PDA

View Full Version : Κάνναβη...

Σελίδες : 1 [2] 3

DrBig
22/05/2009, 09:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
Α μαλιστα.Τοτε να επιτρεψουμε την κανναβη και να απαγορευσουμε το σκανγκ.Συμφωνεις?

Απο ολα τα επιχειρηματα, αυτο βρηκες να σχολιασεις? Οι απογορευσεις ειναι δικη σου ειδικοτητα, το αφηνω σε σενα να αποφασισεις λοιπον. Εγω προτιμω να κανω τον δικηγορο του διαβολου σε πολωμενα επιχειρηματα.

the who
22/05/2009, 09:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Απο ολα τα επιχειρηματα, αυτο βρηκες να σχολιασεις? Οι απογορευσεις ειναι δικη σου ειδικοτητα, το αφηνω σε σενα να αποφασισεις λοιπον.

Δεν απαντησες ομως κι εγω εχω απαντησει σε ολα οσα ειπες.Εξ αλλου σου ειπα οτι η γλαστρα στο μπαλκονι σου δεν με χαλαει.Τι αλλο θες?

DrBig
22/05/2009, 09:21
Δεν απαντησες ομως κι εγω εχω απαντησει σε ολα οσα ειπες.Εξ αλλου σου ειπα οτι η γλαστρα στο μπαλκονι σου δεν με χαλαει.Τι αλλο θες?

Δεν εχεις απαντησει σε τιποτα απο τις βασικες θεσεις. Διαβασε μια δυο σελιδες πισω και θα δεις.
Οσο για το σκανκ τι αλλο να σου πω? Παντα θα υπαρχει ειτε ειναι απογορευμενο ειτε οχι. Το θεμα ειναι η δοση, οχι η ουσια. Οι πλεον εθιστικες ουσιες ειναι το αλκοολ και η νικοτινη. Και ομως οι περισσοτεροι εχουν την απαιτουμενη κριση να καταλαβουν οτι η καταχρηση βλαπτει. Για ποιον λογο δηλαδη να μην την εχουν και για το χορτο? Για ποιον λογο να απαγορευτει? Για να μην μπορουν να το περνουν τα δικα σου παιδια απο το περιπτερο? Και αν υποστηριζεις την λογικη να απαγορευτει, που σταματαει αυτο? Θα απαγορευσουμε και τα σταφυλια?

the who
22/05/2009, 09:30
Δεν εχεις απαντησει σε τιποτα απο τις βασικες θεσεις. Διαβασε μια δυο σελιδες πισω και θα δεις.
Οσο για το σκανκ τι αλλο να σου πω? Παντα θα υπαρχει ειτε ειναι απογορευμενο ειτε οχι. Το θεμα ειναι η δοση, οχι η ουσια. Οι πλεον εθιστικες ουσιες ειναι το αλκοολ και η νικοτινη. Και ομως οι περισσοτεροι εχουν την απαιτουμενη κριση να καταλαβουν οτι η καταχρηση βλαπτει. Για ποιον λογο δηλαδη να μην την εχουν και για το χορτο? Για ποιον λογο να απαγορευτει? Για να μην μπορουν να το περνουν τα δικα σου παιδια απο το περιπτερο? Και αν υποστηριζεις την λογικη να απαγορευτει, που σταματαει αυτο? Θα απαγορευσουμε και τα σταφυλια?

Ποιες ειναι οι βασικες θεσεις δλδ?Αυτες του Γριβα?Γιατι σ αυτες εχω να σου παραθεσω αυτες του Φοιβου Ζαφειριδη και του Μπαμπη Πουλοπουλου.Διαβασε τις και τα ξαναλεμε.
Το χορτο ειναι ηδη απαγορευμενο.Νομιζεις οτι αν επιτραπει θα σταματησει το παρεμποριο?Δλδ ο καθε πιτσιρικας θα μπορει να αγοραζει φουντα ελευθερα?Οχι φιλε μου κανεις λαθος.Επειδη καποιοι γονεις εχουν τις ιδιες αναχρονιστικες λογικες με μενα τα παιδια δεν θα μπορουν να αγοραζουν κι ετσι θα καταφευγουν στην λυση του ενδιαμεσου.
Με συγχωρεις που δεν θελω τα παιδια μου (αλλα και τα αλλα) να γινουν χασικληδες αλλα ειναι δικα μου παιδια και τα μεγαλωνω με τις δικες μου αρχες.
Παντως εγω θαλεγα να επιτραπει η πρεζα.Σε μικρες ποσοτητες και με μετρο δεν σε σκοτωνει.Οπως και η κοκα.Με μετρο.Τι λες?

super_toto
22/05/2009, 09:39
Όπως γινεται φανερό, το έγραψα και πιο πάνω δεν είναι δυνατή η αποποινικοποίηση στην Ελλάδα καθώς είμαστε πολλά χρόνια πίσω ακόμα σε νοοτροπεία. Καλύτερα να παραμείνει έτσι για αρκετά χρόνια ακόμα.

DrBig
22/05/2009, 09:44

Με συγχωρεις που δεν θελω τα παιδια μου (αλλα και τα αλλα) να γινουν χασικληδες αλλα ειναι δικα μου παιδια και τα μεγαλωνω με τις δικες μου αρχες.
Παντως εγω θαλεγα να επιτραπει η πρεζα.Σε μικρες ποσοτητες και με μετρο δεν σε σκοτωνει.Οπως και η κοκα.Με μετρο.Τι λες?

Δηλαδη τα παιδια σου θα γινουν αλκοολικα επειδη το ποτο ειναι ελευθερο?

mikros boudas
22/05/2009, 09:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από metalheart
δηλαδή εσυ και στα 3 σου επειχηρήματα προτείνεις απογόρευση του αλκοόλ (1ο βήμα για ναρκωτικά, 2ον βασικό συστατικό για να βιάσεις 3ον το αλκοόλ ρέει αφθονο ΚΑΙ μέσα στα σπιτια)
Και φίλε μου δεν θα υπάρξει με τίποτα συλλογική αν δεν ξεκινήσει ατομική προσπάθεια πρώτα. Ασ προσπαθήσουμε να αλάξουμε τα μυαλά μας σε αυτό το θέμα. Είναι μια αρχή (Δεν αναφέρομαι στο θέμα της αποποινηκοποίησης αλλα της λογικής "οι άλλοι είναι καλύτεροι και δεν κάνω τίποτα για αυτό" δεν προτεινα κατι,απλα σου ειπα τι συμβαινει οπου σε συνδυασμο με την αποποινικοποιηση ενος ψυχοτροπου θα ενταθει.στο αλλο κι εγω συμφωνω

the who
22/05/2009, 09:47
Δηλαδη τα παιδια σου θα γινουν αλκοολικα επειδη το ποτο ειναι ελευθερο?

Μολις απαντησεις αν συμφωνεις να επιτραπουν ολα τα ναρκωτικα αλλα με μετρο οπως λες,θα σου απαντησω κι εγω.

super_toto
22/05/2009, 09:51
Μολις απαντησεις αν συμφωνεις να επιτραπουν ολα τα ναρκωτικα αλλα με μετρο οπως λες,θα σου απαντησω κι εγω.

Να πω κάτι εγώ αν μου επιτρέπεις.

Τι σχέση έχει τώρα η κάνναβη με την πρέζα? Το ένα δεν σε εθίζει το άλλο σε εθίζει.

Μπορεις να κάνεις χρήση κάνναβης όποτε θέλεις και να την διακοπτεις για όσο διάστημα θέλεις.
Μια φορα να πάρεις πρέζα όμως τελείωσες. Δεν υπάρχει επιστροφή.

the who
22/05/2009, 09:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto

Τι σχέση έχει τώρα η κάνναβη με την πρέζα? Το ένα δεν σε εθίζει το άλλο σε εθίζει.

Μπορεις να κάνεις χρήση κάνναβης όποτε θέλεις και να την διακοπτεις για όσο διάστημα θέλεις.

Εισαι πολυ μακρια.

mikros boudas
22/05/2009, 09:53
με αλλα λογια λες οτι,

1) 'καπνιζουμε' επειδη ειναι παρανομο, (συνεπως πριν γινει παρανομο ο κοσμος δεν καπνιζε, δηλαδη τα τελευταια ν χιλιαδες χρονια)
2) Η κανναβη ειναι η οδος για τα σκληρα ναρκωτικα
3) Η ολλανδια παραπεει λογο νομικης χαλαροτητας στο θεμα των ναρκωτικων.

Και με τα τρια διαφωνω, προφανως.
αν δεν ηταν παρανομο,δε θα ειχες την περιεργια να καπνισεις.100% σιγουρο αυτο.οπως και το τσιγαρο ειναι θεωρητικα προνομιο των ενηλικων και για αυτο ηδονιζει τους ανηλικους να καπνισουν.στην ολλανδια δεν καπνιζουν ολοι,καπνιζουν μονο οσοι τουριστες πανε γι αυτο και κατι τελειωματα.αν εχεις παει θα το ξερεις και θα το εχεις δει.επισης,απ οσο γνωριζω, μονο σε ενα καφε σερβιρεται και αλκοολ.κατα τα αλλα σοκολατες και κεκακια.

ναι η κανναβη ειναι οδος για τα σκληρα ναρκωτικα.και αυτο γιατι οταν καποιος αρχιζει τις ουσιες για να προσπερασει τα προβληματα του και οχι για πλακα(και οι πολλοι ετσι ξεκινανε) η για την παρεα,καταλαβαινει πως τα προβληματα δεν ξεπερνιουνται ετσι και θελει κατι πιο δυνατο και ολο πιο δυνατο.μπαινει στον φαυλο κυκλο που λενε και στις ψυχοθεπειες απεξαρτησης.απο εκει δε βγαινεις ευκολα και ουτε καν μονος σου.οπως και με το τσιγαρο και το αλκοολ,δε μπορεις να το ελεγξεις οσο κι αν νιωθεις θεουλης.

η ολλανδια παραπαιει επειδη ειναι μια πειραματικη κοινωνια και προσπαθησε να κανει πολλα πολυ συντομα.καταλαβε γρηγορα ομως πως οι ανθρωποι παντα θα κοιτανε το εξιταρισμα της παρανομιας(ειναι ολοκληρη διαδικασια το πως και γιατι γινεται αυτο).ετσι και η σουηδια που αντιμετωπιζει θεμα με τους μεταναστες.

mikros boudas
22/05/2009, 09:55

Μια φορα να πάρεις πρέζα όμως τελείωσες. Δεν υπάρχει επιστροφή. λαθος μεγιστο αυτο.η κανναβη ειναι εθιστικη αλλα οχι βιολογικα.προκαλει ψυχολογικο εθισμο και εφοσον κανεις πανω απο 3 φορες την εβδομαδα δε μπορεις να την κοψεις οποτε και για οσο θες.επισης,μια φορα να παρεις πρεζα δεν τελειωσες.πανω απο τις 5 φορες εθιζεσαι

super_toto
22/05/2009, 09:56
Εισαι πολυ μακρια.

Από τι? Για explain please

super_toto
22/05/2009, 09:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
λαθος μεγιστο αυτο.η κανναβη ειναι εθιστικη αλλα οχι βιολογικα.προκαλει ψυχολογικο εθισμο και εφοσον κανεις πανω απο 3 φορες την εβδομαδα δε μπορεις να την κοψεις οποτε και για οσο θες.επισης,μια φορα να παρεις πρεζα δεν τελειωσες.πανω απο τις 5 φορες εθιζεσαι

Πόσων χρονών είσαι αν μου επιτρέπεις?

mikros boudas
22/05/2009, 09:58
Πόσων χρονών είσαι αν μου επιτρέπεις? ποσους εχεις χρηστες εχεις παρακολουθησει και ποσες εργασιες εχεις ετοιμασεις πανω στα ναρκωτικα?

the who
22/05/2009, 10:00
Από τι? Για explain please

Οτι πιο αναχρονιστικο μικροαστικο και γεροντιστικο εχω διαβασει εδω μεσα.

super_toto
22/05/2009, 10:01
ποσους εχεις χρηστες εχεις παρακολουθησει και ποσες εργασιες εχεις ετοιμασεις πανω στα ναρκωτικα?

Όχι δεν το είπα ειρωνικά, ρωτώ γιατι μου κάνουν εντύπωση αυτές τις απόψεις να τις έχει ένα άνθρωπος που έχει κάποια εμπειρία στη ζωή, έχει δει πεντε πράγματα, έχει ζήσει άλλα πεντε.

Εγώ είμαι 33.

byron
22/05/2009, 10:01
Όπως γινεται φανερό, το έγραψα και πιο πάνω δεν είναι δυνατή η αποποινικοποίηση στην Ελλάδα καθώς είμαστε πολλά χρόνια πίσω ακόμα σε νοοτροπεία. Καλύτερα να παραμείνει έτσι για αρκετά χρόνια ακόμα.

Εκτός της Ολλανδίας που επιτρέπεται (σε συγκεκριμένους χώρους αν δεν κάνω λάθος), σε ποιές άλλες χώρες είναι ελεύθερη;

DrBig
22/05/2009, 10:03

1) Δεν ξερω αν το εχεις παρει πρεφα, αλλα το θρεντ αφορα την κανναβη.

2) υπαρχουν ναρκωτικα, οπως το κρακ που με την μια εθιζεσαι ΟΡΓΑΝΙΚΑ και ειναι ειδικα φτιαγμενα για να σε κανουν υποχειριο. Με αυτα προφανως διαφωνω. Τα 'ναρκωτικα' ακομα κι αν ολα μπαινουν στον ιδιο ντορβα, ειναι πολυ διαφορετικες μεταξυ τους ουσιες και με πολυ διαφορετικες επιδρασεις. Το οτι το αλκοολ, τα τσιγαρα και τα γλυκα δεν ονομαζονται ναρκωτικα, ειναι θεμα πολιτικων συμφεροντων και μονο.

3) Η δικη σου λογικη εξ'αρχης ειναι οτι δεν θελεις να επιτρεπεται το χορτο επειδη καποιοι μπορει να γινουν χασικληδες, το οποιο ειναι εντελως ασχετο και σου απαντω οτι συμφωνα με αυτην την λογικη και το αλκοολ θα επρεπε να απογορευεται επειδη καποιοι γινονται αλκοολικοι.

4) Το 'απαντησε μου σε αυτο για να σου απαντησω σε εκεινο' ειναι παιδικο. Σου ξαναλεω οτι αν διαβασεις τα ποστ μου θα καταλαβεις απολυτα τις θεσεις μου.

και

5) Εμεις οι δυο δεν μπορουμε να κανουμε διαλογο, ειναι προφανες, οποτε ας το αφησουμε.

super_toto
22/05/2009, 10:05

Οτι πιο αναχρονιστικο μικροαστικο και γεροντιστικο εχω διαβασει εδω μεσα.

Μπορεί και να έχεις δίκιο. Εγώ μιλώ πάντα με αυτά που έχω ζήσει και έχουν δει τα μάτια μου.
Εχω δει δεκάδες φίλους η γνωστούς να καπνίζουν φουντα , άλλοι συστηματικά άλλοι εκ περιτροπής, άλλοι μια φορά μόνο. Κανένας από αυτους δεν έπαθε ποτέ τίποτα. Όλοι σοβαροί άνθρωποι, εργάζονται κανονικά, παράγουν δεν δημιουργούν κανενός είδους πρόβλημα

2 άτομα που ήξερα και που τρυπήθηκαν ο ένας δεν ζεί και ο άλλος δεν μπορεί να ξεκολήσει εδώ και 15 χρόνια.

super_toto
22/05/2009, 10:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Εκτός της Ολλανδίας που επιτρέπεται (σε συγκεκριμένους χώρους αν δεν κάνω λάθος), σε ποιές άλλες χώρες είναι ελεύθερη;

Δεν γνωρίζω.

DrBig
22/05/2009, 10:08

αποοσο ξερω, προσωπικη χρηση ειτε ειναι νομικα ελευθερη ειτε πρακτικα, στην γερμανια, ισπανια, ελβετια, γαλλια, βρετανια. Αλλα αυτο δεν εχει και μεγαλη σχεση, διοτι πολυ συχνα οι νομοι αλλαζουν για ψηφοθηρικους σκοπους. Αν για παραδειγμα μια κοινωνια γινεται συντηρητικη για τον οποιοδηποτε λογο, τοτε ενας τετοιος νομος θα αλλαξει.

mikros boudas
22/05/2009, 10:08
Αργεντινη,Αυστραλια,Βελγιο,Καναδας,Χιλη,Κολομβια,Κροα τια,Τσεχια,Γερμανια,Σκοπια,Μεξικο,Περου,Ρωσσια,Βενεζο ελα :απαγορευται αλλα ειναι αποποινικοποιημενη.
Επιτρεπεται :Ινδια(δινει μονο το κρατος),Ιραν(επιτρεπεται για φαι,ρουχα κλπ αλλα οχι για ψυχοτροπο χρηση),Πακισταν(ισως η πιο φρη χωρα λογω κουλτουρας και χασις),Ισπανια(επιτρεπεται η ιδιωτικη χρηση αλλα η πωληση ειναι ποινικα διωξιμη),Ουρουγουαη(επιτρεπεται πληρως η χρηση ψυχοτροπων αλλα οχι η παραγωγη,διακινηση).
Σε διαφορες χωρες απλα κανουν τα στραβα ματια για περιστασιακη ιδιωτικη χρηση.αν σε πιασουν ομως να εχεις πανω σου:nono:

stvr1
22/05/2009, 10:09
Η ζημιά που προκαλείται στον οργανισμό και ο εθισμός είναι μεγαλύτερος από το νόμιμο τσιγάρο παρά από την κάναβη.
Όσο για την "μέθη" που προκαλεί, τα αποτελέσματα είναι τα ίδια και χειρότερα (δηλητηρίαση) από το αλκοόλ.
Πρωσοπικά τα αποφεύγω όλα (εκτός από το αλκοόλ σε κάποιες περιστάσεις), αλλά θεωρώ γελοίο να δαιμονοποιούμε την κάναβη και να δεχόμαστε τα υπόλοιπα τόσο εύκολα.

byron
22/05/2009, 10:10
Δεν γνωρίζω.

