View Full Version : Κλοπή κράνους???!!!
Innersense
21/03/2009, 19:34
Γεια χαρά παιδιά…
Αν και μπορεί να είναι εντελώς τυχαίο γεγονός, μου πέρασε το μυαλό ότι η κρίση μας πλησιάζει καθημερινά όλο και περισσότερο…
Έχω πάει για καφεδάκι στο Village στο Ρεντη με την κοπέλα μου, γυρίζουμε στη μηχανή και βρίσκουμε τη μπαγκαζιέρα ανοιγμένη με το περιεχόμενο της άφαντο!
Απολογισμός,
ένα κράνος Shark RSF 14μηνών σε πολύ καλή κατάσταση
ένα κράνος Caberg τύπου Jet 3 χρόνων σε μέτρια κατάσταση
ένα ζευγάρι δερμάτινα γάντια 8ετίας…
και εμένα να διερωτώμαι σε τι κοινωνία ζούμε που αναγκάζει κάποιον να προβεί σε μια τέτοια παράνομη πράξη…
νομίζω ότι έχουμε πολύ άσχημα πράγματα να δούμε μπροστά μας παιδιά…
υγεία πάνω απ’ όλα και πάντα όρθιοι…
την μπαγκαζερια εξω απο το Ο.Α.Κ.Α δεν προλαβαν να την ανοιξουν χαλασαν μονο την κλειδαρια της
ακουω πολλα τωρα τελευταια τι να πω
Innersense
22/03/2009, 03:43
Κάποτε μπαίνανε στη διαδικασία να κλέψουνε πράγματα αξίας...
Όσο το ποσό αυτό πέφτει, η κλοπή γίνεται ακόμα πιο τρομακτική...
Ένα χρόνο πρίν, έσπαγα το κεφάλι μου κοιτώντας τον μισθό μου για το αν θα ακολουθήσω την λογική (Shark RSF) ή το συναίσθημα (SHOEI XR-1000) και όπως καταλάβατε η ζυγαριά έγινε προς την συμφέρουσα επιλογή απο την οποία είχα μείνει ιδιαίτερα ευχαριστημένος κι όλας.
Τέσπα, εδώ πηγαίνουνε άνθρωποι και ξεφτιλίζουν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους και το κάνανε τηλεπαιχνίδι και το χειροκροτάνε κι όλας και μετά θα μιλήσουμε για κοινωνία;
Λέτε να έχουνε να αρχίσει να μαζεύουνε κράνη για τις πορείες;
hidefnick
22/03/2009, 04:21
Σε παλικάρι στο γραφείο (κέντρο) 2 μπαγκαζιέρες και 2 κράνη σε 1 εβδομάδα. Και πρεζόνι στην Αθηνάς, μου πετάγετε μπροστά μου, με κράνος Dainese και μου κάνει "20 ευρουδάκια φίλε, τζάμπα"....
Πριν λίγα χρόνια φτάνω σπίτι, βγάζω το κράνος (Shoei XR800) και ξεκλειδώνω τη καγκελόπορτα για να βάλω τη μηχανή στην ανοιχτή πυλωτή. Ακούμπησα το κράνος στο μάρμαρο της εισόδου, βάζω τη μηχανή μέσα και βγαίνω.
Χρόνος όχι περισσότερος από 1' .....και το κράνος άφαντο. Εφαγα τέτοιο κόλλημα που στην αρχή άρχισα να αμφιβάλλω αν φόραγα κράνος, μήπως το ακούμπησα αλλού κλπ.
Η βόλτα στα γύρω στενά μπας και πετύχω κάποιον με μαύρο shoei στο χέρι ήταν φυσικά άκαρπη. :wave2:
...τι αλλο ρε θα δουμε???? να βρουμε τα μοτο πανω σε τακους? :sick:
Innersense
22/03/2009, 06:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Σε παλικάρι στο γραφείο (κέντρο) 2 μπαγκαζιέρες και 2 κράνη σε 1 εβδομάδα.
Καλά εγώ θα είχα πάθει εγκεφαλικό αν μου είχε συμβεί κάτι τέτοιο...
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Και πρεζόνι στην Αθηνάς, μου πετάγετε μπροστά μου, με κράνος Dainese και μου κάνει "20 ευρουδάκια φίλε, τζάμπα"....
