View Full Version : Ετσι πρεπει ή μηπως οχι; Πυροβολα τον ληστη...
sakisvolos
19/02/2009, 19:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
που "αρρωστησε" απο επιλογη ΤΟΥ ...να συμπληρωσω.
συνεχιστε.
:wave2:
+200000000000 :winka:
sakisvolos
19/02/2009, 19:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Τυχαινει, αυτος που εχει πεσει στην πρεζα να πρεπει να κλεψει για να αγορασει τη δοση του, ενω ο αρρωστος απο αλλου ειδους ντρογκες να μπορει να δουλεψει κιολλας. Αλλα καποια στιγμη, δε θα μπορει και θα πρεπει να συντηρειται απο τους φορους που θα πληρωνεις εσυ και εγω. Θα τους σκοτωνουμε αυτους? Πως το βλεπεις?
Κάπου φίλε μου κάνεις ένα τεράστιο λάθος μα πολύ τεράστιο λέμε!
Τι σχέση έχει ένας που αρρώστησε χωρίς να το θέλει (ένας καρκινοπαθής ας πούμε) για τον οποίο πληρώνει
το κράτος το κόστος της θεραπείας του!
Τι σχέση έχει λοιπόν ένας τέτοιος άρρωστος με έναν ''άρρωστο'' ναρκομανή ο οποίος το επέλεξε να
είναι άρρωστος και μπουκάρει στα σπίτια του κόσμου και κλέβει και καταστρέφει περιουσίες!
Υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές το Α και Β παρακάτω!
Όπου Α ο καρκινοπαθής!
Όπου Β ο ναρκομανής!
Α) Το κράτος ξοδεύει πολλά για την αποκατάσταση της υγείας του!
Β) Το κράτος ξοδεύει και για τον ναρκομανή πολλά για να συντηρεί τα ιδρύματα αποκατάστασης
στα οποία δεν επιλέγει να πάει!
Α) Ο καρκινοπαθής δεν μπουκάρει μέσα στα σπίτια του κόσμου κάνοντας τα γης μαδιάμ όχι για να
αποκαταστήσει την υγεία του αλλά για να πάρει τη δόση του!
Β) Αυτός μπουκάρει!
Α) Αυτός δεν επέλεξε την αρρώστια του!
Β) Αυτός την επέλεξε!
Α) Ο καρκινοπαθής ΔΕΝ μπορεί να δουλέψει όταν εκδηλωθεί η ασθένεια του (μακριά από εμάς)!
Β) Ο ναρκομανής πριν μπλέξει με τα ναρκωτικά ΣΙΓΟΥΡΑ μπορούσε να δουλέψει αλλά δεν το έκανε!
Γιατί λοιπόν φίλε μου του βάζεις στο ίδιο τσουβάλι όλους?
Γιατί να λυπηθώ έναν πρεζάκια που πάει να με κλέψει!
Το ξαναλέω όχι να αφαιρέσω μια ζωή αλλά αν μπορώ θα τον ακινητοποιήσω!
sakisvolos
19/02/2009, 19:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
:eyepop: :eyepop:
Δεν θέλω να σκέφτομαι τί γίνεται σε περίπτωση που με σκανδαλίσει κάποιο πιο "νότιο" μέλος του σώματός μου :bawl: :bawl:
:eyepop: :eyepop: :eyepop: Κυκλοφορούσε κι ένα βιντεάκι παλιά με τέτοια περίπτωση χρατσς! (Μπρρρρ! ανατρίχιασα λέμε)! Του το είχαν κόψει! :bawl: :bawl: :bawl:
PortisHead
20/02/2009, 03:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisvolos
Κοίτα για αυτό που λες για την θανατική ποινή για κάτι περιπτώσεις όπως η περσινή στο αγρίνιο
που πατέρας και γιος φάγανε πέντε άτομα αν ήταν στο χέρι μου θα την επανέφερα! :winka:
Τι εννοεις ?
Αφου τους εφαγε ο βοσκος , τι να την κανουν την θανατοική ποινή ?
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Nα μπω και εγω στην συζητηση.
Εγω ειμαι λιγουρης, τεμπελης και ακαματης.
Γιαυτο ειμαι και large.
Τα λεφτα για το παπι μου μου τα εδωσε η μανα μου….
Το παπι είναι χρεπι για πεταμα….
Βαριεμαι να δουλεψω να παρω άλλο.
Και το παιζω ότι δεν με νοιαζει τι θα κανω εάν καποιος παει να το κλεψει.
Αλλα αν τον πετυχω να το κλεβει, για να μην τον χτυπησω και του αφησω ψυχολογικα τραυματα και δεν μπορει να ξανακλεψει…..
….Απλα θα του την ακουμπισω γλυκα και ευαισθητα….στοργικα…
……και που ξερεις…..
;)
Ισως ξαναρθει και το επομενο βραδυ……
τελικα ηταν ωραιο το ''εγκλημα και τιμωρια'' για οποιον δεν το διαβαζε για να περναει την ωρα του.
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
τελικα ηταν ωραιο το ''εγκλημα και τιμωρια'' για οποιον δεν το διαβαζε για να περναει την ωρα του.
Αντε ρε ψευτοκουλτουριαρη
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
Αντε ρε ψευτοκουλτουριαρη
καλα, δε ξαναδιαβαζω τπτ !:bawl:
καλα, δε ξαναδιαβαζω τπτ !:bawl:
Να διαβαζεις αλλα αυτα:
guns and ammo
αμυντικα νεα
τα νεα του σεκιουριτα κλπ.
Αν θελεις να καβαλας μηχανακι(εστω και στοκ)στον Κορυδαλλο.
Να διαβαζεις αλλα αυτα:
guns and ammo
αμυντικα νεα
τα νεα του σεκιουριτα κλπ.
Αν θελεις να καβαλας μηχανακι(εστω και στοκ)στον Κορυδαλλο.
στον κορυδαλλο και γενικως στην αθηνα κινουμε μονο με το ppr οποτε θα βλεπω μονο 1 φορα τη βδομαδα τη φρουτοπια και ειμαστε οκ :lol: :lol: :lol:
mats8282
20/02/2009, 05:07
Πηρατε χαμπαρι κλεφτες να μπουκαρουν στο σπιτι του γειτονα;Υποπτευεστε αποπειρα κλοπης;Να ενα οπλο που θα σας λυσει τα χερια..
Αυτοματο,υπερακριβειας με ωφελιμο βεληνεκες 500 μετρα και διοπτρα ωστε να μην χρειαστει να κατεβειτε απο το μπαλκονι ή την ταρατσα σας.Επισης προτεινουμε την εναλλαξ βαρδια σε ταρατσοσκεπη κεντρικου κτηριου της γειτονιας απο ατομα που στον στρατο ειχαν σκορ πανω απο 10/40 στις βολες των 300 μετρων για καλυτερη αποτελεσματικοτητα.
Απαλλαγειτε πλεον απο τις απαρχαιωμενες καραμπινες.Τωρα ηρθε και στην Ελλαδα το νεο αστερι της παγκοσμιας βιομηχανιας οπλικων συστηματων,στην προνομιακη τιμη των 10,000$,δεκτες πιστωτικες καρτες,εκπτωσεις για συλλογικες αγορες και δωρεαν εκπαιδευση στα Ελληνοτουρκικα συνορα μπας και γλυτωσουμε καμμια ναρκη.
ΥΓ Επισης δωρεαν μετα απο απαιτηση του κοινου η Καινη Διαθηκη ωστε να προσευχεστε μετα για την ψυχη του θυματος.
156175
Κάπου φίλε μου κάνεις ένα τεράστιο λάθος μα πολύ τεράστιο λέμε!
Τι σχέση έχει ένας που αρρώστησε χωρίς να το θέλει (ένας καρκινοπαθής ας πούμε) για τον οποίο πληρώνει
το κράτος το κόστος της θεραπείας του!
Τι σχέση έχει λοιπόν ένας τέτοιος άρρωστος με έναν ''άρρωστο'' ναρκομανή ο οποίος το επέλεξε να
είναι άρρωστος και μπουκάρει στα σπίτια του κόσμου και κλέβει και καταστρέφει περιουσίες!
Υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές το Α και Β παρακάτω!
Όπου Α ο καρκινοπαθής!
Όπου Β ο ναρκομανής!
Α) Το κράτος ξοδεύει πολλά για την αποκατάσταση της υγείας του!
Β) Το κράτος ξοδεύει και για τον ναρκομανή πολλά για να συντηρεί τα ιδρύματα αποκατάστασης
στα οποία δεν επιλέγει να πάει!
Α) Ο καρκινοπαθής δεν μπουκάρει μέσα στα σπίτια του κόσμου κάνοντας τα γης μαδιάμ όχι για να
αποκαταστήσει την υγεία του αλλά για να πάρει τη δόση του!
Β) Αυτός μπουκάρει!
Α) Αυτός δεν επέλεξε την αρρώστια του!
Β) Αυτός την επέλεξε!
Α) Ο καρκινοπαθής ΔΕΝ μπορεί να δουλέψει όταν εκδηλωθεί η ασθένεια του (μακριά από εμάς)!
Β) Ο ναρκομανής πριν μπλέξει με τα ναρκωτικά ΣΙΓΟΥΡΑ μπορούσε να δουλέψει αλλά δεν το έκανε!
Γιατί λοιπόν φίλε μου του βάζεις στο ίδιο τσουβάλι όλους?
Γιατί να λυπηθώ έναν πρεζάκια που πάει να με κλέψει!
Το ξαναλέω όχι να αφαιρέσω μια ζωή αλλά αν μπορώ θα τον ακινητοποιήσω!
Αν ειχες διαβασει ολοκληρη την παραγραφο, δεν θα χρειαζοταν να γραψεις τιποτε απο τα παραπανω.
thou-vou
20/02/2009, 05:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από TR00PER
Nα μπω και εγω στην συζητηση.
Εγω ειμαι λιγουρης, τεμπελης και ακαματης.
Γιαυτο ειμαι και large.
Τα λεφτα για το παπι μου μου τα εδωσε η μανα μου….
Το παπι είναι χρεπι για πεταμα….
Βαριεμαι να δουλεψω να παρω άλλο.
