Σύνδεση

View Full Version : Το καινούργιο μου Αυτοκίνητο...

hidefnick
13/05/2009, 00:53
Λοιπόν σήμερα πήρα αυτοκίνητο. Ξέρω, στα @ρχίδια σας. Πήρα ένα παλιό απωθυμένο μου σε απίστευτη κατάσταση και φούλ έξτρα (Οταν λέμε φούλ το ενοούμε) με προοπτική να το μαιμουδιάσω. Επίσης στα @ρχίδια σας (μαλάκες πέστε και κανένα καλοτάξιδο)

Στα πολλά έξτρα που λέτε έχει και φυμέ τζάμια. Αλλα πολύ φυμέ. Κατράμι ρε παιδί μου. Χάρος μαυρος (και τα νούμερα είναι 1 666) Σαν αυτά που βλέπουμε συνέχεια πια στο δρόμο στο αμάξι του κάθε πικραμένου. Και με τρόμο συνήδειτοποίησα (κάποτε θα την μάθω αυτή τη λέξη) ότι εκτός από έξω πρός τα μέσα, δεν βλέπεις και από μέσα προς τα έξω. Μιλάμε μηχανή σταματημένη σε φανάρι στην παραλιακή πριν λίγο (βράδυ αλλά σε καλά φωτισμένο σημείο) και να φαίνετε μονο ο προβολέας. Μόνο αν συγκεντρωνόσουν διέκρινες και κανένα καθρέφτη και αυτό λόγω των φώτων των πίσω αυτοκινήτων.

Συμπέρασμα: Οπου βλέπουμε τέτοιο τζάμι μακριά. Αν γίνει στραβή και σας πει ότι δεν σας είδε είναι αλήθεια. Και πριν αρχίσουν οι εξυπνάδες, το αμάξι είναι του 96 και έχει περάσει πολλές φορές ΚΤΕΟ και επίσης μέσα στα χαρτιά του ήταν και βεβαίωση με βουλοκέρια κλπ κλπ συνοδευόμενη από ΦΕΚ, που πιστοποιούσε την νομιμότητα των τζαμιών.

ΠουΣου: Ηταν που ήταν για ξήλωμα οι μεμβράνες, τώρα θα φύγουν μια ώρα αρχίτερα. Συμβουλές για το πως ΔΕΚΤΕΣ.

DimChios
13/05/2009, 01:02
Μη μου πεις βεβαια οτι παραμυθιαζεσαι πως οταν καποιος εχει την αποψη και το γουστο να βαλει τετοια φιμε στο αμαξι του, νοιαζεται για τους αλλους στο δρομο, ΑΝ εχει την παραμικρη ιδεα οτι ΔΕΝ ειναι ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ, σε αυτους!

:rolleyes:

Καλοριζικο και αν θελεις πες μας τί ειναι!

:beer: :beer: :beer: :wave2:

epp1640
13/05/2009, 04:37
Για το καλοτάξιδο απαιτείται να γνωστοποιηθεί η ταυτότητα του αυτοκινήτου..

Με ξενερώνουν απίστευτα τα φιμέ τζάμια..

:beer:

Zid
13/05/2009, 07:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
Μη μου πεις βεβαια οτι παραμυθιαζεσαι πως οταν καποιος εχει την αποψη και το γουστο να βαλει τετοια φιμε στο αμαξι του, νοιαζεται για τους αλλους στο δρομο,

:beer: :beer: :beer: :wave2: +1

p@nos
13/05/2009, 08:00
ειναι πολυ βολικα το καλοκαιρι τα φιμε ομως, δε σου ψηνει το χερι ο ηλιος...

σε αυτο που ειπε ο wiredgr, υπαρχουν φιμε ζελατινες που κανουν αυτο που κατασκευαστικαν, δηλαδη να φιλτραρουν τον ηλιο, και φυσικα ειναι νομιμες και χρησιμες...

υπαρχουν βεβαια και οι καταμαυρες οι οποιες δε προσφερουν τπτ περα απο μπονους καγκουριας, μπορουν να γινουν επικινδυνες, και απαγορευονται προφανως...

και φυσικα, καλοταξιδο το αμαξι

:beer: :beer: :beer:

noe13
13/05/2009, 08:03
Καλοταξιδο....Α, το σωστο ειναι συνειδητοποιησα :sun:

makis206
13/05/2009, 08:06
Βρε δεν τ'αφήνεις όπως είναι μιας και τά'χει έτοιμα δηλαδή, να του ρίξεις πάνω τίποτα ενισχυτόνια γουφεράντζες σποίλερς...:lol:

neon....:rotflmao:

Kαλοτάξιδο να είναι Νικόλα ! :beer: :beer:

XJR_Billy
13/05/2009, 08:08
Μεγειές και καλοτάξιδο !!:beer:

nickmonstro
13/05/2009, 08:40
Καλόταξίδο να είναι! :beer:

Road67
13/05/2009, 09:00
Καλοτάξιδος ...

