PDA

View Full Version : Σκουριά & Εγγύηση πάνε μαζί? (Hornet CB600f 07)

Giannis o Kiu
01/04/2009, 00:47
Καλησπέρα σε όλους

Είμαι κάτοχος ενός Honda Hornet CB600F ’07 από τις αρχές του Ιουλίου του 2007. Η μηχανή έχει 7500χλμ έως τώρα (δουλεία-σπίτι-δουλειά) και σκεπάζετε με κουκούλα. Είμαι κάτοικος Ρεθύμνου και την πλένω σε τακτά χρονικά διαστήματα και όσο χρειάζεται γιατί δεν την κινώ πολύ και την σκεπάζω καθημερινά. Το πρόβλημα μου είναι ότι η σκουριά έχει εμφανιστεί σε σχεδόν όλα τα μεταλλικά μέρη της μοτοσικλέτας. Παρακάτω φαίνονται και οι φωτογραφίες.
Το θέμα μου είναι ότι την πήγα στον αντιπρόσωπο στο Ρέθυμνο και μου είπαν ότι η HONDA τους είπε επειδή δεν την φρόντιζα όπως έπρεπε και ότι στο Ρέθυμνο έχει πολύ υγρασία δεν θα μου αλλάξουν τίποτα από την μηχανή και ότι δεν με καλύπτει η εγγύηση γιατί εξαιτίας μου έπαθε ότι έπαθε. Η εγγύηση λήγει σε 4 μήνες και η μηχανή είναι απελπιστικά σκουριασμένη και αρχίζω να φοβάμαι ότι θα είναι επικίνδυνο να την οδηγώ σε λίγα χρόνια αν συνεχιστεί έτσι η εμφάνιση της σκουριάς. Σημείωση, έχω αλλάξει ήδη το τιμόνι μια φορά από την σκουριά που είχε εμφανιστεί ύστερα από 6 μήνες από την αγορά.
Θα σας παρακαλούσα, αν μπορείτε, να με βοηθήσετε όσοι γνωρίζουν παρόμοιες περιπτώσεις και να με καθοδηγήσετε τι βήματα πρέπει να ακολουθήσω για να καλυφθώ στην επισκευής της μηχανής από την εγγύηση.

Ευχαριστώ προκαταβολικά σε όσους ασχοληθούν με το θέμα μου.

Καλές βόλτες και πάντα όρθιοι.

160056

Giannis o Kiu
01/04/2009, 00:49
2

160057

Giannis o Kiu
01/04/2009, 00:50
3

160058

Giannis o Kiu
01/04/2009, 00:50
4

160059

Giannis o Kiu
01/04/2009, 00:51
5

160060

Giannis o Kiu
01/04/2009, 00:52
6

160061

Giannis o Kiu
01/04/2009, 00:52
7

160062

Giannis o Kiu
01/04/2009, 00:53
8

160063

Giannis o Kiu
01/04/2009, 00:54
9

160064

makis206
01/04/2009, 02:16
Υγρασία και κουκούλα κακός συνδιασμός σύντεκνε.. δυστυχώς..

sotpag
01/04/2009, 07:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206

αν βαλεις και τη λεξη HONDA :smokin:

υπαρχει λυση, βγαζεις το σημα της HONDA και ολα θα ειναι μια χαρα

makis206
01/04/2009, 07:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από sotpag
αν βαλεις και τη λεξη HONDA :smokin:
υπαρχει λυση, βγαζεις το σημα της HONDA και ολα θα ειναι μια χαρα

Έχε χάρη που σε συμπαθώ εσένα :lol:

red_monster
01/04/2009, 08:51
Η αλυσίδα έχει την σκουργιά της αρκούδας, και εκεί δεν φταίει ούτε η honda αλλά ούτε και το συνεργείο, είναι δικία σου ευθύνη να την κρατάς λαδωμένη.Την λαδώνεις μετά από κάθε πλύση?
Θέλει αλλαγή...
Ότι είναι αλουμινένιο αν το τρίψεις λίγο θα φύγει η σκουργιά

SeNNinhA
01/04/2009, 09:32
Η σκουριά εδώ προέρχεται από τον εσωτερικό σωλήνα της εξάτμησής σου που πιθανά δεν είναι ανοξέιδωτος όπως το εξωτερικό κέλυφός της. Αυτό μελοντικά οδηγεί σε τρύπημα της εξάτμησης εσωτερικά και ανάγκη για αλλαγή

http://www.moto.gr/forums/attachment.php?s=&postid=1405719

SeNNinhA
01/04/2009, 09:35
Γι αυτή την φωτό αναφέρομαι

160101

SeNNinhA
01/04/2009, 09:37
Η αλυσίδα βρίσκεται σε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κατάσταση και όπως σου είπαν είναι 1000% δική σου ευθύνη. ΚΑΘΕ αλυσίδα εαν δεν την λαδώσεις σκουράζει.-

