View Full Version : Αλλαγή Λωρίδας, spamm (Σε Είδα..)
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Δεν έχει νόημα φίλε.
Όπως δεν έχει και νόημα να εκφράσω την δική μου άποψη. Θα αρκεστώ στο συνεχίσω να διαβάζω/σχολιάζω τις δικές σας.:wave2:
εχεις αποψη?ελα ρε....και εγω νομιζα οτι εισαι ο κριτης εδω μεσα
ελα μην ντρεπεσε πες την αποψη σου
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
ναι ε?μα ρε φιλε...εδω μιλαμε για την μαλακια του να τρεχεις σωστα?αρα ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕΣ :wave2:
ευη, αυτο ακριβως θελει να πει...
:winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
ευη, αυτο ακριβως θελει να πει...
το θεμα ειναι οτι δεν καταλαβες τι θελω να πω εγω
ο τυπος μας λεει οτι βλεπει 240
μετα μας λεει οτι δεν τα βλεπει
μετα μας λεει οτι ο δρομος ανηκει σε ολους
μετα μας λεει οτι δεν ανηκει
μετα θελει να κανει -ειρωνικα μυνηση στο σκυλο αλλα και αυτος πηγενε πανω του οριου
αλλα ναι
κατακρινει αυτους που το κανουν
βασικα
ξερετε τι λετε? η απλα τα λετε για να περασει η ωρα (μας) ευχαριστα?
ναι ε?μα ρε φιλε...εδω μιλαμε για την μαλακια του να τρεχεις σωστα?αρα ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕΣ :wave2:
αυτο ισχιει μονο για μενα νομιζω...
για το φιλο στο μπραλο οχι. για εκεινον φταιει ο σκυλος
οχι ευη, τιποτα δε λεμε για να περασει ευχαριστα η ωρα...
αυτο που προσπαθουμε να πουμε σε τοσες σελιδες, ειναι οτι οταν κανουμε μαλακιες στο δρομο, δεν ευθυνεται ΚΑΝΕΙΣ αλλος για οτι συμβει, περα απο τον εαυτουλη μας που τα προκαλεσαι, και δε ζηταμε τα ρεστα απο κανεναν μετα σε περιπτωση που γινει στραβη, ουτε παραπονιομαστε...
οχι ευη, τιποτα δε λεμε για να περασει ευχαριστα η ωρα...
αυτο που προσπαθουμε να πουμε σε τοσες σελιδες, ειναι οτι οταν κανουμε μαλακιες στο δρομο, δεν ευθυνεται ΚΑΝΕΙΣ αλλος για οτι συμβει, περα απο τον εαυτουλη μας που τα προκαλεσαι, και δε ζηταμε τα ρεστα απο κανεναν μετα σε περιπτωση που γινει στραβη, ουτε παραπονιομαστε...
αυτο ελα να μου το πεις οταν... (ποτε να μην γινει ευχομαι)....
εξαλου οι γνωμες ειναι σαν τις κωλοτρυπιδες ολοι εχουμε απο μια εκτος απο το Tpap
εχεις αποψη?ελα ρε....και εγω νομιζα οτι εισαι ο κριτης εδω μεσα
ελα μην ντρεπεσε πες την αποψη σου
Τόσα καταλαβαίνεις-τόσα λές...
σίγουρα δεν ντρέπομΕ, καλή μου.
Μην σας διακόπτω, συνεχίστε.
εξαλου οι γνωμες ειναι σαν τις κωλοτρυπιδες ολοι εχουμε απο μια εκτος απο το Tpap
ομολογώ ότι ξέρω που το πάς...αλλά δεν ξέρω γιατί.
το θεμα ειναι οτι δεν καταλαβες τι θελω να πω εγω
ο τυπος μας λεει οτι βλεπει 240
μετα μας λεει οτι δεν τα βλεπει
μετα μας λεει οτι ο δρομος ανηκει σε ολους
μετα μας λεει οτι δεν ανηκει
μετα θελει να κανει -ειρωνικα μυνηση στο σκυλο αλλα και αυτος πηγενε πανω του οριου
αλλα ναι
κατακρινει αυτους που το κανουν
βασικα
το προβλημα σου ειναι αν η μηχανη μου πιανει η οχι τα 240;;;;;;;;
ο δρομος ειναι για ολους . τελος.
οταν εγω ετρεξα οσο ετρεξα ημουν μονος σε δρομο ταχειας κυκλοφοριας οπου οθτε σκυλοσ δε μπορουσε να διασχισει το δρομο.
αν υπηρχαν και αλλα αυτοκινητα δε θα το εκανα οπως και δε το εχω κανει .
τι δε καταλαβες
Και κάποιοι άλλοι έχουν παραπάνω από μία...... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
Τόσα καταλαβαίνεις-τόσα λές...
σίγουρα δεν ντρέπομΕ, καλή μου.
Μην σας διακόπτω, συνεχίστε.
ομολογώ ότι ξέρω που το πάς...αλλά δεν ξέρω γιατί.
μα
μας διακοπτεις
:lol:
οκ τοτε :wave2:
ευη, τι να ερθω να πω οταν(κι εγω το ευχομαι)???
οταν ειχες το ατυχημα σου, προκαλουσες την τυχη σου?εκανες μλκιες?
καποιος αλλος εκανε τη μλκια...
Αρχικά δημιουργήθηκε από dim40
το προβλημα σου ειναι αν η μηχανη μου πιανει η οχι τα 240;;;;;;;;
ο δρομος ειναι για ολους . τελος.
οταν εγω ετρεξα οσο ετρεξα ημουν μονος σε δρομο ταχειας κυκλοφοριας οπου οθτε σκυλοσ δε μπορουσε να διασχισει το δρομο.
αν υπηρχαν και αλλα αυτοκινητα δε θα το εκανα οπως και δε το εχω κανει .
τι δε καταλαβες
πριν ενα μηνα πηρα μια μηχανη που παει περισοτερο απο τα 100 (240 για τη ακριβεια) που πηγενε η πρωην μου.
τωρα ειδα το ρυθμο της επιταχυνσης και ποσο ευκολα μαζευει χιλιομετρα μια μηχανη...
δε ειπα οτι τα ειδα. ειπα οτι τοσο παει συμφωνα με αλλους που εχουν σα τη δικη μου.
[/B]
φιλε devil δε καταλαβαινεις κατι..
ο δρομος ειναι για ολους!!!!!!!
χρηστης του δρομου νομιζω οτι οριζετε καποιος που οδηγει οποιοδηποτε οχημα κατεχοντας το αναλογο διπλωμα απο το κρατος.
και επειδη ολοι οσοι εχουν τα αντιστηχα διπλωματα δε τους κανει και αυτοματα ικανους για να τα κατεχουν πρεπει να εχουμε τα ματια μας οχι 14 αλλα 10014 [/B]
αυτα δεν καταλαβα
μου τα εξηγεις?
PortisHead
24/04/2009, 15:24
Σα να πιανεις σιγα - σιγα το νοημα :lol: :lol: :lol:
ευη, τι να ερθω να πω οταν(κι εγω το ευχομαι)???
οταν ειχες το ατυχημα σου, προκαλουσες την τυχη σου?εκανες μλκιες?
καποιος αλλος εκανε τη μλκια...