Τι να πω ρε γαμώτο... αμα παίζει τέτοια φάση.... δύσκολα πάει το μυαλό μου εκεί γιατί εγώ δεν θα αγόραζα μεταχειρισμένο κράνος ούτε απο αγγελεία, το θεωρώ πάρα πολύ προσωπικό αντικείμενο.
Αλλά άμα κλέβουνε και για τέτοια ποσά...
:mad: Ότι και να πούμε δεν αλλάζει τπτ. πάντως αν θέλεις το ίδιο κράνος το έχει ακόμη σε προσφορά ο louis.de με 99.99 ευρώ αν μιλάς για το RSF2i.. Το αγόρασα και εγώ από εκεί και είμαι υπερευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση.
Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
:mad: Ότι και να πούμε δεν αλλάζει τπτ πάντως αν θέλεις το ίδιο κράνος το έχει ακόμη σε προσφορά ο louis.de με 99.99 ευρώ αν μιλάς για το RSF2i.. Το αγόρασα και εγώ από εκεί και είμαι υπερευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση.
άκυρο πλέον έχει το RSI με 159
http://www.louis.de/_20060409df67cdd42de446bc3a74b9b22e/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=150&wgr=837&list_total=15&anzeige=0&page=0&artnr_gr=203704
και δύο διαφορετικά S800 με 79 ευρώ.. :winka:
PortisHead
24/03/2009, 13:25
Σε τετοια μερη (Village,Mall,Κινηματογραφους) οπου ο αλλος ξέρει οτι θα λείψεις στανταρ 2-2,5 ωριτσες σε μια σκοτεινη ηχομονωμενη αιθουσα...δεν παμε με την μοτο.ΠΟΤΕ !
:wave2:
Κανε και το σταυρο σου που ασχοληθηκαν μονο με την μπαγκαζιερα.
TOLISTOLAROS
24/03/2009, 13:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Σε τετοια μερη (Village,Mall,Κινηματογραφους) οπου ο αλλος ξέρει οτι θα λείψεις στανταρ 2-2,5 ωριτσες σε μια σκοτεινη ηχομονωμενη αιθουσα...δεν παμε με την μοτο.ΠΟΤΕ !
:wave2:
Κανε και το σταυρο σου που ασχοληθηκαν μονο με την μπαγκαζιερα.
++++++
Τη μηχανή τη ΒΛΕΠΕΙΣ και το κράνος/γάντια τα κουβαλάς ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ.
Αν ο άλλος ξέρει ότι μεσ'τη μπαγκαζιέρα υπάρχουν κράνη=250? τουλάχιστον θα δοκιμάσει.
Δεν είναι και πολύ δύσκολο ν'ανοίξεις μια μπαγκαζιέρα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Innersense
και εμένα να διερωτώμαι σε τι κοινωνία ζούμε που αναγκάζει κάποιον να προβεί σε μια τέτοια παράνομη πράξη…
:eyepop: :confused:
Gandalf dr685sm
24/03/2009, 14:06
αυτό που λένε τα παιδιά..
Όπως αλλάζουν οι εποχές, αλλάζουμε και εμείς τα μέτρα αυτοπροστασίας. Προσωπικά οπου πάω προτιμώ είτε να ειναι η μηχανή μέσα στο οπτικό μου πεδίο ή τουλάχιστον να ειναι σε σημείο πάρα πολύ πολυσύχναστο και ήτοι δυνατόν σε τέτοια θέση που να μην είναι εύκολο να κουνηθεί.
Στις μπαγκαζιέρες δεν αφήνουμε τιποτα αν δεν μπορούμε να το ελέγχουμε οι ίδιοι με τα μάτια μας.
Gandalf
PortisHead
24/03/2009, 14:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
αυτό που λένε τα παιδιά..
Όπως αλλάζουν οι εποχές, αλλάζουμε και εμείς τα μέτρα αυτοπροστασίας. Προσωπικά οπου πάω προτιμώ είτε να ειναι η μηχανή μέσα στο οπτικό μου πεδίο ή τουλάχιστον να ειναι σε σημείο πάρα πολύ πολυσύχναστο και ήτοι δυνατόν σε τέτοια θέση που να μην είναι εύκολο να κουνηθεί.
