PDA

View Full Version : Πρόβλημα με τιμόνι

mz etz 251
22/01/2009, 00:52
Καλημέρα από την Πάτρα! Εδώ και 5 μήνες είμαι ο ευτυχής κάτοχος μιας Africa μοντ. 97, την οποία έχω ευχαριστηθεί πάρα πολύ σε καθημερινή χρήση αλλά και βόλτες (βέβαια δεν είναι mz...). Πρόσφατα διαπίστωσα πρόβλημα (χαλάρωση) στα σινεμπλόκ του τιμονιού. Οι βίδες είναι σφιγμένες αλλά το τιμόνι κουνάει μπρος - πίσω, περισσότερο δε χαλαρό φαίνεται το αριστερό σινεμπλόκ. Μετά από σχετικό ψάξιμο και ερωτήσεις, είδα ότι η αντιπροσωπεία δεν δίνει τα σινεμπλόκ ως ανταλλακτικό, παρά δίνει ολόκληρη την πλάκα κομπλέ (και πολύ ακριβά). Ρώτησα και σε μερικά καταστήματα ανταλλακτικών στην Πάτρα και στην Αθήνα (τυχαία, δεν έχω γνωστά καταστήματα), αλλά δεν βρέθηκε λύση... Μήπως κάποιο αξιότιμο μέλος έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και έχει να προτείνει κάτι; Μήπως γνωρίζετε κάποιο μαγαζί που να τα βρίσκει ως ανταλλακτικά ή μήπως έχετε υπόψη καμιά πατέντα; Σκέφτηκα να αγοράσω μεταχειρισμένη τιμονόπλακα, αλλά και πάλι ποιός μου λέει ότι τα λάστιχά της θα είναι καλά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κάθε απάντηση! Βασίλης.

catmaster
22/01/2009, 01:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από mz etz 251
Καλημέρα από την Πάτρα! Εδώ και 5 μήνες είμαι ο ευτυχής κάτοχος μιας Africa μοντ. 97, την οποία έχω ευχαριστηθεί πάρα πολύ σε καθημερινή χρήση αλλά και βόλτες (βέβαια δεν είναι mz...). Πρόσφατα διαπίστωσα πρόβλημα (χαλάρωση) στα σινεμπλόκ του τιμονιού. Οι βίδες είναι σφιγμένες αλλά το τιμόνι κουνάει μπρος - πίσω, περισσότερο δε χαλαρό φαίνεται το αριστερό σινεμπλόκ. Μετά από σχετικό ψάξιμο και ερωτήσεις, είδα ότι η αντιπροσωπεία δεν δίνει τα σινεμπλόκ ως ανταλλακτικό, παρά δίνει ολόκληρη την πλάκα κομπλέ (και πολύ ακριβά). Ρώτησα και σε μερικά καταστήματα ανταλλακτικών στην Πάτρα και στην Αθήνα (τυχαία, δεν έχω γνωστά καταστήματα), αλλά δεν βρέθηκε λύση... Μήπως κάποιο αξιότιμο μέλος έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και έχει να προτείνει κάτι; Μήπως γνωρίζετε κάποιο μαγαζί που να τα βρίσκει ως ανταλλακτικά ή μήπως έχετε υπόψη καμιά πατέντα; Σκέφτηκα να αγοράσω μεταχειρισμένη τιμονόπλακα, αλλά και πάλι ποιός μου λέει ότι τα λάστιχά της θα είναι καλά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κάθε απάντηση! Βασίλης.

Sorry αλλά κάτι δεν κατάλαβα .... ζήτησες σινεμπλοκ τιμονιού και στην αντιπροσωπεία σου είπαν να αλλάξεις όλη την τιμονόπλακα ;;;;;;;;

:confused: :a31: :a31:

θα δω λίγο αύριο κάτω στην καβάτζα να σου πω τον κωδικό ανταλλακτικού να παραγγείλεις ... αλλά να τα ζητήσεις από τον ίδιο τον Κυρίζη τον Καραγκιοζόπουλο που σου είπε αυτές τις παπάτζες ...

:wave2:

mz etz 251
22/01/2009, 02:04
Ευχαρίστως!!!