οχι δεν προκαλουσα την τυχη μου
αλλα αυτο το ξερω εγω...η τυπισσα με το αμαξι ειπε οτι ετρεχα σαν την τρελη στους μπατσους
(και τοτε οι μπατσοι ειπαν....ΔΛΔ ΤΗΝ ΕΙΔΕΙΣ?και ΒΓΗΚΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΠ?:winka: :winka: :winka: :winka: )
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Σα να πιανεις σιγα - σιγα το νοημα :lol: :lol: :lol:
τι?οτι λεμε/λενε παπατζες ?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
καλα να μαστε μωρε :beer:
οχι δεν προκαλουσα την τυχη μου
αλλα αυτο το ξερω εγω...η τυπισσα με το αμαξι ειπε οτι ετρεχα σαν την τρελη στους μπατσους
(και τοτε οι μπατσοι ειπαν....ΔΛΔ ΤΗΝ ΕΙΔΕΙΣ?και ΒΓΗΚΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΠ?:winka: :winka: :winka: :winka: )
ακριβως ευη, δεν ειναι ολα τα δαχτυλα ιδια, ετσι ουτε και η περιπτωσησ ου με το βιντεακι...
αλλο το να εχεις ατυχημα σε ενα στενακι, και αλλο να πας με 250 και να ζητας και τα ρεστα...
manhunter
24/04/2009, 15:28
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα....
:D :D :D :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα....
:D :D :D :D
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer:
λοιπον παω δουλεια... να προσεχετε ολοι στους δρομους οπως και να πηγαινετε :beer:
λοιπον παω δουλεια... να προσεχετε ολοι στους δρομους οπως και να πηγαινετε :beer:
geia sou ninjaki!!!!
:beer: :beer: :beer:
nikos force
24/04/2009, 15:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
φιλε dim δεν ειπα εγω οτι δεν ειναι για ολους.
αλλα ολοι να εχουν αντιληψη και κατανοηση συνθηκων.
πως να το κανουμε δλδ? δεν μπορεις να δωσεις διπλωμα σε καποιον που εχει αχρωματοψια, γιατι με το δικιο του θα περασει κανα φαναρι ντουγρου και θα παρει στο λαιμο του κοσμακη.
οπως επισης δεν μπορεις να δωσεις διπλωμα σε καποιον τρελο (με χαρτι) ή σε καποιον που δεν βλεπει, δεν ακουει κλπ...
οι ολοι λοιπον, οπως βλεπεις μειωνονται δραματικα.
και το γεγονος να μην αντιλαμβανεσαι την ταχυτητα του διερχομενου ή επερχομενου οχηματος ειναι σοβαρο!
τα 200 πρεπει να τα "πιανουμε" εκει που μας παιρνει. αναλογα την κριση μας δλδ.
αλλιως ειμαστε και εμεις αξιοι της μοιρας μας.
δεν επικροτησα ποτε τυπο που πηγαινε με 200 σε στενακια μεσα στην πολη και ουτε προκειται ποτε να το κανω.
:wave2: ευτυχως η δυστηχως στο δρομο δεν υπαρχουν μονο κουλοι τυφλοι ... υπαρχουν και ανθρωποι που ΜΟΛΙΣ πηραν διπλωμα ,που προσπαθουν να ειναι οσο πιο συγκεντρωμενοι γινεται ...
ΑΛΛΑ δεν εχουν οδηγησει ποτε μηχανη ...και δεν ξερουν ... ξαφνικα και αυτοι πρεπει να τους κοπουν τα χερια να μην ξαναοδηγησουν ??? σωστα ????:ZZZ: :ZZZ:
σε ξαναρωτησα και πιο πανω και εδωσες απαντηση , αλλα μαλλον δεν καταλαβες οτι ηταν ακυρη ...
την αντιληψη την βελτιωνεις ... μερα με τη μερα , μετρο με το μετρο ... δεν επιασες τιμονι και μπαμ τα εχεις ολα ετοιμα ...
αν δεν το εχεις καταλαβει αυτο ...τοτε εσυ εισαι επικίνδυνος ... γιατι καποια μερα θα πας με 240 ...καπου που δεν εχεις ΑΝΤΙΛΗΦΤΕΙ ΑΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙς -οπως στοιχηματιζω οτι εχεις ξανακανει και στο παρελθον- και τοτε καλως η καως θα παρεις μπαλα κοσμο ...
αν εξακολουθεις να επιμενεις στις αποψεις σου εισαι αξιος της μοιρας σου ...και οι οδηγικες σου ικανοτητες θα βλετιωθουν μονο απο τυχη ...Η θα καταληξεις ... πισω-πανω-κατω-μεσα σε καποιον ...
αν αντιλαμβανεσαι τι σου λεω και δεν θες να προβαλεις τον πληγωμενο σου εγωισμο ...μην απαντας ...δεν θα το εκλαβω σαν αδυναμια ...
αν παλι καταλαβαινεις τι σου λεω και γουσταρεις να το παραδεχτεις τοτε απλα εισαι κατ'εμε μαγκας ...
blackbusa
24/04/2009, 16:08
οπως υπαρχει η νομοθεσια ετσι καποιες φορες υπαρχουν ασαφιες και παραθυρακια....εχει τυχει απο stop υπαρχει υπαιτιοτητα απο 50-50 μεχρι και να πληρωσει αυτος που δεν ειχε stop λογω κινησις με υπερβολικη ταχυτητα....ο ΚΟΚ εχει ρητοτατους νομους που δεν γνωριζουμε ομως παντα με ποια σειρα εφαρμοζονται....το σκηνικο στην παραλιακη ειναι πολυ ασαφες για να εκφερει ο καθενας γνωμη.....το περιστατικο με το videaki εχει πολλες παραμετρους....και πολλα αν....
το αυτοκινητο απο μια διασταυρωση οπου δεν εχει προτερεοτητα θελει να παει αριστερα....λογικα ο/η οδηγος κοιταξε το πιο μεγαλο κομματι που εχει ορατοτητα (απο δεξια) και μολις περασε το αυτοκινητο που ερχοταν απο αριστερα του ξεκινησε την πορεια του...μεγαλο λαθος που δεν ξανακοιταξε αλλα λογικα δεν περιμενε να ερχοταν ενα αλλο οχημα με τοσο μεγαλη ταχυτητα...απο την στιγμη που ξεκινησε απο την διασταυρωση δεν υπαρχει πια το δεξια....απλα κοιταει προς τα εκει που θελει να παει (λογικοτατο)...αυτος που απετρεψε το ατυχημα ηταν ο οδηγος της μηχανης που εχει παρει χαμπαρι τι παιζει και με την πληρη ορατοτητα και αρχιζει και κοβει και μπορεσε και το εσωσε...αν το μηχανακι επεφτε πισω στο αυτοκινητο υπαρχει πιαθανοτητα να ελεγαν οτι θα εφταιγε ο μοτοσυκλετιστης....''κοιταξα,δεν ειδα τιποτα,ακουσα φρενα και ενα μπαμ''....σε ολες τις αλλες περιπτωσεις συγκρουσεις πρεπει να ειναι φταιξιμο του αυτοκινητου....λογικα λεμε παντα γιατι δεν ξερουμε απαραιτητα ποιος νομος παει πρωτος σε αυτην την περιπτωση....η εξωφρενικα υπερβολικη ταχυτητα σε εναν δρομο με μια λωριδα ανα κατευθυνση η η παραχωρηση προτερεοτητας...
νομικα ισως μεγαλυτερη ευθυνη να εχει το αυτοκινητο αλλα αν χτυπαγε η ακομα χειροτερα σκοτωνοταν ο μοτοσυκλετιστης ηθικα (ισως και νομικα ελαχιστα) θα εφταιγε αυτος....αναλογα απο ποια οπτικη το κοιτας εινα παντα...αλλα σημασια πιο μεγαλη εχει οτι ξερουμε οτι γενικα μας εχουν γραμμενους στα @@ τους και καποιοι το κυνηγανε παραπανω...
τα ματια σας 100000000000000000000000014...
:wave2:
nikos force
24/04/2009, 16:08
δεν θιγω ανθρωπους και καταστασεις ...σαν ο αλαθητος η αναμαρτητος ...