Και το παιζω ότι δεν με νοιαζει τι θα κανω εάν καποιος παει να το κλεψει.
Αλλα αν τον πετυχω να το κλεβει, για να μην τον χτυπησω και του αφησω ψυχολογικα τραυματα και δεν μπορει να ξανακλεψει…..
….Απλα θα του την ακουμπισω γλυκα και ευαισθητα….στοργικα…
……και που ξερεις…..
;)
Ισως ξαναρθει και το επομενο βραδυ……
κουκούλα mode on???
Μην ξαφνιαζεσαι, υπαρχει η ακολουθη 'λογικη' ....'Εγω που με δε με βλεπεις, ξερω πολλα που εσυ ουτε στον υπνο σου. Απο την αλλη, λογω καλλου στον εγκεφαλο (που εσυ ομως δεν μπορει να το γνωριζεις μια και δεν με ξερεις) αδυνατω να επιχειρηματολογισω, οποτε πεταω αδεια κι ο,τι πιασει. Εχω ομως πιστη στο δικαιο μου, κι αυτο ειναι που μετραει'
Θανατος στους απιστους, αμην.
ασε να βοηθήσω γιατι το παιζεις και χαζος....
για να απαντησεις σε οποιοδήποτε θεμα της επικαιρότητας πρεπει πρωτα να συμβουλευτείς τη "βιβλο" χαχαχα
το "Μάκης facts" εχει γινει πια "indymedia facts" xaxaaxaa
γραφικοί+κομπλεξικοι! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Μα καλα...περιμενετε να μιλησουμε σοβαρα με ατομα που υποστιρίζουν κλέφτες και εγκληματιες ?
Η σοβαρότητα του post χάθηκε απο την 1η σελιδα.
Απο κει και πέρα...παιχνιδι κάνουμε να περνάει η ώρα
να μη ξεχναμε και το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ (πχ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ....) ή ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ-ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ (πχ "εξεγερμενοι" του κώλου)
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
Για αυτές τις μπούρδες μίλαγα :wave2: :a56:
αφου χεστηκες ρε φιλε! :wave2:
XAAXAXAXaaxaxaxax Καλα εκανε μωρε ο ανθρωπος....
Και εγω το ιδιο θα εκανα αλλα δεν ειναι το σωστο.
Ακομα και στο σπιτι σου να μπει καποιος να σε κλεψει και να τον πυροβολησεις σε κλεινουν μεσα για 1002 πραγματα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
ασε να βοηθήσω γιατι το παιζεις και χαζος....
για να απαντησεις σε οποιοδήποτε θεμα της επικαιρότητας πρεπει πρωτα να συμβουλευτείς τη "βιβλο" χαχαχα
το "Μάκης facts" εχει γινει πια "indymedia facts" xaxaaxaa
γραφικοί+κομπλεξικοι! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ασε να βοηθησω γιατι το παιζεις και εξυπνος.
Αν δε το εχεις καταλαβει, η ουσια του θρεντ δεν εχει να κανει με ενα συγκεκριμενο γεγονος, αλλα με το 'θεωρητικο' θεμα της αυτοδικιας, ζωη νς παπι.
PortisHead
20/02/2009, 06:36
Αν δε το εχεις καταλαβει, η ουσια του θρεντ δεν εχει να κανει με ενα συγκεκριμενο γεγονος, αλλα με το 'θεωρητικο' θεμα της αυτοδικιας, ζωη νς παπι.
Εδω ειναι το λαθος που κανουμε και εγινε η ολη συζητηση μπάχαλο.
Κανεις δεν ειπε οτι η αυτοδικια ειναι καλό πράμα.
Αλοιμονο...τοτε θα ειμασταν ζουγκλα...και θα υπερίσχυε ο νομος του δυνατότερου...βλεπε...καλυτερο και γρηγορότερο πιστόλι.
Μιλαμε για την περιπτωση "εν βρασμου ψυχης" ...για εκεινα τα σημαντικα δευτερόλεπτα που βλεπεις να εξελίσετε το γεγονος μπροστα στα μάτια σου.
Αυτο δεν πιστευω εγω...οτι ολοι εσεις...θα σκεφτοσασταν λογικα και με φιλανθρωπικα αισθήματα.
Μπιγκ
τα επεισοδια τον Δεκεμβρη δεν ηταν αυτοδικια.....
Ποια η θεση σου πανω σε αυτο;
Δλδ η καταστροφη της περιουσιας, εργασιας, ζωης για...χαβαλε!
Εδω ειναι το λαθος που κανουμε και εγινε η ολη συζητηση μπάχαλο.
Κανεις δεν ειπε οτι η αυτοδικια ειναι καλό πράμα.
Αλοιμονο...τοτε θα ειμασταν ζουγκλα...και θα υπερίσχυε ο νομος του δυνατότερου...βλεπε...καλυτερο και γρηγορότερο πιστόλι.
Μιλαμε για την περιπτωση "εν βρασμου ψυχης" ...για εκεινα τα σημαντικα δευτερόλεπτα που βλεπεις να εξελίσετε το γεγονος μπροστα στα μάτια σου.
Αυτο δεν πιστευω εγω...οτι ολοι εσεις...θα σκεφτοσασταν λογικα και με φιλανθρωπικα αισθήματα.
Επετρεψε μου να διαφωνησω, πολλοι εδω υπερασπιστηκαν την πιστολα. Εν βρασμω ψυχης, ο καθε ανθρωπος μπορει να κανει το οτιδηποτε αναλογα με την ψυχη και το βρασμο. Αλλα να λες οτι καλα εκανε που εφαγε τη σφαιρα επειδη πηγε να κλεψει το παπι οταν δεν εισαι εν βρασμο ψυχης ειναι παραλογο. Και ρωταω ξανα, οι καρντασηδες αυτοι που εχουν υποτιθεται ουμπαλα παραπανω απο μυαλο, ειναι προετοιμασμενοι να φανε σφαιρα οταν πετανε τα σκουπιδια στη παραλια? Γιατι δεν νομιζω μια χωρα που εχει γινει σκουπιδοτοπος να αξιζει λιγοτερο απο ολες τις μηχανες που κυκλοφορουνε στους δρομους.
PortisHead
20/02/2009, 06:59
Επετρεψε μου να διαφωνησω, πολλοι εδω υπερασπιστηκαν την πιστολα. Εν βρασμω ψυχης, ο καθε ανθρωπος μπορει να κανει το οτιδηποτε αναλογα με την ψυχη και το βρασμο. Αλλα να λες οτι καλα εκανε που εφαγε τη σφαιρα επειδη πηγε να κλεψει το παπι οταν δεν εισαι εν βρασμο ψυχης ειναι παραλογο. Και ρωταω ξανα, οι καρντασηδες αυτοι που εχουν υποτιθεται ουμπαλα παραπανω απο μυαλο, ειναι προετοιμασμενοι να φανε σφαιρα οταν πετανε τα σκουπιδια στη παραλια? Γιατι δεν νομιζω μια χωρα που εχει γινει σκουπιδοτοπος να αξιζει λιγοτερο απο ολες τις μηχανες που κυκλοφορουνε στους δρομους.
Αν ρωτας εμενα συγκεκριμενα....δες την υπογραφή μου :lol:
Μπιγκ
Σε χανω, μηπως θα ηθελες να κανεις λιγο πιο συγκεκριμενη την ερωτηση?
Αν ρωτας εμενα συγκεκριμενα....δες την υπογραφή μου :lol:
Ουτε ο θεος εφτιαξε τους ανθρωπους, ουτε ο κολτ τους εξομειωσε.
Σε χανω, μηπως θα ηθελες να κανεις λιγο πιο συγκεκριμενη την ερωτηση?
Εχεις δικιο....
ειχε πολλα γραμματα μαζεμενα ....
:bigcry: :lol:
Ουτε ο θεος εφτιαξε τους ανθρωπους, ουτε ο κολτ τους εξομειωσε.
Οχι βεβαια....
Οι Σμιθ & Γουενσον το εκαναν!!!
Οχι βεβαια....
Οι Σμιθ & Γουενσον το εκαναν!!!
Ο παρμενιδης και ο βουδας το εκαναν, αλλα που να το πιασουν αυτο τα βοδια.
Ο Χατζηπαναγης το εκανε.....
απαιχτος!
Ο Χατζηπαναγης το εκανε.....
απαιχτος!
Δοξα!
:beer:
Οχι Δοξα ρε φιλε....
ΗΡΑΚΛΗΣ σΕ λέω!!!
Aggelos_SV
20/02/2009, 07:27
Το 'χετε χάσει στα φρένα,δύο στροφές πριν, και δεν μπορείτε να ξαναβρείτε γραμμή με την καμία...
...[Λιανά] Το thread το χει φάει η μαλακία...:rolleyes: [/Λιανά]
Oh Yes....
mal akia right from the beggining....!!!!
Τωρα αν πω οτι εχω ανατριχιασει απ'την πολυ τεστοστερονη εδω γυρο θα με παρεξηγησει κανεις :confused:
Τελος παντων.. το θεμα ειναι να μη σου τυχει, οχι να στο φανε γιατι αυτο εχει γινει αλλα να εισαι μπροστα οταν γινει, γιατι δεν ξερεις τι θα κανεις.. οτι και να λες.. αυτος που θα εχει το οπλο στο χερι και θα ειναι ετοιμος να σκοτωσει τους παντες τελικα θα κολωσει να το κανει και αυτος που ειναι εναντια τελικα να παρει ενα λοστο και να του ανοιξει το κεφαλι στα δυο..
Το μυαλο λειτουργει περιεργα και δεν ελεγχεται παντα.. :sick:
nai file moy to kserw mia zoi theoria.... ayto prospathw na apantaw se kathe mou post.. gege?
εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι σχέση έχει το αν ο τσαντάκιας ήταν ναρκομανής στην κρίση μας για την αντίδραση του κόσμου στην κλοπή;
βλέπεις κάποιον να τελει ένα έγκλημα και πας να τον αποτρέψεις έχεις κάθε δικαίωμα σωστά;
εκείνη τη στιγμή δεν ξέρεις ούτε αν είναι πρεζάκιας ούτε αν έχει καρδια ούτε τίποτα
το αν η αντίδραση των περαστικών ήταν υπερβολική η όχι είναι απολύτως ασυσχέτιστη με το αν ήταν πρεζάκιας, καρδιακός, εξωγήινος από τον πλανήτη B52, ή μυρμήγκι μεταμφιεσμένο σε ελέφαντα
Ας ξανακάνουμε αυτή την ωραία συζήτηση κατά τον σεπτέμβριο.
