View Full Version : MP3 Piaggio με δίπλωμα Ι.Χ.;;;;;
Gandalf dr685sm
21/10/2008, 11:57
Το βάζω εδώ γιατί είμαι σίγουρος οτι θα έχουμε κόντρες στο θέμα.
http://www.autotriti.gr/news/preview_news.asp?CATEGORY_id=72&NEWS_DATA_ID=72358
Το σκηνικό έχει ώς εξής...
100.000 οχήματα τύπου ΜΡ3 (αρνούμαι να τα αποκαλέσω μοτοσυκλέτες) με αντίστοιχο αριθμό οδηγών Ι.Χ. , που θα κουβαλάνε την ίδια νοοτροπία κίνησης θα κινηθούν ανάμεσα μας. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε και γιατί;
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Συμφωνείτε;
Ναι, μικρότερος όγκος-μόλυνση-φασαρία-έξοδα.
Γιατι οχι,μπορει να μην ειναι μοτο αλλα δεν ειναι και κουτι...:beer:
Sferopetadhn
21/10/2008, 13:34
Ωραίο, βολικό και πιο σταθερό (άρα πιο ασφαλές για πόλη)
Αλλά ρε μάγε αυτά τα "ανάμεσά μας" τί τα θες; Λες και είναι από άλλο πλανήτη οι οδηγοί αυτοκινήτων... Όσο για τη νοοτροπία... αν ο άνθρωπος είναι βλάκας, θα παραμείνει βλάκας είτε σε 2, είτε σε 4, είτε σε 20 ρόδες...
Είπαμε, το όχημα δεν χαρακτηρίζει τον άνθρωπο!
:beer:
λιγότερη μόλυνση, λιγότερος όγκος οχημάτων μόνο καλύτερο το βρίσκω
@Gandalf : Mage pisteyo katalathos sou vgike ligo ratsistiko to post sou
Kai eg eimai symfonos me thn "antikatastasi" 100.000 autokiniton me antistoixo arithmo scooter stous dromous ton poleon.
ligoteri kinisi, ligotero nefos klp
προσωπικα, πιο πολυ απο ολα με χαλαει αυτο..
''Ενδεικτικά το το Piaggio MP3 LT κοστίζει 6.240 ευρώ (250cc) και 7.390 ευρώ (400cc). ''
:sick: :sick:
kalgeorge
21/10/2008, 13:47
I COULDNT CARE LESS...
notakos600
21/10/2008, 14:30
Και κάποιες ''γουρούνες'' οδηγούνται με άδεια οδήγησης αυτοκινήτου, ε και?
Συμφωνώ με το ρητό πως ή με 2 ή με 4 ή με 14 ρόδες ο μάπας θα παραμείνει μάπας και θα είναι επικίνδυνος για τους υπόλοιπους οδηγούς και αναβάτες.
Gandalf dr685sm
21/10/2008, 14:39
Θα έλεγα να το σκεφτείτε λίγο καλύτερα.
Πολλαπλάσιος αριθμός αναβατών τρικύκλων (πλέον) που θα κινούνται χωρίς απολύτως καμία εμπειρία πάνω στο θέμα μηχανή , μεταφέροντας και την μέχρι τώρα νοοτροπία οδήγησης του αυτοκινήτου σε μοτοσυκλέτα.
Σκεφτείτε το ξανά, ειδικά όταν θα είμαστε/είσαστε πίσω απο 4-5 ΜΡ3 που θα κινούνται σε διύθηση , χωρίς όμως να γνωρίζουν πως να το κάνουν ακριβώς πατώντας φρένα χωρίς λόγο ή κινούμενοι με την γνωστή ταχύτητα "κηδείας" των Ι.Χ. αλλα μπροστά απο μια σειρά μηχανών πλέον.
Ναι.. σίγουρα καλύτερα να οδηγούμε όλοι μηχανή. Αλλά να ξέρουμε και πως γίνεται αυτό έτσι;
Μην ξεχνάτε οτι θα μπορούν να το κάνουν μόνο με το δίπλωμα για Ι.Χ. .. που δεν καλύπτει το πως ακριβώς οδηγείς μια μηχανή.
Gandalf
Σκεφτείτε το ξανά, ειδικά όταν θα είμαστε/είσαστε πίσω απο 4-5 ΜΡ3 που θα κινούνται σε διύθηση , χωρίς όμως να γνωρίζουν πως να το κάνουν ακριβώς πατώντας φρένα χωρίς λόγο ή κινούμενοι με την γνωστή ταχύτητα "κηδείας" των Ι.Χ. αλλα μπροστά απο μια σειρά μηχανών πλέον.
4-5 MP3 περισσότερα στον δρόμο, 4-5 ΙΧ λιγότερα στον δρόμο, μικρότερη ανάγκη για διήθηση. :winka:
Μην ξεχνάτε οτι θα μπορούν να το κάνουν μόνο με το δίπλωμα για Ι.Χ. .. που δεν καλύπτει το πως ακριβώς οδηγείς μια μηχανή.
Δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο παγκοσμίως που να θεωρεί ότι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα οδήγησης μοτοσυκλέτας (και όχι μόνο) προετοιμάζει τον αναβάτη για να βγει στον δρόμο. :(
Gandalf dr685sm
21/10/2008, 14:56
Να ξεκαθαρίσω κάτι..
Δεν μιλώ για το δικαίωμα κίνησης. Μιλώ για το πόσο επικίνδυνος είναι κάποιος όταν οδηγεί μηχανή για τους υπόλοιπους.
Γιατί φίλε μου .. .αλλό κάποιος που οδηγεί μηχανή αρκετά χρόνια και γνωρίζει πως να αντιδράσει απο εμπειρία.
Άλλο η Ρούλα/Κούλα/Μήτσος/Κώτσος που θα ανέβουν στο scooter και θα κινούνται με τον τρόπο που το κάνουν με το SUV αφού δεν θα έχουν καν το ελάχιστο μάθημα που κάνουν για να πάρουν δίπλωμα μηχανής. Ακόμα και αν αυτό είναι στοιχειώδες.
Ποιός λοιπόν είναι πιο επικίνδυνος;
Γιατί ακόμα και αυτοί που αγοράζουν όλα τα 600-1000 για να τα πάρουν πρέπει να έχουν και μια ιδέα του τι σημαίνει μηχανή ...έστω και ελάχιστη.
Δεν ανεβαίνουν απο το στρογγυλό τιμόνι κατευθείαν στην μπάρα της μηχανής. Κάτι που θα κάνουν οι απανταχού Ι.Χ. ... που ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ... είναι πολύ και απείρως πιο άσχετοι απο ενα οδηγό μηχανής που πρέπει πέρα απο την δική του ασχετοσύνη όταν οδηγεί μηχανή, να ελέγχει και εκείνον που είναι δίπλα του στο Ι.Χ. και ετοιμάζεται να κάνει την παπαριά και να τον ρίξει κάτω.
Αφήστε λοιπόν τις ουμανιστικές ιστορίες για άλλους και σκεφτείτε τι λέω τώρα, όταν σε διύθηση και θα έχεις 4-5 ΜΡ3 μπροστά σου , σε παράταξη στύλ SUV που δεν θα ξέρουν πως και που να πάνε , αποτελώντας πέρα της αδια΄φορης καθυστέρησης (για μένα) και κίνδυνο για όλους γύρω τους...
Οδηγούς μηχανών αλλά και Ι.Χ.
Και για τον βαθμό επικινδυνότητας... χμ...
ώς απόδειξη ας πάρουμε τι παθαίνουν οι τουρίστες στην Κρήτη (ή όπου αλλού)που καβαλάνε τα γνωστά σε αυτούς mopeds (50-125cc) μόνο με το δίπλωμα Ι.Χ. ή και χωρίς αυτό που τους τα δίνουν τα γραφεία ενοικίασης εκεί.
Σκέψου οτι μιλάμε επίσης για διακοπές και οχι για κίνηση εντός πόλης...
Gandalf
επικίνδυνος
Πόσο πιο επικίνδυνος είναι από το ΙΧ; Καλύτερα να το παλεύει με το MP3 παρά να έχεις να αντιμετωπίσεις ένα ακόμη ΙΧ. :winka:
Gandalf dr685sm
21/10/2008, 15:06
apav...
Είναι σχετικό αυτό που λες... γιατί το Ι.Χ. που είναι μέσα ο πιθανός οδηγός ΜΡ3, είναι κολλημένος στην κίνηση και εν μέρει προβλέψιμος λόγω του όγκου του οχήματος του που δεν του αφήνει και πολλά περιθώρια.
Αν όμως πάνω σε ενα ΜΡ3 κινηθεί με την ίδια νοοτροπία μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε τούβλινο τοίχο μπροστά σου ή σε πολιορκητικό κριό στο πλάι σου. Μέσα στην "άτυπη" λωρίδα διύθησης.
Συμφωνω με όλους λοιπόν στο οτι καλύτερα περισσότερες μηχανές,... αλλα ο αναβάτης να έχει και μια ιδέα του τι πάει να οδηγήσει και να μη νομίζει οτι απλα είναι ενα Ι.Χ με 3 ρόδες.
Gandalf
el_hymador
21/10/2008, 15:06
Πολυ εξυπνη κινηση απο την Piaggio...τρικυκλο σου λεει...διπλωμα αυτοκινητου.
Δεν εχω παρα να συμφωνησω με ολους οσους ειδαν θετικα αυτη την κινηση.
Υπαρχει μια μεγαλη μεριδα οδηγων αυτοκινητου που αντιδρουν αρνητικα (και σχεδον με Παβλοφικο τροπο) στο ακουσμα και μονο της λεξης μοτοσικλετα...
Δεν μιλαω για ρατσιστικη διαθεση κτλ-κτλ αλλα για φοβο!
Πολλοι απο αυτος θα ηθελαν ενα δικυκλο, αλλα δεν το τολμουν. Τωρα εχουν την ευκαιρια τους...
Καταλαβαινω και την ανησυχια του Gandalf...δεν αποκλειεται πολλοι να μεταφερουν τα αυτοκινητιστικα τους συνδρομα οδηγωντας το MP3 LT...πιστευω ομως οτι περισσοτερες πιθανοτητες εχουν να φανε τα μουτρα τους, παρα να προκαλεσουν κακο σε τριτους...
Μακαρι να γεμισουν οι δρομοι με τετοια οχηματα!!!
Τωρα MP3, αυριο μοτοσικλετες!
:wave2:
Αν όμως πάνω σε ενα ΜΡ3 κινηθεί με την ίδια νοοτροπία μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε τούβλινο τοίχο μπροστά σου ή σε πολιορκητικό κριό στο πλάι σου. Μέσα στην "άτυπη" λωρίδα διύθησης.
Mάγε υπερβάλεις. Εχεις δει ΜΡ3 να κάνουν διήθηση; Νομίζεις ότι χωράνε;
Gandalf dr685sm
21/10/2008, 15:13
hymador...