Στις μπαγκαζιέρες δεν αφήνουμε τιποτα αν δεν μπορούμε να το ελέγχουμε οι ίδιοι με τα μάτια μας.
Gandalf
ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ !!!
Μπορουμε παντα να αφήσουμε μια χειροβομβιδα χρώματος ωστε να σκασει 1 κιλο μπογιας στη μουρη αυτουνου που παει να την ανοιξει.
Θα ειχε πολυ πλακα να το εκανε καποιος και να χαζευε απο μιαν ακρη.
:lol: :lol: :lol:
banditgr
24/03/2009, 14:11
sto village mia fora eixa parkarei thn moto mou...(fireblade..den exw mpagkaziera!) kai meta apo wres...gyrnontas na fygw,eixan anoi3ei OLES tis mpagkazieres sta dipla mhxanakia....opote malon ginete syxna ekei.
ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ !!!
Μπορουμε παντα να αφήσουμε μια χειροβομβιδα χρώματος
Και αμυντική να ήταν δεν θα ήταν άσχημα...
Αλλά πάλι και 1/4 της λίμπρας C4 θα δούλευε καλά...
PortisHead
24/03/2009, 14:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Δεν θα ειχες ομως μηχανακι μετα....
Πλακα πλακα....μου θυμιζει την προταση που ειχα κανει παλια σε ενα φιλο μου ασφαλιτη.
Γιατι ρε χαμενε δεν βαζετε καθε μερα ενα μηχανακι-παγιδα-κραχτη σε καποιο τετοιο μερος και να το παρακολουθειτε απο αποσταση ?
Μεσα σε ενα 3-μηνο θα ειχατε πιασει τα μισα κλεφτρονια.
Απνατηση : Γραφειοκρατικα,λύνεις πιο ευκολα το κυπριακο,παρα να οργανωσεις τετοια επιχειρηση.
:eyepop:
TOLISTOLAROS
24/03/2009, 14:23
Σιγά μοβόρε,κολυμπηθρόξυλο δε θα μείνει!
Καλύτερα να βάλουμε μια αμπούλα με 2βρωμο-3μέθυλοπορδάνιο και μετά τη φάτσα του κλέφτη στο γιουτουμπ!
Gandalf dr685sm
24/03/2009, 14:28
σιγά μην γίνω και δολοφόνος για το καθίκι.. το ανεξίτηλο χρώμα οτι πρέπει είναι... Θα πάρει τέτοια τρομάρα που θα το θυμάται μια ζωή... χώρια που μόνο με νέφτι βγαίνει.. σκεφτείτε οτι θα πρέπει να κάνει με γυαλόχαρτο την μάπα του μια ζωή με νέφτι για να φύγει το χρώμα..
:evil: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Gandalf
MitsosNaked
24/03/2009, 14:44
Πλακα πλακα....μου θυμιζει την προταση που ειχα κανει παλια σε ενα φιλο μου ασφαλιτη.
Γιατι ρε χαμενε δεν βαζετε καθε μερα ενα μηχανακι-παγιδα-κραχτη σε καποιο τετοιο μερος και να το παρακολουθειτε απο αποσταση ?
Απνατηση : Γραφειοκρατικα,λύνεις πιο ευκολα το κυπριακο,παρα να οργανωσεις τετοια επιχειρηση.
Ναι, άν δέ θέλανε, δέ μπορούσανε νομίζεις....:rolleyes:
Αλλά και έτσι να ήτανε, σάν όμιλος φτιάχνει ένα ΜΚΟ για την "πάταξη του εγκλήματος"(συγκεκριμένα κλοπές οχημάτων), κάνει μιά δωρεά αρκετή για αγορά κάποιων μεταχειρισμένων μηχανών και μίσθωση ατόμων που να τις παρακολουθούν, και το αναλαμβάνουν τα άτομα της ΜΚΟ που μπορεί να είναι άμισθοι που έχουν καεί στο παρελθόν ή δέ ξέρω γώ τι άλλο. Οπότε το μόνο γραφειοκρατικό είναι η χορήγηση ποσού. Τα υπόλοιπα 'γραφειοκρατικά' σε σχέση με την αστυνομία κλπ τα αναλαμβάνουν τα μέλη του ΜΚΟ που συνήθως έχουν και αρκετό ελέυθερο χρόνο....