κανω δεκαδες οδηγικα λαθη ... συνεχεια ... εχω προκαλεσει ατυχημα...εχω προκαλεσει πανικο ...εκνευρισμο...θυμο ... τα παντα ...
απλα ...θεωρω αδικο να θεωρουμε τους εαυτους μας ως αλαθητους ...
ξαναειπα οτι ισως ο τυπας που ξεκινησε το ποστ , να εκανε πολλα λαθη ... ισως να διαμορφωσε την ιστορια οπως ηθελε ... αλλα ισως και παλι ,, η τρομαρα του να ηταν τοση -εκανε δεν εκανε - μαλακια ... που ηθελε καπως να εκτονωθει ...
και σαφως , παροτι εξισου επικριτεως , ο τροπος του ειναι σαφως προτιμοτερος ... -το να μπει δλδ σε ενα φορουμ να γραψει δυο μαλακιες- απο το να καταφυγει σε λυσεις οπως εχουν καταφυγει παλαιοτερα αλλοι οδηγοι ,σακατευοντας και σκοτωοντας κοσμο ...
και τελος ξαναλεω ... αν δεν ειμαστε εμεις ικανοι να προσεξουμε τον εαυτο μας ... δεν μπορουμε να το απαιτουμε απο κανενα κοκ ,μοκ ,σοκ ...
αν λοιπν κανουμε μαλακιες ... ας ειμαστε σε θεση να δεχτουμε τις συνεπεις οποιες και αν ειναι αυτες ... και τουλαχιστον να εχουν το γνωθι των πραξεων μας ...
και να μην περιμενουμε να μας τις υποδειξουν αλλοι ...
mikros boudas
24/04/2009, 16:10
χθες ημουνα βολτα με το αυτοκινητο με εναν φιλο που εχει παρει το διπλωμα λιγο καιρο και εχει λιγα χλμ.
δεν εχει ιδεα απο μηχανες.
σε βολτα 30χλμ εντος αττικης,του ειπα πανω απο 25 φορες "κανε πιο δεξια να σε περασει η μηχανη" κλπ κλπ κλπ.ειδικα σε μια φαση,του το ειπα 3 φορες γιατι δεν καταλαβαινε απο που θα τον περασει η μηχανη επειδη ηταν ακριβως διπλα του και κοιτουσε καθρεφτη,οχι παραθυρο επειδη ηταν πολυ συγκεντρωμενος στην οδηγηση.αν ηταν μονος του,πολυ πιθανα θα ειχε κανει ατυχημα.συμπερασματα δικα σας.
οσο για το βιντεο,αν το φως κανει τοσα μετρα σε τοσα δευτερα,επρεπε να τον δει να ερχεται και να καταλαβει πως πλησιαζει γιατι διενυε αποσταση πολυ γρηγορα.αλλα ο ιχης δεν τσεκαρε οσο επρεπε:wave2:
devil's animal
24/04/2009, 16:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
ευτυχως η δυστηχως στο δρομο δεν υπαρχουν μονο κουλοι τυφλοι ... υπαρχουν και ανθρωποι που ΜΟΛΙΣ πηραν διπλωμα ,που προσπαθουν να ειναι οσο πιο συγκεντρωμενοι γινεται ...
σωστο.
ΑΛΛΑ δεν εχουν οδηγησει ποτε μηχανη ...και δεν ξερουν ... ξαφνικα και αυτοι πρεπει να τους κοπουν τα χερια να μην ξαναοδηγησουν ??? σωστα ????:ZZZ: :ZZZ:
οχι,αλλα να συνεχιζουν να ειναι προσεκτικοι.
σε ξαναρωτησα και πιο πανω και εδωσες απαντηση , αλλα μαλλον δεν καταλαβες οτι ηταν ακυρη ...
εδω σε χανω...
την αντιληψη την βελτιωνεις ... μερα με τη μερα , μετρο με το μετρο ... δεν επιασες τιμονι και μπαμ τα εχεις ολα ετοιμα ...
την αντιληψη την εχεις απ'οταν γεννιεσαι και την εξελισεις καθημερινα. οταν εισαι ακομα μπομπιρας και βλεπεις μεγαλους ογκους να περνουν απο μπροστα σου οταν σε κραταει η μανα σου απο το χερι. μεγαλωνοντας καταλαβαινεις και ποτε ενα οχημα εχει μεγαλη ταχυτητα ή οχι. οσο οδηγας και παρατηρεις, βελτιωνεσαι. δεν εχουμε ολοι την ιδια αντιληψη αλλα θελω να πιστευω οτι οσοι οδηγουν εχουν την στοιχειωδη! δεν ειπα πουθενα να αποκτησει αντιληψη η γιαγια οταν παει να περασει τον δρομο και δει στα 20μ ενα μονοκιλυνδρο για την ταχυτητα του και τον χρονο που θα την φτασει.
αν δεν το εχεις καταλαβει αυτο ...τοτε εσυ εισαι επικίνδυνος ... γιατι καποια μερα θα πας με 240 ...καπου που δεν εχεις ΑΝΤΙΛΗΦΤΕΙ ΑΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙς -οπως στοιχηματιζω οτι εχεις ξανακανει και στο παρελθον- και τοτε καλως η καως θα παρεις μπαλα κοσμο ...
αυτο θα το δειξει ο χρονος... προς το παρον,παω με 240 αρκετα συχνα και βλεπω αλλους να πηγαινουν με 80 και να ειναι απειρως πιο επικυνδινοι απο εμενα.
αν εξακολουθεις να επιμενεις στις αποψεις σου εισαι αξιος της μοιρας σου ...και οι οδηγικες σου ικανοτητες θα βλετιωθουν μονο απο τυχη ...Η θα καταληξεις ... πισω-πανω-κατω-μεσα σε καποιον ...
βελτιωνονται οι οδηγικες ικανοτητες απο τυχη?? τι μας λες?? αληθεια?? να παιξω κανα τζοκερ τοτε μπας και κατεβω motogp του χρονου!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
αν αντιλαμβανεσαι τι σου λεω και δεν θες να προβαλεις τον πληγωμενο σου εγωισμο ...μην απαντας ...δεν θα το εκλαβω σαν αδυναμια ...
πληγωμενος εγωϊσμος απο τι?? σε χανω παλι...:confused:
αν παλι καταλαβαινεις τι σου λεω και γουσταρεις να το παραδεχτεις τοτε απλα εισαι κατ'εμε μαγκας ...
.....
ντεβιλ...
αλλο η αντιληψη που λεει ο νικος και αλλο οι οδηγηκες ικανοτητες...
η αντιληψη ειναι ακριβως οπως τα λεει...βελτιωνεται συνεχως.Μερα με τη μερα, μετρο με το μετρο...
ειναι αυτο που λεμε εμπειρια και δυστυχως μαζευεται μονο με τα χρονια οδηγησης και με τα χιλιομετρα...κανεις δε γενιεται εχοντας την...
πιστευεις δλδ οτι τωρα οδηγας καλυτερα απ'οτι μετα απο 20 χρονια καθημερινης οδηγησης???
για να βρεις την απαντηση σκεψου αν οδηγουσες καλυτερα πριν απο 5 χρονια σε σχεση με τωρα...
devil's animal
24/04/2009, 16:34
ντεβιλ...
αλλο η αντιληψη που λεει ο νικος και αλλο οι οδηγηκες ικανοτητες...
η αντιληψη ειναι ακριβως οπως τα λεει...βελτιωνεται συνεχως.Μερα με τη μερα, μετρο με το μετρο...
ειναι αυτο που λεμε εμπειρια και δυστυχως μαζευεται μονο με τα χρονια οδηγησης και με τα χιλιομετρα...κανεις δε γενιεται εχοντας την...