Vegeta
22/01/2009, 13:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
Sorry αλλά κάτι δεν κατάλαβα .... ζήτησες σινεμπλοκ τιμονιού και στην αντιπροσωπεία σου είπαν να αλλάξεις όλη την τιμονόπλακα ;;;;;;;;

Δυστυχώς έτσι είναι, δε δίνονται ξεχωριστά...

catmaster
22/01/2009, 13:39
Λίγο χρόνο θέλω γιατί δεν πρόλαβα να το κοιτάξω ...

152988

Daemon
22/01/2009, 13:41
Ακη.. :nono:

Αν το βρεις πες'το μου και'μενα για να μη με πουνε Κυριζη Καραγκιοζοπουλο την επομενη φορα.. :winka:

mz etz 251
22/01/2009, 16:27
Μάλλον έτσι πρέπει να είναι, δυστυχώς...
Ένας πρωτομάστορης στην αντιπροσωπεία μου πρότεινε να βγούν τα λαστιχένια σινεμπλόκ και να βάλει καινούργια από τεφλόν, λύση την οποία μου είπαν και σε τηλ. σε άγνωστο συνεργείο στην Αθήνα. Βέβαια, δεν θα έχει καθόλου ελαστικότητα μετά, ή κάνω λάθος; Ποιά είναι η γνώμη σας;

catmaster
22/01/2009, 19:27
Λοιπόν παιδιά ... λέω μαλακίες τελικά .... :sad:

ήμουν σίγουρος ότι υπήρχε σαν ανταλλακτικό αλλά τελικά δεν.... από τη ζοχάδα μου έκατσα και έλυσα το μηχανάκι για να σιγουρευτώ ...

νόμιζα ότι το ανταλλακτικό είναι το 53210-HA0-000 και μπαίνει φορετό αλλά τελικά όλο το σινεμπλόκ είναι πρεσαριστό ....
Sorry ... mea culpa και μουτζώστε αν θέλετε για να μάθω να λέω παπαριές ...

(ποιος είναι τώρα ο Κυρίζης κύριε μαλάκ@ Catmaster ;; εεεε ;; :hypnotize )

δε βρίσκω και το emoticon με το φάσκελο ρπμ ...

πάντως θα κοιτάξω αύριο να την πάω τη πλάκα σε ένα μηχανουργείο και θα δω αν ξεπρεσάρεται μήπως παίζει άλλη πατέντα αντί για τεφλόν ...

153022

reinmeister
22/01/2009, 19:47
λαστιχενια σινεμπλοκ παιζουν 1000000% σε ολες τις διαστασεις...δεν θυμαμαι ρπμ πως λεγεται το μαγαζι στα βιομηχανικα στον πειραια...:sad: εχει με τον τονο...για το βαλε βγαλε βρισκεται ακρη...

παντως αν για τον οποιονδηποτε λογο δεν βρεις ακρη και σταθερα να βιδωθει στην τιμονοπλακα,με τεφλον αποστατες, προβλημα κραδασμων δεν θα εχεις...αν ηταν αλλιως ολοι οι κατοχοι μονοκυλινδρων θα ηταν στα νοσοκομεια...

αν ο μηχανουργος του ακη πει νορμαλ τιμη δεν βρισκω κανεναν λογο να μην το κανεις...

mz etz 251
22/01/2009, 19:51
μα... μην το παίρνεις προσωπικά το θέμα...
έκατσες και έλυσες όλη την τιμονόπλακα...
πάντως υπό έρευνα είναι και πατέντα με τεφλόν + λάστιχο.
για να δούμε...άλλωστε οι κραδασμοί δεν με πτοούν, έχω mz 251...

Aikidimi
02/02/2009, 11:20
Xaireto.
Apo oti ksero, Ta sineblok den pouliounte xorista, oxi mono stin ellada, alla oute edo sti norbigeia.
Pantos mporeis na bgaleis ta sineblok entelos kai na baleis metaliko kylindro stin txesi tous, (eykolotato na ginei ston torno), me eksoteriki diametro to megetxos tou anigmatos stin timonoplaka, kai esoteriko anoigma, ti diametro tis bidas. Bale ligo silikoni katxos tis presareis sto anoigma tis timonoplakas kai sfikse tes kala apo kato me paksimadi + loctite. Etsi ginete to timoni poio safeis kai ligotero elastiko, me kapoia elaxisti epiptosi sto txema kradasmon.
Filika
Aikidimi