PortisHead
24/03/2009, 15:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
Ναι, άν δέ θέλανε, δέ μπορούσανε νομίζεις....:rolleyes:
Αλλά και έτσι να ήτανε, σάν όμιλος φτιάχνει ένα ΜΚΟ για την "πάταξη του εγκλήματος"(συγκεκριμένα κλοπές οχημάτων), κάνει μιά δωρεά αρκετή για αγορά κάποιων μεταχειρισμένων μηχανών και μίσθωση ατόμων που να τις παρακολουθούν, και το αναλαμβάνουν τα άτομα της ΜΚΟ που μπορεί να είναι άμισθοι που έχουν καεί στο παρελθόν ή δέ ξέρω γώ τι άλλο. Οπότε το μόνο γραφειοκρατικό είναι η χορήγηση ποσού. Τα υπόλοιπα 'γραφειοκρατικά' σε σχέση με την αστυνομία κλπ τα αναλαμβάνουν τα μέλη του ΜΚΟ που συνήθως έχουν και αρκετό ελέυθερο χρόνο....
Δεν παιζει αυτο.
Δεν υπάρχουν ατομα.Ειναι απασχολημενοι με την φύλαξη της Παναγιωταρεας και του Πρετεντερη.
Επιπλεον η καλη θεληση και η ιδεα δεν μετρανε.
Για εναρξη τετοιας επιχειρησης πρεπει να ελθει εντολη απο πολυυυυυ πάνω.
Τι νομιζετε ? Αποφασιζει ο διοικητης του Χ τμηματος κατι και το υλοποιούνε ?
:lol:
Το 8ωρο να περασει...και γεια σας.
Αν μπορεις....ρωτα και μαθε...καθε βράδυ...στην περιοχη σου...ποσα ατομα ειναι stand by για περιπτωση κλοπης,διαρηξης κλπ.Θα εκπλαγεις !
MitsosNaked
24/03/2009, 17:56
Δεν παιζει αυτο.
Δεν υπάρχουν ατομα.Ειναι απασχολημενοι με την φύλαξη της Παναγιωταρεας και του Πρετεντερη.
Επιπλεον η καλη θεληση και η ιδεα δεν μετρανε.
Για εναρξη τετοιας επιχειρησης πρεπει να ελθει εντολη απο πολυυυυυ πάνω.
Τι νομιζετε ? Αποφασιζει ο διοικητης του Χ τμηματος κατι και το υλοποιούνε ?
:lol:
Το 8ωρο να περασει...και γεια σας.
Αν μπορεις....ρωτα και μαθε...καθε βράδυ...στην περιοχη σου...ποσα ατομα ειναι stand by για περιπτωση κλοπης,διαρηξης κλπ.Θα εκπλαγεις !
Καλά μήν τα ισοπεδώνουμε κι όλα. Αυτός ακριβώς ο πεσσιμισμός είναι που κάνει τα πάντα να φαίνονται αδύνατα.
Και επίσης εξαρτάται για να κινηθούν κάποια άτομα ποιός θα τους το πεί.....:smokin: Όπως είπες απο πολύ πάνω πρέπει να έρθει εντολή, αλλά αδύνατο δέν είναι.
Και δέ μιλάω για ασφαλιστικές 'μαγαζάκια΄.....:winka:
Innersense
24/03/2009, 20:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
άκυρο πλέον έχει το RSI με 159
http://www.louis.de/_20060409df67cdd42de446bc3a74b9b22e/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=150&wgr=837&list_total=15&anzeige=0&page=0&artnr_gr=203704
και δύο διαφορετικά S800 με 79 ευρώ.. :winka:
Φωτιά μου βάζεις αδερφέ... και δυστηχώς είμαι απο τους μαμάκες που δεν έχουν προλάβει να ασχοληθούν με online παραγγελείες και κάθομαι και γυρνάω στα ελληνικά μαγαζιά μήπως και πετύχω καμιά καλή προσφορά και όχι τις συνηθισμένες πενταροδεκάρες που κόβουνε σαν να έχουνε καβούρια. To RSI στα 159 είναι καλούτσικη τιμή αλλά δυστηχώς δεν το έχει σε M που φοράω.
