Σύνδεση

View Full Version : H πιο διάσημη ιστορία του κόσμου...

Σελίδες : 1 [2] 3

MikeG
18/03/2009, 08:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
εμένα με τρώει ο κώλος μου να βάλω ενα λινκ με μια προσευχή

Βάλε το & σα καλός πιστός, θα υποστείς τις συνέπειες.....:lol: :lol: :lol:

MikeG
18/03/2009, 08:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από thou-vou
πές μας πόσο χρονό είσαι να ετοιμαζόμαστε κιόλας... :evil:

:confused: :confused: :confused: :cry: :cry: :cry: :lol: :lol: :lol: :wave2:

vangelis 64
18/03/2009, 08:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Μα ΕΚΕΙ ακριβώς βρίσκεται η διαφωνία μου. Ο χριστιανισμός ΔΕΝ ήταν κατι το αυθύπαρκτο, όπως το ηλιακό σύστημα ή ο γαλαξίας. Όλα όσα γνωρίζουμε, απο ανθρώπους τα γνωρίζουμε και μάλιστα απο αρκετους (Ιωαννης, Παυλος, Λουκάς, Μάρκος) που ΔΕΝ γνώρισαν προσωπικά τον Γιεχοσούα...

Απο ανθρώπους δημιουργήθηκε, απο ανθρώπους ερμηνεύτηκε, απο ανθρώπους παρερμηνεύεται. Όπως ΚΑΘΕ θρησκεία.
Είναι αδύνατον να μην παρερμηνευθεί,παραχαραχτεί οτιδήποτε περιέχει γνώση και αλήθεια.
Είναι όμως στο χέρι μας να την αναζητήσουμε και το λάθος πολλών από μάς είναι αυτή η "αβεβαιότητα",όπως είπες,που μάς φρενάρει.

Το δεύτερο σκέλος τού μηνύματός σου αυτό ακριβώς λέει...ψάξιμο,έρευνα.Αυτό ακριβώς είπε και ο Ιησούς,άσχετο με τι σημασία τού αποδόθηκε από τούς λυσσασμένους για εξουσία παπάδες(και όχι μόνο)

Ωραίο πάντως και υπάρχουν και πολλά άλλα!:beer: :wave2:

VANDA
18/03/2009, 08:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Όπως και φυσικά δεν θα έλεγες ''γα**** ο Δίας'' σε ένα Ελληνικό φόρουμ ή όπως δεν θα έλεγες ''γ** τον Χρ*** σας'' σε ένα εκκλησιαστικό φόρουμ...

Εδώ, λοιπόν, που είναι μοτοσικλετιστικό φόρουμ, μην ξανακούσω να λέει κανείς "γα****** η χόνδα" παρακαλώ... Πληγώνομαι. :wacko: :lol:

npat
18/03/2009, 08:15
Απόψεις και πεποιθήσεις μπορούμε να έχουμε όλοι μας, για ότι γουστάρουμε.

Το να ανεβάζουμε κάποιες από αυτές, όποιες και να είναι, σε ένα βάθρο απυρόβλητου και να τις ανάγουμε σε δόγματα είναι κακό και επικίνδυνο (όπως έχουν αποδείξει εκατομμύρια νεκροί κατά τη διάρκεια της ιστορίας). Όλοι μας όμως το κάνουμε, συχνά χωρίς να το καταλαβαίνουμε, και γι' αυτό χρειαζόμαστε το χιούμορ και την σάτιρα: Σαν βαλβίδες ασφαλείας για τον δογματισμό και τον φανατισμό μας. Αν κάτι μας πειράζει όταν διακωμωδείται τότε μάλλον κάτι έχουμε πάρει πιο σοβαρά απ' όσο θα 'πρεπε (έχει πάψει να είναι άποψη, οι λόγοι που το πιστεύουμε είναι διάτρητοι, η σάτιρα τους απογυμνώνει---και αυτό ενοχλεί). Τις αλήθειες που έχουμε σοβαρούς λόγους να τις πιστεύουμε---που πατάνε στιβαρά στα πόδια τους--- δεν τις ενοχλεί καμιά σάτιρα. Γελάμε κι εμείς, ξέροντας ότι καμία διακωμώδηση δεν μπορεί να τις απογυμνώσει.

Να το πω και αλλιώς: Δείξε μου απόψεις που ενοχλεί να κάνεις πλάκα μαζί τους και θα σου δείξω που ξεκινάει ο φανατισμός.

Γι αυτό λοιπόν, κάθε σάτιρα που αξίζει κάτι επιλέγει θέματα που ενοχλούν, υποδεικνύοντας ότι πιθανώς δεν ξέρουμε γιατί τα πιστεύουμε και ότι απλά τα έχουμε ανάγει σε δόγματα. Τίποτα δεν ενοχλεί ένα κενό δόγμα περισσότερο από την, έστω και συμβολική, αποκαθήλωσή του.

MikeG
18/03/2009, 08:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
Εδώ, λοιπόν, που είναι μοτοσικλετιστικό φόρουμ, μην ξανακούσω να λέει κανείς "γα****** η χόνδα" παρακαλώ... Πληγώνομαι. :wacko: :lol:

Όχι το αντίθετο, επειδή εδώ είμαι Μοτοσυκλεκτιστικό φόρουμ & επειδή μπορούμε να το αναλύσουμε Γαμιέται η Χόνδα με τις Ιαπωνικές φρυτέζες..

Αυτά....:wacko: :look: :look:

road spirit
18/03/2009, 08:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Όχι το αντίθετο, επειδή εδώ είμαι Μοτοσυκλεκτιστικό φόρουμ & επειδή μπορούμε να το αναλύσουμε Γαμιέται η Χόνδα με τις Ιαπωνικές φρυτέζες..

Αυτά....:wacko: :look: :look: Θύμισε μου εσυ, όταν ξανάρθεις Αθήνα και χρειαστεί να σε μεταφέρω κάπου, να σε πάω γαμιώντας με το cbr :lol:

vangelis 64
18/03/2009, 08:19
Εδώ, λοιπόν, που είναι μοτοσικλετιστικό φόρουμ, μην ξανακούσω να λέει κανείς "γα****** η χόνδα" παρακαλώ... Πληγώνομαι. :wacko: :lol: Μα τι λε ρε φιλαράκο τώρα....η χόνδα είναι μια κυρία απείρου μορφώσεως και ηθικής
Μάς έκανε τα 1000 800,μάς έκανε και τα 125-250 600,τι άλλο θέλουμε πια;:bigcry: :bigcry:

MikeG
18/03/2009, 08:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
Θύμισε μου εσυ, όταν ξανάρθεις Αθήνα και χρειαστεί να σε μεταφέρω κάπου, να σε πάω γαμιώντας με το cbr :lol:

Ακόμα τι φριτέζα θα έχεις? Άσε μπορώ να πάω αλλιώς γαμιώντας :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :wave2:

p.s Έχει ωραίο ήχο το μπουρδέλο...

kadcbr
18/03/2009, 08:23
"Να το πω και αλλιώς: Δείξε μου απόψεις που ενοχλεί να κάνεις πλάκα μαζί τους και θα σου δείξω που ξεκινάει ο φανατισμός. "
+1000

Akatanomastos
18/03/2009, 08:32
οσοι δεν μπορουν να αντιληφθουν-νιωσουν την τεχνη αυτου του κειμενου δεν πρεπει να διαβαζουν τιποτα αλλο απο Καινη-Παλαια διαθηκη και σχετικη βιβλιογραφια

πολυ καλο:beer:

el_hymador
18/03/2009, 08:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Απόψεις και πεποιθήσεις μπορούμε να έχουμε όλοι μας, για ότι γουστάρουμε.

Το να ανεβάζουμε κάποιες από αυτές, όποιες και να είναι, σε ένα βάθρο απυρόβλητου και να τις ανάγουμε σε δόγματα είναι κακό και επικίνδυνο (όπως έχουν αποδείξει εκατομμύρια νεκροί κατά τη διάρκεια της ιστορίας). Όλοι μας όμως το κάνουμε, συχνά χωρίς να το καταλαβαίνουμε, και γι' αυτό χρειαζόμαστε το χιούμορ και την σάτιρα: Σαν βαλβίδες ασφαλείας για τον δογματισμό και τον φανατισμό μας. Αν κάτι μας πειράζει όταν διακωμωδείται τότε μάλλον κάτι έχουμε πάρει πιο σοβαρά απ' όσο θα 'πρεπε (έχει πάψει να είναι άποψη, οι λόγοι που το πιστεύουμε είναι διάτρητοι, η σάτιρα τους απογυμνώνει---και αυτό ενοχλεί). Τις αλήθειες που έχουμε σοβαρούς λόγους να τις πιστεύουμε---που πατάνε στιβαρά στα πόδια τους--- δεν τις ενοχλεί καμιά σάτιρα. Γελάμε κι εμείς, ξέροντας ότι καμία διακωμώδηση δεν μπορεί να τις απογυμνώσει.

Να το πω και αλλιώς: Δείξε μου απόψεις που ενοχλεί να κάνεις πλάκα μαζί τους και θα σου δείξω που ξεκινάει ο φανατισμός.

Γι αυτό λοιπόν, κάθε σάτιρα που αξίζει κάτι επιλέγει θέματα που ενοχλούν, υποδεικνύοντας ότι πιθανώς δεν ξέρουμε γιατί τα πιστεύουμε και ότι απλά τα έχουμε ανάγει σε δόγματα. Τίποτα δεν ενοχλεί ένα κενό δόγμα περισσότερο από την, έστω και συμβολική, αποκαθήλωσή του.

Συμφωνω, ομως απο την αλλη η φυσικη μας μητερα δεν ειναι τιποτα αλλο εκτος απο οργανικες ενωσεις του ανθρακα, ενα πρωτευων θηλαστικο αναμεσα σε δισεκατομμυρια αλλα, που υπακουσε σε αυτα που τις προσταζε το ενστικτο της (καποιες αρχεγονες εγκεφαλικες συναψεις) και μας ανεθρεψε, προστατεψε κτλ-κτλ, οπως ήταν "προγραμματισμενη", δηλαδη να κανει...

η συντριπτικη πλειοψηφια των ανθρωπων αγαπαει τη μητερα τους και εδω εχουμε να κανουμε με μια αλλη "ανθρωπινη" εφευρεση, την αγαπη δηλαδη...

οπως πολυ σωστα επισημανε ο Αλ Πατσινο στο Devils Advocate, "αγαπη;...υπερεκτιμημενη... πρακτικα ειναι σαν να τρως μεγαλες ποσοτητες σοκολατας...".

Η πλακα ειναι οτι επιστημονικα εχει επιβεβαιωθει αυτο...ενδορφινες λενε και καποιες αλλες ορμονες που
Boostαρουν τον εγκεφαλο στο να κανει χαζα πραγματα, που αντικεινται ακομα και στο ενστικτο της αυτοσυντηρησης.

Οποτε αφου αποκαθηλωσαμε και αποκωδικοποιησαμε την μητερα και την αγαπη, δεν μπορω να καταλλαβω γιατι οι περισσοτεροι αντιδρουμε τοσο υπερβολικα οταν καποιος μας πει: "σου #$%$#@&@ τη μανα"...

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ο καθενας μας εχει μια πτυχη μεσα του που φυλαει τα ιερα και τα οσια του, οποιαδηποτε και αν ειναι αυτα...

Akatanomastos
18/03/2009, 08:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ο καθενας μας εχει μια πτυχη μεσα του που φυλαει τα ιερα και τα οσια του, οποιαδηποτε και αν ειναι αυτα...

φυσικα, αλλα δεν μπορει να απαιτει απο την υπολοιπη υφηλιο να μην ασχολειται με αυτην την πτυχη..

Tpap
18/03/2009, 08:46

Παρομοίως.

Έχω ήδη ένα χονδάκι και σύντομα θα τα κάνω δύο.

Κουβέντα λοιπόν για δαύτα...:D :wave2:

dirtbird
18/03/2009, 08:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Εδώ είμαι εγώ ο god και λέω να μείνει :smokin:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :wave2:

Mετά από αυτό, πως είναι δυνατόν να διαφωνήσει κάποιος με τον thou-vou.....:D :D

el_hymador
18/03/2009, 08:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
φυσικα, αλλα δεν μπορει να απαιτει απο την υπολοιπη υφηλιο να μην ασχολειται με αυτην την πτυχη..

δεν ειπα αυτο...

devil's animal
18/03/2009, 08:50

Οποτε αφου αποκαθηλωσαμε και αποκωδικοποιησαμε την μητερα και την αγαπη, δεν μπορω να καταλλαβω γιατι οι περισσοτεροι αντιδρουμε τοσο υπερβολικα οταν καποιος μας πει: "σου #$%$#@&@ τη μανα"...

εγω οποτε μου λεει καποιος "σου γ@μω την μανα" του απανταω.."χαρας στο κουραγιο ρε φιλε.":rotflmao:

η πτυχη αυτη που αναφερεις καλυτερα να υπαρχει για "υπαρκτα" πραγματα και οχι για θεωριες.
δλδ θεωρω πολυ πιο ουσιαστικο να προστατευουν την αγελαδα στην Ινδια (σαν ιερο προσωπο) και ας υπαρχουν χιλιαδες αγελαδες...:winka:

MikeG
18/03/2009, 08:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Mετά από αυτό, πως είναι δυνατόν να διαφωνήσει κάποιος με τον thou-vou.....:D :D

Μα ακόμα και εγώ συμφωνώ με το thou-vou. :lol: :lol: :lol:

p.s Επειδή νομίζω ότι είναι αξιόλογο thread, κυρίως για το τρόπο που γράφετε όλοι μέχρι στιγμής (μέσα σε σωστά, κόσμια πλαίσια, το οποίο σπάνια συμβαίνει), θα το καθαρίσω από το χαζοspamm και θα παραμείνει.

Προσωπικά χαίρομαι, που σιγά σιγά, μπορούν να γίνονται σοβαρές συζητήσεις, χωρίς "τσακωμούς".

Το μαγαζί κερνάει μπύρα για όλους

:beer: :beer: :beer: :beer:

vangelis 64
18/03/2009, 09:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal

η πτυχη αυτη που αναφερεις καλυτερα να υπαρχει για "υπαρκτα" πραγματα και οχι για θεωριες.
δλδ θεωρω πολυ πιο ουσιαστικο να προστατευουν την αγελαδα στην Ινδια (σαν ιερο προσωπο) και ας υπαρχουν χιλιαδες αγελαδες...:winka: Η αγελάδα μπορεί να είναι υπαρκτή,είναι όμως σύμβολο για τούς Ινδούς.
Αν το δούμε δηλαδή το πράγμα ορθολογιστικά,θα πούμε ότι οι Ινδοί είναι εντελώς ηλίθιοι που λιμοκτονούν και δεν τίς τρώνε.:D

alximistis
18/03/2009, 09:05
μην πείτε πάντως ότι εγκαίρως προειδοποίησα να παραμείνει το θέμα μόνο στα όρια του χιούμορ και μόνο! Επειδή φαινόταν που πάει. :)

Νομίζω πως αυτό το θρεντάκι είναι μία ακόμα απόδειξη του ότι εδωμέσα κάποια θρεντάκια δεν "καταστρέφονται" από τον δημιουργό τους από αυτά που γράφει όσο από αυτά που... ακολουθούν. Κοινώς τα γραφόμενα των υπολοίπων. Το θρεντάκι ΟΦΕΙΛΕ να αντιμετωπιστεί ως αυτό που ήταν!!! Χιούμορ και μόνο!!! Δεν υπήρχε λόγος να ξεκινήσει συζήτηση-αντιπαράθεση περί θρησκειών πίστης απιστίας κλπ. Κανένας. Για 2 λόγους.
1 επειδή έπρεπε να μας ενδιαφέρει η αρχική συγγραφική ιδέα του πρακτοράκου μας :D και να ασχοληθούμε λογοτεχνικοσυγγραφικοχιουμοριστικά με αυτήν.
2 διότι τώρα θα δοθεί μεγαλύτερη σημασία νομίζω στην αντιπαράθεση στη γνώμη του από πάνω τι είπε ο παραδίπλα και όχι στο κείμενο αυτό καθεαυτό.
Εγώ το χαρακτήρισα το κείμενο του Bill του τρομερού ένα άπαιχτο κατ εμέ πάντα σατιρικό κείμενο με έντονο το στοιχείο της σάτιρας και κάποια σημεία... αιχμές (σπόντες). Είτε άρεσαν σε κάποιους είτε όχι δεν ήταν ενοχλητικές ούτε έθιγαν κανενός το θρησκευτικό συναίσθημα πλην του elle σόρι δεν γνωρίζω αν είναι άντρας που δήλωσε όμως έτσι κι αλλιώς θρησκόληπτος.
Κακώς κάκιστα δεν έμεινε εκεί το θέμα. Τουλάχιστυον μην το χοντρύνουμε άλλο γιατί ίσως σουταριστεί από τους μοντς και θα είναι αδικία ρε παιδιά για το κείμενο.

vangelis 64
18/03/2009, 09:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
μην πείτε πάντως ότι εγκαίρως προειδοποίησα να παραμείνει το θέμα μόνο στα όρια του χιούμορ και μόνο! Επειδή φαινόταν που πάει. :)

Νομίζω πως αυτό το θρεντάκι είναι μία ακόμα απόδειξη του ότι εδωμέσα κάποια θρεντάκια δεν "καταστρέφονται" από τον δημιουργό τους από αυτά που γράφει όσο από αυτά που... ακολουθούν. Κοινώς τα γραφόμενα των υπολοίπων. Το θρεντάκι ΟΦΕΙΛΕ να αντιμετωπιστεί ως αυτό που ήταν!!! Χιούμορ και μόνο!!! Δεν υπήρχε λόγος να ξεκινήσει συζήτηση-αντιπαράθεση περί θρησκειών πίστης απιστίας κλπ. Κανένας. Για 2 λόγους.
1 επειδή έπρεπε να μας ενδιαφέρει η αρχική συγγραφική ιδέα του πρακτοράκου μας :D και να ασχοληθούμε λογοτεχνικοσυγγραφικοχιουμοριστικά με αυτήν.
2 διότι τώρα θα δοθεί μεγαλύτερη σημασία νομίζω στην αντιπαράθεση στη γνώμη του από πάνω τι είπε ο παραδίπλα και όχι στο κείμενο αυτό καθεαυτό.
Εγώ το χαρακτήρισα το κείμενο του Bill του τρομερού ένα άπαιχτο κατ εμέ πάντα σατιρικό κείμενο με έντονο το στοιχείο της σάτιρας και κάποια σημεία... αιχμές (σπόντες). Είτε άρεσαν σε κάποιους είτε όχι δεν ήταν ενοχλητικές ούτε έθιγαν κανενός το θρησκευτικό συναίσθημα πλην του elle σόρι δεν γνωρίζω αν είναι άντρας που δήλωσε όμως έτσι κι αλλιώς θρησκόληπτος.
Κακώς κάκιστα δεν έμεινε εκεί το θέμα. Τουλάχιστυον μην το χοντρύνουμε άλλο γιατί ίσως σουταριστεί από τους μοντς και θα είναι αδικία ρε παιδιά για το κείμενο. Ποτέ ένα θέμα δεν είναι μονοδιάστατο.Αυτό είναι άλλωστε που κάνει και μια κουβέντα ενδιαφέρουσα.

Όπως πολύ σωστά επεσήμανε και ο Θ...ο MikeG ήθελα να πω:D πριν,έχει τσουλήσει μια χαρά ως τώρα.
Μπύρες λοιπόν έστω και χειμωνιάτικες!:beer: :beer:

devil's animal
18/03/2009, 09:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Η αγελάδα μπορεί να είναι υπαρκτή,είναι όμως σύμβολο για τούς Ινδούς.
Αν το δούμε δηλαδή το πράγμα ορθολογιστικά,θα πούμε ότι οι Ινδοί είναι εντελώς ηλίθιοι που λιμοκτονούν και δεν τίς τρώνε.:D

Βαγγελη συμφωνω αλλα δεν υπαρχει ορθολογισμος σε πιστη-θρησκεια-ιεροσυνη.

οντως θα λυνοταν ενα μερος της σιτισης αλλα γι'αυτους το οτι προστατευουν κατι τοσο "ιερο" ειναι πιο σημαντικο και (για μενα) απολυτως αποδεκτο!
νομιζεις οτι και οι ιδιοι δεν θα το εχουν σκεφτει?
:)

vangelis 64
18/03/2009, 09:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
Βαγγελη συμφωνω αλλα δεν υπαρχει ορθολογισμος σε πιστη-θρησκεια-ιεροσυνη.

οντως θα λυνοταν ενα μερος της σιτισης αλλα γι'αυτους το οτι προστατευουν κατι τοσο "ιερο" ειναι πιο σημαντικο και (για μενα) απολυτως αποδεκτο!
Αυτή είναι και η δική μου άποψη.Ο ορθολογισμός,η τάση δηλαδή να δούμε τα πράγματα 1+1=2,ασκείται απ' όποιους είναι έξω απ' αυτό.