Έτσι και αλλιώς την σκίσατε για την ώρα.
Ήδη τα αστυνομικά δελτία ανακοινώνουν τις αναρριχώμενες τάσεις των δεικτών σε ληστείες και κλοπές τους τελευταίους 2 μήνες. :wave2:
θα φάει η μύγα σίδερο...
Μάγκες ...
Benelli Καραμπίνα μονταρισμένη 12κάρα και Magnum φυσίγγια να "λαμιάσει" η κάνη.
Και θα σου πω μετά αν θα βγουν πάλι τα αρχίδια να κλέψουν.
ΟΥ ΣΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟ μας τα έχουν πρήξει.
Και η αστυνομία ... οι "λολίτες" αντί να τους πιάσουν και να τους μάθουν το ... "εναλλακτικό sex", κάθονται και τρώνει ΖΜΠΑΡΑ από αναρχικομαλακισμένα.
ΟΥ ΣΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟ και αυτοί μαζί και όλοι τους :evil:
nai file moy to kserw mia zoi theoria.... ayto prospathw na apantaw se kathe mou post.. gege?
Αφου σε χαλαει, τι συμμετασχεις σε μια θεωρητικη συζητηση?
Διαβασες τον τιτλο του θρεντ?
Υπαρχουν τοσα ωραια σπορ να επιλεξεις και τοσοι αλβανοι να σημαδεψεις...
sakisvolos
20/02/2009, 11:36
Τι εννοεις ?
Αφου τους εφαγε ο βοσκος , τι να την κανουν την θανατοική ποινή ?
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Για τους δράστες εννοώ!:winka: Αυτό έλειπε να τους ξανά σκοτώσουμε!:eyepop:
sakisvolos
20/02/2009, 11:51
Και ρωταω ξανα, οι καρντασηδες αυτοι που εχουν υποτιθεται ουμπαλα παραπανω απο μυαλο, ειναι προετοιμασμενοι να φανε σφαιρα οταν πετανε τα σκουπιδια στη παραλια? Γιατι δεν νομιζω μια χωρα που εχει γινει σκουπιδοτοπος να αξιζει λιγοτερο απο ολες τις μηχανες που κυκλοφορουνε στους δρομους.
Τρία πουλάκια κάθονταν....και στην κορφή κανέλα!:a49: :a49: :a49:
sakisvolos
20/02/2009, 11:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι σχέση έχει το αν ο τσαντάκιας ήταν ναρκομανής στην κρίση μας για την αντίδραση του κόσμου στην κλοπή;
βλέπεις κάποιον να τελει ένα έγκλημα και πας να τον αποτρέψεις έχεις κάθε δικαίωμα σωστά;
εκείνη τη στιγμή δεν ξέρεις ούτε αν είναι πρεζάκιας ούτε αν έχει καρδια ούτε τίποτα
το αν η αντίδραση των περαστικών ήταν υπερβολική η όχι είναι απολύτως ασυσχέτιστη με το αν ήταν πρεζάκιας, καρδιακός, εξωγήινος από τον πλανήτη B52, ή μυρμήγκι μεταμφιεσμένο σε ελέφαντα
+ Άπειρο!:beer:
Τρία πουλάκια κάθονταν....και στην κορφή κανέλα!:a49: :a49: :a49:
Βρε συ, δεν καταλαβαινεις πως ο καλλιτερος τροπος δρασης σε καθε περιπτωση ειναι να κανεις αυτο που αν το εκαναν ολοι, ο κοσμος θα ηταν πιο ειρηνικος?
Αν λοιπον καλλιεργηθει η νοοτροπια 'πιανω το τουφεκι' επειδη θιγονται τα συμφεροντα μου, τοτε ο καθε ηλιθιος με θιγομενα συμφεροντα θα αντιδρα με τροπο αντιστροφως αναλογο της σοβαροτητας της καταστασης.
Ασε λοιπον τα νταουλια και σκεψου. Η βια μονο βια φερνει.
Φοκιν ελ!
sakisvolos
20/02/2009, 12:58
Βρε συ, δεν καταλαβαινεις πως ο καλλιτερος τροπος δρασης σε καθε περιπτωση ειναι να κανεις αυτο που αν το εκαναν ολοι, ο κοσμος θα ηταν πιο ειρηνικος?
Ο κόσμος μας θα ήταν πιο ειρηνικός δεν λέω αλλά..........!
Εγώ το ξέρω φίλε μου αυτό και το προσπαθώ όσο γίνεται πίστεψε με αλλά το είπα και παραπάνω
την επόμενη φορά που θα μου συμβεί κάτι τέτοιο (δυο φορές την έπαθα)
δεν ξέρω πως θα αντιδράσω αλλά να είσαι σίγουρος ότι δεν θα τους δώσω και τα κλειδιά μου να φύγουν!
Εσύ πάλι δώστα !
Φιλικά πάντα! :wave2: :wave2:
http://troktiko.blogspot.com/2009/02/blog-post_2212.html
ναχαμε τι ναχαμε.... αδειες για κουμπουρια ολοι ναχαμε..... :rolleyes:
σιγα...
μας τρελανες στη δραση !!!!
Μπιγκ
βρε τι μου θυμιζει αυτος ο τροπος γραφης να δεις..........:rolleyes:
βρε τι μου θυμιζει αυτος ο τροπος γραφης να δεις..........:rolleyes:
Ρε συ ξεκολα.Να διαβαζεις ειπαμε οχι να γινεις γραφολογος.
(Για λεγε τι σου θυμιζει γιατι ειμαι ετοιμος να παρω τα φαρμακα μου)
Να παρουμε λοιπον ολοι μας ενα κερατο και να γινοματε σεριφηδες σκοτωνοντας για 300-400...οσα λειπουν απο τον καθεναν βρε αδερφε... δινοντας στην ΖΩΗ την αναλογη υλικη αξια... γιατι πανω απ' ολα ειμαστε και πολιτισμενοι Ανθρωποι(απογονοι των αρχαιων ελληνων κτλ κτλ) και οχι βαρβαροι...:a31:
... και για να το παμε και λιγο παρακατω, αφου τον κανουμε σουρωτηρι, θα κανουμε και το σταυρο μας πανω απο το κουφαρι του, που εχουμε ξαλαφρωσει και το Θεο απο τη Δουλεια του :eyepop: γιατι πανω απ' ολα ειμαστε και καλοι χριστιανοι (το αρνακι το πασχα το τσακιζουμε!)... και φυσικα πατριωτες:a31:
Κι ολα αυτα για να μη μας πουν ψευτοκουλτουριαρηδες, αθεους, ονειροπολους κτλ κτλ...
...NO FUCKIN' WAY ΡΕΕΕΕΕΕ :a016: :a016: :a016:
sakisvolos
20/02/2009, 18:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
... και για να το παμε και λιγο παρακατω, αφου τον κανουμε σουρωτηρι, θα κανουμε και το σταυρο μας πανω απο το κουφαρι του, που εχουμε ξαλαφρωσει και το Θεο απο τη Δουλεια του :eyepop: γιατι πανω απ' ολα ειμαστε και καλοι χριστιανοι (το αρνακι το πασχα το τσακιζουμε!)... και φυσικα πατριωτες:a31:
Κι ολα αυτα για να μη μας πουν ψευτοκουλτουριαρηδες, αθεους, ονειροπολους κτλ κτλ...
...NO FUCKIN' WAY ΡΕΕΕΕΕΕ :a016: :a016: :a016:
Εσύ ρε μεγάλε από όλο το θρέντ που διάβασες αυτό κατάλαβες ??
Και τέσπα εσένα άμα κάποιος πάει να σου κλέψει κάτι δώστου και τα κλειδιά σου! (σου εύχομαι να μη σου τύχει ποτέ μου έτυχε και ξέρω!:winka: )
Εσύ ρε μεγάλε από όλο το θρέντ που διάβασες αυτό κατάλαβες ??
Οχι :blush: ... μονο απο ενα μερος του θρεντ στο οποιο και αναφερομαι:winka:
Εσυ γιατι ψαρωνεις? :blush: :winka:
Ευχαριστω για τις ευχες σου:beer:
... μακαρι κατι τετοιο να μην ειχε συμβει οχι μονο σε εσενα αλλα σε κανεναν :sad:
Gandalf dr685sm
21/02/2009, 03:40
Το θέμα έχει συζητηθεί διεξοδικά στο forum των αστυνομικών.
Η άποψη που επικρατεί είναι πως , οι αστυνομικοί καταννοούν την δράση του πολίτη σε άμυνα, αλλά αυτό δεν την καθιστά νόμιμη.
Η δράση αυτο-άμυνας με όποιο όπλο, λειόκανο ή ραβδωτό , ουσιαστικά απαγορεύεται για πολίτες. Ο πολίτης δεν έχει δικαίωμα οπλοχρησίας απέναντι σε άνθρωπο σε καμία περίπτωση.
Αν το κάνει πάντως , η καταδικαστική απόφαση πολλές φορές , δίνεται με αναστολή λόγω ελαφρυντικών όπως εν θερμώ , προστασία ανήμπορων ατόμων απέναντι σε απειλή κατά της ζωής τους κτλ... αλλά δεν παύει να κρίνεται ΕΝΟΧΟΣ!!!!
Το πρόβλημα βέβαια έχει αιτία όχι στην οπλοκατοχή που υπάρχει κατά τεράστιο ποσοστό στην Ελλάδα και κυρίως εκτός Αττικής, αλλά στο οτι έχει αλλάξει η μορφή εγκλήματος.
Στο παρελθόν οι διαρρήκτες και κάθε λογής κλέφτες, όταν τους έβρισκαν στην πράξη, αυτοί απλά την κοπανούσαν και εφευγαν. Σήμερα οι πιθανότητες είναι να αντιδράσουν , πολλές φορές με βίαιο τρόπο (μαχαίρι , όπλο) χωρίς κανένα υπολογισμό για την ανθρώπινη ζωή.
