε όλη την προσπάθεια

DimChios
21/10/2008, 00:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
ακουει ! μεσα :wave2:

Τι εννοεις? Το βαλατε κι εσεις στο kawa?

Μεσα? Τι εννοεις επίσης! Εγω κι εσυ?

Γιατι δε βλεπω να εδειξε κανεις ενδιαφερον... συν οτι δεν ανοιχτηκε νεο θρεντ σχετικο με την προταση μου απο κανενα!

cartman
21/10/2008, 11:05
Παιδιά αν είναι δυνατόν να κανονιστεί έγκαιρα ημερομηνία καθώς και τι προτίθεται να γίνει, έπειδή υπάρχει ενδιαφέρων και απο άλλα φόρουμ και χρειάζεται συντονισμός!

idi
21/10/2008, 11:49
Τι εννοεις? Το βαλατε κι εσεις στο kawa?

Μεσα? Τι εννοεις επίσης! Εγω κι εσυ?

Γιατι δε βλεπω να εδειξε κανεις ενδιαφερον... συν οτι δεν ανοιχτηκε νεο θρεντ σχετικο με την προταση μου απο κανενα!

για λογους που δεν ειναι της στιγμης να αναλυσω δε γουσταρω να κανω ποστ στο φορουμ αλλα κατι θα γινει .... τεσπα εγω ειπα μεσα!

alex-vstrom
23/10/2008, 10:49
κανα νεο εχουμε.......................

zephyr1
23/10/2008, 11:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex-vstrom
κανα νεο εχουμε.......................

Καντε μια προσπαθεια ο καθενας με ενα μικρο κειμενο συνοπτικο των παραπανω που να χωραει σε μια σελιδα Α4 διπλωμενη στην μεση.

Απλα, λιτα λογια που να μην κουραζεσαι οταν το διαβαζεις και να χωραει την ουσια του προβληματος.Κατοπιν ποσταρετε το εδω και το καλυτερο τυπωνετε και ξεκιναμε.

Υπαρχουν πολλα ''μυαλα'' εδω μεσα με της αναλογες γνωσεις ωστε να βοηθησουν, παρακαλω αφιερωστε λιγο χρονο και δωστε το ''ζουμι'' της αντιδρασης.

Θα ποσταρω και εγω κατι μεχρι αυριο, για παμε plz!:)

700_Thespieis
23/10/2008, 11:29
Sticky!!!!!

:ZZZ:

mats8282
23/10/2008, 12:45
* Στο μεταξύ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών αποφάσισε χθες να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια για το θέμα των διοδίων και καλεί οποιοδήποτε διάδικο επιθυμεί να ενημερώσει τον σύλλογο εντός 10 ημερών και δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=14156512

alximistis
23/10/2008, 13:32
Ακόμη ένας μέσα. :)

lilipoua
23/10/2008, 14:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
Ακόμη ένας μέσα. :)

κι εγω!

δικαβαλο με τον κυριο απο πανω!! :wave2:

blackbusa
23/10/2008, 14:39
ναι ρε παιδια....μεσα ολοι....αλλα κανονιστικε κατι τελικα???ακριβης ωρα και ραντεβου???

alximistis
23/10/2008, 14:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
ναι ρε παιδια....μεσα ολοι....αλλα κανονιστικε κατι τελικα???ακριβης ωρα και ραντεβου???

Ρε πάνο... αυτό που γράφει ο Χρήστος για 25; Δεν ισχύει;;;

blackbusa
23/10/2008, 14:47
Ρε πάνο... αυτό που γράφει ο Χρήστος για 25; Δεν ισχύει;;;

τι βλεπεις να ισχυει ρε Στελιο???ο Χρηστος εβαλε 2 ημερομηνιες χωρις ωρα,χωρις σημειο συναντησης,χωρις σημειο προορισμου....και απο οτι καταλαβαινω ουτε τα φυλλαδια ειναι ετοιμα....ουτε απο αλλα φορουμ που θα ηθελαν να συμμετασχουν κανενα συντονισμο....πρεπει να παμε οργανωμενα και οχι τουρλουμπουκι....και ως τωρα μονο συζητησεις γινονται....αν καταλαβα καλα...

alximistis
23/10/2008, 14:50
τι βλεπεις να ισχυει ρε Στελιο???ο Χρηστος εβαλε 2 ημερομηνιες χωρις ωρα,χωρις σημειο συναντησης,χωρις σημειο προορισμου....και απο οτι καταλαβαινω ουτε τα φυλλαδια ειναι ετοιμα....ουτε απο αλλα φορουμ που θα ηθελαν να συμμετασχουν κανενα συντονισμο....πρεπει να παμε οργανωμενα και οχι τουρλουμπουκι....και ως τωρα μονο συζητησεις γινονται....αν καταλαβα καλα...