160102

SeNNinhA
01/04/2009, 09:39
Η σκουριά εδώ είναι από κακό βάψιμο αλλά μικρό το κακό

160103

SeNNinhA
01/04/2009, 09:40
Και σε αυτές τις βίδες μικρό το κακό μιας και αλλάζουν εύκολα με ανοξείδωτες με 2 ευρώ το πολύ

160104

SeNNinhA
01/04/2009, 09:42
Εδώ εαν βλέπω καλά υπάρχει ενας σωλήνας σκουριασμένος που περνάει πάνω από το λεβιέ και μάλλον από εκεί προέρχεται και η σκουριά

160105

SeNNinhA
01/04/2009, 09:43
Και εδώ η σκουριά πρέπει να προέρχεται από κάποιο άλλο εξάρτημα πάνω από αυτό το σημείο.

160106

SeNNinhA
01/04/2009, 09:46
Στο καλάμι δεν μπορώ να διακρίνω κάτι.

Γενικά όμως είναι παράδεκτο και ιδιαίτερα όταν μιλάμε για HONDA η οποία παλαιότερα είχε αξιοθάυμαστη ποιότητα και φινιρίσματα. Η μείωση του κόστους κατασκευής αυτά προκαλεί. Αλλά το έχουμε πει πολλές φορές ότι αυτή την στιγμή η Honda αγωνίζεται να φτάσει (η στηνκαλύτερη περίπτωση βρισκεται) στα επίπεδα των υπόλοιπων Japan και πολύ πολύ πίσω από όλα τα Ευρωπαϊκά.

bentouza
01/04/2009, 12:10
η κουκουλα που την σκεπαζεις ειναι αδιαβροχη ή απλα ενα χοντρο υφασμα για την σκονη κ τον ηλιο;

sapila racing
01/04/2009, 12:17
Παιδιά μην το ψάχνετε, δεν εχει να κάνει οτι είναι Honda η οτιδήποτε άλλο.
Ο φίλος την πάτησε απο μάπα κουκούλα που δεν αναπνέει.

Καλύτερα φίλε να την άφηνες εκτεθειμένη στον ηλιο την βροχή και την αλμύρα παρα να την εχεις σκεπασμένη με αυτη την κουκούλα που χρησιμοποιείς.
Η υγρασία εγκλωβίζεται μεσα στην κουκούλα και η μοτοσυκλέτα σου ειναι συνέχεια στις χειρότερες συνθήκες.

MikeG
01/04/2009, 12:24
Θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις κάποια αλοιφή όπως πχ η Autosol ή κάποια αντίστοιχη (θα τη βρεις πχ στο Μιζεράκη, ή μαγαζιά με σιδηρικά) & να δοκιμάσεις να τρίψεις όλα τα μέρη με κάποιο πανάκι ώστε να διώξεις τη σκουριά.
Νομίζω ότι θα βελτιωθεί πολύ η κατάσταση. Επίσης μη τη σκεπάζεις!

'Ισως και να τα περνούσες μετά με λίγο λαδάκι να έκανε καλό, μιας και από όσο γνωρίζω το λάδι εμποδίζει την εμφάνιση σκουριάς.

Πάντως θέλει υπομονετική δουλειά.

:wave2:

binzis
01/04/2009, 12:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Παιδιά μην το ψάχνετε, δεν εχει να κάνει οτι είναι Honda η οτιδήποτε άλλο.
Ο φίλος την πάτησε απο μάπα κουκούλα που δεν αναπνέει.

Καλύτερα φίλε να την άφηνες εκτεθειμένη στον ηλιο την βροχή και την αλμύρα παρα να την εχεις σκεπασμένη με αυτη την κουκούλα που χρησιμοποιείς.
Η υγρασία εγκλωβίζεται μεσα στην κουκούλα και η μοτοσυκλέτα σου ειναι συνέχεια στις χειρότερες συνθήκες.