Η ΕΛ.ΑΣ τώρα λόγω μικροπολιτικών αλλά και μη ικανών στελεχών , ανύπαρκτου εξοπλισμού και άλλων παραγόντων δεν μπορεί να ανταπεξέρθει σε αυτό το κομμάτι.
Και μια νύξη εδώ καθώς πολλές φορές είχαμε αυτή την συζήτηση... πριν απο μια εβδομάδα δόθηκε απο την ΓΑΔΑ, η νέα αναφορά εγκληματικότητας που τα στοιχεία είναι αδιάσειστα.
Όσοι ισχυρίζονται πως το έγκλημα έχει αλλάξει και διογκωθεί με την έλευση των μεταναστών , έχουν απόλυτο δίκιο... παραθέτω...
τα στοιχεία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως φανερώνουν ότι ενώ οι λαθρομετανάστες αποτελούν περίπου το 10-12% του πληθυσμού, τελούν το 36,3% των ανθρωποκτονιών, το 31,5% των ληστειών, το 27,4% των αδικημάτων σεξουαλικής εκμεταλλεύσεως, το 58,2% των αδικημάτων λαθρεμπορίου (στοιχεία εγκληματικότητος για το πρώτο πεντάμηνο του 2008).
...................................................
Η ύπαρξη παρανόμων μεταναστών, ανθρώπων δηλαδή των οποίων οι αρχές δεν γνωρίζουν ούτε το όνομα ούτε την εθνικότητα ούτε τον τόπο διαμονής αλλά, πολύ περισσότερο, ούτε τους συγγενείς ή τους φίλους κάνει δύσκολη την εξιχνίαση εγκλημάτων που τελούνται από αυτούς.Ενδεικτικά αναφέρουμε στοιχεία του Υπ. Δημοσίας Τάξεως για τις εγκληματικές ενέργειες που τελέστηκαν στην χώρα μας στο διάστημα 2007-2008:
ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΕΣ: Η συμμετοχή των Ελλήνων σε εξιχνιασμένες ανθρωποκτονίες μειώνεται κατά μ.ο. κατά 0,6% κάθε έτος. Η συμμετοχή των αλλοδαπών σε εξιχνιασμένες ανθρωποκτονίες αυξάνεται κατά μ.ο. κατά 13,4% κάθε έτος. Με βάση τα στοιχεία του 2008 και τον πληθυσμό της χώρας το 2001, ανά 100.000 Ελλήνων έχουμε 1,86 συμμετέχοντες σε ανθρωποκτονίες, ενώ ανά 100.000 αλλοδαπών έχουμε 14,18%.
ΒΙΑΣΜΟΙ: Η συμμετοχή των Ελλήνων σε εξιχνιασμένες υποθέσεις βιασμών βαίνει μειούμενη κατά μ.ο. κατά 4,4% κάθε έτος. Η συμμετοχή των αλλοδαπών αντιθέτως βαίνει αυξανόμενη κατά μ.ο. κατά 10,6% κάθε έτος. Aνά 100.000 Ελλήνων έχουμε 1,19 συμμετέχοντες σε βιασμούς, ενώ ανά 100.000 αλλοδαπών έχουμε 12,17%.
ΛΗΣΤΕΙΕΣ: Η συμμετοχή των Ελλήνων σε εξιχνιασμένες υποθέσεις ληστειών αυξάνει κατά μ.ο. κατά 2,3% κάθε έτος. Η συμμετοχή των αλλοδαπών αυξάνει κατά μ.ο. κατά 13,6% κάθε έτος (6 φορές μεγαλύτερη αύξηση). Aνά 100.000 Ελλήνων έχουμε 6,98 συμμετέχοντες σε ληστείες, ενώ ανά 100.000 αλλοδαπών έχουμε 34,25%.
ΚΛΟΠΕΣ-ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ: ανά 100.000 Ελλήνων έχουμε 54,17 συμμετέχοντες σε κλοπές-διαρρήξεις, ενώ ανά 100.000 αλλοδαπών έχουμε 306,99%.
ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ: Aνά 100.000 Ελλήνων έχουμε 2,07 συμμετέχοντες σε λαθρεμπόριο, ενώ ανά 100.000 αλλοδαπών έχουμε 45,16%.
.....................................
Με αυτά τα στοιχεία λοιπόν και με δεδομένο το πρόβλημα προστασία και φύλαξης πολιτών και περιουσίας τους, δεν μου κάνει περίεργο οτι η αυτοδικία υπάρχει... και κατά την γνώμη μου θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο.
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
με όποιο όπλο, λειόκανο ή ραβδωτό
:eyepop: λειοκανο?
:eyepop: ή ραβδωτο?
:uplate: τσεκουρι ?
:uplate: ή ματσετα?
:eek: σπαθι Samurai?
:eek: ή γιαταγανι?
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
paraligo
21/02/2009, 03:52
:a014:
Η άποψη που επικρατεί είναι πως , οι αστυνομικοί καταννοούν την δράση του πολίτη σε άμυνα, αλλά αυτό δεν την καθιστά νόμιμη.
Η δράση αυτο-άμυνας με όποιο όπλο, λειόκανο ή ραβδωτό , ουσιαστικά απαγορεύεται για πολίτες. Ο πολίτης δεν έχει δικαίωμα οπλοχρησίας απέναντι σε άνθρωπο σε καμία περίπτωση.
Αν το κάνει πάντως , η καταδικαστική απόφαση πολλές φορές , δίνεται με αναστολή λόγω ελαφρυντικών όπως εν θερμώ , προστασία ανήμπορων ατόμων απέναντι σε απειλή κατά της ζωής τους κτλ... αλλά δεν παύει να κρίνεται ΕΝΟΧΟΣ!!!!
Το πρόβλημα βέβαια έχει αιτία όχι στην οπλοκατοχή που υπάρχει κατά τεράστιο ποσοστό στην Ελλάδα και κυρίως εκτός Αττικής, αλλά στο οτι έχει αλλάξει η μορφή εγκλήματος.
Στο παρελθόν οι διαρρήκτες και κάθε λογής κλέφτες, όταν τους έβρισκαν στην πράξη, αυτοί απλά την κοπανούσαν και εφευγαν. Σήμερα οι πιθανότητες είναι να αντιδράσουν , πολλές φορές με βίαιο τρόπο (μαχαίρι , όπλο) χωρίς κανένα υπολογισμό για την ανθρώπινη ζωή.
Η ΕΛ.ΑΣ τώρα λόγω μικροπολιτικών αλλά και μη ικανών στελεχών , ανύπαρκτου εξοπλισμού και άλλων παραγόντων δεν μπορεί να ανταπεξέρθει σε αυτό το κομμάτι.
Και μια νύξη εδώ καθώς πολλές φορές είχαμε αυτή την συζήτηση... πριν απο μια εβδομάδα δόθηκε απο την ΓΑΔΑ, η νέα αναφορά εγκληματικότητας που τα στοιχεία είναι αδιάσειστα.
Όσοι ισχυρίζονται πως το έγκλημα έχει αλλάξει και διογκωθεί με την έλευση των μεταναστών , έχουν απόλυτο δίκιο... παραθέτω...
Με αυτά τα στοιχεία λοιπόν και με δεδομένο το πρόβλημα προστασία και φύλαξης πολιτών και περιουσίας τους, δεν μου κάνει περίεργο οτι η αυτοδικία υπάρχει... και κατά την γνώμη μου θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο.
Gandalf
Με την διαφορα βεβαια οτι το φορουμ δεν διαπραγματευεται το θεμα της αυτοαμυνας και οι μεταναστες δεν ειναι το 10-12% αλλα περιπου το 36.3% :beer:
z_armagedon
21/02/2009, 04:17
kala tous ekane alla krima... mono tous 2?
telos panton. Gia antistoixes periptoseis proteinetai panta dikano CAL 12 se POSEE morfi
me fysiggio 9volo. Gia tous pio eustoxous mporei na xrisimopoii8ei kai monovolo.
Kai milao pera gia pera sovara.
Αρχικά δημιουργήθηκε από z_armagedon
kala tous ekane alla krima... mono tous 2?
telos panton. Gia antistoixes periptoseis proteinetai panta dikano CAL 12 se POSEE morfi
me fysiggio 9volo. Gia tous pio eustoxous mporei na xrisimopoii8ei kai monovolo.
Kai milao pera gia pera sovara.
Επειδη ειναι προφανες πως ξερεις απο αυτα, ποια η αποψη σου για τα φλογοβολα?
Ερωτω περα για περα σοβαρα.
Με την διαφορα βεβαια οτι το φορουμ δεν διαπραγματευεται το θεμα της αυτοαμυνας και οι μεταναστες δεν ειναι το 10-12% αλλα περιπου το 36.3% :beer:
δεν ξέρω πόσοι είναι οι μετανάστατες αλλά το 10-12% αναφέρεται στους ΛΑΘΡΟμετανάστες, πολύ μεγάλη διαφορά
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
δεν ξέρω πόσοι είναι οι μετανάστατες αλλά το 10-12% αναφέρεται στους ΛΑΘΡΟμετανάστες, πολύ μεγάλη διαφορά
Εχεις δικιο, δεν το προσεξα.
Free Filip
21/02/2009, 07:13
καλησπερα,
αρκετα ενδιαφερον η συζητηση αυτου του θρεντ μπορω να πω.... Δεν καταλαβα για ποτε αποροφιθικα και την δθαβασα ολη απο αρχη μεχρι τελος...
Αυτο που θελω να πω εχει να κανει με την προσφατη εμπειρια μου...δυστυχως!
Γενικα ειμαι ενας πολυ ηρεμος χαρακτηρας και στη ζωη μου δεν εχω πειραξει ουτε μυρμιγκι που λενε...
Αν διαβαζα αυτο το θρεντ πριν 3 μηνες που δεν ειχα βιωσει την ασχημη αυτη εμπιρεια σιγουρα θα ημουν κατα της επιθεσης του γερου και αυτο που θα ελεγα ειναι οτι θα μπορουσε να πυροβολισει στον αερα και μπλα μπλα μπλα...
Τι γινεται ομως οταν εχεις νιωσει στο πετσι σου την τραγικη παραβιαση της κλοπης?