Φαντάστηκα ότι θα ήξερες μιας και έγραψες ότι η κάναβη δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί στην Ελλάδα επειδή είμαστε πολύ πίσω σε νοοτροπία.

Ξέρει κανείς σε ποιές χώρες είναι ελέυθερη η χρήση-εμπορία της κάναβης ;

DrBig
22/05/2009, 10:10
μια φορα πρεζα δεν τελειωσες. Χρειαζονται πολλες δοσεις. Κοντα στον μηνα με καθημερινη χρηση.
Υπαρχει γνωστος δημοσιογραφος αγγλος νομιζω, ο οποιος πηρε ηθελημενα για να κανει 'ρεπορταζ εκ των εσω' και προφανως κολλησε αλλα οχι αμεσως. Του πηρε καμποσο. Αν βρω λινκ θα το βαλω.

mikros boudas
22/05/2009, 10:11
Φαντάστηκα ότι θα ήξερες μιας και έγραψες ότι η κάναβη δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί στην Ελλάδα επειδή είμαστε πολύ πίσω σε νοοτροπία.

Ξέρει κανείς σε ποιές χώρες είναι ελέυθερη η χρήση-εμπορία της κάναβης ; σου εγραψα παραπανω αν δε το ειδες:beer:

byron
22/05/2009, 10:12
Οκ mikros boudas κατάλαβα.

the who
22/05/2009, 10:12
1) Δεν ξερω αν το εχεις παρει πρεφα, αλλα το θρεντ αφορα την κανναβη.

2) υπαρχουν ναρκωτικα, οπως το κρακ που με την μια εθιζεσαι ΟΡΓΑΝΙΚΑ και ειναι ειδικα φτιαγμενα για να σε κανουν υποχειριο. Με αυτα προφανως διαφωνω. Τα 'ναρκωτικα' ακομα κι αν ολα μπαινουν στον ιδιο ντορβα, ειναι πολυ διαφορετικες μεταξυ τους ουσιες και με πολυ διαφορετικες επιδρασεις. Το οτι το αλκοολ, τα τσιγαρα και τα γλυκα δεν ονομαζονται ναρκωτικα, ειναι θεμα πολιτικων συμφεροντων και μονο.

3) Η δικη σου λογικη εξ'αρχης ειναι οτι δεν θελεις να επιτρεπεται το χορτο επειδη καποιοι μπορει να γινουν χασικληδες, το οποιο ειναι εντελως ασχετο και σου απαντω οτι συμφωνα με αυτην την λογικη και το αλκοολ θα επρεπε να απογορευεται επειδη καποιοι γινονται αλκοολικοι.

4) Το 'απαντησε μου σε αυτο για να σου απαντησω σε εκεινο' ειναι παιδικο. Σου ξαναλεω οτι αν διαβασεις τα ποστ μου θα καταλαβεις απολυτα τις θεσεις μου.

και

5) Εμεις οι δυο δεν μπορουμε να κανουμε διαλογο, ειναι προφανες, οποτε ας το αφησουμε.

Μπορει το θρεντ να αφορα στην κανναβη αλλα εγω που ειμαι large τυπος σκεφτομαι και αυτους που γουσταρουν πρεζα,κοκο,εκσταση κλπ.Γιατι να μην επιτραπουν λοιπον αφου η χρηση τους με μετρο δεν σκοτωνει?Γιατι απαγορευεις σ αυτους τους ανθρωπους το δικαιωμα στη χρηση εσυ που εισαι κατα των απαγορευσεων?
Η λογικη μου και η πειρα μου λενε οτι οταν ξεκινας με χορτο εχεις κατα πολυ αυξημενες πιθανοτητες να συνεχισεις με κατι αλλο.Η δικη μου λογικη λεει οτι δεν εχω αναγκη απο καμμια ουσια νομιμη η παρανομη για να νιωσω καλα.Η λογικη μου λεει οτι ειναι πολυ πιο επιπονο το να ξερεις ποιος εισαι και να "κυνηγας" την αυτογνωσια απο το να παραμυθιαζεσαι με τη συνδρομη καποιας ουσιας οτι εισαι καποιος αλλος.
Η πειρα μου λεει οτι το να κυνηγας την ουρα σου και να αναλωνεσαι σε ανουσια πραγματα ειναι παιδικο.Οταν αυτο γινεται κι επικινδυνο...

Run Forest run

alximistis
22/05/2009, 10:17

Η χρήση της κάνναβης Βύρωνα είναι ανεκτή σε κάπόιες χώρες όπως η Ελβετία. πριν μερικά χρόνια είχαν μάλιστα προχωρήσει σε εν μέρει απελευθέρωσή της. Επίσης στην Αγγλία αν και δεν επιτρέπεται βάση νόμου σαφώς και είναι ανεκτή η χρήση της ενώ σε κάποια μέρη του Λονδίνου είναι παραπάνω από ανεκτή :) Υπάρχει μάλιστα και σχετικό "πείραμα" στο Μπρίξτον!

Το θέμα είναι πως τέτοια ζητήματα συζητιούνται χωρίς την απαραίτητη γνώση ή το απαραίτητο διάβασμα. ΟΙ έρευνες έχουν δείξει και οι μελέτες πως η κάνναβη (η χρήση της) ΔΕΝ είναι ακίνδυνη!!!! Αυτό είναι δεδομένο! Υπάρχουν επίσης άλλες μελέτες τα τελευταία χρόνια που δείχνουν ότι σχετίζεται ή πιο σωστά επηρρεάζει τον ψυχισμό των ανθρώπων και ίσως προσέξτε ίσως ευθύνεται για ψυχωσικά επεισόδια!

Ωστόσο από την άλλη πλευρά η κάνναβη παρά τον πόλεμο που έχει δεχτεί και παρά τις υπερβολικές και πολλές φορές κατασκευασμένες ψευδομελέτες δεν μπορεί να θεωρηθεί πιο επικίνδυνη ή χειρότερη από άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες όπως ο καπνός το αλκοόλ και τα γνωστά σε όλους μας ναρκωτικά. Μιλάμε πάντα για "λογική" χρήση και όχι για άτομα τα οποία καπνίζουν 15 μπάφους τη μέρα :D

Όσο για το πόσο εξαρτησιογόνα είναι σαφώς και προκαλεί εξάρτηση! Όχι σωματική αλλά ψυχική-ψυχολογική. Όμως για να ξέρουμε κάποτε τι λέμε ΔΕΝ είναι πιο εξαρτησιογόνα από τον καπνό ή το αλκοόλ! Συνήθως βέβαια τα άτομα που καπνίζουν κάνναβη είναι και καπνιστές επομένως είναι δύσκολο να γίνει διαχωρισμός όμως βάση σοβαρών μελετών και όχι βλακειών η κάνναβη παρά το κύριο συστατικό της δεν είναι πιο εξαρτησιογόνα από τον καπνό και το αλκοόλ.

Όσον αφορά και τελειώνω με αυτό το κατά πόσο είναι στάδιο για την ηρωίνη η αλήθεια έχει ως εξής: Πράγματι στην Ελλάδα τουλάχιστον αλλά και αλλού οι ηρωινομανείς ξεκίνησαν από κάνναβη ή ήταν ένα διάστημα "χασικλήδες". Όμως αυτό δεν είναι σωστή κρίση γιατί το ερώτημα δεν πρέπει να είναι από που ξεκίνησαν οι ηρωινομανείς αλλά πόσοι χρήστες κάνναβης γίνονται ηρωινομανείς!!!! Αν οι χρήστες κάνναβης πήγαιναν μετά στην ηρωίνη τότε οι εξαρτημένοι από αυτόν τον διάολο θα ανέρχονταν σε πολλά πολλά εκατομύρια.

ΥΓ Το "πείραμα" της Ολλανδίας ΔΕΝ έχει αποτύχει! Το αντίθετο! Υπάρχουν όμως ορισμένα στραβά τα οποία φαίνονται πολύ. ΑΠό την άλλη δεν έχει αποτύχει ούτε η πολιτική της Νορβηγίας και της Σουηδίας οι οποίες έχουνβ σχετικά σκληρή πολιτική απέναντι σε αυτό.

vangelis 64
22/05/2009, 10:19
... Μια παρέμβαση μού λένε απ' το πάνελ....εσένα μικρέ σού'χω έτοιμη μια δόση με Hendrix live at Monterey,καθαρό πράμα λέμε.:smokin:

alximistis
22/05/2009, 10:20
Α και μία συμπλήρωση Βύρωνα. Στις ΗΠΑ στο Λος Άντζελες και στο Σαν Φραντσίσκο αν σε πιάσουν με συγκεκριμένη ποσότητα κάνναβης απλώς σου κόβουν κλήση. Σε άλλες πολιτείς των ΗΠΑ έχεις και προφυλάκιση έστω και με εξαγορά. Επίσης στη Δανία αν και η αστυνομία υποστηριζόμενη από την εκκλησία η οποία έχει ακίνητα στην Χριστιανίνα έκλεισε πολλούς χώρους η χρήση κάνναβης και η διακίνηση της εξακολουθεί να υφίσταται. Αυτά. :)

mikros boudas
22/05/2009, 10:20
Για χρονια οι ψυχιατροι(τρομαρα τους) ελεγαν πως δεν υπαρχει καμμια επιπτωση.
εκαναν ομως λαθος,τραγικο.
οδηγει σε ψυχωσεις.αν υπαρχει προδιαθεση σε σχιζοφρενεια(μεγαλη κουβεντα εδω αλλα δε νομιζω πως μπορει να ανοιχτει τωρα γιατι παμε σε αλλα κινηματα κριτικης ψυχοπαθολογιας).
εμποδιζει την σχολικη και εργασιακη προοδο(εφοσον μιλαμε για ατομα που δεν ειναι καλλιτεχνες και πρεπει να δουλεψουν με κοσμο για να βγαλουν το φαι τους).καιει πολλα εγκεφαλικα κυτταρα.ειναι εθιστικη με χρηση εβδομαδιαια(πανω απο 4 τσιγαρα,καπου εκει.αναλογως οργανισμου και ηλικιας).το 9% των χρηστων(που ειναι καταγγεγραμενοι σε κεντρα) κολλαει.πανω απο το 50% μετα απο συστηματικη χρηση και διακοπη εχει συνδρομο στερησης που κραταει μια εβδομαδα περιπου.σε συνδυασμο με το αλκοολ, δημιουργει προυποθεσεις για τροχαια,βιασμους,κλοπες,ξυλοδαρμους και γενικα προωθηση την βιας.οταν η χρηση ειναι απο μικρη ηλικια αποτελει προθαλαμο για σκληρα ναρκωτικα.

mikros boudas
22/05/2009, 10:25
http://en.wikipedia.org/wiki/Arguments_for_and_against_drug_prohibition
εδω εχει ενα αρθρο(αν και απο wikipedia) που λεει πραγματα και για τους μεν και για τους δε.

Στην ολλανδια υπαρχει τεραστια διαμαχη και το "πειραμα" ειναι υπο κριση...τα μανιταρια τα απαγορευσανε...τα καφε κοντα σε σχολεια κλεισανε...και γενικα θελουν να αλλαξουν λιγο το συστημα γιατι εγινε εμποριο αλλα με κακη διαχειρηση

the who
22/05/2009, 10:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Μια παρέμβαση μού λένε απ' το πάνελ....εσένα μικρέ σού'χω έτοιμη μια δόση με Hendrix live at Monterey,καθαρό πράμα λέμε.:smokin:

Προσεχε τα γαμοτικον που βαζεις εσυ:rotflmao: Θααα ερθω.

alximistis
22/05/2009, 10:32
Για χρονια οι ψυχιατροι(τρομαρα τους) ελεγαν πως δεν υπαρχει καμμια επιπτωση.
εκαναν ομως λαθος,τραγικο.
οδηγει σε ψυχωσεις.αν υπαρχει προδιαθεση σε σχιζοφρενεια(μεγαλη κουβεντα εδω αλλα δε νομιζω πως μπορει να ανοιχτει τωρα γιατι παμε σε αλλα κινηματα κριτικης ψυχοπαθολογιας).
καιει κυτταρα,εμποδιζει την σχολικη και εργασιακη προοδο(εφοσον μιλαμε για ατομα που δεν ειναι καλλιτεχνες και πρεπει να δουλεψουν με κοσμο για να βγαλουν το φαι τους).καιει πολλα κυτταρα.ειναι εθιστικη με χρηση εβδομαδιαια(πανω απο 4 τσιγαρα,καπου εκει.αναλογως οργανισμου και ηλικιας).το 9% των χρηστων(που ειναι καταγγεγραμενοι σε κεντρα) κολλαει.πανω απο το 50% μετα απο συστηματικη χρηση και διακοπη εχει συνδρομο στερησης που κραταει μια εβδομαδα περιπου.σε συνδυασμο με το αλκοολ, δημιουργει προυποθεσεις για τροχαια,βιασμους,κλοπες,ξυλοδαρμους και γενικα προωθηση την βιας.οταν η χρηση ειναι απο μικρη ηλικια αποτελει προθαλαμο για σκληρα ναρκωτικα.

Δεν νομίζω ότι τα έχεις διαβάσει σωστά! Γι αυτό σε αυτό που έγραψα πιο πάνω είπα για σοβαρές και όχι "καθοδηγούμενες" μελέτες!!!!

Κοίτα τι λες. Οδηγεί σε ψυχώσεις ΑΝ υπάρχει προδιάθεση σε σχιζοφρένεια!!!!! Ευχαριστώ πολύ κάτι μας είπες. ΑΝ υπάρχει τέτοια προδιάθεση τότε η σχιζοφρένεια θα έρθει είτε πάρεις είτε όχι. Τι λογική είναι αυτή;;;;
Ποιος σου είπε πως εμποδίζει την εργασιακή πρόοδο;;;;;;;; Φίλε μου έχεις διαβάσει τους αριθμούς;;;; Ξέρεις πόσα εκατομύρια άτομα είναι χρήστες;;;;; Όλοι αυτοί δεν δουλεύουν;;; Ή είναι άνεργοι;;;; Ξέρεις πόσοι φοιτητές "ξεσκίζονται" στην κάνναβη;;;; Έχεις την εντύπωση πως δεν περνούν ή δεν παίρνουν πτυχίο;;;;
Μια βδομάδα σύνδρομο στέρησης;;;;;;; Τι λες ρε φίλε;;;;;;;; Μία βδομάδα με δέκα μέρες είναι η στέρηση η σωματική από την ηρωίνη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φιλαράκι συγνώμη αλλά θα το ξαναπώ. Διαβάστε τις πραγματικές και ανεξάρτητες μελέτες και όχι ότι βγάζει ο κάθε ένας. Ειδικά όλα τα υπόλοιπα που λες τα έχω διαβάσει και εγώ ΔΕΝ ισχύουν με τίποτα. κΙ όσο για τη σχιζοφρένεια κλπ αυτό το έβγαλαν πρώτα πριν λίγα χρόνια κάτι Σουηδοί το συνέχισαν και μετά το πήραν και άλλοι "ειδικοί¨και μη και έχει δεχτεί αυτή η άποψη απίστευτη κριτική από άλλους ειδικούς.

mikros boudas
22/05/2009, 10:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
Δεν νομίζω ότι τα έχεις διαβάσει σωστά! Γι αυτό σε αυτό που έγραψα πιο πάνω είπα για σοβαρές και όχι "καθοδηγούμενες" μελέτες!!!!