μαζι σου.. .το δικό μου σημείο αμφιβολίας απλά είναι οτι δεν υπάρχει μεταβατικό στάδιο ή έστω ενας μικρός τυπικότατος έλεγχος ικανότητας οδήγησης μεταξύ Ι.Χ. και μηχανής (ακόμα και αν αυτή είναι τρίκυκλη).
Και κάπου εκεί λέω πως καλά να κινδυνεύουμε κάθε μέρα απο τα 4τροχα, που ας πούμε οτι κατά ενα 30% προβλέπουμε την παπαριά τους... Σε ενα όχημα που κινείται σαν δίκυκλο με την ίδια τακτική που κάνει ο οδηγός του στο Ι.Χ. , αυτό το ποσοστό θα μειωθεί στο 5%.. Γιατί να ρισκάρω λοιπόν εγώ/αυτός ή ο άλλος για να μπορεί κάποιος να οδηγήσει μηχανή χωρίς να ξερει τι είναι μηχανή και πως κινείται στους "ποιοτικότατους" δρόμους που διαθέτουμε;
Εκεί είναι η ένσταση μου και οχι φυσικά στο να οδηγήσουν όσο μπορούν περισσότεροι μηχανή/γουρούνες και 3κυκλα.
Νομίζεις ότι χωράνε;
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: Να πω οτι δεν έχεις δίκιο;... το έχεις...
Gandalf
yannis24
21/10/2008, 15:22
καλα μην το δενετε κιολας !
το AUTO TRITI το ειπε ( ή μαλλον το εγραψε) δεν ειναι και 100% σιγουρο λοιπον !
gixxerpap
21/10/2008, 15:28
να ξεκαθαρίσουμε καταρχάς ότι ένα mp3 μπορεί κάλλιστα να κάνει διήθηση. δεν είναι φαρδύτερο απο τα μεγάλα σκουτερ, έχοντας ταυτόχρονα πολύ καλύτερο έλεγχο, μιας και ισορροπει ....
μπορεί να απευθύνονται σε οδηγούς αυτοκινήτου, αλλά η ''μοτοσυκλέτα' θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος!
μερικές χιλιάδες ανθρώπων, θα αλλάξουν άποψη για την μετακίνηση με μηχανή απο τη μέρα στην άλλη! (για κάποιους μπορεί να μην θεωρείται μοτοσυκλέτα, στα μάτια των ''αυτοκινητάδων'' όμως είναι!)
Ότι νάνε….
Με την ίδια λογική να μην βγει κανένας νέος οδηγός στον δρόμο γιατί είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του (πρώτα απ’όλα) και για του έμπειρους που κυκλοφορούνε γύρω του.
Συγνώμη αλλά και εγώ όταν οδήγησα μοτοσικλέτα είχα 3 χρόνια αυτοκίνητο….. απαράδεκτος???
Και σε ποιο manual σωστού μοτοσυκλετιστή γράφει ότι εάν είναι να περάσεις ανάμεσα από αυτοκίνητα πρέπει να το κάνεις με ταχύτητα και χωρίς φρένα???
Να ξεκαθαρίσω κάτι..
Δεν μιλώ για το δικαίωμα κίνησης. Μιλώ για το πόσο επικίνδυνος είναι κάποιος όταν οδηγεί μηχανή για τους υπόλοιπους.
Όσο οποιοσδήποτε νέος οδηγός
Γιατί φίλε μου .. .αλλό κάποιος που οδηγεί μηχανή αρκετά χρόνια και γνωρίζει πως να αντιδράσει απο εμπειρία.
Η εμπειρία είναι επίκτητη κανείς δεν γεννήθηκε με αυτή
Άλλο η Ρούλα/Κούλα/Μήτσος/Κώτσος που θα ανέβουν στο scooter και θα κινούνται με τον τρόπο που το κάνουν με το SUV αφού δεν θα έχουν καν το ελάχιστο μάθημα που κάνουν για να πάρουν δίπλωμα μηχανής. Ακόμα και αν αυτό είναι στοιχειώδες.
Ποιός λοιπόν είναι πιο επικίνδυνος;
Οποιοσδήποτε νέος οδηγός. Και για να σου πώ την αλήθεια προτιμώ να έχω δίπλα μου την Κούλα όπως λες που πηγαίνει σας επιτάφιος γιατί δεν το ‘έχει’ ακόμα, παρά τον 19χρόνο με το GSXR που με περνάει με +80 στους δέκα πόντους. Η πρώτη απλά θα με κάνει να περιμένω μέχρι να μπορέσω να την περάσω ο δεύτερο είναι πραγματικός κίνδυνος.
Γιατί ακόμα και αυτοί που αγοράζουν όλα τα 600-1000 για να τα πάρουν πρέπει να έχουν και μια ιδέα του τι σημαίνει μηχανή ...έστω και ελάχιστη.
Δεν ανεβαίνουν απο το στρογγυλό τιμόνι κατευθείαν στην μπάρα της μηχανής. Κάτι που θα κάνουν οι απανταχού Ι.Χ. ... που ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ... είναι πολύ και απείρως πιο άσχετοι απο ενα οδηγό μηχανής που πρέπει πέρα απο την δική του ασχετοσύνη όταν οδηγεί μηχανή, να ελέγχει και εκείνον που είναι δίπλα του στο Ι.Χ. και ετοιμάζεται να κάνει την παπαριά και να τον ρίξει κάτω.
Βλέπε προηγούμενο σχόλιο
Αφήστε λοιπόν τις ουμανιστικές ιστορίες για άλλους και σκεφτείτε τι λέω τώρα, όταν σε διύθηση και θα έχεις 4-5 ΜΡ3 μπροστά σου , σε παράταξη στύλ SUV που δεν θα ξέρουν πως και που να πάνε , αποτελώντας πέρα της αδια΄φορης καθυστέρησης (για μένα) και κίνδυνο για όλους γύρω τους...
Οδηγούς μηχανών αλλά και Ι.Χ.
Γιατί αποτελούν κίνδυνο? Επειδή έχουν κολλήσει ανάμεσα στα αυτοκίνητα? Ή γιατί μου χαλάνε την ΜΟΤ σπίτι-γραφείο, και θέλω να τα περάσω από επάνω τα #%#$ τρίροδα που τολμούν και μου κλείνουν τον δρόμο….
Και για τον βαθμό επικινδυνότητας... χμ...
ώς απόδειξη ας πάρουμε τι παθαίνουν οι τουρίστες στην Κρήτη (ή όπου αλλού)που καβαλάνε τα γνωστά σε αυτούς mopeds (50-125cc) μόνο με το δίπλωμα Ι.Χ. ή και χωρίς αυτό που τους τα δίνουν τα γραφεία ενοικίασης εκεί.
Σκέψου οτι μιλάμε επίσης για διακοπές και οχι για κίνηση εντός πόλης...
Gandalf
Τρανή απόδειξη, τώρα δεν μπορώ να πω τίποτα παρακάτω, θα έσβηνα και ότι έχω γράψει αλλά να μην πάει τζάμπα ο κόπος.
Αλέξη αυτή η τελευταία πρόταση σου είναι η επιτομή του «από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα»
:lol: :wave2:
sapila racing
21/10/2008, 15:32
Kι εγω υπερ είμαι.
Οτι και να ναι ειναι μηχανακι, δεν ειναι αυτοκίνητο.
Ειναι μια υπολογισμένη και πανεξυπνη κίνηση της Piaggio γα να παρει μερος της αγορας των οδηγών αυτοκινήτων.
Βέβαια αν αρχίσουν να μπαινουν στα λούκια και να σφηνώνουν, θα τ ακούνε απ ολους καθημερινά!!!
και ειναι διήθηση το τσακίσατε!
να κάνω και εγώ μια ερώτηση, χωρίς να σχολιάσω όλα τα παραπάνω :
Γιατί όσοι φοβούνται να πάρουν κανονική μηχανή, να τρέξουν να αγοράσουν αυτή?
Πιστεύω η μόνη διαφορά θα είναι να μην φάνε τα μουτρα τους σε καμιά στροφή ή απο κανα φρένο πανικού.
Ο κίνδυνος όμως πιστεύω παραμένει ίδιος.
el_hymador
21/10/2008, 15:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από yannis24
καλα μην το δενετε κιολας !
το AUTO TRITI το ειπε ( ή μαλλον το εγραψε) δεν ειναι και 100% σιγουρο λοιπον !
:rolleyes:
Έχει εκδώσει σχετικο δελτίο τύπου η Piaggiο Hellas...
για πες εσύ που είσαι 100% σίγουρος τις πηγές σου...
...πριν γράψετε ότι σας κατέβει, δεν ρίχνετε και μια ματιά σε άλλα "έγκυρα" sites;
http://www.skai.gr/master_story.php?id=97098
http://www.twowheelsblog.com/post/902/intermot-2008-piaggio-mp3-lt-the-scooter-with-a-car-licence
http://www.citizenside.com/en/photos/cars/2008-09-26/9763/new-piaggio-mp3-scooter-400-lt.html
....μερικά απο τα εκατοντάδες site σε όλο τον κόσμο που έγραψαν την όχι και τόσο σίγουρη είδηση....βαριέμαι να τα βάλω όλα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από tsofras
Πιστεύω η μόνη διαφορά θα είναι να μην φάνε τα μουτρα τους σε καμιά στροφή ή απο κανα φρένο πανικού. Ο κίνδυνος όμως πιστεύω παραμένει ίδιος.
Είναι πολύ μικρότερος. Το γράφεις και πιο πάνω, μειώνεις τον κίνδυνο σε στροφή και φρένα, τι μας μένει; :winka:
Όπως προσέχαμε περισσότερο, απο τα άλλα οχήματα, τα ταξί, έτσι θα προσέχουμε και τα MP3.
Όπως, φαντάζομαι, ήδη προσέχουμε γενικότερα τους οδηγούς που κινούνται περίεργα, ανεξαρτήτως οχήματος.
Gandalf dr685sm
21/10/2008, 16:08
Ρε Julius...
Επιλεκτικά αγνοείς οτι οι οδηγοί που θα ανέβουν απο το Ι.Χ. σε scooter, δεν θα έχουν ιδέα...
1) Που είναι το φρένο και που το γκάζι.
2) Τι είναι scooter, τι είναι μηχανή... και πως κινείται. Οι περισσότεροι θεωρούν πως είναι ποδήλατο με ρόδες.
3) Περνάς ανάμεσα απο τα αυτοκίνητα σαφώς προσεκτικά αλλά χωρίς να τσαρουχώνεις τα φρένα επειδή χτυπάει το κινητό ή επειδή νομίζεις οτι δεν χωράς, αλλά το καταλαβαίνεις μόνο όταν φτάνεις στους καθρέφτες και κινδυνεύεις να τους ξηλώσεις περνώντας.
