View Full Version : για Θρησκους και ΜΗ ....Αφιερωμενο...
mikros boudas
23/04/2009, 16:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Χριστός ... οχι χαρισματικός... αλλά "χρισμένος". Χρισμένος ήταν ένας... οχι πολλοί.
Gandalf νομιζω πως σημαινει χαρισματικος.αλλα και παλι,χρισμενος ηταν ενας για την χριστιανηκη θρησκεια.καθε τοπος ειχε πολλους χρισμενους ομως.
jorgevaldano
23/04/2009, 16:09
φίλε μου μάλλον τα θυμάσαι αντίστροφα
έχω κι εγώ διαβάσει για πολλούς την εποχή εκείνη με το όνομα Ιησούς, αλλά για έναν μόνο Χριστό
mikros boudas
23/04/2009, 16:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
φίλε μου μάλλον τα θυμάσαι αντίστροφα
έχω κι εγώ διαβάσει για πολλούς την εποχή εκείνη με το όνομα Ιησούς, αλλά για έναν μόνο Χριστό ιησους ειναι ονομα,δεν εχει να λεει κατι.σα να λεμε γιαννης.ιησους χριστος δεν υπηρχε συμφωνα με ολα τα βιβλια πλην των θρησκευτικων κειμενων.χριστος με αλλο ονομα μαζι υπηρχε και μαλιστα οχι ενας.μαλιστα υπηρχαν και πολλοι μεσιες με αντιστοιχα η μεγαλυτερα θαυματα που εχουν καταγεγραφει απο πολλους ιστορικους.100% σιγουρος:beer:
vangelis 64
23/04/2009, 16:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
ησους χριστος δεν υπηρχε συμφωνα με ολα τα βιβλια πλην των θρησκευτικων κειμενων. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι,εδώ και 21 αιώνες,ο κόσμος όλος(εκτός βέβαια αυτών που γνωρίζουν την αλήθεια)έχει φάει την παραμύθα τής ύπαρξης τού Θεού.
Μεγάλη παραμύθα όμως.Σκέψου μόνο ότι ο Μίκυ Μάους είναι λιγώτερο γνωστός.Πω πωωω....ησύχασα τώρα.:bawl:
jorgevaldano
23/04/2009, 16:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι,εδώ και 21 αιώνες,ο κόσμος όλος(εκτός βέβαια αυτών που γνωρίζουν την αλήθεια)έχει φάει την παραμύθα τής ύπαρξης τού Θεού.
αυτό είναι φίλε μου ένα από τα περίεργα της υποθεσης των θρησκειών
το ότι υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όλως περιέργως αντισταθμίζει το ότι δεν στηρίζονται σε επιστημονικά επαληθεύσιμα και διασταυρωμένα γεγονότα
ίσως πρέπει να προτιμήσω την παραμύθα του ιουδαϊσμού, είναι περίπου 50% παλαιότερη, άρα και 50% ισχυρότερη :)
vangelis 64
23/04/2009, 17:00
αυτό είναι φίλε μου ένα από τα περίεργα της υποθεσης των θρησκειών
το ότι υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όλως περιέργως αντισταθμίζει το ότι δεν στηρίζονται σε επιστημονικά επαληθεύσιμα και διασταυρωμένα γεγονότα
ίσως πρέπει να προτιμήσω την παραμύθα του ιουδαϊσμού, είναι περίπου 50% παλαιότερη, άρα και 50% ισχυρότερη :) Όλως περιέργως κάποια πράγματα που είπε ο Χριστός εεε...θέλω να πω αυτά που αποδίδονται σε κάποιον που ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ δεν υπήρξε,
"ανακαλύφθηκαν" αργότερα από τον Φρόιντ και τον Γιουνγκ,τον Δάντη και πολλούς άλλους που ασχολήθηκαν με την εσώτερη φύση τού ανθρώπου.
Τώρα θα μού πεις ποιός τούς γαμεί αυτούς και δίκηο θά'χεις.:wave2:
jorgevaldano
23/04/2009, 17:23
Όλως περιέργως κάποια πράγματα που είπε ο Χριστός εεε...θέλω να πω αυτά που αποδίδονται σε κάποιον που ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ δεν υπήρξε,
μπερδεύτηκες :(
δεν ισχυρίστηκα ποτέ πως δεν υπήρξε ως άνθρωπος
τώρα ως ΘΕΑνθρωπος... παίζεται... ;)
για πες μου, εσύ πιστεύεις πως αναστήθηκε;
Τώρα θα μού πεις ποιός τούς γαμεί αυτούς και δίκηο θά'χεις.:wave2:
έπεσες έξω, δεν στο είπα ;)
vangelis 64
23/04/2009, 17:28
Είναι πολύ μεγάλη η κουβέντα και άκυρη για το φόρουμ,αλλά και για μένα.Αυτά προτιμώ να τα κουβεντιάζω πρόσωπο με πρόσωπο.:beer: :wave2:
jorgevaldano
23/04/2009, 17:30
μια τέτοια απάντηση περίμενα... ;)
...εχουν δωσει επιστημονικη εξηγηση ΚΑΙ σε αυτο το γεγονος.... ο Χριστός λενε οι "επιστημονες" ...δεν απεβιωσε...παρα μονο απο το οξος (ξιδι) και την χολη που του εδωσε ο λεγεωναριος οταν ζητησε νερο...ειχε αποτομη πτωση πιεσης και λιποθυμικο επεισοδιο... και επειτα απο πολλες ωρες συνηλθε αφου οι ζωτικες λειτουργιες επανηλθαν σε φυσιολογικα επιπεδα.........
τι να πεις....μπορεις να γελοιποιησεις τα παντα αν εισαι "επιστημονας" το θαυμα της γεννησης...το πως γονιμοποιουνται τα λουλουδια και τα φυτα .... το πως επουλωνονται οι πληγες στο ανθρωπινο σωμα.... αλλοι θελουν και μπορουν να τα βλεπουν σαν καθημερινα θαυματα....και αλλοι πιο .... ουδετεροι λενε πως ειναι δεδομενα.....
αυτο μπερδευετε....πως δεν σε εξαναγκαζει κανεις να πιστεψεις... αυτο ειναι στην κριση σου...
ελευθερη επιλογη.... ετσι δεν ειναι απο τον Αδαμ&την Ευα ακομα?
Gandalf dr685sm
23/04/2009, 18:06
vangelis 64
έχει φάει την παραμύθα τής ύπαρξης τού Θεού.
Προσωπική σου πεποίθηση... μέχρι τώρα δεν ξέραμε οτι οι μαύρες τρύπες "ακτινοβολούσαν" και θεωρούσαμε πως μόνο "καταρρέουν κάθε κοσμικό στοιχείο". Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον "Θεό". Δεν μπορείς να απορρίψεις κάτι σαν πιθανή ύπαρξη επειδή δεν μπορείς να το δείς ή να το κατανοήσεις.
Το ίδιο ισχύει και για το "επιστημονικό" της ύπαρξης του προσώπου του Ιησού της Ναζαρέτ. Το θέμα όμως οτι υπάρχει αναφορά απο πάρα πολλούς στο οτι υπήρξε (ακόμα και σε Ρωμαϊκές αναφορές για αναταραχές στην περιοχή) αποτελεί πολύ καλή ένδειξη στο οτι υπήρξε.
Τώρα σαν Θεάνθρωπος ή Άνθρωπος... εδώ είναι προσωπική Πίστη και δεν μπορώ να κρίνω ούτε να διαψεύσω-επιβεβαιώσω... είναι κάτι που απλά το πιστεύεις ή οχι.
Gandalf
vangelis 64
23/04/2009, 18:13
Μάγε,γερνάς μού φαίνεται.:p :lol:
Νταξ...τα ποστάκια μου εδώ έχουν μια δόση ειρωνείας και καλαμπουριού,αλλά το θέμα "πίστη,Θεός κλπ" το έχουμε κουβεντιάσει πολλές φορές εδώ μέσα.
Λοιπόν ναι.Μού αρέσει να πιστεύω στον Θεό.Με τον δικό μου τρόπο όμως,όχι τών ξευτυλισμένων και εκφυλισμένων παππάδων.:beer: :beer:
Akatanomastos
23/04/2009, 18:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
τι να πεις....μπορεις να γελοιποιησεις τα παντα αν εισαι "επιστημονας"
αλλοι θελουν και μπορουν να τα βλεπουν σαν καθημερινα θαυματα....και αλλοι πιο ....
αυτο μπερδευετε....πως δεν σε εξαναγκαζει κανεις να πιστεψεις... αυτο ειναι στην κριση σου...
ελευθερη επιλογη.... ετσι δεν ειναι απο τον Αδαμ&την Ευα ακομα?
πρεπει ομως καποια στιγμη εφοσων η επιστημη εχει παει τοσο μπροστα και κατανοουμε μεσω της φυσικης μας πλεον αρκετα <<μυστηρια και θαυματα>> να ξεκιναμε απο αλλη βαση της πιστης και της θεικης υπαρξης
να επαναπροσδιορισουμε εννοιες οπως: θεος, ανωτερη υπαρξη
σιγουρα η πιστη ειναι υποκειμενικο θεμα
ΑΛΛΑ δεν μπορουμε εν ετη 2009 να πιστευουμε στον παραδεισο με τον αδαμ και την ευα, ή οι μωαμεθανοι πως θα πανε σε μερος που θα ντερλικωνουν και θα πηδανε συνεχεια..
πρεπει να αντιληφθουμε τα νεα δεδομενα και να αρχισουμε να αντιμετοπιζουμε τον "θεο" αλλιως
ισως σαν κατι που να χει αμεση σχεση με το περιβαλλουν, την φυση, τους πλανητες και κατ επεκτασην ολο το αχανες συμπαν που ειμαστε μερος του..
jorgevaldano
23/04/2009, 18:44
Το θέμα όμως οτι υπάρχει αναφορά απο πάρα πολλούς στο οτι υπήρξε (ακόμα και σε Ρωμαϊκές αναφορές για αναταραχές στην περιοχή) αποτελεί πολύ καλή ένδειξη στο οτι υπήρξε.
έχεις μήπως τίποτε λινκς γι' αυτές τις αναφορές;
με ενδιαφέρει πολύ να τις δώ
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
πρεπει ομως καποια στιγμη εφοσων η επιστημη εχει παει τοσο μπροστα και κατανοουμε μεσω της φυσικης μας πλεον αρκετα <<μυστηρια και θαυματα>> να ξεκιναμε απο αλλη βαση της πιστης και της θεικης υπαρξης
ΑΛΛΑ δεν μπορουμε εν ετη 2009 να πιστευουμε στον παραδεισο με τον αδαμ και την ευα, ή οι μωαμεθανοι πως θα πανε σε μερος που θα ντερλικωνουν και θα πηδανε συνεχεια..
πρεπει να αντιληφθουμε τα νεα δεδομενα και να αρχισουμε να αντιμετοπιζουμε τον "θεο" αλλιως
ισως σαν κατι που να χει αμεση σχεση με το περιβαλλουν, την φυση, τους πλανητες και κατ επεκτασην ολο το αχανες συμπαν που ειμαστε μερος του..
Εδωσε το παρον και η "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" :lol: :lol: :lol:
Akatanomastos
23/04/2009, 18:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
Εδωσε το παρον και η "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" :lol: :lol: :lol:
τεχνοκρατης, παρων :lol:
vangelis 64
23/04/2009, 19:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
ισως σαν κατι που να χει αμεση σχεση με το περιβαλλουν, την φυση, τους πλανητες και κατ επεκτασην ολο το αχανες συμπαν που ειμαστε μερος του.. Κατ' αρχήν θα πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε πίσω από τον συμβολισμό τύπου Αδάμ κσι Εύας,πιλαφιών και πηδημάτων και άλλων συναφών.
Αν διαβάζεις το Κοράνι ή τα Ευαγγέλια,όπως θα διάβαζες ένα μυθιστόρημα,είναι πολύ φυσικό να λες αυτά που λες.
έχεις μήπως τίποτε λινκς γι' αυτές τις αναφορές;
με ενδιαφέρει πολύ να τις δώ Άτιμη τεχνολογία.:rotflmao:
jorgevaldano
23/04/2009, 19:30
Κατ' αρχήν θα πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε πίσω από τον συμβολισμό τύπου Αδάμ κσι Εύας,πιλαφιών και πηδημάτων και άλλων συναφών.