πιστευεις δλδ οτι τωρα οδηγας καλυτερα απ'οτι μετα απο 20 χρονια καθημερινης οδηγησης???
για να βρεις την απαντηση σκεψου αν οδηγουσες καλυτερα πριν απο 5 χρονια σε σχεση με τωρα...
ρε πουλατε τρελα??:confused:
γιατι αν πουλατε ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ!!:p
τι σχεση εχει η αντιληψη της ταχυτητας αλλου οχηματος (γιατι γι'αυτο μιλαμε,μην μπερδευεστε), με την οδηγικη ικανοτητα και κατα ποσο μπορεις εσυ,εγω ο αλλος να παμε γρηγορα??
η εμπειρια ειναι κατι που περιλαμβανει και την αντιληψη και την οδηγικη ικανοτητα.
και για να σου απαντησω στην ερωτηση σου, μετα απο 20 χρονια θα εχω μεγαλυτερη εμπειρια αλλα αυτο δεν θα με κανει να πηγαινω και πιο γρηγορα γιατι θα ειμαι 47. και θα εχουν μειωθει και οι χρονοι αντιδρασης μου και τα αντανακλαστικα μου και ολα.
και φυσικαι οδηγαω καλυτερα τωρα απ'οτι 5 χρονια πριν.
υπαρχει η ανοδος,η κορυφη και η καθοδος. και αυτα διαφερουν απο ανθρωπο σε ανθρωπο.
τι να το κανεις να εχει φοβερη αντιληψη και εμπειρια και να μην σε βοηθαει το σωμα σου να τα εφαρμοσεις??
συγκεντρωστε το μυαλο σας και παρτε τα απο την αρχη γιατι καπου μπερδευεστε!
mikros boudas
24/04/2009, 16:34
η αντιληψη δε βελτιωνεται.σε εξαιρετικες περιπτωσεις αντε να βελτιωθουν τα αντανακλαστικα με ειδικα τεστ και πολυωρες ασκησεις.
η αντιληψη ειναι εγκεφαλικη γνωστικη λειτουργια και δεν μπορει να επεμβει δραστικα ο ανθρωπος.
οταν οδηγουμε,δεν οδηγουμε βαση αντανακλαστικων η αντιληψης(οπως την εννοειτε εσεις).οδηγουμε βαση σχεδιου.
δλδ θελω να παω δεξια=θα αναψω φλας,θα κοιταξω καθρεφτη,τραβαω συμπλεκτη,θα κατεβασω ταχυτητα,αφηνω συμπλεκτη,στριβω το τιμονι πρωτα ελαφρως αριστερα και μετα δεξια,ισιωνο τιμονι κ.ο.κ.γι αυτο αν καποιος οδηγει απο μικρος,αυτοματοποιει ολες αυτες τις λειτουργιες και τις επαναλαμβανει πολυ καλυτερα.
ολοι οι κορυφαιοι οδηγοι,δεν εχουν τρομερη αντιληψη αλλα μπορουν να οργανωσουν σχεδιο για το πως θα κανουν τι, πολυ καλυτερα απο εναν απλο οδηγο απο την φυση τους.γι αυτο κορυφαιοι οδηγοι μηχανων στα αμαξια δεν ειναι τοσο καλοι.αν ηταν θεμα αντιληψης,θα ηταν παντου αστερια αλλα δεν ειναι ετσι.διαφορετικη οδηγηση το ενα απο το αλλο.
ετσι βαζουνε σημαδια(θυμηθειτε τι σας λενε στα css και ολα αυτα),στοχευουν κατι,φρεναρουν βαση πινακιδων,ο καθενας με δικο του στυλ.ετσι οδηγουν.ετσι οδηγουμε κι εμεις αλλα σε αλλο περιβαλλον.η εμπειρια βοηθαει σε αυτο αλλα δεν σε κανει αυτοματως πολυ καλο οδηγο.πχ ο φιλος μου που λεω παραπανω,δεν σκεφτηκε ποτε πως μια μηχανη μπορει να τον περασει σε μονοδρομο απο αριστερα(ποσο μαλλον απο δεξια) κι ετσι δεν οργανωνει την οδηγηση του βαση αυτης της παραμετρου
δε μιλησα πουθενα για το αν θα πηγαινεις πιο γρηγορα μετα απο 20 χρονια...
και αντιληψη δεν εννοω τον ορισμο της λεξης στην ψυχολογια προφανως...
ας πουμε εμπειρια σκετο...η οποια μπορει να σε γλιτωσει απο παρα πολλα...
mikros boudas
24/04/2009, 16:40
δε μιλησα πουθενα για το αν θα πηγαινεις πιο γρηγορα μετα απο 20 χρονια...
και αντιληψη δεν εννοω τον ορισμο της λεξης στην ψυχολογια προφανως...
ας πουμε εμπειρια σκετο...η οποια μπορει να σε γλιτωσει απο παρα πολλα... αν δεν εννοεις τον ορο της γνωστικης ψυχολογιας που ασχολειτε κατεξοχην με αυτο,τοτε τι εννοεις?
αλλο εμπειρια,αλλο αντιληψη.ο παππους μου οδηγει τοσα χρονια μεσα σε πολη και ειχε και μηχανες στα νιατα του.αυτο δε σημαινει πως ξερει να οδηγει καλα ομως:nono: κι ομως η εμπειρια μπορει να χωσει σε αλλα τοσα λαθη.ποσοι παππουδες που οδηγουν τοσα χρονια τρακαρουν??
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
αν δεν εννοεις τον ορο της γνωστικης ψυχολογιας που ασχολειτε κατεξοχην με αυτο,τοτε τι εννοεις?
αλλο εμπειρια,αλλο αντιληψη.ο παππους μου οδηγει τοσα χρονια μεσα σε πολη και ειχε και μηχανες στα νιατα του.αυτο δε σημαινει πως ξερει να οδηγει καλα ομως:nono: κι ομως η εμπειρια μπορει να χωσει σε αλλα τοσα λαθη.ποσοι παππουδες που οδηγουν τοσα χρονια τρακαρουν??
μιλας για παπουδες ομως...
απο μια ηλικια και μετα, ο οργανισμος σου σε εγκαταλειπει μαζι με τα αισθητηρια οργανα του...
mikros boudas
24/04/2009, 16:50
μιλας για παπουδες ομως...
απο μια ηλικια και μετα, ο οργανισμος σου σε εγκαταλειπει μαζι με τα αισθητηρια οργανα του... μετα τα 40 ας πουμε αρχιζει ο οργανισμος να πεφτει.δλδ απο τα 30-40 ειναι η ιδανικη ηλικια για οδηγηση.και εμπειρια και αντανακλαστικα.εφοσον δεν εχεις παρει κιλα(=σωστη πιεση),εφοσον οι μυς οξυγονονται σωστα(=τσιγαρο),εφοσον δεν εχει τοξινες(=αλκοολ)...:beer:
la_villa
24/04/2009, 18:17
Δεν έχει νόημα φίλε.
Όπως δεν έχει και νόημα να εκφράσω την δική μου άποψη. Θα αρκεστώ στο συνεχίσω να διαβάζω/σχολιάζω τις δικές σας.:wave2:
+1000
DimChios
24/04/2009, 19:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
ντιμακο ...επειδη ως εχεις αποδειξει και εσυ ,εισαι πολυ ψαρακας ακομα στο τιμονι ...:smilea:
ξερεις εσυ ...
καλο θα ειναι να μην γελας με τις μαλακιες των αλλων ... αλλα να μαθαινεις ... και ας ειναι απο σπορο ...:winka: :winka: :wave2: :wave2: :wave2:
:winka: εννοια σου, εννοια σου!
DimChios
24/04/2009, 19:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Και κάποιοι άλλοι έχουν παραπάνω από μία...... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
το ειδα αυτο!!!!