4) Πόσοι απο τους αναβάτες μοτοσυκλέτας είναι εκείνοι που δεν έιχαν έστω και παράνομα "προυπηρεσία" σε κάποιο δίκυκλο (παπάκι) μικρότεροι; Στην συγκεκριμένη μερίδα οδηγών μιλάμε για ενα καθολικό ποσοστό.
5) Συμφωνώ οτι δεν παίζει ρόλο το πόσο ηλίθιος είναι , το όχημα που οδηγά κάποιος. Αλλά αν σε αυτό προστίθεται και η άγνοια ... και αν θες και η μη-θέληση του να μάθει κάτι παραπάνω, τότε πάμε αλλού. Γιατί εκεί θα οδηγήσουν scooter απο ανάγκη και οχι απο επιθυμία. Κάτι που οι περισσότεροι νέοι αναβάτες μοτοσυκλέτας το νιώθουν... έστω και με τον λάθος τρόπο.
6) Είναι κίνδυνος σε διύθηση για τον απλούστατο λόγο οτι δεν θα γνωρίζουν πως να κινηθούν σε ενα στενό χώρο, τσαρουχώνοντας φρένα ή επιταχύνοντας πίσω σου/μου χωρίς να ξέρουν πως φρενάρει μια μηχανή...(Καμία σχέση με το Ι.Χ.).
Σύμφωνοι οτι μακροχρόνια μπορει να βελτιωθούν όπως όλοι μας άλλωστε. Αλλά μέχρι τότε θα έχεις μια μαζική εισροή αναβατών , άσχετοι με το τι εστί μηχανή, πως φρενάρει , πως κινείται κτλ... έστω και απο αυτά τα ηλίθια και στοιχειώδη μαθήματα σε σχολές οδηγών για δίκυκλα. Απλά θα αφήσουν το βολάν και θα πιάσουν την μπάρα... και θα αρχίσουν τα συγκρουόμενα.
Gandalf
Ρε ....
Gandalf
Εσύ γεννήθηκες easy rider κι οι υπόλοιποι δεν πρέπει να καβαλάνε........;
Και λίγο ντροπή δεν βλάπτει.... :nono:
Σύμφωνοι οτι μακροχρόνια μπορει να βελτιωθούν όπως όλοι μας άλλωστε. Αλλά μέχρι τότε θα έχεις μια μαζική εισροή αναβατών , άσχετοι με το τι εστί μηχανή, πως φρενάρει , πως κινείται κτλ... έστω και απο αυτά τα ηλίθια και στοιχειώδη μαθήματα σε σχολές οδηγών για δίκυκλα. Απλά θα αφήσουν το βολάν και θα πιάσουν την μπάρα... και θα αρχίσουν τα συγκρουόμενα.
Gandalf
Ρε Μάγε....
Που την είδες την "μαζική εισροή αναβατών" ??? :confused: :confused:
Λέει πουθενά ότι τα χαρίζουν; Ενα σκασμό λεφτά κάνουν.... Πόσοι είναι αυτοί που θα τρέξουν να τα αγοράσουν σε τέτοιο σημείο που μιλάς για ανατροπή των συνθηκών κυκλοφορίας; Και πόσο πιο επικίνδυνοι απ΄τους εκατοντάδες "συναδέλφους" που δεν έχουν δίπλωμα-ασφάλεια θα γίνουν;
Μάκάρι να γεμίσει ο τόπος από δαύτα. Εχω σιχαθεί την Καλλιρόης και την Βασ.Κων/νου πηγμένες στα ακίνητα αυτοκίνητα. :evil:
Gandalf dr685sm
21/10/2008, 16:26
Καλά παιδιά οτι πείτε...,
Θα τα πούμε μόλις αρχίσουν να κυκλοφορούν και αρχίσουν και τα πρώτα προβλήματα.
A.. και sniper,
Που είπα οτι είμαι Easy rider;;;.... ίσα ίσα... το αντίθετο είμαι. Για αυτό και προβληματίζομαι έντονα , μιας και μετά απο 13 χρόνια πάνω σε μηχανή το διαπίστωσα τώρα... εκείνοι που θα είναι νέοι οδηγοί χωρίς καμία επαφή με το θέμα μηχανή , πόσο easy rider θα είναι.
Gandalf
Manalishi
21/10/2008, 16:37
Δεν μου αρέσει που έχετε επικεντρωθεί στο θέμα της διήθησης και μόνο...Απο όσο μπορώ να καταλάβω τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται σε διασταυρώσεις, λόγω παραβίασης σηματοδότη ή προτεραιότητας, ή λόγω λαλακίας του αναβάτη, σούζες-κόντρες-επικίνδυνοι ελιγμοί-κτλ. Τι διαφορά θα έχει εαν είσαι σε 3, σε 2, σε 56 ρόδες?
Ακόμη και εαν αγοραστούν όπως λέτε 100.000 ΜΡ3, το πρόβλημα θα είναι πάντα η λαλακία που μας δέρνει!!
sapila racing
21/10/2008, 16:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
Είναι πολύ μικρότερος. Το γράφεις και πιο πάνω, μειώνεις τον κίνδυνο σε στροφή και φρένα, τι μας μένει; :winka:
Mένει ο μεγαλύτερος κίνδυνος!
Το να σε χτυπήσει αλλο όχημα.
Παιδιά το scooter αυτό δεν ειναι φρούριο, απλά δεν πέφτει. Τουλάχιστον οχι τόσο ευκολα...
Καλυτερα να τρακαρω με εμπιθρι παρα με ματιζ(πχ)
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Mένει ο μεγαλύτερος κίνδυνος!
Το να σε χτυπήσει αλλο όχημα.
Δυστυχώς συνδυάζει τα μειονεκτήματα και των δύο οχημάτων. Εχει την ενεργητική ασφάλεια του αυτοκινήτου και την παθητική της μοτοσυκλέτας.
Aggelos_SV
21/10/2008, 17:20
Σίγουρα θα γίνει δυσκολότερη η διήθηση...
Και όταν λέω δύσκολη δεν εννοώ ότι θα αργούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε ή ότι θα μας χαλάνε τους "χρόνους" οι αργοί...
Εννοώ ότι ένας άσχετος με την οδήγηση μοτοσυκλέτας θα προσπαθήσει να μιμηθεί το πέρασμα ανάμεσα απ'τα αυτοκίνητα...αλλά παράλληλα θα έχει τον φόβο μην χτυπήσει πουθενά...και τι θα κάνει...θα αργεί πολύ να περάσει μένωντας πίσω κι ανάμεσα από μια σειρά αυτοκινήτων.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μένει αυτός ,αλλά και όσοι ακολουθούν σε τυφλές γωνίες για τους οδηγούς αυτοκινήτων,που δεν φημίζονται για την ιδιαίτεροι προσοχή που δίνουν στα δίτροχα(και τρίτροχα)
Ο νοών νοείτο..
Εγώ πάντως νιώθω ήδη πολύ ανασφαλής όταν σε φάση διήθησης είναι κάποιος "αναποφάσιστος" μπροστά μου και τέσσερα αυτοκίνητα περιμετρικά μου...
Υ.Γ.Το Μp3 μια χαρά μηχανάκι είναι,το έχω οδηγήσει και έχει φοβερή πλάκα να το οδηγάς.Ειδικά όταν σταματάς στα φανάρια μπορείς να κάτσεις και σταυροπόδι πάνω του περιμένοντας να ανάψει πράσινο...
el_hymador
21/10/2008, 17:35
Το LT θα εχει μεγαλυτερο μετατροχιο απο το "απλο" MP3 προκειμενου να πληροι τις προδιαγραφες για να θεωργθει τρικυκλο...οποτε θα ειναι ακομα πιο δυσκολο να τρυπωσει αναμεσα στα αυτοκιντα...αλλα οχι αδυνατο βεβαια...εδω πανε τα BMW με τους boxer....
Ρε Julius...
Επιλεκτικά αγνοείς οτι οι οδηγοί που θα ανέβουν απο το Ι.Χ. σε scooter, δεν θα έχουν ιδέα...
Gandalf
Aleksi nomizo oti ta vlepeis ligo ypervolika ta pragmata
Afenos einai kathara thema empirias, pou OK den tha thn exoun opos den thn exei kathe neos odigos motosykletas.
Afeterou siga na mhn treksoun 100.000 odigoi aytokiniton poy den exoune ksanaodigisei pote sthn zoh toys ditroxo, na dosoune 6500euro poy exei to 250 gia na kinounte kathe mera.
Ego apo thn pleyra mou tha eyxomoun na ginei na sou po thn alithia, na dothoune kinitra na minoune ta aytokinita parkarismena kai na kykloforisoune perisoteres motosykletes kai na apoktisoun 100.000 odigoi motosykletistiki synidisi kai oti auto synepagete.
kai as me kathisteroune sthn diithisi.
makis206
22/10/2008, 09:27
Ρε'σεις, πόσοι Έλληνες θα δώσουν 6 χιλιάρικα για ένα σκούτερ όταν το Ματίζ είναι φθηνότερο μεταχειρισμένο κι έχει κι air condition ? Μακάρι να τα δώσουν αλλά δεν...! Προτιμάμε τη βολεψιά μας από τη διήθηση..:lol:
el_hymador
22/10/2008, 09:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Ρε'σεις, πόσοι Έλληνες θα δώσουν 6 χιλιάρικα για ένα σκούτερ όταν το Ματίζ είναι φθηνότερο μεταχειρισμένο κι έχει κι air condition ? Μακάρι να τα δώσουν αλλά δεν...! Προτιμάμε τη βολεψιά μας από τη διήθηση..:lol:
Αν κρινω απο αυτους που δινουν 12000 για smart, παρα πολλοι....
makis206
22/10/2008, 09:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Αν κρινω απο αυτους που δινουν 12000 για smart, παρα πολλοι....
Το smart έχει clima...:D
Gandalf dr685sm
22/10/2008, 10:19
μακάρι να πάρουν όλοι απο ενα ΜΡ3 και να καυλώσουν με το τρίκυκλο και μετά να θέλουν μηχανή.
Να δουν τι είναι να κυκλοφορείς με την έννοια του ζώ-πεθαίνω γιατί ο τάδε ή η δείνα κυκλοφορεί μέσα στο Ι.Χ. της , αδιαφορώντας για τους γύρω , ώς άλλος "Βασιλιάς" του δρόμου.
Να καταλάβουν τι σημαίνει μηχανή.
Αλλά για να τα κάνεις όλα αυτά , θα πρέπει να έχεις το μικρόβιο. Επειδή όμως οι περισσότεροι , θα έχουν απλά την ευκαιρία να οδηγήσουν και ενα scooter-οειδές χωρίς μάλιστα κάποια διαδικασία διπλώματος/ελέγχου κτλ...
Θα το κάνουν γιατί μπορούν και θα το έχουν ανάγκη , αδιαφορώντας να αλλάξουν κάτι όσον αφορά την συμπεριφορά τους σαν οδηγοί. Μέχρι να πάθουν κάποιο ατύχημα... που μπορεί να πάρει και εμένα ή άλλον σβάρνα που ήταν αρκετά άτυχος να βρεθεί κοντά τους.