κάτσε ρε πάνο περίμενε... ο Χρήστος είχε βάλει μια ημερομηνία και επειδή ουσιαστικά δεν μαζευόταν κανείς ΑΝ κατάλαβα καλά την άλλαξε και έβαλε αυτήν για τις 25. Υπάρχει κόσμος ο οποίος ήδη έψχει γράψει για το περίπτερο και δεν είδα να έχει μπει ο ίδιος ή κάποιος άλλος να το αναιρεί. Δεμν ισχύει λοιπόν; Κι εγώ ότι καταλαβαίνω σου λέω.

latris mixanis
23/10/2008, 14:56
Να σας κάνω μια ερώτηση?
Γιατί να πάτε να διαμαρτυρηθείτε στα Διόδια της Ελευσίνας?? Ο δρόμος από εκεί μέχρι το κόμβο της Τρίπολης είναι μια χαρά και αξίζει τα χρήματά του. Ο δρόμος από το κει και πέρα είναι στο μαύρο του το χάλι!

blackbusa
23/10/2008, 15:00
κάτσε ρε πάνο περίμενε... ο Χρήστος είχε βάλει μια ημερομηνία και επειδή ουσιαστικά δεν μαζευόταν κανείς ΑΝ κατάλαβα καλά την άλλαξε και έβαλε αυτήν για τις 25. Υπάρχει κόσμος ο οποίος ήδη έψχει γράψει για το περίπτερο και δεν είδα να έχει μπει ο ίδιος ή κάποιος άλλος να το αναιρεί. Δεμν ισχύει λοιπόν; Κι εγώ ότι καταλαβαίνω σου λέω.

ρε παπαρα...κοψτα γιατι σε χαλανε....:rotflmao: η να μην ξαναπαρει πρωταθλημα ο Rossi γιατι εχεις χασει τα αυγα και τα πασχαλια???:bigcry:

σοβαρα τωρα....ο Χρηστος εβαλε 2 (δυο) ημερομηνιες απλα.........χωρις ωρα....και χωρις να πουμε τι τελικα θα κανουμε....ακομα καποιοι συντονιζονται για την εκτυπωση.....και καποια αλλα φορουμ δεν ξερω τι κανουν.....εσυ που ειδες οτι εχει κανονιστει κατι.....στο αρχικο ποστ μονο οσοι θελουν να συμμετασχουν υπαρχουν...που την ειδες την 1(μια) και μαλιστα στις 25??

blackbusa
23/10/2008, 15:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Να σας κάνω μια ερώτηση?
Γιατί να πάτε να διαμαρτυρηθείτε στα Διόδια της Ελευσίνας?? Ο δρόμος από εκεί μέχρι το κόμβο της Τρίπολης είναι μια χαρά και αξίζει τα χρήματά του. Ο δρόμος από το κει και πέρα είναι στο μαύρο του το χάλι!

καλη σκεψη...αν και δεν πιστευω οτι θα ιδρωσει το αυτι τους....αλλα μαλλον πρεπει να γινει η μαζοξη στην Κορινθο....γιατι απο εκει και μετα δεν εχουν δρομο:lol: που να δικαιολογει διοδια ΕΟ....εκεινη η ντιτεκτιβα/νομος/κατι της ΕΕ για την Κορινθου Πατρων τελικα ισχυει???