Κοίτα τι λες. Οδηγεί σε ψυχώσεις ΑΝ υπάρχει προδιάθεση σε σχιζοφρένεια!!!!! Ευχαριστώ πολύ κάτι μας είπες. ΑΝ υπάρχει τέτοια προδιάθεση τότε η σχιζοφρένεια θα έρθει είτε πάρεις είτε όχι. Τι λογική είναι αυτή;;;;
Ποιος σου είπε πως εμποδίζει την εργασιακή πρόοδο;;;;;;;; Φίλε μου έχεις διαβάσει τους αριθμούς;;;; Ξέρεις πόσα εκατομύρια άτομα είναι χρήστες;;;;; Όλοι αυτοί δεν δουλεύουν;;; Ή είναι άνεργοι;;;; Ξέρεις πόσοι φοιτητές "ξεσκίζονται" στην κάνναβη;;;; Έχεις την εντύπωση πως δεν περνούν ή δεν παίρνουν πτυχίο;;;;
Μια βδομάδα σύνδρομο στέρησης;;;;;;; Τι λες ρε φίλε;;;;;;;; Μία βδομάδα με δέκα μέρες είναι η στέρηση η σωματική από την ηρωίνη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φιλαράκι συγνώμη αλλά θα το ξαναπώ. Διαβάστε τις πραγματικές και ανεξάρτητες μελέτες και όχι ότι βγάζει ο κάθε ένας. Ειδικά όλα τα υπόλοιπα που λες τα έχω διαβάσει και εγώ ΔΕΝ ισχύουν με τίποτα. κΙ όσο για τη σχιζοφρένεια κλπ αυτό το έβγαλαν πρώτα πριν λίγα χρόνια κάτι Σουηδοί το συνέχισαν και μετά το πήραν και άλλοι "ειδικοί¨και μη και έχει δεχτεί αυτή η άποψη απίστευτη κριτική από άλλους ειδικούς. η σχιζοφρενεια δε πεταγεται απο μονη της(εφοσον δεχθουμε οτι υπαρχει σαν ασθενεια).η καναβη βοηθαει επειδη οδηγει σε ψυχοσικα επεισοδια.εδω οπως ειπα ειναι μεγαλη συζητηση και απο εδω δεν μπορει να γινει δυστυχως.
δλδ ενας που καπνιζει συστηματικα,μπορει να εργαστει κανονικα?εισαι σιγουρος γι αυτο?εγω δε το νομιζω.αριθμους εχω δει απο πολλες χωρες και σε διαφορους πληθυσμους...και εχω διαβασει αρκετες μελετες,και τις μεν και τις δε ειδικα απο βορειοευρωπαικα ιδρυματα...οσο για το συνδρομο στερησης,ειπα πως ειναι ετσι σε ατομα που κανουν συστηματικη καθημερινη χρηση...δλδ 2 εκατομυρια περιπου στις ΗΠΑ μονο...

DrBig
22/05/2009, 10:52
δλδ ενας που καπνιζει συστηματικα,μπορει να εργαστει κανονικα?εισαι σιγουρος γι αυτο?εγω δε το νομιζω.αριθμους εχω δει απο πολλες χωρες και σε διαφορους πληθυσμους...και εχω διαβασει αρκετες μελετες,και τις μεν και τις δε ειδικα απο βορειοευρωπαικα ιδρυματα...οσο για το συνδρομο στερησης,ειπα πως ειναι ετσι σε ατομα που κανουν συστηματικη καθημερινη χρηση...δλδ 2 εκατομυρια περιπου στις ΗΠΑ μονο...

:smokin:

Γνωριζω τυπο, ο οποιος ειναι χρονιος χρηστης, ασκειται σωματικα σχεδον καθημερινα, εχει δυο διδακτορικα και δυο πτυχια, εχει διδαξει σε πανεπιστημια μεσα και εξω, και εχει δουλεψει ως συμβουλος της βρετανικης πυρηνικης τεχνολογιας.

alximistis
22/05/2009, 10:53
η σχιζοφρενεια δε πεταγεται απο μονη της(εφοσον δεχθουμε οτι υπαρχει σαν ασθενεια).η καναβη βοηθαει επειδη οδηγει σε ψυχοσικα επεισοδια.εδω οπως ειπα ειναι μεγαλη συζητηση και απο εδω δεν μπορει να γινει δυστυχως.

Η σχιζοφρένεια σαφώς και δεν πετάγεται από μόνη της. Όχι εφόσον δεχθούμε ότι υπάρχει ως ασθένεια αυτό είναι άτοπο που λες. Ασθένεια είναι του μυαλού! Ούτε εφόσον ούτε τίποτα. Η κάνναβη "βοηθάει" όπως λες αν και όπως σου ξαναλέω αυτή είνάι μία καινούργια θεωρία η οποία προήλθε αρχικά από Σουηδούς επιστήμονες τα τελευταία χρόνια και σου ξαναλέω αμφισβητείται από αρκετά σοβαρούς επιστήμονες και σίγουρα η σύνδεση κάνναβης-ψυχασθένειας επίσης δεν είναι αποδεκτή από πολούς.
Όσο για την ερώτηση σου αν ένας που καπνίζει συστηματικά μπορεί να εργαστεί κανονικά η απάντηση είναι απλή. Εξαρτάται πάντα μα πάντα από το άτομο και την χρήση!
Δηλαδή. Πολλοί μα πάρα πολλοί το χρησιμοποιούν ως ηρεμιστικό κατά μία έννοια. Όταν γυρίσουν το βράδυ σπίτι τους καπνίζουν για να ηρεμήσουν. Σε πληροφορώ πως αυτό είναι πολύ διαδεδομένο ιδιαίτερα στην Ευρώπη και ναι εργάζονται κανονικότατα. Όπως σου είπα και πολοί φοιτητές κάνουν χρήση και ναι παίρνουν κανονικά πτυχίο και όλα.

Στο ξαναλέω το πρόβλημα με τέτοια σύσκολα ζητήματα είναι πως πολλές έρευνες ΚΑΙ από τις δύο πλευρές είναι κατευθυνόμενες και υποκειμενικές. :)

alximistis
22/05/2009, 10:54

Γνωριζω τυπο, ο οποιος ειναι χρονιος χρηστης, ασκειται σωματικα σχεδον καθημερινα, εχει δυο διδακτορικα και δυο πτυχια, εχει διδαξει σε πανεπιστημια μεσα και εξω, και εχει δουλεψει ως συμβουλος της βρετανικης πυρηνικης τεχνολογιας.

μήπως τον λένε Dr lsdio??? :lol: :lol: :lol:

byron
22/05/2009, 11:02

So what? Γνωρίζω τύπο (κολλητός φίλος μου για χρόνια) που λύσσαγε να βρεί μπάφους καθημερινά, δεν έχει πτυχία, έπεσε στη πρέζα, έφαγε τα λεφτά του πατέρα του και έκατσε 3 χρόνια φυλακή για εμπορία (βαποράκι ήταν, αλλά ....)
Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι αν δεν είχε φάει τέτοιο σκάλωμα με τα μαύρα ως πιτσιρικάς, η ζωή του θα ήταν τελείως διαφορετική.

DrBig
22/05/2009, 11:02
μήπως τον λένε Dr lsdio??? :lol: :lol: :lol:

δεν λεω μη τον καψω τον ανθρωπο :p

DrBig
22/05/2009, 11:05
So what? Γνωρίζω τύπο (κολλητός φίλος μου για χρόνια) που λύσσαγε να βρεί μπάφους καθημερινά, δεν έχει πτυχία, έπεσε στη πρέζα, έφαγε τα λεφτά του πατέρα του και έκατσε 3 χρόνια φυλακή για εμπορία (βαποράκι ήταν, αλλά ....)
Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι αν δεν είχε φάει τέτοιο σκάλωμα με τα μαύρα ως πιτσιρικάς, η ζωή του θα ήταν τελείως διαφορετική.

so nothing, απλα το ειπα σε απαντηση στον μικρο βουδα για το οτι μπορεις να εχεις μια χαρα ζωη και να καπνιζεις μπαφους. Αρκει να εχεις ενδιαφεροντα και ονειρα. Αν δεν εχεις, τοτε οτιδηποτε μπορει να σε καψει, οχι μονο ο μπαφος.

the who
22/05/2009, 11:08

Δεν ειναι ο μονος Βυρωνα.Αν κατσω να μετρησω τους φιλους,γειτονες και συμμαθητες που εχω χασει με τον ιδιο μαθηματικο τυπο που αναφερεις θελω μερες.

makis206
22/05/2009, 11:22
Το "παν μέτρον άριστον" χωράει εδώ ;:p

SnakeMJK
22/05/2009, 11:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206

παντού χωράει!!

DrBig
22/05/2009, 11:35

:nono:
ουτε με βαζελινη

vangelis 64
22/05/2009, 12:02
Το "παν μέτρον άριστον" χωράει εδώ ;:p Ένα μέτρο πολύ είναι ρε Μάκη μου,κόψε κάτι.:lol:

OldMan
22/05/2009, 12:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Ένα μέτρο πολύ είναι ρε Μάκη μου,κόψε κάτι.:lol:
Κράτα όσο σε βολεύει, ρε Βαγγέλη ....

(καλό παιδί να είναι και τα άλλα άστα ...) :blush:

the who
22/05/2009, 12:06

Αυτο καποιοι το εχουν αντικαταστησει με το παν μετρον αχρηστον συντεκνε.:wave2:

vangelis 64
22/05/2009, 12:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Κράτα όσο σε βολεύει, ρε Βαγγέλη ....

(καλό παιδί να είναι και τα άλλα άστα ...) :blush: Στην ψυχή μου μιλάς.:rotflmao:

makis206
Αυτο καποιοι το εχουν αντικαταστησει με το παν μετρον αχρηστον συντεκνε.:wave2:

Συμφωνούμε Χρήστο, απλώς τα αποτελέσματα σ'αυτήν την περίπτωση μπορούν να γίνουν άσχημα για κάποιον είτε τα μπλέξει με ποτό, τσιγάρο (όχι αλανιάρικο:lol: ) η ακόμα και με φαγητό !:winka:

:beer:

DrBig
αν δεν ηταν παρανομο,δε θα ειχες την περιεργια να καπνισεις.100% σιγουρο αυτο.οπως και το τσιγαρο ειναι θεωρητικα προνομιο των ενηλικων και για αυτο ηδονιζει τους ανηλικους να καπνισουν.στην ολλανδια δεν καπνιζουν ολοι,καπνιζουν μονο οσοι τουριστες πανε γι αυτο και κατι τελειωματα.αν εχεις παει θα το ξερεις και θα το εχεις δει.επισης,απ οσο γνωριζω, μονο σε ενα καφε σερβιρεται και αλκοολ.κατα τα αλλα σοκολατες και κεκακια.

ναι η κανναβη ειναι οδος για τα σκληρα ναρκωτικα.και αυτο γιατι οταν καποιος αρχιζει τις ουσιες για να προσπερασει τα προβληματα του και οχι για πλακα(και οι πολλοι ετσι ξεκινανε) η για την παρεα,καταλαβαινει πως τα προβληματα δεν ξεπερνιουνται ετσι και θελει κατι πιο δυνατο και ολο πιο δυνατο.μπαινει στον φαυλο κυκλο που λενε και στις ψυχοθεπειες απεξαρτησης.απο εκει δε βγαινεις ευκολα και ουτε καν μονος σου.οπως και με το τσιγαρο και το αλκοολ,δε μπορεις να το ελεγξεις οσο κι αν νιωθεις θεουλης.

η ολλανδια παραπαιει επειδη ειναι μια πειραματικη κοινωνια και προσπαθησε να κανει πολλα πολυ συντομα.καταλαβε γρηγορα ομως πως οι ανθρωποι παντα θα κοιτανε το εξιταρισμα της παρανομιας(ειναι ολοκληρη διαδικασια το πως και γιατι γινεται αυτο).ετσι και η σουηδια που αντιμετωπιζει θεμα με τους μεταναστες.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/7412654.stm

και παραθετω τα στατιστικα απο το παραπανω λινκ

FALL IN CANNABIS USE
Cannabis use among young people appears to be falling, despite downgrading in 2004
According to the British crime survey, 20.9% of 16-24-year-olds used cannabis in 2006-7, compared with 28.2% in 1998-99
Among 16-59-year-olds, use down to 8.2% or 2.6m people

DrBig
22/05/2009, 12:21
Συμφωνούμε Χρήστο, απλώς τα αποτελέσματα σ'αυτήν την περίπτωση μπορούν να γίνουν άσχημα για κάποιον είτε τα μπλέξει με ποτό, τσιγάρο (όχι αλανιάρικο:lol: ) η ακόμα και με φαγητό !:winka:

:beer:

Ερμμμμμ μπορει και να το ειπαμε 10 φορες αυτο....

makis206
22/05/2009, 12:27
Ερμμμμμ μπορει και να το ειπαμε 10 φορες αυτο....

Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως ! (πολλά αρχαία σήμερα και δεν τό'χα ποτέ αυτό...):blush:

:lol:

sergiosm
22/05/2009, 12:28
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/7412654.stm

και παραθετω τα στατιστικα απο το παραπανω λινκ

FALL IN CANNABIS USE
Cannabis use among young people appears to be falling, despite downgrading in 2004
According to the British crime survey, 20.9% of 16-24-year-olds used cannabis in 2006-7, compared with 28.2% in 1998-99
Among 16-59-year-olds, use down to 8.2% or 2.6m people

Για να είναι πλήρης η εικόνα πρέπει να απαντηθεί και το ερώτημα που οφείλεται η πτώση;

και για να είμαι πιο συγκεκριμένος: οφείλεται στο ότι τα άτομα αυτά σταμάτησαν την κάνναβη και γενικά τα ναρκωτικά;
ή
στο ότι σταμάτησαν την κάνναβη και καπνίζουν, σνιφάρουν κλπ κάποιο άλλο ναρκωτικό;;

DrBig
22/05/2009, 12:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Για να είναι πλήρης η εικόνα πρέπει να απαντηθεί και το ερώτημα που οφείλεται η πτώση;

και για να είμαι πιο συγκεκριμένος: οφείλεται στο ότι τα άτομα αυτά σταμάτησαν την κάνναβη και γενικά τα ναρκωτικά;
ή
στο ότι σταμάτησαν την κάνναβη και καπνίζουν, σνιφάρουν κλπ κάποιο άλλο ναρκωτικό;;

καμια στατιστικη δεν ειναι απολυτα πληρης, ειδικα για τετοια θεματα. Ειναι απλα μια ενδειξη.

metalheart
22/05/2009, 12:50
Αυτό που θέλω να δω είναι ποιές θα είναι οι αντιδράσεις όλων αυτων που καταφέρονται κατα της κάνναβης ΑΝ μία μέρα τους απαγορευτεί να πίνουν το τσιπουράκι και την μπυρίτσα τους με τις ίδιες δικαιολογίες που απαγορέυεται η κάνναβη. Τα ίδια θα λέτε και τότε?

slowman
22/05/2009, 13:04
Αυτό που θέλω να δω είναι ποιές θα είναι οι αντιδράσεις όλων αυτων που καταφέρονται κατα της κάνναβης ΑΝ μία μέρα τους απαγορευτεί να πίνουν το τσιπουράκι και την μπυρίτσα τους με τις ίδιες δικαιολογίες που απαγορέυεται η κάνναβη. Τα ίδια θα λέτε και τότε?

ρε φίλε άμα θες να την πίνεις μπορείς, κάνε ότι θες. Αλλά σκέψου ότι κάποιοι ασχολούμαστε λόγο επαγγέλματος με τέτοια θέματα και ξέρουμε λίγο καλύτερα κάποια πράγματα. Μη κάνεις τέτοιες ανούσιες συγκρίσεις. Εμένα αυτό που λες μου ακούγετε σα βρισιά. Ελπίζω να μην έχεις χάσει κανέναν από ναρκωτικά και να μη καταλαβαίνεις τι σου λέω.

devil's animal
22/05/2009, 13:16
Η δικη μου λογικη λεει οτι δεν εχω αναγκη απο καμμια ουσια νομιμη η παρανομη για να νιωσω καλα.Η λογικη μου λεει οτι ειναι πολυ πιο επιπονο το να ξερεις ποιος εισαι και να "κυνηγας" την αυτογνωσια απο το να παραμυθιαζεσαι με τη συνδρομη καποιας ουσιας οτι εισαι καποιος αλλος.
Η πειρα μου λεει οτι το να κυνηγας την ουρα σου και να αναλωνεσαι σε ανουσια πραγματα ειναι παιδικο.Οταν αυτο γινεται κι επικινδυνο...

Run Forest run

οτι πιο σωστο και ολοκληρωμενο εχει γραφτει,κατα την γνωμη μου, στο συγκεκριμενο thread (που ειναι πολυ καλο ομολογουμενως)!!

:beer: :beer: :beer:

εκ πεποιθησεως δεν εχω καπνισει ποτε (για το απλο τσιγαρο μιλαμε) και απο 18-20 χρονων, αφου δοκιμασα ΟΛΑ τα ποτα, εχω σταματησει και να πινω.

υ.γ: οι μπυρες ειναι καθαρα ιντερνετικες και οποιοι με γνωριζουν και προσωπικα ξερουν τι εννοω...
:wave2:

AVATOS
22/05/2009, 13:19
Όποιος θέλει ας διαβάσει τη πρωτοσέλιδη συγγνώμη του Ιndependet (http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-wellbeing/health-news/cannabis-an-apology-440730.html) πριν κανα-δύο χρόνια.
Η εν λόγω εφημερίδα πρωτοστατούσε επί μια 10ετία στην αποποινικοποίηση της κάνναβης, ωσπου τα συντριπτικά στοιχεία και η αλματώδης άυξηση των νέων που χρειάστηκαν θεραπεία λόγω εξάρτησης σε skunk την ανάγκασαν στο να κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο Cannabis: An Apology.

Συνεχίστε...:wave2:

...καλη η παρατηριση του byron,
αλλα απο την αλλη ειναι σαν να λεμε οτι καλο κανει ενα ποτηρακι κρασι το μεσημερι,
αν ομως το κανεις ενα ποτηρι σκετο τσιπουρο...κ μετα το 1 γινεται 2 κτλ...

...το μετρο για μενα πρεπει να παραμενει δεδομενο!

AVATOS
22/05/2009, 13:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
αφου ειναι τοσο καλη να την πινουμε παρεα με τα παιδια μας απο τον ναργιλε ρε μαγκες.... ετσι λιγο πριν πανε στο σχολειο ... αντι για πρωινο...

γαμω!!!