Τα γραπτά που οι θρησκείες δεν μπορούν ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ να τα στηρίξουν, ΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ, όσο κι αν κοροϊδέψουν τον κόσμο, όσο επιδέξια κι αν προσπαθήσουν να κάνουν το άσπρο μαύρο, τα βαφτίζουν "συμβολικά" και καθαρίζουν πατ κιούτ :lol:
γνωστά κόλπα ;)
vangelis 64
23/04/2009, 19:44
Τα γραπτά που οι θρησκείες δεν μπορούν ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ να τα στηρίξουν, ΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ, όσο κι αν κοροϊδέψουν τον κόσμο, όσο επιδέξια κι αν προσπαθήσουν να κάνουν το άσπρο μαύρο, τα βαφτίζουν "συμβολικά" και καθαρίζουν πατ κιούτ :lol:
γνωστά κόλπα ;) Όσο συμβολική είναι η Ελληνική μυθολογία,άλλο τόσο είναι και το μεγαλύτερο μέρος τών θρησκευτικών κειμένων.
Ένας από τούς άθλους τού Ηρακλή είναι που καθάρισε τα σκατά τού Αυγεία.Γιατί κανένας δεν γελάει μ' αυτόν τον άθλο;Σάμπως έχει καταλάβει το νόημά του;Μπαααα
Μπορεί όμως να περιγελάσει,να χλευάσει το (μη διασταυρωμένο ιστορικά και μη αποδεδειγμένο επιστημονικά) "γεγονός" ,ότι ο Χριστός μπηκε στα Ιεροσόλυμα με το μαστίγιο και έδιωξε τούς εμπόρους από τον "οίκο τού Θεού".
Έτσι δεν είναι;Δυο ιστορίες με το ίδιο νόημα.Η μια μάς κάθεται ή μάς είναι αδιάφορη,η άλλη είναι μια θρησκευτική σαχλαμάρα.
jorgevaldano
23/04/2009, 19:49
Όσο συμβολική είναι η Ελληνική μυθολογία,άλλο τόσο είναι και το μεγαλύτερο μέρος τών θρησκευτικών κειμένων.
Ένας από τούς άθλους τού Ηρακλή είναι που καθάρισε τα σκατά τού Αυγεία.Γιατί κανένας δεν γελάει μ' αυτόν τον άθλο;Σάμπως έχει καταλάβει το νόημά του;Μπαααα
Μπορεί όμως να περιγελάσει,να χλευάσει το (μη διασταυρωμένο ιστορικά και μη αποδεδειγμένο επιστημονικά) "γεγονός" ,ότι ο Χριστός μπηκε στα Ιεροσόλυμα με το μαστίγιο και έδιωξε τούς εμπόρους από τον "οίκο τού Θεού".
Έτσι δεν είναι;Δυο ιστορίες με το ίδιο νόημα.Η μια μάς κάθεται ή μάς είναι αδιάφορη,η άλλη είναι μια θρησκευτική σαχλαμάρα.
πλάκα μΕ κάνεις;
έδωσες μόνος σου την απάντηση
το ένα είναι ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ και αναγνωρίζεται από όλους ως τέτοια, τι να περιγελάσει κανείς;;;;
το άλλο υποτίθεται πως είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
και βέβαια δεν αναφέρομαι στο περιστατικό στο ναό που επιλεκτικά ανέφερες, αλλά στα "θαύματα"
Akatanomastos
23/04/2009, 19:53
Κατ' αρχήν θα πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε πίσω από τον συμβολισμό τύπου Αδάμ κσι Εύας,πιλαφιών και πηδημάτων και άλλων συναφών.
Αν διαβάζεις το Κοράνι ή τα Ευαγγέλια,όπως θα διάβαζες ένα μυθιστόρημα,είναι πολύ φυσικό να λες αυτά που λες. Άτιμη τεχνολογία.:rotflmao:
μπραβο
αυτο ειναι ενα βημα γιαυτο που λεω εγω
να αρχιζουμε να βλεπουμε τα πραγματα με νεο ματι, και ποιο ρεαλιστικα
γιατι μην μου πεις πως στο σχολειο, στο παρελθον, πριν 70 χρονια κλπ κλπ μιλουσε κανεις για συμβολιζμο..
ολα αυτα που γραφουν τα εν λογω βιβλια μαθαινουντουσαν και ερμηνευοντουσαν λεξη προς λεξη και οχι με συμβολισμους.
vangelis 64
23/04/2009, 20:00
πλάκα μΕ κάνεις;
έδωσες μόνος σου την απάντηση
το ένα είναι ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ και αναγνωρίζεται από όλους ως τέτοια, τι να περιγελάσει κανείς;;;;
το άλλο υποτίθεται πως είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
και βέβαια δεν αναφέρομαι στο περιστατικό στο ναό που επιλεκτικά ανέφερες, αλλά στα "θαύματα" Επικεντρώνεσαι σε λάθος πράγμα.Δεν πειράζει,ασ'το γιατί είναι κουραστικό.:wave2:
mikros boudas
23/04/2009, 21:12
πρεπει να καταλαβατε πως ο "εαυτος" δεν υπαρχει.οπως δεν υπαρχει και η ψυχη.ειναι ολα κατασκευασματα της θρησκειας και της φιλοσοφιας για να μπορεσουν να κατανοησουν(=να κανουν ο,τι θελουν) το ατομο.τωρα οποιος θελει να το ψαξει παραπανω μπορει καθως υπαρχουν πολλες μελετες πανω στην κριτικη ψυχολογια σε σχεση με τον εαυτο(υπαρξιστες φιλοσοφοι για παραδειγμα λενε διαφορα πανω στο θεμα) και το πως εχει δοθει στον κοσμο να νομιζει πως υπαρχει αυτο που λεμε "εαυτος",ατομικοτητα κλπ κλπ κλπ.ακουγεται τραβηγμενο το ξερω,αλλα πριν αρχισετε να λετε θεωριες που εχει ο καθενας,ας το ψαξετε λιγο.το ιντερνετ εχει τα παντα δωρεαν:beer:οι θρησκειες πανω σε αυτο βασιζονται.
jorgevaldano
23/04/2009, 21:38
Επικεντρώνεσαι σε λάθος πράγμα.Δεν πειράζει,ασ'το γιατί είναι κουραστικό.:wave2:
α, να άλλο ένα παλιό και δοκιμασμένο τέχνασμα!
πετάμε μια ατάκα του τύπου "κάνεις λάθος!" χωρίς κανένα επιχείρημα, και αμέσως την κάνουμε με ελαφρά :lol:
:wave2:
vangelis 64
23/04/2009, 21:54
πρεπει να καταλαβατε πως ο "εαυτος" δεν υπαρχει.οπως δεν υπαρχει και η ψυχη.ειναι ολα κατασκευασματα της θρησκειας και της φιλοσοφιας για να μπορεσουν να κατανοησουν(=να κανουν ο,τι θελουν) το ατομο.Το καταλάβαμε.Όπως δεν υπήρξε και ο Χριστός.Είναι τόσο δυνατή η σιγουριά σου που δεν χωράει αμφισβήτηση.:wacko:
αναρωτηθηκε κανεις ? ΓΙΑΤΙ τον μεγαλυτερο πολεμο και αμφισβητηση τον δεχεται ο Ορθοδοξος Χριστιανισμος? εχετε δει κανεναν να αμφισβητει τα πιστευω των Μορμονων? των Ινδου'ι'στων? των Βουδιστων?
αφου δεν εχει καμια ελπιδα να "πεισει" ....ας αφησουμε αυτη την θρησκεια λοιπον να "σβησει" κι ας ακολουθησουμε μια αλλη , που θα ταιριαζει περισσοτερο στους σημερινους ρυθμους και στις "Μοδες¨" μας :rolleyes:
Το καταλάβαμε.Όπως δεν υπήρξε και ο Χριστός.Είναι τόσο δυνατή η σιγουριά σου που δεν χωράει αμφισβήτηση.:wacko:
σου εχω πει 100 φορές να μην μιλάς με φανατικούς???
εσύ εκεί!!
καλα να πάθεις!!:lol: :lol: :lol:
vangelis 64
23/04/2009, 22:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
σου εχω πει 100 φορές να μην μιλάς με φανατικούς???
εσύ εκεί!!
καλα να πάθεις!!:lol: :lol: :lol: Βρέθηκα στην αδυναμία και παραστράτησα.:sad:
αναρωτηθηκε κανεις ? ΓΙΑΤΙ τον μεγαλυτερο πολεμο και αμφισβητηση τον δεχεται ο Ορθοδοξος Χριστιανισμος? εχετε δει κανεναν να αμφισβητει τα πιστευω των Μορμονων? των Ινδου'ι'στων? των Βουδιστων?
:rolleyes:
μήπως γιατί είναι η πιο "επικίνδυνη"?
μήπως γιατί οι άλλες είναι όντος "όποιο του λαού"?
μήπως εμπεριέχει ανατρεπτικότιτα και επαναστατικότητα?
μήπως εξυπηρετούμε καταστάσεις πολεμώντας την?
μήπως πολεμάμε με αυτό που πολεμήσανε άλλοι, μονο που όταν παπαγαλίσαμε την εμπειρία τους, ξεχάσαμε να την προσαρμόσουμε στα δικά μας και δεν εχουν οι "εχθροί" τα ιδια αδύνατα σημεία?
μήπως εκνευριζόμαστε γιατι της ατάκες, το ποιηματάκι ντε, η πανάκια σε όλα, δεν μας βγαίνει?
μήπως φωνάζουμε για να κρύψουμε την μωρία της (ανύπαρκτης) κοσμοθεωρίας μας ? (φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης)
μήπως χτυπιόμαστε γιατί, δεν έχουμε καταλάβει σε βάθος τι θέλανε να πούνε αυτοί που πρώτοι φωνάξανε, αλλα επειδή κουβαλάμε την ταμπέλα τους φωνάζουμε και εμείς? (δεν μπορεί κάποιο λόγο θα είχανε άσχετα αν δεν τον κατέχω)
λέω μήπως?
tai
εγω ο ανόητος :wave2:
Παρακαλώ να μην μου ζητήσουν απαντήσεις όσοι δεν έχουν διαβάσει ορθόδοξα δόγματα.
βαριέμαι να εξηγώ για πράγματα που δέν έγιναν δεν ειπώθηκαν και κυρίως
ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΊΧΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ από ορθοδόξους.
για τα λάθη του παπισμού ή του προτεσταντισμού που και εγώ εναντιώνομαι,ας μιλήσουν οι υποστηρικτές τους.
Άλλωστε θεωρώ μέγα λάθος να υποστηρίξω ΑΥΤΟΝ τον θεό και ΑΥΤΉΝ την θρησκεία.
είμαι ενάντιος σε τέτοια λατρεία
:wave2:
mikros boudas
23/04/2009, 22:26
ο φανατικος φαινεται ποιος ειναι:wave2:
δεν ειναι κακο να μη ξερετε,κακο ειναι να αρνειστε να μαθετε.αυτο εχει καταφερει ο "θεος",την αρνηση της μαθησης:wave2: περαστικα σας,η ειρωνεια δινει και παιρνει,ετσι υποδηλωνεται η ανικανοτητα:beer:
mikros boudas
23/04/2009, 22:27
Το καταλάβαμε.Όπως δεν υπήρξε και ο Χριστός.Είναι τόσο δυνατή η σιγουριά σου που δεν χωράει αμφισβήτηση.:wacko: εχεις διαβασει η ξερεις κατι για το αντιθετο?
macrozan
23/04/2009, 22:30
ο φανατικος φαινεται ποιος ειναι:wave2:
δεν ειναι κακο να μη ξερετε,κακο ειναι να αρνειστε να μαθετε.αυτο εχει καταφερει ο "θεος",την αρνηση της μαθησης:wave2: περαστικα σας,η ειρωνεια δινει και παιρνει,ετσι υποδηλωνεται η ανικανοτητα:beer: \\\
αγαπητέ βουδούλη :lol: :lol: :lol: δεν μπορείς να μεθέξεις κανενός Θεού με 'μάθηση'. Μόνο με αποκάλυψη ! (τι είπα ο φούστης!) :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από macrozan
\\\
αγαπητέ βουδούλη :lol: :lol: :lol: δεν μπορείς να μεθέξεις κανενός Θεού με 'μάθηση'. Μόνο με αποκάλυψη ! (τι είπα ο φούστης!) :rotflmao:
Μια χαρα τα λες! :beer:
mikros boudas
23/04/2009, 22:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από macrozan
\\\
αγαπητέ βουδούλη :lol: :lol: :lol: δεν μπορείς να μεθέξεις κανενός Θεού με 'μάθηση'. Μόνο με αποκάλυψη ! (τι είπα ο φούστης!) :rotflmao: γραφτο μια και πολυτονικα να φτιαχτεις(απαντω σε αντιστοιχο υφος):beer: καληνυχτα κυριοι:wave2:
vangelis 64
23/04/2009, 22:37
γραφτο μια και πολυτονικα να φτιαχτεις(απαντω σε αντιστοιχο υφος):beer: καληνυχτα κυριοι:wave2: Καλή νιρβάνα.:wave2:
mikros boudas
23/04/2009, 22:40
Καλή νιρβάνα.:wave2: χριστος ανεστη:rotflmao:
super_toto
23/04/2009, 23:13
Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι,εδώ και 21 αιώνες,ο κόσμος όλος(εκτός βέβαια αυτών που γνωρίζουν την αλήθεια)έχει φάει την παραμύθα τής ύπαρξης τού Θεού.