Cpt. Haddock
18/03/2009, 09:45
Αυτή είναι και η δική μου άποψη.Ο ορθολογισμός,η τάση δηλαδή να δούμε τα πράγματα 1+1=2,ασκείται απ' όποιους είναι έξω απ' αυτό.

Προφανώς, διότι εάν ασκείτο απ' όσους είναι μέσα θα φτάναμε στο παράδοξο αυτοαναφοράς του Ράσελ... :a024: :dizzy:

thou-vou
18/03/2009, 10:14
οπως πολυ σωστα επισημανε ο Αλ Πατσινο στο Devils Advocate, "αγαπη;...υπερεκτιμημενη... πρακτικα ειναι σαν να τρως μεγαλες ποσοτητες σοκολατας...".

Η πλακα ειναι οτι επιστημονικα εχει επιβεβαιωθει αυτο...ενδορφινες λενε και καποιες αλλες ορμονες που ...
κι εδώ είναι το ζουμί του πράγματος... Η αγάπη προφανώς είναι η ονομασία μιας κοινωνικής σχέσης την οποία έχει ρημάζει και η θρησκεία και η επιστήμη και η κοινωνία. Άλλος ορίζει αγάπη την υποταγή, άλλος τις ανασφάλειες, άλλος τη συνήθεις, αλλος γιατί δεν μπορεί να πάει αλλού, άλλος την τυραννία...
Ο καθένας μπορεί να έχει μια φιλοσοφική απάντηση για το τι νιώθει και πιστεύει αλλά αυτά δεν είναι ούτε θρησκεία ούτε επιστήμη (η θρησκεία των καιρών μας ή σίγουρα μια από αυτές). Το τι νιώθεις και τι πιστεύεις είναι η προβολή των ατομικών εμπειριών σου στο κοινωνικό. Που μπορεί να θεωρούνται αδιαπραγμάτευτες (οχι προσωπικά εσυ ετσ?) γιατί έχεις την υποψία οτι αν αυτά που έμαθες δεν υπάρχουν είναι σαν να σου παίρνουν το χαλάκι κάτω από τα πόδια.
Γι' αυτό και άμα μας λένε για τη μάνα μας θυμώνουμε περισσότερο (όσοι το κάνουν) από όταν τριαντάχρονοι και σαραντάχρονοι σχολιάζουν με σεξουαλικά υπονοούμενα μαθήτριες λυκείου ενω θα πρεπε να συμβαίνει το αντίθετο (όχι να σχολιάζουν οι μαθήτριες ρε γίδια, να θυμώνουμε περισσότερο με αυτό).

Καλά το πάμε όμως...

Tpap
18/03/2009, 10:21
όταν τριαντάχρονοι και σαραντάχρονοι σχολιάζουν με σεξουαλικά υπονοούμενα μαθήτριες λυκείου

Μάλλον φίλε, δεν ξέρεις σε τι επίπεδο παίζουν πλέον οι -αθώες μόνο κατά τα άλλα- μαθήτριες λυκείου...
Μήν κρίνεις από το πώς ήταν, όταν ήσουν εσύ λύκειο.:nono:

Ψιλοατυχές, μου κάνει το παράδειγμά σου. :wave2: :beer:

devil's animal
18/03/2009, 10:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Μάλλον φίλε, δεν ξέρεις σε τι επίπεδο παίζουν πλέον οι -αθώες μόνο κατά τα άλλα- μαθήτριες λυκείου...
Μήν κρίνεις από το πώς ήταν, όταν ήσουν εσύ λύκειο.:nono:

Ψιλοατυχές, μου κάνει το παράδειγμά σου. :wave2: :beer:

Τασο ΔΕΝ εχει καμια μα καμια ομως σημασια.
παραμενουν ανηλικες.

επισης σε μεγαλυτερα επιπεδα απο των δικων μας -αθωων κατα τα αλλα- μαθητριων παιζουν και 12χρονα στην Ινδονησια και Μαλαισια (οπου ανθει η παιδικη πορνεια)...:sick:

το υποστηριζουμε?:confused:

tai
18/03/2009, 12:15
το τακτ

η ελευθερία του λόγου

η σάτιρα

ο σεβασμός των ιερών και οσίων του άλλου

ο φόβος της εκθεσης απο ανασφάλεια

το γελιο

η σιγουριά του "πιστευω" σου

οι διαφορετικές οπτικές της κριτικής μας

οι αντιπαραθέσεις χωρίς μπινελίκι

σαν πολύ υγιές μου φαίνεται αυτο

σκόρδα ρε θα μας ματιάσουν:wacko:

Ηλία λες μπαρουφες:smilea:

ολα, μα ΟΛΑ, δεν ειναι ετσι.

ενα δυο μόνο για να μην το πάμε αλλού

τα γραματα του Παυλου ειναι 10 σελίδες ΜΟΝΟ στον τομο που ειναι η γραφή

Ο Ιωάννης
και
Ο Λουκάς
και
Ο Μάρκος
οχι μονο γνώρισαν αλλα και έμειναν για αρκετά χρόνια με Τον Χριστό

Ο αγαπημενος μαθητής ηταν ο Ιωάννης και όχι ο Πέτρος

Επειδή ακριβώς ΟΛΑ όσα ξέρουμε για τον "εχοντα το χρίσμα" (χριστό) προέρχονται απο μεταγενέστερες πηγές (με εξαίρεση το Ματθαίο) και μάλιστα απο πηγες επιλεγμένες 300+ χρόνια αργότερα στη σύνοδο της Νίκαιας, όπου αποφασίστηκε ποια ευαγγέλια θα αποτελούν τον κανόνα,

υπάρχει το αρχαιότερο ευαγγέλιο στο Σινά, και ειναι απο το 70μχ
στην Νίκαια κράτησαν ΜΠΡΟΣΤΑ τα 4 σαν πιο συγκεντρωτικά των Λόγων Του
τα υπόλοιπα ήταν και είναι σε δευτερεύουσα χρήση.

ετσι για να σου δείξω θέλεις διάβασμα και οτι μένεις μετεξεταστέος:a9: :a22:

Cpt. Haddock
18/03/2009, 12:22
Χρήστο την έχεις ξαναπατήσει σε αυτό :wave2:

Ο Ιωάννης ο ευαγγελιστής δεν είναι ο μαθητής του χριστου
Ο Λουκάς κι ο Μαρκος ειναι σαφώς μεταγενέστεροι
Όσο για το ρόλο που έπαιξε ο Παύλος στη διαμόρφωση/εξάπλωση τηε ιουδαϊκής αίρεσης που έμελε να γίνει θρησκεία, είναι γνωστός και πολύ αμφιλεγόμενος

Υπάρχουν ένα σωρό βιβλία για αυτό το θέμα... βέβαια δεν τα εγκρίνει η εκκλησία αλλα τί να κάνουμε :lol:

Ο αγαπημένος μαθητής του χριστού ΗΤΑΝ ο Πέτρος, τον Πέτρο όρισε διάδοχο. Ο Ιωάννης (Γιοχανάν) σαν πιο μικρός φρόντισε τη μητέρα του.

Αυτά λένε οι μυθολογίες :wave2:

Αλλα φταίω εγώ που ανοιγω κουβέντα με ιερομόναχους :rotflmao: :rotflmao: :beer:

tai
18/03/2009, 12:26
Χρήστο την έχεις ξαναπατήσει σε αυτό :wave2:
Αλλα φταίω εγώ που ανοιγω κουβέντα με ιερομόναχους :rotflmao: :rotflmao: :beer:

εσυ με τα ονειρα που βλέπεις θα μας τρελάνεις
δεν κάνεις μια προσπάθεια να την"ξαναπατήσω" με τπτ στοιχεία, βιβλιογραφία, ή εστω γραπτές φήμες :rolleyes:

και λίγα με την μοναχους μοναχους:cool: :lol: :lol: :lol:

Cpt. Haddock
18/03/2009, 12:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
ή εστω γραπτές φήμες :rolleyes:

ρε θείο, γραπτές φήμες είναι ΟΛΟΣ ο χριστιανισμός, τι να λέμε τώρα :a22: :a22: :a22:

:lol:

φέυγω έχω διαγώνισμα γερμανικών :uplate:

tai
18/03/2009, 12:36
ρε θείο, γραπτές φήμες είναι ΟΛΟΣ ο χριστιανισμός, τι να λέμε τώρα :a22: :a22: :a22:

φέυγω έχω διαγώνισμα γερμανικών :uplate:
για στοιχεία, βιβλιογραφία τπτ?

τρεχααααα:lol: :rotflmao: :rotflmao:
καλή επιτυχία

npat
18/03/2009, 12:43
κι εδώ είναι το ζουμί του πράγματος... Η αγάπη προφανώς είναι η ονομασία μιας κοινωνικής σχέσης την οποία έχει ρημάζει και η θρησκεία και η επιστήμη και η κοινωνία. Άλλος ορίζει αγάπη την υποταγή, άλλος τις ανασφάλειες, άλλος τη συνήθεις, αλλος γιατί δεν μπορεί να πάει αλλού, άλλος την τυραννία...
Ο καθένας μπορεί να έχει μια φιλοσοφική απάντηση για το τι νιώθει και πιστεύει αλλά αυτά δεν είναι ούτε θρησκεία ούτε επιστήμη (η θρησκεία των καιρών μας ή σίγουρα μια από αυτές). Το τι νιώθεις και τι πιστεύεις είναι η προβολή των ατομικών εμπειριών σου στο κοινωνικό. Που μπορεί να θεωρούνται αδιαπραγμάτευτες (οχι προσωπικά εσυ ετσ?) γιατί έχεις την υποψία οτι αν αυτά που έμαθες δεν υπάρχουν είναι σαν να σου παίρνουν το χαλάκι κάτω από τα πόδια.
Γι' αυτό και άμα μας λένε για τη μάνα μας θυμώνουμε περισσότερο (όσοι το κάνουν) από όταν τριαντάχρονοι και σαραντάχρονοι σχολιάζουν με σεξουαλικά υπονοούμενα μαθήτριες λυκείου ενω θα πρεπε να συμβαίνει το αντίθετο (όχι να σχολιάζουν οι μαθήτριες ρε γίδια, να θυμώνουμε περισσότερο με αυτό).

Καλά το πάμε όμως...

+1

alximistis
18/03/2009, 12:53
άιντε γιατί δεν άντεξα :)

κάπου την έχετε πατήσει κι οι δυο (Ηλία και Χρήστο).

1). Ηλία κάνεις λάθος ο Ιωάννης ήταν ο αγαπημένος μαθητής του χριστού και όχι ο Πέτρος. Απλώς κάνεις και συ το γνωστό σφάλμα που κάνουν πολλοί μπερδεύουν το ποιος ήταν ο "διάδοχός του" με τον αγαπημένο του μαθητή. "Διάδοχος" ήταν ο Πέτρος αυτός "κράτησε" και "εξάπλωσε" τον χριστιανισμό αλλά ο Ιωάννης ήταν ο μαθητής του. Πέντε όχι μία ούτε δύο αλλά πέντε κύριε Ηλία αναφέρεται ο Ιωάννης ως ο αγαπημένος του κυρίου!

2). Ο Λουκάς και ο Μάρκος τον γνώρισαν;;;;;;;;
ΑΝ εννοείς Χρήστο ότι ήταν μαθητές του... τσακίσου άνοιξε κανά βιβλίο να διαβάσεις. Δεν ήταν ποτέ μαθητές του ούτε ο Λουκάς ούτε ο Μάρκος.
Οι μαθητές του αν θυμάμαι καλά ήταν οι Πέτρος Ιάκωβος Ιωάννης Θωμάς Ιούδας Ματθαίος πρέπει να υπάρχει ένας Φίλιππος και ένας Θαδαίος... τους άλλους δεν τους θυμάμαι αλλά Μάρκος και Λουκάς ΔΕΝ υπάρχουν είμαι βέβαιος.
Τώρα για τον Ιωάννη τον ευαγγελιστή αν ήταν ο μαθητής του... δεν το κόβω το φεάλι μου αλλά νομίζω πως αυτός ήταν με επιφύλαξη όμως. Και ήταν και αυτός που έγραψε την αποκάλυψη.

ΑΥτά και καλό σας διάβασμα... :smokin:

gcrook
18/03/2009, 13:30
Μωρε καλα εκανα εγω οταν στο κατηχητικο αποκαλουσα τον κατηχητη "τουμπεκα" και ηταν ετοιμος καθε Κυριακη να με λουσει κολυβα κυριολεκτικα.
Ετσι εγω διατηρησα τα λογικα μου, εκεινος την πιστη του και ολοι περνουσαμε καλα.:lol:

alximistis
18/03/2009, 13:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Μωρε καλα εκανα εγω οταν στο κατηχητικο αποκαλουσα τον κατηχητη "τουμπεκα" και ηταν ετοιμος καθε Κυριακη να με λουσει κολυβα κυριολεκτικα.
Ετσι εγω διατηρησα τα λογικα μου, εκεινος την πιστη του και ολοι περνουσαμε καλα.:lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:
τουμπέκα;;; από που το έβγαλες αυτό ρε;

doctor x
18/03/2009, 14:34
συμφωνα με ασφαλεις πληροφοριες η κυβερνηση στην προσπαθεια καταπολεμησης της εγκληματικοτητας ετοιμαζεται να προωθησει την ...αλλαγη της επισημης θρησκειας και την εφαρμογη της Σαρια σαν νομο του κρατους .παρακαλειται ο συγγραφεας να ετοιμασει νεο κειμενο με....ολους τους....κινδυνους!:bigcry: :rotflmao: :bigcry:

:smokin:

158639

thou-vou
18/03/2009, 15:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από doctor x
συμφωνα με ασφαλεις πληροφοριες η κυβερνηση στην προσπαθεια καταπολεμησης της εγκληματικοτητας ετοιμαζεται να προωθησει την ...αλλαγη της επισημης θρησκειας και την εφαρμογη της Σαρια σαν νομο του κρατους .παρακαλειται ο συγγραφεας να ετοιμασει νεο κειμενο με....ολους τους....κινδυνους!:bigcry: :rotflmao: :bigcry:

:smokin:

μαρέσει που κάθε φορά που μιλάμε για τις καφρίλες ή τους μύθους της ορθοδοξίας η απάντηση είναι "ναι αλλά το ισλάμ είναι χειρότερο...". Αλλά αυτή είναι η εικόνα του ισλαμ με τα μάτια της δύσης... Όπως δηλαδή οι δυτικές φεμινίστριες καταγγέλλουν τη μαντίλα χωρίς να έχεουν διαβάσει ούτε μια φορά τις γυναίκες της ανατολής... Γι' αυτό και όλες εκείνες οι γυναίκες του Ισλάμ μίλησαν με δυτικές για τα δικά τους προβλήματα έλεγαν... Αφήστε να πολεμησουμε εμείς εδω την πατριαρχεία με τους όρους του Ισλάμ και πολεμείστε εσείς την πατριαρχεία της δύσης με όρους κοινωνικών σχέσεων...
Όπως και να το κάνουμε, η μαντίλλα απέναντι στον πάγκο του αισθητικού χασάπη πλαστικού χειρούργου είναι πταισμα...
Άσε που τόσα χρόνια η παιδική πορνεία όπου ανθεί στην ανατολή απο "δυτικά" πέη συντηρείται...

αλκοολικέ... :bigcry:

tai
19/03/2009, 12:17
μαρέσει που κάθε φορά που μιλάμε για τις καφρίλες ή τους μύθους της ορθοδοξίας η απάντηση είναι "ναι αλλά το ισλάμ είναι χειρότερο...". Αλλά αυτή είναι η εικόνα του ισλαμ με τα μάτια της δύσης... Όπως δηλαδή οι δυτικές φεμινίστριες καταγγέλλουν τη μαντίλα χωρίς να έχεουν διαβάσει ούτε μια φορά τις γυναίκες της ανατολής... Γι' αυτό και όλες εκείνες οι γυναίκες του Ισλάμ μίλησαν με δυτικές για τα δικά τους προβλήματα έλεγαν... Αφήστε να πολεμησουμε εμείς εδω την πατριαρχεία με τους όρους του Ισλάμ και πολεμείστε εσείς την πατριαρχεία της δύσης με όρους κοινωνικών σχέσεων...
Όπως και να το κάνουμε, η μαντίλλα απέναντι στον πάγκο του αισθητικού χασάπη πλαστικού χειρούργου είναι πταισμα...
Άσε που τόσα χρόνια η παιδική πορνεία όπου ανθεί στην ανατολή απο "δυτικά" πέη συντηρείται...

+100000

tai
19/03/2009, 12:27
άιντε γιατί δεν άντεξα :)

Οι μαθητές του αν θυμάμαι καλά ήταν οι Πέτρος Ιάκωβος Ιωάννης Θωμάς Ιούδας Ματθαίος πρέπει να υπάρχει ένας Φίλιππος και ένας Θαδαίος... τους άλλους δεν τους θυμάμαι αλλά Μάρκος και Λουκάς ΔΕΝ υπάρχουν είμαι βέβαιος.
αμα ψαξεις, μεχρι να τους κάνεις 12, θα βρείς και τον Μαρκο και τον Λουκά
Τώρα για τον Ιωάννη τον ευαγγελιστή αν ήταν ο μαθητής του... δεν το κόβω το φεάλι μου αλλά νομίζω πως αυτός ήταν με επιφύλαξη όμως. Και ήταν και αυτός που έγραψε την αποκάλυψη.
ο Ιωαννης ο Μαθητής και απόστολος, εγραψε το "κατα Ιωάννη ευαγγέλιο"
ο Ιωάννης την αποκάλυψης ειναι καμια 150ρια χρονια μετα και δεν ειναι το ιδιο πρόσωπο
Α! Και πουθενα στην βιβλο δεν λέει οτι έχρισε διάδοχο ο Χριστός

:wave2:

Cpt. Haddock
19/03/2009, 12:47

Θείο, τα 4 ευαγγέλια αναφέρουν διαφορετικά ονόματα 12 αποστόλων (πλην των "επωνύμων" :rotflmao: ) οποτε αυτό που λές δε στέκει

Σε ποιον λέει ο μυθος οτι έδωσε τα κλειδιά του παραδείσου ρεεεεεεε????

Cpt. Haddock
19/03/2009, 12:56
Κι επειδή ζήτησες πηγές μερικά ποστ πριν....

Ξεκίνα με "Αποκρυφα Ευαγγέλια"

Μετά:

- "Ο Βίος του Ιησού", Ερνέστ Ρενάν

- "Ο Ιωσήφ και οι αδελφοί αυτού", Τόμας Μαν

- Διάφορα βιβλία του Μάριου Βερέτα σχετικά με Παύλο και Χειρόγραφα Κουμράν

(θα σου έλεγα και τον "Τελευταίο πειρασμο" αλλα φοβάμαι οτι θα σε ταράξει :lol: )

Τέλος, διάβασε τον κανόνα της Καινής Διαθήκης (τα 27 βιβλία), αλλα:

α) Απο το πρωτότυπο, δλδ αρχαία (ελληνιστικά) ελληνικά
β) Απο αγγλικές και όχι ελληνικές εκδόσεις. Οι δεύτερες τελουν συνήθως υπο την εποπτεία του ελληνικου ιερατείου και είναι τίγκα στις περικοπές.

Καλό είναι επίσης σε αντίστοιχη έκδοση να διαβάσεις και την παλαια διαθήκη, κατα τους εβδομήκοντα... είναι εβραϊκοί μύθοι, άλλοι ωραίοι, άλλοι αδιάφοροι, είναι ιστορικά κείμενα (Σολομών, Σειράχ, Μακκαβαίοι) αλλα έχει πλάκα να δεις πόσες φορές πριν τη γνωστή φάση με τη Μαριάμ, εμφανίζεται η ιστορία γυναικών που πλάγιαζαν με αγγέλους για να έχουν τα παιδιά τους υπερφυσικές δυνάμεις :winka:

Αυτά :wave2: :beer: :wave2:

Ξέχασα τα βασικά:

Richard Dawkins:

- Η ψευδαίσθηση του θεού
- Ο εφημέριος του διαβόλου

Και ψάξε στο google αναφορές για :

- Σωκράτη-Χριστό
- Ηρακλή-Χριστό

:D

tai
19/03/2009, 12:59
Θείο, τα 4 ευαγγέλια αναφέρουν διαφορετικά ονόματα 12 αποστόλων (πλην των "επωνύμων" :rotflmao: ) οποτε αυτό που λές δε στέκει
με ενα κερασματάκι, την παρασκευή, σου τα κουβαλάω και τα 4 για σύγκριση και για να γελάσουμε
(και οταν βαζω στοίχημα ξέρω! για ρώτα πρώτα :evil:
Σε ποιον λέει ο μύθος οτι έδωσε τα κλειδιά του παραδείσου ρεεεεεεε????
δεν ειναι διάδοχος ο θυρωρός ρεεεεεεε :lol:
χαζο παράδειγμα :nono:

θα μπορούσες να μου πείς οτι ελέχθη Πέτρος (πέτρα) γιατι επάνω του θα οικοδομήσει την εκκλησία Του

αλλα τοσα ξερεις τοσα λές :lol:

ημιμαθή :a22: :a22:
:rotflmao: :rotflmao:

Cpt. Haddock
19/03/2009, 13:01

μάθε να κάνεις quote ρε χάλια πρώτα :lol: :lol: :lol:

αλλα με το πετραχήλι στο χέρι πως να γράψεις :bigcry:

tai
19/03/2009, 13:17

Ξεκίνα με "Αποκρυφα Ευαγγέλια" που ποτε δεν ηταν απόκρυφα αλλα ευκολα προσβάσιμα για οσους τα'θελαν

Μετά:

- Διάφορα βιβλία του Μάριου Βερέτα σχετικά με Παύλο
μεχρι τωρα μου δίνεις
απόψεις
λογικοφανή σχόλια
αλλα
καμιά "ψαγμενη" ερεύνα
ειναι μερικα βιβλία που θα μπορούσες να τα ειχες γράψει εσύ
δεν αποδεικνύουν τπτ

και Χειρόγραφα Κουμράν
ναι τα εχω διαβάσει
οκ
τι διαφορετικό λένε????