(το οτι καταστρεφει εγκεφαλικα κυτταρα δεν εχει σημασία....)

btw το οτι ΟΛΕΣ σχεδον (αντε ναναι 2-3 χωρες απο τις 300) οι χωρες που το θεωρούν ναρκωτικό και παράνομο για χρηση... να μη το λάβουμε υπόψιν μας... αλλωστε λεμε για οσα γινονται στον "αναπτυγμένο κοσμο" μονο οταν ειναι να συγκρίνουμε με την Ελλάδα αρνητικά, ετσι?

...ξερεις ποσα "παιδια" πινουν ξυδια με τους γονεις τους κ γινονται λιαρδα με την αδεια τους?

αν μια χωρα αποφασισει να αποποινικοποιησει θα πρεπει να κανει αναπροσαρμογη της οικονομιας της σε μεγαλο βαθμο...επισεις πολιτικο ρισκο λογο πιθανης "μονοδιαστατης" αντιληψης των πολιτων της...

με βαση το "μετρο" σε ολα, η κανναβη δεν εχει κανενα λογο να ειναι ποινικοποιημενη,
παρα μονο για να εξυπηρετει οικονομικα συμφεροντα (γνωμη μου).

metalheart
22/05/2009, 13:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από slowman
ρε φίλε άμα θες να την πίνεις μπορείς, κάνε ότι θες. Αλλά σκέψου ότι κάποιοι ασχολούμαστε λόγο επαγγέλματος με τέτοια θέματα και ξέρουμε λίγο καλύτερα κάποια πράγματα. Μη κάνεις τέτοιες ανούσιες συγκρίσεις. Εμένα αυτό που λες μου ακούγετε σα βρισιά. Ελπίζω να μην έχεις χάσει κανέναν από ναρκωτικά και να μη καταλαβαίνεις τι σου λέω.

Δεν ξέρω το επάγγελμα σου φίλε μου. όσο για το άλλο δυστηχώς έχω χάσει άτομα και από ναρκωτικά και απο μηχανές και άτομα που καταστράφηκαν κυριολεκτικά απο το αλκοόλ. Αλλά και στις τρείς περιπτώσεις δεν θα κατηγορήσω ούτε τα ναρκωτικά ούτε τις μηχανές ούτε τις μηχανές για τον χαμό τους και πιστέυω οτι αν ρίξω σε αυτά τον χαμό τους απλά θα εθελοτυφλώ. Από την άλλη μερια όμως γνωριζω και άτομα που "πινουν" και πίνουν χρόνια και δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα ποτέ κ άτομα που προσπάθησαν και ξέφυγαν από την πρέζα και πλέον έχω πειστεί αμετάκλητα οτι παρόλα αυτά που λένε για το πόσες φορές θέλει να εθιστείς και ιστορίες τούμπανα ότι αν το ξεκινήσεις αυτό το πράγμα οδηγήσε με μαθηματική ακρίβεια και σε ποσοστό 99% στον τάφο. Αλλά επειμένετε να το συγκρίνεται με την κάναβη.

Υ.Γ. μπορεί να σου ακούγεται σαν βρισιά αλλά αφου σου αρέσουν τόσο οι μελέτες κατσε και διαβασε και καμμία για τισ επιπτώσεισ του αλκοόλ και πες μου με ποιά λογική κυκλοφορεί.
Υ.Γ. 2 Πραγματικά νομίζεις ότι αν διαβάσεις 1000 φορές το twist of the wrist και δεις και 6000 gp και κάνεις και μία έρευνα πανω στο θέμα θα οδηγάς καλύτερα απο τον Rossi? νομίζω όχι. Στο θέμα του μπάφου πωσ ξέρεις οτι ξέρεις περισσότερα απο εμένα η' τον DrBig η' τον alximisti? Δυστηχως τα επειχηρήαμτα σου τελείωνου στο είδα και ξέρω. Και όλοι εμέις είδαμε και ξέρουμε κατι ρε φίλε. Δεν μιλάμε στον αέρα.
Υ.Γ. 3 Το είπα και το ξαναλέω: Δεν μπορείς και δεν έχεις το δικαίωμα να πίνεις στην ελλάδα. και έπειδη είδα και φίλους μου να τραβιούνται και να στιγματίζονται επείδη απλά θέλαν να πιουν ένα τσιγάρο προσωπικά αποφάσισα ότι δεν αξίζουν τα τραβήγματα και το αγχος. Αν είναι να μου το βγάλουν απο την μύτη ας μην το πιώ καθόλου.

AVATOS
22/05/2009, 13:43
Μπορει το θρεντ να αφορα στην κανναβη αλλα εγω που ειμαι large τυπος σκεφτομαι και αυτους που γουσταρουν πρεζα,κοκο,εκσταση κλπ.Γιατι να μην επιτραπουν λοιπον αφου η χρηση τους με μετρο δεν σκοτωνει?Γιατι απαγορευεις σ αυτους τους ανθρωπους το δικαιωμα στη χρηση εσυ που εισαι κατα των απαγορευσεων?
Η λογικη μου και η πειρα μου λενε οτι οταν ξεκινας με χορτο εχεις κατα πολυ αυξημενες πιθανοτητες να συνεχισεις με κατι αλλο.Η δικη μου λογικη λεει οτι δεν εχω αναγκη απο καμμια ουσια νομιμη η παρανομη για να νιωσω καλα.Η λογικη μου λεει οτι ειναι πολυ πιο επιπονο το να ξερεις ποιος εισαι και να "κυνηγας" την αυτογνωσια απο το να παραμυθιαζεσαι με τη συνδρομη καποιας ουσιας οτι εισαι καποιος αλλος.

Run Forest run

το βασικο προβλημα, το οποιο κ συνδεει την κανναβη με τα υπολοιπα ναρκωτικα και κυριως
με την πρεζα, ειναι ο ιδιος εμπορος.
(η πρεζα ειναι το επομενο οικονομικο βημα, μετα την κανναβη, οποτε κ στις οικονομικες δυνατοτητες των χρηστων κανναβης).
ο κυριος λογος αποποινικοποιησης οσο αφορα το θεμα κανναβη-ναρκωτικο ειναι να αποτρεψει
την επαφη χρηστων κανναβης, με διαθεση (εμπορια) ηρωινης.

metalheart
22/05/2009, 13:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από AVATOS
το βασικο προβλημα, το οποιο κ συνδεει την κανναβη με τα υπολοιπα ναρκωτικα και κυριως
με την πρεζα, ειναι ο ιδιος εμπορος.
(η πρεζα ειναι το επομενο οικονομικο βημα, μετα την κανναβη, οποτε κ στις οικονομικες δυνατοτητες των χρηστων κανναβης).
ο κυριος λογος αποποινικοποιησης οσο αφορα το θεμα κανναβη-ναρκωτικο ειναι να αποτρεψει
την επαφη χρηστων κανναβης, με διαθεση (εμπορια) ηρωινης.

:a013: +1000 σε αυτό που μόλις είπες

super_toto
22/05/2009, 13:52
Από την άλλη μερια όμως γνωριζω και άτομα που "πινουν" και πίνουν χρόνια και δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα ποτέ κ άτομα που προσπάθησαν και ξέφυγαν από την πρέζα και πλέον έχω πειστεί αμετάκλητα οτι παρόλα αυτά που λένε για το πόσες φορές θέλει να εθιστείς και ιστορίες τούμπανα ότι αν το ξεκινήσεις αυτό το πράγμα οδηγήσε με μαθηματική ακρίβεια και σε ποσοστό 99% στον τάφο. Αλλά επειμένετε να το συγκρίνεται με την κάναβη.

Ακριβώς αυτό φίλε. Συμφωνώ απόλυτα και αυτά έχουν δει κι εμένα τα μάτια μου, κι ας μου λένε εδω μεσα ότι έχω γεροντιστικες απόψεις.

metalheart
22/05/2009, 14:00
Ακριβώς αυτό φίλε. Συμφωνώ απόλυτα και αυτά έχουν δει κι εμένα τα μάτια μου, κι ας μου λένε εδω μεσα ότι έχω γεροντιστικες απόψεις.

Για την πρέζα μιλάω , όχι για τον μπάφο :p :p

super_toto
22/05/2009, 14:03
Για την πρέζα μιλάω , όχι για τον μπάφο :p :p

Ναι κι εγώ. Τα εχω γραψει παραπάνω, μάλλον δεν τα έχεις διαβάσει.

metalheart
22/05/2009, 14:06
Ναι κι εγώ. Τα εχω γραψει παραπάνω, μάλλον δεν τα έχεις διαβάσει.

Απλά δεν θυμάμαι ποιος εγραψε τι ακριβώς, τα διαβασα όλα παντως :) τέλος πάντων απλα για αποφυγή παρεξηγήσεων το έγραψα :beer: :beer: :beer:

TheFace
22/05/2009, 14:37

Αφου βλεπεις οτι ο κοσμος εχει μαθει και συνδεει το χορτο με την εννοια "ναρκωτικο" και μαλιστα στο ιδιο καζανι με την πρεζα, την κοκα κτλ... τι ψαχνεις να βρεις ρε φιλε?

Επισης μεσα στην αγνοια του βαζει στο ιδιο καζανι εργαστηριακα "προϊοντα" οπως το skunk με τη φυσικη κανναβη... κατι σα να συγκρινεις δηλαδη την φυσικη (βιολογικη) ντοματα που φυτρωνει στη φυση μονη της, με αυτη του θερμοκηπιου που ειναι "εκτος εποχης", τιγγα στη "πρεζα" και στα φυτοφαρμακα...

Ενω ΔΙΤΥΧΩΣ το αλκοολ και το τσιγαρο (αυτο κι αν ειναι ναρκωτικο!) που χαρη σε αυτο τα μισα νεκροταφεια και νοσοκομεια ειναι γεματα, επειδη μεγαλωσαμε με αυτα γυρω μας δεν ειναι taboo... οπως ειπες κι εσυ, ΟΛΑ ειναι θεμα νοοτροπιας τελικα!

TheFace
22/05/2009, 14:39

+900:beer:

AVATOS
22/05/2009, 14:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
Αφου βλεπεις οτι ο κοσμος εχει μαθει και συνδεει το χορτο με την εννοια "ναρκωτικο" και μαλιστα στο ιδιο καζανι με την πρεζα, την κοκα κτλ... τι ψαχνεις να βρεις ρε φιλε?

Επισης μεσα στην αγνοια του βαζει στο ιδιο καζανι εργαστηριακα "προϊοντα" οπως το skunk με τη φυσικη κανναβη... κατι σα να συγκρινεις δηλαδη την φυσικη (βιολογικη) ντοματα που φυτρωνει στη φυση μονη της, με αυτη του θερμοκηπιου που ειναι "εκτος εποχης", τιγγα στη "πρεζα" και στα φυτοφαρμακα...

Ενω ΔΙΤΥΧΩΣ το αλκοολ και το τσιγαρο (αυτο κι αν ειναι ναρκωτικο!) που χαρη σε αυτο τα μισα νεκροταφεια και νοσοκομεια ειναι γεματα, επειδη μεγαλωσαμε με αυτα γυρω μας δεν ειναι taboo... οπως ειπες κι εσυ, ΟΛΑ ειναι θεμα νοοτροπιας τελικα!

+750s

mikros boudas
22/05/2009, 21:56
Η σχιζοφρένεια σαφώς και δεν πετάγεται από μόνη της. Όχι εφόσον δεχθούμε ότι υπάρχει ως ασθένεια αυτό είναι άτοπο που λες. Ασθένεια είναι του μυαλού! Ούτε εφόσον ούτε τίποτα. Η κάνναβη "βοηθάει" όπως λες αν και όπως σου ξαναλέω αυτή είνάι μία καινούργια θεωρία η οποία προήλθε αρχικά από Σουηδούς επιστήμονες τα τελευταία χρόνια και σου ξαναλέω αμφισβητείται από αρκετά σοβαρούς επιστήμονες και σίγουρα η σύνδεση κάνναβης-ψυχασθένειας επίσης δεν είναι αποδεκτή από πολούς.
Όσο για την ερώτηση σου αν ένας που καπνίζει συστηματικά μπορεί να εργαστεί κανονικά η απάντηση είναι απλή. Εξαρτάται πάντα μα πάντα από το άτομο και την χρήση!
Δηλαδή. Πολλοί μα πάρα πολλοί το χρησιμοποιούν ως ηρεμιστικό κατά μία έννοια. Όταν γυρίσουν το βράδυ σπίτι τους καπνίζουν για να ηρεμήσουν. Σε πληροφορώ πως αυτό είναι πολύ διαδεδομένο ιδιαίτερα στην Ευρώπη και ναι εργάζονται κανονικότατα. Όπως σου είπα και πολοί φοιτητές κάνουν χρήση και ναι παίρνουν κανονικά πτυχίο και όλα.

Στο ξαναλέω το πρόβλημα με τέτοια σύσκολα ζητήματα είναι πως πολλές έρευνες ΚΑΙ από τις δύο πλευρές είναι κατευθυνόμενες και υποκειμενικές. :) Εφοσον λες πως η σχιζοφρενεια ειναι ασθενεια και το δεχεσαι αναμφισβητητα,πηρα την απαντηση που ηθελα.δε χρειαζεται να συζητησουμε κατι αλλο!τωρα το ποσοι την χρησιμοποιουν την κανναβη ειναι αλλο θεμα και δεν υπαρχουν επισημα νουμερα,ειναι απλα προσωπικες εκτιμησεις

SVX
22/05/2009, 22:15
Δεν διαβασα Ολες τις σελιδες.... ΔΕΝ ειμαι υπερ της κανναβης...ΟΥΤΕ κατα.....

απλα θελω να επισημανω πως η κοινωνια μας εχει και αλλους Εθισμους που σε κρατανε δεσμιο σε μεγαλυτερο βαθμο απτο χασις...... το αλκοολ.... η ζαχαρη.... το τσιγαρο ... το Champions league.... υπαρχει κολλημα για καθε ενα απο μας τα προβατακια....

ΕΚΕΙ που θα πω οτι νευριαζω...ειναι πως ΠΟΛΛΟΙ οδηγοι ΟΔΗΓΟΥΝ 2τροχα-4τροχα υπο την επηρεια καναβης , καθως ο ελεγχος στην χωρα μας ( το αντιστοιχο Ναρκοτεστ) δεν ειναι ακομα ουτε σε πρω'ι'μο σταδιο ..... Και εκει αρχιζουν οι ενστασεις μου....

τεσπα.... αν οδηγας τσοπερ ...συμβαδιζει με τους ρυθμους οδηγησης....αλλα αν βγεις φτιαγμενος πανω στο BUSA..... εισαι σφαιρα 200κιλα που ψαχνει να σκοτωσει .... :sick:

164359

mikros boudas
22/05/2009, 22:19
κι εκει ειναι ολο το νοημα.οποιος διατυμπανιζει πραγματα περι προσωπικης ελευθεριας ειναι αλλου νυχτωμενος για μενα.προσωπικη ελευθερια δεν υπαρχει γιατι εμεις οι ιδιοι ζηταμε παντα καποιον να μας κραταει απο το χερι σε μια η αλλη κατασταση.και η χρηση οποιασδηποτε ουσιας το δηλωνει αυτο.οποιος παντως μπορει να εγγυηθει πως μετα την χρηση,δε θα βγαινει εξω ουτε για περπατημα,τοτε δεν εχω κανενα προβλημα να αποποινικοποιηθει και να την πουλανε με το κιλο.αλλα ειμαι σιγουρος πως κανενας δε μπορει να το εγγυηθει αυτο

slowman
23/05/2009, 02:40
Δεν ξέρω το επάγγελμα σου φίλε μου. όσο για το άλλο δυστηχώς έχω χάσει άτομα και από ναρκωτικά και απο μηχανές και άτομα που καταστράφηκαν κυριολεκτικά απο το αλκοόλ. Αλλά και στις τρείς περιπτώσεις δεν θα κατηγορήσω ούτε τα ναρκωτικά ούτε τις μηχανές ούτε τις μηχανές για τον χαμό τους και πιστέυω οτι αν ρίξω σε αυτά τον χαμό τους απλά θα εθελοτυφλώ. Από την άλλη μερια όμως γνωριζω και άτομα που "πινουν" και πίνουν χρόνια και δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα ποτέ κ άτομα που προσπάθησαν και ξέφυγαν από την πρέζα και πλέον έχω πειστεί αμετάκλητα οτι παρόλα αυτά που λένε για το πόσες φορές θέλει να εθιστείς και ιστορίες τούμπανα ότι αν το ξεκινήσεις αυτό το πράγμα οδηγήσε με μαθηματική ακρίβεια και σε ποσοστό 99% στον τάφο. Αλλά επειμένετε να το συγκρίνεται με την κάναβη.

Υ.Γ. μπορεί να σου ακούγεται σαν βρισιά αλλά αφου σου αρέσουν τόσο οι μελέτες κατσε και διαβασε και καμμία για τισ επιπτώσεισ του αλκοόλ και πες μου με ποιά λογική κυκλοφορεί.
Υ.Γ. 2 Πραγματικά νομίζεις ότι αν διαβάσεις 1000 φορές το twist of the wrist και δεις και 6000 gp και κάνεις και μία έρευνα πανω στο θέμα θα οδηγάς καλύτερα απο τον Rossi? νομίζω όχι. Στο θέμα του μπάφου πωσ ξέρεις οτι ξέρεις περισσότερα απο εμένα η' τον DrBig η' τον alximisti? Δυστηχως τα επειχηρήαμτα σου τελείωνου στο είδα και ξέρω. Και όλοι εμέις είδαμε και ξέρουμε κατι ρε φίλε. Δεν μιλάμε στον αέρα.
Υ.Γ. 3 Το είπα και το ξαναλέω: Δεν μπορείς και δεν έχεις το δικαίωμα να πίνεις στην ελλάδα. και έπειδη είδα και φίλους μου να τραβιούνται και να στιγματίζονται επείδη απλά θέλαν να πιουν ένα τσιγάρο προσωπικά αποφάσισα ότι δεν αξίζουν τα τραβήγματα και το αγχος. Αν είναι να μου το βγάλουν απο την μύτη ας μην το πιώ καθόλου.