Μεγάλη παραμύθα όμως.Σκέψου μόνο ότι ο Μίκυ Μάους είναι λιγώτερο γνωστός.Πω πωωω....ησύχασα τώρα.:bawl:
Βαγγέλη αυτό που γράφεις από μόνο του αυτοδιαψευδεται.
Φαντάζομαι ότι με την λέξη θεός εννοείς τον χριστιανικο θεό (αν κάνω λάθος με συγχωρείς). Ειρωνεύεσαι την άποψη ότι πρόκειται για μη υπαρκτό θεό και επιχειρηματολογείς λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να έχουν φάει το παραμύθι τόσα εκατομύρια άνθρωποι τόσους αιώνες (21, άρα μάλλον καλά κατάλαβα ότι μιλάς για τον χριστιανικο θεό).
Αν ισχύει αυτό που λές τότε όλοι οι υπόλοιποι που δεν πιστεύουν στον χριστιανισμό πως διαολο έφαγαν το παραμύθι για τον Αλάχ, τον Βούδα, τον Ρα κτλ? Όπως αντιλαμβάνεσαι το ότι εκατομμύρια κόσμου για χιλιάδες χρόνια πιστεύουν σε κάτι δεν καθιστά αυτό το κάτι και αληθινό.
Προσωπικά θεωρώ ότι κανείς δεν μπορεί να πεί οτι δεν υπάρχει θεός. Μόνο ένας ανόητος ή ένας εντελώς απροβλημάτιστος άνθρωπος θα μπορούσε να το πει αυτό. Αυτό δεν σημάινει όμως ότι είμαστε σε θέση να κανανοήσουμε τον Θεό και να τον ονομάσουμε. Προφανώς και δεν είμαστε και για αυτό οι θρησκείες έχουν τόσες διαφορές.
Από την άλλη αυτά που εμένα μου φαίνονται παράλογα τα απορίπτω. Δεν μπορώ αυτό που δεν καταλαβαίνω να το φέρνω στα μέτρα μου για να το αποδεχτώ.
super_toto
23/04/2009, 23:18
αφου δεν εχει καμια ελπιδα να "πεισει" ....ας αφησουμε αυτη την θρησκεια λοιπον να "σβησει" κι ας ακολουθησουμε μια αλλη , που θα ταιριαζει περισσοτερο στους σημερινους ρυθμους και στις "Μοδες¨" μας :rolleyes:
Απο που προκύπτει ότι τον μεγαλύτερο πόλεμο τον δέχεται ο ορθόδοξος χριστιανισμός? Μήπως εσύ το αντιλαμβανεσαι έτσι ώς ορθόδοξος ?
Που το στηρίζεις?
vangelis 64
24/04/2009, 00:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
..... Να και πέντε κουβέντες με νόημα!
Λοιπόν,Θοδωρή,σωστά υποθέτεις στην αρχή,να προσθέσω όμως ότι δεν είμαι απόλυτος ούτε σίγουρος για τίποτα.
Δεν ξέρω τι είν' αυτό που έκανε τον χριστιανισμό πιο δημοφιλή από τίς υπόλοιπες θρησκείες,τι έκανε τον χρόνο να μετράει σύμφωνα με τη γέννηση τού Χριστού κλπ.
Δέχομαι ότι μπορεί να είναι το προϊόν μιάς πανάρχαιας σκευωρίας,που σαν σκοπό έχει την αποβλάκωση και τον έλεγχο τών μαζών.....όμως!
Γιατί να ρίξω τόσο βάρος στίς "αποδείξεις",ιστορικές και μη,και όχι σ' αυτά που φέρεται πως δίδαξε ο Χριστός;
Θες να είναι αλλουνού λόγια;Θές να τα σκαρφίστηκε κάποιος ή κάποιοι μετά ή πρίν τον Χριστό;So be it!Τι με νοιάζει εμένα;!!!
Όπως και νά'χει,ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ έχουμε.Ενδείξεις για την ύπαρξη τού Θεού,ενδείξεις για τη Μεγάλη έκρηξη,ενδείξεις για ό,τιδήποτε αδυνατεί να βάλει σε μια λογική σειρά το μυαλό μας.
Απλά...άλλος πιστεύει στο Θεό,άλλος στο μανιτού,άλλος στη μεγάλη έκρηξη,άλλος σε ό,τι βλέπουν τα μάτια του και μόνο.Όλοι σε κάτι πιστεύουν!
Το μεγάλο λάθος που κάνουμε,είναι να πιστεύουμε ότι ο κόσμος είναι αυτό που αντιλαμβάνεται ο ανθρώπινος νούς.Αυτή είναι η δική μου γνώμη.
Υπάρχουν πράγματα που δεν κολλάνε με την ανθρώπινη λογική.Όπως έλεγε(πολύ σωστά) ο Δον Χουάν,υπάρχει το γνωστό,το άγνωστο και αυτό που δεν μπορεί να γίνει γνωστό.
Κι όμως...εμείς οι άνθρωποι με την αλαζονία μας-που την αποκαλούμε ευφυία-έχουμε καταστήσει εαυτούς θεούς και δεν δεχόμαστε τη στενότητα τού μυαλού μας.
Πάρε τον άνθρωπο σαν κατασκευή.Ποιές σωματικές λειτουργίες ορίζει η συνείδησή του;Τής καρδιάς;Τών πνευμόνων;Τού παγκρέατος;Ατελείωτος ο κατάλογος και ευτυχώς που είναι έτσι!
Ποιός έχει τον έλεγχο τών δολοφονικών του ενστίκτων,τού θυμού τής ζήλειας,τής απληστίας κλπ...Η συνείδηση;ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ και δυστυχώς που είναι έτσι.
Η συνείδηση έχει κάνει θαυμαστά πράγματα,στίς τέχνες,τίς κατασκευές...σε ό,τι τέλος πάντων αποκαλούμε σήμερα "ανθρώπινο επίτευγμα".
Σε τομείς όμως που δεν μπορεί να ελέγξει,κάνει τουμπεκί και ,είτε μιλάει για Θεό,είτε χλευάζει,είτε απλά αδιαφορεί.
Όπως και νά 'χει,ένα πράγμα μπορούμε να κάνουμε:Να ψάχνουμε ανελέητα,γνωρίζοντας ότι αυτή η έρευνα δεν έχει τελειωμό.
Αυτός που πιστεύει ότι γνωρίζει,είναι απλώς βλάκας.Αν πέσει στα χέρια σου η "Ασκητική",διάβασέ τη.
Ο Καζαντζάκης έχει περάσει στον πολύ κόσμο σαν άθεος,αλλά μελετώντας τον,δεν μπορώ να φανταστώ πιο θεοσεβούμενο άνθρωπο.
Τέλος πάντων,πολύ το ζάλισα πάλι...αϋπνίες γαρ.:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Δεν μπορώ αυτό που δεν καταλαβαίνω να το φέρνω στα μέτρα μου για να το αποδεχτώ. Θες τη γνώμη μου;Μην το δέχεσαι,μην το ασπάζεσαι αλλά,αφού δεν το καταλαβαίνεις,μην το απορρίπτεις.:beer:
jorgevaldano
24/04/2009, 07:57
Μην το δέχεσαι,μην το ασπάζεσαι αλλά,αφού δεν το καταλαβαίνεις,μην το απορρίπτεις.:beer:
η τυπική αλαζονία του θεϊστή:
ο άθεος απλά "δεν καταλαβαίνει", αυτό είναι το πρόβλημά του...
είναι ανόητοι μωρέ οι άθεοι... τι ψάχνεις να βρεις... αφού δεν καταλαβαίνουν... οι καημένοι...
:rotflmao:
Gandalf dr685sm
24/04/2009, 08:22
jorgevaldano:
Για τις αναφορές , πρέπει να το ψάξω γιατί μου το είχε δώσει και εμένα παληκάρι απο βιβλίο ιστορίας σχετιζόμενο με την Αρχ. Ρώμη...δεν υπάρχει στο web. Αν το έχω κάπου ακόμα θα στο τοποθετήσω εδώ.
Απο όσο θυμάμαι ήταν αναφορά Ρωμαίου εκατόνταρχου προς την Ρώμη για την κατάσταση στην Ιουδαία... αλλά πάνε και 4-5 χρόνια απο τότε που το είχα , οπότε λίγο υπομονή αν θες...
Vangelis 64:
... και γερνάω φίλε.. και αλτσχάιμερ... και οτι θες...:D
Το τελευταίο σου μήνυμα όμως έγραψε και δεν χωράει άλλος σχολιασμός , τουλάχιστον εκ μέρους μου. Ειδικά το κομμάτι που περιγράφει το πεπερασμένο αντίληψης του ανθρώπινου μυαλού σε σχέση με το τι υπάρχει εκεί έξω.
Είναι δύσκολο για αρκετούς να ξεφύγουν απο το ΕΓΩ του ανθρώπου και να αποδεχτούν οτι μπορεί να υπάρχει κάτι που δεν μπορούν καν να σκεφτούν οτι υπάρχει.
Gandalf
jorgevaldano
24/04/2009, 09:20
o Άνθρωπος έχει πάρα πολλά ακόμη να μάθει για το τι υπάρχει "εκεί έξω"
τις απαντήσεις περιμένω να μου τις δώσει η Επιστήμη, και όχι μια θρησκεία που απλά μου λέει πώς έχουν τα πράγματα χωρίς επιχειρήματα που αντέχουν στην κριτική, και με βαφτίζει μηδενιστή, ανόητο, φαύλο και φανατικό :lol: αν δεν το δεχθώ
δεν έχουμε παρά να σκεφτούμε πού βρίσκονταν οι φυσικές επιστήμες πριν 200 χρόνια και πού τώρα
και 200 χρόνια είναι ένα τίποτε μπροστά στα 200.000 χρόνια που υπάρχει ο Homo Sapiens
αναρωτηθήκατε ποτέ πού θα βρίσκονται οι φυσικές και ιατρικές επιστήμες το 2109; το 2209;
κάνω υπομονή λοιπόν, και βλέπω με επιφυλακτικότητα και καχυποψία εξ' αποκαλύψεως "αλήθειες" πού ΤΟΣΟ βολικές έχουν φανεί σε ορισμένους και ΤΟΣΟ καταστροφικές σε πολλούς άλλους
Gandalf dr685sm
24/04/2009, 09:32
jorgevaldano
Αδερφέ... πίστευε οτι θέλεις.. απλά μια συμβουλή αν μου επιτρέπεις πάντα. Μην έχεις τόσο τετραγωνισμένη και απόλυτη λογική.
Εδώ πολύ μεγάλοι επιστήμονες (βλ. Hawkings) σε έργα τους (Does god play dice) αναρρωτιούνται και οι ίδιοι αν υπάρχει κάποια μεγαλύτερη ενορχήστρωση στα όσα γίνονται γύρω μας απο μια ενιαία δύναμη.
Το ίδιο είχαν σκεφτεί προ χιλιάδων ετών οι Αρχαίοι Έλληνες ώς προπάτορες των επιστημών και είχαν αφιερώσει στην είσοδο της Αθήνας το άγαλμα προς τον Άγνωστο θεό.