(θα σου έλεγα και τον "Τελευταίο πειρασμο" αλλα φοβάμαι οτι θα σε ταράξει :lol: )
το εχω διαβάσει πριν (πιθανον) μάθεις γραφή και ανάγνωση (λόγω ηλικίας)

ΠΑΝΤΑ απο εκαι τα διαβαζω (άλλωστε ειναι εύκολη η αλεξανδρινή )

β) Απο αγγλικές και όχι ελληνικές εκδόσεις. Οι δεύτερες τελουν συνήθως υπο την εποπτεία του ελληνικου ιερατείου και είναι τίγκα στις περικοπές.

Καλό είναι επίσης σε αντίστοιχη έκδοση να διαβάσεις και την παλαια διαθήκη, κατα τους εβδομήκοντα... είναι εβραϊκοί μύθοι, άλλοι ωραίοι, άλλοι αδιάφοροι, είναι ιστορικά κείμενα (Σολομών, Σειράχ, Μακκαβαίοι) αλλα έχει πλάκα να δεις πόσες φορές πριν τη γνωστή φάση με τη Μαριάμ, εμφανίζεται η ιστορία γυναικών που πλάγιαζαν με αγγέλους για να έχουν τα παιδιά τους υπερφυσικές δυνάμεις :winka:
δυστυχώς για της θέσης σου, ΚΑΙ αυτο το εχω διαβάσει!
Μάλλον όμως δεν το εχεις διαβάσει εσύ για να λές αυτές της ιστορίες για ζευγαρώματα με αγγέλους

Ξέχασα τα βασικά:

Richard Dawkins:

- Η ψευδαίσθηση του θεού
δεν θα διαφωνήσω οτι παρα πολλοί καλοί συγγραφείς εχουν πει διάφορες απόψεις
Αυτο δεν θα κανει ΠΟΤΕ της αποψεις αυτες να ειναι μια σοβαρή επιστημονικά τεκμηριωμένη και ιστορικά στηριγμένη απάντηση στο κατα τα λεγόμενα τους,αναπόδεικτο και ανύπαρκτο ιστορικά πρόσωπο του Χριστού
οσα και να γραφτούν για την μη ύπαρξη της αμερικής, όσα βραβεία λογοτεχνίας και να πάρουν τα Χ βιβλία, δεν θα μπορούν να γίνουν τίποτα περισσότερο απο "λογοτεχνικές απόψεις"

- Σωκράτη-Χριστό
- Ηρακλή-Χριστό
αν ψαξεις και για Ηλία- Χρήστο θα βρείς περισσότερα κοινά

βαλε και την αριθμολογία μέσα να το κάνουμε πουτάνα :rotflmao:

:wave2: :beer: :beer:

Cpt. Haddock
19/03/2009, 13:22
Χρήστο, ούτε τα ευαγγέλια αποδεικνύουν τίποτα...

Κείμενα είναι, γραμμένα απο Ιουδαίους και Ρωμαιο-ιουδαίους (Λουκάς-Μαρκος). Το οτι η χριστιανική εκκλησία τα έχρισε αληθειες ΔΕΝ σημαίνει οτι είναι...

Γιατί να είναι αληθεια το θαύμα του όρους των ελαιών και να μην είναι αλήθεια η Λερναια Υδρα;

Διότι το πρώτο είχε καλυτερες δημόσιες σχέσεις ( = Παύλος )

Btw η Λερναία Υδρα είναι μια ωραιότατη αλληγορία σχετικά με ενα γνώρισμα της περιοχής (Λέρνα)

Ελέησον δέσποτα :lol:

(τώρα το είδα)

(Μια και είπες αριθμολογία...)

Το οτι το νούμερο 12 εμφανίζεται στους ελληνικους θεους, στους αθλους του ηρακλη, στις δώδεκα φυλες του ισραήλ, στους 12 μήνες και στους 12 αποστόλους ΔΕΝ σΕ λέει κατι ρε?

vangelis 64
19/03/2009, 13:24
[B
βαλε και την αριθμολογία μέσα να το κάνουμε πουτάνα [/B]
έλα μωρέ σιγά...τι σημαίνει δηλαδή 888,σημαίνει τίποτα;:a55:

tai
19/03/2009, 13:37
βρε αγόρι μου
το αν τα ευαγγέλια λενε η οχι την αλήθεια
ειναι θεμα αυτων που το πιστεύουν.

το να προσπαθεί ο πάσα ενας, όμως, να μου αποδείξει με ΑΛΛΑ παραμύθια, οτι δεν ειναι ετσι,
ειναι τουλάχιστον οξύμωρο αν οχι αστείο.
η ολη φάση παίζει μονο αν αποδεχθεί κάποιος οτι αυτο που γράφτηκε όντος έγινε.
Με την ιδια ακριβώς λογική αποδέχθηκε ο κόσμος τον Θουκυδίδη.
Εχουν βρεί ΜΟΝΟ ΕΝΑ γραπτό του.
Αυτο δεν εμπόδισε τούς σοβαρούς μελετητές να εκτιμήσουν το περιεχόμενο και όχι το που και το πώς βρέθηκε.
Και στον χριστιανισμό δεν εξετάζουμε το αν έγραφε με το αριστερό ο Ιωάννης ή αν ο Πέτρος ειχε πιασει τον Χριστό απο το μανίκι, άλλα το αν η κοινωνία μας έγινε καλύτερη απο τον καιρό που η ηθική που δίδαξε ο Ιησούς πέρασε στην ζωή μας
Αν τωρα κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση και έκαναν τα χίλια μύρια, δεν εχει να κανει με την ηθική του χριστιανισμού, αλλά με τους ανήθικους που κατω απο τον μανδύα του χριστιανού (εν προκειμένω, γιατί παίζουν και άλλοι "μανδύες") βρήκαν την ευκαιρία τους και εξευτέλισαν για ίδιον κέρδος την καλύτερη ηθική που κυκλοφόρησε μέχρι σήμερα.

Το οτι το νούμερο 12 εμφανίζεται στους ελληνικους θεους, στους αθλους του ηρακλη, στις δώδεκα φυλες του ισραήλ, στους 12 μήνες και στους 12 αποστόλους ΔΕΝ σΕ λέει κατι ρε?
ναι το οτι το 12 ηταν το μετρο (οπως εχουμε σήμερα το 10)
αλλωστε το 12 διαιρείται περισσότερες φορες απο το 10 αρα ειναι πιο χρήσιμο
οσο και αν φαίνεται παράξενο χρησιμοποιήθηκε γιαυτο το λόγο ποοοολλλεεεες φορές και δεν ειναι κατι μαγικό η δανικό
:winka:

tai
19/03/2009, 13:48
έλα μωρέ σιγά...τι σημαίνει δηλαδή 888,σημαίνει τίποτα;:a55:

ξερ'ς οτι το 666 ειναι η αντιστροφή του 999?
3χ3=9 χ3=999
ΑΝΤΙΧριστος =ΑΝΤΙθετο =666

ο αντίχριστος ειναι ο καθρέφτης

Cpt. Haddock
19/03/2009, 13:49
Εγώ απλώς σου δίνω ενδείξεις οτι οι ιστορίες που λένε τα "εγκεκριμένα" ευαγγέλια ειναι κατασκευασμένες με βάση παλαιότερους μύθους, γι' αυτό και δε χρειάζεται να τα πολυπιστεύεις.

Διότι απλά, η νέα θρησκεία έπρεπε να επικρατήσει της παλιάς, άρα έπρεπε να δανειστεί αναφορές και ημερομηνίες για να γίνει πιο ευκολοχώνευτη στους παγανιστές.

Είχε ενα καλό Marketing manager (Παυλος), έλεγε όμορφα πράγματα, βρήκε καλό χορηγό (Κωνσταντίνος) και έτοιμη η νέα σουπα να φάει η μάζα

:wave2: :wave2: :wave2:

Και περιμέναμε 1600 χρόνια να έρθει η τεχνολογική επανάσταση για να δούμε "θεού πρόσωπο" :lol: :lol: :lol:

(σε ήχο β' πλαγιο) Ανω σχώμεν τας καρδίας :beer:

thou-vou
19/03/2009, 13:55

αλλα με το πετραχήλι στο χέρι πως να γράψεις :bigcry:

με πέθανες καριόλη... :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:

tai
19/03/2009, 14:17
Εγώ απλώς σου δίνω ενδείξεις οτι οι ιστορίες που λένε τα "εγκεκριμένα" ευαγγέλια ειναι κατασκευασμένες με βάση παλαιότερους μύθους, γι' αυτό και δε χρειάζεται να τα πολυπιστεύεις.

Διότι απλά, η νέα θρησκεία έπρεπε να επικρατήσει της παλιάς, άρα έπρεπε να δανειστεί αναφορές και ημερομηνίες για να γίνει πιο ευκολοχώνευτη στους παγανιστές.

Είχε ενα καλό Marketing manager (Παυλος), έλεγε όμορφα πράγματα, βρήκε καλό χορηγό (Κωνσταντίνος) και έτοιμη η νέα σουπα να φάει η μάζα

:wave2: :wave2: :wave2:

Και περιμέναμε 1600 χρόνια να έρθει η τεχνολογική επανάσταση για να δούμε "θεού πρόσωπο" :lol: :lol: :lol:

(σε ήχο β' πλαγιο) Ανω σχώμεν τας καρδίας :beer:

σκεψου οτι την βίβλο την μετέφρασαν οι 70κοντα ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ 50 χρόνια πριν γεννηθεί ο Χριστός
Αυτο μονο του δείχνει οτι δεν φτιάξανε κατι για τον χριστιανισμο αλλα τους βγήκε!
-1

ναι βάλανε τα Χριστούγεννα στο χειμερινό ηλιοστάσιο για τους παγανιστές και?

λετε οτι ειναι κατασκευασμενα τα ευαγγελια
τα παλαιότερα ευαγγέλια (που ειναι απόδειξη οτι ειναι ιδια με τα σημερινά) είναι του 70 εως 120μχ πολύ πριν γίνει επίσημη θρησκεία
πιο ιερατείο τα "πείραξε" οταν δεν υπήρχε ακομα αυτο το ιερατιο και ζούσαν ακομα αυτοι που βίωσαν το Γεγονος?
-2

Στην Ρωμη δίδαξε ο Πέτρος αρα το "μαρκετινκ παυλος" δεν
ο Παύλος δίδαξε λίγο και σε όγκο αλλα και γεωγραφικά (Μακεδονία κυρίως -Αθηνα-κορινθο)
στην μικρα Ασία που άνθισε ο χριστιανισμός δεν εκανε παρα 2-3 κηρύγματα
-3

Ο Κωνσταντίνος απλά αναγνώρισε την θρησκεία της πλειοψηφίας τοτε και πριν με το "εν τουτο νικα" την εκμεταλλεύτηκε
-4

οσο για το πιανου "Θεού πρόσωπο" έχουμε δει με την τεχνολογική επανάσταση θα σου πώ μια ιστορία
στον πρώτο παγκόσμιο ενας γερμανος αγρότης πηρε το καρο του και πηγε για προμήθειες
χάλασε ολα τα λευτά του σε ένα και μονο αγαθό που με αυτο γέμησε το κάρο του
Δεν ειχε ανάγκη για να ζήσε την οικογένειά του τπτ αλλο γιατι ολα τα αλλα τα ειχε και ηθελε μονο απο αυτο το ενα αγαθό

το αγαθο αυτο ηταν το ΑΛΑΤΙ
μετα ήρθε η τεχνολογία και το αλάτι ειναι το μονο που μας λείπει Ε?

αλλα εδω ειναι μια αλλη ιστορια αλλο κεφάλαιο και αλλη αμαρτία:evil:
:beer: :beer:

doctor x
19/03/2009, 14:20

συμφωνω οτι η δυση βλεπει εναν εντελως διαφορετικο κοσμο με τα δικα της κριτηρια και τη δικη της ματια.γι αυτο και δεν μπορει να καταλαβει πολλες φορες(και κανει και τα...αντιστοιχα πολιτικα λαθη).και δεν ...εννοουσα οτι το Ισλαμ ειναι χειροτερο.απλα ο σημερινος φονταμενταλισμος μεγαλου κοματιου του συνεπικουρουμενος απο την οικονομικη/πολιτικη κατασταση των κοινωνιων του θυμιζει τις...παιδικες ασθενειες του χριστιανισμου προηγουμενων αιωνων.αλλο η κατανοηση βεβαια κ αλλο η δικαιολογηση γεγονοτων οπως πχ ο ...λιθοβολισμος σαν τιμωρια γυναικας που...βιαστηκε!(ακραιο παραδειγμα)
αλλο τι ειναι κατι αλλο πως χρησιμοποιειται(μπακραουντ η...διεθνης!:bigcry: )
(μ εκανες ν απαντησω σοβαρα μ@λ@κα!δεν...ντρεπεσαι!):beer:
καλως η ...κακως υπαρχει μεγαλυτερη ανοχη πλεον (οσον αφορα ΓΕΝΙΚΑ το θρησκευτικο κοματι τουλαχιστον) στα χριστιανικα κρατη

158728

tai
19/03/2009, 14:26
το αγαλματένιο κορμί μου σε κοινή θέα :mad:

γμτ θα με ματιάσουν:sick:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

158729

Cpt. Haddock
19/03/2009, 14:45
ρε ιερομόναχε της συμφοράς δεν έρχεσαι στο ΠΣΚ?

Θα πιούμε τσιπουρα και θα καταρρίψω τις παλιοθεωρίες σου για πλακα :lol: :lol: :lol:

tai
19/03/2009, 15:35
ρε ιερομόναχε της συμφοράς δεν έρχεσαι στο ΠΣΚ?

Θα πιούμε τσιπουρα και θα καταρρίψω τις παλιοθεωρίες σου για πλακα :lol: :lol: :lol:
εγεινεεεε
θα σε σκίσω ημιμαθή αριστερέ καπιταλιστή:lol: :rotflmao: :rotflmao:
:beer: :beer: :beer:

Aggelos_SV
19/03/2009, 15:50

Ξεκίνα με "Αποκρυφα Ευαγγέλια" .....

.....εμφανίζεται η ιστορία γυναικών που πλάγιαζαν με αγγέλους για να έχουν τα παιδιά τους υπερφυσικές δυνάμεις :winka:

Αχ....που 'ναι ο βεστρωμάς να γίνει "παιχνίδι":D :lol:

vangelis 64
19/03/2009, 16:07
ξερ'ς οτι το 666 ειναι η αντιστροφή του 999?
3χ3=9 χ3=999
ΑΝΤΙΧριστος =ΑΝΤΙθετο =666

ο αντίχριστος ειναι ο καθρέφτης Πώς ,αμέ!Πάντα το "κακό" ήταν η σκιά τού "καλού" άλλωστε.
Ανάποδος σταυρός,ανάποδη πεντάλφα,ανάποδος σταυρός και σπασμένος(ναι...το σήμα τής ειρήνης είναι),λευκό-μαύρο κλπ.

Επίσης το 999 βγαίνει από το "τριαδικός θεός" (εκτός από τη ducati)και το όνομα Ιησούς κάνει 888,οπου 8 λέγεται πως είναι ο αριθμός τού Χριστού,το σύμβολο τού απείρου κιέτς.

Επίσης το 666 έχει να κάνει με το άτομο(ή μόριο)τού άνθρακα,που είναι η βάση κάθε οργανικής ουσίας.Η ύλη δηλαδή.κι από την άλλη η πνευματικότητα.
Το τι προσκυνάει η ανθρωπότητα σήμερα,δεν θέλει και πολύ ρώτημα.:evil:

Τώρα....τι σημαίνουν όλα αυτά,τα περί αριθμολογίας,πιάσ' το αυγό και κούρευ'το.Κάτι σημαίνουν πάντως και σίγουρα δεν είναι τυχαία.:D

SVX
19/03/2009, 16:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
Αχ....που 'ναι ο βεστρωμάς να γίνει "παιχνίδι":D :lol:

ΑμαΝΑΓειαΣΟΥ ...!!!:a10:

Ανάποδος σταυρός,ανάποδη πεντάλφα,ανάποδος σταυρός και σπασμένος(ναι...το σήμα τής ειρήνης είναι),λευκό-μαύρο κλπ.

:dizzy: :dizzy:

158730

thou-vou
20/03/2009, 06:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
ΑμαΝΑΓειαΣΟΥ ...!!!:a10:

:dizzy: :dizzy:

:eyepop:
ο χριστός και η παναγία!!!!!!!!!

tai
21/03/2009, 03:58
καπετάνιο δεν εισαι εντάξει
τσάμπα κουβαλαγα τα ευαγγέλια ρε?:mad:
το ειχα το κερασμα σίγουρο δεν ειχα και λεφτα μαζι γμτ :mad:

:lol: :lol:

για να το κλείσω
το θεμα ειναι οτι παρα πολλοί εχουν γραψει παρα πολλα επιχειρηματολογώντας εναντιων λογων
που δεν ειπώθηκαν ποτε
που κανενα ευαγγελιο δεν τα γραφει
που το ορθόδοξο δογμα δεν υποστήριξε η εγραψε ποτε
ολοι αυτοι εναντιώνονται στα στραβα (συμφωνούμε) των καθολικων και των προτεσταντων
του χριστιανισμου οπως εφαρμόστηκε στην ευρώπη και κυρίως τον μεσαίωνα
Μεταφέρωντας εδω αυτα τα επιχειρίματα τα κανουν άχρηστα γιατι εδω δεν υποστιρίχτικε ΠΟΤΕ ενας τετοιος Θεος.
για τους ιδιους ακριβώς λόγους (και για αλλους) η αρχική εκκλησια τους διέγραψε και τους ειπε αιρετικούς

απο εκει και περα το αν ειναι η οχι αποδεκτος ο χριστιανισμος, ειναι αυτος που ευθύνεται για τα περισσότερα δικαιώματα που σήμερα θεωρούμε αυτονόητα, και που δεν προϋπήρχαν.

τα ξαναλεμε

alximistis
21/03/2009, 06:49

παππού... :D είσαι λάθος ψάξτο καλύτερα!!! τα έχεις μπερδέψει... αμ τι να σε κάνουμε δεν έρχεται μόνο του το ρημάδι :lol: :lol:

DrBig
21/03/2009, 07:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Elle
Μια που άλλαξα γνώμη και διάβασα μόλις τώρα τα post σου μάλλον
θα σχολιάσω:

Σαν να το παρακάνεις με αυτό σου τον προβληματισμό δε νομίζεις;
Το να γελοιοποιείς την Καινή Διαθήκη να είσαι σίγουρος πως δικαίωμά
σου δεν είναι, διότι αν είσαι τόσο αναίσθητος όσο χρειάζεσαι για να
τη σατυρίζεις, τότε πες μου γιατί βαπτίστηκες Χριστιανός; Ή μάλλον
μίλα ξεκάθαρα για τη θρησκευτική σου αντίληψη: Είσαι Άθεος ή
Ιαχωβάς; Απάντησε απλά και να ξεκαθαρίζεις λίγο το τι λες, γιατί
μέχρι στιγμής λες αρλούμπες.:sick: :sick:

Οπως ο καθε ενας εχει δικαιωμα να πιστευει ο,τι γουσταρει, ετσι εχει και δικαιωμα να εκφραζει την αποψη του ελευθερα. Αν αισθανεσαι οτι η πιστη σου γελειoποιειται, το προβλημα ειναι δικο σου.
Το επιχειρημα για την βαπτιση ειναι γελειο, μια και οταν εισαι 1 ετους δε σε ρωτανε. Ασε που η φραση σου δε βγαζει νοημα.

DrBig
21/03/2009, 07:46

Ξεκίνα με "Αποκρυφα Ευαγγέλια"

Μετά:

- Διάφορα βιβλία του Μάριου Βερέτα σχετικά με Παύλο και Χειρόγραφα Κουμράν

Ξέχασα τα βασικά:

Richard Dawkins:

- Η ψευδαίσθηση του θεού

- Σωκράτη-Χριστό
- Ηρακλή-Χριστό

Να προσθεσω στον καταλογο των βιβλιων και το 'why i am not a christian' του Bertrand Russell.