συμφώνω στο ότι δε μπορείς να κατηγορείς τα ναρκωτικά ή τη μηχανη, έχεις πολύ δίκιο. Κατά τη γνώμη μου αυτό που φταίει είναι η παιδεία γύρο από τις εθιστικές ουσίες (από οικογένεια και κοινωνία). Από άποψη αριθμών και αντικειμενικά οι εθιστικές ουσίες που κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά στις περισσότερες κοινωνίες του κόσμου είναι το κάπνισμα (3 εκατομμύρια Θάνατοι κάθε χρόνο) και μετά το αλκοόλ και τα υπόλοιπα. Νομίζω πως όλη η αλήθεια συνοψίζεται σε αυτό που είπε ο φίλος srx400

Run Forest run

Εγώ να συμπλήρωσω ότι η εύκολη λύση είναι να ξεφεύγεις από την πραγματικότητα και να πίνεις τσιγάρα αλκοόλ και ότι άλλο θες αφού είσαι ελεύθερος και έχεις δική σου κρίση αλλά για σκέψου ρε φίλε τι θα γινόταν αν όλοι μεθούσανε τη πίνανε και φτιαχνόντουσαν συνέχεια. Για μένα οι εθστικές ουσίες είναι πρώτων, μέσο καταστολής ώστε να φτιαχνόμαστε και να μη μας αποσχόλούνε και πολλά πολλά, ώστε να καθόμαστε άπραγοι να μας εκμεταλεύονται, δεύτερον μια θαυμάσια πηγή κέρδους για πολυεθνικές και διάφορους άλλους μαφιόζους.

ΥΓ. δεν έχω πολύ ταλέντο ούτε μου αρέσει να γράφω σε κουτάκια, για αυτό και ίσως το ύφος μου δε φαίνεται ευγενικό αλλά δεν έχω την πρόθεση να προσβάλω κανέναν.

hidefnick
23/05/2009, 08:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από slowman
συμφώνω στο ότι δε μπορείς να κατηγορείς τα ναρκωτικά ή τη μηχανη, έχεις πολύ δίκιο. Κατά τη γνώμη μου αυτό που φταίει είναι η παιδεία γύρο από τις εθιστικές ουσίες (από οικογένεια και κοινωνία). Από άποψη αριθμών και αντικειμενικά οι εθιστικές ουσίες που κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά στις περισσότερες κοινωνίες του κόσμου είναι το κάπνισμα (3 εκατομμύρια Θάνατοι κάθε χρόνο) και μετά το αλκοόλ και τα υπόλοιπα. Νομίζω πως όλη η αλήθεια συνοψίζεται σε αυτό που είπε ο φίλος srx400

Εγώ να συμπλήρωσω ότι η εύκολη λύση είναι να ξεφεύγεις από την πραγματικότητα και να πίνεις τσιγάρα αλκοόλ και ότι άλλο θες αφού είσαι ελεύθερος και έχεις δική σου κρίση αλλά για σκέψου ρε φίλε τι θα γινόταν αν όλοι μεθούσανε τη πίνανε και φτιαχνόντουσαν συνέχεια. Για μένα οι εθστικές ουσίες είναι πρώτων, μέσο καταστολής ώστε να φτιαχνόμαστε και να μη μας αποσχόλούνε και πολλά πολλά, ώστε να καθόμαστε άπραγοι να μας εκμεταλεύονται, δεύτερον μια θαυμάσια πηγή κέρδους για πολυεθνικές και διάφορους άλλους μαφιόζους.

ΥΓ. δεν έχω πολύ ταλέντο ούτε μου αρέσει να γράφω σε κουτάκια, για αυτό και ίσως το ύφος μου δε φαίνεται ευγενικό αλλά δεν έχω την πρόθεση να προσβάλω κανέναν.

3 μύρια θάνατοι από τα νόμιμα, και παρακάτω γράφεις για πολυεθνικές και μαφιόζους.... Να συμπληρώσω και τα κράτη που δεν θα πληρώσουν συντάξεις και περίθαλψη σε αυτά τα 3 μύρια? (η περίθαλψη σε εμφράγματα ξέρουμε και οι δύο ότι είναι συντομότατη - αν σε προλάβουν- καθώς και σε καρκίνους - η πλειονότητα παέι ιδιωτικά νοσοκομεία ή εξωτερικό) Και τα κράτη εισπράτουν από τσιγάρα και ποτά ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ. Τους οποίους δεν θα εισέπραταν αν είχαν όλοι αυτοί οι ¨"κατεστραμένοι" (σχεδόν όλοι μας δηλαδή) 1-2 δεντράκια στο μπαλκόνι τους και έκαναν και την κηπουρική τους.

Οσο για το να μας κρατάνε "κάτω" συνήθως τα άτομα που πίνουν κανέναν μπάφο είναι πιό ψαγμένα από αυτά που μπεκρουλιάζουν στα mercedes και τα στριπτιζάδικα ανά την επικράτεια. (Ξεχάσαμε στους εθισμούς στις πουτάνες - sorry συμφορουμίτισες) από τις οποίες είναι γεμάτη αυτή η χώρα, και οι οποίες ΟΛΟΙ ξέρουμε από που και πως ήρθαν.

Το πόσο κατευθεινόμενα είναι αυτά που θέλουν κάποιοι να διαβάζουμε είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ. Μήπως να κάνεις ένα reality check και να αρχίσεις να κρίνεις με την δικιά σου κρίση? Δεν στην λέω, απλώς όλα όσα είπες και εσύ και κάποιοι άλλοι είναι τόσο by the book, που αναιρούν όλα τα επιχειρήματά σου ΕΥΚΟΛΑ.

Οσο για την μείωση χρήσης φούντας στην Αγγλία, απλά όταν το e εχει πάει στην Αγγλία 3-4 λίρες και χοροπηδάς όλο το βράδυ, τι να κάθεσε να στρίβεις να βρωμάς και να καρφώνεσαι.... Και εκεί να δεις ψυχωσικά σύνδρομα που παίζουν.

Και επιτέλους αυτή η σύνδεση φούντας με πρέζα... Ελέος λέμε. Οι εθισμοί είναι στο DNA μας. Κάποιοι άνθρωποι είναι επιρεπείς και κάποιοι όχι στους εθισμούς. Υπάρχει αρκετή -πρόσφατη- βιβλιογραφία για το θέμα. Αν το άτομο είναι επιρεπές θα πιεί ότι του βάλεις μπροστά του και θα συνεχίσει να πίνει μέχρι το τέλος. Τα παραμύθια του αν πιείς ένα γάρο έχεις υπογράψει σύμβαση με τους αφγανούς, είναι επιπέδου "αν τον παίζεις θα τυφλωθείς" τουλάχιστον.

Α και για αυτούς που αναρωτήθηκαν: Αν ανακαλύψω ότι ο γιός μου πίνει κανένα μπάφο, στα 16-17 δεν θα τρελαθώ κιόλας. Να του κάνω καμιά τράκα, ίσως. Αν ανακαλύψω ότι βαράει όμως, η πόρτα του σπιτιού θα κλειδώσει και αυτός θα είναι απέξω. Μεγάλες κουβέντες? Οσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι και μπορώ και θα το κάνω.

the who
23/05/2009, 09:59
Ωραιο το παραμυθι σας με τις ταμπελες,την ειρωνια κλπ.Να σας αφηγηθω κι εγω ενα παραμυθι σε πρωτο προσωπο,οπως μου το εχει αφηγηθει ο καλυτερος μου φιλος(σημερα ο καλυτερος μου φιλος,παλιοτερα εχθρος μου).Το παραμυθι ειναι καταγραμμενο αλλα για λογους που ολοι θα καταλαβετε εχω αλλαξει καποια ονοματα και καταστασεις.Απο το παραμυθι ομως εμεινε η ουσια.Κι επειδη ειναι πολυ μεγαλο για να το γραψω ολο παμε στο ψητο.

"Αρχισα να πινω αρνταν στα 14.Δεν μου ελεγαν μια κι ετσι ξεκινησα το μαυρο.Ενα γαρο,κι αλλο ενα και το καπακι κι ολα καλα.Ενιωθα αρχοντας,μαγκας και πονηρος.Εφευγε το κεφαλι μου,πηγαινα με το μυαλο οπου γουσταρα και περναγα καλα.ΟΛΟΙ οι φιλοι μου επιναν.Αυτη η αισθηση της μαγκιας,της μαστουρας οταν οι αλλοι διπλα ηταν ξενερωτοι και χωμενοι στις μικροζωες τους δεν περιγραφεται.Το κριτηριο για να κανω καποιον παρεα ηταν αν ακουγε την ιδια μουσικη με μενα,ειχε μακρια μαλλια,φοραγε σκουλαρικια κι επινε μαυρο.
Πολλες φορες το μαυρο ερχοταν μαζι με μπυρες,ουισκι κι αλλο αλκοολ,οτι κι οσο χρειαζοταν για να την ακουω.Καποια στιγμη γυρισε ενας φιλος απο την Ελβετια.Ειχε φερει μαζι του πολλα τριπακια.Μολις τα πεταξε στο τραπεζι δεχτηκαμε ΟΛΟΙ να δοκιμασουμε.Μπησταγαμε σαν τα μπαλακια του πινγκ πονγκ.Περπαταγαμε βραδυ πανω στη διπλη διαχωριστικη στην Π.Ραλλη και χαζευαμε τα φωτα ψηλα οσο τα αυτοκινητα περναγαν διπλα μας κορναροντας.
Το σχολειο αρχισε να αποκτα ενδιαφερον μετα το δευτερο διαλλειμα κι αφου την ειχαμε πιει στις τουαλετες.Αν κι ημουν απουσιολογος σε ολο το γυμνασιο απο την πρωτη λυκειου αρχισα να "πεφτω".Τελικα εχασα τη χρονια κι αλλαξα σχολειο.Ο πατερας μου κατι ειχε καταλαβει αλλα ελπιζε οτι αλλαζοντας σχολειο θα σταματαγα και τις "κακες παρεες".Δεν του ειχε πει κανεις(και ποιος αλλωστε) οτι οι "κακες παρεες" ηταν στο κεφαλι μου.
Στο καινουργιο σχολειο επιναν στις τουαλετες και στο παρκακι απεναντι.Αλλες φατσες,ιδια μουσικη,ιδιο μαυρο.Οταν δεν υπηρχε μαυρο βρισκαμε κατι αλλο.Το ζητουμενο ηταν να γεμιζει το κεφαλι.Να "ανεβαινεις".
Τα βραδυα του Σαββατου τα περναγαμε σε ροκομπαρα και ροκ ντισκοτεκ.Πλακα,Χαλανδρι,Πειραιας,Πλ.Αμερικης,Κυψελλη .
Το σχολειο πηγαινε απο το κακο στο χειροτερο.Εχασα και τη δευτερα λυκειου κι αλλαξα σχολειο παλι χωρις να αλλαξει το παραμικρο.Μονο οι "φιλοι" αλλαξαν κι οι γκομενες.Το highlight του καινουργιου σχολειου ηταν οι εκδρομες.Ξεκιναγαμε απο το πουλμαν με ουισκι και συνεχιζαμε με γαρα μολις φταναμε στον προορισμο μας.Πηγαμε πολλες εκδρομες εκεινη τη χρονια.Δεν θυμαμαι ποσες αλλα ηταν πολλες.Οπως δεν θυμαμαι και κανενα απο τα μερη που πηγαμε.
Ο πατερας μου ηταν σιγουρος οτι εκανα χρηση αλλα μαλλον δεν ηθελε να το παραδεχτει.
Ο δικος μου ο γιος χασικλης?Μπα κανα ποτακι πινει και δεν το αντεχει.
Μετα ηρθε ο στρατος.Ο απολυτος τεκες.Καποια στιγμη βρεθηκα σε μοναδα στην Αθηνα οπου το team ηταν φοβερο.Την επιναν οι τρεις καψιμητζηδες,οι τηλεφωνητες,οι αλφαμιτες,το πρωτο γραφειο,ο σιτιστης,ο μαγειρας και καμμια δεκαρια αλλοι.Παραδεισος.
Σε καποια επιφυλακη μειναμε μεσα 15 μερες.Στεγνωσαμε κι ετσι καποιος πηγε στο φαρμακειο στην πολη κι εφερε σιρπακια για το βηχα.Τις επομενες δυο μερες οι καδοι στο στρατοπεδο ηταν γεματοι με μπουκαλακια απο το συγκεκριμενο φαρμακο.Δεν ηταν οτι καλυτερο αλλα ειπαμε,να φευγει το κεφαλι.Κι ασε τους αλλους να ασχολουνται με τις μιζερες ζωουλες τους.Τι ξερουν αυτοι?Οι ξενερωτοι.Εχουν μπει στο λουκι του στρατου,μετα θα μπουν στο λουκι της δουλειας,θα παντρευτουν,θα σπειρουν και κανα δυο κουτσουβελα και καπως ετσι θα ζησουν τις ζωουλες τους.Ζωη ειναι αυτη?
Ο στρατος τελειωσε αλλα οι "φιλοι¨εμειναν.Δουλιτσες διαφορες για το χαρτζηλικι κι απεριοριστος χρονος για διακοπες μπαροτσαρκες και γαρα.Αλλα κι αυτα αρχισαν να χανονται απο την αγορα η να ακριβαινουν υπερβολικα.Το νεο "φαρμακο" λεγοταν πρεζα κι ηρθε μεσω του Μιχαλη.Κι ειπαμε να δοκιμασουμε ΟΛΟΙ.Και δοκιμασαμε.Και ξαναδοκιμασαμε.Κι αλλη μια φορα.Κι ηταν καλο φαρμακο.Αλλα επρεπε να το ελεγχουμε.Με μετρο γιατι τα βλεπαμε τα πρεζακια στην πλατεια.Ολοι τα βλεπανε και τα δαχτυλοδειχνανε.ΕΜΕΙΣ ομως δεν θα γινομασταν πρεζακια.Οχι ΕΜΕΙΣ.Εμεις ειμασταν μαγκες,παληοι στο κουρμπετι και δεν θα την παταγαμε τοσο ευκολα.
Στο μεταξυ ανοιξα ενα μαγαζι μαζι με τον αδελφο μου.Πηγαινε σχτικα καλα.Πουλαγαμε ρουχα κι ειχαμε καλες προδιαγραφες αλλα ο αδελφος μου ηταν ξενερωτος.Δεν επινε ουτε αλκοολ.Ηταν ηδη παντρεμενος κι ειχε δυο παιδια.
Πρωτα "αρρωστησε" ο Γιωργος.Μετα ο Ηλιας.υστερα ο Χρηστος ο "εβραιος",μετα ο Παναγιωτης,ο Γιωργος με το PE,ο Κλεανθης,η Λιτσα και παει λεγοντας.Καπου εκει την πατησα κι εγω.Το σπορ ηταν ακριβο κι ετσι το μαγαζι εγινε σκονη.Κυριολεκτικα.Ακολουθησε ενα αυτοκινητο,κατι χρυσαφικα,ενα οικοπεδο κλπ.
Στο μεταξυ οι "ξενερωτοι" συνεχιζαν τις ζωουλες τους.Τους εβλεπα στο δρομο,στις πλατειες οταν περιμενα τον "ανθρωπο",στις παιδικες χαρες που πηγαιναν βολτα τα παιδια τους κι εμεις τα κουφαρια μας.
Ο Κλεανθης πεθανε.Ο πατερας μου ηταν ρακος.Ο Κλεανθης ηταν ο αγαπημενος του.Τον ηξερε απο μωρο κι ο θανατος του ηταν καταλυτικος.ΕΜΕΙΣ δεν θα πεθαιναμε σαν τον Κλεανθη.
Μετα πεθανε ο Γιωργος.Ακολουθησε η Παναγιωτα κι η Ειρηνη.Τα διδυμα πηγαν φυλακη.Οταν βγηκαν ειχαν αλλαξει παρατσουκλια.Τους λεγαμε "εγκληματιες" η "ισοβιτες".
Οι θανατοι,οι προσαγωγες,τα "καφεδακια" στο τμημα κι οι φυλακες ηταν στην ημερησια διαταξη.
Στο ενδιαμεσο υπηρχε το στερητικο συνδρομο.Πονοι στο κορμι,στα κοκκαλα,συναχι ατελειωτο,πονοκεφαλοι κλπ.
Και μετα παλι θανατος.Και τα κορακια στις εφημεριδες και τις τηλεορασεις να λενε τα δικα τους.
Μια μερα μαθαμε οτι ο Μητσαρας πηγε στην "Ιθακη".Αλλαξε λενε πολυ.Βρηκε τα κιλα του οπως τοτε που παιζαμε μπασκετ,δουλευει,καθαρισε.
Καθαρισε?Σιγα μην καθαρισε.Σιγουρα θα πινει.Εκανε το διαλλειμα του και θα συνεχισει.Παντως και να καθαρισε ΕΜΕΙΣ δεν παμε στο στρατοπεδο της Ιθακης.Καλυτερα να πεθανουμε στην πλατεια παρα εκει να δεχομαστε διαταγες απο ξενερωτους.
Μετα καθαρισε ο Μπαμπης.Κι ο Αποστολης.Η Μαργαριτα κι η Ηλεκτρα πηγαν αλλα την κοπανησανΕτσι κι αλλιως αυτες ειχαν τροπο να πινουν.Μετα αρχισε μια μεγαλη παρτιδα απο θανατους παλι.Καποιοι λιγοι καθαρισαν,καποιοι απ αυτους ξαναπεσαν αλλα το γελοιο ειναι οτι ξαναπηγαιναν στην Ιθακη,στην Εξοδο,στην Παρεμβαση.
Ο κεραυνος ηρθε απο τον πατερα μου:
Η θα πας σε μια κοινοτητα να καθαρισεις η θα φυγεις απ το σπιτι.Βαρεθηκα να νταντευω ενα μελλοθανατο.Η θα σταθεις στα ποδια σου σαν αντρας η θα εχω μονο ενα γιο κι οχι δυο.