τι γινεται οταν ερχετε ενας "κολοπαιδαρας" και σου κλεβει τα παιδικα ονειρα σου?
τι γινεται οταν προσπαθεις να ξεπληρωσεις ενα δανειο με τα ελλαχιστα χρηματα που εχεις και ξερεις οτι θα το πληρωνεις για χρονια?
τι γινεται οταν ξυπνας τη κυριακη πρωι εχει ηλιο 25 βαθμους και ονειρευεσαι τις βολτες και το απαλο αερακι που σου χαιδευε το προσωπο?
τι γινεται οταν ξερεις οτι η αστυνομια ειναι αδυνατο να κανει κατι παρα μονο να περιμενει μηηηηπως και βρεθει παρατιμενη καπου...?
ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ....
ΘΑ ΕΡΙΧΝΑ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΩΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΝΕ ΠΙΣΩ ΟΥΤΕ Η ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ.
PortisHead
21/02/2009, 07:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από Free Filip
καλησπερα,
αρκετα ενδιαφερον η συζητηση αυτου του θρεντ μπορω να πω.... Δεν καταλαβα για ποτε αποροφιθικα και την δθαβασα ολη απο αρχη μεχρι τελος...
Γενικα ειμαι ενας πολυ ηρεμος χαρακτηρας και στη ζωη μου δεν εχω πειραξει ουτε μυρμιγκι που λενε...
Αν διαβαζα αυτο το θρεντ πριν 3 μηνες που δεν ειχα βιωσει την ασχημη αυτη εμπιρεια σιγουρα θα ημουν κατα της επιθεσης του γερου και αυτο που θα ελεγα ειναι οτι θα μπορουσε να πυροβολισει στον αερα και μπλα μπλα μπλα...
Τι γινεται ομως οταν εχεις νιωσει στο πετσι σου την τραγικη παραβιαση της κλοπης?
τι γινεται οταν ερχετε ενας "κολοπαιδαρας" και σου κλεβει τα παιδικα ονειρα σου?
τι γινεται οταν προσπαθεις να ξεπληρωσεις ενα δανειο με τα ελλαχιστα χρηματα που εχεις και ξερεις οτι θα το πληρωνεις για χρονια?
τι γινεται οταν ξυπνας τη κυριακη πρωι εχει ηλιο 25 βαθμους και ονειρευεσαι τις βολτες και το απαλο αερακι που σου χαιδευε το προσωπο?
τι γινεται οταν ξερεις οτι η αστυνομια ειναι αδυνατο να κανει κατι παρα μονο να περιμενει μηηηηπως και βρεθει παρατιμενη καπου...?
ΘΑ ΕΡΙΧΝΑ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΩΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΝΕ ΠΙΣΩ ΟΥΤΕ Η ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ.
Ελα ντε....αυτο ακριβως δεν μπορουν να καταλαβουν καποιοι.
"Το αγγουρι δεν ποναει αμα δεν μπει στον δικο σου κωλο"
Τσαρλς Μπουκοφσκι.
εχω ανατριχιασει με τη πληθωρα των wanna be φονιαδων εδω μεσα !!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
καλησπερα,
Δεν ειναι θεμα ανθρωπιας και δικαιωματων φιλε μου, ειναι θεμα ευφυιας, το αντικειμενο της οποιας ειναι να ειναι ολοι καλλιτερα. Δεν ειμαστε καουμποιδες σε ραντσο, ειμαστε μελη ενος κοινωνικου συνολου. Ποτε εσυ θα αισθανοσουνα πιο ασφαλης, αν ζουσες σε μια χωρα που κανεις, απο ιδεολογια, δεν πειραζε μυρμηγκι, η σε μια χωρα που ολοι εχουνε οπλο και δε δισταζουν να το βγαλουν και να πυροβολισουν; Διοτι αν δινεις την ελευθερια στον εαυτο σου να πρατει κατ'αυτον τον τροπο, τοτε τι δινεις και στο γειτονα.
Ακομα τι αγχος θα ειχες αν πηγαινες δικαστηριο και σε χωναν μεσα για μερικα χρονια και πως θα ζουσες την υπολοιπη ζωη σου αν ειχες 'φαει' ανθρωπο, οχι επειδη πηγε να σε φαει αυτος αλλα επειδη πηγε να σου φαει τη μηχανη;
Ελα ντε....αυτο ακριβως δεν μπορουν να καταλαβουν καποιοι.
"Το αγγουρι δεν ποναει αμα δεν μπει στον δικο σου κωλο"
Τσαρλς Μπουκοφσκι.
Αντε, βγαλτο το αγγουρι, καιρος ειναι.
Free Filip
21/02/2009, 07:32
εχω ανατριχιασει με τη πληθωρα των wanna be φονιαδων εδω μεσα !!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
οχι φιλε μου να αρχισεις να φοβασαι οταν θα πιασεις τον εαυτο σου να κανει τετειες σκεψεις.
οπως ειπα παραπανω ειλικρινα δεν πιστευα οτι εγω θα μπορουσα να κανω τετειου ειδους σκεψεις οπως πχ το να επιτεθω η να πυροβολισω κτλ κτλ... Αυτο ειναι που με φοβιζει κ με στεναχορει πιο πολυ. Δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον να πεφτω στο επιπεδο ενος εγκληματια ενος κλεφτη κτλ.....
...αλλα οπως ειπαμε το αγγουρι ποναει αμα μπει στο δικο σου.....
PortisHead
21/02/2009, 07:32
Δεν ειναι θεμα ανθρωπιας και δικαιωματων φιλε μου, ειναι θεμα ευφυιας, το αντικειμενο της οποιας ειναι να ειναι ολοι καλλιτερα. Δεν ειμαστε καουμποιδες σε ραντσο, ειμαστε μελη ενος κοινωνικου συνολου. Ποτε εσυ θα αισθανοσουνα πιο ασφαλης, αν ζουσες σε μια χωρα που κανεις, απο ιδεολογια, δεν πειραζε μυρμηγκι, η σε μια χωρα που ολοι εχουνε οπλο και δε δισταζουν να το βγαλουν και να πυροβολισουν; Διοτι αν δινεις την ελευθερια στον εαυτο σου να πρατει κατ'αυτον τον τροπο, τοτε τι δινεις και στο γειτονα.
Ακομα τι αγχος θα ειχες αν πηγαινες δικαστηριο και σε χωναν μεσα για μερικα χρονια και πως θα ζουσες την υπολοιπη ζωη σου αν ειχες 'φαει' ανθρωπο, οχι επειδη πηγε να σε φαει αυτος αλλα επειδη πηγε να σου φαει τη μηχανη;
Ρε συ DrBig (το "ρε" φιλικα :D ) απο την αρχη εχει υπαρξει μπερδεμα.
Μ Ι Λ Α Μ Ε για την αντιδραση της στιγμης...επ'αυτοφώρο...εν βρασμώ ψυχης.Για κεινα τα σημαντικα δευτερολεπτα μιλαμε.
Φυσικα και θα καταδικαζα το γεγονος , να παει ο γερος την αλλη μερα , να εντοπισει τους κλεφτες και να τους σκοτωσει.Αυτο θα ηταν εκ προθέσεως.
PortisHead
21/02/2009, 07:34
Αντε, βγαλτο το αγγουρι, καιρος ειναι.
Ξεφευγεις......και μεχρι τωρα ησουν οκ. :(
Αντε, βγαλτο το αγγουρι, καιρος ειναι. ]
Σου εχουν κλεψει ποτε μηχανακι?:confused:
Ρε συ DrBig (το "ρε" φιλικα :D ) απο την αρχη εχει υπαρξει μπερδεμα.
Μ Ι Λ Α Μ Ε για την αντιδραση της στιγμης...επ'αυτοφώρο...εν βρασμώ ψυχης.Για κεινα τα σημαντικα δευτερολεπτα μιλαμε.
Φυσικα και θα καταδικαζα το γεγονος , να παει ο γερος την αλλη μερα , να εντοπισει τους κλεφτες και να τους σκοτωσει.Αυτο θα ηταν εκ προθέσεως.
Και εγω φιλικα μιλαω, αλλα για εξηγησε μου, τι νοημα εχει να υποθετεις σε μια συζητηση μεσω υπολογιστη το πως θα αντιδρουσες αν και εφ'οσων κατι τετοιο σου συνεβαινε; Μπορει να ειναι λαθος, αλλα νομιζω το αντικειμενο της συζητησης απο την αρχη του θρεντ (και απο τον τιτλο) δεν ειναι το πως θα αντιδρουσαμε στη στιγμη αλλα το πως ειναι καλλιτερα να αντιδρα ο κοσμος σε παρομοιες στιγμες, τι ειναι καλλιτερα για ΟΛΟΥΣ μας.
Free Filip
21/02/2009, 07:41
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
[BΠοτε εσυ θα αισθανοσουνα πιο ασφαλης, αν ζουσες σε μια χωρα που κανεις, απο ιδεολογια, δεν πειραζε μυρμηγκι, η σε μια χωρα που ολοι εχουνε οπλο και δε δισταζουν να το βγαλουν και να πυροβολισουν;
εχεις δικο σε αυτα που λες απλα καταλαβε οτι ειναι λογια πολυ ιδεατα και ιδανικα οταν ζεις σε μια σαπια κοινωνια που κυβερναται απο εξισου σαπιες κυβερνισεις.Ποσο μαλλον οταν βιωνεις αυτο που βιωνω εγω. Στην Ελλαδα ζουμε οχι στην Ελβετια...
Απο την αλλη θα μου πεις απο τις προσωπικες μας επιλογες δημιουργιται η συνολικη κοινωνικη συμπεριφορα....
Δεν ξερω ισως ειμαι και εγω πολυ απογοητευμενος απο ολο αυτο!
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
]
Σου εχουν κλεψει ποτε μηχανακι?:confused:
Ναι, ενα Κ100 και μου εχουν διαρηξει και το σπιτι.
Ξεφευγεις......και μεχρι τωρα ησουν οκ. :(
ημαρτον, δεν ηθελα να προσβαλω, απλως το βρηκα αστειο και ξεχασα να βαλω το απαιτουμενο κιτρινο χαμογελαστο ανθρωπακι που δηλωνει 'ελαφρα τη καρδια'
:beer:
(το εβαλα τωρα)
Free Filip
21/02/2009, 07:44
Ναι, ενα Κ100 και μου εχουν διαρηξει και το σπιτι.