Αλλα ασχετα με οποιοδποτε βιβλιο, το θεμα της πιστης δεν ειναι θεμα γνωσης.
Πολυ απλα, ο καθε πιστος ασπαζεται την αποψη που συμφερει το ψυχολογικο του μεικαπ. Το λαθος ειναι στο οτι αντι να αρκειται στο γεγονος οτι αυτο τον κανει να αισθανεται καλλιτερα, κανει το αλμα να ειναι βεβαιος/η οτι ετσι ειναι και τα πραγματα επειδη αυτος/η ετσι το βλεπει.
Ο εγωισμος σε ολο του το μεγαλειο δηλαδη. Η ουσια της φιλοσοφιας βρισκεται στην κριτικη των αξιωματων στα οποια βασιζεται η λογικη. Το αν αυτο γινεται η οχι διαχωριζει και τον πιστο απο τον φιλοσοφο.

Αντε τωρα να εξηγησεις οτι
1) το ερωτημα αν υπαρχει θεος ειναι ατοπο ως κακκιστα ορισμενο και συνεπως αναπαντητο
2) Ακομα κι αν δεν ισχυε το (1) ο φουκαρας δεν θα ειχε αλλη επιλογη απο το να φτιαξει το συμπαν συμφωνα με απολυτως λογικους φυσικους νομους.
3) Τα μαθηματικα υπαρχουν στη φυση πισω και απο την τελευταια πετρα.

TROOPER
21/03/2009, 11:27
:eyepop:
χριστός + παναγία!!!!!!!!!

=love for ever :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :bigcry:

zephyr1
21/03/2009, 17:04
Τι πες τωρα.:hypnotize

Thou vou :beer:

tai
22/03/2009, 02:15
παππού... :D είσαι λάθος ψάξτο καλύτερα!!! τα έχεις μπερδέψει... αμ τι να σε κάνουμε δεν έρχεται μόνο του το ρημάδι
εσυ μετα απο τα πολλα λαθη που εχεις κανει, καλο ειναι να μην μιλάς σε σοβαρά θέματα, όντας παντελώς αδιάβαστος και άσχετος επι παντός επιστητού.
:a36: :a36:

μα ρε μλκ δεν ηταν ο Λουκάς και ο Ματθαίος μαθητές:rotflmao: :rotflmao:
και ο ιωαννης του ευαγγελίου, μετα απο 150-200 χρόνια έγραψε την αποκάλυψη:rotflmao: :bawl: :rotflmao: :rotflmao:
αιντε αυτοκτονα ρεεεεεε:rotflmao:
εισαι και μμε:lol: :rotflmao: :rotflmao:

:a43:

vangelis 64
22/03/2009, 06:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Να προσθεσω στον καταλογο των βιβλιων και το 'why i am not a christian' του Bertrand Russell.

Αλλα ασχετα με οποιοδποτε βιβλιο, το θεμα της πιστης δεν ειναι θεμα γνωσης.
Πολυ απλα, ο καθε πιστος ασπαζεται την αποψη που συμφερει το ψυχολογικο του μεικαπ. Το λαθος ειναι στο οτι αντι να αρκειται στο γεγονος οτι αυτο τον κανει να αισθανεται καλλιτερα, κανει το αλμα να ειναι βεβαιος/η οτι ετσι ειναι και τα πραγματα επειδη αυτος/η ετσι το βλεπει.
Ο εγωισμος σε ολο του το μεγαλειο δηλαδη. Η ουσια της φιλοσοφιας βρισκεται στην κριτικη των αξιωματων στα οποια βασιζεται η λογικη. Το αν αυτο γινεται η οχι διαχωριζει και τον πιστο απο τον φιλοσοφο.

Αντε τωρα να εξηγησεις οτι
1) το ερωτημα αν υπαρχει θεος ειναι ατοπο ως κακκιστα ορισμενο και συνεπως αναπαντητο
2) Ακομα κι αν δεν ισχυε το (1) ο φουκαρας δεν θα ειχε αλλη επιλογη απο το να φτιαξει το συμπαν συμφωνα με απολυτως λογικους φυσικους νομους.
3) Τα μαθηματικα υπαρχουν στη φυση πισω και απο την τελευταια πετρα. Άρα λοιπόν...

Ο πιστός=μη φιλόσοφος=μη ερευνητής=οπαδός...έχει φάει την παραμύθα και,από εγωισμό και μόνο,προσπαθεί να κάνει τον ντουνιά να ταιριάξει στη θεώρηση που έχει φτιάξει γι' αυτόν.

Από την άλλη ο λογικός=φιλόσοφος=ερευνητής=απαλλαγμένος από εγωισμούς...έχει σαν όπλο την επιστημονική έρευνα και εντελώς αντικειμενικά και αμερόληπτα παρατηρεί και εξηγεί αυτά που συμβαίνουν γύρω και μέσα του.

Κατάλαβα σωστά;

DrBig
22/03/2009, 07:35
Άρα λοιπόν...

Ο πιστός=μη φιλόσοφος=μη ερευνητής=οπαδός...έχει φάει την παραμύθα και,από εγωισμό και μόνο,προσπαθεί να κάνει τον ντουνιά να ταιριάξει στη θεώρηση που έχει φτιάξει γι' αυτόν.

Από την άλλη ο λογικός=φιλόσοφος=ερευνητής=απαλλαγμένος από εγωισμούς...έχει σαν όπλο την επιστημονική έρευνα και εντελώς αντικειμενικά και αμερόληπτα παρατηρεί και εξηγεί αυτά που συμβαίνουν γύρω και μέσα του.

Κατάλαβα σωστά;

Με το δευτερο σκελος συμφωνω.

Τωρα σχετικα με το πρωτο εχω καποιες επιφυλλαξεις. Υπαρχει ενας και μονο ενας τροπος να σκεφτεσαι λογικα, αλλα παρα πολλοι τροποι με τους οποιους μπορεις να πιστευεις. Στην πλειονοτητα τους ομως οι 'πιστοι' ειναι ετσι οπως ακριβως τους περιγραφεις. Ειδικα οι πιστοι των μονοθειστικων θρησκειων.

Προφανως, οποιοσδηποτε διατεινεται οτι ειναι 'φιλοσοφος' δεν σημαινει πως πραγματικα ειναι. Οπως επισης, η καθαρη και αντικειμενικη σκεψη, απαλλαγμενη απο ψυχολογικες ορμες ειναι εξαιρετικα δυσκολο να επιτευχθει. Παντως, ειναι παντα ευκολο να αποδειχθει η οποιαδηποτε 'τρυπα' αυτης.

doctor x
22/03/2009, 09:14
this thread contains 2 much CULTURE 4 me!:dizzy:

158935

vangelis 64
23/03/2009, 13:24
Με το δευτερο σκελος συμφωνω.

Τωρα σχετικα με το πρωτο εχω καποιες επιφυλλαξεις. Υπαρχει ενας και μονο ενας τροπος να σκεφτεσαι λογικα, αλλα παρα πολλοι τροποι με τους οποιους μπορεις να πιστευεις. Στην πλειονοτητα τους ομως οι 'πιστοι' ειναι ετσι οπως ακριβως τους περιγραφεις. Ειδικα οι πιστοι των μονοθειστικων θρησκειων.

Προφανως, οποιοσδηποτε διατεινεται οτι ειναι 'φιλοσοφος' δεν σημαινει πως πραγματικα ειναι. Οπως επισης, η καθαρη και αντικειμενικη σκεψη, απαλλαγμενη απο ψυχολογικες ορμες ειναι εξαιρετικα δυσκολο να επιτευχθει. Παντως, ειναι παντα ευκολο να αποδειχθει η οποιαδηποτε 'τρυπα' αυτης. Πάμε από το πρώτο σκέλος λοιπόν.

Κατ' αρχήν κάνεις ένα σοβαρό λάθος.Μπερδεύεις την πίστη με την ευπιστία.Ο εύπιστος,ο ευκολόπιστος είναι προφανώς αφελής και καταπίνει αμάσητο ό,τι τού σερβίρουν.
Γίνεται λοιπόν οπαδός.Και σαν οπαδός έχει μικρή οπτική γωνία τών πραγμάτων,αποτέλεσμα τών ιδεών-προκαταλήψεών του.
Ο οπαδός θα πάει να πολεμήσει και να σκοτώσει στο όνομα τού Χριστού,θα βάλει τούς αλλόπθρησκους στην πυρά,θα αφορίσει(χαχαχα)και γενικά θα κάνει ό,τι τού υπαγορεύει ο παππάς,ιμάμης,γκουρού του.

Αυτός που πιστεύει στο Θεό,έχει μπει στον κόπο να μελετήσει πέντε πραγματάκια γύρω από τη διδασκαλία.Και αφού μιλάμε για το Χριστό,τι είπε μεταξύ άλλων ο Ιησούς;

Ερευνάτε τάς γραφάς,ζητήστε και θα σάς δοθεί,χτυπήστε την πόρτα και θα ανοίξει...και φυσικά όλη του η ζωή και η φιλοσοφία συνοψιζόταν γύρω από την αγάπη.
Ποτέ μα ποτέ δεν προσεταιρίστηκε οτιδήποτε είχε να κάνει με εξουσία,δύναμη και πλούτο.
Σε ό,τι είπε και έκανε υπήρχε πάντα ένας συμβολισμός.Άκουγες δηλαδή μια ωραία ιστοριούλα(παραβολές)και πίσω απ' αυτή υπήρχε πάντα κρυμμένη απέραντη σοφία και γνώση.
Και ήταν κρυμμένη γιατί δεν είναι ο καθένας έτοιμος να διαχειριστεί τη δύναμη που υπάρχει σ' αυτήν.

Όπως έλεγε και ο ίδιος..."Στούς χίλιους που θα με ακούσουν,ένας θα με καταλάβει.Στούς χίλιους που θα με καταλάβουν,ένας θα με ακολουθήσει.Στούς χίλιους που θα με ακολουθήσουν,ένας είναι δικός μου".

Δεν γύρευε ανθρωπάκια τύπου"σήκω κάτσε",όπως γυρεύουν οι αρχηγοί των εκκλησιών και κυβερνήσεων σήμερα.Έψαχνε Πολεμιστές!

Η πίστη,όπως έχει ειπωθεί,είναι θέμα προτίμησης.Μού αρέσει λοιπόν να πιστεύω στο Θεό,μού αρέσει να πιστεύω στην ανώτερη δύναμη που είναι εκεί έξω και ταυτόχρονα μέσα μου...
μού αρέσει που,όταν μια φορά πήγα στην Τήνο για βόλτα,άρχισα να κλαίω σα μωρό παιδί χωρίς λόγο,όταν ανέβαινα να πάω να δω την εκκλησία,
μού αρέσει να πιστεύω στη Θεϊκή δημιουργία και όχι στο μπιγκ μπανγκ,μού αρέσει να πιστεύω στη Θεϊκή παρέμβαση στην ίαση κάποιας σοβαρής αρρώστειας και όχι στο"η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά"... όμως...

Και τη θεωρία τής Μεγάλης έκρηξης θα μελετήσω,και μαθηματικά θα μελετήσω,και ιατρική θα σπουδάσω,και μηχανή που πάει στο διάστημα θα φτιάξω και,γενικά ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσω τον δρόμο τής επιστήμης.
Δεν θα τον κάνω όμως αυτοσκοπό ούτε θεό μου.Διότι....

Δεύτερο σκέλος.

Ο λογικός,ο ερευνητής,ο επιστήμονας λειτουργεί βάσει τής γνώσης που έχει αποκομίσει και θα ψάξει,θα πειραματιστεί μέχρι να βγάλει το πόρισμά του.
Πόρισμα που θα είναι χειροπιαστό,αυταπόδεικτο και,πολλές φορές,αξιωματικό.
Τα πιστεύω του υπαγορεύονται από την προσωπική του δύναμη και τίς πέντε αισθήσεις,πράγματα δηλαδή που μπορεί να καταλάβει.Ένα κι ένα κάνουν δύο!

Θα βάλει το νυστέρι,το λέιζερ ή τα φάρμακα για να θεραπεύσει,θα χτίσει θαυμαστά μνημεία και,όταν τον ρωτήσεις...
...γιατί μού έρχονται δάκρυα στο άκουσμα τού τάδε κομματιού,γιατί λιποθυμάω όταν δω αίμα,πώς η μάνα σήκωσε το φορτηγό κι έβγαλε από κάτω το παιδί της...
θα σού μιλήσει για ορμόνες,για νευρώνες,για διεργασίες που γίνονται στο τάδε μέρος τού εγκεφάλου και θα σού δώσει τελικά μια εξήγηση "επιστημονικά τεκμηριωμένη."

Τώρα βέβαια κανείς δεν έχει μπορέσει να καταλάβει τι έκανε ο Χουντίνι,πώς ο γέροντας Πορφύριος συζητούσε με αλλοδαπούς χωρίς να ξέρει ούτε μία ξενική λέξη,πώς ο Νοστράδαμος και ο Κοσμάς ο Αιτωλός βλέπαν τόσα χρόνια μπροστά....κι άλλα πολλά κι άλλα πολλά.

Οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με τούς φυσικούς νόμους (ενόραση,μαντεία,παραφυσικά φαινόμενα),απορρίπτεται ή χλευάζεται.Στην καλύτερη περίπτωση βέβαια η επιστήμη,ως γνωστόν,σηκώνει τα χέρια.

Και σε ρωτώ...δεν είναι φοβερός εγωισμός να απαξιώνεις αυτό που δεν γνωρίζεις ή δεν μπορείς να καταλάβεις;

Αρχικά δημιουργήθηκε από doctor x
this thread contains 2 much CULTURE 4 me!:dizzy:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

DrBig
23/03/2009, 15:09
Πάμε από το πρώτο σκέλος λοιπόν.

Κατ' αρχήν κάνεις ένα σοβαρό λάθος.Μπερδεύεις την πίστη με την ευπιστία.Ο εύπιστος,ο ευκολόπιστος είναι προφανώς αφελής και καταπίνει αμάσητο ό,τι τού σερβίρουν.
Γίνεται λοιπόν οπαδός.Και σαν οπαδός έχει μικρή οπτική γωνία τών πραγμάτων,αποτέλεσμα τών ιδεών-προκαταλήψεών του.
Ο οπαδός θα πάει να πολεμήσει και να σκοτώσει στο όνομα τού Χριστού,θα βάλει τούς αλλόπθρησκους στην πυρά,θα αφορίσει(χαχαχα)και γενικά θα κάνει ό,τι τού υπαγορεύει ο παππάς,ιμάμης,γκουρού του.

Αυτός που πιστεύει στο Θεό,έχει μπει στον κόπο να μελετήσει πέντε πραγματάκια γύρω από τη διδασκαλία.Και αφού μιλάμε για το Χριστό,τι είπε μεταξύ άλλων ο Ιησούς;

Ερευνάτε τάς γραφάς,ζητήστε και θα σάς δοθεί,χτυπήστε την πόρτα και θα ανοίξει...και φυσικά όλη του η ζωή και η φιλοσοφία συνοψιζόταν γύρω από την αγάπη.
Ποτέ μα ποτέ δεν προσεταιρίστηκε οτιδήποτε είχε να κάνει με εξουσία,δύναμη και πλούτο.
Σε ό,τι είπε και έκανε υπήρχε πάντα ένας συμβολισμός.Άκουγες δηλαδή μια ωραία ιστοριούλα(παραβολές)και πίσω απ' αυτή υπήρχε πάντα κρυμμένη απέραντη σοφία και γνώση.
Και ήταν κρυμμένη γιατί δεν είναι ο καθένας έτοιμος να διαχειριστεί τη δύναμη που υπάρχει σ' αυτήν.

Όπως έλεγε και ο ίδιος..."Στούς χίλιους που θα με ακούσουν,ένας θα με καταλάβει.Στούς χίλιους που θα με καταλάβουν,ένας θα με ακολουθήσει.Στούς χίλιους που θα με ακολουθήσουν,ένας είναι δικός μου".

Δεν γύρευε ανθρωπάκια τύπου"σήκω κάτσε",όπως γυρεύουν οι αρχηγοί των εκκλησιών και κυβερνήσεων σήμερα.Έψαχνε Πολεμιστές!

Η πίστη,όπως έχει ειπωθεί,είναι θέμα προτίμησης.Μού αρέσει λοιπόν να πιστεύω στο Θεό,μού αρέσει να πιστεύω στην ανώτερη δύναμη που είναι εκεί έξω και ταυτόχρονα μέσα μου...
μού αρέσει που,όταν μια φορά πήγα στην Τήνο για βόλτα,άρχισα να κλαίω σα μωρό παιδί χωρίς λόγο,όταν ανέβαινα να πάω να δω την εκκλησία,
μού αρέσει να πιστεύω στη Θεϊκή δημιουργία και όχι στο μπιγκ μπανγκ,μού αρέσει να πιστεύω στη Θεϊκή παρέμβαση στην ίαση κάποιας σοβαρής αρρώστειας και όχι στο"η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά"... όμως...

Και τη θεωρία τής Μεγάλης έκρηξης θα μελετήσω,και μαθηματικά θα μελετήσω,και ιατρική θα σπουδάσω,και μηχανή που πάει στο διάστημα θα φτιάξω και,γενικά ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσω τον δρόμο τής επιστήμης.
Δεν θα τον κάνω όμως αυτοσκοπό ούτε θεό μου.Διότι....

Δεύτερο σκέλος.

Ο λογικός,ο ερευνητής,ο επιστήμονας λειτουργεί βάσει τής γνώσης που έχει αποκομίσει και θα ψάξει,θα πειραματιστεί μέχρι να βγάλει το πόρισμά του.
Πόρισμα που θα είναι χειροπιαστό,αυταπόδεικτο και,πολλές φορές,αξιωματικό.
Τα πιστεύω του υπαγορεύονται από την προσωπική του δύναμη και τίς πέντε αισθήσεις,πράγματα δηλαδή που μπορεί να καταλάβει.Ένα κι ένα κάνουν δύο!

Θα βάλει το νυστέρι,το λέιζερ ή τα φάρμακα για να θεραπεύσει,θα χτίσει θαυμαστά μνημεία και,όταν τον ρωτήσεις...
...γιατί μού έρχονται δάκρυα στο άκουσμα τού τάδε κομματιού,γιατί λιποθυμάω όταν δω αίμα,πώς η μάνα σήκωσε το φορτηγό κι έβγαλε από κάτω το παιδί της...
θα σού μιλήσει για ορμόνες,για νευρώνες,για διεργασίες που γίνονται στο τάδε μέρος τού εγκεφάλου και θα σού δώσει τελικά μια εξήγηση "επιστημονικά τεκμηριωμένη."

Τώρα βέβαια κανείς δεν έχει μπορέσει να καταλάβει τι έκανε ο Χουντίνι,πώς ο γέροντας Πορφύριος συζητούσε με αλλοδαπούς χωρίς να ξέρει ούτε μία ξενική λέξη,πώς ο Νοστράδαμος και ο Κοσμάς ο Αιτωλός βλέπαν τόσα χρόνια μπροστά....κι άλλα πολλά κι άλλα πολλά.

Οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με τούς φυσικούς νόμους (ενόραση,μαντεία,παραφυσικά φαινόμενα),απορρίπτεται ή χλευάζεται.Στην καλύτερη περίπτωση βέβαια η επιστήμη,ως γνωστόν,σηκώνει τα χέρια.

Και σε ρωτώ...δεν είναι φοβερός εγωισμός να απαξιώνεις αυτό που δεν γνωρίζεις ή δεν μπορείς να καταλάβεις;

Δευτερο σκελος.

Εχεις νομιζω λανθασμενη αποψη για την επιστημη. Το παραφυσικο οχι μονο δεν χλευαζεται, αλλα ερευναται. Στην δε Σοβιετικη ενωση υπηρχε πανεπιστημιακο πτυχιο παραψυχολογιας.

Με την ελευση της κβαντομηχανικης η εννοια της συνειδησης του παρατηρητη απεκτησε κεντρικο ρολο στην μελετη ενος φαινομενου και εδω και πολλες δεκαετιες, η μελετη της φυσης εχει πλεον ξεφυγει απο τους περιορισμους των 5 αισθησεων. Αυτη την στιγμη η θεωρια της μεγαλης εκρηξης προσφερει ενα επεξηγηματικο σχημα για την διαδικασια δημιουργιας του συμπαντος, συνεπες απο το 10^(-48) του δευτερολεπτου και πλεον, απο τον χρονο 0. Προφανως δεν ειναι πληρες και σιγουρα θα βελτιωθει η μπορει και να καταρηφθει στο μελλον. Ομως, και εδω ειναι το σημαντικο, η επιστημονικη σκεψη φερει εκτος του συμπερασματος (οποτε αυτο υπαρχει) και το κλειδι της απορριψης του. Ειναι μια εξαιρετικα δημοκρατικη διαδικασια ενασχολησης με τη φυση και ανοιχτη σε οποιαδηποτε βολη, ειτε εκ των εσω ειτε εξωθεν.
Οποτε, ο επιστημονας δε διενεργει με τη προσωπικη του δυναμη και με τις πεντε αισθησεις του, οπως ειπες, αλλα με την ευφυια του και την γλωσσα της λογικης.