Πηγα στην Παρεμβαση.Ετσι στα χαζα τελειως.Ετσι για να κανω το βιτσιο του πατερα μου.Να του περασει λιγο ο θυμος και μολις τα ξεχασει ολα συνεχιζω.
Τα πλανα μου αλλαζαν μερα με τη μερα.Εδινα παραταση στον εαυτο μου.Μια μερα κι αλλη μια,μια βδομαδα ακομα και θα φυγω.Τελη του αλλου μηνα την εκανα.Μολις μπει το καλοκαιρι την κοπαναω να παω Σαντορινη.
Καθισα 16 μηνες.Σημερα οπως ξερεις πολυ καλα Χρηστο μου,ειμαι κοντα εικοσι χρονια καθαρος.Εχω δυο γιους και μια γυναικα που με στηριζει.Καμμια φορα στα δυσκολα μουρχεται να κανω το"ευκολο".Αλλα κοιταω πισω μου και βλεπω το δρομο που εχω κανει.Κοιταω μπροστα μου και βλεπω τους "ξενερωτους" να ειναι πολυ μπροστα.
Η ζωη προχωραει κι εγω πρεπει να τρεξω για να την φτασω."

mikros boudas
23/05/2009, 11:33
αυτο και γεια σας μαγκες μου:wave2:

tai
23/05/2009, 12:09
πουτανα ζωη
οταν είσαι στυγνά ειλικρινής, ποσο πονάς
πόσες αλήθειες λες, αμα θες να μιλήσεις
ποσο ανατριχιάζεις τον παραμυθιασμενο
ποσοι θα σου γυρίσουν την πλάτη, γιατι δεν τους βολεύει η αλήθεια σου

ποσοι ομως θα πατήσουν στην αλήθεια σου
για να μας πουν το επόμενο ψέμα

:wave2:

alximistis
23/05/2009, 12:38
Ωραιο το παραμυθι σας με τις ταμπελες,την ειρωνια κλπ.Να σας αφηγηθω κι εγω ενα παραμυθι σε πρωτο προσωπο,οπως μου το εχει αφηγηθει ο καλυτερος μου φιλος(σημερα ο καλυτερος μου φιλος,παλιοτερα εχθρος μου).Το παραμυθι ειναι καταγραμμενο αλλα για λογους που ολοι θα καταλαβετε εχω αλλαξει καποια ονοματα και καταστασεις.Απο το παραμυθι ομως εμεινε η ουσια.Κι επειδη ειναι πολυ μεγαλο για να το γραψω ολο παμε στο ψητο.

"Αρχισα να πινω αρνταν στα 14.Δεν μου ελεγαν μια κι ετσι ξεκινησα το μαυρο.Ενα γαρο,κι αλλο ενα και το καπακι κι ολα καλα.Ενιωθα αρχοντας,μαγκας και πονηρος.Εφευγε το κεφαλι μου,πηγαινα με το μυαλο οπου γουσταρα και περναγα καλα.ΟΛΟΙ οι φιλοι μου επιναν.Αυτη η αισθηση της μαγκιας,της μαστουρας οταν οι αλλοι διπλα ηταν ξενερωτοι και χωμενοι στις μικροζωες τους δεν περιγραφεται.Το κριτηριο για να κανω καποιον παρεα ηταν αν ακουγε την ιδια μουσικη με μενα,ειχε μακρια μαλλια,φοραγε σκουλαρικια κι επινε μαυρο.
Πολλες φορες το μαυρο ερχοταν μαζι με μπυρες,ουισκι κι αλλο αλκοολ,οτι κι οσο χρειαζοταν για να την ακουω.Καποια στιγμη γυρισε ενας φιλος απο την Ελβετια.Ειχε φερει μαζι του πολλα τριπακια.Μολις τα πεταξε στο τραπεζι δεχτηκαμε ΟΛΟΙ να δοκιμασουμε.Μπησταγαμε σαν τα μπαλακια του πινγκ πονγκ.Περπαταγαμε βραδυ πανω στη διπλη διαχωριστικη στην Π.Ραλλη και χαζευαμε τα φωτα ψηλα οσο τα αυτοκινητα περναγαν διπλα μας κορναροντας.
Το σχολειο αρχισε να αποκτα ενδιαφερον μετα το δευτερο διαλλειμα κι αφου την ειχαμε πιει στις τουαλετες.Αν κι ημουν απουσιολογος σε ολο το γυμνασιο απο την πρωτη λυκειου αρχισα να "πεφτω".Τελικα εχασα τη χρονια κι αλλαξα σχολειο.Ο πατερας μου κατι ειχε καταλαβει αλλα ελπιζε οτι αλλαζοντας σχολειο θα σταματαγα και τις "κακες παρεες".Δεν του ειχε πει κανεις(και ποιος αλλωστε) οτι οι "κακες παρεες" ηταν στο κεφαλι μου.
Στο καινουργιο σχολειο επιναν στις τουαλετες και στο παρκακι απεναντι.Αλλες φατσες,ιδια μουσικη,ιδιο μαυρο.Οταν δεν υπηρχε μαυρο βρισκαμε κατι αλλο.Το ζητουμενο ηταν να γεμιζει το κεφαλι.Να "ανεβαινεις".
Τα βραδυα του Σαββατου τα περναγαμε σε ροκομπαρα και ροκ ντισκοτεκ.Πλακα,Χαλανδρι,Πειραιας,Πλ.Αμερικης,Κυψελλη .
Το σχολειο πηγαινε απο το κακο στο χειροτερο.Εχασα και τη δευτερα λυκειου κι αλλαξα σχολειο παλι χωρις να αλλαξει το παραμικρο.Μονο οι "φιλοι" αλλαξαν κι οι γκομενες.Το highlight του καινουργιου σχολειου ηταν οι εκδρομες.Ξεκιναγαμε απο το πουλμαν με ουισκι και συνεχιζαμε με γαρα μολις φταναμε στον προορισμο μας.Πηγαμε πολλες εκδρομες εκεινη τη χρονια.Δεν θυμαμαι ποσες αλλα ηταν πολλες.Οπως δεν θυμαμαι και κανενα απο τα μερη που πηγαμε.
Ο πατερας μου ηταν σιγουρος οτι εκανα χρηση αλλα μαλλον δεν ηθελε να το παραδεχτει.
Ο δικος μου ο γιος χασικλης?Μπα κανα ποτακι πινει και δεν το αντεχει.
Μετα ηρθε ο στρατος.Ο απολυτος τεκες.Καποια στιγμη βρεθηκα σε μοναδα στην Αθηνα οπου το team ηταν φοβερο.Την επιναν οι τρεις καψιμητζηδες,οι τηλεφωνητες,οι αλφαμιτες,το πρωτο γραφειο,ο σιτιστης,ο μαγειρας και καμμια δεκαρια αλλοι.Παραδεισος.
Σε καποια επιφυλακη μειναμε μεσα 15 μερες.Στεγνωσαμε κι ετσι καποιος πηγε στο φαρμακειο στην πολη κι εφερε σιρπακια για το βηχα.Τις επομενες δυο μερες οι καδοι στο στρατοπεδο ηταν γεματοι με μπουκαλακια απο το συγκεκριμενο φαρμακο.Δεν ηταν οτι καλυτερο αλλα ειπαμε,να φευγει το κεφαλι.Κι ασε τους αλλους να ασχολουνται με τις μιζερες ζωουλες τους.Τι ξερουν αυτοι?Οι ξενερωτοι.Εχουν μπει στο λουκι του στρατου,μετα θα μπουν στο λουκι της δουλειας,θα παντρευτουν,θα σπειρουν και κανα δυο κουτσουβελα και καπως ετσι θα ζησουν τις ζωουλες τους.Ζωη ειναι αυτη?
Ο στρατος τελειωσε αλλα οι "φιλοι¨εμειναν.Δουλιτσες διαφορες για το χαρτζηλικι κι απεριοριστος χρονος για διακοπες μπαροτσαρκες και γαρα.Αλλα κι αυτα αρχισαν να χανονται απο την αγορα η να ακριβαινουν υπερβολικα.Το νεο "φαρμακο" λεγοταν πρεζα κι ηρθε μεσω του Μιχαλη.Κι ειπαμε να δοκιμασουμε ΟΛΟΙ.Και δοκιμασαμε.Και ξαναδοκιμασαμε.Κι αλλη μια φορα.Κι ηταν καλο φαρμακο.Αλλα επρεπε να το ελεγχουμε.Με μετρο γιατι τα βλεπαμε τα πρεζακια στην πλατεια.Ολοι τα βλεπανε και τα δαχτυλοδειχνανε.ΕΜΕΙΣ ομως δεν θα γινομασταν πρεζακια.Οχι ΕΜΕΙΣ.Εμεις ειμασταν μαγκες,παληοι στο κουρμπετι και δεν θα την παταγαμε τοσο ευκολα.
Στο μεταξυ ανοιξα ενα μαγαζι μαζι με τον αδελφο μου.Πηγαινε σχτικα καλα.Πουλαγαμε ρουχα κι ειχαμε καλες προδιαγραφες αλλα ο αδελφος μου ηταν ξενερωτος.Δεν επινε ουτε αλκοολ.Ηταν ηδη παντρεμενος κι ειχε δυο παιδια.
Πρωτα "αρρωστησε" ο Γιωργος.Μετα ο Ηλιας.υστερα ο Χρηστος ο "εβραιος",μετα ο Παναγιωτης,ο Γιωργος με το PE,ο Κλεανθης,η Λιτσα και παει λεγοντας.Καπου εκει την πατησα κι εγω.Το σπορ ηταν ακριβο κι ετσι το μαγαζι εγινε σκονη.Κυριολεκτικα.Ακολουθησε ενα αυτοκινητο,κατι χρυσαφικα,ενα οικοπεδο κλπ.
Στο μεταξυ οι "ξενερωτοι" συνεχιζαν τις ζωουλες τους.Τους εβλεπα στο δρομο,στις πλατειες οταν περιμενα τον "ανθρωπο",στις παιδικες χαρες που πηγαιναν βολτα τα παιδια τους κι εμεις τα κουφαρια μας.
Ο Κλεανθης πεθανε.Ο πατερας μου ηταν ρακος.Ο Κλεανθης ηταν ο αγαπημενος του.Τον ηξερε απο μωρο κι ο θανατος του ηταν καταλυτικος.ΕΜΕΙΣ δεν θα πεθαιναμε σαν τον Κλεανθη.
Μετα πεθανε ο Γιωργος.Ακολουθησε η Παναγιωτα κι η Ειρηνη.Τα διδυμα πηγαν φυλακη.Οταν βγηκαν ειχαν αλλαξει παρατσουκλια.Τους λεγαμε "εγκληματιες" η "ισοβιτες".
Οι θανατοι,οι προσαγωγες,τα "καφεδακια" στο τμημα κι οι φυλακες ηταν στην ημερησια διαταξη.
Στο ενδιαμεσο υπηρχε το στερητικο συνδρομο.Πονοι στο κορμι,στα κοκκαλα,συναχι ατελειωτο,πονοκεφαλοι κλπ.
Και μετα παλι θανατος.Και τα κορακια στις εφημεριδες και τις τηλεορασεις να λενε τα δικα τους.
Μια μερα μαθαμε οτι ο Μητσαρας πηγε στην "Ιθακη".Αλλαξε λενε πολυ.Βρηκε τα κιλα του οπως τοτε που παιζαμε μπασκετ,δουλευει,καθαρισε.
Καθαρισε?Σιγα μην καθαρισε.Σιγουρα θα πινει.Εκανε το διαλλειμα του και θα συνεχισει.Παντως και να καθαρισε ΕΜΕΙΣ δεν παμε στο στρατοπεδο της Ιθακης.Καλυτερα να πεθανουμε στην πλατεια παρα εκει να δεχομαστε διαταγες απο ξενερωτους.
Μετα καθαρισε ο Μπαμπης.Κι ο Αποστολης.Η Μαργαριτα κι η Ηλεκτρα πηγαν αλλα την κοπανησανΕτσι κι αλλιως αυτες ειχαν τροπο να πινουν.Μετα αρχισε μια μεγαλη παρτιδα απο θανατους παλι.Καποιοι λιγοι καθαρισαν,καποιοι απ αυτους ξαναπεσαν αλλα το γελοιο ειναι οτι ξαναπηγαιναν στην Ιθακη,στην Εξοδο,στην Παρεμβαση.
Ο κεραυνος ηρθε απο τον πατερα μου:
Η θα πας σε μια κοινοτητα να καθαρισεις η θα φυγεις απ το σπιτι.Βαρεθηκα να νταντευω ενα μελλοθανατο.Η θα σταθεις στα ποδια σου σαν αντρας η θα εχω μονο ενα γιο κι οχι δυο.

Πηγα στην Παρεμβαση.Ετσι στα χαζα τελειως.Ετσι για να κανω το βιτσιο του πατερα μου.Να του περασει λιγο ο θυμος και μολις τα ξεχασει ολα συνεχιζω.
Τα πλανα μου αλλαζαν μερα με τη μερα.Εδινα παραταση στον εαυτο μου.Μια μερα κι αλλη μια,μια βδομαδα ακομα και θα φυγω.Τελη του αλλου μηνα την εκανα.Μολις μπει το καλοκαιρι την κοπαναω να παω Σαντορινη.
Καθισα 16 μηνες.Σημερα οπως ξερεις πολυ καλα Χρηστο μου,ειμαι κοντα εικοσι χρονια καθαρος.Εχω δυο γιους και μια γυναικα που με στηριζει.Καμμια φορα στα δυσκολα μουρχεται να κανω το"ευκολο".Αλλα κοιταω πισω μου και βλεπω το δρομο που εχω κανει.Κοιταω μπροστα μου και βλεπω τους "ξενερωτους" να ειναι πολυ μπροστα.
Η ζωη προχωραει κι εγω πρεπει να τρεξω για να την φτασω."

Για ειρωνίες παραμύθια κλπ δεν ξέρω εγώ δεν ειρωνεύτηκα κανέναν και εξακολουθώ να θεωρώ ότι ήμουν αρκετά στο μέσο χωρίς να είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά της κάνναβης έτσι αλόγιστα και έχοντας ακούσει πλά 2-3 πράγματα. Όπως άλλωστε είπα και από την αρχή αυτό που πρωτοέγραψα ήταν ότι αυτά τα ζητήματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και θέλουν πραγματικά καλή γνώση.

Όσο τώρα για το περιστατικό που αναφέρεις επέτρεψε μου να σου πω πως παρόμοιες ιστορίες έχω ακούσει και ξανακούσει εκατοντάδες φορές και μάλιστα με την ίδια ή και περισσότερη συναισθηματική φόρτιση. Και η ερώτηση μου είναι απλή:

ε... και;;;;;; Και τι να λέει αυτό;;;; Θέλεις να πάμε μαζί σε 2-3 κέντρα απεξάρτησης;;; θες να ακούσεις ατελείωτες τέτοιες ιστορίες;;;; Θες να πάμε να γνωρίσεις ανθρώπους οι οποίοι σέρνονται στο δρόμο έχουν χάσει οικογένεια και σπίτια από το αλκοόλ;;;;; Ζούνε με δανεικά και όλα τα χαλάνε για ένα ποτήρι;;;; Ή για μία δόση;;;;
Τι θες να πεις με αυτό;;;;;
Θα σου υπενθυμίσω τόσο εσένα όσο και όλων εντυπωσιάζονται από τέτοιες ιστορίες και γεγονότα ότι αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα όπως και αλού όπου η κάνναβη δεν είναι η χρήση της δηλαδή καθόλου αποποινικοποιημένη! Όπως συμβαίνει και εκεί που η κάνναβη είναι αποποινικοποιημένη! Ίδιες ιστορίες σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Τι αλλάζει;;;; Έχεις την εντύπωση δηλαδή πως στις χώρες όπου έχουν πολύ σκληρή πολιτική έναντι των ναρκωτικών δεν συμβαίνουν;;;;; Στην Κίνα σε πληροφορώ ότι υπάρχουν προγράμματα απεξάρτησης. Ναι στην Κίνα. Στις ΗΠΑ άστο... ακόμα χειρότερα. Γενικά παντού. Από την πιο "φιλελεύθερη" Ελβετία και την Ολλανδία μέχρι τη Σουηδία την Νορβηγία και όπου αλλού θες. Δεν υπάρχει διαφορά και το ξαναλέω. Η ιστόρία η οποία ανέφερες συμβαίνει στην Ελλάδα (συνέβη) όπου η κάνναβη δεν είναι ελεύθερη. Επομένως το ερώτημα παραμένει: ε... και;;;;

Και θα το ξαναπώ και δεν με νιάζει αν παρεξηγηθή... σε τέτοιου είδους πολύ δύσκολα ζητήματα όπου η απάντηση δεν είναι απλή ούτε εύκολη και δεν γέρνει ούτε προς τη μία ούτε προς την άλλη πλευρά είναι καλό να έχουμε πραγματικές σφαιρικές γνώσεις. Να έχουμε άποψη του τι ακριβώς λέει και η μία και η άλλη πλευρά.