Πήγα σήμερα στο Δίκυκλο να χαζέψω κάνα κρανάκι και ξερογλυφόμουνα για το XR-1000. Παρεπιπτώντως μου είπε η πωλήτρια ότι γίνεται χαμός απο κλοπές...
Αλλά ρε αδέρφια δεν την παλεύω να το σκέφτομαι να αφήσω το κράνος στη μπαγκαζιέρα επειδή θα μου το ψηρίσουνε. Ίσως αυτό απο μόνο του να ορίζει τα βαλάντια στα οποία θα πρέπει να κινηθώ....
Υπόψην ότι στο Village δεν πήγα για ταινία και ότι το όλο σκηνικό έγινε Σάββατο 16:30 με 18:00, ήταν δηλαδή μέρα αλλά ψηλοχαλαρά απο κόσμο.
Τι να πω πάντως, δεν είχα ιδεα για τα χάλια του Village, στη γειτονιά μου και ακουμπησμένο πάνω στη μπαγκαζιέρα να το είχα κανείς δε θα το είχε αγγίξει.
Τεσπά, το μάθαμε κι αυτό με το άσκημο τρόπο...
Φωτιά μου βάζεις αδερφέ... και δυστηχώς είμαι απο τους μαμάκες που δεν έχουν προλάβει να ασχοληθούν με online παραγγελείες και κάθομαι και γυρνάω στα ελληνικά μαγαζιά μήπως και πετύχω καμιά καλή προσφορά και όχι τις συνηθισμένες πενταροδεκάρες που κόβουνε σαν να έχουνε καβούρια. To RSI στα 159 είναι καλούτσικη τιμή αλλά δυστηχώς δεν το έχει σε M που φοράω.
Πήγα σήμερα στο Δίκυκλο να χαζέψω κάνα κρανάκι και ξερογλυφόμουνα για το XR-1000. Παρεπιπτώντως μου είπε η πωλήτρια ότι γίνεται χαμός απο κλοπές...
Αλλά ρε αδέρφια δεν την παλεύω να το σκέφτομαι να αφήσω το κράνος στη μπαγκαζιέρα επειδή θα μου το ψηρίσουνε. Ίσως αυτό απο μόνο του να ορίζει τα βαλάντια στα οποία θα πρέπει να κινηθώ....
Υπόψην ότι στο Village δεν πήγα για ταινία και ότι το όλο σκηνικό έγινε Σάββατο 16:30 με 18:00, ήταν δηλαδή μέρα αλλά ψηλοχαλαρά απο κόσμο.
Τι να πω πάντως, δεν είχα ιδεα για τα χάλια του Village, στη γειτονιά μου και ακουμπησμένο πάνω στη μπαγκαζιέρα να το είχα κανείς δε θα το είχε αγγίξει.
Τεσπά, το μάθαμε κι αυτό με το άσκημο τρόπο...
Μην σε ανησυχούν καθόλου.. πρώτη φορά ψώνιζα γενικά από το internet μια χαρά τα κατάφερα. Εσύ έχεις το πλεονέκτημα ότι ξέρεις τι νούμερο φοράς σε shark (γιατί γενικώς είναι λίγο μεγάλα). Αποκλείεται να πετύχεις όχι τέτοια, αλλά ούτε παραπλήσια τιμή.
Για τα κράνη που πήρα εγώ η μοτοδυναμική έδινε
το μεν S650 -> 165 ευρώ
το RSF2i -> 270 ευρώ
Εγώ τα πήρα από το louis.de (με δώρο το motorrad (δεν καταλαβαίνω γρι, αλλά για την τουαλέτα μια χαρά είναι :lol: )), σύνολο, μαζί με τα μεταφορικά μου κόστισαν και τα δύο 185 :rolleyes:
Ψάξε το, όλο και κάποιο καλό κράνος θα βρεις
Δε νομίζω ότι φταίει η κρίση!!!
Πριν από 5 χρόνια, που δεν υπήρχε η "κρίση" σε φίλο μου του είχαν πάρει την εξάτμιση από τη μηχανή!!!