Σκεφτείτε μόνο το εξής σκηνικό.
Κυρία ή κύριος με κλασσική στάση Ι.Χ. , με κράνος τύπου "supermarket-κιούπι" ,να κινείται με αρκετά μεγάλη ταχύτητα ή πολύ μικρή (διαλέξτε) με το ένα χέρι στο κινητό (γιατί έτσι έχουν μάθει) νομίζοντας οτι δεν θα πέσει το ΜΡ3 (λόγω της ιδιότητας του μπροστινού συστήματος)... και ενώ το κόκκινο ανάβει περνάει με την λογική του Ι.Χ. γιατί θα τον/την "δουν".
Όσον αφορά γενικά την εικόνα των scooter σαν μέσο που απευθύνεται σε Ι.Χ. οδηγούς, σας λέω ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ που συνέβη προχθές και ακόμα γελάω.
Στην περιοχή της Δροσιάς , στο σταυροδρόμι που δίνει δεξιά προς Διόνυσο και ευθεία πάει για Ε.Ο. , περιμένω στο κόκκινο φανάρι.
Απέναντι scooter με κλασσικό αναβάτη που είναι περισσότερο οδηγός Ι.Χ. παρά δικύκλου.(jockey, γυαλιά ηλίου και μπουφανάκι αντιανεμικό με παντελόνι και παπουτσάκι κυριλέ).
Προσπαθεί να ξεκινήσει με κόκκινο ( !!!!! )για αυτόν προς την κατεύθυνση της Ε.Ο. Ακριβώς εκείνη την στιγμή χτυπά το κινητό του και κάνει ασυναίσθητη κίνηση με το ενα χέρι να το πιάσει.
Επειδή .. ΜΑΛΛΟΝ.. δεν είχε την εμπειρία οδήγησης με ενα χέρι, το scooter παρεκκλίνει με 20-30 χλμ την ώρα περίπου και πάει και σκάει πάνω στην νησίδα απέναντι (υπενθυμίζω οτι ειχε κόκκινο για αυτόν) ουσιαστικά κλείνοντας και την λωρίδα των οδηγών που έρχονται απο τον Διόνυσσο (ευτυχώς δεν ερχόταν κανείς) που συνήθως έρχονται και με πολλά για να προλάβουν το φανάρι.
Ο άνθρωπος αυτός έιναι ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα ατόμου που διακατέχεται απο την νοοτροπία που θα παρατηρήσουμε περισσότερο σε οδηγούς Ι.Χ.
Πολλαπλασιάστε το τώρα με εικόνες παρόμοιες με οδηγούς απο Ι.Χ. που θα μεταπηδάνε σε scooter MΡ3 (δίνοντας και αρκετά λεφτά 6-7.000? ) θέλοντας να πουλήσουν και λίγο μούρη (κοίτα ποιός είμαι εγώ) και με την ίδια οδηγική νοοτροπία των Ι.Χ.
Δεν μπορώ να το πω πιο απλα...
Καλύτερα να κινούμαι τότε με κανά θηρίο τύπου Hummer, μπας και γλυτώσω απο τις μαλακίες τους. Γιατί με την μηχανή, αίντε και θα προβλέψω το 10-20-30% των μαλακιών απο κουτιά και αρκετές και απο τις δικές μου που θα κάνω. Αν είναι να βάλω μάτια και στην πλάτη για την Κούλα/Μήτσο κτλ.. καλύτερα να κάτσουν στα Hundai/Matiz/Smart τους.
Gandalf
Gandalf
Μάγε έχεις κάνει την τρίχα, τριχιά. Ξεχνάς ότι το προφίλ που περιγράφεις, ταιριάζει απόλυτα σε εκατοντάδες-χιλιάδες χρήστες σκουτερόπαπιων και μοτοσυκλετών που είναι όρθιοι από σύμπτωση.
Ρε μπας και σε τσάγιωσε κανένα MP3, και τα ΄χεις πάρει μαζί τους; :look:
Gandalf dr685sm
22/10/2008, 10:42
Byr0n ... αυτό ακριβώς λέω φίλε...
Οτι ήδη έχουμε αρκετούς που κυκλοφορούν με αυτό τον τρόπο και μάλιστα κατά επιλογή τους. Αν δώσουν και παραπάνω έρεισμα και σε άλλους τόσους να το κάνουν και με πιο χαλαρό και ελεύθερο τρόπο η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη απο ότι είναι τώρα.
Gandalf
Byr0n ... αυτό ακριβώς λέω φίλε...
Οτι ήδη έχουμε αρκετούς που κυκλοφορούν με αυτό τον τρόπο και μάλιστα κατά επιλογή τους. Αν δώσουν και παραπάνω έρεισμα και σε άλλους τόσους να το κάνουν και με πιο χαλαρό και ελεύθερο τρόπο η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη απο ότι είναι τώρα.
Gandalf
Tέσπα. Στο είπα και πιο πάνω. Αυτοί που θα δώσουν 6-7 χιλιάρικα θα είναι ελάχιστοι. Τσάμπα ανησυχείς. :wave2:
FestoNero
22/10/2008, 12:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
Είναι πολύ μικρότερος. Το γράφεις και πιο πάνω, μειώνεις τον κίνδυνο σε στροφή και φρένα, τι μας μένει; :winka: Το ABS..:)
Παιδια
τα πραγματα ειναι απλα
καθε αυτοκινητο λιγοτερο στο δρομο ειναι ευτυχημα για την κινηση, το περιβαλλον, τους χρονους ταξιδιου....
εαν ο τυπος -αυτοκινητας παρει mp3 τον πρωτο καιρο θα οδηγει σαν αυτοκινητο...στην σειρα δλδ αρα δεν θα μας επιρεασει στις σφηνες μας.
Υπολογιστε ομως ολο αυτο το οδοστρωμα που θα απελευθερωθει....σε καθε αμαξι που φευγει χωρανε 2-3 σκουτερ.....αρα η κινηση αυτη ειναι κατα την γνωμη μου 100% θετικη.
Εξαλλου οι συγκοινωνιολόγοι λενε οτι μεχρι το 2010 θα εχουν κορεστει το 90% των δρομων της αθηνας......
Απ 245.000 αυτοκινητα το 93 φτασαμε στ 3.000.000 το 2007 στην Αττικη.....
τι συζηταμε τωρα...
Δεν βλέπετε που ακομα και στις 3 τα ξημερωματα εχει κίνηση....παντου..
Μακαρι να γινουν 2κυκλιστες ή 3κυκλιστες ολο και περισσοτεροι μηπως και γινει λιγο πιο ανθρωπινη η πολη που ζουμε....
harvester
22/10/2008, 12:34
σιγα το μικροβιο που εχουν οι μοτοσυκλετιστες.
σε πανεληνια συναντηση του moto.gr ποσα μελη ηταν?
και οι σκουτεραδες οντως εχουν πιο πολυ αυτοκινιταδικη νοοτροπια αλλα μπειτε στο scooterclub να δειτε ποσοι μαζευονται σε βολτες πανω απο 500 χιλιομετρα αυθημερον.
την ειδαμε εμεις οι γρηγοροι και θα μας καθυστερησουν τα τρικυκλα.
αληθεια η νοοτροπια των κουτακιδων ειναι χειροτερη απο αυτη των μοτοσυκλετιστων?
εγω γιατι οποτε κατεβαινω αθηνα βλεπω μηχανες να πηγαινουν με πανω απο 150 αναμεσα απο αυτοκινητα?
το 636 ειχα και στις σφηνες δεν επιανα ουτε τα varadero.αν λοιπον αυτη ειναι η σωστη νοοτροπια καλυτερα κουτακιδες με 3κυκλα.
vestromas
22/10/2008, 12:53
Εγω παλι πιστευω πως θα ειμαστε καλυτερα να εχουμε κουλους με τρικυκλα που πιανουν λιγοτερο χωρο, παρα κουλους με τεραστια οχηματα οι οποιοι θωρακιζονται μεσα στον ογκο του οχηματος τους και δρουν ανεξελεγτα προς ολους.
Επισης πιστευω πως η σχετικη αισθηση ανασφαλιας σε σχεση με το αυτοκινητο, θα τους κανει προσεκτικοτερους και πολλοι απ αυτους θα διορθωθουν οταν νιωσουν περισοτερο ευαλωτοι στις κυκλοφοριακες συνθηκες τις πολης.:beer: :wave2:
συμφωνω και με τους ανωτερω 2!
Αρχικά δημιουργήθηκε από harvester
Αν εννοείς το Πανελλήνιο αίσχος της Θάσου, ελπίζω κανένας. :wave2:
Στα άλλα που είπες, όπως και του vestroma +990
Μικρή Λουλού
22/10/2008, 13:04
σιγα το μικροβιο που εχουν οι μοτοσυκλετιστες.
απο το 78 εχω δικο μου μηχανακι.
μεχρι σημερα ανελλιπως οδηγω μηχανακια με ολους τους τροπους.
και μ'αρεσουν τα ταξιδια.
δεν εχω παει(και ουτε προκειται) να παω σε καμμια πανελληνια συναντηση του ΜΟΤΟ και σε μια της ΜΟΤΟΕ (91).
πολλαπλασιασε το με 100νταδες μελη εδω μεσα και θα παρεις την απαντηση στο (σαθρο) επιχειρημα σου.
Μικρή Λουλού
22/10/2008, 13:08
Μαγε,συμφωναμε την λογικη σου,πριν 13 χρονια που ξεκινησες να οδηγας θα ειχες να αντιμετωπισεις την "δικη" μου λογικη που ηταν αρκετα χρονια πριν απο σενα.
και αυτο θα συνεχιζοτανε μεσα σε ενα φαυλο κυκλο γιατι μαλλον υπηρχαν και πριν απο μενα μοτ/στες.....:)
πρεπει να το παραδεχτουμε.
ειμαστε ρατσιστες στην ιδια μας την φαρα.
harvester
22/10/2008, 16:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Μικρή Λουλού...
απο το 78 εχω δικο μου μηχανακι.
μεχρι σημερα ανελλιπως οδηγω μηχανακια με ολους τους τροπους.
και μ'αρεσουν τα ταξιδια.
δεν εχω παει(και ουτε προκειται) να παω σε καμμια πανελληνια συναντηση του ΜΟΤΟ και σε μια της ΜΟΤΟΕ (91).
πολλαπλασιασε το με 100νταδες μελη εδω μεσα και θα παρεις την απαντηση στο (σαθρο) επιχειρημα σου.
το 79 γεννηθηκα οποτε μου ειναι δυσκολο να καταλαβω για πιο λογο να μην πηγαινεις σε συναντησεις παννεληνιες του moto.gr οταν προκειται να συναντησεις ανθρωπους με το ιδιο σημαντικο κατα πολλους μικροβιο.