Εσύ έχεις ωριμάσει πολύ με φαίνεται... όλοι το καλοκαίρι αγοράζουν μηχανάκια εσύ πήρες κουτάκι :D

το χειρότερο απ' όλα είναι κάτι μεμβράνες ασημί-καθρεφτέ.

άντε ρε :beer:

hidefnick
13/05/2009, 09:42
Thanks guys

Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
Μη μου πεις βεβαια οτι παραμυθιαζεσαι πως οταν καποιος εχει την αποψη και το γουστο να βαλει τετοια φιμε στο αμαξι του, νοιαζεται για τους αλλους στο δρομο, ΑΝ εχει την παραμικρη ιδεα οτι ΔΕΝ ειναι ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ, σε αυτους!...

Εχεις απόλυτο δίκιο..... :wave2:

Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Βρε δεν τ'αφήνεις όπως είναι μιας και τά'χει έτοιμα δηλαδή, να του ρίξεις πάνω τίποτα ενισχυτόνια γουφεράντζες σποίλερς...:lol:
neon....:rotflmao:
Kαλοτάξιδο να είναι Νικόλα ! :beer:

Spoiler είχε (και το είδε ο μικρός και είχαμε καυγα για να το βγάλω) Ενισχυτόνια επίσης έχει:D :D
Ενα black light θέλει και πιτσιλιστίρια με led :yuck:

ειναι πολυ βολικα το καλοκαιρι τα φιμε ομως, δε σου ψηνει το χερι ο ηλιος...
σε αυτο που ειπε ο wiredgr, υπαρχουν φιμε ζελατινες που κανουν αυτο που κατασκευαστικαν, δηλαδη να φιλτραρουν τον ηλιο, και φυσικα ειναι νομιμες και χρησιμες...
υπαρχουν βεβαια και οι καταμαυρες οι οποιες δε προσφερουν τπτ περα απο μπονους καγκουριας, μπορουν να γινουν επικινδυνες, και απαγορευονται προφανως...
και φυσικα, καλοταξιδο το αμαξι

Δεν ξέρω πόσο βολικά είναι και δεν θα μάθω. Είναι επικύνδυνα. Το γέλιο (γελίο) ειναι ότι ΕΙΝΑΙ νόμιμα τα συγκεκριμένα. :wave2: :wave2:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Καλοτάξιδος ...Εσύ έχεις ωριμάσει πολύ με φαίνεται... όλοι το καλοκαίρι αγοράζουν μηχανάκια εσύ πήρες κουτάκι :D
το χειρότερο απ' όλα είναι κάτι μεμβράνες ασημί-καθρεφτέ.
άντε ρε :beer:

Ωριμάσει... :bigcry: :bigcry: Εδωσα το στέισον και πήρα 316 coupe:smokin:

glargkatzis
13/05/2009, 10:35
φίλε καλοτάξιδο και προσοχή και με αυτό,
και γω ένεκα της μείωσης και του αναμενόμενου διαδόχου πηρα ένα οικογενειακό 1.4 πριν κανένα μήνα.
χθές με παίρνει τηλέφωνο η αντιπροσωπεία "πως πάει το στρώσατε πόσα χλμ έχετε? " και διαπίστωσα ότι έχω μόνο 200 αφού τα υπόλοιπα συνεχίζει και τα γράφει το funduro. τελικά μάλλον πήρα καινούριο ιχ στη γυναίκα μου....:sad:

el_hymador
13/05/2009, 10:50
Ρε συ μπας και φορουσες γυαλια ηλιου μεσα στο αμαξι; :lol:

Οπως και να εχει καλοταξιδο καλοριζικο και ειθε νο1 στο Μπουρναζι μανα μου...

hidefnick
13/05/2009, 11:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Ρε συ μπας και φορουσες γυαλια ηλιου μεσα στο αμαξι; :lol:

Οπως και να εχει καλοταξιδο καλοριζικο και ειθε νο1 στο Μπουρναζι μανα μου...

Aσε, ούτε Μπουρνάζι έτσι όπως είναι τώρα. Από Λιοσίων και κάτω. Disco Olympic και βγάλε :D :D :D (βέβαια πρέπει να μάθω αλβανικά, ρουμάνικα, πολωνέζικα και λοιπές εξωτικές γλώσσες πρώτα)

mikros boudas
13/05/2009, 11:06
τα φιμε μπροστα απαγορευονται.τωρα τι χαρτια εχει ειναι αλλο θεμα:rolleyes:
κανονικα θελει εκτος την πιστοποιησης του εγκαταστατη και χαρτι απο γιατρο για να βαλεις μπροστα φιμε...κανονικα μπαινουν μονο για την ακτινοβολια χωρις σκουρα τονικοτητα

notakos600
13/05/2009, 11:07
Καλορίζικο και καλοτάξιδο.:beer: :beer:
Τα πλα'ι'νά τζάμια τα ''μαυρίζεις'' όσο θες, το παρμπρίζ απαγορεύεται, από όσο ξέρω.
Πάντως οι αυθεντικές μεμβράνες δεν εμφανίζουν αυτό το φαινόμενο.