Οπότε.......
:sick:
Περυσι , στο μοναστηρακι μου κλεψανε 2 κρανη
1 ixs 100e , 1 airoh 150 e , τα ειχα στην κλειδωνια της μηχανης , και κοψανε τα λουρακια κ τα πηρανε , μερα , απογευματακι , γεματο κοσμο
castoras
25/03/2009, 12:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από DeadEye
Περυσι , στο μοναστηρακι μου κλεψανε 2 κρανη
1 ixs 100e , 1 airoh 150 e , τα ειχα στην κλειδωνια της μηχανης , και κοψανε τα λουρακια κ τα πηρανε , μερα , απογευματακι , γεματο κοσμο
Έχω ξανακούσει τέτοια κλοπή,αν κόψουν τα λουράκια τί θα κάνουν τα κράνη?????
ελα μου ντε ?! αυτο ειπα κ γω ... για καμμια πορεια / ληστεια ?! κανενα πρεζακι που τα πουλησε για 5ε ? τα κρανη ειναι αχρηστα ... μονο για καπελακι κανουνε
:dizzy:
Ασφαλιτης... :a53: ...να κοψεις τις κακες παρεες...:lol:
Γραφειοκρατεια = δεν θελω να πιασω τα κλεφτρονια γιατι δεν εχουν μεροκαματο (αντιθετα εχει και καποιον κινδυνο και δεν ειμαστε για τετοια)... τι κι αν σου κλεψουν εσενα τη μηχανη/κρανος κτλ... δεν τρεχει τιποτα... θα χρεωθεις και θα παρεις καινουργια (να δουλεψουν και λιγο οι καημενες οι τραπεζες!)...:a018:
...στις κλησεις και στο νταβατζιλικι ειναι τα λεφτα πατριωτηηηηηη :wave2:
μανουλα μου... πλακωσαν και τα κομμαντα:a53:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
σιγά μην γίνω και δολοφόνος για το καθίκι.. το ανεξίτηλο χρώμα οτι πρέπει είναι... Θα πάρει τέτοια τρομάρα που θα το θυμάται μια ζωή... χώρια που μόνο με νέφτι βγαίνει.. σκεφτείτε οτι θα πρέπει να κάνει με γυαλόχαρτο την μάπα του μια ζωή με νέφτι για να φύγει το χρώμα..
:evil: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Gandalf
Σωστος ο παιχτης:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Δε νομίζω ότι φταίει η κρίση!!!
Πριν από 5 χρόνια, που δεν υπήρχε η "κρίση" σε φίλο μου του είχαν πάρει την εξάτμιση από τη μηχανή!!!
Οπότε.......
:sick:
Η εξατμηση τουλαχιστον εχει και μια αξια σεβαστη... ειδικα εαν ειναι aftermarker (akrapovic, remus etc)!
Ενα μεταχειρισμενο κρανος και μαλιστα μικρης σχετικα αξιας οπως του ατυχου συμφορουμιτη(που μπορει ο κατοχος του να εχει απο πυτιριδα μεχρι τριχοφαγο), τι αξια εχει ρε γαμωτο:confused:
... και μη χειροτερα να λεμε:sick:
Innersense
25/03/2009, 22:01
Αυτό ακριβώς είναι και εμένα το σκεπτικό μου...
έλεος... τι έχουμε ακόμα να δούμε....
project.breeze
26/03/2009, 00:37
Επειδή αυτά είναι λίγο δυσεύρετα στην αγορά σήμερα θα προτείνω εγώ μία δοκιμασμένη λύση:
1. Βάζουμε στην βαλίτσα ένα μπουκάλι του μισού λίτρου γεμάτο με περίπου δύο δάχτυλα υδροχλωρικό οξύ
2. Ανοίγουμε μία μικρή τρυπούλα στο καπάκι
3. Με μία λεπτή κλωστή δένουμε απο το εσωτερικό του πάνω μέρους της βαλίτσας 2-3 μασουράκια αλουμινόχαρτο αφού πρώτα έχουμε περάσει την κλωστή από το καπάκι.