επισης πως εισαι τοσο σιγουρος οτι πρεπει να πολλαπλασιασω με εσενα τα εκατονταδες μελη και οχι με τον αλλον που πηρε την μηχανη για να την απλωνει στην καφετερεια?
FestoNero
22/10/2008, 20:49
το 79 γεννηθηκα οποτε μου ειναι δυσκολο να καταλαβω για πιο λογο να μην πηγαινεις σε συναντησεις παννεληνιες του moto.gr οταν προκειται να συναντησεις ανθρωπους με το ιδιο σημαντικο κατα πολλους μικροβιο.
επισης πως εισαι τοσο σιγουρος οτι πρεπει να πολλαπλασιασω με εσενα τα εκατονταδες μελη και οχι με τον αλλον που πηρε την μηχανη για να την απλωνει στην καφετερεια? Το moto.gr κανει μια εκδρομη το χρονο (περιπου) οπου υπαρχει πολυ καλη οργανωση με ομαδες, ομαδαρχες, σκουπες, καραφλους κλπ.
Η λεγομενη πανελληνια ειναι μια τραγικη διοργανωση (κατα την αποψη που εχω διαμορφωσει απο τα λεγομενα φιλων εδω μεσα),
οπου μαζευονται χιλιαδες μοτοσυκλετιστες σε καποιο καμπιγκ, υπαρχουν συναυλιες κλπ, αλλα δυστυχως τα μετρα ασφαλειας ειναι ελεεινα, με αποτελεσμα καθε χρονο να υπαρχουν 4-5 νεκροι και πολλοι τραυματιες.
Πολύ λυπηρό θέμα μπορώ να πω
Δεν περίμενα να διαβάσω τέτοια πράγματα από νέους κυρίως ανθρώπους
Δηλαδή ρε πεδία για να λέει κάποιος ότι είναι μοτοσικλετιστής θα πρέπει να οδηγάει υποχρεωτικά όχημα με 2 τροχούς και ταχύτητες.
Τότε δηλαδή όσοι οδηγούν μοτοσικλέτα με said car τι είναι η μήπως δεν αισθάνονται τον αέρα την βροχή τον ήλιο όπως όλοι μας
Μήπως δεν διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους με όλους
Προσωπικά πιστεύω ότι όσοι επιλέγουν να μετακινούνται εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα.
Όσοι χαίρονται να νιώθουν την φύση γύρο τους ταξιδεύοντας
Είναι μοτοσικλετιστές άσχετα αν το όχημα τους έχει ταχύτητες 2 ρόδες η ότι άλλο
Δε έχει σημασία αν χωράει το mp3 η το bsa με said car να περάσει μέσα από τα αυτοκίνητα
Ούτε αν το scooter δεν έχει ταχύτητες
Αυτό που έχει σημασία είναι αν θα σταματήσει να βοηθήσει κάποιων που έμεινε
Αν θα γυρίσει στο φανάρι να σου πει φίλε έχεις ξεφούσκωτο λάστιχο
Συμπεριφορά που έχει αρχίσει να σπανίζει στης μέρες μας δυστυχώς
Το να κοιτάζουμε τον άλλο με κριτήριο την καθυστέρηση που θα μας κάνει στην μετακίνηση μας η με κριτήριο της δυνατότητες σαν οδηγό σε σχέση με εμάς μου θυμίζει κουτάκια να βρίζει μόνος του μέσα στο κουτί του μποτιλιαρισμένο στην κίνηση κάνοντας σφήνες δεξιά αριστερά μήπως κερδίσει 2 δευτερόλεπτα.
:sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από toulis
Πολύ λυπηρό θέμα μπορώ να πω
Δεν περίμενα να διαβάσω τέτοια πράγματα από νέους κυρίως ανθρώπους
Δηλαδή ρε πεδία για να λέει κάποιος ότι είναι μοτοσικλετιστής θα πρέπει να οδηγάει υποχρεωτικά όχημα με 2 τροχούς και ταχύτητες.
Τότε δηλαδή όσοι οδηγούν μοτοσικλέτα με said car τι είναι η μήπως δεν αισθάνονται τον αέρα την βροχή τον ήλιο όπως όλοι μας
Μήπως δεν διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους με όλους
Προσωπικά πιστεύω ότι όσοι επιλέγουν να μετακινούνται εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα.
Όσοι χαίρονται να νιώθουν την φύση γύρο τους ταξιδεύοντας
Είναι μοτοσικλετιστές άσχετα αν το όχημα τους έχει ταχύτητες 2 ρόδες η ότι άλλο
Δε έχει σημασία αν χωράει το mp3 η το bsa με said car να περάσει μέσα από τα αυτοκίνητα
Ούτε αν το scooter δεν έχει ταχύτητες
Αυτό που έχει σημασία είναι αν θα σταματήσει να βοηθήσει κάποιων που έμεινε
Αν θα γυρίσει στο φανάρι να σου πει φίλε έχεις ξεφούσκωτο λάστιχο
Συμπεριφορά που έχει αρχίσει να σπανίζει στης μέρες μας δυστυχώς
Το να κοιτάζουμε τον άλλο με κριτήριο την καθυστέρηση που θα μας κάνει στην μετακίνηση μας η με κριτήριο της δυνατότητες σαν οδηγό σε σχέση με εμάς μου θυμίζει κουτάκια να βρίζει μόνος του μέσα στο κουτί του μποτιλιαρισμένο στην κίνηση κάνοντας σφήνες δεξιά αριστερά μήπως κερδίσει 2 δευτερόλεπτα.
:sad:
kala re man kai pou vlepeis to lypiro???
SXEDON OLOI oi parpano to idio akrivos pragma thelon na poun. oti den exei simasia ti ogidieis oute poso empeiros eisai, exei simasia pou epilegeis na kinitheis me motosykleta anti gia to autokinito sou.
Μάλλον έχεις δίκιο :rolleyes:
Τι σκατά έχω πάθει τελευταία :confused:
Πάω να πάρω τα χάπια μου
:bawl:
Έγω πάντως ξέρω οτι πηγαίναμε μ' ένα φίλο χαλαρά με καμια εκατονπενηνταριά στην ΑΟ μ' ένα CBF και μας πέρασε αυτό το πράγμα :smokin:
makis206
23/10/2008, 18:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Έγω πάντως ξέρω οτι πηγαίναμε μ' ένα φίλο χαλαρά με καμια εκατονπενηνταριά στην ΑΟ μ' ένα CBF και μας πέρασε αυτό το πράγμα :smokin:
:uplate: :uplate: :uplate:
Σύμφωνα με αυτό (http://www.scootersales.com.au/News-348-piaggio-mp3-400.aspx), "Piaggio Mp3 400 Max speed 148 km/h"
Aν η Cbfάρα κλέβει 2χλμ στα 150 του ταχυμέτρου απλά :a19: :a23: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
:uplate: :uplate: :uplate:
Σύμφωνα με αυτό (http://www.scootersales.com.au/News-348-piaggio-mp3-400.aspx), "Piaggio Mp3 400 Max speed 148 km/h"
Aν η Cbfάρα κλέβει 2χλμ στα 150 του ταχυμέτρου απλά :a19: :a23: :rotflmao: 1ον μπορεί αυτό το όχημα να ήταν 600. Και δεύτερον κανονικά δεν ξέρω αν κλέβει το χοντάκι αλλά με την καμινάδα που έχει βάλει ο φίλος μου και το χαμηλότερο προφίλ ίσως. Και είπα με καμια εκατονπενηνταριά υπολογίζοντας το, δεν οδηγούσα οπότε δεν ξέρω και με σιγουριά. Και δεν εννοούσα οτι μας ξεφτύλισε απλά οτι μας πέρασε:rotflmao: :beer:
vestromas
23/10/2008, 19:17
Μακη, θα ηταν κολοφιαγμενο το τριροδο.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer: :wave2:
Aggelos_SV
23/10/2008, 19:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
1ον μπορεί αυτό το όχημα να ήταν 600. Και δεύτερον κανονικά δεν ξέρω αν κλέβει το χοντάκι αλλά με την καμινάδα που έχει βάλει ο φίλος μου και το χαμηλότερο προφίλ ίσως. Και είπα με καμια εκατονπενηνταριά υπολογίζοντας το, δεν οδηγούσα οπότε δεν ξέρω και με σιγουριά. Και δεν εννοούσα οτι μας ξεφτύλισε απλά οτι μας πέρασε:rotflmao: :beer:
...καλά ,με 120 θα πηγαίνατε και θα έγραφε το κοντέρ 160....:lol: :lol:
...αλλά γιατί χαμηλότερο προφίλ:confused: :confused:
devil's animal
23/10/2008, 22:29
εγω δεν ανησυχω.
ας τα παρουν,ας φανε τα μουτρα τους και ας επιστρεψουν στο αμαξακι τους. so simple.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
οποιος δεν "μασησει" θα γινει μοτοσυκλετιστης και αυτο ειναι υπερ μας.
:beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
...καλά ,με 120 θα πηγαίνατε και θα έγραφε το κοντέρ 160....:lol: :lol:
...αλλά γιατί χαμηλότερο προφίλ:confused: :confused: Υποτίθεται για να πηγαίνει καλύτερα στις στροφές. Δεν ξέρω αν ισχύει πάντως θεωρητικά είναι ημίμετρο για να μη μπει στη διαδικασία του χαμηλώματος. Εμένα δε μου αρέσουν οι επεμβάσεις σε γενικότερο πλαίσιο και δεν ασχολούμαι.
egv eida ena shmera mprosta moy..o ogos toy einai osos enos afrika poy tan dipla..mia xara paei anamsesa sth kinisi..
as exoyne oloi oi koytakides ena tetoio...para to koytaki toys.
mikios400
24/10/2008, 15:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
as exoyne oloi oi koytakides ena tetoio...para to koytaki toys.
στέκει... κ στην τελική, κ με λίγο τύχη, κάποιοι από αυτούς θα μάθουν να οδηγούν λίγο καλύτερα (όπως συμβαίνει στους 2τροχους κατα γενική ομολογία) ή τουλάχιστον θα μας βλέπουν με άλλο μάτι αν/όταν γυρίσουν στα κουτάκια τους... ελπίζω να μην είμαι πολύ φιλόδοξος!
SvsGreek
26/10/2008, 21:16
Σιγουρα θα ηταν ευχης εργο ολοι οι ΙΧηδες να ειχαν κ ενα δικυκλο. Αλλα δυστυχως δεν γινεται αυτο.
Για το θεμα μας τωρα.....
Ειναι απαραδεκτο να λαμβανεται μια τετοια αποφαση. Ελοχευουν πολλοι κινδυνοι κατ'εμε.
- Δεν μπορει ενας ΙΧης να ξερει τις ιδιατεροτητες μια μηχανης.
- Θα οδηγουν λες κ οδηγουν ΙΧ. Αργα, με κινητο στο χερι κ φυσικα χωρις κρανος.
Φυσικα υπαρχουν κ ΠΟΛΛΟΙ μηχανοβιοι που μονο καλοι οδηγοι δεν ειναι.