Η επιστήμη είναι εργαλείο. Δεν ειναι πανάκεια και σίγουρα δεν είναι ούτε αλάνθαστη , ούτε μπορεί να τα αποδείξει όλα. Αλλά ας πούμε οτι το κάνει...
Πόσο έτοιμος θα ήσουν να αποδεχτείς οτι υπάρχει κάτι ισχυρότερο που δημιουργεί/συντηρεί και αποσυνθέτει στο τέλος τα πάντα γύρω σου; Πόσο ελεύθερη θα ήταν η βούληση και επιλογή/λογική σου τότε;
Πως μπορείς φίλε μου σε ενα ποτήρι (που είναι το ανθρώπινο μυαλό) να χωρέσεις ενα ποτάμι (ο κόσμος γύρω μας);
Δεν είναι όλα σε τροχιά γύρω απο την ανθρώπινη αντίληψη. Υπάρχουν και άλλα πράγματα εκεί που δεν γνωρίζουμε καν την ύπαρξη τους. Απλά τα φανταζόμαστε.. ... κάπως έτσι άλλωστε φτάσαμε και στην Κβαντική επιστήμη.
A... επειδή το κείμενο θα το ψάξω σπίτι... καλό ειναι να ρίξεις μια ματιά στο παρακάτω link που βρήκα πρόχειρα και αναφέρει κάποια πράγματα που "φαινομενικά" (για μένα) υποστηρίζει τα όσα λες... μόνο που στην επιστήμη που αναφέρεσαι.. πολλαπλές ενδείξεις που οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα , έχουν ώς συχνότερο παράγωγο ενα όμοιο αξίωμα με το ίδιο αποτέλεσμα.
Και μιλώ φυσικά για τις ενδείξεις που οδηγούν στην ιστορική ύπαρξη του προσώπου του Ιησού. Τώρα αν ήταν Θεάνθρωπος ή απλά άνθρωπος/δάσκαλος κτλ... Είναι θέμα Πίστης... εκεί δεν σχολιάζω.
http://sfrang.com/selides/mm1/html/Christus.htm
Gandalf
jorgevaldano
24/04/2009, 09:51
jorgevaldano
Αδερφέ... πίστευε οτι θέλεις.. απλά μια συμβουλή αν μου επιτρέπεις πάντα. Μην έχεις τόσο τετραγωνισμένη και απόλυτη λογική.
εγώ απλά λέω "με τα στοιχεία που διαθέτει σήμερα η επιστήμη, η ύπαρξη θεού κάθε άλλο παρά αποδεικνύεται"
δεν υπάρχει τίποτε το απόλυτο και τετραγωνισμένο εδώ
Εδώ πολύ μεγάλοι επιστήμονες (βλ. Hawkings) σε έργα τους (Does god play dice) αναρρωτιούνται και οι ίδιοι αν υπάρχει κάποια μεγαλύτερη ενορχήστρωση στα όσα γίνονται γύρω μας απο μια ενιαία δύναμη.
η θρησκεία πάντως δεν αναρωτιέται καθόλου... ΞΕΡΕΙ (ή μάλλον ΝΟΜΙΖΕΙ πως ξέρει)
από το "αναρωτιούνται αν υπάρχει μια ενιαία δύναμη" μέχρι τον πολύ συγκεκριμένο θεό με τις πολύ συγκεκριμένες εντολές προς τους ανθρώπους, που φαντάζονται οι θρησκείες, υπάρχει μια χαώδης απόσταση
κάποια στιγμή μπορεί όντως να αποδειχθεί πως υπάρχει μια ενιαία δύναμη, οπότε όλες οι θρησκείες θα σπεύσουν να φωνάξουν "ο ΔΙΚΟΣ μας θεός είναι, που σας λέγαμε!!!!" :rotflmao:
αυτό με το ποτήρι και το ποτάμι είναι μια εντελώς απλοϊκή αντιμετώπιση
ή αν προτιμάς, σιγά σιγά, με κάθε νέα ανακάλυψη, το ποτάμι μπαίνει στο ποτήρι, απλά παρακολούθησε τις ειδήσεις και θα πειστείς
mikros boudas
24/04/2009, 09:59
μην ξεχνατε πως χριστιανοι ειναι λιγοτερο απο το 30% του πληθυσμου της γης..βαση γεννησης χριστου δε μετρανε ολοι...και γενικα πολλα ακομα που για εμας που ειμαστε γεννημενοι σε χριαστιανικη χωρα μας φαινονται προφανη,για αλλους ειναι εντελως αγνωστα και φαινονται "χαζα".πχ ενας βουδιστης μπορει να σου πει "καλα πιστευεις πως ενα ζομπι ειναι ο μεσσιας σου?" για παραδειγμα...και σας ξαναλεω,βαζεται προυποθεσεις σχετικα με τα "Εγω",την ανθρωπινη αντιληψη και ολα αυτα που δεν υπαρχουν...ψαξτε να διαβασατε βιβλια που μιλανε γι αυτο...φουκω,τσομσκι,παρκερ...μονο λιγα απο αυτα...ολα αυτα ειναι ψυχολογικα(ψυχαναλυτικα για την ακριβεια-γιουνγκ,φροηντ) κατασκευασματα που διογκωθηκαν κατα την ανοδο του καπιταλισμου ετσι ωστε να δωσουν αναπαραστασεις προσωπικης ταυτοτητας και αποδοσεις της αποδοσης με σκοπο της γιγαντωση της πραγματικης "γκανιοτας" μεταξυ εργαζομενου και εργασιας...απο την αρχαια ελλαδα υπηρχε τετοια εντυπωση εαυτου που ομως ειχε τεραστιες αμφισβητισεις απο τους ιδιους τους φιλοσοφους...ο εαυτος δημιουργει αμμεσα ρατσιμο,διαχωρισμο,σχεσεις εξουσιας...οι θρησκειες πανω σε αυτα βασιζονται...οπως ξαναειπα,δεν ξερω αν υπαρχει θεος γενικα αλλα χριστιανικος θεος δεν υπαρχει...τουλαχιστον απο αυτα που λενε οι γραφες(επισημες και μη),εγω θεο δε βρισκω...ειδικα θεο αγαπης και ολα αυτα...:wave2:
VanDiemen
24/04/2009, 10:05
........
η θρησκεία πάντως δεν αναρωτιέται καθόλου... ΞΕΡΕΙ (ή μάλλον ΝΟΜΙΖΕΙ πως ξέρει)
Όπως εσύ και οι όμοϊδεάτες σου, άλλωστε!
ή αν προτιμάς, σιγά σιγά, με κάθε νέα ανακάλυψη, το ποτάμι μπαίνει στο ποτήρι, απλά παρακολούθησε τις ειδήσεις και θα πειστείς
Οι ειδήσεις είναι οι πηγές σου; :rolleyes:
Gandalf dr685sm
24/04/2009, 10:05
Εμ βρε φίλε jorgevaldano, για αυτό λέω πως άλλο η θρησκεία και άλλο η Πίστη.
Για ενα πιστό δεν παίζει ρόλο το όνομα του Υπέρτατου Όντος ή Δύναμης... αλλά το μήνυμα του. Για την θρησκεία όμως και τους ερμηνευτές της , όποια και αν είναι αυτή , αυτό τους δίνει δύναμη επί του ανθρώπινου μυαλού. Ειδικά εκείνου που δέχεται οτι πρέπει να περιοριστεί για να πιστέψει... να καταναγκαστεί δηλαδή.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ... θέλω να πιστεύω επειδή το νιώθω.. και οχι επειδή αναγκάζομαι... αλλά αυτός είμαι μόνο εγώ.
Gandalf
VanDiemen
24/04/2009, 10:11
.................
εγω θεο δε βρισκω...ειδικα θεο αγαπης και ολα αυτα...:wave2:
Εσύ είπαμε... δια της ατόπου απαγωγής κατέληξες στο voodoo.. Μ' αυτό να ξεκινάς για να μην παρασύρεις σοβαρούς ανθρώπους στο να αναλώνουν το χρόνο τους μαζί σου.
mikros boudas
24/04/2009, 10:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Εσύ είπαμε... δια της ατόπου απαγωγής κατέληξες στο voodoo.. Μ' αυτό να ξεκινάς για να μην παρασύρεις σοβαρούς ανθρώπους στο να αναλώνουν το χρόνο τους μαζί σου. εισαι δλδ εσυ σοβαρος?:rotflmao: :rotflmao:αν εσυ εχεις βρει τον θεο σου στον χριστο,ζησε το ονειρο σου δε σε εμποδισε κανεις.το να ειρωνευεσαι ομως δεν ειναι χριστιανικος λογος:lol:
jorgevaldano
24/04/2009, 10:18
Εμ βρε φίλε jorgevaldano, για αυτό λέω πως άλλο η θρησκεία και άλλο η Πίστη.
εδώ κάνεις λάθος, οι θρησκείες ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ στην πίστη περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο, εξάλλου αυτό πρεσβεύει ο χριστιανισμός σε αναρίθμητα θεολογικά κείμενα που εν πολλοίς λένε "αν δεν έχεις πίστη δεν γίνεται τίποτε"
Για ενα πιστό δεν παίζει ρόλο το όνομα του Υπέρτατου Όντος ή Δύναμης... αλλά το μήνυμα του.
τα όσα έχουν γίνει από χριστιανούς στο όνομα της χριστιανικής αγάπης τα γνωρίζουμε όλοι...
ή μήπως πιστεύεις πως ένας άθεος είναι αδύνατο να είναι ενάρετος; αυτό πάντως προσπαθούν αιώνες τώρα να το περάσουν οι παπάδες στον κόσμο....
mikros boudas
24/04/2009, 10:21
http://img9.imageshack.us/img9/6815/4x3mirjebfcxsjxypd.jpg
jorgevaldano
24/04/2009, 10:22
Οι ειδήσεις είναι οι πηγές σου; :rolleyes:
χμμμ.... λες να αφήσω τις ανακοινώσεις επιστημονικών ανακαλύψεων, και να επικεντρωθώ σε ένα κείμενο που γράφτηκε από τρέχα-γύρευε-ποιόν, τρέχα-γύρευε-πότε, και περιγράφει φοβερά και τρομερά περιστατικά που κανένας ιστορικός της εποχής δεν πήρε είδηση; :confused:
θααααα.... το σκεφτώ
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
VanDiemen
24/04/2009, 10:22
εισαι δλδ εσυ σοβαρος?:rotflmao: :rotflmao:αν εσυ εχεις βρει τον θεο σου στον χριστο,ζησε το ονειρο σου δε σε εμποδισε κανεις.το να ειρωνευεσαι ομως δεν ειναι χριστιανικος λογος:lol:
Μην εκλαμβάνεις την αλήθεια σαν ειρωνία, επειδή έμαθες να σου μιλάνε με το γάντι. Την πίστη μου δε θα τη συζητήσω μαζί σου, ούτε θα χρειαστώ την άδειά σου για οτιδήποτε αυτονόητο.
mikros boudas
24/04/2009, 10:25
Μην εκλαμβάνεις την αλήθεια σαν ειρωνία, επειδή έμαθες να σου μιλάνε με το γάντι. Την πίστη μου δε θα τη συζητήσω μαζί σου, ούτε θα χρειαστώ την άδειά σου για οτιδήποτε αυτονόητο. Κι εγω το ιδιο,μη νομιζεις πως εισαι καλυτερος απο εμενα:beer:
την αληθεια δεν την ξερεις παντως,αν την ηξερες δε θα συζητουσες καν:wave2:
τωρα αυτα περι γαντιου κλπ ειναι ασχετα με το θεμα.εφοσον θεωρεις τον εαυτο σου σοβαρο,μην μου απαντας απλα.ολα τα αλλα ειναι περιττα για δημιουργια εντυπωσεων.ριξε και μια ανασταση και ειμαστε κομπλε:beer:
αληθεια για πια αληθεια μιλας??
VanDiemen
24/04/2009, 10:26
χμμμ.... λες να αφήσω τις ανακοινώσεις επιστημονικών ανακαλύψεων, και να επικεντρωθώ σε ένα κείμενο που γράφτηκε από τρέχα-γύρευε-ποιόν, τρέχα-γύρευε-πότε, και περιγράφει φοβερά και τρομερά περιστατικά που κανένας ιστορικός της εποχής δεν πήρε είδηση; :confused:
...