σπαμ ον
και το 320ci ακόμη καλύτερο καγκουράμαξο...:smokin:
σπαμ οφ

mikros boudas
13/05/2009, 11:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Καλορίζικο και καλοτάξιδο.:beer: :beer:
Τα πλα'ι'νά τζάμια τα ''μαυρίζεις'' όσο θες, το παρμπρίζ απαγορεύεται, από όσο ξέρω.
Πάντως οι αυθεντικές μεμβράνες δεν εμφανίζουν αυτό το φαινόμενο.

σπαμ ον
σπαμ οφ τα πλαινα μονο τα πισω μαυριζεις οσο θες.τα μπροστα πλαινα,το παρμπριζ και το πισω τζαμι οχι.μπροστα μονο φασα στο πανω μερος μπορεις να βαλεις.ολες οι μεμβρανες εχουν διαφορες τονικοτητες.κανονικα απαγορευεται το μαγαζι να σου βαλει μπροστα παρολα αυτα μερικοι μαστορες βαζουν...

SnakeMJK
13/05/2009, 11:17
Από 01 Οκτωβρίου 2008 ισχύει καινούργιος νόμος σχετικά με τη τοποθέτηση μεμβρανών σε υαλοπίνακες αυτοκινήτων που μεταξύ των οποίων λέει τα κάτωθι:

1. Για όσους τοποθετούν μεμβράνες στους υαλοπίνακες των αυτοκινήτων τους, οι εγκαταστάτες είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν ένα αυτοκόλλητο 3 εκ. Χ 3 εκ. (όπου θα αναγράφονται: το όνομα του εργοστασίου, ο τύπος της μεμβράνης, ο αριθμός έγκρισης από χώρα ευρωπαϊκής ένωσης, το όνομα και τηλέφωνο του εγκαταστάτη) ανάμεσα στη μεμβράνη και το τζάμι. Επίσης θα παραλαμβάνουν καινούργιου τύπου Βεβαίωση με επικολλημένο ίδιο αυτοκόλλητο.
2. Για όσους έχουν ήδη τοποθετήσει αντιηλιακές μεμβράνες στους υαλοπίνακες των αυτοκινήτων τους, είναι υποχρεωμένοι να εφοδιαστούν από 01 Οκτωβρίου 2008 με τα αυτοκόλλητα (θα τοποθετηθούν πάνω από τις υπάρχουσες μεμβράνες, σε κάθε τζάμι) και τις καινούργιες Βεβαιώσεις.
3. Οι καινούργιες Βεβαιώσεις ισχύουν για ΚΤΕΟ και αστυνομία.
4. Από την κολώνα του οδηγού και πίσω επιτρέπεται η τοποθέτηση οποιασδήποτε μεμβράνης με οποιοδήποτε συντελεστή μετάδοσης ορατού φωτός, αρκεί η μεμβράνη να είναι πιστοποιημένη για τοποθέτηση σε υαλοπίνακες αυτοκινήτων από κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης.
5. Για τα τζάμια οδηγού-συνοδηγού επιτρέπεται η τοποθέτηση μεμβράνης με συντελεστή μετάδοσης ορατού φωτός τουλάχιστον 70% και να είναι πιστοποιημένη για τοποθέτηση σε υαλοπίνακες αυτοκινήτων από κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης.
6. Για το μπροστινό παρμπρίζ επιτρέπεται η τοποθέτηση μεμβράνης με συντελεστή μετάδοσης ορατού φωτός τουλάχιστον 75% % και να είναι πιστοποιημένη για τοποθέτηση σε υαλοπίνακες αυτοκινήτων από κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης.

SnakeMJK
13/05/2009, 11:22
και στο ζουμί....

- οι κλασσικές μεμβράνες που βάζουν (ούτε πολυ σκούρες, ούτε πολύ ανοιχτές) είναι στο 35% διαπερατότητα φωτός... και μάλιστα σου δίνουν και βεβαίωση ότι είναι αυτό το ποσοστό. αυτές οι βεβαιώσεις διαβεβαιώνουν το όργανο και το κτέο ότι παρανομείς, καθώς είναι αισθητή η διαφορά με το νόμιμο πλέον "70%".

- στο πίσω τζάμι μπορείς να βάλεις ότι θες.