Ειδωμεν λοιπον....
LsKostas
26/10/2008, 22:18
μακάρι να πάρουν όλοι απο ενα ΜΡ3 και να καυλώσουν με το τρίκυκλο και μετά να θέλουν μηχανή.
Να δουν τι είναι να κυκλοφορείς με την έννοια του ζώ-πεθαίνω γιατί ο τάδε ή η δείνα κυκλοφορεί μέσα στο Ι.Χ. της , αδιαφορώντας για τους γύρω , ώς άλλος "Βασιλιάς" του δρόμου.
Να καταλάβουν τι σημαίνει μηχανή.
Gandalf
Ακριβως.
Αυτο πιστευω θα γινει Μαγε.
Πιστευω λιγο εκτεθημενοι αν νοιωσουνε οι κατοχοι mp3 θα βελτιωθει οχι μονο
η συμπεριφορα τους προς τις μοτοσυκλετες αλλα και η μελλοντικη χρηση αυτοκινητου που θα
κανουν και οι ιδιοι.
Στατιστικα , οι καλυτεροι οδηγοι ειναι αυτοι που καβαλουν και μηχανη.
Η περιπτωση του mp3 ειναι οτι πιο κοντινο εχει να επιδειξει η αγορα σε μηχανη...
υγ. Sniper ασχετο το σχολιο σου.
mrdaellis
27/11/2008, 13:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Ακριβως.
Αυτο πιστευω θα γινει Μαγε.
Πιστευω λιγο εκτεθημενοι αν νοιωσουνε οι κατοχοι mp3 θα βελτιωθει οχι μονο
η συμπεριφορα τους προς τις μοτοσυκλετες αλλα και η μελλοντικη χρηση αυτοκινητου που θα
κανουν και οι ιδιοι.
Στατιστικα , οι καλυτεροι οδηγοι ειναι αυτοι που καβαλουν και μηχανη.
Η περιπτωση του mp3 ειναι οτι πιο κοντινο εχει να επιδειξει η αγορα σε μηχανη...
υγ. Sniper ασχετο το σχολιο σου.
συμφωνο απολυτα!! με καλυψες!!
Το ίδιο ισχύει και για ένα που λέγεται φούγκο;
Για χαρά σε όλους.
Καταρχάς και το 250 RT αλλά και το 400 RT θέλουν δίπλωμα μηχανής, μόνο το 400 LT πάει με άδεια τουτού.
Το MP3 είναι ένα πολύ βολικό scooter και απλά φρενάρει όπως κανένα άλλο mega scooter καθαρά και μόνο λόγω δυναμικής σταθερότητας, χαρακτηριστικό που δεν μπορεί να σου προσφέρει κανένα δίτροχο πάνω σε αυτό το πλανήτη.
Αν δε ξέρεις να οδηγείς μηχανή «απλά» δε μπορείς να οδηγήσεις και scooter και κατ’ επέκταση δε μπορείς να οδηγήσεις και κανένα MP3. Οδηγείτε όπως οδηγούμε τις κανονικές μηχανές και χωράει από όπου περνάει και μια κανονική μηχανή με πλάτος 80cm (δηλ. TDM, VStrom, CDF, F800/650, GSF600, Fazers κτλ).
Από ότι κατάλαβα μάλλον δε το έχει πάει βόλτα κανένας από εδώ μέσα. Προσωπικά πήγα για ένα test-ride και σας διαβεβαιώνω ότι σε συμπεριφορά είναι μια κανονική μηχανή με λίγο μεγαλύτερη αδράνεια στο εμπρός μέρος. Στρίβει όπως μια κανονική μηχανή…αλλά δε φρενάρει όπως μια κανονική μηχανή!!!! Στο MP3 απλά πατάς φρένο και ΣΤΑΜΑΤΑΣ……τέλος. Οδηγώ χρόνια δίκυκλο από 125cc μέχρι 1200cc αλλά παιδιά αυτό το πράμα με το MP3 δε θα μπορούσα ποτέ να το φανταστώ.
Πολύ φοβάμαι ότι στο θέμα της ενεργητικής ασφάλειας και προπαντός του φρεναρίσματος «σκοτώνει και σκατώνει» τα πάντα σε ότι αφορά δίκυκλο.
Κατά τα άλλα είναι απλά ένα βολικό scooter με όλα τα συν όπως κατανάλωση, ξεγνοιασιά, άνεση, χώροι, φιλικότητα και φυσικά τα πλην ‘όπως λίγο γκάζι, σχετικός περιορισμός σε μεγάλα ταξίδια και φυσικά δεν σου προσφέρει καμία από τις κλασικές συγκινήσεις του κλασικού δικύκλου.
Πριν το κρίνετε καλό είναι να το πάτε μια βόλτα…..μιλάμε έχει πολύ πλάκα.!:cool:
Επίσης δε σημαίνει ότι όποιος έχει scooter ή MP3 είναι μαλάκας ή κουλός.
Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι μαλάκες και κουλοί οδηγούν και πολλές συμβατικές μηχανές. Μη ξεχνάμε ότι από τις αρχές του 2004 ξέσπασε ένα νέο κύμα scooterάδων που απέκτησε ξαφνικά VStrom, CBF και φυσικά GS……δήθεν λέει γιατί χρειάζονταν μεγαλύτερη μηχανή για κανένα ταξιδάκι……μπούρδες!
Πάντως μη γυρνάτε την πλάτη στο MP3…..γιατί είναι μεγάλη λύση για την πόλη!:beer:
notakos600
20/01/2009, 09:55
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Dr.KC
[B]Για χαρά σε όλους.
Πόσο αξιόπιστη μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά είναι η PIAGGIO?
Κατά τα άλλα και εμένα μου αρέσει το 400, ακριβούτσικο όμως.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ακουστεί κάτι κακό σχετικά με την αξιοπιστία των 250 μέχρι σήμερα.
Το μηχανάκι είναι στην αγορά 2 και κάτι χρόνια και ο MASTER (το όνομα του μοτέρ που φοράνε όλα τα MP3 και Beverli) έχει βγει σκύλος. Βέβαια οι PIAGGIO με τα ηλεκτρικά έχει κάποιο θέμα (π.χ. καμένοι ορθοστάτες) αλλά στο αμάξι / μηχανάκι / γυναίκα πιστεύω ότι πρέπει να είσαι πάντα και λίγο κωλόφαρδος….φαντάσου ότι σε φίλο μου έκατσε καινούριο CBF1000 με πρόβλημα στο μοτέρ…..ε ποτέ δηλαδη!
Στο δρόμο έχω σταματήσει με τη μηχανή δυο ιδιοκτήτες που τα έχουν γύρο στον 1 ½ χρόνο με 8.500 Κμ και 14.000 Κμ αντίστοιχα και μου είπαν τα καλύτερα. Και οι δύο προέρχονταν από μεγάλο δίκυκλο ο δεύτερος μάλιστα από Varadero.
Όταν πήγα για το Test-ride συνάντησα ένα κύριο που έπαιρνε εκείνη την ώρα το 250αρι του από service Το μηχανάκι είχε 18.500 Κμ και το είχε κάτι παραπάνω από 2 χρόνια. Βρήκα την ευκαιρία και έπιασα τη κουβεντούλα σχετικά με την αξιοπιστία.
Που είπε ότι το μόνο πρόβλημα που είχε ήταν ότι χρειάστηκε να αλλάξει το κολλάρω του ψυγείου γιατί ξεκούμπωσε. Το οποίο και έγινε εντός εγγύησης και αυτό ήταν στην αρχή γύρο στα πρώτα 350 Κμ. Έκτοτε δεν αντιμετώπισε κάτι άλλο είτε μηχανικό είτε ηλεκτρονικό.
Ένα παράπονο που είχε είναι ότι ενώ ο πρώτος ιμάντας θα έπρεπε να αλλαχθεί στα 12.000 Κμ, στο μηχανάκι του αλλάχτηκε στα 9.500 Κμ γιατί όντος ήταν πραγματικά φθαρμένος. Για κάποιο περίεργο λόγω ο καινούριος ιμάντας που έχει φτάσει τα 9.000 Κμ και είναι ακόμα σε άψογη κατάσταση δεδομένου των χιλιομέτρων που έχει κάνει.
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ το καλοκοιτάζω.
Aggelos_SV
20/01/2009, 21:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dr.KC
Από ότι κατάλαβα μάλλον δε το έχει πάει βόλτα κανένας από εδώ μέσα.
Όχι απλά δεν κατάλαβες αλλά και δεν διάβασες καλά...:evil: :wave2:
ποιος ομως απο τους γιωταχιδες θα χαραμιζε τοσα λεφτα για ενα "τρικυκλο" οπως θα το πουν πολλοι ?
αν το σκεφτεις ομως :mad: :rolleyes: ειναι μια μεταβαση-προσαρμογη απο τις 4 στις 3ροδες και μετα που ξερεις...στις 2?:wacko:
Διάβασα όλα τα post και κατάλαβα.
Παρόλα αυτά επιμαίνω οτί μάλλον δε καταλαβαίνετε (και εγώ προέρχομαι από πολλά κυβικά και στην αρχή με ξένησε το MP3),
Το MP3 ειναι μηχανάκι και δεν απευθίνετε στους IXίδες (άσχετα με την καμπάνια της Piaggio).
Κανένας IXς δε θα πάρει PM3 αν δεν έχει καβαλήσει μοτοσυκλέτα στη ζωή του. Είναι βέβαιο ότι θα φάει τα μούτρα του αμέσος.
Η ιστορία με το LT είναι απλά ένα τρίκ του marketing της Piaggio.
Αν δεν έχεις ιδέα από μηχανάκι (κλασικός ΙΧς) δε μπορείς να καβαλήσεις το MP3....είναι απλό το θέμα.
ολοι λιγο-πολυ εχουμε το ενστικτο της αυτοσυντηρησης μεσα μας.Δε πιστευω πως αν καποιος δεν εχει καθολου εμπειρια με 2τροχο θα παρει το mp3 και θα το παιζει valentino rossi :)
μηπως το εχετε κανει λιγο "μεγαλο θεμα"??
μηπως όλοι οι οδηγοι μοτο ειναι "σωστοι" και αγχωνεστε για αυτους που θα οδηγουν τα mp3?
και στο κατω κατω ποιοι νομιζετε πως θα οδιγουν τα τρικυκλα ε? οι μεσιλικες? τα ραμολυμεντα?
οι περισσοτεροι θα ειναι νεοι (οχι νεαροι) ε και στην αρχη μπορει να μην τα πανε και τοσοσ καλα αλλα δεν ειναι και μεγαλο κατορθωμα να οδιγισεις σωστα και με ασφαλεια μια μοτο.
όλα τα υπολοιπα ειναι απλες εικασιες.