θααααα.... το σκεφτώ
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Σκέψου το! Ποια επιστημονική ανακάλυψη κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Ιησούς Χριστός ήταν μυθικό πρόσωπο; Σε ποιο κανάλι το είδες αυτό; Μήπως πριν την Πετρούλα; :rolleyes:
Ελπίζω να μη σε αποσπά κατά τη σκέψη σου..
mikros boudas
24/04/2009, 10:28
Σκέψου το! Ποια επιστημονική ανακάλυψη κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Ιησούς Χριστός ήταν μυθικό πρόσωπο; Σε ποιο κανάλι το είδες αυτό; Μήπως πριν την Πετρούλα; :rolleyes:
Ελπίζω να μη σε αποσπά κατά τη σκέψη σου.. αντιθετα,ποια επιστημονικη ερευνα λεει πως ο χριστος οντως υπηρξε?1 βιβλιο εχεις ολο κι ολο.καμμια αλλη ιστορικη αποδειξη.νομιζω μονο ενας ρωμαιος κατι εχει πει αλλα αποδειχτικε προπαγανδα της εκκλησιας.αν δεν ξερεις μη μιλας,αν μιλας να ξερεις:wave2:
VanDiemen
24/04/2009, 10:32
Κι εγω το ιδιο,μη νομιζεις πως εισαι καλυτερος απο εμενα:beer:
την αληθεια δεν την ξερεις παντως,αν την ηξερες δε θα συζητουσες καν:wave2:
τωρα αυτα περι γαντιου κλπ ειναι ασχετα με το θεμα.εφοσον θεωρεις τον εαυτο σου σοβαρο,μην μου απαντας απλα.ολα τα αλλα ειναι περιττα για δημιουργια εντυπωσεων.ριξε και μια ανασταση και ειμαστε κομπλε:beer:
αληθεια για πια αληθεια μιλας??
Δεν είπα πουθενά πως είμαι καλύτερος από κανέναν! Από που το έβγαλες αυτό; Από το ότι -"διαφωνεί μαζί μου",
-"άρα νομίζει πως είναι καλύτερος από μένα", -"άρα έχει άδικο"; Την αλήθεια υποννοείς πως την ξέρεις εσύ; Ποια είναι; Το voodoo; :rolleyes: Το αν θα σου απαντώ ή όχι, να το αφήσεις στη δική μου κρίση! Άντε μπήξε μερικές καρφίτσες στον κώλο της barbie σου να νιώσεις κομπλέ.. :rolleyes:
http://img9.imageshack.us/img9/6815/4x3mirjebfcxsjxypd.jpg
Αν μελετησεις λιγο την Γραφη θα σου απαντηθουν ολα τα ερωτηματα, ειδικα αυτης της ηλιθιας προπαγανδας που γραφτηκε απο ανθρωπους που ποτε δεν ανοιξαν την Γραφη, και απλα εβαλαν την προσωπικη τους σκεψη σε γραπτα. Εκτος αν παρουσιαζεις μια αφισουλα ως απαντηση στα μεγαλυτερα ερωτηματα της ανθρωποτητας :rolleyes:
mikros boudas
24/04/2009, 10:38
Δεν είπα πουθενά πως είμαι καλύτερος από κανέναν! Από που το έβγαλες αυτό; Από το ότι -"διαφωνεί μαζί μου", -"άρα νομίζει πως είναι καλύτερος από μένα", -"άρα έχει άδικο"; Την αλήθεια υποννοείς πως την ξέρεις εσύ; Ποια είναι; Το voodoo; :rolleyes: Το αν θα σου απαντώ ή όχι, να το αφήσεις στη δική μου κρίση! Άντε μπήξε μερικές καρφίτσες στον κώλο της barbie σου να νιώσεις κομπλέ.. :rolleyes: με το να λες πως εισαι σοβαρος ανθρωπος(:rotflmao: ),αμεσως δηλωνεις πως εγω δεν ειμαι σοβαρος αρα θεωρεις τον εαυτο σου ανωτερο συμφωνα με τα χριστιανικα κριτηρια σχετικα με την αρετη που αποδεχεσαι και αναπαραγεις.εκτος αν δεν καταλαβαινεις τι λες!!
ολο το υπολοιπο ειναι δικη σου στιχομυθια.
ειπα εγω πως ξερω την αληθεια καπου?ισα ισα ειπα πως δε ξερω αν υπαρχει θεος!παντως συμφωνα με τα κειμενα του χριστιανικου θεου,αυτος μια φορα δεν ειναι!
τωρα για την ειρωνια τα ειπαμε,δεν υπαρχει καπου στον χριστιανικο λογο!οσο για το voodoo,ο καθενας πιστευει ο,τι θελει!οσο χαζο σου φαινεται αυτο με τα κουκλακια,αλλο τοσο χαζο μου φαινεται αυτο που εκανε η γιαγια σου που σε εταξε σε καποιον αγιο για να παρεις φωτιση!!:wave2: τωρα αν εχεις ορεξη για ξυλο λυπαμαι αλλα εγω δεν εχω,ειναι και καινουργιο το πληκτρολογιο μη το χαλασω!
VanDiemen
24/04/2009, 10:40
αντιθετα,ποια επιστημονικη ερευνα λεει πως ο χριστος οντως υπηρξε?1 βιβλιο εχεις ολο κι ολο.καμμια αλλη ιστορικη αποδειξη.νομιζω μονο ενας ρωμαιος κατι εχει πει αλλα αποδειχτικε προπαγανδα της εκκλησιας.αν δεν ξερεις μη μιλας,αν μιλας να ξερεις:wave2:
Επιστημονική έρευνα; Υπάρχουν χιλιάδες μαρτυρίες! Η επιστήμη δεν απορρίπτει την ύπαρξη του Θεού. αντίθετα τη θεωρεί δεδομένη! Είδες ποτέ "το σύμπαν που αγάπησα"; Που να το δεις... δεν παίζει στο κανάλι που βλέπεις τον "καιρό"... :rolleyes:
τις μπουρδολογίες που βγάζεις από την οδό των απορριφθέντων σου, κράτησέ τες σε παρακαλώ. Έχουν "αρωματιστεί" ενοχλητικά! :rolleyes:
mikros boudas
24/04/2009, 10:40
Αν μελετησεις λιγο την Γραφη θα σου απαντηθουν ολα τα ερωτηματα, ειδικα αυτης της ηλιθιας προπαγανδας που γραφτηκε απο ανθρωπους που ποτε δεν ανοιξαν την Γραφη, και απλα εβαλαν την προσωπικη τους σκεψη σε γραπτα. Εκτος αν παρουσιαζεις μια αφισουλα ως απαντηση στα μεγαλυτερα ερωτηματα της ανθρωποτητας :rolleyes: φιλε την εχω μελετησει πολυ,οχι απλα λιγο!το αφισακι αυτο συνοψιζει τα λεγομενα της βιβλου η οποια ειναι γεματη αντιφασεις και ανακριβειες...και δεν ειναι δικη μου μονο γνωμη αυτο...
mikros boudas
24/04/2009, 10:43
Επιστημονική έρευνα; Υπάρχουν χιλιάδες μαρτυρίες! Η επιστήμη δεν απορρίπτει την ύπαρξη του Θεού. αντίθετα τη θεωρεί δεδομένη! Είδες ποτέ "το σύμπαν που αγάπησα"; Που να το δεις... δεν πάιζει στο κανάλι που βλέπεις τον "καιρό"... :rolleyes:
τις μπουρδολογίες που βγάζεις από την οδό των απορριφθέντων σου, κράτησέ τες σε παρακαλώ. Έχουν "αρωματιστεί" ενοχλητικά! :rolleyes: χα χα και χα.
μονο 4 καταγεγραμμενες μαρτυριες υπαρχουν.τιποτα περισσοτερο.ποια επιστημη ακριβως το κανει αυτο?γιατι μαλλον για αστρολογια μου μιλας(αν εχεις διαβασει την βιβλο θα ξερεις απο αστρολογια,γεματη ειναι)
ναι την εχω δει την εκπομπη πολλες φορες,τι σημαινει αυτο ομως για τον χριστο και ολα αυτα?
μην προσπαθεις να υποβαθμισεις τους αλλους,δεν ειναι χριστιανικο.υποπεπτεις στο αμαρτημα της οργης και δε το θελεις:nono:
θεωρεις δεδομενο πως βλεπω την πετρουλα?μηπως γουσταρεις επειδη εχετε το ιδιο ονομα και βγαζεις τα απωθημενα σου εδω?2 φορα που το λες στο θεμα αυτο
VanDiemen
24/04/2009, 10:45
με το να λες πως εισαι σοβαρος ανθρωπος(:rotflmao: ),αμεσως δηλωνεις πως εγω δεν ειμαι σοβαρος αρα θεωρεις τον εαυτο σου ανωτερο συμφωνα με τα χριστιανικα κριτηρια σχετικα με την αρετη που αποδεχεσαι και αναπαραγεις.εκτος αν δεν καταλαβαινεις τι λες!!
ολο το υπολοιπο ειναι δικη σου στιχομυθια.
ειπα εγω πως ξερω την αληθεια καπου?ισα ισα ειπα πως δε ξερω αν υπαρχει θεος!παντως συμφωνα με τα κειμενα του χριστιανικου θεου,αυτος μια φορα δεν ειναι!
τωρα για την ειρωνια τα ειπαμε,δεν υπαρχει καπου στον χριστιανικο λογο!οσο για το voodoo,ο καθενας πιστευει ο,τι θελει!οσο χαζο σου φαινεται αυτο με τα κουκλακια,αλλο τοσο χαζο μου φαινεται αυτο που εκανε η γιαγια σου που σε εταξε σε καποιον αγιο για να παρεις φωτιση!!:wave2: τωρα αν εχεις ορεξη για ξυλο λυπαμαι αλλα εγω δεν εχω,ειναι και καινουργιο το πληκτρολογιο μη το χαλασω!
Ξέρεις πως αποδεικνύονται τα "άρα" σου; Ξεκινώντας από το ότι πουθενά δεν είπα πως είμαι σοβαρός! Πως αν το έλεγα, αυτό δε θα σήμαινε πως δεν είσαι εσύ σοβαρός! Άφησε τις σοφιστείες για εκεί που σε παίρνει! Στο τέλος έχασες τελείως τη μπάλα και παραμιλάς για γιαγιάδες, ξύλο κ.λπ. Βιάζομαι και δεν έχω χρόνο! Μπήξε μια βελόνα στην παταπούφα σου κι από μένα να νιώσεις κομπλέ ή γιοπλέ! Μπορείς! :rolleyes:
mikros boudas
24/04/2009, 10:47
Ξέρεις πως αποδεικνύονται τα "άρα" σου; Ξεκινώντας από το ότι πουθενά δεν είπα πως είμαι σοβαρός! Πως αν το έλεγα, αυτό δε θα σήμαινε πως δεν είσαι εσύ σοβαρός! Άφησε τις σοφιστίες για εκεί που σε παίρνει! Στο τέλος έχασες τελείως τη μπάλα και παραμιλάς για γιαγιάδες, ξύλο κ.λπ. Βιάζομαι και δεν έχω χρόνο! Μπήξε μια βελόνα στην παταπούφα σου κι από μένα να νιώσεις κομπλέ ή γιοπλέ! Μπορείς! :rolleyes: σε εσενα με παιρνει 100%.ξαναδιαβασε τα ποστ σου και θα δεις που ειπες πως εισαι σοβαρος.μαλλον χανεις το νοημα!το να λες πως "σοβαροι ανθρωποι χανουν τον χρονο τους μαζι σου" τι σημαινει δλδ???χαχα.
δεν εχω χασει την μπαλα καθολου πητερ,απλα εσυ δεν δεχεσε καμμια αλλη αποψη:wave2:
jorgevaldano
24/04/2009, 10:48
Ελπίζω να μη σε αποσπά κατά τη σκέψη σου..
λυπάμαι αλλά είσαι φαιδρό άτομο, κάθε σοβαρή κουβέντα μαζί σου είναι αδύνατη :wave2:
vandamien :a28: και είναι η τελευταία που σου δείχνω.