1+1+1=3

:D

alximistis
23/10/2008, 15:06
ρε παπαρα...κοψτα γιατι σε χαλανε....:rotflmao: η να μην ξαναπαρει πρωταθλημα ο Rossi γιατι εχεις χασει τα αυγα και τα πασχαλια???:bigcry:

σοβαρα τωρα....ο Χρηστος εβαλε 2 (δυο) ημερομηνιες απλα.........χωρις ωρα....και χωρις να πουμε τι τελικα θα κανουμε....ακομα καποιοι συντονιζονται για την εκτυπωση.....και καποια αλλα φορουμ δεν ξερω τι κανουν.....εσυ που ειδες οτι εχει κανονιστει κατι.....στο αρχικο ποστ μονο οσοι θελουν να συμμετασχουν υπαρχουν...που την ειδες την 1(μια) και μαλιστα στις 25??

"την άλλη εβδομάδα (25-26/10) για να προλάβει να μαθευτεί" 16/10 το πόσταρε. Και δες τις απαντήσεις από κάτω.
Αυτό δεν σου κάνει;;;
Αλλά τέλος πάντων τώρα το να καθόμαστε δύο άτομα να διαφωνούμε και να λέμε μαλακίες είναι τουλάχιστον ηλίθιο.

tai
23/10/2008, 15:39
λοιπόν
1ον έβαλα ένα ΣΚ σαν στόχο

2ον εφόσον δεν είναι έτοιμα τα φυλλάδια

3ον εφόσον δεν έχουμε πρόγραμμα ενεργειών

4ον εφόσον δεν έχουμε μια λίστα με αυτούς που θέλουν ώστε να ξέρουμε (περίπου έστω) αριθμό συμμετοχών

5ον εφόσον κανονίζονται ΚΑΙ απο άλλο forum παρόμοιες κινήσεις, να συντονιστούμε μέσω αυτών που έχουν επαφή ωστε να είμαστε περισσότεροι.

6ον εφόσον κινούνται κάποιοι δικαστικά, (και νομίζω οτι θα είναι πιο αποτελεσματικό αυτό) να συντονιστούμε ΚΑΙ με αυτούς

ΑΡΑ

μάλλον, αυτο το ΣΚ, ΔΕΝ θα το κάνουμε.

Και επειδή δεν χρίστηκα ταγός, εσείς τι λέτε?:rolleyes: :rolleyes:

zephyr1
23/10/2008, 17:33
λοιπόν

4ον εφόσον δεν έχουμε μια λίστα με αυτούς που θέλουν ώστε να ξέρουμε (περίπου έστω) αριθμό συμμετοχών

5ον εφόσον κανονίζονται ΚΑΙ απο άλλο forum παρόμοιες κινήσεις, να συντονιστούμε μέσω αυτών που έχουν επαφή ωστε να είμαστε περισσότεροι.

6ον εφόσον κινούνται κάποιοι δικαστικά, (και νομίζω οτι θα είναι πιο αποτελεσματικό αυτό) να συντονιστούμε ΚΑΙ με αυτούς

ΑΡΑ

1ον ,δεν ειμαστε ετοιμοι.

2ον δεν ειναι ετοιμα τα φυλλαδια γιατι δεν καθομαστε να γραψουμε ενα ουσιαστικο κειμενακι.

3ον προγραμμα ενεργειων εχουμε, φυλαδιο στα διοδια ελευσινας, προτρεπουμε τον κοσμο να μην πληρωνει τα διοδια και να υπογραφει αυτο το γαμωφυλλαδιο που δινουν οι εισπρακτορες και μετα κατεβαινουμε και μεις προς τα κατω , μη πληρωνοντας και υπογραφοντας το γαμωφυλλαδιο.:mad:

4ον η λιστα υπαρχει στην πρωτη σελιδα.

5ον η ενεργεις απ'τα αλλα φορουμ εχουν γινει και περιμενουν ημερομηνια κινητοποιησης.

6ον οτι κινουντε καποιοι δικαστικα θα το αναφερουμε στο φυλλαδιο για να νιωσουν ολοι την ασφαλεια να το κανουν.

Αυτο το σκ δεν θα το κανουμε γιατι δεν εχουμε ενα ουσιωδες κειμενο και δεν εισαι τραγος.