Πες μου ρε συ Μπιγκ αληθεια σε παρακαλω......
Οταν μπικες στο σπιτι σου και ειδες τι ειχε γινει...πες μου εστω και για μια στιγμη δεν ηθελες να τον ειχες στα χερια σου?
την μηχανη την βρηκες?
Πες μου ρε συ Μπιγκ αληθεια σε παρακαλω......
Οταν μπικες στο σπιτι σου και ειδες τι ειχε γινει...πες μου εστω και για μια στιγμη δεν ηθελες να τον ειχες στα χερια σου?
την μηχανη την βρηκες?
Για την ακριβεια μου εχουν ανοιξει το σπιτι πολλες φορες, μια στην ελλαδα και 3 στη αγγλια οταν ζουσα εκει. Την μηχανη τη βρηκα πηδηγμενη μετα απο 3 εβδομαδες.
Μεταξυ των βρετανικων πολεων που εχω ζησει ειναι το μαντσεστερ και η γλασκωβη, οι οποιες καταλαμβανουν πρωτες θεσεις στη κοινοτητα σε φονους απο πιστολιδι για ναρκωτικα κυριως. Εχει φαει σφαιρα ανθρωπος εξω απο το τοτε σπιτι μου. Και την εφαγε επειδη κολλουσε αφισσες, απο αντιπαλη αφισσοκολλητικη (παρανομη) μαφια!
Για να απαντησω στη ερωτηση σου, σκεφτικα ποσο τυχερος ημουνα που δεν ημουν εκει οταν μπηκαν μεσα. Γιατι? Διοτι θα ειχαν κατα 90% οπλο.
Αλλα εκτος αυτου, το θεμα δεν ειναι τι θα εκανα εγω, και σε καμια περιπτωση δεν θα δικαιολογουσα τις πραξεις μου, επειδη τις εκανα εγω. Το θεμα ειναι αν πρεπει να βαραμε στο σταυρο!
ΥΓ
τα τελευταια χρονια στη γλασκωβη ειναι της μοδας το μαχαιρωμα.
Το θεμα ειναι αν πρεπει να βαραμε στο σταυρο!
Όχι, δεν πρέπει. Αυτό είναι σίγουρο. Και μάλλον συμφωνούν όλοι.
Κάθε άνθρωπος όμως, υπό συνθήκες βρασμού ψυχής θα λειτουργήσει διαφορετικά.
Επαναλαμβάνεσαι στα μηνυματά σου διαρκώς, από την αρχή του θρέντ.
Καταλάβαμε όλοι τις θέσεις σου να είσαι σίγουρος.
Μην απαιτείς από τους άλλους να λειτουργήσουν ή να σκέπτονται όπως εσύ. :wave2:
οχι φιλε μου να αρχισεις να φοβασαι οταν θα πιασεις τον εαυτο σου να κανει τετειες σκεψεις.
οπως ειπα παραπανω ειλικρινα δεν πιστευα οτι εγω θα μπορουσα να κανω τετειου ειδους σκεψεις οπως πχ το να επιτεθω η να πυροβολισω κτλ κτλ... Αυτο ειναι που με φοβιζει κ με στεναχορει πιο πολυ. Δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον να πεφτω στο επιπεδο ενος εγκληματια ενος κλεφτη κτλ.....
...αλλα οπως ειπαμε το αγγουρι ποναει αμα μπει στο δικο σου.....
καλα ... :a55:
Akatanomastos
21/02/2009, 08:43
αλλο βεβαια το τι λεμε οτι θα κανουμε
και αλλο το τι θα καναμε εκεινη τη στιγμη..
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Τασο συγγνωμη που πιανομαι απο σενα αλλα ξαναρωταω αν καποιος (νομιμοφρων κατα τ αλλα) εδω μεσα ξερει τι θεωρει ο νομοθετης οταν λεει "εν βρασμω ψυχης".
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
αλλο βεβαια το τι λεμε οτι θα κανουμε
και αλλο το τι θα καναμε εκεινη τη στιγμη..
και αλλο το τι ΠΡΕΠΕΙ να κανουμε που ειναι και το αντικειμενο του θρεντ!
αμην.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Οπως λοιπον καταλαβαινω Τασο, ουτε εσυ καταλαβαινες πιο ειναι το αντικειμενο της συζητησης, διοτι στην αντιθετη, δεν θα ανεφερες το θεμα βρασμου ψυχης.
Εχουμε λοιπον ενα ωραιοτατο θρεντ που ξεκινα 'Ετσι πρεπει η μηπως οχι; .....'
Μεινε στο 'Πρεπει' και αυτοματα εισαι εντος θεματος.
Αρχισε να λες 'εγω θα εκανα εκεινο η το αλλο' και βγαινεις εκτος.
Για να το κανω πιο λιανα, ο τιτλος του θρεντ δεν αφορα το πως θα αντιδρουσαμε αν μας τυχαινε κατι τετοιο, που στο κατω κατω δεν το ξερουμε, αλλα πως μια κοινωνια ολοκληρη πρεπει να αντιδρα στο θεμα 'παιρνω τον νομο στα χερια μου'
ελπιζω καποια στιγμη να γινω αντιληπτος και επιμενω στο πολυ μεγαλο κοινωνικο ενδιαφερον της συζητησης αυτης.
mats8282
21/02/2009, 15:27
Το προβλημα σε αυτη την κουβεντα ειναι οτι αρκετοι εχουν ταυτιστει με τον παππου σε διαφορετικο σεναριο..Γιατι βαζουν τον εαυτο τους στην θεση του 64χρονου γειτονα αλλα ταυτοχρονα σκεφτονται οτι..
<<Εχω χρεωθει να παρω το παιδικο μου ονειρο,βαζω 6 χρονια δοσεις και ενα βραδυ/πρωι/απογευμα περνω χαμπαρι τους ληστες ενω την σηκωνουν....>>
Ναι,χαιρω πολυ,ολοι θα κανουμε κατι απο τις επιλογες που ανεφερε ο Sniper πριν μερικες σελιδες αν τους πετυχαιναμε την ωρα της κλοπης.Αναλογα το ατομο θα υπηρχε και αναλογη αντιδραση.Ο 64χρονος ομως δεν εχει καμμια σχεση με αυτο.
Ειναι σαν να λες οτι εδειρες την γυναικα του γειτονα επειδη την τσακωσες με τον εραστη της και εισουν εν βρασμω ψυχης..Εκτος αν ηταν και δικια σου γκομενα..
Χωρις παντα να υπολογισουμε αδικηματα οπως οπλοκατοχη,οπλοχρησια,επικινδυνες σωματικες βλαβες και δεν ξερω τι αλλο..Τα οποια ο,τι ελαφρυντικα και να εχεις παραμενουν αδικηματα.
LsKostas
21/02/2009, 15:50
Ακριβως ετσι mats
Στον καθενα μας εχει τυχει μια κλοπη ειτε στο σπιτι ειτε οχηματος.
Ακουμε οτι πυροβοληθηκε ο κλεφτης στο ψαχνο και "γουσταρουμε","χαιρομαστε"
γιατι εχουμε την ελπιδα να εχει τετοιο τελος και αυτος που μας την εκανε.
Δεν ειναι ετσι ομως.. (χαλαρωστε μερικοι...)
Φυσικα αν δεις λιγο πισω απο την συναισθηματικη φορτιση ,ο κινδυνος να πυροβολεις
σε κατοικοιμενο μερος ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ για εκφοβισμο ασφαλως βαζει σε κινδυνο οποιοδηποτε
περαστικο.
Ολα τα αλλα πανε περιπατο και η συζητηση τελιωνει πανηγυρικα.
και μετα ξερω τι απαντηση θα δωσω στον ανακριτη....
156515
Αφου σε χαλαει, τι συμμετασχεις σε μια θεωρητικη συζητηση?
Διαβασες τον τιτλο του θρεντ?
Υπαρχουν τοσα ωραια σπορ να επιλεξεις και τοσοι αλβανοι να σημαδεψεις...
μπα οταν παρω οπλο θα αρχισω απο αυτους που δεν εχουν τιποτα να προσφερουν...
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
και μετα ξερω τι απαντηση θα δωσω στον ανακριτη....
:eyepop: :rotflmao: :beer:
Gandalf dr685sm
22/02/2009, 03:11
Καποιος ρώτησε για το εν θερμώ...
Αυτό προκύπτει απο πολλούς παράγοντες και συμπαιρένεται απο τον δικαστή στην απόφαση. Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη νομική οδηγια/νόμος που να οριοθετεί απόλυτα την πράξη "εν θερμώ".
Για το τι θα έκανα εγώ εξαρτάται την απειλή και τις συνθήκες .... δεν μπορώ να πώ τώρα.
Gandalf
Καποιος ρώτησε για το εν θερμώ...
Αυτό προκύπτει απο πολλούς παράγοντες και συμπαιρένεται απο τον δικαστή στην απόφαση. Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη νομική οδηγια/νόμος που να οριοθετεί απόλυτα την πράξη "εν θερμώ".
Για το τι θα έκανα εγώ εξαρτάται την απειλή και τις συνθήκες .... δεν μπορώ να πώ τώρα.
Gandalf
Αν τον πλακωσεις στις κλωτσιες και τον κανεις μπλε 99% αθωωνεσαι.Αν του σπασεις κανα χερι ποδι κλπ πας για επικινδυνες σωματικες βλαβες και τον πινεις.Αν τον πυροβολησεις ...
Αν τον πλακωσεις στις κλωτσιες και τον κανεις μπλε 99% αθωωνεσαι.Αν του σπασεις κανα χερι ποδι κλπ πας για επικινδυνες σωματικες βλαβες και τον πινεις.Αν τον πυροβολησεις ...