Και εγώ αυτής της γνώμης είμαι.
Δυστυχώς η κουκούλα φταίει, που εγκλωβίζει την υγρασία. :(

Φαντάρος στο Ρέθυμνο, με το DT που είχα, το είχα κουκουλώσει έξω από το στρατόπεδο, μέχρι να ορκιστώ. Βγαίνοντας με την πρώτη έξοδο :eyepop: γεμάτη σκουριές.
Τα ξεσκέπαστα τίποτα!

red_monster
01/04/2009, 12:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις κάποια αλοιφή όπως πχ η Autosol ή κάποια αντίστοιχη (θα τη βρεις πχ στο Μιζεράκη, ή μαγαζιά με σιδηρικά) & να δοκιμάσεις να τρίψεις όλα τα μέρη με κάποιο πανάκι ώστε να διώξεις τη σκουριά.
Νομίζω ότι θα βελτιωθεί πολύ η κατάσταση. Επίσης μη τη σκεπάζεις!

'Ισως και να τα περνούσες μετά με λίγο λαδάκι να έκανε καλό, μιας και από όσο γνωρίζω το λάδι εμποδίζει την εμφάνιση σκουριάς.

Πάντως θέλει υπομονετική δουλειά.

:wave2:

wd-40 κάνει τα πάντα...

Giannis o Kiu
01/04/2009, 13:47
Δηλαδή απο εγγύηση τίποτα ε?Μονο την εξάτμιση φαντάζομαι και άν.Και μισο ρε παιδιά, στην περιοχή μου έχω και άλλες μηχανές αλλα αυτές τίποτα. Μήπως είναι αστοχία υλικού το να σκουριάζει τόσο εύκολα?Εγώ μπορώ να ζητήσω απο τον έμπορα να μου την τρίψει και τα εργατικά να μπούνε στην εγγύηση έστω?

Sabre
01/04/2009, 13:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Giannis o Kiu
Εγώ μπορώ να ζητήσω απο τον έμπορα να μου την τρίψει

:blush:

mon dieu!!!

Κάποιος σε ένα κατάστημα την έτριβε με JiF :sad: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=61173

Giannis o Kiu
01/04/2009, 13:55
Ουπς! Τήν μηχανή να μου "τρίψει"¨ήθελα να πώ :P
Αν και εγώ έπρεπε να την τρίψω (την μηχανή ντε) σε καποιον αλλα τέλος πάντων...

road spirit
01/04/2009, 14:01
...να ζητήσω απο τον έμπορα να μου την τρίψει
:a014: :a014: να μας φωνάξεις πρώτα, να βλέπουμε απο μια γωνιά

:lol:

banditgr
01/04/2009, 15:06
......thn plakwneis profanos kathe 3 kai ligo sto plysimo,kai meta thn koukoulwneis...ti thes na ginei!Den thn kykloforeis idetera..aliws h alysida den tha htan se ayto to xali.Kai mhn fovase toso...den prokeite na "sapisei" toso eykola kai na thn kanei.
Oso gia to oti h honda agwnizete na ftasei se poiothta tous alous........eleos dhladh......

Giannis o Kiu
01/04/2009, 19:50
Νέες σημερινές φώτο. Πολύ χάλι ρε παιδιά! Είναι πάρα πολλά σημεία που έχουν σκουριάσει για να το αφήσω έτσι. Κάτι πρέπει να υπάρχει που να με καλύψει, δεν μπορώ να το χωνέψω ότι χρωστάω μια μηχανή εντός εγγύησης και δεν καλύπτομαι επειδή μένω κοντά σε θάλασσα…

160156

Giannis o Kiu
01/04/2009, 19:51
10

160157

Giannis o Kiu
01/04/2009, 19:52
11

160158

Giannis o Kiu
01/04/2009, 19:53
12 :confused: :confused: :confused: :confused:

160159

SVX
01/04/2009, 19:56
δεν μπορώ να το χωνέψω ότι χρωστάω μια μηχανή εντός εγγύησης και δεν καλύπτομαι επειδή μένω κοντά σε θάλασσα…

σου ειπαν οτι ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΣΑΙ λογω "ειδικων" συνθηκων?? :eyepop: αλλο και τουτο!!!

ρε για ρωτα τους τους παπατζηδες!(?) οσοι μενουν κοντα στην θαλασσα για ΤΙ Honda να ψαχτουμε δηλαδη? ΚΑΝΑ ΤΕτΟΙΟ ?