Ρε παιδια αντι να ποσταρετε τι , γιατι και πως , φτιαξτε ενα εξυπνο κειμενακι να το προχωρησουμε.
:winka:

blackbusa
23/10/2008, 17:59

3ον προγραμμα ενεργειων εχουμε, φυλαδιο στα διοδια ελευσινας, προτρεπουμε τον κοσμο να μην πληρωνει τα διοδια και να υπογραφει αυτο το γαμωφυλλαδιο που δινουν οι εισπρακτορες και μετα κατεβαινουμε και μεις προς τα κατω , μη πληρωνοντας και υπογραφοντας το γαμωφυλλαδιο.:mad:

ξαναλεω...ισως ειναι λιγο εως αρκετο ασχετο να γινει ολη αυτη η κινητοποιηση στην Ελευσινα....πρεπει να γινει στο σημειο οπου γινεται ολος ο ντορος....αλλιως θα μας παρουν με τις ντοματες( το λιγοτερο)....

zephyr1
23/10/2008, 18:33
Οκ διοδια κορινθου.:)

alximistis
24/10/2008, 03:07
λοιπόν

ΑΡΑ

δεν σε χρίσαμε μην μου ανησυχείς. ;)
Απλώς είδα που εσύ φαινόσουν να παίρνεις κάποιες πρωτοβουλίες γι αυτό μίλησα για σένα. :)

id12586
31/10/2008, 17:24
Οι αντιδράσεις πλέον εντείνονται. Θεωρώ ότι όπου ναναι θα έχουμε εξελίξεις. Στα διόδια της Πάτρας υπάρχει πλέον κόσμος που δεν πληρώνει ενώ ξαναέβαλαν μπάρα στο ePass (Δεν είχε τα τελευταία 2-3 μπορεί και παραπάνω χρόνια).

«Φουντώνει» το κύμα αντίδρασης απέναντι στην καταβολή διοδίων στην Πατρών – Κορίνθου, με τους τοπικούς φορείς να «εξοπλίζουν» το νομικό τους οπλοστάσιο, ωστόσο η εταιρία «Ολυμπία Οδός» διαμηνύει πως η μη καταβολή διοδίων είναι παράνομη και πως οι αντιδράσεις «τορπιλίζουν» την κατασκευή του έργου.