Gandalf dr685sm
24/04/2009, 10:58
εδώ κάνεις λάθος, οι θρησκείες ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ στην πίστη περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο, εξάλλου αυτό πρεσβεύει ο χριστιανισμός σε αναρίθμητα θεολογικά κείμενα που εν πολλοίς λένε "αν δεν έχεις πίστη δεν γίνεται τίποτε"
Δεν βλέπω τι διαφορετικό λέω εγώ... Το ίδιο λές με άλλα λόγια... Άλλο πράγμα η Πίστη... και άλλο η Θρησκεία που βασίζεται όπως λες ακριβώς πάνω σε αυτό. Η θρησκεία είναι το σύνολο των δοξασιών και το απόλυτο δόγμα που πλαισιώνει την Πίστη... δεν είναι η ίδια η Πίστη. Είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται αν θέλεις. Αλλά αυτό ούτε αναιρεί ούτε βελτιστοποιεί (ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΛΕΜΕ ,έτσι; )την Πίστη κάποιου.
Μου θυμίζει αν θες το "συγχωροχάρτι" του Πάπα εν καιρώ ιεράς εξέτασης και μεσαίωνα επί πληρωμεί για να αναιρούνται οι αμαρτίες κάποιων.
Μια συνδιαλλαγή.. κάνε τόσες προσευχές.. τόσες νηστείες... τόσους σταυρούς για να συγχωρηθείς. Ελάχιστες φορές απο ελάχιστους ιερείς έχω ακούσει αυτό που φέρεται να είπε και ο Ιησούς μέσα στην Βίβλο... "Μετανοείστε ειλικρινά"... στην θρησκεία το "ειλικρινά" το ορίζουν με τις πιο πάνω πράξεις και οχι με το αν αλήθεια το ένιωσες ή οχι... Δυστυχώς.. για αυτό και το θεωρώ προσωπικά υποκριτικό.
τα όσα έχουν γίνει από χριστιανούς στο όνομα της χριστιανικής αγάπης τα γνωρίζουμε όλοι...
Στο όνομα της "μεθερμηνευόμενης" απο κάποιους ιερείς και φανατικούς ως "Χριστιανική Αγάπη και Πίστη" θες να πείς...
και τα εγκλήματα είναι πολλά.
Σταυροφορίες, Βυζάντιο, Ιερά εξέταση και η λίστα ατελείωτη μικρή και μεγάλη.
Μόνο που όπως είπα... απο αυτά που έχω διαβάσει και πιστεύω .... υπήρξε ακόμα και περιγραφή θαυμάτων σε Ρωμαίους, σε Τελώνεις...και γενικά σε μη "θρησκευόμενους" ακόμα και μέσα στην Βίβλο που απλά ΠΙΣΤΕΨΑΝ... ούτε κωλοτούμπες, ούτε σταυροκοπήματα, ούτε προσευχές , ούτε νηστείες. Απλά πίστεψαν!
Όμως σε μια ανθρωπότητα που οι άνθρωποι απο θέση εξουσίας (ως αυτήν που έχει η κάθε εκκλησία, κάθε θρησκείας) ερμηνεύει το νόημα της πίστης κατά το δοκκούν και σε βάζει να πληρώνεις για ναούς (όταν ναός είναι το ίδιο σου το σώμα .. .με όλες τις ερμηνείες που παρέλκονται αυτού)... τότε γίνονται τα χειρότερα εγκλήματα.
Γιατί ώς γνωστόν τα χειρότερα εγκλήματα και πόλεμοι έχουν γίνει για μια "ιδεολογία" ερμηνευόμενη απο κάποιους ικανούς (βλ. Ναπολέων και Δημοκρατία, Ιούλιο Καίσαρα και Pax romana,Χίτλερ και άρια φύλη, Μπους και Δημοκρατία στην Μ. Ανατολή...η λίστα τεράστια).
Είναι η ανθρώπινη φύση που ερμηνεύει κατά συμφέρον και εφαρμόζει το ίδιο. Δεν είναι όμως ο καθρέφτης της όποιας πίστης αυτό.
Έδωσα και πιο πάνω παράδειγμα σχετικά με το Κοράνι και την ερμηνεία απο φανατικούς και ειρηνικούς... το ίδιο ισχύει και για τους Ινδουιστές (βλ Σιχ) κτλ κτλ κτλ...
Το ανθρώπινο ακραίο είναι που βλάπτει. Εκείνο που πηγάζει κυρίως μέσα απο την απόλυτη εφαρμογή διαταγών θρησκείας που θεωρεί ο άνθρωπος οτι δοξάζει την Πίστη του. Αλλά όπως πάντα αυτό έχει άσχημη κατάληξη για τον ίδιο αλλά και για τους γύρω του.
Για αυτό και επιμένω πως η Προσωπική Πίστη είναι άλλο πράγμα και η Μαζική Θρησκεία-Δοξασία είναι κάτι άλλο. Επαναλαμβάνοντας όμως πως αυτό είναι προσωπική πεποίθηση.
Gandalf
VanDiemen
24/04/2009, 11:04
σε εσενα με παιρνει 100%.ξαναδιαβασε τα ποστ σου και θα δεις που ειπες πως εισαι σοβαρος.μαλλον χανεις το νοημα!το να λες πως "σοβαροι ανθρωποι χανουν τον χρονο τους μαζι σου" τι σημαινει δλδ???χαχα.
δεν εχω χασει την μπαλα καθολου πητερ,απλα εσυ δεν δεχεσε καμμια αλλη αποψη:wave2:
Δεν είπα πουθενά πως είμαι ΕΓΩ σοβαρός! Είπα πως έκανες σοβαρούς ανθρώπους όπως ο vangelis64 και ο Gandalf (αφού έπρεπε να σου το ζωγραφίσω :rolleyes: ) να αναλώνουν το χρόνο τους μαζί σου! Τώρα πόσο σ'κατό σε παίρνει; :rolleyes:
VanDiemen
24/04/2009, 11:06
λυπάμαι αλλά είσαι φαιδρό άτομο, κάθε σοβαρή κουβέντα μαζί σου είναι αδύνατη :wave2:
Να... βλέπεις ποιος είναι σοβαρός; Ή ποιος λέει εμμέσως, πως είναι σοβαρός; Άντε και το δελτίο καιρού αρχίζει σε καμμιά 8 ώρες! Θα το χάσετε, αν δεν προσέξετε! :rolleyes:
el_hymador
24/04/2009, 11:26
ρε σεις, αν πραγματικα χρειαζεται να πιστευουμε σε κατι, δε γινομαστε λεω εγω παγανιστες να γουσταρουμε;
ουτε καταπιεση, ουτε προπατορικα αμαρτηματα, ουτε ενοχες, ουτε αναγκη για εξαγνισμο, ουτε ντροπη για τη σαρκα, ουτε τιποτα...μονο sex!
μακραν η καλυτερη θρησκεια και η βαση ολων των αλλων που ακολουθησαν.
VanDiemen
24/04/2009, 11:29
Ποιος σε εμποδίζει να γίνεις; Θέλεις και παρέα; Ο Χόρχε και ο voodoo practitioner νομίζω πως μετά τις 20:30 είναι πρόθυμοι και ελεύθεροι! Τώρα για καθαροί... καλού κακού, κράτα και ένα-δυο ρολά σκατόχαρτο. :rolleyes:
Gandalf dr685sm
24/04/2009, 11:38
μπα αναγκαίο/καταναγκαστικό δεν είναι τίποτα....οτι νιώθει ο καθένας.
Gandalf
jorgevaldano
24/04/2009, 11:56
μπα αναγκαίο/καταναγκαστικό δεν είναι τίποτα....οτι νιώθει ο καθένας.
Gandalf
ποιά είναι η γνώμη σου για το βάπτισμα σε βρεφική ηλικία;
VanDiemen
24/04/2009, 11:59
ποιά είναι η γνώμη σου για το βάπτισμα σε βρεφική ηλικία;
Η δική σου γι' αυτούς που κλάνουν στο ασανσέρ, λίγο πριν μπεις; :rolleyes:
Gandalf dr685sm
24/04/2009, 12:23
αχ ρε φίλε.. γιατί δεν διαβάζεις τι γράφω και επαναλαμβάνομαι συνέχεια;..:D
Το πρόβλημα παραμένει σε βάφτιση που πρέπει να γίνει για να έχεις όνομα.
Η ονομασία στην Ελλάδα ενός παιδιού έχει νομικό κόλημα βάσει του παραπάνω κάτι που δεν με βρίσκει σύμφωνο. Αλλά παρόλα αυτά μην ξεχνάς οτι η επιλογή πίστης ακόμα και αν εισαι "χρισμένος/βαπτισμένος" δεν δεσμεύεται απο αυτό. Όπως δεν δεσμευόμαστε και εμείς αυτή την στιγμή να κρίνουμε και να επιλέγουμε αν και τι θέλουμε να πιστεύουμε.
Gandalf
jorgevaldano
24/04/2009, 12:35
είναι ΠΟΛΥ διαφορετικό να επιλέγεις ξεκινώντας από το μηδέν
από το να ΑΠΑΡΝΕΙΣΑΙ κάτι που είσαι (γιατί στο επέβαλαν αλλά δεν έχει σημασία) και να αλλάζεις πεποιθήσεις
γνωρίζεις βέβαια τι στίγμα συνοδεύει αυτόν που ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΕ
η ιεραρχία το ξέρει αυτό και το έχει ρυθμίσει κατάλληλα.... :yuck:
βγάζει έτσι ΠΟΛΥ καλύτερα στατιστικά νούμερα και τα μοστράρει σε κάθε ευκαιρία
φαντάσου πόσοι θα βαφτίζονταν χριστιανοί αν παρέμενε ο κανόνας της βάπτισης σε ώριμη ηλικία, όπως εξάλλου βαπτίστηκε ο ΙΧ :lol:
el_hymador
24/04/2009, 12:38
Ποιος σε εμποδίζει να γίνεις; Θέλεις και παρέα;
ε αφου λεμε ρε μεγαλε πως ο παγανισμος επικροτει το sex....μονος μου θα κανω; χρειαζεται κοσμος πολυς για εναλλαγη κιολας....
αν ειναι να γινω παγανιστης για να βαραω μονος :a31:, ασε κρατα και το Ι.Χ....ε...sorry, το Χ.Ο. ηθελα να πω στη ταυτοτητα...
:lol: :lol:
Μαρκος 16:16
"Όποιος πιστέψει και βαπτιστεί, θα σωθεί· όποιος, όμως, απιστήσει, θα κατακριθεί."
Πραξεις 2:38
" Και ο Πέτρος είπε σ' αυτούς: Να μετανοήσετε, και κάθε ένας από σας να βαπτιστεί στο όνομα του Ιησού Χριστού, σε άφεση αμαρτιών· και θα λάβετε τη δωρεά τού Αγίου Πνεύματος·"
Ο Αρχικος σκοπος της βαπτισης στο νερο ειναι πραξη πιστης και αφεσης αμαρτιων!
Απο που λοιπον ενα μωρο εχει αμαρτια επανω του και πως να πιστεψει σε κατι περα απο τους γονεις που μολις ανακαλυπτει;;;;
Ειναι καθαρα για νομικους λογους, η ορθοδοξια τα εχει κανει κουλουβαχατα εκει περα
Οπως προανεφερε και ο Gandalf
" Η ονομασία στην Ελλάδα ενός παιδιού έχει νομικό κόλημα βάσει του παραπάνω κάτι που δεν με βρίσκει σύμφωνο. Αλλά παρόλα αυτά μην ξεχνάς οτι η επιλογή πίστης ακόμα και αν εισαι "χρισμένος/βαπτισμένος" δεν δεσμεύεται απο αυτό. Όπως δεν δεσμευόμαστε και εμείς αυτή την στιγμή να κρίνουμε και να επιλέγουμε αν και τι θέλουμε να πιστεύουμε."
jorgevaldano
24/04/2009, 12:47
Ειναι καθαρα για νομικους λογους, η ορθοδοξια τα εχει κανει κουλουβαχατα εκει περα
καθόλου κουλουβάχατα, έχει εξασφαλίσει ότι το μωράκι παίρνει τη στάμπα, κι αν έχει @@, ας την ξεκολλήσει αργότερα
και το κυριώτερο, φτιάχνει τα νούμερα "πόσοι έλληνες είναι Χ.Ο."