:bigcry: :bigcry: :bigcry:
ποτέ μην προσπαθείς να μάθεις ένα γουρούνι να τραγουδάει ,
και το χρόνο σου σπαταλάς,
και το γουρούνι ενοχλείς!
:sick:
η αντιπαραθεση σχετικα με το video εφτασε τις 30 σελιδες.
και συμπερασμα δε εχει βγει....
χρησιμοποιωντας κατι που ειπε η evi ας φανταστουμε ενα σεναριο.
αν στη θεση του αυτοκινητου διεσχιζε το δρομο ενας σκυλος η μια αλεπου η ενας ανθρωπος και ο οδηγος της μηχανης δε προλαβαινε να σταματησει και χτυπουσε πανω στο σκυλο η τον ανθρωπο, ποια θα ηταν η θεση σας για το ποιος φταιει;;;
στη μεν πρωτη περιπτωση η σωματικη ζημια θα ηταν του αναβατη..
στη δευτερη ομως και πιο σοβαρη περιπτωση αν και ο πεζος αντικανονικα περασε το δρομο πιστευετε οτι το φταιξιμο δε θα το εριχναν αποκλειστικα στο οδηγο της μηχανης;;;
alexxxcbr
24/04/2009, 23:00
:a11: :a26: :a02: :a27:
η αντιπαραθεση σχετικα με το video εφτασε τις 30 σελιδες.
και συμπερασμα δε εχει βγει....
χρησιμοποιωντας κατι που ειπε η evi ας φανταστουμε ενα σεναριο.
αν στη θεση του αυτοκινητου διεσχιζε το δρομο ενας σκυλος η μια αλεπου η ενας ανθρωπος και ο οδηγος της μηχανης δε προλαβαινε να σταματησει και χτυπουσε πανω στο σκυλο η τον ανθρωπο, ποια θα ηταν η θεση σας για το ποιος φταιει;;;
στη μεν πρωτη περιπτωση η σωματικη ζημια θα ηταν του αναβατη..
στη δευτερη ομως και πιο σοβαρη περιπτωση αν και ο πεζος αντικανονικα περασε το δρομο πιστευετε οτι το φταιξιμο δε θα το εριχναν αποκλειστικα στο οδηγο της μηχανης;;;
Ωραια,τωρα που εβαλες ΚΑΙ αυτο το ερωτημα θα βρουμε ακρη σιγουρα.Αλλες 20 σελιδουλες χαλαρα.:alien: :alien: :alien:
johnnyestia
26/04/2009, 01:59
Άντεξα να διαβάσω τις πρώτες 5-6 σελίδες μόνο. Πραγματικά δεν μπορούσα να φανταστώ πως μπορούσε να υπάρχει τόση βλακεία μαζεμένη σε ένα μόνο thread και μάλιστα από άτομα που γενικά γράφουν λογικά.
Όσον αφορά τον duente, μπορεί να έχει και άδικο, μπορεί να έχει και δίκιο αν όντως ο άλλος είχε 150++ στο κοντέρ. Δεν ξέρουμε τι έγινε και ότι και να λέμε είναι πίπες.
Όσον αφορά το βίντεο του panos, βάλτε στο μυαλό σας πως ένα όχημα με 240χλμ/ω διανύει 1 χιλιόμετρο σε 15 δευτερόλεπτα. Ευτυχώς που ο οδηγός του GSXR μέσα στην καφρίλα του είχε το μυαλό να πλακωθεί στα φρένα μόλις είδε αυτοκίνητο στην διασταύρωση και πριν τον δεί να βγαίνει γιατί ήξερε και ο ίδιος ότι πήγαινε με μαλακισμένη για το σημείο αυτό ταχύτητα.
mikros boudas
26/04/2009, 09:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από johnnyestia
Άντεξα να διαβάσω τις πρώτες 5-6 σελίδες μόνο. Πραγματικά δεν μπορούσα να φανταστώ πως μπορούσε να υπάρχει τόση βλακεία μαζεμένη σε ένα μόνο thread και μάλιστα από άτομα που γενικά γράφουν λογικά.
Όσον αφορά τον duente, μπορεί να έχει και άδικο, μπορεί να έχει και δίκιο αν όντως ο άλλος είχε 150++ στο κοντέρ. Δεν ξέρουμε τι έγινε και ότι και να λέμε είναι πίπες.
Όσον αφορά το βίντεο του panos, βάλτε στο μυαλό σας πως ένα όχημα με 240χλμ/ω διανύει 1 χιλιόμετρο σε 15 δευτερόλεπτα. Ευτυχώς που ο οδηγός του GSXR μέσα στην καφρίλα του είχε το μυαλό να πλακωθεί στα φρένα μόλις είδε αυτοκίνητο στην διασταύρωση και πριν τον δεί να βγαίνει γιατί ήξερε και ο ίδιος ότι πήγαινε με μαλακισμένη για το σημείο αυτό ταχύτητα. δλδ αν ο τυπας τσεκαρε τον δρομο για 5"(δλδ να δει αριστερα του και μετα δεξια του/ποσα μετρα θα ειχε διανυσει η μοτο?),δε θα εβλεπε πως το φωτακι αλλαζει θεση γρηγορα και μεγαλωνει αποτομα ετσι ωστε να καταλαβει πως κατι ερχεται με πολλα?
MitsosNaked
26/04/2009, 13:14
δλδ αν ο τυπας τσεκαρε τον δρομο για 5"(δλδ να δει αριστερα του και μετα δεξια του/ποσα μετρα θα ειχε διανυσει η μοτο?),δε θα εβλεπε πως το φωτακι αλλαζει θεση γρηγορα και μεγαλωνει αποτομα ετσι ωστε να καταλαβει πως κατι ερχεται με πολλα?
Συμφωνώ. Αλλά το πρόβλημα που έχει η πλειοψηφία των οδηγών είναι η λογική του στύλ 'σιγά μην περιμένω να περάσει, μακριά είναι και είναι και πιό αδύναμος'. Όπως προειπώθηκε, ας ερχότανε καμιά νταλίκα ή κανα Χάμερ και σού 'λεγα εγώ για πότε δέ θα το κουνούσε. Δυστυχώς υπάρχει υπερβολικός εγωισμός στο τιμόνι. Επίσης αυτός ο εγωισμός δυστυχώς ισχύει σε όλα τα οχήματα.
Αλλά με 150 και άνω να ερχόταν ο άλλος που ισχυρίζεται ο duende, πιστεύω πως άν έκανε έναν πιό προσεκτικό έλεγχο στους καθρέφτες, θα τον έβλεπε(καί θα τον άκουγε). Βέβαια είναι γνωστό αυτό που λένε σε ένα αγγλικό διαφημιστικό ότι οι περισσότεροι μοτοσυκλετιστές τραυματίζονται απο οδηγούς που 'κοιτούσανε αλλά δέν βλέπανε-παρατηρούσανε'( drivers that look but not see).
Ρε παιδιά .............. ΠΟΤΕ θα καταλάβετε ότι ο duende τα παρουσιάζει ΌΠΩΣ τον βολεύουν και μπήκε απλά για να βγάλει τον κομπλεξισμό του εδώ μέσα ;;;;;;;;;
Κατ' αρχήν .......... πως μποτιλιάρεται ΑΜΕΣΩΣ μια ΑΔΕΙΑ παραλιακή από μια μηχανή ;;;;
Και κατά δεύτερον ......... η κίνηση των 2 οχημάτων είναι ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ και ακόμα και ΑΝ δεχτούμε ότι η μηχανή πήγαινε 150 χλμ .............. αυτός πόσα πήγαινε ;;;;;;;;;;
Σε ΑΔΕΙΑ παραλιακή δεν θα πήγαινε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 80 ;;;;;
Άρα μια χαρά θα την έβλεπε τη μηχανή ΑΝ είχε κοιτάξει !!!!