Με αλλοδαπους χωρις να ξερει την γλωσσα τους δεν εχει μιλησει μονο ο πορφυριος, αλλα και ο Δον Χουαν με ψιλοκιβινη.
Αλλα τι νοημα εχει να φερνεις ως παραδειγματα κατα της επιστημης και υπερ της πιστης, φαινομενα που δεν εχουν εξηγηθει απο την πρωτη και τα οποια η δευτερη ουτε καν μπορει να μελετησει; Δηλαδη για πες μας ρε Βαγγελη, τι εχει να πει η πιστη στο οτι λιποθυμας οταν βλεπεις αιμα και στο οτι σου σηκωνεται οταν βλεπεις ενα στρογγυλο πωπο?

Και πες μου ακομα σε ποιον φυσικο νομο αντιτιθεται η οποιαδηποτε μεταφυσικη εμπειρια, ας πουμε μαντειας. Μιας και ειναι καλο παραδειγμα αυτο ας το πιασουμε λιγο πιο διεξοδικα. Κοιμαμαι σημερα και βλεπω στον υπνο μου οτι αυριο πεθαινει η γατα μου, η οποια ειναι απολυτως υγιης. Μαλιστα βλεπω στον υπνο μου τον αγιο Αρτεμιο προστατη των ορχεων να μου το ψυθιριζει στο αυτι ενω πλενω τα πιατα (ολα αυτα στον υπνο μου).

Η πιστη θα πει
'μεγα ειναι το θαυμα σου Κυριε, ΥΠΑΡΧΕΙΣ, το'ξερα εγω'.

Η επιστημη θα πει
'Λοιπον πρωτα απ'ολα, το οτι ειδες τον αγιο αρτεμιο να σου το λεει, ειναι επειδη διαβασες στο θρεντ του μοτο οτι προστατευει τους μπατσους, τα αρχιδια και καθε γραμμικο συνδυασμο των δυο. Τωρα το οτι ειδες κατι που θα γινει πριν γινει, εχει να κανει με τον χρονο. Τι ειναι ο χρονος? Μια γραμμικη πορεια απο το πριν στο μετα ενω εσυ ζεις σε αεναο παρον? Πριτς! Ο χρονος κατεργαρακο μου ειναι μια πολυ παραξενη παραμετρος στις εξισωσεις μας και ακομα δεν γνωριζουμε την φυση του, αλλα αυτο που γνωριζουμε ειναι οτι αν ενα σωματιδιο κινειται με ταχυτητες μικροτερες αλλα παραπλησιες του φωτος παει στο μελλον και αν ξεπερασει την ταχυτητα του φωτος παει στο παρελθον. Το πρωτο το αποδειξαμε, για το δευτερο γουοτς δις σπεις. Οποτε η πληροφορια απο το μελλον ειναι μια απολυτως δυνατη κατασταση και γινεται και χωρις παρεμβαση απο τα θεια.

Μεταξυ των δυο, μαντεψε πια σταση ικανοποιει καλλιτερα τον διψασμενο για κατανοηση εγκεφαλο μου.

Ας πιασουμε και το πρωτο σκελος.

Τι ακριβως υπαρχει να μελετησεις στας γραφας του Κυριου που δεν εχει ειπωθει απο 'απιστους' προθυστερα? Α, και μια που το αναφεραμε, ποιος ηταν ο Κυριος? Που ξερουμε τι ειπε? Για πες μου πως προαγει την ευφυια η την καλοσυνη σου το να πιστευεις στη θεια δημιουργια? Τι ακριβως ειναι αυτη για να εχουμε και το καλο ρωτημα? Αμπρα καταμπρα ας φτιαξω ενα συμπαν οπου ισχυουν οι νομοι του μαξγουελ για το ηλεκτρομαγνητικο πεδιο?
Ειμαι σιγουρος οτι εχεις διαβασει μυθολογια, μηπως παρατηρησες κιολας οτι οι ιστοριουλες εκει ειναι μεστες νοηματος που οχι μονο δεν εχουν σε τιποτε να ζηλεψουν απο τις χριστιανικες ιστοριουλες, αλλα συχνα εχουν και πολυ περισσοτερο βαθος?
Και σε καμια περιπτωση δεν μπερδευω τον πιστο με τον ευπιστο. Εχω κανει απειρες συζητησεις με σοβαρους ανθρωπους και μη απο καθε χωρο στο θεμα.
Απλα να ξαναπω, πως η πιστη ειναι μια καθαρα ψυχολογικη διαδικασια κατα την οποια ο καθε ενας χτιζει ενα εσωτερικο οικοδομημα με σκοπο την εσωτερικη γαληνη οπως αυτος την αντιλαμβανεται. Απο την στιγμη ομως που αυτη η διαδικασια αποκτα 'επεξηγηματικη' χροια, χρησιμοποιει ψευδο-ιστορικα γεγονοτα, εξωτερικευεται ως παγια 'αληθεια' οπου οι λιγοι εκλεκτοι μετεχουν και αντιπαραβαλεται με την επιστημη σε θεματα κατανοησης (και οχι εσωτερικης τερψης), τοτε γινεται γελοια.

Λοιπον ακυρο το προ-τελευταιο, μεα κουλπα. Αν οι αποψεις σου ειναι οι τυπικες αποψεις ενος πιστου, τοτε πιστος και ευπιστος ειναι ενα και το αυτο. Φανταζομαι οτι αυτο μπορει να θεωρηθει ως προσβολη, αλλα σε καμια περιπτωση δεν το λεω για να σε προσβαλλω.

Και κατι τελευταιο οσον αφορα τη σχεση της επιστημης με το 'μεταφυσικο' συναισθημα. Δεν μπορεις να διανοηθεις (τροπος του λεγειν) το εσωτερικο 'φως' που λαμπει στο μυαλο ενος Επιστημονα καθως οι νευρωνες του αστραφτουν δημιουργοντας καινουριες συναψεις, την στιγμη που αποκαλυπτει ενα μοτιβο, ενα νομο που βαζει με ποιητικη λιτοτιτα ταξη στο χαος.

Z-rider
31/03/2009, 12:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από Elle
Αν δεν ξέρεις τότε μην σχολιάζεις θρησκευτικά θέματα.
Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.

Η_ημιμάθεια_χαρακτηρίζει_αυτή_την_θρησκεία.
και_όλες_τις_θρησκείες_και_ο_χριστιανισμός_
δεν_είναι_και_από_τις_πιο_πειστικές_θρησκείες_
για_τους_σκεπτόμενους.
Για_αυτούς_που_δεν_μασάνε_μονο_
(όπως_κάνετε_οι_περισσότεροι)_αλλα_φτύνουν_κιόλας_ότι_τ ους_
χαλάει.
thou-νου_ωραία_ιστοριούλα_μη_μασάς.
Κι_εσείς_οι_άλλοι_μην_κολλάτε_
άπλα_μια_ιστοριούλα_είναι.
:evil: :lol:

viheljo-coled
05/04/2009, 12:12
χαιρεται...ο κυριος που εγραψε το παραπανω κειμενο..ειναι απολυτως ελευθερος να πιστευει οτι θελει οπως κ οσοι συμφωνουν!δεν εχεται ομως κυριοι το δικαιωμα να χλευαζεται τη πιστη των συνανθρωπων σας...δεν ειστε πιο εξυπνοι!ουτε κ εγω απο εσας...ειναι συνετο κ το σημαντικοτερο σεβασμιο η εκφραση αποψεων να γινεται με σεβασμο προς τους ανθρωπουςτησε οποια θρησκεια κ αν πιστευουν!!!δεν ειναι μερος ουτε για επιστημονικες ουτε φιλοσοφικες ουτε θρησκευτικες συζητησεις......οπως δειχνω εγω λοιπον σεβασμο σ'εσας...το ιδιο θα ηθελα κ απο εσας!κανεις δεν γνωριζει την αληθεια συνεπως κανεις δεν ειναι σε θεση ισχυος!σεβασμος λοιπον στα πιστευω του κοσμου...δικαιωμα στο λογο ολοι....στη κοροιδεια κανεις!!!!!!!κ αν δεν ειναι κοροιδεια για εσας ειναι για μενα οποτε σας παρακαλω να με σεβαστειτε....ευχαριστω!!!!!!!!

Φιλικα Γιαννης:a15:

gixxerpap
05/04/2009, 12:22
και ότι θεωρείς εσύ με τα δικά σου δεδομένα κοροιδία, θα πρέπει οι υπόλοιποι να το κάνουν γαργάρα, και να κλείνουν το στόμα τους ..... ωραία που τα λέτε πάτερ....

εγω λοιπόν θεωρώ κοροϊδία, το κήρυγμα της Κυριακής στην εκκλησία και την ελεημοσύνη που ζητάνε στο τέλος απο τον κοσμάκη για την ''αποπεράτωση του ναού'' σαν κερασάκι ...

αν δεν είναι κοροϊδία για εσάς, είναι για μένα, παρακαλώ να το σεβαστείτε ....

DrBig
05/04/2009, 13:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από viheljo-coled
χαιρεται...ο κυριος που εγραψε το παραπανω κειμενο..ειναι απολυτως ελευθερος να πιστευει οτι θελει οπως κ οσοι συμφωνουν!δεν εχεται ομως κυριοι το δικαιωμα να χλευαζεται τη πιστη των συνανθρωπων σας...δεν ειστε πιο εξυπνοι!ουτε κ εγω απο εσας...ειναι συνετο κ το σημαντικοτερο σεβασμιο η εκφραση αποψεων να γινεται με σεβασμο προς τους ανθρωπουςτησε οποια θρησκεια κ αν πιστευουν!!!δεν ειναι μερος ουτε για επιστημονικες ουτε φιλοσοφικες ουτε θρησκευτικες συζητησεις......οπως δειχνω εγω λοιπον σεβασμο σ'εσας...το ιδιο θα ηθελα κ απο εσας!κανεις δεν γνωριζει την αληθεια συνεπως κανεις δεν ειναι σε θεση ισχυος!σεβασμος λοιπον στα πιστευω του κοσμου...δικαιωμα στο λογο ολοι....στη κοροιδεια κανεις!!!!!!!κ αν δεν ειναι κοροιδεια για εσας ειναι για μενα οποτε σας παρακαλω να με σεβαστειτε....ευχαριστω!!!!!!!!

Φιλικα Γιαννης:a15:

Φιλε Γιαννη, για καποιον αθεο, η θρησκευτικη πιστη ειναι μια χαζομαρα και μιση, οποτε αν του απαιτεις να την αντιμετωπιζει με 'σεβασμο', τοτε ειναι σα να προσπαθεις να τον αναγκασεις να μην την θεωρει χαζομαρα, αλλα ως κατι σοβαρο, κατι που στα ματια του ομως δεν ειναι.
Εχεις αποφασισει εσυ για παραδειγμα, οτι η πιστη σου ειναι ιερη και πολυ καλα κανεις. Γιατι ομως πρεπει να την θεωρω και εγω ιερη, την στιγμη που στο δικο μου λεξιλογιο η λεξη αυτη απουσιαζει?

Εξ'αλλου ο σεβασμος στον συνανθρωπο δεν εχει να κανει και με τον σεβασμο των αποψεων του. Σεβομαι τα κοινωνικα πολιτικα και ανθρωπινα δικαιωματα του οποιουδηποτε, αλλα ποτε δεν θα σεβαστω ιδεα που θεωρω ηλιθια.

Ασε δε, που κακως χρησιμοποιουμε την λεξη 'σεβασμος' για την περιπτωση ιδεων, διοτι αυτο που αξιζει σεβασμου αναφορικα με οποιαδηποτε ιδεα, δεν ειναι το ποια ειναι αυτη η ιδεα αλλα το ποσο εχει δουλευτει, ποσο αυτοσυνεπης ειναι και ποσο ο φερων αυτης την μετουσιωνει και σε εργα. Για παραδειγμα, διαφορετικα θα αντιμετωπισω τις ιδεες ενος χριστιανου που ειναι χριστιανος μονο στο κεφαλι του, και διαφορετικα θα αντιμετωπισω τις ιδεες ενος χριστιανου ο οποιος πουλαει το σπιτι του για να ταισει τους πεινασμενους.

Ελπιζω να καταλαβαινεις τι θελω να πω.

mikros boudas
05/04/2009, 14:02
οι κουφοι τον παιρνουν λεω εγω,ασχολουμαστε με τον χριστιανισμο λες και ειναι τιποτα το σοβαρο,το παιζουν και ψαγμενοι μερικοι με την θρησκεια τους...αν υπαρχει θεος,σιγουρα δεν ειναι ο ορθοδοξος χριστιανος θεος.over and out:beer:

vangelis 64
05/04/2009, 16:46
QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Φιλε Γιαννη, για καποιον αθεο, η θρησκευτικη πιστη ειναι μια χαζομαρα και μιση, οποτε αν του απαιτεις να την αντιμετωπιζει με 'σεβασμο', τοτε ειναι σα να προσπαθεις να τον αναγκασεις να μην την θεωρει χαζομαρα, αλλα ως κατι σοβαρο, κατι που στα ματια του ομως δεν ειναι. [/QUOTE] Όλοι πιστεύουν σε κάτι.Οι μεν στο Θεό,οι δε στο big bang ή ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Τώρα,αυτός που θεωρεί χαζομάρα την μια άποψη,προφανώς δεν την έχει ψάξει,είτε από αρνητική διάθεση-προκατάληψη είτα από αδιαφορία.
Άρα δεν δικαιούται να μιλάει για χαζομάρα τής άλλης άποψης,παρά μόνο για τη δική του χαζομάρα.

Εξ'αλλου ο σεβασμος στον συνανθρωπο δεν εχει να κανει και με τον σεβασμο των αποψεων του.
Πώς δεν έχει να κάνει!Θεωρώντας ως μαλακία μεγάλη τα πιστεύω σου-όποια κι αν είν' αυτά-δεν θεωρώ αυτομάτως και σένα μαλάκα;

Μπορώ δηλαδή εγώ,ο έχων τη σωστή κρίση,να σε πάρω στα σοβαρά άμα μού μιλάς για πράγματα που,εγώ ο ταξερωολα,έχω θεωρήσει σα χαζομάρα;
Θα σε ακούω να μιλάς και θα βάζω τα γέλια.Απ' έξω μου,από μέσα μου....δεν έχει σημασία.Σημασία έχει ότι για μένα θα είσαι ένα καλαμπούρι.

Έ....αυτή η έπαρση τί είναι ρε γιατρέ;Δεν είναι έλλειψη σεβασμού;
Για παραδειγμα, διαφορετικα θα αντιμετωπισω τις ιδεες ενος χριστιανου που ειναι χριστιανος μονο στο κεφαλι του, και διαφορετικα θα αντιμετωπισω τις ιδεες ενος χριστιανου ο οποιος πουλαει το σπιτι του για να ταισει τους πεινασμενους.

Ελπιζω να καταλαβαινεις τι θελω να πω. Διαφωνώ ριζικώς φίλτατε και ελπίζω να κατάλαβα.:D

Το να μην δίνεις και την ψυχή σου για τα υλικά αγαθά,το να μην είναι το παν αυτά για σένα...δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα σκορπάς ή να τα χαρίσεις στούς φτωχούς.
Εκτός βέβαιακι αν έχεις ταυτίσει τον εαυτό σου με την αγοσύνη και αποφάσισες να σώσεις τον κόσμο!

Εφ' όσον είμαι μέρος αυτού τού κόσμου,πρέπει να έχω δουλειά,να βγάζω χρήματα για να συντηρώ εμένα και την οκογένειά μου....
..πρέπει,εν πάση περιπτώσει,να διατηρώ και το σώμα και το πνεύμα μου σε καλή κατάσταση.Θα ήταν αφελές λοιπόν εκ μέρους μου να τα προσφέρω στούς άπορους.

Να τούς βοηθήσω,όταν μπορώ,βεβαίως!Στο παράδειγμά σου δηλαδή και ο ένας χριστιανός και ο άλλος δεν έχουν συνείδηση.
Μού θυμίζουν αυτούς που πλήρωναν για συγχωροχάρτια στο μεσαίωνα.:winka:

vangelis 64
05/04/2009, 16:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
οι κουφοι τον παιρνουν λεω εγω,ασχολουμαστε με τον χριστιανισμο λες και ειναι τιποτα το σοβαρο,το παιζουν και ψαγμενοι μερικοι με την θρησκεια τους...αν υπαρχει θεος,σιγουρα δεν ειναι ο ορθοδοξος χριστιανος θεος.over and out:beer: :rotflmao: :rotflmao:

tai
05/04/2009, 16:53
οι κουφοι τον παιρνουν λεω εγω
και εσυ να τον παίρνεις δεν μας νιαζει καθόλου :lol:
,ασχολουμαστε με τον χριστιανισμο λες και ειναι τιποτα το σοβαρο,
εδω θέλεις να παίρνουν εσενα σοβαρα :lol:
το παιζουν και ψαγμενοι μερικοι με την θρησκεια τους...
εδω το παιζουν ψαγμένοι οι πολέμιοι, που δεν εχουν διαβάσει (τουλάχιστον) το τι λεει
μαλακοασχετοι δλδ :lol:

αν υπαρχει θεος,σιγουρα δεν ειναι ο ορθοδοξος χριστιανος θεος.over
και ποιος να ειναι oωer?

να κανει η μανα!

and out
and in
:beer:

ξακολατε ρεεεεε

φανατικοί ειναι οσοι δεν θελουν η αλλη άποψη να υπάρχει

εδω ειναι το δύσκολο
να σέβεστε την άποψη που θελει να εχει ο αλλος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ

mikros boudas
05/04/2009, 17:16
πολιτισμος ειναι να μην τρωμε κουτοχορτο

σεβομαι μια αποψη που ειναι τεκμηριωμενη και σεβεται κι εμενα.ο χριστιανος αυτοματα εμενα με εχει στην απεξω και δεν ενδιαφερεται για την "ψυχη" μου.κατι εντελως αντιθετο στην ιδεολογια του ιησου χριστου.

vangelis 64
05/04/2009, 17:23
πολιτισμος ειναι να μην τρωμε κουτοχορτο

σεβομαι μια αποψη που ειναι τεκμηριωμενη και σεβεται κι εμενα.ο χριστιανος αυτοματα εμενα με εχει στην απεξω και δεν ενδιαφερεται για την "ψυχη" μου.κατι εντελως αντιθετο στην ιδεολογια του ιησου χριστου. Αν "χριστιανισμό" εννοείς αυτό που προβάλλουν οι ποππάδες ανά τούς αιώνες,έχεις δίκηο.

Δεν είναι έτσι όμως.Αυτό το έκτρωμα δεν είναι τίποτ' άλλο από ένα μέσο εξουσίας και εκμετάλλευσης και καμμία σχέση δεν έχει μ' αυτά που είπε ο Χριστούλης.:beer: :beer:

DrBig
05/04/2009, 18:05
Βαγγελη, welcome back to the thread!

Κατ'αρχην το Big Bang και οποιαδηποτε επιστημονικη θεωρια ειναι απλα υποθεσεις και δεν εχουν καμια σχεση με πιστη. Αν η επιστημη ειχε να κανει με πιστη (πολλοι επιστημονες ομως εχουν) τοτε ακομα θα νομιζαμε οτι ο Διας ριχνει τους κεραυνους. Γι'αυτο κιολας βαλλονται, αναθεωρουνται, καταρριπτονται και συμπληρωνονται, και παντα μεσω αποδειξης.

Στο θεμα της χαζομαρας δεν διαφωνουμε, κανεις δεν ειναι εξυπνος και ολλοι οι αλλοι χαζοι, απλα εσυ λες οτι κανενας δεν εχει δικαιωμα να θεωρει χαζομαρα την αποψη του αλλου, ενω εγω λεω οτι ολοι εχουν δικαιωμα να θεωρουν τις αποψεις των αλλων χαζες. Το πως ο καθενας τεκμηριωνει την δικια του αποψη και καταρριπτει των αλλων, η εχει δικιο η αδικο ειναι αλλο θεμα.

Αλλα αυτο ειναι επουσιωδες κατα την γνωμη μου. Το ουσιωδες ειναι οτι οι θρησκευτικες αποψεις (η μαλλον οι φεροντες αυτων) παραειναι ευαισθητες στην κριτικη και απαιτουν απο τον συνομιλητη τους μια πολυ συγκεκριμενη σταση. Εφ'οσον δεν πιστευω στο θεο (και συνεπως δεν συμμετεχω σε καποια ηθικη συμφωνια μεταξυ ευλαβων) εχω καθε δικαιωμα να χαρακτηριζω τον οποιοδηποτε θεο, οπως θελω. Απο την αλλη και 'εσυ' δεν πρεπει να θιγεσαι οταν εγω εκφραζω την αποψη μου, οσο λανθασμενη κι αν την βρισκεις. Φαντασου δηλαδη οι επιστημονες να ηταν κι αυτοι μη-μου-απτου και καθε φορα που εβγαινε καποιος και ελεγε οτι η οποιαδηποτε θεωρια τους ειναι χαζομαρα να παρεξηγιονταν και να λεγανε σεβασου τις εξισωσεις μου. Οπως λοιπον δεν παρεξηγεισαι αν σου λεω τον πολιτικο αρχηγο παπαρα, ετσι μη παρεξηγεισαι αν σου λεω τον θεο παπαρα. Αφ'ενος, ο θεος αν υπαρχει δεν χρειαζεται δικηγορο εκ στοματος πιστου και αφ'ετερου οι ανθρωποι που παρεξηγουνται απο αποψεις, ειναι αυτοι που δεν βρισκονται σε αρμονια με τις δικες τους.