Η Νομαρχία Αχαΐας που από τον περασμένο Δεκέμβριο ανέδειξε το θέμα, ζήτησε τη νομική βοήθεια και συμβολή του πρώην υπουργού και δικηγόρου, Μανώλη Μπεντενιώτη, ο οποίος τάσσεται στο πλευρό των ενεργών πολιτών, λέγοντας πως η αύξηση των διοδίων σ’ έναν δρόμο, ο οποίος δεν πληροί τα χαρακτηριστικά που προβλέπει η ευρωπαϊκή οδηγία 1999/62/ΕΚ είναι κατάφορη παραβίαση των κανόνων δικαίου. «Θα στηρίξουμε νομικά και θα υπερασπιστούμε το περί δικαίου αίσθημα ενός κινήματος ενεργών πολιτών που αρνούνται να καταβάλουν διόδια για μια διέλευση μιας εθνικής οδού που δεν έχει τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζονται μέσω της οδηγίας της Ε.Ε. Θα καλύψουμε ως νομικοί παραστάτες όλους εκείνους που αρνούνται να θεωρούνται σε αυτή την πατρίδα υπήκοοι, γιατί είναι πολίτες», είπε ο κ. Μπεντενιώτης, επισημαίνοντας πως θα γίνουν προσφυγές στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Θα περίμενε κανείς από μια Πολιτεία που σέβεται τον εαυτό της, ένα συγνώμη για την ανευθυνότητα, για τους εκατοντάδες νεκρούς και τους χιλιάδες τραυματίες. Θα περίμενε μαζί με το συγνώμη, μια γενναία απόφαση μείωσης αν όχι κατάργησης των διοδίων, μέχρι να κατασκευαστεί ένας δρόμος που δεν συνεπάγεται νέες τραγωδίες. Εδώ στη χώρα μας όμως, φαίνεται ότι η κυβέρνηση μετρά με άλλο μέτρο την ανθρώπινη ζωή και με άλλη μεζούρα το όφελος των εταιρειών», είπε από την πλευρά του, ο Νομάρχης Αχαΐας, Δημήτρης Κατσικόπουλος, επισημαίνοντας πως η Νομαρχία στηρίζει την προσπάθεια των πολιτών που υπόκεινται σε αυτή την πρωτοφανή και παράλογη εκμετάλλευση.
Πρωτοφανής είναι η απήχηση που έχει η ιστοσελίδα που ανήρτησαν στο διαδίκτυο οι ενεργοί πολίτες. Όπως ανέφερε, ο Πατρινός νομικός Άκης Βαβαρούτας, μέχρι σήμερα 1.500 πολίτες έχουν «συνυπογράψει» την αντίδραση καταβολής των διοδίων, ενώ καθημερινά ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά 100 με 150 άτομα απ’ όλη την Ελλάδα. Επίσης, ο κ. Βαβαρούτας ανακοίνωσε πως στις 26 Νοεμβρίου θα εκδικαστεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει ήδη δέκα Πατρινοί.
ΔΕΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Παράλληλα, ο κ. Μπεντενιώτης, ανακοίνωσε ένα προς ένα τα ερωτήματα που θα περιλαμβάνονται στην αναφορά που θα κατατεθεί στη Βουλή με χρονικό ορίζοντα αναμονής των απαντήσεων τις 25 ημέρες. Αυτά είναι:
1. Υποχρεούμεθα να καταβάλουμε διόδια εθνικής οδού για τη διέλευση ενός δρόμου που δεν έχει τα προβλεπόμενα χαρακτηριστικά της εθνικής οδού, σύμφωνα με τη σχετική οδηγία της Ε.Ε.;
2. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου που προβλέπει τη λειτουργία των ΤΕΟ τα διόδια και οι αυξήσεις αποφασίζονται με ΚΥΑ και στην προκειμένη περίπτωση ποια ΚΥΑ αποφάσισε την τελευταία πρόσφατη αύξηση των διοδίων και με ποια τεκμηρίωση και με ποια αιτιολογία;
3. Με τη σύμβαση παραχώρησης που κυρώθηκε από τη Βουλή έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα είσπραξης των διοδίων στην εταιρεία. Μπορεί η εταιρεία μόνη να αποφασίζει τον προσδιορισμό και την αύξηση των διοδίων;
4. Επιπλέον μπορούν να αποφασιστούν αυξήσεις διοδίων κατά την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής του δρόμου και μάλιστα κατά την περίοδο που ο δρόμος είναι ένα εργοτάξιο;
5. Για πόσα χρόνια έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση του δρόμου; Πόσα χρήματα προβλέπεται να εισπραχθούν κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου παραχώρησης; Πόσα χρήματα είναι το προβλεπόμενο κόστος των έργων που θα γίνουν από την εταιρεία;
6. Έχει δικαίωμα και αρμοδιότητες η Τροχαία ως κρατική υπηρεσία ώστε να επεμβαίνει και να επιλύει τις διαφορές της επιχείρησης εκμετάλλευσης της οδού και των χρηστών που διέρχονται απ’ αυτήν;
7. Ποιο είναι το αδίκημα που διαπράττουμε όταν διερχόμαστε χωρίς να καταβάλουμε την αύξηση των διοδίων που προφανώς έχει επιβληθεί αυθαίρετα, αναιτιολόγητα;