- οι νόμιμες μεμβράνες (70% διαπερατότητα) είναι τόσο φιμέ όσο σχεδόν και το εργοστασιακό τζάμι... άρα καταλαβαίνετε... άδικος κόπος, τζάμπα λεφτά.

hidefnick
13/05/2009, 11:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
σπαμ ον
σπαμ οφ

Για 323 το βλέπω :beer: :beer: :beer:

@snake: Πως βγαίνουν έχεις καμία ιδέα?:wave2: :wave2:

SnakeMJK
13/05/2009, 11:32
αυτό θα σε βοηθήσει:

http://www.tintdude.com/remove.html

να ξέρεις ότι είναι πολύ ζόρικο το πράμα όμως και θα έχει ταλαιπωρία :(
προσοχή στους αντιστάτες του πίσω τζαμιού (τα ξεθαμπωτήρια :p ) γιατί μπορεί να ξεκολλήσουν μαζί με την μεμβράνη.

odt
13/05/2009, 11:33
Καλοτάξιδο...:beer:

Τα φιμέ τζάμια είναι σαν να φοράς συνέχεια φιμέ ζελατίνα...:sick:

mikros boudas
13/05/2009, 11:34
σκιζεις πολυ προσεκτικα πανω πανω την μεμβρανη με ενα κοπιδακι και σιγα σιγα την τραβας...μετα το καθαριζεις με καθαρη βενζινη...εγω θα προτεινα το ξυδακι...

the who
13/05/2009, 13:57
Καλοταξιδο ρε τρελοκομειο.:beer: :beer: :beer: (ολα καλα.....μαλλον:winka: )

nobody
13/05/2009, 14:01
μεγια και καλοταξιδο!

azordad
13/05/2009, 14:52
αν βρεις καποιον που εχει το ιδιο αμαξι και κανετε τραμπα τα τζαμια και πληρωσει αυτος τα περαστικα; ετσι βολευεστε και οι δυο.
αλλιως βγαλε μονο το μπροστα και το πισω και μεσα στην πολη εχε ανοιχτα τα παραθυρα να σε χτυπαει ο αερας να γουσταρεις
το ΛΙΓΟ φυμε ειναι βαλσαμο στο ταξιδι που σου σκαει ο ηλιος στα πλαγια κατω απο το ((αυτο που κατεβαινει και παει και στα πλαγια για τον ηλιο κ του συνοδηγου εχει συνηθως καθρεφτακι)) και τα γυαλια ηλιου δε σωζουν την κατασταση
απο τους καθρεφτες το βραδυ βλεπεις; οχι μονο φωτα, αλλα τα παντα
τυποι που βαζουν τελειωμενα φυμε συνηθως και οδηγανε αναλογα, οποτε προσοχη και στους αλλους στο δρομο, αλλα και στο οτι το αμαξι παιζει να χει φαει σκισιμο 1η2α φαναρια κτλ

Tpap
13/05/2009, 15:05
Με το καλό το αργαλείο, wired... :beer: :beer: :beer:

μα καλλλά ρε, δε μΕ λές, πώς και κατέληξες στο 3ράκι...? το 1,6 είναι επιεικώς, αναιμικό.

και εγώ για δίπορτο πάω, αλλά από την άλλη (μαλακο)γερμανική μάρκα...
με λίγα περισσότερα κυβικά και μερικούς περισσότερους κυλίνδρους. :lol:

α, και πούσε: βγάλε τα πατζούρια άμεσα...:rotflmao: :rotflmao:

sergiosm
14/05/2009, 08:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Tο γέλιο (γελίο) ειναι ότι ΕΙΝΑΙ νόμιμα τα συγκεκριμένα. :wave2: :wave2:

Μην παίρνεις και όρκο για αυτό.

Δεν ξέρεις ... πώς ακριβώς την έβγαλε την άδεια ο προηγούμενος ...

:wave2:

sergiosm
14/05/2009, 08:11
άααααα..

ξέχασα: καλοτάξιδο

:beer: :beer: :beer: :beer:

hidefnick
15/05/2009, 20:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
σκιζεις πολυ προσεκτικα πανω πανω την μεμβρανη με ενα κοπιδακι και σιγα σιγα την τραβας...μετα το καθαριζεις με καθαρη βενζινη...εγω θα προτεινα το ξυδακι...

Mε Gilette (αυτά που ξυρίζονται οι άντρες :D) τα παραπάνω και περίπου μία ώρα, καθαρίσαμε. Ενα παράθυρο έμεινε για αύριο.

Thanks guys
:wave2: :wave2: :wave2:

@Trap: Εξακύλινδρο αυτόματο 2300 καλό δεν ακούγετε? Αν δεις και πόσο πάνε τα σετάκια... Με ένα χαρτί έχεις καθαρίσει. ;)