κι αν παρει τον Κουγια σου λεει πως επειδη δεν πιαστηκε στην πραξη επ'αυτοφορω απο τις
Αρχες, το μονο που αποδυκνειεται ειναι οι σωματικες βλαβες που του προκαλεσες.... και οποτε
για τα επομενα 20-25 χρονια θα τον πληρωνεις ενα μικρο ποσο αποζημιωση-συνταξη( και
ειδες?μπορει τελικα η συνεισφορα σου να τον φερει στον ισιο δρομο):lol: :bigcry: :lol: :bigcry:
Gandalf dr685sm
22/02/2009, 04:19
Αν τον πλακωσεις στις κλωτσιες και τον κανεις μπλε 99% αθωωνεσαι
πώς θα το κάνεις αυτό χωρίς να προκαλέσεις σωματικές βλάβες; ....εν πάση περιπτώση όπως είπα και πριν είναι πολλοί παράγοντες ακόμα ...
Gandalf
sergiosm
22/02/2009, 05:10
οι οποίοι βέβαια δεν είναι ειδήμονες επί του θέματος γεγονός που φαίνεται από την "άποψη που επικρατεί" ότι δηλαδή
Gandalf
Γιατί απλούστατα η άμυνα είναι νόμιμη υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν υπερβαίνει τα όρια που θέτει ο νόμος
Δείτε για παράδειγμα τί λέει ο Άρειος Πάγος στη με αρ. 1786/2008 απόφασή του
"Κατά το άρθρο 22 του ΠΚ, δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας, δηλαδή η αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου στην οποία προβαίνει το άτομο για να υπερασπισθεί τον εαυτό του ή άλλον από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον του. Το αναγκαίο μέτρο της άμυνας κρίνεται από το βαθμό επικινδυνότητας της επίθεσης, από το είδος της βλάβης που απειλούσε, από τον τρόπο και την ένταση της επίθεσης και από τις λοιπές περιστάσεις. Κατά δε το άρθρο 23 του ίδιου Κώδικα, όποιος υπερβαίνει τα όρια της άμυνας τιμωρείται, αν η υπέρβαση έγινε με πρόθεση, με ποινή ελαττωμένη (άρθρο 83) και αν έγινε από αμέλεια, σύμφωνα με τις διατάξεις τις σχετικές με αυτήν. Μένει ατιμώρητος και δεν του καταλογίζεται η υπέρβαση, αν ενήργησε μ' αυτόν τον τρόπο εξαιτίας του φόβου ή της ταραχής που του προκάλεσε η επίθεση. Από τις διατάξεις αυτές συνάγεται ότι υπέρβαση<webtop:message key= <webtop:message key=άμυνας, η οποία έχει τις παραπάνω έννομες συνέπειες, είναι εκείνη που εξέρχεται από τα όρια και υπερβαίνει το αναγκαίο στην ειδική περίπτωση μέτρο προσβολής των δικαιωμάτων του επιτιθεμένου. Το ζήτημα αν συντρέχει περίπτωση υπέρβασης των ορίων της άμυνας είναι πραγματικό και ποιό είναι το αναγκαίο μέτρο κρίνεται αντικειμενικά, όχι μόνο από τα τρία πρώτα πιο πάνω στοιχεία που ενδεικτικώς αναφέρει η διάταξη του άρθρου 22 παρ. 3 ΠΚ, αλλά όπως στη συνέχεια η ίδια διάταξη αναφέρει, και από τις λοιπές περιστάσεις. Ο δικαστής από όλα τα πραγματικά περιστατικά θα σταθμίσει σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση άμυνας ποιο ήταν το αναγκαίο μέτρο άμυνας και ο αμυνόμενος το υπερέβη. "
Στη θεωρία τα πράγματα είναι απλούστατα
το θέμα όμως είναι τί γίνεται στην πράξη, και επειδή στην πράξη σε μια τέτοια περίπτωση είναι δύσκολο (έως απίθανο) να αποδείξεις νόμιμη άμυνα, καλό είναι να προσέχουμε.
βέβαια και πάλι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε,
αλλά τουλάχιστον ας μην είμαστε "φτιαγμένοι" για να σκοτώσουμε
TOLISTOLAROS
22/02/2009, 10:46
Προτιμάς τον Κορυδαλλό και το πάρτι στις ντουζιέρες;
Σκεφτείτε ρε τί γράφετε...
mats8282
22/02/2009, 10:49
Μπορει να του αρεσουν τα παρτυ στις ντουζιερες του ανθρωπου....
Κακο ειναι;
:winka:
TOLISTOLAROS
22/02/2009, 10:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Μπορει να του αρεσουν τα παρτυ στις ντουζιερες του ανθρωπου....
Κακο ειναι;
:winka:
:blush:
Κακό είναι γ@μω τη μπ@ν@γ*@ παλιο ξεκ*λι*ρ* γαμ*....
ΤΕΛΟΣ!!
:lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:
:blush:
Gandalf dr685sm
22/02/2009, 13:04
sergiosm...
είδες φίλε τι κάνει η λεπτομέρεια στο "γράμμα";... δεν μιλώ για άμυνα αν το διαβάσεις προσεκτικά...αλλά αποκλειστικά και μόνο για ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑ ΠΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟ , ακόμα και αν έχεις νόμιμη άδεια οπλοκατοχής , είτε λειόκανου (πιο συχνό) , είτε ραβδωτής κάνης.
Η άμυνα είναι νόμιμη υπό προπϋποθέσεις.. η χρήση πυροβόλου όπλου απο πολίτη όμως προς άνθρωπο σε απολύτως καμία περίπτωση δεν θεωρείται νόμιμη.
Gandalf
sergiosm
22/02/2009, 15:45
sergiosm...
είδες φίλε τι κάνει η λεπτομέρεια στο "γράμμα";... δεν μιλώ για άμυνα αν το διαβάσεις προσεκτικά...αλλά αποκλειστικά και μόνο για ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑ ΠΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟ , ακόμα και αν έχεις νόμιμη άδεια οπλοκατοχής , είτε λειόκανου (πιο συχνό) , είτε ραβδωτής κάνης.
Η άμυνα είναι νόμιμη υπό προπϋποθέσεις.. η χρήση πυροβόλου όπλου απο πολίτη όμως προς άνθρωπο σε απολύτως καμία περίπτωση δεν θεωρείται νόμιμη.
Gandalf
Δεν έχεις δίκιο.
Γιατί όσο και να ψάξεις τον ποινικό κώδικα τον όρο "οπλοχρησία προς άνθρωπο" δεν πρόκειται να τον βρεις.
Αντίθετα θα βρεις τους όρους "άμυνα" και "υπέρβαση της άμυνας" και συγκεκριμένα θα βρεις τα παρακάτω:
Αρθρο 22
1. Δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας
2. Άμυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου στην οποία προβαίνει το άτομο, για να υπερασπισθεί τον εαυτό του ή άλλον άπο άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον του
3. Το αναγκαίο μέτρο της άμυνας κρίνεται από το βαθμό επικινδυνότητας της επίθεσης, από το είδος της βλάβης που απειλούσε, από τον τρόπο και την ένταση της επίθεσης και από τις λοιπές περιστάσεις
Άρθρο 23
Όποιος υπερβαίνει τα όρια της άμυνας, τιμωρείται ...
Πουθενά ο νόμος δεν απαγορεύει τη χρήση όπλου (οπλοχρησία) ακόμα και εναντίον ανθρώπου, βασική όμως προϋπόθεση για να μην τιμωρηθεί το άτομο αυτό είναι να απειλείται η ζωή του αμυνόμενου.
Με άλλα δηλαδή λόγια αν ο αμυνόμενος δεν χρησιμοποιούσε το όπλο του εναντίον του επιτιθέμενου κινδύνευε η ζωή του.
Το αν έχεις άδεια οπλοκατοχής ή όχι είναι αδιάφορο.
εξάλλου, όπως προφανώς ξέρεις, άλλο πράγμα είναι η οπλοκατοχή και άλλο η οπλοχρησία
Gandalf dr685sm
23/02/2009, 03:56
sergiosm...
δεν είναι ο μόνος νόμος που αναφέρεται περί όπλων..
Είδος: ΝΟΜΟΣ
Αριθμός: 2168
Έτος: 1993
ΦΕΚ: Α 147 19930903
Αρθρο: 10 Ημ/νία: 03.11.1993
--------------------------------------------------------------------------------
Τίτλος Αρθρου: Οπλοφορία
Λήμματα: Οπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες ,Αλλες διατάξεις ,Οπλοφορία ,Οπλοκατοχή
Σχόλια: - Σύμφωνα με την παρ. 3 του αρ. 6 του ν. 3169/2003 (Α΄189/24.7.2003), η παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου από αστυνομικό και η οπλοφορία αυτού με τέτοιο όπλο συνιστά επιβαρυντική περίσταση των εγκλημάτων του εδαφίου α' της παραγράφου 8 του άρθρου 7 του παρόντος νόμου και του εδαφίου α' της παραγράφου 13 του παρόντος άρθρου.
--------------------------------------------------------------------------------
Κείμενο Αρθρου
1. Με την επιφύλαξη των διατάξεων του παρόντος άρθρου και του άρθρ. 9, απαγορεύεται να φέρονται όπλα ή άλλα είδη που προβλέπονται στο άρθρ. 1 του παρόντος νόμου.
2. Για την οπλοκατοχή και την οπλοφορία αυτών που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, στην ελληνική αστυνομία, στο πυροσβεστικό και λιμενικό σώμα, στην τελωνειακή υπηρεσία και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, εφαρμόζονται οι ισχύουσες κατά περίπτωση διατάξεις. Εφόσον δεν υφίστανται τέτοιες διατάξεις, με κοινή απόφαση του οικείου υπουργού και του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, καθορίζονται οι περιπτώσεις, οι προϋποθέσεις και οι αναγκαίες λεπτομέρειες με τις οποίες είναι δυνατή, κατ' εξαίρεση από τη γενική απαγόρευση, η οπλοφορία του προσωπικού κάθε υπουργείου.
3. Ελληνες πολίτες, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δύνανται να οπλοφορούν, μετά από άδεια της αρμόδιας αστυνομικής αρχής του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους, στις εξής περιπτώσεις:
α. Για ατομική τους ασφάλεια, μετά από γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα πλημμελειοδικών εφόσον συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι.