Αμαν πιά με τον ............ ΑΝΤΡΑ !!!!!!!
κάποιος αλλάζει λωρίδα και διερχόμενος οδηγός συγκρούεται
τελος
απαγορεύεται να πας σε άλλη λωρίδα όταν διακόπτεις πορεία οχήματος που κινείται επ'αυτής
τελος
υπαίτιος πιθανού δυστυχήματος είναι ο οδηγός που αλλάζει λωρίδα
τελος
οδηγός κινείται με υπερβολική ταχύτητα
παίρνει κλήση για υπερβολική ταχύτιτα
τελος
για να το κανουμε ακομα ποιο κατανοητό
οταν βγαίνει κάποιος από STOP και συγκρούεται, δεν εξετάζεται αν το έχων προτεραιότητα όχημα έτρεχε παραπάνω απο το επιτρεπτό
γκεκε?
παπαροπλιμυρίαση για το αυτονόητο γμτ
DimChios
27/04/2009, 00:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
κάποιος αλλάζει λωρίδα και διερχόμενος οδηγός συγκρούεται
τελος
απαγορεύεται να πας σε άλλη λωρίδα όταν διακόπτεις πορεία οχήματος που κινείται επ'αυτής
τελος
υπαίτιος πιθανού δυστυχήματος είναι ο οδηγός που αλλάζει λωρίδα
τελος
οδηγός κινείται με υπερβολική ταχύτητα
παίρνει κλήση για υπερβολική ταχύτιτα
τελος
για να το κανουμε ακομα ποιο κατανοητό
οταν βγαίνει κάποιος από STOP και συγκρούεται, δεν εξετάζεται αν το έχων προτεραιότητα όχημα έτρεχε παραπάνω απο το επιτρεπτό
γκεκε?
παπαροπλιμυρίαση για το αυτονόητο γμτ
ασε ρε φιλε που τα ξερεις ολα ναουμε!
εδω μιλησε δικηγορος! :rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
ασε ρε φιλε που τα ξερεις ολα ναουμε!
εδω μιλησε δικηγορος! :rolleyes:
Ρε συ αυτος δεν ειχε τελειωσει τη νομικη.Τη σχολη τυφλων ειχε βγαλει.:smokin:
sakisvolos
27/04/2009, 23:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΡΟΣΕΧΤΟΥΣ ΚΟΥΤΑΚΗΔΕΣ!! :evil:
Υπάρχουν όμως και κάτι κάφροι φονιάδες με μηχανές που αυτοί θέλουν κρέμασμα σε πλατεία
για παραδειγματισμό!:winka: :winka: :winka:
και, απο περιεργια περισσοτερο...
ποιος νομιζετε οτι φταιει εδω???
http://www.youtube.com/watch?v=uZ566Kp5_PU&feature=channel_page
Ο κάφρος με τη μηχανή φταίει και μόνο! ΔΕΝ πας με 240kmh ρε φίλε σε αυτόν το δρόμο με την καμία που στο κάτω κάτω το όριο εκεί δεν νομίζω να είναι πάνω από τα 80 χαω!
Δεν είναι πίστα ρε παιδιά ο Μπράλος επαρχιακό εθνικό δίκτυο είναι ούτε ταχείας κυκλοφορίας δρόμος είναι!
νομικα,φταιει το αυτοκινητο γιατι ειναι απο θεση μη προταιρεοτητας.
με 650 χλμ να ερχοταν ο αλλος,φταιει το αυτοκινητο.
απο την στιγμη που μπαινεις σε καθετο δρομο ταχειας κυκλοφορεις,πρεπει να σταθμισεις την ταχυτητα σου συμφωνα με τον δρομο.
ο τυπας μπηκε και πηγαινε σαν κοτα.
η μηχανη "φταιει" επειδη ετρεχε παρα πολυ και μονο(δλδ εφταιγε οχι νομικα,αλλα λογικα επειδη ο αναβατης ξερει τι μπορει να πεταχτει μπροστα του...)..
Υπέρβαση ανώτατου ορίου
Από 30 χλμ και πανω=Πλημ/μα και 350,00 ευρω και 5 ποντοι
Για την αλλαγη λωριδας φταιει οποιος αλλαζει λωριδα..ναι μεν δεν ειναι υποχρεωμενος να ξερει σε ποση ωρα θα φτασει καποιος που παει με 300χλμ/ωρα αλλα ειναι υποχρεωμενος να διπλοτσεκαρει(ειδικα εφοσον εχει παιδια μεσα στο αμαξι):beer:
Φίλε μικρέ βούδα μου φαίνεται ότι παραληρείς λίγο!
Αυτό το με 650 χλμ να έρχονταν τα αφήνω ασχολίαστο εντελώς!
Άμα πας εσύ με 250 και άνω σαφώς δεν φταίει με τίποτα τα αμάξι μέχρι να σε δει τον έφτασες!
Μη γράφετε ότι να 'ναι πονάνε τα μάτια μας με αυτά που διαβάζουμε !
Όσο για το πρόστιμο να ξέρεις ότι άμα είσαι 40 χλμ πάνω από το όριο έχει επιτόπου αφαίρεση
άδειας οδήγησης και ΑΥΤΟΦΟΡΟ συν ένα πολύ μα πολύ τσουχτερό πρόστιμο και όχι 350? μόνο
που λες εσυ!
Δεν λέμε βέβαια ότι είναι νόμιμο να αλλάζει κάποιος λωρίδα όποτε του καπνίσει ούτε να βγαίνει από
πάρκινγκ ή από διασταύρωση αλλά όπως και να το κάνουμε όταν κάποιος πάει με 250 σε ένα δρόμο
με όριο τα 80 χαω ή τα 100 χαω φταίει αυτός και μόνο αυτός!:mad: :mad:
mikros boudas
28/04/2009, 09:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisvolos
Υπάρχουν όμως και κάτι κάφροι φονιάδες με μηχανές που αυτοί θέλουν κρέμασμα σε πλατεία
για παραδειγματισμό!:winka: :winka: :winka:
Ο κάφρος με τη μηχανή φταίει και μόνο! ΔΕΝ πας με 240kmh ρε φίλε σε αυτόν το δρόμο με την καμία που στο κάτω κάτω το όριο εκεί δεν νομίζω να είναι πάνω από τα 80 χαω!
Δεν είναι πίστα ρε παιδιά ο Μπράλος επαρχιακό εθνικό δίκτυο είναι ούτε ταχείας κυκλοφορίας δρόμος είναι!
Φίλε μικρέ βούδα μου φαίνεται ότι παραληρείς λίγο!
Αυτό το με 650 χλμ να έρχονταν τα αφήνω ασχολίαστο εντελώς!
Άμα πας εσύ με 250 και άνω σαφώς δεν φταίει με τίποτα τα αμάξι μέχρι να σε δει τον έφτασες!
Μη γράφετε ότι να 'ναι πονάνε τα μάτια μας με αυτά που διαβάζουμε !
Όσο για το πρόστιμο να ξέρεις ότι άμα είσαι 40 χλμ πάνω από το όριο έχει επιτόπου αφαίρεση
άδειας οδήγησης και ΑΥΤΟΦΟΡΟ συν ένα πολύ μα πολύ τσουχτερό πρόστιμο και όχι 350? μόνο
που λες εσυ!
Δεν λέμε βέβαια ότι είναι νόμιμο να αλλάζει κάποιος λωρίδα όποτε του καπνίσει ούτε να βγαίνει από
πάρκινγκ ή από διασταύρωση αλλά όπως και να το κάνουμε όταν κάποιος πάει με 250 σε ένα δρόμο
με όριο τα 80 χαω ή τα 100 χαω φταίει αυτός και μόνο αυτός!:mad: :mad:
εγω στον κοκ δε βρηκα αυτοφορο,εκτος αν ειδα λαθος.