8. Είναι νόμιμη η καταβολή διοδίων κατά την περίοδο κατασκευής της οδού και όταν μάλιστα αυτή έχει μετατραπεί σε ένα εργοτάξιο;
9. Είναι νόμιμη η προσαύξηση που έχει επιβληθεί από την εταιρεία και όχι από την κυβέρνηση;
10. Δεν υφίσταται ισχυρό κλονισμό η ευνομούμενη Πολιτεία με αυτές τις συμπεριφορές των ιδιωτικών οργανωμένων επιχειρηματικών συμφερόντων στα οποία έχει παραχωρηθεί μια δημόσια λειτουργία και ποιες υπηρεσίες είναι αρμόδιες να προασπίσουν τα δικαιώματα των πολιτών που έτσι αισθάνονται υπήκοοι;
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ
Με ανακοίνωσή της, πάντως, η «Ολυμπίας Οδός», η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου, χαρακτηρίζει παράνομη την άρνηση πληρωμής των διοδίων και καταρρίπτει το βασικό επιχείρημα όσων αντιδρούν, λέγοντας πως η οδηγία 1999/62/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τροποποιήθηκε με την νεότερη 2006/38/ΕΚ με βάση την οποία δίνεται το δικαίωμα στα κράτη μέλη να επιβάλλουν διόδια στο Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο. «Το κείμενο της συγκεκριμένης Οδηγίας όσο ήταν σε ισχύ επέτρεπε στα κράτη μέλη να επιβάλλουν διόδια ακόμα και σε οδούς τα χαρακτηριστικά των οποίων δεν ενέπιπταν στον ορισμό του αυτοκινητοδρόμου και συγκεκριμένα σε τμήματα του πρωτεύοντος οδικού δικτύου, όπως εν προκειμένω η Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών. Η ως άνω Οδηγία τροποποιήθηκε με την νεότερη 2006/38/ΕΚ με βάση την οποία δίνεται το δικαίωμα στα κράτη μέλη να επιβάλλουν διόδια στο Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο, όπως αυτό προσδιορίστηκε με σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο οποίο έχει ενταχθεί και ο άξονας Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα (Απόφαση 1692/96/ΕΚ) και επομένως η Ελλάδα δικαιούται να επιβάλλει διόδια επ’ αυτού», αναφέρεται από την εταιρεία.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη πως η « μικρή αύξηση των διοδίων που επιβλήθηκε στο τμήμα Κόρινθος-Πάτρα (από ? 2,5 σε ? 2,8) εξυπηρετεί άμεσα τόσο την ορατή σε όλους βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας και συντήρησης, όσο και την επικείμενη έναρξη των εργασιών μετατροπής του άξονα αυτού σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο».
Ακόμη, διευκρινίζεται πως ο παραχωρησιούχος ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. λειτουργεί πλέον με βάση τον Νόμο Ν 3621/2007, σύμφωνα με τις σαφείς προβλέψεις του οποίου διαμορφώνεται το ύψος των διοδίων, προκειμένου να γίνει δυνατή η χρηματοδότηση της κατασκευής ενός νέου, σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου, σε αντικατάσταση του παλαιού που ταλαιπώρησε επί πολλά χρόνια. Η εταιρεία υπεραμύνεται της είσπραξης, λέγοντας πως τα χρήματα του πολίτη πιάνουν επιτέλους τόπο, γιατί:
- Έχουν προχωρήσει και προωθούνται περαιτέρω συστηματικά οι εργασίες για την βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας της Εθνικής Οδού.
- Παρέχονται συγχρόνως ουσιαστικές υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης επί εικοσιτετραώρου βάσεως.
- Παράλληλα εκπονούνται ταχύτατα οι μελέτες και προωθούνται προκαταρκτικές εργασίες (κινητοποίηση - εγκατάσταση εργοταξίων, έρευνες, κλπ) και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κλιμακωθούν σταδιακά οι εργασίες κατασκευής του νέου σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου.
Όσον αφορά στη μη καταβολή των διοδίων, η εταιρεία, προειδοποιεί: «Η άρνηση πληρωμής την οποία προσπαθούν να προωθήσουν ορισμένοι παράγοντες ή ομάδες, πέρα από το γεγονός ότι συνιστά παραβατική συμπεριφορά απέναντι σε Νόμους του ελληνικού κράτους και επιφέρει όλες τις σχετικές συνέπειες, συντείνει στον τορπιλισμό της υλοποίησης ενός έργου που έχει πραγματικά ανάγκη ο τόπος και ειδικότερα οι κάτοικοι της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας και που αποτελεί σταθερό αίτημα δεκαετιών».
http://www.gowest.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=14928&Itemid=352