β. Για την προστασία προσώπων, την ασφάλεια δημόσιων καταστημάτων, τραπεζών, μουσείων, μεταφοράς χρημάτων ή αξιών, οικημάτων που έχουν ανάγκη ειδικής προστασίας, επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας ή προοριζόμενων για εξυπηρέτηση της εθνικής άμυνας ή άλλων μεγάλης αξίας και σπουδαιότητας επιχειρήσεων ή εγκαταστάσεων. Στις περιπτώσεις αυτές η άδεια κατοχής χορηγείται στο όνομα εκείνων που νόμιμα εκπροσωπούν τους ανωτέρω φορείς, ενώ η άδεια οπλοφορίας στο όνομα εκείνων στους οποίους ανατίθεται η ασφάλεια των προσώπων, των εγκαταστάσεων, οικημάτων, πολύτιμων αντικειμένων, αξιών και χρηματαποστολών. Στην άδεια οπλοφορίας αναγράφονται οι προϋποθέσεις, με τις οποίες μπορεί ο κάτοχος της να φέρει τα όπλα που διαλαμβάνονται σ'αυτή.
...........................................
6. Οι προβλεπόμενες από τις παρ. 3,4 και 5 του παρόντος άρθρου άδειες οπλοφορίας χορηγούνται μόνο για περίστροφα ή πιστόλια. Στις περιπτώσεις του εδάφ. β' της παρ. 3, πλην της περιπτώσεως οπλοφορίας για προστασία προσώπων, είναι δυνατόν να επιτραπεί η οπλοφορία και με αυτόματα ή άλλα πυροβόλα όπλα, εφόσον συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι ασφάλειας, σύμφωνα με όσα ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης.
.........................
9. Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης καθορίζεται η διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών οπλοφορίας και κατοχής όπλου, ο τρόπος ανάκλησής τους και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.
10.α. Αδεια θήρας χορηγείται από τις αρμόδιες δασικές αρχές μόνο σε άτομα που είναι εφοδιασμένα με άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου ή βεβαίωση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής ότι πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου. Για την έκδοση της βεβαίωσης αυτής υποβάλλονται τα δικαιολογητικά που προβλέπονται για τη χορήγηση άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου.
β. Οπλοφορία με κυνηγετικά όπλα απαγορεύεται, εκτός των περιπτώσεων της χρήσης για άσκηση θήρας ή σκοποβολής και της μετάβασης και επιστροφής στους χώρους αυτούς. Στις περιπτώσεις αυτές κατά τη διέλευση από κατοικημένες περιοχές τα όπλα πρέπει να φέρονται κενά εντός θήκης.
11. Απαγορεύεται να φέρουν αεροβόλα όπλα και τυφέκια αλιείας άτομα που δεν συμπλήρωσαν το 18ο και 16ο της ηλικίας τους, αντίστοιχα. Η μεταφορά αυτών επιτρέπεται μόνο από τον τόπο κατοικίας στο χώρο άσκησης στην σκοποβολής και αλιεία και αντίστροφα. Η χρήση των όπλων αυτών έξω από τους ειδικούς χώρους που προορίζονται για την άσκηση στη σκοποβολή ή την αλιεία απαγορεύεται.
12. Δεν επιτρέπεται σε όσους οπλοφορούν νόμιμα να φέρουν τα όπλα τους σε ελεγχόμενους κατά τον κανονισμό της Πολιτικής Αεροπορίας χώρους των αεροδρομίων, εκτός των αστυνομικών και τελωνειακών υπαλλήλων κατά το χρόνο εκτέλεσης της υπηρεσίας κατά το χρόνο εκτέλεσης της υπηρεσίας τους στους χώρους αυτούς.
13.α. Όποιος φέρει παράνομα όπλα ή άλλα είδη που διαλαμβάνονται στις παρ. Ι, πλην της περίπτ. γ', και 3 περίπτ. α' και δ' του άρθρου 1 του παρόντος, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον 200.000 δραχμών. Θεωρείται επιβαρυντική περίπτωση και διπλασιάζονται τα κατώτερα όρια ποινών, όταν τα ανωτέρω είδη φέρονται σε συνελεύσεις, πανηγύρεις, δημόσιες συναθροίσεις, κέντρα διασκέδασης ή παιγνίων, καταστήματα πώλησης οινοπνευματωδών ποτών ή εντός μεταφορικών μέσων δημόσιας μεταφοράς προσώπων ή εντός ή πλησίον ελεγχόμενων χώρων αεροδρομίων.
β. Οποιος φέρει παράνομα όπλα ή άλλα είδη που διαλαμβάνονται στις παρ. 1 περίπτ. γ', 2 και 3 περίπτ. β', γ' και ε' του άρθρ. 1 του παρόντος ή παραβαίνει τις διατάξεις των παρ. 11 και 12 του παρόντος άρθρου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 2 ετών και χρηματική ποινή.
Η ποινική δίωξη γίνεται πάντα τόσο σε περίπτωση οπλοφορίας, όσο και οπλοχρησίας. Η οπλοχρησία όπως είπα απο πολίτη είναι σίγουρη καταδίκη.. ακόμα και εν αμύνει. Νομιζω οτι θα ξέρεις πως ακόμα και οι αστυνομικοί έχουν ειδικό νομικό πλαίσιο για την χρήση όπλου. Επίσης ακόμα και για αυτούς αν είναι εν αμύνει.
Ειδικές περιπτώσεις όπως αναφέρει είναι οι ψαράδες και οι κυνηγοί, σε προκαθορισμένα όρια. Η οπλοκατοχή όπως είπες έιναι κάτι διαφορετικό και αναφέρεται στον νομο περί όπλων και εκρηκτικών υλών.
Επειδή ασχολούμαι όπως καταλαβαίνεις με σκοποβολή, τα έχω ξεψαχνίσει αρκετά.
Gandalf
sergiosm
26/02/2009, 05:45
sergiosm...
δεν είναι ο μόνος νόμος που αναφέρεται περί όπλων..
Η ποινική δίωξη γίνεται πάντα τόσο σε περίπτωση οπλοφορίας, όσο και οπλοχρησίας. Η οπλοχρησία όπως είπα απο πολίτη είναι σίγουρη καταδίκη.. ακόμα και εν αμύνει. Νομιζω οτι θα ξέρεις πως ακόμα και οι αστυνομικοί έχουν ειδικό νομικό πλαίσιο για την χρήση όπλου. Επίσης ακόμα και για αυτούς αν είναι εν αμύνει.
Ειδικές περιπτώσεις όπως αναφέρει είναι οι ψαράδες και οι κυνηγοί, σε προκαθορισμένα όρια. Η οπλοκατοχή όπως είπες έιναι κάτι διαφορετικό και αναφέρεται στον νομο περί όπλων και εκρηκτικών υλών.
Gandalf
Sorry για την καθυστέρηση αλλά ήμουν Θεσ/νικη για δουλειά και δεν είχα πρόσβαση.
Αυτό που παρέθεσα είναι οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για την άμυνα, και είναι αυτές που θα εφαρμοστούν στην περίπτωση που κάποιος πολίτης σκοτώσει κάποιον και πει ότι ήταν σε άμυνα.
Και φυσικά θα τη γλιτώσει ΜΟΝΟ αν πληρούνται όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις. Δεν είπα ότι είναι εύκολο, ούτε ότι είναι δεδομένο ότι θα τη γλιτώσει.
Θεωρητικά όμως μπορεί να τη γλιτώσει, εφόσον αποδείξει ότι αν δεν τον σκότωνε ο ίδιος θα τον είχε σκοτώσει ο επιτιθέμενος.
Από κει και πέρα άλλο πράγμα είναι η οπλοΚΑΤΟΧΗ και άλλο η οπλοΧΡΗΣΙΑ, το ένα δεν επηρεάζει το άλλο. Μπορεί κάλλιστα κάποιος να καταδικαστεί για την οπλοκατοχή και όχι για την οπλοχρησία ή και ανάποδα.
.....
Gandalf
Αλλά έχεις κενά.
Τι σημαίνει οι αστυνομικοί έχουν ειδικό νομικό πλαίσιο για την χρήση όπλου; Τα ίδια ισχύουν.
Τι σημαίνει ότι μόνο οι αστυνομικοί έχουν το δικαίωμα χρήσης πυροβόλου για άμυνα; Κι οι πολίτες που έχουν ΝΟΜΙΜΗ άδεια οπλοφορείας τι το έχουν; Για να καρφώνουν πρόκες;
Τέσπα, επειδή εγώ μάλλον ασχολούμαι λιγάκι παραπάνω από εσένα με την σκοποβολή (απο τα 6 μου, οπότε περίπου 34 χρόνια) θα με χαροποιούσαν 1-2 πραγματάκια
1. Κανένας πολίτης να μην έχει όπλο παρά μόνο μετά από αποδεδειγμένη εκπαίδευση σε αυτά, γιατί τώρα κυκλοφορούν ανάμεσα μας διάφοροι με κανόνια κι έχουν να ρίξουν από τον στρατό (άλλη κουβέντα αυτή)
2. Οι αστυνομικοί θα πρέπει να εκπαιδεύονται για να τα φέρουν κι όχι αυτό που γίνεται σήμερα.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να καταλάβουμε ότι τα αποτελέσματα της χρήσης όπλου - ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΠΛΟΥ από πέτρα μέχρι μαχητικό αεροπλάνο - είναι τις περισσότερες φορές μη αναστρέψιμα.
Επίσης θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όσοι γνωρίζουν είναι πολύ πιο σοβαροί στις απόψεις τους και καουμπουλίκια του στυλ "θα τον έτρωγα τον π@υστη" είναι απόψεις του κώλου που για πολλούς και διάφορους λόγους κρίνονται αστείες κι επικίνδυνες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sn7per
Δηλαδη τι σκοποβολη απο τα 6 ??? Βελακια ?
Παιδια συγνωμη που παρεμβαινω στην συζητηση σας, μιας και ασχολουμαι με τη σκοποβολη απο τα 2 μου, μετραει παραπανω η αποψη μου.
Αλα δε θελω να σας ενημερωσω μη τα μαθετε και τα λετε σε αλους :P
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
Εσύ προφανώς σημαδεύεις την τουαλέτα όταν κατουράς με αμφίβολα αποτελέσματα.