ολα πια ειναι διοικητικα,οχι δικαστικα.εκτος απο την μεθη.
εκτος αν κανω λαθος κι εδω.350 ευρω ειναι,το πληρωσα.
και διπλωμα οδηγησης 2 μηνες επι τοπου,οχι αυτοφορο.
μαλλον εγω επρεπε να το αφησω ασχολιαστο αυτο που λες αλλα δε μπορω!
αν πηγαινω με 250 χλμ κανω 70 μετρα το δευτερολεπτο.ξερεις ποσο ειναι 70 μετρα?ενα γηπεδο ποδοσφαιρου στο πλατος του.
αν ελεγξεις δλδ οπως πρεπει(ας πουμε 4" απο την καθε μερια,θα εχει κανει ποσα μετρα η μηχανη?4*70=280 μετρα για απο εκει που ερχεται.δλδ 2 γηπεδα ποσοσφαιρου στο μηκος τους.1/3 του χλμ περιπου.
το φωτακι λοιπον εχει γινει προβολεας και βλεπεις μια δραστικη μετατοπιση του "φωτακιου".
αν λοιπον βγεις,φταις εσυ γιατι ενω βλεπεις πως υπαρχει δραστικη μετατοπιση,κινεισαι και ρισκαρεις.προλαβαινεις να βγεις ενω μπορεις να περιμενεις!
:wave2: περαστικα και την αλλη φορα να μιλας πιο ομορφα:beer:
Sferopetadhn
28/04/2009, 12:55
Όταν κατασκευάζεται ένας δρόμος η χάραξή του γίνεται με βάση τη μέγιστη ταχύτητα κυκλοφορίας (μέγιστη σύμφωνα με τις πινακίδες κι όχι με αυτή που ο καθένας νομίζει) συν -προφανώς- κάποια ανοχή.
Η χάραξη περιλαμβάνει τόσο τις οριζόντιες όσο και τις κατακόρυφες καμπύλες (συναρμογές) και αναλόγως της μέγιστης προβλεπόμενης ταχύτητας οι καμπύλες του δρόμου θα έχουν και τις ελάχιστες γωνίες π.χ. σε δρόμο για 50χαω η στροφές μπορούν να είναι πιο κλειστές από έναν δρόμο με 120χαω.
Από εκεί και πέρα γίνεται και έλεγχος ορατότητας, δηλαδή από κάθε σημείο του δρόμου πόσο μακριά μπορεί να δει ένας οδηγός όταν τρέχει με τη μέγιστη προβλεπόμενη ταχύτητα. Αυτό γίνεται κυρίως για να χαραχθούν κατάλληλα οι γραμμές, δηλαδή κοινώς πού μπαίνει διπλή και πού διακεκομμένη π.χ. αν σε κάποιο σημείο δεν είναι δυνατόν να έχεις την ελάχιστη επιτρεπτή ορατότητα για προσπέραση τότε ο μάστορας βάζει διπλή γραμμή για να σου πει πολύ απλά "δεν βλέπεις γι' αυτό κάτσε στα αυγά σου".
Αυτά τα λέω για γενικότερη πληροφόρηση και για να ρωτήσω: Μήπως ο οδηγός του αυτοκινήτου στο video ήταν αδύνατον να μπορέσει να δει τη μηχανή ακριβώς γιατί η ορατότητα που είχε προβλέφθηκε για οχήματα που έρχονται με max π.χ. 80χαω και όχι με 240χαω;
Όσο για το αρχικό post... Αν δε δω, δεν μπορώ να κρίνω, αλλά και δίκιο να είχε ο duende, έτσι όπως τα γράφει το χάνει. Κι εγώ, όπως και όλοι φαντάζομαι, έχω βγει απ' τα ρούχα μου, αλλά καθώς ούτε είμαι ο δυνατότερος άνθρωπος τη γης, αλλά και δεν ξέρω τί κουβαλάει ο άλλος, προσπαθώ να θυμάμαι να μένω όσο ηρεμότερος γίνεται. Δεν πιάνει πάντοτε αλλά... κάτι γίνεται.
Για αλλαγή λωρίδας χωρίς φλας, έλενχο καθρέπτη, ζητώντας ρέστα με τσαμπουκά και παιδιά μέσα, δε μιλάμε.
Για το άλλο που όλοι βλέπουμε με τα μάτια μας στο youtube..ακόμα ψάχνουμε ποιος φταίει?Εμ πως να πάμε μπροστά ?
Που πήγε να χτυπήσει η μηχανή το αμάξι?Με πόσο πήγαινε σ ένα δρόμο που και τον προηγούμενο μήνα είχαμε θύμα μοτοσυκλετιστή και μάλιστα forumiti (kawasaki)?Δε λέτε πάλι καλά που που του έκοψε και πλακώθηκε στα φρένα?
Τι σηζητάτε?Αν είχε δίκιο ο μοτοσυκλετιστής η άδικο ακόμα?
Και μετά λέμε για τους πολιτικούς..έλεος ρΕεε
PortisHead
28/04/2009, 13:29
Παντως με νοσοκομειακη φροντιδα και υποδομη κατηγοριας Μπαγκλαντες , δρομους κατηγοριας Πακισταν και οδηγικη παιδεια κατηγοριας Αζερμπαϊτζαν θαυμαζω αυτους που πανε με "τοσα".
Θελει @ρχιδι@ !!!
MitsosNaked
28/04/2009, 14:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sferopetadhn
Όταν κατασκευάζεται ένας δρόμος η χάραξή του γίνεται με βάση τη μέγιστη ταχύτητα κυκλοφορίας (μέγιστη σύμφωνα με τις πινακίδες κι όχι με αυτή που ο καθένας νομίζει) συν -προφανώς- κάποια ανοχή.
Η χάραξη περιλαμβάνει τόσο τις οριζόντιες όσο και τις κατακόρυφες καμπύλες (συναρμογές) και αναλόγως της μέγιστης προβλεπόμενης ταχύτητας οι καμπύλες του δρόμου θα έχουν και τις ελάχιστες γωνίες π.χ. σε δρόμο για 50χαω η στροφές μπορούν να είναι πιο κλειστές από έναν δρόμο με 120χαω.
Από εκεί και πέρα γίνεται και έλεγχος ορατότητας, δηλαδή από κάθε σημείο του δρόμου πόσο μακριά μπορεί να δει ένας οδηγός όταν τρέχει με τη μέγιστη προβλεπόμενη ταχύτητα. Αυτό γίνεται κυρίως για να χαραχθούν κατάλληλα οι γραμμές, δηλαδή κοινώς πού μπαίνει διπλή και πού διακεκομμένη π.χ. αν σε κάποιο σημείο δεν είναι δυνατόν να έχεις την ελάχιστη επιτρεπτή ορατότητα για προσπέραση τότε ο μάστορας βάζει διπλή γραμμή για να σου πει πολύ απλά "δεν βλέπεις γι' αυτό κάτσε στα αυγά σου".
Αυτά τα λέω για γενικότερη πληροφόρηση και για να ρωτήσω: Μήπως ο οδηγός του αυτοκινήτου στο video ήταν αδύνατον να μπορέσει να δει τη μηχανή ακριβώς γιατί η ορατότητα που είχε προβλέφθηκε για οχήματα που έρχονται με max π.χ. 80χαω και όχι με 240χαω;
Όσο για το αρχικό post... Αν δε δω, δεν μπορώ να κρίνω, αλλά και δίκιο να είχε ο duende, έτσι όπως τα γράφει το χάνει. Κι εγώ, όπως και όλοι φαντάζομαι, έχω βγει απ' τα ρούχα μου, αλλά καθώς ούτε είμαι ο δυνατότερος άνθρωπος τη γης, αλλά και δεν ξέρω τί κουβαλάει ο άλλος, προσπαθώ να θυμάμαι να μένω όσο ηρεμότερος γίνεται. Δεν πιάνει πάντοτε αλλά... κάτι γίνεται.