LiakosVstrom
05/03/2009, 09:16
αν και έχω ένα θέμα γενικότερα με όσους οδηγάνε αυτόματα μιας και το κάνουν:
είτε Α) γιατί δεν έχουν ιδέα από συμπλέκτη και επειδή έκαναν κάποτε ποδήλατο νομίζουν πως είναι το ίδιο πράγμα ή Β) γιατί είναι πιο άνετο (γκάζι-φρένο) οπότε το μεγαλύτερο ποσοστό σκέφτεται την πάρτη του χωρίς να υπολογίζει τον άλλο (σφήνες-καγκουροδήγηση {βλέπε τύπους με beverly σκυμμένους μπροστά με τη μούρη κολλημένη στο φέρινγκ λες και έτσι θα πάνε πιο γλήγορα})... με τα συγκεκριμένα δεν έχω πρόβλημα γιατί η πλειοψηφία εκείνων που έχω δει στο δρόμο να καβαλάνε τέτοιο "όχημα" πάνε κυριλέ.
εν αντιθέσει με παπιά και άλλα scooters.
είναι πολύ ακριβό μηχανάκι για να το αγοράσει κάποιος που απλά θέλει να κάνει τις μετακινήσεις του και να γλυτώσει το αυτοκίνητο. ένα beverly έχει 3-4 χιλιάρικα μεταχειρισμένο... και άλλα 300 λάδωμα για δίπλωμα μηχανής... πιο φθηνά θα του έρθει και είναι η εύκολη λύση. οπότε don't worry για τα MP3.
eddiedimitris
13/05/2009, 10:39
Καταρχας καλως σας βρηκα παιδια!!
Δεν περιμενα οτι στις ταξεις των μηχανοβιων(και καλα)υπηρχε τοσος ρατσισμος.Θα σας πω δυο πραγματα και οποιος θελει ας τα παρει υποψη.
Εγω μεγαλωσα πανω σε μηχανη.Επειδη ο πατερας μου δεν ειχε δυνατοτητα να εχει αυτοκινητο απο οταν γεννηθηκα μεχρι και τα 16 μου που τελικα καταφερε και πηρα αμαξι παντου πηγαιναμε με μηχανη.Για ψωνια-βολτα-ταξιδια όλα!!!Φορτωμενη η οχι ειτε εβρεχε ειτε πολλες φορες κουβαλουσαμε και το στερεοφωνικο ή τον πρωτο υπολογιστη.Ακομα θυμαμαι πιτσιρικι που ειχαμε παει με τη ΛΕΜΟΤ στη συγκεντρωση στη Σκοτεινα.
Επειδη ο γερος μου αν και μηχανοβιος δε γουσταρε να οδηγησω μηχανη οταν εγινα 18 μου πηρε αμαξι.Πριν 2 χρονια το αλλαξα και πηρα καινουργιο.Τωρα πλεον ειμαι 27.Πριν ενα μηνα πηρα το MP3.
1)Η αληθεια ειναι πως στη διηθηση δεν ειμαι τοσο γρηγορος οσο αλλοι.Παιζει ομως ρολο αν τα σταματημενα τα περνας με 40-50 που περναω εγω και οχι με 80 που περνουν οι εμπειροι?Σας εχει τυχει σε φαναρι να δειτε νταλικα να ανοιγει την πορτα και μηχανακι να σκαει πανω?Εγω το εχω δει!!!Γιατι δηλαδη να τρεχω παραπανω και να εξαρτιεμαι απ τη μ@λ@κια του καθενως?Για να μαι μαγκας μηχανοβιος?
2)Επειδη ετσι εμαθα απ το γερο με το που πηρα το scooter πηρα και Schuberth κρανος και τον υπολοιπο καταλληλο εξοπλισμο.Το θεμα ειναι οτι εγω ο κακος αμαξακιας τα φοραω και θα τα φοραω οσο ζεστη και να χει αντιθετα με καποιους μηχανοβιους!!!
3)Παλιοτερα ειχε παρει ο πατερας μου το αμαξι μου να παει καπου και σε ενα φρεναρισμα εσκασε μια μηχανη πισω και εσπασε το προβολακι ομιχλης που ηταν στο προφυλακτηρα.Οταν μου το εφερε μου εδωσε 80 ευρω να παω να το αλλαξω και οταν τον ρωτησα γιατι δεν του τα πληρωσε ο αλλος μου απαντησε <<ελα μωρε μηχανη ειναι.Καλα να ναι ο ανθρωπος και αυτα συμβαινουν,εξαλλου οι μηχανες ειναι πολυ πιο εκτεθιμενες>>
Ολα τα παραπανω τα ειπα γιατι δεν γουσταρω τους τελειους!!!Καταλαβετε οτι μ@λ@κες υπαρχουν ανεξαρτητως οχηματος.Αντι να σκεφτεστε το αν στη διηθηση θα πηγαινετε με 40 ή 80 σκεφτειτε πιο πολυ την ασφαλεια παρα οι κατοχοι των scooter να παρουν αυτοκινητο.Ειναι εντελως χαζο!
Και να σας πω και κατι τελευταιο?Θεωριτε μηχανοβιο και εμπειρο αυτον που εχει ενα R6 η μια R1 η γενικοτερα αντιστοιχες μοτοσικλετες και κυκλοφορει μεσα στην πολη???Για μενα απλα πουλαει μουρη ο τυπος.Ταλαιπωρειται για να πουλησει μουρη.
Καλως σας βρακα και παλι παιδια.Να στε παντα καλα!
Υ.Γ.Δεν εχω ξεχασει παλια κινουμενος με το αμαξι στη δεξια λωριδα και εχοντας βγαλει φλας να στριψω δεξια σε στενο,ενω ξεκινησα να στριβω με προσπερναει απο δεξια μηχανη.Ευτυχως που προλαβα και τον ειδα στον καθρεφτη αλλιως θα τον ειχα σκοτωσει.Αυτος μπορει να ειναι απο αυτους που κοκορευοντε οτι ειναι μηχανοβιοι.
Πάντως δεν έχω δει και πολλά MP3 στο δρόμο...Τσάμπα το άγχος...Βλέπω όμως όλο και περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα, ειδικά τώρα με το τρικ των τελών ταξινόμησης κλπ,κλπ...το βράδυ το βλέπεις σε διαφήμιση στην τηλεόραση για πρώτη φορά και την επόμενη μέρα το βλέπεις μποτιλιαρισμένο στο Κηφισό...:lol:
Επίσης...πραγματικά δεν πέφτεις...με το MP3
Στη φωτογραφία βλέπουμε το fuoco...αλλά είναι ίδια...:winka:
163556
Welcome! :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από eddiedimitris
Πριν ενα μηνα πηρα το MP3.
1)Η αληθεια ειναι πως στη διηθηση δεν ειμαι τοσο γρηγορος οσο αλλοι.Παιζει ομως ρολο αν τα σταματημενα τα περνας με 40-50 που περναω εγω και οχι με 80 που περνουν οι εμπειροι?
Άσχετο με το θέμα. Μήπως με ένα μήνα στο MP3 (και απ'ότι κατάλαβα πρώτη μηχανή) πας αρκετά γρήγορα ανάμεσα απο τα αυτοκίνητα? Γενικά θεωρείται καλό να είμαστε με +20.
Δε χρειάζεται να βιαζόμαστε, και άν δεις κάποιον πίσω να σε πλησιάζει και να θέλει να περάσει, άνοιξε δρόμο για δυο λόγους:
Δεν υπάρχει λόγο να τον κόβεις, και κυριοτέρων για να μην αγχώνεσαι.
Πάντα όρθιος!
eddiedimitris
13/05/2009, 13:04
Ευχαριστω.
Περιπου το +20 τηρω φιλε μου.Δεν αναφερθηκα στο εντελως μποτιλιαρισμα αλλα στη φαση που στον Κηφισσο τα αυτοκινητα ισα ισα τσουλανε.Και ναι αυτο κανω.Με το που βλεπω μηχανη πισω μου μπαινω στη λωριδα τα αφηνω περνουν και μετα συνεχιζω.Εξαλλου πονεμενος απ τη κινηση που εχω φαει ποσα χρονια με το αμαξι μου φαινεται οαση οσο αργα και να περναω τα αυτοκινητα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από odt
Πάντως δεν έχω δει και πολλά MP3 στο δρόμο...Τσάμπα το άγχος...Βλέπω όμως όλο και περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα, ειδικά τώρα με το τρικ των τελών ταξινόμησης κλπ,κλπ...το βράδυ το βλέπεις σε διαφήμιση στην τηλεόραση για πρώτη φορά και την επόμενη μέρα το βλέπεις μποτιλιαρισμένο στο Κηφισό...:lol:
Επίσης...πραγματικά δεν πέφτεις...με το MP3
Στη φωτογραφία βλέπουμε το fuoco...αλλά είναι ίδια...:winka:
Δυστυχως αυτο ακριβως συμβαινει.Ακομα δεν εχω κατανοεισει γιατι καποιος με το που κλεισει τα 18 να αγορασει αμεσως κουτι τοσο πολυ δυσκολευεται να κινηθει με τα ΜΜΜ ή το οχημα του μπαμπα.Η ελληνικη βλακεια σε ολο της το μεγαλειο.
eddiedimitris
13/05/2009, 13:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
Δυστυχως αυτο ακριβως συμβαινει.Ακομα δεν εχω κατανοεισει γιατι καποιος με το που κλεισει τα 18 να αγορασει αμεσως κουτι τοσο πολυ δυσκολευεται να κινηθει με τα ΜΜΜ ή το οχημα του μπαμπα.Η ελληνικη βλακεια σε ολο της το μεγαλειο. Δεν ξερω για αλλους αλλα θα σου λυσω την απορια οσον αφορα εμενα φιλε μου.Οταν εισαι φοιτητης στη Λαμια και μενεις σε χωρια 15 χιλιομετρα εξω στο οποιο 2-3 φορες την ημερα εχει λεωφορειο η μονη λυση ειναι το αμαξι.Μαλιστα τα ΣΚ που κατεβαινα Αθηνα το αμαξι το αφηνα Λαμια.Οσον αφορα τα ΜΜΜ τα εχω χρησιμοποιησει απ τα 12 ετη μου που πηγαινοερχομουν Αιγαλεω-Πειραια.Αιγαλεω το σπιτι Πειραια το σχολειο.Εξι χρονια με λεωφορειο πρωι μεσημερι.Επισης Λαμια καθε εβδομαδα αφου περασα στη σχολη πηγαινα με τρενο.Οκ?
tassaras
13/08/2009, 02:41
το βλέπω πολύ καλό και δεν το κρυβω πως θα ήθελα κάτι τέτοιο να πάρω.