Ας παμε τωρα στο αλλο που εθιξες, δηλαδη στη σχεση μιας αποψης με τον φεροντα αυτης.
Ενας πιστος μπορει να θεωρει (και πολυ δικαιολογημενα) οτι το γεγονος που τον χαρακτηριζει μεχρι το μεδουλι ειναι το οτι πιστευει στο θεο του. Για εναν αθεο ομως η πιστη του πιστου ειναι απλα και μονο μια απο τις πολλες αποψεις του ανθρωπου αυτου. Συνεπως ο αθεος δεν ταυτιζει την αποψη με τον ανθρωπο. Αν δηλαδη εγω λεω οτι η αποψη σου περι των θειων ειναι χαζη, σε καμια περιπτωση δεν σε θεωρω χαζο. Για μενα ειναι σαν να λεω οτι η επιλογη της ομαδας η του κομματος που υποστηριζεις ειναι χαζη. Εχω γνωρισει ανθρωπους που τους θεωρω πολυ πιο ευφιεις απο μενα και μπορει να εισαι και εσυ ενας απο αυτους, αλλα αυτο δεν σημαινει αναγκαστικα οτι η οποιαδηποτε αποψη σου ειναι και εξυπνη. Νομιζω ειναι πολυ παιδιαστικο να νομιζουμε οτι οταν καποιος μας λεει την αποψη χαζη, μας βαζει κιολας ενα Χ στη προσωπικοτητα.

Τελος, οσον αφορα εμενα, σε διαβεβαιω οτι καλα κανεις και δεν πουλας το σπιτι σου και στην καμια δεν θα σου ελεγα οτι εχεις την υποχρεωση να το κανεις. Τωρα αν καλα κανεις η οχι συμφωνα με τις γραφες, ειλικρινα ουτε ξερω ουτε με ενδιαφερει, ειναι δικο σου θεμα. Εγω το μονο που ειπα ειναι οτι καλη η θεωρια στα θεματα ευταξιας, καλοσυνης και αγαπης, αλλα τα εργα εχουν διαφορετικο ειδικο βαρος.

DrBig
05/04/2009, 18:08
Αν "χριστιανισμό" εννοείς αυτό που προβάλλουν οι ποππάδες ανά τούς αιώνες,έχεις δίκηο.

Δεν είναι έτσι όμως.Αυτό το έκτρωμα δεν είναι τίποτ' άλλο από ένα μέσο εξουσίας και εκμετάλλευσης και καμμία σχέση δεν έχει μ' αυτά που είπε ο Χριστούλης.:beer: :beer:

χμμμμμ ερμμμμ
που ξερουμε τι ειπε ο χριστουλης?

tai
05/04/2009, 18:28
χμμμμμ ερμμμμ
που ξερουμε τι ειπε ο χριστουλης?
απο την στιγμή που διαφωνούμε για το τι υποστηρίζει η εκκλησία, και μηλάμε για το τι λενε τα υπάρχοντα ευαγγέλια "απόκρυφα" και μη,, τότε με βάσει αυτά κρίνουμε και παίρνουμε σαν δεδομένα τα λόγια του Χριστου
Άλλωστε για "αυτόν" τον Χριστό μιλάμε πάντα
εκτός και εάν εχεις καμιά προσωπική επαφή :smilea:

πολιτισμος ειναι να μην τρωμε κουτοχορτο:beer:
:nono: ο καθε ενας εχει δικαίωμα να κάνει, να πιστεύει και να ακολουθεί, οτι θέλει αρκεί να μην σου κάνει κακό
.ο χριστιανος αυτόματα εμενα με εχει στην απεξω και δεν ενδιαφερεται για την "ψυχη" μου..αυτο που το βρήκες???
δεν παίζει κατι τέτοιο

DrBig
05/04/2009, 19:00
απο την στιγμή που διαφωνούμε για το τι υποστηρίζει η εκκλησία, και μηλάμε για το τι λενε τα υπάρχοντα ευαγγέλια "απόκρυφα" και μη,, τότε με βάσει αυτά κρίνουμε και παίρνουμε σαν δεδομένα τα λόγια του Χριστου
Άλλωστε για "αυτόν" τον Χριστό μιλάμε πάντα
εκτός και εάν εχεις καμιά προσωπική επαφή :smilea:

Οχι φιλε μου, σε διαβεβαιω οτι δεν υπαρχει καμια επαφη, τουναντιον, αμοιβαια αδιαφορια (οχι με το πραγματικο του προσωπο, αλλα αυτο που προκυπτει απο την βιβλο) :beer:

Αλλα η ερωτηση ειχε να κανει περισσοτερο με ιστορικες πηγες για την ζωη του και τα οσα ειπε. Μηπως θα μπορουσες να με καθοδηγησεις εν προκειμενω?

vangelis 64
05/04/2009, 20:10
Έχει τόσο πολύ σημασία ποιός τα είπε και πότε και ΑΝ τα είπε;Κάποιος τα είπε βρε Αγι!Τι πειράζει να δεχθώ πως τα είπε ο Χριστός,ας τα είπε και ο Ναβουχοδονώσορας,τι με νοιάζει!
Απλά δέχομαι πως τα είπε ο Χριστούλης,αφού έτσι λένε όλοι.Αλλού είναι το ζουμί.

Γιατί να ασχοληθ'ω με την φερεγγυότητα τών ιστορικών-μη χέσω-πηγών και όχι με τα λόγια,αυτά καθεαυτά;

Να κάνω το ίδιο για τον Σωκράτη;Να χάσω κοτζάμ θησαυρό,κοιτώντας να μη με γελάσουνε;'Ελα τώρα!!Τι σημασία έχει ποιός είπε τι;

Σημασία έχει που τα είπε και τα μελετώ.Η προσωπολατρεία γεννάει οπαδισμό,δεν είναι έτσι;

DrBig
05/04/2009, 20:17
Έχει τόσο πολύ σημασία ποιός τα είπε και πότε και ΑΝ τα είπε;Κάποιος τα είπε βρε Αγι!Τι πειράζει να δεχθώ πως τα είπε ο Χριστός,ας τα είπε και ο Ναβουχοδονώσορας,τι με νοιάζει!
Απλά δέχομαι πως τα είπε ο Χριστούλης,αφού έτσι λένε όλοι.Αλλού είναι το ζουμί.

Γιατί να ασχοληθ'ω με την φερεγγυότητα τών ιστορικών-μη χέσω-πηγών και όχι με τα λόγια,αυτά καθεαυτά;

Να κάνω το ίδιο για τον Σωκράτη;Να χάσω κοτζάμ θησαυρό,κοιτώντας να μη με γελάσουνε;'Ελα τώρα!!Τι σημασία έχει ποιός είπε τι;

Σημασία έχει που τα είπε και τα μελετώ.Η προσωπολατρεία γεννάει οπαδισμό,δεν είναι έτσι;

Εχεις απολυτο δικιο, αλλα αναφερόμουν στην υπαρξη του προσωπου εν προκειμένω (που για πολλους ειναι δεδομενη) και οχι τα λογια αυτα καθ'αυτα.

tai
05/04/2009, 21:07
το ζητούμενο ειναι αν η πρόταση της αγαπητικής κοινότητας θα κάνει καλύτερο τον κόσμο????, ή αν αυτό ειπώθηκε στις 15/12/32 ή στις 22/2/45 ???
Κάποια βιβλία λένε οτι κάποιος είπε αυτά
οκ?
το ποιος τα έγραψε
το τι πιστεύω εγώ οτι ήτανε
το αν είπε άλλα ο άλλος
το αν κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν
το αν ειπε και άλλα,
δεν παίζει κανένα ρόλο!!

μιλάμε για αυτά που υποστηρίζει η εκκλησία οτι ειπε ο Χριστός!!! ΜΟΝΟ!!

είναι σωστά???
αν είναι δεν μας νοιάζει τι ποιος πότε και γιατί
είναι καλές ιδέες για έναν καλύτερο κόσμο?
τοτε οκ!!

ειναι λάθος??
δεν τα ακολουθούμε, και αντί να χλευάζουμε τους υποστηρικτές, επισημαίνουμε το ΠΟΥ ΚΆΝΟΥΝ ΚΑΚΌ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ!!
τα λόγια του Χριστού, οχι κάποιων αλλων!!

mikros boudas
05/04/2009, 21:41
δεν ξερουμε καν αν υπηρξε ποτε ιησους χριστος απο την ναζαρετ.
το "χριστος" σημαινει χαρισματικος και χαρισματικοι υπηρχαν παρα πολλοι σε καθε εποχη,η ιστορια ειναι γεματη απο πραγματικα και ψευτικα προσωπα.θεοτητες και ακολουθοι επισης παρα πολλοι σε καθε πολιτισμο με ενα καρο θαυματα ανωτερα απο του ιησου.δεν ξερουμε καν αν αυτα που του αποδιδονται τα εχει πει αυτος.
επισης,δεν εχετε μελετησει σωστα τις γραφες και ακομη και τα λογια του χριστου,τα λετε απο αυτα που εχουνε πει οι παπαδες ανα τους αιωνες και τα ευαγγελια που ,λογοκριμενα, εχουνε διαλεχτει για να μπουν στην βιβλο.

απο την βιβλο καποια αποσπασματα

[Κατά Λουκά 14,26 ? Εάν έρθει κάποιος σε μένα και δεν μισεί τον πατέρα, την μητέρα και την γυναίκα του, τα παιδία του και τους αδελφούς και της αδερφές του και τον εαυτό του, αυτός δεν μπορεί να γίνει μαθητής μου.]

[κατά Ματθαίον 12,30 ? Οποίος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου, όποιος δεν πάει μαζί μου, σκορπίζεται ]

[ κατά Λουκά 19,26 ? Σας βεβαιώνω ότι σε αυτόν που έχει θα δοθεί επιπλέον, αλλά σε αυτόν που δεν έχει θα αφαιρεθεί και το λίγο που έχει . Όσο για τους εχθρούς μου, αυτούς που δε με θέλησαν για Βασιλεία τους, φέρτε τους εδώ και σφάξτε τους μπροστά μου.]

[κατά Ματθαίον 10,34 ?Μη νομίζεται ότι ήρθα (εγώ ο Ιησούς) να φέρω ειρήνη, αλλά σπαθί. Ήρθα για να διχάσω τον άνθρωπο με τον πατέρα του και την κόρη εναντίων της μητέρας και την νύφη κατά της πεθεράς . Και εχθροί του ανθρώπου θα είναι οι δικοί του .]

[Προς Εβραίους 9,22 ? Όλα σχεδόν, σύμφωνα με τον νόμο, με αίμα καθαρίζονται και χωρίς αιματοχυσίας δεν γίνεται συγχώρηση αμαρτιών]

[Προς θεσσαλονικείς 1,6 ? Πραγματικά είναι δίκαιο από τον Θεό να ανταποδίδουμε την θλίψη που μας έφεραν άλλοι]

[κατά Λουκά 21,22 ? Γιατί αυτές είναι ημέρες εκδίκησης, για να εκπληρωθούν, όλα όσα είναι γραμμένα. ]

[Κατά Ιωάννη 5,31 ? Εάν εγώ έδινα μαρτυρία για τον εαυτό μου, η μαρτυρία μου δεν θα ήταν αληθινή.]

[κατά Ματθαίο 16,23 ? και ο Ιησούς γύρισε και είπε στον Πέτρο : Φύγε από μπροστά μου, Σατανά ! Εσύ μου γίνεσαι εμπόδιο γιατί δεν σκέφτεσαι όπως θέλει ο θεός, αλλά όπως θέλουν οι άνθρωποι]
σχετικα με αυτο που ειπα για τους χριστιανους και σχολιαστηκε.

καθε θρησκεια λεει τα δικα της,μερικες εχουνε πραγματικη ιδεολογια απο πισω που προωθει τον ανθρωπο σε ανωτερες πνευματικες σφαιρες.οποιος μπει στον χωρο,χορευει με αυτα τα βηματα της εκαστοτε θρησκειας.ο,τι πιστευεις υπαρχει και ενα σωρο αλλα ψυχολογικα ευρηματα και κατασκευασματα.τελος,ενα κειμενο,αποκοιημα φαντασιας που εχει ομως αρκετο ενδιαφερον

Ο διάλογος του Σωκράτη όταν συνάντησε τον Ιησού

-Σωκράτης: Καλημέρα, Ιησού, έχω ακούσει τόσα για την θαυμαστή διδασκαλία σου. Με τον δικό μου σεμνό τρόπο είμαι ένας φιλόσοφος εδώ στην Αθήνα. Μου είπαν ότι έχεις μεγάλη σοφία και αυτό είναι εμφανές από τα πλήθη αυτών που σε ακολουθούν στους δρόμους. Αν έχεις δύο λεπτά καιρό, θα εκτιμούσα εάν με διαφώτιζες με τις απαντήσεις σου σε κάποια αινιγματικά προβλήματα που με βασανίζουν σε ολόκληρη τη ζωή μου.

-Ιησούς: Είμαι σαν ένας αλιέας ανδρών που αναζητεί ακολούθους. Φέρνω την αλήθεια του θεού σε όλη την ανθρωπότητα. Ψάξε και θα βρεις, ρώτα και θα λάβεις απάντηση, χτύπα και θα ανοιχτεί μπροστά σου.

-Σωκράτης: Υπάρχει ένα βασικό ερώτημα που πάντα κυριαρχούσε στη σκέψη μου. Αν και ήταν ανέκαθεν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στην αναζήτησή μου για την αλήθεια και το νόημα, είμαι βέβαιος ότι με τις γνώσεις σου θα το βρεις πολύ πιο εύκολο και θα με θεωρήσεις έναν ανόητο ηλικιωμένο. Πάντα επιθυμούσα να ζήσω με τιμή και ευγένεια, αλλά φαίνεται ότι απλά σκόνταψα στη ζωή χωρίς καλά-καλά να μάθω τι είναι τιμή και τι ευγένεια. Με την περιορισμένη μου αντίληψη, συχνά φαντάζει σε μένα ότι η ζωή, με όλη της την βιασύνη και φασαρία, πραγματικά δεν υποδεικνύει τίποτα. Πες μου σε παρακαλώ: Πως πρέπει να ζει ένας άνδρας, ποιος ο σκοπός της ζωής;

-Ιησούς: Να υπηρετείς και να λατρεύεις τον θεό.

-Σωκράτης: Ποιο θεό;

-Ιησούς: Υπάρχει μόνο ένας θεός.

-Σωκράτης: Ω! Θα έπρεπε να ζεις εδώ στην Αθήνα. Έχουμε αρκετούς για να διαλέξεις.

-Ιησούς: Υπάρχει μόνο ένα αληθινός θεός.

-Σωκράτης: Φυσικά. Και ποιος είναι αυτός;

-Ιησούς: Ο αληθινός θεός είναι Κύριος ο θεός.

-Σωκράτης: Ναι. Αλλά ποιος είναι Κύριος ο θεός; Ή τι είναι;

-Ιησούς: Είναι η απόλυτη σοφία, αγάπη, κατανόηση, ειρήνη, και έλεος. Είναι ο δημιουργός των Ουρανών και της Γης και όλων των πραγμάτων στο σύμπαν.

-Σωκράτης: Όλων των πραγμάτων;

-Ιησούς: Ναι, όλων των πραγμάτων. Είναι παντοδύναμος. Είναι ο κύριος και ελεγκτής και δημιουργός όλων των πραγμάτων. Ο πανταχού-παρών που τίποτα δεν μπορεί να συμβεί χωρίς να το γνωρίζει εκ των προτέρων.

-Σωκράτης: Δημιούργησε λοιμούς, πολέμους, θάνατο, τυραννία και κακό;

-Ιησούς: Όχι. Αυτά τα πράγματα και όλα τα άλλα δεινά και τραγωδίες είναι του Σατανά, του πρίγκιπα του σκότους, ή από τις ανθρώπινες αδυναμίες και την σατανική φύση. Ο θεός είναι αγαθός και άκακος, μόνο καλό μπορεί να βγει από αυτόν.

-Σωκράτης: Και ποιος στα καλά καθούμενα είναι ο Σατανάς; Σίγουρα θα πρέπει να είναι ένας θεός για να μπορεί να τιμωρεί με πανωλεθρίες το ανθρώπινο είδος. Παρ’ όλα αυτά είχες μόλις πει ότι υπάρχει μόνο ένας Θεός. Επίσης είχες πει ότι όλες αυτές οι υπάρξεις προέρχονται από τον Θεό. Και τώρα λες ότι μόνο το καλό έρχεται από τον Θεό και όλο το κακό προέρχεται από κάποιον που λέγεται Σατανάς. Αυτά φαίνονται να είναι αντιφάσεις. Φοβάμαι πως η θρησκεία σου είναι μακράν πιο πολύπλοκη γι’ αυτό το παλιό μυαλό να το καταλάβει. Παρ’ όλα αυτά θα είμαι ένας διψασμένος μαθητής και θα προσπαθήσω σκληρά να καταλάβω, αν όμως με βοηθήσεις. Σε παρακαλώ εξήγησε: ποιος είναι ο Σατανάς και πως μπορεί όλα τα πράγματα να προέρχονται από τον Θεό και όμως να μην προέρχονται από τον Θεό;

-Ιησούς: Ο Σατανάς είναι ένας εκπεσών άγγελος που είναι αισιόδοξος. Επαναστάτησε εναντίον του Θεού και θέλει να ανατρέψει όλες τις δημιουργίες του.

-Σωκράτης: Τι στο όνομα του Δία είναι ένας άγγελος;

-Ιησούς: Ο άγγελος είναι ένας άγγελος.

-Σωκράτης: Μα βέβαια, αυτή είναι μια ταυτότητα. Ο Σωκράτης είναι Σωκράτης. Αλλά βλέπεις δεν σημαίνει τίποτα σε εμένα, άπειρος όπως είμαι στη θρησκεία σου. Παρ’ όλο ότι είναι αλήθεια όσο αληθινό μπορεί να γίνει, δεν σχετίζεται σε κάτι που μπορώ να καταλάβω. Σύγκρινε το με κάτι που είμαι εξοικειωμένος.

-Ιησούς: Ένας άγγελος είναι ένας άγγελος.

-Σωκράτης: Σε παρακαλώ συγχώρα με για την άγνοια μου. Κατανόησε ότι δεν είμαι αυθεντία όπως είσαι εσύ. Δεν έχω ποτέ έναν άγγελο ούτε έχω ακούσει για έναν. Είμαι ενήμερος ότι είχες πολλά παράξενα οράματα όταν περιφερόσουνα για 40 ημέρες χωρίς φαγητό. Σε παρακαλώ πες μου πως είναι αυτοί οι άγγελοι.

-Ιησούς: Έχουν φτερά.

-Σωκράτης: Το ίδιο και οι σκνίπες. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος;

-Ιησούς: Μοιάζουν με ανθρώπους εκτός του ότι έχουν φτερά.

-Σωκράτης: Μα φυσικά, έπρεπε να το είχα καταλάβει. Είπες ότι μοιάζουν με τους ανθρώπους. Σε τι διαφέρουν από αυτούς;

-Ιησούς: Είναι πολύ ανώτεροι των ανθρώπων και δεν πεθαίνουν ποτέ.

-Σωκράτης: Πόσο ανώτεροι των ανθρώπων;

-Ιησούς: Πιο ενάρετοι και ισχυροί. Πολύ πιο ισχυροί.

-Σωκράτης: Είναι υπεράνθρωποι τότε.

mikros boudas
05/04/2009, 21:42
-Ιησούς: Ναι. Απολύτως!

-Σωκράτης: Τότε είναι υπεράνθρωποι και αθάνατοι. Εμείς εδώ στην Αθήνα θα καλούσαμε αυτά τα όντα θεούς.

-Ιησούς: Όχι! Ο Θεός είναι ισχυρότερος από αυτά.

-Σωκράτης: Ομοίως είναι ο Ζευς, για μάς, ισχυρότερος από τους υπόλοιπους Ολύμπιους θεούς, αλλά οι υπόλοιποι είναι ακόμα κατ’ ευφημισμόν θεοί. Πώς θα όριζες τον θεό;

-Ιησούς: Θεός είναι ο δημιουργός των πάντων. Είναι όλη η δύναμη, η γνώση, η σοφία και η επιτομή της δικαιοσύνης, του οίκτου, της συμπόνιας, της καλοσύνης και της ειρήνης.