άψογα το έχει χειριστεί το θέμα
έχει εξασφαλίσει ότι το μωράκι παίρνει τη στάμπα, κι αν έχει @@, ας την ξεκολλήσει αργότερα
και το κυριώτερο, φτιάχνει τα νούμερα "πόσοι έλληνες είναι Χ.Ο."
άψογα το έχει χειριστεί το θέμα
Σταμπα;;;;;
Συγνωμη δηλαδη, αλλα αυτη την σταμπα την εχω ξεκολλησει απο το 1991 απο πανω μου
Σιγα τα @@ που θελει!
Και ποια εναι τα νουμερα των X.O, οταν ο καθενας μας ανα πασα στιγμη αλλαξει θρησκευμα θα τρεχει στο αστυνομικο τμημα να αλλαξει την ταυτοτητα του;; αλλη δουλεια δεν ειχαμε, να περναμε τα πιστευω μας σε ενα κομματι χαρτι πλαστικοποιημενο
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
jorgevaldano
24/04/2009, 12:59
Σταμπα;;;;;
Συγνωμη δηλαδη, αλλα αυτη την σταμπα την εχω ξεκολλησει απο το 1991 απο πανω μου
Σιγα τα @@ που θελει!
γνωρίζει ΟΛΗ σου η οικογένεια γι' αυτό; πώς αντέδρασαν;
ή μήπως έχεις ΑΠΟΦΥΓΕΙ να το κουβεντιάσεις με όλους/ολες;
Και ποια εναι τα νουμερα των X.O, οταν ο καθενας μας ανα πασα στιγμη αλλαξει θρησκευμα θα τρεχει στο αστυνομικο τμημα να αλλαξει την ταυτοτητα του;; αλλη δουλεια δεν ειχαμε, να περναμε τα πιστευω μας σε ενα κομματι χαρτι πλαστικοποιημενο
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
αυτό ακριβώς σου λέω, μπαίνει το Χ.Ο. στην ταυτότητα, μπαίνει και στα κατάστιχα της εκκλησίας, και έγινες κουκί
δεν μπεις στον κόπο να το αλλάξεις, ή μάλλον ούτε καν μπορείς να τις νέες ταυτότητες, και σίγουρα δεν θα το κάνεις και στα κατάστιχα της εκκλησίας, άρα ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ κουκί για πάντα
el_hymador
24/04/2009, 12:59
Απο που λοιπον ενα μωρο εχει αμαρτια επανω του και πως να πιστεψει σε κατι περα απο τους γονεις που μολις ανακαλυπτει;;;;
εχει και παραεχει, το προπατορικο αμαρτημα!
...αυτο που συμφωνα με τις διδαχες του χριστιανισμου φορτωνομαστε ολοι απο τη στιγμη που ενα σπερματοζωαριο κολησει σε ενα ωαριο...
και εγω δηλάδη τι φταιω επειδη η Ευα ηταν λιγουρω και ο Αδαμ ο τρομπας δεν τη προσεχε; ας την εγραφε στα Gilli Diet τη μοσχαρω!!!
γνωρίζει ΟΛΗ σου η οικογένεια γι' αυτό; πώς αντέδρασαν;
ή μήπως έχεις ΑΠΟΦΥΓΕΙ να το κουβεντιάσεις με όλους/ολες;
αυτό ακριβώς σου λέω, μπαίνει το Χ.Ο. στην ταυτότητα, μπαίνει και στα κατάστιχα της εκκλησίας, και έγινες κουκί
δεν μπεις στον κόπο να το αλλάξεις, ή μάλλον ούτε καν μπορείς να τις νέες ταυτότητες, και σίγουρα δεν θα το κάνεις και στα κατάστιχα της εκκλησίας, άρα ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ κουκί για πάντα
Οι γονεις μου οχι μονο το γνωριζουν, αλλα πριν 8 χρονια περιπου εβγαλαν και οι ιδιοι την σταμπα απο πανω τους, μονο η μανα μου πηγε στην αστυνομια και αλλαξε την ταυτοτητα!
Και οσο αφορα τα καταστιχα της Ορθοδοξης Εκκλησιας..... την ημερα της κρισης (που εμεις οι Χριστιανοι πιστευουμε) ο Θεος θα ζητησει ψυχες, οχι εκκαθαριστικο της ενοριας..
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
εχει και παραεχει, το προπατορικο αμαρτημα!
...αυτο που συμφωνα με τις διδαχες του χριστιανισμου φορτωνομαστε ολοι απο τη στιγμη που ενα σπερματοζωαριο κολησει σε ενα ωαριο...
και εγω δηλάδη τι φταιω επειδη η Ευα ηταν λιγουρω και ο Αδαμ ο τρομπας δεν τη προσεχε; ας την εγραφε στα Gilli Diet τη μοσχαρω!!!
Γεννιομαστε με την αμαρτια της σαρκας, οχι του νου και των προσωπικων μας αποφασεων,
Πιστεψε με φιλε μου, οσο Τρομπας και να ηταν ο Αδαμ, δεν θα εκανε οτι κανουμε εμεις τις μερες μας. Και τωρα που πηραμε τη θεση του, ειδες πως καταντησαμε την Γη.
Ιωαννης 3:19-21
Κι αυτή είναι η κρίση, ότι το φως ήρθε στον κόσμο, και οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φως· για τον λόγο ότι, τα έργα τους ήσαν πονηρά.
20 Επειδή, όποιος πράττει τα φαύλα, μισεί το φως, και δεν έρχεται στο φως, για να μη έρθουν σε έλεγχο τα έργα του.
21 Όποιος, όμως, πράττει την αλήθεια, έρχεται στο φως, για να φανερωθούν τα έργα του, ότι έγιναν σύμφωνα με τον Θεό.
jorgevaldano
24/04/2009, 13:16
Και οσο αφορα τα καταστιχα της Ορθοδοξης Εκκλησιας..... την ημερα της κρισης (που εμεις οι Χριστιανοι πιστευουμε) ο Θεος θα ζητησει ψυχες, οχι εκκαθαριστικο της ενοριας..
η ημέρα της κρίσης κάτι μου λέει πως θα αργήσει... πρώτα λέει θα αποκτήσουν μετρό τα Καλάβρυτα :rotflmao:
πάντως σύμφωνα με τα όσα ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ παρέθεσες παραπάνω, ο θεός απαιτεί ΚΑΙ τη στάμπα φίλε μου!!!
ως τότε πάντως, τα νούμερα βοηθούν και θα βοηθούν την ιεραρχία με πλειάδα τρόπων που δεν χρειάζεται να σου απαριθμήσω
jorgevaldano
24/04/2009, 13:18
Γεννιομαστε με την αμαρτια της σαρκας,
απίστευτη παρατήρηση...
για εξήγησέ μου αν θες, πώς γίνεται να "γεννιομαστε με την αμαρτια της σαρκας", όταν είμαστε πλασμένοι "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν";
πάντως σύμφωνα με τα όσα ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ παρέθεσες παραπάνω, ο θεός απαιτεί ΚΑΙ τη στάμπα φίλε μου!!!
Την σταμπα της πιστης μας, οχι την σταμπα της ταυτοτητας που εχουμε στο πορτοφολι
el_hymador
24/04/2009, 13:34
Γεννιομαστε με την αμαρτια της σαρκας, οχι του νου και των προσωπικων μας αποφασεων,
Μα η σαρκα απο μονη της ειναι ιστος, αν ειναι να "αμαρτανει" θα υποκινηθει απο το νου και τις προσωπικες αποφασεις...
απο οσο ξερω δεν εφαγε το δερμα της Ευας το μηλο, η ιδια αποφασισε να το φαει...
Gandalf dr685sm
24/04/2009, 13:35
Πάμε σε άλλα θέματα παιδιά και χανόμαστε ... μην πάμε σε θεωρίες του στυλ γιατί αυτό και γιατί εκείνο.. δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Ο καθείς έχει μια θεωρία..δεν νομίζω οτι χρήζει ειδικής ανάλυσης και υποστήριξης. Είναι αυτό που έλεγα περί προσωπικών πιστεύω.
Η ουσία είναι να αποδεχτούμε με ίσες αποστάσεις το τι πιστεύει ο καθένας ώς σωστό για εκείνον χωρίς κρίση δική μας στα "γιατί του". Εφόσον βέβαια δεν προσπαθεί να "κατηχήσει" πάντα.
Ποσώς με ενδιαφέρει στην τελική αν είναι κάποιος Ιεχωβάς, Χριστιανός, Μουσουλμάνος, Βουδιστής, Σαιεντολόγος, Παγανιστής, Μυστικιστής, Ινδουιστής, Δωδεκαθειστής, άθεος , μηδενιστής.
Καλός άνθρωπος με την έννοια του να μην θέλει το κακό άλλων μπορεί να είναι; Αυτό με νοιάζει εδώ. Η πίστη του είναι προσωπική και ώς τέτοια δεν θέλω να την κρίνω.
Gandalf
απίστευτη παρατήρηση...
για εξήγησέ μου αν θες, πώς γίνεται να "γεννιομαστε με την αμαρτια της σαρκας", όταν είμαστε πλασμένοι "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν";
Η "Γενεσις", το πρωτο απο τα 66 βιβλια της Αγιας Γραφης, θα σου δωσει την απαντηση με το πιο απλο και συγχρονως περιληπτικο τροπο, φτανει να την μελετησεις λιγακι.
Σε καμμια περιπτωση δεν θα προσποιηθω τον θεολογο εδω μεσα, αν εχεις ερωτηματα για τον Θεο, σου αφησε μια Διαθηκη 66 βιβλιων με απαντησεις!
Αν τωρα εσυ με την δικαιολογια οτι, "Λειπουν βιβλια, λειπουν αληθειες, λειπουν εδαφια, το εγραψε ο ταδε, η δεν το εγραψε ο ταδε" συνεχισεις την συζητηση, προφανως δεν εχεις διαθεση για την Αληθεια.
Ιωαννης 8:32
και θα γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει.
jorgevaldano
24/04/2009, 13:40
Ιωαννης 8:32
και θα γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει.
ευτυχώς που ήλθε ο χριστιανισμός και μίλησε στην οικουμένη για την αξία της αλήθειας...
και με ενδιαφέρει να δω πως ΕΣΥ συμβιβάζεις τα δύο που σε ρώτησα, όχι η Γένεσις...
Μα η σαρκα απο μονη της ειναι ιστος, αν ειναι να "αμαρτανει" θα υποκινηθει απο το νου και τις προσωπικες αποφασεις...
απο οσο ξερω δεν εφαγε το δερμα της Ευας το μηλο, η ιδια αποφασισε να το φαει...
Μεχρι την στιγμη που εφαγε το μηλο, η σαρκα δεν ειχε αμαρτια
Γενεσις 1:31
Και είδε ο Θεός όλα όσα δημιούργησε· και να, ήσαν πολύ καλά. Και έγινε εσπέρα, και έγινε πρωί, ημέρα έκτη.
Ως εδω δεν υπηρχε αμαρτια
Γενεσις 2:25
Και ήσαν και οι δύο γυμνοί, ο Αδάμ και η γυναίκα του, και δεν ντρέπονταν.
Η αμαρτια ακομη δεν υπηρχε
Γενεσις 3:2-14
ΤΟ φίδι, μάλιστα, ήταν το φρονιμότερο από όλα τα ζώα τού χωραφιού, που έκανε ο Κύριος ο Θεός· και το φίδι είπε στη γυναίκα: Στ' αλήθεια, είπε ο Θεός: Μη φάτε από κάθε δέντρο τού παραδείσου;
2 Και η γυναίκα είπε στο φίδι: Από τον καρπό των δέντρων τού παραδείσου μπορούμε να φάμε·
3 από τον καρπό, όμως, του δέντρου, που είναι στο μέσον του παραδείσου, ο Θεός είπε: Μη φάτε απ' αυτόν, μήτε να τον αγγίξετε, για να μη πεθάνετε.
4 Και το φίδι είπε στη γυναίκα: Σίγουρα δεν θα πεθάνετε,
5 αλλ' ο Θεός ξέρει ότι την ίδια ημέρα που θα φάτε απ' αυτόν, τα μάτια σας θα ανοιχτούν, και θα είστε σαν θεοί, γνωρίζοντας το καλό και το κακό.