160160

Giannis o Kiu
01/04/2009, 19:59
haahahahhahaha sorry για το σπαμ αλλά κολλούσε άσχημα με το θέμα μου
χαχααχχααχαχ να σε καλά ρε συ μου έφτιαξες το κέφι!!

toyar
01/04/2009, 20:10
Παρόμοιες σκουριές και ψώρες έχω και εγώ σε cbf250 του 07. Σίγουρα η ποιότητα δεν έχει σχέση με παλιά άλλωστε το μηχανάκι φτιάχνεται Βραζιλία. Πάντως έκανα κι εγώ το λάθος με την κουκούλα. Τα χρωμιωμένα μέρη διορθώνονται με κατάλληλη αλοιφή από χρωματοπωλείο.
Τα βαμμένα (ελατήριο) είναι μεν αντιαισθητικά αλλά δεν σαπίζουν παραπάνω γιατί είναι μασίφ και η σκουριά είναι επιφανειακή. Αλήθεια που κατασκευάζεται το cbf600;

nikonian
02/04/2009, 08:41
Το να είναι ένα -δυο εξαρτήματα κακής ποιότητας και να σκουριάσουν, μπορεί να συμβεί, ακόμα και σε Honda (θεωρητικά , όχι στην πράξη).

Το να έχουν σκουριάσει όμως τα πάντα, ακόμα και τα πλαστικά, απλά δεν παίζει.

Ακόμα και το χειρότερο ιταλικό μηχανάκι , θα έχει κάποια εξαρτήματα που θα γλιτώσουν τη σκουριά.

Κάτι άλλο παίζει και όχι η ποιότητα κατασκευής. Σίγουρα από τη στιγμή που η παραγωγή μεταφέρθηκε στη Ιταλία, η ποιότητα έπεσε κατακόρυφα, αλλά ακόμα και έτσι, είναι από τις καλλίτερες.

ΥΓ: Είχα δυο Hornet japan , το ένα 600του 2000 και το άλλο 900 του 2002. ΄Πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους ξεσκέπαστα στο δρόμο και δεν είχαν ΙΧΝΟΣ σκουριάς.

red_monster
02/04/2009, 11:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
Το να είναι ένα -δυο εξαρτήματα κακής ποιότητας και να σκουριάσουν, μπορεί να συμβεί, ακόμα και σε Honda (θεωρητικά , όχι στην πράξη).

Το να έχουν σκουριάσει όμως τα πάντα, ακόμα και τα πλαστικά, απλά δεν παίζει.

Ακόμα και το χειρότερο ιταλικό μηχανάκι , θα έχει κάποια εξαρτήματα που θα γλιτώσουν τη σκουριά.

Κάτι άλλο παίζει και όχι η ποιότητα κατασκευής. Σίγουρα από τη στιγμή που η παραγωγή μεταφέρθηκε στη Ιταλία, η ποιότητα έπεσε κατακόρυφα, αλλά ακόμα και έτσι, είναι από τις καλλίτερες.

ΥΓ: Είχα δυο Hornet japan , το ένα 600του 2000 και το άλλο 900 του 2002. ΄Πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους ξεσκέπαστα στο δρόμο και δεν είχαν ΙΧΝΟΣ σκουριάς.

χαλάρωσε , έχουν ανακαλύψει και οι ιταλοί το αλουμίνιο και τον ανοξείδωτο χάλυβα....

Giannis o Kiu
02/04/2009, 13:44
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείξατε στο θέμα μου. Θα σας παρακαλούσα να μου εξηγήσετε όμως τι πολιτική είναι αυτή από την στιγμή που, χωρίς να κάνω κάποια λάθος χρήση, να πρέπει να δέχομαι να βλέπω την μηχανή μου σε αυτό το «χάλι» επειδή πιθανόν τα υλικά να είναι κακό φινιρισμένα. Μένω σε νησί και έχει υγρασία όπως επίσης είμαι κοντά σε θάλασσα αλλά αυτό ποτέ δεν επηρέασε προηγούμενες μοτοσικλέτες μου αλλά ούτε και από γνωστούς στην γειτονιά μου. Στο service manual δεν υπάρχει κάπου ρητά γραμμένο για σκουριά και οτι δεν καλύπτεται .Άρα μιλάμε για κακή ποιότητα σίγουρα οπότε ευθύνη της Honda.Δεν ξέρω πώς να κινιθώ για την επισκευή – αντικατάσταση των ελαττωματικών κομματιών και θα ήθελα την συμβουλή-βοήθειά σας αν είναι εφικτό.

road spirit
02/04/2009, 13:48
Δεν ξέρω πώς να κινιθώ για την επισκευή – αντικατάσταση των ελαττωματικών κομματιών και θα ήθελα την συμβουλή-βοήθειά σας αν είναι εφικτό.