4. Βιδώνουμε το καπάκι έχοντας φροντίσει το αλουμινόχαρτο να βρίσκεται πάνω από το υδροχλωρικό οξύ
5. Με το απότομο άνοιγμα της βαλίτσας κόβεται η κλωστή και το αλουμινόχαρτο πέφτει μέσα στο υδροχλωρικό οξύ
6. Ως γνωστόν η αντίδραση υδροχλωρικού οξέως με οποιοδήποτε μέταλλο απελευθερώνει υδρογόνο γιατί:
οξύ + μέταλλο → …… + Η2↑ (Αντίδραση απλής αντικατάστασης)
7. Σε 6-7 δευτερόλεπτα που ο κλεφτάκος θα κοιτάει σαν χάνος τον μηχανισμό αυτόν θα έχει απελευθερωθεί μέσα στο μπουκάλι ικανή ποσότητα υδρογόνου που θα το σκάσει μέ έναν εκκωφαντικό θόρυβο και επειδή το υδρογόνο όταν έρθει σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα δημιουργεί φλόγα,θα του κάνει μαύρη την μούρη και θα τον στείλει μακρυά από την μηχανή σας
Καλό ε;:smokin:
PortisHead
26/03/2009, 08:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
Επειδή αυτά είναι λίγο δυσεύρετα στην αγορά σήμερα θα προτείνω εγώ μία δοκιμασμένη λύση:
1. Βάζουμε στην βαλίτσα ένα μπουκάλι του μισού λίτρου γεμάτο με περίπου δύο δάχτυλα υδροχλωρικό οξύ
2. Ανοίγουμε μία μικρή τρυπούλα στο καπάκι
3. Με μία λεπτή κλωστή δένουμε απο το εσωτερικό του πάνω μέρους της βαλίτσας 2-3 μασουράκια αλουμινόχαρτο αφού πρώτα έχουμε περάσει την κλωστή από το καπάκι.
4. Βιδώνουμε το καπάκι έχοντας φροντίσει το αλουμινόχαρτο να βρίσκεται πάνω από το υδροχλωρικό οξύ
5. Με το απότομο άνοιγμα της βαλίτσας κόβεται η κλωστή και το αλουμινόχαρτο πέφτει μέσα στο υδροχλωρικό οξύ
6. Ως γνωστόν η αντίδραση υδροχλωρικού οξέως με οποιοδήποτε μέταλλο απελευθερώνει υδρογόνο γιατί:
οξύ + μέταλλο → …… + Η2↑ (Αντίδραση απλής αντικατάστασης)
7. Σε 6-7 δευτερόλεπτα που ο κλεφτάκος θα κοιτάει σαν χάνος τον μηχανισμό αυτόν θα έχει απελευθερωθεί μέσα στο μπουκάλι ικανή ποσότητα υδρογόνου που θα το σκάσει μέ έναν εκκωφαντικό θόρυβο και επειδή το υδρογόνο όταν έρθει σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα δημιουργεί φλόγα,θα του κάνει μαύρη την μούρη και θα τον στείλει μακρυά από την μηχανή σας
Καλό ε;:smokin:
:lol: :lol: :lol: :lol: εσένα πρέπει να σε προσεχουμε.
LiakosVstrom
26/03/2009, 10:34
Γεια χαρά παιδιά…
Έχω πάει για καφεδάκι στο Village στο Ρεντη
λάθος πρώτο, άφησες τη μηχανή εκεί που τις παρκάρουν και όλοι οι υπόλοιποι....
εμένα μου είχαν φάει κάτι λαστιχένια προστατευτικά που έχει το v-strom στους μασπιέδες του οδηγού εκεί. από τότε... 2 ευρουλάκια και είμαι ήσυχος στο πάρκινγκ.
έχω ακούσει από μάστορα για περίπτωση που έχουν πάει με άλεν και ξήλωσαν μέχρι και το προστατευτικό τις εξάτμισης... ή ένας φίλος που βρήκε τις χούφτες πειραγμένες να κρέμονται γιατί το πιθανότερο δεν πρόλαβαν να ξεβιδώσουν την από κάτω βίδα.
γι αυτό προσέχετε που τα παρκάρετε... και ειδικά στο Village στο Ρέντη ΜΗΝ τα αφήνετε έξω!!!