6 Και η γυναίκα είδε ότι το δέντρο ήταν καλό για τροφή, και ότι ήταν αρεστό στα μάτια, και το δέντρο ήταν επιθυμητό στο να δίνει γνώση· και αφού πήρε από τον καρπό του, έφαγε· και έδωσε και στον άνδρα της μαζί της, κι αυτός έφαγε.
7 Κι ανοίχτηκαν τα μάτια και των δύο και γνώρισαν ότι ήσαν γυμνοί· και αφού έρραψαν φύλλα συκιάς, έφτιαξαν για τον εαυτό τους περιζώματα.
8 Και άκουσαν τη φωνή τού Κυρίου τού Θεού, να περπατάει στον παράδεισο προς το δειλινό· και ο Αδάμ και η γυναίκα του κρύφτηκαν από το πρόσωπο του Κυρίου τού Θεού, ανάμεσα στα δέντρα τού παραδείσου.
9 Και ο Κύριος ο Θεός κάλεσε τον Αδάμ, και του είπε: Πού είσαι;
10 Κι εκείνος είπε: Άκουσα τη φωνή σου στον παράδεισο, και φοβήθηκα, επειδή είμαι γυμνός· και κρύφτηκα.
11 Και ο Θεός τού είπε: Ποιος σου φανέρωσε ότι είσαι γυμνός; Μήπως έφαγες από το δέντρο, από το οποίο σε πρόσταξα να μη φας;
12 Και ο Αδάμ είπε: Η γυναίκα που μου έδωσες για να είναι μαζί μου, αυτή μου έδωσε από το δέντρο και έφαγα.
13 Και ο Κύριος ο Θεός είπε στη γυναίκα: Τι είναι τούτο που έκανες; Και η γυναίκα είπε: Το φίδι με εξαπάτησε, και έφαγα.
14 Και ο Κύριος ο Θεός είπε στο φίδι: Επειδή έκανες τούτο, επικατάρατο να είσαι ανάμεσα σε όλα τα κτήνη, και όλα τα ζώα τού χωραφιού· επάνω στην κοιλιά σου θα περπατάς, και θα τρως χώμα, όλες τις ημέρες τής ζωής σου·
Στο εδαφιο 7 (παραπανω) γεννηθηκε η αμαρτια...
el_hymador
24/04/2009, 13:56
Μεχρι την στιγμη που εφαγε το μηλο, η σαρκα δεν ειχε αμαρτια
Γενεσις 1:31
Και είδε ο Θεός όλα όσα δημιούργησε· και να, ήσαν πολύ καλά. Και έγινε εσπέρα, και έγινε πρωί, ημέρα έκτη.
Ως εδω δεν υπηρχε αμαρτια
Γενεσις 2:25
Και ήσαν και οι δύο γυμνοί, ο Αδάμ και η γυναίκα του, και δεν ντρέπονταν.
Η αμαρτια ακομη δεν υπηρχε
Γενεσις 3:2-14
ΤΟ φίδι, μάλιστα, ήταν το φρονιμότερο από όλα τα ζώα τού χωραφιού, που έκανε ο Κύριος ο Θεός· και το φίδι είπε στη γυναίκα: Στ' αλήθεια, είπε ο Θεός: Μη φάτε από κάθε δέντρο τού παραδείσου;
2 Και η γυναίκα είπε στο φίδι: Από τον καρπό των δέντρων τού παραδείσου μπορούμε να φάμε·
3 από τον καρπό, όμως, του δέντρου, που είναι στο μέσον του παραδείσου, ο Θεός είπε: Μη φάτε απ' αυτόν, μήτε να τον αγγίξετε, για να μη πεθάνετε.
4 Και το φίδι είπε στη γυναίκα: Σίγουρα δεν θα πεθάνετε,
5 αλλ' ο Θεός ξέρει ότι την ίδια ημέρα που θα φάτε απ' αυτόν, τα μάτια σας θα ανοιχτούν, και θα είστε σαν θεοί, γνωρίζοντας το καλό και το κακό.
6 Και η γυναίκα είδε ότι το δέντρο ήταν καλό για τροφή, και ότι ήταν αρεστό στα μάτια, και το δέντρο ήταν επιθυμητό στο να δίνει γνώση· και αφού πήρε από τον καρπό του, έφαγε· και έδωσε και στον άνδρα της μαζί της, κι αυτός έφαγε.
7 Κι ανοίχτηκαν τα μάτια και των δύο και γνώρισαν ότι ήσαν γυμνοί· και αφού έρραψαν φύλλα συκιάς, έφτιαξαν για τον εαυτό τους περιζώματα.
8 Και άκουσαν τη φωνή τού Κυρίου τού Θεού, να περπατάει στον παράδεισο προς το δειλινό· και ο Αδάμ και η γυναίκα του κρύφτηκαν από το πρόσωπο του Κυρίου τού Θεού, ανάμεσα στα δέντρα τού παραδείσου.
9 Και ο Κύριος ο Θεός κάλεσε τον Αδάμ, και του είπε: Πού είσαι;
10 Κι εκείνος είπε: Άκουσα τη φωνή σου στον παράδεισο, και φοβήθηκα, επειδή είμαι γυμνός· και κρύφτηκα.
11 Και ο Θεός τού είπε: Ποιος σου φανέρωσε ότι είσαι γυμνός; Μήπως έφαγες από το δέντρο, από το οποίο σε πρόσταξα να μη φας;
12 Και ο Αδάμ είπε: Η γυναίκα που μου έδωσες για να είναι μαζί μου, αυτή μου έδωσε από το δέντρο και έφαγα.
13 Και ο Κύριος ο Θεός είπε στη γυναίκα: Τι είναι τούτο που έκανες; Και η γυναίκα είπε: Το φίδι με εξαπάτησε, και έφαγα.
14 Και ο Κύριος ο Θεός είπε στο φίδι: Επειδή έκανες τούτο, επικατάρατο να είσαι ανάμεσα σε όλα τα κτήνη, και όλα τα ζώα τού χωραφιού· επάνω στην κοιλιά σου θα περπατάς, και θα τρως χώμα, όλες τις ημέρες τής ζωής σου·
Στο εδαφιο 7 (παραπανω) γεννηθηκε η αμαρτια...
ενα μηλο την ημερα το Θεο τον κανει περα δηλαδη...
vangelis 64
24/04/2009, 13:56
ενα μηλο την ημερα το Θεο τον κανει περα δηλαδη... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bawl: :bawl:
Gandalf dr685sm
24/04/2009, 13:57
menos... με όλο το θάρρος...
αν μπορώ να προτείνω κάτι... διαβάζοντας την Βίβλο (Γέννεσης) θα έλεγα οτι προσωπικά με προβληματίζει το
αι η γυναίκα είδε ότι το δέντρο ήταν καλό για τροφή, και ότι ήταν αρεστό στα μάτια, και το δέντρο ήταν επιθυμητό στο να δίνει γνώση
Και με δεδομένο οτι η Βίβλος περιέχει αρκετές παραβολές και μεταφορές... το έλαβε γνώσιν ... σημαίνει εγνώρισε ποιός είναι , τι κάνει κτλ... κάτι σαν αυτό που έχουν τα μωρά μας πριν μεγαλώσουν... πριν αντιληφθούν την δική τους υπόσταση.
Η γνώση του καλού και του κακού.. οδηγεί και σε χαρακτηρισμούς πράξεων και σκέψεων. Μήπως λοιπόν τελικά η "αμαρτία" ήταν η "απόκτηση γνώσης";... δεν ξέρω.. είπα.. απλά με προβληματίζει προσωπικά..
Υ.Γ. το κόβω για καμιά 35 σελίδες πάλι το threadακι..:D
Gandalf
ευτυχώς που ήλθε ο χριστιανισμός και μίλησε στην οικουμένη για την αξία της αλήθειας...
και με ενδιαφέρει να δω πως ΕΣΥ συμβιβάζεις τα δύο που σε ρώτησα, όχι η Γένεσις...
Μην τα θελουμε ολα στο πιατο!
Ιωαννης 11:22
"όμως, και τώρα ξέρω ότι, όσα ζητήσεις από τον Θεό, ο Θεός θα σου τα δώσει."
Το Βιβλιο υπαρχει, αν αναζητας την αληθεια ο Θεος θα σου την δωσει, ριξε μια ματια, στην χειροτερη θα μαθεις μερικα πραγματα παραπανω,
menos... με όλο το θάρρος...
αν μπορώ να προτείνω κάτι... διαβάζοντας την Βίβλο (Γέννεσης) θα έλεγα οτι προσωπικά με προβληματίζει το
"αι η γυναίκα είδε ότι το δέντρο ήταν καλό για τροφή, και ότι ήταν αρεστό στα μάτια, και το δέντρο ήταν επιθυμητό στο να δίνει γνώση"
Και με δεδομένο οτι η Βίβλος περιέχει αρκετές παραβολές και μεταφορές... το έλαβε γνώσιν ... σημαίνει εγνώρισε ποιός είναι , τι κάνει κτλ... κάτι σαν αυτό που έχουν τα μωρά μας πριν μεγαλώσουν... πριν αντιληφθούν την δική τους υπόσταση.
Η γνώση του καλού και του κακού.. οδηγεί και σε χαρακτηρισμούς πράξεων και σκέψεων. Μήπως λοιπόν τελικά η "αμαρτία" ήταν η "απόκτηση γνώσης";... δεν ξέρω.. είπα.. απλά με προβληματίζει προσωπικά..
Υ.Γ. το κόβω για καμιά 35 σελίδες πάλι το threadακι..:D
Gandalf
Η γνωση ηδη υπηρχε, αλλα ηταν η γνωση του Θεου και οχι της αμαρτιας
Μην ξεχναμε πως ο Αδαμ ειχε ολη την γνωση να επονομασει ολα τα ζωα της Γης, που εμεις κανουμε μια βδομαδα να βγαλουμε ενα ονομα τον σκυλο μας.
Δεν υπηρχε η πονηρια, (που θεωρειται γνωση), ουτε η κακια, το μισος και η ντροπη
Αυτα ηταν τα στοιχεια γνωσης που προσφερε το δεντρο.
Ο Θεος τα ονομασε "θανατο" και αν το καλοσκεφτεις, αυτα μας σκοτωνουν σαν ανθρωπους καθημερινα
Αυτα κουβαλαει η σαρκα μας, επειδη δωσαμε δικαιωμα στον διαβολο αψηφωντας τον νομο του Θεου.
Οπως λεει παρακατω,
Γενεσις 3:14
Και ο Κύριος ο Θεός είπε στο φίδι: Επειδή έκανες τούτο, επικατάρατο να είσαι ανάμεσα σε όλα τα κτήνη, και όλα τα ζώα τού χωραφιού· επάνω στην κοιλιά σου θα περπατάς, και θα τρως χώμα, όλες τις ημέρες τής ζωής σου·
Μεταφορικη εννοια:
Επειδη κανενας μας δεν εχει δει φιδι να τρωει χωμα....
Στην αρχη του βιβλιου, ο Ανθρωπος δημιουργηθηκε απο χωμα και νερο!
Το χωμα αντιπροσωπευει τον Ανθρωπο
Ο Διαβολος (συμβολικα το φιδι), ειναι καταδικασμενο να ζει απο την σαρκα μας, αφου εμεις τον δεχτηκαμε (τρωγοντας το μηλο)
Εχουμε λοιπον εναν αγωνα μεταξυ σαρκας και πνευματος, η σαρκα θελει τα παντα που της προσφερει η Γη (σαρκικες απολαυσεις) , και το πνευμα τα παντα του Κυριου.
Και εμεις ειμαστε οι ανθρωποι με την ελευθερια βουλησης να επιλεξουμε τον δρομο που επιθυμουμε.
jorgevaldano
24/04/2009, 14:21
Μην τα θελουμε ολα στο πιατο!
Ιωαννης 11:22
"όμως, και τώρα ξέρω ότι, όσα ζητήσεις από τον Θεό, ο Θεός θα σου τα δώσει."
o κόσμος είναι γεμάτος από εντελώς ενάρετους ανθρώπους, θρήσκους, που ζούν μέσα στην ανέχεια, τρέχουν στα νοσοκομεία λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, και επικαλούνται (μάταια) τα θεία...
αντίστροφα βλέπουμε φαύλους ανθρώπους, κοινωνικά παράσιτα δίχως ίχνος ηθικής, να ευημερούν και να εξουσιάζουν...
άστα τη βλέπουμε κάθε μέρα τη θεία δικαιοσύνη...