basilis_k6
31/10/2008, 18:38
τελικα ποτε λετε? ειμαι και εγω μεσα!!! θα φερω και παρεα λογικα. να ερθουμε σε επαφη και με τους "pesoxi" να ερθουν για υποστιριξη.

zephyr1
01/11/2008, 17:46
Το μονο που μενει ειναι μια καλη οργανωμενη βολτα απο πολλα μελη προς τα κατω με αρνηση πληρωμης, ουτε φυλλαδια ουτε τιποτα.

Την κανουμε το επομενο ΣΚ?

146914

rantanplan
02/11/2008, 03:01
μεσα κανονιστε.

DimChios
02/11/2008, 06:35
Εχει προταθει ΗΔΗ 2 φορες...

Αντε να δουμε αν η 3η θα ειναι και αυτη που θα πραγματοποιηθει!

Μεσα λοιπον για ακομη μια φορα!

alex-vstrom
03/11/2008, 10:13
μεσα

S705
06/11/2008, 17:05
egw pantos to kathikon moy to ekana.

kai as mazeytoyme grigora na kanoyme oti einai na kanoyme giati i ipalilos
poy moy simplirwse to egrafo moy eipe oti i eteria exei brei kapoioys nomoys tis eurwpaikis enosis symfwna me toys opoioys tha prepei na katabaloyme ta diodia.....

147428

S705
06/11/2008, 17:16
..

147429

THEOD
07/11/2008, 12:57
Αν διακρίνω καλά το έντυπο έχει αυξ. αριθμό 1551
Που σημαίνει ότι από τότε που ξέσπασε το θέμα μόνο αυτός ο μικρός αριθμός έχει συνειδητά αρνηθεί να πληρώσει μέχρι τώρα...Μικρός αριθμός συγκριτικά με τον κυκλοφοριακό φόρτο... :(

Αίντε να δούμε αν θα γίνει αυτή η κινητοποίηση...αν μπορέσουμε και εξασφαλίσουμε και δημοσιότητα ακόμα καλύτερα...

Άσχετα όμως από αυτήν...

ΜΗΝ πληρώνετε...όχι να την κοπανάτε από το πλαί αλλά να δηλώνετε ότι ΑΡΝΕΙΣΤΕ να πληρώσετε

ΔΙΑΔΟΣΤΕ ΤΟ όπως μπορείτε ώστε να πολλαπλασιαστούν αυτοί που δεν πληρώνουν... εκεί τους πονάει...

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ για συνέπειες....ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορούν να κάνουν... Ακόμα και να βρούν νομικό παράθυρο (που εδώ που τα λέμε μόνο εκφοβιστικά θα λειτουργήσει -δεν μπορεί να σταθεί σε δικαστήριο) ας κυνηγάνε με χιλιάδες αγωγές να πάρουν τα 1,90 ευρώ από τον καθένα...Ακόμα και παράνομους να μας βγάλει το δικαστήριο ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ...Καμμιά δικαστική νομιμότητα δεν νομιμοποιεί κάτι που είναι εντελώς παράλογο και κόντρα στο δημόσιο συμφέρον-αίσθημα...

Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό ή νομικό...Είναι και ΗΘΙΚΟ και πρωτίστως ΠΟΛΙΤΙΚΟ...Γιαυτό πρέπει να γίνουμε πολλοί και να πάρει μεγάλη δημοσιότητα.

Το να ζητάνε διόδια στην "ντροπή της Ευρώπης", σε έναν δρόμο που είναι υπεύθυνος για εκατοντάδες νεκρούς την τελευταία 10ετία και που σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα οι υπεύθυνοι θα είχαν παραπεμφθεί για ανθρωποκτονίες, και μάλιστα να ζητάνε αύξηση έως και 90% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ για έναν δρόμο που ΘΑ φτιαχτεί, και όλα αυτά για την τσέπη ενός ιδιώτη-εργολάβου πριν εκείνος επενδύσει 1 ευρώ...εεε δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά...Αν περάσει απλά είμαστε άξιοι της τύχης μας...

rantanplan
07/11/2008, 16:02
τι θα γινει τελικα? θα οργανοθουμε? θα παμε αυτο το σκ τελικα?:confused:

S705
07/11/2008, 16:28
Αν διακρίνω καλά το έντυπο έχει αυξ. αριθμό 1551
Που σημαίνει ότι από τότε που ξέσπασε το θέμα μόνο αυτός ο μικρός αριθμός έχει συνειδητά αρνηθεί να πληρώσει μέχρι τώρα...Μικρός αριθμός συγκριτικά με τον κυκλοφοριακό φόρτο... :(

mono gia ayton ton stathmo diodion.
sta diodia tis patras logika tha einai poly perisotera