-Σωκράτης: Αυτές οι ιδιότητες δεν είναι όμως απαραίτητα σταθερές. Είναι απίθανο για έναν άνθρωπο να είναι δίκαιο, ειρηνικό και σπλαχνικό, όλα σε ένα παράδειγμα ή κατάσταση. Αν ένα άτομο ή ένα έθνος αξίζει τιμωρίας από το νόμο της δικαιοσύνης, πρέπει να τον τιμωρήσεις ή να διεξάγεις πόλεμο σ’ αυτούς, αλλά αυτή θα αποτελέσει παραβίαση του νόμου της ειρήνης ή του οίκτου. Κανένα ον δεν θα μπορούσε να έχει όλες αυτές τις ιδιότητες γιατί αντιφάσκουν: δεν μπορούν να συνυπάρχουν μαζί μέσα σε ένα άτομο ταυτόχρονα. Είναι όπως ένας άνθρωπος να είχε γυρίσει ταυτοχρόνως αριστερά και δεξιά στην ίδια γωνία την ίδια στιγμή, ενώ παραμένει σώος και αβλαβής.

-Ιησούς: Ο Θεός κάνει θαύματα με μυστηριώδεις τρόπους.

-Σωκράτης: Φαίνεται ότι έχετε πολλούς θεούς όπως εμείς στην Αθήνα, μόνο που δεν τους αποκαλείς θεούς.

-Ιησούς: Όχι! Ο Θεός είναι πανίσχυρος.

-Σωκράτης: Τότε η μόνη διαφορά είναι ο βαθμός δύναμης;

-Ιησούς: Όχι. Ο Θεός είναι καλύτερος και ενάρετος από αυτούς. Η αμαρτία είναι απίθανη για αυτόν.

-Σωκράτης: Τι είναι αμαρτία;

-Ιησούς: Είναι μια πράξη ανυπακοής στον Θεό.

-Σωκράτης: Από αυτό καταλαβαίνω πως ο Θεός δεν είναι αμαρτία γιατί δεν μπορεί να είναι ανυπάκουος στον εαυτό του. Αλλά από την στιγμή που η αμαρτία είναι απίθανη γι’ αυτόν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα σημάδι ικανοποίησης γι’ αυτόν απ’ ότι είναι για έναν βράχο σημάδι ικανοποίησης να μην μπορεί να κουνηθεί. Τι κάνουν αυτοί οι άγγελοι;

-Ιησούς: Κάνουν θελήματα για τον Θεό.

-Σωκράτης: Γιατί ο Θεός, αφού είναι πανίσχυρος, να χρειάζεται άλλους να κάνουν θελήματα γι’ αυτόν;

-Ιησούς: Έτσι του αρέσει.

-Σωκράτης: Τότε είναι οι σκλάβοι του.

-Ιησούς: Όχι, τον υπηρετούν πρόθυμα .

-Σωκράτης: Τι συμβαίνει αν δεν τον υπηρετήσουν πρόθυμα;

-Ιησούς: Υπάρχουν διάφοροι άγγελοι υπό τον Σατανά που επαναστάτησαν εναντίον του Θεού και επεβλήθησαν από τον παράδεισο σε αιώνια τιμωρία.

-Σωκράτης: Τι είναι ο παράδεισος;

-Ιησούς: Είναι ένα υπέροχο μέρος εκεί ψηλά στον ουρανό. Οι δρόμοι είναι στρωμένοι από χρυσό. Τα πάντα εκεί είναι ειρηνικά και ωραία. Ο Θεός μένει εκεί και όλοι που πιστεύουν στον Θεό πάνε εκεί όταν πεθαίνουν. Οι άνθρωποι εκεί έχουν αιώνια ζωή και τους δίνονται φτερά και προσκυνούν τον Θεό και παίζουν άρπα εις αιώνια ευδαιμονία και χαρά για πάντα. Αποτελεί επιδίωξη και στόχο για όλη την ζωή του ανθρώπου να πάει στον παράδεισο όταν πεθάνει.

-Σωκράτης; Αυτό ηχεί σαν τις περιγραφές που έχω ακούσει να δίνονται από αυτούς που είχαν φάει το άνθος του λωτούς. Εάν αυτός είναι ο σκοπός της ζωής, δεν θα μπορούσαμε απλά να γίνουμε μπεκρήδες στο κρασί ή στα ναρκωτικά και να αισθανόμαστε έτσι συνέχεια όπως οι ζητιάνοι και οι μεθύστακες που βλέπουμε στην άλλη πλευρά της πόλης;

-Ιησούς: Η Βίβλος λέει «ου έλαβον οίνον ή δυνατόν πιοτόν».

-Σωκράτης: Εάν αποτελεί τον πρωταρχικό σκοπό της ανθρώπινης ζωής η μετάβαση στον παράδεισο, γιατί απλούστατα δεν αυτοκτονεί για να πάει εκεί;

-Ιησούς: Ου φονεύσεις.

-Σωκράτης: Εάν ο Θεός ήθελε τον άνθρωπο να τον πάει στον παράδεισο, γιατί έβαλε τον άνθρωπο εξ’ αρχής στη Γη; Γιατί δεν τον έβαζε άντ’ αυτού αφής εξ’ αρχής στον παράδεισο; Το βρίσκω δύσκολο να το πιστέψω ότι ο άνθρωπος με όλες τις ικανότητες, επιθυμίες και πολυπλοκότητες δημιουργήθηκε απλώς και μόνον να κάθεται και να είναι όλο υποκλίσεις και να προσκυνάει. Σίγουρα δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ανθρώπινος τύραννος τόσο μάταιος και υπερήφανος που ήθελε τα αντικείμενα του απλώς και μόνο να είναι όλο υποκλίσεις δουλοπρεπώς μπροστά από αυτόν από το χάραμα μέχρι το λυκόφως, αφημένος στην αιωνιότητα. Σίγουρα μπορώ να καταλάβω γιατί ο Σατανάς ήθελε να επαναστατήσει ενάντια σε μια στατική, πειθαρχημένη, καταπιεστική και βαρετή κοινωνία. Από τα λεγόμενα σου μέχρι τώρα, θα έπαιρνα το μέρος του Σατανά, παρ’ όλο που θεωρώ τον εαυτό μου ένα ταπεινό άνθρωπο όσο οι άνθρωποι θα παρέρχονται, γιατί δεν θα μπορούσα να είμαι όλο υποκλίσεις και να ψέλνω όλη μέρα σε ένα ον που με απείλησε με τιμωρία και αιώνιο βασανισμό αν δεν τα έκανα.

-Ιησούς: Ο Άρχοντας ο Θεός είναι ένας ζηλιάρης θεός και δεν υπάρχουν άλλοι θεοί που προηγούνται αυτού.

-Σωκράτης: Γιατί ο Σατανάς επαναστάτησε; Γνώριζε ότι ο Θεός ήταν τόσο ισχυρός όπως μου τον περιγράφεις και ήταν σίγουρος ότι θα νικιόταν;

-Ιησούς: Ο Σατανάς επαναστάτησε γιατί ήταν περήφανος και ήθελε να κατακτήσει τον παράδεισο μόνος του. Γνώριζε μερικώς την δύναμη του Θεού (που ήταν μεγαλύτερη από την δική του), αλλά ήθελε διακαώς δύναμη και ήταν πρόθυμος να ρισκάρει τα πάντα.

-Σωκράτης: Ο Σατανάς ήταν σίγουρα πολύ θαρραλέος τότε. Να παλέψει με έναν εχθρό που δεν μπορούσε να νικήσει.

-Ιησούς: Ήταν αμαρτωλός γιατί ήταν ανυπάκουος στη βούληση του Θεού.

-Σωκράτης: Μου φαίνεται ότι η μόνη διαφορά μεταξύ Σατανά και Θεού είναι ο βαθμός της δύναμης.

-Ιησούς: Ο Θεός είναι τέλειος. Είναι παντοδύναμος, παντογνώστης και αναμάρτητος.

-Σωκράτης: Μα και βέβαια. Εξ’ ορισμού είναι αναμάρτητος γιατί δεν μπορεί να είναι ανυπάκουος στον εαυτό του. Η μόνη πραγματική διαφορά μεταξύ των δύο είναι ο βαθμός της δύναμης. Επομένως ο Σατανάς δεν είναι λαθεμένος ή αμαρτωλός να επαναστατήσει ενάντια στον Θεό, ήταν μόνο λαθεμένος να χάσει την επανάσταση. Εάν είχε νικήσει, ο Θεός θα ήταν ο αμαρτωλός γιατί ο Θεός θα ήταν ανυπάκουος στον Σατανά που θα ήταν καλύτερος από τον Θεό ή στους άλλους αγγέλους γιατί δε θα μπορούσε να αμαρτήσει εναντίον του εαυτού του, που σημαίνει να είναι ανυπάκουος στον εαυτό του και θα αποδείκνυε εαυτόν πανίσχυρος. Εάν ο Σατανάς είχε νικήσει, θα είχε γίνει εξ’ ορισμού σου Θεός, γιατί θα ήταν πανίσχυρος και αναμάρτητος. Ποίος ξέρει τι θα γινόταν; Από την δική σου περιγραφή, αρχίζω να υποπτεύομαι σ’ αυτό το σημείο ότι συνέβη.

-Ιησούς: Ο Θεός είναι κάτι παραπάνω από μια απλή δύναμη και ενάρετη έλλειψη αμαρτίας: Είναι μια παντοτινή δικαιοσύνη, οίκτος, ειρήνη και συμπόνια, και καθ’ όλα συγχωρητικός. Ο Σατανάς είναι φαύλος, εγωιστής, καταστροφικός και αμαρτωλός.

-Σωκράτης: Τι συνέβη στον Σατανά μετά τον διωγμό του από τον παράδεισο;

-Ιησούς: Έπεσε στην Κόλαση από τον Θεό, όπου και μαρτύρησε και βασανίστηκε αιωνίως.

-Σωκράτης: Τι είναι η Κόλαση και γιατί ο Σατανάς έμεινε εκεί, αφού είναι τόσο επίπονη και δυσάρεστη;

-Ιησούς: Ο Θεός τον έκλεισε στην Κόλαση και δεν του επετράπη να φύγει. Ο Θεός δημιούργησε την Κόλαση ως ένα μέρος να τιμωρήσει τον Σατανά και όλους τους ανθρώπους που δεν έχουν πίστη στον Θεό. Είναι μία αιώνια κόλαση, αγωνία και μαρτύριο: όλοι οι αμαρτωλοί άνθρωποι που δεν ζητούν συγχώρεση από τον Θεό και δεν έχουν πίστη σ’ αυτόν πάνε εκεί για να βασανιστούν από τον Διάβολο.

-Σωκράτης: Εάν ο Θεός είναι δίκαιος ή σπλαχνικός πώς μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο σε έναν εχθρό που τον πολέμησε σε μάχη; Γιατί απλούστατα δεν συγχώρεσε τον Σατανά μετά την νίκη, όπως κάνουν οι άνθρωποι σε ένα κατακτημένο έθνος αφού το κυριεύσουν; Το ανθρώπινο είδος θα φαινόταν πιο φιλεύσπλαχνο μετά από μία νίκη από τον Θεό. Γιατί δεν θα ασκούσαν στους νικημένους τέτοια βαναυσότητα και μάλιστα ισοβίως. Θα τους άφηναν ήσυχους για πάντα. Γιατί ο Θεός δεν έδειξε τις ικανότητες που περιέγραψες της δικαιοσύνης, του οίκτου, της συμπόνιας και της συγχώρεσης στον Σατανά; Σίγουρα η πολεμοχαρής φύση του Θεού είναι σε εμφανή αντίθεση από τον δικό σου ορισμό της έννοιας «Θεός» ως ένα ειρηνικό, σπλαχνικό και καθ’ όλα συγχωρητικό ον.

-Ιησούς: Ο Θεός δουλεύει με μυστηριώδεις τρόπους για να λύσει τις απορίες.

-Σωκράτης: Εάν ο Σατανάς είναι κλειδωμένος στη Κόλαση, πώς μπορεί να φέρνει πανούκλα και να πράττει βαναυσότητα στο ανθρώπινο είδος και γιατί ο Θεός τον αφήνει, αφού είναι ισχυρότερος και καλός; Εάν ο Θεός είναι πανίσχυρος, πώς συμβαίνει να φαίνεται ότι επιτρέπει στον Σατανά να επιζήσει; Γιατί δεν τον καταστρέφει; Παρ’ όλα αυτά αρχίζω να απορώ, σ’ αυτό το σημείο, εάν η αντίθετη πορεία δεν ήταν καλύτερη.

-Ιησούς: Ο Θεός επιτρέπει στον Σατανά να φέρνει πανούκλα και να πράττει βαναυσότητες στο ανθρώπινο είδος με σκοπό να τιμωρήσει τον άνθρωπο για την αμαρτία του στον Κήπο της Εδέμ.

-Σωκράτης: Τι είναι ο Κήπος της Εδέμ;

-Ιησούς: Όταν ο Θεός δημιούργησε το πρώτο αντρόγυνο, τον Αδάμ και την Εύα, τους έβαλε στον Κήπο της Εδέμ. Όταν δημιουργήθηκαν, ήταν αγνοί και αναμάρτητοι. Να πως ο Θεός τους δημιούργησε. Ο Κήπος της Εδέμ ήταν ένας υπέροχος παράδεισος και παρείχε στον Αδάμ και στην Εύα τα πάντα που χρειαζόντουσαν. Δεν είχαν να δουλεύουν, παρά να κόβουν τα φρούτα από τα κλαδιά των άφθονων δέντρων. Ήταν τόσο αθώοι και αβλαβείς σαν παιδιά και δεν γνώριζαν τίποτα σχετικό με τον σαρκικό έρωτα. Ήταν ο ένας πλασμένος για τον άλλον, και αγάπησαν και λάτρεψαν τον Θεό που τους επισκεπτόταν που και που.

-Σωκράτης: Γιατί ο Θεός δημιούργησε το ανθρώπινο είδος;

-Ιησούς: Ήταν μοναχικός.

-Σωκράτης: Γιατί απλώς δεν δημιούργησε περισσότερους αγγέλους που ήταν περισσότερο ίσοι του από αυτήν την κατώτερη μορφή ζωής, τον Άνθρωπο; Δεν μπορεί να είναι το ότι ήθελε δούλους που θα περιφρονούσε αυτόν που θα τον φοβόταν, θα τον σεβόταν και θα τον λάτρευε;

-Ιησούς: Από την στιγμή που είναι ο δημιουργός μας, του οφείλουμε την λατρεία, τον σεβασμό και την βαθιά υπόκλιση μας.

-Σωκράτης: Είναι το παιδί ενός εγκληματία, όπως απαιτεί το καθήκον, να είναι υπάκουος στον πατέρα, ή έχει το παιδί το δικαίωμα και την υποχρέωση να κρίνει τον εαυτό του μεταξύ σωστού και λάθους. Τι αμαρτία, τι πράξη ανυπακοής έπραξε ο άνθρωπος στον Κήπο της Εδέμ;

mikros boudas
05/04/2009, 21:43
-Ιησούς: Στο κέντρο του Κήπου της Εδέμ, ο Θεός τοποθέτησε το δέντρο της Γνώσης. Είπε στον Αδάμ και στην Εύα ότι δεν έπρεπε να φάνε το φρούτο αυτού του δέντρου. Ο Σατανάς πήγε στον Κήπο μεταμφιεσμένος ως φίδι και είπε στην Εύα ότι θα κέρδιζε περισσότερη γνώση αν έτρωγε το φρούτο. Ο Σατανάς τους είπε ότι ο Θεός τους είχε πει να μην φάνε το φρούτο γιατί φοβόταν ότι εάν το έκαναν θα γινόντουσαν τόσο ισχυροί όσο ο Θεός. Η Εύα έπεισε τον Αδάμ να φάει το φρούτο. Αφού το έφαγαν, έμαθαν για την ερωτική επαφή. Αυτή ήταν η πρώτη αμαρτία.

-Σωκράτης: Είναι η γνώση διαβολική που ο Θεός θα ήθελε να την κρατήσει μακριά από εμάς; Γιατί ο θεός ήθελε να μας κρατήσει μακριά από την απόκτηση γνώσης; Μήπως ήθελε να μας κρατήσει υπόδουλους και χαμερπείς στα πόδια του; Μου φαίνεται ότι οφείλουμε ένα ευχαριστώ και μια ευλάβεια στον Σατανά για την βοήθεια του. Ο Σατανάς φαίνεται σαν τον Τιτάνα Προμηθέα, ο οποίος περιφρονώντας τις εντολές των θεών έδωσε στον άνθρωπο την Γνώση της φωτιάς.. Γι’ αυτήν την υπηρεσία προς τους ανθρώπους ο Προμηθέας, σαν τον Σατανά, βασανίστηκε και μαρτύρησε αιωνίως. Σίγουρα η ανθρώπινη ζωή θα άξιζε περισσότερο απ’ ότι είναι χωρίς αγάπη, φωτιά και γνώση.

-Ιησούς: Όμως ο Σατανάς είπε ψέματα στην Εύα γιατί δεν γίναμε ισχυρότεροι σαν τον Θεό τρώγοντας το φρούτο. Μας είπε ψέματα απλώς και μόνον επειδή ήθελε να καταστρέψει το έργο του Θεού.

-Σωκράτης: Εάν ο Θεός είναι πανίσχυρος, τότε γιατί άφησε τον Σατανά να έρθει στο Κήπο και να παραπλανήσει την Εύα; Εάν ο Θεός δεν ήθελε τον άνθρωπο να φάει το φρούτο, γιατί έβαλε αυτό το δέντρο εξ’ αρχής; Εάν ο Θεός δεν ήθελε τον άνθρωπο να κάνει έρωτα, γιατί τοποθέτησε στον άνθρωπο τα απαραίτητα όργανα γι’ αυτό; Εάν ο Θεός δεν ήθελε τον άνθρωπο να πράξει αμαρτία, γιατί έδωσε στον άνθρωπο την δίψα για γνώση, εμπειρία, περιπέτεια και σαρκικό έρωτα;

-Ιησούς: Ο Θεός έβαλε το δέντρο στον Κήπο και άφησε τον Σατανά να εισέλθει για να δοκιμάσει τον άνθρωπο.

-Σωκράτης: Είπες ότι ο Θεός είναι παντογνώστης, ότι ξέρει τα πάντα που συμβαίνουν πριν συμβούν. Σίγουρα ο Θεός θα ήξερε εξ’ αρχής πως θα συμπεριφερόταν ο άνθρωπος.

-Ιησούς: Ο Θεός του έδωσε ελεύθερη βούληση. Ήταν όπως είναι τόσο πιθανό για τον άνθρωπο να είναι ενάρετος και υπάκουος στο Θεό όσο το να ήταν αμαρτωλός και ανυπάκουος στο λόγο του Θεού.

-Σωκράτης: Γνώριζε ο Θεός ότι αυτός ο άνθρωπος θα αμάρταινε;

-Ιησούς: Γνώριζε ότι ο άνθρωπος θα αμάρταινε αλλά του επέτρεψε την ελεύθερη βούληση να κάνει την δική του επιλογή.

-Σωκράτης: Θα μπορούσε ο Θεός να δημιουργήσει έτσι τον άνθρωπο ώστε να μην μπορούσε να αμαρτήσει; Θα μπορούσε ο Θεός να δημιουργήσει έτσι τον άνθρωπο ώστε να μην είχε αμαρτήσει στη συγκεκριμένη κατάσταση;

-Ιησούς: Ναι, από την στιγμή που ο Θεός είναι πανίσχυρος θα μπορούσε να το κάνει, αλλά δεν ήθελε τους ανθρώπους μόνο μαριονέτες. Ήθελε να έχουν ελεύθερη βούληση.

-Σωκράτης: Θα μπορούσε ο Θεός να δημιουργήσει τον άνθρωπο με δύο κεφάλια και τρία πόδια ή με άλλον τρόπο εάν το ήθελε;

-Ιησούς: Ο Θεός θα μπορούσε να δημιουργήσει τον άνθρωπο όπως ήθελε.

-Σωκράτης: Μήπως ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο με τον τρόπο που το επιζητούσε; Επιζήτησε τον άνθρωπο να έχει ένα κεφάλι, δύο πόδια και να είναι όπως είναι σήμερα;

-Ιησούς: Μα και βέβαια. Ο Θεός είναι τέλειος και πανίσχυρος, δεν μπορούσε να κάνει λάθος.

-Σωκράτης: Άρα ο Θεός δεν έκανε λάθος, αλλά τον δημιούργησε ακριβώς όπως το επιζητούσε ο ίδιος.

-Ιησούς: Ναι.

-Σωκράτης: Τότε εμείς δημιουργηθήκαμε όπως ακριβώς το επιζητούσε ο Θεός να είμαστε; Και ο Αδάμ και η Εύα δημιουργήθηκαν όπως ακριβώς το επιζητούσε ο Θεός;

-Ιησούς: Ναι. Είναι όπως το έχω πει.

-Σωκράτης: Μήπως όλα είναι καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού.

-Ιησούς: Ναι, ο Θεός είναι ο Άρχοντας και Συντονιστής και Δημιουργός όλων.