Innersense
27/03/2009, 08:36
Είναι λίγο περίεργες αυτές οι ειδοποιήσεις ..."κατόπιν εορτής"...
Οκ ήξερα ότι είναι επικίνδυνο να παρκάρει έξω από σινεμά τη μηχανή λόγω του γνωστού ¨δίωρου¨ -αν και αυτό στην περίπτωση μου δεν ίσχυε, αλλά ποτέ δεν είχα ξανακούσει ότι είναι τόσο τραγικά τα πράγματα με τις μπαγκαζιέρες…
Και οκ για τη μηχανή πέρνουμε τα μέτρα μας τη κλειδώνουμε σαν κατάδικο.
Με τη ριμάδα τη μπαγκαζιέρα τι μπορείς να κάνεις;
Να απαιτούσαμε απο τις εταιρίες να κυκλοφορήσουν ειδική σειρα "μπαγκαζιερών-χρηματοκιβωτίων" για την Ελλάδα;
Μήπως πρέπει κάποιος mod να προσθέσει στον τίτλο του thread "προσοχή στο Village" τελικά;
LiakosVstrom
27/03/2009, 09:19
Είναι λίγο περίεργες αυτές οι ειδοποιήσεις ..."κατόπιν εορτής"...
Οκ ήξερα ότι είναι επικίνδυνο να παρκάρει έξω από σινεμά τη μηχανή λόγω του γνωστού ¨δίωρου¨ -αν και αυτό στην περίπτωση μου δεν ίσχυε, αλλά ποτέ δεν είχα ξανακούσει ότι είναι τόσο τραγικά τα πράγματα με τις μπαγκαζιέρες…
Και οκ για τη μηχανή πέρνουμε τα μέτρα μας τη κλειδώνουμε σαν κατάδικο.
Με τη ριμάδα τη μπαγκαζιέρα τι μπορείς να κάνεις;
Να απαιτούσαμε απο τις εταιρίες να κυκλοφορήσουν ειδική σειρα "μπαγκαζιερών-χρηματοκιβωτίων" για την Ελλάδα;
Μήπως πρέπει κάποιος mod να προσθέσει στον τίτλο του thread "προσοχή στο Village" τελικά;
Φίλε μου το πρόβλημα στο συγκεκριμένο Village είναι γνωστό. Καταρχάς, τα βράδια, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου φωτισμός σε εκείνο το σημείο... κατά δεύτερον κυκλοφορεί η σάρα και η μάρα εκεί γύρω... και τρίτον δεν υπάρχει είσοδος μαγαζιού ή κάτι άλλο που θα μπορούσε να τους φοβίσει λόγω κίνησης στα 60-70 μέτρα.
εμένα μου είχαν πάρει κάτι λαστιχένια διακοσμητικά μέρα μεσημέρι που την είχα αφήσει για καμιά ώρα...αλλά το πάθημα γίνεται μάθημα.
Innersense
27/03/2009, 11:44
όντως τώρα που το λες έχει κλείσει και η καφετέρια απέναντι (δίπλα στο παγωτομανια) και η κίνηση είναι σαφώς πιο περιορισμένη!
κοίτα να δεις... και το συζήταγα με ένα φίλο πως και έκλεισε τόσο μεγάλη καφετέρια...
Να σε ρωτήσω κάτι project.breeze Στο βιβλίο "William Powell - Ο τσελεμεντές του αναρχικού" το διάβασες;;; :rotflmao: Πλάκα κάνω. Στο τέλος θα πρέπει να βάζουμε G.P.S. παντού για να μην μας τα κλέβουνε (κράνη, γάντια, μπουφάν κ.α.). Πάντως πέρισυ έκανε βόλτα ο άδερφός μου με έναν φίλο του στο συγκεκριμμένο σημείο στο VILLAGE και είδαν από μακρυά 2 άτομα που επεξεργαζόντουσαν μία μοτοσυκλέτα.Τους παρακολούθησαν από μακριά πέρνωντας τηλέφωνο στο 100 και τελικώς ήρθε όχημα της ασφαλείας όπου μετά από υπόδειξη των δραστών, οι αστυνομικοί τους τσιμπήσανε και βρήκανε τα κλοπιμαία πάνω τους.