www.efpolis.gr

sapila racing
02/04/2009, 13:55
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείξατε στο θέμα μου. Θα σας παρακαλούσα να μου εξηγήσετε όμως τι πολιτική είναι αυτή από την στιγμή που, χωρίς να κάνω κάποια λάθος χρήση, να πρέπει να δέχομαι να βλέπω την μηχανή μου σε αυτό το «χάλι» επειδή πιθανόν τα υλικά να είναι κακό φινιρισμένα. Μένω σε νησί και έχει υγρασία όπως επίσης είμαι κοντά σε θάλασσα αλλά αυτό ποτέ δεν επηρέασε προηγούμενες μοτοσικλέτες μου αλλά ούτε και από γνωστούς στην γειτονιά μου. Στο service manual δεν υπάρχει κάπου ρητά γραμμένο για σκουριά και οτι δεν καλύπτεται .Άρα μιλάμε για κακή ποιότητα σίγουρα οπότε ευθύνη της Honda.Δεν ξέρω πώς να κινιθώ για την επισκευή – αντικατάσταση των ελαττωματικών κομματιών και θα ήθελα την συμβουλή-βοήθειά σας αν είναι εφικτό.

Kι όμως έκανες λάθος χρήση, στο είπαμε στο ξαναείπαμε αλλά εσύ δεν θελεις να το καταλάβεις και συνεχίζεις να λες τα ίδια και τα ίδια.

Αν την αφηνες ξεσκέπαστη η αν εβαζες κουκούλα που να αναπνέει δεν θα είχε τίποτα, δεν εχει καποιο πρόβλημα η ποιότητα της μοτοσυκλέτας σου η των υλικών της.
Η ΚΟΥΚΟΥΛΑ που εβαζες είναι ΜΑΠΑ!

Τωρα το κατάλαβες? Αν είναι πες μου να στο εξηγήσω. :sick:

Και φυσικά δίνω δίκιο στην συγκεκριμένη περίπτωση στον αντιπρόσωπο.

makis206
02/04/2009, 14:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Kι όμως έκανες λάθος χρήση, στο είπαμε στο ξαναείπαμε αλλά εσύ δεν θελεις να το καταλάβεις και συνεχίζεις να λες τα ίδια και τα ίδια.
Αν την αφηνες ξεσκέπαστη η αν εβαζες κουκούλα που να αναπνέει δεν θα είχε τίποτα, δεν εχει καποιο πρόβλημα η ποιότητα της μοτοσυκλέτας σου η των υλικών της.
Η ΚΟΥΚΟΥΛΑ που εβαζες είναι ΜΑΠΑ!
Τωρα το κατάλαβες? Αν είναι πες μου να στο εξηγήσω. :sick:
Και φυσικά δίνω δίκιο στην συγκεκριμένη περίπτωση στον αντιπρόσωπο.

Έτσι ακριβώς σύντεκνε, δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημά σου όσο κι αν συμμεριζόμαστε τη στεναχώρια σου..

:beer:

Giannis o Kiu
02/04/2009, 14:10
Οπότε από την στιγμή που μου πούλησε ο ίδιος ο αντιπρόσωπος, που αγόρασα την μηχανή, κακής ποιότητας κουκούλα θα πρέπει αυτόν να κυνηγήσω φαντάζομαι και όχι την Honda?

geotriada
02/04/2009, 14:24
Οπότε από την στιγμή που μου πούλησε ο ίδιος ο αντιπρόσωπος, που αγόρασα την μηχανή, κακής ποιότητας κουκούλα θα πρέπει αυτόν να κυνηγήσω φαντάζομαι και όχι την Honda?

φιλε μου εχω το ιδιο ακριβως μηχανακι.(10/07)

σκουριες σαν τις δικιες σου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. εχω κανει 19000χλμ.
μενω Αθηνα και δεν την σκεπαζω καθολου. (πυλωτη)

το μονο που εχω παρατηρησει ειναι αυτη η "ψωρα" σε μερικες βιδες που ειναι εκτεθημενες
σε νερα απο τους τροχους.
παντως γενικως η ποιοτητα δεν ειναι η αναμενομενη για honda

makis206
02/04/2009, 14:33

Γιαννιό η δική μου άποψη παραμένει αυτή:

Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206

Όποια κουκούλα και να χρησιμοποιούσες και με όση δυνατότητα κι αν είχαν τα μέταλλα να "αναπνεύσουν" χρησιμοποιώντας την.. απλώς δεν θα τη γλύτωνες.. ότι υγρασία μαζεύεται στο μέταλλο μόνο ο καθαρός αέρας την διώχνει από πάνω.. ίσως και να είμαι λάθος σ'αυτό όμως κουκούλα θα χρησιμοποιούσα μόνο σε κλειστό χώρο η κατά τις πιο "ξηρές" κατά την κρίση μου μέρες.. αν υπάρχει και η θάλασσα στην υπόθεση..