-Ιησούς: Πίστευε και μη ερεύνα. Δεν πρέπει να γίνουμε άπιστοι Θωμάδες. Εάν πιστέψουμε στον Θεό, θα ανταμειφθούμε για όλες τις δίκες και τις δοκιμασίες χιλιαπλάσιες φορές όταν θα πάμε στον παράδεισο.

-Σωκράτης: Λες ότι πρέπει να πιστεύουμε οτιδήποτε μας πουν, χωρίς να το ερευνήσουμε ή να το εξετάσουμε, δηλαδή να γίνουμε αθώοι; Εάν το έκανα αυτό, θα έπρεπε να δίνω την τσάντα μου σε οποιονδήποτε στο δρόμο που μου υποσχέθηκε να την επιστρέψει χιλιαπλάσιες φορές. Θα είμαι ηλίθιος αν το κάνω όπως το λες. Και εδώ δεν με ρωτάς να δώσω απλώς λεφτά, αλλά να αφιερώσω ολόκληρη τη ζωή μου σε μια επιχείρηση και ένα σκοπό χωρίς να λάβω υπόψη μου την αξία της επιχείρησης. Απαιτείς να ζήσω υπό την απειλή του βασανισμού και μου υπόσχεσαι παράδεισο. Δεν είμαι ένας πράος και αθώος βλάκας που καθοδηγείται προς τα εκεί όπου μου έχουν πει από κενές υποσχέσεις και απειλές.

-Ιησούς: Η πραότητα θα κληρονομήσει την Γη.

-Σωκράτης: Οι πράοι σφαγιάζονται και γίνονται σκλάβοι όπως τα γυναικόπαιδα ενός κατακτημένου έθνους.

-Ιησούς: Δεν πρέπει να ρωτάς τον Θεό!

-Σωκράτης: Δεν έχω συναντήσει ποτέ αυτόν τον κύριο και επομένως δεν μπορώ να τον ρωτήσω. Ερωτώ εσένα, που δηλώνεις ότι τον εκπροσωπείς, αποφασισμένος να μάθω αν είσαι ή όχι.

-Ιησούς: Πρέπει να πιστεύουμε στη Βίβλο, στις Γραφές, στο Λόγο του Θεού με πίστη, χωρίς να περιμένουμε να είμαστε ικανοί να καταλάβουμε και χωρίς να ερωτάμε για απόδειξη.

mikros boudas
05/04/2009, 21:43
-Σωκράτης: Είναι αδύνατον για έναν άνθρωπο να μην επιλέγει. Είσαι ενήμερος ότι υπάρχουν χιλιάδες άλλες θρησκείες στον κόσμο; Αν πιστεύουμε με πίστη θα πρέπει να τις αποδεχτούμε όλες. Όμως είναι όλες διαφορετικές και αυτό είναι που το κάνει αδύνατο. Θα ήταν σαν να πίστευες ταυτόχρονα ότι ο κόσμος είναι σφαιρικός και επίπεδος. Σίγουρα δεν εξασκείς αυτό που κηρύττεις. Γιατί έτσι τότε θα πίστευες ότι η Εβραϊκή θρησκεία και η Παλαιά Διαθήκη ήταν σωστές και δεν ξεκίνησαν αυτήν την νέα αιρετική θρησκεία σου. Ή σαν εχθές που οι ιερείς της Αθηνάς σε επέπλητταν στους δρόμους να σταματήσεις να κηρύττεις τα ιερά σου, θα έπρεπε να πιστέψεις στην Ελληνική θρησκεία των Ολυμπίων Θεών γιατί ήταν η πρώτη και θα έπρεπε να την πιστεύεις με πίστη γιατί σου είπαν ότι είναι αληθινή.

-Ιησούς: Σωθήκαμε από τη πίστη για να μην υπερηφανευόταν ο άνθρωπος.

-Σωκράτης: Επέτρεψε μου να σου δώσω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: Υπέθεσε πως το Μαντείο των Δελφών μου είπε ότι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν ένοχος για τον βιασμό και την δολοφονία της γυναίκας μου και ότι θα έπρεπε να τον σκοτώσω, γιατί διαφορετικά θα με σκοτώσει, φοβούμενος ότι θα ανακαλύψω το έγκλημα του και τον σκοτώσω μου λες «ου φονεύσεις». Μου λες ότι πρέπει να έχω πίστη οτιδήποτε και αν μου πουν. Ακολουθώντας τη διαταγή σου, θα πρέπει να τον σκοτώσω εξ’ αιτίας της πίστης μου στο Μαντείο των Δελφών αλλά δεν πρέπει να τον σκοτώσω εξ’ αιτίας της πίστης μου στον Άρχοντα Θεό. Όμως δεν μπορώ ταυτοχρόνως και να τον σκοτώσω και να μην τον σκοτώσω. Επομένως μου είναι αδύνατο να πιστέψω οτιδήποτε από πίστη και μόνο. Υπάρχει μια πνευματική επιλογή που εγώ και εσύ και όλοι οι άνθρωποι κάνουν, είτε εθελοντικά είτε όχι, ως προς τι να πιστέψουμε. Τι θα πρέπει εναλλακτικά να κάνεις: επιλέγεις σκεφτόμενος, συνομιλώντας και παίρνοντας υπόψη όλες τις πλευρές του προβλήματος ή εθελότυφλα αρνείσαι ότι υπάρχει οποιαδήποτε άλλη επιλογή; Η επιλογή είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή ενός ανθρώπου γιατί η απάντηση στο ερώτημα «ποιος ο σκοπός της ζωής» προϋποθέτει ολόκληρη την πορεία της ζωής ενός ανθρώπου. Εάν ένας άνθρωπος πρέπει να καθοδηγεί την όποια κίνηση του από την θρησκεία του, όπως υποστηρίζεις, τότε σίγουρα θα πρέπει να σκεφτεί πολλές φορές για την επιλογή των θρησκειών. Επέτρεψε μου να σου πω μια παραβολή: Εάν θέλεις να πάς από μια πόλη σε μία άλλη για κάποιο λόγο που εμπλέκει ολόκληρη την ζωή σου, δεν θα ήταν σοφότερο να πάρεις υπόψη σου όλες τις διαδρομές, ασχέτως αν σε κάποιες από αυτές συχνάζουν ληστές, ασχέτως αν δεν είναι η πιο κοντινή ή πιο ασφαλής πόλη να πάς, ή, αν ασχέτως υπάρχει πραγματικά κάποια πόλη;

-Ιησούς: Εάν πραγματικά θέλεις να μάθεις την αλήθεια για τον Θεό, τη δημιουργία και την σκοπιμότητα της ζωής, υπάρχει ένας απλός τρόπος να ανακαλύψεις την αλήθεια. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ζητήσεις από τον Θεό να έρθει στην καρδιά σου. Εάν πραγματικά θες να μάθεις την αλήθεια για τον Θεό, το Άγιο Πνεύμα θα έρθει σε εσένα και θα γίνεις ένα με τον Θεό. Εκείνη την στιγμή θα κερδίσεις παραδεισένια Γνώση και Ειρήνη. Και όταν θα πεθάνεις, θα πάς στον παράδεισο και θα ζήσεις παντοτινά χαρούμενος και ικανοποιημένος.

-Σωκράτης: Περιμένω να μάθω την αλήθεια. Τι ακριβώς πρέπει να κάνω και να πω με σκοπό να κερδίσω αυτή την Γνώση και Σοφία; Πώς θα απευθυνθώ σ’ αυτόν;

-Ιησούς: Πες «Θεέ έλα στην καρδιά μου και δώσε μου Σοφία να κατανοήσω την αλήθεια».

-Σωκράτης: Λες απλά και μόνο επαναλαμβάνοντας το, θα κερδίσω Γνώση σχετικά με το ποιος είναι ο σκοπός της ζωής;

-Ιησούς: Ναι. Ο Θεός λέει να αναζητήσεις και θα βρεις, ρώτα και θα απαντηθεί, χτύπα και θα σου ανοιχτεί διάπλατα. Ο Θεός υποσχέθηκε να δείξει την αλήθεια σε οποιονδήποτε τον ρωτήσει.

-Σωκράτης: Θεέ έλα στην καρδιά μου και δώσε μου Σοφία να καταλάβω την αλήθεια.

-Ιησούς: Βλέπεις; Τώρα ευχαρίστησε τον Θεό που σου έδωσε αιώνια ζωή.

-Σωκράτης: Τίποτα δεν συνέβη. Δεν γνωρίζω τίποτε παραπάνω σχετικά με τον σκοπό της ζωής απ’ ότι ήξερα πριν.

-Ιησούς: Τότε δεν είσαι ειλικρινής. Δεν ευχήθηκες πραγματικά στον Θεό να έρθει στην καρδία σου και να σου δείξει την αλήθεια. Δεν είχες πίστη που θα ερχόταν στην καρδιά σου.

-Σωκράτης: Θέλω πραγματικά να μάθω την αλήθεια. Αφιέρωσα ολόκληρη την ζωή μου μελετώντας φιλοσοφία και λόγο. Εύχομαι πολύ περισσότερο από την ίδια τη ζωή να μάθω το σκοπό της ζωής. Είναι μια απάντηση που αναζητώ από τότε που πρωτοείδα τον ήλιο. Αν δεν την μάθω ακόμη, θα την αναζητήσω μέχρι την ημέρα που θα πεθάνω. Πιθανώς να μην με άκουσε. Να τον ξαναρωτήσω δυνατά;

-Ιησούς: Απέτυχες να βρεις την απάντηση γιατί δεν έχεις πίστη. Εάν ο άνθρωπος είχε εναποθέσει το μέγεθος ενός κόκκου σινάπεως, θα μπορεί να μετακινήσει ένα βουνό και οτιδήποτε ευχηθεί να γίνουν πραγματικότητα.

-Σωκράτης: Αυτό είναι αδύνατο. Μήπως κανένας από αυτούς τους ανθρώπους που σε ακολουθούν σήμερα είχαν ποτέ τους συγγενείς ή φίλους που να ήταν άρρωστοι ή πεθαμένοι; Σίγουρα υπήρχαν. Και σίγουρα εάν ήταν καλοί Χριστιανοί ευχήθηκαν να μην αρρωστήσει ή πεθάνει κάποιος συγγενής ή φίλος, αλλά να είναι υγιής και ευτυχής και πάλι. Σίγουρα κανείς δεν θα είναι τόσο ηλίθιος να πει πως δεν είχε δει ποτέ φίλο να πεθαίνει. Σίγουρα κανένας δεν θα είναι τόσο σκληρός να πει πως ποτέ δεν ευχήθηκε για ένα φίλο του να ζήσει. Επομένως, κατανοείται πως ποτέ κανένας Χριστιανός σ’ όλη την διάρκεια των αιώνων δεν είχε πίστη στο Θεό, ή αλλιώς ότι ο Θεός ψευδόταν.

-Ιησούς: Ο Κύριος έδωκε και ο Κύριος έλαβε πίσω, ευλογημένο το όνομα του Κυρίου.

-Σωκράτης: Θα σου παρουσιάσω μια παραβολή που αποδεικνύει πως δεν υπήρξε ποτέ κανένας Χριστιανός ή Εβραίος που να είχε πίστη. Και θα σου αποδείξω ότι ο Θεός έλεγε ψέματα όταν υποσχέθηκε να έρθει στην καρδιά του ανθρώπου και να του διδάξει το νόημα της ζωής. Πρώτον, θα συμφωνούσες ότι η Κόλαση είναι χειρότερη από οποιαδήποτε πιθανή γήινη ατυχία;

-Ιησούς: Ναι. Σίγουρα.

-Σωκράτης: Και επίσης δεν είχες πει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αμαρτωλοί και υπολείπονταν στη δόξα του Θεού;

-Ιησούς: Ναι.

-Σωκράτης: Όλοι οι Χριστιανοί ή οι Εβραίοι που έχουν πίστη, πιστεύουν ότι θα πάνε στην Κόλαση αν αμαρτήσουνε. Επέτρεψε μου να σου παρουσιάσω αυτή την παραβολή. Κάθε Χριστιανός είναι σαν ένας άνθρωπος που στέκεται στην κορυφή του λόφου: γνωρίζει ότι εάν αμαρτήσει, θα πέσει εις θάνατον, ή χειρότερα, εις αιώνιο βασανισμό. Είχες πει ότι η Κόλαση είναι χειρότερη από οποιαδήποτε πιθανή γήινη ατυχία. Ασχέτως κατά πόσο τραυματικές είναι οι γήινες ατυχίες ή επιθυμίες του, κανένας άνθρωπος που ήταν ένας πιστός Χριστιανός, θα έπραττε αμαρτία, ήτοι να πηδήξει από τον λόφο εις αιώνιο βασανισμό. Είχες πει ότι όλοι οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των πιστών Χριστιανών και Εβραίων, είναι αμαρτωλοί. Συνεπώς κανένας Χριστιανός ή Εβραίος από την αρχή της δημιουργίας του χρόνου, δεν πίστεψε ποτέ πραγματικά ότι θα πήγαινε στην Κόλαση. Γιατί εάν το πίστευε, δεν θα αμάρταινε. Δεν θα πήδαγε από τον λόφο εάν πίστευε πώς η Κόλαση και ο αιώνιος βασανισμός τον περιμένουν εκεί κάτω. Όλοι οι άνθρωποι πράγματι πηδούν από τον λόφο, όλοι κάνουν αμαρτία. Επομένως, ούτε ένας δεν σε πίστεψε πραγματικά όλους αυτούς τους αιώνες. Αποδεικνύετε πως ο Θεός δεν ήρθε στις καρδιές τους όπως δεν ήρθε στην δικιά μου μόλις πριν λίγα λεπτά. Επομένως ο Θεός δεν έχει το Δικαίωμα να περιμένει από αυτούς να πράξουν με Χριστιανικό τρόπο ή να πιστέψουν σε Αυτόν. Επομένως, ο Θεός δεν έχει το δικαίωμα να τους τιμωρήσει ή να τους στείλει στην Κόλαση. Επομένως, ο Θεός δεν είναι δίκαιος. Εν κατακλείδι ο Θεός σου δεν είναι Θεός.

-Ιησούς: Κοίτα τον κόσμο γύρω σου. Δεν αποδεικνύει ότι ο Θεός υπάρχει; Δες μια ωραία και αφιλάνθρωπη φύση που σε κάνει δυνατό και υγιή και σου παρέχει τον ήλιο για ζεστασιά και τα δάση και τα χωράφια για φαΐ. Δεν πρέπει να υποκλιθείς στον Θεό για όλα όσα σου έχει κάνει;

-Σωκράτης: Ξέρω ότι η φύση είναι καθ’ όλα καλή και αφιλάνθρωπη, αλλά ποιανού κόκκοι χαλαζιού έσπασαν το παράθυρο μου;

-Ιησούς: Απλούστατα υπάρχει κάποιο κακό στοιχείο στον κόσμο που δεν αναιρεί το καλό. Πρέπει να ευχαριστήσεις τον Θεό γι’ αυτό. Ο Θεός πρέπει να υπάρχει, γιατί από που θα ερχόταν ο κόσμος αν δεν τον δημιουργούσε;

-Σωκράτης: Δεν είναι απαραίτητο ότι ο Θεός σου δημιούργησε τον κόσμο. Υπάρχουν χιλιάδες ιερείς που υποστηρίζουν ότι ο Θεός τους τον δημιούργησε. Απλά επειδή δεν έχω την απάντηση, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτώ τον δικό σου Θεό χωρίς να τον ελέγξω. Θα μπορούσα απλώς λογικά να απαιτήσω να πιστέψεις ότι ο Δίας δημιούργησε τον κόσμο. Ακόμη και αν συμφωνήσω ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, συνεπάγεται το τέλος της έννοιας των ιδιοτήτων του Θεού και λογικά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε από αυτό στην υπόθεση ότι οι άλλες πλευρές των εννοιών του Θεού είναι σωστές.

-Ιησούς: Περίμενε μην φεύγεις! Πρέπει να σώσεις την ψυχή σου από την αιώνια κατάρα. Αποδέξου τον Θεό στην καρδιά σου. Δεν θα φύγω μέχρι να μου πεις το ναι.

-Σωκράτης: Ναι. Υπάρχουν μόνο οι άεργες σκέψεις ενός γέρου άντρα. Είναι σίγουρο ότι είσαι σωστός από την στιγμή που έχεις πιστούς. Και αυτό που είμαι είναι απλά ένα μουντό και γέρικο μυαλό που βάζει την αιτία και την φιλοσοφία πάνω από τις φωνές του μέγα πλήθους.

-Ιησούς: Δόξα τω Θεώ που σου έδωσε αιώνια ζωή.

Ο Σωκράτης έφυγε…

δεν εχω κατι να προσθεσω,δεν εχω κανενα προβλημα να πιστευει καποιος στον θεο αρκει να μην υποστηριζει προπαγανδες και ψεματα.οπως εχει πει ο ιησους,η θρησκεια ειναι η εκκλησια του.αφου λοιπον η εκκλησια ειναι ετσι τοσα χιλιαδες χρονια,κατι παει στραβα με την θρησκεια και αυτους που επιλεγουν να την διοικουν και να την σκορπιζουν.την φαντασια μου την θελω ζωντανη να καλπαζει και να κανει ο,τι γουσταρει,δεν επιτρεπω σε κανεναν αρχετυπικο μεσσια να μου πει τι να κανω,ειδικα οταν τα λογια του εχουν καταντησει κανονες.
ευχαριστω φιλοι μου...

sotpag
05/04/2009, 22:51
εδω εχει θεμα ρε γμτ και το εχω χασει τοσο καιρο:rotflmao:

ρε tai τι να σου πω που η υποεση θελει πολυ μπυρα:rotflmao:

sotpag
05/04/2009, 22:57
α ξεχασα καπου εδω (http://www.jesuslovesyou.gr/Bible_club/Encyclopedia/People/Apostle/Apostle_home.htm)

εχει και τους 12....

εχουν και χριστιανικα (http://www.jesuslovesyou.gr/Arts/Photo/Tapiris.htm) θεματα

160555

vangelis 64
05/04/2009, 23:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από sotpag
εδω εχει θεμα ρε γμτ και το εχω χασει τοσο καιρο:rotflmao:
Εμ!Ποιός σού φταίει που χαζεύεις;:p :bigcry:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sotpag

ρε tai τι να σου πω που η υποεση θελει πολυ μπυρα:rotflmao: Μήπως θα περιπεράσετε από πρωτεύουσα μεριά;:winka:

Τελικά....μικρέ βούδα,τι πάει να πει αυτό το κατεβατό; :look: :confused:

mikros boudas
05/04/2009, 23:34
ο,τι καταλαβαινει κανεις.
οπως εγραψα,βλεπεις αυτο που θες να δεις και απο τις επιλογες του ο καθενας φτιαχνει τον δρομο του:beer: προσωπικα δε ζηταω ευθυνες απο κανεναν:beer:

sotpag
05/04/2009, 23:44
Εμ!Ποιός σού φταίει που χαζεύεις;:p :bigcry: Μήπως θα περιπεράσετε από πρωτεύουσα μεριά;:winka:

Τελικά....μικρέ βούδα,τι πάει να πει αυτό το κατεβατό; :look: :confused:

στο πρωτο εχεις δικιο

στο δευτερο δεν το βλεπω αμεσα αλλα την τελευταια φορα που ειχαμε πιασει κουβεντα παραλιγο να μην παω στο γαμο (και ημουν και κουμπαρος)

τωρα με τον βουδα ουτε εγω εβγαλα ακρη

δεν μπορεσα να διαβασω τιποτα , 12 σελιδες με κουρασαν:rotflmao:

αυτιο βλεπουμε

vangelis 64
05/04/2009, 23:47
Δεν είναι θέμα απόδοσης ευθυνών βρε αδερφέ.Απλά αυτό το κείμενο το θεωρώ πολύ απλοϊκό,στείρο και ανακριβές.
Θα μπορούσε να είναι διάλογος μεταξύ δύο νηπίων οπότε θα ήταν διασκεδαστικό και χαριτωμένο.Όχι όμως διάλογος μεγαλοφυιών.

:beer: :beer: :wave2:

mikros boudas
05/04/2009, 23:51
δε μιλαω για ευθυνες απο ατομα αλλα απο την θρησκεια..οσο για τις μεγαλοφυιες,η ιστορια εχει δειξει πως σκεφτονται απλα,απλοικα αν θες,χωρις να το κουραζουν και πολυ...οπως και τα νηπια,ετσι και ο τροπος σκεψης τους κλιμακωνεται απο το απλο και φτανει στο συνθετο επιχειρηματα που ειναι τοσο σημαντικο στις κοινωνικες και φιλοσοφικες συζητησεις....σιγουρα φαινεται χαζη ολη η συζητηση ισως ακομα επιτηδευμενη αλλα καπως ετσι δεν εχουν τα πραγματα?στειρο δεν καταλαβαινω που το βρισκεις,νοηματικα εννοεις?
οσο για το ανακριβες διαφωνω...ειναι βασισμενο σε κειμενα ιστορικα και ακολουθει την γνωση και γνωμη της εκκλησιας οπως αυτη μεταφερεται στους πιστους...την δυναμη δλδ της θρησκειας