SVX
23/05/2009, 12:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
γιατι δεν τους βολεύει η αλήθεια σου

γι'αυτο την λενε "παραμύθα" την εκδρομη διχως γυρισμο....

ειναι σαν το πρωτο MATRIX που ο Neo δεν γουσταρε την ασχημη πραγματικοτητα κι ελεγε ....

" why the fuck didn't i choose the Blue pill?"

the who
23/05/2009, 13:13
Για ειρωνίες παραμύθια κλπ δεν ξέρω εγώ δεν ειρωνεύτηκα κανέναν και εξακολουθώ να θεωρώ ότι ήμουν αρκετά στο μέσο χωρίς να είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά της κάνναβης έτσι αλόγιστα και έχοντας ακούσει πλά 2-3 πράγματα. Όπως άλλωστε είπα και από την αρχή αυτό που πρωτοέγραψα ήταν ότι αυτά τα ζητήματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και θέλουν πραγματικά καλή γνώση.

Όσο τώρα για το περιστατικό που αναφέρεις επέτρεψε μου να σου πω πως παρόμοιες ιστορίες έχω ακούσει και ξανακούσει εκατοντάδες φορές και μάλιστα με την ίδια ή και περισσότερη συναισθηματική φόρτιση. Και η ερώτηση μου είναι απλή:

ε... και;;;;;; Και τι να λέει αυτό;;;; Θέλεις να πάμε μαζί σε 2-3 κέντρα απεξάρτησης;;; θες να ακούσεις ατελείωτες τέτοιες ιστορίες;;;; Θες να πάμε να γνωρίσεις ανθρώπους οι οποίοι σέρνονται στο δρόμο έχουν χάσει οικογένεια και σπίτια από το αλκοόλ;;;;; Ζούνε με δανεικά και όλα τα χαλάνε για ένα ποτήρι;;;; Ή για μία δόση;;;;
Θα σου υπενθυμίσω τόσο εσένα όσο και όλων εντυπωσιάζονται από τέτοιες ιστορίες και γεγονότα ότι αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα όπως και αλού όπου η κάνναβη δεν είναι η χρήση της δηλαδή καθόλου αποποινικοποιημένη! Όπως συμβαίνει και εκεί που η κάνναβη είναι αποποινικοποιημένη! Ίδιες ιστορίες σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Τι αλλάζει;;;; Έχεις την εντύπωση δηλαδή πως στις χώρες όπου έχουν πολύ σκληρή πολιτική έναντι των ναρκωτικών δεν συμβαίνουν;;;;; Στην Κίνα σε πληροφορώ ότι υπάρχουν προγράμματα απεξάρτησης. Ναι στην Κίνα. Στις ΗΠΑ άστο... ακόμα χειρότερα. Γενικά παντού. Από την πιο "φιλελεύθερη" Ελβετία και την Ολλανδία μέχρι τη Σουηδία την Νορβηγία και όπου αλλού θες. Δεν υπάρχει διαφορά και το ξαναλέω. Η ιστόρία η οποία ανέφερες συμβαίνει στην Ελλάδα (συνέβη) όπου η κάνναβη δεν είναι ελεύθερη. Επομένως το ερώτημα παραμένει: ε... και;;;;

Και θα το ξαναπώ και δεν με νιάζει αν παρεξηγηθή... σε τέτοιου είδους πολύ δύσκολα ζητήματα όπου η απάντηση δεν είναι απλή ούτε εύκολη και δεν γέρνει ούτε προς τη μία ούτε προς την άλλη πλευρά είναι καλό να έχουμε πραγματικές σφαιρικές γνώσεις. Να έχουμε άποψη του τι ακριβώς λέει και η μία και η άλλη πλευρά.

Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι σχεδον τα παντα στη ζωη δεν ειναι ασπρομαυρα.Υπαρχουν ενδιαμεσα κι ολες οι αποχρωσεις του γκρι.Ομως εδω,εσυ κι οσοι σαν εσενα ειναι στο μεσο χωρις να ειναι υπερ η κατα,καποια στιγμη πρεπει να αποφασισουν.
Η θα εισαι υπερ (δικαιωμα σου) η κατα (μια απ τα ιδια).Δεν μπορεις να πατας δυο ποδια σε δυο βαρκες ταυτοχρονα γιατι καποια στιγμη θα πεσεις στη θαλασσα.

Δεν θελω να παμε μαζι σε καποιο κεντρο απεξαρτησης γιατι εχω ξεκινησει την ερευνα μου και ετοιμαζω ενα ντοκιμαντερ γι αυτα.Οποτε επιτρεψε μου να θεωρω οτι εχω πολυ καλυτερη και σφαιρικοτερη αποψη.

Αν δεν σου λεει κατι το "παραμυθι" του φιλου μου μαλλον δεν το διαβασες καλα.Εν ταχει λοιπον περιγραφει πως περασε απο την μια ουσια στην επομενη και στην επομενη κλπ.Εχει κι αλλα σταδια ενδιαμεσα αλλα δεν ειναι του παροντος και θαθελα πολυ χρονο να βλεπω υλικο και να απομαγνητωφωνω.

Το οτι υπαρχουν παντου κεντρα απεξαρτησης σημαινει οτι ειτε ειναι ελευθερη η κανναβη ειτε οχι οι χρηστες καποια στιγμη ισως συναντηθουν και με αλλες ουσιες.Πιστευω (και το περιγραφω στο παραμυθι) οτι οσο πιο εξοικιωμενος ειναι καποιος με τη χρηση ουσιων(νομιμων η παρανομων) τοσο πιο ευκολο ειναι να παει μακρυτερα.Αντιθετα ειναι δυσκολο (οχι αδυνατο)να μεινει καποιος στη χρηση της κανναβης και μονο και μαλιστα με μετρο.
Εξαιρεση σ αυτον τον "κανονα" ειναι οι αλκοολικοι.Δυσκολα θεωρουν τους εαυτους τους εξαρτημενους και ακομα πιο δυσκολα πηγαινουν σε κεντρο απεξαρτησης.Ειδικα αν πανε σε καποιο κεντρο που δεν ειναι αποκλειστικα για αλκοολικους φευγουν σχεδον αμεσως.

Για να ξεκαθαρισω λοιπον τη θεση μου (και πολυ θα ηθελα να το εκαναν και αλλοι εδω μεσα) ειμαι υπερ της γλαστρας.Αν δλδ καποιος θελει να κανει χρηση ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ,να μπορει να καλλιεργει το φυτο του.Παντα κατω απο αυστηρες προυποθεσεις.Πχ κατι που μου ερχεται στο μυαλο(εντελως προχειρα γιατι δοξα τον Αλλαχ δεν ειμαι νομοθετης),ειναι οτι αν εχεις δηλωσει οτι καλλιεργεις ενα φυτο στο σπιτι σου και συλληφθεις για εμπορια να τρως μια εικοσαετια ακατεβατη.

Ειμαι κατα της ελευθερης διακινησης των ναρκωτικων(χωρις να κανω διαχωρισμο σε σκληρα και μαλακα) και υπερ της προληψης.Θαθελα επισης να σου πω οτι προσωπικα καταδικαζω την πραξη κι οχι τον ανθρωπο,ο οποιος θα μπορουσε να ειναι ο καθενας μας.

the who
23/05/2009, 13:19

Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι σχεδον τα παντα στη ζωη δεν ειναι ασπρομαυρα.Υπαρχουν ενδιαμεσα κι ολες οι αποχρωσεις του γκρι.Ομως εδω,εσυ κι οσοι σαν εσενα ειναι στο μεσο χωρις να ειναι υπερ η κατα,καποια στιγμη πρεπει να αποφασισουν.
Η θα εισαι υπερ (δικαιωμα σου) η κατα (μια απ τα ιδια).Δεν μπορεις να πατας δυο ποδια σε δυο βαρκες ταυτοχρονα γιατι καποια στιγμη θα πεσεις στη θαλασσα.

Δεν θελω να παμε μαζι σε καποιο κεντρο απεξαρτησης γιατι εχω ξεκινησει την ερευνα μου και ετοιμαζω ενα ντοκιμαντερ γι αυτα.Οποτε επιτρεψε μου να θεωρω οτι εχω πολυ καλυτερη και σφαιρικοτερη αποψη.

Αν δεν σου λεει κατι το "παραμυθι" του φιλου μου μαλλον δεν το διαβασες καλα.Εν ταχει λοιπον περιγραφει πως περασε απο την μια ουσια στην επομενη και στην επομενη κλπ.Εχει κι αλλα σταδια ενδιαμεσα αλλα δεν ειναι του παροντος και θαθελα πολυ χρονο να βλεπω υλικο και να απομαγνητωφωνω.

Το οτι υπαρχουν παντου κεντρα απεξαρτησης σημαινει οτι ειτε ειναι ελευθερη η κανναβη ειτε οχι οι χρηστες καποια στιγμη ισως συναντηθουν και με αλλες ουσιες.Πιστευω (και το περιγραφω στο παραμυθι) οτι οσο πιο εξοικιωμενος ειναι καποιος με τη χρηση ουσιων(νομιμων η παρανομων) τοσο πιο ευκολο ειναι να παει μακρυτερα.Αντιθετα ειναι δυσκολο (οχι αδυνατο)να μεινει καποιος στη χρηση της κανναβης και μονο και μαλιστα με μετρο.
Εξαιρεση σ αυτον τον "κανονα" ειναι οι αλκοολικοι.Δυσκολα θεωρουν τους εαυτους τους εξαρτημενους και ακομα πιο δυσκολα πηγαινουν σε κεντρο απεξαρτησης.Ειδικα αν πανε σε καποιο κεντρο που δεν ειναι αποκλειστικα για αλκοολικους φευγουν σχεδον αμεσως.

Για να ξεκαθαρισω λοιπον τη θεση μου (και πολυ θα ηθελα να το εκαναν και αλλοι εδω μεσα) ειμαι υπερ της γλαστρας.Αν δλδ καποιος θελει να κανει χρηση ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ,να μπορει να καλλιεργει το φυτο του.Παντα κατω απο αυστηρες προυποθεσεις.Πχ κατι που μου ερχεται στο μυαλο(εντελως προχειρα γιατι δοξα τον Αλλαχ δεν ειμαι νομοθετης),ειναι οτι αν εχεις δηλωσει οτι καλλιεργεις ενα φυτο στο σπιτι σου και συλληφθεις για εμπορια να τρως μια εικοσαετια ακατεβατη.

Ειμαι κατα της ελευθερης διακινησης των ναρκωτικων(χωρις να κανω διαχωρισμο σε σκληρα και μαλακα) και υπερ της προληψης.Ειμαι κατα της "διαφημισης" των ναρκωτικων.Αν θελει καποιος να παιρνει ναρκωτικα ας το κανει χωρις να προσπαθει εμμεσα η αμεσα να με πεισει οτι δεν τρεχει τιποτα αν πινεις ενα τσιγαρο.Θαθελα επισης να σου πω οτι προσωπικα καταδικαζω την πραξη κι οχι τον ανθρωπο,ο οποιος θα μπορουσε να ειναι ο καθενας μας.

http://www.youtube.com/watch?v=6xqwmjDKmtw

metalheart
23/05/2009, 13:21
κι εκει ειναι ολο το νοημα.οποιος διατυμπανιζει πραγματα περι προσωπικης ελευθεριας ειναι αλλου νυχτωμενος για μενα.προσωπικη ελευθερια δεν υπαρχει γιατι εμεις οι ιδιοι ζηταμε παντα καποιον να μας κραταει απο το χερι σε μια η αλλη κατασταση.και η χρηση οποιασδηποτε ουσιας το δηλωνει αυτο.οποιος παντως μπορει να εγγυηθει πως μετα την χρηση,δε θα βγαινει εξω ουτε για περπατημα,τοτε δεν εχω κανενα προβλημα να αποποινικοποιηθει και να την πουλανε με το κιλο.αλλα ειμαι σιγουρος πως κανενας δε μπορει να το εγγυηθει αυτο

Aν έιναι αυτο το πρόβλημα σου. Ποίος σου εγγυάται οτι όσοι μεθάν δεν οδηγούν? Γιατί δεν ζητάς την απαγόρευση του?

.......

Κάπου το είχα δεί αυτό Δαλιανίδης ήταν, Φώσκολος ήταν δεν θυμάμαι να σου πω την αλήθεια μου. Όποιος προσπαθήσει να σας πείσει ότι εν έτη 2009 δεν ξέρει την διαφορά του μπάφου απο την πρέζα και ότι του δωσαν το ένα επείδη δεν είχε απο το άλλο μάλλον σας δουλέυει. Εύτυχως δεν ζούμε στα χρόνια του Μιχαλόπουλου και του Γαρδέλη.

Υ.Γ. Χωρίς διάθεση ειρωνίας , λίγο χιουμορ ίσως. Απλά προσπαθώ να καταλάβω την οπτική σας γωνία.
Υ.Γ. 2 Μπορώ και εγώ να σου πω ιστορίες απο παρέες. Αλλα λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω σε αυτές που ξέρω και γνώρισα εγω συνήθως ένας από όλη την παρέα αρχιζει την ζουζού μέχρι που ή απομακρύνεται επειδή δεν θέλου και οι άλλοι ή τον διώχνουν οι άλλοι γιατί δεν το κόβει.

alximistis
23/05/2009, 13:35

Ειμαι κατα της ελευθερης διακινησης των ναρκωτικων(χωρις να κανω διαχωρισμο σε σκληρα και μαλακα) και υπερ της προληψης.Θαθελα επισης να σου πω οτι προσωπικα καταδικαζω την πραξη κι οχι τον ανθρωπο,ο οποιος θα μπορουσε να ειναι ο καθενας μας.

Χαίρομαι που όπως λες δεν είναι στη ζωή όλα ασπρόμαυρα αλλά υπάρχει και το γκρίζο κλπ.
Συμφωνώ απόλυτα μα απόλυτα!!! Δεν υπάρχει κάτι να αποφασίσω γιατί απλούστατα δεν έχει αποφασίσει ποτέ ούτε η ίδια η ζωή γι αυτό το θέμα!!!
Τα ναρκωτικά και η εξάρτηση συναντιούνται στο ανθρώπινο γένος σχεδόν από τις καταβολές του σχεδόν ξαναλέω και ανάλογα με την "πρόοδο" της κοινωνίας και την αλλαγή της άλλαζε και η χρήση τους. Δεν υπάρχει "σωστό" και "λάθος" εδώ. Και αποδεικνύεται αυτό από ένα πολύ πολύ απλό πράγμα. Από στοιχεία. Εξηγώ πάραυτα.
Το λεγόμενο "πείραμα" της Ολλανδίας σαφώς και ήταν επιτυχημένο μέχρις ότου ξεκινήσε να αποτελεί τουριστικό κόλπο και εμπόριο. Ωστόσο αν διαβάσεις θα δεις πως η χρήση ηρωίνης στην Ολλανδία αν και παρουσιάζει αύξηση είναι χαμηλή σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη και δεν αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι το πρόβλημα που έχουν αλλού.
Στην Νορβηγία και την Σουηδία οι νόμοι είναι πολύ αυστηροί. Η κάνναβη δεν είναι καθόλου αποποινικοποιημένη. Ωστόσο και εκεί έχουν επιτυχία. Τα αποτελέσματα που παρουσιάζουν είναι θετικότατα. Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις σχετική πάντα επιτυχία. Επομένως δεν υπάρχει "σωστή" μέθοδος.
Ακόμη... το ξαναλέω ότι ΑΝ οι χρήστες κάνναβης περνούσαν όλοι ή οι περισσότεροι τουλάχιστον στην ηρωίνη τότε τα νούμερα θα ήταν πολύ διαφορετικά προς το χειρότερο φυσικά. Οι χρήστες ηρωϊνης και οι εξαρτημένοι στα διάφορα ιδρύματα θα ήταν πολύ περισσότεροι. ΑΝ ψάξεις τα στοιχεία θα δεις από μόνος σου πως η διαφορά στους χρήστες (περιστασιακούς και μη) της κάνναβης με εκείνους της ηρωϊνης είναι μεγάλη. Ακόμα μεγαλύτερη είναι βέβαια σε εκείνους που έχουν δοκιμάσει-"πειραματισθεί".
Επίσης το ξαναλέω. Η άποψη του ότι η κάνναβη αποτελεί προστάδιο για τα "σκληρότερα" ναρκωτικά ΔΕΝ έχει τεκμηριωθεί. Επί της ουσίας βασίζεται στο ότι σχεδόν όλοι οι χρήστες ηρωϊνης ξεκίνησαν από κάνναβη. Σωστό! Αυτό όμως αποδεικνύει πως οι σημερινοί ηρωϊνομανείς ξεκίνησαν από κάνναβη όχι ότι οι χρήστες κάνναβης θα καταλήξουν στην ηρωϊνη. Τεράστια διαφορά.
Τέλος για τη γλάστρα που λες θα συμφωνούσα μαζί σου αλλά όπως προείπα δεν είμαι αρκετά σίγουρος και "γνώστης" για να υποστηρίζω μία οποιαδήποτε "λύση". Ίσως να είχε αποτέλσμα ίσως όχι. Αλλά με δεδομένο τις πολιτικές ένα κάρο κρατών στον πλανήτη και τις προσπάθειες ΄δεκαετιών δεν πέφτω στο λάθος να υιοθετήσω ή να υπερασπιστώ κάτι γιατί δεν είναι άσπρο μαύρο ούτε χάνω κερδίζω.