Giannis o Kiu
02/04/2009, 15:31
Γίνομαι ξεροκέφαλος τώρα αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σας. Η μηχανή το 1ο εξάμηνο (καλοκαίρι-φθινόπωρο) είχε παραμείνει ασκέπαστη και πλενόταν σχετικά συχνά (1 φορά τον μήνα) και πάλι τότε χρειάστηκε να αλλάξω το τιμόνι μαζί με κάτι βίδες από τις μανέτες γιατί ήταν καφέ από την σκουριά! Δεν ξεχώριζες μέταλλο!! Ήδη σε αυτή την περίοδο είχαν ξεκινήσει τα πρώτα σημάδια σκουριάς και συμβουλεύτηκα τον αντιπρόσωπο να βάλω κουκούλα για να την καλύψω από τα καιρικά φαινόμενα και να προστατέψω την μηχανή! Το γεγονός είναι ότι είτε την σκέπασα είτε όχι πάλι συνεχίστε να σκουριάζει το καινούργιο τιμόνι, χειροτέρευαν οι βίδες και τα υπόλοιπα μεταλλικά μέρη. Επίσης την έπλενα ποιο συχνά για να βγάζω τα άλατα από πάνω και γενικά “δοκίμαζα” διάφορα μήπως και σταματήσω αυτή την κατάσταση. Δυστυχώς όμως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και το μόνο που ακούω είναι ότι “Εσύ φταις”! Ε όχι ρε μάγκες! Είτε το πείτε μία είτε 15 εγώ έκανα ότι μπορούσα! Από την αρχή η μηχανή είχε “τάσεις” για σκουριά! Την είχα μπροστά από το σπίτι (μπροστά από θάλασσα), πίσω από το σπίτι, μπροστά από την πόρτα μου (καλυμμένη από ήλιο – βροχή), καλυμμένη και ακάλυπτη, πλυμμένη και άπλυτη! Ε στο καλό, μηχανή πήρα για να κάνω την δουλειά μου και όχι να παίζω κρυφτό με την υγρασία! Η μηχανές είναι σχεδιασμένες να είναι εκτεθειμένες στην βροχή και στις κακουχίες και να έχουν μια αντοχή.
Συγνώμη για το ύφος μου, δεν κατηγορώ κανένα. Την γνώμη σας λέτε και την άποψή σας και την δέχομαι και γι’ αυτό έγραψα εγώ εδώ πέρα το πρόβλημά μου για να ακούσω τις σκέψεις σας και τις συμβουλές σας. Αλλά με το «πιθανόν ήταν μάπα κουκούλα», «πιθανόν συνδυασμός κουκούλα(καλής η κακής ποιότητας) και υγρασίας» κτλ δεκτά αλλά δεν σημαίνει και ότι έτσι είναι και θα πρέπει να κάτσω να τον πιω.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Υ.Γ. Αν θέλετε να μάθετε λεπτομέρειες απλά ρωτήστε με.

:alien: <--- Giannis o Kiu (Apo allo planiti :P)

V-TEC
02/04/2009, 19:16
.. γίνε όσο ξεροκέφαλος θες ..

η ουσία είναι ότι μένεις σε παραθαλάσσιο μέρος και το αλάτι είναι ότι χειρότερο
για το μηχανάκι σου ..

είτε το έπλενες είτε όχι αυτό θα γινόταν ..

.. το 98 έμεινα στην ρόδο για 5 μήνες κοντά, όταν γύρισα στο μηχανάκι είχαν αρχίσει
να θαμπώνουν ακόμα και τα νίκελ και από μικρές σκουριές σχεδόν παντού ..

.. δεν το γλιτώνεις και δεν σε βλέπω να βγάζεις άκρη όσο και να διαμαρτύρεσαι..

.. για τα άλατα τρίψιμο με viacal, στις σκουριές ένα wd40 και πολύ υπομονή .

έχω κατέβει κρήτη 5 φορές και όσα μηχανάκια είχα δει ντόπια ήταν κάπως σαν το δικό σου..