Αρχικά δημιουργήθηκε από eddiedimitris
Δεν ξερω για αλλους αλλα θα σου λυσω την απορια οσον αφορα εμενα φιλε μου.Οταν εισαι φοιτητης στη Λαμια και μενεις σε χωρια 15 χιλιομετρα εξω στο οποιο 2-3 φορες την ημερα εχει λεωφορειο η μονη λυση ειναι το αμαξι.Μαλιστα τα ΣΚ που κατεβαινα Αθηνα το αμαξι το αφηνα Λαμια.Οσον αφορα τα ΜΜΜ τα εχω χρησιμοποιησει απ τα 12 ετη μου που πηγαινοερχομουν Αιγαλεω-Πειραια.Αιγαλεω το σπιτι Πειραια το σχολειο.Εξι χρονια με λεωφορειο πρωι μεσημερι.Επισης Λαμια καθε εβδομαδα αφου περασα στη σχολη πηγαινα με τρενο.Οκ?
Δε νομίζω ότι μιλούσε για εσένα ο madox.
Γενικά το είπε, που έχουμε γεμίσει ΙΧ και κάθε μέρα αυξάνονται.
nassosxlvbros
13/08/2009, 11:15
Καλύτερα MP3 παρά Ι.Χ.
Μάγε κόψε τα σκληρά! :lol:
nassosxlvbros
13/08/2009, 11:31
Θα έλεγα να το σκεφτείτε λίγο καλύτερα.
Πολλαπλάσιος αριθμός αναβατών τρικύκλων (πλέον) που θα κινούνται χωρίς απολύτως καμία εμπειρία πάνω στο θέμα μηχανή , μεταφέροντας και την μέχρι τώρα νοοτροπία οδήγησης του αυτοκινήτου σε μοτοσυκλέτα.
Ναι.. σίγουρα καλύτερα να οδηγούμε όλοι μηχανή. Αλλά να ξέρουμε και πως γίνεται αυτό έτσι;
Gandalf
Μάγε,πόσοι ΙΧήδες οδηγούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καλά; ελάχιστοι..αν οι μισοί από αυτούς μεταπηδήσουν στο MP3 αναγκαστικά θα προσαρμοστούν στον τρόπο οδήγησης του νέου τους μέσου...και ναι,1000 φορες το MP3 όσο και αν μη μου/σου αρέσει απο τα χιλιάδες (αναξιόπιστα) SMART που τα οδηγούν τυποι λες και είναι παπιά...αν βάλεις και ένα ποσοστό τζιπάδων με MP3 λύνεις ένα σοβαρότατο θέμα που λέγεται κίνηση->μαλάκας με τζιπ=κίνδυνος...αν όλοι αυτοί οι επικίνδυνοι στραφούν σε MP3 ή ότι άλλο λιγώτερο ογκώδες και αρκετά πιο ευάλωτο όλοι θα βγουν κερδισμένοι...:wave2:
Επιτελους το πρωτο mp3 στην περιοχη μου.Βλεποντας το απορω γιατι η ελληνικη αγέλη προτιμαει το smart αντι αυτου.
Μαλλον επειδη με αυτο βρεχεσαι,κρυωνεις,καιγεσαι.Εχουμε καπου μπερδεψει την ανεση που επιφερει η τεχνολογια με την τεμπελια του καναπε? :mad:
και ενα προχειρο +/- μεταξυ των δυο
SMART(IDIOT)
+
-ΑΝΕΣΗ
-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ(αν και στα πολλα μποφωρ μετατρεπεται σε σκηνικο του οσα παιρνει ο ανεμος)
-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
-ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 1Χ1
-ΚΥΡΟΣ (του κωλου)
-
-ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ
-ΜΕΤΡΙΟ ΑΠΟ ΜΕΣΑ
-ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΣΕ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
-ΜΕΤΡΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
-ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ΣΑΣΜΑΝ
-ΤΙΜΟΝΙ-ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ
-ΑΘΛΙΑ(συγκαλυμενη)ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
-ΜΕΤΡΙΟ ΣΕ "ΒΑΡΙΑ"ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΣΥΜΦΟΡΗΣΗ
-ΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ
-ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
-ΑΚΡΙΒΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
-ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΙ ΤΩΝ ΚΑΓΚΟΥΡΟΠΑΠΙΚΟΥΛΩΝ
-ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Ελαχιστο αμαξι για τα λεφτα του και επικινδυνο λογω της λανθασμενης αισθησης ασφαλεις που προσφερει στον ιδιοκτητη του.Με τα ιδια λεφτα αγοραζεις κανονικο καινουργιο αυτοκινητο.Ηδη ο ανταγωνιστης του εξ Ινδιας (european nano) εβαλε τα γυαλια στην υπεροπτικη μαμα εταιρια που το κατασκευαζει.
PIAGGIO MP3
+
-ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΔΙΚΥΚΛΟ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
-ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΠΑΝΤΟΥ
-ΕΛΙΣΣΕΤΑΙ 100%ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΕΚΔΟΤΟ
-ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΦΡΕΝΑ
-ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΡΑΤΗΜΑ
-ΚΑΛΗ ΑΝΕΣΗ
-ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΕ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΕΩΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
-ΦΤΗΝΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
-ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ
-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
-ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
-ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ
-
-ΑΝΑΒΑΤΗΣ=ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
-ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
-ΕΛΑΦΡΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΚΟΥΤΕΡ
-ΒΑΡΟΣ
-ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Δεδομενω οτι στην Ελλαδα η ηλιοφανεια ειναι συνηθες φαινομενο ,επρεπε να εχει γεμισει τους δρομους.Η υβριδικη του εκδοση θα αποτελουσε -αν εβγαινε ποτε-το απολυτο gadget-μεταφορικο μεσο ever.
Επιτελους το πρωτο mp3 στην περιοχη μου.Βλεποντας το απορω γιατι η ελληνικη αγέλη προτιμαει το smart αντι αυτου.
Μαλλον επειδη με αυτο βρεχεσαι,κρυωνεις,καιγεσαι.Εχουμε καπου μπερδεψει την ανεση που επιφερει η τεχνολογια με την τεμπελια του καναπε? :mad:
Ελα τωρα...στην Ελλαδα ειμαστε...πρεπει να δειχνουμε trendy...και δυστυχως αυτο το επικινδυνο ¨κουτι¨εχει καταληξει μεσο προβολης...μη χεσω!
Δ
Δε πρεπει να εχει πουλησει τοσο αυτη η μαλακια σε αλλες χωρες...
Πανε και δινουν 12-13 χιλιαρικα για το κουβα...:confused:
Δε μπορω να πω αυτοκινητο κατι που κατασκευαζει η Swatch...
Αλλα το προωθει η Μερσεντες...οποτε αυτοματως αποκτουμε ιματζ...:rotflmao:
και ενα προχειρο +/- μεταξυ των δυο
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Δεδομενω οτι στην Ελλαδα η ηλιοφανεια ειναι συνηθες φαινομενο ,επρεπε να εχει γεμισει τους δρομους.Η υβριδικη του εκδοση θα αποτελουσε -αν εβγαινε ποτε-το απολυτο gadget-μεταφορικο μεσο ever.
Φίλε , συγκρίνεις πορτοκάλια με θερμοφόρες…
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Φίλε , συγκρίνεις πορτοκάλια με θερμοφόρες…
εχουν φτιαχτει για τον ιδιο σκοπο:D
eddiedimitris
16/08/2009, 23:41
Εχοντας πλεον κανει περιπου 5.000 κμ με το Mp3 μπορω να πω ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.
Μονο παιδια μη το συγκρινετε με το Smart.Το Mp3 ειναι οσο και να σας κανει εντυπωση μηχανακι.Η μονη διαφορα ειναι το καλυτερο κρατημα σε βρεγμενο.Πηγα και στο Css για scooter οπου μπορω να πω εμαθα απιστευτα πραγματα.
Απλα η συγκριση με το Smart ειναι ατοπη γιατι οποιος παιρει Smart δεν γουσταρει για καποιους λογους να οδηγησει μηχανη,και το Mp3 ειναι μηχανη.
Απο κει και περα επειδη κανω πολλα ταξιδια με αμαξι(σημερα γυρισα απο 3μερο στη Χαλκιδικη)θα θελα καποια στιγμη να μεταπηδησω σε κλασσικη μηχανη.Αυτο που στην ουσια με φρεναρει ειναι οι αποθηκευτικοι χωροι.Γουσταρω πολυ το ER της Kawasaki αλλα φοβαμαι πως μεσα στη πολη δεν θα με βολεψει.Τι θα μου προτεινατε?
kiloMeater
17/08/2009, 08:54
Πάντως εγώ το έπερνα χαλαρά για μεσα στην πόλη να αφήνω τη Βέφα στο γκαραζ...
Αλήθεια απο συντήρηση κτλ τι κοστίζει..?
eddiedimitris
17/08/2009, 10:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από kiloMeater
Πάντως εγώ το έπερνα χαλαρά για μεσα στην πόλη να αφήνω τη Βέφα στο γκαραζ...
Αλήθεια απο συντήρηση κτλ τι κοστίζει..? Ανα 5.000κμ κανα 45ευρω και στα 12.000 θα ειναι πιο ακριβο γιατι αλλαζεις ιμαντα.Απο βενζινη με 12λιτρα τεποζιτο και οχι οικονομικη οδηγηση υπολογισε οτι βγαζει καμμια 230 χιλιομετρα
STAIKMAN
30/05/2010, 15:07
Λοιπομ εγώ είμα ένα κλασικός οδηγός ΙΧ, δέν έχω πιάσει μηχανή.. μόνο ποδήλατο, και είδα το MP3 χωρις δίπλωμα... και μου γυάλισε.... και το πήρα. Ελεγα ότι κλειδώνουν οι τρόχοι ..δέν πέφτεις...κτλ.
Τέλος πάντων όταν πήγα να το πάρω , δέν μπορούσα να το πάω όυτε μέτρο, έχανα ισοροπία, ήταν βαρύ, έψαχνα το κουμπι για να κλειδώνω τους τροχους για να μην πέφτω.... τέλος παντων δέν μπορούσα να κάνω ουτε μετρο...ρεζιλίκια.... Πήρα έναν μηχανόβιο φίλο και μου το πήγε στο Ελληνικό (εκει στο κτεο) όπου έκανα γύρους για να το μάθω.Μετά από ένα ΣΚ (16-20 ώρες) το έμαθα οπότε και βγήκε στους τοπικούς δρόμμους.
Πιστεύω ότι θέλει οπωσδίποτε μαθήματα ισοροποίας και έλεγχο. Μοιαζει πρισσότερο μηχανη παρά ΙΧ.....αν δεν γίνει κάτι βλέπω να πλημυρίζει η Αθήνα με αυτά και χωρίς τις απαραίτητες γνωσεις και θα έχουμε και ατυχήματα.
Εγώ πάντως όταν το οδηγώ το έχω σαν μηχανή γιατί η διαδικασία του κλειδώματος με μπερδεύει ...ακόμα.
Πάντως μου αρέσει πολύ και κινούμε πολύ εύκολα!!!!!
Αυτά!!!
επισης ειναι και το μονο που βγαινει υβριδικο.Ψαχνω για κατι που να ειναι οικονομικο στη μετακινηση,αλλα κοστος κτησης 9000?:eek: :confused:
Ποτε θα ερθουν ηλεκτροκινητα σκουτερ?