Καλή τύχυ με το ντοκιμαντέρ σου

LsKostas
23/05/2009, 14:10
Kαποια πραγματα ειναι και γκριζα εκτος απο ασπρο ή μαυρο

Τα ναρκωτικα ομως ειναι μαυρα.Καταμαυρα.Δεν υπαρχουν ενδιαμεσες καταστασεις
Δεν υπαρχει ευφορια ,δεν υπαρχει τιποτα καλο να ζηλεψεις...

Δεν μας εφταναν οσα μας αποπροσανατολιζουν απο την πραγματικοτητα
και μας αποκοπτουν απο την ενεργο δραση ,προσπαθουν καποιοι να περασουν και αλλες μεθοδους χαλιναγωγησης κ "κοινωνικων ηρεμιστικων"

Τα ναρκωτικα σε καθε τους μορφη ειναι βουτηρο στο ψωμι οσων θελουν το κοσμο κοιμισμενο

Ιδεολογικα κ ανθρωπιστικα οποιος γουσταρει την ελευθερια τα εχει απορριψει πανυγυρικα

mikros boudas
23/05/2009, 14:20
Aν έιναι αυτο το πρόβλημα σου. Ποίος σου εγγυάται οτι όσοι μεθάν δεν οδηγούν? Γιατί δεν ζητάς την απαγόρευση του?

υπαρχει ηδη νομος αλλα δεν εφαρμοζεται σχετικο με το αλκοολ και την οδηγηση

DrBig
23/05/2009, 14:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Kαποια πραγματα ειναι και γκριζα εκτος απο ασπρο ή μαυρο

Τα ναρκωτικα ομως ειναι μαυρα.Καταμαυρα.Δεν υπαρχουν ενδιαμεσες καταστασεις
Δεν υπαρχει ευφορια ,δεν υπαρχει τιποτα καλο να ζηλεψεις...

Δεν μας εφταναν οσα μας αποπροσανατολιζουν απο την πραγματικοτητα
και μας αποκοπτουν απο την ενεργο δραση ,προσπαθουν καποιοι να περασουν και αλλες μεθοδους χαλιναγωγησης κ "κοινωνικων ηρεμιστικων"

Τα ναρκωτικα σε καθε τους μορφη ειναι βουτηρο στο ψωμι οσων θελουν το κοσμο κοιμισμενο

Ιδεολογικα κ ανθρωπιστικα οποιος γουσταρει την ελευθερια τα εχει απορριψει πανυγυρικα

Και οπως ολοι πολυ καλα γνωριζουμε, ο Aldus Haxley ηταν ενας απο τους πολλους που τα απερρηψαν πανηγυρικα.

LsKostas
23/05/2009, 14:27
Και οπως ολοι πολυ καλα γνωριζουμε, ο Aldus Haxley ηταν ενας απο τους πολλους που τα απερρηψαν πανηγυρικα.

Οτι πεις

mikros boudas
23/05/2009, 14:28
Και οπως ολοι πολυ καλα γνωριζουμε, ο Aldus Haxley ηταν ενας απο τους πολλους που τα απερρηψαν πανηγυρικα. τωρα ανοιγεις τεραστιο θεμα σχετικα με την τεχνη και το τι επιδιωκει.δεν εχει σχεση με την κοινωνικη "πραγματικοτητα" του φαντασιακου της Ελλαδας και γενικοτερα συγχρονων δυτικων κοινωνιων.μην περιπλεκουμε την κατασταση.ετσι κ αλλιως,υπαρχει τεραστια διαμαχη γυρω απο την τεχνη και τα ναρκωτικα.οπως ειπα και πιο πριν,οι καλλιτεχνες ειναι αλλη κατηγορια.και οχι οι καλλιτεχνες σκυλαδικα εννοειται..

DrBig
23/05/2009, 14:32
τωρα ανοιγεις τεραστιο θεμα σχετικα με την τεχνη και το τι επιδιωκει.δεν εχει σχεση με την κοινωνικη "πραγματικοτητα" του φαντασιακου της Ελλαδας και γενικοτερα συγχρονων δυτικων κοινωνιων.μην περιπλεκουμε την κατασταση.ετσι κ αλλιως,υπαρχει τεραστια διαμαχη γυρω απο την τεχνη και τα ναρκωτικα.οπως ειπα και πιο πριν,οι καλλιτεχνες ειναι αλλη κατηγορια.και οχι οι καλλιτεχνες σκυλαδικα εννοειται..

O Huxley ειναι ευρυτερα γνωστος ως ανθρωπος της σκεψης. Και ως τετοιος, εχει πολλα ενδιαφεροντα πραγματα να πει στο θεμα μας. Και προφανως δεν ειναι/ηταν ο μονος.

Η διαμαχη στην οποια αναφερεσαι, που εντοπιζεται?

mikros boudas
23/05/2009, 14:38
O Huxley ειναι ευρυτερα γνωστος ως ανθρωπος της σκεψης. Και ως τετοιος, εχει πολλα ενδιαφεροντα πραγματα να πει στο θεμα μας. Και προφανως δεν ειναι/ηταν ο μονος.

Η διαμαχη στην οποια αναφερεσαι, που εντοπιζεται? πολλοι ειναι ανθρωποι της σκεψης και αυτος ενας ακομα.
ο καθενας λεει την γνωμη του μιας και γενικη αληθεια δεν υπαρχει,ειδικα στην τεχνη.δεν υπαρχει θεμα γουστου η οικειου να στο πω αλλιως οποτε δεν υπαρχει ορισμος "αληθειας".η διαμαχη βρισκεται και μεσα στους καλλιτεχνικους κυκλους και βεβαια σε απλους κριτικους και "πολιτες" σχετικα με τα ναρκωτικα στην τεχνη και την κοινωνικη αναπτυξη μεσω αυτης.ο Haxley,εγραφε λογοτεχνια,δεν παρουσιαζε ενναλακτικες φουτουριστικες κοινωνικες δομες.αν δουμε ετσι το εργο του,χανουμε ολη την λογοτεχνικοτητα πισω απο αυτο.τα φαρμακα ειναι η πληγη των ανθρωπων για μενα,ολα τα φαρμακα και ο δυαδισμος συνδυαστικα οδηγουν πουθενα

LsKostas
23/05/2009, 14:39
Πραγματικα επειδη ηταν χρηστης ναρκωτων καποιος που εχει εργο
χανουμε το οριο και το μετρο λεγοντας με παιδικη αφελεια και επειδυκνυοντας φωναχτα
επιχειρηματα τυπου

"Κοιταξτε τον , το σκασε και αλλα εμεινε στην ιστορια για το εργο του και την πνευματικη του διαυγεια"

Πραγματικα αυτοι οι παραλληλισμοι μονο παιδικοι μπορουν να χαρακτηριστουν.

Στην ιδια κατηγορια τα επιχειρηματα του στυλ " Εχω κοινο φιλο που κανει,αλλα δεν τρεχει μια μια χαρα συμπεριφερεται"

Βλεπεται μια συγκεκριμμενη συμπεριφορα ,ενος συγκεκριμμενου ατομου και γενικευεται επικινδυνα.

Στην τελικη δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι τις ιδιες αντοχες και μετρο στην χρηση Κανναβης
(Ειδικα στην Ελλαδα) οποτε για ποια αποποινοικοποιηση μιλαμε και ελευθερη χρηση...

Δικαιωμα ομως του καθενος να κλεινει τα ματια του,και να ταυτιζει την προσωπικη του χρηση ως "ελευθερια".Αφου μεχρι εκει ονευρευεται να φθασει ,τι να κανουμε ?

Βουτηρο στο ψωμι καποιων ,τα παμε....

DrBig
23/05/2009, 15:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Πραγματικα επειδη ηταν χρηστης ναρκωτων καποιος που εχει εργο
χανουμε το οριο και το μετρο λεγοντας με παιδικη αφελεια και επειδυκνυοντας φωναχτα
επιχειρηματα τυπου

"Κοιταξτε τον , το σκασε και αλλα εμεινε στην ιστορια για το εργο του και την πνευματικη του διαυγεια"

Πραγματικα αυτοι οι παραλληλισμοι μονο παιδικοι μπορουν να χαρακτηριστουν.

:eek:

Τον Huxley τον ανεφερα οχι επειδη ηταν χρηστης ναρκωτικων με εργο αλλα διοτι αυτος οπως και αλλοι εχουν πολλα ενδιαφεροντα πραγματα να πουν για καποια 'ναρκωτικα'. :wave2:

metalheart
23/05/2009, 15:21
υπαρχει ηδη νομος αλλα δεν εφαρμοζεται σχετικο με το αλκοολ και την οδηγηση

Ε ας το κάνοθμε παράνομο και αυτό τότε :)

the who
23/05/2009, 15:22

Υ.Γ. Χωρίς διάθεση ειρωνίας , λίγο χιουμορ ίσως. Απλά προσπαθώ να καταλάβω την οπτική σας γωνία.
Υ.Γ. 2 Μπορώ και εγώ να σου πω ιστορίες απο παρέες. Αλλα λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω σε αυτές που ξέρω και γνώρισα εγω συνήθως ένας από όλη την παρέα αρχιζει την ζουζού μέχρι που ή απομακρύνεται επειδή δεν θέλου και οι άλλοι ή τον διώχνουν οι άλλοι γιατί δεν το κόβει. [/B]

Μπραβο φιλαρακι τοπιασες το νοημα.Αυτος ο ενας που φευγει απο την παρεα η που αποβαλλεται απ αυτην σταματαει να ειναι χρηστης?Η επειδη δεν ειναι στα ποδια μας δεν ασχολουμαστε μ αυτον?Η μηπως θα ασχοληθουμε οταν το προβλημα χτυπησει τη δικια μας πορτα?
Τι ιστοριες να μας πεις κι απο ποιες παρεες?Απ αυτες που πινουν ενα τσιγαρο και νομιζουν οτι κανουν κατι?Λες και δεν τοχουν κανει καποιοι αλλοι.Τι πρωτοτυπο το να μαστουριαζει καποιος,κι απιστευτα επαναστατικο.

Τωρα αυτα με το Φωσκολο κλπ να πας να τα πεις στους φιλους σου κι οχι σε μενα.ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ να ειρωνευεσαι.Εισαι πολυ μικρος και ηλικιακα και σαν ανθρωπος για να ειρωνευτεις εσυ τη ζωη ενος ανθρωπου.Γκεκε?:evil: :evil: :evil:

metalheart
23/05/2009, 15:36
Μπραβο φιλαρακι τοπιασες το νοημα.Αυτος ο ενας που φευγει απο την παρεα η που αποβαλλεται απ αυτην σταματαει να ειναι χρηστης?Η επειδη δεν ειναι στα ποδια μας δεν ασχολουμαστε μ αυτον?Η μηπως θα ασχοληθουμε οταν το προβλημα χτυπησει τη δικια μας πορτα?
Τι ιστοριες να μας πεις κι απο ποιες παρεες?Απ αυτες που πινουν ενα τσιγαρο και νομιζουν οτι κανουν κατι?Λες και δεν τοχουν κανει καποιοι αλλοι.Τι πρωτοτυπο το να μαστουριαζει καποιος,κι απιστευτα επαναστατικο.

Ούτε για επανάσταση σου είπα ούτε για το τίποτα άλλο μάλλον θα καταλάβεις και να σου πώ οπότε κάτσε να πιστέυεις την αλήθεια όπως στην είπανε 5, 10, 100 χρήστες και πίστεψε ότι έφταιγαν όλα τα άλλα ελτός απο αυτούς. Αυτό που σου είπα να καταλάβεις απο αυτό που έγραψα είναι ότι τα πέρι πρόθαλάμου γιατί πρέπει να ισχύουν επείδη ένας στους ν πέφτει στις μαλακίεσ μετά και για την να μην ιχύει οτι η πλειόψηφία είναι μια χαρα?
Όπωσ είπαμε και πιο πρίν ο μαλάκας μαλακίες θα κάνει ότι και να πιεί. Και αυτός που θέλει να καταστραφεί θα καταστραφεί. Εσυ εξισώνεις τους πάντες έχοντας μιλήσει προφανώς μόνο με αυτούς που άρχισαν να πίνουν πρέζες μετά. Λυπάμαι αλλα δεν είναι η πλειοψηφία αυτή. Και όσο για τα και τις ιστορίες εσύ άρχισες να γράφεις παραμύθακια και κοκκινοσκουφίτσες. Γράψε και για έναν κόσμο που για την κατάντια των πρεζάκιων φταίει το μαύρο και όχι το μυαλό τους και η αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τον κόσμο και ζήσε εκεί πέρα. Συγνώμη αλλα δεν ασχολούμε άλλο.

Υ.Γ. Πιτσιρίκο να λές τον γιό σου και αν θές σεβασμό ή κερδισε τον ή βάλε κανα ράσο να γίνεις μητροπολίτης. Όσα ξέρεις εσυ για μένα και την ζωή μου ξέρω και εγω για την ζωή σου. ΤΙΠΟΤΑ.Και εδώ μέσα είμαι για να σχολιάσω και να πώ ΓΝΩΜΕΣ όχι την ζωή καθενός. Έπεμενε εσυ και κάνε τις έρευνες σου. Δέξου όμως ότι κάποιος θα διαφωνεί μαζί σου. Τέλος προσπάθησε να καταλάβεις ότι επείδη σου είπαν οτι πιναν τσιγάρο για να γίνουν επαναστάτες δεν είναι αυτός ο πραγματικός λόγος που πίνουν όλοι.

madox
23/05/2009, 15:51
Tο καλυτερο το εγραψε καποιος σελιδες πριν.Αν δεν εχεις ονειρα και στοχους στην ζωη κανενα ναρκωτικο δεν μπορει να σου προσφερει την πολυποθητη ψυχικη και εγκεφαλικη αναταση.
Αλλα και τα δηθεν ονειρα που προσφερουν σημερα οι ανθρωπινες κοινωνιες, σε εφιαλτες φερνουν πιο πολυ.Οι μεν δυτικες σου πασαρουν ληγμενες καριερες και αβεβαιο μελλον ,οι δε αναπτυσσομενες πεινα και αβεβαιο παρον.

the who
23/05/2009, 16:55
Ούτε για επανάσταση σου είπα ούτε για το τίποτα άλλο μάλλον θα καταλάβεις και να σου πώ οπότε κάτσε να πιστέυεις την αλήθεια όπως στην είπανε 5, 10, 100 χρήστες και πίστεψε ότι έφταιγαν όλα τα άλλα ελτός απο αυτούς. Αυτό που σου είπα να καταλάβεις απο αυτό που έγραψα είναι ότι τα πέρι πρόθαλάμου γιατί πρέπει να ισχύουν επείδη ένας στους ν πέφτει στις μαλακίεσ μετά και για την να μην ιχύει οτι η πλειόψηφία είναι μια χαρα?
Όπωσ είπαμε και πιο πρίν ο μαλάκας μαλακίες θα κάνει ότι και να πιεί. Και αυτός που θέλει να καταστραφεί θα καταστραφεί. Εσυ εξισώνεις τους πάντες έχοντας μιλήσει προφανώς μόνο με αυτούς που άρχισαν να πίνουν πρέζες μετά. Λυπάμαι αλλα δεν είναι η πλειοψηφία αυτή. Και όσο για τα και τις ιστορίες εσύ άρχισες να γράφεις παραμύθακια και κοκκινοσκουφίτσες. Γράψε και για έναν κόσμο που για την κατάντια των πρεζάκιων φταίει το μαύρο και όχι το μυαλό τους και η αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τον κόσμο και ζήσε εκεί πέρα. Συγνώμη αλλα δεν ασχολούμε άλλο.

Υ.Γ. Πιτσιρίκο να λές τον γιό σου και αν θές σεβασμό ή κερδισε τον ή βάλε κανα ράσο να γίνεις μητροπολίτης. Όσα ξέρεις εσυ για μένα και την ζωή μου ξέρω και εγω για την ζωή σου. ΤΙΠΟΤΑ.Και εδώ μέσα είμαι για να σχολιάσω και να πώ ΓΝΩΜΕΣ όχι την ζωή καθενός. Έπεμενε εσυ και κάνε τις έρευνες σου. Δέξου όμως ότι κάποιος θα διαφωνεί μαζί σου. Τέλος προσπάθησε να καταλάβεις ότι επείδη σου είπαν οτι πιναν τσιγάρο για να γίνουν επαναστάτες δεν είναι αυτός ο πραγματικός λόγος που πίνουν όλοι.

Τρικυμια εν κρανιω.Διαβασε οτι εχεις γραψει,διαβασε οτι εχουν γραψει κι ολοι οι αλλοι και τα ξαναλεμε.Και πουσαι πιτσιρικο μαθε λιγο συντακτικο και λιγη ορθογραφια.Δεν κανει κακο,ισως να μπορεσει καποιος να καταλαβει τι εννοεις.