Να πώ ότι μίλαγες για δρόμους της Ελβετίας, της Γερμανίας κλπ να πώ ΟΚ. Αλλά διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως γιατί μιλάμε για Ελλάδα που οι μελέτες δρόμων άν γίνονταν απο 5χρονα πιτσιρίκια, θα ήταν ΠΟΛΥ καλύτερες. Πόσους δρόμους στην Ελλάδα έχεις δεί που να σου δίνεται η εντύπωση σωστά μελετημένης χάραξης, ορατότητας, ταχύτητας κλπ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
Να πώ ότι μίλαγες για δρόμους της Ελβετίας, της Γερμανίας κλπ να πώ ΟΚ. Αλλά διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως γιατί μιλάμε για Ελλάδα που οι μελέτες δρόμων άν γίνονταν απο 5χρονα πιτσιρίκια, θα ήταν ΠΟΛΥ καλύτερες. Πόσους δρόμους στην Ελλάδα έχεις δεί που να σου δίνεται η εντύπωση σωστά μελετημένης χάραξης, ορατότητας, ταχύτητας κλπ.
Πόσοι Γερμανοί και Ελβετοί θα έφταναν το θέμα εδώ, για έναν καθαρά ανεγκέφαλο, 31 σελίδες and counting έπρεπε να ρωτάς. Φαντάσου πόσες σελίδες ή ώρες/μέρες σηζήτησης θέλει η σωστή χάραξη ενός δρόμου στην Ελλάδα, με τέτοια μυαλά που κουβαλάμε, και κρίνε.
MitsosNaked
28/04/2009, 14:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από sf1n4k1
Πόσοι Γερμανοί και Ελβετοί θα έφταναν το θέμα εδώ, για έναν καθαρά ανεγκέφαλο, 31 σελίδες and counting έπρεπε να ρωτάς. Φαντάσου πόσες σελίδες ή ώρες/μέρες σηζήτησης θέλει η σωστή χάραξη ενός δρόμου στην Ελλάδα, με τέτοια μυαλά που κουβαλάμε, και κρίνε.
Ο χρόνος που ξοδεύουν στην Ελλάδα για τη μελέτη χάραξης είναι αντιστρόφως ανάλογος με το χρόνο που σπαταλήσαμε για το θρέντ, και το αποτέλεσμα της μελέτης είναι απολύτως ανάλογο του χρόνου που ξοδεύτηκε γι αυτό.
Εκεί είναι το πρόβλημα. Για κουβεντούλα και ντεμέκ αναλύσεις είμαστε πρώτοι. Για τ'άλλα παίζεται.
Κάνεις λάθος. Η Ελλάδα σε μελέτες κάνει άπειρες και δίνει χρόνο-χρήμα σε αυτές. Όχι μόνο στη χάραξη αλλά σε πολλά ακόμα. Μελέτες πληρώνονται κάθε μέρα για τ οτιδήποτε είμαστε η χώρα της μελέτης, υπάρχει μελέτη για οτιδήποτε, πολλοί ζουν απ αυτό! Το ότι δε υλοποιούνται είναι ένα άλλο θέμα, που μοιάζει με το thread, υπάρχουν ανεγκέφαλοι που αλληλουποστηρίζονται βλέπεις και δεν είναι λίγοι..με αποτέλεσμα χάσιμο χρόνου-χρήματος και του γνωστού αποτελέσματος. Οι ανεγκέφαλοι να υπερισχύουν των προσγειωμένων που απλά τα παρατάνε.
Sferopetadhn
28/04/2009, 16:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
Μην μπερδεύεις μελέτη και εφαρμογή (κατασκευή). Φαντάζομαι καταλαβαίνεις τί εννοώ!!!
sakisvolos
28/04/2009, 16:55
εγω στον κοκ δε βρηκα αυτοφορο,εκτος αν ειδα λαθος.
ολα πια ειναι διοικητικα,οχι δικαστικα.εκτος απο την μεθη.
εκτος αν κανω λαθος κι εδω.350 ευρω ειναι,το πληρωσα.
και διπλωμα οδηγησης 2 μηνες επι τοπου,οχι αυτοφορο.
μαλλον εγω επρεπε να το αφησω ασχολιαστο αυτο που λες αλλα δε μπορω!
αν πηγαινω με 250 χλμ κανω 70 μετρα το δευτερολεπτο.ξερεις ποσο ειναι 70 μετρα?ενα γηπεδο ποδοσφαιρου στο πλατος του.
αν ελεγξεις δλδ οπως πρεπει(ας πουμε 4" απο την καθε μερια,θα εχει κανει ποσα μετρα η μηχανη?4*70=280 μετρα για απο εκει που ερχεται.δλδ 2 γηπεδα ποσοσφαιρου στο μηκος τους.1/3 του χλμ περιπου.
το φωτακι λοιπον εχει γινει προβολεας και βλεπεις μια δραστικη μετατοπιση του "φωτακιου".
αν λοιπον βγεις,φταις εσυ γιατι ενω βλεπεις πως υπαρχει δραστικη μετατοπιση,κινεισαι και ρισκαρεις.προλαβαινεις να βγεις ενω μπορεις να περιμενεις!
:wave2: περαστικα και την αλλη φορα να μιλας πιο ομορφα:beer:
Δηλαδή επιμένεις ότι καλώς αυτός στο βίντεο πήγαινε με 250 σε ένα δρόμο με όριο όχι πάνω από 100 ? ? :confused: :confused: :confused:
mikros boudas
28/04/2009, 22:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisvolos
Δηλαδή επιμένεις ότι καλώς αυτός στο βίντεο πήγαινε με 250 σε ένα δρόμο με όριο όχι πάνω από 100 ? ? :confused: :confused: :confused: οχι ρε παιδια δεν επεμεινα πουθενα πως καλως πηγαινε με τοσα,το ξαναπα και πιο πριν.πρωτα πρωτα αυτος φταιει "ηθικα και οδηγικα" γιατι ξερει τι παιζεται στον εκει δρομο και γενικα στον δημοσιο δρομο και παρολα αυτα πηγαινε με τοσα χλμ.ομως η αποψη πως το ιχης δεν φταιει επειδη ο αλλος ετρεχε δεν στεκει οπως και να το δουμε
PortisHead
04/05/2009, 10:46
Χαζευα κατι φωτογραφιες σημερα απο ενα ταξιδάκι καποιων φιλων, κιεπεσα πανω σε μια που τραβηξαν τελειως τυχαια αλλα απεικονιζει ΤΕΛΕΙΑ το σημειο που βγηκε το αυτοκινητο στον δρόμο και εκοψε την μηχανη.
Η φωτογραφια τραβηχτηκε εν αγνοια τους για το θεμα εδω...απλα την ειδα και ειπα να την ποσταρω γιατι δειχνει το οπτικο πεδιο απο την πλευτρα του οδηγου του αυτοκινητου.
Δειτε και κρίνετε.
Διασταυρωση Σκαμνου... (http://i85.photobucket.com/albums/k67/massive850/9.jpg)
Σύμφωνα με την εικόνα που παράτέθηκε της περιοχής... δεν υπάρχει περίπτωση ο ΙΧς πραγματικά να μην είδε την μηχανή να έρχεται? και όταν ξεκίνησε να περάσει το δρόμο να κοιτούσε μπροστά του?